בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה עמוד 13

פורום מחלות ריאה בילדים הוא המקום להתייעץ בנושא מחלות ריאה, גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה, ונטולין, סטרידו, ועוד. פורום מחלות ריאה בילדים נועד לעזור לכם להתייעץ עם מומחים בנושא מחלות ריאה בילדים.
מנהלי פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה :
ד''ר גיא שטויר
לפרטים נוספים
 
סיוון
15:05 09.02.12
היי
רציתי לשאול מה זה אומר הצללה פסית קטנה בLLL בריאה השמאלית
תודה
 
ד''ר ארנון אליצור  
09:21 14.02.12
שלום סיון,

בדיקת CT היא חלק מהערכה כוללת של חולה ולא ניתן להתיחס רק לתשובה של בדיקה בלא לדעת למה הבדיקה נעשתה.

בברכה,
 
טליה
14:22 12.02.12
שלום ושבוע טוב..
הבן שלי בן 3 וחצי קיבל טיפול בתרופה הנ"ל בעקבות שיעול חזק שנמשך כשבוע, במינון של 0.5מג למשך שבוע (שלאחר היום השני הכמות מתחילה לרדת).
לאחר יומיים של קבלת התרופה הוא נהיה די ללא מצב רוח, כמעט ולא אוכל, לא משחק, בקיצור אפשר להגיד שהוא די אפאתי. עשיתי טעות והפסקתי לו את הטיפול ללא התייעצות עם רופא... יש לי בעצם שתי 2 שאלות: 1. האם באמת התרופה הזאת יכולה להשפיע כל כך על הילד או שזה צירוף מקרים? ושאלה השניה: האם זה היה מסוכן להפסיק את הטיפול אחרי 3 ימים? אם כן, מה הם הסיכונים? ומה לעשות?
תודה רבה מראש
 
ד''ר ארנון אליצור  
09:20 14.02.12
שלום טליה,

לבטנזול יכולות להיות השפעות על ההתנהגות.
אני לא יודע מה היתה האינדיקציה למתן הבטנזול. בד"כ בטנזול ניתן לאסתמה / צפצופים ומשך טיפול של 3-4 ימים בד"כ מספק. אני מציע שתחזרי לרופא מטפל להערכה חוזרת.

בברכה,
בני בן שנתים מוגדר כ FTT מגיל חצי שנה. שוקל 10.75 ק"ג. התפתחות תקינה לגמרה. מגיל 4 חודשים מקיא בקשת בעיקר אחרי תמ"ל, או אחרי מעדנים חלביים. טופל בזנטק מחשש ל GERD זנטק עזר לתקופות קצרות ואז ההקאות היו חוזרות שוב. בצילום כיבה הודגם רפלוקס קל עד בינוני, בגסטרוסקופיה הרפלוקס לא הודגם כלל, שתי הבדיקות הוגדרו כתקינות.
בנוסף, הילד סובל מקשיי נשימה בכל הצטננות (אני סובלת מאסטמה ואלרגית מאוד בעיקר לאבק)
העיניים קצת נפוחות, הוא גם נוהג לגרד אותם לעיתים קרובות
וכן מפעם לפעם יש גרד וסימנים אדומים בעור
לעיתים נזלת ללא הצטננות או התאטשות

ההצטננות האחרונה הפכה לשיעול שנמשך כבר חודש, מופיע בעיקר אחרי פעילות פיזית, סביב שעות השינה ובלילה. אחרי כמעת כל התקף שיעול מגיעה ההקאה בקשת.

שאלות:
האם הסימנטמים שציינתי עשויים לעלות חשש לאסטמה?
האם נתן להניח שהתקפי השיעול גרמים להקאת המרובות?
האם ניתן לקשור בין ההקאות / אסטמה / אלרגיה לבין FTT?

תודה מראש
 
רונן
13:16 13.02.12
יש לך מחקר שמראה את הנזקים הבילתי הפיכים שנגרמים על ידי הטיפולים הקונבנציונלים/תרופות שאתם דוחפים על ימין ושמאל ?
 
ד''ר גיא שטויר  
15:30 31.08.09
מאיה שלום
התסמינים יכולים להופיע באסטמה. גם במחלות אחרות.
שיעול יכול לגרום להקאה אולם כאן נראה שההקאות חריגות בעוצמתן ולא מן הנמנע שמקור ההקאה בהחמרה של ריפלוקס קיבתי-וושתי קיים. גסטרוסקופיה וצילום קיבה תקינים אינם שוללים ריפלוקס.
ניתן לקשר בן הקאות, אסטמה, וFTT במספר דרכים.
אני ממליץ בחום על הערכה של רופא ריאות.
בריאות שלמה
 
מאיה
16:55 31.08.09
אתה יכול לפרט?
לקח לנו חצי שנה לסיים מערך של בדיקות גסטרו שבסופו של דבר ככל הנראה לא יספקו תשובות מלאות לבעיה.
אבל גם אשמח מאוד לשמוע השערות נוספות, כיוונים שלא חשבתי עליהם.
לא הייתי רוצה לבזבז עוד חצי שנה לסדרה של אבחונים לא יעילים.

כל זה בלי קשר להערכה של רופא ריאות שאותה אעשה בכל מקרה ותודה רבה על התשובה המהירה.
 
ד''ר גיא שטויר  
20:09 31.08.09
נירית שלום
לא יהיה זה הוגן כלפייך ולא סביר שאזרוק רשימת אבחנות מבדלות בלי לשמוע את הסיפור באופן בלתי אמצעי, לבדוק את הילדה ולעבור על כלל בדיקות המעבדה שכבר בוצעו. ברשימת האבחנות המבדלות קיימות אבחנות קלות שעשויות לגרום לשאננות שאינה במקומה כמו גם אבחנות קשות שעשויות לגרום לפחד מיותר.
הפורום הזה אינו תחליף לבדיקת רופא.
הרי לא תבקשי מטועם ינות להעריך טיב יין בלי לראות אותו או לשמוע את שמו. נכון?
זה פשוט בלתי אפשרי.
את יכולה לשלוח לי את הפרטים בemail. אשמח לעזור לך למצוא רופא ריאות באיזור מגורייך.
לקבל את האי מייל שלך. תודה מראש.
 
חדר מלח
15:38 09.09.09
אם עוד לא שמעתם
יש כלי עזר מאוד יעיל חדר מלח

על פי ניסיון הספלואוטרפיה מאוד יעילה לטיפול בכל מה שקשור בדרכי נשימה
מילדים קטנים ועד מבוגרים
ולקבל יעוץ ממטפל בחדר מלח

המון בהצלחה עודד
 
ד''ר גיא שטויר  
16:11 09.09.09
בעקבות החמרה קשה של חלק מהילדים שפנו לטיפול בחדרי מלח בשל אסטמה יציבה נאמר לי על ידי מפעילי חדר מלח שעובדים באיזור השרון שמרבית חדרי המלח בארץ לא מבקרים באופן הדרוש את אחוז הלחות והחום ולכן לפרקים יהיו מסוכנים למטופלים. במידה והדבר נכון כל פרסום של חדרי מלח בלי ביסוס מדעי משמעותי הוא נושא חמור מאוד. כל המלצה להפסיק טיפול שיכול למנוע התקף קשה או לחשוף את המטופל לסיכון לקבל שפעת בזמן שמחלתו אינה מאוזנת הוא בלתי נסבל.
ברצוני להבהיר שבשלב זה אף לא אחד מחדרי המלח בארץ נמצא תחת ביקורת של משרד הבריאות או תחת ביקורת מחקרית משמעותית שמראה תועלת כתוצאה מטיפול שכזה.
על מנת שאוכל להמליץ או לאפשר פרסום באתר זה לחדרי מלח יש לאפשר מחקר מקדים לפי הסטנדרטים המדעיים המקובלים.
ולבסוף, להמליץ על טיפול בחדר מלח לילד שאינו משגשג ושסובל מרפלוקס קיבתי וושתי גובל באבסורד. על סמך מה בדיוק קבעת שילד שסובל מכלל התסמינים הנ"ל סובל מאסטמה או בכלל ממחלה ריאתית ראשונית?
.
 
ברוך בקר
12:07 14.09.09
לד"ר גיא שטויר שלום,
קוראים לי ברוך בקר . אני מנהל רפואי של רשת חדרי המלח ומייסד שיטת הספאלאותרפיה בארץ.
שיטת חדרי המלח בארץ במקור הינה שיטה קונבנציונלית לכל דבר, המקובלת במזרח אירופה והמגובת על ידי מחקרים רבים, שנעשו במשך שנים רבות.
השיטת היא טבעית, אינה פולשנית.
הבעיה היחידה, שאנו נתקלים בה, שרוב הרופאים לא חושבים לנכון לשלב בין הטיפולים הקונבנציונלים לבין הטיפולים המשלימים מהסיבות הלא ברורות וטוענים מול כל מטופל, שאין מחקרים על שיטת הטיפול וכל זה מבלי לבדוק, האם אכן קיימים או לא קיימים מחקרים כאלה.

אשמח מאוד לתגובתך.
בברכת שנה טובה ומתוקה,
ברוך בקר,
טל. 052-4333232
 
ד''ר ארנון אליצור  
12:58 14.09.09
שלום מר בקר,

מה שאתה מצטט הם מחקר אחד או שניים, קטנים, לא מבוקרים, עם חולים עם מגוון תסמינים ריאתיים וללא הגדרה ברורה של אסתמה ואשר נעשו בחולים מבוגרים ובדקו השפעה קצרת טווח. מחקרים אשר התפרסמו בעיתונים שוליים ולפני 15 שנים. לא ברור לי כיצד אתה מכאן יכול להסיק איזה שהן מסקנות או גרוע מכך -להמליץ המלצות אופרטיביות לחולים. אילו התרופות הניתנות היום לאסתמה היו מבוססות על מחקרים כמו שאתה מצטט - הן לעולם לא היו מאושרות לשימוש.
לפיכך - המלצות לטיפולים כאלה תוך כדי המלצה להפסקת טיפול מונע באסתמה הן חסרות ביסוס, וגרוע מכך - מסוכנות לחולים.
אנו מבקשים לא להעלות המלצות כאלה לפורום.

שנה טובה
גם על הרפואה הסינית וההומיאופתיה דיברו בחשש ובשלילה - כמו שאתה מדבר על חדר המלח. לרופאים הקונבנציונלים היתה תמיד התנגדות לטיפול "אלטרנטיבי" מעצם היותו חלופי למה שהם בעצם מציעים. אבל עם הזמן, כשראו בפועל איך זה עוזר לאנשים נפל האסימון וכל קופות החולים החלו משתפות פעולה, וכיום, רופאים מן השורה ממליצים על טיפולים אלטרנטיביים מתוך הבנה שיש דברים בגו. דרך אגב, הרבה רופאים ממליצים גם היום על הטיפול בחדר מלח (וחלקם אף מטופלים בעצמם).
חשוב להבהיר גם שהטיפול בחדר מלח אינו בא להחליף את הטיפול הקונבנציונלי - הוא בא לשלים אותו.
לידיעתך, בימים אלה מתקיימים מגעים עם קופ"ח לגבי שיתוף פעולה עם חדרי המלח.

שנה טובה
 
ד''ר ארנון אליצור  
21:57 14.09.09
אני מאמין שלרפואה המשלימה, כשמה כן היא, יש תפקיד חשוב באספקטים מסוימים של טיפול בחולים. יחד עם זאת, גם מטפלים משלימים צריכים לדעת היכן הם יכולים לעזור, ומה הם צריכים להשאיר לרפואה הקונבנציונלית. חלק נכבד מהמטפלים ברפואה המשלימה אכן ממליצים לחולים להפסיק טיפול קונבנציונאלי ואני שמח שאת סבורה שזו טעות.
איני טוען שלא יכול להיות שבחלק מהמקרים שהיה בחדר מלח תעזור לחולה עם אסתמה. מה שאני טוען הוא שאני לא יודע אם זה יעזור או לא, ואין שום מחקרים שמוכיחים שזה עוזר.
האם זה מזיק? גם על כך אין לי תשובה חד משמעית, ואני לא חושב שגם לך. גם טיפולים הומיאופטיים אינם "תמימים" ויש בהם תכשירים כימיים שעשויים גם להזיק. אנו, רופאי בתי החולים רואים לעיתים את הנזקים שנגרמים לחולים מטיפולים אלה. לכן, אני חש שמחובתי ואחריותי כרופא, לתת למטופלים שלי המלצות לטיפול שיהיו יעילות ובטוחות ככל הניתן על פי מחקרים מבוססים.

כל אדם יכול בסופו של דבר להחליט לעצמו איזה המלצה הוא מאמץ.

שתהיה שנה של בריאות לכולם
 
סיוון
10:47 10.02.12
היי
רציתי לבקש בשנית תשובה לבדיקת CT
שלום רב, התינוק שלי בן 10 חודשים, נולד פג בשבוע 27 להריון, הונשם בלידה ולמשך מס' ימים, לאחר מכן קיבל חמצן עד לגיל חודש. בחודשיים האחרונים סובל מצינון שגורם לחרחורים וצפצופים בריאה וטופל באינהלציה עם בודיקורט וטרבולין. רופא ריאות שהיינו אצלו המליץ לתת לו טיפות אף נוזיקורט ואוטריוין לילדים + משאף של פליקסוטייד+ אנטיביוטיקה למשך 6 ימים מכיוון שטוען שהנזלת עשויה להיות דלקתית. האם טיפול מקיף ואינטנסיבי כזה מקובל לתינוקות קטנים? אני מוטרדת מכמות האנטיביוטיקה והסטרואידים שאני נותנת לו... תודה
 
ד''ר ארנון אליצור  
11:40 08.02.12
הטיפול הוא מקובל.
יש כמובן לעקוב אחרי הילד ולבחון תגובה לטיפול.

בברכה,
 
שולי טפירו
23:36 05.02.12
שלום רב,
בתי בת שבעה חודשים ,לפני כחודש אושפזה עקב קוצר נשימה ודלקת ראות, בצילום חזה במיון מצאו איזשהו ממצא בריאה הימנית, שהתבלטו האם זה סגמט שעשוי לייצג אמפיזמה לוברית. וביקשו מעקב וצילום חוזר.
לאחר כחודש בדיקה וצילום נוסף ובצילום ראה התבהרות בסגמנט הלטרלי ומאידך לא רצה לשלול לגמרי את האבחנה של אמפיזה לוברית מולדת למרות שטען שהסבירות קטנה
ולאחר בדיקת העריך שזהו תסמונת התינוק הצפצפן, וביקש טיפול מונע פעמיים ביום אינלציות עם בודקורט ונטולין ומי מלח, ביקרות לאחר שבועים.
היום לאחר שבועים וצילום חזה נוסף לא היה שוניו בממצא ההיפרלוסנטי
ולכן הוא ביקש לעוד שבועים ברונכוסקפיה גמישה ועד לברונכוסקפיה לתת טיפול קיצוני ז"א במשך 10 ימים 3 ימים טיפול של בטנזול פעמיים ביום 1 מ"ג + 4 פעמיים אינלציות ונטולין עם מי מלח ועוד 3 ימים פעמיים ביום בטנזול 1 מ"ג פעם ביום ועז עוד 3 ימים 0.5 בטנזול פעם ביום ובכל הימים אינלציות ונטולין 4 פעמיים ביום.וכל זה על מנת לשלול חסימה לפני הברונכוסקופיה. נראה לי מטורף ובכלל לא הבנתי ממנו מה זה אמפיזה לוברית מולדת
והאם רצוי לקחת עוד דעה לפני ביצוע הליך כזה, ולדחות את הברונכוסקופיה לא יגרום שום נזק, והאם יש קשר בין תינוק מצפצף לאבחנה של אולי מום מולד?
 
ד''ר ארנון אליצור  
11:39 08.02.12
שלום שולי,

אמפיזמה לובארית היא מום מולד יחסית נדיר. לא תמיד הסיבה ידועה אך הסברה היא שהוא נובע מחסימה מקומית של הסימפונות לאותו איזור בתקופה העוברית והתפתחות לא תקינה של ריקמת הריאה. האיזור עשוי ללחוץ על ריקמת הריאה שסביבו ולגרום למצוקה נשימתית.
האבחנה נעשית בד"כ בבדיקת CT.
איזורים של אמפיזמה יכולים להיראות בצילום חזה לעיתים גם בילדים מצפצפים על רקע פקקי ליחה. יתכן גם לראות זאת בשל חסימה חלקית של הסימפון לאותו איזור שאירעה לאחר הלידה.
אני מבין שהרופא שלך מתלבט אם אכן מדובר באמפיזמה.
הוא רוצה לתת לבתך טיפול אינטנסיבי לילד צפצפן כדי לראות אם זה פותר את הביעה, ובאם לא, להסתכל בתוך הסימפונות לוודא שאין ממצא חוסם. יתכן ובהמשך יהיה צורך לבצע CT.

בברכה,
 
גליה
15:04 29.01.12
שלום רב.
לאחר ארבעה ימים של חום וצפצופים אצל תינוקת בת 11 חודשים ונאמר לנו שזה וירוס, היום בבוקר (ביום החמישי של החום) איבחנו אצלה דלקת ראות. הטיפול שנרשם עבורה זה טיפול אנטיביוטי - אזיתרומיצין פעם ביום למשך שלושה ימים (2.5 CC) + טבליות בטנזול פעמיים ביום למשך שלושה ימים. ברצוני לוודא אם הטיפול הזה מקובל לתינוקת בת 11 חודשים, והאם מספיק טיפול של שלושה ימים. לא יודעת אם לסמוך על רופא שפעמיים לא איבחן דלקת.
תודה והמשך יום טוב
 
ד''ר ארנון אליצור  
17:40 29.01.12
הטיפול מקובל, כמובן יחד עם אינהלציות.

בברכה,
 
גליה
21:03 29.01.12
 
אמונה
13:13 23.01.12
במקרה אדם לידי לא מרגיש טוב- איך אני יכולה לדעת אם הוא ישן או מעולף?
האם התעלפות מחייבת פעילות לב מואצת/ כבדות נשימתית?
חוצמזה- במידה ואני רואה שחור ונופלת, איך אני יכולה לדעת האם זאת התעלפות/סתם חולשה?

אני בת 15 וסובלת מאסטמה קשה יחסית. חוצמזה- אני מתעלפת המון, בדר"כ בשרשרת (משתעלת, מפסיקה לנשום, מתעלפת, קמה, משתעלת, מתעלפת..) בסביבות 6-7 פעמים עד שמגיע נט"ן/השיעול נחלש קצת ודרכי הנשימה נפתחים. במקרה כזה- סחרחורת ובחילות לכמה שעות עד שאני מרגישה טוב. זה קורה בתדירות של פעם ביום (לפעמים יותר) עד פעם בשבוע. האם זה קשור לאסטמה? לאיזה מומחה אני צריכה לפנות?

לאחר פעילות גופנית,גם כן- סחרחורת חזקה והמון בחילות. האם להמשיך לעשות פעילות גופנית?

תודה רבה!! יומטוב.
 
ד''ר ארנון אליצור  
08:30 29.01.12
את צריכה לפנות בהקדם לרופא הילדים.
הוא, על פי הסיפור, ובידקות נוספות שיערוך, יקבע אם יש צורך להפנות אותך לרופא ריאות בלבד או גם לרופאים נוספים.

בברכה,
שלום!
ביתי בת שנה ו9 חודשים. בגיל שנה וחצי בבדיקות שגרה הסתבר ששברה עקומות גדילה וירדה מאחוזון 50 בגובה אל מתחת לאחוזון 10. הלכנו לבירור אצל אנדוקרינולוגית ובמקביל לבירור אצל אא"ג מכיוון שאמרתי שהיא עושה הפסקות נשימה בשינה. נשלחנו למעבדת שינה והבדיקה הראתה הפסקות נשימה חסימתיות ברמה בינונית AHI=8.3/H. הפסקות השינה נמשכו 15 עד 25 שניות ולוו בירידה ברווי החמצן מ-100% עד לערך מנימאלי של 94%. לא ניתן היה להתייחס לשלבי השינה מכיוון שהיא לא הסכימה שישימו עליה את האלקטרודות. כמו כן שמתי לב שהיא אינה מסוגלת בכלל לישון עם פה סגור וכאשר בטעות ניסגר לה הפה היא מנסה להשתמש בכל שרירי הנשימה שלה כדי לנשום אך ללא הועיל ובסוף היא לוקחת נשימה אחת גדולה.
אציין גם שבצילום התגלה כמובן שיש לה שקד שלישי. כמו כן גם כשאפה אינו מלא בנזלת היא אינה מסוגלת לנשום מהאף.
האם יכול להיות שההפרעה בנשימה היא הגורם להפרעת הגדילה?
האם ברמה כזו של הפסקות נשימה ממליצים מיד על ניתוח?
האם יש סיכוי שהמצב ישתפר ללא ניתוח?
יש לנו תור לאא"ג רק בעוד חודש ואני מאוד מודאגת.
אשמח לתשובה מהירה
קרן
קרן שלום

לבתך יש הפרעה חסימתית משמעותית. הפרעה שכזו יכולה לגרום לעיכוב משמעותי בגדילה ולבעיות נוספות ולכן יש לטפל בה. הדרכים הנפוצות לטיפול בחסימה של דרכי אוויר עליונים הם באופן תרופתי או על ידי ניתוח. בגיילאים מאוחרים יותר יש דרכים מקובלות אחרות.
ההערכה לגבי הדרך המועדפת צריכה להעשות בביקור במשרד רופא הריאות או רופא אא"ג ולאחר שקלול הסיפור, הבדיקה הגופנית הקפדנית, איכות בדיקת השינה וממצאיה.
לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות לפני החלטה שכזו.
בריאות שלמה
ביתי בת השנתיים עברה שני ארועים אשפוז בעקבות דלקת ריאות בחודש האחרון:הראשון התגלה לאחר שעברה לראשונה התקף פרכוס מורכב (35 דקות) ולאחר אשפוז של ובדיקות נרחבות התברר שהמקור לפרכוס הוא החום בעקבות דלקת ריאות בריאה הימנית. לאחר השחרור השלימה טיפול במוקסיפן ל10 ימים. במקרה זה לא היה התקפי שיעול וקוצר נשימה ולא הזדקקה לאנלהציות.
לאחר כשבועיים וחצי החלה להשתעל בלילות ולהיות חסרת שקט וכעבור 3 ימים שוב העלתה חום גבוה ואף החלה התדרדרות בשיעול ובנשימה עד כדי אנחות וצפצופים. כמובן שהופננו לאישפוז נוסף, והתגלה בצילום דלקת ריאות, הפעם בשתי הריאות, אך עם וירוס RSV , אך בשל CRP גבוה מאד ובשל חשש ל"התלבשות" חיידק על הוירוס, גם הפעם מטופלת באנטיביטיקות (מוקסיפן ואוגמנטין) בנוסף לדנלון ואנלהציות.
לאחר שיפור במצב הכללי ובנשימה שוחררנו הביתה, כרגע בהוראות הרופאים, אנחנו ביום השמיני לאנטיביטיקה (נשארו עוד 2) והפסקנו עם הדנלון אך ממשיכים באנלהציות. אך ביומיים האחרונים בתי החלה להתנשם בכבדות ולהאנח רק בזמן השינה וישנה בחוסר שקט.
שאלותי הן: מה עלינו לעשות? האם זה צריך להדאיג? האם צריכים לגשת לבדיקה? (יש תור לבקורת בעוד 3 שבועות) האם זה אומר שהוירוס עדיין פעיל? במידה וזה נורמלי, כמה זמן זה אמור להמשך?
שלום מיטל,

נשימה כבדה ואנחות מצריכים התיחסות מידית בכל ילד.
את צריכה לשוב לרופא המטפל על מנת להעריך שוב את מצבה.

בברכה,
 
מיטל
11:23 23.01.12
תודה רבה על התשובה המהירה, נקח אותה לרופא המטפל.
אגב, אנחנו היינו מאושפזים פעמיים באסף הרופא, ואנחנו אמורים לחזור לשם לביקורת, יתכן וזה יהיה אצלך..
 
סיון
23:34 20.01.12
שלום,

אני בת 26 ובשל טעות עשיתי אנהילציה עם 6 מ"ג AEROVENT במקום 1.5 מ"ג

האם זה מסוכן?
 
ד''ר ארנון אליצור  
00:49 21.01.12
אני מניח שאת מתכוונת ל- 6 מ"ל ולא ל- 6 מ"ג.
בכל מ"ל יש 0.25 מ"ג של חומר פעיל.
בכל אופן לא צפויות תופעות לואי משמעותיות. הטווח הטיפולי של ארובנט הוא רחב.

בברכה,
 
נטע-לי
11:03 20.01.12
בני בן השנה -בתקופה האחרונה סובל מליחה רבה ומשיעול טורדני. בביקור אצל הרופא (הפרש של חודש בן פעם לפעם) נאמר לי בפעם הראשונה שזה כנראה וירוס ולטפל בו עם ונטולין ובודיקורט ואכן המצב השתפר והשיעול הפסיק. ולאחר חודש-בפעם השניה נאמר לי שזה ברונכיט ושוב לטפל בו בונטולין והמצב שוב השתפר.
האם יכול להיות שמדובר באסטמה ושהרופא לא היבחן את המחלה ?
האם אתה ממליץ ללכת לרופא מומחה של של ריאה לתינוקות?או שזה מוקדם מדי ופשוט בגלל החורף יש ריבוי בליחה.
 
ד''ר גיא שטויר  
11:10 20.01.12
נטע-לי

הטיפול שילדך קיבל הוא טיפול לאסטמה.
אבחון אם זאת יש לעשות במשרד הרופא
מאחר וארועים חוזרים ותכופים יחסית ומאחר ואני מבין שעדיין לא ניתנה אבחנה אני מסכים שיש לפנות להערכה אצל רופא ריאות ילדים
 
גילי
12:56 13.11.11
בתי בת ה-5 חודשים מטופלת באינהלציה (בודיקורט+ארוונט) למלציה.
אני משתמשת במכשיר ישן איטי ורועש משנת 2005 שמקשה על מתן הטיפול בצורה יעילה (הרעש מפריע לה וזה לוקח זמן רב). אני מעוניינת לקנות מכשיר משודרג, אבל קצת מבולבלת מההיצע.

אודה על קבלת המלצה או קריטריונים לבחירה,
תודה מראש
 
ד''ר גיא שטויר  
15:44 13.11.11
גילי שלום
הרשי לי לחלק את שאלתך לשניים:
1. כיצד אנו מעריכים את איכותו של מכשיר אינהלציה
2.מהו מכשיר שאינו מרעיש
על מנת להעריך מכשיר אינהלציה אני צריך לראות את עלון המוצר והמידע הטכני אשר מופיע בו ובן השאר יכלול את ההספק בהרחפת תרופות שונות (משך הזמן), וגודל הטיפות הנוצר.
ככלל הפיקוח על מכשירי האינהלציה בארץ ובעולם, לטעמי, דל, ולא מספק. כתוצאה מכך יש בשוק מגוון רחב של מכשירי אינהלציה חלקם באיכות תת מספקת. איכות מכשיר האינהלציה נקבעת בן השאר לפי גודל הטיפות מאחר ורק טיפות בגודל קטן מ5 מיקרון יגיעו לחלקים העמוקים יחסית של הריאה בעוד שטיפות גדולות יתקעו בדרכי האוויר המרכזיים ובפה.
במלציה, בניגוד לאסטמה הבעייה היא בדרכי האוויר המרכזיות ולכן למכשירי האינהלציה שמוציאים טיפות בגדלים גדולים יחסית (מפעת איכותם הירודה) עשוי להיות יתרון תיאורטי יחסי ובכל מקרה בניגוד לטיפול באסטמה "תפקוד ירוד" שלהם לא צריך לפגוע באיכות הטיפול במלציה.
לגבי הרעש ומהירות הטיפול. מכשירים אולטראסונים נחשבים למכשירים מהירים ושקטים יחסית למכישירי האינהלציה הקונבנציונאלים. בטיפול במלציה כמעט כל מכשיר אולטראסוני יכול לעשות את העבודה היטב.
טווח המחירים נא בן 350 ל4000 ש"ח. במידה ולא תמצאי אנא צרי קשר באמצעים הרשומים בפתיח ואנסה לעזור
ולבסוף, נא לא לשכוח שבמרבית המקרים אין צורך לטפל במלציה אלא בסיבות להחמרה שלה.
את יכולה ליצור קשר ב-kids.lung@gmail.com
 
ד''ר גיא שטויר  
02:43 20.01.12
את יכולה ליצור קשר ב-kids.lung@gmail.com
שלום

בני בן שנה וחודשיים מקבל טיפול מונע של סינגולייר+פליקסוטייד 50- 2 לחיצות בוקר וערב.

עד גיל שנה הוא סבל בעיקר מצפצופים, ליחה ונזלת , בחודשיים האחרונים היו לו כ 3 התקפי קוצר נשימה בהם טופל בונטולין כל 4 שעות ואנטיביוטיקה (פעם אחת גם בבטנזול), בנוסף הוא החל לאחרונה גם להתנשף באופן קבוע לא רק במאמץ .

שאלותיי הן:

1. האם להערכתך הטיפול המונע שתיארתי לעיל הוא טיפול מונע שמתאים לגיל הנ"ל? ההרגשה היא שלא משנה כמה מקפידים על הסינוגלייר והפליקסוטייד כל יום עדיין זה לא עוזר היות והוא רוב הזמן מתנשף ומדי פעם גם התקפי קוצר נשימה כמובן.

2. היות וההתקפים הם בעיקר בזמן מחלה, האם נכון להתחיל מיד כשעולה החום/נזלת והתעטשויות רבות- לטפל בונטולין? בדרך כלל הרופאים אומרים לנו להתחיל טיפול בונטולין רק בעת קוצר או שיש צפצופים. האם ונטולין יכול לשמש כטיפול מונע מיד כשמתחילה המחלה?

3. הרופא המליץ להוציא אותו מהגן על מנת להקטין את החשיפה. האם להערכתך טיפול בבית עדיף? (יש לי בבית עוד ילד בן 5)

תודה רבה

מיכל
 
ד''ר גיא שטויר  
02:35 20.01.12
מיכל שלום

במידה ומדובר באסטמה הטיפול נחשב לתואם לגיל והמינונים גבוהים אך סבירים.
אני מזכיר שבכל טיפול מונע בילד מתחת לגיל 3 שנים מומלץ לבקש הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים. יש לכך סיבות רבות מאוד!. מניסיוני ומניסיון רופאי ריאות בארץ ובעולם נדיר עד מאוד למצוא ילד עם תסמיני אסטמה למרות טיפול מתאים. העדר תגובה מיידית ומלאה לטיפול שהזכרת מעיד במרבית המקרים על פספוס משמעותי באבחון או בטיפול. גשי להערכה של מומחה למחלות ריאה בילדים !
טיפול מתאים כולל לעיתים טיפול ב"סיבות" לאסטמה בלבד בלי להזדקק למשאפים.
וונטולין איננו טופל מונע ולכן אין צורך לתת אותו בהעדר תסמינים
מאידך, יש דרכים רבות (!) אחרות למנוע החמרה בזמן מחלה ויראלית.
הוצאה מהגן יכולה לעזור גם כאשר יש ילד בן 5 שנים בבית
בריאות שלמה

שלום רב
בתי בת השנתיים עברה צילום חזה עקב חשד לדלקת ריאות. הייתי רוצה לדעת מה פירוש הממצאים שנשלחו אלי לאחר הצילום:
"בית חזה ישר וצדדי: אין עדות לתסנין ריאתי. שקיפותריאתית יתרה באונה תחתונה משמאל (מסיבות טכניות בלבד?) אין עדות לנוזל פלאורלי."
תודה.
אורית שלום

על מנת לתת חוות דעת על צילומים יש לראותם באיכות גבוהה בקליניקה.
"שקיפות יתר" עשויה להיות תוצאה של בעיה טכנית בביצוע הצילום, כליאת אוויר מכל סיבה שהיא או כתוצאה ממבנה מולד של הריאות.
עלייך לגשת להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים

בריאות שלמה
 
אורית
12:29 19.01.12
היי
על סמך הצילום הזה רופא הילדים קבע שיש לה דלקת ריאות ונתן אנטיביוטיקה. האם זו משמעות הדבר?
תודה, אורית.
 
ד''ר גיא שטויר  
02:20 20.01.12
אורית שלום

לא אוכל להתייחס להחלטות של רופא ילדים בלי לראות את הצילום בעצמי
במידה ואת מרגישה לא בטוחה לגבי המענה שקיבלת מומלץ לבקש חוות דעת נוספת מרופא ריאות ילדים
 
סיוון
15:06 18.01.12
היי
רציתי לשאול מה אומר המונח הרפואי קלאבין אצל ילד עם ירידה בתפקודי הציליה
ובנוסף לשאול מה בודקים במפוי חלב
 
ד''ר ארנון אליצור  
12:02 19.01.12
שלום סיון,

ילד עם בעיה בתפקוד הציליארי סבול ממחלה ריאתית כרונית.
קלאבינג=התאלות של האצבעות מתיחס להיפוך הזוית שקיימת בד"כ באיזור מיטת הציפורן כך שאיזור זה של האצבע הופך בולט במקום שקוע. תהליך זה הינו מהווה תגובה למחלה הריאתית ונראה בחולים עם מחלות ריאתיות כרוניות דומת ציסטיק פיברוזיס או הפרעה בתנועת הציליה.

מיפוי חלב נועד לבדוק אם ילד עושה אספירציה לריאות של חלב אותו הוא שותה. זהו חלק מהבירור שנעשה לילדים עם מחלות ריאה כרוניות / חוזרות
 
סיוון
14:01 19.01.12
היי
את מיפוי החלב עושים רק בשניידר או שיש מקום אחר אני פשוט גרה בגבול הצפון (שלומי) וקצת קשה להגיע עם התינוקות
 
סיוון
14:13 19.01.12
היי
הבדיקה כואבת איך היא מתבצעת אם יהיה אפשר לקבל הסבר קצר אודה לכם

תודה
 
סיוון
14:11 19.01.12
היי
בגלל הדאגה של אמא שאלות רבות יש לי לשאול
1.האם הקלבין קשור למחלת הPCD
2.האם זו החמרה במצב
3.מה הטיפול
4. אם הקלבין כרגע קל (אובחן בשבוע האחרון אני כל שבוע בביקורת רופא ריאות) הוא יכול להחמיר
5.מה יהיה הסוף עד לאן זה יכול להחמיר
6.האם אפשר להחזיר או לעצור את הקלבין


תודה וסליחה
 
ד''ר ארנון אליצור  
16:52 19.01.12
מתוך שאלותייך ניתן להבין שקיים אצלך בלבול רב וחוסר בהירות לגבי הבדיקות השונות.
אני לא יודע מי הפנה אותך לבדיקות (רופא ילדים / ריאות) ולמה, אך אני חושב שיהיה עדיף שתחזרי אל מי שהפנה אותך לבדיקות שיסביר לך למה הוא ביקש את הבדיקות הללו ומה משמעותן. הוא ודאי יוכל גם להפנות אותך למקום הקרוב ביותר בו נעשית הבדיקה.

בברכה
בני בן 11 עם דלקת ריאות קשה אנחנו במעקב בשניידר כל יומיים.
היום נאמר לי שהדלקת גרמה לתזוזה של הריאות שמאלה.
והם טוענים שהנזק הפיך.

אציין שהילד מרגיש מעולה מכל הבחינות אחרי יום וחצי של אנטיביוטיקה. ולפעמים נראה לי שיש בלבול בצילומים ולא מדברים עליו.

בכל מקרה נאמר גם שהנזק הפיך, האם יש מקרים שהנזק לא הפיך?
האם יש איזה השלכות בגוף לאחר אירוע כזה.?

אציין שהגענו למיון לאחר כ45 יום של חום לסירוגין בשעות הערב. ובקופת חולים לא עלו על הבעיה .........
 
ד''ר ארנון אליצור  
12:50 19.01.12
לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה מתוך תיאורים בלבד ובלא לראות את צילומי החזה.
ככלל, ריאות בילדים הן בעלי יכולת החלמה מרשימה כך שגם דלקות ריאה עם ממצאים משמעותיים בצילום מחלימות בד"כ במלואן.
אם זאת קשה להתיחס למקרה הפסציפי.

בברכה,

 
חופית
15:51 17.01.12
הילדה שלי בת שלושה. חודשים יש לה ציפצופים מזה שבועיים היא מטופלת באנאלציה עם ונטולין ואסטרואידם זה לא משפר את המצב מה ניתם לעעשות עוד
 
ד''ר גיא שטויר  
21:32 17.01.12
הטיפול שילדתך קיבלה הינו טיפול לאסטמה.
בהעדר תגובה אני מציע לפנות להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים

שלום רב,
הילדה שלי בת 4 חודשים, עוברת עכשיו טיפול אנהלציה בשל חרחורים וצפצופים
לאחר התייעצות עם הרופא הוחלט על הטיפול הנ"ל בעזרת ונטולין + בודיקורט
שאלתי האם ניתן לעבור חיסון של גיל 4 חודשים לילדה שמבצעת אנהלציה
אשמח לקבל את תשובתכם!
 
ד''ר ארנון אליצור  
18:49 14.01.12
שלום זיו,

בהיעדר חום ואם בתך מטופלת באינהלציות בלבד אין צורך לדחות את החיסון.

בברכה,
שלום רב,
אני אם לתינוקת בת 11 חודשים.
לפני כחודשיים היא החלה להשתעל שיעול יבש וטורדני בעיקר כאשר אכלה מבקבוק.
לאחר מכן השיעול החל להתגבר והופיע מספר פעמים ביום.
ביקרתי אצל הרופא שאמר לטפל עם משאף של סטרואידים.למרות הטיפול, השיעול המשיך וגבר. לילה אחד החום שלה זינק ל40מעלות וקוצר נשימה, הגעתי לרופאה שהפנתה לצילום ריאות שם נתגלתה דלקת בריאה הימנית. היא קיבלה מוקסיפן(5 cc).
לאחר שבוע הגעתי לבי"ח עקב החמרה בשיעול, האנטיביוטיקה הוחלפה לה ל4cc אוגמנטין.
ביקרנו אצל הרופא לאחר מספר ימים למעקב, לטענתו, המינון שניתן לה היה גבוה מדי והוריד את המינון של האנטיביוטיקה ל2.5 cc.
לפני יומיים היא סיימה את הטיפול(לאחר 15 יום רצופים של קבלת אנטיביוטיקה) והשיעול חזר.
אני אובדת עצות ולא יודעת מה עלי לעשות.
יצרתי קשר טלפוני הבוקר עם הרופא שלה כדי לבדוק האם עלינו להגיע ולעשות צילום ריאות חוזר כדי לראות מדוע השיעול ממשיך והאם יש החמרה, אך לטענתו, אם אין חום וקוצר נשימה, אין מה לעשות.
תשובתו היתה: השיעול ימשיך עוד תקופה-זו דלקת ריאות.
אני פונה אליכם כשאני חרדה מאד למצבה. השיעול שלה לא נשמע טוב, ובפעם שעברה, כשהמתנו שהשיעול "יעבור מעצמו", הוא רק הלך והחמיר.
האם עלי להגיע אליכם ליעוץ? לאן תוכלו להפנות אותי?

תודה, האם הדואגת.
 
ד''ר ארנון אליצור  
12:56 15.01.12
שלום אורטל,

שיעול ממושך שאינו מגיב לטיפול הוא סיבה להגיע לרופא ריאות ילדים.
אני מציע שתגיעי לבדיקה לרופא ריאות עם צילום החזה שנעשה.

בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  9  10  11  12  13  14  15  16  17  ...  47  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
מחלות ריאה   גנחת   קוצר נשימה   שיעול כרוני   נשימה כבדה   סיבולת לב ריאה   ונטולין   שעלת   סטרידו   נפחת   ברונכיט   קשיי נשימה
RSS RSS פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה