|
|
|
|
|
|
|
|
|
פורום שומנים בדם, מחלות לב
|
|
|
|
|
|
פורום שומנים בדם, מחלות לב עוסק בתופעות ההשמנה וכל מה שלא טוב ללב שלכם. אתם מוזמנים להתייעץ עם מנהל הפורום בנושאים הקשורים לקרדיולוגיה, שומנים בדם, ליפידים, בעיות לב,השמנה, לחץ דם גבוה, טריגליצרידים, מחלת לב כלילית, כולסטרול ועוד
|
|
|
|
|
מנהלי פורום שומנים בדם, מחלות לבד''ר חיים שמילוביץלפרטים נוספים ד''ר רפי ביצורלפרטים נוספים
|
שלוםרב,
כתבתילפני תקופה על אבי, בן 75 שעבר ארוע מחי (קל) לפני 4 חודשים.
לחץ הדם שלו - 140-155 על 60-80
המלצת לי שיעבור הולטר לחץ דם.
בנוסף רמת כולסטרול רע 140 בערך וכולסטרול טוב 25.
שאלותי:
1. הוא נטל קרסטור 20 מג שבועיים וכרגע הפסקנו לשבוע, בגלל כאבים חזקים ב שרירים שלא ברור מה המקור שלהם. הוא לא יודע למקד האם הכאבים שיש לו בשרירים (ויש לו בכל הגוף) נובעים מהקריסטור או מימי השיקום התובעניים או מהשכיבה הממושכת של התקופה האחרונה. לפני הקריסטור קיבל סימוביל וליפיטור שבועיים כל אחד (החלפה טכנית בגלל מעבר מביח לקופה וכו'). לאורך כל התקופה סובל מכאבים ושום רופא ובוודאי שלא הוא יודעים לומר האם אופי הכאבים קשור לסטטינים או לא. אציין שמעולם לא נטל קודם לכן סטטינים.
מאח רוהפסקנו שבוע ולתחושתי יש הקלה משמעותית בכאסים, לתחושתי בלבד, אשאל - כמה מסוכן לא לקחת כלל סטטינים?
החששות שלי לא נוגעות רק לכאבים אלא לכל נושא הפגיעה בשרירים שעלולה לנבוע מרגישות לתכשיר. כמו כן קראתי ש50% מהקשישים יש תופעותלוואי שנגזרות מהסטטינים וכולסטרול גבוה לא מנבא גבוה במקרים של קשישים ארועים מוחיים וכו'.
אנייודעת שעל כל מחקר כזה יש רבים אחרים, אבל אני שואלת שאלת תם = כמה הקריסטור במצבו קריטי והאם שווה להפסיק עוד תקופה נאמר חודש בשביל לבדוק השפעותיו?
2. לגבי הולטר לחץ דם. האם אי אפשר למדוד לחץ דם בבית במשך שעות שונות במשך שבוע ולנסות טיפול על סמך זה? יש בעיה טכנית להגיע למרכז הקרוב שמבצע את הבדיקה בגלל בעיית הניידות שלא בי ותהיתי אם ברמה כזו לא יותר פשוט למדוד בבית ולהתחיל טיפול מינימלי בתכשיר בסיסי? יתר לחץ הדם לא מאוד גבוה להבנתי אבל זה מסוכן במצבו.
תודה רבה! ד''ר רפי ביצור  23:04 17.05.12 1. לגבי הקרסטור - אמנם כולסטרול גבוה לא מנבא את הסיכון לאירוע מוחי חוזר, אך טיפול בסטטינים מוריד משמעותית הן את הסיכון לאירוע מוחי חוזר והן את הסיכון להתקף לב (חולים שלקו באירוע מוחי נמצאים גם בסיכון גבוה להתקף לב).
פגיעה מסוכנת או בלתי הפיכה בשרירים הנה נדירה ביותר. אם יש כאבים שלא ברור אם הם מהסטטינים - ניתן להפסיק את הטיפול לשבועיים שלושה. אם לא יחול שיפור בכאבים - הרי שככל הנראה הם לא מהסטטינים. אם יחול שיפור - ניתן לנסות סטטין אחר (בחלק גדול מהמקרים לא יחזרו הכאבים). במקביל כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D, שכן חוסר שלו (שהוא מאד נפוץ) יכול לגרום לכאבי שרירים, וכן את תפקודי בלוטת המגן. חשוב גם לעבור על רשימת כל התרופות שמקבל ולוודא שאין אינטראקציות בין-תרופתיות העלולות לגרום לתופעות לוואי.
2. לגבי לחץ הדם - אמנם הולטר ל"ד הוא האפשרות העדיפה, אבל אם לא ניתן לבצעו - ניתן לבצע מדידות חוזרות בבית ולקבל החלטה על סמך תוצאותיהן.
בריאות שלמה! רצוי לבדוק בשעות מסויימות? נאמר כשמתעוררים או במהלך פעילות גופנית?
שבת שלום ותודה רבה על המענה התמיד מקצועי ומעמיק! ד''ר רפי ביצור  12:53 18.05.12 מדידת לחץ הדם צריכה להיעשות במנוחה. חשוב לבדוק במספר מועדים במשך היום - לחץ הדם צריך להיות מאוזן ככל הניתן משך כל שעות היממה.
שבת שלום ובריאות שלמה! לפני חודשים בדיקת כולסטרול
כולסטרול 181
טריגליצרידים 91
כולסטרול HDL 57.8
כולסטרול NON HDL 124
כולבטרול LDL 105.3
לאחר חודשים שוב בדיקות כי עברתי רופא
כולסטרול 202.9
טריגלצירידים 164
כולסטרול HDL 51
כולסטרול NON HDL 152
כולסטרול LDL 119
איך יכול להיות שינוי כזה משמעותי בשומנים בדם???
אני די מבוהלת לפני כמעט שנה השומנים בדם היו 191 ועשיתי דיאטה אבל עכשיו בהפרש של חודשים מפחיד... מה המשמעות?
אני בת 38 יש לחץ דם מטופלת בכדורים והומוזיגוטית ל MTHFR מטופלת בטריקרגיה תודה
אין במשפחה מחלות לב אך יש אירוע מוחי .
תודה ד''ר רפי ביצור  15:17 22.05.12 השינויים אינם דרמטיים.
רמת ה- LDL וה- HDL דומה לבדיקות הקודמות
רמת הטריגליצרידים נוטה לשונות גדולה בין בדיקות, בייחוד עם לא הקפדת על התזונה או על הצום לפני הבדיקה, כך שגם היא בסה"כ דומה.
השינוי ב- Non-HDL משקף את העליה הקלה ב- LDL ובטריגליצרידים והירידה הקלה ב- HDL.
כדאי להקפיד על תזונה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) ולחזור על הבדיקה בעוד כ- 3 חודשים.
בריאות שלמה! ד"ר שלום.
ערכתי בדיקות שבהם הסתבר שאני סובל ממחלת הנשיקה, עם תפקודי כבד מעט מקרטעים. עד כאן הכל סטנדרטי, מחלת נשיקה שתעבור, אבל -
כחלק מהבדיקה נבדקו ערכי כולסטרול ונסתבר שהכולסטרול הכולל שלי הוא 93, הכולסטרול הטוב 28 והרע 50 (עיגלתי אחרי הנקודה). מלבד זה - סוכרים וטריגליצרידים - הכל תקין רציתי לדעת האם הדבר נורמלי?, סיבה לחשש?, רמז למחלה אחרת?. מדובר בבדיקה הראשונה שלי לכולסטרול שהקפדתי על צום טרם לה, הקודמת נעשתה ללא צום ב2008 והיתה תקינה ובנורמה (172,76,48). בן 28, מתאמן, ללא משקל עודף ולא מעשן.
אשמח לסיוע ד''ר רפי ביצור  06:32 22.05.12 מחלות שונות, כולל מחלות זיהומיות כמחלת הנשיקה יכולות להביא לירידת ערכי הכולסטרול, הן ה"רע" (LDL) והן ה"טוב" (HDL). הערכים צפויים לחזור לתקנם בהדרגה עם ההחלמה.
בריאות שלמה! שלום, האם יש אתר בו ניתן לדעת מה כמות הכולסטרול בסוגי מזון שונים? אני סקרן לדעת מהי כמות הכולסטרול בחזה מולארד ? וכמובן בסוגים נוספים? תודה אלדד ד''ר חיים שמילוביץ  10:23 20.05.12 שלום אלדד
לא מוכר לי אתר כזה אבל נראה לי שברשתות החיפוש יהיה ניתן למצוא בקלות.
בהצלחה. בן 57 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן אין סכרת , ל.ד 130/80 .הולך 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום הליכה מהירה ,שומר על דיאטה דלת שומן בבדיקות דם כולסטרול כלל 245,LDL 170. HDL 56 טריגליצרידים 110,אמי סבלה מיתר שומנים בדם וסוכרת ללא בעיות לב רציתי לברר האם יש צורך בטיפול כלשהו מאחר והדעות חלוקות בין הרופאים חלקם הגדול ממליצים ללא טיפול ולהמשיך באותו אורח חיים של היום? ומה דעתכם לגבי נטילת אספירין כטיפול מונע?
תודה ד''ר רפי ביצור  00:40 19.05.12 עבור אדם בן 57, ללא כל גורמי סיכון "קלאסיים" ורמת HDL טובה, ערך כזה של LDL הוא גבולי, ולכן חילוקי הדעות בין הרופאים: בית שמאי ממליצים לטפל ובית הלל "מוותרים".
הייתי ממליץ לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של הסיכון למחלות לב וכלי דם וקבלת החלטה טיפולית בהתאם.
שבת שלום ובריאות שלמה! שלום,
עד לפני חודשים לא נטלתי תרופות להורדת כולסטרול .הערכים שלי היו : כולסטרול-230,HDL-בסביבות 40,NON-HDL - בסביבות 170,טריגליצרידים בסביבות 310,glucose -בסביבות 90,CALCIUM - בסביבות 9.6,URIC ACID - בסביבות 6.35.
לאחר נטילת תרופת LIPITOR 20mg - הערכים של הכולסטרול הסתדרו בגדר הנורמה, אך הטריגליצרידים נשארו באיזור ה-310, כמו כן רמת הסוכר עלתה ל-105, CALCIUM עלה ל-10.64, ו-URIC ACID עלה ל-8.32.
כתוצאה מכך רופא המשפחה שינה לי ל-קרסטור 20mg.
האם רופא המשפחה פעל נכון והאם הלפיטור יכל לגרום לתוצאות שהזכרתי?
בעבר נטלתי BEZAFIBRATE להורדת טריגליצרידים, התוצאות היו טובות אך לפי הרגשתי,הכדור פגע ביחסי המין שלי (זיקפה קצרה ושפיכה מוקדמת) , האם ידועות תופעות כאילו.
תודה רבה מרוב נתונים שכחתי לציין שאני בן 44, שוקל 93 ק"ג, גובהי 194 ס"מ,לא מעשן לא שותה אלכוהול,אוכל רגיל ללא הגזמה,עד לפני 3 שנים הייתי ספורטאי אך לאחר פציעה בשתי ברכיים לא עושה ספורט כלל כבר 3 שנים. ד''ר רפי ביצור  09:32 10.05.12 השילוב של ערכי סוכר גבוהים, ערכי טריגליצרידים גבוהים וערכי חומצה אורית גבוהים אופייני למה שמכונה "תסמונת מטבולית". מצב זה, המתאפיין בד"כ גם בנטיה להשמנה בטנית וללחץ דם גבוה הוא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם.
כאשר רמת הסיכון למחלות לב גבוהה, יש היגיון רב במתן סטטינים (כגון ליפיטור או קרסטור), המורידים את ערכי הכולסטרול הרע (LDL) וחשוב מכך – את הסיכון למחלות לב.
לסטטינים אין השפעה משמעותית על ערכי הטריגליצרידים.
הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
סטטינים יכולים לעתים לגרום לעליה קלה בערכי הסוכר, אבל סביר הרבה יותר שהסיבה היא של אורח חיים – תזונה ופעילות גופנית. לסטטינים אין השפעה על ערכי החומצה האורית או הקלציום.
לסיכום: במגבלות היעוץ האינטרנטי – נראה לי שבשלב הראשון, במקביל לנטילת סטטין (ליפיטור רו קרסטור – לא ממש קריטי), חשוב לבצע הערכה של התזונה, ולהתחיל בפעילות גופנית (שחיה היא פעילות גופנית מצוינת, שאינה נושאת משקל ולכן מתאימה במיוחד לאנשים עם בעיות ברכיים).
בריאות שלמה!
בן 24, סובל מהפרעה בזקפה מזה כ4 שנים. בנוסף, עודף משקל של 17 ק"ג, ערך טריגליצרידים גבוה, בבדיקה אחרונה 540. בשנים האחרונות בבדיקות שביצעתי הערכים נעו בין 340 לבין 540.
האם יכול להיות שזה הגורם לבעיה בזקפה גם בגילי הצעיר?
בתודה ד''ר רפי ביצור  12:49 09.05.12 רמה גבוהה של טריגליצרידים בפני עצמה אינה גורמת להפרעות בזקפה.
מצד שני, רמה גבוהה של טריגליצרידים מלווה מצבים שונים כמו סוכרת, העלולים לגרום להפרעה בזקפה.
בנוסף, רמה גבוהה כזו של טריגליצרידים היא גורם סיכון למחלות לב ולדלקת הלבלב.
הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
חשוב לבדוק גם רמות סוכר, חלבון בשתן, תפקודי תריס ולחץ דם.
לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים. שלום רב שוב
חשבתי כי רמת טריגליצרידים גבוהה או כולסטרול גבוה עשויים לגרום לבעיה בזקפה עקב זרימת דם לקויה לאיבר המין.
למשל בכתבה שמצאתי רשום כי:
"אבל אם ככה, הרי כמעט כולנו בבעיה. אחרי הכל, למי אין קצת עודף כולסטרול וטריגליצרידים בשלב מסוים בחיים. ”אחד המצבים הרווחים שגורמים לחוסר זקפה הוא כולסטרול וטריגליצרידים בדם”, מסביר ד”ר סנטיגו ריכטר, יו”ר החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני. ”כשיש בעיה כזאת, הדם זורם לאט יותר ולכן הזקפה איכותית פחות. 15%־20% מבין הסובלים מרמת כולסטרול וטריגליצרידים גבוהה בדם יחושו פגיעה ניכרת בתפקוד המיני, ובהחלט מדובר בהרבה מאוד אנשים. העניין הוא שזה לא קורה מיד. אנשים רבים לא נבדקים תקופתית, ואז פתאום מגלים שלא עומד להם או שהזקפה חלשה. זו בעיה שיכולות להיות לה השלכות מרחיקות לכת כמו הרס יחסים של שנים ובעיות בדימוי העצמי. חשוב להבין שלעתים אין אונות היא סימן לבעיה חמורה הרבה יותר שיכולה להתבטא בהמשך אפילו בהתקף לב”." ד''ר רפי ביצור  06:39 10.05.12 כמו שכתבתי, טריגליצרידים גבוהים בפני עצמם אינם גורמים להפרעות זקפה.
הם אכן יכולים לגרום להיצרות בכלי הדם וע"י כך לפגוע בזקפה, אבל זה תהליך שלוקח שנים רבות, ולא סביר שבגיל 24 יש לך פגיעה כזו.
מצד שני, יש הרבה סיבות לטפל ברמה גבוהה של טריגליצרידים, כפי שפירטתי בתשובתי הקודמת.
בריאות שלמה! שלום רב, מבדיקת דם גובה ה HDL שלי 235. לאחרונה "צצו" על הפנים שלי נקודות שומניות. האם הן צצו בגלל הכולסטרול הגבוה? סממית ד''ר רפי ביצור  11:00 03.05.12 האם את בטוחה שמדובר ברמת ה- HDL ולא ה- LDL? נדיר מאד מאד שרמת ה- HDL תהיה כה גבוהה.
הפרעות שונות בשומני הדם יכולות להיות מלוות בתופעות עוריות. כמובן שלא ניתן לומר האם זהו המצב אצלך, בלא שניתן לראות את הנקודות השומניות ואת פרופיל שומני הדם המלא.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה! טעות שלי , הכוונה כמובן ל LDL ד''ר רפי ביצור  09:44 07.05.12 ערך כה גבוה של LDL יכול להעיד על מחלה גנטית הנקראת "היפרכולסטרולמיה משפחתית" המתבטאת בערכי כולסטרול גבוהים, לעתים תופעות עוריות (הנקראות קסנתלזמות) וסיכון מוגבר לפתח מחלת לב. בדרך-כלל יש סיפור משפחתי של נטיה למחלות לב.
אם בכך מדובר, הרי שחשוב לאבחן ולטפל מוקדם ככל האפשר. מומלץ בחום לפנות לבדיקה במרפאת ליפידים.
בריאות שלמה! אני מקבלת סטטינים (10 מיליגרם) להורדת כולסטרול. כמה קיו 10 (100, 200, 400)
כדאי לקחת ביום? האם ניתן לקחת מינון גבוה פעם בכמה ימים?
האם תוספת אומגה או אצטיל ל- קרנטין תפריע להשפעת התרופות הנ"ל?
תודה ד''ר רפי ביצור  15:41 06.05.12 יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - הנזק היחיד הנגרם הוא לכיס. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
לאומגה 3 יש כנראה חשיבות למניעת תמותה באנשים לאחר התקף לב, במיוחד אם תפקוד הלב נפגע בצורה קשה. ניתן להסתייע בו גם להורדת רמת טריגליצרידים (אם כי אז יש צורך במינונים גבוהים ובפיקוח רופא). במקרים אחרים - העדויות על תועלתו לא חזקות במיוחד.
לגבי אצטיל -L-קרניטין - המידע דל עוד יותר.
בריאות שלמה! אישתי בת 64 סובלת מכמה מחלות: סוכרת מאוזן עם תרופות ,כולסטרול מאוזן עם ליפיטר 40 מג. ואיזיטרול, טריגליצרידים לא מאוזן לאחרונה עלה הערך עד 318 , לחץ דם די מאוזן עם תרופות בסביבות 140. לקחת קומדין וכן פרוקור ודימיטון בגלל פירפור פרוזדורים.
מאחר וערך הכולסטרול במשך זמן רב מאוזן מאוד האם יכולה להפסיק לקחת איזיטרול או להוריד מינון של ליפיטור מ40 מג יומי ל 20 מג. בלבד?
מה ניתן לעשות על מנת להוריד את ערך הטריגיליצרידים? האם קיימת תרופה מיוחדת נגד טריגליצרידים?
מה ידוע על צמחי מרפא שמוכח במחקרים שיכולים לעזור נגד כולסטרול וטריגיליצרידים? ד''ר רפי ביצור  07:43 01.05.12 1. לגבי הכולסטרול - רמת כולסטרול "רע" (LDL) רצויה לחולת סוכרת ויתר לחץ-דם היא פחות מ- 100, ועדיף פחות מ- 70. אם אלה אכן הערכים - לא הייתי משנה את הטיפול. אם הערך פחות מ- 50, ניתן לנסות להפסיק את האזטרול ולעקוב. אם הערך מעל 100 - הייתי שוקל להוסיף טיפול (להעלות את מינון הליפיטור ל- 80 או להחליפו בקרסטור).
2. לגבי הטריגליצרידים, יש כמה דברים שניתן לעשות:
א. לוודא שהסוכרת אכן מאוזנת בצורה אופטימלית
ב. לפנות לתזונאי/ת להתאמת תזונה דלת פחמימות
ג. להקפיד על פעילות גופנית ככל הניתן, לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל.
ד. אין צמחי מרפא שהוכחו כמורידים רמת טריגליצרידים. אומגה 3 במינונים גבוהים יכול לעזור, אולם אין לקחתו ללא אישור ומעקב הרופא המטפל, בייחוד מכיוון שנוטלת קומדין.
ה. ברוב המקרים, שינוי באורח החיים ואיזון הסוכרת כפי שפירטתי יביא לירידת רמת הטריגליצרידים. אם לא - ניתן לשקול מתן תרופה להורדת רמת טריגליצרידים (בזפיבראט או ניאצין), אך לאור ריבוי התרופות שנוטלת - הייתי חושב פעמיים לפני מתן תרופה כזו.
כל זאת - במגבלות הייעוץ האינטרנטי. מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים. אני בת 54 לא מעשנת ועושה פעילות גופנית. מזה יותר משנתיים נמצא אצלי כולסטרול.
בבדיקה האחרונה נמצא : כולסטרול 243.7
HDL 74
LDL 156
טריגלצירידים 71
יש שיפור מבדיקה קודמת הטוב עלה והרע ירד. שנתיים התלבט רופא המשפחה ולא נתן לי כדורים. הפעם החליט לתת סימבסטטין 20 מ"ג כוון שאבי עבר ניתוח מעקפים ויש לו קוצב.
רציתי לשמוע דעה נוספת- ואם כן להתחיל טיפול תרופתי האם לא מספיק לקחת 10 מג.
תודה הילה ד''ר רפי ביצור  12:53 30.04.12 הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
במקרה שלך, בהנחה שאינך סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, ושמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל מבוגר, ולאור רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הגבוהה - לא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי, וכדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכת סיכון מעמיקה.
אם יש לך יתר לחץ-דם או סוכרת, או שמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל צעיר - יש היגיון להתחיל טיפול תרופתי. סימבסטטין במינון 20 מ"ג נחשב טיפול מתון מאד, והוא הגיוני כמינון התחלתי.
בריאות שלמה! תודה רבה לך ד"ר ביצור על התשובה המהירה לשאלותי.
אכן אבי עבר את ניתוח הלב קרוב לגיל 80.
אין לי סוכר בכלל - אך לאחרונה לחץ הדם לעיתים גבוהה מעט ולעיתים תקין לגמרי.
ההתלבטות אכן היתה אם לתת לי כדורים רק בגלל אבא. הרופא התלבט וסיפר לי את התלבטויותיו-לבסוף נפל דבר והחליט שאקח סימבסטאטין 20 מג.
האם יש איסור לשתות מיץ אשכוליות עם כדור זה או איזה איסור אחר?
האם את הכדור אצטרך לקחת למשך כל חיי ואסור להפסיק?
.
תודה הילה ד''ר רפי ביצור  19:45 30.04.12 1. אם אביך חלה לראשונה במחלת לב בגיל קרוב ל- 80, הרי שזה אינו נחשב לגורם סיכון. אם גם לחץ הדם תקין - אכן המצב גבולי, ולא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי. ההתלבטות שלך ושל הרופא מובנת. ניתן, כמו שכתבתי, לפנות למרפאת ליפידים להערכת סיכון מקיפה יותר ולפיה לקבל החלטה.
2. האם יש איסור לשתות מיץ אשכוליות עם כדור זה או איזה איסור אחר?
אכן, מיץ אשכוליות מכיל חומר המעכב את פירוק הסימבסטטין, ויכול לגרום לעליית רמתו בדם ולתופעות לוואי. מומלץ לכן להימנע ממיץ אשכוליות (אין בעיה עם תפוזים). ישנם סטטינים שאינם מושפעים ממיץ אשכוליות, ואם את מאד רוצה להמשיך ולצרוך אשכוליות - ניתן לבחור בהם. קיימות מס' תרופות שלא רצוי לקחת אותן עם סימבסטטין, אבל גם כאן ניתן תמיד למצוא פתרון וזו לא אמורה להיות בעיה. פרט לכך - אין כל איסור.
3. האם את הכדור אצטרך לקחת למשך כל חיי ואסור להפסיק?
הדבר היחיד בחיים אותו אסור להפסיק הוא תשלום מיסים. כל דבר אחר, כולל נטילת סטטינים, ניתן להפסיק אם בוחרים בכך. כמובן, שתועלתם של סטטינים במניעת מחלות לב קיימת רק כל עוד נוטלים אותם.
בריאות שלמה! היי
מה ההבדל בין אספירין לפלביק והאם יהיה נכון לתת פלביק לאדם שכבר עבר ארוע מוחי במקום אספירין?
שאלה שניה, כשאומרים כולסטרול גבוה על איזה ערךמסתכלים?יש כולסטרול רע ויש כולסטרול טוב (שעיו לאמסתכלים) ויש כולסטרול כללי. בבדיקות הכולסטרול הכללי גבוה יותר מהכולסטרול "הרע" אז האם כשאומרים כולסטרול גבוה צריך להסתכל על הכללי?
תודה ויום מצוין. כתבתי בעבר על לחץ הדם של אבי שעומד על 140-160 על 50-80
רופא המשפחה אמר שאין צורך להוריד אותו, מקסימום להפחית מלח... אבי עבר ארוע מוחי.
ערב הארוע מצב השומנים בדם והכולסטרול היה מאוזן (מעל 60-70 כולסטרול כמו שרצוי לאנשים ש עברו ארוע מוחי אבל אז הוא היה לפני הארוע וכל המדדים היו בטווח הנורמה הרגיל. כמו כן שומנים בדם שבמשך שנים היו מעל 300 דווקא בחצי השנה האחרונה היו בנורמה (הארוע התרחש לפני 3 חודשים).
אני תוהה אם לחץ הדם הוא לא הסיבה לארוע והאם שווה להתעקש על הולטר לחץ דם. רופא המשפחה אמר שיעשה זאת אם נרצה אבל זו בדיקה מטרידה, מעירה את המטופל וכאמור הסתפק בהמלצה על הפחתת מלח...
אודה לעצתך ד''ר רפי ביצור  10:57 29.04.12 1. פלביקס ואספירין הן שתי תרופות הפועלות על טסיות הדם להקטנת הסיכון להיווצרות קרישי דם. כל אחת מהן פועלת במנגנון שונה. אם אירע אירוע מוחי תחת טיפול באספירין, יש היגיון להחליף את הטיפול בפלביקס. לרוב אין היגיון לתת את שתיהן יחד לאחר אירוע מוחי, שכן במצב זה טיפול משולב מעלה את הסיכון לדימום בלא שיקטין את הסיכון לאירוע חוזר בהשוואה לטיפול בתרופה אחת בלבד.
2. יש להתייחס הן לרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL), שלאחר אירוע מוחי לא-דימומי צריכה להיות מטופלת בסטטין לערך מטרה של פחות מ- 100 ורצוי פחות מ- 70, והן לרמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שרצוי שתהיה גבוהה ככל האפשר.
3. לגבי הולטר לחץ דם - אני חושב שהרופא מפריז במידת אי-הנוחות הנגרמת מהבדיקה. לטעמי, במצב כמו שאת מתארת היא יכולה לתת אינפורמציה חשובה לגבי הצורך בטיפול בלחץ הדם, וכדאי לבצעה.
בריאות שלמה! בנוגע לאספירין ולפלביקס למה לא לתת פלביקס במקום אספירין? הבנתי שפלביקס טובה יותר. ואני אלמתייחסת כרגע לשיקוליה קוהפ והכספים שלה. אני מדברת על האדם הפרטי שרוצה לקנות פרטי בהנחה שהרופא רושם לו. למה לא לתת פלביקס שידוע כטוב יותר? מה המניעה?
לגבי כל השאר, תודה רבה על התשובות! ד''ר רפי ביצור  20:45 29.04.12 אם יש יתרון לפלביקס על אספירין במניעת שבץ מוחי, הוא מאד קטן. לאור זאת, ולאור ההבדל בעלות, סל הבריאות (ובצדק) מכסה מתן אספירין, ומאפשר מתן פלביקס רק אם יש אי-סבילות לאספירין או שהאספירין נכשל. ניתן, כמובן, לבקש מהרופא מרשם לרכישת פלביקס באופן פרטי. אם יקח פלביקס - יש להפסיק את האספירין.
בריאות שלמה! הנכדה שלי בת שנה ומאוד רזה 6 קילו גם נמוכה אבל הקולסתרול שלה 350 הרופה אמר לעשות לה כצת דאתה וליבדוק בעוד 3 חודשים אבל אני לא רגועה אים תוכל לעזור לי אודה לך מאוד ד''ר רפי ביצור  10:40 27.04.12 רמה כזו של כולסטרול בתינוקת, בשילוב עם גובה ומשקל נמוכים, מצריכה בירור למציאת הסיבה.
מומלץ לפנות למרפאה מטבולית של ילדים. בתל השומר יש מרפאה כזו המנוהלת ע"י ד"ר אורית חמיאל.
בריאות שלמה! שלום רב
בעלי בן 56.עובר בעוד כשלושה שבועות ניתוח באזנים,לאור כך, עשה בדיקות לפני הניתוח(ניתוח בהרדמה מלאה).בדיקות גם שעשה הראו שיש לו שומנים בדם 293 שלפני שנה היה לו 190.הכולסטרול שלו טוב מאוד.
יש לו סוכר ווהוא מטופל .לאחר הבדיקות 114 .
בעלי כמעט כל ערב שותה שתיה חריפה,לא עושה בכלל פעילות גופנית .עובד ,נוסע ברכב וכל היום בבית ,הרוב במיטה.
האם הדברים האלה משפיעים?
תודה ויום טוב ד''ר רפי ביצור  08:39 23.04.12 אני מניח שאת מתכוונת לרמת הטריגליצרידים. לאורח החיים, ובעיקר לתזונה ולפעילות הגופנית, יש השפעה גדולה על רמת הטריגליצרידים.
הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות (רצוי בהנחיה תזונאית), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), שמירה על משקל גוף תקין, איזון הסוכרת, הפחתה בצריכת אלכוהול והימנעות מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
לגבי הכולסטרול - אם יש לו סוכרת, רצוי מאד שיהיה מטופל בסטטין ושרמת ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") תהיה פחות מ- 100, ועדיף פחות מ- 70.
חשוב לוודא שגם ערכי לחץ הדם, הגלוקוז וה- HbA1c (מדד לאיזון הסוכרת ב- 3 חודשים האחרונים) יהיו מאוזנים, ולבצע באופן סדיר בדיקת עיניים ובדיקת שתן לחלבון.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים. שלום ד"ר יקר.
אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75
יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
אחי בן 39 עבר צינטור ללא התקף,סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד עישון ולחץ דם.
אבי בן 62 עבר צינטור ללא התקף.
אני שומר על תזונה פעילות על רכיבת אופני כושר כל יום חצי שעה.
להלן התוצאות של הבדיקות דם שלי:
כולסטרול כללי- 179
כולסטרול LDL- 110
כולסטררול HDL- 45
טרגלצרידים - 118
סוכר- 92
לחץ דם 117/73
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי / או אין לי.
תודה!!! ד''ר רפי ביצור  14:47 20.04.12 על פניו נראה שגורמי הסיכון אצלך מאוזנים, אבל לאור הסיפור המשפחתי המרשים מומלץ לפנות ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים על מנת לשקול את הצורך בהעמקה של הערכת הסיכון ע"י בדיקות נוספות.
בריאות שלמה! שלום,
אני בת 33 משקל 86 גובה 1.51.
מזה כ-7 שנים שגיליתי לראשונה שיש לי ערכים גבוהים של כולסטרול.
אני לא מטופלת בתרופות.
ורציתי לדעת אם אני צריכה בערכים שיש לי.
LDL - 181
HDL - 39.6
Non-HDL Cholesterol - 207
Cholesterol - 247
Triglycerides - 129
והערכים אותו דבר במשך 7 שנים - פלוס מינוס.
אימי סובלת מכולסטרול גבוה, אבי סובל מסכרת מגיל 36.
האם רצוי ליטול תרופה להורדת הכולסטרול בערכים הנוכחיים? ד''ר חיים שמילוביץ  10:21 19.04.12 שלום דנה. לפי הנתונים שמסרת אני מזהה גורם סיכון אחד והוא השמנה. אם הדבר נכון ואין לך שום גורם סיכון אחר (לא ציינת עישון, חוסר פעילות גופנית, סיפור משפחתי של מחלות לב מוקדמות, יתר לח"ד), אז ערכי ה LDL צריכים להיות פחות מ 160 ואף פחות מ 130. אם הערך חורג בלא יותר מ 30 ואת לא בסיכון גבוה, ניתן להמליץ על שינוי אורחות חיים הכולל ירידה במשקל, דיאטה נכונה ופעילות גופנית ובדיקה חוזרת כעבור 3 חודשים. אצלך, חורג מעבר ל 30, לכן הייתי ממליץ שתגשי לרופא המשפחה או למרפאת ליפידים, לבצע הערכת סיכונים, ובדיקות דם כלליות ולהגיע יחד עם הרופא להחלטה לגבי הטיפול התרופתי. בהצלחה. האם זה במסגרת קופת חולים או באופן פרטי?
אני לא מעשנת. אני גם לא עושה פעילות גופנית.
היסטוריה של לב במשפחה - לא ידועה לי.
אני אומנם נולדתי עם מום VSD - ללא טיפול או ניתוח. ללא הפרעה בחיי היום יום. ד''ר חיים שמילוביץ  12:46 19.04.12 לפני שבוע עשיתי בדקת דם פתאום קופץ טריגליצריזם גבוהים מאד 550 אני בן 39 ,לא מעשן , כן אוכל מתוקים ,אם ככה זה משפיע רצוני לדעת איך להוריד ... לפטר מתוקים,סוכר וכו, לעשות ספורט ריצה .. שותה כמה פעמים בשבוע כוס יין אדום .. אם זה משפיע ... תודה ברוך ד''ר רפי ביצור  09:17 18.04.12 הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, המנעות מאלכוהול, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המטפל, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה! היי
אבי בן 75, 3 חודשים לאחר ארוע מוחי .
במהלך האשפוז שארך חודש וחצי בשיקום קיבל איסבל וקסטרל - שהורידו את לחץ הדם לאורך כל התקופה (90/40) כך שלא טופל בתרופה להורדת לחץ דם.
עם השחרור הורדנו את כל אלה והסתבר שלחץ הדם עומדבסביבות 140-150 על 80-60 בבדיקות אקראיותש לקחנו בבית.
1. דיברתי עם רופא המשפחה והוא אמר שהלחץ דם בסדר גמור. הוא לא מאוד פדנט ואני חוששת. הוא אמר לי בכעס "אנחנו לא מורידים לחץ דם!"האם לא מדובר על לחץ דם גבולי?
2.אבי נמצא בתוכנית שיקומית כמעט יומיומית שכוללת פעילות כושר והרבה מאמץ עבורו (מתהלך בהליכון וכל ישיבה וקימה מאומצים בטח עבודה על אופניים או אימוני פיזיו'). אני חוששת מארוע נוסף ובעיקר מעליית לחץ הדם במהלך הפעילות (4 שעות מחוץ לבית מתוכן שעה וחצי של פעילות פיזית והשאר בישיבה). האם יש משהו שצריך לעשות, או לומר לצוות או שזה בסדר לבצע פעילות שמעלה ככה לחת דם? אין בעיה לבבית ידועה. הצוות ממיין לפי בעיה לבבית וללא בעיה לבבית. אין מעקב אחרי דופק ושאר מדדים בפועל.
ואחרון חביב, האם פעילות גופנית מעלה באמת את הכולסטרול הטוב?
תודה רבה :) ד''ר רפי ביצור  06:49 16.04.12 1. לחץ הדם הסיסטולי (הגבוה) אכן מעל הרצוי. לעומת זאת, לחץ הדם הדיאסטולי (הנמוך) נוטה להיות נמוך, דבר המצריך זהירות בהחלטה טיפולית. במגבלות ה"אבחון" האינטרנטי, נראה לי שבשלב הראשון הייתי מבצע הולטר ל"ד (מכשיר קטן המבצע בדיקות רבות של ל"ד במשך 24 שעות בעת ביצוע פעילויות יומיומיות רגילות) ע"מ לקבל תמונה מדויקת יותר ולקבל החלטה.
2. הפעילות הגופנית חיונית ומבורכת. היא יכולה להעלות את רמת הכולסטרול ה"טוב", אם כי בד"כ לא בהרבה, אבל גם אם לא - חשיבותה לבריאות עצומה. נראה לי שאביך יכול לבצע את הפעילות השיקומית ללא חשש.
בריאות שלמה! אני אדבר עם רופא המשפחה על ביצוע הולטר.
1.לגבי לחץ הדם, שמתי לב גם שהפער בין הלחץ ה דיאטולי לסיסטואלי עומד על 70! זה המון וזה לא היה קודם לארוע מבדיקות אקראיות שנעשו במרפאה. בוצע לו אקו לב תקין באשפוז, אבל על מה זה מצביע?
ובנוסף, בהתכתבות אחרת שלנו, סיפרתי על המעבר של אבי מסימבקור 20 מ"ג (שלקח חודש) ובזליפ שנטל שנים רבות - לקריסטור 20 מ"ג בהמלצת הרופא משפחה (ובהצדקה שלך). קניתי היום את הסטטור שהבנתי שזה התחליף, וכתוב בהוראות "השימוש בתרופה יתחיל במינון של 5 מ"ג או 10 מ"ג פעם ביום גם אם נטלת לפני כן סטטינים אחרים." בנוסף מצוין בהתחלה ש"הפעילות הרפואית נועדה להורדת רמות גבוהות.... בלה בלה... כאשר שינויים בדיאטה והתעמלות נכשלו לעשות זאת"
האם מטופל בן 75 צריך להתחיל את נטילת התרופה בהדרגה מנסיונך? (להזכיר - הכולסטרול הרע עמד על .100 טריגליצרידים בתחום הנורמה. כולסטרול טוב - נמוך - 25. אגב הכולסטרול בכללי עמד על 160 בערך, אמורים להתייחס לזה?! ההמלצה לעבור לזה נבעה מהורדת הבזליפ, ומכך שבאשפוז התחיל ליפיטור, בקופה לא אישרו ורופא המשפחה אמר שזה זהה. כמו כן אמרת שהקריסטור טוב גם בהורדת טריגלצרידים ובהעלאת כולסטרול טוב).
תודה רבה שוב!
רן ירבו רופאים כמוך :) ד''ר רפי ביצור  22:39 16.04.12 1. פער גדול בין לחץ הדם הסיסטולי לדיאסטולי נפוץ באנשים מבוגרים. אם אקו לב שלל בעיה במסתמי הלב, הרי שהסיבה הנפוצה היא "קשיחות" של העורקים. במקרה כזה יש להתנהל בזהירות, ואם יש צורך בתרופות - להתחיל במינונים נמוכים ולהגיע לאיזון הטוב ביותר האפשרי ללא תופעות לוואי (גם אם אינו "אידאלי").
2. לגבי הקרסטור - האם LDL של 100 היה ללא טיפול או עם סימבקור? אם היה ללא טיפול - נראה לי סביר שמינון של 10 מ"ג יספיק. אם היה עם סימבקור - יתכן שיצטרך מינון גבוה יותר. בכל מקרה יש לחזור על הבדיקות כ- 6 שבועות לאחר תחילת הטיפול ואם יש צורך - להעלות או להוריד את המינון.
בריאות שלמה! לד"ר ביצור
טוב, השאלות לא נגמרות מהסיבה שהמידע שיש לך כמומחה שווה זהב בעוד שביום יום משתדלים לתת טיפול אחיד וחשוב לי שהוא יקבל אתה טיפול המתאים לו ביותר.
כתבת לי:
1. פער גדול בין לחץ הדם הסיסטולי לדיאסטולי נפוץ באנשים מבוגרים. אם אקו לב שלל בעיה במסתמי הלב, הרי שהסיבה הנפוצה היא "קשיחות" של העורקים. במקרה כזה יש להתנהל בזהירות, ואם יש צורך בתרופות - להתחיל במינונים נמוכים ולהגיע לאיזון הטוב ביותר האפשרי ללא תופעות לוואי (גם אם אינו "אידאלי").
--- הכוונה לזהירות במתן תרופות להורדת לחץ דם או לשומנים? כרגעאני שואלת לגבי הקרסטור. כי בתשובה השנייה כתבת -
לגבי הקרסטור - האם LDL של 100 היה ללא טיפול או עם סימבקור? אם היה ללא טיפול - נראה לי סביר שמינון של 10 מ"ג יספיק.
אם היה עם סימבקור - יתכן שיצטרך מינון גבוה יותר. בכל מקרה יש לחזור על הבדיקות כ- 6 שבועות לאחר תחילת הטיפול ואם יש צורך - להעלות או להוריד את המינון.
התשובה שלי: - LDL של 100- אחרי משהו כמו שבועיים ליפיטור 40 מ"ג ואח"כ שבועיים וחצי סימבקור 20 מ"ג (בקופה החליפו). כלומר חודש בערך של טיפול של חצי חצי. מצד שני מעולם לא היו לו בעיות כולסטרול, רק טריגלצרידים. אבל הבנתי ש המטרה היא להגיע ל70 בגלל הארוע המוחי ותמיד היה לו יותר גבוה אבל לא חורג מהנורמה.
השאלה שלי בשורה התחתונה - הוא מסיים היום את החודש סימבקור 20 מ"ג ומתחיל קרסטור 20 מ"ג. על ההתוויה של התרופה רשום שצריך להתחיל בהדרגה ממינונים קטנים ורק אז לעלות. השאלה שלי - למה, האם זה מסוכן? בשום תרופה לא ראיתי הנחייה ברורה להתחיל בהדרגה אז אפשר להתחיל ולבדוק עודחודש וחצי אתה השפעה או לחזור לרופא ולבקש מינון קטן יותר? אגב כבר נהיה לו סלט בגוף - שבועיים נטילה של ליפיטור במקביל לבזליפ, זה הופסק, לאחר מכן סימבקור חודש עד שהקופה אישרה את הקסטרל ועכשיו קסטרל.
השאלה אם אפשר לעבור לקסטרל או שיש תופעות לוואי שחוששים מהם ולכן צריך להתחיל בהדרגה? או שזה פוגע בכבד? הוא אלכוהוליסט לשעבר (נגמל רק ארבעה חודשים מאז הארוע) ואין בדיקה מיוחדת שעשו לכבד אבל הבנתי שצריך להיזהר.
תודה רבה. ד''ר רפי ביצור  14:56 17.04.12 1. להתחיל בזהירות - התכוונתי לתרופות להורדת לחץ הדם
2. לגבי הקרסטור - המינון ההתחלתי לא נראה לי קריטי, כל עוד יקפידו לבדוק את שומני הדם ותפקודי הכבד לאחר 6 שבועות, ואם יהיה צורך - יעלו או יורידו את המינון.
בריאות שלמה! שלום לך
רופא המשםחה החליט שעלי לקחת סטטינים כשה-LDL שלי היה 133, לאחר דיאטה כמעט צמחונית. אמי, דודתי וסבתי נפטרו מהתקף לב. אחי הגדול ממני ב- 10 שנים לוקח סטטינים כבר זמן רב.
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסטטינים בדברים טבעיים יותר? ד''ר רפי ביצור  00:02 13.04.12 הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. מאחר וחסר לי מידע רב, אוכל לתת רק את העקרונות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים, מאחר ולגביהן יש את ההוכחות הטובות ביותר על יעילות במניעת מחלות לב וכלי דם. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.
במידה וישארו שאלות, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים
חג שמח ובריאות שלמה! עברתי צילום חזה מבחן מאמץ אקג סיטי בטן בדיקות דם קרדילוג בדק אותי ועדין יש לי כאבים בחזה בצד שמואל לכיוון הגב לפעמים כאבים עמומים לפעמים חזקים אני מקבל כרגע אנה לאדקס 2.5 מ"ג פעם ביום לחץ דם שלי בסביבות 85 /145 בדר"כ הכאבים מגעים בבוקר לפנות בוקר ונמשכים לסרוגין עד הצהרים לפעמים יותר מה דעתך ד''ר חיים שמילוביץ  22:29 09.04.12 שלום אלי. תשובתי לא השתנתה מאז התכתבותנו האחרונה. לא ניתן לאבחן מחלות או לטפל דרך האינטרנט.
אנא פנה לרופא המשפחה שייסכם את כל תוצאות הבדיקות שעברת וימליץ על בדיקות נוספות לפי הצורך. בגלל לחץ הדם הגבוה אולי יש צורך לחשוב גם על סיטי חזה, אך שוב, רק רופא המכיר אותך ואת הבדיקות שכבר עברת יוכל להמליץ על כך.
בריאות שלמה ומועדים לשמחה.
RSS
פורום שומנים בדם, מחלות לב
|
|