בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
 
אייל
18:17 22.01.12
שלום למומחים.

אני גבר בן 30 בריא לחלוטין ועברתי בדיקות לב מקיפות בגיל 14. (פעם אחרונה)

שתי שאלות בבקשה:

1. האם זה טבעי שכשאשר מניחים את היד על הלב ונושמים - הקצב כאילו עולה בזמן הנשימה (לא הנשיפה)
2. האם דקירה של כאב בלב (ללא שום הסטוריה אישית או משפחתית)..נאמר פעם בכמה חודשים עשויה להיות טבעית ולא לעורר דאגה?


תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
18:56 22.01.12
קצב הלב אכן משתנה (עולה במקצת ויורד במקצת) לפי מחזור הנשימה במיוחד באנשים צעירים. התופעה נקראת סינוס אריתמיה והיא נחשבת נורמלית לא גורמת ספמפטומים ולא מצריכה טיפול.
כל סמפטום של מחושים באזור החזה מצריך בדיקת רופא. דקירות פחות אופיניות לבעית לב אך בכך זאת אני ממליץ שתיגש לרופא המשפחה כדי שיתרשם אם צריך ברור נוסף.
שלום,
אבי עומד לעבור פרוצדורה של החלפת הדיפיברילטור (לאחר 5 שנים). האם ישנם חידושים בתחום? האם ישנו דיפיברילטור פנימי שיכול להיטען בצורה חיצונית?
תודה מראש
קרן
לא ניתן לטעון דפיברילטור פנימי מבחוץ. כאשר הסוללה של הדפיברילטור מתרוקנת יש להחליפה. התהליך במקרה זה פשוט יותר מה פרוצדורה הראשונית כיון שמחליפים רק את גוף הדפיברילטור ומחברים אתו לאלקטרודות הקיימות.
אני מסכים עם ד"ר רוט ויש לי רק תוספת קטנה.
בזמן ניתוח ההחלפה בודקים את המערכת ולעיתים לא קרובות יש להחליף גם את האלקטרודות. כך שלא תמיד ההחלפת פשוטה יותר מההשתלה הראשונה. בכל אופן המכשירים שמשתילים היום הם יותר משוכללים מאלה שהתלנו לפני 5 שנים!
 
אלכס
22:46 30.10.11
שלום דר' אלדר,
אבא שלי(בן 80) עבר בינואר צנטור אחרי קאבים בחזה.מאז מטופל באספירין,פלביקס וקרדילור.
20 שנה מקבל תרופןת נגד לחץ דם
שנתיים מקבל תרופות נגד סוכרת.
לפני חודש הולטר:
מינימלית:55/לדקה,מקסימלית:94/לדקה,ממוצע:64/דקה
הפרעות חדריות,PVC'S 17198 פיזור הומוגני ליממה,רובו ממקור אחד
4 זוגות ללא VT
הפרעות על חדריות,103 APC'S
נצפו 3 קטעים קצרים של טכיקרדיה אטריאלית 17 פעימות במהירות מקסימלית של 160 בדקה
הפרעות הולכה לא ניצפו
שינוים משמעותיים במקטע S.T. לא ניצפו
בסיקום:קצב בסיסי סינוס עם VPC'S שכיחים(18.2%)ללא VT,APC'S נדירים עם מעט צרורות קצרים של טכיקרדיה אטרילית.

ליפני חודש עוד פעם אחת היה כאב בחזה, לפאמים מרגיש חולשה.

רציתי לדעת דעתך על מצבו של אבא
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:30 01.11.11
יש יחסית הרבה PVCS (פעימות חדריות מוקדמות) שלרוב אינו מסוכנות. רצוי לבדוק באקו את תפקוד הלב שלעתים נפגע בגלל ה PVCS ואז יש התוויה לטפל בהן.
 
אלכס
23:41 17.12.11
בדיקת אקו-דופלר
אאורטה עולה 36 ממ
שורש אאורטה 40 ממ ( 37>)
פרוזדור סמאלי 36
שטח פרוזדור סמאלי 16 סמ''ר ( 15>)
רוחב חדר סמאלי בזמן סיסטולה 38 ממ'

רוחב חדר סמאלי בזמן דיאסטולה 49 ממ' ( 53 >)
עובי המחיצה הבין-חדריות 12 ממ' (9-11)
עובי דופן אחורית 11 ממ' (9-11)
המסתם המיטרלי MAC
MIN MR
המםתם האאורטלי מסוייד
MIN AR
מסטם טריקוספידלי MILD TR
מסטם פולמונרי תקין
לסקום:
חדר סמאלי תקין בגודלו,תיפקודו ועובי דפנותיו.
LVEF מוערך כ-60%.
עיבוי קל של מחיצה בין חדרית.
פרוזדור סמאל מורחב קלות במדידת השטח,שורש אאורטה מורחב במידה קלה.
אאורטה העולה ברוחב תקין.
מסתם אאורטלי מסוייד,בעל שלושה עלים,פתיחתו נראית תקינה.הסתיידות קלה של טבעת מיטרלית.
מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מםטמי הלב.
בדופלר:אי-ספיקה אאורטלית מינימלית,אי-ספיקה מיטרלית מינימלית,אי-ספיקה טריקוספידלית קלה, לחץ דם ריאתי 32 ממ' כספית + RAR
פרוזדור ימין וחדר ימין תקינים, ללא עדות ל-SOL בחללי לב, ללא עדות לנוזל פריקרדיאלי.
IVC תקין.

רופא לא שינה את מינון התרופות,רק הוריד פלביקס.
בערך פעם בחודש יש כאב בחזה, שנמשך כדקה.יכול ליהיות שיש צורך לתרופה תוך קדי התקף?
דר' אלדר שלום,
בהידעות הקודמות שלחתי תוצאות של בדיקות הולתר ואקו-דופלר.
רציתי לדעת את דעתך על תיפקודו של לב.
לגבי כאבים בחזה,רופה המליץ על "איזוקט ספריי".
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:08 08.01.12
ע"פ בדיקת האקו אין בעיה בתפקוד הלב כך שאין הכרח בטיפול ב VPCS.
הכאב בחזה אינו קשור ויש לפנות לרופא המשפחה ע"מ לברר במה מדובר.
 
רימירי
23:00 06.01.12
שלום רב,
אני בת 60 , לפני 8 שנים עברתי התקף לב אינפיריורי,שני מסתמים דולפים,(לא חמור),ל"ד גבוה,לפני כשנתיים הפרעות קצב. מטופלת ב- ליפיטור 20 מ"ג, לוסרטן 100 מ"ג, אספירין 100 מ"ג, אומפרזול 20 מ"ג, ורפמיל 280 מ"ג( להפרעות קצב).אני מוכרחה לציין שאני מתרשלת בלקיחת הליפיטור, אבל את יתר התרופות אני לוקחת בנאמנות.בביקור האחרון אצל הקרדיולוג (דרך אגב, אני גרה בהולנד),הוא אמר שיש לי את כל גורמי הסיכון שיכולים לגרום אירוע מוחי, לכן הוא רוצה, במקום האספירין לתת לי משהו יותר חזק שכרוך בבדיקות דם חוזרות כדי לבדוק אם המינון של התרופה מתאים.קצת נבהלתי מכל הסיפור (כאילו עכשיו אני נכנסת לקטגוריה של זקנים וחולים).ביקשתי זמן לחשוב על זה.השאלה שלי היא, האם לדעתך השינוי של התרופה נחוץ? האם אין תרופה שאפשר לקחת בלי לרוץ כל הזמן לבדיקות דם,? אני צמחונית וחשוב לי מאוד לאכול ירקות ירוקים.מודה לך מראש על תשובתך.
מירי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:04 08.01.12
אם יש לך פרפור פרוזדורים נראה שהרופא שלך צודק ועל פי ההנחיות החדשות עליך לקחת נוגדי קרישה במקום האספירין. יש היום נוגד קרישה בשם פרדקסה שאינו דורש בדיקות דם ואינו מפריע לאכול ירקות.
כמו כן מומלץ מאוד לא להתרשל בלקיחת הליפיטור.
 
אורלי אמא
15:33 05.01.12
ביתי בת 19 סובלת מהפרעות קצב ולפני כ3 שנים הושתל בגופה קוצב לב לאחרונה ביצעה בדיקת ארגוטריה מאחר ולטענתה מרגישה חולשה לאחר פעילות פיזית קלה.גם בזמן הבדיקה היתה הפרעת קצב מסוימת הילדה הרגישה רע ונאלצה להפסיק את הבדיקה.אולם הרופא מנהל מרפאת קוצבים שהוזעק לחדר טוען שזו תופעה רגילה של הקוצב והכל בסדר .שאלתי האם ביתי צריכה להמנע מפעילות או שלמרות הרגשתה היא יכלה להמשיך בפעילות גופנית .
מצפה לתשובתך אמא
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:53 08.01.12
לרוב ניתן לתכנת קוצבים כדי שיתמכו בפעילות גופנית. איני מכיר את פרטי המקרה ולכן לא אוכל לתת תשובה יותר מדויקת.
 
איציק
16:38 02.01.12
שלום.
אני בן 54 ולפני 5 שנים התחלתי לסבול מפרפור פרוזדורים (AF )התקפי. בהתחלה מידי כמה חודשים וכיום כבר 3 שנים שלא קיבלתי התקף.אינני מטופל בתרופות ובד"כ
בריא. לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מפעימות מוקדמות בתדירות של פעם בשבוע. הפסקה של חצי שניה בין מספר פעימות וכך הלאה לאורך חצי יום לערך, עד שהפעימות נפסקות.יש לציין שהפעימות מלוות בקשיי נשימה קלים.האם עלי לפנות לרופא בענין, והאם התופעה הנ"ל היא סימפטום של חרדה ועלולה לגרום להתקף של AF.


תודה רבה
 
איציק
16:11 04.01.12
פרופ' אלדר

אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלתי.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:52 08.01.12
יתכן שאכן מדובר בפעימות מוקדמות. לרוב איננו מטפלים בתופעה זו אלא אם כן היא מאוד מפריעה לאיכות החיים. אם אכן זו תחושתך, פנה לרופא המשפחה ראשית כדי לברר במה המדובר ואז לשקול את הצורך בטיפול.
 
סימו
20:40 27.12.11
אני סובל מיתר לחץ דם ושומנים ומטופל ב" לוסרדקס 50 , פעמיים ביום וכן " פרבליפ 40" פעם ביום בערב , כמו כן מזה חצי שנה נוטל " קרדילוק 2.5 מ"ג , פעם ביום עקב הפרעות קצב.
בחודשים האחרונים שמתי לב לידירה בתפקוד המיני. אבקש לקבל מידע על תופעות לוואי של תרופות אלו המשפיעות על כך, על מנת שאדע מה לדרוש מהרופא
אבקש לקבל תשובה לשאלתי , מודה מראש
אני סובל מיתר לחץ דם ושומנים ומטופל ב" לוסרדקס 50 , פעמיים ביום וכן " פרבליפ 40" פעם ביום בערב , כמו כן מזה חצי שנה נוטל " קרדילוק 2.5 מ"ג , פעם ביום עקב הפרעות קצב.
בחודשים האחרונים שמתי לב לידירה בתפקוד המיני. אבקש לקבל מידע על תופעות לוואי של תרופות אלו המשפיעות על כך, על מנת שאדע מה לדרוש מהרופא
אני סובל מיתר לחץ דם ושומנים ומטופל ב" לוסרדקס 50 , פעמיים ביום וכן " פרבליפ 40" פעם ביום בערב , כמו כן מזה חצי שנה נוטל " קרדילוק 2.5 מ"ג , פעם ביום עקב הפרעות קצב.
בחודשים האחרונים שמתי לב לידירה בתפקוד המיני. אבקש לקבל מידע על תופעות לוואי של תרופות אלו המשפיעות על כך, על מנת שאדע מה לדרוש מהרופא
חוסמי ביתא, כגון קרדילוג, עלולים לפגוע בתפקוד מיני. רופא המשפחה שלך יוכל למצוא תחליפים יעילים שאינם גורמים לתופעה (כגון חוסמי סידן).
 
אריה
18:59 03.01.12
אני מושתל דפיברילטור בקשר לטיפולי שיניים יש לי שאלות
1 בצעתי צילומים של נשך שיניים בפה כ - 12 צילומים.
האם בכלל היה מותר לי? ואם לא היה אסור האם עלי לעשות משהו?
2 - אני עומד לפני ניתוח חניכיים האם מותר לי לעשות במרפאה רגילה ?
אם אסור לי במרפאה רגילה מה עלי לעשות
אריה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:28 04.01.12
מותר לך לעשות צלומי רנטגן ללא הגבלה(עם הסיכון הסטנדרטי של קרינה).
מותר לעשות במרפאה רגילה ללא שימוש בדיאטרמיה (וודא עם רופא השיניים שאינו משתמש).
 
יוני
12:53 03.01.12
שלום רב פרופסור

אנסה לתמצת את מצבי ולשאול שאלה ממוקדת

בן 33 עם עיבוי של המחצה בין 12 ל14 מ"מ בשנים האחרונות
מטופל מזה 5 שנים באוקסר 50 ליתר לחץ דם שיש לי שנים
מטופל בדרלין לפעימות מוקדמות ודופק מהיר -בין 10 ל30 מ"ג ביום - 8 שנים מאז היה לי דלקת בבלוטת התריס שחלפה מעצמה ומאוזנת מאז.

מלבד זאת בריא עם נטייה קלה לכולסטרול ושומנים - ממש בגבול העליון
כולסטרול טוב יש לי 36

לפני 5 חודשים בשמונה בבוקר במיטה החלה לי הפרעת קצב שבדרך כלל חולפת מעצמה אחרי שניה או שתיים ואני לא מייחס לכך חשיבות,רק שבאותו הבוקר היא נמשכה ברציפות לאורך הרבה שניות ובמשך מס דקות מועט אך הרגיש כמו נצח- אני מעריך בחמש דקות את ההפרעה
לקראת סוף ההפרעה כשאני לא מצליח לחזור לעצמי הזמנתי אמבולנס לראשונה בחיי
כשהגיע האמבולנס ההפרעה עברה אך הייתי מאוד נסער ומבולבל
ההפרעה לא תועדה
חמצן בדם בדיקות דם וצילום חזה יצאו בסדר ושיחררו אותי מהמיון
במשך חודש היו לי כל מיני סימפטומים שאני לא בטוח אם הם היו חרדתיים או לא אך היו מיחושים קוצר נשימה ותשישות

הלכתי לקרדיולוג באופן פרטי והוא טען שאו שאני אצטרך להסתובב עם מכשיר חצי שנה שיקליט ברגע שיהיה ארוע חוזר או שפשוט לעזוב את זה ולהמשיך בחיי

החלטנו על להמשיך בחיי

עשיתי הולטר לחץ דם ולב
בהולטר לב הייתה הפרעה חדרית בודדת
הולטר לחץ דם יצא בסדר אם כי הרופא ללחץ דם טען שהוא היה רוצה שלחץ הדם בלילה יהיה יותר נמוך והמליץ לעבור מאוקסר לטריטייס 2.5 מ"ג

קראתי על תופעות הלוואי שלו וראיתי שהוא גורם למשהו באשלגן ומעלה סיכון להפרעות קצב
ברור אם כן שנוצר אצלי חשש ומחשבה שניה האם להתחיל בטריטייס או להישאר באוקסר

מאז היו לי מספר הפרעות אבל לא חמורות כמו אותה אחת וכאלו שחלפו מעצמן כעבור מספר שניות קצר -מלחיץ לא נעים אבל ללא השפעה על ההתנהלות היומיומית

מאז ההפרעה ההיא עליתי במינון של דרלין מ10 מג ל30 מג

שאלתי הממוקדת היא לגבי הטריטייס
ואשמח לשמוע באופן כללי על דעתך

רוב תודות לאנשים נפלאים כמוך שמצילים חיים !
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:25 04.01.12
אין בעיה לקחת טריטייס תוך מעקב רופא המשפחה.
 
ליאור 55
12:48 30.12.11
שלום
בת 30 ברקע RVOT LVOT VT ברקע חשד לARVD

אתמול הלכתי ברגל מעט ...ופתאום התחלתי להרגיש סחרחורת וקשיי נשימה ...נאלצתי לשבתת שעה וחצי עד שחלף ...

מטופלת בטמבוקור ודרלין .

מה זה יכול להיות ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:17 02.01.12
איני יודעץ מציע שאם קורה שנית תתפני לחדר המיון הקרוב כדי להבדק ולרשום אק"ג בזמן הסימפטומים.
אימי בת 64. בתקופה האחרונה חשה קוצר נשימה בעליה במדרגות ואפילו אחרי הליכה של 2 דקות. צילום חזה תקין. רופא ראות בדק אותה ולא מצא בעיות בריאות.
א.ק.ג תקין , אקו-לב תקין. בבדיקה במאמץ נצפתה ירידה בדופק בזמן אמץ עד לדופק 44. יש לציין שהבדיקה הופסקה לאחר 5 דקות.
דופק במנוחה 50
קרדיולוג שראה את הבדיקה המליץ על השתלת קוצב לב בהקדם וציין שיש אי התאמה בין העליות לחדרים.טען שלא צריך להוסיף בדיקת הולטר (אמי שאלה) כי הבעיה ברורה ושיש לנתח בימים הקרובים.

האם לא רצוי לעשות בדיקות נוספות? מה הסיבה לירידת דופק במאמץ במקום שיעלה? בשבוע החרון גם החלה אימי לסבול מלחץ דם גבוה. במקרה אחד נמדד לחץ דם של 200 על 70. רופאת המשפחה נתנה לה תרופות להורדת לחץ דם.

האם אפשר להגיע אליך ליעוץ באופן פרטי?
(אימי גרה בנווה רסקו ברמה"ש כך שאתם שכנים )
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:32 29.12.11
אכן יתכן שניתן לשפוט ע"פ מבחן המאמץ בלבד ואין צורך בבדיקות נוספות.
ניתן להזמין תור ליעוץ פרטי אצלי בטלפון 035492813.
 
דוד
10:01 26.12.11
הדופק אצלי בדרך כלל בבוקר הוא בערך 50
אני בן 58 לחץ דם מטופל 130/70
האם קצב לב כזה הוא תקין או יש צורך לשנות את התרופות?

מקבל
Cardiloc 5MG
RAMITENS 2.5 MG
AMLODIPINE 5MG
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:53 26.12.11
אם אתה חש בטוב אין צורך לשנות.
 
דוד
 
18:55 26.12.11
 
יוסי
11:16 22.12.11
שלום רב
האם לקיחת normalol profex 'tevapirin יכול לגרום לבעיות בזיקפה?
עם כן האם יש אפשרות להחליף כדורים
,תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:47 25.12.11
נורמלול משתייך לתרופות חוסמות אדרנלין שאחת מתופעות הלואי שלהן עשויה להיות פגיעה בזיקפה. שתי האחרות אינן פוגעות בתפקוד המיני.
לרוב ניתן למצוא תחליף - התיעץ עם רופא המשפחה.
פורסמה כתבה שהFDA מזהיר ממוות שנגרם כתוצאה ממולטק
לפני כמה חודשים יעצו לי לקחת אבל טרם התחלתי (כי רצו לבדוק חלופות נוספות)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:40 21.12.11
מחקר חדש מצא שנטילת מולטק ע"י מטופלים עם פרפור קבוע קשורה בסיכון יתר לסיבוכים, כולל תמותה. מאידך, מחקר שבדק אותה התרופה במטופלים עם פרפור התקפי (לא קבוע) מצא שהתרופה יעילה במניעת פרפור ואף מפחיתה בעיות לב שונות. הסבה להבדלים אינה ברורה, וכעת מומלצת התרופה רק למטופלים עם פרפור התקפי. לדעתי רצוי להיוועץ ברופא מומחה להפרעות קצב לפני החלטה על נטילת התרופה.
 
רוברט
20:20 15.12.11
שלום פרופסור.אני סובל תקופה ארוכה מפעימות מוקדמות,פרפורים בעליות ולפני כ5 שנים עברתי אבלציה בעקבות פלאטר. לצערי זה לא פתר את הבעיה ולאחרונה התחלתי בטיפול תרופתי.ניסיתי קארדילוק זה עזר קצת אבל היו תופאות לוואי,עברתי לריתמקס ואיקאקור לפני 6 ימים ועדיין היה פרפור לפני יומיים.רוב ההפרעות מגיעות בשעות הערב ובלילה מה שמונע ממני לישון.אני בחרדה גדולה שאין לי פתרון,מה עוד ניתן לעשות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:49 20.12.11
יש תרופות נוספותכנגד פרפור. אני מציע להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב.
 
מירב
23:27 27.11.11
פרופסור אלדר שלום רב,

בת 54. הקרדיולוג איבחן בהולטר הפרעות קצב ממנגננונים שונים. לרוב (לדברי הרופא),מדובר ב- TIPIKAL ATRIAL FLUTTER, יש גם SUORT AF+ATRIAL HYPEREXCITHILY. יתכן שהFLUTTER הינו טריגר של ה-AF.

ההמלצה היא על אבלציה ובינתיים קרדילוק פלוס אספירין.

אשמח ואודה מאוד על חוות דעתך לטיפול המוצע.

בברכה,
מירב
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:22 08.12.11
ההמלצה נשמעת הגיונית ובהחלט יש סיכוי לשיפור לאחר האבלציה של ה Flutter. בהצלחה.
 
מירב
20:51 08.12.11
האם התופעה יכולה גם להיעלם לחלוטין לאחר האבלציה?
האם יתכן כי התופעה נעלמת לחלוטין לאחר האבלציה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:48 20.12.11
בהחלט - אבלציה של פלטר מצליחה ב ~ 95% מהמטופלים ומדובר בריפוי מלא שלה.
שלום ותודה לך מעומק הלב על השרות שאתה נותן בהתנדבות.
לפני מספר חודשים החליפו לי את תרופת הליפיטור 40 מ"ג שאני לוקח מזה שנים לתרופה גנרית שאמורה להיות תואמת ( אטוורסטטין ?).
בסמוך למועד זה החלה אצלי תופעה של דפיקות לב לפרקי זמן של שתי שניות מספר פעמים ביום....
היתכן שיש קשר בין שני הדברים.
תודה,
סנדו
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:34 15.12.11
התרופות הגנריות אמורות להיות זהות לאתיות אך זה לא תמיד המצב. עם זאת, ליפיטור (או הגנריקה שלו) אינו אמור להשפיע על הפרעות קצב.
שלום רב,
אמי עברה ניתוח החלפת מסתם מיטרלי + תיקון מסתם טריקוספידאלי + ניתוח MAZE
היום בביקורת כשלושה חודשים לאחר הניתוח- אקו לב + רופא קרדיולוג נאמר לאמי כי עלייה שמאל לא חזרה לתפקוד תקין.
1. האם המצב הפיך ?
2. האם ישנן דרכים לשפר את תפקוד העלייה ?
3. האם מצב זה מסוכן או שאפשר לחיות אתו ?

תודה מקרב לב
עירית
זה מצב שכיח ביותר אצל מטופלים הסובלים מפרפור. יתכן שעם הזמן היא תקטן ואף אם לא - אין בכך כל סיכון ואין מקום לדאגה.
 
סיון
05:56 09.12.11
שלום,קיבלת תוצאות הולטר.. אני בת 20.
תוצאות:
קצב בסיסי: סינוס
מינימלי: 71 bpm
מקסימלי: 140 bpm
ממוצע: 97 bpm
הפרעות קצב חדריות:
סה"כ pvcs ברישום: 1
שינויי קטע ct: לא הודגמו.

VPBs:1
Artefact: 89 סה"כ 93
האם יש לי סיבה לדאגה? ואם הכל תקין בבדיקה יש שלילה מוחלטת לבעיות קצב?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:15 13.12.11
אין סבה לדאגה.
שלום,
אני בת 22 עם עבר של SVT WPW, עברתי אבלציה מוצלחת ב- 2003 ומאז לא היו אירועים של SVT.
מאז מידי פעם יש לי חוסר פעימה, אבל לא משהו שהפריע לי יותר מדי.
בשבוע האחרון סבלתי משפעת מאוד רצינית שכללה כאבי גרון, כאבי שרירים, כאבים בסינוסים, חום עולה ויורד ושיעול חזק עם ליחה שעדיין ממשיך... קיבלתי מהרופאה אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין ומאז בערך אני חשה כבר 4 ימים פעימות מוקדמות ומעין קפיצות ופרפורים בחזה.. וזה קורה כל כמה דקות ומחמיר במאמץ גופני, אפילו הקל שביותר... וזה עושה לי סחרחורת כזה קורה. כמו כן, דבר חשוב אני כבר כמה שנים סובלת מחומציות יתר( ככה אני חושבת שקוראים לזה ) ... אחרי שאני אוכלת אני מרגישה שהאוכל עולה למעלה וגם יש לי בפה חתיכות שנראות כמו גומי והן נורא מסריחות...
בכל אופן, בכל פעם שאני לוקחת אוגמנטין הוא משגע לי קצת את הקיבה... יש מצב שיש קשר בין זה לבין ההפרעות קצב עליהם אני מספרת ?
כמו כן, יכול להיות שזה נוסע מתת פעילות בלוטת התריס שלא מטופלת באלתרוקסין? יש לציין שמדובר בתת פעילות קלה, TSH=6.5 כאשר T3 ו- T4 תקינים.
הלכתי לרופאת המשפחה אתמול וזו ביצעה אקג שהיה תקין (כי מן הסתם שצריך לתעד כמה דקות של דופק על מנת לתפוס את אותן הפרעות קצב) ושלחה אותי להולטר ובחינת מאמץ.
אבל זה ממשיך ואני מודאגת.. האם יש מקום ללכת לחדר מיון ?

תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:17 13.12.11
קרוב לודאי שהרופאה שלך צודקת ולא מדובר בבעיה מסוכנת. אם אינך שקטה - גשי למיון.
 
אלרגיה
22:12 13.12.11
שלום,
אשמח אם תוכל להתייחס לעניין החומציות בקיבה ובלוטת התריס.. אני מנסה להשיג תשובה לעניין ואף אחד לא עונה לי על זה כמו שצריך.
כמו כן, האם ייתכן שהקפיצות שאני מרגישה בחזה זה פרפור ?

תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:30 15.12.11
אין קשר לחומציות הקיבה. בדיקות בלוטת התריס תקינות (אולי נטיה לתת תריסיות) ובודאי אינן קשורות להפרעות קצב.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  76  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב