בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים עמוד 71

פורום בעיות מפרקים-החלפת מפרק-בעיות ברכיים נועד לעזור לסובלים מבעיות אורתופדיות, מחלות של מפרק הברך, מפרק הירך וקרסול. ניתן לשאול על: בעיות מפרקים, בעיות ברכיים, החלפת מפרק עוסק בכל מה שקשור בניתוחי ברך,פגיעות ספורט, ארטוסקופיה ועוד
מנהלי פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים:
ד''ר אליהו ליברטי
לפרטים נוספים
ד''ר סוזנה הורוביץ
לפרטים נוספים
 
גילי
01:50 11.03.10
האם מותר לעשות ניתוח לשחזור ACL בזמן טיפול בראקוטן נגד אקנה?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
16:23 14.03.10
תרופה זו אינה מהווה מניעה לניתוח ACL.
לד"ר שלום רב, נפצעתי בברך מסלע שנזרק עליי במהלך פעילות ומאז אני מסופח לר"מ 2 (כעת רוצים להחזיר אותי לשירות).
אני עושה פיזיוטרפיה כבר כחודש ושבוע.
ממצאים שהתקבלו בMRI מראים שאין נזקים פרט לסעיפים החשודים הבאים:
1) קונטוזיה גרמית משמעותית בטייבה הפרוקסימלית שמתפשטת לטיביאל פלטו הקדמי. (הקונוטזיה יורדת כלפי מטה)
2) אין לראות בבירור קו שבר
3) נוזל תוך מפרקי בכמות מעט מוגברת ללא עדות לליפו-המרטרוזיס.

שאלותי הן:
לגבי 1, הבנתי שמדובר בחבלה בברך אבל באיזה חלק בדיוק, לאן זה מתפשט ולמה ?, מה רמת החומרה של זה?
לגבי 2, האם זה אומר שיכול להיות שבר ? או שסביר להניח שלא ?
לגבי 3, האם יש לי צורך לדאוג מן הנוזל,רוב הנפיחות ירדה עכשיו כעבור חודש, אך עדיין יש כמות קטנה יחסית שמסרבת להיעלם כבר מאז, מה הסיכונים בזה?

אודה לך אם תוכלו לענות לשאלותיי במהירות האפשרית, נושא זה חשוב לי ביותר שכן אינני רוצה להסתפח חזרה ליחידה כלוחם ולגרום לנזק אפשרי בברך.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
01:17 10.03.10
קונטזיה פרושו בשפה פשוטה - מכה. דהיינו חבלה הגורמת לעודף נוזלים ברקמה החבולה, במקרה זע רקמת הסחוס או העצם וגם לנוזל חופשי במפרק הבר. שבר לא נתגלה ויש להניח שאין. הנוזל יספג מאליו במשך תהליך ההחלמה. לא נראה שמדובר בחבלה משמעותית שתותיר נזק לטווח ארוך. איזור החבלה העקרי הוא בחלק העליון הקדמי שדעצם השוק במקום בה היא בונה את החלק התחתון של מפרק הברך.
 
ליאת
21:29 06.03.10
לרופא/ה הנכבד/ה שלום רב.

אני בת 29, בריאה בדרך כלל ובעלת משקל תקין (גובה 168 משקל 57 ק"ג.)

מזה כשבועיים שאני חשה כאבים בשתי הברכיים. אציין כי מעולם לא סבלתי מכאבים בברכיים כך שהכאבים הנוכחיים חדשים לי לחלוטין.

בנוסף ברצוני לציין כי לא מדובר בכאבים חזקים במיוחד וכמו כן אין הגבלה בתנועה, אך בכל זאת מאחר והכאבים אינם חולפים אני די מוטרדת.

חשוב לציין כי הכאבים מתגברים בשעת הליכה מהירה, או כאשר אני עולה במדרגות שתיים שתיים.

בנוסף, כאשר אני מניעה את הרגל למעלה ולמטה - הברך משמיעה 'קליקים' , וגם זו תופעה חדשה שלא הייתה בעבר.

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

בברכה - ליאת.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
22:47 07.03.10
כאבים מסוג זה מופיעים כשקיימת חולשה יחסית של שרירים, או חוסר איזון שלהם, לעומת הפעילות שאת מבצעת.
רצוי להתייעץ עם פיזיותרפיסט.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:47 07.03.10
כל הסמנם מצביעים שמדובר בחיקת סחוס הפיקה - CMP. אישור או שלילה של השערה זו יכולה להעשות בבדיקה ידנית פשוטה.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
17:26 09.03.10
האסכולה שראתה מקרה כמו שלך כמקרה של שחיקת סחוס CMP, שייכת לשנות ה- 80 של המאה הקודמת.
מאז התקדמה רפואת המפרקים מרחק רב, וכיום ידוע לנו שבגיל צעיר אין כמעט אנשים עם פגיעה סחוסית בברך.
גם אלה שבבדיקה גופנית אובחנו כסובלים משחיקת סחוס מסוג CMP, התברר בהסתכלות לתוך הברך בניתוח ארטרוסקופיה, כי לא היה לכך כל יסוד.
בכל מקרה, חיזוק השרירים סביב הברך הוא הטיפול הנכון לאנשים במצבך, אפילו אם יתברר כי קיימת איזו שהיא התרככות של הסחוס בברך.
 
דודי
08:21 09.03.10
דר' ליברטי שלום רב
בני החייל מתלונן על כאבי ברכיים לאחר מאמץ עד כדי קריסה . להלן ציטוט מימצאי מיפוי שערך .
-קליטה מוגברת בארסוס שמאל ממוקמת קדמית לטלוס .
-קליטה מוגברת בשליש אמצעי של הטיביה השמאלית .
-קליטה מעט לא סדירה בברכיים עם הדגשת קליטה קלה בטיביאל טוברוסיטי דו-צדדית .
-פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים בשלד .
סיכום :
הממצא בטיביה שמאלית שמאלית יכול להתאים ל-SF בחומרה קלה .
שאר הממצאים מתאימים לתגובת מאמץ .
לא ניתן לשלול אנטזופטיה בברכיים .
אין עדות ל-CMP על פי המיפוי .
תמונה לא אופיינית לאוסטאוכונדרוזיס על פי המיפוי .

בני מתנהג רגיל בהליכה אך אם הוא צועד לאורך זמן או עולה/יורד במדרגות או נושא משקל מופיעים כאבי ברכיים !!!

אנא חוות דעתך , תודה .
 
ד''ר אליהו ליברטי  
14:18 09.03.10
המיפוי מצביע על כאבים בקדמת השוק בסמיכות לברך במקום בו נאחז גיד הפיקה. הכאב הוא בעיקרו מסוג כאב דלקתי הנובע ממאמץ או שימוש ייתר. לכן הכאבים מופיעים במקביל לחזרה לפעילות מאומצת. לא מדובר בבעיה חמורה שתשאיר נזקים לעתיד. כשבנך יחזור לחיים "רגילים" הבעיות המצויינות ידעכו וייעלמו בהדרגה.

לד"ר ליברטי הנכבד, שלום רב.

אני מצטטת את שאלתי אליך מלפני מספר ימים:

אני בת 29, בריאה בדרך כלל ובעלת משקל תקין (גובה 168 משקל 57 ק"ג.)

מזה כשבועיים שאני חשה כאבים בשתי הברכיים. אציין כי מעולם לא סבלתי מכאבים בברכיים כך שהכאבים הנוכחיים חדשים לי לחלוטין.

בנוסף ברצוני לציין כי לא מדובר בכאבים חזקים במיוחד וכמו כן אין הגבלה בתנועה, אך בכל זאת מאחר והכאבים אינם חולפים אני די מוטרדת.

חשוב לציין כי הכאבים מתגברים בשעת הליכה מהירה, או כאשר אני עולה במדרגות שתיים שתיים.

בנוסף, כאשר אני מניעה את הרגל למעלה ולמטה - הברך משמיעה 'קליקים' , וגם זו תופעה חדשה שלא הייתה בעבר.

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

תשובתך אלי היתה כדלהלן:

כל הסימנים מראים כי מדובר בשחיקת סחוס CMP, ניתן לאשר או לשלול קביעה זו על ידי בדיקה ידנית פשוטה.

היום נבדקתי על ידי אורתופד צעיר בקופת חולים. הוא בדק את הברכיים באופן ידני וקבע כי "מנח כפות רגליים טוב, ללא דפורמציות, ברכיים יציבות ללא סימנים מניסקלים, סימן מגירה שלילי דו"צ, ללא חסר תחושה, דופק תקין. מופנה לטיפול פיזיותרפי לברכיים."

שאלתי אליך היא האם יש טעם להבדק אצל אורתופד מומחה יותר כדי לשלול CMP, או שמא הבדיקה שביצעתי היום למעשה שללה את החשד ל CMP.

תבורך - ליאת.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
12:58 08.03.10
הבודק לא ציין קיום CMP, אינני יודכע מה כישוריו של הבודק. ייתכן והוא בדק ואין. מכל מקום הטיפול הפיוטרפי הוא הכוון הנכון. לפיסיוטרפיסטים בדרך כלל יש הרבה נסיון עם בעיה זו.
שלום,

אני בן 21.
לפני שלושה שבועות בזמן נסיעה על אופניים ביום קר פתאום הרגשיתי שהברך הימנית נתקעה לה, היה ממש קשה להחזיר אותה חזרה בלי שיכאב.
שמתי לב בחלק כזה או אחר של היום אם אני מקפל את הרגל מתחת לזוית מסוימת קורה שוב אותו הדבר.
יומיים אח כך התחילו לי כאבים עזים בברכך שמאל שמתחזקים עם מאמץ והליכה ללא קשר רב לזוית הברך.
זה הלך והחמיר.
לפני שבועיים הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת ונתן לי מרשם לאטופן (אנטי דלקתי) לחמישה ימים 600 גרם כדור אחד בכל יום, הוא נתן לי גם לקנות תומכי ברך.
התומכים עזרו לי מאוד והגעתי למצב שאני לא יכול ללכת בלעדיהם, לילה אחד לא יכולתי גם לישון בלעדי התומך השמלאי.
אחרי חמישה ימים שום דבר לא השתנה, עדיין כאבים עזים בסוף היום בערב בעיקר בברך השמאלית.
הגעתי אליו שוב, והוא נתן לי מרשם לארקוקסיה (אנטי דלקתי) ל10 ימים 90 גרם כדור ביום.
הגעתי אליו אחרי התקופה הזאת ושום דבר לא השתנה חוץ משהברך הימנית שלי כואבת יותר (אני מרגיש שמשהו זז בפנים בהליכה), עשיתי רנטגן והוא אמר לי שבברך אחת העצמות האופקיות קרובות אחת לשנייה יותר מבברך השנייה. הוא אמר שזה ישתחרר עם הזמן ולתת לזה כמה חודשים. נתן לי מרשם למשחה נגד בצקת אקסיפן. אני מפחד שזה רק הולך ומחמיר ואני לא יודע מה לעשות אם זה. מה אתם חושבים? זה נשמע לכם הגיוני? אולי לנסות ללכת לאורטופד אחר?
אולי כדאי לעשות MRI?
איך אני יודע אם יש לי שחיקה בסחוס?


תודה מראש!
 
יואב
21:29 01.03.10
הפיקה שלי יוצאת מהמסלול שלה ולכן הכאבים (לפני שעשיתי את הצילום)
מהצילום עצמו הוא לא הסיק הרבה חוץ מעניין שכתבתי.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
19:50 02.03.10
כדאי לעשות MRI ברך.
רצוי לא להזניח את ביצוע הבדיקה, היות וברך שננעלת כמו אצלך, יש לטפל בה במהירות.
מיפוי עצמות.

זה גם יכול להראות?

להתעקש לקבל MRI?

הברך הימנית שננעלת זה קורה כבר רק לעיתים רחוקות.
הבעיה המרכזית היא הברך השמאלית ששם כואב מתחת לפיקה.

הייתי אתמול באיכילוב אחרי מיון והאורתופד שם נתן לי את ההמלצה למיפוי עצמות ופיזיותרפיה ביחד עם המשך טיפול אנטי דלקתי. הוא בניגוד לאורתופד הקודם לא מצא כלום ברנטגן.

מסתבר שהexipan gel שרשמו לי הוא בכלל לא נגד בצקת אלא נגד דלקת. לקחת אותו או שעדיף לחזור לקחת etopan למרות שלא כל כך עזר לי?

 
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
22:51 07.03.10
בדיקת מיפוי תוכל להדגים את 2 הברכיים, לעומת בדיקת MRI שבכל פעם תדגים רק ברך אחת.
ה- GEL הינו תרופה חיצונית, בעוד שהאטופן הינה תרופה המשפיעה על כל הרקמות, ופעולתה חזקה יותר.
האם שחיית חזה בעייתית למי שסובל מכאב בברכיים ?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
22:48 07.03.10
לא בעייתית.
רוצה בבקשה לדעת אם יכול להיות שלאחר ניתוח בברך עקב נזק סחוסי וקרע במיניסקוס התפתח
ניקרוסיס בברך????
תודה
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:45 07.03.10
למה אתה מתכוון נקרוזיס, ואיך זה אובחן. אם נאמר לך שהתפתח מצב של AVN וזה אובחן במיפוי או ב- MRI, אז מדובר במצב של אספקת דם לא טובה לאיזור בברך. בדרך כלל לתפוח הפנימי של עצם הירך שבברך (קונדיל פמורלי מדיאלי). אם זה המצב, עולה השאלה אם זהו מצב שהיה לפני הניתוח הארטרוסקופי אך הוא לא אובחן או שמדובר בהתפתחות חדשה. במקרים נדירים AVN יכול להופיע לאחר כריתה מסיבית של מרבית המניסקוס.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
22:46 07.03.10
כשמטפלים בנזק סחוסי בברך, ומבצעים קדיחות בעצם, יכול הנוזל מהברך להיכנס לעצם, לגרום ללחץ מוגבר בעצם, ולנקרוזיס.
 
יגאל
18:17 02.03.10
שלום,

מזה כחצי שנה סובל מכאבים בברך שמאל. כאבים בצד הצידי/חיצוני של הברך. חולשה של הרגל והרגשת בריחה וחוסר נעילה נכונה של הברך.
כאבים אלו החלו החלו במהלך טיול ארוך בשטח. הכאבים התגברו במהלך הטיול עד שנאלצתי להפסיקו משום שלא יכלתי להזיז את הברך מרוב כאבים.
בבדיקה אורטופדית בזמנו לא הודגמו פגמים במיניסקוס או ברצועות ועל כן הופנתי לפיזיוטרפיה.
בהמהלך החצי שנה האחרונה פרט לפיזיוטרפיה(עוזרת עד לגבול מסויים) עברתי בדיקות אבחנתיות של צילום ברך ומיפוי עצמות ספקט, הבדיקות יצאו תקינות.
לאחרונה עברתי בדיקת MRI שם התקבלה התוצאה הבאה:

"
מודגמת פליקה אינפריורית מעובה הנמשכת קדמית לרצועת ה-ACL עד לאספקט האחורי של כרית השומן ע"ש הופה
"

האם ממצא זה יכול להסביר את הכאבים וההגבלה ?
מה ניתן לעשות בשביל לשפר את המצב ?


תודה,
יגאל
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
19:53 02.03.10
לפעמים פליקה מעובה בברך יכולה לגרום להפרעה בתנועה ולכאבים.
מומלץ לבצע ארטרוסקופיה, שבמהלכה ניתן יהיה לבדוק את כל הברך, ולהסיר את הפליקה המעובה.
תודה
יגאל
תודה,
יגאל
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
22:44 07.03.10
מדובר על ניתוח באשפוז יום, שלאחריו תוכל לדרוך על הרגל וללכת הביתה.
בתוך מספר ימים הכאבים יפחתו.
תודה,
יגאל
 
אביב
13:16 07.03.10
לאחר הליכה מהירה בעבודה ומשום מה סובבתי את הברך והאותו זמן לא יכולתי לידרוך עליה
נישלחתי לאולטראסאונד ולהלן הממצא :היסתיידות באזור אינסרציה של גיד quariceps
נוזל בורסה סופראפטלריס בקרן הקדמה של מינסקוס המדיאלי הודגם פס היפאואקוגני חשד לנזק מניסקלי
מה זה אומר? האם יש לי קרע ? ניתוח? כואב לי מאד וזאת לאחר 7 ימים של ארקוקסיה
תודה
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:37 07.03.10
מאד ייתכן שיש לך קרע במניסקוס, אך כפי שרשום, מדובר עדיין בחשד בלבד. בדיקה ידנית טובה על ידי מומחה ברכיים תתרום הרבה להגדרת הבעייה ובה יוחלט אם יש צורך להמשיך ולבצע ארטרוסקופיה.
 
טל
22:03 05.03.10
מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד.
ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה
1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים.
2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי.
3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR
4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית.
5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי.
6. ריבוי שומן תת עורי עמוק.
7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי.
8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה.

תודה!
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:34 07.03.10
גם ברך נורמלית כואבת אם היא מקבלת מכות חוזרות כפי שתיארת. התנפחות הברך היא בדך כלל סימן לבעיה פנימית בברך כמו קרע במניסקוס, שחיקת סחוס וכו' אם אכן התנפחות הברך חוזרת מפעם לפעם אני כן ממליץ על ארטרסקופיה. אני ממליץ לפני ביצועה לבצע גם בדיקת מיפוי ספקט לברך.
ד"ר שלום,
אני גבר בן 26 אשר השתחררתי מצ"הל לפני כשנה, לאחר שלש שנים בשירות חובה.
תפקידי בצבא היה מפעיל תקשוב מבצעי(אלחוטן) בחיל הקשר.
לאחר שנה בשירות התחילו כאבים עזים בברכיים בעיקר ברגל ימין.
בשנה זו הרמתי מכשירי קשר במשקלים כבדים ביותר ממחסנים והעברתם ממקום למקום.
הכאבים היו סביב הפיקה בברך ימין בעיקר, ובאמצע הברך בצד שמאל . הכאבים נעו בשתי הברכיים.
לא יכולתי לרוץ , ולעשות פעילות בכלל.
נשלחתי לרופא אורטופד והתחלתי טיפול פיזותרפי רציף, וכן סדרת טיפולים בשניה גם בביה"ח שערי צדק בירושלים(אשר שם מכשור חדש יותר ורציני יותר) אך הכאבים לא הפסיקו.
עשיתי צילום רנטגן וכן מיפוי עצמות(לקרת סוף השחרור- כי ככה זה בצה"ל -כל דבר לוקח זמן)
ההבחנה הייתה "הדגשה בטוברוסיטי של הטיביות שיכולה לנבוע מאנטזופתיה . הדגשה קלושה בפמור דיסטאלי לטראלי מימין, ייתכן אנטזופתיה או ממצא אחר כגון NOF, לקורלציה קלינית ורטגנית

כיום המצב חמור מבעבר, אני איני יכול ללכת כמעט, וכשאני הולך יש לי כאבים עזים מתחת לפיקה ומצדדי הפיקה בשתי הרגליים וכן באמצע החיבורים בברך, יותר בברך ימין,למרות שאני לא עושה שום פעילות -והכאבים רק מתחזקים בהליכה.

ד"ר, מה עלי לעשות? איך אפשר לרפות דבר כזה?
האם זה שחיקת סחוס בברך ובפיקה עקב הרמת משקלים כבדים?


תודה.




 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:28 07.03.10
אם הנזק הוא רק לסחוס הפיקה, הטיפןל הוא פיסיוטרפיה בלבד. מדובר בתהליך ממושך עם הטבה איטית. השאלה היא אם זו באמת הבעייה היחידה. כדאי שתבדק ע"י מומחה ברכיים. אי אפשר לטעון שהבעייה שלך היא תוצאה של פעילותך בצבא אך הליכה ממשוכת עם משקל כבד כמו מסעות ארוכים יכולה להחמיר בעייה קיימת.
שלום,
שאלות נוספות:
1. האם אפשר להמשיך בפעילות הרגילה ואף ספורטיבית: ריצה, הליכה, שחייה?
2. הרופא המאבחן אמר שהפתרון לבעיה הינו ניתוח שייעשה רק במקרה קיצוני.
האם נגזר גורלי לחיות עם הכאב? מתשובתך דווקא הבנתי, שהבעיה של הציסטה תיפתר מאליה ברגע שתאובחן הבעיה בברך? האם הבנתי נכון?
3. מה יקרה ללא טיפול? עלול להחמיר?
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:24 07.03.10
בייקר ציסט היא תוצאה של עודף נוזלים בברך בשילוב עם חולשה של קופסית הברך (השקית העוטפת את מפרק הברך) בחלקה האחורי. לא מספיק לאבחן מה יש לך בברך אלא יש צורך לטפל בבעיה. לעתים קרובות ניתוח ארטרוסקופי לתיקון הבעיה בתוך הברך מביא בסוף תהליך ההחלמה לירישת כמות הנוסזלים בברךך ולהטבה. הרופא שלך התכוון שניתוח פתוח של הברך בחלקה האחורי לטיפול ישיר בציסטה הוא רק במקרים קיצוניים ואני מסכים איתו. אך ניתוח ארטרוסקופי מומלץ אם הכאבים קיימם ומטרידים. המשך פעילות ספורטיבית ללא תיקון הבעיה בברך (למשל קרע במניסקוס) עלול להגדיל את כמות הנוזלים להביא לגדילת הציסטה, החמרת הנזק בתוך הברך ועלייה ברמת הכאב. ללא טיפול הבעיה יכולה להשאר במצב יציב כפי שהיא עכשיו או להחמיר.
 
פוצי
19:54 01.03.10
שלום
אני שואל לגבי אבי בן 83 ,סובל משחיקת סחוס ולא יורד מהבית בשל כך.
הרופאה הגריאטרית ניסתה כדור "ארטרוטק" 75 מ"ג ,אבל עקב קריאטינין 2 חוששת מהמשך הטיפול ,גם לאחר הפסקת הטיפול נשאר הקריאטיניןגבוה 1.9 .
היא הסבירה לי שה"אררוטק" עלול להחריף את אי ספיקת הכליות !!!
זה עזר לו נגד הכאבים מאוד !!!!!!!
האם זה כל כך קריטי ???
מה דעתך ?
תודה מראש
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:29 01.03.10
ארטקטרוטק וכל שאר קבוצות התרופות האנטי דלקתיות יכולות לגרום לפגיעה כלייתית. אנשים מבוגרים עם כליה שכבר פגועה חלקית חשופים יותר להיפגע מהתרופה. נכון, מבחינה סטטיסטית הסכויים בהם מגיעים לכשל מלא של הכליות הוא נמוך. אבל מי שנפגע הוא 100 אחוז בעיני עצמו. עדיף לנסות טיפלים אחרים, הזרקות למפרק, כדורים אחרים פשוטים יותר. אם כבר בוחרים תרופה מקבוצת התרופות האנטי דלקתיות, שארטרוטק היא אחת מהן, מומלץ לבחור אחת התרופות המודרניות יותר כמו ארקוקסיה או סלקוקס וגם זה במינון מופחת תוך מעקב אחר רמת הקריאטינין.
 
פוצי
22:50 01.03.10
ערב טוב
אבי ניסה את כל הזריקות ,גם נגד כאב וגם לחידוש הסחוס ..............
ניסה כמה סוגי תרופות ,לא עזר לו כמו ארטרוטק (וולטרן) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ישנה אפשרות שיקבל מינון של 50 מ"ג במקום 75 מ"ג ולעקוב אחרי תפקוד
הכליות ,
אני חושב מה עדיף ,סבל קבוע או אפשרות לפגיעה בתיפקוד הכליה ........

תודה שוב וערב טוב
 
אתי
00:51 27.02.10
שלום יש לי שאלה עברתי תאונת עבודה ויש לי כאבים עזים בברך בתוצאות ה-MRI נאמר שיש לי צ'יסטות בייקר פארא מניסקיאלית הופה ריבוי נוזלים ורשום שמבנה ה-ACL תקין הלכתי לביקורת בביח' לפני ניתוח כי לפני הבדיקה הרופא אמר שאני צריכה לעבור אטרוסקופיה וכשהייתי אצל הרופא הוא הסתכל בדיסק ואמר לי שיש לי נזק רציני בברך שיש קרע במינסקוס וכנראה קרע מלא ב-ACL וסימני נזק רצינים ויש גם דילדול שרירים ושהגידים שלי קרועים ואני אמורה לעבור שתי ניתוחים הראשון אטרוסקופיה לשחרור נעילה ומניסקוס והשני לשחזור ברך שאלתי היא איך בתוצאה רשמו לי משהו אחר והוא שהוא רופא מומחה בביח' ראה דברים אחרים מה עליי לעשות הניתוח בעוד שבוע אני לא יודעת מה לעשות האם מי שבדק את הדיסק טעה אשמח לתשובה מהירה תודה
 
ד''ר אליהו ליברטי  
08:09 27.02.10
מבלי לדעת מי הרופא הרנטגנולוג שפענח ומי האורטופד שפענח, אני נוטה לקבל את הפענוח הרשמי של רופא הרנטגן. הרנטגנולוג רואה ומפענח עשרות בדיקות כאלה כל שבוע. האורטופד שלך רואה בדיקות כאלה בתדירות הרבה הרבה יותר נמוכה. עוד עובדה שאת צריכה לדעת שאולי רק תגדיל את המבוכה שלך. אחוז הטעות בבדיקות MRI לברך הוא גבוה, לא בגלל שהמפענח לא טוב או הבדיקה עצמה לא טובה. בדיקת MRI היא תמונה ממוחשבת הנבנית על סמך תגובת רקמות הברך להפעלת שדה מגנטי עליהם. בבדיקה לא ממש "רואים" את המבנים הפנימיים. דוקא בברך יש הרבה סוגי רקמות המטעות את המפענח כך שבאחוזים די גבוהים יש טעויות. לצערנו אין לנו בדיקת הדמייה טובה יותר מזו. כמה שיישמע לך מוזר, בדיקה ידנית של הברך, בידיים של אורטופד מנוסה בתחום הברכיים תתן לך תשובות שפעמים רבות הן מדוייקות יותר. בסכום לכי לקבל חוות דעת נוספת מכל ממוחה ברכיים שתבחרי.
 
גילת
12:12 26.02.10
בדיקת מפוי עצמות הראתה שיש לי שחיקת סחוס בברכיים וגם דלקת בגיד.
האורטופד רשם כדורי ארקוקסיה או ארט 50. כדורים אילו משפיעים על מערכת העיכול שלי ואיני יכולה לקחתם. עשיתי טפולי פיזיוטרפיה וגם ארוטרוסקופיה לפני שנים.
מה עוד ניתן לעשות כדי להפחית את הכאבים?? יש לציין שאני מתעמלת בקביעות.

אשמח לתשובה.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
13:15 26.02.10
הכדורים שכנראה השפיעו על מערכת העיכול הם כנראה ארקוקסיה, לעתים די רחוקות כדור זה לא נוח למשתמשים בו ויכול לגרום לצרבות וכאבים ברום הבטן. אם זה מה שזה עשה לך הפסיקי את השימוש בו. לגבי ארט 50 בדרך כלל הוא לא עושה בעיות, הבעייה היא שהוא עוזר רק לאחוז קטן מהמשתמשים בו. את יכולה לנסות. יש הנוטלים מגגלופלקס או ארטריל שגם בהם אני לא כל כך מאמין. לגבי התעמלות - יש סוגים שונים של פעילויות המגבירות כאבי ברכיים. כמו הליכה ספורטיבית אינטנסיבית, מכשיר הקרוי מדרגה, ספינינג, ותרגילים הכרוכים בירידה למצב כריעה וחזרה לעמידה. אחרי שתבדקי ע"י אורטופד בקשי להישלח לטיפול פיסיוטרפי עם המלצה לסוג התרגילים המתאימים לך לפי הבעיה שהוא ימצא. חסרים לי הרבה פרטים כדי לייעץ ספציפית לך, כמו:בת כמה את, מתי עברת את הארטרוסקופיה הקודמת, מה מצאו, איך נראים הצילומים שלך היום ומה הממצאים בבדיקה ידנית של הברכיים שלך בהווה. על סמך נתונים אלה ייתכן ויהיו לי המלצות נוספות.
 
ש
00:42 25.02.10
שלום רב, ברצוני לדעת פרטים נוספים על התופעה שנמסר לי כי אינה שכיחה. ממה נובעת ומהן דרכי הטיפול? האם יתכן כי נגזר דיני להמשיך את חיי (בת 44) עם כאבים די משמעותיים ומוגבלות, כפי שמסר לי הרופא?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
11:41 26.02.10
בייקר ציסט הינה תופעה שכיחה, ולכשעצמה, אין לה כל משמעות, מעבר לכך שהיא מלמדת כי קיים נוזל בתוך הברך עקב נזק כלשהו.
מוקד העניין הוא איתור אותו נזק.
לעניין זה, אני ממליצה לך לפנות לאורטופד/ית ברכיים לבדיקה והמשך טיפול.
עשיתי בדיקהת MRI ואלו הממצאים:
1-שינויים טנדינוטים מנימלים ביותר באיזור המאחז של גיד הפתלה לפתלה.
2-חשד לקו קרע עדין ביותר בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.

בקשר לראשון מהסתכלות בפורום הבנתי שזוהי דלקת באזור הזה. עכשיו אני סובל מכך שנה וחצי ואומנם רק בשעת פעילות הכאבים מתגלים אך זה מגביל מאוד. ההיתם אולי ממליצים בטיפול המערב זריקה במצב כזה?

בקשר לשני.זה מה המשמעות של זה? ומטפלים בדבר כזה? האם יש קשר בין השניים?

תודה מראש
ושיהיה חג שמח
יריב
 
ד''ר אליהו ליברטי  
20:11 25.02.10
שלום יריב, דלקות מטופלות בד"כ עם תרופות נוגדות דלקת, מנוחה ולפעמים גם זריקת סטרואידים למקום הדלקת. קרע במניסקוס אם קיים, מטופל ע"י ניתוח ארטרוסקופיה. MRI הוא רק כלי עזר לאבחנה. ההחלטה על צורת הטיפול הטובה ביותר תתקבל רק אחרי בדיקה ידנית של הברך ובירור מדוייק לסיבת הכאבים שלך.
 
אהרון
11:02 22.02.10
אני גבר בן 50 הסובל מכאבי ברכיים. בבדיקת MRI הודגם נוזל בין סיבי רצועת ה ACL באיזור אחיזתה הפמורלי, מאחורי האחיזה הפמורלית של הרצועה מודגמת ציסטה גנגליונית בקוטר 7 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 1.3 ס"מ .(חתך סגיטלי 15 סדרה 5, קורונלים 16-18 סדרה 3).
מודגם דילול של סחוס הפיקה עם שינויים ציסטיים סוב כונדרליים בסמוך, כנראה משניים לנזק הסחוסי.
הסחוס הטרוכליארי מודגם תקין.
אודה לך באם תוכל לתת את חוות דעתך על המימצא.
בתודה
אהרון
 
ד''ר אליהו ליברטי  
10:53 23.02.10
הממצאים בבדיקת ה- MRI הם בעיקר שנויי שחיקה ובלאי המתפתח עם הזמן. לא נראה שם קרע של מניסקוס או רצועה. בהנחה שהבדיקה אכן נכונה לחלוטין ואין "פספוס" של ממצאים הקיימים בברך ןלא אובחנו (גם זה קןרה ודי הרבה בבדיקות MRI של הברך) אז מומלץ טפול שמרני ללא ניתוחים. למשל הזרקות לברך.
 
אהרון
15:30 23.02.10
תודה על ההיתיחסות והתשובה המהירה
טלי שלום ,
אני אמא לבן 29 אשר אובחן במהלך תירונות קרבית כסובל CDH דו צדדי. הוא שוקל בחיוב ניתוח לתיקון הכיסוי של ראש עצם הירך. אני מבינה שאת עברת ניתוחים מסוג זה שלא ממש הועילו
למניעת פגיעה במפרק. הייתי מאוד שמחה לשוחח איתך ו/או לקבל את יעוצך בנושא, על מנת ללמוד מנסיונך ולמנוע פגיע אפשרית במצבו הבריאותי של בני.מקווה שזה יתאפשר
+ הוספת הודעה
   1 ...  67  68  69  70  71  72  73  74  75  ...  102  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
בעיות מפרקים   החלפת מפרק הירך   ניתוחי ברך   פגיעות ספורט   סחוס   בעיות ברכיים   קרע במיניסקוס   ארטוסקופיה   שחזור רצועות
RSS RSS פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים