בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
שושי
20:39 23.02.13
שלום רב
האם יש קשר בין ״קפיצות שרירים״
והפרעות קצב?
כלומר האם מה שאני מרגישה זאת פעימה מוקדמת
או קפיצת שריר מאיזור הלב ?
תודה
שירה
 
פרופ' דוד רוט  
10:16 25.02.13
אין קשר בין "קפיצות שרירים" של בית החזה להפרעות קצב. אם ניתן לראות תזוזה פתאומית של שריר בזמן שחשים בתחושה לא מדובר בהפרעת קצב.
פעימה מוקדמת יכולה לגרום לתחושה דמוית "קפיצת שריר" באזור החזה אך היא לא צריכה להיות מלווה בשום תנועה של השריר.
 
צבי כהן
18:17 25.11.12
צריבה זעיר פולשנית

צבי כהן


13:53 25.11.12


לאחרונה קראתי על שיטה זעיר פולשנית לצריבה במקרה של פרפור פרוזדורים.

בשיטה זו נכנסים לבית החזה דרך שלושה נקבים מצד ימין ומצד שמאל דרכם

מחדירים את המצלמה ואת הצורב ומבצעים את פעולת הצריבה, באותה הזדמנות גם

מורידים את אוזנית הלב שהיא צרה לא קטנה לחולי פרפור פרוזדורים. ההחלמה תוך

יומיים שלושה. נשמע כמו פתרון אולטימטיבי לכל הסובלים מפרפור פרוזדורים.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא זה וגם לשאול אם מבצעים אותה במרכז הרפואי

שיבא או במרכז רפואי אחר בארץ.

תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:52 28.11.12
סליחה על העיכוב בתשובה. אני מסכים שזו שיטה עם פוטנציאל מעניין. עם זאת כיום מדובר בשיטה זעיר-ניתוחית הדורשת התמקצעות שהנסיון בבצועה בארץ אינו רב ותוצאותיה עדיין אינן ברורות.
צבי שלום..

עברתי לפני שנה וחצי את הצריבה .בשיטת הטורוקוסקופיה ..לראשונה בישראל.

ואשמח לתת לך מידע בענין.

השאלה הבסיסית והחשובה.האם אתה בפירפור כרוני ??!!!
או בפירפור משתנה ,שמופיע לעיתים וחולף??!!

השג את כתובת המיל שלי דרך הפורום

כל טוב
צביקה
 
מוישיק
18:29 21.02.13
שלום צביקה.
מבקש לדבר איתך בקשר לטיפול אותו עברת.
כתובת המייל שלי: efodim@gmail.com
תודה!
מוישיק.
שלום רב
מן המפורסמות היא שרוב האנשים עם הפרעות קצב סימפטומטיות כגון פעימות מוקדמות או פרפור פרוזדורים שרויים בחרדה גדולה.
הבעיה היא שכל התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה מסוג SSRI כגון ציפרלקס פרוזאק ואחרות כוללות בהתוויות שלהן השפעה על קצב הלב. מכאן שדווקא 'מופרעי הקצב' מנועים מליטול אותן.
לעתים נעזרים בתרופות אד הוק כגון קסנאגיס או לוריוואן שהן ממכרות והשפעתן פגה עם הזמן.
היש פיתרון למצב האבסורדי הזה? האם יודעה תרופה מסוג ssri המותרת לנטילה במצב של הפרעות קצב?

תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
22:28 17.02.13
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד כ 60% מהאנשים הבריאים לוקים בהן מדי פעם. רוב האנשים האלה לא סובלים מחרדה. רובם למעשה לא חשים בפעימות המוקדמות. אלה הסובלים מחרדה רצוי להסביר להם שלא מדובר בתופעה מסוכנת ואין קשר בינה ובין דום לב. במקרים רבים זה מוריד את החרדה. זה כמובן עדיף על טיפול בתרופות מסוג SSRI . תרופות כאלה נחוצות רק במקרים קיצוניים מאד. עדיף לתת טיפול בחוסם בטא כדי להקטין את מספר הפעימות המוקדמות ולא לתת תרופה שלא מטפלת בפעימות המוקדמות אלא מטפלת בחרדה שהן גורמות.
 
אורנה
18:07 17.02.13
שלום! אני לוקחת מזה זמן כדור להורדת לחץ דם הנקרא לוסרדקס פלוס 50 מ"ג.
היום עקב הפרעות קצב קיבלתי כדור הנקרא קונקור.
הא ניתן לקחת את שני הכדורים באותו הזמן בבוקר או יש ליטול אותם כל אחד לחוד.
אודה לתשובתך, אורנה
 
פרופ' דוד רוט  
22:23 17.02.13
ניתן לקחת את שני הכדורים באותו זמן בבוקר. ניתן גם להפריד אותם ולקחת אחד בבוקר והשני בערב. כל אחד מהם משפיע במשך 24 שעות לכן נוטלים אותם רק פעם ביום.
 
בת 17
19:01 14.02.13
שלום, אני בת 17, במהלך פעילות גופנית אני מרגישה את הדופק שלי מאוד מאוד חזק ואני מוצאת קושי רב לעשות כל פעילות שנחשבת פעילות אירובית (גם בתקופות שבהן התאמנתי בקביעות במשך מספר חודשים עדיין מצאתי קושי רב), לכן שלחה אותי הרופאה שלי לבצע בדיקת הולטר, בתוצאות של הבדיקת הולטר יצא הכול תקין חוץ ממספר דברים.
(ראוי לציין שביום של הבדיקה בשעה 18:00 בערב ביצעתי פעילות מאומצת).
ואלה הממצאים באותה שעה שמעלים שאלה.
QRS - 7776
premature aberrant - 2
כמו כן יש לציין שהדופק שלי הגיע בשעה הזאת ל187.

מה הקטגוריות האלה אומרות? (בדף של הבדיקה פשוט מירקרו את התוצאות האלה והתשובה שקיבלתי מהרופא זה, הכול בסדר... בלי יותר מדי הסברים)
 
פרופ' דוד רוט  
20:53 14.02.13
אנא הציגי את תוצאות ההולטר בשלמות. הפרטים שהצגת לא מאפשרים להבין את הממצאים.
 
ערן
12:12 13.02.13
בעברי 2 מקרים נקודתים של הפרעות פרפור פרוזדורים שחלפו לאחר טיפול במיון. אחרי הפעם השניה קיבלתי IKAPRESS פעם ביום ללא חזרה של הארועים. עקב דיאטה רצינית והורדה במשקל ושמירת אורך חיים בריא כולל פעילות גופנית החליט הרופא לנסות להפסיק את הכדורים.

ביצעתי הולטר לאחרונה ואלו התשובות:

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימאלית: 37 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימלית: 142 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת: 53 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ כ-7 במשך הבדיקה משני מוקדים. חלקם FUSION BEATS
הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ כ-12 במשך הבדיקה בפיזור הומוגני ביממה
הפרעות הולכה: לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST: חשד לצניחות ST בזמן טכיקרדיה ראה 17:55 MAX HR. הקטע מלווה בהפרעות טכניות ולכן קודי במדידת מקטע ST. PATTERN COMPATIBLE WITH HYPERTROPHIC CARDIOMYPATHY/

תלונות הנבדק: 17:20 עד 17:53 אימון ריצה

הערות/סיכום:
נצפו קטעי סינוס אריתמיה
בשעות העירנות נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 142 פעימות לדקה שנמשכו עד 35 דקות.
בשעות הלילה-בוקר נצפה קצה SINUS BRADYCARDIA במהירות מינילית 37 לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 53 פעימות לדקה

יש לציין כי לפני כחודשים ביצעתי בדיקת מאמץ והכל היה תקין

אשמח לקבל את חוות דעתך

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:36 13.02.13
ההולטר נראה תקין. השינויים ב ST בהולטר עשויים להיות לא ספציפיים והאמינות של האקג במבחן המאמץ גבוהה בהרבה.
איקפרס אינו מונע התקפי פרפור (אלא רק מאט את הקצב בזמן הפרפור ) ולכן אין מניעה להפסקת הטיפול ללא חשש להגביר את הסיכוי לפרפור נוסף.
 
natan
18:41 11.02.13
שלום
אתמול הייתי בהופעה ועמדתי שעה וחצי ליד הרמקולים והיה מחריש אוזניים
בזמן ההופעה עם כל בס קפץ לי הלב והרגשתי ממש את הקפיצות
האם חשתי בהפרעת קצב בעקבות הרעש וקפיצות הבס?\
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
22:45 11.02.13
הרעש עצמו אם הוא חזק מספיק יכל לגרום לתחושה כזו גם ללא הפרעות קצב. אם אינך חש תחושות כאלה גם שלא בזמן רעש- סביר שלא מדובר בהפרעת קצב.
 
בתיה
23:01 10.02.13
שלום רב,
אצל אדם שהוא סימפטומטי לפעימות מוקדמות: איך אפשר להבדיל בין אירוע של פרפור פרוזדורים לבין אירוע של פעימות מוקדמות רצופות הנמשכות זמן ממושך (לעתים כל היום כולו) שגם הן כמובן מתבטאות בדופק בלתי סדיר. כיצד יידע אותו אדם אם חו"ח חווה אירוע של פרפור פרוזדורים מלבד אם יבצע באותו רגע א.ק.ג? האם יש סימנים או אי-אילו תופעות מאפיינות בפרפור שיעזרו להבחין בין השניים?
אגב, הפעימות המוקדמות הסימפטומטיות מטופלות בטמבוקור וקרדילוק.
תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
22:43 11.02.13
קשה להבדיל בין פעימות מוקדמות מרובות לפרפור פרוזדורים רק לפי ההרגשה או ספירת דופק. הדרך הבטוחה להבדיל היא על ידי רישום קצב לב במוניטור או אקג.
 
אלי
22:58 08.02.13
שלום רב ותודה מראש
אני סובל מפעימות מוקדמות מרובות ולפעמים עם רפרוף/פרפור.
הרופא המליץ על שני כדורים של 5 מג כל אחד ליום סך הכל 10 מג קרדילוק ליום.
. אם אני לוקח את הכדור הראשון בשעה 11 בבוקר מתי אני יכול לקחת את הכדור השני באיזה שעה.
אני בן 61 ולוקח גם 1 כדור ליפנור ועוד 1 כדור סימבקור 10 מג לשומנים בדם.
תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
14:25 09.02.13
קרדילוק הוא תרופה המשפיעה 24 שעות לכן כרגיל נוטלים אותו פעם ביום. כלומר 5 או 10 מג פעם ביום. אם הרופא שלך המליץ מסיבה מסויימת לחלק את המנה לשניים צריך ליטול כל מנה בהפרש של 12 שעות מהקודמת.
 
אלי
15:36 09.02.13
תודה רבה לך דוקטור רוט דוד
 
גל
17:17 03.02.13
שלום רב,
חוברתי למכשיר CARDIO R בין הממצאים אני רואה אירועים שצויין :
SINUS RHYTHM, P WAVES NOT CLEARLY DISCERNIBLE, ARTIFACT,RARE PVC
מה הכוונה?
כמו כן יש אירוע שכתוב:
sinus rhythm, uniform ve(s) pairs
למה הכוונה?
האם יש לכך משמעות המעידה על מחלת לב?
 
פרופ' דוד רוט  
18:10 03.02.13
הניתור מראה קצב סינוס כלומר קצב תקין. כמו כן נראו פעימות מוקדמות חדריות נדירות. עד כאן הכל מגדר הנורמה. אני לא מכיר את הביטוי uniform ve(s) pairs
 
גל
18:15 03.02.13
תודה רבה על התשובה המהירה.
שלום רב,
מזה שבוע התחלתי באופן פתאומי להרגיש פלפיטציות חזקות . עשיתי אקג בזמן שהיו לי דפיקות לב שהראה שיש לי פעימות מוקדמות ממקור חדרי וכמו כן עשיתי מיפוי לב שיצא תקין . למרות שנאמר לי שאין לי ממה לדאוג, אני עדיין מודאגת כי הפלפיטציות לא חולפות - והם מופיעות בעיקר אחרי הצהוריים ולא מרפות עד הלילה. האם זה מסוכן ? האם כדאי לי להיבדק בבדיקות נוספות ( בדיקת דם ל TSH יצאה תקינה)? ומה הסיכוי שזה יהפוך לפרפור חדרים ?
תודה רבה ,
מאיה
 
פרופ' דוד רוט  
19:59 30.01.13
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד. אצל אנשים ללא מחלת לב הן אינן מסוכנות כלל ואינן גורמות לפרפור חדרים או התקף לב. לכן לא חייבים לטפל בהן תרופתית. אם המיפוי שעברת היה תקין אין סיבה לדאגה.
 
מאיה
20:23 30.01.13
המון תודה על התגובה המהירה והמרגיע:) ...
ערב נעים !
מאיה
 
מאיה
20:21 30.01.13
סליחה בהודעה הקודמת שכחתי לציין את גילי - אני בת 35 , בריאה ללא מחלות רקע .
 
פרופ' דוד רוט  
20:42 30.01.13
זה מחזק את הרושם שאין כל סכנה בפעימות המוקדמות.
 
מאיר
 
22:20 29.01.13
תודה לרופא על התשובה בנוסף עברתי בדיקת אקו לב וגם שם התגלו מספר בעיות האם הרופא יכול להסביר את המשמעות של הבעיות שלי שהתגלו בבדיקת אקג+אקו לב
בתודה מאיר
 
מאיר
 
22:20 29.01.13
 
פרופ' דוד רוט  
10:37 30.01.13
האקו מראה תפקוד לב תקין ובעיה מסתמית קלה: דליפה קלה אורטלית וצניחה מיטראלית ללא דליפה. מצב זה לא גורם לסמפטומים ולא מהווה בעיה. כדאי להיות במעקב ובעוד שנתיים לעבור אקו חוזר להעריך את מצב המסתמים.
 
מנדי
00:06 29.01.13
שלום,

אני בן 24, מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ואוכל יחסית סדיר ובריא.

בכמה ימים האחרונים התחילו לי רעידות\קפיצות כאלה שקצת קשה להסביר במפתח הלב, כלומר, אם אני אגדיר את זה במיקום זה מתחת לחזה באמצע איפה שנהיה השקע.

זה לא כואב וזה לא עיקבי, זה בא מדי פעם והולך, לרוב בערב.
זה מציק קצת ומלחיץ כי אין לי מושג מזה......

האם יש סיבה לדאגה?
אני צריך ללכת לבדוק את זה?

מקווה שזה המקום הנכון לבעיה...
 
פרופ' דוד רוט  
10:31 30.01.13
יתכן שמדובר בפעימות מוקדמות. כדאי שתפנה לרופא הולטר קצב לב יכל לעזור באבחנה.
אם יתברר כי מקור הבעיה לא לבבי יתכן שמקורה במערכת העיכול.
שלום רב,
עקב נדודי שינה קשים קיבלתי כדור פאקסט. אחרי שבועיים של טיפול התחלתי לישון טוב, אבל קיבלתי הפרעות דופק הלב (פעימה מוקדמת) שקודם בחיים לא היה לי. הפסקתי את פאקסט וחודשיים הייתי על כל מני כדורי שינה. אחרי חודשיים שוב ניסיתי פאקסט, והכול התרחש כמו שבפעם הראשונה, התחלתי לישון, אבל שוב פעימה מוקדמת. בהמלצת הרופא החלפתי פאקסט לציפרולקס ואחרי 10 ימים של טיפול שוב פעימה מוקדמת.


השאלה שלי, האם אצלי תגובה חריגה לכדורים (פעימה מוקדמת) וצריך זמן עד שזה יעבור, כמו נניח כל מני תופעות לוואי? הרופא שלי ממליץ לקחת קרדילוק 5 מג ביום.

אודה מאוד לתשובותייך.

דנה
 
פרופ' דוד רוט  
18:42 27.01.13
תרופות מקבוצה זו SSRI עלולות לגרום לדפיקות לב. כדי לאבחן את הסיבה לדפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים על ידי הולטר למשל. אם מדובר בהפרעת קצב משמעותית מומלץ להפסיק את מתן התרופה ולא להוסיף תרופה כמו קרדילוק לטיפול בבעיה. אם לעומת זאת אין מדובר בהפרעת קצב משמעותית ניתן להתעלם מהתחושה ו/או להעזר בקרדילוק.
 
דנה
19:38 27.01.13
שלום דוקטור,
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. כמובן שבדיקת הולטר נעשתה, וזה התוצאות

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 117
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
האם לפי דעתך אני חייבת להפסיק לקחת ציפרלקס או להעזר בקרדילוק (שלושה ימים של טיפול בקרדילוק ללא שנוי)
שוב תודה רבה על תשובתך
דנה
 
פרופ' דוד רוט  
20:30 27.01.13
ההולטר מראה פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת ולא חייבים לטפל בה. אם הן גורמות לסמפטומים בלתי נסבלים לדעתי עדיף להפסיק את הציפרלקס מאשר לקחת עוד תרופה לטפל בתופעות לואי של תרופה אחרת.
 
דנה
10:58 28.01.13
 
מאיר
18:38 27.01.13
אני בן 65 ובבדיקת אקג היה כתוב לי :sinus rhythm leftward axis r-s transition zone in leads otherwise normal ecg מה משמעות של האבחנה הזאות
בתודה לתשובה מאיר
 
פרופ' דוד רוט  
18:45 27.01.13
האקג מראה סטיה של הציר החשמלי לצד שמאל. לרוב מדובר בהפרעת הולכה קלה שאינה גורמת לסמפטומים. יש לחזור לרופא שהפנה לאקג ולקבל את חוות דעתו.
 
אבי
14:30 25.01.13
שוב שלום ותודה על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת אם זה סביר שיהיה קצב לב של 158 בדקה אם בסה"כ עליתי שלוש קומות ברגל.כמו שציינתי בשאלתי הקודמת כל פעם בתקופה האחרונה שאני עולה שלוש או ארבע קומות ברגל אני מרגיש דפיקות לב חזקות ומהירות.
האם זה הגיוני?קצב לב של 158 בדקה אם עליתי שלוש קומות ברגל?
תודה ושבת שלום.
 
פרופ' דוד רוט  
14:41 25.01.13
לפי ההולטר מדובר בקצב סינוס 158 בדקה כלומר קצב תקין. הדופק עולה במאמץ ודרגת העליה קשורה לכשר הגופני. ככל שהכושר טוב יותר דרגת העליה במאמץ נתון מתונה יותר.
 
אבי
19:26 24.01.13
בזמן האחרון אני מרגיש קוצר נשימה במנוחה וגם את דפיקות הלב,לא דפיקות מהירות פשוט חזקות.כמובן שאני לא מרגיש כך במשך כל היום אך זה מפריע מאוד.בנוסף בזמן מאמץ(אני עובד בהתקנות)אני דווקא לא מרגיש כך,אך אם אני עולה שלוש קומות ברגל אני מרגיש חזק את דפיקות הלב וגם דפיקות מהירות.אני לא זוכר שהרגשתי כך מעולם רק בתקופה האחרונה.
אני בן 44 בריא בד"כ.
הופנתי עקב הנ"ל לבירור אצל קרדיולוג ששלח אותי לעשות אקג במאמץ+אקו דןפלר+הולטר לב ל-24 שעות.
בדיקת המאמץ ואקו דופלר יצאו תקינות.
רציתי בבקשה אם תוכל לשפוך אור על תוצאות בדיקת ההולטר ועל מצבי בכלל.רצוי לציין שאני נמצא בלחץ תמידי.

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 59
מהירות מקסימאילית: 158
מהירות ממוצעת: 82
הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: לא נצפו.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: בשעות הצהריים נצפה קטע של SINUS TACHYCARDIA במהירות מקסימלית עד 158 פעימות לדקה.ראה שעה 12:48 עמ' 10-12.
תודה ויום טוב.
 
פרופ' דוד רוט  
20:39 24.01.13
ההולטר מראה קצב לב תקין. בשעות הצהרים נמדד קצב של 158 בדקה. אם ביצעת מאמץ באותו זמן אז מדובר בתופעה תקינה.
עליך לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקות.
האם אני יכול ליטול ריטלין בשקט בעודי סובל מפעימות מוקדמות?
שמעתי שריטלין עלול לעורר הפרעות קצב
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
20:37 24.01.13
אם מדובר רק בפעימות מוקדמות ניתן ליטול ריטלין. כמובן שיש לפנות לרופא אם מתעוררים סמפטומים כלשהם לאחר התחלת הריטלין.
 
natan
17:44 23.01.13
שלום
אני בן 38 בריא
סובל מפעימות מוקדמות מרובות תוקף אותי כל כמה חודשים לשבוע שבועיים
האקו שלי תקין
כל כמה זמן עליי לבצע אקו כדי לדעת שהלב לא נפגע מכך?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
19:53 23.01.13
פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין אינן מסוכנות. הן לא פוגעות בתפקוד הלב.
שלום
מתי ההתוויה לטפל בפעימות מוקדמות?
מה המכסימום פעימות מוקדמות ליום ?
כלומר האם יש מספר מקסימום?
נפוצה החרדה כשזה קורה?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
19:56 23.01.13
כיון שפעימות מוקדמות לא מסוכנות אין חובה לטפל בהן. ברוב המקרים לתרופות עלולות להיות תופעות לואי יותר חמורות מהפעימות המוקדמות. מטפלים בפעימות מוקדמות רק אם הן גורמות לספמטומים בלתי נסבלים. פעימות מוקדמות בהחלט עלולות לגרום לחרדה וזו מגבירה את הסמפטומים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב