בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
 
גבי
09:02 30.08.11
שלום.
התחלתי לקחת קריסטור 10 מ"ג ומאז יש לי כאבי ראש ומעט סחרחורת , אני לוקח את התרופה רק מספר ימים .
האם זה מהתרופה והאם התופעות (כאבי ראש סחרחורת ) יעברו עם הסתגלות לתרופה או שזה כל זמן שאני לוקח את התרופה הזו .
מתי מומלץ לקחת את התרופה בבוקר או לפני שינה .
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:18 31.08.11
פני שלום.
תופעת הלוואי של כאבי ראשו וסחרחורת נדירות ביותר בלקיחת קרסטור, אולם בהחלט ניתן להפסיק את הקרסטור למספר ימים, ולראות אם כאבי הראש יחלפו. במידה ואכן זה הקרסטור, ניתן לנסות סטטין אחר כמו ליפיטור.
מר לייבוביץ שלום.
כבר עניתי לך פעמיים, אולם משום מה תשובתי אינה עוברת בפורום. הסיבות השכיחות ביותר לעליית ערכי CPK הינן טיפול בסטטינים או פעילות גופנית מאומצת. כדי לדעת מי מבין השניים גורם לעליית ערכי CPK, יש להפסיק אחד משנייהם לסירוגין ולראות אם ערכי ה- CPK יירדו. בכל מקרה, במידה וזה אכן הסטטין, יש לנסות ולעבור לסטטין אחר, ולא לנסות בשלב ראשון ניאצין, שיעילותו ללא ספק נמוכה יותר משל הסטטינים. רק במידה וניסית את כל הסטטינים ועדיין ערכי CPK גבוהים, יש לעבור לניאצין.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:16 31.08.11
מר לייבוביץ שלום.
כבר עניתי לך פעמיים, אולם משום מה תשובתי אינה עוברת בפורום. הסיבות השכיחות ביותר לעליית ערכי CPK הינן טיפול בסטטינים או פעילות גופנית מאומצת. כדי לדעת מי מבין השניים גורם לעליית ערכי CPK, יש להפסיק אחד משנייהם לסירוגין ולראות אם ערכי ה- CPK יירדו. בכל מקרה, במידה וזה אכן הסטטין, יש לנסות ולעבור לסטטין אחר, ולא לנסות בשלב ראשון ניאצין, שיעילותו ללא ספק נמוכה יותר משל הסטטינים. רק במידה וניסית את כל הסטטינים ועדיין ערכי CPK גבוהים, יש לעבור לניאצין.
שלום לכולם,
אבא שלי בן 56 ולפני כ-שלושה שבועות הוא עבר התקף לב, לכן צונתר והוכנס לו סטנט.
האם הסטנט יכול להיסתם גם אחרי שנוטלים את התרופות המיועדות ? ועושים פעילות גופנית ? מהם הסיכויים אולי באחוזים ?האם רוב האנשים מקבלים גם התקף לב שני אחרי שעברו התקף ראשון ?
תודה לעוזרים !!!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
12:44 28.08.11
שלום.
הסיכוי להיצרות חוזרת בתוך סטנט תלוי בסוג הסטנט (אלו המפרישים תרופה סיכויי ההיצרות החוזרת שלהם קטנים בהרבה מאלו שאינם מפרישים תרופה), בגודל העורק, באורך ההיצרות ובתכונות ספציפיות גנטיות של החולה עצמו. לכל צנתור סיכויי סתימה חוזרת אחרים, ולכן אין אפשרות לענות על השאלה במספר אחיד.
רוב האנשים לאחר צנתור אינם לוקים בהתקף לב שני.
שלום. אמי בת 69, כעשרה ימים אחרי צנתור בו שמו סטנט בעורק ראשי עם חסימה של שמונים אחוז. יש לה כבר יומיים הרגשה לא טובה, הרבה גזים בבטן, וקצת חום. האם יש קשר לצנתור או ללב? האם יש לפנות לרופא? כמו כן יש לה גם מחלת סכרת.ברצוני לציין שבעשרת הימים הראשונים אחרי הצנתור הרגישה טוב מתמיד. תודה.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:18 24.08.11
שלום.
אין ספק שבמקרה כזה יש לשלול קודם כל קשר לצנתור, משום שהתלונות הופיעו מספר ימים לאחר הצנתור, אך אין להוציא מכלל אפשרות שמדובר בתופעה אחרת בכלל, שבמקרה הופיע מספר ימים לאחר צנתור. יתכן ומדובר בתגובת רגישות יתר לתרופות שהוספו לאמא לאחר הצנתור, אך יש להיבדק על ידי הרופא המטפל שקודם כל ישלול סיבות אחרות לחלוטין.
 
דניאל
11:09 21.08.11
שלום, אני בת 31, אחרי PE וTIA חולף.
יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת כרגע בקלקסן מאחר והיה לי DVT.
ברקע תת פעילות בלוטת התריס, היפרלפדמיה מטופלת תרופתית (קרסטור ואזיטרול) וPFO.
העניין הוא כזה , בבדיקת דופלקס שעשיתי בשל כאבים בשוק רגל שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
הודגם לחץ של עורק האיליאק הימני על וריד האיליאק המשותף בצד שמאל. הודגמה זרימה נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפמוראלי המשותף בצד שמאל במנח של שכיבה על הגב.
הודגמה העתעבות של דופן הוריד הנראת כתהליך טרומבוטי ולא חסימתי בוריד האיליאק המשותף בנקודת הלחיצה.
הודגם טרומבוס מאורגן יש ולא חסימתי באחד מהורידים הפרונאליים ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
MRA היצרות משמעותית של וריד האיליאק השמאלי כתוצאה מלחץ של עורק האיליאק הימני.
אני אמורה לעבור צינתור בבטן ולפתוח את הוריד ולהכניס סטנט.
הרופא שאמור לבצע את ההליך אמר שהוא מפחד לעשות זאת בשל PFO.
והוא רוצה להתייעץ עם קרדיולוג מאחד ויש סיכוי להיווצרות קריש תחת ההליך.
ממצאי האקו:
left atrium: Patent formen olive with birdirectional/ sunt was visualized/
הודגם PFO קטן עם דלף דו כיווני לפי צבע ולאחר הזרקת סלין (מעבר בועיות הודגם בTTE).
בבדיקת TCD עם הזרקת סליין, מעבר של 19 MES, מתאים לright to left shunt.
שאלתי:
האם אתה סובר כי יש לסגור את הדלף?? האם עצם הגודל שלו מהווה בכל אופן איום??
אני מבולבלת כל רופא סובר אחרת, והאם אני נמצאת בסכנה מסוימת לחטוף(שוב) קרישים קטנים למוח???
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:16 24.08.11
דניאל שלום.
זה יהיה ממש לא אחראי מצידי לענות על שאלה מורכבת הדנה במקרה מסובך ולא שגרתי כמו שלך דרך הפורום. לצורך כך, אגב, רצוי להתייעץ עם קרדיולוג שתחום ההתמצאות שלו הינו מומי לב מולדים במבוגר, ד"ר הירש. (במרכז הרפואי רבין). ממש לא דרך הפורום אצל רופא שלא מכיר את פרטי המקרה שלך.
האם קיימים חידושים בתחום הצינתור ובמהלך הניתור?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:11 24.08.11
עזרא שלום.
רוב החידושים בעולם הצנתורים בשנים האחרונות נוגעים בעיקר לתיקונים מבניים בלב, השתלת מסתם אאורטלי בצנתור, תיקון פגמים במחיצה שבין החדרים, סגירת אזנית העליה השמאלית וכו'. לבי צנתורים של העורקים הכלילייים, עיקר החידושים נוגעים לפיתוח סטנטים חדשים, שרובם עדיין לא בשימוש קליני (סטנטים מתקלים). חידוש נוסף שקרה בשנים האחרונות הינו שימוש נרחב יותר ויותר לצנתורים דרך שורש כף היד.
 
ליאור 55
10:47 24.07.11
עשיתי MRIלב ונכתב

אניוריזמה זעירה בודדת ב RVOT ואחת באפקס תפקוד RV מעט ירוד LV דק במקומות שונים אך תפקודו תקין

לסיכום "ראה בתיאור הבעיה העיקרית חשד מסויים ל CMP לא ניתן לשלול ARVD

אקו לב לא עושים לי כי הוא איננו רלוונטי ע"פ האלקטרופיזיולוג מטפל

מה דעתך

כמו כן מגוון תרופות נכשלו בעבר ...
 
ד''ר טובי רסין  
18:41 09.08.11
שאלתך כללית מידי ולא ממוקדת מה דעתי על מה?

הממצאים מחשידים לבעיה רפואית הקרויה קרדיומיופתיה כלומר חולשה של שריר הלב. יש לבצע ברור בניסיון לברר את הסיבה. על סמך רסיסי המידע אני בוודאי שלא יכול להגיע למסקנה חד משמעית.

יותר מכך אתה מציין מגוון תרופות נכשלו בעבר. אילו תרופות ומה היתה תגובתך לטיפול. צר לי אך אין אפשרות לחדד יותר את התשובה.

אנא פרט יותר כדי שנוכל לענות באופן מכוון

טובי
 
יקי
16:20 07.08.11
שלום רב
ערכתי מיפוי לב בעקבות כאבים במאמץ להלן התוצאות : שינויים בא.ק.ג :לא נצפו . קליטה ריאתית : תקינה הרחבה זמנית של חדר שמאל : קלה .
פגמי מילוי : הפיכים : אינפריורי , אפיקלי .
לסכום :
עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה , בסגמנטים ממוקמים בדפנות אפיקלית ואינפריורית בעקבות מתן דיפרידמול ומאמץ קל.
הממצאים מתאימים ל:
1). איסכמיה מיוקרדיאלית בסגמנט אפיקלי ממוקמם, המתאים לפזור ה - MID LAD .
2). איסכמיה מיוקרדיאלית קלה אינפריורית , המתאימה לפזור ה - RCA .
אודה לך אם תואיל נא להסביר לי במה מדובר ,
הקרדיולוג שלי נמצא בחופשה למשך חודש . האם ניתן להמתין עם התוצאות כנ"ל למשך תקופה זו , או הדבר לא סובל דיחוי ודורש טיפול מיידי?
בברכה יקי
 
ד''ר טובי רסין  
18:38 09.08.11
ליקי

ממצאי המיפוי מלמדים על חשד לאיסכמיה, כלומר הצרות או חסימה בעורק כלילי ימני המזין דופן תחתונה של הלב. קיימת התויה לצנתור במידה ואתה אכן סובל מכאבי חזה במאמץ ( על פי הבדיקה התשובה לא חד משמעית).

להערכתי בהחלט אתה יכול להמתין עד לשובו של הקרדיולוג המטפל בך מחופשה ובלבד שלא תחליט דווקא עכשיו להתחיל פעילות גופנית מאומצת.

בהצלחה
טובי
 
אבי
17:10 31.07.11
שלום,
כמה זמן לאחר צנתור ניתן לחזור לשחות?
בברכה,
אבי וייס
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:45 01.08.11
אבי שלום.
השאלה היא מה היו תוצאות הצנתור. באופן עקרוני, המגבלה היחידה לאחר צנתור הינה הפתח בעורק המפשעה, ואז רצוי לא לבצע פעילות גופנית במשך כ-3 ימים. במידה והצנתור בוצע דרך עורק היד, אין כל מגבלה לבצע ספורט גם יום לאחר הצנתור.
 
ליאור 55
10:04 24.07.11
בוקר טוב ותודה על התיחסותך

ברשותך בנוסף מהי המשמעות של המשפט "אין אפשרות לשלול ARVD "מה זה אומר ???
בנוסף גם תחת הטיפול שאני מקבלת יש לי עדיין הפרעות איני נוטלת טמבוקור 100 מ"ג 3 פעמיים ביום כול 8 שעות מחולק וכן דרלין 60 מ"ג מחולק כול 6 שעות ועדיין יש הפרעות
מה דעתך ???

בכבוד רב
סתיו
 
ד''ר טובי רסין  
10:10 24.07.11
ARVD היא מחלת לב מולדת המופיעה בגיל מתקדם ואשר יכולה להסביר הפרעות קצב כמו אלה מהו את סובלת ממוצא חדר ימין. כדי לשלול לחלוטין את הבעיה הספציפית הנ''ל יש צורך בהדמיות מאד מיוחדות כמו בדיקת תהודה מגנטית של הלב וכו. אקו לב לא מספיקה. מצד שני הסבירות שיש לך בעיה רפואית זו נמוכה.

את ממשיכה לסבול מפעימות מוקדמות ותחושה של פלפיטציות למרות הטיפול התרופתי אך לי אין כל אפשרות להסביר לך על סמך המידע שמסרת מדוע את ממשיכה לסבול מכך. מציע שבעניין זה תהי בקשר עם הקרדיולוג המטפל.

טובי
 
ליאור 55
19:26 21.07.11
היי

עשיתי אבלציה ונכתב בדוח בוצע באיזור RVOT LVOT VT

זה הצליח חלקית בלבד כאמור מקבלת תרופות

מה זה אומר האיזורים שבוצעו זה גם סוג הפרעת קצב ???

יש לציין שבהולטר הפרעות היו בכמות 33000 במשך 24 שעות CUPLETS TRIGMINI BIGMNIY
 
ד''ר טובי רסין  
09:16 24.07.11
סתיו שלום רב.

ראשי התיבות RVOT LVOT מתייחסים למיקום האנטומי בו בוצעה הצריבה. RVOT הם ראשי תיבות של מוצא חדר ימין כלומר RIGHT VENTRICULAT OUTFLOW TRACT. כנ''ל לגבי LVOT כלומר LEFT VENTRICULAR OUTFLOW TRACT מוצא חדר שמאל.

לגבי סוג הפרעת הקצב מדובר בהפרעת קצב מסוג טכיקרדיה חדרית. אלה ראש התיבות VT כלומר VENTRICULAR TACHYCARDIA. הפרעת קצב זו אמנם לא תועדה בבדיקת ההולטר שציינת, שם תועדו רק פעימות מוקדמות רבות מאד אך במהלך האבלציה מפיקים אותה ובודקים את הצריבה גורמת להעלמותה.

בכל מקרה מאחל לך בריאות שלמה.
טובי

 
יהושוע ביגלר
17:18 12.07.11
העורק הימני rca בדרגת הצרות של 50-70

העורקים השמליים זורמים היטב

אני מרגיש בסדר

האם פתיחת rca הכרחית ,או לחלופין אולי תשפר את איכות החיים שלי?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
12:44 14.07.11
באופן עקרוני, בדרגת היצרות של 50%-70% אי צורך ולא רצוי להתערב אלא על ידי תרופות בלבד. (הורדת כולסטרול ומתן אספירין). לצורך תשובה וודאית יש עלי לראות את סרט הצנתור. במידה ואתה מעוניין, נא להתקשר למזכירתי רויטל 03-7493395 ולקבוע איתה להביא את סרט הצנתור לחוות דעתי (ללא תשלום כמובן).
 
אסתר
09:16 12.07.11
שלום רב,
אימי בת 64, אושפזה בבי"ח לאחר כאבים פתאומיים בחזה וקצת סטיות בא.ק.ג ולכן נשלחה לבדיקת מיפוי לב.
ולהלן התוצאות:
SPECT IMAGING קליטה מיוקרדיאלית הומוגנית ותקינה בכל האזורים פרט לפגם מלוי בחומרה בינונית, בגודל קטן והפיך באזור אנפריורי באנליזה ויזואלית וכמותית הקטן אך קיים גם לאחר ATTENUATION CORRECTION שאר האזורים תקינים גם לאחר ATTENUATION CORRECTION .
תגובה קלינית במאמץ-לא אסכמית
תגובה אלקטרוקרדיופית במאמץ-לא אסכמית
מיפוי מיבי-חיובי גבולי

המיפוי מעורר חשד למחלה כלילית עם אסכמיה בגודל קטן באזור אנפריורי. אין עדות למחלה אסכמית באזורים אחרים. בGATED SPECT תפקודו הגלובלי ואזורי של החדר השמאלי תקין (LVEF=75%) לאחר מאמץ וLVEF=71% במנוחה.

היינו אצל קרדיולוג של קופת החולים שניסה לקרוא את הדיסק ולטענתו הוא אינו עולה במחשב. ושאלתי היא : מה אנו צריכים לעשות כרגע? מה אומרת התשובה? להמשיך בירורים.
תודה מראש, תבורכו על עבודתכם
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
14:28 12.07.11
במידה ואכן התשובה של מיפוי הלב נכונה כפי שכתוב, הרי שנראה שיש צורך לבצע צנתור כלילי או צנתור וירטואלי על מנת לראות האם קיימת היצרות בעורק הכלילי הימני.
האם מומלץ לעשות צינתור לחולי סכר בעלי שהוא חולה סכרת כבר עשה הענפים ( לא עורק ראשי) לפני כ- 3 שנים והיום מחקרים רבים מראים שצריך להמנע מזה( ארה"ב) וכדורים מדללי דם טובים יותר משנותנים במרפאות יכולים לעזור ולמנוע צינתור מה דעתכם

אודה לכם מאוד אם תאכלו לעזור לי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
11:05 10.07.11
ברכה שלום.
באופן עקרוני, אין תשובה ברורה וחד משמעית למצב שאותו את מתארת. במידה ולבעלך יש כאבים בחזה ומבחן מאמץ או מיפוי טליום חיובי, הרי שבכ"ז כדאי לו לעבור צנתור כדי להדגים את העורקים ולראות האם קיימת חסימה או היצרות באחד העורקים הדורשת התערבות.
רוב התרופות לדילול הדם אינן עוזרות לפתיחת העורקים אלא מונעות יצירת קרישי דם בתוך העורק בלבד. רצוי בכל זאת להתייעץ בקרדיולוג המטפל בבעלך ולהחליט לפי המלצותיו.
 
יוסף
16:05 19.06.11
שלום
עברתי צינתור לפני שלושה ימים, עורק אחד 95% סתימה, טופל על ידי סטנט
נתבקשתי לנוח למשך שבועים, מה הכוונה, האם מנוחה פיזית האם להמנע מקבלת מכה . האם לאחר שבועיים אני רשאי לחזור לפעילות מלאה כולל שחיה , ריצה ועבודה פיזית.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
21:06 19.06.11
במידה והצנתור לא בוצע בגין אוטם או ארוע לבבי חריף, אין צורך במנוחה כה ממושכת. 3 ימי מנוחה מספיקים. לאחר מכן ניתן לשוב לעבודה.
 
שרה ביטון
19:15 22.06.11
לפני 8 ימים עברתי צנתור וכך כתוב במכתב השחרור: "התקבלה בשל אוטם ללא עליית מקטעST. לאור המשך תעוקה צונתרה בדחיפות...". הסבירו לי ששמו לי סטנט. שאלותי הן: בשפה הדבורה מה היה לי? מה טווחי המנוחה והפעילות שלי היום? תודה שרה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
16:34 27.06.11
דבורה שלום.
לפי מה שאת מתארת, היה לך אוטם שלא גרם לנזק לשריר הלב. האוטם נגרם עקב חסימת עורק כלילי, אותו פתחו בעזרת בלון והשתילו סליל תומך, מעין תומכן עשוי מתכת שששומר על העורק פתוח לאורך זמן.
הארוע לא אמור לשנות את תוחלת חייך או את מהלך חייך, אלא לגרום לך לחיות באורח חיים נכון יותר תוך הקפדה על תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה, מעקב לחצי הדם, שומני הדם, ורמות הסוכר בדם, וביקור אחת לחצי שנה או שנה אצל הקרדיולוג המטפל בקהילה.
הרבה בריאות.
 
יקי
13:42 22.06.11
שלום רב
אני בן 72 . בעל עבר " עשיר" בנושא לב.
נתוח מעקפים . 14 צנתורים . 4 סטנטים.(2 עם תרופה) .
APICAL CM . אי ספיקה דיאסטולית, הגורמת לקוצר נשימה משמעותי.
לפני 3 שבועות עברתי צנתור בו הותקן תומכן מפריש תרופה , במעקף הורידי ל-RCA.ד.א. כל התומכנים הותקנו באותו מעקף.
לאחר 10 ימים התחלתי לצעוד כרבע שעה בקצב מתון .
לאחר מספר דקות של צעדה אני חש כאבים בחזה , אף יותר מאשר היו לי לפני הצנתור האחרון. לעיתים ספריי איזוקט עוזר אולם בדרך כלל לאו.
הכאב חולף ברגע שאני נח.
מה עלי לעשות?
בברכה יקי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
16:31 27.06.11
יקי שלום.
אין לי שום אפשרות לענות על שאלתך ללא שאראה את סרט הצנתור שלך. לכן, עלייך לשוב עם התלונות לרופא המצנתר שלך, והוא יוכל להתייחס לתלונות בהתאם לתוצאת הצנתור הסופית.
 
ציפי
17:31 19.06.11
שלום רב,

בעלי עבר צינתור בעקבות ארוע לב מלפני שנה וחודשיים והושתל לו סטנד מפריש תרופה.

הוא לוקח פלביקס וקרטיה ולפטור 10 מ"ג.

בדיקה אחרונה LDL 68
HDL 49

סוכר 90 ולחץ דם תקין.

עושה פעילות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר ורכיבה על אופניים.

שאלתי היא לא ברור לי מתי צריך להפסיק עם הפלביקס כי אני יודעת שאת הכדור צריך לקחת עד שנה.

בתודה ציפי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
21:07 19.06.11
את הכדור יש לקחת לפחות למשך שנה, אולם קיימים מצבים מסויימים בהם יש לקחת את הכדור לתקופה ממושכת יותר. את זאת יודע אך ורק הרופא שצנתר אותו, במידה והיה צנתור מורכב במיוחד או שימוש במספר סלילים תומכים בחפיפה. נא להתייעץ עם הרופא המצנתר.
 
ציפי
17:18 20.06.11
שלום רב,



הוא צונתר על ידיך.

האם ניתן להראות לך את הצינתור.

בתודה ציפי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
10:58 21.06.11
בהחלט. תתקשרו למזכירתי רויטל 036973395
 
יוסף
16:07 19.06.11
מה ההבדל בין היצרות בעורק לבין קריש דם
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
21:10 19.06.11
ההיצרות הינה הנגע הטרשתי שנגרם עקב יתר שומנים בדם, במקביל לגורמי הסיכון הנוספים כמו יתר לחץ דם, עישון, סוכרת או סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית. קריש דם הוא הגורם החריף לחסימת העורק המתרחשת בשלב מסויים על פני ההיצרות הטרשתית, וגורמת לאוטם שריר הלב.
לפני כשבועיים עברתי טיפול ע"י סטנט במהלך צינתור.
זאת לאחר כאבים חזקים שחשתי באזור החזה וכן בעיות נשימה תוך כדי מאמץ פיזי קטן.
4 חודשים קודם לכן בצעתי בדיקת מאמץ (ארגומטריה) והתוצאות היו מצויינות, האם יתכן שלאחר 4 חודשים ניתן להגיע למצב של 95% סתימה באחד העורקים, האם יש קצר בין לחץ נפשי חזק לבעיית היצרות בעורק
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
21:09 19.06.11
בהחלט ניתן להגיע להיצרות כזו תוך זמן קצר ביותר, וזה נגרם בד"כ עקב פקיעת הנגע הטרשתי והתהוות קריש דם במקום. יש קשר ברור בין מתח נפשי לקיום מחלת לב כלילית.
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  40  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים