בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 30

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
 
ליז
10:28 04.02.12
שלום ד"ר יש לי תאומים בני 5 חוד' נולדו בניתוח קיסרי שבוע 37.5 כל אחד יותר מ 3 ק"ג טפו טפו תודה לאל הכל בסדר.
בימים האחרונים אצל אחד מהם ישנה נפיחות קלה באיזור הראש בחלק הקידמי (הרך)
הייתי אצל הרופאה,שאמרה שזה כנראה לחץ תוך גולגולתי היא לא ידעה לספק לי תשובה מלאה ושלחה אותי לנוירולוג ולאולטראסאונד מוח.התור שנקבע לי הוא רק ל 22.2 זה עוד הרבה זמן ואין תורים לפני.ואני דיי לחוצה מיזה ,מה יכולה להיות הסיבה שצמחה לה מאין גבעה?? תודה מראש.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
20:51 04.02.12
תבררי בטיפת חלב מה היקפי הראש שלהם (מבחינת האחוזון האם יש שינוי?)
 
ליז
23:15 04.02.12
בכל הפעמים שהיינו בטיפת חלב היקף הראש היה תקין והם מבחינת האחוזון תקין לחלוטין הבליטה היא בראש למעלה בחלקו העליון (באיזור הרך) ואין קשר להיקף.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
23:30 04.02.12
אם כך נמתין לבדיקת US בדיקת נוירולוג ובדיקת קרקעית העיניים
לפני כחודש וחצי קיבלה ביתנו שבגיל שנה חיסון משולש וכעבור 10 ימים פיתחה חום..
כשירד החום ביום למחרת התעוררה- לא יכלה לשבת , נזרקה אחורה ולצד, לא יכלה לעמוד (הולכת כבר מעל חודש) ובמשך היום היציבות משתפרת אבל לא לגמרי.
היינו במיון ילדים אמרו שצריך מעקב וביום אחרי כבר שבועיים הכל בסדר.
לפני 3 ימים התעוררה שוב עם אותם הסימנים- במיון עשו בדיקת EEG = תקינה
בדיקות דם ושתן תקינים, הרחבת אישונים...=תקינה
שלחו הבייתה עד ליום ראשון - ביום אחרי שוב אותם סימנים אפילו יותר---
חזרנו למיון - אשפזו ושלחו לבדיקת MRI ראש הבדיקה בסרר אין ממצאים.
שאלה-
1. מה לדעתך יכול לגרום לתופעה של אי שיווי משקל/ חוסר יציבות במידה ובבדדיקות בנ" לא מצאו ?
2. איזה בדיקות מומלץ לעבור בהמשך?
3. מה הסיבה לתופעות דוקא בשעות הבוקר לאחר שינת לילה?
4. האם יכול החיסון האחרון להיות הגורם? עד מתי יכול להשפיע חיסון? האם יכול להשפיע בהפוגות כשבוע אחרי הפסקה ושוב?

ברצוני לציין שהילדה מאוד נמרצת, מחייכת, משפת פעולה תקשורתית, בעלת יכולת תפיסה גבוהה, אוכלת ושותה ,.. בריאה לחלוטין.
אבקש סליחה על כל השאלות אבל אנחנו מאוד מודאגים !
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
10:58 04.02.12
מדובר ב episodic ataxia תופעה מאד נדירה ודרוש ברור מקיף מטבולי וגנטי וכן היסטוריה משפחתית (כגון מיגרנה).
האם מסון יכול להיות גורם לתופעה זו?
כלומר - רק לפני כחודש וחצי העברנו אותה לאכול סימילאק אדוונס פלוס 3 (החדש)
האם יכול להיות שבמזון החדש שנכנס לשוק (אין להשיג את הסימילאק הקודם) הסיבה לחוסר היציבות בשעות הבוקר ובעיות בתפקוד המוטורי?
תודה על כל תגובה
מאוד מעריכים את התייחסותך!
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
20:50 04.02.12
קשה לי להאמין
במסגרת הברור שאמרתי יבררו גם אפשרות של חסר תזונתי
לנכדי בן ה14 חודש יש 3 כתמי קפה בחלב בנוסף חוסר דם למרות טיפות ברזל שמקבל כל הזמן,וגובהו נמוך באחוזון 3

האם יש קשר בין שלושת הדברים והאם זה יכול להצביע על נוירופרימוטוזיס?

מה צריך לעשות. הילד מתפתח יפה הוא כבר הולך ומתחיל לדבר מספר מילים
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
09:37 03.02.12
צריך לעבר בדיקת נוירולוג רופא עור ועיניים על מנת לשלל או לאשר את המחלה.
ככלל יש למחלה קריטריונים וכרגע אינו ממלא את הקריטריונים.
לגבי האנמיה יתכן שזה תזונתי? כדאי לבדק US שלהבטן
 
שרון
11:33 02.02.12
אבקש לעזור לי בהבנת תוצאת בדיקת האולטרה סאונד שערכנו לבני "נוזל מינימלי של נוזל הקפי והרחבה קלה של מערכת החדרים". הבדיקה נערכה עקב היקף ראש גדול. תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
09:34 03.02.12
לא כתבת מה גיל הילד ומה מצב התפתחותו.
ככלל קיימת הסתמנות של היקף ראש גדול עם נוזל היקפי שהיא תופעה שפירה ולא ננדירה ולעיתים משפחתית.
צריך להתייעץ עם רופא נוירולוג ילדים שיבדוק את הילד ויתייחס להרחבת מערכת החדרים.
 
שרון
08:42 02.02.12
האם בדיקת mri בטוחה לחלוטין מפני קרינה? האם יש מחקרים בנושא? כי הבנתי שמקבלים כמות ענקית של תהודת מגנט. ואם ילד מנוזל האם אפשר לבצע את הבדיקה שהיא בהרדמה? תודה שני
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:28 03.02.12
בדיקת MRI בטוחה לחלוטין מפני קרינה
לגבי ילד מנוזל הדבר תלוי בהחלטת המרדים
 
בתיה
12:02 30.01.12
האם ייתכן מצב שבו יש נ.פ 1 וזה יתבטא רק בכתמים בלבד???
ידוע לי שישנה גם תסמונת לגיוס, אבל הייתכן שזה נ.פ ובכל זאת רק כתמים
ונמשים בבית השחי, ולא יהיו עוד ממצאים בעתיד???
זאת אומרת האם הרבה מהאנשים עם נ.פ 1 יש להם אך ורק כתמים????
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:46 01.02.12
שאלות שיש להפנות לגנטיקאי
 
בתיה
00:34 02.02.12
קודם כל תודה רבה על המענה.....
אבל לדעתי זה שכתבת לי שאלו תשובות לגניטיקאי זה היה סתם התחמקות
השאלות בהחלט היו רלוונטיות להשאל בפורום הנ"ל.....ומן הסתם נוירולוגית ילדים
יודעת את התשובה......
 
ג'ני
10:54 30.01.12
לא יודעת אם זה לפורום הזה אבל אני חייבת לשאול.
הילד בן 7 חודשים..וכל הזמן עייף..הוא ישן 11 שעות בלילה
וצריך ביום לפחות 5 שעות בשביל לא להיות עייף וגם זה לא מספיק..
הוא קם ב6 תוך שעה הוא עייף ורוצה לישון
ישן שנת בוקר כשעה וחצי ותוך 40 דקות +- רוצה לישון שוב וככה כל היום..
זה לא נראה לי תקין
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:49 01.02.12
צריך ללכת לרופא ילדים ולעשות בדיקות מקיפות כולל ס.ד. , ת. כבד וכלייה, מלחים, ת. בלוטת מגן, ויטמינים ו, CPK עוד.אם כל הבדיקות תקינות צריך לעמוד על מצבו הרגשי והנפשי וואז גם להתייעץ עם נוירולוג.
 
בתיה
12:03 30.01.12
כיצד אפשר לדעת אם הנ.פ הוא בכל התאים??או רק בחלקם?
האם ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת דם???
והאם זה נכון שאם השינוי נוצר בהפרייה זה יהיה בכל התאים, ואם אחרי שנוצר
העובר אז רק בחלקם???.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:45 01.02.12
שאלות כאלה יש להפנות לגנטיקאי ילדים.
 
בתיה
12:18 30.01.12
האם ישנם אנשים שיש להם יותר מ6 כתמי קפה בחלב על הגוף
ואין להם נ.פ 1????
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:44 01.02.12
בהחלט כן.
אני יודעת שזו שאלה טיפשית אבל זה ילד שלישי ומשהו בו נראה לי שונה לא ממוקד, בוכה הרבה, מזיז את הרגליים כל הזמן וגם מכווץ כזה. לא נראה שהוא מתפתח, לא מחזיק את הראש טוב ישר יורד לתנוחת אווירון, לא מחזיק חפצים, לא מווסת עם אוכל ושינה. מתעורר הרבה בלילה. כולם מאשימים אותי אבל אני יודעת להיות אימא ואני מרגישה שמשהו שונה. רופא הילדים שלנו הוא ניורולוג והוא אמר שהוא בסדר וגם בטיפת חלב. אבל אני חושבת שצריך להסתכל עליו יותר. אני בעבודתי רואה ילדים ושוב גידלתי שתי בנות והוא נראה לי שונה מכולם, השינה שלו קלה אי אפשר לדעת מתי עייף בקיצור משהו שונה. מה לעשות? למי לפנות? אני גרה בקריות .
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:44 01.02.12
אם את לא שקטה תפני להתייעצות נוספת לנוירולוג ילדים או לרופא התפתחותי שיעריך את הילד.
 
שילי
22:45 31.01.12
לפני כשלושה חודשים החלו טיקים בפנים ובגוף אצל ביתי בת 6.5.
לאחר מספר ימים בהם נסינו לייצר אווירה רגועה ככל האפשר - חלפו הטיקים אך תופעה אחת טרם זאת.חלפה.
בכל פעם שאחותה משתעלת היא חייבת להשתעל גם כן בקול. כמו כן מפריע לה מאוד כל רעש שאחותה עושה בין אם באכילה/שתיה או נשימה. לעיתים רבות התופעה מלווה בקללות. לדעתנו דבר זה בלתי נשלט שכן אחרי זה הן יכולות לשחק ולאהוב כמו אחיות טובות.לטענתה של ביתנו היא לא מצליחה לשלוט על כך.
נשמח לקבל עצות כיצד לנהוג בתופעה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:42 01.02.12
פשוט להתעלם מהתופעות ולנהוג כאילו לא היו. לתמוך בילדה וייצר אוירה טובה בבית.
 
חגית
08:08 01.02.12
שלום
בתי בת ה +6 יש טיקים כבר שנה וחצי , באים והולכים , בחודשים האחרונים יש שיפור,ונראה שהטיקים סיגלו לעצמם תדירות קבועה , אחת לחודש הם חוזרים לשבוע לערך ושוב נעלמים
מה זה אומר לגבי העתיד? האם זה במגמת שיפור או סתם תקופה כזו?
תודה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:41 01.02.12
קשה בדיוק להתנבא אך נראה לפי הנסיון שהפרוגנוזה טובה והטיקים ייעלמו בעתיד.
 
רוני
22:28 28.01.12
בתנו בת 5 חודשים ואובחנה עם ליקוי שמיעה עצבי קל-בינוני.
כמו כן שמנו לב לתופעה בה היא רועדת בערך ב2 שניות בכול הגוף סמוך למתן שתן.
בזמן האחרון יוצאות לה כמה שיניים והיא גם צורחת די הרבה (לאו דווקא בגלל השיניים), אבל הבנתי שצווחות זו תופעה נורמלית לגיל הזה...?
האם זה קשור? האם תתכן בעייה במערכת העצבים שכדאי לבדוק?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
22:20 29.01.12
על פניו, לא נראה שזה קשור
 
בתיה
18:35 29.01.12
ערב טוב,
האם ייתכן שיש לתינוק מעל 6 כתמי קפה בחלב, וזה הדבר היחידי שיישאר
בלי שום קריטריון נוסף????ואם כן,אז בעצם מהי התופעה הזאת של הכתמים???

והאם בתסמונת "לגיוס" ישנם אך ורק קרטיריון אחד שהוא כתמים???
או גם כתמי קפה וגם נמשים במשפעות ובבית השחי???


תודה רבה על המענה
ערב טוב......
 
שרון
09:45 27.01.12
שלום לד"ר, אנו במעקב נוירולוגי עקב היקף ראש גדול לבננו בן השנה ועשרה חודשים. עוד ברחם ראשו היה גדול בשבועיים שלושה מן הממוצע. כיום היקף ראשו 52 ס"מ שהוא הן שנה ועשרה חודשים. נולד חודש לפני הזמן ומאז כל הזמן עולה בגרף (גם כי אולי נולד קטן אז הגרף מראה מלמטה ללמעלה?!) ערכנו עד גיל שנה שתי בדיקות אולטרה סאונד שהתשובה היא: אולטרה סאונד ראש שוב נראה גודל חדרים לטרליים כ-6 מ"מ יציב מהבדיקה הקודמת. חלל התת עכבישי ברוחב כ-3 מ"מ. אין ממצא מוחי פוקלי. לסיכול ללא שינוי מבדיקה קודמת. (זה מלפני 10 חודשים בערך עוד לפני שהמרפס נסגר).
התינוק מפותח לגילו, מדבר משפטים, לא מקיא , חברותי . יש לציין שלאבא היקף ראש 58.5 ס"מ, שהבנתי שזה היקף גדול. השאלה שלי היא האם לבצע בדיקת mri? הרופא המטפל ממליץ בטענה שלא מזיק ולפעמים לא רואים הכול באולטרה סאונד וגם כי המצח מעט בולט מבנה דוכיפילצאלי. הלכנו לעוד רופא שטען שממש אין צורך בבדיקת mri. וחבל
להרדים את הפעוט בבדיקה זאת, שהרדמה זה גם בעיה אם אין צורך ממשי. התינוק רזה מעט אך גם היה עם שאר ילדנו. מה המלצתך? האם לבצע פעם אחת את הבדיקה ולקבל תשובה נכונה? או בגישה השנייה של הרופא שאין צורך ורק המשך מעקב? אני מבולבלת אודה על תשובתך המלומדת שבת שלום
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:11 28.01.12
אין תשובה חד משמעית לסוגיה זו. לכל פעולה שתינקט יש פלוסים ומינוסים. ההגיון והנסיון הרפואי מראים שאם התינוק כבר ברחם היה עם היקפי ראש גדולים, אם ההיקפים עולים כל הזמן על אותו אחוזון ואם היקף ראש האב אף הוא גדול - הכל מרמז על מקרוצפלייה משפחתית כלומר היקף ראש גדול גנטי. זה הסבירות הגבוהה.כמובן שאם רוצים ביטחון של 100 אחוז יש לבצע MRI עם ההשלכות של הרדמה.
 
אייל
15:47 25.01.12
שלום
אני בן 28, בריא לחלוטין.

בגיל 3 בערך ההורים שלי נהגו להשמיע לי מוזיקה על מנת להרדם.
מסתבר שכבר בגיל זה התחלתי להתנדנד במיטה מצד לצד עם המוזיקה.

וחד משמעית - התמכרתי לזה, עד היום.
עד היום כאשר אני במיטה עם מוזיקה (או בלי)
אני צריך להתנדנד מצד לצד על מנת להרגע או להרדם - איני יכול בלי זה,
אפילו בצבא הייתי מתנדנד בחושך, מקווה שלא ישימו לב.

הסיבה שפניתי לפורום נוירולוגיה היא שהתחושה הממכרת בתנועות האלה הן עקצוץ נעים בגב התחתון והעליות. פשוט כך.

האם אתם מכירים מקרה כזה? הוא נדיר? כיצד נגמלים מזה?
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:28 27.01.12
זה לא נדיר.
לגבי הגמילה זה תלוי רק בך, עד כמה זה חשוב לך להפסיק.
 
בתיה
16:26 23.01.12
אם שני הורים בריאים לחלוטין ולילד יש חשד לנ.פ שזה מוטציה חדשה
האם זה נובע עקב שינוי בזרע או בביצית שהיה קיים כבר זמן מה, או שזה משהו
שמשתנה רק בעקבות ותוך כדי הפרייה ????
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:25 27.01.12
שינוי בזרע או הביצית אשר נוצרים כל הזמן מחדש
 
גילגיל
20:10 22.01.12
שלום.
האם טיק בפנים שנמשך כ 5 שניות( עיוות של הפנים לצד אחד הלוך וחזור) עדיין יכול


להיחשב לטיק פשוט או שכבר זה מסובך יותר האם לצורת הטיקים יש משמעות אם זה טורט או לא.
האם טורט יכול להתחיל פתאום בגיל 8 בלי סימנים אחרים במהלך הילדות.

תודה, אני פשוט נורא לחוצה.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:18 27.01.12
1. טיק פשוט
2. לא
3.כן אך לרוב יש סימנים נוספים
 
אמא
21:37 11.01.12
שלום,
בני בן 7 מאובחן מגיל קטן ADHD עם קשיי וויסות ובעיות סנסוריות. יש לו טיקים (נפנופי ידיים בעיקר שהפכו ללחיצת כפיים ולפתיחת פה והטיית ראש חזק הצידה) מאז גיל שנה. לפני כמה חודשים לפני כיתה א התחלנו ריטלין 10 מג והכל היה נהדר.
בחודש האחרון יש אי שקט בולט גם בזמן הריטלין, ריבאונד קשה יותר אחהצ והתחילו טיקים נוספים כל שעות היום, משיכת אף קבועה לאורך כל היום, אכילת שרוולים עד כדי חורים. קראתי שבתסמונת טוראט יש צביטות ויריקות.
בשבועות האחרונים הוא כל הזמן צובט חזק את אחיו ואותנו בלי סיבה ובנוסף כשמתעצבן על אחיו הגדול הוא פשוט יורק עליו (דבר שמאד מפתיע אותנו). השאלה היא האם בטוראט הצביטות היריקות נעשים במודע ותוך כדי עצבנות או ללא שליטה? האם זה התנהגותי או לאור כל הטיקים הנוספים יכול להיות זהכיוון הוא טוראט? אני מגיבה בחומרה כלפיו, האם אני עושה לו עוול?
הצילו...
 
אמוש
07:52 17.01.12
שלום,
בני בן 7 מאובחן מגיל קטן ADHD עם קשיי וויסות ובעיות סנסוריות. יש לו טיקים (נפנופי ידיים בעיקר שהפכו ללחיצת כפיים ולפתיחת פה והטיית ראש חזק הצידה) מאז גיל שנה. לפני כמה חודשים לפני כיתה א התחלנו ריטלין 10 מג והכל היה נהדר.
בחודש האחרון יש אי שקט בולט גם בזמן הריטלין, ריבאונד קשה יותר אחהצ והתחילו טיקים נוספים כל שעות היום, משיכת אף קבועה לאורך כל היום, אכילת שרוולים עד כדי חורים. קראתי שבתסמונת טוראט יש צביטות ויריקות.
בשבועות האחרונים הוא כל הזמן צובט חזק את אחיו ואותנו בלי סיבה ובנוסף כשמתעצבן על אחיו הגדול הוא פשוט יורק עליו (דבר שמאד מפתיע אותנו). השאלה היא האם בטוראט הצביטות היריקות נעשים במודע ותוך כדי עצבנות או ללא שליטה? האם זה התנהגותי או לאור כל הטיקים הנוספים יכול להיות זהכיוון הוא טוראט? אני מגיבה בחומרה כלפיו, האם אני עושה לו עוול?
הצילו...
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
23:46 26.01.12
לענין הריטלין ניתן לתת ריטלין ארוך טווח וזה ימנע את הרבאונד
לעניין הטורט יש קריטריונים אבחנתיים ולכן יש לפנות לנוירולוג
ניתן לשקל טיפולים נוספים על הריטלין וכן גם טיפול התנהגותי
 
גילגיל
20:41 19.01.12
שלום.
בני החל למשוך את האף למעלה וכעבור שבוע את כל הפנים לצד אחד. כל הסיפור החל לפני כחודש וחצי ובינתיים החל גם להשמיע מעין כחכוח בגרון. יש לציין שהתכיפות ירדה וכרגע זה בעיקר בבוקר ובערב. האם בגלל שזה גם טיק מוטורי וגם ווקלי זה חייב להיות טוראט.

תודה.
 
גילגיל
20:21 21.01.12
האם גרפסים הם סוג של טיקים?
האם ייתכן שאם זה טוראט אז בתוך חודש וחצי יצוצו כל הסימנים?
יש לנו תור לנוירולוגית לעוד חודש וחצי ואני מתלבטת אם לנסות להקדים.
תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:09 27.01.12
לטורט יש קריטריונים של משך התופעות ולא רק סוג התופעות. ממליצה להבדק ע"י נוירולוג שיעשה את האבחנה
+ הוספת הודעה
   1 ...  26  27  28  29  30  31  32  33  34  ...  108  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים