בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
 
יאיר
06:35 14.02.12
בן 32
בדיקת הולטר:
מהירות מינימום 50
מקסימום 116
ממוצע 67
הפרעת קצב חדרית 1 פעם
על חדרית 11 פעם
8 פעימות 178 לדקה non sustained atrial tachycardia .
בדיקת אקו לב:
NO DISTRESS OF CHF SIGNS ECHO
LOV=2.7/4.9 IVS=LPW=1CM NORMAL LV CONTRCATION
NORMAL RV SIZE AND CONTRCATION LA=3.4 AO=3/3 CM
NO AS NO MS NO PS MIN MR AND TR
NO PERICARDIAL EFFUSION
שאלות:
1. האם לפי בדיקת האקו אכן יש לי הפרעת קצב/פעימה מוקדמת?
2. האם יש בעייה לבצע פעילות אינארובית ( משקולות ) בעצימות גבוהה?
אני מבצע מעל 5 שנים כל חצי שנה/שנה בדיקות מאמץ שיוצאות תמיד תקינות.
אני חייב לציין שאמי עברה התקף לב בגיל 47 ואבי צריבה בצינתור
הודה על תשובתך
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:29 14.02.12
הבדיקות שלך תקינות לחלוטין ולכן נראה שאין בעטיין שום מניעה לבצע פעילות ספורטיבית. כמובן,תמיד צריך לקבל אישור רשמי לפעילות בחדר הכושר.
 
מוטי
11:12 16.02.12
תודה רבה על התשובה המהירה פרופסור.
בתשובתך כתבת שהכל תקין לחלוטין.
אזי, לפי האקו לב אין לי הפרעת קצב כמו שנמצא בהולטר???
אודה לך על ההסבר.
בברכה
 
סמדר
14:35 14.02.12
שלום
בני בן 25 וסובל מסכרת נעורים ומיוטוניה דיסטרופי.
במסגרת המיוטוניה הוא נאלץ לעבור מדי שנה בדיקת קרדיולוג וכן בדיקת הולטר.
בבדיקת האקג שנערכה היום לפני הבקור אצל הרופא נכתב:
sinus rhythm
nonspecific intraventricular conduction delay
voltage criteria for LVH
abnormal left axis deviation
abnormal ECG
האם ישנה בעיה? ואם כן מהי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:57 14.02.12
קיימת הפרעת הולכה חשמלית שלפי התיאור אינה דורשת עדיין התערבות. יש לזכור שיש להשתיל קוצב באנשים עם מיוטוניק דיסטרופי יחסית מוקדם כאשר רואים הפרעות הולכה די קלות. לכן חשוב מאוד להיות במעקב רופא מומחה בתחום הפרעות קצב והולכה.
 
שני
20:46 13.02.12
שלום אני בת 38 בריאה עברתי הולטר ואקו שיצאו תקינים.
נשלחתי בשל תחושה של מן עוויתות באיזור הלב כמו שקופצת העין או השפה....
לכמה שניות ונעלם זה מלחיץ אותי בטירוף !!!!
לפעמים זה בא פעמיים ביום לפעמים בכלל לא
מ ה ז ה ????? מסוכן
תודה
בר
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:32 14.02.12
איני יודע מה זה אך זה לא מאפיין בעית-לב.
האם חוסר במגנזיום/סידן/אשלגן יכול להיות הטריגר? האם נטילתם עשויה לבטל את הפרפור?

תודה,
מירב
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:31 14.02.12
יתכן שחסר בנ"ל יכול לתרום להתהוות פרפור ( אך אין מידע מוצק על כך) ובודאי שאין כל עשדות לכך שתיקונם מונע פרפור.
היי אני בת 23 לפני כשנתיים וחצי היה מקרה שלא אפרט כאן וקבלתי הפרעות בקצב מלווה בכאבים בלב הלכתי לרופאים עשיתי בדיקות א.ק.ג דופלר והולטר נמצא קצת פעימות מוקדמות אבל הרופא לא ייחס לזה חשיבות ועכשיו כבר שנתיים וחצי אני סובלת מכאבים בלב כתוצאה מהפרעת קצב שבאים והולכים לי:( ושמתי לב שהפעימות המוקדמות באות לי אחרי שאני אוכלת למשל דברים לא בריאים למשל בורקסים וקוראסונים וכל מיני עוגיות...
אני ממש רוצה לחזור להיות בלי הכאב הזה שבא והולך נמאס לי... וגם נמאס לי מהרופאים שאומרים שהכל בסדר ולא מייחסים לזה כלכך חשיבות ואני ממשיכה לסבול:( מה אתה מציע לעשות?
שלום
אני מניח שהאקו דופלר שעברת הראה לב תקין מבנית ותפקודית תרשים האקג היה תקין וההולטר הראה רק פעימות מוקדמות שהן הגורם לסמפטומים שלך. אם כל זה נכון הרי שהרופא שלך צורק מדובר בתופעה שאינה מסוכנת כלל.
למרות שפעימות מוקדמות אינן מסוכנות הן יכולות לגרום לתחושה מאד לא נוחה כמו זו שאת מרגישה. במקרה כזה ראשית יש להפנים שמדובר בתופעה לא מסוכנת שאינה יכולה לגרום להתקף לב או צרה אחרת. זה עשוי לעזור למנוע את החרדה שהתחושה גורמת. אם עדין התופעה מציקה מאד ניתן להתחיל טיפול תרופתי בדרך כלל תרופה חוסמת בטא. לשם כך יש לפנות שוב לקרדיולוג.
 
שלי
14:35 30.01.12
אני מבוטחת בכללית...
 
ד''ר דוד רוט  
19:51 30.01.12
אני מקבל פונים מכללית במרפאה קרדיולוגית בהדסה הר הצופים כל יום שני בשבוע. ניתן לקבוע תור בזימון תורים של הדסה טלפון 02-5844111
אם תחליטי להגיע אנא הביאי את כל הבדיקות שעברת.
 
חיים
02:23 12.02.12
שלום
גם לי הופיעו הפרעות קצב עקב מקרה מסויים
אם רחלי תהיי מעונינת בחילופי מידע בקשר להפרעות קצב.
האימייל שלי הינו:בchaimeco@hotmail.com.
בברכה-חיים
 
חנה
17:15 06.02.12
שלום רב,

עקב פירפור הומלץ לי לקחת סוטלול +נורמיטן רציתי לדעת האם השילוב מקובל

דרך אגב קיבלתי ריתמקס אך התרופה פגעה לי באנזימי כבד.

תודה חנה
 
ד''ר דוד רוט  
10:07 07.02.12
השילוב של סוטלול ונורמיטן אפשרי. כיון ששתי התרופות מאטות את קצב הלב יש להתאים את המינונים כך שלא יגרם קצב לב איטי מדי. במינון מתאים לא אמורה להיות בעיה.
 
יוסי
08:20 06.02.12
שלום
האם ניתן להשתמש באדוויל נגד כאבים
לאנשים שסובלים מהפרעות קצב?
 
ד''ר דוד רוט  
10:03 07.02.12
אדוויל יכל לגרום להפרעות קצב בעיקר אם המינון גבוה או שהשימוש הרציף בתרופה ארוך.
שימוש במינון מקובל למשך פחות משבוע לא סביר שיגרום להפרעת קצב.
לאדם שסובל ממחלת לב כרונית או הפרעות קצב לב לא מומלץ שימוש באדוויל כלל.
 
אבהר
08:17 05.02.12
בן 32
מהירות מינימום 50
מקסימום 116
ממוצע 67
הפרעת קצב חדרית 1 פעם
על חדרית 11 פעם
8 פעימות 178 לדקה non sustained atrial tachycardia .
שאלות:
האם הבדיקות תקינות?
האם יש בעייה בהמשך פעילות אינארובית/ אירובית?
אני מבצע כל שנה בדיקת מאמץ (5 שנים) שיוצאים תקינות...
האם יש השפעה של סינוסיטיס/מתח שרירים גבוהה בגב לתוצאות?
האם יש קשר לבעיית חרדה בשינויים בהפרעת קצב?
אני חייב לציין שאמי עברה התקף לב בגיל 47 ואבי צריבה בצינתור
הודה על תשובתך
 
תקוה נורי
23:09 05.02.12
מזה כמה שנים אני סובלת מפרפורי פרוזדורים ומקבלת פראדקסה
לאחרונה גילית כי הפרדאקסה מכילה צבע מאכל צהוב ועוד E מסוכנים
מה אני עושה האם מתאים לי ניתוח חדשני או שינוי של המדלל דם שאני משתמשת ?

נודה עבור תשובה בהקדם
בתודה מראש
תקוה נורי
 
מיואשת
18:00 02.02.12
שלום,
המקרה שלי קצת מורכב, ולכן ארשה לעצמי להרחיב מעט ואדמח לקבל התייחסות לכל המרכיבים.
אני בת 23 אוטוטו וסובלת מתת פעילות בלוטת התריס ולא מטופלת באלתרוקסין, אלא רק נמצאץ במעקב... אתמול בבדיקת דם ראו שחלה החמרה בתת פעילות וכעת רמת ה- TSH עומדת על 9, אם כי T3 ו- T4 תקינים.
בגיל 13 עברתי אבלציה מוצלחת ערב אירועי שSVT חמורים מאוד, ומאז לא היו התקפים.
לפני כשנתיים לערך התחלתי לקבל מעין התקפי חרדה (במיוחד במבחנים ובמצבים של התרגשות גדולה) שמלווים בדופק מאוד ( מאוד!) מהיר וחזק, ולפעמים כמו תחושה של דופק לא סדיר, מעין פרפור בודד כזה , הרגשה של לחץ ומתח בגוף ושל "חסר אוויר".
המקרים האלו לא היה רבים, עד לפני כשמונה חודשים. במאי האחרון עברתי תאונת דרכים לא פשוטה ומאז איכות החיים שלי נפגעה בצורה נוראית... התחילו לי התקפי חרדה קשים שמלווים בתסמינים פיזיולוגים מאוד מורגשים ואני סובלת מזה מאוד... בעיקר כי הדופק נורא נורא גבוה וחזק וכי יש לא מעט פעימות מוקדמות, ואז נוצר מצב שיכול להיות שאני יום שלם עם דופק גבוה וכאבים חזקים מאוד באזור החזה והסרעפת שמקרינים גם לגב. האם זה נורמלי שיכאב אחר כך החזה למשך יום שלם ? חשוב לציין שלפעמים כשהשילוב הזה של הדופק המהיר עם הדופק הלא סדיר גורם לי לתחושה של חולשה וכמעט עילפון לשניה.
האם הדופק המהיר הזה והממושך(לפעמים ימים שלמים , כמובן עם הפוגות בעוצמה) ופרפורים האלה שאני מרגישה? מזה אני הכי מפחדת!! יכול לקרות לי משהו ?
חשוב לציין כי החרדה קיבלה אופי כוללני וכיום אני כמעט תמיד בסטרס ומאוד דרוכה.. אפילו משהו משמח שמרגש אותי גורם לי לעלייה לדופק גבוה מאוד תוך מספר שניות בודדות!!
אגב, עקב התלונות הללו עשיתי בחינת מאמץ שיצאה תקינה מעבר לפעימה מוקדמת חדרית בודדה שהייתה בבדיקה.
כמו כן, ביצעתי הולטר שתוצאותיו : "הפרעות קצב חדריות- 65 בודדות".
הציעו לי תרופות ממשפחת SSRI על מנת להרגיע את הסמפטומים הגופניים עש שתיפטר הבעיה... אך אני נורא נורא חוששת להיכנס למעגל התרופות הפסיכיאטריות.
האם התופעה מסוכנת לטווח הקצר והרחוק?
האם כדי להרגיע את הדופק המהיר והאי סדירות והכאבים יש מקום אולי לתת חוסמי ביתא??
ואם כן, על איזה מומלץ ומה הסיכונים בלקחת ובמיוחד להפסיק עם חוסמי ביתא? והאם כבר אולי עדיף לקחת משהו ממשפחת SSRI ולא חוסמי ביתא?
אני רוצה גם להתחיל לקחת אלתרוקסין אבל חוששת כי הבנתי שגם זה יכול לגרום לדופק מהיר וגם ככה כבר הלב שלי עובד שעות נוספת ויש עליו עומס... האם החשיבה שלי נכונה בעניין הזה?
תודה רבה!
 
ד''ר דוד רוט  
20:43 02.02.12
ההולטר הראה פעימות מוקדמות זוהי תופעה לא מסוכנת. אם בזמן ההולטר חשת באותם סמפטומים של דופק לא סדיר ניתן להניח שהפעימות המוקדמות גורמות לכך ואם כך כאמור אין בכך סכנה. אם יש ספק כדאי לבצע בדיקת EVENT MONITOR מכשיר המאפשר לתעד קצב לב בזמן סמפטומים.
אם אנדוקרינולוג סבור שיש להתחיל אלטרוקסין הרי שיש לעשות זאת. הבאת רמת ההורמון לנורמה לא תגרום לדופק מהיר- רק מינון גבוה מידי יעשה זאת.
 
מיואשת
22:31 02.02.12
אשמח אם תוכל להתייחס ולענות האם דופק מהיר מאוד וחזק עקב סטרס וחרדות הוא מסוכן ללב לטווח הקצר והרחוק... והאם הכאבים והמועקות בחזה מסוכנים ועלולים לגרום להתקף לב בסופו של דבר ?

תודה.
 
ד''ר דוד רוט  
12:17 03.02.12
את בת 23 ואני משער שאין לך גורמי סיכון כמו סכרת עישון או לחץ דם גבוה. אם כך מאד לא סביר שמקור המועקה בחזה הוא מחלה לבבית. ולא סביר שתיגרם מחלה לבבית בשל סמפטומים אלה. דופק מהיר בזמן סטרס אינו מסוכן במידה ומדובר בקצב סינוס מהיר כלומר הקצב התקין ולא בהפרעת קצב. לכן אני מציע שתפני לקדיולוג על מנת לקבל הפניה לבדיקת EVENT MONITOR לתעד קצב לב בזמן סמפטומים ולודא שמדובר בסינוס מהיר ולא בהפרעת קצב.
 
אלרגיה
13:09 05.02.12
הגיוני שיש תחושת פרפור ותחושת עילפון כשזה סינוס טכיקרדיה ?
 
ד''ר דוד רוט  
18:05 05.02.12
לא ניתן לדעת בודאות עד שלא רואים רישום אקג בזמן סמפטומים.
 
ד''ר שמעון רוזנהק  
10:32 05.02.12
אני מסכים עם התשובה הקודמת של ד"ר רוט
 
גיא
13:49 31.01.12
שלום,
לפני כ-3 חודשים לאחר ריצת בוקר מוקדמת, הופיע לי טשטוש קל בשדה הראיה תוך כדי נהיגה. לאחר עצירה חשתי תחושת עילפון, כשהגיע האמבולנס לחץ דם היה תקין ונרגעתי, (יכול להיות עקב חרדה שהייתי לבד במקום), המליצו לי על בדיקת C.T מוח - תקינה, דופלר ע.צוואר - תקין, והולטר - בהולטר שנערך כשבועיים אחרי האירוע ראו הפרעת קצב דרגה 2 וויניקבך בעירנות פעמים בודדות. מאז המקרה אני חש מצויין וחזרתי גם לרוץ. בבדיקות א.ק.ג מלפני חודש הכל היה תקין, אקו-לב תקין, בדיקת מאמץ הכל תקין לא נצפו בכלל הפרעות. הקרדילוג (מומחה להפרעות קצב) שהתייעצתי איתו ממליץ על בדיקת EPS, הוא בטוח ב99% שהוא לא ימצא שום ממצא בבדיקה, ושהאירוע היה בודד עקב לחץ פיסיולוגי. אין לי שום מחלות, לא לוקח תרופות ובריא ב"ה.
האם הבדיקה לא מיותרת לאור כך שאין שום עדות נוספת להפרעות ואני מרגיש מצויין ?
האם הבדיקה באמת פשוטה ועם סיכונים מעטים ?

תודה רבה,

גיא
 
גיא
13:50 31.01.12
בן 36 שכחתי לציין...
 
ד''ר שמעון רוזנהק  
13:48 01.02.12
מכיוון המדובר בעילפון הבדיקה שהוזכרה לא מוגזמת. יש אפשרות להפרעת קצב מהירה שניגמר עד שהיגיע העזרה.
שלום,
ידוע לי שהשימוש בדיאתרמיה למושתלי קוצב אסור בהחלט. מה עושה מושתל כזה כאשר עליו לעבור ניתוח שלא קשור להשתלה או ללב? נניח אפנדיציט או היסטרקטומי?
תודה
שימוש בדיאתרמיה עלול לשבש את פעולת הקוצב. ניתן להוריד את הסיכון לכך על ידי שימוש בדיאתרמיה בי פולרית. וניתן גם למנוע את התופעה על ידי תכנות הקוצב לאופן קיצוב מיוחד (שלא מושפע מדיאתרמיה) זמן קצר לפני הניתוח והחזרתו לאופן הקיצוב המקורי לאחר הניתוח.
 
נורית
11:25 28.01.12
שלום,

לפי מה שהבנתי הדימוש בדיאתרמיה אסור מכיון שהאלקטרודות של המערכת המושתלת מוליכות זרם ומשמשות כאנטנות ויש סכנה שהזרם יגרום לצריבה באזורים בהן האלקטרודות נוגעות. מסיבה זו גם כיבוי המכשיר (הקוצב) לא יעזור בכלל כי עדיין האלקטרודות יכולות לשמש כמוליכות של הזרם.
איזה אופציות אחרות יש לנו?
תודה
 
ד''ר דוד רוט  
12:10 28.01.12
הסכנה היא רק שיבוש פעולת הקוצב ולא צריבה מהלקטרודות. לכן הפתרון הוא כמו שכתבי בתשובה הקודמת.
 
תמרה
08:02 26.01.12
בת 63. מקבלת ונורווסק 5 מג +נורמיטן 25 מג.
משתמשת בנפידיפין ג'ל 0.02 למריחה בטוסיק כבר כשנה וחצי , בגלל בעיות רקטלות.
לחץ הדם מאוזן.השבוע 100.70 ו- 130.70

לפני כשנתיים התחילו לי פעימות לב חזקות. לכמה דקות. 3 פעמים הצמידו לי הולטר.לא "תפסו " את הפעימות.
אח"כ היו לי כשנ וחצי ללא העניין הזה.
בימים האחרונים אני מרגישה את פעימות הלב לא סדירות . זה אורך עד שעתיים.
כמו כן התחלתי לסבול מכאבי ראש(שלא סבלתי בעבר)
שאלתי האם יש קשר לנפידיפין לתופעות?
רופאת המשפחה המליצה לי אולי להחליל לשנות את נורווסק לתרופה קלה יותר.
אודה על תשובתכם
 
ד''ר דוד רוט  
20:03 26.01.12
ניפדיפין יכל לגרום לכאבי ראש ולדפיקות לב אך לרוב כאשר ניטל דרך הפה ולא מקומית.
כמו כן לפי תאורך דפיקות הלב החלו חצי שנה לפני שהתחלת להשתמש בניפדיפין לכן לא סביר שהניפדיפין הוא הגורם. כדי לאבחן את סיבת דפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים אם הולטר לא היה יעיל כי הסמפטומים לא מופיעים לעיתים מאד קרובות ניתן לקבל מכשיר הנקרא EVENT MONITOR שניתן לחודש ובעזרתו ניתן לתעד ארועים קצרים של דפיקות לב. קרדיולוג יכל להפנות לבדיקה זו.
 
רוברט
22:18 25.01.12
שלום פ"ר אלדר.אני נוטל ריתמקס 2 כפול 300 מג עקב פרפורים ופעימות מוקדמות.מאז יש עליה משמעותית בחרדות ותחושה כללית לא טובה מצד שני יש שיפור בסימטומים . א.האם החרדות ירדו ככל שהגוף מתרגל לתרופה?(נוטל תרופה כ40 יום) ב.האם כדאי לבחון תרופה אחרת או להוריד מינון? תודה.
 
דורית
17:27 25.01.12
היי לכם,

לפני שנה הפסקתי לעשן ומאז אני מנסה בקושי רב לעבוד על סיבולת לב ראה.

מאחר וידועה במשפחה בעיות לב פניתי אל הרופה שנתן לי מבחן מאמץ - שיצא טוב ואקו לב.

תוצאות אקו לב בכלליות היו טובות פרט לפסקה הבאה:
"בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית מזערית: איספיקה טריקוספידלית מזערית: הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב - 30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי"

טרם פניתי לרופא המטפל ולכן אשמח לדעת האם העניין רציני ?

האם עלי ללכת לרופא?

האם אובחנה בעיה ? האם הבעיה קשורה לבעיות הסיבולת לב וראה?

לתשובתכם בהקדם אודה

המשך יום מקסים
מיקה
 
ד''ר דוד רוט  
18:46 25.01.12
אי ספיקת מסתם מזערית היא חסרת חשיבות ואינה גורמת לסמפטומים. הלחץ בעורקי הראה 30 ממ"כ הוא מעט גבוה. יש לחזור לרופא שהפנה לבדיקה שיחליט אם יש צורך בברור נוסף.
 
דורית
20:01 25.01.12
 
shay
18:37 23.01.12
שלום רב

אני סובל מהפרעות קצב ומקבל טיפול תרופתי:

קרדילוק 2.5 בבוקר פעם ביום
טמבוקור 100מיל פעמים ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום

שאלתי האם יש מניעה לצרוך אומגה 3 על בסיס קבוע עקב התרופות שאני נוטל?

אודה לתשובתך
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:04 23.01.12
לא.
 
shay
19:15 23.01.12
אני מעוניין לצרוך אומגה 3 על מנת להילחם בכולסטרול האם צריכת אומגה 3 עוזרת לגוף להוריד את רמת הכולסטרול ?

אודה לתשובתך
 
ד''ר דוד רוט  
18:52 25.01.12
אומגה 3 אינה תרופה המורידה כולסטרול היא מורידה באופן מתון את הטריגליצרידים. תרופות המורידות כולסטרול ביעילות הן תרופות ממשפחת ה סטטינים.
שלום. אני בת 66, בארגומטריה שנעשתה בשבוע שעבר התגלה פרפור פרוזדורים במאמץ. כמו כן יש לי פעימה מוקדמת והפרעות קצב. הפרעות קצב היו גם בארגומטריה מלפני שנה. השאר "חדש". הרופא המליץ על אספירין 100 מ"ג ליום. כיוון שסבלתי מאולקוס חמור ב2007 וטופלתי שבועות אחדים באנטיביוטיקה, אני חוששת ליטול אספירין. מה דעתכם? עקרונית מינון של 100 מ"ג הוא מינון גבוה או נמוך? האם אומגה 3 לא תעשה את העבודה? מה זה קומדין? בבקשה פלוסים ומינוסים. כיום אני נוטלת אלטרוקסין וססטינים.
תודה רבה מראש, ג'סי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
16:00 23.01.12
אכן איני בטוח שאספירין היא התרופה המתאימה וככל הנראה את זקוקה לקומדין.קומדין הוא תכשיר נוגד קרישה ולדעתי יש לדון לגבי ההתוויה, היתרונות והחסרונות באופן פרטני. אני מציע לך להפגש עם מומחה להפרעות קצב כדי לקבל מידע מלא לפני החלטה.
בדיקות הדם שלי מצויינות, איני מעשנת, אני מנהלת אורח חיים בריא, פעילות על הליכון, אני שוקלת 74 ק"ג, הגובה 1.73. מה יכול לגרום פתאום לפרפור פרוזדורים? חשבתי שאולי האלטרוקסין החדש??
 
שושנה
10:11 25.01.12
שלום לרופאי הפורום. אני בת 65, בריאה. נוטלת אלטרוקסין 30 שנים. לפני 3 חודשים התחלתי לקחת בתום לב את האלטרוקסין החלופי, הופיעו דפיקות לב. איני יודעת אם יש קשר. הלכתי לקרדיולוג שהמליץ על בדיקת לב במאמץ. התגלו פרפורי פרוזדורים, פעימה מוקדמת והפרעות בקצב הלב. בעיות שלא אובחנו בבדיקה זהה לפני שנה. (בדיקת סקר מטעם העבודה) מובן שנבהלתי מאוד. הרופא ממליץ על נטילת אספירין. אך מפני שהיה לי לפני 4 שנים אולקוס, אני חוששת שהכיב יפתח. בקיצור, אני בבעיה.
הפסקתי את האלטרוקסין החלופי ואני נוטלת כשבוע אטירוקס.
שאלותי: האם נתקלתם בבעיה מסוג זה? כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מתרופה זו? מתי מתחיל האטירוקס להשפיע עלי? האם כדאי שאעבור עוד בדיקת לב במאמץ לאחר שהגוף יתאזן עם האטירוקס? מה אתם מציעים?
 
ד''ר דוד רוט  
15:33 25.01.12
אם נטילת האלטרוקסין החדש גרמה ליציאה מאיזון זה יכל לגרום לפרפור פרוזדורים. בודקים זאת בבדיקת דם לתפקוד בלוטת תריס. ה יוטירוקס מגיע לשיא השפעה לאחר מספר שבועות לכן מומלץ לבדוק תפקודי בלוטת תריס לאחר חודש או חודש וחצי. כדאי להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג. כאשר מצב התריס יתאזן כדאי לחזור לקרדיולוג להערכה והחלטה לגבי הצורך בבדיקות נוספות.
 
אייל
18:17 22.01.12
שלום למומחים.

אני גבר בן 30 בריא לחלוטין ועברתי בדיקות לב מקיפות בגיל 14. (פעם אחרונה)

שתי שאלות בבקשה:

1. האם זה טבעי שכשאשר מניחים את היד על הלב ונושמים - הקצב כאילו עולה בזמן הנשימה (לא הנשיפה)
2. האם דקירה של כאב בלב (ללא שום הסטוריה אישית או משפחתית)..נאמר פעם בכמה חודשים עשויה להיות טבעית ולא לעורר דאגה?


תודה רבה
 
ד''ר דוד רוט  
18:56 22.01.12
קצב הלב אכן משתנה (עולה במקצת ויורד במקצת) לפי מחזור הנשימה במיוחד באנשים צעירים. התופעה נקראת סינוס אריתמיה והיא נחשבת נורמלית לא גורמת ספמפטומים ולא מצריכה טיפול.
כל סמפטום של מחושים באזור החזה מצריך בדיקת רופא. דקירות פחות אופיניות לבעית לב אך בכך זאת אני ממליץ שתיגש לרופא המשפחה כדי שיתרשם אם צריך ברור נוסף.
 
אלכס
22:46 30.10.11
שלום דר' אלדר,
אבא שלי(בן 80) עבר בינואר צנטור אחרי קאבים בחזה.מאז מטופל באספירין,פלביקס וקרדילור.
20 שנה מקבל תרופןת נגד לחץ דם
שנתיים מקבל תרופות נגד סוכרת.
לפני חודש הולטר:
מינימלית:55/לדקה,מקסימלית:94/לדקה,ממוצע:64/דקה
הפרעות חדריות,PVC'S 17198 פיזור הומוגני ליממה,רובו ממקור אחד
4 זוגות ללא VT
הפרעות על חדריות,103 APC'S
נצפו 3 קטעים קצרים של טכיקרדיה אטריאלית 17 פעימות במהירות מקסימלית של 160 בדקה
הפרעות הולכה לא ניצפו
שינוים משמעותיים במקטע S.T. לא ניצפו
בסיקום:קצב בסיסי סינוס עם VPC'S שכיחים(18.2%)ללא VT,APC'S נדירים עם מעט צרורות קצרים של טכיקרדיה אטרילית.

ליפני חודש עוד פעם אחת היה כאב בחזה, לפאמים מרגיש חולשה.

רציתי לדעת דעתך על מצבו של אבא
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:30 01.11.11
יש יחסית הרבה PVCS (פעימות חדריות מוקדמות) שלרוב אינו מסוכנות. רצוי לבדוק באקו את תפקוד הלב שלעתים נפגע בגלל ה PVCS ואז יש התוויה לטפל בהן.
 
אלכס
23:41 17.12.11
בדיקת אקו-דופלר
אאורטה עולה 36 ממ
שורש אאורטה 40 ממ ( 37>)
פרוזדור סמאלי 36
שטח פרוזדור סמאלי 16 סמ''ר ( 15>)
רוחב חדר סמאלי בזמן סיסטולה 38 ממ'

רוחב חדר סמאלי בזמן דיאסטולה 49 ממ' ( 53 >)
עובי המחיצה הבין-חדריות 12 ממ' (9-11)
עובי דופן אחורית 11 ממ' (9-11)
המסתם המיטרלי MAC
MIN MR
המםתם האאורטלי מסוייד
MIN AR
מסטם טריקוספידלי MILD TR
מסטם פולמונרי תקין
לסקום:
חדר סמאלי תקין בגודלו,תיפקודו ועובי דפנותיו.
LVEF מוערך כ-60%.
עיבוי קל של מחיצה בין חדרית.
פרוזדור סמאל מורחב קלות במדידת השטח,שורש אאורטה מורחב במידה קלה.
אאורטה העולה ברוחב תקין.
מסתם אאורטלי מסוייד,בעל שלושה עלים,פתיחתו נראית תקינה.הסתיידות קלה של טבעת מיטרלית.
מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מםטמי הלב.
בדופלר:אי-ספיקה אאורטלית מינימלית,אי-ספיקה מיטרלית מינימלית,אי-ספיקה טריקוספידלית קלה, לחץ דם ריאתי 32 ממ' כספית + RAR
פרוזדור ימין וחדר ימין תקינים, ללא עדות ל-SOL בחללי לב, ללא עדות לנוזל פריקרדיאלי.
IVC תקין.

רופא לא שינה את מינון התרופות,רק הוריד פלביקס.
בערך פעם בחודש יש כאב בחזה, שנמשך כדקה.יכול ליהיות שיש צורך לתרופה תוך קדי התקף?
דר' אלדר שלום,
בהידעות הקודמות שלחתי תוצאות של בדיקות הולתר ואקו-דופלר.
רציתי לדעת את דעתך על תיפקודו של לב.
לגבי כאבים בחזה,רופה המליץ על "איזוקט ספריי".
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:08 08.01.12
ע"פ בדיקת האקו אין בעיה בתפקוד הלב כך שאין הכרח בטיפול ב VPCS.
הכאב בחזה אינו קשור ויש לפנות לרופא המשפחה ע"מ לברר במה מדובר.
שלום,
אבי עומד לעבור פרוצדורה של החלפת הדיפיברילטור (לאחר 5 שנים). האם ישנם חידושים בתחום? האם ישנו דיפיברילטור פנימי שיכול להיטען בצורה חיצונית?
תודה מראש
קרן
לא ניתן לטעון דפיברילטור פנימי מבחוץ. כאשר הסוללה של הדפיברילטור מתרוקנת יש להחליפה. התהליך במקרה זה פשוט יותר מה פרוצדורה הראשונית כיון שמחליפים רק את גוף הדפיברילטור ומחברים אתו לאלקטרודות הקיימות.
אני מסכים עם ד"ר רוט ויש לי רק תוספת קטנה.
בזמן ניתוח ההחלפה בודקים את המערכת ולעיתים לא קרובות יש להחליף גם את האלקטרודות. כך שלא תמיד ההחלפת פשוטה יותר מההשתלה הראשונה. בכל אופן המכשירים שמשתילים היום הם יותר משוכללים מאלה שהתלנו לפני 5 שנים!
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  77  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב