בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום אנדוקרינולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים עמוד 70

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים על בעיות גדילה. פורום אנדוקרינולוגיה ילדים יעסוק בבעיות הורמונליות, התפתחות מעוכבת, בלוטת התריס, הורמון גדילה, השמנת יתר, התפתחות מינית מוקדמת, שיעור יתר ועוד
מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה ילדים:
פרופ' אלי הרשקוביץ
לפרטים נוספים
פרופ' זאב הוכברג
לפרטים נוספים
לילה למשך תקופה ארוכה יפגעו בגדילה של הילדים והנערים?
אם נער יישן במשך תקופה של חצי שנה,5-6 שעות בכל לילה,הגדילה שלו תיפגע?
הגדילה לא תפגע, אך התפקוד הכללי שלו, כולל בבית הספר, יהיה לקוי.
כך ממליצים לישון טוב בלילה מבחינת הגדילה?
ואני מכיר משפחות,שבהם יש שלושה אחים - האחים שישנו מאוד טוב בלילה(9 שעות מינימום בכל לילה) יצאו גבוהים(שניים כאלה),ואילו האח השלישי שישן מעט(עבד,בילה הרבה מאוד עד הבוקר,לא רצה לישון),יצא נמוך ביחסית הרבה מהם.
בכל אופן,השינה שלי פגומה מאוד בחודשים האחרונים,אני בקושי ישן.....
לדעתך זה לא יפגע בגדילה שלי?
שלום רב

הבת שלי בת 7 וסובלת מריח של זעה נוראית מבית השיחי אפילו 20 דקות אחרי מקלחת ושהיא יושבת במזגן יוצא לה ריח חזק של זיעה מאוד מסריחה .

איך ניתן לטפל?
 
פרופ' זאב הוכברג  
13:02 12.08.11
הזעה עם ריח חריף שכיחה בגיל זה.
מטפלים בדיאודורנט.
 
אמא מודאגת
09:14 10.08.11
שלום רב,
בתי באחוזון 3, בת 11 וחודשיים, שוקלת 23 קלו, גובה 1.29. שום התפתחות מינית . כף יד-גיל 10/11. גובה אם-1.63 ואב-1.80
הוחלט על מתן הורמון גדילה ע"י אנדוקרינולוג.
שאלותי:
-בלי לומר שם שם חברה, האם יש הבדל בין 32G מזרק 6 מ"מ ובין 31G מזרק 6 מ"מ?
- במידה ופה ושם כשהילדה בטיול של יום/יומיים או ישנה אצל חברה ולא ניתן להזריק, האם זה ישפיע מאד על הטיפול?
- במידה ותהיה צמיחה מואצת בשנתיים הראשונות, ומפסיקים את הטיפול. מה יקרה לגביהה? האם תחזור לגובה המקורי שניקבע על פי הנתונים (1.52)
תודה
 
פרופ' זאב הוכברג  
13:02 12.08.11
אין הבדל בין מזרקי G31 ו32.
הטיפול יומיום מצליח יותר מאשר טיפול בהפסקות.
במקרים רבים אני ממליץ טיפול לשנתיים בלבד. צריך אז לדעת איך להפסיק את הטיפול - לא בבת אחת.
שלום, בני בן ה9 בריא, פעיל ונמרץ. לא במיוחד אוהב לאכול, אך מקבל את רוב קבוצות המזון. עושה רושם שהוא קטן (25 ק"ג, 1.30 מ') ולכן רופאת המשפחה הפנתה לבדיקות דם וצילום כף יד.
בצילום כף יד נמצא גיל עצמות - 7שנים. TSH 5.56 FT4 14.7 המוגלובין 13.9תחלופת שיני החלב שלו בשיניים קבועות איטית ומאוחרת מאוד.
אביו 1.93 מ', ואני 1.65.
האם יש מקום לבדיקה/בירור נוסף לגבי תקינות הגדילה? באמצעות מה?יכול להיות שהוא פשוט יגדל בגילאים מאוחרים יותר יחסית?
תודה רבה, דפנה
 
פרופ' זאב הוכברג  
13:00 12.08.11
הנתונים שמסרת אינם מספיקים כדי לענות על שאלותיך החשובות. חזרי לרופא שעשה אותן ובדק את הילד, והוא יענה לך.
 
ילנה
20:07 09.08.11
עשינו בדיקה שיגרתית לילד בן 11 ונמצא תוצאה גבוהה tsh של 10.27 חזרנו לעשות ב
שנית אותו בדיקה ויצא תוצאה 11.05 /t4- 15.37/ t3- 2.0
יש לנו תור אלייך בעוד חודש וחצי ואנחנו מאוד מודאגים הודה לך אם תענה לנו מה עלינו לעשות כרגע
 
פרופ' זאב הוכברג  
12:59 12.08.11
רופא הילדים יוכל לאמר לכם כמה זה דחוף, ובמידת הצורך גם לדאוג לתור דחוף.
 
גלי
09:47 09.08.11
שלום רב,
בתי בת 8.5 בבדיקת דם נמצא: T3 תקין- 5.4, T4 תקין-5.4. אולם הTSH היה גבוה 7.21.
שאר בדיקות השתן והדם היו תקינות. קבעתי תור לאנדוקינלוג ל18.8.
הילדה חשה בטוב.
אודה לך על חוות דעתך.
תודה אמא מודאגת
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:42 09.08.11
אין מה להלחץ. ובערכים אלו לא נדרש טיפול הייתי מאמת את התוצאה בבדיקה חוזרת
 
ורד
11:31 08.08.11
בתי בת 11.5 קיבלה מחזור לפני כחצי שנה, גובהה 1.49 מטר , גובהי 1.58 ובעלי1.78האם ישנה התערבות חיצונית שיכולה להשפיע על גובה הבת. על פי הנתונים מה הגובה הצפוי.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:41 09.08.11
בתך צפויה לגבוה עוד מס סנטימטרים עד 155 קרוב לוודאי שהוא בטווח גובה המטרה שלה . טיפול חיצוני אינו דרוש ואינו מועיל
 
יוסי
02:22 08.08.11
שלום לכם , ילדי בן ה10 אמור להתחיל טיפול בהורמון גדילה בגלל חוסר בהורמון.
לפי מאמרים שקראתי על תופעות הלוואי הבנתי שיש פחד מתופעות לוואי של סכרת , וכן יש חששות מסרטן , האם יש מחקרים שמראים כמה אחוזים ממקבלי הורמון הגדילה בעקבות חוסר סבלו ממחלות אלו ?

בתודה מראש דליה
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:39 09.08.11
לא הוכח באופן משכנע אחרי 50 שנות ניסיון טיפולי בהורמון גדילה כי יש קשר עם מחלת הסרטן. מקרי הסכרת שהתפתחו תוך כדי הטיפול היו ספורים ביותר במספרם
ביתי הייתה תמיד גבוהה מחברותיה עד גיל 12 בערך בשנה האחרונה הבחנו שהיא מפסיקה לגבוה וכעת היא ממש נמוכה מחברותיה(145ס"מ). לעומת זו היא די מפותחת מינית ומוצקה במבנה גופה - גוף די נשי, שיעור ושדייה די גדולים. את המחזור היא קבלה בגיל 12 לערך. הנושא מאוד מפריע לה ולנו. והשאלה מה ניתן לעשות לשיפור המצב? בגיל צעיר היא סבלה מאסתמה וקבלה תרופות במשאפים - האם יש קשר? בבקשה נא עזרתך בתודה רבה.
 
יעקב
22:53 07.08.11
שכחתי לציין שאנו משפחה בגובה ממוצע + אני 176 אישתי 165 ביתי הגדולה 170 ובני הגדול 174
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:37 09.08.11
הגדילה קרוב לוודאי הסתיימה לצערי ולא ניתן לשפרה. ייתכן ןלשימוש במשאפים הייתה השפעת מה על הגדילה האיטית. אך יש לשקול סיבות נוספות על ידי האנדורינולוג המטפל.
 
אימא
17:08 05.08.11
פרופ' שלום רב.
בתי בת 4 לוקה בתסמונת טרנר.
הקריוטיפ שלה:
45X0-40%
איזוכרומוזום-60%
הבנתי מהרופאה שזו מוזאיקה.
האם תיתכן התבגרות ספונטנית בקריוטיפ זה?
האם סוג קריוטיפ זה נדיר יחסית?
תודה מראש ושבת שלום!
 
אימא
22:16 07.08.11
פרופ' ערב טוב.
ברשותך שאלה נוספת:
האם עצם העובדה שלא סובלת מכלום ואין סימנים חיצוניים כגון: זוית מרפק,צוואר מעובה,
נפיחות כפות ידיים וכו' נותנת מעט תקווה לגבי תחלואה בעתיד או שלא ניתן לדעת?
(הילדה גם לא סובלת מדלקות אוזניים.. תודה לאל!).
בברכה.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:34 09.08.11
זו אכן מוזאיקה שבהשוואה לתסמונת טרנר "קלסית" עם 45X0 מגלה סימנים טובים יותר כולל אפשרות מסויימת לבגרות ספונטנית. בכל מקרה נדרש גם כאן מעקב קפדני !
 
עדי
15:02 07.08.11
שלום
בני הוא בן 6 ו-11 חודשים הוא יחסית נמוך לגילו (113-114)סנטים ומשקלו 17 קילו.
אני בגובה ס"מ178 ושוקל 75 ק"ג ,אישתי בוגבה 160 + ושוקלת בערך 40 ומשהו.
ביצענו צילום כף יד שמאל והתוצאות הן מתאריך 01-08-11:

צילו ם כף יד שמאל לגיל עצמות
*סיבת ההפניה:
מעקב
*ממצאי :
צילום כף יד שמאל לגיל העצמות
===========================
על פי האטלס על שם גרוילי ך ופייל (זכר)
גיל העצמות מתאי ל- 5 שני ם
הגיל הכרונולוגי הינו 6 שנים ו- 11 חודשי
סטיית התקן לגיל הינה 10 חודשי
--------------------------------------------

בתאריך 28-07-09 נעשתה אותה בדיקה והתוצאות הן:

צילום כף יד שמאל לגיל עצמות
* סיבת ההפניה:קומה נמוכה
צילום כף יד שמאל לגיל העצמות
===========================
על פי האטלס על שם גרוילי ך ופייל (זכר)
גיל העצמות מתאי ל- 4 שני ם 6 חודשי
הגיל הכרונולוגי הינו 4 שני ם ו- 10 חודשי
סטיית התקן לגיל הינה 7.8-8.4 חודשי .

אבקש בבקשה התייחסות למצב בקשר לעתיד של הילד עם צריך לדאוג ?(הזמנו טור למכון בשניידר אבל זה לוקח הרבה זמן)
תודה מראש
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:31 09.08.11
הגובה בתחום הנורמה משקל על הגבול התחתון. גיל העצמות מלמד כי גילו "הביולוגי" צעיר יותר מה שמלמד על פוטנציאל גדילה משופר בהנחה שהילד בריא
 
לילך
13:25 07.08.11
בתי בת ה9.5 מתפתחת מהר הן בגיל העצמות והן מינית (שדיים, שיער ערווה ובית שחי). אנו במעקב אצל אנדוקרינולוג ביצענו עד היום שלושה צילומי כף יד על מנת לבדוק את קצב ההתפתחות.
בבדיקת כף היד האחרונה שבוצעה (ביוני) הייתה קפיצה גדולה: בחצי השנה האחרונה עלה גיל העצמות בכשנה וחצי, וכעת גיל בעצמות הוא 11 לעומת גיל כרונולוגי של 9 ושלושה חודשים.בנוסף גודל החזה היהB3 והשיעור הוא P2.
האנדוקרינולוג הציג אפשרות של עצירת ההתפתחות המינית ע" דקפפטיל כל 28 יום, או אפשרות לא להתערב בהתפתחות.
האם לדעתך כדאי להתערב?
אם כן, האם הטיפול ההורמונלי לא יפגע בהתפתחות תקינה של השדיים ( המחזור אומנם יופיע לאחר הפסקת הטיפול, אך מה לגבי התפתחות החזה? האם היא לא תפספס חלק מהגדילה?)?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:28 09.08.11
שאלי את הרופא שהציע את הטיפול מה מטרת הטיפול ומהן ציפיותיו. לי זה לא כל כך נראה
שמתי לב שבני בן ה-13 וחצי לא גבה במשך מספר חודשים. האם תקין או שכדאי לקחת אותו לבדיקות.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:27 09.08.11
כדאי לחתו להערכה ראשונית לרופא המטפל
 
מלאני
12:14 07.08.11
שלום רב
מבדיקה שגרתית אצל רופאת המשפחה התבקשתי לקחת את בתי בת החודש וחצי לבדיקת ACTH. לדבריה (ושל האנדוקרינולוג שבחן את איבר מינה) אין סיבה לדאגה אך בשביל שנהיה בטוחים כדאי לערוך את הבדיקה.
מאחר ולא קיבלתי תשובות הולמות לשאלותיי מהגורמים הנ"ל אשמח אם תעזור לי-
הייתי רוצה לקבל מידע על הבדיקה עצמה, איך היא נעשית, האם היא מסוכנת ואת רמת האמינות שלה.
וכן מה עושים והתוצאות לא יהיו טובות? הדבר היחיד שאמרו לי היה- להגיע לאחר צום של 4 שעות לפני הבדיקה.
זה המקום לציין שוב,שבתי בת חודש וחצי והיא ניזונה מהנקה , וההנקות אינן עיקביות, כך שאני צופה בעיות בעניין הזה.
הבדיקה נקבעה לשמונה וחצי בבוקר. כמה נורא אם היא תאכל כשעה לפני? אני לא רואה מצב בו הילדה שלי צורחת מרעב.
זה ישבש את התוצאות של הבדיקה?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:26 09.08.11
אנא ראי את תשובתי לעופר מהיום. אין צורך להיות בצום לתבחין זה.
לגבי התוצאות, תצטרכי לדון עליהם עם הרופא שהזמין את הטסט
 
אלה
10:17 07.08.11
שלום, בני נולד קטן מגיל ההריון, כיום הוא בן 9שנים ועשרה חודשים, בחודש מרץ עשינו בדיקת גובה ומשקל והראה כי הוא 130 ומשקל 31, ביום חמישי 3/8/2011 מדדנו גובה וגובהו 132.5 משקל 30 , האים הגדילה תקינה לאחר 5 חודשים?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
18:24 09.08.11
הן הגובה והן קצב הגדילה תקינים לגילו
 
עפר
06:50 07.08.11
שלום רב,

בתנו בת שמונה אובחנה ב- PREMATURE PUBERTY. היא נשלחה לאבחון הורמונלי LHRH ACTH TESTS. רצינו לבקש הסבר קצר על טיבו של בירור זה ובעיקר האם הוא יכול לגרום לסיבוכים או לתופעות לוואי.

תודה,
עפר
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
17:24 09.08.11
מדובר בהזרקת שני הורמונים לתוך הוריד ולקיחת דם במרווחים של רבע שעה מתוך פרפרית שמושארת למשך שעה. אין באופן מעשי תופעות לוואי לתבחינים
בתי בת 8 ו 10 חוד. מזה שנתיים אנו במעקב בשל גילה הנמוך (לפני 5 חוד' גובהה היה 1.20.1 )תוצאות מעבדה מעידות על תחילת התבגרות מינית אך ללא עדות פיזית. לפני יומיים הרגשתי שינויי בשדיים (מעט יותר נוקשות) לציין כי השדיים מעט שומניות מזה שנים .אם אכן מדובר בהנצת שדיים האם יש מקום להתחיל בטיפול? אני חוששת שגובהה הסופי יהיה רחוק מאוד מהפוטנציאל וכן מהעובדה שהיא לא בשלה נפשית להתפתחות זו.
אנא תשובתך המהירה-מאוד מודאגת
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
17:22 09.08.11
אין מקום לטיפול כי לא מדובר בבגרות מינית מוקדמת זהו טווח הנורמה
 
שרון
21:56 06.08.11
כרגע ראיתי את התשובות במחשב. T3 T4 תקינים TSH 12.5 . בתי בגיל 5 ,נמצאת באחוזון 97 בגובה ובאחוזון 5 במשקל.
תוצאות דומות התקבלו בגיל שנתיים ובבדיקה חוזרת TSH חזר תקין.
האם אני צריכה לדאוג? האם יש בדיקות נוספות שצריך לבצע?
תודה מראש
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
17:21 09.08.11
הייתי חוזר על הבדיקה. אך בערכים דומים מדובר על תת פעילות קלה של הבלוטה והייתי ממליץ אז על טיפול
 
ליאת
10:22 06.08.11
שלום רב,
לביתי בת ה- 15 יש ערכים של 105 סוכר בצום. . בנוסף יש לה ערכי כולסטרול 200 וטריגליצרידים 150.ברקע לאב סכרת, כולסטרול וטריגליצרידים.
עוסקת הרבה בספורט ובריקוד.כמו כן צמחונית והתזונה שלה בעיקר מבוססת על פחמימות .
האם היא מועדת לפתח סכרת?
האם זקוקה לאיפול תרופתי למניעה?
האם זקוקה לבדיקות נוספות?
האם כדאי להגיע ליעוץ אנדוקריני ?
תודה רבה
.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
17:16 09.08.11
לבתך אין סכרת, אך ערכי הסוכר בצום מדאיגים ביחוד על רקע הספור המשפחתי. בשלב זה הייתי ממליץ על תזונה הולמת והמשך פעילות גופנית.
הייתי דואג להביאה למעקב אנדוקריני. ייתכן ובעתיד יהיה מקום לטיפול תרופתי
 
יוסי
20:09 06.08.11
בני בן 10 ושלושה חודשים גובה 124 , הוא במעקב גדילה מזה מס' שנים, לאחרונה עשו לו שתי תבחינים לבדיקת הורמון גדילה ובשניהם נמצא חוסר: תבחין גלוקגון שיא הורמון 2.1,
ותבחין קלונידין שיא 4,הרופאים ממלצים על התחלת טיפול בהורמון גדילה ,
אני ואישתי עדיין חוששים ומתלבטים לגבי המתן ?רציתי לשאול האם מתן ההורמון במקרה של חוסר ,תורם רק לגובה או שהוא חשוב גם לדברים אחרים בגוף ?
האם כדאי לחכות עוד שנה ולראות אם בכל אופן יש התקדמות של צמיחה לבד?.
האם יש מספיק מחקרים לגבי תופעות הלוואי בעתיד הרחוק?
שאלה נוספת בתבחינים שעשו לילדי , תבחין ראשון הוא קיבל זריקה ,תבחין שני הוא קיבל כדור , הוא קיבל אותם באותו יום של התבחינים , הבנתי לפי קריאה שיש זריקה שנותנים לילד כ שבוע לפני הבדיקה ? האם זה יכול לשנות את התוצאות?

בתודה מראש יוסי
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
17:19 09.08.11
התבחינים שנעשו בוצעו כהלכה. הזריקה המוקדמת שאתה מדבר עליה היא זריקה אחרת.
חוסר בהורמון גדילה משפיע גם על חלוף החומרים , בנית מסת שריר בנוסף לגדילה.
תופעות הלוואי אינן שכיחות והנסיון קיים כבר עשרות שנים
+ הוספת הודעה
   1 ...  66  67  68  69  70  71  72  73  74  ...  206  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולוגיה ילדים   בעית גדילה   הורמון גדילה   התפתחות מינית   השמנת יתר ילדים   בלוטת התריס   גדילה   בעיות הורמונליות
RSS RSS פורום אנדוקרינולוגיה ילדים