בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום אף אוזן גרון ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אף אוזן גרון ילדים עמוד 4

פורום אף אוזן גרון ילדים נועד לתת לכם מידע רפואי ויעוץ על אף אוזן גרון ילדים. פורום אף אוזן גרון ילדים ידון בנושאי אף אוזן גרון ילדים, כאב אוזניים, צרידות, הוצאת שקדים, ניתוח כפתורים, בעיות שמיעה, סינוסיטיס, בדיקת שמיעה, דלקת אוזניים ועוד
מנהלי פורום אף אוזן גרון ילדים :
ד''ר יהושע דנינו
לפרטים נוספים
ד''ר רועי הוד
לפרטים נוספים
ד''ר יצחק ענתבי
לפרטים נוספים
 
שירה
14:25 11.12.13
שלום , בני בן שנה וארבע חודשים סובל מנוזלים באוזניים וירידה חדה בשמיעה 45 דציבל דו"צ , נקבע תור לעוד שבועיים לניתוח כפתורים , (הוא לא מדבר בכלל - עיכוב שפתי)
ולאחרונה סובל מדלקות אוזניים חוזרות , שאלתי : אני חושבת שהשמיעה שלו השתפרה במעט וגם בגן מדווחים על שיפור קל בשמיעה , יכול להיות שיש שיפור למרות שעדיין יש נוזלים באוזניים ודלקות אוזניים ?
והאם מומלץ עדיין לנתח או לחכות עוד קצת כי הוא עדיין לא מדבר בכלל?(יש לציין שהיה פג בשבוע 34 , ובדיקת BERA יצאה תקינה)

מחכה לתשובה בהקדם , אמא שדואגת
 
ד''ר יהושע דנינו   
21:17 21.12.13
שלום שירה,
כמובן שאם יש רושם לשיפור יש צורך לבצע בדיקת שמיעה חוזרת הכוללת גם בדיקת נוזלים ובדיקה של רופא א.א.ג כדי לאמת את התוצאות עם המצב הקליני של האוזניים.
הערכה מחודשת של הצורך בניתוח תעשה לאחר הבדיקה החדשה.
כל טוב,
 
לילך
20:09 13.12.13
בני נולד בשבוע 32 ונמצא בפגייה. בשבוע 36 נעשתה בדיקת סינון שמיעה בביח. נאמר שהבדיקה העצבית abr תקינה שהיא נחשבת הארוכה ואילו הבדיקת ההולכה oae הנחשבת קצרה- אוזן ימין ללא תגובה. חזרנו על הבדיקה אחרי מספר ימים עם אותה תוצאה. מה זה אומר? האם יש סימן לדאגה? האם זה סימן לליקוי שמיעתי או חרשות באוזן זו?
 
ד''ר יהושע דנינו   
21:15 21.12.13
שלום לילך,
הבדיקה הקובעת היא בדיקת ה- ABR. כמובן שיש לחזור על בדיקה זו אחרי מספר חודשים ולפי תוצאתה להתייעץ עם רופא א.א.ג.
כל טוב,
שלום
בני בן החמש לפני חודש וחצי חלה בערך שבועיים אם חום גבוהה כאבי גרון שלשולים הקאות וירידה בתיאבון באותו זמן קיבל שלוש סוגים של אנטיביוטקה הראשון ציפורל אחר כך אוגמנטין ואחר כך מוקסיפן שלא עזר לאחר כמה ימים מתוך השבועיים התקבלה תשובה שיש לו מחלת הנשיקה אבל הבלוטות והשקדים התנפחו ולצערי שום דבר מהתרופות לא עזר.. כמובן שנאלצנו לאשפז אותו כי הוא הגיע כמעט למצוקה נשימתית וניהיה בצקת והתחיל לנחור ... באישפוז הפסיקו את האנטיביוטקה והתחלו אם סטרואידים שלושה ימים ואז התחיל להשתפר מצבו חוץ מזה שהטחול היה מוגדל וכעת חזר לקדמותו .
לשאלתי היא שבאותו זמן ב16/11- הבלוטות היו מוגדלות עד 2.4 ס"מ בכל התחנות בולט בשרשרת גו"גולרית בשני הצדדים .לאחר חודש וקצת בוצע מעקב לבלוטות ונאמר שהם גדלו במקום לקטון שיש מספר קשרי לימפה שהגדולים ביותר תת לסתיים באורך 3 ס"מ מכל צד בעלי ליבה שומנית ממולץ מעקב
בפגישה אם אף אוזן גרון נאמר לי שאם עוד חודש לא ישתנה כלום יעשו לא ביופסיה?
האם תוכל לעזור לי מה אומרת האבחנה?
ומה עושים המקרה כזה?
תודה ויום נעים
 
ד''ר יהושע דנינו   
21:12 21.12.13
שלום ריקי,
בלוטות לימפה מוגדלות הם אחד הסימנים המאפיינים את מחלת הנשיקה. הבלוטות יכולות להישאר מוגדלות לתקופות שונות ואף לתקופה ארוכה בת מספר חודשים, דבר הדורש מעקב של רופא א.א.ג ורופא פנימאי (אינפקציולוג). במידה והבלוטות לא קטנות אחרי מספר חודשים יש אמצעים אבחוניים (הדמייה, אולטרסאונד ועוד) העוזרים לדעת האם הבלוטות הן שפירות או שיש צורך לבצע ביופסיית מחט.
כל טוב ובהצלחה,
 
אורחת
13:17 08.12.13
שלום,
הילד שלי בן שנתיים סובל מכאבי אוזניים
אני ממש מעדיפה לא לתת לו אנטיביוטיקה
האם יש טיפול אחר יעיל ?
למזלי נתקלתי בתרופה שממש עזרה לו והקלה עליו ועל כאבי האוזניים שלו
שמה של התרופה : אוזניון - פורמולה לכאבי אוזניים
 
שמעון
12:53 09.12.13
לא נעים כלל
 
ד''ר יצחק ענתבי  
17:42 09.12.13
צבי שלום רב.
לא כל כאבי האוזניים מעידים על דלקת בהן, ולא כל דלקת, מצריכה טיפול אנטיביוטי !
להזכירך חלק גדול מהדלקות באוזניים הן על רקע ויראלי, ואחריות הרופא המקצועי - א.א.גרון - של בנך, היא לקבוע מה סוג הזיהום ומחוללו, על בסיס האבחנה הוא יחליט על טיפול הבחירה.
איחולי בריאות שלמה.
 
אורחת
10:58 11.12.13
לשמחתי לא נצטרך אנטיביוטיקה
האם אתה יכול להמליץ על משהו הומאפתי שיכול להקל על כאבי אוזניים ?
 
לידור
07:21 09.12.13
לבני בן 3.5 החל לרדת כבר 3 פעמים בערב דם מהאף (בערבים שונים)
לא בכמות גדולה והזרם נפסק מיד. אך האם יש בעיה שיש לבדוק אותה? מודה מראש
 
ד''ר יצחק ענתבי  
17:37 09.12.13
לידור שלום רב.
הדימום החוזר באופן המתואר במכתבך אינו מחייב בירור מיוחד, יש מצבים כמו נזלות, יובש באף או ניסיון ניקוי האף (באצבע) יכולים לגרום לדימום.
כדאי כל לבדוק את האף, ע"י מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.
 
אליהו
14:23 24.11.13
שלום
ילדי בן השנה ביקר אצל רופא אאג שטען שיש לו פניני קראטין על עור התוף ויש לנתחו על מנת להסירם.
רציתי לשאול מהם בדיוק פניני קראטין, האם זה מסוכן בטווח המיידי, והאם בכל מקרה יש לנתח
בתודה מראש
 
ד''ר יהושע דנינו   
10:24 25.11.13
שלום אליהו
פניני קרטין הם תוצאה של מחלה שנקראת כוליסטיאטומה,והם נדירים בגיל של בנך.
אם אכן אלו קיימים דרוש לנתחם,אך אין דחיפות,ניתן לעקוב אחר מס' חודשיים ואז להחליט על הניתוח.
בכל מקרה דרוש קודם איבחון שמיעתי.
כל טוב ובהצלחה
 
דנה
23:38 24.11.13
התינוק שלי בן כמעט 3 (יהיה בן 3 חודשים בעוד 5 ימים) חודשים עדיין לא מחפש מקור קול/רעש. הוא כן נבהל מרעשים חזקים אך לא תמיד. מוציא קולות וממלמל אך כשמרשרשים ליד אוזנו ברעשן או קוראים לו הוא לא מסובב את הראש

רופאה התפתחותית בטיפת חלב אמרה שכן שומע ולגבי חיפוש מקור רעש זה עד גיל 3 חודשים אבל לא הסבירה מה עושים במידה ולא עושה את זה

האם זה באמת עד 3 חודשים?

מה עושים כדי לעודד אותו או לחילופין האם יש צורך לעשות לו בדיקות כלשהן
 
ד''ר יהושע דנינו   
10:18 25.11.13
שלום דנה
המספר של 3 חודש הוא לא חייב להיות מדויק ,יחד עם זאת הייתי לוקח את התינוק לאיבחון שמיעתי אצל אודיולוגים של תינוקות.
כל טוב
 
אלה
07:37 24.11.13
שלום
בני בן 8 מתלונן על לחץ באוזניים ותחושה של הד, מהי התופעה הזו?
תודה ויום נעים
 
ד''ר יהושע דנינו   
10:11 25.11.13
שלום אלה
לחץ יכול להיות תוצאה של מספר סיבות,כגון :פקק שעווה,סתימה של התעלות מהאוזניים לגרון מהתקררות או מנזלת מסיבה אחרת,נוזלים באוזניים ועוד...
לאיבחון הסיבה מומלץ לפנות לא.א.ג במידה והתלונה נמשכת.
כל טוב
 
סמיר
10:06 20.11.13
לבני בן 4.5 יש שקדים ושקד שלישי מוגדלים אבל לא חוסמים. אין לו נחירות או דום נשימה או בעיות גדילה, אבל יש לו התקררויות רבות (שלרוב אין צורך באנטיביוטיקה) ועדיין קצת מרייר ותמיד נושם מהפה בלבד.

הרופאים חלוקים בדעתם, אחד אומר ללכת לניתוח שקדים ושקד שלישי ואחר אומר שאין כאן חסימה אלא רק הגדלה ולכן לא מומלץ ללכת לניתוח אלא לטפל בתרופות ואולי אם לא יעזור אז להסיר שקד שלישי בלבד ובוודאי שלא להסיר את השקדים.

לפי הבנתי אין כמעט סכנות בניתוח, אז האם כדאי לעשות אותו, לסבול כמה ימים בודדים, וכך לתת צאנס לפתרון הבעיה גם אם הפתרון לא מובטח וגם אם הוא לא בדיוק ממלא את ההתוויה הרגילה לניתוח הזה. הרי לא מדובר בניתוח רציני מידי.
 
ד''ר יצחק ענתבי  
20:28 20.11.13
תומר שלום רב.
לשקדים יש מקום ותפקיד חשוב לפחות עד גיל 10 שנים.
אני לא רואה כל סיבה לכרות או לנתח אותם אם אין צורך רפואי בכך.
הניתוח כשלעצמו אינו נטול סיכונים, וכבר היו דברים מעולם.
יש להבדיל בין התקררויות ונזלות כשהראשונות אינן קשורות לשקד השלישי, והנזלות יכולות כן להיות קשורות אליו.
גם הריור אינו קשור לשקדים או לשקד השלישי, וניתן לטפל בו ע"י קלינאי/ת תקשורת.
המחשבה המופרכת שלא מדובר בניתוח רציני ואשר אולי ישפרו את המצבף לצערי אינה אחראית.
איחולי בריאות שלמה.
 
שולה
11:25 18.11.13
שלום,
בני בן שנה ו-10 חודשים. בבדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים אובחנה כולסטאטומה באוזן ימין. אבחנה שאושרה גם ע"י רופא אא"ג שהפנה למומחה אוטולוגיה.
הילד לא סובל מדלקות אוזניים ו/או מירידה בשמיעה עד כמה שאנחנו יודעים (עונה לפניות אליו ובעל אוצר מילים גדול יחסית לגילו).
1. ממה נגרם המצב? האם מולד?
2. האם הניתוח עצמו יכול לפגוע בשמיעה?
3. האם יש אפשרות שהכולסטאטומה תחזור?
4. מה המשמעות הפרקטית של ניתוח כזה? משך הניתוח, זמן אשפוז, זמן החלמה?האם יצטרך להיות במעקב כלשהו?

תודה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
17:52 19.11.13
שולה שלום רב.
ממכתבך אני מבין שהאבחנה בוצעה על-פי בדיקה אוטוסקופית / מיקרוסקופית של האוזן, ולא ע"י הדמייה שלה, ובכך הקביעה אינה בהכרח נכונה.
העובדה שאין דלקות אוזניים, ואין ליקוי שמיעה מפריכות קביעה זו.
ניתוח כולסטאטומה בהחלט יכול לפגוע במצב השמיעה ולהחמירה.
הניתוח יכול להמשך מעל לשעה וחצי, (תלוי במימצאים תוך ניתוחיים), זמן ההחלמה 2-3 שב', ויש חובה של מעקב ממושך של במחלקה או הרופא המנתח (בתנאי שיש כן צורך בניתוח).
איחולי בריאות שלמה.
שלום
בני בן שלוש, מזה כ-9 חודשים נמצאים במעקב אאג בשל נוזלים באוזניים,שקד שלישי מוגדל (בצילום), נחירות קלות לעתים וירידה קלה בשמיעה. ללא דלקות אוזניים. בדיקת שינה תקינה.
כמו כן יש עיכוב קל בהתפתחות השפה (היגוי ושליפה ולפעמים שטף דיבור).
לפני חודשיים בדיקת שמיעה יחסית תקינה (10-15 דציבל בשתי האוזניים)+ מעט נוזלים
כיום באוזן שמאל 20 ובימין 30 דציבל. ויש נוזלים בימין
הרופא המליץ על ניתוח כפתורים ובמידת הצורך גם שקד שלישי
האם הירידה בשמיעה היא משמעותית כ"כ שמצריכה ניתוח כפתורים? האם כדאי לחכות או לנתח בשלב זה?
לגבי מכשיר EARPOPPER- האם יכול לעזור במקרה זה? מאיזה גיל ניתן להשתמש בו?

תודה מראש!
 
ד''ר יצחק ענתבי  
20:34 17.11.13
שרון שלום רב.
התיאור של מצב בנך אינו מחייב למהר לנתח.
חשוב יהיה לבצע בדיקת שמיעה חוזרת בחורף, על פי מצב השמיעה בעתיד, ומימצא של שקד שלישי (בצילום רנטגן), יהיה מקום לשקול מחדש צורך בניתוח.
השימוש באירפופר בגיל זה לרוב אינו מתאים, ועל-פי תאור מצב האוזניים ובדיקת השמיעה, אין בו צורך.
איחולי בריאות שלמה.
 
רונית
11:33 10.11.13
בני בן השנתיים רגיל לשתות בקבוק מטרנה במיטה ב 5:00 בבוקר ולהמשיך לישון עוד כשעה וחצי (רופאת השיניים אמרה שבשעה כזו זה כבר לא מהווה בעיה).

עוד שבועיים הוא יעבור ניתוח כפתורים ושקדים. האם יהיה מותר לו בימים שלאחר הניתוח לשתות בקבוק בשכיבה או שזה מסוכן?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:01 12.11.13
רוית שלום רב.
מותר כל עוד הוא יוכל לבלוע (כי יהיו כאבי בליעה בימים הראשונים).
אין בכך כל סיכון.
איחולי בריאות שלמה.
שלום ,
הנכד שלי בן 8 חדשים , סובל מתופעות השקד השלישי: נזלת כרונית מזה מספר חדשים, נשימה מאומצת ונחירות. אוכל מנות קטנות עקב המאמץ.
הוא היה במעבדת שינה וכל הרופאים המליצו על ניתוח.
השבוע הם היו אצל מומחה , ההורים חושבים שהנשימה שלו השתפרה בלילה ( פחות מתקפל לאחור) ועקב כך בוטל התור לניתוח והומלץ על המשך מעקב ומעבדת שינה חוזרת בעוד חודש.
ההורים , רוצים לסוע עם הילד לארה"ב בחנוכה, עוד לפני מעבדת השינה.
עליי לציין שנסיעה זו כנראה נועדה לקבלת ברכה בחצרו של הרבי מלובביץ ואינה הכרחים מכל סיבה אחרת.
למיטב ידיעתי, בעת טיסה עם נזלת, בזמן הנחיתה, יש כאבי אזניים עזים אשר יכולים לגרום לנזק באזניים.
כמו כן, האויר במטוס אינו בדיוק אוויר צח.
שאלתי, האם אין סכנה לילד בטיסה?
בברכה
סבתא מודאגת
 
ד''ר יהושע דנינו   
20:24 09.11.13
שלום יהודית
הסכנה העיקרית היא בנחיתה ,אז נוצר תת לחץ באוזניים שבמידה והילד מנוזל יכולים להיווצר נוזלים או דלקת באוזן/ים. אז יהיה דרוש איבחון א.א.ג וטיפול בהתאם.
כל טוב
 
לימור
08:42 08.11.13
שלום ד"ר ,
בני בן 9 שנים בכיתה ג, בעברו -נולד פג בשבוע 24 עבר חודשים של הנשמות בטובוס, האכלה בזונדה למשך מס חודשים.
למזלנו אין לבני נזקים מהפגות הקיצונית מלבד צרידות בקול. לפני כ 3 שנים שאלתי את הרופא שלו האם יש מה לעשות והוא ביקש ממני לעזוב את הנושא ומאז באמת התרגלנו שזה הקול שלו,יש לו קול ברור מובן אבל נמוך עדין וצרוד.
היום שאלה אותי המורה שלו האם בדקתי את העניין..
האם לדעתך יש איך להחזיר את הקול למצב רגיל? במידה וכן כיצד?
תודה - לימר
 
ד''ר יצחק ענתבי  
17:34 08.11.13
לימור שלום רב.
אינני יכול בוודאות להחליט אם יש או לא דרך להחזיר את הקול הרגיל לבנך.
אלא שמגיל 6 שנים (בדיקת רופא הילדים), ועד היום חלפו שנים. בהחלט אמי ממליץ להבדק ע"י רוםא א.א.גרון לצורך בדיקה אנדוסקופית של המיתרים, ואולי גם בדיקת תנועתיות המיתרים (סטרבוסקופיה), ורק על פי המימצאים יוחלט אם יש אפשרות לעזור.
איחולי בריאות שלמה.
 
רונית
13:15 27.10.13
בני בן 6. יש לו הרבה תופעות שקראתי שמיוחסות לתופעה של שקדים נפוחים (אפילו מבנה פנים שאופיני למי שקשה לו לנשום מהאף), אבל בצילום נזופריקס לא נמצאה בעיה.

האם ייתכן שיש בעיה בהעברת החמצן לגוף שלא עקב שקדים מוגדלים?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:40 05.11.13
רונית שלום רב.
השינוי במבנה הפנים ניגרם ביגלל שקד שלישי !!!מוגדל, ולא ביגלל השקדים הנפוחים (הנראים בפה פתוח).
מאחר ובצילום לא נימצאה בעיית שקד שלישי, יש לבדוק את מעברי האוויר באף כי במקרים רבים עקב גודש ונזלות, הילדים נושמים בפה פעור.
אין לשלול אפשרות שמבנה הפנים ניגרם בגיל הצעיר יותר בשעה שכן היה לו שקד שלישי מוגדל, ואשר עם השנים המעבר בלוע האף ניפתח.
לא מדובר בבעיה של העברת חמצן לגוףץ
איחולי בריאות שלמה.
אני שואלת לגבי נכדתי בת שלוש שנים ושלושה חודשים. עדיין אינה מדברת וישנם רק מעט צלילים שמסוגלת להפיק - בעיקר א , מ בקמץ..

מהי לדעתך הלקות האם בחיך? נאמר שיוצא לה הרבה אויר מבאף.

מי מומחה לתחום זה?
הילדה מתקשרת באופן לא מילולי ומתפקדת כבת גילה בתחומים של משחק מטלות. בעלת הבנה וחברותית.
אודה לתשובה.
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:33 05.11.13
שוש שלום רב.
איחור בדיבור מחייב בדיקה משותפת של רופא א.א.גרון לאיבחון מצב האוזניים מצב השמיעה, ומצב הלוע והחיך, בשילוב קליאי/ת תקשורת.
איחולי בריאות שלמה
 
נועה
22:28 29.10.13
באיזה מקרים אין יתרון לקובלציה בניתוח שקדים?
האם העובדה שעושים גם ניתוח כפתורים באותו זמן מורידה את היתרון של שימוש בקובלציה?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:29 05.11.13
נועה שלום רב.
לשראלתך הראשונה, במקרה של דלקות שקדים חוזרות.
לגבי שאלתך השניה, התשובה שלילית.
איחולי בריאות שלמה.
היום קיבלנו תוצאות בדיקה של אמה בת שנתיים: היצרות מוחלטת של הנזופרינקס עקב הגדלה של האנדואיד גלנד.
כניסת אוויר כמעט עצורה.
רק ביום שלישי יש רופא אף אוזן גרון.
יש לצין כי הבדיקה נעשתה בעקבות דום נשימה שהילדה סובלת
זה לא מסוכן לחכות עד יום שלישי?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:27 05.11.13
לי שלום רב.
אין כל סכנה משקד שלישי מוגדל המיצר את הנזופרינקס !
הפסקות הנשימה בשינה הינן לרוב תוצר של שקדים מוגדלים ולא בהכרח של השקד השלישי.
חשובה חומרת הפסקות הנשימה בלילה, והתנהגות הילדה בשעות היום. בכל מקרה של הפסקות נשימה כריתת השקד השלישי לא תספיק כדי לתקן את דום הנשימה.
איחולי בריאות שלמה.
 
טליה
09:18 30.10.13
שלום,
כשהיה תינוק נולד עבר בדיקת סינון שמיעה ובדיקת ברה היו תקינות וגם עשו אחרי חצי שנה מאחר שאנו הורי כבדי שמיעה . הגיב יפה ואף דיבר לפי התפתחותו הנורמלית.
בגיל שנתים סבל מנחירות וקוצר נשימה קם בלילות, לא רגוע...בקושי דיבר משפטים.
במהלך השנה שעברה גליתי שיש לו שקד השלישי והמון נוזלים.
היתה לו ירידת שמיעה עקב נוזלים ושקד השלישי מוגדל בשני אוזניים נע 40-50 דציבלים זה נחשב המון...יחסית אמור להיות עד 30 דיצבלים.
כהיום הילדי בן 3 וחצי עבר ניתוח אדנואידקטומיה ו-VT - הילד הגיב לשמיעה,,,
בגן הגננת הבחינה בו שיש לו לקוי בדיבור והמליצה לי לפנות דחוף לקלינאית תקשורת....העניין בטיפול....אך הרגשתי צורך עז לבדוק מהי רמת השמיעה לאחר הניתוח....?בקשתי מרופא אישור הפניה...לפני שבוע נעשתה לו בדיקת שמיעה ומסתבר שבאוזן שמאל 50 דציבלים ללא שינוי ובאוזן ימין 20 דיצבלים...בקיצור הבדיקה לא ברורה וכעת מפנים אותו לבדיקת ברה...מחכה לתור הזה שכבר הזמנתי...
אני שרויה במתח ובהלם,לפי תחושתי,חוששת חרדה ומודאגת שיתכן שהילד נפגע באוזניים.
נא תעזרו לי להבין האם קיימת תופעה הזאת בקרב הילדים שקורה פתאום ירידת שמיעה גם לאחר הניתוח?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:20 05.11.13
טליה שלום רב.
עיקר הדברים נעשה נכון, גם מבחינת דרך האבחנה, וגם בטיפול. (מוקדם או מאוחר).
חשוב, וזה לא מוזכר במכתבך, מה מצב השמיעה העצבי ! של בנך. כי אם הוא תקין את יכולה בהחלט להיות רגועה.
יש מצבים בהם הכפתורים המוכנסים לאוזניים ניסתמים או נפלטים מהר מהמקובל, ועל כן לקוי השמיעה ההולכתי לא ישתנה, ולפעמים גם יחמיר. השיקול הרפואי של מומחה א.א.גרון המטפל בבנך יהיה בהתאם למימצאים באוזניים ולממצאי בדיקת השמיעה, האם לתת טיפול רפואי או אולי ניתוח כפתורים חוזר באוזן "הסרבנית".
איחולי בריאות שלמה.
 
ענבל
15:04 30.10.13
עשיתי לביתי בת החמש לפני שנה צילום לאינדואידים נקבע טור לניתוח
עברה שנה ויש לנו ניתוח בשבוע הבא
יש מצב שהאינדואידים נעלמו? כדאי לעשות צילום חוזר לפני?

אודה לתשובה מהירה
ענבל
 
ד''ר יצחק ענתבי  
18:23 05.11.13
ענבל שלום רב.
כן כדאי לבצע צילום חדש, איני מאמין שהשקד השלישי נעלם, אלא שבהחלט יכול להיות שמעבר האוויר בלוע האף התרחב, גם ביגלל התפתחות הגוף וגם עקע הקטנה של השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  96  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אף אוזן גרון   אף אוזן גרון ילדים   כאבי אוזן   דלקת אוזניים   ניתוח כפתורים באוזניים   סינוסיטיס   צרידות אצל ילדים   שיעול
RSS RSS פורום אף אוזן גרון ילדים