בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
אנונימית
19:33 08.11.12
שלום רב,

אני בת 24. בחודשים האחרונים הרגשתי דפיקות לב מואצות ותחושה של החסרת פעימה וקוצר נשימה (במנוחה ובמאמץ), עקב כך נשלחתי לבקידת הולטר של 24 שעות.

תוצאות ההולטר::

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ APC'S 5 במשך הבדיקה.

הערות: נצפו קטעי SINUS ARRHYTHMIA וקטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות עד 130 פעימות לדקה. נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 52 לדקה בשעות הלילה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 71 פעימות לדקה.

האם הן תקינות או שקיימת איזושהי בעיה?

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
22:53 08.11.12
בדיקת ההולטר מראה קצב לב תקין במהלך היממה. בנוסף יש מעט פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ואין בהן סכנה.
 
ציפי
21:00 05.11.12
שלום רב,
קיבלתי היום תוצאות של הולטר לב ואשמח לקבל חוות דעת עד שאקבע תור (לחוצה..)
מהירות מיני' 58 מהירות מקסימלית 147 ממוצע 82 קצב סינוס
הפרעות קצב חדריות VPCS:
נצפו VPCS משני מוקדים
נצפו סך הכל 158 VPCS במשך הבדיקה
נצפה 1 זוגות VPCS
הפרעות קצב על חדריות APCS:
נצפו זוגות APCS
לא נצפו הפרעות הולכה
לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST
הממצאים בהתאמה לתלונות ללא ממצא חריג פרט לקטע סינוס טכיקרדיה
סיכום
בשעות הערנות נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה עד 147 לדקה שנמשכו 14 דקות כל אחד.

תודה רבה!!!
 
פרופ' דוד רוט  
21:03 05.11.12
ההולטר מראה הפרעות קצב קלות: פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
תודה על המענה המהיר.
אבי נפטר בגיל 29 מדום לב. האם יש לייחס להפרעות הקצב שלי יותר משמעות בגלל המקרה?
 
פרופ' דוד רוט  
21:51 05.11.12
פעימות מוקדמות כשלעצמן אינן מסוכנות אלא אם קיימת מחלת לב ברקע.
עליך לפנות לקרדיולוג ולעבור הערכה.
רצוי לספק לקרדיולוג מידע נוסף בנוגע לאביך. "דום לב" זו הגדרה כללית מדי. מועיל היה לדעת האם סבל מאוטם שריר הלב או מהפרעת קצב ראשונית.
 
RLP
11:18 05.11.12
אישתי סובלת מהפרעות קצב חדריות היא אינה מטופלת בתרופה כל שהיא, וכעת היא בהריון .בבדיקת דם שעשתה התגלה כי היא סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, שאלתי היא האם אלטרוקסין 50מ"ג עלול להגביר את הפרעות הקצב או את עוצמתן ? והאם היא יכולה להשתמש בתרופה זו ללא חשש? תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
20:15 05.11.12
תת תריסיות עלולה לסכן הריון. לכן אם רופא אבחן תת תריסיות אצל אשתך ורשם לה אלטרוקסין מוטב שתיקח אותו. תיקון תת תריסיות לא גורם להפרעות קצב, רק אם נגרמת יתר תריסיות זה עלול לגרום להפרעות קצב. לכן צריך להיות במעקב רפואי מסודר.
שלום
אני בן 40סובל מפעימות מוקדמות .בירור תקין אקו מאמץ הולטר תקין נצפו רק הפעימות
שמעתי מרופא קרדיולוג שאימון במישקולות לא מומלץ האם זה נכון .?
אימון במשקולות (אימון אנארובי) פחות מומלץ מאימון אארובי שבונה סיבולת לב ריאה כמו הליכה ריצה מתונה או שחיה. אם צריך לבחור אחד משני הסוגים עדיף אארובי. שילוב של שניהם כן מומלץ. אין קשר בין סוג האימון לפעימות מוקדמות.
היות ואני הולך לעבוד, מתי זה יגמר?
 
איתן
08:50 03.11.12
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:47 03.11.12
איני חושב שמישהו יכול לענות על שאלה כזו אפילו אם היו לו יותר נתונים מאשר גילך בלבד. אני מציע להתייעץ עם רופא לגבי הטיפול הטוב ביותר המתאים לך ולהמשיך להינות מהחיים עד כמה שניתן.
 
איתן
04:11 04.11.12
אני מחפש סטטיסטיקה של תוחלת חיים לאדם עם אי ספיקת לב
תוחלת החיים במדינה 83 שנים,האם יש נתון זהה למה אני מבקש,תודה
אגב ,אני מטופל ופועל היטב
 
טובה
10:43 31.10.12
בת 44,בהמלצת הרופא צריכה לעבור בעוד שבועיים אבלציה עקב וולף פרקינסון הלבן . בחודש האחרון סובלת מכאבים מתמשכים-לא התקפים חולפים ,בחזה ובגב עם חולשה. האם ניתן לשייך זאת לבעיה הנ"ל,או ייתכן שיש בעיה נוספת שחשוב לאתרה לפני ביצוע האבלציה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:45 01.11.12
לא נראה לי שהכאב קשור ל WPW והייתי ממליץ לדווח על כך לרופא המטפל לפני האבלציה.
 
טובה
11:50 31.10.12
הרופא אמר לי שלצורך האבלציה יכנסו דרך העורק כיון שהמסלול הנוסף בצד שמאל של הלב.האם דבר זה שכיח והאם הסיכון גדל ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:44 01.11.12
קימת גישה כזו שכיום פחות פופולרית, אך אצל מצנתר עם נסיון היא יעילה ובטוחה בדומה לגישה היותר מקובלת (דרך וריד ודרך המחיצה בין הפרוזדורים).
 
שאול ב
16:59 31.10.12
שלום רב, בן 60 נוטל ריתמקס,לפרפור פרוזדורים,300-2 ליום,סובל מכאבי גב {פריצת דיסק}האם אני יכול לקחת כדורי סלקוקס,,או איזה כדור אחר שלא מתנגש עם ריתמקס תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:41 01.11.12
אין בעיה לקחת תרופות ממשפחה זו עםל ריתמקס.
שלום דוקטור
אני בן 39 לא מעשן 1.82 90 קג לא מבצע פעילות גופנית
אני סובל מידי פעם מפעימות מוקדמות שהיתגברו לאחרונה
ביצעתי אקו במאמץ להלן התוצאה :מבנה הלב תקין . אין עדות להיפרטרפיה .היתכווצות גלובלית ואזורית בגדר הנורמה. תפקוד תקין של חדר ימין ןהמסתמים
הושג דופק מטרה לאחר 7:22דקות 10.1 METS
ללא תעוקת חזה או פלפיטציות במהלך הבדיקה
סיכום :במאמץ בעובס מירבי ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהיתכווצות חדר שמאל .המאמץ לא לווה בתסמינים ואו שינויים באקג .לסיכום ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה אזורית בחדר שמאל במאמץ

הולטר :סינוס בין 43 ל 107 ממוצע 70
vpbs 6
בודדים apbs 335
ברדיקרדיה 41 longest11 beats at 24:50
slowest 43 bpm at 23:10
artifact secondes 30
רציתי לשאול האם הבדיקה תקינה או צריך טיפול כל שהוא ומה דעתך על הדופק הנמוך בלילה בשינה ?

תודה רבה
 
פרופ' דוד רוט  
10:28 01.11.12
האקו מראה לב תקין במנוחה ובמאמץ. ההולטר מראה פעימות מוקדמות בעיקר עליתיות.
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
דופק באופן טבעי יורד במהלך השינה.
 
שושנה
12:21 29.10.12
שלום ד"ר, מה הקשר בן פרפור פרוזדורים ובן קרדילוק? תודה
 
פרופ' דוד רוט  
20:53 29.10.12
פרפור פרוזדורים גורם לרוב לדופק מהיר ותחושה של דפיקות לב, חולשה, קוצר נשימה. קרדילוק הוא תרופה שמאטה את הדופק ומשמשת לבקרת קצב הפרפור. האטת הדופק ברוב המקרים משפרת את תחושת הסובלים מפרפור פרוזדורים.
תודה.
אם כך, אם לא מפריעים לי התסמינים, אין צורך ליטול קרדילוק?
אין קרדילוק חיוני לבריאות הלב שלי?
 
פרופ' דוד רוט  
10:16 01.11.12
אם קצב הדופק במנוחה כתוצאה מפרפור פרוזדורים עולה על 100 בדקה יש צורך להאט אותו גם אם אין סמפטומים. לכן במקרה כזה יש צורך בתרופה כמו קרדילוק גם אם מרגישים טוב. אם הדופק במנוחה איטי יותר למרות הפרפור אין צורך בקרדילוק.
 
גל
15:16 28.10.12
שלום רב,
בתקופה האחרונה התגברות פעימות מוקדמות , כאבי ראש באזור הרקות, ולעיתים ממעבר ממצב מנוחה להליכה הרגשה של נדנוד מעין אי יציבות בהליכה (לא סחרחורת) לאחר כמה מטרים זה עובר.
אקו לב יצא תקין. בדיקת הולטר להלן תוצאות:
קצב סינוס ממוצע של 70 לדקה (55-95)
נרשמו VPC'S= 243
נרשמו 5 APC'S
בעבר כשהחלו הפעימות המוקדמות (לפני כחצי שנה) האקו גם יצא תקין וההולטר היה כמפורט:
apc's 44 ו-vpc's 3 .
בדיקות דם לפני כחצי שנה כולל בלוטת התריס היו תקינות.

אני רואה כי יש הבדל בתוצאות ההולטר השונות וכי יש עלייה משמעותית בפרמטר שחל VPC 'S.

האם יש החמרה במצב? האם הדבר מצביע על הפרעת קצב ולכן הרגשת הנדנוד וכאבי הראש שתוארו לעיל?
 
פרופ' דוד רוט  
20:47 28.10.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות.
התחושות שהן גורמות הן דפיקות לב או תחושה של דילוג על פעימת לב.
הן לא גורמות לכאב ראש.
 
גל
08:42 29.10.12
תודה על התשובה. אני יכולה להבין כי הפרעת הקצב אינה הגורם לתחושת הנדנוד בהליכה ולכאבי הראש? שאלתי הנוספת - מה יכולה להיות הסיבה לעלייה במספר ה- VPC'S?
(בהשוואה להולטר קודם).
האם הדבר מעיד על החמרה? או בעיה לבבית שיש להמשיך ולבדוק?
תודה,
 
פרופ' דוד רוט  
14:42 30.10.12
לא סביר שפעימות מוקדמות הן הגורם לכאבי ראש ולתחושת נדנוד בהליכה. אם האקו מראה תפקוד לב תקין אין משמעות לעובדה שמספר הפעימות המוקדמות עלה.
 
גל
15:39 31.10.12
תודה רבה על התשובה
 
שרית
08:51 31.10.12
בסד
לרופא הנכבד בוקר טוב
אנא תשובתך לגבי ההולטר שבצעתי: קצב סינוס סדיר 46-128 וממוצע 71 כ-1340pac"s
בפזור

הומוגני עם מקבץ אחר הצהרים
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:40 31.10.12
.ההולטר בגדר התקין ואינו מחייב כל טיפול
בעלי נסע לסין אתמול לתקופה של שבועים ושכח את כדורי לחץ הדם שלו בשם קרדיולוק
בארץ איזה כדור הוא יכול לקנות שם אם יתאפשר לו שמחליף אותו כי אין שם קרדיולוק
תודה רבה
ענת
קרדילוק זה שם מסחרי של תרופה ששמה הגנרי הוא ביסופרולול Bisoprolol במדינות שונות לאותה תרופה יש שמות מסחריים שונים. לכן צריך לבקש בבית מרקחת בסין ביסופרולול.
 
מיטל
21:00 29.10.12
אני סובלת מsvt על חדרי ומעוניינת לעבור ניתוח להגדלת חזה בהרדמה מלאנ. האם יש לי ממה לחשוש?? האם הלב לא יכול להשתולל תוך כדי ניתוח??
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:48 30.10.12
התקף של SVT אכן יכול לקרות בעת ניתוח. ניתן לטפל בהתקף בעת הניתוח אך פתרון טוב יותר הוא אבלציה של ה SVT לפני הניתוח.
 
מיטל
11:56 30.10.12
האם ההתקף שיכול להגרם בעת הניתוח הינו מסוכן? ואם כן איך ניתן למנוע אותו במידה וקורה? את האבלציה לא ניתן לעשות במועד כ"כ קרוב. ולכן אצטרך לעבור את הניתוח לפני.
 
עדי
06:56 30.10.12
שלום דוקטור
האם פלויקס ואספירין יכולים להחליף את קומדין במקרה של פירפור פרוזדורים כרוני. אבי בן 82 לא מוכן לקחת קומדין ומתעקש רק אספירין ופלויקס.
תודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:49 30.10.12
הצרוף של פלביקס ואספירין אינו יעיל כמו קומדין אך ניתן למטופלים שאינם יכולים/רוצים לקחת קומדין.
בבדיקה ארגומטרית שגרתית נמצא "פעימות מוקדמות בודדות עליתיות מרובות במהלך הבדיקה בצורת ביגמיניה עלייתית.פעימה מוקדמת חדרית בודדת".
יש לציין שאני בן 36 , בריא, עם כושר גופני מעולה,רץ מספר פעמים בשבוע כ-10 ק"מ במהירות 10קמ"ש.
הבדיקה נמשכה כ-16 דקות ללא כאבים עד שהושג דופק מטרה הצפוי 166, אקג במאמץ ללא צניחות ST.לחץ דם בשיא 75\140 ובמנוחה 80\110.
DUCK SCORE: גבוה

מה הסיכונים? האם עליי להפסיק במיידית פעילות גופנית? האם להמנע מריצה של 10 ק"מ?
הבדיקה תקינה . אין כל משמעות לפעימה מוקדמת חדרית. אין צורך לשנות את מתכונת האימונים בשל הבדיקה.
 
nir
00:04 28.10.12
שלום רב,
אחרי מספר אבלציות לא מוצלחות אני לוקח כדורים:טמבוקור 100 *2 קרדילוק 5*1 בשלושה ימים האחרונים יש לי הרגשה של דופק ברגל(בשוק)כך שהרגל כתוצאה מהדפיקות זזה למשך כמה שניות ומפסיק תופעה זו נימשכת כבר שלושה ימים בערך 6 פעמים ביום.רציתי לדעת האם יש לזה קשר לבעיות הלב ואם כן מה צריך לעשות ואם אין קשר למי עלי לפנות תודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:14 28.10.12
איני חושב שיש לזה קשר לבעיות לב וכדאי לפנות לרופא המשפחה להערכה ראשונית.
 
אליעזר
06:25 27.10.12
לפני כחודש אישתי קיבלה הפרעוח קצב לב לא סדירות ועד 100 פעימות בדקה.
היו לה הפרעות כאלה לפני 3 שנים ואז טופלה בהיפוך חשמלי והמצב היה טוב עד לפני חודש.
הקרדיולוג שולח אותה למרפאת הפרעות קצב אך התור שלה בעוד חודש.
האם המתנה של חודשיים לא מסוכנת ? היא לוקחת מינון מוגבר של דימיטון וקומדין וכמו בן תרופות ללחץ הדם כרגיל .
האם היא תצטרך לעבור שוב היפוך חלשמלי או שיש סיכוי שעד להגעתה לתור בעוד חודש המצב יסתדר -הקצב יחזור להיות סדיר ופחות מ 80?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
17:43 27.10.12
בהנחה שמדובר בפרפור פרוזדורים והקצב לא מעל 100 בדקה לא מסוכן לחכות חודש למרפאת הפרעות קצב. לא ברור אם תאלץ לעבור היפוך חשמלי או לא. זה תלוי במצבה בזמן הבדיקה ובשיקול הדעת של הקרדיולוג במקום.
 
מאיה
17:32 26.10.12
אני בת 42
מאז גיל 13 יש לי פעימות מוקדמות מידי פעם ,אבל בשנה האחרונה יש לי הרבה פעימות כאלה , זה יכול להגיע ל-5 פעימות בדקה .
זה מאוד מפריע אני מרגישה כאילו הלב יוצא מהמקום, זה מכניס אותי לחרדות. לפעמים אני מרגישה גם כאב בחזה , איני יודעת אם זו חרדה או שזה קשור להפרעות בקצב הלב.
לא עברתי בירור אצל רופא.
לאחרונה אני מרגישה עייפות , איני יודעת אם זה קשור לתופעה.
 
פרופ' דוד רוט  
18:51 26.10.12
כדאי שתפני לרופא ותעברי ברור על מנת לאשר שמדובר בפעימות מוקדמות ולא בבעיה אחרת.
שלום
אני סובל מפעימות מוקדמות חדריות .בירור תקין
הפעימות מציקות לי ורופא קרדיולוג המליץ לי על קרדילוק
לפני שאני מתחיל לקחת את התרופה .אני רוצה רוצה לחפש את הגורמים לפעימות .
ביצעתי אקו לב מאמץ.בדיקות דם .אקג . הכל תקין
קראתי שחסר ויטמין B1 יכול לגרום לאי סדירות פעימות הלב
האם אתה חושב שכדאי לנסות ?ואשמח אם תמליץ לי (אם יש ) עוד כיוונים
לגבי הקרדילוק .אם אני מתחיל לקחת זה לקחת כל החיים בלי אפשרות להפסיק ?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:50 26.10.12
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד ולא מסוכנת (לפחות 60% מבני האדם לוקים בה) בהרבה מקרים הפעימות המוקדמות מופיעות לתקופה מסויימת ואחר כך נעלמות לתקופה מסויימת ולא מוצאים את הסיבה להופעתן או העלמותן. ברור שחסר ויטמין B לא מסביר זאת כיון שחסר ויטמין זה נדיר הרבה יותר מהפעימות המוקדמות.
קרדילוק לא ממכר ניתן להפסיקו גם לאחר שנים של שימוש. כמובן לעשות זאת תוך מעקב רופא.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב