בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
 
חיי
12:00 18.03.11
שלום .
אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג ועקב תוצאות בדיקת הדם נאמר לי לעלות את המינון ל:15 מ"ג ולא ל:20 מ"ג בגלל כאבי שרירים שיש לי עם 20 מ"ג .
שאלתי :
האם מותר לחלק כדור של 10 מ"ג לחצי או שעדיף לקחת יומיים 10 ויום 20 מ"ג .
תודה
 
ד''ר טובי רסין  
09:27 20.03.11
בעקרון אם לא מצוין אחרת על הטבליה ניתן לחלק אותה במיוחד אם יש קו חציה.
טובי
ד"ר שלום,

השאלה לגבי סבתי. בת 77. בעת האחרונה חשה קוצר נשימה קל במאמץ. כמו כן סיפור של כאבים בכתף בעת האחרונה שיוחסו לבעיה אורטופדית. מספרת גם על כאבים/דקירות בחזה שמופיעים לעיתים במנוחה וחולפים לאחר זמן קצר.
ברקע : היפרכולסטרולמיה שנים ארוכות, מאוזנת בעזרת קרסטור (LDL של 51 ו-HDL של 60), נוטלת אספירין מזה כ3 שנים לאחר ארוע של אוטם בראש עצב הראייה (AION). כמו כן סובלת שנים מאוסטאופורזיס, כולל שבר דחיסה, מטופלת בפוסלאן, ותוסף סידן.
הופנתה לביצוע אקו לב ומיפוי. אקג במנוחה היה תקין.
באקו לב :LVEF של 60%. חדר שמאל תקין בגודל ובתפקוד. עיבוי סיגמואידי קל של המחיצה הבינחדרית (12 ממ בבסיס הלב) עובי שאר הדפנות תקין. פרוזדור שמאלי מורחב במידה גבולית (שטח 17 סמ"ר, קוטר 39 ממ).
חללי הלב מימין תקינים, שורש אאורטה ואאורטה עולה תקינה. אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינמילית. יתר לחץ ריאתי מינימלי. לחץ ריאתי נמדד 27 +JVP. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. גל A גדול מ-E המעיד על הפרעה בתפקוד דיאסטולי.
במיפוי לב SPECT לאחר הזלפת דיפרידמול - חשה כאבים בחזה (היא סיפרה כאילו המצלמה ממש לוחצת עליה), ובכתף שמאל. באק"ג הופיעה צניחת ST ב- V5. במימצאי הבדיקה : בדפנות אנטרולטרלי, אנטרואפיקלי ואנטריורי הופיעו פגמי מילוי קטנים והפיכים. בסיכום הבדיקה : הממצאים מצביעים על איסכמיה קלה עד בינונית בגודלה בתפוצת עורק דיאגונלי קרוב לוודאי.

1. האם במצב המתואר יש לבצע צינתור אבחוני או טיפולי? מה ניתן לעשות עם הצרות בעורק זה?
2.אם כדאי לבצע צנתור עד כמה זה דחוף לדעתך, אם בכלל.
3. מה יכול להסביר את הההרחבה הגבולית של הפרוזדור השמאלי? דורש המשך בירור לדעתך?
תודה רבה מראש
 
ד''ר טובי רסין  
09:26 20.03.11
לרועי

אנסה לענות על שאלותיך אחת לאחת.
א. סבתך זקוקה ככל הנראה לצנתור. הצנתור מתחיל כצנתור אבחנתי אם החשד שנמצא בבדיקת המיפוי להצרויות משמעותיות יאושר גם בבדיקת הצנתור ניתן יהיה להתקדם מיד לשלב הטיפולי. ההחלטה על הצנתור מבוססת על שני ממצאים. הראשון העובדה כי במהלך המיפוי סבתך התלוננה על כאבים אופיניים. כלומר ההצרות גורמת לה לתעוקה ואי נוחות והמטרה בצנתור היא לפתוח את החסימה ולהקל על התסמינים. שנית הצרויות באזור קדמי של חדר שמאל בדרך כלל מחייבות צנתור בשל סכנה מאיימת של אוטם גדול. החשד אמנם להצר4ות בעורק דיאגונלי שהוא יחסית קטן אבל יכולת הדיוק במיפוי מוגבלת ויתכן שומדובר במחלה של עורק קדמי יורד שהוא עורק חיוני לחיים.
הצרוית בעורקים אלה ברוב המקרים המוחלט ניתנות לטיפול על ידי סליל תומך. הסיכון בצנתור קטן.
ב. הצנתור לא דחוף.אך לא רצוי לדחות אותו מעבר למספר שבועות.
ג. הממצא של הגלדה גבולית של העליה השמאלית זניח ולא דורש כל ברור או התייחסות. יכול להיות מוסבר על ידי לחץ דם מעט גבוה אך לא ציינת בעיה זו במסגר הבעיות של סבתך.
טובי

 
יהודה וינשטיי
09:03 20.03.11
קורס 77?
שלום רב
בעלי עבר ארוע לב מלפני 10 חודשים ונשלח לבדיקה.

ממצאי הבדיקה

חדר שמאל בגודל תקין 41/31 מ"מ התכווצתו הגלובלית שמורה. הפוקינזיה לטרובזאלית, אקינזיה מיד ליטרלית ללא עדות להפרטרופיה דפנות 10/10.
מבנה ותפקוד המסתמים ללא הפרעה משמעותית.

מהלך הבדיקה: מנוחה שיא מאמץ

דופק (% דופק מטרה) 65 (91% ) 155

לחץ דם 120/80 140/80

מאמץ מדורג על מסילה BRUCE
המאמץ הופסק אחרי 9.25 דקות בעומס של 10 METS
ללא תסמינים במהלך הבדיקה.
לא נראו שינויים איסכמיים באק"ג במאמץ.

לסיכום:

הודגם שיפור גלולבלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי בממאמץ טוב ובדופק בתחום המטרה ללא עדות לאיסכמיה.
הסיגמנטים הפגועים נותרו ללא שינוי.

האם תוכלו להסביר את הבדיקה.
למה הכוונה הסיגמנטים הפגועים נותרו ללא שינוי.

בתודה ציפי
לציפי

בקרדיולוגיה אנחנו מבחינים בין שתי סוגי פגיעות בתפקוד הלב.
א. נזק בלתי הפיך שנגרם עקב אוטם ישן- במקרה כזה תפקוד הלב לא משתפר לאחר צנתור טיפולי ( הרחבה של העורק) או שיש שיפור בדרגה מסוימת אך נותרת גם פגיעה קבועה לצמיתות.
ב. נזק הפיך עקב חסימה בעורק אך התאים הניזונים מהעורק נותרים חיוניים. במקרה כשה לאחר צנתור טיפולי התפקוד של הלב משתפר וחוזר לתפקוד תקין לחלוטין.

בבדיקת אקו לב במאמץ נזק בלתי הפיך- כלומר אוטם ישן בא לידי ביטוי בירידה בתפקוד אחת הדפנות ללא שינוי במאמץ.לעומת זאת עורק מוצר יבוא לידי ביטוי בפגיעה בתנועתיות הדופן במאמץ.

עכשיו למקרה של בעלך. ביצע מאמץ טוב עם סיבולת טובה למאמץ של 10 מץ . במהלך הבדיקה לא היו תלונות על כאבי חזה או שינויי א.ק.ג. ובבדיקת האקו לב הודגם פגם קל בתפקוד החדר השמאלי ללא החמרה במאמץ. כלומר הבדיקה תקינה למעט ממצא ישן של אוטם קטן.

בנסיבות אלה אין כל צורך בטיפול פולשני נוסף. כלומר אין כל צורך בצנתור כי כל העורקים פתוחים למעט הנשק הישן שנגרם באוטם.

למרות שאין צורך בטיפול פולשני (צנתור) יש להמשיך לטפ בגורמי הסיכון אם ישנם. כלומר פעילות גופנית. נטילת תרופות להורדת קולסטרול וטיפול ביתר לחץ דם וסוכרת אם קיימים. כמובן שאין מה לדבר על עישון והכי חשוב- פעילות גופנית סדירה לפחות ארבע פעמים בשבוע לפחות חצי שעה כל פעם.

טובי
 
אורלי
22:11 11.03.11
שלום רב,

בן 50 לפני 7 שנים עברתי אוטם בשריר הלב ועברתי צינטור בו הושתלו שני סטנטים .
לפני חודש הרגשתי לחצים בחזה עברתי צינטור והושתל סטנט בעורק נוסף

מקבל תרופות אספירין פלאביקס אלטרוקסין קרסטור קרדילוג
לחץ הדם שלי תקין .
בעת שיחרורי מבית החולים לאחר הצינטור
קיבלתי כדור נוסף חדש טיטרייס
הבנתי שכדור זה מיועד לאנשים שיש להם לחץ דם גבוה
ולי יש לחץ דם תקין אפילו נמוך מעט
האם מקובל לתת כדור זה לאחר מה שאני עברתי ?

תודה מראש
 
ד''ר טובי רסין  
10:12 13.03.11
אורלי שלום

הטיפול בטריטייס ותכשירים דומים מאותה משפחת תרופות משמשים לטיפול גם ביתר לחץ דם אך לא רק. אחת ההתויות של התרופות הללו היא שיפור תפקוד הלב במיוחד בחולים לאחר אוטם שריר הלב גם חולים עם לחצי דם מעט נמוכים תוך ניטור לחצי הדם.

כלומר בהחלט קיימת התוויה רפואית לטיפול בתכשיר במקרה שלך. יש לנטר ולעקוב אחר לחץ הדם ולראות שלא יורד מידי ובמקביל לבדוק בדיקות דם לתפקודי הכליה ורמת המלחים לאחר כשבוע מתחילת הטיפול. במחקרים שונים נמצא כי הטיפול בתכשירים אלה מאריך חיים של חולי לב.

טובי
 
ציפי
16:00 10.03.11
שלום רב,

ממצאי הבדיקה

חדר שמאל בגודל תקין 41/31 מ"מ התכווצתו הגלובלית שמורה. הפוקינזיה לטרובזאלית, אקינזיה מיד ליטרלית ללא עדות להפרטרופיה דפנות 10/10.
מבנה ותפקוד המסתמים ללא הפרעה משמעותית.

לסיכום:

הודגם שיפור גלולבלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי בממאמץ טוב ובדופק בתחום המטרה ללא עדות לאיסכמיה.
הסיגמנטים הפגועים נותרו ללא שינוי.

האם תוכלו להסיר את הבדיקה.

בתודה ציפי
 
ד''ר טובי רסין  
10:09 13.03.11
ציפי שלום

לצערי הרב לא צרפת את עומס ודרגת המאמץ אותה ביצעת במסגרת הבדיקה כמו כן לא ציינת את ההיסטוריה הרפואית שלך ומדוע בוצעה הבדיקה.

על פניו ממצאי הבדיקה מלמדים על צלקת =אוטם קטן וישן בדופן לטרלית ללא עדות לבעיה חדשה בכלי הדם של הלב.

על פניו את לא זקוקה לטיפול נוסף.

טובי
שלום

רציתי לציין שבעלי עבא ארוע לב לפני 10 חודשים.

בתודה ציפי
 
יוסי
05:32 08.03.11
לא מצאתי באתר צינתור באשכים אז אני שואל פה..
לפני יומים עברתי צינתור והיה רק בצד שמאל ומאותו יום התחיל להיות נפוח קצת זה טוב ?זה טבעי?מה לעשות?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:39 08.03.11
לא ברור לי על מה אתה מדבר. אתה מדבר על צנתור באשכים, או התנפחות האשכים לאחר צנתור.
 
נועה
13:26 08.03.11
שלום. ברצוני לדעת האם בארץ או בעולם עושים החלפת מסתם אורטלי בצינתור לצעירים.
(אני בת 36). הכוונה לצעירים ללא תחלואה כלשהי ורוצים מאד להחליף מסתם בצינתור.
האם הדבר אפשרי בכלל?

אודה לתשובתך
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:37 08.03.11
נועה.
נועה שלום. בשלב זה עדיין לא. המסתם לא הוכח לאורך זמן, ולכן עדיין לא משתילים אותו לצעירים היכולים לעבור ניתוח ללא כל סיכון מיוחד.
במאי עברתי התקף קטן, עברתי צינתור עם 2 סטנטים ,הגוף שלי דחה את הסטנטים ולכן לאחר חודשיים נוצר סתימה במקומות של הסטנטים עברתי צינתור נוסף שבו בוצע הרחבה עם בלון במקומות של הסטנטים ,היום לאחר חודשיים נוספים שוב יש סתימה ואני צריך לעבור בשבוע הבא עוד צינתור, ושאלתי היא: האם ניתן לשים את הסטנט החדש במקומות של הסטנטים?מחכה לתשובה תודה מוריס
 
ד''ר טובי רסין  
07:58 01.03.11
למוריס.
צר לי על דרך היסורים שאתה עובר. הגוף שלך לא ''דוחה'' את הסטנטים אלא מייצר תגובה שגרומת לצמיחה של תאי העורק החוסמים את הסליל התומך. הסליל התומך מצופה בתרוןפה שאמורה למנוע את התהליך ויש מספר סוגי סלילים עם תרופות שונות. ככל הנראה לא הגבלת לסוג אחד בלבד ( בצנתור השני כתבת שעשו רק באלון) . הפתרון אינו השתלת תומך מתכלה שגם הוא לא מתכלה אלא לאחר כשישה חודשים והיות ואתה מצר את העורק כבר לאחר חודשיים הוא לא יפתור את הבעיה. יש בשוק כאמור תומכים מצופים ממספר סוגים ויש לשקול את המקרה שלך בכוד ראש ולהחליט מהו הטיפול הטוב ביותר עם סיכויי ההצלחה הטובים ביותר. כדאי להתייעץ על מצנתר עוד לפני ביצוע הצנתור ולוודא שהציוד המתאים ממתין לך בזמן הצנתור.
טובי
לאחר צינתור אמי קיבלה תרופות ולפני שיחרורה הסבירו לה כך:
תרופות בוקר:
אספירין 100 מג'
טריטס 2.5 מג'
פלויקס 75 מג'
אייקפנס 240 מג'

תרופות ערב:
סימוביל 20 מג'
גסטרו 40 מג'

אימי נפגשה עם רופאת המשפחה ולטענתה הגסטרו צריך לקבל בבוקר והפלוקיס בערב.
מה עליה לעשות?
האם לדעתך סדר התרופות שאימי לקוחת נכון? או שצריך להתייחס לרופאת המשפחה?

תודה רבה מראש.
 
ד''ר טובי רסין  
13:09 23.02.11
לשי

הרופאה צודקת. הגאסטרו צריך להלקח בבוקר לפני האוכל.

לגבי הפלביקס. לא חשוב מתי לוקחים אותו כל עוד מקפידים על נטילה יומית קבועה וסדירה.

טובי
אני מקבל פלויקס ו-אספירין וקראתי שלא ממומלץ לקחת מעל שנה
אני צריך לקחת את השילוב למשך שנה ועוד חדשיים עקב שני צינתורים.
מה ההמלצה.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:13 21.02.11
איתן שלום.
כאמור, במקרים שאינם חריגים מומלץ לקחת את השילוב במשך שנה. במידה והיה לך צנתור מסובך במיוחד, או שהשתילו לך סליל תומך בעורק הכלילי השמאלי הראשי, מומלץ לקחת את השילוב לתקופת זמן ממושכת יותר ולעיתים אף לכל החיים.
 
שלומי
00:39 18.02.11
שלום רב,
ברצוני לדעת לאיזה רופא (מומחה לכלי דם, רדיולוג פולשני וכו') עליי לפנות לקבלת ייעוץ האם ניתן להשתיל סטנט ברגל ובמפשעה לאור היצרות של העורק.
ואם יש רופא מומלץ ביותר, אשמח לדעת.

בברכה,
שלומי
 
ד''ר טובי רסין  
12:42 20.02.11
לשלומי

בעיקרון הרחבה של העורקים הרגליים נעשיית על ידי רדיולוגים פולשניים. ההחלטה היא של הכירורגים הוסקולריים. מטבע הדברים יש שתי אופציות. מעקף בניתוח וסקולרי או השתלת סליל תומך. לא כל החולים מתאימים לשתי האופציות וההחלטה היא של הכירורג הוסקולרי.

מניסיון שלי ( חולים שהפניתי ועקבתי אחר מצבם) ממליץ על:
פרופ' וולף מאיכילוב
ד''ר רבינוביץ מאיכילוב
פרופ' בס מאסף הרופא.

טובי
 
יוסי
18:10 19.02.11
שלום
חמי , יעקב , בן 84 הנו בעל בעיה במסתם ואנו מתלבטים האם לבצע את ההחלפת המסתם בניתוח רגיל או בצינתור . הבנו כי אין הרבה נסיון עם השיטה של הצינתור - האם היא בכל זאת עדיפה על ניתוח רגיל?
במידה ויש גם בעיות בעורקים - האם עדין ביצוע החלפת מסתם בצינתור - היא האופציה היותר "קלה" ?
אין מחלות רקע מלבד אירוע מוחי קל לפני כ-10 שנים.
כיצד אני יכול לפנות לשי ולעליזה - אשר רשמו כאן שאלות - על מנת לקבל חוות דעת מהם גם? השאלות הן מ-2010.

בברכה
יוסי
 
ד''ר טובי רסין  
12:39 20.02.11
ליוסי

בהנחה שאתה שואל על טיפול במסם אורטלי אופציה להחלפה בצנתור בהחלט קיימת. אם מדובר בטיפול במסתם אחר האופציה היחידה היא ככל הנראה ניתוחית.

לעניין ההחלטה על שיטת הטיפול. ניתוח בעיקר בחולים קשישים מחייב שימוש במכונת לב ריאה ( ניתוח לב פתוח לצורך טיפול במסתמים מחייב הפסקת פעולת הלב וזרימת דם וחמצן למוח כדי למנוע נזק מוחי נעשיית על ידי מכונת לב ריאה) ככל שהחולה קשיש יותר ובמיוחד לאחר אירוע מוחי עולה הסיכון לפגיעה נוירולוגית שאריתית. ברוב המקרים הבעיה לא קבועה אלא משתפרת עם הזמן.. הניסיון עם השיטה להחלפת המסתם בצנתור אינו קיים זמן רב משהו כמו שנתיים של ניסיון קליני ( מעבר לתקופת המחקר) והתוצאות טובות אם כי לא ברורה השפעתן לטווח ארוך ולכן השיטה שמורה עדין רק לחולי לב מעל גיל 80 ( תוחלת החיים הצפויה שלהם היא פחות מחמש שנים ללא קשר למחלת הלב).

בעיות בעורקים אינן מונעות את השיטה הצנתורית. בכל מקרה לפני החלפת המסתם בצנתור מבצעים צנתור מקדים לצורך מדידות העורק וחללי הלב במקרה שקיימות בעיות בעורקים ניתן לטפל בהן על ידי סלילים תומכים ואם הדבר אינו אפשרי ומדובר באמת בהצרויות בעורקים משמעותיים לא ניתן לטפל במסתם על ידי צנתור וחייבים את האופציה הניתוחית על יתרונותיה ( מעקפים) ועל חסרונותיה שצוינו.

מבחינת החולה ההחלמה מהטיפול להחלפת המסתם בצנתור היא קלה בהרבה מזו הניתוחית בין היתר גם מבחינת ה''פגיעה ''הנוירולוגית הנובעת משימוש במכונת לב ריאה.

אין לי מושג כיצד אתה יכול לפנות אל שי ועליזה. . מציע שבשיחה המקדימה עם המצנתר תבקש לשוחח עם חולים שעברו את הטיפול או שתנסה לפנות אליהן דרך האתר.

טובי
שלום,
אמא שלי עברה צינתור דרך היד לפני כשבוע, והיא סובלת מכאבים חזקים באזור הכתף והיד השמאלית.
השאלה שלי אם זה נורמלי?
או שצריך להתרגש מכל כאב כזה או אחר של כאבים באזור הידיים והחזה.
 
ד''ר טובי רסין  
12:30 20.02.11
לשי שלום

כאב שכיח לאחר צנתור דרך העורק הרדיאלי אך בהחלט לא אמור להמשך שבוע לאחר הצנתור עם הקרנה לכתף. הסבירות לסיבוך בצנתור אינה גבוה ואפילו נמוכה אך בכל זאת מומלץ שאמך תבדק על ידי רופא המשפחה. יכולת למשש דפקים באזור הניקור לצורך הצנתור ואיתור הסיבה לכאב בהחלט יכולים להעשות על ידי רופא המשפחה. סביר מאד להניח שהכאב בכתף לפחות משני לשכיבה בתנוחה לא נוחה במהלך הצנתור.

טובי
 
אהרון
18:58 15.02.11
רקע: ילד בן 6 שאמור לעבור אבלציה בעקבות WPWבעוד מספר ימים.
היום בוצע צילום חזה והממצאים הינם:
1.צל הלב תקין.
2.שינויים פריבונכיאלים עדינים.
3.הגברת הציור בבסיס שמאל מאחור וכן בשדה העליון מימין.

מה אומרים סעיפים 2ו3 האם זה תקין או שישנו צורך לערב את הרופא המטפל באופן מידי?
 
ד''ר טובי רסין  
08:51 16.02.11
ממצאים מאד לא ספציפיים ( לא אופיניים לבעיה רפואית מוגדרת) וככל הנראה אינם קשורים כלל לסיבה לבעיה במערכת ההולכה הלבבית. בהחלט יכולים להיות מוסברים על ידי מחלת חום חולפת בדרכי הנשימה ( האם הילד היה מצונן או עבר מחלה דמוית שפעת בשבועיים שלושה האחרונים?). לא ציינת ולא התייחסת כיצד הלד מרגיש. האם מתלונן על קוצר נשימה, האם משתעל וכו.

בכל מקרה יש צורך להיוועץ ברופא הילדים המטפל כדי שיבדוק אם קיים גם ממצא בבדיקה ( בהאזנה לריאות)..

ברור לי לחלוטין שלא הצלחתי לענות על שאלתך באופן מלא. מאידך גם הממצאים מאד לא משמעותיים.

בברכה
טובי רסין
 
דין
16:19 14.02.11
לאחר צינתור ראשון לפני שנתיים היה צורך בצינתור נוסף מאחר והסטנט נסתם לפני כשנה בוצע צינתור נוסף וסטנט אחר הוכנס לתוך הסטנט הקיים
מה הסיכויי שזה יחזור ואיך אפשר לטפל?
 
ד''ר טובי רסין  
13:13 15.02.11
אחת מהסיבוכים השכיחים יחסית לאחר צנתור טיפולי והשתלת תומכון היא התפתחות היצרות חוזרת בסליל התומך. שכיחות התופעה נעה בטווח מאד רחב שבין 2% עד 40% כאשר השונות נובעת מהבדלים ברקע הרפואי של המטופל והגנטיקה שלו ועורק שבו בוצעה הפעולה כמו גם סוג הסליל התומך. כדי למנוע תופעה זו פותחו ''הסלילים המצופים'' שהם סלילים המשחררים תרופה שמטרתה מניעת התפתחות ההצרות החוזרת.

היות ולא סיפרת בפניתך מהו הרקע הרפואי שלך ( התופעה שכיחה יותר בחולי סוכרת למשל) ומהו סוג הסליל התומך שהושתל אני לא יכול לענות בצורה מדויקת יותר. בעקרון אין כל טיפול מיוחד ( למעט השתלה של סליל תומך משחרר תרופה, פעולה שככל הנראה כבר בוצעה) שאתה יכול לנקוט בו או ליטול אותו. בכל מקרה לא מדובר בתופעה מסכנת חיים. אם מתפתחים סמני הצרות חוזרת בסליל תומך ניתן להרחיבו שנית על ידי סליל תומך משוכלל יותר ( משחרר תרופה).

בברכה
טובי
לפני כחודש עברתי אירוע לב שהוגדר לי כקשה. הגעתי למיון כמעט 24 שעות לאחר האירוע, ונמסר לי כי בשל כך יש פגיעה בלב, כ-35%. מה שעוד הסבירו לי שלא מדובר על 35% מתוך 100% אלא מתוך 60%. בסופו של דבר לא הבנתי דבר ממהות התשובה. האם תוכל להסביר מה בעצם ניסו להסביר לי?

נערך לי צינתור במהלך האישפוז ושמו לי סטנט בעורק השמאלי.(היתה חסימה של מעל 90% בעורק). הופניתי לצינתור נוסף כעבור חודש בעורק הימני - מבלי שהוסבר לי מדוע יש צורך בשני צינתורים נפרדים.

לפני כשלושה ימים, בצינתור השני היו לי אירועים חוזרים של ספזם במוצא העורק הימני (כך נכתב בדוח הצינתור), שהגיבו לנניטרוגליצרין תוך כללי. תוך כדי מהלך הצינתור חשתי ממש כאילו התקפף הלב חוזר על עצמו בכל פעם שהיה ספזם בעורק. גם לאחר שחרור מבית החולים עדיין יש לי אותן תחושות, בעוצמות קשות למדי. הרופא לא רצה לתת תרופה בגלל שהיא מורידה לחץ דם ויש לי לחץ דם נמוך במיוחד גם כך. האם קיימת תרופה אחרת שיכולה לעצור את ההתכווצויות הללו, ומה תופעות ללאי שלהן?

בדוח הצינתור גם נכתב כי ב-RCA היתה היצרות קשה מכוייבת בחלק פרוקסימלי. מה משמעות הדבר, ומה ההשלכות העתידיות שלו על בריאותי וכדומה.

יש לי מאז האישפוז הראשון דופק מהיר, עד 109 בשעת מנוחה. מה משמעות הדבר מבחינת תפקוד הלב שלי, וההשלכות על הבריאות והחזרה לפעילות רגילה ביומיום.

תודה על כל התשובות - אין לי את מי לשאול עד לביקורת שתהיה בעוד חודש...
 
ד''ר טובי רסין  
10:41 10.02.11
אנסה להסביר כמיטב יכולתי.
לענין הפגיעה בלב- תפקוד הלב התקין מוערך בין היתר על ידי פרמטר הקרוי ''מקטע פליטה'' שהוא האחוז מנפח הלב שמוזרק בכל פעימה. ערך תקין הוא מעל 55%. באוטם יש פגיעה ביכולת זו. במקרה שלך מקטע הפליטה ירד ל-35 שנחשב פגיעה בינונית עד קשה. מאידך יש סיכוי טוב שכעת לאחר שני צנתורים טיפוליים ( לעורק קדמי יורד ועורק ימני ) משהלב מקבל זרימת דם טובה יותר התפקוד ישתפר. תקופת ההחלמה והשיפור יכולים להארך עד 6 חודשים.

בחולה עם אוטם חש , גם 24 שעות לאחר האוטם מערכת הקרישה אינה יציבה. בנסיבות אלה לא מומלץ לבצע צנתור של יותר מהעורק שחסימה שלו גרמה לאוטם ולכן טופלת על ידי הרחבה של עורק קדמי יורד ואילו ההרחבה של העורק הימני נדחתה בחודש כדי לאפשר לך התאוששות מסוימת ולהקטין את הסיכון לנזק עקב הצנתור ( נזק ללב וגם לכליות בשל חומר הניגוד המוזרק במהלך הצנתור).

במהלך הצנתור השני לעורק הימני, עקב ניפוח הבאלון נגרמת לעיתים התכווצות של העורק וחסימה חולפת שלו. הדבר בא לדיי ביטוי בתחושת תעוקה חולפת כמו במהלך האוטם אלא שכאן התחושה זמנית וחולפת לאחר הוצאת הבאלון. זו הסיבה בעטיה סבלת מכאב במהלך הצנתור ( שכיח וחסר משמעות לטווח אורך). בשל השתלת תומכון יתכן והכאב ימשך עוד מספר ימים ואפילו שבועות .

נגע מכויב הוא נגע שעלול להתפתח לאוטם ובענין זה טוב שטופלת על ידי באלון וסליל תומך.

העובדה כי קצב הלב שלך מהיר ואתה סובל מקוצר נשימה מעידה כי עדין לא מוצא פוטנציאל הטיפול התרופתי בך ואלה סמני הפגיעה בתפקוד הלב. אתה בהחלט זקוק להמשך מעקב קרדיולוגי.

בברכה
ואיחולי החלמה מלאה


שלום רב
להלן משפט מהאקו שערכתי :
E\E" = 16(>13 increased LA pressure , mean of septal + lateral

האם דרגת תאור הלחץ בעלייה השמאלית הינה קטנה , בינונית , או גדולה?
בברכה יקי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:15 08.02.11
יקי שלום.
אין לי כל אפשרות לתת חוות דעת רצינית על משפט כזה. זה דו"ח מינימלי של האקו שללא דו"ח האקו כולו אין לו כל משמעות. אני מציע שתפנה עם הדו"ח לקרדיולוג המטפל כדי שיסביר לך את המשמעות עם הכרת החולה. כעקרון, לדו"ח אקו ללא הכרת המקרה הקליני אין משמעות רבה.
 
דניאל
11:47 08.02.11
שלום רב,

אני בן 22. בבדיקת האקו-דופלר שערכתי נראה ממצא אקוגני 5*5, צמוד לעלה ה- non coronary. קשה לאפיין את הממצא בבדיקה זו....באבחנה המבדלת תיתכן פיברואלסטומה קטנה.

מה משמעות ממצא זה??? יש לציין בבדיקות אקו קודמות לא נראה ממצא חשוד זה על המסתם האורטלי! האם עליי לבצע בדיקות נוספות לבירור מדוייק יותר של הממצא??? תודה!
 
ד''ר טובי רסין  
09:11 09.02.11
פיברואלסטומה היא גידול שפיר של רקמת החיבור של הלב. יש לה משמעותיות קלינית רק במדיה ולמללה הופעה של תסמינים.

כל עוד אין הדמיה מדויקת יותר לא ניתן להתייחס למשמעות הקלינית והצורך בטיפול. בבפנייתך לא ציינת אם הבדיקת אקו דופלר שעברת היתה בדיקה רגילה ( דרך דופן בית החזה ) או בדיקת אקו לב דרך הושט ( נעשיית תחת טשטוש ודומה במתכונתה לגאסטרוסקופיה) יתרונה ביכולת הדמיה שהיא לאין ערוך מדויקת יותר מזו של אקו לב דרך הושט.

במידה ולא ביצעת בדיקה זו יש לשקול ביצועה בעזרת הקרדיולוג המטפל.

בברכה ואיחולי החלמה

טובי
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  37  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים