בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עוסק בנושאים: לחץ דם גבוה, כליות, שינה, דיאליזה, יתר לחץ דם, הרטבת לילה, כליה, השתלת כליה, מחלות כליה. הנכם מוזמנים להתייעץ עם מומחי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה בתחומים אלו.
מנהלי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה:
פרופ' אבישלום פומרנץ
לפרטים נוספים
פרופ' דניאל לנדאו
לפרטים נוספים
ילד בן 10 בריא ללא כל תלונה או מחלה. מעקב לחץ דם תקין ב-25/8/14 תוצאות הבדיקות הראו
ALK.PHOSPHAT 430.00 U\L בדיקת שתן כללית
PH-URINE 5.5 PROTEINE UR 30 MG/DL.

יום למחרת נערכם בדיקות של איסוף שתן של 24 שעות להלן התוצאות ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 370.37 MG\G
CALCIUM U/24H 16.9 MG/24H
MICROALBUMIN/24H 234MG/24H
PROTEIN U/24 516.1

יש לציין שהתבצעו בדיקות דם נוספות והתקבלו ערכים תקינים: תפקוד כליות, כבד ויטמין B12 ועוד (בנתונים שנמסרו לעיל מראה רק את התוצאות עם הערכים הלקויים).
ברצוני לציין שלמעלה מחמש שנים אנחנו במעקב של בדיקות שתן לאחר שהתגלו ממצאים גבוהים של חלבון בשתן בעת בדיקות שנעשו כשהילד לא הרגיש טוב.
לאחר התייעצות עם נפרולוג ילדים בבית חולים שערי צדק ולאחר שהתבצעו בדיקות מקיפות נוספות במעבדת בית חולים. כל תוצאות הבדיקות תקינות למעט החלבון בשתן. לכן הוחלט להיות במעקב אחת לשנה לבצע בדיקות ולוודא שהערכים של החלבון שהיו עד לבדיקה זו באיסוף הראו פרוטאין כ- 412 ועקב עליה ברמת החלבון נכון להיום. המצב מדאיג ואבקש לקבל חוות דעת. ומה מומלץ ונכון לעשות.
 
אמא מוטרדת
06:45 24.08.14
הקטנטונת שלי בת שנה ו-8 חודשים. מטופלת מאז הפגיה באלטרוקסין. כרגע מאוזנת.
בשבועות האחרונים היא שותה המון מים במיוחד לפני השינה ואפילו כשמתעוררת באמצע הלילה מבקשת מים.
תחילה בדקתי לה סוכר בצום ושעתיים אחרי האוכל והיה תקין- כך נשללה סוכרת. הלילה הצלחתי לאסוף מספר טיפות ובדקתי ברפרקטומטר 1.004, וPH=6 .
מקוה שיאסף עוד שתן ונוכל לשלוח למעבדה אבל כרגע מה לעשות עם הנתונים האלה? לרוץ לבדיקות דם דחוף???

תודה על כל תשובה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
16:33 25.08.14
חן חן על ההצגה הברורה של בעיית בתך!
צריך לנסות לקבל שתן ראשון של בוקר (ע"י הדבקת שקית לבדיקת שתן לפות בלילה), אחרי שלא שתתה מספר שעות , ולשלוח דגימה זאת לכללית (עם משקל סגולי) ולאוסמולאריות (מידת ריכוז המומסים בשתן).
אם המשקל הסגולי בשתן ראשון של בוקר הוא < 1010 ו\או האוסמולאריות היא < 400 , יש להפנות את התינוקת לבדיקת מבחן צמא, בכדי לשלול שאין בעיה ביכולת ריכוז השתן ע"י הכליה.
 
אמא מוטרדת
17:38 26.08.14
תודה פרופ' לנדאו על התשובה.
עד שהצלחתי להוציא ממנה מספיק טיפות, בעצם היום כשקיבלתי את התשובות הן לא כללו S.G ולא אוסמולאריות לצערי.
התוצאות:
PH=6
ניטריטים-שלילי
קטונים-שלילי
גלוקוז-נורמלי
י -נורמלי
בילירובין-שלילי
לויקוציטים 25 (הטווח 0 עד 10), אך אני יודעת שזה יוצא הרבה פעמים מבדיקה לא מספיק נקיה ואכן לא הצלחתי לשמור לה על האזור נקי ומחוטא.
אריתרוציטים-שלילי.
תרבית-כמובן יקח זמן.

בעצם רק נשללה פה UTI אבל בעצם פניתי לרופא עם בעיה של השתנה - כמעט אובססיבית ולא עם שתן ריחני וכאבים :-((

האם זה תורם במשהו על הכיוון? או שצריך לעשות בדיקות שתן נרחבות יותר?

בברכה ותודה מראש.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:45 26.08.14
לא, לצערי: יש לחזור למה שהמלצתי בתשובתי הראשונה: לבדוק שתן ראשון של בוקר למשקל סגולי ואוסמולאריות
 
שלי
10:46 02.08.14
רציתי לדעת איך מודדים את עניין מסת השריר הנמוכה

שלום לך,

אני מבינה שכהתוצאה של ה creat clearance -נמוך
זה יכול להיות אחת משתי סיבות:
1. מסת שריר נמוכה
2. הכליה אינה מפנה טוב את החלבון

רציתי לדעת איך בודקים מסת שריר נמוכה?

* שיניתי תזונה בה אני אוכלת יותר בשר והנטורופט שלי אמר לי שהתוצאה היא בגלל שיש לי מסת שריר נמוכה ואין לי מה לדאוג
אבל לדעתי אין לי מסת שריר נמוכה
איך בודקים מסת שריר??

תוצאות הבדיקה:
hemolysis index - נורמל
creatinie - 0.65
creat clearance - 0/.58

אני יודעת שהבדיקה כרגע לא "נוראית" אבל אבא שלי היה חולה דיאליזה
וכן אני רוצה לדעת אם זה יכול להיות בגלל השינוי בתזונה או מסת שריר נמוכה

תודה רבה

אודה מאוד אם אפשר יהיה להתייחס במיוחד לאיך בודקים מסת שריר
שוב תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
16:37 25.08.14
מסת שריר ניתנת לבדיקה ע"י תזונאים, לפי מדידת היחס בין רקמת השומן והיקף הזרוע המותאמים לגיל ולמין. גם רופא יוכל להעריך בבדיקה גופנית את מסת השריר שלך.אין פרט לכך בדיקה אובייקטיבית-מעבדתית בכדי לענות על שאלה זאת
שלום דר'!
אני בן 30. מנהל אורח חיים טבעוני.
לאחרונה התחלתי להתאמן באינטנסיביות ולהשתמש בשייק חלבון בתוספת קריאטין (עליתי במשקל כולל כ-7 ק"ג).
בבדיקות דם אחרונות עלה הקריאטינין בדמי מרמת בסיס של 1-1.2 מ"ג/ד"ל ל-1.41.
ביצעתי בדיקת איסוף שתן ואלה היו הפרמטרים: קריאטינין בשתן 2.6 גר'/24 שעות, קריאטינין בדם 1.4 מ"ג/ד"ל, נפח שתן- 4.1 ליטר.
לציין שאני שוקל כעת 81 קג' וגובהי 1.88.
האם יש סיבה לדאגה במקרה שלי? האם עלי להפסיק לצרוך תוספת חלבון מחשש לפגיעה כלייתית? האם תוספת קריאטין יכולה להשפיע לרעה על התפקוד הכלייתי?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:57 15.08.14
בהנחה שבצעת איסוף מדוייק של 24 שעות בלבד, התפקוד הכלייתי כפי שהוא משתקף בבדיקת איסוף השתן (ומעריך את מידת הסינון דרך פקעיות הכליות) הוא תקין לחלוטין. דבר על כך עם רופא המשפחה שלך. השלם גם מדידת לחץ דם ובדיקת שתן לכללית ואם גם אלה תקינים, הרי הערכה נכון לשנה זאת תקינה לחלוטין
 
טליה
11:25 05.08.14
שלום,
בני חייל ומתאמן לשמירה על כושר, בTRX ולעיתים באופני כושר. כיוון שהוא רזה ומעונין לקבל גוף מלא יותר ושרירי, החל להשתמש באבקת חלבון. אני חוששת שזה עלול לפגוע בכליותיו או בכבד , מה דעתכם?
תודה מראש
רחלי
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:20 05.08.14
אכן נהוג להמליץ למי שרוצה להוסיף במסת השרירים שלו בזמן ביצוע תרגילי פיתוח גוף ושרירים- להגביר את צריכת החלבון בדיאטה. יש לזכור שהדיאטה המערבית עשירה כבר ככה בחלבון ויש במדף החנויות הרגילות הרבה מוצרים רגילים עשירי חלבון, כמו: חלב ומוצריו, בשר (כולל בשר דגים) וגם חלבון צמחי (כמו סויה). אין צורך לקחת דוקא וספי חלבון נפרדים. העלאה בצריכת חלבון באדם עם תפקוד כלייתי וכבדי תקינים (והדבר נקבע ע"י בדיקות ושתן רוטיניות), במיוחד אם היא חלק מדיאטה מגוונת לא צריכה לפגוע בכליות או בכבד.
יש להזהר מעידוד של מאמנים לשימוש בתכשירי סטרואידים אנאבוליים. לתכשירים אלה יכולות להיות תופעות לואי מסוכנות , במיוחד לכבד ולכלי הדם.
 
סיגי
11:21 29.07.14
שלום רשמתי לך לגבי בתי בת שנה ושמונה חודשים קיבלתי תרבית של השתן מהקטטר. אין צמיחה ובבדיקה מהשקית פלורה מעורבת בשקית יצא פעמים שהשתן מלוכלך מהקטטר יצא שאין צמיחה מה זה אומר האים לחזור אל הבדיקה אים השתן בשקית היה מלוכלך למה לקחו לתרבית ויכול להיות ביום ראשון עשיתי תבדיקה והיום היא הגיעה זה לא לוקח שלוש ימים ?? נ
 
סיגי
18:50 28.07.14
שלום ותודה רבה אל תשובתך כרגע אני מחכה לתשובה של חיידק בשתן ומיום חמישי חום שבת לא היה ואתמול בצהרים עלה האים יש סכוי שזה קשור לדלקת כי בסטיק בקוטר יצא תקין מחכים לתרבית אים לא אז למה יכול להיות שקשור לווירוס ככה שהולך ובא החום ישמח לתשובתך מאוד מודאגת !!!
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:43 28.07.14
כרופא ילדים אני מציע לך: אם החום נמשך מעל יומיים מהבדיקה האחרונה אצל הרופא, לקחת את הילדה שוב לבדיקה גופנית. אולי יתגלה ממצא חדש בינתיים, שלא היה בהערכה הראשונה
 
סיגי
21:40 27.07.14
שאלתי ממה פעמים בבדיקת סטיק יצא מלוכלך ובקטטר יצא תקין מה לגבי תרבית מה הסכוי לחיידק נשלח למעבדה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:47 27.07.14
קשה לקבל דגימת שתן נקייה אצל בת כשמשתמשים בשקית איסוף המודבקת לאזור הפות. לעומת זאת מקטטר הדגימה בד"כ נקייה ואמינה. לגבי סיכויי הצמיחה של חיידק, אמרתי קודם.
 
סיגי
21:12 27.07.14
שלום בתי בת שנה ושמונה חודשים ביום חמישי היה לה חום 38 ביום שיש פעם אחד 39 ביום שבת לא היה חום בכלל היום בצהרים עוד פעם חום 39.4 בוצע בקופת חולים בדיקת סטיק שיצא פעמים בדיקה מלוכלכת הרופא עשה לה בדיקת קטטר נלקח שתי מזריקים של שתן אחד בסטיק יצא תקין והשני נשלח לתרבית מה הסכוי שיצא פעמים בדיקה לא תקינה מלוכלכת ומה הסכוי לדלקת בשתן ישמח לתשובתך מודאגת מאוד
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:17 27.07.14
שלום רב:
בד"כ סטיק תקין (כלומר: בדיקה איכותית של השתן עם מקלון המכיל ראגנטים שונים הבודקים תכונות שונות של השתן, כולל לויקוציטים ותגובת חיידקים) הוא אינדיקציה טובה שלא מדובר בדלקת בדרכי השתן בילדה בת שנה וחצי.
שלום,
בבדיקת אולטרסאונד שערכתי עקב התקפים חזקים של כאבי בטן נרשם לגבי הכליה השמאלית: באספקט חיצוני-עליון הודגם מוקד היפראקוגני מוגדר היטב בגודל 0.6 ס"מ - מתאים ל AML.
האם זה משהו שדורש איזשהן בדיקות נוספות?
תודה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:09 08.07.14
אני מניח שהשואל הוא אדם בוגר.
הקיצור AML בקשר ל- US כליות מתיחס בד"כ לאנגיומיוליפומה, שהוא גידול שפיר של הכליה.
יש להשלים בדיקת שתן כללית ולהגיע להיעצות (לא דחוף) אצל אורולוג.
שלום דוקטור מצאו לי ציסאטה עם הסתיידות בכלייה לפני 3 שנים US תקין ללא ציסטה האם זה גידול ? למה הכוונה הסתיידות ? אני בריאה וUS נעשה בגלל דלקות בשתן התקשרו אלי להגיע לרופא אבל הוא בחופש האם עלי ללכת בדחיפות לרופא אחר ? חוץ מהציסטה הכל תקין האם ממצא זה יכול להיות גם משהן שלא דורש ניתוח או טיפול תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
20:41 06.07.14
לא ציינת את גילך (מצטער: לרופאים זה חשוב....). בכל מקרה, השאלה לא ברורה: במשפט הראשון את מציינת ש"מצאו לך ציסטה... בכליה לפני 3 שנים". אך במשפט השני את מציינת כי ה- US תקין.
בכל מקרה מציאה של ציסטה בודדת בכליה באדם מבוגר איננה מצביעה על גידול.
מציע לבצע בדיקת שתן כללית ולהגיע להתייעצות אצל אורולוג.
 
אלה
17:49 01.07.14
שלום רב!
אבא שלי בן 77 נשלח לאחרונה על ידי הרופא נפרולוג לעשות בדיקה של Parathyroid Hormone כחלק מבדיקות מעקב. בבדיקה יצאה שזה יותר נמוך מהנורמה
Parathyroid Hormone 8.8 pg/mL 12 65
8.8 (טווח הנורמה של מעבדה 12-65)
תוכלו בבקשה להסביר מה זה אומר ואם יש איזו שהיא בעייה שדורשת טיפול מהיר ואם יש מקום לדאגה
תוצאות של בדיקות נוספות
Complete Blood Count
WBC 7.02 K/uL 4 10 - 7.02
RBC 4.21 M/uL 5 7 -4.21
HGB 12.1 g/dL 13 - 17
HCT 35.9 % 40 - 50
MCV 85.3 fL 83 - 101
MCH 28.7 pg 27 - 32
MCHC 33.7 g/dL 31.5 - 34.5
PLT 206 K/uL 150 - 450
RDW-SD 40.1 fL 39 - 46
RDW-CV 13.2% 11.6 - 14
PDW 10.3 fL 9 17
MPV 9.5 fL 7.8 12
P-LCR 21.8 %
Neutrophils % 62.3 % 40.3 74.8
Lymphocytes % 25.9 % 12.2 47.1
Monocytes % 7.5 % 4.4 12.3
Eosinophils % 4.0 % 0 4.4
Basophils % 0.3 % 0 2 0.3
Neutrophils 4.37 K/uL 1.82 7.42
Lymphocytes 1.82 K/uL 0.85 3
Monocytes 0.53 K/uL 0.19 0.77
Eosinophils 0.28 K/uL 0.03 0.44
Basophils 0.02 K/uL 0.02 0.1
Biochemistry
Hemolysis Index NORMAL
Sodium 138.2 mmol/L 136 146
Potassium 4.7 mmol/L 3.5 5.1
Hemoglobin A1c 7.4 % 4 5.8
Magnesium 1.7 mg/dL 1.8 2.6
Calcium 10.0 mg/dL 8.8 10.6
Phosphorus 4.0 mg/dL 2.5 4.5
Urea 58.2 mg/dL 17 43
Creatinine 1.54 mg/dL 0.67 1.17
Uric Acid 6.66 mg/dL 3.5 7.2
LDH 240 U/L 0 530
AST(GOT) 18 U/L 0 50
ALT(GPT) 21 U/L 0 50
Alkaline Phosph. 83 U/L 30 120
GGT 24.3 U/L 0 55
Total Protein 6.55 g/dL 6.6 8.3
Albumin 4.0 g/dL 3.5 5.2
Triglycerides 175.4 mg/dL Normal: <150 mg/dL
Borderline High: 150-199 mg/dL
High: 200-499 mg/dL
Very High: >=500 mg/dL
Vitamin B12 421.5 pg/mL 211 911
Chemistry, Urine
Protein/Crea.Ratio0.04 mg/mg Normal: <0.2mg/mg
Album./Creat.Ratio יחידות 5.46 :mgAlb/grCre
Ref. value: <30mg/gr
תודה רבה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:04 03.07.14
שלום רב:
אני נפרולוג של ילדים, אך אני מניח שהגעתם לנפרולוג (מומחה למחלות כליה) למעקב בשל ערכי הקראטינין המוגברים במידה קלה שנמצאו אצל אבא שלך (1.5 מג\ד"ל , נורמה < 1.3 ). הורמון הפארה-תירואיד מווסת את רמות הסידן והזרחן בדם ומושפע ע"י רמות ויטאמין D . כשיש מחלת כליות כרונית בדרגה גבוהה יותר , נהוג לעקוב אחרי רמות הורמון זה , שעלולות להיות גבוהות (!) בשל העלייה ברמות הזרחן שלא מופרש כמו שצריך ע"י הכליות.
אצל אבא שלך רמות הסידן והזרחן תקינות ומידת ההפרעה בתפקוד הכלייתי לא מאד מופרעת. לכן, אין בבדיקות רמז להפרעה חריגה. אני מציע לחזור על רמה זאת תוך כדי הפסקת שימוש בתכשירי ויטאמין D (אם לוקח בכלל) ואם זה נשאר נמוך יש להפנותו לאנדוקרינולוג.
 
גלית
21:26 29.06.14
המון תודה רבה לך על תשובתך המפורטת.
 
גלית
17:15 26.06.14
שלום, אמא שלי בת שמונים.הכליות שלה בקושי מתפקדות זה מספר שנים. בחודש הזה הקריאטנין עלה מ2.75 ל3.14 והאוראה מ98 ל129 .האם היא צריכה דיאליזה? שאלה שנייה היא סובלת מאשלגן גבוה של 5.63 כיצד ניתן לעזור לה להוריד את האשלגן? תודה רבה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
16:56 29.06.14
אני מניח שאמא שלך נמצאת במעקב של רופא המשפחה ורצוי מאד- גם של נפרולוג של מבוגרים (אני נפרולוג של ילדים). יש להתמקד קודם כל בהורדה קלה של ערכי האשלגן (עדיף שיהיה מתחת ל-5.4 ). יש לחזור על בדיקת הדם ולדאוג שלא תהיה "המוליטית" (כלומר: שהבדיקה תשהה זמן רב מדי מרגע לקיחתה עד הגעתה למעבדה ושתתבצע ע"י מחט לאדקה). בהמשך יש לבדוק איזה תרופות היא מקבלת ולוודא שאינן כוללות תרופות המעלות את האשלגן בדם, כמו (שמות גנריים): ספירונולקטון, תרופות מקבוצת מעכבי ה- ACE ומקב' ה- ARB .
בהמשך ניתן לנסות לתת כדורי סודיום ביקרבונאט ("סודה לשתייה") ולדאוג שהדיאטה לא תכלול חלבון רב מן החי.
הצורך בדיאליזה לא נקבע לפי ערך קראטינין או אוראה ספציפיים. יש לחשב מתוכם את מידת סינון הדם ע"י הכליות (ה- eGFR ), שמוצג בד"כ- " מ"ל לדקה". כשהערך הוא מתחת ל- 15 מ"ל לדקה, אז יש לדון על מקום לטיפול כלייתי תחליפי, כגון דיאליזה.
בהצלחה
 
קורין
18:02 13.06.14
שלום
לעיתים קרובות, לא משנה כמה אני שותה (אני שותה הרבה בין 2 ל 3 ליטר מים) השתן שלי בצבע צהוב חזק...
לפעמים הוא מתבהר אחר שתייה ולפעמים נשאר כהה למשך כל היום...
חוץ מהעובדה שזה גורם לי לשתות עוד ועוד, רציתי לדעת האם יש לזה סיכון ומה הסיבה?
(לא לוקחת תוספים)
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:21 14.06.14
שלום רב
אם יש ספק של שתייה מרובה ולמרות זאת שתן צהוב, אני מציע לבצע בדיקת שתן "כללית".
 
תמיר
19:49 07.06.14
שלום פרופ לנדאו,
בן 22,מטופל ביתר לחץ דם אך הלחץ מאוזן בשילוב מספר תרופות מזה 5 שנים.במעקב מומחה.
לפני מספר שבועות שמתי לב לקצף שמופיע בשתן,הלכתי לעשות בדיקות דם ובדיקות שתן.
תפקודי כליה:
urea 27
cretinine 0.95
gfr כתוב מעל 60 אבל לא כתוב כמה זה(הערת האתר היא שמעל 60 ל1.73m^3 זה תקין)

בשתן:ph תקין,אין גלוקוז או קטונים,בילירובין ושאר בדיקות שתן תקינות.כתוב negative for protein אך בבדיקת אלבומין לקרטינין רטיו יצא 89.34mg /g cret.

לפני כמה ימים התחלתי משום מה לשים לזה שוב פעם לב וזה התחיל להלחיץ אותי...
מדדתי לחץ דם שיצא לפעמים קצת מעל 160,הדיאסטולי היה תמיד נמוך מ-80.אבל לחץ דם זה לא מחזיק הרבה זמן,לאחר מספר דקות הלחץ צנח ל-140/69.זה נעשה במספר שונה של מדידות בימים האחרונים.הפרש בלחצי דם בין הידיים הוא תקין(מתחת ל-10 סיסטולי).

פרופיל השומנים שלי די נמוך כולסטרול 140,כאשר HDL 54.

לסיכום,ממה יכול לנבוע הקצף הרב?האם זה מעיד על פגיעה כלייתית?הרופא מליץ לחכות 3 חודשים ואם לא יעבור לבצע איסוף,האם יש צורך להמתין כל כך הרבה?אני חושש שאולי זה סימן לפגיעה?
האם תוכל להרגיע אותי?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
13:27 08.06.14
שלום לך, עמוס:
אין לייחס חשיבות רבה לתצפית הזאת שלך של שתן קצפי, במיוחד אחרי שאתה יודע מהבדיקות האובייקטיביות שאין לך חלבון רב בשתן או כולסטרול גבוה בדם.
בדיקות הדם מראות על תפקוד כלייתי תקין. יש מעט הפרשה מוגברת של אלבומין בשתן ויש סיכוי שהתרופות שאתה לוקח נגד ל"ד גבוה אמורות לטפל בזה (במיוחד אם אתה לוקח תרופות מקבוצת מעכבי ה- ACE או קב' ה- ARB ). יש לחזור על בדיקת השתן לכימיה (יחס אלבומין: קראטינין ) ולוודא שמדובר בבדיקת שתן ראשון של בוקר (שתהיה לך כוסית מוכנה ליד המיטה).
בהצלחה
 
תמיר
17:51 08.06.14
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
השתן הקצפי נמשך מזה למעלה חודש וחצי והבדיקות התבצעו בתחילת חודש מאי.
אני אכן לוקח תרופה מקבוצת ACE (טריטייס) אבל אני חייב לציין שלאורך השנים בהם לקחתי לא הייתה חריגה חוץ מפעם אחת שב יצא 67 אלבומין בשתן.
לנוכח זה אני רוצה לוודא שאין דחיפות בביצוע הבדיקה.מתי אתה ממליץ לחזור על הבדיקה והאם כדאי לחזור גם על תפקודי כלייה?
 
תמיר
16:29 12.06.14
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:00 12.06.14
כל מי שמטופל בתרופה מקב' מעכבי ה- ACE צריך לעבור בדיקות דם 2-3 פעמים בשנה, בהתאם לתפקוד הכלייתי הבסיסי. גם מידת הפרשת האלבומין בשתן צריכה להבדק בתדירות כזאת.
שלום

בני בו ה5 נפל מגובה של 2 מ על הצד (חווה כאב חזק מאד במותן) ולאחר ספר שעות הופיע דם נראה בשתן (בכל השתנה ראו בעין דם עם שתן-מקרוטוריה ) לאחר מספר שעות השתן נהיה צלול לחלוטין

בוצעו בדיקות דם (כללי+תפקודי כליה +תפקודי קרישה) ,בדיקת אולטרא סאונד ,בדיקת ct רגילה עם חומר ניגודוהכל היה תקין. אושפז להשגחה ללא קטטר.

בבדיקת שתן בימים הראשונים שלאחר החבלה (שלא נראית בעין) נמצאו איתרוציטים רבים מאד בסטיק (++++ )וגם בבדיקה מיקרוסקופית .

היום חודש אחרי בוצע אולטרא סאונד מקיף לכליות ודרכי השתן (תקין) +בדיקת קרישה ותפקודי כליה ונמצא תקין אך בבדיקת שתן מיקרו סקופית עדין רואים איתרוציטים שלמים (בין 7-12 ) ובבדיקת סטיק רואים המוגלובין ++ (כ80)

לציין שחודש לפני החבלה היה במיון עקב כאב באשך (כתוצאה ממכה ) ובדדיקת סטיק קיבל תשובה של "blood -trace-lysed"
שאלתי היא :מתוך נסיונך ,תוך כמה זמן אמורה בדיקת שתן להיות תקינה ? האם כדי לחכות או יש צורך לבצע פעולה נוספת כמו mri או אולי ct אחר שיכול לזהות חבלות בשלפוחית או כליות?

תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
08:00 12.06.14
אין צורך לבצע צילומים נוספים
כדאי לחכות עוד חודש-חודשיים. אם זה עדיין חיובי, ניתן לפנות לאורולוג להתיעצות.
אם הוא יטען שההמטוריה המיקרוסקופית לא קשורה לחבלה , אז יש לפנות (לא דחוף) להתיעצות עם נפרולוג ילדים אחרי ביצוע בדיקות פשוטות, כמו: מדידת לחץ דם ובדיקת שתן ראשון של בוקר לחלבון וקראטינין.
 
סיגי
20:07 09.06.14
שלום רצתי לדעת מה הסמנים לדלקת בשתן לתינוקת בת שנה וחצי תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:15 11.06.14
בד"כ תסתמן דלקת בדרכי השתן בתינוקת כחום ממקור לא ידוע, ללא סימנים נלווים של מחלת חום רגילה בתינוק, כמו נזלת או שיעול או פריחה.
לעתים יכולה להיות דלקת בדרכי השתן ללא חום גם בגיל רך שכזה, אז השתן עלול להיות בעל ריח לא טוב או תסבול מאי שקט לא ברור.
בברכה
 
סיגי
20:06 09.06.14
שלום היום עשתי בדיקת שתן הכול תקין חוץ מחלבון שיצא 20 שהנורמה 30 האים תקין לציין בהריון שבוע 24 בת 33
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:13 11.06.14
שלום רב:
מדובר בערך מינימלי (זה צ"ל < 30 ) ותקין, והוא גם קשור בריכוז השתן, המתבטא במשקל הסגולי (SG ). אני מניח שאת גם גם מבצעת בדיקת לחץ דם ומוודאת שלא מתפתחות בצקות (רגליים נפוחות מהרגיל)
 
אבא
09:14 11.06.14
בני בו ה5 נפל מגובה של 2 מ על הצד (חווה כאב חזק מאד במותן) ולאחר ספר שעות הופיע דם נראה בשתן (בכל השתנה ראו בעין דם עם שתן-מקרוטוריה ) לאחר מספר שעות השתן נהיה צלול לחלוטין

בוצעו בדיקות דם (כללי+תפקודי כליה +תפקודי קרישה) ,בדיקת אולטרא סאונד ,בדיקת ct והכל היה תקין. אושפז להשגחה ללא קטטר.

בבדיקת שתן בימים הראשונים שלאחר החבלה (שלא נראית בעין) נמצאו איתרוציטים רבים מאד בבדיקה מיקרוסקופית

היום חודש אחרי בוצע אולטרא סאונד מקיף לכליות ודרכי השתן (תקין) +בדיקת קרישה ותפקודי כליה ונמצא תקין ובדיקת שתן מיקרו סקופית עדין רואים איתרוציטים שלמים (בין 7-12 ) ובבדיקת סטיק רואים המוגלובין ++ (כ80)

לציין שחודש לפני החבלה היה במיון עקב כאב באשך (כתוצאה ממכה ) ובדדיקת סטיק קיבל תשובה של "blood -trace-lysed"
שאלתי היא :מתוך נסיונך ,תוך כמה זמן אמורה בדיקת שתן להיות תקינה ? האם כדי לחכות או יש צורך לבצע פעולה נוספת כמו mri?

תודה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  54  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
לחץ דם גבוה   כליות   שינה   דיאליזה   יתר לחץ דם   הרטבת לילה
RSS RSS פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה