בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
טניה
10:24 13.12.12
שלום ד"ר

בת57 , עברתי בדיקת לב במאמץ(ארגומטריה), בוצעה בדיקת הולטר ליממה וגם אקו לב.

הקרדיולוג:בבדיקה פיסיקלית אין סימנים לאי ספיקת לב, קולות הלב סדירים ותקינים,

אוושה סיסטולית/ אפיקלית. (אגב גם בדיקות דם הכל תקין !)

vpbs מרובים +at . קבלתי מרשם concor מ"ג 5 . השאלה האם אני יכולה להמשיך לעסוק בספורט (ריצה צעידה.)? והאם אפשר ל"חיות" גם בלי כדור קונקור?

אודה לתשומת ליבך ויום נפלא!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:04 13.12.12
בהעדר מחלת לב וסימפטומים אין ל VPCS כל משמעות. איני יודע כמה AT היה אך בהנחה שמדובר בקטעים קצרם גם זו אינה בעיה. בכל מקרה אם אינך חשה בהפרעות אין הכרח בטיפול בקונקור. כדאי לעשות מבחן מאמץ ואם אין הפרעות קצב משמעותיות אין מניעה לעסוק בספורט.
שלום רב
אני בן 68 6 חדשים אחרי צינתור מתאמן במכון שיקום לב בדופק 115 שנקבע ע|י קרדיולוג במכון
עשיתי היום ארגומטריה ויצא הכל תקין פרט ל"קצב ירידת דופק ב-2 דקות ראשונות לאחר סיום המאמץ"-ממושך
קרדיולוג אחר (לא במכון) אמר שאני צריך לשפר הכושר ע"י אימון אירובי יותר מאומץ בלי להגדיר דופק אימון אלא אימון שיגרום לי להתנשף שזה לא מה שקורה היום.
האם זה נכון
קראתי באינטרנט שקצב ירידה איטי יכול להעיד על בעיות נוספות
מה המלצתכם
מבחן המאמץ תקין פרט להתאוששות איטית של הדופק - סביר שמדובר בכושר גופני נמוך. לפיכך מומלץ לשפר את הכושר. אימון גופני בפיקוח מכון לשיקום לב הוא המומלץ ביותר לסובלים ממחלת לב. לכן המשך באימון במסגרת השיקום.
בת 55 יתר לחץ דם במעקב, נוטלת אמאלו 5 מ"ג לפני השינה. כרגע לחץ הדם לא כל כך מאוזן 145/75 במנוחה והגדילו לי ל-10 מ"ג, נראה בהמשך את ההשפעה. במסגרת בדיקת ארגומטריה הופסקה הבדיקה לאחר 2.5 דקות עקב תגובה הפרטנסיבית. הדופק היגיע ל-136 82% מדופק מרבי. לחץ הדם היה 240/60 עומס מרבי 4.6. mets . יש לציין שאני צועדת כל בוקר צעידה ברמה מאמץ בינונית ( דופק 132 בערך ) במשך שעה , בלי להרגיש בכלום, בלי כאב או מאמץ מיוחד או קוצר נשימה וגם עולה במדרגות בלי קוצר נשימה. בבדיקת אקו לב במאמץ שהיה לפני שנה וחצי היה תקין לחלוטין וכתוב בו שאני בכושר טוב, גם הולטר שהתבצע לפני שנה וחצי היה תקין. כל בדיקות הדם תקינות. בבדיקות המעקב שאני עושה אני מרגישה הקדמת פעימה, אבל זה לא מפריע לי בחיי יום יום ואם אני לא מודדת לחץ דם שבו אני שומעת את הפעימות אני לא מרגישה זאת
השאלות- האם התופעה ההפרטנסיבית מסוכנת ? האם אני יכולה להמשיך לצעוד כל בוקר ? אם כן באיזה דרגת מאמץ ( יש לי שעון דופק )
האם יש קשר בין פעימה מוקדמת לתופעה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:35 08.12.12
פעימות מוקדמות אינן קשורות למאמץ לרוב אין צורך בטיפול בפעימות המוקדמות. את לחץ הדם רצוי מאוד לאזן תרופתית ולא רצוי להעלות ל"ד לערכים מאוד גבוהים במאמץ.
איך אני יכולה לדעת מהו לחץ הדם שלי שאני עושה פעילות גופנית? האם יש קורלציה בין הדופק ללחץ הדם שיתן לי הערכה לגבי מידת המאמץ? הדופק ניתן למדידה בקלות בעזרת מד הדופק, אבל לחץ דם???. הבעיה הרי היתה התגובה ההפרטנסיבית שהעלתה מאוד את לחץ הדם במאמץ לא גדול כלל ובדופק של 136 .אני בת 55 גובה 180 משקל תקין 77 ק"ג. דופק במנוחה בערך 75.
לאחר שאת מיוצבת עם טיפול לל"ד במנוחה חזרי על מבחן מאמץ ובדקי מה קורה עם ל"ד במאמץ.
ראשית תודה על ההיענות המהירה
בינתיים האם מותר להמשיך בהליכה כל בוקר במשך שעה בדופק ממוצע של 125 -135 או להפסיק בכלל פעילות גופנית.
 
ב.א.
18:52 08.12.12
שלום רב
אני בן 61 שנתיים אחרי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי. התיקון מוצלח.
סובל מפעימות מוקדמות. לפני תיקון המסתם ביולי 2010 בבדיקת הולטר נימצא כי אני סובל מVPC'S בתדירות 0-258 בשעה בפיזור הומגני . כמו כן 35 זוגות VPC'S וקטע NON SUSTAINED SHORT V.T ו- APC'S ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות. הפרעות הולכה לא ניצפו. לאחרונה עשיתי שוב הולטר וניצפו עד 474 VPC'S בשעה. ניצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה. ניצפו גם סה"כ 14 APC'S במשך הבדיקה. נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDISA בן 16 פעימות ובמהירות 120 פעימות לדקה. הפרעות הולכה לא ניצפו. בהולטר סינוס 43-122 /דקה וקטע של NSAT בן 60-120 פעימות/דקה. ל"ד 130/70 ודופק בין 50-55. לאחר הניתוח מקבל 1.25 מ"ג קרדילוק ו100 מ"ג אספירין. בנוסף מקבל לסכול 40 מ"ג , אקטונל, סידן וויטמין די. בדיקות דם TSH ואחרות תקינות.
האם ניתן לטפל בפעימות המוקדמות? כאמור בבדיקות שעשיתי לאחרונה מספרן עלה מאוד ולא נימצא הסבר. בדיקת אקו רגילה שעשיתי היתה תקינה למעט העובדה שבבדיקה זיהו את הפרעות הקצב. אין אוושות.
האם ניתן לטפל בפעימות האלה? האם הן מסוכנות?? מוטרד מהעניין מאחר ומספרן של הפעימות המוקדמות עלה משמעותית. האם כדאי גם לעשות אקו במאמץ? אודה לתשובתך.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:45 08.12.12
פעימות מוקדמות (חדריות או פרוזדוריות) אינן מהוות בעיה משמעותית ואין התוויה לטיפול אלא אם הן מורגשות ומפריעות בחיי יום יום.
 
דנה
15:48 26.11.12
שלום רב!
רציתי לקבל פענוח של בדיקת הולטר.
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 117
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
 
דנה
12:50 28.11.12
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:31 28.11.12
אם תפקוד הלב תקין - אין בעיה. אם דפיקות הלב מפריעות - יש פתרונות ורתוי להתיעץ עם קרדיולוג המומחה בתחום הפרעות הקצב.
 
דנה
13:06 29.11.12
תודה על התגובה!
הקרדיאולוג שלי אמר לי לקחת קרדילוק 2.5 מ"ג. אחרי שלושה שבועות אני לא מרגישה שום שינוי. מה לעשות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
07:23 05.12.12
שאלי אל הקרדיולוג המטפל.
שלום רב,
לפני כשנה התחילו פעימות מוקדמות . ביצעתי הולטר ואקו לב . תוצאות ההולטר היו:
apc's 44 ו-vpc's 3 . אקו לב תקין.

לאחרונה אני חשה לא טוב. מרגישה כאבי ראש, תחושת נדנוד בהליכה (לא בדיוק סחרחורת), מתעייפת לאחר מאמץ. בדיקות דם יצאו תקינות כולל פעילות בלוטת התריס. נשלחתי לאקו לב חוזר וכן להולטר: הנה התוצאות:
אקו לב יצא תקין. למעט, mitral valve- אי ספיקה מינימלית (גודל ותפקוד תקין) וכך גם ב-
Tricuspid valve - יצא אי ספיקה מינימלית.

תוצאות הולטר: הראו עליה ב-VPC'S לעומת ההולטר שבוצע שמונה חודשים קודם. להלן תוצאות:

קצב סינוס ממוצע של 70 לדקה (55-95)
נרשמו VPC'S= 243
נרשמו 5 APC'S

עליי לציין שאחת לכמה ימים אני מרגישה כי הדופק מתחיל להשתולל - ובבדיקת לחץ דם (בממוצע 118/82) הדופק מגיע ל-100 -106 במצב מנוחה. בימים אחרים הדופק במנוחה מגיע ל-76-72 .
אני חוששת כי ישנה בעיה לב. אולי פרפור פרוזדורים שגורם לדופק המהיר (גם במנוחה וגם בעמידה).
אודה לייעוץ. מה כדאי לבדוק?
תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
20:27 04.12.12
האקו מראה לב תקין ללא בעיה מסתמית משמעותית. ההולטרים מראים פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת הגם שעלולות לגרום לסמפטומים. אם בזמן ההולטר חשת בסמפטומים נראה שהפעימות המוקדמות גרמו לכך ואם כך כאמור מדובר בתופעה שפירה ואין צורך בברור נוסף. עם לעומת זאת בזמן ההולטר לא היו סמפטומים רצוי לתעד קצב לב בזמן סמפטומים ולשם כך מולץ מכשיר בשם EVENT RECORDER ניתן לקבל הפניה למכשיר כזה מקרדיולוג.
 
גל
20:53 04.12.12
תודה ד"ר רוט. שאלה נוספת - בזמן ההולטר לא חשתי בסימפטומים שציינתי (תחושת נדנוד, מעין סחרחורת, וקצב לב מהיר כפי שציינתי). כמובן אפנה לבדיקה נוספת בהתאם להמלצתך.
שאלתי - האם הפעימות המוקדמות השפירות יכולות לגרום לסימפטומים הנ"ל?ואם לא האם יכולה להיות בעיה לבבית (עם אקו תקין ) אחרת?
 
פרופ' דוד רוט  
20:58 04.12.12
פעימות מוקדמות יכולות לגרום לסמפטומים כאלה. בנוכחות אקו תקין הסבירות להפרעת קצב מסוכנת נמוכה. אבל כדי לאבחן בודאות את הסיבה לסמפטומים יש לתעד קצב לב בזמן הסמפטומים.
 
גל
06:40 05.12.12
תודה ד"ר רוט על תשובתך.
שלום רב.

להלן תוצאות הולטר לב 24 שעות שנערך בעקבות תלונות על פלפיטציות:

הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 52
מהירות מקסימאילית: 114
מהירות ממוצעת: 66
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 2,005 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד, בפיזור הומוגני ביממה. בנוסף נצפו קטעי בגמניה וטריגמניה חדרית ספורים.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפה APC בודד.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.

מהי משמעות התוצאות? איזה המשך בירור עליי לבצע?

תודה!
שלום

בהמשך לשאלה הנ"ל - אני בן 40, זכר, לא היו לי תלונות על בעיות לב כלשהן בעבר, עודף משקל קל, הרביתי לשתות קפה והפחתתי משמעותית בשבועיים שלפני ההולטר בעקבות תחילת הפלפיטציות.

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
20:30 04.12.12
ההולטר מראה ריבוי של פעימות חדריות אשר כלשעצמן אינן מסוכנות. אני ממליץ שתעבור בדיקת אקו לב לודא שהלב תקין מבנית ותפקודית ותיפנה להערכת קרדיולוג עם תוצאות ההולטר האקו ואקג רגיל.
פרפור בעיקבות מעקפים מבריל מרק 22.11.12 לפרופ' אלדר:

לא היה לי פרפור פרוזדורים קודם. מיד בתום הניתוח שעבר היטב חטפתי גל פרפורים עוד בטיפול נמרץ. מאז, שנה ורבע זה בא והולך, החריף אפילו.

טופלתי בפרוקור עם קומדין. לא עזר. עברתי לסוטולול, עזר כמה חודשים והפסיק.
חזרתי לקרדילוק הפרפור לא עבר אבל נחלש קצת, כי הדופק נמוך.

שוקלים אבלציה. לפני זה אולי ניסיון עם טמבוקור. אני חושש מתופעות הלואי.

בקיצור, הייתי סתום 80% בכל העורקים. עברתי מעקפים וזה כאילו הצליח.

מה לעשות, הפרפור כעת פוגע בתפקודי.

גלי הזעה, חוסר כח ברגלים ודופק משתולל.
היש פתרון?
שלום אני בת 22 ולפני כ- 3 שבועות עברתי השתלת דפיברילטור בעקבות אירוע VF ובעקבותיו דום לב.
רציתי לדעת מה ההגבלות שחלות עליי בכל מה שקשור בפעילות גופנית ובמזון ושתיית אלכוהול?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:47 28.11.12
באופן כללי אין מגבלות מיוחדות לאחר שהחתך הגליד. עם זאת איני מכיר את הביעה הספציפית שלך ואני מציע שתתיעצי עם הרופא המשתיל וצוות המעקב במקום בו עברת את ההשתלה.
 
תיקי
18:28 29.11.12
היי שקד,
אחי בגילך ועבר את ההשתלה הזאת לפני שנתיים.
אם תהיי מעוניינת בפרטים נוספים (לא רפואיים כמובן אלא רק איך חווים את זה אחרים) נשמח לשתף אותך. את יכולה לכתוב לי למייל tikiba@walla.com
 
שאול ב
10:29 28.11.12
ב12, 11, 27 פורסמה כתבה שבבית החולים פוריה שבמחלקת הפרעות קצב ,{ד"ר שטיינר }נירכש מיכשור חדיש בשםcarto 3,שבעזרתו מבצעים צריבה לפרפור פרוזדורים בהצלחה מרובה ובאחוזים מאוד גבוהים,הייתי מבקש לדעת האם זה באמת כך{למיטב ידיעתי ההצלחה בארץ בסביבות 60%} ,האם בפוריה ההצלחה הרבה מעבר לממוצע הארצי,או שזו עוד כתבה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:21 28.11.12
אני חושש שזו עוד כתבה.
 
בתיה
06:50 28.11.12
להלן תוצאות בדיקת הולטר:סינוס מהירות מנימלית 41 לדקה
מקסימלית 87 לדקה. ממוצעת 53 לדקה.
נצפו סה"כ 2 vpc,s בודדים
נצפו סה"כ 16 apc,s בודדים
הפרעות הולכה ושינויים בקטע st לא נצפו
סיכום: בשעות הלילה והיום נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 41 לדקה
אשמח לקבל התיחסותך לתוצאות
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:21 28.11.12
תקין לחלוטין.
אני בן 62 ,נוטל ריתמקס 750 ליום לפרפור פרוזדורים,קרדילוק 1,25 ליום,אוקסאר 50 ל,דם ,קרטיה 100,ליטורבה 20, תודה וסליחה.
 
פרופ' דוד רוט  
09:54 26.11.12
בבדיקה אין עדות לפרפור פרוזדורים לפיכך סביר שהטיפול התרופתי יעיל.
 
שאול ב
22:20 26.11.12
 
מתן
04:13 24.11.12
שלום
לפני יומיים עשיתי בדיקת ארגומטריה והרופא אמר לי שאני צריך לעשות אקו לב בהפנייה הוא כתב שישנה אפשרות ל "חסימה מדרגה ראשונה" ו - a.f leed 3,2 ללא t משהו כזה ( יכול להיות שאני טועה בכתיב לא הבנתי את הכתב ) השאלה שלי היא ראשית מה זה אומר דבר נוסף אני בן 27 ופעיל מאוד ספורטיבית ( 4-5 פעמיים בשבוע ) האם זה מסוכן להמשיך ולעשות פעילות ספורט?
תודה מראש מתן
 
פרופ' דוד רוט  
09:58 26.11.12
לפי המידע שסיפקת לא ברור מה תוצאת הארגומטריה. כדאי שתעבור את בדיקת האקו ותחזור לרופא המפנה לשם סיום ברור ומתן תשובות לשאלותך.
 
שאול ב
13:28 25.11.12
שלום רב,קבלתי תוצאות ב"ד הולטר 24 ש,והן קצב בסיסי סינוס,מינימלי 48,מקסימלי 91,הפרעות קצב חדריות 4vpb"s -----הפרעות קצב על חדריות apb"s1---svt"s 0 הפרעות הולכה,סיכום, סינוס ברדיקרדיה,ממוצע 58 לדקה,פעימה על חדרית מוקדמת בודדת,פעימות חדריות מוקדמות בודדות,,אודה לכם אם אקבל הסבר קצר ומה המשמעות של הבדיקה,בתודה מראש.{אני קצת בלחץ}.
 
פרופ' דוד רוט  
09:52 26.11.12
הבדיקה מראה קצב לב בגבולות הנורמה עם מעט פעימות מוקדמות כלומר בדיקה בגבולות הנורמה.
 
יוסי
17:47 23.11.12
עשיתי בדיקות רפואיות ובבדיקות עשיתי מבחן מאמץ
התוצאות היו דופק מנוחה 52 לחץ דם מנוחה 100/60
שיא מאמץ דופק 154 לחץ דם 70/150 המבחן נמשך 12.3 דקות והסתיים בקצב של 92%
סוף התאוששות דופק 877 לחץ דם 100/60 שינויים ST-T לא נצפו
נצפו הפרעות קצב זוג אחד של VPB"S
האם הייתם ממציצים לעשות בדיקת הולטר
 
פרופ' דוד רוט  
12:18 24.11.12
בדיקת המאמץ מראה יכולת מאמץ טובה ללא סימני הפרעה בזרימת דם ללב. לגבי זוג הפעימות המוקדמות לא ברור מתי הופיע בזמן המאמץ או לאחר סיום המאמץ. מידע זה חשוב לגבי משמעות הממצא. לכן עלך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה והוא יחליט אם צריך ברור נוסף.
 
בריל מרק
03:39 22.11.12
לפרופ' אלדר:

לא היה לי פרפור פרוזדורים קודם. מיד בתום הניתוח שעבר היטב חטפתי גל פרפורים עוד בטיפול נמרץ. מאז, שנה ורבע זה בא והולך, החריף אפילו.

טופלתי בפרוקור עם קומדין. לא עזר. עברתי לסוטולול, עזר כמה חודשים והפסיק.
חזרתי לקרדילוק הפרפור לא עבר אבל נחלש קצת, כי הדופק נמוך.

שוקלים אבלציה. לפני זה אולי ניסיון עם טמבוקור. אני חושש מתופעות הלואי.

בקיצור, הייתי סתום 80% בכל העורקים. עברתי מעקפים וזה כאילו הצליח.

מה לעשות, הפרפור כעת פוגע בתפקודי. גלי הזעה, חוסר כח ברגלים ודופק משתולל.

אשמח להתיחסותך במייל או בטלפון: 0544-248318

בברכה, מרק.
 
חנה
17:54 20.11.12
שלום רציתי לדעת אם הכול בסדר? מה הפיענוח אומר?
סכום_פיענוח

NORMAL BEAT TOTAL...: 110214 ABERRANT TOTAL......: 31

PREMATURE NORMALS...: 32 PREMATURE ABERRANTS.: 31

SVTS................: COUPLETS............:

TRIPLETS............:

SALVOS.............. 33 MAXIMUM HEART RATE..: 155

MINIMUM HEART RATE..: 43

MEAN HEART RATE.....: 77

DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 110392

PAUSES..............: PACED BEATS.........:

_....._הערות

.משך הבדיקה 23 שעות ו-36 דקות

.(77 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 43 ל-155 לדקה (ממוצע

.בודדים-בין 1 ל-5 לשעה VPB'S:הפרעות קצב חדריות

.מעטים-בין 1 ל-18 לשעה APB'S:הפרעות קצב על חדריות
 
פרופ' דוד רוט  
21:18 20.11.12
ההולטר מראה קצב לב תקין עם פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
 
צבי כהן
15:36 15.11.12
שלום
לשאלתי למה ארועי פרפור פרוזדורים מתרחשים אצלי בלילה, ענית לי שבלילה פועלת מערכת העצבים האוטונומית ויתכן שזו הסיבה להתקפים הליליים.

שאלתי שנקטעה באמצע היתה: האם ניתן בדרך תרופתית למנוע את התקפי הפרפור הליליים שמעירים אותי. ההתקפים מתרחשים אחת לשנה בערך כבר כ-10 שנים, הם סימפטומטים וחוזרים לקצב סינוס אחרי עירוי פרוקור בחדר מיון.

תודה על תשובתך.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
19:56 19.11.12
יתכן שפרוקור (או תרופה אחרת) יעזור אך נראה לי שאין הגיון בנטילת תרופה במשך שנה, עם תופעות הלואי והרעילות, כדי למנוע אירוע בודד של הפרעת קצב שאינה מסוכנת (ויתכן גם שלאחר שנה יסתבר שהתרופה אף אינה יעילה).
 
טובה
09:51 14.11.12
האם מומלץ לבצע אבלציה במקרה של wpw עם תסמינים קלים(דופק מהיר לזמן קצר ,פעמים בודדות)האם בד"כ התסמינים מחריפים ,והאם קיים סיכון אם לא מטפלים בתופעה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:40 15.11.12
אבציה של WPW מומלצת במקרים בהם המחלה מסכנת חיים (ניתן להעריך זאת באמצעות בדיקות לא פולשניות ובדיוק רב יותר ע"י בדיקה פולשנית) וכאשר התסמינים מפריעים לחיים. יש להתחשב גם באורח החיים, מקצוע גיל ועוד. לכן, כדאי להתיעץ עם מומחה בתחום לפני החלטה.
 
שאול
08:21 02.11.12
שלום אני סובל מפעמות מוקדמות לא כל יום .יכול לעבור שבוע בלי ושבוע עם .ולכן אני מיתלבט אם לקחת טיפול קבוע .יש פעמים שהם מפריעות לי ויש פעמים שאני יכול להיסתדר איתם .
האם זה מקובל מתי שזה מפריע לי לקחת כדור פרולול 10 (אשר עוזר לי )מידי פעם ?
בדיקת אקו מאמץ תקינה .הולטר ניצפו 350 פעימות עלייתיות ן7 חדריות
ועוד שאלה אני רוצה להתחיל להיתאמן בחדר כושר האם זה לא מסכן אותי ? (אני בן 40 לא מעשן )

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
09:43 02.11.12
פעימות מוקדמות אינן מסוכנות במיוחד אם הלב תקין לפי בדיקת אקו.
הטיפול בפעימות מוקדמות ניתן רק אם הסמפטומים מחייבים זאת. אם נוטלים טיפול כמו פרולול יש ליטול אותו באופן קבוע. אם נוטלים אותו רק כאשר חשים בפעימות מוקדמות עד שיתחיל להשפיע התחושה תחלוף מעצמה.
פעילות גופנית מתונה היא בריאה ומומלצת.
 
שאול
12:08 02.11.12
תודה על תשובתל המהירה
היתכוונתי שיש יום שאני מרגיש את הפעימות כל היום ביום כזה האם אני יכול לקחת את הפרולול 10 מג
נאמר לי שהקרדילוק יותר טוב האם זה נכון לקחת אותו במקום הפרולול לאוטו מצב כפי שתיארתי ?

תודה
 
פרופ' דוד רוט  
16:58 02.11.12
קרדילוק הוא תרופה דומה לפרולול וניתן לקחת אותו במקום פרולול. משך ההשפעה של קרדילוק ארוך יותר מאשר פרולול. כדור אחד משפיע 24 שעות.
בן 60 אני מקבל אוקסר כבר שנים לטיפול בל"ד.
לפני 4 שניפ התחלתי לקבל קרדילוק לטיפול בפעימות מוקדמות
אבל זה השפיע עלי לרעה (גם עניני מין וגם מרדים אותי לגמרי)
ולכן חדלתי . לפני חודשיים הפעימות המוקדמות כ"כ החמירו
שהלכתי לקרדיולוג והוא קבע שאין לי שום דבר חוץ מהפעימות המוקדמות
שהן חזקות מאד ושאשוב לקחת קרדילוק.
אני לא לוקח אותו כי הוא עושה לי לא טוב.
השאלות:
1)האם האוקסאר יחד עם הקרידלוק נחוצים ? אולי עדיף
לבטל אחד מהם כי הקרדילוק גם הוא מוריד ל"ד.
2)האם הגברת הפעימות המוקדמות היא תוצאה של רבאונד
בשל הפסקת השימוש בקרדילוק?
3)האם יש משהו אחר טוב יותר מהקרדילוק במקומו??

תודה מראש וסליחה שהתפרצתי לעניני מישהו אחר (אבל זה בגלל
שבאמת מדובר באותו נושא)
אוקסר לא משפיע על פעימות מוקדמות וקרדילוק כן לכן הקדיולוג שלך המליץ לחדש קרדילוק. האם ניתן לבטל את האוקסר? רק אם הקדילוק לבדו אינו מספיק בכדי לאזן את לחץ הדם. יתכן שזמן קצר לאחר הפסקת קרדילוק יש ריבאונד של פעימות מוקדמות אך במשך הזמן (לאחר מספר שבועות לכל היותר) האפקט הזה חולף. תרופות אחרות (לא מקבוצת חוסמי הבטא) פחות מומלצות לטיפול בפעימות מוקדמות כי יש להן תופעות לואי מסוכנות והפעימות המוקדמות אינן מסוכנות.
 
שלמה
18:58 19.11.12
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  94  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב