בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום אף אוזן גרון ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אף אוזן גרון ילדים עמוד 4

פורום אף אוזן גרון ילדים נועד לתת לכם מידע רפואי ויעוץ על אף אוזן גרון ילדים. פורום אף אוזן גרון ילדים ידון בנושאי אף אוזן גרון ילדים, כאב אוזניים, צרידות, הוצאת שקדים, ניתוח כפתורים, בעיות שמיעה, סינוסיטיס, בדיקת שמיעה, דלקת אוזניים ועוד
מנהלי פורום אף אוזן גרון ילדים :
ד''ר יצחק ענתבי
לפרטים נוספים
ד''ר רועי הוד
לפרטים נוספים
ד''ר יהושע דנינו
לפרטים נוספים
 
ניהאד
22:49 24.01.15
שלום רב,
הבן שלי בן 3 עבר ניתוח פוליפים באף לפני חודשיים , הכל עבר חלק... הוא אלרגי לאבק הבית... היום בפעם הראשונה ירד לו דם מהנחיר השמאלי, שלוש פעמים , עצר וחזר עצר וחזר וכך הלאה... האם יש סיבה לדאגה??? מה זה יכול להיות? האם צריך להיבדק אצל רופא??
תודה מראש
 
ד''ר יצחק ענתבי  
17:54 25.01.15
ניהאד שלום רב.
דימומים באף חדשיים לאחר ניתוח בד"כ לא קשורים האחד לשני.
במידה והאירועים ישובו ויחזרו בהחלט מומלץ להבדק ע"י מומחה א.א.גרון.
איחולי בריאות שלמה.
שלום,
בני בן ה6 היסטרי מאוד בכל מה שקשור באוזניים ולפיכך גם מתן טיפות אוזניים לצורך המסת שעווה קשה מאוד.
לאחרונה הופיעו מכשירים שנועדו לשאיבת שעווה באופן ביתי ללא צורך ברופא אא״ג. אשמח לחוות דעתכם על מכשירים אלו. האם יש בעיתיות בביצוע הפרוצדורה בבית עם המכשירים המדוברים על מנת להפחית את החרדה הקשורה בהגעה לרופא?
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:49 22.01.15
שלום הילה
שאיבת שעווה יכולה לגום לנזק במידה ולא נעשית ע"י מומחה א.א.ג.
ישנן שיטות פסיכולוגיות להוריד את מידת החרדה,ולעיתים יש להעזר עם פסיכולוג ילדים,ולעיתים יש אפשרות של ניקוי בהרדמה
כל טוב
 
טל
13:33 18.01.15
היי לכם
בני בן שנה וארבע וכמו כל פעוט בגיל הזה,
מדי פעם מצונן, מנוזל ומשתעל.
אשמח לדעת אחת ולתמיד, האם חלב (סימילאק ע"ב חלב) מעודד ליחה אצל תינוקות או לא.
האם מטרנה צמחית שאינה מבוססת על חלב, יכולה להמעיט את כמות הליחה שהוא מוציא?
קיימת כיום סברה כי מוצרי חלב מעודדים ומגבירים ליחה, ישנם מאמרים לכאן ולכאן. אודה לקצת עזרה בעניין זה
תודה רבה
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:41 22.01.15
שלום טל
חלב יכול אצל חלק מהילדים לתרום להגברת הליחה ,אך כמובן שיש גם גורמים אחרים.
צריך לנסות קודם לטפל בכל הגורמים האחרים ולהתייעץ עם מומחה ילדים להחלטה אם הפםקה כזו דרושה.
כל טוב
 
מורן
10:16 18.01.15
שלום,

בני בן 5 שבועות, סובל מנשימה רועשת מאוד צפצופים וחריקות בנשימה. אוכל יפה (למרות המאמץ שמשקיע בנשימה) ועולה במשקל.

בבדיקת סיב אופטי אצל רופאת אא"ג אובחן כסובל מלרינגומלציה, אפיגלוטיס בצורת אומגה וחסימה חלקית של קנה הנשימה. האם המצב הזה אינו נחשב מסוכן עבורו ומה ניתן לעשות עד שהמצב ישתפר?

כמו כן, פולט לאחר ארוחות, לא כמות גדולה לעתים נראה שפולט ליחה. האם יש קשר בין לרינגומלציה לייצור ליחה? האם הפליטות יכולות להחמיר את המצב ויש הכרח לטפל בהן?
תודה רבה
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:36 22.01.15
שלום מורן
אם החסימה לא מעל 50% מהחלל אין בד"כ סכנה. אך דרוש מעקב .
רוב המקרים מסתדרים עם הזמן.
הפליטות לא קשורות ללרינגומלציה ויש להתייעץ על כך עם מומ חה ילדים.
כל טוב
שלום,
בתי בת שנה ושמונה חודשים.
עם דלקת אוזניים שלישית במהלך שני החודשיים האחרונים.
יש הפרשות מוגלתיות משתי האוזניים כבר שבוע, ללא טיפול אנטיביוטי.
לא סובלת מכאבים ואין חום.
ההפרשות הן כמו נזלת.
היא מצוננת ויש נזלת גם מהאף.

בדלקת הראשונה הרופא המליץ על מקסופין 10 ימים. לאחר שבוע מסיום הטיפול חזרה הדלקת -הפרשות.
בפעם השנייה קיבלה טיפול אנטיביוטי בצורת זריקות במהלך 3 ימים.
לאחר חודש כאמור חזרה הדלקת.
גם הפעם הרופא המליץ על מקסופין. אבל היא מסרבת לקחת את התרופה ומקיאה אותה, לכן נמליץ על הזריקות אך בינתיים אינן זמינות בקופת החולים, ולכן אמרו לנו לחכות לשבוע הבא.

האם יש סיכוי שזה יעבור לבד- הגוף יתגבר על זה ?
האם מומלץ לתת טיפול מונע ?
שלום שרה
ראי תשובה שלי מהיום בנושא.
יש לטפל בהפרשות בעיקר מקומית אצל א.א.ג.
לטפל בגורם-הנזלת ולבצע צילום שקד שלישי ובדיקת שמיעה ובדיקת נוזלים כשאין הפרשה.
עם התוצאות להיבדק ולהתיעץ עם א.א.ג על אפשרויות בהמשך.
כל טוב
 
טלי
22:21 16.01.15
שלום
בתי בת שש.
בגיל שנתיים עברה ניתוח כפתורים + שקד שלישי בשל נחירות קשות.
כעבור חודשיים הנחירות חזרו ונמשכות עד היום.
עלתה דילמה האם לנתח כיום שוב. אולם נוכחתי לדעת שכאשר אני נותנת לה לפני השינה תרסיס של אלרין - היא ישנה שינה שקטה כמעט בלי נחירות.
על סמך מידע זה א.א.ג הורה להחליף את האלרין בפליקסונז.
לא ברורים לי כמה דברים:
1. מדוע עדיף פליקסונז על פני אלרין?
2. אם אלרין בכל זאת נותן פתרון מדוע לא להשתמש בו - הרי מי ערב לי שלאחר הניתוח הנוסף לא יחזרו שוב הנחירות? כמובן המחשבה על ניתוח מדכאת ופתרון תרופתי נראה לי יותר נעים וקל.
תודה רבה
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:22 22.01.15
שלום טלי
1+2.אסור לתת אלרין מעל ל-6 ימים.את הםפרי השני ניתן לתת חודש רצוף.
כמובן שיש להתרשם גם מימצאי בדיקת א.א.ג להחלטה על המשך.
כל טוב
שלום
בתי בת 8 חודשים.
לפני כ- 3 שבועות הופיעה בבוקר הפרשה של מוגלה באוזן אחת, ללא חום וללא כאב ניכר לעין.
פנינו לרופא משפחה, שזיהה דלקת, ונתן טיפול של מוקסיפן וטיפות אזניים כלשהן, עם מי חמצן לניקוז המוגלה.
לאחור יומיים הופיע חום למשך כמה שעות, ולא חזר לאחר מנת נובימול אחת.
לאחר מספר ימים שהטיפול לא עזר, וכמות גדולה של מוגלה המשיכה לצאת מהאזניים, פנינו לרופא אאג. זה בדק גם את האזון שאינה מפרישה מוגלה (ניקה אותה משעווה על מנת שיוכל לבדוק), זיהה בה דלקת, הורה להפסיק את הטיפול במוקסיפן ובטיפות שנתן רופא המשפחה, ונתן טיפול של אוגמנטין למשך שבוע. אציין רק כי יממה לאחר ניקוי והבדיקה של האוזן שלא הפרישה מוגלה, גם היא התחילה להפריש מוגלה.
בכל מקרה, יממה וחצי שתיים לאחר תחילת הטיפול, הפרשת המוגלה פסקה בשתי האזניים, כמובן שהמשכנו את הטיפול עד לסיום סה"כ שבוע.
אגב, מהמוגלה הרופא לא התרשם יותר מדי, ואמר כי היא לא אמורה לגרום לחום או לכאבים.
כ- 5 ימים לאחר סיום הטיפול באוגמנטין, שוב חזרה ההפרשת מוגלה בשתי האזניים.
יצרתי קשר טלפוני עם הרופא אאג, ועדכנתי אותו כי למרות שרק סיימנו טיפול, שוב מופרשת מוגלה. הוא ביקש לתת לזה כמה ימים, ולא לגעת.
לא היינו רגועים, וביום שישי האחרון פנינו לרפוא המשפחה, שנתן לה טיפול מקומי של מי חמצן וסילוקסן.
נכון להיום בבוקר, עדיין היתה הפרשה של מוגלה.
אציין רק כי הדלקות והמוגלה אינן מלוות בחום ובכאב נראה לעין,
ושרוב הזמן הילדה מנוזלת מאוד, אף ממש סתום, עם שיפור קל בימים האחרונים בנושא זה של הנזלת.
1. מה מלמד אותנו הדלקות והמוגלה שחזרו על עצמן על אף הטיפול?
2. לא נראה שכרגע הטיפול של הסילוקסן עוזר, אז מה הפתרון, להניח לזה כפי שביקש רופא אאג, או שששוב נותנים אנטיביטקיה דרך הפה?
3. האם אין סיכון לפגיעה בשמיעה בדלקות חוזרות ומתמשכות (אני מבין שמוגלה זה אומר פקיעה של עור התוף)? האם אין דחיפות לטיפול שיפסיק את המוגלה ?
4. רופא המשפחה, כפי שרואה אותה כבר תקופה עם הנזלת, ועכשיו עם הדלקות והמוגלה, טוען שהיא בדרך המהירה לניתוח כפתורים (הגדולה שלנו עבר אותו, משולב, בגיל שנה ו-10 חודשים).
האם יש סיבות אובייקטיביות לחשוב כך ? איך זה יכול לתרום, האם בניקוז הנוזלים מהאוזן? ובמידה וכן, מאיזה גיל אפשר להתחיל לחושב על כך ?
בכל מקרה, מקווים בימים הקרובים, לראות רופא נוסף.

תודה מראש
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:17 22.01.15
שלום גילי
כשיש הפרשה מוגלתית בתעלה זה אומר שהיתה דלקת באוזן תיכונה שיצרה נקב בעור התוף ויצאה לתעלה החיצונית.בשלב זה אין כבר חום ומצב הקליני של הילד משתפר.
1.דלקות יכולות לחזור בגלל נזלות,שקד שלישי מודל ועוד....
2.הטיפול בהפרשה הוא בעיקר מקומי,לחזור לא.א.ג שישאב את ההפרשה ויתן טיפות מתאימות.
3קיים ליקוי שמיעה הולכתי זמני,שאמור לחלוף בהמשך.
4.בנושא אוזניים וניתוח מומלץ להתיעץ עם מומחה א.א.ג.ניתן לנתח בד"כ מגיל 10 חודש ובמקרים מיוחדים גם לפני כן.
כל טוב
בני בן1.9 כבר חודשיים עם דלקת אוזניים עבר ניקור בשתי האוזניים והחליפו לו כבר 4 סוגים של אנטיביוטיקה ומקבל סטרואידים,, מה עוד ניתן לעשות ואם זה תקין לתת כל כך הרבה אנטיביוטיקה ומורידי חום? ומה עושים אם החום שממשיך לעלות?
 
שמחה
12:07 25.12.14
בני בן השבועיים עבר בדיקת סינון בבית החולים והבדיקה יצאה לא תקינה כעבור שבועיים חזרנו על הבדיקה כולל בדיקת TEOAE ובדיקת BERA A-ABR התוצאה בשתי האוזניים לא תקינה
הופנינו לא.א.ג. ולבדיקת נקרש אבחנתית
שאלתי מה מצפה לנו ? מה יכולות להיות התוצאות?
הייתי רוצה לדעת הכל את מירב הסיכויים ומירב הסיכונים
 
שמחה
21:39 25.12.14
בדיקת BERA אבחנתית
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:56 08.01.15
שמחה שלום רב.
מטרת בדיקת סינון השמיעה, המבוצעת עוד לפני השיחרור מביה"ח, היא לאתר ליקויי שמיעה מוקדם ככל שאפשר, על מנת לסייע בהתפתחות הילוד.
הנוהל הוא שבמקרה של כשל בסינון יהיה צורך במעקב שמיעה (לרוב בדיקת BERA אבחנתית), עד גי 3 ח', וחוזר חלילה כל 3-6 ח'.
יש לציין שהמערכת השמיעתית מתפתחת מאוחר אצל חלק מהילודים, ומצב השמיעה - (BERA) בגיל 7-9 ח' הוא המצביע על התמונה השמיעתית הנכונה.
במצב של ליקוי שמיעה חושי-עצבי יהיה מקום לשקול מכשיר עזר לשמיעה להתפתחות רגילה של הילוד.
איחולי בריאות שלמה.
 
שמחה
23:22 08.01.15
תודה רבה
 
נטלי
12:39 08.01.15
שלום רב לכם!!!!
ברשותיכם אשאל מספר שאלות...בני בן ה-6 וחצי עבר ניתוח 2011 משולב...כעת הוחלט על טיפול שמרני של סינגולייר וסטרונאז לחודשיים ואם לא יעבוד אז ניתוח חוזר עקב תמונה קלינית ומעבדתית- מעבדת שינה עם אפניאות. שאלותי הן?
1). מה גורם לצמיחה מחודשת של אדנואידים?
2)הוא ילד עם רקע אלרגי- לצורך העניין אם הוא ממשיך להיות חשוף לאותו אלרגן האם לא תהיה צמיחה מחודשת של אדנואידים שוב ושוב מעצם החשיפה?
3)האם זה לא מסוכן לערוך מספר ניתוחים חוזרים של אדנואידקטומי?מה מספר הניתוחים שייצא לך לירוך באותו ילד ומה ההפרש של הזמנים שעברו בין ניתוח לניתוח?
4)אם לא אנתח ולא אתן טיפול תרופתי- מה יכול לקרות לבני? מה הנזק שיכול להיווצר ללא שום התערבות ?
5) קראתי בעלון שסינגולייר עם סטרואידים גורם להרבה תופעות לוואי...גם סטרונאז זה סטרואידים, נכון? האם אתם מכירים שילוב כזה כטיפול שמרני? האם לקיחה ל2-3 חודשים בשילוב הזה לא יכולה להיות מסוכנת?

בתודה מראש
בכבוד רב
נטלי
 
ד''ר יהושע דנינו   
19:54 08.01.15
שלום נטלי
1+2.לא ידועה סיבה מדויקת,אך הוא גדל כתוצאה של אלרגיות .
3.לא.היה ילד שעבר ניתוח זה 3פעמים,בגיל צעיר עם הפרש של שנה +- בין הניתוחים.
4.תהיה הפרעה בנשימה,בחימצון,,דהפורמציה בחך, בלסתות,בשיניים,פני אדנואיד,ועוד...
5.המינון של הסטירואיד בסטירונז הוא פרומיל מהמינון של כדורים שנותנים דרך הפה ולכן משפיע רק מקומית ולא על כל הגוף.
סינגולר היא תרופה שניתנת ע"י רופא ריאות ,אך ידוע שילדים רבים קיבלו אותה עם סטירונז ללא תופעות לואי.
כל טוב
 
אמא דואגת
18:07 24.12.14
שלום, בני בן ה3 שבועות מחרחר נוזלים בעיקר בשכיבה במיטה או לאחר שכיבה (כשמעירים להאכלה). האף לא סתום שכן הוא נושם טוב בפה סגור ללא רעשים ובבדיקות רופאים לא נשמעו נוזלים בריאות. החירחור קיים כבר מגיל שבוע בערך ובדכ הוא מתפתל במיטה ומשמיע קולות ו"מתבכיין" כל כמה דקות (אנחנו משערים שאלו הם גזים) וניתן לשמוע בבירור שיש נוזלים "מבעבעים" לסירוגין בגרון.

במה מדובר לדעתך? האם זה מסוכן ומה ניתן לעשות?
לציין שהוא לא נוהג לפלוט אך בפעמים הבודדות שפלט, הפליטה יוצאת גם מהאף ובכל מקרה אנחנו מקפידים להשכיב רק אחרי חצי שעה אחרי האכלה שבה נשאר בתנוחה מאונכת על הידיים.

תודה רבה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
09:09 08.01.15
שלום רב.
יש להעביר את שאלתך לפורום רופאי ילדים.
שלום רב,
בני בן שלוש. לפני שנה וחודשיים בני עבר ניתוח כפתורים והוצאת השקד השלישי (פוליפ).
לאחר הניתוח, בני עדיין סובל מנזלת תמידית,נושם בכבדות, מתעורר הרבה בלילות, מתעטש, משתעל.
בנוסף גם התזונה שלו לא טובה. לא אוכל הרבה, אין לו תיאבון ואין לו מבחר גדול של אוכל שהוא אוכל.
בבדיקה אצל א.א.ג. (לפני כ8 חודשים) בסיב האופטי גילו כי נותרה שארית רקמה אדנואיד בקואנות. רופא א.א.ג. טוען כי שארית הריקמה אינה מסבירה את תלונותיי.
היינו גם אצל רופא ריאות שאמר שיש נזלת עם PND ורוק בנזופרינקס.
כיום בני מטופל באופן קבוע בתרופות סינגולר ואבאמיס.
בכך פעם שמתחזק לו השיעול גם הגרון נעשה אדום ואף זה מגיע לידי ברונכיט אם לא מטפלים בזה עם אנטיביוטיקה ו/או משאף פלקסוטייד.
כמו כן, היינו בבדיקה אצל רופא אלרגיה, אך בבדיקת הדם לא גילו אלרגיה.
הילד סובל המון ואני מרגישה שניתוח הפוליפ לא עזר וכל התסמינים של לפני ניתוח עדיין קיימים.
מה אתה יכול לייעץ לי ? אשמח להתייחסותך לנושא, כי אני מאוד מתוסכלת.
 
ד''ר יצחק ענתבי  
09:07 08.01.15
אורית שלום רב.
כריתת השקד השלישי בגיל שנה ו 10ח', אינה בד"כ פיתרון סופי לבעיית השקד השלישי שימשיך ויגדל עד גיל 4 שנים בערך. היקיצות בלילות והירידה במשקל מעלות את האפשרות שהילד סובל מדום נשימה בשינה, ושקדי לוע מוגדלים.
לכן, ולאור העדר גורם אלרגי, מומלץ לבצע בדיקת שינה, ועל-פי תוצאתה להחליט אם יש מקום בכריתת השקדים ובכריתה חוזרת של השקד השלישי.
איחולי בריאות שלמה.
שלום!
בתי בת השלוש חצי שנה אחרי ניתוח כפתורים עקב בעיית נוזלים ועדיין אין שיפור בדיבור גם עם טיפול של קלינאית תקשורת מה יכולה להיות הבעייה?
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:59 08.01.15
מישה שלום רב.
אם השמיעה של בתך היא תקינה, והטיפול של קלינאית התקשורת לא שיפר את דיבורה, יש לפנות למרכזי התפתחות הילד, לאיבחון הסיבות לכך, וטיפול.
איחולי בריאות שלמה.
 
חן
11:34 24.12.14
לי ילד בן 4 כמעט, הוא סובל קרוב לשנה וחצי משיעולים ,מתלונן על כאבי גרון ובטן ,חוסר תיאבון מוחלט , נזלות מנחירות חזקות בשינה,הקאות ההקאות מתבטאות כשהוא בולע רוק עם רפלקסים נראה כאילו יש לו המון ליחה והוא עומד להיחנק.בגן יש לו הפרעות קשב וריכוז עייף כל הזמן ,הייתי אצל רופא המשפחה במעקבים בהתחלה הוא נתן לי מרשם לאבאמיס תרסיס לאף אך לא היה שיפור.


הייתי אצל רופא א.א.ג הוא בדק אותו ואמר שיש לו אדנואידים מוגדלים ושלח אותנו לצילום.

בהפניה של הרופא כתוב - ממצאים בבדיקה- היפרטרופיה של קונכיות תחתונות אדנואידים מוגדלים.
אבחנה משערת: RHINITIS VASOMOTOR - ADENOID HYPERTROPHY
היסטריה רפואית-בעיות פעילות - RHINITIS ALLERGIC

התשובה של הצילום
תוצאות צילום נזופרינקס: התעבות רקמות רכת בדופן אחורי.

עם הצילום חזרתי לרופא א.א.ג ששלח אותנו לשניידר יש לנו תור בקרוב.
אך לפני התור היינו במקרה במיון בשניידר ורופא אאג ראה אותו ואמר שיש לו שקד שלישי וניתוח יכול לקחת שנה.
בהמלצות בשחרר כתוב : מעבדת שינה וביקורת א.א.ג לאר מכן החלטה על צורך אדנואידקטומי.
הרופא משפחה מסרב לתת הפניה למעבדת שינה, מדוע?

עכשיו הבעיה שהרופא ילדים נותן לי כל מיני מרשמים וטוען שזה ימנע ניתוח ,הא מעדיף שהילד לא ינותח. ומסרב לתת לי הפניה למעבדת שינה,הוא אומר שלא כדאי לשגע את הילד.
הוא נתן לי מרשם ל SINGULAIR FOR KIDDIED 4MG GRA 4MG
אני ובעלי לא רוצים לעשות על הילד ניסיונות יותר, האם כדאי לקנות את המרשם? זה יעזור.?

אני ובעלי סובלים המון כמעט ולא ישנים בלילות.
הילד מקיא ללא סיבה הוא לא חולה.
לפעמים מתלונן על כאבי גרון.
היה לו פעם 1 דלקת באוזניים והוט טופל באנטיביוטיקה.
האמת אני עובדת עצות
אם צריך לנתח למה לא?אולי זה יעזור?
בבקשה תעזור לנו אני לא רוצה להזניח את הילד מסכן סובל המון..
ואיפה אני משיגה הפניה למעבדת שינה?אם הרופא ילדים עקשן ולא נותן?:(

סליחה על ההודעה הארוכה אני פשוט נואשת לעזרה.
תבורך,יום טוב.
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:47 08.01.15
חן שלום רב.
נתחיל עם ההפנייה לבדיקת שינה, אין זה תפקידו של רופא הילדים אלא של הרופא המקצועי (א.א.גרון) ! תפקיד בדיקת השינה הוא לדעת אם יש הפסקות נשימה משמעותיות בשינה, אפשר גם לעקוב ולצפות בבית, כאשר הילד מצליח לישון.
אם כן יש הפסקות נשימה בשינה (תלוי בחומרתן), כריתת שקד שלישי בלבד לא תפתור את הבעיה.
אני ממליץ להיות במעקב אצל מומחה א.א.גרון גם בנושא הגודש באף, וגם בנושא הנחירות ואם יש הפסקות נשימה בשינה, גם בנושא זה.
איחולי בריאות שלמה.
 
טליה
22:16 01.01.15
ילד בן 7 סובל מחיידק בגרון במשך חודשיים. קיבלנו בהתחלה טיפול עם מוקסיפן ל10 ימים. לאחר שבועיים שוב יצאה משטח גרון חיובי וקיבלנו אוגמנטין 600 מ"ג. ל10 ימים. כעבור שלוש שבועות שוב יש חום ומשטח חיובי . שם החיידק : strep. Beta hemolyticus grup. A כיום קיבלנו טיפול cefovit forte 250 mg. האם הטיפול הינו נכון? מה ניתן לעשות כדאי להרוג את החיידק לחלוטין. תודה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:35 08.01.15
טליה שלום רב.
החיידק נימצא בלוע באופן קבוע, ותוצאות מישטחי הלוע אינם המדד לטיפול אנטיביוטי ! בין 20 ל 30% מהאנשים הבריאים הם נשאי החיידק והמשטחים יהיו חיוביים, במקרים אלה יש להתחשב בסימפטומים ובספירת הדם, ורק אז להחליט אם יש מקום לקחת אנטיביוטיקה.
איחולי בריאות שלמה.
שלום בתי בת שלוש ולפני שנה הינו אמורים להגיע לבקורת לבדוק שלא נותרו נוזלים,באנו רק עכשיו ולא היה ניתן לראות כלום בגלל השעווה הרבה
הרופא נתן קלין אירז של נווה הטבעי אחרי שרססנו 4 עמים 3 פעמים ביום אני לא רואה כלום-מה אמור לצאת ובאיזה צורה? כמה זמן לדעתך להמשיך(נתן כי ביום הבדיקה החא לא הסכימה לשאוב וצרחה עד כדי כך שנבהל)
תודה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:29 08.01.15
טל שלום רב.
מנסיוני התכשיר אינו מנקה את כל השעווה, ויהיה צורך בניקוי נוסף אם ע"י שטיפה, או ניקוי ידני או שאיבה. ילד שיודע לקראת מה הוא הולך, בדרך כלל ניתן לטפל באוזניו.
איחולי בריאות שלמה.
 
אמא מוטרדת
18:05 24.12.14
בתי בת השנתיים סובלת כבר מספר חודשים מנזלת מוגלתית , הרופא נתן טיפול מקומי במשחת בקטרובן ל -10 ימים שאולי דיללה את הנזלת אך לא פתרה את הבעיה. בביקור חוזר הוא אמר שאין כ"כ מה לעשות ולחכות שהחורף יעבור. שיעול עם ליחה וריאות נקיות , אינהלציה עם saline שיפרו את מצב השיעולים.
למרות הטיפולים הקטנה נושמת עם פה פתוח כבר כ 3 חודשים, תחילה נחרה המון ורופא אא"ג בדק אזניים-היתה רק שעווה וסיפר שתיתכן בעיית אדנואידים אך גם הוא המליץ לחכות שהחורף יעבור ולא עשה בדיקות נוספות במקביל היה לי הרושם לירידה בשמיעה ואכן לפני כחודש רופא הילדים ראה נוזלים באזניים ובבדיקת שמיעה היתה ירידה בשמיעה SRT 35 דו צדדי, טימפני B דו צדדי.
הפעם רופא אא"ג אחר בדק אותה ושלח לצילום נזופרינקס שבמעבדת מכבי תשובת הפיענוח היתה : אין עדות לבצקת ברקמות הרכות אין הגדלה של האדנואידים ושקד שלישי אך בשיחת טלפון עם הרופא הוא אמר שהוא רואה חסימה מלאה וכדאי לנתח בזמן הקרוב, בתקוה שנוכל להימנע מכפתורים.
האבחנה שרשם בהפניה: OTITIS MEDIA CHRONIC SERIOUS BI-LATERAL , ADENOID HYPERTROPHY
הפרוצדורה המומלצת : Adenoidectomy + Ventilation Tube-Bilat

מה לעשות?
לכמה חוות דעת נוספות כדאי ללכת?
בכל זאת מדובר בניתוח בהרדמה כללית אך גם מדובר באיכות החיים של הקטנה שכרגע מתעוררת המון בגלל הנשימה.

תודה על ההתייחסות והתשובה.
 
אמא מוטרדת
04:35 29.12.14
בהמשך לכל הפירוט הקודם, הלכתי לעוד רופא שאיבחן את אותה הבעיה והיפנה לניתוח.
שאלתי:
האם ניתן להסתמך רק על צילום רנטגן לטראלי אחד, או שצריך גם לבדוק בסיב אופטי?
האם טיפול משמר- אינהלציות, שאיבות נזלת וכו' יכולות לשפר את המצב? או רק יקלו עד הניתוח?
והאם כדאי לפנות למרכז/רופא שמתמחה בילדים או כל רופא אא"ג מורגל לממדי אף קטנטנים יעשה את העבודה בצורה הכי מדוייקת.

תודה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:25 08.01.15
אמא מוטרדת שלום רב.
לצערי המימצאים הרנטגניים הניתנים ע"י רופאי הרנטגן אינם תמיד נכונים, ובחלק גדול של המקרים, רופאי א.א.גרון הם נותני המענה הנכון למימצאי הצילום.
על פי מכתבך, ליקוי שמיעה של 35 ד.ב. וחסימה של הנזופרינקס מצריכים כן ניתוח.
אמנם לא מדובר בניתוח דחוף, ואפשר לדחותו בחודשיים שלושה, עד לבדיקות חוזרות של שמיעה (בעיקר) ורק אז להחליט.
איחולי בריאות שלמה.
שלום,
בני עבר היום ניתוח להורדת שקד שלישי מוגדל
(מאד לדברי הרופא).
בני בן 5.5
אנחנו כבר 6 שעות אחרי התאוששות מניתוח והבן שלי מדבר בצורה מוזרה.
יוצא לו קול ציף ציף כמו שכאילו שאב גז הליום ...
כמו של דונאלד-דק (מי שמכיר)...

אני מודאגת,
האם תקין?
מתי זה יעבור????

תודה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:18 08.01.15
מעיין שלום רב.
ככל שהשקד השלישי גדול יותר השינוי בקול משמעותי יותר, אם הקול המצפצף לא ישתפר עם הזמן (2-3 שב'), כדאי לפנות שוב לרופא לבדוק אם יש אי ספיקה של החיך הרך.
איחולי בריאות שלמה.
שלום
בתי בת 7 חודשים. לפני מס' ימים התעוררה בבוקר עם אוזן שמאל מוצפת במוגלה, ללא חום וללא כאבים עד אז- ילדה רגועה.
רופא משפחה נתן טיפול בסילוקסן למשך שבוע.
יומיים לאחר תחילת הטיפול בסילוקסן, העלתה חום ל 39 למשך כמה שעות. קבלה טיםו אחד של נובימול ומאז לא חזר החום.
לאחר 3 ימים עם סילוקסן בהם עדיין הופרשה מוגלה, פנינו אתמול בבוקר לרופא אאג.
אמר שהמוגלה באוזן שמאל זה כבר אחרי הדלקת,
ובדק גם את אוזן ימין. זו היתה סתומה משעווה. הוא החדיר לה מן משהו דק עטוף בצמר גפן לניקוי השעווה, על מנת שיוכל להסתכל פנימה.
ניקה, בדק, ואבחן דלקת שעוד לא התפרצה, ואמר שאולי היא זו שגרמה לחום, ונתן טיפול אנטיביוטי דרך הפה, שבוע מוקסיפן.
הבעיה היא שמאז הביקור אצלו, וניקוי האוזן, מופרשת מוגלה גם מאוזן ימין, וזו מלווה גם בדימום. אחרי שינה אנחנו גם רואים דם כרוש בחלל החיצוני של האוזן, מסבי לחור.
פניתי אליו טלפונית עוד אתמול בערב לאחר הבדיקה, ואמר שהדימום לא צריך להטריד. היום זה המשיך, פניתי אליו שוב, ועדיין אותנה תשובה.
רציי לשמוע את דעתכם.
האם יש חשש שהיא נפצעה באוזןף ונגרם לה נזק כלשהו ? האם נדרשת בדיקה של האוזן ?
תודה רבה
רועי שלום רב.
בכל תהליך דלקתי יש התרחבות ניכרת של כלי דם באיזור הדלוק, והדימום שמלווה את ההפרשה המוגלתית לא צריך להטריד.
מאחר והילדה קיבלה טיפול אנטיביוטי וההפרשות עדיין נמשכות מומלץ לחזור לרופא ולבצע משטח מהאוזן, ולשנות את סוג הטיפול האנטיביוטי על פי תוצאת המשטח.
איחולי בריאות שלמה.
 
גילי
08:03 24.12.14
האם ייתכן והדימום כתוצאה מפגיעה בעור התוף עקב הבדיקה?
או שהפרשת מוגלה ממילא מקורה בחור שנוצר בעור התוף עקב לחץ ?
במידה ותיפסק המוגלה, האם בכל אופן יש לבדוק את עור התוף ?
פשוט קראתי שפגיעה בעור התוף יכולה במקרים במויימים להביא לירידה בשמיעה,
וזה קצת הלחיץ אותי.

תודה רבה
 
ד''ר יצחק ענתבי  
08:14 08.01.15
גילי שלום רב.
הסבירות שקיים נקב בעור התוף הוא גבוה, וככל הנראה מהדלקת, ולא מהניקוי, יש חובה במעקב של רופא א.א.גרון, ועד שיאמר לך שאין לראות נקב, יש להמנע מכניסת מים לאוזן.
איחולי בריאות שלמה.
שלום רב,
בני בן הארבע עבר לפני כשנה ניתוח להסרת אדנואידים + כפתורים באוזניים לפני כשנה ומאז הפסיק לנחור (למרות שבחרנו לא להסיר את השקדים שהיו גדולים גם אז). לאחרונה כנראה לאחר הצטננות השקדים גדלו שוב. עקב שיעול מתמשך הוא קיבל בטנזול לשלושה ימים. כבר מהגלולה הראשונה הוא החל לישון בשקט מוחלט ללא נחירות ומבדיקה ויזואלית לא מקצועית שלי נראה שהשקדים קטנו.
שאלתי: האם מתן בטנזול במשך יום יומיים, פעם בחודש בתקופת החורף בלבד בה בעית השקדים ועצירות הנשימה מחמירה הינה פיתרון קביל ואולי עדיף על ניתוח להוצאת שקדים (הניתוח הפשוט בעל הסיבוכים הגדולים) או שיש סיכון לילד ותופעות לוואי גם בלקיחת כמות מועטה זו של בטנזול? (כמובן שבהמלצת ומרשם רופא ולא באופן עצמאי.)
תודה !
 
ד''ר יהושע דנינו   
18:05 13.12.14
שלום דני
לא מקובל לקבל סטירואידים כל פעם משום שהם פועלים על כל הגוף ,לא רק על השקדים, ויש להם תופעות לואי וסכנות רבות.
ממליץ בדיקת מעבדת שינה ועם תוצאתה להתייעץ עם מומחה א.א.ג על מנת להחליט אם יש או אין אינדיקציה להוצאת שקדים,
כל טוב
אין ספק שהניתוח שינה לה תחיים מבחינת נחירות ועשה לה רק טוב אבל שמגיע החורף והיא משתעלת יש לה שיעול מפחיד שקורע לה תגרון אז היא זקוקה לבטניזול
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  104  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אף אוזן גרון   אף אוזן גרון ילדים   כאבי אוזן   דלקת אוזניים   ניתוח כפתורים באוזניים   סינוסיטיס   צרידות אצל ילדים   שיעול
RSS RSS פורום אף אוזן גרון ילדים