בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער עמוד 55

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
אני בת 20 מאובחנת כמאניה דיפרסיבית (לייתר דיוק, ציקלותימיה) וADHD
לוקחת ריטלין 10מג'' בתקופות מבחנים בעיקר
לאחר תקופה ארוכה שלא לקחתי ריטלין, השתמשתי בו במשך 3 ימים לא רצופים והרגשה של פיזית אני פה אבל הראש שלי לא... הרגשה של דיכאון לא נשלט..
כמובן שהפסקתי עם הריטלין ונוירולוג שפגש אותי ל5 דק' ייעץ לי להתחיל עם קונצרטה 54 מ''ג

התחלתי לקחת היום, כדור אחד בבוקר. בינתיים עברו 4 שעות ואני לא מרגישה שום שינויי לטובה. מרגישה עייפות כבדה ואת אותה תחושת "אני פה אבל רק פיזית"
רציתי להיוועץ ולשאול לדעתכם
האם כדאי להמשיך ולסיים את 10 הכדורים של הקונצרטה שנתנו לי?
האם המינון לא גבוה מדיי ואולי כדאי להתחיל במינון נמוך יותר? הבנתי שזה גם עובד לפי משקל. אני תחת ההגדרה "עודף משקל קיצוני" - אם זה עוזר..
יש לציין שכבר כמה חוד' טובים שלא הרגשתי את תחושת הדיכאון העמוק כמו עכשיו..

אשמח לעזרתכם
יום נעים :)
 
ד''ר אליהו סמואל  
16:52 07.10.09
לקרולין שלום

האבחנה המשולבת שאת מפרטת היא מאוד טריקית. ובוודאי שהערכה למשך חמש דקות אינה לענין.
את חייבת להיות במעקב פסיכיאטר מומחה.

הפרעת קשב וריכוז בנתונים שלך היא מסובכת יותר ומחייבת התיחסות מעמיקה.
יש תרופות שעלולות להזיק לך.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
האם אסור לחלוטין לתת סטרטרה לילדה אסמטית הנעזרת מדי פעם בונטולין?
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:17 07.10.09
לפונה הנכבד שלום.

הנושא קונטרוברסיאלי.
בכל אופן ונטולין יכול בשילוב עם סטרטרה להגביר קצב פעימות לב ולחץ דם.
יואר לציין כי מדובר בוונטולין בהזרקה, בסירופ או כדור ולא במשאף. היה מחקר שלא שוחזר בצורה מבוקרת והצביע על תופעות של העלאת קצב לב ולחץ דם במתן שני התרופות ביחד.

בכל אופן תחת ניטור נאות אין כל סכנה במתן שתי התרופות, וכך הדבר כאשר המתן מתבצע באינהלציה ובוודאי כאשר המתן אינו רצוף.

אני משוכנע שהרופא המטפל מכיר את הספרות, כמובן ראוי לעדכן אותו במצב הבריאות של הילד.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
חגית
11:15 07.10.09
בני בן 13.5 מרבה בהתפרציות זעם. כאשר אינו מקבל את רצונו (לקנות לו נרגילה, לקבל כסף ובעצם כל דבר שאומרים לו לא) הוא מתפרץ בקללות נוראיות ואינו מרפה במשך שעות (צעקות קללות ולעיתים אף מגיע לאלימות). בלימודים גם כן חלה התדרדרות ניכרת וחוסר רצון ללמוד, הוא מפריע בשיעורים ואינו משתף פעולה.
מבחינה חברתית אין לא בעיה ויש לו הרבה חברים.
אנו הורים גרושים ואני מרגישה שרוב הזעם שלו מופנה במיוחד כלפי, לאביו הוא מתייחס אחרת.
בני הוא בן זקונים יש לי עוד שתי בנות בנות 30 ו 26.
הופננו למרפאת קשב וריכוז בתל השומר, וכן למרפאת בריאות הילד ברחוב הארבעה בת"א
ולעובדת סוציאלית לנוער.
האם אנו צריכים לפנות לגורמים נוספים?
ואיך אני אמורה להתנהג בשעת זעם?
בתודה..
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:28 07.10.09
לחגית שלום

בסך הכל המערכות אליהן נשלחת אמורים לכסות את רוב ההתיחסויות.
היה רצוי כמובן לפנות למערכת בה הכל מצוי תחת קורת גג אחת.
כמו מרפאה לבריאות הנפש , אבל כנראה שלא מצאו מסגרת מתאימה.

רצוי לערב גם את יועצת בית הספר. וכמובן בדיקת ליקוי למידה ומתן הקלות בלימודים בעקבות זאת.
נושא הקשר עם האב ויכולת מתן הגבולות שלך גם הן מחייבות התיחסות.
נראה שגורמים סוציאלים ייטיבו בנושא.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
יש לי שאלה: בתי , סובלת מקשיים רגשיים מזה כמה שנים.
במשך תקופה ארכוה נחשפה ללא מעט כדורים כאלה ואחרים כגון:ריטלין,ריספרדל,דפלפט,קלונדין .
כרגע נמצאת במסגרת אישפוז יום בביה"ח נהריה. נאמר לי כי תרופות פסיכאטריות ונורלוגיות משפיעות על ילדים עם רקע אורגני הרבה יותר מהר ושתופעות הלוואי יכולות להיות מורגשות אפילו אחרי הכדור הראשון.
עד כהע לא הצלחנו למצוא את הכדור המתאים לביתי. והיא עדין לא מואזנת.
שאלתי היא: מהו באמת ההבדל בטיפול התרופתי בילד עם בעיות רגשיות לא ממקור אורגני ולאלה שכן? האם אורגני הכוונה למולד?גנטי?
אודה על תשובתכם המהירה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:07 06.10.09
שלום אורלית.

הביטוי אורגני הוא ביטוי לא מובהק ולא ספציפי הטוען שהבעיה שיש לילדה היא בעלת מרכיב מוחי מוגדר, ושאינו הפיך. מקורו מולד או במהלך החיים. אנו מחלקים את עולם הפרעות הנפש להפרעות אורגניות כלומר בעלי מרכיב ביולוגי מובהק או בעיות ממקור לא אורגני או פסיכוגני.
חלוקה זאת תיאורטית בלבד, מאחר ורוב הבעיות משולבות. אולם אנו יכולים להצביע מה המהות המרכזית האם היא ביולוגית או שהיא פסיכוגנית- כמו טראומה רגשית.

לרוב לילדים עם הפרעות עם רקע התפתחותי בעייתי מגיל צעיר אנו קוראים אורגני. כך גם להפרעות הקשות במיוחד כמו אוטיזם או פיגור שכלי . אנו יודעים שגם דיכאון או חרדה קשים וכמובן סכיזופרניה בעלי מימד אורגני. עם כי שם הביטוי יותר בתפקודי המוח העליונים- כלומר בפרשנויות של התנהגות ואינטגרציות של ידע..

וכמו שעניתי גם לאחרים אענה גם לך. אין דבר כזה טיפול רק בתרופות ולא חשוב מה הרקע.לעולם יש לבחון גם השפעות טיפול עם מרכיב סביבתי. כמו שיחות, הדרכת הורים, מסגרת חינוכית נאותה, מועדונית ועוד. טיפול נכון הוא רק בשילוב, טיפול תרופתי כתרופה יחידה נכון רק בעכברי מעבדה- על כך יסכימו גם המשווקים החרוצים של התעשייה התרופתית.

כימיה לעולם לא היה אתונו של המשיח ושממנו תבוא הגאולה. התרופה היא אמצעי נוסף ויעיל כדי לקדם טיפולים נוספים. ולכן בכל מחלקה פסיכיאטרית יש אנשי מקצוע שונים כדי לאפשר אינטגרציה טיפולית נאותה. ומכאן עצתי לבדוק האם היה שימוש מרבי ומיטבי בתחומי טיפול אילו. ואין הדבר חשוב באם מדובר בהפרעה אורגנית או לא.

מקווה שנעזרת בתשובתי.
רפואה שלמה.

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שני
11:30 06.10.09
לאחר נסיונות כושלים בתרופות רספרידל וזיפרקסה, אנו מנסים תרופה בשם לפונקס.

מה דעתך על התרופה?

האם מנסיונך היא תוכל להיות יעילה לסכיזופרניה עם סממנים אובססיביים?

האם תרופה זו עלולה לדכא או לעורר גם אובססיות?

האם לתרופה זו ניתן להוסיף תרופה נוגדת חרדה, ומתי?

האם אפשר למצוא את "תרופת הפלא" למחלה כל כך קשה זו?

האם אתה מכיר אנשים שהשתקמו מסוג כזה של סכיזופרניה?

האם סוג כזה של סכיזופרניה נחשבת לקשה ביותר?

מדובר בנער כבן 18.
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:47 06.10.09

ליסמין שלום.

כדי לענות ולו בדרגת דיוק מינימאלית היה צורך ביותר פרטים. ויתרה מזאת, תשובה על השאלות נוגעת בהיבטים אתיים כלומר בהתערבות בעבודתו של קולגה. כמובן שלעמיתי יותר מידע על המקרה וגם את הלגיטימיות המקצועית המלאה לענות על השאלות, ולי לא.. אני משוכנע שהשאלות כבר הופנו כלפי הרופאה המטפלת.

אולם כדי לא להשאיר את הדף חלק אענה.

המונח סכיזואובססיבית הוא מונח חדש יחסית. התופעה מוכרת תקופה ארוכה ורק בשנים האחרונות היא זכתה למיקוד מקצועי נרחב. הנושא שנוי במחלוקת ויש הטוענים שהאובססיה היא החלק הטוב והמגן בפני הפסיכוזה ויש שטוענים אחרת. והאמת שיש לנושא מספר היבטים.

לגבי טיפול יש תרופות שונות ולפעמים קיים צורך בשילוב תרופות. אין דרך קצרה ויש צורך בניסיון וטעייה. סדר הניסיון המתואר ניבנה על סמך הניסיון ומדווח הספרות המקצועית.

אני משוכנע שהרופא המטפל מכיר את מלאכתו. במידה ולהורים רצון לבחון פיתרונות אחרים ניתן לבקש חוות דעת שנייה. וכאן רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס למי לפנות?. רצוי שחוות הדעת השנייה תעשה על ידי איש מקצוע שהרופא שלכם סומך עליו. חוות דעת שנייה אינה בגדר עברה או עליבות המטפל היא לגיטימית ובמיוחד ששוקלים את העניין עם הרופא המטפל ומקבלים ממנו את ברכת הדרך.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
גילי
18:39 03.10.09
בני בן ה- 14 בעל תסמונת אספרגר. לאחרונה התחזקה אצלו מאוד הכפייתיות, האובססיות והחרדות. הוא אף לעיתים בעיקר בבית מלכלך את מכנסיו בצואה. הוא מטופל עלידי פסיכיאטר בפבורסיל 200 מ"ג ורספרדל חצי כדור. אין שינוי בחרדה ובכפייתיות. מה לעשות?
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:37 03.10.09
לאם המודאגת שלום.

חצי דור אינו מינון יש לציין ערך של כמות מיליגרמים.
בכל אופן הכחדת כפייתיות מחייבת שימוש במינון גבוה, ולפעמים יש לשנות את התרופות עד שמגיעים למינון ולתרופה המתאימה. יש לדעת שתופעות כפייתיות מגיבות מאוחר יחסית לטיפול תרופתי.

כפי שכתבתי רבות בפורום לעולם לא מספיק טיפול בכימיה למצבים נפשיים יש צורך גם במרכיב טיפולי מנטלי נוסף. יש טכניקות שונות, אני משאיר את שיקול ההמלצה בידי הרופא המטפל.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

 
נורית
17:41 01.10.09
נכדי בן 18 לפני צבא, התגלה אצלו סכיזופרניה, אני מגדלת אותו בעצמי ואני לא יודעת מה עכשיו, הייתי שמחה לקצת הדרכה
פסיכיאטרים, תרופות- מה עכשיו?
 
ד''ר אליהו סמואל  
17:15 02.10.09
לנורית הסבתא שלום,

אני מקווה שאנשי הטיפול שיתפו אותך לגבי מצבי השיקום אשר באים בשיקול ובדיקתם.
פני לגוף המטפל ובקשי לשוחח עם העובד סוציאלי.
מסלול בדיקת אופנות השיקום אמור להיות מוכר להם.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
עדה
07:51 30.09.09
בתי בת 10. ילדה מאד חכמה ומאד רגישה. היו לה בעיות התנהגות בביה"ס (הפריעה מאד בכיתה). האבחון היה שאין לה ממש הפרעת קשב (אולי רק הפרעה קלה) וכי יש לה בעיקר בעיות רגשיות.תמיד הייתה חרדתית. אולם בזמן האחרון חלה התדרדרות גדולה שהתבטאה בחרדות קשות (התקפים קשים ומחשבות אובדניות) ובחזרה אובסיסיבית על מילים מסויימות. היא החלה טיפול תרופתי. מקבלת ריטלין וריספרדל במינונים נמוכים. המצב בהחלט השתפר. שאלתי: מניסיונך, האם יש סיכוי שהצורך בטיפול תרופתי יהיה זמני? או שבד"כ במצב כזה נזקקים לעזרה תרופתית במשך שנים? האם ילדה כזו מועדת יותר לבעיות נפשיות קשות בעתיד? האם כל זה יכול לחלוף לחלוטין? מה הנזק של טיפול תרופתי כזה לטווח ארוך?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:58 30.09.09
שלום לך אלכס, שאלתך מתבקשת ואני משוכנע ששאלת את הפסיכיאטר/ית המטפלת בילדה את השאלות האלה.
חשוב מאוד לדבר עם הפסיכיאטר/ית כדי להכיר את תפיסת עולמו וכמובן כדי שגם הוא ידע שאתה מודאג ביחס לעתיד ביתך. שיחה זאת היא חלק חשוב בשיחת המקצועית ואף רצוי להתעדכן במשך הזמן אודות הנושא.

ועכשוו באופן עקרוני. כל טיפול ניתן לתקופה מוגדרת ומסוימת. פרט למחלות קשות במיוחד כמו סכיזופרניה הטיפול ניתן לתקופות מוגדרות, תמיד יהיה ניסיון להפסיק את הטיפול או להוריד את המינון לרמה המינימאלית.

אין טיפול תרופתי ללא טיפול נילווה – רגשי או התנהגותי ואף שניהם יחדיו. כל זאת כדי לתת לנערה כלים להתמודד גם ללא תרופה בהמשך.

רוב ההפרעות הפסיכיאטריות נושאות אופי גלי.. יש שהגלים מתמתנים ויש שהם מתגברים. אופי הגלים אינו תלוי בהכרח בתרופות הוא מותנה בנסיבות חיים, תגובת מתח או לחץ ותקופות מעבר של מעגל החיים ( לידה, בלות ועוד).

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
הילה ס
20:35 29.09.09
שלום, נראה לי שלבני בן השנתיים יש הפרעת קשב
הסימנים לכך:
בעיות בויסות התחושתי-מאוד מאוד רגיש לצעקות גם כשהוא שקוע במשחק שומע את הסביבה בצורה בולטת..נמנע משמיעת מוסיקה ומצפייה בטלויזיה ובקלטותלחודש ימים..עכשיו חזר בהדרגה
תשומת לב יתרה לאורות:פנסים,
הגננת שלו אמרה לי היום שיש לי ילד חכם יותר מדי וזה מדאיג אותה כמו כן שאין לו טוסיק לשבת במפגשים היומיים...לא יכול לשבת לשעת סיפור ובשבועיים האחרונים אף מסרב להקשיב לסיפור לפני השינה.
הוא מקובע למספר משחקים וזהו...הוא מדבר ברמה שפתית של ילד בגיל 3 וחצי 4(אחותי קלינאית תקשורת)
ישנו קושי מסויים בהצבת גבולות(גם מהבחינה שאני מציבה ובן זוגי לא)
אגב ציינת הפרעה בקשר הורה-ילד מה זה אומר??
בעיקרון אני ובן זוגי בתהליך גירושין וחיים בנפרד זה מספר חודשים.בני גר כאמור אתי בבתי הוריי ומאוד נעים לו.אציין שהגננת לא מרגישה רגרסיה ואף אני חושבת שהוא פורח מאז שאנחנו לא ביחד.
הוא ראוה את אביו 3פעמים בשבוע(היום הוא משקיע את מה שלא השקיע כאב ובני ממש מחכה לפגישות עימו לעומת כשחיינו ביחד הוא לא רצה בכלל לשחק איתו).
אציין שבן זוגי סובל מהפרעת קשב וריכוז חמורה גילה זאת בגיל 30 ולוקח מאז קונצרטה.
אני רואה את כל הסימנים ויותר שקוף מזה אין..השאלה מה אני עושה?איך אני עוזרת לו?האם הוא חש שונה?מתוסכל כבר עתה?האם ניתן לשפר/תקן זאת
תודה מראש
אמא דואגת.:(
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:33 30.09.09
לאמא הדואגת שלום, קטלוג הפרעות בילדים בגיל כזה אינו מדויק כלל, ולכן יש להימנע מחשיבה אבחונית בגיל שנתים.
חשיבה אבחונית אמנם מדרבנת לכיוון הטיפול אולם היא עלולה להיהפך לאות קין שתלווה אותו כל חייו ורצוי להימנע מכך, ובוודאי לא בשלב גיל כה צעיר.
במצבי מצוקה נפשיים ובמיוחד באטמוספרה של הבית המתואר הילדים לרוב מגיבים בדפוס התנהגותי הדומה להפרעת קשב וריכוז. ביטוי זה בולט במיוחד בגיל הצעיר - גיל שנתיים.
האמירה בעיות קשר אם- ילד, היא אמירה דומה ומשמעותה שהילד לא חש בטוח או בשפה אחרת הוא מרגיש דברים שאינם תואמים את צרכיו וגילו- האמונה שהספק המרכזי לתחום זה הינו המטפל הבכיר וזאת אימו.

רצוי לטפל בדברים הפיכים כמו המשבר בחיי הנישואים והפירוד מאחר ובהפרעת קשב וריכוז הטיפול הוא יותר שיקומי ולא מדובר בדברים הפיכים.
המלצתי החמה לפנות להדרכת הורים ויתכן אף לטיפול דיאדי, קיימות אף מערכות ציבוריות ברחבי הארץ המתמחות בטיפול זה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.
האם סטרטרה יכולה להפסיק להשפיע כמו שקורה עם אדרונקס?
 
ד''ר אליהו סמואל  
11:17 30.09.09

אנחנו פחות משתמשים בארץ בסטרטרה. אין לי ניסיון בטיפול בתרופה זאת.
בספרות אין הדגשה בנושא.

מבחינת מציאות רפואית, הכל אפשרי ולא אתפלא באם לא היו גם תופעות שכאלה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אלכסודי
14:33 28.09.09
היי...אז ככה אני בעצם אובחנתי כסובל מאו סי די אך אינני בטוח וכל הזמן יש לי ספק מזההבעיה אצלי כזאת . המוח שלי כל הזמן חושב ,כל הזמן קופצות מחשבות בלי קשר מהעבר ,משהו שחבר שלי אמר לי ,אני רואה משהו בטלוויזיה המוח ניתקע על מילה או תמונה או משהו ועושה לי אסוציאציות ושרשרת של מחשבות בקשר לזה . וזה כל הזמן מחשבות רצות לי בראש על הכל .

הבעיה שלי היא גם שאני חושב על מה שאני עושה נגיד אני מרים את הכוס קפה "חשבתי על זה " אני מסיט מבט "חשבתי על זה לפעמים חושב על הנשימה שלי ובכללל כאילו דברים לא באים לי בטבעיות ואני חושב עליהם זאת הבעיה המרכזית שאני חושב כל הזמן על פעולות טבעיות וכו' .

נגיד חבר אמר לי משהו סתם משהו אז יכול לבוא אלי במחשבה כמה פעמים ביום למשך תקופה של איזה שבוע ככה סתם מכין לעצמי קפה פתאום חבר שלי עולה לי לראש ואת מה שהוא אמר לי .

יש לי מחשבה עיקרית כשאני שותה אני לא יודע אם זה מחשבה או קול פנימי שכשאני שותה מים בקבוק אז בא מחשבה "הלוואי שתיחנק " עכשיו זה עבר גם לאנשים אחרים ולמשפחה שלי שכשאני רואה אותם שותים או משתעלים אז עולה לי בראש "הלוואי שתמות" או הלוואי שתיחנק"

הראש פשוט לא מפסיק לחשוב על הכל על כל מיני דברים לא רלוונטים על חברים על מה שאמרו על מה שקרה לפני שתי דקות שבכלל היייתי צריך לשכוח מזה . נגיד סתם הרמתי שלט אז פתאום עולה מחשבה "שהרמתי תשלט הזה לפני שתי דקות " מין זיכרון אפילו לא יודע .

כתוצאה מהמחשבות יש לי מין חרדה חברתית קטנה שאני לא מרוכז בשיחה אלא כל הזמן במחשבות הללו שמפריעות לי שפשוט קופצות .

אני יכול לדבר עם חבר במשך שעה ובמשך השעה הזאת עולות לי מחשבות על כל מיני דברים זכרונות וסתם דברים כמו "הלוואי שתחנק" "התקפ חרדה " כל מיני מחשבות

ואני יכול כאילו לזכור את כל השיחה ואת כל מה שדיברתי ולדבר לעניין אבל זה מפריע לי מאוד



אנאא ממך אתה יכוללאמר לי מזה בידיוק ואיך אפשר לטפל בזה?ן
 
ד''ר אליהו סמואל  
20:58 28.09.09
שאלתך אלכסודי, תענה באופן חלקי מאחר וחסרים פרטים נוספים. כמובן שאין אנו תחליף לרופא המטפל.

בכפייתיות יש שני מרכיבים: האחד פעילות טקסית הנעשית בפועל, ולאחר המעשה קיימת רגיעה. וחלק שני שהוא המחשבות המטרידות, כלומר מחשבות שונות המופיעות באופן אסוציאטיבי אילו מחשבות אשר חפצים להיפתר מהם, אולם הן מציקות וחוזרות שוב שוב. אין המרכיבים חייבים להתרחש ממש באותו הרגע.
לרוב שני המרכיבים באים במועד קרוב זה לזה. יתכן וכל מרכיב יבוא בנפרד , אז המרכיב הכפייתי השכיח..

באם מופיע רק המרכיב הטורדני – קיימת אפשרות לאבחנות נוספות ויש לחדד את האבחון. יתכן וזה המצב אצלך.
הטיפול התרופתי נוגד הכפייתיות עוזר בעיקר לחלק הכפייתי ופחות לחלק הטורדני לחלק זה טיפול אנטי פסיכוטי יכול לעזור יותר.

מקווה שעזרתי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יוסי
17:23 25.09.09
ביתי בת 15 מאובחנת כ PDD

מקבלת מזה כחודש ימיםבבוקר 1 מ"ג קונסרטה ובערב 0.5 מ"ג ריספונד .

מאתמול נכנסה להתקפי חרדה ודמיונות, ירידה דרסטית בתיאבון ואינה ישנה כל הלילה.

האם השילוב בין 2 התרופות בעייתי ?

הפסיכיאטרית שלנו בחו"ל ,נא יעץ לנו בדחיפות.

תודה מראש.
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:21 27.09.09
שלום לך יוסי מתנצל על המענה המאוחר.

מינון הקונצרטה מוטעה ( אין מינון של 1 מ"ג). אני מניח שהטיפול הומלץ רק לאחרונה או שהייתה העלאת מינון לאחרונה- וכך נראה מהמייל ששלחת..
קונצרטה, שהוא ריטלין המופרש באיטיות על רצף היום ,יכול בהחלט לגרום למצבי חרדה.
הפסקת הטיפול או הורדת המינון לרוב מרגיעה את החרדה. לא תמיד ההרגעה היא מיידית.
ריספונד פועל נגד החרדה ויש להניח שהתגובה אינה קשורה לתרופה זאת. אגב ניתן להעלות את מינון הריספונד מאחר והמינון הניתן נמוך מאוד.

יש לראות במענה כתשובה שאין עימה אחריות מאחר וקיימות גם אפשרויות אחרות.
יש לפנות לרופא המטפל או למחליף.
אפשר לפנות כמובן גם לחדר מיון אזורי באזור המגורים- רצוי בשעות הבוקר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שלומי
09:31 26.09.09
בננו בן 10.5 לוקה באוטיזם ונמצא עם בעיות התנהגות/ חרדות /בחוסר רוגע שבאות לידי ביטוי בריצה לכביש, חוסר ריכוז וקשב, צעקות, צובט ואף לעיתים אלימות.
לאחרונה קיבל איזון תרופתי האלימות פחתה אך עדיין אין שיפור בתגובותיו. מקבל כרגע 4 תרופות בבוקר ובחלקם אף שוב בערב ( זיפרקסיה, פרוטיאזין, טיגרטול וריטלין). היקף גבוה זה של תרופות מקשה מאוד על הבית בכלל ועל הילד בפרט. במיוחד שמכלול תרופות אלו לא מסייע. המצב בלתי נסבל הן בבית והן במסגרת החינוכית.
האם אין תרופה אחת/שתיים שאמורות לייצב את הילד?
האם טבעי ומקובל לקבל היקף זה של תרופות?
האם יש דרכי טיפול שונים?
האם תוכל להמליץ לנו על רופא פסיאטרי מתאים?

נודה להתיחסותך המלאה.

 
ד''ר אליהו סמואל  
14:12 27.09.09
שלום לך שלומי,

אכן שאלה מורכבת. ריבוי תרופות אינו הפיתרון המומלץ אלא במצבי חוסר ברירה קיצוניים.
השילוב שאתה מתאר אפשרי, הוא מקובל באוכלוסיות בהם ההפרעה קשה במיוחד.

כפי שאתה כבר הבנת, יש אסכולות שונות בטיפול. יש גישה מדיקאלית, הרואה בכל הפרעה בליקוי במוח המצריך התייחסות תרופתית כימית, זאת גישה ביולוגית טהורה המבצעת צמצום של ההתנהגות האנושית למספר דפוסי התנהגות בעלי איפיון כימי מכאני רפואי ומציעה פיתרון תואם.
גישה אחרת היא גישה סביבתית הרואה את קשיי הילד בהקשר הסביבתי ומנסה לבנות סביבה התואמת את צרכי הילד כדי שמצבו יהיה נינוח יותר. יש בגישה זאת אמת רבה, אולם היא תמימה מאחר ותנאים אופטימאליים לצרכי הילד אינם קלים להבניה אף תחת הרצון האציל ביותר.

לכן רוב הרופאים מאמינים בשילוב הגישה התרופתית עם הגישה הסביבתית.

שאלתי האם היה ניסיון לזהות את צרכי הילד ולהבנות לו סביבה מתאימה.? לא נוכל להתכתב בפורום בתיאור הסביבה מאחר והנושא רחב עדין ורב דקויות. רמז לכך יהיה האם יש פער בין הסביבה הבית ספרית והבית.

לגבי המלצות אין אנו נוהגים להמליץ על אנשי מקצוע ספציפיים תת קורת גג זאת. אולם באם תתקשר אלי אישית אשמח להציע לך כמה שמות לפי איזור מגורך.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
דוד
17:21 26.09.09
בני הצעיר הינו בן 12.הילד אובחן כ ADHD אך אינו מטופל הריטלין או בכל טיפול תרופתי אחר עקב סרובו.הוא מאוד מודע לעצמו ולסובב אותו, מאוד רגיש לסביבה, מודע היטב להפרעה שיש לו ומצליה אף להתמודד איתה בסך הכל בצורה טוב.
אין לו בעיות לימודים קשות והוא מאוד מקובל חברתית, הילד מוקף חברים, בנים ובנות,באופן שאמור לחזק אותו מאוד.
לאורך השנים האחרונות ראינו שהוא מפתח חרדות הולכות וגדלות לנושאים שונים בעיקר בריאותיים וחרדות לסובבים אותו.
בשבועיים האחרונים הוא הפך אובססיבי עד בלתי נסבל לבריאותו. זה החל בבעיית כאב בטן וירלית ושיטחית שהוא הפך אותה לבעיה קשה יותר ומלאה חרדות שונות ופחדים ונכון להיום תלונות על כאבי ראש שככל הנראה לא קיימים כל.
הוא בקושי אוכל, מסרב לפגוש חברים מסתגר בבית ורק מתלונן על בריאותו ושואל אין סוף שאלות על מהות כאב הראש המדומה.
אשמח לקבל רעיון או כיוון כללי.
תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:59 27.09.09
שלום לך דויד

הילד מתפקד כהגדרתך באופן סביר. ולאחרונה יש התקף חרדות גופניות. אני מניח שבדיקות גופניות לא העלו ממצאים.
אנו יכולים לכנות חרדות אילו כחרדות פסיכוסומאטיות או אף היפוכונדריה, אולם ראוי לבדוק האם הם ראשניות או משניות להפרעה אחרת. להפרעה טיפולים שונים וגם מוצלחים , אופי הטיפול יקבע לפי ההערכה..
אני מניח שהסבר רציונאלי והרגעה של רופא לא הועילה.
יש לפנות לאיש מקצוע הבקיא בהפרעה- פסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה מעמיקה. בחינת עומק החרדות, טיבם , התפקוד הכללי וכמובן באם ההפרעה אינה סוג של תקשורת עם הסובבים.
בתום ההערכה יבואו גם ההמלצות.
לא מדובר בהפרעה נדירה ורוב הפסיכיאטרים העובדים עם ילדים בקיאים בתופעה.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו
 
אנונימי
12:40 27.09.09
אני רוצה מידע על תרופת האדרונקס, וכמה זמן נמשך הטיפול בה עד להפסקתו המוחלטת. תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:40 27.09.09

אנסה להיות קצר ועניני. אני מאמין שהטיפול הומלץ על נושא קשב וריכוז, התרופה המשוווקת עם הנחיות כטפול בדיכאון. אולם לרוב בילדים אנו משתמשים במרכיב של הקשב והריכוז.
התרופה נחשבת כטיפול כקוו שלישי או רביעי בהפרעות קשב וריכוז. הטיפול ניתן פעמים ביום, השפעתו על טווח כל היום. תופעות הלוואי העיקריות : יובש בפה, עצירות קשיי שינה, הזעת יתר , יתכנו מצבי חרדה ( למרות שהתרופה מפחיתה חרדות) ועוד.
מנסיוני , התרופה אכן עוזרת אולם בחלוף הזמן יש עמעום של ההשפעה. יש רופאים שיש להם ניסיון טוב יותר ובמיוחד בילדים בעלי שילוב של הפרעות דיכאון וחרדה עם הפרעת קשב וריכוז.
הסיכום בויקיפדיה באנגלית מתומצת וטוב.

בהצלחה
בתי בת ה- 9 היא ילדה חכמה מאד. היא סובלת מהתפרצויות זעם עלינו ההורים, בדרך כלל כשהיא קמה בבוקר אך גם בזמנים אחרים, לעיתים בלי שום סיבה ולעיתים בגלל כעס על משהו שאסרו עליה, ללא כל פרופורציה. הדבר יכול להיות בבית וגם בחוץ, ללא כל בושה מהסביבה.
לאחרונה הדבר הפך להיות בלתי נסבל ואינני יכולה להתמודד אתה. גם מהבחינה החברתית יש לה בעיה. יש לה חברות, אך היא מרגישה שאינה מקובלת.
בנוסף, היא תלמידה טובה אך מתקשה לשבת על הכסא וזזה כל הזמן. היא כבר בכתה ה' ומעולם לא הופננו לבדוק בעית קשב וריכוז כי ציוניה מעולים.

האם הדבר מצריך בדיקת פסיכיאטר או פסיכולוג ילדים?

האם ניתן להמליץ על מישהו מאזור המרכז?

תודה רבה.

שירלי


 
ד''ר אבי שפירא  
10:54 25.09.09
בהחלט תוכלו לפנות לפסכיאטר ילדים או פסיכולוג ילדים לאיבחון. חשוב לבצע הערכה מקיפה לפני שמתחילים בטיפול כלשהוא. העובדה שלא הופניתם עד היום בשאלה של קשב וריכוז אינה שוללת את הבעיה. זו המציאות אצל רוב הילדים במיוחד אם הם חכמים ומצליחים לעבוד על כולם.
 
שירלי
16:00 25.09.09
 
o
20:18 24.09.09
היי

אני לא יודעת אם השאלה הזאת כ"כ קשורה לפורום הזה...
אבל אשאל בכל זאת.

אומרים שאני בחורה יפה.בתת-מודע שלי,איפשהו אני יודעת שאני יפה.
אבל אני חסרת ביטחון עצמי לגמרי!
לכן אף פעם לא יצאתי עם אף אחד,למרות שהיו לי הרבה מחזרים.

אני תמיד חוששת מזה שאותו אחד שאצא איתו,ייראה מישהי יפה יותר,ישווה אותה אליי
ויזרוק אותי.

אני בעצמי תמיד משווה את עצמי לבנות אחרות ונהיית מתוסכלת מזה.

אני לא חושבת שזה פסיכולוגי.כי אין מה לעשות...אפילו שאני יפה,תמיד תהיה מישהי יפה יותר ממני.
וקשה לי לקבל את זה.וזה ממש ממש משפיע עליי,ואני נכנסת לדיכאון.

מה עושים?
 
ד''ר אבי שפירא  
10:51 25.09.09
בהחלט אני ממליץ על טיפול רגשי בכדי לחזק את הבטחון העצמי שלך ואת הערך העצמי שלך. החשיבות שכל אדם יוכל לקבל את עצמו עם הכוחות ועם המגבלות. אין אדם מושלם . יש אור בקצה המנהרה אל תתיאשי. בהצלחה
מהי הדרך המומלצת לטפל בדיכאון בגיל ההתבגרות (גיל 17)?
 
ד''ר אבי שפירא  
08:45 24.09.09
שלום רב , לפני טיפול כדאי לעשות הערכה מעמיקה אצל פסכיאטר מומחה אשר יבדוק את רמת הדכאון, בעיות רגשיות אחרות, קשיים משפחתיים, יכולות בביה"ס כוחות אישיותיים ואחרי הבדיקה ניתן להתאים טיפול מתאים . האם טיפול פסיכותרפי בלבד ? , האם שילוב של טיפול פסיכותרפי ותרופות.
הדיכאון הוא חמור, לפחות זה מהערכה ראשונית של הפסיכיאטר. הילדה כמעט ולא הולכת לבית ספר, לא יוצאת מהמיטה, אומרת שאין לה חשק לכלום. בקושי אוכלת.
לגבי הטיפול התרופתי אני בטוח שהוא יכול להועיל לה, אני בעצמי סובל מחרדות ומטופל בויפאקס, השאלה היא אם בגילה מקובל לתת טיפול תרופתי?
ולגבי טיפול פסיכולוגי, האם במצב של דיכואן קשה היית ממליץ על טיפול דינאמי או קוגניטיבי או התנהגותי? אני מקווה שהיא תצא מזה מהר, שתחזור לבית הספר, שתעשה את הבגרויות שלה, שתחזור למסלול. תודה על העזרה
 
ד''ר אבי שפירא  
10:47 25.09.09
בהחלט ניתן לתת תרופות אם יש צורך בגיל כזה. טיפול קוגניטיבי בד"כ מתאים. בהצלחה
 
דקלה
20:08 21.09.09
שלום,
אני חולת מאניה דיפרסיה. ידוע לי כי אחד הטריגירים להתפרצות מאניה הוא חוסר שינה. בני בן ה-3 נהג לישון בצהריים שעתיים ובערב בערך 9 שעות. כיום לא ישן צהריים כי נמצא בגן וישן בממוצע 9 שעות בלילה, עייף עד שהולך לישון. האם חלילה חוסר השינה יכול לגרום לו להתפרצות המחלה עוד בילדות?
תודה
 
ד''ר אבי שפירא  
21:10 22.09.09
אני בהחלט מבין את הרגישות שלך והחרדות שלך לגבי בנך. לא נראה לי שחסך שינה חד פעמי יכול לגרום להתפרצות המחלה. לעיתים אם יש חסך שינה כרוני בהחלט הוא גורם סטרס (לחץ) שיכול להוות טריגר להתפרצות בעיות שונות אולם במקרה שתיארת אני מקווה שתוכלי לישון בשקט.





 
דקלה
12:48 23.09.09
זה לא חד פעמי. זה הולך להיות שנה שלמה. הוא לא יישן השנה בגן בצהריים. מסרב לישון. אני רועדת מפחד.
 
ד''ר אבי שפירא  
08:42 24.09.09
תוכלי תמיד להתייעץ בנושא עם פסכיאטר ילדים שיראה את הבן ויוכל להגיד לך תשובה יותר מעמיקה ומדוייקת מאשר יעוץ באינטרנט
 
אבי
13:52 24.09.09
הצפה רגשית
תודה
 
ד''ר אבי שפירא  
17:07 24.09.09
ילדים שנמצאים בסטרס מתמשך, חרדות - אלה מצבים השקולים להצפה רגשית. המושג הזה אינו מושג קליני אלא תיאורי ובעצם יש מילים דומות עם משמעויות דומות. מקווה שהובנתי נכון.
+ הוספת הודעה
   1 ...  51  52  53  54  55  56  57  58  59  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער