בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
ד"ר שלום רב,

לפני כשנה לערך התייעצתי עמך בפורום זה בענין דום סינוס 3.6 בזמן עירות שהתגלה אצלי באקראי בהולטר לב שביצעתי, כחלק מבירור בגלל זרמים/נימולים שחשתי בגל הגוף.

נאמר לי אז כי הסימפטומים לא תואמים את הממצא, ונתבקשתי עקב הממצא לחזור על ההולטר לב שיצא לאחר מכן תקין, אקו לב תקין ובדיקת מאמץ תקין. כל זאת היה לפני כשנה לערך.

ברצוני לציין כי יש לי באופן כללי לחץ דם נמוך, אך מכיוון שבשבוע האחרון יש לי מעין תחושת סחרחורת/עייפות/ תחושת ריחוף ולחץ הדם הראה לסירוגין 90/50, 120/70 אני חוששת שמא זה משהו שקשור להפרעת קצב.

לציין כי מידי פעם יש לי תחושה של דופק מהיר למספר שניות בגרון/גורגורת שבא ונעלם לשבריר שניה וזאת לעיתים קרובות האם יש קשר להפרעת קצב?

עוד לציין כי אבי קיבל התקף לב, אימי חולת לב מטופלת בכדורים ועברה שתי צינטורים ובכלל במשפחתי מחלת לב גם אחי והדודים מצד הן אבי והן אימי.

לאף אחד מהם זה לא הפרעת קצב לב, אלא טרשת עורקים להבנתי.

רציתי לשאול מה הבדיקות שעלי לבצע לדעתך כי אני די חוששת.
רציתי לשאול לגבי לופ רקורד אני מבינה שאם אני מתחברת לזה אני צריכה ללחוץ כשאני מרגישה משהו, אך לא תמיד אני מרגישה משהו וכאמור בזמן שהיה לי דום סינוס בכלל ישנתי, אז מה הטעם בלהתחבר למכשיר שאני צריכה ללחוץ רק כשאני מרגישה משהו? שאלתי היא האם על מנת "לתפוס" את המצב "בזמן" אני חייבת ללחוץ על כפתור או שזה בכל מקרה מזהה אם קורה משהו? הכוונה לדום סינוס?

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

תודה מראש על תשובתך

בברכהה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:18 30.06.15
קיים לופ רקורדר המקליט הן אוטומטית(קצב מהיר או אטי) ללא קשר לסימפטומים והן בלחיצה בזמן סימפטומים. מציע שתרכיבי מכשיר כזה והצורך בטיפול וסוג הטיפול יקבעו לפי הממצאים.
 
אמה
22:20 01.07.15
פרופסור שלום רב,

תודה רבה על תשובתך.

אך רציתי לשאול איך נקרא המכשיר? ושל איזה חברה ?

אודה מאד על תשובתך האדיבה.

בברכה
פרופסור שלום רב,

בת 58.

אם אפשר לשאול איך קוראים לל פ רקורדר שאתה ממליץ לי עליו ?

כי כשאני מבררת אז נאמר לי שיש לופ רקורדר רק למצב שיש סימפטומים או למצב שאין סימפטומים, אך לא למצב של גם כשיש וגם כשאין סימפטומים ואני הייתי מעדיפה כמובן את הלופ רקורדר שאתה ממליץ עליו כי השבוע למשל אני עם סימפטומים כגון סחרחורת/ריחוף והזעה מידי פעם, אך מעדיפה גם לופ רקורדר גם כשאני לא מרגישה סימפטומים (עקב דום סינוס 3.6 שהיה מלפני שנה ויותר בהולטר אקראי שבוצע לי)

רופא המשפחה אומר קודם תתחברי למכשיר כשיש לך סימפטומים לראות מה זה ואחר כך לעבור למכשיר שבודק גם שאין לך סימפטומים. האומנם?

אנא עזרתך האדיבה!

תודה מראש על סבלנותך!

בכבוד רב ובברכה
 
דן
21:07 27.06.15
שלום ד'ר
לפני חצי שנה עברתי מצב של דופק מהיר הדופק היה מהיר וסינוס, PAF
הקרדיולוג התלבט האם זה היה פרפור או ריפרוף והוחלט שזה היה יותר דומה לריפרוף בגלל הקצב סינוס , קיבלתי טומבקור 50 פעמים ליום וקרדילוק 1.25 מינון כזה נמוך בגלל שיש לי ברדיקרדיה טבעית, שזה מיסתובב סביב ה50+ במהלך היום, אחרי מספר שבועות כשהבחנתי שהקרדילוק גם במינוך הקטן הזה מוריד את הדופק סביב 45 במהלך מנוחה ביום, הומלץ לי לקחת חצי מהכדור הזה כלומר מינון של 0.625 מג , המינון שאני מקבל כרגע הוא טומבקור 50מ'ג פעמיים ליום
וקרדילוק 0.625 אחד ליום
שאלתי האם במינוך כזה הכדור [ הקרדילוק] עדיין יעיל, האם זה מספיק כדיי לעשות את העבודה, למנוע [העברת רפרוף לחדרים] כאשר נותנים אותו עם טומבקור?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
23:21 27.06.15
התגובה לקרדילוג היא אישית וקשה לדעת מה יהיה הדופק אם הרפרוף יחזור. כיוון שהדופק הבסיסי נמוך אכן קימת בעיה להעלות את מינון התרופה. האם נשקלה אפשרות של אבלציה? טיפול מוצלח ירפא את הרפרוף וייצר את הצורך בתרופות שאתה לוקח כיום.
 
מירי
20:42 23.06.15
שלום פרופ',

אבי כבן 83 בשנה האחרונה קרו ארבעה מקרים בהם התעלף ואיבוד את ההכרה למס' שניות ולאחר שהתעורר לא הבין מה קרה ואיך.

לפני כעשר שנים עבר ניתוח 6 מעקפים. ומאז אחת לשנה הוא במעקב. היות ולא נמצאה הסיבה שגורמת לעילפון לאחר שעזה אק.ג. ומיפוי ואגומטריה הוחלט על שכדאי שיעשה את ה-EPS.

שאלותי הם:
האם יש סיכון בבדיקה זו וביחווד בגיל כזה?
האם לאחר הבדיקה יכולה להיות איזו שהיא החמרה?
קראתי גם שמי שעבר ניתוח מעקפים לא מומלץ שיעבור את הבדיקה הזו האם זה נכון?
אחרי הבדיקה הולכים הביתה או שמתאשפזים?

אני דיי לחוצה מזה אשמח מאוד לשמוע דעתך.

תודה,
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:12 25.06.15
הסיכון בבדיקה נמוך ואין בעיה לעבור אותה לאחר ניתוח מעקפים. עם זאת אם תפקוד הלב ותרשים האק״ג תקינים הסיכוי שתמצא סבה להתעלפות בבדיקה זו אינו גבוה. יתכן שכדאי להתיעץ עם מומחה בשטח כדי לשקול את החלופות להמשך ברור/ טיפול.מ
אני יודעת ששאלתי גולשת בהרבה מחוץ לתחום שלך והרבה יותר לתוך רפואת הריאות, אך אני לחוצה ואשמח לכל מידע ממך.

הייתי אצל מפענח הבדיקה, ראש השירות ליל''ד בבלינסון וזה הסיכום שלו:

"בת 21 לא מעשנת.
אובחנה כסובלת מאסטמה מגיל 12. סימביקורט 160 2X2.
מתלוננת על קשיי נשימה מדי יום.
התקף בזמן מקלחת (עם התכופפות או חפיפה עם ידיים למעלה) או בשכיבה במיטה, גם במאמץ, אין סחרחורת במאמץ או כאבי חזה.
בצעה מבחן מאמץ לב ריאה-VO2 ירוד 51% 16.6MLKGMIN
ניצול מלא של רזרבה נשימתית ועלייה מתונה ב DEADSPACE
כמו כן עברה אקו לב באוקטובר 14 שעצם תקין LVRV ללא TR כך שלא הוערך לחץ דם ריאתי.
CT ריאות (כל גופי של ההמטולוג)-פרנכימה שמורה, PA קצת מורחב 28 מ''מ יחסי לאאורטה שהוא בקוטר 22 מ''מ.
תפקודי ריאות fvc93% fev 1-76% fev1fvc 0.72, tlc 111%, dlco 109%
בבדיקת גופנית-השמנה, ריאות נקיות, RV HEAVE, אוושה ססטולית, P2 לא מוגבר.

המלצות-בינתיים אין עדות חזקה מאוד ליתר לחץ דם ריאתי.
בעד יש הרחבה של PA ב CT ריאות וממצאים במאמץ לב-ריאה.
נגד האקו לב מאוקטובר תקין.

תעשה אקו מאמץ בקרוב ותבוא לפגישה אחריו להחליט אם יש צורך בצנתור המודינמי או לא".

הנה תוצאות האקו מאמץ המלאות שעשיתי לפני יומיים.

"סיבת ההפניה לבדיקה-בירור יל''ד ריאתי. ברקע-אסתמה.

תרופות-משאפים (רק סימביקורט 160).

ממצאים עיקריים באקו מנוחה:

חדר שמאל בגודל תקין 4327 מ''מ. אין עדות להיפרטרופיה-דפנות 99 מ''מ.
התכווצותו הגלובלית והאיזורית טובה. גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. TAPS 27 מ''מ. מבנה ותפקוד המסתמים תקין לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב את הלחץ הסיסטולי הריאתי.
לפי סיגנל קלוש של mean arterial pulmonary pressure PR תקין-12 ממ''כ.
מהלך הבדיקה:

דופק מנוחה-109
לח''ד מנוחה (ממ''כ)-12288
דופק בשיא מאמץ (ואחוז מדופק מטרה)-172 (86%)
לחץ דם ממ''כ בשיא מאמץ-14580

הנבדק ביצע מאמץ מדורג על המסילה לפי פרוטוקול ע''ש ברוס.

המאמץ הופסק אחרי 8 דקות בעומס של 10 METS עקב קוצר נשימה (לא רגילה למהירות ומאמץ כזה).

תוצאות-קוצר נשימה במאמץ בינוני.

שינויים באק''ג במאמץ לא נצפו.

סיכום-הודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק תת-מירבי. ללא עדות לאיסכמיה.
ללא סיגנל של TR להערכת הלחץ הריאת בתום המאמץ.

diagnosis:
exercise echocardiography.
no evidence of ischemia at sub-maximal heart rate.
good resting LV function, normal valves".

אז לדעתך הבדיקה מספיק החלטית לקבוע שאין בעיית יל''ד ובעיה לבבית או שעדיין לא ברור ועשויים לבקש צינתור חלילה בשל ממצאי הרופא ובדיקת המאמץ?

אלף תודות
בדיקת האקו במאמץ אינה מראה בעיה לבבית. לחץ ראתי לא הצליחו למדוד במהלך בדיקת האקו.
 
דניאל
02:12 22.06.15
שלום

בן 40 עם רמות נמוכות של טסטוסטרון (כנראה שאין בעיה באשכים ו/או בבלוטת יותרת המוח)
הוצע לי בעבר טיפול בטסטוסטרון (לא דובר אז על משהו ספציפי), אך העדפתי שלא.
לאחרונה אני חושב על זה, בין השאר גם מהבחינה של המשקל, אני חושב שיש קשר בין ההשמנה וחוסר היכולת שלי לרדת במשקל לירידה בטסטוסטרון .
רציתי בבקשה לשאול:


1. האם יש עדיפות למי מהתכשירים (כדורים/זריקות/ג/ל) מבחינת הסיכונים ותופעות הלוואי?
2. האם אכן יש סיכון למחלות לב ושבץ מוחי בטיפול בטסטוסטרון?
3. יש הגיון בלנסות במקרה שלי טיפול בטסטוסטרון על מנת לראות האם זה הגורם להשמנה? תוך כמה זמן אפשר יהיה לבחון את זה?

תודה רבה ולילה טוב
 
פרופ' דוד רוט  
21:58 22.06.15
הפורום הזה עוסק בהפרעות קצב לב. הפנה שאלה זו לפורום העוסק באנדוקרינולוגיה
 
רינה
11:47 17.06.15
שלום רב,

בת 45. מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות.
אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות האקו לב - הכל תקין. האקו האחרון בוצע לפני חודש. תקין.
בהוראת הרופא מטופלת בנורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (וסובלת מלחץ דם נמוך בבסיסו שיורד עוד בהשפעת הנורמלול).
עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ.
לפעמים מרגישה אותם ברצף ( ואז זה מלחיץ יותר כי ברצף ישנה תחושה של העדר דופק).


השאלות שלי:
1. האם יתכן כי רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה? או שזה ייתכן במצב של פעימותנ מוקדמות.
(כאמור אקו תקין)
2. האם כדאי להחליף נורמלול בתרופה אחרת (בהתייעצות עם הרופא המטפל).
3.צפויה לטוס - האם יש הוראות מיוחדות? האם זה מסוכן?
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
15:58 17.06.15
פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין הן תופעה שפירה ולא מסוכנת. לכן אין חובה לטפל בהן- אלא אם הסימפטומים שהן גורמות מאד מטרידים ואז נותנים טיפול סמפטומטי בתרופה כמו נורמלול.
 
רינה
09:44 18.06.15
תודה רבה!
 
ניצן
08:51 05.06.15
ישבתי אצלו סה''כ 7 דקות, הוא היה די אדיש, לא ממש לקח אנמנזה חוץ מכמה מילים (על כמה כריות אני ישנה-2, ואם כואב לי בחזה במאמץ-לא), הקשיב ללב וזהו.

הסיכום שלו "בת 21, ברקע אסתמה, לא ידוע על מחלת לב, מועמדת לביופסיה מבלוטת למפה.
מזה כשנה קוצר נשימה בהליכה החמרה לאחרונה (אוגוסט 14), ללא כאבים בחזה (דווקא יש, אבל מימין ואמרתי לו את זה), ללא אורטפניאה.
בוצע מבחן מאמץ שהדגים VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33.
אקו מאוקטובר 14-תפקוד תקין של חדר שמאל וימין, ללא עדות למחלה מסתמית משמעותית"

לא ביקש אקו חוזר ולא שום דבר אחר כי ע''פ מבחן המאמץ הוא מניח שזה פשוט כושר לא טוב (למרות שיש עודף משקל אך ירדתי ב16 קילו משנה שעברה כשאז במשקל המלא לא היו הבעיות האלה, ולמרות שאני כן עושה פעילות גופנית-הליכה של שעה וחצי עם הכלב שלי בקצב יפה). אז מאיפה הCARDIAC INSUFFICIENCY הזה?

להניח לעניין או לעשות אקו חוזר בכל זאת לשלול יל''ד ריאתי? על אפשרות ליל''ד ריאתי הוא לא דיבר בכלל וזו הרי הסיבה העיקרית שכתב מפענח בדיקת המאמץ, שהוא גם ראש השירות ליל''ד ריאתי בבלינסון- "ממליץ אקו לב להערכת יל''ד ריאתי ותפקוד לבבי כללי".

שבת שלום.
 
פרופ' דוד רוט  
21:51 07.06.15
אם רופא מומחה ללחץ דם ראתי המליץ על אקו להעריך לחץ דם ראתי כדאי לבצע את הבדיקה.
 
ניצן
07:03 15.06.15
אעשה אקו מאמץ עוד יומיים (המכון בשיבא טוב?)

האם השורה הזו שציין ממבחן המאמץ בטווח הנורמה או מעידה על בעיה?

VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33
 
פרופ' דוד רוט  
11:20 15.06.15
מכון הלב בשיבא מצויין.
אם צריכת החמצן שלך (16.6) תקינה לפי הגיל התוצאה לא מעידה על בעיה.
שלום ,

בן 78 שנים. מזה כשנתיים מאובחן עם היצרות של מסתם אוארטלי+ יתר לחץ דם גבוה, טופלתי באמלו. +אספירין קרטייה. ללא תסמינים גופניים כלשהן, ללא בצקות ברגליים, מתפקד ופעיל כרגיל.
לפני כשבועיים פרפור עליות. אושפזתי להשגחה בביה"ח. באקו-לב נמצא:

NORMAL LV FUNCTION עם ממצאים של LV HYPERTOPHY . . שטח מסתם 0.8 סמ"ר. MEAN GRADIENT 40 מ"מ כספית , קליצפיקציות על המסתם, שטח מסתם מיטראלי של 2.22 עם MILD MS וכן MILD-MODERATE MR.
תיפקודי ב. התריס+CRP תקינים.

טיפול בקרדילוק 5מ"ג, קלקסאן( רק בביה"ח) , קומדין 5מ"ג, וליפטור.

ההמלצות לאחר השחרור: טיפול בקרוב בהיפוך חשמלי + והמלצה להחלפת מסתם אאורטאלי בשיטת הצינתור.

א. מה דעתך על המימצאים - והאם יש קשר הדוק בין הפירפור להיצרות המסתם?
ב. האם יש אפשרות להיפוך רק ע"י טיפול תרופתי? איך מבקשים זאת מהרופא?
 
פרופ' דוד רוט  
11:58 13.06.15
הופעת הפרפור עלולה להיות קשורה להצרות המסתם. הסיכוי להיפוך על ידי תרופה בלבד הוא כ 40% הסיכוי להיפוך חשמלי הוא כ 80%. נסיון היפוך על ידי תרופה מתבצע בדרך כלל באשפוז. כדאי שתפנה לקרדיולוג בצרוף כל המסמכים הרפואיים שיעריך את מצבך וייעץ כיצד לפעול בהמשך.
 
יחיאל
12:57 11.06.15
שלום רב. בן 39 לאחר אבליציה עקב svt לאחרונה התגלו מספר פעימות מוקדמות שהקרדיולוג אומר שאינן מסוכנות ולא מדאיגות
אני אמור לטוס לארהב .טיסה דל בערך 10 שעות . האם אני יכול מבחינת עומס על הלב. ? האם יש כדורים לשאפשר לקחת למהלך הטיסה.
תודה.
האבילציה בוצע בתחילת מרץ.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:33 11.06.15
אכן אין מקום לדאגה. פעימות מוקדמות אינן דורשות התייחסות או טיפול ואין צורך להכין כדורים לטיסה.
 
ליאת
20:33 10.06.15
לפני כשנה גילינו שבעלי סובל מהפרעת svt והוא חווה 4 התקפי הפרעת קצב שטופלו במיון עם הזרקת חומר ואחרי כמה שעות שוחרר. אחרי המלצות החלטנו לעבור צריבה אבלציה, שהבנו שיש לזה 95% הצלחה. לפי הרופאה ההליך עבר בהצלחה, אולם חודש אחרי שוב הייתה הפרעת קצב, הסבירו לו שהוא מה5% שאצלם זה חוזר ושכדאי לעבור בשנית אבלציה. השאלה שלי, האם יתכן שיש סיבה אחרת שהאבלציה לא הצליחה? אולי משהו שיפספסו וזה לא svt? האם הסיכויים גברים להיפטר מזה עכשיו בטיפול שני?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
21:05 10.06.15
לא סביר שטעו באבחנה של svt. יתכן שהאבלציה לא צלחה והכשלון לא אובחן אך אכן באחוזים נמוכים הפרעת קצב עלולה לחזור לאחר אבלציה מוצלחת. סיכויי ההצלחה דומים בשתי הצריבות. שיהיה בהצלחה.
שלום

אני בן 40, סובל מטסטוסטרון נמוך 5.80 (ערכי הנורמה- 5.80 - 28.00)
בבירור שעברתי לפני מספר שנים לא נמצאה הסיבה לכך (אם כי כעת זה הגיע לרמה הנמוכה ביותר שהיה לי)
קראתי שיש קשר בין רמות נמוכות של טסטוסטרון להתפתחות מחלות לב וכלי דם ועוד.
אלו בעיות מלבד התפקוד המיני יש בטסטוסטרון נמוך? ועד כמה זה משמעותי לעניין הלב מבחינת הסיכונים?
האם יש המלצה לטפל בטוסטסטרון נמוך בגלל הבעיות האחרות מלבד הליבידו?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:53 10.06.15
אמנם נמצא קשר נסיבתי בין רמות נמוכות של טסטוסטרון ומחלת לב אך לא מדובר בקשר סיבתי לכן לא ניתן להסיק שרמת הטסטוסטרון הנמוכה גורמת לעליה השכיחות מחלת לב וטרשת עורקים. לעומת זאת מתברר ממחקרים שטיפול בטסטוסטרון מעלה סיכון להתקף לב, במיוחד בגברים מבוגרים או עם מחלת לב קודמת. לכן טיפול בטסטוסטרן לא מומלץ כטיפול למניעת מחלת לב.
 
יפעת
13:37 03.06.15
בת 61. תוצאת הולטר-לב 24 שעות:
סינוס בין 51 ל- 116
קצב ממוצע 73
PAC'S בודדים.
מה התוצאה אומרת לך?? הרבה הרבה תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
13:51 03.06.15
ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות עליתיות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
 
יפעת
23:18 03.06.15
ברצוני לציין שבזמן שאני נמצאת במקום עבודתי בסטרס או מתעצבנת, אני מרגישה הפרעת קצב לא נורמלית. לפני כשבועיים הייתי בלחץ אדיר בעבודה, לפתע הרגשתי קפיצות בלב לא סדירות שזה נמשך יומיים. הלכתי לרופא משפחה בדק אותי ושלח אותי למיון. במיון חיברו אותי למוניטור ואכן ראו שיש לי הפרעת קצב רבות, ואמרו לי להיות במעקב אצל קרדיולוג. את ההולטר לב עשיתי כשהייתי מחוברת ליום הכי רגוע אצלי במשך השבוע וזה שיש ושבת כשאני לא בעבודה. ובכל זאת ראו קצת הפרעת קצב. שאלתי: כשאני מתעצבנת אני חוטפת לחץ דם גבוה מלווה עם הפרעת קצב, וברגע שאני נירגעת זה חולף. האם זה לא מסוכן לחטוף את זה מידי פעם?? ברגע שאני נירגעת קצב הלב מרגישה שהוא תקין, רגוע והלחץ דם תקין לחלוטין. כשאני מתרגשת או בסטרס לחץ דמי: 180/90 ודופק תקין: 70. רופא המשפחה מתוסכל ולא יודע כבר מה לעשות איתי. כי הבדיקות שאני עושה כשאני רגועה, אבל במקום עבודתי לעיתים יש לחץ אז הכל משתבש, ולהתחיל סתם עם תרופות.?? מדוע? מה דעתך על הנ"ל וסליחה על האריכות.
 
פרופ' דוד רוט  
21:42 07.06.15
להיות במתח נפשי שעות רבות ביום זה לא בריא. כדאי לשקול את כל האפשרויות להגיע את המצב למשל שינוי סביבת עבודה או יעוץ פסיכולוגי.
כדי לבדוק אם לחץ הדם עולה משמעותית ולאורך זמן כתוצאה ממתח נפשי כדאי לבצע בדיקת הולטר לחץ דם של יממה.
 
אילן
05:54 05.06.15
אני בן 53. מלפני מספר שנים ועד היום ביצעתי 2 אבלציות לפרפור, אחת לרפרוף. לצערי לא צלח. הפרעות הקצב נותרו.
אני לא מצליח לחשוב על להישאר כל החיים עם ההפרעה הארורה הזו בטיפול תרופתי ורציתי, כל עוד אני צעיר, לעשות נסיון נוסף לאבלציה - אולי זה מה שיביא הישועה.
אני ספורטאי לשעבר ומשתדל גם היום לעסוק בספורט (לצערי, אני מגביל עצמי להליכה על הליכון) ואני אוהב להגיע לדופק גבוה כדי לשפר כושר, מה שגורר אחריו ימים מסוייטים של הפרעות בקצב הלב עד שנרגע.
שתי שאלות:
1. השאלה היא האם העובדה שלאחר 3 אבלציות העניין לא הסתדר, האם זה הופך אותי למועמד לא מתאים לאבלציה, קרי כדאי לי לוותר על אפשרות נוספת?
נוסיף לכך גם את העובדה שלאחרונה נאלצתי להגדיל מינון הטמבוקור ומכדור אחד של 100 מ"ג שלקחתי במשך כ - 3 שנים, רק 2 כדורים שאני לוקח כעת מסדירים את ההפרעה, מה שגורם לי לחשוש שאאלץ כל תקופה כלשהי להעלות עוד ועוד את המינון.
2. האם הגוף "מתרגל" לתרופה ובחלוף הזמן המינון הקיים לא עוזר ואכן צריך להעלות אותו עוד ועוד?
 
יוסי
 
23:14 01.06.15
שלום

האם בדיקת הא.ק.ג.המצורפת תקינה? האם יש בתרשים משהו שיכול להסביר עייפות כללית וקוצר נשימה במאמץ?
חשוב לציין שיש לי שינויים קבועים באק.ג. - היפוך גלי T.
בעבר ביצאתי אקו ומבחן מאמץ ולא מצאו סיבה להיפוך.
בן 40 ולא מעשן.
אני מצרף א.ק.ג מהיום, וכן א.ק.ג מ 2012 לשם השוואה.

תודה רבה
 
יוסי
 
23:15 01.06.15
 
פרופ' דוד רוט  
10:51 02.06.15
באקג אין ממצא שמסביר עייפות או קוצר נשימה. יש סיבות רבות אפשריות לסמפטומים כאלה לכן יש לפנות לרופא המשפחה לשם ברור
 
יוסי
16:03 02.06.15
שלום

תודה על התשובה


בלי קשר לעייפות וקוצר נשימה במאמצים. רציתי בבקשה לשאול על משמעו היפוך גלי T.

אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך הגלים הא.ק.ג. תקין לגמרי?
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
בעבר נשלחתי לבדיקת אקו רגיל וכן לבדיקת ארגומטריה לצורך בירור גלי ה- T.
האם בירור של אקו רגיל ובדיקת ארגומטריה תקינים נותן תשובה מספקת לכך שאין משמעות אמיתית להיפוך גלי T?


תודה
 
פרופ' דוד רוט  
20:33 02.06.15
אם בדיקת מאמץ תקינה והאקו תקין אין משמעות להיפוך גל ה T שנראה באקג שלך.
 
יחיאל
22:19 01.06.15
רציתי לדעת מהם הסיבוכים העלולים להתרחש לאחר צריבה כתוצאה svt.האם עלול להיות מצב של קוצר נשימה או תחושת חוסר יציבות של הגוף ?
 
פרופ' דוד רוט  
10:55 02.06.15
לכל פרוצדורה רפואית עלולים להיות סיבוכים. קוצר נשימה או חוסר יציבות הם סמפטומים שיכולים לנבוע ממצבים רבים מאד. אדם שעבר צריבה של SVT ופתח סמפטומים כאלה בעקבות הצריבה צריך לפנות לקרדיולוג להערכה.
אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל.
מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך:
"כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה.
ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II.

יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי".

המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ").

אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II?

המון תודה
CARDIORESP. FITNESS-CLASS 5 VERY POOR
CARDIAC INSUFFICIENCY-CLASS C, MODERATE TO SEVER
PHYSICAL CAPACITY-107 W, 65% OF NORM

על פניו זה נשמע די חמור, זה עשוי להיות פועל יוצא של אך ורק כושר לא טוב? חובה להגיע לקרדיולוג?
כדי להעריך את ממצאי הבדיקה ולהחליט האם צריך בדיקות נוספות יש לבחון את כל ממצאי הבדיקה לכן יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה ותוצאות האקו ויתר הבדיקות שעשית. תמונת האקג של R ב V1 מחשידה ללחץ ראתי גבוה לכן הומלץ אקו להעריך לחץ ראתי.
 
ניצן
06:25 24.05.15
לא מבינה איך זה אפשרי עם אקו תקין מלפני 7 חודשים כשאז עוד היו התופעות האלה.
 
פרופ' דוד רוט  
09:49 24.05.15
מבחן לב ריאה מראה ממצאים שיכולים לכוון למספר אבחנות הוא לא מצביע על אבחנה אחת ברורה , לכן ההמלצה להמשיך בבדיקות נוספות לשם אבחנה מדוייקת
 
ניצן
06:43 30.05.15
אחרי ששלחתי לקרדיו' בלינסון את תוצאות מבחן המאמץ שכתבתי לך למעלה מיד הקדימו לי את התור מספטמבר ליום רביעי... מדאיג נורא

מה דעתך על הקרדיולוגים בבלינסון (קבעו לי לד''ר מורנינקס)?

שבת שלום
 
פרופ' דוד רוט  
20:04 30.05.15
לא מכיר אישית את הרופא אך המחלקה בבלינסון נחשבת לטובה מאד.
 
יואב
 
21:05 28.05.15
שלום

בת 65 , לא מעשנת, בעלת עודף משקל, סובלת מלח"ד ומטופלת בתרופות, כמו כן רמות סוכר גבוהות ומטופלת בגלוקופז'.
מבצעת בדיקת עיניים שנתית בהתאם להוראת רופאת המשפחה.
נשלחתי לבצע בדיקת אקו (לא בגלל תלונה כלשהי) ע"י רופאת המשפחה בגלל יתר לח"ד.
מצ"ב התוצאות, רציתי לשאול האם התוצאות תקינות? יש משהו שדורש בירור נוסף או מעקב כלשהו?

(חלק מהמשבצות ריקות, זה אומר שחלק מהפרמטרים לא נבדקו?)


תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
22:21 28.05.15
האקו מראה תפקוד לב תקין. דליפה מסתמית קלה, ולחץ ראתי מעט גבוה לא בדרגה שגורמת לסימפטומים. קרוב לודאי שממצאים אלה חסרי משמעות. יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקה. יתכן שימליץ על מעקב אקו בעוד מספר חודשים.
 
יואב
13:00 29.05.15
שלום

יתר לחץ דם ריאתי קל הכוונה לממצא: GRADE 1-MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION
?

זה יכול להיות ממצא "נורמלי" אצל בני 65 ?

והאם מספיק לחזור לרופא משפחה (ההפנייה היתה מרופאת המשפחה) או שזה מצריך ביקור אצל קרדיולוג?

תודה
שלום,

בן 78 שנים. ברקע: מזה כשנה לחץ דם גבוה מטופל באמלו. היצרות קשה של המסתם האורטלי מטופל באספירין ובסימוביל. בבדיקות דם אחרונות מלפני שבועיים המטולוגיה וביוכימיה תקינות. אין סוכרת , תיפקודי קרישה תקינים, תיפקודי כליה וכבד תקינים.
פעיל ומהלך כרגיל , ללא שום תלונות וללא שום תסמינים גופניים אחרים.

השבוע פרפור עליות , אישפוז בבי"ח שם מטופל בזריקות קסלקן+ קרדילוק+ כדור קומדין 1 מ"ג .אקו לב עדכני ללא שינויים מזה שנעשה מלפני שנה.
לקראת הכנה לטיפול של "היפוך חשמלי".
א.האם טיפול ההיפוך החשמלי הוא הכרחי או עדיף לקדם החלפת המסתם בשיטת הצינתור?
ב.אני לא בנוי לבדיקות דם שבועיות בגין הקומדין, יש מקום להעביר אותי לפרדסקה או קסרלטו או משהו אחר שאינו מצריך ניטור קבוע?
תודה
 
יוסי
22:23 28.05.15
שלום

בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל.
מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד?
מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה?
הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ.
שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70.
אבל במשך היום הוא גבוה יותר.
ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס)
ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר.
האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה?
אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת)
האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק?

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
09:34 29.05.15
דופק של אדם מבוגר במנוחה הוא בדרך כלל בין 50 ל 70. דופק גבוה יותר במנוחה יכל לנבוע מסיבות רבות כגון: מתח נפשי, כאב, מחלת חום, אנמיה, סטורציה נמוכה של חמצן בדם, פעילות יתר של בלוטת התריס, כושר גופני נמוך, הפרעת קצב לב.
כדי לבדוק אין משתנה קצב הלב במהלך היממה ניתן לבצע הולטר קצב לב של 24 שעות.
סטורציה של 94% באויר חדר היא מעט נמוכה מהתקין וכדאי לפנות לרופא לברור.
 
יחיאל
19:51 21.05.15
בן 39
לאחר אבליציה של SVT לפני כחמשה חודשים בצעתי הולטר :
קצב סינוס - 74 לדקה ביממה ( 54-136)
נרשמו הפרעות קצב מסוג- חדריות בודדות - 2968. זוגות- 11 שלשייה - 1
וקטעים של AIVR- עד 6 פעימות.
על חדריות בודדות - 1 .
האם זה תקני ?
חג שמח ושבת שלום
 
פרופ' דוד רוט  
19:05 23.05.15
ההולטר מראה פעימות מוקדמות חדריות. עם שלישיה אחת של פעימות רצופות. במידה ותפקוד הלב תקין אין בממצאים אלה סכנה. יש לחזור לקרדילוג המפנה להערכה.
 
יחיאל
22:11 25.05.15
האם הדבר יכול לגרום לתחושת חוסר יציבות או תחושה של כמעט עילפון. לחץ דם תקין.
 
פרופ' דוד רוט  
11:49 26.05.15
הממצאים בהולטר זה לא סביר שיגרמו לחוסר יציבות או תחושת פרה עילפון. הפרעות קצב שנמשכות זמן ארוך יותר עלולות לגרום לסמפטומים כאלה.
 
יחיאל
17:05 26.05.15
האם יש פתרון לזה מלבד צריבה? האם זה מסוכן ?
 
יחיאל
17:31 28.05.15
האם הדבר מסוכן ועלול לגרום למשהו חריג ? האם ניתן לטפל בזה ללא אבילציה ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:16 28.05.15
ניתן לטפל תרופתית. לרוב לא מטפלים בפעימות מוקדמות על ידי אבלציה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  83  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב