בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
היפה בורוד
11:13 27.06.11
שלום ד"ר ,

אשמח לעזרה בפענוח ההולטר-ומה הדחיפות בשאני צריכה לפנות לרופא.

תודה מראש

סיכום ממצאי הבדיקה יממה א'
תאריך: 19/06/2011 תחילת בדיקה: 15:44 סיום בדיקה: 13:37 סה“כ שעות: 0:0 21:52
הקצב הבסיסי: קצב סינוס

מהירות מינימלית: 36

מהירות מקסימאילית: 128

מהירות ממוצעת: 67

הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 4 VPC'S במשך הבדיקה. משני מוקדים.

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 58-1803 לשעה, ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח. חלקם פעימות עם הולכה אברנטית (עם מספר צורות אברציה שונות).

הפרעות הולכה: נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.7 שניות, מתאימים ל- BLOCKED APC'S חלקם עם העברה של 2:1 היוצרים ברדיקרדיה, במהירות מינימלית של 36 פעימות לדקה, לדוגמא:04:27 עמ' 16.

פעילות קוצב:

שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.

תלונות הנבדק: לא צוינו.

הממצאים בהתאם לתלונות:

הערות/סיכום: בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 128 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס אריתמיה. נצפו קטעי סינוס ברדיקריה וקטעי FALSE BRADYCARDIA (ראה הפרעות הולכה).
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:04 10.07.11
תוצאות ההולטר אינו מצביעות על בעיה דחופה או משמעותית, אך פני לרופא שלך שיעבור על הבדיקה..
 
היפה בורוד
13:57 27.06.11
שכחתי לציין שאני בת 36 ללא מחלות ברקע-מעט אנמית-11 המוגלובין.
אמא ל-4 ילדים.לפני כשנה התחלתי להרגיש קצת שהדופק משתולל לי. והתברר שנהיה לי ברדיקרדיה והפרעות בקצב(בעבר היה לי דופק רגיל לחלוטין+הקרדיולוג בדק אקג של כל המשפחה שלי והכל תקין אין כלום גנטי). הקרדיולוג שבדק אותי ביקש שאני יחכה שנה ויעשה שוב אקו(שיצא תקיו) והולטר שהתוצאה נמצאת בהודעה הראשונה.
ד"ר נכבד
בהודעתי הקודמת נפלה טעות בהקלדה -ציינתי שאני סובל מפלפיטציות מ-אפריל 2010.במידה וזה רלבנטי הפלפיטציות החלו רק באפריל 2011 (כלומר לפני כ-3 חודשים +)
תודה
 
בלה
00:20 26.06.11
אמא שלי סבלה מלחץ דם גבוה מיזה הרבה שנים ונטלה כדור 50 מ"ג פעם ביום,
כיום מאושפזת כחודש בבית חולים בגלל פירכוס,
ובמשך שבועיים הלחץ דם שלה תקין 117/68 והדופק 55/60

האם היא צריכה להמשיך לקחת את הכדור נורמיטן במינון של 50 מ"ג פעם ביום ?

תודה
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
11:25 26.06.11
קרוב לוודאי שממשכים לתת לה טפול בנורמטין בהמלך האשפוז. אם כך המצב אז היא כן צריכה להמשיך טפול בנורמטין.
 
מיקו
09:39 24.06.11
שלום
אנ בגיל 34.בזמן האחרון סמתי לב שיש לי דופק מהיר במנוחה.100 110
רציתי לדעת אם זה בסדר או שאני צריך לבדוק אתזה...
אני נותל רטלין sr במינון גבוהה...אשמח לקבל תשובה מהירה....
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
11:23 26.06.11
זה בהחלט יכול להיות השפעה של הריטלין. רצוי לבצע בדיקה אק"ג.
שלום רב,

ביצעתי היום בדיקת ארגומטריה על מנת לקבל אישור כשירות לחדר הכושר.
בבדיקה נמצא כי ישנם APB+VPB מרובים במאמץ ובמנוחה. רופאת הספורט הפנתה אותי לקרדיולוג תוך כדי ציון "?wenckebach phenomenon" ובקשה לביצוע אקו דופלר לב והולטר אקג.
קבעתי תור לקרדיולוג (לצערי זה לא יקרה בקרוב) אך רציתי לדעת באופן כללי על מה מדובר, והאם יש סיכוי שאוכל לחזור להתאמן בחדר הכושר.

בברכה
ערן
 
ערן
16:46 19.06.11
בן 35, עישנתי עד לפני שנה, 1.73 שוקל 73 קילו, מתאמן שש פעמים בשבוע במכון כושר (אירובי וכוח)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:21 20.06.11
מדובר בהפרעת הולכה קלה שלרוב חסרת משמעות ואני מעריך שבתום הברור תוכל לחזור לפעילות מלאה בחדר הכושר.
 
לימור
21:35 16.06.11
שלום

רציתי לדעת האם ישנה אינטרקציה שלילית בין סרוקסט (פרוקסטין) לריתמקס (פרופאפנון)? בעלון של התרופה כתוב שיש להתייעץ עם רופא כשמשלבים את שתי התרופות הנ"ל וגם באינטרנט מצאתי מידע על כך שצריך להיות תחת השגחה רפואית בעת נטילתן


תודה

לימור
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:01 17.06.11
נטילת 2 התרופות ביחד עשויה להגדיל את הרמה שלהן בדם בשל עיכוב הפרוק בכבד. לכן מומלץ לעקוב קלינית ובאמצעות האק"ג אחר השפעת הריתמקס ולהקטין את המינון בהתאם.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:02 17.06.11
נטילת 2 התרופות ביחד עשויה להגדיל את הרמה שלהן בדם בשל עיכוב הפרוק בכבד. לכן מומלץ לעקוב קלינית ובאמצעות האק"ג אחר השפעת הריתמקס ולהקטין את המינון בהתאם.
 
אישה
08:41 13.06.11
שלום אני בת 66 לוקחת אנאלדקס דיזותאזיד,קדקס סימוסטטין,
מתמיד היו לי דפיקות לב איטיות, אבל בזמן האחרון דפיקות הלב שלי
במשך היום לא מגיעות ל 50, הן נעות בין 40-47,
מה עלי לעשות? אקו לב בסדר, אקג בסדר,
האם זה מסוכן?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:28 15.06.11
אם את חשה בטוב והאק"ג תקין - אין סיכון.
כדאי לבדוק תפקוד בלוטת התריס.
האם יש תופעה דומה בבני משפחתך?
 
יוסף
19:18 14.06.11
שלום רב
אני בן 27 גובהה 185 משקל 85 בכושר טוב לא מעשן ללא עבר של מחלות לב במשפחה. דופק 75 לדקה במנוחה
נתקף אחת לחודשיים בכאבים חזקים ביד שמאל חזה שמאל שכמה שמאל והזרת שאף לפעמים מלווים בקוצר נשימה קל ודקירות באיזור החזה.במנוחה. במאמץ אין לי כל בעיה נהפוכו הכאבים נעלמים בזמן מאמץ
הבדיקות ותוצאותיהן :

-אקו לב תקין
-מאמץ השלמתי ללא עצירות ללא סחרחורות
-הולטר תקין
מיפוי לב - פגם מילוי הפיך ל
קרדיאג סיטי,צינתור לב וורטואלי- ששללו את פגם המילוי ולדברי מנהל המחלקה כנראה המכשיר במיפוי פיספס.
בנוסף בקרדיאג סיטי מנהל המכון שלל כל בעיה הקשורה ללב
נשלל חשד לברגודה
לסיכום הרופאים אין בעיה כלילית בלב
ניגשתי כפעמיים מחשש שממדובר באירוע לבבי אך במיון שללו את הדבר וכשציינתי שגילו אצלי גל T שלילי ב L3 התגובה שלהם הייתה "נו אז מה ? זה לא מראה על בעיה בלב." ויחסו לי את המקרה לחרדה , דבר שאינו הגיונו בעיני. אין לי חרדות

השאלה:
האם T שלילי יכול להיות הגורם לכאבים ?
איך מטפלים ?
מה צריך לעשות כדי להחזיר את גל T לחיובי ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:23 15.06.11
גל T שלילי ב L3 הוא ממצא תקין ולא פתולוגי, אינו גורם לכאבים ולא צריך לעשות דבר כדי להחזירו לחיובי.
שלום רב,
אני סובלת מפלפיטציות והתקפי טכיקרדיות.
במשך שנה טופלתי בקרדילוק (החליף את הנורמיטן) שהאט את קצב הלב והוריד את הל.ד. אך הפלפיטציות ממשיכות מידי יום.
הומלץ להחליף לסוטולול כדור של 40 מ"ג בבוקר.
אודה על מידע באשר לתופעות לואי ואיך עלי להתנהל תחת הכדור החדש.
יום נעים
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:22 15.06.11
כדור בודד של סווטלול במינון הנ"ל אינו טיפול מקובל. אני מציע לך להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
 
בניסטי דן
20:45 10.06.11
אימי בת 80ויש לה קוצב כבר כמה שנים כרגע היא נמצאת בחו"ל וקיבלה הנחיות לא לעבור בגלאים בחניות,הבעיה היא שבצרפת לא מנתקים את הגלאים בפני בעלי קוצבי ובכלל האם יש לקפיד בעניין ולא להכנס דרך הגלאים בבירור שעשינו אצל קרדיולוגים בצרפת נאמר לה שניתן לעבור דרך הגלאים אבל לא להתעכב אבל להקפיד בגלאים שנמצאים בשדות תעופה.

תודה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:25 12.06.11
כל שנאמר לה - נכון.
 
אורן
23:47 09.06.11
שלום,אני בן 38, מעשן 2-5 סיגריות ליום. לוקח סטטינים. בבדיקת הולטר לבירור פלפיטציות: קצב בסיסי:סינוס, מהירות מינ' 45 לדקה, מקס: 123 לדקה. ממוצע: 70. הפרעות חדריות:לא נצפו, הפרעות על חדריות:נצפו 8 APB's. רופא המשפחה טוען שאין צורך בשום בירור נוסף. אשמח לדעתכם. תודה !
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:24 12.06.11
אני מסכים עם רופא המשפחה.
 
ניסן
 
14:27 09.06.11
שלום רב
במיון שהייתי בפעם האחרונה עקב קוצר נשימה צילמתי את המוניטור שהציג את התמונה הבאה.
הרופאים אמרו שיכול להיות שיש לי SSS בגיל 22 ויכול להיות שאני אצטרך השתלת קוצב.
האם ייתכן?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:24 12.06.11
ברוב המקרים שוקלים השתלת קוצב רק אם יש תסמינים (כגון, סחרחורת או התעלפויות) עקב הפסקות בדופק. מה יהיה בעתיד - אפילו הטוב שברופאים אינו יודע...
אני בן 53
מקפיד על פעילות אירובית מתונה 30-45 דקות 1-3 לשבוע
מקבל אמלודיפין 10,אטקנד + ,12.5 קרדיו לוק 2.5
עברתי אגיו לב היה תקין ללא ממצאים מיוחדים.
לפני חצי שנה התגלה AV בלוק דרגה 1
בהמשך תוצאות אקו במאמץ דופן העלייה ימנית בגבול העליון.
שאלתי היא האם להפרעת קצב והתעבות דופן יש דרכים לשיפור מצב.
איך עלי להתייחס לתחושה של שורף קל במרכז החזה
הבלוק באק"ג יכול להיות משני לטיפול. התעבות הדפן אופיינית ליתר לחץ דם - יש להקפיד על איזונו. בשני הנושאים רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אם האקו במאמץ תקין והצנתור הכלילי לאחרונה - הצריבה בחזה אינה נובעת מבעית-לב.
 
מנחם
12:24 07.06.11
בדיקת אקו לב במאמץ שביצעתי יצאה מטושטשת ולא ניתן היה לקבל תמונה ברורה
האם קיים בארץ מכשיר מתקדם המסוגל להתגבר על ההפרעות לצילום עקב מסת שריר או עצם ?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:17 12.06.11
איני חושב שהבעיה במכשיר. ניתן לנסות במקום אחר עם נסיון רב יותר או לעשות בדיקת מפוי לב במאמץ המתבצעת במקומות רבים או MRI במאמץ (בשיבא/תל השומר).
 
לידיה
07:51 05.06.11
מבקשת לבדוק האם צריך להיות גוסס כדי לקבל אישור בפרדקסה. בעלי השתתף במחקר והושפע מאד לטובה מהתרופה. עד לפני 6 שנים, הוא סבל מפרפור לב, אי ספיקה, אשפוזים חוזרים ונשנים וארוע מוחי חמור. מרגע שהתחיל בשימוש בדביגטראן, הכל פשוט נעלם! עכשיו, הוא צריך לחזור לקומדין. מה עושים?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:26 06.06.11
פרדקסה אינה מונעת פרפור או אי ספיקת לב או אשפוזים חוזרים. סביר להניח שמצבו השתפר מסיבות שונות (שאינו קשורות בפרדקסה) ושהחזרה לקומדין לא תשנה זאת. כמון כן ניתן לרכוש פרדקסה אם בעלך אינו נכלל בהתוויות הסל.
 
יוני
13:35 02.06.11
שלום רב
מה אומר דופק לא סדיר במדידה?
האם תמיד זה קשור להפרעת קצב?
או שיכול להיות שזה ממתח? או משהו אחר?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:24 06.06.11
דופק לא סדיר יכול להיות תקין לחלוטין או להגרם מהפרעות קצב חסרות משמעות. עם זאת הוא עלול להצביע על הפרעת קצב ולכן כדאי לבדוק כל מקרה לגופו.
 
ניסן
 
09:01 02.06.11
שלום רב למומחיo
אתמול עשיתי בדיקת אקג והרופא אמר לי שהיא יצאה לא תקינה אבל לא אמר לי מה לא תקין בה וזה די עצבן אותי
אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לא תקין באקג שלי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:22 06.06.11
קשה להתרשם במדויק, אך ישנם שינויים שאינם נראים חמורים. אני מציע לך לפנות לרופא ע"מ לקבל מידע מדויק וכדי לראות אם לממצאים יש משמעות במקרה שלך.
 
ניסן
08:59 02.06.11
שלום רב למומחיo
אתמול עשיתי בדיקת אקג והרופא אמר לי שהיא יצאה לא תקינה אבל לא אמר לי מה לא תקין בה וזה די עצבן אותי
אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לא תקין באקג שלי
שלום רב
בן 39סובל מהפרעות מסוג פעימה מקדימה מזה 10 שנים.
נוטל טמבוקור שעוזר חלקית.
בהולטר הודגמו פעימות מוקדמות במנוחה(השיא באמצע הלילה) לדברי הרופאים אינם מסוכנות.
הצרה היא שאני סובל מכאבים באיזור החזה וכתף שמאל המתלווים להפרעות.
לציין שהכאבים מעירים אותי באמצע הלילה ואף גורמים לי לחולשה,הכאבים יכולים להמשך גם מספר שעות .
בצעתי בדיקת אקו לב וגם היא תקינה,בדקתי חמצון בדם ולחץ דם תוך כדי התקפי כאב והנתונים בסדר גמור.
אני מאוד רוצה לחזור לספורט כולל ריצות ארוכות ,האם אפשר ? האם אני נמצא בסיכון להפרעות שעלולות להתפתח לאירוע לבבי מסוכן במאמצים מואצים כגון ריצה ארוכה?
תודה ,איתי.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:51 26.05.11
לא ציינת אם מדובר בפעימות חדריות או פרוזדוריות.
בכל מקרה, סביר להניח שמדובר בתופעה חסרת משמעות. הכאבים אינם נגרמים בשל הפעימות המוקדמות.
בהנחה שמבחן מאמץ תקין ואין התגברות של פעימות חדריות במאמץ, אין כל מניעה לעסוק בספורט.
 
איתי
17:26 27.05.11
שלום
בבדיקת ההולטר צויין :
חדרי : FEW-40.
על חדרי :RARE-2
בשעה 04:00 בשינה נרשמו 1719 bradybeats,מה המשמעות?
כפי שציינתי,אצלי מייד עם ההפרעה מתחילים כאבים וחולשה ,אני מבין שזה לא אופיני אך זו המציאות .
האם יש בדיקה נוספת שרצוי שאעשה ?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:43 01.06.11
אכן כפי שחשבתי הפעימות המוקדמות אינן משמעותיות. בלילה הדופק יורד (BRADY) ואף זה תקין. מקור הכאבים והחולשה אינו ברור לי אך אין בכך סיכון מוגבר ולעתים קרובות עצם הידיעה שהתופעה אינה מסוכנת מפחיתה משמעותית גם סימפטומים נילווים. איני ממליץ על בדיקות נוספות אלא על חזרה לפעילות לאחר הבדיקות שציינתי בתשובתי הקודמת.
 
מרי
21:52 31.05.11
אני סובלת מפרפור פרוזדורים והולכת לעשות אבלציה. רופא המליץ קודם כל לעשות אבלציה פשוטה יחסית לרפרוף ורק במידה וזה לא יצליח אז לעשות אבלציה לפרפור עצמו. האם הדבר אפשרי בפרוצדורה אחת? כלומר במידה ולא מצליחים באבלציה לרפרוף מייד לעבור לאבלציה יותר מורכבת, לפרפור עצמו?
האם יש אפשרות לעשות eps תוך כדי אבלציה או שחייבים לעשות את הפרוצדורה הזאת לפני?
תודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:37 01.06.11
במקרה כמו שלך לרוב לא נדרש EPS.
אבלציה לרפרוף היא פעולה פשוטה יחסית וכמעט תמיד מוצלחת. יש מקום לבצע אותה אם אכן יש עדות לרפרוף ויש סכוי סביר שתהיה הטבה קלינית לאחריה. גם אם לא הצליחו בה, אין מקום לעבור אז לטיפול בפרפור - אלו פעולות נפרדות מבחינת המטרה הטיפולית.
אבלציה לפרפור ניתן לעשות בו זמנית עם אבלציה לרפרוף, אך מחמת אורכה יש המעדיפים להפרידן.
בהצלחה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  75  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב