בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
ד"ר שלום לך...אני בן 22 בריא לחלוטין בד"כ.לאחרונה בלילות התחיל לי דופק כזה מהיר בשינה וכאילו כל הגוף זז וזה מאד מטריד ותחושב כאילו אני הולך למות.היתי אצל הרופא עשו לי א.ק.ג הכל תקין.לחץ דם 120 על 70...והדופק שלי רק היה 105 שזה קצת מהיר.וקיבלתי וואבן שזה עזר לי קצת.האם אין לי מה לחשוש מאירוע לבבי דוקטור?ולמה זה קורה דווקא לי?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:31 01.11.11
נראה לי שאין מה לדאוג ואיני יודע למה זה קורה דווקא לך.
 
אבי
15:17 30.10.11
רציתי לדעת האם התרופה euthyrox שנועדה לטיפול בבלוטת התריס יכולה לגרום לדקירות בחזה ולדופק מהיר אני פשוט לא מוצא שום חומר באינטרנט על התרופה הזאת?
זו תרופה חדשה שנותנים בכללית ומחליפה את האלטרוקסין למי שלא היה מאוזן
ומהרגע שהתחלתי לקחת אותה יש לי דופק מהיר ודקירות בחזה
בתודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:28 01.11.11
איני יודע. דופק מהיר יכול להגרם מיתר תירוקסין. כדאי לפנות לרופא המשפחה ולבדוק TSH.
 
אורטל
20:05 29.10.11
בת 22 ללא מחלות רקע מלבד אסטמה,לא פעילה גופנית,לא מעשנת או שותה ,משקל תקין .
לפני כחודש פניתי פה בקשר לקצב לב מהיר - 80-100 פעימות לדקה אך אחרי מס' ימים ולאחר שנטלתי משאף אחר לטיפול באסתמה-התופעה חלפה לה והדפוק חזר ל-60-70.
לעומת זאת,בימים האחרונים כל בוקר שאני מתעוררת אני מרגישה שיד שמאל שלי ממש רדומה,יש לי כאבים חלשים בגב עליון וכאבים חלשים בריאות עם קושי מינימלי לנשום.
השאלה שלי היא:
האם אלו תופעות הקשורות יותר לפעילות לא תקינה של הלב או שאולי האסתמה גורמת לי לתחושות אלו ?כלומר,האם הכאב מקרין מהריאות לאזורים האחרים או שההיפך-הלב מקרין לריאות ולשאר האיזורים?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:22 01.11.11
אכן משאפים מסוימים לאסתמה יכולים לגרום להאצת הדופק.
התופעות העכשוויות אינן ספציפיות ואיני יודע אם הן קשורות ללב או לאסתמה. אם לא יחלפו - מציע לגשת לרופא המשפחה
 
שוקי
22:19 27.10.11
אשתי עברה ניתוח של שתל קוכליארי וצריכה לעבור צריבה.
האם ניתן לעשות צריבה והאם ישנם מגבלות שונות מבחינת הכלים בצריבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:20 01.11.11
אם מדובר בצריבה להפרעת קצב לב - אין בעיה.
 
רונן
16:15 27.10.11
שלום ד"ר סובל מזה כ8 שנים מדופק מהיר SVTעם תגובה חדרית מהירה [לא מתעלף] הצלחתי במיון לתפוס סוף סוף את ההפרעת קצב וטופלה עם תרופה לוריד,לא קיבלתי תרופות מביה"ח לאחר שחרורי .ההפרעה עוברת לבד ללא פנייה למיון קורה פעם בחצי שנה בערך למשך 20-30 דקות
הולטר ,אקו לב ובדיקת מאמץ תקינים .
האם אני צריך טיפול תרופתי או שעדיין אין צורך?
האם הטיפול התרופתי מונע את ההפרעות או מוריד את תדירותן?
האם מומלץ במצבי לבצע אבלציה?
עזרתך,
בברכה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:19 01.11.11
אנו ממליצים על טיפול ב SVT כאשר הוא פוגם באיכות החיים או יש לו פוטנציאל נזק. תרופות עשויות לעזור אך יעילותן מוגבלת, יש לקחתן בקביעות ועלולות לגרום לתופעות לואי ובשל כך ממעטים להשתמש בהן. הטיפול היעיל והמומלץ לרוב סוגי ה SVT הוא ע"י אבלציה.אשמח לייעץ לך פרטנית אם אראה את תרשים האק"ג הרגיל ובזמן SVT.
 
תהילה
17:18 23.10.11
אני בחורה בת 24 סובלת מחרדות.
כרגע אני נמצאת בבית, לא ממש פעילה ולא מתעמלת בפעילות גופנית, סובלת מעודף משקל. בזמן התקף חרדה הדופק שלי יכול להגיע ל-91-92
היום מדדתי את הדופק בזמן מנוחה והוא היה 87.
רוב הפעמים שמדדתי הדופק היה מעל 80

האם זה גבוה? ממה זה קורה? והאם ניתן לעשות משהו על מנת לגרום לקצב לב תקין?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:06 27.10.11
האין סיכון בדופק גבוה אך הוא מבטא כושר נמוך. דרך הטובה ביותר להעלות כושר ולהוריד דופק היא פעילות גופנית סדירה.
 
מקצבת
21:02 20.10.11
שלום,

אני בת26, 3 שנים אחרי ניתוח רוס קונו והשתלת קוצב לב (רגיל) בניו יורק בעקבות הוצאת הקוצב הטבעי. אני מקצבת 100% מהזמן.

לאחרונה המליץ לי הקרדיולוג, על פעילות גופנית לשימור מצב הלב ואמר שהפעילות הטובה ביותר היא שחיה. עם זאת, במרפאת הקוצבים אמרו לי בזמנו שלא כדאי, בשל סכנה לאלקטרודות. בינתיים אני מצליחה לעשות כמה בריכות עם יד אחת, כיוון שאני סובלת מבלט דיסק בגב העליון וחייבת להפעיל את היד הזו.

האם נכון שלאנשים עם קוצב אסור לשחות?

תודה רבה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:03 27.10.11
בהחלט ניתן ואף מומלץ לשחות.
 
אליהו
15:26 20.10.11
דוקטור סליחה שכחתי לציין.
בעת התקפי הפרעת הקצב שמתי לב אולי במקרה גם שיש לי כאבי צואר.
כאמור דוקטור כ 1200 פעימות לא סדירות בשעה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:58 27.10.11
לרוב פעימות מוקדמות אינן מהוות בעיה רפואית משמעותית. עם זאת,הן עשויות להציק מאוד ולעתים גם לגרום לפגיעה בתפקוד הלב. אני ממליץ לפנות למומחה להפרעות קצב.
 
רונן
09:03 26.10.11
שלום ד"ר סובל מזה כ8 שנים מדופק מהיר SVTעם תגובה חדרית מהירה [לא מתעלף] הצלחתי במיון לתפוס סוף סוף את ההפרעת קצב וטופלה עם תרופה לוריד,לא קיבלתי תרופות מביה"ח לאחר שחרורי .ההפרעה עוברת לבד ללא פנייה למיון קורה פעם בחצי שנה בערך למשך 20-30 דקות
הולטר ,אקו לב ובדיקת מאמץ תקינים .
האם אני צריך טיפול תרופתי או שעדיין אין צורך?
האם הטיפול התרופתי מונע את ההפרעות או מוריד את תדירותן?
האם מומלץ במצבי לבצע אבלציה?
עזרתך,
בברכה.
שלום,

ראיתי לאחרונה את ד"ר נשר מבי"ח איכילוב בתוכנית של ד"ר קרסו בערוץ 10 מדבר על השיטה הטורקוסקופית לטיפול בפרפור פרוזדורים. האם שיטה זאת נבדקה מספיק בארץ והאם היא פתרון בטוח למטופלים שעברו כבר 1-2 צריבות ללא הצלחה?

תודה מראש,
ליאל
 
הרמן
22:31 26.09.11
השיטה שמדברים עליה היא כפי הנראה MAZ ומגיעים ללב דרך חתך קטן ואו בניתוח לב פתוח אם צריך
השיטה הוצעה לי באחת מבתי החולים לאחר בירורים שערכתי מסתבר שיותר קל לעשות אבלציה בתהליך המוכר כיום במקומות עם נסיון רב וגם שם לא תמיד מצליחים אפילו בכמה פעולות
 
ליאל
08:37 27.09.11
אבל מצאתי כתבה בנושא, לקראת הסוף מדברים על ההליך החדש - /http://www.beok.co.il/Category/Article/11755
נראה לי פשוט אפנה לאיכילוב לברר :)
תודה
 
ליאל
08:38 27.09.11
/http://www.beok.co.il/Category/Article/11755
שלום לפורום..

הייתי המנותח הראשון שעבר את הצריבה.והוצאת האוזנית באיכלוב..

אך עדין התופעה לא חלפה(עדיין מפורפר...)

לטענת המנתח ג'ון דוטי -סולט לייק סיטי-יואטה.

לוקח עד כ 8 חודשים .מביצוע הצריבה.
שהצלקת תיווצר. וייוצור .נתק במעגל החשמלי.המעביר את הפולסים המיותרים.
תהליך ההחלמה .כ חודשים שלושה...ויחסית כאב סביר..
הצוות הרפואי..נותן את כל הנשמה.ברשות דוקטור נחום נשר ויוסי פז..

שנה טובה למנהלי הפורום והשואלים..
 
ליאל
13:44 23.10.11
נשמע מלחיץ משהו. מקווה שתתאושש מהר וזה אכן יצליח. הכריתה היא חיונית או רק במקרה שלך? ניתח אותך מישהו מחו"ל או בארץ בליווי חו"ל?

יש מצב שנדבר במייל הפרטי? יש לי כמה שאלות, אני אחרי 2 צריבות לא מוצלחות ובלי תחזית אופטימית להצלחה עתידית בשיטה הזאת, השיטה החדשה נשמעת מעניינת.

תודה.
ליאל שלום..

בקש את כתובתי דרך המערכת.ונדסקס,את נושא הניתוח..

כי לפני מספר שעות עניתי לך,בתוספת כתובת למאמר מסקנתי שנצבר
בשיטה זאת בארצות הברית בשנתיים האחרונות שהוכנס הציוד החדשני..

אך הנהלת הפורום ..גילחה את תשובתי אחרי פרק זמן של שעות....

לא היה משהו שנוגד באתיקה הנקייה מכל פגיעה !!

כנראה.שמישהו חושש שהניתוח המיקרו כירורגיה MAZE 3 החדשני...

יגזול מועמדים בפוטנציה משיטת הצריבה הצנתור הקיימת..

אם פגעתי במשהו...


אז זה המקום להיתנצל..ולא היתה כל כוונה לעשות נפשות לשיטה החדישה...


צביקה
 
ליאל
09:44 24.10.11
אני אבקש. בטוחה שאם יש משהו חדשני שיהיה יעיל, כל מכוני הלב יאמצו אותו. בוא נגיד שניסיתי צריבה, ולא ממש הלך :) אז ממשיכים הלאה.
 
אליהו
15:20 20.10.11
 
אליהו
14:54 20.10.11
שלום רב ותודה מראש
אני סובל מהתקפים של הפרעות קצב בממוצע פעם בעשרה ימים.
בכל ארבע פעימות לב סדירות יש פעימה שהיא מפריעה את הקצב הסדיר.
בכל דקה שהלב פועם אני סובל מעשרים פעימות לא סדירות בערך.
זה מתיש אותי דוקטור וקשה לי מאוד לתפקד.
בבדיקת מאמץ וכן בבדיקת אקו לא נמצא משהו מיוחד.
אני לוקח דרלין 20 מג בעת הצורך בעת הפרעת הקצב וזה לא תמיד מסדיר את הקצב.
אני בן 60 וסובל מרמה גבוה של טריגליצירידים ולוקח כדור ליפנור וכן כדור סימבקור.
אודה לך דוקטור תואיל בטובך ולהגיד לי מה עלי לעשות זה מאוד קשה לי.
תודה רבה.
שלום רב,
לא מצאתי מידע רב על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.

סכום אקו לב במאמץ:
במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.

כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
ועכשיו אני מגיע לשאלה:
לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
תודה רבה מראש !!!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:53 22.09.11
למיטב ידיעתי לא נבדקה השפעת מאמץ גופני סטאטי או תחרותי על האצת התהליך הפתולוגי במסתם אורטלי דו עלי. באופן כללי אינך מוגבל בביצוע מאמצים כעת, אך ההגיון אכן אומר שאין מקום לספורט תחרותי (גם מפני שהאימונים הרבים שעליך לבצע עשויים אולי להאיץ את התהליך הפתולוגי) וכן להמעיט בספורט סטאטי (מאותן הסיבות). כאמור זו השערה בלבד אך אני מצטרף להמלצה שקבלת. מאידך, אתה יכול לעסוק באימון גופני אירובי וסטאטי במידה וללא תחרות.כדאי גם לעקוב אחר הנושא באינטרנט ולהיות במעקב קרדיולוגי מכיוון שנערכים עכשו ניסויים על ההשפעה של תרופות להורדת כולסטרול על עיכוב התהליך הפתולוגי במסתמים דו עליים.
אין לי כל כוונה לערוך ספורט תחרותי,
אבל בכל זאת בשירות הצבאי ישנם מבחנים 'נגד השעון'
כלומר, לרוץ כמה שיותר מהר מרחק מסוים. זה נקרא ספורט תחרותי?

אני מבין שהיגיון אומר שבמצבי כדאי להימנע ככל האפשר מפעילויות ספורטיביות אשר עלולות להגביר את קצב התהליך, אבל כאשר הספורט אינו ברמה גבוהה מדי, וכמובן עם 'יד על הדופק' , שיפור הכושר הגופני שלי חשוב לי מאוד. האם באמת עדיף לי לא לנסות לשפר אותו?לא לעשות אימוני ספרינטים וריצות כנגד השעון כלל?
אני בהחלט בעד שיפור הכושר אך ניתן לעשות זאת ללא כל תחרות או ריצה כנגד שעון, ולהתמקד בפעילות אירובית "סבירה".
שלום לפרופסור אלדר.

. עברתי כריתה של האוזנית השמאלית במהלך משולב לניתוח צריבה, וללא נוכחות של מחלה מסתמית של המסתם מיטרלי. ולאחר ביצוע אקו לב TEE ששולל נוכחות של טרומבוס בכניסה של האוזנית לפני איזור הכריתה. .הייתה מגדיר זאת כמצב בטוח.....להפסקת שימוש במדלל .. שנה טובה .
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:44 16.10.11
מקובל שאם הפעולה הניתוחית אכן הצליחה (לפי סימפטומים ובעיקר בדיקות הולטר חוזרות)ניתן להפסיק מדללי דם. מציע שתהיה בקשר עם קרדיולוג בנושא זה.
 
חנא גדעון
10:39 28.09.11
שלום אני בן 23 לא מעשן ולא שותה קפאין ויוצא שעשיתי בעבר פעילות גופיות סדירות אך לא בהתמדה, אני מטופל פסיכיאטרית ע"י 100 מ"ג איקסל ביום -משהו כמו חודשיים. מזה שנה ואני מרגיש דקירות בלב, לפני 3 חודשים נהיה כאב מתמיד שהתלווה בכאב דקירות. הפעם הדופק בממוצע 120 דפיקות לדקה וזה אחרי שלטענת רופא המשפחה שיש לי סינוס טכוקארדיה.
יש לציין שאני נוטה להתרגז במהירות אך חוץ מזה מצבי הפסיכולוגי די יציב.
כבר עשיתי מבחן מאמץ לפני 3 חודשים וכעת אני הולך לבצע אקו לב.
בינתיים אני על נורמלול 25 מ"ג ביום אך לא ניראה לי שזה עוזר, הדופק בינתיים 100 וכל פעילות קטנה מקפיצה אותו.
אני לא מצפה לפתרון כי ממש לא בא לי על ניחושים אך אשמח מאוד להמלצה על רופה קרדיולוג מצויין, ומוכן להגיע עד לירח בשביל שזה יטופל.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:18 11.10.11
איפה אתה גר?
 
חנא גדעון
13:12 12.10.11
אני גר בנצרת.
ברצוני לעדכן כי כעט אני נוטל 25 מ"ג נורמתן פעמיים ביום, אך הכאב ממשיך כל הזמן ואפילו לפעמים זה בלתי נסבל.
עברתי בדיקת אקו לב, ולפי התוצאות הכל תקין.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:40 16.10.11
בחיפה יש מספר מומחים להפרעות קצב (תנסה את ד"ר אריה מיליטיאנו מבי"ח כרמל ומרפאות לין או ד"ר בולוס מרמב"ם).
שלום
אשמח לקבל עזרה בפיענוח תוצאות ההולטר שלי בהן נכתב כי "היו אירועי AT וכן אירוע WCT והרושם הוא כי מדובר בAT עם אברציה." זהו הולטר שנעשה לי באישפוז לאחר הולטר קודם בו נמצא "SVT עם קטעים של 2-3 דקות ומהירים עד 250 לדקה. " וכן ציונה SUPER VENT TACHYCARDIA וכן קטע קצר של NON SUS VT / אשמח להבין יותר במה מדובר?
שאר המדדים החיוניים תקינים, האקו לב תקין וכו MRI /
קיבלתי טיפול בריתמקס שלוש פעמים ביום ובדיקה בעוד חודש כשהובטח לי שניתן יהיה לשקול הורדת התרופה כלל. אשמח לשמוע את דעתך
תודה רבה וחג שמח לכולנו
אמן
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:38 16.10.11
מדובר בהפרעות קצב לא מסוכנות שמקורן בפרוזדורים (עליות). נראה לי שהטיפול שהומלץ לך מתאים וגם הפסקתו בעוד כחודש אינה בעייתית.
אם תמשיכי לסבול, התיעצי עם רופא המשחה (או עם קרדולוג מומחה להפרעות קצב9 על האופציות הטיפוליות.
 
רוברט
13:45 14.10.11
אני בן 43 בריא באופן כללי ועוסק בספורט חובבני כל חיי.לפני כ13 שנה התחלתי להרגיש בהפרעות קצב,אחרי סידרת בדיקות הגיעו למסקנה שאני סובל מכל מיני הפרעות קצב על חדריות.לפני כ4.5שנים עברתי אבלציה בעקבות פרפור פרוזדורים שחויתי.הטיפול עזר לכמה שנים למרות שהיו הפרעות קצב בעיקר פעימות מוקדמות וכו.בשנה האחרונה יש עליה משמעותית בתדירות ההפרעות כמו כן במיקרי הפירפורים.הרופאים שפניתי אלייהם באופן פרטי המליצו על קארדילוק או ריתמקס.תרןפות אלו מלחיצות אותי מאוד שכן יש להן תופעות לוואי ולא בטוח שיעזרו,הבעיה הגדולה שפיתחתי עם השנים חרדות קשות ועם כל התקף של הפרעות גם רגילות אני נכנס לחרדות קשות,בעיות עיכול,שילשולים,אובדן תיאבון ולא מתפקד וזאת אל אף שאני יודע שהפרעות אלו לא מסכנות חיים.אני לא יודע עם לטפל בחרדות או לקחת את התרופות שציינתי.בבקשה עזור לי מה לעשות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:35 16.10.11
התרופות שהומלצו עשויות להועיל ותופעות הלואי שלהן מינימליות.אני מציע לנסות טיפול בהן. אם הן תעזורנה והחרדה תמשך יהיה מקום לטפל גם בחרדה.
 
אורטל
10:44 14.10.11
בת 22 -סובלת מאסתמה עם התקפים בתדירות גבוהה (מדי שבוע) -במקרה הצורך משתמשת באנילציה ובאופן קבוע משתמשת במשאף כטיפול מונע.
במקרים אלו בעבר לא הרגשתי שום דפיקות לב מואצות כמו שאני מרגישה בימים האחרונים.
אני לא מעשנת,לא שותה אלכוהול,לא פעילה ספורטיבית.
בתקופה האחרונה אני מרגישה פתאום-בלי שום סיבה מיוחדת- עלייה בקצב פעימות הלב ובבדיקת לחץ דם ודופק שאני עושה בבית -לחץ הדם תקין אך הדופק נע בין 80 ל-100 במנוחה!
בביקור אצל רופאת המשפחה -המליצה לעשות הולטר ואקו-לב.
גם בעבר הרגשתי לעיתים ממש רחוקות פעימות לב מוגברות(אך זה קרה בעקבות מינון לא נכון של תרופות לאנילציה) ובעקבות כך עשיתי בשלושת החודשים האחרונים בדיקת א.ק.ג 3 פעמים! ותמיד יצא תקין.
רופאת המשפחה אמרה לי להגיע אליה ברגע שאני מרגישה עלייה בקצב פעימות הלב-אך זה לא תמיד אפשרי .
כמו כן,אני לא ישנה שינה רצופה בלילות בימים האחרונים-כל שעה-שעתיים מתעוררת ממחשבות או הרגשת מחנק וחוזרת לישון .
אני לא אוכלת מאכלים שומניים ואפילו לא אוכלת הרבה באופן כללי-
המשקל שלי: 61 ק"ג והגובה שלי 1.64
2 שאלות :
ממה זה יכול לנבוע ההפרעה הזאת בקצב הלב?
האם זה מסוכן ויכול להוביל להתקף לב?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:33 16.10.11
קרוב לודאי שאין שום בעית לב. האם את בלחץ לאחרונה?
שמעי בקול רופא המשפחה והבדקי בזמן שאת חשה ברע.
 
אורטל
12:28 12.10.11
בת 22 -סובלת מאסתמה עם התקפים בתדירות גבוהה (מדי שבוע) -במקרה הצורך משתמשת באנילציה ובאופן קבוע משתמשת במשאף כטיפול מונע.
במקרים אלו בעבר לא הרגשתי שום דפיקות לב מואצות כמו שאני מרגישה בימים האחרונים.
אני לא מעשנת,לא שותה אלכוהול,לא פעילה ספורטיבית.
בתקופה האחרונה אני מרגישה פתאום-בלי שום סיבה מיוחדת- עלייה בקצב פעימות הלב ובבדיקת לחץ דם ודופק שאני עושה בבית -לחץ הדם תקין אך הדופק נע בין 80 ל-100 במנוחה!
בביקור אצל רופאת המשפחה -המליצה לעשות הולטר ואקו-לב.
אני נורא חוששת מהעניין ואין לי מושג למה זה התחיל באמצע שומקום!
2 שאלות :
ממה זה יכול לנבוע ההפרעה הזאת בקצב הלב?
האם זה מסוכן ויכול להוביל להתקף לב?
גם בעבר הרגשתי לעיתים ממש רחוקות פעימות לב מוגברות(אך זה קרה בעקבות מינון לא נכון של תרופות לאנילציה) ובעקבות כך עשיתי בשלושת החודשים האחרונים בדיקת א.ק.ג 3 פעמים! ותמיד יצא תקין.
רופאת המשפחה אמרה לי להגיע אליה ברגע שאני מרגישה עלייה בקצב פעימות הלב-אך זה לא תמיד אפשרי .
כמו כן,אני לא ישנה שינה רצופה בלילות בימים האחרונים-כל שעה-שעתיים מתעוררת ממחשבות או הרגשת מחנק וחוזרת לישון .
אני לא אוכלת מאכלים שומניים ואפילו לא אוכלת הרבה באופן כללי-
המשקל שלי: 61 ק"ג והגובה שלי 1.64
הוריי מתגוררים בפריז וצריכה דחוף מומחה בפרפור חדים והפרעות קצב וקוצבי לב
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:35 11.10.11
Leenhardt Antoineב Lariboisière Hospital, Paris, France
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  74  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב