בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
שלום רב,

לאימי היה פרפור פרוזדורים.
נפלה לפני שנה בבית עקב החלקה ושברה חוליה.נפלה לפני חודש וקיבלה מכה בראש+שבר אגן+שבר צלע.
זוכרת שנפלה בעת שניסתה ללבוש זקט ושקיבלה מכה בראש ואגן וגב וברכיים ורק אחר כך הרגישה שיש בעייה בראש.כנראה כוונה לשבץ שאובחן ועברה צינתור בראש.
הגענו לשיקום והחליטה רופאה שאינה כלל קרדיולוגית להפסיק קרדילוג בטענה שיחד עם טמבוקור זה לא הולך.
כעת האם סובלת מדפיקות מוגברות למרות שבבדיקת דופק תקין.
שכחתי לציין שיש גם אי סדירות בדופק ועל כן הקרדילוק 2.5 מ"ג אם איני טועה.
את מהקדילוג היא הפסיקה מכיוון שלחץ הדם היה נמוך בשני מקרים אך האם טענתה שיש בעייה בלקיחת 2 התרופות?


בכבוד רב,ישראל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:27 15.01.15
בעיקרון אין בעיה לשלב טמבוקור וקרדילוג. עם זאת, יש להתחשב בתגובת המטופל לשילוב הטיפולי ובמקרים בהם הרופא המטפל מתרשם שהשילוב בעייתי זכותו וחובתו להפעיל שיקול דעת לגביו.
 
יונית
21:48 10.01.15
אני בת 70,יש לי קצב לב איטי מאז ומתמיד.
בחודש האחרון לחץ הדם עלה לי מאוד גבוה ואחרי שינוי כדור ירד מאוד נמוך,
אחרי נסיונות במשך חודש הוא התאזן, אך למרות זאת אני מרגישה רע.
עשיתי אקג-תקין, עשיתי אקן-תקין אך יש לי פעימות מוקדמות. במודד ביתי
בדרך כלל דפיקות לב 47-60,אבל לעיתים רחוקות עולה ל90 או יורד ל40 .
שאלתי: 1-האם בדיקת אקו מראה הפרעות בקצב הלב? 2- אם לפי שנאמר לי
שזה בסדר, אז למה אני מרגישה רע במשך כל כך הרבה זמן?
 
פרופ' דוד רוט  
08:26 13.01.15
בדיקת אקו מראה את תפקוד הלב והמסתמים ולא מיועד לאבחן הפרעות קצב. דופק איטי מאד עלול לגרום הרגשה רעה לכן כדאי שתעברי בדיקה כמו הולטר קצב לב. לשם כך פני לקרדיולוג להערכה.
שלום, וחברתי למכשיר לופ ריקורדר כשלושה חודשים ואבחנו אצלי פעימות קצב מוקדמות . החזרתי את המכשיר וקמתי משינה בלילה עם תחושה של טרום עילפון שלאחריה דופק מהיר , שתיתי מתוק וניסיתי להרגע וזה הפסיק לאחר כדקה או שתיים. לפני כמה ימים קמתי משינה עם דופק מהיר והולם אך ללא תחושת עילפון. האם זו חרדה . פרפור חדרים מתחיל עם תחושת טרום עילפון או שהדופק המהיר גורם לעילפון? האם זה מסוכן?אשממ לתשובה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:50 13.01.15
איני יודע מה מקור דפיקות הלב. מציע להצטייד בקרדיוביפר ולשדר בעת שאתה חש את דפיקות הלב המהירות.
שלום רב

אני בחור בריא בדרך כלל, בן 38, ללא הפרעות או מחלות מיוחדות.
במהלך אימון משקולות, מיד לאחר מאמץ חריג, הרמה של משקל גבוה ביחס ליכולת, חשתי תחושת סחרחורת ונימול ברגליים ובידיים. שעון הדופק הראה דופק של 189 ביחד עם התחושות. ההפרעה הסתדרה מעצמה כעבור דקה שתיים והדופק חזר לגבולות הנורמה. האירוע אירע היום בפעם השנייה לאחר שלפני כמה חודשים אירע בפעם הראשונה.

חשוב לציין כי אני סובל מפעימות מוקדמות. ומטופל באסטו 10 מג' ביום נגד חרדה.
אני לא משתמש בתוספים טבעיים או לא טבעיים בכלל. תזונה מאוזנת ובריאה.
לפני שבועיים ערכתי במסגרת בדיקות סקר ארגומטריה שנמצאה תקינה.
כמו כן, לפני כשלושה חודשים, בעקבות האירוע הראשון ערכתי הולטר, אקו דופלר ומיפוי לב שכולם נמצאו תקינים.

במהלך ה 5 שנים האחרונות ערכתי כ 3 אקו לב, 5 הולטרים ל 24 שעות ו לופ ריקורדר לחודש. בכל הבדיקות התוצאה תקינה למעט קצת פעימות מוקדמות ובלופ ריקורדר אירוע קצר מאוד של פרפור פרוזדורים.


אשמח לדעת אם "קפיצת הדופק" במהלך האימון מסוכנת ואם יש טיפול.

תודה רבה,

אייל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:31 11.01.15
קרוב לודאי שלא מדובר בתופעה מסוכנת. כדאי להשיג דרך הקופה קרדיוביפר, מכשיר שמאפשר שידור אק"ג בזמן סימפטומים כדי להגיע לאבחנה.
 
דנה
13:38 06.01.15
שלום רב,
עקב פעימות מוקדמות טופלתי בפרולול 10 מ"ג 3 פעמים ביום. הרופא שלי החליף לי פרולול לקרדילוק 5 מ"ג פעם ביום. מאז שהתחלתי לקחת קרדילוק יש לי הפרעות שינה קשות.
השאלות שלי הם:
1. האם קרדילוק יכול לגרום להפעות שינה?
2. האם יש פרולול בשיחרור איטי?
3. מה הבדל בין פרולול לקרדילוק?
תודה מראש דנה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:42 06.01.15
קרדילוק אכן יכול לגרום הפרעות שינה. בניגוד לפרולול הוא חוסם ביתא סלקטיבי. יש פרולול בשחרור מושהה -בקשי מהרופא שלך. בהצלחה.
 
איתן גולדשטיי
19:51 05.01.15
רציתי לברר אם אני יכול לעבור MRI על כתף שמאל לאחר שבר
כאשר יש לי רכיב MEDTRONIC REVEAL XT מושתל.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:58 05.01.15
אין בעיה לעשות מ.ר.י. 6 שבועות לאחר השתלת ה reveal.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:58 05.01.15
אין בעיה לעשות מ.ר.י. 6 שבועות לאחר השתלת ה reveal.
תודה עמוקה פרופ' אלדר על תשובתך המהירה והבהירה.
אני אכן חוצה את הכדור (של 50 מ"ג) ונוטלת מחצית הכמות (25 מ"ג) בבוקר ומחצית בערב כדי ליצור 'כיסוי מלא'.

כל זה בגלל פעימות מוקדמות שמפריעות לי (קרדילוק לא מועיל). נטילת מינון כזה של טמבוקור משרה עליי 'ביטחון'... האם זה משנה משהו מבחינת יעילות או תופעות לוואי?


מכל מקום לפי דבריך (על ת"ל אפשריות גם במינון כזה) כדאי לחשוב על לחדול מהכדור הזה (כעת - שקט בזירת המוקדמות).

בתודה שנית
עפרה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:53 05.01.15
בהחלט ניתן לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי.
 
יהודית גינת
14:32 05.01.15
בחודש האחרון בהפרש של שבועיים מהתקף להתקף, היה לי דופק של 152 פעימות לדקה, 2 כדורי פרולול גרוסים (10 מ"ג) כל אחד, לא עזרו. שח"ל הגיע ונתנו לי דרך הווריד 6מ"ג ועוד 6 מ"ג של אדונזיל. ורק אז הדופק חזר לנורמה. עלי לציין כי בשלוש השנים האחרונות קרו מספר ארועים של דופק מהיר כנ"ל, שעברו בעזרת שיעול חזק ותרגיל של דחיפות בטן (בדומה למצב של עצירות) , לפי הנחיות הקרדיולוג, קיבלתי את הפרולול הנ"ל רק בעת התקף, וכאמור העירוי לווריד שבוצע ע"י שח"ל (עשיתי מינוי לפני כשנה) שעזר. מה עושים עכשיו? האם המצב המתואר לעיל מסוכן? האם הפתרון במצב כזה הוא אבלציה או טיפול תרופתי קבוע? אני בת 63 ולוקחת לוסטרל 50 מ"ג ופרבסטטין 20 מ"ג באופן קבוע.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:51 05.01.15
נראה שמדובר בהפרעת קצב מסוג SVT. ברוב המקרים הפרעות הקצב האלו אינן מסוכנות. הטיפול המקובל הוא אכן לרוב ע"י אבלציה. האם נעשה תרשים אק"ג בזמן ההתקף? אני מציע להבדק ולהתיעץ עם רופא מומחה בתחום (אשמח לראותך אם תרצי). כל טוב.
 
נתי
17:53 04.01.15
שלום,

קורה לי לפעמים שאני מרגיש כאילו הלב שלי מחסיר פעימה..
לאו דווקא במאמץ, אני כאילו מרגיש את אזור הלב ומרגיש כאילו אני לא נושם\הלב לא דופק למשך זמן קצר ואח"כ חוזר לעצמו...

האם זו תופעה מוכרת?
ללכת להיבדק?
תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
07:22 05.01.15
,החסרת פעימה נובעת לרוב מתופעה הנקראת פעימות מוקדמות. תופעה זו שכיחה ולא מסוכנת. כדי לאשר כי זה המצב אצלך יש לתעד קצב לב בזמן סמפטומים לשם כך ניתן להעזר בהולטר קצב לב למשל. פנה לקרדיולוג לשם אבחון.
 
בינה
23:40 03.01.15
שלום רב
האם נטילה קבועה של 50 מ"ג טמבוקור ליום (מינון מינימלי הוא בד"כ 100 מ"ג) יכולה לגרום לתופעות לוואי? להפרעות קצב?
ולחילופין: האם משפיע בכלל או כמוהו כפלסיבו.
יש לציין שבזמנו נטלתי כשנה מינון של 150-200 מ"ג ולא היו בעיות.
בתודה וברכה
עפרה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:58 04.01.15
מנה אחת של טמבוקור אינה נותנת ריכוז מספיק של התרופה ל 24 שעות ולכן נהוג לקחת אותה פעמיים ביום. המינון המקובל המינימלי הוא 50 מג פעמיים ביום. מכיוון שזה חומר פעיל, הוא כן חושף אותך להשפעות התרופה כולל אלו שהזכרת בשאלתך.
שלום רב,

האם קרדיולוק יכול לגרום לתופעת לוואי של הפרעות קצב ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:26 03.01.15
קרדילוג יכול לגרום לדופק אטי (ולעתים חזק) אך לא לדפיקות לב מהירות או בלתי סדירות.
 
יוגב
16:02 01.01.15
שלום רב,
לפני כ- 4 שנים כתוצאה מ- SVT עברתי צריבה. בחודשים שחלפו מאז הצריבה, ההתקפים המשיכו ובכל פעם גרמו לי לסחרחורות ותחושה של רגע לפני התעלפות. כתוצאה מכך הוחלט לבצע את ההליך בשנית, אך בפעם השניה לא מצאו דבר.
בשנים שחלפו מאז ההפרעה לא חזרה עד לפני מספר ימים.
לפני מספר ימים עברתי התקף חמור של פעימות מהירות שנמשך שעתיים. הרגשתי מסוחרר והיו לי כאבים בחזה (גם אחרי ההתקף). יש לציין שזה קורה לי רק אחרי שאני אוכל ושותה קוקה-קולה מהר מיד אחרי האוכל. מאז אני חושש לאכול ולשתות שמא ההתקף יחזור. האם ייתכן שאני זקוק להליך ניתוחי נוסף? האם יתכן שהבעיה שהיתה לי חזרה?...
 
פרופ' דוד רוט  
22:06 01.01.15
לפני שמנסים לבצע אבלציה (צריבה) נוספת צריך לתעד קצב לב בזמן סמפטומים וזאת כדי להוכיח שהתחושות שלך אכן נובעות מהפרעת קצב. אחרת נסיון אבלציה שלישי עלול להסתיים כמו השני. לשם תעוד קצב לב בזמן סמפטומים יש מכשירים הנקראים
EVENT RECORDER שניתן לקבל למשך חודש עד 3 חודשים
פנה לקרדיולוג שלך בקשר לכך.
שלום,
אני בת 26,מעשנת כ3-5סיגריות ליום במשך 3 שנים בערך, בחורה מלאה ולא פעילה גופנית.
עוד מעט שנתיים יחלפו ואני עדיין לא נושמת בצורה רגילה, כל פעם אני צריכה לקחת נשימה עמוקה בין אם זה בזמן מנוחה או לא.
עשיתי צילום ריאות וחזה, בדיקת חמצן, CT חזה, בדיקות דם,תפקוד בלוטת התריס,בדיקת תפקודי ריאות לאחר ששללו הכל הפנו אותי לפסיכיאטרית שנתנה לי רסיטל 10 מ"ג ואח"כ עברתי לציפרלקס 15 מ"ג מכיון שזיהו שעברתי התקף חרדה.
עד היום אני לא יודעת איך לטפל בזה ולא נראה שיש מישהו שיכול לעזור
אשמח לעזרתכם בבקשה
 
פרופ' דוד רוט  
17:45 30.12.14
ביצעת ברור ראתי שלא הראה בעיה. כדאי גם לבצע בדיקת אקו לב ולהבדק על ידי קרדיולוג
בכל מקרה העישון מיותר ומזיק לא ברור אם הוא גורם להרגשתך אך אין ספק שלטווח ארוך יועיל מאד אם תפסיקי אותו לחלוטין.
שלום

בחולה מבוגר (שאינו מתקשר)מזה זמן משתעל, משמיע אנחות, נשמעים חרחורים בנשימה, לפעמים נושם בקצב מואץ ומאומץ.
איך ניתן להבדיל האם מדובר בדלקת ריאות או בבעיה לבבית כמו אי ספיקת לב וכדומה?
עקב חום הוחל בטיפול אנטיביוטי, אם כי ספירות דם יצאו תקינות, וכן תרבית דם ללא צמיחה, רק תרבית שתן חיובית, אבל זה חיידק שהיה קיים עוד לפני.
בצילום ריאות אין אבחנה של דלקת ריאות:

בוצע צילום AP בלבד, בישיבה
ציור אינטרסטציאלי וברונכוווסקולרי מוגבר דיפוזי
שערי הריאות בולטים
אין עדות לתפליט פולירלי

לחולה אין רקע לבבי מלבד קוצב לב עקב ברדיקרדיה, וכן מספר אירועים של פרפור פרוזודורים במסגרת אשפוז חריף עקב ספסיס, ומטופל בפרוקור)

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:54 25.12.14
אם הסמפטומים מלווים בחום זה מכוון לבעיה זיהומית בדרכי הנשימה כי אי ספיקת לב לא גורמת לחום.
 
אילן
01:59 26.12.14
שלום

כמובן שהמטרה בשאלה היא לא לקבל ייעוץ אישי מקצועי, אלא קצת רקע על הנתונים הנ"ל.
לפי בדיקות הדם והצילום נראה שלא מדובר היה בדלקת ריאות, אף שהמשיכו את הטיפול האנטיביוטי. החום היה רק ביום הראשון.
רציתי לשאול האם ממצאים כפי שיש בפענוח בצילום מצריכים בירור נוסף? זה מעיד על בעיה או שזה ממצא שאפשר לראות אצל חולים מבוגרים ללא משמעות?
והאם יכול להיות שבעיות הנשימה והממצאים בריאות קשורים לנטילת פרוקור מזה 5 חודשים? יצא לי לקרוא שיש לפרוקור תופעות לוואי כאלו. האם צריך להתייחס לזה?
הקושי בביצוע אקו זה לנייד את החולה למקום שמבצעים, אך אם זה הכרחי ויכול לתרום לטיפול כמובן שזה ייעשה.

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
09:51 26.12.14
קוצר נשימה יכל לנבוע מסיבות רבות. כל האבחנות שהעלת אפשריות כלומר זיהום ראתי, אי ספיקת לב או נזק לראות בשל פרוקור. מבין אפשרויות אלה היחידה שמלווה בחום היא זיהום ראתי. אם החום ירד לאחר התחלת אנטיביוטיקה זה אומר שיש תגובה לטיפול.
כדי להגיע לאבחנה מדוייקת במצב זה צריך רופא יתרשם באופן בלתי אמצעי ממצבו ואם צריך יחליט לגבי בדיקות נוספות.
 
שולמית שכט
19:16 21.12.14
שלום רב,

עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ והומץ לפנות להערכה במראה להפרעות קצב.

כמו כן הופיעה תגובה הפרטנסיבית.

ברצוני לדעת מה זה?
 
פרופ' דוד רוט  
22:25 21.12.14
תגובה היפרטנסיבית זו עליה מעבר לנורמה בלחץ הדם במהלך בדיקת המאמץ . תופעה זו אופיינית לאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה.
לעיתים זה מוביל לאבחון של לחץ דם גבוה אצל נבדק שלא היה ידוע בעבר כסובל מלחץ דם גבוה.
ד"ר שלום. אני בן 54, לפני שבעה חודשים עשיתי אבלציה
בצינטור בקריו. מאז הצריבה לא שזה לא עזר ההפרעות
רק מתגברים ואני עדיין מטופל בסוטלול.


שאלתי האם האבלציה יכולה גם להחמיר את ההפרעות בקצב הלב
מה ניתן לעשות ? עלי לציין שעשיתי מבחן מאמץ והולטר והתגלו הפרעות קצב
ובעוד שבועיים יש לי ביקורת אצל הרופא שעשה את האבלציה ואני רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה להחמרה בהפרעות הקצב למרות שבכתב השחרור צוין שהאבלציה הצליחה.
 
פרופ' דוד רוט  
18:59 17.12.14
אבלציה עלולה לא להצליח אבל אינה מחמירה הפרעות קצב. עליך להגיע לפגישה עם הקרדיולוג שמטפל בך שיבצע הערכה ויחליט מבין מספר אפשרויות: האם יש מקום לטיפול תרופתי אחר או נסיון אבלציה חוזר.
 
דניאל
19:49 16.12.14
שלום

התוסף Nattokinase - האם הוא אכן בעל תכונות של ניקוי כלי דם? כלומר לא רק במניעה אלא גם יכול להסיר את הרובד הטרשתי מכלי הדם?
מה המינון המומלץ? האם יש התוויות נגד?
נטילת אספירין 75 מ"ג זה בעייתי במקביל לתוסף הנ"ל?

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:10 17.12.14
איני מכיר את התוסף. לא מצאתי ספרות רפואית משמעותית לפיה הוכחה תועלת קלינית כלשהי או הממליצה על נטילתו. לפחות במקרה אחד של נטילה עם אספירין נגרם דמם מוחי.
 
אנונימי
14:17 09.12.14
שלום ד"ר, אני בת 20, אני סובלת מדופק לב מהיר גם במנוחה תקופה ארוכה מאוד (עניין של שנים), לאחר ביקור אצל קרדיולוג נשלחתי למספר בדיקות:
אקו לב- יצא תקין
אגומטריה מבחן מאמץ- המבחן נמשך 5:50 דק, דופק התחלתי 120, שיא המאמץ 190. הגיע למאמץ של 7.0 MEts , מן הדופק הצפוי לגילו 95%
אין עדות לאכסיומה
הולטר לב 24 שעות- מהירות מינימלית 57
מהירות ממוצעת 87
מהירות מקסימלית 154
לא נצפו הפרעות קצב חדריות על חדריות, לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST
אני מצרפת כמה מהמהירויות של הדופק לפי שעות (הבדיקת התחילה בבוקר עד הבוקר למחרת):
שעה 2 בצהריים 86
שעה 4 בצהריים 150
שעה 8 בערב 105
שעה 8 וחצי בערב 117
שעה 9 בערב 81
11 בלילה 77
12 בלילה 57
1 בלילה 93
3 בלילה 74
5 לפנות בוקר 78
8 בבוקר (שעת התעוררת) 154
בדיקות דם- בלוטת התריס והמוגלובין- תקין
חשוב לציין שבמהלך כל היום לא בוצעה פעילות גופנית והוא עבר כולו במנוחה בבית.
חזרתי לקרדיולוג עם התוצאות, הוא טוען שאין בעיה בלב והוא לא כל כך בטוח מאיפה מה גורם לדופק, הוא נתן לי מרשם לנורמיטן 25מ"ג לקחת כדור ביום.
הייתי שמחה לדעת איך ממשיכים בבירור הבעיה ומה יכולים להיות הגורמים לדופק המהיר?
תודה רבה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:37 11.12.14
איננו יודעים מה הסבה אך הבעיה מוכרת בשם Inapprpriate Sinus Tachycardia, כלומר מצב בו קצב הלב גבוה ואינו הולם את הפעילות. אם את אי תסמינית אין צורך בטיפול וצריך לנסות להעלות כושר ע"י פעילות גופנית והעלאת העומס בהדרגה. אם יש תסמינים, ובמיוחד אם קיימת הגבלה ביכולת התפקודית מנסים חוסמי ביתא (כפי שהומלץ לך). אם לא תהיה תגובה התייעצי עם רופא המומחה להפרעות קצב.
קיים כדור בשם קוראלן (איווברדין) שהוא ספציפי יותר ויכול להועיל.
תודה רבה פרופסור, האם הדבר מסכן אותי (סיכוי להתקפי לב וכד׳)? האם יש פעילויות שמומלץ להמנע מהם?
תודה רבה
 
יקי
11:26 10.12.14
שלום רב
אני סובל מקרדיומיופטיה היפרטרופית של חוד הלב . ובעקבות כך - מקוצר נשימה ובצקות ברגליים .
בעת האחרונה יש לי מידי פעם , פעימה מוקדמת מלווה בתחושת עירפול רגעי שחולף מיד .
מה משמעות התופעה הנ"ל ?
בברכה יקי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:38 11.12.14
עליך לפנות לקרדיולוג ולברר לעומק את נושא ערפול ההכרה. יתכן שיש הפרעות קצב או בעיה בתפוקת הלב במצבים מסויימים. בכל מקרה מדובר בבעיה הדורשת התייחסות.
 
יוסי
15:27 11.12.14
בחתימתך יש רווח בין שתי המילים אבל בשאלתך כלל וכלל לא.
מה ההסבר לתופעה?
 
libon
10:42 02.12.14
אני סובלת מפירפור פרוזדורים כרוני , מטופלת בפרופקס ,ואספרין עברתי בשנה שעברה אבלציה בבלוטת התריס , אבל זה לא פתר את בעית הפרפורים , אני עדיין מקבלת מידי כמה חדשים אבל מאוד קצרים , אולם בחדשים האחרונים הופיעה לי הקדמת פעימה , שאינה חדשה עבורי מהיותי נערה אני סבלתי מזה . זה מופיע במשך ימים ארוכים לא סדיר ומאוד מחליש .(זה לא פירפור ) שמתי לב שזה קשור לעייפות ולעצבנות . בעבר הייתי יוצאת להליכה מהירה וזה היה עובר .
בחדשיים האחרונים זה ממש מטרד , הוספתי בהתיעצות גם 2.5 מג' קרדילוק אבל זה גם לא תמיד עוזר .
האם זה מעיד על החמרה במצבי ? אני בת 58 .
 
פרופ' דוד רוט  
11:23 02.12.14
פעימות מוקדמות הן תופעה שפירה ושכיחה שאינה סימן להחמרה במצב.
השאלה היא האם באמת מדובר בפעימות מוקדמות. לא ניתן לאבחן זאת בודאות על ידי תאור התחושה בלבד. יש לתעד קצב לב בזמן התחושה. לשם כך יש לבצע בדיקת הולטר למשל.
או פעימות מוקדמות.

גם אני סובל מ-2 ההפרעות הנ"ל,מטופל בקרדילוק ובטמבוקור,הלכתי בעבר בגלל י.ל.ד ואני ממשיך ללכת בעצת ד"ר רוט כשהתחילו ההפרעות בקצב הלב ,

מסתבר שעצת הד"ר נכונה ומועילה,בימים שאני הולך ,לא מופיעות פעימות מוקדמות ואני אף יכול לרדת במינון התרופות בימים שאני מבצע הליכה ,

לדעתי -לא צריך ללכת מהר ולא יותר משעה(אני יותר משעה בכל פעם-לשמירה על המשקל)מציע לך להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי קצב ומשך ההליכה .
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב