בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
שלום רב ובוקר טוב,
ביתי בת 5.5 לקתה בגיל 9 חודשים בהתכווציות - אינפנטאל ספאזם (היפסריתמיה).
ביתי מעוכבת בהתפתחותה - נמצאת בגן מעוכבי התפתחות מגיל 3. מטופלת בדפלט פעמיים ביום (1 כדור) - מאוזנת.
היום נמצאת בגן חובה והנושא הלימודי מאוד בעייתי. קשה לה מאוד לשבת ולהתרכז במשימה, מאוד היפרקטיבית. לצורך כך התחלננו בנסיונות:
1. ריטלין - לא עשה טוב, גרם לפירכוס קטן.
2. ריטלין LA - כנ"ל.
3. סטרטרה - תרופה שאינה בסל - כבר אינה משפיעה.
4 ויואנס - תרופה שאינה בסל - גרמה גם לפירכוס.
אנו חסרי אונים כי רק תרופה לקשב וריכוז מצליחה למקד אותה ולקדמה בלימודים.
מה המלצתך בנושא? אנו לא מעוניינים להרים ידיים....
אשמח לגובתך,
ציפורה
 
שמוליק
18:25 27.01.15
שלום ציפורה.

אינני רופא, ואין לי תשובה עניינית לשאלתך. הרופאים ישמחו לענות.

בכל אופן, אהבתי את מה שכתבת "אנו לא מעוניינים להרים ידיים....".
זה אחד מהמפתחות הגדולים להצלחה, ובעזרת הנחישות הזו תנצחו את הבעייה.

שיהיה בהצלחה.

שמוליק.
 
אמא48
15:47 22.01.15
יום טוב

בני בן ה15 מטופל רגשית דרך ביה"ס

בביה"ס דורשים שאחתום על ויתור סודיות כתנאי לטיפול

האם יש חוק בעניין הזה?

תודה
 
שמוליק
08:20 25.01.15
שלום רב.

אני לא רופא ולא משפטן, וצריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.
אני בטוח שהרופאים ישמחו לענות.

על פניו, זה נראה לגמרי לא הגיוני. בשביל מה לעזאזל צריך ויתור סודיות רפואית כדי לקבל טיפול פסיכולוגי? בשביל מה צריך לחפור בהיסטוריה הרופאים של הבן שלך?

נראה לי שקודם כל צריך לבקש מבית הספר הבהרה בשביל מה בכלל צריך צריך את ויתור הסודיות.

לו היה מדובר בבית ספר פרטי, אז החוק הוא חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, שמאפשר לבית הספר להתנות את מתן הטיפול בויתור סודיות, ואם זה לא מוצא חן בעינייך, אז זכותך לסרב להצעה. אך כיוון שככל הנראה מדובר בבית ספר ממשלתי, וישנה מחוייבות הן של בית הספר להעניק שירותים והן של ההורים לשלוח את הילד לבית הספר - כנראה שהמצב מסובך יותר...

יכול להיות שישנו הסבר הגיוני שאינני יודע עליו. אני מניח שאם יש לרופאים הנכבדים הסבר הגיוני מדוע יש צורך בויתור סודיות רפואית, הם ישמחו לומר את דברם.

כל טוב,
שמוליק.
 
שים
13:43 13.01.15
אני יודע שאתם לא תאמינו למה שאני אומר אבל אני יכול לקרוא מחשבות של אנשים.
אני מצליח לעשות זאת רק כשאני רואה את הבן אדם מולי והתחושות והאנרגיות לא תמיד עוברות אליי אבל היו מקרים יוצאים מן הכלל שאף אחד לא יכל להסביר.

אמרתי פעם לחבר שיחשוב על מספר בין 1-1000.
לקח לי לי שתי דקות וידעתי מה המספר.ניסינו את זה 3 פעמים וכל פעם הצלחתי לדעת מה המספר.

לאחר מכן התחלנו עם משפטים ביקשתי ממנו שייצור משפט שלם.
המילים התחילו לצוץ לי מול העיינים ושוב ידעתי על מה הוא חשב.

זה רק דוגמה אחת קטנה מכל הדברים שאני מסוגל לעשות.

ההורים שלי חושבים שאני משתגע.ולא מוכנים אפילו לשמוע אותי.
הם שלח אותי לפסיכיאטר.
סיפרתי לו את הסיפור והוא החליט לתת לי ריספרידל.
התחלתי לקחת את זה ובאחד המפגשים שלנו אמרתי לו שאני לא חולה נפש אלא באמת יש לי כוחות.

אז הוא אמר שאני אוכיח לו.
פתאום צצה לי מחשבה בראש שהייתה ממש ברורה ואמרתי לו:"אני מאור מצטער שאיבדת את אישתך מרים שבוע שעבר".

הוא היה בשוק ולא האמין שאני יודע על כך.
הוא מייד אמר לי לצאת מן החדר שלו ולא לחזור אליו.

מה הולך כאן?!

למי עליי לפנות?
אגב אני רק בן 14
שלום שים.

אינני רופא.

אתה יכול להילחם על האמת שלך, אך אני מציע לך להצניע אותה.

אינני יכול להבין בשביל מה אתה צריך לפרסם לכל העולם על הכישרונות שלך לקרוא מחשבות. לדעתי, עדיף שלא לומר זאת, וכך אנשים "רעים" לא יוכלו להישמר מפניך.

מכל מקום, אם אתה מחליט לחשוף את הדברים - אז פשוט תבין שזו תהיה התוצאה; במיוחד כשאתה קטין בן 14, ואתה עומד ברשותם של ההורים שיכולים במצב כזה לאשפז אותך בניגוד לרצונך.

אני מאחל לך כל טוב.

שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
18:34 15.01.15
שלום רב בד"כ ממש קריאת מחשבות כמו " אשתך מתה" וזה באמת נכון לא מתאים להתפתחות של מחלת נפש. בד"כ אנשים שיש להם מחלה נפשית יש להם סימפטומים רבים מעבר לקריאת מחשבות . לדעתי כדאי לך להיות בקשר שיחות עם הפסכיאטר ורק לאחר מספר שיחות אפשר יהיה לבסס את האבחנה מה בעצם הבעיה ואיזה סוג של טיפול אתה צריך. בהצלחה
שלום רב.לבתי בת ה12 יש ocd והתפרצויות זעם. בהמלצת הרופא שלה ניסינו כדורים שונים.התרופה היחידה שהועילה היתה פריזמה.לקחה במשך 3 חודשים.היתה רגועה נינוחה ושמחה.אולם לפתע הופיעו טיקים בעיניים.מצמוצים קשים ,שהפריעו לה בצורה קיצונית.הפסקנו בדרגה את הכדור בעצת הרופא.אחרי חודשיים ניסינו שוב לבדוק האם הטיקים אכן קשורים לפריזמה.ואכן שוב הופיעו הטיקים.מאז ניסינו רסיטל.ציפרלקס ועוד....שום תרופה לא משפיעה. שאלתי - האם יש תרופה דומה לפריזמה ? עם מרכיבים דומים ? משהו שנוכל לנסות ואולי ההשפעה הטובה תחזור? תודה מראש
 
ד''ר אבי שפירא  
16:43 12.01.15
שלום רב
בודאי שיש אופציות תרופתיות שונות אבל חשוב שהפסכיאטר המטפל של הילדה ומכיר את כל המורכבות ימליץ לכם. הוא בודאי מכיר את כל האופציות התרופתיות
 
מילה
17:38 24.12.14
שלום
שאלה לגבי בן 3 וקצת. מפחד מדברים מוזרים (נשים עם כיסוי ראש, אהיל שטיפה זז ברוח, שקית שעפה ברחוב, אנשים שלא מכיר במעלית, כדור שמתגלגל אליו במהירות, מפחד מבובות של אנשים ואוהב רק בובות של חיות ). זה לא קורה לעיתים קרובות אבל כשקורה זה מוזר. מדבר על עצמו בגוף שלישי חלק ניכר מהזמן. רוצה להיות תמיד חיה במשחק דמיוני ולא אוהב משחקי תפקידים. כן מביע רגשות בצורה מדויקת ומתאימה. כן מבין פרצופים. כן מביע אהבה לאחרים. רוב הזמן משחק לבד בגן.
האם מצריך בדיקה מעמיקה יותר? תודה לעונים
 
שמוליק
09:09 25.12.14
שלום מילה.

אינני רופא.

בעין שאיננה מקצועית - אינני רואה הכרעה ברורה. יכול להיות שהרופאים שבוודאי יש להם הרבה יותר ידע ונסיון ממני יכולים להכריע בדבר. תחושת הבטן שלי היא שהם יגידו שצריך לעשות הערכה מקיפה יותר ושאי אפשר לענות דרך האינטרנט.

אני רק רוצה להעיר הערה שנראית לי חשובה:

הרבה פעמים צריך להרגיע את ההורים הרבה יותר מאשר לטפל בילד. טיפול בילד כולל גם הדרכה של ההורים. יכול להיות מצב כזה שאין שום בעייה אבל כדאי ללכת לאיש מקצוע כדי להירגע.

כמובן שיכולים להיות גם מצבים מורכבים יותר שדורשים גם טיפול בילד וגם הרגעה והדרכה של ההורים, ולכן, אם יש לך ספקות ועל פי ההרגשה הסובייקטיבית שלך תרגישי בנוח יותר לבדוק את העניין יותר לעומק - כדאי לעשות את זה.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
12:23 08.01.15
בהחלט מסכים חשוב לבצע הערכה מקיפה .
 
לי
22:41 21.12.14
שלום.בן 7 וחצי עם ה.קשב היפראקטיביות וטיקים קוליים ותנועתיים לסירוגין ובתקופות מגיל 4. לא טופל מעולם בכדורים מפני שאני חושבת שניתן להתמודד איתו בקטע ההיפריות וה.הקשב..הבעיה זה הטיקים והחוסר שקט שמתבטא בעיקר לפני שינה..בזמן הטיקים בעיקר בצפייה בטלויזיה. ולפני שינה .הילד אומר שהוא מרגיש לא רגוע והוא לא יודע למה..אני רוצה לדעת איזה טיפול נותנים במצב כזה..הכוונה לאי שקט לפני שינה ..כאילו הוא לחוץ..האי שקט מורגש לפני השינה וצפייה בטלויזיה..וגם במהלך היום יש רק פשוט הוא מוסח בפעילות כל הזמן..תודה
 
ד''ר אבי שפירא  
12:21 08.01.15
אני מצטער שלא ניתן לייעץ על טיפולים תרופתיים באינטרנט. לדעתי במצב של הילד כדאי מאד להפגש עם פסכיאטר ילדים לבדיקה ולקבל המלצות מתאימות גם לטיפול בהצלחה
 
מיכל
10:19 21.12.14
שלום בתי מטופלת בפריזמה חצי כדור כל יום בגלל חרדות .היא קיבלה צו ראשון וביקשו בדיקת שתן האם זה יכול להעיד על הכדורים שהיא מקבלת ולהבות לה בעיה לגיוס היא מאוד דואגת שלא יגייסו אותה לצבא האם רצוי להפסיק את הטיפול של הכדורים בהדרגה לפני בדיקת שתן או עדיף להמשיך לקחת כרגיל חצי כדור כל יום אשמח לקבל תשובה תודה.
 
שמוליק
08:56 23.12.14
שלום מיכל.

אינני רופא.

אני בטוח שצריך להרגיע.

אינני יודע האם ניתן לגלות בבדיקת שתן שביתך לוקחת כדורים, אבל ברור לי שמדובר במהומה רבה על לא דבר.

אי כשירות על סעיף נפשי צריך לתת רק למישהו שאינו אחראי, כלומר שלמישהו שיש לו בעייה נפשית והוא איננו מודע לה או שהוא מודע לה אבל איננו מטפל בה.

מי שיש לו בעייה והוא אחראי ומטפל בה כראוי - הדבר האחרון שצריך לעשות לו זה לתת לו אי כשירות.

נטילת התרופה מעידה על כך שביתך אחראית ומטפלת בבעייה, ואדרבא, זה יתרון ולא חיסרון.

בכל אופן, גם אם ניתן לגלות על סמך בדיקת השתן משהו (אםן כבר אז אולי לחשוש יותר מראיון אישי), ואם יגלו, אז ניתן להתגבר על הבעייה באמצעות חוות דעת של המטפל שבוודאי מכיר אותה יותר מכל גורם צבאי שאין ברשותו משאבים מספיקים של זמן כדי לעמוד על חומרת הבעייה ויעדיף שלא לקחת אחריות, וחוות הדעת הזו אמורה לעזור לביתך להתגבר על כל המכשולים.

אני מאחל לך ולביתך הצלחה.
שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
12:19 08.01.15
לא להפסיק כדורים בלי התייעצות עם פסכיאטר. בשתן לא בודקים פריזמה. בברכה
שלום בני בן 7 . נמצא ויסות חושים בבדיקה שערכנו בגיל 4.5 . בביהס יש לו בעיות התנהגות, תזיזיתי, משמיע קולות לא רגוע.
לאחרונה אמר לי כי הוא שומע צעקות (כאשר אין) האם להעלות מולו את הנושא שוב ואיך לא לגרום לו להיכנס לפראנויות מיותרות? .
אובחן אצל פסיכאטרים כילדותי ובעל קשב וריכוז, עם המלצה לרספירדל.
קצת קשה להעלות הכל על הכתב,אם אוכל להתייעץ איתך טלפונית אשמח.
 
ד''ר אבי שפירא  
12:18 08.01.15
בהחלט מומלץ במצב שתיארת לקיים התייעצות עם פסכיאטר ילדים . תוכל לקבוע פגישה עם כל פסכיאטר שתבחר לא ניתן להמליץ על מישהו ספציפי במסגרת אינטרנט. בהצלחה
שלום.
אוקיי אני סובלת מגיל 11 בערך ממחשבות טורדניות שממש מפריעות לי על אח שלי , מחשבות מיניות על בני משפחה , חברים , מורים , זרים כמעט כל אדם שאני רואה לא משנה באיזה גיל. אני יודעת שמחשבות אלו לא ראויות והן מכניסות אותי לדיכאון ולחרדות קשות.... אני בת 14... יש לי ocd?
תודה.
שלום קים.

אינני רופא.

ברור לי שלקבוע איבחון כזה דרך האינטרנט - זה ממש לא לעניין. צריך לעשות בדיקה יותר מקיפה ורצינית.

בכל אופן, זה לא כל כך חשוב מה בדיוק האיבחון. העיקר זה שניתן להתמודד עם הבעייה ולנצח אותה. אז לא לוותר!! להתמודד ולנצח!!

בהצלחה.

שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
12:14 08.01.15
תוכלי קים לדבר על כך עם הורייך ולהגיע לבדיקה לפסכיאטר ילדים ונוער לאיבחון בהצלחה
 
לימור
12:38 10.12.14
שלום, בני בן ה-15.5 מטופל מזה כ-3 שנים אצל פסיכיאטרית עקב דיכאון, במסגרת שהיא לא דרך קופ"ח אבל גם לא פרטית. בהמשך לרפורמה במע' בריאות הנפש, לפיה כל שירותי בריאות הנפש עוברים לטיפול קופות החולים, אני מתלבטת לגבי המשך הטיפול בבני. החשש שלי הוא שבמידה והוא "יכנס למערכת" כמטופל פסיכיאטרי, עתידו יפגע (אם בקבלת רישיון נהיגה, אם בצבא ובתחומים שונים בהמשך). האם יש צדק בחשש שלי? תודה, לימור
 
ד''ר אבי שפירא  
11:37 11.12.14
בד"כ אין בעיה שהמטופל "יכנס למערכת" כמובן שכל מקרה לגופו, תלוי בחומרת הבעיה בסוגי התרופות לדעתי כדאי שתתייעצי עם הפסכיאטרית המטפלת שמכירה את הבן הכי טוב מכולם. בהצלחה
 
לימור
12:00 11.12.14
תודה רבה!
 
שמוליק
13:07 11.12.14
שלום ד"ר שפירא.

השאלה הזו נשאלה לפני כן בפורום של המבוגרים.

ניסיתי להרגיע, וכתבתי, שכדאי להמשיך את הטיפול.

גם אם המידע יכול איכשהו לעבור לצבא או למשרד התחבורה - בעייה שאיננה מטופלת היא המכשול האמיתי.

המשך הטיפול יכול להביא למצב שבו הבעייה תבוא על פתרונה, ואז אין סיבה שישלחו לקב"ן, או שמשרד התחבורה יסרב לאשר כשירות לנהיגה.

יתר על כן, יהיה ניתן לערב את הפסיכיאטרית המטפלת, ולבקש להתחשב בחוות דעתה, שכן היא מכירה את המטופל הרבה יותר טוב מאשר קב"ן או רופא מטעם משרד התחבורה שאמור להתרשם מבדיקה אחד קצרה שאיננה יסודית, ויכול להיות שאפילו אם המצב לא כל כך טוב, יהיה ניתן בהסתמך על חוות הדעת לשקול את העניין בשנית מאוחר יותר בהתאם לשיפור המצב כתוצאה מהטיפול.

האם אתה מסכים עם דבריי?

תודה,
שמוליק.
 
ד''ר אבי שפירא  
17:55 17.12.14
בהחלט חוות דעת של הפסכיאטרית המטפלת חשובה מאד בכדי לעזור במידת האפשר.
 
%
19:50 08.12.14
מה צריך להגיד בהסתכלות כדי





להיות כשיר לבימ"ש
 
ד''ר אבי שפירא  
11:38 11.12.14
שאלה קצת לא מתאימה לפורום אבל תמיד כדאי להגיד את האמת, לא להסתיר שום דבר ולתאר בדיוק את הקשיים וסימפטומים כפי שאתה מרגיש אותם. בהצלחה
 
מיכל
13:30 04.12.14
שלום
בני בן 7 מאובחן פי. די. די בתפקוד גבוה. חרדתי.
לאחרונה (כחודשיים) החלה תלישת שערות מהראש עד כדי יצירת קרחות.

מה הטיפול המומלץ? תרופתי? התנהגותי?מתי?
האם מדובר בטריכוטלומניה? קראתי שזה קשה להפסקה ? האם תמיד?
תודה
 
ד''ר אבי שפירא  
16:13 04.12.14
שלום רב חשוב להגיע לבדיקה אצל פסכיאטר ילדים בכדי לאבחן טריכוטילומניה. הטיפול הוא בד"כ משולב תרופתי והתנהגותי. ברוב המקרים זה חולף ולא נשאר לתמיד
בהצלחה
 
מיכל
07:49 07.12.14
בני מטופל אצל פסיכיאטר והחל לקחת רספרידל לאור בעיות התנהגות בבית הספר.
אנחנו רואים שיפור בכך שהוא יותר רגוע אך לא בנושא החרדות.
האם רספרידל יכול לסייע בנושא תלישת השערות או שמא מומלץ טיפול אנטי חרדתי כדוגמת פרוזק?
ושאלה נוספת - האם לרספרידל יש השלכות לטווח הרחוק?
 
ד''ר אבי שפירא  
08:13 07.12.14
לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי בנוגע לריספרדל התופעות שהכי מטרידות הם השמנה ותופעות מטבוליות ונוירולוגיות. בד"כ התופעות הם לא ברמה חמורה אך כמובן חשוב להיות במעקב סדיר אצל הפסכיאטר המטפל ולבדוק זאת לאורך זמן. לגבי טריכוטילומניה בד"כ מקובל לתת תרופות שמעלות סרוטונין . תתיעצו עם הפסכיאטר המטפל האם כדאי להוסיף אני בטוח שהיו לו שיקולים מקצועיים למה להתחיל בריספרדל. בכל מקרה במקרה שאת מתארת חשוב מעקב רציף וקבוע עם הפסכיאטר המטפל שלכם. בהצלחה
 
ד''ר אבי שפירא  
16:13 04.12.14
שלום רב חשוב להגיע לבדיקה אצל פסכיאטר ילדים בכדי לאבחן טריכוטילומניה. הטיפול הוא בד"כ משולב תרופתי והתנהגותי. ברוב המקרים זה חולף ולא נשאר לתמיד
בהצלחה
 
אמא מודאגת
07:22 25.11.14
שלום
ברצוני לדעת מהי נפש עבריינית
האם זה מולד/תורשתי, האם ואיך ניתן לטיפול
ואצל מי בדרך כלל מאבחנים את זה

תודה
 
שמוליק
20:16 25.11.14
שלום.

אינני רופא, ולכן קחי את דבריי בעירבון מוגבל.

ניסיתי לחפש בגוגל את המושג "נפש עבריינית", ולא מצאתי משהו שנראה מאוד ברור, ולכן אני מרשה לעצמי להניח שלא מדובר באיבחון רישמי המופיע ב D.S.M.

אני יכול להניח שגם אם קיימת מחלה כזו, אז כמו כל המחלות הפסיכיאטריות יש בה מרכיב תורשתי וגם מרכיב סביבתי.

סביר להניח שניתן לטפל במחלה כזו; ישנו פיתגם ידוע שאומר שניתנה רשות לרופא לרפא, אך לא ניתנה לו רשות לייאש, וזה אומר שאפילו אם רופא הרים ידיים - לא צריך להתייאש, וקל וחומר כשעדיין לא ברור אם הרופאים מרימים ידיים...

יכול להיות שניתן לקבל איבחון כזה גם אצל פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני.

מן הסתם, טיפול אמור לכלול טיפול במרכיב הפסיכולוגי (שיחות C.B.T. וכיו"ב) ואולי גם טיפול תרופתי בהתאם להתרשמות המטפל.

גם אם המטפל אינו פסיכיאטר, ואינו מוסמך לתת תרופות - אם לדעתו צריך טיפול תרופתי - הוא יפנה לרופא לצורך כך (גם רופא משפחה יכול לתת תרופות פסיכיאטריות).

בכל אופן, אם את חוששת שיש לילד שלך דבר כזה - בשום פנים ואופן לא לפחד מהתמודדות, ולא לפחד מסטיגמה שיש על מי שהולך לטיפול; בעייה שאיננה מטופלת יכולה רק להחמיר, בעוד שכאשר הבעייה מטופלת ההתמודדות עם הסטיגמה היא פחות קשה מאשר התמודדות עם בעייה במצב חמור יותר.

כל טוב,
שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:48 26.11.14
לאימא המודאגת שלום,

המונח נפש עברנית אינו מוכר לי, מדובר קרוב לוודאי בביטוי ספרותי
קיימת תווי שהיא פסיכופתיה .
מדובר באבחנה הניתנת באופן יותר וודאי בגיל 18 ואילך.

לרוב התחום אינו מצוי ברמה הרפואית. הגוף שיש לו את הנסיון הרב ביותר הוא הקרימינולוגים. כמובן שקיימת תחלואה משנית לפסיכופאתיה אבל ברמה של מבנה האישיות.
יש תאוריות שונות וכנראה קיים מרכיב גנטי וסביבתי כמו לכל התנהגות מורכבת.
אני מסכים עם שמוליק לגבי הקושי עם התווית.
יש באמריה כגון זאת סוג של יאוש של אנשי המקצוע - וקביעה שהטיפול יתבצע דרך מסלול החוק, קרי שירות המשטרה והכלא....

בהצלחה

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
23:02 21.11.14
1. האם מותר לפורר ריספונד?
הבן שלי לוקח חצי כדור ביום אבל מתקשה לבלוע אותו אז אנחנו מפררים במים ונותנים לו לשתות. זה בסדר?

1. האם יש אפשרות למינון של 0.75 מ"ג? (כלומר לפורר 3/4 כדור או שאולי ניתן להשיג מינון כזה בשוק)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:38 24.11.14
ליעל שלום

יש לי חידוש עבורך, קיים בשוק תקופה ארוכה ריספרדל נוזלי בעל אופי של סירופ.
רצוי לא לפורר את התרופה ולתת את התכשיר הנוזלי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
09:39 26.11.14
האם נגרם נזק מכך שמפוררים את הריספונד במים? שמעתי שהסירופ לא טעים ואני חוששת שבני יסרב לקחת אותו.
אני מבינה שזה לא אידיאלי אבל אפשר בכל זאת לתת לו את הכדור כשהוא מפורר בתוך מים?
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:43 26.11.14
הצרה שאנחנו לא בטוחים לגבי דרגת הפעילות.
החברה יצרה את הסירופ למנוע את הבעיה.

אבל אם את מנסה בדרכך והתגובה הטיפולית טובה - אין כמו הנסיון המעשי.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
 
אמא מודאגת
18:58 24.11.14
שלום רב! אחרי כחודש ימים של נטילת סוליאן 500 מג ודקינט 2 מג.הופסקה התרופה עקב כאבים בעורף ממושכים כניראה דיסטוניה .הוחלט להפסיק את הסוליאן 200 מג במשך יומיים .השאלה היא מתי צריך להפסיק את הדקינט על מנת שהתופעות לוואי לא יתפרצו כבר 12 יום מאז הפסקת נטילת ה סוליאן ?תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:28 24.11.14
לאמא המודאגת שלום

יש דעות שונות.
מתנצל שאיני יכול להחליף את הרופא המטפל, שכן איני רוצה לבלבל אותך.
כל החלטה אינה קריטית, מדובר בניסיון וטעיה ולא מדובר בתשובה בעלת משמעות מתמטית.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכאנליזה בת זמננו
בני כבר בן 14 וחצי מקבל ברצף ריספונד כל ערב או לילה 1 מ'ג בנוסף מקבל ריטלין LA 30 מ'ג השבוע שמעתי ממשהי שצריך לתת הריספונד גם בבוקר האם נכון?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:34 11.09.14
לצופית שלום

השמועות אינן נכונות כלל. מתן ריספרידל פעם ביום מספיק ואף רצוי בנסיבות מסוימות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
לא קיבלתי תשובה. האם בבוקר או בערב הילד בן 14 וחצי ומקבל ריטלין אל אי 30
שלום צופיה.

אינני רופא, ולכן צריך לקחת את התשובה בעירבון מוגבל.

מבחינת השאלה של ההשפעה הרצויה של התרופה, עד כמה שידוע לי אין הבדל כל כך משמעותי אם לוקחים בבקר או בערב. ריספרדל ניתנת גם בזריקה שמשחררת את חומר התרופה באיטיות.

בתור מישהו שלקח פעם ריספרדל, זכור לי שחילקו לי את התרופה לחצי מהמינון בצהריים, וחצי מהמינון בערב. אחרי שראיתי שהתרופה מרדימה, ובהתייעצות עם הרופא המטפל - העברנו את כל המינון לערב, על מנת לנסות להקל את התיפקוד.

אני משער שבגלל תופעת הלוואי של ההרדמה, בדרך כלל מעדיפים לתת את התרופה בערב.

עם זאת, מדובר במקרה אישי, ולא בטוח שניתן להסיק מכך אל הכלל, ולכן רצוי לחכות לתשובה מהרופאים.

שמוליק.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:25 24.11.14
שלום

אני מודה על ביקשתך לחדד את תשובתי.

אפשר לתת פעם ביום. אפשר בבוקר ואפשר בערב. אפשר גם פעמים ביום אפשר חלק ביום וחלק בערב.
הכל תלוי בשיקול הדעת של הרופא המטפל.
לא מקובל לחלק את התרופה יותר מפעמים ביום.

מקווה שתשובתי מספקת.

בהצלחה.
שלום בני בן 14 וחצי מקבל ריטלין ברצף שנתיים וחצי וגם ריספונד 1מ'ג כל ערב ברצוננו להעלות מינון ריטלין LA ל40 ולדנות את הריספונד שיקבל בבוקר נאם זה אפשרי?בעיות אלימות התחילו להופיע והמורים טוענים שהואלאמרוכז
 
טלש
23:31 20.11.14
שלום,
רציתי לשאול על תגובה התנהגותית של נשיכת שפתיים?
מדוע זה קורה?
על מה זה יכול להעיד?
למה זה קורה נגיד בעיקר מול אנשי מקצוע (כמו מטפלים, פסיכולוגים)?

זה מאוד חשוב לי.. אודה לתשובתכם.
 
ד''ר אליהו סמואל  
08:35 24.11.14
לטלש שלום

מדובר קרוב לוודאי בתגובת הרגל habit disorder .
ההרגל מתווך ברגש חרדה. התגובה אוטומטית - לא מודעת.
התגובה חולפת לרוב ללא טיפול אולם יש גם טכניקות שונות לטיפול.
יש גישה המציעה מניפולציות פסיכולוגיות להכחדת התופעה- אולם אין ערובה שלא יכולו תופעות אחרות אליהם החרדה תתנקז.
יש גישה אחרת הנוטה לעבוד על מקור ההרגל - זה החרדה.

אין המלצה- לכל גישה יתרון וחסרון.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
נטשה
15:05 13.11.14
שלום רב.
בני בן 7 בכיתה ב, מתקשה מאוד בחודשים האחרונים להכנס בנחת לכיתה.
הקשיים מתבטאים בבכי , קושי בנשימה, כאבים פזורים בכל הגוף,בחילות, סחרחורות.
כאני טוענת שהוא חזק ושיכול להתמודד עם הקושי כועס עלי ואומר שאני לא יכולה כאמא שלו להשאיר אוצו כך בכיתה.
ידוע לי לאחר שיחות עם צוות המורים שהוא נרגע במהלך השעתיים הראשונות, יחד עם זאת מתארים הוא מעט "לחוץ" ילד טוב מידי , ממושמע מאוד, מפחד לאחר לכיתה, לא נכנס כלל להתפנות בשרותים בכיתה.{מתאפק עד הביית}
כמו כן אינו מוכן להתנסות בפעילויות ה"מסכנות אותו" כמו קורקינט , אופניים טכד...
כרגע אנחנו הן בטיפולמ פסיכולוגי והן בטיפול המואופטי, כששתי הגורמים טוענים לחרדת נטישה.
סימני החרדה ברורים אף לי אך אינו רואה כל שיפור פרט להפסקת הבכי, עדיין מתקשה להפרד ממני, עדיין דורש חיבוקים ונשיקות מעבר לנורמה, נראה על סף בכי, מצליח להתאפק.
יש לציין שכשאני מגיעה לאסוף אותו, אינו מוכן לבוא לקראתי, עלי לאסוך אותו מש מהכיתה, אך אני מוצאת ילד שמח ועליז.
האם הטיפול הנוכחי מספיק, האם עלולה להיות התדרדרות במקרים של חרדה לא מטופלת כראוי?
מבקשת עזרה והכוונה להמשך טיפול בבן.
מאחר והפסיכולוגית טוענת שאין צורך דחוף בהמשך טיפול אצלה לאור ההטבה הפיצפונת.
תודה מראש..... נטשה.
 
שמוליק
18:18 13.11.14
שלום נטשה.

אני מניח שהתשובה לשאלה האם הטיפול מתאים - התשובה שתקבלי היא שלא ניתן לענות דרך האינטרנט מבלי להכיר את הילד היכרות טובה יותר.

חרדה שאיננה מטופלת כראוי - כמובן שעלולה להיות התדרדרות.

אם רואים שמתחילה התדרדרות ניתן לחזור לפסיכולוגית; מה שהיא אמרה שלדעתה אין צורך להמשיך את הטיפול לאור ההשתפרות, זה אומר שזה המצב כעת.

אם את חושבת שצריך כעת טיפול, ניתן לפנות למטפל אחר על מנת לקבל חוות דעת נוספת.

כל טוב,
שמוליק
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:05 19.11.14
שלום

מדובר בחרדה כניסה לבית הספר.
דברי הפסיכולוגית אולי תואמים את דעת הארגון בו היא עובדת או את דעתה המקצועית אבל לא תואמים את דעתי.
כמובן שהמידע שבידי מועט. אולם אנו מצויים כ3-4 חודשים לתחילת השנה וההתקדמות שלו בנושא החרדה מחייבת השגחה ומעקב של איש מקצוע בכיר ובמקרה זה חייב להיות פסיכיאטר ילדים בתמונה. תרופה לא בהכרח.

גם הפעם אני מסכים עם שמוליק.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
13:49 09.11.14
בני בן ה 7 החל לקחת ריספונד לפני שבוע (חצי כדור של 1 מ"ג), מאז שהחל לקחת את התרופה הוא נהיה חרד יותר ונוטה לבכות בקלות - בדיוק ההיפך ממה שציפינו שהתרופה תעשה.
האם ייתכן שריספונד תגרום לחרדות ולרגישות יתר (בכי)?
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:09 11.11.14
לאור שלום

רוב הסיכויים שהמינון לא מספיק ולכן אין תגובה.
אבל כמובן ראוי להתיעץ עם הרופא המטפל כי הוא מרכז יותר פרטים אודות הילד ובני משפחתו.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער