בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
 
אמא מודאגת
07:22 25.11.14
שלום
ברצוני לדעת מהי נפש עבריינית
האם זה מולד/תורשתי, האם ואיך ניתן לטיפול
ואצל מי בדרך כלל מאבחנים את זה

תודה
 
שמוליק
20:16 25.11.14
שלום.

אינני רופא, ולכן קחי את דבריי בעירבון מוגבל.

ניסיתי לחפש בגוגל את המושג "נפש עבריינית", ולא מצאתי משהו שנראה מאוד ברור, ולכן אני מרשה לעצמי להניח שלא מדובר באיבחון רישמי המופיע ב D.S.M.

אני יכול להניח שגם אם קיימת מחלה כזו, אז כמו כל המחלות הפסיכיאטריות יש בה מרכיב תורשתי וגם מרכיב סביבתי.

סביר להניח שניתן לטפל במחלה כזו; ישנו פיתגם ידוע שאומר שניתנה רשות לרופא לרפא, אך לא ניתנה לו רשות לייאש, וזה אומר שאפילו אם רופא הרים ידיים - לא צריך להתייאש, וקל וחומר כשעדיין לא ברור אם הרופאים מרימים ידיים...

יכול להיות שניתן לקבל איבחון כזה גם אצל פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני.

מן הסתם, טיפול אמור לכלול טיפול במרכיב הפסיכולוגי (שיחות C.B.T. וכיו"ב) ואולי גם טיפול תרופתי בהתאם להתרשמות המטפל.

גם אם המטפל אינו פסיכיאטר, ואינו מוסמך לתת תרופות - אם לדעתו צריך טיפול תרופתי - הוא יפנה לרופא לצורך כך (גם רופא משפחה יכול לתת תרופות פסיכיאטריות).

בכל אופן, אם את חוששת שיש לילד שלך דבר כזה - בשום פנים ואופן לא לפחד מהתמודדות, ולא לפחד מסטיגמה שיש על מי שהולך לטיפול; בעייה שאיננה מטופלת יכולה רק להחמיר, בעוד שכאשר הבעייה מטופלת ההתמודדות עם הסטיגמה היא פחות קשה מאשר התמודדות עם בעייה במצב חמור יותר.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:48 26.11.14
לאימא המודאגת שלום,

המונח נפש עברנית אינו מוכר לי, מדובר קרוב לוודאי בביטוי ספרותי
קיימת תווי שהיא פסיכופתיה .
מדובר באבחנה הניתנת באופן יותר וודאי בגיל 18 ואילך.

לרוב התחום אינו מצוי ברמה הרפואית. הגוף שיש לו את הנסיון הרב ביותר הוא הקרימינולוגים. כמובן שקיימת תחלואה משנית לפסיכופאתיה אבל ברמה של מבנה האישיות.
יש תאוריות שונות וכנראה קיים מרכיב גנטי וסביבתי כמו לכל התנהגות מורכבת.
אני מסכים עם שמוליק לגבי הקושי עם התווית.
יש באמריה כגון זאת סוג של יאוש של אנשי המקצוע - וקביעה שהטיפול יתבצע דרך מסלול החוק, קרי שירות המשטרה והכלא....

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
23:02 21.11.14
1. האם מותר לפורר ריספונד?
הבן שלי לוקח חצי כדור ביום אבל מתקשה לבלוע אותו אז אנחנו מפררים במים ונותנים לו לשתות. זה בסדר?

1. האם יש אפשרות למינון של 0.75 מ"ג? (כלומר לפורר 3/4 כדור או שאולי ניתן להשיג מינון כזה בשוק)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:38 24.11.14
ליעל שלום

יש לי חידוש עבורך, קיים בשוק תקופה ארוכה ריספרדל נוזלי בעל אופי של סירופ.
רצוי לא לפורר את התרופה ולתת את התכשיר הנוזלי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
09:39 26.11.14
האם נגרם נזק מכך שמפוררים את הריספונד במים? שמעתי שהסירופ לא טעים ואני חוששת שבני יסרב לקחת אותו.
אני מבינה שזה לא אידיאלי אבל אפשר בכל זאת לתת לו את הכדור כשהוא מפורר בתוך מים?
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:43 26.11.14
הצרה שאנחנו לא בטוחים לגבי דרגת הפעילות.
החברה יצרה את הסירופ למנוע את הבעיה.

אבל אם את מנסה בדרכך והתגובה הטיפולית טובה - אין כמו הנסיון המעשי.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
 
אמא מודאגת
18:58 24.11.14
שלום רב! אחרי כחודש ימים של נטילת סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג.הופסקה התרופה עקב כאבים בעורף ממושכים כניראה דיסטוניה .הוחלט להפסיק את הסוליאן 200 מג במשך יומיים .השאלה היא מתי צריך להפסיק את הדקינט על מנת שהתופעות לוואי לא יתפרצו כבר 12 יום מאז הפסקת נטילת ה סוליאן ?תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:28 24.11.14
לאמא המודאגת שלום

יש דעות שונות.
מתנצל שאיני יכול להחליף את הרופא המטפל, שכן איני רוצה לבלבל אותך.
כל החלטה אינה קריטית, מדובר בניסיון וטעיה ולא מדובר בתשובה בעלת משמעות מתמטית.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכאנליזה בת זמננו
בני כבר בן 14 וחצי מקבל ברצף ריספונד כל ערב או לילה 1 מ'ג בנוסף מקבל ריטלין LA 30 מ'ג השבוע שמעתי ממשהי שצריך לתת הריספונד גם בבוקר האם נכון?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:34 11.09.14
לצופית שלום

השמועות אינן נכונות כלל. מתן ריספרידל פעם ביום מספיק ואף רצוי בנסיבות מסוימות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
לא קיבלתי תשובה. האם בבוקר או בערב הילד בן 14 וחצי ומקבל ריטלין אל אי 30
שלום צופיה.

אינני רופא, ולכן צריך לקחת את התשובה בעירבון מוגבל.

מבחינת השאלה של ההשפעה הרצויה של התרופה, עד כמה שידוע לי אין הבדל כל כך משמעותי אם לוקחים בבקר או בערב. ריספרדל ניתנת גם בזריקה שמשחררת את חומר התרופה באיטיות.

בתור מישהו שלקח פעם ריספרדל, זכור לי שחילקו לי את התרופה לחצי מהמינון בצהריים, וחצי מהמינון בערב. אחרי שראיתי שהתרופה מרדימה, ובהתייעצות עם הרופא המטפל - העברנו את כל המינון לערב, על מנת לנסות להקל את התיפקוד.

אני משער שבגלל תופעת הלוואי של ההרדמה, בדרך כלל מעדיפים לתת את התרופה בערב.

עם זאת, מדובר במקרה אישי, ולא בטוח שניתן להסיק מכך אל הכלל, ולכן רצוי לחכות לתשובה מהרופאים.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:25 24.11.14
שלום

אני מודה על ביקשתך לחדד את תשובתי.

אפשר לתת פעם ביום. אפשר בבוקר ואפשר בערב. אפשר גם פעמים ביום אפשר חלק ביום וחלק בערב.
הכל תלוי בשיקול הדעת של הרופא המטפל.
לא מקובל לחלק את התרופה יותר מפעמים ביום.

מקווה שתשובתי מספקת.

בהצלחה.
שלום בני בן 14 וחצי מקבל ריטלין ברצף שנתיים וחצי וגם ריספונד 1מ'ג כל ערב ברצוננו להעלות מינון ריטלין LA ל40 ולדנות את הריספונד שיקבל בבוקר נאם זה אפשרי?בעיות אלימות התחילו להופיע והמורים טוענים שהואלאמרוכז
 
טלש
23:31 20.11.14
שלום,
רציתי לשאול על תגובה התנהגותית של נשיכת שפתיים?
מדוע זה קורה?
על מה זה יכול להעיד?
למה זה קורה נגיד בעיקר מול אנשי מקצוע (כמו מטפלים, פסיכולוגים)?

זה מאוד חשוב לי.. אודה לתשובתכם.
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:35 24.11.14
לטלש שלום

מדובר קרוב לוודאי בתגובת הרגל habit disorder .
ההרגל מתווך ברגש חרדה. התגובה אוטומטית - לא מודעת.
התגובה חולפת לרוב ללא טיפול אולם יש גם טכניקות שונות לטיפול.
יש גישה המציעה מניפולציות פסיכולוגיות להכחדת התופעה- אולם אין ערובה שלא יכולו תופעות אחרות אליהם החרדה תתנקז.
יש גישה אחרת הנוטה לעבוד על מקור ההרגל - זה החרדה.

אין המלצה- לכל גישה יתרון וחסרון.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
נטשה
15:05 13.11.14
שלום רב.
בני בן 7 בכיתה ב, מתקשה מאוד בחודשים האחרונים להכנס בנחת לכיתה.
הקשיים מתבטאים בבכי , קושי בנשימה, כאבים פזורים בכל הגוף,בחילות, סחרחורות.
כאני טוענת שהוא חזק ושיכול להתמודד עם הקושי כועס עלי ואומר שאני לא יכולה כאמא שלו להשאיר אוצו כך בכיתה.
ידוע לי לאחר שיחות עם צוות המורים שהוא נרגע במהלך השעתיים הראשונות, יחד עם זאת מתארים הוא מעט "לחוץ" ילד טוב מידי , ממושמע מאוד, מפחד לאחר לכיתה, לא נכנס כלל להתפנות בשרותים בכיתה.{מתאפק עד הביית}
כמו כן אינו מוכן להתנסות בפעילויות ה"מסכנות אותו" כמו קורקינט , אופניים טכד...
כרגע אנחנו הן בטיפולמ פסיכולוגי והן בטיפול המואופטי, כששתי הגורמים טוענים לחרדת נטישה.
סימני החרדה ברורים אף לי אך אינו רואה כל שיפור פרט להפסקת הבכי, עדיין מתקשה להפרד ממני, עדיין דורש חיבוקים ונשיקות מעבר לנורמה, נראה על סף בכי, מצליח להתאפק.
יש לציין שכשאני מגיעה לאסוף אותו, אינו מוכן לבוא לקראתי, עלי לאסוך אותו מש מהכיתה, אך אני מוצאת ילד שמח ועליז.
האם הטיפול הנוכחי מספיק, האם עלולה להיות התדרדרות במקרים של חרדה לא מטופלת כראוי?
מבקשת עזרה והכוונה להמשך טיפול בבן.
מאחר והפסיכולוגית טוענת שאין צורך דחוף בהמשך טיפול אצלה לאור ההטבה הפיצפונת.
תודה מראש..... נטשה.
 
שמוליק
18:18 13.11.14
שלום נטשה.

אני מניח שהתשובה לשאלה האם הטיפול מתאים - התשובה שתקבלי היא שלא ניתן לענות דרך האינטרנט מבלי להכיר את הילד היכרות טובה יותר.

חרדה שאיננה מטופלת כראוי - כמובן שעלולה להיות התדרדרות.

אם רואים שמתחילה התדרדרות ניתן לחזור לפסיכולוגית; מה שהיא אמרה שלדעתה אין צורך להמשיך את הטיפול לאור ההשתפרות, זה אומר שזה המצב כעת.

אם את חושבת שצריך כעת טיפול, ניתן לפנות למטפל אחר על מנת לקבל חוות דעת נוספת.

כל טוב,
שמוליק
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:05 19.11.14
שלום

מדובר בחרדה כניסה לבית הספר.
דברי הפסיכולוגית אולי תואמים את דעת הארגון בו היא עובדת או את דעתה המקצועית אבל לא תואמים את דעתי.
כמובן שהמידע שבידי מועט. אולם אנו מצויים כ3-4 חודשים לתחילת השנה וההתקדמות שלו בנושא החרדה מחייבת השגחה ומעקב של איש מקצוע בכיר ובמקרה זה חייב להיות פסיכיאטר ילדים בתמונה. תרופה לא בהכרח.

גם הפעם אני מסכים עם שמוליק.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
13:49 09.11.14
בני בן ה 7 החל לקחת ריספונד לפני שבוע (חצי כדור של 1 מ"ג), מאז שהחל לקחת את התרופה הוא נהיה חרד יותר ונוטה לבכות בקלות - בדיוק ההיפך ממה שציפינו שהתרופה תעשה.
האם ייתכן שריספונד תגרום לחרדות ולרגישות יתר (בכי)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:09 11.11.14
לאור שלום

רוב הסיכויים שהמינון לא מספיק ולכן אין תגובה.
אבל כמובן ראוי להתיעץ עם הרופא המטפל כי הוא מרכז יותר פרטים אודות הילד ובני משפחתו.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא מודאגת
20:56 08.11.14
שלום רב!
בני בן 18 ,מזה כחודש ושבוע מטופל בתרופות הר"מ.הינו PDD -כבר שבוע וחצי סובל מכאבים בראש באיזור הצרבלום .וישנוניות ישן 12 שעות מתעורר לאכול וחוזר לישון לעוד כמה שעות. שזה בהחלט לא מצב נורמלי,לדעתי זה קשור לתרופות, לדעת הפסיכיאטר המטפל זה לא קשור.האם הוא צודק? תודה !
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:05 08.11.14
לאמא המודאגת שלום

אין בכוונתנו לחלוק על הרופא המטפל, מאחר ולרופא מידע העולה על זה של רופא הכותב באינטרנט.

אין אנו בגדר בורר או מגשר עם הרופא המטפל. מאחר ולא מדובר בסכנת מוות- אני מציע שתחזרי לרופא שלך או שתלכי לרופא אחר לצורך חוות דעת שניה.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו
 
שמוליק
08:54 09.11.14
שלום.

סוליאן היא תרופה אנטי-פסיכוטית. עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות מהמשפחה הזו.

לא ניתן לקבוע בוודאות האם העייפות היא תופעת לוואי של התרופה או שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה.

אני הייתי מטופל בתרופות אנטי-פסיכוטיות. סבלתי מעייפות חזקה כפי שאת מתארת, וזה היה ההסבר שקיבלתי: "סימטומים שליליים של המחלה". לאחר הפסקת הטיפול התרופתי, הסימטומים האלה פתאום נעלמו, והרבה פעמים טענתי שהמושג הזה הוא מושג מכובס ובאמת מדובר ת-מ-י-ד בתופעות לוואי, אך הפסיכיאטרית שאצלה אני מטופל העמידה אותי על טעותי, ואמרה שישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מדברים כאלה, כך שלא ניתן להאשים את התרופות באופן סוחף וגורף, אך מאידך, ייתכן שמדובר בתופעות לוואי כפי שהיה אצלי.

אין זה אומר שמה שצריך לעשות זה להפסיק את הטיפול התרופתי. צריך תמיד לבדוק נזק מול תועלת. הפסקת הטיפול עלולה להחמיר את המצב.

מה שכן, טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי (כפי שנעשה אצלי), יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול התרופתי. השאלה על מה לשים יותר דגש; על הטיפול הפסיכולוגי או על הטיפול התרופתי - זו שאלה שיש עליה חילוקי דעות בקרב הרופאים, וגם נדרש שיקול דעת של התאמה אישית לכל מטופל, ובכל אופן, מטופל שחושב שצריך להתרכז בטיפול הפסיכולוגי - שומה על הרופא המטפל להתחשב בדעתו ובגישתו.

כל טוב,
שמוליק.
 
אמא מודאגת
20:43 08.11.14
שלום רב!
מזה כחודש בני בן 18 החל טיפול בסוליאן ודקינט ,מזה כשבוע סובל מכאבים ממושכים באיזור הצרבלום .בנוסף ישן שעות רבות ,האם זה קשור לתרופות?
תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:01 08.11.14
שלום לאמא המודאגת

כאב באזור הצרבלום אינו ברור מאחר ופגיעה בצרבלום אינו גורם לכאב מקומי....
מדובר בכאב ראש כנראה. ומדובר בישנוניות.

האם הישנוניות קשורה לתרופה או לא ? זה עניין הקשור למינון וסוגיות סוביקטיביות ויחודיות לנוטל התרופה. הצעתי שתחזרי לרופא המטפל או שתפני לחוות דעת שניה.
אני מניח שלרופא המטפל נתונים נוספים שאינן יכולים להמסר דרך האינטרנט.

אגב אפשר למצוא מידע טוב על כל תרופה ותופעות הלוואי גם בויקיפדיה. לפי מחקר גרמני 30-40 אחוז מהרופאים נעזרים במידע המופיע בויקיפדיה...

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שמוליק
08:38 09.11.14
שלום ד"ר סמואל.

אני מצדיע לך על ההגינות.

בעבר הייתי מטופל בשלוותה, וסבלתי מעייפות חזקה שהייתה תופעת לוואי של התרופות (והראייה שהעייפות פסקה כחצי שנה לאחר הפסקת הטיפול התרופתי). לאורך כל הדרך הרופאים אמרו שמדובר ב"סימטומים שליליים של המחלה" ולא רצו לומר את האמת שיכול להיות שזה גם תופעות לוואי של התרופות. הייתי בהרגשה שלא איכפת לרופאים ממני, שכל מטרתם היא להגן על החברה הנורמטיבית מפני ומפני מטופלים אחרים...

אינני רוצה להכתים את המוסד, אבל אני חושב שחוסר השקיפות ב עניין מחבל באמון של המטופל במטפל, שכפי שכתבת - הוא ליבו של הטיפול.

יתר על כן, אני הצלחתי להשתקם אודות לרופאה פסיכיאטרית שהשקיעה ברצינות בטיפול הפסיכולוגי והביאה אותי למצב שכבר אפשר היה לוותר על התרופות.

אכן, לא אצל כל מטופל הטיפול הפסיכולוגי קוצר פירות. אבל לא נראה לי שאני יחיד, ושישנם מטופלים נוספים וצריך לומר שאפשר לנסות את הדרך הזו, ובמיוחד כשמדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות (או שלפחות ייתכן שהם סובלים).

כל הכבוד על ההגינות, ועל כך שלא ניסית לקבוע נחרצות כי מדובר בסימטומים שליליים של המחלה.

שמוליק.
בני בן 9 ילד pdd עם קשב וריכוז, חרדתי. מטופל בקונצרטה וטופל ברספרדל אליו הגיב בהשמנה וקושי גדול בלקום בבוקר (ילד שמתעורר כל יום השש שש וחצי לפני נטילת הרספרדל) . לאחר מספר חודשים החלטנו להוריד את הרספרדל ומעניין אותנו לנסות משהו טבעי. האם אפשר לקבל המלצה?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:57 07.11.14
לקפיה שלום

צר לי אבל אין ברפואה הקלאסית שזה מקצועי תרופות טבעיות.
העקרון שכאשר מוצאים תרופה טבעית משפיעה , אנשי המדע מפרקים אותו ויוצרים את החומר הפעיל שבו. וכל זאת כדי לשלוט ברמת החומר הפעיל ולחקור את סגולותיו ביתר בהירות.
למעשה כל התרופות הטבעיות המוצלחות עברו אותו תהליך.
גם רשויות הפיקוח על התרופות מעודדות זאת.

המשתמע שכל מה שאנו מכנים אותו כיום תרופה טבעית בעצם אינו מוכח מדעית כמרפא, אחרת הוא היה עובר מחקר נוסף עליו הצבעתי.

אגב יש תרופה דומה לריספרדל כמו סרוקוול שהיא פחות משמינה.
גם תרופות מקבוצת ה ssri יכולות לעזור ובחלקן אף מרזות....


רפואה שלמה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

שלום קפיה.

לכל בעייה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: אורגני (בעיות רפואיות "רגילות"), ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח, שבו התרופות אמורות לטפל), פסיכולוגי וסביבתי.

אם מנטרלים את ההשפעה של המרכיב הפסיכולוגי - אז הבעייה מנוטרלת, וכשהבעייה מנוטרלת - הרי שאין יותר צורך בתרופות.

גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות שאמור להשפיע רק על המרכיב הביולוגי אינו מספיק יעיל, וצריך לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.

כמי שנטל תרופות סבל מתופעות הלוואי שלהן, השקיע יותר בטיפול במרכיב הפסיכולוגי, והפסיק את הטיפול התרופתי, אני אומר שיכול להיות שזה יצליח גם אצל מטופלים אחרים.

כל טוב,
שמוליק.
 
רונה
08:42 06.11.14
ילד בן 7 בגיל 3 נולד לו אח, חודש אחרי החלו לו טיקים בצואר , שהלכו והשתנו קולייים ותנועתיים ונרגעו ושוב התפרצו, בנוסף אובחן עם הפרעת קשב וריכוז והיפר אקטיביות, ויסות תחושתי,אימפולסיביות.
הילד בכיתה ב והחודש החלו לו טיקים קוליים ותנועתיים עם הראש בנוסף לכל האבחנות שאמרתי. לא מטופל בשום כדורים מטופל בהידרותרפיה .
הילד הזה אהוב בבית ומורעף בנשיקות וחיבוקים יחד עם זאת הוא ילד קשה ביום יום,קשה מאוד לחנך אותו להתנהגות נאותה ומנומסת ליד אנשים, במקומות, הוא משתולל ומציק המון לאח שלו ולילדים בכיתה, לוקח המוןם פעמים של בקשות עד שהוא מסיים מטלה כמו להתלבש בבוקר, בתמונה הככוללת יוצא שהרבה כועסים עליו על התנהגותו ,אני במיוחד כי רוב הזמן הוא איתי,ככה מגיל 4 בערך, ..לאחרונה הילד טוען שהוא מרגיש מידיי פעם עצוב ולא יודע למה..ואני חושבת אולי הוא מרגיש סוג של דכאון..הייתכן?..הייתכן שאני עם הכעס היומיומי עליו בגלל ההתנהגות שלו גרמתי לו במשך הזמן לפתח דיכאון וטיקים?..למרות האהבה במקביל הוא מקבל המון נשיקות וחיבוקים בלילה בעיקר, כי הוא לא ישן לבד הוא רוצה שאשב איתו עד שירדם אז זה הזמן שאני קוראת לו סיפור והוא מקבל המוםן אהבה...
לציין שהוא אהוב בכיתה על הילדים למרות ההצקות..ייתכן שאני הורסת אותו?... אני מלאת רגשות אשמה... ייתכן?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:35 06.11.14
לרונה שלום

תחושות האשמה זה עוד סוג של מעידה. יש כוונות טובות וזה העיקר.

כפי שאת מתארת יש לך ילד עם קצת צרכים מיוחדים, לא מעט ילדים כאלה יש, אשר בסוף הם מסתדרים.
ללמוד כיצד לספק ילדים עם צרכים מיוחדים אנו לא לומדים בבית הורינו או שזה נמסר בגנים... את זה צריכים לקבל מאנשי מקצוע. ממש כמו שאנו נגשים לעורך דין כאשר קונים דירה וכך במקרים אילו. וזה לא אומר שאת טעית.
כל ילד ומינון החיבוקיםש הוא זקוק. את החיבוקים ונשיקות יש לדעת מתי לתת, איך לתת, וכמה לתת. הכמות חשובה פחות מהאיכות. ואת זה צריך ללמוד מהחיים ומטיפים של אנשי מקצוע.
הדברים שאתא מספרת צריכים עזרה מאיש מקצוע, אני מקווה שכך גם הילד יסבול פחות.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא מודאגת
00:09 23.10.14
מה הסיכונים לתופעות לוואי של ריספרדל במינון 0.5-1 מ"ג לטיפול בילדה בת 10?
איזה תופעות לוואי שכיחות במינון זה?
קלוניריט לא עבד בכלל.
אני מתלבטת אם לטפל או להשאיר את הטיקים ככה.
 
שמוליק
11:45 23.10.14
שלום לאימא.

אינני רופא.

ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית. לא שמעתי אף פעם שהיא אמורה לטפל בטיקים, אבל יכול להיות שהתרופה הזו יעילה נגד טיקים ואינני יודע על כך, וגם יכול להיות שישנם מקרים נדירים שבהם התרופה אמורה לטפל בטיקים. כדאי לברר את העניין אצל הרופא המטפל.

מתוך הערכה רבה לרופאים של הפורום, אני בטוח שהם יתנו תשובה מדוייקת יותר האם ריספרדל יכולה להועיל לטיקים.

על פי נסיון אישי כמבוגר, לקחתי ריספרדל אבל במינונים גבוהים יותר (4 מ"ג ליום), והתרופה הזו עשתה אותי זומבי; סבלתי בעיקר מעייפות חזקה שפגעה קשות בתיפקוד.

עם זאת, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אין להסיק מכך מסקנות, ובוודאי כשמודבר בגיל מבוגר ובמינון שונה.

בכל אופן, תופעות הלוואי האלו חלפו כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופה, ועד כמה שידוע לי תופעות הלוואי חולפות בדרך כלל אם מפסיקים את התרופה.

כל טוב,
שמוליק.
 
אמא מודאגת
13:31 23.10.14
מדובר בילדה שנמצאת על גבול הספקטרום האוטיסטי (ועם רקע משפחתי של הפרעות בספקטרום -בתפקודים הגבוהים-בערך אספרגר) כך שצריך לקחת בחשבון את פרופיל התגובות השונה לתרופות לעומת התגובה באוכלוסיה הנוירוטיפיקלית.
בקיצור,
מה רמת הסיכון,
ומה תופעות הלוואי הצפויות במינון זה.
אין בעיות התנהגותיות או רגשיות דרמטיות נלוות .
מדובר בטיפול להפחתת טיקים מוטוריים קשים.
תודה רבה
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:26 26.10.14
לאמא המודאגת שלום

כל תופעות הלוואי הרשומות אפשריות.
אבל הסיכון קטן יחסית.

הבעיה עם הטיקים שהם גורמים לילד עגמת נפש ודחיה חברתית ובעקבות זאת יתכן גם צלקת נפשית מתמשכת. אגב באם הכללה זאת אינה נכונה אז אפשר לוותר על הטיפול.

יואר כי הטיקים חולפים ללא קשר למתן תרופות, כך גם באוטיזם קל או קשה.

יש לעשות את ההערכה מה היתרון לעומת החסרון.
אי אפשר לבצעה מעל דפי הWEB - בשביל זה יש רופאים במציאות
העוקבים ומטפלים בילד.

בכל מקרה אין טיפול בתרופות ללא טיפול נלווה נוסף.

בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא מודאגת
12:12 26.10.14
 
אמא מודאגת
15:02 05.11.14
הפסיכיאטרית שהנוירולוגית הפנתה אותנו אליה,
החליטה לא לתת כרגע תרופות אלה לחכות עוד כמה חודשים לראות איך דברים מתפתחים,
והמליצה לנו שאם אנחנו יכולים נפנה ליחידה מסויימת להפרעות תנועה להערכה טובה יותר של המצב והטיפול האפשרי (זה כמה שעות נסיעה ממקום מגורינו-אבל נעשה את זה).
רק חשוב לי לאמר,
שאנשים (כולל אני)
מאוד פוחדים לפנות לפסיכיאטר כי ברור להם שהוא ייתן תרופות.
מסתבר שזה לא המצב, ומאוד שמחתי לגלות את זה.
מאוד שמחתי לגלות שהנוירולוגית שחשבה על תרופה מסויימת שהיא לא מורגלת בה, העדיפה להפנות לפסיכיאטר שמכיר יותר תרופות כאלה,
ושגם הפסיכיאטרית העדיפה לא לעשות משהו שהיא לא בטוחה בו.
ותודה גם לך שענית לי על שאלתי.
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:32 05.11.14
תודה על תגובתך

את מוקפת אנשי מקצוע מוסריים וטובים ואני שמח על כך.

חשוב רק לדעת שבעבר ייחסו את הטיקים לחלק אינטגרלי של הספקטרום או הפרעה מפושטת ולכן נמנעו לטפל בהפרעה זאת.
כיום הגישה אחרת.
כידוע התחום אינו סגור והמילה האחרונה טרם נאמרה.
כל מקרה לגופו , וכל איש מקצועו וניסיונו ודעותיו עימו.

עצתי העמוקה שהתגבשה ברבות הימים. שקשר משמעותי ומאמין עם הרופא המטפל זה לב הטיפול. הגישות שונות מרובות ואף קוטביות ,אבל בסיס האמון עם הרופא אחד והוא העיקר.

בהצלחה.
 
יעל
21:10 02.11.14
הייתי אמורה היום להתחיל טיפול בחצי כדור של ריספונד (1"מ"ג) לילד בן 7, אבל בטעות נתתי כדור שלם, והפסיכיאטרית לא עונה לי.

אם עד מחר לא אצליח לקבל תשובה מהפסיכיאטרית שנתנה את הכדור, האם מחר לא לתת כדור או להמשיך לתת חצי כדור כל יום?
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:54 03.11.14
לאור שלום

אפשר להרגע . לא קרה דבר. אפשר לדלג ולא לתת למחרת חצי כדור.
וגם אם לא אם נתת לא קרה דבר.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון הישראלי לפסיכואנליזה בת זמננו
 
טל
14:26 27.10.14
האם ההשמנה שנגרמת לפעמים מתרופה זו היא עקב עליה בתיאבון של הילד, או גם אם הילד יאכל הרותה מידה צפויה השמנה?
 
שמוליק
17:25 27.10.14
שלום טל.

גם אני לקחתי ריספונד (ועוד תרופות נוספות) שהשמינו אותי, אבל זו לא הייתה תופעת הלוואי שהכי הפריעה לי. מה שהכי הפריע לי הייתה העייפות שלא איפשרה לי לתפקד.

חשוב לי להדגיש, שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן אין לקחת מסקנה סוחפת וגורפת ממה שקרה לי אישית.

אני אישית אכלתי הרבה כי ראיתי באכילה משהו מנחם, במיוחד בזמן שהייתי באישפוז. הארוחות היו בגדר פעילות בתוך ים של זמן משעמם.

אינני יודע מה התשובה לשאלה, הרופאים ישמחו לענות. לדעתי, צריך גם לקחת בחשבון האם ישנו גם מרכיב פסיכולוגי שמעורר תיאבון שגם הוא יכול להביא להשמנה מלבד התרופה.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:07 30.10.14
לטל שלום

מדובר בתוספת קלוריות בשל תאבון יתר. לא מדובר בתופעה מטבולית של שינוי קצב המטבוליזם כמו שקורה במחלות מסוימות ובזקנה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

צהריים טובים,
בת שנתיים ואבעה חודשים, תאומה לבן במשפחה יחידנית. עד עתה היתה הולכת לישון בצורה עצמאית, מרדימה את עצמה וישנה לילות מלאים.
בשבועיים האחרונים, החלו בעיות שינה רציניות, בתשובה לשאלותיי, נענתי כי חלמה חלום\חלומות.. בימים האחרונים החמיר למצב בו אינה מוכנה לישון במיטתה אם איני נמצאת בחדר. במידה ואני יוצאת מן החדר והולכת לישון במיטתי (בטענה כי כל אחד ישן בחדרו ובמיטתו) היא יוצאת מחדרם תוך כדי צווחות ובכי ונשארת ליד מיטתי ואף נרדמת בישיבה לידי, כשהיא בוכה ללא הרף.
מה עלי לעשות?
ניסיתי את השיטה של להחזיר למיטה בכל פעם שיוצאת (למעלה מ-100 פעם בלילה), ניסיתי ישיבה בחדר עד הרדמות והתרחקות בהדרגה, ניסיתי לדבר על ליבה, הוספתי נורת לילה. אך דבר לא עוזר.
החשש שלי הוא כי פוחדת\חרדה שהיעלם לה, כיוון שאין אב בסביבתה. (כפי שציינתי אני אם יחידנית). אך כן קיימת תמיכה משפחתית חמה.
מה עושים? האם לתת לה לבכות? לצאת מן המיטה? להישאר לידה? עד מתי? איני יודעת מה לעשות, כיוון שעד עתה השינה היתה חלקה,
יש לציין: 1.שאחיה התאום עדיין ממשיך לישון טוב, 2. בגן בצהריים ישנה מצויין.
3. לא חל כל שינוי לאחרונה.
זקוקה לתשובה. תודה רבה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:05 30.10.14
לענב שלום

יש לי פיתרון ואפילו כמה פיתרונות אולם, לצורך ההצלחה את זקקוה לליווי והדרכה. אחרת בוודאי היית נגשת לחנות ספרים ומוצאת כמה ספרים טובים לנושא.
אני משוכנע שלצורך הפיתרון הנאות ובמיוחד שכבר ניסית מחייב ליווי של איש מקצוע.

יש הדגיש כי מצב זה אינו נדיר. הוא פתיר. וככל שמטפלים בו בהקדם כך הוא חולף הר יותר. ולכן הצעתי לפנות לאיש מקצוע בעל קבלות בנושא ולהתחיל לאלתר בטיפול. כל השהייה או מציאת פיתרונות זמניים עלולה להאריך את המצב וחבל.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
כמה להערכתכם יכול לעזור טיפול באמצעות מציאות מדומה- שמעתי על זה וזה נראה לי כמו שהיה בספארי לילה, הילד בטוח יהנה- השאלה אם זה יעזור
 
שמוליק
14:07 22.10.14
שלום ימית.

אם הילד נהנה מזה - אז עצם ההנאה אמורה להועיל.

אינני יודע לומר עד כמה הטיפול הזה אמור להיות טוב יחסית לטיפולים הסטנדרטיים, אך כיוון שנדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו - אם מחיר ההפעלה סביר - אפשר לנסות.

מתוך הערכה רבה לרופאים של הפורום, גם אותי מעניין לראות מה דעתם.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:21 26.10.14
שלום

יש לדעת שלא כל תוית אותה מכנים כטיפול זה באמת טיפול.

אנו נמצאים בעידן בו קיים פיקוח על תרופות בהוראת משרד הבריאות
לעומת זאת כל מיני חוויות וגימיקים הפכו גם הם לטיפול מסיבות מסחריות, אולם ללא כל פיקוח.

מה שהיה בילדותי כחוויה מהנה הופך היום לטיפול :).

כמובן שאם הילד יהנה אז אין לבטל את ההנאה - רק שלא ימכרו את המוצר כטיפול.
מי שמטפל צריך להחזיק גם רישיון טיפול מטעם משרד הבריאות.
ראו הוזהרתם.

כמובן שעלות טיפול יקרה מעלות סתם הנאה ויש לדעת זאת, כי לפעמים הדבקת התו טיפול מיקרת את החוויה ויש להיות ער לכך. אני מסכים עם שמוליק להערה חשובה זאת.

בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו
 
יעל
17:40 17.10.14
האם מבחינת שיפור קשב וריכוז, קונצרטה 36 מ"ג זהה לפוקלין XR 10 MG או חזקה יותר?
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:51 19.10.14
לאור שלום

תשובתי מאכזבת, שכן קשה לענות.

כל מקרה לגופו.
יש להתיעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטרית ילדים נוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
15:56 17.10.14
בני בן 7, ADHD + PDD בתפקוד גבוה.
הפסיכיאטרית הציע שימוש בריספרדון (בנוסף לקונצרטה) בגלל האימפולסיביות שלו.
אני מודאגת בעיקר בגלל תופעות לוואי של דיסטוניה ודיסקינזיה, בגלל שגם ככה יש לו תנועות קצת מוזרות, ויש לי אח שגם לו יש מעין טיקים בכל גוף.

1. האם יכול להיות שבעקבות הריספרדון (חצי מ"ג יום. הילד שוקל 20 ק"ג) יופיעו הפרעות תנועה שלא יעלמו גם לאחר הפסקת הריספרדון?

2. באינטרנט קראתי שהתרופה מיועדת לבני 5 ומעלה עם אינליגנציה נמוכה. למה דווקא לבעלי אינטליגנציה נמוכה (בני בעל אינטליגנציה גבוהה מהממוצע)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:49 19.10.14
אמא היקרה שלום

במינון קטן ברמה המוצעת הסיכון קטן יחסית.

יחד עם זאת ראוי להדגיש שאנו מעדיפים כמה שפחות לטפל בריספרדל בגיל הצעיר. טיפול בתרופות ניתן רק כאשר כל האמצעים האחרים מוצו ובעדר ברירה שולפים את התרופה.

לכן יש לבחון את הפתרונות הלא תרופתיים לפני הפתרון התרופתי.
אולם כמובן שאין לבטלו.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטרית ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
בן 12
09:11 03.10.14
ילדי כיום בן 12
מאז היותו קטן התמודד עם קושי בפרידות, פחדים דימיוניים, פחדים קיומיים וכו.
החל מגיל 9 חלה הקצה ברגשות ובגדול אנו חוווים איתו התפרצויות זעם , קושי ביקיצה, קושי בשינה, מרד מוקדם וכו.
בני הוא ילד שמח מאודד, חברותי, מקובל ואהוב אך מתמודד בבית עם רגשות מוקצנים.
אנו בטיפול פסיכולוגי מתמשך, המטפלת טוענת כי לבני קשיים בויסות ריגשי .
בימים האחרונים לאחר שנחשף לסרט אימה עם חבריו הוא חווה בלילות התקפי חרדה המלווים ברעד, נשימה קצובה, ומתח נפשי גבוה.
הוא מגיע למיטתנו ואני עוזרת לו להסדיר נשימה, לא לפחד מהרעידות ומהפחד עד שהוא נרדם (נמשך כשבוע)
שאלותי הן:
1. האם מהדברים האמורים נראה כי בני זקוק לאיבחון פסיכיאטרי בנוסף לסיוע הפסיכולוגי?
2. האם התופעות המתוארות מאפיינות ילדים בני גילו או שאכן הן מוקצנות
3. אנא הכוון אותנו איך לסייע לו
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:54 05.10.14
לאימא שלום

חשוב להדגיש שכל פסיכולוג המתמודד עם קשיים כגון אלה ואף יותר קלים חייב להעזר בפסיכיאטר כליווי. יש מדינות שזה מצוי בחוק....
אין ברירת של :או פסיכיאטר או פסיכולוג. לפסיכיאטר השכלה רחבה הכוללת גם פסיכולוגית ולכן רצוי ובמיוחד במקרה זה להיות גם ביעוץ פסיכיאטר ילדים ונוער.
לא כל ביקור אצל פסיכיאטר מסתיים במתן תרופות.....
כל דבר הינו בגדר איפיון ומאידך הקצנה. יש מצבים נדירים ביותר שהם בגדר מחלה אנושה. פסיכיאטרים מטפלים בעיקר במצבים מהסוג שאת מתארת.
הבעיה שיש הרבה פסיכולוגיים ומעט פסיכיאטרים ולכן מגיעים לפסיכיאטרים בעיקר מצבים קשים....
אבל הערכה פסיכיאטר ילדים ונוער הייתה נחוצה כבר בעבר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שמוליק
12:50 07.10.14
שלום.

אני רוצה להוסיף מספר הערות:

מכיוון שהייתי מטופל בתרופות אחרי אישפוזים כפויים, וסבלתי סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן, אז אני בהקצנה הרואה בטיפול הפסיכולוגי עיקר, אבל כל מטופל מגיב אחרת לתרופות ויש מטופלים שמרוצים מהטיפול התרופתי, וכמובן שישנם מצבים קשים, שבהם צריך טיפול תרופתי.

מסיבה זו, אני רוצה להעיר שלא צריך להירתע מטיפול תרופתי כשיש בכך צורך, ואפילו מאישפוזים לא צריך להירתע. טיפול בבעייה אינו "הרמת ידיים"; הזנחת הבעייה היא הרמת ידיים.

מבחינתי, כשנתנו לי תרופות כשהייתי במצב פסיכוטי - זה היה הדבר הטוב והנכון, ולא הייתי רוצה משהו אחר. יש לי אמנם ביקורת לגבי מה שהיה אחרי זה, כשחזרתי לעצמי, ולא ארחיב על כך כאן.

שיהיה בהצלחה.
שמוליק.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער