בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
 
ליאת
13:00 12.06.12
שלום,
בתי בת החודשיים וחצי נולדה עם טורטיקוליס, והנטייה שלה, כלומר העדפה שלה היא לצד ימין. בנוסף, העין השמאלית שלה לא נפתחת לחלוטין, ולפעמים עין זו נעצמת, האם זה קשור אחד לשני?וגם הראש שלה בצידו הימני קצת שטוח, פחוס.
בנוסף, הגוף שלה נוטה לצד ימין.
יש לה בעיה נוספת, בעיה עם מפרק הירך השמאלית ולכן זקוקה לכרית פיסוק.
שאלתי היא כזו, האם זה נכון שהיא תטופל בפזיותרפיה?
האם זו הסיבה לכך שקשה לה להרים את הראש כאשר היא על הבטן?

מה עליי לעשות?
תודה,
ובברכה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:03 12.06.12
טורטיקוליס מולד הוא שכיח בקרב ילודים. הטיפול נעשה ע"י תרגילים שנותנת הפיזיוטרפיסטית. בד"כ הוא מבודד ללא נטייה של הגוף. אם יש דברים מלווים כדאי להתייעץ עם רופא הילדים/נוירולוג ילדים.
רחל תודה על התשובה המהירה. שאלתי אותך לגבי התינוק בן החודש עם תופעת העיניים שזזות מצד לצד מהר וחיוכים לא רצונים.... אמרת שכדאי להסריט בוידיאו ולפנות לרופא ילדים ולנוירולוג ילדים ואכן אעשה זאת... רק ברצוני לשאול, על מה דבר שכזה יכול להעיד? או מה הסיכוי שישנה כאן בעיה רצינית? האם על פניו זוהי תופעה שאינה תקינה?? אני פשוט מאוד מודאגת...

תודה מראש
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:32 12.06.12
יכול להיות שזה סתם תופעה סתמית ומאידך יכול להיות שזה דורש התייחסות נוירולוגית - לכן כדאי לפנות לגורמים שהוזכרו.
 
מיכל
00:56 11.06.12
שלום, אני תלמידת תיכון בת 18.5 אני מאובחנת בADD מספר שנים, רציתי לשאול שאלה כללית בקשר לריטלין 30AL , כשאני לוקחת שני כדורים ממנו האם בדרך כלל אפשר לקחת את זה בבת אחת? או שלא כל כך מומלץ? (אני שוקלת 49 קילו אם זה נחוץ...וכדור אחד בכלל לא משפיע עליי, עד לא מזמן הייתי נוטלת SR40 אבל ההרגשה הכללית איתו הייתה לא הכי טובה והLA30 הוא היחיד שיש לי בבית עד שאקבע תור לנירולוג שסביר להניח שכל הבגרויות יסתיימו עד אז) אני יודעת שזה בלתי אפשרי באינטרנט לדבר על מינונים, לכן אני לא מבקשת שתמליצו על מינון כלשהו רק רוצה לדעת בגדול....

אודה לתשובה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:56 11.06.12
יכול להיות שמינון של 30 X2 הוא קצת גבוה ביחס למשקלך. עלייך להיוועץ בנוירולוג ילדים בקשר למינון התרופה.
 
שיר
21:12 07.06.12
שלום. אני מאוד מודאגת לגבי תשובת בדיקת הMRI של הבת שלי בת שנתיים בגלל צליעה הופנתה לMR I ראש . זה התוכן של התשובה .
מבנים האנטומים הסטרוקטורליים של המוח והמוחון שמורים מעבר קרניוצרביקלי ללא סטיות חדרי המוח החריציםהציסטרנות ללא סטיות מודגמים שני אזורים של הארכת זמניחריפה בחומר לבן פריונטריקולרי .אזור אחד פריאטלי אחורי משמאל בגודל 15מ"מ . אזור נוסף פריאטלי אחורי גבוה מימין בקוטר כ 10 מ"מ פרט לכך ללא ממצא מוחי פוקרי וללא האדרה פתולוגית .שני אזורים של ארכה זמני חריפה בחומר לבן פריונטריקולרי פריאטלי כתואמר.כניראה מדובר בתוצאה של ארועים איסכמיים ישנים . אשמח לקבל הסבר מזה אומר אני מאוד מודאגת

תודה


.
.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:50 10.06.12
יש להתרשם ממקור ראשון בהסתכלות על הMRI - יש לפנות לנוירולוג הילדים המטפל.
שלום רב,

יש לי תאומים- נולדו בשבוע 28, ללא סיבוכים מיוחדים בפגייה- בריאים. נמצאים במעקב פגים- עד כה הכול נראה תקין.
כיום בני 7 מתוקן, כמעט 10 כרונולוגי.
אחד מהתאומים מדאיג אותי. מבחינה מוטורית הוא סביר- הרבה פחות זריז מאח שלו- אבל כן מתהפך, זוחל מעט אחורה, מושיט ידיים, מעביר מיד ליד- מתעניין בצעצועים ומשחק.
מבחינת שמיעה- בדיקת ברה תקינה.
מבחינת ראייה- אובחן בגיל חודשיים מתוקן כמי שחל אצלו עיכוב בהבשלת עצב/מערכת הראייה- כיום שיפור ניכר- עוקב, ממוקד- אם כי עדיין לא 100% אולי גם עקב צורך במשקפיים- אנחנו במעקב.

מחד הוא ילד מקסים. אוכל טוב, ישן טוב, יחסית נינוח. מאוד חייכן, צוחק בקול, מבחין בין זרים למטפלים שלו, מתרגש לקראת בואם. מאוד אוהב שירים, סיפורים, מקשיב לסיפורים, מזדהה אותם, מחייך קצת לאחיו התאום.
מצד שני מספר סימנים מדאיגים אותי:
-כאשר הוא שוכב על הגב הוא מביט לא מעט למעלה. כאילו הוא רואה משהו. לא ברור לי אם זה משהו שתינוקות עושים, אם זה קשור לראייה או שמא משהו אחר.
-הוא לא מגיב לשמו. אז נגיד שהוא קטן ולא צריך עדיין להגיב לשמו- לא מעט פעמים הוא לא מגיב. ניתן ממש לעמוד לידו ולקרוא לו והוא לא יגיב. לא יעיף מבט אפילו. גם אם הוא משחק גם אם הוא ממש סתם שוכב או סתם ממלמל לעצמו (הוא ממלמל רק אה..או..אה..לא יותר). רק אם יהיה גירוי באיזה סף גבוה יותר- כמו שיר או התחלה של סיפור שהוא אוהב- הוא יגיב ויסתובב.
-לעומת אחיו הוא הרבה פחות עוקב אחרי מה שאנחנו עושים. אם אני במטבח הוא יותר עם הצעצועים שלו ופחות מעניין אותו מה קורה איתי, לאן אני הולכת.

מצטערת על אריכות הדברים- ברור לי שאבחון לא יהיה בגיל כזה, אך אולי כיוון? כיצד ניתן לפעול? אני מרגישה שמשהו לא לגמרי "עובד" שם כשורה. הוא מקסים, חברותי, מאוד תקשורתי מחד- מאידך, לעיתים אפשר לחשוב שהוא לא שומע אותי וכמעט לא מגיב.

אלפי תודות.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:49 10.06.12
אם את מודאגת הרי שהילד זקוק להערכה של נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי או רופא שעושה לו מעקב פגים.
 
עלמה
16:22 06.06.12
שלום ביתי אחרי ניתוח ראש מסוג קברנומה טמפורלית ימנית בצד שמאל של הראש לאחרונה התחילו לה בעיות זיכרון ולאבד דברים לשכוח דברים שכחה מוחלטת מה שממש לא אופיני ועוד דבר יש לה תחושת לחץ כבר תקופה באיזור הניתוח האם יש קשר בין הדברין לניתוח? זה קצת מלחיץ
 
רבקה
14:22 06.06.12
שלום,
הבת שלי אובחנה כחולה בתסמונת אנגלמן (בת שנה )
האם מותר לעשות לה חיסונים כוחודשייםרגיל ? כולל חיסון השעלת ?
תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:38 06.06.12
זה כמובן תלוי באם היא מפרכסת ואיך נראה ה EEG שלה. בכל מקרה , כדאי להתייעץ עם נוירולוג הילדים המטפל.
 
ליאת
12:52 05.06.12
יש לי ילד בן שלוש ושלושה חודשם ,הוא ילד מעוכב התפתחותי בשפה ובהבנה .
שהיה בן שנה ו10 חודשים הוא היה בוהה בדברים ולא מתייחס שקוראים בשמו ,ואז זה נעלם ! בתקופה האחרונה הוא התחיל שוב לבהות בדברים,הוא פותח את עיניו או מרים גבות ובוהה וצריך לגעת בו וקצת להזיז אותו על מנת שידבר איתי
האם שהוא בוהה להתייחס או להתעלם?
ולאחרונה שמנו לב שיש לו תיקים בפנים
הוא מכווץ את האף ואת הפה ,ואתמול זה הופיע הרבה פעמיים ביום ,היום התייעצתי עם הרופאה והיא קודם כל רוצה לראות את זה קורה ,ורק לאחר מכן היא תפנה אותו לנירולוג

מה זה אומר העיוותים?
האם לדאוגג?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:17 05.06.12
נראה כי הילד צריך להיבדק ע"י נוירולוג ילדים יותר בשל התלונות על הניתוקים מאשר התלונות על התנועות הבלתי רצוניות.
 
ליאת
13:58 06.06.12
הרופאה ביקשה שאני יסריט את ההבעות והתיקים לפני שהיא שולחת אותו לבדיקה
האם אפשר ללכת לנירולוג ללא הפנייה?
כי זה קשה לתפוס את זה!!
לפעמים כשהוא בוהה זה למס שניות
האם עלי לדאוג שזה קורה?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:36 06.06.12
זה רעיון טוב להסריט את זה.כדאי שרופאת הילדים תתרשם ותפנה לנוירולוג ילדים.
בתי בת ה-14 סובלת כשנתיים מכאבים בכפות הידיים. הלכנו לאורתופד שלא מצא דבר. הלכנו לראומטולוגית שחשבה בתחילה כי מדובר ב-RSD, אך הדבר נשלל מאוחר יותר על-ידי ראומטולוגית אחרת ועל-ידי רופאה המתמחה בכאב. עשינו EMG והתוצאות לא הראו דבר. חשבו כי מדובר בתופעה פסיכולוגית, אך הילדה בטיפול (מסיבות אחרות) וזה לא הועיל. הידיים לא כואבות לה כל הזמן, אך יש תקופות שהכאב תוקף בעוצמה. היא מקררת אותן, מחממת אותן, הולכת עם תחבושת אלסטית, אבל אין לנו פתרון, כי אין לנו אבחון. אני חייבת לציין, כי היא מנגנת בחליל צד ובקלידים. אבל גם כשנסינו להפסיק את הנגינה, הכאבים לא פסקו. אנחנו כבר לא יודעים למי לפנות - מה זה יכול להיות? הכאבים מתחילים משורש כף היד (בעיקר מתחת לאגודל) עד לאצבעות.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:07 06.06.12
כדאי לבדק גם למחלת Fabry אומנם המחלה מופיעה יותר אצל בנים בכל זאת כדאי לבדק
בני בן 4.5, כנראה סובל מ ADHD.
זה תקופה ארוכה נוטה להחזיק את איבר מינו דרך המכנסיים (הגננת אמרה לנו לא להעיר לו) ועכשיו התחיל לגעת באפו כמעט כל הזמן.

האם זה טיקים? OCD?
מה הסיכוי שזה יעבור לו מתישהו?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:39 05.06.12
ייתכן ומדובר בOCD - מומלץ להיוועץ בנוירולוג או פסיכיאטר לילדים.
 
חוה
21:12 03.06.12
שלום רב
לפני יומיים נפל בני התינוק בן ה9 חודשים וחצי מהמיטה שלנו שגובהה כ45 ס"מ. הוא בכה מעט, אך מיד חזר לחייך, לינוק ולאכול, לזחול, למחוא כפיים לבקשתי והתנהג כרגיל במשך היומיים האחרונים . הוא לא היה ישנוני, לא הקיא, לא דימם מפתחי הפנים. כמה שעות לאחר הנפילה הופיע שטף דם קטן במצח, ומאז הוא הולך ונספג. לא לקחנו אותו לרופא או מיון, מכיוון שהוא התנהג כרגיל. ושאלתי: מכיון שנראה לי שלא פעלנו כשורה כשלא לקחנו אותו לרופא, האם יש צורך לקחת אותו כעת? לאיזה סימנים עלי לשים לב ולמשך כמה זמן? האם יש פגיעות שיכולות להתבטא רק לאחר כמה ימים , ואם כן, האם יש דרך לרופא לזהות אתן מבעוד מועד?
תודה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:34 04.06.12
סימנים מאוחרים שיכולים להופיע הם: ישנוניות הולכת וגוברת, חוסר שויון בגודל אישונים וחולשת פלג גוף.
שלום,
בני בן חודש וחצי . בבדיקת אולטרסאונד בבית החולים לאחר לידתו (כיוון שנולד בואקום )נמצאה ציסטה בגודל 0.5 מ"מ בפלקסוס ימין .לאחר חודש חזרנו על הבדיקה והממצא ללא שינוי . מה הסיכונים בציסטה זו ? מה ההשלכות?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:42 03.06.12
בד"כ אין סיכונים וציסטה עד לקוטר של 10 מ"מ אינה מדאיגה. עפ"ר היא נספגת מעצמה ולא מראה שום סימפטומים.
 
חנה
19:56 30.05.12
בני עם אפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו ומלא בליחה ושיעול נראה לי שהדפלפט הוא הגורם, לדעת הרופאים לא !

האם ניתן ומותר לטפל בשיעול ולתת מוקוליט סירופ ? האם לא יפגע בספיגת הדפלפט וישפיע על רמות התרופה בדם ?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:03 31.05.12
ממליצה לבדק את הראות ולראות אם יש סימנים של ברונכיטיס או דלקת ראות
לא רצוי לתת מוקוליט
לבני בן השמונה החלו לאחרונה מגרנות המלוות בהקאות.
הילד לוקה באפילפסיה קשה ועמידה לטיפולים ( מטופל כרגע בדפלפט, קרניטין, פלבאמט, דיאטת אטקינס וקוצב) .

מה ניתן לעשות במצבים של מגרנות והאם זו האפילפסיה או אחת התרופות?

אודה להתיחסותכן
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:02 31.05.12
צריך לפנות לנוירולוג שלו לאבחן אם אכן מדובר במיגרנות או הקאות על רקע הפרעה מטבולית או כחלקה מהמחלה היסודית
כמו כן רצוי לבצע בדיקות תפקודי כבד אמוניה לקטט קרניטין אציל קרנייטין חומצות אמינו ורמת התרופה ושתן לחומצות אורגניות
 
גלית
12:40 26.05.12
שלום, הבן שלי בן 6 חצי התחיל בזמן האחרון לנשוף על הידיים שלו מדי פעם (מס' פעמים בשעה) שאלתי אותו מה הוא עושה-אמר לי שלא יכול להסביר אבל מרגיש שאם הוא נוגע ביד אחת או שהיד נוגעת במשהו-אז הוא חייב פשוט חייב לנשוף על היד השניה באותו מקום. האם זו תופעה מוכרת? ממה נובעת? בעבר היו לו טיקים קוליים של כחכוחים אבל הם נעלמו. האם זה נחשב לטיקים?
אציין שהילד בריא ואינו נוטל שום תרופות.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
19:26 26.05.12
זה סוג של ריטואל יתכן כחלק מתופעה כפייתית. אין צרך עכשו בטיפול אבל צריך להיות במעקב נוירולוגי עקב השילוב עם הטיקים.
 
צפון
22:57 24.05.12
שלום
הבן של בן 4.5 שנים סובל ממחלה ניורודגנראטיבית- עדיין אין זיהוי למחלה- סובל מפיגור, מרותק למיטה,פרכוסים אך מאוזן על ידי סבריל וטופמקס
הבעיה שלו היא אי שקט, חוסר שינה, ספאסטיות, מצב שגורם לו ולנו חוסר מנוחה
נסינו מלאטונין שלא עזר, טיפות ריבוטריל שגרמו לו הרבה ריר וליחה וירידה בסטוראציה
האם יש תרופה להרגעה ולהורדת ספאסטיות בכדי שהילד ירגע?
מה עם לומינאל למשל? או תרופה אחרת
תודה רבה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:43 26.05.12
בודאי שיש עוד תרופות הן לספסטיות כגון בקלוסל ותרופות נוספות והן לשינה. כמובן שלא ניתן לתת המלצות דרך הרשת. ממליצה לפנות שוב לרופא הנוירולוג
 
יעל
16:39 21.05.12
שלום רב,
לבני בן השבע יש ניירופיברומטוזיס מסוג 1. לפני כעשרה ימים הוא עבר MRI מוח ועמוד שדרה.
היום קיבלתי תשובה כזו:
MRI מח וכל עמוד שדרה (+):
כתמים אורכיים אופיינים לניירופיברומטווזיס
בנוסף יש אקטזיה דורלית קדמית בגובה 6-7 C
פרט לכך בגדר הנורמה.

האם תוכלו בבקשה להסביר לי את משמעות הבדיקה.
זו הפעם הראשונה שאני שומעת את המושג אקטזיה דורלית. מה זה?

תודה רבה,
יעל
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:25 22.05.12
אקטזייה דורלית היא התרחבות של השכבה החיצונית השלישית של מעטפות וקרומי המוח ומילויה בנוזל חוט שדרה. התרחבויות אלו שכיחות בנוירופיברומטוזיס סוג 1.
יש לערוך MRI לכל אורך עמוד השדרה כדי לגלות התרחבויות דומות לאורך כל עמוד השדרה , וכן יש צורך להיוועץ בנוירוכירורג ובנוירולוג ילדים מטפל.
 
ליר
08:56 18.05.12
שאלה לרופא ביתי בת שנה וחודש נשלחה לבצע צילום רנטגן בגב שבו נאמר:
"רושם של ספינה בספידיה s1 "
הסיבה להפניה היא איחור התפתחותי ומיקרוצפליה פרוגרסיבית.
במסגרת האבחון עברה בירור מטבולי שבו נמצאה רמה מוגברת של אלפה פטו פרוטאין 38 ובבדיקה חוזרת 20 GOT מוגבר פי מהנורה 62
כמו כן ישנם עוד מספר בדיקות שעלי לבצע כמו: בדיקות דם פנל וירלי(להפטיטיס וטוקסופלסמודיס) , MRI, הפניה לגסטרו
הבנתי שיש מספר רמות של ספינה בספידיה? לפי מה נקבע רמת החומרה ?
אודה על תשובתכם מודאגת מאוד!!!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:28 20.05.12
יש דרגות שונות של ספינה ביפידה החל מבעיות חיצוניות בעור וחלה רק בשינוי מינימלי וחסר משמעות בגוף החוליה ולכן צריך לעבור הערכת נוירולוג ילדים.
 
ליהיא
21:29 18.05.12
ביתי בת 9.5, סובלת מזה כשלוש שנים מטיקים שהתבטאו במצמוצים בלבד. בשנה האחרונה כמעט היעלמות מוחלטת, מופיע בעיקר ברגעי סטרס, כמעט לא מורגש. בימים האחרונים שמתי לב לתופעה חדשה, שהיא מושכת באף לעיתים מאד תכופות. ניסיתי לברר איתה אם היא מרגישה שהאף סתום, אך היא אומרת שהיא לא יודעת, ולכן הפסקתי לשאול. על פניו לא שמתי לב שמצוננת באופן מיוחד. שאלתי היא כיצד אוכל לדעת האם מדובר בטיק חדש או סתם בבעיות נשימה/צינון ואם כן מה המשמעות של כך?

תודה

ליהיא
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:23 20.05.12
ייתכן שמדובר בטיק חדש אך יש להיוועץ בנוירולוג ילדים.
 
מיכליי
16:28 15.05.12
שלום רב,
בביקור רופא בטיפת חלב, נאמר לי שהיקף הראש של בני (בן 4 חודשים) גדל מעט מידי (מאחוזון 5 קפץ לאחוזון 25 בערך). ב- US מח ראו הרחבה של חדרי המח.
אציין שהוא נולד בשבוע 38, הריון תקין.

1) האם דבר זה יכול להסתדר מעצמו - ללא כל טיפול ?
2)האם זה שכיח?
3) כדאי לפנות הלאה ? לנוירולוג? לגנטיקאי?


.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:34 17.05.12
כדאי לפנות לנוירולוג ילדים להעריך את מצבו של הילד
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  113  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים