בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
האם מותר לנסוע לחו"ל לאחר ביצוע צינתור והשתלת 2 תומכים ואם לא מה הסיבה הרפואית.
באם יש מניעה רפואית לטוס לאחר ביצוע הפעולות לאחר כמה זמן מותר.
בתודה ובברכה
שולמית
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
06:47 05.05.11
שולמית שלום.
באופן עקרוני, אין כל מניעה לנסיעה לחו"ל לאחר השתלת סליל תומך. הבעיה הינה עם חברות הביטוח, אשר אינן מוכנות לבטח את הנוסע למקרה של ארוע לב במהלך ה-6 חדשים שלאחר הפעולה. במידה ואת מוכנה לקחת את הסיכון הכלכלי של תשלום עצמי על אישפוז במהלך הנסיעה לחו"ל בתקופה זו, ברוב המקרים אין כל מניעה לטיסה לחו"ל. זאת כמובן במידה והצנתור לא בוצע בשל התקף לב או ארוע לבבי חריף.
לד"ר שלום, אבי בגיל 71 , לפני כשנה אושפז בשל תעוקת חזה בלתי יציבה , בוצע pci ל-rca פרוקסימאלי עם des אנדבור רזולוט, ול-rca אמצעי עם bms. הצנטור הדגים גם היצרויות בינוניות ב-d1,ו- m1. לאחר מכן עבר מיפוי לב שנמצא תקין פרט לארטיפיקט סרעפתי. (חולה סכרת,ונוטל פלויקס כשנה).

אדגיש שתוצאות המיפוי שעשה לאחרונה דומות בתוכנם ובסיכומם לקודם, להלן:

אנפיריורי= ירידה קלה , לאחר מאמץ =ללא שינוי משמעותי

פוסטרובזלי= ירידה קלה, לאחר מאמץ=ללא שינוי משמעותי

סיכום: בטפול תרופתי נמשך בחוסמי בטא וניטרטים.

לא הודגמו פגמי מילוי משמעותיים פרט לאטיפקט סרעפתי ויתכן אוטם קטן, במקביל. ללא עדות לאיכסמיה, בתנאי הבדיקה.

ידוע לנו שיש עוד שני היצרויות נוספות שהתגלו, בבדיקה גופנית אחרונה במצב כללי טוב.

1. אבקש לדעת האם ממצאי בדיקת המיפוי פחות או יותר תקינה?

2. למרות שאינך יכול לראות את סרט הצנטור, אבקש לדעת האם יש קשר בין שני ההיצרויות הבינוניות שציינתי לבין הערכים (ירידות קלות) שבמיפוי?

תודה.
 
גדעון
09:12 01.05.11
בסיכום ביקור רופא נכתב שנמצאו היצרויות במוצא כלילי עוקף,במריגינאלי ראשון ובאלכסוני ראשון.
 
ד''ר טובי רסין  
18:10 03.05.11
לגדעון היקר.
אח הבעיות בתחום הצנתורים היא להעריך אילו מההצרויות שנראות בעורקים הכלילים בצנתור אכן גורמת להיקפוח בזרימת הדם במאמץ או במנוחה. מקובל כי הצרויות עד 50 אחוז מקוטר העורק הן חסרות לכ משמעות ולא מצדיקות טיפול על ידי באלון או סלילתומך. כאשר יש הצרויות בולטות יותר מ-50% אך עדין כאלה שהן בספק אם גורמות לקיפוח בזרימצת הדם מקוב לבצע מיפוי לב כדי להעריך את משמעותן. במיפוי שלא כמו בצנתור לא נראה העורק אלא ניתן לבדוק האם מגיע מספיק דם לשריר הלב במאמץ או במנוחה. כלמר בצנתור נראית הצרוית ובמיפוי נבדקת זרימת הדם דרך ההצרות.
במקרה של אביך הצנתור מראה הצרויות בינוניות ( במילים אחרות גבוליות) אך המיפוי מראה כי אספקת הדם לשריר הלב תקינה ( למעט אוטם קטן ישן כלומר נזק בלתי הפיך) ולכן ניתן לקבוע כי ההצרויות לא משמעותיות ולא מצדיקות צנתור טיפולי נוסף.
 
ד''ר טובי רסין  
18:11 03.05.11
כדי להשלים את תשובתי. לדעתי אין קשר כזה. בגדול ההצרויות שהודגמו אינן בעורקים המספקים דם לאזור בו הודגמה הפרעה בזרימת הדם
 
דני
14:10 27.04.11
שלום,
אני בן 31.5 גובה 1.75 משקל 80

היום עשיתי בדיקת ארגומטריה.

ולהלן התוצאות

הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
לסיכום: ללא עדות קלינית או אלקטרוקרדיוגרפית לאי ספיקה כלילית משמעותית.

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

תודה על הכול.
 
ד''ר טובי רסין  
18:13 03.05.11
בדיקת מאמץ תקינה אם כי הכושר מעט לקוי אך בהחלט בתחומי הנורמה לבחרו בן 30
 
ניצה
18:03 27.04.11
אני בת 70 לפני שנה עברתי צינטור לפני חודשיים החליפו לי את הפלויקס וקיבלתי במקום מיקרופירין. לאחר כ שלושה שבועות החלה אדמומיות מלווה בכאבים ובצקת ברגל ימין מעל הקרסול -בירך (בין הברך לקרסול) האם יש או יתכן איזה שהוא קשר?
 
ד''ר טובי רסין  
18:12 03.05.11
למיטב ידיעתי אספירין , מיקרופירין וגם פלביקס לא גורמים לאדמומיות כזו.
 
דליה
17:19 26.04.11
שלום רב
אמי בת 86 עם אי ספיקת לב במצב לא טוב. עברה ניתוח החלפת מסתם אורטלי לפני כ 4 שנים אך הוא הסתייד.המליצו על צנטור והחלפת המסתם ,אך הסתבר שמתאים מסתם 16 . האם ידוע לך איפה ואם יש כזה גודל של מסתם?
תודה דליה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
21:40 26.04.11
דליה שלום.
את בוודאי מתכוונת להשתלת מסתם בצנתור (מסתם בתוך מסתם), וגודל כזה עדיין לא קיים בשום מקום בעולם. יתכן ויהיה בעתיד, אולם כרגע בוודאות לא קיים. האם קיים מסתם להשתלה בגודל כזה בניתוח לב פתוח חוזר, את זה אני לא יודע בוודאות, אולם בגיל 86 לעבור ניתוח לב נוסף, זה מהלך שיש לשקול היטב ולהתייעץ עם הקרדיולוג המטפל.
 
אפרת
10:35 23.04.11
שלום רב
יש לי היצרות קשה מאד במסתם האורטלי.

שטחו 0.5 עם קושי נשימה במאמץ בינוני. 6-5 עלפונות בשנים האחרונות, אנמיה

שאלתי - האם בעולם או בארץ מבוצע צינתור לאנשים צעירים. גילי 37
האם יש רופא או מרכז שמתמחים בצינתור לצעירים בארץ או בעולם.

והאם יש קשר להיצרות המסתם ואנמיה.

אודה לתשובתך

בברכה אפרת
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
15:52 26.04.11
אפרת שלום.
היצרות המסתם האאורטלי אינה מבוצעת בפעולת TAVI בגילך בשום מקום בעולם. אין כל מקום להסביר כאן את הסיבה לכך, אולם הקבלי את העובדה הזו כעובדה ברורה וחד משמעית.
אכן, קיים קשר בין היצרות המסתם לאנמיה.
שיהיה לך בהצלחה בניתוח.
אריק.
שלום רב ומועדים לשמחה.
לפני למעלה משנה צץ לאימי בת ה-82 פצע באיזור הקרסול. לאחר בדיקות התברר כי ככל הנראה הגורם לכך הוא הספקת דם לקוייה, ובבדיקת דופלר התברר כי הספקת הדם העורקית עומדת על 23%.
הפצע כפי שמסתבר וכפי שידוע לאנשים בתחום, גורם לכאבים איומים.
לפני כחודש עברה אימי צנתור ובביקורת התברר כי הבלון עושה בינתיים את העבודה והספקת הדם שופרה, אם כי לא ידוע לנו בכמה. אימי הודמנה לביקורת נוספת בחודש הבא להמשך המעקב לפני שמחליטים האם יש צורך בניתוח מעקפים ברגל.
אלא מה, אימי עדיין סובלת מכאבים המדירים שינה מעיניה ולכך הרופאים במחלקה לכרורגיית כלי דם לא מתייחסים. האמירה היא שכאשר הספקת הדם תסתדר הפצע יחלים, ובינתיים הטיפול הועבר לרופא המשפחה.
אני מבקש הצעה לפתרונות הן בצורך לזרז את החלמת הפצע והן להקלה על הכאבים בגלולות ו/או במשחות מקומיות.
האם מריחואנה רפואית יכולה להחשב לפתרון להקלה בכאבים ומי יכול להמליץ על כך?
אודה לכל עזרה
 
ד''ר טובי רסין  
09:02 21.04.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגית כלי דם, ורידים.
 
גניפר
01:21 19.04.11
בצינתור כלילי הודגמה מחלה כלילית תלת כלית שביטויה חסימת חלקו האמצעי של העורק הקדמי היורד (המסופק על ידי לימה תקינה )וחסימת העורק הכלילי הימני (המסופק על ידי עורק רדיאלי פתוח מן הלימה)ללא היצרות משמעותית בעורק השמאלי העוקף הלימה והעורק הרדיאלי פתוחים .כאמור. לאחר .אנגיופלסטיות והשתלת סלילים תומכים לעורק הקדמי היורד ולעורק הכלילי הימני אשר בגין חסימתם בוצע ניתוח מעקפים כליליים בו הושקו לימה לעורק הקדמי היורד ועורק רדיאלי מן הלימה לעורק הכלילי הימני .(ענף אחורי יורד ימני)הישנות תסמונת תעוקתית בלתי יציבה האם אבחנה זו בעיתית ויתכן שהיו בעתיד סתימות נוספות אנה הסבר לי את איבחון זה בתודה גניפר
 
ד''ר טובי רסין  
08:59 20.04.11
מתוכן השאלה שלך אני מבין את העובדות הבאות:
מדובר בחולה עם מחלה כלילית שעבר (מתישהו) צנתורים טיפוליים עם השתלת תומכונים לעורק קדמי יורד ועורק ימני ( או ענף שלו שקרוי אחורי יורד) עקב חסימה של סלילים אלה הופנה לאחר זמן לניתוח מעקפים. בניתוח בוצעו מעקפים מעורק שד פנימי שמאלי ( לימה) לעורק קדמי יורד ומעקף מעורק רדיאלי לעורק ימני. כעת צונתר שנית ונמצו חסימות בעורק קדמי יורד עם מעקף פתוח אל העורק החסום ( כלומר העורק מקבל זרימה תקינה דרך המעקף) וחסימה בעורק ימני שהמעקף אליו פתוח. העורק השלישי ( שמאלי עוקף) תקין ללא מחלה וללא מעקף.
במילים אחרות מדובר בחולה לאחר ניתוח מעקפים כאשר כעת זרימת הדם הכלילית תקינה דרך מעקפים פתוחים. במצב זה אין צורך ואין מקום להתערבות פולשנית. היות ולא ברור הגיל כמו גם המגדר ושאר גורמי הסיכון לא ניתן להתייחס באופן ספציפי לשאלת הסיכוי להשנות. בעקרון היתרון הטיפולי של ניתוח מעקפים נשמר לכעשר עד 15 שנה כדי למנוע או להקטין את הסיכון להשנות החסימות או חסימות במעקפים רצוי לעקוב אחר גורמי הסיכון. לטפל באלה המחייבים טיפול תרופתי ( שומני הדם למשל) ולהמנע מאלה שלא ניתנים לטיפול ( עישון) ולעסוק בפעילות גופנית ארובית סדירה.
בברכת חג שמח
טובי
 
קובי
08:30 06.04.11
שכחתי לציין שעשיתי בדיקת אקו
שלום רציתי לשאול בהמשך מה זה דליפה קלה באקו לב
מדובר על מסתם מיטראלי ( תקין אי ספיקה קלה) לפני שלוש שנים
וחזרתי על הבדיקה שוב לפי שנה ללא שינוי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
14:42 06.04.11
דליפה קלה של המסתם המיטרלי קיימת אצל חלק גדול מן האוכלוסיה והיא חסרת כל משמעות כמעט, אלא אם זה מתקדם. לפיכך יש לבצע בדיקות אקו מעקב מידי שנה.
 
קובי
08:12 06.04.11
שלום רב דוקטור
תודה באמת מקרב לב על תשובותיך
רק לא הבנתי עדיין לגבי הסימנים שאדם צריך לזהות שבקבותם צריך לעשות ציתור מדברים על לחץ בחזה בעיקר תחושת מועקה אבל זה עדיין לא אומר לי מהומה
תודה מראש
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
14:40 06.04.11
קובי שלום.
את הצודק. במקרה של לחץ בחזה מזמנים את המטופל לבדיקות נוספות כמו מבחן מאמץ או מיפוי לב ולפיהן מחליטים אם יש צורך בצנתור.
 
קובי
08:16 06.04.11
שוב בוקר טוב דוקטור
בהמשך אילו בדיקות אני אמור לעשות בכדי למנוע צינתור ?וכל כמה זמן
אשמח אם לקבל רשימה של בדיקות לזיהוי מוקדם לסתימות וכאלה .
 
קובי
16:12 05.04.11
שלום רב

50 180 גובה
120משקל
מאווד מודאג (בגלל עבר של סיפור משפחתי אבי נפטר 52 בגלל התקף לב וגם היה סובל מסכרת ).
ידוע לי וזה ברור מאליו שאני אמור להוריד במשקל
נכון לעכשיואני ללא סכרת ובדיקות דם תקינות כולל כולסטרול גדלצרידים גם בדיקת אגרומטריה היתה בסדר .
מקפיד לעשות הליכה ארבע פעמים בשבוע .
אני פונה אליך ליעוץ כי אני שומע כאן המון הודעות על צינתורים וכ..
אולי תסביר איך מקדמים ןחושבים שלוש צעדים קדימה וזאת על מנת לא להכנס לציתור.
מה הן הסימנים שמתרעים על זה
מה רופא המשפחה אמור להמליץ לי בעקבות סיפור משפחתי ?
כי תמיד אני שומע מקרים שהבחור לא הגיע בזמן וכ... ואם ואם ואם ואם
קצת חפרתי אבל מדאגה
תודה מראש
קובי
 
ד''ר טובי רסין  
16:57 05.04.11
בהמשך לתשובה הקודמת אני חושב שאתה בהחלט עושה כל מה שרק אפשרל שוב למעט העניין של עודף המשקל.
טובי
 
קובי
17:05 05.04.11
תודה רבה מקרב לב על האינפרומציה אבל רק קבלתי תשובה לגבי הססימנים לגבי ציתורים ?
 
קובי
16:32 05.04.11
שלום בהמשך לשאלה הקודמת
אני שומע שהרבה אנשים מעל גיל 40 פלוס לוקחים אספרין
אני 50 בן
והרופא משפחה אומר שאני לא צריך ?
דעתך ?
 
ד''ר טובי רסין  
16:54 05.04.11
לא יכול בלי הערה על התנצלותך לפיה אתה חופר. תזכור שתמיד טוב לחפור בראש ולא באדמה.

במחקרים שונים נבדקה יעילות אספירין במינון נמוך במניעת אירועים טרומבואמבוליים ( התקפי לב ואירועים מוחיים). במיניון נמוך של כ-100 מ''ג ליממה התרופה נמצאה יעילה מאד במניעת אירועים כאלה גם באנשים בריאים על אחת כמה וכמה באנשים עם גורמי סיכון רבים. הסיכון בנטילת אספירין הוא בנטייה לדמם ולכיבים במערכת העיכול.

לאור גורמי הסיכון הרבים שאתה מציין הייתי שוקל ברצינות את נטילת התרופה (אספירין) ובמידה ויופיעו תופעות לואי שהן בכל מקרה לא מסכנות חיים תשקל אפשרות להחליפה לתרופה אחרת ללא סכנה של כיבים במערכת העיכול.

לעניין הסכנה להתקף לב. אין דבר שאתה יכול לעשות כדי לשנות את הרקע המשפחתי שלך( אתה לא יכול להחליף משפחה) אבל אתה בהחלט כן יכול לעשות גם לגבי המשקל העודף וגם לגבי שאר גורמי הסיכון אם קיימים ובראש ובראשונה להתחיל בפעילות גופנית במקביל לירידה במשקל .

צריך לזכור שהסיכון לאירוע לבבי או מוחי עולה משמעותית בסדרי גודל ככל שיש יותר גורמי סיכון ולכן חשוב לטפל ולתקן כל גורם סיכון. אם תשאר עם סיפור משפחתי בלבד הסיכון לאירוע לבבי או מוחי יהיה נמוך ביותר.

טובי
 
ציפי
14:54 05.04.11
שלום רב,

בעלי עבר ארוע לב מלפני שנה והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.
הוא לוקח כדורים פלויקס +ואספרין.

רציתי לדעת אם יש צורך לקחת את הפלביקיס מעבר לשנה.

בתודה ציפי
 
ד''ר טובי רסין  
15:44 05.04.11
קשה לענות באופן מוחלט וחד ערכי. ההמלצות המקובולות הן לקחת פלביקס לפחות לשנה לאחר השתלת סליל תומך משחרר תרופה. בספרות הרפואית יש לא מעט תיאוריעם על חסימה מאוחרת לאחר יותר משנה של הסליל התומך ולכן ההמלצה כל עוד יש אפשרות כזו ואין תופעות לוואי להמשיך את הטיפול מעבר לשנה ולפני החלטה על הפסקתו להיוועץ עם הרופא המצנתר
טובי
 
שירלייייייייי
16:21 04.04.11
אני אחרי חצי שנה אחרי צנתור לסגירת ASD
בתופס שחרור כתוב לי פלביקס ל3 חודש לא התייעצתי עם קרדיאולוג והפסקתי שימוש בו אחרי 3 חודש ואספרין כתוב לי חצי שנה שאני אמורה לסיים להשתמש בו לא התייעצתי עם קרדיאולוג הפסקתי תתרופות כפי שכתוב בדף זה בסדר??
אכן אחרי סגירה של פגם במחיצה בין עליתית אין צורך בטיפול קבוע אלא רק בטיפול זמני. על פניו הפסקת התרופות נעשתה בהתאם להוראות הרופאים. כל עוד את מרגכישה טוב אין צורך במעקב מסודר וסדיר.
טובי
 
אורלי
19:46 01.04.11
שלום רב
לפני חודש וחצי עברתי צינטור עם השתלת סטנט
אני מקבל פלביקס ואספירין
אתמול יצא לי כתם בצבע כחול אדום על הבטן האם יש צורך בברור לגבי הכתם הזה
האם זה קשור לפלביקס

תודה מראש
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
08:34 03.04.11
אורלי שלום.
הכתם שיש לך על הבטן הוא קרוב לוודאי שטף דם שטחי שנגרם על ידי השילוב של אספירין ופלביקס. אין לכך כל משמעות או סיכון, וזה חלק מן ה"מחיר" של הטיפול ההכרחי בפלביקס ואספירין.
 
יולי
08:32 26.03.11
שלום . לאחרונה עברתי צינתור, בוצע הרחבה והתקנה מוצלחת של תומך בעורק MID RCA עם הצרות מעל 90%. בדו"ח השיחרור נרשם "בהתאם לתסמיניים קליניים לשקול בהמשך על התערבות בעורק עוקף קטן יחסית ". ( הבנתי מהדו"ח שהכוונה כנראה לעורק TRUE CX MID חסום מעל 90%) - אשמח לקבל קצת יותר הסבר (בעיקר הבנת מה השיקולים להחלטה לא לבצע )ומה הכוונה "בהתאם לתסמיניים קליניים" .

תודה יולי
 
ד''ר טובי רסין  
09:28 27.03.11
ליולי.

עברת צנתור ככל הנראה עקב אירועי תעוקת חזה. בצנתור נמצאה מחלה בשני עורקים כליליים עורק ימני ועורק שמאלי עוקף שהוגדר כעורק קטן יחסית ( קטן , כלומר מספק דם לחלק קטן משריר הלב באופן שחסימה מלאה שלו חס וחלילה לא תגרום לאוטם משמעותי ולא תסכן את חייך).
הרופאים היו צריכים להחליט איזה משני העורקים המוצרים גורם לתעוקה בעטיה בוצע הצנתור. קבלו החלטה לטפל בעורק הימני הגדול יותר וציינו כי אם אירועי התעוקה ימשכו ( כלומר אם ההצרות בעורק השמאלי העוקף גורמת לתסמינים קליניים של תעוקה ) תוזמן להרחבה של עורק זה בנוסף.
מדוע לא לבצע הרחבה גם של עורק זה למרות היותו ''קטן'' בכל מקרה. הסיבה לכך פשוטה. ההחלטה לטיפול על ידי באלון וסליל תומך באה לעשות אחד מהשניים הבאים:
א. להביא להקלת תסמינים במידה והחסימה או ההצרות גורמת לתעוקה.
ב. למנוע אוטם שריר הלב שעלול לגרום למותו של החולה
בעורקים קטנים הסיכון לאוטם ומוות נמוך והרחבה של עורקים כאלה לא נמצא שמשפרת את ההשרדות . יותר מכך התערבות לעורק קטן היא בסיכון גבוה להשנות של ההצרות למרות הסליל התומך.

היות וכך אין הצדקה להתערבות בעורק השמאלי העוקף שלך אלא אם תמשיך לסבול מתעוקה לאחר פתיחה ש העורק הימני הגדול יותר.

בברכה שלא תזדקק לצנתורים נוספים.
טובי
 
רונן
18:25 22.03.11
שלום רב,

אני בן 22, בימים האחרונים אני חש כאב לוחץ בצד ימין של החזה לסירוגין, ללא קשר לנשימה עמוקה....יש לציין שהכאב מחמיר בעת מאמץ..... היום ביצעתי א.ק.ג שיצא תקין, אך לחץ דם שלי גבוה- 140/80!!! האם ייתכן וכאב זה אופייני לאנגינה פקטוריס? האם עליי להמשיך בירור קרדיאלי כגון ארגומטריה כדי לשלול מחלת לב איסכמית??? יש לציין התחלתי היום לקחת סלואו דרלין להורדת לחץ הדם והפחתת הלחץ בחזה....עדיין אין שיפור.....האם רצוי לבצע בירור יתר לחץ דם וכיצד???

אודה לך על התייחסותך להודעתי ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
13:18 24.03.11
דניאל שלום.
לפי מה שאתה מספר ומתאר, רצוי לעשות בירור קרדיולוג לתלונותיך, אך בהחלט יש להתייחס לקיום גורמי סיכון למחלת לב כלילית (יתר לחץ דם, עישון, יתר שומנים בדם, סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית, סוכרת וכו'), ולסוג הכאבים שלך. אין ספק, שקיום מחלת לב כלילית בגילך הינה דבר נדיר ביותר, אך בהחלט קיים, כמעט אך ורק אצל אנשים אשר להם סיפור משפחתי מרשים של מחלת לב כלילית. בכל מקרה, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא המשפחה או לקריולוג המטפל, ושום שמתן חוות דעת בנושה כזה דרך האינטרנט הינה מעשה לא אחראי.
 
חיי
12:00 18.03.11
שלום .
אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג ועקב תוצאות בדיקת הדם נאמר לי לעלות את המינון ל:15 מ"ג ולא ל:20 מ"ג בגלל כאבי שרירים שיש לי עם 20 מ"ג .
שאלתי :
האם מותר לחלק כדור של 10 מ"ג לחצי או שעדיף לקחת יומיים 10 ויום 20 מ"ג .
תודה
 
ד''ר טובי רסין  
09:27 20.03.11
בעקרון אם לא מצוין אחרת על הטבליה ניתן לחלק אותה במיוחד אם יש קו חציה.
טובי
שלום רב,
לפני 17 שנה אבי עבר צינתור שבו גילו היצרות של 90% בעורק דיאגונלי ראשון 90% בעורק מרגינלי ראשון, 80% בעורק צירקומפלקס דיסטלי ו 70% בעורק אחורי יורד.
דאז לא יכלו לפתוח את ההיצרויות משום שהעורקים היו קטנים מדי לפרוצדורה והמליצו לו לעשות ניתוח מעקפים.
הוא סרב.
17 שנה עברו ללא כאבים עד לאחרונה. הם חזרו באותו המקום, והוא אמור לעבור צינתור בקרוב.
שאלתי היא:
אמנם עברו 17 שנה של עישון, ואכילה לא נכונה. מצבו בטוח חמור יותר כעת, אבל אם נניח שלא. האם היתה התפתחות טכנולוגית המאפשרת החדרת סטנט או בלון לעורקים קטנים אלו, או שאין סיכוי והוא יצטרך לעבור ניתוח מעקפים?
תודה,
טלי
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
06:46 21.03.11
טלי שלום.
ללא ספק חלה התקדמות עצומה בתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית מבחינה טכנולוגית, ובעיקר מבחינת ההבנה שלנו לתהליכים פיזיולוגיים הדורשים או שאינם דורשים התערבות. זו החדשה הטובה. החדשה הרעה היא, שאם אביך חי בצורה לא נכונה (כפי שאת מעידה) בכל השנים שחלפו מאז, אין כמעט ספק שהמחלה אצלו התקדמה, ויתכן שמערבת עכשיו עורקים נוספים וגדולים יותר, וכאן במידה וזה כך, יהיה צורך לקבל החלטה האם לבצע ניתוח מעקפים כליליים או לפתוח מספר היצרויות (ביניהן כאלו שלפני 17 שנה לא ניתן היה לפתוח והיום ניתן. אגב ההחלטה אם לבצע פתיחות בעזרת בלונים וסטנטים הינה לא רק האם אפשר, אלא בעיקר ויותר מכל, מה נכון לביצוע מבחינת התוצאות ארוכות הטווח. בהצלחה.
נקווה שהצינתור יספיק.
בכל מקרה תודה על הפירוט ועל מהירות התגובה:)
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  38  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים