בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
רחל
01:47 06.08.14
שלום

האם פרפור פרוזדורים יכול לבוא גם לאדם שלא סובל ממחלת לב? (ברקע קוצב לב בגלל ברדיקרדיה)
מדובר בחולה בשנות השישים, מורדם ומונשם לאחר אספירציה קשה - דלקת ריאות ונפילת לחץ דם.
באחד הפעמים שבוצע פיזותרפיה נשימתית הופיע פרפור פרוזדורים, טיפול באיקורור לא עזר, לאחר העמסת פרוקור בעירוי הדופק חזר לעצמו.
האם יש קשר בין הטיפול של הפיזותרפיה נשימתית לפרפור?
האם זה מסוכן לכשלעצמו?
האם צריך לעשות בירור לסיבה לפרפור? האם זה מעיד על כשל/בעיה לבבית?
כמה זמן יש להמשיך בפרוקור (בכדורים) ?
האם זה דורש טיפול קבוע בנוגדי קרישה?

תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
17:27 06.08.14
פרפור פרוזדורים יכל להופיע גם באנשים ללא מחלת לב. מחלת ריאות יכולה לגרום לפרפור פרוזדורים. פזיותרפיה נשימתית לא סביר שתגרום לפרפור פרוזודורים.
טיפול בנוגדי קרישה ניתן אם יש סיכון ליצירת קריש דם בפרוזודור זה נקבע לפי גיל האדם ומחלות רקע.
אני אשה בת 61.5. סובלת מזה כשנה מVPBeats . כיום מקבלת איקקור 80מ"ג X2 (בוקר וערב), וקרדילוק 5מ"ג פעם ביום. גם עם הטיפול הזה אני מרגישה מאד הפרעות-קצב שנמשכות שעה ויותר, אחת ל3-4 ימים. בנוסף, אני צורכת קונצרטה 54מ"ג, באופן לא סדיר (פעמיים בשבוע בערך, לפי הצורך). אישית - אינני מבחינה בהשפעה כלשהי של הקונצרטה, ולא היה שיפור כאשר הפסקתי לצרוך את זה למשך כ-3 חדשים. האם יש קשר בין שני הדברים? להפסיק לחלוטין עם הקונצרטה? בתודה . אליה.
 
ד''ר דוד רוט  
12:25 05.08.14
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד המתרחשת לרוב באנשים שלא נוטלים ריטלין.
הקשר בין ריטלין להפרעות קצב אינו מוכח בספרות הרפואית.
אם את לא מבחינה בקשר בין הפעימות המוקדמות לריטלין גם זה תומך בכך שאין קשר בין הריטלין ל VPBS.
לכן אם הריטלין תורם להרגשתך כדאי להמשיכו.
 
יעקב
19:30 04.08.14
אני חייל נישלחתי לבצע בדיקה אולטר .בבקשה פיענוח ..
קצב סינוס סדיר 38.128 ממוצע 66
מעט VPB'S
בודדים בפיזור הומוגני ..בתודה יעקב
 
ד''ר דוד רוט  
12:22 05.08.14
ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות חדריות שמהוות ממצא שכיח
כלומר סביר שמדובר בהולטר תקין.
יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקה.
שלום רב,
לפני כשנתיים אותרו בהולטר פעימות מוקדמות חדריות . אקו לב תקין לחלוטין. אותרו כ-300 פעימות חדריות ביממה. לעיתים בזוגות. מאז ביצעתי כמה הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר וזה ההיקף פחות או יותר.
לפני כ-7 חודשים היה אירוע VT קצר (שנמשך מס' שניות וכלל 7 פעימות מוקדמות רצופות עם דופק 130). הקרדיולוג לא ייחס לכך חשיבות (בהינתן אקו תקין - כל בדיקות האקו יצאו תקינות) אך מכיוון שהפעימות המוקדמות היו מלוות גם בדופק מהיר - המליץ על התחלת טיפול בנורמיטן. אני נוטלת את הנורמיטן במינון של 50 מ"ג (מחולק על פני היממה) וזה אמנם מסייע להורדת הדופק. אך מכיוון שלחץ הדם שלי נמוך בבסיסו - הכדור מוריד לי עוד יותר את לחץ הדם בעיקר בערב לחץ הדם יורד עוד יותר (ומגיע ל- 88/63).כמובן שזה מחליש מאד.
יש לציין כי אני מרגישה כל פעימה מוקדמת בעת התרחשותה - כולל לפעמים רצף של פעימות. זה קורה במיוחד אחרי אוכל או פעילות, ובעיקר בעת מנוחה מוחלטת. השאלה- האם הנורמיטן לא אמור לסייע להפחתת הרגשת הפעימות או שהוא נועד בעיקר להורדת הדופק? האם כדאי לשקול עם הקרדיולוג החלפת הכדור בחוסם בטא אחר (קרדילוק או דרלין?)האם כדאי לשקול טיפול תרופתי עם כדור ממוקד להפרעות אלה ולא חסם בטא? האם זהו הכדור האולטימטיבי עם לחצי הדם שתיארתי? תודה רבה ומתנצלת מראש על הפירוט.
 
ד''ר דוד רוט  
10:42 29.07.14
פעימות מוקדמות אינן תופעה מסוכנת. גם ארועים קצרים של VT כאשר אין מחלת לב ותפקוד הלב תקין אינם מסוכנים. הטיפול בחוסם בטא בפעימות מוקדמות לעיתים מפחית את תדירתן ומשפר את התחושה. אם לחץ הדם יורד כתוצאה מהטיפול וזה גורם לחולשה אין יתרון בטיפול זה. חוסם בטא אחר קרוב לודאי שיגרום לתופעה דומה.
לכן כדאי שתחזרי אל הקרדיולוג שישקול האם דרוש טיפול תרופתי אחר.
 
מירי
11:17 29.07.14
תודה ד"ר רוט
 
אלי
10:51 09.07.14
שלום רב
אני בן 62 בשנתיים האחרונות אני מאוד סובל מפעימות מוקדמות רבות ומתישות מרגיש כי הלב נתלש בעת הפעימה המוקדמת עם כאבי גב כאבי צואר כאבים בחזה ואף סתום.כ 10 פעימות מוקדמות בדקה כל יום כל היום. והלב הולם בחוזקה. לפעמים גם עם פעימות מוקדמות כפולות בשני שלבים

לוקח 2 כדורים של 2.5 מג קרדילוק אחד בבוקר ואחד בערב
לוקח 2 כדורים של 150 מג ריתמקס אחד בבוקר אחד בערב. בבקשה רציתי לשאול האם התופעות התסמינים שהזכרתי ושאני סובל מהם בעת הפעימות המוקדמות הן תסימנים מוכרים לאנשים שסובלים מפעימות מוקדמות

באם אפשר לקחת קרדילוק וריתמקס ביחד גם בבוקר וגם בערב

תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
18:49 09.07.14
הסמפטומים שאתה מתאר בהחלט יכולים להגרם על ידי פעימות מוקדמות. קרדילוק וריתמקס שניהם מאטים את קצב הלב. אם קצב הלב לא איטי מדי ניתן לקחת אותם יחד בוקר וערב.
שלך החלפת הריתמיקס בטמבוקור,יכול להיות שזה יוכל להשפיע טוב יותר מהריתמיקס,אני לא רופא לכן אסור לי לייעץ לך-לכן בדוק עם הקרדיולוג שלך.
שלום רב,
האם הופעת פרפור פרוזדורים לעיתים רחוקות אחת לכמה חודשים מצדיקה טיפול תרופתי קבוע של ריתמקס וקרדילוק?
האם נטילת ריתמקס היא אפקט של צבירה של רמה מסויימת בדם הנחוצה למניעת הפרפורים?
ניתן לקחת ריתמקס רק כשמופיע הפרפור ולא כטיפול קבוע?
לציין שהפרפור מופיע לכמה דקות ומסתדר לאחר נטילת ריתמקס וקרדילוק.
תודה רבה,
גל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:03 24.07.14
אין הכרח לקחת טיפול קבוע (שאכן מאפשר רמה מסוימת קבועה ,פחות או יותר), וניתן לטפל ע"י לקיחת ריתמקס לאחר תחילת התקף. עם זאת, אם ההתקפים אכן נמשכים דקות לאחר נטילת הריתמקס, זה נראה כתגובה "מהירה מדי", ויתכן שההתקפים נפסקים מאליהם.
 
גל
12:45 24.07.14
 
נועה
15:34 17.07.14
נשלחתי להולטר עקב קצב לא סדיר ופלפיטציות. להלן הבדיקה:
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 49 ל 97 לדקה , ממוצע 63 .
הפרעות קצב חדריות vpb's ודדים 0-9 לשעה.
הפרעות קצב על חדריות apb's שכיחים בשעות הלילה והבוקר - בין 36 ל -436 לשעה, ובשאר השעות לשעה(סהכ כ- 1.6% מה TOTAL BEATS-0-8 ) כולל couplets triplets apb's .
ניצפו 11 קטעים שיכולים להתאים ל - ATRIAL TACHICARDIA בתדירות עד 170 לדקה .
קיבלתי קרדילוק - הוריד לי דופק מתחת ל 50 ,ריטמס , טמבוקור שלא יכולתי לסבול בגלל תופעות לוואי.
אני בת 64 נוטלת טריטייס קומפ, אזטרול וסטטור וסינטרויד לבלוטת בתריס.
הדבר מטריד אותי במיוחד בשעות הערב והלילה. מה ניתן לעשות והאם זה מסוכן?
אציין אקו לב תקין. והסטוריה משפחתית של מחלות לב.
אודה לכם על התייחסותכם המלומדה ועצתכם. נועה
 
ד''ר דוד רוט  
21:27 17.07.14
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות. הן יכולות לגרום לתחושות מטרידות אך למרות זאת אין בהן סכנה. קרדילוק הוא טיפול מקובל למרות שכלל לא חייבים לטפל בתופעה זו. אולי מינון קטן יותר של קרדילוק יעזור?
 
ענת
21:25 16.07.14
עברתי הולטר לב והתוצאה היא: סינוס 73 לדקה עם פעימות חדריות מוקדמות בכמות בינונית. מה זה אומר? (אני בת 60). תודה רבה. כרגע ללא טיפול תרופתי חוץ מאלטרוקצין וליפיטור 10. מאוזנת.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:23 16.07.14
קרוב לודאי שכלום, אך תפני לרופא לברור.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:46 16.07.14
קרוב לודאי שכלום, אך תפני לרופא לברור.
 
מירי
09:32 16.07.14
שלום רב,
בת 44.ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום השני למחזור. להלן התוצאןת:
TSH-2.84
ESTRADIOL-69.8
PROGESTERONE-2.13
FSH-15
LH-5.57
PROLACTIN-155.2
TESTOSTERONE-0.44
כיוון שה- TESTOSTERONE יצא מתחת לנורמה - אשמח לדעת האם כדאי לפנות לטיפול. אני סובלת מפעימות מוקדמות , עייפות רבה ורציתי גם לדעת האם ייתכן כי ממצא זה קשור לכך.
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:35 16.07.14
איני יודע על קשר בין רמת טסטוסטרון נמוכה ופעימות מוקדמות.
 
אלי
17:31 14.07.14
מהן הסיבות הידועות היום לברדיקרדיה.
עשיתי בדיקות ולהן התוצאות:
CT קורינרי ללא ממצא
הולטר, נצפה ירידת דופק, ברדיקרדיה מתתת ל 40
בלוטת תריס תקין

אשמח לקבל את תשובתכם.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:25 15.07.14
ברדיקרדיה קבועה יכולה להיות מולדת (ואף משפחתית) ואז הקוצב הטבעי עובד באטיות, או עקב פעילות גופנית, משנית לתרופות, משנית לבעיה הורמונלית, או פתולוגית עקב הפרעה בהולכה החשמלית בלב. אם אני מבין נכון הדופק אצלך יורד לעתים מתחת ל 40 וזו יכולה להיות תופעה רגילה בשינה או משנית לאחד הגורמים שהזכרתי לעיל.
 
אלי
21:22 15.07.14
תודה על התשובה.
הברדיקרדיה במקרה שלי נמדדה מייד לאחר סחרחורת שהתרחשה לאחר נהיגה ברכב (ללא עילפון). במקרה שלי הבריקרדיה שלי אינה מולדת.
בתשובה להשערות שהעלית בתשובה:
פעילות גופנית - פעמיים עד שלשה פעמים אימון אירובי לא בעצימות מלאה
משנית לתרופות - תרופות קבועות, סטאטינים לכולסטרול מינון 10 מיליגרם.
הפרעה בהולכת חשמל - נעשתה בדיקת לב במאמץ עד 80 אחוז עומס ללא ממצא.

אכן ירידת הדופק מתרחשת במצב שינה אולם הבעיה שבכל מצב מנוחה הדופק יורד
ל 40 ולמטה יותר גם במצב נהיגה וזה גורם לעייפות ותשישות עד כדי סחרחורות.

אשמח אם:
1. תוכל להמליץ על בדיקות נוספות
2. מה הכוונה בבדיקה הורמונלית, במילים אחרות מהי הבדיקה המומלצת לזיהוי הבעיה.

נ.ב
אני בייעוץ קרדיולוגי פרטי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:47 15.07.14
הורמונלית - בעיקר תת תריסיות (אצלך תקין), האימון שאתה עושה אינו אמור להוריד דופק לערכים כאלו ולסרוגין. יש לרשום דופק בזמן סימפטומים (חולשה , סחרחורת) ונסה עם קרדיוביפר (אם התופעה נמשכת לפחות 2-5 ד') או loop recorder (אם התופעה קורית בתדירות גבוהה והיא קצרה (פחות מ 2 ד'). לפי הממצאים יהיה ניתן להתאים טיפול, אם נדרש.
בני מועמד לגיבוש לטייס וגילו שיש לו פעימה מוקדמת לכן חובר להולטר להלן התוצאות -הסינוס-
מהירות מינמילית 40 לדקה
מהירות מקסימלית 144 לדקה
מהירות ממוצעת 65 לדקה
הפרעת קצב VPCS- נצפו 6 בודדים במשך הבדיקה
הפרעת קצב apcs- נצפה 1
הפרעת הולכה -לא נצפו
שינים משמעותים בקטע ST-נצפו שינוים בגלי T ערוץ 1 2
תלונות נבדק- אין

בשעת הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינמלית של 40 לדקה
אם יוכל להיות טייס?
 
ד''ר דוד רוט  
20:20 15.07.14
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. במידה ופרט לפעימות מוקדמות אין לבנך כל בעיה רפואית אחרת אני לא חושב שזה ימנע ממנו להיות טיס.
 
שלמה
21:52 14.07.14
בת 90 עם MR, TR ו-PH בינוניים, AR ו-LVH קלים, NVAF מזה 14 שנה, HTN מיוצב תרופתית (110\70), קיפוסקוליוזיס קשה.
משקל כ-60 ק"ג, קראטינין 1.07 אלבומין 3.2 שתנן 60 ולכן eGFR לפי MDRD ו-EPI בין 39 ל-51 ולפי CG זה 33.
CHADS 5-6 (גלוקוז אחרון 110, HBA1C 6.7% לא מטופלת). INR לא מאוזן כ-50% מהזמן.
מיפוי תליום תקין לפני 3 שנים.
תרופות: lercanidipine 10mg, ramipril 5mg bid, furosemide 60mg, spironolactone 12.5mg, atorvastatin 40mg, seretide 50/500 bid, warfarin 2.5mg, timolol 0.5%
דופק במנוחה 60-70, בשכיבה יכול לרדת עד 45. קצב נשימות לא פוחת מ-23 לעולם, בד"כ יותר. אשלגן 5.3 ולא יציב (הגיע פעם ל-5.6, הרבה ניסוי וטעייה עם מינון ה-spironolactone).
מתלוננת על פלפיטציות ולכן הקרדיולוג הציע להוסיף bisoprolol 1.25mg ורופא המשפחה הציע להתחיל מ-0.625mg. כמו כן הציע apixaban 2.5mg bid.
האם ההמלצות האלו נראות לך סבירות?

מה דעתך על הנכתב בספר הנ"ל שבקרב ישישים השילוב של spironolactone ו-beta blocker עשוי להיות לא אפקטיבי ושבאופן כללי spironolactone בעייתי בקרב ישישים שכאלה עם תפקוד כלייתי ירוד?
books.google.co.il/books?id=y6eXKa8Rc6sC&pg=PA79
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:29 15.07.14
לדעתי יש לברר מהו הדופק בזמן פלפיטציות (ע"י הולטר או מכשיר ניטור אחר) ורק אז לשקול הצורך בתוספת תרופתית. יש לזכור שריבוי תרופות תמיד בעייתי, בעיקר בקשישים.
 
דבורה פלג
 
09:51 10.07.14
שלום רב,
בגין כאבים וקוצר נשימה במאמץ בוצע לאחרונה מיפוי לב טליום
הראה אוטם קל.
האם מחייב איזה שהיא התערבות כירורית.
אני סובלת מאי ספיקת כליות ,יתר לחץ דם וסכרת (מטופלת באינסולין).
אשמח להתייחסותכם.

תודה - דבורה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:57 11.07.14
אין כל צורך בהתערבות כירורגית. מומלץ להגיע ליעוץ קרדיולוגי.
 
עמית
21:26 07.07.14
שלום רב,
בחודש וחצי האחרון עשיתי 6 פעיל בדיקת אק"ג, יש לי הפרעת חרדה OCd.. האקג יצאו תקינים בכולם ובוצעו בסמוך להתקף החרדה כשאחד מהם בוצע שהיה לי דופק של 94..… בגלל כל החרדות והלחץ והדופק שלפעמים עולה, נהיה לי חרדה מהפרעות קצב וכל דבר שקשור ללב… הרופאים אומרים (6 רופאים שונים בדקו לי אקג) שזה רק חרדה ושאין לי מה לחשוש. .אני בן 23 בריא מבחינה פיזית בדרך כלל.. ורציתי באמת לשאול ,אם היתה לי בעיה כלשהי שהיא מסוכנת היו בטוח רואים אותה באקג?

תודה מראש…
 
ד''ר דוד רוט  
18:51 09.07.14
האקג לפי הבנתי בוצע תוך כדי התקף הסמפטומים ופוענח כתקין. אם כך לא היתה הפרעת קצב לב.
 
שלומי חיים
00:09 09.07.14
שלום אני סובל מדופק לא סדיר כבר יותר משנה עשיתי אקג' וגם הולטר אבל אמרו לי שאין לי שום דבר אבל אני מרגיש שאני לא יכול לעשות שום פעולה מבלי להרגיש את הדופק אני לא יודע מה לעשות
 
ד''ר דוד רוט  
18:47 09.07.14
כדאי שתפנה לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקות שעשית שיעריך האם באמת הן תקינות ואם יש לבצע ברור נוסף.
 
איגואנה
10:10 06.07.14
בן 58. נוטל קונקור 5 מ"ג להורדת קצב דפיקות לב בגין חרדה+ לאסרטן 50 מ"ג להורדת לחץ דם. לאחרונה בעקבות הסרת ערמונית שפירה מקבל גם סיאליס יומי 5 מ"ג . שם לב שחלה ירידה דרסטית בירידת לחץ הדם לרמות של 100-60. שאלתי . האם ניתן לוותר על הלאסרטן???
בברכה
איגואנה
 
ד''ר דוד רוט  
11:36 07.07.14
במידה ולחץ הדם 100/60 לא סביר שצריך טיפול בלחץ הדם אך כדאי לגשת לרופא שרשם לך את התרופות לקבל את חוות דעתו.
לאיגואנה שלום.

אני לא רופא ואיני ממליץ דבר,אלא מעביר לך מידע מנסיון,
אתה נוטל 2 תרופות להורדת לחץ דם(לראסטן וקונקור) ותרופה שלישית(סיאליס על בסיס יומי).
הסיאליס שניתנה למטרה אחרת,גם היא מורידה לחץ דם(ע"י הרחבת כלי הדם) ומאחר ואתה מקבל אותה על בסיס יומי,היא הופכת למעשה כתרופה שלישית להורדת ל.ד. לכן לחץ הדם שלך יורד לערכים נמוכים-נא פעל לפי עצת ד"ר רוט.
 
איגואנה
14:16 07.07.14
 
שי
12:18 30.06.14
שלום
מתנצל מראש על האורך

אני בן 41 בריא לא מעשן מבצע פעילות גופנית ברמה מתונה
להלן סיפורי .לפני 3 וחצי שנים הופיע פתאום בבוקר פרפור פרוזדורים עד לדופק 180 ניגשתי למיון קיבלתי איקאקור וכעבור שעה וחצי היתי בבית .(יש לציין שאנני שותה קפה או ובאותו שבוע ויום לפני שתיתי כמה פחיות רד בול )המליצו לי על בדיקות אקו לב והולטר שיצאו תקינות למעט כמות קטנה של פעימות מוקדמות.

לפני שנה וחצי הופיעו לי פעימות מוקדמות במשך כחודש .ביצעתי אקו לב במאמץ שהיה תקין הושג דופק מטרה ללא שינוי באקג הפעימות הפסיקו וחזרתי לחיי כרגיל

לפני כחודשיים לאחר פעילות במכון כושר ועם שעון דופק שמתי לב שהדופק יותר גבוה מהרגיל בסביבות 130 מייד נלחצתי אז הוא עלה ל 155 .ניגשתי למיון עשו אקג תקין על דופק 120 (יש לציין שאני לחוץ שאני מרגיש משהו)טרופונין תקין קיבתי ואבן והדופק ירד ל80 .המליץו לי לעשות ארגומטריה .עשיתי יצא תקין .על חשבוני עשיתי צנטור וירטואלי שיצא תקין לחלוטין

שאלתי היא האם אני נחשב לאדם בריא או אדם עם בעיית לב כלשהיא ?אני שואל זאת כי כל פעם שצריך למלא טפסים על מצב בריאות שמגיעים ללב אני לא יודע מה לענות

תודה
 
ד''ר דוד רוט  
20:43 30.06.14
לפי תאורך הבעיה הרפואית היחידה שאתה סובל ממנה היא פרפור פרוזדורים התקפי.
 
שי
20:27 01.07.14
פרפור פרוזדורים היה לי רק פעם אחת לפני 3.5 שנים כל פעם שהיה לי דופק מהיר היה קצב סינוס רק מהיר גם השבוע היה לי דופק מהיר לאחר אימון כושר קיבלתי מכשיר למעקב אחר הפרעות קצב שידרתי מהמכון כושר על דופק קרוב ל 140 ונאמר לי תקין רק גבוה לאחר חצי שעה ירד ל 80 אז אם ככה אני לא סובל מפרפור התקפי כי היה לי רק פעם אחת לפני 3.5 שנים האם אני צודק

והאם זה נחשב למחלה שעליי לציין בעת מילוי שאלון כלשהוא על מצב בריאות

תודה
 
ד''ר דוד רוט  
22:00 01.07.14
יתכן שהיה פרפור רק פעם אחת אך מאידך יתכן שהרגשת בפרפור רק פעם אחת והיו עוד ארועים שלא הרגשת בהם. זו תופעה ידועה אצל אנשים עם פרפור התקפי.
 
שי
11:01 02.07.14
האם יכול להיות פרפור עם דופק סדיר ? כי כאשר היה לי נעשה אקג וגם בבית יש לי מכשיר שמשדר קיבלתי אותו לשם כך וכל השידורים היו תקינים
רק הדופק היה מהיר
 
ד''ר דוד רוט  
19:11 02.07.14
פרפור גורם לדופק לא סדיר. לעיתים כאשר הדופק שגורם הפרפור מאד מהיר קשה להבחין בחוסר הסדירות
שלום רב!
אני חולה קרדיאלי שנים רבות אחרי שני אוטמים. מקבל תרופות להורדת לחץ דם ועוד כמו גלוקומין ועוד. לאחרונה יש לי הפרעות קצב (שבשבילי לפחות הן "קשות") קשה לי להתעלם מהן כאשר ההרגשה היא של וואקום בגרון. מדובר על VPB's 3000 ביממה (כולן בודדות)בתבנית של טריגמיניה או קואדריגמיניה. הפעימות מונומורפיות. כולן מאותו מקור. בשבועות האחרונים אני מוצא קשר ישיר בין התחלת ההפרעות לתנועה. כל תנועה. וודאי בזמן הליכה אך גם במנוחה עם תזוזות קטנות בתוך הבית. בעיקרון הלב שלי "לא משהו" כפי שאתה יכול לדמיין אחרי שני התקפים. RCA ועורק דיאגונלי חסומים לגמרי למרות LVEF 53% שכתוב במסמך האחרון אחרי מיפוי לב. אך אני מרגיש ממש לא טוב. בין היתר הציעו לי להחליף את הנורמיטן בקרדילוק. שאלתי: הם לא שניהם חוסמי בטא? לא יעשו אותה עבודה? אני "חרד" לעזוב את הנורמיטן אחרי 21 שנים. מה אתה אומר? שאלה נוספת. הציעו לי גם פרוקור אך ידוע לי שתרופות לטיפול בהפרעות קצב לפעמים יכולות להיות בעייתיות ולגרום להפרעות קשות יותר מהמקוריות? אתה מוכן לתת לי את דעתך בעניין? אני מודה לך מאוד מאוד.;
 
ד''ר דוד רוט  
22:03 01.07.14
פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין אינן תופעה מסוכנת לכן לא כדאי לטפל בהן בתרופה כמו פרוקור שעלולה לגרום לתופעות לואי יותר משמעותיות מהפעימות המוקדמות. חוסם בטא כמו קרדילוק או נורמיטן הוא טיפול מקובל ובעל פחות תופעות לואי.
 
מלכה
12:39 01.07.14
שלום,
אני בן 57, מעוניין ליטול Q10 כי הבנתי שזה משפר את תפקוד הלב ומחזק את הלב. רציתי לדעת האם זה בעייתי עבור מישהו שעבר התקף לב אחד?
יש איזה הגבלות? אשמח להוסיף עוד פרטים במידת הצורך
 
ד''ר דוד רוט  
13:03 01.07.14
קואנזים Q 10 נבדק במספר מחקרים כטיפול בחולים עם אי ספיקת לב והתוצאות לא הראו שיפור משמעותי כתוצאה מטפול זה. כלומר אין הוכחה ש Q 10 משפר תפקוד לב.
 
שירה
18:34 25.06.14
ד"ר שלום רב,

התייעצתי עמך בפורום זה לא מעט ותודה מראש על תשובותיך.

מכיוון שבשבועות האחרונים יש לי תחושת דופק מהיר בגרון, ועייפות, ביצעתי היום שוב הולטר.

להזכירך, לפני שנה ביצעתי הולטר שהראה דום סינוס 3.6 שניות בשעת העירות.

היום תוצאת הולטר לב הינה:

הקצב הבסיס:
סינוס:
מהירות מינימאלית 46 לדקה.
מהירות מקסימלית 140 לדקה.
מהירות ממוצעת 68 לדקה.
הפרעות קצב חדריות VPCS - לא נצפו.
הפרעות קצב על חדריות APCS- נצפו סה"כ 6 APCS בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה - לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST - לא נצפו.

הערות וסיכום: בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי ברדיקרדיה במהירות מינימאלית של 46 לדקה.

שאלתי היא האם ההולטר שביצעתי היום תקין?
האם כעת שנצפו קטעי סינוס ברידיקרדיה של 46 לדקה זה תקין?
האם יש הבדל בין ההולטר הראשון שהיה דום סינוס 3.6 במהירות של 26 לדקה להולטר הנוכחי?
למה הכוונה נצפו קטעי ברידיקרדיה?
אודה מאד על סבלנותך ותשובתך.
 
ד''ר דוד רוט  
19:03 25.06.14
ההולטר בגבולות הנורמה קצב של 46 בדקה סביר שהיה בשעות השינה ואם כך זה תקין.
ברדיקרדיה היא קצב לב איטי.
 
איציק
17:07 25.06.14
שלום רב.

אני סובל מפרפור פרוזדורים ( AF ) התקפי. בריא בד"כ ולא נוטל תרופות. אחי סובל מ-SVT. ביעוץ שניתן לי, הומלץ לי לא לעשות אבלציה, ואילו ביעוץ לאחי הומלץ לעשות אבלציה.
מה ההבדל בין שתי הפרעות הקצב הנ"ל ומדוע ההמלצות השונות?

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:10 25.06.14
Svt לרוב ניתן לריפוי באמצעות אבלציה בסיכון נמוך בעוד שבפרפור שיעור ההצלחה נמוך יותר והסיכון יותר גבוה. לכן בפרפור ההמלצה היא טיפול תרופתי תחילה וב svt לרוב מומלץ על אבלציה כטיפול ראשון. קיימים מקרים לא רבים בהם פרפור משני ל svt ואז בהחלט מומלץ על אבלציה כטיפול ראשון. מומלץ להתיעץ עם מומחה בשטח כדי לבדוק מהו הסיכוי שזהו המקרה אצלך.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  76  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב