בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 36

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
 
מורן
00:12 16.08.11
שלום אני שבוע 39
הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר(ראש,בטן ,ירך וכ"ו) היו תואמים את שבוע הריון אתמקד במימדי הראש כי לאחר שבוע זה התחילה סטייה הדרגתית במימדיהם

שבוע 33.4

BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32

בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:

BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1

כיום שבוע 39 ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:

BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3

בעקבות ממצאים הללו (של 2-3 סטיות תקן ) עלה חשד למיקרוצפליה ולכן נשלחתי ל-MRI מוח שתשובותייו היו:
רוחב החדרים הלטרים:- במישור הקורנולי דרך האטריה בתחום הנורמה.מודגם קאוום ספטום פלוצידום ציסטי.
הסולקציה בתחום הנורמה לגיל ההריון 38-39 שבועות.
מבנה קו האמצע- קורפוס קאלוזום בגדר הנורמה.הודגם קאוום ספטום פלוצידום-ציסטי קטן ובמיקום תקין.
החומר האפור והלבן הודגמו במיקום אנטומי תקין.
הדיפוזיה תקינה
מבנה מוח העובר בגדר הנורמה לגיל הכרונולוגי.

1.האם הבדיקות MRI שביצעתי תקינות לחלוטין או שישנם סטיות כלשהם?
2.האם לאור התוצאות של בדיקת MRI ניתן לשלול מיקרוצפליה ???

3 נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?

2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר? יש לציין כי לי ולבעלי היקפ ראש של לפחות 55 ס"מ
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:45 16.08.11
הMRI של העובר מפורש כתקין. מודגם בו וריאנט אנטומי ששכיח באוכלוסיה ואין לו שום משמעות קלינית. הMRI לא תומך באפשרות של מיקרוצפלייה אך רק מדידת היקף הראש של התינוק בלידה תשלול זאת סופית. אם אכן תהיה מדידה תקינה ובנוכחות MRI תקין - רוב הסיכויים שהתינוק יתפתח בצורה תקינה מבחינה נוירולוגית.
 
שירן
18:07 16.08.11
שלום
איך ניתן להסביר את ההבדל בין תשובות ה-MRI לתשובות האולטראסאונד
כי בתשובות האולטראסאונד נראה כי היקף ראש העובר קטן ובדיקת MRI תקינה לחלוטין-לפי תשובתך

2.ממה יכול לנובוע הסטטיה במימדי הראש?

3.הראש שלי ושל בעלי בהיקף 56 ס"מ האם זה נחשב היקף קטן שבעקבותיו גם היקף ראש העובר קטן?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:39 17.08.11
היקפי הראש שלך ושל בעלך אינם נחשבים לקטנים אלא בטווח הנורמה. באשר לפער בין ממצאי הU.S והMRI - את צריכה להיוועץ בגנקולוג שלך.
 
אני
22:48 20.08.11
ביתי מטופלת באוספולוט 200 מ"ג כדור אחד ביום כבר שנה. יש לה ירידה בתיאבון. האם אחראי לכך האןוספולוט?
 
מורן
23:25 16.08.11
שלום רב,
שאלתי איך מאבחנים מיקרוצפליה אצל העובר? מה המימדים שאומר בטוח מיקרוצפליה?אילו בעיות ישנם לילידים עם מיקרוצפליה?

האם כל ילד שיש לו מיקרוצפליה (ולא בגלל ראש קטן אצל ההורים)-יהיה לו בעיות במהלך חייו או שישנם כאלה שיש להם ראש קטן אך אין לזה ביטוי קליני?

האם ניתן לשלו ל או לאושש מיקרוצפליה על ידי איזשהיא בדיקה?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:38 17.08.11
מיקרוצפליה היא הקף ראש הנמצא 2-3 סטיות תקן מהקף הראש הממוצע לגיל בכל גיל כולל גיל עוברי ולכן לא ניתן לאמר מהו מיקרוצפלי בעובק כי לכל גיל גם בחיים הרחמיים יש ממוצע וישנן דרכים להעריך את הקף הראש באופן עקיף ב-US ולחשבו ולהחליט אם בטווח הנורמה או שתי סטיות תקן קטנות ממנו. הסיבות לניקרוצפליה מרובות חלקן גנטיות חלקן נרכשות וילדים עם מיקרוצפליה נמצאים בסיכון ללקות התפתחותית בשיעורים גבוהיים מהנורמה .כמובן שאם ישנה מיקרוצפליה במשפחה ללא לקות התפתחותית המצב טוב יותר . (אבל כאן צריך להזהר כי אם האם היא מיקרוצפלית והילוד זכר יכול להיות שהתמונה תהיה קשה יותר. יש אכן כאלה עם ראש קטן ללא בעיות או עם ביות מינוריות כגון לקות למידה והפרעת קשב כשישנה התאמה בין חומרת במיקרוצפליה וחומרת הליקויים
שלום רב,
בני בן שלושה חודשים ושבוע. בשל טונוס מוגבר וקושי בשכיבה על הבטן פניתי ביוזמתי לרופאת ילדים אשר הפנתה אותי לנוירולוג ולאולטראסטונד מוח. להלן ממצאיה:
ערני חיוני.
לא חייך חברתית (מחייך בדרך כלל אך לא הרבה)
מרפס נורמ. הר=41.7
טונוס גפיים טיפה מוגבר דו"צ, החזרים גידים פטלריים מעט ערים.
לב אמל

אני בלחץ כי חשבתי שמקסימום אופנה לאורתופד.
מהי סיבת הפנייתי לנוירולוג? האם בגלל הטונוס? אציין כי רפלקס מורו עדיין קיים בעיקר בנשיאה על הידיים. בנוסף הוא מנסה גם לעמוד במגע עם הקרקע.
האם היקף הראש תקין?
אני מודאגת והשיטוט באינטרנט אף מגביר את הלחץ...
תודה מראש,
ענת
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:03 16.08.11
אז אל תשוטטי .תפקיד הונירולוג לבדוק את ילדך ולראות האם הטונוס המוגבר אותו את מתארת הוא בטווח הבלתי תקין ומחייב התחלת בירור או שהתינוק תקין נוירולוגית והטונוס המוגבר הוא בספקטרום הנורמה לגיל.
שלום, בשבוע שעבר ישבתי עם בתי בת שלוש ושמונה חודשים לארוחת הערב וכששוחחנו פתאום הילדה הסיטה את מבטה הצידה וגלגלה את שתי עיניה כמה וכמה פעמים עד למצב שלא הצלחתי בכלל להבחין באישונים כשישבתי מולה. קראתי לה בשמה וניסיתי לבדוק מדוע היא מסיטה את המבט ומגלגלת עיניה, המשכתי לדבר אליה כאילו לא קרה דבר, והיא ענתה לשאלותיי ולרגע הפסיקה את גלגול העיניים אך מהר מאוד הסיטה שוב את מבטה והמשיכה לגלגל את העיניים. אני רוצה לציין שגם כשגלגלה את עיניה היא הייתה קשובה אליי, ותקשרה איתי כאילו אין שום בעייה. הדבר מאוד מפחיד אותי, בעיקר כשיש לי 2 אחיינים בני 20 שסובלים מאפליפסיה וידוע לי שגלגול עיניים הינו ספמטום להתקף אפילפטי. לכן אינני יודעת האם הדבר נעשה מתוך שליטתה או שזהו מצב בלתי נשלט, האם אלו טיקים. האם קיימת אפשרות להתקף אפלפטי? האם אוכל לבדוק זאת ע"י בדיקת EEG? בנוסף, בשנה וחצי האחרונה היו לי מספר בעיות עם הילדה שכולן אובחנו כבעיות רגשיות כגון: עצירות פתאומית שנמשכה לתקופה של למעלה משנה (לאחר לידת אחיה הקטן), נשירת שיער פתאומית ועוד ובבדיקות אצל רופאים מומחים כמו: גסטרולוג לילדים, כמה רופאי עור והטענה הייתה שהילדה בעלת אינטליגנציה רגשית מאוד מאוד גבוהה ולכן זוהי אחת הדרכים לבטא עצמה. האם יש קשר בין כל הדברים או שהאם אני נאחזת בכך וילדתי אכן סובלת מהתקפים אפילפטיים? אנא תשובתך המהירה, מאמא מודאגת מאוד.
יש לי ילדה בת 11 קוראים לה לוס (אור בספרדית) והיא כל הזמן מגלגלת את עייניה אני מפחדת שזה יגיע למצב שבו האישונים שלה יתקעו ולא תוכל ליראות שוב..
איך עוצרים זאת ???????
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
15:01 06.02.11
אם הילדה שמרה על עירנות והיתה קשובה אלייך, לא הכחילה או החוירה - הרי שקרוב לודאי מדובר במאפיין התנהגותי אך ליתר בטחון מומלץ לבצע EEG בעירנות, נמנום ושינה.
שלום רב.

בני בן 5, ובעיניי (הבלתי אובייקטיביות בעליל) הינו ילד בעל האינטלגנציה גבוהה לגילו. הוא קורא עם קמץ/פתח, מחבר בתחום ה 20, מחסיר בתחום ה 10 וכן מתעניין במדע, חלל, אלקטרוניקה, גוף האדם וכו'. התחלתי לשים לב לבעיה מסויימתבמהלך השנה האחרונה. בכל פעם שעליו להתרכז כדי לבצע מטלה (לימודית, אך לא רק) הוא ראשית כל "מסתגר" בתוך עצמו, מתפרץ בזעם ונכנס לתסכול ("אני לא יודע כלום, אני טיפש"). אחרי שנרגע, בד"כ מצליח לבצע את המטלה. דוגמאות למצבים הגוררים התנהגות כמתואר הם: נסיון לקרוא טקסט הגדול ממלה אחת, תרגיל חשבון, בנית דגם מורכב בלגו וכו'). לאחרונה, הוא מתחיל להסתייג ממטלות הדורשות ריכוז ומסה להמנע מהן. ("אחר כך, אני עייף" וכו')
אני מרגישה שיש כאן בעיה, אך איני יודעת לשים את האצבע על מקורה. האם זו בעיה של ריכוז? בעיה רגשית? ליקוי למידה כלשהו? הטרה שלי, לעזור לו למצות את מלוא הפוטנצתיאל שלו ולהקדים תרופה למכה, איני וצה שיגיע לבי"ס ויהיה מתוסכל או יפתח אנטי ללימודים.
האם יש מקום לאיבחון בגיל זה? אם כן, היכן? הרשת מלאה בפירסומים, אך אני חוששת ליפול על שרלטנים.

תודה רבה מראש.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:45 16.08.11
על פי עדותך נראה שהילד מפותח יפה מאוד. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים ולעבור אבחון אצלו כדי לשלול את אחד התחומים שהזכרת.
 
ירון
13:44 15.08.11
שלום רב.
לבני בן ה- 11 ישנם טיקים מזה שנתים בכל הגוף, 1 ל10 דקות
הטיפול שניתן לבני הוא קלונרית 0.0025 מ"ג. פעמים ביום, הטיפול הפחית את הטיקים וכיום יש לו 1 לחצי שעה.
שאלתי היא: האם יש לבצע בדיקות דם מקיפות שלא כפי שיעץ לי הנואורולוג?
האם יש קשר בין בלטות התריס לטיקים?
האם יש טיפול נוסף להפחת הטיקים?
אולי הורמונים?

ובקיצור מה עוד ניתן לעשות?

אודה לך על תשובתך
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
10:40 16.08.11
בד"כ אין צורך בבדיקות דם או באמצעי הדמייה באבחון של טיקים. יש אפשרות להחליף את הטיפול התרופתי הנוכחי בתרופות חזקות יותר במחיר של יותר תופעות לוואי ולכן אני ממליצה לפנות לנוירולוג ילדים שיעשה הערכת מצב עדכנית וישקול את התועלת לעומת הנזק שבטיפול חלופי חדש.
 
קר
12:47 14.08.11
פרופסור רחל שלום
בעבר רשמתי לך ואני חוזרת בשאלות
לבני היום 5 חודשים יש SUNSET EYEG אובחן מגיל חודשים המצב כיום שביצענו US של המוח והיה תקין EEG יצא תקין היה תקופה שהוא לא עשה את זה הרבה, והיום חוזר ועושה את זה יותר המצב הוא לפי תקופות יחד עם זאת בן חמישה חודשים ועדין לא מתהפך קושי רב בלשכב על הבטן (צורח) אני כאמא מאוד מודאגת הרופאים מטאטים אותי ואומרים לחכות , אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת לאן עוד לפנות לי כאמא ניראה שיש לו איזשהו איחור התפתוחותי , טיפת חלב אומרים שיש גמישות יתר ולכן קשה לו מאוד.
האם יש איזה תסמונת שכשורה בזה בבקשה תפני אותי עם את יודעת על רופא שמתמצא בנושא או תפני אותי לקרוא על כל הנושא באינטרנט
אנא כבר חסרת אונים ואינני יודעת מה עוד לעשות
תודה מראש,
אמא דואגת
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
17:54 14.08.11
אם את מאוד דואגת פני להיבדק אצל נוירולוג ילדים שיידע להגיד לך אם התינוק מתפתח באופן תקין.
שלום,

היום היינו בטיפת חלב ובמדידות שערכה האחות היא מצאה שישנה קפיצה ב-2 אחוזונים בהיקף הראש בני בן החצי שנה ילד גדול לכל הדעות רופא המשפחה הפנה אותנו לייעוץ נרולוגי מה דעתך בנושא?

מידות גיל 4 חד':

משקל - 8,730

גובה 66 ס"מ

היקף ראש - 42.5

מידות גיל 6 חד':

משקל - 11,100

גובה 71 ס"מ

היקף ראש - 45

בני הוא אחד מתאומים ונולד בשבוע 37 מדידה ראשונה בגיל שבועיים משקל 3,090 היקף ראש 34
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
17:52 14.08.11
ע"פ הנתונים שבידי אין שבירה של 2 סטיות תקן אלא עלייה קטנה בלבד. יש לעשות אולטאסאונד ראש ולהיבדק אצל נוירולוג ילדים אך לא נראה שיש מקום לדאגה
שלום רב,הנני נמצאת בשבוע 39 להריוני ובביצוע אולטראסאונד שגרתי ערכי הראש היו קטנים מהרגיל (כאשר עד השבוע 34 שבה ביצעתי אולטראסאונד אחרון הכל היה תקין)

להלן ממדי הראש בשבוע 39:



BPD;85 -מתאים לשבוע 34+2
HC-315-המתאים לשבוע 35.2

הרופא שבדק אותי אמר שתשובות הללו סבירות כלומר 2 -3סטיות תקן שמבחינתו זה בסדר ואין מה לדאוג.
כמו כן הוא בדק את גודל העונה הקדמית ורשם כי היא באחוזון 25
כאשר מידותיה היו 3.4.6.6

השאלה שלי היא

1.האם לאור המימדים של הראש וכן גודל העונה הקדמית עדיין יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?

2.האם בד"כ בלידה עצמה מימדי הראש תואמים בדיוק לאולטראסאונד?


2.מה אומרת התשובה לגבי העונה הקדמית האם היא תקינה? האם זה יכול להעיד יחד עם שאר מימדי הראש כי אין מיקרוצפליה?

3.מה זה אומר 2-3 סטיות תקן האם זה עדיין נחשב לתקין? מתי זה לא נחשב תקין?



4.אלו היקף ראש אצל ההורים נחשבים להיקפים קטנים שיכולים לגרום לעובר גם להיות עם היקף קטן?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:44 14.08.11
אנא פני לייעוץ בסוגיה זו לנוירולוג ילדים המתמחה ברפואת העובר כגון פרופ' טלי שגיא מביה"ח וולפסון.
שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:

BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32

בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
צורת גולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
כורואיד פלקסוס:תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה

כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:

BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
(יש לציין כי ערכים הללו לאחר מדידתם אצל הטכנאית נמדדו גם עלידי רופא לסיכון גבוה ונתקבל עצלו BPD-85,HC-315 )


1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?

2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?

3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?

4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:11 14.08.11
שירלי, עלייך לגשת לייעוץ לרופא נוירולוג של העובר שמתמחה בסוג ספציפי של בעיות כאלה. ביכולתי להמליץ לך על פרופ' טלי לרמן - שגיא ממרפאת העובר בביה"ח וולפסון.
 
אור
00:41 14.08.11
שלום, בתי בת 5.8 . ילדת CP דיפלגית. עם אבחנה של PVL ב MRI מגיל 1.5.הבעיה העיקרית מתבטאת בספסטיות וטונוס שרירים גבוה ברגליים. עברה 3 הזרקות בוטוקס ע"י אורטופד.לאחרונה , בעקבות התקצרות במס' גידים הוחלט לבצע ניתוח להארכת גידים (אכילס, סיבוב של כף הרגל פנימה, ברכיים, מפשעה וירכיים). לפני פנייתינו לניתוח רצינו לברר האם יש פתרונות נוירולוגיים לבעיה - שמענו על משאבת בקלופן / טיפול של גרייה במוח (DBS). אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה, אור.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:08 14.08.11
ברפואה נהוג ללכת מהקל אל הכבד ומפחות פולשני ליותר פולשני. השיטות שאת מזכירה הן מאוד פולשניות - החדרת משאבה שמזליפה מינון קבוע של חומר מוריד ספסטיות, או השתלה של אלקטרודה במוח שעושה פעולה דומה. בפרוצדורות אלו יש סכנה של דימום, זיהום, העתקת המתקן ממקומו וכו' ולכן שומרים אותם למקרים הקשים ביותר לאחר שנכשלו הפרוצדורות הניתוחיות. לכן מומלץ קודם למצות אופציות ניתוחיות שיש איתן הרבה נסיון.
 
ג'ני
08:13 14.08.11
הבן שלי בן חודשיים ועדיין קופץעם הידיים ..מוציא לשון כמו נחש , ולפעמים יש לו רעב בלתי רצוני של ידיים וראש..
בנוסף יש לו בעיות שינה ,הוא פשוט לא נרדם..ולפעמים נראה כאילו הוא בכוח מנסה שלא לעצום את העיניים..
וכל 20 דקות מתעורר..האם יש קשר בין הדברים והאם כדאי לבדוק?!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:04 14.08.11
כדאי שנוירולוג ילדים יבדוק את בנך כדי לראות אם יש בסיס נוירולוגי לתלונות שלך.
 
שירלי
12:29 12.08.11
שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:

BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32

בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
צורת גולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
כורואיד פלקסוס:תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה

כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:

BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
(יש לציין כי ערכים הללו לאחר מדידתם אצל הטכנאית נמדדו גם עלידי רופא לסיכון גבוה ונתקבל עצלו BPD-85,HC-315 )


1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?

2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?

3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?

4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?

5.ממה יכול לנבוע סטייה כזאת במימדי הראש האם סטטיה זו היא שכיחה בגיל ההריון הנ":ל
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
13:57 12.08.11
את חייבת לבדוק את השאלות הללו עם הגניקולוג המלווה אותך שאם יראה לנכון יתיעץ עם נוירולוג ילדים שמלווה את הצוות שלו. אין זה אחראי לענות לשאלות כל כך משמעותיות במסגרת פורום אינטרנט
 
יעל
10:06 08.08.11
בני בן 13 חודשים, היקף הראש בלידה 33 ס"מ משקל 2400 (IUGR על רקע שלייתי)
מאז לידתו נמצא במעקב היקף ראש עקב גדילה לא מספקת. היקף ראשו כיום 44 ס"מ, מרפס עדיין פתוח.

התפתחותו תקינה בסה"כ:
הולך 2-3 צעדים ללא תמיכה (עדיין לא יציב ומעדיף הליכה בתמיכה/זחילה) זוחל מגיל 6.5 חודשים
תפיסת פינצטה (ומוטוריקה עדינה בכלל) טובה מאוד
מצביע,מבין וממלא הוראות פשוטות (תוציא מוצץ,תפתח/תסגור את הארון/מגירה, תן לי את הכדור/הספר, תעשה טובה,שים ראש וכו') אוצר מילים של כ-5 מילים.
נבדק ע"י נוירולוגית קופה בגיל 9 חודשים שמצאה שהתפתחותו תקינה ושללה את הצורך בבדיקות נוספות.

היקף ראשי 52.5 ס"מ, היקף ראשו של בעלי 55 ס"מ
האם יש צורך בבדיקות אחרות/חזרה לנוירולוגית או שניתן להמשיך במעקב התפתחות והיקף ראש אצל רופא הילדים?
 
יעל
10:56 09.08.11
שואלת כי בטיפ"ח אומרים שכדאי לפנות לנוירולוג ואולי לבצע אולטרסאונד ראש ואילו רופא הילדים שלו גורס שכל עוד התפתחותו תקינה לא נדרשות בדיקות נוספות.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
18:27 09.08.11
היקף הראש הנוכחי של ילדך הוא מתחת אחוזון 2. היקף הראש שלך אף הוא קטן - באחוזון 3. של בעלך הוא באחוזון 50. מכל מה שאת מתארת התפתחותו של בנך היא נורמלית. לו ניתן היה לעשות לו אולטראסאונד מוח הייתי עושה אלא שבשלב זה אני חוששת שזה לא יתאפשר עקב מרפס קדמי קטן. בשל התפתחותו הנורמלית לא הייתי עושה MRI או בדיקות הדמייה אחרות אלא ממשיכה מעקב צמוד אצל נוירולוג ילדים.
 
יעל
20:58 09.08.11
כאמור המרפס עדיין פתוח (ולא קטן במיוחד,להתרשמות רופאו) בהנחה שניתן עדיין טכנית לבצע אולטרסאונד, מה ניתן ללמוד ממנו?
ממה שהצלחתי להבין עד כה משיטוטים ברשת, היה ויש בעיה התפתחותית הטיפול הוא בסימפטומים (פיזיו,קלינאית,רפוי בעיסוק) ולכן ברורה לי החשיבות של מעקב התפתחות הדוק (האם להתעקש על הפניה לנוירולוג? כאמור הנוירולוגית בקופ"ח החזירה אותנו למעקב אצל רופא הילדים ורופא הילדים טוען שמעקב חודשי אצלו מספיק)
אבל,להבנתי, בדיקת הדמיה תקינה לא שוללת בעיה קוגניטיבית/התפתחותית עתידית ובדיקה לא תקינה לא תוכל לנבא את עוצמת הבעיה העתידית או אפילו את ביטויה הקליני ובודאי לא תוכל לתקן אותה/לכוון לפתרון (כי כאמור הפתרון הוא טיפול בסימפטומים הקליניים).
האם אני טועה?
האם מלבד עצם הידיעה אם יש או אין נזק מבני הבדיקה היא בעלת ערך מוסף?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:22 11.08.11
בכל בדיקה ברפואה שוקלים מידת סיכון לעומת תועלת. באולטראסאונד מוח אין סיכון והוא יכול לגלות באופן גס אם יש מומים מבניים או אטרופיה של המוח. כמובן שאם הוא ייצא תקין ובנוכחות בדיקה והתפתחות נוירולוגים תקינים נהיה הרבה יותר רגועים ואז המעקב יהיה של היקפי ראש בלבד.
 
רעיה
15:31 10.08.11
שלום,
בני בן ארבעה חודשים.
נולד עם היקף ראש 32.
היום נמדד בהיקף- 38.5
[הרופא אמרה היקף ראש קטן, צריך מעקב טיפת חלב.
הילד מפותח היטב- צוחק, מתהפך גב בטן, מחזיק חפצים, עוקב ושמח.
האם ממצא בשלב זה מדאיג??
הוא מאוד קטנציק.
הוא נולד בשבוע 37.6 ,משקל 2.600

מצרפת מעקב טיפת חלב:
17.4.11 משקל: 2811 , היקף ראש: 32
4.5.11 משקל: 3.020 , היקף ראש: 33.5
18.5.11 משקל:3660 , אורך:50 , היקף ראש:35
19.6.11 משקל:4.900 , אורך:55 , היקף ראש: 36.5
10.8.11 היקף ראש: 38.5 ( לא בוצעו שאר המדידות, היות וזו בדיקת רןפא ולא טיפת חלב)
תודה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:16 11.08.11
הילד נולד עם היקף ראש על אחוזון 2 והמשיך לאורך עקומה זו עד למדידה העכשוית שבה יש סטייה קלה אל מתחת לאחוזון 2. צריך שהוא ייבדק ע"י נוירולוג, יש לספק נתונים על הקפי ראש של ההורים וכן אם המרפס מאפשר לעשות אולטראסאונד מוח.
 
רעות
14:46 10.08.11
שלום,

בתי החלה לגמגם בגיל 3 וחודשים, והדבר חלף לאחר כחודש. לאחר מכן הגמגום הופיע שוב בגיל 5 לחודש וחצי, ובגיל 6 הופיע שוב וטרם נעלם אך יורד בהדרגה (כבר ארבעה חודשים).

כשהייתה בת שנה וארבעה חודשים היא עברה פרכוס שנמשך לדעתי 4-5 דקות. (יש שטענו שזה פרכו חום, ויש שטענו שזה סימפטום של הרוטה וירוס בו נדבקה אז). האם ייתכן ויש קשר בין אותו פרכוס לגמגום שבא והולך?
 
רעות
22:23 10.08.11
פעם ראשונה שהחלה לגמגם בגיל 3 שנים וחודשיים.
הפרכוס היה בגיל שנה וארבעה חודשים.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:10 11.08.11
לא נראה שיש קשר נסיבתי בין הפרכוס לגמגום. שניהם מצבים די שכיחים באוכלוסיה הפדיאטרית ולכן כנראה יש חפיפה מקרית
שלום
בתי בת 4 ו- 10 חודשים, נולדה פגית (שבוע 32, משקל 1.330 ק"ג) בעקבות רעלת הריון.
בשנתיים הראשונות התפתחותה נראתה תקינה למעט עיכוב קל במוטוריקה גסה (החלה ללכת בגיל שנה ו- 9 חודשים מתוקן) וא-סימטריה קלה לרעת רגל שמאל, בעקבותיה בוצע MRI עם אבחנה של "PVL בדרגה קלה ביותר". החלה לדבר בגיל שנה ורכשה אוצר מילים גדול יחסית עד גיל שנתיים.
החל מגיל שנתיים וחצי-שלוש נצפו קשיים בולטים בתקשורת, אובחנה עם PDD NOS והחלה להיות מטופלת ע"י רב"ע, קלינאית תקשורת וכו'. החל מגיל 4 בגן תקשורת.
למרות הטיפולים וההתערבות, אנו עדים לרגרסיה הדרגתית בשפה ובתקשורת.
בבדיקת video eeg שבוצעה לאחרונה בעקבות eeg לא תקין, אובחנה פעילות אפילפטית מוקדית בערות ובשינה התופסת כ- 30% מזמן השינה ובעלת "מורפולוגיה שפירה"(?). יש לציין שלא היו עד היום פרכוסים. לפעמים היא נראית מנותקת אבל ייחסנו זאת ל- PDD.
האם יש סיכוי שטיפול אנטי-אפילפטי ישפר את התפקוד הכללי?
כמו"כ, האם יש סיכוי שמדובר בתסמונת רט, למרות שהילדה מדברת - יש לה אוצר מילים די גדול אבל לא מסוגלת לנהל שיחה "מופשטת" אלא רק על הרצונות או הצרכים שלה; קיימים שיבושים תחביריים כמו היפוך גופים ועוד; ויש הרבה אקולליה.
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
14:07 07.08.11
לאור התיאור שלך הרי שאם יש רגרסיה בתפקודה של הילדה כדאי לעשת מאמץ ול"נקות" את ה EEG בטיפול תרופתי למרות שיש רק 30% פעילות ולא 80% כנדרש לאבחנה של ESES. לא נראה לי שמדובר בתסמונת רט כי המהלך מאוד לא אופייני לתסמונת זו.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:54 08.08.11
העובדה שישנה רגרסיה נוספת מצריכה לדעתי תצפית נוספת בשאלה של תסמונת רט לא אופיינית (מנסיוני אבחנו מספר ילדות עם תמונה דומה ובגלל העדר מאפיינים בולטים אחרים איחור באבחנה. לדבי תמונת האיאיגי שוב תלוי באבחנה היסודית הפחתת פעילות מ-30% לרוב אינה עושה שינויים משמעותיים אבל צריך לראות את תמונת האיאיגי. מעיזה להציע (לאור נסיוני הרב באבחנת תסמונת ובניגוד למה שמקובל בפורום להציע לך שתשלחי פקס למרפאה בשיבא ונזמין אותה בחודש-חודש וחצי הקרוב לאחד מהרופאים שלנו בנוכחותי כדי שנשקול צורך בהרחבת הבירור.-פקס המרפאה 035305031
 
שושי
11:02 08.08.11
אנחנו כבר הופנינו לסט של בדיקות גנטיות ומטבוליות לרבות בדיקת הגן לתסמונת רט.
ונשקול התייעצות נוספת במרפאתכם. תודה.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
21:47 08.08.11
שימי לב שהבדיקה לגן האחראי לתסמונת רט מורכבת משני חלקים בדיקת רצף ו-MLPA הקופה בד"כ מממנת (אם בכלל) רק את הרצף ולא את הMLPA שמזה כ-10 -15 מהבנות למרות שבתיאור שנתת אם לביתך וארינט של תסמונת רט סביר יותר ש/מדובר באחת המוטציות הקלות יותר..
 
קארין לב
16:49 05.08.11
שלום, שמי קארין. אמא לתינוק בן 10 חודשים.
לאחר הרבה התרוצצויות בין רופאים כדי להבין מה הבעיה אצל בני אני חוששת שיש לו טונוס שרירים גבוה לפי הסממנים שמופיעים אצלו, לדוגמא:
1. אינו מסכים לשכב על הגב,
2. בשכיבה על הצד-מקשית את גבו לאחור ושולח את היד העליונה לאחור
3. מדלג על שלבי התפתחות, התפתחות מוטורית מוקדמת,
4. נטייה לעמידה והליכה על קצות האצבעות,
5. נטייה ליפול
6. סף כאב גבוה- כהות חושית
7. תנועתיות (גמישות) יתר במפרקי הירכיים, ישיבת W
8. חסר מנוחה, חסר שקט / בכייין
9. מתקשה או מסרב לערסול
10. פרקי שינה קצרים, התעוררויות תכופות
11. קשה להרגיע אותו, להרדים וכדומה.
12. לא אוהב להתרפק, לא שם את הראש על הכתף של ההורה,


ובאופן כללי הוא תינוק פעיל מאוד עם מזג חביב!

רציתי בבקשה לשאול:
1. האם זקיפת יתר אקסטנסורי/ היפרטוניה/ טונוס שרירים גבוה זה אותו הדבר בעצם רק שמות שונים לאותה בעיה?
2. למי עלי לפנות? לפיזיוטרפיה? להידרטרפיה? לליווי התפתחותי? נוירולוג?


המון תודה מראש,
קארין
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
17:17 05.08.11
קודם כל לפהי הטיפול עלייך לפנות לנוירולוג על מנת לדעת מה האבחנה. האם זה היפרטונוס בגבולות הנורמה או האם יש בעיה נוירולוגית כלשהי שמתבטאת בטונוס גבוה.
 
שרונית
09:26 03.08.11
בני הבכור בן ארבע וחצי עבר לפני כשבועיים MRI מוח.
האם תוכלו להסביר לי מה אומר הפיענוח?
נצפית הרחבה דיפוזית של ציסטרנה מגנה כולל בקו האמצע על חשבון הוורמיס
MEGA-CYSTERNA-MAGNA
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
12:11 03.08.11
הציסטרנה מגנה היא כעין אגן ניקוז של נוזל חוט שדרה שממנה עובר הנוזל לתעלת השדרה ושב ונספג בקדמת המוח. לעיתים יש מצבים של ציסטרנה מגנה מוגדלת : חלק מהמצבים זה מתגלה באקראי ללא קשר לסימפטומים נוירולוגיים ספציפיים וחלק אחר של מקרים זה משוייך עם איחור התפתחותי, איחור שפתי ובעיות נוירולוגיות נוספות.
יש לפנות לנוירולוג המטפל כדי לעשות קורלציה עם מצבו של הילד.
לד"ר אביבה אני מודה על העזרה הרבה.
אך אני רוצה להבין מה המשמעות של בחלקו המרכזי של תלמוס נראה נגע סגלגל בגודל של כ- 11.5 6.5 * מ"מ, המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתו בסדרות
FLAIR- T2- GRE T2 הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברה ע"י גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות
תקינים. הדיפוזיה תקינה. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום.
סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולותיים.
האם הגודל מסוכן ומה המשמעות של נגע סגלגל האם זה כתוצאה של מכה? נולדים עם זה?
מה זה גדולניום?
וומה זהן סדרות T1 וT-2?
והתלמוס בין היתר למה שהסברת לי יכול להסביר קושי של דיספרקסיה?
וקושי וויסותי?
והאם התלמוס אחראי על הדיבור?
האם יש טיפול לנגע וכיצד מטפלים בו?
תודה רבה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:44 02.08.11
קשה לי להתייחס בלי לראות. מעדיפה אפילו שתביאי לי את הדיסק.
בעקרון לא מדובר בתהליךמסוכן או גידולי. מדובר באזור שעבר יתכן נזק ישן. בהחלט יכול להיות גם שאין לכך כל ביטוי קליני אצל התינוק.
+ הוספת הודעה
   1 ...  32  33  34  35  36  37  38  39  40  ...  105  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים