בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
הפרי
19:44 03.04.13
בתי בת ה17 ביצעה הולטר לב כחלק מבירור קרדיאלי בעקבות ארועי סינקופה. בתשובה. : .האם זה תקין? nsr, multiple pac, 5176/24 .h
 
פרופ' דוד רוט  
09:36 04.04.13
ההולטר הראה פעימות עליתיות מרובות. תופעה זו כשלעצמה אינה קשורה לסינקופה ואינה מסוכנת. אך יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאת ההולטר ועם תרשים אקג רגיל- כיון שיתכן שיש להמשיך ברור למשל לבצע אקו לב.
 
שאול ב
19:12 02.04.13
שלום רב,לפני כ6 שנים היה לי התקף של ריפרוף,אושפזתי ליממה {דופק של כ150-180 חלף מעצמו לאחר כשעה והושארתי להשגחה}בשיחרור ניתן לי נורמיטן להפרעות קצב,ולאחר כשנתיים ביקשתי מהרופא שיחליף לי את הנורמיטן לקרדילוק עקב בעיות בזיקפה ודופק נמוך,עם השנים היו לי התקפים של פירפור פרוזדורים פעם פעמיים בשנה שחלפו מעצמם,ומדי פעם פעימות מוקדמות,מקבל ריתמקס 600,קרטיה100,אוקסאר50 ל,דם,ועדיין ממשיך קרדילוק 1,25 בלילה,שאלתי האים הקרדילוק נחוץ ,ולא כיצד להפסיק אותו .בתודה מראש.
 
פרופ' דוד רוט  
21:00 02.04.13
הקרדילוק מאט את קצב הלב ומוריד לחץ דם. אם קצב הלב לא מהיר ולחץ הדם תקין ניתן לותר על הקרדילוק אך יש לעשות זאת בהתיעצות עם הרופא שנתן את הטיפול.
 
שאול ב
15:24 03.04.13
לפני בערך 4 חודשים עברתי אבלציה בגלל SVT.
מאז הכל בסדר אין לי יותר התקפים.
אך מאז ( בעיקר בתקופה האחרונה) אני מרגיש את הדופק שלי בצורה מוזרה, כלומר פשוט מרגיש כל הזמן את הלב שלי דופק. בדך כלל הדופק שלי הוא רגיל וסדיר. אבל אני מרגיש כל הזמן זה מפריע לי לישון ולבשת בנחת, כשאני מתאמץ הדופק קופץ במהירות. שאני מעשן סיגריה הדופק עולה גם במהירות בערך ל90-100.
לפעמים, בדרך כלל כשאני נכנס למיטה ומנסה לישון. אני מרגיש את הלב דופק, איך אני אסביר את זה... כאילו הוא מתאמץ מתאמץ מתאמץ וואז ,מצליח" לדפוק (כאילו שהוא משחרר), הוא מתאמץ לדפוק ואחרי איזה שניה הוא דופק בצורה חזקה.

לא כואב לי בחזה, לא מרגיש שום דבר אחר חוץ מהדופק.. אבל זה פשוט מעיק עלי כל כך!
פשוט רוב הזמן ביום אני מרגיש שהלב שלי דופק, אם אני שם יד על החזק או אפילו בכל מקום אחר בגוף, בלי ללחוץ או משהו כזה אני ירגיש את הדופק בבירור.
הייתי אצל קרדיולוג והוא אמר שזה "יעבור" וזה בגלל שאני אחרי אבלציה. אבל עבר כבר חודשיים וזה לא עבר. אני טס עוד שבוע לארה"ב ואני מפחד שזה יפריע לי בטיול. אני לא יודע אם ני צריך טיפול, אם מותר לי לעשן ( סיגריות או דברים אחרים בחו"ל ) לשתות אלכוהול או לא....
אבל הכי חשוב, מה זה יכול להיות, ממה זה נובע?
אם הדופק לא עולה מעל 100 לא סביר שמדובר בהפרעת קצב כמו SVT. רצוי לבצע אקג בזמן שאתה חש דפיקות לב או לעבור בדיקת הולטר כדי לודא שקצב הלב תקין בזמן סמפטומים. העישון מזיק בדרכים רבות לכן מומלץ מאד להפסיקו.
 
בן לודה
13:30 27.03.13
מה? לא קראת בכלל את ההודעה שלי?
היה לי SVT, עברתי אבלציה. כבר אין לי SVT!
עשו לי אבלציה אחרי שהיה לי דופק 250 במשך שעתיים והזריקו לי אנדוניזין ואשפזו אותי שבוע וראו באקג שיש לי SVT. ואז עברתי אבלציה! וכבר אין לי דופק מהיר. ועכשיו אני במצב הזה שכתבתי למעלה
 
פרופ' דוד רוט  
07:19 28.03.13
דוקא כן הבנתי אותך. כוונתי היתה שלא סביר שתחושותך כעת נובעות מ SVT (לומר מכישלון של האבלציה) כדי לברר האם מדובר בהפרעת קצב אחרת יש לתעד את קצב הלב בזמן הסמפטומים כפי שהסברתי לעיל.
 
בן לודה
18:39 31.03.13
אה, הבנתי. תודה רבה!
על הבוטות. אף אחד כאן לא חייב לך כלום.
 
צילה
18:52 01.04.13
האם יש דבר כזה מינון גבוה לפרוקור? כיצד ניתן לבדוק זאת?
לוקחת פרוקור200 כחצי שנה ופתאום מרגישה חולשה בעיקר בלילה.במדידת דופק 52 האם יתכן שהפרוקור גורם לכך?
נוטלת גם אספירין וטרטייס 1.25
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:04 02.04.13
המינון המקובל של פרוקור הוא 200 מג ביום. פרוקור מאט את קצב הלב וקצב לב איטי עלול לגרום לחולשה אך קצב של 52 בדקה אינו איטי מאד במיוחד בלילה- במנוחה אז קצב הלב יורד באופן טבעי. הפרוקור עלול לגרום לתת תריסיות גם זה גורם לחולשה לכן יש לבדוק TSH בדם. לשם כך יש לפנות לרופא המשפחה שיבצע את הברור הדרוש.
שלום ,אני בן 32 בעל מבנה גוף רזה ,בבדיקות אישיות של קצב הלב התוצאות הראו 48-58 במצב מנוחה . בנוסף , כשאני מדבר עם מישהו אז בהרבה מצבים אני שוכח מילים מסויימות שקוטעות את המשפט וקראתי שיש קשר בין שכחה לקצב לב נמוך , האם זה נכון ואיך אפשר להגביר קצב הלב ? פעילות ספורטיבית מועילה או פוגעת ?
 
פרופ' דוד רוט  
20:57 02.04.13
קצב לב נמוך כפי שאתה מתאר טבעי לאנשים בעלי כושר גופני גבוה. לא סביר שקצב הלב קשור לשיכחה אלא אם מדובר בהפרעת הולכה. זאת ניתן לשלול על ידי ביצוע אקג רגיל.
פעילות ספורטיבית גורמת לעלית קצב הלב במהלך הפעילות אך עם שיפור הכושר קצב הלב יורד במנוחה.
 
צילה
09:38 31.03.13
שלום.
האם אדם שסובל מפרפור פרוזדורים יכול לעשות כל פעילות? או שמא יש מגבלה.
אני נוסעת עים נכדי לדיסני וורלד ותהיתי אם מותר לי לעלות על כל המתקנים?
האם ארוע חיצוני כמו פעילות גופנית יכולה לעורר את הפרפור?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:44 31.03.13
אם הפרפור אי תסמיני במנוחה ואינו מגביל אותך במאמץ - אין בעיה לעלות על כל המתקנים ואין צורך להתנזר מפעילות גופנית. בילוי נעים.
סובל מיתר לחץ דם שנים רבות ומטופל בנורווקס ונמצא בלחץ דם מאוזן,בינואר ובפברואר השנה אושפזתי לימים בודדים על הפרעות קצב התקפיות,

מטופל מאז ב-קרדילוק-1.25 מ"ג פעם ביום וטמבוקור -5 מ"ג פעמיים ביום,בנוסף לנורווקס ,חזרתי לפעילות רגילה ואף צועד כ 5-6 ק"מ פעמיים שלוש בשבוע במשך שעה בכל פעם,לחץ הדם מאוזן.

תורם דם 1-3 פעמים בשנה וחבר באירגון תורמי דם בהתנדבות.

השבוע בקשתי לתרום ונאמר לי במגן דוד אדום שעקב הפרעות הקצב אסור להם לקחת ממני דם,הוסבר לי -"שלא לוקחים סיכון".

מבקש דעת המומחים מדוע אסור לי ?,יש לי סוג דם O + , ומעוניין להמשיך להתנדב.מרגיש טוב.
 
פרופ' דוד רוט  
20:34 29.03.13
לבנק הדם יש כללים ממי מותר וממי אסור לקבל תרומת דם לפי מצבו הבריאותי.
לא ציינת מאיזה הפרעות קצב אתה סובל. דרגת הסיכון תלויה בסוג הפרעת הקצב.
 
זהבה
00:20 29.03.13
אשמח לקבל פיענוחלבדיקת הולטר:
קצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 60
מהירות מקסימאילית: 116
מהירות ממוצעת: 82
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של עד 283 לשעה (נצפו סה''כ 1285 VPC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית (עמ' 8,9,12,14,19). נצפו 3 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 7,17).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו אירועים ספורים של BLOCKED APC'S (עמ' 13).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:07 29.03.13
אין ממצא מדאיג בהולטר.


 
דן
15:51 28.03.13
שלום רב
סובלת מפעימות מוקדמות סימפטומטיות לאורך כל היום לתקופות
ברגע שאני נוטלת קלונקס (כדור הרגעה) כמות הפעימות פוחתת
האם זה טיפול יעיל?
יכול להיות שהפעימות שלי הן פסיכוסומטיות לחרדה?
יכול להיות שזה רק מרגיש לי כפעימה מוקדמת?
בהולטר לא נצפו היה יום רגוע....
חג שמח
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:04 29.03.13
פעימות מוקדמות עשוית להיות ביטוי לחרדה ואז טיפול הרגעתי יכול להועיל.
 
בן לודה
21:57 27.03.13
סליחה שאני מציף, עכשיו ראיתי באתר שיש תוצאה לבדיקת הולטר.

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 38
מהירות מקסימאילית: 91
מהירות ממוצעת: 59
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 3 VPC'S במשך הבדיקה (עמ' 8 ).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 1-18 לשעה (עמ' 9 ). בלטו במיוחד בשעות העירנות (ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ).
הפרעות הולכה: לנצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.4 שניות,יתכן שמדובר ב- BLOCKED APC'S (עמ' 6).
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 38 לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 59 פעימות לדקה. הבדיקה הסתיימה כעבור 08:56 שעות בלבד.

.
 
פרופ' דוד רוט  
07:22 28.03.13
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם פעימות מוקדמות בעיקר עליתיות. מדובר בתופעה שפירה לא מסוכנת כלל. אם בזמן ההולטר הזה חשת בסמפטומים הרי שיתכן שמדובר בפעימות המוקדמות וכאמור אין בכך כל סכנה.
 
בן לודה
15:17 28.03.13
אבל אם זה מציק לי, כלומר זה מציק לי.. אני מרגיש את הדופק המון זמן ביום.
אז יש לזה טיפול כלשהו? אבלציה או טיפול תרופתי?
 
פרופ' דוד רוט  
19:02 28.03.13
ניתן לנסות טיפול תרופתי למניעת פעימות מוקדמות. לשם כך יש לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג. אבלציה לא מומלצת למניעת פעימות מוקדמות כי כאמור מדובר בתופעה לא מסוכנת שאינה מצדיקה אבלציה שהיא פעולה פולשנית עם סיכון לסיבוכים.
 
ישראל
13:48 28.03.13
שלום לקרדיאולוג
אני בן 61, וסובל מעת לעת מהפרעה בקצב הלב. המליצו לי על בדיקת הולטר, אך היות והתופעה אינה קורית עפ"י הזמנה, ולעיתים היא יכולה שלא לקרות גם מספר ימים ואפילו שבועות.
האם בדיקת הולטר למשך יממה שלימה שבה הפרעת הקצב לא תקרה, -תוכל להועיל כדי לאבחן את טיב ההפרעה? במידה ולא, כיצד אוכל להיבדק?
חג שמח
ישראל
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:55 28.03.13
הולטר יהיה יעיל רק אם תהיה הפרעת קצב. אם ההפרעה נמשכת מספר דקות ניתן להשתמש בקרדיוביפר. אם היא קצרה יותר עדיף loop recorder. ניתן להשיג את המכשירים באמצעות הקופ"ח שלך. בהצלחה.
 
בן לודה
13:37 27.03.13
יכול להיות שבן אדם סובל משתי הפרעות קצב?
לדוגמא, יכול להיות שפעם היה לי SVT ואחרי האבלציה יהיה לי פרפור פרוזדורים?
 
פרופ' דוד רוט  
07:28 28.03.13
אין קשר בין SVT לפרפור פרוזדורים אלה שתי הפרעות קצב שונות. האבלציה לא סביר שתגרום לפרפור. תאורטית יכל להיות אדם שסבל מ SVT ולאחר זמן פיתח גם פרפור כי פרפור פרוזדורים הוא הפרעת הקצב השכיחה ביותר והשכיחות עולה עם הגיל.
 
דן
17:17 24.03.13
שלום
האם טראומה או משבר חריף בחיים
עלול להוביל איתו הפרעות קצב?
 
פרופ' דוד רוט  
21:58 24.03.13
מתח נפשי חריג עלול להיות טריגר להפרעת קצב. משמעות הדבר שצריכה להיות פתולוגיה או מחלה לבבית קיימת ואז על רקע זה מתח נפשי חריג עלול לגרום להפרעת קצב. כאשר אין כל בעיה לבבית ברקע כלומר האדם בריא לחלוטין לא סביר שמתח נפשי גם אם חריג יגרום להפרעת קצב.
שלום רב
אני בן 71 בריא שעוסק בספורט וסובל מפעימות מקדימות שפוגעות קשה באורח חיי עברתי את כל הבדיקות והכל תקין תרופות שאני נוטל קרדילוק 1.25 מג סימוביל 20 מג
לונטון 15 מג וזריקות אלרגיה נגד קרדית האבק MITE MIX 100 AU .
שאילתי היא
1] האים אחת התרופות האלו מחמירה את הבעיה.
2] האים כוסית אלכוהול וכוס קפה ליום יכולים להחמירים את את הבעיה.
3] יש המלצה באיטרנט לקחת 100 מג אשלגן עם 250 מג מגנזיום בבוקר ובערב האם זה
יכול לעזור.
4] האם ידוע על מוצרים או פעילות מסוימות כולל פעילות מינית שיכולים להחמיר את
הבעיה.
בתודה מראש
גרשון
התרופות שציינת לא מחמירות את הנטיה לפעימות מוקדמות. כוסית אלכוהול ביום לא מחמירה גם כן וכך גם לגבי קפה. אשלגן ומגנזיום יעזרו אם רמתם בדם נמוכה, ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם פשוטה. פעילות מינית לא קשורה לפעימות מוקדמות.
כשהושתל לי ICD לפי כ-3 חודשים אחוז הקיצוב היה 3%. בבדיקה האחרונה אחוז הקיצוב עלה ל-18%. מהי המשמעות הפיסיולוגית וההשלכה על פעילות גופנית.
הקוצב נכנס לפעולה כאשר קצב הלב הטבעי יורד מתחת לסף המתוכנת למשל 60 פעימות בדקה. קצב הלב הטבעי יכל לרדת בשל מחלה של מערכת הקיצוב הטבעית (מחלה זו גרמה מן הסתם לצורך בקוצב מלכתחילה) או בשל תרופות שמאטות את קצב הלב. במקרים כאלה יעלה משך הזמן בו פועל הקוצב. לא צריכה להיות לזה השפעה על פעילות גופנית כי הקוצבים המודרנים מתאימים את קצב הלב לקצב הדרוש בזמן פעילות. בכל אופן קיצוב של 18% מהיממה הוא מועט. זה אומר שב 82% מהזמן אין צורך בקיצוב כיון שהמערכת הטבעית פועלת.
 
דני
23:39 18.03.13
בן 54
בשנת 2004 התגלה אצלי יתר ל ד קיבלתי במשך כ 3 שנים נורמיטן 12 מג עד אשר הופסק כי ,הייתי בברדיקרדיה של כ 50 ומטה והייתי מרגיש רע בנוסף לפעימות מוקדמות,הנורמיטן הופסק והוחלף לטריטייס , הברדיקדיה הפסיקה והתחלתי להרגיש טוב
אחרי כשנתיים השתנה לחץ הדם
הועלה מינון הטריטייס
ואחרי זמן שוב השתנה לחץ הדם לגבוה יותר,
אז התחלתי לקבל טריטייס 5 מג פעמיים ביום
כולל 12.5 מג דיזותיאזיד
כאשר שוב השתנה לחץ הדם ועלה,כעבור מספר חודשים,אז
הוסיפו לי אמלודיפין שגרם עליה בדופק,אז הוא הוחלף בוזודיפ שגרם לעליה קיצונית ופיתאומית בדופק 115,הגעתי עם הדופק הזה למיון,ושם הומלץ להחליף לקדקס
,קדקס 1 מג
מזה כמה שבועות שהדופק ירד לסביבות 50 53 וליפעמים קצת עולה ל60 במהלך היום,
אני כאילו "לא מרגיש את הלב" כלומר ההיפך ממה שהיה הייתי מרגיש דופק חזק ומהיר ועכשיו הפוך
שאלותיי:
האם יש להיתיחס למצב זה? האם הדופק הנמוך יכול להגרם מ ה קדקס?
הערב מדדתי ומצאתי דופק 48 במדידה נוספת אחר כך 50,איך יש להיתיחס?[או לא להיתיחס?]
 
פרופ' דוד רוט  
19:44 19.03.13
קדקס לא גורם לדופק איטי. דופק של 50 אינו מהווה בעיה אם אינו מלווה בספטומים כגון סחרחורת וחולשה.
 
רונית
15:47 18.03.13
שלום רב:
רציתי להתייעץ, בעלי בן 38, בריא לגמרי עבר לפני כחמישה חודשים ארוע של פרפור פרוזדורים שלא הסתדר עם תרופות, עבר היפוך חשמלי והכול חזר להיות תקין.
בשבועיים האחרונים שוב הרגיש לא טוב, ובבדיקות נמצא דופק נמוך בין 40 ל50, עבר בדיקת הולטר של 24 שעות ונמצא:
צרורות של at, חלקם ללא העברה לחדרים שגרם לפאוזות עד 2.4.
האק"ג- סינוס ללא איסכמיה.
הפנו אותו למרפאה להפרעות קצב, אני מאוד מודאגת, מה זה אומר? אפשר לחכות שיתנו לו תור או צריך לפנות בדחיפות? האם זה מסוכן?
 
פרופ' דוד רוט  
19:41 19.03.13
אם בעלך חש בטוב ללא סחרחורות או התעלפויות אין בהפרעות קצב אלה סכנה וניתן לקבוע תור רגיל.
 
דליה
15:29 19.03.13
אמי בת 74 סובלת מיתר לוקחת קונוורטין ואיקפרס ליתר לח"ד לח"ד, היצרות קשה של המסתם האאורטל (0.7) מועמדת לניתוח החלפת מסתם.
לאחרונה החלו פעימות מוקדמות (כ-14,000) ביממה לפי ההולטר. הוסיפו לה קרדילוק 1.25.

היא מרגישה הרבה יותר טוב מבחינת הפעימות המוקדמות, אבל רופא אחר אמר לה שאיקפרס עם קרדילוק ביחד זו סכנת חיים.

האם אכן כך?
 
פרופ' דוד רוט  
19:39 19.03.13
איקפרס וקרדילוק הן תרופות שמאטות את קצב הלב לכן שילובן יחד עלול לגרום לקצב לב איטי מדי. לכן יש סכנה בשילוב שלהן. ניתן במצבים מסויימים שלבן יחד אך הדבר דורש מעקב רפואי קפדני ומטופל עם מערכת הולכת חשמל בלב תקינה לגמרי. יש לפנות לרופא שרשם את הטיפול בשאלה האם הטיפול הזה בטוח לאימך.
 
אלי
21:15 03.03.13
שלום רב ותודה מראש
אני בן 61 סובל מפעימות מוקדמות מרובות ומתישות כמעט כל יום כל היום. בערך 5 פעימות סדירות 1 פעימה מוקדמת .בעת הפעימה המוקדמת אני מרגיש דקירות מעין תלישה כזאת מתחת לגרון בחזה באזור בלוטת התריס . וזה דוקטור מתיש אותי ואיכות החיים שלי מאוד ירודה ואני מאוד סובל.
דוקטור לתופעות הלואי של הפעימות המוקדמות שהזכרתי מה יכול לעזור או להקל.
אני לוקח כל יום כדור אחד של קרדילוק 5 מג.
פעם בחודש לערך אני סובל גם מפרפור פרוזדורים.
בבדיקות מאמץ ואקו לא נמצאו דברים מיוחדים.
בבדיקת הולטר פעימות מוקדמות מרובות.
תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
09:52 04.03.13
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות לכן לא מומלץ לטפל בהן תרופתית. אם אתה סובל גם מארועי פרפור פרוזדורים לעיתים קרובות, ניתן להתחיל טיפול תרופתי למניעת פרפור שיועיל גם למניעת פעימות מוקדמות. לשם הערכה של הצורך בטיפול כזה יש לפנות לקרדיולוג.
 
דוד בן חמו
17:45 17.03.13
אני מבין אותך מצויין - אני מכיר את התחושה מצויין - אני מרגיש את הפעימה המוקדמת בדיוק כמוך - בגרון כאילו מישהו לוחץ קצת מתחת לגרוגרת וחונק אותךץ
אני סופר אותן באמצעות מישוש וריד העובר ברקה סמוך לאוזן. אם לא עברת התקף בעבר אתה לא במצב מסוכן כמו מישהו שעבר התקף-כך אמרו לי כל הרופאיםץ הפעימות המוקדמות מכניסות לחרדה ו 3 שנים אני עם קסאנקס- אצלי הפעימות המוקדמות באות מצלקות של התקף לב ישן מאד והן מצטרפות לפעמים לזוג או שלשה של פעימות מוקדמות שיוצרות לבסוף הפרעת VT (הפרעה מסוכנת שיכולה להוביל למוות או ל VF) שרק הדפריבילטור שמושתל בחזי מפסיק אותן. אין תרופה להפרעת קצב שלא ניסיתי. אם הרופאים אומרים שזה לא מסוכן תנסה לחיות עם זה- כמו שאני חי עם זה עתה ( התרגלתי) אם זה בלתי ניסבל - תנסה אבלציה - אם ההפרעה באה מהחדר אל תעשה אבלציה בארץ - עשיתי 3 ברמבם ונכשלו תעשה באיטלי אצל מומחה שעושה 150 אבלציות חדריות בשנה. אם ההפרעה לא מהחדר תעשה אבלציה בארץ. אני ממליץ על ד"ר חלמייזר בברזילי באשקלון למרות שברזילי נחשב לבית חולים ירוד - חלמייזר הוא עם "ידיים" זהב- את הידע יש לכולם אבל דיוק בצריבה ומיומנות בידיים יש הכי טוב לחלמייזר- אם תרצה מידע נוסף תתקשר אלי 0522719924 דוד
האם תוכל לפנות אליי במייל
atid77@walla.co.il
תודה רבה רבה
הפחדת אותי עכשיו
לא חושבת שהפרופסור יסכים איתך
דוד בן חמו: המידע שאתה מספק רלונטי לאדם שעבר אוטם שריר הלב ולכן הינו בסיכון להפרעות קצב מסכנות חיים. אדם ללא מחלת לב עם תפקוד לב תקין לא צפוי להפרעות קצב מסוכנות גם אם סובל מפעימות מוקדמות ולכן אין שום טעם שיעבור אבלציה שהיא פרוצדורה פולשנית עם סכנה לסיבוכים שעולים על הסכנה שבפעימות המוקדמות.
 
דוד בן חמו
15:52 19.03.13
לא ציינתי בשום מקום שזוגות ושלשות יכולות להוביל לדום לב או להתקף לב- מה פתאום???????? - אמרתי רק שהתחברות של כמה מהן למי שיש צלקת מהתקף ישן יכולות להוביל ל VT- ( VT זה לא התקף לב) בכל מקרה רציתי רק לספר על הנסיון שלי שלמרות כל הסבל והפחד המשתק שנגרם מהפרעות קצב- ניתן "לחיות" עם זה.
הזדהתי עם התחושות שלך וחשתי צורך לעודד אותך ולהגיד לך שיש עוד חולים שאוכלים את הח.... הזה. אני יודע איך זה "מחרפן"
בכל מקרה עלייך להסתמך על דברי הרופאים בלבד -ולנהוג בעצתם. אם הם ימליצו על אבלציה אשמח לשתף אותך בנסיון ובמידע שאספתי על אבלציות .
 
דוד בן חמו
15:54 19.03.13
לא ציינתי בשום מקום שזוגות ושלשות יכולות להוביל לדום לב או להתקף לב- מה פתאום???????? - אמרתי רק שהתחברות של כמה מהן למי שיש צלקת מהתקף ישן יכולות להוביל ל VT- ( VT זה לא התקף לב) בכל מקרה רציתי רק לספר על הנסיון שלי שלמרות כל הסבל והפחד המשתק שנגרם מהפרעות קצב- ניתן "לחיות" עם זה.
הזדהתי עם התחושות שלך וחשתי צורך לעודד אותך ולהגיד לך שיש עוד חולים שאוכלים את הח.... הזה. אני יודע איך זה "מחרפן"
בכל מקרה עלייך להסתמך על דברי הרופאים בלבד -ולנהוג בעצתם. אם הם ימליצו על אבלציה אשמח לשתף אותך בנסיון ובמידע שאספתי על אבלציות
 
דן
14:25 18.03.13
אנא פנה אליי למייל
ברצוני לפתוח פורום קבוצת תמיכה לכל הסובלים מהתופעה כדי שנוכל לשתף אחד את השני "בצרה" הזאת
כתוב לי
atid77@walla.co.il
תודה רבה שירה
שלום רב

אני סובל מהפרעות קצב לב החל משנת 2008 ונמצא במעקב במשך כל חצי שנה
אני נוטל תרופות באופן קבוע.

קרדילוק 2.5 פעם ביום
טמבוקור 150 פעמים ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום

שאלתי

אני רוכב על אופניים בין פעמיים לשלוש פעמים בשבו למרחק של 25 עד 35 קילומטר, רוכב עם שעון דופק.
ברצוני לדעת האם יש סיכון בפעילות ספורטיבת זו ? האם נטילת התרופות משפיעות על היכולת הגופנית בשעת פעילות ספורטיבית.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:38 17.03.13
לא ניתן לענות על השאלה ללא מידע נוסף. אני מליע לך להבדק אצל רופא ספורט או קרדיולוג המטפל בהפרעות קצב כדי להעריך את הסיכון. התרופות שאתה לוקח עשויות להשפיע על היכות הגופנית במאמץ וגם זה צריך להבדק ע"י הרופאים הנ"ל.
 
shay
08:15 18.03.13
אשמח לקבל את המצלתך לרופא ספורט
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  92  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב