בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
רוברט
09:46 27.06.12
אני נוטל ריתמקס 2*300מג ב11 וב18 מזה חצי שנה עקב המון פעימות מוקדמות ופרפור פרוזדורים.בזמן ההשפעה של הכדור יש שיפור ניכר של מצבי הבעיה היא בלילה ובבוקר כשההשפעה פגה.שאלתי היא: 1.האם ליטול עוד כדור לפני השינה,2.האם יש השפעות מצטברות על שריר הלב ותיפקודו לאחר תקופה ממושכת של נטילת ריתמקס?
 
פרופ' דוד רוט  
21:14 27.06.12
ריתמקס הוא תרופה לאמורים ליטול 3 פעמים ביום. המינון המקובל הוא 150*3 ביום והמקסימלי הוא 300*3 ביום. כמובן שעם עליה במינון עולה הסכנה לתופעות לואי. לכן אני לא יכל להמליץ דרך פורום אנטרנטי על עליה במינון הריתמקס. עליך לפנות לקרדיולוג שלך בשאלה האם עליך להעלות את מינון הריתמקס.
לצערי, משום מה אין מענה לשאלתי מה- 13.6.12 .
אודה על תשובה.
ובהזדמנות זו - שאלה נוספת:
קיבלתי תרופה הנקראת טלפסט נגד גודש באף. קראתי בפרוספקט שלה שהיא עלולה לגרום להפרעות קצב, מהן אני סובלת ממילא. האם ידוע על תרופה נגד גודש באף שהיא בטוחה לאנשים הסובלים מהפרעות קצב?
בתודה רבה על תשובה לשתי שאלותיי, צילה
אז ברשותכם אעתיק אותה לכאן.

שלום רב,

בת 55 עם פרפור התקפי ולאחר אבלציה של הפלוטר.

לאחר שבצעתי מעקב עצמי על לחץ הדם, הבחנתי כי בזמן פרפור לחץ הדם הוא בסביבות 140/100 ואף יותר, לעומת סביב ה-130/80 בזמנים אחרים.

האם יכול להיות שהקפיצות בלחץ הדם הם הגורם לפרפור, או שלא ניתן לדעת מה הביצה ומה התרנגולת, ויתכן שהפרפור מקפיץ גם את לחץ הדם?

תודה,
ענת
את צודקת. לחץ דם גבוה הוא אחד הגורמים לפרפור אולם הסטרס שגורם ארוע פרפור יכל לגרום לעליה זמנית בלחץ הדם.
איזון לחץ דם כלומר שמירה על לחץ דם תקין באופן קבוע חשוב כדי להקטין את הסיכון לפרפור אבל גם לארוע מוחי אוטם לבבי ואי ספיקת כליות- כל אלה סיבוכים של לחץ דם גבוה.
 
שושנה
07:59 15.06.12
שלום, ארשום בקצרה את תוצאות הבדיקה ואשמח לקבל את תשובתך להערכת מצבי ומה אומרת הבדיקה. תודה.
דופק מנוחה 85 שיא מאמץ 166
ל"ד (ממ"כ) 140/80 מנוחה, 170/80 בשיא מאמץ
הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל מיד בסיום מאמץ. לחץ ריאתי עלה עד 36 בסיום מאמץ. לא איסכמית. צניחות ST הוריזונטליות של 1-2 מ"מ בL2L3VFּV4V6
ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה פעילה בדופק מירבי ועומס גבוה
Diagnosis
Exercise echocardiogram
high exercise capacity
Noevidence of myocardial ischemia at maximal heart rate
 
פרופ' דוד רוט  
18:28 15.06.12
אקו במאמץ מטרתו לאבחן האם קימת אסכמיה לבבית כלומר הפרעה בזרימת דם לשריר הלב במאמץ. תוצאות האקו מראות שאין אסכמיה לבבית כלומר זרימת הדם ללב תקינה.
 
שושנה
12:46 17.06.12
שלום, האם הכל בסדר? או שיש בעיות אחרות שדורשות טיפול? מה המשמעות של מה שנכתב שם? תודה
 
שושנה
12:53 17.06.12
שלום דר רוט, בבדיקת ארגומטריה שנערכה בינואר, התברר שיש פרפור פרוזדורים במאמץ. בבדיקת האקו שבוצעה לפני כמה ימים ושהתיחסת אליה לעיל, לא נזכר ענין זה. אשמח להסברך, האם פרפור פרוזדורים נחשב בעיה גדולה? אני צריכה לחשוש מזה? מדוע לא היתה לזה התיחסות באקו במאמץ? מה ניתן לעשות גם לגבי בעיות קצב ופעימה מודקמת שבגללם עברתי את הברור? כמו כן ענית לי לגבי בדיקת האפו שנראית תקינה. אז מה הבעיה שלי?
 
פרופ' דוד רוט  
14:41 19.06.12
במהלך בדיקת האקו במאמץ לא היה פרפור פרוזדורים לכן לא התיחסו לכך.
פרפור פרוזדורים זו הפרעת קצב שכיחה. חלק מהסובלים מפרפור פרוזדורים מצויים בסכנה לארוע מוחי וזקוקים לטיפול נגד קרישה. עליך לפנות לקרדילוג להערכה האם את זקוקה לטיפול זה.
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה עוד יותר ולא מסוכנת.
 
תיקי
18:44 17.06.12
שלום רב,
אחי בן ה-22 חולה בקרדיומיופתיה היפרטרופית ומושתל דפיברלטור CRTD, מטופל בריטמיקל,נאובלוק וציפרלקס. סובל מפרפור פרוזדורים התקפי כבר כמה שנים. עד כה לקח רק קומדין לתקופה קצרה אבל הפרופ' "וויתר" לו על ההתעסקות עם הכדורים המסובכים היות ואת הפרפורים הוא הרגיש- הגיע תוך שעה למיון ועבר היפוך באמצעות מכות חשמל (וכמובן טופל בקלקסן). בביקורת האחרונה בו נבדק המכשיר התגלו פרפורים קטנים בחודש האחרון של כמה שניות כל פעם -אותם מסתבר שהוא לא הרגיש ולכן הפרופ' חייב התחלת טיפול במדללים וכתב מכתב לקופ"ח בו המליץ על פרדקסה (מינון של 110 פעמיים ביום) בשבילו היות ועם קומדין לא אוזן בקלות בזמנו. האמת שהוא לא לקח את הקומדין לאורך זמן מאוד ארוך אבל בכל זאת, אלו כדורים שדורשים הרבה תפעול, בדיקות ומעקב- והוא בחור צעיר וזה לא נעים... יש לי כמה שאלות:
בקופ"ח לא אישרו לנו סבסוד של התרופה היות והוא לא עומד בקריטריונים. מהמעט שהבנתי באינטרנט הם בעצם קשורים לגיל השלישי ועוד מחלות. כלומר, היות וזהו כדור שמשרת בעיקר את האוכ' המבוגרת- אני לא מבינה איך אפשר להחיל את הקריטריונים גם על בחור צעיר ומה הם הקריטריוונים בכלל? בעבר גם לא עמד בקריטריונים למולטק ורק אחרי שהפרוקור פגע לו בבלוטת התריס- אישרו לו אותו (הוא כבר לא לוקח את המולטק). סתם...משתפת אתכם לרגע בתסכול מאיך שהדברים עובדים. אז הייתי שמחה לעצתכם בנושא. כי לממן את זה באופן פרטי- 570 שח לקופסא לחודש זה לא אפשרי. שאלתי השניה היא לגבי טיבה של הפרדקסה. מישהי שסובלת מפרפור גם כן סיפרה שהקרדיולוג שלה אמר לה שפרדקסה- דינו מוות למי שלוקח אותו היות ולעומת הקומדין- במידה ויש דימום- לא ניתן לעצור אותו עם כדור נגד. האם זה נכון? כמובן שיש שיקולים של תועלת מול נזק לכל תרופה. אשמח לתגובתכם. סליחה על המגילה ושבת שלום :-)
 
פרופ' דוד רוט  
21:47 17.06.12
לפי סל הבריאות פרדקסה מאושרת לאדם שעבר ארוע מוחי למרות טיפול בקומדין או אדם שרמת ה INR שלו תוך טיפול בקומדין עלתה על 4 לפחות פעמיים (בשתי בדיקות שונות). קופת החולים לא חייבת לממן פרדקסה לאנשים שאינם עומדים בהוראות סל הבריאות.
לפרדקסה באמת אין אנטידוט כלומר אין תרופה הסותרת את השפעתה (פעולתו של קומדין למשל מופסקת על ידי ויטמין K) אולם משך השפעתה קצר מזה של הקומדין. אכן עלולה להיות בעיה במקרה של צורך בניתוח דחוף. בכל מקרה להגיד שכל מי שנוטל פרדקסה גזר דינו מוות זו הפרזה גסה. במחקרים שהשוו פרדקסה לקומדין לא היו יותר מקרי מוות בין אלה שקבלו פרדקסה. למעשה התוצאות הראו שהפרדקסה מגנה מעט טוב יותר מקומדין כנגד ארועים מוחיים.
 
שושנה
16:22 17.06.12
שנים רבות אני לוקחת סימבסטטין. פתאום הרופא רוצה להחליף לליפיטור. אם הכל בסדר, למה להחליף? מה המינוסים של ליפיטור? לחץ דם שלי בסדר. שומנים בדם בסדר.
 
פרופ' דוד רוט  
21:36 17.06.12
ליפיטור הוא סטטין יותר פוטנטי מסימבסטטין. כלומר באותו מינון ליפיטור יוריד את הכולסטרול לרמה נמוכה יותר מסימבסטטין. מבחינת תופעות לואי שניהם דומים. הגיוני להחליף סימבסטטין בליפיטור אם רמת הכולסטרול עדין גבוהה מהרצוי.
 
שני
21:32 12.06.12
בת 37 עקב כאבים בחזה ודפיקות לב מורגשות במנוחה הופניתי לבדיקת הולטר לב(24 שעות) שהתוצאה :

קצב בסיסי :סינוס שנע בין 45 ל-134 לדקה (ממוצע 72)
הפרעות קצב חדריות: VPB בודד.
הפרעות קצב על חדריות : APB'S בודד -8
בריקרדיה : 11 פעמים

האם תוצאה זו מעידה על סוג הפרעת קצב? או שוללת אותו ?
האם הבדיקה תקינה ?

לתשובתך אודה
שני
 
פרופ' דוד רוט  
22:15 12.06.12
הבדיקה מראה מעט פעימות מוקדמות בלבד. זו תופעה שפירה ולא מסוכנת. לרוב האנשים יש פעימות מוקדמות מדי פעם.
האם תוצאה זו מאפיינת דופק מהיר או איטי???

האם הבדיקה תקינה ושוללת הפרעת קצב ?

תודה על תשובתך המהירה :-)

תודה מקרב לב
שני
דופק של 45 בדקה בזמן שינה הוא תקין. דופק של 134 בזמן מאמץ גם כן תקין. כיון שהולטר אורך 24 שעות סביר שזה ההסבר לטווח הדפקים ואם כך זה טווח תקין.
 
שני
21:35 15.06.12
 
שני
21:34 15.06.12
שבת שלום
 
שושנה
20:20 12.06.12
ביצעתי בדיקה למדידת המרכיב החלבוני הגורם לטרשת עורקים. התוצאות שקיבלתי עומדות בתוך ערכי היחוס. לכאורה הכל בסדר. אני מבקשת לדעת מה למעשה? אני בקבוצת סיכון. אבי נפטר מאוטם שריר הלב לאחר שסבל מטרשת עורקים. אני מבקשת לדעת מה אומרות התוצאות שלי בהשוואה לחולי לב ולא בהשוואה לבריאים.
התוצאות שקיבלתי הן:
apoB A1 166.3
apoB B100 86.7
מה מצבי ומה הסיכוי להאירעות התקף לב או מפרצת? תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
22:14 12.06.12
אפו B של 86 מתאים לכולסטרול רע פחות מ 100 כלומר נמוך מאד. אפו A של 166 מתאים לכולסטרול טוב גבוה מאד. לכן הסיכון שלך למחלת לב הוא נמוך, בהנחה שאת לא מעשנת שלחץ הדם תקין ושאין סכרת. הסיכון ירד עוד יותר עם פעילות גופנית קבועה ושמירה על משקל תקין.
 
שושנה
12:40 13.06.12
שלום ותודה רבה על תשובתך המפורטת. מאוד מעודד אותי לקבל תשובה זאת. לחץ הדם תקין 80/125. סוכר 112. מעט גבוה אך לא סוכרת. אקפיד על פעילות גופנית. מתאמצת מאוד לשמור על משקל תקין.
אודה לכם מאוד על קבלת הסבר דחוף כיוון שאני במתח רב, והייתי מבקשת לדעת האם הפרעות הקצב שלי מסוכנות.
אני בת 75 וסובלת שנים רבות מהפרעות קצב.
לאחרונה עשיתי א.ק.ג, ונראה לי שכתובים בו דברים חדשים שאינני מכירה.
בתרשים א, ק, ג כתוב :

superventricular premature complexes
ventricular premature complexes
nonspecific intraventricular conduction delay

תודה מקרב לב על תשובתכם,
צילה
פרופסור/ ד"ר שלום:
מדוע לא עושים צריבה לכל מי שסובל מפרפור פרוזדורים ובכך למנוע סיכון לאירוע מוחי וגם להיפטר מהתלות לטיפול תרופתי, לפחות בחלק גדול מהמקרים.
ידוע גם על טיפול חדשני של צריבה שיעיל מאוד (לפחות לפי פרסומים). תודה.
אבלציה היא פרוצדורה פולשנית וכמו כל פרוצדורה פולשנית היא הנושאת עמה סיכון לסיבוכים. ההצלחה באבלציה של פרפור היא כ 50 % לאחר פרוצדורה אחת.
כלל לא ברור שלאחר אבלציה הסיכון לארוע מוחי פוחת.
בשל כל הנל כיום מומלץ בשלב ראשון לנסות טיפול תרופתי בפרפור ולהפנות לאבלציה את אלה שעדיין סמפטומטיים למרות טיפול תרופתי.
ראה גם את תשובת פרופסור אלדר לשאלה של צביקה למטה
שלום,

אני סובל מריפרופים ועשיתי בעבר אבלציה. כמו-כן, אני מטופל בלופרסור 200. שמתי לב שכשאני נמצא בעבודה, בגליל (200 מטר מעל פני הים) אני לעתים סובל יותר מהפרעות קצב מאשר בבית באזור הקריות. האם יש עבודות המעידות על עליה בהפרעות קצב כתלות בירידת לחץ ברומטרי ?
שאלה נוספת, איזה תרופה יכולה להחליף באופן יעיל את הלופרסור?

אשמח לקבל התייחסות,

תודה,

גדי
איני מכיר קשר מעין זה.
לאחר אבלציה מוצלחת של רפרוף אין צורך בלופרסור. מה סיבת הטיפול?
 
גדי
21:59 06.06.12
פרופ' אלדר שלום,

תודה על התשובה. אני עברתי פעמיים אבלציה בהדסה והרופא המליץ בנוסף טיפול בלופרסור. ככל הנראה האבלציה לא פתרה את הבעיה לגמרי. בכל מקרה, היום אני לא יכול בלי לופרסור. הסיבה לריפרופים אינה ידוע לי. אני רק יכול לומר שזה הופיע אצלי לאחר שעשיתי צינטור +סייפר לפני 6 שנים (בגיל 46). לא היה לי התקף לב.

אשמח לשמוע את דעתך,

גדי
 
רון
13:58 29.05.12
שלום,

אבי נוטל קומדין בשל פרפור חדרים. ראיתי כי בעלי סלק תכולה גבוהה של ויטמין k , ולכן הוא נמנע מכל מזון שבו יש ויטמין ק בתכולה גבוהה. האם הכוונה גם לסלק (השורש האדום) כאשר רשום בספרון שקבל כי עלי סלק בעלי תכולה גבוהה של ויטמין K

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
20:32 06.06.12
שורש הסלק מכיל 0.2 מיקרוגרם ויטמין K בכל 100 גרם. זו כמות קטנה יחסית לירקות עשירים בויטמין זה למשל ב-100 גרם תרד יש 380 מיקרוגרם ויטמין K, בעוד שב-100 גרם חסה יש 315 מיקרוגרם.

 
דלילה
09:35 02.06.12
האם זה נכון שלהתקלח במים חמים יכול לגרום ללב לפעום מהר יותר? האם יש השפעה של מים חמים על פעילות הלב?
 
פרופ' דוד רוט  
20:23 06.06.12
עליה בחום הגוף (גם כתוצאה ממחלה) גורמת לעליה בקצב הלב. לכן סביר שמקלחת במים חמים יכולה לגרום לעליה מתונה בקצב הלב.
 
רומן
23:53 21.05.12
שלום
יש לי שאלה
יש לי תחושה של זרם ביד סמאל האם זה קשור ללב?
תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
19:15 06.06.12
באופן כללי תחושה של זרם ביד שמאל ללא כל סמפטומים נוספים לרוב לא קשורה ללב. אבל פורום מעין זה לא מאפשר לאבחן בעיות רפואיות פרטניות לשם כך יש לפנות לרופא ולהיבדק.
 
לורנס
18:49 04.06.12
רופאים מומחים יקרים ונכבדים!

1. הייתי מאוד מעוניין לדעת האם יש קשר בין חרדות להפרעות קצב. כלומר,זה ברור כי אצל רבים ישנם חרדות לאחר הפרעת הקצב, אך האם ייתכן מצב הפוך בו החרדות גורמות ומעצימות הפרעות קצב ?

2. יש לי פעימות מקדימות פעם בשעתיים שלוש, [דבר שהתברר גם בהולטר], כל פעימה כזו זה סיפור של חצי שנייה ותו לא ולזה התרגלתי. אך פעם בחודש חודשיים מתרחש אצלי משהו ארוך ומפחיד הרבה יותר, למשך כחמש שניות בהם כאילו הלב הולך להעצר. האם פעימות מקדימות יכולות להיות יותר מכמה שניות, או שמא זהו כבר פרפור פרוזדורים ?

3.האם יכול להיות קשר בין עבודה ממושכת ליד מגנטים, לבין ארועים כאלה ?

4. האם יכול להיות קשר בין עייפות לארועים מעין אלה ?

תודה רבה מראש
לכל תשובה שתינתן
 
פרופ' דוד רוט  
20:00 04.06.12
חרדות יכולות לגרום לתחושה של דפיקות לב ולעיתים נדירות יותר גם להפרעה אמיתית בקצב הלב. לא ניתן לאבחן פרפור פרוזדורים או הפרעת קצב אחרת על ידי תחושה בלבד. יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים על ידי בדיקה כמו הולטר.
 
ליאור 55
20:30 02.06.12
היי

הממצאים של האקג על מה מרמזים ??
 
פרופ' דוד רוט  
17:05 03.06.12
ממצאי האקג שציינת לא ספציפיים ל ARVD. אם עברת MRI לפני 6 שנים עליך לפנות לקרדיולוג שיחליט האם כדאי לחזור על הבדיקה כי יתכן שלאחר 6 שנים כן יראו שינויים אבחנתיים.
 
ליאור 55
21:09 02.06.12
MRI לב עשיתי לפני 6 שנים ...ונכתב "אין אפשרות לשלול ARVD"
 
שני
17:37 02.06.12
שלום
בעיון בפורום אני נתקלת בתשובות סותרות לגביי פעימות מוקדמות
מסוכן או לא ? לטווח הארוך יש נזק?
האקו שלי תקין וגם ההולטר שלא "עלה" על התחושות שלי
אני מתוסכלת כי הרופא שלי חושב שאני משוגעת ו...גם אני.......
התחושות שאני מתארת הם:
פרפור בלב למספר שניות כמו רטט כזה ואז אני בטוחה שאני הולכת למות ...
לפעמים יש את זה פעם בחודש לפעמים גם כמה פעמים ביום
זה נשמע כמו פעימות מוקדמות?.??
יכול להיות שלמרות הבדיקות התקינות מסתתרת לה הפרעת קצב מסוכנת???
אני חרדה מאוד מהתופעה
תודה
שני
 
פרופ' דוד רוט  
18:58 02.06.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות ואינן גורמות להתקף לב או בעיה אחרת. אם עברת ברור שהראה תפקוד לב תקין תרשים אקג תקין והולטר שהראה רק פעימות מוקדמות סביר שהרופא שלך צודק ואין בעיה משמעותית.
 
ליאור 55
13:34 02.06.12
שלום רב

הופנתי למיון עקב קשיי נשימה ואובחנתי בסינוסיטיס אקוטי הוחל טיפול בשני סוגיי אנטיביוטיקות
פרט לזה בוצע אק"ג שלפי דבריו של הרופא הוא אינו תקין ...
להלן מה שנכתב בסיכום מיון ...

סינוס 81 לדקה ציר שמאלי 40- בשילוב QRS מורחב במידה גבולית מתאים ל LAHB ללא הארכת QT השטחת גלי T בV1 V4 עם היפוך קל בV3 במרס הייתי מאושפזת עם היפוקלמיה ובאק"ג היה רק השטחת גלי T

בנוסף נישארתי להשגחה במיון 6 שעות תחת מוניטור ניראו פעימות מוקדמות חדריות בשלשות וקפיצות דופק ...בסהכ ברופא לא היתרשם מבעיה חמורה יותר ...
אך נאמר לי שעליי לפנות בהקדם לקרדיולוג מטפל !!!!

כמו כן ברקע יש לי VT RVOT בעבר אבלציון בהצלחה חלקית ...מאז מטופלת תרופתית בטמבוקור 300 מ"ג ודרלין 40 מ"ג ...בנוסף ישנו חשד לARVD

האם זה מצב שמחייב יעוץץ בהקדם ??

האם זה מרמז על ARVD פעיל לפי האקג שבוצע ??

מה עליי לעשות ???
בת 31
 
פרופ' דוד רוט  
18:55 02.06.12
אם עברת אבלציה ויש חשד ל ARVD עליך להיות במעקב קרדילוגי קבוע. הממצאים באקג במיון לא יכולים לאשר אבחנה של ARVD לרוב יש לבצע MRI של הלב כדי לאבחן מחלה זו. עליך לפנות בהקדם לקרדיולוג להמשיך את התהליך האבחנתי.
שלום.

במצב פרפור כרוני מזה שנים.

מהו אחוז ההצלחה כיום בביצוע צריבה.
??!!
הן בצינתור בשיטה המסורתית או בכירוגיה מזערית

והאם קיים סיכון ליצירת כריש.?? לאחר שהוצא האוזנית השמאלית.
במהלך ניתוח צריבה בשיטה טורקוסקופי
... שלא הצליחה( לאחר 11 חודשים מהניתוח -לא נוצרה צלקת-לניתוק !!)

האם כדאי להמשיך להיות מטופל בקומדין !! ???

בתודה.
ההצלחה לשנה ברוב המרכזים המבצעים אבלציה צנתורית היא ~ 30%-50% (לרוב נדרשת יותר מפעולה אחת). כירורגיה מזערית עשויה להיות אף יעילה יותר. עם זאת, יעילותה יורדת לדוגמא כאשר הפרוזדור השמאלי מאוד מוגדל.
אם האוזנית לא נותקה בודאי שיש סיכון לקריש ולכן כדאי להמשיך בקומדין.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  81  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב