בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום נוירולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום נוירולוגיה ילדים עמוד 36

פורום נוירולוגיה ילדים נועד לתת מענה לבעיות נוירולוגיות, עצביות בילדים. פורום נוירולוגיה ילדים מטפל בנושאים כגון: אפילפסיה, פרכוסים, מחלות נוירומוסקולריות, כאבי ראש, הפרעות התפתחות,קשיי למידה,מערכת העצבים,מומים מולדים,גידולים,טיקים ועוד
מנהלי פורום נוירולוגיה ילדים:
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
לפרטים נוספים
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
לפרטים נוספים
פרופ' רחל שטראוסברג
לפרטים נוספים
 
חנה
21:12 14.11.11
הנכד שלי בן שבוע סובל מסטרידור.בבדיקה באמצעות סיב אופטי אובחן חוסר סינכרון במיתרי הקול.המיתרים נסגרים כאשר הם אמורים להיות פתוחים.לא ברור לנו מה זה אומר.האם מישהוא מכיר תופעה זו,מה הטיפול?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
22:13 14.11.11
יכול להיות בשלותי אם אין הפרעה אחרת רצוי שתתיעצי עם א.א.ג.
בני בן ה- 7 נמצא בדיאטת אטקינס מותאמת מזה 3 שנים. בשלבים הראשונים הדיאטה מאוד עזרה. אולם בשנה האחרונה נראה שכבר לא ממש. אם כי, יש לציין שכשניסיתי להפסיק לו את הדיאטה מצבו הורע בהרבה וכשהחזרתי אותה מצבו היה מצויין למשך מס' ימים ואז חלה שוב ירידה, לאור זאת שמרתי לו על הדיאטה .

ברם, בבדיקות נראה כי הוא לא גבה כלל בשנה וחצי האחרונות ואף ירד במשקל.

עדיין הוא נמצא על הקו התחתון של הגדילה ולא מתחת לכך

האם במקרה זה היית ממליצה להפסיק את הדיאטה? אני כמובן חוששת מהחמרה נוספת וכמובן שאם יתרגל למאכלים רגילים לא ירצה לשוב לדיאטה במידת הצורך.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:22 09.11.11
איני מכירה את בנך, איני יודעת אלו תרופות קיבל עד היום ולא ברור מה את מתכוונת שהדיאטה לא עוזרת. ברור שיהיה יותר קשה לחזור לדיאטה אם מדובר בילד שיש לו עמדה לגבי מה רוצה לאכול כי כשיחשף לאוכל אחר יכול להיות שיתנגד לחזור לדיאטה.
אני מציעה שתבדקי את האפשרויות הטיפוליות מול הרופא שלכם אפשרות נוספת היא כמובן להחמיר את הדיאטה לדיאה קלאסית או אטקינס עם MCT אם הקטונים לא נשמרים. אם למרות קטוזיס יש לו עדיין הרבה פרכוסים צריך או לוותר על הדיאטה בהדרגה או לשלב אותה עם טיפול תרופתי נוסף.
עקרון נוסף שצריך לזכור שהפסקת דיאטה לא יכולה להיות חדה כי מחמירה התקפים והירידה מדיאטה צריכה להיות הדרגתית.ך
בני התנסה בתרופות רבות ואף מושתל קוצב ווגלי. כיום יש שיפור קל מתרופת ה- פלבמאט ( בשילוב עם דפלפט).
בעבר היה בדיאטה הקלאסית שעזרה לחלוטין למשך 4 שבועות , אך תוך תקופה החל להקיא וכנראה שהגיע להרעלת קטונים ולכן עברתי לאטקינס.
השאלה המטרידה אותי בעיקר זה העובדה שיש עיכוב גדילה והאם יש סכנה בזה? כי אין לי בעיה טכנית להמשיך את הדיאטה ( שמספקת את רמת הקטונים הרצויה) , הילד אוהב את האוכל ורגיל לכך.

אגב, ילדו אותי לפני הזמן בשל עיכוב גדילה בבטן. - iugr - נולד ביום הראשון של שבוע 37 במשקל 1940 ק"ג. כיום הוא בן 7 ושוקל 18 ק"ג כפי ששקל בגיל 4 וגובהו עומד על 113 ס"מ מזה שנה וחצי.
אני תוהה אם עיכוב הגדילה קשור לעובדה זו ולא לדיאטה.

אודה להתייחסותך החוזרת
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
23:08 13.11.11
אחת מתופעות הלוואי המשמעותיות של הדיאטה היא עיכוב בגדילה אפשר להקטין את הפגיעה בדיאטה אופטימלית על ידי דיאטנית מנוסה שתיקח הרבה גורמים בחשבון אבל ככל הנראה די בלתי נמנע ואז אתם צריכים להחילט מה חשוב יותר פרכוסים קשים ועמידים או עיכוב מתון-בינוני בגדילה
 
יונית מרסיאנו
20:20 08.11.11
אחרי היתיעצות עם מומחה שבודק את חדרי המח נימצאו שיש אי סמטריה בחדרי המח
חדר שמאל 6מ"מ חדר ימין 12מ"מ שבוע הריון 24 העובר מתאים לשבוע 25,2
שאלתי היא האם יש חשש להפסקת הריון או חלילה פיגור מיסוג כל שהוא אבקש תשובה
בהקדם בשל דאגה גדולה לעובר
תודה יונית
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
06:23 09.11.11
א סימטריה של חדרי המוח היא ממצא שכיח .איני זוכרת במדויק מספרים לכל שבוע ולכן זאת את צריכה לבדוק מול הגניקולוג שלך
 
אורית
23:40 06.11.11
הבת שלי בת 5. בעקבות כאבים במצח שאובחנו שכנראה זה מיגרנה, הרופאה אמרה לתת לה Q10 חמישים מיליגרם כל יום.
קראתי על זה ולא שמעתי שילדים כלכך קטנים לוקחים. בנוסף-היא לא יודעת לבלוע כדורים.
שאלתי היא האם זה בטוח לתת לה את זה בגיל כלכך קטן, האם זה בכלל יכול לעזור למיגרנות ואיך נותנים את זה בלי לבלוע כדורים...
תודה!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:21 08.11.11
אם אכן האבחנה היא מיגרנה ונשללו דברים אחרים תנסי לתת לה דיאטה דלת תירמין - כלומר ללא גבינה צהובה ושוקולד - לעיתים זה משפר את התסמינים.
באינטרנט יש פירוט של מרכיבי החיסון , ורשום שתופעות הלוואי יכולות להיות עצביות , הפרעות מוטורויות
ולבתי הרי יש כבר טיקים ,יש אפשרות שמשהו במרכיבים יגביר את הטיקים
תודה רבה רבה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
13:40 02.11.11
לא מתואר בספרות שחיסונים יכולים להשרות או להגביר טיקים
ביתי בת שנתיים סובלת כבר כחודש בכאבי ראש חדים אשר יוצרים לה גירויי בעיניים ופתאום הוא דומעות אחרי דקה כאילו עבר לה והיא מתנהגת כאילו לא קרה כלום.
יש לציין לפני שבוע הילדה הייתה חולה PAPA (סובלת כרונית-אובחנה ) אין לה נזלת ללא חום רופאת הילדים ציינה שזה שאריות של הוירוס אבל זה גם היה לפני..לחכות עוד שבוע ואז עם זה ממשיך לבוא אליה..
האם לקחת סיכון? מה עושים?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
11:39 02.11.11
יש להיבדק בהקדם ע"י נוירולוג ילדים
 
דור
21:08 28.10.11
נולדתי עם מחלה בשם דיסטוניה שגורמת לי לטיקים עד גיל 14 היא לא הייתה פעילה כלל אך פתאום פרצה והפכה לפעילה, אני בקרוב הולך לצו ראשון ורציתי לברר משהו.
אני בדרך כלל מקבל זריקות שיעזרו לי ואף כמעט יבטלו לי את הטיקים למשך זמן 3-6 חודשים. בלי הזריקות אני יכול להסתדר אך פשוט יהיו לי טיקים רציתי לשאול אם יורידו לי על המחלה פרופיל ? ואם אולי אפשר במקום לדווח על המחלה להגיד שאלו טיקים?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
02:42 30.10.11
קרוב לודאי שיורידו מעט פרופיל אך אני ממליצה לאמר את האמת לאמיתה ולהמנע ממצב שלא דווחת על המחלה ולא תקבל טיפול מהצבא
 
דור
19:57 30.10.11
כשאת אומרת מעט מהפרופיל כמה זה מעט? אני אוכל להיות קרבי?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:29 31.10.11
לא ברור לי מה האבחנה המדויקת
כמובן שאם יש דיסטוניה שזה סוג של תנועות בלתי רצוניות יקשה עליך להפעיל נשק ויש לקחת זאת בחשבון
הטיפולים שעברתי : זריקות בלוק שלא הועילו עזרו לכמה שעות וזהו , עברתי פיזיותרפיות , שיאצו , ניסיון בטיפולים פסיכולוגיים , רפלקסולוגיה , ועוד . טיפולים במשככי כאבים קלים כגון :מוקול , איבופן ועוד ..
עברתי טיפולי הרפיות שלא הועילו פסיכולוגים ועוד , טיפולים בכדורים כמו דפרקסאן שמקלים על כאבים עצביים , טיפולים בלייזר וכל מיני שטויות שלא עזרו
הטיפול האחרון שעברתי הייתה זריקת בוטוקס לפני 4 חודשים שגם לא הועילה ...
אין לי מושג כבר מה לעשות אני לא רוצה להמשיך להיות במצב הזה זה גם פוגע מאוד במשפחה שלי אני מקווה שתשקיעו קצת מחשבה בבעיה הזאת ומה אתם מציעים לעשות אני כבר שנתיים ככה ....
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
02:47 30.10.11
מה השאלה?
אם אתה שואל על טיפול- לא ניתן לטפל ללא אבחנה
לצורך אבחנה צריך לבדק אותך ולהתרשם וזאת לא ניתן לעשות דרך האינטרנט.
אני מציעה גם בדיקת אורטופד צוואר
 
יעל
16:07 28.10.11
שלום הבת שלי בת שנתיים פיתום התחילה לפזול בעין רופה עיינים המציץ להישתמש במשקפיים מיוחדת 3 חודשים ולחצור לבדיקה האלה שלי היא שהוא גם מר להיבדק אצל נורולוג ילדים מה הקשר בין פזילה לנורולוגיה
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
02:38 30.10.11
לעיתים פזילה קשורה להפרעה בעצב שאחראי על תנועות העיניים
 
לי
14:05 28.10.11
הבת שלי בעוד חודש בת 5. ילדה חכמה, שמחה ובלי בעיות מיוחדות.
מאז ינואר האחרון (מגיל 4), סובלת מהתקפים של כאבים במצח כאשר אופי ההתקפים הוא כזה:
יש התקפים בהם הילדה מתלוננת על כאבים במצח אבל ממשיכה כרגיל. ההתקפים מלווים בחיוורון בפנים והמון פיהוקים.

יש התקפים חזקים בהם הילדה ממש בוכה שכואב לה המצח, נראית ממש חיוורת וחולה בהתקף, מפהקת המון ואז נרדמת (שינה חזקה מאוד). אם זה בערב היא ישנה עד הבוקר, אם זה בצהריים/אחרי צהריים, ישנה כ-שעתיים ואז קמה וזה עובר.

* לא ניתנה שום תרופה בזמן התקפים חזקים או חלשים, רק פעם אחת אקמולי.
סיכום מספר ההתקפים בכל חודש החל מחודש אפריל (חזק+חלש):
אפריל-3, מאי-4, יוני-3, יולי-2, אוגוסט-2, ספטמבר-7, אוקטובר-כרגע 7.
בחודשיים האחרונים המצב הוחמר, מספר ההתקפים עלה.
*בדיקות שבוצעו ויצאו תקין:
קרקעית העין,EEG בשינה, MRI עם הזרקת חומר למוח.

שאלתי היא- האם זה בטוח מיגרנה ומה אפשר לעשות, היא ילדה קטנה ואני פוחדת לתת לה כל מיני תרופות, ובנוסף למה לא עושים לה בדיקות אחרות - בדיקות דם כי אולי סובלת ממחסור במשהו (היא מאוד רזה ולא אכלנית), או בדיקת אלרגיה (אולי אלרגית לאוכל מסוים) או בעיה בעמוד שידרה או צוואר וכו'.
אני ממש מיואשת, הילדה סובלת וזה ממש קשה.
מה עושים?
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
02:36 30.10.11
מבחינת האבחנה התאור אכן יכול להתאים למיגרנות. לא כתבת אם יש מקרים נוספים במשפחה.
בדיקות-בהחלט מומלץ על בדיקות כללית כגון ספירת דם כימיה כללית ברזל ויטמין B12
ותפקודי בלוטת התריס
מבחינת הטיפול-אם אכן מדובר במיגרנות ניתן לתת נוגדי כאבים ושינה
אם זה מאד תכוף ומפריע בתפקוד ניתן לתת טיפול תרופתי מונע
 
הגר
22:55 27.10.11
ביתי בת 10 סובלת כחודש וחצי מכאבי ראש.
CT וMRI תקינים קיבלה אלטרולט במחשך חודש ללא תוצאות והמצב רק מחמיר.
בדיקת אנטיסטרפטוליזין 1320 בדיקת ניאורולוג נוסףאישרה דלקת קרום המוח.
הילדה מקבלת כבר 3 ימים ראפפן 500 מ"ג פעמיים ביום והתבקשנו להפסיק את האלטרולט.
ההתקפים לא מרפים והקושי הגדול הוא בערבים ובלילות.
הילדה לא מפסיקה לבכות.
כמה זמן ייקח עד שהאנטיביוטיקה תחל להשפיע והאם להמשיך את האלטרולט?
אנו חסרי אונים
תודה מראש
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:25 30.10.11
על סמך מה נקבעה דלקת קרום המוח?
דלקת קרום המוח נקבעת רק ע"י דיקור מותני ומחייבת אשפוז וטיפול אנטיביוטי תוך ורידי.
במקרה שלה אני מציעה לבדק קרקעית העיניים לשלל פפילאדמה ויש לפנות שוב לנוירולוג ילדים ולשקל גם דיקור מותני למדידת לחץ תוך מוחי.

 
סטלה
22:05 27.10.11
שלום,
מזה 3 שנים בתי סובלת מתסמונת טוראט/ מטיקים חוזרים באיזור הפנים והצוואר וגם לעיתים באצבעות הידיים (ניעור הידיים, הזזת האצבעות בחוסר מעשה). יש תקופות ארוכות שהטיקים כמעט ולא מורגשים ותקופות הפוכות שבהם הטיקים ממש מורגשים ורצופים.
רציתי לדעת האם יש סיבות מיוחדות להתגברותם והאם האנשים הסובבים אותה יוכלו איכשהו להשפיע על הטבת המצב?
באיזה מקרים יודעים לזהות אם התסמונת תחלוף בוודאות עם השנים או שתלך ותתעצם?
והאם יש קשר תורשתי? (בעלי סובל מהתסמונת וגם אחיו) במידה ואכן קיים קשר, האם בהכרח רמת הטיקים יהיו כמו של האב או אולי האחים שלו (אחד האחים סובל מתסמונת יותר חמורה ובולטת)?

אודה לעזרתכם/הכוונתכם. העניין מתחיל להשפיע עליה חברתית.
(הילדה מצטיינת הכיתה בלימודים,בעלת ביחון עצמי, מאוד חברותית, אחראית, אך מאוד רגישה ).

בברכה,
סטלה.
 
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי   
01:21 30.10.11
הטיקים מתגברים במצבי לחץ
ניתן להוריד את הלחץ תוך כדי ייעוץ והכוונה פסיכולוגית
לא ברור ממכתבךאם לאב ולאחיו יש טורט או טיקים בלבד
בכל מקרה החומרה היא אינדיבידואלית ולא בהכרח דומה לבני משפחה אחרים
שלום אני זיו ואני בן 16 (הפנייה שלי אולי לא בטוח בתחום העיסוק שלך אבל בבקשה תקרא\י את זה בכל זאת )
לפני כשנתיים התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים למשך תקופה של כחודשיים בעת הרמת הראש למעלה הכאב היה מעין חבטה בצד האחורי של הראש שחייב אותי להוריד אותו למטה במהירות , במשך החודשיים האלה הכאבים באו ונעלמו , ויום אחד לאחר הורדת הראש למטה קבלתי מעין התקף הכאב היה כל כך חזק שלא יכולתי להזיז את הראש , כאשר קבלתי את ההתקף כל תזוזה של הראש אפילו קטנה הייתה גורמת לכאב של החבטה ומאותו יום בתנועות מסוימות ובעיקר תנועות חדות או שכיבה על הגב עם ראש יש ולכיוון שמאל, אני חוטף את הכאבים לדוגמא:אני מזיז את הראש בעת שכיבה על הגב אני מזיז את הראש במהירות לכיוון האמצע או שמאלה אני אקבל כאבים ממש חזקים מה שאני קורא להם התקף(ואם אני יזיז לאט לאט אני ארגיש מתי מתחיל הכאב ואז אני מונע אותו) התקף : אלו כאבים שאני על סף איבוד הכרה הכאבים מלווים בסחרחורות וחוסר יציבות ותחושת נפילה וכאב לוחץ באיזור הראש האחורי לאחר קבלת הכאב אני משתדל שלא להזיז אפילו טיפה את הראש ולחכות ככה כמה שעות עם משככי כאבים . כמובן שהבעיה הרסה לי את התפקוד היום יומי יש ימים שאני קם עם פחות כאבים ויש ימים עם יותר אבל אף פעם בשנתיים האלה הייתי יכול לשכב על הגב עם ראש ישר או לעשות תנועות חדות כל פעם שניסיתי הצטערתי על זה. אני הייתי נער שעוסק בספורט , הייתי תלמיד מצטיין (היום פחות בהרבה כי לא הייתי שני שליש מכיתה י בבית ספר ) , כיום אני לא יכול לעשות כלום אם זה לצאת לטיולים עם המשפחה או מהבית ספר אם זה לישון טוב וכל דבר המצריך פעילות פיזית . (אני יכול לכתוב פה עוד אלף דברים שהייתי עושה וכיום אני לא יכול ) אני כותב את הדברים האלה שאולי תיקח\י קצת יותר ברצינות את המקרה ותוכל לבדוק מה אפשר לעשות .

הבדיקות שעברתי ct: מערות פנים שהוא תקין , ct מוח תקין עם חומר ניגוד mriמוח שהיה תקין עם חומר ניגוד, mri צווארי שהיה תקין ,מיפוי עצמות תקין, המון בדיקות דם , בדיקות ערובות עיניים ועוד המון בדיקות ששללו כל דבר פטולוגי .

כמובן שבקרתי אצל עשרות רופאים מהבכירים בארץ :

בקרתי אצל כשישה ניורולוגים מהבכירים בארץ : כמו פרופסור רכס ודוקטור זמיר , דוקטור עזרא מהדסה עקב הבדיקות שלהם וההדמיות הם שללו ניורולוגיה (חשוב לצציין שאת פרופסור רכס פגשתי בתחילת הדרך של הבעיה שאפילו עוד לא ידעתי להגדיר אותה)
נבדקתי אצל המון רופאים מתחומים שונים.
הבן שלי בן חצי שנה ומטופל בטופמקס ופינוברביטאל.
עקב שינוי ריכוז של סירופ טופמקס , ניתנה מנה של בוקר 62 מ"ג במקום 25 מ"ג . האם יש צורך לדלג על מנה של ערב ?!
מה הסכנה של מינון יתר של טופמקס במנה חד פעמית אם זה משפיע על רמת לומינל או תופעות לוואי אחרות ?!
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:28 26.10.11
כדאי לדלג על מנה של ערב. ממינון יתר חד פעמי לא נגרם נזק.
שלום. בת 11 חודש. משתמשת ביד שמאל פחות מביד ימין. כשאני שמה לה אוכל בצד שמאל מגישה לרוב יד ימין, אך לצעצע מגישה גם יד שמאל. האם מצביע על בעיה?
אורטופד בדק ולא ראה בעיה. חוץ מזה התפתחות תקינה.
דבר נוסף ךעיתים יש לה תנועות מעין צמרמורת האם זה תקין? מבלי שאגע בה
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:27 26.10.11
ילדים אמורים להשתמש באופן שווה בשתי הידיים עד גיל שלוש ולא להעדיף צד כלשהו כך שאם יש הבדל בשימוש בידיים יש לגשת מיד לבירור אצל נוירולוג ילדים.
 
סער
15:11 25.10.11
שלום. בני בן 5. מרבה לגעת במצחו. יושב ושם את היד במצח. ששואלת אותו אם כואב לו הראש אומר שכן. מה זה יכול להיות?
 
פרופ' רחל שטראוסברג  
09:25 26.10.11
יתכן שמדובר בדבר קל ערך אך אין לשלול סיבות רציניות לכאב ראש ולכן חובה לגשת לבדיקה אצל נוירולוג ילדים.
שלום,
ילדה בת 9 המטופלת בפימוזיד (עקב תנועות בלתי רצוניות בשינה) - אילו הגבלות קיימות לאלחוש מקומי ברפואת שיניים ?? באילו חומרים יש איסור לשימוש בעת טיפולי שיניים? והאם קיימת הגבלה נוספת? האם יכולה להיות מטופלת במרפאשיניים פרטית או רצוי לבצע את טיפולי השיניים במסגרת מרפאת שיניים בבי"ח?
 
שלי
10:03 23.10.11
שלום רב,
בני נולד אחרי הריון תקין בשבוע 39
עם היקף ראש של 39 ס"מ.

התפתחותו היתה תקינה ואת כל הפעילויות המוטוריות וההתפתחותיות הוא ביצע בזמן והיה תינוק בריא.

עד גיל שנה היקף הראש שלו גדל ביותר מעשרה ס"מ וגודל הראש ביחס לגוף גרם לו ליפול הרבה על הראש.

הוא ניבדק אצל נירולוגית, הבדיקה היתה תקינה וליתר ביטחון היא שלחה אותי לMRI ראש שיצא "כמות מים גבולית" ונאמר לי שזה בסדר.

אין לנו במשפחה אף אחר עם ראש גדול(בדקו את כולנו ויש לו עוד שלושה אחים).

כיום הוא בן ארבע וחצי, הוא פעיל ומוכשר בהתאם לגילו מכל הבחינות.

היקף הגולגולת שלו ממשיך לעלות הוא עומד היום על 56 ס"מ והראש נראה גדול ביחס לגוף ועדיין מכביד עליו והוא נוטה ליפון על הראש הרבה. (הוא באחוזון ה10 בגרף גובה).

השאלות שלי האם לחזור לנירולוג בגלל המשך צמיחת הראש? או לחכות עד גיל מסויים?או לא לפנות לנירולוג כלל רק אם חלילה התגלו בעיות?
תודה על תשובתכם.
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:22 24.10.11
לדעתי בנוכחות ממדים כאלה רצוי לראות נוירולוג
שלום, הבת שלי בת 6.5 בעלת ADHD טופלה בעבר עי ריטלין שגרם לטיקים והופסק מזה כשבועיים. לפני שלושה ימים התחלנו לחוות תנודות לא רצוניות של הראש שלה כבשלילה מצד לצד, ברצף וברוב שעות הערות שלה. אני מאוד מפחדת. מה זה?
 
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב  
00:22 24.10.11
נשמע שוב כטיקים ללא קשר לריטלין הפעם אם יתמיד ויפריע יש טעם לבדיקה נוירולוגית
+ הוספת הודעה
   1 ...  32  33  34  35  36  37  38  39  40  ...  110  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
פרכוסים   הפרעות התפתחות   קשיי למידה   מערכת העצבים   מומים מולדים   גידולים   טיקים   נוירולוגיה ילדים
RSS RSS פורום נוירולוגיה ילדים