בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
בוקר טוב בת 44 מגיל 36 עקב פעימות מוקדמות(הפשוטות שלא מזיקות) התברר לחץ דם גבוה טיפולים שונים טבעיים ותרופתיים לא הורידו את הערכים מ140/90. לאחרונה החל כאב ראש חזק חדש מלווה בסחרחורת .נבדקתי הלחץ עלה ל 170/110 .הרופאה המליצה כדור חדש.עדיין לא התחלתי.מאתמול בבוקר הפעימות החלו שוב.הפעם זה שונה בסוף כל פעימה/קפיצה מתחיל דופק מהיר לכמה רגעים כל זה מלווה בתחושת סחרור בראש.אתמול בלילה זה ממש הלחיץ החלטתי להרגיע עצמי ולבסוף נרדמתי תשושה.מהבוקר שוב ללא הפסקה כל כמה דקות הלב קופץ.או לפחות מרגיש כך. מכיוון שאני יודעת שלתחושות האלה יש נטיה לחלוף אני מנסה להמשיך כרגיל בשגרה.אך עם קצת חשש.איך אוכל לדעת שהפעם אני לא מסכנת עצמי? כאב ראש חזק הקפיצות הללו והתחושה שמישהו יושב לי על בית החזה( תחושה נסבלת,לא ממש כאבים) מתנצלת על האורך. פעימות מוקדמות(הפשוטות שלא מזיקות) התברר לחץ דם גבוה טיפולים שונים טבעיים ותרופתיים לא הורידו את הערכים מ140/90. לאחרונה החל כאב ראש חזק חדש מלווה בסחרחורת .נבדקתי הלחץ עלה ל 170/110 .הרופאה המליצה כדור חדש.עדיין לא התחלתי.מאתמול בבוקר הפעימות החלו שוב.הפעם זה שונה בסוף כל פעימה/קפיצה מתחיל דופק מהיר לכמה רגעים כל זה מלווה בתחושת סחרור בראש.אתמול בלילה זה ממש הלחיץ החלטתי להרגיע עצמי ולבסוף נרדמתי תשושה.מהבוקר שוב ללא הפסקה כל כמה דקות הלב קופץ.או לפחות מרגיש כך. מכיוון שאני יודעת שלתחושות האלה יש נטיה לחלוף אני מנסה להמשיך כרגיל בשגרה.אך עם קצת חשש.איך אוכל לדעת שהפעם אני לא מסכנת עצמי? כאב ראש חזק הקפיצות הללו והתחושה שמישהו יושב לי על בית החזה( תחושה נסבלת,לא ממש כאבים) מתנצלת על האורך.
 
פרופ' דוד רוט  
22:01 05.06.13
לחץ דם גבוה ברמה כזו מצריך שילוב של 2 או 3 תרופות על מנת לאזנו. תרופה אחת לא תספיק. בהחלט מסוכן להסתובב עם לחץ דם כה גבוה לאורך זמן.
סמפטומים של כאבי חזה מצריכים בדיקת רופא לא ניתן להעריך אותם בפורום מעין זה.
 
גוי
20:08 02.06.13
שלום דר בן 30 ללא בעיות רפאיות . מזה חצי שנה אני מתלונן על כאבים בחזה ורק מצד שמואל וממש מהלב. באוקטובר שעבר עברתי אקו לב ומאמץ שהיו תקנים . בדיקת דם תקינה . אך הכאבים באים והולכים. הרופא הקרדיולוג שלי מגיע פעם כן ושנה לא.. הרופא אמר לי שהכל הבדיקות תקינות . אך הכאב בא לחצי שעה ואיפלו שעה ומקרין לכל יד שמואל ורגל והולך. לציין זה מכפיד שאני אוכל ארוחה כבידה. אין לי שומנים אני גובה 193 משקל 97. עובד עבודה מאוד פיזית. אנא ממך עזור לי אני לא מוצא שום פתרון לבעיה שלי . לציין יש לי גם עצירות לפעמים .בעט כאב בחזה הדופק תקין 60 או 65 . שלשום שלחו אותנו תעשות מהעבודה לעשות בדיקת מאמץ במכבי חיפה יצא שהכל תקין רק לא אמרתי לרופא שיש לי כאבים בחזה . ולציין גם כשאני שותה מים אני מרגיש את המים עוברים דרך הכאב ולפעמיים לא.אנא ממך מה לעשות איזה בדיקה מיפוי לב ? צינתור אבחנתי??? אכן אני מאוד מוטרד מאוד מאוכזב מכל הרופאים שלא לוקחים כלום ברצינות ... אם יש לך הצעה דר תגיד לי . אפילו דרך המייל שלי תודה :)
 
פרופ' דוד רוט  
20:48 02.06.13
בגילך וללא גורמי סיכון (עישון, סכרת, כולסטרול, לחץ דם גבוה) מחלת לב נדירה מאד. בנוסף אם עברת שני מבחני מאמץ שהיו תקינים והכאב לא הופיע בזמן המאמץ זה מוריד עוד יותר את הסבירות שמדובר בבעית לב. אפשרויות אחרות הן שמדובר בבעיה עיכולית: ושת או קיבה, או שמדובר בכאב שמקורו בשרירי בית החזה ולא בלב. כדאי לפנות לרופא המשפחה שימשיך את הברור.
שלום רב
לחץ הדם שלי היה במשך תקופה ארוכה בסביבות 141/78/62 . לקחתי נורוואסק (אמלו) 5 מ"ג ליום. לפני כחודשיים התחלתי בדיאטה בשילוב פעילות גופנית מתונה ועד כה הורדתי כ- 7 ק"ג (מתוך 86 ק"ג). לחץ הדם שלי ירד לאחרונה והינו בסביבות 120/66/43 . הדופק הגיע גם לערך 39 .הרופא שלי הוריד לי את ה נורוואסק ועשה לי בדיקת א ק ג ואמר שהיא תקינה. הדופק בבדיקה היה 50 . בבדיקה ידנית הדופק הינו בתחום 39-42 .

1. האם יש בעיה עם דופק נמוך כמו שלי ?

2. האם יש ערכי דופק שונים על פי מכשיר ה אקג ובדיקה ידנית (בשורש כף היד) ?
בתודה

יוגב
 
פרופ' דוד רוט  
10:31 31.05.13
הדופק אמור להיות זהה בבדיקה ידנית ובאקג אבל אם לא בוצע באותו זמן אין להתפלא שהערכים לא זהים כי הדופק משתנה מזמן לזמן. דופק נמוך ממקור סינוס (תקין) בדרך כלל לא מהווה בעיה אלא אם מלווה בחולשה או סחרחורת. דופק נמוך אופייני לאתלטים ויכל להגרם גם על ידי תרופות שונות. כדאי לפנות לקרדיולוג שיבצע ברור ויחליט האם יש צורך בטיפול כלשהו.
 
יוגב
07:49 31.05.13
שלום רב
החותנת שלי הינה בת 90 ובשל פרפורים בלב קבלה קומאדין . רופא אחר (קרדיולוג) טען שעליה ליטול פראדאקסה . רופא המשפחה טוען שעדיף הקומאדין (גם כלכלית) מפני שהתוצאה דומה ובמקרה של שינוי קל במינון(למשל בשל שיכחה) הקומאדין נוח יותר ופחות מסוכן .
אנחנו מצויים חסרי אונים בין 2 הדעות . מה דעתך ?
יוגב
 
פרופ' דוד רוט  
10:27 31.05.13
היתרון של קומדין הוא מחירו הזול והעובדה שבמקרה שצריך להפסיק את פעולתו מיד ניתן לעשות זאת-יש לו אנטידוט.
היתרון של פרדקסה הוא שלא צריך לבדוק רמת קרישה בדם (בניגוד לקומדין) כמו כן ניתן להתאים את המינון כך שהסכנה לדמם תהיה נמוכה יותר מאשר עם קומדין.
שיכחה הגורמת למינון חסר או יתר מסוכנת בשתי התרופות ולכן זה לא נימוק לטובת אחת מהן.
כלומר לכל תרופה יתרונות וחסרונות. ההמלצה על כן אינה חד משמעית.
 
שאול ב
21:09 28.05.13
שלום רב,הפרעת קצב,פרפור פרוזדורים ,או ריפרוף עד איזה דופק מהיר אפשר להמתין לפני שניגשים לעזרה מקצועית,{מד"א}.בפרפור בכלל עד מתי אפשר להמתין לפני קריאה לעזרה תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
21:34 28.05.13
אם הפרפור מלווה בסמפטומים קשים (קושי בנשימה, תחושת עילפון, כאבי חזה) יש לפנות לעזרה מיד. אם אין סמפטומים קשים ניתן לחכות שעה בתקווה שהפרפור יחלוף, אם לא חולף תוך שעה יש לפנות לעזרה מקצועית.
 
שאול ב
23:13 29.05.13
 
גלי
18:15 26.05.13
שלום רב,
האם יתכן שאירוע פרפור (חדר/פרוזדור) אינו מלווה בדופק מהיר?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:25 28.05.13
פרפור פרוזדורים יכול להיות לחלוטין בלתי מורגש. פרפור חדרים אינו גורם לדפיקות לב אך גורם לאבוד הכרה תוך זמן קצר מאוד ולנזק מוחי תוך דקות (אם אינו מטופל) ומוות תוך זמן קצר בהמשך.
 
דידי
10:16 26.05.13
שלום , לפני כשבוע התחלתי עם פרופס150 פעמיים ביום , ואחרי ארבעה ימים 3 פעמים ביום. אני מרגישה חולשה , בחילה, וטעם רע בפה שגורם לשינוי כל הטעמים .
בנוסף אני נוטלת רמיפריל פלוס,אספירין,סטטור בונדורמין ויוטירקס.
האם זו תופעת לוואי של פרופקס ותחלוף? מה צריך לעשות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:21 28.05.13
ככל הנראה אכן מדובר בתופעת לואי של פרופקס שאם לא תחלוף בתוך יומיים- שלושה עליך לגדת לרופא שימצא תרופה חלופית.
 
שאול ב
16:04 25.05.13
שלום רב,היום היה לי פרפור פרוזדורים ופינו אותי לבית החולים,עד ההגעה לשם הפירפור חלף ללא טיפול,הפרמדיק הסביר לי שהקצב חזר לסינוס,והא,ק,ג בסדר,מה ההבדל בין א,ק,ג וסינוס,{לפי הסבריו של הפרמדיק סינוס זה דבר אחד וא,ק,ג דבר אחר.האים אפשר לקבל הסבר קצר מה ההבדל בינהם.{מה מראה כל אחד מהם} תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
17:20 25.05.13
א.ק.ג זה ראשי תבות של אלקטרוקרדיוגרם כלומר רישום של הפעילות החשמלית של הלב.
קצב סינוס זה הקצב שנותן הקוצב הטבעי של הלב. בזמן פרפור פרוזדורים הקצב ניתן על ידי הפרוזדורים ולא על ידי הסינוס. כאשר הפרפור חולף חוזר קצב הסינוס התקין.
 
שאול ב
21:29 25.05.13
 
מטופלת
19:44 24.05.13
שלום רבף
סובלת מפעימות מוקדמות וטריכרדיה. לפני כשנה
בוצע אקו - תקין) והולטר לפני 3 חודשים הראה פעימות מוקדמות (VPC'S=243ו-=50 APC'S). ללא ממצא מסוכן אחר. חוברתי גם ל-CARDIO R שהצביע על אותם הממצאים. כך שלא היתה סיבה לדאגה.

לאחרונה, חשה תחושה של אי יציבות לא בדיוק סחרחורת, חולשה וכאבי ראש. לחץ הדם שהיה תמיד נמוך (102/65) התחיל לעלות ומגיע גם ל-117/82 עם דופק 91. מלווה בכאבי ראש. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין כולל בלוטת התריס. אני בת 43.
עליי לציין כי
לאחר מנוחה של כמה דקות ומדידת לחץ דם הוא יורד ל-107/70 אבל אם אני ממשיכה במנוחה ומודדות שוב המדידות משתנות והוא עולה שוב ומגיע אפילו ל-128/75.
אני מרגישה יותר ויותר את הפעימות המוקדמות. היום חשתי ממש
הפסקת דופק וכאילו הפסקה שאחריה התחילו פעימות חזקות.
האם יכול להיות שיש שינוי לרעה בהפרעות הקצב ושהן הפכו מסוכנות? מה כדאי לבדוק? תודה
 
פרופ' דוד רוט  
23:32 24.05.13
לחצי הדם שציינת כולם בגבולות הנורמה. פעימות מוקדמות הן תופעה לא מסוכנת. ניתן לחזור על הולטר לודא שאכן מדובר בלא יותר מפעימות מוקדמות.
 
דניאל
17:36 22.05.13
יש לי בערך פעם בשבוע שבועיים מספר דקות של הפרעות בקצב, מרגיש מחושים בלב וכאשר אני בודק את
הדופק אזי אני מרגיש קצב לא סדיר כגון שתיים שלוש פעימות בקצב רגיל ופתאום הפסקה כאילו חסרה פעימה,
כך מספר פעמים ופתאום מספר פעימות קצת יותר מהירות (לא מידי מהירות) ושוב מספר איטיות ופעימות חסרות,
כך יכול להימשך מספר דקות בדרך כלל, אני לוקח בבוקר קרדילוק 5 מ"ג נגד לחץ דם.

אני בן 63 ובדרך כלל בריא, רק לפני כארבע שנים היה לי פעם אחת בלבד פרפור פרוזדורים מאד מהיר שהלכתי למיון וקיבלתי
פרוקור שעזר. בנוסף לקרדילוק גם ליפיטור ואיזיטרול להורדת הכולסטרול ואספירין.

הייתי שמח לשמוע מה דעתך, האם להוריד מינון של הקרדילוק, האם זה בכלל פרפור פרוזדורים או הפרעת קצב אחרת.
תודה מראש,
 
פרופ' דוד רוט  
22:50 23.05.13
לפי מדידת דופק קשה להבדיל בין פרפור פרוזדורים לפעימות מוקדמות מרובות לכן יש צורך ברישום קצב לב בזמן הסמפטומים. זאת ניתן להשיג על ידי הולטר קצב לב אם הסמפטומים מופיעים כל יום.
 
אבי
11:15 23.05.13
שלום דוקטור
אלה התוצאות שקבלתי היום באינטרנט - מה המשמעות ?
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 50
מהירות מקסימאילית: 126
מהירות ממוצעת: 77
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 3,328 VPC'S TOTAL במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים,מהם קטעי בגמניה וטריגמניה חדרית ספורים בפיזור הומוגני ביממה. נצפו 6 קטעי NONSUSTAINED MOLTY FOCAL SHORT V.T בני 3 פעימות .ראה עמ' 6-7. נצפו 311 VENTRICULAR COUPLETS ראה עמ' 7-9.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: לא נצפו.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: רישום טכני באיכות ירודה בעיקר בשעות הלילה/בוקר.
 
פרופ' דוד רוט  
22:49 23.05.13
ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם פעימות מוקדמות מרובות וארועים קצרים של 3 פעימות חדריות רצופות. לרוב מדובר בתופעה שפירה, יתכן שיש צורך בבדיקות נוספות כדי לודא זאת. לכן עליך לחזור לרופא המפנה לבדיקה.
 
לאון
10:31 17.05.13
שלום, ידוע עם יש הפרעת קצב הלב מסויימת שהיא יותר נפוצה עקב שימוש באלטרוקסין?
 
פרופ' דוד רוט  
21:02 17.05.13
אלטרוקסין הוא תחליף להורמון תירוקסין. הוא ניתן לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. אם הוא נלקח במינון גבוה מדי הוא עלול לגרום להפרעת קצב. במינון הנכון הוא מתקן את חסר ההורמון הטבעי ולא גורם להפרעות קצב.
 
לאון
13:13 19.05.13
דר. תודה על התשובה המהירה.... המנגנון ברור לי, השאלה היא איזה סוג של הפרעות קצב? SVT? AFIB? FLUTTER? יותר נפוצה במקרה הזה
 
פרופ' דוד רוט  
13:48 19.05.13
הפרעות קצב כתוצאה מנטילת אלטרוקסין נדירות . מנון יתר גורם לרוב לסינוס טכיקרדיה כלומר קצב לב מהיר אך תקין. אם נגרמות הפרעות קצב הן יכולות להיות כל אלה שהזכרת יתכן שפרפור פרוזודרים שכיח יותר מהאחרים.
לאחרונה אני מרגיש כפעם ביום עד יומים מין כאילו מכה /חשמלית/נפילהצניחה שמחלישה אותי למשך כשניה ממרכז החזה ושמקרין על כל הגוף חולשה וירידת מתח .ההרגשה כלל לא נעימה מפחידה ומלחיצה מאד.
שאלתי למסוכנות הדבר כשבעברי היו לי פלפיטציות שנעלמו.
אאני סובל מלחץ דם וסוכרת ובקרוב אעשה מיפוי והולטר
תודה
יתכן שמדובר בבעיה לבבית. לכן בהחלט כדאי לפנות לקרדיולוג ולעבור ברור כפי שציינת.
אחייניתי בת 16 נערה בריאה בדר"כ אתמול עברה אירוע של סחרחורת ואז התמוטטות עם פירכוס. הופנתה למיון ולאחר בדיקות התגלה כי לחץ הדם שלה בזמן עמידה שלווה יורד והדופק עולה. מה יכולה להיות הסיבה למצב בו הגוף רגוע שלחץ הדם יורד והדופק עולה. בזמן שכיבה\ישיבה המצב של המדדים תקין.
תודה על העזרה.
 
פרופ' דוד רוט  
08:38 19.05.13
מצב של לחץ דם יורד ודופק עולה בעמידה מתאים לתגובה אורטוסטטית. כלומר הגוף לא מצליח להעלות את לחץ הדם במהירות מספקת בזמן עמידה. מצב כזה יכל לנבוע מהתייבשות, מתרופות שונות או מבעיה בויסות לחץ הדם. כדי לאבחן זאת יש לעבור ברור רפואי.
בן-64 סובל מיתר לחץ דם והפרעות שינה כ-26 שנה,טופלתי ללחץ דם בנורווסק -10 מ"ג ביום ,בחודש ינואר עברתי אירוע של הפרעת קצב ואושפזתי ל-3 ימים,לפני השחרור עברתי אקו לב ומבחן במאמץ ולא נמצא דבר,יתר על כן במבחן המאמץ בקשתי מהטכנאית להגביר את המהירות ולהעלות את השיפוע כי לא הרגשתי את המאמץ,-המבחן היה קל,כי שנים רבות עסקתי בריצות קלות וארוכות ובשנים האחרונות אני הולך עשרות ק"מ בשבוע( 3 פעמים בשבוע 11-13 ק"מ כל פעם).

לאחר הארוע הראשון קבלתי-1.25 מ"ג קרדילוק+ 450 מ"ג ריטמקס +100 מ"ג קרטיה(אספרין)ליום,וללחץ הדם הוסיפו לי תיאדדיזיד(משתן) 12.5 מ"ג ליום.

בתחילת חודש מרס החליף לי קרדיולוג מומחה את הריטמיקס לטמבוקור 50 מ"ג פעמיים ביום ואת הקרדילוק העלה ל-2.5 מ"ג,

בסוף מרץ,הוריד לי הקרדיולוג את האספרין ואת הקרדילוק צימצם ל-1.5 מ"ג.

ממשיך להקפיד על הליכה של 11-13 ק"מ בשבוע,מקפיד בהליכה לא לעבור דופק יותר מ-130 בדקה(% 75 מתפוקת הלב-מרגיש שיכול ללכת מהר יותר ובדופק גבוה יותר,אבל שומר על קצב של-130 דופק) מרגיש טוב,אין סימנים של הפרעת קצב ובימים שאני הולך לחץ הדם יורד מתחת ל-120/80 .

השאלה האם פעם לא אצטרך את הקרדילוק והטמבוקור? האם יש מקרים בספרות הרפואית שאנשים "יצאו מזה"??
יש סוגים רבים של הפרעות קצב. כדי לענות על שאלתך יש לדעת באיזו הפרעת קצב מדובר. לפי הטיפול שאתה מקבל סביר שמדובר בפרפור פרוזדורים. אם אכן כך מדובר בהפרעת קצב שלא מבריאים ממנה. היא עלולה להופיע מזמן לזמן. התרופות מקטינות את מספר הארועים אך לא מונעים לחלוטין.
לד"ר רוט-תודה על התשובה,
בסיכום השחרור מהאשפוז השני שלי ב-14/2/2013 (אושפזתי מ-12/2/2013 )נרשמה האבחנה-REC.PAF ,בנוסף נרשם בסיכום השחרור שבנוסף לאקו לב ומבחן מאמץ שנעשו לי והיו תקינים,נבדקו גם תפקודי בלוטת התריס ונמצאו תקינים.

אז-ברשותך אני שואל שוב,אם כל הבדיקות היו תקינות,הורדו וצומצמו לי חלק מהתרופות,(לוקח רק 1.25 מ"ג קרדילוק ו-100מ"ג טמבוקור) אני מתאמן בהליכה במאמץ בינוני(דופק-עד 130 כ-% 75 מתפוקת הלב) 11-13 ק"מ בכל פעם,מדוע שלא אוכל להוריד בעתיד את הקרדילוק והטמבוקור.?,,,האם אבלציה תפתור את הבעיה?תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
19:50 16.05.13
הנטיה לפרפור פרוזדורים לא חולפת, התרופות מקטינות את הסיכוי שהפרפור יופיע שוב והפסקתן תגדיל את הסיכוי שהפרפור יחזור. אבלציה גם כן לא מוצלחת ב 100% יש לי מספר חולים שלאחר אלבציה חזרו לפרפור.
אתרגל גם לטמבוקור.
 
שאול ב
21:07 15.05.13
שלום רב,מאתמול בלילה כאב חד{כמו חיתוך} ממרכז החזה קצת מעל השד מקרין לרוחב החזה השמאלי עד עמוד השידרה הכאב כ3 עד 4 שניות וחולף ,חוץ מזה אני מרגיש בסדר,אין לחץ בחזה או כאב ביד ,או בחילה ללא הזעה,זה קרה לי בן 6-10 פעמים,{נוטל ריתמקס 750 ליום לפרפור פרוזדורים,קרטיה 100,ליטורבה 20} אפשר לדעת מה זה.תודה,בן63.
 
פרופ' דוד רוט  
22:14 15.05.13
זו שאלה שלא ניתן לענות עליה במסגרת פורום אנטרנטי.
לברור כאב בחזה פנה לרופא או למוקד חרום.
 
אנונימית
00:33 08.05.13
שלום וברכה:
בת 28 , לצערי מצאו לי וונקבך חסם הולכה דרגה שנייה וכתוב בתשובת ההולטר שנצפו חסמים שחלקם typical וחלקם Atypical - מה זה אומר בבקשה אם תוכל להסביר לי את ההבדל- האם זו דרגת סיכון שונה כי קראתי מאמר באנגלית שמסביר שמוביץ 1 חסם הולכה יכול להיות ממוקם ב- av nodal וזה לרוב לא יתדרדר אבל אם החסם ממוקם ב -His-Purkinje conduction זה עלול ולרוב יתדרדר לחסם הולכה יותר גרוע- האם זה מה שהתכוונו בהולטר שלי? בבקשה את האמת
ג
כמו כן רציתי בבקשה את חוות דעתך: יש לי לפעמים כאבים בחזה באיזור הלב רק בצד שמאל- במנוחה! הבדיקות שעשיתי הם: הולטר-שהראה חסם הולכה דרגה שנייה+ עלייה ב- st - כנראה מדובר ב- high take off, בדיקות דם, אקו לב, אקג מאמץ- תקינות ןבדיקה פולשנית eps גם תקינה. איזה עוד בדיקות אני צריכה כדי לעלות על הבעיה כי הבנתי שיש זרימה של דם לקויה ללב וזה מה שגורם לכאב- אני כבר חוששת שיש פגיעה בעורקים הכליליים והייתי יותר שקטה אם היו עושים לי בדיקות לגלות את מקור הכאב.
המון המון תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
15:01 08.05.13
אם מדובר בהפרעת הולכה מסוג וונבקבך (מוביץ 1) אין סכנה. ההפרעה המסוכנת היא מוביץ 2. לברור הסיבה כאבי החזה יש לפנות לקרדיולוג ניתן לבצע בדיקת מאמץ או הדמיה אחרת לשלול בעיה בעורקים הכלילים. (בעיה הזו מאד מאד נדירה באישה בגיל 28)
 
אנונימית
15:38 08.05.13
תודה רבה- האם יש סיכון בבדיקת הדמיה ואם כן מהו?
 
פרופ' דוד רוט  
20:00 08.05.13
הבדיקות הלא פולשניות המקובלות לשלול מחלה כלילית הן מבחן מאמץ, אקו מאמץ או מיפוי לב לפי החלטת הקרדיולוג המטפל. לרוב מתחילים בבדיקת מאמץ. בבדיקות אלה הסיכון לסיבוכים נמוך מאד.
 
אנונימית
21:01 08.05.13
תודה רבה- רציתי בבקשה רק לשאול מה הסיכון בבדיקת הדמיה- כל שאני יודעת עליה זה שמזקירים יוד- אינני יודעת כמה זמן זה מתנקה מהדם או מהם הסיכונים בכך - דרך אגב רציתי לציין שהייתי מעשנת 10 שנים מהצבא והפסקתי ולצערי אני בטוחה שנגרם נזק למערכת כלי הדם ולעורקים - מעניין אם הפסקת העישון גורמת לגוף "לתקן" את הנזקים במשך הזמן...
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
16:01 10.05.13
בבדיקת מאמץ וגם באקו במאמץ לא מזריקים דבר. במיפוי לב מזריקים איזוטופ רדיואקטיבי חלש ולא מסוכן. אם מפסיקים לעשן לאחר כשנתיים הסיכון ללב יורד לערך של לא מעשנים.
 
אנונימית
21:01 15.05.13
שלום :
בת 28 עישנתי 10 שנים
כל פעם שאני עושה אקג עקב כאבים בחזה רשום שנצפו עליות בקטע st
יש לי בבקשה כמה שאלות ומאוד ישמח אם יגידו לי את האמת לגביהם ולא יצנזרו דברים:
מה זה אומר ? סיכון לאוטם שריר הלב או חס ושלום להתקפת לב?
ממה זה נובע כי ידוע שזה לא מצב נורמאלי?
מה הסיכונים של מצב כזה בעתיד? קראתי שמחקרים הראו שזה יכול לפתח מחלה אכזרית של הפרעות חדריות ומוות פתאומי- ממש "מנחם"
או שזה קשור לאיסכמיה מה שיכול להסביר את הכאבים הממשוכים שיש לי בחזה- אני כבר חודש וחצי סובלת מזה...
תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
22:12 15.05.13
עליות ST באקג יכולות להצביע על התקף לב שמתרחש באותו רגע. אבל אם ועושים תרשמי אקג במועדים שונים ובכולם יש עליות ST לא מדובר בהתקף לב אלא בסיבה אחרת. יש כאלה שצורת האקג התקין שלהם כוללת עלית ST קבועה.
 
מאיה
10:15 12.05.13
שלום,
עשיתי בדיקת מאמץ ארגומטריה, והורדתי מהמכשיר לאחר 4 דקות.
נמסר לי כי יש לי הפרעות בקצב הלב , וכי עליי לעשות בירור קרדיולוגי בטרם אשוב להתאמן. יש לי תור למכון הלב בעוד כשבועיים.
מחר אני טסה לאירופה טיסה בת 4 שעות. רציתי לברר הם עלולה להיות סכנה בטיסה למי שאובחן כסובל מהפרעות קצב?
 
פרופ' דוד רוט  
22:17 12.05.13
יש סוגים רבים של הפרעות קצב מהן מסוכנות ומהן שלא מסוכנות. לא ברור מאיזה הפרעת קצב את סובלת. הרופא שנכח בבדיקת המאמץ אמור לדעת.
 
דנה
13:44 11.05.13
שלום רב,
עקב בעיות שינה על בסיס חרדה קיבלתי תרופה טרזודיל. אני גם סובלת מפעימה מוקדמת גם על רקה של חרדה. בערב ראשון לקחתי חצי כדור 25 מ"ג ויישנתי טוב מאוד. למחרת שוב לקחתי חצי כדור ואחרי 15 דקות שכמעט נרדמתי הרגשתי שהלב שלי התחיל לפעום מאוד, מאוד מהר (טכיקרדיה). הייתה תחושה שהוא פשוט רועד. זה נמשך בערך 3-5 דקות ונפסק. השאלה שלי האם טרזודיל במינון כזה נמוך יכול לגרום להפרעות קצב? אני מפחדת להמשיך לקחת אותו , למרות שזה נתן לי פיתרון טוב לשינה.
תודה מראש
דנה
 
פרופ' דוד רוט  
18:26 11.05.13
טרזודיל עלול לגרום לדפיקות לב. לא תמיד מדובר בהפרעת קצב לעיתים מדובר רק בקצב מהיר. כדאי לחזור לרופא שרשם את התרופה ליעוץ.
 
נועה
18:52 12.05.13
עקב דפקים מהירים ולחצים בחזה הקרדיולוג רשם שכנראה ומדובר ב IAST ולאחר סיום הבדיקות נשלים בירור.
מה זה IAST. אודה על תשובתך
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  95  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב