בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
 
טל
14:26 27.10.14
האם ההשמנה שנגרמת לפעמים מתרופה זו היא עקב עליה בתיאבון של הילד, או גם אם הילד יאכל הרותה מידה צפויה השמנה?
 
שמוליק
17:25 27.10.14
שלום טל.

גם אני לקחתי ריספונד (ועוד תרופות נוספות) שהשמינו אותי, אבל זו לא הייתה תופעת הלוואי שהכי הפריעה לי. מה שהכי הפריע לי הייתה העייפות שלא איפשרה לי לתפקד.

חשוב לי להדגיש, שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אין לקחת מסקנה סוחפת וגורפת ממה שקרה לי אישית.

אני אישית אכלתי הרבה כי ראיתי באכילה משהו מנחם, במיוחד בזמן שהייתי באישפוז. הארוחות היו בגדר פעילות בתוך ים של זמן משעמם.

אינני יודע מה התשובה לשאלה, הרופאים ישמחו לענות. לדעתי, צריך גם לקחת בחשבון האם ישנו גם מרכיב פסיכולוגי שמעורר תיאבון שגם הוא יכול להביא להשמנה מלבד התרופה.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:07 30.10.14
לטל שלום

מדובר בתוספת קלוריות בשל תאבון יתר. לא מדובר בתופעה מטבולית של שינוי קצב המטבוליזם כמו שקורה במחלות מסוימות ובזקנה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

צהריים טובים,
בת שנתיים ואבעה חודשים, תאומה לבן במשפחה יחידנית. עד עתה היתה הולכת לישון בצורה עצמאית, מרדימה את עצמה וישנה לילות מלאים.
בשבועיים האחרונים, החלו בעיות שינה רציניות, בתשובה לשאלותיי, נענתי כי חלמה חלום\חלומות.. בימים האחרונים החמיר למצב בו אינה מוכנה לישון במיטתה אם איני נמצאת בחדר. במידה ואני יוצאת מן החדר והולכת לישון במיטתי (בטענה כי כל אחד ישן בחדרו ובמיטתו) היא יוצאת מחדרם תוך כדי צווחות ובכי ונשארת ליד מיטתי ואף נרדמת בישיבה לידי, כשהיא בוכה ללא הרף.
מה עלי לעשות?
ניסיתי את השיטה של להחזיר למיטה בכל פעם שיוצאת (למעלה מ-100 פעם בלילה), ניסיתי ישיבה בחדר עד הרדמות והתרחקות בהדרגה, ניסיתי לדבר על ליבה, הוספתי נורת לילה. אך דבר לא עוזר.
החשש שלי הוא כי פוחדת\חרדה שהיעלם לה, כיוון שאין אב בסביבתה. (כפי שציינתי אני אם יחידנית). אך כן קיימת תמיכה משפחתית חמה.
מה עושים? האם לתת לה לבכות? לצאת מן המיטה? להישאר לידה? עד מתי? איני יודעת מה לעשות, כיוון שעד עתה השינה היתה חלקה,
יש לציין: 1.שאחיה התאום עדיין ממשיך לישון טוב, 2. בגן בצהריים ישנה מצויין.
3. לא חל כל שינוי לאחרונה.
זקוקה לתשובה. תודה רבה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:05 30.10.14
לענב שלום

יש לי פיתרון ואפילו כמה פיתרונות אולם, לצורך ההצלחה את זקקוה לליווי והדרכה. אחרת בוודאי היית נגשת לחנות ספרים ומוצאת כמה ספרים טובים לנושא.
אני משוכנע שלצורך הפיתרון הנאות ובמיוחד שכבר ניסית מחייב ליווי של איש מקצוע.

יש הדגיש כי מצב זה אינו נדיר. הוא פתיר. וככל שמטפלים בו בהקדם כך הוא חולף הר יותר. ולכן הצעתי לפנות לאיש מקצוע בעל קבלות בנושא ולהתחיל לאלתר בטיפול. כל השהייה או מציאת פיתרונות זמניים עלולה להאריך את המצב וחבל.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא מודאגת
00:09 23.10.14
מה הסיכונים לתופעות לוואי של ריספרדל במינון 0.5-1 מ"ג לטיפול בילדה בת 10?
איזה תופעות לוואי שכיחות במינון זה?
קלוניריט לא עבד בכלל.
אני מתלבטת אם לטפל או להשאיר את הטיקים ככה.
 
שמוליק
11:45 23.10.14
שלום לאימא.

אינני רופא.

ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית. לא שמעתי אף פעם שהיא אמורה לטפל בטיקים, אבל יכול להיות שהתרופה הזו יעילה נגד טיקים ואינני יודע על כך, וגם יכול להיות שישנם מקרים נדירים שבהם התרופה אמורה לטפל בטיקים. כדאי לברר את העניין אצל הרופא המטפל.

מתוך הערכה רבה לרופאים של הפורום, אני בטוח שהם יתנו תשובה מדוייקת יותר האם ריספרדל יכולה להועיל לטיקים.

על פי נסיון אישי כמבוגר, לקחתי ריספרדל אבל במינונים גבוהים יותר (4 מ"ג ליום), והתרופה הזו עשתה אותי זומבי; סבלתי בעיקר מעייפות חזקה שפגעה קשות בתיפקוד.

עם זאת, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אין להסיק מכך מסקנות, ובוודאי כשמודבר בגיל מבוגר ובמינון שונה.

בכל אופן, תופעות הלוואי האלו חלפו כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופה, ועד כמה שידוע לי תופעות הלוואי חולפות בדרך כלל אם מפסיקים את התרופה.

כל טוב,
שמוליק.
 
אמא מודאגת
13:31 23.10.14
מדובר בילדה שנמצאת על גבול הספקטרום האוטיסטי (ועם רקע משפחתי של הפרעות בספקטרום -בתפקודים הגבוהים-בערך אספרגר) כך שצריך לקחת בחשבון את פרופיל התגובות השונה לתרופות לעומת התגובה באוכלוסיה הנוירוטיפיקלית.
בקיצור,
מה רמת הסיכון,
ומה תופעות הלוואי הצפויות במינון זה.
אין בעיות התנהגותיות או רגשיות דרמטיות נלוות .
מדובר בטיפול להפחתת טיקים מוטוריים קשים.
תודה רבה
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:26 26.10.14
לאמא המודאגת שלום

כל תופעות הלוואי הרשומות אפשריות.
אבל הסיכון קטן יחסית.

הבעיה עם הטיקים שהם גורמים לילד עגמת נפש ודחיה חברתית ובעקבות זאת יתכן גם צלקת נפשית מתמשכת. אגב באם הכללה זאת אינה נכונה אז אפשר לוותר על הטיפול.

יואר כי הטיקים חולפים ללא קשר למתן תרופות, כך גם באוטיזם קל או קשה.

יש לעשות את ההערכה מה היתרון לעומת החסרון.
אי אפשר לבצעה מעל דפי הWEB - בשביל זה יש רופאים במציאות
העוקבים ומטפלים בילד.

בכל מקרה אין טיפול בתרופות ללא טיפול נלווה נוסף.

בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא מודאגת
12:12 26.10.14
כמה להערכתכם יכול לעזור טיפול באמצעות מציאות מדומה- שמעתי על זה וזה נראה לי כמו שהיה בספארי לילה, הילד בטוח יהנה- השאלה אם זה יעזור
 
שמוליק
14:07 22.10.14
שלום ימית.

אם הילד נהנה מזה - אז עצם ההנאה אמורה להועיל.

אינני יודע לומר עד כמה הטיפול הזה אמור להיות טוב יחסית לטיפולים הסטנדרטיים, אך כיוון שנדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו - אם מחיר ההפעלה סביר - אפשר לנסות.

מתוך הערכה רבה לרופאים של הפורום, גם אותי מעניין לראות מה דעתם.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:21 26.10.14
שלום

יש לדעת שלא כל תוית אותה מכנים כטיפול זה באמת טיפול.

אנו נמצאים בעידן בו קיים פיקוח על תרופות בהוראת משרד הבריאות
לעומת זאת כל מיני חוויות וגימיקים הפכו גם הם לטיפול מסיבות מסחריות, אולם ללא כל פיקוח.

מה שהיה בילדותי כחוויה מהנה הופך היום לטיפול :).

כמובן שאם הילד יהנה אז אין לבטל את ההנאה - רק שלא ימכרו את המוצר כטיפול.
מי שמטפל צריך להחזיק גם רישיון טיפול מטעם משרד הבריאות.
ראו הוזהרתם.

כמובן שעלות טיפול יקרה מעלות סתם הנאה ויש לדעת זאת, כי לפעמים הדבקת התו טיפול מיקרת את החוויה ויש להיות ער לכך. אני מסכים עם שמוליק להערה חשובה זאת.

בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו
 
אור
17:40 17.10.14
האם מבחינת שיפור קשב וריכוז, קונצרטה 36 מ"ג זהה לפוקלין XR 10 MG או חזקה יותר?
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:51 19.10.14
לאור שלום

תשובתי מאכזבת, שכן קשה לענות.

כל מקרה לגופו.
יש להתיעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטרית ילדים נוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אור
15:56 17.10.14
בני בן 7, ADHD + PDD בתפקוד גבוה.
הפסיכיאטרית הציע שימוש בריספרדון (בנוסף לקונצרטה) בגלל האימפולסיביות שלו.
אני מודאגת בעיקר בגלל תופעות לוואי של דיסטוניה ודיסקינזיה, בגלל שגם ככה יש לו תנועות קצת מוזרות, ויש לי אח שגם לו יש מעין טיקים בכל גוף.

1. האם יכול להיות שבעקבות הריספרדון (חצי מ"ג יום. הילד שוקל 20 ק"ג) יופיעו הפרעות תנועה שלא יעלמו גם לאחר הפסקת הריספרדון?

2. באינטרנט קראתי שהתרופה מיועדת לבני 5 ומעלה עם אינליגנציה נמוכה. למה דווקא לבעלי אינטליגנציה נמוכה (בני בעל אינטליגנציה גבוהה מהממוצע)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:49 19.10.14
אמא היקרה שלום

במינון קטן ברמה המוצעת הסיכון קטן יחסית.

יחד עם זאת ראוי להדגיש שאנו מעדיפים כמה שפחות לטפל בריספרדל בגיל הצעיר. טיפול בתרופות ניתן רק כאשר כל האמצעים האחרים מוצו ובעדר ברירה שולפים את התרופה.

לכן יש לבחון את הפתרונות הלא תרופתיים לפני הפתרון התרופתי.
אולם כמובן שאין לבטלו.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטרית ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
בן 12
09:11 03.10.14
ילדי כיום בן 12
מאז היותו קטן התמודד עם קושי בפרידות, פחדים דימיוניים, פחדים קיומיים וכו.
החל מגיל 9 חלה הקצה ברגשות ובגדול אנו חוווים איתו התפרצויות זעם , קושי ביקיצה, קושי בשינה, מרד מוקדם וכו.
בני הוא ילד שמח מאודד, חברותי, מקובל ואהוב אך מתמודד בבית עם רגשות מוקצנים.
אנו בטיפול פסיכולוגי מתמשך, המטפלת טוענת כי לבני קשיים בויסות ריגשי .
בימים האחרונים לאחר שנחשף לסרט אימה עם חבריו הוא חווה בלילות התקפי חרדה המלווים ברעד, נשימה קצובה, ומתח נפשי גבוה.
הוא מגיע למיטתנו ואני עוזרת לו להסדיר נשימה, לא לפחד מהרעידות ומהפחד עד שהוא נרדם (נמשך כשבוע)
שאלותי הן:
1. האם מהדברים האמורים נראה כי בני זקוק לאיבחון פסיכיאטרי בנוסף לסיוע הפסיכולוגי?
2. האם התופעות המתוארות מאפיינות ילדים בני גילו או שאכן הן מוקצנות
3. אנא הכוון אותנו איך לסייע לו
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:54 05.10.14
לאימא שלום

חשוב להדגיש שכל פסיכולוג המתמודד עם קשיים כגון אלה ואף יותר קלים חייב להעזר בפסיכיאטר כליווי. יש מדינות שזה מצוי בחוק....
אין ברירת של :או פסיכיאטר או פסיכולוג. לפסיכיאטר השכלה רחבה הכוללת גם פסיכולוגית ולכן רצוי ובמיוחד במקרה זה להיות גם ביעוץ פסיכיאטר ילדים ונוער.
לא כל ביקור אצל פסיכיאטר מסתיים במתן תרופות.....
כל דבר הינו בגדר איפיון ומאידך הקצנה. יש מצבים נדירים ביותר שהם בגדר מחלה אנושה. פסיכיאטרים מטפלים בעיקר במצבים מהסוג שאת מתארת.
הבעיה שיש הרבה פסיכולוגיים ומעט פסיכיאטרים ולכן מגיעים לפסיכיאטרים בעיקר מצבים קשים....
אבל הערכה פסיכיאטר ילדים ונוער הייתה נחוצה כבר בעבר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שמוליק
12:50 07.10.14
שלום.

אני רוצה להוסיף מספר הערות:

מכיוון שהייתי מטופל בתרופות אחרי אישפוזים כפויים, וסבלתי סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן, אז אני בהקצנה הרואה בטיפול הפסיכולוגי עיקר, אבל כל מטופל מגיב אחרת לתרופות ויש מטופלים שמרוצים מהטיפול התרופתי, וכמובן שישנם מצבים קשים, שבהם צריך טיפול תרופתי.

מסיבה זו, אני רוצה להעיר שלא צריך להירתע מטיפול תרופתי כשיש בכך צורך, ואפילו מאישפוזים לא צריך להירתע. טיפול בבעייה אינו "הרמת ידיים"; הזנחת הבעייה היא הרמת ידיים.

מבחינתי, כשנתנו לי תרופות כשהייתי במצב פסיכוטי - זה היה הדבר הטוב והנכון, ולא הייתי רוצה משהו אחר. יש לי אמנם ביקורת לגבי מה שהיה אחרי זה, כשחזרתי לעצמי, ולא ארחיב על כך כאן.

שיהיה בהצלחה.
שמוליק.
שלום,בטיקים מטפל פסיכיאטר,זה מה שאני יודעת מהעבר עם בני הבכור.
משום מה הייתי בביקור עם הצעיר שנמצא במעקב הרופאה ציינה שלא תפקיד של פסיכיאטר לטפל בטיקים והפנתה לנוירולוג!!!ממתי זה?נחכה עכשיו בתור...רק חודשיים.למה?שאלתי אותה מה שם תרופה שלא נמצאת בסל נגד טיקים כי הרופאה לשעבר המליצה(לא בעבודה ולא ניתן לשאול בינתיים כי שחכתי).היא לא מתמצאת וביקשה לחזור אחרי נוירולוג...בינתיים גם לא ברור מה לעשות עם כל היתר עד שנשיג נוירולוג.
הרקע:בן כמעט 8 עם בעיות רגשיות,בית ספר אקשטיין ומטופל בשילוב של פריזמה/רספירדל שמשנים מדי פעם.לא ברור למה הוא פתאום משתפר פלאים או מתדרדר בצורה קיצונית.ומה עם המינון בנוגע לשיניים.כאמור,הופיעו טיקים רבים(אחרי העלת ריספרדל?) ונמצאים בחוסר וודאות.
ושמעתי שבטיקים לא חיים לטפל...זה "רק" איכות חיים.לאלה שלידו.
תודה
שלום

את צודקת.
עם טיקים חיים לא תמיד טיפול עוזר לטיקים חולפים גם ללא טיפול.
יש מרכיב נוירולוגי בטיקים ומרכיב רגשי- פסיכיאטרי.

ואשר לחובת הטפול של קופת חולים. נוירולוג ילדים זה חלק מסל הבריאות. הקופה חייבת להשיג לך שירות טוב במהלך זמן סביר ולא מספר חודשים. באם לא תקבלי שירות זה את יכולה לפנות למשרד הבריאות ולשטוח את תלונתך. מאידך פסיכיאטריה של הילד זה שירות שאינו נמצא בסל הבריאות ולקופה אין כל חובה להגיש לך שירות. חבל אבל זאת מציאות שתקוותי כי תשתנה בסוף שנה זאת.
את יכולה לנצל גם את שירות המושלם שלך וגם אם יש שירות ביטוח נוסף באם את מחזיקה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
מ
10:31 05.10.14
תודה,לא ידעתי(לגבי תלונה למשרד הבריאות).
כתבתי בטעות "חיים" במקום "חייבים".הכוונה אם טיקים חייבים טיפול תרופתי.עובדה שבמקרה של בני הבכור אביו לא הסכים והוא שרד ככה(אני שרדתי כי אצלו זה רק בבית).
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:36 05.10.14
הוא אשר כתבתי ואת צודקת לחלוטין- הרבה מצבי טיקים לא מחיייבם טיפול....

 
טל
13:12 15.09.14
האם סטרטרה מתאימה רק ל ADD ולא לADHD?

האם ילד שבקושי אוכל עם ריטלין LA20 ופוקלין ייתכן שיאכל טוב יותר עם תרופה אחרת ממשפחת הריטלין?
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:00 18.09.14
לטל שלום

לצערי אין לכך כללים. כל מקרה זה 100 אחוז.
תופעות הלוואי של משפחת הריטלינים די דומה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שולי
11:21 14.09.14
שלום רב,
בני בן 13 מאובחן על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה וחרדה גבוהה.
מאז היותו צעיר ועד היום ניסינו תרופות רבות אנטי חרדתיות ,רטלינים למיניהם ולכולם הגיב בתופעות לוואי רבות והנזק עלה על התועלת. הילד מאופיין בגליות ובעקבות כך עבר מסגרות רבות בשל בעיתיות עם התרופות (שלצערי למערכת החינוך קשה להכיל). במעקב לפני חצי שנה הומלץ עי הפסיכיאטר המטפל על ריווטריל במקרים קיצוניים של חרדה באופן נקודתי וטען שזה מאוד ממכר .לפני כחודש חזרנו למעקב עם סיפור המלחמה ומעבר למסגרת חדשה והמליץ שוב על ריווטריל כ2 טיפות פעמיים ביום לתקופה ארוכה ושאמרתי לו שבפעם הקודמת נזהר מאוד וטען שממכר ,מה קרה הפעם והשיב :שהרבה מטופלים עם נזקי מוח טופלו בריווטריל במשך תקופה ארוכה והכל בסדר ושאשחק עם המינונים. ביקשתי שננסה תרופה חדשה בשם אירפליי ששמעתי שיש פחות תופעות לוואי וטען שאם לאנטי חרדתי הגיב לא טוב אז יכול לחזור גם כאן ושהתרופה לא בסל הבריאות. אני מאוד חוששת עם הריווטריל מהתמכרות וחזרה של התקפי זעם שהיו בעבר עם הרטלין.
אשמח לשמוע דעתך תודה שולי
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:25 14.09.14
לשולי

אין לי ברירה ולבשר לך שהרופא שלך צודק. חשוב לבחון גם גישות המתבססות על ניהול סביבתי- ובדיקת גורמי דחק וכיצד הוא יכול להעזר בגורמי אנוש - מעבר לכימיקאלים....


בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
בני כבר בן 14 וחצי מקבל ברצף ריספונד כל ערב או לילה 1 מ'ג בנוסף מקבל ריטלין LA 30 מ'ג השבוע שמעתי ממשהי שצריך לתת הריספונד גם בבוקר האם נכון?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:34 11.09.14
לצופית שלום

השמועות אינן נכונות כלל. מתן ריספרידל פעם ביום מספיק ואף רצוי בנסיבות מסוימות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שירה
16:21 09.09.14
שלום רב,
בני בן ה 9 סובל מבעיית קשב וריכוז + טיקים (לא טורט) ומטופל עם סטרטרה 25 מ"ג.
הפסיכיאטרית הציעה לנסות להוסיף קלוניריט .

האם ניתן לשלב את שתי התרופות יחד?

תודה
שירה
 
ד''ר אליהו סמואל  
17:58 10.09.14
לשירה שלום

בוודאי שניתן להוסיף.
אבל יש לדעת שכל טיפול פסיכיאטרי מחייב גם התיחסות פסיכולוגית - הפיצול בין פסיכולוגיה לרפואה הוא מלאכותי ביותר. הפסיכולוגיה פותחה על ידי פסיכיאטרים - מתוך הנחה הגיונים שלא הכל זה רק תרופות. וכמו בעבר כך גם היום.

בני אדם מורכבים ממשמעות דימיונות ופרשנויות ולא רק מרצפטורים במוח. רצפטורים וכימיקאלים לשינוי התנהגות זה נכון בעכברים ולא בבני אדם...
סוד גלוי זה ידוע ומוכרז גם בעולם העסקים של חברות התרופות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
טל
16:43 07.09.14
בני בן 7, לוקח פוקלין XR.
אני חושבת לבקש בפגישה הבאה עם הפסיכיאטרית להחליף את הפוקלין בסטרטרה (אולי הוא יאכל קצת יותר ויישן יותר שעות, ובעיקר כדי שהשפעת התרופה לא תוגבל לכמה שעות ביום), אבל קראתי שהיא מתחילה להשפיע רק לאחר מספר שהועות והילד לא יוכל לתפקד בבית ספר ללא השפעת תרופה כלשהי.
האם ניתן לקחת פוקלין (או סוג אחר של רטלין) בנוסף לסטרטרה עד שהסטרטרה תתחיל להשפיע?
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:39 08.09.14
לאם המודאגת שלום

בוודאי, אבל יש להתיעץ עם הרופא - יש שיקולים שונים לכך.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
בני בן שנתיים ו 9 חודשים.
אתמול התעורר ב 14:00 בלילה בבכי שיש לו חיה במיטה.
הדלקתי אור קטן להראות לו שאין חיה והוא הגיב בצרחות ובהצמדות אלי כשהוא ממש בחרדה,
כאילו הוא רואה את החיה עדיין.
במשך זמן רב היה קשה להרגיע אותו. לקחנו אותו אלינו במיטה ומידי פעם כרצינו להחזיר אותו למיטה שלו הוא ממש נכנס לסטרס.
כי האח הגדול ישן שם, אחרי כשעה הוא רצה לחזור למיטה שלו, אבל כשהתקרב לפתח החדר, שהיה די חשוך כי האח הגדול ישן, הוא רץ בבהלה בחזרה כאילו עדיין פוחד.

כל זה התרחש במשך כשעה וחצי עד שהוא חזר לישון, כאשר לפחות ב עשרים הדקות הראשונות הוא התנהג כאילו הוא רואה ממש את החיה.

האם זה נורמלי? או מעיד על בעיה פסיכיאטרית?
 
שמוליק
20:47 03.09.14
שלום יעל.

אינני רופא. תחושת הבטן שלי אומרת שזה משהו שיכול להיות בגיל כזה, אבל כמובן שדעתם של הרופאים תהיה הרבה יותר אמינה.

בכל אופן, וזה מבחינתי המסר העיקרי שאני רוצה להעביר, גם אם מדובר בהפרעה פסיכיאטרית - ניתן להתמודד איתה, וגם לנצח אותה גם ללא צורך בתרופות כל החיים.

אני אישית עברתי ארבעה אישפוזים, ויצאתי מזה, ואני כעת ללא תרופות.
זה לא אומר שכולם צריכים להיות בלי תרופות; כל מקרה לגופו. אבל מי שחושש מתרופות - אפשר גם בלי, וגם אם יש צורך, אפשר להגיע למצב שבו לא יהיה בכך צורך.

גם אין בכך "כתם לכל החיים", ואם ישנן אי אילו אגדות שאומרות שאחר כך לא יהיה אפשר ללכת לצבא או להוציא רשיון נהיגה וכיו"ב - אז ההיפך הוא הנכון; בעייה שאיננה מטופלת - זה מה שגורם לכל הרעות האלו. טיפול בעייה יכול להביא את מי שבאמת ראוי לכך למצב שבו הוא יוכל לקבל את מבוקשו על ידי חוות דעת עדכנית.

לכן, אם יש צורך בטיפול - לטפל ולא לחשוש מאגדות שאינן מבוססות.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:25 03.09.14
אכן אילו השעות בהם התופעה מתרחשת.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:24 03.09.14
ליעל שלום

איני יודע מהי הגדרת בעיה פסיכיאטרית. את בטח מתכוונת למחלה כרונית קשה.
אז אני יכול להבטיח לך בביטחון מושלם שלא מדובר במחלה פסיכיאטרית קשה.
תופעות כגון אילו שכיחות ורגילות בגיל זה.
תגובות חרדה של הורים יכולות להעצים את התופעה.
רצוי לקבל טיפים או עצות כיצד להתנהג אצל פסיכולוג/ית המכירה תופעות אילו ובקיא בגיל זה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
טלי
19:12 02.09.14
הבן שלי בן 14, סבל בעבר מocd ומטופל בפריזמה. בשנה האחרונה 'התמכר' למחשב וזה כל עיסוקו. התחלנו להגביל רותו בשעות ( בליווי של ייעוץ מקצועי). זה עובד טוב, אך מה שמפחיד אותי זה שלא מענין אותו שום דבר ממה שענין אותו בעבר- ספורט, חברים, לימודים- פשוט אדיש להכל. בנוסף יש לו גם עליות וירידות במצב הרוח, ולפעמים עצבני מאוד. התחלתי לחשוב שאולי יש כאן בעיה נפשית עמוקה יותר. האם זה תקין שנער בגילו יתנהג ככה? רוצה לציין שהפסכיאטר המטפל לא ראה. צורך לשנות את הטיפול, נכון ללפני חודשיים, אך אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
 
שמוליק
12:35 03.09.14
שלום טלי.

אינני רופא, אבל אומר את דעתי.

רוב הסיכויים שההתמכרות למחשב היא לא מפני שהטיפול התרופתי אינו מתאים אלא מסיבות אחרות, ולכן אני מניח שהפסיכיאטר המטפל צדק בכך שלא ראה לנכון לשנות את הטיפול התרופתי. צריך לבדוק יותר לעמוק את הסיבה להתמכרות, ובהתאם לכך להמליץ על טיפול. ככל הנראה עיקרו של הטיפול לא יהיה התרופות גם אם הוא יכלול תרופות.

כמובן שזה יהיה טוב ונכון לשמוע את דעתם של רופאי הפורום הנכבדים. אני מניח שהם יגידו שצריך הערכה רצינית יותר של המטפל שמכיר את הנער, ויהיה קשה מאוד להשיב דרך האינטרנט, אם כי אם יהיה להם משהו ממוקד יותר - אם יגידו.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:20 03.09.14
לטלי שלום

את צודקת מאוד- אכן צורך בהערכה נוספת.
אבל איני יכול לבצעה דרך המחשב מסיבות מובנות. מדובר בתהליך אינטראקטיבי אותו אנו קוראים אבחון קליני.
את יכולה לבקש חוות דעת שניה דרך הקופה בה את חברה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
טל
14:42 26.08.14
מבין התרופות הקיימות לADHD, איזה הכי מתאימה לילד שיש לו חרדות?
ואיזה לילד עם OCD?

כמובן שאני שואלת באופן כללי ולא מצפה להתאמת תרופה לילד דרך האינטרנט...
 
ד''ר אבי שפירא  
13:46 27.08.14
התרופה שהכי מתאימה היא סטראטרה. היא התרופה שהכי פחות מעוררת חרדה או OCD . לפעמים הסטימולנטים כמו ריטלין קונצרטה מחמירים את תופעות החרדה השונות
שלום,

לאור בעיות בבית ספר, הייתי עם בני באבחון פסיכיאטר ישנה בעיית קשב וריכוז ברקע , אך מה שיותר קריטי הוא תופעת ההתנהגות המורדת וחוסר לקיחת אחריות :(
בני מאד נבון ופיקח, בן יחיד להורים גרושים
מודה שיש בעיית גבולות שבטיפול כרגע דרך הדרכת הורים
והוא גם מתחיל שיחות עם פסיכולוג

מאחר ונושא ההתנהגות קריטי בכדי שיישאר בבית הספר, הפסיכיאטר המליץ על תקופה של חצי שנה להשתמש בARIPLY מ"ג5
אני מאוד חוששת מנטילת כדור פסיכיאטרי, והייתי שמחה לשמוע מניסיון
תגובות..וכו'
האם ישנו סיכון שידוע? תופעות שחשוב לדעת מעבר למה שאומרת ההתוויה
 
ד''ר אבי שפירא  
13:44 27.08.14
מדובר בתרופה יחסית חדשה אשר מחליפה את הריספרדל עם פחות תופעות לוואי כמו השמנה . סה"כ מניסיוני תרופה טובה אבל חשוב לקבל את כל המידע מהפסכיאטר המטפל.
 
אמא דואגת
20:04 17.08.14
בני בן 7. יש לו תופעות התנהגות מוזרות שמטרידות אותנו. לדוגמא כל רגע בודק את כף רגלו אם דרך על משהו. כל הזמן נוגע בנו.ממש באובססיביות שזה כבר מעיק. כשאוכל הכל סביבו מלוכלך נורא וממש נעשה מגעיל. חופר עם האצבעות באוכל. חורק שיניים.
ברור שיש בעיה. השאלה האם לפנות לפסיכיאטר ? מה הפסיכיאטר יעשה ? אנני מעונינת להעמיס עליו תרופות. מצד שני אני רוצה לעזור לו .
סה״כ הוא ילד טוב. מאוד רגיש. רק שהתנהגות זו פוגעת בו. גם אנחנו בבית כבר מתעצבנים עליו כשנוגע בנו ממש דוחים אותו.
 
שמוליק
22:14 17.08.14
שלום לך.

לבעייה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), ריגשי , סביבתי, וגופני-פיסי (בעיות רפואיות "רגילות").

הטיפול התרופתי נועד כדי לטפל אך ורק במרכיב הביולוגי, וממילא (וזו גישתם העיקבית של הרופאים של הפורום) טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

יש אמנם פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות (הם אמנם חייבים לעבור בכשרה לטיפול בשיחות, אבל אף אחד אינו יכול לכפות עליהם לטפל גם בשיחות), וזה פיספוס גדול.

פסיכיאטר טוב (כמו הרופאים של הפורום) ימליץ על טיפול תרופתי רק אם נראה לו על פי בדיקה יסודית ומקיפה שהוא נחוץ ומועיל, אבל ייתכן שהוא בכלל לא ימליץ על טיפול תרופתי.

אני בהחלט מבין את החשש שלך מפני תרופות; כמבוגר שלקח תרופות למשך זמן רב וסבל מתופעות הלוואי שלהן סבל קשה מאוד - אני ממש מבין את זה.

מסיבה זו, אני בגישה שרואה את הטיפול בשאר המרכיבים כעיקר. אני מאמין שחוסר האיזון הכימי, הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה ואינו מרכיב העומד בפני עצמו, וטיפול בשאר המרכיבים מביא לאיזון הרצוי. בכך אני חולק על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה - אבל למען ההגינות - אין שום ניסויים שמוכיחים חד משמעית לכאן או לכאן.

עם זאת, ישנם מטופלים שרוצים דווקא טיפול תרופתי - וזו זכותם המלאה לטפל איך שנראה להם. וכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ויש מטופלים שאינם סובלים מתופעות הלוואי של התרופות.

בסיכומו של דבר, כדאי ללכת, ולא צריך לחשוש מהתרופות. ניתן לכתחילה לומר בלי בושה שאתם מעוניינים בטיפול בלי תרופות (או לפחות לשאוף לכך). וממילא טיפול טוב באמת בשאר המרכיבים אמור להביא למצב שבו לא יהיה בצורך בתרופות.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
09:15 18.08.14
שלום רב ההתנהגויות שאת מתארת מחייבות איבחון מקיף או אצל פסכיאטר ילדים או פסיכולוג קליני מומחה לילדים. חשוב לאבחן את הקשיים ולהתאים טיפול אם צריך . לא תמיד יש צורך בתרופות. בהצלחה
 
טל
09:19 11.08.14
1. מדוע ויואנס אסורה לבעלי מחלת נפש?
2. האם היא עלולה לגרום להתפרצות מחלת נפש אצל אדם שהמחלה עדיין לא התפרצה אצלו?
 
ד''ר אבי שפירא  
16:28 11.08.14
כל התרופות הסטימולנטיות כגון ריטלין, קונצרטה ויואנס אדרל פוקלין יכולים לגרום להתקף פסיכוטי אצל אנשים עם נטיה למחלות פסיכוטיות במשפחה, או רגישות גנטית להתפרצות מחלת נפש. לפעמים ניתן לתת תרופה כגון ריספרדל בשילוב עם סטימולנט וזה מונע התפרצות פסיכוטית . חשוב מאד לחזור לפסכיאטר המטפל ולהתייעץ על כל ההיבטים , היתרונות והחסרונות והסיכונים ולקבל החלטה מתאימה. בהצלחה
 
טל
10:29 12.08.14
כלומר, הסיכון בויואנס לא גדול יותר מאשר בשאר התרופות ל ADHD?

אני מוטרדת לגבי הנושא הזה משום שיש לי במשפחה מישהו שבנוסף ל PDD בתפקוד גבוה יש לו כנראה גם הפרעת אישיות, וגם לבני יש PDD בתפקוד גבוה. האם זה נכלל ברשימת הבעיות הפסיכיאטריות שיש להזהר מהן בלקיחת תרופות מסוג ריטלין?
 
ד''ר אבי שפירא  
09:19 13.08.14
חשוב להתייעץ עם הפסכיאטר המטפל שמכיר את המשפחה. הסיכון בד"כ דומה כמו בכל התרופות הללו אשר מעלות דופמין במוח ועלולות לגרום לרגישות יתר ומצב פסיכוטי באנשים עם גנטיקה במשפחה. אבל כדאי לחזור לפסכיאטר המטפל עם כל השאלות שלכם בהצלחה
 
זהבה
14:02 07.08.14
בתי סובלת מחרדות וואוסידי מזה כמה שנים. היום בת 13. מטופלת בפריזמה.
ניכר שהטיפול לא עוזר והיא נתונה בהתקפים קשים.
האם יש כדורים או טיפול תרופתי נוסף, אחר, משפיע - בכדי שהילדה תחזור לחיים?
 
שמוליק
18:40 07.08.14
שלום זהבה.

לבעייה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: ריגשי, סביבתי, גופני-פיסי (הכוונה לבעיות רפואיות "רגילות" המשפיעות על הנפש), וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

הטיפול התרופתי נועד רק למרכיב הביולוגי, ולא לשאר המרכיבים.

לדעתי האישית, החולקת על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה. מעולם לא נעשה ניסוי שמטרתו להוכיח לכאן או לכאן. כל אחד יאמין במה שנראה לו נכון יותר.

ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות.

דעתם העיקבית של הרופאים של הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. יש גם רופאים שלדעתם עיקר הטיפול צריך להיות במרכיבים הריגשיים והסביבתיים.

לכל מטופל יש את הזכות לבחור את הדרך הנראית לו, ומי שבוחר בטיפול תרופתי בלבד - בוודאי שיש לכבד את רצונו.

אני מניח שהרופאים ימליצו לשלב גם טיפול במרכיב הריגשי, כלומר טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

יכול להיות שהטיפול התרופתי אינו מתאים; לפעמים לוקח זמן עד שמוצאים את התרופה (או השילוב התרופתי) המתאימה. צריך לסמוך על שיקול דעתו של הרופא המטפל, ומן הסתם יהיה קשה להשיב לשאלה דרך האינטרנט מבלי להכיר את המטופל.

כל טוב,
שמוליק.
 
זהבה
21:13 07.08.14
שלום שמוליק
קראתי את תגובתך, שנתת כבר למספר שאלות -
איני מאמינה שרק טיפול תרופתי עוזר בבעיות נפשיות ( בעצמי אני עוסקת בתת תחום שכזה) , ואנו מטפלים גם בתחום זה עימה.

אולי אחדד את שאלתי:

במסגרות הטיפוליות הממוסדות, בהתחשב בגיל הילדה, האם ישנם סוגי כדורים אחרים שניתן לתת לה, שניתנים בתוך סל התרופות, כדי להקל.
ניכר שהפריזמה לא עוזרת והפסיכיאטר שלה לא ממש עוזר כאן.
 
ד''ר אבי שפירא  
09:51 10.08.14
בודאי שיש תרופות נוספות ל OCD . גם המינון חשוב שיהיה יעיל. בנוסף לטיפול התרופתי חשוב להיות בטיפול פסיכותרפי קוגניטיבי CBT . יש לא מעט מחקרים שאף טוענים שהשפעת הטיפול הפסיכותרפי CBT דומה להשפעה התרופתית. ברור שהשילוב בין השניים הוא השילוב המנצח ברוב המקרים. תדברו כמובן עם הפסכיאטר שלכם והמטפל הרגשית ואם תרצו חוות דעת נוספת תמיד תוכלו לפנות . ברור שלא ניתן להמליץ על טיפולים תרופתיים באינטרנט ובודאי לא לשנות מינונים. בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער