בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים אורתופדיה, בריאות השלד»פורום אורטופדיה - כירורגית כף יד
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה - כירורגית כף יד

פורום אורטופדיה - כירורגית כף יד עוסק בנושאים: אורטופדיה, כירורגיה, שברים, עצמות, שלד, גידים, כירורגית כף יד, כירורגיה אורתופדית.
מנהלי פורום אורטופדיה - כירורגית כף יד:
ד''ר ישי רוזנבלט
לפרטים נוספים
ד''ר דן הוט
לפרטים נוספים
 
רויטל
17:13 18.07.14
תודה על התשובה המהירה.

ניתוח?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
17:43 18.07.14
מקווה שלא
 
רויטל
16:29 18.07.14
תודה על התשובה, אך האם לאחר קבלת פעמיים ארקוקסיה והליכה עם סד לשורש כף היד ישנו עוד טיפול.
תודה
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
17:05 18.07.14

קרוב לוודאי שכן, אך צריך לבדוק ולראות אותך ואת בדיקות ההדמייה
 
רויטל
12:29 18.07.14
שלום, מזה מספר חודשים סובלת מכאבים בכף יד עקב חבלה.
התשובות באולטרא סאונד: הודגמה התעבות סינוביאלית במפרק רדיו קרפלי.
במיפוי עצמות: קיימת קליטה מוגברת קלה במקום אנטומי של עצמות capitate-hamate . טיב הקליטות ככל הנראה על רקע טראומה.

מה זה אומר?

תודה
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
12:39 18.07.14
שלום רויטל
ככל הנראה בעקבות החבלה נגרמה דלקת במפרק שורש כף היד, הגורמת לכאבים
יש צורך להיבדק ע"י מומחה בתחום, לוודא שממצאי ה אולטראסאונד תואמים לאזור הכאב וייתכן ויהיה צורך בהמשך בדיקות הדמייה ובירור נוסף
בהצלחה
 
שיר
15:20 15.07.14
הי אני עם שבר ביד עם גבס . לפני כשבוע אורטופד שלך אותי למיפוי עצמות מכייון שהצילום לא היה מובן .
התוצאות שהתקבלו

ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בראש הרדיוס מימין , בשורש כף היד האולנרי מימין .
שאר השלד תקין .

סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע טראומה.
לקורלציה קלינית ורדיולוגית.

אני נמצאת עם כאבים נוראיים ביד למרות שאני עם גבס חודש וחצי.
אשמח לעזרה מדוע זה יכול להיות
תודה.
 
ד''ר דן הוט  
15:51 15.07.14
יכול להיות שצריך להוריד את הגבס. כדאי לפנות בהקדם לאורטופד של ויסיר את הגבס. בשלב זה לא אמורים להיות כאבים בגבס ויש לברר את סיבתם בהקדם

בברכה

דר׳ הוט
 
מילוא אלישבע
12:00 11.07.14
שלום
אני סובלת למעלה משנה מכאבים בפרק האגודל בכף היד. הכאב התחיל מכאב לסרוגין פעם בתקופה והיום הכאב יום יומי ומפריע לי בתפקוד ובעבודה.
עברתי טיפול באמבטיות פרפין, דיקור. הטיפולים לא ממש השפיעו על המצב.
אני מחפש רופא מומחה/טיפול שיוכל לשפר את המצב ויקל על הכאדים היומיומיים.
תודה
אלישבע
 
ד''ר דן הוט  
12:30 11.07.14
אלישבע היקרה
אנא פני לפי הטלפונים למרפאתי או למרפאתו של ד״ר רוזנבלט

בברכה

ד״ר הוט
 
מילוא אלישבע
12:48 11.07.14
,תודה על תגובתך.
הבעיה היחידה היא שאני גרה בצפון הרחוק ואתם בתל אביב.
האם יש לך המלצה כלשהי על מישהו קרוב יותר?

תודה אלישבע
 
ד''ר דן הוט  
15:56 11.07.14
יש כירורגים של היד מצוינים באזור הצפון.
 
מירה
12:16 04.07.14
אני בת 53 וסובלת מזה שנים רבות מהרדמות אצבעות כף היד. זה מתחיל באצבע 4 וממשיך ל-3-1 (כלומר-הזרת איננה מנומלת). הרדמות זו מלווה בכאבים בזרוע ובשכמה של יד ימין.
בבדיקת EMG נמצאה הולכה עצבית של 4.6 ביד ימין ו-3.3 ביד שמאל.

שאלותי:
1. האם ערך EMGזה מצדיק ניתוח פתיחת התעלה הקרפלית?
2. האם פענוח צילום עמוד שדרה עליון יכול לרמז על double crash ?
3. האם ניתוח בתעלה הקרפלית יכול לגרום נזק לגירוי השני שיש לעצב ולהחמיר את המצב, אם אכן מדובר בdouble crash ?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
12:28 04.07.14
שלום מירה
בדיקת ה EMG היא רק בדיקת עזר
אם התרשמו בבדיקה הגופנית שהבעיה ממנה את סובלת היא תסמונת תעלה קרפלית, אז ככל הנראה שיש צורך בניתוח (גם אם הערך בבדיקה אינו חמור בצורה משמעותית).
במידה ואכן מדובר ב double crush, עדיין ההמלצה תהיה לנתח קודם ביד, ולא בצוואר

בכל ניתוח, יש סכנה להחמרה באופי התלונות שהיו לפני הניתוח
שלום.
אבקש עזרתך בפיענוח תוצאות הבדיקה שורש כף יד.
בני בן ה 26 עקב תרגולי ארוכים ומתמשכים על מתח חש כאבים עזים ומתמשכים לאורך תקופה ארוכה.נשלח לצילום mri ולהלן הפיענוח:
הבדיקה נעשתה בפרונציה.בטכניקת se.fse.fat.sat לפני ואחרי הזרקת גדיליניום.במישורים שונים.הופנה עקב כאבים חזקים בשורש כף היד. הפיענוח:
1.נראים אות פתלוגי(אולי הכוונה :נראים אותות פתולוגיים?)וצביעה ברוררה בגדיליניום באספקט הוואלרי של עצם הטראפזואיד ובעיקר ברקמות הרכות הסמוכות.רושם של הפסקה ברציפות של הרצועה ה trapeziotrapezoid.
2.נראה negative ulnar variance
3.נראות מספר ציסטות בעצמות קרפליות.
4.הגידים המכופפים והמיישרים בעלי עובי.אות ומהלך תקינים.לא הודגם נוזל במעטפת הגידים.
5.ה-triangular fibrocartilage complex בגדר הנורמה.
אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי הממצאים במיוחד השלושה הראשונים.
תודה
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
20:54 03.07.14
שלום לכותב
מדובר בממצאים מרובים , שניתן להסבירם תוך כדי הצגה לנבדק (אחד על אחד) תוך התבוננות בבדיקת ה MRI .(תמונה אחת שווה אלף מילים)
ייתכן וחלק מהממצאים אינם קשורים כלל לתלונות הבן, והם ממצאים מקריים הדמייתיים בלבד
 
שרה
10:19 01.07.14
בעלי עבר ניתוח לפני כחודש בכף יד מאחר ולא יכל לכופף את האמה. מנסה מאז הניתוח ועד היום לכופף עד הסוף לא מצליח ובנוסף האיזור כואב לו מאז הניתוח ועד היום. האם זה נורמלי כך שזה כבר חודש מאז הניתוח?! מה יכול להיות הסיבה שלא יכול לכופף וגם כואב לו עדיין???? תודה רבה.
 
ד''ר דן הוט  
11:44 02.07.14
שרה שלום
בהחלט יתכן, לא כתבת איזה ניתוח הוא עבר
בכל מקרה אני בטוח שאם יש קושי בתנועה וכאבים אחרי חודש כבר הפנו אתכם לריפוי בעיסוק לצורך תהליך השיקום של היד
בברכה

ד"ר הוט
 
ריקי
17:41 30.06.14
שלום רב,
אתמול נפלתי ובצילום נמצא שבר ברדיוס דיסטלי אין תזוזה של העצם.
הרופא במיון שם לי גבס ותוך כדי כך כופף לי את כף היד במפרק עצמו ובאזור האצבעות. צרחתי מכאב אך עד עכשיו נורא כואב לי. היד עכשיו מכופפת בתוך הגבס. האם כך זה צריך להיות? יש לי תור לאורטופד רק בעוד 11 יום ואני סובלת וחוששת.
מבקשת תשובה
 
ד''ר דן הוט  
17:46 30.06.14
ריקי שלום
אחרי הנחת הגבס את צריכה להרגיש יותר טוב
אם עדין כואב, הגבס מכופף את היד לתנוחה לא טבעית ואת סובלת, יש לפנות בדחיפות למיון לתיקון הגבס

בברכה

ד״ר הוט
 
ריקי
19:50 30.06.14
אני בחור בן 24 וסובל תקופה ארוכה של כ- 3 חודשים מחולשה ביד ימין ללא נימול וללא כאב.

עברתי אותו הדבר לפני כשנה והופניתי לבדיקת EMG שהייתה תקינה ולאחר כמה חודשים עבר לי החולשה אבל כעת חזר לי הסיפור ואני עובד עצות.

אני לא מסוגל לכתוב כמו שצריך, להרים ספר, להקליד במחשב כי אני מרגיש כל הזמן שעלי לשחרר את היד (כמו תחושת מגנט שמכריחה אותי להפסיק פעולות, למרות שאני מזיז את האצבעות יש תחושה של קושי לבצע תזוזות בצורה חלקה בהשוואה ליד שמאל)

אורטופדים מתנערים ממני, פיזיוטרפיסטים מורחים אותי ואני מיואש!

לא יודע אפילו לאיזה גורם מוסמך לגשת.

האם בכלל מה שאני מתאר מוכר בתחום הרפואה??

צריך עזרה!!
אני חושב שכדאי שתפנה לבדיקה גם אצל נוירולוג, הסמפטומים יכולים לנבוע ממחלה נוירולוגית או מבעיה צווארית
אשמח ליעץ במרפאתי

בברכה

ד״ר הוט
 
יהונתן
23:39 28.06.14
ההפניה לפני שנה לבדיקת EMG הייתה מנירולוג ולפני ההפניה שאלתי אותו בחשש אם חס וחלילה ניוון בא בחשבון והא אמר לי שלא אילו הסימפטומים. (במהלך הביקור הוא עשה לי בדיקות יבשות כמו להזיז יד כאן ולמשוך שם וכו'...)

הסיבה שאני רושם את זה היא כי כשרשמת שהסימפטום יכול להיות מחלה נירולוגית נבהלתי מאוד!

האם בדיקות חיצוניות אצל נירולוג כמו זה שעשיתי אכן מספיקות בשביל לשלול מחלה כזאתי?
תודה!
 
ד''ר דן הוט  
08:53 29.06.14
מאחר ולא השתפר מצבך, מומלץ לחזור אל הנוירולוג עם הבדיקות, הרבה פעמים יש צורך בבדיקות נוספות כגון CT מוח וצוואר, אם הנוירולוג שלל מחלה נוירולוגית יש לפנות לכירורג כף יד
 
איציק
23:45 26.06.14
שלום ד"ר!

במהלך משחק כדורסל נפצעתי בזרת. לצערי לא הלכתי לטיפול ישר אחרי הפציעה אלא כשבועיים אחרי. בצילום גילו לי שבר תלישה וגיד שנקרע בזרת יד ימין. הרופאה קיבעה לי את הזרת באמצעות סד, והומלץ לי ללכת לניתוח. בינתיים נשארתי עם הקיבוע והזרת רק הולכת ונהיית כואבת יותר ויותר מאז הקיבוע. הרופא המליץ לי להשאר עם הקיבוע כדי שהזרת לא תפגע.

שאלתי היא האם עליי להשאיר בהכרח את הקיבוע עד הניתוח על אף הכאב החזק? יש אפשרות להוריד אותו או שזה יעשה נזק? והאם זה בכלל אמור לכאוב כך? יש לציין שללא הקיבוע הזרת לא כאבה בכלל אם לא הייתי נוגע בה.

תודה מראש!
 
ד''ר דן הוט  
08:34 27.06.14
איציק שלום
קשה לדעת מהסיפור במה מדובר. אם היית שבועיים ללא הקיבוע לא נראה לי בהנחה ויש צורך בניתוח שתיווצר בעיה אם תהיה ללא סד. בכל מקרה אם יש לך ספק אתה מוזמן לקבוע תור למרפאה שלי ביום שני ולהגיע עם כל החומר.

בברכה
ד״ר הוט
ערב טוב,

לפני מספר ימים מעדתי ובלמתי נפילתי באמצעות יד ימין. כתוצאה מהנפילה חשתי כאב עז ביד ימין שהלך והתפוגג אך עדיין נשארה נפיחות וכאבים ממושכים.

אני מעוניין לצרף את צילום כף היד ומבקש לדעת האם רואים בצילום שבר שכאמור החשד נופל על הרדיוס הדיסטאלי.

תודה מראש,
תמיר
תמיר שלום
אנא העבר במייל את הצילום מאחר וברזולוציה הזאת לא ניתן לקבוע
ניתן למצוא את המייל באתר שלי dr-hutt.co.il

בברכה

ד״ר הוט
 
אורי .ש
20:25 23.06.14
תודה רבה מקרב לב. אכפתיות וקשב רב ומיצוינות לאורך כל הדרך.ממליץ בחום רב על דר ישי .אבקש רק את הדיסק ואת סיכום הבירור הרפואי בכתב על מנת שרופא המשפחה ימשיך הלאה.השארתי הודעה במזכירות.תודה רבה
 
דניאל
05:09 22.06.14
שלום
עברתי ניתוח לתפירת עצב אולנרי לפני ואחרי הניתוח הייתה לי הרגשת זרמים על הצלקת
והרופא תמיד רשם בסיכום ביקור יש "טינל" על הצלקת
לאחר בירור הבנתי ש"טינל חיובי" משמעותו שיש לי תחושת זרמים על הצלקת

רציתי לדעת אם יש לי "טינל" מה צריך לעשות ?
למה זה קורה וכו' ?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
08:33 22.06.14
טינל הוא סימן המופק באמצעות ניקוש על עצב מגורה, בין אם הוא חתוך או לאחר תיקון או נתון תחת לחץ.
לאחר תיקון עצבים הוא נותן מדד להתקדמות החלמת העצב
מבחינתך- אין צורך לעשות כלום
 
דניאל
23:12 22.06.14
אני כאמור לאחר תפירת עצב (נחתכתי ביד מסכין)

אני עברתי את הניתוח לפני קצת יותר משלושה חודשים

ובמכתב סיכום האחרון (שבוע שעבר) היה כתוב שיש עדיין טינל על הצלקת

מה זה אומר על ההתקדמות ?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
23:16 22.06.14
בינתיים אין התקדמות משמעותית בהחלמה
יש צורך להתאזר בסבלנות ולתת לביולוגיה לעשות את שלה
ד"ר רוזנבלט שלום רב,

בני בן ה- 15 שבר לפני כשלושה שבועות וחצי את האצבע במשחק כדורסל.
האבחנה: fracture base of P1F2
שבר קטן בצד האולנרי של הבסיס, כ- 10% מהמשטח הפרקי ללא חוסר יציבות במישור הקורונרי (מקווה שהבנתי את הכתוב).
האצבעות היו בקיבוע אצבע לאצבע עם תחבושת במשך שבועות אלו. אין נפיחות, אין כאבים. הילד מזיז את האבצע עם רגישות קלה.
לפני מספר ימים חזרנו לאורטופד לביקורת. הצילום קבע: שבר בעמדה טובה
Phalanx/Phalanges fracture closed. המליץ להוריד את הקיבוע לגמרי, להפעיל כרגיל את האצבעות אך לא לשחק כדורסל במשך 3 שבועות נוספים ואז לחזור לביקורת שוב.
ברצוני לציין, כי הילד מעוניין לחזור בהקדם למשחק. יש לציין כי בעוד שבוע מתחיל מחנה כדורסל בו היה מאוד רוצה להשתתף.
האם לדעתך קיימת הגבלה על חזרה למשחק בשלב זה? האם ניתן להכשיר את האצבע לחזרה מהירה לפעילות? מה עלינו לעשות לדעתך?

תודה רבה!
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
00:42 22.06.14
הקשיבי להמלצת האורטופד שלכם
עדיף להיות זהיר עכשיו, לא לחזור מוקדם מדיי לפעילות ולא להסתכן בפגיעה חוזרת
היי, אני גיטריסט עובד ולאחרונה נתקלתי במכשיר שנקרא varigrip של חברת גיטרות מובילה שעשתה מכשיר לחיזוק האצבעות ביד הלוחץ בגיטרה.
זה סרטון הדגמה
https://www.youtube.com/watch?v=UOC393bTY-A

קיבלתי מכמה אנשים וחברים שהמכשיר לא מומלץ ופוגע במפרקים ובסחוס ביד. האם זה נכון וכדאי להתרחק ממכשירים כאלה או שפשוט צריך לעשות במינון ובעוצמה חלשה?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
10:38 21.06.14
כמו כל דבר בחיים, צריך לעשות כל דבר במינון הנכון, ולא להגזים
גם פעולות בריאות, במידה ומגזימים בהן- גורמות לנזק
באופן ספציפי- אינני מכיר את המכשיר, אולם לא נראה לי שיכול לגרום לנזק כלשהו בתרגול מושכל
 
גיא
23:17 19.06.14
לאחר תאונת דרכים שבה הראש עף קדימה ואחורה (תופעה הידועה כצליפת שוט)נשארה הגבלת תנועה מסוימת בצוואר.
לאחר כ 3 שנים הופיעה בעיה בפיזור שורשי של עצב אולנרי היוצא מחוליות הצוואר (כך מראה EMG) הגורם לנימלולים ותחושה ירודה באצבעות 5+4, בנוסף ללחץ על העצב האולנארי במרפק. האם יכול להיות שיש קשר סיבתי לאותה תאונה ולקח זמן (3 שנים) לבעיית שורשי העצב שבצוואר להתפתח?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
10:09 20.06.14
ככל הנראה אתה סובל מלחץ על הסעיפים העצביים המרכיבים בסופו של דבר את העצב האולנרי.
הלחץ אצלך ממוקם, לפי דבריך, גם בצוואר וגם במרפק
מדובר באפקט לחץ מצטבר, הנקרא double crush
צריך להיבדק ולראות שאין צורך בניתוח לטיפול בתלונותיך
אכן יכול לעבור זמן רב ממועד הפגיעה ועד להופעת התלונות והעדויות ב EMG
בהצלחה
 
גיא
19:07 20.06.14
כמובן נבדקתי והוחלט אחרי 4 EMG שנעשו מידי מספר חודשים שהחסימה במרפק היא גבולית לניתוח Ab Elb - Be Alb 46.2 היום, בהתחלה היה 35 , ועדיף לא לנתח בשלב כזה ובצוואר בכלל לא מדובר על אפשרות לניתוח. כנראה שצריך לעקוב שאין החמרה ויהיה בלתי הפיך.
אבל מאוד מעניין שזה יכול להופיע אחרי הרבה זמן, האם כמעט 3 שנים זה ברזולוציה הזו? חשוב לי לדעת זאת כי זה משפיע על מקרה הביטוח שלי.
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
10:35 21.06.14
בד"כ הסמפטומים חלים עד שנה מהחבלה
אולם ברגע שיש פרהדיספוזיציה ממקור צווארי, כל הפרעה באזור המרפק בעתיד (ולא משנה כעבור כמה זמן) מעלה את השכיחות של התלונות וההפרעה התחושתית
 
משה
23:42 18.06.14
שלום רב עשיתי בדיקת EMG
וזה מה שנכנתב במסכנה :
MILD BILATERAL CTS.
AXONAL NEUROPATHY OF THE RT.N.ULNARIS AT THE ELBOW LEVEL
אשמח לדעת בבקשה זה זה אומר.
תודה רבה !
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
08:50 19.06.14
שלום רב
נשלחת לבדיקה כל הנראה ע"ר תלונות של רדימות אצבעות ביד ימין
הבדיקה מראה שיש בעיית הולכה בעצבי הגפה העליונה, בעיקר בעצב שמספק תחושה לאצבע הקטנה.
ממליץ שתקבע תור לבדיקה ובמקביל לערכי ההולכה בבדיקת ה EMG תהיה אפשרות להעריך באם יש צורך בטיפול ניתוחי
בהצלחה
 
הדר
11:00 18.06.14
שלום רב,
איזה טיפול מומלץ לדלקת גידים ביד.מים חמים או קרים?
 
ד''ר ישי רוזנבלט  
13:33 18.06.14
בגדול עדיף לחמם
קיימות תיאוריות הדוגלות בקירור
 
קרולינה
23:05 13.06.14
דר שלום,
מה משפיע על פיתוח עצמאות האצבעות כמו בנגינה על פסנתר?הם זה קשור למערכת העצבים?
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  12  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
כירורגיה   שברים   כף יד   כף היד   כירורגית כף יד   כירורגיה אורתופדית   כירורגיה של היד
RSS RSS פורום אורטופדיה - כירורגית כף יד