בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
מהן התופעות הקשורות להפרעות קצב לאחר צריבה עקב svt .
האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת לאחר הצריבה .
חש לעיתים דופק לא סדיר עם הפסקות ודופק חזק .
כמעין הרגשה שהלב רוטט.
בזמן הזה מרגיש מעין סחרחורות וחוסר איזון שגורם גם לחולשה
לפני שנה עברתי צריבה עקב בעיות svt .
כימד נקראת תופעה זאת ?
מה עליי לעשות .
 
פרופ' דוד רוט  
07:06 11.05.16
צריבה מוצלחת אמורה לפטור אותך מארועי SVT. כדי לבדוק אם אתה עדיין סובל מהפרעות קצב עליך לפנות לקרדיולוג שיפנה אותך לברור הסמפטומים שאתה מתאר.
שלום רב,
אני בת 35 ונוטלת קרדילוק 2.5 מג כתשעה חודשים בשל סינוס טרכיקרדיה והפרעת קצב שהייתה לי בחדרים. לאחרונה יש לי מידי יום מספר פעמים ביום פעימות מוקדמות בחדרים. האם זה מסוכן?
כמו כן, בשלושה שבועות האחרונים יש לי כאבים בחזה שבאים וחולפים. עשיתי לפני מספר חודשים בדיקת מאמץ ואקו לב והבדיקות יצאו תקינות. האם יש צורך להיבדק בשנית?
תודה רבה
דנה.
פעימות חדריות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין הן תופעה שפירה ולא מסוכנת.
בקשר לכאבי החזה ממליץ לפנות רופא המשפחה שיקבע אם יש צורך בברור נוסף.
שלום!
ברצוני לדעת עד כמה חמרות תוצאות ההולטר(24 שעות) שביצעתי.אני בת 53 והינה התוצאות:
נצפו סה''כ 43 VPCS בודדים במשך הבדיקה.
נצפו סה''כ 2 APCS בודדים במשך הבדיקה.
לא נצפו הפרעות הולכה.לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST
הקצב הבסיס:סינוס,מהירות מינימאלית 52,מהירות מקסימלית 88,מהירות ממוצעת 63.
אני סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת ע''י אמלו וקרדילוק. פעמיים ביום.1.25מ''ג
ביום הבדיקה בבוקר לא לקחתי קרדילוק.
בנוסף לכך אני מטופלת באירוס פעמיים ביום.ידוע לי שארוס עלול להשפיע על קצב הלב.
אודה לכם מאוד על חוות דעתכם.
בברכה,
דינה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:08 01.05.16
בדיקת ההולטר תקינה לחלוטין
 
פרופ' דוד רוט  
11:45 08.05.16
ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות מוקדמות שהן ממצא שכיח ולא מסוכן.
שלום פרופסור שמימשה בן 28 עושה ספורט ריצות שנתיים .לא חשתי טוב אז הופנתי למספר בדיקות אקו לב היה תקין בדיקת ארגומטריה היה תקין להלן תוצאות בדיקת ההולטר לב: סה"כ שעות הקלטה:21:48 הקצב הבסיסי:סינוס מהירות מינימלית:51 לדקה מהירות מקסימלית:107 לדקה מהירות ממוצעת:73 לדקה הפרעות חדריות,pvc's:בכמות של 2 בהקלטה הפרעות קצב על חדריות apc's: בכמות של 1 בהקלטה. הפרעות הולכה:293 פאוזות עד 2.2 שניות בשעה 4:28 . Avb 2 וונקבך שינויים משמעותיים בקטע st: אין.. אשמח לתשובה פרופסור מה אומרות תוצאות הבדיקה תקין לא תקין האם יש איזשהי בעיה מסויימת תודה גדולה מראש ממשה
ההולטר מראה מעט מאד פעימות מוקדמות שהן תופעה שפירה לחלוטין, וארועי הפרעת הולכה מסוג וונקבך שגם היא שפירה ולא מסוכנת. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.
שלום,
אני בת 27, ולפני כשלוש שנים עברתי אבלציה אצל פרופ' אלדר ופרופ' גליקסון בתל השומר לטיפול בSVT.
בחודשיים האחרונים התחלתי לחוש לא בטוב ולהרגיש תחושה של דופק לא סדיר. לאחר אירוע של דופק לא סדיר, קוצר נשימה ואובדן הכרה הלכתי למיון שם התעלפתי פעם נוספת. לאחר מכן ניתן לי מכשיר loop recorder לחודש.
במהלך החודש איבדתי הכרה פעם נוספת, וכנראה באותה עת (זה לא ודאי מאחר והיייתה בעיה במכשיר) תועד אצלי complete av block עם דופק של 29 לדקה. בדיקת מאמץ שביצעתי יצאה תקינה.
האירועים אובחנו כאירועים ואזו וגאליים חמורים שמביאים לחסימות בלב, וניתן לי קרדילוק (לעלות בהדרגה ממינון של 2.5 ל10 מ"ג).
האם ניתן לטפל בכך באופן אחר, מלבד התרופות?
בימים האחרונים, מאז שהתחלתי ליטול את התרופה, אני חשה לא טוב לפרקים - סחרחורות ותחושה שאני עומדת להתעלף. האם זה נורמלי?
תודה רבה.
לעיתים חש דקירה באיזור הלב למספר שניות ולאחריה הזעה . דופק בערך כ100 עד 110 אשר יורד לאחר מספר דקות.
לפני כשנה עברתי צריבה שלsvt .
האם תופעה זו מוכרת . מסוכנת . ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
21:07 04.05.16
אין קשר לאבלציה.
הדקירה בחזה לא נראית לי כבעית לב, אך פנה לרופא המשפחה לברור.
שלום רב,
אני בת35 ונוטלת קרדילוק 2.5 מג בשל סינוס טרכיקרדיה והפרעת קצב שהייתה לי בחדרים מזה כתשעה חודשים. בחודש האחרון יש לי מספר פעמים ביום פעימות מוקדמות בחדרים. האם זה מסוכן?
בנוסף, יש לי בשלושה שבועות האחרונים כאבים בחזה . האקו לב והבדיקת מאמץ שעשיתי לפני שמונה חודשים היו תקינים. האם יש צורך להיבדק בשנית?
תודה רבה מרים.
אני בן 30 לפני כמה שנים היה לי מספר התקפים של פרפור פרזדורים ומטופל בקרדילוק .עברתי אבלציה שלדעת הרופא לא פתרה ב100 אחוז את הבעיה .מאז היה לי התקף פעם אחת יותר קל .
מפעם לפעם יש קצת הרגשה של של דוםק לא סדיר .ביצעתי הולטר מעקב אשמח הכול תקין חוץ מ
נצפו אירועים עם מרווחי r-r עד 1.3 שניות המתאימים ל sino atrial block .
אשמח לקבל תשובה מה זה. דופק מקס היה 121 ומינימלי 58 ממוצע 85.רוצה לציין שהייה לי וירוס באותו יום והייתי חולה תודה סימון
לפי תאור ההולטר לא נצפו ארועי פרפור פרוזדורים. הפסקות דופק של 1.3 שניות אינן נחשבות למשמעותיות. יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות ההולטר.
לפני כשנה ביצעתי אבלציה לאחר svt .לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש תחושה של חוסר יציבות קלה .
לאחרונה זה ממש התגבר ואף גורם לי לחולשה כללית .
חש רטט בלב עם דופק חזק.אבל סביב 70. לחץ דם תקין לאחר הולטר 24 שעות.
בהולטר נמצא qrs רחב וכן הפסקה של 2.3 שניות בלילה.
האם זה מסוכן . האם חזר לי שוב הפרעת קצב. ?
דופק של 70 בדקה לא אופייני להפרעת קצב כמו SVT הפסקת דופק של 2.3 שניות בלילה ברוב המקרים לא מסוכנת. עליך לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה להערכה.
האם לאחר svt יכול להתרחש הפרעת קצב אחרת. כגון פרפור פרוזדורים . או רפרוף .
האם זה יכול לגרום לתחושה הזאת.
 
פרופ' דוד רוט  
00:27 28.04.16
תאורתית יכולה להופיע הפרעת קצב כמו פרפור או רפרוף ללא קשר ל SVT
אך בדרך כלל מדובר בקצב מהיר ולא בקצב 70 בדקה.
איני חושב שה svt חזר כיוון שהדופק בזמן דפיקות לב אינו מהיר. לגבי הqrs הרחב - פנה לרופא המשפחה או קרדיולוג. כל טוב.
חג שמח
האם לפני בדיקת והרכבת הולטר לבדיקת הפרעות קצב/פלפיטציות , יש צורך להפסיק ליטול קרדילוק 2.5 אם כן כמה ימים לפני?

תודה
אין צורך להפסיק קרדילוק אלא אם הרופא המפנה הורה על כך.
שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לאתר סתימות /חסימות בלב באקו לב ובאקו לב במאמץ או שצריך לבצע מיפוי לב. אני בת 34 ונוטלת קרדילוק (2.5 מ׳ג) מזה כשמונה חודשים בגין סינוס טרכיקרדיה והפרעת קצב בחדרים. לאחרונה אני סובלת מידי יום מכאבים בחזה. את האקו במאמץ ביצעתי לפני כשבעה חודשים. אם הייתה בעיה של חסימה היה ניתן לאתר באקו או רק במיפוי לב ניתן לראות?
בתודה מראש, וחג שמח.
ציפורה .
אקו במאמץ ומיפוי לב הן שתי בדיקות אבחנתיות המשמשות לגילוי מחלה כלילית חסימתית.
היי תודה על התשובה. אז אם האקו במאמץ יצא לפני 7 חודשים תקין אין צורך במיפוי לב? האקו משקף כמו מיפוי?
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
12:29 25.04.16
האקו דומה למיפוי. בקשר לצורך במיפוי לב כדאי שתפני לקרדיולוג שיעריך האם מצבך השתנה ב 7 החודשים האחרונים והאם יש צורך בברור נוסף
שלום רב , הנני אח במלרד באיזור המרכז , התקבל אלינו חולה עם PAF , הזעקתי את הרופא ופשוט הצעתי לרופא אמיודורון 300 מג . ואחרי זה מנת אחזקה תהיה 50 מג פומית .
הרופא לקח את זה אישית וסירב לתת טיפול העדיף לתת קלקסן . אומנם קלקסן נותנים כדי למנוע היווצרות קרישי דם מעל המסתמים אך זה לא הטיפול העכשווי להפרעת הקצב , החולה נפטר . מתוך נסיוני יודע כי הטיפול הראשוני במצב זה , זה פרוקור 300 מג כמנת טיפולית .
שאלתי : האם הטיפול המקובל במצב זה הוא אכן פרוקור מנת טיפולית 300 מג , מנת אחזקה 50-100 מג ?
מי אשם בזה לפטירת החולה ?
תודה
אכן קלקסן ניתן לסובלים מפרפור כדי למנוע תסחיפים שעלולים לגרום לארוע מוחי או נזקים לאברים אחרים. פרוקור ניתן במטרה להפוך את החולה לקצב סינוס ולשמור על קצב סינוס. אם החולה לא טופל כרונית בנוגד קרישה והגיע למיון עם פרפור של יותר מ 48 שעות (או שלא ידוע כמה זמן היה בפרפור) לא מומלץ לתת פרוקור או לנסות להפוך לסינוס כיון שזה עלול לגרום לתסחיף ולארוע מוחי.
על סמך הפרטים שסיפקת איני יכל לחוות דעה בנוגד לסיבת המוות ובטח לא למצוא אשם.
שלום שוב ,
נניח שהחולה מטופל בקלקסן למטרה אחרת , ואנחנו יודעים שהוא מקבל קלקסאן בשילוב עם פרוקור 200 מג פומי . למרות הטיפול , החולה פיתוח הפרעת קצב מסוג At . ، מה עושים ?
 
פרופ' דוד רוט  
08:45 25.04.16
אם לחולה טכיקרידה עליתית ניתן לנסות להחזירו לסינוס או על ידי מתן מנת העמסה של פרוקור למספר ימים או על ידי היפוך חשמלי.- תלוי במצבו ההמודינמי.
אני סובל מהזעות ליליה ומתעורר בכל מחזור של שינה (כתשעים דקות מפעם לפעם) ולפעמים לפני סיום המחזור.. כשאני מתעורר אני חש שהדופק לא סדיר. פעימות כפולות, הפסקה בין פעימה לפעימה, מהיר, איטי וכו'. זה מתרחש גם בשינה אחה"צ במידה ואני ישן מרוב עייפות. לוקח כשעה שהדופק חוזר לסידרו והתאושש מזה.
בסופו של דבר זה גורם לעייפות קיצונית של לילות שלמים ללא שינה מסודרת.
מה יכולה להיות הסיבה ועם מי כדאי להתייעץ?
תודה
 
חיים
18:15 19.04.16
שכחתי - גילי הוא 80
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:42 19.04.16
כדאי לעשות הולטר (אקג של 24 שעות) ולהתיעץ עם רופא המשפחה לגבי הצורך במעבדת שינה.
שלום בבדיקת הולטר לב יצא לי סינוס אריטמיה ופעימות על חדריות מוקדמות בדדות. שאלתי היא האם במצב כזה מותר לבצע פעילות ספורטיבית כגון ריצה ?
 
פרופ' דוד רוט  
08:40 19.04.16
סינוס אריתמיה אינו נחשב לממצא פתולוגי אלא לוריאנט נורמלי. פעימות מוקדמות בודדות גם כן ממצא שכיח ולא מסוכן. לפיכך אם את בריאה ואין כל בעיה רפואית אחרת פעילות ספורטיבית מומלצת.
שלום,
אני בת 32. לפני כחודש עשיתי הולטר 24 שעות ושם ראו שיש לי הפרעות בקצב לב. עשיתי גם אקו לב ושם ראו תבנית של ברוגדה. אני לא התעלפתי אף פעם ולכן הסיקו שאין לי את התסמונת רק את התבנית של ברוגדה. הדופק שלי איטי בד"כ- ממוצע 70-80. אני טופלת ביותירוקס בגלל תת פעילות בלוטת התריס,אבל אני מאוזנת.
מדי פעם יש לי דפיקות לב חזקות (לא מהירות, אלא חזקות) ומדי פעם יש לי סחרחורות של 5 שניות לכל היותר(בלי קשר בין השניים).
מה דעתך? האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש מקום לדאגה לגבי הברוגדה?
בתודה,
 
פרופ' מיכאל אלדר  
00:54 18.04.16
דפיקות לב חזקות אינן מדאיגות. לגבי הסחרחורת יש להבין למה בדיוק את מתכוונת. רצוי לראות מומחה להפרעות קצב שיבדוק נושא זה לעומק, וכן את תרשים האק״ג שהראה ברוגדה ואולי יעשה בדיקות נוספות (אם יהיה צורך)..
בת 68 סובלת מפרפור פרוזדורים מזה שנים. נוטלת כדור סקרלטו מידי בקר מזה כשנתיים שלש.

בדצמבר 2015 היה לי איבוד זכרון למשך כשעתיים שלש ללא שום סימנים נוספים.פניתי למיון שם בדק אותי נוירולוג ועברתי בדיקת סי טי. בבדיקת הנוירולוג לא נמצאו שום סימנים והסי טי היה תקין לגמרי.

חודש לאחר מכן היתה לי טרומבוזה בעיין. עברתי בדיקות ומעקב באיכילוב.לא נותרו עקבות של הטרומבוזה.

בביקור מעקב אצל הקרדיולוג בחודש האחרון המליץ לי לעבור בדיקת mri. טוען שיכול להיות שעברתי אירוע מוח קל בדצמבר ואולי כדור הקסרלטו לא הגן עלי. אולי לא נתן כיסוי הולם.

שאלתי , האם חיוני לעבור את הבדיקה?האם אחרי שחלפו מספר חודשים אפשר לדעת אם היה אירוע מוחי קל למרות שביום האירוע במיון , בדצמבר,נשלחתי הביתה כי לא מצאו דבר.

בתודה

לאה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:19 13.04.16
אני חושב שהסיכוי לא גבוה אך בהחלט יכול להיות ממצא ולכך עשויה להיות משמעות טיפולית.
 
דנה
15:23 10.04.16
שלום רב,

אבא שלי בן 90 , עד לפני שנה היה מאוד פעיל
לפני כשנה פיתח דלקת בכיס המרה , היה מאושפז עבר הוצאת אבן מדרכי המרה בשיטת ה ERSP . לאחר פעולה זו פיתח דופק מהיר עד 160 והרופאים קבעו שיש לו פרפור פרוזדורים (לא בטוח לחלוטין ).לאחר יום הדופק חזר למדדים תקינים . קיבל פרוקור וקומדין .
לאחר שחרורו קיבל תקופה פרוקור ובהמשך עד לפני שבוע קיבל קסרלטו .

בכל הבדיקות שביצע לפני כשנתיים והשנה שכללו אקו לב והולטר רציף לא נבחן פרפור פרוזדורים אלא מדי פעם טכיקרדיה .
גם בבדיקות השגרתיות של ל.ד בהן מופיע גם הדופק - הדופק תקין

לפני שלושה שבועות סבל משיעול חזק ופיתח דלקת ריאות קלה . באותו יום נבחן דופק מהיר , פניתי למיון וב-EKG לא נבחן פרפור פרוזדורים.

לפני שבוע פניתי לרופא קרדיולוג לייעוץ והסביר לי שלפי דעתו בגיל של אבא שלי הסכנה לקבל דימום במוח לדוגמא, יותר גדולה מהסכנה לקבל שבץ מוחי (במיוחד שלא בטוח ב- 100% שסובל מפרפור פרוזדורים)
והמליץ לתת לאבא קרטיה 100 מ"ג במקום קסרלטו .
אנא התייחסותכם.

המון תודה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:49 10.04.16
אין לי כל הפרטים ואיני נוהג ליעץ פרטנית ללא בדיקה וללא היכרות מעמיקה עם המטופל. באופן כללי שיקולי הקרדיולוג והמלצתו נראים הגיוניים. כל טוב.
שלום רב, אני בת 35 , נוטלת קרדיולוק 2.5 מ״ג משך מספר חודשים.
לאחרונה יש לי נשירת שיער חזקה. האם ניתן לקחת את הכדור רוטס hr ( אלו תוספים תזונתיים) יחד עם הקרדיולוק? אני סובלת מינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
תודה רבה הילה
רוטס HR אינו מוגדר כתרופה אלא כתוסף מזון לכן אין ודאות לגבי מה הוא מכיל במדוייק, כיון התכשיר לא עבר רגולציה קפדנית כמו שעוברת תרופה לא ידוע מה תופעות הלואי שלו אם קיימות.
במידה והוא מכיל רק ויטמינים כמו מולטיויטמין לא צריכה להיות בעיה בשילוב עם קרדילוק.
שלום רב. אני בן 19 מאובחן ב WPW. ביצעתי אבלציה של הלב לפני כ 8 חודשים ומצאו אצלי שני סיבים. אחד מימין ואחד משמאל. הצריבה לא צלחה על הסיב מצד שמאל של הלב כלומר הסיב הימני טופל . לאחר האבלציה הרגשתי הפחתה במהירות פעימות הלב וכמעט ולא חוויתי הפרעות קצב. לפי מה הרופא אמר לי בגלל שבאקג גל הדלתא לעיתים מופיע לעיתים לא .קשה לאתר את הסיב הנוסף לפני ביצוע האבלציה. הרופא אמר לי כיוון שאני לא מרגיש שהסיב מפריע לי ושהסיב הוא פוסטרוספטלי במיקום בעייתי שקרוב לוודאי לוריד הקורונרי הוא ממליץ על המשך בדיקות ומעקב שלאחריו ישקול לבצע אבלציה נוספת.

האם לדעתך צריך לבצע את האבלציה בכל זאת?
כאשר גל הדלתא מופיע לסירוגין הסיב אינו מסוכן. לכן ההחלטה על ביצוע אבלציה נוספת תלויה בסבל. אם אין הפרעות קצב אכן אין הכרח לבצע אבלציה.
 
בתיה
22:14 03.04.16
שלום רב,
בת 65, עברתי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשלוש וחצי שנים. מזה כשנתיים לא נוטלת תרופות אנטי-אריתמיות.
גונב לאזניי בכמה הזדמנויות שמי שלקה פעם אחת ברפרוף ילקה בפרפור למרות שעבר צריבה מוצלחת.
שאלתי: האם אכן אפשר 'לנבא' זאת, והאם ככל שעובר זמן רב יותר ממועד הצריבה כך נמוך יותר הסיכוי להופעת פרפור?
בריאה בד"כ למעט תת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת באמצעות אלטרוקסין.
בתודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
08:35 04.04.16
מי שעבר אבלציה של רפרוף פרוזדורים אין כל ביטחון שילקה בפרפור פרוזודרים. קיימת כמובן אפשרות כזו אך זה לא ודאי.
גורמי סיכון שכיחים לפרפור הם לחץ דם גבוה סוכרת מחלות מסתם. טיפול בגורמי סיכון למשל איזון לחץ דם עשוי למנוע הופעת פרפור.
שלום

1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם?
הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך?
2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8.
בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר)
3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים?

תודה מראש על המענה.
משך הזמן מהארוחה האחרונה משנה את רמת הגלוקוז והטריגליצרידים.
כדי להשוות תוצאת בדיקת פרופיל שומנם או גלוקוז בין בני אדם שונים צריך סטנדרטיזציה. לכן הוחלט שרמתם תמדד לאחר צום של 8-12 שעות כך לא תושפע מהארוחה האחרונה.
רמת גלוקוז משתנה תוך דקות מרגע אכילה לכן יש צורך בבדיקה כמו המוגלובין מסוכרר שנותנת הערכה לגבי איזון גלוקוז ב 3 חודשים אחרונים.
טריגליצרידים מתנהגים בדומה לגלוקוז, אך כולסטרול לא- רמת הכולסטרול לא מושפעת משמעותית מהארוחה האחרונה אלא מהתזונה 2-4 שבועות האחרונים.
לכן נכון שמי שעשה דיאטה דלת שומן רווי 4 שבועות לפני בדיקת פרופיל שומנים יקבל ערכי כולסטרול נמוכים בהתאם לדיאטה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב