בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
 
הילה
17:19 23.08.11
שלום רב,
רציתי לשאול, אם אדם כבן 60 לאחר 3 צינתורים והחדרת 3 סטנטים בניתוח אחד
יכול לשתות וויסקי ואם כן מה הכמות המותרת? (האיש אינו שותה על בסיס קבוע).

בתודה מראש,
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:31 24.08.11
אין בעיה לשתות מפעם לפעם ללא הגזמה.
 
מיקה
15:33 22.08.11
היי, אחי לוקח ריטמיקל ונאובולוק בגלל שסובל מפרפור פרוזדורים. השבוע הוסיף לו הקרדיולוג אשלגן כדי למנוע את כל הסיכון שבהתארכות הqt. אמר שצריך לשתות אותו עם הרבה מים לפחות כוס. האם זה הכרחי? הוא תיאר כדור מאוד גדול כשבפועל הכדור לא כך ואחי לא מצליח לשתות כוס שלמה אלא רק לגימה קטנה לבליעה של הכדור. תודה :)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:30 24.08.11
ניתן לקחת הכדור עם מעט מים.
שלום דוקטור

מזה זמן רב בזמן שאני בזמן מנוחה בשכיבה אני מרגישה דפיקות לב חזקות.
ורק כאשר אני מתישת הן נפסקות. כמו כן באותו מצב שכיבה אני מרגישה צמרמורת וקור.
למרות שבחמחם אלו חם מאוד.אני בת 60 וכרגע לא סובלת משום מחלה ויראלית או אחרת.
להדגיש שהתופעה היא רק במצב שכיבה.


בתודה
ריקי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:47 18.08.11
לא נשמע כמו משהו חמור. מציע לעשות אק"ג בשכיבה ואז ניתן יהיה לקבוע בודאות במה מדובר.
 
איציק
17:32 17.08.11
בכל פעם שרופא בודק אותי ומקשיב לקצב הלב שלי הוא טוען
שיש לי "רישרוש בלב". מעולם לא הרגשתי כאב או איזושהי בעיה
הקשורה ללב ואני בן אדם בריא. מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן
או שאני יכול לישון בשקט?
תודה,
איציק
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:46 18.08.11
מציע שתבדק ע"י קרדיולוג וקרוב לודאי שתעבור בדיקת אקו לב לקבוע את משמעות הרשרוש.
 
אילן
09:36 09.08.11
לציין בעברי 2 התקפי לב 8 צינטורים ו11 סטנדים.. לפני מס שנים תחילת paf.מטופל בסוטלול 40 3 פעמים ביום.עקב מס אירועי פלפיטציות לאחרונה עשיתי השבוע הולטר דופק.אני בן 59 התוצאות : קצב סינוס- טווח 91-42 .apbs בודדים מאד.vpbs בודדים.
אירוע של הפסקה של 2.2 שניות בשעה 3.54 בשל synus arrest

האם אני צריך לדאוג עקב האירוע הנ"ל ?????
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:33 13.08.11
לא, מדובר בממצא חסר משמעות.
 
מרינה
10:09 06.08.11
לאחרונה החלו אצלי הפרעות ברדיקרדיה -אושפזתי פעמיים בטיפול נמרץ עקב דופק נמוך{בין 32-43} והופנתי למרפאה להפרעות קצב.
הרופאים דיברו על השתלת קוצב האם יש בזה צורך?
עד ההפרעות הנל נטלתי כדורים ללחץ דם גבוה כמו כן יש לי מרפאן סינדרום.
התור למרפאה בתל השומר נקבע ל3/10 האם יש צורך לזרז את התור והאם אליי לדאוג.
כמו כן ברגע שהדופק יורד מתחת ל40 אני מאבדת הכרה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:18 07.08.11
אני מציע שתנסי להקדים את התור. שלחי אלי את הפרטים שלך ואשתדל לעזור.
 
מרינה
12:28 07.08.11
ת.ז 011624707 טלפון 0547417531 מרינה ברוק
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:32 09.08.11
תוזמני למרפאתנו בהקדם האפשרי
 
מרינה
20:54 09.08.11
 
ליליאן
12:07 04.08.11
לפרופסור, שלום רב ותודה על תשומת הלב!
אני בת 39 בריאה בדרך כלל.
לפני כשבועיים הרגשתי פעימות לב מוזרות וחזקות. רופא המשפחה ביצע את הבדיקה א.ק.ג הבדיקה הייתה תקינה, נשלחתי להולטר לב , והתוצאה: קצב סינוס ממוצע, פעימות מוקדמות חדריות, bigeminy. .
ניגשתי אל הקרדיאולוג, הוא הסביר לי שזה חסר משמעות ולא מתייחסים לזה, יחד עם זאת שלח אותי לאקו לב במאמץ.
אני ממשיכה להרגיש את הדפיקות המוזרות במהלך היום וכמובן המחשבות על זה לא נותנות מנוחה.
אם הדבר חסר משמעות למה עוד בדיקה?
בקיצור אני מפחדת מאוד.
אשמח אם תענה
בכבוד ל.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:11 04.08.11
הרופא דלך צדק ומדובר בתופעה חסרת חשיבות. האקו נעשה ע"מ לתמוך בקביעה זו.
 
ליליאן
17:41 04.08.11
לפרופסור!
תודה על מהירות תשובתך והתייחסות.
בכבוד והערכה
ל.
 
גילי
11:13 04.08.11
שלום רב,
לאחרונה חוויתי מס' פעמים (בעיקר לאחר מאמץ או אוכל) תחושה המתחילה כביכול מהבטן של תוחושה לא נעימה ובעקבותיה הפסקת פעימה. באחת הפעמים בדקתי בו זמנית את הדופק כי זה קרה בעת ישיבה והרגשתי כאילו הלב עצר לשניה ואז חסר לפעום. האם מדובר בפעימות מוקדמות? האם זה קשור למאמץ או לאוכל? האם הדבר מעיד על הפרעת קצב?
האם נחוץ בירור נוסף אצל רופא?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:10 04.08.11
אכן מדובר ככל הנראה בפעימות מוקדמות. זו תופעה שכיחה וחסרת חשיבות שעשויה להיות קשורה למאמץ או אוכל (אבל אינה מחייבת הימנעות ממאמץ או אכילה) ואינה דורשת בירור או טיפול אלא אם כן היא מהווה מטרד בלתי נסבל.
 
גילי
13:26 04.08.11
תודה על התשובה
 
תמר טלמון
13:55 25.07.11
שלום לרופאים ,
בתי בת ה37 עמדה לעבור ניתוח להוצאת פוליפ? מהאף,תוך כדי ההרדמה ומתן אדרנלין כדי שאפשר יהיה לנתח ,קבלה כנראה אדרנלין לווריד במקום למקום אחר???
אז הופיעו VT וVF להבנתי פרפור חדים , מזלינו שהמרדים ביצע פעולות החייאה ,והיא התעוררה (כמובן לא עברה את הניתוח א.א.ג).
הטענה שאו קיימת אצלה רגישות לאדרנלין? שהופרכה לאחר שיחה עם רופא לב,או הכניסה לוריד גרמה לכך ,לטענת רופא הלב ,אין רגישות לאדרנלין וזה מאד נדיר.
הצעות הרופא לאחר ברור של בדיקות שהכל תקין,אבל אינו יודע מה קרה ולמה ולכן הציע ברצינות רבה להשתיל דפיברילטור ,או כאשר הרמנו גבה לתת 1/2 כדור בבקר של קרדיולוק (לטענתו לא בערב כי ממילא דופק ולחץ דם נמוכים בשינה).
אנחנו חסרי הבנה מה קרה? ואיך בתנו בוגרת "וינגייט"( יש לה אוושה דרגה 1-2 לא זוכרת,-התקבלה לצבא כמדס"ית עברה את "אסון טבע" בצבא -פעילות קשה למדי , ואחכ' גמרה לימודים בווינגייט ) .
מצטערת על אורך השאלה ,מאד מוטרדת.
אמא.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:42 28.07.11
מדובר במקרה יוצא דופן שסביר שקשור בפעולה שעברה ולכן אינו מצביע על סיכון יתר ל VF אך מכיוון וזו סוגיה מאוד משמעותית אני מציע לפנות להתיעצות למומחה להפרעות קצב.
 
חולה לב
12:45 24.07.11
אני מושתל דפיברילטור ומתכנן נסיעה לחו"ל
אני בודק לקראת נסיעה זו את תנאי הבטוח עם הרחבה למחלות קימות המוצעים ע"י חברות הבטוח השונות .
מתברר כי למרות ההרחבה למחלות קימות הגבלות חמורות ובמיוחד לחולי לב
בפוליסה הנוחה ביותר לחולי לב מופיעה מגבלה כי השתלת קוצב שלא בעקבות התקף לב שאירע בחו"ל אינה מכוסה (חברת הבטוח חוששת מהשתלה מתוכננת)
שאלתי האם יכול להיוצר מצב חירום הדורש החלפת דפיברילטור וזאת ללא התקף לב

חולה לב
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:39 28.07.11
הכל יכול לקרות, אך ההסתברות לצורך כזה בטיול קצר (בהנחה שהמכשיר נבדק לאחרונה ונמצא תקין) נמוכה ביותר.
עיבוי 14 ממ של המחיצה
אקג תקין
לאחרונה ארוע חריג של הפרעת קצב
מאז אותו ארוע- קוצר נשימה במאמץ קל לעיתים גם במנוחה. מיחושים ודקירות בחזה . ליחה. הפסקות נשימה תוך כדי הרדמות והתעוררות כדי לנשום
אין ספק שגם חרדה נוספה פה למשוואה

מלבד הנתונים הנל מצב בריאותי תקין
אני בשנות השלושים לחיי

מנסה לחזור לשיגרת יום יום אך עבר כבר חודש ואני עדיין סובל מהסימפטומים

מה עלי לעשות? האם מדובר באי ספיקת לב שנוצרה עקב הפרעת הקצב ואם כן - תוך כמה זמן אני אחזור לשיגרה ? האם עלי להימנע מהליכה ואו חיי מין ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:34 28.07.11
הנתונים אינם מספיקים כדי לתת עצה רפואית. לא ברור באיזו הפרעת קצב מדובר, ממצאים בבדיקה גופנית, אק"ג, אקו ועוד. מציע שתיגש לבדיקה והתייעצות לרופא המשפחה.
 
ליאור 55
18:53 21.07.11
אם אני באבחנה של ARVD ומטופלת בטמבוקור 100 מ"ג 3 פעמיים ביום ודרלין 20 מ"ג 3 פעמיים ביום ומצב יציב

האם חייב להשתיל דפיברילטור גם שמצב יציב תחת תרופות ???
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:43 24.07.11
זו אינה שאלה פשוטה. צריך לראות נתונים נוספים לפני החלטה, ואני מציע להתיעץ עם מומחה בתחום הפרעות הקצב.
 
גל
18:07 21.07.11
שלום רב

בת 47, ביצעתי בדיקת אקו לב והולטר לב.

תוצאות ההולטר לב:
מהירות מינימלית: 73
מהירות מקסימלית: 182
מהירות ממוצעת: 116
הפרעות קצב חדריות VPCS: נצפו סה"כ 22 במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 58 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה. נצפה קטע ( 4 פעימות ) של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA במהירות עד 122 פעימות לדקה.
סיכום: MILD SINUS TACHCARDIA מהירות ממוצעת במשך המעקב 116 פעימות לדקה וקטע עם מהירות מקסימלית בשעות הצהריים עד 182 פעימות לדקה

תוצאת אקו דופלר:
בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית בינונית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה.
עדות ללחץ דם ריאתי, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-40 מ"מ.
מקטע פליטה מוערך 50%.

מה אומרות התוצאות, האם קיימת בעיה לבבית? מה לעשות...
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:32 24.07.11
איני יודע למה וע"י מי נשלחת לבדיקות.ההולטר סה"כ נראה בסדר. באקו יש בעיה מסתמית הדורשת בירור ומעקב של קרדיולוג.
 
אסתי
05:48 20.07.11
בעקבות טיסה בעלי סבל מתסחיף ריאתי
קצב לב מאז לא סדיר ומהיר (חלפו כחודשיים)
עבר היפוך והיה על ריתמקס. עד שהקרדיולוג ראה שהריתמקס עשה לו נזק .
כעת הוא על מדלל דם(פרדקסה) יחד עם איקאקור (להאטת קצב וללח"ד) מדברים על היפוך נוסף.
השאלה - האם הוא יכול לקחת Q10 עם התרופות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:04 21.07.11
למיטב ידיעתי הנושא של נטילת Q10 עם פרדקסה מעולם לא נבדק.
 
אסתי
13:55 21.07.11
הבנתי שפרדקסה עם Q10 לא נבדק
איקאקור עם Q10 אפשר?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:29 24.07.11
Q10 לא נבדק בצורה מסודרת אך סביר להניח שאין לו אינטראקציה עם איקקור ולכן אפשר לתת.
 
שי
23:14 16.07.11
שלום רב

אני בן 36 מזה כשנתיים סובל מהפרעת קצב לב

מטופל תרופתית:
קרדילוק 2.5 פעם ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום
טמבוקור 100 מיל פעמים ביום

בדיקות הולטר שעשיתי ( כ 4 בדיקות למשך 24 שעות) - תקינות

השבוע עשיתי בדיקת הולטר ל 48 שעות ממתין לתשובה

יש ימים שאני סובל מפעימה מוקדמת ( מוציא אותי מדעתי ) שאני סובל מפעימה מוקדמת אני מרגיש שאני מזיע והתחושה כללית לא נוחה ואף מטרידה

ויש ימים ש הכל בסדר

האם אבלציה יכול לפתור את הפעימה המוקדמת ?
האם יש עוד דרך לטפל בפעימה מוקדמת ?

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:48 17.07.11
פעימות מוקדמות לא שכיחות כעאט אף פעם אינו דורשות טיפול. אם יש מקום לטפל ניתן לנסות תרופות. אבלציה עושים בהתוויות מתאימות ולאחר התיעצות עם מומחה בתחום.
 
בדוי
18:52 16.07.11
אוקיי אני בן 14 ואני בכושר טוב אני מתאמן כל יום בערך 30דק-שעה עם שק אגרוף ומשקולות של 6-9 קילו תלוי איזה תרגיל ובפעם האחרונה שבדקתי את הדופק שלי הוא היה בערך 110 וזה ממש מהיר למה ?
וגם הייתה איזה תכנית טלוויזיה שבחלק ממנה בדקו את הדופק של אנשים והיו שם אנשים שבמנוחה (ישיבה) היה להם דופק 150 ו170 איך זה יכול להיות ?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:46 17.07.11
דופק של 150 ויותר במנוחה אינו תקין.
דופק של 110 במאמץ הוא תקין אך במנוחה אינו תקין ודורש אבחון ע"י רופא.
 
ורדה
16:38 16.07.11
שלום. חולה לב שעבר ארוע אוטםמ לפני כ-15 שנים ומאז שני צינטורים, בהולטר נמצאה פעימה מוקדמת והומלץ להשתיל דפיברילטור. האם חובה או לא והאם זה ממש חיוני
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:45 17.07.11
המידע אינו מספיק כדי להמליץ על טיפול זה. מכיוון שמדובר בהחלוה משמעותית אני מציע לקבל דעה שניה ע"י ביקור אצל מומחה ולא להסתפק בהמלצה אינטרנטית.
 
אדי
21:24 15.07.11
שלום!

בן 48, סובל מפרפור פרוזדורים התקפי. אירוע ראשון לפני כ8 שנים. טופלתי ע"י pills in pocket.
בחצי השנה האחרונה תדירות אחד ך3-4 שבועות. בעקבות זאת התחלתי טיפול קבוע בריטמקס 600 מ"ג ליום ,לאחר כמה ימים תגובה טובה.
בכל זאת הנטייה שלי היא לעבור אבלציה? האם זו החלטה נכונה במושגים של תועלת מול סיכון?
שמעתי על מרכז בבורדו, פרופ haissageurre , שהם בעלי נסיון רב בתחום זה.
האם תוכל להביע דעה לגבי מרכז זה לצורך ביצוע פעולה ספציפית זו?
תודה רבה וסליחה על אריכות ההודעה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:43 17.07.11
לדעתי זה המרכז הטוב ביותר לביצוע הפעולה הנ"ל.
עם זאת, בשל הסיבוכים האפשריים ואחוזי ההצלחה ~80% (לעתים לאחר יותר מפעולה אחת), הם בדר"כ אינם עושים אבלציה אלא אם נכשל טיפול תרופתי.
 
אביטל מרי
18:59 12.07.11
כשלקחתי מינון של רטמקס 750 מ"ג היתי מקבלת פרפור פרוזדורים אחת לחצי
שנה או שנה לפעמים פעמיים ב שנה. הרופא הוריד לי ל600 מ"ג כי הוא אומר שזה
מינון מאוד גבוה והוריד ל 600 מאז יש לי לפעמים כל שבוע או כל יום. הוא טוען שלמינון גבוהה זה יש נזק מצטבר מהו בבקשה נזק זה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:52 13.07.11
עקרונית, ניתן בהחלט להעלות מינון ריתמקס ל 750 ואף ל 900 מג ואין נזק מצטבר. עם זאת, יתכן שישנן סיבות רפואיות בעטיין הרופא שלך נמנע מלהעלות את מינון התרופה. נסי לברר זאת אתו.
 
שי
23:16 16.07.11
שלום רב

אני בן 36 מזה כשנתיים סובל מהפרעת קצב לב

מטופל תרופתית:
קרדילוק 2.5 פעם ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום
טמבוקור 100 מיל פעמים ביום

בדיקות הולטר שעשיתי ( כ 4 בדיקות למשך 24 שעות) - תקינות

השבוע עשיתי בדיקת הולטר ל 48 שעות ממתין לתשובה

יש ימים שאני סובל מפעימה מוקדמת ( מוציא אותי מדעתי ) שאני סובל מפעימה מוקדמת אני מרגיש שאני מזיע והתחושה כללית לא נוחה ואף מטרידה

ויש ימים ש הכל בסדר

האם אבלציה יכול לפתור את הפעימה המוקדמת ?
האם יש עוד דרך לטפל בפעימה מוקדמת ?

תודה
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  71  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב