בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 3

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
יחיאל
21:07 30.04.15
מעוניין לקבל חוות דעת. עברתי אקט לב לאחר ניתוח tof בגיך 4 ולפני כחודשיים אבליציה של svt.
חדר שמאל. תקין הודגם mr קל. אורטה ללא ar.
חדר ימין. ללא הצרות עם pr קל. הודגמה זרימה עד 2 מטר על עורק הריאה הראשי עם עורקי ריאה ימיני
התקבל tr קל עם מפל עד 70 .ממ.
הודגמה זרימה שבאה מהאורטה העולה מתאימה לשנט waterstob במהירות נמוכה. עד 2 מטר עם שנט משמאל לימין מוצאו מהאוטרה העליונה נמדד 7 ממ.
רציתי לדעת עד כמה דחוף לבצע את התיקון. והאם אתם מכירים מומחה למומי לב במבוגרים
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
21:55 30.04.15
מציע שתפנה למומחה למומי לב במבוגרים, ד"ר יונתן בובר במכון הלב בשיבא. כל טוב.
 
שמואל כהן
11:17 30.04.15
שלום דר גיל שלי 49 סובל מי NF1 קשה סובל מי לחץ דם ומי דופק מיר 110 דופק לחץ דם 159 על 89 קדורים אוסקר פלוס וקרדלוק 15 מילגרם בצתי א ק ג לצורך תרום ניתוח והאחות אמר שה יש קצת בעיה זה משקתבע לי SINUS RHYTHM LEFTWARD AXIS CONSIDER LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY UNCONF REPORT היה אמרה לי שה יש בעיה בחדרים השמל דר הפשר לכבל הסבר על מה שכתבה באנגית דו תודה דר
 
פרופ' דוד רוט  
13:35 30.04.15
the ECG show pattern of left ventricular hypertrophy (e.g. LVH- Thickening of the left ventricle) the main reason for LVH is long standing hypertension. In order to confirm the presence of LVH one should undergo an Echocardiogram.
 
אשר
20:19 28.04.15
שלום רב
אני בן 65 סובל מפרפור פרוזדורים התקפי מידי כ-3 חודשים ,ואז אני לוקח amiodarone HCI 200 mg כל 6 שעות עד שהפרפור חולף בדרך כלל תוך 48 שעות , בנוסף באופן קבוע אני לוקחXARELTO 15 MG עוד אני לוקח LOPRESOR 200 MG בגללCMP היפרטרופית וכן TRITACE 2.5MG בגלל לחץ דם.
שאלתי האם לא כדאי לי לשקול אבלציה
 
פרופ' דוד רוט  
20:59 28.04.15
במידה ואתה סובל מאד מארועי הפרפור כדאי לשקול אבלציה. אפשרות נוספת היא טיפול קבוע נגד הפרעות קצב כדי למנוע במידת האפשר ארועי פרפור ולא לטפל בארוע רק לאחר שהחל כפי שאתה עושה.
כדאי שתקבע פגישה עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) לדון באפשרויות.
שלום רב. לפני כשלושה חודשים עברתי אבליציה לאחר הפרעת קצב מסוג svt. נמצא סיב הולכה נוסף בצדו הימני של הלב.
באקג האחרון נראה כי יש פעימות מוקדמות למספר שניות.
רציתי לדעת אם זה תקין. ?
ומה ניתן לעשות?
תודה
רציתי לציין שבגיל 4 עברתי תיקון מלא של tof. נשארה איוושה קטנה. מאז ועד לאהליציה הכל היה תקין .ללא תרופות
 
פרופ' דוד רוט  
07:44 28.04.15
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה גם באנשים ללא כל בעיה לבבית.
כיון שעברת תיקון של טטרלוגיה ע״ש פלו בילדות עליך להיות במעקב קרדיולוגי תקופתי רצוי במרפאה למומי לב מולדים בבוגר. במסגרת זו ניתן יהיה לברר אם הפעימות המוקדמות שאתה מתאר מצריכות טיפול.
שבוע טוב,
כמי שחייב להתחיל לקחת תרופה זו אך חושש מאד ,האם ניתן לשמוע
ממי שנוטל תרופה זו "חוויות" מנסיונו זה.
בתודה
 
שמואל
13:39 27.04.15
הרקע הכללי הידרוצפלוס מימן הוכנס שנט פעמיים ראשונה מימין בגיל חצי שנה שני בגיל 16.5 משמאל השמנת יתר יתר לחץ דם עישון בעבר הפסקה לפני חצי שנה מוחלטת המיפרזיס ימני מחלה רסטרקטיבית ראתית
בירור שנעשה LAC RVVT 1.45 כאשר INR 2.67 הוחלף הכדור עליית באנזימי כבד
חלבון C 51% B12 TEH תקינים
האם יש צורך בצינתור ימני עקב מה שסיפרתי האם ניתן לעשות אותו מיד שמאל מה ההשלחות לריאה האם יכולה לקרוס במהלך הטיפול האם פעולה זו תפגע לי בהיבט התעסוקתי הרופא המטפל פרופסור שמואל פוקס
מדובר במקרה מורכב שאינו קשור בהפרעות קצב ושלא ניתן להתייחס אליו במלואו באינטרנט. בעקרון צנתור ימני ניתן לעשות מיד שמאל והוא אינו אמור לגרום לקריסה ריאתית. איני יכול להתייחס לצד התעסוקתי אם כי קשה לי לראות כיצד הצנתור עשוי לפגוע. אם אינך שקט מציע שתיפנה להתיעצות רפואית נוספת.
 
חגי
12:10 24.04.15
לום רב.
אבי בן 92 סובל מאי ספיקת לב אי ספיקת כליות((קריאטנין +2) ופירפור פרוזדורים יש לו קוצב לב ועבר ניתוח מעקפים לפני מספר שנים .
לקיחת מדללי דם פוגעת בתיפקוד כליות כידוע .מצד שני הפסקת הקומדין - מגבירה את החשש מקרישי דם "שיזרקו למוח ."
הפתרון שהציעו לי בבית החולים - השתלת "מטריה" (AMPLAZER 'WATCHMAN ׂשתחסום זריקת קרשים למח ותאפשר הפסקת לקיחת מדללי דם .

אודה לחוות דעתכם המקיפה לגבי תועלות מול סיכונים בהשתלה מעין זו
בהנחה שהמצב הקיים של לקיחת קומדין הוא בעייתי - לא מיטיב את מצב הכליות!!
 
פרופ' דוד רוט  
12:57 24.04.15
חולים עם פרפור פרוזדורים המצויים בסכנה לארוע מוחי, זקוקים לטיפול נוגד קרישה כדי למנוע ארוע מוחי. טיפול נגד קרישה מעלה סיכון לדימום, אם החולה סכנה גבוהה לדימום למשל בשל נטיה לנפילות בשל חוסר יציבות בליכה, ניתן לחסום את האוזנית בעליה השמאלית עם watchman. פרוצדורה זו מקטינה את הסיכון לארוע מוחי ללא צורך בטיפול נוגד קרישה.
קומדין לא פוגע בכליות. התרופות החדשות נגד קרישה מוגבלות לשימוש בחולים עם אי ספיקת כליות כיון שהפינוי שלהן לפחות בחלקו הוא דרך הכליה. קומדין מותר גם לחולי דיאליזה.
 
חגי
13:27 24.04.15
פרופסור רוט תודה על התשובה
לא כתבת מה הסכנות בפרוצדורה ?
וסיבוכים אפשריים .
אבי סבל גם מדימום קשה ולכן אנחנו חושבים שצריך להפסיק את הקומדין
בספרות האנגלית דווקא כן מופיע סכנות לכליות במתן קומדין ?!
חגי
Renal Failure
Dec 09, 2010 |

Although warfarin labels claim dosing adjustments are not required for renal failure patients, a new study finds that patients with moderate and severe kidney impairment need reduced warfarin doses.

In patients with kidney impairment, warfarin is initiated at similar doses and managed similarly as in the general medical population. Unfortunately, few data exist to guide dose adjustment in patients with decreased kidney function. In a study published in the American Journal of Kidney Disease, Nita A. Limdi, PharmD, PhD, of the University of Alabama at Birmingham and colleagues performed a cross-sectional analysis to determine the degree of warfarin dose reduction associated with kidney impairment and to outline recommendations for warfarin dosing.

Subjects who were long-term warfarin users and had mild (≥60 mL), moderate (30-59 mL), and severe kidney impairment, as measured by estimated glomerular filtration rates, were included in the study. A total of 708 subjects from anticoagulation clinics at University of Alabama (UAB) and University of Chicago (UC) were followed.
Warfarin dose (milligrams per day) was evaluated using linear regression after adjustment for clinical, demographic, and genetic factors, including age, race, sex, body mass, sociodemographic factors, smoking status, alcohol, vitamin K intake, and comorbid conditions such as congestive heart failure.
ed 9.5% lower doses of warfarin, and patients with severe kidney impairment required 19% lower doses of the drug.
normalized ratios in therapeutic range.
hash.OBGrPrFA.dpuf
 
פרופ' דוד רוט  
22:48 24.04.15
לכל פרוצדורה רפואית יש סיבוכים, אך פרוצדורה זו קיבלה אישור להתבצע כאשר מדובר באדם המצוי בסכנה לארוע מוחי בשל פרפור ואינו יכל לקבל נוגד קרישה בשל סכנה לדמם, כלומר בתנאים אלה הסיכון בפרוצדורה קטן לעומת התועלת שבמניעת ארוע מוחי,
לגבי סיכונים ספציפיים כדאי שתפנה לקרדיולוג שמבצע את הפרוצדורה

שלום רב
לפני כחודש וחצי עברתי אבילציה לאחר בעיית svt. ביומיים האחרונים אני מרגיש קשיי נשימה שבאים והולכים. בעיקר בלילה בזמן השינה . יישן עם כרית הגבהה.
האם זה חלק מהתופעות לוואי. ?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
09:41 22.04.15
אבלציה לא אמורה לגרום לקוצר נשימה. עליך לפנות לרופא בהקדם להבדק כדי לאבחן מה הסיבה לקוצר הנשימה.
 
יחיאל
13:47 22.04.15
הנני יודע אם זה קשיי נשימה. זה יותר הרגשת הדופק במנוחה. שכנראה זה גורם לי למן הרגשת קשיי נשימה.
האם זה אופייני. קראתי שלוקח זמן ללב להתאןשש לאחר פעולת אבילציה.
 
פרופ' דוד רוט  
19:42 22.04.15
לא ניתן לאבחן בבטחון מקור לסימפטומים דרך תכתובת אנטרנט. תלונה ספציפית כמו שלך מחייבת פגישה עם רופא באופן בלתי אמצעי.
בן-66 ,סובל מ-פ"פ וי.ל.ד .נוטל טמבוקור,קרדילוק ואמלודיפין,בתוספת מדלל דם ומוריד כולסטרול,עברתי בדיקות אקו-דופלר כמפורט להלן:-

אאורטה עולה-35 ,ערך נורמלי 21 - 34 מ"מ

שורש ההאאורטה-32 ,ערך נורמלי 20 - 37 מ"מ

פרוזדור שמאלי(D-2 )-40 ערך נורמלי 19 - 40 מ"מ

שטח הפרוזדור השמאלי( 4 CV ) 20 ,ערך נורמלי16 - 18 ס"מ

קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה-33 ,ערך נורמלי 23 - 40 מ"מ

קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה -50 ,ערך נורמלי-35 - 54

עובי מחיצה בין חדרית -11 , ערך נורמלי 06 - 11 מ"מ

עובי דופן אחורית -10 ,ערך נורמלי 06 - 11 מ"מ

תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל

מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: 50- 54

סיכום:
חדר שמאל בגודל תקין,תנועתיות דפנותיו שמורה,ללא עדות להפרעה אזורית ממוקמת,מקטע פליטה מוערך 54 - 50.

חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים.
מסתמי הלב תקינים אנטומית ותפקודית.

הודגם דלף מיטרלי פיזיולוגי,

הודגם דלף טריקוספידלי קל מאוד,,לחץ ריאתי תקין 2 ממ"כ + RAP

עליה שמאלית מוגדלת במידה קלה.

אודה לך על הסבר משמעות הנתונים דלעיל.תודה.
האקו מראה ממצאים בגבולות הנורמה. תפקוד הלב בתחום התחתון של הנורמה.
ממצא זה יכל להיות תקין, או לנבוע מהתחלה של ירידה בתפקוד הלב. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה לשם הערכה.
 
שגב
15:31 19.04.15
 
רחל
14:57 16.04.15
שלום רב,
מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות.
אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי , פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם מעט מאד בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 130. בכל בדיקות אקו לב שביצעתי - הכל תקין.
הקרדיולוג אמר כי בהינתן אקו לב תקין אין מקום לדאגה (למרות האירועים הנ"ל) אך המליץ על טיפול בנורמלול לדופק המהיר.
מאז לוקחת נורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (למרות לחץ דם נמוך בבסיסו).
עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקרדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ.
למרות הנורמלול, היו אירועי דופק מהיר (לפעמים זה נמשך כשעה וחצי ומגיע ל-107 בערך) וגם הרגשה של פעימות מוקדמות רצופות.
השאלה, 1. האם זה מסוכן בהינתן אקו לב תקין? 2. האם כדאי לשקול בדיקות נוספות או החלפת טיפול?
3. האם יש קשר לגיל והורמונים (בת 45 )על תופעות אלו?
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:20 16.04.15
אני מצטרף לקרדיולוג שאמר שאין סיכון. ניתן לנסות תרופה אחרת ממשפחת הנורמלול, כגון קרדילוג. מציע שתתיעצי עם רופא המשפחה. כל טוב.
 
אנה
21:54 15.04.15
אמ יש לי שאלה שממש מטרידה אותי.
בשבועות האחרונים יש לי דפיקות לב נורא מואצות שבאות ברגעים חולפים. באופן כללי הן מלוות בתחושת חולשה וכמעט עילפון (רואה שחור לרגעים וסחרחורת קלה)
הלכתי לביקורופא שם בדקו לי אקג ולחץ דם שנמצאו לטעמם של הרופאים תקינים (לחץ הדם היה 134/55) והרופא נתן לי איברופן פורטה כי טען שהכאב אינו לבבי אלא בשרירים מסביב לאזור.
מכיוון שאני חיילת, הטיפול והבדיקות נעשות באופן קצת אחר אז רציתי לשאול דעה מוסמכת מעט לפני שאני מתחילה ללכת סחור סחור בין בתי חולים צבאיים באזורי.
מעשנת שלוש שנים והפסקתי ביום ראשון בעקבות ההרגשה הכללית.
בנוסף לכל, יש לי דקירות בבטן התחתונה מדי פעם ובאזור הריאות לסירוגין.
נאמר לי גם שהרגשה זו יכולה להופיע מלחץ נפשי אך לא ידוע לי על משהו שיגרום לי לכך.
לרוב התחושה הזו מקשה עלי להרדם אך באופן כללי בעקבות החולשה אני מרגישה עייפות מסביב לשעון.
אשמח לתשובה בהקדם.
אני בת 18 לצורך העניין.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:37 15.04.15
מהתיאור שלך קשה לאבחן את הבעיה. יתכן שמדובר בחרדה אך יתכן שמדובר בהפאעת קצב הדורשת אבחון וטיפול. האם דפיקות הלב מתחילות ומסתימות בפתאומיות או בהדרגה?האם את יכולה למדוד דופק או להבדק במרפאה בזמן ההתקפים?
 
אנה
22:55 15.04.15
הדפיקות באות בהדרגה.
בביקורופא נמדדתי בזמן הדפיקות האלו באקג ולחץ דם
שכחתי לציין גם בשבועות האלו שאני מסתובבת עם תחושה של מן כמו שריר תפוס באיזור הלב ותחושה זו כמעט ולא מרפה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:07 16.04.15
כיוןן שדפיקות הלב אינן פתאומיות סביר להניח שלא מדובר בהפרעת קצב. מה נאמר לך בביקורופא לגבי הממצאים באקג?
 
אנה
 
09:38 16.04.15
נאמר לי שהאקג תקין...
אין לי היסטוריית מחלות לב במשפחה וכדומה, אך עצם העובדה שההפרעה הזו הופיעה לי בפתאומיות ללא כל סימן מתריע מדאיגה אותי.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:58 16.04.15
אכן נראה שאין בעית קצב לב. מציע לגשת לרופא המשפחה להמשך ברור שיכלול בדיקת בלוטת התריס וספירת דם.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:48 15.04.15
מהתיאור שלך קשה לאבחן את הבעיה. יתכן שמדובר בחרדה אך יתכן שמדובר בהפאעת קצב הדורשת אבחון וטיפול. האם דפיקות הלב מתחילות ומסתימות בפתאומיות או בהדרגה?האם את יכולה למדוד דופק או להבדק במרפאה בזמן ההתקפים?
 
123
08:52 13.04.15
התחלתי לפני 4 ימים לקחת קרדילוק 1.25 הדופק ביום סביב 60 ולחץ דם 105 על 70 האם אפשרי לעלות מינון ?ישנה השפעה של הכדור על הפרעות הקצב אך אינה משמעותית . האם אפשר לחצות כדור של 1.25 האם לקחת הכל ביחד או לחלק מנה לבוקר ומנה לערב . בכמה מומלץ לעלות מינון?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:35 13.04.15
ניתן לחלק אך אין צורך. העלאת מינון צריכה להעשות ע"י הרופא המטפל.
 
ענת
21:57 07.04.15
דר שלום
אני בת 41 עם לחץ דם נוטלת 50 מ"ג לוסרדקס בבוקר ו 1.25 קרילוק ובערב שוב 1.25 קרדילוק.
מפחדת מאוד ממדידות גם בבית. לפעמים כשמודדת הראשונה עולה ל 185/100 ואז אחרי דקה 150 ואז שוב יורד עש שמגיע ל 120 או 130.
הולטר עשיתי גם שם יש קפיצות אבל אף אחת מהן לא הגיעה ל 180 ויותר .
האם קפיצות כאלה שיורדות אחרי דקה שתיים מהוות סיכוון ומצריך שינוי טיפול?

יש עודף משקל BMI30 /
חייבת לציין שאני מרגישה את העלייה הגדולה של הלחץ דם ואז מגיעה נפילה סוג של התאוששות.
 
פרופ' דוד רוט  
07:46 08.04.15
הדרך האמינה ביותר לבדוק אם לחץ הדם מאוזן היא על ידי הולטר לחץ דם. מדידות חד פעמיות עלולות להיות לא מדוייקות. לכן אם בוצע הולטר יש להתבסס על התוצאות שלו ולא על התוצאות של המדדידות הביתיות.
אם ההולטר מראה לחץ דם מאוזן הטיפול התרופתי מספק. כדאי שתחזרי לרופא המפנה שיתרשם בתוצאות הבדיקה.
 
דורה
20:29 07.04.15
שלום.אבא שלי עם פרפור פרזדורים -דופק לא סדיר בין 70-80 לדקה.הומלץ טיפול בקרדילוק 1.25 מ"ג ליום,אלא כל יום שהוא משתמש בו יש לו ירידה של הדופק ל-4 נקודות.ז.א. לפני יומיים דופק היה 68,שלשום 64,אתמול 60,היום 57.מה עושים במצב כזה-מפסיקים ליום אחד ואז בודקים שוב? הוא היה ממש מרוצה מהתרופה והרגיש שהיא עוזרת לו.
 
פרופ' דוד רוט  
20:37 07.04.15
אם הדופק מעל 50 בדקה ואביך חש בטוב יש להמשיך את הקרדילוק באותו מינון.
שלום.רופא המליץ על מתן דיגוקסין לאישה בת 83 עם פרפור בין 75-157,(לרוב דופק 75,לחץ דם 140/104,אי ספיקת לב בינוניתתעם בצקות ברגליים ).שאלה - כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות דם על מנת לשמור על רמת דיגוקסין תקינה בדם.?. ועוד שאלה-אחרי שהיא לקחה מנה אחת של דיגוקסין-0.125 מ"ג היא התחילה להתגרד ,השפתיים התנפחו והיו בחילות (לא מרובות ).ייתכן וכנראה מדובר באלרגיה לאחת המרכיבים.
שאלה-האם כדי להפסיק מיד את הטיפול או לנסות עוד מנה ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:35 02.04.15
לפי התאור יש חשד לאלרגיה לכן יש להפסיק את הדיגוקסין ולחזור לרופא.
רופא משפחה ממליץ לקחת דיגוקסין להאטה בקצב הלב (האמא שלי בת 84 ושמעתי שדיגוקסין פחות בטוחה בגיל זה) , הוא גם אמר שאם יהיו תופעות לוואי כמו דופק איטי-להפסיק את הדיגוקסין,רציתי לשאול -האם כדאי לדבר עם רופא המשפחה על החלפת הטיפול, לקרדילוק ( ההתור לקרדיולוג בעוד חודש ואני לא רוצה שהיא תשאר ללא טיפול) לדוגמה?ועוד שאלה -קרדיולוג בעבר המליץ לאימא טיפול באליקוויס 2.5 מ"ג פעמיים ביום ,האם לאור תוצעות של אקו לב (מפורטות בשאלה קודמת ) כדאי לדבר עם רופא משפחה על חלפת הטיפול לקומדין ?תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:46 01.04.15
דיגוקסין פחות מומלץ לנשים מעל גיל 80 במיוחד אם תפקוד הכליה מופחת.
לגבי אלקוויס לעומת קומדין: האליקוויס הוכח כיותר בטוח מבחינת הסכנה לדמם ויותר יעיל מבחינת מניעת ארוע מוחי לכן אם הקרדיולוג שבדק את אמך המליץ עליו כדאי לקבל את המלצתו.
 
דורה
12:56 01.04.15
שלום.אמא שלי עברה אקו לב לאחר שהתגלה אצלה פרפור פרזדורים (גילו אינו ידוע).
אשמח אם תוכלו להסביר לי עד כמה מצב קשה (תור לקרדיולוג הוזמן לעוד חודש ואני מאוד דואגת ):

חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו בגבול תחתון של נורמה
הפרעה דיאסטולית-פרפור
היפורטרופיה-אין
עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית
חדר ימין תקין
עליה ימנית -מורחבת
מסתם מיטרלי-הסתיידות של טבעת המסתם,דלף בינוני
מסתם אאורטלי-מסוייד ללא היצרות
מסטם טריקוספידלי-דלף קל-בינוני
מסתם ריאטי תקין
לחץ ריאטי-מוגבר במידה קלה -בינונית
אאורטה לא מורחבת
וריד נבוב התחתון 22 מ"מ,עם תמט נשימתי לא משמעותי.הרחבה של ורידי הכבד.

אני מבינה מוגבלות של הפורום,אבל דואגת מאוד ורציתי לדעת האם מדובר באי ספיקה לבבית ואם כן-עד כמה היא קשה?
 
פרופ' דוד רוט  
13:54 01.04.15
אי ספיקת לב היא אבחנה קלינית שדורשת בדיקה גופנית על ידי רופא.
אקו לא מאבחן אי ספיקת לב אלא יכל להסביר סיבה לאי ספיקת לב אם קיימת.
האקו שתארת מראה תפקוד לב בגבול הנורמה בנוכחות פרפור פרוזודרים ובנוסף מחלה מסתמית לא קשה. כלומר אין ממצא שמחייב פעולה מידית.
על אמך להגיע לקרדיולוג עם תוצאות האקו.
 
דורה
18:10 29.03.15
מועמד ליעוץ קרדיולוג
 
פרופ' דוד רוט  
18:51 30.03.15
הבנתי
 
דורה
17:16 29.03.15
שלום.אבי בן 84.ברקע אירוע מוחי מלפני 6 שנים.מקבל פלביקס.באופן אקראי התגלה לו פרפור פרזדורים.הדופק לא סדיר נא בין 60 ל104.כעת מועמד לבדיקת הולטר ואקו ולאחר מכן-ליעוץ קרדילוק.שאלה-בגלל שיש מצבים שהדופק שלו רק 60 האם עדיין הרופא ישקול מתן קרדילוק או שיש תרופה אחרת שמייצבת את הפרפור ולא גורמת לירידת הדופק?
 
פרופ' דוד רוט  
18:51 30.03.15
הקרדיולוג יעריך את מצבו של אביך וימליץ על טיפול.
לעיתים כאשר דרוש קרדילוק למנוע ארועי קצב לב מהיר אבל יש גם ארועי קצב איטי ויש חשש שהקרדילוק יחמיר אותם מתקנים קוצב לב שמונע קצב איטי ואז ניתן לתת קרדילוק ללא חשש.
 
פיני כהן
10:14 27.03.15
שלום
אני צריך להשיג באופן די דחוף את התרופה
Sotalol 80mg
ברשת סופרפארם אין.
האם מישהו יכול לסייע?
תודה מראש
פיני
 
פרופ' דוד רוט  
20:04 27.03.15
תנסה בבית המרקחת של קופת החולים שלך.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  82  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב