בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
חיים
00:03 21.02.14
בן 48, לאחר בדיקה בהולטר שלא נמצאה בעיה.
אבל כעת יש לי שוב פרפורים בלב, זה נמשך כדקה ומפסיק.
האם זה קשור לחרדה?
מה לעשות? לבקש בדיקת אקו? ללכת לקרדיולוג?
 
ד''ר דוד רוט  
07:18 21.02.14
כדי לאבחן הפרעת קצב יש להקליט קצב לב בזמן שחשים סמפטומים. הולטר מקליט קצב לב במשך יממה לכן אם לא היו סמפטומים ביממה הזו גם אם ההולטר תקין זה לא שולל הפרעת קצב. יש מכשיר שנקרא EVENT RECODER אותו מקבלים לחודש או יותר וניתן להקליט קצב לב כאשר חשים בסמפטומים. לכן כדאי שתפנה לקרדיולוג שיעריך את הצורך בבדיקה זו.
 
קרן
20:47 19.02.14
בת 30, בריאה בדר"כ, לא מעשנת וללא מחלות רקע.
לפני כ-5 שנים קרה לי משהו מוזר, התהלכתי ברחוב בלי שום לחצים ופתאום הרגשתי טיפה חולשה וסחרחורת, והלמה חזקה בלב שממש גרמה לי לכאב בחזה ומיד אחרי זה המון פעימות קטנות רציפות ומהירות, ישר התיישבתי וזה עבר מיד אחרי אך נלחצתי ועשיתי שעה אחרי א.ק.ג ואקו לב והכל יצא תקין לגמרי. גם ביקשתי להסתובב עם לופ רקורדר כחודשיים וגם זה יצא תקין.
עכשיו לפני כחצי שנה הייתי בבית וללא שום סימן מקדים הדופק שלי עלה במנוחה ל-160 פעימות לדקה! (מדדתי יש לי מכשיר בבית), ולא ירד, נבהלתי והתקשרתי לרופא הביתה, הוא נתן לי קלמנרבין וזה חזר לנורמה. הלכתי יום אחרי לקרדיולוג בבית החולים שהוא חבר שלי והוא טען שסבלתי מוירוס כי העיניים שלי לא היו תקינות (מבחן העט) וגם הקאתי כמה פעמים אחרי, הוא ביצע לי אק"ג שם שגם היה תקין לטענתו.

יש לי במשפחה (סבא שלי מצד אמא והבן שלו=דוד שלי) מתו בגילאים צעירים מדום לב פתאומי...אני ממש פוחדת שיש לו איזו בעיה בלב והרופאים לא עלו על זה...כל הסיפור של וירוס נשמע לי הזוי. מה אתה חושב? יש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות כדי לשלול הפרעת קצב מסוכנת? אני ממש פוחדת וזה רודף אותי ואני גם קוראת על כל האנשים הללו עם הפרעות קצב לא מאותרות שמתו במהלך ספורט ולכן אני נמנעת גם מספורט... אשמח לעיצה מה לעשות...תודה...
 
ד''ר דוד רוט  
14:29 20.02.14
כדאי שתפני לקרדיולוג במסגרת קופת החולים. הוא יפנה אותך לבדיקות הדרושות כדי לשלול נטיה להפרעות קצב. כדאי שתגיעי לבדיקה אצלו עם תרשים אקג.
לד"ר שלום רב:
אני לןקחת כבר 3 שני קרדילוק 2.5 מ,ג פעם ביום ולאחרונה מרגישה יותר טוב ורוצה להפחית ל1.25 מ"ג ביום על דעת עצמי האם יש בזה סיכון?
תודה רבה
דליה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:24 18.02.14
איני יכול לתת יעוץ בלי להכירך. אנא התייעצי עם הרופא שנתן לך את הטיפול.
 
נילי
23:16 15.02.14
בת 67 תמיד היה קצב לב איטי בסביבות 60, לפני 3 שבועות הגעתי למיון עם קצב לב לא סדיר.(גם ראו באקג) מאז אני מטופלת בפרופקס 150 מיליגרם פעמיים ביום. קצב הלב בסדר אולם הוא מאוד איטי בסביבות 50 לדקה. אני מאוד עייפה ואין לי כוח, (לא אותה אשה שלפני 3 שבועות) אני לקוחת נורווסק 10 מיליגרם, טרייטסט ואספירין. שאלתי היא איך ממשיכים מכאן? האם אני עשויה לעבור השתלה של קוצב לב? לאן רופא המשפחה צריך לשלוח אותי?
 
ד''ר דוד רוט  
22:23 16.02.14
אם יש צורך בטיפול תרופתי כמו פרופקס הגורם לקצב לב איטי לעיתים כדי לאפשר את הטיפול דרוש קוצב לב. כדי לקבוע אם את זקוקה לקוצב או לשינוי הטיפול התרופתי יש לפנות לקרדיולוג.
שלום רב
בני בן 25 בריא בדר"כ, בעל כושר ספורט גבוה, עשה בדיקת מאמץ שבכללי יצאה בסדר.
הבעיה היחידה שנמצאה היא הפרעות קצב במשך זמן ההתאוששות מהמאמץ. מדופק גבוה של 191 בשיא לירידה של 117 לאחר 5 דקות. בזמן זה נצפו הפרעות הקצב.
אודה לך אם תוכל הסביר את משמעות הדבר.
תודה רונית
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:23 14.02.14
איו מספיק מידע כדי שאוכל להתייחס. אנא צרפי צלום של ההפרעות.
 
רונית
 
14:27 14.02.14
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:46 14.02.14
איכות הצילום ירודה אך נראה שמדובר ב SVT בעת ההתאוששות. לרוב לא מדובר בבעיה מסוכנת. מציע שתיגשו למומחה להפרעות קצב כדי לקבל יעוץ.
 
רון
15:52 14.02.14
בהמשך לאבלציה שכשלה ,
אם אכן זאת פגיעה בסיב הנוסף ,
האם זה ניתן לאיחוי? או לטיפול?
האם באבלציה השנייה יהיה ניתן לטפל בזה ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:48 14.02.14
המטרה באבלציה השניה היא להשלים את המלאכה ולנתק את הסיב באופן מלא.
 
אביב
13:02 14.02.14
בזמן האחרון יש לי דפיקות לב חזקות מאוד אך לא מהירות(דופק סביבות 60 ומטה)
כמו כן אני סובל מהתקפי חרדה לעיתים אך אלה התבטאו בקוצר נשימה ולא דפיקות לב
האם ייתכן שאלו התקפי חרדה או שיש לעשות בירור יותר מקיף מזה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:24 14.02.14
כדאי לעשות אקג בזמן ההתחושה אם כי סביר שאין מדובר בבעית לב.
 
רון
20:20 13.02.14
פרופסור אלדר,
מודה לך על התגובה המהירה.
היו שתי שאלות שלא ענית ,
אשמח לקבל תשובה.
1.עשיתי אבלציה לפני שבוע ומעולם לא היו לי התקפים של הפרעות קצב במהלך היום כמו שיש לי אחרי האבלציה .
האם זה כשל של האבלציה כלומר פגעו בסיב הולכה אחר, או שסתם העירו את הsvt ?
או שלוקח זמן לחזור למצב ההתחלתי , טרם כניסתי לאבלציה?
2.האם באמת יצליכו בפעם השנייה בהרדמה כללית ?
יש לציין שעבדו עליי 4 שעות .האם זה דבר שקורא ומזמינים את החולה לפעם ,שנייה?
ומאחר ואמרו שהלב צריך לנוח , נאמר לי לחזור פעם שנייה .
3האם ההפרעה שממנה שאני סובל מסוכנת? הלב עובד קשה רץ מהר ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
23:04 13.02.14
יתכן שאכן זו תוצאה של פגיעה חלקית בסיב הנוסף. קרוב לודאי הבעיה אינה מסוכנת. לעתים נכשלים באבלציה, ואז יש לחזור ולנסות. איני יודע אם יצליחו בפעם השניה (עם או בלי הרדמה). לעתים מטופלים מחליטים לנסות מרכז אחר.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
23:05 13.02.14
יתכן שאכן זו תוצאה של פגיעה חלקית בסיב הנוסף. קרוב לודאי הבעיה אינה מסוכנת. לעתים נכשלים באבלציה, ואז יש לחזור ולנסות. איני יודע אם יצליחו בפעם השניה (עם או בלי הרדמה). לעתים מטופלים מחליטים לנסות מרכז אחר.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
23:05 13.02.14
יתכן שאכן זו תוצאה של פגיעה חלקית בסיב הנוסף. קרוב לודאי הבעיה אינה מסוכנת. לעתים נכשלים באבלציה, ואז יש לחזור ולנסות. איני יודע אם יצליחו בפעם השניה (עם או בלי הרדמה). לעתים מטופלים מחליטים לנסות מרכז אחר.
 
רון
19:30 13.02.14
שלום רב,
עשיתי אבלציה לפני שבוע.
האבלציה לא צלחה מאחר ולטענת הקרדיולוג ,זזתי כל הזמן במהלך הניתוח.
האבלציה בוצעה בהרדמה מקומית ואמרו לי לחזור לאבולוציה שנייה .
האבלציה נכתב:״ אירועים חוזרים של svt תלוי בbypass עם va מתארך בrbbb.
ומעברים תכופים מתוכם לaf , היה קושי להתייצב בשל תנועה של החול ומעברים תכופים לaf שהצריכו היפוך.
שאלותיי הם:1.אני עשית את האבלציה בגלל קושי בספורט בחלק של ההרפייה.
מדוע אני נתקף בהפרעות קצב במהלך היום שלא היו לי מעולם בתדירות כה גבוהה?
2. האם הרדמה כללית. תעזור יותר?
3. מה קורה אם אקבל svt בשינה, האם אקבל דום לב מאחר ובאבלציה עשו היפוך כי הלב יצא משליטה ובשינה אני לא בשליטה?
4. אני בחור צעיר פחות מ30, למה לא בדקו האם יש לי בעיה של מגנזיום או בעיה של בלוטת התריס שהיא יכולה לגרום להפרעות קצב?
5.מה עם מי טוניק האם עוזר להפרעות קצב?
6. מתי מרגישים יותר טוב אחרי אבלציה?
7. האם ההפרעה שאני סובל ממנה מסוכנת?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:42 13.02.14
בהנחה שהאבחנה של svt תלוי bypass נכונה , התדירות עשויה לעלות עם השנים בשל שינוי של תכונות ההולכה החשמלית עם הגיל. אין סיכון לדום לב בעירות או בשינה. ההיפוך באבלציה נעשה בשל af שאינו מסכן חיים. יש לבדוק תפקוד בלוטת התריס )אנו עושים זאת תמיד). מי טוניק אינם עוזרים. אחרי אבלציה מוצלחת חשים מיד בטוב (התקפי ה svt נעלמים). בהצלחה.
אני כשבוע אחרי אבלציה .. מטופלת באספירין. משום מה עכל הזמן קר לי באצבעות הידיים כמעט כל הזמן, גם אם בשאר הגוף חם לי האצבעות קפואות. יש הסבר לזה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:25 11.02.14
איני יכול לחשוב על קשר כלשהו לאבלציה.
שלום, מתי מטפלים בתרופה אחת ומתי בשנייה ? האם זה נובע מסוגים שונים של הפרעות קצב?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:52 11.02.14
שתי התרופות משמשות לטיפול בהפרעות קצב. עם זאת מנגנון הפעולה שלהן שונה ולשתיהן יתרונות וחסרונות. הרופא צריך לשקלל את נתוני המטופל, מהות הבעיה ומאפיני התרופות ועל סמך זאת להמליץ על הטיפול המתאים.
 
חיים
20:20 07.02.14
לאחרונה, אני מרגיש לפני השינה שינוי בקצב הלב, מין קצב מוגבר למשך כמה דקות.
השאלה היא האם זה יכול לנבוע מתופעה של חרדה?
בן 47, לא משתמש בכדורים.
 
ד''ר דוד רוט  
09:26 08.02.14
חרדה יכולה לגרום לתחושה כזו אולם גם הפרעת קצב לב יכולה. לכן כדאי לפנות לרופא לברור.
 
פנינה
19:57 06.02.14
אני לוקחת פרוקור הרבה שנים. אני אמורה לעבור ניתוח בריאטרי שרוול. האם ניתן לכתוש את הכדור להקלת הבליעה? אולי יש בטיפות?
 
ד''ר דוד רוט  
21:52 06.02.14
ניתן לחצות את כדור הפרוקור ל 2 וניתן לכתוש אותו. אבל לא בטוח שצריך כיון שניתוח בריאטרי לא פוגע בבליעה. הוא מקטין את כמות האוכל שיכל לעבור דרך הקיבה. אבל לא אמור להפריע למעבר כדור. כדאי להתיעץ עם המנתח לגבי הצורך לכתוש את כדור.
 
בן יעקב
12:13 02.02.14
בן 70 וסכרתי למעלה מ 20 שנה. מטופל באינסולין ובתרופה להורדת לחץ דם אקספורג'
5 / 80 במשך כשנתיים. לאחר תקופה עם טריטייס שלא הגיע ליעד. בנוסף גם קסטרל לערמונית מוגדלת. לאחרונה שמתי לב לדופק נמוך של 47 עד 48 לדקה במשך היום במצב של ישיבה ללא סימטומים כלשהם. בדרך כלל היה 56-60 .
לחץ הדם בין 100 ל -135 סיסטולי ו -60 עד 80 דיאסטולי.
השאלה האם ניתן להמשיך בביטחון עם הטיפול הנוכחי ואם לא מה החלופות המועדפות ?
תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:25 02.02.14
התרופות שאתה לוקח אינן מאיטות את הדופק. מציע שתעשה אק"ג ובהנחה שאינו מראה פתולוגיה מעבר לדופק נמוך ואתה אינך חש כל סימטומים - אין צורך לעשות דבר.
 
בן יעקב
12:46 02.02.14
תודה רבה על התשובה הבהירה והמהירה.
 
דניאל
16:18 29.01.14
daniel 28/01/14 | 21:01
קחבלתי את התוצאות דופק מקסימלי 146 מינימלי 38 קצב בסיסי היה סינוס... נצפו מאת פעימות מוקדמות ממקור על חדרי. ועדיין כשיש לי דופק מהיר במנוחה יש לי כעבי ראש סכרכורות כעבים באזור הלב, קשאי נשימה. אני משרת בקרבי פרופיל 97 ואני חןשש שהם לא יעשו עם זה כלום . מה אלי לעשות במצב כזה. ועוד דבר בגלל הכעבים אני תמיד חולה וקופה בכל שעות היום. דופק ממוצע לפי ההולדר הוא 71 . בזמן האחרון אני מתורר מכעבים באזור החזה ולא מתליח ל ירדם עד שזה עובר . במצב כזה יוצא שאני יושן פחות מארבע שעות ביממה אני מפחד שיקרה לי משהו
חזור
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:33 29.01.14
ההולטר שלך תקין. מציע שתפנה לרופא היחידה.
 
איציק
21:23 26.01.14
רציתי לדעת מה אומרים הממצאים של הבדיקה:
שלום רציתי לדעת אם תוכל לפענח לי תבדיקת הולטר לב תודה.

normal beat: 95319

drooped beats:1

ventricular total : 12avg 0/HR 0.0% total
VPB's: 4avg 0/HR 0.0% total

triplets: 1

VTs:1

maximum heart rate :124 bpm at 16:54 (1min avg)
maximum heart rate :50 bpm at 03:53 (1min avg)

Arrhythmia Criteria:

pause :>=2.00 s. Bradycardia :minimum of 4 beats at <=45 bpm
drooped beat :>= 180% of RR interval. SVT minimum of 3 baeats at>=100 bpm.

VT :minimum of 4 beats at>=80 bpm. VPB's :<=90 % of RR interval.

V-Run : minimum of 4 beats. APB's :<=76% of RR interval.

רשום של 22 שעות.

בדיקת אק״ג במאמץ:
ממצאי הבדיקה מראים כושר גופני טוב ללא עדות לאסכמיה, ללא אריטמיה במאמץ, אקג במנוחה הראה סינוס טכיקרדיה ICEBBB?
 
ד''ר דוד רוט  
19:12 27.01.14
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין. יש ארוע אחד של 3 או 4 פעימות חדריות רצופות. לרוב זה ממצא חסר משמעות, אלא אם יש עבר של מחלת לב ותפקוד לב לא תקין.
יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות ההולטר.
 
איציק
21:58 27.01.14
יש לי שאלה נוספת:
הייתה לי הפוגה של 5 ימים רצופים בלי פעימות מוקדמות וזה חזר לי אתמל.
הרופא שלחה אותי לעשות אקו לב.
אין לי עבר של מחלת לב בדיקות הדם שלי תקינות האקג במאמץ תקין , שמתי לב שאם אני משלב לתזונה שלי מגנזיום:משקדים אגוזי מלך, גריעני חמנייה ,צימוקים ,.. ואשלגן מפירות הפעימות ״המציקות " מופחתות ואף נעלמות לכמה ימים. האם באמת יש לזה השפעה ? שהוספת מגנזיום ואשלגן לתזונה בצורה טבעית מפחיתות פעימות מקדימות.
 
ד''ר דוד רוט  
19:13 28.01.14
חסר באשלגן או במגנזיום יכל לגרום להפרעות קצב לכן אם יש לך חסר באחד מהם תיקון החסר בהחלט יכול להפחית או למנוע את הפעימות המוקדמות.
 
מיכל
12:58 26.01.14
שלום רב,

רציתי לשאול האם טמוקסיפן עלול להגביר קצב לב וופעימות מוגברות.

תודה.
 
ד''ר דוד רוט  
19:10 27.01.14
טמוקסיפן לא משפיע על קצב הלב ולא אמור לגרום לדפיקות לב.
 
אלונה
09:35 26.01.14
שלום
האם ידוע לכם מקרים של qt קצר ?
האם ידוע מהי התרופה המתאימה לטיפול בהפרעה זו אם בכלל ?
אשמח לכל מידע אפשרי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:30 26.01.14
אכן התופעה ידועה ויש מטופלים בארץ. יש תרופות לטיפול בתופעה אך יש לגשת לממחה בנושא כדי לקבל מידע אחראי ופרטני.
בנוסף להפרעות קצב התקפיות אני סובל מהפרעות שינה,להפרעות קצב אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוק פעם ביום + 50 מ"ג טמבוקור פעמיים ביום,להפרעות שינה אני נוטל 1 מ"ג קסנקס לפני השינה,
מאחר והקסנקס הולך ומאבד השפעתו נתן לי רופא להפרעות שינה כדור בשם טרזודיל,להפתעתי אני קורא בפורומים שטרזודיל עלול לגרום להפרעות קצב בלב ואתר בשם מל"מ(מתמודדים למען מתמודדים) המסקר באופן חיובי את תרופת הטרזודיל כותב ש "חולים עם בעיות לב אסור להם לקחת את התרופה לפני קבלת אישור מקרדיולוג",

שאלתי-מה עמדתכם בנושא.?
 
ד''ר דוד רוט  
17:01 18.01.14
הסיכון להפרעות קצב לב בשל טרזודיל קטן. התרופה אסורה בחצי שנה ראשונה לאחר התקף לב. אך מותרת לאחר מכן.
אתה מציין כי אתה נוטל טמבוקור: השילוב של טמבוקור וטרזודיל לא מומלץ כיון שעלול לגרום להפרעות קצב.
 
שגב
13:28 19.01.14
תודה על התשובה המהירה והחד משמעית בעניין הטרזודיל והטמבוקור,

ושאלת המשך,במידה ואני חוזר ליטול ריטמקס במקום הטמבוקר,האם אפשר יהיה לקחת ריטמקס עם הטרזודיל.?
 
ד''ר דוד רוט  
22:27 19.01.14
כן. ריתמקס וטרזודיל ניתן לקחת. אין בינהם אנטראקציה משמעותית
 
רונית
17:12 19.01.14
אבקש לברר מה משמעות בדיקת האקו שבעלי בן 55 ביצע, בעקבות פרפור פרוזדורים כבר פעם שלישית, כל הפעמים הסתיימו בהיפוך חשמלי, כי אינו מגיב לתרופות. ברקע בעיות לב קשות לכל האחים (ניתוחי מעקפים ושני אחים לקו בדום לב). מכיון שהתור למרפאת הפרעות קצב לא קרוב, אשמח לקבל עדכון מה משמעות הבדיקה :

ECHO :
AORTIC ROOT DIAMETER - (20-30) - 38
LEFT ATRIUM - (20-42) - 47
LV: EDD - (37-56) - 53
LV: ESD - - 30
VL:%SHORTENING - (25-35%) - 34
IVS THICKNESS -(9-11) - 9
PW THICKNESS -(8-11) - 8

DOPPLER :
PULMONARY FLOW - MAX VELOCITY - 1
AORTIC FLOW - MAX VELOCITY - 1.4
MITRAL INCOMPETENCE - MINIMAL

ANLYSIS :
LOW ECHOGENICITY
ASC.AORTA - 38 MM
LAE, RAE MILD
GOOD GLOBAL SYSTOLIC LVF, EF = 65ֵ
ABNORMAL RELAXATIOB
MINIMAL MR.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:26 19.01.14
האקו אינו מדגים בעיה קשה. קימת הרחבה קלה של שורש אבי העורקים(דורש מעקב בלבד בשלב זה), הגדלה קלה של שני הפרוזדורים (שכיח באנשים עם פרפור), הפרעה קלה בגמישות החדר (שכיח בגילו) ופרט לכך נראה תקין.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  71  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב