בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
שאול
17:28 08.02.15
שלום רב,ראשית אברך אותך על קבלת התואר ,אני נוטל 50 מ"ג אוקסאר ללחץ דם,נוטל ריתמקס כ750 מ"ג ,עקב פריחה אלרגית נאמר לי ע"י הרופא שהאלרגיה היא מהאוקסאר ויש להחליף לכדור אחר,האם אפשר לייעץ לי איזה כדור אפשרי שלא יתנגש עם הריצמקס?הרופא בקופה מהסס איה כדור לתת,ואני קצת לא רגוע לגביו תודה רבה.ושוב המון ברכות.
 
פרופ' דוד רוט  
13:13 10.02.15
תרופות דומות לאוקסר הן דיובן ו אטאקאנד אם גם הן יגרמו לאלרגיה ניתן לתת תרופה כמו אמלודיפין
 
רויטל
11:42 04.02.15
שלום, אני בת 32 , בריאה בדרך כלל , נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבצע בדיקת הולטר קצב לב מכיון שאני חשה לעיתים פעימה מיותרת במצב מנוחה וכן לפעמים דפיקות לב.

להלן התשובות של הבדיקה:

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 50
מהירות מקסימאילית: 113
מהירות ממוצעת: 73
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 405 VPC'S במשך הבדיקה ממוקד אחד. נצפה זוג VPC'S (עמ' 7).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 2 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 113 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 50 לדקה בשעות הלילה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 73 פעימות לדקה.

האם הבדיקה תקינה? והאם יש צורך בהמשך טיפול אצל קרדיולוג?
 
פרופ' דוד רוט  
11:48 05.02.15
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם פעימות חדריות מוקדמות שהן תופעה שכיחה שאינה מחייבת טיפול תרופתי.
עליך לחזור לרופאת המשפחה, היא תחליט אם יש צורך בבדיקה של קרדיולוג.

 
רויטל
11:50 05.02.15
תודה רבה על תגובתך
שלום,
אני אם בת 36. פעלתנית ובריאה בד"כ.
לפני 12 שנים בערך בשל כאבים בחזה והפרעות בקצב הלב שהיו מופיעים מדי פעם אובחנה אצלי אי ספיקה קלה מאוד של המסתם המיטראלי. לקחתי בעבר בפרולול 10 מ"ג פעם ביום (לסירוגין. רק בתקופות שהרגשתי לא טוב)
לאחרונה - לאחר בדיקות ומבדקים שונים אובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז (באופן רשמי...)
והנוירולוג - שהתייחס בביטול לעברי הלבבי - כתב לי מרשם של ריטאלין LA מ"ג20 .
מאוד מאוד חשוב לי להיכנס לסדר בחיי (אני מניחה שהשימוש בריטאלין יציל את עתידי) אך קבלתי רגליים קרות לאחר קריאת העלון המצורף לתרופה.
האם יתכן שהנוירולוג לא מודע לסכנות?
האם יש לי ממה לחשוש?
אי ספיקה קלה של המסתם המיטראלי אינה משמעותית ואינה סיבה המונעת טיפול בריטלין.
לא ברור אילו הפרעות קצב היו לך- אם מדובר הפעימות מוקדמות זו תופעה שפירה שגם כן לא מהווה סיבה להמנע מנטילת ריטלין.
בכל מקרה אם יש לך ספק-כדאי שתקבעי תור לקרדיולוג.
 
שני
08:57 02.02.15
אני סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי מטופלת הריתמיקב 3 פעמים ביום 150 עקב ימים שלמים של הקדמת פעימה שמאוד מחלישה אותי הלכתי עם הולטר 24 שעות וכתוב שההפרעה נובעת מחדר ועלייה , העניין הוא שחטפתי פרפור עם דופק 220 ואני וזה היה נורא , האם זה יכול לגרום לדום לב? מה הסיכון בדופק כ"כ מהיר בלב שמהירות הדופק הרגיל שלו שלא בפרפור נע בין 50 ל90 .
 
פרופ' דוד רוט  
13:47 01.02.15
דופק 220 הוא חריג גם אם מדובר בפרפור פרוזדורים. עליך לקבוע תור לקרדיולוג שיעריך את הטיפול התרופתי.
 
ישראל
19:34 31.01.15
שלום רב.
אני בן 59, לפני 8שנים עברתי נתוח מעקפים. סובל מלחץ דם, שומנים בדם. מטופל עלידי תרופות. לאחרונה הופיעו הפרעות קצב לב. התחלתי טיפול עם פרוקור. כתוצאה מכך תפקוד בלוטת התריס יצא מאיזון, כמו כן יש תופעה של איבוד טעם חלקי. הייתי רוצה המלצה בקשר להמשך טיפול והאם עליי לקחת מדללי דם.
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
19:43 31.01.15
לשם המלצה על טיפול תרופתי וקביעה האם יש להתחיל טיפול נוגד קרישה עליך לפנות לקרדיולוג. למעשה כל אדם שעבר ניתוח מעקפים צריך להיות במעקב קרדיולוגי שגרתי כפעמיים בשנה.
 
רועי
16:38 28.01.15
שלום דר
אני בן 30.
אני בעיקרון בחור שסובל מחרדה מגיל צעיר.
לפני 8 שנים בערך החרדה החמירה לי מאוד. יש לציין שאני הייתי ועדיין לא ללא טיפול תרופתי.
חרדות חולשה דופק מהיר מעל 100
לפעמים 160 ככה בתוך שינה
ואחרי זה יורד וחוזר לעצמו.
באותה תקופה החלו גם אירועים של דופק לא סדיר..שבאקג אובחן כפירפור פרוזדורים שאחרי מספר שעות חוזר לקצב רגיל(סינוס).
כיום אני עדיין באותו מצב לא ממש לוקח את הטיפול (ציפרלקס)
לוקח דרלין להורדת הקצב המהיר..כמה פעמים ביום.
ויש לי אירועים של פירפור פרוזדורים 3 פעמים בשנה בערך שחולפים מעצמם.
השאלה שלי היא.
האם הפרפור פרוזדורים גם קשור לכל מצב החרדה הזה. ? ובטיפול נפשי תרפותי יעלם כמו החרדה והדופק המהיר(טכיקרדיה) ?
. או שזה הפרעה שנרכשה בלב ואין לה שום קשר לכל המצב החרדתי שאני עובר.?
תודה רבה...
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:32 29.01.15
קשה לדעת. אחוז קטן ממקרי פרפור אכן נגרם בשל מצבי מתח ואז יש סיכוי שטיפול נוגד חרדה יפתור גם את הפרפור. אני מציע שתנסה לקחת את הטיפול ההרגעתי בקביעות
ותבחן את השפעתו גם על הפרפור. בהצלחה.
 
שאול
19:52 27.01.15
שלום רב,אני נוטל ריטמקס עקב פרפור פרוזדורים,היום קבלתי מרשם לקבלת התרופה ובמרשם נרשם ע"י שם הכדור[ריטמקס] שהחברה תפסיק בקרוב את שווק התרופה,כיצד לנהוג,איזו תרופה אחרת אני אמור לקבל,למי אני צריך לפנות להתאים לי טיפול חדש ,אחר ?אני נוטל טיפול זה כ8-10 שנים,אני חבר מכבי. תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:09 28.01.15
לא ידוע לי על הפסקת שווק ריתמקס, אך ריתמקס הוא שם מסחרי של תרופה בשם פרופאפנון. היא משווקת גם בשם פרופקס. לכן ניתן להמיר ריתמקס באותו מינון של פרופקס.
 
שאול
20:04 28.01.15
 
נעמי
21:38 26.01.15
שלום רב

בת 43 - ביצעתי הולטר 24 שעות עקב פעימות מוקדמות .
לפני כ-4 שנים היו לי 124 VPCS

עכשיו, עקב מתח נפשי והתקפי חרדה עקב מות אבי זה גבר -אלו התוצאות -

קצב בסיסי-קצב סינוס
מהירות מינימלית-60
מהירות מקסימלית-164
מהירות ממוצעת-79

נצפו סה"כ 615 VPCS במשך הבדיקה ממוקד אחד ,בפיזור הומוגני ביממה
על חדריות - לא נצפו
בשעות הצהריים קטע סינוס טקיכרדיה במהירות מקסימאלית -134 לדקה (באותה שעה בדיוק שטפתי וניקיתי את הבית והרגשתי עלייה בפעימות הלב)

השאלה -האם זה מסוכן ? האם זה הרבה ומצריך טיפול ?

האם המתח הנפשי "תורם " לפעימות המוקדמות" למרות שבאותו יום הייתי יחסית שלווה.

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
08:17 27.01.15
לא ברור מהם הגורמים לפעימות מוקדמות, אך פעימות מוקדמות אינן מסוכנות. קצב הלב עולה באופן טבעי בזמן מאמץ גופני. ההולטר לא מראה ממצא המחייב טיפול.
שלום,
לפני כחצי שנה אחרי אשפוז התחלתי לקחת קומדין. הצלחתי להגיע לאיזון מסוים לערכים בין 2 ל3 אבל בחודש האחרון הערך PT-INR שלי נמוך מ2. רציתי לשאול האם זה יכול להיות קשור לכך שאני צורכת תוסף ויטמין k פעמיים ביום והאם מומלץ להפסיק?
תודה.
ויטמין K סותר את פעולת הקומדין.
 
אלי
20:52 15.01.15
שלום רב ותודה מראש.אני בן 63 לפני 5 חודשים עברתי צנטור בלב עם שני סטנדים. כמו כן אני סובל מפרפור פרוזדורים. פעימות מוקדמות מרובות כל יום כל היום מתישות.בפעימה המוקדמת אני מרגיש כי הלב נתלש והרגשה רעה.

אני מקבל 120 מג סוטלול פעמיים ביום סהכ 240 מג סוטלול ליום לפרפור הפרוזדורים . לאחרונה הוצע לי ריתמקס או קרדילוק או דרלין להקלה של התופעות הקשות אשר גורמים לי הפעימות המוקדמות.
האם מקובל טיפול זה משולב סוטלול עם ריתמקס או קרדילוק או דרלין.

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
21:08 15.01.15
השילוב של סוטלול וריתמקס לא מקובל. לסוטלול יש אפקט של חוסם בטא ולכן גם לא מקובל לשלב אותו עם קרדילוק או דרלין שהם חוסמי בטא.
דוקטור שלום ותודה על התשובה המהירה. האם יש כדור ממשפחה אחרת אשר יכול לעזור ולהקל עליי את התופעות המתישות של הפעימות המוקדמות. תודה רבה ושבת שלום.
הסוטלול עצמו הוא תרופה נגד הפרעות קצב כולל פעמות מוקדמות. התרופות האחרות מקבוצה זו כמו ריתמקס לא יותר יעילות מבחינה זו. גם תרופות חוסמות בטא כמו קרדילוק לא יותר יעילות כנגד פעימות מוקדמות.
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות- הן תופעה שפירה ושכיחה ועדיף ללמוד להתעלם מהן.
שלום רב,

לאימי היה פרפור פרוזדורים.
נפלה לפני שנה בבית עקב החלקה ושברה חוליה.נפלה לפני חודש וקיבלה מכה בראש+שבר אגן+שבר צלע.
זוכרת שנפלה בעת שניסתה ללבוש זקט ושקיבלה מכה בראש ואגן וגב וברכיים ורק אחר כך הרגישה שיש בעייה בראש.כנראה כוונה לשבץ שאובחן ועברה צינתור בראש.
הגענו לשיקום והחליטה רופאה שאינה כלל קרדיולוגית להפסיק קרדילוג בטענה שיחד עם טמבוקור זה לא הולך.
כעת האם סובלת מדפיקות מוגברות למרות שבבדיקת דופק תקין.
שכחתי לציין שיש גם אי סדירות בדופק ועל כן הקרדילוק 2.5 מ"ג אם איני טועה.
את מהקדילוג היא הפסיקה מכיוון שלחץ הדם היה נמוך בשני מקרים אך האם טענתה שיש בעייה בלקיחת 2 התרופות?


בכבוד רב,ישראל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:27 15.01.15
בעיקרון אין בעיה לשלב טמבוקור וקרדילוג. עם זאת, יש להתחשב בתגובת המטופל לשילוב הטיפולי ובמקרים בהם הרופא המטפל מתרשם שהשילוב בעייתי זכותו וחובתו להפעיל שיקול דעת לגביו.
 
יונית
21:48 10.01.15
אני בת 70,יש לי קצב לב איטי מאז ומתמיד.
בחודש האחרון לחץ הדם עלה לי מאוד גבוה ואחרי שינוי כדור ירד מאוד נמוך,
אחרי נסיונות במשך חודש הוא התאזן, אך למרות זאת אני מרגישה רע.
עשיתי אקג-תקין, עשיתי אקן-תקין אך יש לי פעימות מוקדמות. במודד ביתי
בדרך כלל דפיקות לב 47-60,אבל לעיתים רחוקות עולה ל90 או יורד ל40 .
שאלתי: 1-האם בדיקת אקו מראה הפרעות בקצב הלב? 2- אם לפי שנאמר לי
שזה בסדר, אז למה אני מרגישה רע במשך כל כך הרבה זמן?
 
פרופ' דוד רוט  
08:26 13.01.15
בדיקת אקו מראה את תפקוד הלב והמסתמים ולא מיועד לאבחן הפרעות קצב. דופק איטי מאד עלול לגרום הרגשה רעה לכן כדאי שתעברי בדיקה כמו הולטר קצב לב. לשם כך פני לקרדיולוג להערכה.
שלום, וחברתי למכשיר לופ ריקורדר כשלושה חודשים ואבחנו אצלי פעימות קצב מוקדמות . החזרתי את המכשיר וקמתי משינה בלילה עם תחושה של טרום עילפון שלאחריה דופק מהיר , שתיתי מתוק וניסיתי להרגע וזה הפסיק לאחר כדקה או שתיים. לפני כמה ימים קמתי משינה עם דופק מהיר והולם אך ללא תחושת עילפון. האם זו חרדה . פרפור חדרים מתחיל עם תחושת טרום עילפון או שהדופק המהיר גורם לעילפון? האם זה מסוכן?אשממ לתשובה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:50 13.01.15
איני יודע מה מקור דפיקות הלב. מציע להצטייד בקרדיוביפר ולשדר בעת שאתה חש את דפיקות הלב המהירות.
שלום רב

אני בחור בריא בדרך כלל, בן 38, ללא הפרעות או מחלות מיוחדות.
במהלך אימון משקולות, מיד לאחר מאמץ חריג, הרמה של משקל גבוה ביחס ליכולת, חשתי תחושת סחרחורת ונימול ברגליים ובידיים. שעון הדופק הראה דופק של 189 ביחד עם התחושות. ההפרעה הסתדרה מעצמה כעבור דקה שתיים והדופק חזר לגבולות הנורמה. האירוע אירע היום בפעם השנייה לאחר שלפני כמה חודשים אירע בפעם הראשונה.

חשוב לציין כי אני סובל מפעימות מוקדמות. ומטופל באסטו 10 מג' ביום נגד חרדה.
אני לא משתמש בתוספים טבעיים או לא טבעיים בכלל. תזונה מאוזנת ובריאה.
לפני שבועיים ערכתי במסגרת בדיקות סקר ארגומטריה שנמצאה תקינה.
כמו כן, לפני כשלושה חודשים, בעקבות האירוע הראשון ערכתי הולטר, אקו דופלר ומיפוי לב שכולם נמצאו תקינים.

במהלך ה 5 שנים האחרונות ערכתי כ 3 אקו לב, 5 הולטרים ל 24 שעות ו לופ ריקורדר לחודש. בכל הבדיקות התוצאה תקינה למעט קצת פעימות מוקדמות ובלופ ריקורדר אירוע קצר מאוד של פרפור פרוזדורים.


אשמח לדעת אם "קפיצת הדופק" במהלך האימון מסוכנת ואם יש טיפול.

תודה רבה,

אייל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:31 11.01.15
קרוב לודאי שלא מדובר בתופעה מסוכנת. כדאי להשיג דרך הקופה קרדיוביפר, מכשיר שמאפשר שידור אק"ג בזמן סימפטומים כדי להגיע לאבחנה.
 
דנה
13:38 06.01.15
שלום רב,
עקב פעימות מוקדמות טופלתי בפרולול 10 מ"ג 3 פעמים ביום. הרופא שלי החליף לי פרולול לקרדילוק 5 מ"ג פעם ביום. מאז שהתחלתי לקחת קרדילוק יש לי הפרעות שינה קשות.
השאלות שלי הם:
1. האם קרדילוק יכול לגרום להפעות שינה?
2. האם יש פרולול בשיחרור איטי?
3. מה הבדל בין פרולול לקרדילוק?
תודה מראש דנה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:42 06.01.15
קרדילוק אכן יכול לגרום הפרעות שינה. בניגוד לפרולול הוא חוסם ביתא סלקטיבי. יש פרולול בשחרור מושהה -בקשי מהרופא שלך. בהצלחה.
 
איתן גולדשטיי
19:51 05.01.15
רציתי לברר אם אני יכול לעבור MRI על כתף שמאל לאחר שבר
כאשר יש לי רכיב MEDTRONIC REVEAL XT מושתל.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:58 05.01.15
אין בעיה לעשות מ.ר.י. 6 שבועות לאחר השתלת ה reveal.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:58 05.01.15
אין בעיה לעשות מ.ר.י. 6 שבועות לאחר השתלת ה reveal.
תודה עמוקה פרופ' אלדר על תשובתך המהירה והבהירה.
אני אכן חוצה את הכדור (של 50 מ"ג) ונוטלת מחצית הכמות (25 מ"ג) בבוקר ומחצית בערב כדי ליצור 'כיסוי מלא'.

כל זה בגלל פעימות מוקדמות שמפריעות לי (קרדילוק לא מועיל). נטילת מינון כזה של טמבוקור משרה עליי 'ביטחון'... האם זה משנה משהו מבחינת יעילות או תופעות לוואי?


מכל מקום לפי דבריך (על ת"ל אפשריות גם במינון כזה) כדאי לחשוב על לחדול מהכדור הזה (כעת - שקט בזירת המוקדמות).

בתודה שנית
עפרה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:53 05.01.15
בהחלט ניתן לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי.
 
יהודית גינת
14:32 05.01.15
בחודש האחרון בהפרש של שבועיים מהתקף להתקף, היה לי דופק של 152 פעימות לדקה, 2 כדורי פרולול גרוסים (10 מ"ג) כל אחד, לא עזרו. שח"ל הגיע ונתנו לי דרך הווריד 6מ"ג ועוד 6 מ"ג של אדונזיל. ורק אז הדופק חזר לנורמה. עלי לציין כי בשלוש השנים האחרונות קרו מספר ארועים של דופק מהיר כנ"ל, שעברו בעזרת שיעול חזק ותרגיל של דחיפות בטן (בדומה למצב של עצירות) , לפי הנחיות הקרדיולוג, קיבלתי את הפרולול הנ"ל רק בעת התקף, וכאמור העירוי לווריד שבוצע ע"י שח"ל (עשיתי מינוי לפני כשנה) שעזר. מה עושים עכשיו? האם המצב המתואר לעיל מסוכן? האם הפתרון במצב כזה הוא אבלציה או טיפול תרופתי קבוע? אני בת 63 ולוקחת לוסטרל 50 מ"ג ופרבסטטין 20 מ"ג באופן קבוע.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:51 05.01.15
נראה שמדובר בהפרעת קצב מסוג SVT. ברוב המקרים הפרעות הקצב האלו אינן מסוכנות. הטיפול המקובל הוא אכן לרוב ע"י אבלציה. האם נעשה תרשים אק"ג בזמן ההתקף? אני מציע להבדק ולהתיעץ עם רופא מומחה בתחום (אשמח לראותך אם תרצי). כל טוב.
 
בינה
23:40 03.01.15
שלום רב
האם נטילה קבועה של 50 מ"ג טמבוקור ליום (מינון מינימלי הוא בד"כ 100 מ"ג) יכולה לגרום לתופעות לוואי? להפרעות קצב?
ולחילופין: האם משפיע בכלל או כמוהו כפלסיבו.
יש לציין שבזמנו נטלתי כשנה מינון של 150-200 מ"ג ולא היו בעיות.
בתודה וברכה
עפרה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:58 04.01.15
מנה אחת של טמבוקור אינה נותנת ריכוז מספיק של התרופה ל 24 שעות ולכן נהוג לקחת אותה פעמיים ביום. המינון המקובל המינימלי הוא 50 מג פעמיים ביום. מכיוון שזה חומר פעיל, הוא כן חושף אותך להשפעות התרופה כולל אלו שהזכרת בשאלתך.
 
נתי
17:53 04.01.15
שלום,

קורה לי לפעמים שאני מרגיש כאילו הלב שלי מחסיר פעימה..
לאו דווקא במאמץ, אני כאילו מרגיש את אזור הלב ומרגיש כאילו אני לא נושם\הלב לא דופק למשך זמן קצר ואח"כ חוזר לעצמו...

האם זו תופעה מוכרת?
ללכת להיבדק?
תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
07:22 05.01.15
,החסרת פעימה נובעת לרוב מתופעה הנקראת פעימות מוקדמות. תופעה זו שכיחה ולא מסוכנת. כדי לאשר כי זה המצב אצלך יש לתעד קצב לב בזמן סמפטומים לשם כך ניתן להעזר בהולטר קצב לב למשל. פנה לקרדיולוג לשם אבחון.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב