בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
 
גלית
11:09 26.07.15
ד"ר שלום
ביתי, בת 14 סובלת מתנועות בלתי רצוניות בגופה מזה כארבעה חודשים, שהחלו לאחר כאב בשוק השמאלית שלא אובחן לגמרי (חשד לקרע חלקי בשריר) ואז המשיכו לרעידות בלתי פוסקות בבוהן רגל שמאל, עברו לבוהן ימין, לאצבעות הידיים, לכתפיים וכרגע גם לשתי הרגליים. כיום אינה מסוגלת לעמוד או ללכת. הכל במרווחים של כשבועיים שלושה בין איבר לאיבר.
עברנו בדיקות emg, eeg mri שנמצאו תקינות (בשלבים הראשונים של הרעידות) ובבדיקות הדם נמצאה ספירת דם גבוהה יחסית וחוסר משמעותי בברזל (20) אך לא ב b12.כמו כן הופיעו סימנים קלים של נשירת שיער ועצירות.
כרגע האיבחון הוא שהילדה סובלת מהפרעת חרדה ומטופלת כחודש באמצעות היפנוזה וקלונקס בהתחלה וריספרדל עכשיו (חצי כדור) שלא הועילו עד כה. במשך זמן הטיפול אף החמירו הסימפטומים.
ברקע גירושי ההורים לפני כשנתיים, אבחון פסיכודידאקטי עם הפניה לטיפול ריגשי שנעצר תוך כדי תהליך בשל חוסר שיתוף פעולה.
מבלי להקל ראש בחשש שאכן מדובר בהפרעת חרדה אני חוששת שישנן סיבות אפשריות נוספות למצבה שלא אובחנו. ראוי לציין כי נבדקה ע"י מספר נוירולוגים בהם בבי"ח שניידר ובבי"ח דנה.
אודה להתייחסות ולחוות דעתך האם מדובר בהפרעה פסיכיאטרית, האם מכיר תופעות דומות, מה הטיפול היעיל והאם נכון יהיה לאשפזה
תודה
 
ד''ר אבי שפירא  
12:36 27.07.15
שלום רב חשוב ביותר לקרוא את כל חוות הדעת הנוירולוגיות שקיבלתם. אני מבין שאתם כבר נבדקתם אצל הרבה רופאים ובהחלט מצב לא פשוט. איני יכול לקבוע במסגרת יעוץ אינטרנטי מבלי לבדוק באופן רציני את הקשיים של הילדה ולקבוע מאיזה הפרעה פסכיאטרית סובלת הילדה. גם אם המקור אינו חרדה בודאי המצב שנמצאת הבת שלכם מעורר חרדה לא פשוטה אצלה ואצל ההורים. אם אתם בכל זאת לא שקטים עם הטיפול אותו היא מקבלת תוכלו לפנות לפסכיאטר ילדים לחוות דעת שניה במסגרת קופת החולים. זאת כדי שתהיו בטוחים ויהיה לכם אימון מלא בטיפול אותו מקבלת. בהצלחה
בתי בת ה8 לפני מספר ימים במהלך מריבה עימי ועם אביה אמרה שבא לה למות ושהיא תקפוץ מהחלון, בהמשך אמרה שהיא תהיה עם אלוהים ואחר כך מאוד נצטער. היו עוד כשני מקרים בעבר בהם אמרה שבא לה למות (גם כן בזמן התפרצות שלה). לציין שקשה לה לרוב לקבל לא, מביעה תסכול רב, לעיתים מרוגזת ומתלוננת. נוהגת להגיב בדרמטיות ובהפרזה גם על דברים מינוריים. יחד עם זאת, אין ירידה בתיאבון, אין הפרעות בשינה, אין ירידה בהנאה, אין תלונות גופניות ואין ירידה בריכוז. בדרך כלל ילדה שמחה, שרה רוקדת כבעבר. הילדה לא מסכימה לדבר עימי או עם אביה על הנושא. לציין שכבר קבעתי תור לפסיכיאטר, אך אני מאוד חוששת מהשלכות הבדיקה. שאלתי מה הבעיה של הילדה? האם הפסיכיאטר יכול לאשפז אותה בניגוד לרצוננו? האם בכלל מדובר בעילה לאשפוז? אני חוששת שהילדה לא תשתף פעולה בבדיקה והדבר עלול להוביל לתוצאות בעייתיות.
אודה לתשובה מהירה. אמא מודאגת מאוד
חשוב תמיד לזכור שבדיקה פסכיאטרית אין בה שום דבר טראומטי , להפך הילד מקבל אוזן קשבת ובד"כ מספר על מצוקותיו. פסכיאטר לא יכול לאשפז בניגוד לרצון ההורים הכל מתבצע בשיתוף פעולה. צריך לזכור שמדובר בילדה הנמצאת במצוקה וחשוב לעזור לה כמה שיותר מהר.
 
אמא
14:51 21.07.15
אמא יקרה , יש לי בעיה דומה גם מדובר בילדה בת 8,
אשמח ללמוד מניסיונך מה עשית ואם זה עזר.
ואיך הילדה מרגישה עכשיו.
אודה מאוד על תשובתך
הבן שלי - מתבגר בן 15 וקצת, כבר תקופה ארוכה מסוגר. במהלך שנת הלימודים פרש בהדרגה מבית הספר וכיום מצוי בעיקר בבית בחדר מול המחשב. לא מתעניין בשום דבר ולא מוכן ליצור קשר עם הסביבה מלבד עם המשפחה הקרובה. לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בכיר הומלץ לנו באופן חד משמעי לשלוח אותו לאשפוז, בטענה שהילד זקוק למסגרת ולא יוכל להתמודד עם טיפול תרופתי בבית. אנחנו כמובן רוצים בטובת הילד ולכן מתכוונים לשלוח אותו לאשפוז, יחד עם זאת ההחלטה מלווה בהמון חששות - האם יש ודאות שהטיפול יעזור? האם יש מקרים שבהם ההתנגדות של המטופל וחוסר שיתוף פעולה עלולים להחמיר או לגרום יותר נזק ממה שקיים?, אילו השפעות יהיו לעובדה שעבר אשפוז כזה בעתיד? ועוד שאלות שעולות, אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית וכמו כן הורים, או אנשים ששמעו או עברו חויה דומה ויכולים לשתף מנסיונם. תודה מראש
שלום רותה.

אני עברתי ארבעה אישפוזים. הראשון היה בגיל 18, ושאר השלושה (שאפשר לאגד אותם יחד לאותה תקופת משבר).

בלי שום צל של ספק, מדובר באירועים טראומתיים, אבל אפשר לומר שהחיים שלי די טובים. באופן חד משמעי אני אומר שאפשר להתמודד ולנצח. אחרי שאנשים מתמודדים, הם מגלים משמעות לחיים.

לגבי המשמעות של אישפוז להמשך החיים, אז רוב הסיכויים שהצבא ייתן אי-כשירות, אבל עדיין לא מדובר באופן חד משמעי. תלוי מה יהיה המצב אז, וחוות דעת עדכנית תוכל לעזור.

לגבי רשיון נהיגה, אני התחלתי ללמוד נהיגה אחרי האישפוז שהיה לי בגיל 18, ולא עשו לי שום בעיות. גם אם יהיו אי אילו בעיות - ניתן להתגבר עליהם ע"י טיפול וחוות דעת עדכנית.

לגבי מציאת עבודה, במיוחד אם מדובר במגזר הפרטי - לא צריכה להיות בעייה מיוחדת; לא מצד האישפוז ולא מצד פטור מהצבא (אם בכלל).

אם ישנן עוד שאלות - אשמח לעזור.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
18:16 13.07.15
אין כמו ניסיון של מטופלים שכותבים ומתארים את ההסטוריה הטיפולית והאישפוזית שלהם. בסופו של דבר השיקול אם לאשפז הוא אך ורק טובת הילד. אם לא ניתן לטפל מחוץ לאשפוז באופן אמבולטורי כדאי לשקול אשפוז כי בהחלט יש סיכוי שלאחר האישפוז מצבו של הנער ישתפר. בהצלחה
 
דליה
01:04 12.07.15
שלום
בתקנות ילד נכה נקבע בתוספת שניה, שילד עם ליקוי מיוחד הוא בין היתר : (6) ילד עם אוטיזם או פסיכוזה – ילד שמלאו לו 90 ימים, הסובל מליקוי כלשהו על הרצף האוטיסטי, היינו PDD או ASD לרבות PDD NOS ותסמונת אספרגר, או מפסיכוזה וכן ילד במצב פסיכיאטרי התנהגותי דומה לליקויים האמורים.

אני מבקשת להבין בתיאור במילים פשוטות (לגבי נער די מופרע התנהגותית) ,מה כנראה פירוש: "מצב פסיכיאטרי התנהגותי דומה". כלומר מה מאפיין התנהגות של אוטיזם פסיכוזה או...

2. כיצד זה נקבע בתקנות שדווקא רופא ילדים יקבע זאת ?! (ולא פסיכיאטר)
 
ד''ר אבי שפירא  
18:12 13.07.15
על פי נסיוני רק פסכיאטר רשאי לאבחן מצבים התנהגותיים ולןקבוע אבחנה מדוייקת .
 
קרין
00:17 08.07.15
שלום. יש לי אח בן 9. בעבר היו לו מספר בעיות רגשיות והוא הלך לפסיכולוג, היו לו קשיים בכיתה א׳, הוא לא יכל להישאר לבד והיו מתקשרים לאמא שלי לבוא לקחת אותו משם כל יום. עם הזמן זה נרגע אצלו. מפעם לפעם יש לו פחדים ופרנויות, כל פעם בגלל משהו אחר. באופן כללי הוא ילד חכם, חריף, אקטיבי, ומתנהל לחלוטין כילד רגיל. עם זאת, כאשר הוא מתעצבן קשה לו לרסן את כעסו והרבה פעמים משתלט עליו יצר שהופך אותו לילד אחר. הוא ממש משתנה, גם בהתנהגוצ ואפילו במבט בעיניים. לאחרונה נכנס בו פחד שאחותו תגרום למותו באמצע הלילה, הוא מפחד שהיא תסתום לו את האף והוא ימות מתוך שינה. הוא כל הזמן מתעסק בזה, שיחות עינו לא עוזרות והוא ממשיך לחזור על אותם דברים שוב ושוב. הוא לא ישן כל הלילה מהפחד וזה נמשך כבר מעל שבוע. הצעתי לו לישון איתי במיטה כי עליי הוא סומך, אמנם גם אז הוא לא נרדם בטענה שהפעם הוא מפחד מעכבישים שיעלו עליו בלילה על אף שהסברתי לו שאין כלום בחדר. שום דבר לא מרגיע אותו הוא נכנס לפחד מסוים ולא משחרר ממנו.
מה יכול להיוצ מקור הבעיה? אני חוששת שהילד מפתח איזו שהיא הפרעה או פנויה. ההרגשה היא שהילד ״רדוף״ ע״י פחדים וחרדות. האם היית ממליץ על טיפול? מה כדאי לעשות בנידון? אני פונה אליך מכיוון שההורים שלי מעט מתקשים להכיר בבעיה ומאמינים כי מדובר בתופעה שתחלוף עם הגיל. האם אתה סבור שבאמת מדובר בבעיה שלא מצריכה התייחסות?
תודה מראש על העזרה ועל ההקדשה מזמנך,
קרין.
 
ד''ר אבי שפירא  
07:10 08.07.15
שלום רב לך קרין
התופעות שאת מתארת מחייבות התייחסות איבחונית בשלב ראשון ובהתאם לתוצאות האיבחון התאמה טיפולית. פסכיאטר ילדים מתמחה בתופעות שאת מתארת וחשוב לעשות אבחנה מבדלת בין הפרעת חרדה להפרעה קשה יותר כולל תופעות של בלבול דמיון ומציאות. אני מקווה שתוכלי להעביר את המסר להורים לקחת את הילד לבדיקה. בהצלחה
ערב טוב, אני אמא לילד בן שבע שמרפאה בעיסוק איבחנה כבעל ליקוי בויסות חושי. האם זה שייך לתחום הפסיכיאטרי? נפשי? או פיזי?
 
שמוליק
01:53 25.06.15
שלום רינה.

אינני רופא.

קודם כל, מרפאה בעיסוק איננה בת סמכא לקבוע אבחנות כאלו, גם אם יש לה הבנה מעמיקה בתחום.

אני מניח שהעניין קשור לפסיכיאטריה, בין אם יש לכך גורמים רגשיים-פסיכולוגיים ובין אם יש לכך גורמים פיסולוגיים, שהרי סוף כל סוף פסיכיאטריה היא ענף ברפואה.

בין כך ובין כך - כמי שעבר ארבעה אישפוזים - חשוב לי לומר שצריך ואפשר להתמודד. נראה שאת אם אחראית ואיכפתית, וזה אחר מהגורמים המשמעותיים להצלחה בהתמודדות.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:11 25.06.15
לרינה שלום

החלוקה שאת מנסה לעשות קשורה לסטיגמות.
ובוודאי שלכל מקצוע יש נגיעה בנושא.

החלוקה נפשי , פיזי כבר מזמן חלפה מן העולם.
הראשונים שתיארו את התופעה היו מרפאים בעיסוק.
אנו מציגים את כל הנושא כנושא המעובד בצוות מקצועי רב מערכתי.
ולכל איש מקצוע יש את האמירה שלו. כך גם ויסות חושי מתבטא בנושאים פסיכיאטרים
של הגוף והנפש.

בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
ילד בן תשע עם בעיות רגשיות גר בפנימיה. צוות המסגרת הזו דורשת מהאם שהיא אחותי שהילד יקח ריספרדל. הילד לוקח תקופה ארוכה קונ צרטה . ורוצים שיקח קונצרטה עם דיפרקסה. האמא מאד מודאגת מתופעות הלוואי והנזק שיהיה לילד כתוצאה מריספרדל באופן כללי ובנוסף גם השילוב של שני התרופות. האם השילוב וריספרדל בכלל לא יזיק לילד. ממני דודתו המודאגת ש
שלום סי.

אינני רופא.

כיוון שהיה לי באופן אישי נסיון לא טוב עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, אני מבין את החשש שלך. אכן יש להן תופעות לוואי שהן גם קשות וגם די שכיחות.

עם זאת, חשוב לציין, שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ומצד שני, אם הטיפול נחוץ - אז אין ברירה אחרת; הימנעות מטיפול עלולה לגרום לנזקים למוח. לכן, צריך לעשות את שיקול הדעת הנדרש ולשקול את התועלת מול הנזק.

במקרה שלי, אחרי ארבעה אישפוזים, אודות לטיפול פסיכולוגי טוב - הגעתי למצב שבו אפשר היה להפסיק את הטיפול התרופתי.

לדעתי, כדאי לברר את העניין מול פסיכיאטר ילדים ונוער, שגישתו הכללית היא להעדיף טיפולים פסיכולוגיים, ויהיה ניתן להיעזר בחוות הדעת שלו.

כל טוב,
שמוליק.
 
סי
23:44 23.06.15
תודה
לסי שלום

באם מדובר במינון ריספרדל נמוך דהיינו עד 1.5 מ"ג ובפיקוח רפואי צמוד, אין חריגה מנוהל רפואי תקני.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
סי
23:43 23.06.15
תודה רבה
 
סי
23:46 23.06.15
בשאלה כתבתי דיפרקסה בטעות. אז התכוונתי שילוב של ריספרדל עם קונצרטה. 7311
מסקרן אותי לדעת האם לילד בספקטרום שייש לו תנועות חזרתיות יש מודעות למה שהוא עושה ?!
ז"א האם למשל זה 'נורמלי' לילד כזה לראות מישהו מבצע תנועות מסוימות ולהעיר לו שהוא עושה כמוהו?!
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:47 23.06.15
לאורן שלום

השאלה כמובן בגילו המנטאלי של הילד - לא בגיל הכרונולוגי.
יש הבדל בין מודעות לאחר ובין מודעות לעצמו כמובן.


לא ניכנס לנושאים תיאורטיים אולם הנושא תלוי בהרבה פרמטרים שאין מקומם להיות מפורטים בפורום בהעדר מידע.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שרון
19:21 01.06.15
שלום,

הייתי רוצה לדעת האם OCD עובר בתורשה.
אני סובלת מזה כ 15 שנה מאוסידי, עם טיפול התנהגותי + תרופות הצלחתי להתגבר על רב הסיממנים האוסידיים ( התבטא בעיקר בשיטפת ידיים + בדיקות ),
אני מפחדת להכנס להריון שמא הילד שלי גם יסבול מאוסידי, לכן היית רוצה לדעת אם אוסידי זה תורשתי הוא סבבתי
 
שמוליק
22:47 02.06.15
שלום שרון.

אינני רופא.

O.C.D. כמו שאר מחלות הנפש יש להם גם מרכיב תורשתי וגם מרכיב סביבתי. אם לבן הזוג שלך אין הפרעה פסיכולוגית - אז הסיכויים להעביר את ההפרעה בתורשה קטנים עוד יותר.

ב 9.12.14 מישהי כתבה את ההודעה הבאה בפורום של המבוגרים והיא בהחלט שווה ציטוט:

"אולם גם אותי הטרידה השאלה בדיעבד, האם הורשתי לילדי את הרכיב הגנטי לפגיעה הנפשית ממנה אני סובלת. במקרה שלי מדובר בהפרעות באישיות ולא במחלת נפש, אך גם בה יש רכיב גנטי של אגו פגיע (=רגישות יתר). גם אם כן, הורשתי להם עוד דבר חשוב: שבבעיות מטפלים וטיפול נכון מאפשר תפקוד מיטבי ואיכות חיים. בעצם היות בעלך מטופל הוא מעניק לילדיו דגם להורה הדואג לבריאותו ואבא יציב ומתפקד, במילים אחרות, סביבה בריאה להתפתחותם.

"רק טוב

"נאוה".


כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:24 04.06.15
לשרון שלום

החדירה הגנטית אינה גבוה. את יכולה ללכת ליעוץ גנטי.
אף איש מקצוע לדעתי לא ימליץ על הפלה בשל סיכון לתורשה של הפרעה כפייתית.

יש כיום טיפולים מצוינים ויעילים ולכן אין טעם לחשוש.

בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שרון
12:24 07.06.15
שלום לד"ר סמואל,

ראשית , תודה על תשובתך
אחדד כי אנני בהריון, מאחר ובן זוגי מאוד רוצה ילד , חולפות בראשי מחשבות אייך אביא ילד שיתכן וישא את המחלה, ולשם כך אני מתיעצת איתך
לבן זוגי אין הפרעה שכזאת ( נהפוך הוא , הוא אדיש , ורגוע מטבעו) מנגד לא נראה לי שהוא מבין מה זה אוסידי, אם הוא אומר לי , שאין לו בעיה שהילד יהיה עם אוסידי , יש הרבה יותר דברים גרועים מאוסידי, לטענתו
ולכן אני חוששת אייך נתמודד עם יצא לנו ילד עם אוסידי,

אשמח אם תנחה אותי איזה בדיקות גנטיות אני יכולה לעשות בעניין והיכן

תודה רבה,
שרון
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:45 07.06.15
שאלתך ברורה למדי.

1. אין בדיקה גנטית לOCD בתקופתנו.

2. אף רופא גניקולוג סביר לא יבצע הפלה בשל מרכיב גנטי של OCD , להפרעה יש גם צד סביבתי. החדירה הגנטית אינה מלאה, להפרעה אופי לא קבוע ( תקופות טובות ופחות) , יש כיום טיפולים מצוינים להפרעה- ובטח יתפתחו טובות יותר. בכך שאת מכירה את התופעה יש יתרון בהתמודדות עם ההפרעה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:06 18.06.15
לשרון שלום

ההפרעה בעלת מרכיב גנטי אולם לא מלא.
יש עוד פרמטרים כמו נהול סביבתי ורמות לחץ.

אין כיום שום מבחן גנטי להפרעה. אין המלצות להתערבות גנטית.

אפשר לפנות גם לפורום גנטיקה.

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
האם היא יכולה לגרום לרגישות תחושתית מוגברת?
לבן שלי (עם אספרגר) היתה תמיד רגישות תחושתית, אבל נראה לי שבשבוע מאז שהתחיל לקחת את התרופה הוא נהיה קצת יותר רגיש. האם זו אחת מתופעות הלוואי של זיפרקסיה?
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:39 31.05.15
ליעל שלום

הדבר אינו שכיח.
הוא יכול לקרות אבל לרוב הדרגה פחותה וזה חולף.
זאת אחת הסיבות שיש להיות במעקב אצל הרופא המטפל.

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
אני בן 17 סובל מהסמקה בכל הפנים בכל פעם שפונים אליי ובעיקר שחם לי אז זה קורה יותר וזה מקשה עליי מאוד בלימודים ולהיות בחברה והלכתי לפסיכיאטרית בחדרה ודיברתי איתה על הבעיה ואז היא הביאה לי מרשם לכדורים שקורים להם פריזמה היא אמרה לי כל בוקר לקחת חצי כדור של 20 mg ואני בספק אם זה יעזור לי ואם אתה חושב שזה כן יעזור . כמה זמן עד שזה מתחיל להשפיע על הבעיה שלי . ואם זה לא עוזר אז על איזה כדורים אתה ממליץ לי לקחת . אני ממש חייב עזרה כי זאת תקופה של בגרויות ונורא קשה ללמוד במצב שלי ואני חייב את עזרתך תנסה לעשות מאמץ בשבילי . תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
10:18 25.05.15
ליניב שלום

מדובר בתלונה שמי שמטפל בה הוא מומחה לכלי דם.
אני מציע שתפנה לרופא משפחה... ילדים?
והוא יפנה אותך. תלונה דומה יש לנשים בתקופת המעבר, שם לרוב המטפל הוא גניקולוג.
שם מדובר בגלי חום והסמקה.

יתכן ויש לך גם דיכאון, את זה יכולה הפסיכאטרית לומר.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
דני
12:00 17.05.15
בתי בת 6, עולה לכיתה א', ילדה חכמה וחברותית, החלה בשבועות האחרונים, להריח את קצות האצבעות של יד ימין, תוך כדי פעילות רגילה . לא נראה שינוי בהתנהגותה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:48 17.05.15
דני שלום

לא הייתי מיחס לזה כל משמעות אלא ונלווה לה סימפטומים אחרים כמו חרדות.
מדובר בהרגל וכמו שהופיע כך יחלוף. יתכן ומדובר במעשה כפייתי.
כל עוד זה לא מפריע או משבש את חייה אין לעשות דבר.

בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
13:27 15.05.15
בני בן 7.5, והרופא רשם לו זיפרקסיה (מתחילים מ 2.5 מ"ג ואח"כ כנראה נעלה).
האם התרופה גורמת האטה בחילוף החומרים לכל מי שלוקח אותה?
או שזו תופעת לוואי שקוראת בחלק מהמקרים?
ואם רק בחלק - בערך אצל כמה מהם?

מעליה בתיאבון אני פחות מודאגת כי הריטלין מאזן את זה. אבל אני רוצה לדעת לגבי חילוף חומרים.

תודה!
 
ד''ר אליהו סמואל  
15:04 15.05.15
ליעל שלום

חילוף חומרים זה כינוי לטווח תפקוד רחב.
אנו אומרים שבזקנה קצב חילוף החומרים מועט. בילדות הוא מואץ.
אבל זה מילה בגדר המשגה. בשפה הפסיודו-מדעית האלטרנטיבית היא מקובלת.
הרפואה קונבנציונלית אנו מדברים על תפקוד בלוטת התריס כדוגמא.
השמנה אינה נובעת בהכרח מחילוף חומרים אלא גם מתאבון יתר ומאכילת יתר.

לכן חילוף חומרים הוא מושג מעבדתי במודל מחקרי מדעי אולם לא במדידה של רפואה קונבנציונלי. גם בעלוני המידע של חברת התרופות אין מונח כזה כמדומני....
ואיני יכול לענות לך על כך.

ניתן לומר בוודאות שהזיפרקסה גורם לרוב לעליה במשקל.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית מכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום, אשמח לדעת האם נוירופטיל במינון של 9 טיפות לאורך מספר חודשים זה ממכר? הילדה מקבלת את התרופה הזו במקביל לפלוקסטין להפחתת חרדה לקראת שינה. ריספרדל ניסינו בעבר וזה עבד ולאחר מספר שנים הפסיק לעבוד בעקבות תקופת לחץ.
כרגע אני מודאגת אם יש סיכון במינון הנוירופטיל? אני מתקשה למצוא מידע מסודר על התרופה הזאת...
תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
10:50 14.05.15
לעדי שלום

המושג ממכר אינו מתאים למתן תרופה זאת. "ממכר" משמעו שהגוף צורך יותר ויותר מהתרופה כי הוא מגיב פחות ככל שהזמן חולף. יש התמכרות מסיבה פיזית גופנית ויש מסיבה פסיכולוגית.
תרופות ממכרות נמצאות בפיקוח של רוקח ושל משרד הבריאות ואין זה המצב בתרופה זאת.

יש לדעת שמתן התרופה אינו גורם לריפוי התופעה..... מדובר בתרופה שמשכחת חרדות ולחצים ולא יותר. תתכן התפתחות סבילות אבל לא התמכרות. כלומר שהתרופה לא תהיה יותר אפקטיבית עם הזמן. שינוי המינון מקורו בכך שהמצב החמיר בגלל שלא ניתן טיפול תומך פסיכולוגי וניהול סביבה מתאים ולא בהתמכרות.

לסיכום התרופה אינה ממכרת אולם אין התרופה תחליף לטיפול אנושי הכרוך בפסיכוטרפיה וניהול סביבה תואם.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדי ונוער
עמית במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו
 
עדי
10:57 14.05.15
מדובר בילדה בעלת צרכים מיוחדים מורכבים. האם אפשר לקבל המלצה על פסיכיאטר העובד עם ילדים שאינם וורבאלים? במידה ואתה עצמך, אשמח לקבל פרטים ליצירת קשר (כמובן אפשר במייל פרטי).
תודה רבה,
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:36 14.05.15
אין אנו ממליצים על גורמי טיפול באופן אישי

את יכולה להתכתב איתי במייל הפרטי שלי ואעזור ככל שאוכל.

בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
 
ציפורה
16:57 11.05.15
שלום. בני מקבל ריספרדל ודפלפט, ואינו מתרכז בשיעורי בית הספר בכלל. האם ניתן לתת לו ריכוזית, בבקשה? הוא ממש סובל. תודה רבה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
17:38 11.05.15
אין להפסיק את התרופות שהילד מקבל ללא הדרכת רופא מוסמך.
הריכוזית הינה תוסף מזון ואין כל בעיה להוסיף אותה לתרופות שאת מציינת.

בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
ציפורה
03:38 12.05.15
אני מאד מודה מאד על התשובה. חששתי מהאלכוהול, בזמנו אמרו לנו בבית החולים שאסור אלכוהול...
 
ד''ר אליהו סמואל  
10:33 12.05.15
כמות האלכוהול בתכשיר זניחה. ולכן אין הדבר משמעותי.
אחרת משרד הבריאות היה מגביל את התכשיר.

ד"ר סמאול אליהו
 
אנונימית
10:52 20.04.15
שלום,
יש לי ילד בן 17.5 , בכיתה י"א, נשאר שנה בגן בשל מצב ריגשי שהיה קשה לו להיפרד מאיתנו, ההורים. בנוסף הוא מכור לקבוצת כדורגל אשר משפיעה על חייו, אם הקבוצה מנצחת אז הוא במצב רוח ואם מפסידה הוא לא הולך לביה"ס ולא קם מהמיטה. השנה נכח יותר בבית מאשר הלך לביה"ס, אם אנחנו לא מאפשרים לו לנסוע למשחק בשל מזג אוויר או בשל מרחק הוא הופך את הבית שובר את החדר שלו , משקופים יוצאים מהמקום , התפרצות זעם בלתי נשלטת, היות ולא יכלנו לשלוט עליו הזמנו משטרה כדי להרגיע אותו, מצבו הולך ומדרדר וכיום מזה כחודש הוא בכלל לא הולך לבית הספר מה שפעם היה הולך לסירוגין יום יומיים בשבוע.
נכון להיום מזה כחודש ימים הוא ער כל הלילה והולך לישון בשש שבע בבוקר,הפך את היום ללילה ואת הלילה ליום, לא נפגש עם חברים כי אין לו, מוותר על הלימודים, מתלונן על עייפות וכאבי ראש.
קבוצת הכדורגל הפסידה אתמול הוא חזר מהמשחק וזרק שוב דברים בחדרו, השכנים עלו והתלוננו שאם לא יפסיק יזמינו משטרה ואז נרגע
שאלתנו היא מה עלינו לעשות? הוא אינו מדבר איתנו ולא מוכן לשתף פעולה
אודה לעזרה, המשפחה הנואשת
 
ד''ר אליהו סמואל  
17:42 11.05.15
לאנונימית שלום

זה כלל לא גיל התבגרות. מקרים בעצמה ובדרגה המתוארת כמו גם נוכחות הפרעת תפקוד מחייבת טיפול עומק ולרוב באשפוז.
יש לגשת ומייד לאיש מרצוע לצורך ייעוץ.

דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
היי לכם
בתי בת 12 התחילה לקחת ציפרלקס בעקבות מצב רוח ירוד והפרעות חרדה וטיקים
התחלנו חצי כדור ולאחר שבועיים לקחנו כדור שלם כפי שהרופאה הפסיכיאטרית המליצה וזה גרם לבתי להחמרה ולהתקף חרדה קשה, כעת היא מפחדת לקחת מינון של כדור שלם בעקבות ההתקף, מצד שני היא מבינה שחצי כדור לא מספיק כי עובדתית החרדות עדיין שם..בימים האחרונים היא הקיאה כל לילה והיתה ערה ביומיים האחרונים בלילה כתוצאה מכי שקט נפשי וקושי להירדם, נתתי לה טונייט וולריאן שמעט עזר, ניסיתי לתאם עם הרופאה המטפלת אך התור שנקבע אליה רק לעוד שבועיים והיא לא נגישה ולא זמינה, ברור לי שכדאי רופא פרטי שיטפל בכדי שיעקוב אחרי הטיפול ויהיה לנו זמין כשהטיפול בחיתוליו
קשה לנו אך בטוחני שעם טיפול תרופתי מתאים זה יסתדר לא?!
מישהו פה מכיר את תופעת ההקאות ברגעי לחץ??
אוףףףף זה קשה
אני מבקשת להמלצה על רופא פסיכיאטר לילדים
תודה
 
שמוליק
11:45 30.04.15
שלום לי.

אינני רופא.

קודם כל, כל הכבוד על ההתמודדות והנכונות לסייע לביתך. כשמתמודדים - מצליחים.

הרופאים בפורום עיקבים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים.

בלי שום קשר, טיפולים פסיכולוגיים יכולים לתת את האפקט של איזון כימי שאותו התרופות באות לפתור, כך שיכול להיות שבסופו של דבר, לא יהיה צורך אפילו בחצי כדור.

אני ממליץ על הרופאים של הפורום; הן על ד"ר שמואל והן על ד"ר שפירא; במשך כמה שנים שאני פעיל בפורום, אני מאוד מעריך אותם :-)

עם זאת, אני חייב לומר את כל האמת שאני מכיר אותם רק מהפורום. הסיפור שלי הוא שעברתי ארבעה אישפוזים כפויים, ואבחנתי בסכיזו-אפקטיב. תודה לא-ל הצלחתי לקום על הרגליים, ומאז ראיתי לנכון להשתתף בפורמים ולעודד אנשים להתמודד עם קשיים נפשיים ולתרום מהנסיון האישי שלי בהתמודדות, הן עם המחלה והן עם הסטיגמה החברתית.

אני מאחל לך ולביתך כל טוב.
שמוליק.
 
לי
15:14 01.05.15
ראשית תודה על העידוד, חוץ מזה אני שמחה בשבילך שאתה עומד על רגלייך מתמודד וחזק!
ובקשר לבתי, אם לא אדאג לך איך אוכל לחיות כשהיא כך?!
תודה על מילותייך
אנחנו בתחילת תהליך יהיה טוב בעה!
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:55 01.05.15
שלום

התופעה מוכרת
וזה יחלוף. מדובר בתופעה שחוזרת עם הזמן מכירים בה ומסתגלים אליה.
הטיפול כרוך במתן תרופה וכן שיחות עם הילד.
לחצים של האימא לא יקלו על הילדה להחלים.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
לולה
18:24 20.04.15
שלום בני בן שבע, כיתה א, ילד נבון ומפותח פיזית לגילו.ההסתגלות לכיתה א היתה קשה. בכה הרבה ניסה לברוח...התחלנו טיפול פסיכולוגי וטבלאת עיצוב התנהגות. היה שיפור משמעותי. כעת חזר מחופש פסח ומתקשה מאוד לחזור. מביע חששות בורח מהכיתה ורוצה הביתה. בוכה המון ומגלה סימני עייפות: מפהק המון והיום אף נרדם באמצע הכנת שעורי הבית. ההרדמות היתה פיתאומית. כאילו ״כיבה״ את כל המערכות. האם התופעה מוכרת? האם יש כדורים שיכולים להרגיע אותו אבל לא להפוך אותו ל״זומבי״?
 
שמוליק
21:01 21.04.15
שלום לולה.

אינני רופא.

קודם כל, חשוב לי לומר שעצם הפנייה לפורום מעידה על אחריות שלך כלפי הילד, וזה משהו שאולי נראה ברור מאליו, אבל למרבה הצער, יש גם מקרים של הזנחה...

אני מניח שמקרים כאלו ידועים, וניתן לטפל בהם. זה נכון שלעיתים עד שמנצחים את הבעייה זה לוקח זמן, אבל צריך להאמין.

אינני יודע אם השאלה שלך לגבי קיומם של כדורים שאינם עושים את הילד "זומבי" באה מתוך נסיון אישי שהילד עבר, או שמדובר בנסיונם של אחרים.

איך שלא יהיה צריך להודות על האמת ש"זומביות" היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולא לנסות לטאטא את העובדה הזו מתחת לשטיח. עם זאת, נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו. ישנם מטופלים שאינם סובלים מתופעות לוואי כאלו, וגם אם ישנו חשש לסבל מתופעות לוואי כאלו, אם התועלת מרובה על הנזק - צריך לקחת.

בכל אופן, הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שגם במקרים שבהם נזקקים לטיפול תרופתי, אין להסתפק בו וצריך למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. בהרבה מקרים הטיפולים הפסיכולוגיים מועילים, ויכולים אפילו לרפא מחלות קשות כמו סכיזופרניה, ואף להביא מטופל על תרופות למצב שהוא כבר לא יהיה זקוק לתרופות.

בכל אופן, גורם אחד חשוב ישנו; תמיכה של ההורים. כפי שכתבתי בהתחלה, השאלה שלך מעידה על כך, וזה גורם חשוב מאוד בטיפול.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:34 23.04.15
ללולה שלום

התופעה מוכרת אם כי היא לא שכיחה.
לא כל טיפול פסיכולוגי מצליח כי צריך גם מיומנות . לא כל אישור עיסוק מקצועי התלוי על הקיר מעיד על כישורים מקצועיים הולמים.....ץ

ואשר לתרופה . תופעת הזומבי נדירה והיא קשורה לתופעת לוואי. אנו כמובן שואפים שהיא תמנע. וכך זה לרוב. אכן יש תרופות ורבות שכמותם. תמיד יש להמשיך בטיפול אנושי שאינו פרמקולוגי.

בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום רב, בתי בת ה-16 סובלת מדיכאון בעקבות טראומה שעברה בגיל צעיר ועיקר הבעיה היא התנהגות אובדנית (בא לידי ביטוי באמירות אובדניות עד כדי מעשים) אנחנו מאוד מתלבטים האם לאשפז אותה במחלקה פסיכיאטרית בעיקר בגלל ההשלכות הרבות שעלולות להגיע כתוצאה מאשפוז כזה אך אף אחד מהרופאים לא כ"כ רוצה לדבר על ההשלכות הללו. מהן השלכות של אשפוז פסיכיאטרי לנערה בת 16 ללא רקע פסיכיאטרי אלא רק על רקע משבר? כיצד הן יכולות להגיע לידי ביטוי? תודה רבה.
 
שמוליק
22:31 19.04.15
שלום נועה.

אינני רופא, אבל כיוון שעברתי את החוויה המפוקפקת הזו של אישפוז פסיכיאטרי (אפילו ארבעה פעמים), אז נראה לי שתהיה תועלת אם אשיב לך על סמך הנסיון האישי שלי.

כפי שכתבתי בכותרת - לא נעים לא נורא.

אם לא יהיה טיפול בבעייה וחלילה תהיה התאבדות - זה הרבה יותר חמור מכל השלכה שתהיה של אישפוז פסיכיאטרי.

מה שיקרה קרוב לוודאי הוא שיהיו קשיים להתקבל לצבא בשל כך, אבל אני מניח שבמקרים יוצאי דופן, ניתן להתגייס על אף אישפוז פסיכיארי אם תהיה המלצה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני לאחר שתהיה התייצבות.

שאר הדברים המפחידים, אבל מפחידים הרבה פחות הם אולי הוצאת רשיון נהיגה. בנקודה הזו אני יכול לומר שישנם הרבה אנשים שעברו אישפוז פסיכיאטרי (ואף כפוי), ולא לקחו להם את רשיון הנהיגה. אצלי אפילו רק התחלתי ללמוד נהיגה אחרי האישפוז הראשון, והאישור של רופא המשפחה עבר חלק.

על כל פנים, גם אם תהיינה אי אילו בעיות לגבי רשיון נהיגה - יהיה ניתן לעבור את כל המכשולים ע"י חוות דעת עדכנית שתינתן לאחר שיפור המצב.

גם לגבי עבודה בשוק החופשי - אין שום דרך לדעת זאת. רק אם הבעייה ניכרת, אז ניתן לחשוד שמשהו לא כשורה, ואז פשוט לא ירצו לקבל, אבל מעבר לכך, מי שעומד בכישורים הנדרשים - מתקבל לעבודה.

על אף ארבעה אישפוזים, אני עובד כיום כמהנדס תוכנה, והממונים עליי מרוצים מאוד מעבודתי.

מקווה שעזרתי, ואם יהיה צורך, אשמח לתרום מנסיוני האישי.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:28 23.04.15
לנועה שלום

לצערנו אנחנו תחת השפעת החוק המנדטורי ומעבר לשבוע אשפוז הנתון פתוח ומדווח דרך משרד הבריאות.
במקרים מיוחדים אפשר לפנות ולבקש לבטל את הרישום.
אשפוז במחלקה פתוחה דינה אחר.

בברכה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אירי
16:55 31.03.15
האם מותר לתת לילד בן 7 ולריאן לצורך הרגעה? מדובר בעיקר בהתפרצויות זעם וברגישות יתר.
 
ד''ר אליהו סמואל  
09:57 01.04.15
לטובי שלום

וולריאן זאת תרופה ללא מרשם, כמדומני. על התרופה הזאת לא לומדים בבתי הספר לרפואה המדעיים באוניברסיטה. לא מוכרים לי מחקרים מדעיים מובהקים על התרופה. מדובר בחומר התואם תוספי מזון לפי חוק המזון והתרופות.
ויש על כך הוראות של משרד הבריאות בסיווג זה.
תפקיד הרוקח לעמוד על הוראות אילו.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער