בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
שלום רב

אני סובל מהפרעות קצב לב החל משנת 2008 ונמצא במעקב במשך כל חצי שנה
אני נוטל תרופות באופן קבוע.

קרדילוק 2.5 פעם ביום
טמבוקור 150 פעמים ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום

שאלתי

אני רוכב על אופניים בין פעמיים לשלוש פעמים בשבו למרחק של 25 עד 35 קילומטר, רוכב עם שעון דופק.
ברצוני לדעת האם יש סיכון בפעילות ספורטיבת זו ? האם נטילת התרופות משפיעות על היכולת הגופנית בשעת פעילות ספורטיבית.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:38 17.03.13
לא ניתן לענות על השאלה ללא מידע נוסף. אני מליע לך להבדק אצל רופא ספורט או קרדיולוג המטפל בהפרעות קצב כדי להעריך את הסיכון. התרופות שאתה לוקח עשויות להשפיע על היכות הגופנית במאמץ וגם זה צריך להבדק ע"י הרופאים הנ"ל.
 
shay
08:15 18.03.13
אשמח לקבל את המצלתך לרופא ספורט
 
צביקה
07:10 07.03.13
לפרופסור אלדר שלום..

האם קימת התפתחות מעשית במה שהוצג וזכתה.

חברת Transcatheter Technologies GmbH ..
שזכתה בתואר סטארט-אפ השנה . בכנס הקרדיולוגיה השנתי, ה-ICI 2011. שהתקיים בתל אביב .
לדברי השופטים, הסטארט-אפ הזוכה הציג "גישה ופתרון מהפכני לטיפול התערבותי בפרפור פרוזדורים ,
שמאפשר טיפול קרדיולוגי התערבותי, על ידי בידוד הוורידים הראתיים ללא צורך בהליך פולשני מורכב. הטכנולוגיה כוללת השתלת סלילים מגנטים לוורידים הראתיים,
בהליך התערבותי קצר, כשהטיפול וחימום הסלילים נעשה ללא צורך בניתוח,
במהירות, בקלות וללא צורך בטכנולוגיית מיפוי.

אני נמצא בפירפור כרוני.שנים. וצריבה בשיטה טורקוסקופית לא הצליחה בעבר לגבי..

במיקצועי מהנדס אלקרוניקה וותיק .שמכיר את תועלת הסלילים בהפרעות אלקרומגנטי מזה שנים.

אשמח לנסות זאת בעתיד שזה יאושר ברשויות לשימוש..

בברכה

צביקה
שלום.

אשמח לקבל את התיחסותו של פרופסור אלדר לשאלה.

בהזדמנות שתתאפשר. לענין שציינתי..

בתודה

צביקה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:44 17.03.13
מדובר ברעיון מעניין אך התועלת ופרופיל הסיכון שלו צריכים להבדק בניסויים מקיפים לפני שיאושר לשימוש קליני. אני מעריך שמדובר בשנים...
בנוסף, בידוד ורידי הריאה כמעט אף פעם אינו מספיק לטיפול בפרפור כרוני ויש לעשות צריבות רבות נוספות בפרוזדורים שאותן לא ניתן לעשות עם הסלילים.
בת 50.
לפני 3 ימים עשיתי שלב שני של טיפול שורש, שבה נעשתה סתימת שורש וסתימה זמנית.
הטיפול נעשה ללא הרדמה, כי השורש כבר הומת בטיפול הקודם.
במהלך הטיפול, הרופא השתמש במכשיר שעושה ויברציות.
בזמן שעשה זאת, הרגשתי כאילו אני הולכת להתעלף.

אבל זה עבר. .
אחרי כמה שעות התחלתי להרגיש כאילו קפיצות בלב, או כאילו הדופק מואץ.
זה נמשך כך בגלים עד עכשיו, 3 ימים אחרי. כשיש גל כזה, אני מרגישה כאילו אני הולכת להתעלף.


א. אילו דברים שנעשים במהלך טיפול שורש יכולים לגרום זאת ?
ב. מה לעשות ?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:09 17.03.13
לא סביר שטיפול שורש יש השפעה על קצב הלב שלושה ימים אחרי סיומו. אם התחושות ממשיכות כדאי לפנות לרופא שיחליט אילו בדיקות לבצע.
האם התכוונת שיכולה להיות השפעה על קצב הלב, אבל היא תחלוף אחרי כמה שעות מסיום טיפול השורש?
או להיפך, התכוונת שעם טיפול שורש עשה איזשהו בעיה לקצב הלב, זה יתבטא רק הרבה ימים אח"כ ?

בכל מקרה, אני שוב מציינת שזה התחיל במהלך הטיפול, ואז חזר אחרי כמה שעות. וכך מאז 3 ימים זה בא והולך בגלים (התקפים).


איזה מנגנון יכול לקשר בין טיפול שורש להפרעות קצב ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:30 17.03.13
טיפול שורש לא אמור להשפיע על קצב הלב. אם מקבלים זריקת הרדמה המכילה אדרנלין במהלך טיפול השורש זה יכל להאיץ את קצב הלב אך ההשפעה זמנית ולא תימשך יותר ממספר דקות לאחר הזריקה. כך ש 3 ימים לאחר מכן לא צריכה להיות השפעה כלל.
 
שדגנית
12:42 17.03.13
שלום
שוב אני......
הגיעה התקפת הפעימות המוקדמות שתוקפת אותי אחת לחודשיים בערך לשבוע
אין לי כוח יותר...
פעימה מוקדמת כל שעה בערך לאורך כל היום
האקו שלי תקין
אני שוקלת ללכת לחדר מיון יש צורך?
אני לא רגועה ומפוחדת
כאמור בת 40 אקו תקין
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:11 17.03.13
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות, במיוחד אם האקו מראה תפקוד לב תקין, לכן לא מומלץ לטפל בהן תרופתית. אם למרות כל זאת הן גורמות לסמפטומים בלתי ניסבלים ניתן לתת טיפול תרופתי. לשם כך יש לפנות לקרדיולוג.
שלום רב,אני נוטל ריתמקס לפרפור פרוזדורים,היום נאמר בקופה{מכבי}שהפסיקו לייצר את הריתמקס{שחולל בי פלאים מבחינת הפרפור}ורוצים לתת תרופה חלופית בשם propafenone,שאלתי, האם התרופה החלופית היא ריתמקס בשם אחר,או תרופה דומה לריתמקס והאם אין בעיה עים התרופה החלופית.תודה.{באמת הפסיקו לייצר את הריתמקס או שהשיקולים אחרים?} ושוב תודה.
ממה שבדקתי ראיתי שיש שתי חברות בארץ ALERE ו- ROCHE. אחת מייצרת את ה-INRatio והשניה מייצרת את Coagucheck XS. איזה מכשיר יותר טוב?
 
אלון
16:26 07.03.13
לנו יש נסיון טוב עם הדגם קואגוצ'ק אותו רכשנו אצל לבריאות שופ

אמין, מדויק ובמחיר מעולה לעומת האחרים

אלון
 
שאול ב
18:30 28.02.13
הייתי מבקש לדעת האם יש חדש בנושא האבלציות לפרפור פרוזדורים,אחוזי הצלחה יותר גבוהים ,טכניקות חדשות,מיכשור יותר מתקדם וחדיש, אודה על תשובה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:19 02.03.13
בשנים האחרונות חלו התפתחו יות מענינות בנושא הצנתרים, אמצעי ההדמיה, היכולת לדייק יותר במיקום הצריבה ולאשר את הצלחת פעולת הצריבה. עם זאת, לא חלה מהפכה באחוזי ההצלחה שהם עדיין סביב 70-80% בפרפור התקפי ויורדים עוד יותר ככל שהפרפור ממושך או קבוע יותר.
שלום רב
בשיטוטיי הרבים מאוד !!באינטרנט בפורומים בנושא הפרעות קצב
(סובל מפעימות מוקדמות)
יש אלקטרופיזיולוג אחד שלא אציין את שמו שטוען כי פעימות מוקדמות חדריות כן עלולות לגרום לדום לב .
אני בפאניקה כי גם ככה אני בחרדות מטורפות כשזה קורה לי .
זה מופיע אצלי גם בזוגות ואני מפחד !!!!
תוכל להרגיע אותי?
האקו שלי תקין
תודה נתן
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:28 28.02.13
ברפואה ובחיים בכלל הכל יכול לקרות אך ההסתברות לדום לב מפעימות מוקדמות כאשר האקו תקין היא נמוכה ביותר ואף זניחה. אתה יכול להרגע.
 
איציק
13:11 28.02.13
שלום רב.
האם פעימות מוקדמות אמורות להופיע בצד שמאל של החזה, היכן שהלב נמצא.או שאפשר שיופיעו גם במרכז החזה. בתקופה האחרונה יש לי פעימות מוקדמות במרכז החזה עם כאב קל בגב. הפעימות מופיעות למספר שניות ונעלמות, ולאחר מספר דקות שוב מופיעות ונעלמות. מה עלי לעשות?

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:26 28.02.13
תחושת פעימות מוקדמות יכולה להופיע במרכז החזה. רצוי לתעד בבדיקת הולטר האם המקור שלהן מהעליות או החדרים. לעתים יש לעשות גם אקו לב. לרוב אין צורך לטפל אך במקרים מסוימים יש התוויה לטיפול. רצוי שתתיעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
 
אזולאי רות
18:45 26.02.13
שלום רב שמי רות אני בת47 ,לאחר ניתוח מסתמים לפני 14 שנה הוחלפו מסתמים מיטרליי ואןרטלי למסתם מכני ,מטופלת בכדורי סינטרום לדילול הדם ,מאוזנת לפני יומיים אירוע של פרפור פרוזדורים עם דופק עד 120 ,אושפזתי בטיפוך נמרץ חשבו לעשות היפוך אך בלילה חזרתי לקצב סינוס אני מטופלת גם בדרלין 10 מג פעמיים ביום כעת הוחך טיפול בפרוקור 400 מג ביום למשך שבוע ולאחר מכן לרדת ל200 מג אני מאוד מאוד חוששת מהתרופה הזו בפרט השילוב עם דרלין למרות שזה בהחלטת הקרדיולוג ובשיתוף היחידה שאלתי היא האם השילוב של פרוקור ודרלין בטווח הרחוק יכול להאיט את הדופק.? האם תופעות לוואי של הפרוקור קשות ואיזה אחוזים?מה דעתך על תרופת מולטק ויעילותה? אשמח דחוף לתשובה.












.
.
 
פרופ' דוד רוט  
21:24 26.02.13
פרוקור ניתן לשלב עם דרלין אך מכיון ששתי התרופות מאטות את קצב הלב יש לעקוב אחר קצב הלב ולהפסיק את הדרלין אם הקצב איטי מדי.
פרוקור הוא התרופה היעילה ביותר כיום לטיפול בפרפור פרוזדורים. לתרופה תופעות לואי רבות אך רובן נסבלות ולא מסכנות חיים. המולטאק יעיל מעט פחות כטיפול בפרפור פרוזדורים, הוא בעל פחות תופעות לואי אך חלקן כן מסכנות חיים כפי שהוכח במחקרים לאחרונה. כמו כן סל הבריאות מגביל את השימוש במולטאק לחולים שטופלו בפרוקור אך נאלצו להפסיק בשל תופעות לואי. לכן מי שלא עומד בקרטריון זה יאלץ לשלם מחיר מלא אם יבקש לרכוש מולטאק.
 
י
15:20 24.02.13
בן 46 ללא תרופות רזה ומשחק פעם בשבוע כדור סל! עקב כאבי חזה והרגשת דפיקות לב,רופאת המשפחה שלחה אותי לאקו במאמץ,אחכ אולטרסאונד ובסוף דופלר 24 שע' - בגדול הכל תקין.
אבל במפגש הראשון עם הקרדיולג הוא אמר שבדיקות האקג שלי מראות שהכל "משובש" אבל כשביקשתי הסבר הוא אמר זה משהו חשמלי - הוא אמר הבדיקות תקינות אבל חזר וציין בפני שבמידה ואני יעשה אקג בעתיד - אני צריך לציין זאת לרופאים חדבריו "שנראה לפי אקג שיש בעיה חשמלית אבל בעצם אין" - תשובה כזו עוד לא שמעתי. אבל זה לא הענין
מה שמפריע לי זה שהוא ורופאת המשפחה אמרו שהכאבים זה כנראה לא לבבי אלה אולי לחץ/חרדות/סטרס (לא משתמש בSSRI או משהו אחר)- אבל במידה והם צודקים כיצד יתכן שיש לי כאבים לאחר מאמץ פיזי/נפשי - לאחר מאמץ גופני כגון עליה במדרגות הרמת משקל וגם לאחר נפשי - לאחר צעקות על ילדים וכו' , מה הקשר בין מתח חרדות למאמץ פיזי וכאב אחריו לרבות דקירות/זרם עד במרפקים . מכיון שנראה לי שאם זה נפשי לא אמור להיות קשר למשהו פיזי - מקוה שצלחתי להיות ברור
בקיצור אני מרגיש בפעילויות פיזיות למינהם כאבים - אז מה הקשר לנפש
 
פרופ' דוד רוט  
10:24 25.02.13
כאבים בחזה עלולים לנבוע מסיבות רבות. במידה ואקו במאמץ היה תקין לא סביר שמדובר בטרשת והצרויות של העורקים הכלילים. אולם יכולות להיות סיבות רבות אחרות בינהן מצב נפשי כמו חרדה.
 
משה
00:15 24.02.13
ערב טוב,
עברתי כנראה פעמיים או שלוש ארוע מוחי חולף (נמשך כדקה עד שלוש דקות). מזה שנים אני סובל מפעימות מוקדמות (איני מרגיש בהן כלל) אשר נעלמו בדרך כלל במאמץ. לאחרונה הפעימות התרבו ואינן נעלמות במאמץ. הוצע לי לקחת קרדילוק במינון נמוך ולהעלות המינון בהדרגה. למניעת ארועים מוחיים אני לוקח מיקרופירין 75 מ"ג. בתופעות הלוואי של קרדילוק מצויין כי יכולה להיווצר תחושה של קור באיברים המרוחקים (מזה אני סובל ממילא). האם הקרדילוק יכול לגרום לירידה באספקת הדם למוח ולהגדיל הסיכון לאירוע מוחי? אני בן 77.
בתודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
10:18 25.02.13
קרדילוק לא מעלה סיכון לארוע מוחי. אם לחץ דם גבוה מעורב בגרימת הארועים המוחיים אז קרדילוק אף יכל לעזור בהורדת הסיכון לארוע מוחי.
 
שושי
20:39 23.02.13
שלום רב
האם יש קשר בין ״קפיצות שרירים״
והפרעות קצב?
כלומר האם מה שאני מרגישה זאת פעימה מוקדמת
או קפיצת שריר מאיזור הלב ?
תודה
שירה
 
פרופ' דוד רוט  
10:16 25.02.13
אין קשר בין "קפיצות שרירים" של בית החזה להפרעות קצב. אם ניתן לראות תזוזה פתאומית של שריר בזמן שחשים בתחושה לא מדובר בהפרעת קצב.
פעימה מוקדמת יכולה לגרום לתחושה דמוית "קפיצת שריר" באזור החזה אך היא לא צריכה להיות מלווה בשום תנועה של השריר.
 
צבי כהן
18:17 25.11.12
צריבה זעיר פולשנית

צבי כהן


13:53 25.11.12


לאחרונה קראתי על שיטה זעיר פולשנית לצריבה במקרה של פרפור פרוזדורים.

בשיטה זו נכנסים לבית החזה דרך שלושה נקבים מצד ימין ומצד שמאל דרכם

מחדירים את המצלמה ואת הצורב ומבצעים את פעולת הצריבה, באותה הזדמנות גם

מורידים את אוזנית הלב שהיא צרה לא קטנה לחולי פרפור פרוזדורים. ההחלמה תוך

יומיים שלושה. נשמע כמו פתרון אולטימטיבי לכל הסובלים מפרפור פרוזדורים.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא זה וגם לשאול אם מבצעים אותה במרכז הרפואי

שיבא או במרכז רפואי אחר בארץ.

תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:52 28.11.12
סליחה על העיכוב בתשובה. אני מסכים שזו שיטה עם פוטנציאל מעניין. עם זאת כיום מדובר בשיטה זעיר-ניתוחית הדורשת התמקצעות שהנסיון בבצועה בארץ אינו רב ותוצאותיה עדיין אינן ברורות.
צבי שלום..

עברתי לפני שנה וחצי את הצריבה .בשיטת הטורוקוסקופיה ..לראשונה בישראל.

ואשמח לתת לך מידע בענין.

השאלה הבסיסית והחשובה.האם אתה בפירפור כרוני ??!!!
או בפירפור משתנה ,שמופיע לעיתים וחולף??!!

השג את כתובת המיל שלי דרך הפורום

כל טוב
צביקה
 
מוישיק
18:29 21.02.13
שלום צביקה.
מבקש לדבר איתך בקשר לטיפול אותו עברת.
כתובת המייל שלי: efodim@gmail.com
תודה!
מוישיק.
שלום רב
מן המפורסמות היא שרוב האנשים עם הפרעות קצב סימפטומטיות כגון פעימות מוקדמות או פרפור פרוזדורים שרויים בחרדה גדולה.
הבעיה היא שכל התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה מסוג SSRI כגון ציפרלקס פרוזאק ואחרות כוללות בהתוויות שלהן השפעה על קצב הלב. מכאן שדווקא 'מופרעי הקצב' מנועים מליטול אותן.
לעתים נעזרים בתרופות אד הוק כגון קסנאגיס או לוריוואן שהן ממכרות והשפעתן פגה עם הזמן.
היש פיתרון למצב האבסורדי הזה? האם יודעה תרופה מסוג ssri המותרת לנטילה במצב של הפרעות קצב?

תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
22:28 17.02.13
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד כ 60% מהאנשים הבריאים לוקים בהן מדי פעם. רוב האנשים האלה לא סובלים מחרדה. רובם למעשה לא חשים בפעימות המוקדמות. אלה הסובלים מחרדה רצוי להסביר להם שלא מדובר בתופעה מסוכנת ואין קשר בינה ובין דום לב. במקרים רבים זה מוריד את החרדה. זה כמובן עדיף על טיפול בתרופות מסוג SSRI . תרופות כאלה נחוצות רק במקרים קיצוניים מאד. עדיף לתת טיפול בחוסם בטא כדי להקטין את מספר הפעימות המוקדמות ולא לתת תרופה שלא מטפלת בפעימות המוקדמות אלא מטפלת בחרדה שהן גורמות.
 
אורנה
18:07 17.02.13
שלום! אני לוקחת מזה זמן כדור להורדת לחץ דם הנקרא לוסרדקס פלוס 50 מ"ג.
היום עקב הפרעות קצב קיבלתי כדור הנקרא קונקור.
הא ניתן לקחת את שני הכדורים באותו הזמן בבוקר או יש ליטול אותם כל אחד לחוד.
אודה לתשובתך, אורנה
 
פרופ' דוד רוט  
22:23 17.02.13
ניתן לקחת את שני הכדורים באותו זמן בבוקר. ניתן גם להפריד אותם ולקחת אחד בבוקר והשני בערב. כל אחד מהם משפיע במשך 24 שעות לכן נוטלים אותם רק פעם ביום.
 
בת 17
19:01 14.02.13
שלום, אני בת 17, במהלך פעילות גופנית אני מרגישה את הדופק שלי מאוד מאוד חזק ואני מוצאת קושי רב לעשות כל פעילות שנחשבת פעילות אירובית (גם בתקופות שבהן התאמנתי בקביעות במשך מספר חודשים עדיין מצאתי קושי רב), לכן שלחה אותי הרופאה שלי לבצע בדיקת הולטר, בתוצאות של הבדיקת הולטר יצא הכול תקין חוץ ממספר דברים.
(ראוי לציין שביום של הבדיקה בשעה 18:00 בערב ביצעתי פעילות מאומצת).
ואלה הממצאים באותה שעה שמעלים שאלה.
QRS - 7776
premature aberrant - 2
כמו כן יש לציין שהדופק שלי הגיע בשעה הזאת ל187.

מה הקטגוריות האלה אומרות? (בדף של הבדיקה פשוט מירקרו את התוצאות האלה והתשובה שקיבלתי מהרופא זה, הכול בסדר... בלי יותר מדי הסברים)
 
פרופ' דוד רוט  
20:53 14.02.13
אנא הציגי את תוצאות ההולטר בשלמות. הפרטים שהצגת לא מאפשרים להבין את הממצאים.
 
ערן
12:12 13.02.13
בעברי 2 מקרים נקודתים של הפרעות פרפור פרוזדורים שחלפו לאחר טיפול במיון. אחרי הפעם השניה קיבלתי IKAPRESS פעם ביום ללא חזרה של הארועים. עקב דיאטה רצינית והורדה במשקל ושמירת אורך חיים בריא כולל פעילות גופנית החליט הרופא לנסות להפסיק את הכדורים.

ביצעתי הולטר לאחרונה ואלו התשובות:

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימאלית: 37 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימלית: 142 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת: 53 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ כ-7 במשך הבדיקה משני מוקדים. חלקם FUSION BEATS
הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ כ-12 במשך הבדיקה בפיזור הומוגני ביממה
הפרעות הולכה: לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST: חשד לצניחות ST בזמן טכיקרדיה ראה 17:55 MAX HR. הקטע מלווה בהפרעות טכניות ולכן קודי במדידת מקטע ST. PATTERN COMPATIBLE WITH HYPERTROPHIC CARDIOMYPATHY/

תלונות הנבדק: 17:20 עד 17:53 אימון ריצה

הערות/סיכום:
נצפו קטעי סינוס אריתמיה
בשעות העירנות נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 142 פעימות לדקה שנמשכו עד 35 דקות.
בשעות הלילה-בוקר נצפה קצה SINUS BRADYCARDIA במהירות מינילית 37 לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 53 פעימות לדקה

יש לציין כי לפני כחודשים ביצעתי בדיקת מאמץ והכל היה תקין

אשמח לקבל את חוות דעתך

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:36 13.02.13
ההולטר נראה תקין. השינויים ב ST בהולטר עשויים להיות לא ספציפיים והאמינות של האקג במבחן המאמץ גבוהה בהרבה.
איקפרס אינו מונע התקפי פרפור (אלא רק מאט את הקצב בזמן הפרפור ) ולכן אין מניעה להפסקת הטיפול ללא חשש להגביר את הסיכוי לפרפור נוסף.
 
natan
18:41 11.02.13
שלום
אתמול הייתי בהופעה ועמדתי שעה וחצי ליד הרמקולים והיה מחריש אוזניים
בזמן ההופעה עם כל בס קפץ לי הלב והרגשתי ממש את הקפיצות
האם חשתי בהפרעת קצב בעקבות הרעש וקפיצות הבס?\
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:45 11.02.13
הרעש עצמו אם הוא חזק מספיק יכל לגרום לתחושה כזו גם ללא הפרעות קצב. אם אינך חש תחושות כאלה גם שלא בזמן רעש- סביר שלא מדובר בהפרעת קצב.
 
בתיה
23:01 10.02.13
שלום רב,
אצל אדם שהוא סימפטומטי לפעימות מוקדמות: איך אפשר להבדיל בין אירוע של פרפור פרוזדורים לבין אירוע של פעימות מוקדמות רצופות הנמשכות זמן ממושך (לעתים כל היום כולו) שגם הן כמובן מתבטאות בדופק בלתי סדיר. כיצד יידע אותו אדם אם חו"ח חווה אירוע של פרפור פרוזדורים מלבד אם יבצע באותו רגע א.ק.ג? האם יש סימנים או אי-אילו תופעות מאפיינות בפרפור שיעזרו להבחין בין השניים?
אגב, הפעימות המוקדמות הסימפטומטיות מטופלות בטמבוקור וקרדילוק.
תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
22:43 11.02.13
קשה להבדיל בין פעימות מוקדמות מרובות לפרפור פרוזדורים רק לפי ההרגשה או ספירת דופק. הדרך הבטוחה להבדיל היא על ידי רישום קצב לב במוניטור או אקג.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב