בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 36

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
שלום. בת 11 חודש. משתמשת ביד שמאל פחות מביד ימין. כשאני שמה לה אוכל בצד שמאל מגישה לרוב יד ימין, אך לצעצע מגישה גם יד שמאל. האם מצביע על בעיה?
אורטופד בדק ולא ראה בעיה. חוץ מזה התפתחות תקינה.
דבר נוסף ךעיתים יש לה תנועות מעין צמרמורת האם זה תקין? מבלי שאגע בה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:27 26.10.11
ילדים אמורים להשתמש באופן שווה בשתי הידיים עד גיל שלוש ולא להעדיף צד כלשהו כך שאם יש הבדל בשימוש בידיים יש לגשת מיד לבירור אצל נוירולוג ילדים.
 
סער
15:11 25.10.11
שלום. בני בן 5. מרבה לגעת במצחו. יושב ושם את היד במצח. ששואלת אותו אם כואב לו הראש אומר שכן. מה זה יכול להיות?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:25 26.10.11
יתכן שמדובר בדבר קל ערך אך אין לשלול סיבות רציניות לכאב ראש ולכן חובה לגשת לבדיקה אצל נוירולוג ילדים.
שלום,
ילדה בת 9 המטופלת בפימוזיד (עקב תנועות בלתי רצוניות בשינה) - אילו הגבלות קיימות לאלחוש מקומי ברפואת שיניים ?? באילו חומרים יש איסור לשימוש בעת טיפולי שיניים? והאם קיימת הגבלה נוספת? האם יכולה להיות מטופלת במרפאשיניים פרטית או רצוי לבצע את טיפולי השיניים במסגרת מרפאת שיניים בבי"ח?
שלום, הבת שלי בת 6.5 בעלת ADHD טופלה בעבר עי ריטלין שגרם לטיקים והופסק מזה כשבועיים. לפני שלושה ימים התחלנו לחוות תנודות לא רצוניות של הראש שלה כבשלילה מצד לצד, ברצף וברוב שעות הערות שלה. אני מאוד מפחדת. מה זה?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:22 24.10.11
נשמע שוב כטיקים ללא קשר לריטלין הפעם אם יתמיד ויפריע יש טעם לבדיקה נוירולוגית
 
שלי
10:03 23.10.11
שלום רב,
בני נולד אחרי הריון תקין בשבוע 39
עם היקף ראש של 39 ס"מ.

התפתחותו היתה תקינה ואת כל הפעילויות המוטוריות וההתפתחותיות הוא ביצע בזמן והיה תינוק בריא.

עד גיל שנה היקף הראש שלו גדל ביותר מעשרה ס"מ וגודל הראש ביחס לגוף גרם לו ליפול הרבה על הראש.

הוא ניבדק אצל נירולוגית, הבדיקה היתה תקינה וליתר ביטחון היא שלחה אותי לMRI ראש שיצא "כמות מים גבולית" ונאמר לי שזה בסדר.

אין לנו במשפחה אף אחר עם ראש גדול(בדקו את כולנו ויש לו עוד שלושה אחים).

כיום הוא בן ארבע וחצי, הוא פעיל ומוכשר בהתאם לגילו מכל הבחינות.

היקף הגולגולת שלו ממשיך לעלות הוא עומד היום על 56 ס"מ והראש נראה גדול ביחס לגוף ועדיין מכביד עליו והוא נוטה ליפון על הראש הרבה. (הוא באחוזון ה10 בגרף גובה).

השאלות שלי האם לחזור לנירולוג בגלל המשך צמיחת הראש? או לחכות עד גיל מסויים?או לא לפנות לנירולוג כלל רק אם חלילה התגלו בעיות?
תודה על תשובתכם.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:22 24.10.11
לדעתי בנוכחות ממדים כאלה רצוי לראות נוירולוג
 
אושרת
20:13 20.10.11
שלום רב
ביתי בת שנה וארבעה חודשים. מזה כחודשיים היא הולכת על הברכיים בלבד , כמעט ולא זוחלת . היא הולכת מאוד מהר . היא עומדת ומסתובבת סביב השולחן והרהיטים גוררת כיסאות על הברכיים ,אולם אינה מוכנה ללכת כמה צעדים אפילו בעזרתי . נראה כאילו היא הפכה את ההליכה שלה על הברכיים ואינה מתאמצת ללכת רגיל. פניתי לאורטופד הבדיקה היתה תקינה לחלוטין , אך הוא הפנה אותי לנוירולוג ילדים. מה פירוש הדבר?

תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:21 24.10.11
יכול להיות שסתם הרגל אך יש מקום לבדוק שאין מרכיב של חולשה בשרירים של החלק ה"רחיקני " של הרגליים
 
יסמין
15:40 19.10.11
אני יש לי היקף ראש קטן 51 ס"מ בעלי נראה ראשו קטן
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:20 24.10.11
אם את מתייחסת למייל הקודם אז אם זהו הקף הראש שלך אין לך מה לדאוג כלל
 
יסמין
14:46 19.10.11
שלום הבת שלי היא עכשיו חודשים ילדתי 40 שבוע היא נולדה במשקל 2650 היקף ראש 31 השתחררה במשקל 2448 אחרי 4 ימים משקל 2660 היקף ראש 32.5 אחרי חודש היקף ראש 35 היום הייתי בטיפת חלף היקף ראש 36 באחזון 3 ולא עלתה לאחזון 5 או עשר מבחינת התפתחות אמרה לי האחות שהכל בסדר ואין מקום לדאגה היא מחייכת מחזיקה ראש מורם טוב מאוד מושיטה יד לפה ולפנים והיום ומוציאה קולות אפילו גם התהפכה מבטן לצד לקחת מדדי הראש לרופא הילדים ואמר שצריך נויורלוג אני מאוד מודאגת לאור כל שאמרתי האם יש מקום לפחד בכל זאת אני קבעת תור בשביל יתר בטחון והרופא אמר אם התפתחות תקינה אין מקום לדאגה השאלות
אם מדדי הראש קטנים על מה זה מעיד ומה ההשלכות
האם יש מקום לדאגה או שזה בגלל שהיא נולדה קטנה יקח לה זמן לעלוטת לאחזון 10
רוצה להוסיף בבית חולים עשו בדיקת דם לתפקודי תריס והכל תקין וגם בדיקה נאורולוגית תקינה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:19 24.10.11
הקף הראש עולה לאורך עקומה. משמעותו משתנה גם אם הקפי הראש שלך או של בעלך נמוכים. לא נשמע לי בוער אבל חד פעמית רצוי לראות נוירולוג ידים
 
א' ח' א'
17:40 18.10.11
קיבלתי תשובה של MRI של בן שלי בן 12 שנים שתוכנה:
השוואה לבדיקה הקודמת משנת 2008
1. קונפיגורציה סכיזנצפלית באזור פרונטלי מימין.
2. מוקדים ואזורים קטנים של שינוי במרקם המוחי ובפרט בחומר הלבן היכולים לבטא שריד לאירוע פאי נטלי, כך גם הרחבת החדר הימני.
3. אין רואים עדות לתהליך תופס מקום או למלפורמציה וסקולרית אין רואים עדות ל- MS

נא לפרט מה זה אומר
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:18 24.10.11
ישנה הפרעה מבנית מימין שיכולה להיות קשורה לפרכוסים וחסר נוירולוגי יתר השינויים פחות ספציפים רצוי שתפני עם הבדיקה לרופא שהפנה אותכם אליה כדי שיקשור בין ממצאי הבדיקה למצבו של בנך
אשתדל לקצר ככל האפשר, שמי ארז כיום אני בן 24, לפני כשנתיים קיבלתי מרשם לריטלין, ההשפעה היתה מצויינת.. הגיוני לחשוב שלא הייתי מגיע להישגים אליהם הגעתי ללא ריטלין, התקופה בה השתמשתי בריטלין לא עולה על שנה, קיבלתי מינונים שונים 10מג 20מגSR וCONCERTA, עם הזמן ההשפעה החלה להיות פחות יעילה בהדרגתיות והפסקתי לקחת ביוזמתי מכיוון שבמקום לעשות אותי חרוץ יותר בעל מוטיבציה ומרוכז בלימודים הריטלין עשה אותי טרוד עצבני חסר שקט. לפני שהתחלתי לקחת ריטלין הייתי אדם רגיש מאוד, מוזיקה היתה יכולה להסיט את מצב הרוח שלי מהקיצון השלילי ביותר לחיובי ביותר.. סביבות מסויימות מזג אוויר מסויים היו גם הם משרים בי רגשות חזקות ונעימות שאין להם תחליף, לכל מקום היתה את האוירה הייחודית לו, אני לא אותו אדם שהייתי הדברים היחידים שבאמת היו עושים לי טוב והיו המשמעות שיש לחיים עבורי כבר אינם הייתי אדם יצירתי פטפטן שמסוגל לחשוב מורכב. כיום כל זה כבר לא תקף לגביי והריטלין זה הדבר היחיד שאני יכול להאשים, גירויים סביבתיים ויזואליים גם הם לא פועלים עליי יותר, בהתחלה חשבתי שיש לי בעיית ראיה עשיתי כל בדיקה שהמליצו לי עליה, הייתי במחלקת אורטופטיקה בכפר סבא, עשיתי OCT ושדה ראייה והכל בכל הבדיקות יצא תקין, נפגשתי עם לא מעט רופאים ואף אחד לא מתייחס אליי ברצינות ומנסים להפוך את מה שיש לי לדיכאון, אם מישהו פה יכול להמליץ לי על רופא מומחה או על טיפול הולם אני מתחנן, הצילו :/
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:17 24.10.11
אתה צריך לפנות לפסיכיאטר מבוגרים ולקבל עזרה
הבת שלנו בת שנה יש לה עיכוב התפתחותי עברה פעמים EEG בשתיהן התגלה כי היא סובלת מאפלפסיה בנוסף קיבלנו מספר בדיקות דם והוחל טיפול בסבריל.
בבדיקת MRI קיבלנו תשובה:
המבנים האנטומים הסטרוקטוראליים של המוח והמוחון שמורים
מעבר קרניו- צרביקלי ללא סטיות
אין ממצא מוחי פוקאלי ואין האדרה פתלוגית
מודגמת בליטת חלל תת עכבישי, בעיקר באזורים פרונטלים
חדרי המוח הלטרלים מורחבים ונמדדים ברוחב מקסימלי כ 16 מ"מ
חדר שלישי בולט ונמדד בקוטר 10 מ"מ
בשלב זה לא זוהו הפרעות במיאלינציה אין הפרעות בדיפוזיה.
לסיכום:
הרחבת חללי CSF בנוכחות מיקרוצפליה יכולה לייצג אטרופיה מוחית

מה עושים מכאן תשובת הנורולוגיםפ המטפלים מבלבלת אף אחד לא נותן לנו תושבה שולחים אותנמו לעו ועוד בדיקות?
האם לתינוקת יש פיגור שיכלי?
האם כדאי להתמקד בבירור הגנטי או לעזוב אותו להתקדם בחלק הרפואי?
מה עם תרופת הסבריל לבת שלנו יש אלבינו של הראייה שלחו אותנו לעשות ERG בכדי לבחון האם התרופה פוגעת בריאה?
אנחנו מבולבלים לאחר אישפוז עשרות רופאים ושום קו ברור שירגיע אותנו ההורים?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:13 18.10.11
ממצאי הMRI אינם מסבירים את מצבה של בתכם והסיבה לאיחור ההתפתחותי והפרכוסים אינה נראית בשלב זה על רקע אנטומי (מבני) ולכן ככל הנראה הסיבה הינה גנטית או אולי מטבולית. אני בטוחה שהנוירולוג הבכיר יותר המטפל בבתכם יכול לשבת איתכם ולתת לכם הסבר מדויק מהו תהליך הבירור גם אם אין לו עדיין תשובה לגבי הסיבה .הטיפול בסבריל ניתן במקרים של היפסאריתמיה באיאיגי בגילאים אלה ואם משפיע לטובה בצורה משמעותית על תמונת האיאיגי רצוי להמשיכו. כמובן שישנן גם תרופות אחרות, לא ניתן במקרה כמו שלכם לתת תשובות ברורות יותר בהתכתבות מבלי לראות את הילדה ולבדוק אותה ואת כל מה שנעשה עד היום
 
מיכל
23:45 16.10.11
שלום

בני בקרוב בן 5 החליק על הריצפה וקיבל מכה מאוד חזקה בצד הימני של הראש,

תוך כמה שניות יצאה לו נפיחות בגודל של כדור קטן. הוא לא איבד את ההכרה או הקיא באותו הרגע.

לאחר יומיים הוא הקיא כ 5 פעמים במשך כמה שעות והתלונן על כאבי בטן חזקים ובחילות. מאז עבר יום ואין לו הקאות נוספות מלבד תלונה על כאב ראש שהופיעה בשעות הערב.

יש לציין כי אחיו - תינוק כבן שנה - גם כן הקיא מספר פעמים כיום לפני הנפילה וכעת משלשל.

האם לדעתך ההקאות וכאבי הראש קשורים לנפילה או שההקאות שהחלו יומיים+ אחרי אחיו הן כתוצאה מהוירוס ?

האם כדאי לפנות לנוירולוג לביצוע צילום ליתר ביטחון?

תודה,

בברכה,

מיכל
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
23:50 16.10.11
כדאי שרופא הילדים יראה אותו מחר אבל אני חושבת שההקאות המאוחרות אינן קשורות לנפילה
 
אמא מודאגת
22:51 16.10.11
אינני זוכרת ממתי אך זה כבר הרבה זמן (כמעט שנה) הילדה שלי (בת שנה וחצי) עושה תנועה חוזרת באצבעות הידיים, התנועה דומה לנקישות עם האצבע. לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך מאחר ור.ילדים תמיד הרגיעה אותי ואמרה שזה תופעה התנהגותית נורמלית. מלפני כחודש הילדה עושה הרבה תנועות של משיכת כתפיים, ועדיין ממשיכה גם עם התנועה של נקישת אצבע. זה מופיע כל יום , כמה פעמים ביום.
האם אלו הם טיקים/תס' טורט? אם הטיקים מופיעים בגיל כזה מוקדם האם זה מצביע על בעיה קשה?
האם יש צורך להיבדק בדחיפות אצל נוירולוג?
*הילדה עברה חבלת ראש בגיל 5 חוד' (לא בוצעו בדיקות כגון CT/MRI/EEG...). הילדה מתפתחת בצורה תקינה, מדברת יפה, מתקשרת. ישנה בעיית שינה מאז הלידה (הרבה התעוררויות) והיא נראית קטנה בגובה יחסית לבני גילה (בעלי גבוה ואני לא גבוהה).
*אני מנסה לצלם את התופעות הנ"ל.
מצטערת על ריבוי השאלות, מאוד זקוקה לעזרתכם!
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
23:09 16.10.11
כדאי לצלם ולהראות לנוירולוג
אין מדובר בטורט
אין קשר עם חבלת הראש
מדובר כנראה בטיקים או בעיה התנהגותית
הנוירולוג יחליט אם יש גם צורך בEEG
 
אמא מודאגת
23:26 16.10.11
 
ענת
19:33 16.10.11
שלום רב,
בני בן חמישה חודשים. פנינו לנוירולוגית בשל אי שקט מוטורי ותנועות גפיים רציפות ומהירות.
אובחן כבעל motor over flow.

אשמח לדעת מהי המשמעות של מונח זה?
מהן ההשלכות לעתיד?
האם זה משהו שילווה אותו לאורך החיים?

אני מאוד מודאגת.
אודה להתייחסותכן.

תודה,
ענת
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:26 16.10.11
התופעה אינה נחשבת כתופעה נוירולוגית אלא במסגרת "סימנים נוירולוגים רכים".
אם אין סימנים אחרים לא הייתי מדאגת במיוחד.
לעיתים יש אסוציאציה עם הפרעות קשב בעתיד
 
ענת
21:43 16.10.11
תודה על תשובתך.
למה הכוונה אסוסיאציה עם הפרעת קשב בעתיד? שייתכן ותהיה לו הפרעת קשב או שהאוכלוסיה נוטה לשייך זאת להפרעת קשב בשל שם התופעה?
באותה בדיקה נאמר לנו כי התופעה מופיעה על רקע קשיים בויסות חושי. כיצד זה מתקשר?

שוב תודה,
ענת
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
23:06 16.10.11
הכוונה שיש קשר עם הפרעת קשב בעתיד (בחלק מהילדים כמובן)
 
מודאגת
23:16 14.10.11
הבת שלי בת 4 חודשים ,עם פרכוסים כלוניים מזה חודשיים, מטופלת בפינוברביטל , אך הפרכוסים לא פסקו, כמעט כל שבוע יש כמה פרכוסים שמופיעים באותו יום, הוחלט להתחיל טיפול בטופמקס במינון עולה עד שבועיים, השאלה אם אפשר לעלות במינון כל יומיים ולא כל שבוע כמו שמתואר באתר של החברה המייצרת ?!
תודה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:17 15.10.11
כן בהחלט במקרים מסוימים אנו עולים בטופמקס בקצב מהיר. המחיר הוא כמובן שהילד רדום באותה תקופה.
שלום
בני בן ה-3 הרגל נרדמת לו לפחות פעמים בשבוע
מה הסיבה?
והאם מומץ נורולוג לילדים?
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
09:52 14.10.11
האם יושב בתנוחות מסויימות? אם נרדמת כשאינו יושב על הרגל או בתנוחה יחודית יש לבדוק בדיקה נוירולוגית ולהחליט אם יש צורך בהדמיה / איאיאגי
חליתי בגילאן ברה לאחר הלידה. בדיאבד, תסמינים ראשונים היו לי כבר בסוף ההריון. ילדי סובל מלקויות התפתחותיות חמורות ומוגדר כנכה. האם יתכן שהמחלה שלי פגעה בו?
 
תוהה
12:32 10.10.11
לפי הספרות הרפואית GBS אצל האם בהריון אינו פוגע בתינוק.

 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:39 10.10.11
לפי הספרות הרפואית GBS אצל האם בהריון אינו פוגע בתינוק.
 
תוהה
00:52 11.10.11
 
שירה
13:23 03.10.11
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחודשיים נמצאת במעקב מכון התפתחות הילד בשל אחור מוטורי בעבר (החלה ללכת בגיל שנה ו9 חודשים) ואחור שפתי משמעותי לגילה. בבדיקת נוירולוגית ילדים אובחנה אצלה הפרעה צרברלית קלה. בבדיקה שביצעה הרופאה היא מצאה דיסמטריה, נטיה לאבוד יציבות, טונוס שרירים טוב, רפלקסים גידיים ערים - סמטריים, קיימים בבינסקי ופראספ חיובי דו"צ.
לפי המלצתה של הרופאה אין צורך בשלב זה לבצע הדמיה מאחר ולטענתה זה לא ישנה את הטיפול בילדה (מטופלים אצל קלינאית תקשורת).
כאשר שאלתי בפורום נוירולוגיה אחר השיב לי הרופא שבבינסקי חיובי הינו ממצא יוצא דופן ומעיד על בעיה במוח הגדול ולא במוח הקטן כפי שהנוירולוגית אבחנה.
אני מאוד מבולבלת ושאלתי היא:
האם אכן יש סתירה באבחון? והאם כדאי לבצע הדמיה על אף שמדובר בהפרעה קלה?
תודה רבה על הייעוץ
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:41 10.10.11
אם יש סימנים נוירולוגים ברורים לעניות דעתי יש לבצע MRI
ביתי בת 6 וחצי חודשים, 10 לאחר ניתוח להסרת חלק מן הכליה . לפני כ-5 ימים התחילה לעשות תנועות של הזזת הראש קדימה והעלאת הכתפיים למעלה (מזכיר תנועה של גמל. היא יכולה לעשות 1 כזה או 5 רצופים. התנועה מאוד קצרה, היאלא נראית מתנתקת ולא נראה שמפריע לה. נוירולוגית ילדים ראתה אותה אך לא ראתה את התנועה. EEG יצא תקין אך אני עדיין מודאגת (היא עושה את התנועות בעיקר אחרי שינה וכ-10 פעמים ביום). האם זה יכול להעלם כפי שזה בא ומה זה יכול להיות?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:32 10.10.11
הרשם הוא שמדובר בתופעה התנהגותית ולא נוירולוגית.
בכל זאת אני ממליצה על בדיקת נוירולוג
 
אימא מודאגת
18:58 09.10.11
ביתי כמעט בת שנה.
מזה כמה שבועות (אולי כחודשיים) שהיא מכניסה ידיים אחת בשניה מעין "מסבנת" אבל לא בדיוק משלימה את תנועת הסיבון. כמו כן הידיים המון בתוך הפה, אבל אני יודעת שצומחות לה שיניים כרגע.

כבר כמה חודשים (מאז שהעברנו אותה להירדם במיטה ולא בעגלה) שיש לה קשיי הירדמות. לאחר שנרדמת היא ישנה בסדר ומתעוררת בעיקר לאכול ונרדמת שוב מיד.

מבחינת ההתפתחות המוטורית רכשה את אבני הדרך בזמן, היום היא עומדת והולכת בעזרת חפצים. היא מאוד סקרנית, חוקרת את סביבתה כל הזמן ומאתגרת את עצמה מבחינת היכולות המוטוריות (היא קטנטונת ולהרבה מקומות לא מגיעה ומנסה "להיתלות" על דברים כדי להשיג את מבוקשה) יש לה 2-3 מילים שאנחנו מבינים למה היא מתכוונת. יש לה אחיזת פינצטה, היא מכניסה חפץ עגול לחור המתאים, מכניסה ומוציאה ממיכלים, משחילה טבעות. מוחאת כפיים, עושה ביי ביי וגם אומרת, מחייכת וצוחקת, מאוד מתקשרת עם הסביבה. על פניו ההתפתחות שלה נראית תקינה אבל עניין היקף הראש ותנועות הידיים מאוד מטריד אותי.

האם מהנתונים שציינתי יש סיבה לדאגה? באיזה גיל מתחילות תנועות הידיים של בנות תסמונת רט?

תודה
 
אימא מודאגת
18:59 09.10.11
היא נולדה בשבוע 37 עם היקף ראש מתחת לאחוזון 3 ועלתה באחוזונים עם החודשים והיום הוא סביב אחוזון 10-15 (נמדד לאחרונה לפני כחודש).
באופן כללי היא קטנה (אבל גם אני נמוכה)
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
00:51 10.10.11
כמובן שזה אינו רציני לאשר או לשלל אבחנה על סמך תאור בלבד ולכן אני ממליצה על בדיקה נוירולוגית.
במאמר מוסגר ניתן לאמר שהדברים שתארת אינם מעוררים בי את התחושה שמדובר בתסמונת רט.
 
אימא מודאגת
16:58 10.10.11
הדומות לתנועות שמאפיינות תסמונת רט יכולות להיות גם סתם על בסיס התנהגותי/אחר ולהיעלם בהמשך?

תודה רבה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
21:27 10.10.11
מאידך הילדה עושה דברים בידיים שמצביעים על התפתחות תקינה בהחלט
+ הוספת הודעה
   1 ...  32  33  34  35  36  37  38  39  40  ...  109  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים