בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
אילנה
18:47 17.10.12
שלום רב,
בהמשך לפנייתי בפורום מה- 16.10 ביקרתי היום אצל קרדיולוגית בכירה ולהלן סיכום והמלצות: בדיקתה הגופנית תקינה לחלוטין, אקו לב תקין (למרות שהאזנתית יש רושם לקליק סיסטולי וייתר ופוספס באותו הרגע MVP מינימאלי) כך או כך ההולטר תקין, התקפי פלפיטציות לשברירי שניות ללא קיפוח המודינמי. בנוכחות ספירת דם תקינה, אלקטרוליטים תקינים, ת תריס תקינים. בשלב זה אין מקום או צורך לבירור נוסף.
חשוב להימנע ממשקאות עתירי אנרגיה או קפאין לחלוטין.
היא ציינה כי עליי לשוב בעוד שנה לביקורת לוודא שהקליק הסיסטולי לא יתחזק אך שאלתי העיקרית היא- באם הממצאים אכן נורמליים כפי שציינה ולא נמצאה בעיה מדוע היא ציינה והדגישה כמה חשוב שאני אמנע לחלוטין ממשקאות המכילים קפאין, היא לא הסבירה לי מדוע ורק אמרה שמותר לי לשתות כוס קפה אחת ליום ללא קפאין, אני בסה"כ בת 31 ואני אוהבת מאוד קפה ולעיתים שותה גם דיאט קולה אך האזהרה וההמלצה שלה לא ברורה לי, אשמח באם תוכלו לתת לי חוות דעת נוספת לעניין או לפחות להסביר לי את הרציונאל מאחורי המלצותיה.
תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
11:31 18.10.12
לפי המידע שסיפקת הקרדיולוגית סבורה כי הבדיקות היו תקינות.
יש הסוברים שקפה יכל לגרום לדפיקות לב לכן ככל הנראה יעצה לך להגביל שתיית קפה.
 
נטלי
16:43 14.10.12
שלום, אני בת 34 , ולאחרונה חשתי תופעה של "החסרת פעימה"
עשיתי בהמלצת הרופא בדיקת הולטר ובתוצאות נרשם בין היתר: הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפו סה"כ 4 במשך הבדיקה
והפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה"כ 2 במשך הבדיקה (24 שעות)
יש לציין שאני אדם בריא בדר"כ ויש לי 2 ילדים - עד כמה הממצים אמורים להדאיג?
והאם יש סיכון בהריון נוסף?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:46 17.10.12
בהולטר נמצאו מעט פעימות מקודמות. מדובר בתופעה שכיחה ולא מסוכנת. לרוב האנשים הבריאים יש פעימות מוקדמות מדי פעם.
תודה רבה, ד"ר רוט, על הבהרתך

אלה שמתנגדים לשילוב התרופות דיברו על שתי תופעות עיקריות: 1. הארכת גלי QT (מקווה שאני מדייקת במינוח). 2. נטילת ציפרלקס עלולה להגביר את נוכחותו של פלקאניד בדם.


אגב, מיד אחרי האבלציה ניסיתי לחדול מן הטאמבוקור ולהישאר על קרדילוק אך אחרי כ-10 ימים הפעימות חזרו בגדול והטריפו את דעתי. האם לדעתך כדאי כעת, אחרי כמה חודשים (שלושה), לנסות שוב, או לחכות לפחות חמישה-ששה חודשים?

תודה וברכה
שירלי
טמבוקור לא מאריך מקטע QT. יש תרופות אחרות נגד הפרעות קצב שכן מאריכות QT.
כדאי לנסות לעלות את מינון הקרדילוק ובמקביל להפסיק את הטמבוקור. השינוי הזה צריך להעשות בהסכמת הקרדיולוג שלך כמובן.
בעקבות גילוי חסימה בוריד הפורטלי נראה כי הכבד דאג לדרכים עוקפות
לקבלת דם. לאחר בדיקות פולשניות התברר שישנן דליות בושט וכדי
להקטין את הלחץ בתוך דרכי הדם הדקים אני נוטלת פרולול 1/2 כדור
בבוקר ו1/2 בערב.
יש לי הרושם שמכיוון והדופק הטבעי שלי בסביבות ה-56 פעימות בדקה
הכדור ממשיך ומחליש את הדופק ואז אני מרגישה עייפות רבה, חוסר חיוניות,
ועליה במשקל למרות שהתפריט והכמויות לא השתנו.
אודה לעצתכם
מנדי
 
פרופ' דוד רוט  
18:37 17.10.12
פרולול הוא טיפול מקובל כאשר יש דליות בושת במטרה להוריד לחץ בוריד הפורטלי. אם הדופק הבסיסי ללא פורולול הוא 56 יש בעיה ליטול פרולול כי הוא מאט את הדופק. כדאי שתחזרי לרופא להיבדק. אם יש ספק ניתן לבצע הולטר, ואם קצב הלב באמת איטי מידי וגורם לעייפות צריך לשקול את המשך הטפול בפרולול.
 
אליעזר
03:15 16.10.12
הזמנו היום תור למרפאה של הפרעות קצב לב עם הפניה של קרדיולוג שציין דחוף.
אישתי קיבלה רק תוספת של דימיטון של 12.5 גר כיום לוקחת סהכ 37.5 כל יום.
האם לא מסוכן במצב הזה להמתין חודש ימים במקרה הטוב לבקור במרפאת הפרעות קצב ? יש לה דופק לא סדיר וגבוה מאז 26.9 ומסתובב סביב 100-110 פעימות בדקה.
האם יש חשיבות למדידה לחץ דם ודופק ביד ימין או שמאל ?
במצב זה האם מדידת לחץ דם ודופק מדויקות? אישתי מודדת דופק בפרק כף היד
אישתי מודאגת ..
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
21:24 16.10.12
העליה במינון דימיטון אמורה להוריד את הדופק. אם הדופק לא עולה על 110 בדקה אין בכך סכנה וניתן להמתין חודש למרפאת הפרעות קצב. בדיקת דופק ולחץ דם צריכה להיות שווה פחות או יותר בשתי הידיים.
 
סיוון
09:03 16.10.12
אחרי שני התקפים ושני סטנטים עשיתי הולטר ולהלן תוצאותיו :
קצב בסיסי : סינוס
הפרעות חדריות PVCS
נצפו : 5676 VPBS כולל 53 זוגות ושלשה אחת עם קטעי ביגמיניה \ טריגמיניה.
הפרעות חדריות APCSA - רק 3.
הפרעות הולכה לא נצפו
לדאוג? .
 
פרופ' דוד רוט  
21:21 16.10.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות אך כיון שיש גם שלשה אחת של פעימות מוקדמות ברצף כדאי לשקול בדיקת מאמץ או מיפוי לב. לשם כך יש לחזור לקרדיולוג למעקב.
 
איציק
09:51 16.10.12
לפני חודשיים התחילו לי שוב פעימות מוקדמות לאחר שיום הרגשתי לא טוב .בדקו לי א.ק.ג.גם במרפאה וגם בבית חולים ואמרו לי שאין בעיה שאני יכול לחיות עם זה.ביקשתי הולטר והיום קיבלתי את התוצאות:קצב בסיסי סינוס 69-109 לדקה ממוצע 87 לדקה.הפרעות חדריות pvcs שכיחים מאוד ממוצא 1200 לשעה חלקם בצורת bigeiny/trigeminy.15 couplets of pvcs.הפרעות על חדריות apcs -לא נרשמו.סיכום:קצב בסיסי סינוס.pvcs שכיחים מאד כולל זוגות חלקם בצורת bigeminy/trigeminy.ברצוני לציין שלפני שנתיים ביצעתי הולטר והיו לי 2600 פעימות חדריות שנעלמו בלילה ביצעתי אקו שהיה תקין ומאז לא סבלתי.גם היום זה לא מפריע לי אני לא מרגיש אלא רק אם אני בודק דופק ביד.יש לי תור לסוף החודש לאקו לב.שאלתי אני מרגיש טוב האם בעייתי חריפה? האם אני צריך דחוף יותר אקו? האם אני יכול להתנהל ולעבוד כרגיל בימים אלו.אגב לפני שינה אני מרגיש דופק רגיל.גם בהליכה מהירה שאני הולך תופעת הפעימות נעלמת.תודה .
 
פרופ' דוד רוט  
21:18 16.10.12
פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין (כפי שנראה באקו) אינן מסוכנות. כיון שהן נצפו אצלך כבר לפני שנתיים זה מאשש את הנ"ל. פעימות מוקדמות שנעלמות במאמץ כלל אינן מסוכנות. אתה יכל להמשיך בשגרה כרגיל אקו בסוף החודש סביר בהחלט.
 
מרים8
17:44 16.10.12
בעלי בן 66, בריא בדרך כלל - פתאום גילו לו דופק 150. האם זה מסוכן?
חוץ מלחפש תרופה שתוריד לו את הדופק,(זה נשמע פשוט, אבל זה לא...) מה עוד צריך לעשות?
תודה מראש
 
פרופ' דוד רוט  
21:14 16.10.12
דופק 150 יכל להיות תקין אם הוא תוצאה של מאמץ כאב או התרגשות. דופק 150 יכל לנבוע גם מהפרעת קצב. האם בוצע אקג בזמן אבחון הדופק? כך ניתן לאבחן האם מדובר בהפרעת קצב.
 
הילה
17:07 16.10.12
שלום רב,
להלן ממצאי הולטר לב:
קצב סינוס ממוצע של 70 לדקה (55-95)
נרשמו VPC'S= 243
נרשמו 5 APC'S
מה משמעות התוצאות?
תודה רבה.
 
פרופ' דוד רוט  
21:12 16.10.12
בהולטר נצפו פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה. יש לחזור לרופא המפנה שיקבע אם צריך בדיקות נוספות.
היי,
אני בת 31, בריאה, בעבר סבלתי מהפרעות אכילה וברדירקדיה.
יש לי 2 ילדים מהריונות תקינים אך בהריון האחרון היו לי מס' פעמים תופעות של "החסרת פעימה" ונשלחתי לבדיקות כאשר באקו לב נמצא כי לא היו ממצאים,
בבדיקת הולטר נמצא: קצב בסיסי- סינוס, מהירות מקסימאלית- 122 ממוצע לדקה, מינימלית- 44 ממוצע לדקה מהירות ממוצעת- 69 לדקה.
קצב סינוס- APBS- בודד
VPBS- בודדים.
הפרעות בהולכה- פעימות חסרות בודדות ער sa block or arrest ללא טכיאריטנמיות חדריות או על חדריות.
בבדיקת אק"ג אובחן- ecg within normal limits
sinus bradycardia+low voltage qrs complexes-r\o hypothyroidism (adrenal insufficiency?)
אני ממש מודאגת נוכח העובדה כי נמצאו ממצאים, האם אכן יש סיבה לדאגה?
אודה מאוד על עזרתכם.
 
פרופ' דוד רוט  
21:11 16.10.12
הממצאים בהולטר הם בגבולות הנורמה. האקג מצד אחד כתוב שבגבולות הנורמה מצד שני כתוב שמעלה חשד לתת תריסיות או בעיה באדרנל. לכן כדאי לפנות לרופא המשפחה ולבצע את בדיקות הדם הנחוצות לשלול בעיות אלה.
שלום רב
אני מטופלת ב-150 מג טאמבוקור ו-2.5 מג קרדילוק מפאת פעימות מוקדמות מטרידות
ובמקביל נוטלת 10 מג ציפרלקס
בעברי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים
לאחרונה החלו להגיע אליי מסרים סותרים בגין נטילת ציפרלקס עם טאמבוקור:
יש האומרים שאין מניעה ליטול את שניהם, ויש הפוסלים, כולל רופא המשפחה ולאחרונה התבטא כנגד גם קרדיולוג שהתיעצתי עמו (לאחר שהרוקח העיר לי על הסיכונים).
האם קיימת כאן תשובה חד משמעית? האם ניתן ליטול ציפרלקס עם טאמבוקור?

בתודה וברכה
שירלי
 
פרופ' דוד רוט  
22:54 15.10.12
למיטב ידיעתי לא דווח על אינטראקציה משמעותית בין ציפרלקס לטמבוקור.
כדאי שתשאלי את הטוענים שיש אנטראקציה מהי ועל מה מבוסס המידע.
בכל אופן אם את נוטלת טמבוקור רק בשל פעימות מוקדמות כדאי להפסיקו ולהסתפק בקרדילוק.
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות ותופעות לואי של טמבוקור כן עלולות להיות מסוכנות כך שבמקרה זה הטיפול יותר מסוכן מהבעיה בשלה הוא ניתן.
 
גל
12:16 15.10.12
שלום רב,
נמצאת בבירור (ממתינה לתוצאות הולטר לב) בהמשך לסחרחורות ופעימות מוקדמות ודופק מהיר.הרגשה כללית בסדר.
בדיקת אקו לב יצאה תקינה. האם עד להשלמת הבירור - כדאי לבצע חיסון נגד שפעת? תודה,
 
פרופ' דוד רוט  
22:31 15.10.12
אם את שייכת לקבוצה שמומלץ לה להתחסן לא נראה שיש מניעה מקבלת החיסון.
שלום
אני סובל מפעימה חדרית מוקדמת אשר לדעת הרופאים לא מסוכנת
אשר קורת התקופות מסוימות .אחרי הפעימה המוקדמת הראשונה שמתחילה אני נכנס ללחץ וכך מתחיל מעגל קסמים כזה
התחלתי לקחת קלונקס 0.5 מג חצי כדור 3 פעמים ביום והפעימות נפסקו .הפסקתי את הקלונקס יומיים שוב התחילו
מה דעתך בעינין?
אפשר להגיד שהפעימות המוקדמות אכן נגרמות מלחץ או חרדה ?
תודה
 
natan
21:07 28.09.12
היי
מדהים אבל אני פועל בדיוק כמוך כשאני מרגיש "התקפת" פעימות מוקדמות אני בטוח שאני הולך למות ונתקף חרדה , אני לוקח קלונקס ונכנס למיטה עד יעבור זעם הקלונקס עוזר אבל 3 כדורים ביום זה הרבה אל תיקח יותר מידי זה ממכר.ווהשפעה פוחתת .
זה פשוט סיוט ואף אחד לא מבין את התוחשה שזה גורם זה יכול להרוס לי את כל היום . הקרדיולוג שלי אמר שחרדה מעודדת פעימות מוקדמות .
והכי מעצבן זה שאומרים לך להתעלם מהם ...איך אפשר?......
 
שירלי
01:45 14.10.12
 
שוקי
13:22 14.10.12
האם עשית בדיקות?
אם עשית והכל בסדר אין לך מה לדאוג יש כדור שיכול להעלים את זה .הפעימות האלה הם סיוט אך לא מסוכנות הייתי אצל 3 רופאים וכולם אמרו אותו דבר שזה שום דבר .אם לא עשית בדיקות גשי לעשות כדי להירגע

אני עשיתי שבוע שעבר אקו במאמץ יצא הכל תקין הרופא הרגיע אותי שהכל בסדר והפעימות נעלמו יכול להיות שזה פסיכולוגי אבל קודם כל צריל להירגע כי הפעימות מכניסות ללחץ ולחץ גורם לפעימות (מיניסיון שלי ) אבל שוב אם לא נבדקת גשי להיבדק
 
פרופ' דוד רוט  
22:44 28.09.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות אך יכולות לגרום לתחושה מפחידה המעוררת חרדה ובמקרה כזה תרופת הרגעה כמו קלונקס עשויה לעזור.
 
אליעזר
08:22 07.10.12
אישתי בת 64 סובלת מכמה מחלוטת : לחץ דם גבוה אחרי אירוע לב- אוטם שריר הלב לפני 7 שנים והתחילה לקבל פרוקור וקומדין וכן מהפרעות קצב וטופלה לפני 3 שנים בהיפוך חשמלי ובמינון גבוה של פרוקור . כיוח לחץ הדם שלה מאוזן עם התרופות הבאות:

CADEX 2 MG
PROCOR 200 MG
DIOVAN 2X 160 MG
DIMITONE 3X12.5
25 DISIOTHIAZIDE
VASODIP 2X 10 MG

סובלת גם ממחלות רקע סוכרת מאוזת עם כדורים טוב מאוד וושומנים בדם עם כדורים מאוזת פחות או יותר. במשך 3 שנים לא סבלה מהפרעוחת קצב הלב שהי ה כל הזמן 60-65
לפני 11 יום הועברה למיון בבית חולים לטיפול בלחץ דם שעלה הרבה וקצב לב גבוה ולא סדיר ללא כאבים בחזה או סימפטומים אחרים. טופלה בקפוטן ולוריבאן ולחץ הדם התייצב אך הדופק נשאר גבוה בסביבות 120. שוחררה עם המלצה לקחת DIMITON 37.5 - (מקודם לקחה25 מג. ) ו המלצה לגשת לקרדיולוג ולמרפאה להפרעות קצב הלב.. התורים ארוכים וזאת הסיבה שפונה אליכם להתייחס לבעיה..
כיום 11 יום אחרי זה לחץ הדם בסדר גמור אך הדופק ירד בממוצע 100
(90-120) הדופק עדיין לא סדיר.
בינתיים עד לבקור אצל הקרדיולוג ומרפאה להפרעות קצב הלב מה עוד ניתן לעשות
? השארות בדופק של היום הוא מסוכן ?
 
פרופ' דוד רוט  
10:56 07.10.12
לפי הפרטים שמסרת נראה שהפרעת הקצב ממנה סובלת רעיתך היא פרפור פרוזדורים. יש שתי אפשרויות טיפול מקובלות במצב זה: 1. להשתדל לשמור על קצב סינוס תקין וזאת על ידי היפוך חשמלי ותרופות כמו פרוקור. 2. בקרת קצב הפרפור כך שלא היה מהיר ללא התעקשות על שמירה על קצב סינוס.
בביקור במרפאת הפרעות קצב בודאי ידונו אתכם באסטרטגיה העדיפה מבחינת הטיפול ברעיתך. עד אז יש לבקר את הקצב (הדימיטון עושה זאת) אם רוב הזמן הוא פחות מ 110 אין סיבה לדאגה.
 
אליעזר
04:55 09.10.12
================================================
תודה על תשובתך..
האם יתכן שפריפור הפרוזדורים נגרם מ"הלם" כתוצאה מניתוח אוטרטופדי -החלפת מפרק הירך שעברה 26 יום קודם לאירוע של פירפור פרוזדורים ? נשמע הזוי אך אולי בכל זאת יש קשר. האם יתכן שהטיפול בתרופות בלבד יחזיר את הדופק למצב הרגיל- האם היו מקרים כאלה שאחרי כמה שבועות חזר הדופק להיות מסודר או שבכל מקרה אישתי תיצטרך טיפול אחר כמו היפוך או צריבה ?
 
פרופ' דוד רוט  
22:07 09.10.12
פרפור פרוזדורים יכל להופיע לאחר ניתוח.
תרופות נגד הפרעות קצב יכולות להחזיר את הקצב למצב תקין, אך יש מקרים בהם דרוש היפוך חשמלי. בכל אופן דרוש מעקב קרדיולוגי על מנת להחליט באיזו דרך פעולה לנקוט.
הזמנו היום תור למרפאה של הפרעות קצב לב עם הפניה של קרדיולוג שציין דחוף.
אישתי קיבלה רק תוספת של דימיטון של 12.5 גר כיום לוקחת סהכ 37.5 כל יום.
האם לא מסוכן במצב הזה להמתין חודש ימים במקרה הטוב לבקור במרפאת הפרעות קצב ? יש לה דופק לא סדיר וגבוה מאז 26.9 ומסתובב סביב 100-110 פעימות בדקה.
האם יש חשיבות למדידה לחץ דם ודופק ביד ימין או שמאל ?
במצב זה האם מדידת לחץ דם ודופק מדויקות? אישתי מודדת דופק בפרק כף היד
אישתי מודאגת ..
תודה
 
יהורם
21:58 13.10.12
שלום רב,
אני סובל מפעימה מוקדמת שהתגלתה בהולטר לב שביצעתי לפני כ-3 חודשים.
בנוסף, לפני כחודש ביצעתי בדיקת אקו לב שיצאה תקינה גם היא.

הקרדיולוג אמר לי שההולטר רשם 10 פעמים של פעימה מוקדמת ושהתופעה זניחה ולמרות שזה מציק ומפחיד צריך להתעלם ממנה וללמוד לחיות עם זה, שהיא לא משפיעה בשום צורה על שום דבר.

קורה לי הרבה מאוד פעמים שאני מרגיש 10 פעימות מוקדמות ב-5 או 10 דקות ולא ב-24 שעות כמו שהרופא איבחן בהולטר, יוצא לי לדעתי מעל 100 כאלה ביום.

שאלותיי הן:
1. האם מה שהקרדיולוג אמר לי על הפעימה המוקדמת (פיסקה 2) באמת נכון מילה במילה?
2. האם העובדה שהפעימה המוקדמת שלי מתרחשת הרבה יותר מ-10 כמו שקבע ההולטר, המצב הזה עדיין תקין?
3. גם אם הכל בסדר, התחושה הזאת מאוד מפחידה ומאוד מלחיצה, האם קיימת דרך להפחית או להעלים את התופעה מבלי להשתמש בתרופות? אם כן מהי?

תודה רבה על התשובות לשאלותיי!
 
ליאור 55
12:35 13.10.12
שלום

אני במעקב של אלקטרופיזיולוג ....מה שכן אני לא התרגשתי ולא הייתי בלחץ זה לא טיסה ראשונה שלי ....אז ככה שאני לא בטוחה שזה קשור ...דבר נוסף לפני כחודשיים וחצי ביצעתי הולטר שהראה הפרעות קצב חדריות אך לדעתי "אין חדש תחת השמש "...לא ניראה שיש פתרון באופק ..
 
ליאור 55
20:06 12.10.12
שלום רב

לפני כשבוע כשחזרתי מארה"ב לישראל בזמן המראה היה לי אירוע שליווה בדופק מהיר לא סדיר סחרחורת ידוע על הפרעת קצב מסוג RVOT VT מטופלת תרופתית בטמבוקור ודרלין בעבר אבלציוות בהצלחה חלקית בלבדבנוסף חשד מסוים ל ARVD

האירוע קרה ב2 לפנות בוקר בטיסה מארה,ב לישראל לצערי נאלצתי לשתותת טמבוקור ב2 לפנות בוקר זה בעקבות מהירות הדופק וסחרוחרת שליוו אותי במשך דקות ארוכות שלא ידעתי מה לעשות ...

האם הפרעות קצב מיסוג זה נפוצות בטיסה ?
האם נהגתי נכון שלקחתי עוד כדור ??

מה דעתכם ?והאם זה מיקרה נפוץ בטיסות
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:48 13.10.12
הפרעות קצב עשויות לקרות בזמן התרגשות. מציע שתיגש להערכה אצל קרדיולוג מומחה להפרעות קצב.
 
ישי
14:55 12.10.12
האם מישהוא מכיר את המכשיר לבדיקת לחץ דם של "visomat" ?
כאשר אני בודק את לחץ הדם שלי מופיע סימן בצורת לב מהבהב מה המשמעות של הסימון הזה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:46 13.10.12
איני מכיר, שאל את היצרן.
 
שני
16:04 11.10.12
שלום רב,
אני בחורה בת 32, בריאה.
יש לי לפעמים תופעות חרדה שמתבטאות בדופק מהיר במיוחד בעבודה (בשיחות עם מנהלים וכדומה). הרופא משפחה שלי המליץ לי על כדור דרלין שאני לוקחת לעיתים קרובות,10 מ"ג, אני לוקחת חצי כדור או רבע ביום..
שאלתי היא האם הכדור יכול לגרום חלילה לדום לב ? (קראתי על כך פשוט באינטרנט שהיו תופעות כאלה). האם הוא מסוכן ?
הרופא משפחה שלי טוען שאני יכולה לקחת אותו יום יום מאחר והמינון נמוך.

לתשובתך הדחופה אודה!
שני
 
פרופ' דוד רוט  
22:48 11.10.12
דרלין לא גורם לדום לב. במינון גבוה הוא יכל לגרום לקצב לב איטי מדי אך במינון נמוך לא צפויה תופעה כזו.
 
אילנה קירשנבא
11:10 12.10.12
אני בת 52 משקל 62 גובה 160 מתעמלת 5 פעמים בשבוע לפחות ומשתדלת לאכול בריא.
לעיתים יש לי דופק מהיר ורופא המשפחה טען שזה אחד הסימפטומים של גיל המעבר.
לאחר שהתדירות עלתה נשלחתי לעשות אקו לב + הולטר ובבדיקה נמצא שאחד המסתמים לא נסגר עד הסוף ויש בריחה של דם.
בהמלצת רופא המשפחה התחלתי לקחת תוסף מגנזיום דבר שגרם להפחתת הדופק המהיר וזה קורה לעיתים רחוקות יותר.
האם המצב דורש התערבות כירורגית או ניתן לחיות עם המצב ללא התערבות?
האם אני צריכה לצמצם את הפעילות הגופנית?
האם ישנו טיפול תרופתי לתיקון המצב.
תודה על התייחסותכם
אילנה
 
פרופ' דוד רוט  
11:17 12.10.12
דליפת מסתם דורשת התערבות כרורגית רק אם היא קשה ומשפיעה על מימדי או תפקוד הלב. כדאי שתפני לקרדיולוג עם תוצאות האקו לשם הערכה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב