|
|
|
|
|
|
|
|
|
פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עמוד 2
|
|
|
|
|
|
פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים עוסק בכל מה שקשור לרפואת לב, צינתורי לב, קרדיולוגיה. פורום צינתור לב נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושאים: א.ק.ג, צינתור וירטואלי, היצרות עורקים, מחלות לב, חולי לב, בדיקת מאמץ, בעיות כלי דם, טרשת עורקים, צינטור
|
|
|
|
|
מנהלי פורום צינתור, צינתור לב, צינתוריםד''ר אריאל פינקלשטייןלפרטים נוספים ד''ר טובי רסיןלפרטים נוספים
|
בעלי קיבל הפניה לצינתור חשמלי. אשמח אם תמליצו לי על רופא מומחה בתחום. יש לי ביטוח פלטיניום בכופת חולים כללית. תודה קורין ד''ר טובי רסין  09:10 22.04.12 מדובר למעשה בבדיקה אלקטרופיזיולוגית . רובם של טיפולים אלה המשמים לטיפול בהפרעות קצב שונות מבוצע רק בבית חולים מה שעושה את הביטוח הפרטי ללא אפקטיבי.
נאד ממליץ שתיוועצי באופן פרטי , דרך הביטוח עם אחד הקרדיולוגים במתמחה בתחום. כקרדיולוג העובד במרכז הרפואי תל אביב אני מאד ממליץ על פרופ' ויסקין או ד''ר רוסו. את שניהם ניתן להשיג דרך הטלפון 036973382.
קיימים קרדיולוגים רבים מומחים בתחום כגון פרופ' בלאסן, פרופ' שטרסברג, פרופ' אלדר. פרופ' בן חולין או פרופ' תרצה פוקס.
כולם טובים ואמינים
בהצלחה טובי תודה ד"ר על התשובה.
שאלה קטנה ברשותך שהד"ר רושם בתשובה על פניו תרשים אקג תקין.
זה אומר שיש איזה בעיה באקג? או שזה מונח רפואי,ואני יכול להיות רגוע שאקג תקין לחלוטין?(מצטער אני טיפוס דיי חרדתי)
תודה איש יקר!! ד''ר אריאל פינקלשטיין  10:53 22.04.12 יהודה שלום.
כאשר הרופא רושם אקג תקין, הכוונה היא שהאקג תקין בגבולות הנורמה. יש לזכור שבדיקת אקג אינה בדיקה שיכולת הניבוי שלה הינו 100%, ולכן לתרשים אקג תקין יש להתייחס בהתאם. במקרים רבים יש להוסיף לכך בדיקת מבחן מאמץ, מיפוי לב ולעיתים צנתור לב. שלום אני מקבלת אפיינט (במקום פלויקס) + מיקרופרין 75 ויש לי דימומים קטנים על כל הגוף. השאלה היא: האם עלולים להתרחש שטפי דם בכלי דם גדולים במוח, בבטן וכו' ואולי שטפי דם בכלי דם בעיניים. האם יש אלטרנטיבה לכל מדללי הדם שאחרי צינתור וסטנט. מה עדיף? לדאוג שהסטנט לא יסתם או לשטפי דם בכל מיני מקומות בגוף. לתשובתך אודה ד''ר טובי רסין  09:16 22.04.12 על פני לאחר צנתור טיפולי והשתלת תומכון הפסקה של האספירין או האפיאנט כרוכה בסיכון גבוה לחסימה חדה ופתאומית של הסליל התומך ועקב כך אוטם שריר הלב שעלול לגרום לנכות קשה או מוות.
אנא פני לקרדיולוג שצנתר אותך כדי להייועץ האם יש להפסיק אחת התרופות ( אספירין) או להקטין את המינון.
טובי שלום רב,
אני בן 23. ברקע PFO. בשבוע האחרון אני סובל מכאב בחזה צד ימין המתגבר בנשימה עמוקה. צילום חזה תקין!!!
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור???
תודה וחג שמח!!! ד''ר טובי רסין  09:14 22.04.12 כאבח זה בנשימה עמוקה או בדרך כלל כאב שמקורו מוסקולוסקלטלי כמור דופן בית החזה. צלעות , שרירים וכו או קרומי הריאה. לא ניתן להגיע לאבחנה או המלצה לטיפול אלא רק בפגישה אישית מלאה. אנא פנה לרופא המטפל.
טובי שלום.
עברתי צינתור לפני 4 חודשים והוכנס סטנט מפריש תרופה. החסימה היתה 70%
מאז בלעתי פלביקס _ מיקרופרין.
ללחץ דם קבלתח אקספורג' 160/10
לפני כשבועיים הופיעה מעין פריחה אדומה על כל הגוף. פריחה לא מגרדת. הרופא חושב שזה דימום ספונטני מכלי הדם הקטנים.
בנוסף הרגליים נהיו בצקתיות מאד עד מתחת לברך.
הרופא החליף את כדורי הלחץ דם לוקטור + וזודיפ 10
ואת הפלויקס החליפו לי לאפיינט.
היום אחרי שבועיים, ה"פריחה" עדיין בעיצומה על כל הגוף. והבצקת נשארה בכף רגל אחת והקרסול.
נשלחתי ע"י הרופא לבדיקות שונות, אולטרסאונד כלי דם ברגליים, אקו לב, ובדיקות דם שונות, המטולוג ומה לא. ובינתיים - האם תוכלו לומר לי מה קרה לי?
אני בן 55, עודף משקל, סכרת 2 לא הכי מאוזן ולחץ דם מאוזן ע"י כדורים. ד''ר טובי רסין  09:13 22.04.12 צר לי אך אין אפשרות לתת ייעוץ ברמות כאלה ובוודאי ללא בדיקה מלאה.
אנא פני לקרדיולגו או לרופא פנימי לצרוך ברור וטיפול לא דרך אתר אינטרנט אלא במפגש בלתי אמצעי פנים לפנים לצורך לקיחת אנמנזה רפואית מלאה ובדיקה מקיפה. חלק מהתרופות שאת נוטלת כגון ואזודיפ עלולות לגרום לבצקרות קרסוליים מהסוג שאת מתארת אבל דרושה בדיקה מלאה.
טובי שלום,
אבא שלי ( בן 82) עבר צנתור לפני שנה עקב איסכמיה וכאבי חזה.
בחודשים אחרונים כל כמה ימים יש לו כאבי חזה שעוברים אחרי שימוש ב"יזוקת".
לפני שבוע הוא עבר בדיקת מאמץ.
מבחן המאמץ בוצע BRUCE PROTOCOL
90% מהדופק המרבי המצופה לגיל ( דופק וסב מקסימאלי): 12< לדקה
א.ק.ג במנוחה הראה: קצב סינוס, תקין.
המבחן נמשך 7.04 דקות.
בשלב הסופי של הבדיקה הגיע ל 8.60 METS .
הבדיקה הוספקה עקב: עייפות
נתונים קליניים: מנוחה שיא המאמץ
קצב לב: 74 144
לחץ דם: 130/80 160/80
כאבי חזה: לא כן, מצד ימין של בית החזה
סגמנט ST : צניחות ST בשפוע אופקי
ירידה :1.0 ST מ"מ
בחיבורים: L2 L3 aVF V4-V6
הא.ק.ג. במנוחה הראה: קצב סינוס , תקין
סיכום: כושר גופני בינוני
תגובה נורמוטנסיבית של לחץ דם במאמץ.
איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ.
ללא אריטמיה משמעותית במאמץ.
תגובה קלינית חשודה לאנגינוטית.
מצ"ב תקציר א.ק.ג
השאלה : מה דעתך על תוצאות בדיקה ואיזו בדיקות נוספות כדאי לבצע?
האם יש צורך בצנתור נוסף?
תודה , אלכס. ד''ר טובי רסין  09:02 22.04.12 צר לי אך סיכום הבדיקה אינו מספק. לא ניתן לפענח ארגומטריה על סמך סיכום הבדיקה בלבד.
טובי שלום
לאחר עברתי צינתור לב ב 2 סתימות והרגשתי טוב כמובן אני משתמש תרופה אספירין .
השאלה היא אם מותר לי להתאמן למכון כושר כדי לשמור את הכושר ? ד''ר טובי רסין  09:01 22.04.12 בעקרון כן אבל אתה חייב לעבור בדיקה של רופא כדי להתרשם שאכן אין הפרעה באספקת הדם כמו כן הםפעילות הגופנית חייבת להיות מדורגת. להתחיל בעומס מאמץ נמוך ולעלות בהדרגה. רצוי אפילו לבצע בדיקת מאמץ לפני התחלת הפעילות.
טובי שלום רב.
האם יש מצב שבביצוע סי.טי. לב נמצא היצרות של 70 אחוז ובביצוע צנתור לא נמצאו כל הצרויות (במקום ההיצרות) האם הס.טי לא אמין ?
תודה ד''ר טובי רסין  09:00 22.04.12 בדיקת סרוק ממוחשב של עורקי הלב או מה שקרוי צנתור וירטואלי אינה אמינה כמו צנתור. בהחלט יצתכן ואפילו שכיח מבצ שבו בצנתור וירטואלי יש הצרות שלא מודגמת בצנתור רגיל. מה שקובע זה הצנתור הרגיל הפולשני שהוא מדויק בהרבה.
טובי ד''ר טובי רסין  08:58 22.04.12 שלום ד"ר יקר,
בן 32 משקל 80
נשלחתי לבדיקת אקג עקב סחחורת כמה ימים.
מצ"ב תרשים אקג אשמח אם הד"ר יכול לעבור עליו.
תודה,
יהודה ד''ר טובי רסין  08:57 22.04.12 על פניו תרשים הא.ק.ג. נראה תקין. שלום ד"ר יקר.
אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75
יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
אחי בן 39 עבר צינטור ללא התקף,סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד עישון ולחץ דם.
אבי בן 62 עבר צינטור ללא התקף.
אני שומר על תזונה פעילות על רכיבת אופני כושר כל יום חצי שעה.
להלן התוצאות של הבדיקות דם שלי:
כולסטרול כללי- 179
כולסטרול LDL- 110
כולסטררול HDL- 45
טרגלצרידים - 118
סוכר- 92
לחץ דם 117/73
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי / או אין לי.?
ומתי בגילי יש לשוב על בדיקות הדם?
תודה!!! ד''ר טובי רסין  08:56 22.04.12 להיודה תוצאות טובות מאד. שומני הדם מאוזנים בתחום המומלץ.
מעקב אחת למספר שנים ( לאור גילך הצעיר ) ממליץ על בדיקה חוזרת עוד שנה.ואם גם אז כל הפרמטרים תקינים פעם בשלוש שנים.
טובי שלום רב, אבי אושפז ביום שבת האחרון לאחר כאבים בחזה בזמן מאמץ, עם הגיעו לבית החולים נאמר כי ממתין לצנטור, לפני כשלושה חודשים עבר צנטור בו הוחדר סליל,
מס' ימים לאחריו התגלה חיידק על המסתם וטופל באנטיביוטיקה דרך הווריד,
אתמול החלטנו להעבירו לביצוע צנטור בבית חולים אסותא במרכז, עקב עיכוב תורים בסורוקה,לפני ביצוע קרא הרופא את התיק ונדהם כי לא בוצע אקו לב לפני צנטור ואמר כי נוכח ההיסטוריה והחיידק שהיה, מדובר בבדיקה שהיא חובה לפני הצנטור ולכן שוחרר ללא ביצוע. רציתי לדעת האם אכן מדובר בבדיקה חשובה כל כך נוכח החיידק? העברנו את אבי לתל השומר אתמול בלילה, והוא כעת מאושפז במחלקת לב ביניים. ד''ר טובי רסין  08:54 22.04.12 לאילי
נוכחות חיידק על פני המסתם היא באמת בעיה רפואית קשה עם סיכון פוטנציאלי של נכות קשה ואפילו סכנת חיים. בנסיבות אלה צנתור אינו בדיקת הסחירה וכל טיפול ובמיוחד טיפול פולשני מחייב ברור מלא כי הבעיה עם החיידק על פני המסתם נפטרה.
עלול להיות מצב שבו למרות כל הטיפול בעית החיידק על פני המסתם לא תקבל פתרון מלא על ידי טיפול אנטיביוטי בלבד ( לעיתים גם טיפול ממושך של מספר שבועות לא מוסגל לפתור את הבעיה) ואז יש צורך בניתוח לב פתוח. במקרה כזה מבצעים צנתור גם בנוכחות החיידק אך רק כהכנה לניתוח.
מאחל לאביך החלמה מלאה מהירה וללא ניתוח. שלום רב,
אימי בת 60 סובלת מבעיות במסתם מזה כשנה עם כל הסבל הכרוך בזה,,(בגיל 40 עברה ניתוח מעקפים), בוצע לפני 9 חודשים היפוך חשמלי שהקל עליה למס' חודשים בודדים,מפגישה השבוע עם הקרדיולוג בוולפסון נמסר לנו שניתוח מהווה סיכון עבורה ושהעלנו בפניו את האשפרות לצנצור להחלפת המסתם הוא טען ש,"שלא בטוח שיאשרו, זה לאנשים יותר מבוגרים, זה יקר," רציתי את המלצתכם כיצד ממשיכים מכאן?
תודה וחג שמח ד''ר טובי רסין  08:36 08.04.12 ראשית אני מקווה שאמך מרגישה טוב יותר.
לא ציינת באיזה מסתם מדובר. אני מניח כי מדובר במסתם האורטלי שהוא המסתם היחידי שמקובל לטפל בו כיום על ידי החלפה בצנתור.
הכי חשוב הקרדיולוג הטעה אותך. הניתוח לא מוגבל לקבוצת גיל מסוימת ( מעל גיל 80) אלא לכלל האוכלוסיה של החולים הזקוקים להחלפת המסתם אך נמצאים בסיכון ניתוחי גבוה. למשל חולים צעירים מגיל שמונים ען ==ם מחלות ריאה קשות שמונעות את האפשרות לבצע ניתוח מלא גם הם מיועדים לטיפול בצנתור.
נשאר לברר אם אכן אימך בסיכון גבוהה לניתוח ללא כל קשר לגילה. כדי לברר את זה והיות וד''ר פינקלשטיין הוא אחד מהרופאים עם הניסיון הרב ביותר בתחום בארץ מציע שתפנה אליו ישירות עם מלוא התיעוד הרפואי. טל 036973395 (מזכירתו במכון הלב באיכילוב).
טובי מריה אנקודינו 12:43 01.04.12 לפני שנה לאבי היה התקף לב חמור מאוד. מיד אחרי ההתקף בוצע צינטור והוחדרו 4 סטאנטים. קיבל תרופת פלאוויקס. אחרי 4 ימים, נסגרו כל 4 סטאנטים ופלאוויקס הוחלף לאפיאנט.
כרגע בקופת חולים לא הירשו קבלת הנחה לתרופה.
באינפורמציה על התרופת אפיאנט - ראיתי כי הרופאם מופיעים בכל מיני פורומים - כולם כאחד אומרים כי יותר מ-12 חודשים לא ניתן ליטול את אפיאנט.
אודה על אינפורמציה ד''ר אריאל פינקלשטיין  15:39 02.04.12 מריה שלום.
באופן עקרוני, הטיפול נוגד הקרישה בפלביקס או באפיאנט ניתן למשך 12 חדשים, אולם מומלץ במקרים רבים ליטול את הטיפול לתקופת זמן ממושכת יותר, בעיקר כאשר מדובר בהשתלת סלילים תומכים מרובים או בנקודות מועדות לפורענות. במקרה של חולה שסתם את כל ארבעת הסלילים התומכים תחת טפול בפלוויקס, מומלץ ללא ספק ליטול את האפיאנט לתקופה ממושכת יותר. שלום רב,
אני בן 23. ברקע קיימת מפרצת של המחיצה הבין עלייתית+PFO בלב. בשבוע האחרון אני מתלונן על כאבים בחזה צד שמאל בין הצלעות שמתגברים בנשימה עמוקה. יש לציין כי הייתי במוקד לרפואה דחופה לפני מספר ימים ושם ביצעו לי א.ק.ג שהיה תקין פרט לסינוס טכיקרדיה וסטיית ציר ימנית. צילום חזה היה ללא ממצא פתולוגי. שיחררו אותי משם ללא שום טיפול כי טענו שהכאבים הם ממקור שרירי. נבדקתי היום ע"י רופא המשפחה ששמע איוושות בלב בעת האזנה ללב ע"י סטטוסקופ. בנוסף הופניתי ע"י הרופא לביצוע בדיקת D-DIMER בקופ"ח.
מה משמעות תסמינים אלו והאם ישנה סבירות לתסחיף ריאתי על אף צילום חזה תקין??? האם בדיקת D-DIMER שוללת בוודאות תסחיף ריאתי? כיצד עליי להשלים את הבירור והאם זה היה מוצדק לשחרר אותי ללא טיפול במוקד???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!! שלום רב
בתי בת 16 וחצי ילדה בריאה בדרך כלל לפניי חודשים השתעלה באופן ספונטני וכף היד שלה התמלאה בדם למחורת כבר החלו הקאות דמיות עד 6 פעמים ביום .אושפזה אישפוזים ארוכים עם בירורים מעמיקים ביותר כולל ביופסיות 4 ברונכוסקופיות 3 גסטרו סקופיות בדיקות דם כלליות טובות המוגלובין תקין לחלוטין נבדקת ע"י פרופסורים למינהם מומחים לראומטולוגיה א.א.ג לא מוצאים מהיכן הדימום .בCT אחד ובברונכוסקופיה אחד נמצאו נקודות דמם ואף בשטיפה בברונכוסקופיה היה נוזל עם קרישיי דם בCT היו הצללות זכוכית מאט בשתיי ריאות ולא היה ספק שאכן הדימום הוא מהריאות .אך כרגע אנחנו מאושפזים שוב עקב דימום חוזר ונעשה שוב CT שהיה תקין לחלטין כמו כן ברונכוסקופיה תקינה לחלוטין הכניסו לתמונה קרדיאולוג שהוא נורא מתעקש שאם יעשה צינתור יוכל לראות את הדימום למרות שלא ניתן לראותו בCT ואז פשוט יצרוב את כליי הדם המדממים
השאלה הנשאלת האם ייתכן שבצינתור אכן הוא יוכל להגיע לנקודת הדמם? למרות שלא יודעים בוודאות אם אכן יש דימום של כלי דם?האם באמת לא נותרה לנו ההורים ברירה אלא לקבל הסכמה לצינתור מה יהיה אם יצנתרו ובכל זאת לא ימצאו ?
אנא עיזרו לנו בהתלבטות קשה זו אנחנו חייבים לקבל החלטה מהירה ביותר
תודה מראש על כל תשובה עדית של מתן 22:11 16.03.12 שלום רב,
אני בן שלושים וביולי השנה עברתי התקף לב ובעקבותיו צנתור ע"י ד"ר גואטה.
בצנתור הוכנס סטנט BMS ל Marginal באקו 45% EF עם אקינזיה פרוסטרו - אינפריורית.
לאחר ביקור ובדיקת אקו אצל הרופא המומחה בקופת החולים נאמר לי שמקטע פליטה מוארך של חדר שמאל גדול מ 55% ותפקוד גלובלי חדרי תקין + המלצה להמשך טיפול ושיקום.
שאלתי היא, במידה ופירטתי את מצבי ברמה שמאפשרת זו.
האם קיים סיכון לעלות על רכבות הרים ? [אני ואשתי נוסעים לטיול שאחת התחנות היא פארק שעשועים גדול בדרום גרמניה]
הרופא אמר שהוא לא רואה כל בעיה אך במבט חטוף באתרי פארקי השעשועים רשום שהעלייה למתקנים אסורה לאנשים עם בעיות לב.
מה המלצתכם ?
תודה מראש,
מתן ד''ר טובי רסין  09:05 18.03.12 אין חשש לפחות לא מבחינת הסליל התומך לעלות על מתקני השעשועים כולל רכבות הרים וכו. הסליל לא עלול לזוז מהמקום מאידך האזהרה היא גלובלית לכל חולי הלב כי המתח עלול לגרום לתעוקת חזה או החמרת אי ספיקת לב בחולי לב.
הבדיקות האחרונות שציינת מלמדות כי אתה לא בסכנה כזו ואם הקרדיולוג שלך שמכיר אותך מאשר לך אני בהחלט מצטרף לדעתו ( להבדיל ממנו אני מדבר באופן כללי ואילו הוא מתייחס פרטנית למצבך).
סעו תהנה.
טובי עדית של מתן 19:04 18.03.12 כיף לקרוא וכיף לסוע בתחושה שהכל מותר. ד''ר אריאל פינקלשטיין  09:19 18.03.12 מתן שלום.
מכייון שתפקוד הלב שלך חזר כמעט לנורמה, ומתוך הנחה שד"ר גואטה לא הישאיר היצרויות נוספות בלתי מטופלות (ומתוך היכרות רבת שנים איתו אני משוכנע בכך), אתה יכול לעלות לרכבות הרים ככל שרק תרצה, אלא אם כן אתה מאלה שממש פוחדים ולא סובלים את החוויה, ואז זה לא מומלץ ללא כל קשר למחלת הלב שלך...
בהצלחה ובהנאה. בעלי עבר ביום שני האחרון צינטור . בסיום הצינתור עם הוצאת הצנטר דרך היד , הנצתר פגע בעורק כתוצאה מכך היד התנפחה מאוד וכמובן שטף דם גדול וכאבים.
הרופא שצינתר אמר שהכאבים יחלפו תוך יומים שלושה.
חלפו מעבר ליומיים שלושה והנפיחות והכאבים כמו שהיו בהתחלה.
הוא יכול להזיז את היד ואין הרגשת נימול אבל אין שיפור מבחינת הנפיחות הכאב ושטף הדם.
האם זו תופעה נורמלית? ומה עלינו לעשות? ד''ר טובי רסין  08:53 18.03.12 זו לא תופעה נורמלית אך בהחלט מדובר בסיבוך שכיח יחסית ולא מסוכן. אם היד לא כחולה וקרה אלא קיימת רק נפיחות עם כל הצער על הכאב והסבל לא מדובר בבעיה מסוכנת. יש להמשיך מעקב רפואי ולראות שהנפיחות יורדת. הירידה של הנפיחות והעלמות סמני הכחלון תמשך מעל שבוע ואפילו שבועיים. חשוב לזכור שיש לודא כי היד חמה ( לא כשיוצאים החוצה לקור אלא בבית) וכי טווח התנועה שמור. אם היד לא חמה אלא כחולה וקרה יש לפנות מיד לרופא המצנתר או מומחה כלי דם.
בברכה
בריאות שלמה במהרה
טובי בס"ד
לכבוד ד"ר טובי רסין
שלום רב.
רציתי בבקשה לשאול, בקשר לקרוב משפחתי שלוקח קומדין.
שמענו שיש תרופות חדשות, משהו בשם דביגטרן, או עוד משהו, שיכולות לבוא במקום הקומדין. כמובן, שהוא ישאל את הקרדיולוג. אבל רצינו לדעת באופן כללי, האם התרופות החדשות נכנסו לשימוש? האם מדובר בתרופה אחת מסוימת או שיש כמה תחליפים? והאם יש מקרים שתרופות אלו אינן מתאימות. אני יודעת מאמי שלקחה קומדין שנים רבות, והלכתי איתה לכל הבדיקות דם וכו', שאם היה ניתן להקל על החולה, הדבר היה מאוד עוזר, מה עוד שלקיחת הקומדין, בהחלט גורמת לעייפות, וכל הזמן צריכים לעקוב על הpt
וגם כשלוקחים אנטיביוטיקה, או אופטלגין זה נורא משנה את התוצאות של הבדיקת דם וכו' וכו'.
בכבוד רב
דסי ד''ר טובי רסין  17:40 28.02.12 קיימיםשני תחייפים לקומדין.
א. זריקות קלקסן הניתנות במינון קבוע לפי משקל גוף הן יעילות כמו הקומדין אך מחייבות זריקות חד יומיות ולפעמים פעמיים ביום. אין צורך בבדיקות מעקב.
ב. תרופה חדשה המחליפה את הקומדין. יעילה ולא מחייבת כל מעקב עלך ידי בדיקות דם לניטור השפעה ( הקומדין כאמור מחייב בדיקות דם אחת לשבויים שלושה). התרופה באה בשני מינונים ובכל מקרה ניתנת פעמים ביום. יש לה התויות מסוימות בהן יעילה מאד בואילו באחרות לא נבדקה. למשך בחולים שעברו החלפת מסתם לב למסתם מלאכותי אין עדין הסכמה גורפת על יעילותן. בחולים עם פרפור עליות או לאחר ניתוחים אורטופדים נמצאו יעילות מאד.
בריאות טובה
טובי כמה זמן לוקחת החלמה מלאה מצינתור? תודה ד''ר אריאל פינקלשטיין  13:12 12.03.12 מאיה שלום.
באופן עקרוני, החלמה מצנתור שלא בוצע בשל התקף לב או ארוע חריף לא אמורה להיות יותר מאשר ימים ספורים. במקרה שהצנתור נעשה דרך עורק היד, ההחלמה מהירה עוד יותר, ולמעשה כבר למחרת יכול המטופל לעסוק בפעילות יומיומית רגילה. במידה והצנתור הוא בשל אוטם שריר הלב או ארוע חריף, ההגבלה היא לא בשל הצנתור אלא בשל הארוע החריף שבעטיו בוצע הצנתור.
RSS
פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים
|
|