בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה עמוד 173

פורום אורטופדיה הוא המקום להתייעץ אודות בעיות במערכת השלד. פורום אורטופדיה יעסוק במחלות פרקים, שברים, פריצות דיסק, בעיות גב, גפיים, בעיות יציבה ,עמוד שדרה, כאבי גב, עקמת, פריצת דיסק, נקע בקרסול, פציעות ספורט, אוסטיאופורוזיס, מדרסים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה:
ד''ר רוברט לוי
לפרטים נוספים
אורן לרנר
לפרטים נוספים
ד''ר רם ירון
לפרטים נוספים
ד''ר יונה יניב
לפרטים נוספים
 
דוד
14:18 17.08.11
show details 1:42 PM (25 minutes ago)








שלום,אני בן 34 .נפגעתי בסקי לפני חצי שנה .בדיקות MRI מראות קרע ב ACL לא ברור אם מלא או לא . הברך די יציבה ביום יום ,חוץ מזויות מסוימות לעתים רחוקות שגורמים לכאב חזק. כמו כן במהלך פעילות ספורטיבית ,הרגשה שאינה יציבה ב100 אחוז וגם כאבים אחרי פעילות מאומצת .מומחה ברך בירושלים בשם חיימסיקי ממליץ על מתאם ארטרוסקופי ואם צריך גם שחזור ACL כי בדיסק לא ניתן לראות עד איזה רמה קרע וששרירים חזקים יכולים לפצות על היציבות של הברך לפעמים אך בניתוח מגלים שזה קרע אפילו מלא לפי דבריו המומחה.
פיזיטרופיסט ידוע ומנוסה להפך ממליץ לא לעשות ניתוח וטוען לאחר בדיקות רבות שברך יציבה .כאב בסוף FLEX .פונקציות גבוהות כגון קפיצה וסקוות-תקין. בנוסף כאב באינסרציה של גידי המסטרינגס ובעיקר בייספס פמוריס ...
מבקש לדעת את דעתך לפי נתונים שתארתי לגבי דחיפות הניתוח ושחזור ACL .מוכן לבוא להתייצות נוספת אליך .ברור לי שאם אני רוצה לחזור ולעשות סקי שוב ,כנרא צריך שחזור ACL השאלה גם אם לא עושים ניתוח והקרע משמעותי זה אמור להזיק לטווח ארוך ???
 
ד''ר חגי אמיר  
20:30 22.08.11
דוד שלום,
אכן אם יש בעיה של קרע ברצועה ואתה רוצה להמשיך בפעילות אקסטרים, כדאי לבצע ניתוח.
אם לא, יש לברר מה הפעילות הגופנית שאתה מתכנן לעשות ולהתאים את הטיפול לפי זה.
הכי טוב לחיזוק של שרירי הברך וייצובה הוא APOS Therapy. במידה וזה לא יעזור תמיד אפשר לנתח בהמשך.
לא ברור האם בטווח הארוך יש יותר השפעה לניתוח תיקון או ללא תיקון, בהתפתחות שינויים ניווניים בברך.
אם תרצה להגיע לבדיקה, אלי או לאורטופד אחר תתקבל בברכה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
שוש
13:44 17.08.11
תודה רבה על ההתייחסות וסבלנותך,מבקשת לשאול שאלה נוספת בנושא שחיקת הסחוס בברכיים,כאמור רק לפני שבועיים בערך נודע לי על שחיקת הסחוס הסיבה שנשלחתי לצילום היא כי ביצעתי תנועה לא נכונה של של ברך שמאל ומאז סובלת מכאבים בברך שמאל האם כדאי לבצע בדיקה נוספת כלשהיא ?ואם כן איזו,תודה מראש.(אני בת 54)
 
ד''ר חגי אמיר  
20:25 22.08.11
שוש יקירה,
ללא בדיקה אין לדעת איזה בדיקת דימות את צריכה.
אם יש חשד שמדובר בקרע של מניסקוס יתכן ויש מקום לבקש US ברכיים ואם רוצים לנתח כדאי לבצע לפני הניתוח MRI.
בכל מקרה כדאי להכנס למשטר של פזיוטרפיה וטיפול תרופתי כדי לשפר את המצב.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
ו.
12:05 17.08.11
..הכאבים העזים מופיעים מתחילת המחלה ? או רק לאחר התפתחות שלה ?
. מה יכולה להיות סיבה טובה כדי שרופא ייתן לי דווקא בדיקה של MRI.?
 
ד''ר חגי אמיר  
20:22 22.08.11
כן הכאבים מתחילים מתחילת המחלה.
אני מאמין שאין צורך בהרבה שיכנוע.
בדיקת הבחירה לאבחנה של AVN היא MRI.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
סם
19:34 22.08.11
שלום וברכה דר
אני עם גבס כתוצאה מניתוח עם השתלת עצם בשבר הסקפואיד כבר 4 חודש
ועכשיו במקרה עשיתי הליכה והאזעקה תפסה אותי בשטח קצת פתוח(אני באשקלון) ונהלצתי לרוץ כ10 שניות ריצה מהירה מאוד עד המכסה הקרוב...אז רציתי לשאול אותך בבקשה האם יכול להיות איזשהו נזק לעצם כתוצאה מריצה זאת...יש לציין כי השורש לא זז בתוך הגבס ולא היו כאבים אחרי זה..
תודה רבה רבה מראש!!
שלום רב. לפני כשנה וחצי נפצעתי והיה חשד לקו שבר עדין בעצם עקב אנטריורית. באמ.אר.איי שנה אחרי הפציעה לא היה ממצא פתולוגי בעצם. כעת ביצעתי סי.טי עם חומר ניגוד ומיפוי עצמות עם חומר ניגוד ואין שום ממצא פתולוגי בעצמות.
שאלתי היא: אם אכן היה שבר בוודאות -האם בהדמיות מאוחרות יותר לא רואים עדות לכך? האם כשזה מחלים, אז ההדמיות תקינות?
 
ד''ר יונה יניב  
13:42 21.08.11
כששבר מחלים, אם לא היתה בו תזוזה, ייתכן ולא רואים בהדמיות מאוחרות
 
may
17:56 19.08.11
שלום , איזה סיבה טובה יש לרופא לתת לי בדיקת MRI לרגליים ?
 
ד''ר יונה יניב  
13:40 21.08.11
אין דבר כזה - MRI לרגליים - הרגליים מורכבות ממספר חלקים ומבצעים MRI לכל חלק בנפרד. רופא שולח לMRI כאשר הוא חושד בפגיעה שלא ניתן לראות ברנטגן או בCT
ליפני כ6 שנים נחבלתי בכף רגל ימין, עברתי 2 ניתוחים כיום סובל בתיסמונת RSD-CRPS/אציון שבל בתקופה אני מישתמשת באביזרי הליכה-קביים הליכון,כיום אני מתהל בצליעה עם קן קנדי.
ליפני ככוחדש התחילה לי בעיה נוספת הירדמות כפות הידים כאשר ביד ימין יותר מחמיר(הרגשה של נימול ,חולשה בכף היד)
ביצעתי ליפני יומם EMG והוצאה BILATERAL MODERATE CARPAL TUNNEL SYNDROM/
ברצוני לשאול :האם יש קשר לזה שאני מתהלכת עם קביים קשור לזה שיש לי רדימוןת בכפות הידים אצין שאת ת התיסמות יש בכף יד ימין יור משמאל ושאלה שניה איך מקילים על התיסמונת.
 
ד''ר יונה יניב  
13:38 21.08.11
יכול להיות קשר בין השימוש בקב לבין התסמונת. בכל מקרה יש צורך לראות את המספרים שבתוצאת הEMG כדי לדעת אם יש צורך בניתוח או שאפשר עדיין לטפל שמרנית
שלום רב,

לפני חודשיים וחצי שברתי את המפרק. למעשה מדובר בריסוק + תזוזה של העצם.
טיפול שמרני בתה"ש. כיום, לאחר 3 שבועות שהורד הגבס וטיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק עדיין אין תנועתיות מלאה של אזור שורש כף היד.
מומחה כף יד אליו הלכתי אבחן כך: שבר רדיוס שמאלי תוך מפרקי, כיפוף 40, יישור אין, פרונציה בין 30 ל-50. סופינציה אין כלל. CT מדגים תזוזה משמעותית של הרדיוס הדיסטלי לכוון וולרי. מציע קיבוע עם פלטה וולרית.
בנוסף נכתב בתשובות ה CT:
קיים שבר מרוסק מחובר ברובו של רדיוס דיסטאלי .
בנוסף הודגמו מס' פרגמנטים מנותקים בצמוד לסטילואיד של האולנה
האם זה תקין שרוב השבר מחובר ולא כולו? מה לגבי הפרגמנטים המנותקים - האם יתחברו בעתיד?

האם כדאי במצבי זה לנתח או להמשיך בטיפולי פיזיותרפיה. לדברי הרופא רצוי לנתח וכמה שיותר מוקדם.

אשמח לקבל חות דעתך,

בברכה
מי עקב אחרי השבר שלך מאז שקרה? האם הרופא שהמליץ על ניתוח הוא כירורג של יד? מהפענוח של הCT לא ניתן להסיק מסקנות, צריך לראות אותו וכמובן את היד שלך. 3 שבועות אחרי הורדת גבס לא צפוי שתהיי ללא כאבים וכמו כן לא צפוי שתחזרי לטווחי תנועות מלאים.
עלייך לפנות לכירורג של יד לייעוץ
 
עמית
19:12 14.08.11
שלום ד"ר נכבד

מזה חצי שנה כאבים בכתף ימין
+ הקרנה ליד ימין והרגשת זרמים בכף יד

פענוח MRI כתף ימין

אין כמות חריגה של נוזל המפרק.
אין נוזל בבורסה הסבאקרומיאילית סב דלטואידית.
הגידים שמורים ללא קרעים
המסה השרירית תקינה
המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין.
האקרומיון שטוח.

ובסוף משפט:

חשד לקרע בלברום הסחוסי הקדמי התחתון,לפי ההנחיה אפשר להשלים בירור עם ארתרוגפיה ב MRI או CT

היום היה אמור לי להיות תור אבל יש שביתה, והרופא יצא לחופשה של כמה שבועות
חוזר רק באמצע ספטמבר

מהו הלברום הסחוסי? יש מימה לחשוש?
במידה ויש קרע מה עושים ניתוח?

נרשמתי לקורס פסיכומטרי שאמור להתחיל בסוף ספטמבר 26.9
ואני מפחד שזה ייתנגש לי עם זה במידה ואצטרך ניתוח

תודה רבה.
 
ד''ר חגי אמיר  
04:03 15.08.11
עמית שלום,
הקרנה ליד ימין עם זרמים בכף היד לא נשמע לי כמו בעיה בכתף.
יתכן ואתה עובד מול המחשב קצת יותר מדי והתנוחה אינה טובה. אם המסך אינו מולך ואתה מביט בו תוך סיבוב הצואר, והיד עם העכבר מותחץ לכיוון השיני זה יכול להיות סיבה טובה לכאבים ממקור צוארי.
בדוק את הנושא, עשה תרגילים לצואר מידי פעם קום מהמחשב ואל תהיה צמוד אליו כל הזמן.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
עמית
19:55 15.08.11
תודה רבה על התגובה,
מה לגביי השאלות ששאלתי על הממצא ב MRI ?

אתה יכול להגיב על השאלות ששאלתי?

תודה רבה.
 
ד''ר חגי אמיר  
10:44 17.08.11
מהו הלברום הסחוסי?- טבעת סחוסית מחוברת לעצם בצד השיכמה של מפרק הכתף, שמגדילה את שטח הפנים של המשטח המפרקי של הכתף.
יש מימה לחשוש? לא .
במידה ויש קרע מה עושים ניתוח?
לא בהכרח. רק אם זה מפריע.
דר' חגי אמיר
 
עמית
17:05 18.08.11
תודה רבה ד"ר חגי
אהלן.
אני סובל כשבוע וחצי כבר מדלקת בכתף ימין. ביום ראשון האורתופד רשם כדוריה Arcoxia נגד הדלקת. הכאב אמנם נחלש אבל עדיין קיים, והשאלה היא כזאת:

כמה זמן נוסף עליי להיות במנוחה, אם בכלל? האם ומתי אפשר לשלב תרגילי פיזיותרפיה לכתף עם גומי, או שצריך לתת

בנוסף, לאחר כמה זמן אפשר לחזור להתאמן בחדר הכושר? האימונים שם מאוד חשובים לי, אם זאת אני לא רוצה לחזור ולהיפצע בשנית.

תודה מראש
 
ד''ר חגי אמיר  
10:54 17.08.11
אבא יקר,
כל עוד יש כאבים בתנועות הכתף יש להמנע להגיע לתנועה הגורמת לכאב.
יתכן ויש מקום להזרקה מקומית.
חזור לבדיקה אצל האורטופד.
אתה יכול להתאמן בחדר כושר אבל אל תעשה שום תרגיל שמכאיב בכתף.

בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
אבא אבן
16:27 17.08.11
מכשנגמרים הכאבים אפשר להתחיל בתרגילי פיזיותרפיה ובהדרגה לחזור לשיגרת אימונים (מדובר על בערך שבוע וחצי מהפציעה)?
 
benny
22:43 15.08.11
שלום,
אני בן 60 ,מתאמן בחדר כושר ורץ קבוע מספר שנים , כ 6 ק"מ ,3 פעמים בשבוע.
לאחרונה כאשר אני מקפל את ברך שמאל עד הסוף ,מיד בתחילת הישור חזרה שומע קליק.זה חוזר באופן קבוע בכל פעם שאני מבצע את הפעולה. לציין שאין לי כאבים.
ובזמן ריצה אין קליק.
מה הסיבה לקליק ? האם יש צורך ללגשת לאוטופד ?
תודה
 
ד''ר חגי אמיר  
10:56 17.08.11
אם אין כאבים רק קליק יתכן וזה רק כפל של קופסית המפרק שקופצת על העצם המתישרת.
תשתדל להמנע מהקליקלים, כי ריבוי שלהם יכול להביא לדלקת כאב ואז ישר יכניסו לך טלסקופ לברך לבדוק אם זה מנסקוס קרוע.
כל עוד אין כאבים תמשיך בפעילות, והשתדל לא להגיע לקליקים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
ו.
11:41 16.08.11
שלום , אני לוקחת כמה שנים סטרואידים עקב מחלת פמפיגוס וולגריס.
לאחר מאמץ מסוים ברגליים אני מרגישה כאבים שעוברים אחרי מנוחה קלה, אני חושבת שיש קשר לכאבים ולסטרואידים , האם ייתכן שמדובר במחלה ה-AVN? איזה בדיקה יכולה לגלות את זה ? MRI?
 
ד''ר חגי אמיר  
11:03 17.08.11
שלום מ,
AVN הוא מחלה של ירידה באספקת הדם לעצם באזור המפרקי, ונמק של העצם, עם כאבים עזים באזור המפרק הפגוע. בשלב הפגיעה עצמה קיימים כאבים עזים גם במנוחה, ולאחר מספר שבועות כאבים בעיקר בפעילות ונשיאת משקל.
בדיקת הבחירה היא אכן MRI, אולם גם במיפוי עצמות ניתן לראות עדות לכך.(קל ומהר יותר להשיג)
בכל מקרה כדאי להועץ ברופא אורטופד
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
ו.
12:06 17.08.11
..הכאבים העזים מופיעים מתחילת המחלה ? או רק לאחר התפתחות שלה ?
. מה יכולה להיות סיבה טובה כדי שרופא ייתן לי דווקא בדיקה של MRI.?
 
יציק
09:43 17.08.11
שלום
עקב כאבים באזור האגן נשלחתי ל 2 צילומים. צילום אגן נכתב " אין עדות לממצא גרמי ".
ב-2 צילומי ע"ש נכתב " אוסטאופניה " + "זיזים וגשרים גרמיים ברב החוליות "
מה משמעות המימצאים ?
תודה
 
ד''ר חגי אמיר  
11:14 17.08.11
יציק שלום,
ניראה לי כי השנים מראות את אותותן על חוליותיך.
אלה שינויים ניווניים ושחיקתיים שיש בחוליות לאחר שנים של שימוש בהן.
יכולים להסביר אי נוחות או כאבים באזור.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
שלום,

אני חייב לציין כי לא הצלחתי למצוא תיאור לתופעה שאני חש מלבד אדם נוסף (לאחר חיפוש דיי נרחב ברחבי האינטרנט)

הנני סובל זה מספר שנים מכאבים בצוואר אשר משפיעים על אורך חיי.

כמעט לכל אורך היום, ולמעשה אפילו כאשר הנני במיטה, אני חש מעין אי נעימות באיזור הצוואר , בכל צדדיו וביחוד מאחור - אשר גורמת לי לעשות קנקים קטנים או סיבובים לראש על מנת לשחרר את הלחץ

כאשר הלכתי לאורטופד נאמר לי שהכל היה בסדר (האמנם זה היה לפני שנה ומשהו, אך הינני חש בתופעה הזו כמעט 4-5 שנים וחי איתה בחצי שלום :( )

אני יודע שזה לונג שוט, אבל אולי נתקלתם בעבר בתופעה כזו ואולי יש לזה איזשהו דרך טיפולית

תודה
רון,
נסה לפנות לכירופרקטור ,
לעיתים התחושה של אי הנוחות בצואר ובשרירים נגרמת על ידי מתח ועצבנות.
כדאי לבחון כיוון זה עןם הרופא המטפל. לעיתים מדיטציה ויוגה יכולים לעזור.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
שני
20:50 16.08.11
שלום לך ד"ר, האם יש אפשרות ליישר את האצבעות ברגליים ללא ניתוח, אני צעירה כבת 25 וכמו שיש יישור שיניים למבוגרים (שהרי גם זו עצם) האם יש דרכים ליישר אצבעות. שמעתי על חברה אחת שמוכרת מכשיר ללילה ליישור הבוהן. אך מה בנוגע לאצבעות הקטנות שהתעקמו כתוצאה משנים של הליכה בנעלים שכנראה בצורה לא נכונה.
 
ד''ר חגי אמיר  
11:07 17.08.11
שלום שני,
יש הטוענים שמכיון שהדפורמציה קוראת בדרך כלל עקב מנח לא נכון של הרגל וכוחות שמופעלים בצורה לא נכונה על הבהונות, שעל ידי מדרס שמתקן את תנוחת כף הרגל (Sole Supports) .
בכל מיקרה כדאי לבדוק את כפות הרגליים כדי לראות מה גרם לעיוות, יתכן וניתן לתקן גם ללא ניתוח. ניתוח לרוב איננו דחוף וניתן לנסות דברים שונים לפני שרצים לנתח.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
יוני
10:35 16.08.11
שלום רב.
לפני כחודשים וחצי גילו אצלי שברי מאמץ בשתי השוקיים. האורטופד אמר לי לנוח שלשה ארבעה חודשים ורק אז לחזור לרוץ בהדרגה לפי סולם מאמץ.
לקראת החזרה לריצה רציתי לדעת באיזה הדרגה מדובר ומהו סולם המאמץ הרצוי.

אני רץ כ20 -25 ק"מ בשבוע. גיל 22.
יש לציין שבחודשי המנוחה אמנם לא רצתי אבל שחיתי הרבה, כך שמבחינת סיבולת לב ריאה מצבי טוב (50-60 במנוחה).

תודה רבה ויום טוב.
 
ד''ר חגי אמיר  
10:59 17.08.11
חבל שיכית כל כך הרבה זמן.
לאחר שברי מאמץ בשוקיים צרך לחכות ארבעה שבועות וחלחזור לפעילות בהדרגה.
חזור לריצה של שניים שלשה ק"מ 3 פעמים בשבוע למשך שבוע ימים.
כל שבוע עלה בק"מ 1 בכל ריצה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
אביחי
16:45 15.08.11
שלום רב לרופאי הפורום.אני בחור בן 27 סובל כבר מגיל 16 מספונדילוליזטיס דו צדדי חוליות L4 L5 עם בלט דיסק הכאבים באים והלכים 2-3 פעמים בשנה ומביאים איתם כאבי גב עם הקרנה לרגליים.בחודשיים האחרונים דבר מוזר.. כאבי טופת מתחת לצלע ימין המחמירים עם עיקול הגוף לצד שמאל..הכאבים הנ"ל חזקים ביותר בעיקר כשאני ישן עם מעירים אותי וההרגשה של הקרנה לבטן והתכווצויות .בוצע CT (פרוטוקול אבנים)תקין! .בד בבד הגיעו לי אותם כאבי הגב ה"רגילים" עם ההקרנה לרגל.רופא המשפחה אובד עצות והפנה אותי לפנימאי למרות שלדעתי הכאב נובע מהבעיה בגב..מה עליי לעשות? יש לציין שלאחרונה גם עצירויות שבאות והולכות וגזים.האם לעשות שוב CT/רנטגן לגב אולי הבעיה החמירה? אודה על תגובה מהירה בתודה מראש אביחי
 
ד''ר חגי אמיר  
10:51 17.08.11
אביחי,
תודה על הקרדיט שאתה נותן לנו אולם דרך האינטרנט לא בדקנו אותך ולא ניתן להגיע לאבחנה ללא בדיקה יסודית.
גש חזרה לרופא אורטופד שיבדוק שוב וישלול בעיה אורטופדית.
ותמשיך בה בעת לבדוק אצל כירורג אם אין בעיה בתוך הבטן.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
שוש ו
14:05 14.08.11
לאחרונה התגלתה אצלי שחיקת סחוס בברכיים על פי צילום,מה עלי לעשות כיצד להתנהל והאם ניתן לבצע פעילות כמו הליכות .בקיצור אייך ממשיכים מכאן
 
ד''ר חגי אמיר  
03:50 15.08.11
שלום שוש,
מה שנמצא בצילום איננו חדש.
מה שחדש הוא שמשהו ראה את הצילום.
מה שעשית עד עכשו, סביר להניח שתוכלי להמשיך לעשות.
הליכות - חשוב. אופניים - טוב מאד. מדרגות - יכול להיות תלוי היכן הבעיה.
בקיצור תלוי איך את מרגישה, לא מה שיש בצילום.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
שוש ו
12:17 15.08.11
תודה על תגובתך ,מבקשת להסביר אני גרה בקוטג׳ , ולכן מדרגות זה חלק מהעניין בשבילי ושם יש מעט קושי.כרגע מצב העצמות תקין ואין פגיעה בהן האם יש צורך להרחיב את הבדיקה לאולטרסאונד או משהו דומה? התחלתי ליטול מגה גלופלקס ,האם נכון שזה עוזר בשיפור המצב של הסחוס?
 
ד''ר חגי אמיר  
10:41 17.08.11
שוש שלום,
לא מגה גלופלקס איננו משפר את הסחוס. זוהי התביעה היצוגית שהוגשה נגדם, וברור לחלוטין שאין צמיחה או שיפור הסחוס.
דר' חגי אמיר
 
דני
14:55 14.08.11
שלום רב, אני גבר בן 44. בריא בד"כ. משקל 70 גובה 1.80

לפני שנתיים, לאחר עליה של כ 20 קומות ברגל הרגשתי כאבים בתוך פרק הירך הימני
וגם לאורך הירך עד הברך והכאב נמשך במשך שבועות ואף צלעתי.
בבדיקה של אורטופד ספורט לפני שנתיים הוא הסתכל על צילומי אגן כולל FROG ובדק אותי ביסודיות ואבחן זאת כך - FAI - CAM TYPE RT >lt HIPS SUSP TEAR OF LABRUM SUSP ANTERIOR SUPERIOR ACETABULAR LABRAL TEAR
בצילומי אגן BUMP מעל לצוואר וראש הפמור המעוות את הצוואר ויוצר CAM יותר מימין מאשר משמאל ושיש ככל הנראה קרע בלברום.
אורטופד בכיר אחר אבחן זאת כ PISTOL GRIP DEFROMITY גם עם חשש לקרע בלברום אבל אמר שאין עדיין שחיקה משמעותית של המפרק ( אין אוסתיאורטריטיס ) ושזה מה שהכי חשוב.
היות ולא רציתי להביא בחשבון ניתוח לא ביצעתי בדיקות נוספות. א
מאז כשנתיים נמנע מפעילות כמו עליית מדרגות או ספורט היות וזה גורם לכאבים אבל כן מצליח ללכת כמה פעמים בשבוע כ 20 דקות הליכה של 5 קמש ולעלות קומה ברגל
וא זאין כאבים.
שלשום הלכתי לבחור כסא למשרד וכורסאות. היות וזאת חנות ענקית מצאתי את עצמי
חצי שעה מתיישב וקם מכסאות ובודק סהכ אולי 50 פעם. בעקבות זאת החל כאב במפרק הירך ובעצם ולראשונה מזה שנתיים אני עם כאבים חזקים יותר ואף צולע.
ברצוני לשאול
האם אדם עם קרע בלברום בירך עקב FAI , יכול לגרום קרע משמעותי יותר עקב ישיבה וקימה מכסא כ 40 פעם כך שלעולם לא אוכל לשוב וללכת הליכות של כ 20 דקות בלי כאב?
האם קרע לברלי בירך יכול להביא למצב של נכות עם כאב תמידי ומצב שבו לא ניתו לעלות מדרגות או ללכת קצת בקניון בלי כאבים? עד כמה זה יכול להדרדר?
הרי רופא אחד אמר שלברום זה לא משמעותי אלא אם יש אוסטאורתריטיס ואין
אבל השני אמר שלברום יכול לגרום לנכות
תודה
 
ד''ר חגי אמיר  
03:54 15.08.11
גלעד,
תראה לאן הדרדרת, מלעלות 20 קומות ברגל, אינך מסוגל לעלות קומה אחת.
אתה יושב על מספר כיסאות וכעת אינך מסוגל ללכת ללא צליעה.
גש לאורטופד ספורט שיבצע ארתרוסקופיה במפרק הירך ויתקן לך את הקרע בלברום.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
דני
08:33 15.08.11
תודה על תשובתך
לפי מה שקראתי מעל גיל 40 פחות כדאי לעשות ארתרוסקופיה כי זה פחות מוצלח
ועדיף לחכות עד שחיקה לגמרי ולעשות החלפת מפרק ירך
האם נכון?
 
ד''ר חגי אמיר  
10:33 17.08.11
גלעד אתה מערבב מספר דברים.
ארתרוסקופיה היא ניתוח שמכניסים טלסקופ דרך חור קטן בירך ומסתכלים פנימה ובמידה וניתן לתקן עושים זאת דרך שני נקבים קטנים באורך של כ- 1 ס"מ במפרק.
לא קשור לשחיקת סחוס.
במקרה של שחיקת סחוסים של הגיל המבוגר כדאי לחכות כמה שיותר ולא להחליף מפרק עד שהמצב חמור ואז לבצע את הניתוח.
שני מצבים וניתוחים שונים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
 
מתן
12:10 15.08.11
שלום רב ,
אני נתפסתי ככל הנראה בגב התחתון , כתוצאה ממזגן על קור - מאז כבר 4 ימים שאני עם כאבים ומתקשה ללכת הכאבים הם בעיקר שאני קם מהמטיה .
ניסתי לטפל עם משחה בנגי , ועם כדורים מוסקול .
לא עובר הכאב ,
השאלה היא אם יכול להיות שזה מעבר להתיפסות ומה עוד אפשר לעשות כדי לרפא את זה ?

תודה רבה
 
ד''ר חגי אמיר  
10:29 17.08.11
שלום מתן,
ראשית הזמן יעשה את שלו.
שנית כדאי לקחת משהו יותר חזק , לשם כך עליך לפנות לרופא שיבדוק ויראה מה ניתן לרשום לך.
שלישית ניתן לפנות לכירופרקטור שישחרר את הגב שלך.
בהצלחה
דר' חגי אמיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  169  170  171  172  173  174  175  176  177  ...  443  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורתופדיה   נקע בקרסול   פציעת ספורט   אוסטיאופורוזיס   מדרס   אורטופד   מרפק טניס   שבר ביד
RSS RSS פורום אורטופדיה