בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 19

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
 
פז צוק
13:50 31.10.12
נכדי בן השנתיים ושבע חודשים, התחיל מזה כשלושה שבועות לעשות תנועות לא רצוניות כמו שפשוף באיזור העיניים, המצח והאף,ולפעמים בראש, התנועות נעשות ללא הפסק, (אפילו שהוא מתעסק או משחק) לאחר בדיקה אצל רופאת הילדים בקופת חולים, נאמר לנו שזו אלרגיה, לי זה לא נראה אלרגיה , האם צריך התערבות של נוירולוג ילדים ובמקביל גם לבדוק אלרגיה? אודה לתשובתכם במייל,אנחנו לחוצים בעניין.
תודה מראש,פז
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:01 01.11.12
יש לערב נוירולוג ילדים שכן ייתכן ומדובר בטיקים.
 
סימה
12:06 01.11.12
שלום.
הבן שלי בגיל 4 שנים. לעתים רחוקות הוא צוחק בקול מתוך שינה. רציתי לדעת האם זה בסדר?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:00 01.11.12
כן.
 
דנה
15:14 16.10.12
שוחחתי עם הומאופת שטוען שניתן לטפל בטיקים באמצעות הומאופתיה.
מה דעתך?
כדאי לנסות?
יכול להזיק?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:41 16.10.12
אין לי מידע מבוסס לגבי תכשירים שאינם פרמקולוגיים.
של ההומאופת ואם מיידעים אותו על כל שינוי שמתרחש בגוף / במצב הרוח וכו' (יש לשאול את ההומאופת איך רצוי להתנהל מולו).

חשוב לא ליפול על שרלטן.

כדאי לנסות

בהצלחה
 
מימי
22:32 24.10.12
שלום רב,
בתי בת 9 וחצי חודשים. לפני כשלושה שבועות החלה לעשות מעין טיקים בפנים. כשזה קורה ( בעיקר בשעת האוכל ) השפתיים נמתחות והיא ממצמצת חזק בעיניים. התקף כזה זה יכול לקרות ברצף של 3-4 פעמים וכל האירוע נמשך לא יותר מכמה שניות. רוב הפעמים זה נראה כי היא כלל לא מודעת לזה, אך בפעם האחרונה היא התחילה לבכות כשזה קרה.
עוד אני רוצה לציין כי מבחינה מוטורית היא עדיין רק זוחלת על הגחון. לא על ארבע ולא מתיישבת. עדיין לא מוחאת כפיים ולא מצביעה. לא מחקה אותנו. כן עושה ביי ביי והשפה שלה מפותחת ( ממלמלת המון וכבר אומרת אבא , את זה, ולפעמים תוך בכי אומרת אמא ). ילדה חייכנית מאד מאד לכל אדם. חיונית. שמחה ומתקשרת נפלא, אך בוכה המון בעיקר כשאני הולכת ממנה וכך היה מהרגע שהיא נולדה. המון בכי בעיקר כשאני זזה ממנה. אפילו אם הלכתי להביא כוס מים וקמתי ממנה היא תתחיל לצרוח. קשה לה עם מקומות חדשים או שינויים. ולעיתים כשתינוקות אחרים נמצאים לידה ומתחילים להתקרב אליה ולגעת בה, היא מתחילה להתעצבן ולצרוח. עם מבוגרים היא פחות עצבנית ויותר נותנת שיגעו בה.
אני נותנת את כל הפרטים האלו כדי לתת תמונה מלאה, שאולי תשפיע על התשובה.

המון תודה,
חנה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:06 28.10.12
יש להתייעץ בהקדם עם נוירולוג ילדים. ייתכן שמדובר בטיקים אך יש גם אבחנה מבדלת ולכן כדאי שתיבדק על ידי נוירולוג ילדים.
שלום רב,

בתי בת השלוש החלה לפני כשבוע למצמץ בעיניים בצורה מוזרה. לא מצאנו מה משפיע על זה אך שמנו לב שמעסיקים אותה היא פחות מרוכזת בזה ועושה זאת פחות. בניסעות ברכב ובצפייה בטלויזיה היא עושה זאת יותר. זה נראה כאילו היא סוגרת עינים בחוזקה בכוונה. קבענו כבר תור לרופא עיניים אך נראה שהראייה שלה בסדר, היא לא מתלוננת על זה.
תודה מראש
שירן
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:04 28.10.12
יש להיבדק ע"י נוירולוג ילדים לשלילת טיקים.
שלום.בת שלי עוד מעט בת 11 בתקופה אחרונה של כמה חודשים סובלת מכאבי גב וצוואר.הכאבים איתה כל הזמן ושום דבר לא עוזר.ניסינו פיזיותרפיה,שחיה,מסג.
עשינו צילום גב וצוואר ומצאו סקליוזיס,אבל זה לא מסביר כאבים כי זה מאוד קל.
עשינו אתמול mri ובבדיקה מצאו התרחבות קלה של תעלת החוט השדרה.
זה בגודל של 2 ממ וזה בין c6/7 ו T7/8.
על מה זה יכול להצביע ומה עושים עם זה?
תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:30 23.10.12
צריך להתייעץ עם נוירוכירורג
היו שלושה אירועים של עצימת עיניים תוך כדי ישיבה ומשחק ואי יכולת לפתוח אותן.רק לאחר הנקה הצליחה לתפול את העיניים.לאחר כל אירוע כזה,צניחה קטנה של העפעף השמאלי,ותגובות קצת יותר איטיות.נערכו בדיקות דם גם לבלוטת התריס שיצאו תקינות.בבדיקה נוירולוגית לא הופקו רפלקסים בפיקות ובאכילס.
ביום יום מתנהגת כרגיל.מה דעתך?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:29 23.10.12
קצת קשה לחוות דעה. צריך לבדוק בדיקה אצל נוירולוג ילדים.
 
נועה
11:14 19.10.12
שלום,
מתנצלת על ההודעה הארוכה, אנו אובדי עצות ומאוד חרדים..
בני בן 7 שבועות נולד בשבוע 39, מס' שעות לאחר הלידה עבר אירוע של מחסור בחמצן שהתבטא בשינוי צבע הפנים לאפור (בבדיקת אקו לב גילו שהיה מום קל במחיצות הלב שגרמו ליל"ד ראתי שגרמו למעבר שנטים משמאל לימין, המום תוקן לבד אחרי יומיים) הילד התאושש מהאירוע לבד לאחר שהוצא ע"י האחות מהעריסה והחל לבכות ולא נזקקה להנשמה אלא הועשר במעט חמצן. לאחר האירוע הילד נראה חיוני וינק. בדיקת הגזים בדם לטענת הרופאים תקינה למרות שהמדדים לא נראים כך- pvo2 45.7 (הטווח 90-100) וsvo2 82.4 (הטווח 95-100). בנוסף בבדיקת השמיעה שנערכה לא עבר באוזן ימין את בדיקת "ברה המקוצרת" (בקרוב יעבור בדיקת ברה המורחבת). מבדיקת רופאת הילדים הרפלקסים תקינים והילד עולה יפה במשקל וישן רוב היום ובשעות העירנות המועטות נראה חיוני-מתעניין בצעצועים ובד"כ יוצר עימנו קשר עין ומגיב כשאנו מדברים אליו מקרוב (נראה שמנסה לתקשר-משמיע קולות ועושה תנועות בשפתיים) אך כמעט שלא מחייך כתגובה חברתית (חייך רק פעמיים בשבוע שעבר) וזה מאוד מטריד אותנו. לטענת הרופאים שטיפלו בו בבית החולים האירוע היה קל ומניסיונם בד"כ לא גורם לנזקים כלשהם ובדיקת השמיעה כנראה לא קשורה למקרה שעבר גם רופאת הילדים שבדקה אותו בגיל שבוע אמרה שהוא נראה בסדר וגם טענה שב"כ לא נגרם נזק כתוצאה מכך. בכל זאת אנו מאוד חרדים וחוששים וברור לנו שעדיין מוקדם לדעת אך נשמח לשמוע אם יש לכן ניסיון עם מקרים דומים ולשאול מתי נוכל נוכל לדעת האם ניזוק? תודה מראש
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:07 22.10.12
ראי תשובה לעיל. ניתן לעשות הערכה ראשונית כבר בגיל חדשיים.
 
נועה
11:12 19.10.12
שלום,
מתנצלת על ההודעה הארוכה, אנו אובדי עצות ומאוד חרדים..
בני בן 7 שבועות נולד בשבוע 39, מס' שעות לאחר הלידה עבר אירוע של מחסור בחמצן שהתבטא בשינוי צבע הפנים לאפור (בבדיקת אקו לב גילו שהיה מום קל במחיצות הלב שגרמו ליל"ד ראתי שגרמו למעבר שנטים משמאל לימין, המום תוקן לבד אחרי יומיים) הילד התאושש מהאירוע לבד לאחר שהוצא ע"י האחות מהעריסה והחל לבכות ולא נזקקה להנשמה אלא הועשר במעט חמצן. לאחר האירוע הילד נראה חיוני וינק. בדיקת הגזים בדם לטענת הרופאים תקינה למרות שהמדדים לא נראים כך- pvo2 45.7 (הטווח 90-100) וsvo2 82.4 (הטווח 95-100). בנוסף בבדיקת השמיעה שנערכה לא עבר באוזן ימין את בדיקת "ברה המקוצרת" (בקרוב יעבור בדיקת ברה המורחבת). מבדיקת רופאת הילדים הרפלקסים תקינים והילד עולה יפה במשקל וישן רוב היום ובשעות העירנות המועטות נראה חיוני-מתעניין בצעצועים ובד"כ יוצר עימנו קשר עין ומגיב כשאנו מדברים אליו מקרוב (נראה שמנסה לתקשר-משמיע קולות ועושה תנועות בשפתיים) אך כמעט שלא מחייך כתגובה חברתית (חייך רק פעמיים בשבוע שעבר) וזה מאוד מטריד אותנו. לטענת הרופאים שטיפלו בו בבית החולים האירוע היה קל ומניסיונם בד"כ לא גורם לנזקים כלשהם ובדיקת השמיעה כנראה לא קשורה למקרה שעבר גם רופאת הילדים שבדקה אותו בגיל שבוע אמרה שהוא נראה בסדר וגם טענה שב"כ לא נגרם נזק כתוצאה מכך. בכל זאת אנו מאוד חרדים וחוששים וברור לנו שעדיין מוקדם לדעת אך נשמח לשמוע אם יש לכן ניסיון עם מקרים דומים ולשאול מתי נוכל נוכל לדעת האם ניזוק? תודה מראש
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:04 22.10.12
מהנתונים שאת מוסרת לא נראה שמדובר בנזק משמעותי לילוד אך כמובן צריך לעבור בדיקה נוירולוגית מדוקדקת.
 
yael
13:57 17.10.12
הבנתי שריטלין לא עובד על 80-85 אחוזים מהילדים.
האם הסטטיסטיקה הזו היא על הריטלין בלבד או שהיא רלבנטית לכלל התרופות ל ADHD?

האם זה נכון שהתרופות ל ADHD לא כל כך משפיעות על ילדים שיש להם בעיה בוויסות תחושתי?
 
yael
07:41 21.10.12
התכוונתי לכתוב שהריטלין עובד על 80-85 אחוזים, מהילדים ולא להיפך.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:01 22.10.12
ריטלין (מתילפנידט) עובד על 90% מילדים עם ADD כולל הפרעות בויסות תחושתי ואם אין השפעה ניתן לנסות תרופות אחרות.
שלום רב יש לי ילדה בת 6 חודשים
הופנתה לEEG עקב טונוס שרירים מוגבר להלן התוצאות:

תרשים שינה פרמקולוגית.
מראה פעילות פוליריטמית
משמאל ארטיפקטים משריר
אין פעילות פרוקסיזמלית או סימני צד

מה זה אומר האם תקין?

תודה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:17 22.10.12
עושה רושם שזה תקין.
 
דניאל
17:23 18.10.12
שלום, עשיתי עיסוי לראש 3 דקות שכאב לי , במקל כזה במהלך טיפול רפלקסולוגיה , אחרי העיסוי ביום אני מרגיש כאב ראש המתבטא בדקירות בראש, האם זה מפחיד או פשוט זה יעבור? האם זה מהמגע ? והאם זה פוגע בעיניים? תודה
 
לוי
20:25 17.10.12
שלום פרופסור שחר.

האחיינית שלי הינה פגה שבוע 25. שטף דם במוח - IVH דרגה 4 , אטרופיה צרבלית וציסטה פורנצפלית בצד השמאלי של המוח.
כיום היא בת שנתיים וחצי.
שאלתי הינה האם השהות שלה מול טלוויזיה ומול המחשב וצפייה בתוכניות שם , לא פוגעת בהתפתחות שלה?
שלום
בני בן ה-10 סובל מזה 3 שבועות במצמוצים חזקים בעיניים בצורה בולטת ועצבנית,
הוא גם טוען שזה מגרד לו, היינו אצל רופא עיניים ואמר שהעיניים תקינות וכנראה זאת
בעיה התנהגותית ולא להתייחס לזה כרגע ורק לעקוב.
השאלה שלי היא מה עושים, זה נורא בולט ומציק לו וגם לי, האם לחכות שיעבור לו
מעצמו וכמה זמן לחכות ?
האם צריך לפנות לנוירולוג ?
תודה ס.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:22 17.10.12
יש לפנות לנוירולוג שכן ייתכן ומדובר בטיקים.
 
ס.
12:27 17.10.12
האם יש קשר להורמון גדילה שהוא מקבל כבר כמה שנים?
תודה
בני בן 5, נוגע בעצמו באופן כפיתי (לפעמים באיבר המין, לפעמים בישבן, ותקופה מסויימת זה היה באף).

פסיכולוגית מסויימת אמרה לי שזה סימן להפרעת תקשורת (PDD).
האם זה באמת מצביע כנראה על רצף ה PDD או יכול להיות גם חלק מ ADHD או OCD?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:42 16.10.12
זה לא מחייב שמדובר ב PDD. זה יכול גם להיות ביטוי של OCD.
שלום, עשיתי עיסוי לראש 3 דקות שכאב לי , במקל כזה במהלך טיפול רפלקסולוגיה , אחרי העיסוי ביום אני מרגיש כאב ראש המתבטא בדקירות בראש, האם זה מפחיד או פשוט זה יעבור? האם זה מהמגע ? והאם זה פוגע בעיניים? תודה
בני נפל מ2 מדרגות ביתיות על הראש קיבל מכה ונוצרה אצלו המוטומה שבוע לאחר מכן הקיא יום שלם, בבית חולים עשו סיטי וגילו סדק בגולגולת אבל לא בצד של הנפילה ורשמו שביגלל קושי טכני קשה לפענח את הבדיקה. עמדתי על כך שיעשו לו CT אך אחרי שיחות ושכנועים הסתפקנו ברנטגן. שוחררנו הביתה אך אני לא יודעת אם הכול בסדר , האם יש טעם לעשות CT.? תוך כמה זמן אמורה לעבור ההמוטומה ואיך ניתן לדעת שמתחתיה אין שום זיהום אם לא נעשה CT.

תודה מראש על ההתייחסות.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
11:09 13.10.12
סביר בעיני שההקאות לא קשורות אם חלפו מעצמן. לא ניתן להבין האם ביצע או לא ביצע CT ? מציעה שתקבלי תשובה סופית מנוירוכרורג ילדים
תודה על התשובה.
 
ליאור
01:40 04.10.12
שלום וברכה,
בני בן ה10 נוטל קונצרטה שמצד אחד מסייעת לו מעבר להיותו ילד עם פיגור קל , יש לו גם הפרעות קשב וריכוז. הריטלין היה לו רע והקונצרטה אמנם טובה יותר ,אך עדיין הוא מאד שקט עימה. לשאלתי...האם ניתן לסייע לו במתן אומגה ואיזו מומלצת (3,6, או 9) ובמה היא יכולה בעצם לשפר?
תודה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
11:15 13.10.12
האינפורמציה לגבי אומגה שלוש קשב והתנהגות מאוד קלושה ולא מבוססת על ספרות אין ככל הנראה נזק באומגה שלוש ואז הייתי נותנת תכשיר שנוח לתת בילדים
שבוע טוב
 
חנה
22:05 29.09.12
לפי ידיעותי ....... בתסמונת רט הבנות הינן עם מחסור בחלבון MECP2 והינן לוקות בשלל תופעות כמו: אפילפסיה, איבוד יכולות שנרכשו וכדומה.

האם בילד שיש לו הכפלה בMECP2 (הכפלה בחלבון) האם התופעות דומות לתופעות של מחסור בחלבון.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
11:14 13.10.12
התופעות שונות בחלקן מדובר כמובן באיחור התפתחותי ניכר, אך האפילפסיה מופיעה מאוחר יותר, הקפי הראש לא חייבים להיות קטנים, ההתנהגויות הסטראוטיפיות _שפשוף הידיי) פחות בולט, והמהלך אינו באותו מסלול אך ילדים אלה עם לקויות התפתחותיות קשות .ישנה גם נטיה לזיהומים ריאתיים חוזרים בחלקם.
שלום, יש לי אפילפסיה. אני נוטלת 275 מ"ג ביום. הבנתי שגלולות למניעת הריון גם יפחיתו לי את ריכוז הלמיקטל בגוף וגם הסיכוי גדל שהגלולה לא תפעל כשורה ברצוני לדעת אם ההשפעה של מדבקה למניעת הריון תהיה זהה? כלומר אם כדאי לי לשים מדבקה או שזה גם לא יהיה אפקטיבי? תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
11:12 13.10.12
את צריכהל התיעץ עם גניקולוג על שאלה זו או עם נוירולג שלך הבקי בטיפול בנשים בוגרות אנחנו כולנו נוירולוגים ילדים ולא עוסקות בטיול בהריון
+ הוספת הודעה
   1 ...  15  16  17  18  19  20  21  22  23  ...  108  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים