בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
אלונה
12:26 19.05.14
שלום
לבני השתילו דפיברילטור ב 2008 .
לפני כחודשיים הוחלף מכשיר כולל הוצאת אלקטרודה
לאחר שבועיים בוצע ניקוז בשל המטומה גדולה ודימום מהמקום
כעת החלה נפיחות במקום ההשתלה
נאמר לנו שמדובר בנוזלים ובהיעדר חום אין צורך בהתערבות
האם יתכן כי תהיה הצטברות נוזלים פתאומית לאחר תקופה ארוכה שכזו
מה ניתן לעשות על מנת לשלול בוודאות מצב זיהומי - דבר שמן הסתם ידרוש מאיתנו החלפת מכשיר במקרה הגרוע ביותר
אשמח לכל עזרה
 
אלונה
12:27 19.05.14
סליחה.....מדובר בהשתלה שבוצעה בבעלי (לא בבני חלילה)
 
ד''ר דוד רוט  
20:49 19.05.14
על מנת להתרשם ממצב האיזור ההשתלה יש לבדוק את בעלך באופן בלתי אמצעי, כפי שבודאי עשה הקרדיולוג בבית החולים בו עבר בעלך את הפרוצדורה. נכון שהעדר חום והעדר הפרשה מהפצע הם סימנים מעודדים אך אם יש ספק כדאי לחזור ולהיבדק על ידי הקרדיולוג.
 
אלונה
08:50 20.05.14
מה זה בדיקה באופן בלתי אמצעי ????

עשו סד ועשו אולטראסאונד שנמצאו תקינים

יש עוד בדיקה שיכולה לעזור??.

האם תיתכן סרומה לאחר תקופה כזו ארוכה ???
 
ד''ר דוד רוט  
09:19 20.05.14
בדיקה באופן בלתי אמצעי היא בדיקה בה הרופא והמטופל נמצאים באותו חדר והרופא יכל להתרשם ולבדוק בעצמו לא דרך מתווך.
לפי תאורך הדפיברילטור הוחלף לפני חודשיים ולפני כחודש וחצי נוקזה המטומה לכן לא מדובר בזמן רב. בהחלט סביר שהנפיחות קשורה להמטומה.
 
אלונה
15:01 20.05.14
לפני שלושה חודשים בוצעה החלפה והוצאת אלקטרודה
לפני חודשיים וחצי ניקוז (בתחילת מרץ)
עדיין תיתכן היווצרות נוזלים לאחר זמן זה ???

המון תודה @@@
 
ד''ר דוד רוט  
17:46 20.05.14
תיתכן הווצרות נוזלים, אך שוב: חשוב לקבל את חוות הדעת של הרופאים שביצעו את הפרוצדורה.
 
רויטל
15:46 09.05.14
שלום
מטופלת בל.ד ע"י קרדילוק 1.25...הנני בת 52 וסובלת מתופעות גיל המעבר כמו כן יש לי אי ספיקה מזערית של המסתם המיטרלי
שבוע שעבר תקף אותי כאב בחזה.והפרעות קצב לכמה דק..באקג שעשו לי ראו: סינוס סדיר,ציר תקין , גל T ביפאזי ב 5-4V, צניחות ST קלות באותם חיבורים...מה זה אומר?(באמבולנס נתנו לי אספירין) האקו לפני חודשיים תקין חוץ ממה שכתבתי ועוד משהו..התחלתי לקחת הורמונים בשם ליויאל..ולוקחת חצי ואבן ביום לחרדות..לאחר שניסיתי וייפקס וציפרלקס ולא הרגשתי ממש טוב...יש תרופה מומלצת במקום ואבן?
תודה מראש על ההתייחסות
1. שבוע שעבר קיבלת
 
ד''ר דוד רוט  
09:17 10.05.14
כאב בחזה יחד עם שינויים באקג עלולים לנבוע מאוטם שריר הלב. אני מניח שהאמבולנס הביא אותך לחדר מיון ואם כך בוצעו הבדיקות הדרושות לשם אבחון האם מדובר האוטם שריר הלב או לא.
 
רויטל
09:26 10.05.14
אכן בוצעו וגם בדיקת אינזים של הלב והכל היה תקין...אבל מה פירוש האבחנה שכתבתי לך?האם תופעה כזו יכולה להופיע בגיל המעבר?
 
ד''ר דוד רוט  
20:34 10.05.14
תופעות גיל המעבר לא משפיעות על תרשים האקג. במידה ואסכמיה לבבית נשללה יש לבצע אקו לב כיון שעיבוי שריר הלב למשל כתוצאה מלחץ דם גבוה עלול לגרום לשינויים באקג.
 
רויטל
14:43 11.05.14
בביה"ח שללו אירוע לבבי וגם לפני כחודשיים בצעתי אקו והכל היה תקין...ובכל זאת תוכל להסביר לי התוצאה? מה זה אומר אם הוכח שאין בעייה בלב חוץ מאי ספיקה קלה על המסתם המיטרלי מזה שנים?
כאמור בביח שללו אירוע לבבי...אקו לב תקין חוץ מהשינויים שכתבתי באקג ובכל זאת שלח אותי קרדיולוג לסיטי לבבי...האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שאקו תקין והסיטי יראה על איכסימה של שריר הלב? מודה מראש על התשובה.האם יש קשר בתופעת זרמים בידיים לכאב בחזה שנובע ממקור לבבי?
 
ד''ר דוד רוט  
09:16 20.05.14
אקו במנוחה לא שולל אסכמיה לבבית. לכן יש אפשרות שלמרות שהאקו תקין ה CT יראה הצרות בעורק כלילי.
 
ערן
13:09 18.05.14
אישתי עברה הפלה טבעית (שעדיין בתהליך)בבדיקת אקג הי דופק נמוך נשלחנו לבדיקת אקו לב,והולטר שהתוצאות מלחיצות
א.האם יש קשר לתהליך ההפלה
ב.קבענו תור לעוד שבועיים אצל קרדיולוג אבל בנתיים מאוד מאוד לחוצים ונורא מפחדים.

נשמח לחוות דעתך תודה מראש

להלן תוצאות ההולטר:

vpc's-תדירות 5-470 בשעה
vpb's- נצפו 9320 בפיזור הומוגני
נצפו 35 קטעי בני 3-4 פעימות במהירות עד-133 פעימות nonsustained v.t
 
אודי
 
13:54 14.05.14
סובל מחולשה מספר חודשים בדיקת דם תקינה
אקו תקין
ביצעת הולטר וקיבלתי תוצאה שלא מובנת .
האם אפשר הסבר בבקשה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:57 14.05.14
קצב לב תקין עם פעימות מוקדמות שמקורן בפרוזדורי הלב. הפעימות המוקדמות חסרות משמעות ואינן דורשות ברור או טיפול.
 
אודי
15:50 14.05.14
עוד משהו קטן

רשום : max ve/hour -1
Total beats. 1

מה זה אומר?


סליחה ותודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:20 14.05.14
פעימה חדרית מוקדמת 1 - חסר כל משמעות.
 
אודי
19:11 14.05.14
תודה
 
דבורה
10:29 12.05.14
שלום רב
בת 59, אני סובלת בשנים האחרונות מפרפור התקפי עקב היצרות מסתם מיטרלי (כתוצאה ממחלה ראומטית בילדותי). מטופלת בקדילוק ותרופה אנטי אריטמית. בשנתיים האחרונות טופלתי בטמבוקור.
לפני כחודש היה התקף של פרפור וטמבוקור כבר הפסיק להשפיע, קיבלתי במקום פרוקור ובעזרתו חזרתי לסינוס. בגלל שלפרוקור יש תופעות לווי הייתי רוצה לחזור לטמבוקור בעוד כמה חודשים.
האם זה אפשרי שלאחר הפסקת שימוש בטמבוקור לכמה חודשים אוכל לחזור לנטול את התרופה? האם ההשפעה תהיה חיובית?
תודה מראש
דבורה
 
ד''ר דוד רוט  
12:55 12.05.14
ארוע אחד של פרפור במשך שנתיים אינו סימן לכשל של תרופה כיון ששום תרופה לא מונעת ארועי פרפור באופן מוחלט אלא מקטינה את תכיפות הארועים. לכן ניתן יהיה לנסות שוב את הטמבוקור לאחר הפסקת פרוקור. את ההחלפה יש לבצע תוך מעקב קרדיולוג כיון שלפרוקור השפעה ארוכה- לאחר שמפסיקים לקחת אותו-יכל להמשיך להשפיע יותר מחודש.
 
דבורה
07:24 13.05.14
תודה על תשובה מהירה
לא ציינתי שבמשך שנתיים שנטלתי טמבוקור היו ס"כ 3 אירועים של פרפור בשניים מהם חזרתי לסינוס תוך זמן קצר עקב הגדלת מינון של התרופה ורק בהתקף האחרון לא הצלחתי לחזור לסינוס ונאלצתי לעבור לפרוקור. האם זה עדיין לא נחשב לכשל של טמבוקור? כי אני מעדיפה טמבוקור על פרוקור
תודה
 
ד''ר דוד רוט  
13:24 13.05.14
לדעתי זה לא נחשב לכשלון של טמבוקור. יש להבדיל בין יכולת התרופה להחזיר קצב מפרפור לסינוס לבין יכולתה לשמור על סינוס כלומר להפחית את ארועי הפרפור.
 
אריאלה
15:27 11.05.14
שלום רב
בת 64
בתוצאות הולטר נרשם כדלקמן:

נצפו קטעים עם מרווחי R to R עד 1.8 שניות על רקע 2nd degree AV - Block חלקם מתאימים ל- Mobitz II וחלקם מתאימים ל- Wenckebach.

יש לציין שתופעת וונקבאך כמעט תמיד מופיעה בהולטר, זה מספר שנים, אולם תופעת המוביץ 2 חדשה, ומקריאה באינטרנט מבהילה ביותר.
יש לציין שאין לי שום סימפוטמים בעניין זה.

כיצד עליי לפעול?
(נוטלת 100 מ"ג טמבוקור ליום בגלל פעימות מוקדמות - בהולטר היו ספורות בלבד)

תודה וברכה
בתיה
 
ד''ר דוד רוט  
12:49 12.05.14
חזרי לקרדיולוג המטפל עם תוצאות ההולטר- כדי שיבדוק האם באמת מדובר במוביץ 2. אם מדובר במוביץ 2 סביר שיפנה אותך להתקנת קוצב לב. לעומת זאת אם מדובר רק בווקבך ואת חשה בטוב אין צורך בקוצב.
 
אריאלה
13:45 10.05.14
שלום רב
במוקד רפואי של קופ"ח נרשם לי היום טיפול ב-ציפרודקס 500 פעמיים ביום למשך 6 ימים, עבור דלקת בשלפוחית השתן. בעלון התרופה כתוב שאין ליטול אם יש עבר של הפרעות קצב לב.
לפני כשנתיים עברתי צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים וכיום אני נוטלת טמבוקור 100 מג ביום לפעימות מוקדמות סימפטומטיות (כעת אין הפרעה כזו ולפיכך אני אמורה בקרוב לרדת במינון עד לאפס).
שאלתי: האם מותר לי הטיפול בציפרדקס?
תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:38 10.05.14
אין כל מניעה לטיפול בציפרודקס. בהצלחה.
קצב,או פעימות מוקדמות.?

בן-65,סובל מ-י.ל.ד,הפרעות קצב והפרעות שינה,נוטל ללחץ דם אמלודיפין,להפרעות קצב-2.5 מ"ג קרדילוק+50 מ"ג טמבוקור -פעמיים ביום,להפרעות שינה-1מ"ג קסנקס.

בביקור שגרתי אצל רופא המשפחה לפני כשבועיים(27/4 בבוקר) קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות ושכחתי ממנו,בימים שני ושלישי גם עשיתי אימון הליכה מתונה של -10 ק"מ כל יום,לחץ הדם היה מצוין(ממוצע-110/70),הדופק היה רגיל(כ-65-70 בשעה הראשונה לאחר האימון ואחר כך יורד ל 55-60)ולא היו שום סימנים להפרעות קצב,

ביום שלישי בערב-פתאום מופיע על המכשיר לבדיקת לחץ הדם סימן להפרעות קצב(אני יודע שהסימון על המכשיר-לא מדויק,אבל כשהוא מופיע ב 4-5 בדיקות רצופות,הוא מדאיג),בדקתי גם עם 2 אצבעות על עורק הצוואר ואכן זיהיתי את הפרעות הקצב,בנוסף קבלתי גלי חום עם הזעות(תופעה חדשה)נטלתי עוד 50 מ"ג טמבוקור בנוסף למנת הערב+ 1.25 מ"ג קרדילוק,לאחר כשעתיים ההפרעות נרגעו מעט,אבל לא פסקו,נטלתי את כדורי השינה-שעזרו עוד מעט והלכתי לישון,
בבוקר-עם השכמתי,אני בודק בעורק הצוואר-עדיין יש הפרעות,נטלתי את מנת הבוקר וההפרעות לא פסקו וההזעות חזרו,

נסעתי למרפאת קופת חולים,חיברו אותי מיד למכשיר א.ק.ג. והמכשיר לא מראה שום בעיה,הרופאה שבדקה אותי ראתה את הזיעה ושמעה את ההפרעות בבדיקה עם הסטטוסקופ,אבל לפי מכשיר ה-א.ק.ג לא היו סימנים.

בגלל תופעת ההזעה החליטה הרופאה לפנות אותי לחדר מיון,שם שוב מכשיר הא.ק.ג לא הראה דבר,בקשתי בדיקה נוספת וגם בבדיקה השניה לא נראו סימנים,שאלתי את הרופא מדוע בבדיקה בצוואר אני מרגיש הפרעות קצב,נענתי-"זה שום דבר" שאלתי אם יש קשר בין ההזעות לחיסון נגד דלקת ריאות ,נעניתי שלא.

בהמתנה לתוצאות בדיקות הדם שאלתי את אחד האחיות היא טענה שזה כנראה-פעימות מוקדמות ,"אבל תשאל את הרופא".

גם בדיקות הדם לא הראו דבר ושוחררתי.
למחרת ההזעות חלפו ,אבל על המכשיר לבדיקת לחץ דם ובבדיקה על עורק הצוואר ,ברוב הבדיקות מופיעים סימנים של הפרעות קצב,או פעימות מוקדמות.

מה עלי לעשות נגד הפעימות??
חיסון נגד דלקת ריאות לא גורם לפעימות מוקדמות. לפי תאורך סבלת מפעימות מוקדמות גם לפני שקיבלת חיסון. פעימות מוקדמות אינן מסוכנות ולכן אין חובה לטפל בהן. אם מחליטים לטפל קרדילוק הוא בחירה טובה.
שלום, עזרה בבקשה.

בן 25, בריא בדרך כלל, לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות. מזה תקופה מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים.

בוצע בדיקת אקו לב, להלן התוצאות:

חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. החדר אינו היפרטרופי. עליה שמאלית אינה מוגדלת.
חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים.
מורפולוגיה תקינה יש המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הוגמה אי ספיקה פולמונלית, מיטראלית וטריקטספידלית מיזערית.
לא ננצפה תפליט פריקארדיאלי.
שורש האאורטה והאאורטה העלה ברוחב תקין.

האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?
בדיקת האקו מראה לב תקין. אי ספיקת מסתם מיזערית אינה משמעותית. תחושת דפיקות הלב לא מוסברת על ידי ממצאי האקו. יש לחזור לקרדיולוג שהפנה אותך לאקו להמשך ברור.
שלום
בתשובתו של ד"ר רוט למוטי (2.5.14) בעניין פרפור פרוזדורים הוא כותב כדלקמן:
"מקובל להניח שקריש דם מתחיל להיווצר לאחר 48 שעות של פרפור". ברצוני לברר: האם הכוונה שקריש דם מתחיל להיווצר אחרי שפרפור נמשך 48 שעות (יומיים)? כלומר, משתמע מכך שפרפור קצר אינו גורם בדרך כלל לקריש דם? או שהכוונה היא שקריש דם עלול להיווצר כ-48 שעות מרגע תחילת הפרפור (בלי קשר למשך הפרפור)?
תודה וברכה
אריאלה
 
ד''ר דוד רוט  
16:15 07.05.14
קריש דם נוצר כאשר משך הפרפור עולה על 48 שעות.
ברצוני להבהיר כי אדם הסובל מפרפור התקפי ויש לו גורמי סיכון לתסחיפים זקוק לטיפול נוגד קרישה בקומדין או באחת התרופות החדשות נוגדות הקרישה, גם אם הוא סבור כי כל אחד מהתקפי הפרפור שפקדו אותו עד כה- נמשך פחות מ 48 שעות. זאת כיון שכיום ברור כי אדם לא חש בכל ארועי הפרפור שפוקדים אותו, ולכן סביר שהיו ארועים ארוכים מ 48 שעות שלא חש בהם.
 
איציק
18:44 04.05.14
שלום רב.

בו 66, בריא בד"כ ולא נוטל תרופות. לפני 7 שנים התחלתי לסבול מהתקפים של פרפור פרוזדורים. בשנתיים הראשונות אחת לחצי שנה, אח"כ הפסקה של 5 שנים ללא פרפור ולפני חודשיים פרפור נוסף. הומלץ לי לקחת כדור רק בשעת ההתקף. pil in the poket. ופניה לחדר מיון.
האם אתם ממליצים לי לעבור אבלציה ולהיפתר מהבעיה לתמיד, או להמשיך בטיפול הנוכחי.

תודה רבה.
 
איציק
18:48 04.05.14
ברצוני לתקן שאני בן 56 ולא בן 66.

תודה
 
ד''ר דוד רוט  
20:39 05.05.14
אבלציה מומלץ לבצע במידה וארועי הפרפור תכופים וגורמים לסבל למרות טיפול תרופתי. יש לדעת כי אבלציה ראשונה מצליחה בכ 50% מהמקרים.
לפי התרשמותי תדירות ארועי הפרפור אצלך לא גבוהה. כמו כן אתה לא מטופל תרופתית בקביעות לכן לא מדובר בכשלון של טיפול תרופתי.
שלום

בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים.

1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה)
השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב.

2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה?
ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100).

3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי?

4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן?

תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
20:34 05.05.14
מומלץ לבצע פעילות גופנית אארובית 5 פעמים בשבוע כאשר שני ימי ההפסקה אינם רצופים.
לאחר מאמץ משמעותי רצוי לנוח. במקרה של הליכה אם היא לא מאומצת מאד לא חובה לנוח.
אין צורך באכילה לפני פעילות אנארובית.
הליכה מחזקת גם את שרירי הבטן.
שלום רב
אני בן 65 גימלאי.מטופל 30 שנה ביתר לחץ דם.לפני כ-25 שנים היה לי התקף של פרפור פרוזדורים קיבלתי זריקה במחלקה קרדיולוגית של מרפאה אזורית והפרפור נפסק לאחר שעה.לאורך השנים היו לי מספר פרפורים עם דופק מאד מהיר(בגלל המהירות לא הצלחתי למדוד אותו)-הפרפורים פסקו מאליהם לאחר 10-30 דקות. לפני 3 שנים היה לי פרפור עם דופק מהיר מאד והגעתי למרכז רפואי שם אושפזתי ל-3 ימים עם אינפוזיה של פרוקור ו-2 קלקסן 80.
שוחררתי עם פרפור ולקחתי פרוקור +זריקות קלקסן. הפרפור הסתיים לאחר שבוע. במשך 3 השנים הבאות טופלתי בריתמקס 300 כל 12 שעות(במקום בפרוקור)בנורמיטן 25 כל 12 שעות ובקרטיה.
בתחילת שבוע זה היה לי פרפור עם דופק של 90-100 .מאחר והייתי 8 שעות לאחר נטילת הריתמקס נטלתי 2 כדורי ריתמקס 300 ביחד ולאחר 3 שעות כשהפרפור לא נפסק נסעתי למרכז רפואי שם קיבלתי קלקסן 100 ו-5 שעות לאחר הופעת הפרפור הוא הפסיק בעצמו וחזרתי לסינוס.
אז שוחררתי הביתה עם הנחיה לקחת מדללי דם אני לוקח כבר יומיים 2 כדורי פרדקסה 150 (כדור אחד כל 12 שעות)
3 שאלות לי אליכם: 1.האם אני צריך להמשיך לקחת קרטיה?

2.מכיוון שאני מאד מודע לנושא הפרעות הקצב ומיד מרגיש בכל שינוי,האם זה יהיה הגיוני לא לקחת מדללי דם (אלא רק קרטיה) ואם יהיה לי פרפור פרוזדורים לקחת אז את הפרדקסה.
3. בארוע של פרפור פרוזדורים, אחרי כמה שעות נוצר הסיכון להתפתחות קריש דם?

סליחה על אורך ה"סיפור" ותודה!
במידה ולא סבלת מביטוי של מחלה כלילית (התקף לב, צנתור עם תומכן ניתוח מעקפים) בשנה אחרונה אתה לא צריך לקחת אספירין (קרטיה) כיון שאתה נוטל פרדקסה.
את הפרדקסה יש ליטול באופן קבוע ולא רק כאשר חשים בפרפור. המטרה של הפרדקסה היא מניעת ארוע מוחי כתוצאה מפרפור. הטיפול יעיל רק אם הוא ניתן באופן קבוע.
מקובל להניח שקריש דם מתחיל להווצר לאחר 48 שעות של פרפור.
שלום רב ,
מזה כשנתיים + סובלת מפעימות מוקדמות . אותרו באמצעות הולטרים ולופ ריקורד פעימות מוקדמות, בעיקר חדריות . בתחילה לא קיבלתי טיפול תרופתי אך בעקבות אירוע VT קצר בנובמבר 2013 ודיווח על אירועי דופק מהיר - הקרדיולוג המליץ על נורמיטן במינון 25 מ"ג חצי כדור פעמים ביום. ומעקב באמצעות אקו לב והולטר.
לפני כחודש וחצי ביצעתי אקו לב שיצא תקין לגמרי. בכל בדיקות האקו בשנתיים הללו - הכל יצא תקין. לציין גם כי סובלת מלחץ דם מאד נמוך שיורד עוד בעקבות הנורמיטן
( בממוצע 96/63).
חוברתי מס' פעמים ללופ ריקורדר : מראה פעימות מוקדמות כאמור בעיקר חדריות (זוגות, בודדות ושלשות). לפני כחודש בוצע הולטר נוסף במשך יממה שהראה 25 פעימות מוקדמות חדריות בודדות במשך היממה. אקו מחודש פברואר-תקין.

ועכשיו להווה: בימים האחרונים אני מרגישה שהנורמיטן לא עוזר כבעבר.היו לי תקופות יותר רגועות, אך בשבוע הזה הרגשה של פלפיטציות . ולעיתים כשעה אחרי אוכל מתחילות פעימות מוקדמות ואז אחרי כמה אירועי פעימות מתחיל דופק מהיר (סביב 91 במנוחה). הדופק המהיר נרגע כעבור כשעה. לפעמים אפילו שיעול קל או התעטשות יכול לגרום לדופק מהיר. ישנם ימים שהפעימות כלל לא מורגשות וישנם ימים שאני חשה כל כמה דקות פעימה מוקדמת.

השאלה, האם הדופק המהיר יכול להיות קשור לתופעת הפעימות המוקדמות מהן אני סובלת?למרות שהדופק המהיר קורה בלי שארגיש פעימות מוקדמות. האם בהינתן אקו תקין יש בכך סכנה כלשהי? בדיקות דם תקינות לגמרי כולל בלוטת התריס. גם מבחן מאמץ הראה פעימות מוקדמות חדריות.
האם יכול להיות שהנורמיטן אינו מתאים? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לבירור הדופק המהיר מה לבקש מהרופא? (לטענתו, אין צורך בבדיקות נוספות מלבד אלה שפירטתי).
מתנצלת על הפירוט הרב.תודה
 
ד''ר דוד רוט  
18:34 30.04.14
פעימות מוקדמות הינן תופעה שכיחה ולא מסוכנת במיוחד כאשר תפקוד הלב תקין. לפיכך אין חובה לטפל בהן. הטיפול התרופתי ניתן במקרים בהם הפעימות המוקדמות גורמות לסמפטומים משמעותיים. נורמיטן הוא טיפול מקובל. במידה ואינו מועיל חזרי את הקרדיולוג שישקול עליה במינון או החלפת טיפול.
 
גל
08:46 01.05.14
תודה רבה
 
רונן
20:18 27.04.14
שלום,
האם תופעה של סינוס אריתמיה תוריד פרופיל צבאי לבן 17 ?
תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:31 27.04.14
לא, זו תופעה תקינה בצעירים.
 
שרה
12:29 27.04.14
שלום רב,
למיצג אומנותי שאמור לעמוד בחדר סגור, אני משתמשת בגיליונות מגנטים קשיחים
בעלי עוצמה חזקה. את המגנט יכסו אלפי סיכות ומסמרים. האם קיימת סכנה לבעחי קוצב לב המבקרים או העוברים ליד המיצג??

תודה,
שרה
 
שרה
12:38 27.04.14
המיצג הינו קובייה בגודל 70X40 ס"מ לכל פאה. המגנט עוטף את הקובייה בכל הפאות החיצוניות. בחלק הפנימי הקובייה חלולה.
 
ד''ר דוד רוט  
12:45 27.04.14
מגנט עלול לשבש פעולת קוצב לכן:
יש לבדוק את קצה טווח ההשפעה של המגנטים (הטווח ממנו אינם יכולים למשוך סיכה)
ואז להקיף את המיצג בגידור (כמקובל במוזיאונים) שלא יאפשר למבקרים להתקרב לטווח ההשפעה של המיצג. כמו כן להציב שלט שמציין שהמיצג מכיל מגנטים שיזהיר בעלי קוצבים שאל להם להתקרב.
 
שי
22:32 26.04.14
האם יכול להופיע פרפור גם בדופק עד 90
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:36 26.04.14
איני בטוח שאני מבין את השאלה אך פרפור יכול להתבטא בכל קצב לב כולל 90.
 
שושנה
09:07 14.04.14
שלום. איזו תוחלת חיים יש ללוקים בהפרעות קצב? אם עורקי אכן נקיים, לחץ דם בסדר, אם יש לי הפרעות קצב, מה ניתן לעשות כדי לשמור את החיים? התרופות פותרות בעיות מיידיות אך הן מקצרות את החיים בשל השפעה על כבד וכליות. נכון?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:29 14.04.14
רוב הפרעות הקצב אינן מקצרות תוחלת חיים. תרופות להפרעות קצב ניתנות כדי למנוע סימפטומים ולא כדי לשמור/להאריך חיים. התרופות עשויות גם להזיק אך באופן כללי הן ניתנות כאשר התועלת עולה על הנזק. במקאה של הפרעות קצב מסכנות חיים הטיפול ,המקובל הוא השתלת מכשיר שיכול לזהות ולטפל בהן, לרוב בתוספת תרופות בהתאם לצורך ולבעיה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:31 14.04.14
רוב הפרעות הקצב אינן מקצרות תוחלת חיים. תרופות להפרעות קצב ניתנות כדי למנוע סימפטומים ולא כדי לשמור/להאריך חיים. התרופות עשויות גם להזיק אך באופן כללי הן ניתנות כאשר התועלת עולה על הנזק. במקאה של הפרעות קצב מסכנות חיים הטיפול ,המקובל הוא השתלת מכשיר שיכול לזהות ולטפל בהן, לרוב בתוספת תרופות בהתאם לצורך ולבעיה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:32 14.04.14
רוב הפרעות הקצב אינן מקצרות תוחלת חיים. תרופות להפרעות קצב ניתנות כדי למנוע סימפטומים ולא כדי לשמור/להאריך חיים. התרופות עשויות גם להזיק אך באופן כללי הן ניתנות כאשר התועלת עולה על הנזק. במקאה של הפרעות קצב מסכנות חיים הטיפול ,המקובל הוא השתלת מכשיר שיכול לזהות ולטפל בהן, לרוב בתוספת תרופות בהתאם לצורך ולבעיה.
 
שושנה
08:56 22.04.14
שלום. תודה על תשובתך. איזו הפרעת קצב מסכנת חיים? פרט לפרפור פרוזדורים שיכול להביא לקריש?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:06 25.04.14
הכוונה להפרעות קצב חדריות מהירות (כגון טכיקרדיה חדרית).
בן-64 סובל מיתר לחץ דם,הפרעות קצב והפרעות שינה,להפרעות הקצב קיבלתי קרדילוק וטמבוקור שמטפלי טוב בבעיה,אלא שמסתבר שהקרדילוק פוגע לי קשות בתפקוד המיני(הקרדילוק-מוחק את השפעת הסיאליס).

הקרדיולוג החליף לי את הקרדילוק בנורמיטן,אלא שהנורמיטן גם הפריע בתפקוד המיני ובנוסף גורם לי לכאבי שרירים במשך יומיים בכל שריר שאני מאמץ ,(אם אני עושה אימוני הליכה,או עבודות בגינה).

האם יש תרופות "ידידותיות" יותר מהקרדילוק,או הנורמיטן ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:15 03.11.13
מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך לגבי פרופפנון.
להבין מהתרופות למניעת פרפור פרוזדורים,הפרופפנון היא תרופה למניעת הפרעות קצב כמו פרוקור וריתמקס(רק השמות שונים) ,במקום הריתמקס שקבלתי בחודשיים הראשונים אחרי גילוי המחלה,הקרדיולוג שלי החליף לי את הריתמקס לטמבוקור ועם הטמבוקור אין לי שום תופעות לוואי.

הבעיה שלי היא עם הקרדילוק,או הנורמיטן שהם התרופה השניה נגד הפירפורים המיועדת להוריד את קצב הלב,

כמו שכתבתי בפנייתי הקודמת,הקרדילוק פוגע לי בתפקוד המיני ומוחק לי את השפעת הסיאליס ואפילו את השפעת הלויטרה החדשה(המסיסה),גם הנורמיטן(שקיבלתי במקום הקרדילוק)משפיע לרעה על התפקוד המיני ובנוסף הוא גורם לי לכאבי שרירים,יתר על כן,למרות שהורדתי את המינון בנורמיטן(בהמלצת רופא המשפחה) מ-12.5 מ"ג ל-6.25 מ"ג ,כאבי השרירים לא פסקו.

מבקש עצתך לתרופה אחרת במקום הקרדילוק/נורמיטן.

הערה-תרופות אחרות שאני לוקח,נורווסק ללחץ דם ,סירקדין+ קסנקס להפרעות שינה,מנירין לפרוסטטה.עם תרופות אלה אין לי תופעות לוואי)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:32 04.11.13
תבדוק עם הרופא שלך אפשרות להחליף חוסם ביתא בחוסם סידן (כגון ורפמיל או דילטיאזם), שבדומה לחוסמי ביתא מאיטים את קצב הלב ואינם פוגעים בתפקוד המיני.
 
שגב
17:53 04.11.13
 
שושנה
08:53 22.04.14
שלום. קראתי את העלון המצורף לקרדילוק, לאחר שנת שימוש יצאתי מההלם וקראתי. לתדהמתי התברר שזוהי תרופה לאי ספיקת לב.מותר להפסיק את הנטילה? לעניות דעתי אין לי אי ספיקת לב. התלוננתי על דפיקות לב בלבד. האם זו סיבה לקחת תרופה, סתם? תודה.
 
ד''ר דוד רוט  
15:01 22.04.14
אין סיבה לבהלה. לתרופות רבות יש מספר התוויות. קרדילוק למשל יכל לשמש כטיפול בלחץ דם גבוה, כטיפול בדפיקות לב, כטיפול ברעד בלתי נשלט בידיים וגם כטיפול באי ספיקת לב. את ככל הנראה קיבלת את הקרדילוק כטפול בדפיקות הלב.
 
שושנה
15:24 22.04.14
שלום ותודה על תגובתך. אכן נבהלתי מאד. כמה שאלות:
האם הלב לא ניזוק מנטילת תרופות לאי ספיקת לב כשאין אי ספיקת לב?
למה בכלל ליטול קרדילוק. לא מפריע לי ענין דפיקות הלב. אלא אם כן זה מסוכן וכדאי למנוע אותן??
אגב, אינני מרגישה כל שינוי מנטילת הקרדילוק. לכן בדקתי בעלון. בעצם מדוע אני נוטלת? סתם?
אני בכלל נגד הכנסת חומרים כימיים לגוף ללא סיבה מוצדקת.
הסכמתי ליטול אספירין וסטטינים כי הבנתי את ההיגיון שבכך.
ויוטירוקס, כי אין לי ברירה. אני לוקה בתת-תריסיות ואין מה לעשות.
 
ד''ר דוד רוט  
16:34 22.04.14
קרדילוק לא גורם נזק ללב,
כדי לדעת אם את יכולה להפסיק את הקרדילוק יש לדעת מהיא הסיבה לדפיקות הלב, עלייך להתיעץ בנושא זה עם הרופא שרשם לך את הקרדילוק
 
יניב
18:39 25.04.14
שלום לרופא

בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה.
לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה.
אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה.
עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם?
האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר)
באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש?
וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם?
ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית?

אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות.

תודה רבה ושבת שלום
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:05 25.04.14
לפעילות גופנית תועלת רבה לבריאות הכוללת, ללב, ללחץ הדם ולירידה במשקל. הליכה על הליכון טובה מאוד. מומלץ לפחות חצי שעה מידי יום. ל"ד מעט גבוה לא אמור להוות בעיה, אך מומלץ לעשות מבחן מאמץ בקופ"ח לפני התחלת האימונים, בין השאר ע"מ לבדוק את תגובת ל"ד במאמץ.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  74  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב