בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה עמוד 173

פורום אורטופדיה הוא המקום להתייעץ אודות בעיות במערכת השלד. פורום אורטופדיה יעסוק במחלות פרקים, שברים, פריצות דיסק, בעיות גב, גפיים, בעיות יציבה ,עמוד שדרה, כאבי גב, עקמת, פריצת דיסק, נקע בקרסול, פציעות ספורט, אוסטיאופורוזיס, מדרסים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה:
ד''ר רוברט לוי
לפרטים נוספים
אורן לרנר
לפרטים נוספים
ד''ר רם ירון
לפרטים נוספים
ד''ר יונה יניב
לפרטים נוספים
אהלן.
קוראים לי יותם ואני מתגייס בנובמבר לנח"ל.
במהלך השנה האחרונה התחלתי לסבול מבעיות בגב עקב מה שאני קורא לו פלטפוס אך אולי זה לא השם המדוייק, אבל הבעיה היא קריסה פנימית וקשת נמוכה, וזה גרם לי לרוב לתחושה של אי נוחות מאוד מטרידה בגב, וכל הזמן יש לי "קנאקים".
עשיתי מדרסים מותאמים אישית שלפעמים התאימו והעלימו את הבעיה כליל ולפעמים לא ישבו טוב על הרגל ולא הועילו.
החשש שלי הוא שיהיה לי קשה ללכת עם נעליים צבאיות ברמה בלתי נסבלת.
יש לי נעל שדומה מאוד לנעל צבאית (נעל גבוהה, עקב גבוה יחסית) וקשה לי מאוד ללכת איתה. בגלל עומק הנעל, אני מרגיש שהמדרס ממש לא תומך בצורה שהוא אמור לתמוך, וגם נראה לי שהעקב הגבוה מקשה עלי.
השאלה שלי היא האם זה לגיטימי שמדרס שהותאם לנעליים רגילות לא יתאים לנעל צבאית? האם כשעושים מדרסים לנעלי צבא צריך להתאים את המדרס באופן מיוחד לנעל הצבאית, או שאם המדרס המותאים אישית שעשו לי לא מתאים לנעל הצבאית, אז אין שום סיבה שמדרס אחר יתאים לי איתן?

בתודה מראש, יותם.
תודה רבה.
אני לא מקבל שום התייחסות.
השאלה ששאלתי רלוונטית לחלוטין לנושא הפורום, וההתעלמות הזו בהחלט לא הולמת.
עבר כבר שבוע, השאלה שלי ירדה למטה בעוד שאחרים קיבלו תגובות.
אשמח לקבל מענה כלשהו.
תודה, יותם.
 
ד''ר יחזקאל טיטיון  
13:23 24.11.11
צריך לנסות ולראות. אין סיבה שהמדרס לא יתאים לנעל צבאית.

בברכה - דר' טיטיון.
שלום לכם,
מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בעקב הרגל. הלכתי לאורטופד שלאחר בדיקה פיזית של הרגל אבחן דורבן. הוא רשם לי לקחת אתופן למשך שבועיים, וגם רשם לי מדרסים מסיליקון.
לקחתי את האתופן במשך 13 יום (ולא 14 כי חטפתי פריחה בכל הגוף ונאלצתי להפסיק).
עכשיו אני ללא תרופות. לאחר שבועיים בהם הולכת על מדרסים מסיליקון
הכאבים אמנם נחלשו אך הם לא עוברים.
קראתי בפורום שלכם שהמדרסים מסיליקון לא הכי יעילים, ושאתם ממליצים על מדרסים אחרים. האם תוכלו לומר לי איפה אפשר להשיג כאלו באיזור המרכז?

האם הדבר הזה בכלל פתיר או שזה כרוני? האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי לפתור את הבעיה?

תודה רבה,
סיגל
 
ד''ר יחזקאל טיטיון  
13:20 24.11.11
הטיפול החשוב ביותר הוא טיפול פיזיוטרפי מתאים ומיוחד תרגילי מתיחה לאכילס ולפאציה הפלאנטארית.
פני לטיפול.
מדרסים במידה ואת מבצעת יש הרבה מכונים באזור המרכז. צריך מדרסים פונקציונאלים לתמיכה במבנה כף הרגל הורדת עומסים מהפאציה הפלאנטארית ובלימת זעזועים מאזור העקב.

בברכה - דר' טיטיון.
 
סיגל
11:23 03.11.11
במאי נפגעתי בתאונה שברתי את הרגל-שבר טיביה לטרלי אחורי-היתי עם סד ללא דריכה חודשיים וחצי ,ועוד שלושה שבועות דריכה חלקית,היום אני אחרי טיפולי פיזיותרפיה,השבר מחובר,אך יש לי כאבים בכף הרגל בזמן הליכה,או אחרי מנוחה ארוכה וקימה למצב הליכה.שאלתי האם אחרי ככ הרבה זמן זה הגיוני שכואב לי ככ כף הרגל?(יש גם כאב מסויים בבברך ששם הסיבה ברורה),הרופאים אומרים לי שצריך לחכות..האם נכון לחכות או לבקש בדיקה מעמיקה יותר עכשיו? וכמה זמן זה ימשך?
תודה רבה...
 
ד''ר יחזקאל טיטיון  
13:18 24.11.11
ללא בדיקה קלינית ובחינת בדיקות עזר לא ניתן לתת לך תשובה.

פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.
 
תמיר
12:27 24.11.11
שלום,
לפני כחודש הרמתי משא כבד ומאז החלו כאבים באזור הגב התחתון- אמצעי (הכאבים "משייטים להם", עוברים ממקום למקום).
פניתי לאורתופד והאבחנה שלו הייתה שמדובר בכאבי שרירים ולא בפריצת דיסק (אין הקרנה של הכאב לרגליים). הוא נתן לי כדורי אתופן ואמר לי כי הכאבים אמורים לחלוף עם הזמן. כמו כן, נתן לי הפניה לסי טי, אך המליץ לי על בדיקה זו רק במקרה שאמשיך לחוש כאב (אמר לי שההקרנה בסי טי מאוד מסוכנת).
נטלתי את התרופה (סיימתי לפני מספר ימים) ומאז חל שיפור במצבי, אולם הכאבים לא חלפו לחלוטין.
חשוב לציין שאני מתאמן, ריצות+ חדר כושר (בן 40) ולאחר הפסקה של כמה ימים, שבתי אט אט לשגרת האימונים. אם בתרגיל מסוים אני חש כאב אני נמנע מלבצע אותו. בינתיים התחושה באימונים טובה.
הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לאבחנה- האם אפשר לשלול את האפשרות של פריצת דיסק? האם מדובר בבעיה אחרת? (מקווה שלא...). כמו כן רציתי לשאול האם כדי לעשות את צילום הסי טי והאם עלי לשנות משהו בשגרת האימונים?

תודה מראש
תמיר
אני בן 20,פסנתרן.לפני כשבועיים נפלתי על רסיסי זכוכית וחזר לי רסיס לאצבע.

עברתי בדיקת אולטראסאונד ולא נמצא הרסיס.
אני מרגיש בוודאות תחושת "קוץ" באצבע שמציקה וכואבת מאוד כשנוגעים בה.

רציתי לשאול האם באמת ניתן לראות בוודאות זכוכית באולטראסאונד, ואם לא איזה בדיקה כן מתאימה.
אני נואש, אשמח לתשובתך בהקדם
תודה רבה מראש!
 
ניצן
21:09 22.11.11
האם על סמך פענוח CT הנ"ל כדאי/רצוי/צריך/מומלץ לעבור ניתוח או הכל יסתדר לבד ?

הפיענוח
במנח אקסיאלי עם שחזורים
לאחר שבר בסקפולה
הודגם שבר מרוסק בגוף הסקפולה עם תזוזה ואנגולציה בין פרגמנטים גרמיים.
שבר קוי גם ב-SPINA .
השבר מערב גלנואיד עם תזוזה קלה בין פרגמנטים ללא דיסלוקציה.
המטומה בשרירים סופרה-א נפרנ סקפולרית דלטואיד.
הןדגמו פסים עדינים לוצ טיים בגבול לטלי וקידמי של ראש ההומרוס נראים שברים - סדקים - ללא תזוזה .
לא נראה קו שבר בצלעות אשר הודגמו בסריקה הנוכחית.
הצללות בבסיסי הראות הודגמו עם אפשרות של קונטוזיה ריאתית.
מ:
1 שבר מרוסק ב - LT. SCAPULA עם המטומה בשרירים הסמוכים
2 שבר - סדק ללא תזוזה בה מרוס עליון

תודה יהושוע
 
ד''ר יונה יניב  
07:54 24.11.11
על פניו, אם זה הפיענוח - לדעתי אין צורך בניתוח. אבל - בדכ"ל אנחנו מעדיפים להסתכל בתמונות הCT בעצמינו ואז להחליט אם יש צורך בניתוח או לא. לכן - יש לקחת את הדיסק עם תמונות הCT לאורתופד המטפל, שיראה אותו והוא יחליט.
 
תודה למשיבים
23:11 23.11.11
שלום !

בבדיקת אולטרה סאונד של הכתף הודגם :

long tendon of biceps muscle - הדגמה תקינה

supraspinatus tendon -קרע מסיבי

infraspinatus tendon - קרע בעובי מלא

teres minor tendon - הדגמה תקינה

subscapularis tendon - לא ניתן להדגמה עקב רמת הכאב

subacromainal bursa - נוזל יתר בבורסה

לא הודגם נוזל בפרק של הכתף

שינויים ארטרוטיים בהדגמה של פרק אקרומיו קלויקולרי

מבנה גרמי הדגמה תקינה

דיפורמציה של ראש הזרוע עקב שבר בעבר .

לסיכום - קרע מסיבי בגיד RC

קורלציה רנטגנית - דיפורמציה בכתף ( שבר ישן ) , שינוים ניווניים .

אבקש לדעת מהם הטיפולים האפשריים ניתוחיים כמו גם שמרניים .

האם יש דרך להקל על הכאבים הנוראיים ואם כן מהו הטיפול המומלץ .

תודה רבה לרופא הנכבד שיסייע
 
ארזה אפלרויט
14:07 23.11.11
אני אישה בת 67. עד לא מזמן הייתי בריאה לחלוטין, עסקתי הרבה בשחייה ובצעידה. זה חודשיים שאני סובלת מכאב חזק מאוד בגב התחתון. הכאב התחיל במותן הימנית האחורית, עם הקרנה חזקה לרגל ימין. עשיתי צילומי כליות, כיס מרה ונשללה אפשרות לבעיה כלשהי.
האורטופד שלח אותי לרנטגן שגם בו, פרט לשינויים רגילים לגילי לא נמצא כל ממצא המצדיק כאב חזק כפי שאני מעידה עליו.
בימים האחרונים התפשט הכאב לכל הגב התחתון באזור המותניים, וההקרנה לרגל כמעט שחלפה.
 
ד"ר קרן
15:30 23.11.11
שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד.
התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE.
שלום.
לפני כ-3 שבועות חטפתי מכה חזקה מהצד - בגב בצד ימין שלו.
(כ-10 ס"מ מתחת לבית השחי, אבל לכיוון הגב האחורי הימני)
הרופא אמר שגם אם זה שבר, אין מה לעשות, וצריך לחכות.
הכאבים החזקים נחלשו, אך יש לי עדיין סוג של כאב ורגישות.
(מרגישים כאב כשממששים את האיזור או כשנושמים עמוק)
האם יש טעם לערוך בדיקות נוספות?
האם יש דברים אחרים פרט לעצמות שיכלו להיפגע וצריך להמתין עוד?
האם להגביל את עצמי בפעילות גופנית ובמתיחות?

תודה
 
אורנית
19:04 22.11.11
מבדיקה אצל אורטופד ומצילום בעמידה ובשכיבה, התברר לי שיש לי שחיקת סחוס בברכיים.
הרופא המליץ על נעלי אפוס ועל פיזיוטרפיה.
בחיפושי הרבים באינטרנט נתקלתי באתר של מדטק שאומר שהומצאה שיטה לשחזור הסחוס וזאת ע"י שימוש בטכנולוגיית MBST, אשר מיושמת בגרמניה כבר כ-8 שנים.
הטכנולוגיה משתמשת בתהודה מגנטית להעברת אנרגיה לתוך תאי סחוס פגועים ובכך מסייע לחישוד פעולתם וליצירת רקמת סחוס חדשה.
השיטה היא ללא התערבות כירורגית וללא כאבים, הטיפול הוא ברצף של 9-10 ימים ואח"כ פיזיוטפיסט.
רציתי לדעת אם יש אמת בדבר, כיוון שעלות הטיפול הנסיוני הזה הוא לא זול ואם באמת ניתן לשחזר סחוס.
מה באמת אשר לעשות כדי לפתור את הבעיה.
אודה לכם אם תשלחו לי את התגובה לכתובת המייל המצורפת.
 
רוית
17:41 22.11.11
אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בכתף, ללא פציעה או חבלה שגרמה להם.
עשיתי MRI עם הזרקה, ולהלן התוצאות, אודה לך בפענוחן. מה זה אומר לזיות אוסטאוכונדרליות?
אי סדירות גרמית ולזיות סובכונדרליות באספקט האחורי של הGT מקום שמתחבר הגיד IS בגודל של כ 8 מ"מ.
לא הודגמה פתולוגיה בגידים המרכיבים את הRC
גיד פיצפס ללא שינויים פתולוגיים
המפרק האקרומיוקלביקולרי תקין
אין עדות לנוזל תוך מפרקי
הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגיים
איו אטרופיה בשרירים RC
בסיכום: לזיות אוסטאוכונדרליות בGT האחורית
 
הדס
11:18 22.11.11
אני רוצה לרכוש את המכשיר אבל בגלל המחיר הייתי מעוניינת לקבל תגובות האם המכשיר ה- לייזר BCURE עוזר לכאבי ברכיים כשהסחוס שחוק לאשה בת 72
 
דניאלה
10:28 21.11.11
לאחר משחק כדורגל כאב גב חזק מאוד ולאחר מספר ימים שבוע בערך כאבי בירך ומאחורי הברך וגם זרמים מה הטיפול ומה האבחנה בבקשה.
 
ד''ר מרדכי ויגלר  
16:26 21.11.11
יתכן הקרה מגב תחתון. למרות זאת, איני בטוח שהכאב בירך קשור לגב.
נא לפנות לאורתופד
 
דניאלה
10:07 22.11.11
תודה על התשובה
 
רותם
18:54 21.11.11
שלום רב.
אני בת 33 לאחר ניתוח פרומינקטומי ודיסקטומי מימין l5-s1.
בנוסף יש לי כאבים מלפני הניתוח בעצם הזנב ולאחר הניתוח הרופא שלח אותי לבדיקת ctשל עצם הזנב ושם התגלה כי העצם ארוכה מהרגיל ובזווית של 90 מעלות.הרופא הפנה אותי לבדיקת mri בעקבות הממצאים של ה-ct ובעקבות כאבים בגב וברגל שנמשכים גם לאחר הניתוח.
מה אומרים הממצאים האלו?
הבדיקה בוצעה בשקלול t2 t1
ממצאים:מודגם מצב לאחר ניתוח בגישה האחורית בגובה l5-s1 עם שינויים פוסט ניתוחיים במיטת הניתוח שמתבטאים ברקמת גרעון מואדרת שאף חודרת לשק הדורלי מימין.מודגם מצב לאחר המילמינקטומיה מימין ופורמינקטומי מימין,מודגמת שארית דיסק מנורתקת פרא-מדיאנית מימין שלוחצת את המוצא של l5 מימין.
חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין.הקונוס בסיומת l1 ללא עדות לאותות חריגים.
בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:
d12-l1: מודגם בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק הדורלי
l1-l2 בגדר הנורמה
l2-l3:בגדר הנורמה
l3-l4:בגדר הנורמה
l4-l5:בלט דיסק פרא-מדיאני משמאל שלוחץ את השורש בתעלה משמאל
l5-s1:כמתואר.
התרשמות:מצב לאחר ניתוח בגובה l5-s1 מימין עם שארית דיסק מנורתקת במקום.

אני סובלת מכאבים חזקים מאוד ברצועת הגב התחתון,כאבים שמקרינים לצדו הימני של הישבן ולכל אורך הרגל,בנוסף כאבים חזקים בעצם הזנב שכאמור ארוכה מהרגיל וממש בולטת.
אציין כי לפני כשבועעים קבלתי זריקת קורטיזון בפעם השניה והיא לא ממש עוזרת לי.אודה לך אם תוכל לתת לי קצת מידע לגבי המצב הנ"ל עד שאגיע לביקורת בביהח בו נותחתי בחודש הבא כי בינתיים אני פשוט לא מסוגלת לתפקד,לא לישון ומאוד מיואשת
המון תודה וערב נעים
 
רותי
 
18:46 20.11.11
שלום וברכה.
אני בת 26 בחודשיים האחרונים אני מתוסבכת עם רופאים.
לאחרונה החל לי כאב ביד שמאל מהמרפק ולמעלה. עשיתי רנטגן שיצא תקין, נשלחתי למיפוי (מצורף) ובפיענוח נאמר 'המיפוי בוצע לאחר הזרקת 20 מיליקירי של TC99-MDP תוך ורידי, המיפוי מדגים קליטת יתר פתולוגית כולל בזרוע ימין'. אחוזת פחד ניגשתי היום לאורטופד שהסתכל על המיפוי וטען שהכל בסדר... שאני יעשה אולטרסאונד על היד.
במיפוי רואים נקודה שחורה ביד ימין- לא היד הכואבת. וכן שחור באיזור האגן, שהרופא טען שזה מהלידות...
על העור ביד שמאל יש פיצעונים קטנים, אין לי מוסג אם יש קשר.
לפני חודש היתי סובלת באזור הרחם והשחלות שדי עבר לי. אני כבר לא יודעת מה לחשוב אולי עגבת חלילה... כל תשובה תעודד אותי. תודה.
 
ד''ר מרדכי ויגלר  
16:25 21.11.11
באם מיפוי + צילום תקין בזרוע שמאל, אז זה כמעט ושולל בעיה גרמית. יתכן מגוון אופציות כולל כאב על רקע בעיה ברקמות רכות כגון דלקת גידים או הקרנה מהצוואר
ממליץ המשך מעקב של רופא המטפל
שלום ד"ר.
אני בן 21, מטפס קירות ומצוקים ומנגן בגיטרה.
לפני כ 5 חודשים החלו כאבים באצבע 4 באזור ב A1/A2 , בחוליה של האצבע שקרובה לכף יד ובחיבור עצמו לכף היד.
הכאבים החלו בתור "קליקים" באצבע בזמן נגינה על גיטרה, והתפתחו לכאבים של ממש בטיפוס לאחר מכן.
מאז הפציעה (5 חודשים) נמנעתי לחלוטין מטיפוס ומנגינה על גיטרה (למעט מקרים בודדים קצרים מאד).
קשה לי להסביר את התחושה שיש לי עכשיו, מעיין תחושה של משהו שלא מחובר חזק וכראוי, קשה לי עדין לכופף את האצבע וכיפוף מלווה בתחושה של חולשה וחוסר חיבור (אני מסוגל לכופף עד הסוף).
אפילו במישוש של האזור, מורגש שהמקום רופף וחלש בהשוואה לאותה אצבע בכף יד השניה.
הפציעה נראה שלא מתקדמת לשום מקום, אין ממש שיפור והמצב קבוע.
בבדיקת u.s הטכנאי אמר שהוא לא רואה שום בעיה במקום, אני עדין סובל.
אשמח לדעתך, תודה
 
ד''ר מרדכי ויגלר  
16:21 21.11.11
יתכן פגיעה בPULLEY SYSTEM = מספר תעלות בהם עוברים הגידים המכופפים. פציעה זו ידועה בעיקר אצל ROCK-CLIMBERS
דרוש בדיקה אצל מומחה כף יד וטיפול בהתאם - בהצלחה
 
איתי
22:46 20.11.11
שלום,

האם אפשר לקבל פרטים על reading shoulder unit?
האם הוא מוסד מוכר? איך נחשב המוסד הזה בעולם מבחינה מקצועית?
האם סביר להתעייץ איתו בנושאי כתף?
 
רונן
 
12:20 20.11.11
שלום
שמי רונן בן 29 לפי כחודש התחילו לי כאבים חזקים ברגל ימין הופנתי לאורתופד התשובה מאורתופד שזה כאבים במוקרנים מהגב נשלחתי לצילום עמוד שידרה ואגן.
הפיאנוח של הרופא היצרות בL4-5 נשלחתי לפיזוטרפיה וקיבלתי כדורים להרגעה (טרמידקס) לא מרגיעים בכלל.
אשמח לדעת מה זה היצרות L4-5 ואם יש טיפול אחר?
כי כלום לא עוזר ואני סובל מאוד בקושי יכול ללכת.

בברכה
רונן
מצ"ב צילום עמוד שידרה
 
אליק
16:52 17.11.11
שלום
במהלך משחק כדורגל בבסיס נפלתי על היד,ברנטגן שנעשה בסורוקה אמר לי הד"ר שיש לי שבר בעצם הסירה ושאני אצטרך להיות מגובס כחודשיים אולי חודשיים וחצי,כמו כן עלתה המילה ניתוח אך לא נעשה דבר בנוגע לכך,בנוסף נעשתה הפניה לרופא בחרפ.
היום,כשבועיים לאחר המקרה הגעתי לרופא בחרפ שהסתכל על הדף של הד"ר מסורוקה וראה שכתוב "שבר מרוסק" ביחד עם "עצם הסירה" והפנה אותי למומחה כף יד (ד"ר בצלאל פרידמן) בנוגע לאבחון וככל הנראה רק מעצם הקריאה של שבר מרוסק אני אאלץ לעשות ניתוח,כאן ארצה להבין האם יכול להיות ששבר מרוסק הוא חד משמעית גורר ניתוח בעוד שהרופא בסורוקה לא ציין זאת במפורש?.

כמו כן אני רוצה להעיר שכרגע אינני סובל מכאבים ואני מרגיש שליטה על כף היד (אמנם כחלק מתוך הגבס אבל עדיין שליטה) ושאלה נוספת היא במצב כזה מהו הנזק המקסימלי מבחינת טווח התנועה?,מכיוון שאני מבין שעצם זאת הינה עצם חיונית לטווח תנועת היד וכמו כן שאיננה כזאת שמתאחה בקלות אם בכלל מתאחה האם אפשר לשוב לפעילות "נורמלית"?
 
ד''ר יונה יניב  
09:17 20.11.11
מה שכתב האורתופד מסורוקה לא אומר דבר. כירורג של ידיים צריך לראות את הצילומים ולהחליט. ייתכן ויבקש CT לפני ההחלטה. בכל מקרה, לרוב יש הגבלה קלה בתנועה לאחר שבר וגם לאחר ניתוח. המטרה העיקרית היא להגיע לחיבור של העצם. אם העצם מתחברת - תוכל להגיע לתפקוד מלא
 
עדן
22:27 19.11.11
לסבתא שלי יש כאב גב בין השכמות שמקרין לידיים, בעיקר ביד שמאל.
כואב לה גם שהיא שוכבת בחוסר תזוזה, אבל יותר כאשר היא מזיזה אותן או מרימה.
היה לה ביקור בית מרופא והוא עשה לה בדיקה כללית וא.ק.ג ואמר שהלב בסדר.
בלי קשר לעובדה שאני מנסה למצוא לה תור לאורטופד מחר על המחר(אלוהים יודע איך אני אעשה את זה) - אני אשמח לקבל כמה חוות דעת בעיניין.

נ"ב: יש לה אוסטרופורוזיס, יכול להיות שזה קשור.
נ"ב: יש לה גם מעט כאבי בצוואר, היא אומרת שיש לה בעיה בשתיים מהחוליות הראשונות(היא לא זוכרת אילו) וגם בעמוד שידרה מותני.
+ הוספת הודעה
   1 ...  169  170  171  172  173  174  175  176  177  ...  464  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורתופדיה   נקע בקרסול   פציעת ספורט   אוסטיאופורוזיס   מדרס   אורטופד   מרפק טניס   שבר ביד
RSS RSS פורום אורטופדיה