בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
ערב טוב אימי בת 63 בריאה ולא נוטלת תרופות
לאחרונה יש לה הרגשה לא טובה כשהיא נכנסת לישון בלב, מוסרת שהיא מרגישה הפרעת קצת
ניגשה לקרדיולוג נקבע לה אקו ומאמץ
האקו יצא תקין
התחלת בדיקת האמאץ הופיע לה lbbbb, ונעלם
המבחן הופסק ונקבע לה מיפוי לב, בהתחלת הבדיקה כנראה התרגשה אך שהזרקו לה את החומר הופיע שוב lbbbb ויצאה שהיא אלרגית לחומר שהחמיר את מצבה,
המבחן הופסק ונשארה מאושפזת עקב חומר שהוזרק לה
למחרת עברה ct לב
שיצא תקין לחלוטין עורקים חדרים מבנה לב הכל תקין
בשחרור נכתב לה לטפל בגורמי סיכון
השאלה דר מה אומר הממצא הזה?
אני רואה אותה שהיא בחרדה לא נורמאלית
הממצא הזה הוא דבר מפחיד? שעושה לה בלוק מלא
לציין שהיא לוקחת תרופה נגד לחץ דם
דופק הלב שלה במנוחה כרגע 57
אנא עזרתך דר
Lbbb היא הפרעת הולכה חשמלית שלרוב חסרת משמעות. כאשר היא מופיעה במאמץ זה עוד פחות משמעותי. אין סבה להיות בחרדה. אין צורך בטיפול אלא במעקב אחר מצב ההולכה החשמלית באמצעות תרשימי אקג והולטר מפעם לפעם.
 
חיים
00:36 03.02.16
בן 28 עם סכרת 16 שנה עים יתר לחץ דם קל בינוני מטופל באנלפריל 20 מ"ג, בשנה שנתיים האחרונות יש לי מן מצב מוזר כזה שאני מרגיש את דפיקות הלב שלי לא חזקות אבל מורגשות בחזה ובאזור הצוואר ותוך כדי דפיקות הלב אני מרגיש כאילו יש לי" דפיקות לב" גם באזור הגב גב תחתון מה מה זה יכול להיות לאיזה רופא אני אמור לללכת לבדיקת המצב הזה?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
07:16 03.02.16
כדי לבחון האם מדובר בהפרעה בקצב הלב יש לתעד קצב לב בזמן סמפטומים. לשם כך ניתן לבצע בדיקות כמו הולטר קצב לב. פנה לרופא המשפחה להערכה.
בסד
שלום
ברצוני לשאול:
עברתי טיפול אבלציה עקב svt לפני חודש וחצי. ב"ה בהצלחה. כיוון שsvt לא חזר!
אבל מאז יש לי פעימות מוקדמות כמעט כל יום בתדירות שלא היתה לי . זה נורא מפריע לי ומדאיג אותי?
מה לעשות? האם זה אומר שהטיפול לא היה מוצלח?
האם זה מצריך טיפול תרופתי? או אחר?
זה נורא מפריע לי בשקת הנפשי.
מה אתה ממליץ לי לעשות?
תודה
אבלציה של SVT אמורה למנוע ארועי SVT ובזה נמדדת הצלחתה.
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה אשר בדרך כלל לא מחייבת טיפול
עליך לפנות לקרדיולוג שיודא שאכן מדובר בפעימות מוקדמות ובמידת הצורך ימליץ על טיפול.
 
יקי
16:12 31.01.16
שלום רב ,
בחולה עם אי ספיקה דיאסטולית , האם לחץ מוגבר בעליה ,
יכול לגרום לקוצר נשימה ?
בברכה יקי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:20 31.01.16
בסיס הבעייה הוא לחץ דיאסטולי מוגבר בחדר השמאלי ולכן בעליה השמאלית, שאכן אחראי לדליפת נוזלים מכלי הדם אל הריאות ולקוצר נשימה.
 
ציפורה
20:05 27.01.16
שלום רב,
אני נוטלת כבר מספר חודשים קרדיולוק בשל דופק מהיר ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים. לעיתים בזמן שכיבה וישיבה הדופק מרגיש מאוד חזק. ואני שומעת אותו גם בראש. האם יש ממה לדאוג?
תודה רבה הילה
 
פרופ' דוד רוט  
12:51 31.01.16
ברוב המקרים מדובר בפעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת. אך כדי לודא שזה המצב יש לתעד קצב לב בזמן ספמטומים למשל על ידי בדיקת הולטר.
 
Poogy
18:38 27.01.16
תודה
תשובתך נרשמת אצלי כצפירת הרגעה
תודה על תשובתך המהירה
כמו שכתבתי
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )
אני חווה ת׳אירוע

לא הבנתי איך אוכל לעשות א.ק.ג בזמן אמת אם האירוע הנ"ל מגיע out of the blue ?
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )

אשמח לקבל עוד אפשרויות
לפשר התופעה שהעלתי

והאם באופן כללי המצב מדאיג ?( להזכירך : ה דופק הוא מהיר וסדיר ל/ ד גבוה מאד בזמן האירוע. .... ולאחר כחצי שעה הכל מתיצב וחוזר לנורמה ....( כ 3 מקרים בודדים כאלה ב 5 שנים האחרות)
בתודה מראש
Poogy
 
Poogy
16:16 27.01.16
שלום רב
בן 58
צמחוני
רזה
עוסק בפעילות ספורטיבית ( 2- 4 בשבוע)
מעשן מעל קופסא ליום 40 שנה
לא שותה משקאות אלכהלים
2- 3 כוסות קפה ליום

ל/ ד 110/70
דופק במנוחה 60-70
במאמץ ספורט הדופק חוזר לנורמה תוך 10 ד'
נמצא במצבי מתח באופן תמידי
( בעבר חוויתי לא מעט התקפי חרדה )

ב 5 שנים האחרונות נתקלתי 3 פעמיים בתופעה
של עליה מהירה של דופק במנוחה ( 120-140 ) דופק סדיר !
ללא כאב בחזה
ללא קשיי נשימה
מאין הרגשה של עקה בחזה
אבל ללא כאבים ו/ או הקרנות למקומות נוספים
ללא זיעה
ללא חיוורון
ללא סחרחורת
ללא הרגשת בחילה או. צרבת
חולשה קלה

במדידדת ל/ ד. 180/110 שירד בהדרגה לנורמה לאחר כ - 40 ד' כולל לחץ דם שהתיצב ל 110/70 ( ללא תרופת הרגעה מכל סוג שהוא אלה ע"י נשימות. ודמיון מודרך )
10 שעות לאחר הנ"ל ביצעתי פעילות מ אמץ ספורטיבי של עליה מהירה 150 מדרגות והכל היה תקין ל/ ד ודופק ( 65 לפני הפעילות .. 95 מייד לאחר הפעילות .... ו- 10 ד' לאחר מכן הדופק חזר ל 65)

עשיתי א.ק.ג למחרת והכל תקין
ארגומטריה לפני חצי שנה תקינה

שאלות :
1- יש מצב שהגוף / מוח זוכר מצבי מתח / כעס קיצוניים שהתרחשו כמה שעות לפני הארוע הנ"ל ופתאום הוא "נזכר להגיב בתופעות הנ"ל ?

2- אם המצב הזה קורא לי בממוצע פעם בשנה וחצי זה צריך להדאיג אותי?

פרופ' תיהיה סימפטי איתי ותיתן לי צפירת הרגעה

בתודה מראש
poogy
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:50 27.01.16
לא סביר שמדובר בתגובה לאירוע של מספר שעות קודם לכן. יתכן שזו תגובת חרדה?
אם יש זמן ואפשרות, רצוי לרשום אקג בזמן האירוע.
 
Poogy
18:12 27.01.16
תודה על תשובתך המהירה
כמו שכתבתי
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )
אני חווה ת׳אירוע

לא הבנתי איך אוכל לעשות א.ק.ג בזמן אמת אם האירוע הנ"ל מגיע out of the blue ?
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )

אשמח לקבל עוד אפשרויות
לפשר התופעה שהעלתי

והאם באופן כללי המצב מדאיג ?( להזכירך : ה דופק הוא מהיר וסדיר ל/ ד גבוה מאד בזמן האירוע. .... ולאחר כחצי שעה הכל מתיצב וחוזר לנורמה ....( כ 3 מקרים בודדים כאלה ב 5 שנים האחרות)
בתודה מראש
Poogy
Poogy
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:17 27.01.16
יכול להיות שזה התקף חרדה. אם זה נמשך די זמן אתה יכול לזמן מד"א או לנסוע למקום הקרוב ביותר בו ניתן לרשום אקג (קופ"ח, חדר מיון, טר"ם וכיו"ב).
על פניו אינו נשמע מדאיג אך כדי לאשר זאת יש לרשום אקג בזמן האירוע.
 
Poogy
18:15 27.01.16
תודה על תשובתך המהירה
כמו שכתבתי
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )
אני חווה ת׳אירוע

לא הבנתי איך אוכל לעשות א.ק.ג בזמן אמת אם האירוע הנ"ל מגיע out of the blue ?
פעם בשנה וחצי ( בממוצע )

אשמח לקבל עוד אפשרויות
לפשר התופעה שהעלתי

והאם באופן כללי המצב מדאיג ?( להזכירך : ה דופק הוא מהיר וסדיר ל/ ד גבוה מאד בזמן האירוע. .... ולאחר כחצי שעה הכל מתיצב וחוזר לנורמה ....( כ 3 מקרים בודדים כאלה ב 5 שנים האחרות)
בתודה מראש
Poogy
בן 31,יש רקע חרדתי, אך גם רקע משפחתי עם אירוע לב האבא לוקח קרדילוק קבוע שנים. מזה כשבוע הבחנתי שהדופק מנוחה באיזור 100 ולפעמים 120 . הרופא המליץ על חוסמי בטא יחד עם טיפול בציפרמיל ולוריוון עד שיתחיל להשפיע. לאחר שלקחתי 1.5 מג לוריוון לא ראיתי שינוי דרסתי בקצב בלב, חשבתי שאם אין חרדה הדופק ירד. האם כדאי לבדוק דברים נוספים? האם בטוח לשלב קרדילוק עם לוריוון וציפרמיל?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
23:08 26.01.16
יש לבדוק שאין יתר תריסיות ואנמיה(בדיקות דם פשוטות). אם הבדיקות תקינות יתכן וזו תוצאת חחרדה ואז קרדילוק יכול לעזור ואין בעיה לשלב עם תרופות ההרגעה. פעילות גופנית ואיזון משקל יכולים לתרום רבות לאיזון הדופק.
תודה על תשובותכם,מרגיש שהחומצה האלפא ליפואית שאני נוטל נגד "רגלים בוערות" עזרה לי להפטר מתרופת הקרדילוק ,אחרי 2 נסיונות כושלים,

זה יותר מחודש לא נוטל קרדילוק (טמבוקור בלבד)והפירפורים פסקו .
קרדילוק אינו אמור למנוע פרפור אלא להאיט את קצב הלב. טמבוקור אכן מיועד למנוע פרפור.
אנסח את זה כך-טופלתי בקרדילוק וטמבוקור נגד פ"פ,בהתייעצות עם רופא קרדיולוג ניסיתי להפסיק ליטול את הקרדילוק בצורה מדורגת .
בפעם הראשונה, 10 ימים מיום הפסקת הקרדילוק הפירפורים חזרו,שבתי לקרדילוק.
אחרי כחודש,בנסיון השני -הפרפורים חזרו אחרי -14 ימים, שוב חזרתי לקרדילוק .

כשניסיתי בפעם השלישית להפסיק את הקרדילוק הייתי בטיפול בחא"ל נגד "רגלים בוערות" משך כ-5 שבועות.
בניסיון השלישי ,הפרפורים(כולל פעימות מוקדמות)לא חזרו-זה 26 ימים ,יש לי תחושה שהחומצה משפיעה על אי חזרת הפרפורים .

פרופסורים נכבדים-ברצוני להודות לכם מאוד על כך ששכנעתם אותי לפני חצי שנה לא לבצע אבלציה למרות "הנדנודים" שלי ,

נוטל את הטמבקור בצורה סדירה,עושה פעילות גופנית(הליכה)2-3 פעמים בשבוע במשך שעה בכל אימון -בעצימות בינונית,(מקפיד על דופק של % 80 מהדופק האופטימלי ),,,,ומתחיל לשכוח מה זה -פרפור פרוזדורים.

לשאר הגולשים-,אין לראות בפוסט זה המלצה ליטול חומצה אלפא רפואית.

כן הייתי ממליץ לעשות פעילות גופנית-אבל בפיקוח מדריך חדר כושר מוסמך ובתיאום עם הקרדיולוג.
 
דורון
01:34 26.01.16
שלום

האם לעומס על הלב יש השלכות לטווח הארוך על תפקוד ובריאות הלב?
אדם שיש לו דופק 60 במנוחה הלב שלו יתפקד יותר טוב בגיל מבוגר מאשר מי שיש לו דופק 100 במנוחה? מבחינת פוטנציאל של הלב הוא יאריך ימים יותר?
הדבר נכון הן לגבי הבדלים בדופק במנוחה, וכן לגבי אנשים שעובדים בעבודה מאומצת.

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:51 26.01.16
באופן כללי דופק נמוך קשור סטטיסטית לאריכות חיים. דופק נמוך בסיסי אופייני לספורטאים שמאמצים את הלב ומאיצים את פעולתו בעת המאמץ.
 
ציפורה
17:33 24.01.16
פרופ׳ שלום רב,
אני נוטלת מזה כחמישה חודשים קרדיולוק במינון של 2.5 מ״ג וזאת בשל בעיה של סינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים, כמו כן היו לי פעימות מוקדמות בחדרים ובעליות. אני בת 34.
יוצויין שלפני כן לקחתי מינון של 1.25 מ״ג אולם לאחר שהדופק המשיך להיות גבוה העלו לי את המינון. בשלושה שבועות האחרונים חזרו לי הפעימות המקדימות בחדרים (גם במינון הנמוך הן היו לסירוגין) מידי יום מספר פעמים ביום. וכן לעיתים כשאני במנוחה בישיבה או בשכיבה אני מרגישה שהלב דופק לי מאוד חזק. האם מדובר במשהו מסוכן? האם אני צריכה להעלות במינון או שזה בסדר שיש פעימות כשאני עם הכדור? אני מעדיפה שלא להעלות למינון גבוה יותר אלא אם כן אין ברירה. אשמח לדעת מהי המלצתך.
בתודה מראש, הילה.
 
פרופ' דוד רוט  
21:39 24.01.16
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות, טיפול בקרדילוק עשוי להפחית את מספר הפעימות המוקדמות אך לא להעלים אותן לחלוטין.
 
ציפורה
23:06 24.01.16
תודה רבה. לגבי העובדה שאני מרגישה את הלב דופק מאוד חזק בישיבה או בשכיבה, יש מה לעשות עם זה?
 
פרופ' דוד רוט  
13:36 25.01.16
במידה ותחושת הדופק החזק נובעת מפעימות מוקדמות עדיף להתעלם מתחושה זו. ניתן לטפל בפעימות מוקדמות תרופתית אם הם גורמות לסמפטומים משמעותיים.
 
ציפורה
19:45 25.01.16
תחושת הדופק החזק לא נובע דווקא מהפעימות המוקדמות אלא הרבה פעמים כשאני במנוחה בשכיבה או בישיבה הוא דופק מאוד חזק ולעיתים מהיר. זה משהו מסוכן? או שאפשר להתעלם?
תודה !
 
שירן
17:29 25.01.16
אני בהריון שבוע 20 ביצעתי הולטר 24 שעות והתוצאות הן :
נצפו סה''כ כ-9 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה. בשעה 07:14 נצפו 2 קטעים סמוכים של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-4 פעימות, במהירות עד 115 פעימות לדקה
בשעות העירנות נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 138 פעימות לדקה שנמשכו עד 20 דקות. במשך המעקב נצפתה מהירות ממוצעת של 87 פעימות לדקה .
מה זה אומר יש מקום לטיפול תרופתי?
מה זה NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA?
 
פרופ' דוד רוט  
19:23 25.01.16
מדובר בהפרעות קצב לב קלות שלא מחייבות טיפול תרופתי.
עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.
 
רונית
11:12 25.01.16
שלום לרופאים
אני רוצה לעבור אבלציה ולנסות להתפטר מפרפור פרוזדורים.
הוסבר לי שיש כמה טכניקות לביצוע האם תוכל לפרט?על סמך מה בוחרים טכניקה זו או אחרת?
איזה בדיקות חייבים לעשות לפני אבלציה?האם סי טי לב נחוץ?
תודה
הייתי מטופל ב-1.25 מ"ג קרדילוק+ 200 מ"ג טמבוקור,עקב תופעות לוואי מהקרדילוק אישר לי הקרדיולוג ,להפסיק את הקרדילוק בצורה מדורגת,ניסיתי פעמיים והפרפורים חזרו אחרי 10-14 ימים,עם חזרת הפרפורים חזרתי ליטול קרדילוק , את הטמבוקור נטלתי כל הזמן כרגיל ,
ללא קשר אני סובל מבעיית "רגליים שורפות" ,מרגיע את הרגליים בעזרת חומצה אלפא ליפואית זה חודשיים.
לפני כחודש עברתי בוחן במאמץ,בתדריך לפני הבדיקה נאמר לי לא ליטול קרדילוק יום לפני הבדיקה וביום הבדיקה ,
החלטתי לנסות ולהפסיק שוב את הקרדילוק,
4-3 ימים לפני הבדיקה ירדתי לחצי כדור ויום לפני הבדיקה הפסקתי ליטול את התרופה,למחרת הבדיקה ובהמשך לא נטלתי יותר את הקרדילוק.
היום -עבר חודש מאז הפסקת הקרדילוק והפרעות הקצב-נעלמו.
מידי פעם אני חש פעימות מקדמות אשר הן נפסקו כשעה אחרי נטילת הטמבוקור,או החומצה האלפא ליפואית(את הטמבוקור והחומצה אני לוקח בזמנים קבועים ללא קשר לפעימות).
את החומצה התחלתי לקחת לטיפול בכפות הרגליים כ-5 שבועות לפני הפסקת הקרדילוק,האם יש קשר בין מחלות לב לחומצה אלפא ליפואית?,האם החומצה תומכת בטמבוקור לפי הספרות הרפואית?.
לא ידוע לי על קשר לקרדילוק או טמבוקור.
 
רענן
07:13 22.01.16
שלום רב ,
אני עובד בבית אבות באיזור המרכז , לאחרונה לאחד הדיירים יש היפוקלמיה . אמור לקבל תמיסת קליום במינון 3 מאק. תוך ורידית .
שאלתי : האם מותר לחבר החולה לתמיסה ללא כל חשש מהפרעות קצב ?
לפי מה שהסבירו לי : מותר לתת תמיסה עד 3 מאק. ללא מוניטור , רק סימנים ( בהית אבות אין מןניטור )
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:57 22.01.16
מתן אשלגן דרך הוריד לדעתי מצריך נוכחות רופא. אני מניח שיש תקנות של משרד הבריאות בנוגע למתן תרופות ותמיסות תוך ורידיות עליך לעיין בהן.
 
עופר
12:51 22.01.16
שלום

כשמבצעים עיסויים לאדם עם אוטם בלב, איך עוזרים העיסויים אם העורק בעצם סתום? האם העיסוי מועיל גם לעורק החסום או רק לעורקים שנשארו פתוחים?

בזמן ביצוע צנתור בלב, בין אם צנתור דחוף או שלא, הכלים עצמם תופסים את נפח כלי הדם, זה לא פוגע בלב אם מדובר בצנתור מורכב וממושך (בפרט בצנתורים של החלפת מסתמים)?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:54 22.01.16
עיסויי לב = החייאה בסיסית מבוצעת כאשר אדם סובל מדום לב. כלומר הלב לא מתכווץ ולא מזרים דם במצב זה העיסויים מכווצים את הלב וגורמים לדם לזרום. כך ניתן לשמור על האדם בחיים (בעיקר למנוע נזק מוחי בלתי הפיך) עד שמגיע צוות החייאה מיומן עם מכשירי החייאה. כלומר לא משנה אם יש עורק כלילי חסום או לא עיסויי לב במצב זה עשויים להציל חיים.
צנתרים קוטרם קטן בהרבה מקוטר העורק בו הם עוברים לכן אינם גורמים לחסימת העורק
 
שוקי
13:04 19.01.16
שלום
אני בן 42 בריא לא מעשן
מידי פעם תוקף אותי דופק מהיר שמגיע עד לכ150 כבר כשנה וחצי. עשיתי ארגומטריה שיצאה תקין ואפילו צינטור וירטואלי על חשבוני כדי להיות רגוע גם תקין
רופא קרדיולוג המליץ לי על מכשיר ששמים עליו שני אצבעות ברגע שיש דופק מהיר ושכרתי מכשיר כזה ומתי שהיה לי התפרצות של דופק מהיר שידרתי ולא מצאו אף הפרעת קצב הדופק חוזר לרגיל שאני לוקח פרולול 10 עם קלונקס שאלתי היא מה הגורם לדעתך לדופק המהיר. זה גם קורה לי כאשר אני במעון כושר מסיים תרגיל ואז זה מתחיל. תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:36 19.01.16
האם המכשיר תעד דופק של 150 בדקה? אם כן וקצב הלב באותו זמן היה סינוס תקין הרי שלא מדובר בבעית לב אלא בגורם חוץ לבבי שגורם לדופק לעלות כמו בזמן מאמץ או מחלת חום.
 
שוקי
09:06 20.01.16
כן. תועד דופק גבוה בסביבות 150 כמה פעמים בכולם קצב סינוס. ללא מחלת חום. למה אתה מיתכוון לגורם חוץ לבבי והאים קלונקס ופרולול 10 זה טיפול טוב. תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:35 20.01.16
ברוב המקרים קצב סינוס מהיר נגרם מסיבה שאינה לבבית. כלומר מאמץ, חרדה, מחלת חום, אנמיה, כאב יתר פעילות בלוטת תריס וכו'
הטיפול צריך להיות בבעיה שגרמה לדופק המהיר. אם זו חרדה קלונקס יכל להיות טיפול. פרולול זו תרופה שמאטה את קצב הלב לכן אם הבעיה לא לבבית למשל אנמיה עדיף לתקן את האנמיה וכך קצב הלב יאט ולא לתת פרולול שמאט את קצב הלב אך האנמיה לא תתוקן.
 
דויד
15:51 20.01.16
שלום,
תוצאות הבדיקה:
סינוס:
מינינמום 53, מכסימום 118, ממוצע 70.

הפרעות קצב חדריות:
נצפו סה״כ 12 vpc's בודדים במשך הבדיקה.

הפרעות קצב על חדריות:
נצפו apc's בודדים במהירות 1-1468 לשעה.
נצפו שבע זוגות apc's
נצפו 5 קטעי pat המורכבים מ 3-6 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 163 לדקה.

הפרעות הולכה: לא נצפו.

שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו שינויים בגלי t ערוץ 1,2.

אודה על קבלת חוו״ד על הבדיקה.
 
פרופ' דוד רוט  
10:42 21.01.16
הבדיקה מראה קצב בסיסי תקין עם פעימות מוקדמות רובן ממקור פרוזדורי ומספר ארועים קצרים מאד של הפרעת קצב מסוג טכיקרדיה עליתית. מדובר בהפרעת קצב קלה.
עליך לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקה.
 
דויד
15:23 21.01.16
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב