בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»רפואה משלימה»המלצה: שמן לבנדר לכל בעיה
הוסף למועדפים 
שינוי בריאותי לקראת השנה האזרחית החדשה
אתמיד בפעילות גופנית
אוכל פחות בשר
אקפיד על משקל תקין
אפסיק לעשן
אתחבר לרוחניות שלי
 
  הצבע  
  
 

המלצה: שמן לבנדר לכל בעיה

ניר חוכיימה
 | 07.06.08
מטפל הוליסטי וארומתרפיסט בכיר. מלווה נשים בתהליכי הריון לידה. מייעץ ומטפל רב תחומי ברפואה המשלימה

שמן לבנדר: הוא מזרז ריפוי פצעים, נלחם בדיכאון ויעיל לעשרות בעיות בריאותיות. שמן לבנדר הוא חובה בכל בית. ניתן לשטוף איתו ריצפה, למרוח על הגוף או לשאוף את האדים. ניר חוכיימה בודק שמן

הוא משכך כאבים, עוזר למלחמה בדיכאון, מחטא רב עוצמה, מסייע בכאבי אוזניים, אנטי בקטריאלי, יעיל נגד התכווציות, אנטי-דיכאוני, מעולה לטיפול בכוויות, אנטיספטי, אנטי-ויראלי, מעורר ייצור מרה, מזרז ריפוי פצעים וצלקות, מפחית לחץ דם ובטוח לשימוש לכל הגילאים. שמן לבנדר הוא שמן חובה בכל בית.

לטעמי, שמן לבנדר ללא ספק חייב להיכנס לערכת העזרה הראשונה בביתכם. לא בכדי הוא כיום נחשב למרגיע הלאומי.

מכל השמנים האתריים, לבנדר הוא הרב תכליתי ביותר, עם מגוון תכונות, החל משיכוך כאבים, מלחמה בדיכאון, חיטוי, קטילת בקטריה, הורדת לחץ דם, הרגעה ועד הרחקת חרקים.

בשמן לבנדר השתמשו במשך אלפי שנים, הן בתמצית והן בפרחים הטריים או המיובשים. בעוד שחלק מהצמחים הרפואיים שהיו ידועים בתרבויות העתיקות נשכחו ונתגלו מחדש רק בשנים האחרונות, הלבנדר, המכונה גם אזוביון, לא איבד מעולם את הפופלריות שלו.

לשאלות בנושא, היכנסו לפורומים:
פורום הומאופתיה
פורום נטורופתיה
פורום תרופות סבתא
פורום צמחי מרפא
פורום רפואה משלימה

זהו אחד השמנים האתריים המעטים המצויים עדיין בספר התרופות באנגליה. שם הצמח באנגלית הוא לבנדר מהמילה 'לבר' שפירושה לרחוץ, כנראה משום שהשתמשו בו לניקוי פצעים, לרחצה ולכביסת בגדים.

מוצאו של הלבנדר באגן הים התיכון, אך ניתן לראותו בכל רחבי אירופה. אני נתקלתי בו במושב מי עמי, 500 מטר מעל פני הים.

רנה גטפוס, שחקר דאז את השמנים האתריים, תכונותיהם וכוח ריפויים, עמד באורח דרמטי על השפעתו המרפאה של הלבנדר.

המקרה ששכנע אותו ביעילות הלבנדר היה כאשר אחת מידיו נכוותה בפיצוץ שאירע במעבדתו. הוא מרח מיד שמן לבנדר טהור (לבנדר אנגלי) על מקום הכוויה והופתע לראות שידו החלימה במהירות, ללא זיהום או סימני צלקת.

ישנם סוגים שונים של לבנדר ולפעמים מתבלבלים בין הזנים השונים, לכן אפשט ואף אמליץ איזה שמן לבנדר עדיף לאיזו מטרה.

הלבנדר המצוי שמו בלטינית "LAVANDULA OFFICINALIS" והוא בעל סגולות הריפוי הטובות ביותר. לעתים הוא מכונה "VARA LAVANDULA" שפירושו לבנדר אמיתי, שהוא הלבנדר בעל הניחוח העדין ביותר. רבים מאיתנו בחיי היומיום משתמשים במי לבנדר לבישום בגדים וכלי מיטה ולהרחקת עש.
המלצה: שמן לבנדר לכל בעיה
מכל השמנים האתריים, לבנדר הוא הרב תכליתי ביותר

אנשים מעטים אלרגיים ללבנדר האמיתי, ומניסיוני אלה אנשים שסובלים מקדחת השחת או שבמשפחותיהם יש היסטוריה של אלרגיות או בעיות עור.

תכונותיו של שמן לבנדר כמשכך כאבים, מחטא וקוטל חיידקים גורמות לו להיות רב ערך לטיפול בהצטננות, שיעול, סינוסיטיס ושפעת. הדרך הטובה להשתמש בו היא באמצעות שאיפת אדים.

אדים לבדם, חמים ככל האפשר מבלי להסתכן בכוויה, טובים נגד דלקות, וכאשר מוסיפים להם שמן לבנדר הוא מרגיע, מקל על גודש ונלחם בבקטריה העלולה לגרום לדלקות משניות.

הלבנדר גם יעיל כחומר מרדים, כך שאם שואפים אותו (דרך מבער) לפני השינה, הוא ישפר את השינה, וזה כשלעצמו יתרום לריפוי.

לכתבות נוספות בנושא:
איזה שמן אתרי יטפל בכאבים שלכם?
גיל המעבר קשה? נסי ארומותרפיה
שמן ארומטי יפיג את הכאב
הכל על ארומתרפיה בהריון
סקר: מיהו המטפל האלטרנטיבי שלך?

להקלה על שיעול ניתן למרוח שמן לבנדר נקי על הצוואר. השפעתו המרגיעה מחלישה את הגירוי וחום הגוף גורם להתנדפותו ולכך שהוא יישאף על ידי האדם. להקלה על נזלת, ניתן לעסות טיפה או שתיים על הגבות ומשני צידי הנחיריים נגד נזלת.

הלבנדר מצוין גם לטיפול בפצעי בגרות. הלבנדר מעכב את התרבות הבקטריה הגורמת לדלקת בעור ומרגיע אותו בעת ובעונה אחת, וכן מסייע באיזון הפרשת החלב שהבקטריה מתרבה בתוכו ומקטין את ההצטלקות.

הלבנדר יכול לסייע בבעיות ילדות רבות - כאבי בטן, עצבנות ודלקות, וזאת בתנאי שזוכרים תמיד לדללו היטב עם מים.

בימי הקיץ החמים אני ממליץ על שטיפת הבית וחיטוי החדרים בשמן לבנדר, שכן שמן זה מרחיק חרקים.

אחד השימושים החשובים ביותר של לבנדר הוא הקלה על כאבי שרירים, תהא סיבתם אשר תהא. הדרך הטובה ביותר לעשות כן היא על ידי עיסוי בשמן לבד או מעורב עם שמן אתרי אחר.

אם אין מי שיכול לעשות לכם עיסוי, אמבטיה עם לבנדר תביא גם היא להקלה על הכאבים בעקבות תרגול גופני, בשל המתח.

ברמה הנפשית שמן לבנדר עוזר מאוד. בשל פעולתו המאזנת, הוא עוזר מאוד לאנשים הסובלים מחוסר איזון נפשי - היסטריה, מניה-דפרסיה, או שינוים קיצוניים במצב הרוח.
.
לסיום, אציין ואומר: שמן לבנדר יכול לטפל בבעיות בריאותיות רבות והוא בטוח גם לילדים קטנים ותינוקות. ניתן למרוח אותו ישירות על גוף הילד, טיפה עד שלוש טיפות בכל טיפול.
האם אתם פרפקציוניסטים?
האם אתם פרפקציוניסטים?
פרפקציוניזם הוא הרצון להיות מושלם, או הרצון להופיע ככזה בעיניי אחרים. פרפקציוניזם יכול לגרום לדימוי ...