בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 31

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
 
מיקה
00:23 18.04.12
שלום,
בתי נולדה ב - 11.6. בלידתה היקף ראשה היה 33.2 (לפי הבנתי קצת מעל אחוזון 10).
בגיל חודש בדיוק - 33.7
ב - 21.8 - 37.2
ב - 20.11.2011 - 40 ס"מ
ב - 1.2.12 - 41.5
ואתמול - 42.5 (להבנתי מדובר באחוזון 6).
כיום בת 10 חודשים. אינה זוחלת (החלה לזחול אחורה ולפי הגננות זוחלת על הגב מזה תקופה), לא עומדת על 6, לא מתיישבת. לא עושה ביי ביי, לא מוחאת כפיים. מחייכת, צוחקת, יוצרת קשר עין, מושיטה ידיים לחפצים, מעבירה מיד ליד. יושבת יציב כאשר מושיבים אותה. נוירולוג שבדק אמר שהטונוס תקין.
מכניסה ידיים לפה. מדי פעם תופסת את שתי הידיים יחד ומשחקת איתן, מדי פעם מנפנפת באחת הידיים או טופחת עם היד על הרגל.
האם הדברים האמורים מחשידים לרט ? אם כן, כיצד מבצעים אבחון ?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:28 19.04.12
לא נראה שיש עדיין נתונים בכיוון זה ואת מתארת תינוקת יחסית תקינה עם האטה בעליה בהקפי הראש. אבל אין דרך לאמר מבלי לראות את הילדה ורצוי שתרה נוירולוג ילדים כדי להרגיע אותכם או כדי להחליט על צורך בבדיקה אין מקום לבצע בדיקות ללא יעוץ נוירולוגי
ברצוני לשאול שאלה בני בן חודש וחצי נולד בשבוע 36 ויש לו שתי מערבולות בשיער האש כיוון שלא נתקלתי בדבר דומה אף פעם נכנסתי לאינטרנט ונחרדתי לגלות כי צורת צמיחה הזו קושר לא פעם לבעיות נוירולוגיות ואוטיזם ברצוני לציין שהילד רני מאוד עוקב במבטו אחרי אנשים מחייך בתגובה לחיוך מרים את הראש שהיה על הבטן ובאופן כללי עושה רושם של ילד עירני מאוד

בבדיקה שגרתית אצל רופא התפתחות הוא הבחין במערבולת הכפולה צחק כי השיער שלו קופצני ושלבנו הגדול יש גם מערבולת כפולה בשיער וציין בצחוק כי הדבר מעיד על חוכמה

ברצוני לשאול האם באמת נבדק ונמצא קשר בין אופן צמיחת השיער לבין בעיות ניורלוגיות או התפתחותיות מהסוג שציינתי והאם עצם העובדה שלבני מערבולת כפולה בשיער מעמידה אותו בסיכון יתר ועלי להיות עירנית יותר לגבי מצבו ההתפתחותי ??
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:26 19.04.12
אין שום משמעות למערבולת כפולה בסימן מבודד אלא רק כסימן נוסף מזערי בנוכחות אי תקינות. תגדלו את בנכם בשמחה ועזבו את המערבולות ל
 
ניקול
12:46 16.04.12
מישהו צריך לענות...במהרה. תודה המודאגת
 
עלמה
14:04 14.04.12
שלום ממה יכולה לנבוע חולשה ביד אחת
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
16:00 14.04.12
חולשה ביד בלבד יכולהלנבוע משינויים בעמוד שדרה צווארי, שינויים בעצבים פריפריים המובילים לשרירים ספציפים באותה יד (לחץ עליהם, דלקת)אבל לעיתים גם מפגיעה מרכזית. אם החולשה הינה חולשה חולפת מלווה בהפרעת תחושה יכול להיות גם שמדובר בהתקף מיגרנה מורכב ובמקרים אחרים יש לשלול טרשת נפוצה. אני מציעה שאם ישנה חולשה ברורה של יד או הפרעת תפקוד מתמשכת יש לפנות לנוירולוג.ליעוץ
 
עלמה
18:02 14.04.12
תודה רבה על תשובתך השאלה נשאלת מאחר והילדה שלי כבת 20 עברה לפני כחצי שנה ניתוח ראש של הסרת קברנומה טמפורלית ימנית בצד שמאל של הראש מיזה כ3 שבועות יש לה חוסר תחושה ביד ימין נופלים לה דברים לפעמים למשל אם היא נגשת לקחת כוס היד פתאום נעצרת לאחר מאמץ אפילו מאמץ ממש קל היא מרגישה חולשה השאלה שלי האם יש קשר בין הדברים ומה הסיבות שיכולות להיות לכך אני מאוד אודה לך אציין שהילדה לא סובלת כלל מאפילפסיה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:14 14.04.12
סביר מאוד שקשור למצבה ולניתוח שעברה מציעה שתפנו בהקדם למנתח או לנוירולוג שהפנה אותה לצורך ביצוע הדמיה וEEG. חשוב שתבדק ויגיעו לאבחנה לסיבת החולשה.
שלום,
ביתי בת החמש נמצאת כרגע במעבר מדפלפט לזרונטין.
אתמול העלינו את מינון הזרונטין ל4 CC והיום היא התעוררה עפ פריחה (מגרדת).
האם להפסיק מיידית את הזרונטין?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:16 11.04.12
מתוארת בספרות הרפואית פריחה על זרונטין ולכן כדאי להיוועץ מידבנוירולוג הילדים.
 
מיקה
14:25 10.04.12
בתי בת 10 חודשים (עוד יומיים). חייכנית, צוחקת, מברברת הברות שונות [בה, מה, דה, גה וכו'] (עדיין לא נראה שיש הברות מכוונות לדברים מסוימים).
התהפכה מאוחר (בגיל 7 חודשים) וגם זאת לאחר סדרת מפגשים במרכז צע ראשון.
כיום מתהפכת בקלות לשני הצדדים, זוחלת קצת אחורה ועושה סיבובי ציר.
מושיטה יד לחפצים, מעבירה מיד ליד, חוקרת ומשחקת עם חפצים.
בשכיבה על הבטן מיישרת ידיים. לא כ"כ אוהבת להיות על הבטן (מההתחלה).
אינה זוחלת כלל, אינה עומדת בעמידת 6, אינה עומדת / מתיישבת. יושבת יציב כשמושיבים אותה.
אינה מבצעת פעולות חיקוי כלל (ביי-ביי, הצבעה, ידיים על הראש, מחיאות כפיים וכו').
אני דואגת מאוד. הופנינו למכון התפתחות הילד אך התור רחוק מאוד.
עד כמה האיחור חמור (הן בתחום התקשורתי והן בתחום המוטורי)?
על מה האיחור יכול ללמד (האם קיים סיכוי יתר לאוטיזם / פיגור שכלי)?
תודה !
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
16:10 10.04.12
חייבים לבדק כדי להתרשם.
יש לה איחור מוטורי מסוים שמצדיק טיפול בפיזיותרפיה.
ביתר התחומים חלק מהדברים שתארת אינם אמורים להיות כבר בגיל 10 ח' כמו ידיים על הראש והצבעה.
 
yael
14:49 08.04.12
בני , בן 4.5, אובססיבי לנושא מוצרי חשמל שונים. מדבר כמעט רק על זה ולא מבין למה אחרים לא מתעניינים בזה כמוהו.
רוצה מאוד חברים אבל מתעקש לדבר עם ילדי הגן רק על מכשירי חשמל ולכן מתקשה ליצור חברויות.

הוא מבין הומור, מגלה אמפטיה לאנשים, אבל יש לו את האובססיה הזו ובנוסף גם היפוטוניה קלה.

האם יש סיכוי שהוא אינו נמצא בספקטרום האוטיסטי?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:04 09.04.12
יש סיכוי
האבחנה של הספקטרום האוטיסטי אינה מתבססת על סימן אחד אלא על מכלול סימנים
 
מיה
11:56 05.04.12
שלום רב,
בתי בת שש וחצי וזה כבר היום השלישי סובלת מהקאת פעמיים ביום לאחר, בד"כ זמן קצר לאחר אכילה. אין לה חום, מצב כללי טוב, אפילו די אנרגטית ולא מתלוננת על שום כאב במהלך היום, רק ממש בסמוך להקאה היא אומרת שיש כאב ראש וכאב בטן ואחרי ההקאה יש הקלה. הילדה לא משלשלת. בד"כ מדובר בילדה בריאה אך בחצי שנה האחרונה עם עלייתה לכיתה א' יש מדי פעם תלונות על כאבי ראש (היא ממשיכה בפעילות כרגיל או נחה קצת ואז זה עובר). לפני חצי שנה גם היה אירוע של כאב ראש עם הקאה פעמיים ועבר אחרי כמה שעות.
היום נבדקנו ע"י רופאת הילדים שבד"כ מאוד יסודית ולטענתה מדובר בוירוס הקאות כלשהו. היא אומרת שעם סימטומים כאלה בינתיים לא נקבל הפניה לסיטי או MRI ראש.
אשמח לשמוע מה דעתכם. האם עליי להתעקש על הפניה לנוירולוג או אף לפנות באופן פרטי?
תודה מראש
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:44 08.04.12
קרוב לודאי שרופאת הילדים צודקת , אך בכ"ז מומלץ שהילדה תעבור הערכה ובדיקה אצל נוירולוג ילדים.
 
שרון
18:04 05.04.12
שלום,

הילד שוקל 19 ק"ג.
השאלה היא האם שינוי במינון של הקונצרטה מ- 18 מ"ג ל- 27 מ"ג יכולה לגרום לשינוי במצב רוח (חוסר סבלנות, עצבנות וכו').

כמו שציינתי קודם הילד לוקח גם OSPOLOT במינון של חצי כדור בערב ורבע בבוקר

אודה לתשובתכם.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:40 08.04.12
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:42 08.04.12
ייתכן שמינון הקונצרטה הוא קצת גבוה מדי ועושה תופעות לוואי.כדאי להיוועץ שוב בנוירולוג ילדים.
 
שרון
18:50 04.04.12
הי,

בני בן 6.5 לקח קונצרטה 18 מ"ג. ניכר שהשפיע עליו לטובה אך עדין היה מוסח מידי פעם ולכן העלינו לו את המינון ל- 27 מ"ג.

נראה כי מאז הוא יותר חסר סבלנות ועצבני. אנחנו לא יודעים אם זה בעקבות העלאת המינון.

אציין עוד שלפני שהעלינו לו את המינון נתנו לו בהדרגה תרופה שנקראית OSPOLOT (המינון כעת הוא חצי כדור בערב-100 ורבע בבוקר-50) לאחר שעשינו לו EEG.

מחכה לתשובה,
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:48 05.04.12
המינון של קונצרטה ושל ריטלין בכלל הוא תלוי משקל ולכן צריך לדעת כמה הילד שוקל.
 
שרון
11:12 05.04.12
הילד שוקל 19 קילו
בתי בת חמישה וחצי חודשים. היום נבדקה והמרפס הקדמי נסגר (מעל המצח) כשאמור להיסגר אחרי גיל 9 חודשים לפי הבנתי.
מה הסיבה שמרפס נסגר לפני הזמן?
מה ההשלכות והאם יש סיבה לדאגה?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
05:39 03.04.12
אם הקף הראש עולה בהתאם לעקומות אין בעיה שהמרפס נסגר אבל צריך לעקוב יותר בקפידה אחר הקפי ראש
שלום
בתי בגיל 4 חודשים הופנתה לפיזיותרפיה בגלל טונוס שרירים נמוך. כשהיינו באבחון נאמר ע"י הפיזיותרפיסטית שהיא לא רואה מקום לדאגה ונקבע תור נוסף לאחר חודש וחצי.
כעת (היא בת חמישה וחצי חודשים) נאמר לי שהיא מאוד רפויה, היא גם לא שיתפה פעולה כ"כ ובכתה כי הייתה עייפה. יש קושי בשכיבה על הבטן, למרות ששוכבת על הבטן. היא מתהפכת מהגב לבטן. אך מהבטן לגב - לא , בגלל הקושי בשכיבה על הבטן.
הפיזיותרפיסטית אמרה שיש צורך בבדיקת רופא נוירולוג בגלל הרפיון. איך זה קשור לנוירולוגיה? מה יכולה להיות הבעיה של ביתי? מאוד הלחיץ אותי ולא הספקתי לשאול את השאלות שם...תודה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:57 29.03.12
יכולה להיות היפוטוניה שפירה אבל אין אפשרות לאמר מבלי לבדוק את ביתך לכן צריך שתפני לנוירולוג
הבן שלי בן שנה וכמעט חודש, נשלח לבצע אולטרסאונד חדרי מוח בגלל היקף ראש גדול.
התשובה היא:

הודגמה הרחבה קלה של חדרי המוח.
חדר לטרלי ימיני ברוחב 8 מ"מ.
חדר לטרלי שמאל ברוחב 5 מ"מ.
חדר שלישי ברוחב 12 מ"מ.
רקמת המוח תקינה.

מה אומר התשובה?? האם יש מה לדאוג?מה צריך לעשות?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
16:40 29.03.12
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
16:42 29.03.12
צריך לבדוק את התינוק ולראות באיזה קונטקסט חדרי המוח מורחבים וכן יש להראות את הדיסק של U.S. לרדיולוג כדי שיתייחס למספרים.
 
אמא
17:29 29.03.12
לקחת את הרופא לניורולוג?
 
אמא
17:31 29.03.12
סליחה ... לקחת את התינוק לניורולוג??

זה שביצע את האולטרסאונד היה טכנאי ולא רופא.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
17:39 29.03.12
לקחת את התינוק לנוירולוג ילדים והוא יראה את הבדיקה לרדיולוג
 
אנונימית
21:01 24.03.12
שלום:
אני שוב שואלת על אותה תופעה. אך מתמקדת בבעיית הסחרחורת.

אני יודעת שמה שאני מתארת אינו מוכר לנוירולוגים. אני גם יודעת שיש מעט מאמרים שמתארים ילדים עם תופעה מחזורית כמו שיש לילדי, (מצאתי לפחות אחד

Cyclic vertigo with predictabl​e reccurence​ שנכתב ע"י Dr. Lydia Evyatar ועוד רופא.
אבל בינתיים לא מצאתי הצעה ברורה לטיפול.

בתי בת ה-15 סובלת מאז היותב בת 11 מהתקפים של כאבי ראש מדי חודשיים שמוגדרים כמיגרנה.
בנוסף לכאבי ראש סובלת מסחרחורות. ההתקף מתחיל תמיד בבוקר. בשעות אחה"צ היא חשה הקלה, אך למחרת קמה שוב עם אותה תחושה. ההתקף נמשך כשבוע. טיפול שניתן לה לאחרונה בזריקת אימיטרקס העלים את כאב הראש אך הותיר אותה עם סחרחורת.
האם לסחרחורת יש טיפול?
בני בן ה-13 החל לפני שנה לסבול מהתקפים של סחרחורת כל חודשיים. כמו אחותו התקף מתחיל בשעות הבוקר, יש הקלה בצהריים אך למחרת שוב חש ברע. התקף כזה נמשך גם-כן כשבוע. יש לנו רישום של 6 התקפים מחזוריים כאלה. נוירולוג אמר לנו שזה סוג של מיגרנה אך לא הציע טיפול.
כיצד ניתן לטפל בסחרחורת?

הנוירולוגים אינם מציאים טיפול מונע למיגרנה כיוון שזה קורה כל חודשיים.

תודה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:47 25.03.12
לעיתים לבנז\ודיאזפינים (כמו ווליום ) יכול להיות אפקט מרגיע על סחרחורת אולי תנסי 2 מ"ג בפעם הבאה י
 
אנונימית
15:35 29.03.12
שלום רב,

בתי בת ה-4 מתעוררת כבר שלושה ימים עם הקאות (ממש עם הקימה) שנמשכות כ-3 שעות בבוקר (כל רבע שעה עד חצי שעה) מלוות בחולשה גדולה וחיוורון (ללא כאבי ראש או כל תופעה אחרת). ההקאה הנה שקופה ובכמות קטנה יחסית.
ברצוני להדגיש שטרם כל הקאה , היא מתלוננת שכואבת לה הבטן והכאב עובר לאחר ההקאה.
לאחר 3 שעות , כשנפסקות ההקאות, היא חוזרת לעצמה, ומצבה תקין עד לשעת השינה.

ביקרנו אצל הרופא אתמול ובדיקתו הכללית הייתה תקינה.

האם יתכן שמדובר בוירוס הקאות ? מטריד אותי שההקאות מתרחשות רק בבוקר...

האם יש מקום לביצוע בדיקת לחץ תוך עיני או להגיע לנוירולוג ילדים?

תודה מראש והמשך יום טוב!
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
21:21 28.03.12
אם ההקאות נמשכות חשוב שתבדק בדיקת קרקעית על ידי רופא עיניים
 
מירי
20:49 26.03.12
שלום רב,
לבתי התינוקת התגלו מס' כתמי מוקה על העור (3 כתמים) ורופאת הילדים בטיפת החלב המליצה על מעקב רפואי בשל חשש ל-NF.
טרם ההריון עשיתי בדיקות גנטיות + בדיקת מי שפיר במהלך ההריון - התוצאות היו תקינות.
שאלתי היא - האם הבדיקות הגנטיות/ מי שפיר לא היו אמורים להצביע על בעיה זו או על סיכוי למחלה שכזו?
אם לא, אז איזו בדיקה גנטית צריך לעשות לתינוקת ע"י לבדוק האם קיימת מחלת ה-NF, מדוע ממליצים לדחות את הבדיקה הזו? האם הבדיקה לא נעשית בארץ..?
לא כדאי פשוט לעשות אותה מוקדם ככל האפשר!?
אנא תשובתכם המהירה.
מירי
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
21:21 28.03.12
1/ נוכות 3 כתמי קפה בחלב אינו אבחנתי לנוירופיברומטזיס.
2. בדיקות במהלך הריון אינן כוללות את הבדיקה הגנטית למחלה זו.
3. מכיוון שהבדיקה אינה מיידית וכוללת גם חסרים בגן וגם מוטציות נקודתיות ועלותה גבוהה אין מקום לבצע את הבדיקה רק בגלל שיש סיכוי לא גבוה שהתמונה המלאה תהיה נוירופיברומטוזיס.
 
משחק עם האצבע
17:35 14.03.12
שלום,
רציתי לשאול אם משחק עם האצבעות,מעין גרייה ויזואלית קשורה
בהכרח לספקטרום האוטיסטי.בני בן 3 בעל איחור שפתי גדול מאוד. איחור התפתחותי (לא מוטורי). קבלנו אבחנות סותרות.
תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:45 25.03.12
גריה ויזואלית יכולה להתקיים גם בילדים עם עיכוב התפתחותי ללא סימני אוטיזם והאבחנה של אוטיזם קשורה בקיום מספר פרמטרים ולא פרמטר אחד
שלום רב,
בתי הקטנה בת 9 חודשים והרופאה בטיפת חלב איתרה בגופה כתמים עגולים/ אליפטיים בצבע מוקה: אחד גדול בקוטר 8 מ"מ (אליפטי), אחד יותר קטן בערך 5 מ"מ (עגול), ועוד אחד בהיר יותר (שהיה קצת בספק..). הרופאה אמרה שזה יכול להיות סימן לנוירופברומטוזיס, ושצריך לעקוב אחרי זה.
הילדה, מבחינה התפתחותית, בסדר גמור לגילה.

שאלותי הן:
1. איך ניתן לאבחן בוודאות את המחלה הזו? האם יש בדיקות אחרות מלבד חיפוש כתמים? האם יש בדיקות דם?.. משהו אחר?
2. האם יש עוד סימנים שאמורים להתקיים בכדי לקבוע שזה אכן נוירופברומטוזיס?
3. עד איזה גיל צריך לעקוב אחרי זה?
4. ממה צריך להיזהר? מה ההשלכות של קיום המחלה הזו?

אודה לכם על תשובה מהירה ומפורטת.

אמא מודאגת.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:44 25.03.12
3 כתמים אינם מספיקים לאבחנה צריכים להיות חמישה וצריך להתקיים קריטריון נוסף כדי שתהיה אבחנה (הורה עם אבחנה או ממצאים עוריים נוספים .ישנן בדיקות גנטיות אך בשלב זה לא רואה צורך לבצען אלא רק לעקוב בעזרת רופא עור שיראה את הילד אחת לשנה ואם הכתמים יתרבו יש מקום לשלוח לבדיקת קרקעית עיניים במהלך החודשים הקרובים
 
רוני
11:49 21.03.12
שלום רב
לביתי בת ה 7 חודשים התגלה UNILATERAL PMG בצד שמאל של המוח, לאחר צילום אמאראיי.
ראשית ברצוני לדעת את שם המום בעברית, אם יש כזה, ובנוסף אם אפשר מידע והפניות למאמרים בעברית בנושא.
תודה מראש.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:48 21.03.12
אני יודעת על מאמרים באנגלית באתר PUBMED
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:40 25.03.12
פולימיקרוגיריה הוא מצב שבו יש חלוקה לא תקינה של קליפת המוח באזור מסויים והקיפולים צפופים וקטנים (מיקרו)מהרגיל ולכן נראים מרובים (פולי) הביטוי העיקרי יכול להיות מחלה אפילפטית ולעיתים עיכוב התפתחותי.
יש מקרים בהם לפולימיקרוגיריה חד צדדית או מאוד אסימטרית יש בסיס גנטי הניתן לבדיקה.
אני מניחה שהרופא המפנה ידע לכוון אותכם בהתאם

לא מכירה מאמרים בעברית בנושא
+ הוספת הודעה
   1 ...  27  28  29  30  31  32  33  34  35  ...  112  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים