בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים עמוד 71

פורום בעיות מפרקים-החלפת מפרק-בעיות ברכיים נועד לעזור לסובלים מבעיות אורתופדיות, מחלות של מפרק הברך, מפרק הירך וקרסול. ניתן לשאול על: בעיות מפרקים, בעיות ברכיים, החלפת מפרק עוסק בכל מה שקשור בניתוחי ברך,פגיעות ספורט, ארטוסקופיה ועוד
מנהלי פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים:
ד''ר אליהו ליברטי
לפרטים נוספים
ד''ר סוזנה הורוביץ
לפרטים נוספים
 
רחל
21:01 14.12.09
שלום רב
אני לאחר ניתוח ארטרוסקופיה של ברך - קרעים במניסקים המדיאלי והלטרלי. עדיין לאחר 3 שבועות מהניתוח יש כאבים ובנוסף גם כאבים בירך ובגב התחתון. האם יתכן קשר בין הניתוח לכאב במפרק הירך של אותה רגל.כאשר אני עושה תנועת "פלקס" בכף הרגל על מנת לחזק את שרירי הרגל, מיד אני מרגישה כאב בגב התחתון .
ועוד שאלה , האם תרגילי אופניים במכון הפיזיוטרפיה מתאימים למצב של שיקום מהניתוח?
אשמח אם אקבל את חוות דעתכם המומחים.
תודה
 
ד''ר אליהו ליברטי  
21:16 14.12.09
מאד סביר שיהיו כאבים שלושה שבועות לאחר ארטרוסקופיה. לעניין כאבי הגב זה לא ממש קשור לניתוח שעברת ואינו תוצאה שלו. מצד שני אם יש לך נטייה לכאבי גב הם יכולים להחמיר עכשיו בגלל הליכה לא מאוזנת שלא כדרכך ויציאה משגרת הפעולות הרגילות שנהגת לבצע. לגבי פעילות לאחר הניתוח, לכל מנותח ההמלצות המתאימות לו לפי הממצאים בניתוח. המנתח שלך אמור להוציא לך הפנייה לטיפול פיסיוטרפי ולהסביר לך ולפיסיוטרפיסטים מה הוא ממליץ. הגיוני שבזמן של החמרה בכאבי גב תרגילי פלקס בכף הרגל והרמת רגל ישרה יעוררוכאבי הגב. התייעצי עם המנתח איזה כדור הוא ממליץ ממשפחת נוגדי הדלקת - ארקוקסיה ודומיו, אם מותר לך להשתמש בכדור זה הוא או דומים לו יעזרו גם לברך וגם לגב.
 
רחל
21:21 14.12.09
אם כך האם לא כדאי לדחות את הפיזיוטרפיה קצת כדי לא להחמיר את כאבי הגב?
 
ד''ר אליהו ליברטי  
21:27 14.12.09
לא יקרה כלום אם תפסיקי את הפיסיוטרפיה לשבוע, אולי עד אז הגב ישתפר, עוד אפשרות - דברי עם הפיסיוטרפיסטים אולי הם יכוונו חלק מהטיפול לגב או ימלצו על תרגילים לברך שלא יחמירו את מצב הגב. לא משעמם לך הא?..
שלום לפני כארבעה חודשים קרעתי את המיניסקוס לא ביצעתי ארתרוסקופיה והיום אני מרגיש חזק, השאלה שלי היא במידה ואני חוזר לרוץ ריצה קלה של 10 דקות ביום האם אני עושה נזק לברך או מגדיל את הקרע..??? כי הקרע עדיין ישנו אבל אני מסוגל לרוץ ולנתר.אין לי כאבים בכלל, אני רק מרגיש את הקרע הוא לא כואב זה מין הרגשה מוזרה כזאת.....
האם אני גורם נזק לסחוס שבקפיצה ובריצה ?????
הבעיה היא שלאחר הריצה אני מרגיש עייפות בברך.... האם זה אומר שאני חייב לעבור ארטרוסקופיה? והאם יש משמעות לזמן שאני מחכה?? כלומר, האם בזמן שאני לא עושה את הניתוח המיניסקוס יכול להצטלק ולהיקרע עוד????????????
 
ד''ר אליהו ליברטי  
14:00 14.12.09
מניסקוס לא מחלים ומרבית הקרעים לא מצטלקים ומתאחים מעצמם. מצד שני אם אין לך שום כאבים אז המשך בפעילותך ללא ניתוח. יש מקום לנתח רק אם קיימת הפרעה בברך וכאבים.
 
ספיר
19:32 13.12.09
שלום.אני בן 16 וחצי ויש לי קרע במיניסקוס הלטרלי של ברך שמאל.
נפצעתי במיניסקוס הלטרלי לפני כחמישה חודשים. עשיתי שלושה חודשים פיזיוטרפיה וביקרתי רופאים רבים.
הדעות היו שונות חלק אמרו לי שחייבים ניתוח חלק אמרו לי שלא וחלק הציעו לי לחזור לפעילות גופנית בהדרגה.
אני מאוד רוצה לחזור לפעילות- לשחק כדורגל.
אני פשוט חושש מזה כי עדיין יש לי קצת כאבים אבל חלק מהרופאים אומרים לי לחזור וחלק לא.
אני מבולבל מאוד ורציתי לשאול אותך האם אני יכול להחמיר את המצב בחזרה לפעילות גופנית? אם כן, כיצד? מה זה עלול לעשות לברך?

שאלה נוספת- במידה ומבצעים ארטרוסקופיה- האם יש לזה השלכות בעתיד, כלומר רופא אחד אמר לי שאם מוציאים חלק מהמיניסקוס אז בגיל 50 בערך אני יסבול משחיקת סחוס חמורה ואני אצטרך עוד ניתוחים. כי בארטרוסקופיה מוציאים חלק מהמיניסקוס ואז הסחוס נשחק בצורה מהירה יותר- ככה הוא אמר לי..

ושאלה נוספת האם יש משמעות לזמן שאני מחכה כי אני כבר 5 חודשים עם זה ולא ביצעתי ארטרוסקופיה האם זה אומר שהניתוח יהיה פחות מוצלח עכשיו?

ושאלה אחרונה- במידה ואני עובר ארטרוסקופיה, האם אני יכול ללכת לבית ספר יום למחרת??? או שצריך לנוח בבית כמה זמן? אם כן, כמה ימים??
אשמח אם תמסור לי מידע על הניתוח עמצו , מה הוא כולל, האם הוא קשה , מה ההשלכות שלו, האם הוא מסוכן, האם זה בהרדמה כללית או מקומית??? וכדומה...

בכל מקרה תודה רבה.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
13:57 14.12.09
במידה ואכן קיים קרע של המניסקוס והאבחנה מבוססב אז פעילות ספורטיבית יכולה להחמיר את המצב ולהגדיל את הקרע. הטיפול המומלץ הוא ארטרוסקופיה. אם אין כאבים והאבחנה לא בטוחה ניתן לנסות לחזור לספורט ובמידה ושוב יופיעו כאבים אז תצטרך לעבור ניתוח.
 
ציפי
16:19 13.12.09
לפני כשנה שברתי ירך ועברתי ניתוח שבר תוך פרקי פמור דסטלי. אני עדיין צולעת . עיקר בעייתי שהרגל כבדה. כשאני רוצה להרים אותה אני יכולה - אבל היא ממש כבדה. האם זה יעבור או שזה תוצאה של הניתוח שצריך ללמוד לחיות עם זה. כמו כן אני מתקשה בירידה ועלייה במדרגות. תודה על תשובתכם.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
18:29 13.12.09
לדעתי, הכובד אינו תוצאה של הוספת הפלטה לקיבוע השבר, אלא הרגל מרגישה "כבדה" עקב היחלשות השרירים.
זו גם הסיבה שאת מתקשה יותר בעליה וירידה במדרגות.
אני ממליצה לך לתרגל את השרירים ברגל באופן עיקבי, וב"עקשנות" רבה, על מנת להגיע לתוצאה טובה יותר מהניתוח אשר עברת.
שלום רב,
אני בחור בן 41. משקל 62 קג גובה 1.80.
מזה כ 15 שנים נוקשות בפרקי הירכיים בהליכה, קושי לעשות צעד גדול או לקרב ברך לחזה.
אבחנה של אורטופדים לפי צילום, US ובדיקה: PISTOL GRIP כנראה עם CAM וחשד ל FEMPRAL ACETABULAR IMPINGEMENT
לאורך כל השנים ללא בעיה משמעותית עם הליכה קצרה של עד ק"מ, עליה במדרגות ועוד והקפדתי להמנע ממצבים כואבים.
עד לפני חודש אפילו הייתי מתאמן בלעלות ולרדת מדרגות 10 קומות מדי פעם.

לפני כחודש לאחר מאמץ חזק של טיפוס כמה מאות מטרים בטיול החלו כאבים חזקים יותר מימין, שטרם היכרתי.
הם מפריעים 24 שעות ביממה, לשבת ולישון. יש צליעה מימין ותחושה כאילו הרגל קצרה יותר. כמו כן יש קליק קטן כשבישיבה מרים קצת את הרגל ומוריד אותה בחזרה.
ניגשתי השבוע לאורטופד שבדק אותי ואמר שיש הגבלה בסיבוב פנימי של הירך יותר מימין עם חשד ל אימפינגמנט והמליץ על MRI
עם הזרקה לבדוק אם יש קרע של הלברום מימין.

ברצוני לשאול:
1. במידה ויש קרע של הלברום, האם שיטת הטיפול של prolotherapy / PRP, הזרקת גורמי גדילה, כפי שראיתי בכתבה שמבוצע בבי"ח מאיר, יכולה לסייע בהחלמה של הלברום בירך ולתת סיכוי לעוד כמה שנים ללא צורך בארתרוסקופיה / החלפת מפרק ירך?
2.לפני שבוע היו לי כמה ימים של שיפור אבל לאחר בדיקת האורטופד בקופ"ח הכאב מאוד החמיר. הוא בדק אותי בשכיבה וקרב את הברך לחזה והזיז את הרגל כך ימינה ושמאלה על מנת לגרות את הכאב. יש כעת גם כאב חד בהזזה הצידה, שלא היה בעבר. האם ייתכן ובדיקת אורטופד, קצת חזקה, גרמה להחמרה ולקרע בלברום? אני חושש ללכת להבדק שוב...
3.אני רגיש ליוד. האם בשביל לבדוק אם יש קרע בלברום ואימפינגמנט אני חייב לעשות MRI עם הזרקה לתוך הירך או שאפשר להסתפק ב MRI רגיל עם הזרקת גודוליניום לוריד?

תודה רבה והערכה!!
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
14:48 12.12.09
1. טיפול ב- PRP הינו טיפול נסיוני, ותוצאותיו לטווח קצר או ארוך, עדיין אינן ידועות.
2. תנועות בבדיקת אורטופד אינן גורמות לקרע של הלברום. הבדיקה יכולה לגרום לגירוי האיזור והופעה חוזרת של כאב.
3. אם אתה מאד רגיש ליוד, אינך יכול לבצע MRI עם הזרקת גודוליניום, היות וגם בבדיקה זו יש יוד.
ההזרקה לתוך מפרק הירך באה להדגים אם יש קרע ואם יש נזילה מהמפרק, וממילא, הזרקה לוריד לא תסייע בהדגמת הפגימות.
 
אייל
15:56 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
18:26 13.12.09
1. לא מוכרת לי אף לא עבודה מדעית אחת, אשר במסגרתה הוכח כי חל שיפור במצב הלברום עקב השימוש ב- PRP.

2. גם לאחר הזרקה בוריד, הגדוליניום עובר דרך הכליות בדרכו לפינוי מהגוף. לדעתי, הנזק הכלייתי בהזרקה בוריד גדול יותר.
 
אייל
15:56 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
 
אייל
16:01 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
 
אייל
16:09 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
 
אייל
16:09 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
 
אייל
16:10 12.12.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר הורוביץ!
אשמח לעוד קצת עזרה...

1. לגבי ה PRP אני מבין מדבריך שזה נסיוני. מצד שני אני לא רואה הרבה מה להפסיד מזה...
השאלה היא בהנחה, שזה אכן משפיע לחיוב על סחוסים וארתריטיס, אזי האם סביר שזה גם משפיע לחיוב על הלברום? ( הוא חלק מהסחוסים ואם זה עוזר לגיד/סחוס בברך האם סביר שזה יעזור גם במפרק הירך? )
2. לגבי ה MRI בפרק הירך לאיתור קרע בלברום. מסיבות של תפקודי כליות קצת פחות טובים מהנורמה, נאמר לי בעבר שאסור לי לעשות בדיקות עם יוד.לפיכך אמנע מחומר ניגוד זה.
לאור זאת, האם אין שום ערך ב MRI רגיל עם זריקת גודולינום בוריד לאבחון לברום ואימפינגמנט?
זה בזבוז זמן ועדיף כבר לא לעשות את הבדיקה או לעשות בלי גודוליניום?
תודה רבה
והערכה!
לפני כשנה בעקבות כאבים במפרק הירך לאחר פעילות גופנית , אובחנה אצלי שחיקה במפרק הירך .לאחר בדיקת האפשרויות השונות בחרתי בתוסף של מגה גלופלקס ובמקביל הפסקתי לקחת תרופה להורדת כולסטרול שפגעה במפרק (רמת הכולסטרול היתה קצת מעל הנורמה) .בנוסף התחלתי ללכת יחף על שפת הים על החול הרך בלבד .התוצאות היו מפתיעות . אני יכול ללכת שעה ללא בעיה , אני לא לוקח תרופות נגד כאבים ואני מתפקד כמעט כמו פעם .נראה לי שהליכה זו הינה תחליף לנעליים מיוחדות שמיועדות ליצור חוסר איזון וחיזוק השרירים . האם יש איזשהו נסיון בפתרון מסוג זה .ומה דעתכם על כך .
 
ד''ר אליהו ליברטי  
13:00 13.12.09
אם האמצעים הפשוטים יחסית בהם אתה נוקט עוזרים לך אז אשריך וכנראה הבעיה לא גדולה. לתשובה ספציפית יותר עליך להיבדק כמו שצריך, לדעת מה גילך, לראות צילומים, לבדוק מה ההגבלות בתנועת המפרק אם קיימות בכלל וכו'. אינני חושב שבמקרה זה הליכה על חול היא תרגיל שיקומי המוסיף לבריאות המפרק. שמור על פעילות יומיומית רגילה, זה צריך להספיק.
עברתי ניתוח שיחזור רצועה צולבת לפני כ25 שנים. בשנתיים האחרונות אני סובל משחיקה קשה בסחוסים ואיני יכול לעסוק בספורט. האם ניתן לבצע פעילויות ספורט כמו ריצה או סקי עם ברך מושתלת?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
14:42 12.12.09
ריצה אינה מומלצת עם משתל עם ברך.
אם אתה גולש סקי מיומן (ולא רק גולש של "שבוע בשנה"), ניתן להמשיך בפעילות זו.
אימי בת 80, עם כאבים של שנים במפרך ירך. בצילומי אגן ומפרקי אגן ובצילומי עמוד שדרה הכל תקין וכך גם בדיקת נוירולוג.
אורטופד שמומחיותו עמוד השדרה היפנה למרפאת כאב בהדסה לקבלת זריקה בעמוד השדרה לצורך טיפול בכאב הנ"ל.
השאלה: האם אין שום חשש שזריקה כזו תעשה נזק, שהרי מדובר בחוט השדרה. תודה
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
08:46 11.12.09
כל פרוצדורה רפואית כרוכה בסיכון, אלא שהסיכון במקרה זה הינו מזערי.
הזריקה שניתנת אינה חודרת את המעטפת של עמוד השדרה, ולכן הסיכון שהיא תפגע בחוט השדרה הינו כה נמוך.
אהלן

היום אני בן 17, תלמיד י'ב מתמיין לצבא כמו כולם

יש לי פרופיל 97 עם סעיף ראיה, פרקתי את הברך שלי פעמיים ברצף (בהפרש של חודש) לאחר הבדיקות הרפואיות שדרכם סוכמים את הפרופיל

אני כרגע מתמיין לטייס, עברתי את כל המבחנים, נשאר לי לעבור בדיקה רפואית

העיניים שלי מספיק כשירות (לפי רופא) להיות טייס או נווט, אבל הם ביקשו ממני לראות אורטופד צבאי כדי שיתן לי אישור סופי שאני כשיר

אני כבר מעל שנה עם ברך במצב טוב, לא פרקתי אותה מאז, מתאמן פעמיים בשבוע בכושר קרבי ורץ פעם בשבוע כ10-15 ק"מ

הייתי רוצה לדעת, מה הסיכויים שלי לעבור את הרופא? ואם יש כאן רופאי ברכיים שיכולים לתאם איתי פגישה ולבדוק את הברך שלי ולתת לי הערכה מה הסיכויים לעבור?

אם יש כאן אורטופד רפואי תעופתי או אורטופד צבאי לשעבר - הייתי שמח אם תשאירו את המספר שלכם ואחזור אליכם בהקדם!! אני רוצה להגיע מוכן לבדיקה עם האורטופד הצבאי כדי שהוא לא ינפה אותי עקב חפיפניקיות רגילה של הצבא

תודה מראש
 
ד''ר אליהו ליברטי  
22:23 09.12.09
שאלת "האם יש כאן אורטופד רפואי תעופתי או אורטופד צבאי לשעבר" אם " כאן" פרושו בארץ, אז יש אורטופדים רבים העונים על חלק או כל דרישותיך. אם "כאן" פרושו בין מנהלי הפורום אז אוכל להעיד על ד"ר הורוביץ שהיא רופאה מנוסה מאד שבמסגרת עבודתה בתל השומר היא מטפלת ומנתחת חיילים רבים ומודעת לדרישות ולתנאים המיוחדים של החיילים הקרביים. באשר לעברה הצבאי אינני יודע פרטים.

באשר לי - בשנות עבודתי הרבות בתל השומר טיפלתי וניתחתי חיילים רבים בדומה לד"ר הורוביץ. בנוסף לעבודתי כאורטופד אני רופא תעופתי מורשה מטעם רשות התעופה בישראל. במסגרת זו אני מבצע בדיקות תקופתיות לטייסים אזרחיים לצורך חידוש תוקף רשיון הטיס שלהם. בצבא במילואים הייתי הרופא האורטופד של הגיבושים לטייס ורופא מוטס לצורך פינוי אווירי של פצועים.

אין כל בטחון שההערכה שתקבל מד"ר סוזנה הורוביץ או ממני לגבי סכוייך לעבור את המבדקים הרפואיים תהיה בהכרח נכונה. הדבר תלוי בגורמים רבים כמו מי הרופא שיבדוק אותך בצבא, מה נסיונו בתחום הברכיים, כמה מועמדים יש באותו מחזור, מה הבצועים שלך בתחומים אחרים כמו ביצועיך הגופניים והמנטליים בגיבוש ועוד ועוד, מאחל לך הצלחה - ד"ר ליברטי
 
יוני
10:49 09.12.09
שלום,
אני בן 24, סובל מכאבים בברך שמאל מזה מספר שנים. הכאבים באים והולכים, ולפעמים הם ממש חזקים.
בבדיקת מיפוי עצמות + SPECT שעשיתי נמצא:
"המיפוי הדגים קליטת יתר קלה בברך. אין עדות על קיום נזק מניסקיאלי. לא הודגמו ממצאים פתלוגיים נוספים."

בבדיקת MRI שאת תוצאותיו קבלתי זה עתה נכתב:
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הסחוס הפירקי מודגם תקין.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון
ומתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
סיכום: ללא ממצא חריג משמעותי.

שאלתי היא: מהו מקור הכאפשרי של הכאבים, והאם ייתכן כי סחוס פיקת הברך פגועה, כפי שפעם שיער רופא שבדק אותי, והאם ייתכן כי הכאבים נובעים מהגב התחתון. ולסיום, מהו השלב הבא לפיתרון הבעיה.

תודה מראש,
יוני
 
ד''ר אליהו ליברטי  
21:57 09.12.09
השלב הבא (שאולי היה צריך להיות השלב הראשון) הוא להיבדק ע"י אוטופד מומחה לברכיים. ברר בקופה לה אתה שייך מי יועץ הברכיים שלהם ופנה אליו. הבדיקות שבצעת הן בסך הכל תקינות אך אין תחליף לבדיקה הידנית על ידי אורטופד מנוסה.
 
שלי
20:05 07.12.09
היי,
לפני חודשיים וחצי ילדתי את ביתי הבכורה, ומאז, אני מניחה שבשל ההתרוממויות הרבות כשהיא עליי, הברכיים שלי מאד מאד כואבות. לפני ההריון לא סבלתי משום בעיות אורטופדיות ורצתי 3 פעמים בשבוע. מאז הלידה, אני לא מסוגלת לרוץ מאחר שהכאבים מאד מטרידים ואני חוששת לגרופ נזק רציני אם אאמץ את הברכיים. מה דרך הטיפול בעניין? הרי אין ספק שאמשיך להרים אותה- אבל אני באמת לא רוצה להפסיק בפעילות גופנית שפעם היתה חלק מאד משמעותי משגרת היום-יום שלי...
מודה מאד מאד לעזרתכם...
שלי
 
ד''ר אליהו ליברטי  
14:34 08.12.09
ראשית יש לדעת מה סיבת הכאבים בברכיים ולאחר מכן להציע טיפול. כרגע אין לי אבחנה שעל פיה אציע לך טיפול. כדאי ליצור קשר עם אורטופד שעיסוקו המרכזי הו מפרק הברך ןלנהוג כעצתו.
 
אליהו
18:54 07.12.09
שלום אני חייל בן 19 וסובל מכאבים בשני הברכיים,
כאבים אלו מתבטאים בהליכה שגרתית במאמץ במנוחה , ובפתאומיות.
לאחר בדיקת הMRI קיבלתי תשובה מבית החולים והיא כזאת :

ברך שמאלית:

מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון.

הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
קדמית למרווח הטיביו פיבולרי מודגם כיס נוזל מנורתק בקוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 5.4 ס"מ,
יתכן ציסטה גנגליונית. דרוש המשך מעקב.

ברך ימנית:

הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ציסטה פופליטיאלית זעירה בקוטר כ- 1 ס"מ.


אשמח לעזרה בפענוח הממצאים כי בינתיים בצבא אני לא מקבל רופא.
תודה.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
14:31 08.12.09
הממצאים בבדיקה אינם מראים ממצא חריג מיוחד המחייב טיפול ניתוחי. בקש מרופא הבסיס שלך שישלח אותך לבדיקה במרפאת הברכיים או בסף הרופא או ב- 542, הבדיקה הידנית שלמומחה לברכיים חשובה יותר מבדיקת MRI לצורך החלטנ על הטיפול הטוב ביותר המומלץ עבורך
שלום , יש לי בעיה קצת מורכבת שיכולה להשפיע מאד על השירות הצבאי שלי ורציתי להיוועץ בכם. אני לא מצפה לשום תשובה חד משמעית אלא רק לדעה מקצועית, אך בכל זאת חשוב לי להציג את כל הסיפור. אז ככה:
התגייסתי לפני ארבעה חודשים לצנחנים עם כאבים בברך שמאל כתוצאה מנפילה מסוימת שבה הופעיל המון לחץ (המשקל שלי ושל עוד בן אדם) על הברך כתוצאה מנחיתה לא טובה. הייתי במנוחה רב הזמן בטירונות (כמה שאפשר כמובן - פטור ממסעות וריצות) . הייתי אצל אורטופד רגע לפני הגיוס והוא הבטיח לי שזה יעבור לאחר כחודש (ללא הבחנה ...) בזמן הטירונות נשחלתי לרופא שהמליץ על פיזיותרפיה. במהלך 3 שבועות בערך הייתי מטופל בפיזיוטרפיה בבסיס. לא היה שיפור. לאחר חודש וחצי מרגע הפציעה יצאתי לקורס שלא כולל הרבה פעילות גופנית ולאחר כחודשיים של מאמץ מועט חל שיפור במצבי. במהלך הקורס עשיתי בדיקות נוספות - אולטראסאונד ומיפוי עצמות. ההבחנה במיפוי הייתה להלן : "לא ניתן לשלול פגיעה במינסקוס המדיאלי בברך שמאל"
ועכשיו , כעבור יותר מארבעה חודשים מאז הפציעה לאחר שכבר היה שיפור מסויים הכאבים חזרו.
בקרוב הקורס מסתיים ואני עתיד לשוב לפעילות מאד אינטסיבית. אני מאד רוצה לחזור לשרות ביחידה שלי אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע בעצמי לצמיתות. השאלה שלי היא מה דעתכם על המקרה - הכאבים שנמשכים כ"כ הרבה זמן, האם יש צורך בMRI , מה הסיכויים שלי לחזור לשירות קרבי, האם זה סיכון שכדאי לקחת במצבי.
תודה מראש.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
14:22 08.12.09
העצה הטובה ביותר עבורך היא להגיע למרפאת הברכיים בבית חולים אסף הרופא, תוכל לקבל הפנייה מרופא הבסיס אצליך, נדמה לי שרופא שלהם גם רואה חיילים במרפאת המומחים הצבאית 542, הבדיקה הידנית חשובה אף יותר מבדיקת MRI, בכללי ייתכן שתצטרך להגיע לניתוח ארטרוסקופיה במידה וגם הבדיקה הידנית תעלה חשד לקרע במניסקוס.
 
ניר
14:22 04.12.09

שלום,
עוד לפני גיוסי לצה"ל לקחתי חלק באמון לכושר קרבי. האימונים כללו ריצה וסטים של שכיבות סמיכה מתח מקבילים ובטן. לאחר שהשתחררתי המשכתי כרגיל עם האימונים וכך היה במשך כשלוש שנים לאחר השחרור.
לאחרונה, התחלתי לחוש כאבים בכתפיים ולכן (כמו שנהגתי תמיד) הפסקתי את האימונים למספר ימים וחזרתי בשנית לבצע אותם. (במהלך השירות היינו עושים כל יום סטים של מתח מקבילים ושכיבות סמיכה והמשכתי עם זה גם לאחר השחרור). אבל הפעם הכאבים לא נעלמו. אני סובל מהם כבר מספר חודשים - חל שיפור בעוצמה של הכאב אבל אני עדיין לא מסוגל לחזור לשגרת אימונים.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות עם המצב?
כבר שנים שהייתי בשגרת אימונים ועכשיו כתוצאה מההפסקה אני מתחיל לעלות במשקל. ניסיתי שחיה אבל גם במהלך השחיה הכתפיים הציקו.
הכאב הוא לא קבוע - הוא יותר מגביל את תנועותיי - רק במהלך אותן תנועות הכאב מורגש באופן פתאומי. הכאב מורגש באופן הכי אינטנסיבי כאשר אני מבצע שכיבת סמיכה.

בתודה מראש,
ניר.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
14:57 04.12.09
על מנת להרגיע כאבים בכתפיים, אשר נוצרו עקב עומס יתר, יש צורך בהפסקה של חודש מפעילות מאומצת, כמו שכיבות שמיכה או הרמת משקל מעל גובה הכתפיים.
השחיה מומלצת, אבל בעיקר שחיית חזה.
לגבי משקלך, אני ממליצה לך להגביל את כמות האוכל בתקופה של הירידה בפעילות הגופנית.
 
ניר
23:44 04.12.09
הרבה תודה לך.

ניר
 
יעל
14:39 04.12.09
אני בקרוב מתגייסת לצבא.פניתי לאותופד לפני כמה ימים במכיוון שהברכיים שלי החלו להיחלש בזמן האחרון-הרגשה שהברכיים לא סוחבות בהליכה,בעת התכופות\התרוממות ובריצה בעיקר,ובנוסף לזה גם כאבים לאחר מאמץ. האורתופד אמר שיש לי צורה מסויימת בברכיים (הן נוטות החוצה או משהו כזה) שגורמת לפיקה להילחץ החוצה ובכלל לעומס יותר מהרגיל (למרות זאת,צילום הרנטגן הראה שהפיקה עוד במקום). הוא המליץ לי על מגני ברכיים מסוג גנוטריין P3 ללבישה בזמן הריצה (אני רצה 5-6 ק"מ כמה פעמים בשבוע) אבל הם מאוד יקרים ומאוד מגושמים אז אני נורא לא בטוחה אם באמת לרכוש אותם. בחנות אמרו לי שהם יותר מדי מאסיביים בשבילי והתפלאו שהרופא רשם לי דווקא אותם והמליצו לי לקנות את הגנוטריין הרגילים שההשתתפות של קופה"ח הרבה יותר גבוהה בהם (60 ש"ח לעומת 500 לאחר ההשתתפות).
יש לי בעצם 2 שאלות: עד כמה יעילים המגיני ברכיים האלה באמת? האם ההוצאה שווה את זה? ואם הרופא רשם לי את הP3,הגנוטריין הרגילים יעזרו לי במשהו?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
15:02 04.12.09
ברכיות גנוטריין P3 מונעות תזוזה חיצונית של הפיקות בברכיים.
יתכן שגם ברכיות גנוטריין רגילות יספיקו לך, אך זאת ניתן לקבוע רק בזמן בדיקתה גופנית של הברכיים.
שלום . אני בן 26 ולפני כשנה וחצי עברתי ניתוח ACL עם שיחזור מלא של רצועה צולבת קדמית (הקרע היה מלא) . כחצי שנה לאחר הניתוח חזרתי לפעילות מלאה כולל משחק כדורגל וכו' . אבל לפני כ4 חודשים שוב נפצעתי באותה הברך מסוג אחר של פציעה.אחרי בדיקת MRI גילו אצלי קרע חלקי במיניסקוס. עוד שבוע וחצי אני הולך לעבור ניתוח נוסף. לפי סברים של הרופא המנתח יש שני אפשרויות .הראשונה שיחתכו חתיכה מהמיניסק במידה וקרע קטן ואפשרות שנייה ש אם יש חלק גדול שנקרע יחברו אותו חזרה אך רק במידה ויהיה אזור עשיר בדם באותו מקום . השאלה שלי אם המשך פעילות ספורטיבית ( בלי תנועות רוטציה) כמו ריצה ואופניים יעזרו לאותו אזור להיות עשיר בדם או שזה כלל לא תלוי בזה?
תודה מראש.
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
13:54 04.12.09
כלל לא תלוי בזה.
יכולת תפירת המניסקוס תלוי רק במיקום הקרע בתוך המניסקוס, ואין קשר לפעילותך היום.
אם הקרע נמצא קרוב לקופסית של הברך באזור שיש בו אספקה טובה של דם + החלק הקרוע במצב טוב יחסי ואינו מרוטש, אז ניתן לשקול ברצינות ביצוע תפירת החלק הקרוע.
 
בוהדנה איריס
23:27 02.12.09
שלום ד"ר ותודה מראש

לאחר בדיקת MRI נשלחה לי התוצאה ובסיכום נכתב שיש שינויים ניוונים מתקדמים יחסית לגיל עם זיזים צדדיים כמתואר ושינויים בסחוסים וכי קיים חשד בלבד לפרגמנט חופשי, לקורלציה קלינית ורנטגנית, כאשר באבחנה מבדלת זיז גרמי גדול בולט אנטרו-מדיאלית.עוד נכתב "תהליך מולטי ציסטי כמתואר שמקורו מתוך המפרק ומהלכו פוסטריורי בפוסה הפופליטאלית, קרוב לוודאי ציסט גנגליונית.
למה התכוון המשורר??
 
ד''ר אליהו ליברטי  
08:31 03.12.09
נורא מוזר לי שגולשים רבים מבקשים פענוח בדיקת MRI הרי אורטופד מסויים שלח אותכם לבצע את הבדיקה. אתם אמורים לחזור אליו ולקבל ממנו פרוש מלא למה שנכתב, מה כדאי לעשות וכו'.

מכל מקום - הפרוש המקוצר במקרה שלך הוא - יש לך שנויי שחיקה בברך המתבטאים בהתפתחות זיזי עצם בשפות המפרק ואולי חתיכת סחוס או עצם חופשייה המסתובבת בברך. שנויים כאלה בדרך כלל מלווים בשחיקת סחוס באיזורים שונים. בנוסף נראית ציסטה - כמו שקית נוזלים - בחלק האחורי של הברך (נפוץ ולא מסוכן).
 
שרון
20:25 03.12.09
די מהר הצלחתי לחשוב על מספר סיבות למה מבקשים פענוח MRI:

לפעמים לוקח חודש עד לתור החדש אצל האורטופד ואנשים מודאגים לא רוצים לחכות, הרי לשם כך יש אינטרנט - מידע רב וזמין במהירות.

הרבה פעמים גם הרופאים אינם מנדבים מידע ברור, אם בגלל שהם לא מסוגלים לפשא את השפה הרפואית בעצמם לחולה או במקרה הרע, בגלל שאין להם סבלנות להסביר למטופלים בצורה נורמלית, כי מבחינתם זה גם ככה לא משנה אם המטופל מבין או לא.

לעיתים אנשים מעוניינים לשמוע חוות דעת נוספות, ואכן יש הבדלים רבים בין דעות של רופאים שונים, ותמיד ניתן לאסוף מידע נוסף מרופא נוסף.

אני בטוח שיש עוד סיבות אבל זה מספיק לבינתיים, מקווה שעזרתי להבין.
 
ד''ר אליהו ליברטי  
21:27 03.12.09
הי שרון
ראשית תודה על התייחסותך, אקח לתשומת ליבי (לא בציניות)
ועכשיו שאלה (קצת צינית), אתה חבר קופת חולים כללית?... אני יודע על מקרים רבים בהם מבוטחים של קופה זו באמת ממתינים זמן רב לאורטפד. כיוון שלאושרי אני חי באטמוספירה אחרת (בחלק מזמני אני עובד כרופא עצמאי עם קופת חולים מכבי) אז אני שוכח שיש גם מציאות אחרת. לא יעלה על הדעת שחולה שאני שלחתי ל- MRI לא ייתקבל אצלי יום או יומיים לאחר ביצועו ולא יקבל הסבר במילים המתאימות לרמת השכלתו והבנת (כך פועלים גם עמיתי, אינני חושב שאני יוצא דופן).
שלום
אני בן 34 , לפני 3 שנים לאחר אימון ריצה (אני לא ספורטאי) התעוררתי למחרת עם כאבים חזקים
בברך שמאל ונפיחות , לאחר 3 שבועות הכל נעלם ואורתופד אמר לי שכניראה מתחתי רצועה.
לפני שבוע ישבתי על הברכים על מזרן 5 דקות ושוב חזרו הכאבים בברך שמאל עם נפיחות מרשימה וכאבים חזקים (לאט לאט זה משתפר) ... בבדיקה אצל אורטופד רק מתאור המקרה הוא קבע כי קרעתי את המיניסקוס.
שאלתי היא מהיא הדרך לוודא כי אכן יש לי קרע במיניסקוס ולא מתחתי שוב רצועה אציין כי הנפיחות היא מעל לברך בחלק הקרוב לירך.
תודה
 
ד''ר אליהו ליברטי  
08:24 03.12.09
שלום גיל, אכן הסיפור שלך מתאים לקריעת מניסקוס, ייתכן שהוא נקרע כבר באירוע הקודם ובאירוע הזה יש מעין תפיסה של החלק הקרוע בעת הקימה והגדלה של איזור הקרע. אין שום בדיקה בעולם הנותנת אבחנה ב 100%. גם כשמנסים לאבחן קרע של המניסקוס עם בדיקת MRI מתקבלות תשובות לא נכונות באחוז גבוה ומשמעותי של הבדיקות. בדיקה ידנית על ידי אורטופד טוב תתן את האבחנה עם הסכויים הטובים ביותר להיות נכונה.
בעית מים בברכים היתה לי בעבר סביבות גיל 20. הטיפול היה שאיבה. לפני שנתיים (כ-15 שנה מאוחר יותר) חזרה הבעיה ונשנתה. שאבו לי 3 פעמים מים בתקופה של שנה. תמיד לאחר ריקוד ממושך ומאומץ.

בביקור האחרון אצל אורטופד, הוא טען שיש לבצע ארטרוסקופיה ולא היה מוכן לבצע שאיבת הנוזל להורדת הכאב. קראתי בפורום אודות ארטרוסקופיה, ועל כך שיש לפעמים (גם אחרי ניתוח) להשלים עם מצב הברך ולהמנע מפעילות שעלולה להזיק לה.

שאלתי: עם הזמן הכאב ירד כי התרגלתי, וגם הנפיחות ירדה. עדין יש כאב בשימוש בברך (כניסה לרכב, עלית מדרגות וכו'). האם עלי לבצע הניתוח עכשיו או להמתין? האם יש דרך לעזור לברך ע"י חבישה, תרופה וכו'? אפשר לקבל המלצות לרופא מומחה לתחום?
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
17:48 01.12.09
על מנת להחליט אם להמליץ במקרה שלך על ביצוע ניתוח, עלי לבדוק אותך גופנית.
שלום רב
אני בחור בריא בן 38.
מזה כ 15 שנים מרגיש בזמן הליכה עם צעדים גדולים נוקשות בפרקי הירכיים וקושי בקירוב הברך לעבר החזה. לא היו כאבים משמעותיים.

לפני 4 שנים לאחר מתיחה עזה של הרגל שבוצעה על ידי מטפל אלטרנטיבי ותקופה של הליכות מאומצות יחסית של 2 קמ ביום במשך 4ימים בשבוע הרגשתי כאבים די חזקים במפרק הירך הימני עם הקרנה לירך ולרגל. זה נמשך כחודש.

צילום פרקי ירכיים פוענח על ידי אורטופדים כך:
דיספלזיה, PISTOL GRIP DEFORMITY, tilt head deformity
לאחר כחודש הכאב נרגע.
US פרקי ירכיים הראה חשד ל impingement מסוג CAM

בדיקת אורטופד לפני שנה העלה הערכה כי מדובר ב
femoral acetabular impingement
cam type rt> lt hips susp tear of labrum
susp subacromial impingement lt

היות והרגשתי יחסית בסדר ב 4 השנים האחרונות לא המשכתי עם בדיקות. מיפוי עצמות לפני שנה וחצי תקין לחלוטין.
לא ביצעתי צילום כבר 4 שנים,

אני מקפיד כבר 4 שנים לא לעשות פעולות מאומצות או שמקרבות את הברך לכיוון החזה ולא סבלתי מכאבים משמעותיים. יכול ללכת כחצי שעה בקניון , לעלות מדרגות, להתאמן קצת על מכשיר כמו אליפטיקל, אפניים רק קצת ועוד. מנגד הליכות גורמות לכאב ועמידה גורמת לכאב. הרמת רגל מכאיבה.

לפני שבועיים ביצעתי ארגומטריה בהליכון כ 10 דקות עם שיפוע ומאמץ בנוסף ביצעתי למחרת דחיפה גדולה עם הרגל.
מאז כבר כשבוע אני מרגיש כאב הולך וגובר במפרק הירך הימני, מקרין לעצם הירך, מפשעה. יש כאב בנהיגה אפילו קצרה, צליעה קלה ותחושה שרגל ימין קצרה יותר ולא נוח לשבת.

ברצוני לשאול.
1. האם יכול להיות שהיה לי קרע לברום לפני 4 שנים והוא הבריא?
2. האם העובדה שהכאב חזר בעוצמה משמעה ש"הלך עליי" ומעכשיו הכאב לא יעבור ואצטרך לעבור ניתוח או אתרוסקופיה שהם צעדים קשים מאוד ? או שיש סיכוי סביר שאחלים לבד??
חושש שחיי נהרסו...
3. האם יש משהו שאני יכול לעשות לעודד את ההחלמה של זה ואת הסיכוייים שלי? אני לא לוקח NSAID עקב רגישות בקיבה. אבל האם יש צעדים אחרים ., למשל - לא לדרוך על הרגל? משהו אחר?

תודה רבה!!
גיל
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
17:46 01.12.09
1. קרע בלברום אינו מבריא, אך אם לא מגרים את האיזור, הוא גם אינו מציק יתר על המידה.
2. ככל הנראה עשית תנועה חדה מאומצת, וגירית את האיזור הרגיש במפרק ירך ימין. אני ממליצה לך לנסות טיפול שמרני דומה לזה בו טופלת לפני 4 שנים, ואם לא יעזור, לפנות לבדיקה אורטופדית.
3. אי דריכה על הרגל לא תעזור במקרה שלך.
 
אייל
18:36 01.12.09
לד"ר הורביץ - תודה רבה על תשובתך! נתת לי קצת אופטימיות...
אודה על עוד קצת עזרה...
אני מתחתן בעוד חודש ואנחנו אמורים לנסוע לחופשה באוסטרליה ואני רוצה לעשות הכל
כדי שאוכל לנסוע לטיול, לנהוג ואפילו קצת ללכת ברגל הליכות קצרצרות.

כאמור יש לי בכאב פרק ירך ימני בלי הפסקה כבר כשבועיים מאז מאמץ בהליכון. קשה לי כעת לנהוג, לשבת ויש קצת צליעה ברגל.
בצילומים בעבר PISTOL GRIP DEFORMITY והשערה של FAI מסוג CAM עם אולי קרע בלברום.
לפני 4 שנים התקף כאב אבל חלף עם הפסקת פעילות ספורט. בשנים האחרונות לא היה כאב כשאין מאמץ ויכולתי לנהוג ללא הגבלה וללכת לאט נניח עד 1 ק"מ בלי כאב. אבל בשבועים האחרונים, בשונה מבעבר, הכאב לא עובר למרות מנוחה.

1. מה הטיפול השמרני המומלץ להתקף כזה שיגדיל את הסיכוי שהמצב ישתפר?
מבחינתי אם הכאב יעלם ואוכל לנהוג בלי כאב וללכת קצת בלי לצלוע זה כבר טוב.
האם רצוי כמה שיותר לשכב? האם להמנע מנהיגה קצרה לעבודה היות ומחמירה את הכאב?

2. חשוב לי לוודא שהבנתי את דבריך. האם גם אם יש לי קרע בלברום בשל FAI מסוג CAM
יש סיכוי שאם אנוח וכו' אוכל לחזור למצב כמו בעבר, בלי כאב תמידי ואפשרות לעשות
פעולות בססיות כמו מדרגות, נהיגה, הליכה קצרה בקניון בלי צליעה וכו'? ( לא מצפה לרוץ ולטפס ). יש סיכוי טוב לשיפור ללא ניתוח?
תודה :)
גיל
 
ד''ר סוזנה הורוביץ  
19:09 01.12.09
1. למרות הסתייגותך, רצוי ליטול תרופות נוגדות דלקת. תוכל גם להתייעץ עם פיזיותרפיסט בדבר הטיפול המקצר את התקף הכאב.
2. יש סיכוי מסויים שמצבך ישתפר גם ללא ניתוח.
ומזל טוב לרגל חתונתך...
+ הוספת הודעה
   1 ...  67  68  69  70  71  72  73  74  75  ...  96  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
בעיות מפרקים   החלפת מפרק הירך   ניתוחי ברך   פגיעות ספורט   סחוס   בעיות ברכיים   קרע במיניסקוס   ארטוסקופיה   שחזור רצועות
RSS RSS פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים