בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
 
דניאל
18:50 06.01.11
שלום רב.

אני בן 21. ביצעתי בדיקת אקודופלר של הלב שבו נמצא מסתם אאורטלי מעט מעובה. בנוסף מצויין כי טכניקת הבדיקה מקשה על זיהוי מספר העלים..

מה משמעות הדבר???

תודה!!!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
12:22 16.01.11
כפי שאמרת, לא ברור מה משמעות הבדיקה, אולם יתכן ואתה שייך לקבוצת האוכלוסיה עם מסתם אאורטלי בעל שני עלים בלבד (ולא שלושה כפי שצריך להיות). במידה וזה נכון, המסתם אכן מעובה ודורש מעקב אקו שנתי כדי לראות אם מתפתחת היצרות של המסתם או אי ספיקה (דלף) שלו. אין כל משמעות לדיון עד שלא תבצע אקו לב מדויק.
יש הבדל בקרשיות הדם לבנאדם שעבר צנתור ולוקח אספרין
ולבין בנאדם שאינו משתמש באספרין
אם כן עד כמה יש הבדלים בנייהם??
 
מאיר
17:31 05.01.11
שלום רב הנני נהג אטובוס באגד לפניי 10 ימים הרגשתי כאב בחזה שהתחזק עם הזמן עד למצב של זיעה ואי תחושה ביד שמאל



הובלתי בניידת טיפול נמרץ לרמבם ושם בוצע לי צינתור ונאמר לי שעברתי אוטם בשריר הלב



לאחר שהייתי במנוחה 7 ימים שוחררתי לביתי עם הזמנה לצינתור יזום בעוד כחודש



מהו זמן ההחלמה והאם אוכל לחזור לפעילות על ההגה
 
ציפי
11:42 03.01.11
שלום רב,

בעלי עבר ארוע לב מלפני שמונה חודשים והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.

בבדיקות דם האחרונות

LDL -75 , HDL-52

הוא ירד מלפיטור 40 ל-20 ולבסוף ללפיטור 10 מ"ג (בשלושה חודשים האחרונים) כי בשלב מסויים ה-ldl ירד ל- 54.

שאלתי היא האם יש צורך לחזור ולקחת שוב לפיטור 20 כי אני יודעת שאצל חולי לב הכולסטרול צריך להיות מתחת לשבעים.

ברצוני לציין שהוא מקפיד על פעילות גופני שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר.

בתודה ציפי
 
ד''ר טובי רסין  
16:52 04.01.11
לציפי

לדעתי את בהחלט צודקת. המלצות האיגודים השונים בקרדיולוגיה (האיגוד הישראלי, אירופי ואמריקאי) קובעות כי בחולים עם מחלת לב כלילית כמו בעלך ( מצב לאחר אוטם וצנתור טיפולי) מומלץ להוריד את ערכי הLDL מתחת ל-70 מ''ג אחוז. יש כאלה הטוענים כי אפילו רצוי להוריד את הערכים מתחת ל-50 מ''ג אחוז ( דעת מיעוט) .

בעלך כעת עם ערכים מעל 70. כדי להאיט או למנוע לחלוטין את התקדמות הטרשת רצוי להוריד במקביל לכל שאר הפעילויות המבורכות שהוא עושה ( חדר כושר) גם את ערכי הLDL מתחת ל70 לפחות.

טובי
אני אחרי צנתור לפני כחודש הייתי במיון ואמרו ליי שיש לי דלקת אבל כנראה שזה לא היה בעל משמעות הבנתי שזה עובר אחרי כמה זמן לבד
ואם זה לא חולף כי לפעמים יש לי כאבים בחזה כשאני נושמת
ומאחורה בגב איפה שהלב נמצא עשיתי בדיקת דם הכול יצא תקין
וגם א.ק.ג ושאני מתקופפת אני מרגישה כאילו אני נחנקת
והרגשה ממש ממש מוזרה בלב
אם אני ילך לעשות אקו לב יוכלו לגלום אם יש לי עדיין דלקת
או משהו שקשור לזהה??
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
11:25 02.01.11
שני שלום.
קשה לענות על שאלתך מבלי להכיר את פרטי המקרה באופן יסודי, וזה יהיה חסר אחריות לתת לך תשובה באשר לאפשרות של אקו לב להביא לאבחנה. באופן עקרוני, אקו לב אינו מאבחן דלקת של הלב אלא שולל דברים אחרים, ויכול לתמוך במצב דלקת, במידה ובאקו ניתן לראות נוזל סביב הלב, אשר אופייני למצב דלקתי. אני מציע לך בכל לשון, לפנות לרופא המטפל שיעיין היטב בתיק שלך ויסביר לך את האפשרויות האבחנתיות והטיפוליות.
 
אבי פסקל
11:21 29.12.10
שלום רב
עברתי צינתור בעורק הימני לפני 5 שבועות,עם שני סטנטים.חזרתי לפעילות מלאה בעבודה ובספורט.לפני יומיים התחלתי לחוש תחושות בחזה כמו לאחר פתיחת העורק.האם יש בעיה או שאלה תחושות שקורות עד שהגוף מתארגן למצב החדש?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
11:21 02.01.11
אבי שלום.
באופן עקרוני, נדיר שקורה משהו לסטנטים לאחר 5 שבועות בלבד, כך שרוב הסיכויים הם שמדובר בתחושות סובייקטיביות בגוף ללא קשר להיצרויות בסטנטים. למרות האמור, יש לפנות עם כך לרופא המטפל או לרופא המצנתר שלך, משום שהוא מכיר את סרט הצנתור ואת מה שהושתל.
 
נור
11:57 28.12.10
שלום,

אמא שלי צריכה לעבור צינתור בתאריך 2.1.11 , אבל זו תקופה של חגים אצלנו, האם כדאי יותר אחרי תקופת החגים, נגיד 9.1 או 16.1 או זה מסוכן לה, הצינתור הוא לא דחוף אצלה, והיא מרגישה טוב, אבל אני חושב אחרי תקופת החגים יותר טוב לה ולנו, כך שיהיה לכולנו כיף לחגוג יחד.. מה אתם אומרים ? לדחות את התאריך או להישאר באותו תאריך? מה עדיף!?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:51 28.12.10
נור שלום.
השאלה היא עד כמה הצנתור דחוף אצל אמך, ואת זה אין לי אפשרות לדעת מבלי להכיר אותה ולדעת את פרטי המקרה. את יכולה בשקט להתייעץ עם הרופא המצנתר לגבי דחיפות הצנתור, ולהסביר לו את חשיבות החגים בביתך.
תודה ד"ר,

הרופא אמר שאפשר לדחות, אבל אני נוטה להיות בתאריך שנקבע בגלל, שהבריאות של אמא יותר חשובה מכל חג, אני מקווה שתקופת ההתאוששות אחרי הצינתור תהיה קצרה, השאלה היא מהי תקופת ההתאוששות ? הרופא המליץ על יום אחד בבית חולים, מתי אמא תוכל לחזור לשגרה האם אחרי 2-3 ימים !?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
08:51 29.12.10
נור שלום.
באופן עקרוני, בצנתור רגיל שאין בו כל סיבוך מיוחד, יום למחרת הצנתור החולה חוזר לשגרה, אלא אם הוא עובד עבודה פיזית קשה. במקרה של אמך, אין לי ספק שהיא תוכל לחזור לשגרה יומיומית למחרת הצנתור, אבל שוב, במידה והצנתור אינו דחוף בהחלט ניתן לדחות אותו לאחר החגים.
 
ליבוביץ
10:49 24.12.10
שלום רב
האם ניתן לשער על בסיס ארגומטריה או א.ק.ג באיזה אזור בשריר הלב או באיזה עורק יש איסכמיה?
תודה
 
ד''ר טובי רסין  
15:01 26.12.10
ליבוביץ היקר

התשובה היא כן ולא.

בעקרון שינויים בא.ק.ג. המבוצע במנוחה מרמזים על הדופן בה קיימת איסכמיה אם בכלל. למשך שינויים בחיבורי חזה מרמזים לבעיה בדופן קדמית או לטרלית ושינויים בחיבורי גפיים מכוונית לבעיה בדופן תחתונה.

לגבי בדיקת מאמץ. מקובל כי צניחות מקטע ST אינן ספציפיות לדופן. כלומר צניחות בדופן לטרלית לא בהכרח מלמדות על בעיה בדופן לטרלית. אם השינויים הם מסוג עליות מקטע ST הן כן ספציפיות לדופן בסבירות גבוהה.

מקווה שהצלחתי לענות על שאלך.

טובי
 
לייבוביץ
13:56 27.12.10
 
כואב הלב ..!!
09:35 26.12.10
שלום רב.
אני בת 18 אובחן שיש לי חור בלב בין הפרוזדורים ואז החליט הקרדיולוג שלי לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור זה אבל לפני זה החליט לצנתר אותי..
אני לא ממש מבינה מה אתם בודקים בצינתור לפני ניתוח לב כזה .
האם בצינתור הקרדיולוג יכול לראות הלב בצורה מדויקת יותר ??
האם הוא יכול לאבחן בעיות אחרות במילים אחרות האם בזמן צינתור אנו יכולים לבדוק את תפקוד הלב ולגלות אם יש בעיה במסתם בורידים...???~!!!
תודה מראש
 
ד''ר טובי רסין  
15:10 26.12.10
רואן

אם אני לא טועה זו כבר פעם שנייה שאני נתקל במקרה שלך אלא אם כן יש עוד בחורה בת 18 שלא כל כך מתלהבת מהראיון שהיא זקוקה לצנתור לפני ניתוח לסגירת פגם מחיצה בין עליתית.

לשאלך. יש שני סוגי צנתורים.
צנתור שמאלי שמטרתו הדגמת העורקים הכליליים ותפקוד חדר שמאל- קרוי שמאלי אבל הוא מבוצע מכל אחד משני צידי הגוף. הוא בודק בעיקר את הצד השמאלי של הלב ונעשה דרך המערכת העורקית במקרה שלך הוא די מיותר וניתן להחליפו בצנתור וירטואלי CTA.

צנתור ימני - נעשה דרך הורידים ומטרתו בדיקת לחצי הדם בריאות והערכת הנזק שנגרם לריאות עקב הפגם הממושך במחיצה הבין עליתית. זה ככל הנראה הצנתור אותו את צריכה לעבור. צנתור זהה וא יחסית פשוט וללא סיבוכים קשים.

בלי כל קשר לסוג הצנתור. אני הייתי מצפה מבחורה בת 18 שתשאל את הקרדיולוג שלה שמציע לה צנתור מדוע היא זקוקה לצנתור. מהם הסיבוכים הצפויים ומהן בדיקות העזר האחרות הפחות פולשניות ונטולות קרינה מיננת שניתן לבצע במקום הצנתור ואם התשובות שלו לא מספקות סימן שאת צריכה קרדיולוג אחר.

בכל מקרה שהיה בהצלחה ובשורות טובות.
טובי
 
אביבית
17:15 23.12.10
שלום

אבי בן 52 עבר צינתור ביום שני 20/12/10 , כרגע יש לו מידי פעם תופעות
נשימות כבדות , ומרגיש תופעת עייפות , האם תופעה הגיונית או שחייבת התיחסות מיוחדת , ?

תודה
 
ד''ר טובי רסין  
14:58 26.12.10
אביבית המידע שמסרת כה מוגבל עד שאין לי כל אפשרות להתייחס אליו באופן פרטני יותר למעט העובדה שחולה לאחר צנתור לב כלילי צריך להרגיש טוב יותר מאשר לפני הצנתור. תסמינים כמו עייפות ונשימה כבדה לא מכוונים לבעיה ספציפית ואני עדין לא יודע מה היו כלל הממצאים בצנתור והאם נזקק להתערבות טיפולית.

טובי
 
ריקי
12:39 17.12.10
האם לחץ דם שהמדידה הכי גבוהה שלה 140/90 ( יש לציין שרוב המדידות היו יותר נמוכות ) בלבד יכול לגרום באופן חד משמעי בעיית לב כלילית , טרשת עורקים
 
ד''ר טובי רסין  
08:52 19.12.10
על פי הספרות הרפואית לחץ דם תקין הוא לחץ דם של 120/80. כל ערך גבוה יותר מעלה את הסיכון להתפתחות סיבוכי לחץ דם כולל מחלת לב כלילית אלא שעליה כה מתונה לערכים של 140/90 עושים את הסיכון ללא מאד משמעותי. ערכים כאלה לא מחייבים טיפול תרופתי אלא מעקב ושינוי בהרגלי חיים כדי לשפר את ערכי לחצי הדם על ידי דיאטה דלת מלח, פעילות גופנית ארובית, ירידה במשקל וכו.

היות והשאלה שלך התייחסה על ''לגרום באופן חד משמעי למחלת לב כלילית וטרשת עורקים. התשובה שלילית. לחץ דם כזה לא גורם למחלת לב כלילית וטרשת עורקים באופן חד משמעי .
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
18:16 22.12.10
לחץ דם.
באופן עקרוני, לחצי הדם שאת מתארת הינם מה שמוגדר כ- high normal, כלאמר הערך העליון ביותר של הנורמלי. ערכים כאלו באופן קבוע בהחלט עלולים לגרום למחלת לב כלילית, אך אם רוב המדידות נמוכות יותר, אין כל סכנה ממשית בגרימת מחלה טרשתית אלא אם כן קיימים גורמי סיכון נוספים (יתר שומנים בדם, סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית, סוכרת, עישון וכו').
לאחר בדיקת מאמץ נצפתה ירידת ST
1 MM
DUKE SCALE-3
סוכרתית, לחץ דם 80/150
אודה על תשובה מהירה
 
טלי
09:44 19.12.10
ראשית המון תודה על התשובה.
שאלה קטנה, בהנחה ויחליטו על צינטור ותתגלה חסימה. האם ההיפוקינזיה תישאר או שברגע שהחסימה תפתח אז גם אותו אזור יחזור לתפקד באופן נורמלי??

המון תודה
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??


תודה רבה
 
ד''ר טובי רסין  
08:49 19.12.10
התסמינים שאת מתארת כמו גם ממצאי האקו לב מרמזים לא על אוטם שעברת אלא על אפשרות של הצרות בכלי דם כלילי המזין אתץ הלב. הדבר קלינית בא לדיי ביטוי בכאב חזה במאמץ ובבדיקת האקו לב בבמאמץ בירידה בתנעותיות הדופן התחתונה במאמץ. לו היית עוברת אוטם לא היית סובלת מכאבי חזה ובאקו לב במנוחה לפני המאמץ היו רואים ירידה בתנועתיות הדופן התחתונה. אצלך כאמור במנוחה התפקוד תקין ורק במאמץ יש היפוקינזיה- כלומר ירידה בתנעותיות.
הבעיה היחידה היא שמצד אחד את מאד צעירה למחלת לב כלילית ומאידך יש לך היסטוריה רפואית עשירה מאד.
בנסיבות אלה כדאי מאד להפסיק פעילות גופנית עד גמר הברור.
תיאורטית ממצאי האקו לב במאמץ מלמדים על סיכון לאוטם ולכן את זקוקה להמשך ברור בהקדם מאידך הדופן התחתונה היא דופן קטנה יחסית והפרוגנוזה טובה ולכן יש מקום לדאגה, במיוחד לאור הרקע שלך אך לא היסטריה.
את זקוקה להמשך ברור שיכול להיות או על ידי צנתור רגיל או וירטואלי ( לדעתי למרות גילך ולאור התסמינים עדיף צנתור רגיל כי במקרה שאכן יש הצרות ניתן יהיה לטפל בה במידי) או על ידי בדיקה לא פולשנית אחרת להוכחת הממצאים שבאוק כמו למשך מיפוי.. הממצאים בסבירים את הכאב במאמץ ולכן בשורה התחתונה הברור הטוב ביותר יהיה ככל הנראה צנתור. בכל מקרה פני לקרדיולוג בהקדם.
 
ריקי
15:03 13.12.10
האם יתר לחץ דם קל כלומר מדידות של 140/90 יגרמו לי לסתימות בלב ולטרשת עורקים . יש לציין שאינני סובל מכולסטרול ולא משומנים אחרים בדם
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
16:06 15.12.10
ריקי שלום.
באופן עקרוני מדובר ביתר לחץ דם גבולי, אשר לא אמור לגרום לך למחלת לב כלילית, אולם בהחלט מעלה את סיכוייך לכך. לכן, אלייך לדאוג להוריד את ערכי לחץ הדם שלך על ידי הורדת משקל, דיאטה מתאימה, ובמידת הצורך טפול תרופתי.
 
ריקי
22:48 15.12.10
האם לחץ דם בלבד יכול לגרום באופן חד משמעי בעיית לב כלילית , טרשת עורקים
 
לייבוביץ
10:39 14.12.10
בתוצאות הבדיקה נכתב: צניחות ST הוריזונטליות ב- V4-6 AVF III II בשיא של מאמץ בלבד .ללא תלונות על כאבי חזה. תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
16:07 15.12.10
במקרה זה יש לראות את מבחן המאמץ. תלוי מה עומק הצניחות ולמשך כמה זמן, ומה צורתן.
מה המשמעות של סינוס טכיקרדיה
כי שעשיתי א.ג.ק אמרו שיש לי את זה
הרופא אמר שיש לי דלקת בשריר משהוא כזה
troponin <0.003
זה יכול לגרום לי נזק
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
14:02 12.12.10
סינוס טכיקרדיה הינו קצב לב מהיר ממקור נורמלי, ואינו מוגדר כהפרעת קצב. סינוס טכיקרדיה הינו קצב הלב הקיים בזמן מאמץ, בהתרגשות, או בחום גוף גבוה. אצל חלק מן החולים, קיים קצב לב מהיר גם במנוחה, ואז זה מוגדר כסינוס טכיקרדיה. אין בקצב זה סכנת חיים או מחלה מסויימת בלב, אך זה קיים לעיתים בזמן דלקת של שריר הלב, אשר ברוב המקרים חולפת לבד.
 
כואב הלב ..!!
08:17 06.12.10
שלום רב.
אני בת 18 מבקשת עזרה דחופה במצב של חור בלב .. תוצאות בדיקה ראשונה עם תוצאות מיפוי לב :-
אקג: קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ורפולריזציה
ברקע: אסימפטומטי מבחינת הלב
בבדיקה: אין סימני מצוקה, הולם לב תקין, איוושה סיסטולית 2/6 LSB וכן פיצול רחב של הקול השני .
ריאות נקיות . דופק הקפי תקין.
אקו-דופלר: מנח, חיבור תקינים לחללי הלב . החדר הימני מורחב מעט וגם הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית. תפקוד החדרים תקין אין היפרטרופיה ואין חסימה במוצאם. תפקוד המסתמים תקין . נצפה svc שמאלי והרחבה של הסינוס הקורונרי אליו הוא מתנקז.
ממ"כ TRPG=22 הלחץ הראתי תקין. נצפה דלף מתון משמאל לימין מבעד ל ASD באזור SINUS VENOSUS . אין נוזל בפריקרד. קשת האאורטה שמאלית תקין. מוצא כלילי תקין.
לסיכום:SINUS VENOSUS ASD
SVC שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב.
מטפוי לב .. כמות דלף 2.1/1
הקרדרגיולוג שלי החליט לעבור ניתוח לב פתוח כדי לסגור חור זה..
האם יש אופציה אחרת?? האם ניתן להסגירו דרך הצינתור??
תודה
 
ד''ר טובי רסין  
10:54 08.12.10
על פניו ממצאי הבדיקות אכן עולה כי קיימת התוויה ברורה לסגירת הפתח. אי סגירתו עלולה לסכן את חייך או את בריאותך בעתיד הרחוק.

הסגירה לא חייבת להתבצע בניתוח וחלק גדול מהמקרים ניתן לסגור את הפגם בצנתור. לפני קבלת החלטה על דרך הסגירה. ניתוח או צנתור יד לבצע בדיקת אקו לב דרך השוט כדי למדוד את גודל הפגם ומיקומו במחיצה ואם אכן קיימת אופציה טיפולית צנתורית.

לצורך קבלת החלטה משוכלךת כדאי להתייעץ עם מומחה העוסק בתחום. אם את זקוקה להכוונה למומחה אנא צייני באיזו קופת חולים את מבוטחת או באיזה בית חולים מטופלת.
טובי
 
כואב הלב ..!!
08:09 06.12.10
שלום רב.
האם אני יכולה לקחת כדורים כדי לדחות המחזור החודשי לפני הצינתור או שזה משפיע ???

תודה
 
ד''ר טובי רסין  
10:51 08.12.10
במהלך הצנתור יתכן ותזדקקי לקבל תרופות נוגדות איגור טסיות שהן בעלות השפעה על קרישת הדם ועלולות להחמיר את הדימום החודשי אם כי לא במידה חמורה או מסכנת חיים אך בהחלט במידה לא נוחה ולכן טוב תעשי אם תדחי את המחזור.

בהצלחה בצנתור

טובי
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  36  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים