בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
שלחה אותי הרופאה ההמטולוגית ,בכדי לבדוק האם הפרעות קצב גרמו לי לקריש דם בלב שהזיק ונמס,
הייתי אצלה בביקור ולא התייחסה לתוצאות הבדיקה ביקור הבא בעוד חודשיים
היום ראיתי לראשונה שיש מספר ממצאים?
האם יש משמעות לממצאים? 48
מהירות מקסימאילית: 97
מהירות ממוצעת: 64
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ-4 VPC'S במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ כ-23 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה.
הפרעות הולכה: נצפו 2 קטעים עם מרווחי R TO R עד 1.5 שניות, יתכן שמדובר ב- BLOCKED APC'S, עמ' 4.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: ;EFT VENT HYPERTROPHY
תלונות הנבדק: ;EFT VENT HYPERTROPHY
הממצאים בהתאם לתלונות:
בסיכום לא נכתב כלום
בהולטר לא נמצאו הפרעות קצב משמעותיות. בכל אופן אם יש חשש להפרעות קצב כדאי להבדק על ידי קרדיולוג.
 
יחיאל
20:02 24.03.15
שלום רב. אני בן 39 ולפני כחודש עברתי צריבה לאחר הפרעות svt.
מידי פעם במיוחד בלילות. יש לי מן תחושת שריפה באזור בית החזה.
בבדיקה אקג תקין דופק תקין. ולחץ דם תקין
רציתי לשאול האם קיימת תופעה כזאת לאחר הצריבה.
תודה ומקווה לתשובה .
 
פרופ' דוד רוט  
09:07 25.03.15
אלבציה של SVT לא אמורה לגרום למחושים בחזה. אבל תחושה כזו מצריכה ברור לכן כדאי שתפנה לרופא המשפחה - שאם צריך יפנה אותך לקרדיולוג.
 
טינה
08:01 24.03.15
שלום.אני בת 78.התגלה לי באקג פרפור פרזדורים.נוטלת נורמיטן 12.5 מ"ג להורדת לחץ דם.
אמורה לעבור הולטר לב.האם להפסיק טיפול בנורמיטן לפני בדיקת הולטר?
שמעתי שיש תרופה בשם קרדילוק.רציתי לשאול-אם רופא יחליט על מתן קרדילוק-הוא נותן את זה במקום נורמיטן (אני מבינה ששניהם מורידים קצב לב )?
 
פרופ' דוד רוט  
18:41 24.03.15
לא להפסיק נורמיטן לפני בדיקת הולטר- אלא אם הרופא שלך ציין זאת במפורש. קרדילוק ונורמיטן הן שתי תרופות מאותה משפחה בעלות השפעה דומה.
 
רעיה
19:32 23.03.15
בגלל שערכי לחץ דם נהיו שוב גבוהים,אמי החלה שוב בטיפול באטקנט.
בעוד שבוע יש לה בדיקת הולטר ואקו לב על מנת לקבוע מדיניות לטיפול בפירפור פרזדורים.
האם טיפול באטקנט בזמן ביצוע הולטר יכול "להטעות " את תוצעות ההולטר מבחינת קצב הלב ועצם כך לגרום לרופא לרופא לדוגמה לא להמליץ על טיפול בקרדילוק ?תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:39 24.03.15
אטקנד היא תרופה טובה נגד לחץ דם ולא משפיעה על תוצאות הולטר קצב לב.
 
רעיה
19:10 23.03.15
שלום.אמי בת 83.ברקע אירוע מוחי (mild) לפני כ6 שנים,אירוע של tia לפני כשנה וחצי.נוטלת פלביקס .לפני יומיים אובחן פרפור פרזדורים,גילו כמובן לא ידוע,ידוע שלפני כשנה וחצי הוא לא היה.לאמי יש נטיה לדוגמה תחת השימוש בפלביקס-מהאף, בנוסף יש לה נימים שבירים והיא נוטלת ויטמין סי בהמלצת הרופא ועדיין מופיעות לה המטומות על הגוף בלי שהיא נופלת או נתקלת בדלת לדוגמה .ערכי לחץ דם היו תקינים בשנים האחרונות,בעבר הרחוק היה לחץ דם גבוה ותחת טיפול בנורמיטן הייתה ברדיקרדיה,בגלל תופעות לוואי בשימוש תרופות מקבוצות אחרות אחרות קיבלה אטקנט (בעבר )להורדת לחץ דם.לאחר איבחון פרפור פרזדורים ערכי לחץ דם עלו בין 141-160/87-100.דופק 84.
אמורה לעבור בדיקת אקו והולטר לב.
שאלה:
בגלל נטיה שלה לדימומים גם בשימוש בפלביקס אני חוששת לגבי מתן טיפול בקומדין.
האם ניתן לדוגמה לטפל בקרדילוק או ריטמיקס ולהשאיר אותה על פלביקס?כמובן שההחלטה הסופית תעשנה ע" קרדיולוג,. פשוט רציתי לדעת האם קיימת גישה טיפולית לא לתת קומדין בגלל הנטיה לדימומים?תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:38 24.03.15
הסכנה בפרפור הוא הווצרות קריש דם בפרוזדור השמאלי שיגרום לארוע מוחי. למניעת ארוע מוחי בשל פרפור דרוש טיפול נוגד קרישה בקומדין או אחת מהתרופות החדשות נוגדות הקרישה. פלביקס הוא נוגד טסיות ולא יעיל מספיק למניעת ארוע מוחי בשל פרפור. כל תרופה נוגדת קרישה מעלה סיכון לדימום. על אמך לפנות לקריולוג שיחליט האם ניתן לתת לאימך תרופה נוגדת קרישה או שאם היא באמת מסיכון גבוה לדימום ולא ניתן לתת טיפול כזה - יש לשקול פרוצדורה צנתורית של סגירת האוזנית בפרוזדור השמאלי.
 
עע
09:49 20.03.15
היכן פשוט יותר לעשות צריבה מבכינה טכנית בחדר הימיני או בחדר השמאלי ??
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:55 20.03.15
בחדר הימני פשוט יותר אך אנו צורבים במקרים רבים ובהצלחה גם בחדר שמאל.
 
שירה
01:16 17.03.15
שלום

אישה בת 58 אושפזה בעקבות בדיקה אקראית בקופת חולים עקב דלקת ריאות, הופנתה למיון בגלל פרפור פרוזדורים.
טיפול בפרוקור 24 שעות לא עזר, חוסמי בטא במשך כמה ימים גם לא עזרו.
הוחלט על היפוך חשמלי, ובוצע אקו דרך הוושט להערכה לפני היפוך קצב.

Aorta – Normal
Aortic Valve – Normal
Left Artium – Spontaneous echo contrast
Low velocity in L.A.A
No thrombus
Mitral Valve – thickened , Doming

DOPPLER
Mitral Valve- Moderate lncompetence
Aortic Valve- Mild lncompetence
Moderate lncompetence Tricuspid Valve –

Conclusions – No thrombus seen including in left atrial appendage

1. מה המשמעות של הממצאים הללו?
2. האם זה דורש טיפול או רק מעקב?
3. והאם יש קשר בין הממצאים לבעיות בקצב הלב?
4. מה ההבדל בין היפוך חשמלי לצריבה בצנתור? למה יש עדיפות?
5. היפוך חשמלי נעשה עם הרדמה מלאה או טשטוש?

תודה רבה על המענה
 
פרופ' דוד רוט  
09:53 17.03.15
האקו בוצע במטרה לבחון האם ניתן לבצע היפוך חשמלי- במידה והיו מאתרים קריש דם בפרוזודר השמאלי אסור היה לבצע היפוך מחשש לגרום לארוע מוחי.
האקו גילה שיש דליפה בינונית של מסתם מיטראלי. זה לא אמור לגרום שום בעיה כעת אך מחייב מעקב קרדיולוגי שנתי.
היפוך חשמלי מטרתו להחזיר את קצב הלב התקין כלומר להפסיק את הפרפור, אולם הוא לא מונע חזרה של הפרפור בעתיד. היפוך נעשה תחת אלחוש קל לא הרדמה מלאה.
אבלציה מטרתה למנוע פרפור בעתיד זו פרוצדורה פולשנית מורכבת.
 
שירה
02:42 18.03.15
שלום

לפני הכל,תודה

מה הסיבה למניעה אם חלילה יש קריש? מדוע זה רלוונטי בזמן היפוך יותר מאשר במצב רגיל שהקריש יכול להגיע למוח ולגרום לאירוע מוחי?
איך נעשית הפרוצדורה של היפוך? האם מרגישים משהו? האם יש לזה סיכונים/תופעות לוואי?
לפי הממצאים יש בעיה רק במסתם מיטרלי או גם באורטלי?
ושאלה לסיום, האם ניתן לדעת מה הסיבה לפרפור הפרוזדורים? זה קשור לממצאים באקו?

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
21:51 19.03.15
היפוך חשמלי עלול לגרום לקריש להתפרק ולשלוח תסחיפים שיגרמו לארוע מוחי. לכן נוהגים לבצע היפוך כאשר אין קריש דם בפרוזדור. נכון שאם יש קריש דם בפרוזודר יש סיכון לארוע מוחי גם ללא היפוך.
היפוך נעשה על ידי נזע חשמלי (מכת חשמל) שניתנת על ידי כפות שמונחות על החזה. הפרוצדורה נעשית תחת אלחוש למניעת אי נוחות. לכן פרוצדורה רפואית יש סיכונים. הסיכונים בהיפוך קטנים יחסית.
לפי האקו יש דליפה בינונית של המסתם המיטראלי שיכל לתרום להתפתחות פרפור.
לפני שנה החלו לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות . הרופא אמר כי הן אינן מסוכנות לאחרונה התדירות שלהן מאוד עלתה כך שהן מופיעות בתדירות של כל פעימה שתיים או שלוש. האם תדירות כזו מסכנת את חיי האם נדרש טיפול דחוף ??
 
פרופ' דוד רוט  
22:02 15.03.15
פעימות מוקדמות אינן תופעה מסוכנת, אך אם הן גורמות סמפטומים משמעותיים ניתן לטפל בהן תרופתית.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
01:13 17.03.15
פעימות מוקדמות חדריות לרוב אינן מסוכנות. עם זאת מומלץ לפנות למומחה בהפרעות קצב כדי לדון בצורך לטפל ובאופציות הטפוליות.
 
עע
19:33 16.03.15
אשמח לדעת אם יש רק vpb's ואם הם אינם מסוכנים ?


יום 1 :

HOLTER 12 LEADS
FIRST 24 HOURS OF HOLTER 2 DAYS
SINUS RHYTHM, RATE 63-128 BPM, AVG 84 BPM
VPB'S BIFORMS (26.2%), DOMINANT QRS PATTERN '' CLBBB '' WITH RIGHT AXIS DEVIATION. TRANSITION V2-V3.
BIGEMINY, TRIGEMINY, COUPLETS
APB'S FEW.

יום 2 :

HOLTER 12 LEADS
SECOND 24 HOURS OF HOLTER 2 DAYS
SINUS RHYTHM, RATE 46-121 BPM, AVG 78 BPM
VPB'S BIFORMS (14.7%), DOMINANT QRS PATTERN '' CLBBB '' WITH RIGHT AXIS DEVIATION. TRANSITION V2-V3.
BIGEMINY, TRIGEMINY, COUPLETS
APB'S FEW
 
עע
20:13 16.03.15
האם הפרעות קצב vpbS מרובות יכולות לגרום להפרעת קצב מסוג אחר ?נכון ליומיים האחרונים אני מרגישה הפרעה אחרת שהחלה לאחר ההולטר האם יתכן ??
בפעימות מוקדמות מרגישה פעימה חזקה לאחר הפסקה.
בהפרות החדשות מרגישה כאילו פעימה כפולה הלוך חזור ?
שלום רב,

אני בת 25.
לפני 4 ימים עברתי טיפול שיניים, שבמהלכו שטפו עם חומר חיטוי/פריימינג חזק (גלוטריל אלדהיד + חומצה פוספורית), את מפתחי התעלות של השן.
אח"כ שטפו את חומר החיטוי הזה עם המים מהמקדח, והתמיסה של המים + חומר החיטוי- ניקוותה לי בגרון.
בטעות בלעתי את זה, במקום שישאבו את זה.

כשעתיים אחרי שחזרתי מהרופא, ועד עכשיו, 5 ימים אחרי- התחלתי להרגיש מין פלפיטציות בלב, ולרגעים מדי פעם קוצר- נשימה, או כובד בלב. זה בא והולך. אני מרגישה את האיזור, של לא יודעת אם זה הלב, או תחתית הוושט, או הריאות.
מעולם לא הרגשתי דברים כאילו בלב.

רציתי לשאול איזה מנגנון יכול להסביר את הופעת הפלפיטציות אחרי שתיית התמיסה הזו ?

האם יתכן מנגנון שבו החומר הראקטיבי והאגרסיבי, נסע במורד הוושט, והגיע לשסתום הקיבה, ואיכשהו שם פגע בעצב הואגוס ?
או שיש כמו כוויה כימית לתאי אפיתל?
או קריסת סיבי קולגן ?
או פגיעה בריאות ?
או מנגנון אחר ?

ומה אני יכולה לעשות, כדי לעזור לגוף לתקן את הנזק ?

תודה מראש
דפנה
נראה לי שלא ניתן לייחס נזק כלשהו ללב (וקרוב לודאי נזק אחר כלשהו) מהתמיסה שבלעת. עם זאת, אם אינך שקטה, פני לבדיקה לרופא המשפחה שלך.
אני פנסיונר מבוגר שהושתל לי קוצב לב זה לפי פרק זמן קצר. אני עוסק בתחום הדומה לנגרות (דבר שמאד אוהב) ונדרש באופן קבוע לצורך הדבר להשתמש במכשירי חשמל כגון מקדחות ודרמלים (מכשיר לשיוף עץ), האם מותר? ובכללי מלבד להזהר במעבר ש"ת ממה עוד יש להיזהר , ובפרט בכל הנוגע למכשירים חשמליים ממה יש להיזהר?. תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
00:06 14.03.15
דפיברילטורים עלולים להיות מושפעים מהסביבה, ולשאלתך מכלי הלחמה, מתח גבוה, גנרטורים, מגנטים חזקים וכן מכשירי מיקרוגל ואפילו טלפונים צלולריים. לכן מומלץ לא להחשף לזמן ארוך ומטווח קצר לנ"ל(לדוגמא לא להפעיל טלפון צלולרי מ בכיס חולצה מעל סוללת הקוצב לאורך זמן). לרוב, בחיי יום יום ואף בתחביב שלך, אין בעיה וניתן להמשיך ולחיות ולהינות כמקודם ורק להיות מודע ולהימנע מחשיפת יתר לנ"ל.
 
יקי
21:46 12.03.15
שלום רב,
אודה לכם אם תואילו נא להסביר לי ,: מה הסיבה שהגוף אינו יודע להשתחרר ללא עזרת משתנים מהנוזלים , במצב של אי ספיקת לב ?
מה הקשר לתופעה , וללב ?
תודה מראש יקי
 
פרופ' דוד רוט  
23:13 12.03.15
כאשר הלב נחלש למשל לאחר התקף לב משמעותי, הכליות מתחילות לצבור נוזלים כדי להעלות את נפח הדם על מנת לעזור ללב הכושל לספק תפוקה תקינה. חלק מהנוזלים הללו יוצאים מכלי הדם וגורמים לבצקת ברקמות הסמוכות. הכליות ממשיכות לצבור נוזלים כל זמן שהלב נותר חלש ולכן הגוף לא יכל לסלק את הנוזלים. כדי לאפשר לגוף להפטר מהנוזלים יש לשפר את תפקוד הלב אז כליות יפסיקו לצבור נוזלים ויפרישו את עודף הנוזלים בשתן. כמו כן ניתן לתת תרופות משתנות להגביר את תפוקת השתן.
שלום רב ,
אני מבקש להודות לך על תשובתך היסודית .
ברצוני להמשיך ולשאול - האם באי ספיקה דיאסטולית , ההסבר הוא זהה ?
תודה עבור תשומת הלב .
בברכה יקי
 
פרופ' דוד רוט  
08:28 13.03.15
באי ספיקה דיאסטולית הבעיה היא לא ביכולת התכווצות הלב - כיון שזו תקינה. אלא ביכולת הרפיה מוגבלת של הלב. זה גורם למגבלה בכמות הדם שיכולה להכנס לחדר השמאלי לפני התכווצותו ולכן עולה לחץ הדם בריאות וזה גורם לקוצר נשימה עד כדי בצקת ריאות. כלומר יש דמיון בסמפטומים של אי ספיקה דיאסטולית ואי ספיקה ססטולית.
 
ניסן
 
13:13 12.03.15
שלום רב

שמי ניסן, חולה לב עם Sick Sinus Syndrome, מושתל קוצב לב DDDR ובעל פרפור פרוזדורים ומטופל בניאובלוק.

לפני כשבועיים הייתי בחדר מיון עם חום 39+ ובשל מחלת הלב בוצע אקג. תבנית האקג אובחנה כBrugada Syndorme.

כרגע הפעילו לי את הפונקציה של HVR בקוצב לב שלי ואני לא מקבל טיפול מעבר לכך ואמרו לי שרק במידה ויהיו לי הפרעות קצב חדריות ו/או דום לב אז יוחלט על השתלת קוצב לב.

אני בעל תסמונת של HOLT ORAM SYNDROME ולרוב המשפחה שלי היו בעיות של הפרעות קצב והפרעות מבניות שנפטרו מהם (גיל 60+)

האם זה לא מסוכן לתת לבן אדם צעיר (26) אבא טרי לילד להיות ללא טיפול של השתלת דפיברילטור ולהמתין ככה להפתחות של הפרעת קצב?

אודה לכם על עזרתכם בהקדם

בברכה,

ניסן
 
פרופ' דוד רוט  
23:08 12.03.15
אני ממליץ שתקבע תור בהקדם לאלקטרופיזיולוג (קרדיולוג מומחה להפרעות קצב) אשר יעריך את מצבך ויחליט האם יש לבצע בדיקה של המערכת החשמלית בלב (EPS) כדי להחליט האם אתה זקוק לדפיברילטור
 
לימור
20:23 10.03.15
בת 40 לחץ דם גבוה נוטלת קרדילוק 2.5 ולוסרדקס 50 מג
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 110
מהירות ממוצעת: 75
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 95 VPC'S במשך הבדיקה.ממוקד אחד.חלקם INTERPOLATED.( עמ' 7 ,6 ) בלטו בשעות העירנות.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה, כולל זוג APC'S .( עמ' 8 --6 ) נצפה BLOCKED P בודד עם מרווח R-R עד 1.46 שניות, עמ' 6 .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
 
פרופ' דוד רוט  
20:28 10.03.15
ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות חדריות ועליתיות. מדובר בתופעה שכיחה שאינה מחייבת טיפול.
בסד
לרופא הנכבד שלום רב
אני פונה בקשר לאחותי שסובלת מפרפור פרוזדורים מטופלת בפרודקסה פעמיים ביום.וכדור אוקסר
ליתר לחץ דם וקרדילוק 2.5 מג.עקב ערוע של פרפורים רופאת משפחה הוסיפה עוד 1.25 מג קרדילוק בערב. רופא קרדיולוג המליץ על ריתמקס 150מג פעמיים ביום האם כדאי להתחיל לקחת בהדרגה כמו כדור ליום ולראות את ההשפעה? היות והבנתי שהדופק יכול לרדת מדי.
ברצוני לצין שאחותי בת 82 עד 120זשנים
בבגרכה וכל טוב פרח.
ריתמקס מקובל ליטול 3 פעמים ביום. נראה לי כי בשל גילה של אחותך והעובדה שנוטלת קרדילוק רשם הקרדיולוג ריתמקס פעמיים ביום. לכן אני סבור שכדאי לקבל את המלצתו.
את הקרדילוק לא כדאי להעלות בעוד 1.25 ביום- במיוחד אם הקרדיולוג לא מודע לשינוי המינון. בנוגע למינון הקרדילוק כדאי לשוב ולהתיעץ עם הקרדיולוג. ובינתיים להמשיך מינון הקרדילוק הקודם.
 
גני קפלן
03:03 07.03.15
שלום רב שמי גני ולפני חודש עברתי אבלצייה לא מוצלחת הדבר היחיד הטוב בה היה שמצאו לי תרופה שעוזרת טמבוקור מינון 100 פעמיים ביום השאלה שלי אם אני צריכה לעבר אבלצייה נוספת כמה זמן לפני להפסיק לשתות תרופה אם בכלל ? אודה לכם מאוד על התשובה
 
פרופ' דוד רוט  
10:48 07.03.15
אני מניח שהפרעת הקצב ממנה את סובלת היא פרפור פרוזודרים. אם כך הסיכוי להצלחת אבלציה ראשונה הוא כ 50% ולמיטב ידיעתי חודש זה זמן קצר מדי לקבוע שהאבלציה לא מוצלחת. בכל אופן גם אם האבלציה לא מוצלחת וטמבוקור יעיל למנוע פרפור אין חובה לעבור אבלציה נוספת. עליך להמשיך במעקב רפואי אצל הקרדיולוג שלך ולהחליט יחד איתו כיצד לנהוג.
 
גני קפלן
12:58 07.03.15
תודה רבה ההפרעת קצב ממנה אני סובלת היא svt והבלצייה היתה לא מוצלחת משום שנמשכה 8 שעות תחת הרדמה מקומית עם שיקוף וללא הצלחה וגם הרופא הקרדיולוג לא הבטיח כלום גם לגבי פעם הבאה לעומת זאת במקום אחר שידוע שעושים את הפעולה עם יותר ניסיון ומקצועיות הבטיח שיצליח על כן שאלתי כמה זמן לפני אני צריכה להפסיק תרופה אני עדיין בשנות ה30 ולא מומלץ בכלל לשתות אותה לכל החיים במיוחד שעדיין אין לי ילדים
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:34 07.03.15
שלום רב,
את צודקת. אין כל סיבה לקחת תרופה (אפילו אם היא יעילה) ויש בהחלט מקום לבדוק אפשרות לעשות את הפעולה אצל מומחה אחר. אם תשלחי את סיכום פעולת האבלציה למייל meldar@post.tau.ac.il אשמח לחזור אליך עם המלצה.
שלום שמי גיא ואני בן 19
אני בשבוע הבא מתגייס לחטיבת הנחל ולפני כחודש מצאו אצלי הפרעת קצב בלב, לאחר הבדיקות הרפואיות (הולטר,אקולב ומאמץ)
מצאו בבדיקות את הדברים הבאים:

מבחן מאמץ: המבחן ארך כ14 דקות סה"כ, פרוטוקול ברוס
הגעתי לכ90% מהדופק הצפוי לגילי (181) לחץ דם בשיא 180\80
היו פעימות מוקדמות ממקור חדר שמאלי בתחילת המאמץ שחלפו לאחר זמן מה במאמץ (הם כתבו ימני אבל הרופא שקרא את זה לאחר מכן ציין שהם טעו ומדובר במקור חדר שמאלי) וחזרו לאחר המאמץ (כל הזמן בצורת ביגמניה)
המבחן מאמץ שלילי לאיסכמיה.
חוץ מהפעימות הכל תקין.

הולטר:
קצב בסיסי: סינוס
קצב לב ממוצע 69
הפרעות קצב חדריות: pvcs מרובות כ14000 בכל שעות היממה
לא היו הפרעות אחרות

אקולב:
בטבלה כל הערכים שנמדדו נמצאים בגדר הנורמה ותקינים
רשום שיש אי ספיקה מינימאלית מיטראלית, טריקוספידלית ופולמונטרית
אאורטלי תקין
גודל חדרי הלב תקינים עם פעילות סיסטולית תקינה טובה.

ועכשיו לנושא: מה היא ההשפעה שיש על הפעימות המוקדמות על אורח החיים? האם תהיה להם השפעה בעתיד? ושאלה חשובה נוספת היא האם יש לתופעה השפעה על הפרופיל הצבאי?
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה. כאשר תפקוד הלב תקין אין בהן סכנה. גם העובדה שהן נעלמות במאמץ היא סימן טוב. כלומר מבחינה רפואית פעימות מוקדמות כאלה לא מצריכות טיפול.
אנני יודע אם פעימות מוקדמות משפיעות על פרופיל צבאי
 
בינה
01:20 04.03.15
שלום רב
האם ייתכן שפעימות מוקדמות חדריות רבות מאוד שהטרידו אותי במשך שנתיים ללא הפסק
ושיבשו את חיי, פשוט נעלמו מהיום למחר? דהיינו: מזה כשבוע אינני מרגישה בקיומן. שקט כללי.
שאלתי: ומה גרם להם להיעלם והאם יש הכרח שישובו.האם לא כדאי לי להתרגל ל'לוקסוס' הזה?
מטופלת בלחץ דם גבוה, מאוזנת, וכן סטטינים לשומני דם גבוהים. 2.5 קרדילוק ליום. לעתים מעלה ל-5 מ"ג ליום.
בתודה
בינה
 
פרופ' דוד רוט  
07:56 04.03.15
פעימות מקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. הגורמים להם רובם לא ידועים. לעיתים כפי שאת מתארת הן נעלמות ללא סיבה ברורה. יש סיכוי שיופיעו שוב בעתיד, אך שוב - מדובר בתופעה שפירה.
 
גםזו
12:55 03.03.15
בן 60 ב2010 צינתור 2 סטנדים לפני חודשיים מיפוי לב במאמץ עם חומר רדיוקטיבי הכול תקין לפני שבועיים מרגיש סוג של דפיקות פרפורים בחזה חוסר או עודף פעימה בדיקה הולטר לב מה אומרת.
הקצב בסיסי : קצב סינוס
מהירות מינמלית : 51 ממוצעת דקה
מהירות מקסימלית : 122 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת : 74 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפה PVC בודד
הפרעת קצב על חדריות APC'S : נצפו סה"כ 115 APC'S במשך הבדיקה .
בפיזור הומוגני ביממה : נצפו 5 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-6 פעימות ובמהירות 120-185 פעימות לדקה
הפרעות הולכה : לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו

יש לי תור בעוד חודש לקרדיולוג
בבקשה מה מצב הבדיקה מה אומרת תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:07 03.03.15
בדיקת ההולטר מראה שלא הייתה כלבעיה משמעותית וניצפח רק הפרעות קצב לא מסוכנות. אם תמשיך לסבול לעתים קרובות ובמיוחד למשך זמן ארוך יהיה מקום לבדוק אקג בזמן סימפטומים על ידי קרדיוביפר.
שלום לאחר ניתוח תיקון מסתם מיטראלי בת 36 נוטלת דרלין כבר המון שנים בכדי להנמיך את הדופק , היה אפקטיבי יחסית. כעת לא מייצרים דרלין יותר ואני אמורה לעבור לנורמלול חוששת מפני שנוטה לצניחה בחלץ דם. האם יש הבדל בין נורמלול לנורמיתן?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:27 11.01.15
אין הבדל בולט ואני מעריך שבמינון מתאים הנורמיטן יהיה יעיל. אם לא, דברי עם הרופא שלך על קרדילוג.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב