בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 35

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
לצוות הרופאים שלום רב

האם ניתן לבצע צריבה לפרפור פרוזדורים לחולה שבעבר בוצע צריבה לטיפול ברפרוף והותקן לו במחיצה הפרוזדורית מטריה לסגירת ASD גדול
אם הצריבה הרגילה היא קשה ומסוכנת האם אפשרי לבצע ניתוח מבוך או אינדוסקופיה.
האם בטיפול מבוך ואינדסקופיה יש צורך לנקב את המחיצה גם.
מה הפתרונות במקום טיפול תרופתי


אנא תשובתכם וסליחה על השאלה הארוכה
אבלציה מלעורית של פרפור פרוזדורים מצריכה ניקוב של המחיצה בין הפרוזדורים ומעבר קטטר מפרוזדור ימין לשמאל שם מתבצעת הצריבה. כאשר יש התקן מטריה במחיצה הבינחדרית לא נראה לי שניתן לבצע פרוצדורה כזו.
ניתוח מבוך ניתן לביצוע גם במצב כזה אך יש לדעת כי מדובר בניתוח לב פתוח ולא בפרוצדורה כמו אבלציה מלעורית.
 
אריה
14:14 13.08.12
אני מושתל דפיבריטור ומוזמן למעקב כל 6 חודשים
בבדיקה האחרונה קבעו בהערות כי :

"סף קיצוב חדרי גבוה במגמת עליה. OUTPUT תדרי 5.5/0.4 . ללא קיצוב חדרי.
הבקורת הבאה בעוד 3 חודשים"

מה משמעות הממצא בהערה ומדוע קוצרה תקופת הבקורת

אריה
 
פרופ' דוד רוט  
09:33 18.08.12
סף הקיצוב החדרי עלה כלומר הקוצב יאלץ להשתמש באנרגיה רבה יותר לשם קיצוב. הדבר עלול לנבוע מבעיה האלקטרודה עצמה או מירידה בהולכה באזור המגע של האלקטרודה עם שריר הלב. ההזמנה לביקורת מוקדמת יותר במקומה כדי לבדוק האם הבעיה מחמירה או לא.
 
ליאור
22:08 17.08.12
שלום ד"ר,
מזה מספר שנים אני סובל מתופעה מוזרה יש לי בפתאומיות דפיקות לב חזקות ומהירות
משום מה זה קורה דווקא כשאני רוצה ללכת לנוח בצהריים למשל, אני לא מסוגל לנוח או להתרכז כי אני מרגיש את הפעימות האלה, אין לי מושג איך הן באות וגם איך להפסיק אותן , גם כשאני מנסה להרגע או לנשום עמוק הן לא מפסיקות (אולי זה מחרדה?, קפאין?)
אחרי חצי שעה זה נרגע בדרך כלל
קראתי לא מזמן תופעה שלצערי דומה לשלי, SVT, אני מאד מקווה שאין לי בעייה לבבית
אבל לצערי זה די דומה

האם יש לך מושג ממה זה נגרם?
מה כדאי לעשות עם הנושא הזה?

תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
09:30 18.08.12
פלפיטציות הן תופעה שכיחה. לרוב לא מדובר בבעית לב. אולם בכל מקרה כדאי לאבחן את הסיבה.
האבחנה מתבססת על תעוד קצב הלב בזמן הפלפיטציות. ניתן לקבל תעוד כזה על ידי בדיקת הולטר או לופ רקורדר. יש לפנות לרופא המשפחה שיתחיל בברור ובמידה וצריך יפנה לקרדיולוג.
שלום רב,

בסיכום הבדיקה קיבלתי את ההערות הללו:

בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 40 לדקה.

האם הבדיקה תקינה?

תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:36 16.08.12
אם בשעות הלילה והבוקר ישנת הרי שקצב מינימלי של 40 בדקה הוא בגבולות הנורמה.
 
דליה רונן
14:00 15.08.12
אני בת 68 שוקלת 62 ק"ג עוסקת כל יום 3 שעות במיגוון פעילויות בספורט.
שעורי התעמלות מודרכת ,,הליכה בחדר כושר, שחייה וכו.

לאחרונה התחלתי להרגיש בלילה בדפיקות לב חזקות, ואז במדידה נימצא לי דופק 35

אני בריאה לא לוקחת תרופות, עירנית, לא סובלת משום תסמינים אחרים,
רופא המשפחה נתן לי אספרין וקרדילוק
כשקראתי את טופס ההסבר על מהות התרופות, נחרדתי מתופעות הלוואי ומכך שאינני
מתאימה לנתונים
לחץ הדם שלי הוא 70/110 וגם אין לי שומנים בדם.
אנא עיזרו לי להתמצא בסבך הסתירות של מצבי.
הספורט הוא אורך חיים אצלי ואני לא רואה עצמי מפסיקה.

בברכה דליה
 
פרופ' דוד רוט  
11:34 16.08.12
קרדילוק הוא תרופה שמאטה את קצב הלב לכן אם באמת הדופק היה 35 בדקה בזמן ערנות יש להפסיק קרדילוק.
לא בטוח שהדופק היה באמת 35 אם לא בוצע אקג כי לעיתים קשה לחוש בדופק ומפספסים פעימות ומקבלים ערך נמוך שגוי.
כדאי לפנות לקרדיולוג לברור במסגרתו גם יחליט אם יש להפסיק את הקרדילוק.
בכל אופן פעילות גופנית אין סיבה להפסיק היא בריאה ובמהלכה הדופק עולה.
שלום רב
ישלי מכשיר למדידת לחץ דם . הערב מדדתי לחץ דם מספר פעמים ץלחץ הדם 136/73 קצב לב 83 אבל המכשיר מאותת כאילו יש בעיות בקצ לב ע"י תרשים של דף לרישום ועל יד זה לב מהבהב. זה חוזר כמה פעמים.
מה לעשות?
אם המכשיר מראה דופק של 83 סדיר קרוב לודאי שאין בעיה. בכל אופן מכשיר למדידת לחץ דם אינו המכשיר האמין ביותר למדידת קצב לב. כדי לבדוק קצב לב במשך 24 שעות מומלץ לבצע בדיקת הולטר.
שלום ,
לאימי הושתל השבוע קוצב לב בשל הפרעות במוליכות החשמלית , נאמר לי על ידי הרופא שהקוצב נכנס לפעולה כאשר הקצב יורד מתחת לסף המתוכנת , בפועל בדר"כ לאימי יש קצב לב מעל 70. ברצוני לדעת האם יש דרך למשל בעוד כחודש לדעת אם הקוצב שהושתל "התערב" במהלך החודש וגרם ללב לפעום כתוצאה מהתערבותו ? האם יש קובץ LOG שנשמר בקוצב בכל פעם שהוא פועל ? כיצד הרופא מוציא נתונים כאלו מהקוצב ?

תודהראש על התשובות
דוד
 
פרופ' דוד רוט  
11:26 16.08.12
כן. הקוצב "זוכר" מידע לגבי פעילותו. ניתן לקרוא נתונים מהקוצב על ידי מכשיר תכנות בעל גלאי שמונח על העור מעל לקוצב. בדיקה כזו מבוצעת בכל ביקורת שגרתית של הקוצב בד"כ אחת לחצי שנה.
 
גל
10:34 15.08.12
שלום רב,
בפברואר ביצעתי אקו לב שיצא תקין וגם ההולטר שהצביע על הפרעות קצב אך לא משמעותיות.
לאחרונה, עלייה בתחושת 'החסרת פעימה ' ולכן נשלחתי לאקו לב שוב.
אני ממתינה לתצואות.
בנתיים, - האם אפשר לנסוע לים המלח בביטחה?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:42 15.08.12
כן. תבלי יפה.
 
גל
11:54 15.08.12
תודה רבה על התשובה.
 
אבי
15:03 09.08.12
יש לי אוטם שריר הלב ותפקוד LVEF 20-25% ודפלטור. למניעת קרישיי דם אני לוקח קומדין ופלויקס. האם פרדסקה התרופה החדשה תוכל להחליף את הקומודין?
במקום קומדין קובץ מצורף מצב אקו
 
פרופ' דוד רוט  
19:04 10.08.12
פרדקסה היא תרופה נוגדת קרישה אשר נבדקה בהשוואה לקומדין כטיפול למניעת ארוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים. היא נמצאה יעילה לפחות כמו קומדין במחקר זה ולכן היא מאושרת כתחליף לקומדין לשם טיפול בחולים עם פרפור פרפוזדורים.
 
אבי
 
19:52 10.08.12
האם הפסקת הקומדין והחלפה בפרדסקה תהיה החלפה טובה שווה ולא מזיקה
 
אבי
09:56 15.08.12
 
יעקב
 
21:29 08.08.12
שלום רב!
אני בן 38 סבלתי בעבר מ SVT ועברתי אבלציה , כיום אני סובל מהתקפים קצרים של SVT או PAF קשה לדעת בוודאות כי הם קצרים מידי .
לפני זמן מה עשו לי א.ק.ג מסיבה שאינה קשורה למה שיש לי והרופאים אמרו לי שהתבנית נראית כמו ברוגדה. שני רופאים אמרו את זה וזה די הלחיץ אותי, יש לי תור בעוד כחודש למרפאה קרדיולוגית אך הייתי רוצה אם אפשר עזרה בפענוח כאן מאחר וזאת המומחיות שלכם . תודה מראש .
 
יעקב
22:19 12.08.12
היי
יכול להיות שההודעה שלי פוספסה ?
לתגובה ועצה בנוגע לאקג שפרסמתי .
תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
22:05 13.08.12
יש 3 תבניות אקג המתאימות לברוגדה. התבנית הקלאסית הקרויה ברוגדה מסוג 1 היא האבחנתית. השתיים האחרות סוג 2 וסוג 3 מחשידות לברוגדה אך יש לבצע בדיקה נוספת כדי להשתכנע שמדובר בברוגדה. תבנית האקג שלך יתכן ומתאימה לברוגדה מסוג 2. כלומר לא בטוח שמדובר בברוגדה.
כדי להבדוק האם אמנם מדובר בברוגדה יש לבצע מבחן מאמץ או לחזור על אקג כאשר החיבורים לא במיקום הסטנדרטי אלא כשני סמ גבוה יותר בחזה. אם בדיקות אלה לא יגלו דבר ועדין יהיה חשד ניתן לבצע בדיקת אקג תוך מתן תרופה שיכולה לחשוף תבנית ברוגדה באנשים הנושאים את המוטציה.
 
יעקב
00:57 14.08.12
היי תודה על התגובה
אני עושה מבחן מאמץ כמעט בכל שנה, מאז האבלציה שעברתי, והאחרונה הייתה בדיקת אקו במאמץ .
והייתה תקינה.
ההערה היחידה שהייתה כתובה בתחת הכותרת " תגובה אלקטרוקרדיוגרפית" הייתה ICRBBB
האם עליי להיות מודאג?
האם היית ממליץ על בדיקות מעבר למאמץ ?
תודה מראש על תשובתך .
יעקב
 
פרופ' דוד רוט  
17:33 14.08.12
כדאי שתפנה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) תציג בפניו את תרשימי האקג שברשותך וגם את רישום האקג ממבחן המאמץ והוא יחליט אם דרושה בדיקה נוספת בשאלה של ברוגדה סינדרום.
 
רינה
16:29 13.08.12
אני בת 58 אבחנו אצלי בהולטר PVC+APVS1270 ב24 שעות.כמה רופאים כבר אמרו שזה לא מסוכןאבל אני מרגישה רע.זה קורה לי בעיקר בערב ובמשך הלילה,גם ביום אך לעתים רחוקות.אחד הרופאים רשם לי טמבקור50 מ"ג X2 .אני מפחדת להתחיל בטיפול ולהתמכר ומצד שני מאוד סובלת.כאשר זה קורה אני מרגישה חוסר אויר.
1.האם התופעה מחייבת טיפול?
2.האם הטמבקור יפתור את הבעיה?
3.מתי הוא מתחיל להשפיע?
4.למה לא ריטמקס כי שמעתי שיש לו פחות תופעות לואי?
 
פרופ' דוד רוט  
22:12 13.08.12
פעימות מוקדמות אכן אינן מסוכנות לא גורמות להתקף לב או לבעיה אחרת. לכן עדיף לא לטפל בהן תרופתית. אם אין ברירה כי הסמפטומים מטרידים מאד אני מעדיף לטפל עם חוסם בטא כמו קרדילוק או מטופרולול. לתרופות אלה פחות תופעות לואי מאשר לטמבוקור ולריתמקס.
טמבוקור וריתמקס הן תרופות מאותה משפחה בעלות מנגנון פעולה דומה ותופעות לואי דומות.
אמי בת 69 סובלת מהפרעות קצב מטופלת בקומדין לפני טיסה לקנדה עם הפסקה בלונדון
שאלתי האם יכולה לטוס לתקופה של חודש.
השבוע הצליחה להגיע לאיזון פעם ראשונה האם עליה להיות במעקב בחו"ל או שמספיק שהגיעה לאיזון ?
 
פרופ' דוד רוט  
20:52 13.08.12
אם איזון כלומר INR בין 2 ל 3 הושג רק השבוע יש להמשיך לעקוב אחר INR לפחות פעם בשבוע כדי לודא שהאיזון נשמר. יהיה קשה ויקר לבצע זאת בחול. כדאי גם לקבל את חוות הדעת של הקרדיולוג של אמך שמכיר את מצבה הרפואי היטב.
 
אנה
11:54 12.08.12
אבקש לדעת אם בדיקת אקו לב במאמץ מסוכנת לסובלים מהפרעות קצב.תודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:04 12.08.12
הבדיקה נעשית בהשגחת רופא ואחות ואינה נחשבת מסוכנת אלא אם יש לך הפרעות קצב מסכנות חיים במאמץ וכמובן יש ליידע את הרופא.
להחליף את הקומדין במצב שלי?
 
אבי
 
17:08 09.08.12
 
תמרה
17:32 05.08.12
לאחרונה התחלתי לחוש "פרפרים בלב" זה קורה פתאום וזאת תחושה כמו של פרפור כנפיים כזה בתוך בית החזה, אני גם מרגישה כאילו אני מחסירה נשימה וצריכה להשתעל כדי שזה יסתדר
על מה זה יכול להצביע?
 
פרופ' דוד רוט  
21:13 06.08.12
תחושה כזו יכולה לנבוע מהפרעה בקצב הלב ברוב המקרים לא מדובר בתופעה מסוכנת אך כדי לודא זאת יש לפנות לרופא להיבדק ולעבור מספר בדיקות אבחנתיות כמו אקג והולטר קצב לב.
 
י
16:49 26.07.12
בן 45 גובה 185 שוקל 70 קג (אוכל מאוזן וטוב,רזה,ועושה ספורט)-ללא תרופות (מלבד פעם אחת לשנה סימבורטק עקב קשיי נשימה/אלרגיה לאבק)
-מזה כ-שנתים 3 אני בויכוח עם הרופא משפחה שטוען שאני בחרדות ולכן צריך SSR למינהם.
אני כותב זאת מכיון שאתמול עשיתי אקו לב (וגם מאמץ לפני שבוע) עקב תחושות של דפיקות לב חזקות. הקרדיולג אמר שהכל תקין ונתן לי הולטר , אולם בסוף הבדיקה הוא אמר בוא גם נבדוק לחץ דם.כל השנים לחץ הדם שלי היה 75/120 , ואתמול 80/140 - לדבריו (ולפי מה שקראתי באינטרנט היום) זה הגבול העליון לפני התחלת טיפול תרופתי. אולם יש לי מס שאלות ברשותך.
1.האם יתכן בגלל הלחץ/חרדות עבודה וכו'.. הלחץ עולה ולכן אני כן צריך SSR
הכוונה האם SSR הם רק לצורך הרגשה טובה או משפיעים באופן ישיר על לחץ דם (כי למעשה החרדות והלחץ יורדים ואז בהתאמה לחץ הדם-האם זה כך?)
2.האם זה הפיך ,או מעכשיו אני צריך להיות עם יד על הדופק (תרתי משמע)
3.קראתי שהכי טוב זה להוריד משקל לא לעשן ולעשות ספורט- אבל אני רזה ,ספורטבי,ולא מעשן.
4.האם יש קשר לתחושת העיפות שלי (וגם לראיה מקרוב/ובערב בסוף היום קצת מטושטשת-אני ללא משקפים)-וזה לפני שכתבתי על חוסר היציבות (לא סחרוחורת !אלה לא יציב כשעומד)
דרך אגב בדיקות דם לפני שבועים תקינות הכל בסוגרים לרבות כולסטרול.
5.שאלה אחרונה וקצת מוזרה (לאחר ויכוח עם חברים בני גילי ששוקלים 80 ק"ג בוגבה 180)
הם טוענים בגלל שאדם שמן/מלא יחזיק יותר זמן על אי בודד כי הגוף חזק ומסת השרירים גבוה,
מאדם רזה (כמוני) -אותו כנל' לגבי זיקנה. - הרזים חולים יותר ותחולת החיים שלהם קצרה משל אנשים במשקל גבוה (הכוונה לא לשמנים אלה לבריונים).
 
פרופ' דוד רוט  
10:43 28.07.12
לחצי הדם שציינת הם תקינים ולא מצריכים טיפול כמו כל אדם בריא אתה צריך לבדוק לחץ דם פעם בשנה. רק אם יחרוג מהנורמה יש לשקול טיפול תרופתי. תרופות פסיכיאטריות לא נוטלים בגלל לחץ דם גבוה אלא רק אם יש סיבה נפשית המצדיקה נטילתן. מבחינת משקל המטרה היא להיות ב bmi בתחום התקין מעל או מתחת לתחום התקין זה פחות בריא.
 
אילן
06:27 27.07.12
ידוע לי שיש כל מיני שיטות - שיטה צרפתית, שיטה איטלקית. מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ובאיזה שיטה נוהגים במרכזים בארץ?
 
אייל
00:17 26.07.12
שלום
אני בן 40 בדרך כלל בריא.
מזה שנים PVCS
באחרונה קצת התרבו ויש פעם בכמה ימים פרץ של דופק מהיר שהרופא
אמר שאולי זה NSVT .
הופנתי לאקו לב ( בבדיקות בעבר היה תקין כל כמה שנים )
אקו מהיום
אאורטה עולה 31 ממ
שורש האאורטה 29 ממ
פרוזדור שמאלי 27
שטח פרזור שמאלי VC סמ"ר 12
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 24 ממ
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 42 ממ
עובי המחיצה הבין חדריות 8 ממ
עובי דופן אחורית 8 ממ
מסתם מיטרלי תקין EE=7
מסתם אאורטלי תקין , תלת עלי
מסתם טריקוספידלי TRIV TR 21 MM HG
לסיכום - חדרים בגודל ותפקוד תקינים
דפנות בעובי תקין, עליות בגודל תקין, אאורטה אינה מורחבת, מסתמים תקינים.
זרימות בגדר הנורמה.
normal echo

שמתי לב שבשתי בדיקות האקו שעשיתי בעבר היה גם נתון של LVEF
שהיה בערך 60 אחוז ואמרו לי שזה הנתון הכי חשוב.
בבדיקה היום זה לא מופיע. האם יכול להיות שלא בדקו את זה והטכנאית שכחה??
או שזה משהו שניתן לחישוב מהנתונים שבאקו? אם כן מהו ה LVEF שלי?

מה דעתך
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:11 26.07.12
לרוב ה EF מוערך בהסתכלות. מאחר שכתוב שתפקוד החדר השמאלי תקין אין מה לדאוג. יש גם נתונים נוספים שמאפשרים חישוב של מדד הדומה ל EF ואצלך הוא תקין לחלוטין.
 
שדגנית
16:18 23.07.12
האם יש מקרים בספרות שלמי שיש פעימות מוקדמות מרובות על לב בריא
יזדקק לקוצב לב בגיל מאוחר?
סליחה על השאלה האולי טיפשית?...
 
פרופ' דוד רוט  
17:30 23.07.12
פעימות מוקדמות אינן סימן לכך שבעתיד יהיה צורך בקוצב
אני נוטלת סיטריזין ואנטיביוטיקה מסוג ציפרוקסין )בוקר וערב עשרה ימים 500 מ"ג כדור( בעקבות דם שנמצא באוזני השמאלית לאחר נסיעה מהירה בהפרשי גובה. האם ייתכן כי אחת התרופות מאיצה את הדופק בעת עמידה או הליכה? ואם כן האם ניתן להמשיך לקחת את התרופה אם אין הפרעה משמעותית בקצב הלב או שהגוף מתרגל? לצורך העניין בעמידה הדופק שלי מגיע ל112 פעימות בערך. הדופק הרגיל שלי נמוך יחסית 57 לדקה. כי אני מתאמנת.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:08 26.07.12
ציפרו לא אמור לגרום לדופק מהיר. בכל מקרה דופק של 112 אינו מדאיג במיוחד ואינו מחייב הפסקת התרופה.אם הוא יימשך לאחר הפסקת התרופה יהיה מקום להמשך ברור.
+ הוספת הודעה
   1 ...  31  32  33  34  35  36  37  38  39  ...  83  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב