בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
שי
02:21 23.12.15
שלום

ישנן הנחיות למדידת לח"ד. כמו, יד בגובה הלב, לאחר מנוחה, שהיד תהיה מונחת על משהו ולא באוויר. כל פרמטר מהדברים הללו משנה את התוצאות של המדידה.

מאחר ושמתי לב שגם בקרב הרופאים וגם אצל האחיות (לא רק בקופ"ח) לא מקפידים על ההנחיות הללו, ויש שמבצעים מדידות כשהיד תלויה באוויר, או לא בגובה הנכון וכדו'.

שאלתי היא, האם אפשר לסמוך על המדידות הללו? הרי לפי המדידות הללו קובעים אם אנשים חולים או בריאים, אם הם צריכים טיפול תרופתי או שלא.

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:59 24.12.15
אני מסכים אתך שיש בעיות במדידה. נראה שהולטר ל״ד נותן מידע יותר מדויק ופחות נתון להטיות.
 
רונית
12:33 22.12.15
האם יש הבדל מהותי בין פרדקסה לאליקוויס?
מה ההתוויה לנתינת כדור זה או אחר?
 
פרופ' דוד רוט  
16:49 22.12.15
מדובר בשתי תרופות נוגדות קרישה. ההתוויה העיקרית של שתיהן דומה: מניעת שבץ מוחי באנשים עם פרפור פרוזדורים. הפרדקסה מתפנה מהגוף בעיקר דרך הכליה וה אלקוויס דרך הכבד לכן במצב של אי ספיקת כליות קשה עדיף לתת אלקוויס.
ראה הרחבה http://www.heartcare.org.il בקטגורית תרופות.
 
מוסא
11:46 20.12.15
שלום, סליחה עוד שאלה,האם ניתן ליטול סיאליס ואו ויאגרה עים קסרלטו תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
13:56 20.12.15
ניתן ליטול סיאליס או ויאגרה עם קסרלטו.
 
מוסא
07:49 21.12.15
 
רונית
11:51 20.12.15
שלום רב
לפני 3 שנים עברתי אבלציה. השבוע הפרפור חזר טיפלו בי בהיפוך חשמלי.
האם כדאי לשקול אבלציה נוספת? האם כשלון אחד לא חוזה כשלונות נוספים?
מה רמת הסיכון בטיפול נוסף (בת 60 פרפור התקפי)
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:54 20.12.15
ניתן לבצע אבלציה חוזרת, לפי הספרות הרפואית הסיכוי שפרפור יחזור לאחר אבלציה שניה נמוך יותר מאשר לאחר אבלציה אחת. כדאי שתתיעצי בנוגע לאבלציה חוזרת עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב=אלקטרופיזיולוג.
 
מוסא
23:47 19.12.15
שלום רב ,נוטל קסרלטו 15 מזה כשבוע,בעוד שבועיים אמורים לעקור לי שן בינה מבקש לדעת האם להפסיק נטילת קסרלטו לפני העקירה ואים כן כמה ימים לפני להפסיק,ומתי להתחיל מחדש תודה רבה.[שאלתי את רופא השיניים והנ"ל לא ידע לענות לי].
 
פרופ' דוד רוט  
13:51 20.12.15
נהוג להפסיק קסרלטו בין 24 ל 48 שעות לפני פרוצדורה כמו עקירת שן. כדאי שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך (שרשם לך את התרופה) לגבי העיתוי המומלץ עבורך להפסקת קסרלטו.
 
דינה
17:17 16.12.15
שלום רב
התחלתי טיפול עם חצי כדור ביום של גלוקומין 850, לפני התחלת הטיפול היתי עושה
הליכות על הליכון בעצימות של 5.2 והדופק היה בין 120 ל130 .
אחרי תחילת הטיפול הדופק בעצימות של 4 הוא 130. בעצימות של 5 הוא כבר עולה ל150
האם הכדור גורם לכך , והאם אני צריכה לדאוג.
יש לציין שבדופק הגבוה אני לא מרגישה עייפות ולא דפיקות לב
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:58 16.12.15
זה מינון נמוך ואיני חושב שזה הגורם. איני רואה מקום לדאגה אך פני רופא המשפחה לבדיקה,
שלום רב,
אני עובד במפעל כימי שמייצר תרופות.
רציתי לשאול אילו חומרים או תרופות עלולות לגרום להפרעות קצב בחשיפה ישירה?

במידה ולובשים אמצעי מיגון לכל אורך החשיפה גם אז עלולה להיות הפרעה?

תודה רבה על המענה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:07 16.12.15
כדי לגרום הפרעת קצב החומר צריך להגיע ללב. במגע זה דורש ספיגה ובשאיפה זה דורש מעבר לדם דרך הריאות. יש לבדק נתונים אלו לגבי כל חומר בנפרד. אין ספק שאמצעי מיגון מפחיתים במידה ניכרת את הסיכון.
תודה רבה על המענה.

האם אתה מכיר ספציפית חומרים שיכולים לגרום הפרעות קצב?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:51 16.12.15
תיאורטית, חומרים רבים. יש לבדוק את לגבי כל חומר אם וביזו רמה הוא יכול להספג ולהגיע ללב.
 
אבנר
10:14 09.12.15
שלום רב ,

בן 38 עם הסטוריה של 15 שנה פרפור פרוזדורים על לב בריא .
לפני מס' חודשים התחלתי פרוקור לאחר שבעבר נטלתי ריתמקס וסוטלול והם הפסיקו להיות יעילות . לצערי , גם הפרוקור לא מצליח להחזיק אותי לאורך זמן בסינוס וכל שבועיים-שלושה , התקף פרפור שעובר רק לאחר יומיים בערך ורק שאני מעלה את מינון הפרוקור ל 3 כדורים ליום.
ככל והבנתי נכון לא מומלץ ליטול כזה מינון גבוה של פרוקור לאורך זמן.
אני טרם מוכן לבצע אבלצייה בשלב זה ( מאוד מפחד מהסיכונים הנלווים ... )
מה האופציות העומדות בפניי ? האם לאחר 3 תרופות , יש טעם לתרופה רביעית ? האם זה נראה כמו ''התקדמות'' של המחלה או בתרופה שלא יעילה ספיציפית עבורי ?
לציין כי הריתמקס החזיק אותי 5 שנים רצופות בסינוס והסוטלול 7 שנים רצופות . החלפתי בזמנו את התרופות לאחר שהחלו להופיע התקפים מרובים .
מה היה הפתרון הרפואי לפרפור עקשן כזה טרם פיתוח האבלציה או במידה והאבלציה נכשלת ? האם נכון שניתן לחיות עם הפרפור עד 120 , במידה ומדללים דם ומאטים קצב ? מתנצל מראש על כמות השאלות...אני פשוט אובד עצות.
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
21:03 09.12.15
לפרוקור מספר רב של תופעות לואי לכן לא מומלץ ליטול אותו מגיל צעיר כמו שלך.
שתי תרופות שלא ניסית הן טמבוקור ומולטאק אולם אם ריתמקס סוטלול ופרוקור לא הועילו לך ספק אם תרופות אחרות יועילו יותר.
כדאי שתפנה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) כדי לקבל חוות דעת לגבי טיפול תרופתי אפשרי או אלבציה.
אנשים רבים חיים עם פרפור מבוקר קצב.
 
שואלת
14:15 06.12.15
שלום רב. בת 30. הדופק שלי עולה מהר מאוד אבל גם יורד במנוחה. בעקבות מספר מקרים בהם בזמן בדיקה רפואית נמדד דופק 130 ומעלה נשלחתי לעשות הולטר ואקו.
הולטר ואקו יצאו תקינים לחלוטין. דופק נע בין 53 ל 158 ממוצע 90. בזמן ההולטר הייתי במנוחה עד פעילות קלה. (53 נמדד בזמן שהייתי ערה בישיבה)
אני לא מרגישה את הדופק כשהוא גבוה. לפעמים קצת חולשה. לפעמים קצת כאבים קלים וחולפים בבית החזה לא בהכרח בדופק מהיר. הקרדיולוג אמר שאין שום צורך בטיפול. האם יש לכך השלכות כלשהן האם אפשר לשכוח מהעניין? האם פעילות קלה + סטרס יכולות להוביל לדופק 160? והאם כושר גופני יכול לשפר את המצב?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:04 06.12.15
קצב לב תקין ומהיר לרוב לא נובע מבעית לב אלא מגורם חיצוני כמו אנמיה, יתר תריסיות, חוסר חמצן בדם, מחלת חום, כאב, חרדה, מאמץ, כושר גופני לקוי ועוד. במידה ואחת הסיבות הללו גורמות לדופק מהיר יש לטפל בה. שיפור כושר עשוי בהחלט לעזור.
תפקוד לב מופחת גם כן עלול לגרום לדופק מהיר אך אקו לב תקין שולל סיבה זו.

 
יהלי
22:01 05.12.15
שלום
בת 27 עם תלונות על דפיקות לב וסחרחורות
בוצע הולטר לב
להלן מימצאים
Vpbs כולל טריגמיניה וביגמיניה ו couplets
ממצאים אילו ניראו בהולטר בכמות של 34000במשך 24 שעות
מבחן מאמץ vpbs מרובים
אקו לב תקין
מה עושים ??
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
06:45 06.12.15
פונים למומחה להפרעות קצב להתיעצות
 
Daniel
 
01:43 26.11.15
שלום

בן 41
מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב (תמונה של התוצאות + ציטוט מהסיכום)

רציתי בבקשה הסבר על הממצאים ומשמעותם.
בטבלה המצורפת יש חריגה ב 2 פרמטרים
Septum thickness
Posterior Wall
האם יש משהו שדורש מעקב ו/או טיפול?

האם אי ספיקה מינימלית של המסתמים מצביע על בעיה או שזה ממצא מצוי אצל גבר בגילי?


מסתמים:
מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:48 26.11.15
רוב המדדים, כולל המסתמים, תקינים. דפנות החדר השמאלי מעובים במידה קלה+. עליך לבדוק את לחץ הדם ואם הוא גבוה - להתחיל טיפול. אם לחץ הדם תקין יתכן שיש בעיה בשריר הלב שדורשת ברור ומעקב ומומלץ לפנות לקרדיולוג.
 
Daniel
23:11 26.11.15
שלום

קודם כל תודה

בעבר נשלחתי לבצע אקו כמה פעמים בגלל גלי טי הפוכים.
לפני כשנתיים עשיתי אקו בגלל קוצר נשימה (ייתכן וזה היה בכלל ממקור ריאתי)

(Septum thickness - 13 (8-11

(Posterior Wall - 13 (8-11

מה משמעות הממצאים בתרגום חופשי?
הדבר הראשון זה עיבוי המחיצה הבין חדרית?
מה השני?

ומה זה:
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg


לא נראה לי שאני סובל מיתר לחץ דם, אף שבמדידות אצל אחות בקופת חולים אני מקבל ערכים גבוהים (שיורדים לאט לאט במדידות חוזרות), אך אצל הרופא במכשיר ידני כמעט תמיד תקין.
במדידות במכשיר אלקטרוני ביתי, רוב המדידות תקינות יחסית.

יש בדיקות ספציפיות שיכולות לכוון באם מדובר במחלה של שריר הלב?

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:47 27.11.15
השני הוא הקיר האחורי.
החדר השמאלי מתכווץ בצורה נמרצת. זו תופעה לא אבחנתית ויכולה לקרות במצבים רבים.
אני ממליץ על הולטר לחץ דם לאישור או שלילת יתר ל״ד. העובדה שהקירות לא התעבו בשנתיים האחרונות מעודדת.
ישנן בדיקות כגון מ.ר.י. ואפילו ביופסיה, אך בשלב זה אין לדעתי כל הצדקה וניתן להסתפק במעקב בלבד.
שוב תודה רבה על הסבלנות והאדיבות

מצ"ב תוצאות אקו קודם מלפני כשנתיים.
האם האקו הנוכחי דומה לאקו הקודם? יש החמרה בפרמטרים מסויימים?
(בפרט במחיצה, דופן חדר שמאל, ותפקוד המסתמים וכו')


ED DIAMETER..................... 4.70 ( 3.60- 5.60)

ES DIAMETER 2.60 ( 2.70- 3.40)

% FRACTIONAL SHORTENING 44.00 (27.00-53.00)

IV SEPTUM-DIASTOLIC THICKNESS 1.20 ( 0.60- 1.20)

LV FREE WALL-DIASTOLIC THICKNESS 1.10 ( 0.60- 1.20)

RATIO IVS:PW 1.09 ( 0.80- 1.20)

LEFT ATRIUM

DIAMETER 4.00 ( 2.50- 4.00)

AORTA

DIAMETER 3.40 ( 2.40- 3.70)

DESCRIPTIVE_DIAGNOSIS_(2-D_ECHO)

LEFT VENTRICLE...... NORMAL SIZE

LV CONTRACTION...... NORMAL

RIGHT VENTRICLE..... NORMAL SIZE AND FUNCTION

LEFT ATRIUM......... NORMAL SIZE

AORTA............... NORMAL

MITRAL VALVE........ NORMAL APPEARNCE NO M.V.P

AORTIC VALVE........ NORMAL

TRICUSPID VALVE..... NORMAL

PULMONIC VALVE...... NORMAL

PERICARDIUM......... NORMAL

DOPPLER

MITRAL VALVE

MINIMAL INCOMPETENCE

AORTIC VALVE

NORMAL

TRICUSPID VALVE

MILD INCOMPETENCE

TV GRADIENT: 20.00 MMHG

PULMONIC VALVE

NORMAL

LEFT VENTRICLE......

INFLOW E:109 ,A: 64 CM/SEC, E/A: 1.70

NORMAL FIILING PATTERN

CONCLUSIONS

NORMAL CARDIAC DIMENSIONS

NORMAL LEFT VENTRICULAR FUNCTION

NO VALVULAR ABNORMALITIES

תודה ושבת שלום
על השאלה לעיל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
06:44 06.12.15
רושם של עיבוי הדפנות.דרוש מעקב
 
מני
04:15 05.12.15
דוק' שלום,
אני בן 39 ללא בעיות רפואיות מיוחדות, אולם קצת חושש שיש לי איזשהי מחלת לב לא מאובחנת.

בגדול אני עושה ספורט 3 - 4 פעמים בשבוע - ריצה ותרגילים. רץ לפחות 20 - 30 דקות (לפעמים יותר). מידיי פעם אני מרגיש בריצה פעימה מוקדמת.
אימי סובלת מדופק לא סדיר ואושפזה כמה פעמים. לפני 10 שנים דוד שלי מת במפתיע מדום לב או התקף לב (לא זוכר). שני דברים אילו הלחיצו אותי מאוד
ופניתי לקרדיולוג. בסוף - 2006. בוצעו לי כל הבדיקות (מאמץ, דם, אקו, ריאות וכו...) והכל נמצא תקין. במהלך השנים עד לא מזמן הייתי חוזר על בדיקת מאמץ, א.ק.ג ודם, והכל תקין, פרט למחסור ב - B12 ואנמייה קלה (המוגלובין נמוך).
לאחרונה אני מרגיש קצת עייפות במהלך היום (בד"כ מאז שאני קם, ועד הערב), העייפות לא מתגברת ולפעמים משתפרת. אין לי קוצר נשימה ואני לא מרגיש כזה גם במהלך אימון ריצה, אין לי גם כאבים בחזה. אולם אני חושש מכיוון שאני כן מרגיש קצת עייף, וכן הרגליים והידיים שלי תמיד קרות (גוף חם), וכן מרגיש פעימות מקדימות, ולמעשה מרגיש את הדופק הולם (בעיקר בערב, בקצב של בן 60 - 70 פעימות לדקה).

האם יכול להיות שפיתחתי אי ספיקת לב בכמה שנים אחרונות מאז האקו?
האם ממה שאני כותב יש חשש למחלה לבבית - מה דעתך? (ברור לי שתמיד יש סיכוי, אבל עדיין אשמח לשמוע מה אתה חושב)?
האם יכול להיות שאני סובל ממחלה לבבית למרות שמבחינת אימונים אני לא מרגיש קושי - ואף מרגיש כי הכושר השתפר קצת לאחרונה?

סורי על השאלה הארוכה.
וברור לי שתכתוב לי להיבדק ע"י קרדיולוג - יש לי כבר תור, אבל זה עוד כמעט חודש :(
בכל אופן אשמח לשמוע את דעתך.
 
פרופ' דוד רוט  
08:43 05.12.15
לפי רמת הפעילות הגופנית שאתה מבצע לא סביר שיש לך אי ספיקת לב.
כמובן שבדיקות מ 2006 לא מראות מה המצב כיום, לכן אם יש ספק צריך לפנות לקרדיולוג ולחזור על הבדיקות.
יש לדעת שבדיקות מורות על המצב בזמן ביצוען, ולא מורידות סיכון גם אם הן תקינות! על מנת להוריד סיכון למחלה יש לטפל בגורמי הסיכון למחלה. לשם כך יש לעבור בדיקות תקופתיות מומלצות ואם מאתרים גורמי סיכון לטפל בהם מיד.
 
אמיר
01:41 03.12.15
דוקטור שלום,
אני בן 39 ללא בעיות רפואיות, מתאמן באופן קבוע. מידיי פעם אני מרגיש פעימות מוקדמות במנוחה וגם במאמץ. לפני שנתיים בערך עשיתי מבחן מאמץ שיצא תקין והרופא אמר שהפעימות המוקדמות הינן ללא משמעות רפואית, בנוסף לפני 7 שנים עשיתי אקו לב גם יצא תקין (האקו לב היה כתוצאה מבעייה בחזה שבסוף התבררה כבעיית שריר תפוס).

לאחרונה החלטתי לחזור לרוץ, לאחר יותר מחצי שנה של הפסקה. ובמהלך שבוע הכל היה תקין, אולם אתמול במהלך הריצה פתאום התחלתי להרגיש דופק מוזר, לא מהיר מהרגיל, אולם כן הייתה תחושה של פעימות מוקדמות ושהלב יוצא מהחזה. בנוסף והרגשתי תחושה כאילו אני עומד להתעלף וכן הייתה לי סחרחורת. נחתי כמה דקות וזה עבר והמשכתי הביתה בהליכה.
לא היה לי כאב בחזה או חולשה כלשהי.

מה לדעתכם קרה לי בריצה? והאם נשמע מסוכן?
האם אני יכול להמשיך לרוץ?

תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:35 03.12.15
עליך לפנות לרופא ולעבור ברור. לא ניתן באמצעות פורום מעין זה להגיע לאבחנה של הסמפטומים שתארת.
 
שיר
 
09:45 01.12.15
אשמח אם תגידו לי מזה אומר ? בת 27 בריאה בדרך כלל מרגישה החסרת פעימה..ואלו תוצאות ההולטר?
 
פרופ' דוד רוט  
19:40 01.12.15
בהולטר נמצאו 1167 פעימות מוקדמות חדריות. מדובר בתופעה שכיחה אשר באנשים בריאים לא מהווה כל סכנה ולא מחייבת טיפול כלשהו.
עלייך לחזור עם תוצאות ההולטר לרופא המפנה.
 
לימור
14:58 01.12.15
ד"ר שלום עשיתי הולטר לפני חודש
147/100
129/76
166/90
153/89
158/95
132/81
136/89
122/89
125/79
14 בלילה הם:
124/81
133/76
133/79
135/84
154/89
142/85
145/83
בערות שוב בבוקר:
142/93
142/85
145/89
139/89
הרופא נתן לי לעשות בדיקת מעבדת שינה במעבדת שינה יצא ש 71% בלילה אני נוחרת ויש 25 פעמים דום נשימה חלקי שזה בטווח הנורמה ההמלצה לרדת במשקל.
כשעשיתי את ההולטר הייתי עם 2.5 קרדילוק בבוקר ותוסף תזונה להורדת לחץ דם 1.
לאחר ההולטר לקחתי כדור תוסף תזונה נוסף והמדידות ביום בבית תקינות.
חזרתי לרופא מכיוון שהדופק שלי מאוד נמוך 52 ואני מרגישה לא טוב הוא אמר לי שהוא לא רוצה להוסיף לי כדורים ושארד במשקל ואת הקרדילוק העביר לערב בכדי שירידת הדופק לא תשפיע עליי ביום.
האם זה בסדר לקחת קרדילוק בערב? האם צריך צום של כמה שעות לכך?
ובנוסף האם לא היית משנה את הטיפול?
תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
15:54 01.12.15
ניתן לקחת קרדילוק בערב.
ההולטר מראה שיש לפחות חלק מהיממה לחץ דם גבוה. הסיבה יכולה להיות משקל עודף וגם דום נשימה משינה. ידוע כי ירידה למשקל תקין וגם טיפול בדום נשימה שניהם יכולים לשפר את איזון לחץ הדם.
מתייעצים עם הקרדיולוגים?
שלום רב.
בן-66 סובל מלחץ דם,הפרעות שינה כ-26-27 שנים,מהפרעות קצב כ-3 שנים.

עד להופעת הפרפורים "הסתדרתי" עם העצירויות עם שיזפים שחורים מיובשים ותרופות סבתא אחרות.

מאז שאני לוקח טמבוקור ,קרדילוק ופלאביקס העצירויות הלכו והחמירו ,

למרות שהפסקתי את הקרדילוק(בצורה מדורגת-ללא התגברות הפרפורים) העצירויות הלכו והחמירו.

פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי,גרגירי אגיולקס,כדורי לקסדין,נוזל מתוק בשם לבולק, השבוע התחלתי לקחת אבקת פגלקס (אחרי ביצוע קלנוסקופיה ,עקב עצירות קשה מאוד במשך שבועיים)לפי הוראת גסטרונולוג.

בשימוש בכל אחד מהתכשירים הנ"ל חטפתי הפרעות קצב מכל אחד מהתכשירים הנ"ל,

לשיא ההפרעות הגיעה השבוע אבקת הפגלקס(אבקה ש"גומרים עליה את ההלל")שביום ד' גרמה להפרעות במשך היום וכדי להפסיקם לקחתי בערב מנה משולשת של טמבוקור והלילה התעוררתי עם הפרעות קצב ומכוסה זיעה, רק תוספת של חצי כדור שינה(ואבן) הפסיקו את הפרפורים והזיעה?

אף פעם ב-3 השנים שאני סובל מפרפורים לא חשתי פרפורים בלילה(ואני מתעורר בלילות בגלל הפרעות השינה).

לכן אני שואל-האם מתייעצים עם הקרדיולוגים לפני שמאשרים תרופות נגד עצירות??(בחלק מהתרופות גם לא מופיעה אזהרה מפני הפרעות קצב)

האם אתם יודעים על תרופה/תכשיר שלא גורם להפרעות קצב?.תודה.
בדר״כ אין צורך להתיעץ ואיני יודע על קשר מובהק בין תרופות לעצירות ופרפור פרוזדורים.
לפרופ' אלדר שלום.

לצערי עקב נטילת תרופות נגד ל.ד. ו-פ"פ אני נאלץ לקחת תכשירים נגד עצירות,
שבוע לאחר נטילת גרגירי האגיולקס חשתי פרפורים אע"פ שנטלתי את התרופות(טמבוקור וקרדילוק),בעיון בעלון לצרכן הופיע אזהרה "התרופה עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב",עם הפסקת נטילת הגרגירים הפרפורים פסקו.

הפרפורים חזרו לאחר שקיבלתי כדור בשם לקסעדין נגד עצירות,

בפעם האחרונה קיבלתי אבקת פגלקס מרופא גסטרו לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגם כאן חזרו הפרפורים.

לצערי סיפור הפרפורים חזר גם אחרי נטילת כדורי אלטרולט נגד "רגליים בוערות",הנוירולוג ניסה להסביר לי שבעלון לצרכן כותבים "הרבה דברים",אלא שכאן דברתי עם הרופא לאחר שעשתי בדיקת א.ק.ג. שהראתה שיש לי הפרעות קצב.

מצאתי לנכון להעלות את הנושא בפורום זה כי במקרה מצאתי את הקשר,יתכנו מקרים שחולים ורופאים לא יקשרו בין הסוגי התרופות, אלא יעלו מינון, או יחליפו תרופות ללא הסיבה הנכונה.
היי, אני בת 30 עם השימוטו ופיברומיאלגיה. אני יוצאת מאיזון וחוזרת לאיזון בלי שינוי במינון התרופה. כרגע בתת פעילות קלה של ב.התריס.

בחודש האחרון חוויתי כאבים בחזה, ממש במיקום של הלב והייתי חלשה מאוד לכן נשלחתי לבצע אקו לב, הולטר ומבחן מאמץ.
לפני כשנה עשיתי אקו לב כי הרופאה שמעה קול לב 2 מודגש אבל יצא תקין והממצא היחיד שהבנתי שהוא לא משמעותי בכלל היה אי ספיקה מזערית טריקוספדלית.
באקו לב שעשו לי עכשיו- לא היה שום דבר בקשר לזה והכל היה תקין.

ההולטר כמו שאתם רואים יצא תקין, אך האם הדופק שנמדד נחשב תקין בהתחשב בעובדה שאני ממש ממש לא בכושר וגם באותו יום כל היום הייתי במנוחה (למעט הליכה ברחוב)? - מעבר לזה, קראתי שאמורים לתעד את מהלך היום ואני לא התבקשתי לתעד דבר. האם זה תקין?
כמו כן, שבוע לפני ההולטר עשיתי בדיקות דם והאשלגן יצא מעט נמוך (3.25), כשחזרתי על הבדיקה כעבור מספר ימים הוא היה 4.80. האם יכול להיות קשר?

NORMAL BEAT TOTAL...: 85122 ABERRANT TOTAL......:

PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.:

SVTS................: COUPLETS............:

TRIPLETS............:

SALVOS.............. MAXIMUM HEART RATE..: 137

MINIMUM HEART RATE..: 47

MEAN HEART RATE.....: 64

DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 85445

PAUSES..............: PACED BEATS.........:

_....._הערות

.משך הבדיקה: 22 שעות ו-42 דקות

.(64 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 47 ל-137 לדקה (ממוצע

.לא הודגמו הפרעות קצב
 
פרופ' דוד רוט  
13:40 29.11.15
ההולטר מראה קצב לב תקין במהלך המעקב. מתוצאות ההולטר לא ניתן להעריך כושר גופני. אשלגן נמוך עלול לגרום להפרעות קצב לב אך במידה והיה רק נמוך במעט וחזר לנורמה כעבור מספר ימים הרי שאין סיבה לדאגה.
שלום,
אני מעוניין לדעת האם בארץ יש מרכז גדול שיודע לבצע אבלציות נגד פרפורי פרוזדורים והאם יש להם ציוד מתאים ומתקדם (כולל הדמיה תלת-מימדית). אני שוקל ביצוע אבלציה בצרפת (בבורדו) או בישראל ומכאן השאלה. אם בישראל יש את אותה הרמה ואותו הציוד, אז כמובן אבחר ואשמח לעשות את זה כאן.
אשמח לקבל התייחסות ואם אפשר המלצות פרודוקטיביות.

תודה רבה,

בנימין
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:08 25.11.15
אבלציות כאלו נעשות במרכזים רבים בארץ, הן בבתי חולים צבוריים (לדוגמא, שיבא, איכילוב, קפלן, ברזילי, הדסה, רמב"ם ועוד) והן פרטי באסותא (במימון קופות או ביטוחים). כל הציוד קיים כאן ואין סבה לעשות בחו"ל.
בתי החולים "מדן ועד באר שבע" (מנהריה-עד סורוקה) יודעים לבצע אבלציה (צריבה בעברית)ברמה גבוהה.

בנוסף,יש מרכזים רפואיים בארץ המבצעים את הצריבה באמצעות הקפאה הנחשבת כשיטה המתקדמת ביותר .

ונקודה הכי חשובה-יושרה. כשתבוא לייעוץ אצל קרדיולוגים בארץ ותבקש צריבה ולפי נתוני המחלה שלך הקרדיולוגים יגיעו למסקנה שאתה לא צריך צריבה ואתה יכול לחיות עם המחלה עם תרופות בלבד, הקרדיולוגים ישכנעו אותך-לא לעשות צריבה(גם בבי"ח פרטי בו המנתח מקבל סכום נאה על הצריבה).
 
לי
23:12 24.11.15
בני בן 9 אובחן לפני כחצי שנה כסובל מברוגדה סינדרום ומקבל קינידין 3 פעמים ביום 200

לאחרונה נאמר כי יש מצב להשתיל לו שבב לבבי לבדוק את הפרעות הקצב
האם זה משהו חדש בארץ ?
וגם איך בדיוק למצוא חומר בנושא לא מוצאת ריביל לינק בשום פורום ?באיזה גיל בערך משתילים דפיברילטור
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:28 25.11.15
קיימים בארץ מכשירי ניטור תת עוריים כבר שנים. המכשיר החדש (לינק) הוא קטן משמעותית ומוחדר בהזרקה תת עורית ואכן עשוי להיות מתאים יותר לילד. ניתו לקרוא על המכשיר בגוגל (reveal linq). השתלת דפיברילטור נקבעת על פי מספר מדדים והגיל הוא רק אחד מהם ואינו בהכרח המדד החשוב ביותר.
שלום,
בן 30. מאז ומתמיד עשיתי ספורט,בצבא הייתי בשירות קרבי, ולאחר הצבא ועד היום התאמנתי קבוע בחדר כושר ,עשיתי ריצות של 5-8 ק"מ במהירות גבוהה פעמיים שלוש בשבוע ,והשתתפתי במרוצים עירוניים. לאחרונה קניתי מד דופק וראיתי שהדופק עולה ל180 ממש בתחילת הריצה . פניתי לקרדיולוג שנתן לי לעשות הולטר לב 24 שעות ואקו לב במאמץ. תוצאות בדיקת ההולטר 24 שעות הן:
סיבת הבדיקה:הפרעות קצב
משך הבדיקה: 24:00
קצב בסיסי-סינוס
קצב לב מינימלי 51 קצב לב מקסימאלי 180 ממוצע 77
הפרעות קצב חדריות-PVC'S - לא
הפרעות קצב על חדריות -PAC'S
1 בודד

הפרעות הולכה-לא
שינויי ST-לא
הערות:לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.

בזמן שהייתי עם ההולטר רצתי ריצת 5 ק"מ מהירה...

מהי הפרעת הקצב שהתגלתה? האם היא מסוכנת?האם אני יכול להמשיך לרוץ מרחקים ארוכים במהירות גבוהה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:16 26.11.15
ההולטר תקין לחלוטין.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  89  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב