בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת ילדים»פורום אנדוקרינולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים עמוד 70

פורום אנדוקרינולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים על בעיות גדילה. פורום אנדוקרינולוגיה ילדים יעסוק בבעיות הורמונליות, התפתחות מעוכבת, בלוטת התריס, הורמון גדילה, השמנת יתר, התפתחות מינית מוקדמת, שיעור יתר ועוד
מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה ילדים:
פרופ' אלי הרשקוביץ
לפרטים נוספים
פרופ' זאב הוכברג
לפרטים נוספים
 
סתיו
13:20 02.05.11
אני בת 16.5 עברתי ניתוח שרוול למשקל 116 כעת אני שנה אחרי הניתוח אין שינוי משמעותי במשקל יש לציין שלא קבלתי עדיין מחזור

צאות הבדיקות הראו להלן :

תוצאות מעבדה - תוצאות חריגות


| שם הבדיקה | שם רופא | תאריך | תוצאות הבדיקה | יחידות | גבול
תחתון גבול
עליון |
כימיה בדם
| ALKP-Alkaline Phosphatase | | 23/02/11 | 119.5 | u/l |
47 (----------------------)* 119
|
| GGT | יאקירביץ ליובוב | 23/02/11 | 36 | U/l |
0 (----------------------)* 20
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
| MCH-Mean Cell Hemoglobin | | 04/07/10 | 26.1 | pg/cell |
27 *(----------------------) 34
|
| MCH-Mean Cell Hemoglobin | | 18/07/10 | 25.6 | pg/cell |
27 *(----------------------) 34
|
| MCH-Mean Cell Hemoglobin | | 23/02/11 | 25.3 | pg/cell |
27 *(----------------------) 34
|
אנדוקרינולוגיה
| Keto 17 ster. fr. Andro | | 27/03/11 | 1.3 | MG/24H |
1.4 *(----------------------) 2.9
|
| .בוליכיאב עצובמ |
| Keto 17 ster. fr. Etioch. | יאקירביץ ליובוב | 27/03/11 | 1 | MG/24H |
1.1 *(----------------------) 2.7
|
| .בוליכיאב עצובמ |
| ACTH-8 am | יאקירביץ ליובוב | 23/02/11 | 50.3 | pg/ml |
0 (----------------------)* 46
|
| Somatomedin C (IGF-1) | | 23/02/11 | 32 | ng/ml |
193 *(----------------------) 731
|
| םיימעפ יושע |
אימונולוגיה
| C.R.P | יאקירביץ ליובוב | 23/02/11 | 1.3 | mg/dl |
0 (----------------------)* 0.5
|
נא לשים לב לתאריך ומספר הדרישה
מבוטח נכבד, עם קבלת תוצאות הבדיקה, נא פנה לרופא לקבלת הסבר על משמעותן
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
20:47 02.05.11
עליך לחזור לאנדוקרינולוג להמשך הערכה.
 
ליאת
15:05 01.05.11
שלום, בני בן 11 וגובהו 127 ס"מ, לפני כ-8 חודשים נבדק אצל אנדוקרינולוג שקבע לאחר בדיקת דם וצילום כף היד כי אין בעיית צמיחה וכי הוא ככל הנראה יגיע לגובה של כ-170 ס"מ,
הלכנו לפני יומיים שוב לאנדוקרינוגלוג לצורך מעקב, מסתבר שהילד גבהה רק ב-3 ס"מ והרופא נראה מודאג ואמר שזה לא טוב, בבדיקה חוזרת של צילום כף היד ניתנה תשובה כי גיל העצמות מתאים לגיל 8, מה עושים האם יש מקום לדאגה? באיזה שלב מתערבים מבחינה רפואית? מה ממוצע הצמיחה לגובה בשנה?
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
20:45 02.05.11
קצב הגדילה הממוצע היא 5-6 ס"מ לשנה בגילו של בנך. הייתי ממשיך במעקב ואם אכן יש האטה בקצב בגילה יש מקום לברור
 
סיגל
19:41 30.04.11
בתי בת 5.5, בחודש האחרון התחלתי להריח ממנה ריח זיעה חריף בעיקר לאחר משחק פעיל.
האם זה נורמלי? האם יתכן שמדובר בפטריה או בבעיה הורמונלית?
דיברתי עם הרופאה על הענין והיא לא התרגשה אולם זה נראה לי גיל מוקדם מדי לתופעה.

אשמח לקבל דעתך
שמי עמית, אני בת 15, אני עושה עבודת חקר בנושא השפעת מזון אורגני על חילוף החומרים בגוף, אם יש השפעה כזו.
תוכלו בבקשה להפנות אותי למאמרים בעברית בנושא?
או אם תוכלו לשתף אותי בדעתכם בנושא.
תודה רבה מראש,
עמית.
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
20:26 02.05.11
כל מזון, גם אורגני, מתפרק במעיים לאבות המזון כך שהיותו אורגני אינה משנה את השפעתו.
 
אושרית
16:11 30.04.11
בתי בת 8.9 נמוכה לגילה(אם כי גבהה ב 5 ס"מ בחצי שנה האחרונה) כיום גובהה 1.26 בשנה האחרונה היתה במעקב אצל אנדוקרינולוג.גיל עצמותיה מתאים(ואף מפגר מעט בבחינת תקן)אולם יש חשש להתפתחות מינית מוקדמתע"פ בדיקות דם לתגובות הורמונליותץלפני פגעשה עם האנדוקרינולוג לגבי המשך טיפול,.אבקש את עזרתכם בהתלבטותי לגבי השאלות הבאות:1)במידה ותצטרך טיפול הורמונלי האם הדבר יפגע בקומתה ?(טווח מיידי/ארוך)
2) היש חשיבות להתחלה מוקדמת של הטיפול?האם לכשתקבל מחזור,הטיפול יהיה יעיל פחות?
3)איזו השפעה תהיה לטיפול באם אין ממשיכים בו?(במילים אחרות: אם נחליט לטפל ותהיינה תופעות לוואי כלשהן ,ונפסיק,האם עלולה להיות התפתחות מינית מואצת?
4) מה שכיחות תופעות הלוואי וכיצד ניתן להתמודד עימן?
אנא ענו כמה שיותר בהרחבה. בחיפושיי הרבים למידע,לא מצאתי מספיק מידע מקיף...
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
20:19 02.05.11
קצב הגדילה של בתך מעיד כי היא נמצאת בתחילת ההתבגרות המינית. אם ההתבגרות החלה אחרי גיל 8 שנים מדובר במופע נורמלי לחלוטין
גובהה הינו תקין לגילה באחוזון 10 לערך. ואילו גיל העצמות המפגר עוד משפר את סיכויי הגובה הסופי.
איני רואה מקום לטיפול הורמונלי כלשהוא לאור מצבה
 
סיון
19:10 29.04.11
שלום,
התינוק שלי נולד בשבוע 36 באחוזונים נמוכים בגובה, משקל והיקף ראש.
בגיל 5 ח' גובהו היה 62 סמ', בגיל 7.5 ח' גובהו היה 71.5 סמ' ,בגיל 10 ח' גובהו 75 סמ' והוא באחוזון 82 כעת.
שאלותיי: מה פשר הקפיצה הגדולה (10 סמ') שהיתה מגיל 5 ועד 7 ח'? זו לא טעות! האם קפיצה כזו היא תקינה? ובכלל האם התארכות ב-13 סמ' תוך 5 ח' (אחרונים) היא לא מהירה מדי?
תודה
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
20:14 02.05.11
ראשית ייתכן ומדובר בטעות מדידה- מצב שאינו נדיר כלל וכלל. ייתכן גם שתינוקך "תקן" את גדילתו שפגרה קודם לכן
 
הדי
14:28 14.11.10
הבן שלי בן 15 ונמצא במעקב גדילה מאז שהיה בן 10. לאחר בדיקה התברר כי אין לו מחסור בהורמון גדילה , אלא עיכוב בגדילה, גם על רקע גנטי, שני ההורים התפתחו מאוחר, אך גובהם תקין. הרופאה האנדוקרינולוגית ממליצה שבקרות ינתן לו טיפול של זריקות טסטוסטרון לזמן מוגבל על מנת לתת פוש למערכת. הוא בן 15 ועדיין נמוך מאוד, כל הבדיקות הרפואיות תקינות לגמרי, ויש סימנים של התפתחות מינית. הוא רק נמוך, ומאוד רזה 37 ק"ג, מטר וחצי. יש לו עיכוב של 3 שנים לפי צילום גיל העצמות. מכיון שהגיע לגיל שבו זה כבר ממש מפריע חברתית, וההבדלים בינו ובין חבריו מאוד גדול רציתי לשאול מה דעתך על הטיפול הזה? האם הוא כואב? האם השפעתו נפסקת שמפסיקים אותו? מה תופעות הלוואי? מה אתה יכול לספר על זה?
תודה. הדי
 
פרופ' אלי הרשקוביץ  
10:44 16.11.10
אני מצטרף להמלצת רופאך.

הטיפול אינו כואב (מעבר לכאב של זריקה) והוא יקדם את התפתחותו המינית ובכך גם את גובהו של בנך. לטיפול לא תהיה השפעה על הגובה הסופי. פשוט הכל יגיע מוקדם יותר. לטיפול עשויה להיות משמעות חיובית מביחנת איכות החיים של בנך . אין תופעות לוואי
 
ענת
16:13 29.04.11
שלום,
מצב בני כמצב הילד המתואר כאן, גם לנו הציעו זריקות טסטוסטרון 50mg אחת לחודש במשך שישה חודשים. הילד קיבל עד עתה שתי זריקות אין לו אף תופעת לואי, אך גם אין שום שינוי הנראה לעיין בהתבגרות המינית.
רציתי לדעת, מתי מתחילה הזריקה להשפיע?
 
פרופ' זאב הוכברג  
17:40 29.04.11
ההשפעה העיקרית נראית בחדשיים האחרונים לטיפול
 
בדידה הורמנלי
20:19 28.04.11
ביתי בת 8, פנינו לאנדוקרינולג ילדים עקב הופעה של שיעור בבית שחי ובערווה.
וכן ריח של זיעה חריפה מגיל צעיר יחסית.
שלח לצילום כף יד ולבדיקות דם בנוסף לבדיקות של רופא המשפחה.
אחת הבדיקות יצאה עם ערכים מחוץ לטווח התקין
.
DHEA SO4 2.40 UMOL/L ( 0.20- 4.00) (....*....)
INSULIN 7.29 UIU/ML ( 1.90- 25.00) (.*.......)
ANDROSTENED. 7.70 NMOL/L ( 0.70- 3.50) (.........)*
מה המשמעות של ANDROSTENED?
נלחצתי מאוד מתוצאה זו
לתשובתכם אודה. (FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L)
(MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L)
FSH 1.44 MIU/ML ( 0.20- 10.00) (*........)
(FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 20)
(MID-CYCLE : 4.5 - 26)
(LUTEAL PHASE : 1.1 - 14)
(POST MENOPAUSAL : 6.0 - 150)
LH 0.05 MIU/ML ( 0.00- 3.00) (*........)
(FOLLICULAR PHASE : 2.0 - 11 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 12 - 105 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.9 - 13 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL : 10 - 65 MIU/ML)
PROLACTIN 217.34 M/UL ( 70.00- 570.00) (..*......)
TESTOSTERONE 1.10 NMOL/L ( 0.10- 1.50) (.....*...)
TSH 2.19 MIU/ML ( 0.40- 5.80) (..*......)
VITAMIN B12 331.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (.*.......)
ESR 10.00 MM/HOUR ( 2.00- 10.00) (........*)
WBC 9.10 K/UL ( 4.00- 10.50) (......*..)
NEUTROPHILS 5.30 K/UL ( 1.50- 6.00) (.......*.)
NEUTROPHILS % 58.40 % ( 34.00- 59.00) (........*)
LYMPHOCYTES 2.96 K/UL ( 1.40- 4.20) (....*....)
LYMPHOCYTES % 32.70 % ( 28.00- 52.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.47 K/UL ( 0.16- 1.00) (..*......)
MONOCYTES % 5.20 % ( 4.00- 10.00) (.*.......)
EOSINOPHILS 0.30 K/UL ( 0.00- 0.63) (...*.....)
EOSINOPHILS % 3.36 % ( 0.00- 6.00) (....*....)
BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.16) (.*.......)
BASOPHILS % 0.37 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.33 M/UL ( 3.90- 5.50) (.*.......)
HEMOGLOBIN
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:47 28.04.11
בדיקת האנדרוסטנדיאון אמנם גבוהה. צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולהמשיך בבדיקות לחיפוש הסיבה.
 
טובה
16:49 28.04.11
שלום רב! לבני בן 10 חודשים היה סידן גבוה בדם 11.03.בבדיקה חוזרת היה 11.16. בדיקות השתן יצאו תקינות ועכשיו כעבור חודש חזרנו על הבדיקות.בדיקות שתן:
CALCIUM- U SAMPLE0.2 mg/dl
CREATININE- U SAMPLE -5.8 mg/dl
PHOSPHORUS- U SAMPLE-1.3 mg/dl
בדיקות דם:
CALCIUM -10.62 mg/dl
PHOSPHORUS-5.22 mg/dl
CREATININE-0.23 mg/dl
PTH -8.7 ng/L
לפי ערכי הנורמה, אני רואה שההורמון נמוך. מה זה אומר? ומה אתה יכול להגיד על התוצאות בכללי?
תודה מראש
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:46 28.04.11
נראה שהסידן מסתדר. אם ימשיך להיות גבוה צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
שלום,

אני לא בטוחה שאני כותבת בפורום הנכון ובכל זאת,
אני בשבוע 12 להריון. אובחנתי כחולת השימוטו ואני נוטלת כדורי אלטרוקסין באופן קבוע.
נמצאו נוגדנים בדם וכרגע ייתכן מאוד שיש דלקת בבלוטת התריס.
בנוגע למעקב במהלך ההריון:
* מאיזה שבוע בערך צריך לעקוב אחר התפתחות בלוטת התריס של העובר? ובאיזו תדירות?
* במידה ובלוטת התריס של העובר מוגדלת, האם ישנם צעדים מסויימים שאמורים להינקט?
* האם עליי לעשות בדיקות דם מסויימות?
תודה
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:44 28.04.11
המחלה אינ עוברת לעובר. מאידך חשוב שאת תהיי מאוזנת טוב בזמן ההריון. בדר"כ בהריון יש להגביר מינון התרופה.
 
שיר
20:39 27.04.11
שלום, ליפני כמה ימים התחילו לי להיות יותר מידי רוק בפה..
וזה רק בצד אחד של הפה.. ואני יכולה לבלוע אותו.. אבל זה פשוט יותר מידי אז אני יורקת תמיד. זה מפריע נורא.. מה הבעיה פה?
תודה מראש (:
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:43 28.04.11
חכי כמה ימים וזה יעבור.
לביתי בת השנה וארבעה חודשים יש פלומת שיער דקיקה ושחורה משני צידי הפה (שפם).
בנוסף יש לה שיעור קל בגב העליון.
חשוב לי לציין שהדבר דומה ישנו אצל אחותה בת השלוש וחצי (פחות בשפם יותר בגב העליון).
וכמו כן, אביהם הוא איש מאוד שעיר.
האם הדבר יכול להעיד על בעיה הורמונלית או שזה נורמלי? (היא לא שעירה בצורה חריגה פרט למה שציינתי).
למה עלי לשים לב? והאם עלי לגשת לבדיקות מסוימות?

תודה מראש,
מיכל
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:42 28.04.11
זאת אינה תופעה הורמונלית. השערות האלה נושרות בדר"כ כשמתחילה ההתבגרות המינית
שלום,

בתי בת חודש וחצי, אתמול עשינו לה בדיקת דם בהנחיית רופאת ילדים היום הרופא התקשרה ואמרה לקבוע תור דחוף לאנדוקרינולוג כיוון שערך הTSH = 8.1
ו-Free Thyroxine FT4 =17
כמו כן:
Bilirubin Total=4.6
Bilirubin Conjugated=0.6
Bilirubin Unconjugated=4
RDW-Red Cell Distri.Width =15.5
Platelets=504
Neutrophils =16.8
Eosinophils =0.17

האם אני צריכה להילחץ? כמה דחוף ורציני המצב? ומה פשר תוצאות אלו כלומר על מה משפיעה TSH?

אודה מאוד לתשובה מהירה

בכבוד סיוון
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:41 28.04.11
TSH תקין לגיל זה.
בני בן שנתיים ו-10 ח'. גובהו 90 ס"מ ומשקלו 10.9 ק"ג. גובהי 1.55 ס"מ ובעלי 1.67 ס"מ.
ישנה מגמת עלייה בעקומה מאז שנולד, אך קצב העלייה במשקל איטי.
נערכו בדיקות דם שיצאו תקינות.
יש לציין שבני תזזיתי מאוד.

האם יש סיבה לדאגה? האם יש אפשרות לעשות משהו?
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:41 28.04.11
קשה לענות מבלי לבדוק את הילד. רופאי ילדים נתקלים בכך כל הזמן. שאלי את רופא/ת הילדים שלכם.
שלום,
ביתי בת 6 הגובה 135 עד היום ההינו במעקבים אך אמרו לי לא לדאוג
לאחרונה ראיתי 2 שערות ערווה כהות יותר
האם זה מעיד על התפתחות הורמונית מוקדמת? שבקרוב יופיע ווסת?
מה עלי לעשות בכדי למנוע זאת בשלב זה?
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:39 28.04.11
שערות בבושת אינן שייכות להתבגרות, אלא לתהליך הקודם לו בו נוצרים הורמונים גבריים ביותרת הכליה. שתי שערות זה מעט, אך אם זה יתגבר, תראי את הילדה לאנדוקרינולוג
בני הינו בן שבועיים ימים. בעת השחרור מבית החולים (כאשר היה בן יומיים) התקבלו התוצאות הבאות: TSH - 17.73, T4 - 2.76.
כאשר היה בן 9 ימים נלקחו שוב בדיקות דם שתוצאותיהם: TSH - 10.6, T4 - 19.
יש לציין כי במהלך ההריון ה-TSH שלי היה גם כן יחסית גבוה (כ-6) ולכן החל טיפול באלטרוקסין אותו הונחתי להמשיך לקחת גם עכשיו לאחר הלידה עד ל-6 שבועות לאחריה.
אודה להתייחסותך מהו הטיפול הנדרש? האם הערכים מהווים סיכון? מהם הסיכונים בהיפו של בלוטת התריס אצל תינוק כה קטן? האם הפסקת לקיחה של אלטרוקסין על ידי יכולה לעזור?
תודה!
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:38 28.04.11
בהתייחס לסדיקות בלד, ומבלי שבדקתי את הילד, אני לא הייתי ממליץ על טיפול. לכי לקבלת חוות דעת נוספת.
שלום רב,

אשמח לעצתך.

בני בן שנתיים ושלושה חודשים גובהו על פי מחשבוני טיפת חלב ממוצע-90 ס"מ.

משקלו הוא 15,6 על פי המחשבונים באחוזון 100, שני קילו ורבע מעל הממוצע.

הילד לא נראה ממש שמן אבל אני מודאגת כי הוא במשקל גבוה וגם מאוד מאוד כבד כשמרימים אותו.

מה דעתך ומה כדאילעשות?
צריך לבדוק את הילד כדי לענות על שאלותיך.
פני לרופא הילדים.
 
יעל
13:20 26.04.11
בני עוד חודשיים בן שלוש
נולד ונשאר על אחוזון 3
כיום שוקל 11.500 וגובהו 89 ס"מ
ילד בריא אוכל טוב ושמח
רופאו לא מוטרד מכך אך אני קצת כן,
האם זה תקין ? האם יש בדיקות שכדאי לעשות, עד היום לא עבר שום בדיקה.
תודה על תשובתך
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:35 28.04.11
אם הילד מתמיד על אחוזון 3 הרי שגדילתו טובה. אין צורך לעשות דבר.
 
יעל
07:08 26.04.11
שלום,
בני בן ה -19 בגובה 1.54. מגיל 10 היינו איתו במעקב גדילה רציני כולל סיטי בבלוטת הגדילה, וכל בדיקות הדם האפשריות, הכל הראה תקין ולדברי הרופא בני יהיה יותר מבעלי שהוא 1.70 ואני 1.60.- האם יש עוד סיכוי שהוא יצמח.
יש לי גם בן שהוא כמעט בן שמונה והוא 1.13 סמ- גם אצלו הורמון הגדילה תקין.
מה עושים????????????????
 
פרופ' זאב הוכברג  
22:33 28.04.11
אין די פרטים כדי לענות. שאלי שאלות את את הרופא שמכיר את הילד.
בני בן 15.8 שנים. מזה חצי שנה בבירור האטה בצמיחה. בשני טסטים הוכח חסר בהורמון גדילה, MRI מח תקין. גיל עצמות 13. ועדת משרד הבריאות לא אישרה טיפול בהורמון גדילה (לדברי האנדוקרינולוג שלנו בשל גילו המבוגר יחסית), אך הוא ייתן לנו מרשם לטיפול. החלטנו להתחיל טיפול באופן פרטי ומעוניינים לדעת האם קיימת השתתפות של הקופה (כללית) בהוצאה הכבדה הזו. והאם יש עדיפות לחברה מסויימת ?
נדיר שמטפלים בגיל זה, אך כבר היו דברים מעולם.
ק"ח כללית תומכת בטיפול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  66  67  68  69  70  71  72  73  74  ...  196  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולוגיה ילדים   בעית גדילה   הורמון גדילה   התפתחות מינית   השמנת יתר ילדים   בלוטת התריס   גדילה   בעיות הורמונליות
RSS RSS פורום אנדוקרינולוגיה ילדים