בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
שלום רב,
פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (בודדות, אך גם בזוגות וברצף של כמה בודדות על פני דקה לפי ההולטר) בהיקף של כ-500 ביממה.מס' מועט של פעימות מוקדמות ממקור עלייתי.
זה בא והולך. יש תקופות רגועות יותר וכעת חודש וחצי שזה ממש מורגש היטב.ויש גם עלייה במס' הפעימות (כאמור לפי הולטר). בוצע אקו לב שיצא תקין. הפעימות מטרידות מאד . מטופלת בנורמיטן - 25 מ"ג ליום ככיוון שלפני כשנה היה אירוע VT קצר . מדי פעם דופק מהיר (עד 120).
הנורמיטן מסייע להסדרת הדופק המהיר ממנו אני סובלת מפעם לפעם , אך לפעימות ממש כבר לא.
יש סיכוי כי חוסם בטא אחר (דרלין, קרדילוק) יפעלו וישפיעו יותר מאשר הנורמיטן?
אני יודעת שיש תרופות ממוקדות יותר שניתן לטפל בפעימות המוקדמות אך הן מצריכות אשפוז והשגחה והייתי רוצה לדעת האם יש כדאי לתת 'סיכוי' לחוסם בטא אחר לפני שמחליטה בעמה עם הקרדיולוג על טיפולים אחרים?
תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
15:09 17.06.14
ניתן לנסות מינון גבוה יותר של נורמיטן (אם הדופק לא איטי מדי) ניתן גם לנסות קרדילוק במקום נורמיטן. בכל אופן כל שינוי תרופתי צריך להעשות בהסכמת רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל.
 
יערית
02:01 17.06.14
בת 50 - גיל מעבר
בבדיקת מאמץ :
שלב 5 - דופק מטרה, לחץ דם 160/75 כושר טוב מאוד, נצפו צניחות ST אופקיות עד 1 מ"מ לטרליות ואינפריוריות. לא נצפו הפרעות קצב.
התוכלו בבקשה לבאר לי במה דברים אמורים ?
 
ד''ר דוד רוט  
15:06 17.06.14
צניחות ST במבחן מאמץ עלולות לנבוע מהפרעה בזרימת דם ללב במאמץ אבל הדיוק של הבדיקה נמוך וב 40 עד 50% מהמקרים צניחות ה ST עלולות להטעות ולא לנבוע מבעיה רפואית.
עליך לחזור לרופא המפנה שיעריך האם יש צורך בבדיקות נוספות.
 
רז
20:04 16.06.14
נרשם לי באנגלית:

sinus rhythm
rate-55-121
suspected intermittent sino atrial block
apbs-few
vpb-single
האם תקין?
מה זאת החסימה הזאת?
 
ד''ר דוד רוט  
22:33 16.06.14
מדובר בחשד להפרעת הולכה הגורמת לחסימת הקוצב הטבעי מדי פעם. ראשית יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה שיתרשם האם באמת מדובר בבעיה זאת.
בהנחה שכן- מדובר בתופעה שאינה מסכנת חיים אך אם היא גורמת להפסקות דופק משמעותיות ומלווה בסמפטומים כמו סחרחורות או עילפון ניתן לפתור את הבעיה על ידי קוצב לב.
 
ננה
18:05 16.06.14
שלום,
אני בת 40 סובלת מsvt מגיל צבא בערך. לראשונה "נתפס על חם" לפני כשנתיים במיון בשל התקף שלא הסתדר מעצמו. מאז מספר התקפים שבם הדופק הגיע למעל 250.וירד רק עם תרופה בוריד במיון. עשיתי אבלציה שמהלכה חשתי שהרופאים לא כ"כ מצליחים להבין מה יש לי. במכתב הסיכום מצויין- נכנסה לnarorow complex tachycardia עם rp יחסית קצר בכל תזוזת קטטר או סטימולציה בחדר או בעליה..לציין סימני wpw עם erp ארוך מsp עם ap..בסוף (אחרי למעלה מ3 שעות) בוצעה מודיפיקציה של הsp מאז לא ניתן היה לגרום לטאכיקרדיה.. אם יחזור נשקול הדגמת cs באופן רטרוגרי בצנתור קורונרי עם פאזה ורידית ואז נסיון לאבלציה של ap בגישה טראנסספטאלית.
עבר כשבוע וטרם חזרתי לעצמי. יש לי לחצים קלים בחזה מדי פעם , חולשה ותחושה של דופק לא סדיר..אציין כי נטלתי עד האבלציה קרדיולוק. לפני הקרדיולוק הדופק שלי היה יחסית גבוה -סביב ה90. ועכשיו חזר לכזה..
שאלותיי- האם על פי הממצאים יש לי משהו מעבר לsvt שאובחן בזמנו?
והאם התחושו תשיש לי עכשיו מצריכות בדיקת קרדיולוג?

המון תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:48 16.06.14
נראה לי שאין יותר מ SVT ואני מקווה שאכן פתרו את הבעיה, אך אני מסכים איתך שיש רושם שלא היה ברור די הצורך מהי הבעיה.
לגבי התלונות עכשו - הן אינן מכוונות למשהו מסויים ואני מציע לפנות לרופא המשפחה שיעשה הערכה ויחליט מה לעשות.
שלום רב,
עקב התגברות של פעימות מוקדמות מהן אני סובלת מזה כשנתיים, בעיקר ממוקד חדרי. בעבר הן היו לרוב בודדות כיום אני מרגישה היטב את הרצף זה מגיע בזוגות ושלשלות .
נשלחתי לאקו לב חוזר (כל האחרים בעבר היו תקינים ותמיד וגם הפעם הממצאים מראים אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית קלה - שהבנתי מהרופא שאין לכך משמעות). מפעם לפעם סובלת גם מדופק מהיר (עד 120) .
בעבר היה אירוע VT קצר וחד פעמי שבעקבותיו מטופלת בנורמיטן. שלאחרונה לא כל כך עוזר לפעימות המוקדמות. דופק תקין.
ממצאי ההולטר הראו 295 פעימות ממוקד חדרי (VPC'S) על פני היממה בזוגות ובשלשות.
אני מרגישה על פעימה ופעימה מוקדמת כשהיא מתרחשת.
בעיקר במנוחה. זה בא ואחריו מגיעים עוד כמה.....
האם לאור הממצאים הללו יש מקום להחליף טיפול תרופתי? האם פעימות בזוגות ובשלשות מראות על החמרה או שיש מקום לדאגה למרות שהאקו לב תקין? תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:26 15.06.14
ככל הנראה אין מקום לדאגה. אם הסימפטומים נסבלים רצוי לעקוב אחר תפקוד החדר באקו ולהיות במעקב קרדיולוג.
 
יוכי
23:41 14.06.14
שלום רב,
מזה כחודש ימים, לראשונה בחיי [בת 61] שפעימות הלב שלי מואצות וזה קורה בעיקר בלילה בדיוק דקות ספורות לאחר שאני נכנסת למיטה.
ביום זה קורה בין שלוש לחמש פעמים.
הפעימות חזקות ומהירות מאוד והן נמשכות שניות מעטות.
בדיקת א.ק.ג. לא הראתה בעיה כלשהי אך הרופאה מסרה כי הרעשים שהיא שומעת אינם מוכרים לה ולכן נקבע לי תור במכון מור לבדיקת אקו.
האם התופעה מוכרת? אולי הגיל? אני רזה, אל סובלת מכולסטרול מאוד גבוה באופן תמידי. לא נוטלת תרופה אך שומרת על תזונה בריאה.
אדגיש כי אני שותה הרבה תה ירוק, נס קפה וקפה שחור.
נוטלת ויטמין D בהמלצת הרופאה ועל דעת עצמי מגה גלופלקס בשל כאבים עזים בברכיים שחלפו כלא היו מאז נטילת הכדור מלפני 3 ח'.
מודה לכם מאוד,
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:29 15.06.14
תחושה של דפיקות לב מואצות יכולה להגרם מסיבות רבות. עליך לעשות בדיקות דם (כולל ספירת דם ותפקודי בלוטת התריס), וכן לרשום אק"ג בזמן סימפטומים ע"י הולטר עם רישום של הזמנים בהם חשת דופק מהיר. לאחר אבחון הבעיה ניתן יהיה לגשת לטיפול.
 
פיץ
11:26 14.06.14
שלום
אילו סיבות יכולות להיות בבעית זרימת דם לבחורה צעירה ??
 
ד''ר דוד רוט  
13:22 14.06.14
הסבירות לטרשת עורקים וחסימות בעורקי הלב לאשה צעירה היא נמוכה במיוחד אם אין גורמי סיכון. אך אם האקג לא תקין יש להמשיך לברר את הסיבה. אני מבין שהקרדיולוג-אקלטרופיסיולוג ראה את האקג והפנה לאקו יש לברר איתו האם צריך ברור נוסף.
 
פיץ
09:58 14.06.14
שלום וברכה
הנני מועמעדת לניתוח מוח ובוצע אקג לטרום ניתוח בקופח ונאמר שהוא לא תקין ועוד 2 רופאים אמרו את אותו דבר ברקע אני סובלת מ rvot vt vpbs ובנוסף לא ניתן לישלול אפשרות של מחלת arvd
באקג ניראו הדברים הללו anetrolatral איסכמיה lahb icrbbb
בעבר בוצעו אבלציות בהצלחה חלקית בלבד מאז מטופלת בטמבוקור ודרלין
האקג שבוצע נישלח לאלקטרופיזיולוג קרדיולוג מטפל וגם טען שהאקג שונה מקודמיו והוחלט על ביצוע אקו לב
אני רוצה בבקשה הסבר על המונחים שניכתבו מהאקג ומה אמור לתת בדיקת האקו לב מה מנסים לבדוק
כמו כן אני בת 33
והאם יש טיפול לאבחנות שנכתבו
תודה מראש
 
ד''ר דוד רוט  
10:10 14.06.14
anetrolatral אסכמיה זו הפרעה בזרימת דם לדופן קדמי של הלב.
lahb icrbbb זו הפרעה בהולכה חשמלית בלב שאינה חמורה ואינה גורמת לסמפטומים.
באקו לב בודקים את תפקוד הלב והמסתמים.


אם יש חשד להפרעה בזרימת דם ללב דרושה גם בדיקת מאמץ, אקו מאמץ או מיפוי לב.
 
עמיחי
09:19 09.06.14
שלום
אני בן 62 .היה לי פירפור פרוזדורים התקפי שחלף בעזרת ריתמקס אחרי 3 שעות.
הארוע היה לפני כחודש וחצי ומאז אני נמצא בסינוס
מאז אני לוקח פרדקסה 150 כל 12 שעות.
מאתמול ,כחצי שעה לאחר נטילת הפרדקסה אני נתקף בצרבת חזקה.
אני לוקח את התרופה עם כוס גדולה ומלאה של מים.
קראתי בעלון המצורף לתרופה שתיתכן צרבת, אבל המקרה שלי הכל היה בסדר עד אתמול.
מה עלי לעשות?

נ.ב.
בגלל ריפלוקס אני לוקח במשך כמה שנים אומפרדקס 20 כל 12 שעות.
 
ד''ר דוד רוט  
21:29 09.06.14
ניתן להחליף את הפרדקסה באחת משתי התרופות החדשות הנוספות נוגדות הקרישה: קסרלטו או אליקוויס. ראה הרחבה בקישור:

http://www.heartcare.org.il/heart-disesase/pericardial-diseases/תרופות-נוגדות-קרישה-חדשות.html
 
שי
22:34 08.06.14
ערב טוב
האם יש קשר בין צריכת קפאין להפרעת קצב / פעימות מוקדמות
האם כדאי להימנע ממאכלים / שתיה שמכילים קפאין?

תודה
 
ד''ר דוד רוט  
21:25 09.06.14
יש סברה האומרת שצריכת קפה גורמת לפעימות מוקדמות. בספרות הרפואית אין הוכחה לקיום קשר זה. בכל אופן שתית קפה יומית אך לא מוגזמת לא אמורה לגרום לבעיה.
ראה הרחבה

html.תזונה/קפה,-תה-מהן-העובדות.http://www.heartcare.org.il/healthy-heart
 
יעקב
23:27 05.06.14
להלן ממצאי הולטר א ק ג. האם הבדיקה תקינה. אם לא, מה הבעייה?

שינויים משמעותיים בקטע ST

דפיקות לב מואצות ב 11.18 – מקצב סינוס 66 פ/ד. 12.14 - מקצב סינוס 61 פ/ד. 12.42 – סינוס 61 פ/ד. 14.24 – סינוס 69 פ/ד. 14.32 סניוס 68 פ/ד. 18.28 – סינוס 59 פ/ד. לסיכום בזמן כל התלונות נצפה מקצב סינוס 59-69 פ/ד.

תלונות הנבדק:


דפיקות לב מואצות ב 11.18 – מקצב סינוס 66 פ/ד. 12.14 - מקצב סינוס 61 פ/ד. 12.42 – סינוס 61 פ/ד. 14.24 – סינוס 69 פ/ד. 14.32 סניוס 68 פ/ד. 18.28 – סינוס 59 פ/ד. לסיכום בזמן כל התלונות נצפה מקצב סינוס 59-69 פ/ד.

הערות/לסיכום

נרשמו כ 4 פעימות פרוזדוריות מוקדמות (אחת מהן – ללא הולכה) וזוג פרוזדורי. בלילה נצפו קטעי חסם פרוזדורי- חדרי מדרגה ראשונהה ושנייה, מסוג מוביץ I, ונקבך, אשר גרמו ל 28 הפוגות של 1.9 – 2.7 שניות. שאר – ב.מ.פ.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:15 06.06.14
בזמן שחשת פעימות מואצות נרשם קצב תקין לחלוטין. איני יודע מדוע יש לך תחושת דופק מהיר, אך בכל מקרה התופעה אינה מדאיגה ולא מדובר בבעיה שמקורה בלב.
 
עע
15:07 02.06.14
האם לבדיקת הולטר להפרעות קצב מספיק 3-4 פינים או כדאי לעשות עם 12 פינים
האם יש לכך משמעות ?
הובחנו לי בעבר פעימות מוקדמות חדריות 10% .ההולטר שבוצע בעבר היה 7 פינים
צריכה כרגע לבצע הולטר ל48 שעות האם יש משמעות ל 3-4 פינים או 12 ? מה ההבדל מבחינת אבחון הפרעות הקצב ? סוגי הפרעות הקצב וכו,
תודה
 
ד''ר דוד רוט  
20:24 02.06.14
ברוב המקרים מספיקים 3 חיבורים. במקרים בהם צריך 12 חיבורים הקרדילוג המפנה מציין זאת בהפניה.
 
גל
 
18:17 01.06.14
שלום בן 32 מעשן עובד עבודה פיזית קשה . כבר שבוע אני מרגיש כמו לחץ קטן בחזה עם קצת קושי נשמתי . כלומר כל הזמן אני לוקיח נשימות עמוקות . לציין שאני כל שנה שנתיים עושה מבחן מאמץ ואקו שהם תקינים .
השבוע עשו לי אגב ואמרו לי שהוא לא תקין ורשמו באקג תבנית של EARLY REPOLARIZZTION. שלחו אותו לבית חולים עשו לי בדיקת ששמה טרפולין ואמרו לי שהיא תקינה וצילום חזה .
רופא המשפחה שלח אותי למבחן מאמץ ואקו לב . לציין כבר שבוע מרגיש כמה פעימות מוקדמות או לא יודע מה זה . אשמח להבין מה ממצא האקג EARLY REPOLARIZZTION
האם הוא מסוכן ?אני עובד עבודה מאוד פיזית וקשה
תודה גל
אני מצטרף את האקג
 
ד''ר דוד רוט  
19:04 02.06.14
ממצא של רפולריזציה מוקדמת באקג אינו מסוכן. במידה ומבחן מאמץ תקין ואקו לב תקין אין בעיה לבבית כעת. העישון לעומת זאת כן מסוכן וגורם להתקף לב במיוחד בגברים צעירים. לכן כדאי להפסיק לעשן.
 
גוי
20:12 02.06.14
מה זה אומר אין בעיה לבבית ״כעת״ למה ההפרעה או הממציא הזה מביא לתקף לב או הפרעות קצב מסוכנות?
 
ד''ר דוד רוט  
20:22 02.06.14
״הכעת״ לא קשור לממצא באקג אלא לעובדה שאתה מעשן. מבחן מאמץ תקין אומר שאין חסימות בעורקי הלב בזמן ביצועו. אם ממשיכים בהרגלי חיים מזיקים כמו עישון מבחן מאמץ לא נותן תעודת ביטוח לעתיד.
 
יאיר
 
19:02 02.06.14
שלום

בן 39
במדידות במרפאה לחצי השם משתנים, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים מעט גבוה.
לא מעשן, לא סוכרתי, אך יש עודף משקל.
קיבלתי הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם, מצ"ב סיכום התוצאות.
האם זה תקין?

תודה
 
ד''ר דוד רוט  
19:09 02.06.14
הבדיקה מראה שבכמחצית משעות היממה לחץ הדם גבוה מהרצוי. לפיכך יש להוריד את לחץ הדם. עליך לפנות לרופא המשפחה להערכה והמלצות טיפול.
רופאים נכבדים
בן 60 מושתל CRTD מ-2007. לפני 3 ימים הוחלף ב CRTD חדש מאותו יצרן. (סוללה נגמרה) לא הוחלפו אלקטרודות . בנוסף הוחל בטיפול אנטיביוטי קודם לווריד (בבית החולים) ואחר כך זינאט 500mgx2 בבית. תמיד סבלתי מפעימות מוקדמות שבאות מהחדר- ממוצע של 1 ל 27 פעימות תקינות. אחרי החלפת הקוצב התרבו הפעימות המוקדמות לתדירות של 1 ל 4 ןלעיתים אפילו קומפלקסים של VT איטי (78 פ' לדקה) בעיקר במאמץ. האם יש קשר להחלפת הקוצב? האם יש קשר לאנטיביוטיקה?
תודה דוד
אם האלקטרודות הישנות לא הוחלפו לא סביר שהחלפת גוף הקוצב גורמת להפרעות קצב.
זינאט לא גורם להפרעות קצב. עליך לפנות לאלקטרופזיולוג שלך לברור הסיבה להפרעות קצב.
/פעימות מוקדמות?
בהמשך לשאלתי מ-9/5 ותשובת ד"ר דוד רוט מ-10/5 שכנראה היו לי פעימות מוקדמות ,בתאריך 11/5 בבוקר,לפני שיצאתי לאימון ההליכה נטלתי בנוסף לקרדילוק(2.5 מ"ג) ולטמבוקור(50 מ"ג) גם-400 מ"ג מגנזיום ציטרט כי הרגשתי כיווצים בשרירי הרגלים לפני האימון,אחרי האימון בדקתי לחץ דם ,הפרעות קצב,או פעימות מוקדמות ולא נתגלה שום סימן לא בבדיקה בעורק הצוואר ולא ע"ג הצג של המכשיר לבדיקת ל"ד,הנחתי כי זה בגלל האימון,בדקתי בערב מס' פעמים ואין שום סימן,למחרת שוב נטלתי -400 מ"ג מגנזיום לפני האימון ,לאחר האימון ובמשך היום שוב אין סימנים,ביום השלישי לא התאמנתי(אחרי כל 2 -3 ימים ברצף אני נח יום אחד)אבל נטלתי את המגנזיום ובמהלך היום,גם ללא האימון לא הופיעו שום סימנים וכך עד היום,אין שום סימן להפרעות כל שהן,בתחילת השבוע האחרון אף ירדתי במינון של הטמבוקור מ-100 מ"ג ל-50 מ"ג (לוקח רק פעם ביום)אבל ממשיך לקחת-400 מ"ג מגנזיום ציטרט כל יום ואין שום הפרעות.

עלי לציין שמתאריך 29/4 ועד-11/5 היו לי פעימות מוקדמות כל יום,למרות שלקחתי יום-יום את התרופות במלואן.

2 שאלות ברשותך-א.האם יש קשר בין המגנזיום להעלמות הסימנים?ׁׁׁ(כתב כאן מישהו לפני מס' חודשים שתקופה ארוכה סבל מ-פ.פ. ונטל כמויות עצומות של טמבוקור וזה לא עזר ורק אחרי שנעשתה לו בדיקת כמות המגנזיום בגוף ונתגלה חוסר במגנזיום ולקח כמויות גדולות של מגנזיום,-הפסיקו לו הפרפורים.
ב.איך אפשר לבדוק חוסר מגנזיום בגוף?.

תודה.
ניתן לשלוח בדיקת דם לרמת מגנזיום דרך מעבדת קופת החולים.
לגבי בדיקות מגנזיום בדם.

ומה לגבי נטילת מגנזיום פעימות מוקדמות?אני מדגיש,במשך שבועיים ,למרות שנטלתי קרדילוק+ טמבוקור הפעימות המוקדמות המשיכו עד שנטלתי מגנזיום למניעת התכווצויות באימון הליכה.
 
ד''ר דוד רוט  
19:54 26.05.14
לא ידוע לי כי מגנזיום מונע פעימות מוקדמות.
אולי אם מדובר באדם עם חסר במגנזיום.
 
שגב
14:20 27.05.14
שכחתי לציין שאישתי בת 33 בריאה ללא כל כאבים והדבר התגלה במקרה
צירפתי את תוצאות ההולטר המדויקות.
הרופא בקופה המליץ לקחת כדור בשם פרלול (או משהו כזה)למשך 3 חודשים
ואז לבצע הולטר חוזר.
נשמח לחוות דעתך ,בתודה מראש ערן

הקצב הסיסי-קצב סינוס
מהירות מינמלית-45 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימלית 114 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת 69 לדקה
הפרעות קצב חדריות vpc's:
נצפו vpc's בתדירות של 5-472 לשעה,נצפו 9320 vpb's במשך היממה בפיזןר הומגני
נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית
בשעות העירנות נצפו 218 ventricular couplets
נצפו 35 קטעי nonsustained v.t בני 3-4 פעימות,במהירות עד 133 פעימות לדקה
משני מוקדים

הפרעות קצב על חדריות apc's:
נצפה apc בודד
שינויים משמעותיים בקטע st:
to rule out postpartum cardiomyopathy
 
ד''ר דוד רוט  
11:40 27.05.14
אם הרופא שבדק את אשתך אינו קרדיולוג יש לפנות לבדיקת קרדיולוג.
כמו כן יש לבצע בדיקת אקו לב להעריך את תפקוד הלב.
 
גל
11:32 27.05.14
שלום ד"ר רוט,
אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות, בעיקר ממקור חדרי. זה מלווה גם בדופק מהיר . היה גם אירוע VT קצר (שנמשך 3 דקות). בדיקות דם תקינות. כל הפעמים שביצעתי אקו לב - יצא תקין. למעט, אי ספיקה מינימלית (שהרופא מסר שאין לזה משמעות).
בשבועיים האחרונים התגברות משמעותית של הפעימות המוקדמות. ביצעתי שוב אקו - יצא בדיוק כמו קודמיו. אני ממש מרגישה כל פעימה מוקדמת - כך עשרות פעמים ביום.
מחוברת ללופ ריקורדר - המזדהה כמובן את הפעימות, אך כמובן שבקצב שזה קורה איני יכולה לשדר כל פעימה. זה לא מעשי. כך שמה שאני משדרת הן למעשה 'דוגמיות'.
נוטלת נורמיטן 25 מ"ג בהמלצת הקרדיולוג. אני מרגישה כי זה כבר לא משפיע.
האם כדאי לשקול חלופה תרופתית? האם קרדילוק יעיל יותר? אני יודעת שיש טיפול ספציפי יותר להפרעות אלה- אך יודעת שזה גם עשוי לגרום לתופעות לוואי. האם כדאי לחזור על הבדיקות? לבצע בדיקות נוספות?
 
ד''ר דוד רוט  
11:37 27.05.14
כדאי שתפני לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) שיעריך האם יש צורך בברור נוסף או בטיפול תרופתי אחר.
 
רויטל
15:46 09.05.14
שלום
מטופלת בל.ד ע"י קרדילוק 1.25...הנני בת 52 וסובלת מתופעות גיל המעבר כמו כן יש לי אי ספיקה מזערית של המסתם המיטרלי
שבוע שעבר תקף אותי כאב בחזה.והפרעות קצב לכמה דק..באקג שעשו לי ראו: סינוס סדיר,ציר תקין , גל T ביפאזי ב 5-4V, צניחות ST קלות באותם חיבורים...מה זה אומר?(באמבולנס נתנו לי אספירין) האקו לפני חודשיים תקין חוץ ממה שכתבתי ועוד משהו..התחלתי לקחת הורמונים בשם ליויאל..ולוקחת חצי ואבן ביום לחרדות..לאחר שניסיתי וייפקס וציפרלקס ולא הרגשתי ממש טוב...יש תרופה מומלצת במקום ואבן?
תודה מראש על ההתייחסות
1. שבוע שעבר קיבלת
 
ד''ר דוד רוט  
09:17 10.05.14
כאב בחזה יחד עם שינויים באקג עלולים לנבוע מאוטם שריר הלב. אני מניח שהאמבולנס הביא אותך לחדר מיון ואם כך בוצעו הבדיקות הדרושות לשם אבחון האם מדובר האוטם שריר הלב או לא.
 
רויטל
09:26 10.05.14
אכן בוצעו וגם בדיקת אינזים של הלב והכל היה תקין...אבל מה פירוש האבחנה שכתבתי לך?האם תופעה כזו יכולה להופיע בגיל המעבר?
 
ד''ר דוד רוט  
20:34 10.05.14
תופעות גיל המעבר לא משפיעות על תרשים האקג. במידה ואסכמיה לבבית נשללה יש לבצע אקו לב כיון שעיבוי שריר הלב למשל כתוצאה מלחץ דם גבוה עלול לגרום לשינויים באקג.
 
רויטל
14:43 11.05.14
בביה"ח שללו אירוע לבבי וגם לפני כחודשיים בצעתי אקו והכל היה תקין...ובכל זאת תוכל להסביר לי התוצאה? מה זה אומר אם הוכח שאין בעייה בלב חוץ מאי ספיקה קלה על המסתם המיטרלי מזה שנים?
כאמור בביח שללו אירוע לבבי...אקו לב תקין חוץ מהשינויים שכתבתי באקג ובכל זאת שלח אותי קרדיולוג לסיטי לבבי...האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שאקו תקין והסיטי יראה על איכסימה של שריר הלב? מודה מראש על התשובה.האם יש קשר בתופעת זרמים בידיים לכאב בחזה שנובע ממקור לבבי?
 
ד''ר דוד רוט  
09:16 20.05.14
אקו במנוחה לא שולל אסכמיה לבבית. לכן יש אפשרות שלמרות שהאקו תקין ה CT יראה הצרות בעורק כלילי.
 
אלונה
12:26 19.05.14
שלום
לבני השתילו דפיברילטור ב 2008 .
לפני כחודשיים הוחלף מכשיר כולל הוצאת אלקטרודה
לאחר שבועיים בוצע ניקוז בשל המטומה גדולה ודימום מהמקום
כעת החלה נפיחות במקום ההשתלה
נאמר לנו שמדובר בנוזלים ובהיעדר חום אין צורך בהתערבות
האם יתכן כי תהיה הצטברות נוזלים פתאומית לאחר תקופה ארוכה שכזו
מה ניתן לעשות על מנת לשלול בוודאות מצב זיהומי - דבר שמן הסתם ידרוש מאיתנו החלפת מכשיר במקרה הגרוע ביותר
אשמח לכל עזרה
 
אלונה
12:27 19.05.14
סליחה.....מדובר בהשתלה שבוצעה בבעלי (לא בבני חלילה)
 
ד''ר דוד רוט  
20:49 19.05.14
על מנת להתרשם ממצב האיזור ההשתלה יש לבדוק את בעלך באופן בלתי אמצעי, כפי שבודאי עשה הקרדיולוג בבית החולים בו עבר בעלך את הפרוצדורה. נכון שהעדר חום והעדר הפרשה מהפצע הם סימנים מעודדים אך אם יש ספק כדאי לחזור ולהיבדק על ידי הקרדיולוג.
 
אלונה
08:50 20.05.14
מה זה בדיקה באופן בלתי אמצעי ????

עשו סד ועשו אולטראסאונד שנמצאו תקינים

יש עוד בדיקה שיכולה לעזור??.

האם תיתכן סרומה לאחר תקופה כזו ארוכה ???
 
ד''ר דוד רוט  
09:19 20.05.14
בדיקה באופן בלתי אמצעי היא בדיקה בה הרופא והמטופל נמצאים באותו חדר והרופא יכל להתרשם ולבדוק בעצמו לא דרך מתווך.
לפי תאורך הדפיברילטור הוחלף לפני חודשיים ולפני כחודש וחצי נוקזה המטומה לכן לא מדובר בזמן רב. בהחלט סביר שהנפיחות קשורה להמטומה.
 
אלונה
15:01 20.05.14
לפני שלושה חודשים בוצעה החלפה והוצאת אלקטרודה
לפני חודשיים וחצי ניקוז (בתחילת מרץ)
עדיין תיתכן היווצרות נוזלים לאחר זמן זה ???

המון תודה @@@
 
ד''ר דוד רוט  
17:46 20.05.14
תיתכן הווצרות נוזלים, אך שוב: חשוב לקבל את חוות הדעת של הרופאים שביצעו את הפרוצדורה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  74  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב