בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
יוסי
22:23 28.05.15
שלום

בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל.
מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד?
מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה?
הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ.
שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70.
אבל במשך היום הוא גבוה יותר.
ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס)
ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר.
האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה?
אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת)
האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק?

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
09:34 29.05.15
דופק של אדם מבוגר במנוחה הוא בדרך כלל בין 50 ל 70. דופק גבוה יותר במנוחה יכל לנבוע מסיבות רבות כגון: מתח נפשי, כאב, מחלת חום, אנמיה, סטורציה נמוכה של חמצן בדם, פעילות יתר של בלוטת התריס, כושר גופני נמוך, הפרעת קצב לב.
כדי לבדוק אין משתנה קצב הלב במהלך היממה ניתן לבצע הולטר קצב לב של 24 שעות.
סטורציה של 94% באויר חדר היא מעט נמוכה מהתקין וכדאי לפנות לרופא לברור.
 
יחיאל
19:51 21.05.15
בן 39
לאחר אבליציה של SVT לפני כחמשה חודשים בצעתי הולטר :
קצב סינוס - 74 לדקה ביממה ( 54-136)
נרשמו הפרעות קצב מסוג- חדריות בודדות - 2968. זוגות- 11 שלשייה - 1
וקטעים של AIVR- עד 6 פעימות.
על חדריות בודדות - 1 .
האם זה תקני ?
חג שמח ושבת שלום
 
פרופ' דוד רוט  
19:05 23.05.15
ההולטר מראה פעימות מוקדמות חדריות. עם שלישיה אחת של פעימות רצופות. במידה ותפקוד הלב תקין אין בממצאים אלה סכנה. יש לחזור לקרדילוג המפנה להערכה.
 
יחיאל
22:11 25.05.15
האם הדבר יכול לגרום לתחושת חוסר יציבות או תחושה של כמעט עילפון. לחץ דם תקין.
 
פרופ' דוד רוט  
11:49 26.05.15
הממצאים בהולטר זה לא סביר שיגרמו לחוסר יציבות או תחושת פרה עילפון. הפרעות קצב שנמשכות זמן ארוך יותר עלולות לגרום לסמפטומים כאלה.
 
יחיאל
17:05 26.05.15
האם יש פתרון לזה מלבד צריבה? האם זה מסוכן ?
 
יחיאל
17:31 28.05.15
האם הדבר מסוכן ועלול לגרום למשהו חריג ? האם ניתן לטפל בזה ללא אבילציה ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:16 28.05.15
ניתן לטפל תרופתית. לרוב לא מטפלים בפעימות מוקדמות על ידי אבלציה.
האם חומצות שומן מסוג אומגה 3,
יכולות לאזן הפרעות קצב הלב, וטרשת עורקים?
המחקרים האמינים היחידים שבדקו האם תכשיר אומגה 3 מועיל ללב בדקו תכשיר שנקרא "אומקור" אשר במסגרת המחקר ניתן לחולים זמן קצר לאחר שלקו באוטם שריר הלב ולמשך שנה. המחקר הראה תועלת בכך שהיו פחות הפרעות קצב מסכנות חיים לאלה שטופלו בתכשיר.
עד כמה שידוע לי אין מידע בדוק בקשר לתכשירי אומגה 3 אחרים מבחינה זו.
 
רחל
08:58 25.05.15
שלום רב,
מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות.
אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם מעט מאד בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות אקו לב - הכל תקין.

הקרדיולוג אמר כי בהינתן אקו לב תקין אין מקום לדאגה (למרות האירועים הנ"ל) אך המליץ על טיפול בנורמלול לדופק המהיר.

מאז לוקחת נורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (למרות לחץ דם נמוך בבסיסו).
עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקרדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ.
למרות הנורמלול, היו אירועי דופק מהיר (לפעמים זה נמשך כשעה וחצי ומגיע ל-107 בערך) וגם הרגשה של פעימות מוקדמות רצופות.
אקו אחרון - יצא תקין - בוצע לפני כחודש.

הנורמלול גורם לירידה בלחץ דם (98/50) הבנתי מהרופא שאין מנוס אלא להמשיך ולקחת אותו לאור הסימפטומים והדופק המהיר.

אני צפויה לטוס בקרוב. האם כדאי עם לחץ דם כזה להקפיד על הוראות מיוחדות בטיסה?
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
10:58 25.05.15
אין הוראות מיוחדות לטיסה. יש להקפיד על שתיה נאותה להמנע מהתייבשות (שתגביר את הנטיה לירידה בלחץ הדם)
 
רחל
11:35 25.05.15
תודה רבה ד"ר רוט
 
ניר
15:23 20.05.15
שלום

בן 41, (לא מעשן, אבל יש עודף משקל) לאחרונה חש חולשה ועייפות יותר מהרגיל, וכן חש קוצר נשימה במאמצים.
כמו כן לאחר מאמצים הדופק שלי יכול להישאר כמה שעות בסביבות 110.
האם יש סיבה לחשוש למשהו או שזה יכול להיות קשור לשינה לא הכי טובה או מצב נפשי?

אציין שלפני כשנתיים עשיתי אקו לב עקב קוצר נשימה, אך לבסוף הוברר שהיה מדובר בברונכוספאזם.
מצ"ב תוצאות האקו, ורציתי לשאול:
1. האם האקו תקין (לגיל 39) לגמרי?
מהמעט שהצלחתי להבין המחיצה בגבול העליון של הנורמה, האם זה משמעותי? דורש מעקב?

2. כתוב שהמסתם המיטרלי - MINIMAL INCOMPETENCE. מה פשר הממצא ?זה נורמלי ותקין לגמרי?
TRICUSPID VALVE
MILD INCOMPETENCE מה פשר הממצא? האם זה תקין? דורש מעקב כלשהו?



M-MODE_MEASUREMENTS
Normal Values (Cm)
LEFT VENTRICLE
ED DIAMETER..................... 4.70 ( 3.60- 5.60)
ES DIAMETER 2.60 ( 2.70- 3.40)
% FRACTIONAL SHORTENING 44.00 (27.00-53.00)
IV SEPTUM-DIASTOLIC THICKNESS 1.20 ( 0.60- 1.20)
LV FREE WALL-DIASTOLIC THICKNESS 1.10 ( 0.60- 1.20)
RATIO IVS:PW 1.09 ( 0.80- 1.20)
LEFT ATRIUM
DIAMETER 4.00 ( 2.50- 4.00)
AORTA
DIAMETER 3.40 ( 2.40- 3.70)
DESCRIPTIVE_DIAGNOSIS_(2-D_ECHO)
LEFT VENTRICLE...... NORMAL SIZE
LV CONTRACTION...... NORMAL
RIGHT VENTRICLE..... NORMAL SIZE AND FUNCTION
LEFT ATRIUM......... NORMAL SIZE
AORTA............... NORMAL
MITRAL VALVE........ NORMAL APPEARNCE NO M.V.P
AORTIC VALVE........ NORMAL
TRICUSPID VALVE..... NORMAL
PULMONIC VALVE...... NORMAL
PERICARDIUM......... NORMAL
DOPPLER
MITRAL VALVE
MINIMAL INCOMPETENCE
AORTIC VALVE
NORMAL
TRICUSPID VALVE
MILD INCOMPETENCE
TV GRADIENT: 20.00 MMHG
PULMONIC VALVE
NORMAL
LEFT VENTRICLE......
INFLOW E:109 ,A: 64 CM/SEC, E/A: 1.70
NORMAL FIILING PATTERN

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
16:45 20.05.15
דופק מהיר שלא יורד במהירות לאחר סיום מאמץ יכל לנבוע מכושר גופני נמוך.
האקו אינו מראה בעיה משמעותית. עיבוי גבולי של המחיצה יכל לנבוע מלחץ דם גבוה שאינו מטופל. דליפה קלה של מסתם אינה משמעותית.
כדאי שתפנה לרופא המשפחה לבדיקה האם יש לחץ דם גבוה ולהערכה האם יש צורך בברור נוסף
 
ניר
22:45 20.05.15
שלום

א. לגבי המחיצה, האם זה בהכרח מעיד על בעיה או שזה ממצא שאפשר למצוא אצל אנשים בריאים וללא בעיות של לח"ד?, והאם הממצא עצמו מצריך מעקב נוסף של אקו לראות אם יש החמרה?

ב. במסתם המיטרלי נרשם שיש דליפה קלה, האם זה משהו שיכול להיות מובנה כבר מגיל קטן או שזה משהו שקורה עם הגיל? אדם עם ממצאים כאלו נחשב לבריא לגמרי?
במסתם הטריקוספידלי לא כתוב מינימלי אלא MILD INCOMPETENCE
בתרגום חופשי הכוונה לדליפה בינונית? האם לזה גם אין משמעות?

תודה
 
ניר
22:52 24.05.15
 
פרופ' דוד רוט  
10:55 25.05.15
עיבוי המחיצה מצריך טיפול בלחץ דם גבוה אם קיים. כמו כן מצריך מעקב קרדילוגי במסגרתו יבוצע אקו חוזר לפי החלטת הקרדילוג.
אי ספיקה קלה שלא מסתם אינה משמעותית ו MILD משמעותו קל.
 
חורי
08:54 22.05.15
סליחה שכחתי לציין כי עברתי מבחן מאמץ היה תקין חוץ מפעימה מוקדמת בסוף המבחן של המאמץ גם כן בדיקת אקו הייתה תקינה
 
פרופ' דוד רוט  
19:00 23.05.15
ההולטר מחשיד להפרעת הולכה אך המפענח לא בטוח בכך. יש לחזור לקרדיולוג שיבחן את ממצא ההולטר ויחליט אם צריך ברור נוסף
כאבי שרירים.
בנוסף לטמבוקור וקרדילוק אותם אני נוטל נגד פרפור פרוזדורים קיבלתי מהקרדיולוג באטורבסטאטין להורדת רמת הכולסטרול בדם, בבדיקות שעשיתי השבוע ב-17/5 נתקבלו התוצאות הבאות מול בדיקות מ-15/3 .

א.CHOLESTROL השבוע-127.0 .ב-15/3 204.0 .

ב.TRLGLYCERIDES השבוע-57.0 .ב-15/3 . 61.0 .

ג.HDL-CHOLESTROL השבוע-45.0 ב-15/3 .50.0 .

ד. NON-CHOLESTROL השבוע-82.0 ב-15/3 .154.0.

ה.LDL-CHOLESTRL השבוע-70.8 ב-15/3 .141.7 .

ו.ALT -GPT השבוע-34 ב-15/3 38 (תוצאה חריגה ).

ז.AST-GOT השבוע-30 ב-15/3 34 .

ח.CK השבוע-77 ב-15/3 103.

אני מתאמן בהליכה מתונה 3-4 פעמים בשבוע שנים רבות והכדור נגד כולסטרול גורם לי לכאבי שרירים חזקים מאוד,עד כמעט בלתי אפשרי ללכת,(זה בנוסף לעייפות שגורם לי הקרדילוק שאליו בקושי התרגלתי),

האם לאור השיפור ברמת הבדיקות אפשר להוריד במינון,או להחליף לתרופה נסבלת יותר.?
ניתן לרדת במינון או להחליף את האטורבסטטין בסטטין אחר. יש לפנות שוב לקרדיולוג לשם כך
 
לימור
16:31 21.05.15
אני בת 41 נוטלת קרדילוק 1.25 בבוקר עם לוסרדקס 50 מג ובערב 1.25 קרדילוק הדופק תמיד היה 68 לעתים רחוקות היו ימים 58 אך אתמול מדדתי כי הרגשתי חולשה והדופק היה 55 במנוחה וגם היום בבוקר האם זה בסדר???
יש לי קצת לחץ בחזה לפני חודש עשיתי הולטר לב תקין ו א ק ג לפני שבוע תקין. ארגומטריה לפני שנה וחצי תקין
 
פרופ' דוד רוט  
18:49 23.05.15
דופק 55 במנוחה לא אמור לגרום לחולשה. בקשר ללחץ בחזה ממליץ לקבוע תור לרופא להשם הערכה.
שלום רב
אני בת 70. ירידה בתפקוד חדר שמאל 50%. לאחר רכישת מד דופק, מסתבר שבשעות פעילות רגילה יום יומית ללא מאמץ מיוחד הדופק 80-110 היורד בשניות במנוחה ל - 75-68. למספר שניות מפעם לפעם שמגיע ל-150-220.
לוקחת כל יום 12,50 דימיטון. תשובת הולטר:
קצב לב: קצב סינוס עם ממוצע של 77 לדקה ביממה
נרשמו הפרעות קצב: חדריות: בודדות-63, שלשות-1וקטע אחד של VT"S Non Sustained-סה"כ 12 פעימות ובקצב של עד 170 לדקה. אבחנה מבדלת עם פרפור SVT עם אברציה. על חדריות בודדות-11
אשמח על הסבר
תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
11:24 19.05.15
ההולטר מראה קצב לב תקין רוב היממה. בנוסף יש הפרעות קצב לב קצרות. עלייך לקבוע תור לקרדיולוג לשם הערכה ובמידת הצורך ביצוע בדיקות נוספות.
 
שירי
22:12 17.05.15
שלום רב,

אני בת 57. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש הפרעה בקצב הלב שהתבטאה בפרפור. נשלחתי על ידי רופא המשפחה לבדיקת אקו לב, שיצאה תקינה ולבדיקת הולטר. במהלך התקופה שעד ביצוע הבדיקות התחלתי לקחת קרדילוק במינון של 2.5 מ"ג (חוץ מאשר כ-24 שעות לפני הרכבת ההולטר ועד סיום המבדק).
תוצאות ההולטר הינם:
קצב בסיסי: סינוס. מהירות מינימלית 61 לדקה, מהירות מכסימלית: 140 לדקה, מהירות ממוצעת 85 לדקה. הפרעות חדריות: נצפו בסה"כ 344 VPBS עם קטעי ביגמיניה וזוג אחד ללא VT. הפרעות על חדריות נצפו בסה"כ 6 APBS . במהלך הבדיקה נצפו 1 SVT שש פעימות במהירות של עד 135 פעימות לדקה ללא AF. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים ב ST לא נצפו.
נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה.
מה זה אומר מבחינתי בעניין אורח חיי ונטילת קרדילוק קבועה. האם יש סכנה במצבי? האם לנהל אורח חיים רגיל? אני צועדת צעדה ספורטיבית, האם היא רצוייה? האם עלי ללכת לבדיקה אצל קרדיולוג מומחה להפרעת קצב? (רופא המשפחה שלי טוען שלא).

תודה רבה,
שירי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
02:15 18.05.15
נראה שרופא המשפחה שלך צודק. הפרעות הקצב שלך אינן מסוכנות ואינך צריכה לשנות את אורח חייך. איני בטוח שאת זקוקה לקרדילוק אלא אם כן את חשה שיפור בתסמינים מאףז שהתחלת בטיפול. כל טוב.
 
מלי
11:51 16.05.15
שלום רב,
בת 31, בריאה בד"כ. כבר שנים שאני חשה בפעימה אחת מידי פעם שאינה סדירה לרגע (או 2-3 פעימות כאלה ברצף) ואז זה נעלם (תחושה מאוד לא נעימה כאילו הלב רוטט). הייתי אצל קרדיולוג וביצעתי אקו לב, הולטר 24 שעות במנוחה וארגומטריה, הכל יצא תקין. כעשר שנים עוסקת בספורט מחבטים, ילדתי לפני כתשעה חודשים ולפני הלידה התאמנתי 3 פעמים בשבוע. כעת מתאמנת פעם בשבוע. בחודשיים האחרונים קרו שני מקרים בהם בעת אימון כנראה במאמץ גופני רב הרגשתי כי ישנו שינוי בקצב הלב, למהיר מאוד (בפעם השנייה אף היו פעימות לא סדירות בחלקן) ורק אחרי כמה דקות של מנוחה (הפסקתי מיד) זה הסתדר פתאום כאילו לא היה כלום. זה קרה לי פעם אחת בעבר ללא קשר לאימון גופני לפני כעשר שנים.
1. האם ישנן בדיקות נוספות שמומלץ לעשות לאחר שני אירועים אלה?
2. האם עלי להיות מוגבלת באימונים גופניים?
3. האם צריך לטפל או שחיים עם זה ככה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:29 16.05.15
יתכן שמדובר בהפרעת קצב שקשורה במאמץ. מכיוון שבמבחן מאמץ ובהולטר לאהיו ממצאים, נסי לרשום אקג בזמן סימפטומים באמצעות קרדיוביפר (מכשיר רישום נייד) שמסופק ע"י הקופה.
לפני כחודש התחלתי לקחת 1.25 מג קרדיולוק בעקבות פעימות מוקדמות מרובות קיים שיפור מאז אך עדיין מופיעות הפרעות קצב בזמן הליכה או עליה במדרגות או לאחר קימה מהמיטה בבוקר כלומר יותר במאמץ מתון אני מניחה שבמאמץ גדול יותר הבעיה תחמיר. בזמן שכיבה או ישיבה כמעט ואין הפרעות.
שאלות: האם המצב לא מעיד על בעיה כל שהיא
האם יש מניעה כאשר לוקחים קרדיולוק לעשות רחצה במים בטמפ גבוהה כמו 35-40 מעלות כמו בגקוזי


תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:26 14.05.15
פעימות מוקדמות הן תופעה לא מסוכנת ברוב המכריע של המקרים.
אם לא נבדקת על ידי קרדיולוג אני ממליץ על כך: בדרך כלל מבצעים אקו לב לודא שתפקוד הלב תקין ובדיקת מאמץ לבחון האם הפעימות המוקדמות נעלמות בשיא המאמץ. תפקוד לב תקין והעלמות הפעימות המוקדמות במאמץ מאשרים שמדובר בתופעה שפירה שאין בה סכנה.
אין בעיה לרחוץ במים בטמפ 35-40 מעלות גם אם נוטלים קרדילוק.
 
שלי
14:29 14.05.15
אקו לב במאמץ תקין אך בוצע לפני כחצי שנה לפני שהתחלתי לקחת קרדילוק אבל אחרי שהפרעות הקצב החלו. כנראה לא הייתי מספיק ברורה בשאלתי במנוחה אין פעימות מוקדמות ובמאמץ יש . כשאני עולה מדרגות לדוגמא. האם תקין ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:28 14.05.15
אני ממליץ שתפני לקרדיולוג שיבחן את תרשימי האקג שבוצעו במהלך מבחן המאמץ שעשית לצורך האקו במאמץ, ויחליט אם צריך בדיקות נוספות.
שלום רב,
ביצעתי אקו לב, בעקבות איתור פעימות מוקדמות. אשמח לדעת מה משמעות התוצאות:
left ventricle:
מימד דיאסטולי- 43
מימד סיסטולי - 23
IVS דיאסטולי -7
LVPW דיאסטולי -7
LVFS סיסטולי - 47
AORTA:
שורש האאורטה- 19
אאורטה עולה - 26
RIGHT ATRIUM:
עליון תחתון- 38
LEFT ATRIUM
קדמי אחורי- 31
עליון תחתון -40
זרימות דופלר:
REG FLOW VELOCITY
TTICUSPID - 2.2
לחץ דם ריאתי - 29MM/HG
ממצאים:
LEFT VENTRICLE -
תפקוד סיסטולי תקין גודל תקין דפנות אינם מעובים לחץ המילוי תקין
TRICUSPID VALVE
אי ספיקה קלה
PULMONIC VALVE
מבנה ותפקוד תקין
MITRAL VALVE
מבנה ותפקוד תקין אי ספיקה קלה
RIGHT VENTRICLE
מבנה ותפקוד תקין
ATRIUMS
הערות הלב אינן מוגדלות
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICLE SYSTOLIC GUNCTION. NORMAL LV FILLING PRESSURE
MILD MITRAL REGURGATATION
NORMAL RIGHT VENTRICLE SIZE AND FUNCTION
MILD TRICUSPID REGURAGITATION. NORMAL PULMONC PRESSURE
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:24 10.05.15
הבדיקה בגדר התקין למעט דליפה קלה וכנראה לא משמעותית של המסתם המיטרלי. כדאי לחזור על אקו בעוד כשנה.
 
רחל
09:52 10.05.15
תודה רבה
 
יחיאל
19:16 05.05.15
שלום רב לפני כארבעה חודשים עברתי אבליציה svt.
בבדיקת אקג היום נמצא vpbs מונופוקל. לפעמים בגמניה.לא היו קיימים לפני האבליצה
מה זה אומר. ? נאמר לי שזה לא מסוכן.
אבל אני מרגיש לפעמים לחצים בחזה.
תודה
מחכה למבחן מאמץ והולטר
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:25 05.05.15
זה אכן אינו מסוכן ולא קשור לאבלציה ולא ללחץ בחזה. לאחר הבדיקות יהיה ניתן להעריך שוב את המצב.
 
דרור
20:38 04.05.15
בן 29לפני כשנה ביצעתי 2 אבלציות,svt
הראשונה לא צלחה והשנייה צלחה.
לאחרונה אני מרגיש התקפי פעימות מוקדמות.
זה יכול להמשך כמה שעות.
האם יש בזה סכנה?
או יכול לפתח פרפור חדרים.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:40 04.05.15
בעיקרון, אין סיכון בפעימות מוקדמות. מציע שתעשה הולטר לבדוק מהות וכמות הפעימות.
 
אבנר
16:57 03.05.15
שלום רב ,

בן 37 , מזה 12 שנה סובל מפרפור פרוזדורים על לב בריא .

טופלתי 5 שנים בריתמקס וב 7 שנים האחרונות בסוטולול .

בשנה וחצי האחרונות 2 ארועים חוזרים של פרפור שטופלו ע''י היפוך חשמלי .

הרופא המטפל לא חושב שיש טעם בהחלפת טיפול תרופתי אלא ממליץ לנסות אבלציה .

אני קצת חושש מאבלציה עקב סיבוכים + למיטב הבנתי אחוזי הצלחה נמוכים .

מכיוון שאני מגיב היטב לטיפול תרופתי רציתי לשאול האם לא כדאי לנסות להחליף כדור ולהרויח עוד קצת זמן של '' שקט ''

אשמח לשמוע את דעתך .

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:18 03.05.15
אפשר אולי להרוויח זמן עם טיפול תרופתי אחר. עם זאת, הגישה היום אכן היא יותר לכיוון אבלציה בעיקר בצעירים כדי להימנע מהצורך בתרופות שיש להן תופעות לואי ולעיתים אף סיכון מסוים. התרופה היעילה ביותר, פרוקור, כרוכה ברעילות פוטנציאלית הגדלה עם השנים ולכן אינה מומלצת לצעירים. הסיכון לסיבוכים תוך כדי או אחרי אבלציה היום כבר אינו כה גדול (סביב 2-3%) וסיכויי ההצלחה במקרה כמו שלך הם סביב 80%.
 
אדיר
00:04 03.05.15
שלום רב,
שאלתי כך:
במהלך ביצוע דיפברלציה לחולה עם MI , בעזרת מכשיר חצי אוטומטי , במסך מופיע No shock advised "
מה יש לעשות במצב זה ?
1 -לחזור על שלב analyze
2- לבצע החייאה מלאה
3- לבצע מדידת דופק מרכזי
4- להפסיק דיפברלציה
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
11:48 03.05.15
מכשיר חצי אוטומטי מתוכנת לזהות הפרעות קצב חדריות שעשויות הגיב לשוק חשמלי (טכיקרדיה חדרית או פרפור חדרים) במקרה שהוא מזהה הפרעת קצב כזו הוא יציע לתת נזע חשמלי. במידה ולא יזהה הפרעת קצב כזו (אם החולה באסיסטולה למשל) תצא הודעה שלא מומלץ לתת נזע חשמלי.
במקרה כזה אם החולה מחוסר הכרה יש להמשיך בהחיאה בסיסית.
כאשר מגיע צוות רפואי (למשל מדא) עם דפיברילטור רגיל ניתן לראות רישום של הפרעת הקצב דבר שמאפשר לרופא או לפרמדיק להחליט כיצד להמשיך בהחיאה.
עברתי לפני כארבעה חודשים.אבליציה עקב svt. לאחרונה הופיע לי ב אקג הפרעות חדריות מוקדמות. האם זה תקין . כמו כן לעתים אני מרגיש תחושה של עליפון.
האם צריך לבצע שוב אבליציה. זה קורה פעמיים שלוש ביום.
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
21:08 02.05.15
קרוב לודאי שאין קשר בין התופעות. אין צורך באבלציה בגלל שתיים או שלוש פעימות מוקדמות. האם תחושת העלפון קשורה לפעימות?
 
יחיאל
21:32 02.05.15
אנני יודע לזהות את זה. אין לי דןפק מהיר בזמן התחושה. לעיתים מרגיש את הדופק חזק
אולי זה קשור.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
21:53 02.05.15
סביר להניח שאין קשר בין הפעימות המוקדמות לבין תחושת העלפון. אם ימשיך לקרות, מציע שתפנה לרופא המשפחה לברור.
 
מאיה
09:18 30.04.15
שלום,
בעלי בן 30 ויש לו כבר שבועיים קוצר נשימה.
רקע:
יש לו המון לחץ בעבודה.
הוא חלה לפני 5 שנים בדלקת קרום הלב ונרפא לחלוטין (חזר לחיים רגילים לחלוטין עם הרבה ספורט וללא שום כדור/תרופה..)
הוא אלרגי לאבק.

לגבי הקוצר נשימה- הוא תוקף אותו במהלך כל היום, חוץ מזמן שהוא ישן. זה מתחיל ממש איך שמתעורר ועובר רק כשנרדם. בעת מאמץ הקוצר נשימה לא מחריף.. אלא נשאר אותו הדבר.
חוץ מקוצר נשימה, אין חום, כאבים, נפיחויות, סחרחורות.. הכל ממש תקין חוץ מזה.

מה יכולה להיות הסיבה? איזה רופא מטפל בנושאי לב/קוצר נשימה? אילו בדיקות יש לעשות? האם זה מסוכן?

תודה רבה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:29 02.05.15
יכולותל להיות סיבות רבות. מציע לפנות לרופא המשפחה ולפי בדיקות ראשוניות להחליט על המשך הברור והטיפול.
 
דני
01:24 02.05.15
בן 61, אובחנתי עם פרפור פרוזדורים עקב תלונה על דופק מהיר והתעלפות פעם אחת. אני גבר בריא. אין לחץ דם גבוה , לא סכרת ולא מחלות לב. הקרדיולוג נתן לי קסרלטו. חשב להוסיף פרוקור אבל בינתיים לא קיבלתי כיון שאנזים כבד היה גבוה. קורה לי מדי פעם דימום מהאף. האם זה מסוכן? האם גבר בגילי בריא צריך לקחת קסרלטו ולעבור טיפול כמו פרוקור או היפוך חשמלי?
תודה
דני
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:28 02.05.15
יכול להיות שאינך זקוק לנוגד קרישה. קרוב לודאי שאין הצדקה לפרוקור. מציע שתתיעץ בהקדם עם מומחה בתחום.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  83  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב