בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
 
פאולו פורטלאו
10:13 14.06.11
שלום רב,
לפני כשנתיים עברתי צינתור ושמו לי שני סטנטים מצופים חומר רפואי, מאז אני מקבל פלאוויקס, אספירין 100 מ"ג, כדורים נגד לחץ דם, וסטטינים וגם קרדילוק 2.5 מ"ג (בטה בלוקר) אבל מרגיש מצויין ואין לי בעיות רפואיות, כיוון שבעוד חודש אני נוסע לשבוע לזנזיבר ושנים צללתי, שאלתי האם יש מניעה מלצלול עם סטנטים, או עקב התרופות שאני נוטל באופן קבוע?
אודה על תשובתכם.
 
ד''ר טובי רסין  
13:59 14.06.11
קצת קשה לי לענות על השאלה בין היתר היות ואני לא מומחה לרפואת צלילה ( יש תחום כזה).

מבחינת הכובד הסטנטים ממש לא כבדים כך שאין סכנה שתשקע לעומק. ועכשיו ברצינות. עצם הקיום של הסלילים התומכים לא מפריע ולא פוגע בכושר הצלילה שלך. מאידך אם המחלה הטרשתית התקדמה או שקיימות הצרויות חוזרות בסלילים התומכים במהלך הצלילה וחשיפה ללחצי חמצן נמוכים אתה בסכנה ולכן מציע לך את שני הצעדים הבאים:
א. בדיקת מאמץ מלאה לפחות יומיים לאחר הפסקת קרדילוק ( הפסקה זמנית לצורך הבדיקה).
ב. התייעצות עם רופא צלילה על סמך התוצאות.

אם בדיקת המאמץ תקינה העומס מאמץ גבוה ודופק מטרה אני לא רואה כל סיבה למה לא תוכלל לצלול.
טובי
 
דפנה שמיר
19:34 07.06.11
אמי בת 89 וסובלת מאנגינה פקטוריס שנים רבות,אבל מתפקדת עם תרופות מתאימות.
לאחרונה, לאחר אקו לב הומלץ לה לעשות צינתור לתיקון/החלפת המסתם.
הצינתור נעשה בהרדמה מלאה. מהם סיכויי ההצלחה לאשה במצבה, ומה עלול לקרות אם
תחליט לותר עם תהליך זה?
 
ד''ר טובי רסין  
14:11 09.06.11
הטיפול בהחלפת המסתם בצנתור בא במקום ניתוח לב פתוח. הסיבה להמלצה היא ככל הנראה ( לא ציינת זאת) העובדה שתעוקת החזה ממנה את סובלת מקורה בהצרות חמורה של המסתם אותו צריך להחליף , כלומר האורטלי. מחקרים מראים כי הצרות המסתם האורטלי היא מחלה פרוגרסיבית המחמירה במהלך מהיר וללא החלפת המסתם עלולים להתפתח אירועי עלפון ואי ספיקת לב עם סכנת מוות.
מאידך החלפת המסתם בגישה בצנתור היא פעולה בטוחה מאד למרות הצורך בהרדמה והיא מלווה הרבה פחות סיבוכים מהאופציה השניה כלומר ניתוח לב פתוח.

בהצלחה.
שלום,
בעלי בן 60, סובל מקולסטרול גבוה ומטופל בליפיטור 80 מ"ג וגם הטריגליצרידים קצת גבוהים אצלו. לאחרונה עבר 2 צינתורים. אחרי הצינתור הראשון התחיל לקבל פלאביקס נורמיטן וקרטיה והוצע לו להוסיף גם טרידאפטיב. רופא אחר הציע לו לא לקחת את הטרידאפטיב עקב תופעות הלוואי הקשות שלו. בסה"כ הוא מרגיש טוב, הערכים של הקולסטרול והטריגליצרידים בתקופה האחרונה, למרות שהם עדיין קצת גבוהים, נמצאי במגמת ירידה. האם מומלץ לקחת את הכדור בכל זאת? האם בפועל, תופעות הלוואי באמת כ"כ קשות? אודה לתשובתך
 
ד''ר טובי רסין  
12:01 07.06.11
טרידאפטיב היא תרופה המבוססת על ויטמין שנמצא יעיל מאד בהורדת רמות קולסטרול והיא מוכרת כבר למעלה משלושים שנה כיעילה ובטוחה מאד אלא שיש לה תופעות לוואי של תחושת סומק בפנים. בשנה האחרונה הוצא לשוק התכשיר הנ''ל-טרידאפטיב שבא למנוע או להקטין את שיכחות תופעות הלוואי הנ''ל ולכן מומלץ לקחת את התרופה לפני השינה.
אני מאד ממליץ לנסות את הטיפול. אם יהיו תופעות לוואי להפסיקה. בכל מקרה היא בטוחה מאד ותופעות הלואי גם אם אינן נעימות לא מסוכנות.
טובי
 
יריב
23:29 26.05.11
שלום

רקע - לפני 3 שנים אוטם. שוקל 92 בכושר טוב (רץ 10 ק"מ פעמיים בשבוע ורוכב על אופנים)
קבלתי תוצאות מיפוי לב.

הבדיקה הראתה:
אנטרולטרלי אנטרואפיקלי פוסטרולטרלי אנפרואפיקלי איפרוספטלי ופוסטרובזלי - פגם מילוי קטן הפיך בכולם.
שאר דפנות תקין.
חדר שמאלי מורחב במידה קלה. ריאות קליטה תקינה.
לאחר 10 דקות שלב 4. - צניחה ST 2 מ"מ. דופק 155 בן 41.
סיכום: מיפוי מצביע על איסכמיה בחומרה קלה ובגודל בינוני בדופן אפיקלי אינפרואפיקלי אחורי וצדדי במאמץ ניכר ובדופק תת מירבי לגילו.
אין עדות לאוטם ישן.
אני מוטרד ואראה את הרופא רק בעוד למעלה משבוע. אפשר התייחסות לבדיקות? האם מותר להמשיך בפעילות - ריצה? האם מחייב צנתור?

אגב לא הרגשתי כאבים או משהו דומה בבדיקה. (גם לא עייפות למרות שנכתב שסיבת ההפסקה הייתה עייפות)

תודה רבה
 
יריב
12:00 27.05.11
שוב שלום
ספור מחלה: sp pci bms rca 6/08
דופק מנוחה 74 לדקה לחץ דם 120/80
לחץ דם במאמץ היה 90/190.
נתונים אקו דופלר:
פרוזדור שמאלי 43 מ"מ
חדר שמאל בגודל ועובי דפנות תקינים תפקוד סיגמנטאלי וגלובאלי תקינים.
lvef = 65%.
פרוזדור שמאלי בגודל תקין שורש האאורטה העולה ברוחב תקין מסתמים מיטראלי וטריקופידאלי במבנה תקין דולפים במידה מינימאלית. תיפקוד תקין של חדר ימין ללא עדות ליתר לחץ ריאתי מוגבר. אין עדות ל SOL או נוזך פריקרדיאלי
הערה: הופניתי לבדיקה עקב בדיקת ארגומטריה שבה נראו צניחות ST של עד 2 ממ. בארגומטריה זו הושג דופק מטרה של 171 והייתה 12.5 דקות.
שוב תודה
יריב
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
17:46 31.05.11
כפי שכבר התייחסתי, צור עימי קשר ואם ניתן לראות את סרט הצנתור הקודם שלך, ההתייחסות תהייה מדוייקת יותר.
 
ד''ר טובי רסין  
15:06 05.06.11
ליריב

מהפרטים שאתה מציין אני משוכנע כי אתה לא זקוק לצנתור ויכול להמשיך בפעילות גופנית סדירה אם כי אני אישית ( לא כקרדיולוג) חושב שריצה היא לא ספורט בריא ( ד''ר פינקלשטיין למשל חברי ורעי לעבודה חושב להיפך) .

מדוע אני חושב שאתה לא זקוק לצנתור? במחקרים שונים נמצא כי צנתור הציל חיים באותם חולים להם היתה מחלה המערבת את העורק המזין את הדופן הקדמית ואת חוד הלב. בשאר החולים בהם הבעיה אינה בדופן הקדמית או חוד הלב ( הדפנות הגדולות ) הצנתור היה מוצדק רק שליפור איכות החיים כלומר להקל על התעוקה.

במחקרים אחרים נמצא כי חולים שהיו מסוגלים בבדיקות מאמץ לעומס מאמץ של יותר מ-9 דקו לפי הפרוטוקול שציינת ללא כאבי חזה או שינויים בלחצי הדם וכו הפרוגנוזה שלהם לטווח הארוך היתה מצוינת גם ללא צנתור.

היות והיית מסוגל בבדיקת מאמץ למאמץ של מעל 12 דקות עד קצב לב 171 והיות ובמיפוי היתה איסכמיה קלה בלבד ובאזור קטן בלבד בדופן תחתונה ללא פגיעה בדופן תחתונה אחורית וכל זאת ללא תעוקה או כאבי חזה אתה לא זקוק לצנתור. כלומר הצנתור לא ישפר לא את איכות חייך ולא את תוחלת חייך.

טובי
 
יריב
19:28 05.06.11
האמת שפעמיים תודה
פעם אחת כמובן בגלל התשובה המקצועים המלאה לגמרי (לא רק לצאת ידי חובה) ועם זאת בגובה העיניים כך שגם אני אבין.
ופעם שניהבגלל התשובה האופטימית !!!
המשיכו כך - ישר כח
יריב.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
17:45 31.05.11
יריב שלום.
קשה לי להתייחס לשאלתך בלי לדעת פרטים לגבי הצנתור שאותו עברת. אם אתה מעוניין בהתייחסותי, צור עימי קשר 052-4266855
 
יריב
23:06 31.05.11
שלום לך
תודה רבה על התגובה.

הקובץ של סרטון הצנתור (לפני 3 שנים) מאוד גדול ( 100MB) ובמייל אי אפשר לשלוח... (אולי רק ב big-mail) - אבל מבין ממך שרצוי שאביא את הקובץ גם לקרדיולוג שלי.

אראה את הקרדיולוג שלי בקרוב - ובמידה ויהיה צורך אציק גם לך :-)

שוב תודה רבה
יריב
היא סכרתית לא מאוזנת, עם לחץ דם גבוה, עם עבר של שטף דם במוח מלפני 16 שנה, האם הסיכון לבצע צינתור בחולה כזו הוא בעל סיכון גבוה יותר בהרבה מאשר לאדם אחר בעל אחד או ללא אף אחת מהמחלות שהזכרתי? האם בכלל כדאי לצנתר אדם במצבה?
אשמח לתשובה מהירה שכן העניין דחוף.
 
ד''ר טובי רסין  
14:58 05.06.11
לאורנה
בצורה פרדוקסלית לכאורה ככל שהסיכון בצנתור גבוה יותר כך התועלת מהצנתור גבוה יותר. אכן לאימך יש גורמי סיכון רבים לא רק לטרשת עורקים אלא גם לסיבוכים מאידך דווקא בגלל גורמי סיכון אלה הסיכוי שלה להנות מהצנתור גבוה יותר.

כל הגורמים שציינת לכשעצמם אינם סיבה לצנתור כלומר עצם הקיום של גורמי הסיכון לא מצדיק צנתור. מצנתרים חולה רק אם הוא סובל מתעוקת חזה קשה או שינוי בדרגת התעוקה באופן המלמד על החמרה.או שעבר אוטם או שסובל מאי ספיקת לב הפוגעת בכושר תפקודו ועל ידי הצנתור יהיה סיכוי לשפרה.

קיימות לא רק התוויות ( סיבות) לצנתור אלא גם הוראות נגד. למשל האם אימך סובלת מפגיעה בתפקוד הכליות עקב הסוכרת או האם היא רגישה לחור ניגוד רנטגני המשמש בצנתור? במקרים כאלה יש להתכונן ולהכין את המטופל על ידי הכנה מתאיטמה לצנתור.

בעקרון רוב החולים שמו]פנים לצנתור הם במצבה של אימך אך סובלים כאמור גם מתעוקת חזה או סיבה אחרת המצידקה צנתור. כלומר עצם התחלואים שציינת וגורמי הסיכון לא מהווים סיבה לא לבצע את הצנתור
 
שושי שושי
20:07 29.05.11
אני כבר 7 חודשים אחרי צנתור עכשיו בזמן האחרון יש לי קירקורים בבטן ולא יודעת איך אני מרגישה קירקורים גם בלב שאני נוגעת גם יש לי קירקורים בלב זה קשור ללב???זה מדאיג
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
17:43 31.05.11
שושי שלום.
באופן כללי, לא נראה לי שקרקורים בבטן קשורים ללב, אבל עלייך להיבדק על ידי הרופא המטפל שלך, והוא זה שיכול לאמר לך בוודאות לאחר בדיקה אם יש קשר בין הנושאים.
 
צליל
11:18 30.05.11
שלום לד"ר פינקלשטיין
אני בת 38 ואובחנתי ב SVT דפיקות לב מהירות עד ל- 180 לדקה.
אני חיה עם זה כבר כמה שנים.
לפני שבועיים הייתי בהתקף מאד חריג שנאלצו לתת לי תרופה דרך הוריד על מנת לייצב את דפיקות הלב.
אני הייתי אצל קרדיולוג והוא אמר שאני צריכה לבצע צריבה.
השאלה שלי היא האם יש סיבוכים בצריבה והאם זה כואב ואיך זה מתבצע.
אשמח אם תוכל להשיב לי על שאלות אלה כי אני מאד לחוצה מזה ולא רגועה. ואני רוצה גם לדעת האם לאחר הצריבה אני יכולה להתנהג באופן רגיל או שיהיו לי כאבים וכו'.
תודה
צליל
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
17:42 31.05.11
צליל שלום.
באופן עקרוני, אכן הטיפול המומלץ במקרה של הפרעת קצב מן הסוג אותו את מתארת הינו צריבה (אבלציה) אשר נעשית בחדר צנתורים. קשה לאמר לגבי צריבה באופן כללי מה הסיכוי להצלחה ומה הסיכון, משום שכל צריבה למסלול חשמלי אחר היא בעלת סיכויי הצלחה וסיכונים שונים. לצורך כך עלייך להתייעץ בקרדיולוג המטפל ובאלקטרופיזיולוג האמור לבצע את הצריבה.
 
מיכאל בר ישי
19:36 23.05.11
לפני 10 חדשים ב 11 072010
עברתי צינטור עם תומכן מסוג VISION 4/15 עכשו אני נדרש לעשות עוד פעם צינתור
עברתי מספר צינתורים קודמים החל משנת 2004 ניתוח מעקפים 4
היום אני נורא מתלבט ולא יודע מה לעשות לאור מצבי היום עם כאבים
וקושי בהליכה מהירה
אגב ב 23 2011 03 עברתי מיפוי לב מיבי והיה תקין
אדה לך באם תיעץ לי אם אפשר לעשות צינתור נוסף בקרוב .
תודה על תשובתך
 
ד''ר טובי רסין  
09:08 25.05.11
מבחינה רפואית והסיכון הכרוך בכך אין הגבלה על מספר הצנתורים שאפשר לעבור מאידך אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ וביצעת מיפוי לב רק לפני חודש וצי שהיה תקין אני לא בטוח שקיימת הצדקה רפואית לביצוע הצנתור ומקור כאבי החזה מהם אתה סובל לא בהכרח לבבי.

כדי שאובל לענות לך בצורה מדויקת יותר אני מבקש קצת יותר פרטים על המיפוי. חסרים הפרטים הבאים:
א. מה היתה סיבת הבדיקה.
ב. במהלך הבדיקה האם היו כאבי חזהו או שינויי א.ק.ג.
ג. מהם הממצאים המפורטים של המיפוי אנא צטט את שורת הסיכום.
בתודה טובי רסין
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
17:40 31.05.11
מיכאל שלום.
קשה לי לאמר לך באם אתה זקוק לצנתור חוזר על סמך האינפורמציה שאתה מוסר. באופן עקרוני, החלטה כזו צריך לקבל הקרדיולוג שלך שמכיר ועוקב אחריך. אני מציע לך, במידה ואתה זקוק לצנתור, וזאת על סמך דעתו של הקרדיולוג שלך, יש להתעקש ולהשתיל לך במידת הצורך סליל תומך (סטנט) מפריש תרופה. הסטנט אותו קיבלת בפעם הקודמת (VISION) אינו מן הסוג המפריש תרופה, ולכן הסיכוי שלו להחסם פעם נוספת גבוה יותר.
 
יהודה
17:13 26.05.11
אצל אבי גילו סתימה בגיל 62 ולכן עבר צינטור.(ללא התקף לב)


ואצל אחי גילו סתימה בגיל 39. אחי סבל מהשמנת יתר גבוהה מאוד + עישון כבד ולחץ דם.(ללא התקף לב)

האם לפי הפירוט הזה יש לנו גנטיקה במשפחה של מחלת לב?

אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75

עשיתי בדיקות דם

כולסטרול כללי - 200

כולסטרול HDL 42

כולסטרול LDL 126

טרגלצידים - 159

סוכר - 91

לחץ דם 117/70

האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון? או שזה מצריך טיפול של תרופות?

וכול כמה זמן אני צריך לחזור על בדיקות דם?

ומה אני צריך לעשות בשביל לשמור על נתונים תקינים?


תודה על הכול
 
רויטל
10:48 18.05.11
סליחה שכחתי לשאול את השאלה החשובה

במידה ונמצא בצינתור עורק חסום יותר מאחד על איזה טיפול ממליצים חוץ מהבלון? והבנתי שיש כמה סוגים של קפיצים מה עדיף, עם פחות סכנות?
 
ד''ר טובי רסין  
11:53 18.05.11
לרויטל

תחילה בעניין המנהלי. בצפון יש מספר בתי חולים בהם מבוצעים צנתור לב כלילים אין לי היכולת והכלים להמליץ באיזה מהם עדיף לעבור צנתור. בכולם מצנתרים מוכשרים , טובים ומנוסים.

סוכרת מעבר להיותה גורם סיכון משמעותי להתפתחות מחלת לב כלילית טרשתית ואי ספיקת לב מהווה גם בעיה טיפולית בצנתור בשל נטייה להתפתחות פגיעה כליתית במהלך הצנתור עקב השימוש בחומר ניגוד רנטגני המבוסס על יוד. לא ניתן לבצע הצנתור ללא חומר זה. כדי להקטין את הסיכון לפגיעה כליתית יש להכין את המטופל מראש על ידי עירויי נוזלים.

במחקרים מסוימים נמצא כי חולים סוכרתיים עם מחלה רב כלית ( יותר מעורק אחד מוצר שדורש טיפול) נהנים יותר מניתוח מעקפים מאשר צנתורים טיפוליים עם באלון וקפיץ בעיקר בשל הנטייה של חולי סוכרת ל''סגור'' את הסליל התומך לאחר הצנתור. כדי לפתור בעיה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים ( נכללים בסל הבריאות ומושתלים בכל המרכזים הרפואיים בארץ על פי שיקול הדעת של המצנתר).

מקווה שהצלחתי לענות על כל שאלותייך. אם לא אנא פרטי את השאלות.

בהצלחה בצנתור, בשורות טובות.

טובי
 
מיכאל בר ישי
19:12 23.05.11
לפני 10 חדשים ב
 
דנה
14:16 20.05.11
ברצוני לדעת מהן הסיבות לדום לב. ובאיזה בדיקה ניתן לראות האם קיימים עורקים סתומים.
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
16:17 23.05.11
דנה שלום.
הסיבה העיקרית לדום לב הינה אוטם שריר הלב, שבמהלכו נגרמת הפרעת קצב מסוג פרפור חדרים, הגורמת לדום לב. קיימות סיבות נוספות לדום לב אך הן נדירות יותר, כמו הפרעת קצב ראשונית שאינה קשורה לאוטם שריר הלב, קרע של שריר הלב, ודלקות שלו.
ללא כל קשר, הבדיקה המדוייקת ביותר לזהות עורקים סתומים הינה צנתור, ובמידה פחותה מעט מה שקרוי צנתור וירטואלי, שהינו בעצם טומוגרפיה מחשבית (CT) של הלב.
שלום
בן 63 , חודשיים לאחר ניתוח 4 מעקפים , הוצאה/השתלה וריד מ-רגל שמאל
מרגיש טוב ,לא היה כל הפרשה/דימום /דלקת מהתפרים. תרופות להיום אספרין 75, נורמיטן 25 , סימוביל 40 לוסק 20 , מבקש לשאול מספר שאלות שפשוט שכחתי לשאול במפגש עם רופא הקרדיולוג:
א. האם מותר אמבטיות חמות/ ג'קוזי
ב רחצה בים במלח ובבריכות שם
ג טיסה לכמה זמן אם בכלל כעת
ד נהיגה ברכב מספר שעות
תודה
 
יעל
21:10 18.05.11
היי יש לי מס שאלות אשמח אם תענה לי בהקדם

1. מה זה מבחן מאמץ?
2. למי עושים בדיקות מאמץ?
3.מתי עושים בדיקת מאמץ?
4.מה השמות של כל העורקים בלב
5. מה ההבדל בין אקג לבדיקת מאמץ?
6. מה זה פרוטוקול ברוס?
7. כמה לידים מחוברים לבדיקת מאמץ? למה המספר ההוא? ולמה מחובר למיקומים?
8. מה המחלות העיקריות המתגלות במבחן מאמץ?
9. מה בדיקת מאמץ שוללת?

תודה רבה
מקווה לתשובה מהירה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
10:43 19.05.11
סטודנטית שלום.
אל תעלבי, אבל זה ממש לא הגיוני לנסות לענות על כל השאלות האלו במכתב קצר. לשם כך יש ספרים. אם משהו לא ברור לך לאחר שתקראי את כל החומר הרלוונטי, פני אלינו. תודה וסליחה.
 
רויטל
10:46 18.05.11
שלום לכם

אימי אמורה לעבור צנתור מחר או יום שישי, היא חולת סכרת לא מאוזנת פעם 400 ופעם 100 תלוי , לא היה לה איזה אירוע לאחר בדיקות מקיפות בבית חולים (מיום ראשון) החליטו שהיא צריכה לעור צינתור(היגע בגלל קושי נשימה וקושי בהליכה אחרי 5 דקות מתעייפת וקשה לה לנשום ) בדיקות אקו לב לא היו ממש תקינות, לכן נשארה למעקב בביה"ח, ברוצוני לשאול אותכם מספר שאלות:
1. באיזה בית חולים אתם ממליצים לצנתר באיזור הצפון
2. מה קורה עם הסכרת האם זה לא יכול להשפיע לרעה חלילה בצנצור או לאחר מכן.
3. ואם אפשר לקבל המלצה על מצנטר בעל ניסיון רב, וטוב כמובן

מחכה לתשובתכם המהירה תודה.
אני אחרי צנתור לוקחת אספרין לא הרגשתי טוב מאז שנגעתי בפלביקס ואספרין יש לי דלקת חניכיים בלוטות למפיה נפוחות בצוואר ירידה במשקל כאבי בטן שלישולים הקאותת בחילות כאבי ראש סחרחורת מישיבה לעמידה טקיכרדיה זיהומים איפה שסגרו לי תחור גזים חרדות ובילבול אני לא בטוחה אבל יש אפשרות לירידה במוגלובין
מה עושים במצב כזה מפסיקים את האספרין או לפנות לקרדיאולוג???
כי כול זה קרה לי שאני לוקחת אספרין
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:03 16.05.11
בתלונות אלו יש לפנות לקרדיולוג שלך.
 
יוסי
00:40 12.05.11
שלום לצוות
צונתרתי ביום 8/05/11
היה לי עורק חסום ב99%
שמו לי סטנט שמפריש תרופה
אין פגיעה בשריר הלב
שאלתי מתי אני יכול להתחיל בפעילות גופנית?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:35 15.05.11
בעיקרון, אתה יכול להתחיל פעילות גופנית ללא כל דחיה. לא היה לך ארוע חד ולא נגרם כל נזק לשריר הלב. בהצלחה.
 
יקי
08:19 13.05.11
שלום רב
אני חולה HCM . ערכתי מיפוי , להלן חלק מהתוצאות אודותן אני מבקש לשאול :
"קליטה ריאתית קלה +1 , והרחבה של חדר שמאל " לאחר מתן דפירידמול .
האם מהממצא כנ"ל , ניתן להסיק שבכל פעם שאני מבצע מאמץ , הדם חוזר לריאות , ובעצם קיימת סכנה לבצקת?
בברכה יקי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:34 15.05.11
המשמעות היחידה מכך היא שקיימת מידה מסויימת של אי ספיקת לב על רקע מחלת שריר הלב ממנה אתה סובל. מה שחשוב זה להתייחס למצב הקליני שלך, איך אתה מרגיש ולא למיפוי עצמו.
 
רונן
20:28 08.05.11
שלום רב,

אני בן 22. בחודש ינואר 2011 ביצעתי בדיקת אקו דופלר של הלב שבו נראה ממצא אקוגני 5*5 על המסתם האאורטלי (קשה לאפיון, תיתכן פיברואלסטומה קטנה)....היום ביצעתי בדיקת אקו חוזרת ולהפתעתי הרבה לא הודגם ממצא זה על המסתם האאורטלי.

מה משמעות הדבר וכיצד זה ייתכן??? האם עליי לעזוב את זה או שכדאי להמשיך בירור???

תודה וחג שמח!!!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:32 15.05.11
באופן עקרוני, אין לכך משמעות רבה, אולם הייתי מבצע אקו לב חוזר בעוד 3 חדשים להערת קיום הפיברואלסטומה. קרוב לוודאי מדובר בממצא שגוי.
האם מותר לנסוע לחו"ל לאחר ביצוע צינתור והשתלת 2 תומכים ואם לא מה הסיבה הרפואית.
באם יש מניעה רפואית לטוס לאחר ביצוע הפעולות לאחר כמה זמן מותר.
בתודה ובברכה
שולמית
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
06:47 05.05.11
שולמית שלום.
באופן עקרוני, אין כל מניעה לנסיעה לחו"ל לאחר השתלת סליל תומך. הבעיה הינה עם חברות הביטוח, אשר אינן מוכנות לבטח את הנוסע למקרה של ארוע לב במהלך ה-6 חדשים שלאחר הפעולה. במידה ואת מוכנה לקחת את הסיכון הכלכלי של תשלום עצמי על אישפוז במהלך הנסיעה לחו"ל בתקופה זו, ברוב המקרים אין כל מניעה לטיסה לחו"ל. זאת כמובן במידה והצנתור לא בוצע בשל התקף לב או ארוע לבבי חריף.
 
אבי
11:36 06.05.11
אימי בת 83 עברה צינתור להחלפת מסתם אורטלי. האם פעולה זו מחייבת לכל חולה שעובר צינתור כזה גם השתלת קוצב לב?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
12:59 06.05.11
אבי שלום.
בהחלט לא. בהשתלת מסתם אאורטלי מסוג COREVALVE יש צורך בהשתלת קוצב בכ- 20%-30% מן החולים, ובהשתלת מסתם מסוג EDWARDS יש צורך בהשתלת קוצב בכ- 10% מן החולים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  39  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים