בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עוסק בנושאים: לחץ דם גבוה, כליות, שינה, דיאליזה, יתר לחץ דם, הרטבת לילה, כליה, השתלת כליה, מחלות כליה. הנכם מוזמנים להתייעץ עם מומחי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה בתחומים אלו.
מנהלי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה:
פרופ' דניאל לנדאו
לפרטים נוספים
פרופ' אבישלום פומרנץ
לפרטים נוספים
 
נועמיקו
12:03 19.04.14
בבדיקת הדם האחרונה שלי הקריאטינין היה מעט מעל לנורמה - 1.2. מה משמעות הנתון, והאם יש קשר לכך שאני בדיאטה דלת פחמימות?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:46 19.04.14
חשוב לדעת אם השואל הוא גבר או אישה ומה גילו. כ״כ חשוב לדעת אם היה ערך קודם של קראטינין, ולפני כמה זמן. בכל מקרה, אין קשר בין דיאטה דלת פחמימות לקראטינין בדם, שהוא תלוי במסת השרירים
 
שלומית
15:44 20.02.12
בני בן 15 סבל מנפרוטיק סינדום מגיל 5 עד גיל 11 בצורה קשה עכשיו יש הפסקה האם אחרי 4 שנים נפרוטיק סינדרום יכול לחזור
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
21:14 24.02.12
כן אבל הסיכוי נמוך יותר
 
ליטל
00:01 12.04.14
הבת שלי בת 5 סובלת מתסמונת נפרוטית מזה כ שנתיים.
מטופלת בדנלון, ואישפוזים חוזרים בדלל הבצקות.
מה יהיה הסוף ואם יש לזה בכלל סוף או טיפול מונע אחר?!
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:53 15.04.14
ליטל שלום:
הבת שלך נמצאת בקבוצת הגיל השכיחה לתס' נפרוטית המגיבה לסטרואידים ונשמע שהיא אכן מגיבה לטיפול זה כל פעם מחדש. מה שמתסכל אותך ועוד הורים רבים היא הנטייה של המחלה לחזור עם הפסקת הטיפול. המסר לטווח הארוך הוא שכל זמן שהיא מגיבה לטיפול זה טוב ויש סיכוי טוב שזה פתאום ייפסק. אתם צריכים להיות בקשר עם נפרולוג ילדים ורופא הילדים הכללי בכדי לטפל בכל התקף בצורה המיטבית, כלומר: לתת מינון גבוה בתחילת ההתקף עד הגעה להפוגה מחדש (כלומר: העלמות הבצקות והחלבון בשתן) ואז ניתן לעבור בטיפול הסטרואידלי ליום כן יום לא, משטר שכרוך בהרבה פחות תופעות לוואי.
בהצלחה
 
ליטל
11:20 16.04.14
אכן כתבת נכון.
כרגע אנחנו באישפוז כבר שבוע בגלל התלקחות חמישית.
היא אכן מגיבה לסטרואידים וברגע שהיא מגיבה אנחנו מנסים תמיד לרדת במינון לאט ולנסות להפסיק.
היא במעקב אצל נפרולוגית.
השאלה שלי היא אם אפשר למנוע את ההתלקחויות האלה וכמה זמן זה יכול להימשך עד להפסקה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
14:55 16.04.14
אם לבת שלך יש נטייה אלרגית (פריחות מגרדות, נזלת מימית , אסתמה או דלקת עיניים "אביבית") ,כדאי להתיעץ עם אלרגולוג. יש קשר בין תס' נפרוטית לנטייה אלרגית. ברוב הילדים ההתלקחויות פוסקות עד הגעה להתבגרות מינית. לכן, ה עלול לקחת עוד מס שנים. אם יהיו התלקחויות רבות או עדות לטוקסיותמטיפול ממושך בסטרואידים, הנפרולוג ימליץ לך קרוב לוודאי על טיפול אלטרנטיבי לפרדניזון.
 
רינה
09:23 09.04.14
שלום עשיתי איסוף שתן והתשובה פרוטאין 2300 מתוכם 824 אלבומין זו הפעם הראשונה שיש אצלי כזה הפרש בין הפרואטין לאלבומין באיסופים שעשיתי בשנה האחרונה ידוע שאצלי החלבון המופרש בשתן הוא אלבומין לדוגמא באיסוף מלפני חצי שנה 1800 פרוטאין מתוכם 1450 אלבומין אני כרגע עם תפקודי כליות תקינים מקבל 10 מג חוסמי ACE להורדת החלבון בשתן אין יכול להיות שהחלבון עלה מאיסוף קודם והאלבומין ירד ? מה יותר חשוב מעיד על המצב כמות החלבון שעלתה או האלבומין שירד תודה רבה על עזרתך
 
פרופ' דניאל לנדאו  
15:04 09.04.14
אין הבדל גדול בין הבדיקה מלפני חצי שנה לבדיקה כעת: בשני המקרים יש לך הפרשת חלבון כללי של יותר מ- 1000 אך פחות מ- 3000 מג והפרשת אלבומין (שהוא רק אחד מכלל החלבונים בשתן) של יותר מ- 300 מג ביממה. יש להתיעץ עם הרופא שרשם לך את חוסמי ה- ACE לגבי מינון התרופה, אותי ניתן לעלות במינון או להוסיף תרופת "קו שני".
 
סקוביבון
09:47 02.04.14
שלום לבת שלי יש יתר לחץ דם מזה כשנה וחצי. כמו כן מטופלת בהורמון גדילה מזה ארבע שנים. בגלל קומה נמוכה לא מוסברת. כעת 153 סמ. כל הבדיקות תקינות. עשינו לאחרונה הולטר שמצא כי יש יתר לחץ דם (ממוצע 139/70) אך היו מדידות גם של 149/80.
מטופלת תרופתית ב אנלפריל 10 מג. בבדיקות שאני עושה לה בבית הלחץ דם תקין. אני מבולבלת. איזה מדד הוא הנכון? הייתי רוצה ללכת לפנימאי טוב שיעשה ״ניהול תיק״.. שיראה את כל התמונה. הרופאים בבית חולים שבו אנו עושים את הביקורת מתחלפים כל פעם ואני מרגישה שאין מ מש כתובת. הייתי רוצה מישהו עם ראיה כוללת על הילדה. מה דעתך?
רוב תודות
 
פרופ' דניאל לנדאו  
14:21 02.04.14
אני מניח שהבת שלך בת פחות מ- 18 ולכן מקבלת הורמון גדילה. אני מניח שאנדוקרינולוג ילדים הוא המטפל בנושא זה. ניסית לשוחח איתו על זה? יש לדון איתו/ה על אפשרות לקשר בין שתי התופעות. כ"כ יש לברר האם יש עדיין מקום להמשיך לטפל בהורמון גדילה.
לגבי בירור לחץ הדם: אני מניח שהגעת לנפרולוג ילדים. אם לא, מומלץ שתעשו זאת.
 
סקוביבון
10:41 03.04.14
שלום
כמובן ששאלתי את האנדוקרינולוגית אבל היא טוענת שלא ידוע לה על קשר בין הורמון גדילה ללחץ דם. האם אתה מכיר?
האם לדעתך אם נפסיק את ההורמון יש סכוי לאיזון לחץ הדם (במידה ואכן יש קשר?)
וגם: כמובן שאנחנו במעקב במרפאה נפרולוגית.
אבל הרופאים שם מתחלפים כל פעם.. הם לא רופאים בכירים ומה שהייתי רוצה זה מישהו שיפקח על כל ה"תיק" הזה.. התיק הרפואי - שיהיה לו מבט על -
בעבר היה כולסטרול, היו טריגליצרידים.. זה הסתדר כרגע אבל יש כל מיני דברים שלא מספיק לי הביקורת במרפאה הנפרולוגית..
האם אני מסבירה עצמי היטב?
מי יכול להיות כתובת לזה?
 
רינה
21:53 25.02.14
פרופסור לנדאו היקר תודה וסליחה על שאלותי הרבות אני עשיתי את הבדיקה וטסתי לחודש ובטעות בדקו אלבומין קריאטנין רטיו במקום פרוטאין קריאטנין רטיו האם אתה יכול להגיד לי אם זה דחוף וכדאי שאלך לעשות בחו'ל או שאפשר לחכות שאגיע לארץ תפקודי הכליות תקינים לחץ דם תקין לפני 4 חודשים באיסוף 1200 פרוטאין מתוך זה 1000 מג אלבומין ידוע שאצלי החלבון בשתן הוא אלבומין אולי לפי נתון זה תוכל להסתכל שוב על הבדיקות ולהעריך בגדול אם יש החמרה או אולי שיפור בכמות החלבון שוב סליחה ותודה רבה על עזרתך
 
פרופ' דניאל לנדאו  
17:44 30.03.14
אם יש לך עדיין בשתן 1000 מג אלבומין ליום, לאחר התחלת טיפול בחוסמי ACE , יש מקום להמשיך לטפל ולהתיעץ עם הנפרולוג, אם ניתן לעלות במינון התרופה או להוסיף תרופה שנייה, במטרה להביא את ערך האלבומין לסביבות פחות מ- 300 מג. זה לא דחוף כלל. הדבר הראשון עליו צריך להקפיד הוא על לחץ דם תקין. לאחר כל שינוי במינון מעכב ה- ACE לוקח כמהשבועות עד שזה משתקף במידת הפרשת החלבון בשתן. בהצלחה
 
מירי
11:32 28.03.14
שלום,

בני בן 13 סובל מכאבי גב מזה כחודשיים נשלח לבדיקת AMR הרופא ביקש שיעשה בדיקת דם(Crestinine (B

התוצאה יצאה - 0.72

1. למה צריך לעשות בדיקה כזו לפני AMR?

2. האם תוצאת הבדיקה טובה?

תודה ושבת שלום,
 
פרופ' דניאל לנדאו  
17:39 30.03.14
אולי הכוונה לבדיקת MRI ? זה צילום משוכלל של הגב. בעת בצוע בדיקה זאת מזריקים חומר ניגודי, שאסור לתת אותו למי שיש תפקוד כלייתי ירוד מאד. זה אינו כלל המצב לגבי בנך, שבהנחה שהוא ילד בגובה רגיל לגילו,ערך קראטינין זה משקף תפקוד תקין של הכליות
שלום,


דודתי חולת כליות, ובנוסף סובלת משחמת הכבד (הפטיטיס C), היא שמעה ממטופלת בדיאליזה על טיפול להפטיטיס C, האם מישהו מכיר/ יודע על טיפול תרופתי באחד מהמרכזים הרפואיים בארץ? (לא זריקות) גם טיפול נסיוני/ מחקר מעניין אותנו,





תודה,





גיא
 
רינה
20:01 17.02.14
דוקטור תודה רבה על תשובתך המהירה האם אפשר לדעת בגדול אם יש החמרה או הטבה בין שתי הבדיקות במקרה שלי האלבומין הוא החלבון שמופרש ובבדיקה השנייה חישבו אלבומין קריאטנין במקום פרוטאין קריאטנין וזה נעשה בטעות
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:51 17.02.14
שלח בבקשה בדיקת שתן חוזרת (והקפד שזה יהיה שתן ראשון של בוקר, עוד לפני ביצוע כל פעילות) ליחס אלבומין: קראטינין וגש עם התשובה לרופא שרשם לך את תרופת מעכב ה- ACE
נושא : המשך בדיקת שתן

שלום דוקטור,
בהמשך לפנייתי הקודמת שהנושא שלה:בדיקת שתן, רציתי לדעת האם אפשר לדעת אם יש החמרה או הטבה, מבחינת הקריאטנין וכמות החלבון, .במחלה שלי האלבומין הוא החלבון המופרש בשתן. בדיקה ראשונה : protein total /crea נעשתה ב- 20.12.13 ולהלן התוצאה:
protein tot quant-urine : 1.73 g/l
protein total/creatinine 0.99 gr/gr creat
creatinine urine 174.0 mg/dl
בדיקה שניה נעשתה לאחר חודשיים,ונעשה בטעות במקום פרוטאין אלבומין קריאטנין רטיו.
ואלה התוצאות:
chermistry urine
(30-220) creatinine urine 288.7 mg/dl
( albumin urine 1180.7 mg/l (0.0-30.0
)albumin/creatanine ratio 408.97 mg/g creat (0.00-30.00

תודה מראש על תשובתך.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
16:40 17.02.14
לא צויין שמו של המטופל, אני מניח שמדובר באדם מבוגר (בן > 18 ) .
עדיף לדבוק באחת משתי המדידות: או יחס חלבון כללי: קראטינין (אז היחס בגר'/גר' צ"ל < 0.2 ) או אלבומין: קראטינין (שאז היחס במ"ג\גר' צ"ל < 30 ). תחת טיפול במעכב ACE הערך של יחס אלבומין: קראטינין כדאי שירד אל מתחת ל- 300 .
בהצלחה ושל חלבון : קראטינין אל מתחת ל- 1 .
 
רינה
18:22 16.02.14
דוקטור שלום רציתי לדעת אם בדיקת אלבומין קריאטנין רטיו ובדיקת פרוטאין טוטל קריאטנין הם שני בדיקות שאפשר להשוות בינהים ולהסיק על החמרה או הטבה או שהם בדיקות שונות הבעיה אצלי מחלת כליות שמתבטאת כרגע באלבומין בשתן התחלתי חוסמי ACE ועשיתי את שני הבדיקות בהפרש של 3 חודשים תודה על עזרתך
שלום רב ,
אצל הבן שלי בן 7 שבועות אובחן הידרונפרוזיס והרחבת השופכן . כרכע הוא מקבל אנטיביוטיקה מניעתית ואנחנו ממתינים לביצוע מיפוי כליות וצסטוגרפיה להשלמת האבחון המלא .
השאלה שלי היא האם יש מצב שזה גורם לתינוק לכאבים ? הילד בוכה וממש צורח רוב שעות היום . האם ייתכן שזה מה שמציק לו ומה כדאי לעשות .
תודה .
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:27 13.02.14
יש לבצע בדיקת שתן. אם תקינה, אין קשר בין הממצא בסונאר לבין תלונות הכאבים. כדאי לבדוק אם לא ניתן להחליף הטיפול המונע לסוג אחר
 
יקי
11:55 29.01.14
שלום רב
יש לי מדד eGFR - 36 . מה זה אומר , ומה המשמעות ?
מהי הנוסחה לחישוב המדד ?
בברכה יקי
 
פרופ' דניאל לנדאו  
23:11 10.02.14
קיצור המילה eGFR הוא: "estimated glomerular filtration rate" , וזאת הערכה של התפקוד של הכליות כמסננת (לכן יחידותיו הם "מ"ל לדקה"). זה מתבצע לפי נוסחה המביאה בחשבון את ערך הקראטינין בדם, הגיל, המין והמוצא האתני. הערך התקין באדם מבוגר הוא מעל 90, אך גם ערכים מעל 60 לא צריכים להביא לכל תסמינים. ערך של 36, במידה והוא קבוע , מצביע על בעיה קבועה בתפקוד הכלייתי בדרגה 3 מתוך 5. אם הדבר נכון- כדאי להיות במעקב מומחה (עדיף נפרולוג)
 
ליאור
00:09 31.01.14
שלום.ביתנו בת 3.5 סבלה מדלקות חוזרת בשתן עקב רפלוקס בצד שמאל דרגה 3.
ניתן במשך יותר משנה טיפול מונע בתרופה "צפוראל".
לאחר הפסקת הצפוראל לא חזרו בנתיים דלקות שתן ונשלחנו לפני כשבוע לבצע בדיקת US.
הבדיקה מראה כלייה ימנית באורך 8.2 ס"מ. כליה שמאלית מוקטנת באורך 6 ס"מ.
אציין כי לפני כשנה, ביצענו מיפוי כליות בובכליה שמאלית יש פרופוזיה ירודה עם אחוז תפקוד של כ- 33%.
על מה מעידים נתונים אלו?
האם הכלייה השמאלית "גמורה"? או שהיא תשתקם עם הגדילה?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
23:07 10.02.14
דלקות חוזרת בדרכי השתן בגיל רך בנוכחות של רפלוקס הם גורם סיכון למציאה של כליה מצולקת. זה עשוי להסביר את הכליה הקטנה לפי US ואת הקליטה הירודה יותר מצד שמאל. יש להבהיר שה- 33% שדווח לגבי כליה שמאל הם במקום תוצאה צפויה של 50% (כי התפקוד של שתי הכליות ביחד תמיד 100% ). לכן, לא מדובר בכליה "גמורה". יש לבדוק עם רופא המשפחה האם המיפוי שבוצע היה כזה המזהה צלקות (אז משתמשים בחומר DMSA ) או רק כזה המזהה זרימת דם והפרשה מכל כליה (אז בד"כ ישתמשו ב- DTPA ).
 
מירי
12:32 10.02.14
שלום רב!!

אני בת 24 בריאה בד"כ לא מעשנת ונוטלת גלולות.ושבוע שעבר בבדיקה אקראית גיליתי שלחץ הדם שלי הוא 149\89

בשבוע האחרון מדדתי כל בוקר והמדידות היו- 151\90 ובוקר אחד אפילו 189/90

האם הדבר מצריך ברור

תודה!!
 
פרופ' דניאל לנדאו  
23:01 10.02.14
אבחנה של לחץ דם גבוה נעשית במקרה של מדידה חוזרת של לחץ דם גבוה (בד"כ מעל 140/90 ), בתנאי שהמדידות מתבצעות במצב של מנוחה ורגיעה בעזרת שרוול בגודל נכון.
במידה ואכן כל התנאים האלה מתקיימים, מציע לגשת לרופא המשפחה לביצוע בירור ראשוני. אין צורך להתחיל בשלב זה טיפול תרופתי.
אני בן 78.5. חולה בסכרת סוג 2 מזה 18 שנה (לאחר כריתה בשנת 1996 של הלבלב וכליה אחת בגלל ליפוסרקומה). כל השנים ערכי החלבון המסוכרר הם סביב 7.1. לחץ הדם תקין ואפילו נמוך. והנה לראשונה לפני ימים אחדים התגלה באיסוף שתן של 24 שעות מיקרואלבומין ברמה של 34 וחלבון ברמה של 209. ובדוגמית השתן מאותו יום מיקרואלבומין ברמה של 35
 
ליאת
11:23 30.01.14
שלום וברכה בתי בת שנה וחודשים יש לה יומים חום היום הלכתי לרופאה והיא עשתה לה בדיקת סטייק לשתן האחות אמרה לי שתשתה יותר השתן מעט מרוכז מה זה אומר זה קשור רק לשתיה ???
 
יוגב
09:54 27.01.14
שלום רב
בדיקת הקריאטינין שלי הינה בתחום = 1.11 . יש מגמת עלייה עיקבית.(בערך קו ישר) מ- 2010 = 0.72 ועד--2014 1.11 . ברקע : ניתוח אונקולוגי ב-2010 , דרמטומיוסיטיס ו- PSA 14.7 . הבעיות הללו במעקב ונשלטות , כרגע. בעבר נטלתי פרדניזון וכיום אני נוטל מתוטרקסאט 7.5 מג שבועי. בנוסף 5 מג אמלו ו-10 מג סימבאקסון.
בדיקות שבצעתי באופן שגרתי:(ולא פורשו כבעייתיות)
Protein total=7.1
Albumin=4.7
Potassium=4.8
Sodium=144
Creatinine=1.11
Urea=43
Got= הכליות בגודל תקין וללא הידרונפרוזיס, אפקט נפרולוגי תקין ללא אבנים. שופכנים אינם מורחבים..."
US בטן עליונה ותחתונה="...כליות תקינות, פרינכימה בעובי תקין, אין אבנים, אין גושים. כליה ימנית 10.6 ס"מ. כליה שמאלית 10.9 ס"מ. מערכות מאספות אינן מורחבות..."

שתן כלל: SPECIFIC GRAV-U STRI=1.015 / PH- U STRIP =5.0 / בשאר הפריטים מצויין NEG או NORMAL.

-האם יש מקום לדאגה או בדיקות בנושא הנפרולוגי?
-האם נדרשות בדיקות נוספות לאיבחון ?
 
יוגב
10:08 27.01.14
מצטער השתבשו הנתונים :
GOT =22 והציטוט הנלווה שרשמתי נלקח מ\ CT
GPT=20
סליחה
ותודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:34 27.01.14
שלום רב:
לא ברור מה גיל השואל, ואם מדובר בשואל או שואלת.
 
יוגב
23:38 27.01.14
שלום
אני גבר בן 65
יוגב
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:41 28.01.14
קראטינין של 1.1 בגבר בן 65 זה תקין. במיוחד אם לחץ הדם תקין ואין חלבון בשתן.
העלייה הזאת בקראטינין בין 2010 עד עכשו עלולה להצביע על פגיעה כלייתית קלה אך גם עשויה להצביע על עלייה במסת השרירים שלך (אולי בקשר לדרמטומיוזיטיס?). מציע לדבר על כך עם רופא המשפחה שלך.
שלום דוקטור,
רציתי לשאול אם במחלות כליה גלומולריות,שמעורבות בהם גם המערכת הקלאסית וגם האלטרנטיבית, הכוונה ששוקעים בכליות גם igg ',גם iga וגם c3 .האם במחלות אלה הפרוגנוזה יותר גרועה מאשר במחלות שמעורבת בהם רק אחת המערכות?האם כל משקע ששוקע גורם נזק נוסף?
בתודה מראש
שושי
 
פרופ' דניאל לנדאו  
17:26 11.01.14
חסר פרטים משמעותיים מאשר מה שצויין בשאלה, כגון: מהי המחלה הגלומרולרית הספציפית שאובחנה, האם יש כבר פגיעה בתפקוד הכלייתי (כלומר: עלייה בקראטינין בדם) , האם יש עלייה בלחץ הדם ומה מידת הפרשת החלבון. אני מניח שאתם במעקב נפרולוג. מציע לבדוק ישירות מולו או לשמוע חוו"ד נוספת.
 
מירב
11:58 02.01.14
הבת שלי סובלת מכאבים ודלקות בשתן וחום גבוה
לאחר בדיקת אולטראסאונד
הוברר כי היא סובלת מאגן חוץ כילייתי
מה זה?
ומה זה אומר?
האם יש פתרון לבעיה?
אודה לתשובתכם.
מירב
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:54 02.01.14
אין פירוט של גיל הילדה, אבל ארועים חוזרים של זיהום בדרכי השתן עם חום לא מוסברים עי הממצא הנל של אגן חוץ כלייתי, שזה דרך לתאר ואריאנט נורמאלי של אגן הכליה, מבנה נורמאלי של מערכת ניקוז השתן מהכליה לכיוון כיס השתן. מציע לפנות לאורולוג ילדים או נפרולוג ילדים עם תמונות הסונוגרם
 
ענבל
23:39 06.01.14
שלום רב,
ביתי בת השלוש הינה בעלת אגני כיליה מורחבים דו צדדיים. עד כה, זה המונח בו השתמשו הרופאים. היום בבדיקת האולטרסאונד, כתב הרופא כי יש הרחבה באגני כליה חוץ כליתיים. מה זה? מה ההבדל בין הרחבת אגני כליה לבין הרחבת אגנים חוץ כליתיים? תודה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
20:15 07.01.14
"אגן חוץ כלייתי" זאת דרך לתאר ואריאנט נורמאלי של אגן הכליה, מבנה נורמאלי של מערכת ניקוז השתן מהכליה לכיוון כיס השתן. מציע לפנות לאורולוג ילדים או נפרולוג ילדים עם תמונות הסונוגרם
שלום דוקטור,

בידי שתי תוצאות בדיקות שתן במעבדה שנעשו בהפרש 40 יום.

בדיקה ראשונה:

protein ' tot quant-urine ---1.27 g/l

protein total/creatinine ---0.98 gr

creatinine urine --130.0 mg/dl (24.0-392.0)

בדיקה שניה שנעשתה לאחר 40 יום:

proteine 'tot quant-urine-- 1.73 g/l

protein total/creatinine --0.99 gr

creatinine urine --174.0 mg/dl (24.0-392.0)

האם אני אמורה להבין שאני בעלייה משמעותית של חלבון?מה ניתן להסיק מהקפיצה בתוצאות,לאור העובדה שהנני נוטלת כדורים להורדת חלבון? מה עלי לעשות? איזה נתון משלושת מרכיבי הבדיקה הוא הכי חשוב מבחינה נפרולוגית?
בבדיקה לפני 3 חודשים,יחס קריאטנין/פרוטאין 0.86.
אודה על תשובתך מראש
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:33 04.01.14
ב- 3 המדידות יש הפרשת חלבון בשתן לא תקינה, בדרגה 2 מתוך 3 (הפרשה של יותר מגרם חלבון ביממה אך פחות מ- 3 גרם).
יש להתיעץ עם הנפרולוג בקשר למינון התרופות אותן את לוקחת וגם לוודא שלחץ הדם מאוזן באופן מיטבי.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  51  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
לחץ דם גבוה   כליות   שינה   דיאליזה   יתר לחץ דם   הרטבת לילה
RSS RSS פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה