בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער עמוד 55

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
ד"ר שפירא שלום,
בני תלמיד כתה יא' מאובחן מגיל 9 כ-ADD ונוטל ריטלין SR כיום במינון 40 מ"ג, אך ורק בימי לימודים (לא בחופשות ולא בסופי שבוע). בנוסף, יש לו מספר קטן של לקויות למידה, המתבטאים בעיקר בקשיים גרפו-מוטוריים (כתב לא ברור) ובאיטיות קלה ולכן הוא מקבל תוספת זמן במבחנים.
מדובר בילד מחונן בעל הישגים מעולים, נועם הליכות, ואינטיליגנציה חברתית יוצאת דופן. יש לו מוטיבציה גבוהה מאד, והוא רוצה לשרת בצה"ל ושואף לתפקידים יוקרתיים כגון טייס, 669, וכד'. מבחינת הקב"א סביר שתהיה גבוהה מאד בהסתמך על הנתונים שקיבל אחיו הגדול (עתודאי, סטודנט לפיזיקה), הורים אקדמאים (4 תארים לאם, 3 לאב) ומצב סוציו אקונומי גבוה. במידה וייבחן עם תוספת הזמן הראויה, סביר להניח שגם הדפ"ר יהיה גבוה מאד. סימן השאלה הגדול הוא לגבי הפרופיל עקב ה-ADD ונטילת הריטלין. יצויין כי אינו נמצא במעקב צמוד של נוירולוג בשל היותו מאוזן, ומקבל ריטלין על פי מרשם מרופא הילדים. מתפקד היטב כמדריך בצופים כולל בחופשות ובשבתות וכד'.
האם תוכל לייעץ לנו איך לנהל את הגילוי הנ"ל מול הצבא על מנת לא לפגוע בסיכוייו לקבל תפקידים מהסוג אליו הוא שואף? האם בשאלון הסטנדרטי שימולא על ידי רופא המשפחה תהיה שאלה בנושאים אלה?

בתודה מראש על תשובתך,
המשפחה התומכת
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:06 02.09.09
למור שלום

אכן כל מקרה לגופו. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המקרה. יש אנשים שפשוט אינם מידעים את הצבא בנושא. אולם אין אנו יכולים מעל דפי הפורום להציע דבר שכזה. יש אחריות רבה בנקיטת עמדה בנושא זה. ואין היא אפשרית מעל דפי הפורום.


בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
בני בין כמעט 14 נוטל קונצרטה 36מ"ג כבר שנתיים.
באופן כללי ורוב הזמן הוא נטל ללא הפסקות ארוכות מידי,מקסימום הפסקה של שבועיים מידי מספר חודשים.
כעת,הוא לא נטל את הקונצרטה כבר חודשיים--כל תקופת החופש הגדול.
האמת שהוא יתנהג בסדר גמור,אבל אני לוקחת בחשבון שלא עמדה בפניו שום מחויבות כך שהאינדיקציה אולי לא ממש נכונה.
שאלתי היא:
הוא יתחיל את בית הספר ללא הכדורים--הוא ראה תוכנית שדי זעזע אותו והוא מבטיח שהוא יהיה בסדר בתקופת הלימודים,אבל במידה ואני יראה שלא כך הדברים,האם אני יכולה להמשיך לו את הכדורים ללא בעיה?
ברצף כל יום,או שעדיף בהדרגתיות,ואם כן מהו המינון להדרגתיות?
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:10 30.08.09
לאתי שלום



אשיב על דרך ההלצה ואשאל :,ובשביל מה יש רופאים?
כל תשובה יש בה מהות של לקיחת אחריות רפואית,ואין פורום זה תחליף למידע ויעוץ רפואי ישיר.

מקובל לבצע ניסיון הפסקת טיפול בריטלין בתחילת השנה לצורך הערכה ובחינת הצורך בתרופה או בשינוי מינון.
ולכן המלצתי לפנות לרופא לצורך מעקב והתאמת מינון.
חשוב להדגיש שוב כי הריטלין היא אומנם תרופה בטוחה יחסית, אולם אנו מעדיפים להשתמש בתרופה הזאת במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר. ולכן ניטור רפואי חיוני ביותר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
ניר
11:36 30.08.09
ילד שלנו בן 3 וחצי שנים ישן ללא בעיות כל הלילה עד עכשיו. שינה עמוקה ולא התעורר בקלות. לפני כמה שבועות בלילה התעורר בצרחות ובכי ואמר שהוא רואה דבורים וקורי עכביש בכל הבית והוא מפחד מהם. משעה 1:30 עד 4:00 לפנות בוקר לא נרדם. ניסינו גם להגיד לו שאין דבורים בבית וזה רק חלום. ניסינו גם להגיד לו שדבורים הן חיות טובות. ניסינו גם לתת לו צעצועים שיגנו עליו. נתנו לו פנס שהוא זרק אותו וכמעט לא פגע באחיו הקטן שישן באותו חדר. שאלנו אותו לפתרון אבל הוא לא נתן לנו. הוא נרדם בסלון כשהיינו כבר מותשים חסרי סבלנות ואמרנו לו ללכת לישון. רק כאשר אשתי השכיבה אותו על הספה בסלון כי לא היה מוכן ללכת למיטתו וכיסתה אותו בכרבולית שלה שכביכול אמורה להגן עליו וישבה לידו עד שהוא נרדם. בבוקר למחורת הוא עוד ראה את הדבורים.
מאז לא קרה כלום. אתמול לפני השינה שוב בכה והודיע שרואה דבורים וקורי עכביש. שוב שום דבר לא עזר. רק כשאשתי ישבה לידו במשך שעה הוא נרדם. אבל תוך כדי הוא הניף כל הזמן את היד עם הדובון שלו כדי לסלק את הדבורים.
אף אחד במפשחה אין לו רקע של מחלות פסיכיאטריות. אמרו לנו שלילדים יש דימיון אבל עד כדי כך ובכי אסטרי?
בבקשה מאוד נשמח לעזרה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:03 30.08.09
לניר שלום

התופעות מתרחשות לפני השינה – כהגדרה אילו אילוזיות ולא הלוצינציות. תופעות מבודדות מתרחשות סביב למחלה וירלית אולם יכולות להיות גם הפרעות נוירולוגיות או טוקסיות. ולכן קודם יש לגשת לרופא ילדים.

התופעה מתרחשת ומלווה בחרדות פרידה כאשר המצאות הורים מרגיעה, ומאחר ואין תופעות נוספות במישור המנטלי בשעות היום אז יש להניח שמדובר בתופעה חולפת, אין לשלול קשר לאירוע טראומטי.
כמובן שלאחר בירור רפואי אפשר לגשת לפסיכיאטר ילדים ונוער לפיתרונות הרגעה ובירור רגשי.
רוב הסיכויים שמדובר בתופעה חולפת ולא במחלה פסיכיאטרית.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואליזה בת זמננו
 
אלברטו
16:08 25.08.09
שלום רציתי לשאול האם חולה סכיזופרניה נחשב פגיע יותר למחלות ?
אני שואל בגלל שפעת החזירים
אני לוקח בחודשים האחרונים סוליאן 300 מג וליתיום
האם התרופות הנל משפיעות על המערכת החיסונית
אני בסהכ מרגיש טובובמצב רוח סביר בזמן האחרון
 
ד''ר אבי שפירא  
06:42 27.08.09
שלום רב, כל אדם עם מחלה כרונית הוא פגיע יותר למחלות כולל שפעת . המערכת החיסונית אינה במיטבה . בברכה ד"ר אבי שפירא
 
אלברטו
08:54 27.08.09
בהמשך לשאלתי
האם למרות שהמחלה היא בעצם נפשית
ואני כרגע יציב עדיין ניתן להגיד שאני בסיכון גבוהה יותר ?
הרי התרופות מייצבות אותי ובסהכ מרגיש טוב
 
ד''ר אבי שפירא  
21:10 27.08.09
הסיכוי להדבקה לא גבוה במידה ואתה מאוזן. בברכה ד"ר אבי שפירא
 
גיל
20:56 24.08.09
שלום אני גיל
אני בן 16
אני נמשך לגברים כבר מגיל צעיר!
אני מרגיש מאוד בודד - הורדתי ממשקלי לא מעט בזמן האחרון בגלל חוסר תיאבון
ואני סובל מחוסר שינה

אני הומו ואני יודע אתזה אבל רוצה לספר להורים - חבר טוב שסיפרתי לו אמר לי שאני צריך לחכות עם זה כי אולי אני אשתנה בעתיד וזה עדיין לא סגור אפילו שאני סגור על עצמי!
 
ד''ר אבי שפירא  
07:01 27.08.09
שלום רב גיל, אנחנו יצורים ביולוגים ונולדנו כמו שנולדנו. לדעתי לא ניתן לשנות אוריינטציה מינית למרות שיש פסיכולוגים שמנסים ומטעים בכך את ההורים והמתבגרים. בערך 10% באוכלוסיה יש להם אוריינטציה חד מינית. חשוב שתקבל את עצמך כפי שאתה, תעריך את עצמך עם התכונות שלך. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם אנשי מקצוע שיעזרו לך בתהליך "היציאה מהארון" , איך לספר , למי, מתי. הסתרות לא מועילות, תהייה גאה במה שאתה ובמי שאתה.
זה נכון שלעיתים יש פאזה הומוסקסואלית בגיל ההתבגרות הכוללת ניסיונות עם בני זוג שונים גם בנים וגם בנות אולם לפי התיאור שלך לא נראה לי שזה המצב.
בהצלחה ד"ר אבי שפירא
 
כוכבית
14:02 25.08.09
שלום רב,
בתי בת 5 וקצת, טרם אובחנה בנוגע להפרעה הנ"ל, היתה בטיפול במשך שנה וחצי במרכז התפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי ריפוי בעיסוק +קלינאית תקשורת,השיגה פערים באופן משמעותי ומפותחת יפה לגילה .
הבעייה אצלה היא בעייה התנהגותית בעיקר, התקפות זעם ואלימות כאשר אינה מקבלת את מבוקשה, השתטחות על הרצפה, צעקות מחרידות, תנועתיות יתר ודברנות רבה, גם הגננת מתלוננת על כך.
השנה היא אמורה להתחיל גן חובה ויש לי המון המון חששות לגבי ההתנהלות בגן. כל יציאה החוצה איתה הופכת לסיוט אחד מתמשך, כמו כן, אינה רוצה לעשות דבר מלבד צפייה בטלויזיה ללא הגבלה, לא מוכנה לקבל גבולות, בעיות גדולות באכילה, כמעט ואינה אוכלת שום דבר, רוצה רק ממתקים ושטויות , אני בזה עוד איכשהו מצליחה לשלוט ולא להכנע בנושא הממתקים, אולם בשאר הדברים יש כאמור המון בעיות.
הרופא ההתפתחותי בביקור האחרון שהיינו אצלו הגיע למסקנה כי הם אינם יכולים עוד לתת מענה במרכז ההתפתחותי והפנה אותי למרכז פסיכאטרי לגיל הרך הוא הגיע למסקנה שאני הגעתי אליה כבר מזמן שיש לה בעיות רגשיות (היא אומצה לפני שנתיים וחצי , בגיל כמעט 3).
אציין כי מדובר בילדה מאוד מאוד חריפה ואינטלגנטית (אני לא משוחדת בכך..., כולם אומרים זאת).
הייתי בפגישה ראשונה במרכז ניצנים וכעת אני אמורה לפגוש את העובדת הסוציאלית של המרכז, אין לי מושג מדוע דווקא עובדת סוציאלית, כאשר התלונות הנם על רקע של בעיות רגשיות .
האם לדעתך בהמשך העניין יטופל על ידי פסיכולוגים, איזה טיפולים הם יכולים להמליץ האם מדובר על ריטלין ? כמו כן אני צפיתי בסדרה שהפיקו לגבי התרופה הזו ויש לי די הרבה חששות אולם המצב מאוד מאוד קשה ואיני יודעת מה יהיה , האם יש תרופות יותר טובות עם פחות תופעות לוואי ובאיזה גיל אפשר לתת אותם?
אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה.
בתודה מראש
 
ד''ר אבי שפירא  
06:47 27.08.09
שלום רב, אין ספק שההפניה למרכז לגיל הרך הוא מתאים. עו"ס אם היא בהכשרתה פסיכותרפיסטית בהחלט יכולה לטפל בבעיות רגשיות. לדעתי הדרכת הורים חשובה ביותר. תרופות לא נותנים בכל מקרה אולם לעיתים חשוב ביותר לשלב גם את הערוץ הביולוגי. בברכה ד"ר אבי שפירא
 
ד''ר אבי שפירא  
06:53 27.08.09
הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך

שלשת המרכיבים המהווים את הבסיס לאיבחון הפרעת קשב וריכוז הן בגיל בית בספר והן בגיל הרך הם ליקוי בתשומת לב, אימפולסיביות ופעילות יתר. הפרעת הקשב והריכוז בבסיסה היא אורגנית, מוחית, גנטית והשילוב תורשה וסביבה הוא הקובע את זמן הופעת הסימפטומים, חומרתם וכו'. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת ההפרעות שמאד מושפעת מסביבת חייו של הילד. אין ספק שגננות מסויימות ביכולתם, באישיותם יכולים להקל או להחמיר את הסימפטומים. מצבים משפחתיים קשים כגון גרושין ומאבקי הורים בהחלט יכולים להחמיר את הסימפטומים של הפרעת קשב אמיתית. אני לא אמנה סיבות נוספות אך הן רבות הגורמות להקלה או החמרה של ההפרעה.
ברור שרמת הפעילות והקשב בגיל הינקות שונה לחלוטין מזו שבגיל גן חובה ובגיל בית הספר. לרוב החשד להפרעת קשב וריכוז אינו עולה לפני גיל שנתיים.
מאחר ומדדים רבים קשורים למצבי למידה, הקושי באיבחון ילדים קטנים הוא רב. מקובל היום שניתן לחשוד בהפרעה בילדים מתחת לגיל 5 שנים ואת האבחנה הסופית לקבוע בגיל 5 (הגיל אינו קריטריון קדוש וחשוב תמיד לזכור זאת באיבחון ילדים).
מאחר וההפרעה היא ביולוגית, מולדת במהותה ואינה סטטית, כלומר הסימפטומים משתנים במהלך החיים מהגיל הרך, גיל ביה"ס , גיל התבגרות, הגיל המבוגר, הסימפטומים של ההפרעה וחומרתם וכן זמן תחילת ההפרעה תלויים בגורמים סביבתיים משתנים, בהתפתחות האישיות של הילד ועוד.
ברור שלפני שקובעים אבחנה של ADHD בגיל הרך כמו גם בכל גיל, חשוב לבצע איבחון מקיף בכדי לשלול מצבים הדומים להפרעת קשב וריכוז. מצבים משניים שכמובן הטיפול בהם שונה מהטיפול בהפרעת קשב אמיתית.
הדוגמאות לכך הן רבות :
טמפרמנט (מזג) קשה שהוא בעצם בטווח הנורמה, ילדים שלא מציבים להם גבולות, הפרעת התנהגות או הפרעה מרדנית מתנגדת, חריגות במנת משכל (פיגור , מחוננות), הפרעות נוירולוגיות שונות (PDD , תסמונות גנטיות , אפילפסיה), בעיות בראייה ושמיעה לא מאובחנות, דלקות אזניים כרוניות, מחלות כרוניות (אסטמה, כליה, לב, כבד), הפרעות נפשיות כגון פסיכוזה או מצב פרה – פסיכוטי, תסמונת שלאחר טראומה (PTSD), חרדה ודיכאון, הפרעות ויסות בתחום התחושתי ותחום ויסות האפקט, והפרעה בקשר הורה –ילד.
לאחר שנשללו בעיות אחרות, הטיפול בהפרעת קשב וריכוז בגיל הרך מבוססת בעיקר על הדרכת הורים והדרכת הצוות החינוכי והפסיכולוגי בגן.
לפעמים משלבים גם טיפולים התנהגותיים בילד . מאחר והתגובה לטיפול תרופתי בגיל הרך היא לא תמיד יעילה, לעתים מלווה בתופעות לוואי והמחקר בתחום הוא מועט, מקובל לשקול טיפול תרופתי מגיל גן חובה אם כי במקרים מסויימים ניתן לשלב תרופות קודם לכן. הבסיס לטיפול הוא כאמור הדרכת הסביבה המטפלת בילד (הורים, גננות , פסיכולוגית הגן ).
 
שני
17:50 25.08.09
האם הצבא מוכן לגייס חולי סכיזופרניה מטופלים בתרופות ומתפקדים?
 
ד''ר אבי שפירא  
06:38 27.08.09
לא ניתן לגייס לצבא אולם ניתן להתנדב לצבא או לשרת שירות לאומי . הפרופיל הרפואי לנער /ה עם סקיזופרניה הוא 21. בברכה ד"ר אבי שפירא
 
דנה מנתניה
13:49 26.08.09
אני גרושה +3
הגרוש שלי אובחן כסובל מהפרעת אישיות גבולית ונרקסיזם
בתי הגדולה בת 13 אובחנה בבית בריטשר (מרכז לבריאות נפש לילדים ) כבעלת ADHD וODD עם איפיונים נרקסיסיטים.מטופלת בריטלין ולאחרונה התחלנו גם בריספרדל חצי כדור.
בני האמצעי(9) אובחן עם ADD
ובני הקטן (5) מגלה סימנים כבר מזמן להפרעת סרבנות
בהריון עם בני הקטן התלגלתה טרנסלוקציה בין כרומוזום 1 וכרומוזום 19 . נאמר לנו שאם איננו נושאים את אותו מטען גנטי מומלצת הפלה .
אולם הגרוש שלי נמצא עם אותו מטען גנטי ואותה טרנסולוקציה.

כיוון שבני האמצעי שנולד מהפריית מבחנה מתנהג שונה מהשניים האחרים לחלוטין.

(הבת הגדולה והבן הקטן עם הפרעת סרבנות ובנוסף דומים חיצונית מאוד .
שאלתי היא האם הפרעות אישיות נרקסיזם והתפרצויות זעם הן גנטיות .?
האם נערך מחקר לגבי מבנה הכרומוזומים באנשים עם הפרעות אישיות כאלו?

בתודה מראש האם המיואשת
 
ד''ר אבי שפירא  
06:36 27.08.09
שלום רב לך
בהחלט כיום חושבים שהמרכיבים הגנטים הם לא רק במחלות שונות אלא גם בתכונות אופי במבנה אישיות והפרעת אישיות. לא ידוע לי על מחקר שבדק כרומוזומים והתאמה להפרעת אישיות . בברכה ד"ר אבי שפירא
ברצוני לדעת האם קיים כל קשר בין התנהגות אלימה למחלת מאניה דיפרסיה ? והאם ניתן להגדיר בין תופעת הפוסט טראומה כמאניה דיפרסיה ?.


אודה למתן מענה בהקדם האפשרי.
 
ד''ר אבי שפירא  
23:56 23.08.09
בהחלט יש קשר בין מניה ודפרסיה ורמת אגרסיה לפחות קשר סטטיסטי. פוסט טראומה היא הפרעה נפרדת לחלוטין ממניה דפרסיה. בברכה ד"ר אבי שפירא
 
שירה
21:21 23.08.09
שלום רב,
אני סטודנטית לעבודה סוציאלית ויש לי שאלה לגבי התאבדות. בפנינו עמדה השאלה כי רוב האנשים המנסים להתאבד הם : אמביוולנטים או לא רוצים באמת למות. אשמח מאוד לדעת אילו משתי התשובות היא הנכונה והמדויקת . תודה רבה.
 
ד''ר אבי שפירא  
23:54 23.08.09
רוב האנשים לא באמת רוצים למות ומבקשים עזרה למצוקתם. ניסיונות אובדניים הם פי 10 מאלה שמצליחים להתאבד. נושא מורכב ביותר . ד"ר אבי שפירא
 
אורטל
17:36 22.08.09
אני מטופלת בלוסטרל ,דרלין ,ליתיום, רספרדל ואדרונקס האם אסור לי לשתות אלכוהול או שמותר ורק במינונים נמוכים..?
 
ד''ר אבי שפירא  
11:07 23.08.09
אני לא ממליץ לערבב גם אלכוהול יחד עם הקוקטייל התרופתי שאת נוטלת. לא ברור לי מדוע את נוטלת כל כך הרבה סוגים של תרופות בבת אחת. כדאי לבצע הערכה מחודשת של הטיפול התרופתי. בהצלחה ד"ר אבי שפירא
 
חסוי
10:29 20.08.09

שלום אני בת 13
ואני מממ ש מפחדת משפעת החזירים ואני לא יודעת למי לפנות
בקשר לזה אני לא יוצאת מהבית ולאא
כלום ועוד מעט תגיע תקופת בית ספר ואני לא יודעת מה לעשות
וכל הרופאים בחדשות אומרים שיהיה חורף אם הרבה צעירים ומבוגרים שיחלו בשפעת
ואני מפחדת להיות אחת מהם
ואמא שלי תמיד אומרת לא יקרה לך כלום לא יקרה לך כלום ואני לא מאמינה
להמ
בבקשה תעזרו לי
 
ד''ר אליהו סמואל  
12:05 20.08.09
לנערה בת ה-13 שלום

פנית למדור אנשי מקצוע מבריאות הנפש מאחר וגם את מזהה שהחרדה היא כבר מעבר למציאות.
אגב כרופא ילדים אני יכול להרגיע אותך שמדובר בשפעת רגילה אבל קצת יותר קשה לאנשים עם רגישויות חיסוניות מיוחדות ואת לא שייכת עליהם. אני גם בטוח שדברי ההרגעה שלי לא עוזרים לך.

נראה שאת מביעה חרדה שהנושא הוא שפעת אבל זה יכול להיות כל דבר אחר. והריפוי שלך הוא כמו בכל ריפוי של חרדה מסוג זה.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער. לצורך הערכה והמלצות טיפול.
אני בטוח שבמהלך הטיפול תרגישי הרבה יותר בטוחה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
דלית
19:31 19.08.09
שלום רב!

אני אמא לשני לילדים בגילאי 6 וחצי ו- 5.
בני בן ה- 6. וחצי הינו ילד מחונן ועולה לכיתה ב.
הוא ילד מקסים חכם מאוד בעל דמיון מפותח וחברותי מאוד.
הבעיה היא כזו אם נניח הוא אינו מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל בהתנהגות תוקפנית.
כגון קללות, צעקות, דחיפות וכדומה.
אין לו בעיה לעשות זאת ליד אנשים רבים ולא רק בבית.
יש לציין שבגלל שבעלי רוב שעות היום לא בבית כך שאיתי קורים כל הדברים הללו.
אני מאוד לוקחת ללב לא יודעת מה לעשות כי לא תמיד ניתן לתת כל דבר.
אני לא יודעת מה לעשות ולא רוצה שימשיך בהתנהגות זו.
אנא עזרתך.
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:13 19.08.09
לדלית שלום

אין ספק שתוכלו ליהנות מטיפול פסיכולוגי המשלב הדרכת הורים.
טיפול בגיל הזה עדין יכול לשנות דפוסי התנהגות, בגיל מאוחר יותר הסיכוי קטן.
תחושת המיוחדות ו - "המגיע לי" תתכן ממקורות שונים וכמובן נוכח ההתפעלות מכישוריו
ויכולותיו.
יש לגשת למטפל עם הכשרה קלינית הבקיא בגיל זה – פסיכולוג –פסיכיאטר או עובד סוציאלי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שרה
18:36 18.08.09
שלום הבת שלי היא בת 14 והיא סובלת מטריכילומניה שזה תלישת שיער כפייתית לאן צריך לפנות פסיכולוג או פסיכיאטר ומה אורך הטיפול?
תודה מראש
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:36 18.08.09

לשרה שלום

ראי את אשר כתבתי במדור שאלות חוזרות.

יש לפנות לאיש המקצוע עם הידע הרחב ביותר בתחום. ולהבנתי זה אדם ששולט בתחומים שונים כמו פסיכולוגיה, רפואה, ויחסים במשפחה. כל זאת לצורך הערכה והמלצות טיפול.
הכתובת היא פסיכיאטר ילדים ונוער.

לא חייבים להמשיך אצלה/ו את הטיפול. אולם ההערכה חיונית לבדיקת מקור ההתנהגות והמלצות טיפול שונות.
משך הטיפול תלוי, במשך ההפרעה, עוצמתה, מוטיבציה של הנער לשינוי, מידת הפרעות נלוות, מידת הפרעת תפקוד. ועוד.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שרה
19:25 19.08.09
יש לי עוד שאלה והיא האם אפשר להתגבר על טריכילומניה ולצאת מזה ללא טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי או שזה בלתי אפשרי?
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:02 19.08.09
בהמשך,

המצב יכול לחלוף מעליו, אולם יש לו מהלך של הופעה והעלמות.
אין אנו יודעים מתי זה קורה ולמי?

יש צורך באבחון לצורך:
1. הגדרת היקף ההפרעה ובחינה האם יש הפרעה נלוות אחרת. (דבר שאינו נדיר)
2. מדובר במצוקה וראוי לטפל בה טרם הפיכתה לצלקת רגשית לכל החיים.

בהצלחה
ילדי בן 7 המטופל בטיפול רגשי אצל פסיכולוגית מזה כשנה וחצי.ישנו קושי אורגני בויסות-זקוק לזמן התארגנות הכולל אי שקט פנימי.כל הזמן זז קדימה אחורה בישיבה ,התרגשותו מוגזמת והתעצבנות מוגזמת גם כן.לפני שבועיים התחלנו טיפול בספורט עם קבוצה קטנה של 4 ילדים.מה שמדאיג אותי זה שהמדריכה אמרה לי שהיא אמרה לילדים בתחילת השיעור שמשחקים בתופסת ובני נלחץ קפא במקום ואמר לא לא.המדריכה חושבת שכדאי שיתחיל טיפול תרופתי לחרדות.לאחר מכן השתחרר ושיחק יפה .מה דעתך???האם נחוץ???הילד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל ומטופל שם בטיפול באומנות...מה עוד צריך?????האם חרדות אלו נעלמות עם הטיפולים??.אודה לעזרתך תודה רבה!
 
ד''ר אליהו סמואל  
15:40 18.08.09
לאמא היקרה והמודאגת שלום,

כתבתי על כך כבר בעבר ואחזור על העיקרון מרכזי זה מתחום הטיפול בילד.

יש מצבים שהם חריפים וחולפים ומצבים כרוניים.

המצב שאת מתארת יש לו אופי מתמשך מאחר והוא נושא אופי של דפוס התנהגות עם גוון התפתחותי עם רקע אורגני.
המלצות הטיפול וקידום הילד רבגוניים ושונים. הרבה תחומי מקצוע מעורבים ומבטיחים שמים וארץ בקידום הילד. ולאחר מספר שנים נדהמים לגלות שההבטחה לא מומשה.

לכן ההמלצה למצוא איש מקצוע מהימן ואמין ולמנותו כיועץ ובשפה המקצועית "מנהל תיק" case manager
מדובר באיש מקצוע וותיק ומיומן המכיר את כל התחומים ולא בהכרח כל מקצוע לעומק. ולהתייעץ עימו בכל עת לפי הצורך. האם להמשיך בטיפול רגשי זה או אחר , האם להוסיף תרופה וכמה.. הוספת ספורט טיפולי וכדומה. המעקב יכול להיות גם פעם בחצי שנה או לפי הצורך.
ההמלצה יכולה ליפול על פסיכיאטר ילדים ונוער או איש מקצוע אחר שההורים סומכים עליו והוא אמור להכיר סוג של זה מורכבות. מאחר והייעוץ יכול להיות רלוונטי להיום אולם גם רלוונטי לעוד חצי שנה. ואולי היה רלוונטי לפני הטיפול הפסיכולוגי. יש מערכות חינוך בהם היועצת של בית הספר משמשת גם כמנהלת תיק. כך זה גם בטיפולים במרפאות מסודרות לבריאות הנפש.

הארכתי בתשובה זאת מאחר ולדעתי המסלול המוצע נכון גם למצבים דומים אחרים, ורצוי לתת את הדעת על כך. מצבים בהם להפרעה יש אופי מתמשך המשפיע על כל ההתפתחות.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שני
15:19 17.08.09
מנסיונכם, רופאים, האם נתקלתם במקרים שזיפרקסה במינון מקסימלי לא גרם להשמנה?
 
ד''ר אליהו סמואל  
15:22 18.08.09
ליסמין שלום

שאלה הנוגעת באושיות מקצוע הרפואה.
בניגוד למדעים המדויקים מקצועות הרפואה אינם אבסולוטיים...
ולכל כלל יש יוצא מן הכלל.

כל המקצוע הוא עסק של הסתברות. ובכל הסתברות יש יוצא מן הכלל.

הכלל היחיד המוכר ברפואה הוא שלכל כלל תמיד יש יוצא מן הכלל.

ומכאן גם התשובה.
אבל אכן הסיכוי להשמנה במינון גבוה הוא משמעותי אולם אף פעם אינו אבסולוטי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
האם בהפרעת זהות דיסוציאטיבית תמיד יש שכחה או שגם קיים מצב של כאילו "התבוננות" או "עדות" של אישיות אחרות כאשר אישיות אחת מסויימת נמצאת.
ובמה מתבטאת דיסוציאציה? האם כאשר מעירים אדם בלילה והוא עובר למיטה אחרת או מדבר עם מישהו (לא שיחה של ממש אלא יותר משפטים כלליים) וכאשר מתעורר למחרת ולא זוכר דבר זה נקרא דיסוציאציה? זה נורמלי? אשמח לדוגמא של דיסוציאציה.
האם לאדם שיש תחושות של דפרסונליזציה דריאליזציה ושל דיסוציאציה זה תמיד מראה על בעיה איזשהי? הכוונה לסוג של מחלה או הפרעה איזשהי בנפש
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:37 17.08.09
שלום

יש רמות דיסוציאציאה שונות ומגוונות. מדובר בשינוי מצב תודעה ואין קשר רצוף בין המצבים השונים.
לרוב יש שכחה של מצב התודעה האחר הלא דומיננטי.
וכדוגמא, גבר המדבר ומציג עצמו כאישה ואף מדבר בקול נשי במצבים מסוימים, אין תכנון רצוני וההתרחשות מתרחשת באופן ספונטאני. מצבים אילו אינם בטווח הזיכרון הפעיל של בעל התודעה הדומיננטית.

אחד מסימני ההיכר הקלאסיים הוא מצב שאנשים אחרים מזכירים ללוקה בתופעה על מצבים שהתרחשו והוא לא זוכר.

לגבי הפרעה בנפש או מחלה? השאלה לא ברורה. יש תופעות דיסוציטיביות הנגרמות מחבלת ראש, שימוש בסמים, תרופות, גידול מוחי ועוד סיבות. לרוב הסיבה לא מובחנת.

השאלה באם המחלה היא ווריאציה נורמטיבית או מחלה היא שאלה פילוסופית. במידה ואין סיבה ביולוגית מזוהה. ההחלטה על פניה לאיש טיפול תלויה בסבל ובאבדן התפקוד של הסובל מהתופעה.
פסיכיאטריה בכלל אינו מקצוע המטפל בהפרעות נפש או מחלות. מדובר במקצוע המטפל באנשים המרגישים סבל וחפצים לשנות תפקוד. הטיפול בכלל אינו נובע מרצון לנרמל ( מלשון נורמלי) את העולם. עוד אין לנו סטנדרטים לכך.....
הפניה לאיש מקצוע מקורה בסבל ואובדן תפקוד.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
לינוי
22:59 15.08.09
שלום, אני נערה בת 17
מדי כל כמה שבועות אני סובלת מהתקף של רעד בכל הגוף דופק גבוה וקושי קל בנשימה,
מבדיקה באנטרנט ראיתי שיש לי תסמינים דומים להתקפי לחץ אבל בזמן ההתקפים אני לא מרגישה פחד.
האם יכול להיות שבכל מקרה יש לי התקפי פאניקה? אני צריכה ללכת להבדק אצל רופא? ומה אני יכולה לעשות כדיי להפסיק את ההתקפים?

בנוסף אני צריכה לציין שהייתי בולמית במשך תקופה מסויימת
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:18 17.08.09
ללינוי שלום

נראה שמדובר בהתקף פאניקה קל לא טיפוסי.

כמובן שיש ללכת לרופא פסיכיאטר ילדים לקבל הערכה והמלצות טיפול. איני יכול להמליץ המלצות גורפות אולם יש כמה דברים בסיסים: שימוש בסמים ואלכוהול יכול להזיק ולהחריף את התופעות לטווח ארוך .
הטיפול אינו חייב להיות תרופתי במצבים מסוימים ניתן להיעזר גם בטיפול בשיחות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שני
16:49 16.08.09
שעלול להיגרם משתיית אלכוהול (וודקה) כאשר נוטלים פלוטין 40 מ"ג כל יום?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:04 17.08.09
ליסמין שלום


אלכוהול ופלוטין יכולים להחמיר תופעות לוואי גם של האלכוהול וגם של הפלוטין.
ובאם הפלוטין נלקח בשל דיכאון,שימוש מרובה באלכוהול יכול להחמיר את הדיכאון.
כך גם חרדות.

שימוש חד פעמי נסלח אולם שימוש כרוני של אלכוהול יכול לגרום לתופעות גופניות קשות ואף קטלניות.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
עדה
07:33 16.08.09
בתי בת 9. תמיד הייתה ילדה רגישה וקצת חרדתית. לאחרונה מצבה התדרדר מאד. סובלת מחזרה כפייתית של מילים גסות, חרדה מוגברת ועצבנות. אולם חמור במיוחד: היו לה מספר התקפים קשים מאד בהם איימה אפילו באובדנות. הפסיכיאטר המליץ בינתיים על רספירדל (רבע מיליגרם פעם ביום). לדבריו למרות שזו תרופה אנטי פסיכוטית (והילדה לא פסיכוטית) במינון נמוך התרופה יעילה נגד חרדה כפיתיות וטיקים.. הבנתי שלתרופה זו יש תופעות לוואי רציניות. אני מודאגת. האם כדאי לתת תרופה כזו? או שאולי יש פתרון אחר?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:11 17.08.09
שלום לך אלכס.

אין מוצא מתן תרופות חיוני מאחר ותלונות ביתך אף הן לא פשוטות, וחבל שהיא תסבול ואף תתאבד...
תופעות הלוואי תלויות מינון. המינון לו היא תזקק הינו נמוך ביחס למינון אנטי פסיכיטי.
אין להתרגש מכל התופעות לוואי מאחר ומרביתם מדווחות תחת שימוש במינון גבוה לתקופה ארוכה.
חברת התרופות חייבת להכניס את כל הרשימה מבחינה חוקית.

כאיש מקצוע המשתמש בתרופה לא מעט ארגיע אותך שלרוב לא צופים בתופעות לוואי, ובמיוחד לא במינון נמוך מתחת ל- 2 מ"ג.

בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
+ הוספת הודעה
   1 ...  51  52  53  54  55  56  57  58  59  ...  77  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער