בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
 
תומר
11:43 29.07.14
אני לא יודע אם זה מקום אבלף הדברים נכתבים עם דמעות, אני דוד ל 3 אחיינים בנים מקסימים. בני 14 10 ו 4
האחיין הגדול מאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז ומקבל כדורים (לא זוכר איזה סוג אבל פעם אחרונה הבאתי לו אותם מבית מרקחת מיוחד כי זה עם מרשם מיוחד...) בימי החופש הגדול הוא בהפסקה מכדורים והבית הפך להיות גיהנום. עד לרמה שאביו איים לזרוק אותו ולהשאר רק עם שני ילדים (דבר שנבע מתסכול עצום) בעבר ניסיתי לשלוח אותם לייעוץ אבל הם הפסיקו אותו בטענה שהיועצת אמרה שרק פסיכיאטר של ילדים יוכל לעזור...
אולי למישהו יש רעיון איך אני יכול לעזור להם? (אמנם, אפשר להביא את החמור עד לשוקת ואם החמור לא צמא, הוא ימות אבל לא ישתה) אבל הלב נשרף כשרואים משפחה ששני ההורים מותשים במצב צבירה של סמרטוט.
כל רעיון/כיוון יתקבל בברכה.
 
שמוליק
15:03 29.07.14
שלום תומר.

אינני רופא.

המציאות לא כל כך ברורה לי.

לא ברור מי לדעתך נזקק כאן לטיפול. האם האחיין הגדול (ואז ההורים אמורים ללוות את הטיפול), או שלדעתך האחיין הוא "מקרה אבוד", וההורים נזקקים לטיפול שיעזור להם להתמודד עם זה.

לא ברור לי מי זו היועצת שאמרה שצריך לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער; האם זו יועצת של מבוגרים שאמורה הייתה לעזור להורים או יועצת ילדים ונוער.

מהניסוח נראה שאתה רוצה לסייע להורים, אבל בכל זאת פנית לפורום של ילדים ונוער.

נראה לי שכדאי להבהיר את הדברים.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:07 30.07.14
לדוד המתוסכל שלום

חשוב שתדע שמה שרואים משם לא רואים מכאן. ויש דברים שאינך יודע.
במקרים אילו לעיתים רצוי לפנות לגורמי הרווחה בקהילה לצורך התערבותם.
אין זה בושה זה חלק מתפקידם, אין זאת הלשנה אלא בקשת עזרה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שנית, כנראה שלא הסברתי את עצמי, המשפחה היא משפחה חמה ואוהבת. הילדים האלו מקבלים מההורים שלהם, מעבר לצרכים החומריים,(לכל אחד חדר משלו, מחשב, אופניים חשמליים וכו') אהבה ויחס, באמת ראויים לשבח, לא רק מההורים שלהם, מהסבים והסבתות וממני (הדוד היחיד שלהם). (מעבר לריבים מילוליים בין הורים לילדים מעולם לא הייתה בבית אלימות של ההורים וכו' מעולם.)
אין פה שאלה של רווחה.
הבעיה שהייתה ועדיין קיימת היא שאין סמכות הורית, כל השנים אמרו משהו אחד ועשו משהו אחר וכו' ועכשיו זה נותן את אותותיו.
השאלה שאני שואל בעצם היא, איך אני יכול לנסות להציע שוב את עזרתי על מנת לעזור להם. (כפי שציינתי הצעתי את עזרתי, ממקום של עזרה, ממקום שכאב לי לראות אותם מיואשים ובמיוחד את התיסכול של האחיין עצמו, לא ממקום של ביקורת, הפניתי אותם למטפלת ואפילו שילמתי על זה, אבל הם הפסיקו אחרי 4 מפגשים ואמרו שהמטפלת אמרה שאין לה מה לעשות ורק פסיכיאטר של ילדים יוכל לעזור להם והם לא מינפו את זה הלאה....)
שוב תודה לכולם על העזרה.
 
שמוליק
14:26 30.07.14
שלום תומר.

כעת הדברים קצת יותר ברורים, אבל עדיין ישנה נקודה לא ברורה.

פסיכיאטר ילדים ונוער אמור לסייע לבעייה של הילד הגדול (בן ה-14), וההורים אמורים לתת תמיכה הורית בטיפול, ופסיכיאטר ילדים ונוער אמור לתדרך אותם.

לא ברור האם מה שכתבת שאין סמכות הורים, זו בעייה של ההורים או שישנה בעייה נפשית של הילד, ונראה לך שהם אינם מתמודדים איתה כראוי.

אם ההורים הם אלה שזקוקים לייעוץ (ולא כמסייעים לטיפול בילד) - אז צריך לפנות לאיש מקצוע שמטפל במבוגרים, ולא לפסיכיאטר ילדים ונוער.

איך שלא יהיה - לא תמיד יש מה לעשות. ישנם אנשים שסובלים מבעייות נפשיות, ומסרבים לקבל טיפול, ורק במקרים קיצוניים ניתן לכפות טיפול.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:45 31.07.14
תומר,
דע שלא כל דבר הינך יכול לשנות.
אני חלוק על שמוליק וקובע כי איש מקצוע שעובד עם ילדים עוסק גם בהוריהם.

אנחנו לפעמים עובדים עם ההורים - כאשר המפגש עם הנער אינו יעיל או מתאפשר.

אם ההורים אינם חפצים בעזרה אישית עבורם כמו בהשמת גבולות ומתן סמכות או תחומים אחרים אז הטיפול יכול הליות פגוע.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
 
נתי
21:05 30.07.14
שלום רב
אני נוטל לוסטרל מזה 5 שנים עקב חרדה
במקצועי אני מופיע מול קהל פעמיים בשבוע
שאלתי:
האם נטילת קלונקס 0.5 מ"ג פעמיים בשבוע יכולה לגרום להתמכרות
ואו פחיתות ביעילות לאורך זמן?
תודה
נתי
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:42 31.07.14
לנתי שלום

המדור מיועד לילדים ונוער- היותך בעל מקצוע מצביע על טווח גיל אחר.

בכל פנים קלונקס לאורך שנים יכול לגרום לירידה ביעילות והתמכרות.
איני מאמין בטיפול תרופתי ללא ליווי של פסיכוטרפיה.
בני אדם בשוני מחיות זקוקים למשמעות ותובנות על המציאות הנפשי שלהם.

מניפולציות כימיות אינם הפיתרון היחידי המומלץ באף תחום מבריאות הנפש.
ואם הייתה בטיפול ולא נעזרת סימן שאותו איש מקצוע היה מוגבל ביכולות העזרה לתחום הנפשי עבורו נפגשת.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
חגית חיון
02:48 30.07.14
אני מאוד מודאגת...הבת שלי חודש הבא בת שנתיים,והתחלנ לה טיפול
בתרופה נוילפטיל טיפה אחת בלילה ואחרי שני לילות התחלנו טיפה בבוקר טיפה בלילה...אבל אני לא רואה שום שינוי בהתנהגות שלה....היא עדין מתעוררת בלילה לפחות פעמים בוכה צועקת ....במהלך היום היא חסרת שקט כמו לפני הטיפול..יכו ת להיות שהטיפול לא משפיעה על הילדה?הרופא ההתפתחותי נורולוגי שלה לא בארץ אין לי עם מי לדבר...
 
שמוליק
10:47 30.07.14
שלום חגית.

אינני רופא.

מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית. יכול להיות שהתרופה עדיין לא משפיעה. יכול להיות שהתרופה איננה מתאימה, וצריך תרופה אחרת. כמה זמן צריך לחכות על מנת לקבוע בוודאות שהתרופה איננה מתאימה - זו באמת שאלה לרופאים הנכבדים של הפורום והם ישמחו לענות.

בכל אופן, לגבי הטיפול התרופתי, ישנן שלוש גישות בקרב הפסיכיאטרים: גישה אחת אומרת שצריך לטפל רק בתרופות, גישה אחרת אומרת שעיקר הטיפול צריך להיות ריגשי, והגישה השלישית אומרת שצריך לשלב בין השתיים. דעתם של הרופאים של הפורום היא שצריך לשלב בין השניים, אך עדיין צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

כדאי לדעת שהטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהמרכיבים של הבעייה, וגם אם התרופה מתאימה. כדאי למצות טיפול בשאר המרכיבים.
כשמדובר בילדים ונוער - תמיכה מההורים היא גם כן חלק מהטיפול.

לפעמים, תופעות הלוואי של התרופות בלתי נסבלות, ובשל כך נאלצים לחשוב בעיקר על הטיפול בשאר המרכיבים.

כיון שמדובר בתינוקת בת שנתיים - לא בטוח שניתן לתת טיפול ריגשי, אבל יכול להיות שתמיכה מההורים יכולה לעזור. אינני רוצה לשלוח סתם כך אצבע מאשימה, אבל דברים כאלה יכולים לקרות מבלי להיות מודעים לכך, ואולי שווה לבדוק את העניין בצורה יסודית יותר עם הרופא המטפל.

איך שלא יהיה - חכי גם לתשובה של הרופאים. היריעה קצרה מכדי לספר בשבחם :-)

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:10 30.07.14
לחגית שלום

איני מסכים עם טיפול זה בנסיבות שאת מפרטת.
רצוי לפנות לגוף המייעץ בפסיכיאטריה של הגיל הרך
מרפאות אילו פזורות בכל חלקי הארץ.
אפשר להתיעץ עם רופא הילדים אני מקווה שהוא יכוון אותך.

יש משהו בתשובתו של שמוליק, טיפול בנוילפטיל בגיל זה ניתן לעיתים נדירות ביותר, ויש למצות טיפולים אחרים שמרפאת הגיל הרך יכולים להציע.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכאנליזה בת זמננו
 
גל דותן
09:11 28.07.14
ביתי בת 14, השנה האחרונה בכל פעם שלא מררגישה טוב ( פעם אחת חום, פעם שניה בחילות בשני המקרים באמצע הלילה) נתקפת חרדה ואומרת שחווה תחושות מוזרות של מציאות איטית או מהירה, פעם אחת אמרה שהיא צריכה לחלק הכל לשתיים.. מה זה?? אני סובלת מחרדות ובטיפול תרופתי כבר עשרים שנה.
מה עליי לעשות?
תודה גל
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:58 28.07.14
לאימא שלום

את מתארת סוג של חרדות.
חשוב להרגיע את ביתך.
אפשר לפנות ליעוץ.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום ותודה,
בני בן 8, החל לנטול רספירדל לפני כשנה, עקב אי שקט מוטורי אקוטי.(הולך הלוך וחזור, מנפנף בידיו וברגליו ללא שליטה...).
הוא נוטל 0.25 מ"ג ליום (רבע כדור של 1 מ"ג).
בשל התרופה הוא סובל מתחושת רעב בלתי פוסקת, ובשנה האחרונה העלה 5 ק"ג!
וממשיך לעלות... שאלתי היא,
לאור המצב, האם ישנו תחליף לרספירדל, תרופה אחרת שיכולה לטפל באי השקט המוטורי שיכולה להתאים לו?
לאמא שלום מתנצל על הדילוג ותודה על הערתך.

יש ויש . למשל ניסיון בסרוקוול - שלא בהכרח יעזור במאת האחוזים אבל הסיכוי טוב יותר להפחתת תופעה זאת. אפשר לנסות גם תרופות אחרות ריספרדל ידוע בתופעה זאת.

בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום.
בני בן 6 וחצי. בסך הכל ילד מאוד חברותי ושמח . קצת קופצני ותזזיתי.
בשנה האחרונה החלו אצלו פחדים להשאר לבד בחדר , רוצה שתמיד יהיו איתו.התלונן בחודשים
האחרונים על כך שילד בכיתה ו' עוקב אחריו בבית הספר. פנינו למנהלת בית הספר והעניין נפתר.
אך עדיין יש לו פחדים למינהם, מרבה גם לשאול בזמן האחרון על המוות ועל לאן הולך הגוף ןלאן הנשמה . מתעסק בנושא זה המון ושואל שאלות.
בימים האחרונים פתאום החל להתלונן על זרמים בראש. כאילו יש לו קופסא בראש של מחשבות
שלא בשליטתו והם רצות לו בראש מהר מהר כמו זרם והוא גם שומע קולות . הוא אמר שלא יכול לסבול את זה ושנביא לו תרופה ושנלך לרופא. ניסינו להרגיע אותו אך כל הזמן הוא הוסיף עוד פעם יש לי את ההרגשה הזאת של המחשבות שמתרוצצות לי בראש ואני לא רוצה זאת.
על מה הדבר יכול להעיד? על בעיה נפשית או אולי על בעיה נוירולוגית? יש לנו במשפחה מחלות נוירולוגיות כמו טרשת נפוצה , מגרנה וחשבתי שאולי יש קשר לזה.
מה עליי לעשות לואיזה רופא לפנות באם הוא ממשיך להתלונן?
בברכה
דינה
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:48 27.07.14
לדינה שלום

קרוב לוודאי שמדובר בסוג של חרדה. יש להעמיק באבחון.
בנך סובל ומדובר בסבל רב- רצוי לעזור לו.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער . איני מוצא קשר למחלות הנוירולוגיות של המשפחה למצב שאת מתארת.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:00 21.03.10
לדינה שלום

מדובר בתגובות חרדה ויש לבחון את עומקם, תחילתן ובמיוחד הרקע. ניסיונותיך להרגיע חשובות ורצוי שתתמידי בהם.
לפי התיאור שאת מציגה נראה שהילד צריך לעבור הערכה אצל פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה.
יתכן שהוא/היא ישלחו אותך להערכה נוספת של נוירולוג. מאחר ואין ממצאים נירולוגים קונקרטיים נראה כי הרופא הראשוני הוא הפסיכיאטר.

יש לדעת שלא תמיד יודעים את הסיבה, לעומת הטיפול שהוא יותר ברור. המעקב והליווי של הילד ומשפחתו חשובים גם להארת נסיבות או רקע המצוקה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שוקי
22:47 18.07.14
היי, ישלי אחות בגיל 14 היא מתבגרת נורא קשה, לא נפתחת, לא מספרת דברים, כל הזמן רוצה לצאת עד שעות מאוחרות.
חשוב לציין שאני כל הזמן אומרת להורים שלי שיתנו לה הרגשה שהם סומכים עליה וגם שעושים אתזה היא עושה פאשלות- לא חוזרת בזמן הביתה, חסרת אחריות (מתכבה לה הפלאפון לא טורחת להתקשר מחברה או משהו) גם שתופסים אותה על טעויות היא חושבת כל הזמן שכולם נגדה ,אמא שלי מגבילה אותה לצאת עד 2 בלילה מה שבזמני לא היה.. וזה לא מספיק לה בטענה שכל החברים נשארים עוד. גם כשניסיתי לשכנע תהורים שלי להתנהג איתה בצורה יותר משוחררת כדי שתרגיש שסומכים עליה ,ואמרנו לה שלא נקציב לה שעה מסויימת אלא שתפעל לפי ההגיון בלי להגזים היא לא התנהגה כמו בוגרת וחזרה ב4 בבוקר הביתה!!!! גם שמגבילים אותה ונותנים עונשים היא לא מבינה וגם שנותנים לה מה שהיא רוצה היא לא מתנהגת באחריות.
ניהיו לה חברות חדשות, שהיא סיפרה לי שהם שותות אלכוהול ומעשנות והיא לא נגררת אחריהם, הסברתי לה שזה חשוב והיא צריכה להבין עם איזה בנות היא מסתובבות כי ככה גם יחשבו עליה בתגובה היא טענה שאלה החברות שלה וכיף לה איתם והיא לא נגררת אחריהן. השאלה אם צריך למנוע ממנה להסתובב איתן או לשחרר כדי שתבין לבד?
אני כבר לאדעת איך להתנהג איתה , איתי היא עוד מדברת קצת אבל כל הזמן אומרת שההורים לא מבינים אותה ושקושרים אותה למרות שמביאים לה לצאת עם חברות והכל, בחופש הגדול היא נשארת ערה כל הלילה עד שש בבוקר והולכת לישון עד שבע בערב, איך כדאי להתנהג איתה?
שלום שוקי.

זה טוב מאוד שאיכפת לך מאחותך ושפנית לבקש עזרה.

לדעתי לא מדובר בבעייה נפשית. מדובר בשאלה חינוכית של הגבלת שעת החזרה הבייתה מול ההרגשה שלא מבינים את אחותך.

מסיבה זו, נראה לי שלא מכאן תבוא הישועה.

יכול להיות שדבריך לא הובנו כראוי, ואולי צריך להסביר איך זה קשור לבעייה נפשית.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:18 22.07.14
לשוקי שלום

צר לי ששמוליק שהשתלט על האתר הפך גם לבר סמכא בשאלה מה זה פסיכיאטר- וקובע שזה נפשי או חינוכי.

הנושא שלך בהחלט מעניינו של פסיכיאטר ילדים ונוער.
דעתי הנחרצת, כי יתכן ויש צדק בדבריך אבל אינך יכולה לשנות ולהציע להוריך כיצד לנהוג, הם פשוט ממענים להקשיב.
ראוי שתתני לאחותך להתמודד עם קשיה- ואולי תיעצי לה בקטן על דברים שייטיבו עימה.
ליעץ אבל בלי לגרום להתנגדות, ליעץ כמו שאחים מיעצים ומשתפים זה עם זה בדעותיהם.
אולי כדי שתספרי לה על ניסיונך בחיים, על דברים שעברו עליך וכיצד התמודדת איתם.
פחות להטיף ויותר לשתף. עקרון זה חשוב ועקרוני במציאות שאת מתארת.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שמוליק
15:12 24.07.14
שלום ד"ר סמואל.

אני מתנצל אם נפגעת ממה שכתבתי.

לגופו של עניין, לאחר שקראתי שוב את השאלה, התברר לי שאכן לא הבנתי אותה נכון.

חשבתי שמה ששוקי שאלה בסוף "איך כדאי להתנהג איתה?" היא התכוונה איך הה-ו-ר-י-ם שלה אמורים להתנהג איתה, ומטעות זו יש מקום הגיוני לאמירה שזו שאלה חינוכית.

כוונתה בשאלה הייתה איך היא כאחות צריכה להתנהג איתה, ולכן אני ממש מסכים עם כל מילה שכתבת, ומודה בטעותי.

מטרתי העיקרית בכתיבת תגובות בפורום היא לתרום מנסיוני המר בסבל מתופעות הלוואי של התרופות. אני מאמין שהרופאים יכולים לרפא את המחלות האלו ע"י טיפול ריגשי ובכך להביא את המטופלים למצב שבו יהיה ניתן להוריד מינונים עד להפסקה, ולא לעמוד חסרי אונים מול תלונות על סבל מתופעות לוואי.

אני משוכנע שאתה מאלה שמאמינים ביכולות האלו, וגם במקרים של חוסר הצלחה, אין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות.

אני גם חושב שגם מטופלים צריכים לדעת על כך, ולא להיות נעולים על כך שרק התרופות יעזרו להם, או שאי אפשר בלעדיהן.

בכל אופן, אני מעריך אותך מאוד, ורוצה לומר שהתשובות שלך מאוד מרשימות, ומעידות על מצוינות.

אני רק חושב שהייתה קצת הגזמה בכך שהאשמת אותי בהשתלטות על האתר. הפורום הזה פתוח, וכל מי שרוצה רשאי לכתוב תגובות כל עוד הוא ממלא אחר תנאי השימוש באתר, וגם אם הוא מביע דעות שאינן מוצאות חן בעיניך.

אם זה מפריע לך, אתה יכול לעבור לפורום סגור.

ובכל אופן, אני רק מעיר, זו לא יותר מאשר טעות אנושית, ואין טעם לעשות מזה עניין גדול.

כל טוב,
שמוליק.
 
לירון
01:21 21.07.14
שלום.אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית,הפרעת חרדה ודיכאון שנתיים.
אני נוטל תרופת SOS - ואבן ,כדור נוגד דיכאון פבוקסיל,ועוד כדור זיפרקסה
אני כבר המון זמן מחפש טיפול (שנתיים) ,כרגע הואבן קצת מרגיע אותי.אבל זה SOS.
התחלתי טיפול אצל רפלקסולוגית ושאלתי אותה על הלבנדר והיא אמרה שאני יכול לנסות.
אני לוקח מבער ,ושם קצת שמן שקדים ו5 טיפות לבנדר.
ואז זה מפזר ריח בחדר.הבנתי שצריכה להיות לזה השפעה טובה לאנשים שסובלים מדיכאון וחרדה.
האם יש התנגדות בין טיפול הלבנדר לכדורים פסיכיאטריים? ז"א יכול להיות מצב שאני ישים גם לבנדר וגם יקח טיפול פסיכאטרי SOS וזה יעבוד ביחד?אני חוטר לכך שאני רוצה לדעת עם הלבנדר בעצם ינגוד את הוואבן.
בתודה לירון.
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:23 22.07.14
ללירון שלום

אני שמח שאתה בוחר להתיעץ גם עם רופא למרות שקבלת כבר יעוץ מרפלקסולוג....

מדובר בטיפול שאינו מחייב מרשם רופא ולכן דין הטיפול כדין כל חומר ארומטי בעל השפעה שלא תועדה על ידי הרופאים הקלאסיים.
עם זה עושה לך טוב - אז אין בעיה.
אני מקווה שאתה מקבל עזרה גם בפסיכוטרפיה על ידי איש מקצוע שמוסמך ומנוסה בהפרעה שלך.

בהצלהח,

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא
11:11 17.07.14
שלום ותודה,
בני בן 8, החל לנטול רספירדל לפני כשנה, עקב אי שקט מוטורי אקוטי.(הולך הלוך וחזור, מנפנף בידיו וברגליו ללא שליטה...).
הוא נוטל 0.25 מ"ג ליום (רבע כדור של 1 מ"ג).
בשל התרופה הוא סובל מתחושת רעב בלתי פוסקת, ובשנה האחרונה העלה 5 ק"ג!
וממשיך לעלות... שאלתי היא,
לאור המצב, האם ישנו תחליף לרספירדל לטיפול באי השקט המוטורי?
 
יפה
21:08 16.07.14
היי יש לי ילדה בת חמש וחצי עם אוטיזים pdd היא מכה את עצמה כשהיא כועסת .והיא כל היום קופצת ומטפסת על שולחן מיטות השאלה שלי האם היא צריכה רטלין ואם זה ירגיע אותה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
10:27 17.07.14
יפה שלום

התאור שאת מתארת יכול להתאים להפרעה בוויסות. ולכך הרבה סיבות. הפרעת קשב וריכוז היא אחת מהן, הפרעה על הספקטרום האוטיסטי אף היא הסבר מקובל להתנהגות.

וביחס לריטלין, מדובר בשיקול הדעת של הרופא המטפל. לצערי אין תשובת בית ספר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום רב,
אני פונה כי הפסיכיאטרית שלנו בחו"ל. בתי בת 6.5 סובלת מהפרעות קשות בויסות - רגשי וחושי, הפרעות חרדה, וכנראה גם ADD כחלק מהמכלול. מחוננת אינטלקטואלית. היא מטופלת עד כה רק באופן פרטי רגשית, רב"ע, ופסיכיאטרית. סיימה כתה א' רגילה.
עד כה ניסינו נוילפטיל, וריטלין - שלא היה להם שום אפקט, וכעת בניסיון של ריספרידל - אחרי שבועיים וחצי עדין אין כל השפעה (שבוע של רבע מ"ג, ושבוע וחצי של חצי מ"ג) המצב מאד קשה, והמצב הבטחוני כמובן אינו עוזר. מה הסיכוי שהיא לא תגיב כלל גם לריספרידל ? ואם אין תגובה, לאיזה כיוון הייתם הולכים ?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:40 13.07.14
ליונה שלום

קודם כל יש לדעת מה האבחנה . כי הדברים שאת מציינת הם סימפטומים בלבד.
במצבים קשים טיפול רגשי מחייב את איש המקצוע המתאים... והמנוסה. טיפול פעם בשבוע לא מספיק.
וביחס לתרופות יש צורך בניסיון וטעיה, יתכן ומינון ריספרדל גבוהה יותר או תוספת תרופה אחרת. אולם כאמור לא הכל מוצא את פתרונו בתרופות..

אין ספק שהימים האילו אינם קלים.
יש לדעת כי במצבים קשים מהסוג שאת מתארת גם מערכת החינוך מתגייסת ולמרות היותה מחונננת יתכן והיא זקוקה לטיפול אינטנסיבי במערכת החינוך. כל זאת יש לבדוק עם איש המקצוע המכיר את הילד יותר משורות ספורות אילו. שאת צרפת.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסייכאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
טלי
00:08 10.07.14
אחייניתי היא בת שמונה, והחלה לסבול באחרונה מתופעה של תלישת שיער מהריסים ומהראש, וכן מלחץ ומתח באופן כללי, עקב חוויית גירושין של הוריה. הוצע לה טיפול הכולל פבוקסיל פלוס רספרידל+ריטלין. האם לא מדובר בעודף תרופות עבור ילדה בגילה, ומה דעתך על השילוב הזה (ברור לי שאינך מכיר את הילדה ובכל זאת אשמח לשמוע מה אתה חושב). בתודה, טלי.
 
ד''ר אליהו סמואל  
10:45 10.07.14
לטלי

תמיד יש לנסות את המינימום אבל זה תלוי גם בהיקף התופעה.
יתרה מזאת יהיה זה לא נכון להציע תרופה ללא טיפול נלווה בפסיכותרפיה מתאימה....

יש גרסאות שונות לטיפול בתרופות וכל רופא עם נסיונו וסגנונו. אפשר תמיד לפנות לחוות דעת שניה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
אני מעוניינת לדעת האם קיים טיפול או פסיכולוג עבור ביתי בת ה6 , מאחר ופניתי למס' מקומות ונאמר שבגיל זה יש הדרכת הורים בלבד..
נא עזרתכם המומחים, בתודה גדולה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:45 10.06.14
להד"מ, אומר באופן חד משמעי שיש פסיכיאטרים לילד המתמחים בגיל זה. כך יש גם פסיכולוגים ועוד אנשי טיפול מגוונים.
יתכן ופנית לגוף ציבורי המצוי במחסור מתמיד של אנשי טיפול, וטיפול זה הוא יותר כלכלי וזול.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אורלי
21:02 10.06.14
 
ענת
13:03 08.06.14
לפני כ 3 ימים בתי בת ה- 10 לפני השינה התחילה לבכות ואמרה שקורה לה משהו מוזר. שהיא פתאום רוצה לבכות ושיש לה פחדים . אחרי שיחה ארוכה הצלחתי להוציא ממנה שהיא כבר הרבה זמן פוחדת שיקרה משהו רע ובעיקר ממוות . הצלחתי להרגיע אותה ,היא ישנה בלילה, במהלך היום היתה בסדר ולקראת הערב שוב היתחילו לה המחשבות .
היא אמרה לי שהיא מרגישה גם רעד, דפיקות לב ובחילה.
עכשיו לקראת כל לילה זה קורה לה כל יום. אני יושבת איתה כל ערב עד שהיא נרדמת
יש לציין שגם אני סובלת מהתקפי חרדה.
תקופה ארוכה קיבלתי פריזמה. לפני כ- 3 שנים הפסקתי טיפול טרופתי.
האם יכול להיות מצב שהתקפי חרדה עברו גם לבתי? האם היא חייבת טיפול כולשהוא ?
מה לעשות?
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:27 08.06.14
לענת שלום

לתכונה שאת מתארת נטיה גנטית שכיחה למדי. היא לא מלאה אבל שכיחה.
טיפול תרופתי הוא עניין לא מוחלט.
גישתך ביחס לביתך מכוונת אמפטית ומומלצת.
האירוע ראשון לכן חשוב גם טיפול בשיחות.. הצלקת הפוטנציאלית במציאות הנפשית נוכח התופעה מחייבת התייחסות.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער במציאות ולא רק דרך העולם הווירטואלית...

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
שלום רב, אני אמא לילד בן 7 שמקבל ריספרדל במינון 1 מ"ג ( דבר שמשפר משמעותית את ההתנהות שלו) 1. האם התרופה עצמה מגדילה את הסיכון לחלות בסכרת או עצם התאבון שהתרופה מגבירה מגדיל את הסיכון לסכרת (ז"א האם במידה ונקפיד בתזונה נכונה ללא מתיקה מרובה האם נוכל ללא לחשוש מהסכרת ). 2. האם התרופה יכולה לגרום לדם בשתן או בעיות בכליה ? 3. האם במידה ונוריד את המינון במעט זה יקטין את רמת התאבון ויקטין את רמת הסיכון ? 4. איזה תרופה טובה יכולה להיות יעילה חוץ מהריספרדל לילד עם הפרעת קשב וריכוז כולל היפריות (לא מסוגי המעוררים של הריטלין כי ניסינו ויצאו טיקים מאוד קשים ) ?
אשמח מאוד לתשובה בהקדם כי אני מאוד לחוצה
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:54 02.06.14
לשגית שלום

כמאמר הפסוק " אין ארוחות חינם" כך אומר שאין תרופות בלי תופעות לווואי.
אכן השמנה ונטיה קלה לסכרת גוברת באנשים מסוימים.

המלצתי והמלצת טובי הרופאים לתת תרופה רק כמוצא אחרון....
וגם אז במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר. ולדעת שככל הילד צעיר יותר כך יש להמנע מתרופה.

אני מקווה שהמוצא התרופתי הוא הפתרון האחרון שנוסה ולא היה כפתרון ראשון
ויתרה מזאת הילד מטופל בשיטות נוספות כמו חינוך מיוחד או טכניקות למידה מיוחדת.
איני בה להשמיץ רופאים- אולם יש רופאים שידם קלה על ההדק ורצוי כי הפתרון התרופתי לא יהיה הפתרון היחיד אלא פתרון נוסף בסדרת טיפולים נוספים שמשרד החינוך והבריאות מממליצים.

איני חפץ להמליץ על אף תרופה נוספת מאחר וכל תרופה עם תגובותיה.
המלצתי העמוקה ליצור קשר עם הרופא המטפל ולהיות סמוך על שולחנו.
מאחר וכל רופא וגישתו כל רופא ודרכו- אבל העקרון הוא אחד.
וגם עם החלטת הרופא לטיפול בריספרדל רצוי כי יהיה מעקב אחר רמות הסוכר.


בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתב מכון לפסיכואנליזה של הילד
 
לירון
10:23 28.05.14
אני בן 18 ,ככה שאני יודע שזה גבולי לפורום הזה,אבל בקושי עונים בפורום מבוגרים ואני גם מרגיש עדיין ילד ..

האם יכול להיות מצב בוא בן אדם חולם אך הוא לא ישן ? קורה לי שאני מרגיש שאני במהלך כל הלילה חולם וחולם ,אבל לא ישן .אני כאילו ער .
אם לא הייתי חולם והיו שואלים אותי ,"ישנת הלילה"? ,הייתי אומר לא ..לא ישנתי .
אבל היה חלום ממש ארוך ,ובאיזה שהוא שלב באמצע הלילה ,עליתי על זה שזה רק חלום ,כי התעוררתי מתוך החלום ,ואז סגרתי עיניים והמשכתי לחלום את החלום,ככה כמה פעמים
,איכשהוא הערתי את עצמי עד כדי פקיחת עיניים,וחזרתי אחר כך "לישון" ולחלום

ורבע אנטומינה לוקחים רק בלילה?(עוד לא התחלתי) או שאפשר גם ביום עם רוצים להתנתק מהסבל ולישון ..
 
לירון
17:31 30.05.14
אני נוטל פרנט בנוסף,ונאמרלי שבנוסף אסור מוצרי חלב.
יש כל מיני מרגרינות ,עוגות לבנות וכו' שיש בהם "חומרים מתחלבים" ,האם חל איסור על אכילה שלהם?
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:12 01.06.14
לירון שלום

התלונה שלך נוגעת באיכות שינה.
ההפרעה המיוחסת יכולה להקשר להפרעה היסודית שלך או לתרופת שאתה נוטל.
איני מעז להציע על שינוי הדבר עדין ורצוי להתייעץ עם הרופא שלך

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
מאיה
09:52 26.05.14
שלום. אני בת 16 ומכיתה ז' אני לוקחת רטלין לקראת מבחנים ובמבחנים של 4 שעות 10 מ"ג . ולפעמים גם ריטלין LA של שמונה שעות 30 מ"ג. יש לי מתכונת בעוד שבוע בהיסטוריה ולקחתי במשך שלושה ימים רטלין LA. אתמול, לקחתי לבית הספר רטלין של 4 שעות, וכשחזרתי לקחתי רטלין LA בשעה 3. בארבע וחצי התחילו לי כאבי ראש חזקים. ולקראת הערב הכאבים החמירו ולא יכולתי לתפקד מרוב הכאב , גם היו לי בחילות ולא ידעתי מה לעשות. בשעה 9 לקחתי אקמול ואחרי שעה הכאב הפסיק. השאלה שלי היא ממה זה נובע? והאם אני אוכל לקחת גם היום רטלין LA כדי ללמוד למתכונת ?
תודה מראש
 
ד''ר אבי שפירא  
15:15 26.05.14
לא ניתן לייעץ באינטרנט המלצות תרופתיות ספציפיות חשוב שתגשי לרופא המומחה ליעוץ. בכל מקרה נראה לי שריטלין 10 ככל הנראה עדיף על ה 20 . תפני בהקדם לרופא לקבל יעוץ מסודר
שלום ד"ר קרני.ביתי בת 16.עקב דיכאון מתמשך קיבלה פריזמה.החלה ברבע כדור.כאשר הגיעה כעבור שבועיים למינון של כדור שלם 20 מ"ג החלו תופעות של היפומאניה.המינון הטיפולי של הפריזמה הורד לחצי כדור.תופעות ההיפומאניה חלפו מיד עם הורדת המינון ללא צורך בטיפול תרופתי נוסף.מאז במשך חצי שנה ביתי נימצאת במינון של חצי פריזמה אליו הוספנו בעצת הפסיכולוג טיפול באומגה שלוש במינון מוגבר.נראה היה שהשילוב עולה יפה.בינתיים הבת מדווחת על חזרה מסוימת של הדיכאון.האם ניתן לעלות לשלושת רבעי כדור פריזמה?האם יש סכנה ממשית לגלישה נוספת לקווים היפומאנים,או שייתכן והגוף למד "להתמודד" עם התרופה?
 
ד''ר אבי שפירא  
10:27 21.05.14
חשוב שתחזרו לפסכיאטר בהקדם. לא מומלץ לעשות שינוי תרופתי כל שהוא בלי פיקוח. במיוחד שכבר היתה תופעה של היפומניה מהתרופה. בהצלחה
 
מיואשת
07:11 20.05.14
הי,
ילד בן 6 , אוטיסט, עולה לכיתה א'. תיקשורתי אך לא מדבר כ"כ , רק משפטים ומשהו צריך.
ניסנו לתת לו ריטלין LA10 אך זה גרם להתפרצויות עזות, ע"פ המלצת הנוילוגית הפסקנו.לאחרונה הילד לא מפסיק לצעוק ללא סיבה (כמו גריה).לדעת בעלי הצעקות הגיעו בגלל השימוש בריטלין כי לפני כן זה לא היה.
הלכנו לפסיכטרית ילדים ששמעה את הצעקות , והמליצה על אביליפיי.
בעלי פוחד להשתמש בכדור זה וחושב שזה יגרום לילד למצב יותר גרוע.
מבקשת את דעתך.
תודה רבה
 
ד''ר אבי שפירא  
10:24 21.05.14
לדעתי כדאי להמשיך עם הפסכיאטרית , אין מנוס ככל הנראה מטיפול תרופתי לפי התיאור שלך. חשוב גם לקיים הדרכת הורים מסודרת אתך ובעלך . זה חשוב לא פחות מכל טיפול לילד.
 
ג'ובניק דחוי
17:47 19.05.14
שלום, יש לי שאלה שאולי לא כל כך קשורה לפה אבל אשאל בכל זאת:
יש הרבה קב''נים בצה''ל שמעדיפים לתת לחייל פטור משירות צבאי לגמרי מאשר לתת לאותו החייל הקלות בתנאי שירות, או פטורים מסוימים, שאלתי היא האם יש לכך הסבר מבחינה פסיכיאטרית מהם המניעים אשר בגינם מעדיפים הקב''נים לשחרר את החייל משירות צבאי לגמרי מאשר לתת פטורים והקלות כלשהם?
כלומר מהם השיקולים הפסיכיאטרים בדברים האלה?
 
שמוליק
18:18 19.05.14
שלום רב.

לדעתי האישית, ישנם שיקולים שהם לא לגמרי פסיכיאטריים "טהורים".

אני מניח ששאלתך באה מתוך הנחת יסוד שלכל מועמד יש מקום בצבא. זו הנחת יסוד שאיננה מוסכמת על הכל. אנסה להסביר בקצרה את העניין:

חייל בצבא עולה למדינה כסף; יש למדינה הוצאות על אוכל, עלויות הכשרה וכיו"ב. יש גם מניעת רווחים בכך שהחייל יכול באותו זמן לעבוד, ואז המדינה תקבל עליו מיסים. מסיבה זו, צבא שמכיל יותר מדיי חיילים שאין בהם צורך - מהווה פגיעה כלכלית. אמנם ישנם גם שיקולים אחרים מלבד השיקולים הכלכליים, אבל בכל אופן, ישנם מועמדים שהצבא מעדיף שלא יתגייסו משום שאין לו צורך בהם.

השיקול שאין לצבא צורך באותם מועמדים הרבה פעמים נכנס להחלטה של הקב"נים האם לשחרחר, אע"פ שמדובר בנתון שאין לו שום קשר לפסיכיאטריה.

כל טוב,
שמוליק.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  77  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער