בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים תמיכה נפשית, פסיכולוגיה»פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער עמוד 55

פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער הוא המקום להתייעץ בנושאי פסיכיאטריה ילדים ובני נוער. פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער יעסוק בהפרעות נפשיות, סכיזופרניה, ADHD , O.C.D, פסיכוזה, מניה-דפרסיה, דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, פוסט טראומה ועוד
מנהלי פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער:
ד''ר אליהו סמואל
לפרטים נוספים
ד''ר אבי שפירא
לפרטים נוספים
 
רונית
08:57 02.01.10
מומלץ אם סובל מפירכוסים? (ילד בן 6 וחצי)

יש הבדל בינו לבין טיפות ניאולפטיל מבחינת תופעות לוואי ו או יש עדיפות לאחד מהם?


תודה על כלל מידע.
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:15 02.01.10
לרונית שלום

לא ידוע לי אינדיקציית נגד לילד אוטיסט אם כי יש מיעוט ניסיון בספרות העולמית לאינדיקציה של הפרעת קשב בילד אוטיסט עם תרופה זאת.

יש שוני מנוילפטיל במסלול ההשפעה ותגובות הלוואי.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יעל
13:10 30.12.09
האם יש קשר בין ADHD וחרדה חברתית איפה אפשר למצא חומר בנושא
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:04 30.12.09
ליעל שלום

אין קשר ישיר שנחקר באופן בולט, למיטב ידיעותי.

אולם יש לדעת שהפרעת קשב וריכוז זאת פלטפורמה נוירופסיכולוגית נרחבת עם ווריאציות מרובות.
להפרעה גם פן הפוגע בכוחות האישיות ומעלה ביתר שאת חרדות וביניהן חרדות חברתיות במצבים מסוימים.

להבנתי הפירוש הנוירוקוגניטיבי של ההפרעה כמו וגם פירוש פסיכואנליטי יכול לבצע גישור אקדמי הבנתי בין שתי ההפרעות.

ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שסובלים מפירכוסים ואינם מדברים יכולה ו או מתאימה להם לצורך הרגעה
יש תופעות לוואי??

תודה על כל מידע
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:05 29.12.09
לרונית שלום,

התרופה בטוחה. יש לזכור שהתרופה חייבת להינתן תחת השגחה. ובמיוחד נוכח הפרכוסים.
בהחלט ניתן לתת אותה לילדים הסובלים מפרכוסים למרות שסף הפירכוסים יורד. הרגישויות משתנות וגם הסף תלוי במינון. לכן ראוי שהטיפול יהיה בפיקוח זהיר במיוחד בשלב הראשוני להעלאת המינון.


בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אמא
20:51 28.12.09
שלום רב,
אני אמא לילד מקסים בכיתה א', ADD מאז ומתמיד.
המורה מדווחת על ילד אינטלגנטי מאוד בעל יכולות מילוליות גבוהות במיוחד עם קשיים בהתארגנות ובכתיבה, עם זאת התקדמותו בלימודים משביעה רצון בכל המקצועות.
בחודשיים האחרונים שמנו לב לתופעה שהולכת ומחמירה לאחרונה. הוא מריח כל דבר.כל הזמן, כל דבר שהוא נוגע בו הוא מריח, "אני אוהב להריח כל מיני ריחות"הוא אומר.
יש יותר התפרצויות זעם שמתלקחות מהר ונרגעות מהר,אבל יש בו גם המון שמחה ועינין רב בחברה .

רציתי לשמוע אם יש צורך לפנות לרופא פסיכאטרי לדעתך.
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:10 28.12.09
לאימא שלום,

שאלתך מטרידה אותי במעט, ומדוע בעצם שלא תפני.....
אני מניח שהחדירות המטילות אימה של קבוצת הסנט ולוגיות ( כדאי שתביני את המיניעית המופרכים והמורים של כת דתית זאת) גוררת היסוס לפנות לאיש מקצוע פסיכיאטרי.

הפסיכיאטר הוא רופא בכל המובנים כמו שכירורג הוא רופא או רופא ילדים, וכאשר נזקקים לרופא פונים אליו ללא היסוס. לפסיכיאטר גם השכלה מעמיקה בפסיכולוגיה. הפסיכולוגיה הקלינית פותחה במשך כשבעים שנה משנת 1900 עד בערך 1970-80 בעיקר על ידי רופאים פסיכיאטרים. כלומר באם בדעתך להבין את התנהגות בנך על ידי שילוב ידע פסיכולוגי ורפואי זאת הכתובת הכי מתאימה.

יש הרואים בפסיכיאטר כתובת רק למתן תרופות, אולם זאת טעות איומה ומחטיאה. אכן מצבים קשים שפסיכולוגים לא יכולים להתמודד איתם מגיעים לפסיכיאטר והם נזקקים גם לתרופות אולם אין להסיק כלל כי כל מיקרה המגיע לפסיכיאטר אכן יקבל מיד תרופות.

אני מניח כי לבנך יכולה להיות שילוב הפרעה התפתחותית ואולי הפרעה כפייתית ואולי אחרת אולם קודם יש לבצע הערכה. לפי ההערכה יומלץ גם הטיפול. בהמלצות יהיו אלטרנטיבות שונות וזכותך גם להחליט מה את מעדיפה.


בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
רספוטין
02:52 29.12.09
מה הקשר לסינטולוגיה ולשאלתה?
הסיינטולוגיה נלחמת בפסיכיאטריה בגלל נגעים שאינך נגוע בהם לכן גם אינך יכול להבין את מניעיה.
אני מבקש לא להחפיש את הסיינטולוגיה אחרת אתה מתשתמש בדיוק באותם דרכים שהם פועלים.

בקשר לתוכן ההודעה אני אספר לך מקרה.
טופלתי במשך שנים ע"י פסיכיאטר שגם איבחן אותי בראשית ההכרות שלי עם המערכת הפסיכיאטרית,
חשבתי שיש בו גם יכולות או כמו שציינת הכשרה של פסיכולוג.
באותם ימים עבדתי במקום עבודה עם בוס מתייהר ומשפיל וחשתי מצוקה וסבל רבים.פניתי לאותו רופא וביקשתי ממנו עצה כיצד עלי לנהוג ומה לעשות בכדי לשקם את בטחוני העצמי הרמוס ע"י אותו בוס,אתה יודע מה הוא ענה לי?
"אין לי כדור לבטחון עצמי" מבלי לתת לי מענה לבעיה.
אם אתה רוצה לדעת מניין באים ההגדרות שפסיכיאטרים טובים לכדורים בלבד,הנה לך התשובה.
רספוטין
שלום
בני בן 4, והסימנים התחילן אצלו כבר בגיל 1.5 זה התבטאה בסרבנות בפחדים מחפץ מסויים. נעם הגיל זה עבר להתקפי זעם סרבנות, בילבול , התנהגות כמו פסיכוזות, לא יודע מה להחליט במצבים של התקפים. לפני שנה וחצי היינו אצל נוירולוג הוא אמר שאנו מגדלים טירן מישפחתי ונתן לקחת פסיפרולה פעמיים ביום 5 מ''ל. רוצה לציין שהוא ילד שחולה לעיתים קרובות: שיעול אסטתי, נזלת מוגלתית, וכו'. מטפלים בו בהכל כל המשפחה נותנת את כל הנשמה לקראתו. הוא נימצא בגן מגיל שנתיים, לפעמים זה גם מתבטאה בגן אומנם בתדירות נמוכה. רופא המשפחה טוען שזה יעבור עם הגיל אבל אני רואה שזה רק מחמיר ורע לו עם כל ההתנהגות הזאת הוא מעוצבן, מבולבל בוכה. רוצה לציין שהוא ילד מאד חכם אוהב את כל הפעילויות: חשבון, אותיות מבין ויכול לשבת שעות עם החוברות זאת אומרת לדעתי אין לו בעיית קשב וריכוז. אוהב מאוד טלויזיה, לצייר לגזור וכו'. בבית עדיין לא אוכל לבד ודורש שיאכילו אותו לפעמים עדיין עושה פיפי בתחתונים ומייד רץ לשירותים. בעיות שינה אין לו. ילד מאוד יפה: מתולתל זהב, עיניים כוחות כמו נסיך. אני לפני חודשיים ילדתי רואים שיש ביטוי של קינאה, לפעמים אומר תזרקו את רוני ( הבן השני)
אני רוצה לציין שאני סובלת מפניק גיזורדר וחרדות+דיכאון ללא שום סיבה זה הגיע אלי בגיל 16 כרגע בת 28. אני אישה משכילה בעלת תואר שהי בביטכנולוגיה, עובדת בתפקיד של אחראחת תחום רפואי רגולטורי בחברת מכשירים רפואיים. כל ההריון הייתי על מינון של 2 סרוקסט = 40 מ''ג לא הינקתי. אצל אמא שלי יש גם את כל הסיפור הזה גם לפעמים נוטלת כדורים אנטידיכאוניים. לא יודעת מה לעשות כל הבית זה בלאגן אחד גדול
בבקשה עזרו
אנה
 
ד''ר אליהו סמואל  
19:30 21.11.09
לאנה שלום.

הדימוי פסיכוזה אינה תורמת לתיאור.
המסר שהנוירולוג העביר : ש"הילד טירן קטן והוא רשם פסיפלורה" כמובן שאינו רלוונטי, הטיפול בעריצות אינו פסיפלורה....זה מיועד יותר להורים מאשר לילד.
המידע שמסרת עשיר ומשמעותי. אני יכול להמליץ לך עצה שלא תסולא מפז ,אנא, פני לאיש מקצוע שמבין בפסיכולוגיה של ילדים בגיל זה. אין ספק שיש היבטים חינוכיים ותובנות שאת יכולה ליהנות ובכך לקדם את בנך. רצוי לשתף גם את בן הזוג.
הפניה לנוירולוג או רופא ילדים אינה תורמת באופן ישיר וכמובן שפסיפלורה לילד אינו הפיתרון היעיל.

אני בטוח שאישה משכילה כמותך תוכל להפיק את המרב מעבודה טיפולית אצל רופא פסיכיאטר ילדים ונוער או פסיכולוגית קלינית .

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
אנה
14:47 23.12.09
שלום דוקטור
הייתי רוצה לישאול אותך אולי במיקרה אתה מכיר איזה שהוא פסיכיאטר או פסיכולוג ילדים קליני באזור אשדוד, או באזור המרכז

בתודה מראש

אנה
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:45 27.12.09
 
לילי
22:27 18.12.09
שלום, האם חבישת כובע קפושון לכל אורך יום הלימודים וסרוב תקיף להורידו, אצל ילד בן 10 יכול להצביע על קושי רגשי כלשהו?
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:40 19.12.09
לשיר שלום

בדיעבד זה יכול להיות סימן, אולם אין אנו נתלים על סימנים כגון אלה.
הסימנים היותר בדוקים הינם: שינוי חריף בהתנהגות , מצבי מצוקה וכעסים בלתי נשלטים. בעיות למידה שלא היו בעבר. קשיים חברתיים שמופיעים לפתע. פחדים לא מוסברים ועוד.

באם מדובר רק בכובע הקפושון כאשר כל יתר הפרמטרים - הנתונים תקינים , אז מן הראוי להתיחס להתנהגות כהרגל ותו לא.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
לילי
22:46 20.12.09
אכן בנוסף הופיעו כעסים בלתי נשלטים, בעיות למידה שלא בלטו בעבר וכן קשיים חברתיים. האם מומלצת גם בדיקה של הפרעות קשב וריכוז או פסיכולוג/פסיכיאטר/ נוירולוג ? תודה
 
לילי
18:58 25.12.09
 
ד''ר אליהו סמואל  
18:44 27.12.09
התנצלותי
ד"ר אבי שפירא ואנוכי עונים לסירוגין.

התמונה שאת מתארת מצריכה הערכה והמלצות של פסיכיאטר ילדים ונוער
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
 
הגר
11:21 27.12.09
האם ריספונד היא התרופה להפרעה הנ"ל?

תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
16:29 27.12.09
להגר שלום.

בעידן שלנו אין אנו ממליצים לתת תרופות לפי האבחנה. מה שקובע זה הסימפטום.
דרגת האלימות וויסות הרגשות זה מרכז וליבת ההתיחסות. ובכך הטיפול עשוי להועיל.

יואר ויודגש שטיפול בתרופה ללא גישה נוספת חינוכית או פסיכוטרפויטית בעייתית במובן המקצועי והמוסרי. ( אפשר להתרשם גם מהסרטונים שחבורת הסינטולוגים מציפה אתר זה ורבים הדומים לו )

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
 
יפעת עזר כהן
07:45 25.12.09
דר.שלום. אני מקבלת את ההצעה שלך לשירן בדבר הדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. בננו סובל מ p.d.d וגם אנו מחפשים הדרכת הורים טובה עבורנו. האם אתה יכול להמליץ לנו, או אולי מישהו מההורים, על מדריך טוב? אנו גרים בכפר סבא.
 
ד''ר אבי שפירא  
11:47 25.12.09
 
אנה
17:44 23.12.09
שלום דוקטור
הייתי רוצה לישאול אותך אולי במיקרה אתה מכיר איזה שהוא פסיכיאטר או פסיכולוג ילדים קליני באזור אשדוד, או באזור המרכז

בתודה מראש

אנה
 
ד''ר אבי שפירא  
16:38 24.12.09
 
חיה
08:13 24.12.09
האם זה בגדר נורמה שכאשר לילד בן 8 יש חום, זה מלווה בהזיות כמו ראיית דברים שאינם קיימים ופחד מהם, או דיבור לא קשור?

האם יש קשר בין תופעות כאלה להתפרצות עתידית של מחלה נפשית, גם ללא חום?

האם זה חולף?

התופעה חוזרת בכל חורף כשיש מחלה כמו שפעת. בגיל קטן יותר שאלנו רופא משפחה והוא טען שזה חולף, אך כבר כמה עונות שזה ממשיך...

אודה לתשובתכם.
 
ד''ר אבי שפירא  
16:37 24.12.09
בהחלט זה מצב שידוע בספרות. בד"כ הזיות יכולות להופיע בקשר לחום גבוה. בד"כ לא מדובר בהפרעה נפשית אולם כדי להיות שקטים כדאי להגיע לבדיקה לפסכיאטר ילדים. בברכה
 
דיכאון עמוק
23:01 22.12.09
בשנה האחרונה אני מחפשת דרכים להתאבד,
החיים שלי דפוקים רובב המשפחה שלי נגדי ומדחיקים אותי (לפחות כך אני מרגישה) ואני מרגישה עם סף התאבדות .
אני לא מרגישה שיש לי עוד טעם לחיות וכולם יושבים לי על הראש 24/7,אין לי עם לדבר ואני במצוקה קשה,כתוצאה מזה אני מרביזה מבהי"ס וזה רק מחמיר את המצב,אני כבר לא מי שהייתי פעם
 
ד''ר אבי שפירא  
16:35 24.12.09
אני מרגיש את מצוקתך והייתי מאד רוצה לעזור לך. אני מציע שתפני בהקדם ליועצת ביה"ס היא היחידה שבמצבך תוכל להפנות אותך למטפל המתאים. חשוב שתשוחחי אתה . אל תתייאשי אני בטוח שניתן למצוא את הדרך כדי לעזור לך. בהצלחה
 
אמא
21:33 21.12.09
בננו בן ה6 לומד בכיתה א, וללא קשיי הסתגלות כלל. חכם הרבה מעל הממוצע, סקרן ושואל המון שאלות. כל חייו רגיש מאוד, הן לסביבה, והן לסימנים גופניים. סובל מבחילות ומיחושים, ללא ממצאים רפואיים. חלה לפני שבוע ומאז חלה התדרדרות חריפה ברמת החרדה שלו. הוא טוען שהכל מלוכלך מחיידקים. שוטף ידיים לעיתים עד 5 פעמים לפני ארוחה (ולפחות 20 ביום), אינו מוכן לאכול את האוכל אם לא ראה איך הוכן, וגם אח"כ טוען שהכלים מלוכלכים. לדוג': היום זרק את כל הכפיות מהמגרה על הרצפה כי טען שמלוכלכות, אח"כ היה צורך להכין לו את הביצה 4 פעמים עד שתהיה נקייה (זרקנו 3 ביצים...) ארוחת הערב ארכה היום כשעה עם טקסים רבים. הוא מדבר על "התקף פחד", ואנחנו בודקים באיזה רמה החרדה, ומבטיחים שיעבור תכף, ובאמת זה עובר. היו כמה התקפי זעם שכללו גם מעיכה וזריקה של כל האוכל, דיברנו איתו על זה שמותר לפחד, אבל שאנחנו לא מוכנים להתנהגות הזאת. אני חייבת לציין שבננו מעולם לא סבל מקשיים התנהגותיים, בנוסף, שבביה"ס ההתקפים קצרים יותר ומלווים רק בבכי קצר, שבסופו מצליח להתגבר. מבחינה חברתית- דבר לא השתנה, והוא אהוב כפי שהיה.
שאלתנו:1. מה דעתך כאיש מקצוע (לנו נראה שיש סימנים של ocd)
2. נשמח לקבל כוון ראשוני אל מי לפנות. חשוב לנו שניכנס להתערבות טיפולית מהר ככל שניתן. תודה רבה.
 
ד''ר אבי שפירא  
10:38 22.12.09
בהחלט סביר שמדובר בהפרעה שאת חשדת בה.
אל תכעסו על הילד הוא לא עושה זאת בכוונה והוא לא שולט על המחשבות והחרדות. תפנו בדחיפות לפסכיאטר ילדים שיאבחן באופן יסודי ויקבע האם מדובר בהפרעה OCD ואז הטיפול הוא משולב תרופתי וטיפול פסיכולוגי התנהגותי (CBT (
בהצלחה ד"ר אבי שפירא
 
אמא
19:19 20.12.09
שלום!יש לי ילד בן 8 עם קושי רגשי המתבטא בעיקר בקשיי ויסות.זה מתבטא בעיקר בעצבנות יתר גם בבית וגם בכיתה אינו מוכן לקבל ביקורת ושמעירים לו.יש לו בעיות משמעת ולא מוכן לקבל את המילה לא.התחלנו טיפול רגשי עם הדרכת הורים והומלץ לנו(בהדרכת הורים)לפנות לפסיכיאטר על מנת להתחיל לתת לילד כדורי הרגעה.האמת שנורא נבהלתי....מה דעתך?יש לציין שבני נמצא בכיתה קטנה בבית ספר רגיל ונטל מזה חודשיים ריטלין שלא ממש עוזר לו מכיוון שמדובר יותר בבעיית התנהגות ולא קשב וריכוז.אודה לדעתך המקצועית.תודה רבה.
 
ד''ר אבי שפירא  
10:30 22.12.09
שלום רב
פסכיאטר הוא רופא שעוסק בחיבור בין הנוירולוגיה לפסיכולוגיה , בין הגוף והנפש והוא האדם המתאים לתת לכם תמונה רחבה גם בחלק הרגשי וגם בחלק האורגני ולהמליץ בהתאם. צריך לבדוק הרבה דברים ולשלול בעיות רבות שיכולות לגרום לתופעות שתיארת. צריך לבדוק מדוע הילד לא רגוע ולא תמיד הפתרון הוא תרופתי. בברכה ד"ר אבי שפירא
האם זה עובר מדור לדור או כל 3 דורות וכו. האם יש חוקיות לגנטיקה של הסכיזופרניה?
שמעתי שהרבה מקרים של סכיזופרניה פרצו ללא כל איתור יסוד גניטי במשפחה. אז היכן המרכיב הגניטי של המחלה כפי שכולם טוענים?
 
ד''ר אבי שפירא  
17:41 20.12.09
לא ניתן ניקול להגיע לרזולוציה של הגנטיקה באופן כל כך מדוייק. כיום מקובל לחשוב שהתפרצות המחלה תלוייה ברגישות הגנטית יחד עם מרכיב סביבתי סטרסוגני. כלומר השילוב של ביולוגיה וסביבה גורם להתפרצות המחלה. הנושא מורכב , זה לא מתמטיקה ולא ניתן לתת תשובות כפי שאת היית רוצה . בהצלחה
לשאול על נושא לימודי פסיכאטריה. אם לא- אני מתנצל מראש.
עולם הרפואה מעניין אותי ועולם הפסיכולוגיה מעניין אותי ולכן חשבתי על כיוון לימודי רפואה במטרה להתמחות בפסיכיאטריה לאחר מכן.
מה שגורם לי לבטים, היא העובדה שלא הייתי מעוניין להיות פסיכולוג קליני, כי אני לא חושב שאני מתאים להיות מטפל פסיכותרפי 'נטו'. השאלה שלי היא עד כמה פסיכיאטר מתפקד גם כפסיכותראפיסט או עד כמה עליו לרצות להיות מטפל בשיטה פסיכותראפית?
תודה מראש וסליחה אם זה אינו המקום לשאול את שאלתי
 
ד''ר אבי שפירא  
19:08 20.10.09
במסגרת 5 שנות ההתמחות בפסכיאטריה לאחר 7 שנות לימודי רפואה חייבים גם ללמוד את תחום הפסיכותרפיה ואף נבחנים בתחום. כמובן לאחר סיום ההכשרה הארוכה תוכל לבחור את התחום שבו תתמקד ותתמקצע ובהחלט יש פסכיאטרים שמתמקדים בתחום הביולוגי ופחות בפסיכותרפיה . אני באופן אישי חושב שלפסיכותרפיה יש מקום מרכזי בפסכיאטריה ונראה לי שלטפל רק בתרופות זה מגמד מאד את המקצוע המורכב והמרתק של נפש האדם. מקווה שעזרתי במשהו אם כי באמת הפורום הזה -אין זו מטרתו לענות לשאלות כפי ששאלת. בהצלחה
 
ענבר רייך
12:55 22.10.09
מתענינת בפסיכטרפיה הוליסיטת-מישהו שמע על מכללת תילתן?
 
ד''ר אליהו סמואל  
00:05 18.12.09
פסיכולוגיה עברית
 
ד''ר אבי שפירא  
15:51 14.11.09
אם אחד או יותר מאפיין את ילדך לפחות שבועיים מומלצת הערכה אצל פסכיאטר ילדים:
1. כאבי בטן או כאבי ראש ללא סיבה רפואית
2. איבוד עניין בפעילויות שהילד התעניין בהם קודם לכן
3. שינוי בהרגלי השינה
4. שינוי בהרגלי האכילה
5. הסתגרות חברתית
6. חרדה או פחדים מוגזמים בהקשר לפרידה מההורים, קשיים לישון מחוץ לבית או קשיים לישון לבד במיטה שלו
7. סירוב ללכת לביה"ס
8. ירידה בציונים במספר מקצועות לימודיים
9. תת הישגיות קבועה בביה"ס
10. התנהגות לא מקובלת בכתה
11. התנהגות תוקפנית מילולית ו/או פיזית
12. התנהגות של פריצת גבולות , חוקים, שקרים וגנבות
13. חוסר יכולת לדבר עם בני גילו או מבוגרים מלבד בני משפחתו
14. התנהגויות חוזרות ונישנות אשר מתסכלות את הילד במידה ומנסים למנוע ממנו לבצעם
15. הימנעות מפעילויות ודברים שבעבר לא היה נמנע מהם
16. שינויים ולביליות במצב הרוח או שינוי קיצוני חד במצב הרוח
17. עיסוק במות, משאלות למות או איומים בהתאבדות
18. שינוי באישיות
19. התנהגויות או דיבורים מוזרים
20. נטיה לבלבל מציאות ודמיון

מתורגם מספרו של ד"ר קופלביץ' מנהל המחלקה לפסכיאטריה ילדים בניו יורק
(" "It's Nobody's Fault )
האם זה טוב שהרמה של הדופמין גבוהה בגלל הפעילות הגופנית?

זה אמור להשפיע על משהו?

לאחר סיום הפעילות הגופנית , נניח של שעה עד שעה וחצי ריצה, תוך כמה זמן הדופמין מתייצב וחוזר לנורמל?


תודה!
 
ד''ר אליהו סמואל  
22:03 15.12.09
לשי שלום

אנו מעריכים מצבי פעילות לא לפי הקולטנים המופעלים אלא לפי התוצאות המוכללות.

לא תספיק היריעה בדברי ההלל בשבח הפעילות הגופנית. ולא רק לסיבולת לב ריאות ולמניעת תהליכי פגיעה עורקיים. אנו יודעים שפעילות גופנית מייצבת רגשות ומשמשת מפלט ומוצא לרגשות טעונות.

נכון שעליית הדופמין מתקשרת למצבים נפשיים שונים אולם מדובר בדיון ברמת המקרו ובשדה ראיה מאוד מצומצם. החיים הרבה יותר עמוקים ומגוונים מניתוח פעילות דרך ראי הקולטנים....

בברכת
גוף בריא בנפש בריאה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום,
בני בן 17.5 ילד שאינו יודע לקבל מרות ועושה כל שעולה על רוחו למשל הפסיק ללמוד,מקלל,מתחצף והדבר הגרוע ביותר שיום אחד הוא גנב קסדה והמשטרה עצרה אותו.

אני ממש מתוסכלת מהעניין ונאמר לנו שהוא חייב לקבל טיפול פסיכולוגו או פסיכיאטרי.

א. אנני יודעת למי לפנו ומה לעשות, והילד מוכן לקבל טיפול לאחר שהעו"ס של קצינת מבחן הסבירה לו שהוא חייב לקבל טיפול.

האם אתם יכולים לעזור לבן ולי.

האם יש טיפול פרטני בנושא אלימות.

בברכה

גילה
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:39 14.12.09
לגילה שלום

מקווה שיעזרו לבנך.

טיפול ניתן להשיג במסגרת פרטית, דרך המשלים של הקופה או דרך מרפאה של משרד הבריאות.
תור ההמתנה משתנה ממסגרת למסגרת.

אחד מתפקידי קצינת המבחן הינו לעזור לך להגיע למסגרת מתאימה לטיפול בבנך.
תעזרי בה.

ד"ר סמאול אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
לצורך מחקר אני מחפשת מאמריםם בנושא של חבר דמיוני בגילאים מבוגרים 10+

האם אתם מכירים חוקרים שמתעסקים בנושא?, ספרים וכדו'

חיפשתי הרבה ומה שיש זה בטווח הנורמטיבי של גילאים צעירים.


מקווה שתוכלו לסייע לי.
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:36 14.12.09
לחוקרת שלום.

אכן יש מיעוט משוועת של מאמרים על חבר דימיוני בגיל מאוחר.
התופעה בגיל זה נדירה ביותר, ואיני בטוח שהחבר בגיל מאוחר הוא ברצף הנורמטיבי.....

בגיל זה הופעת חבר דימיוני הינה פחות על הרצף בההתפתחותי וכנראה היא קשורה יותר להפרעות כמו למשל מצב דיסוציאטיבי ואז המינוח אחר.

יש לזכור שחבר דימיוני הוא מסלול התפתחותי נורמטיבי כמובן עד לגיל מסוים. בסביבות גיל 10 הוא נעלם לרוב, או שעוברת התמרה למצבי דימיון מורכבים אחרים.

בבררה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
שלום, לבני יש בעיות רגשיות קשות אשר מלוות אותו מאז שהיה תינוק. בשנתיים האחרונות מקבל קונצרטה. לאחרונה עלה לחטיבת ביניים והקשיים התגברו, ביה"ס חדש, מסגרת חדשה וההתפרצויות חזקות יותר, התסכול גדול יותר, פוגע לו גם בחיי החברה. ילדים צוחקים עליו כשמתוסכל מהר ובוכה. מתפרץ לדברי המורים, לא יודע להמתין בסבלנות ומתערב בכל דבר. הקונצרטה לא מספיק עוזרת ורציתי לדעת אם יש טיפול תרופתי שכן יכול לעזור לו למתן את התגובות? הילד סובל. תודה
 
ד''ר אליהו סמואל  
23:29 14.12.09
שלום

התגובות שלו קשות וגורמות לעצירה בהתפתחותו הרגשית, מבוכה רבה ועומס רגשי רב.

יש צורך לפנות לפסיכיאטר ילידם ונוער לצורך הערכה דחופה והמלצות.

שיהיה זה ברור טיפול בתרופות הוא רק חלק מהטיפול אולם תמיד יש להוסיף גם מרכיב טיפולי מלווה בשיחות, ואין לוותר על כך.

בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
+ הוספת הודעה
   1 ...  51  52  53  54  55  56  57  58  59  ...  84  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער