בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
 
חיפוש בפורומים
חיפוש מתקדם
 
 
בריאות ויופי
פורומים רפואיים
 | עקבו אחרינו
 

פורום השמנת יתר - התמודדות

פורום התמודדות עם השמנת יתר נועד לעזור לכם להפחית במשקל. פורום השמנת יתר - התמודדות נועד לתמוך בכם, ולייעץ בנושא תזונה ודיאטה, טיפים בנושא מחלות לב, סוכרת, השמנה, פעילות גופנית, משקל עודף, ירידה במשקל, שומן, הרזיה, השמנת יתר אצל ילדים ועוד
מנהלי פורום השמנת יתר - התמודדות
אביטל שניאור ינקוביץ
לפרטים נוספים
קרן הוד
לפרטים נוספים
אתם מכירים אולי איזו דיאטנית טובה שמתעסקת עם השמנת יתר אצל ילדים?
השמנה די חמורה
 
קרן הוד  
18:16 20.05.12
חווה שלום,
ממליצה לך לחפש באתר של עמותת ע.ת.י.ד של הדיאטנים הקליניים בישראל.
תוכלי למצוא באתר דיאטניות לפי ההתמחות ואזור המגורים.

בהצלחה,
קרן
 
אורנית
17:37 08.05.12
אני מרגישה כאילו זה מפריע לאנשים בעבודה שאני שמנה, לא מזמינים אותו לארוחות כבר, מסתכלים עליי בעיניים מוזרות כשאני אוכלת. אני לא יודעת אם לדבר עם מישהו על זה או לא?
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
21:14 08.05.12
שלום אורנית,
נשמע שחשוב לך להיות בעניינים בעבודה ולאכול בכיף עם העובדים. ממליצה לך לשאול את עצמך מספר שאלות: כיצד את מגיעה לעבודה בבוקר? (עם חיוך, עצובה, מבט כועס וכו') , כששואלים לשלומך, מה את עונה? (בסדר, ככה ככה, על הפנים וכו'), איך מתנהל היום שלך מעבר למשקל גופך, האם את נהנית מהעבודה, מהאנשים? איך היית רוצה שהתייחסו אלייך הסובבים אותך? האם גם את מתייחסת כך לאנשים?
הנקודה הסופית היא שאנשים לא מסתכלים רק על המשקל שלך או על מה את לובשת אלא הם מחפשים איש שיחה מעניין, חיוך שיעשה להם טוב, מחמאה אמיתית לקבל. נסי במשך שבוע לא להתייחס למשקל גופך או למראה ונסי לשדר משהו קצת אחר ותראי מה יהיה שונה.
בנוסף ממליצה לך לברר עם עצמך אם מפריע לך נושא המשקל ולפנות לייעוץ מתאים ולבצע שינוי בהדרגה.
בהצלחה!
אביטל
 
קרן
21:39 19.04.12
לאחר דיאטות קיצוניות מעוניינת לבצע בדיקת RMR ובדיקת חומצת החלב שמתבצעת בוינגייט האם על סמך תוצאות בדיקות אלו אוכל לתקן את תזונתי? כמה זה אמין?
וכמה כלים זה נותן לתזונאי להכיר את החילוף החומרים וקביעת תפריט ?
 
קרן הוד  
07:45 20.04.12
קרן היקרה,
בדיקת RMR מודדת את קצב חילוף החומרים שלך במנוחה, והיא נעשית כדי להתאים לכל אחד, לפי קצב חילוף החומרים שלו, את מספר הקלוריות הדרוש לו להרזיה.
כלומר, נניח וקצב חילוף החומרים שלך ייצא, לפי הבדיקה, 1500 קק"ל במנוחה, אז תכנית תזונתית של כ1200-1300 קק"ל (ללא פעילות גופנית) תביא להרזיה.
כמובן,שעם שילוב של פעילות גופנית, התוכנית משתנה בהתאם.
ציינת שיש לך רקע של דיאטות קיצוניות, ולכן יכול להיות שחילוף החומרים שלך ירד לאורך הדיאטות הללו.
המדידה מבוססת על פי צריכת החמצן בתנאים מבוקרים, והיא יחסית מדויקת.

יש להדגיש, כי מדידה זו הינה כלי עזר בלבד להתאמת התוכנית התזונתית מבחינה אנרגתית, אבל יש לקחת בחשבון שהתוכנית צריכה להתאים לך גם מבחינת סגנון אישי, העדפות אישיות (מה את אוהבת לאכול ומה לא), סדר יום, מצב רפואי וכו', כדי שתוכלי ליישם אותה בקלות.

בהצלחה,
קרן
 
שלי
11:46 18.04.12
אני בחורה בת 28 בגובהה 1.62 שוקלת 80 קילו
הרופא נתן לי קיסנקל , אני יכולה לקחת 2 כדורים ביום ?
מתי אוכל לראות תוצאות ? ( תוך כמה זמן ) ?
כמובן עם אכילה נכונה . תודה
 
קרן הוד  
13:00 18.04.12
שלי שלום,
לגבי המינונים, תתייעצי עם הרופא שנתן לך את המרשם.

לגבי התוצאות - קצב ההרזיה המאוזן והמומלץ הינו 0.5 ק"ג לשבוע, הינו 2 ק"ג לחודש. קצב כזה, מאפשר לך לרדת בצורה מאוזנת ואח"כ גם לשמור על התוצאות שהשגת לאורך זמן, ולא סתם לרדת כמה שיותר מהר ואח"כ לעלות הכול, ואולי אפילו עם תוספת ריבית במשקל, ולסיים עם המון תסכול, ייאוש, בזבוז אנרגיה, זמן ומשאבים יקרים, חוסר מוטיבציה והקטנת האמונה בעצמך.

לפי חישוב שלי, אם תתמידי בקצב כזה, עד אמצע אוגוסט את יכולה להוריד 10% ממשקלך ולהוריד את הBMI שלך מ30.5 היום (שמוגדר כמצב של השמנה) ל-27 (שמוגדר כעודף משקל), וכבר תרגישי שינוי משמעותי, וזה כשלב ראשון.

חשוב לי להדגיש, שהקסניקל איננה גלולת פלא, אלא רק סוג של קביים, שמסייעים למי שסובל מהשמנה ונלחם במשקלו.
במקביל לנטילת הקסניקל, חשוב לשלב אורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה בליווי וייעוץ מקצועי של דיאטנית קלינית.

בהצלחה,
קרן
 
שלי
12:37 17.04.12
תודה על תשובתך .

היה לי חשוב לדעת ולשמוע את תשובתך לגבי הקסניקל.
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
16:17 17.04.12
בכיף ובהצלחה
אני בת 25 גובה : 1.60 משקל : 60

קיבלתי קסניקל 120 מ"ג מרופא .

אני לא סובלת מבעיות כלשהם ואני בריאה לחלוטין .

הוא נתן לי ואמר לי שאוכל לרדת במשקל עם הכדורים .

רציתי לדעת האם זה נכון ?

כמה אני צריכה לקחת ביום ?

אם לוקחים 2 כדורים ביום האם יש לזה השפעה

גדולה ויעילה יותר ?

כמה ניתן להוריד בחודש { יחד עם אכילה נכונה } ?


תודה מראש :)
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
09:02 17.04.12
היי שלי,
לפי חישוב מסת הגוף שלך , משקלך בטווח התקין, בנוסף את מציינת שאת בריאה, האם את ביקשת כדורים אלה מהרופא ומדוע? לגבי מינונים אינני מבינה וכדאי להתייעץ שוב עם הרופא. אני מאמינה שאפשרי וניתן לבצע אורח חיים בריא בדרך הטבעית ביותר וזה תזונה נכונה ופעילות גופנית ללא התערבות תרופתית ובטח כשאת במשקל תקין.
ממליצה לך לבחון עם עצמך מה המטרה שלך, האם את רוצה לרדת במשקל וכמה, מה זה ייתן לך? כדאי לזכור שלכל כדור יש תופעות לוואי ובנוסף בשלב מסוים את תפסיקי ליטול את הכדורים ומה אז? השמירה על המשקל חשובה מאוד לטווח הארוך ולחילוף החומרים שלך ממליצה להתמודד עם הדרך הכי טבעית שיש וליהנות ממנה..
מקווה שעזרתי, בהצלחה
אביטל
בן 59 הפסקתי לעשן ,תמיד הייתי שמן אבל כעת אני לא מפסיק לבלוס ,אני יודע שזה לא בריא אני מודע לנזק שאני גורם לעצמי ובכל זאת משהו אחר שולט בי כאילו זה לא אני שמתבונן מהצד איך אני הורס ביסודיות כל חלקה טובה .כאילו נכנס בי דיבוק אני פשוט לא יודע מה לעשות
יוסי היקר,
כל הכבוד על כך שהצלחת להפסיק לעשן!!!

כפי שציינת, יותר קשה לשמור על המשקל לאחר שמפסיקים לעשן, ויש לכך, כמה סיבות:
ראשית, האוכל מהווה תחליף אוראלי לסיגריות, ויש צורך לנשנש יותר כדי להעסיק את הפה.
סיבה נוספת, שהניקוטין שבסיגריות מעלה את קצב חילוף החומרים, ולאחר שמפסיקים לעשן המטבוליזם יורד חזרה.
בנוסף, חוש הטעם חד יותר לאחר שמפסיקים לעשן, ואז מרגישים יותר את הטעמים של האוכל. ןאם טעים לנו יותר, אז יותר קשה לעצור למרות שכבר שבענו.

אני מציעה לך להקפיד על ארוחות מסודרות, המבוססות על דגנים מלאים, קטניות וירקות. ובין לבין להקפיד על ארוחות ביניים, שאפשר לנשנש אותן, למשל - פרי חתוך לרצועות, 1 כוס בייגלה, או 2 כוסות פופקורן, קרטיב קרח רגיל, ארטיק לייט וכו'
כדי להעסיק את הפה אפשר ללעוס מסטיק.

ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית שתעזור לך להתאים תוכנית מסודרת המתאימה ליעדים הריאליים עבורך (קודם כל לבלום את מגמת העליה) עם המזונות שיתאימו לסגנון ולהעדפות שלך.

המשך חג שמח ובריא,
קרן
 
נגה
03:20 08.04.12
שלום,
אני בת 17 וחצי והאמת היא שאני לא ילדה שסובלת מעודף משקל ממש גדול בערך של חמישה קילו.. אבל אני אוכלת בריא ואני עושה המון ספורט ואני לא מצליחה להוריד את המשקל הזה וניסיתי הכל..
הבעיה היא שעם הזמן המוטיבציה כבר יורדת להמשיך לנסות ...
הייתי במשקל עודף יותר גדול מזה אך ירדתי בערך 10 קילוגרם ועכשיו זה נתקע .. אני לא מצליחה לרדת את החמישה האחרונים וזה מפריע לי מאוד..
האם יש אולי משהו שאני יכולה לעשות בעניין?

תודה ויום נעים,
נגה.
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
16:29 08.04.12
שלום נגה,
ראשית כל הכבוד שאת מקפידה לאכול בריא ולעשות ספורט זה הרבה יותר חשוב מרק ירידה במשקל, יש לוודא שאת אכן אוכלת מכל קבוצות המזון- דגנים, ירקות ופירות, מוצרי חלב, בשר, דגים , שמנים בריאים כגון שמן זית, טחינה וגם מידי פעם משהו מתוק או חטיף קטן וכמובן יש להקפיד על שתייה מרובה במיוחד אם את מבצעת פעילות גופנית.
אני מבינה שהצלחת לרדת 10 ק"ג בדרך הבריאה וזה יופי, לפעמים אחרי ירידה במשקל הגוף "נתקע" כי כבר יותר קשה לו לרדת ודווקא במקום הזה הכי חשוב להמשיך ולהקפיד ולא להתייאש. הצלחה לאורך זמן זה מה שקובע, הנאה מהתהליך ועוד קצת סבלנות יעזור לך להגיע למטרתך אז תיהני מהספורט והתזונה הנכונה ותזכרי ששמירה על ההישג שלך כרגע היא הרבה יותר נכונה לגוף מאשר לנסות משהו קיצוני שרק עלול לגרום לעלייה חזרה במשקל, אז בהצלחה!

חג שמח ובריא!
אביטל
 
בטי
17:52 05.04.12
אני שואלת בקשר לפסח... אנחנו בתפריט דיאטה כבר חצי שנה,

כי היה חשש לסוכרת נעורים ובאמת נכנסנו לזה בכל הכוח.. אבל השאלה היא מה עושים בפסח? איך שומרים על הדיאטה? מצות זה נורא.. מצד שני, מצה עם שוקולד.. אני לא אתן לו לאכול?
 
קרן הוד  
21:15 05.04.12
בטי היקרה,
שאלה טובה!!!
כל המאכלים המסורתיים האופייניים לחגים היהודיים משמינים, אך פסח הוא ללא ספק החג הקשה מכולם למי שמתמודד עם דיאטה או מקפיד לשמור על משקלו.
הבעיה המרכזית הינה שפסח נמשך לא יום-יומיים, אלא 8 ימים!!! ואם לא ניתן את תשומת הלב הראויה נמצא את עצמנו בפתחו של האביב עם עודף משקל נוסף.
המטרה היא לשמור על הקיים. לא לרדת אבל גם לא לעלות, שזה בפניי עצמו מהווה אתגר לא קטן אך קל יותר לעמוד בו.

לשאלתך, לגבי המאכל המסורתי שכולנו גדלנו עליו - מצה עם שוקולד:
מומלץ לאכול מצה קלה, במקום מצה רגילה, וכך לחסוך מחצית מהקלוריות ולמנוע עצירות.
מצה קלה = 1 לחם רגיל = 2 לחם קל. אפשרות נוספת היא להחליף את המצות בפריכיות אורז.
לגבי השוקולד - אפשר למרוח שכבה דקה, או כפית ולא להגזים בכמויות.

בנוסף, ממליצה לך לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים המשלבים פעילות גופנית כגון הליכה, רכיבה על אופניים ולמצוא זמן לפעילות גופנית סדירה.

חג חירות שמח ובריא,
קרן
 
רונית כהן
20:55 27.03.12
לפורום שלום
אני אמא לשלושה ילדים , הילד הבכור שלי מגיל 3 הייתה לו נטייה להראות יותר גדול מהממוצע , לאורך השנים ניסינו , דיאטנית, שינוי הרגלי אכילה , יותר פעילות גופנית . אבל בזמן האחרון ישנה תחושה של הדרדרות בנושא . כיום הילד בין 9 הוא גבוה ורחב לגילו אבל נראה ויזואלית לא טוב ושמן לבני גילו , הוא שוקל מעל 60 קילו .
הוא יותר מסרב לבצע פעילות גופנית , ללכת לחוג או לרכב על אופניים אבל במקביל הוא מדבר על מצבו ומפריע לו המראה.
מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב ? כדי לשכנע אותו לבצע פעילות גופנית ? וכדי לאכול אוכל יותר בריא ? חשוב לציין שבני לא אוכל ירקות בכלל ומסרב לאכול ירקות מגיל 3 .

אני ממש צריכה עצה אמיתית ולא להגיד לי שכל הבית צריך להשתנות או הוא להכריח אתו לאכול ירקות
תודה רונית .
רונית שלום,

כפי שאת מתארת, ייתכן שיש פה שילוב של מרכיב גנטי, שכן מגיל צעיר הוא היה באחוזון גבוה לבני גילו, ושל מרכיב סביבתי-התנהגותי, שכן יש לו קושי לבצע פעילות גופנית ומסרב לאכול ירקות. אין ספק שאלו מרכיבים חשובים להרזיה ולניהול אורח חיים בריא.
אולי יש לו בעיה לבצע פעילות גופנית כי הוא מתבייש או כי כובד משקלו מקשה עליו? הייתי מבררת איתו מדוע הוא נמנע מביצוע פעילות גופנית, ואולי יש פעילות גופנית מסוימת אחרת, שהוא יאהב ויצליח להתמיד בה, ואם לא, אז להניח לו בעניין הספורט ולנסות למצוא פתרונות אחרים ביחד איתו.
ניתן לנהל אורח חיים בריא ולהרזות גם על ידי השקעה במקומות אחרים, כגון: צמצום שעות צפייה בטלויזיה, הגבלת שתיית מיצים, ממתקים, ג'אנק פוד וחבריהם.
ציינת שהוא בעצמו רוצה לרדת במשקל. הייתי שואלת אותו מדוע הוא רוצה לרזות וכמה מוטיבציה יש לו לשם כך? וכך, בשיחה פתוחה בודקת יחד איתו מה הוא מוכן לעשות בשביל להשיג את המטרה.

ובאותה נשימה, ברצוני להדגיש, שאת, כאמא לילד שסובל מהשמנה, אחראית להתקדמותו בתהליך לא פחות ממנו. את קובעת אילו מזונות נכנסים הביתה, ומהווה לו מודל לחיקוי.
הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים שתעזור לכם בשינוי ההרגלים ובהרזיה נכונה שמתאימה לו.

בהצלחה,
קרן
 
זוהר
13:23 24.03.12
שלום,
רגע לפני הניתוח שלי אמרה לי הרופאה כי אני לא מאושרת לעשותו באיכילוב.כללית לא מאשרת.אמרתי לה שלאורך כל התהליך אף אחד לא אמר לי שאיכלוב לא מאושר לניתוח למבוטחי כללית.לא בכללית אמרו לי ולא באיכילוב!!!!!!!!
הלכת לבד,לא קיבלת הפנייה לשם.נכון שהלכתי לבד כי חשבתי שזה בית חולים בשירות ציבורי ובכללית נתנו לי כל מיני טפסי 17 לביקור שם ואפילו לקולונסקופאה ואנדוסקופיה.

אני לא מאמינה שזה קורה לי.מה עושים?
 
קרן הוד  
07:30 25.03.12
זוהר היקרה,
הייתי ממליצה לך לפנות לקופת חולים כללית ולברר מולם אילו מקומות מאושרים על ידם.

בהצלחה,
קרן
 
אבא
19:53 18.03.12
שלום
אני אבא לבת 17 מבנה גוך רחב משקל 101 גובה 1.72
בתי כבר כ8 חודשים מבצעת דיאטה לא אוכלת שטויות
ולא מצליחה לרזות
כמובן שמשקל זה גורם לסיכונים
ביתי מנסה לבצע ניתוח קיצור קיבה
שאלה זה אפשרי? רצוי?
בברכה
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
21:28 18.03.12
שלום לאבא,
אני יכולה להבין את הדאגה שלך לבתך, אכן משקל זה מהווה סיכון בריאותי, יחד עם זאת חשוב להבין את כל ההשלכות של הדיאטה וניתוח קיצור קיבה. תהליך כזה מומלץ לעבור בליווי דיאטנית קלינית מוסמכת רצוי כזאת שמשלבת גם טיפול התנהגותי כי בסופו של דבר תהליך הירידה במשקל הוא תהליך מורכב המתייחס לשינוי אורח החיים בהקשר ההתנהגותי ולא רק "אי אכילת שטויות".
קריטריונים לביצוע הניתוח בד"כ הם : BMI (מדד למסת הגוף) מעל 40 או BMI מעל 35 עם גורמי סיכון. ה- BMI של בתך הוא 34. הניתוח הוא בסה"כ קרש קפיצה לתהליך ועדיין כמו תמיד כדי להמשיך ולראות תוצאות לכל החיים חשוב לשנות את הגישה לאוכל ולמצוא את האיזון.
בסופו של דבר, מי שבוחר באופציה זו או אחרת היא בתך כי היא זאת שעוברת את התהליך וחשוב לברר עמה במה היא מעוניינת.

אשמח לענות לבתך על שאלות נוספות אם יש
בהצלחה אביטל
 
הגר
17:47 11.03.12
למומחים שלום. כל משפחתי - הורי בעלי וילדיי - סובלים מהשמנת יתר. אנחנו מחפשים תוכנית או מאמן אישי יכלול לקחת אותנו כפרוייקט משפחתי ולעזור לנו לרזות. אנחנו מתגוררים ברעננה. האם יש שירות כזה לקופת חולים? אפשר גם באופן פרטי.
תודה
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
20:28 11.03.12
שלום לכל המשפחה,
אני שמחה שהחלטתם להירתם למשימה יחד זה בהחלט עוזר ומדרבן בתהליך. אני אישית לא מכירה שירות כזה במרכז כי אני מהצפון אבל שווה לבדוק זאת.
מאחלת לכם הצלחה ותזכרו שצריך המון סבלנות ושלכל אחד יש את הקצב שלו והמוכנות שלו לתהליך.
בברכה,
אביטל
הייתי בחורה רזה מאוד (גובה 1,70 משקל 54) והייתי מצליחה להוריד במשקל בקלות. לקחתי כשנה כדורי ויפאקס נגד דיכאון והעליתי כ-12 קג. הפסקתי בהדרגה וכיום אני כבר 3 שבועות בלי אבל לא מצליחה להוריד גרם אחד למרות שאני אוכלת מאוד בריא ובכמות מדודה ועושה פעילות גופנית. קראתי בכל מיני פורומים על אנשים שטוענים שהם לא הצליחו לחזור למשקל תקין למרות כל המאמצים שזה לגמרי שיבש אותם. זה מייאש אותי מאוד. אני עושה הכל- קבעתי תור לדיטאנית, אני עושה דיקור סיני, פעילות גופנית אבל בינתיים המשקל לא זז. גם קראתי מאמר של אנשי מקצוע כביכול שאומרים שהסיבה לכך היא שהכדורים פוגעים בגן מסויים ובגלל זה העלייה . האם שמעת על זה? האם טיפלת במישהו עם בעיה דומה ואם כן, תוך כמה זמן בערך אפשר להרגיש תזוזה?
תודה
ליטל היקרה,
ת מתארת באמת מצב מתסכל. את מתאמצת לעשות כל שביכולתך להתמודד עם העליה הלא צפויה ולרדת במשקל, ולא מצליחה לחזור למשקלך הקודם.
שימי לב, שמחישוב הBMI שלך לפני העליה - היית 18.6 כלומר די גבולית לתת משקל, והיום הBMI שלך הוא 22, שעדיין משקף מצב של משקל תקין.
אני בטוחה ששההבדל במשקל הוא מה שמפריע לך כיוון שאת לא רגילה להיות פלוס 12 ק"ג, אך יש להתייחס לכך שהמשקל שעלית אליו הוא עדיין בטווח המשקל התקין.

יכול להיות שמשהו שאת עושה עדיין לא מאוזן מספיק, ואת זה תוכלי להעריך ביחד עם הדיאטנית, שכבר קבעת אליה תור.
בנוסף, הייתי בודקת את תפקוד בלוטת התריס, רק כדי לוודא שאין תת פעילות של הבלוטה שמתבטא בקושי לרדת במשקל חרף התזונה והפעילות הנכונים.

מקווה שעזרתי. שיהיה המון בהצלחה, ואל תתני לזה לייאש אותך.
שלום,
תמיד הייתי בחורה רזה מאוד (גובה 1,70 משקל 54) והייתי מצליחה להוריד במשקל בקלות. לקחתי כשנה כדורי ויפאקס נגד דיכאון והעליתי כ-12 קג. הפסקתי בהדרגה וכיום אני כבר 3 שבועות בלי אבל לא מצליחה להוריד גרם אחד למרות שאני אוכלת מאוד בריא ובכמות מדודה ועושה פעילות גופנית. קראתי בכל מיני פורומים על אנשים שטוענים שהם לא הצליחו לחזור למשקל תקין למרות כל המאמצים שזה לגמרי שיבש אותם. זה מייאש אותי מאוד. אני עושה הכל- קבעתי תור לדיטאנית, אני עושה דיקור סיני, פעילות גופנית אבל בינתיים המשקל לא זז. גם קראתי מאמר של אנשי מקצוע כביכול שאומרים שהסיבה לכך היא שהכדורים פוגעים בגן מסויים ובגלל זה העלייה במשקל ורק אם לוקחים איזה כדור אפשר לרדת. להלן הקישור href='http://www.theroadback.org/weight_loss.aspx' class='Blue'>
האם שמעת על זה? האם במסגרת עבודתך טיפלת בהשנה עקב כדור ויפאקס והצליחו לרדת חזרה במשקל? אם כן, מתי מתחילים להרגיש תזוזה?
תודה
 
נשנש
11:02 21.02.12
מה דעתכם על הניתוח שנקרא "שרוול"?הבנתי שהוא גורם משמעותי לירידה במישקל ונמצא שהוא מתאים להרבה אנשים.
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
14:10 21.02.12
שלום,
כיום קיימים 3 ניתוחים לקיצור קיבה : שרוול, מעקף קיבה וטבעת.
ניתוח שרוול קיבה הוא פופולארי וגם אני כמטפלת נחשפת להרבה מטופלים שעברו ניתוח זה. ניתוח זה אכן תורם בצורה משמעותית לירידה במשקל אך חשוב לזכור שהניתוח הוא קרש קפיצה להתחלת תהליך שינוי הרגלים. חשוב לסגל במהלך התקופה שלאחר הניתוח הרגלים נכונים כגון שתיית מים, פעילות גופנית מתונה ואכילה נכונה ומבוקרת כדי להמשיך ולראות תוצאות. בנוסף חשוב לציין שבכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים שצריך לקחת אותם בחשבון.
ניתוח זה מתאים לסובלים מהשמנת יתר קיצונית עם BMI 40 ומעלה או BMI 35 עם גורמי סיכון כגון סוכרת ויתר לחץ דם.
עוד אני ממליצה במידה ובוחרים בניתוח זה או אחר לעבור את התהליך בליווי אנשי מקצוע כמו דיאטנית, עובדת סוציאלית או פסיכולוג וכמובן עם הרופא המנתח.

בברכה,
אביטל
 
נשנש
22:22 21.02.12
תודה לך על התשובה.נכון לעכשיו הb m i שלי 38,אין לי לחץ דם,או סכרת,אני די בסדר.לאחרונה יש לי אי סדרים בדופק,וקשיי הליכה,ביגלל הבירכיים.אני מבינה ששום שינוי לא נעשה לבד,רק בהדרכה,ונכון לעכשיו,אני מוכנה נפשית.תודה לך.
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
13:50 28.02.12
שיהיה בהצלחה בדרך שתבחרי
אביטל
 
ציפי
02:33 09.01.12
אני בת 52 בתחילת גיל המעבר. עוסקת בספורט על בסיס קבוע אבל..לא במשקל הרצוי. כבר שנים במשקל עודף של כ- 7-8 ק"ג. לאחרונה עם הפסקת המחזור מרגישה צורך בלתי נשלט לאכול ללא תחושות רעב בכלל ובעיקרפחמימות. בקבוצת הרזיה בליווי דיאטנית. מכירה את כל התיאוריות אבל לא מצליחה לרסן את עצמי. ממש מיואשת כי המשקל מתחיל להצטבר ולעבות אותי באופן שגורם לי גםחוסר נוחות איבוד הגמישות בתנועה וכאבים בברכיים שהם תוצר ישיר מהמשקל.
חייבת טיפים להפסקה מיידית אחרת אלך ואתדרדר. ממש מיואשת כל יום מתחילה דיאטה מחדש עד שממגיעה לשולחן. יש רעיונות למישהו? אשמח מאוד לקבל.מיואשת.
 
קרן הוד  
07:33 09.01.12
ציפי היקרה,
כפי שציינת מבחינה גופנית-רפואית את במצב טוב, פרט לעודף המשקל שמפריע לך.
שימי לב שגיל המעבר, מעבר להיבטים האסטתיים של עודף המשקל, הבעיה הופכת להיות מורכבת יותר, מפני שהיא עלולה לקדם סוכרת, יתר לחץ דם ושומנים בדם בעתיד.

החשק לפחמימות שציינת, יכול לנבוע בעיקר מ: שינויי מצב רוח האופנייניים לשלב זה, לרעב סמוי או חוסר איזון, לעייפות כתוצאה מהפרעות שינה בשלב זה, ולקור האופייני לימי החורף הללו
לפיכך, הייתי ממליצה לך:
1. לישון מספיק שעות שינה בלילה ולהמעיט בקפאין (שנמצא בקפה, תה, קולה, שוקולד ואלכוהול)
2. להקפיד על ארוחת בוקר מאוזנת, ולהתחיל את היום בצורה מאוזנת ובריאה.
3. לשלב בכל ארוחה מזונות מלאים (כגון: דגני בוקר מחיטה מלאה, סובין, דייסת קוואקר, לחם מלא, אורז מלא, כוסמת, קינואה, קטניות, וכו)
3. במיוחד בימי החורף - להקפיד על מאכלים חמים, כגון מרקים ודייסות
4. מומלץ לשלב דגי ים, זרעי פשתן טחונים, המכילים אומגה 3. אומגה 3 עוזרת לשיפור מצב הרוח, וניתן לקחת חומצת שומן זו גם ככמוסה.
5. מעבר לכך, ממליצה לך לאכול כל 3-4 שעות ארוחות קטנות ומשביעות.

בהצלחה,
קרן
 
אלונה גוטקין
07:55 28.01.12
אני בת 58. גרה ברעננה. שמנה!!!! ולא עושה ספורט בכלל!!! (משלמת בקביעות לקאנטרי המקומי..). רוצה ומתחייבת להתחיל הליכות במסלול אחוזה, סובב פארק וחזרה כל יום.
מעוניינת לסחוף איתי עוד אנשים, שזקוקים לדחיפה כדי לצאת מהבית להליכה.
מבטיחה ליוצרים קשר (כמובן רק מרעננה) לא להניח, לנדנד, לחכות מתחת לבית ולצאת להליכה יומיומית.
צרו קשר למייל, רישמו מספר טלפון ואחזור אליכם

בואו נעשה זאת יחד!!!! שניים הם כבר כוח

מחכה לפניות
אלונה
אלונה יקירתי,
כל הכבוד!!! יוזמה מבורכת!!!
מקווה שהפורום ייתן לך כוח אנושי ונפשי לצאת להליכות.

המשך שבת נפלאה,
קרן
 
קרן הוד  
08:12 24.02.12
ציפי היקרה,
נשמע שאת באמת משתדלת, ומנסה וחרף ניסיונותייך להצליח והכוונות הטובות, הרעב מקשה עלייך ליישם בפועל הלכה למעשה.
יכול להיות שמדובר משינויים ההורמונליים המאפיינים את גיל המעבר ויכול להיות שזה כתוצאה מהחורף (כשקר לנו אנו יותר רעבים) ויכול להיות שזה משילוב של שניהם או כתוצאה ממשתנים נוספים.

אני ממליצה לך להעלות את הנושא בקבוצת ההרזיה,ולראות את התגובות של שאר המשתתפים והדיאטנית המלווה.

שימי לב שאת אוכלת מסודר, לא מדלגת על אף ארוחה, ומקפידה על צריכת פחמימות מורכבות בכל אחת מהארוחות.
זכרי, שפחמימות פשוטות, כגון:קמח לבן, מאפים, דברי מתיקה וחבריהם, מגבירים את תחושת הרעב ולכן הייתי מצמצת את כמותם ואף נמנעת ככל האפשר.

שילוב של פעילות גופנית גם מאוד יכולה לעזור לתהליך שאת עוברת.
המשיכי בעבודה שאת עושה, אל תתייאשי - היא תשתלם לך לטווח הארוך!

בהצלחה,
קרן
 
מיכל
18:10 12.02.12
היי
אתם יודעים אולי מנסיון או שמועות על תרופות נגד דיכאון שלא גורמות להשמנה?

או אפילו מדכאות תיאבון?
תודה
 
קרן הוד  
18:36 12.02.12
מיכל שלום,
אכן, רוב התרופות נוגדות דיכאון בעלות תופעות לוואי, הקשורות להעלאת התיאבון.
ישנה תרופה אחת - טופמקס, שאיננה בעלת תופעת לוואי זו, אך יש להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הרלוונטיות לטיפול.

בהצלחה,
קרן
 
סיון
05:26 31.01.12
שלום, שמי סיון ואני סטודנטית שנה ג' למדעי ההתנהגות.
במסגרת עבודה סמינריונית בפסיכולוגיה, דרושים משתתפים בגילאי 18-45
למחקר שבוחן השפעת משקל על מצב רוח ודיכאון.
ההשתתפות במחקר הינה על בסיס התנדבותי וכוללת מילוי חד פעמי של שאלון אנונימי קצר באמצעות אתר אינטרנט מאובטח או באמצעות המייל.
לא ייעשה שום שימוש בפרטי המשתתפים מעבר למטרת המחקר, כמו כן הפרטים שיימסרו ישארו חסויים.
למעוניינים\מעוניינות להשתתף נא ליצור עימי קשר במייל simic@walla.co.il
בתודה מראש
סיון
 
דניאל
20:37 28.01.12
שלום

אני קטן אמונה בקיצורי דרך מפתים, אך בכל זאת אני שומע לאחרונה הרבה על אנשים שעושים דיאטת ASG.
הבנתי שמעבר לתכשיר שמסופק עם הדיאטה, התוכנית כרוכה בדיאטה של 500 קלוריות ליום.
וכן לא כרוכה בפעילות גופנית כלשהי.
האם זה אכן כמו שמבטיחים ירידה משמעותית במשקל בזמן קצר ולא על חשבון ירידה במסת שריר ?
והאם כמות קלורית כה נמוכה פוגעת בגוף ? אם כן במה ?
בעיני זה או תגלית המאה או רמאות המאה.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית יותר.
תודה
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
21:07 28.01.12
שלום יאיר,
אני כמוך לא מאמינה בקיצורי דרך ואני גם לא בעד המושג "דיאטה" הרי המטרה היא לשנות את אורח החיים ולא רק ההרזיה עצמה. הירידה במשקל מגיעה תוך שינוי ההתנהגות וההתייחסות כלפי האוכל. אני מאמינה בארוחות מאוזנות ובריאות יחד עם ספורט שמאוד חשוב לבריאות הגוף והנפש ולא פחות מ- 1000-1200 קלוריות ליום תלוי במין, גיל, פעיל גופנית וכו'.
אין לי ניסיון עם מטופלים עם ההורמון ACG כך שההבטחות של ירידה משמעותית זה רק מהמידע שתקבל מהאינטרנט.

מקווה שעזרתי
אביטל
 
יאיר
23:20 28.01.12
שלום

ראשית טעיתי בשם הדיאטה, מדובר על HCG.
מעבר לעבודה השיווקית המוצלחת שהם עושים וכפי שניתן לקרוא במרחבי האינטרנט, אני שומע על הרבה אנשים סביבי שמדברים על זה או מנסים את זה.
ואני לגמרי מבין ומסכים שלטווח ארוך אין דרך אחרת מלבד שינוי בהרגלי החיים שזה כולל תזונה ופעילות גופנית מתאימה.
אלא שאני תוהה האם לטווח הקצר זה כן יעיל ?
האם תיתכן צריכה קלורית של 500 קלוריות ליום מבלי שייגרם נזק לגוף ?
האם זה ייתכן שלא יהיה פירוק ברקמת שריר כפי שמשווקי הדיאטה מצהירים ?
או שמדובר באמת ואז צריך למצוא לזה הסבר או שמדובר בנוכלות ורמאות מאוד ומוצלחת שתמוה בעיני איך היא מתקיימת.
 
אביטל שניאור ינקוביץ   
13:08 29.01.12
אכן צריכה קלורית נמוכה מידי עלולה לגרום לנזק בטווח הארוך ולעלייה מהירה במשקל לאחר הירידה וכפי שציינת צריכה מעטה של קלוריות גורמת גם לפירוק רקמת שריר (ועוד יותר כאשר לא מבצעים פעילות גופנית).
לכל גוף יש צרכים אנרגטיים להם הוא זקוק, צריכת אנרגיה נמוכה פוגעת בתפקוד וביעילות הגוף.
כנראה שאין עדיין תרופת פלאים לירידה במשקל.

בברכה,
אביטל
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  20  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
ירידה במשקל   הרזיה   השמנת יתר   דיאטה   פעילות גופנית   השמנה   עודף משקל   תמיכה בדיאטה   מחלות לב   סוכרת   השמנת יתר בילדים
RSS RSS פורום השמנת יתר - התמודדות