בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עמוד 14

פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה עוסק בנושאים: לחץ דם גבוה, כליות, שינה, דיאליזה, יתר לחץ דם, הרטבת לילה, כליה, השתלת כליה, מחלות כליה. הנכם מוזמנים להתייעץ עם מומחי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה בתחומים אלו.
מנהלי פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה:
פרופ' דניאל לנדאו
לפרטים נוספים
פרופ' אבישלום פומרנץ
לפרטים נוספים
 
הראל
18:57 30.10.12
שלום,
אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת גמר בפנימית, ויש לנו שאלה שלא הצלחנו להבין ואין לנו מכר פנימאי או נפרולוג לשאול וחשבנו אולי תוכלו לעזור לנו:

בת 55 . סובלת מכאבי גב עקב פריצת דיסק מזה 7 שנים. החולה עוברת בדיקת CT בטן במסגרת ברור כאב בטן חדש . בבדיקת CT עם חומר ניגודי נצפו שתי כליות מצומקות עם אגני כליה מעוותים עם קלציפיקציות באזור הפפילה של כל כליה. מה מהממצאים הבאים סביר למצוא בחולה זו?
א. פרוטאינוריה בטווח נפרוטי
ב. אנמיה בחוסר פרופורציה לאי ספיקת כליות
ג. היפרקלמיה עקב 4 RTA
ד. רמות עופרת גבוהות בשתן
ה. חשיפה ממושכת לליתיום

התשובה היא ב - ולא הצלחנו להבין מה קורה פה...

נשמח להסבר,
מצטערים על "ההפרעה"
אנחנו מיואשים כבר...
תודה רבה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
01:40 31.10.12
... אני נפרולוג ילדים ... כנראה טעיתם בפורום... בכ"ז אנסה לעזור.
הסיפור של כאבי הבטן הממושכים משוייכים לפריצת דיסק (שלא יכולה להמשך שנים...) ככל הנראה מבטא נטייה לאבני כליה חוזרות. כעת ב- CT יש דיווח על כליות מצומקות (כלומר: סביר שגם ה- GFR נמוך) עם הסתיידויות במדולה. אין שום דיווח של תשובות מעבדה, אך אפשר שמדובר בחולה שסבל מאבנים חוזרות בדרכי השתן, אולי ע"ר RTA דיסטאלי, שקשור לנפרוקלצינוזיס וירידה הדרגתית בתפקוד הכלייתי ע"ר מחלה טובולואינטרסטיציאלית, שכידוע לכם מביאה להתפתחות אנמיה לפני ירידה משמעותית ב- GFR (כי האריתרופואטין נוצר ע"ע התאים האינטרסטיציאלייים של הכליה).
באופן כללי- שאלה לא טובה לדעתי...
בהצלחה!
שלום,יש לי ילדה בת 12,בריאה בדרך כלל,השבוע בעקבות דלקת בגרון וכו.. נגשנו לעשות בדיקות דם,התשובות היו בסדר ב''ה פרט לברזל שהיה יחסית נמוך ,12 ס''ה,רציתי בבקשה לשאול:

1.מה הסיבה הניראת לרמה הנמוכה הזו ?

2.מהם דרכי הטיפול חוץ מסירופ ברזל ?

תודה רבה מראש
 
פרופ' דניאל לנדאו  
01:18 27.10.12
ככל הנראה בכוונה לרמת ההמוגלובין. לעתים יש רמת המוגלובין מעט נמוכה בזמן מחלת חום. יש לשוחח עם הרופא המפל על התשובה ולהסתכל על מדדים אחרים בספירה המצביעים על גודל הכדוריות האדומות וריכוז ההמוגלובין בהן.
 
ענבל
21:08 23.10.12
בתי בת השלושה חודשים עברה בדיקת U.S לדרכי השתן בעקבות דלקת בשטן שהיה לה בגים חודשיים ( כלומר לפני כחודש
) התשובה של הבדיקה : כליה ימנית : תקינה בגודל וצורה ללא הידרונפרוזיס באורך 4.7 ס"מ . כליה שמלית : תקינה בגודל עם גודש מינימלי באגן הכליה באורך של 5.1 ס"מ .
שלפוחית השטן : במילוי חלקי בלבד .
אבקש לדעת מה פיענוח התשובה : גודש? ושלפוחית השטן ?
תודה
 
פרופ' דניאל לנדאו  
12:41 24.10.12
יש לחזור עם התשובה לרופא שהפנה אותכם.
 
גדי
17:26 16.10.12
שלום רב,
בני בן 7 לאחרונה הור מתלונן לנו כי "לא יוצא הרבה פיפי". בעלי נכנס איתו לשירותים פעם אחת ואומר שהזרם נראה חלש. ממה זה יכול לנבוע? הילד לא מתלונן על כאב
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:03 16.10.12
הכל קם ונופל לפי אותה תצפית מדווחת ע"י ההורה של "זרם שתן חלש". בד"כ רופאים שומרים מושג זה לשתן: 1) המטפטף קרוב לפין, 2) הזורם באופן מקוטע, 3) היסוס רב בתחילת ההשתנה, 4) תחושת מלאות כיס השתן בסוף ההשתנה.
מציע לקחת את הילד לבדיקת רופא הילדים.
 
אמא
09:47 09.10.12
שלום
בתי בת שנתיים ושבעה חודשים.
שמתי לב כי השתן של הבוקר שלה לא צהוב אלא מאד בהיר.
גם במהלך היום השתן בהיר אפילו אם לא שתתה הרבה.
רקע: מגיל שנה-שנתיים שלוש דלקות בדרכי השתן ללא חום.
4 בדיקות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן לאורך התקופה (האחרונה לפני כחודשיים) כולן תקינות.

בדיקת שתן מלפני כחודשיים תקינה:
GLUCOSE NORMAL
BILIRUBIN- U STRIP NEG
KETONES- U STRIP NEG
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.034
PH- U STRIP 5.5 /µl
PROTEIN- U STRIP NEG
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP

בדיקת דם מלפני כחודשיים:

UREA 21 mg/dl
CREATININE 0.25 mg/dl
URIC ACID 3.9 mg/dl
SODIUM 137.3 mEq/L
POTASSIUM 4.40 mEq/L
CALCIUM 9.54 mg/dl
PHOSPHORUS 5.8 mg/dl
PROTEIN-TOTAL 7.2 g/dl
ALBUMIN 4.4 g/dl
CHOLESTEROL 114.2 mg/dl
TRIGLYCERIDES 114 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 32 mg/dl
BILIRUBIN-TOTAL 0.2 mg/dl
GOT (AST) 43 U/L
GPT (ALT) 16 U/L
GGT 10 U/L
ALK. PHOSPHATASE 200 U/L
LDH 562 U/L
CK-CREAT.KINASE(CPK) 144 U/L

האם יש מקום לדאגה / בירור נוסף?
תודה רבה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
12:44 09.10.12
למרות הדיווח של האמא על רושם כי השתן "לא צהוב" (כלומר: לא מרוכז), הרי שבדיקת השתן הכללית היא תקינה לחלוטין, כולל משקל סגולי גבוה, כלומר: מדובר ביכולת תקינה לרכז את השתן
 
אנונימי
09:50 07.10.12
שלום,

הנני בחור בן 37 בריא בד"כ סובל כמעט כל חיי מריבוי שתן,אני הולך מלא לשירותים, לאחר בדיקות אצל אורולוג הובחנתי כבעל שלפוחית רגיזה, אני קם כמעט כל לילה מס' פעמים להוצאת שתן,

יש לציין כי לאחרונה החל לשחק לי הלחץ דם והוא היה גבוה מהרגיל, והתחלתי בטיפול טבעי בנורמלדם 3 פעמים ביום ובעקבות זה אני שותה הרבה מים..

אתמול במהלך הלילה תוך שינה לאחר שקמתי כבר פעמיים הרגשתי שמשהו נוזל לי התעוררתי וראיתי שבורח לי שתן ישר רצתי לשירותים והמשכתי להוציא את השתן,



אנא עזרתכם מה יכול להיות הבעיה ,האם זה קשור לכדורים הטבעיים שאני לוקח, או שזה ממקור אחר ?

זה נורא מטריד אותי .

תודה רבה ,
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:31 08.10.12
שלפוחית רגיזה יכולה לגרום לתופעה מעין זו
רצוי לאמת אבחנה זו בעזרת מספר בדיקות.
יש טיפול תרופתי או טיפול אחר לבעיה
פרופ פומרנץ
098621860 למרפאת הרטבה .
 
אפי
14:56 04.10.12
עד איזה גיל זה עדיין נורמלי?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
18:01 05.10.12
בפורום הזה יש התייחסויות רבות קודמות לשאלה זאת. לדעתי מכיוון שהרטבת לילה ראשונית (כלומר: כזאת שקיימת מגיל רך, לא מלווה בהרטבת יום או בשתייה בלילה) שכיחה באחד מכל 8 ילדים בגיל 6 שנים, אין להתיחס לתופעה כזאת כלא תקינה בגיל זה. מעבר לגיל 6 יש גמילה עצמונית בכל שנה שעוברת.
 
אלין
17:46 23.09.12
בתי בת 17 סובלת מאנמיה וחלץ דם נמוך, היא נראת בסדר ומתנהגת רגיל לגילה
האם לנתונים אלו יהיו אי אלו השלכות לעתיד? האם צריך לטפל בזה כעת?
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
14:02 25.09.12
לחץ דם נמוך לא מחלה
סימן לאריכות ימים
אנמיה יכולה לגרום ללחץ דם נמוך / עם דופק מהיר
רצוי בדיקת רופא.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:54 26.09.12
את סיבת האנמיה צריך לברר בעזרת רופא המשפחה/ ילדים, במיוחד בשאלה של חסר ברזל ע"ר דימום ווסתי + תזונה לקויה.
לחץ דם נמוך הוא פחות מוגדר במספרים לעומת הערך הגבוה: יכול אדם להסתובב ולהרגיש טוב עם לחצי דם נמוכים לכאורה. לכן, צריך לברר לחץ דם נמוך רק אם הוא סימפטומאטי (סחרוחורת, חולשה, התעלפויות).
בננו בן ה3 מטופל בפרדניזון מזה 7 שבועות לאחר שאובחן עם נפרוטיק סינדרום.
לפני כשבוע הורדנו את המינון כפי שנקבע מראש (עברנו מ25 מ"ג בבוקר בכל יום ל17.5 מ"ג פעם ביומיים) בשתי הבדיקות האחרונות שנערכו (ביום בו לא קיבל את התרופה) נמצא חלבון-10 וspecific gravity 1.032 . בבדיקה שבוצעה ביום בו נלקחה התרופה לא נמצא חלבון בשתן. האם יש סיבה לדאגה מממצאים אלה? איננו יודעים למי לפנות (למעט הפורום) כיוון שרופא המשפחה אינו מתמחה בתחום זה והמרפאה הנפרוטית בסורוקה בה אנו מטופלים פתוחה רק פעם בשבוע ותורים ניתנים רק לטווח ארוך (האם ממצאים אלה מצריכים פניה למיון?)
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:51 26.09.12
כשהשתן מרוכז (לפי משקל סגולי ] 1020 ) אפשר שסטיק השתן יראה חלבון עקבות עד + 1 ("10"). זה עדיין לא מצביע על חזרת הנטייה לאבד חלבון רב בשתן. המשיכו כפי שהודרכתם ןחזרו לרופא המשפחה/ ילדים שלכם אם יש שאלות נוספות
שלום רב,
בתי בת 7. לפני מספר שבועות ביצענו בדיקות שתן עקב כאבי בטן והתגלו עקבות דם (0.6). חזרנו על הבדיקה אתמול והתוצאה היתה 0.10. בנוסף לאחרונה קרה מספר פעמים מצב שהיא לא מספיקה להגיע לשירותים. היא טוענת שהיא מרגישה שזה פתאום דחוף לה מאוד, רצה לשירותים אבל לא מצליחה להתאפק. אין לילדה כאבים בזמן מתן שתן. על מה יכולות התופעות הנ"ל להצביע? האם עקבות דם בשתן בהכרח מצביעות על מחלת כליות כלשהי? הרופאה המליצה בינתיים לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות - האם זה מספיק בשלב זה? המון תודה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:04 14.09.12
דם בשתן יכול לכוון למחלת כליה / בעיה רפואית בדרכי השתן.
רצוי לברר את הגורם .
הגדרה של דם בשתן היא לפי מיקרוסקופיה ולא ראיתי נתונים על כך.

רצוי להשלים בירור כולל בנושא היפרקלצוריה / שיסביר דחיפות במתן שתן ולשלול דלקת בדרכי השתן.

פרופ פומרנץ
 
רונית
14:41 31.07.12
בתי בת ה- 17 ערכה איסוף שתן 12 שעות לילה (ללא קימה מהמיטה) לבדיקת Urine Volume. התוצאה היתה 550. מה פירוש התוצאות הללו?
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
09:09 04.08.12
מה 550
נפח תקין
מג חלבון לא
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
08:01 14.09.12
בדיקת שתן לילה - נפח 550 סביר .
בבדיקה זו בודקים את כמות החלבון בשתן ואין מידע בנושא זה.

בכבוד רב

פרופ פומרנץ
שלום רב.
בני בן השנה ותשעה חודשים מתלונן על כאבים באזור אבר המין. בהמלצת אורולוג ערכנו אולטרסאונד כליות ודרכי השתן.
להלן ממצאי הבדיקה:
כליה ימנית באורך 6.7 ס"מ, עם פרנכימה שמורה, ללא הידרונפרוזיס וללא אבנים.
כליה שמאלית באורך 6.1 ס"מ, עם גודש קל של המערכת המאספת.
שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודפנות סדירים.
אשמח לעזרה בבאור ממצאי הבדיקה.
מה זה אומר גודש קל של המערכת המאספת?
מהו הטיפול הנדרש במקרה של ממצאים אלו?
האם הממצאים הללו יכולים להסביר את תלוונותיו על כאבים?
אשמח מאוד לעזרתכם, אני מאוד מודאגת
תודה מראש, שנה טובה
הילה
 
פרופ' אבישלום פומרנץ  
07:59 14.09.12
בדכ לא , רצוי לבצע בדיקות שתן מכוונות.
כולל לשלול אבני כליה.

בכבוד רב
פרופ פומרנץ
בננו בן ה3 אובחן עם נפרוטיק סינדרום לפני 5 שבועות. מטופל מאז בקורטיזול (prednisone) 25mg
בתחילת הטיפול היה הילד רדום ביותר במהלך כל היום והרבה לבכות. לאחר כ3 שבועות ובמקביל לשינוי אופן מתן התרופה (מעבר מפעמיים ביום למתן כל המנה היומית בפעם אחת בבוקר) הפך הילד ל"היפר אקטיבי" ובעל תיאבון מוגבר. לאחר כשבוע נוסף (סה"כ 4 שבועות מתחילת הטיפול) החל הילד להתקשות ביותר בשינה. הוא כמעט ואינו ישן בלילה, מתקשה מאד להירדם ומתעורר פעמים רבות במהלך הלילה. הוא כמעט ואינו אוכל כעת ומרבה להתלונן על כאבי בטן.
אנו זקוקים לפתרון למצב זה שכן הילד (וגם אנחנו) כבר מותש מחוסר שינה ומתקשה לתפקד במהלך היום (גם במהלך היום הוא אינו ישן)
בנוסף רצינו לשאול לגבי המינון- על פי תכנית הטיפול אנו אמורים לעבור למינון קטן יותר בעוד כשבוע. האם המינון הזה שנקבע (2/3 מהמינון של עכשיו) הוא שימשיך עד סוף התקופה, או שבהמשך מתוכננת הפחתת מינון נוספת?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
14:06 11.09.12
אני מניח שהילד נמצא במעקב נפרולוג ילדים, שמתמחה בניהול מקרים שכאלה.
באופן כללי, בתסמונת נפרוטית (מחלה היכולה לקרות בילדים ובד"כ מגיבה לטיפול בסטרואידים דרך הפה), יש להשלים בהתקף הראשון 12 שבועות של טיפול: 6 שבועות במינון יומי ו- 6 שב' יום כן יום לא ב- 2/3 המינון (כל המנה בבוקר). הטיפול הראשון (היומיומי ) בפרדניזון במינון גבוה יחסית עלול להביא לתופעות לוואי (הפיכות), כולל בעיקר: עצבנות, היפראקטיביות, תאבון מוגבר וכאבי בטן. עם המעבר למינון גם מופחת וגם פעם ביומיים תופעות לוואי אלה צפויות להשתפר.
בינתיים כדאי לוודא שכל מנת הפרדניזון ניתנת בבוקר ושבמידה ויש כאבי בטן , נוסה טיפול נגד חצימות יתר בקיבה (עם תרופות כמו זנטאק או אומפרדקס).
שני ילדי – בת 9.5 ובן 6.5 – בריאים בד"כ. בבדיקת דם תקופתית נבדקו ספירה כללית וביוכימיה. לשניהם כל התוצאות תקינות בטווח הנורמה, פרט לקריאטינין:
בת 9.5
קריאטינין – 0.8 (הנורמה 0.39-0.73) – וגם בבדיקות חוזרות

בן 6.5
קריאטינין – 0.6-0.7 (הנורמה 0.32-0.59)
קריאטינין בשתן 24 שעות – 0.4-0.5 (הנורמה 1.04-2.35)
קריאטינין קליארנס – 47 (הנורמה 90-129)
כל התוצאות חזרו על עצמן גם בבדיקות חוזרות.
בדיקות שתן לשניהם – תקינות.
לבן בכמה בדיקות שתן בחודשים אחרונים היה חלבון לא גבוה – עד 50. הבדיקות נעשו בשל כ-6 מקרי חום עד 38.5 ללא תסמינים. בימי החום נעשו גם בדיקות דם, שהראו שזה וירוס כנראה – לטענת רופא-הילדים. בבדיקה האחרונה שנעשתה ללא חום כחודש וחצי לאחר מקרה חום אחרון כל נתוני הספירה והביוכימיה תקינות, פרט לקריאטינין – כפי שרשמתי קודם. לבן נעשה US כליות – ללא ממצאים.
ל-2 הילדים אין שום תלונות הקשורות לכליות, דרכי שתן וכו'.
בשל החריגות החוזרות הופנינו ליעוץ נפרולוג.

האם מדובר במחלת כליות ? עד כמה רציני?
האם יכול להיות שזה משפחתי (למרות שאצל ההורים אין חריגות בקריאטינין)?
האם נדרש לעשות בדיקות נוספות אחרות וכו'?
האם מחייב טיפול?

בתודה מראש על תשובתך.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
15:09 05.09.12
אני לא יכול להתיחס למקרה הספציפי בהעדר נתונים מספיקים. מציע להגיע להתיעצות אצל נפרולוג ילדים (לא דחוף).
באופן כללי ניתן להגיד כי הקראטינין בדם מצטבר ורמתו עולה כאשר הכליות מסננות פחות טוב את הדם (וזהו התפקוד הכלייתי השכיח ביותר שנבדק בשאלה של "מחלת כליות").
מצד שני, יש לזכור שהקראטינין הוא תוצר פירוק טבעי של השרירים והוא גם פונקציה של מסת הגוף (שרובה שרירים), לכן רמתו בדם עולה במבוגרים בריאים לעומת ילדים ובגברים לעומת נשים.
בכדי לקבוע שיש "מחלת כליות" יש צורך באוסף של נתונים מתוך נתוני היסטוריית המטופל, בדיקות הדם, השתן , מדידת ל"ד ובדיקות הדימות של הכליות. הסמכות המקצועית במקרים של ספק היא כאמור: נפרולוג ילדים.
 
קובי
20:23 28.08.12
שלום רב,

מצטער על אורך השאלה...

לפני כשבועיים היה לי וירוס של הקאות ושילשולים (כנראה שהיה מדובר בוירוס מאחר ואישתי חוותה אותה תופעה 48 שעות לפניי).
מאז יש לי כאבי בטן שמתחילים בבוקר ומסתיימים לאחר שעות הצהרים.
ביום שבת האחרון שוב חזרו התופעות של הווירוס עם בחילות ושילשולים.
ניגשתי למיון ושם ביצעו לי בדיקות דם שהצביעו על אנזימי כבד גבוהים קצת ונשלחתי הביתה להמשך בירור אצל רופא המשפחה.
בכל השבוע וחצי האחרונים אני לסרוגין עם פרמין ופפברין וביום שבת קיבלתי עירוי ובו פפברין ופרמין.

יש לציין שאני מאובחן עם מעי רגיז ובנוסף לוקח באופן קבוע חצי כדור נורמיטן (12.5 מ"ג) בעקבות לחץ דם גבוהה.

הבוקר עשיתי בדיקות דם חוזרות והתוצאות מראות כי אנזימי הכבד עדיין גבוהים וקיים חלבון בשתן (משבת בערב אני בסטרס ובזמן הבדיקות הייתי מאוד לחוץ).
הרופא שלי בחופשה עד יום שני ואני ממש בלחץ מהתוצאות.
אשמח לקבל חוות דעת ראשונית ועם עליי לפעול לפני שובו מהחופשה,
על מה יכול להעיד כמות זו בחלבון בשתן ?
האם זה טבעי במצב לחץ ?
האם מדובר על משהו בכליה ?

להלן התוצאות:
* כל הנתונים בסוגריים הם טווח הנורמה
* בבדיקות הדם צרפתי רק את הנתונים החורגים מהנורמה.

בדיקות שתן:
GLUCOSE - U STRIP - NORMAL
BILIRUBIN- U STRIP - NEG
KETONES- U STRIP - NEG
SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.038
PH- U STRIP - µl/ 5.5
PROTEIN- U STRIP - mg/dl 70
UROBILINOGEN-U STRIP - mg/dl 2
ERYTHROCYTES-U STRIP - NEG
NITRITE- U STRIP - NEG
LEUCOCYTES - U STRIP - µl/ 25

בדיקות דם:
(BILIRUBIN-TOTAL 1.8 mg/dl (0.3-1.2
(BILIRUBIN-DIRECT 0.43 mg/dl (0.1-0.29
(GOT (AST) 70 U/L (0-35
(GPT (ALT) 63 U/L (0-45
(CK-CREAT.KINASE(CPK) 213 U/L (20-200

EBV VCA IgM Negative 16
EBV IgG-EBNA > 600 Positive
EBV VCA_IgG Positive 268
CMV IgG Positive

אשמח לתשובתכם בהקדם.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
17:03 29.08.12
אני מניח שהשואל הוא בן יותר מ- 18 ...
אינני רואה כל דבר דחוף. מציע שתדבר עם הרופא שלך
שלום רב,
בני בן השנה נולד בשבוע 35 במשקל 1.800.
אובחן בגיל צעיר מאוד כבעל כיליה מולטי ציסטית אשר אינה מתפקדת. כיליה שכנראה נספגת בגוף עם הזמן.
הכיליה השנייה אחרי בדיקת DMSA, אולטרסאונד ורנטגן אובחנה כבעלת תפקוד נורמלי. קצת גדולה יותר מהמקובל בגלל שמתפקדת עבורהכיליה שלא עובדת.
הילד פעיל, חברותי, מתפתח היטב קוגניטיבית לגילו.
הבעיה היחידה היא שירדנו את אחוזון חמש מבחינת המשקל וכעת שהוא שוקל8.400 בלבד.
בעייתי באוכל וניזון בעיקר מתחליף חלב ודייסות.רק בשבועיים האחרונים מוכן לאכול בשר וירקות (ארוחה אחת ליום).
בדיקת דם לבירור ספיקת כבד וכליות שנעשתה ביום חמישי האחרון הייתה תקינה למעט אנזימים של הכבד בעלי ערכים גבוהים:

GGT=15
AST=58
ALBUMIN B =4.7
ALK P = 395

שאלתי- האםe2--
קשר למצב הכילייתי?
מה הטיפול להסדרת תפקוד הכבד?
מה השלב הבא?

קבעתי תור לרופאת הילדים, אולם האם עלינו לפנות מיידית לנפרולוג המטפל בו?
תודה מראש,
דניאלה.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
19:59 27.08.12
לא נראה לי מתיאור המקרה שיש איזו שהיא בעייה כלייתית המסבירה את התאבון ה"בררני" של תינוקך. כליה בודדת מתפקדת היטב (לפי בדיקת הדם שאת מוסרת שהיא תקינה: לא ראיתי את התשובה) צריכה לתמוך בגדילה של תינוקות כמו 2 כליות. כך שאפשר לגשת לרופא הילדים ולהתיעץ אתו
 
הלל
16:15 25.08.12
בני תאום בן שנה, נולד פג 1571,שהה בפגיה חודש וחצי.נולד עם קראטנין מאוד גבוה 1.67 במהלך האישפוז הרמה של הקריאטנין ירדה ובשיחרור 0.60.במהלך האישפוז קיבל דלקת בדרכי השתן.ומאז מטופל בריספרים.
אנו במעקב נפרולוגי הדוק,מסתבר שנולד עם כליות דיספלסטיות,(לא ראו בסקירה)
ריפלוקוס בדרכי ההשתן.מה שכן הקריאטנין עומד על 0.44 מספר חודשים,הוא מטופל בקיקסלט מכיוון שהיה לו אשלגן גבוה וכרגע יציב.
בני מאוד קטן לגילו 5.400 הכליה הימנית גדלה 4.4 והשמלית קטנה יותר.ההידרונפרוזים עבר והפרנכימה שמורה בימין. בכלל הכליה הימנית נראית הרבה יותר טוב. שאלתי האם הגודל של הכליה נורמלי ביחס למשקל של בני ולא לפי גילו??האם הכליה יכולה להשיך לגדול ולהשתפר? האם היא תפצה על השניה?האם השיפור ברמת הקריאטנין מעיד על משהו חיובי? מודאגת כל כך מהעתיד..אשמח ואודה לחוות דעתך.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
22:40 25.08.12
ב"כליות דיספלסטיות" אנחנו בד"כ מתכוונים להתפתחות לקויה של הכליות בתוך הרחם. יש לזכור שאין לנו בדיקה הקובעת במדוייק אם יש (ועד כמה) דיספלזיה כלייתית, ואם היא דו צדדית. בד"כ זה מלווה ברפלוקס בדרכי השתן (חזרה של שתן מכיס השתן לכליות) ואסימטריה בגודל הכליות. בתחילה יש הידרונפרוזיס (הרחבה באגן הכליה) הניתן לגילוי ע"י US הכליות ולעתים גם זה חולף. יש גם סיכוי טוב שהרפלוקס יסתדר עם הגיל, ובכל מקרה בבנים יש סיכוי טוב שהנטייה לדלקת בדרכי השתן תיעלם גם אם הרפלוקס נשאר. כנ"ל לגבי הנטייה לאשלגן גבוה בדם. כל השיפורים האלה משתקפים בשיפור בקראטינין בדם , שהוא מדד לתפקוד הכללי של הכליות כמסננת.
לגבי גודל הכליות, כדאי לשאול את הנפרולוג של ילדים, שבד"כ מצוייד בטבלאות של גודל כליות בהתאם לגיל וגודל. במדה והאסימטריה בולטת בגודל הכליות (וזה יוגדר כשיש הפרש של > 1 סמ בקוטר האורכי של הכליות לפי US), נהוג לבצע מיפוי כליות\ המגדיר באופן מדוייק יותר את התפקוד היחסי של כל כליה ואם יש או אין צלקות.
שלום,
אני נמצאת בשבוע 30 להריון. לעוברית שלי נמצאה כליה ימנית קטנה ונמוכה מהשמאלית.
בשבוע 15 כליה ימנית 12 ממ במיקום נמוך מהרגיל אך לא אגנית. שמאלית 17 ממ במיקום רגיל.
בשבוע 22 כליה ימנית אגנית באורך 23 ממ, כליה שמאלית 21 ממ. ללא הרחבת אגני כליות.
בשבוע 28 כליה ימנית אגנית באורך 27 ממ ואגן כליה 5.4. כליה שמאלית 34 ממ.
אספקת דם תקינה לשתי הכליות.

בנוסף ביצעתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, אין ממצאים אחרים בסקירות השונות.

שאלתי היא האם יש מקום לדאגה או לבירורים נוספים ?
האם ההבדל בגודל ומיקום הכליות עלול ליצור בעיות לאחר הלידה ? יש מקום למעקב נוסף ?

אודה לתשובתך.
 
פרופ' דניאל לנדאו  
11:02 22.08.12
אינני מציע להתיחס לממצאי US טרום לידתי כאלה. אין מניעה לסיים את ההריון בלידה מוצלחת. אחרי הלידה לחזור על ה- US (לא דחוף). מזל טוב!
 
שלי
10:47 11.08.12
מרטיב לעיתים, יכול להיות פעם בשבוע או פעמיים, ישן עמוק כי מאוד עייף, לכן מעירה ב 3 פעם בליילה. האם לטפל?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
09:31 22.08.12
נדמה לי שפרופ פומרנץ ענה על שאלות דומות רבות בעבר בפורום. אין לדעתי טעם לטפל בהרטבת לילה (ולא יום!) הקיימת מגיל רך, והנמשכת בגיל 5 שנים רק 1-2 פעמים בשבוע, מן הטעם הפשוט שיש סיכוי טוב שזה יחלוף עצמונית ללא טיפול. יש רק לנקוט הרגלים פשוטים של ריקון כיס השתן לפני השינה והימנעות משתיה מרובה ואכילה "כבדה" או מלוחה בערב שלפני השינה.
 
כרמלה
17:12 21.08.12
בני בן השבע עדיין מרטיב בלילות לפעמים. הדבר גורם לו מבוכה ובושה. הוא לא מספר לי על כך. ואם אני שואלת הוא מכחיש. איך עליי להתמודד - לעמת איתו עם הדבר או להתעלם? האם מדובר בשלב שיחלוף מעצמו?
 
פרופ' דניאל לנדאו  
09:34 22.08.12
נא לבקש מהרופא המטפל בדיקת שתן ראשון של בוקר לכללית (כולל משקל סגולי, אם אין בבדיקה: לבקש גם אוסמולאריות בדם) ואח"כ לשוחח עם רופא הילדים האמצעים הטיפוליים (התנהגותי + תרופתי)
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  57  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
לחץ דם גבוה   כליות   שינה   דיאליזה   יתר לחץ דם   הרטבת לילה
RSS RSS פורום לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה