בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
דנה
15:23 10.04.16
שלום רב,

אבא שלי בן 90 , עד לפני שנה היה מאוד פעיל
לפני כשנה פיתח דלקת בכיס המרה , היה מאושפז עבר הוצאת אבן מדרכי המרה בשיטת ה ERSP . לאחר פעולה זו פיתח דופק מהיר עד 160 והרופאים קבעו שיש לו פרפור פרוזדורים (לא בטוח לחלוטין ).לאחר יום הדופק חזר למדדים תקינים . קיבל פרוקור וקומדין .
לאחר שחרורו קיבל תקופה פרוקור ובהמשך עד לפני שבוע קיבל קסרלטו .

בכל הבדיקות שביצע לפני כשנתיים והשנה שכללו אקו לב והולטר רציף לא נבחן פרפור פרוזדורים אלא מדי פעם טכיקרדיה .
גם בבדיקות השגרתיות של ל.ד בהן מופיע גם הדופק - הדופק תקין

לפני שלושה שבועות סבל משיעול חזק ופיתח דלקת ריאות קלה . באותו יום נבחן דופק מהיר , פניתי למיון וב-EKG לא נבחן פרפור פרוזדורים.

לפני שבוע פניתי לרופא קרדיולוג לייעוץ והסביר לי שלפי דעתו בגיל של אבא שלי הסכנה לקבל דימום במוח לדוגמא, יותר גדולה מהסכנה לקבל שבץ מוחי (במיוחד שלא בטוח ב- 100% שסובל מפרפור פרוזדורים)
והמליץ לתת לאבא קרטיה 100 מ"ג במקום קסרלטו .
אנא התייחסותכם.

המון תודה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:49 10.04.16
אין לי כל הפרטים ואיני נוהג ליעץ פרטנית ללא בדיקה וללא היכרות מעמיקה עם המטופל. באופן כללי שיקולי הקרדיולוג והמלצתו נראים הגיוניים. כל טוב.
שלום רב, אני בת 35 , נוטלת קרדיולוק 2.5 מ״ג משך מספר חודשים.
לאחרונה יש לי נשירת שיער חזקה. האם ניתן לקחת את הכדור רוטס hr ( אלו תוספים תזונתיים) יחד עם הקרדיולוק? אני סובלת מינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
תודה רבה הילה
רוטס HR אינו מוגדר כתרופה אלא כתוסף מזון לכן אין ודאות לגבי מה הוא מכיל במדוייק, כיון התכשיר לא עבר רגולציה קפדנית כמו שעוברת תרופה לא ידוע מה תופעות הלואי שלו אם קיימות.
במידה והוא מכיל רק ויטמינים כמו מולטיויטמין לא צריכה להיות בעיה בשילוב עם קרדילוק.
שלום רב. אני בן 19 מאובחן ב WPW. ביצעתי אבלציה של הלב לפני כ 8 חודשים ומצאו אצלי שני סיבים. אחד מימין ואחד משמאל. הצריבה לא צלחה על הסיב מצד שמאל של הלב כלומר הסיב הימני טופל . לאחר האבלציה הרגשתי הפחתה במהירות פעימות הלב וכמעט ולא חוויתי הפרעות קצב. לפי מה הרופא אמר לי בגלל שבאקג גל הדלתא לעיתים מופיע לעיתים לא .קשה לאתר את הסיב הנוסף לפני ביצוע האבלציה. הרופא אמר לי כיוון שאני לא מרגיש שהסיב מפריע לי ושהסיב הוא פוסטרוספטלי במיקום בעייתי שקרוב לוודאי לוריד הקורונרי הוא ממליץ על המשך בדיקות ומעקב שלאחריו ישקול לבצע אבלציה נוספת.

האם לדעתך צריך לבצע את האבלציה בכל זאת?
כאשר גל הדלתא מופיע לסירוגין הסיב אינו מסוכן. לכן ההחלטה על ביצוע אבלציה נוספת תלויה בסבל. אם אין הפרעות קצב אכן אין הכרח לבצע אבלציה.
שלום

1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם?
הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך?
2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8.
בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר)
3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים?

תודה מראש על המענה.
משך הזמן מהארוחה האחרונה משנה את רמת הגלוקוז והטריגליצרידים.
כדי להשוות תוצאת בדיקת פרופיל שומנם או גלוקוז בין בני אדם שונים צריך סטנדרטיזציה. לכן הוחלט שרמתם תמדד לאחר צום של 8-12 שעות כך לא תושפע מהארוחה האחרונה.
רמת גלוקוז משתנה תוך דקות מרגע אכילה לכן יש צורך בבדיקה כמו המוגלובין מסוכרר שנותנת הערכה לגבי איזון גלוקוז ב 3 חודשים אחרונים.
טריגליצרידים מתנהגים בדומה לגלוקוז, אך כולסטרול לא- רמת הכולסטרול לא מושפעת משמעותית מהארוחה האחרונה אלא מהתזונה 2-4 שבועות האחרונים.
לכן נכון שמי שעשה דיאטה דלת שומן רווי 4 שבועות לפני בדיקת פרופיל שומנים יקבל ערכי כולסטרול נמוכים בהתאם לדיאטה.
 
בתיה
22:14 03.04.16
שלום רב,
בת 65, עברתי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשלוש וחצי שנים. מזה כשנתיים לא נוטלת תרופות אנטי-אריתמיות.
גונב לאזניי בכמה הזדמנויות שמי שלקה פעם אחת ברפרוף ילקה בפרפור למרות שעבר צריבה מוצלחת.
שאלתי: האם אכן אפשר 'לנבא' זאת, והאם ככל שעובר זמן רב יותר ממועד הצריבה כך נמוך יותר הסיכוי להופעת פרפור?
בריאה בד"כ למעט תת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת באמצעות אלטרוקסין.
בתודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
08:35 04.04.16
מי שעבר אבלציה של רפרוף פרוזדורים אין כל ביטחון שילקה בפרפור פרוזודרים. קיימת כמובן אפשרות כזו אך זה לא ודאי.
גורמי סיכון שכיחים לפרפור הם לחץ דם גבוה סוכרת מחלות מסתם. טיפול בגורמי סיכון למשל איזון לחץ דם עשוי למנוע הופעת פרפור.
שלום,
אני בת 27, ולפני כשנתיים וחצי עברתי אבלציה לטיפול ב-SVT.
לאחרונה התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בלב ובדופק - לפעמים דופק מהיר, אבל אני בעיקר נתקלת בתחושה מוזרה של מעין דופק לא סדיר, שעושה לי סחרחורות ובחילה ואני מרגישה שאני עומדת להתעלף.
האם יש איזשהו קשר בין הדברים? האם יש לי יותר סיכוי להיות עם הפרעת קצב נוספת מאחר והיה לי SVT?
יתכן שמדובר בהפרעת קצב. כדי לשלול הפרעת קצב יש לפנות לקרדיולוג שיפנה לברור
שלום ד'ר


האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?
סטטין לא גורם לפרפור פרוזדורים ואינו פוגע בשריר הלב.
שלום רב,נטלתי ריטמקס 300X2 ליום עקב פרפור שהיה מופיע כפעמיים בשנה ולרוב היה חולף תוך כשעה עוד לפני הגעה למיון,ומידי פעם בערך של פעם פעמיים בשבוע פעימה מוקדמת,לפני כ3 חודשים הוחלף לי הריטמקס לפרופקס,ובחודש האחרון הפרעות הקצב בתדירות גבוהה יותר מאשר עם הריתמקס{ההפרעה לזמן קצר כ5-10 שניות,כ3 פעמים בשבוע שיעים הריתמקס לא היו לי.האם ישנה אפשרות שזה עקב הפרופקס:?{ומבקש לדעת האם אכן הפסיקו את ייצור הריתמקס} תודה.
ריתמקס ופרופקס מכילים את אותו חומר פעיל - פרופאפנון באותם מינונים. לכן ניתן להחליף ריתמקס בפרופקס וההשפעה צריכה להיות דומה.
 
מוסא
00:43 30.03.16
שלום,
אני מעוניין לדעת האם בארץ יש מרכז גדול שיודע לבצע אבלציות נגד פרפורי פרוזדורים והאם יש להם ציוד מתאים ומתקדם (כולל הדמיה תלת-מימדית). אני שוקל ביצוע אבלציה בצרפת (בבורדו) או בישראל ומכאן השאלה. אם בישראל יש את אותה הרמה ואותו הציוד, אז כמובן אבחר ואשמח לעשות את זה כאן.
אשמח לקבל התייחסות ואם אפשר המלצות פרודוקטיביות.

תודה רבה,

בנימין
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:08 25.11.15
אבלציות כאלו נעשות במרכזים רבים בארץ, הן בבתי חולים צבוריים (לדוגמא, שיבא, איכילוב, קפלן, ברזילי, הדסה, רמב"ם ועוד) והן פרטי באסותא (במימון קופות או ביטוחים). כל הציוד קיים כאן ואין סבה לעשות בחו"ל.
בתי החולים "מדן ועד באר שבע" (מנהריה-עד סורוקה) יודעים לבצע אבלציה (צריבה בעברית)ברמה גבוהה.

בנוסף,יש מרכזים רפואיים בארץ המבצעים את הצריבה באמצעות הקפאה הנחשבת כשיטה המתקדמת ביותר .

ונקודה הכי חשובה-יושרה. כשתבוא לייעוץ אצל קרדיולוגים בארץ ותבקש צריבה ולפי נתוני המחלה שלך הקרדיולוגים יגיעו למסקנה שאתה לא צריך צריבה ואתה יכול לחיות עם המחלה עם תרופות בלבד, הקרדיולוגים ישכנעו אותך-לא לעשות צריבה(גם בבי"ח פרטי בו המנתח מקבל סכום נאה על הצריבה).
 
תמים לשעבר
16:19 25.03.16
איזה נאיבי אתה .אפילו הרופאים שמבצעים את האבלציות וקראו את מה שכתבת מתפקעים מצחוק
אצלך מאז שאתה "תמים לשעבר".
אני בן 37, נוטל נוגדי דיכאון שמעלים את הדופק. במנוחה הדופק בין 85—95. לחץ דם ואקג תקינים. עושה פעילות גופנית.
האם יש צורך להוריד את הדופק עם חסמי בטא?
לפני שנוטלים תרופות כמו חוסם בטא יש לודא שאכן הדופק הממוצע מהיר וזאת על ידי הולטר קצב לב של 24 שעות. אם אכן הדופק מהיר יש לודא שאין סיבה אחרת לדופק מהיר למשל אנמיה או יתר תריסיות. רופא משפחה יכל להפנות לבדיקות המתאימות.

בהמשך לשאלתי מ-15/3 ,בערך באותם ימים שהחלפתי כדורים ללחץ דם , קבלתי ממומחה להפרעות שינה את הכדור סירקדין כתמיכה בכדורי השינה שאני נוטל.

הפרעות הקצב הופיעו מס' ימים לאחר נטילת התרופה,

האם הסירקדין יכול לגרום להפרעות הקצב למרות שאני נוטל -200 מ"ג טמבוקור ביום?.
לא ידוע על קשר להפרעות קצב.
 
אלכס קוטקיס
 
07:26 23.03.16
לאבא שלי יש התקפות של דפיקות לב חוזרים כבר שנה (כ140 לדקה)
הוא מקבל טיפול תרופתי אבל זה לא תמיד עוזר. רופא מטפל החליט על EPS אבל בזמן טיפול (2.5 שעות) לא מצאו מוקד אריטמיה.
אני מצרף דוח צינתור
אנחנו מוכנים להגיעה לביקור פרטי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:18 23.03.16
אשמח לראות אתכם.
שלום לצוות

אני בן 58, MVP י.ל.ד. יתר שומני דם מטופל בטריטייס 5 פעמיים ליום
ליפיטור20 טמבוקור 100 ליום קרדילוג 0.6 ליום אומפרדקס 20 אחד ליום ומיקרופירין 75

מזה שנים שקיימת אצלי תופעת האקסטרא סיסטולות פעימות מוקדמות
מטבעי אני בראדיקרדי סביב ה50 ממוצע לפני שנה ורבע אירוע של פרפור פרוזדורים כנראה על רקע אשלגן 3.2

בניגוד לעבר כשאני מרגיש את ההפרעה הזו זה עושה לי לא טוב גל חום מציף אותי וניהיה לי לא טוב הרגשה לא נעימה מיתלווה לזה ישר פחד חרדה שאולי מיד יבוא עוד אחד ועוד אחד ותגיע פורענות בקצב לב שמי יודע לאן זה יוביל
להרגעה אני מידיי פעם לוקח חצי לוריוון
ובכללי הולך לשיחות טיפוליות בבריאות הנפש
עדיין אני לא התרגלתי ל"הרגיש" את הפעימות המוקדמות האלה ואני חרד בכל פעם שזה קורה לי
אני לבד אין לי ילדים ואין מישפחה הורים בהם טילפתי נפטרו לפני 20 שנה מצב הבריאות שלי , לפי הגדרתי הוא לא מי יודע מה
יש דרך להתמודד עם החשש הזה? יש בכלל פיתרון לחששות ולחרדות האלה? האם הן מוצדקות ? האם ישנו בסיס רופאי שפעימות כאלה עלולות להוביל למשהו רע, לנכות ולמוות? האם יש ממש בחששותיי שזה עלול להוביל לפורענות ולהיגמר ברע?

תודה מראש על המענה
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. הן לא גורמות לדום לב או התקף לב.
יש אנשים רבים שלא חשים בהן כלל. אלה שכן חשים בהן עלולים לפתח חרדה שמעצימה את הסמפטומים אך גם אצלם מדובר בתופעה שפירה ולא מסוכנת.
כיון שכך לא חייבים לטפל בפעימות מוקדמות. במידה והסמפטומים מאד מפריעים ניתן לטפל תרופתית על ידי תרופות כמו קרדילוק טמבוקור ריתמקס
 
בתיה
22:24 17.03.16
שלום רב

בת 65. אובחנתי כפיברומיאלגית ונרשמה לי התרופה אלטרולט 10 מ"ג מדי יום.
בעבר (לפני יותר מ- 3 שנים) עברתי צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים. לאחריה סבלתי מפעימות מוקדמות מרובות שבגינן נטלתי טמבוקור ומאוחר יותר הכול חלף עבר לו וחדלתי מן הטמבוקור.

בעלון התרופה כתוב כי אלטרולט עלולה לגרום להפרעות קצב, ובכלל הבנתי כי מתן של תרופות מקבוצת הטריצקלים כאלטרולט עלול לגרום להפרעות קצב ובד"כ אינו מומלץ לכאלו הסובלים ממחלות לב כגון קצב לב לא סדיר.

האם התרופה מותרת לי או שאכן כדאי להימנע מנטילתה?

כיום לא נוטלת תרופות להפרעות קצב ולמעשה אין תסמינים למעט תופעות קבועות של וונקבאך בהולטר.
נוטלת סינטרואיד לתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת.

תודה וברכה
בינה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:29 18.03.16
אין קשר בין הפרעות הקצב מהו סבלת בעבר לבין ההפרעות העלולות להחגרם מאלטרולט. יש לבדוק את מרווח ה qt בתרשים האק״ג ואם הוא תקין אין כל בעיה . אם אינו תקין יש להפסיק את התרופה ולשקול חלופות.
שלום רב.
בן 67 ,סובל מלחץ דם והפרעות קצב נטלתי אמלודיפין 10 מ"ג וטמבוקור -200 מ"ג ,
לחץ הדם היה מאוזן ולא היו הפרעות קצב(מידי פעם פעימות מוקדמות בודדות בלבד).
לאחר 20 שנים של נטילת אמלודיפין חשתי בתופעות לוואי מהתרופה והאמלודיפין הוחלף לי לפני שבועיים לקנדור-32 מ"ג(מקבוצת קנדסרטן) .
מאז המעבר לקנדור מופיעות הפרעות קצב ופעימות מוקדמות לחלופין,במיוחד לאחר ארוחה מלאה וכן לאחר פעילות גופנית,

במהלך פעילות גופנית אין בעיה,כ-15 דקות לאחר האימון בעצימות בינונית-(קצב פעימות הלב מקסימום - 127 % 80 מדופק המטרה)קצב הלב מתחיל לעלות ומופיעות הפרעות קצב.
לפני חודשיים ביצעתי בוחן מאמץ ואחרי שבועיים אקו לב במאמץ,הארגומטרי סוכם ב-2 הבדיקות כמצוין "בשיא המאמץ ובהתאוששות".

בדיקת האקו לב הייתה תקינה ללא עדות לאיסכמיה.
בעלון ההסבר לתרופה כתוב ,"דופק מהיר-רק במקרים נדירים".

האם תופעות אלה יעברו לאחר שהגוף יתרגל לכדור החדש,או עלי לחפש תרופה מתאימה יותר?תודה.
איני יודע מה סבת הפרעות הקצב. מציע לחכות עד כחודש כדי לראות אם התופעה תחלוף ואז לשקול שוב את הצורך בהחלפת התרופה.
 
זיו
13:12 14.03.16
שלום
לפני כחודש החלו כאבים במרכז החזה עם נטייה לצד שמאל. הכאבים גרמו לי ללכת לרופא משפחה ששלח אותי לאק"ג. באק"ג היו שינויים ומשם נשלחתי לביצוע אקו לב
האקו לב יצא תקין ובאותו מעמד עשו לי שוב אק"ג שיצא עם אותם שינויים של הבוקר . נשלחתי הביתה עם הוראה לקחת משככי כאבים. בפעם נוספת שהייתי במוקד לילה בגלל כאבים חזקים שוב בחזה אק"ג יצא שוב עם שינויים ואז נאמר לי שזה כנראה האק"ג שלי וזה עקבי בכל תרשימי האק"ג וכי עלי לבצע אק"ג במאמץ
לפני שבוע וחצי ביצעתי אק"ג במאמץ. סיימתי את הבדיקה ודווקא לאחר שהבדיקה נגמרה והייתי במנוחה פתאום תקף אותי כאב חזק מאוד במרכז החזה ומסתבר שהיו הפרעות קצב למשך זמן מה. הייתה לי סחרחורת ונשכבתי מיד וטשטוש ראיה אבל הכל הסתדר לאחר שהתאוששתי. הקרדילוג שראה אותי לאחר הבדיקה אמר שהוא לא חושב שיש לי בעיה בלב והוא לא מתרגש ממה שקרה. ליתר בטחון הוא ביקש להפנות אותי לביצוע אקו לב במאמץ והולטר של 24 שעות.
הוא אמר לי שאני גם בחרדה בגלל שזה קשור ללב ושאני צריכה להירגע במקביל.
שמתי לב שכשאני יושבת בעבודה, מול מחשב כלומר: ללא מאמץ ויש לי התקפי בלאגן בלב, משמע: פתאום לחץ כזה במרכז ושיבוש כלשהו בדופק ואז זה מסתדר. זה גורם לי כמובן ללחץ וסחרחורת באותו רגע. שאלותיי הן:
1. אני מאוד חוששת לבצע את האקו לב במאמץ שיש לי השבוע שמא יקרה לי שוב מה שקרה לי בארגומטריה. זה היה כואב ומפחיד מאוד
2. האם יכול להיות שלמרות הפרעות הקצב שנמצאו לאחר סיום הארגומטריה עדיין הקרדיולוג אומר שהוא לא דואג ולא חושב שזה משהו שקשור ללב ?
3. האם יכול להיות כל כך הרבה פעמים שאני מרגישה שהלב שלי (הדופק) משתבש במהלך היום ואין לי אוויר.
אני נורא נורא מפחדת שפתאום הלב יפסיק לעבוד ואקבל התקף לב או דום לב
מה דעתך
ברצוני לציין שאני בת 37 ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות
tsh תקין
 
פרופ' דוד רוט  
09:18 15.03.16
תחושות כפי שאת מתארת יכולות לנבוע מסיבה אחרת שאינה לבבית. הקרדיולוג מבקש לבצע אקו במאמץ כדי לשלול אפשרות שכן מדובר בבעיה לבבית לכן כדאי לבצע את הבדיקה
 
זיו
11:16 15.03.16
איזה בעיות אחרות למשל יכולות לגרום ללב שלי לרטוט ולגרום לדופק מהיר ואי סדירות
האם לא מסוכן לעשות בדיקת אקו לב במאמץ כשיש הפרעות קצב?
 
פרופ' דוד רוט  
11:20 15.03.16
לעיתים סמפטומים כאלה נגרמים בשל רטט שרירים בבית החזה למשל ולא קשורים ללב כלל.
בדיקת אקו במאמץ מבוצעת בהשגחת רופא שיכל לאבחן ולטפל במידת הצורך
שלום רב,
קיבלתי מנוירולוג טיפול תרופתי ל-3 ימים ע"י כדור שנקרא ARCOXIA בעקבות מצב של סטטוס מיגרנוטי.
יש לי BICUSPID AORTIC VALUE שמצריך מעקב פעם בשנה ללא תרופות או טיפול כלשהו.
קראתי בעלון של התרופה שלא לקחת את התרופה לבעלי בעיות לבביות, האם זה גם נחשב?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:04 14.03.16
לא אמורה להיות בעיה מבחינת המסתם.
רקע


ACH CHF PAF 3 שנים ללא הפרעות עם חצי פרוקור ליום אחרי 2 אבלציות.
השבוע בפרפור מהיר אושפזתי ונתנו לי דרלין למחיה.
אני מפרפר בבית ובית החולים אינו מענה.
האם העמסת פרוקור עם דרלין 10 מ"ג מותרת?
אם הדופק מהיר אין מניעה אך יש לעשות זאת תחת השגחה רפואית
 
היפה בורוד
11:13 27.06.11
שלום ד"ר ,

אשמח לעזרה בפענוח ההולטר-ומה הדחיפות בשאני צריכה לפנות לרופא.

תודה מראש

סיכום ממצאי הבדיקה יממה א'
תאריך: 19/06/2011 תחילת בדיקה: 15:44 סיום בדיקה: 13:37 סה“כ שעות: 0:0 21:52
הקצב הבסיסי: קצב סינוס

מהירות מינימלית: 36

מהירות מקסימאילית: 128

מהירות ממוצעת: 67

הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 4 VPC'S במשך הבדיקה. משני מוקדים.

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 58-1803 לשעה, ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח. חלקם פעימות עם הולכה אברנטית (עם מספר צורות אברציה שונות).

הפרעות הולכה: נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.7 שניות, מתאימים ל- BLOCKED APC'S חלקם עם העברה של 2:1 היוצרים ברדיקרדיה, במהירות מינימלית של 36 פעימות לדקה, לדוגמא:04:27 עמ' 16.

פעילות קוצב:

שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.

תלונות הנבדק: לא צוינו.

הממצאים בהתאם לתלונות:

הערות/סיכום: בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 128 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס אריתמיה. נצפו קטעי סינוס ברדיקריה וקטעי FALSE BRADYCARDIA (ראה הפרעות הולכה).
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:04 10.07.11
תוצאות ההולטר אינו מצביעות על בעיה דחופה או משמעותית, אך פני לרופא שלך שיעבור על הבדיקה..
 
היפה בורוד
13:57 27.06.11
שכחתי לציין שאני בת 36 ללא מחלות ברקע-מעט אנמית-11 המוגלובין.
אמא ל-4 ילדים.לפני כשנה התחלתי להרגיש קצת שהדופק משתולל לי. והתברר שנהיה לי ברדיקרדיה והפרעות בקצב(בעבר היה לי דופק רגיל לחלוטין+הקרדיולוג בדק אקג של כל המשפחה שלי והכל תקין אין כלום גנטי). הקרדיולוג שבדק אותי ביקש שאני יחכה שנה ויעשה שוב אקו(שיצא תקיו) והולטר שהתוצאה נמצאת בהודעה הראשונה.
 
ישי
16:27 05.03.16
שלום רציתי לדעת סיכום דוח של הולטר לב בשעות הערנות נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה במהירות עד 128 לדקה. לדוגמא שעה 17:11 בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימאלית של 45 לדקה. אשמח לדעת, מה הבדיקה הזאת אומרת.

בברכה:

ישי
 
פרופ' דוד רוט  
10:40 10.03.16
קצב הלב עולה באופן טבעי בזמן מאמץ למשל לכן אם הדופק של 128 בדקה נמדד בזמן מאמץ זו תוצאה תקינה. בזמן מנוחה ובמיוחד בזמן שינה הדופק יורד ובזמן כזה דופק של 45 בדקה הוא תקין.
שלום דר'

האם המינון של הקרדילוג מינון של 0.6 בעצם חצי כדור של 1.25 האם החצי כדור הזה הוא עדיין יעיל או שלא? האם משפיע או לא?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:47 06.03.16
התגובה שונה מאדם לאדם אך זה מינון שבהחלט עשוי להשפיע. בהצלחה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  92  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב