בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום הפרעות קשב וריכוז
הוסף למועדפים 
 
חיפוש בפורומים
חיפוש מתקדם
 
 
בריאות ויופי
פורומים רפואיים
 | עקבו אחרינו
 

פורום הפרעות קשב וריכוז עמוד 76

הילד מתקשה לשבת יותר מחמש דקות? פורום הפרעות קשב וריכוז הוא המקום שלכם להתייעץ בנושא הפרעות קשב, הפרעות ריכוז, ליקויי למידה, ריטלין,ADHD,ADD היפראקטיביות, פסיכולוגית ילדים, קשיי למידה, TOVA, דיסלקציה, דיסקלקולציה, דיסגרפיה, אבחון ועוד
מנהלי פורום הפרעות קשב וריכוז
ד''ר אריה בקלו
לפרטים נוספים
ד''ר עדי אדר
לפרטים נוספים
 
מור
00:20 05.11.07
בני בן ה 10 אינו מסוגל ללמוד לבד כל פעם שהוא מגיע מבית הספר אני שואלת אותו לגביי החומר והוא אומר שהם לא עברו על השאלות... כך זה בכל מקצוע , אני צריכה לשבת איתו וללמד אותו ממש מילה במילה ואח"כ לשאול גם שאלות לגביי הנושא אם אני חורגת ושואלת קצת אחרת הוא אינו מבין ועונה תשובה לא הגיונית כמו כן הוא לא מספיק להעתיק מהלוח וכל יום אנחונו מתקשרים כדי להשלים.. לעומת זאת בחשבון הוא טוב במיוחד עם מדובר בשאלות מילולויות הוא קולט מהר מאוד ,לעומתזאת הוא זוכר מחירים נפלא עושה חישוב בסופר מה משתלם ומה לא.. גם מתעניין וזוכר כל מה שאני מתקשקשת עם חברות ממש כמו איש מבוגר והוא גם מגיב בצורה בוגרת למרות שזה מפריע לי שהוא מקשיב..הבעיה שלי זה המבחנים שאם אני לא אלמד איתו ביחד הוא יוציא 0 בגלל שאני לומדת איתו הציונים טובים אבל עד מתי אשב איתו ? עד י"ב? כשאני נותנת לו משימה ללמוד לבד או לקרוא ואני שואלת שאלות על מה שקרא הוא פשוט עונה תשובות מטופשות... עשיתי לו איבחון טובה וקיבל מעל הממוצע... מה אני עושה?
 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
10:32 05.11.07
שלום לך,

לאחר שקראתי את תיאור הקשיים איתם מתמודד בנך התעוררו אצלי מספר שאלות. האם הקריאה שלך בנך תקינה (הן מבחינת הדיוק והן מבחינת השטף)? האם ניכרים קשיים כלשהם בהבנת שפה דבורה? האם הוא משתלב במסגרות השונות מבחינה חברתית? האם בחיי היומיום בנך מתפקד באופן עצמאי (יחסית לבני הגיל שלו)?

אני שואלת את השאלות הללו כדי לנסות להבין האם מדובר בקושי כללי יותר או שמדובר בקושי ספציפי. בכל מקרה, העובדה שהוא עבר את מבחן TOVA באופן תקין עדיין לא שוללת את האפשרות שבנך סובל מקשיי קשב. ייתכן שמדובר בקשיי קשב מסוג שמבחן TOVA אינו מזהה (למשל קושי בהכוונת קשב שיכול להסביר את האיטיות בהעתקה מהלוח או קושי בבקרת קשב שיכול להתיישב עם העובדה שהוא מתקשה להבין מה נדרש ממנו ללא סיוע ותיווך מצידך). חשוב להדגיש שמדובר בהשערות וכדי לבדוק אותן יש צורך בבדיקה מעמיקה של תפקודי קשב המתבצעת במכון איילון.

בברכה ובהצלחה,
לילך.
 
מור
14:13 05.11.07
תודה רבה על התייחסותך... לגביי שאלותייך...בני קורא מצויין שולט בשפה נוספת (רוסית מעולה) למרות שמדבר רק עם הסבתא ברוסית... מבחינה חברתית קשה לו ..לדעתי בגלל שהוא מרגיש שהוא "מבוגר" ומעניין אותו לרוב שיחות וחברה של מבוגרים.. אני מעודדת אותו לקשרים חברתיים אך יש לו חבר או שניים בלבד וזה גם בגלל החברות שלי עם הוריהם... אני מאוד חברמנית וכך גם בתי... והוא כל הזמן רוצה להיות איתנו במקום עם חברים משלו... הוא בחוג שחיה כבר שנה שלישית ועם אף חבר הוא לא בקשר.. הדבר שכל הזמן מפתיע אותי כשאני שואלת אותו לגביי החוג איך היה הוא תמיד מתלהב ומספר כמה הוא מוצלח וכמה חברים יש לו... למרות שבפועל זה לא כך... למי אני פונה?
 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
16:10 06.11.07
על פניו, נשמע שהקושי הוא בתחום החברתי. כמובן שאי אפשר לקבוע זאת באופן מבוסס על סמך תיאור בלבד אך גם העובדה שהוא מתקשה ליצור קשרי חברות וגם הצורך שלו בליווי צמוד בהכנת שיעורי הבית למרות השליטה הטובה שלו בשפה ובמתמטיקה מרמזים שהקושי הוא בתחום החברתי/רגשי.

לאור זאת, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכולוגית שיוכלו לערוך בירור מסודר ולהחליט האם דרוש אבחון או להפנות אתכם לגורם מקצועי אחר.

בהצלחה,
לילך.
אני פונה מאחר ומזה מספר שנים אני מרגיש בעיית ריכוז המשפיעה עליי בלימודים, עבודה ואפילו בשיחה חולין עם אנשים שונים. אני בן 33 וקצת מתעייף מהנסיון לשמור על ריכוז כל הזמן. במטלות לימודיות, בעבודה או אפילו במבחנים בזמן לימודי באוניברסיטה תמיד היה לוקח לי זמן רב יותר מאחרים (והרבה יותר זמן).
כמובן שלתחושות כאלו נילוו לעיתים תחושות חוסר בטחון ,דימוי עצמי נמוך וכדומה. אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר לא מעט זמן אך יש לי תחושה שפתרון נושא זה אינו נמצא בחדר הקליניקה, אך השלכות חוסר הריכוז הם חלק דומיננטי בטיפול שלי (אף כי לא תמיד משוייכות לכך ספציפית).
את לימודי ה- B.A סיימתי בסדר, את לימודי ה- M.A אני מסיים גם בסדר אך כל שהותי בשיעורים התאמצתי שלא לנדוד במחשבות למקומות אחרים, להישאר קשוב זה משימה לא פשוטה בכלל.
כיום אני עובד בתפקיד הדורש ממני קשב, ריכוז ארגון וביצוע משומות רבות בו זמנית, ואני קצת חושש שלא אצליח להתגבר על כל אלה (ע"ס נסיון העבר) כשאני במאמץ מתמיד להיזכר ולהתרכז בהנחיות של מנהלי. ועם זה קצת שקשה להסכים.
לא אובחנתי בעבר בשום מסגרת מהסיבה שהצלחתי לעבור הכל ו"להסתדר" איכשהו.
אני לא זוכר את עצמי תלמיד מצטיין כילד או כנער, אך בהחלט זוכר שהזיכרון שלי היה טוב בהרבה מהיום, שאני שוכח המון (שמות, מקומות סיטואציות וכדומה). יש לי תחושה שככל שהזמן עובר כך גוברת בעיית הריכוז והשיכחה.
ברגעים שאני מרגיש מרוכז, זה כאילו עולם אחר. אני מצליח להסביר את עצמי בצורה ברורה ורהוטה, אני יכול לסיים מטלה ממש מהר, לנהל שיחה עמוקה וכד'. רגעים אלו מזכירים לי עד כמה יכולותיי גבוהות ואת הפוטנציאל שלי לעשות, להצליח ולהרגיש טוב במה שאני עושה. אך כמו שבטח כבר הבנת...זה לא קורה הרבה.
אשמח לקבל ממך חוות דעת על סמך הפרטים שכתבתי, ואולי המלצה מה ניתן לעשות כדי להבין טוב יותר את המצב.
תודה וכל טוב,
 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
20:12 05.11.07
גיא שלום,

המתיאור שלך אני מתרשמת שאתה אדם בעל יכולות גבוהות שכתלמיד תיכון תפקד באופן סביר (אך לא הרבה מעבר לזה). התחושה שלך שהזיכרון שלך כנער היה טוב יותר ככל הנראה נכונה - אבל מדובר במצב טבעי לחלוטין אצל כולנו...

ייתכן שהתחושה שככל שאתה מתבגר בעיית הקשב מתגברת נובעת מהעובדה שכמבוגרים אנו מתמודדים עם משימות רבות ומורכבות שללא ספק דורשות רמות גבוהות של קשב.
השאלה המרכזית היא האם קיים אצלך קושי קשבי או שמדובר בקשיים שהם על רקע אחר (כדוגמת הקשיים שתיארת). על סמך הפרטים המתוארים אין אפשרות להכריע בין שתי האלטרנטיבות הללו.

אחת האפשרויות העומדות בפניך אם אתה מעונין לבדוק את שאלת בעיית הקשב היא לעבור תהליך של הערכת תפקודי קשב במכון איילון (טל: 09-9553324). בסיום תהליך זה מתקבל סיכום אבחון בו מפורט הפרופיל הקשבי שלך. במידה שיימצא שאתה סובל מקושי או קשיים קשביים יינתנו לך המלצות קונקרטיות כיצד להתמודד איתם ואפשר יהיה להתאים לך תוכנית אימון קשבי.

בהצלחה,
לילך
 
ט.
00:13 05.11.07
מה עושים כשהילד מתפרע ומציק לאחיו הקטנים יותר. הרי להכות אותו אסור, להתעלם זה בלתי נסבל-האחרים סובלים. מה עושים? להוציא אותו מחוץ לבית?

אתמול אחרי שהוא הסתבך במשהו קטן הוא התחיל להשתולל ולכעוס, ההתקפה הגיעה, מגבות על הראש שלי נזרקו אחת אחרי השניה, גידופים, שמיכה על הראש של התינוקות, ועוד הרבה. מה עושים בזמן כזה??

תודה ואשמח לקבל עיצה טובה.
 
אייל אליאש  
17:47 05.11.07
שלום ט
לא ציינת בן כמה בנך . אם הוא בסביבות הגילאים 4-5 הייתי פועל לפי הסדר הבא:
1. ניגש אליו קרוב ומבקש בקול שקט והחלטי שיפסיק לזרוק דברים כי עלול לפגוע וכו...ומנסה להסיט את תשומת ליבו לפעילות אלטרנטיבית.
2. אם לא עוזר ( כצפוי...) מחבק אותו ומפסיק על ידי כך את ההתנהגות . ובאופו מילולי מפרש את הרגש שלדעתך עומד מאחורי ההתנהגות ( כועס, מקנא וכו ...) אך מוסיף שאת לא מסכימה שיזרוק חפצים / יכה וכו...
כמובן שהוא יכול להאבק בחיבוק. הוא צריך להרגיש את הכוח שלך אך מתוך שקט. כלומר הדיבור בקול שקט ולא מתלהם. את אומרת שכשהוא ירגע את משחררת אותו או לחילופין מפנה אותו לפעילות אלטרנטיבית.
מאוד חשוב לפעול מתוך שיטטיות ובקצב ולא ל"מרוח" את התגובות .
מומלץ להתאמן קודם "על יבש"
באופן כללי עדיפה בעיני פעולה בתוך נוכחות וקירבה על פני הרחקה.
בהצלחה איל
 
יוחאי
07:20 04.11.07
שלום.

אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד אני מגבירה את המוטיבציה של בתי ללמוד , להצליח ולהשקיע יותר בלימודים .

לבתי יש קצת קשיים בלימודים והמוטיבציה שלה ממש נמוכה גם אם היא מצליחה או נכשלת בלימודים זה הרבה לא משנה לה היא כיום בכיתה ן' וזה מאוד מדאיג אותי כהורה .

השעורים נעשים במהירות על מנת להיפטר מהנושא בהשקעה מינימלית .

המוטיבציה שלה למשחקי מחשב גבוהיים מאוד ושם היא משקיעה את רוב היום ומצליחה היכן שילדים אחרים לא .

אין לה מוטיבציה לקרוא ספר למשל או להצליח יותר בלימודים ,

תודה לדעתך .

שרה

 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
10:43 05.11.07
שרה שלום,

ראשית, חשוב שתדעי שהעיסוק במשחקי מחשב איננו פסול ביסודו. זאת, בהנחה שאין המדובר במשחקים עם תוכן מזיק!! אם מדובר במשחקי מחשב שדורשים חשיבה מהירה ותגובה מהירה הרי שהם עשויים לתרום לשיפור היכולות הויזומוטוריות וזוהי תרומה בעלת משמעות.

עם זאת, כמו כל דבר גם במשחקי מחשב חשוב לשמור על מינון סביר.
את יכולה לנסות להסביר לבת שלך (אני מנחשת שכבר עשית זאת בעבר) שקריאה היא עיסוק חשוב מאד שתורם ויתרום באופן משמעותי לכישוריה ויקל עליה כמעט בכל דבר וענין. כשם שהמחשב מחדד את חושיה, ומשפר את יכולת התפיסה והריכוז שלה (שוב בהנחה שאין המדובר במשחקים עם תכנים מזיקים) כך הקריאה תשפר סוגים אחרים של יכולות (אוצר מילים, יכולת הבעה, קצב קריאה, ידע כללי וכו').
מאחר שמדובר בילדה בוגרת אני ממליצה לדבר איתה באופן פתוח ולהגיע איתה להסכמה לגבי 'מכסת המחשב' היומית לצד ניסיון אמיתי שלה להשקיע בקריאה ובלימודים.

בהצלחה (בשום פנים ואופן אל תתייאשי),
לילך.
 
יסמין
20:37 30.10.07
היי אני בת 21 , אחרי צבא ומאז שאני מכירה את עצמי כשהייתי מתכוננת ממש טוב למבחנים אז התוצאה הייתה זהה להשקעה.
העניין הוא שבזמן האחרון, אם למשל אני מתחילה לקרוא ספר או לומדת לאיזשהו מבחן, אני מרגישה כאילו יש לי ממש קצרים כאלה במוח ואני צריכה לחזור שוב פעם על אותה הפסקה או לחזור לעמוד קודם.
המצב הזה מדאיג אותי משתי סיבות:
1. אני מתכננת בעתיד הקרוב ללמוד באוניברסיטה מקצוע מאוד אינטנסיבי ומוגדר כ"לא קל" ואני מפחדת שהתופעה הזו תפריע לי במהלך הלימודים.
2. כשהייתי בת 16 קרה לי מקרה שאני מאוד מקווה שחוסר הריכוז הזה הוא לא איזו תופעת לוואי של המקרה..
אני אספר בקצרה את המקרה: בגיל 16 אכלתי איזה 6 מקלות גדולים של שערות סבתא( הסוכר הזה של הילדים) וחשתי ממש ברע לאחר כמה דקות הופיעו לי סחרחורות ובחילות ונפלתי על הריצפה.
רבע שעה אחרי המקרה פשוט לא הצלחתי לדבר וממש במשך 15 דקות הייתי מנותקת מהעולם.
כשניסו לדובב אותי לא הצלחתי להרכיב משפט אחד אפילו.
לבסוף הקאתי(סליחה על התיאור) ואז הכל חזר להיות רגיל וכאילו הנתק במוח נסגר.
אז השאלה שלי היא האם נראה לך שכל תופעת חוסר הריכוז הזו יכולה להיות תופעת לוואי של המקרה?
ברצוני להוסיף שאני לא מרגישה ממש את זה ביום יום, כי אם רק בלימוד חומר רב וכדומה.
תודה רבה ויום טוב. :)
 
ד''ר עדי אדר  
00:36 31.10.07
שלום לך!

מהתאור שלך לא ברור אם אכן בכלל קיימת בעיה כלשהיא או שאת פשוט "חלודה" ולכן את לא נכנסת למסלול של מיקוד נכון.
בכל מקרה התאור של המקרה ביש עם שערות סבתא (אני מודה שזה פשוט משעשע אותי...) אין לו כנראה שום קשר להוציא העובדה שרצוי לא להיות גרגרנית יותר מדי....
לעצם הענין לא ממש ברור אם אכן קיימת בעיה משמעותית הדורשת הערכה מקצועית או שפשוט לא נכנסת לתלם של ריכוז ומיוקד.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
יסמין
14:30 01.11.07
בזמנו זה לא היה כל כך..
בכל אופן תודה על תשובתך ועל זמנך..
שיהיה יום טוב לכולם..
 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
10:20 05.11.07
שני שלום,
התיאור שלך נשמע מאד 'נורמאלי'. כשאנחנו מבצעים פעילות הדורשת מאיתנו מאמץ מנטלי לאורך זמן, מידי פעם תשומת הלב שלנו (קשב - attention) עשויה לנדוד למחוזות אחרים. כל עוד הניתוקים הללו מתרחשים במינון סביר וזה לא פוגע פגיעה משמעותית ביכולת שלנו לבצע את הפעולה - מדובר בתופעה רגילה ואנושית.

עם זאת, כדאי לציין שבתנאים מסוימים ניתוקי הקשב הללו יתרחשו בתדירות גבוהה יחסית. מדובר במגוון של תנאים. לדוגמא, עייפות רבה, רמות גבוהות של עומס, מועקה נפשית, דאגה ועוד. כמו-כן, בשיעור מסוים של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) קיים קושי בקשב מתמשך. במקרים אלה, ניתוקי הקשב מתרחשים בתדירות גבוהה ונגרמת פגיעה משמעותית בתפקוד.

כאמור, מהתאור שלך נראה, על-פניו, שאין המדובר במצב חריג.

בכל מקרה, כשאת נדרשת להתמודד עם פעילות שדורשת מאמץ מנטלי לאורך זמן מומלץ לשמור על רמה גבוהה של עירנות ועוררות. כשאת מרגישה שאת מתחילה להיות קצת 'חולמנית' תעשי הפסקה קצרה (אך יעילה). תתרענני בזריזות ותחזרי לקריאה (או לכל פעילות אחרת) ממוקדת ומרוכזת.

בהצלחה רבה בלימודים ובכלל,
לילך.
 
ד''ר לילך שלו-מבורך  
10:04 05.11.07
שלום לכולם,
אני שמחה להצטרף למנהלי הפורום - אשמח לסייע ולענות לשאלותיכם.

לילך.
 
דנה
22:53 28.10.07
שלום רב!
בני בן 9 וחצי, ילד מחונן עם ציונים גבוהים, עבר עפ"י בקשתי את מבחן טובה ללא תרופה כלשהי.
התוצאה-אין עדות להפרעת קשב וריכוז, כל המדדים תקינים. שאלתי: האם ניתן "לחמוק "?
אני מקבלת לעיתים הערות על הפרעות או התנהגות בלתי הולמת, קשיים בביצוע שעורי בית, איטיות בהתארגנות ועוד. אני אם חד-הורית והוא בני היחיד. האם יש אפשרות שהבעיה נובעת מהתחום הרגשי? בתודה
 
אייל אליאש  
09:29 29.10.07
שלום דנה.
מבחן טובה הוא בדיקה ממחוחשבת הבודקת אספקט אחד של קשב הנקרא קשב מתמשך.
מבחן זה מבחין בצורה טובה בין ילדים עם הפרעת קשב לבין ילדים ללא הפרעת קשב. ידוע שילדים בעלי יכולת איטלקטואלית גבוהה בעלי הפרעת קשב יכולים עדיין לתפקד על פי הנורמה במבדק זה
כלומר כמו שאמרת " לחמוק".
בכל אופן , הערכה איבחון של הפרעת קשב היא מטבעה כוללנית ורחבה וצריכה לכלול בתוכה דוחות תיפקודיים מבית הספר, מהבית ואיבחונים נוספים על פי שיקול הדעת של הרופא המטפל.
במסגרת הערכה ניתן לנסות ולהעריך מה מתוך הסימפטומים נובע מבעיה על רקע נוירולוגי ומה מושפע מהיבטים ריגשיים . לעיתיים קרובות יש שילוב בין השניים.

איל
 
רז
13:20 27.10.07
שלום אני נער בן 15 ואני לא ממש מצליח להיתרכז בשיעורים ....ואני די מודעג כי יש לי בגרויות השנה עשיתי כול מיני איבחונים אבל לכולם אומרים בסוף לקחת רטלין אז זה לא משנה ...שאלתי היא אמ יש לכם כול מיני עצות איך אוכל לשפר את מצב הריכוז שלי מהלי לפגוע בבריאותי (רטלין)...
תודה רן
 
ד''ר עדי אדר  
22:18 27.10.07
שלום רן –
כמובן שלא ראיתי את תוצאות האבחון ואת הממצאים ולכן איני יכול לקבוע אם אכן יש לך הפרעת קשב.
במידה וכן הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול תרופתי!!! אני מדגיש שוב, רן, הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול תרופתי!!! זהו טיפול בטוח, עם מעט תופעות לוואי, אין בטיפול זה משום פגיעה בבריאות לטווח הארוך אם כי אכן יתכנו מספר תופעות לוואי אשר נעלמות עם הפסקת הטיפול התרופתי.
יש להדגיש כי הטיפול התרופתי, על פי המחקרים שבוצעו הוא אכן היעיל ביותר אך זהו לא הטיפול הבלעדי. ניתן ללמוד אסטרטגיות למידה כולל שיטות לשיפור ריכוז.
בין השיטות האלו ניתן להזכיר :
א. יש להקפיד על גבולות, קביעת לוחות זמנים קבועים.
ב. מומלץ בבית חלוקת הכנת המטלות לפרקי זמן קצרים (20-30 דקות), מתן הפסקות לצורך התרעננות.
ג. גיוון המטלות, הגברת הענין, לעתים תגמול – עקב הנטייה של בנים עם הפרעת קשב להשתעמם במהירות יש לנסות, ככל האפשר להפוך את הכנת המטלות הלימודיות למעניינות (משימה לא קלה לעתים...)
ד. וחשוב מאוד שינון חוזר - ילדים עם הפרעות קשב בדרך כלל עם זיכרון קצר והם נזקקים לשינון לצורך הטמעת החומר הלימודי לתוך "מחסני" הזיכרון לטווח ארוך שהוא למעשה התוצאה הרצויה בתהליך למידה נכון!

בברכה,
דר' עדי אדר
 
מור
16:14 26.10.07
האם כאשר אני מקבלת מהרופא משפחה מרשם ל10 ימים הבית מרקחת לא ייתן לי לקנות מכיוון שעדיין לא עברו 30 יום מהקניה האחרונה?
האם קובעים מינון ריטלין רק על פי משקל?
 
ד''ר עדי אדר  
19:29 26.10.07
שלום לך!
לא ברור לי מדוע קיבלתם מרשם ל- 10 ימים? לצורך ניסיון ראשוני? ומה עם מרשם בהמשך? בעיקרון אם בוצעה אבחנה בתהליך מסודר ויש צורך במתן טיפול תרופתי יש להמליץ על טיפול למשך שלושים יום ולחדש המלצה זו על פי התגובה, תופעות לוואי ועוד.
לשאלתך האם קובעים מינון ריטלין רק לפי משקל – התשובה חד-משמעית לא! קיימים קריטריונים רבים כולל סוג התסמינים (לדוגמא – ילדים עם פעילות יתר רבה נזקקים למנות גבוהות יותר של ריטלין), משך הפעילות, משך יום הלימודים, התפקוד אחה"צ ועוד מספר פקטורים.

בברכה,
דר' עדי אדר
שלום רב ,

בני בן השמונה אובחן כילד עם קשב וריכוז . לפני כשבוע התחלנו טיפול תרופתי בהתאם להמלצות
הנוירולוג .
לטענת המחנך הוא לא רואה שום שינוי ניכר בהתנהגות . הקוצים נשארו, והקושי הרבה לשבת בכיתה לאורך שיעור שלם .
האם יכול להיות שהריטלים אינו משפיע ???
אודה לכם על תשובתכם המהירה .
שירה
שלוך לך!
קשה לענות לשאלה ללא קבלת פרטים ספציפים כולל משקל הילד, מינון, מהות התסמינים ועוד ועוד. בכל אופן צריך להבין דבר בסיסי – בהנחה שהילד מקבל את המינון המתאים לו יש להמתין בסבלנות שבועיים-שלושה עד להתרשמות אם אכן הטיפול עוזר. אין להסיק מסקנות חפוזות לאחר שבוע בלבד!
לכן המתינו בסבלנות, תבדקו עם הרופא המטפל אם המינון מתאים וכמובן תתייעצו בהמשך לאחר לפחות שבועיים-שלושה אם יש צורך לשנות מינון או סוג תרופה.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
יפעת
22:11 25.10.07
שלום רב,
אני אם לילד בן חמש, שכבר שנה שעברה הגננת העירה את תשומת ליבי שהילד לא יושב במפגש, כל דבר הכי קטן מסיח את דעתו. במשחקי יצירה גם אין לו כ"כ סבלנות, אך לצייר לשחק במחשב וטלויזה הוא יכול לשבת שעות. בארוחות בבית הוא יושב על הכסא אך לא ישיבה שקטה.אך עם זאת מאוד מקובל על חבריו בגן וצמיד סביבו חברים. (סוג של מנהיג)ץ לקחתי לתצומת ליבי הופנתי לנורלוג ילדים, הסברתי לו את כל הסיפור והוא אמר לי שהילד קטן אי אפשר לעשות לו אבחון.
השנה התחילה והפעם בגן חדש, וגם הגננת הזו מתלוננת שהילד לא יושב במפגש, מדבר עם אחרים, צועק לפעמים, מדבר לא יפה לגננת, לא תמיד מקבל את החוקים שיש בגן, לפעמים עושה מה שבא לו.
בבית אנו מקפידים מאוד על גבולות וחוקים. אני מאוד רוצה לעזור לו אך לא יודעת איך. כל הזמן אורמים לי שהוא קטן מידי ולא יכול לעבור אבחון. בבקשה תפנו אותי למקום שבו אוכל לאבחן אותו ואם יימצא שכן אני רוצה לעזור לו הרי כל מה שהוא עושה לא עושה בכוונה.לפעמים יש לו התנהגות תוקפנית (גם בבית). ממכון להתפתחות הילד הפנו אותי גם לפיסכולוג, אך הייתי מעדיפה לעשות לו אבחון ולטפל בבעיה (אם ישנה). בבקשה בבקשה תפנו אותי. כל מכון לקשב וריכוז שאני פונה אורמים לי שרק מכיתה א' מטפלים ולא נראה לי כ"כ הגיוני.תודה רבה
 
ד''ר עדי אדר  
19:19 26.10.07
שלום לך!
אני חש מתוכן וסגנון כתיבתך כי אתם במצוקה על רקע תפקודו של הילד. אמנם נכון שמרבית המכונים העוסקים בתחום זה מאבחנים מגיל 6 ש' ואילך אך בהחלט ישנם גופים המאבחנים ילדים בגיל צעיר ואלו המכונים להתפתחות הילד המאבחנים עד גיל 6 שנים (אם כי לעתים המדיניות שלהם שונה והם מתמקדים באוכלוסיות יעד אחרות). כיום ישנים במספר בתי חולים יחידות לגיל הרך המנוהלות על ידי פסיכיאטרים לילדים. יחידות כאלו קיימות בירושלים, בתל השומר, בבית חולים סורוקה ועוד והן בהחלט מאבחנות ומטפלות בילדים צעירים.
ברצוני לציין כי מבלי להיכנס לאבחון ספציפי אכן התסמינים המתוארים על ידך בהחלט תומכים באפשרות של הפרעת קשב וריכוז וגם ילדים בגיל 5 ש' זכאים לטיפול כולל טיפול תרופתי במידת הצורך!

בברכה,
דר' עדי אדר
 
לין
13:26 23.10.07
היי
אני בת 25 סטודנטית לתואר ראשון.
נדמ לי שיש לי בעיה של קשב וריכוז
גם בלימודיי בתיכון התקשיתי לשבת בכיתה ותמיד השתעממתי גם אם הנושא עניין אותי תמיד רציתי לעשות דברים אחרים וגם עכשיו במכלה כנ"ל אני מרגישה צורך לצאת מהכיתה הרבה....או להתעסק עם דברים שלא קשורים ללימודים....גם כשאני קוראת מאמרים אני זזה בחוסר נוחות מרוב שיעמום ולא מצליחה לקרא מס רב של דפים ברצף......אלא חוזרת אליו אחר כך....זה לא קורה לי רק בלימודים...למשל כשמישהו מדבר איתי לפעמים אני מרגישה שלא הבנתי או הקשבתי לכל מה שהוא אמר וכך יוצא שהבנתי משהו אחר...וזה מעצבן אנשים.....ובכלל לא חשוב מה אני עושה אני חושבת על משהו אחר בין אם זה תפילה....סקס..(אני נשואה)לימודים....שיחה עם חברות....כל דבר....איך אדע אם יש לי בעיה......?
בעלי מתלונן שאני מבינה דברים אחרים ממה שאמר ושאני לא מקשיבה לו עד הסוף....
 
ד''ר עדי אדר  
19:08 26.10.07
שלום לך!

התאור שמסרת הוא מאוד אופייני להפרעות קשב. אפילו סגנון הכתיבה המקוטע, המהיר והקופצני שלך מתאים לכך! צורך להתעסק בדברים שונים, מוסחות, פעילות יתר מוטורית, קושי להאזין לאנשים בזמן שיחה, חשיבה על מספר דברים בו זמנית (גם בזמן סקס? – הגזמת....).
השאלה הגדולה במקרים כאלו היא האם מצב זה מפריע לך. במידה וכן אכן יש מקום לביצוע אבחון ויש מספר מכונים (לא רב) המאבחן מבוגרים עם חשד להפרעת קשב.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
אייל אליאש  
23:19 23.10.07
שלום לין
את מתארת קשיים המלווים אותך מגיל צעיר ומפריעים לתיפקודך. לדעתי כדאי לעשות איבחון כדי להעריך את המקור לקשיים כשיכול להיות שיש לך הפרעת קשב. לצורך איבחון כדאי לפנות למכון המתמחה באיבחון הפרעת קשב בגיל למבוגרים. אפשרות אחת היא לבדוק בשרותי היעוץ לסטודנט באוניברסיטה בה את לומדת. אפשרות נוספת היא מרפאת קשב למבוגרים בהדסה אופטימל. יש סניף בתל אביב ובירושליים.
 
שלום לכולם
10:14 23.10.07
שלום,
יכול להיות שיש לי בעייה בריכוז והבנה, אולי תוכלו על סמך הניסיון שלכם, לדעת אם יש או אין או שכדי ללכת לייעוץ.
אני בת 21. סיימתי צבא.
אחרי הצבא עשיתי קורס פסיכומטרי וניגשתי לבחינה.
לא הרגשתי הכי שולטת אבל ניסיתי בכל זאת וקיבלתי ציון נמוך יחסית (קצת מעל 500).
לאחר כמה חודשים עשיתי את הבחינה שוב, הפעם למדתי בעצמי עם עוד חבר.
ישבנו וחרשנו, השקענו המון זמן בללמוד.
אמנם היה קשה אבל כשהיינו עושים סימולציות (מבחנים שמדמים את הבחינה עצמה) היינו מקבלים ציונים מספיקים להתקבל למקצוע שאנחנו צריכים (בסביבות 600).
כשניגשתי לבחינה הוצאתי ציון נמוך אפילו יותר מהציון של הפעם הראשונה.
אני לא מבינה איך, כי ממש השקעתי... ואילו מי שלמדתי איתו קיבל מעל 600.
כל זה גורם לי לחשוב שאולי יש לי בעייה בריכוז. אבל איך אפשר להסביר שלא הייתה לי בעייה בריכוז כשלמדתי למבחן ועשיתי סימולציות?
בנוסף, לפעמים אני מרגישה שאני באמת קצת מעופפת ולא מחוברת לקרקע. שוכחת דברים פה ושם.
לפעמים גם לא נותנת מספיק תשומת לב לחבר שלי.. אני משתדלת לתת הכי הרבה שאני רק יכולה וגם לפעמים מצליחה למעט מקרים (פה ושם..) שמתפקשש לי.
אני יודעת להשקיע, והמון. אבל זה לא תמיד מצליח, ולפעמים כל ההשקעה שלי הולכת לטמיון..
יכול להיות שיש לי סוג של הפרעה שמונעת ממני להצליח גם ביחסים שלי עם החבר וגם בלימודים?
 
שלום לכולם
10:18 23.10.07
הוספה:
בקשר לסימולציות, עשיתי את חלקן עם החבר, נכון. אבל חלק גדול מהן ומהכנת השיעורי בית עשיתי לבד ואפילו מדדתי עם זמנים ועמדתי בהם בצורה לא רעה...
לא הייתה לי בעייה לשבת ולקרוא או ללמוד לבד.. להפך, אני דווקה אוהבת ספרים ואפילו הייתי זו שהקימה, ערכה וכתבה כתבות בעיתון בבסיס.
תמיד הייתי אוהבת ליזום ולהיות אחראית פשוט משום מה, לא מצליחה להבין למה, אני לא מצליחה לפעמים וכל ההשקעה והכוונות הולכות לטמיון. כמו עם הפסיכומטרי. ולפעמים גם בזוגיות. אני כ"כ רוצה שיהיה לבן זוג שלי תמיד הכי טוב ולא תמיד מצליחה ליישם ומחליטה החלטות שלא מבטאות "ביחד". אני מתבלבלת פתאום. כאילו אם הייתי מקפיאה שנייה את הזמן וחושבת טוב טוב לפני שאני עושה הכל היה יוצא כמו שאני מאמינה ורוצה. אבל זה לא קורה, כל פעם מחדש יוצא שאני עושה משהו ואז הוא מסביר לי למה זה לא מבטא "יחד", ואני מסכימה איתו ולא מבינה למה עשיתי מה שעשיתי.
אבל מבחינת ארגון וסדר, אף פעם לא הייתה לי בעייה. גם לא בלימודים או בביצוע משימות משעממות, הייתי מהמקשיבים בשיעורים.. (טוב לא בכולם אבל הבנת את הכוונה, בצורה נורמלית). אף אחד לא התלונן על הארגון שלי, להפך. גם בצבא הייתי בתפקיד שדרש המון ארגון של פלוגה שלמה ותמיד החמיאו לי על הארגון...
מצטערת אם אולי אני חוזרת על השאלה אבל הרגשתי שאולי לא הסברתי את עצמי מספיק מקודם..
השאלה היא האם הבלבול, כשהוא קורה, נורמלי או שמה מעיד על הפרעה מסויימת?
האם הכשלון במבחן הוא תוצאה של התרגשות, תנאי מבחן גרועים בעליל (שולחן 5X8 ס"מ) ופחד להיכשל?
האם הפקשושים במערכת יחסים נובעים מחוסר תשומת לב רגעי שיכול לקרות לכל אחד?
או שאולי באמת יש לי הפרעה שלא מאפשרת לי להצליח?
 
ד''ר עדי אדר  
11:58 23.10.07
תודה על המסר המפורט! בהמשך תקבל התייחסות.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
שלום לכולם
13:26 23.10.07
 
ד''ר עדי אדר  
18:59 26.10.07
שלום לך!
אכן נתת תאור ארוך ומפורט על קשייך ואני רוצה להדגיש כי אין אפשרות מקצועית לבצע אבחנה בהתבסס על תאור ויהיה מפורט ככל שיהיה. לצורך כך יש לבצע אבחון פורמלי כולל בחינת הבטים רגשיים על מנת לנסות ולהגיע למסקנה.
אני רוצה לציין, בזהירות, כי לפחות מספר מאפיינים אשר ציינת לא מתאימים להפרעת קשב והכוונה ליכולתך לעבוד בסיטואציות משעממות. אנשים עם הפרעות קשב משתעממים מהר ומתקשים מאוד לתפקד בסיטואציות חד-גוניות.
נושא נוסף שציינת זה הארגון והסדר. גם כאן, אנשים עם הפרעות קשב נוטים להיות לא מסודרים, הם פזורי דעת, שוכחים לבצע דברים, מאחרים לפגישות עווד ועוד.
את מציינת שלא היו לך קשיים להקשיב בשיעורים – והרי זוהי מהות הפרעת הקשב!

מהתאור המאוד מפורט שלך עולה תמונה של איזה קושי להביא דברים לסיומת הנכונה שלהם, קושי במיומנויות בין-אישיות ויתכן מאוד אף קשיי למידה.

מבלי להיכנס לאבחנה מדויקת הרי שאלו הנושאים שהייתי מתמקד בהם בשלב ראשון בתהליך האבחוני. יש מקום לביצוע אבחון פסי-דידקטי תוך התמקדות גם בהטים רגשיים ובהמשכו ועל פי תוצאותיו לשקול אם יש מקום להערכה נוספת של תפקודי הקשב.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
אייל אליאש  
23:32 23.10.07
את מתארת קשיים המשפיעים על תיפקודך בצורה משמעותית לכן לדעתי כדאי לפנות ליעוץ למרכז המתמחה באיבחון ויעוץ למבוגרים במקום מגורייך. אפשרות אחת היא המרכז לאיבחון וטיפול בהפרעת קשב במבוגרים בהדסה אופטימל. יש סניף בתל אביב ובירושליים.

בהצלחה

איל
הגננת התלוננה באוזני כי בני בן ה-4 אינו מצליח לשבת במפגש שבגן בשקט הוא קם כל הזמן, מכניס רגליו בין רגלי הכסא, נופל ומפריע למפגש, הוא אמר לי שלא נוח לו ושכואבות לו הרגליים. כשמשהו מעניין אותו הוא יושב בשקט גם 3 שעות כגוןף מחשב, ספר טלויזיה, הצגה...
החליפו לו כסא, העבירו אותו מקום אבל זה לא עזר? האם יש הצדקה ללכת לרופא התפתחותי או שעלי לעשות משהו אחר?
 
אייל אליאש  
22:22 17.10.07
שלום אפרת
האם חוץ מהישיבה במפגש יש עוד קשיים בגן ? למשל עבודה ליד שולחנות יצירה. משחק עם ילדים. משחק במתקנים בחצר.
האם בבית כשיושב לאכול מרבה להתנועע ? האם הוא אימפולסיבי בתגובותיו ?
אם את רואה קשיים במידה מסוימת באחד מהתחומים אותם תיארתי הייתי פונה ליעוץ קודם כל לרופא הילדים המכיר את הבן.

איל
 
אפרת ח
08:42 18.10.07
לשאלתך - בני יושב יפה לאכול, זז אבל לא הרבה, מה גם שאצלנו יושבים על שרפרף במטבח..
הוא יושב על הרמפה לפעמים חצי שעה רצוף ומרכיב פזל למשל או משחר בלגו ומכוניות בריכוז.
רופא הילדים לא מכיר אותו כל כך - זה משנה לצורכי איבחון?
שוב תודה על התיחסותך ותגובתך המהירה.
 
אייל אליאש  
01:18 23.10.07
שלום אפרת
הרופא יכול להפנות אתכם למכון להתפתחות הילד של קופת החולים בה אתם חברים . שם יש צוות רב מקצועי שיכול לעזור באבחון הקשיים ובהמלצות לטיפול.
ניתן לפני זה לפנות ליעוץ לפסיכולוג הגן מטעם הרשות. לבקש ממנו לעשות תצפית על ילדכם ( מבלי שידע ) וכך תוכלו לקבל חוות דעת נוספת לגבי התיפקוד של בנכם בגן .
בהצלחה
איל
שלום רב1
בתי בת 8 ולומדת בכיתה ב'.היום שוחחתי עם המורה והיא סיפרה כי ילדתי קיבלה ציון נמוך מאוד בחשבון. יש לציין כי ילדתי יודעת תרגילי חשבון מצויין , אך כנראה הבעיה היא בבעיות מילוליות. המוזר הוא שבמבחן בהבנת הנקרא היא קיבלה ציון 90.כל תחילת עבודה בכל מקצוע שהוא ,בתי אומרת שהיא לא מבינה מה רוצים ואז אני מסבירה לה והיא פותרת את הבעיה.
אנחנו לא מצליחות להבין אם ישנה בעיית ריכוז או הבנה פשוטה , איך עליי לפעול?
 
אייל אליאש  
23:53 16.10.07
שלום מיטל
ניראה לי שכדי לבחון האם יש בעיה בהבנת הוראות או בעיה בקשב חשוב להבין את הרגלי העבודה של ביתך בכיתה. האם עובדת באופן עצמאי? מה מידת התיווך שמקבלת. כדאי לבדוק אם יש בעיה בקריאה או הבנת הנקרא חוץ מבעיות מילוליות בחשבון. חשוב לבדוק לא רק ציון אלה דרכי עבודה. אפשר לבקש מהמורה לשבת איתה פעם אחת לבד ולראות איך היא עובדת. בתחום החשבון חשוב לבחון אם הבעיה רק בבעיות מילוליות בחשבון ולא בתרגילים עצמם. ושוב האם ביתך מתמודדת באופן עצמאי ללא תיווך עם תרגילים בכיתה ובבית. בנוסף לא הייתי נלחץ ממבדק אחד בגיל הזה כי יכול להיות שהיא לא שולטת מספיק בחומר שעליו נבחנה ותירגול נוסף יעזור.
אם הבעיה נמשכת בחודשים הקרובים והתמונה האבחנתית לא ברורה ניתן לעשות איבחון דידקטי .
 
עדי
19:08 20.10.07
הצילו, יש לי ילדה בת 4 מאוד חכמה ,פיקחית אבל... היא מאוד תזזתית, אלימה הגננת מתלוננת בגן על אלימות , גם כשיוצאים מהבית היא אלימה כלפי ילדים זרים גדולים ממנה...היא מדברת בצרחות היא כל היום מקפצת בלי סיבה לא מקשיבה לי או לבעלי ... אנחנו נורא מתוסכלית בלשון המעטה, ויחד עם זאת מרחמים עליה ובוכים שהיא מקבלת רק "פידבקים " רעים...( תפסיקי, אל תיגעי , אל תעשי, כנסי לחדר,די... וכו'...) יש ימים גרועים ויש גרועים יותר... בבקשה אני לא יודעת מה לעשות... היינו בטיפול 3 חודשים עם כדורים הומופאטיים - שממש לא עזרו.. אני רוצה ילדה רגועה קצת שתקשיב תכבד ושיהיו לנו יחסים הרבה יותר רגועים .. מחכה לתשובה מה לעשות ?
 
ד''ר עדי אדר  
20:52 20.10.07
על פי התאור שלכם בהחלט ניתן להבין את הלחץ בו אתם שרויים. התנהגותה של הילדה לא נורמטיבית ואין ספק כי יש מקם לבצע אבחון על מנת לנסות ולהתאים לה טיפול והנחיות לצוות המטפל.
כיום יש מספר מרכזים בארץ, חוץ מהמכונים להתפתחות הילד (שגם זוהי מסגרת הבאה בחשבון) המאבחנים ומטפלים בילדים בגיל צעיר זה והכוונה היא למרכזים לגיל הרך או בשמם המעט מפחיד, היחידה הפסיכאטרית לגיל הרך (ואין שום סיבה לחשוש מכך!)– אלו המרכזים המאבחנים בעיות התנהגות לילדים מתחת לגיל 6 שנים. מרכזים אלו נמצאים במספר בתי חולים כולל ירושלים, תל השומר, סורוקה ועוד. מרכזים אלו מאוישים על צוות רב-תחומי, כולל פסיכיאטרים לילדים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים ועוד.
מאד מומלץ שתפנו לאחד המרכזים הללו.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
אתי ששון
23:49 16.10.07
מה הזכויות מביטוח לאומי שמגיעות להורים לילד שסובל מקשב וריכוז ובעיות היתנהגות ונימצא כבר שנה שניה בבית ספר מיוחד?ואך מתחילים את התהליך?
 
אייל אליאש  
23:56 16.10.07
אתי שלום
אני לא יודע מה הזכויות בביטוח הלאומי. אני אנסה לברר בימים הקרובים וכשתהיה לי תשובה אעביר אותה אלייך . בכל אופן תנסי לשאול את יועצת בית הספר בו לומד בנך או תכנסי לאתר של ביטוח לאומי אולי יש מידע שם.
 
אתי ששון
00:21 17.10.07
הפחתי רבות באינטרנט ולא מצאתי משהוא במיוחד לילדים עם בעית קשב והיתנהגות.שמעתי שיש איזה שהם זכויות ועזרה כספית למרות שאני יודעת שהם עושים את המות עד שהם נותנים משהוא אם הם נותנים? אבל תודה בכל זאת שאתה מוכן לברר בשבילי.
 
ד''ר עדי אדר  
21:48 20.10.07
שלום לך!
לא ידוע לי על קצבת מיוחדת כגון קצבת נכות אשר זכאים לה ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. עם זאת קיימת אפשרות להגיש תביעה בתחום זה כאשר סביר להניח כי תדחה להוציא במקרים של ילד עם מוגבלות, פיגור שכלי, יתכן גם חלק מהילדים הלומדים במסגרת החינוך המיוחד.
לעומת זאת יש לדעת כי קיימת הטבת מס, זיכוי של 2 נקודות להורים לילדים עם שילוב של הפרעת קשב וכן לקוי למידה. אישורים אלו ניתנים לילדים הלומדים במסגרת החינוך המיוחד ויתכן גם חלק מהילדים הלומדים בכיתות משולבות או המקבלים שעות שילוב.
לצורך כך יש לקבל אישור של הרופא המאבחן על טופס מיוחד של מס הכנסה וכן אישור של ועדת השמה.

בברכה,
דר' עדי אדר
 
ד"ר אריק לשםN
17:44 18.10.07
הטפול בילדים
מתוך סדנת: אבחון וריפוי רגשי- EFT


שיטת EFT פשוטה וידידותית ואינה דורשת ניסיון קודם.
ילדים רוכשים את תהליך הלמוד במהירות ואף אוהבים לתרגל אותה
בזכות התוצאות המיידיות והמרשימות.
התהליך אינו תלוי המכשירים או במקום מסויים
אין גם צורך להאמין בשיטה כדי להשיג תוצאות מיידיות .
התהליך מאפשר לילד לקחת אחריות על התהליך ולהאמין ביכולותיו.

השיטה יעילה במצבים של:

כעסים, פחדים, דיכאון, עצבות,קשיים בין הורים לילדים, רגשי אשמה, לחץ, דימוי עצמי נמוך, שחרור ממצבים פיזיים כגון, אלרגיות,עייפות,קשיי נשימה,כאבי מחזור, עצירות, כאבי גב כאבים כרוניים, עודף משקל ועוד ועוד


MEDiagnosis
אתר האבחונים

בשיטת Digital Learning בלמידה מרחוק דרך האינטרנט—מהבית.
קורסי אבחון בקריאת צפרניים,כפות רגליים,כירולוגיה,שפת הפנים,הילות,EFT


ד"ר אריק לשם N.D
www.mediagnosis.co.il






 
דנית
18:25 11.10.07
לבני נרשמה קונצרטה- אשמח לדעת מהן תופעות הלוואי הצפויות?
תודה מראש
 
אייל אליאש  
23:23 11.10.07
שלום דנית
תופעת לוואי שכיחה היא חוסר בתחושת רעב תחת השפעת התרופה אם כי פחות מאשר הרטאלין קצר הטווח , על פי דיווחים.

איל
 
אבי אג'ל
12:33 14.10.07
של חברת אג'ל
האם מוכר לך המוצר ?
 
אייל אליאש  
22:58 14.10.07
אבי שלום .אני מצטער אך איני מכיר את המוצר הזה

איל
 
ד''ר עדי אדר  
20:28 16.10.07
אבי שלום!
OHM הוא למעשה תוסף אנרגיה המכיל בין היתר את חומצת האמינו טאורין. חומצה זו חשובה לחילוף החומרים של שומן כולל ויטמינים מסיסי שומן.
הדוגלים בשימוש בחומר זה מייחסים לו תכונות רבות והוא משמש לטיפול לטווח רחב ביותר של הפרעות נוירולוגיות כולל ADHD. וכאן להערכתי טמון מילכוד מסוים. יש מעט מאוד חומרים ברפואה שיכולים לסייע לטווח רחב של הפרעות רפואיות. דוגמא לכך היא למשל הסטרואידים. מרבית החומרים , כולל הריטלין, שהתוסף הזה כביכול מחליף משמשים להתוויות ברורות ובודדות.
הנני ממליץ להתייחס בזהירות לחומרים המבטיחים הרים ונפלאות ובמיוחד בתחומים רבים. אין לי ספק כי הם מחללים ניסים ונפלאות לאלו אשר מוכרים אותם אך התועלת היא הרבה פחות ברורה לאלו הנזקקים והמשלמים לעתים הון רב עור חומרים שונים ומשונים.


בברכה,
דר עדי אדר
+ הוספת הודעה
   1 ...  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79   
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
פורום הפרעות קשב וריכוז   ריטלין   ריטאלין   פסיכולוג ילדים   ADD   ADHD   היפראקטיביות   ליקויי למידה   דיסגרפיה   דיסלקציה
RSS RSS פורום הפרעות קשב וריכוז