INDEX_FOLLOW פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - פורומים - BeOK
בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
 
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
שלום רב
בני בן 11 ומרבה להתנהג באגרסיביות ובהתפרצויות עם חבריו וגם בבית אתנו ההורים. הוא מגיב ונוהג באלימות (פה דחיפה, שם משיכת חולצה, מילה מעליבה/ לא במקום)
הכישורים החברתיים שלו בעייתיים מגיל מאוד צעיר עם בני גילו
הוא סובל מסף תסכול מאוד נמוך, מופנם מאוד ולא מספר כשפוגעים בו, הוא ילד גבוה מאוד סובל מעודף משקל ומהצקות בעניין.
אנחנו מלווים בהדרכת הורים בעניינו (הוא מסרב ללכת בעצמו לטיפול בטענה שאין לו שום בעיות - הבעיה היא תמיד אצל הצד השני)

חשוב לציין: אין בעיית קשב בוודאות, תלמיד טוב, חכם מאוד, ילד מרשים. בחברת מבוגרים או ילדים צעירים ממנו הוא ילד מדהים הנוהג בבגרות וקורקטיות יוצאות דופן.
הבעיה היא עם ילדים בני גילו
אגב כשהוא מארח חבר בבית - הוא נוהג נפלא (אין צורך בתיווך או בהערות)
הבעיה היא יותר בחבורת ילדים
חשבתי אולי לשלב טיפול תרופתי קל שיסייע לו להרגע...
אשמח לחוות דעתך/להכוונה בנושא
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:24 04.02.16
לליאת שלום.

מדובר בגיבוש מבנה אישיות וסגנון הנהגות ארוך שנים. הטיפול של הדרכת ההורים עיקש ומורכב.

יש לבדוק לפחות עוד מספר סוגיות. קיום הפרעת קשב וריכוז והטיפול בה. קיום חרדות? ליקוי למידה?
יש לטפל במכלול ולפעמים בגישה מורחבת דרך החינוך המיוחד.

להערכה מקיפה יש לפנות כמובן לפסיכיאטר ילדים ונוער .

בהצלחה.
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו  
 
שיר
12:51 01.02.16
שלום , יש לי ילד בן 4 וחצי , נולד בשבוע 36 - התפתחות איטית בכל המישורים , נמצא בגן שפתי , יש לו התקפי זעם שלא שולט בזה - מתבטא בבכי , כל היום הוא יכול לבכות : שאוכל , שמתלבש , שהולך לגן , שיושן - תמיד , קשה לו מאוד לישון לבד וגמול רק משתן - שיש לו יציאה מבקש טיטול - בגן פירשו זאת שיש לו חרדות (שהוא לא עצמאי) ,
אנחנו בבית אובדי עצות ושבורים בגלל שהוא כל הזמן בוכה בבית וצורח - אבל בגן הוא ילד הכי מקסים שיש , יש עוד לציין שכל ההתקפים האלה זה לא תמיד , יש תקופות שהוא פרח וילד טוב ויש תקופות שלא ניסבל בבית, (יש לו עוד אח בן 3) , האם יש לעשות משהו , רגיעון וכל הדברים האלו לא עוזרים וגם מסרב לקחת אותם
קיבלנו הדרכות הורים ולא עזר כלום... הוא לא היפראקטיבי או משהו כזה , יכול לשבת שעות עם סרט או משחק כלשהו
אשמח לקבל את עצתכם האם זקוק לטיפול כלשהו , אמא ששבורה מאוד מאוד
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:42 01.02.16
לשיר שלום.

לפני הדרכת הורים צריך להכיר את הילד וצרכיו המיוחדים...

כלומר לדעת מה רמת השפה. האם זאת פעם ראשונה שיוצא מחיק הוריו. ועוד ועוד.
העובדה שיש גם תקופות טובות מעודדת.
אני בטוח כי היכרות מעמיקה של צרכיו ומצוקתו תיטיב עימו ובהדרגה.

יש לדעת שבגן קטן ובמיוחד שפתי לאנשי הצוות ניסיון רב בתחום ויש להתיעץ איתם.
ויש גם לדעת שתופעות כאלה כפי שאת מתארת אינן נדירות כלל.
ובמיוחד לילד עם פרופיל כפי שאת מתארת. ולרוב הן נרגעות בהדרגה, עם הרבה סבלנות.

יש בכל אזור בארץ מרכז טיפולי לגיל הרך. במרכז זה נמצאים אנשי מקצוע הממוקדים לתחום. מדובר בבריאות הנפש לגיל הרך- תחום שאינו מוקף כל כך בהרחבה במכוני התפתחות הילד.
הפניה תערך לפי דרגת הקושי, יש להתיעץ גם עם הגננת או התפתחות הילד.
שימוש בתרופות ניתן רק כמוצא אחרון ולתקופה קצרה בלבד.

אשמח להציע עוד במייל אישי

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

הבת שלי בת 15 מטופלת כרגע בסוליאן 100 מג. לפני זה ניסינו מספר תרופות נוספות דוגמת אריפליי, ואנטומין.
כולן גורמת לה לעייפות שלא מאפשרת לה לתפקד בבית ספר.
התרופה היחידה שלא הרדימה אותה היתה רספירדל אבל זו העלתה לה את ההורמונים ברמה שלא איפשרה לה להמשיך לקחת אותה במינון הנידרש.
האם יש תרופה מעוררת כלשהי שאפשר לקחת בשעות היום שתאפשר לה להישאר עירנית בבית ספר?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:48 26.01.16
לרונית שלום

מדובר בניסיון וטעיה. יש לסמוך על הרופא שלכם.
יהיה זה מגוחך לבוא לרופא המטפל ולהצהיר שאתם מבקשים תרופה חדשה כי כך הציע הרופא בפורום.
בסוף תמצא התרופה האופטימאלית. יש לדעת שאין תרופה מושלמת.

בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שמוליק
23:06 26.01.16
שלום רונית.

קטונתי מלחלוק על דבריו של ד"ר סמואל.

אני רוצה לציין שגם אני לא הסתדרתי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות; הן הרדימו אותי וגרמו לי לחוסר תיפקוד. בסופו של דבר, הטיפולים הפסיכולוגיים עשו את שלהם, והפסקתי את הטיפול התרופתי.

בשום פנים ואופן לא ניתן להסיק מהפרט אל הכלל. יש מטופלים שתרופות אנטי-פסיכוטיות לא פוגעות להם פגיעה משמעותית בתיפקוד; יש מטופלים שנכון עבורם לקחת את התרופות למרות תופעות הלוואי.

עם זאת, ניתן להתמקד יותר בטיפולים הפסיכולוגיים בשאיפה להפסיק בעתיד את הטיפול התרופתי עם השיפור במצב. פסיכיאטריה זה לא רק תרופות, וגישתו העיקבית של ד"ר סמואל היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

בכל אופן, ברור שצריך לסמוך על הרופא המטפל וביחד איתו לשקול את האופציה.

כל טוב,
שמוליק.
שלום רב

בני בן 10.5 נוגע ולוחץ כל הזמן על האצבעות ידיים, ומקפל אותם. זה נראה מתוך לחץ. מה ניתן לעשות? האם להעיר לו? האם זה קשור גם לבעיית קשב וריכוז ממנה סובל, או לתרופות שמקבל.

תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:59 17.01.16
לדויד שלום

הערות לא יועילו הם רק יחמירו את מרכיב הלחץ ותחושות הביקורת.

תנועות אילו מתפרשות לפעמים כסוג של טיקים - והן יכולות לנבוע מתגובה לתרופה.
יתכנו גם סיבות אחרות.

רצוי לפנות לאיש מקצוע המטפל בילד כדי ללמוד יותר על המצב.

בצלח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ידים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
דניאלה
08:59 07.01.16
שלום, אשמח מאוד לעזרתכם,
1. מדובר בילד PDD, בן 10 שנים. לא מצליחים למצוא טיפול תרופתי מתאים. אם התרופה קווטיאפין 100מג יכולה לעזור לילד, 1/2 בוקר ו 1/2 בערב? רוצה לציין, שכל מה שהילד מקבל, זה עושה לו יותר גרוע, רגשי. מה אתם הייתם ממליצים לי במצב הזה?
2. עד לפני 3 שנים הילד שלי קיבל ריספונד, 1 בבוקר ו 1 בערב. הוא היה רגוע רגשי, שמח, אבל התוצאות של הבדיקות דם הפרולקטין היה גבוהה מאוד. אם יש תרופה (בשביל להוריד פרולקטין), שיהיה אפשר לתת לילד במקביל עם ריספונד? זה תרופה היחידה שלא עשה נזק במצב הרגשי של הילד. תעזרו לי בבקשה, מה אפשר לעשות? תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:30 07.01.16
לדניאלה שלום

איזון תרופתי לילדים מורכב בשל משך המתן והיות מערכת העצבים לא בשלה.
לכן הטיפול התרופתי היא בבחינת ברירת מחדל בלבד.
חשוב לגשת לאיש מקצוע הבקיא גם השיטות לא תרופתיות .

ולגבי התרופה התרופה שהומלצה סרוקוול אכן כמעט שאינה מעלה פרולקטין. יש לה תופעות אחרות. אפשר לפתוח ויקיפדיה ולקרוא על התרופה.

והעיקר לסמוך על הרופא. אנחנו בוודאי לא מסגרת העוקפת את הרופא שלך - שהוא בר מקצוע ואני בטוח שאתם בוטחים בו וניתן לשאול אותו בנושאים השונים.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
דניאלה
19:02 07.01.16
תודה על תגובתך,
מה הכוונה "לאיש מקצוע הבקיא גם השיטות לא תרופתיות?" על מה מדובר פה?
תודה וסליחה
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:52 08.01.16
מדובר באנשי מקצוע שלמדו פסיכולוגיה קלינית או מקצועות נוספים ויש להם ניסיון עתיר שנים והצלחות לא מבוטלות לטפל ולעזור.
יש גם רופאים שמטפלים בילדים בשיטות אילו ולא רק עם תרופות.
יש לדעת שפסיכיאטריה של הילד אינו מקצוע של חלוקת תרופות- לכל פסיכיאטר יש גם ואף חייב להיות ידע בטיפול שאינו כרוך בתרופות.
איני מזלזל כמובן בערכם של תרופות אבל שילוב תרופה עם הבנות נוספות הוא זה שעושה את הטיפול ליעיל .
בעוד שהרפואה הקלאסית עוסקת בחומר ובגוף הרי הפסיכיאטריה עוסקת גם עם מה שמעבר לגוף ולחומר.
אני מאריך בכתיבתי מאחר ולצערי העמוק כל או רוב הפונים מפנים שאלות הקשורות לתרופות בסברה שזה מומחיותו של הפסיכיאטר- והדבר שגוי לחלוטין.

הטיפול התרופתי הוא אך ברירת מחדל לטיפולים האחרים - ואין טיפול בתרופות בילדים ללא טיפול נלווה נוסף שאינו כרוך בתרופות. ולכן כשמדברים על תרופה שעזרה או לא עזרה יש להזכיר בנשימה אחת גם טיפול נילווה שהילד מקבל.
 
ליאת
22:56 30.12.15
יש לי ילד מדהים..מכל הבחינות היום הוא בן 14 וחודשיים ולפני שבוע הוא כתב לי מכתב שהייתי בשוק אני מאד מבולבלת לא קל לי אשתף בני כתב לי שהוא חושב שהוא הומו.ושהוא רוצה להיות בת..והמכתב עוד ארוך ..מאז די קשה בבית הוא נסגר יותר אני מנסה כן להכיל אותו אבל הוא בורח..אחרי המכתב דיברנו ואמרתי לו שאני מקבלת ויקבל אותו איך שהוא ואנחנו נלך ליעוץ.למרות שגילו צעיר מידי אז כן אני יעזור לו.אני בשוק לא פשוט לי..אני מנסה לחיות בשגרה של חיי היום אבל שאני רואה אותו כועס או מתכנס בעצמו אני עצובה אני מדברת איתו אולי אפילו חפרנית החלטתי לקחת צעד אחורה כי זה לא עוזר יש לי תור ליעוץ עוד חודשיים מ יהיה עד אז לא יודעת..
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:44 30.12.15
שלום

צר לי שיש לך תור לעוד חודשיים. כמדומני שיפור סל הבריאות מ- 1.7.15 לא הבטיח לנו תור המתנה כה ארוך. אפשר לבחון זאת גם בשיחה עם מוקד פניות של משרד הבריאות, ולבדוק בקופה אפשרות להקדים את התור.

צעד לאחור זה אכן כיוון נכון. יש גם לדעת שאין החלטתו חייבת להיות נעולה - יתכן גם מהלך ביניים. אני מציע להיות ער למצבו ובאם המצב יחמיר יש לפנות לחדר מיון פסיכיאטרי. תקוותי שהדברים יהיו על מי מנוחות, והיעוץ יעזור .
מדובר כמובן בתהליך ולא בחיתוך דברים.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
09:07 30.12.15
1. האם זה נכון שמשרד הבריאות לא מרשה לתת לאדם אחד גם סטרטרה וגם תרופה ממשפחת הריטלין (כלומר לשלב בין שתי התרופות)?

2. בני (בן 8 אוטיסט בתפקוד גבוה עם ADHD) לוקח פוקלין, אבל בתקופה האחרונה הוא מציק לילדים בבית הספר וגם לנו בני המשפחה (קללות או דיבור לא נעים אחר, חטיפת חפצים מהידיים, חוצפה), כפי שהיה נוהג לעשות כשלא היה עם הפוקלין.
אני חושבת שהמינון של הפוקלין מתאים כי רק העלינו מינון לפני 3 חודשים, וגם אין לו תיאבון והריכוז בסדר.

בעבר ניסינו להוסיף ריספונד (חצי כדור, גרם לו לאי שקט) וזיפרקסיה (שלא נראה שהשפיעה במשהו). האם יש עוד טיפול תרופתי שלא ניסינו שנראה שיכול להתאים?
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:42 30.12.15
ליעל שלום

1. לגבי צירוף תרופות והכוונת משרד הבריאות - משרד הבריאות יכול לקבוע אם יש הרשאת תרופה לתחום מסוים. ובמקרה של חריגה קיים טופס מסוים למתן אישור. מאידך לגבי שילוב תרופות כל עוד יש על כך תימוכין בספרות אין כל חריגה בכך. משרד הבריאות אינו יכול להתערב ברמה כה דקה ועדינה.
יש לסמוך על הרופא - ולכן מדובר ברופא שזה מקצועו ומדובר ברופא שקיבל רישיון בפיקוח משרד הבריאות והסתדרות הרפואית.
2. בוודאי שיש עוד כמה תרופות. ואיני חפץ להפגין את מומחיותי בנקיטת שמות של תרופות נוספות. יש לדעת שלא הכל זה רק שליטה דרך תרופות יש גם מצב פסיכולוגי . מדובר אחרי הכל לא בעכבר מעבדה. כל פסיכיאטר המומחה בתחום של ילדים אילו חייב להיות גם פסיכולוג הבקיא באורח חיי ילדים הלוקים ברצף. יש לפנות כמובן לאיש מקצוע בקיא ואשר יש לכם אמון בו לטיפול מתמשך בילד.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
לבני בן ה 11 יש התקפי זעם מטורפים כאילו נכנס בו שד לפעמים גם מבלי שאף אחד מדבר איתו, הוא גם נוהג לצרוח מעין שאגה מידי פעם ויש לו גם טיקים תנועתיים. הילד מאוד חכם ובוגר לגילו וגם בבי"ס מאוד מקובל בחברה ואין בעיות להיפך המורים מספרים שהוא מאוד עדין ומנומס. היינו אצל נוירולוג שקבע שאין לו בעיה נוירולוגית. כרגע בהמתנה לתור שנקבע לו לפברואר עד אז המצב בבית בלתי נסבל ואני מרגישה חסרת אונים הוא מאוד אלים מילולית ופיזית כלפי אחיו הקטן וגם כלפינו...מה עושים?
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:08 24.12.15
שלום

ברוך בואך לממלכת הפסיכיאטריה .
אכן זאת הכתובת. יש לכך סיבות שונות.
לרוב הסיבות לא קשורות לבעיות הנובעות מפגיעה פיזית גופנית אלא מסיבות אחרות.
לצורך זה צריך הכרות עמוקה יותר עם הילד.
יש ברשותנו פתרונות טיפוליים שונים.
את חייבת לפנות בהקדם לפסיכיאטר ילדים ונוער
לצורך אבחון וטיפול. בהקדם לפני שזה יהיה מאוחר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
האם קיימות בדיקות מעבדה קליניות לאיתור ודאי של מחלה נפשית?
כוונתי לבדיקת דם, סיטי, שתן וכו׳ המוכיחה בוודאות הימצאותה של מחלה נפשית מוגדרת
בדומה לבדיקות הנעשות במטרה לאתר מחלה גופנית כלשהי
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:23 10.12.15
לרמי שלום

פסיכיאטריה מוגדרת כחלק מהרפואה שאין לו את מרכיב ממצאי גוף המוכיח את המחלה.
אנו קוראים לזה tissue diagnosis
כלומר המצאות עקבות או עדות למחלה בטביעות אצבעות בבדיקות של הגוף.
זה חלק מהרפואה שאין אפשרות למצוא באופן חד משמעי ממצאים ביולוגים לא בזמן המחלה ולא לאחר המוות.
לכל מחלות הגוף יש טביעת אצבעות בבדיקות פאתלוגיה- לפסיכיאטריה אין...
ברגע שיש טביעת אצבעות ההפרעה עוברת לתחום הנוירולוגיה...
הרי שני המקצועות מתעסקות בתפקוד המוח.

מקווה שעניתי ולפחות חלק מהתשובה

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום רב.

ברצוני להוסיף עך דבריו של ד"ר סמואל, שגם הממצאים הקליניים אינם חד משמעיים.

ראה למשל את כתבה ( "בתי חולים פסיכיאטריים – להיות שפוי במקומות לא שפויים – הניסוי של דיוויד רוזנהן" )

אין לי שום כוונה להתנגח. יש באמת בעייה בפסיכיאטריה שכוללת גם איפושזים כפויים, אע"פ שמדובר בצעד שהוא בעיקרו משפטי יותר מאשר רפואי. בגלל הסיבה הזו, הרבה אנשים רואים בפסיכיאטריה יותר כתחום של ץפיסת אנשים והדבקת תווית עליהם כחולי נפש, ובכך "להגן" עלך החברה "הנורמטיבית" מפניהם.

צריך לומר שמדובר בסוגייה מורכבת ורגישה מאוד, ולא מראה לי שזה המקום להמשיך ולפרט.

בכל אופן, פסיכיאטריה זה תחום ברפואה, ומטרת הרפואה היא לרפא ולהקל על סבל, ולא להדביק תוויות.

כל טוב,
שמוליק.
היי
יש לי ילד בן שנתיים וחצי היום אחרי מקלחת וזמן השכבה לשינה היוא סירב לישון במיטה שלו ״לפעמים הוא רוצה לישון למדי ״ אבל מה שמחריד שנתן הסבר לזה ״ אני לא רוצה לישון במיטה מכיוון שאתמול בלילה בא לי איש שחור ועשה לי כאב בטוסיק ״ אני ובעלי בהלם מהתגובה מאד מפחדים .. הייכן שזה רק חלום האם זה רלוונטי בגיל הזה .. יש לציין שהוא נמצא במשפחתון מצולם ואנחנו עוקבים אחריו .. והוא כל הזמן בחזקתי הוא תמיד איתי אני לא משאירה אותו אצל אף אחד?
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:17 10.12.15
שלום

יש שיגידו חלומות שווא ידברו....
ולרוב יש צדק בדבר.

באם אין עדויות אחרות לאירוע טראומטי- לא ניתן לבנות תאוריה על סמך חלום.
אם הילד מושגח - יש להניח שמאומה לא ארע לו.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום רב יש בת בת 9 שקרה לי מיקרא לא נעים יש לי שניי בנות בנות 9 ו10 שנימצאות במיסגרת של מישפחתון בהרצליה לפניי שבוע ביום ראשון נילקחה בתי באופן פיתאומי לבאר יעקוב ושם החליטו לאדפז אותה ולתת לה תרופה שניקראת ניאוליפטיל הבת ילדה מקסימה והחיים לא הייתה צריכה להגיע למקומות כאלו יש פה מיקרא מיכוון שהיתבררה לי התמונה הבת שלי הוכתה על ידיי האם בית ופחדו שהיא תספר שלחו לי אותה לשםמבקש לדעת בדחיפות מה התופעות לוואי של אותו תרופה הזואת כדי שאוכל להיתמודד אם אותם אנשים שעלולים להרוס לה תחיים דל הבת שלי בת ה9
שלום

לא הבנתי חלק משאלותיך.

תופעות הלוואי תלויות במינון במספר הטיפות הניתנות.
אשפוז - לא מיועד להרוס חיים הוא מיועד לשקם חיים...

לגבי הסטים משפטיים רצוי שתתיעץ עם איש מקצוע מתאים.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אירנה
11:11 15.11.15
שלום רב
בתי בת 14 מקבלת לוסטראל במינון 50 מ"ל בגלל חרדות. בעבור זמן קצר אחרי שהתחילה לקחת אותו היא שמה לב על מחשבות תדירות על אוכל ותאבון מוגבר. המחשבות מאוד מציקות לה. היא במשקל תקין. השאלה שלי-האם מדובר על תופעות לוואי של התרופה?
תודה רבה
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:29 15.11.15
לאירנה שלום

אני מניח שהיא מתכוונת לתאבון מוגבר ובעקבות זאת היא חושבת יותר על אכילה.

יש להתיעץ על כך כמובן עם הרופ המטפל בנערה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אילון
16:05 13.11.15
מה בודקים בסתכלות + אם יש בעיה

להביא לזה אישור מפסיכיאטר בשביל


להשפיל על התהליך ?
 
ד''ר אליהו סמואל  
09:03 14.11.15
השאלה לא ברורה.

מדובר בתהליך רפואי שנערך לפי הוראה לרוב משפטית. ואם מדובר בתהליך משפטי יש קטגור וסנגור. אילו עורכי דין הבקיאים בהוויות בתי המשפט.

דר סמואל אליהו
 
דניאלה
18:02 05.11.15
שלום,
מדובר בילד בן 10 אוטיסט. עכשיו הוא מקבל STILLY5 - 5MG בבוקר-1 ובערב-1, כי 4 חודשיים. 1/2 בערב כדור חדש, שנקרא ואלפורל VALPORAL ACID 200 MG.

כיוון שהילד לא ממש רגוע, כשהוספנו כדור לאריפלאי, הוא אפילו רגוע פחות משהיה והרופא חושב שבתוספת התרופה הזו זה ירגיע יותר (כמובן זה ניסיון). הכדור החדש מיועד לאפילפסיה, הילד ברוך השם, לא סובל ממנה.

הייתי רוצה לדעת, משהו על התרופה. אם זה תרופה שנותנים לילדים אוטיסטים ואם זה מומלץ לתת לילד, בשילוב עם האריפלאי או בכלל עם כדור אחר?
תודה רבה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:15 05.11.15
לדניאלה שלום

בהחלט טיפול אפשרי. נרשם שהטיפול מיועד לאפילפסיה וזה היה היעוד הראשון שלו.
כבר שנים מרובות שהטיפול מיועד גם למצבים של תנודות של מצבי רוח ובעיות וויסות רגשי והתנהגותי.

חשוב שתתיעצי עוד עם הרופא המטפל והוא יסביר את נסיבות מתן התרופה לילדך.
המעקב אחר התגובה חיוני.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
ריטה
15:30 05.11.15
שלום,
בן שלי בן 13 מאובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז מגיל 8. קיבל בעבר ריטלין 30.
בעיות בבית ספר, בעיות בבית. מתנהג רע גם בבית הספר וגם בבית, מתחצף,משקר, מקלל,רב עם ילדים,מקלל מורות, ילדים,מבוגרים.
בקיצור, לא עובר יום בלי בעיות.
ומה שעוד שמתי לב שהוא מפרש מציאות אחרת ,לא כמו שהיא. והוא מאמין במה שהוא אומר,אפילו נשבע בכל דבר,למרות שזה שקר.
האם זה בעיה פסיכיאטרית נוספת?
ואיך מטפלים בה?
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:12 05.11.15
לריטה שלום

פירוש מציאות אחרת זה קביעה לא ברורה.
בעצם כל אחד מפרש מציאות אחרת - ואין מציאות אחת כמו מציאותו של האחר.

לא הייתי מציע שתחפשי אבחנות לכך.
כאשר תבקרי את הפסיכיאטר העוקב אחר הילד ביחס לריטלין רצוי שתשאלי אותו ביחס למחשבותיך והתיחסותך.

אני בכלל מציע הדרכת הורים להורים לילד עם מורכבות מהסוג שאת מתארת.

את יוכלה לקבל טפול זה גם מהקופה כיום הפסיכיאטריה נכנסה לסל השירותים של הקופה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
9
00:45 25.10.15
מי עונה על דברים

של פסיכיאטריה משפטית
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:12 25.10.15
פורום זה בעל הגדרה ראה כתוב מעלה.

יעוץ פסיכיאטרי זה אינו בקוו משפטי. רופא הוא רופא - הוא רופא- הוא רופא.

ד"ר סמואל אליהו
 
שמוליק
20:05 25.10.15
שלום רב.

אינני רופא.

לדעתי האישית, כל רופא פסיכיאטר או פסיכולוג קליני יכול לתת חוות דעת מקצועית לבית המשפט, רק שיכול להיות שהוא יעדיף מסיבותיו שלא להתעסק עם זה, בדיוק כפי שישנם רופאים פסיכיאטרים שמעדיפים לטפל רק בתרופות אע"פ שהם עברו הכשרה גם לטיפולים פסיכולוגיים.

לגבי השאלה הספציפית - ברור לי שלא ניתן לענות באופן חד משמעי; בוודאי שלא על סמך התיאור שלא כל כך ברור, ובוודאי שלא דרך האינטרנט.

העדפתי שלא להגיב לפני הרופא.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:15 25.10.15
אתה צודק שמוליק.

אולם יש להוסיף כי האחריות שונה. אחריות רפואית שונה מזאת של חוות דעת.
יתרה מזאת בחוות דעת משפטית לנציג המשפטי יש את משפט הפתיחה והcase
הפסיכיאטר עומד בקוו שני.
יש פסיכיאטר מטעם ההגנה ומטעם התביעה. מדובר בשפה אחרת מזאת של הטיפול.
הרבה פעמים טיפולים נפגעים ולפעמים נתרמים מפניה לערכאות.
מדובר בתחום המחייב השתתפות פעילה של איש חוק.

דר סמואל אליהו
שלום ד"ר סמואל.

תודה על המשוב.

נראה לי שפשוט לא הבנתי מה בדיוק העניין. המקומות שידועים לי שבהם פסיכיאטריה ומשפטים נושקים, הם אישפוזים כפויים, חוות דעת לגבי כשירות משפטית או כשירות לעמוד לדין במשפט פלילי, וחוות דעת לגבי תביעות נזיקין.

בכל המקרים האלה, מי שבסופו של דבר מחליט זה בית המשפט. ההוראה של אישפוז כפוי שהיא למעשה החלטה משפטית לשלול מאדם את חירותו, נעשית לזמן קצר ביותר עד שהעניין מגיע לדיון בוועדה שרובה מורכבת משופטים.

כנראה שמדובר במשהו שלא הכרתי עדיין וניסיתי לשייך אותו למשהו שאני כן מכיר. אני מניח שגם לא הבנתי עד הסוף את המקרה שתואר, ובאמת טוב שלא כתבתי סתם דברים שאינם רלוונטיים מחוסר ידע.

תודה וכל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:57 27.10.15
אתה צודק שמוליק.

תודה על ההבהרה
 
9
00:43 25.10.15
אם שולחים מישהו עם בעיה ( נפשית ) להסתכלות



על איומים על פוליטקאים + הוא אומר


שם שעשה את מה שעשה בגלל שבתקופה



שזה קרה הוא היה מובטל וחיפש


על מה להתפרק מהתסכול + גם



בגלל שהוא שונא אותם אז הוא יהיה


כשיר למשפט ?
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:20 25.10.15
בכל מקרה כזה חייב גם. יצוג הגנה.
יש הרבה עורכי דין העושים את זה חינם בלשון עורכי הדין זה נקרא פרובונו.
יש גם סנגוריה ציבורית.

לפי התאור שלך המקרה מקומם אולם לכל דבר יש שני צדדים.
אני מציע לפנות לעורך דין שכבר יגייס גורמי סיוע רפואיים.
אילו מקרים שיש לפנות ראשית לעורך דין או לרשות העוסקת בחופש הדיבור.

דר סמואל אליהו  
 
מודאגת
17:31 21.10.15
שלום
אחייניי מאושפז בבית חולים שניידר ומטופל בתרופות אנטי פסיכוטיות. לפני מספר ימים לקה בהתקף ועדיין אינו מדבר כמעט, תנועות גןף איטיות, תנועות בלתי רצוניות בעיניים ותחושה כללית לא טובה.
הילד מאובחן כלוקה בadhd וטופל בעבר בתרופות אמפטמיניות.
זה מספר שנים שאני אומרת לאחותי שאני חושדת שיש מרכיב נוסף/חלופי לאבחנת הקשב והריכוז: אמנם הוא אובחן כadhd אך אינו היפראקטיבי במובן המקובל. יש לו קשיי למידה, דיסלקציה וקשב, אל בנוסף חסר חברים כי נוטה לווכחנות ולילדותיות, מדבר לאט ובקול רם, מוצא את עצמו משחק עם ילדים בני שלוש, חסר לחלוטין גמישות מחשבתית ובאופן כללי מתנהג כבן 4 או 5 ולא כבן גילו (13.5). הוא אוכל בצורה מלוכלכת (פנים ובגדים), ותחומי העניין שלו מסתכמים במשחקי קופסא ובצפיה בטאבלט ובטלויזיה.
אחותי מסרבת לקבל את דברי כלל וטוענת כי כל מה שתארתי נובע מלקויות בקשב וריכוז ובנוקשות שהיא אחת הפנים של הלקות.
האם אכן תסמינים אלה נובעים מהלקות או שיש להם שורשים אחרים? והאם יש קשר להתקף הפסיכוטי שלקה בו?
אשמח לתשובה דחופה
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:37 21.10.15
שלום

קשה להציג עמדה בהעדר הכרות מעמיקה יותר. יש בדבריך משהו אילו לא דברים ריקים.

מאידך חשוב להדגיש שבשניידר אין מחלקה פסיכיאטרית מדובר במחלקה פסיכוסומטית שאינה מטפלת בעניינים שכאלה. אני מניח שהילד מאושפז המחלקת ילדים רגילה.
המחלקות הפסיכיאטריות המקצועיות מצויות בבית החולים גהה.

במחלקת ילדים יתכן ומאשפזים מצבים אילו שהם תוצר תופעת לווי של תרופות ולזמן קצר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו
בן 10 שנים -ביגלל התקפים אפילפטיים עם eegפתולוגי, התחיל דפלפט לפני 3שבועות .כדור אחד של 200מג בבוקר ובערב 400מג.עם תגובה טובה לגבי ההתפרצויות כעס שהיו. בבדיקתדם הרמה 75. סובל מאוד מתופעות לוואי כמו עייפות נוראית במשך כל היום, איטיות,שיכחה ולעיתים בילבול...האם אלו תופעות שיכולות לחלוף בהמשך? כמה זמן לחכות? האם לחכות או לפנות שוב לייעוץ נוירולוג? האם נוהגים להוריד מינון ביגלל התופעות לוואי האלו?
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:33 12.10.15
שלום

הטיפול נתן בהוראה לאפילפסיה על ידי נוירולוג. עקב התקפים אפילפטיים.
התגובה: עייפות שכחה, ולעיתים בלבול עלולות להיות גם על רקע אפילפטי ולא בהכרח פסיכיאטרי. אדגיש אילו יותר תופעות לוואי על רקע אפילפטי. ולכן ראוי להתיעץ עם נוירולוג ילדים...

רפואה שלמה
ד"ר סמואל אליהו
 
ד.
08:52 26.09.15
שלום רב. בתחילת שנה בשיחת הכרות אישית עם המורה, ילד בן 10 שנים, אמר למורה בנוכחות האמא : "אמא מרביצה לי" .אני לא מבינה מדוע? אף פעם לא הרמתי יד עליו. אנחנו הורים מאוד אוהבים,משקיעים ודואגים לילדים . מדוע? מדוע ילד בן 10 יגיד דבר כזה? איך? אני לא מבינה מה קורה... בכיתי המון מאז ששמעתי משפט זה ממנו...מדוע שיגיד דבר כזה?
כמובן ששאלתי את הילד. הוא ענה לי :" שאני מרביצה לו בכל פעם וצועקת עליו". נכון שאני צועקת עליו כאשר לא מקשיב לי . הוא ילד בעל אופי עקשן מאוד ותמיד עומד על שלו ולא מוותר. אם הוא רוצה משהו אז חייב לקבל. לא יודע לקבל מההורים את המילה "אסור" או "אני לא מרשה. יש המון ויכוחים איתו ביומיום. אבל מעולם מעולם לא הרמנו עליו יד! בביתספר המורה מספרת כי הוא ילד שקט ומבצע כל הנדרש בכיתה ללא בעיות. אני לא מבינה מה קורה איתו?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:25 28.09.15
שלום

מתנצל על האיחור במענה.

אמא הרביצה אינו במשמעות המילונית של להרביץ ממש. לילד היה כנראה כוונה לומר שהוא לא מסתדר עם האימא והיא מבקרת אותו.
הפירוש המילוני של להרביץ אינו מדויק בהכרח. היה כנראה כוונה לילד להשמיע אמירת המבטאת מצוקה. מאחר והמילה מצוקה אינה שגורה ובכיה מדברים על הכאה אז זה היה סגנונו.

אין ספק שלילד תחושה או חוויה של כאב נפשי . ולפעמים כאב נפשי דרגתו עולה על כאב פיזי של הכאה.

אין כוונת הפורום לעשות פסיכולוגיה על רגל אחת. חיוני לפנות לאיש מקצוע שהוא פסיכולוג קליני או פסיכיאטר המבין בפסיכוטרפיה ולבדוק את עולמו הרגשי של הילד ומצוקותיו ולהציע פתרון.

מוטב מוקדם אשר מאוחר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
ד.
22:18 28.09.15
תודה על תשובתך. קבענו תור לפסיכולוגית. אני מסכימה עם כל מילה שלך ...מרגישה רגשי אשמה ובוכה המון....הילד שלי במצוקה , אני אשמה בכך ולא ידעתי. איך כל זה קרה?
עקב ארועים חוזרים של איבוד הכרה ,בוצע EEG בני אובחן עם התקפים אפילפטיים והתחיל לאחרונה טיפול בדפלפט. לאחר כשבועיים מתחילת הטיפול התחלנו להרגיש שינוי לטובה גם בהתנהגות- מילד עקשן הפך לילד רגוע ונוח. מקשיב ללא התפרצויות כעס. האם יש קשר לדפלפט או להתקפים האפילפטיים?או סתם מקריות?בכל אופן כל האווירה בבית השתנתה לטוב. זה קצת מעודד אותי שאנחנו בכיוון הנכון. מקווה שלא גרמנו לו נזק לטווח הרחוק ביגלל שלא ידענו איך להתנהג איתו...
 
ד''ר אליהו סמואל  
20:08 01.10.15
האוירה זה הדבר הנכון. ונזק לטווח ארוך....????? כלל וכלל לא.

דר סמואל
 
ד.
20:15 01.10.15
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  82  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער