בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
נועה
14:22 10.05.13
בשל דופק מהיר ממקור של פעימות מוקדמות וטכיקרדיה הופנתי לבדיקת הטילט יש לי שאלה: באם בהולטר יצאו לי המון פעימות מוקדמות ובטילט יצא POTS מה זה אומר לגבי ההמשך? כי הרי פעימות מוקדמות זוהי הפרעת קצב וPOOTS זוהי הפרעה בעצבים אז מה הטיפול? צריבה? אודה על התשובה
 
פרופ' דוד רוט  
16:08 10.05.13
בפעימות מוקדמות לא חייבים לטפל כי זו תופעה לא מסוכנת כלל. ב POTS ניתן לטפל על ידי שתיה נאותה, פעילות גופנית, המנעות מעמידה ממושכת שגורמת לסמפטומים ואם דרוש גם טיפול תרופתי.
 
לאון
09:15 09.05.13
שלום
ראשית אני יודע שזה לא המקום לקבל המלצות רפואיות אלא רק יעוץ ראשוני ודיעה
היום בבוקר קמתי ולאחר כחצי שעה היה לי שיעול קצר שהגיע אחת למספר דקות כאשר בדקות לאחר מכן הרגשתי עייפות עיניים שרוצות להיעצם ומעט חולשה ולפעמים תחושה של כאילו לב חלש (זה קורה לי אחת לכמה זמן) כאשר לאחר הליכה אני מרגיש עייפות ואולי קצב מעט מוחש של פעימות לב כאשר לאחר פחות משעה שוב לחת ורצון לצאת לשירותים.
הייתי לפני שנה + אצל קרדיולוג בשל פלפיטציות שחוץ מוכשר ירוד לא מצא כלום.
בנוסף אני לוקח כדורים לאלרגיה ותרסיס לאף (סטראוידי ) מזה שבועיים בהוראת רופא אאג בשל התקפי שיעולים סליחה רבה שראה (חייב לציין שבועיים אלה היו לי רק שני ארועים של התקפי שיעול כאשר בעבר זה היה יכול להיות בתדירות משתנה אחת ליום אחת לשלושה ימים)
בנוסף לפעמים יש לי תחושה מאוד מאוד חלשה של בחילה או אי נעימות בגרון.
האם התלמידים שהיו לי הבוקר קשורים לטיפול שאני לוקח ? האם יכולים להופיע שבוע לאחר תחילת נטילת הטיפול ולא מיד עם תחילתו ? האם התסמינים של הבוקר יכולים לרמוז על בעיה לבבית כלשהיא ? המלצה מה לעשות ?
וללא קשר על מה מורה זיעה קרה ? ממה נגרמת ומה מרמזת ?

תודה על ההתייחסות
 
פרופ' דוד רוט  
10:14 10.05.13
הסמפטומים שאתה מתאר לא מכוונים לבעית לב דוקא. באותה מידה הם עלולים לנבוע באלרגיה או בעיה ראתית. לשם ברור יש לפנות לרופא המשפחה שלפי שיקולו יפנה לבדיקות וליעוץ רופא שניוני לפי הצורך.
 
ירדן
18:36 09.05.13
עד שאגיע לקרדיולוג להלן ממצאי הולטר נצפו APC'S בתדירות של 425 - 1587 לשעה (נצפו סה''כ 25133 APC'S . נצפו קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות לדקה במשך המעקב נצפתה מהירות ממוצעת של 95 פעימות לדקה ומהירות מקסימלית של 150 פעימות לדקה . יש לציין שאני סובלת מדופק מהיר ואשמח לדעת מה התוצאה הנ"ל אומרת תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:11 10.05.13
ההולטר מראה ריבוי פעימות מוקדמות עליתיות מדובר בתופעה לא מסוכנת. כפי שאמרת יש לחזור לקרדיולוג להשלמת הברור
 
ירדן
18:40 09.05.13
ביצעתי מבחן טילט והגעתי לדופק של 180 הסיבה היא POOTS מה זה אומר? ואיך מטפלים בבעיה הזו תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:09 10.05.13
לשם אבחנה ודאית צריך לראות את תוצאות הבדיקה.
באופן כללי POTS זה פוסטורל אורטוסטטיק טכיקרדיה סינדרום. כלומר בזמן עמידה ממושכת הדופק עולה מאד ללא נפילת לחץ דם. הסמפטומים יכולים להיות דפיקות לב סחרחורת חולשה ובאופן כללי חוסר סבילות למצב עמידה. דבר זה פוגע באיכות החיים.
הסיבה לא ברורה. התופעה יותר שכיחה בנשים.
יש דווחים על כך שפעילות גופנית ושיפור כשר גופני תורמים להפחתת הסמפטומים.
 
nbh
16:41 08.05.13
שלום
בת 40 סובלת מפעימות מוקדמות סימפטומטיות
האם בעתיד סטטיסטית יש סיכוי לפרפור פרוזדורים?
האם אני בקבוצת סיכון למשהו לבבי?
תודה
רינה
נ.ב האקו שלי תקין
 
פרופ' דוד רוט  
20:02 08.05.13
פעימות מוקדמות לא מעלות סיכון לפרפור פרוזדורים או לבעיה לבבית אחרת, במיוחד כאשר תפקוד הלב תקין לפי אקו. גורם הסיכון העיקרי לפרפור פרוזדורים הוא לחץ דם גבוה. גם סכרת ומחלות מסתמיות מעלות סיכון.
 
בתיה
13:44 08.05.13
שלום רב
נוטלת 200 מג טמבוקור לפעימות מוקדמות סימפטומטיות
ביצעתי אקג בקופ"ח והנה הופיעו שם הערות שמעולם לא נתקלתי בהן קודם לכן
אודה לכם אם תוכלו ליידע אותי במה מדובר כי על פניו הכל מבהיל כמובן

יש לציין שלחץ הדם שלי לפני הבדיקה היה 98/52

בעבר החריג היחיד שהופיע לי לעתים באקג היה av block first degree
וכעת:
normal sinus rhythm
left atrial abnormality
voltage criteria for LVH
poor r wave progression in right precordial leads
tall r wave in V4 possible etiology
hypertension / valvular disease / cardiomyopathy
pr = 0.2 sec

ואגב, אם לא צוין אזיי האם לא היה כאן first degree av block?
בתודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
14:56 08.05.13
האקג מראה חשד לעיבוי שריר הלב להגדלה של עליה שמאלית. כדי לאשר או לשלול חשד זה יש לבצע אקו לב. צויין שה PR 0.2 זה מתאים ל first degree av block
להלן פענוח הולטר לב, ברצוני לדעת האם זה תקין
קצב סנוס
67-113 אמצע 82 לדקה
APBS - 4
VPBS - מרובים
זאת בדיקה של אבא שלי גבר בן 64 שסובל מהתעלפויות
 
פרופ' דוד רוט  
10:56 07.05.13
הבדיקה הראתה קצב בסיסי תקין עם פעימות מוקדמות אשר כלעצמן אינן מסוכנות ואינן מצריכות טיפול.
ההתעלפויות מצריכות ברור לשם אבחנת הסיבה לכן אין להסתפק בהולטר (שלא הראה סיבה להתעלפות) ויש לחזור לקרדיולוג להמשך ברור.
 
ירדן
18:52 06.05.13
בת 40 סובלת לאחרונה עם טכיקרדיה הופנתי לבצע מבחן טילט שבו קצב הלב הגיע אף ל 180 ולא היה עילפון האם זה אומר שהבדיקה תצא שלילית ובעייתי הנה בהפרעת קצב?
 
פרופ' דוד רוט  
10:54 07.05.13
חשוב לדעת אם הקצב היה 180 ממקור סינוס כלומר סינוס טכיקרידה או הפרעת קצב.
אם מדובר בסינוס טכיקרדיה חשוב לדעת האם לחץ דם היה תקין או ירד משמעותית.
בהנחה שמדובר בסינוס טכיקרדיה עם לחץ דם תקין סביר שאת סובלת מ POTS זו תופעה של עליה בדופק בזמן עמידה סיבתה לא ברורה אך היא מלווה סמפטומים כמו סחרחורת ודפיקות לב.
אם מדובר בסינוס טכיקרדיה בנוכחות ירידה בלחץ הדם הרי שמדובר באורטוסטטיזם ואז יש לברר את הסיבה לכך.
 
דורון
20:19 02.05.13
בת 80 לפני ניתוח שד {גידול}
סיכום בדיקת אקג:
multiple apbs
apbs with aberrant conduction
א- מה זה אומר ?
ב-האים יש צורך לגשת לרופא בדחיפות ?
תודה על היחס והתשובה
 
פרופ' דוד רוט  
01:41 04.05.13
APBS הן פעימות מוקדמות עליתיות. מדובר בתופעה לא מסוכנת.
 
מיכל
13:03 02.05.13
שלום רב,

רציתי הסבר לתושבה של הולטר לב:
בתשובה כתוב-

סינוס בין 101 ל54 ממוצע 72.

שני אירועים של PAT'S-אחד מהם עד 5 פעימות עם הולכה ותבנית של BBB

השני RIPLET Pac's.

:Puc's בודדים.

עלי להוסיף שאני מטופלת בנורמיטן וסוטלול עקב פירפור שהיה ליפני שנתיים ומאז לא חזר.
תודה רבה מיכל.
 
פרופ' דוד רוט  
01:39 04.05.13
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם שני ארועים קצרים (עד 5 פעימות) של הפרעת קצב מסוג טכיקריה עליתית. אין בממצא זה סכנה. הסוטלול יעיל גם כנגד הפרעת קצב כזו.
 
אורית
22:27 29.04.13
שלום רב,

אני בת 41, אם לארבעה ילדים. הופניתי לבדיקת הולטר מאחר שמזה כמה חודשים אני חשה מעין תחושת ריחוף, בעיקר בזמן שכיבה ולעתים בישיבה (אף פעם לא בזמן עמידה או הליכה) וגם פלפיטציות.

בבדיקה נמצאו הדברים הבאים:
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 70
מהירות מקסימאילית: 133
מהירות ממוצעת: 92
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 487 VPC'S במשך הבדיקה.משני מוקדים.( עמ' 6 ,7 ) בלטו בשעות העירנות. נצפה זוג VPC'S בודד (עמ' 6 ).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה .( עמ' 7 )
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.

אני מוטרדת מכמות הממצאים (487 VPC ו- 5 APC).

מה משמעות הדברים? מה עלי לעשות? האם יתכן כי נגרם עקב סטרס?

אודה לכם מאד על תשובתכם.
בברכה,
אורית קציר
 
פרופ' דוד רוט  
17:51 01.05.13
פעימות מוקדמות עליתיות וחדריות (APCs ו VPCs) הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
 
צילה
06:45 30.04.13
עשיתי אקו התוצאות היו תקינות חוץ מהמשפט הזה
מסתם טריקוספידלי:אי ספיקה קלה. לחץ ריאתי: 48 ממ"כ + RAP
האם זה משמעותי?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:08 01.05.13
כרגע אין לכך משמעות אך יש לעקוב עם אקו חוזר בעוד 6-12 חודשים.
 
אנונימית
15:13 30.04.13
שלום ותודה מראש על התמיכה:
היתה לי הפרעת קצב של 400 פעימות לדקה למזלי הרב הייתי במיון באותו זמן ועשו לי אקג- הרופאה במחלקה הפנימית אמרה לי שזה לא היה פרפור פרוזדורים ואני עדיין בהמשך בירור בקופת חולים- בהולטר מצאו לי סינוס טכיקרדיה עד 150 לדקה +קטעים חוזרים של wenckebach-
כרגע אני לוקחת פעם ביום קרדילוק 1.25
יש לי בבקשה 3 שאלות ממש חשובות לי:
1)האם הקרדילק יעזור בהפרעות קצב המהירות אבל מצד שני יחמיר את החסם הולכה שלצערי יש לי?
2)מה לדעתך הפרעת קצב כזאת יכולה להיות אם לא פרפור פרוזדורים? איזה סוגי הפרעות מגיעים למהירות מפחידה כזאת?
3)איזה עוד בדיקות היית ממליץ כדי לאבחן את הבעיה ?- עשיתי: אקו לב, בדיקת מאמץ, בדיקת eps , הולטר, ובדיקות דם- הכל תקין חוץ מההולטר
אני כעת ממתינה להולטר חוזר ולבדיקת טלטול tilt test
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:07 01.05.13
כיוון שאין לי מידע על הפרעת הקצב - איני יכול להתייחס לרוב שאלותייך. הקרדילווג אכן עלול להחמיר הפרעות הולכה ולכן חשוב מעקב אקג והולטר.
 
אנונימית
18:10 25.04.13
שלום וברכה:
לפני חודשיים הרגשתי ממש רע חולשה לא מוסברת ודפיקות לב מהירות+רעידות- הלכתי למיון שם הפנו אותי לבדיקת הולטר:
מצאו סינוס טכיקרדיה+ קטעים חוזרים של wenckebach (בלילה)- כנראה מדובר ב high take off, לאחר שבועיים הרגשתי כאבים בחזה שמקרין ליד שמאל כל השבת ובמוצ"ש בבוקר בחמש הלכתי למיון שם חשבתי שאני הולכת למות- הדופק עלה ל 160 אם לא יותר אולי 200 והיו לי זרמים חזקים בידיים -רק בידיים ואחר כך תחושת נימול- אישפזו אותי 8 ימים שבמהלכם ממש סבלתי מ: כאבים בחזה + קוצר נשימה ותחושת מחנק + זרמים בלב +דפיקות לב מהירות כמה פעמים ביום מעל 150
עשו לי בדיקת eps ואלו הממצאים:
לא נמצא עדות להפרעת הולכה ב av , לא נמצאה טאכיקרדיה עלייתית (לא נמצא אריתמיה פרוזדורית ולא בעיה משמעותית בתפקוד הסינוס) , שוחררתי עם קרדילוג 1.25 מאז היה לי אירוע של קשיי נשימה למשך שעה שלאחר מכן היתה לי סחרחורת ודפיקות לב מהירות + לפעמים לחצים בראש וברקות (במיוחד ברקה השמאלית)
יש לי בבקשה כמה שאלות ואני מאוד ישמח אם יענו עליהם (דרך אגב- בדיקות דם הכל תקין ובדיקת מאמץ תקינה+ אקו לב תקין אבל עם סטיות קלות)
1)האם מה שהיה לי במיון זה פרפור פרוזדורים? דופק אולי יותר מ 160 והאם עכשיו אני בסכנה לקרישי דם כל פעם שזה קורה?
2)האם בדיקת eps בודקת גם את חדרי הלב או רק את הפרוזדורים והעליות? ומה יותר נכון הבדיקה הזאת או ההולטר כי עובדה שיש לי את התסמינים האלו?
3)האם ניתן לטוס במצב כזה לרחוק? האם אני בסכנת חיים?
4)האם התופעות חולפות או מחמירות? אני יסבול ככה כל חיי?
5)האם mobitz 1 יכול להתדרדר בגיל 28? או שזה לא קשור לגיל?
6)האם כשיש לי קשיי נשימה אני באי ספיקת לב?
7)האם המצב מנבא מחלת בשריר הלב או מחלה אחרת? או רק במערכת ההולכה?
8)האם אני צריכה גם מדללי דם?
בקיצור רציתי לדעת מה בדיוק מצבי...
סליחה על כמות השאלות אני פשוט כבר לא ישנה מפחדים ומחשבות ותודה רבה על כל מענה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:22 28.04.13
אני משער שלא היה פרפור (בודאי היו אומרים לך לו היה). אינך בסיכון מוגבר לקרישי דם. אינך זקוקוה לבדיקת EPS. ניתן לטוס ללא סכנה. איני יכול לנבא כיצד תרגישי. מוביץ 1 לרוב אינו מתדרדר ואינו מנבא מחלה במערכת ההולכה או בשריר הלב. אינך באי ספיקת לב. אינך צריכה מדללי דם. לילה טוב.
 
אנונימית
20:04 29.04.13
שלום ותודה רבה על המענה:,
רציתי לציין שכבר עשו לי בדיקה פולשנית eps ואמרו לי בסופה שיש לי הפרעות קצב אבל הם לא מסוכנות - מה זה אומר שיש לי הפרעות מהפרוזדורים ולא מהחדרים?
כמו כן רציתי לשאול עד כמה הבדיקה הזאת מדויקת כי קראתי מאמר שאומר שהתחום של ה-eps די חדש והגירויים ללב שעושים בבדיקה זו לא מספיק חזקים בכדי ליצור תמיד את ההפרעות קצב...
רציתי גם ברשותך לשאול מה ההבדל בין קצב לב ממש מהיר במנוחה לבין פרפור פרוזדורים כי חשבתי שזה אותו דבר....
ואת חוות דעתך- אמרו לי שיש לי מוביץ 1 ובנוסף הפרעות קצב מהירות- קיבלתי בסוף האשפוז קרדילוק 1.25 פעם ביום - השאלה היא האם זה לא יגרום לחסם ההולכה (לקצב האיטי) להיות יותר גרוע ולהחמיר? ואיזה טיפול ניתן לקבל למוביץ 1 כאשר יש סימפטומים והאם לא אוכל לנהוג יותר בשל מקרים של סחרחורת ודפיקות לב מהירות+ כאבי ראש?
תודה וסליחה על המטרד
בן 64 ,בעל סוג דם O + ,חבר בארגון תורמי דם,תרמתי דם 2-3 פעמים בשנה במשך שנים רבות,סובל מיתר לחץ דם שנים רבות ולחץ הדם מאוזן בנורווסק,אבל זה לא הפריע,

אושפזתי פעמיים השנה (בינואר ובפבר') בבית חולים השרון ,יומיים שלושה בכל פעם,בפעם האחרונה זה היה בתאריכים 14-15 פברואר,מטופל ב-נורווסק 10 מ"ג ללחץ דם+ קרדילוג -1.25 מ"ג ו-טמבוקור 100 מ"ג(פעמיים ביום-50 מ"ג)להפרעות קצב.בסיכום השחרור מבית החולים נכתבה לי אבחנה-REC.PAF

מאז האישפוז בפבר' -הפרעות הקצב לא חזרו,לחץ הדם מאוזן ובחודש האחרון חזרתי לפעילות גופנית(בעצימות קלה עד בינונית),הולך -3 פעמים בשבוע 11-13 ק"מ כל פעם,מגיע לדופק עד -130 פעימות בדקה שזה כ- % 75 מתפוקת הלב,יכול להגיע לקצב פעימות גבוה יותר,אבל מקפיד לא לעבור את ה-130 פעימות,לאחר האימונים לחץ הדם הסיסטולי שלי יורד ל-115-117 והדיאסטולי ל 69-75 למספר שעות.

ביקשתי לתרום דם כהרגלי ונעניתי שלא יקחו ממני דם בגלל הסיכון -מדוע?? איזה סיכון??
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:16 28.04.13
איני יודע. אין כל סיכון עבורך בתרומת הדם.
יתכן שהם חוששים לערות דם עם התרופות שאתה נוטל.
 
אורית
23:54 08.04.13
שלום

אני סובלת מפעימות מוקדמות בחודש האחרון. אני נוטלת אומפרדקס כמה שנים, באופן די רציף. בהודעה שיצאה לגבי החמרה בתופעות לואי של תרופה זו נאמר שיש לפנות לרופא אם הנך חש בהפרעה בקצב לב. (מה שאומר שהתרופה יכולה לגרום להפרעות בקצב לב) כמו כן רשום שם שבמהלך תקופת הטיפול באומפרדקס הרופא עשוי להפנות אותי לבדיקת רמת מגנזיום בדם (מה שלא קרה כמובן). אני מנסה להבין האם יש קשר בין האומפרדקס למה שאני מרגישה. כמו כן הרופאה לא קישרה בין שני הדברים. מה אתם יודעים על התופעה? האם כדאי לקחת מגנזיום ולהפסיק את התרופה לפני שאני לוקחת את התרופה קרדיולןק ונתקעת איתה שנים?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:56 09.04.13
למיטב ידיעתי אומפרדקס לא גורם להפרעות קצב לב. כאשר נותנים אומפרדקס יחד עם אנטביוטיקה לטיפול בחיידק הגורם לכיב תריסריון יש סיכון נמוך להפרעות קצב בשל האנטביוטיקה (אזיתרומיצין) ולא בשל האומפרדקס.
בכל אופן פעימות מוקדמות בלבד אינן הפרעת קצב מסוכנת ואינן מחייבות טיפול תרופתי.
 
יפית
11:48 27.04.13
לגבי אומפרדקס והפרעות קצב. יש משהו בזה. גם אצלי אחרי שימוש בלוסק שזה מאותה המשפחה הדופק שלי השתולל והרגשתי נורא. אמרו לי שזה לא יתכן . עשיתי שוב ניסיון ושוב זה קרה. אני מדברת אם לוקחים את הכדור באופן רציף יום יום. אומפרדקס דרך אגב מוריד לי את לחץ הדם מאוד.
 
רחל סב
20:45 21.04.13
שלום רב,

להלן תוצאות בדיקת הולטר שביצעתי:
קצב בסיסי-סינוס

מהירות מינימלית:53 מהירות מקסימלית 106 מהירות ממוצעת 65
הפרעות חדריות:נצפו בסה"כ VPB 2
ללא זוגות או VT
הפרעות על חדריות : נצפו בסה"כ APBS7
ללאSVT או PAF
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים במקטע ST לא נצפו
סיכום:קצב בסיסי: סינוס, מהירות מינימלית 53 לדקה, מהירות מקסימלית: 106 לדקה, מהירות ממוצעת 65 לדקה.
הפרעות חדריות: נצפו בסהכ VPBS2 במהלך הבדיקה.
ללא זוגות או VT
הפרעות על חדריות: נצפו בסהכ APBS7 במהלך הבדיקה.
ללא SCT או PAF.
הםרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים: לא נצפו.

האם הבדיקה תקינה?

תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
20:24 22.04.13
הבדיקה בגדר הנורמה. יש רק פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה מאד ולא מסוכנת.
תודה על תשובתך הנהירה. תיקון קטן: אני עדיין על טמבוקור, מה שהופסק הוא הקרדילוק. האם כדאי להפסיק כעת הטמבוקור ולנסות וראפרס? והאם אין הוראפרס נחשבת לתרופה פחות תוקפנית מהטמבוקור?
ועוד קטנה: האם גם הוראפרס עלולה לגרום לחסמי הולכה כמו החוסמי ביתא (קרדילוק)?
תודה שנית
בתיה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:49 21.04.13
בהחלט ניתן לעשות את השינוי מטמבוקור לורפרס.
התרופות אינו תוקפות, אך גם הורפרס יכול לעשות חסמי הולכה.
 
בתיה
13:46 21.04.13
שלום רב
אני מטופלת מזה 7 חודשים בטמבוקור 200 מג לפעימות מוקדמות פרוזדוריות שבאות בהתקפים 'מטורפים' ומשבשות את חיי. הטמבוקור לא עוזר תמיד ויש גם ימים גרועים. במקביל נטלתי עם הטמבוקור גם קרדילוק אך מפאת כמה אפיזודות של חסמי הולכה שנצפו בהולטר היא הופסקה. ניסיון טיפולי בריתמקס לא הועיל.

לאחרונה הוצעה לי התרופה verapress SR 120 mg (בשחרור מושהה).
אודה לחוות דעתכם כדלקמן:
האם יש סיכוי שהיא תעזור והאם שווה הניסיון (ידוע לי שבמקור היא משמשת בטיפול לבעיות אחרות).
האם היא תרופה פחות 'חזקה' מהטמבוקור עם פחות תופעות לוואי ולכן עדיפה לטווח ארוך?
האם ניתן לערוך כל כך הרבה ניסויים (טמבוקור-ריתמקס- טמבוקור ללא קרדילוק - ווראפרס) תוך חודש וחצי? נאמר לי שבלאו הכי בדברים האלה הכול הוא ניסוי וטעייה.

תודה וברכה
בתיה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:32 21.04.13
מאחר ומדובר בניסוי ותעיה ניתן לנסות אך הסיכוי שהורפרס יעזור אינו גבוה. אין לה פחות (אך גם לא יותר) תופעות לואי מאשר לטמבוקור. בהחלט ניתן לנסות תרופה זו כעת (לאחר הפסקת הטמבוקור). בהצלחה.
 
אורית
18:33 20.04.13
שלום ד"ר
אני מזה חודשיים סובלת מדופק מהיר שבא לידי ביטוי בכל מאמץ קל, ומתלווה אליו לחצים בחזה. נוטלתי מס כדורים שלא הועילו כלל: קרדיולוק,אקאקור,דרלין,קורולאן, ושום דבר ממשיכה לסבול. ביצעתי הולטר וזו התשובה: סינוס מינימום 57 לדקה ומקסימום 171 לדקה.
בממוצא 89.
APBS מרובים וVPBS בודדים.
מה אומרת התוצאה? יש לציין שאני כבר חודשיים בבית לא יכולה לעבוד בגלל הדופק במאמץ שגורם לי לבחילה וללחצים.
אודה על תשובתך
 
פרופ' דוד רוט  
20:27 20.04.13
ההולטר מראה פעימות מוקדמות שיכולות לגרום לדפיקות לב והן לא מסוכנות. השאלה האם בזמן נשיאת ההולטר חשת בסמפטומים כלומר בדופק מהיר. אם לא אז אין לממצאי ההולטר ערך רב. עליך לפנות לקרדיולוג להמשך ברור - במיוחד כיון שציינת לחצים בחזה בזמן הדופק המהיר.
 
אורית
21:36 20.04.13
כן בזמן ההולטר הרגשתי דופק מהיר וכך כל הזמן מלווה בסחרחורת ובחילות כל דבר קטן שעושה נהיה לי סחרחורות חולשה דופק והולכת לשכב. כיצד אפשר לפתור את הבעיה הזו? האם אמבלציה לא באה בחשבון?
 
פרופ' דוד רוט  
21:46 20.04.13
אם מדובר בפעימות עליתיות שגורמות לסמפטומים טיפול תרופתי עשוי לעזור ולשם כך יש לפנות לקרדיולוג. אבלציה לא מבצעים כטיפול בפעימות עליתיות.
 
אורית
21:53 20.04.13
אניסינו מס רב של כדורים כפי שרשמתי וכלום לא עזר. נאמר לי שהפעימות הם מחדרי הלב. בטקג שביצעתי מס פעמים רשום סינוס טכיקרדיה. אז אני לא מבינה ככה חיים עם זה? שום כדור לא עוזר
 
פרופ' דוד רוט  
22:04 20.04.13
סינוס טכיקרדיה זה קצב לב מהיר אך תקין. קצב הלב עולה במצבים כמו מאמץ, התרגשות, מחלת חום ועוד. אם סינוס טכיקרדיה גרום לסימפטומים קרדילוק אמור לעזור. בהולטר ציינת שהיו הרבה APBS ומעט VPBS כלומר היו הרבה פעימות עליתיות ומעט חדריות.
כמו שאמרתי קודם- במידה והפעימות העליתיות גורמות לספמטומים ניתן לטפל תרופתית ויש עוד אופציות בנוסף לתרופות שניסית. אמנם מעדיפים לא לטפל בפעימות מוקדמות כי הן לא מסוכנות אבל אם הסמפטומים בלתי נסבלים ניתן לנסות תרופות נוספות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  94  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב