בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
לילי
22:22 12.09.11
דר שלום
בעקבות ארוע של פלפיטציות וקצב לב מהיר ( במיון נראה סינוס טכיקרדיה בלבד)
נשלחתי לאקו - תקין
והולטר- קצב מינימל 59 מקסימלי 144 ממוצע 87
לא נצפו הפרעות מכל הסוגים מפורטים. PAC,PVC וכו'
למטה כתוב:
בלילה הובחן חסם סינוס-עלייה מדרגה שנייה - יכול להיות בגדר נורמה. שאר - ב.מ.פ.

אני ממש בלחץ מהחסם והרופא שלי בחופש? כרגע אני מרגישה בסדר.
במה מדובר? האם לרו לרופא על הבוקר או לחכות שבועיים זה בסדר?

תודה רבה
לילי
 
לילי
11:54 13.09.11
אני בת 28 - בריאה בד"כ. בזמן ההתקף היתה הרגשה שאני הולכת להתעלף-אבל לא התעלפתי.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:21 14.09.11
נראה שאין מה לדאוג. החסם שתואר יכול להופיע בצעירים בריאים ללא כל משמעות בעייתית.
לאור הארוע (כמעט התעלפות, הרגשה של קור בגפיים,ודופק מהיר)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:41 22.09.11
להתייעץ עם רופא המשפחה על סיבות נוספות/אחרות
שלום
אני בת 47, לפני שנה הופיעו אצלי בפעם הראשונה פעימות חדריות מוקדמות, אקו לב, בדיקת מאמץ והולטר היו תקינים.אחרי שבועיים פסקו.
לפני חודשיים שוב במשך שבועיים הרגשתי את הפעימות המוקדמות, לפעמים בצפיפות רבה.בסוף חלפו בעצמם, יחסתי זאת למתח נפשי.
הפעם, ביומיים האחרונים חליתי במחלה ויראלית סטנדרטית- מעט חום,צינון, שיעול ויחד עם הוירוס החלו שוב הפעימות המוקדמות בעיקר מרגישה אותם במנוחה.
האם יש קשר? האם כדאי לקחת נורמיטן שנתנו לי למקרה הצורך?

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:36 18.09.11
יתכן שיש קשר. הייתי מנסה להתעלם ולחכות שיחלפו עצמונית. אם זה מאוד מטריד אפשר לנסות נורמיטן.
שלום,
אני בת 35 ויש לי הפרעות קצב מובחנות מגיל 23 בערך.עברתי כמה פעמים (3) בדיקות מעקיפות, כמו אקו לב, הולטר, בדיקות במאמץ ובככל פעם האבחנה הייתה דומה, לדוגמא:
סינוס נע בין 60 ל-133 לדקה (בממוצע 82)
הפרעות קצב חדריות: VPB'S ממוקד אחד; ממוצע לשעה 19
מקסימום -96; מעט בצורת BIGEMINY; רובם בשעות הלילה.
הפרעות קצב על חדריות :APB'S בודדים - 4.
העניין הוא שבזמן שיש לי דופק גבוע ו/ או התכווצות בלב (כפי הנראה שחוסר פעימה), אני מרגישה את זה פיזית.
אני מעשנת לסירוגין - 1-3 סיגריות ביום.
קצב גובהה לאחר ארוחת בוקר וצהריים. אני לא מסוגלת לסיים ארוחה אף פעם ואני תמיד אוכלת בהדרגה ולאט, כי אחרת הלב פשוט "יוצא" לי החוצה. גם כשאני אוכלת לאט, אני מרגישה את האי נוחות הזאת בלב, את הדופק הגבוה וחולשה כללית. בצהריים זה מגיע לרמות מפחידות.
קרדיאולוג לא רצה לתת לי כלום, אבל כשהתעקשתי שזה משפיע על איכות החיים שלי, נתן לי קרדילוק 2.5. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שאם אקח את זה, אוכל להתעלף אפילו.
השאלה שלי - מה עושים? מה צריך לשנות בחיי היומיומיים אולי? זה מאוד מפריע לי ומשפיע עלי נפשית אפילו.
לעיתים גם קשה לי להירדם בגלל זה, כי זה ממש פועם לי בתוך הראש.

תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:34 18.09.11
אני מסכים עם גישת הרופאים המטפלים בך שהטוב ביותר זה לנסות להתעלם וללמוד לחיות עם התחושה (הלא נעימה), ויתכן שהיא תחלוף או לפחות תפחת עם הזמן.
אם זה לא ניתן הרי שטיפול בקרדילוק הוא אופציה ראשונה טובה.
 
ליאור 55
19:29 14.09.11
היי

בת 30 ברקע RVOT VT כמו כן בנוסף סינוס טכיקרדיה וכן בהגדרה של חשד ל ARVD מטופלת בטמבוקור 300 מ"ג כול 8 שעות 3 כדורים ליום ודרלין 60 מ"ג 3 פעמיים ביום

ביצעתי הולטר בדיקת שיגרה ...
ונכתב נרשמו הפרעות קצב חדריות ...
כמו כן קצב סינוס עם ממוצע של 67 לדקה ביממה (52-101)

מה דעתך
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:30 18.09.11
כדי לנסות להתייחס לשאלתך אני זקוק לפרוט של הפרעות הקצב החדריות.
 
אתי
23:18 13.09.11
שלום שמי אתי ואני בת 31, בגיל 29 עברתי הולטר לב,אולטרסאונד לב,וא.ק.ג והכל נמצא תקין,השאלה שלי האם אפשר להיסתמך על בדיקות מגיל 29 שכן ערכתי אותן עקב דופק מהיר לא מוסבר של כמה שעות,ניצן לציין שאני סובלת או יותר נכון סבלתי בעבר מהתקפות חרדה,הקרדיאולוג לא רואה בעייה לבבית אלא חרדה,השאלה שלי כעת היא שלפעמים אני מרגישה חוסר פעימה לשנייה לעיתים זה חוזר שנית באותו רגע ולעיתים לא,שאלתי רופא משפחה אם זה קשור לחרדה והוא אמר לי שכן,הייתי אצל הקרדיולוג השנה והוא אפילו לא הציע בדיקות חוזרות אלא הסתמך על אותן בדיקות,ושוב השאלה שלי היא איזו בדיקה אני יכולה לעשות לבעיית החסר הפעימה לשנייה כי זאת הרגשה די מוזרה. תודה מראש.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:25 14.09.11
אני מצטרף לדעת הקרדיולוג שאפשר להסתמך על הבדיקות הקודמות ואין צורך בבדיקות נוספות.
שלום,

אתמול בלילה התעוררתי מדפיקות לב מהירות מאוד, עד כדי כך שלא הצלחתי לספור את מספר הדפיקות בדקה. שהייתי במצב שכיבה ממש הגוף רעד מהדפיקות. לכן נאלצתי להעביר כל הלילה בישיבה.
האם יכול להיות שזה בגלל נפילת סוכר? בערב היינו בבית קפה ואכלתי פיצה אישית דיי גדולה ולקינוח לקחתי וואפל בלגי עם מקופלת והמון ריבת חלב. זה היה בערך בשעה 11:30 בלילה. ובשעה 2:30 בלילה התעוררתי עם דפיקות הלב.
עכשיו דפיקות הלב כבר רגילות, מאז ההריון הן עומדות בערך על 90 בממוצע.
לא יודעת אם זה משנה, אבל מחר יש לי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ו50 גרם יצא 139.
האם יכול להיות שיקרה לי אותו הדבר?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:24 14.09.11
איני יודע במה מדובר. דופק מהיר בהריון זו תופעה שכיחה ורגילה. עם זאת, אם מדובר בדופק מאוד מהיר (מעל 150) שמתחיל ומסתיים בפתאומיות, יהיה רצוי לתעד אותו באק"ג (ע"י שידור לחברת ניטור או באמצעות קרדיוביפר).
 
דניאלה ק.
18:19 12.09.11
לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').

הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:19 14.09.11
אין קשר ישיר בין הפרעות קצב לתזונה, אך מזון בריא ובריאות בכלל -מומלצים.
שלום רב,
אבא שלי בן 52, אין לו מחלות רקע, לעיתים סובל מצרבות .
לפני שבוע סבל מכאבים ברום הבטן עם צרבת וחולשה ועייפות ניכרת, פנה לרופא והופנה למיון בשל טכיקירדיה עד 150 לדקה. במיון עדות לרפרוף עליות עם הולכה חדרית מהירה, במתן אדינוזין נחשף רפרוף עליות טיפוסי, בבדיקות דם רמת טרופונין גבולית. אושפז ליום אחד ליחידת לב . היה לו לחץ דם 95/66 .
הרופאים המליצו לקבל כמה תרופות והם : פמוטידין - נורמיטן - קרטיה .
האם תרופות אלה טובות בשביל לצאת מהבעיה הזו שאצלו בעתיד ?

יש לציין שלפני 3 ימים עשה עוד פעם בדיקות דם והיה לו קוליסטרול גבוה, HDL-Cholesterol = 39
non-hdl cholesterol = 188
LDL Cholesterol Calculat = 162.5
האם זה מעיד על סכנה על הלב או סכנה אחרת ? ומה צריך לעשות בשביל להוריד את רמת הקוליסטרול ? לאכול משהו מסוים .. ?

יש לציין שדודו של אבא מצד אמא שלו מת על רקע מחלות לב כשהיה בן 45, וגם בן דודו של אבא מצד אמא שלו מת על רקע מחלות לב גם כן כשהיה בן 45, האם המחלה הזאת היא על תורשתית אולי ?
יש לי עוד כמה שאלות, האם המחלה הזאת גורמת להתקפות לב / דום לב ?
מה צריך לעשות בשביל להוריד את הסכנות ?


תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:17 14.09.11
לגבי הרפרוף - הייתי מציע לו לפנות לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב מכיוון שניתן בקלות יחסית למנוע לחלוטין חזרה של התקפי הרפרוף.
לגבי מחלת הלב הטרשתית - נראה שאכן יש לו מספר גורמי סיכון למחלת לב (כגון תורשה ויתר כולסטרול). למניעת התפתחות טרשת בעורקי הלב הוא צריך להוריד את הכולסטרול (ע"י שילוב של דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ותרופות לפי הצורך), לבדוק אם יש גורמי סיכון נוספים (כגון, יתר ל"ד, סוכרת, עישון) ולטפל בהם . לצורך זה רצוי שיפנה לרופא המשפחה.
 
אלינה
11:59 10.09.11
אחדד את שאלתי הקודמת ושמח לעזרתך

בעלי בן 32 עבר דום לב בגיל 32 עשו לו החייאה ממושכת והושתל לו icd
לא נמצא גורם לדום לב

במסגרת מעקב בני עשה אקג (בן שנה וחצי)
אקג ראשון נמצא תקין
בשניים אחרים נמצא qt קצר

האם אכן יתכן ויש בעייה ברישום/מכשיר שאינו תקין /משהו שעלולו להשפיע על התוצאה?

כיצד יתכן ואקג אחד תקין ואחר לא??

האם יש מקום לחזור על האקג ??

מי מומחה בארץ או בעולם לתחום זה בילדים

מה הטיפול הנהוג - מה ההשלכות ותופעות הלוואי


תודה רבה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
17:10 11.09.11
עשויה להיות בעיה טכנית אך הצרוף של QT קצר (כמה?) ב 2 תרשימים והספור של מוות פתאומי של האב (מהו ה QT שלו?) מחשידים שאכן קיימת בעיה.יכולה להיות שונות של ה QT בימים שונים (אם כי זה אינו שכיח) ויש מקום לחזור על האק"ג. איני מכיר מומחה לתחום בילדים. הטיפול הנהוג הוא בכינידין אם כי הנסיון בתינוקות מוגבל ביותר (אך תואר נסיון מוצלח בבודדים).לכינידין יש תופעות לואי ומתחייב מעקב של בדיקות דם ואק"ג.
 
אלינה
18:18 11.09.11
על תשובתך הכנה והמפורטת.
ה-qt של בעלי תקין
אקג תקין לא נמצאה שום בעיה
של הבן היה 0.345 שהיה תקין
ו-0.294 בפעם קודמת
באקג אחרון איני יודעת הערך אך הוסבר כי מדובר במרווח קצר
למי עליי לפנות?
אודה לעזרתך
מה היית ממליץ לי לפני שאני מתחילה "ניסיון" במשהו שאינו כה מוכר בבני הקטן......
 
י
15:29 08.09.11
בן 44 (אסמתי בנסיגה)ללא תרופות גובה 184 משקל 70
מרגיש לאחרונה (כחצי שנה כבר) את דפיקות הלב - רופאת המשפחה טוענת ממתח וחרדה
מדדתי לעצמי דופק והוא 52 לדקה באופן קבוע במנוחה (עושה פעם בשבוע כדור סל באינטסיביות שעתים חזק)
האם הדופק הנל לא נמוך משהו?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:51 11.09.11
לא - הוא מצוין.
 
רונה
14:14 08.09.11
שלום. בת 55 סבלתי מפרפורים ניתוח תיקון מסתם לפני שנה וקצת מטופלת בפרוקור וקומדין. מאז לא סובלת מפרפורים. האם אפשר להפסיק פרוקור וקומדין? איך מתבצע תהליך זה. תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:50 11.09.11
הנושא מורכב ויש להתאימו אישית ולכן אני ממליץ לפנות לקרדיולוג ולהתיעץ.
שלום רב לפרופ' אלדר
אני סובלת מזה שנים מפרפור פרוזדורים. אני לוקחת תרופות נגד יל"ד, ביניהן גם דיזותיאזיד. פעם נאמר לי שמאחר והמשתן מוציא מינרלים חשובים מהגוף רצוי לאכול מזונות עם אשלגן. לאחרונה התחלתי להשתמש במלח שמורכב מ - 50% נתרן והשאר זה אשלגן ואולי עוד מלחים. חשבתי שזה מועיל לי. אולם לאחרונה נאמר לי ע"י רופאה מסוימת שהמלח הזה הוא לא טוב בעבורי בגלל האשלגן שבו ושזה יכול לגרום להפרעות קצב, ועדיף לי להשתמש במלח רגיל. ברצוני לדעת מה באמת נכון לגבי. האם להמשיך להשתמש במלח דל נתרן או לא. עלי לציין שבבדיקות דם לגבי אשלגן הערך שלי הוא 4
בטווח שבין 3.5 - 5.1 .
אודה לך על תשובתך המלומדת.
בתודה ציפי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:40 07.09.11
אם תפקודי הכליה שלך תקינים ואינך לוקחת תרופות המשמרות אשלגן (יש להתיעץ עם רופא ביחס לכך) - הגוף נפטר לרוב בקלות מעודפי אשלגן.
ערכי האשלגן שלך אכן טובים ואם הם נמדדו אחרי שימוש במלח החדש נראה שאין לך מה לדאוג.
 
אלינה
06:33 06.09.11
זוהי תשובתך לשאלתי בנוגע לתינוק בן שנה וחצי שבאקג אמרו לי שיש qt קצר

קיימת תסמונת נדירה מולדת של QT קצר שהלוקים בה חשופים לסיכון גבוה מהרגיל של דום לב. עלייך לפנות לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב להערכה.

1. כיצד ייתכן ובאקג קודם ל-2 בו התגלה קיוטי קצר הוא היה תקין???
האם ייתכן שלא ביצעו האקג בצורה טובה?
האם יש מכשיר מדוייק יותר??

2. כיצד עוד ניתן לבסס אבחנה שכזו אם ההפרעה כה נדירה?

3. האם דרלין מתאים לטיפול ..? אם לא מהו הטיפול??

4. האם עליי לפנות למומחה הפרעות קצב בילדים/תינוקות או לכל מומחה להפרעות קצב ?
הבנתי שאין הרבה ניסיון וידע בהפרעת קצב כזו והיא אינה ממש מוכרת וידועה

תוכל להמליץ לי למי לפנות??????????????

המון המון תודה.
 
ליאור 55
21:49 06.09.11
יש את פרופ גליקסון מבית החולים שיבא תל השומר הוא מצוין ...
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:36 07.09.11
יתכן שהמכשיר אינו תקין או שהרישום לא נעשה במהירות הנכונה. רצוי לחזור על רישום האק"ג וכן יש לבדוק את האק"ג של ההורים. האבחנה אכן לא פשוטה אם האק"ג גבולי ואם אין ספרו משפחתי אופייני.. ברור גנטי אפשרי, אך לא כל הגנים ידועים ואף לא המשמעות הקלינית שלהם. הטיפול המקובל הוא לא דרלין אלא כינידין. אשמח לראות אתכם ואת תרשימי האק"ג.
שלום רב ,

אבא שלי אושפז בטיפול נמרץ לב לאחר אירוע לבבי קל , הוחלט ע"י צות הרופאים לעשות לו צינתור , בזמן השהייה במחלקה , ולפני הצינתור ארע האירוע הבא כמה פעמים : בזמן שתייה אבא שלי החל להרגיש סחרחרת והחל לפרכס ברמה מאוד גבוה ,הרופאים אמרו שמדובר בהפסקה בדופק הלב - זה קרה ביום אחד 4 פעמים .
למחרת הוא עבר את הצינתור וגילו כי מעקף אחד מתוך 4 המעקפים שעבר לפני 10 שנים נחסם , ובעזרת בלון הם פתחו את החסימה של העורק המקורי מלפני המעקף. הם לא מצאו כל קשר בין הלב להתעלפויות שהוא חש .
גם עכשיו לאחר הצינתור התופה קיימת , על אף שהפסיקו לו את הכדורים להורדת לחץ הדם .
ברצוני לציין כי יום לפני התקף הלב שחווה הוא עבר בדיקת גסטרו וגילו כי יש לו דלקת בקיבה .
עכשיו החליטו לשחרר אותו הביתה עם הולטר .

האם לא מסוכן מידי לשחרר אותו לפני שמצליחים לאבחן מהו הגורם להתעלפויות ?

תודה הבת.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:21 05.09.11
הנתונים המלאים נמצאים בידי רופאיו ואני מניח שהם שקלו הכל לני ההחלטה על שחרורו.
 
סיון
01:05 05.09.11
שלום,
כאשר אני מנסה לנשום עמוק יש לי דקירות בחזה בצד שמאל,זה קרה לי בלילה לאחר סיבוב לצד אחר, ההרגה היא של חוסר חמצן וכאבים עזים המונעים נשימה עמוקה כמו כן הנשימות הרגילו הן מרגישות קצרות מהרגיל.
מה זה יכול להיות?

תודה סיון
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:20 05.09.11
אם אין תופעות נוספות (כגון מחלת חום לאחרונה), יש להניח שאלו כאבים לא משמעותיים שלרוב נגרמים עקב בעיה בשריר או בעצמות החזה.
 
אלינה
21:13 04.09.11
שלום
בני בן שנה וחצי
בבדיקת אקג לאור הסטוריה משפחתית (דום לב לאביו בגיל 32) נתגלה כי יש לו qt קצר
זאת גם נתגלה באקג חוזר (שמעתי מהרופא 2 נקודה משהו אם זה מוסיף)
מה זה אומר?
האם מחייב טיפול? אשמח לכל התייחסות בבקשה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:18 05.09.11
קיימת תסמונת נדירה מולדת של QT קצר שהלוקים בה חשופים לסיכון גבוה מהרגיל של דום לב. עלייך לפנות לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב להערכה.
 
אריק
09:26 03.09.11
שלום
אני בן 54 סובל מלחץ דם גבוה ,מטופל תרופתית ומאוזן
לפני כשבועיים אבדתי את ההכרה למספר שניות ולחץ הדם ירד ל-90 על 55.הופנתי להולטר לב
סינוס 48 לדקה מינימום.112 לדקה מכסימום .77 לדקה ממוצעת
ניצפו vpcs בתדירות 1-13 לשעה
ניצפו 5 apcs במשך הבדיקה
ניצפו 1 קטעי pat המורכבים מ 9 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 180 בדקה
מאחר והקצב לא סדיר לא מן הנמנע שמדובר בקטעי paf קצרים

הפרעות הולכה לא ניצפו
שינויים משמעותיים בקטעי st לא ניצפו

אבקש לעזור לי להבין מה המשמעות של הנתונים הנ"ל
תןדה רבה
אריק
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:17 05.09.11
לממצאים הנ"ל אין משמעות כשלעצמם.
עליך לפנות לרופא שלך שיעריך את כל התמונה הקלינית.
 
דנה
20:19 01.09.11
שלום רב
באקג האחרון שבצעתי בגלל כאבים בחזה נראתתה תבנית icrbbb ,הופניתי למיון ונערכו לי בדיקות דם כמו טרופונין ועוד ,ואקג במאמץ ואקו שהיו תקינים..
מספר ימים לאחר מכן הופניתי למיון בעקבות גלי T הפוכים בv1-4 ושוב נערכה בדיקת דם טרופונין,ואקג ושוחררתי.

שאלתי האם אוכל להמשיך בפעילות הגופנית בעקבות השינויים הנ"ל באקג? עד כה נהגתי ללכת מידי כחצי שעה על הליכון במהירות של 3 ק"מ לשעה.
ומה פירוש השינויים הנ"ל?
בברכה ובתודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
15:15 05.09.11
חסרים פרטים רבים לגביך. סיבת השינויים הנ"ל אינה ברורה לי ואני מציע לראות קרדיולוג.
 
יוני
23:55 18.08.11
שלום רב

בן 33 מטופל 50 מג אוקסאר מזה ארבע שנים ודרלין 30 מג להפרעות קצב

לפני חודש הפרעה בקצב שמעולם לא הרגשתי שנמשכה מספר דקות - ובעקבותיה הרגשתי שאני מאבד את הכרתי בקרוב- לבסוף זה לא קרה -
פניתי למיון וההפרעה כבר לא הייתה כך שלא יכלו לתעד אותה
יחד עם זו נמדד לחץ דם גבוה

בהולטר לב - היו הפרעות חדריות בודדות אך לא חזרה אותה הפרעה מפחידה שעברתי

בהולטר לחץ דם ממוצע של 123 על 83
נפרולוג טען שהלחץ בסדר אך בלילה הוא לא יורד מספיק ביחס לאיכ שהוא אמור לרדת
הוא המליץ לי לעבור לטריטייס 5 מג ביום

שאלתי היא האם הכדור טריטייס עדיף על אוקסאר? והשאלה היותר חשובה- קראתי בתופעות לוואי ש טריטייס עלול לגרום להפרעות קצב לב
האם זה לא מסוכן עבורי? אציין שוב שעם האוקסאר אני מאוזן

רוב תודות
בברכה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:29 24.08.11
הטריטייס אינו מסוכן. ממכתבך אני מבין של"ד אינו מאוזן בלילה ולדעתי אין מניעה לעבור לטריטייס.
אם התופעה של דופק מהיר ותחושת עלפון תישנה אני מציע שתעבור אצל קרדיולוג מתחום הפרעות הקצב.בר
 
יוני
19:48 29.08.11
הקרדיולוג טען שאם לא מקליטים את ההפרעה בזמן אמת לא ניתן לאבחן ולטפל
באקו נמצא עיבוי 13 ממ של המחיצה ומלבד זה כלום

ההפרעה שהייתה ארוכה לא חזרה מאז- אלא למספר שניות מצומצם-2 - 3 שניות וחלפו- שלא כמו בהפרעה הארוכה שזה פשוט לא נגמר וחשתי ממש לא טוב

אז מה עושים ? האם עלי להתעלם עד שיהיה עוד ארוע או שמא עלי לעבור בדיקה שמחןברת אלי חודשים?

מה אתה מממליץ לאור התאור הנ"ל?

תודה מקרב לב
 
יוני
18:23 29.08.11
לעיתים לאחר הפרעת קצב שאני חש - ולאחר מכן סוג של חוסר אויר - משתנה לי הקול והוא נהיה עבה יותר
ברצוני לדעת על הקשר בין הפרעת קצב לשינוי בקול-
אילו סוגי הפרעות קצב יכולות להיות מאופיינות גם בשינוי בקול?

בברכה ותודה רבה מקרב לב :)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:17 30.08.11
איני מכיר קשר בין הפרעות קצב לשינוי קול.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  78  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב