בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
 
גל
13:08 12.07.12
שלום רב

בני בן חדשיים נולד עם היקף ראש קטן 31 ס"מ, בשבוע 37 + 5 ימים, במשקל 2780.

עד כה מדדנו פעמיים את ההיקף בטיפת חלב, בכל חודש ההיקף גדל בשני ס"מ.

כרגע ההיקף 35 ס"מ, משקל 5400.

האם עליה של 2 ס"מ בחודש זה עליה טובה ותקינה ? האם יש סיכוי שידביק את הפער ? או שתמיד ישאר עם ראש קטן.

יש לציין שעד כה כל הבדיקות ששלחו אותנו תקינות.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:43 12.07.12
יש להיבדק בכ"ז אצל נוירולוג ילדים בנוכחות 2 ההורים כדי לראות האם מדובר בתופעה משפחתית או נרכשת.
תינוקת בת 6 שבועות, מאז הלידה נראית מדי פעם זורקת ראש אחורנית, מנח הצוואר לא סימטרי ,[ הרופא אומר שתצטרך פיזיוטרפיה] זמן המעקב אחר חפץ המוזז מולה מאד קצר.נ עשתה בדיקת EEG בשינה ובערות-לדברי הרופאים נראית תקינה. נבדקה ע"י רופא עיניים-הבדיקה תקינה לגילה, נעשה MRI מוח-נצפו כל חלקי המוח. תשובות בכתב עוד לא התקבלו, בינתיים הרופאים ממליצים רק לעקוב.
שאלתי: ממה יכול לנבוע זריקת הראש?? האם יש מקום לדאגה?? האם ניתן לעשות משהו כדי לעזור לה ??
ממתינה מאד לתשובתכם
תקווה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:13 10.07.12
קשה מאוד לענות לשאלתך בנתונים הקיימים אני מניחה שאם הארועים ימשכו כדאי לראות נוירולוג ידים מנוסה שאו שירגיע או שיציע בדיקות נוספות.
תודה תודה על תשובתך, מאחר ואני שואלת על התינוקת שעדיין בחו"ל לא היו בידי הפרטים המלאים: התנועות נראות כהזזת הראש בתנועות קטנות לצדדים, נעשות רק כשהיא ערה ומסתכלת, לא בשינה ולא כשבוכה. נוירולוגית ילדים בארה"ב אמרה שנראה שיעברו אולם עשתה את הבדיקות ליתר ביטחון, אמרה שייתכן ומדובר ב"מוח פחות בוגר"[בתרגום חופשי,] היא שללה פרכוסים ושללה אפילפסיה.

אנו בכ"ז מודאגים ושואלים האם המידע שמסרנו שופך אור על הבעיה???
סליחה על המשך פנייתנו אך הנושא מדיר שינה...
תקווה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
07:14 11.07.12
סביר שמי שראה אותה לקוח אחריות על דבריו ולכן הרגיע.אפשרות נוספת לאור התיאור אולי קשורה בהבשלה של עצבי הראיה והרשתית אז אולי כדאי שתעבור בדיקת עיניים מסודרת
 
zi
09:23 11.07.12
ראשית, שוב אנו מעריכים מאד את היותכם זמינים לפניות דאוגות.
הילדה עברה בדיקה של רופא עיניים שקבע שהמצב "בסדר לגילה" ואמר להמשיך לעקוב .

האם עיכוב [במידה וזו הסיבה] בהבשלת עצבי הראיה והרשתית זו בעיה שמסתדרת מעצמה, האם זה אומר להרגיע???

יום טוב
מתקווה.
[לא במקרה בחרתי בשם זה לצורך זיהוי]
קיבלנו תוצאה של בני בן ה-8 יש לו pdd nos בתפקוד גבוה בצענו בדיקת eeg בחסך שינה והתוצאות הן אלפא 8 מ\ש תקין.
בשלבי 2-4 של השינה התפרצויות של זיז וגל הנמשכות בן 2 ל-6 שניות
נראה מתאים להפרעה אפלפטית כללית בזמן שינה.
אני חרדה כי אינני משיגה את הניאורולוג, מה זה אומר? ומה ניתן לעשות?
אודה לך אם תוכלי שלוח לי תשובה למייל תודה חמדה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:17 10.07.12
להרבה ילדים עם הפרעות בספקטרום האוטיסטי ישנן הפרעות בEEG בשינה. חשוב מאוד להעריך מה תדירות הפעילות המתוארת בזמן השינה (האם מופע חד פעמי או שההתפרצויות שכיחות .מציעה שתשלחי בפקס את תשובת הEEG לנוירולוג ששלח אותך ותנסי לקבל תשובה בטווח השבועות הקרובים. אם לבנך אין התקפים אפילפטיים חד משמעיים וכנראה שאין לו אם את לא יודעת אין בהילות של מהיום להיום בפענוח התשובה ובקבלת החלטות לגדבי צורך בהרחבת בירור או טיפול.
 
שירן
19:27 08.07.12
שלום רב,

אני בשבוע 22 להריון עם עוברית נקבה. ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת. במהלך הסקירה הכל נמצא כתקין מלבד: בקצה חוט עמוד השדרה באזור הקונוס המודולרי נצפתה ציסטה בקוטר 3 מ"מ, בין הCM ל Cauda . הקונוס המודולרי בעמדה תקינה.

ביצעתי קודם לכן בשבוע 17 בדיקת מי שפיר וחלבון עוברי שיצאו תקינות.
הציסטה מלאה בנוזל צלול.

לא יודעת אם קשור או לא אך בסקירה נמצא ממצא נוסף שהוא חשד למאספת כלייתית כפולה בצד שמאל.

אשמח לשמוע האם לדעתך מדובר במשהו מהווה סיכון?

רב תודות,
שירן.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:15 10.07.12
את צריכה להתיעץ עם USיסטית גניקולוגי מומחה כגון פרופ אחירון משיבא, ד"ר מלינגר מוולפסון שיכולים לבדוק מחדש ולהסביר לך את משמעות הממצא. ממצאים בגיל זה כשאינם לחלוטין מובהקים דורשים את הנסיון של עורכי הUS העובריים לצורך דיון
שלום הילדה שלי בגיל שנתיים כאשר מאפיין אותה מרפס קדמי פתוח , לא באופן חריג אך עדיין משהו שלא מאפיין ילדים בגיל זה . מבחינה התפתחותית היא מעל ומעבר, מדברת, מבינה בצורה מאד בוגרת וגם מוטורית היא ממש מאה אחוז . על פניו בבדיקות של תפקוד בלוטת התריס, ורמות סידן שערכנו הכל היה תקין ולכן תהינו האם המצב דורש בדיקות נוספות או שאפשר לתת עוד זמן לתפר לעשות את שלו ?
על כל פנים הילדה תראה רופאת התפתחות בגיל שנתיים וחודש ותקבל חוות דעת .
בברכה
רפי
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:14 10.07.12
אם המרפס כבר מתחיל להתגרם וההתפתחות לגמרי תקינה - לא נראה שיש מקום לדאגה.
 
שיר
08:57 08.07.12
אני מנסה לא להכניס את עצמי לסרטים....אבל מודאגת...
כבר מספר ימים שבתי בת ה 9 חודשים מוציאה את הלשון החוצה ומשאירה אותה בחוץ למשך מספר דקות ארוכות. היא עושה את זה כמה פעמים ביום. זה לא מלווה ברוק.
בד"כ עושה את זה בזמן משחק. אבל גם במצבים אחרים ראיתי אותה עושה את זה.
האם יש ממה להילחץ? או שזה משהו שיחלוף?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:52 10.07.12
כדאי להיבדק אצל נוירולוג ילדים כדי לראות אם זה ממצא נורמטיבי או חריג.
 
אפרת
14:37 04.07.12
בני בן 7 חודשים. כבר הרבה זמן אנחנו שמים לב שהוא לא מגיב לכאב, כמו תינוקות אחרים. לדוגמא בחיסונים- כאילו לא מזיז לו. האחות בטיפת חלב אומרת שאצלה רב התינוקות לא בוכים, אם הגיעו רגועים מלחתכילה. כעת שמתהפך ולפעמים יוצא ש"דופק" את הראש ברצפה- הוא נבהל ומגיב בבכי קל לכמה שניות, אבל לא נראה שכואב לו.
אני מרגישה רע לנסות לצבוט אותו או משהו דומה כדי לבדוק את העיניין. האם מוכרת תופעה כזו?
פרטים כללים- נולד אחרי הריון תקין בשבוע 38 +4. לידה בקיסרי בשל מצוקה והורדת דופק. נולד במשקל נמוך יחסית 2.45 ק"ג אך מאז עולה במשקל בצורה יפה. אוכל הנקה מלאה + מוצקים
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
16:47 04.07.12
לרוב, תינוקות שנולדים עם חוסר תחושה מולדת לכאב מגלים סימנים של פצעים בלתי מתרפאים או גורמים לעצמם נשיכות או חבלות עצמיות בלי שירגישו. אך בכ"ז כדאי להיבדק על ידי נוירולוג ילדים.
 
ממוש
15:16 03.07.12
שלום, לביתי בת השבע יש שני כתמי קפה בחלב שניהם בקוטר של כ-6 סמ. בנוסף אחרי שקראתי קצת והלכתי לחפש מצאתי נקודת חן מתחת לבית השחי... האם יש מקום לבדיקה?
מרכיבה משקפיים (פזילה ובעית מיקוד ראיה)
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:33 03.07.12
2 כתמים אינם מהוים קריטריון למחלה. גם נקודת חן אינה קריטריון אלא נמשים מרובים מתחת לבית השחי.
כלומר אין לילדה מספיק קריטריונים לאבחון מחלת נוירופיברומטוזיס ולרוב בגיל 7 ש' כבר יש מספיק קריטריונים.
למרות זאת מציעה לקבע פגישה עם נוירולוג וגם בדיקת עיניים ע"י רופא עיניים
 
soluna82
10:19 02.07.12
שלום, זקוקה לעזרתכם...
בני בן שנתיים ו-7 חודשים. ילד מקסים שנולד בשבוע 40 בלידה קיסריתבמשקל 4.034ק"ג אחרי הריון תקין.
הוא התחיל להתפתח מוקדם: בגיל 9 חודשים כבר רץ בכל הבית, דיבור במשפטים כבר בגיל שנה וחצי. מוטוריקה עדינה גם כן מפותחת מאוד.
הוא ילד חכם ונבון אבל לפני חמישה חודשים, אימא שלי, שהיא המטפלת שלו, שמה לב שבכל פעם שהיא מוציאה קוטג' מהמקרר הוא מקיא או סובל מבחילות (עומד להקיא). הוא ביקש ממנה להכניס את הקוטג' למקרר וסירב בתוקף להסתכל, לראות או לגעת.
היא כמובן לא התנגדה ולא הכריחה אותו לאכול.
הבעיה היא שמאז המצב החמיר והולך ומחמיר: הוא מתלונן על ריחות שונים של מאכלים שונים. הוא לא מסכים בשום אופן להתיישב בשולחן באולם אירועים, מסעדה וכד'.
ישנם מס' מזונות שהוא מסרב להביט בהם או להיות בקרבתם. זה מתחיל בקוטג' וכולל חצילים, סלטים שונים, בשרים ולפעמים אפילו ירקות.

אנחנו מאוד סובלים מהמצב הזה.... הוא מקיא וסובל מבחילות ומסרב להתיישב בשולחנות במקרים בהם אנו מומנים לאירועים או רוצים לשבת בבית קפה.
אבל יותר מהכל אנו מודאגים כיוון שאנחנו לא מבינים מה קורה לו... הוא ממש חרד מריחות שונים.
התייעצנו עם האחראית על המרכז להתפתחות הילד והיא אמרה שהיא לא נתקלה במצב כזה. שלפעמים זה קורה במקביל לתחושת יתר אבל אצל הילד שלנו אין שום מצב של תחושתיות יתר... מדובר בהפרעה רק בעניין הריחות... מה עושים? אנחנו ממש מודאגים לגבי זה.... תודה מראש. לונה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:32 02.07.12
כדאי לפנות לנוירולוג ילדים ובמסגרת הבירור לעשות גם EEG ו - MRI.
תודה רבה על המענה המהיר.
מה אנו מחפשים בבדיקות אלה במקרה זה?
תודה,
בברכה,
לונה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:13 03.07.12
רוצים לקבל מושג על המבנה והתפקוד של המוח.
 
אמא
21:26 28.06.12
שלום, הילד שלי בן שנה ו-8. הילד מתפתח יפה מאוד - עירני, פעיל, מבין וכו'
בטיפת חלב שמו לב שהייתה קפיצה בהיקף ראש (4 ס"מ ב-4 חוד). מדידה נוספת ראתה עלייה של חצי ס"מ בחודש האחרון.
(אוסיף כי הילד גם קפץ בגובה ועלה במשקל אבל לטענת אחות ט.חלב זה לא קשור להיקף הראש).
הופננו לנוירולוג ילדים ולרופא עיניים. אני ממתינה לתור שנקבע לעוד חודש.. ובינתיים מודאגת.
1. האם יש מה לדאוג?
היום, הילד חזר מהגן ולא היה נינוח- בכה קצת וישב בצד. מאוחר יותר- הקיא. ואחרי רבע שעה נרדם (מוקדם מהרגיל) ללא חום וללא שילשולים.
2. האם יכול להיות קשר להיקף ראש?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:23 01.07.12
יש לפנות לנוירולוג ילדים שיבדוק את הילד וישים את היקפי הראש שלו על עקומת גדילה סודרת.
לאחרונה, בני בן ה- 8 מסרב לקחת את התרופות נגד האפילפסיה. הוא יורק חלק מהם ולא ניתן לדעת בברור כמה מהתרופה נספגה. בבסיס הוא אינו מאוזן. אך לאחרונה, בשל ריבוי הפעמים בהם הוא לא לוקח כמו שצריך את התרופות. התגברו ההתקפים בצורה משמעותית ( לילה אחרון היו לו 5 התקפים של גרנד מל, אבל קצרים) . אני חסרת אונים ואינני יודעת מה ניתן לעשות. האם יש צורך באשפוז?

אודה מאוד לתשובתכן הדחופה. מאחר והרופא המטפל בו לא נמצא בארץ.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:17 01.07.12
יש לפנות לחדר מיון שכן ריבוי התקפים והפסקה חדה של התרופות עלולים לסכן את הילד.
 
נעמי
15:23 01.07.12
ובינתיים אני מדווחת שהוא חזר לעצמו ומתפקד בסדר.

האם בכ"ז לגשת למיון?
 
אמא דואגת
00:47 22.06.12
שלום , תוצאות EEG לבן 10 - זיזים אוקסיפיטלים דו"צ צצורפולוגיה שפירה .
קיבלנו אוספולוט
MRI - בהרדמה מלאה - הקורפוס קלוזום דק לגיל .
מודגמים אותות מעט מוגברים בחומר לבן פריונטריקולרי .
פריאוקסיפיטלי דו"צ , משני לנזק ישן קרוב לודאי על רקע איסכמי ?
מבני גומה תקינים .
מערכת חדרים , ציסטרנות וחריצים בגדר הנורמה .

הילד בחינוך מיוחד - בעיות שפתיות , ADHD , לקויות למידה שונות , מתקשה בקריאה ועוד .

מוגדר מלידה כאיחור התפתחותי רב תחומי . האם יש קשר ?

האם התוצאות תמידיות ? האם הליקויים קשורים ? האם יש קשר לשפה ולקריאה ?

האם יש טיפול ?

אודה לתשובתך המהירה .
אמא דואגת .
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:21 01.07.12
קשה לדעת אם יש קשר או לא בין הממצאים. צריך שנוירולוג שבדק ומכיר את הילד יעריך אותו בהתאם.
 
יעל
12:19 30.06.12
שלום רב. בתי בת 17.נערה בריאה בדר"כ עם ראיה תקינה.בבדיקות לקראת גיוס אובחנה איוושה סיסטולית 2/6.בחודשיים האחרונים היא מתלוננת על אפיזודות המתרחשות פעם-פעמיים בשבוע של ראיית הבזקי אורות ("אורות חשמליים" כהגדרתה),עיוות ראיה ,רגישות לאור (לא אור יום-אלא אור של מנורות/מחשב וכו) ובעקבות כך יש לה דמעת מוגברת מהעין ותלונות על קושי להתמקד/להתפקס בראיה.מדובר באפיזודות קצרות הנמשכות 2-5 דקות ללא כאב ראש נילווה,סחרחורות או בחילות.האם הכתובת הנכונה לבירור היא רופא עיניים או נוירולוג והאם יש לך השערה מה עשויה להיות התופעה?
יש לציין כי גם אני (אמה) וגם סבתה של הנערה סבלנו בצעירותנו ממיגרנות עם אוארה ,אבל אני לא יודעת כיצד לפרש את התופעה הנ"ל שנראית כמו אוארה אבל ללא כאב ראש.לתשובתך אודה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:19 01.07.12
צריך לפנות גם לרופא עיניים וגם לנוירולוג. יתכן שבמסגרת הבירור צריך לעשות גם EEG.
 
הילה
16:40 21.06.12
שלום,
אחי הקטן בן 13 וחצי סובל כבר שנים מכאבי ראש לא מוסברים. לפני כשבועיים עבר בדיקת MRI
ואלו הם תוצאות הסיכום:
עמדה מעט נמוכה של הטונסילים הצרבלרים
ממצא ציסטי קטנטן (2.5-5 מ"מ) בהיפופיזה משמאל האינפונדיבולום אינו סוטה הצידה

האם יש סיבה לדאגה? האם יש קשר בין כאבי הראש לציסטה?

תודה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
19:40 21.06.12
לא נשמע שיש קשר בין הציסטה לכאבי הראש נוירוג צריך לבדוק את עמדת הטונסילים הצרבלרים
 
הילה
19:48 21.06.12
אומר?
 
טלי
19:57 20.06.12
שלום רב
עשיתי לביתי בת ה-12 את הבדיקה וזו התוצאה:הרקע הכללי בערות מכיל פעילות אלפא אחורית וביטא קדמית.
בשינה נצפו גלי וי וכישורי שינה.
בנישום יתר והבהובי אור נרשמו התפרצויות כלליות של גלים איטיים וחדים, מעורבים גם בזיזים.
רושם כללי: פעילות פרוקסיסמלית איטית וחדה בנישום יתר והבהובי אור.

האם זו אפילפסיה, מה זה אומר?.....אמא מאד מודאגת
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:08 21.06.12
יתכן כי התשובה אינה תקינה אך צריך להראותה לנוירולוג ילדים בצרוף הדיסק של התרשים
 
תמר
14:46 29.05.12
ביתי החלה טיפול בואלפורל במינון עולה. אתמול התחלנו את המינון המאקסי' לשלב זה ובעוד כעשרה ימים נעשה בדיקת התרופה בדם, ואז נראה הלאה. שאלתי היא מתי אמורים הניתוקים להיפסק כליל במידה והתרופה מתאימה? אני שואלת זאת כי ראינו ניתוקים ועיפעוף כשלוש פעמים בשבועיים וחצי האחרונים מאז לקיחת התרופה. אומנם זה היה בטרם הגענו למינון התראפוייטי אבל בכל זאת, האם היה מצופה כבר שלא נראה כלל?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:01 19.06.12
המטרה להגיע למצב שלא יהיו התקפים. מה שקובע זה הרמה בדם ולא המינון לקג' ולכן יתכן שעדיין לא הגעתם לרמה המתאימה. בכל מקרה אם יש מגמת שיפור וירידה בהתקפים נראה שהתרופה כן עובדת.
 
אמא
19:38 19.06.12
ביתי בת שנתיים וחצי שמתי לב שהיא ממצמצת בעין שמאל . רופא עיינים אמר הכל בסדר. האם יש צורך לקחת אותה גם לניורולוג??
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
20:56 19.06.12
לדעתי כן.
צריך לעשות אבחנה האם מדובר בתופעה התנהגותית או מחלה אחרת ובשתיהן בדיקת העיניים תהיה תקינה.
 
שיראל
13:46 16.06.12
שלום רב,
בני עידו בן 5 מאובחן מאז גיל 2.5 כחולה במיאסטניה גרביס. 2 בדיקות לנוגדנים היו חיוביות ובנוסף SFEMG שבוצע בהדסה היה חיובי גם הוא. עידו מקבל טיפול יומי במסטינון אבל לתחושתנו זה לא משפיע עליו כלל וכן טיפולי IVIG אחת לחודש - משפיעים ומשפרים אך באופן חלקי. המחלה אצל עידו באה לידי ביטוי בחולשת שרירי בטן ואגן. הליכתו לא יציבה, אינו קופץ ולא רץ.

שאלתי - האם ניתן לתת ונטולין במקום מסטינון גם לחולים אוטואימונים?
תודה על תשובתכן.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
18:15 16.06.12
ונטילון אינו תחליף למסטינון מציעה שתתיעצי עם הרופא המטפל לגב "הגברת הטיפול ל
 
אלה
13:07 04.08.09
שלום,
מזה כמה חודשים יש לבן שלנו ( בן 11 ח') צמרמורות באופן לא רצוני בלי קשר לסיטואציה מסוימת ולפעמים כמה פעמים ביום.
רופאת הילדים ראתה אותו ואמרה שכל עוד מתנהג כרגיל, מתפתח, עולה במשקל ולא מתלוות לצמרמורות תופעות כמו נפילה, נתק וכו'- אין מה לדאוג. עם זאת אם אנחנו עדיין לחוצים שנפנה לeeg. אנו יודעים שהבדיקה לא נעימה לתינוק ומתלבטים אם לעשות או לא.
נשמח לשמוע דיעה בעניין וכן הסבר על הבדיקה ואיך נערכת אצל תינוקות.
תודה רבה!
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
12:09 16.06.12
לי זה נשמע כמו תופעה התנהגותית.
מציעה לצלם אותו בוידאו ולהראות לרופאה או לרופאה נוירולוגית אשר תחליט אם יש צורך ב EEG
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:47 06.08.09
אכן נשמע כמו תופעה מוכרת שאינה אפילפטית אבל אם רצונכם (ורצוי שזה יהיה רצון הרופאה או לאחר בדיקת נוירולוג כי מוזר בעיני שהורים יקבעו את סוג הבדיקות לילדם). ניתן לבצע EEG בתינוקות. לרוב מתחילים לפחות בשינה שיכולה להיות טבעית אם מתאמצים להרדים ובסוף מעירים. הבידקה היא חיבור אלקטרודות רושמות לקרקפת (הדבקה קלה ) ורישום -זהה לבדיקת ECG שבטח ראיתם. ואין בה כל סיכון, כאב, או קרינה.י
 
גל
11:58 16.06.12
שלום

הבן שלי בן 10 חודשים מזה שבועיים הוא לוחץ ומתכווץ בתנועות שחוזרות על עצמו במשך דקה , מזיע , ואחר כך פורץ בבכי
עשינו לו בדיקת דם וצואה והרופא לא מצא משהו מיוחד חוץ שהדם שלו חלש ואמר לנו רק להכפיל את מנת הברזל
ונתן לו לעשות בדיקת E.E.G כדי להיות בטוחים
האם כדאי לעשות את הבדיקה במיוחד אחרי שאמר לנו שנותנים לתינוק חומר מטשטש\מרדים

תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
12:19 16.06.12
חד משמעית כדאי לבצע את הבדיקה. בגילו ניתן לעיתים לחכות לשינה טבעית במעבדה ולא צריך לקבל תרופה להרדמה.
 
ליאת
13:00 12.06.12
שלום,
בתי בת החודשיים וחצי נולדה עם טורטיקוליס, והנטייה שלה, כלומר העדפה שלה היא לצד ימין. בנוסף, העין השמאלית שלה לא נפתחת לחלוטין, ולפעמים עין זו נעצמת, האם זה קשור אחד לשני?וגם הראש שלה בצידו הימני קצת שטוח, פחוס.
בנוסף, הגוף שלה נוטה לצד ימין.
יש לה בעיה נוספת, בעיה עם מפרק הירך השמאלית ולכן זקוקה לכרית פיסוק.
שאלתי היא כזו, האם זה נכון שהיא תטופל בפזיותרפיה?
האם זו הסיבה לכך שקשה לה להרים את הראש כאשר היא על הבטן?

מה עליי לעשות?
תודה,
ובברכה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:03 12.06.12
טורטיקוליס מולד הוא שכיח בקרב ילודים. הטיפול נעשה ע"י תרגילים שנותנת הפיזיוטרפיסטית. בד"כ הוא מבודד ללא נטייה של הגוף. אם יש דברים מלווים כדאי להתייעץ עם רופא הילדים/נוירולוג ילדים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  114  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים