בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
שאול ב
11:04 25.04.12
לאחרונה נודע לי שתוספת של מגנזיום{כ420מ"ג] יכול למנוע פרפור ,האים זה נכון?ומה הסימון של מגנזיום בבדיקות הדם,{איני יודע באים ביצעתי בדיקה זו ואבקש לבדוק בתשובות שיש לי במחשב},האים אני יעול לקחת תוסף זה ללא יעוץ עים הרופא מישפחה,.תודה ,
 
פרופ' דוד רוט  
11:54 25.04.12
תוסף מגנזיום מועיל למי שסובל מחסר מגנזיום. רמת מגנזיום בודקים בבדיקת דם כמו שבודקים נתרן ואשלגן. אם רמת המגנזיום אצלך תקינה לא תהיה תועלת בתוסף.
 
שאול ב
18:04 25.04.12
בן 45 ללא תרופות אסמתי ברגיעה (מס שנים)
נשלחתי לעשות בדיוקת דם ולב (עקב הרגשת דופק חזק-לא מהיר אלה עוצמתי)
הדופק קבוע 60
הרופאה כתבה לי שיש אסמה + מה זה
block bifascicular
 
פרופ' דוד רוט  
11:51 25.04.12
ביפסיקולר בלוק זו הפרעת הולכה חשמלית שרואים באקג. יש בלב שני מסלולי הולכה ימני ושמאלי כאשר ההולכה לא תקינה בשניהם זה בלוק ביפסי קולרי.
תופעה זו כשלעצמה היא לרוב ממצא מקרי ואינה גורמת סמפטומים רק אם יש הפרעת הולכה קשה יותר ונגרם קצב לב איטי מידי עלולים להופיע סמפטומים
 
שאול ב
17:45 18.04.12
שלום רב, הנני סובל מהפרעות קצב{פרפור פרוזדורים},אני נוטל קרטיה 100 ,ריתמקס 300 -2 ביום,אוקסאר 50 ללחץ דם,החשש שלי הוא שאולי הקרטיה לא נותן לי הגנה מספקת מהיווצרות כרשי דם,{במהלך 4 שנים היו לי כ4 ארועים ששכולם חלפו מעצמם ולזמן של כ20 דקות עד שעה}מבקש לדעת איזה הליך לבצע לקבלת פרדקסה.
 
פרופ' דוד רוט  
15:44 20.04.12
לא כל אדם הסובל מפרפור פרוזדורים זקוק לטיפול בנוגד קרישה כמו פרדקסה.
על הרופא המטפל או הקרדיולוג להעריך את הסיכון לקרישי דם = תסחיפים באדם עם הפרפור. אם מגיעים למסקנה שהסיכון גבוה נותנים טיפול נוגד קרישה, אם לא נותנים אספירין.
לא כדאי לקחת טיפול נוגד קרישה אם לא צריך.
לכן עליך לפנות לקרדיולוג שלך בשאלה האם אתה זקוק לטיפול נוגד קרישה.
היי , בימים האחרונים קיימת אצלי תופעה של לחצי דם מעל הממוצע אצלי בגבולות ה 130 על 80 ( הממוצע שלי הוא 115 על 70 ) והדופק במהלך היום לא עולה על 72 ורוב היום עומד על 62-65 . אני לא ספורטאי בכלל . שוקל 130 וגובה 183. . אבל לצורך העניין מטופל על ידי 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 5 מ"ג רמיטנס , 300 מ"ג פרדקסה ו 300 מ"ג ריתמקס שניתנו לי לאחר פירפור פרוזדורים ראשוני ( היפוך באמצעות כדורים אחרי 6 שעות ) ו 100 מ"ג אספירין . בנוסף בגלל החרדות התחלתי טיפול של 5 מ"ג ציפרלקס ביום . כבר שלושה ימים שאני סובל מדקירות לפעמים באזור הקיבה או הצד השמאלי של החזה וסחרחורות בשמגיעות במיוחד בשעות הערב או הבוקר המוקדמות מאוד במהלך היום זה מתאזן . עשיתי סיטי קורנרי תקין , אקו לב תקין ודופלר קרוטיס תקין . פרופיל שומנים וסוכר בגוף תקין לחלוטין . האם יש בעייה עם לחצי דם המתוארים בשילוב הדופק הנמוך ? עשיתי בשבוע האחרון 4 פעמים א.ק.ג שכולם תקינים וללא שינוי . אשמח לקבל תשובה
 
פרופ' דוד רוט  
15:40 20.04.12
לחץ הדם 130/80 ודופק בין 60 ל 72 במנוחה אצל אדם בוגר כולם בתחום הנורמה. כך שערכים אלה אינם מהווים בעיה.
 
ענת
17:01 09.04.12
שלום רב,

האם פרפור פרוזדורים המופיע אחת לשבועיים בערך למשך רבע שעה, ובקצב לא מהיר במיוחד, יכול לגרום להיווצרות קריש?

תודה,
ענת
 
פרופ' דוד רוט  
21:10 10.04.12
פרפור פרוזדורים התקפי יכל לגרום להיווצרות קריש. לפי הידע הרפואי גם אם לפי ההרגשה הפרפור מופיע רק אחת לשבועיים יכולים להיות עוד הרבה ארועים ללא סימפטומים לכן לא ניתן לסמוך רק על סימפטומים כדי להעריך תדירות ארועי פרפור
 
ענת
22:15 11.04.12
אבי נמצא במעקב, עקב מחלת לב ראומטית. פרפור פרוזדורים כרוני מ1995
לאחרונה עבר אקו בשל קוצר נשימה
תוצאות האקו שנתקבלו:אקו-0.8=MVA סמ"ר,מפל 10/23 יל"ד ראתי 44+10 ממ"כ,
TR+2 לסיכום הומלץ לו עקב החמרה באי ספיקת הלב
הגיע הזמן לMVR ובאותה הזדמנות גם תיקון המסתם הטריקוספידלי- TR+2
אבי מופנה לצינתור לקראת ניתוח.
אשמח לקבל כל אינפורמציה לגבי מצבו של אבי והמלצות לטיפול, הואיל ואבי בן 75
ובעברו אירוע מוחי שבעקבותיו נוטל תרופות לדילול הדם(קומדין)
נא התיחסותכם והארותיכם, בתודה מראש
לפי ממצאי האקו לאביך הצרות קשה של המסתם המיטראלי ועליה בלחץ דם בעורק הראה בשל המחלה המסתמית. כל זה גורם לקוצר הנשימה ולכן הומלץ על ניתוח המסתם. לפני ניתוח מסתם-באופן שגרתי מבצעים צנתור כדי להחליט אם יש צורך במעקפים בנוסף לניתוח המסתם.
לעיתים ניתן להרחיב את המסתם המטראלי בצנתור נראה שהקרדיולוג של אביך סבור שלא ניתן לטפל במסתם אלא בניתוח לכן בחר באופציה זו
שלום.
בן 59, לפני כ-4 שנים בזמן מבחן מאמץ נמצא פרפור פרוזדורים,בצעתי היפוך חשמלי שהחזיר את הסינוס לשנתיים בערך,היפוך חשמלי נוסף בוצע לפני כשנה.לאחרונה חזר הפרפור, והנני מיועד לבצע אבילציה בקרוב. בהוראת הקרדיולוג ממשיך הטיפול התרופתי אשר קדם לפרפור האחרון: 2X25 נורמיטן,2X50 טמבוקור, 2X10 אנלדס וקומדין לשמירת INR בין 2-3. יש לי נטייה ללח"ד וכיום בעזרת האנלדקס לח"ד 140/80.
הנני פעיל מאוד מבחינה ספורטיבית, רוכב אופני שטח במסלולים די קשים, מתאמן בספינינג בחדר כושר ומתרגל יוגה על בסיס שבועי.
לאור חזרת הפירפור, האם יכול להמשיך בפעילות הגופנית כפי שהתאמנתי קודם. ראוי לציין כי אינני מרגיש קושי פיזי כלשהוא, ולמעט הדופק הגבוה(מגיע ל-180), והזעה מוגברת..הן התופעות הנילוות כרגע.
שאלה נוספת....בהנחה שהאבילציה תוגדר כהצלחה, האם יש להמשיך ולקחת תרופות כל שהן....?
תודה ובברכה
האם הפרעת קצב (פרפור פרוזדורים) אצל אישה בת 60 ומטופלת בקומדין וריטמקס יכול להפריע לקיום סדיר של יחסי מין והאם יש סיכון (רצוי או רצוי להוריד קצב...)
 
פרופ' דוד רוט  
21:13 10.04.12
אם הפרפור מבוקר קצב או שהטיפול שומר על קצב סינוס לא אמורה להיות בעיה
 
אמיר
12:20 06.04.12
ביום שישי שעבר חוויתי את פרפור הפרוזדורים הראשון שלי . הוא התחיל בשעה 6 בערב ובשעה 4 בבוקר אחרי טיפול בריתמקס חזרתי לסינוס. הוזרקו לי במשך שלושת ימי האישפוז ( שישי עד ראשון ) זריקות של קלקסן והבייתה שוחררתי עם טיפול בפרדקסה וריתמקס.

השאלה שאותי מעסיקה היא בעצם הנלווה של הפרפור . האם החשש מיצירת קריש דם הם בשעות הראשונות של הפרפור או גם שבוע או חודש אחרי הפרפור יש עדיין סיכוי שקריש הדם יופיע בעקבות הפרפור.

חשוב לציין כי עשיתי בעבר אקו לב תקין , סיטי קורנרי תקין לחלוטין ודופלר קרוטיס תקין .
 
פרופ' דוד רוט  
09:43 07.04.12
פרפור שנמשך פחות מ 48 שעות ברציפות אינו גורם ליצירת קריש דם בעליה.
לאחר היפוך יזום של פרפור מקובל לתת טיפול נוגד קרישה למשך חודש ימים (עד שהעליה תחזור לתפקוד תקין).
אם יש גורמי סיכון לקרישה יש להמשיך טיפול נגד קרישה באופן תמידי. הצורך בכך נקבע על ידי הרופא המטפל.
 
אמיר
10:10 07.04.12
וחג שמח ורגוע :-)
 
לנה
05:28 01.04.12
שלום,

לפני 11 שנה עברתי אבלציה בהצלחה. בחודשים אחרונים אני סובלת מפירפורים וגם היה מקרה שלדופק מהיר בסביבות 130-150.
מבדיקת דם שעשיתי לפני שבוע עלה שיש לי ברזל וגם B12 נמוך.
רציתי לדעת האם יש קשר?

תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
22:27 05.04.12
אם יש אנמיה היא יכולה לגרום לדופק מהיר אך יכל להיות שמדובר בהפרעת קצב מסיבה אחרת לכן יש לפנות לרופא לברור
אני ספרתי את הסיפור שלי לא מזמן אבל אני אספר שוב
סובלת מהפרעת קצב כבר 3 שנים משתרמתי דם העורק שממנו לקחו לי דם נקרע קצת בלי שטף דם קיצוני כרגע אין לי את העורק או וריד לא יודעת ביד כמו בעורק ביד השנייה ככה שרק ביד אחת יכולה לעשות בדיקות דם את חושבת שיש קשר לכאבים ודילוג על פעימות בלב לבין נזק לעורק ביד? אולי בהולכה של הדם ללב?עשיתי אקו לב לפני חודש שיצא תקין בת 24 ועדיין מאוד סובלת מתופעה זאת זה בא לי 3 שבועות רצוף ואז שבוע של שקט אחרי שצמה קצת ואוכלת רק בריא ואז חוזר במיוחד אם אוכלת לא בריא כמו בורקסים עשיתי ספירת דם הכל תקין חוץ מכולסטרול 204 קצת גולש לעיתים בלילות מרגישה שאני משתתקת(הלב מפסיק לפעול) ל-10 שניות ואז חוזרת לתפקוד מה אני יכולה לעשות?:( אני חוששת לדום לב..! כי בכל זאת זה לב זה לא משחק למרות גילי הצעיר
ועוד משהו הרופא שלי אמרה לי אתמול שחסר לי ויטמין D יצא לי תוצאה 19
האם יש קשר בין המחסור בויטמין D לתופעה הזאת? כי קראתי קצת על הויטמין ורשום על זה משהו בקשר ללב
תודה מראש!
שלום,בן 40 יש לי פעימות מוקדמות הבעיה היא שעם הופעת ההפרעות אני סובל מכאבים בחזה וחולשה חזקה למשך כ 2-4 שעות,וכל הפרעה מורגשת בכאב וחולשה עד כדי חוסר תפקוד.לוקח טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום אך ללא השפעה משמעותית.
בצעתי את כל הבדיקות האפשריות ,האם יש כיוון שבכל זאת כדאי לבדוק ע"מ שאוכל לתפקד?אשמח לעזרה בנושא
 
פרופ' דוד רוט  
22:55 03.04.12
בהנחה שעברת ברור מלא והסמפטומים באמת נגרמים בשל פעימות מוקדמות הרי שראשית יש להבין שאין מדובר בתופעה מסוכנת אלא בתופעה שפירה ושכיחה שאינה מחייבת טיפול. ההפנמה של מידע זה עשויה לעזור כי חלק גדול מהבעיה היא החרדה שגורמות הפעימות המוקדמות שמעצימה את הסמפטומים.
אם בכל זאת הסמפטומים קשים ויש צורך בטיפול תרופתי יש מספר תרופות אפשריות. בדרך כלל מתחילים בחוסם בטא ורק אם אין הטבה עוברים לתרופות מסוג טמבוקור.
אם טמבוקור לא עוזר חזור לקרדיולוג שלך שיבחר תרופה אחרת.
 
איתן
16:22 05.04.12
ברצוני לוודא שהמינון שלי עכשו מתאים לי. 2 כדורי SOTALOL 80 ליום
( 1 בוקר 1 ערב ).



להלן תוצאות בדיקות הולטר אחרונות:

בתאריך 15.3.2012 - ביצעתי בדיקת הולטר עם מינון של 2 כדורי SOTALOL 80 .

" קצב סינוס. APBS : לא נצפו VPBS:שכיחים,בממוצע 55 לשעה, במקסימום עד
119 לשעה, נצפו 2 זוגות. ללא טכיאריטמיות חדריות או על חדריות הפרעות
הולכה:ללא. להמשך מעקב -טפול הקרדיולוג המטפל. "


בתאריך 26.1.2012 - ביצעתי בדיקת הולטר עם מינון של כדור אחד SOTALOL 80 :

" הפרעות קצב חדריות VPC’S: רבות, יתכן משני מוקדים, יותר בשעות העירנות
אך גם בלילה, מיעוטן בצורת טריגמיניה
מקצב בסיסי- סינוס נצפו פעימות מוקדמות חדריות רבות, כנראה משני מוקדים ,
יותר בשעות העירנות, ומיעוטן בצורת טריגמיניה לא נצפו טכיאריטמיות ,
ברדיאריטמיות או הפרעות הולכה . "



בתאריך 3.11.2011- ביצעתי בדיקת הולטר עם מינון של חצי כדור CARDILOC 2.5 :

במהלך הבדיקה : - PVCs בכמות בינונית ( כמות ממוצעת - 38 / שעה , 0.8%
מכל הקומפלקסים ) -- בודדים , trigeminy - PACs בכמות מזערית - סינוס
טכיקרדיה עד 130~/דקה
 
אלכס
 
22:25 21.03.12
שלום,
אבא שלי ( בן 82) עבר צנתור לפני שנה עקב איסכמיה וכאבי חזה.
בחודשים אחרונים כל כמה ימים יש לו כאבי חזה שעוברים אחרי שימוש ב"יזוקת".
לפני שבוע הוא עבר בדיקת מאמץ.

מבחן המאמץ בוצע BRUCE PROTOCOL
90% מהדופק המרבי המצופה לגיל ( דופק וסב מקסימאלי): 12< לדקה
א.ק.ג במנוחה הראה: קצב סינוס, תקין.
המבחן נמשך 7.04 דקות.
בשלב הסופי של הבדיקה הגיע ל 8.60 METS .
הבדיקה הוספקה עקב: עייפות
נתונים קליניים מנוחה שיא המאמץ
קצב לב 74 144
לחץ דם: 130/80 160/80
כאבי חזה: לא כן, מצד ימין של בית החזה
סגמנט ST : צניחות ST בשפוע אופקי
יריד ST : 1.0 מ"מ
בחיבורים: L2 L3 aVF V4-V6
הא.ק.ג. הראה: קצב סינוס , תקין
סיכום: כושר גופני בינוני
תגובה נורמוטנסיבית של לחץ דם במאמץ.
איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ.
ללא אריטמיה משמעותית במאמץ.
תגובה קלינית חשודה לאנגינוטית.
מצ"ב תקציר א.ק.ג
השאלה : מה דעתך על תוצאות בדיקה ואיזו בדיקות נוספות כדאי לבצע?
תודה , אלכס.
לא קבלתי תשובה.
 
פרופ' דוד רוט  
09:40 02.04.12
כדאי לחזור בהקדם לקרדיולוג המטפל שיתרשם מהסמפטומים ותוצאות הבדיקה ויחליט לגבי המשך ברור או טיפול.
הפורום לא נועד להחליף את הרופא המטפל. אם רופא הפנה לבדיקה יש לחזור אליו ללא דיחוי עם התשובה.
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.

שלום רב,

אני בן 35. לפני 4 שנים הושתל לי דיפיברילטור, רציתי לשאול האם ישנה אפשרות להוציא אותו?. ללא אירועים מאז, המכשיר עצמו מאוד מפריע לי אני מתבייש להסתובב ללא חולצה( חוף הים, בריכה) אני פשוט לא מעוניין בו.

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:08 27.03.12
השאלה החשובה היא האם זה נכון להוציא את הדפיברילטור. מכשיר כזה מושתל כאשר יש סכנה להפרעת קצב מסכנת חיים ומטרתו להציל חיים. גם אם לא היו ארועים מאז שהושתל זו לא ערובה לכך שלא יהיו בעתיד. מספיק ארוע אחד כדי לגרום למות. לכן אין להקל ראש בכך. יש לפנות לבית החולים בו הושתל הדפיברילטור ולהתיעץ עם מומחה להפרעות קצב.
תודה רבה.

האם יש לי אפשרות בחירה?
כלומר יכולים לכבד את רצוני?
 
פרופ' דוד רוט  
20:29 30.03.12
אם הוצאת הדפיברילטור תסכן את חייך זו בעיה אתית לא פשוטה.
ואם אני חותם על הסכמה?
 
גיא
08:50 29.03.12
שלום רב.
אני בן 31 בריא בדרך כלל ובמשך שנים התאמנתי ושמרתי על כושר גופני טוב, למרות עודף משקל קל שתמיד היה לי.
לפני כשנה וחצי היה לי ארוע התעלפות שבעקבותו בצעתי בדיקות הולטר ואקו לב שהיו תקינים.
לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת מאמץ וגם יצאה תקינה לחלוטין למעט המצלה של קרדיאולוג לרדת במשקל.
אתמול עשיתי אימון גופני אירובי שבסיומו הרגשתי שהדופק שלי מאוד חזק, כאילו הלב קופץ החוצה וכל פרק זמן יש הפסקה בפעימות לשניה. אחרי דקה דופק נהיה פחות חזק והתופעה נעלמה ולא חזרה עד עכשיו.
האם זה משהו חמור ומה כדאי לעשות?
 
פרופ' דוד רוט  
20:33 30.03.12
באמצעות פורום מעין זה לא ניתן לאבחן את סיבת הסמפטומים שאתה מתאר. אני ממליץ שתפנה לקרדיולוג שיערוך ברור ויגיע לאבחנה.
שלום,

בת 32 מטופלת מזה 7 שני בנאובלוק 100 בעקבות הפרעות קצב vt. אני מקפידה ליטול כדור כל בוקר. חוסר ריכוז בבוקר גרם לי לא לשים לב אם לקחתי כדור או א. עכשיו אני מתלבטת מה לעשות. האם זה מסוכן לשכוח פעם אחת? למה כדאי לשים לב במהלך היום?

תודה רבה
רצוי לא לשכוח ליטול את התרופה. אבל אם שוכחים ליטול בבוקר ניתן ליטול בצהרים או אחר הצהריים אבל אם נזכרים רק בלילה יש לדלג על אותו יום וליטול את הכדור בבוקר הבא.
אם שוכחים פעם אחת זה לא מסוכן אבל לא רצוי.
בת 62 משתמשת באלטרוקסין כ-30 שנה. סבלתי השנה האחרונה מאד מהשינויים בתרופה. עכשיו מקבלת יוטירוקס 600 מ"ג לשבוע.
מאז השינויים בתרופה הופיע גם קצב לב לא סדיר. פעימות חסרות. גם ההולטר מעיד על בעיה בקצב הלב.
תוצאות אחרונות:
tsh 3.48
t3 4.89
t4 23.42
האם יש קשר בין הפעימות החסרות ומצב האיזון/חוסר האיזון?
האם אני צריכה/יכולה לשנות משהו במינון התרופה?
תודה תודה
חוסר איזון של בלוטת התריס יכל לגרום להפרעות קצב. עליך להיות במעקב של אנדוקרינולוג ולהגיע לאיזון בעזרת התרופה החדשה.
 
איציקק
16:51 22.03.12
שלום רב
בשנתיים האחרונות סובל מסימטומים של "הפסקת הלב" למשך שנייה אחת ונעלם, בעיקר בלילה, מרגיש שהלב הפסיק לפעום. בן 37 , בריא בכללי , לוקח ליפיטור לכוסלטרול גבוה ואפקסור לחרדות קלות. ביצעתי אקו לב ובדיקת מאמץ יצא תקין כמו כן הולטר יצא תקין, אך הסברתי לקרדיאולוג בקופה שזה מפחיד לאחרונה ממש כאילו הלב הפסיק לפעום למשך שנייה וזה מאוד מפחיד. הקרדיולוג של הקופה אמר לי שהוא לא מוצר סימנים למחלת לב והמליץ על לקיחת קרדילוק במינון נמוך.

האם זה מספיק ? האם עליי ללכת לרופא קרדילוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ?
 
פרופ' דוד רוט  
18:06 23.03.12
התופעה שאתה מתאר מתאימה לפעימות מוקדמות. זו תופעה שפירה ולא מסוכנת. האם בהולטר היו פעימות מוקדמות?
 
איציקק
20:06 24.03.12
לא, בהולטר לא היו ...
זה לא קורה לי כל הזמן, אבל כשקורה אני ממש מרגיש בזה.
האם הטיול התרופתי שניתן לי מומלץ ?
 
פרופ' דוד רוט  
19:49 26.03.12
קרדילוק עשוי לעזור למנוע דפיקות לב. צריך לנסות ולראות.
 
יוני
13:55 11.03.12
שלום רב
מטופל בטריטייס 50 מג ו30 מג דרלין- יתר לחץ דם והיפרטרופיק קרדיומופטיק
התעבות 13- 14 ממ של המחיצה
הפרעת קצב קשה אחת בעבר שלא תועדה כמו כן הפרעות חדריות בודדות בעבר בהולטר

אני סובל מאלרגיה כל שנה באביב- עיניים גרון התעטשויות והרבה נזלת אלרגית

מעולם לא טיפלתי ושאלתי היא האם יש מניעה שאקח לורסטין או את הזריקה שיש בקופח ?

חןחן ורוב תודות
 
פרופ' דוד רוט  
18:03 23.03.12
אין אינטראקציה בין לורסטין לטריטייס או דרלין. הסיכון שלורסטין יגרום להפרעות קצב הוא לא גדול במיוחד בשימוש של מספר ימים בלבד. לכן ניתן לקחת תרופה זו אך למשך הזמן הקצר ביותר שדרוש.
 
שושנה
10:40 13.03.12
שלום, אני מבקשת לדעת האם שימוש של שנים רבות בסטטינים, גורם נזק לשריר הלב? האם נכון שצריך לקחת קואנזים Q10 וסלניום
 
פרופ' דוד רוט  
20:02 13.03.12
טיפול בסטטינים לא גורם נזק לשריר הלב. להפך הוא מונע התקפי לב שגורמים נזק לשריר הלב. סטטינים עלולים לגרום בחלק קטן מהמטופלים לנזק לשרירי השלד אך נזק זה הוא הפיך כלומר חולף עם הפסקת טיפול. אין הוכחה בדוקה לכך שנטילת Q 10 או סלניום מונעת נזק לשריר עקב סטטינים.
 
שושנה
12:59 15.03.12
אני בת 65 ואני נוטלת סטטינים מגיל 40 שבו החליט רופא המשפחה למנוע התקפי לב ושבץ בגלל סיפור משפחתי. אף אחד לא בדק זאת מאז. אינני אוכלת בשר בכלל וניזונה רק מירקות פירות קיטניות ודגנים מלאים. מוצרי חלב עד 5% שומן. LDL 80. נוטלת תוספי מזון כמו B קומלפקס. לאחרונה התגלו פעימות מוקדמות והפרעות קצב. מה דעתך? אני מזדקנת?
 
פרופ' דוד רוט  
09:13 17.03.12
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה המופיעה גם אצל צעירים לכן אין זה סימן לזקנה. הסטטין שאת נוטלת בודאי סייע למנוע טרשת עורקים ומחלת לב.
 
שושנה
09:48 21.03.12
שלום ד"ר רוט, מדוע ישקול קרדיולוג מתן ליפיטור לחולה שלחץ דמו 130/80, LDL 85.2, טריגליצרידים 85 ? אני מטופלת בסימבסטטין 10 מ"ג שנים רבות ושומרת בקפדנות את הדיאטה
 
פרופ' דוד רוט  
17:00 21.03.12
אדם בעל ערך LDL של 85 טבעי- אינו זקוק לסטטין. אבל אדם אשר כתוצאה מנטילת סטטין ירד ערך ה LDL שלו ל 85 צריך להמשיך עם הסטטין, כי אם יפסיק צפוי ה LDL לעלות לרמה שהיה בה טרם הטיפול בסטטין.
 
שושנה
08:56 25.03.12
תודה. ברור לי. מה שאיני מבינה זה למה צריך להחליף את הסימבסטטין לליפיטור כאשר אין הרעה, לחץ דם תקין ואני שומרת בקפדנות על דיאטה נטולת שומנים וטריגליצרידים?? ההרעה באה "רק" בבעיות בקצב הלב, שהן בבדיקה כרגע.
 
פרופ' דוד רוט  
19:47 26.03.12
ליפיטור יותר פוטנטי מסימבסטטין לכן אם לא מגיעים לרמת הכולסטרול הרצויה עם סימבסטטטין ניתן להחליפו בליפיטור.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  79  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב