בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
גלית
22:42 23.11.14
שלום, במסגרת בירור סחרחורת עברתי הולטר לב נמצאו VPB'S בודדים , יש ריבוי couplets+ triplets . הופנתי להמשך בירור אקו - לב.
איני יכולה לקבל b blockers עקב דופק בסיס נמוך פחות מ 50. בשלב זה רשמו לי ca chan blocker.
מה המשמעות של זה בחיי היום יום? מה הסיכונים? האם יש מגבלות על פעילות גופנית או תזונה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:49 23.11.14
עליך להשלים ברור, כולל אקו ומבחן מאמץ. איני בטוח שאת אכן צריכה את חוסמי הסידן וכדאי שתפני עם הבדיקות למומחה להפרעות קצב.
 
איציק
11:38 20.11.14
שלום.
בן 57, סובל מפירפור פרוזדורים התקפי שמופיע פעם בשנתיים לערך. בריא בד"כ ולא מטופל תרופתית למעט ריתמיקס שלוקח בעת התקף. לאחרונה מופיעים אצלי פעימות מוקדמות. האם אני יכול לקחת כדור ריתמיקס להפסקת התופעה, או שיש תרופה אחרת
טובה יותר להפסקת הפעימות. תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
12:08 20.11.14
אם באמת מדובר בפעימות מוקדמות (שאובחנו באקג או הולטר למשל) הרי שמדובר בתופעה שפירה שאין חובה לטפל בה ועדיף להתעלם מהן.
אם הסמפטומים שגורמות הפעימות המוקדמות מפריעים מאד ניתן לטפל תרופתית אך ריתמקס לא מומלץ כבחירה ראשונה. בדרך כלל מתחילים בתרופה מקבוצת חוסמי בטא.
 
איציק
13:39 20.11.14
הפעימות מופיעות כמה פעמים ברצף ונעלמות. ולאחר זמן מסוים שוב חוזרות ונעלמות. כאשר עשיתי אק"ג הן לא הופיעו והכל היה בסדר. מה לעשות?
 
פרופ' דוד רוט  
11:47 21.11.14
יש לפנות לרופא לשם אבחון הבעיה. בדיקה כמו הולטר קצב לב יכולה לתעד קצב לב בזמן סמפטומים ולהביא לאבחנה.
 
רעות
22:04 18.11.14
שלום וברכה
בת 33 מטופלת בטמבוקור 300מג וכן בדרלים60 מג
לפני 12 שנה עברתי פעמיים אבלציות עקב rvot lvot vt בהצלחה חלקית בטיפול תרופתי מצב סביר יחסי
לשאלה הייתי בהליכון והדופק שלי עלה 130 גם לאחר תרופות האם זה תקין או שזה בעיה ???
בתודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:58 19.11.14
עלית קצב לב במאמץ היא תופעה תקינה. גם תחת תרופה כמו דרלין שמאטה קצב לב - קצב הלב יעלה במאמץ.
במידה וקצב הלב עלה ל 130 במאמץ ובסיום המאמץ ירד תוך מספר דקות בהדרגה לקצב רגיל אין סיבה לדאגה.
במידה והקצב נשאר 130 גם לאחר סיום המאמץ ולא ירד בדקות שלאחר מכן זה מחשיד להפרעת קצב ובמקרה כזה יש לפנות לרופא.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:59 19.11.14
עשוי להיות תקין אך קשה לענות ממדידת הדופק בלבד. מציע שתעשי מבחן מאמץ פורמלי עם רישום אק"ג.
שלום רב, אני בן 53, במהלך 3 השנים האחרונות היו לי 4 מיקרים של היפוך סינוס. בנוסף יש לי ל"ד 150/85 אחרי כדורים. במקביל אני מתעמל כ4 - 5 פעמים בשבוע, לפחות שעה. אני מקבל Concor 5g ו - Tritace 5g ) Cartia ).
1. הדופק שלי יורד 40-45, האם זה תקין?
2. האם כדי לקחת רק חצי מהמינון של ה Concor?
3. מה ההשפעה של הכדורים על האימון ושרפת הקלוריות?במהלך האימון ובהמשך היום?
בברכה קובי
אם לחץ הדם 150/85 הרי שהוא לא מאוזן היטב למרות הכדורים ויש לחזור לרופא לשיפור הטיפול התרופתי.
דופק 40-45 במנוחה אינו בעיתי אם אתה חש בטוב.
הכדורים לא משפיעים על שריפת קלוריות.
המונח "היפוך סינוס" לא מובן.
 
מירי
13:32 09.11.14
שלום רב,
סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות. אקו לב תקין.
ישנם ימים שאני מרגישה אותן יותר ובתדירות גבוהה וישנם ימים שאני מרגישה מעט מאד.
בת 45, עם שיבושים קלים בהורמונים.
1. האם יתכן כי פעם ארגיש את הפעימות וביום אחר פחות?
2. האם יתכן קשר בין הופעת הפעימות לגיל (הן הופיעו מיד אחרי גיל 40)
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:51 11.11.14
אירעות של פעימות מוקדמות אכן גדלה במקביל לעלית הגיל ושוני בתדירותן בימים שונים שכיח מאוד.
 
מירי
15:26 12.11.14
תודה רבה
 
גדי יונה
 
09:37 07.11.14
בוקר טוב.

אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי האם התוצאה הזו של הולטר מראה על בעיה ואם כן מה רמת החומרה.

אנחנו נגיע ביום ראשון לקרדיולוג - אבל אישתי מאוד מודאגת (הבדיקה של בננו בן ה-17)

תודה מראש

גדי
 
פרופ' דוד רוט  
18:25 07.11.14
ההולטר אינו מראה הפרעת קצב משמעותית. פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד.
 
גדי
18:52 07.11.14
תודה רבה
 
בינה
23:42 04.11.14
תודה רבה ד"ר רוט על תשובתך המפורטת.
דבר אחד לא ברור לי, ואני מצטטת את אשר כתבת:
"הפרעת הולכה 2:1 יכולה להיות מסוג וונקבך או מסוג הנקרא מוביץ 2 שהיא חמורה יותר וכן מצריכה התקנת קוצב לב"
מכאן אני מבינה ש-2:1 מסוג ונקבך לא חמורה ואין צורך בקוצב. הנכון?
האם לפי מה שנרשם בהולטר מדובר בהפרעה מסוג ונקבך? או מסוג מוביץ 2? איך אדע?
כאמור נרשם שם, ואני מצטטת בדיוק:
"וקטע קצר (2 מחזורים) של AVB 2:1 (כאשר קצב הסינוס כ- 72 לדקה) לאחר קטע ונקבאך ב- 8:55"
תודה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
18:23 07.11.14
אם הפרעת ההולכה 2:1 היא מסוג וונקבך היא לא מסוכנת. כדי להבדיל צריך לראות את רישום ההולטר ולבחון את מצב הלב הכללי. לשם כך יש לפנות לקרדיולוג.
 
אבשלום
19:59 04.11.14
אני בן 57 ידטע שנים על MVP ובשנים האחרונות גם פעימות מוקדמות
עברתי אקו לב ביקורת והתוצאה-
ascending aorta 30
aortic root 26
left atrium 28
septum thickness 9
end diastole 49
end systol 29
lv postrior wall 9
left atrium area 18
right atrium area 12
חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה גלובלית ואזורית E.F.משוערך כ 60%
דפנות חדר שמאל בעובי תקין
שורש האורטה והאורטה העולה ברוחב תקין.סינוסים אאורטלים לא מורחבים 32 ממ
עליה שמאלית בגבולות התקין. עליה ימנית ברוחב תקין. תנועתיות של המחיצה הבין עלייתית ככל שניתן להדגים ללא PFO
IVC אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין
פתיחה טובה של מסתם אורטלי המסתם תלת עלי
פתיחה טובה של מסתם מיטרלי הודגם MVP סוף סיסטולי- עלה אחורי
עלי המסתם מקסמטוטיים
דופלר- מהירות אאורטלית תקינה איספיקה אאורטלית מינימלית
איספיקה מיטרלית סוף סיסטולית קלה
לחץ ריאתי תקין מוערך כ-29 ממ
תפקוד דיאסטלי תקין
סיכום- MVP עם MR סוף סיסטולי קל
AR מינימלי

מה אומרים המימצאים?
שאלתי- מה פירוש שעליי המסתם המיטרלי מעט מקסמטוטיים?
מה זה אומר אי ספיקה אורטלית? מינימלית
מה התופעות שזה עשוי לגרום?
האם המימצאים יכולים לגרום לפעימות מוקדמות?


תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
20:06 04.11.14
האקו מראה צניחה של המסתם המיטראלי ודליפה קלה של המסתם המיטראלי. עלי המסתם מיקסומטוטיים כלומר יש מעט עודף ריקמה מסתמית. זה בעצם הגורם לדליפה הקלה. לסיכום: האקו לא מראה בעיה משמעותית כרגע. יש להמשיך מעקב קרדיולוגי במסגרתו יבוצע מדי פעם אקו למעקב אחר תפקוד המסתם.
 
בינה
21:10 02.11.14
שלום רב

בת 64

בהולטר נרשמו 6 מקרי וונקבאך לאו דווקא בשינה וצוין שהם dropped beats במנגנון וונקבאך (במהירויות סינוס של 65 - 75 לדקה), וקטע קצר (2 מחזורים) של AVB 2:1 (כאשר קצב הסינוס כ- 72 לדקה) לאחר קטע ונקבאך ב-8:55.

שאלותיי הן:
1.מדוע חשוב לציין את מהירות קצב הסינוס בעת הונקבאך. האם ונקבאך שאינו מופיע בדופק נמוך הוא פחות מסוכן, או להיפך? מה משמעות הדברים?

2. מה משמעותו של AVB 2:1 והאם טומן בחובו סיכון?

PR תקין עד מעט מוארך (עד 220 מ"ש)

בתודה וברכה חמה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
18:35 04.11.14
הפרעת הולכה מסוג וונקבך אינה מסוכנת ואינה מצריכה התקנת קוצב לב אלא אם קצב הלב נמוך מאד בשל הפרעה זו וגורם לסמפטומים. הפרעת הולכה 2:1 יכולה להיות מסוג וונקבך או מסוג הנקרא מוביץ 2 שהיא חמורה יותר וכן מצריכה התקנת קוצב לב.
עליך לפנות לקרדיולוג עם תוצאות ההולטר.
 
בלה
20:00 01.11.14
אני בת 46 עברתי הולטר לב
בתוצאה נרשם- יש פעימות מוקדמות מוגברות עם 90 פעימות לדקה צרורות קצרים של
PACS

מה זה אומר? מה פירוש התוצאה הזו?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:37 01.11.14
מדובר בפעימות מוקדמות מהעליות. לרוב זו תופעה חסרת חשיבות שאינה דורשת טיפול. מציע לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה כדי לאשר זאת.
 
אלי
02:01 30.10.14
אני מרגיש לפעמים כאילו הלב מפרפר כאילו גל מגיע לגרון וכאב מוזר לשנייה בדיוק ואז אני נכנס ללחץ ומזיע לכמה שניות מפניקה וזה עובר..
אני בן 23 לא מעשן לא שותה לא שמן מה הסיכוי שזה הפרעות קצב? קראתי שזה נדיר בגיל שלי זה מפחיד אותי הדבר הזה..הייתי במיון עשו בדיקת דם ופעמיים אקג וצילום חזה והכל תקין..
 
פרופ' דוד רוט  
08:48 30.10.14
הסמפטום שאתה מתאר אופייני לפעימה מוקדמת שהינה תופעה לא מסוכנת. כדי להגיע לאבחנה יש לנתר את קצב הלב למשל באמצעות הולטר. לשם כך פנה לרופא המשפחה או לקרדיולוג.
 
אלי
10:09 30.10.14
קבעתי תור בבית הרופאים ביום ראשון. עם קרדיולוג.
האם הקרדיולוג יכול לתת לי
את הבדיקה שהומלצה או רק רופא משפחה? שאני לא ילך סתם לקרדיולוג וישלם 120..
ולמה צריך הולטר אם זה תסמין של פעימה מוקדמץ?
 
פרופ' דוד רוט  
11:00 30.10.14
כדאי להבדק על ידי קרדיולוג כיון שסביר שמדובר בפעימה מוקדמת אך כדאי להגיע לאבחנה יש לתעד את קצב הלב בזמן הסמפטומים. למשל על ידי הולטר.
 
גל
19:28 17.10.14
אני בת 70. ממצאי ההולטר מצביעים על פעימות חדריות ועל חדריות מוקדמות. סינוס ממוצע של 61. אני לוקחת 12.5 מ"ג נורמיטן ביום ועדיין מרגישה את הפעימות האלו במשך היום, בעיקר במנוחה, אבל לא רק. האם יש טיפול נוסף שיכול להקל על התופעה? עד כמה היא מסוכנת?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:00 17.10.14
לרוב אין סיכון בפעימות מוקדמות. עדיף לא לטפל אך אם מאוד מפריע כדאי להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב בקשר לאופציות טיפוליות.
 
סמי
12:50 09.10.14
שלום,
ה
אני מזה כ7 חודשים סובל מדפיקות לב. אני בו 41. לפני שבעה חודשים זה עבר אחרי חודש והדפיקות נעלמו. זה היה קורה בעמידה. לאחר 3 חודשים זה חזר אבל בצורה אחרת. דפיקה או 3 דפיקות ביום. אני מרגיש את הלב פועם חזק פעם אחת ואז חוזר לעצמו. לפני שבעה חודשים זה היה עושה כמה דפיקות חזקות ונעלם. עשו לי הולטר לפני שבעה חודשים ואמרו שיש לע פעימה מוקדמת וזה לא מסוכן. עכשיו זה קורה פעמיים 3 ביום ובכל פעם יש דפיקה אחת חזקה.

מה עושים?

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:15 09.10.14
נראה שמדובר בפעימות מוקדמות שברוב המכריע של המקרים הן חסרות משמעות.
 
סמי
14:40 17.10.14
הדבר הזה משגע אותי כבר 7חודשים
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:26 17.10.14
אם אתה יכול -נסה לחיות עם זה. אם לא -פנה לקרדילוג מומחה להפרעות קצב לבדוק אופציות טיפוליות.
 
יובל
 
23:30 14.10.14
שלום

בן 40, עם עודף משקל, לא מעשן, לח"ד שקצת משחק, גבולי, לעיתים קצת מעל, ועל פי רוב פחות מ 140/90
לפני קרוב לשנה ביצעתי בדיקת אקו לב בגלל קוצר נשימה שלבסוף הוברר שקשור לבעיית נשימה (ברונכוספאזם).
אני מבין מהבדיקה שיש גם תוצאות גבוליות, בין השאר בעובי המחיצה.

האם האקו תקין?
האם יש צורך במעקב כלשהו מבחינת האקו?
האם יש לעקוב באופן קבוע אחר עובי המחיצה והחדרים? במידה וכן, כל כמה זמן יש לבצע אקו או כל בדיקה אחרת?

מצ"ב צילום מסך מתוצאות האקו

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:21 15.10.14
האקו בגבולות הנורמה עובי המחיצה ועובי הדופן האחורי בגבול העליון של הנורמה הסיבה השכיחה ביותר לעיבוי של שריר הלב הוא לחץ דם גבוה כדאי שתעבור בדיקת הולטר לחץ דם לודא שלחץ הדם לא גבוה במידה וגבוה יש לטפל בו
 
חנה
06:30 05.10.14
שלום רב,

אני מקבלת תרופה בשם פמרה ומאז החלו לי פעימות מוקדמות,
ברצוני לישאול האם פמרה גורם לפעימות מוקדמות.
תודה חנה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:23 06.10.14
נראה שלא.
 
עגן1234
01:21 01.10.14
שלום,
אבי, בן 75, מטופל בקומדין וריתמקס, עבר הולטר, והתצאות הן: קצב בסיסי סינוס, מהירות מינימלית 52 לדקה, מהירות מקסימלית 117, מהירות ממוצעת לדקה 87. ניצפו VPC'S, משני מוקדים, 9 ביממה, בפיזור הומוגני ביממה, וניצפה FUSION BEAT. ניצפו APC'S, 12 ביממה, בפיזור הרמוני ביממה. ניצפה 1 קטע P.A.T : חמש (5) פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 102 לדקה. לא ניצפו הפרעות הולכה ולא ניצפו שינויים משמעותיים בקטע ST. אודה על פיענוח התוצאות הנ"ל ומשמעותן. תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:01 01.10.14
ההולטר תקין לחלוטין ומראה קצב תקין ללא הפרעות קצב משמעותיות.
תודה לך פרופ' אלדר על תשובתך המהירה. ההולטר לאבי נערך עקב הרגשת "דופק מהיר" (פרפור פרוזדורים?) פעמים רבות במשך מספר ימים ובנוסף, ארוע יחיד עם הרגשת סחרחורת ועילפון רגעי. הוא עבר סיטי מוח לשלילת ארוע מוחי, והיה תקין. עד קיבל מינון של קומדין וכדור ריתמקס אחד ליום. לאחר הארוע, קיבל 3 כדורי ריתמקס ליום, ותוך מספר ימים נעלמו התופעות. ההולטר שנערך לאחר כשבועיים מהעלאת המינון, גם הוא לדבריך תקין. האם יש צורך בבדיקות נוספות? בתודה מראש על תשובתך.
 
ליאת
08:17 22.09.14
לפני כ3 חודשים בעלי בן ה33 סבל מדופק גבוה מאוד הלכנו לבית חולים נתנו לו תרופה דרך עירוי וזה התייצב. לאחר פגישה עם קרדיולוג הוא אבחן את זה כsvt ואמר שיש אופציה של צריבה. השבוע זה קרה לו שוב. שוב נתנו לו בבית חולים תרופה שעזרה. יש לי כמה שאלות. האם זה מסוכן? מה הסיכונים של צריבה? יש כדורים שמטפלים בזה? זה קשור לאלכוהול וקפאין?, כי בשתי הפעמים הוא צרך קצת יותר מדי אחד מהשניים. אשמח לשמוע קצת יותר מה זה ומה ניתן לעשות.
 
פרופ' דוד רוט  
20:46 22.09.14
SVT אינה הפרעת קצב מסוכנת ברוב המקרים. אולם היא פוגעת באיכות החיים. אין קשר ברור לאלכוהול או קפה. ניתן לטפל תרופתית או בעזרת אבלציה. הטיפול התרופתי אינו יעיל ב 100% ויש לקחת אותו יום יום במשך שנים. אבלציה היא טיפול פולשני (בהרדמה מקומית) אך שעור ההצלחה גבוה מאד. אבלציה מוצלחת למעשה ״מרפאה״ כלומר מבטיחה שלא יהיו עוד ארועי SVT.
לכן אם הארועים תכופים או מפריעים מאד מומלץ לבצע אבלציה.
 
אילנה
17:33 18.09.14
שלום

אמא שלי (בת 85) סובלת מפרפור פרוזדורים ואי ספיקת לב.

בפגישת יעוץ אצל פרופ' קרדיולוג הוא המליץ להחליף את הקומדין לאליקוויס,
(היה לה בעבר אירוע מוח קל)

אני (הבת שלה) קצת חוששת להתחיל לתת לה תרופה חדשה בגלל הגיל שלה.

הוא המליץ גם להתחיל עם קצת "דיגוקסין" .

האם יש סיבות לחשוש מהתרופות החדשות הנ"ל ?

מחר יש תור לרופאת המשפחה עם ההמלצות הנ"ל.

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
11:38 19.09.14
אליקוויס מעט יותר יעיל מקומדין במניעת הארועים מוחיים ומעט יותר בטוח כי גורם לפחות דימומים. יש להתאים את המינון לתפקוד הכליה ולגיל. לכן בגיל 85 מומלץ מינון של 2.5 מג פעמיים ביום.
לגבי דיגוקסין זו תרופה פחות בטוחה לנשים מעל גיל 80 לכן היתי שואל שוב את הקרדיולוג האם כדאי להתחיל דיגוקסין או שאפשר לתת תרופה אחרת לבקרת פרפור אולי חוסם בטא במינון נמוך?
 
אלינור
23:36 12.09.14
אני בת 33 בריאה בדר״כ. ביצעתי בדיקת הולטר לאחר שכבר כמה שבועות שאני סובלת מדופק מהיר מאוד גם במנוחה ומצד שני פתאום הרגשת חולשה ואז אני מתעלפת. אני מזיעה מאוד וחווה כאבים בחזה ותחושות נימול
בתוצאות רשום כי אני סובלת מהפרעות קצב על חדריות.
קצב סינוס בין 65 -125
Artefact seconds בסה״כ 17 לאורך 20 שעות כאשר בשעה 14 נרשמו 3 מקרים כאלו.
מה זה אומר?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:22 13.09.14
קשה להבין במדויק מהמידע שפרטת. ברור שהקצב הבסיסי תקין ובחלק מהרישומים היו הפרעות טכניות (artefacts) חסרות משמעות. לא מפורט מהן הפרעות הקצב העל חדריות אך בכל מקרה הן אינן מסוכנות.
 
אורנית
14:49 17.09.14
בבדיקת הולטר שעשיתי התקבלו תוצאות אלו
קצב בסיסי: סינוס
מהירות מינימלית:67
מהירות מקסימלית:151
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות חדריות, pvc's - 1
הפרעות קצב על חדרתיות apc's נדירים, 10
צרור של 5 פעימות במהירות של 155 לדקה
שינויים משמעותיים בקטע st - אין
הפרעות הולכה - אין
אני בת 48 בתקופת המנופאוזה. אשמח להבנת התוצאות והאם יש קשר לתקופת המנופאוזה. תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:32 17.09.14
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם מעט פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת ו 5 פעימות עליתיות רצופות שגם הן תופעה לא מסוכנת. יתכן שקשורה למנופאוזה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב