בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
 
עלמה
16:18 19.02.12
שלום לפני כשנה עברתי ניתוח בעמוד שידרה ספינה ביפידה שיחרור עגינה תחתון מיזה כשבועיים החמרה בהליכה ואיבדתי תחושה בכך רגל ימין הופנתי ל mri:
מודגם דיסק במרווח T8-T9 יותר לחץ קדמי על שק הדורלי
התעלה מאוד מורחב מגובה L3-L4 בעמוד שידרה מודגמת האדרה סביב הקולקציה אשר אחורית לתעלה והקולקציה תת עורית .
מודגמת האדרה פסית המתמשכת בתעלה אחורית S1-S2.
מה זה אומר תעלה רחבה וקולקציה תודה על תשובתך!
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:59 19.02.12
מדובר ב-MRI חדש?
עליך לפנות מיד דחוף לנוירוכירוכירוג שניתח.
ככל הנראה מדובר בדלקת באזור הניתוח ובנוסף גם דיסק במקום גבוה יותר מהניתוח.
האם אין גם כאבים באזור גב תחתון?
 
עלמה
22:05 19.02.12
תודה על תשובתך!הניתוח נעשה לפני כשנה היו לי בעיות של דליפה מאזור הניתוח וסגרו את הפצע ולא דלף ה mri עשה לפניני כשבועיים. תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבים איומים בגב התחתון והחמרה בהליכה איבדתי את תחושת כף רגל ימין בשבוע האחרון
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
22:09 19.02.12
ככל הנראה יש דליפה למרות שסגרו את הפצע ובעקבות כך התפתחה דלקת שלוחצת על השרשים. צריך לטפל מיידית גם אנטיביוטיקה ויתכן גם פתיחה
 
עלמה
22:30 19.02.12
עלי לפנות למנתח או למיון? אז אני מבינה שסביר להניח שהכאבים שתקופה אני מתלוננת בעצן מדלקת שנוצרה במקום זה מסביר לי את הכול
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
16:18 21.02.12
לפנות בהקדם למנתח אם לא נמצא אז למיון
 
חגית
14:12 12.02.12
שלום ,
בתי בת 6+ עם טיקים באים והולכים כבר שמה וחצי , בחצי שנה אחרונה יש שיפור בטיקים , אך אתמול חזר פתאום טיק של הבהרה אחת - א א א , הטיק הזה היה לפני שנה וחזר אתמול , מה זה אומר ? האם מעיד על בעיה יותר רציני? כלומר טיקים נעלמים עם הזמן להבנתי , אבל אצלנו הם תמיד חוזרים .....
האם טיק קולי חייב להשתייך לתסמונת ? או חלק מטיקים רגילים ?
אני ממש בלחץ , אני מקווה שיעבור כמו פעם שעברה ....
תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
14:17 19.02.12
טיק ווקלי יכול להיות גם ללא התסמונת ולכן צריך קריטריונים נוספים כגון משך הטיקים במהלך השנה (כמה זמן ברצף לא היו כלל טיקים בשנה האחרונה).
ההיפסקות לא היו ארוכות ,נגיד ב9.2010 כשהלו הטיקים היו גם קולות למשך חודש ...
ואח"כ הפסיקו , והשנה חזרו קולות ביינתים שבוע (לא רצוף מדי פעם ביום )
בשנה שעברה ההפסקות בטיקים היו קצרות , נגיד חודש טיקים , שבוע הפסקה ואח"כ עוד טיקים וחודש הפסקה .... אבל הטיקים תמיד היו סבירים .......
מתחית השנה הזו יש הפסקות יותר ארוכות והטיקים חלשים .... אני לא יודעת להעריך באם ההפסקות מספיקות לתאור התסמונת , אני במעקב נוירולוגי וביינתים נאמר שזה תקין , טיקים רגילים ...
אני מאוד לחוצה ומקווה לטוב .
 
יערית
10:56 19.02.12
הבנתי שיש נ.פ 1 ויש תסמונת לגיוס
האם התסמונת לגיוס קשורה בעובדה שהמקרה התחיל אחרי ההפרייה
והוא לא נמצא בכל התאים אלא רק בחלקם, והתסמונת של נ.פ קשורה בעובדה
שזה החל בהפרייה ונמצאת בכל התאים? או שאין קשר בין מתי זה נוצר
לבין נ.פ או "לגיוס"???

תודה ושבוע ניפלא
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
14:01 19.02.12
תסמונת לגיוס קשורה לגן שונה לחלוטין ששמו SPRED1
המוטציה בגן זה גורמת לכתמי קפה בחלב נמשים וראש גדול ללא גידולים ונוירופיברומות.
מומלץ לבדק את החולה קודם לגן של נוירופיברומטוזיס ורק אם שלילי לגן הזה.
מקוה שעניתי לשאלתך.


מה גורם לתנודות ברמת התרופה בדם דפלפט כרונו - המינון לא השתנה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
13:47 19.02.12
יתכן שהיא מקבלת רק בערב ועושה את הבדיקה בבקר ולכן זה לא בשפל
 
חנה
18:16 18.02.12
מה הסיכונים וההשלכות של רמת דפלפט כרונו גבוה בדם? (מלבד טסיות נמוכות)

עד איזה רמה מותר להישאר הבנתי שבחולי אפילפסיה קשה מותר עד 140 בדם
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
13:46 19.02.12
רמה גבוהה עלולה לגרם להיפראמונמיה והפרעה בתפקודי כבד וכן חסר קרניטין כמו גם תופעות של אפטיות ותופעות גסטרואינטסטינליות
רצוי לתת עד 125
שלום
1 האם יש הוכחה ששימוש ממושך בגלי EEG שבנוירופידבק, לא עלול בעתיד לסרטן י.
הילדה בת 12 ADHD
2 מלבד חשיפה לגלי EEG , האם הילדה נחשפת לגלי אור או גלים אחרים, בעת טיפול
בנוירופידבק

תודה רבה
דונה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
13:44 19.02.12
אני מניחה שהילדה בעלת EEG תקין
אני לא רואה כל סכנה אם כי אינני מכירה את השיטה
מעניין אותי אם זה עוזר...
 
מיכל
21:14 01.06.11
שלום רב,

ברקע של הבדל בגודל האישונים בחשכה וחשד לתסמונת הורנר אצל בני, בן 1.9 -

בוצעו 3 בדיקות MRI לחיפוש נוירובלסטומה - מוח, ע"מ צווארי ובית חזה.
בתשובות אין עדות לנוירובלסטומה אבל בסיכום ע"מ צווארי ובית החזה נכתב: "הרחבת ה- CENTRAL CANAL מגובה D4 ועם הדגשה משמעותית מגובה D7 ו - הדגמה של ה CENTRAL CANAL לכל ארכה, ככל הנראה וריאנט התפתחותי."

מה זה וריאנט התפתחותי? האם יש כאן איזשהי בעיה התפתחותית?
רופא הילדים שלנו, שאמר כי אינו בקיא בכך, הפנה אותנו לרופא אורטופד, ולדבריו עלי לפנות לנוירולוג. האם זה הכיוון?

בברכה ובתודה מראש
אמא מודאגת
 
אמא
07:38 15.02.12
היי
הבן שלי גם הובחן בתסמונת הורנר.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
13:42 19.02.12
אם יש ממצא נוירולוגי כמו הורנר צריך לפנות לנוירולוג ושהוא יסתכל על הבדיקה וגם על העבר הקרניוצרביקלי לשלל כיארי
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:17 02.06.11
מדובר על התעלה המרכזית שנמצאת באופן נורמלי בחוט השדרה. אצלו כנראה מעט רחבה מהרגיל. צריך לראות את הממצא ולהתרשם מהצלום וכן לפנות לנוירולוג לודא שהבדיקה הנוירולוגית תקינה.
 
ורד
10:15 17.02.12
הגננת של ילדי פנתה אליי ואמרה שבני בן הארבע וחצי ממצמץ רבות ולאחר המצמוץ חש חולשה כמו עילפון אציין כי לפני מספר שבועות קם באמצע הלילה עם רעידות לא ידוע עם יש קשר אך הוא גם לועס את השרוול של החולצה אשמח לדעת אם יש צורך בטיפול? או שאלו דברים חולפים (לדבריי הגננת זה קורה לעיתים רחוקות)
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:39 19.02.12
עליו להיבדק בהקדם ע"י נוירולוג ילדים
שלום רב,

אתמול בתי היקרה בת 4 חודשים וחצי עשתה אולטראסונד חדרי מוח עקב שתי קפיצות בעקומת היקף הראש (היקף ראש גדול).

לצורך הדיוק אציין את מידות הראש כפי שנמדדו בטיפת חלב:

24.10.2011 היקף ראש של 36

24.11.2011 היקף ראש 39

25.1.2012 היקף ראש 42



בתשובת בדיקת האולטראסונד רשומים הממצאים הבאים:

מערכת החדרים סימטרית ותקינה - הקו האמצעי שמור.

פרנכימת המוח תקינה.

קיימת בשלות של המוח.

לציין עודף נוזל בחלל אקסטרא-אקסיאלי.



ההמלצה הייתה: מעקב.



אמנם רופא הילדים הפנה אותי לבדיקות במרפאה נוירוכורוגית אבל טרם ברור לי מהי משמעות הממצאים (הבנתי שהכל תקין חוץ מעודף הנוזל).

האם זה מסוכן לחיים?

האם הוא עלול לגרום למחלות ולפיגור שכלי?

והאם יש משהו שאפשר לעשות למען בתי?

אשמח אם אקבל הסבר הרי לא ברור לי בכלל מתי ייקבע לי התור ואני כולי פחד וחששות ודמעות.



כל טוב
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
18:45 16.02.12
מדובר במצב שכיח שבו יש חוסר שווי משקל פיזיולוגי בין מידת ייצור וספיגת נוזל חוט שדרה. בד"כ זה מסתדר מעצמו בגיל שנתיים. יתכן עיכוב מוטורי קל אך אין השפעות קוגניטיביות.
בני בן 18 מטופל בדפלפט כרונו ובספירת דם שעשינו PLT יצא 134 האם זה תקין?
ספירה קודמת גם נמוך 153 - אך לא שונה מינון בדפלפט.....

יש לציין בתקופת ביצוע הבדיקה מאוד מקורר ומנוזל ומשתעל היש השפעה בזמן מחלה על רמת טסיות הדם?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
18:42 16.02.12
זה קצת נמוך אך בד"כ אין אינדיקציה להפסקת טיפול אלא אם הערך יורד למתחת ל110000. יכול להיות שהוא עובר מחלה אינטרקורנטית. מומלץ לחזור על ס.ד. בעוד 3 שבועות.
 
אמא
08:59 16.02.12
בני בן 18 מטופל בדפלפט כרונו והרמה מאוד גבוהה בדם(126)

מקריאה באינטרנט הבנתי שחלק מתופעות הלוואי של רמה תרופה גבוה בדם
הינה רעד ,
למה הכוונה רעד ? האם רעידות ממש לכמה שניות בגוף בידיים .........



תודה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:57 16.02.12
יש לפנות לנוירולוג הילדים להוריד את מינון התרופה. הרעד יכול להיות מאוד עדין ונמשך.
 
עלמה
12:17 14.02.12
שלום לפני כשנה עברתי ניתוח בעמוד שידרה תחתון מיזה כשבועיים החמרה בהליכה ואיבדתי תחושה בכך רגל ימין הופנתי ל mri:
מודגם דיסק במרווח T8-T9 יותר לחץ קדמי על שק הדורלי
התעלה מאוד מורחב מגובה L3-L4 בעמוד שידרה מודגמת האדרה סביב הקולקציה אשר אחורית לתעלה והקולקציה תת עורית .
מודגמת האדרה פסית המתמשכת בתעלה אחורית S1-S2.
מה זה אומר תעלה רחבה וקולקציה תודה על תשובתך!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:48 14.02.12
עליך לפנות בדחיפות למיון ולהיוועץ מיידית עם נוירוכירורג.
 
עלמה
18:36 14.02.12
תודה רבה על תשובתך מה לדעתך הסיבה שאני צריכה לגשת למיון אגש אם לא יהיה לי ברירה
שלום שמתי לב ביומיים האחרונים שבני מושך את הכתף שלו למעלה רק בצד אחד של הגוף אבל זה לא קורה כל הזמן רק ביומים האחרונים שמתי לב לזה מה זה יכול להיות ? ומה לעשות עם זה?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:17 14.02.12
זה יכול להיות התחלה של טיקים אך יש להיבדק אצל נוירולוג ילדים בהקדם.
 
דנה
12:32 13.02.12
שלום רב,
בני בן 13 וסובל מידי פעם מטיקים והתנהגות כפייתית למרות שלא אובחן רשמית כטורט. התקופה האחרונה גועה ביותר מכל הבחינות. אתמול הוא קיבל בבית הספר חיסון משולש (dtap ) ובשעות אחה"צ ןהערב היה התקף קשה של טיקים בצוואר ובפנים. הלילה היה מאד לא רגוע והוא השמיע מתוך שינה קולות צחוק, בכי ונהמות למרות שלא זכר כלום והתעור במצב רוח טוב. האם ידוע על קשר בין החיסון הזה לבין התופעות הנ"ל? ואם כן האןיכול להיות שזה נזק נוירולוגי ארוך טווח או תופעה חולפת? אני מאד מודאגת, אודה על תשובתכם המרגיעה אם ניתן
התקופה האחרונה רגועה ביותר מכל הבחינות
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:08 13.02.12
אין קשר בין חיסון ובין טיקים.טיקים יכולים להופיע במחזוריות ולכן תבוא כנראה בהמשך תקופה שקטה.
 
מודאגת
12:02 13.02.12
בתי בת 10 חודשים. עדיין לא זוחלת לפנים רק לאחור ולא מתיישבת בכוחות עצמה .גם כשמושיבים אותה, היא עדיין לא יציבה .בנושא זה קיבלנו הפנייה מרופא ילדים למכון להתפתחות הילד של הקופה. הרופא אף עשה לה בדיקה של רפלקסים ומצא אותם תקינים. בכל הקשור לשאר התחומים, הילדה ממלמלת הרבה,מוחאת כפיים, עושה שלום ואומרת ביי ביי,משתפת לפעמים פעולה בשירי משחק(ידיים למעלה על הראש) ונראית נהנית מחברת ילדים אחרים. כמו כן אחיזת פנצטה תקינה ומגלה עניין במשחקים שונים. בנוסף מקיאה המון, לפעמים מספר פעמים ביום. בביקור שעשינו אצל הרופא הוא אינו נראה מוטרד במיוחד ופתר את העניין בצינון. יש לציין כי כשהילדה הייתה קטנה יותר היא קיבלה נוטרימגן מחשש לאלרגיה לחלב. למרות שטיפת חלב והרופא נראים די רגועים, אני מאד מוטרדת מהתפתחות הילדה ונראה כי יש לה בעיות במספר תחומים:התפתחות מוטורית, עיכול וכו'. מבחינת אחוזונים היא באחוזון 25% . מה את ממליצה לעשות? האם להמתין עם בדיקות גסטרולוגיות? האם להתחיל בטיפול בנוגע לאיחור המוטורי , ואף ללכת באופן פרטי מבלי להמתין בקופה(שכידוע לוקח זמן רב). גם אחותה הגדולה התפתחה לאט , אבל בגיל זה כבר זחלה גחון ללא כל קושי.
תודה מראש ומצטערת על אורך השאלה,
ורדית
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:04 13.02.12
ההתפתחות המוטורית המעוכבת מעט אינה מטרידה אותי בנוכחות התפתחות קוגניטיבית תקינה. יחד עם זאת כדאי להתייחס לנושא ההקאות ולשלול סיבות נוירולוגיות לכך.
 
אלונה
22:02 09.02.12
בני בן 6.5 חודשים עבר סונר ארש בגלל היקף ראש גדול 46 ס"מ-אחוזון 93

להלן התוצאות" הרחבה קלה של המדור האקסטרא אקסיאלי. החדרים אינם מורחבים. lsv מדרגה קלה דו"צ קרוב לוודאי עקב מצוקה בילוד. בא בחשבון EVOH,

הילד פעיל ללא בעיות התפתחות בכלל. בהריון עברתי מי שפיר ויצא תקין.הלידה עברה בצורה תקינה ללא אפידורל(50 דקות)

לא הבנתי מזה LSV? מזה EVOH? רופא המשפחה הפנה אותנו לנוירלוג אך אין תורים בקרוב ואני מאוד לחוצה

אודה לתשובה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:04 12.02.12
קרוב לודאי שהכל תקין. EVOH זה חוסר איזון פיזיולוגי בין מידת ייצור נוזל חוט שדרה ובין ספיגתו ורואים זאת באחוזים רבים של תינוקות ואין לזה משמעות. LSV אף הוא ממצא שכיח בעטיו יש לעשות מספר בדיקות ואם הכל תקין - לגדל את הילד בשקט. בכל אופן כדאי שהילד יראה נוירולוג ילדים.
שלום רב,
עדיין מחכה לתשובתכם , מאוד מאוד מבקשת להתייחס לשאלה שלי .
תודה ,אור
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:44 08.02.12
ורטיגו לא יכול לגרם לפרכוס
וירוס כן יכול לגרם לפרכוס
 
אור
15:42 08.02.12
תודה על תשובתך , עוד משהו רציתי להבהיר ...
1. לבן שלי כבר מגיל 3 ו 4 חודשים לא היו פירכוסי חום , האם פירכוסי חום יכולים להימשך אחרי גיל 6 (כהיום הוא 6 ו4 חודשים) . האם יתכן שהחום עלה במהירות וירד מיד , כי בעת הגעתינו למיון החום היה 37.2 .

2. האם וירום או שפעת יכולים לגרום להתעלפות , כי למעשה אני לא בטוחה שזה היה פירכוס, כי מצאתי את בני ללא הקרה .
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:53 12.02.12
פרכוסי חום עשויים להימשך עד גיל 7-8 שנים. יש להיוועץ בנוירולוג הילדים שמכיר את הילד.
יש לי ילדה בת שנה ושבעה חודשיים לפני שבועיים חלתה במחלה ויראלית שהתסתבכה לדלקת אוזניים ועינים חריפה. היא אושפזה וקיבלה סטראואידים ואנטיביוטיקה. נכון להיום אנחנו בבית ממשיכים טיפול ומעקב של רופאים. התוצר של המחלה הוא הפציאליס שקיים אצלה היום. השאלה האם זה יעבור? והאם יש טיפול נוסף לילדים בגיל זה? אני מאוד מודאגת.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:56 12.02.12
בד"כ ברוב המקרים זה חולף ולא משאיר שארית. אפשר בנוסף לטיפול הסטרוידאלי להציע טיפול בפיזיוטרפיה.. רק אם הממצא לא חולף כעבור חצי שנה ניתן להציע טיפול ניתוחי.
 
חגית
10:48 12.02.12
שלום ,
בתי בת 6+ עם טיקים באים והולכים כבר שמה וחצי , בחצי שנה אחרונה יש שיפור בטיקים , אך אתמול חזר פתאום טיק של הבהרה אחת - א א א , הטיק הזה היה לפני שנה וחזר אתמול , מה זה אומר ? האם מעיד על בעיה יותר רציני? כלומר טיקים נעלמים עם הזמן להבנתי , אבל אצלנו הם תמיד חוזרים .....
האם טיק קולי חייב להשתייך לתסמונת ? או חלק מטיקים רגילים ?
אני ממש בלחץ , אני מקווה שיעבור כמו פעם שעברה ....
תודה
 
אמא מודאגת
15:34 09.02.12
הבן שלי בן 7 והוא חולה מיאסטניה (גלינו חדש). הוא בכיתה א. איך אדע מה " ההטבות " שיקבל בבי"ס.
 
אמא מודאגת
11:27 11.02.12
שמישהו יסביר לי מבה זאת אומרת "מיאסטניה" האם הוא יחיה עם המחלה הזו? מה אני צריכה לעשות? מציעים טיפול תרופתי שעדיין לא יודעים מה זה. האם לתרופות האלה תופעות ךוואי שליליות? כדאי או לא כדאי שיקבל את הטיפול התרופתי בגיל הזה? אני מאד מבולבלת. כרגע הוא מרגיש בסדר בשעות היום אבל הוא נחלש בשעות הערב. האם אפשר לא לתת לו תרופות וימשיך את החיים!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:50 12.02.12
על הנוירולוג המטפל שלו להעריך את מידת החולשה ובמידה שהיא קיימת להתאים לו הקלות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  109  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים