בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
במשך השבוע האחרון הופיעו אצל בני בן השנתיים וחצי תיקים שנמשכים לאורך רוב שעות היום ומתבטאים במצמוצים רבים בעיניים. הייתי אצל רופאת עיניים אשר שללה בעיה רפואית בעיניים. על מה יכולים להעיד תיקים כאלה ומה הטיפול בהם?
יש לציין שהם בולטים ובתדירות גבוהה.

רוב תודות...
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:53 09.08.12
יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים כדי לאמת או לשלול טיקים ולפי החומרה לשקול טיפול תרופתי.
ביתי בת שנה ו- 8'. השבוע הבחנתי שיש לה תופעה של טיקים רבים במהלך היום. זה מופיע בהתקפים מספר רב של פעמים ביום. זה מתבטא במיצמוץ בו זמני בשתי העיניים ומשיכת כתף וראש לצד. לפני כחודשיים הבחנתי במצמוץ מוזר במשך מס' ימים, אך התופעה חלפה. במהלך השבוע האחרון, כפי שתארתי לעיל, הטיק מאוד חמור ומלווה במשיכת הכתף והראש. מדובר בילדה פיקחית, שמחה, פעילה, אוכלת וישנה טוב. מעבר לה שתיארתי לא חל שינוי אחר בהתנהגותה. על מה זה יכול להעיד? האם יש דחיפות בבדיקת רופא או שצריך להמתין?
תודה
רינת רז
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:40 27.09.12
אם אין נסיגה התפתחותית או שינויי אישיות ניתן לפנות לנוירולוג ילדים כרגיל.
 
חנה
10:52 13.09.12
לפי ידיעותי בתסמונת רט הבנות הינן עם מחסור בחלבון MECP2 והינן לוקות בשלל תופעות כמו: אפילפסיה, איבוד יכולות שנרכשו וכדומה.

האם בילד שיש לו הכפלה בMECP2 (הכפלה בחלבון) האם התופעות דומות לתופעות של מחסור בחלבון.
מקפיצה את השאלה שלי
 
שיר
10:17 12.09.12
שלום רב,

בתי בת שנה נולדה עם היקף ראש 34 ס"מ

במהלך חצי השנה הראשונה היתה באחוזון 25

ועכשיו בגיל שנה ביצענו בדיקה והיקף הראש שלה הינו 34 ס"מ.(כפי שאני מבינה אחוזון נמוך יותר מ-25 )

כאשר אחות טיפת החלב אמרה שהילדה מתפתחת יפה מאוד(מצביע,ממלמלת מילים כמו אבא,גאגא,אוכלת לבד עם הידיים,חייכנית)



האם עדיין בגיל שנה היקף ראש של 34 ס"מ זוהי תוצאה תקינה?

האם כדאי ללכת לאיזשהם בדיקות נוספות כתוצאה מהתשובות הנ"ל?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:20 13.09.12
כדאי להיבדק אצל נוירולוג ילדיםולעשות צילום גולגולת.
 
שיר
15:37 13.09.12
בשאלה המקורית רשום כי ההיקף ראש שבו נולדה התינוקת הינו 34 ס"מ וגם לאחר שנה 34 ס"מ כאשר הכוונה כמובן שבגיל שנה נמדד היקף ראש של 44 ס"מ (אחוזון 10-15 )

האם תוצאה זו תקינה?האם צריך לבדוק את הממצאים יותר לעומק?
 
תמר
13:42 13.09.12
שלום רב
יש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים מגיל 0 היא סובלת מכאבי בטן ופליטות מרובות
היא מקבלת לוסק לרפלוקס.

לאחרונה היא ממש לא נינוחה ולא מצליחה להירדם -ישנה רק 8 שעות ביממה
כל פעם שאני מרדימה אותה היא מתעוררת כעבור 10 דקות.
היא רגילה לישון בידיים אך לאחרונה כל פעם שאני מרימה אותה לצורת ערסול היא צורחת

הרופא אמרה שכנראה יש לה טונוס שרירים גבוה והפנתה אותי לנורולוג הבעיה שהתור רק בנובמבר לכן אני פונה לכם להלן התסמינים:
1. מאוד חזקה מרימה ראש גבוה
2. בוכה כל פעם שמערסלים אותה
3.שמקפלים לה רגלים רגל אחת היא נועל כל הזמן.
4. קשה לה להרדם ומתעוררת המון וזזה המון בשינה
5.סובלת מגזים ורפלוקס

האם זה נראה לכם כמו טונוס שרירים גבוה?
אם כן מה זה אומר האם זה מסוכן ופוגע בהתפתחות אם לא מטפלים?
מה הטיפול המומלץ ?
ואיך אני יכולה להקל עליה בהרדמות?

תודה רבה ושנה טובה
 
שירה
09:37 08.09.12
בני בן השש ושלושה חודשים מקבל סטרטרה 25 מ"ג . הוא שוקל 18 ק"ג. הוחלט לתת לו את התרופה בגלל חוסר שקט , חרדות והיפראקטיביות. הנוירולוג אמר שזה ADHD ןהמליץ על סטרטרה כי הבעייה העיקרית הייתה חרדות. החרדות כמעט נעלמו לגמרי והוא מתפקד יפה בבי"ס , אבל בבית הוא היפראקטיבי יותר מאשר לפני לקיחת התרופה. מאד אלים כלפי אחיו , אגרסיבי ומביע לעיתים מין "רצח בעיניים" . אני בטוחה שזה בהשפעת התרופה . האם כדאי להפסיק אותה , ואם כן אז איך? (הנוירולוג אומר שצריך לשלב טיפול התנהגותי , אבל לי נראה שהתרופה לא מתאימה לו.)
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:39 11.09.12
יש גם תרופות חלופיות לסטרטרה כגון אדרל, ויונס ודיטראנה - כך שאם נראה לך שהוא מגיב רע לסטרטרה - ניתן להחליף.
 
אבינועם
19:34 08.09.12
שלום

לבתי בת 3 חודשים יש חתך עליון מעל הטוסיק.
באולטרסאונד נמצא חשד ל- Ththered Cold (עגינת חוט שידרה או תסונת שידרה)
נשלחנו ל-MRI.
רציתי לקבל מידע על הנושא? מה הטיפול בזה?
כמה הפגם הזה הזה שכיח?
מה שלבי ההחלמה אחרי ניתוח?

תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:36 11.09.12
חוט השדרה יכול להיות מעוגן במספר אפשרויות כמו קצה חוט שומני, חצוי לשניים, עם קרומי חוט שדרה ועוד, וזאת ניתן לראות בברור בMRI ובהתאם גם הגישה הניתוחית ואפשרויות ההחלמה.
 
אמא ל-2
22:20 06.09.12
דר' שלום,
רציתי לשאול, האם טיקים לתינוקת בת שבעה וחצי חודשים אמורים להדאיג אותי?
הטיקים האים לפעמים בסידרה של שלוש אחד אחרי השני, הראש מוטה הצידה הלשון יוצאת טיפה והעיניים ממצמצות. זה נראה מאולץ.
האם יש קשר בין זה לבין חיסון מחומשת מעברה לפני שבוע?
האם יש קשר בין זה לבין העובדה שהיא לא ישנה טוב בלילה או ביום??
ההתפתחות המוטורית מעולה, היא נעמדת לבד, מתיישבת לבד, זוחלת מאושרת ושמחה.
עם האוכל יש קצת בעיות מכיוון שהיא לא מוכנה לאכול כל כך מרקים ופירות. למרות שאכלה יפה עד לפני חודש.
הטיקים מופיעים מעל 10 פעמים ביום.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:33 11.09.12
ייתכנו טיקים בגיל כזה אך יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים.
שלום בני בן 7 מתנהל באיטיות בכל התחומים-בעיקר בנושא כתיבה והתארגנות לקראת משימות, היינו באבחון של מרפאה בעיסוק שאמרה שיש לו קושי בולט
בתפישה החזותית-האם הדבר מעיד בהכרח על לקות למידה?

יש לציין שהוא קורא היטב ומבין היטב את הנקרא והנשמע.
שאלה נוספת: האם יכול להיות שיש קושי בתפישה חזותית בגלל שיש קשיי קשב? (אני חושדת שיש לו בעיה של קשב וריכוז). יש לנו תור לנוירולוג רק בינואר.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:30 11.09.12
יש קשר בין קושי בתפיסה חזותית ובעיית קשב וריכוז. גשי איתו לנוירולוג ילדים לצור אבחון.
 
דניאלה פרנקל
21:09 03.09.12
שלום רב בני בן השש וחצי חולה אפילפסיה מזה 6 שנים, מאוזן ומשתמש תרופה למיקטל (מרכיב פעיל LAMOTRIGIN) לאחונה ביצענו בדיקת EEG ללא טשטוש!!! (הבן שלי נכנס לסטרס כשדירנו על הטשטוש אז הטכנאית ויתרה על הטשטוש)
באבחה מופיע C.D

תאור: תרשים ערנות ונמנום קל , לאח מתן תרופות הרגעה.

שיתוף פעולה- חלקי והתרשים בוצע חלקו בעיניים פקוחות.

במהלך התרשים בערנות- נרשמת פעילות רקע אחוית מעט בלתי סדירה איטית וסימטית, המורכב מגלי אלפא בתדירות 10-11 מ/ש מעורבים בגלי ביתא במשרעת נמוכה.

באיזורים הקדמיים-נרשמת בעיקר פעילות ביתא ותטא להבמשרעת נמוכה.
במהלך התרשים-נרשמים גלים חדים מפוזרים ללא פעילות מוקצית.

בגירוי אור-הולכה פוטית קינה.

בנישום ית-אי סדירות נוספת בתרשים.


סיכום: תרשים- חורג מהנורמה, עקב אי סדירות כללית וריבוי גלים חדים דו צדדיים.
אין עדות לפעילות אפילפטיפורמית מובהקת.




אשמח להבין מה המשמעות של הכתוב מעלה
בכבוד רב
דניאלה
 
דניאלה
07:55 06.09.12
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
08:01 06.09.12
הסיבה לאי מתן תשובה מיידית היא שה EEG נעשה בתנאים תת אופטימליים - צריך מחד לעשות תרשים בעירות ומאידך תרשים עירנות נמנום ושינה לאחר חסך שינה . 2 הבדיקות משלימות זו את זו ונותנות מידע על הפעילות החשמלית במוח.
אז האם ישנה בעיה שמצריכה דאגה לפי התשובה או לא?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:29 11.09.12
כנראה שהבדיקה לא טובה מחינה טכנית ולכן צריך לחזור עליה.
שלום,
הבן שלי בן שנתיים וכמה חודשים קם באמצע הלילה כאשר הוא צועק "יש לי אור יש לי אור איה איה הראש" וכששאלנו מה כואב וניסינו להרגיע אמר שכואב לו הראש.
סבל בעבר ממס' ביעותי שינה. הפתרצויות זעם , השתוללויות וחוסר זיהוי של אבא ואמא (אנחנו).
הנוירולוג לא נתן לי לשאול מספיק שאלות ואני ממש לחוצה. מה זה יכול להיות??
הופננו לבדיקת EEG ואני לא מצליחה להשיג תור לשבועיים הקרובים ואני ממש בלחץ.
אציין כי התקף זה קרה בשינה ב 23:30 בלילה כאשר הוא נכנס לישון ב 21:00. זה קרה לפני יומיים וככה ביום יום הוא מתנהג כרגיל, קצת עצבני ומתוסכל (יכול להיות גם בגלל הגן החדש).
האם יש מכונים פרטיים בהם אני יכולה לעשות את הבדיקה מהר יותר?
האם יש לי ממה לחשוש? אני בהיסטריה.
תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:54 05.09.12
יש מכונים פרטיים כדוגמת ממוגרף .אם בדיקתו הנוירולוגית היא תקינה וכן גם קרקעית העין כדאי לעשות EEG בהקדם ולפי התוצאות לשקול הדמייה.
למה זה קורה?
את מכירה סיטואציה כזאת? סיפורים כאלה?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
07:58 06.09.12
יש בודאי סיפורים כאלה. בסה"כ זה לא נשמע מדאיג - פשוט יש להיבדק ע"י נוירולוג ולבצע את הבדיקות.
 
עלמה
15:55 04.09.12
שלום דוקטורים נכבדים ביתי עברה ניתוח ראש לפני כשנה הסרת קברנומה טמפורלית בצד שמאל של הראש כעת כבר חודש ימים על כאב הצד ימין של הראש כאב שמתמשך לאורך כול היד ובעורף בבקרים יש ל בחילות שלעיתים ממשיכים גם בהמהלך היום ניסתי לשוחח עם המנתח אך הוא נימצא בחול לחודש ימים האם לדעתכם יש קשר ומה עוד עלי לעשות?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:20 05.09.12
יש לפנות בהקדם לנוירולוג ילדים.
האם אפשר להוסיף באופן מלאכותי אנזים זה כתיגבור לקיים בגוף באופן טיבעי? תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
11:12 01.09.12
לא אי אפשר להוסיף אנזים
עודף של MAO יגרם באופן תאורטי לדכאון
בטיפול בדכאון אנו נותנים מעכבי MAO
שלום, בני לוקח ריטלין LA 20 מ"ג. אך לאחרונה הופיעו אצלו "טיקים", מושך את הצוואר לאחור , ומזיז את הכתפיים ללא הפסקה!

התור שלי לנוירולוג בעוד כשבוע.

האם אני יכולה להמשיך לתת לו את הריטלין לביה"ס או להפסיק עד שאראה רופא?

ממתינה לתשובה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:02 29.08.12
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:02 29.08.12
כדאי להפסיק בינתיים את התרופה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:00 30.08.12
כן
 
מאיה
09:08 28.08.12
הבת שלי בת 5. לפני כשנה וחודשיים עקב סיפור של כאבי ראש מתמשכים ופעם אחת כאבי ראש שהעירו משינה כולל הקאה בוצעה בדיקת MRI מוח בשניידר שיצאה תקינה לחלוטין. מאז היה נדמה שהפסיקו כאבי הראש.בוצעו גם כמה בדיקות פונדוס עד לMRI שיצאו תקינות.

בשבועיים האחרונים חזרה להתלונן ואתמול היה ארוע של כאב ראש חזק שהעיר משינה. בנוסף סובלת בשבועיים האחרונים מכאבי בטן ושלשולים לסרוגין (ללא חום)

שאלתי היא - האם צריך לחזור על בדיקת MRI בהנחה שהבדיקה הנוירולוגית תקינה?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:36 28.08.12
יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים ולפי ההתרשמות - לראות אם אכן צריך לחזור על הדמייה.
שלום רב.
שמנו לב בימים האחרונים לכך שבתנו, בת 8, ממצמצת מדי פעם בעיניים בצורה קצת שונה. נראה כמו טיקים.
זה לא משהו שהיה בעבר.
יש לנו בעניין הזה כמה שאלות:
1) האם יכול להיות שעייפות מצטברת משפיעה עליה בעניין?
2) בתנו במעקב של רופא עיניים אחת לשנה ופעם האחרונה שהיינו אצל הרופא (ביוני האחרון)
אמר שיש לה צילינדר קטן אבל לא משהו שמצריך משקפיים. האם יתכן שזה החריף?
3) האם יש קשר לשימוש ולמשחקים בפלאפון מסך קטן?
4) כיצד ניתן לטפל בטיקים והאם בכלל צריך לטפל בהם או שיחלפו לבד?
תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:59 27.08.12
אם אכן מדובר בטיקים אין להם ק/שר בולט לעייפות, אלא יותר למצבי מתח , הטיפול בטיקים שאינם חמורים הוא שההורה ירגע ואין מקום לטפל בילד ולא לתחקר אותו בעניין אם את עדיין מוטרדת גם רופא הילדים צריך להיות מסוגל להבחין אם אכן מדובר בטיקים פשוטים
 
ליאת . ק. א
17:05 20.08.12
שלום , בני בן השש ביצע בדיקת EEG בעקבות שני ארועי פרכוס ללא חום ועילפון
להלן ההממצא - הבדיקה נעשתה בעירנות ובשינה, התקבל תרשים בעל רקע מורכב מפעילות 5-6 ו 3-4 הרץ עורפית ורקתית , פעילות בטא קדמית ופעילות גלים איטיים באזורי הרקות ובאזורים הקדמיים בעת עירנות ופעילות שינה עם רקע גבוה מתח מורכב מגלי דלתא וטטא סימטריים בלתי סדירים בתדירות 4-6 הרץ. פעילות כישורית ו K COMPLEX סימטרית בחלקו השני של התרשים. ללא שינוי בעת גירוי אור ונישום יתר. רקע מעבר נימנום שינה הופרע ע"י התפרצויות רבות של גלים זיזיים וגבוהים סינכרונים והיפרסינכורנים וסדרות גלים איטיים קצביים.
צר לי שהמלל כל כך ארוך . אך מקווה שתוכלו לסייע לי
תודה .. ליאת
 
ליאת . ק. א
17:48 22.08.12
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:57 27.08.12
נשמע שהבדיקה אינה תקינה ויש ככל הנראה התפרקויות אפםילפטיפורמיות לא ניתן לאמר לך יותר מבלי לראות את הבדיקה עצמה כי לא ניתנה אינטרפטציה על ידי המפרש אם מדובר בתמונה התואמת יותר התקפים כללים או אפילפסיה חלקית שפירה. מציה שתקחי את הדיסק לנוירולוג שהפנה אותך לצורך פירוש התוצאות והקשר הינן לבין הארועים שעבר בנך
 
חגית
18:39 23.08.12
בני בן שבע, לקוח ריטלין 20 מ"ג, בתקופת החופש הגדול לא לקח את הרילטין, אך לפתע הופיעו אצלו "טיקים" בצוואר (משיכת הצוואר לאחור).

האם יש קשר לריטלין? האם זה נגרם בגלל שהפסקנו את הריטלין לפתע בחופש?
אבקש את עזרתכם, תודה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:00 26.08.12
ייתכן שיש קשר לריטלין. מומלץ להיבדק אצל נוירולוג ילדים ולשקול החלפת טיפול.
 
בשם ילדי
09:58 06.08.12
שלום:
שני ילדי (בן ובת) סובלים מהתקפי סחרחורת מחזוריים (הבת כל 65 יום הבן כל 75 יום)
לבת יש גם כאבי ראש נלווים. לשניהם אמרו לי שזה סוג של מיגרנה. ההתקפים נמשכים כ - 5 ימים ומשביתים אותם מכל פעילות. (שלא לדבר על הסבל)
האם משהו יכול להסביר לי את המנגנון שגורם להתקף להיות כל כך מחזורי. (אם כן אולי ידע לומר איך לטפל)
עד היום לא הצלחנו בשום צורה לטפל ביעילות בבעיה למרות ביקורים חוזרים ונשנים אצל נוירולוגים.
בתי סובלת כבר 5 שנים. בני שצעיר ממנה "רק" שנתיים.
האם משהו מכיר,יודע, על טיפול שיכול לעזור. או רופא שמתמחה בכך.
קראתי מאמר של דר' לובל בנושא, אך השורה התחתונה הייתה ששום טיפול לא עזר באמת ויש להמשיך ולחקור. אולי משהו חוקר?

אשמח לכל מידע,
תודה!
שלום:
עברו 75 יום והבן שלי שוב עם סחרחורת. ההתקפים מחזוריים כמו שעון.
איזה טיפול מוצע לבעיית סחרחורות?
אולי בכל זאת תשןבה?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
14:00 22.08.12
אני מסכימה שזה סוג של מיגרנה
ליתר בטחון אני ממליצה לבצע MRI EEG בדיקת שמיעה ובדיקת קרקעית עיניים (אם לא בוצע).
הטיפול כולל כל מה שנותנים במיגרנות
אפשר לנסות סטונרון (לסחרחורת)
טיפול מונע לא נראה לי מכיון שההתקפים אינם תכופים
 
בשם ילדי
19:11 22.08.12
תודה,
כל הבדיקות האלה בוצעו מזמן.
אני מבינה שלסחרחורת אין טיפול יעיל.
לאחרונה שני הילדים נוטלים b2 במינון של 200 מ"ג.
אצל הבן ראינו בהתקף האחרון הקלה משמעותית ביותר.
נקווה לטוב.
 
אמא מודאגת
14:01 21.08.12
שלום.
הסיבה שאני פונה לפורום זה בן הדוד שלי. בין גיל 6 חודשים לגיל שנה (כיום בן 17) התחילו לראות אצלו עיכוב התפתחותי, כאשר בסופו של דבר האבחנה שניתנה היא אוטיזם. אבל לדעתי האבחנה הזאת לא נכונה, ולמעשה מדובר בסינדרום כלשהו (הוא משמעותית יותר גדול מההורים שלו, גם בגובה וגם במשקל, יש דיסמורפיזם ניכר בפנים, גשר אף רחב ועיניים קטנות ושקועות ועוד אבל אולי זה רק הגנטיקאית שבי...). אין לי אפשרות לקבל מהם את הנתונים המלאים של הבדיקות שהם עשו או כיצד הגיעו לאבחנה או אפילו מה היו התסמינים הראשונים. הם מסרבים לשתף פעולה. אני יודעת שנעשו בדיקות גנטיות אבל גם את התוצאות שלהם לא הצלחתי לקבל מדודי.
ביתי בת 9 חודשים, התפתחות תקינה (נכון לעכשיו) מכל הבחינות ומבוצע מעקב בטיפת חלב ואצל רופאת התפתחות. נכון לעכשיו היא זוחלת, מתישבת לבד, הולכת מסביב לרהיטים או בעזרת צעצועים, מוחאת כפיים וכו'... מבחינה קוגנטיבית ממלמלת וצוחקת המון, הברות חוזרות, מצביעה על דברים שמעניינים אותה, יוצרת קשר עין, מכירה את הסובבים אותה ומזהה אותם, חברותית מאוד. נכון לעכשיו לא אני ולא אנשי מקצוע לא ראו משהו לא תקין בהתפתחות שלה. אפילו אמרו שהיא מתקדמת לגילה.
השאלה שלי היא האם יש צורך או טעם לפנות לבירור אצל נוירולוג בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית?
סליחה על האורך והמון תודה מראש
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
10:16 22.08.12
לא אין צורך
הייתי רק מבררת מה תשובת X שביר אצל בן הדוד
לפני כחודש התחלתי לזהות מצמוצים עזים אצל הבת שלי, בת שנה וחודשיים דאז. זה קורה בעיקר בסביבת השינה- כשהיא עייפה או כשהיא בדיוק קמה משינה. מדובר במצמוץ חזק, ממש תנועה של כל הפנים, לפעמים אפילו מנערת את הראש, כאילו היא מצטמררת, או קשה לה לבלוע משהו.
רופא ילדים שראינו המליץ על בדיקת eeg. האם הדבר באמת דרוש? האם כדאי לבקר קודם אצל נוירולוג או רופא עיניים?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
13:44 22.08.12
לבקר אצל רופא עיניים ונוירולוג
אם זה מתעכב אז במקביל לבצע את EEG רק על מנת לשלל הפרעה פרכוסית
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  117  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים