בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום אנדוקרינולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים עמוד 70

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים על בעיות גדילה. פורום אנדוקרינולוגיה ילדים יעסוק בבעיות הורמונליות, התפתחות מעוכבת, בלוטת התריס, הורמון גדילה, השמנת יתר, התפתחות מינית מוקדמת, שיעור יתר ועוד
מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה ילדים:
פרופ' אלי הרשקוביץ
לפרטים נוספים
פרופ' זאב הוכברג
לפרטים נוספים
 
אסנת
11:49 23.10.11
בתי בת 9 וחצי. בשבועות האחרונים הופיע שיעור בבית השחי.כאב בשד אחד קצת מתחיל לגדול.זיעה של מבוגרים. מבחינת גובה לא רואה משהו חריג. מבחינה התנהגותית מתאים לגיל ההתבגרות. האם יש צורך לפנות ליעוץ אנדוקרינולוגי?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:37 24.10.11
לא אין צורך.
את מתארת התפתחות תקינה לחלוטין
 
אמא "מודאגת"
11:18 23.10.11
יש לי ילדה בת 11ש'. הילדה הכי נמוכה בכיתה.
גובה-135 (אחוזון 9 בגובה), התחיל מעט שיעור בבית השחי ובפות, ניצני שדיים.
הגובה של ההורים- אמא-160, אבא-171
אני מבינה שאחרי שתקבל ווסת אין הרבה לאן לגבוה.
צילום גיל עצמות תואם לגיל 10ש'.
האם יש טעם להגיע לבירור אנדוקריני כלשהו? (ב.דם תקינות - אין אנמיה, TSH-תקין, TTG-תקין, כימיה-תקינה)
האם יש דרך לדעת מתי תקבל ווסת (האם זה לפי הגיל שהאמא קיבלה)? וכמה ניתן לגבוה לאחר קבלת הווסת?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:37 24.10.11
אין צורך בברור אנדוקריני. גובהה של בתך נמצא בתחום הנורמלי ותואם לגובה המטרה של ההורים. גובהה הנוכחי בזמן תחילת ההתבגרות מלמד שגובה סופי יהיה כנראה בטווח של 155-160 . גובה התואם לגובה המטרה המצופה
 
לינוי
16:26 18.01.11
ערב טוב,
לפני כארבעה חודשים גיליתי אצל בתי שיער פלומתי, אך נראה לעין, באזור הערווה.
הראיתי את זה לשני רופאי ילדים שאמרו לא להתייחס לזה.
לפני כחודשיים גיליתי שיש שם גם כמה שיערות פלומתיות, אבל שחורות.
בין התקופות האלה השתמשתי למשך כשבוע במשחת דקטקורט, שבדיעבד הבנתי שמכילה MICONAZOLE NITRATE, שיכול להגביר את צמיחת השיער.
הראיתי את זה שוב לרופא ילדים, שבזמנו אמר לא להתייחס לזה, הפעם הוא אמר שאלך לרופא עור. שאלתי אותו למה לא לאנדוקרינולוג, והוא ענה כי אין סימני מין נוספים חוץ מהשיער.
היום ביקרתי אצל רופאת ילדים אחרת, שהחליפה את הרופא הקודם, והיא אמרה חד משמעית שצריך לבדוק אם זו לא התפתחות מינית מוקדמת ושלחה אותנו למבחן סינקטן באיכילוב.
זה קצת הלחיץ אותי, כי הילדה רק בת 9 חודשים.
האם בדיקה כזו לא מסוכנת לתינוקת? שאלתי היא האם לצורך התחלה נוכל להסתפק רק בבדיקות דם רגילות ללא הסינקטן?
דבר נוסף שרציתי לשאול- במידה, שחלילה וחס, משהו לא בסדר הורמונאלית- האם כבר בגיל כזה קטן מתחילים לטפל בזה?
והאם בכלל יכול להיות שהכל בסדר ושסתם צמחו להן השיערות?
תודה רבה,
מקווה שתרגיעו אותי:-)
 
בובית
11:59 21.10.11
אני באותה הבעיה כמו של בתך ואשמח לשוחח איתך בדחיפותתתת
תודה
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:51 20.01.11
כל האפשרויות שציינת אפשריות, וכמובן שכאן ברשת אין דרך לענות עליהן ללא בדיקת הילדה. אנדקרינולוג מנוסה יוכל לאמר אחרי בדיקה למה לצפות ואם יש צורך בתבחין סינאקטן.
שלום. אני בת 40, הריון רביעי לאחר 3 הפלות. בשבוע 33. בתחילת ההריון נבדקה פעילות בלוטת התריס ו T4 נע סביב 14.5-15.9. במהלך הטרימסטר השני לא נבדקה פעילות הורמוני הבלוטה. בשליש שלישי: 3 תוצאות אחרונות: אמצע ספטמבר: TSH- 2.35, T4-10.4, לקראת סוף ספטמבר: TSH-2.48, T4-12.5, כעת: TSH-2.48,T4-11.4. שאלתי: מאחר ולא נמדדו הורמוני הבלוטה בטרימסטר שני, וכן ערך גבולי של T4 בטרימסטר שלישי (10.4), האם קיים חשש לקרטיניזם בעובר? האם יש לטפל? מאילו ערכים מקובל להתחיל לטפל? הנושא מאוד מציק לי בפרט לאור ההסטוריה המילדותית הבעייתית.
 
פרופ' זאב הוכברג  
18:05 20.10.11
מחלת האם אינה עוברת לעובר.
 
יעקב
23:21 18.10.11
שלום,
בעלון לצרכן של ביו טרופין מצויין כי יש לקחת מנה של 0.17-0.23 מ"ג תרופה על כל משקל.
בהנחיות קיבלנו לתת לילד כמות של 27% יותר מהכמות המקסימלית המותרת על פי ההוראות (ו 37% יותר מהמינימלית).

האם הדבר נורמלי ומומלץ? אנו מעט חוששים, מה כדאי לעשות?
 
פרופ' זאב הוכברג  
18:05 20.10.11
המינון מותאם אישית ונע בין 20 ל50 לקג'.
 
אורי
18:06 18.10.11
בני בן 12 ושלושה חודשים 136 סמ
נשלחנו עי אנדוקרינולוג לבדיקת הורמון גדילה
יצא מחוץ לנורמה hydroxyprogesterone-17
0.5 nmol/l
זה קשור? מה זה אומר?
תודה
 
פרופ' זאב הוכברג  
18:04 20.10.11
זה תקין.
 
לילי
12:53 09.10.11
בני בן ה-8 מקבל אלטרוקסין מאז לידתו.
כעת אמור להתחיל קופסא חדשה מהאלטרוקסין החדש.
קראתי היום בעיתון וכן בתוכנית בערוץ 2, כי יש בתרופה החדשה תופאות לוואי קשות.
האם יש מקום בו ניתן עדייין להשיג את התרופה הישנה?
האם עדיף טיפול באלטרוקסין החדש או אלטרוקסין בטיפות?
בעלי הביא מאוסטריה אלטרוקסין של מרק 100 מיקרוגרם.
מה עדיף לעשות?
כיום הילד מקבל 600 מק"ג לשבוע
יש מקום בעולם בו כן ניתן להשיג את הכדור הקודם?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
13:22 11.10.11
הפסיקו ליצצר את הפורמולה הישנה.
אין תופעות לוואי "קשות" בפורמולה החדשה.היא כוללת בדיוק את אותו מרכיב פעיל
הבעיתיות נובעת מכך שלא ניתן לחצות אותה וכן שספיגתה פחות טובה כנראה.
כתוצאה מכך חלק מהחולים פשוט יוצא מאזון.
אני ממליץ על בדיקת תפקודי בלוטת התריס תחת הטיפול החדש ושינוי המינון בהתאם
 
גילה
20:54 17.10.11
חולים רבים מידיי טוענים, שכן יש תופעות לוואי, גם כאשר הם מאוזנים .
ילדים קטנים הם פחות ורבלים ופחות מספרים ולכן אני מאוד מודאגת.
האם גם קופ"ח מכבי אמורה להכניס כדור נוסף, כשם שעשה הכללית?

דבר נוסף - יש לי קוספא של חברת מרק שהבאתי מחו"ל.
על הקופסא כתוב EUTYROX 100
LEVOTHYROXIN - NATRIUM

חולים אחרים כתבו בפורומים שהכללית הביאה גם אלטרוקסין של חברת "מרק", אך שם החומר הפעיל הוא LEVOTHYROXIN SODIUM.

מה ההבדל בין נטריום לסודיום?
 
פרופ' זאב הוכברג  
18:03 20.10.11
התרופה החדשה זהה בחומר הפעיל לישנה. היא טובה באותה מידה. צריך רק לעשות מה שעושים כשמחליפים כל תרופה - לעשות בדיקת דם ולהראות שהאיזון נשמר. כך יהיה גם כשתגיעה התרופה השלישית. אחדים יאמרו שאינם מרגישים טוב: מתוך 200000 מטופלים בישראל תמיד מישהו מרגיש לא טוב והוא מיחס זאת לתרופה.
 
דפנה
20:24 17.10.11
שלום רב,
בתי בת 9 ו3 חודשים, גובהה 1.22 ומשקלה 22 קילו.
לאחר ביקור אצל רופא אנדוקרינולוגיה שהפנה אותנו לצילום כף יד (שיצא תואם לגילה) ובדיקות דם (שלא הראו כל בעיה הורמונלית) נאמר לנו כי גובהה תקין אך משקלה מתחת לממוצע והיא צריכה לעשות דיאטת השמנה.
אני מאוד מודאגת מאחר והיא מאוד נמוכה
מה עליי לעשות???

תודה רבה על עזרתכם.

דפנה
 
פרופ' זאב הוכברג  
18:00 20.10.11
אם הרופא קבע שגדילתה תקינה, אין צורך לעשות דבר, אלא לקבל את ילדתך כמות שהיא.
 
אילה
11:14 16.10.11
בתי בת 3 ושלושה חודשים סובלת משיעור יתר בגפיים,גב וכתפיים.אני ובעלי שעירים למדי וגם האחיניות של בעלי די שעירות אבל לא כל הרבה כמוה.
האם יש סיבה לבדוק את זה הורמונלית והאם יש מה לעשות עם זה בגיל כל כך מוקדם?
מיותר לציין שזה לא מפריע לאף אחד חוץ מלסבתא...
אשמח לתשובה
חג שמח
אילה.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:32 17.10.11
זו לא בעיה הורמונלית ולכן לא נדרשות בדיקות
 
דנה
12:27 15.10.11
שלום רב,

בני בן 9 מזיע בריח של אדם מבוגר,מה דעתך??
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:31 17.10.11
יש להביאו להערכה כולל בדיקת התפתחותו המינית אצל הרופא המטפל
 
מירב
20:09 14.10.11
שלום רב,
ביתי בת ה 8 סובלת משיעור יתר בכל חלקי הגוף, בעיקר בגב, ידיים, רגליים - מלידה בעצם.
למותר לציין שזה מפריע לה וילדים לא חוסכים הערות בעניין...
האם ישנו טיפול הורמונלי או תרופתי או שיש לטפל בבעיה רק באמצעים קוסמטיים?

אודה על תשובתך.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:30 17.10.11
לא מדובר ככל הנראה בבעיה הורמונלית . יידרש לפיכך טיפול קוסמטי
שלום רב
בתי נוטלת אלטרוקסין בסירופ ולאחר שקראנו קצת אני חוששת האם גם הסירופ קשור לסיפור של התרופה לא טובה?
כמן היא מאד עצבנית בזמן האחרון מכה את ראשדה בחזקה ברצפה.היא בת שנה ו8 חודשים(אנחנו מטופלים אצלך) תודה וחג שמח.
 
לילי
17:27 09.10.11
מה פירוש סירופ?
של איזו חברה זה?
האם הכוונה לטיפות עליהם שאלתי קודם?
אשמח לקבל הסבר על התרופה וכיצד נותנים אותה.
האם יש צורך לשמור בקרור (למשל בטיולים)?
השאלה שלי בתגובה למטה(מורן)
 
שרון
02:16 14.10.11
ביתי בת חמש . מגיל שנה ועד גיל 3 היא היתה מטופלת באלטרוקסין (25 ליום). בעת קבלת הכדור ה T4 היה סביב 15 -17. בגיל 3 הפסקנו לה את הכדור וTSH וT4 היו מאוזנים . הT4 בין 11.5 - 12.5 . ומאז היא משמינה .
האם הערכים של T4 - 11-12 חילוף החומרים יותר איטי משמעותי וגורם להשמנה מ -T4 - 15-17.
האם השינוי בערכי הT4 יוצרים השמנה?
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:42 14.10.11
ערכי 11-12 הם בגבול התחתון של הנורמה. כדאי לעשות בדיקה יותר יסודית של ההורמונים (בדיקת TRH).
 
שרון
14:58 14.10.11
תיקון. ערכי הT4 מאז הפסקת הכדור ( לפני שנתיים) נעים בין 12.2 - 12.6 .
במידה ובדיקת הTRH תהיה תקינה, האם ערכים אלו של T4 מצריכים טיפול?
 
דניאלה
07:33 13.10.11
שלום רב,

ביתי חוגגת השבוע 15 ועדיין יש לה הרטבה ראשונית.
קיים גורם תורשתי דרך בעלי ומשפחתו שהרטיב עד גיל 13.
ערכנו לה אולטרסאונד לפני כשנתיים ונמצא תקין.
ניסינו מגיל שש כל מיני שיטות כגון הסדינית של ד"ר קובי שגיא שלא
עזר בכלל.
מה שכן עזר חלקית זה מינרין שהתחילה ממינון של כדור אחד והגיעה בתקופה
מסויימת לשלושה כדורים אך הורדנו לשניים.

עם המינון הזה היא 80% יבשה אם היא לא ישנה יותר מ7-8 שעות, כלומר צריכה
לקום לביה"ס, אך כשהיא בחופש וישנה הרבה יותר שעות היא מרטיבה עם המינרין.

מכיוון שהיא לוקחת את המינרין כבר כשלוש שנים קיבלנו המלצה על בדיקרה של
רופא אנדרוקרינולוג כדי לבדוק את המערכת ההורמונלית ובין היתר אני מוסיפה לבדוק
אם יכול להיגרם נזק עם לקיחת מינרין תקופה ארוכה.

אנו חסרי אונים כהורים מכיוון שהילדה לא יכולה לישון אצל חברות ופוגע בהתפתות
שלה כמובן.

במידה והנושא לא קשור לתחום הזה, אודה לך אם תפנה אותנו לתחום ברפואה שכן
קשור.

אלפי תודות
דניאלה
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:38 14.10.11
אין לקחת מינירין לתקופה ארוכה. זאת תרופה שנועדה למקרה שמוכרחים לילה יבש, כגון כשישנים אצל חברה אן במלון. את הטיפול בהרטבה עצמה עושים בדר"כ נפרולוגים, אורולוגים או פסיכולוגים. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים אל מי לפנות.
אכן פנינו בעבר לנפרולוגית אך היא זאת שהמליצה להמשיך עם המינרין ,
ואף אחרי שהיינו במעקב אצלה כל חצי שנה (במשך כשנתיים) היא המליצה
להמשיך. אמנם הורידה את המינון משלושה כדורים לשניים אך לא לגמרה.

כמו כן היא המליצה על אלטרולט אשר מצד אחד עזר להרטבה אך מצד שני
גרם לה לתופעה של דיכאון עמוק ומזל שעכבנו אחרי התגובה לתרופה (כפי
שאנו עושים תמיד) ומייד פנינו לפסיכיאטרית שהילדה נמצאת במעקב, וכמובן
שנתנה לנו הוראה להפסיק מייד (מדובר רק על 10מיליגרם ).

השאלה אליך הופנתה מכיוון שהפסיכיאטרית הציעה לבדוק את הנושא ההורמונלי
שלה (להזכירך גיל 15)והאם זה יכול להסביר את בעיית ההרטבה.

תודה על תשובתך
וחג שמחר
דניאלה
 
אלי
23:32 13.10.11
אני 1.56 ואבא שלי 1.65 נולדתי פג בחודש שביעי ואני בן 15 ו9 חודשים,
עכשיו אמרו לי הרבה
שאפילו מבוגרים שנולדו פגים קיבלו זריקות וזה הגביהה אותם.
אני הלכתי לעשות בדיקות שתן ודם ואמרו לי שאני בסדר בהכל
ואני לא גובהה כבר הרבה זמן עשיתי בדיקת עצמות לפני שנה והם היו בני 14, והרופאים שהכל בסדר והם אומרים שזה לא יעזור הזריקות
אבל זה לא הגיוני כי אבא שלי גבוהה מימני ב10 ס"מ , ונולדתי בשלישייה
אם אני לא טועה נולדתי במשקל ק"ג 1 ובחודש שביעי או שישי.
ואחיות שלי גם נמוכות מאמא שלי באיזה 10 ס"מ. אז חייב להיות פה זה איזה משהו, רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו לגבי זה,
כל דבר לפי מה שאמרתי .
בבקשה אני רוצה תשובה כנה ומפורטת.
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:41 14.10.11
רוב הבחורים בגיל זה הם כבר בשלבים האחרונים של ההתבגרות המינית ושל הגדילה. אם זה גם המקרה אצלך, אין אפשרות לתת טיפולים. רק אם אתה מאחר בהתבגרות נשארה לך עוד גדילה, אך גם אז הטיפול בדר"כ לא משפר גדילה בגיל זה.
אנחנו משפחה לא גבוהה. ביתי בת 11 נמוכה בצורה ניכרת יחסית לבנות גילה, נאמר לי כי ניתן לבדוק את גיל העצמות בצילום, בהשוואה לגיל הכרונולוגי, וכמו כן לבצע בדיקות מעקב במרפאה מטבולית אנדוקרינית, שמתייחסות גם להתפתחות המינית של הילדה.
מבקשת לדעת באיזה סוג של בדיקות מדובר, והאם מדובר בבדיקה שיכולה לגרום לילדה למבוכה.

מודה על התייחסותך
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:33 14.10.11
בדר"כ כדאי לבדוק קודם את הילדה - בדיקה גופנית רגילה שכוללת גם את סימני ההתבגרות שלה (שיעור ושדיים), ורק אח"כ הרופא יחליט אם צריך לעשות צילום או בדיקות דם.
 
ירדנה
11:10 12.10.11
לבתי בת 9 ו-3 חודשים הופיעה אתמול הפרשה חומה בתחתונים, וזאת לאחר הפרשות שקופות בתקופה של חודש לערך.
גובהה של בתי 130 ס"מ והיא רזה מאוד (24 ק"ג). אין לה שום סימנים של התפתחות חזה ואו שיעור.
מה יכולה להית המשמעות של הפרשה זו? מה צריך לעשות? למי לפנות?
תודה
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:32 14.10.11
כדאי לבדוק שלא נפצעה ואין לה דלקת. אחרת אין לזה חשיבות.
ביצענו טסט קלונדין עקב קומה נמוכה אחוזון שלוש נולדה אחוזון 90 בת שש.צילום כף יד מראה גיל עצמות תואם ל 3.


GTT-Glucose 0' | mg/dl | *
66 (
70 )
110
|


Glucose 30' | mg/dl | *
85
|


Glucose 60' | mg/dl | *
85
|


Glucose 90' | mg/dl | *
80
|


Glucose 120' | mg/dl | *
78
|


אנדוקרינולוגיה

TSH | mIu/l | (
0.35 *
1.67 )
5.5
|


Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 *
12.2 )
19.7
|


Prolactin | mIU/l | *
423
|


LH - Luteinizing Hormone | | לחץ לתוצאות
|


FSH | IU/l | *
1.6
|


Cortisol 0' | nmol/l | (
118 *
255 )
618
|


Cortisol 30' | nmol/l | *
281
|


Cortisol 60' | nmol/l | *
185
|


Cortisol 90' | nmol/l | *
143
|


Cortisol 120' | nmol/l | *
109
|


Somatomedin C (IGF-1) | ng/ml | (135 )

50 *טווחים
289
|


GH 0' | µg/L | *
1.32
|


GH-30' | µg/L | *
4.04
|


GH-60' | µg/L | *
11.7
|


GH-90' | µg/L | *
7.59
|


Gh-120' | µg/L | *
5.49

מחכים לתשוןבה של אנדוקרינולוג אחרי החג .(אחיה הקטן התחיל לקבל הורמון גדילה לפני חודש עקב חסר)
 
פרופ' זאב הוכברג  
08:31 14.10.11
איננו מפענחים כאן תוצאות בדיקות.
 
ויקי שבתאי
06:53 10.10.11
לאחר ששוחחתי עם מספר רופאים הבנתי שבתחום האנדוקרינולוגיה ילדים קיימות שתי אסכולות. האחת הנוטה להתערבות של הרפואה בגדילה (ע"י תרופות/ זריקות וכו')
והאסכולה האחרת שממעטת להתערב בגדילה.
יש לי שלושה ילדים כולם היו קטנים, כולם עשו בעיות באוכל אני ובעלי גם לא מנויים על הזן הגדול. 158 ו - 168. הבת הגדולה היום בת 18 גובהה 155 הבת האמצעית בת 14 וגובהה 124 ואת גובהו של בני אני לא זוכרת במספרים אבל הוא הרבה מתחת לעקומה הנמוכה.
לכולם בזמנים כאלה ואחרים עשיתי צילומי כף יד שמאל ותמיד הם היו קטנים מגילם הכרונלוגי.
כשפניתי לאנדוקרינולוג הוא אמר שאין מה לדאוג הם עוד יגדלו. אבל אז אמר לי רופא המשפחה שייתכן שפניתי לרופא שהוא מהאסכולה שנוטה לא להתערב בגדילה ואולי כדאי לי להיוועץ עם רופא עם גישה אחרת.

מה דעתכם?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
13:33 11.10.11
להתייעץ זה תמיד טוב
אני לא מכיר את האסכולות שציינת.
אין ספק שילדים עם מחלה מאובחנת זקוקים לטיפול שבין היתר עשוי לשפר את גדילתם.
אין וכוח גם שילד נמוך, מתחת לעקומות הגדילה, ו/או עם קצב גדילה איטי דורש ברור.
"האסכולות" באות לידי בטוי בגישה לילד נמוך שעבר ברור ללא תוצאות - כלומר נמוך מסיבה לא ידועה. חלק מילדים אלו עשויים להגיב לטיפול בהורמון גדילה. זו עובדה שאינה נתונה בוכוח.
השאלה אם לטפל או לא היא שאלה שאינה רק רפואית, אלא גם אתית, חברתית וכלכלית. במקרים אלו עדיף שההורים יחליטו לאחר שיחה עם הרופא
שלום רב,

בתי בת 3 ו- 9 חודשים.

התפתחותה תקינה!

לגבי הגדילה: מישקלה: 13.3 ק"ג, וגובהה אולי מעט מתמחת לממוצע.

מבחינת מראה חיצוני- רבים סבורים שגילה הוא שנתיים וחצי.

האם יש להתחיל בירור?

בברכה,

מיכל
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
13:36 11.10.11
דרוש רק מעקב רגיל אצל רופא הילדים
+ הוספת הודעה
   1 ...  66  67  68  69  70  71  72  73  74  ...  212  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולוגיה ילדים   בעית גדילה   הורמון גדילה   התפתחות מינית   השמנת יתר ילדים   בלוטת התריס   גדילה   בעיות הורמונליות
RSS RSS פורום אנדוקרינולוגיה ילדים