שלום רב, בני בן 6 ו 4 חודשים , מזה יומיים (התחיל ביום שישי) , התלונן לכאבי ראש, סחרכורות , רעש באוזניים , חום הכי גבוה 38.5 ( בעבר עבר 4 פירכוסי חום ו 2 EEG שהיו תקינים) . במהלך לילה בין שבת לראשון היה מתעורר מתוך שינה והיה מתלונן על סחרחורות. ביום ראשון בבוקר לא היה לו חום הרגיש בסדר , היה ער ושתה תה על הספה בסלון , התרחקתי לאמבתיה , כאשר יצאתי שמעתי חרחורים חזקים ומצאתי אותו על הריצפה ללא הכרה. ( כאילו הוא נירדם, ניסיתי להעיר אותו אבל הוא היה פותח עיניים וסוגר והיה ממשיך לישון ) עד הגעת אמבולנס .
אני רגילה לפירכוסי חום , אבל בגלל שלא ראיתי איך זה קרה ומרוב לחץ לא יכולתי בוודעות להסביר למד"א מה קרה ?! במיון אחרי בדיקה של נאורולוג ,(הבדיקה היה תקינה ובני מהר חזר לעצמו) הוחלט שזה היה פירכוס ראשון ללא חום ! נתנו לנו הפניה לבדיקת EEG נוספת .
האם יכול להיות שוירוס גרם להתעלפות ועיבוד הכרה של הילד ? או ורטיגו יכול לגרום לפירכוס חום במיוחד שבני בעבר סבל מפירכוסי חום ?
אודה לכם על תשובה המהירה , כי אני מאוד חוששת מפרכום ללא חום( פירכוס של אפלפסיה) . תודנ מראש , אור