בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
 
יעל לוי
19:19 03.01.12
אם ויש נוירופימבטרוזיס, אז אם עושים PGD במידה ויודעים מה המוטציה אפשר מראש למנוע את המחלה???או שבעצם עושים PGD כדי לבדוק אם יש או אין בהפרייה
לפני שמכניסים לגוף ? ובאם יש פשוט לא מחזירים ביצית לגוף???
ז"א הPGD הינה אופציה לטיפול חוץ גופי שבו רואים כבר מחוץ לגוף אם יש או אין את המוטציה??? או שאפשר בטיפול זה למנוע את המוטציה הזאת???
מקווה ששאלתי ברורה
ותודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
21:31 03.01.12
PGD נועד לחפש מוטציה ובמחלות בהן רוצים להמנע מילד חולה את אותה ביצית לא להפרות לא ניתן ל"הרחיק" את המוטציה מהDNA של הביצית.
 
יעל לוי
14:35 03.01.12
מה בעצם הקשר בין כתמי קפה בחלב לבין נוירפיבמטרוזיס?
למה כשיש נורופיבמטרוזיס יש כתמי קפה? שאלתי מבחינה קלינית
מה בגוף איזה חומר עושה את הכתמים?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
21:30 03.01.12
הכתמים הם אזורים בהם יש יתר מלנין, אין לנו הסבר למה הם נוצרים דווקא בנוירופיברומטוזיס אך הם סמן מרכזי במחלה הם כשלעצמם לא מהווים כל בעיה.
 
סופי
14:18 02.01.12
שלום, ביתי עברה בדיקת EEG בעירנות ובחסך שינה. בטופס השחרור נרשם "נדגמו התפרצויות של גלים איטיים לא תקינים ללא זיז וגל" .

אשמח מאוד לדעת מה משמעות הדבר. הרופא לא דיבר איתי על כך בכלל ולא השתמש במונחים אלה.

אודה על מענה בדחיפות אני דואגת מאוד...

סופי
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
07:04 03.01.12
השאלה היא בת כמה הילדה ,בילדים צעירים בעיקר לקראת הרדמות ונמנום ישנן התפרצויות של גלים איטיים ואין להן משמעות
לעיתים גלים איטיים התפרצותיים קשוירים בנטיה להפרעה אפילפטית אך הרופא ששלח אותך צריך לחוות דעתו על הממצא
 
דנה
19:41 01.01.12
ביתי בת התשע סובלת מזה מספר שנים מטיקים בעיניים. בשנה האחרונה חלה היעלמות כמעט מוחלטת, והדבר לא הטריד. בימים האחרונים חזר בצורה דומיננטית ביותר. שאלתי היא האם מדובר במהלך מוכר (העובדה כי נעלם וחוזר) והאם העובדה שמלווה במשך מספר שנים אומר משהו לגבי העתיד או שמא ניתן להתעודד מכך שיש הפוגות משמעותיות והאם יש סיכוי שבשלב כלשהו ייעלם ולא יחזור....

תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
07:02 03.01.12
טיקים מטיבם באים והולכים. לדעתי הפסקות ארוכות הן סימן טוב ,בחלק גדול מהילדים הטיקים נעלמים עם ההתבגרות או מופיעים רק בצורה קלה בהמשך
 
יעל לוי
21:22 29.12.11
רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לעשות טיפולי הפרייה ובכך למנוע בוודאות
נוירופיבמטרוזיס? ז"א בטיפולי הפרייה מראש מבודדים את המוטציה הזאת????


תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:10 03.01.12
רק אם ידועה בודאות המוטציה של ההורה החולה
 
יעל לוי
21:27 29.12.11
עד איזה גיל אמור להתווסף קרטיריון נוסף במידה ויש רק כתמים על העור?
ז"א הקריטריון השני (במידה וחלילה יהיה כזה) יכול להיות רק בגיל מאוחר נגיד בגיל העשרה? או שכבר בשלב הרבה יותר מוקדם במידה ויהיה אז הוא יתווסף???
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:09 03.01.12
לרוב עד גיל 5 שנים
 
דרומית 27
15:38 29.12.11
לילדה שלי בגיל שנה גילו מים בתוך הראש והיא מוגדרת כ ( סובלת מלחץ תוך גולגולתי מוגבר)..היום היא בת שנתיים ו 3 חודשים ההיכף ראש שלה נכון לאתמול 52 ס''מ..לפני חודש היה 51..ביום שני יש לנו טור לסיטי מוח איתה..רציתי לדעת איך בדיוק יעשו לה סיטי מוח? הריי היא קטנטונת ולא מבינה מה זה לשכב בשקט.. ובכללי זה מסוכן לחיים מה שיש לה?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:08 03.01.12
בהרדמה כללית
לגבי השאלה השניה נמתין לתוצאות הבדיקה
 
יעל לוי
19:46 24.12.11
מה זה pdg? אם ולאשה יש נוירופיבמטרוזיס, האם היא יכולה לעשות
טיפול הפרייה שמנטרל את הגנים הבעייתים ובכך להכניס עובר בריא בוודאות??
או שעושים הפרייה ורואים אם יש או אין לעובר כבר בהתחלה??
או שפשוט "מונעים " את הגן?? לא כלכך הבנתי



תודה רבה על המענה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:13 25.12.11
אם לאשה יש נוירופיברומטוזיס מאבחנים אצלה את המוטציה ובודקים בעובר בסיסי שליה אם יש את אותה המוטציה ניתן להפסיק את ההריון.
 
יעל לוי
17:35 30.12.11
זו לא הייתה שאלתי...שאלתי הייתה האם ע"י טיפולים הפרייה, מראש ניתן למנוע
את זה????

תודה מראש
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
02:00 02.01.12
רק אם המוטציה ידועה
 
נעמי
12:09 26.12.11
מדוע משתמשים בתרופה זו בעיקר בבעלי חיים ומתי בכ"ז מחליטים לתת אותה גם לילדים או מבוגרים?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:08 26.12.11
התרופה הינה אחת התרופות הראשונות שנוצרו לטיפול באפילפסיה, בהמשך יצרו תרופות מתוחכמות יותר .יחסו לתרופה תופעות לוואי משמעותיות שככל הנראה (מנסיוננו ומסקירת הספרות החדשה אינן קשות במיוחד. כיום זוהי תרופה זולה ולכן משמשת בבעלי חיים ,אין לחברות התרופות אינטרס בהפצתה בגלל עלותה הנמוכה. אך בשימוש בה בעיקר במצבים אפילפטיים ספציפיים מגיעים לשליטה טובה יחסית בהתקפים לעומת תרופות אחרות חדשות ויקרות שכבר נוסו.ולכן אינה מוצעת כקו ראשון שני או שלישי אך אסור לשכוח אותה בגלל יעילותה היחסית ומיעוט יחסי של תופעות לוואי
לילד שיש לו לנוקס גסטרו או MAE ושניסו בו כבר יותר מ- 13 תרופות, דיאטות וקוצב ווגלי?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
07:27 28.12.11
לדעתי יש מקום לבדוק אבל לא יכולה להתחייב בלי לראות את כל הנתונים. האם קיבל סטרואידים?
 
נעמי
20:35 28.12.11
וקיבל IVIG אך ללא הועיל
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:01 28.12.11
אז שווה לבדוק
 
Maya
21:55 25.12.11
שלום רב,
בני בן שבעה וחצי חודשים .
נולד במשקל 4.2 ק"ג בלידה רגילה ,עם היקף ראש 36 ס"מ בשבוע 40+1 .
בגיל חצי שנה נמדד לו היקף ראש 42 ס"מ .
בגיל שבעה חודשים 42.6 ס"מ . גובה : 70 ס"מ משקל 8650 ק"ג.

לפי האחות ישנה ירידה באחוזונים ולכן הופניתי לרופא הילדים .
ניגשתי לרופא הילדים עם הגרפים שקיבלתי מטיפת חלב והוא אמר שאין מקום לדאגה וכי בני לא שמר על האחוזונים שלו כי נולד מכלתחילה גדול פיזית עם היקף יחסית גדול. והמרפס עדיין פתוח.
אציין כי בני מתפתח יפה , במיוחד מוטורית , החל לזחול בגיל 5.5 חודשים , עומד ואפילו נאחז בחפצים ונע לאורכם , מגיב לשמו , נותן יד כשמבקשים. לאחרונה אף החל לקרב ידיים כמו מחיאת כפיים. מתעניין מאוד בחפצים , מחייך ומגיב לסביבה . הרופא מדד לו היקף ראש של 43 ס"מ כחצי ס"מ יותר ממה שנמדד בטיפת חלב אך אני מניחה שמדובר סטיית תקן .
אני מודאגת מהירידה באחוזונים , ממה נובע ? הרופא לא ביצע בדיקה כלשהי לבני. חוץ מבדיקת ריאות כי היה חולה. האם יש מקום לבדיקה נוספת ? ומה מעידה ירידה באחוזון היקף ראש? תודה מראש
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:47 26.12.11
אני דוקא כן מתרשמת מהירידה באחוזוני היקף הראש גם בהשואה לשאר המדדים.
מציעה בשלב זה על מדידת היקף ראש כל חודש וכן בדיקה נוירולוגית ומעקב התפתחותי. כמו כן מדידת היקפי הראש של ההורים.
 
MAYA
12:12 26.12.11
תודה
למה הכוונה בדיקה נוירולוגית ? וממי אני מקבלת הפנייה ?
האם העובדה שהילד מתפתח כראוי מגיב , זוחל ומתקשר יכולה להסיר דאגה?
ממה יכול לנבוע ?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:52 27.12.11
עליך לפנות לנוירולוג ילדים. בהחלט זה שהילד מתפתח יפה מאד מעודד.
 
אלון
19:05 25.12.11
פעוט בן שנה ושלושה חודשים הולך כחודשיים, בשבועות האחרונים נראה כאילו הולך מסוחרר ולא מאוזן כחסר שיווי משקל. נופל הרבה.

האם תקין לגילו ולמשך זמן הליכתו? בהתחשב בנסיבות, האם נדרש בדיקות מסוימות ?

תודה מראש על התשובה.

אלון.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:42 26.12.11
כן
בדיקה נוירולוגית ובדיקת קרקעית העיניים בשלב ראשון
 
יעל לוי
16:44 24.12.11
שלום רב,

רציתי לדעת מה זה נוירופיבמטרוזיס? האם זה מספר לא נכון של
גן כרומוזום מסוים? והאם אי אפשר לצפות מה יהיה בתסמונת
זאת? שלא כמו בתסמונות אחרות ששם זה יותר מוגדר?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
17:27 24.12.11
נוירופיברומטוזיס הינה מחלה גנטית שהינה ב-50% מהמקרים מורשת דומיננטית וב50% מקרים חדשים .המהלך אכן מאוד מגוון מכתמים על העור בלבד עם קריטריון לא משמעותי נוסף למחלה קשה ומורכבת הכוללת נטיה לגידולים ובעיות נוספות. המהלך ניתן לצפייהגם בעקבות הסיפור המשפחתי ומהלך הילד בשנים הראשונות. אך לא באופן מלא .בבית החולים דנה במרכז סורסקי ישנה מרפאה הממתמחה במחלה זו
 
יעל לוי
20:19 24.12.11
השאלה היתה מה זה מבחינה פיזיולוגית?? מבחינת הגנים?חסר גן או התווסף?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:16 25.12.11
מבחינה גנטית יש מוטציה (שיבוש) בגן מסוים כתוצאה מכך לא נוצר מספיק חלבון שתפקידו לפקח כנגד התרבות בלתי מבוקרת של תאים. במחלה הזאת לכן קיימת התרבות תאים אשר מביאה לעיתים לגידולים שפירים.
 
חגית
15:07 01.11.11
שלום

האם יש קשר בין חיסון כיתה א (חצבת ... אדמת....) לבין טיקים ?
האם המרכיבים בחיסון עלולים להגביר טיקים קיימים ?
תודה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:38 02.11.11
אין כל קשר בין חיסונים לטיקים
 
הורים שנפגעו
21:43 24.12.11
כן . יש קשר.
לא עשו מחקר שהוכיח זאת, אז הרופאים המסודרים לא מכירים בתופעה.
גם לא יעשו מחקר, כי המשמעות הנה אחריות רפואית ותשלום נזקים לנפגעים
במיליארדי שקלים. כן מליארדי שקלים.

ולכן, נפגענו ואנחנו ברשות עצמנו לטפל.
המשיכו לחפש, ולנסות, והאמינו רק לשיקול דעתכם.
ביתי בת 4 בזמן שהיא מתרגשת היא מנפנפת ידים למספר שניות עם פה פתוח
אתמול במסיבה שהיתה בגן היא עשתה זאת מספר רב של פעמים{אולי גם מלחץ }
היא בהכרה כל הזמן וכשאני מעיר לה על כך היא צוחקת ומפסיקה

תודה מראש על התשובה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:18 19.12.11
נראה שמדובר בתנועות ידיים סטראוטיפיות - מעין תנועות חוזרות שאין להן שום משמעות קלינית אך בכל זאת יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים לשלול הפרעות אחרות.
ילדי בן ה 7.5 שנים, חלה במחלת גרון (דלקת בגרון חזקה) עם חום גבוה ביומו הראשון של הוא היה מאוד ישנוני - עקב המחלה, באותו יום בערב נשכב במיטה ונרדם למשך חצי שעה שבאתי לראות שהכל בסדר שמעתי אותו ממלמל (הזיות) שהערתי אותו הוא הסתכל אלי כלא מזהה אותי והתחיל לפרכס עם הידים (זה היה סימטרי) - כמובן ירדו לי 10 שנים מהחיים ואפילו האמבולנס שהזמנו היה צריך לטפל גם בי, הפרכוס נמשך 3-8 דקות אך כמובן הוא היה לא איתנו ואיבוד הכרה לכמה רגעים עם סגירת לסתות... שהאמבולנס הגיע הוא כבר פתח את עיניו אבל היה מאוד מבולבל... שהגענו למיון הוא כבר חזר לעצמו במלואה אך היה עייף מאוד ורצה רק לישון - התאשפזו בגלל הגיל של הילד למעקב למחרת השתחררנו מבלי שנירולוג יראה את הילד.. הוא קיבל טיפול אנטיביוטי וכמובן לעשות בדיקה EEG בשינה וערנות, יש לנו רק בעוד שבוע את הבדיקה - אבל המחשבות שלי והפחדים שלי מצפים אותי ואיני מסוגלת להתרכז (בגלל כל מה שקרה) חרדה איומה תופסת אותי.... (הוא בני היחיד) אני מבקשת אם תוכלו לעזור לי ולהרגיע אותי ולומר לי - מה זה יכול להיות ?? עקב בגלל הגיל הגדול שלו, האם גם ילד בן 7 שנים יכול לקבל פרכוס חום? האם זה נורמלי? אנא אשמח לקבל תשובה. תודה וסליחה על "המגילה".
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:39 19.12.11
לעיתים רחוקות ישנו פרכוס בעקבות מחלת חום גם בילדים מעל גיל 6 , לרוב אנחנו מתייחסים לכך כפרכוס חום אם בעברו בגיל צעיר יותר היו כבר כאלה. אם לא מקובל לבצע בכל אופן איאיגי ולראות אם ישנה הפרעה אפילפטיפורמית ץ בכל מקרה בשלב זה מדובר בפרכוס בודד תוך כדי מחלה ואין טעם להיות בחרדה אלא לראות איאיגי להגיע לשיחה עם נוירולוג ילדים ולהמשיך משם
 
ניצן
13:41 18.12.11
שלום דוקטור,
בן 26 סובל תקופה ארוכה מקפיצות שרירים (נכון להיום המצב השתפר מעט)
ביצעתי בדיקות כגון בדיקות נוירולוגיות EMG ו-CPK (חשוב לציין שביצעתי שלוש בדיקות דם שבהן הייתה עליה של כ-5 נקודות ב-CPK בין בדיקה לבדיקה אך עדיין הם נמוכות ולא מגיעות לערכים הגבוהים ועדיין בגדר התקין.
לאורך התקופה היו לי הרבה תופעות כגון נימולים כאבי שרירים חולשות בגפיים שבאות והולכות עד היום ובנוסף כל מיני תחושות מוזרות לאחר ביקור אצל הרופא הופנתי לפסיכולוג, חייב לציין שהיום המצב יותר טוב אך זה עם עליות וירידות האם יש לחשוש ממחלה נוירולוגית?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:13 18.12.11
יש לפנות לנוירולוג מבוגרים שמתמקצע במחלות שריר.
שלום רב,
הבן שלנו, בן 3 ו-11 חודשים, מכחכח בגרון בצורה קולנית מזה תקופה ארוכה מאוד, כשנתיים עפ"י זכרוננו. תדירות הכיחכוח הינה אחת לכמה שניות , יש דקות שקטות לעיתים אך יש גם "גלים" של כיחכוחים אחד אחרי השני. נשללה האפשרות לאלרגיה ע"י רופא מומחה שבדק, וכעת עובר סדרת בדיקות -א.א.ג ונוירולוג. הכיחכוח לא מופיע בשינה (פרט למקרים נדירים בהם יתכן ששינתו לא עמוקה אולי) מה שהביא את רופא המשפחה שלנו לפסוק כי להערכתו מדובר בטיקים. היו לו אגב שיעולים רבים מגיל קטן מאוד. שאלותינו:
1 . האם לאור הנתונים, למרות שלא ראיתם את הילד, ניתן לפסוק בוודאות שזה טיקים?
2. בהנחה ואכן מדובר בטיקים מה הסיכוי שזה יחלוף ומתי? זה מאוד מפריע חברתית ופוגע בו.
ממתינים לתשובתכם, הורים מודאגים. תודה רבה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:36 15.12.11
להערכתי בלתי אפשרי לפסוק בסוגיה זו בלי לבדוק ולראות את הילד. גשו לנוירולוג שנקבע לכם והוא יתןאת חוות דעתו.
בס"ד

שלום וברכה,

אודה לכן על תשובה על השאלות הבאות הנחוצות בדחיפות:

1. כיצד מגדירים דרגות חומרה של שיתוק מוחין?

2. לאיזה דרגות חומרה של שיתוק מוחין ישנה אינדיקציה רפואית המעידה על הצורך בפיזיותרפיה יומיומית?

3. האם לגבי ילדה המוגדרת כלוקה ב-CP קל אטקסיה/היפוטוניה, ניתן לאמר שבהכרח אין צורך בפיזיותרפיה יומיומית?

4. מהי אינדיקציה רפואית המעידה על צורך בטיפולי פיזיותרפיה יומיומיים? האם למשל היפוטוניה הינה סיבה מספקת כדי להעיד על צורך בפיזיותרפיה יומיומית? וכך גם לגבי היפוטוניה בשילוב עם קשיים בשיווי משקל, קשיים בתכנון תנועה ובקואורדינציה ועוד...



בתודה מראש,

יעל
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:17 14.12.11
שיתוק מוחין מוגדר לפי רמות הקושי שלו על ידי צוות נהמכון להתפתחות הילד שבו הילד נמצא קרי הרופא ההתפתחותי, הפיזיוטרפיסט, ריפוי בעיסוק, קלינאית התקשורת, האורטופד , הפסיכולוג ושאר הגורמים המרובים המטפלים בילד. הם שיקבעו את מידת הצורך בפיזיוטרפיה ואת כמותה.
בס"ד

תודה רבה על התשובה ההגיונית ועניינית.

רציתי לחדד ולהוסיף לשאול:

האם ניתן להבין מתשובתך, שגורם שלא מטפל בקביעות בילד עם שיתוק מוחין, אינו יכול על סמך בדיקה חד פעמית, גם אם תימשך שעה שלימה, ו גם אם הוא רופא שיקומי בכיר, להחליט על רמת וכמות הפיזיותרפיה שנחוצה לילד, אלא עליו להסתמך בעיקר על המלצות הרופא האורטופד והפיזיותרפיסטית שמטפלים בילד במשך שנים.

כך שאם ילד כזה נקלע בעל כרחו למצב בו הוא נשלח לרופא שיקומי באופן חד פעמי על מנת שיחווה דעתו לגבי האם הוא זקוק לפיזיותרפיה יומיומית, ורופא זה שזו הפעם הראשונה שהוא פוגש ילד זה, מתעלם מהמלצות האורטופד שמטפל בילד במשך 7 שנים ומהמלצות הפיזיותרפיסטיתשמטפלת בו 4 שנים, חוטא מאוד בתפקידו, ואם הנושא יגיע להתדיינות משפטית, אז על פי המקובל ברפואה, בימ"ש יקבל את המלצות הצוות המטפל בקביעות ובמשך שנים בילד, נכון?

המון המון תודה,

יעל
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:34 15.12.11
אין לי מושג לגבי תקפות הערכאות המשפטיות שכן אינני רופאה התפתחותית והמידע שכתבתי לך הוא על פי מחשבותי שלי בלבד.
אשתי כעת בשבוע 29, כאשר כל הבדיקות תקינות.
בסקירה מכוונת בשבוע 25 התגלתה הרחבה א-סימטרית
של חדר ימני ברוחב 6.2 מ"מ וחדר שמאלי ברוחב 8.1 מ"מ.
בסקירה מכוונת שנערכה השבוע, חודש לאחר הבדיקה הקודמת,
נמדד רוחב החדר הימני - 7 מ"מ וחדר שמאלי 10 מ"מ.
בין הסקירות נעשתה בדיקה של וירוסים וזיהומים
והכול יצא תקין.
אנחנו יודעים שאנחנו אמורים ללכת כעת למומחה לנוירולוגיה
של תינוקות, אבל חשוב לנו לדעת, אם הנתונים הם עדיין בגדר הסביר,
לאור העובדה שהייתה הרחבה של 2 מ"מ בחודש אחד?
מה לגבי חוסר הסימטריה בין החדרים?
לאשתי יש בן משפחה מדרגה ראשונה הלוקה
ב-C.P (אינו מדבר, אינו אוכל לבד, הוא רק מסוגל ללכת),
האם זה מגדיל את הסיכון של העובר ללקות בשיתוק מוחין?
אם מדובר בהצטברות נוזלים במוח, האם ניתן לנקז אותם,
באמצעות ניתוח כל שהוא במהלך ההריון?
מניסיונך, האם המשך מגמה של הרחבת חדרים בקצב
הנוכחי יוביל בהכרח להמלצה על הפסקת הריון?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:51 11.12.11
יש להיוועץ עם נוירולוג לרפואת העובר.
 
אירנה
23:05 10.12.11
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. לפני כחודשיים היה לה אירוע שאחרי בדיקות רחבות באיכילוב הוחלט שהיה פרקוסי חום - עוויתות חזקות של כל הגוף כשהיא בהכרה ומתקשרת, למרות שמבוהלת מאד. עשו לה בדיקה של תיפקוד המוח (בשינה) וזה יצא תקין. היה עוד מקרה כזה לפני כשבועיים, כשהחום לא היה גבוה אבל כנראה שעלה בלילה (ל-37.9) ושוב התעוררנו מבכי היסטרי שלה והיו לה עוויתות.
נאמר לנו בבי"ח לשים לב למה שקורה, לראות אם מתפתחת או אם יש איזושהי התדרדרות בהתפתחות ואם קורים מצבים של עוויתות לא רצוניות ללא קשר לחום הגוף.
הנושא הזה די מתריד אותי. הייתי רוצה לדעת אם אכן יש מידי פעם עוויתות (בעיקר במצב של עייפות) - מה זה אומר? איך מטפלים בדבר כזה ברפואה קונבנציונלית? אם יש משהו לא תקין מבחינה פיזית - יש לזה טיפול? איזה?
אשמח מאד לקבל תשובה על השאלות האלה. תודה מראש!
 
אירנה
12:10 12.12.11
תודה רבה על תשובתך. אנחנו לא נכנסים לפאניקה או משהו בסגנון, וגם לא מראים לה בשום צורה שראינו משהו או שקרה משהו מיוחד. אין גם דרך להסריט את זה, כי ההתכווצות הזאת זה פשוט תנועה לא רצונית עם הידיים (לפחות מה שאני ראיתי) או הראש, וזאת תנועה אחת פתאומית. מדדתי חום פעמיים אחרי הדברים האלה ולא היה. אני עדיין רוצה להבין על מה זה יכול להעיד לפני שאנחנו שוב ניגשים לרופא של איכילוב ואיך מטרפלי בדבר הזה. תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:46 11.12.11
ביה"ח איכילוב הוא יסודי מאוד ואם התופעה סוכמה כפרכוס חום - אין הדבר מטריד כי זו תופעה שכיחה ש 5 אחוז מאוכלוסיית הילדים בני 6 ח' - 5 ש' סובלים ממנה.
 
אירנה
15:35 11.12.11
תודה!
הם אכן בדקו מאד יסודי, והמסכנה הייתה שרוב הסיכויים שזה פרכוס חום, אבל זה עדיין לא היה וודאי. הם רצו צילום כי מכל ההסברים שלנו זה היה נראה להם גבולי עם משהו אחר (שלא ברור לי באמת מה עוד זה יכול להיות). אמרו לנו לשים עין טוב טוב ולראות אם יש את העניין הזה של התכווצויות לא רצוניות ללא קשר לחום. בגלל שגם אני וגם בעלי ראינו משהו כזה, בתדירות של פעם-פעמיים ביום בערך, התעוררה השאלה שלי. הייתי בכל זאת רוצה לדעת מה זה יכול להיות ומה הטיפול שנותנים לזה ועד כמה הוא יעיל. האם יש עוד תופעות שבאות יחד עם פרכוסי חום, בזמנים כשאין חום גבוה?
תודה רבה שוב!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:19 12.12.11
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב הוא פשוט לעקוב אחר התנהגות הילדה בלי להלחיץ אותה ואם התופעה של ההתכווצויות חוזרת על עצמה - לא לאבד את העשתונות, לקחת מצלמת וידאו או פלאפון ולהסריט את התופעות ואז להראותן למומחים מאיכילוב. במקביל כזה קורה יש כמובן למדוד את החום ברקטום.
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  105  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים