בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
עדה מושקוביץ
15:08 10.04.13
בת 79 מקבלת תרופות
Atacand 8mg.
Normiten 25mgX2
Digoxin 0.25mg
Digoxin 0.50mg once a week
Actonel 150mg once a month
Euthyrox 100mg
Pravastatin 40mg
comodin 2.5-5mg according to results
שאלתי - האם ההפרעות בקצב הלב שנצפו בהולטר של יומציים האחרון יכלו להגרם כתוצאה משלוב של התרופות הנ"ל או בחלקן
פרפורים היו כל השנים עם הפסקות לאחרונה ירד קצב הלב בהולטר של יומיים רצופים בשני מיקרים ל30 בדקה .ובדרך כלל הקצב נע בין 100-60
האם נורמיטן או דיגוקסין עלולים להוריד קצב במידה כזאת
הוצע לי השתלת קוצב אשמח לקבל תגובתך
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:06 11.04.13
פרפור פרוזדורים גורם לקצב לב מהיר. הדרך להאט את הקצב הוא לתת תרופות כמו נורמיטן ודיגוקסין. המטרה היא להגיע לקצב בין 60 ל 100 כלומר בגבולות התקין. במידה והתרופות מורידות את הקצב ל 30 כלומר איטי מדי, יש בעיה כיון שללא תרופות הקצב יהיה מהיר מעל 100, ועם תרופות יורד כאמור, ובשני המצבים התחושה של המטופל לא טובה. במצב כזה שוקלים השתלת קוצב לב. ואז הקוצב שומר שהקצב לא ירד מתחת ל 60 בדקה ואין בעיה לתת תרופות מאטות קצב כמו נורמיטן ודיגוקסין שימנעו מהקצב לעלות לערכים לא רצויים.
שלום רב
1. האם ייתכן שאבלציה (במקרה זה של רפרוף פרוזדורים) יכולה לגרום להחמרה קשה של פעימות מוקדמות (סימפטומטיות) שהיו קיימות גם לפני כן אך היו נסבלות פחות או יותר?

2. האם זה רוורסבילי? כלומר האם יכול להיות שיפור בטירוף של המוקדמות כחצי שנה מעת האבלציה?

3. האם כדאי לשקול צריבה של פעימות מוקדמות שמצריכות טיפול תרופתי קשה (ריתמקס או טמבוקור)? (אני מבינה שפעימות מולטימורפיות לא ניתנות לצריבה). כמה אחוזי ההצלחה נרשמו בצריבת מוקדמות והאם בכלל יש אנשים שאכן עברו צריבת מוקדמות (בד"כ שומעים על צריבות אחרות)?
בתודה וברכה
בתיה
 
YASMIN
13:03 09.04.13
שלום רב. אימא שלי בת 62 כבר הרבה שנים לוקחת ריתמקס 150, עכש'ו אין להסיג אותו. איזו תרופה מחליפה הכי מומלצת במקום? תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:44 09.04.13
ריתמקס הוא שם מסחרי של תרופה בשם פרופאפנון. יש תכשיר הנקרא פרופקס שמכיל אותו מינון פרופאפנון כמו ריתמקס.
 
דן
17:55 08.04.13
האם זאת אותה תרופה?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
19:50 08.04.13
דרלין וקרדילוק הם מאותה משפחה (חוסמי בטא) אך הם לא אותה תרופה. דרלין הוא פחות סלקטיבי מקרדילוק כלומר דרלין משפיע גם על הלב וגם על הסמפונות בריאה וקרדילוק רק על הלב. כך שלסובלים מאסטמה וזקוקים לטיפול בחוסם בטא טיפול בקרדילוק יותר בטוח מטיפול בדרלין.
 
ברק
13:36 04.04.13
אני מטופל מזה מספר שנים בריתמקס + אספירין. לאחרונה לא ניתן להשיג ריתמקס או את התחליף הגנרי שלו. יש תחליפים מומלצים?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:51 04.04.13
השם של התרופה הוא פרופפנון וקיימים תחליפים גנריים.
הקרדיולוג שלי החליף לי מ-פרוקור/ ריתמקס לטמבקור,הטמבוקור הוא מאותה המשפחה של הריתמקס ולטענת הקרדיולוג שלי הוא טוב יותר,אני לוקח טמבוקור פעמיים ביום 50 מ"ג כל פעם,אחרי 2 אישפוזים לאחר 2 התקפות של הפרעות קצב ומרגיש טוב מאוד עם זה.

לפני שנתיים נכנס כדור חדש לסל התרופות בשם מוטלאק,מתארים אותו שהוא "הכי הכי",אבל הוא מיועד למקרים קשים של הפרעות קצב וניתן רק ע"י קרדיולוגים מומחים בלבד.
שלום: אני נמצאת בחודש 5 להריון , הפעם האחרונה שהייתי במעקב במכון הלב בעקבות av היה בגיל 7 , הלכתי לקרדיולוג שלפי תוצאות של הולטר ואקו לב בלבד החליט שאני צריכה ללדת רגיל ולא בניתוח קיסרי. האם אין שום חשש ללידה רגילה כדבריו ?
 
פרופ' דוד רוט  
20:49 06.04.13
יש מספר סוגי AV בלוק. מהם שניים שאינם מסוכנים ושניים אחרים שהם מסוכנים. אם הקרדיולוג שלך טוען שאין כל חשש- סביר שלא מדובר בבלוק מסוג המסכן אותך, אך על מנת לודא זאת יש להפנות את השאלה אליו.
 
שושי
19:40 05.04.13
שלום סובלת מידי פעם מהתקפות של פעימות מוקדמות
הפעם זה ארוך מתמיד כמעט חודש על בסיס יומי
האקו שלי תקין וההולטר מלפני שנה לא הראה משהו
חריג
האם זה נורמלי שזה בא להרבה זמן?
זה יחלוף מעצמו ?
יש לציין שאני בחרדות ובטוחה
שיש לי מחלת לב
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
10:40 06.04.13
אם מדובר בפעימות מוקדמות אין בכך סכנה גם אם הן מפיעות על בסיס יומי. אם את משוכנעת שיש לך מחלת לב כדאי לפנות לקריולוג שיבצע את הבדיקות הדרושות ואם ימצא שאין עדות למחלת לב לא תהיה סיבה לחרדה.
 
דן
15:20 05.04.13
האם יש תחושה שדומה לפעימות מוקדמות והן לא פעימות מוקדמות?
האם זה יכול להיות פסיכוסומטי לעיסוק יתר בנושא?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:09 05.04.13
תחושת דפיקות לב היא תופעה שכיחה. הסיבות לתחושה זו רבות, חלקן נובעות מהפרעת קצב לב במקרה זה פעימות מוקדמות אחראיות לחלק גדול מהמקרים. אך יש גם סיבות שאינן לבביות כלל ובכל זאת התחושה היא של דפיקות לב. כדי לאבחן את סיבת דפיקות הלב יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים. זאת ניתן לעשות על ידי אקג, הולטר או אמצעים נוספים.
אבל האם יש איזושהי מניעה לעבור ניתוח בריאטרי(שרוול) למי שסובל מפרפור פרוזדורים התקפי?

נוטלת 200 מ"ג פרוקור פלוס שני פרדקסה 110 מ"ג.

תודה,
ענת
 
פרופ' דוד רוט  
14:30 05.04.13
פרפור פרוזדורים התקפי לא פוסל את האפשרות לעבור ניתוח בריאטרי. הוא עלול להעלות את הסיכון לסיבוך לבבי בניתוח, לכן כפי שכתבת יש לפנות לקרדיולוג לשם הערכה מלאה של הסיכון לסיבוך לבבי בניתוח.
 
ענת
16:19 05.04.13
 
ברק
14:09 04.04.13
שלום, אני בן 50 וסובל מזה מספר שנים מפרפורים במחזור של כחצי שנה עד שנה. מטופל בריתמקס בהצלחה גבוהה יחסית. עושה ספורט ובריא לחלוטין פרט לכך.
אני לא מעוניין להיות מטופל בכדורים עד סוף חיי וכן גם לא מעוניין בחזרת הסימפטומים אחת לתקופה ולכן, בניגוד לעצה המקובלת, רוצה לעבור אבלציה.
אני מודע לסיכונים אשר בעיני אינם גבוהים יותר מהסיכונים של נהיגה ומצד שני אני גם מודע לסיכונים של תופעות הפרפור, צריכת תרופות במשך עשרות שנים וכו'. כאשר אני שוקל את הסיכון/סיכוי/תועלת של שתי האפשרויות וכן גם את סיכויי ההצלחה של אבלציה (כ - 80%), אני נוטה מהותית לקבל החלטה לעבור אבלציה.
עוד אציין כי מצבי הכלכלי מאפשר לי לעבור את הטיפול בכל מקום בעולם בו אחוזי ההצלחה גבוהים והניסיון רב.
האם הגישה שלי לנושא שגויה ביסודה, או אולי "יש מקום", בניגוד לדעה המקובלת, לשקול לעבור אבלציה?
אודה על קבלת תשובה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:53 04.04.13
במצבך אתה בהחלט מתאים לאבלציה לפי ההתוויות המקובלות. שיהיה בהצלחה.
 
שאול ב
17:21 03.04.13
שלום,אני נוטל ריתמקס 600 ליום ,היום נאמר לי בבית מרקחת שהכדור חסר בשוק ובימקומו יש תחליף בשם פרופקס,{הרוקח אמר לי שמי שנוטל ריתמקס זה לא רצוי לקחת את התחליף}שאלתי האים הפרופקס בטוח כתחליף לריתמקס ?קצת מודאג. תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
09:33 04.04.13
ריתמקס ופרופקס הם שמות מסחריים של תרופה המכילה את אותו חומר פעיל ששמו פרופאפנון. כלומר מדובר באותה תרופה המיוצרת על ידי שתי חברות שונות לכן השוני בשם המסחרי. לפיכך ניתן ליטול פרופקס במקום ריתמקס ולהפך. (כמובן שבאותו מינון)
 
שאול ב
12:34 04.04.13
 
הפרי
19:44 03.04.13
בתי בת ה17 ביצעה הולטר לב כחלק מבירור קרדיאלי בעקבות ארועי סינקופה. בתשובה. : .האם זה תקין? nsr, multiple pac, 5176/24 .h
 
פרופ' דוד רוט  
09:36 04.04.13
ההולטר הראה פעימות עליתיות מרובות. תופעה זו כשלעצמה אינה קשורה לסינקופה ואינה מסוכנת. אך יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאת ההולטר ועם תרשים אקג רגיל- כיון שיתכן שיש להמשיך ברור למשל לבצע אקו לב.
 
שאול ב
19:12 02.04.13
שלום רב,לפני כ6 שנים היה לי התקף של ריפרוף,אושפזתי ליממה {דופק של כ150-180 חלף מעצמו לאחר כשעה והושארתי להשגחה}בשיחרור ניתן לי נורמיטן להפרעות קצב,ולאחר כשנתיים ביקשתי מהרופא שיחליף לי את הנורמיטן לקרדילוק עקב בעיות בזיקפה ודופק נמוך,עם השנים היו לי התקפים של פירפור פרוזדורים פעם פעמיים בשנה שחלפו מעצמם,ומדי פעם פעימות מוקדמות,מקבל ריתמקס 600,קרטיה100,אוקסאר50 ל,דם,ועדיין ממשיך קרדילוק 1,25 בלילה,שאלתי האים הקרדילוק נחוץ ,ולא כיצד להפסיק אותו .בתודה מראש.
 
פרופ' דוד רוט  
21:00 02.04.13
הקרדילוק מאט את קצב הלב ומוריד לחץ דם. אם קצב הלב לא מהיר ולחץ הדם תקין ניתן לותר על הקרדילוק אך יש לעשות זאת בהתיעצות עם הרופא שנתן את הטיפול.
 
שאול ב
15:24 03.04.13
לפני בערך 4 חודשים עברתי אבלציה בגלל SVT.
מאז הכל בסדר אין לי יותר התקפים.
אך מאז ( בעיקר בתקופה האחרונה) אני מרגיש את הדופק שלי בצורה מוזרה, כלומר פשוט מרגיש כל הזמן את הלב שלי דופק. בדך כלל הדופק שלי הוא רגיל וסדיר. אבל אני מרגיש כל הזמן זה מפריע לי לישון ולבשת בנחת, כשאני מתאמץ הדופק קופץ במהירות. שאני מעשן סיגריה הדופק עולה גם במהירות בערך ל90-100.
לפעמים, בדרך כלל כשאני נכנס למיטה ומנסה לישון. אני מרגיש את הלב דופק, איך אני אסביר את זה... כאילו הוא מתאמץ מתאמץ מתאמץ וואז ,מצליח" לדפוק (כאילו שהוא משחרר), הוא מתאמץ לדפוק ואחרי איזה שניה הוא דופק בצורה חזקה.

לא כואב לי בחזה, לא מרגיש שום דבר אחר חוץ מהדופק.. אבל זה פשוט מעיק עלי כל כך!
פשוט רוב הזמן ביום אני מרגיש שהלב שלי דופק, אם אני שם יד על החזק או אפילו בכל מקום אחר בגוף, בלי ללחוץ או משהו כזה אני ירגיש את הדופק בבירור.
הייתי אצל קרדיולוג והוא אמר שזה "יעבור" וזה בגלל שאני אחרי אבלציה. אבל עבר כבר חודשיים וזה לא עבר. אני טס עוד שבוע לארה"ב ואני מפחד שזה יפריע לי בטיול. אני לא יודע אם ני צריך טיפול, אם מותר לי לעשן ( סיגריות או דברים אחרים בחו"ל ) לשתות אלכוהול או לא....
אבל הכי חשוב, מה זה יכול להיות, ממה זה נובע?
אם הדופק לא עולה מעל 100 לא סביר שמדובר בהפרעת קצב כמו SVT. רצוי לבצע אקג בזמן שאתה חש דפיקות לב או לעבור בדיקת הולטר כדי לודא שקצב הלב תקין בזמן סמפטומים. העישון מזיק בדרכים רבות לכן מומלץ מאד להפסיקו.
 
בן לודה
13:30 27.03.13
מה? לא קראת בכלל את ההודעה שלי?
היה לי SVT, עברתי אבלציה. כבר אין לי SVT!
עשו לי אבלציה אחרי שהיה לי דופק 250 במשך שעתיים והזריקו לי אנדוניזין ואשפזו אותי שבוע וראו באקג שיש לי SVT. ואז עברתי אבלציה! וכבר אין לי דופק מהיר. ועכשיו אני במצב הזה שכתבתי למעלה
 
פרופ' דוד רוט  
07:19 28.03.13
דוקא כן הבנתי אותך. כוונתי היתה שלא סביר שתחושותך כעת נובעות מ SVT (לומר מכישלון של האבלציה) כדי לברר האם מדובר בהפרעת קצב אחרת יש לתעד את קצב הלב בזמן הסמפטומים כפי שהסברתי לעיל.
 
בן לודה
18:39 31.03.13
אה, הבנתי. תודה רבה!
על הבוטות. אף אחד כאן לא חייב לך כלום.
 
צילה
18:52 01.04.13
האם יש דבר כזה מינון גבוה לפרוקור? כיצד ניתן לבדוק זאת?
לוקחת פרוקור200 כחצי שנה ופתאום מרגישה חולשה בעיקר בלילה.במדידת דופק 52 האם יתכן שהפרוקור גורם לכך?
נוטלת גם אספירין וטרטייס 1.25
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:04 02.04.13
המינון המקובל של פרוקור הוא 200 מג ביום. פרוקור מאט את קצב הלב וקצב לב איטי עלול לגרום לחולשה אך קצב של 52 בדקה אינו איטי מאד במיוחד בלילה- במנוחה אז קצב הלב יורד באופן טבעי. הפרוקור עלול לגרום לתת תריסיות גם זה גורם לחולשה לכן יש לבדוק TSH בדם. לשם כך יש לפנות לרופא המשפחה שיבצע את הברור הדרוש.
שלום ,אני בן 32 בעל מבנה גוף רזה ,בבדיקות אישיות של קצב הלב התוצאות הראו 48-58 במצב מנוחה . בנוסף , כשאני מדבר עם מישהו אז בהרבה מצבים אני שוכח מילים מסויימות שקוטעות את המשפט וקראתי שיש קשר בין שכחה לקצב לב נמוך , האם זה נכון ואיך אפשר להגביר קצב הלב ? פעילות ספורטיבית מועילה או פוגעת ?
 
פרופ' דוד רוט  
20:57 02.04.13
קצב לב נמוך כפי שאתה מתאר טבעי לאנשים בעלי כושר גופני גבוה. לא סביר שקצב הלב קשור לשיכחה אלא אם מדובר בהפרעת הולכה. זאת ניתן לשלול על ידי ביצוע אקג רגיל.
פעילות ספורטיבית גורמת לעלית קצב הלב במהלך הפעילות אך עם שיפור הכושר קצב הלב יורד במנוחה.
 
צילה
09:38 31.03.13
שלום.
האם אדם שסובל מפרפור פרוזדורים יכול לעשות כל פעילות? או שמא יש מגבלה.
אני נוסעת עים נכדי לדיסני וורלד ותהיתי אם מותר לי לעלות על כל המתקנים?
האם ארוע חיצוני כמו פעילות גופנית יכולה לעורר את הפרפור?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:44 31.03.13
אם הפרפור אי תסמיני במנוחה ואינו מגביל אותך במאמץ - אין בעיה לעלות על כל המתקנים ואין צורך להתנזר מפעילות גופנית. בילוי נעים.
סובל מיתר לחץ דם שנים רבות ומטופל בנורווקס ונמצא בלחץ דם מאוזן,בינואר ובפברואר השנה אושפזתי לימים בודדים על הפרעות קצב התקפיות,

מטופל מאז ב-קרדילוק-1.25 מ"ג פעם ביום וטמבוקור -5 מ"ג פעמיים ביום,בנוסף לנורווקס ,חזרתי לפעילות רגילה ואף צועד כ 5-6 ק"מ פעמיים שלוש בשבוע במשך שעה בכל פעם,לחץ הדם מאוזן.

תורם דם 1-3 פעמים בשנה וחבר באירגון תורמי דם בהתנדבות.

השבוע בקשתי לתרום ונאמר לי במגן דוד אדום שעקב הפרעות הקצב אסור להם לקחת ממני דם,הוסבר לי -"שלא לוקחים סיכון".

מבקש דעת המומחים מדוע אסור לי ?,יש לי סוג דם O + , ומעוניין להמשיך להתנדב.מרגיש טוב.
 
פרופ' דוד רוט  
20:34 29.03.13
לבנק הדם יש כללים ממי מותר וממי אסור לקבל תרומת דם לפי מצבו הבריאותי.
לא ציינת מאיזה הפרעות קצב אתה סובל. דרגת הסיכון תלויה בסוג הפרעת הקצב.
 
דן
15:51 28.03.13
שלום רב
סובלת מפעימות מוקדמות סימפטומטיות לאורך כל היום לתקופות
ברגע שאני נוטלת קלונקס (כדור הרגעה) כמות הפעימות פוחתת
האם זה טיפול יעיל?
יכול להיות שהפעימות שלי הן פסיכוסומטיות לחרדה?
יכול להיות שזה רק מרגיש לי כפעימה מוקדמת?
בהולטר לא נצפו היה יום רגוע....
חג שמח
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:04 29.03.13
פעימות מוקדמות עשוית להיות ביטוי לחרדה ואז טיפול הרגעתי יכול להועיל.
 
זהבה
00:20 29.03.13
אשמח לקבל פיענוחלבדיקת הולטר:
קצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 60
מהירות מקסימאילית: 116
מהירות ממוצעת: 82
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של עד 283 לשעה (נצפו סה''כ 1285 VPC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית (עמ' 8,9,12,14,19). נצפו 3 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 7,17).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו אירועים ספורים של BLOCKED APC'S (עמ' 13).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:07 29.03.13
אין ממצא מדאיג בהולטר.


+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב