בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
אליעזר
06:25 27.10.12
לפני כחודש אישתי קיבלה הפרעוח קצב לב לא סדירות ועד 100 פעימות בדקה.
היו לה הפרעות כאלה לפני 3 שנים ואז טופלה בהיפוך חשמלי והמצב היה טוב עד לפני חודש.
הקרדיולוג שולח אותה למרפאת הפרעות קצב אך התור שלה בעוד חודש.
האם המתנה של חודשיים לא מסוכנת ? היא לוקחת מינון מוגבר של דימיטון וקומדין וכמו בן תרופות ללחץ הדם כרגיל .
האם היא תצטרך לעבור שוב היפוך חלשמלי או שיש סיכוי שעד להגעתה לתור בעוד חודש המצב יסתדר -הקצב יחזור להיות סדיר ופחות מ 80?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
17:43 27.10.12
בהנחה שמדובר בפרפור פרוזדורים והקצב לא מעל 100 בדקה לא מסוכן לחכות חודש למרפאת הפרעות קצב. לא ברור אם תאלץ לעבור היפוך חשמלי או לא. זה תלוי במצבה בזמן הבדיקה ובשיקול הדעת של הקרדיולוג במקום.
 
מאיה
17:32 26.10.12
אני בת 42
מאז גיל 13 יש לי פעימות מוקדמות מידי פעם ,אבל בשנה האחרונה יש לי הרבה פעימות כאלה , זה יכול להגיע ל-5 פעימות בדקה .
זה מאוד מפריע אני מרגישה כאילו הלב יוצא מהמקום, זה מכניס אותי לחרדות. לפעמים אני מרגישה גם כאב בחזה , איני יודעת אם זו חרדה או שזה קשור להפרעות בקצב הלב.
לא עברתי בירור אצל רופא.
לאחרונה אני מרגישה עייפות , איני יודעת אם זה קשור לתופעה.
 
פרופ' דוד רוט  
18:51 26.10.12
כדאי שתפני לרופא ותעברי ברור על מנת לאשר שמדובר בפעימות מוקדמות ולא בבעיה אחרת.
שלום
אני סובל מפעימות מוקדמות חדריות .בירור תקין
הפעימות מציקות לי ורופא קרדיולוג המליץ לי על קרדילוק
לפני שאני מתחיל לקחת את התרופה .אני רוצה רוצה לחפש את הגורמים לפעימות .
ביצעתי אקו לב מאמץ.בדיקות דם .אקג . הכל תקין
קראתי שחסר ויטמין B1 יכול לגרום לאי סדירות פעימות הלב
האם אתה חושב שכדאי לנסות ?ואשמח אם תמליץ לי (אם יש ) עוד כיוונים
לגבי הקרדילוק .אם אני מתחיל לקחת זה לקחת כל החיים בלי אפשרות להפסיק ?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:50 26.10.12
פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד ולא מסוכנת (לפחות 60% מבני האדם לוקים בה) בהרבה מקרים הפעימות המוקדמות מופיעות לתקופה מסויימת ואחר כך נעלמות לתקופה מסויימת ולא מוצאים את הסיבה להופעתן או העלמותן. ברור שחסר ויטמין B לא מסביר זאת כיון שחסר ויטמין זה נדיר הרבה יותר מהפעימות המוקדמות.
קרדילוק לא ממכר ניתן להפסיקו גם לאחר שנים של שימוש. כמובן לעשות זאת תוך מעקב רופא.
 
שון שון
16:03 24.10.12
שלום
אני בן 25 ולפני 3 שנים עברתי אבלציה בשל הפרעות קצב מסוג SVT AVRT
לאחרונה התחלתי לעשות כושר (לאחר זמן ארון שלא עשיתי)
ושמתי לב שהדופק שלי בהליכון בריצה קלה מגיע ל200
האם זה תקין או שאני צריך לעשות בדיקות נוספות?

ראוי לציין כי כאשר אני בדופק מאתיים איני מרגיש שמיציתי את גבול היכולת ושאני יכול לרוץ יותר מהר...

וגם שמאז האבלציה אין לי יותר הפרעות קצב...
 
פרופ' דוד רוט  
21:44 24.10.12
אם הדופק במאמץ עולה בהדרגה עד 200 ולאחר הפסקת המאמץ יורד בהדרגה לנורמה סביר שמדובר בדופק תקין, ועם שיפור הכושר תאלץ לבצע מאמץ גדול יותר כדי להגיע לאותו דופק. אם דופק 200 מופיע לפתע למשל מ 100 קופץ ל 200 סביר שמדובר בהפרעת קצב.
 
שון שון
09:14 25.10.12
הדופק עולה בהדרגה ל200
השאלה היא האם זה לגיטימי שיעלה לכזה דופק בריצה קלה
והאם זה מסוכן...?
 
פרופ' דוד רוט  
20:48 25.10.12
אם הדופק עולה ל 200 לאחר מאמץ קל סביר שהכושר הגופני נמוך, שיפור הכושר יביא לדופק נמוך יותר במאמץ דומה. בגילך הדופק המקסימלי המומלץ במאמץ הוא 195.
 
איציק
18:05 23.10.12
ב-16 לחודש זה שאלתי בפורום שאלה בהקשר לפעימות מוקדמות רבות כ-1000 בשעה חדריות.קיבלתי תשובתך ונירגעתי אמרת לי שאקו לעשות בסוף החודש זה בסדר.היום עשיתי בדיקת אקו דופלר ולהלן התוצאות:לסיכום שורש האאורטה והאאורטה העולה תקינים ברוחבם.חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה.LVEF מוערך כ-60% .הדפנות אינן מעובות.עליה שמאלית בגודל תקין.מסתמים תקינים אנטומית.חללים ימיניים תקינים בגודלם התכווצות החדר הימיני תקינה.IVC תקינה.דופלר:MILD MITRAL REGURGITATION. ב. TRIVIAL TRICUSPID REGURGITATION ללא מפל משמעותי [ 16 ממכ ] לחץ ריאתי תקין פרט לכך זרימות תקינות על פני המסתמים.אדוני האם הבדיקה תקינה?אם כן מה עלי לעשות אם בעיית הפעימות המוקדמות הרבות שאני לא מרגיש אותן אלא עם אני בודק?
 
פרופ' דוד רוט  
21:39 24.10.12
בדיקת האקו מראה תפקוד לב תקין עם דליפה קלה של מסתם מיטראלי שאינה משמעותית. הפעימות המוקדמות כאמור אינן מסוכנות כאשר תפקוד הלב תקין. אם אינן מפריעות לא צריך לטפל בהן. אם הן גורמות לסמפטומים מטרידים ניתן לטפל תרופתית.
עליך לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקות כדי שיתרשם גם הוא מהתוצאות. הפורום לא יכל להחליף רופא הבודק אותך באופן בלתי אמצעי.
 
איציק
22:00 24.10.12
דר תודה רבה
 
שאול ב
21:51 22.10.12
שלום רב,אתמול קבלתי תוצאות ספירת דם והיא מעט נמוכה,האים זה יכול להיות עקב כדור ריתמקס שאני נוטל?,750 מ"ג מחולק ל3 פעמים ביום,כ 5 שנים, איזה טיפול תרופתי אחר קיים,בתודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:20 24.10.12
ריתמקס אינו אמוא להשפיע על ספירת הדם. יש תרופות רבות אחרות אם עליך להתיעץ אישית עם רופא ביחס לתרופה המתאימה לך.
 
שאול ב
18:28 24.10.12
 
ארנון
17:29 23.10.12
שלום רב
תוצאות הולטר
2700 apc חלק עם הולכה אברנטית חלק זוגות
11 vpc בפיזור הומוגני ממקור 1
non sustained atrial tachycardia בני 3-5 פעימות במהירות עד 142 פעימות לדקה
נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.4 שניות יתכן שמדובר ב- blocked apc
-------------------------------------------------------------------- בן 68 סובל מפעימות מוקדמות שנים רבות מטופל בנושא זה בקרדילוק 10 מ,ג

חלק מהנ"ל היה לי בפעמים קודמות הגעתי גם ל-12000 apc ב-24 שעות

לא היו לי זוגות apc ולא היו לי הפרעות הולכה כמצוין-שאלתי האם ממצאים חדשים אלו הם חמורים ומסוכנים האם אני צריך לעשות משהו?האם אני יכול להמשיך פעילות גופנית אני צועד כל יום וגם עושה פעילות בחדר כושר
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:18 24.10.12
הממצאים אינם חמורים ומסוכנים. לגבי חדר כושר עליך להתיעץ עם רופא משפחה או קרדיולוג.
 
natan
18:18 22.10.12
שלום דוקטור
קראתי רבות שעם פעימות מוקדמות צריך ללמוד לחיות
השאלה שלי האם כנל גם לגביי פעימות מוקדמות ברצף כלומר אני מרגיש אותן לבערך 3 4 שניות האם זה זוג? שלשה? איני יודע
האקו וההולטר שלי תקינים
האם רמת הסיכון גדולה יותר כשהם באים בצורה הזאת
או ללמוד לחיות גם איתן?
וכל כמה זמן עליי לעשות בדיקת אקו לב?עשיתי לפניי שנה
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:14 24.10.12
גם 4-3 פעימות מוקדמות אינן מסוכנות בנוכחות לב תקין (על סמך בדיקה, אק"ג והולטר). אם % הפעימות המוקדמות מכלל הפעימות עולה על 15% כדאי לעשות אקו מידי שנה.
 
נגלר יהושע
20:18 22.10.12
שלום, אובחנתי כסובל מברדיקרדיה. תוצאות הולטר אחרון: משך הבדיקה 24 ש',
min heart rate 29
max heart rate 101
average heart rate 44
slowest bradycardia 23 BPM
longest bradycardia 223 BPM
Max RR interval 7.1 seconds
number of pauses 30271
מקווה שאיני מייגע אותך עם הבדיקות. האם עלי להיות מודאג מן הסינוס ארסט הארוך? האם תוצאות כאלו דורשות טיפול דחוף ומיידי או שניתן לחכות עם החלטת הטיפול, בסך הכל אני מרגיש בסדר ומתפקד טוב? מה הכיוון הטיפולי במקרים כאלו? אני יודע שלא ניתן לאבחן ללא בדיקה, אך מבקש רק לדעת מה האופציות במקרים כאלו.
המון תודה,
נגלר יהושע.
קצב לב ברדיקרדי כזה בצרוף הפסקת דופק של 7 שניות ברוב המקרים מהוים צורך בקוצב לב. כדאי שתפנה לקרדיולוג עם תוצאת הבדיקה להערכה.
 
משה
19:02 22.10.12
האם יש קשר בין B 12 נמוך לבין פעימות מוקדמות?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:14 22.10.12
לא סביר שיש קשר. חסר ויטמין זה יכל לגרום לאנמיה ולתופעות נוירולוגיות
 
הפרייה
07:21 21.10.12
שלום,
במשפחתי יש היסטוריה של מוות פתאומי בגיל צעיר ( אבי, אחי, בן דוד) כולם מדום לב/ התקף לב.
לפני 3 שנים (לאחר מות אחי באופן פתאומי ובגיל 30) עשיתי בדיקות ל- QT LONG. בניהם מבדק אדוניזין. לא אובחנה בעיה מסויימת.
בשנה האחרונה סבלתי מהתעלפות בשעת לחץ ומדופק מהיר מורגש שמלווה בסחרחורות חזקות.
האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות?
מהם הבדיקות ל- qt long?
האם כדאי לחזור על הבדיקה כי התוצאה יכולה להשתנות עם הזמן?
האם זוהי תסמונת שקשה לעלות עליה בבדיקות?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
17:30 21.10.12
ראשית אכן כדאי לחזור על אקג כי ממצא כמו LQT יכל להופיע רק אחת לכמה תרשימים. שנית יש פתולוגיות נוספות העלולות לגרום למות לבבי פתאומי. לפי תאורך (מות פתאומי של אח צעיר וארוע התעלפות שלך) אתה בסיכון גבוה למות פתאומי בעצמך! עליך לפנות לקרדיולוג - מומחה להפרעות קצב (כמו פרופ אלדר מנהל פורם זה) ללא דיחוי. לעבור ברור הכולל אקו לב ניתור קצב לב על ידי לופ רקורדר ואולי (לפי התרשמותו) גם בדיקת EPS.
שלום רב
אני בת 37 ללא בעיות רפואיות, לפני כשנתיים בבדיקה שגרתית לאחר תלונות של עייפות, חולשה נשימות כבדות במאמץ, רופא המשפחה מצא שהדופק שלי איטי מאוד נשלחתי לבצע א.ק.ג. שהראה ברדיקרדיה קצב פעימות של 48 לדקה(אינני ספורטאית ). נשלחתי לביצוע אקו לב והולטר שנמצאו תקינים, נבדקתי על ידי 2 קרדיולוגים שטענו כי אין משמעות לברדיקרדיה וזו אני. למרות תלונותיי על התעייפות וקושי בנשימות במאמץ. כעבור פרק זמן כנראה חליתי בשפעת שלוותה בשיעול טורדני שנמשך חודש, טופלתי בכדורי סטרואידים ואנלציות שהפסיקו את תופעת הגרד והשיעול פסק. אבל מאז הרגשתי מעין פרפורים באיזור הלב- בית החזה ואז כשאני משתעלת זה פוסק, זה היה קורה לי פעם ביומיים לאחר תקופה התחלתי להרגיש פעימה אחת חזקה של הדופק . ולאחר מכן תחושת חולשה והרגשה לא טובה בבית החזה כמעין חרחור כשאני נושמת. לפעמים אני מרגישה כאילו מתפספסת פעימה ואני פוחדת שהלב עוצר וגם הדיבור שלי נקטע בזמן שזה קורה. לאחרונה התופעות הללו מתגברות ומופיעות יותר מפעם ביום. בעקבות ההרגשות המשונות פניתי שוב לקרדיולוג ביצעתי הולטר, אקו לב,מבחן מאמץ. האקו תקין, מבחן המאמץ תקין תשובת ההולטר האחרונה - סינוס שנע בין 35-85 ניצפו פאוזות עד 1.9 שניות. בשעות הלילה קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 31 לדקה ברב שעות הבדיקה .
1COUPLET VPB'S הפרעות קצב על חדריות APB'S בודדים 20 לדקה.
משך הבדיקה - 22 שעות ו39 דקות. הקרדיולוג טוען שאין מה לחשוש אני צריכה ללמוד לחיות עם זה. אבל זה קשה אני מרגישה שאיכות החיים שלי נפגעת אני כל הזמן בפחד שאקבל התקף לב אני פוחדת לעשות פעילות מאומצת. שאני מתרגשת זה תוקף אותי יותר . אני מיואשת
האם יש טיפול לתופעות אלו ? למרות הברדיקרדיה
אודה לעזרתכם.
 
פרופ' דוד רוט  
17:24 21.10.12
הממצאים שאת מתארת אינם מעמידים אותך בסכנה להתקף לב. צודקים הקרדיולוגים שביקרת אצלם- אין בממצאים אלה כל סכנה. כיון שאת משוכנעת שהם מסוכנים כל פעם שאת חשה פעימות מוקדמות מתפתחת חרדה שמעצימה את הספמטומים. אם תוכלי להפנים שאין מדובר במצב מסוכן החרדה לא תתפתח ותוכלי להתעלם מהפעימות המוקדמות. א םלא תצליחי ניתן לטפל בהן תרופתית. לשם כך יש לפנות שוב לקרדיולוג.
 
שאול ב
21:48 17.10.12
שלום רב,אני סובל מפרפור פרוזדורים,עד לפני כשנה היה לי התקף קצר פעם בשנה לאורך זמן של 15 ד"ק שחולף מעצמו.בשנה האחרונה ההתקפים היו פעם ב3חודשים,וחלף מעצמו כעבור 20-30 ד"ק,כמו כן פעם אחת היו לי 2 התקפים קצרים שהפרש הזמן בינהם היה 3שבועות וגם הם חולפים מעצמם,אני נוטל ריתמקס 3X2 ליום,אוקסאר ל,דם50 אחד ליום,קרטיה 100 אחד ליום,ליטורבה 20 אחד ליום,אני אמור לעבור טיפולי שיניים עקירה כירורגית ,עקירה רגילה,ושתלים,רופאת המישפחה ציינה שאנילא אמור להפסיק את הקרטיה,ורופא השיניים אומר כן להפסיק את הקרטיה ל10 ימים{רופאת המישפחה העלתה לי את מינון הריתםקס בעוד חצי כדור ומאז הכל רגוע,כחודש ללא שום הפרעה}הבעיה היא שאיני יודע למי להקשיב ומה לעשות, בהקשר לקרטיה להפסיק או לא,אבקש עצתכם תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:37 18.10.12
מי שסובל מהתקפי פרפור פרוזדורים רופאו צריך להעריך את הסיכון שלו לפתח ארוע מוחי. אם הסיכון משמעותי יש להתחיל טיפול נוגד קרישה לרוב קומדין. אם הסיכון נמוך ולא מצדיק קומדין נוהגים לתת אספירין אך זה לא חובה ולא נתמך על ידי הספרות הרפואית.
אם אתה עברת הערכה רפואית ונקבע שאתה לא צריך קומדין, ואתה מקבל אספירין רק בשל הנוהג הנ"ל ניתן להפסיקו לפני עקירת שיניים. מספיק להפסיק לשבוע ימים לפני העקירה.
 
שאול ב
19:37 18.10.12
 
אילנה
18:47 17.10.12
שלום רב,
בהמשך לפנייתי בפורום מה- 16.10 ביקרתי היום אצל קרדיולוגית בכירה ולהלן סיכום והמלצות: בדיקתה הגופנית תקינה לחלוטין, אקו לב תקין (למרות שהאזנתית יש רושם לקליק סיסטולי וייתר ופוספס באותו הרגע MVP מינימאלי) כך או כך ההולטר תקין, התקפי פלפיטציות לשברירי שניות ללא קיפוח המודינמי. בנוכחות ספירת דם תקינה, אלקטרוליטים תקינים, ת תריס תקינים. בשלב זה אין מקום או צורך לבירור נוסף.
חשוב להימנע ממשקאות עתירי אנרגיה או קפאין לחלוטין.
היא ציינה כי עליי לשוב בעוד שנה לביקורת לוודא שהקליק הסיסטולי לא יתחזק אך שאלתי העיקרית היא- באם הממצאים אכן נורמליים כפי שציינה ולא נמצאה בעיה מדוע היא ציינה והדגישה כמה חשוב שאני אמנע לחלוטין ממשקאות המכילים קפאין, היא לא הסבירה לי מדוע ורק אמרה שמותר לי לשתות כוס קפה אחת ליום ללא קפאין, אני בסה"כ בת 31 ואני אוהבת מאוד קפה ולעיתים שותה גם דיאט קולה אך האזהרה וההמלצה שלה לא ברורה לי, אשמח באם תוכלו לתת לי חוות דעת נוספת לעניין או לפחות להסביר לי את הרציונאל מאחורי המלצותיה.
תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:31 18.10.12
לפי המידע שסיפקת הקרדיולוגית סבורה כי הבדיקות היו תקינות.
יש הסוברים שקפה יכל לגרום לדפיקות לב לכן ככל הנראה יעצה לך להגביל שתיית קפה.
 
נטלי
16:43 14.10.12
שלום, אני בת 34 , ולאחרונה חשתי תופעה של "החסרת פעימה"
עשיתי בהמלצת הרופא בדיקת הולטר ובתוצאות נרשם בין היתר: הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפו סה"כ 4 במשך הבדיקה
והפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה"כ 2 במשך הבדיקה (24 שעות)
יש לציין שאני אדם בריא בדר"כ ויש לי 2 ילדים - עד כמה הממצים אמורים להדאיג?
והאם יש סיכון בהריון נוסף?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:46 17.10.12
בהולטר נמצאו מעט פעימות מקודמות. מדובר בתופעה שכיחה ולא מסוכנת. לרוב האנשים הבריאים יש פעימות מוקדמות מדי פעם.
תודה רבה, ד"ר רוט, על הבהרתך

אלה שמתנגדים לשילוב התרופות דיברו על שתי תופעות עיקריות: 1. הארכת גלי QT (מקווה שאני מדייקת במינוח). 2. נטילת ציפרלקס עלולה להגביר את נוכחותו של פלקאניד בדם.


אגב, מיד אחרי האבלציה ניסיתי לחדול מן הטאמבוקור ולהישאר על קרדילוק אך אחרי כ-10 ימים הפעימות חזרו בגדול והטריפו את דעתי. האם לדעתך כדאי כעת, אחרי כמה חודשים (שלושה), לנסות שוב, או לחכות לפחות חמישה-ששה חודשים?

תודה וברכה
שירלי
טמבוקור לא מאריך מקטע QT. יש תרופות אחרות נגד הפרעות קצב שכן מאריכות QT.
כדאי לנסות לעלות את מינון הקרדילוק ובמקביל להפסיק את הטמבוקור. השינוי הזה צריך להעשות בהסכמת הקרדיולוג שלך כמובן.
בעקבות גילוי חסימה בוריד הפורטלי נראה כי הכבד דאג לדרכים עוקפות
לקבלת דם. לאחר בדיקות פולשניות התברר שישנן דליות בושט וכדי
להקטין את הלחץ בתוך דרכי הדם הדקים אני נוטלת פרולול 1/2 כדור
בבוקר ו1/2 בערב.
יש לי הרושם שמכיוון והדופק הטבעי שלי בסביבות ה-56 פעימות בדקה
הכדור ממשיך ומחליש את הדופק ואז אני מרגישה עייפות רבה, חוסר חיוניות,
ועליה במשקל למרות שהתפריט והכמויות לא השתנו.
אודה לעצתכם
מנדי
 
פרופ' דוד רוט  
18:37 17.10.12
פרולול הוא טיפול מקובל כאשר יש דליות בושת במטרה להוריד לחץ בוריד הפורטלי. אם הדופק הבסיסי ללא פורולול הוא 56 יש בעיה ליטול פרולול כי הוא מאט את הדופק. כדאי שתחזרי לרופא להיבדק. אם יש ספק ניתן לבצע הולטר, ואם קצב הלב באמת איטי מידי וגורם לעייפות צריך לשקול את המשך הטפול בפרולול.
 
אליעזר
03:15 16.10.12
הזמנו היום תור למרפאה של הפרעות קצב לב עם הפניה של קרדיולוג שציין דחוף.
אישתי קיבלה רק תוספת של דימיטון של 12.5 גר כיום לוקחת סהכ 37.5 כל יום.
האם לא מסוכן במצב הזה להמתין חודש ימים במקרה הטוב לבקור במרפאת הפרעות קצב ? יש לה דופק לא סדיר וגבוה מאז 26.9 ומסתובב סביב 100-110 פעימות בדקה.
האם יש חשיבות למדידה לחץ דם ודופק ביד ימין או שמאל ?
במצב זה האם מדידת לחץ דם ודופק מדויקות? אישתי מודדת דופק בפרק כף היד
אישתי מודאגת ..
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:24 16.10.12
העליה במינון דימיטון אמורה להוריד את הדופק. אם הדופק לא עולה על 110 בדקה אין בכך סכנה וניתן להמתין חודש למרפאת הפרעות קצב. בדיקת דופק ולחץ דם צריכה להיות שווה פחות או יותר בשתי הידיים.
 
סיוון
09:03 16.10.12
אחרי שני התקפים ושני סטנטים עשיתי הולטר ולהלן תוצאותיו :
קצב בסיסי : סינוס
הפרעות חדריות PVCS
נצפו : 5676 VPBS כולל 53 זוגות ושלשה אחת עם קטעי ביגמיניה \ טריגמיניה.
הפרעות חדריות APCSA - רק 3.
הפרעות הולכה לא נצפו
לדאוג? .
 
פרופ' דוד רוט  
21:21 16.10.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות אך כיון שיש גם שלשה אחת של פעימות מוקדמות ברצף כדאי לשקול בדיקת מאמץ או מיפוי לב. לשם כך יש לחזור לקרדיולוג למעקב.
 
איציק
09:51 16.10.12
לפני חודשיים התחילו לי שוב פעימות מוקדמות לאחר שיום הרגשתי לא טוב .בדקו לי א.ק.ג.גם במרפאה וגם בבית חולים ואמרו לי שאין בעיה שאני יכול לחיות עם זה.ביקשתי הולטר והיום קיבלתי את התוצאות:קצב בסיסי סינוס 69-109 לדקה ממוצע 87 לדקה.הפרעות חדריות pvcs שכיחים מאוד ממוצא 1200 לשעה חלקם בצורת bigeiny/trigeminy.15 couplets of pvcs.הפרעות על חדריות apcs -לא נרשמו.סיכום:קצב בסיסי סינוס.pvcs שכיחים מאד כולל זוגות חלקם בצורת bigeminy/trigeminy.ברצוני לציין שלפני שנתיים ביצעתי הולטר והיו לי 2600 פעימות חדריות שנעלמו בלילה ביצעתי אקו שהיה תקין ומאז לא סבלתי.גם היום זה לא מפריע לי אני לא מרגיש אלא רק אם אני בודק דופק ביד.יש לי תור לסוף החודש לאקו לב.שאלתי אני מרגיש טוב האם בעייתי חריפה? האם אני צריך דחוף יותר אקו? האם אני יכול להתנהל ולעבוד כרגיל בימים אלו.אגב לפני שינה אני מרגיש דופק רגיל.גם בהליכה מהירה שאני הולך תופעת הפעימות נעלמת.תודה .
 
פרופ' דוד רוט  
21:18 16.10.12
פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין (כפי שנראה באקו) אינן מסוכנות. כיון שהן נצפו אצלך כבר לפני שנתיים זה מאשש את הנ"ל. פעימות מוקדמות שנעלמות במאמץ כלל אינן מסוכנות. אתה יכל להמשיך בשגרה כרגיל אקו בסוף החודש סביר בהחלט.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  92  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב