בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה עמוד 62

סובלים מבעיה בעמוד השדרה? פורום כאבי גב, עמוד שדרה הוא המקו להתייעץ אודות כאבי גב, בעיות עמוד שדרה, מחלות עמוד שדרה, עקמת, ניתוחי עמוד שדרה, נוירוכירורגיה, אורתופדיה, כירורגיה זעיר פולשנית בניתוחי עמוד שדרה, כאבי גב, גב, פריצת דיסק ועוד
מנהלי פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה:
ד''ר ליאור מרום
לפרטים נוספים
ד''ר גד ולן
לפרטים נוספים
 
יעוץ פרטני לבעיות עמוד שדרה
 
מנהלי הפורום חוזרים ומדגישים: הפורום אינו תחליף ליעוץ פורמלי רפואי,
אין טעם להציג שאלות על בעיה פרטית מלווה תאור בדיקה וציטוט בדיקות- ולשאול אותנו: מה הטיפול?
 
אני
16:46 02.03.11
האם יתכן קשר בין כאבים בשוקיים הקדמיות (בחלק שחיצוני לעצם הגדולה) לבין בלט/ניוון דיסק L5S1 ?

הסבר - סובל שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל הנובע מניוון הדיסק. כל הטיפולים, לרבות ניתוח לא עזרו. ליריקה ואטופן עוזרים - וכך אני חי עם כאב סביר.
לאחרונה החלו כאמור כאבים חזקים מאוד בשוקיים הקדמיות ולעיתים יש כמו גבשושיות/ג'ולות בחלק החיצוני לעצם הענקית. השאלה עם זה קשור לדיסק או שעליי לבדוק כיוון אחר?
ואם אפשר - מהן אותן "ג'ולות" המופיעות בשוק הקדמית כאשר עוצמת הכאב גדולה?
תודה רבה.
 
ד''ר ליאור מרום  
21:41 02.03.11
בלט בד"כ לא יוצר שום לחץ.
כיוון של כלי דם ?!?
 
צור
18:13 22.05.11
לפני כ- 3 שנים בגיל 15 החלו לי כאבים בגב התחתון שנבעו כנראה מאימוני כדורגל רבים (6 פעמים בשבוע) לאחר בדיקת סי טי mri ומיפוי עצמות גילו שיש לי בלט בחוליות L4 L5 וספונדיאליזיס דרגה 1 וששניהם לא מולדים עד היום הכאבים לא הפסיקו גם כאשר הפסקתי להתאמן לחלוטין למשך שנה שלמה האם במקרה כזה שחרור שרירים בפיזותרפיה יעזור? האם שחייה תקל על הכאבים ? והאם חגורת גב תוכל לעזור לחזרה לאימון בו אין הפעלת לחץ על הגב (סטפר,אופניים,ומכשירים נוספים) אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לעל שאלות אלו
 
ד''ר ליאור מרום  
22:30 22.05.11
צור שלום,
האם במקרה כזה שחרור שרירים בפיזותרפיה יעזור?- יש לנסות על מנת לדעת.......
והאם חגורת גב תוכל לעזור לחזרה לאימון בו אין הפעלת לחץ על הגב (סטפר,אופניים,ומכשירים נוספים) - חגורה - יש לנסות.
 
נתנאל
14:32 22.05.11
שלום,
קיבלתי תוצאות של סיטי גב והייתי רוצה לדעת מה זה אומר.
הכול תקין חוץ מהמלל הבא:
בגובה L5-S1 : המיסקרילזציה של L5 משמאל עםיצירת מפרק מדומה ושינויים נווניים קליטם מסביב.
רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות.
אין עדות לבלט דיסק.
מפרקי ה-SIJ שמורים.

לסיכום: שינויים בL5-S1 כמתואר לציין רושם לריבוי כלי דם גדושים ברטרופריטוניאם משמאל: כלי דם ספרמטיים?

אשמח לדעת במה מדובר וממה זה נוצר.
תודה ויום טוב,
נתי
 
ד''ר ליאור מרום  
22:28 22.05.11
נתנאל שלום,
סקרליזציה גם הוא ממצא תקין לחלוטין
שאר הדברים הם שינויים אנטומיים ללא כל משמעות עבורך.
עקב כאבים בצוואר וביד שמאל מעל שנה עשיתי בדיקת MRI שתוצאותיה:
שינויים ניווניים במרווחים הבין חולייתיים ובמפרקים הבין חולייתיים.
במרווח C4-C5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי.
במרווח C5-C6 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השק.
במרווח C6-C7 בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק הדורלי.
במרווח C7-D1 בלט דיסק מרכזי ויותר משמאל עם לחץ על השק ועל השורש משמאל הדורלי.

מה זה בעצם שק דורלי? מה הכוונה שיש עליו לחץ? האם הלחץ הזה יכול להיות הגורם לכאבים? מה הכוונה לחץ על שורש שמאל?
האם גלי רדיו יכול להיות טי]ול מתאים?
האם אפשר לעבור טיפול כזה גם בתחילת הריון?

תודה מראש
 
ד''ר גד ולן  
09:23 22.05.11
השק הדוראלי עוטף את חוט השדרה וזה אומר שלחץ עליו מעיד על לחץ על חוט השדרה. לחץ זה יכול לגרום לכאב.
גלי רדיו אינם טיפול מתאים לתהליך הגורם ללחץ על חוט שדרה או עצבים, ובטח שלא בזמן הריון כיוון שהוא נעשה תוך חשיפה לקרינת רנטגן.
שלום,

לפני שנה וחצי עברתי תאונת דרכים ונמצא כי יש לי בלט דיסק אחורי מרכזי וצדדי שמאלי בחוליות L4-L5/

לאחר פיזיותרפיה (2 סדרות טיפולים שבוצעו לפני הסיטי) , טיפול במרפאת כאב, ניתנו לי ע"י הרופא טטרמדקס (שעם הזמן עלה למינון 200) וליריקה (שגם המינון שלה עלה בעקבות תחושות נימול ל-150 מ"גX 3 פעמים ביום.

הנני נוטלת גם תרופה אסטו (פסיכיאטרית) ונראה לי כי התרופות אינן "מסתדרות" ביחד ויש ליטול אותן אחת בבבוקר והשניה בערב בכדי שיהיה פער שעות בינהן.

מזה תקופה דיי ארוכה אני סובלת מצרבות קשות וביומיים האחרונים מבחילות ואף הקאות וכאבים בחזה כשאני אוכלת.
כאשר הפסקתי (לפני כחודשיים את הכדורים לגב, הרגשתי סביר, אך הכאבים חזרו כמו שהיו לפני כל הטיפולים וחזרתי ליטול את הטרמדקס ללא הליריקה, את הטיפול באסטו אני ממשיכה.

האם יש קשר בין הצרבות, הבחילות וההקאות לתרופות?
(את הטרמדקס אני נוטלת כבר בערך כחצי שנה).

אודה לתגובה מהירה.
בברכה,
תות
 
תות
14:33 17.05.11
אני סובלת בחודשים האחרונים גם מכאבי צוואר קשים, והוא נתפס מאוד והתנועה בו מוגבלת.
2 רופאים מומחים שהייתי אצלם המליצות על שאיבת דיסק (במרפאת כאב עברתי תהליך הנקרא Selective Nerve Root Block)
אשר לאחריו חשבתי כאבים כיומיים ומגבלת תנועה ואז הקלה למשך כשבוע בלבד..

אך שאלתי כרגע מעבר לכאבים ומה ניתן לעשות והאם כדי לבצע את התליך של שאיבת דיסק, היא מה בנוגע לבחילות,ההקאות והכאבים/לחץ בחזה?
ומה בנוגע לשילוב בין התרופות.

בתודה מראש,
תות
 
ד''ר גד ולן  
09:21 22.05.11
הרבה שאלות שלא ניתן לענות עליהן בלי בדיקה גופנית ועיון בבדיקות ההדמייה שלך.
לגבי תופעות הלוואי של התרופות הרי שעלייך להתייעץ עם רופא הכאב המטפל בל והפסיכיאטר שרשמו לך את התרופות.
 
תהילה
21:54 17.05.11
אני סובלת מיזה כמה שנים בכאבי גב עקב תאונות דרכים.
נקבע לי MRI ליום א' אך אתמול זינקתי לתפוס ילד שנפל במשקל 10 קג ואני נורא חוששת שזה השפיע על הגב.
ברצוני לדעת בהנחה שנגרםלגב נזק עקב הזינוק אם יהיה ניתן לראות את זה ב MRI ביום ראשון או שכדי לי לדחות אותו ? ולמתי?
 
ד''ר גד ולן  
09:19 22.05.11
אם נפגעת באירוע הנטען בגב הרי שה- MRI ידגים זאת, ואם לאו, אז לא....
 
קובי
23:56 17.05.11
אני בן 51. בגלל כאבי גב עליון שנמשכים חודשיים ביצעתי בהמלצת אורטופד CT עמוד שדרה גבי שהראה אוסטיאופיטםי קטנים. לאחר ה CT הכאבים התגברו בעצמתם ואף מעירים אותי משנתי. .אני מאוד מודאג מאפשרות של גידול בעמוד השדרה או בחוט השדרה.שאלתי היא - האם ניתן להסתפק בתשובת ה CT או שיש לבצע גם MRI שיכול אולי לגלות חס וחלילה גידולים בחוט השדרה עצמו ש הCT לא יכול לגלות?
אודה לתשובתכם
קובי
 
ד''ר גד ולן  
09:19 22.05.11
MRI הוא בדיקת הבחירה לבירור תהליכים חולניים בעמוד השדרה הגבי.
 
ירון
23:34 19.05.11
ד"ר מרום שלום
אני סובל מפריצה בצוואר שזוהתה MRI בצד שמאל . בשנה האחרונה אני סובל מטינטו צפצוף באוזן שמאל למרות שלפעמים אני מרגיש שזה בשתי האוזניים בלילה בשקט .
האם טינטון יכול להיגרם עקב פריצת הדיסק
2.אני מנסה לחזור להתאמן לאט לאט גם באירובי וגם קצת משקולות לאחר שנים שלא עשיתי זאת עקב הבעיה האם כדאי להרים משקולות לא משקלים כבדים והאם הטינטון יכול
להתגבר עקב כך והאם הפריצה יכולה להחמיר עקב אימונים .

תודה מרעאש
 
ד''ר גד ולן  
09:18 22.05.11
בלט או בקע דיסק בעמוד שדרה צווארי לא יכולים לגרום טינטון.
לא הייתי מליץ למי שסובל מבקע או בלט דיסק בע"ש צווארי להרים משקלות.
 
בנימין
12:15 19.05.11
עקב כאבים ממושכים בגב התחתון נשלחתי לבדיקת CT.
התוצאות הן:
בגובה L3-4: בקע דיסק דיפוזי גורם ללחץ על השק התקאלי. היצרות הפורמינות הוורטברליות דו צדדי.
בגובה L4-5: בקע דיסק אחורי גורם ללחץ על השק התקאלי.
בגובה L5-S1: בקע דיסק אחורי גורם ללחץ קל על השק התקאלי.
לא הודגמו בקעים דיסקליים ביתר הסריקה.

מה המשמעות של התוצאות?
בעקרון האורתופד אמר לי להתחיל פיזיותרפיה ולחזור אליו עם תוצאות הבדיקות. התור שלי אליו הוא ביום רביעי הבא. האם זה בסדר לחכות עד אז, או שהזמן פועל לרעתי וכדאי כמה שיותר להקדים? האם זה טוב שהתחלתי תרגילי פיזיותרפיה או שהם עלולים להזיק?
אשמח ממש לתשובה (מרגיעה...).
תודה רבה!
בנימין
 
ריטה ליפרו
19:28 20.05.11
קשה לתת תשובה מרגיעה רק על סמך בדיקת הCT .לא כתבת מה בדיוק הסימפטומים כדי לקבל תמונה קלינית .בכל מקרה פיזיותרפיה היא הפתרון השמרני ולא פולשני הראשון שצריך לשקול .שיטת מקנזי עשויה לתת פתרון לבעיה שלך עם תוצאות מידיות .
הרציונל שמאחורי השיטה זה למצוא את תנועה הנכונה שהיא תפורה לבעיה שלך בדיוק במטרה להחזיר את הדיסק למקום .השונה לשיטות אחרות ,זו שיטה שמקנה עצמאות מירבית למתרפא ללא יצירת תלות במטפל לטווח ארוך .במידה באתה נכלל בין ה70 אחוז שמגיבים טוב לטיפול זה ,התוצאה היא מידית בהקלה על הכאבים ושיפור תיפקוד .
במידה ולא יש לשקול אופציות טיפוליות אחרות .
ריטה ליפרו ,פיזיותרפיסטית מוסמכת
 
עודד
12:04 16.05.11
אני סובל מכאבי גב תחתון חזקים כבר תקופה ארוכה ובבדיקת ct שערכתי נמצא:

ב l4-l5 בלט אונלוס משיק לשק ללא לחץ על אלמנטים עצביים.
l5-s1 בלט אנולוס משיק לשורשים s1 דו''צ.

בבדיקה אצל אורטופד הוא אמר שהכאבים שאני מתאר לא תואמים את הבעיה המתוארת. אינני מבין איזה כאבים אני אמור להרגיש בעקבות הממצאים הנ''ל. האם זה יכול להתפתח לפריצת דיסק בעקבות מאמץ יתר? הוא גם ציין שיש לי ספאזם שרירי ניכר.
היכן אמורים להיות הכאבים ע''פ המצב?
 
ד''ר ליאור מרום  
22:20 16.05.11
שלום עודד
צודק האורטופד שבדק אותך, ממצאי ה CT בסך הכל תקינים.
זה לא יכול להתפתח עקרונית ל"פריצת דיסק".
 
ריטה ליפרו
19:03 20.05.11
כאבי גב תחתון מהסוג שאתה מתאר נובעים לרוב מעומס לא תקין ממושך על חוליות הגב כמו בישיבה או שכיבה עם גב עגול ללא שמירה על מנח הטבעי של החוליות .שיפורי יציבה בישיבה תוך שמירה על השקע המותני על ידי שימוש נכון במשענת הגב ואולי תמיכה נוספת באמצעות כרית יכולה לסייע בהקלה על הכאבים .רוב הבעיות הן מכאניות במקור לכן הטיפול צריך להיות בהתאם כדי לטפל בשורש הבעיה ותיקונה .שיטת מקנזי מציעה פתרון יעיל עם תוצאות מידיות ללא יצירת תלות במטפל .זאת שיטת שמקנה כלים למתרפא לשימור המצב ומניעת הישנות הבבעיה בעתיד.מה שחשוב יותר זה לטפל בכאבים שלך גם כאשר בדיקות ההדמיה לא מצדיקות אותם,בסהכ צריך לטפל בך ולא בצילום .
ריטה ליפרו ,פיזיותרפיסטית מוסמכת
שלום יש מכשיר חדש שמיבאים אותו לארץ מין צווארון קשיח עם ניפוח שהמטרה שלו לשחרר לחץ מהחוליות ציריכים לללבוש אותו כל יום 3 שעות במטרה לשחרר ולתת לידסק הפגוע להחלים.יש לו אישור ממחלקת התרופות האמריקאית עם תו תקן.
האם יש היגיון שזה אולי יכול לעזור במקום הניתוח?
 
גיורא כירופרק
 
09:03 19.05.11
 
תמיר
13:23 19.05.11
איפה קונים?כמה עולה?
 
גיורא כירופרק
12:52 20.05.11
 
שלמה לוי
21:57 16.05.11
שמי שלמה בן 70 , הופנתי למרפאת כאב באמצעות רופא אורטופד בעקבות היצרות בעמוד השדרה ,שם קיבלתי זריקת אפידורל ומאז כעבור כמה שעות איבדתי את התחושה ברגליים, תחושת נימול מהטבור ומטה וחוסר שליטה במתן שתן,אושפזתי ועברתי סידרת בדיקות: בוצע בדיקת MRI ההדגימה: בליטת דיסק ברמה L5- S1 בצד שמאל , ירידה בגובה בין חוליות L4-L5 היצרות של תעלת עמוד השידרה המותני
בדיקה אורטופדית: במישוש רגישות באזור ע"ש מותני, הגבלה בטווח תנועות עקב כאבים SLR, LASEG חיובי דו צדדי ללא ירידה כוח גס ברגליים תחושה של זרם חשמלי מהטבור עד כפות הרגליים.
הומלץלהתחיל טיפול בLIRICA 75 MG X2/D וטיפול בנוגדי כאבים ונוגדי דלקת

האם ישנם טיפולים נוספים שיועילו למצבי?
האם אפשר להעריך שהנזרק נגרם כתוצאה מזריקת האפידורל שאולי הוזרקה במקום שפגע בעצב ולכן אין תחושה ברגליים?
בתודה מראש
שלמה לוי
 
אורית שינמן
22:20 13.05.11
שלום, אנחנו הורים לילד בן 3.5 הסובל מ-nemaline myopathy, באחרונה חלה החמרה בעקמת שלו, מהם כיווני המענה האפשריים במקרה כזה ? תודה
 
ד''ר ליאור מרום  
00:10 14.05.11
אורית שלום,
לעקמות בגיל הזה והלאה ועם הרקע שציינת,יש בד"כ נטיה להחמיר בצורה משמעותית עם הזמן.
החלטה על צורת טיפול צריכה להעשות על סמך צילומים עדכניים .
שלום רב,
חזרתי לשחק כדורסל בצורה אינטנסיבית לאחר 5 שנים שלא התאמנתי(תקופת הצבא)
הנני סובל מכאבים במרכז הגב ובגב תחתון מזה כחצי שנה.
גב עליון- כל שעות היום , באזור הטרפז התחתון
גב תחתון- בעיקר בעת מאמץ/עמידה ממושכת/...הכאב בעיקר בצד הימני, במותן קסל ובמפשעה.

עברתי בדיקה אצל אורטופד...הוא לא אבחן בעיות ניארולוגיות והפנה אותי לבדיקת MRI עמוד שדרה גבי. התוצאות היו בקע דיסק D5-D6 קטן ללא לחץ משמעותי על החוט...בשובי אל האורטופד הוא אמר שהכאב לא נובע מהבקע כי אין לחץ משמעותי על החוט

חשוב לציין שניסיתי כמעט את כל דרכי הטיפול האפשריות- פיזיוטרפיה, כירופרקטיקה, שחייה ועוד....אך ללא הועיל.

שאלותיי הם:
1. מלבד בדיקה פיזית ו-MRI האם ישנן דרכיי אבחון נוספות ...על מנת לאבחן מהו מקור הכאב.?
2.יש לי גב דיי חזק...אני שוחה ומתאמן....אם הבעיה היא לא מבלטים ולא בעיה שרירית אז ממה כן היא יכולה להיות?
3. בהיותי ילד אובחנה לי עקמת קטנה בגב בגלל שיש לי רגל אחת קצרה ורגל אחת ארוכה...האם זאת יכולה להיות הבעיה?
4.איזה משמעיות יש לזה שכואב לי גם במותן קסל ובמפשעה?


תודה מראש
 
גיורא-כירופרק
15:20 13.05.11
 
ד''ר ליאור מרום  
16:29 13.05.11
דני שלום,
ברור שבעיתך אינה מחייבת פתרון כירורגי- שזו מטרת הפורום.
בדיקת MRI הינה מדויקת ביותר, ועושה הרושם שצדק הרופא.
פנה למטפלים אלטרנטיבים- אולי שם ימצא מזור לתלונותיך.
ורגליים כואבות כבר מספר שנים אני לא הולך בכוחות עצמי ואני לא יכול להחזיק עצמי על הרגליים וגם יש לי בריחת שתן וגם לפעמים צואה, יש לי גם אבחנה מאת פרופסור צפוני בנושא היתערבות ניתוחית מה עלי לעשות כי הפחד מפני ניתוח משתק אותי לגמרי אני לוקח כל התקופה הזו משכחי כאבים ואני רוצה לשפר את איכות חיי
 
ד''ר ליאור מרום  
11:52 13.05.11
יצחק שלום,
אני מבין את החשש מניתוח. היות ובעיתך מורכבת, אשמח ליעץ לך לאחר בדיקה והערכה שצריכה לכלול הדמיה עדכנית.
 
לירון
13:40 12.05.11
S1לפני 8 חודשים ב CT ראו בלט די בולט, ואובחן במיפוי דלקת די פעילה באזור. היום ב MRI רואים שהבלט נשר/נספג ,ורואים שם קצת דלילות סחוס שנותר בין החוליות. אומרים לי שדווקא לבלט גדול יש אכן סיכוי לנשור..

1. מה משמעות הדלילות מכל הבחינות ?

2. מאידך בצוואר בין C5-6 התגלה לי ב MRI בלט דיסק שדי מתקרב לחוט שדרה.
מאילו פעילויות להזהר ? אילו תנועות מותר ? איזו התעמלות כן אפשרית?
תודה
 
ד''ר ליאור מרום  
17:31 12.05.11
שלום דויד,
אין מושג כזה "לנשור, דלילות " בנוגע לדיסק , הדיסק יכול להתכווץ .
עקרונית יש להמנע מפעילות שגורמת לחץ על הראש והצוואר
כל התעמלות שלא כוללת את הפעילות הנ"ל- מותרת.
 
גור מינצר
21:46 09.05.11
אני בן 49, בריא באופן כללי, עברתי בעבר מספר ניתוחי גב לפריצת דיסק ב- L5-S1 וב- L4-L5 בהתחלה ניתוח לכריתת פריצת הדיסק ולאחר חזרה ניתוח הכולל קיבוע עם ברגים.
הניתוח האחרון עברתי בשנת 2008 ולאחריו אני מתפקד מצויין מחבנה ספורטיבית, כולל כל סוגי הספורט, סקי, אופניים, שחיה ריצה, ריצות מרתון וטריאתלון.

בשבועיים האחרונים, לאחר שהשלמתי את מרתון וינה, סבלתי בהתחלה מתפיסת שירירים חזקה בשרירי התאומים והדו ראשי, אבל אח"כ סבלתי גם פעמיים מכאבים פתאומיים בשוק שמאל שלא מרגישים ממקור שיריר (הם בחזית הרגל במרכז השוק ומרגישים כמו דקירה חזקה במרכז העצם. הכאבים תקפו אותי בזמן השינה, בלי קשר לשום מאמץ, בשני לילות שונים, בפער של 3 לילות,, ונמשכו זמן רב, ולא חלפו אלא לאחר הליכה, אלא בשכיבה ממושכת בתנוחה עוברית. נראה שנשאר לי מיחוש קל ואמום מאוד בשוק שמאל.

אני מעדיף ליחס את סדרת הכאבים לתפיסת שרירים הנובעת מהשלמת ותגובה מאוחרת למרתון וינה (17.4) אבל לצערי אני חושש שמדובר באיזה שהוא לחץ עצבי מהגב, אם כי אין לי כאבים כלל בגב עצמו.

האם ההשערה שלי נכונה.

האם כדאי לעשות CT

האם אני יכול להרגיש בטוח בהמשך פעילות ספורטיבית רגילה
 
ד''ר ליאור מרום  
22:36 11.05.11
שאלתך אינה מתאימה למענה בפורום אינטרנטי.
תזדקק ליעוץ מנתח עמוד שדרה.
מזה 3 חודשים סובל מכאבים עזים בצוואר שמקרינים ליד שמאל עם הרגשת נמלים וכאבים שמתפשטים לאורך צד שמאל עד הרגל למטה.
מצורפת תשובה של בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת CT
אשמח לקבל את תשובתך מה עלי לעשות
פיזיוטרפיה לא עזר, האם צריך לעבור ניתוח או לא
בתודה
דפנה
תזדקקי לבדיקת מנתח עמוד שדרה ולא להסתמך על תשובה באינטרנט !
 
ורד
00:34 09.05.11
שלום רב. מבקשת את עזרתכם בפענוח תוצאות mri:
הרחבה ציסטית של החוט בגובה c6-7 במרכז החוט.
נראה פס דקיק של חוט מסביב לציסטה, הממצא חשוד כסירינקס.
אין האדרה חריגה.
יתר חוט השדרה בגדר הנורמה.
תודה רבה רבה מראש!!!
 
ד''ר ליאור מרום  
22:33 11.05.11
סירינקס הינו הרחבה ציסטית של חוט השדרה.
שלום ד"ר ותודה מראש על תשובתך.
האם חולשה ברגל ימין כתוצאה מבלט דיסק L5-S1 הפיכה ללא ניתוח? האם צריבת דיסק חובה?
אוסיף אני בת 65, לפני כחודשיים כאבים עזים עם הקרנה עזה לרגל ימין, טופלתי בכדורים נגד כאבים, היום הכאבים פחתו אבל ישנה חולשה וצליעה ברגל ימין.

תודה
 
ד''ר ליאור מרום  
22:34 11.05.11
בלט לא יוצר חולשה.
חובה ???, כיצד ניתן להשיב מבלי לבדוק ??
גשי ליעוץ אצל מנתח עמוד שדרה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  58  59  60  61  62  63  64  65  66  ...  158  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח עמוד שדרה   עקמת   אורתופדיה   כאב גב   כאבים בגב   בלט דיסק   כאבי גב תחתון   כאבים
RSS RSS פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה