בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער עמוד 55

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
שלום,
את השאלה הבאה אני שואלת בשביל חברה ולכן אני מתנצלת מראש אם אין בידי את כל הפרטים.
בנה בן ה-11 של חברתי מתמודד עם PDD. הוא מקבל כבר חמש שנים ריספרדל לטיפול בחרדות. לפני שבוע בערך, הוחלפה התרופה ע"י מטפליו ברספונד. בימים האחרונים בנה מפגין רמת חרדה גבוהה מהרגיל, ללא אירוע חיצוני אשר ידוע והיה יכול להשפיע.

אני יודעת שמדובר בתרופה גנרית, ושהיא אמורה להיות זהה.
לעומת זאת מנסיוני האישי, בתור מטופלת בפרוזאק במשך שנים רבות, אני יודעת שיכול להיות הבדלים מזעריים בין תרופות אשר כביכול ההבדל ביניהן הוא רק שמן. בשנתיים האחרונות הרופאה שלי רושמת לי רק פרוזאק, מכיוון שהתחליפים היו גורמים לי לתופעות של אי שקט.

שאלתי היא: האם יכול להיות שתופעה דומה קורה אצל בנה של חברתי בעקבות המעבר לתחליף הגנרי? (אולי קיימים דיווחים דומים?), ובמידה שהדבר אפשרי, האם ואיך ניתן להחזיר את בנה לתרופה המקורית? (קופת חולים, בירוקרטיה וכו')

תודה!
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:19 21.11.09
שלום

אכן, יש כנראה הבדל בין התרופה המקורית והחיקוי הגנרי.
יש על כך דיווחים מעוד אנשי מקצוע.
לא ידוע לי על מחקר מבוסס אולם יש שמועות על כך.

כאן יש לשכנע את הקופה אולם רק דרך הרופא המטפל שהוא אמור להתרשם ולפסוק בעינין זה.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
מישהו
23:11 20.11.09
אני בן 13, לא מקובל בחברה, אין לי הרבה חברים ויורדים עלי כל הזמן.
נמאס לי מהחברה, אני לא מדבר עם אף אחד וכמעט ולא יוצא מהבית (חוץ מבית ספר וחוגים פרטיים).
לא סובל שהייה בחברה. ובשנתיים האחרונות אני סובל מדכאונות של שבוע עד שבועיים פעם בחודש או חודשיים ועכשיו נתקפתי בדיכאון הרבה יותר רציני.

מה אני יכול לעשות עם זה? זה הורס אותי.
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:16 21.11.09
למישהו שלום,

הדיכאונות שאתה מדווח הינם מעבר לרמת תגובות לסביבה עוינת. הן מתמשכות ואינך יכול למצוא מזור או גורם שאתה יכול העזר בו.
לכן עצתי כי פנה להוריך, ותבקש כי יפנו אותך לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה וייעוץ.
אתה יכול לפנות גם ליועצת בית הספר, או למרפאת מתבגרים לשם אפשר לפנות גם ללא הורים.
כמובן שיש גם מוקדי טלפון שונים שאתה יכול להתקשר לספר על בעייתך ביתר פירוט ולקבל הכוונה.


דע שיש פיתרון לבעיתך וחבל שתמשיך לסבול.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אנא עזרו לי!
03:28 16.11.09
בני בן 9, ילד חכם מאוד הסובל מהפרעת קשב וריכוז וקשיים חברתיים. הוא טופל שנתיים בקונצרטה. בחופש הגדול האחרון עשינו הפסקה וכשחזרנו לתרופה בתחילת השנה הופיעו טיקים נוראים ומחשבות רדיפה (הוא מרגיש שנמצא איתו מישהו שלא קיים ורוצה לפגוע בו). הפסקנו טיפול בקונצרטה, עבדנו איתו רגשית וביקרנו אצל פסיכיאטר מומחה שלא מצא סיבה לדאגה בשלב זה.
הילד לא דיווח על פחדים אלו יותר. הוא מתפקד "רגיל" ציוניו טובים. הוא סובל מאוד מהצקות בבית ספר ולעיתים מגיב בעוצמה רבה ולא פרופורציונלית (לא מכה). יודע גם ל"לענות" למציקים. היום בערב אמר לי שהפחדים שלו חזרו ושבלילה שהוא לבד "הוא שומע בראש שלו" קול כמו של תוף שמפחיד אותו.
אני מאוד חרדה ממחלת נפש. מה אפשר לעשות? הם להוציא אותו מבית הספר לחינוך ביתי? הפחדים לדעתי נוטים להופיע סביב ימים שבהם ההצקות מתגברות (וכן גם התגברות הטיקים). בית הספר והיועצת לא ממש עוזרים לי בנושא.
אנא עזרו לי!
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:11 16.11.09
לאימא הדואגת שלום

את מסיקה מסקנות קיצוניות וחבל.
אני מקווה שדאגותייך לא מבוססות על רקע תורשתי. אולם הסיכוי למחלה נפשית קשה שתופיע בגיל זה הינו נדיר למדי.

הצעתי הלבבית כי הילד ימשיך בביקורת של פסיכיאטר ילדים ונוער שאת סומכת עליו.
כמו בעבר גם היום רצוי שאיש מקצוע ישוחח עימו. יש עוד כמה אפשרויות פחות קיצוניות, כמו למשל תופעות חרדה , או כפייתיות.
ראוי לבחון זאת.


בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אנא עזרו לי!
07:42 17.11.09
הילד אכן נוטה להילחץ מדברים של מה בכך ובזאת דומה לצערי לי. הוא מתאר לי בפרוטרוט כל חויה גופנית ורגשית שעוברת עליו, כך שיכול להיות שיש מצדו מודעות יתר לדברים שאחרים לא מתייחסים אליהם.
הלחץ נובע מכך שיש לי גם ילד אוטיסט בבית ואני מפחדת שאני אאבד גם את הבן הבריא. האם סטרס שנגרם מהצקות ילדים וכן השפעת הריטלין שניסינו לתת לא מסכנים אותו לעתיד?
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:59 17.11.09
סכנות העתיד הם מצלקת נפשית למצוקתו האישית ולא מהריטלין -באם הוא ניתן מצורך ממשי.

להבני יש פן משפחתי להתחבטות שלך, כמו גם היבטים רגשים של תמונת ראי של האם לבנה.
רצוי במקרים אילו להעזר בהדרכת הורים או בטיפול משפחתי.

בהצלחה.
 
רספוטין
18:02 19.11.09
ברצוני לציין את הערכתי לטובה לתגובתו של הדר',הפתיע אותי,בניגוד לדעה הרווחת הוא לא מיהר לצייג את הילד.כל הכבוד.
ראשית לדעתי כשאת פונה לייעוץ אל תתייגי את הילד,אל תשתמשי באבחנות קודמות,תספרי מה הילד מרגיש ומה הוא חושב מבלי להשתמש במונחים תתפלאי עד כמה התשובות יהיו שונות ומפתיעות.
שנית יש צורך שמשיהו יתחקר את הילד תוך הכרות עם עולם הדימויים שלו,אולי הקולות הם בעצם מחשבות רק שהילד מכנה אותם קולות?יש לתחקר את הילד באופן רגיש ומקצועי.
לפעמים מחוסר הבנה ודאגת יתר הורים נוטים לאבחן את הילד בעצמם,ישנם אלף ואחת סיבות למה ילד מתכוון ואולי עובר עליו משהו שונה אך הורים נוטיןם באופן גרוף לפנות מייד להגדרות הפסיכיאטריות וזו טעות מסוכנת.
אבחון ילד בשלב כה מוקדם בחייו מהווה נקודת מפנה שתהייה המשמעותית ביותר בחייו ויש לנקוט משנה זהירות בהחלטה זו שכן מאותו רגע הילד מסווג לחברה סוג ב',מושפלת,נרמסת וחסרת זכויות.
הדבקת לו אות קין תרתי משמה.
מעבר לכך עם האבחון הילד יחל ליטול תרופות פסיכיאטריות המוציאות מהדעת לי כבוגר ואני אפילו לא רוצה לחשוב על ילד שלא יודע להסביר מה עובר עליו סובל מתופעות לוואי, דינו אחד,סבל לשארית חייו.
אל תמהרו לאבחן,לא לרוץ לתייג
זה הילד שלכם,תשקיעו עליו עבודת מחקר רצינית ותלמדו בעצמכם את כל המרכיבים של המונח פסיכיאטריה.
כל טוב
רספוטין
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:31 20.11.09

יש לדעת,
אמנם הפסיכיאטריה הכניסה הגדרות רפואיות למצבים התנהגותיים כניסיון מדעי לקטלג את ההתנהגות האנושית.
אולם רופא העוסק בתחום אינו מחויב לכך. פסיכיאטר הינו קודם כל רופא פסיכולוג, ולא טכנאי הגדרות ותרופות.
יש לדעת להשמש בכלים אילו ויש לדעת מתי לזנוח אותם.

לדעתי, רצוי כי ההורה יתעמק ככל האפשר בעולמו הרגשי ולמרקם התיחסותו של ילדם ולקשר איתו, וכמה שפחות להיבט הרפואי טכני של ההגדרות המקצועיות שנזרקות לחלל העולם על ידי אנשי מקצוע, וכך ייטב.
אין בכך אמירה להתרחק ממציצנות על עבודת איש המקצוע אלא להתרחק ככל האפשר מהסתכלות טכנית, שאינה אישית על הילד.
הרי הילד אינו תוית ב-DSM או אוסף כימיקלים שחברת התרופות מנהלת.

 
ד''ר אליהו סמואל  
19:10 21.11.09
 
לי
22:31 19.11.09
בני בן ה-14 מטופל בכדור הפסיכיאטר המליץ לתת לו תרופה בשם ניולפטיל. נודע לי ממנו שזו תרופה שמרגיע אלימות. עליו לקבל 2 טיפות כל יום. אבקשך חוות דעת לגבי תרופה זו. ומהם בתסמינים שלה? מהם השלכות התרופה לתווך הארוך. תודה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:51 20.11.09
ללי שלום

המינון שהילד מקבל הוא נמוך במיוחד.
לרוב אין למינון זה תופעות לוואי חוץ מאפשרות הרדמות בשבועות הראשונים למתן התרופה.
במינון זה התרופה בטוחה.

ולהרחבת הנושא. נהוג לבצע בדיקה הקרויה "חוות דעת שניה". מדובר בהכרות מעמיקה יותר מתשובה באינטרנט. כל מבוטח במושלם של כל קופה זכאי לשלושה בדיקות בשנה בעלות מופחתת.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אורית
15:29 19.11.09
ראיתי תשובתכם בקשר למנהל תיק.
ורציתי לשאול האם יש מקומות בהם יש מנהל תיק במקום?
וכן, האם אני יכולה לפנות לכל אחד מאנשי המקצוע ולבקש ממנו שיהיה מנהל תיק או שיש איזושהי התמחות בעניין?
 
ד''ר אליהו סמואל  
07:40 20.11.09
לאורית שלום,

המושג מקורו, בתחום עבודה סוציאלית.
לא כל אנשי המקצוע משתמשים בכותרת הזאת.

לרוב מי שלוקח את התפקיד הוא הבכיר שבאנשי הצוות או עובד סוציאלי. כמובן שרצוי שיהיה זה איש מקצוע מתחום ה- פסיכולוגיה,עבודה סוציאלית או פסיכיאטר אשר מכיר את הילד הכי קרוב. ילד הלומד בחינוך המיוחד לרוב מכוון על ידי היועצת של בית הספר.


בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
האנשים לרמת התיפקוד הקודמת שלהם שלפני ההתקף?

זה בגלל פגיעה מוחית?

משהו נפגע במוח לתמיד? בגלל זה?
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:19 18.11.09
הבסיס הביולוגי לא ברור.
כנראה הפגיעה לא הפיכה.

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנלישה בת זמננו
איך יודעים אם נפגע? אם אי אפשר לראות את זה בצילום?
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:59 19.11.09
יש עדויות מתפקודים מוחיים הנבדקים ואשר היו ונפגעו.
המסקנה היחידה שמהו נפגע.

יש מחקרים מרובים המצביעים על איזורי פגיעה מסויימים אבל בטכניקות מחקר ולא בגישה רפואית קלינית. (מעשית)

בהצלחה.
מה דעתך על בחירה בתרופה הזו? קיבלנו המלצה לתחילת טיפול. ביתנו בת 8 נטייה למצבי רוח , אבחנה של בעיות קשב וריכוז.
ראיתי שהתרופה מלווה בתופעות לוואי קשות ואזהרות על שימוש בילדים ונוערץ כיצד מאשרים שימוש בתרופה לאור זאת? מה הסכנות? אל מול התועלת של קשב וריכוז
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:25 18.11.09
לאמא המודאגת שלום

אין אנו נוהגים להתערב בשיקול דעתם של רופאים אחרים.
יש גישה כזאת. כל רופא וניסיונו עימו.
אפשר לפנות גם לחוות דעת שניה.

יש רופאים שפחות משתמשים בתרופה בגיל זה ואחרים שנוהגים אחרת.
מדובר בקוו שלישי לניסון טיפול תרופתי לקשב וריכוז.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
??
16:28 17.11.09
שלום..
אני בת 17 ואני נוטלת מספר תרופות פסיכיאטריות מצבי כרגע הוא לא טוב ואני נמצאת בדיכאון קשה לפני כשבוע הפסקתי בבת אחת לקחת את התרופות ומאז יש לי התקפי צחוק בלתי נשלטים , הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע?
 
ד''ר אליהו סמואל  
14:05 18.11.09
לנערה שלום,

אין ספק שעשית מעשה פזיז.
הפסקה בבת אחת תרופות שלקחת בשל דיכאון קשה יכול לגרום לסיבוכים לא קלים. ויתכן כי התרופות שעזרו בעבר לא יעזרו בעתיד.

לצחוק יתכנו פרשנויות רבות. ניתן להתיחס למצב כהפרעה בשליטה העצמית. . אני חושש שאינך צוחקת מאושר אחרת לא היית פונה לפורום הזה בהכרח.
יתכן ויש לך הפרעה דו קוטבית והדיכאון היה רק היבט אחד של המחלה. יתכן אף צחוק כביטוי לחרדה.

יש לזכור כי תרופה שהופסקה לפני שבוע עדין פועלת בגוף....ואין מדובר במצב שגופך חסר את התרופה אלא שרמת התרופה בדם יורדת והגוף עובר שינוי העלול להביא אותך גם למצב מסוכן.

מקווה שתפני לפסיכיאטר שמטפל בך.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
שני
17:55 17.11.09
האם ישנם מקרים בהם מבריאים לחלוטין מן המחלה מבלי להשאיר שום עקבות מאחור?
נאמר לי שהמחלה הזאת אינה חשוכת מרפא, אז האם יש מצב כזה? או שכל הסכיזופרנים, אולי מתאוששים כמעה, אבל לעולם לא חוזרים למצב הראשוני שלהם.
האם אתם מכירים מקרים שחולים חזרו למצב ההתחלתי שלהם - לפני שחלו במחלה הנוראית הזאת?
 
ד''ר אליהו סמואל  
13:57 18.11.09
לאבי שלום

איני מכיר אנשים שנרפאו מהמחלה. מדובר במחלה בעלת מהלך כרוני עם התקפים. יש אנשים שהיה להם התקף אחד, אולם אז אנו נקרא לתופעה פסיכוזה בלבד.
בהגדרה לסכיזופרניה -ליקוי בעל מאפיינים שונים. רמת הליקוי משתנה מאדם לאדם.

יודגש שיש אנשים שימשיכו לנהל את חייהם בגבולות הנורמה ורק אנשים הנמצאים בהיכרות עמוקה וקרובה עם החולה יבחינו בחריגות.

בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
משהו במוח נשרף לאדם.

מה הכוונה נשרף? מה נשרף? אפשר לראות את זה בצילום את החלק שנשרף?
והאם זה נזק בלתי הפיך?
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:55 16.11.09
לאמא שלומות.

מדובר בביטוי ציורי בלבד.
הכוונה שתפקוד מוחי חשוב שנפגע. הדימוי נשרף מבטא את מידת הנזק והפיתאומיות.

בוודאי שלא ניתן לגלות את האיזור בשום בדיקה. אנו סוברים כך מאחר שתפקוד מוחי שפעל בעבר באופן תקין חדל מלפעול.


בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
רק לזמן ההתקף?
ושהבן אדם משתקם הוא חוזר לתפקד בצורה תקינה?

או שנגרם בעצם לחלק הזה נזק בלתי הפיך? שלא מסתדר עם הזמן?

אגב אם לא יודעים בדיוק למה זה קורה, אז איך יודעים שחלק נשרף? הרי אין לזה בדיקה..

תודה רבה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
15:03 17.11.09
אנו יודעים מעט מאוד על המנגנון הביולוגי של המחלה הזאת.
אנו יודעים שיש תתי סוגים שונים למחלה, וכנראה מנגנונים שונים.

כהגדרה לסכיזופרניה נלווה ליקוי (החלק השרוף) לאחר חלוף החלק החריף. קוראים לו סימפטומים שליליים.
בהעדר מרכיב זה אנו קוראים לתופעה פסיכוזה בלבד.

בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
 
ל
12:12 16.11.09
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:03 16.11.09
 
ל
12:17 16.11.09
בתי בת החמש סבלה מחוםגבוה במוצ"ש - לפתע התעוררה והראה היה כי לא מזההאותי לשאלתי איך קוראים לי השיבה שם אחר דיברה גם על משהו/תמונה ענקית שרואה ולא מגיעה אליה?!?!
הורדנו לה את החום והכל הסתדר.
אתמול התעוררה משיעול חזק (משתעלת הרבה) באה לי בפחד שהיא רוצה את התמונה הגדולה - לא ברור אמרה שהיא מאוד מפחדת והחלה לרעוד.תוך מספר דקות היא נרגעה חזרה לישון ואח"כ התעוררה והכל היה בסדר - מציינת כי לא היה לה חום גבוה אתמול (7.5)

האם יש צורך ביעוץ האם זה אומר משהו
לצערי אני סובלת מהתקפי חרדה ....האם יש קשר
מה עלינו לעשות

תודה מראש
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:02 16.11.09
לגברת ל. שלום

מדובר בהזיות חום. ההזיות פוסקות זמן קצר אחר המחלה. במידה הילדה תחווה חרדות מבני סביבתה היא עלולה להמשיך בחרדות זמן שהוא יותר.

יש לדעת כי לזיהומים מסוימים נטיית יתר להזיות כדוגמא: למונונוקליאוזיס, כמובן שיש לספר לרופא הילדים על התופעה. יש מקרים נדירים שמקור ההזיה בתופעה מוחית זיהומית , ולכן יש לשתף את הרופא במצב זה.

אין כל השפעה של התופעה על בריאות הנפש בעתיד.

רפואה שלמה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
לעיכוב התפתחות מינית ומפריע לתפקוד מערכת המין

האם יש בזה משהו? זה נכון?

ויש גם סיכוי לפתח סכרת? למה יש סיכוי לפתח סכרת?
בגלל שאוכלים יותר? או שיש בתרופה חומר שגורם לסכרת להתפרץ בלי קשר לכמות המזון שמכניסים?
 
ד''ר אליהו סמואל  
21:53 15.11.09
לשואל הנכבד שלום,

הכל דנכון. מדובר בתופעות בעלי גוון אנדוקריני- קשורות לבלוטות הורמונליות.
המנגנונים שונים.
יש להדגיש כי התופעות יחסית נדירות ותחת מעקב רפואי נאות הן לא מתפתחות. הפסקת הטיפול במועד עשויה למנוע את הופעתן.

כלל בידי הרופאים לא ללחוץ על הדק התרופות מיד וכן להקפיד על מינון נמוך ולתקופה הקצרה ביותר האפשרית.

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
ולא בגלל השמנה

האם הפסקת הריספרדל תוריד בחזרה את רמות הסוכר?

או שזה נזק בלתי הפיך ויהיה לאדם סוכר גבוה גם לאחר הפסקת הריספרדל?

מה עוד יכול להתפתח בעקבות הריספרדל. מה צריך לבדוק בבדיקות דם בדר"כ?
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:52 16.11.09
בזיהוי ראשוני התהליך הפיך. במידה ולא נינקטים הצעדים הראויים המצב לא הפיך.
יש צורך בבדיקות דם ראשוניות כולל פרופיל שומנים.
לגבי א.ק.ג הנושא שנוי במחלוקת.

בהצלחה
 
ענת
10:50 15.11.09
שלום,
בן שלי בן 13, בזמן אחרון מאוד מאוד עצבני ואני רואה שהוא כאילו לא יכול לשלוט בעצמו. כל התנועות שלו חזקות, הוא מחבק - חזק מדי, הוא צועק , הוא כואס, הוא מקלל.הוא יכול מהפחד של זיקוק פתאום להתחיל לצרוח. הוא פתאום זורק דברים לאוויר , מקלל בלי סוף, כאילו שמרגיש הקלה כשהוא מקלל.
גם בבית הספר כל הזמן אומרים לי שבוא לא מקשיב, שהוא לא מרוכז וכו... אפילו מחוג ספורט מתלוננים על ההתנהגות שלו.
בקשר לקשב וריכוז, אני אקח אותו לבדיקת קשב וריכוז, אבל מאוד מדאיג אותי מעבר לזה. אני מאוד דואגת לו, הוא ילד מאוד טוב ונראה שמאוד מפריע לו שהוא לא שולט בעצמו.
מה אפשר לעשות עם זה? האם זה באמת נשמע כבעיה? למי פונים - ניורולוג, פסיכיאטר?
מאוד אודה על העזרה.
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:00 15.11.09
שלום ורד,

בעיות קשב וריכוז עשויות להיות בהחלט קשורות לתופעות שאת מציינת. התיאור שאת מציגה הינו אכן בעיה שרצוי לפתור אותה.

רצוי לפנות לאיש המקצוע שיש לו את מירב הפיתרונות לטיפול. לנוירולוג עומד פיתרון רפואי בלבד שכן הכשרתו רפואית בלבד. ואילו פסיכיאטר בעל הכשרה רפואית ופסיכולוגית, כאמור אמצעי הפיתרון העומדים לפניו נרחבים יותר.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר יללדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

האם נכון שלילד של אצא חולה במאניה דיפרסיה מסוכן לתת ריטלין מכיון שזה עלול לפתח הפרעה נפשית?
 
ד''ר אבי שפירא  
15:35 14.11.09
העובדה שאחד ההורים חולה במחלה נפשית כגון סקיזופרניה או מניה דפרסיה אינה קונטרה אינדיקציה מוחלטת למתן ריטלין. כלומר יש צורך בזהירות רבה ובמעקב רציף כדי לבדוק מה ההשפעה של הריטלין על הילד. אגב ברצוני לציין שהרבה מהסובלים ממניה דפרסיה במיוחד ילדים סובלים גם מהפרעת קשב וריכוז והטיפול בהם משולב קודם כל תרופות המייצבות את מצב הרוח ואח"כ ניתן להוסיף תרופות סטימולנטיות כגון ריטלין או קונצרטה. בהצלחה
 
צצ
23:19 13.11.09
שלום בני בן ה9 ילד חכם ונבון אך עם זאת ישנה בעיה התנהגותית שכבר מינקות צצה: כשהיה תינוק בן שנתיים וגם בן 3 היהמגיע לשקעי החשמל ומתעסק ולמרות שהיה מקבל זרם היה חוזר שוב כשהיה בן 6 היה מטפס על גדר הגן ובורח וכבר שם התחילה האלימותת אני היתי בחודש ה9 להריוני ושם זה החריף כשידע שישנו ולד בן (הוא עצמו בן יחיד בין 3 בנות) האלימות גברה כשילדתי והוא כיתה א ואז העברנו לכיתה קטנה לפני כשנה וחצי התינוק שלנו נפטר בטביעה כשהוא בן שנתיים בחצר הביתית משם גברו הבעיות אצל בני והיום כיתה ד מקבל בניסיון נוסף קונצרטה 27 מג עקב הפסקה בגלל תיקים חריפים אך למרות זאת האלימות לא פוסקת ומאד חריפה הוא מכה עם חפצים ונוטה לחנוק ילדים מה לדעתך יכול לעזור אני מודאגת את מס הטלפון אם צריך אוכל למסור לפי בקשה אנא עזרה דחוף
 
ד''ר אבי שפירא  
15:32 14.11.09
לדעתי חשוב לפנות בדחיפות להערכה של פסכיאטר ילדים על פי התיאור שלך המצב לא סובל דיחוי. בהצלחה
 
שני
12:34 12.11.09
אתם מכירים סכיזופרנים שהם פסיכולוגים קליניים או פסיכיאטרים?
 
ד''ר אבי שפירא  
21:52 12.11.09
מחלת הסקיזופרניה היא מחלה קשה הפוגעת ב 1% מהאוכלוסיה בעולם. המחלה לא פוסחת על אף מיגזר ואף מקצוע. יש בהחלט עו"ד, ארכיטקטים , רופאים, פסכיאטרים, פסיכולוגים וכו'. כל אדם יכול לחלות במחלה. ברור שמטעמי דיסקרטיות אף אחד לא יחשוף את עצמו כחולה.
 
אני
13:09 14.11.09
האם לאחר שחולים במחלה ומתאזנים ניתן ללמוד רפואה ולהתמחות בפסיכיאטריה או גם פסיכולוגיה קלינית
 
ד''ר אבי שפירא  
15:30 14.11.09
לשאלה שלך לדעתי אין תשובה חד משמעית, לדעתי אין תקדים שמישהו חולה התקבל ללימודי רפואה או פסיכולוגיה
 
שני
12:12 12.11.09
האם זה מתאים גם לסכיזופרניה? אם כן, באיזה שלב של המחלה כדאי להוסיף את הטיפול?
 
ד''ר אבי שפירא  
21:54 12.11.09
בהחלט טיפול קוגניטיבי התנהגותי יעיל בסקיזופרניה. לדעתי לא בשלב האקוטי של המחלה אך לאחר התייצבות המחלה. לאחר איזון תרופתי מסויים בהחלט חשוב לשלב גם טיפול ב CBT. בהצלחה
שלום
האם זה נורמלי לתת לילד בן 13 2.5 כדורים ביום של רספידל ?
לנו זה נראה קצת מוגזם, אך זה מה שהפסיכיאטר רשם לו .
 
ד''ר אבי שפירא  
09:39 12.11.09
שלום רב
השאלה הראשונה היא מה האבחנה של הילד , האם מדובר בהפרעה נפשית, סקיזופרניה, בעיות התנהגות , הפרעת קשב מורכבת וכו'. המינונים משתנים לכל בעיה. בכל מקרה מקובל להתחיל במינון נמוך (חצי כדור ) ולהעלות בהדרגה על פי מינון היעד שקבע הפסכיאטר.
בד"כ להפרעת קשב מורכבת עם אימפולסיביות ניתן לתת חצי כדור עד כדור . במקרים מסויימים אפשר גם להעלות את המינון. כל מקרה לגופו. בברכה
 
לא חשוב
14:19 12.11.09
אני בת 23 וכול הזמן חושבת איך להתאבד אני מפחדת שיום אחד אני באמת התאבד החיים שלי קשים שום דבר לא מצליח לי כול דבר שאני עושה לא מצליח אני מרגישה שכול דבר שאני נוגעת בו הופך לחרא
אני יודעת שאני נשמעת כמו ילדה קטנה ובכיינית אבל באמת קשה לי ורע לי פשוט אין לי אם מי לחלוק את זה לאף אחד בעולם הזה לא אכפת ממני וכול מי שאני מנסה לדבר איתו אומר לי לקחת את עצמי בידיים ושאני סתם מדברת שטויות
אם מישהו יכול לעזור לי שאני אשמח כי אין לי יותר לאן לפנות
 
ד''ר אבי שפירא  
21:48 12.11.09
שלום רב לך
אני יודע שקשה לעודד אותך כך בפורום אולם ברצוני לומר לך שהרבה מאד מהאנשים שהיו במצבך יצאו ממנו וקיבלו טעם לחיים. לדעתי הכתובת כרגע היא רופא המשפחה הוא יוכל לכוון אותך לאיש המקצוע המתאים אולי באמצעות קופת החולים לה את שייכת. אל תתיאשי יש אור בקצה המנהרה רק צריך למצוא את האנשים הנכונים שיעזרו לך. בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1 ...  51  52  53  54  55  56  57  58  59  ...  82  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער