בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עמוד 14

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עוסק בנושאים: לחץ דם גבוה, כליות, שינה, דיאליזה, יתר לחץ דם, הרטבת לילה, כליה, השתלת כליה, מחלות כליה. הנכם מוזמנים להתייעץ עם מומחי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה בתחומים אלו.
מנהלי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה:
פרופ' אבישלום פומרנץ
לפרטים נוספים
פרופ' דניאל לנדאו
לפרטים נוספים
 
אסתר
17:48 02.08.12
שלום.
האם אדם שמטפל בחולה כליות ,שעושה דיאליזה בבית, יכול לפתח מחלה, ואיזו, כתוצאה מנגיעה בנוזלים שבשקית, בזמן שמרקונים אותה.
תודה.
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
09:08 04.08.12
לא
 
יעל
15:19 29.06.12
שלום,
אני בהריון שבוע 37+5.החל משבוע 17 נצפו אגני כליה מורחבים.עד שבוע 29 היתה הרחבה ממש קלה ומשבוע 29 הגיע ל10 מ"מ בשני הצדדים כולל הרחבה קלה של הגביעים.במעקב בשבוע 34 צד אחד ירד ל7 מ"מ וצד שני ל9 מ"מ.בביקורת שנעשתה אתמול נראה כי האגן שהיה 7 גדל ל8 מ"מ והאגן כליה שהיה 9 גדל ל14 מ"מ.כמות מי השפיר תקינה וגודל שלפוחית השתן תקין.אנו לאחר ייעוץ נפרולוגי.
לדברי הרופא שעשה את האולטרסאונד לא מזרזים לידה במצב כזה ונראה שלעובר "טוב" ברחם.רציתי לדעת האם זה באמת כך?האם לחכות שתתפתח לידה טבעית?האם הכליה לא יכולה להנזק בינתיים?
המון תודה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:35 30.06.12
לפי נתונים שנתנו כאן לא צריך לזרז את הלידה.
מעקב בלבד
לא ברור מין העובר שגם לו יש חשיבות בקביעת מהלך הריון.
דרוש סונר חוזר והמלצות לאחר הלידה.

פרופ פומרנץ אבי
 
יעל
23:45 30.06.12
תודה על התשובה.
מין העובר זכר.האם הסונר צריך להתבצע מיד לאחר הלידה בבית החולים או במסגרת קופת חולים?
כמו כן,למי עלינו לפנות לצורך מעקב לנפרולוג או אורולוג?
המון תודה!!!!
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
09:08 04.08.12
ביום 10 לחיים, נפרולוג
 
נופר בנדר
00:11 01.08.12
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה והמקצועית.
במקרה שאני רוצה להיתיעץ איתך איפה אתה מקבל רק אזור דרום?
אני מבינה ממה שכתבת לי שאתה לפי התרשמותך לא ממליץ להעביר את הילדה עוד בדיקות מיותרות ושאת רוב הבירור כבר עברנו.
אני מאוד היתי מעונינת להיתיעץ עם רופא כמוך כי ידוע לי שיש הרבה רופאים שממהרים לשלוח לבדיקות פולשניות ולא נעימות.
אני אשמח לדעת איך יוצרים איתך קשר והאם אתה מגיע גם לאזור מרכז.
תודה על תשובתך
 
נופר בנדר
00:20 01.08.12
אם אתה מקבל רק באזור באר שבע אולי תוכל להמליץ לי על רופא טוב באזור המרכז בעל גישה נחמדה כמו שלך
 
חנן
17:30 26.07.12
האם לילד בן 7 יכולות להיות אבנים בכליות?
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
07:31 27.07.12
כל גם בגיל מוקדם יותר.
 
א
10:48 25.06.12
שלום
בתי סבלה משלוש דלקות בדרכי השתן בין הגילאים שנה וחצי לשנתיים. לפני גיל זה ובחצי שנה האחרונה אין דלקות. בא.ס ראשון שנעשה ביום הדקלת הראשונה ניתה הגדלה של 4ממ של אגן אחד וגוש מרכזי קל (כאמור ביום של הדלקת עצמה). א.ס חוזר כעבור חודש-תקין אך נכתב כי מוגבל בגלל שהילדה זזה הרבה.
במעקב הומלץ לנו לחזור על הבדיקה אך מכיון שבחצי שנה האחרונה לא היתה דלקת האם ניתן לחסוך לילדה את הבדיקה?
אם חייבים לבצע- האם צום של שעתיים הכרחי (קשה בגיל שנתיים) והאם יש הנחיות לגבי שתיה?
תודה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
07:07 29.06.12
אין חובה לבצע סונר
ניתן להתיעץ עם רופא מטפל
לגבי שתיה רצוי לא להרבות ניתן לשתןת כמות סבירה.

פרופ פומרנץ
תודה על תשובתך.
באם נבצע את הבדיקה- אם הילדה צריכה להיות בצום?
תודה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
07:31 27.07.12
לא חובה
ההנחיות ללא צום
 
אמא
15:20 16.07.12
שלום
אנו במעקב אולטרסאונד כליות עקב דלקות בדרכי השתן לילדה בת שנתיים. הבדיקות תקינות. שמתי לב כי בכל השנה האחרונה זבה עשינו 3 בדיקות לא השתנה גודל הכליה ונשאר 6.8 ס"מ.
האם הכליות אמורות לגדול עם הגיל?
האם יש דאגה?
אציין כי בדיקת קריאטינין תקינה.
תודה
 
אמא
15:49 16.07.12
כליה שמאלית היתה לפני שנה 6.8 לפני 10 חודשים 6.7 ועכשיו 6.7
כליה ימנית היתה לפני שנה 6.5 לפני 10 חודשים 6.7 ועכשיו 6.7
האם סביר כי אלו טעויות מדידה?
הילדה צומחת ועולה במשקל. הדלקות היו ללא חום. בחצי שנה האחרונה אין זיהומים.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
10:25 17.07.12
ה- US עלול באופן נורמאלי להראות שונות בקביעת גודל הכליות של עד 1 סמ. אם יש דאגה מאי גדילת כליה אחת, זה צריך להשתקף בהופעת אסימטריה בגודל הכליות של יותר מ- 1 סמ.
 
אמא
12:18 17.07.12
תודה על תשובתך.
כלומר הגיוני ששתי הכליות התפתחו כראוי במהלך השנה? האם סביר לחשוש כי אולי בשתיהן חוסר גדילה?
על איזו צורת מערב היית ממליץ?
שוב תודה
 
ד
16:44 12.07.12
לבני בן השש יש שתן צהוב מאוד, למרות שהוא שותה בערך ליטר ביום מיץ פטל.. הוא חוזר מבית ספר עם בקבוק גמור.. ושותה עוד בבית.. זה הגיוני פיפי ממש צהבו?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
21:55 12.07.12
בד"כ שתן צהוב מצביע על שתן מרוכז, בשל איבוד נוזלים. איבוד זה יכול להתרחש בקיץ החם בארץ. השתן יהפוך צהוב (כלומר מרוכז) עוד לפני שמרגישים תחושת צמא.
אם יש ספק בקשר לאפשרות התייבשות יש מקום לבצע בדיקת שתן "כללית" (כולל בדיקת משקל סגולי ).
 
א
13:26 03.07.12
שלום שוב,
האם צריך צום לפני בדיקת אולטרסאונד כליות ושלפוחית שתן לילדה בת שנתיים וחמישה חודשים?
תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
14:47 04.07.12
חלק ממכוני האלטרה-סאונד מבקשים צום לצורך הסתכלות על הכליות וכיס השתן. זה מיועד בעיקר לדאוג שלא יהיו הרבה גזים בבטן שעלולים להפריע לבדיקה. לדעתי גם אם הילד לא בצום זה בד"כ לא מפריע לבדיקה, שיכולה תמיד להתבצע מהגב ואז הגזים בבטן לא מפריעים.
 
שרית
16:37 15.06.12
שלום

לביתי בת ה-3 ישנן 2 ציסטות בכליה אחת ואנו במעקב.

היום ביתי ביצעה גם בדיקת דם למעקב ותוצאות הראו:

קריאטינין : 42 כאשר הטווח הוא 17-36
אוראה:0.44 כאשר הטווח הוא 0.18-0.36

בספירת הדם Eosinophils % יצא 8.5 כאשר הטווח הוא 0-5

כל השאר נראה תקין לגמריי.

רציתי בבקשה לדעת מה משמעות הבדיקות.
יש לציין שהבדיקות התבצעו בצהריי היום בשיא החום כשחזרה מהגן ובקושי שתתה.

בתודה מראש,
גלי
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:05 17.06.12
אכן קראטינין מעט גבוה בדם עלול לנבוע מהתייבשות קלה בעת לקיחת הבדיקה. מציע לחזור על הבדיקה אחרי שתייה טובה.
 
שרית
21:34 17.06.12
תודה רבה על תשובתך!!!
מה המשמעות של 2 ציסטות בכליה אחת מיום הלידה ועד היום?
והאם יכול להיות שאין לכך משמעות?
אין שום מחלה של כליות במשפחה (2 הצדדים)
תודה.
בדיקות שנערכו כעבור יומיים: ולאחר שתיה מרובה

הקריאטינין ירד - 0.39 (הטווח הוא 0.18-0.36)
אבל האוראה עלה - 51 (הטווח הוא 17-36)

אשמח לקבל חוות דעתך,
תודה!
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:48 19.06.12
ציסטות בכליות בילד מחייבות מעקב בכדי לראות שלא מתפתחות ציסטות נוספות במהלך החיים, כמו שקורה במחלה גנטית הנקראת מחלה פוליציסטית (ADPKD ).
מצד שני, יכול להיות שהציסטות מצביעות על התפתחות לקויה של הכליה באותו צד. אם זה חד צדדי ולא מלווה בהפרעה בתפקודי הכליות או בדלקות בדרכי השתן- אין בזה סכנה.
 
רוני
20:45 05.06.12
שלום.יש לי ילדה מושתלת כלייה ורציתי לדעת אם צריךל להפסיק את מתן התרופה דנלון.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:03 17.06.12
שלום רב:
ילדים מושתלי כליה חייבים להיות במעקב של נפרולוג ילדים. הטיפול בדנלון הוא חלק חשוב מהטיפול נוגד הדחייה. יש להתיעץ עם הנפרולוג המטפל לפני כל שינוי בטיפול כזה
 
שרית
16:35 15.06.12
שלום

לביתי בת ה-3 ישנן 2 ציסטות בכליה אחת ואנו במעקב.

היום ביתי ביצעה גם בדיקת דם למעקב ותוצאות הראו:

קריאטינין : 42 כאשר הטווח הוא 17-36
אוראה:0.44 כאשר הטווח הוא 0.18-0.36

בספירת הדם Eosinophils % יצא 8.5 כאשר הטווח הוא 0-5

כל השאר נראה תקין לגמריי.

רציתי בבקשה לדעת מה משמעות הבדיקות.
יש לציין שהבדיקות התבצעו בצהריי היום בשיא החום כשחזרה מהגן ובקושי שתתה.

בתודה מראש,
גלי
 
אורלי
05:03 13.06.12
לבני, כמעט בן 7, יש תסמונת נפרוטית כ שנה וחצי. הוא מייד הגיב לסטרואידים. אך בכל פעם שהוא חולה החלבון בשתן חוזר. הוא מקבל כשנה גם סלספט.

לפני מספר חודשים חלה באבעבועות רוח (למרות חיסון שעשה בגיל שנתיים) ואושפז בבית חולים. למחלה היה מלווה חום גבוה (יום אחד).

זאת היתה הפעם הראשונה בה הוא חלה והחלבון בשתן לא חזר. כפי שכתבתי כל מחלה, הקלה ביותר החזירה את החלבון (אפילו חיסון נגד שפעת).בבית החולים בזמן האישפוז הוא קיבל נוזלים לגוף ותרופה לקיצור המחלה זובירקס.
מאז חזר לו החלבון - פעם בגלל 'המחלה החמישית' ושוב בגלל התקררות ושיעול.
שאלתי - כיצד יתכן שאבעבועות רוח שהם מחלה זיהומית לא החזירו את החלבון בשתן והאם יתכן שהוא קיבל בבית חולים משהו (מבלי שהרופאים כמובן יידעו שזה עשוי לסייע ) שסייע לכך שהחלבון לא יחזור? האם יתכן שזובירקס או מתן נוזלים דרך הווריד לגוף מנעו את חזרתה של המחלה???
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:40 13.06.12
אני מניח שבנך נמצא במעקב של מרכז רפואי בו יש נפרולוג ילדים, שהוא הכתובת לטיפול במחלה מסוג זה.
אנחנו לא יודעים בדיוק מה גורם להופעת התקפים של תסמונת נפרוטית. לפעמים ניתן לראות קשר למחלה זיהומית אך לא תמיד, לעתים זה עלול להיות תגובה לאלרגן (כי יש קשר בין תסמונת נפרוטית לאלרגיה).
חשוב במקרה של חשד להתקפים חוזרים להבדיל בין:
1) חזרת התסמונת כולה (עם בצקות, חלבון רב בשתן ובדיקות דם המראות חלבוני דם נמוכים וכולסטרול גבוה), במקרה שכזה יש לחדש טיפול בסטרואידים.
2) לבין הופעת חלבון תוך כדי מחלת חום שלא תביא להופעת בצקת אלא ייעלם עם חלוף מחלת החום.
 
אורלי
12:14 14.06.12
שלום,
תודה על התשובה המפורטת
כרגע בני מנוזל מאוד ומשתעל (יש לו מעין התקף אסמטי מאוד רגוע- ישנה לחה תקועה בדרכי הנשימה העליונות), אין לו חום.המחלה הזאת הנוכחית החזירה לו את החלבון בשתן.
אתמול בבוקר והיום החלבון בשתן היה - בין שניים לשלושה פלוסים (בדיקה ביתית). מקרה כזה חזר מספר פעמים, אך הוא היה ללא בצקות. בכל פעם כזאת חיכיתי על פי המלצת הרופא כשלושה ימים עד ארבעה ואז נתנו סטרואידים.לפעמים עשינו בדיקות דם המוכיחות כי יש התקף של תסמונת נפרוטית.
היום בבוקר התחלתי במתן סטרואידים. האם אתה ממליץ בפעם הבאה לחכות עם הסטרואידים עד שתחלוף המחלה לגמרי (אני מדגישה שהיא ללא חום, והילד מתפקד כרגיל).
בקיצור - האם יתכן שישנה מחלה שתעלה את החלבון בשתן עד שלושה פלוסים ולאחר שהיא תסתיים החלבון בשתן יירד?
האם בשלושה פלוסים עדיין לא יתכנו בצקות...אני בכל פעם מחדש מפחדת לחכות שמא אגרום להדרדרות במצבו..
תודה וסליחה על כל המלל...
אמא מוטרדת מאוד
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:38 15.06.12
קשה לייעץ במקרה ספציפי מבלי לטפל בילד...
אבל העיקרון שהעלית הוא נכון: כל זמן שהילד ללא בצקת (שתבלוט סביב העפעפיים, בעיקר בבקרים) והוא עם מחלה זיהומית שיש סיכוי שתחלוף עצמונית- ניתן לדעתי לחכות מעבר ליומיים שלושה ולראות אם החלבון לא יורד או אף פוסק עם חלוף אותה מחלה.
בהצלחה!
 
עליזה
20:05 07.06.12
שלום, הבת שלי בת 15.5
בבדיקות דם שלה יצא ערך גבוהה לקריטאין 0.82
נתבקשתי לפנות לנרפולוג ילדים...
האם אני יכולה לקבל הסבר לגבי מה זה אומר בעצם?

תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
00:22 08.06.12
שלום רב:
בדיקת דם לרמת קראטינין נותנת הערכה לגבי תפקוד הכליות כמסננת של הדם. הקראטינין הוא תוצר פירוק טבעי של רקמת השריר ורמתו בדם תלויה בתפקוד הכליות. מכאן ניתן להבין שרמת הקראטינין תלויה גם במסת השריר בגוף. לכן, עבור אדם בעל מסת שריר גבוהה (כמו בד"כ גברים שריריים) "מותר" שיהיה ערך קראטינין גבוה יותר. לעומת זאת, באדם בעל מסת שריר נמוכה (כמו בד"כ נשים, אך לא תמיד: אם האשה היא גבוהת קומה וגם מפתחת את שריריה בחדר כושר, הקראטינין התקין עבורה יהיה גבוה יותר) הקראטינין התקין נמוך יותר.
לכן, כשמתקבל ערך גבוה של קראטינין לגיל ולמין הנבדק, כדאי כמו תמיד לחזור על הבדיקה , הפעם אחרי שתיית כמות טובה של נוזלים (לשלול מרכיב של יובש שגם הוא מעלה את הקראטינין) וגם לבדוק מדדים אחרים של התפקוד הכלייתי כמו: רמות האוראה והחומצה האורית בדם, בדיקת שתן לכללית ומדידת לחץ הדם.
 
רוני
20:55 05.06.12
שלום, אחרי הביקורת האחרונה נאמר לי להוריד את הדנלון מ 1cc ביום ל 1.5cc יום כן יום לא...
היום לא הבאתי לה דנלון והיא התלוננה משעת הצהריים (מאחד בצהריים) על כאבי ראש. רציתי לדעת אם יש קשר להפסקת הדנלון של יום כן יום לא... (אולי היא לא שתתה מספיק...)
 
פרופ' דניאל לנדאו  
00:00 06.06.12
שלום רב: אני מניח ששתי השאלות האחרונות מתייחסות לאותו "רוני" ולו ילדה מושתלת כליה שהומלץ לה לרדת בדנלון (שהיא סירופ של פרדניזולון, תרופה מסוג קורטיקוסטרואיד) למשטר של יום כן יום לא. הורדת מינון הסטרואידים במושתל כליה חייבת ליווי צמוד של נפרולוג ילדים. קיים מצד אחד רצון לרדת בתרופה זאת, שעלולה להשפיע לרעה על לחץ דם והגדילה לגובה. מצד שני, זאת תרופה המשמשת לדיוכוי החיסוני הדרוש לצורך שמירה על הכליה המושתלת מפני דחייה ע"י המאכסן/ מקבל הכליה. לכן, כל שינוי בתרופה כזאת צריך להתבצע בהתיעצות שוטפת עם נפרולוג הילדים העוקב אחרי הילד.
באופן כליי, ירידה כזאת מ-1 מ"ל כל יום ל- 1.5 מל פעם ביומיים נראית לי הגיונית.
 
-----
10:51 22.05.12
שלום...הבת שלי בת שנתיים... היה לה הידרונפרוזיס ועשתה ניתוח והיא תמיד במעקב.. עשיתי לה בדיקת דם .. אמרו לי ש קריטנין בסדר אבל אוריה גבוה והיא צריכה לשתות הרבה ... יש לה ריח רע יוצא בשתן.. אולי זה האוריה.?? אני חששתי שיש לה דלקת בדרכי שתן אבל לויקוציטים בגדר הנורמה.. אז אולי האוריה זו שעושה ריח ?? מה לעשות
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:23 24.05.12
רצוי לראות בדיקות
ולהחליט
יש אנשים עם רמות גבוהות של אוריה והם בריאים.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
שלום רב.
ביתנו בת שנה וחצי ולאחר מספר דלקות שתן חוזרות (חיידק "קולי") אובחן רפלוקס דרגה 3 מצד שמאל עם אורטר מפותל עם היצרות UPJ משנית.
בוצע מיפוי כליות DTPA עם פוסיד: כליה שמאלית מוקטנת, פרופוזיה ירודה.
רטנציה בשני האגנים עם פינוי טוב לאחר מתן פוסיד.
תפקוד יחסי משמאל 31% ומימין - 69%.
מקבלת טיפול מונע כל יום בצפוראל.

מה נהוג לעשות במצב כזה? רק מעקב? טיפול ניתוחי?
מה ניתו ללמוד מכך על מצב הכליות?
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:22 24.05.12
האם יש דלקות ללא טיפול
האם יש צלקות במיפוי DMSש.
חסרים נתונים להחליט.
פרופ פומרנץ
0579451561
 
ל.ש
17:35 22.05.12
שלום, בהת שלי כמעט בת 5 אמורה לעבור ניתוח שקדים בתחילת שבוע הבא. בבדיקת דם יצאו הפרמטרים הבאים מחוץ לנורמה:10.6 creatinin-0.39, calcium-. potassium 5.2
מה פשר חריגה זו? האם דורש התייחסות מיוחדת? האם ניתן לנתח אותה? תודה רבה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:21 24.05.12
לחזור על בדיקות
קראטינין תקין.
סידן גבולי
אשלגן - המוליטי?
לחזור על בדיקות.
 
חווה
18:01 20.05.12
דיברתם פה על טיפול בפעמונית, מה זה אומר?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:17 20.05.12
מדובר בטיפול התנהגותי, המנסה ללמד את הילד להתאפק בלילה ולהעירו בזמן (!) שהוא מרטיב, בניגוד למצב המקובל במרטיבים בו הילד מתעורר רטוב רק בבוקר שלמחרת. הניסיון מלמד ששיטה זאת מלמדת את הילד להתאפק וההתאפקות מתמידה לאורך זמן.
שלום,
בתי בת 4 מתלוננת על כאבים במתניים מזה חודש לפחות לפני שהיא צריכה לתת שתן.
היא מתלוננת בעיקר לפני ההליכה לשירותים אך גם אחרי.
שמתי לב שהיא מתלוננת בעיקר כשהיא מתאפקת הרבה זמן.
היא סבלה בשנתיים האחרונות משלוש פעמים דלקות בשתן.
בבדיקת אולטרסאונד נמצא הכל תקין.
בדיקת שתן תקינה.
מחסני ברזל דלילים.
הרופא המליץ של בדיקת מיפוי באמצעות קטטר.
רציתי לשאול,
1. האם ידוע על קשר בין ריפלוקס בכליות לכאבים במתניים?
2. האם לחכות תקופה מסוימת שזה יעבור או לבצע את הבדיקה ?
3. האם הבדיקה מסוכנת לילה כזו קטנה?
תודה בקי
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
09:05 05.05.12
לבצע סונר עם שלפוחית מלאה
לשלול גורמים אחרים
שלום
בתי בת 5 ו10 חודשים, סובלת מדלקת שתן חוזרות בחודש וחצי האחרון , מעולם לא סבלה מדלקות שתן בעבר.

הסימפטום היחיד שבעקבותיו ביצענו את בדיקת השתן היה בריחת שתן בלילה (בד"כ פעם אחת בתחילת הלילה , בחצי שעה הראשונה לשינה) אין שום כאב, תכיפות במתן השתן צריבה או חום
הדלקת הראשונה ECOLI שרגיש לכל האנטי - טופלה בצפורל ,
4 ימים לאחר סיום האנטי תרבית שתן שוב חיובית ECOLI ESBL - הפעם טופלה באוגמנטין למשך 10 ימים
שבוע ימים לאחר סיום האנטי שוב תרבית שתן חיובית ECOLI שרגיש לכל - טופלה בצפורל למשך 10 ימים

ביום ה-8 לאנטיביוטיקה ביצענו שום תרבית שתן (תחת צפורל) ושוב חיובי הפעם ESBL ECOLI וגם Pseudomonas aeruginosa .

ביצענו US כליות ודרכי שתן - תקין , כאמור אין לה שום סימפטוממים או תלונות , בריחת השתן ממשיכה כל התקופה גם בזמן נטילת אנטיביוטיקה (אם כי רואים שיפור , זה לכל היותר פעם אחת בלילה , בתחילת השינה כפי שציינתי).
היא לא סבלה מדלקות שתן לפני החודש וחצי האחרון.

המלצת האורולוג מקופת החולים היא להפסיק את הטיפול האנטיביוטי (כל עוד אין סימפטוממים מלבד בריחת השתן בלילה) ולא לבצע שום בירור נוסף ולחזור על תרבית השתן עוד חודשיים.

1. האם נתקלת במקרים דומים ?
2. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הנ"ל ?
3. מהו צריך להיות המשך הטיפול לפי דעתך ?

תודה רבה על זמנך
 
פרופ' דניאל לנדאו  
23:04 07.05.12
שלום רב:
חשוב לבסס אבחנה של דלקת בדרכי השתן (UTI ) ע"י שילוב של תלונות, ממצאים בבדיקת השתן הכללית (כדוריות לבנות, תגובה לחיידקים) ותרבית שתן מדגימה מהימנה (אמצע הזרם). בהעדר כל סימפטומים (והרטבת לילה מבודדת בילדה בת כ- 6 שנים איננה תלונה המתאימה לדלקת בדרכי השתן), ובהנחה שאין ממצאים בבדיקת השתן לכללית, צמיחת חיידק בודד בתרבית עשויה לנבוע גם מנשיאת חיידק זה בדרכי השתן מבלי לגרום לדלקת : זהו מצב נשאות של חיידקים בגוף שמוכר גם במקומות אחרים. זה יכול להיות הסבר להמלצת אותו אורולוג. טיפולים אנטיביוטיים מיותרים במצב כזה עלול רק לעודד צמיחת זני חיידקים עמידים, כמו שנשמע מהתיאור שלך.
בהצלחה!
שכחתי לציין שבכל בדיקות השתן בבדיקת השתן הכללית מספר הלויקצוטים היה גבוה (בין 100 ל 500 ) , ובתרבית צמחו החיידקים וצויין " > 100000 " שאר הפרמטרים היו תקינים.

האם אתה עדיין מחזיק בדיעה שזוהי אינה דלקת "אמיתית" ?

תודה רבה
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  56  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
לחץ דם גבוה   כליות   שינה   דיאליזה   יתר לחץ דם   הרטבת לילה
RSS RSS פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה