בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 17

פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים:
ד''ר טובי רסין
לפרטים נוספים
ד''ר אריאל פינקלשטיין
לפרטים נוספים
שלום, אני בן 42 ואני מקבל פלויקס עקב אירוע מוחי כתוצאה ככל הנראה ממפרצת בלב. כמו כן אני מקבל אפנוטין בגלל התקפים אפלפטיים בעקבות ניתוח מוח.
מצב בריאותי שפיר באופן כללי, ואני לוקח רק עוד זנטק בשל ריפלוקס. בנוסף לכך אינני זקוק לכל תרופה נוספת.
עקב דלקת וכאבים בשיניים רשם לי הרופא היום תרופה לכאבים ממשפחה התרופות הNSID, וגם אנטיביוטיקה.
השאלה שלי: קראתי שיש בעיה עם השילוב של התרופה הזו נגד הכאבים יחד עם הפלויקס וגם יחד אם האפנוטין. האם זה נכון? האם אסור לי לקחת אותה, או שבמינון מסוים אפשר? כנ"ל ביחד עם הפלויקס.
שאלה נוספת, האם יש סוגי אנטיביוטיקה שאסור לי לקחת יחד עם שתי התרופות הללו?
בתדה מראש,
דניאל.
 
ד''ר טובי רסין  
18:29 25.10.11
לדניאל

פלביקס ניתן לקחת בשילוב עם אנטיביוטיקה או עם תרופות ממשפחת NSAID אם כי תתכן השפעה משולבת שלהם על הטסיות אבל היות ושילוב של אספירין ופלביקרס מותר ניתן באופן לא כרוני לקבל גם שילוב של פלביקס ו NSAID. בתיק מצוין כי אתה סובל גם מרפלוקס ומטופל בזנטק. תרופות מקבוצת NSAID עלולות להחמיר צרבות והשפעת חומצה על הקיבה והושט.

לגבי אפנוטין צר לי אך אין לי מספיק ניסיון עם התרופה. למיטב ידיעתי אין תגובה צולבת עם NSAID אך זהו דבר שאתה צריך לבדוק עם הנוירולוג שלך.

טובי
 
אורית כהן
20:07 18.08.11
איזה תרופה מקובל לתת לילד בן 6 לאחר צנתור על מנת לדלל את הדם
בני עובר פרוצדורה כזאת והבנתי שמדובר בתרופה יקרה של נמצאת בסל.
אשמח לדעת מהי התרופה על מנת להערך בהתאם
האם דרך הביטוח המושלם זול יותר?
תודה רבה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:13 24.08.11
אורית שלום.
לא ברור לי איזה צנתור עובר הבן שלך, ואיזה תרופה הוא צריך, אבל השאלה הזו מספיק חשובה כדי שתשאלי אותה אך ורק את הרופא שצנתר אותו, או את קרדיולוג הילדים שלו.
בבקשה
 
שמואל
18:12 09.10.11
שלום,
האם צינתור יכול לפתור בעיה של דופק לא סדיר בכלל?
תודה!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:18 10.10.11
במקרים נדירים בלבד, בהם הפרעת הקצב נגרמת עקב הפרעה באספקת החמצן לשריר הלב (עקב היצרות או סתימה בכלי דם כליליים), צנתור והרחבת העורקים הכליליים יכול לפתור את הבעיה. ברוב המקרים, אין כל קשר וצנתור לא יפתור את בעיית הפרעת הקצב, שהיא תחום התמחותם של קרדיולוגים אלקטרופיזיולוגים ולא מצנתרים.
אני בן 48 - מצב בריאותי (יחסית תקין)
לא מעשן.
סכרת גבולית (125-117) ורמות סוכר A1C בין 5.9-6.2 ללא תרופות
לד 135/80
BMI 27
לא עוסק בספורט
קבוצת סיכון - אבי עבר אוטם בגיל בגיל 68 וטופל על ידי 2-3 תומכנים וכיום לאחר כ 15 שנים מצבו טוב!
אחי (בן 52) הגיע שלשום לבי"ח עם מיחושי חזה וטרופונין גבולי , עבר צינתור והוחלט על ניתוח מעקפים בשבוע הבא.

שאלתי - לדעתי ההיסטוריה המשפחתית מכניסה אותי לקבוצת סיכון גבוהה. בנוסף לסכרת ולד גבוליים.
1. האם בנתונים אלו ניתן לעבור כיום צינתור אבחוני (פולשני) המכוסה על ידי הקופה בבית חולים.
2. האם צינתור וירטואלי יכול לשמש כלי אבחנתי טוב לאור קבוצת הסיכון בה אני נמצא!
תודה
 
ד''ר טובי רסין  
08:38 02.10.11
לזיו
שאלה מורכבת אבל התשובה די פשוטה. ההתוויות ( הסיבות המצדיקות) לצנתור פולשני לא כוללות טיפול או אבחנה מונעת. הצנתור הפולשני מוצדק רק באותם חולים הסובלים מתסמינים של כאבי חזה במאמץ או כאשר בדיקה לא פולשנית מראה כי הם בסיכון גבוה לאירוע לבבי בעתיד הקרוב. כלומר קיום גורמי סיכון רבים ללא תסמינים וללא ממצא בבדיקות עזר לא מצדיק צנתור פולשני.

אני מציע לך ( וכך גם הייתי עושה אם הייתי במקומך) לפנות לרופא ולבקש בדיקה לא פולשנית להערכת הסיכון לאירוע לבבי ומחלת לב כלילית. הבדיקות המומלצות הן בדיקת מאמץ שהיא פחות רגישה או בדיקות אקו לב במאמץ או מיפוי לב במאמץ שהן בדיקות רגישות מאד שיוכלו לקבוע מה הסיכון שלך לאיחרוע לבבי לטווח זמן של מספר שנים. אם הבדיקות הללו שהן לא פולשניות יהיו חיוביות , כלומר יראו סמנים למחלת לב כלילית אז מוצדק יהיה לבצע צנתור פולשני כדי לזהות בדיוק היכן ההצרויות, דרגת חומרתן ואם אפשר כבר לטפל בהן על ידי הרבחה עם באלון וסליל תומך. אם הבדיקה תראה שאין לך הצרויות או ''איסכמיה'' ( הפרעה באספקת הדם) אין כל סיבה לבצע צנתור ואתה יכול להיות רגוע. רגוע אבל חייב לטפל בגורמי הסיכון ובעיקר לעסוק בספורט אירובי בקביעות כי הסוכר שלך מאוזן וכך גם לחץ הדם . לא ציינת מה קורה עם שומני הדם שחובה להוריד את הקולסטרול הרע במצבך מתחת ל-70.

שנה טובה בריאה ורגועה ואיחולי החלמה לאחיך.
טובי
 
סיגי
22:55 29.09.11
אבי עבר צנתור לפני כחודש ובדו"ח הצנתור נכתב כך:
עורק כלילי שמאלי ראשי: תקין.
עורק קדמי יורד: חסום במוצאו. חלקו הדיסטלי מתמלא ע"י קולטרלים מימין לשמאל. ענף דיאגנולי גבוה יחד עם נפים ספטליים מתמלאים ע"י הלימה.
עורק עוקף: בלתי סדיר אך חופשי מהצרויות משמעותיות.
עורק ימני: בלתי סדיר אך חופשי מהצרויות משמעותיות.
מעקפים: LIMA TO DIAGONAL- פתוחה. קיימת הצרות משמעותית באזור ההשקה. עקב RUN OFF עני הוחלט לא להרחיב הצרות במקום זה.

השבוע, אבי התלונן על כאבים בחזה וקשיי נשימה. הוא הגיע לביה"ח ושם נטען כי עבר התקף לב. במהלך החג, אבי אושפז ועדיין מאושפז בביה"ח. הוא מקבל תרופה לדילול הדם ונאמר כי ביום ראשון הקרוב יעבור צנתור מורכב בשל אזור החסימה.חשוב לציין כי מדי ערב אבי מתלונן על כאבים בחזה וצריבה בגרון.

ברצוני לדעת- מהם הסיכונים וההשלכות שבצנתור מעין זה?

תודה ושנה טובה,

סיגי
 
ד''ר טובי רסין  
08:31 02.10.11
תשובה דחופה

הצנתור אותו אביך אמור לעבור הוא מורכב אך לא בהכרח מסוכן יותר מצנתור רגיל. לאביך יש חסימה בעורק קדמי יורד. מסיבה זו עבר ניתוח מעקפים. בניתוח חובר מעקף מעורק טבעי שיוצא מאזור הצוואר ומתחבר לענף של העורק החסום אך באזור החיבור של המעקף לענף הנ''ל נוצרה הצרות שגורמת לקיפוח בזרימת הדם. היות ושאר שני העורקים של הלב ( הימני והשמאלי העוקף ) פתוןחים והיות והחלק הרחוק של אותו עורק חסום מקבל זרימה קולטרלית הוחלט להסתפק בטיפול תרופתי אלא שזה לא מספיק ולכן המצנתר יצטרך להתחבר למעקף שמוצאו בצוואר ודרכו להגיע לאזור החיבור לענף במקום בו יש הצרות ולנסות להרחיב אותה. כלומר הפעולה מרוכבת אבל לא מסוכנת כי לאביך יש שני עורקים פתוחים שנותנים תמיכה טובה ללב.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובשורות טובות.
טובי
 
מרגולין
18:56 26.09.11
אצל בני בן 19 ,חייל , התגלה לאחר מאמץ התקפי פלפנטציות,סחרחורות קשורים למאמץ פיזי, באקג נצפה קצב סינוס, Rbbb פעימות מוקדמות חדרניות עם תבנית RBBBוshort coupling rrr-on-t interval -, ציר ימני, סימנים של early repolarization' בתוך בדיקת מאמץ הופיעה ביגמניה סימפטומאטית, חובר להולטר, התחיל טיפול בחומסי ביתא לפני יומיים.הומלץ על eps ואבלציה.
אקו לב תקין
מבקשת מאוד לדעת מה הם סיכונים למהלך, מה אחוזי הצלחה, האם ניתן לדחות את זה בשל גילו צעיר, האם עדיף טיפול תרופתי
 
ד''ר טובי רסין  
13:41 27.09.11
למרגולין
בנך סובל מהפרעות קצב חדריות הגורמות לו תחושות לא נעימות במאמץ. דרוש ברור רפואי. בעקרון הברור מחייב בדיקה פולשנית שהיא בדיקה אלקטרופיזיולוגית במהלך מוחדרים, כמו בצנתור צנתרים ללב דרך המערכת העורקית ולעיתים גם הורידית. היות ומדובר בבדיקה פולשנית היא לא חפה מתופעות לוואי וסיבוכים אך אלה נדירים ביותר , נדירים אפילו מתופעות הלואי שבצנתור ( בצנתור מוחדרת צנתר דרכו מוזרק חומר ניגוד לצילום עורקי הלב ובבדיקה אלקטרופיזיולוגית מוחדריות אלקטרודות לרישום הפעילות החשמלית) .

דווקא בגלל גילו הצעיר של בנך והיות והוא סובל מתסמינים מאד לא הייתי ממליץ לדחות את הבדיקה.

בכל מקרה מאחל לך שנה טובה ושנת בריאות ושיהיו רק בשורות טובות.
טובי
 
מרגולין
11:00 29.09.11
תודה רבה ד"ר שנה טובה לך
היי, אני מעוניינת לדעת כמה מערכות ניטור ובקרה מרחוק של קוצבי לב קיימים. האם מלבד מערכת קרלינק של מדטרוניק יש עוד אפשרויות או שזו האופציה היחידה למושתלי קוצב?

תודה
האמת אין לי מושג כמה מערכות כאלה יש. למיטב ידיעתי לכל יצרן יש מערכת שלו. ממליץ כי תוועצו עם הרופא שהשתיל את הקוצב או זה שעורך את הביקורות התקופיות בבית החולים.

טובי
 
עודד
11:48 24.09.11
עקב מועקה וכאבים בחזה מלווים בהתקפי קוצר נשימה והזעה רבה ביצע לי הקרדיולוג אקו לב ( תקין ) וארגומטריה ( צניחה בהתאוששות בקטע של st-tעד 1 מ"מ שנמשכה עד 5 דקות) החשד- איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ סובמקסימילית ,
לאור רקע משפחתי ( אבא - חולה, אח- נפטר מדום לב ) הקרדיולוג בעד צינתור.
אני מעדיף צינתור וירטואלי אולם הוא שולל זאת על הסף.
מדוע לא לנסות הליך שיחסוך חדירה פולשנית ומסוכנת כצינתור ? האם זה לא עוזר למנתח לדעת את המצב בטרם הניתוח ?
ועוד שאלה, לא מצאתי בשום מקום הסבר על הליך הצינתור עצמו , במה הוא כרוך ? כמה זמן אהיה מנוטרל ומה ההשלכות שלאחריו על אורח חיי ?
 
ד''ר טובי רסין  
09:02 25.09.11
לעודד
צנתור וירטואלי הוא למעשה בדיקת CT של עורקי הלב. הבדיקה מחייבת מינון גבוה של קרינה והזרקת חומר ניגוד רנטגני. בצנתור וירטואלי אין כל אפשרות להתערבות מתקנת של העורקים הכלילים במקרה ואכן אובחנה בעיה ולכן בדיקה זו שמורה לאותם חוליםפ בהם הסבירות למחלה כלילית נמוכה אך מחייבת המשך ברור.

במקרה שלך הסבירות למחלה כלילית גבוה יותר בשל שילוב של גורמי סיכון, תסמינים (תחושת מועקה וכאבים בחזה במאמץ) וממצא בבדיקות מאמץ. כלומר קיימת סבירות גבוהה שאם תופנה לצנתור וירטואלי הבדיקה תהיה חיובית ואז תזדקק לעבור צנתור רגיל לצורך טיפולי. לעומת זאת אם תופנה מלכתחילה לצנתור פולשני באותו מעמד תעבור צנתור אבחנתי ואם הבדיקה אכן תהיה חיובית תעברו מיד השתלת תומכון.

הסיכון בצנתור אבחנתי הוא נמוך ביותר גם כאן כמו בצנתור וירטואלי יש צורך בהזרקת חומר ניגוד רנטגני ובקרינה. במידה והצנתור אבחנתי בלבד הוא כרטוך בצורך במנוחה ביום הצנתור ולמחרת. במידה והצנתור טיפולי יש צורך בתקקופה מעט יותר ארוכה של החלמה. אם אינך עובד עבודה פיזית הכרוכה בהרמת משאות כבדים וכו תוכל לזור לעבודה כבר לאחר שלושה ימים.

בכל מקרה שיהיו תוצאות ובשורות טובות.
טובי
בבדיקת ארגומטריה נתגלתה צניחה הוריזונטלית של עד 4 מ"מ בשיא המאמץ.בדרגה 5 של בדיקת המאמץ. מה משמעות עומק הצניחה?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:30 18.09.11
דובי שלום.
נציחת מקטע ST מעל 2 מ"מ מהווה בדיקה חיובית (לא תקינה). צניחה מעל 3 מ"מ משמעותה בדיקה לא חיובית עם סיכון גבוה יותר להיצרות בעורק כלילי.
 
סנונית
18:17 12.09.11
שלום,
בעלי בן 67 ועבר צינתור לפני כמה שבועות. לפני הצינתור הוא היה שחיין פעיל, ושחה כל יום כעשרים בריכות בבריכה של המושב. רצינו לדעת האם הוא כבר יכול לחזור לשחות? והאם כדאי להתחיל בהדרגה? זה אפשרי שהוא יחזור לשחות 20 בריכות, עכשיו או בעתיד?
 
ד''ר טובי רסין  
14:54 13.09.11
סנונית.
צר לי אך השאלה שאת שואלת חשובה מכדי לתת לך תשובה באתר בריאות. גורמים כמו מצבו הלבבי היסודי של בעלך. מחלות רקע וכו הן בעלות חשיבות ולכן אני מציע שתיוועצי עם הרופא המטפל.
בלי קשר לכך בעקרון חולהשעבר צנתור שלא בשל אוטם שריר הלב תקופת ההחלמה המומלצת היא בת מספר ימים , גם לאחר צנתור טיפולי כך שבעקרון אין כל מניעה שחולה שעב רצנתור ומצבו ישתפר יעסוק בספורט. חשוב לחזור לפעילות שפורטיבית בהדרגה ובזהירות.
טובי
 
דניאלה ק.
18:20 12.09.11
לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').

הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.
 
ד''ר טובי רסין  
14:51 13.09.11
לדניאלה
הפרעות קצב בעטין משתילים דפיברילטור( זה למעשה כל המידע שמסרת) יכולה להיות עקב בעיה אנטומית במערכת ההולכה החשמלית ובמקרה כזה כל דיאטה או כל ניסיון לשמירת הבריאות על ידי אורח חיים נכון לא יועיל לעניין הפרעות הקצב אך בהחלט ימנע בעיות לבביות נוספות או שהפרעת הקצב יכולה להיות משנית למחלת כלי דם של עורקי הלב ובמקרה כזה אורח חיים נכון בהחלט יכול למנוע אירועים נוספים.

ללא כל קשר לסיבה אני יכול להגיד לך שני דברים:
א. אורח חיים נכון תמיד טוב לבריאות ולא רק לבריאות הלב אבל גם.
ב. העובדה שחלפו שלו שנים ללא הפרעת קצב מלמדת כי אביך מטופל נכון וכי הצפי לעתיד מצוין.

בברכת שנה טובה ובריאה.
טובי
הודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני-נמוך ובדופק לא בתחום המטרה.
?
אבחנה:non conclusive stress echocardiography study
מאחר ולא הושכ דופק המטרה
עוד כתוב:
קצב סינוס,לא נצפו צניחות st משמעותיות.


מה פירוש התוצאות? יש מקום לדאגה?

תודה מראש
 
ד''ר טובי רסין  
09:35 04.09.11
ממצאי הבדיקה מלמדים כי תפקוד הלב תקין במנוחה ומשתפר במאמץ שביצעת. כלומר אין כל סמנים לבעייה לבבית. הבדיקה הוגדרה כ''לא פסקנית'' היות ולא הצלחת להשלים את המאמץ עד קצב לב מקסימלי אבל זה כבר עניין של כושר גופני ולא של בעיה לבבית.
טובי
לנשום. רופא המשפחה התקשר אליי למחרת!! הבדיקה ואמר לפקידה שלו שתגיד לי מיד ללכת ולעשות מיפוי לב. כמעט נפלתי מהכיסא. מאותו הרגע פשוט נרגשתי רק דקירות בחזה, תחושת מועקה ומה לא... כל מה שקשור לאירוע לבבי. הרגשתי שמסתירים ממני משהו, אחרת מה פתאום הוא שולח לי הודעה למחרת ללכת ולהזמין תור למיפוי-לב? נכון שבזמן האחרון הרגשתי מועקה בחזה והתלוננתי על עייפות...אבל מכאן ועד למיפוי-לב, חשתי שזה משהו כמו הסוף מתקרב :))
טוב, עשית לי את היום. נרגעתי. אולי יש משהו אחר ולא לבבי שגורם לי לתחושת העייפות מנפאוזה (גיל55) נימול בידיים ותחושה של חולשה חזקה שמתפשטת מהכתפיים לכפות הידיים. עד כדי שאני מרגישה צורך להתכופף ,כאילו הידיים נופלות לי. רופא המשפחה (שאני מעריכה אותו מאוד למרות כל מה שיהיה) מיד אמר לי ,זה הלב". נו, אני כמובן לקחתי את זה קשה מידיי.
בכל אופן, תודה לכם שאתם כאן.
אם יש לך ד,ר כיוון אחר או השערה אפילו דימיונית לאיזה כיוון שייכת העייפות ותחושת החולשה בידיים, אשמח לשמוע. מבטיחה שלאמאקח את זה ללב :))
תודה
שלי.
 
רוני שמיר
22:53 03.09.11
עברתי צינטור כתוצאה מלחץ החזה מלווים בקוצר נשימה הוכנס תומכן ללא אירוע לבבי מותר לרחוץ או לנפוש בים המלח ואו בברכות גופרית תודה רוני
 
ד''ר טובי רסין  
09:37 04.09.11
בהחלט כן.

במידה ואתה נכנס לבריכות חמות או גקוזי חם או סאונה אנא זכור לא לשהות יותר מרבע שעה ברציפות בטמפ' של 40 מעלות ומעלה אלא לצאת למנוחה של מספר דקות ולאחר מכן אתה יכול לחזור לסיבוב נוסף.

כל עוד אתה מרגיש טוב אין כל מניעה שתצא ותבלה.

 
לייבוביץ
08:54 28.08.11
שלום רב
אני בן 60 , בעברי סטנט . אני עוסק בפעילות הרמת משקולות כשנה וחצי ובריצה ונוטל סטטינים. ליפיטור 80 מג.
ה C K שלי היגיע ל2400 . בנסיונות לאתר את מקור הבעיה הפסקתי לחילופין את הסטטינים ואת הפעילות והתוצאה שהCK יורד לנורמה, אבל לא ברור אם זה סטטינים או משקולות או שזה משתי הפעילויות , זה ממש מבלבל.
הרופא נתן לי ניאצין ומזה חודש אין ירידה בLDL . כמה זמן צריך לקחת שנראה תוצאות?
 
ד''ר טובי רסין  
08:13 01.09.11
לייבוביץ

מקריאת פנייתך אני מבין שלאחר חודש של טיפול בניאצין לא ראיית כל ירידה ברמות LDL. לאחר חודש של טיפול בניאצין היתה אמורה להיות ירידה משמעותית ואתה ככל הנראה לא מגיב כצפוי.

לעניין הסיבה לעליית רמת CPK. אם אכן הסיבה לעלייתו היא הפעילות הגופנית המאומצת ולא הסטטינים ( ליפיטור) יש בהחלט מקום לחזור לטיפול בהם. כדי לקבוע זאת אני מציע שמשך חודש ימים לא תחזור לפעילות גופנית אך תפסיק את הנאצין ותחזור לקחת ליפיטור. אם בחודש זה ללא פעילות גופנית אך תחת טיפול ליפיטור רמת הCPK תעלנה שוב זה הוכחה ברורה לכך שהליפיטור גורם לה. אם רמת CPK לא תעלה לאחר חודש של ליפיטור ללא פעילות גופנית תחזור לבצע בנוסף לנטילת ליפיטור גם לפעילות כפי שביצעת בעבר. תחזור על הבדיקות לאחר חודש נוסף ואז אנא פנה והיוועץ בנו שנית.

טובי
 
גבי
09:02 30.08.11
שלום.
התחלתי לקחת קריסטור 10 מ"ג ומאז יש לי כאבי ראש ומעט סחרחורת , אני לוקח את התרופה רק מספר ימים .
האם זה מהתרופה והאם התופעות (כאבי ראש סחרחורת ) יעברו עם הסתגלות לתרופה או שזה כל זמן שאני לוקח את התרופה הזו .
מתי מומלץ לקחת את התרופה בבוקר או לפני שינה .
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:18 31.08.11
פני שלום.
תופעת הלוואי של כאבי ראשו וסחרחורת נדירות ביותר בלקיחת קרסטור, אולם בהחלט ניתן להפסיק את הקרסטור למספר ימים, ולראות אם כאבי הראש יחלפו. במידה ואכן זה הקרסטור, ניתן לנסות סטטין אחר כמו ליפיטור.
מר לייבוביץ שלום.
כבר עניתי לך פעמיים, אולם משום מה תשובתי אינה עוברת בפורום. הסיבות השכיחות ביותר לעליית ערכי CPK הינן טיפול בסטטינים או פעילות גופנית מאומצת. כדי לדעת מי מבין השניים גורם לעליית ערכי CPK, יש להפסיק אחד משנייהם לסירוגין ולראות אם ערכי ה- CPK יירדו. בכל מקרה, במידה וזה אכן הסטטין, יש לנסות ולעבור לסטטין אחר, ולא לנסות בשלב ראשון ניאצין, שיעילותו ללא ספק נמוכה יותר משל הסטטינים. רק במידה וניסית את כל הסטטינים ועדיין ערכי CPK גבוהים, יש לעבור לניאצין.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
09:16 31.08.11
מר לייבוביץ שלום.
כבר עניתי לך פעמיים, אולם משום מה תשובתי אינה עוברת בפורום. הסיבות השכיחות ביותר לעליית ערכי CPK הינן טיפול בסטטינים או פעילות גופנית מאומצת. כדי לדעת מי מבין השניים גורם לעליית ערכי CPK, יש להפסיק אחד משנייהם לסירוגין ולראות אם ערכי ה- CPK יירדו. בכל מקרה, במידה וזה אכן הסטטין, יש לנסות ולעבור לסטטין אחר, ולא לנסות בשלב ראשון ניאצין, שיעילותו ללא ספק נמוכה יותר משל הסטטינים. רק במידה וניסית את כל הסטטינים ועדיין ערכי CPK גבוהים, יש לעבור לניאצין.
שלום לכולם,
אבא שלי בן 56 ולפני כ-שלושה שבועות הוא עבר התקף לב, לכן צונתר והוכנס לו סטנט.
האם הסטנט יכול להיסתם גם אחרי שנוטלים את התרופות המיועדות ? ועושים פעילות גופנית ? מהם הסיכויים אולי באחוזים ?האם רוב האנשים מקבלים גם התקף לב שני אחרי שעברו התקף ראשון ?
תודה לעוזרים !!!
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
12:44 28.08.11
שלום.
הסיכוי להיצרות חוזרת בתוך סטנט תלוי בסוג הסטנט (אלו המפרישים תרופה סיכויי ההיצרות החוזרת שלהם קטנים בהרבה מאלו שאינם מפרישים תרופה), בגודל העורק, באורך ההיצרות ובתכונות ספציפיות גנטיות של החולה עצמו. לכל צנתור סיכויי סתימה חוזרת אחרים, ולכן אין אפשרות לענות על השאלה במספר אחיד.
רוב האנשים לאחר צנתור אינם לוקים בהתקף לב שני.
שלום. אמי בת 69, כעשרה ימים אחרי צנתור בו שמו סטנט בעורק ראשי עם חסימה של שמונים אחוז. יש לה כבר יומיים הרגשה לא טובה, הרבה גזים בבטן, וקצת חום. האם יש קשר לצנתור או ללב? האם יש לפנות לרופא? כמו כן יש לה גם מחלת סכרת.ברצוני לציין שבעשרת הימים הראשונים אחרי הצנתור הרגישה טוב מתמיד. תודה.
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:18 24.08.11
שלום.
אין ספק שבמקרה כזה יש לשלול קודם כל קשר לצנתור, משום שהתלונות הופיעו מספר ימים לאחר הצנתור, אך אין להוציא מכלל אפשרות שמדובר בתופעה אחרת בכלל, שבמקרה הופיע מספר ימים לאחר צנתור. יתכן ומדובר בתגובת רגישות יתר לתרופות שהוספו לאמא לאחר הצנתור, אך יש להיבדק על ידי הרופא המטפל שקודם כל ישלול סיבות אחרות לחלוטין.
האם קיימים חידושים בתחום הצינתור ובמהלך הניתור?
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:11 24.08.11
עזרא שלום.
רוב החידושים בעולם הצנתורים בשנים האחרונות נוגעים בעיקר לתיקונים מבניים בלב, השתלת מסתם אאורטלי בצנתור, תיקון פגמים במחיצה שבין החדרים, סגירת אזנית העליה השמאלית וכו'. לבי צנתורים של העורקים הכלילייים, עיקר החידושים נוגעים לפיתוח סטנטים חדשים, שרובם עדיין לא בשימוש קליני (סטנטים מתקלים). חידוש נוסף שקרה בשנים האחרונות הינו שימוש נרחב יותר ויותר לצנתורים דרך שורש כף היד.
 
דניאל
11:09 21.08.11
שלום, אני בת 31, אחרי PE וTIA חולף.
יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת כרגע בקלקסן מאחר והיה לי DVT.
ברקע תת פעילות בלוטת התריס, היפרלפדמיה מטופלת תרופתית (קרסטור ואזיטרול) וPFO.
העניין הוא כזה , בבדיקת דופלקס שעשיתי בשל כאבים בשוק רגל שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
הודגם לחץ של עורק האיליאק הימני על וריד האיליאק המשותף בצד שמאל. הודגמה זרימה נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפמוראלי המשותף בצד שמאל במנח של שכיבה על הגב.
הודגמה העתעבות של דופן הוריד הנראת כתהליך טרומבוטי ולא חסימתי בוריד האיליאק המשותף בנקודת הלחיצה.
הודגם טרומבוס מאורגן יש ולא חסימתי באחד מהורידים הפרונאליים ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
MRA היצרות משמעותית של וריד האיליאק השמאלי כתוצאה מלחץ של עורק האיליאק הימני.
אני אמורה לעבור צינתור בבטן ולפתוח את הוריד ולהכניס סטנט.
הרופא שאמור לבצע את ההליך אמר שהוא מפחד לעשות זאת בשל PFO.
והוא רוצה להתייעץ עם קרדיולוג מאחד ויש סיכוי להיווצרות קריש תחת ההליך.
ממצאי האקו:
left atrium: Patent formen olive with birdirectional/ sunt was visualized/
הודגם PFO קטן עם דלף דו כיווני לפי צבע ולאחר הזרקת סלין (מעבר בועיות הודגם בTTE).
בבדיקת TCD עם הזרקת סליין, מעבר של 19 MES, מתאים לright to left shunt.
שאלתי:
האם אתה סובר כי יש לסגור את הדלף?? האם עצם הגודל שלו מהווה בכל אופן איום??
אני מבולבלת כל רופא סובר אחרת, והאם אני נמצאת בסכנה מסוימת לחטוף(שוב) קרישים קטנים למוח???
תודה
 
ד''ר אריאל פינקלשטיין  
07:16 24.08.11
דניאל שלום.
זה יהיה ממש לא אחראי מצידי לענות על שאלה מורכבת הדנה במקרה מסובך ולא שגרתי כמו שלך דרך הפורום. לצורך כך, אגב, רצוי להתייעץ עם קרדיולוג שתחום ההתמצאות שלו הינו מומי לב מולדים במבוגר, ד"ר הירש. (במרכז הרפואי רבין). ממש לא דרך הפורום אצל רופא שלא מכיר את פרטי המקרה שלך.
+ הוספת הודעה
   1 ...  13  14  15  16  17  18  19  20  21  ...  41  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
א.ק.ג   צינתור וירטואלי   היצרות עורקים   חולי לב   בדיקת מאמץ   בעיות כלי דם   צינטור   עורק
RSS RSS פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים