|
|
|
|
|
|
|
|
|
פורום יוגה, מדיטציה עמוד 9
|
|
|
|
|
|
פורום יוגה ומדיטציה הוא הפורום בו תוכלו לדעת יותר על: יוגה, מדיטציה, בייבי יוגה, יוגה לתינוקות, אשטנגה, איינגר יוגה, שיפור הריכוז, אסאנה, פראנאימה, יוגה קלאסית, יוגה ופיריון, טכניקות נשימה, הרפיה, טנטרה ועוד
|
|
|
|
|
מנהלי פורום יוגה, מדיטציה תמי ליאור-אהרונילפרטים נוספים
|
שלום
רציתי לדעת מהו ההבדל בין איינגר יוגה, שאני יודעת שמיועדת גם לטיפול בכאבי גב, לבין יוגה טיפולית, שמתוקף שמה מטפלת בזה גם כן.
בנוסף, האם אדם עם גב חלש יכול להגיע רק עד רמה מסויימת של יוגה הכוללת תרגילים זהירים ועדינים, או שייתכן שאדם כזה יצליח, כעבור תרגול ממושך כמובן, להגיע לרמות היוגה המאתגרות ביותר, וזאת מבלי לסכן אותו?
ענת צחור  22:36 02.01.10 כל מורה וגישתו הייחודית בטיפול גם בתוך השיטות עצמן.
לגבי שאלתך - האם ניתן יהיה לתרגל תנוחות מורכבות - אין לדעת, ימים יגידו. אך אין ספק כי התרגול לאורך זמן משיג תוצאות של גמישות והתחזקות. שלום , התנסיתי במדיטציה בעזרת הנחייה מאד ממוקדת - והצלחתי . הרגשתי את ההשפעה הטובה
ונהניתי. התנאים שונו , ואיני מצליחה להתרכז כבעבר. האם תוכלו להמליץ על קבוצת תרגול מדיטציה באזור השרון ? תודה מראש. ענת צחור  15:42 29.12.09 שלום ענת
תבדקי באתר עמותת תובנה, יש להם רשימת קבוצות ישיבה בכל הארץ.
בהצלחה שלום רב,
מדוע כשעושים מדיטציה רבים יושבים ישיבה מזרחית. לדעתי הישיבה הזו ממש ממש לא נוחה.
תודה רבה פסי פייג  17:23 24.12.09 בכתבים העתיקים מוזכרות מספר תנוחות ישיב ה המותאמות למדיטציה.
אחת מהן היא ישיבת לוטוס וגם מה שאתה קורא לו ישיבה מזרחית הנקראת בשפת היוגה מוקטה אסאנה גם תנוחה זו מוזכרת כאחת התנוחות למדיטציה.
הדבר המרכזי והחשוב ביותר בישיבה למדיטציה הוא לשבת בגב זקוף וארוך.
לאדם המערבי שאינו מתרגל את תנוחות היוגה, משימה זו קשה ביותר לאורך זמן.
לכן בהחלט ניתן לשבת על כיסא העיקר לשמור על זקיפות הגו.
שלום
יש לי בעיות בעמוד השדרה, בעיקר גב תחתון, בצוואר, וקצת בברכיים. באופן כללי אני אדם מעוך למדי. האורטופד אמר שזה אמור להסתדר אחרי שאפתח שרירי גב. איזה סוג יוגה הייתם ממליצים לי? האם יש אפשרות ליוגה מסוג זה בי-ם? יש את החברה הזאת שמלמדת את המטופל לעשות יוגה בעצמו- האם זה אפקטיבי ובטוח לדעתכם?
תודה רבה וחנוכה שמח
פסי פייג  15:18 18.12.09 אתה צריך כיתה של יוגה טיפולית או כל כיתה בה המורה מבין איך ללמד בהתאם לאנטומיה/פיזיולוגיה של הגוף. מורה כזה יודע איך לעבוד בהתאם לכללים של דיוק וישורת הגוף הנחוצים מאד לתרגול. ישנם מורים טובים מאד בירושלים. תוכל למצוא אותם ברשימת ארגון מורי היוגה בישראל וברשימת עמותת איינגאר. בהצלחה ! שלום,
האם מישהו יודע על שיעורי יוגה באזור שדרות?
תודה. ענת צחור  23:45 16.12.09 שלום איתי
באתר ארגון מורי היוגה ישנה רשימת מורים באיזורים שונים בארץ. השנה השתתפתי בחוג יוגה, לקח לי הרבה זמן עד שהשגתי את הגמישות שיש לי עכשיו. לאחרונה שברתי רגל ואני בכאבים, אני לא חושבת שאוכל לחזור ליוגה לפחות כמה חודשים. אני מפחדת שאני אחזור לנקודת ההתחלה כשאחזור לבסוף. הייתי רוצה לדעת האם הגמישות ושאר התהליכים שהתרחשוב בגוף יעלמו לגמרי או ישאר איזה שהוא זכר מהם? פסי פייג  06:56 15.12.09 ישנם מצבים לא צפויים כאלה המתרחשים בחיינו בהם אנו חייבים לנוח. יחד עם זאת מנסיוני, אוכל לספר לך שמהר מאד תחזרי לתרגל והגוף "זוכר" באיזשהו אופן את הגמישות וההישגים שהגעת אליהם. לכן, תני לעצמך את הזמן הזה למנוחה ונצלי אותו כאאות נפשך.כשתחזרי לתרגל עשי זאת בהדרגה ובסבלנות. אני בטוחה שהתוצאות לא יאחרו להגיע ! בהצלחה ! חיי כרגע עמוסים למדי, ואני מרגישה צורך להירגע. הייתי רוצה לקבל הדרכה איך מבצעים מדיטציה. ניסיתי כמה פעמים לשבת ולחשוב מחשבות נעימות אבל זה פשוט מרדים אותי. מה בדיוק עושים? צריך לשים מוסיקה? אני משתעממת די במהירות, האם זה משהו שלוקח הרבה זמן? פסי פייג  21:09 06.12.09 שבי בגב זקוף, אפשר גם על כיסא. עצמי עיניים והיי קשובה לנשימה. שימי לב לשאיפה ולנשיפה. נסי לשבת בהתחלה רק חמש דקות. זה ידמה לך כנצח אך ככל שתתמידי יהיה קל יותר. אל תתרגשי ממחשבות שבאות וחולפות, התבונני בהן בשקט. אל תנסי לכוון את המחשבות, התיחסי אליהן כמו אל עננים בשמים, שטיבם לבוא וללכת. לא צריך מוסיקה.
במפגש עם עצמך יעלו כל מיני תחושות כולל שיעמום, כפי שהזכרת, אך אל תתני לתחושות לעכב אותך והמשיכי למדוט.
תוך תקופה קצרה תוכלי לחוש בשינוי שחל בך וחייך יהיו שלוים יותר. ענת צחור  22:33 07.12.09 ישנן טכניקות מדיטציה רבות, הבודהה תמיד לימד טכניקה המתאימה לאופיו של האדם המתרגל.
מורה מנוסה יתאים לך את נוסחת התרגול המועילה לך, כמו רופא הרוקח את התרופה המתאימה לאדם מסויים עם בעיה מסויימת. שלום רב,
רציתי לדעת האם ישנם סמים הידועים כמסייעים בתהליך של יוגה. מה לגבי חשיש? האם נעשו מחקרים בנושא?
תודה רבה פסי פייג  17:25 29.11.09 סמים הם חומרים נרקוטיים המערפלים את התודעה.תרגול יוגה מכוון להצללת התודעה לכן אין מקום לשימוש בסמים למתרגל יוגה בשום מסורת או זרם יוגה.
היוגה מכוונת לטהר הגוף, הנפש והתודעה. באמצעות תרגול נכון ניתן להגיע לתובנות גבוהות ולמצבי תודעה אפילו טרנסצנדנטיים. זוהי האצילות שמביאה היוגה. עברתי 2 ניתוח סקוליוזיס, כיום יש לי עקמת בולטת אך אין סיכוי שהעקמת תחריף.
ניסיתי לתרגל יוגה אך כמעט כל תנוחת ישיבה מכאיבה לגבי ובד"כ אני גם לא יושבת נכון.
האם יש טעם להמשיך לתרגל יוגה?
פסי פייג  14:25 22.11.09 חשוב מאד לתרגל יוגה עם מורה שיודע לטפל בבעיה ויכול לתת לך תרגול המותאם למצבך. לא כל תנוחות היוגה מתאימות לך ולכן כדאי לתרגל תחת עינו הפקוחה של מורה מקצועי.
קראי באינטרנט על יוגה וסקוליוזיס. יש חומר מענין שיתן לך מושג מה מתאים ומה לא מתאים לך.
ברור שצריך להמשיך ותרגל כי זה יחזק לך את השרירים סביב עמוד השדרה וימנע כאבים עתידיים.
היי לכולם
תמיד חלמתם שיהיה לכם מקום בו תוכלו לעבוד,לצמוח ולהצליח מבלי להיכנס להשקעות מטורפות של שכירות,פירסום וסיכון גבוה?
מתארגנת קבוצת מורים לתנועה,מחול,יוגה וכדומה הזקוקים למקום קבוע בתל אביב לצורך קיום פעילות.
המקום מתאים לשיעורי יוגה,פילאטיס,מחול או להעברת שיעורים וסדנאות בבוקר או בערב.
הרעיון: שותפות בעלויות השכירות ובפירסום של המקום לצורך הצלחה משותפת!!!
(כיום שכירות בסטודיו לפי שעה בתל אביב מגיעה ל-120 ש"ח לשעה!!!)
המיקום: מרכז תל אביב
הצעה זו מתאימה לרציניים בלבד ומקצוענים בתחומם.
מספר השותפים מוגבל בהחלט
ניתן לפנות אלי ב-050-4847487
שלום רב,
האם יש איזו מדיטציה במים? אשמח לשמוע אם יש והיכן ניתן לעשותה בישראל ענת צחור  20:20 11.11.09 בא לי מדיציה במים, אבל אין לי בריכה, אין לי כסף ): שמעתי כי יוגה הוא לא ספורט שנועד לפתח שרירים ולנפח אותם. בכל זאת ברצוני לשאול: אילו שרירים בעיקר כן יכולים להתנפח כתוצאה מיוגה?
תודה רבה ענת צחור  19:36 04.11.09 היוגה לא מנפחת שרירים אלא מעצבת שרירים. יוגה סטודיו 22:47 08.10.09 בקרוב יפתח מתחם יוגה חדש בצפון הישן, ברחוב אלכסנדר ינאי 3. לוטוס סטודיו - בניהולם של ענת צחור ואייל צ´חנובסקי. מתחם לאיינגר יוגה, אשטנגה יוגה ולייף סטייל. בהצלחה!!! פסי פייג  05:54 09.10.09 בהצלחה בפתיחת הסטודיו החדש ! יוגה סטודיו 20:39 28.10.09 לוטוס- מתחם יוגה שכונתי
03-6026606
אלכסנדר ינאי 3 בצפון הישן של תל אביב שלום לכולם, אני לא מתגוררת בארץ, ובעקבות שיחה עם אנשים וקריאת חומר הודות סגולותיה הרבות של היוגה, אני ממש מעונינת להתחיל.בתקווה שזה יעזור לי להרגע, ולמקד את עצמי.
אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על קלטות לדיוידי מהם אוכל ללמוד את תנוחות והמנטרות .כמו כן אודה לכם אם תציינו היכן ניתן לרכוש(באתר או בחנות). אני מודעת לכך שעדיף למצוא מורים אך אני במדינה בה אני נמצאת אין לי אפשרות שכזו. תודה היי
אני סובלת מדיכאון ולפני שבוע התחלתי לקחת ויפאקס XR שמאד עוזר לי.. רציתי לדעת האם יוכל לעזור לי גם לשלב יוגה עם הטיפול התרופתי? פסי פייג  11:03 21.10.09 שלום דיקלה, אכן את יכולה בהחלט לשלב יוגה עם התרופות שאת לוקחת. אין בעיה עם זה. רצוי להתחיל ביוגה עדינה ולא תובענית עם מורה מיומנת שתוכל ללוות אותך במצבך. כדאי לדעתי לשתף את המורה כך שתוכל להתאים לך תרגול המתאים לצרכיך. אחרי מספר שבועות של תרגול רצוף תוכלי להרגיש שינוי במצבך. ישנן תנוחות יוגה רבות העוזרות לענין זה. בוסף קראי על יוגה ודיכאון ישנם מאמרים רבים המתפרסמים באינטרנט בנושא זה. בהצלחה ! שלום רב,
האם יוגה מפתחת שרירים? אם כן , אילו? האם היא שורפת קלוריות?
תודה רבה פסי פייג  16:48 15.10.09 יש כל מיני סוגים של יוגה וכל מיני סגנונות וזרמים.
יוגה כשלעצמה נועדה להרחבת גבולות התודעה ולא לפיתוח שרירם. יחד עם זאת תנוחות היוגה מאד מחזקות את השרירים בכל הגוף וגם סביב עמוד השידרה, כך שאדם המתאמן באופן רצוף הופך להיות גם גמיש וגם חזק. השרירים אינם מנופחים כמו במכון כושר אך הם חזקים.
בענין של שריפת קלוריות, ישנה יוגה דינמית שנקראת פאואר יוגה וגם ביקראם יוגה שנעשית בחדר מחומם ואולי שם יש שריפת קלוריות וגם הגוף כמובן מתעצב.
מכל מקום אלה ההם הרווחים המשניים של תרגול היוגה. שלום ענת, מה שלומך?
אני משתמשת בגלולות פמינט כדי להפחית את כאבי המחזור. האם יוגה כתוספת יכולה לחזר את השרירים התחתונים? והאם יוגה מומלצת בזמן המחזור?
תודה ויום מוצלח. ענת צחור  00:02 10.08.09 תרגול יוגה מאוזן ובריא על בסיס קבוע יפחית ואף ימנע כאבי מחזור, תרגול קבוע כחלק משיגרת החיים יאפשר לך להיגמל מתרופות וכימיקלים. כמובן שתרגולי יוגה שונים מחזקים גם את רצפת האגן. בזמן הווסת, לכל אחת, בהתאם לתכונותיה ואיכויותיה, ניתן להתאים תרגול שיועיל.
כל טוב! אני התחלתי לקחת פמינט וירדו לי הכאבים וגם התחלתי לעשות יוגה בלי להבין שזה גם יכול לעזור
אבל גם בלי היוגה עם כל הכבוד הגלולות יעזרו לכאבים מאוד ענת צחור  12:00 12.08.09 תרופות משכחות כאבים, אבל גם גורמות נזק עקיף. איזה נזקים בדיוק גורמות הגלולות? ענת צחור  22:48 07.10.09 גלולות למניעת הריון הזמינות כיום מסכנות, במידה משמעותית את המשתמשות בהן "לחטוף" פקקת ורידים ואוטם ריאתי... קראתי קצת בספר המתורגם עי ענת צחור על מדיטצית הליכה
התחלתי לעשות את זה
ובאמת קל יותר לעבור מרחקים בלי כאבים ברגליים והכל
התחלתי מדיטציית ריצה וגם שם זה עוזר, כי היו לי בעיות בנשימה, שכחתי לנשום תמיד, וזה עצר אותי, ועכשיו בנשימות מודעות יותר כאילו קל יותר לרוץ
אבל פתאום איבדתי את היכולת לעשות מדיטצית ריצה או הליכה
פשוט כאילו הראש שלי בורח מזה, ניסיתי כמה פעמים ואי ואי אפשר להאחז יותר
מה לעזעזל
מה היוגאיסטים חושבים על קפאין? הם נגד? פסי פייג  05:38 01.10.09 המצב הזה שאתו אתה מתאר אינו נדיר. לפעמים אנחנו חשים שהנ זה מסתדר לנו ואנחנו מבינים "איך זה הולך" ויצרנו סוג של טכניקות שאולי יתמכו בהתנסות הזו שלנו...
אבל מדיטציה זה לא באמת משהו שאתה עושה מדיטציה היא מצב תודעה ולכן ישנן סיטואציות כמו זו שאתה מתאר שהתחושה של "להיות שם" מתפוגגת.
אני ממליצה לך ללמוד מדיטציה במסדרת מסודרת ממורה שיכול להוביל אותך דרך בתוך הערפל.
בענין קופאין. אנחנו יודעים שקפה הוא סטימולנט, ז"א מעורר ומשפיע על מע' העצבים וכן על גלי התודעה. יחד עם זה מורים ליוגה דגולים שותים קפה ולא ניכר שזה משפיע באופן כזה אן אחר על התרגול שלהם. זו חירה אישית והעדפה.
במסורת היוגה הקלאסית קפה נחשב לרז'אסי, לכן אינו מומלץ. כמו קולה, משקאות קלים מוגזים וכ'
יש ספרות ענפה על הנושא גם באינטרנט.
כשאדם מתחיל למדוט או לתרגל יוגה עולות שאלות רבות הקשורות להתנהלות יומיומית כולל אכחלה, שינה, בילוי ועוד. זו הסיבה בעטיה כדאי ומומלץ להיות במחיצת מורה ובסביבת אנשים ששאלות אלו משותפות להם. באינטרנט? או שעדיף ללמוד בקבוצה?
תודה פסי פייג  14:17 27.09.09 מדיטציה כדאי ללמוד ממורה שמעביר לך הנחייה בצורה מסודרת.
אם אין לך מורה בסביבת מגוריך תוכל ללמוד מספר או מהאינטרנט אבל זו כמובן רק הקדמה לדבר האמיתי. יש באינטרנט מידע רב אודות מדיטציה ויש גם מורים המלמדים דרך יוטיוב אך מדיטציה ויוגה לפי המסורת צריכות להיות מועברות ממורה כיון שזהו לימוד חוויתי , חי ולא תיאורטי.
כמו שיחסים בין שני בני אדם קשה להם להתקיים באינטרנט וצריך שתהיה נוכחות פיזית כדי לקיים אותם.
שאלתך מענינת ומעלה הרבה תמיהות בקשר למידע הטכני הרווח סביב ויוצר אשליה שאכן ניתן ללמוד כל דבר בעודך ספון מול המחשב...
שיהיה לך בהצלחה ושנה טובה ! מאמץ להגיע פיזית לשיעורים..נראה שזה שווה את זה.
דרך אגב, אשמח לשמוע חוויות ממי שמבצע מדיטציה: כיצד זה משנה את החיים וכד'
שמעתי שיש מחקרים המוכיחים כי מדיטציה ממש מעבה את הקורטקס. זה מדהים..
תודה:-) פסי פייג  10:06 30.09.09 יש מחקרים רבים על מדיטציה. כשתגיע למקום בו אנשים מודטים באופן קבוע תוכל לשמוע על חוויותיהם הישירות.
אל תפחד מההתנסות הזו, היא מרתקת ומפעימה. זו מעין הרפתקה שבה אתה השחקן הראשי .
תוכל באמצעות מורה מיומן לגלות עולם מופלא. שלום רב
האם יש לכם נסיון או שמעתם על טיפול בנשירת שיער על ידי חיכוך הציפורניים
אחת בשניה השיטה פותחה ע"י מסטר ביוגה baba ramdev
ידועה שנים רבות בתרבות ההודית יותר אקופונטורה מוכר גם כיוגה
תודה רבה פסי פייג  05:28 01.10.09 לא שמעתי על שיטה זו, עמך הסליחה.
RSS
פורום יוגה, מדיטציה
| אתרים: יוגה
|
|