בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
 
אסתי
05:48 20.07.11
בעקבות טיסה בעלי סבל מתסחיף ריאתי
קצב לב מאז לא סדיר ומהיר (חלפו כחודשיים)
עבר היפוך והיה על ריתמקס. עד שהקרדיולוג ראה שהריתמקס עשה לו נזק .
כעת הוא על מדלל דם(פרדקסה) יחד עם איקאקור (להאטת קצב וללח"ד) מדברים על היפוך נוסף.
השאלה - האם הוא יכול לקחת Q10 עם התרופות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:04 21.07.11
למיטב ידיעתי הנושא של נטילת Q10 עם פרדקסה מעולם לא נבדק.
 
אסתי
13:55 21.07.11
הבנתי שפרדקסה עם Q10 לא נבדק
איקאקור עם Q10 אפשר?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:29 24.07.11
Q10 לא נבדק בצורה מסודרת אך סביר להניח שאין לו אינטראקציה עם איקקור ולכן אפשר לתת.
 
שי
23:14 16.07.11
שלום רב

אני בן 36 מזה כשנתיים סובל מהפרעת קצב לב

מטופל תרופתית:
קרדילוק 2.5 פעם ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום
טמבוקור 100 מיל פעמים ביום

בדיקות הולטר שעשיתי ( כ 4 בדיקות למשך 24 שעות) - תקינות

השבוע עשיתי בדיקת הולטר ל 48 שעות ממתין לתשובה

יש ימים שאני סובל מפעימה מוקדמת ( מוציא אותי מדעתי ) שאני סובל מפעימה מוקדמת אני מרגיש שאני מזיע והתחושה כללית לא נוחה ואף מטרידה

ויש ימים ש הכל בסדר

האם אבלציה יכול לפתור את הפעימה המוקדמת ?
האם יש עוד דרך לטפל בפעימה מוקדמת ?

תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:48 17.07.11
פעימות מוקדמות לא שכיחות כעאט אף פעם אינו דורשות טיפול. אם יש מקום לטפל ניתן לנסות תרופות. אבלציה עושים בהתוויות מתאימות ולאחר התיעצות עם מומחה בתחום.
 
בדוי
18:52 16.07.11
אוקיי אני בן 14 ואני בכושר טוב אני מתאמן כל יום בערך 30דק-שעה עם שק אגרוף ומשקולות של 6-9 קילו תלוי איזה תרגיל ובפעם האחרונה שבדקתי את הדופק שלי הוא היה בערך 110 וזה ממש מהיר למה ?
וגם הייתה איזה תכנית טלוויזיה שבחלק ממנה בדקו את הדופק של אנשים והיו שם אנשים שבמנוחה (ישיבה) היה להם דופק 150 ו170 איך זה יכול להיות ?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:46 17.07.11
דופק של 150 ויותר במנוחה אינו תקין.
דופק של 110 במאמץ הוא תקין אך במנוחה אינו תקין ודורש אבחון ע"י רופא.
 
ורדה
16:38 16.07.11
שלום. חולה לב שעבר ארוע אוטםמ לפני כ-15 שנים ומאז שני צינטורים, בהולטר נמצאה פעימה מוקדמת והומלץ להשתיל דפיברילטור. האם חובה או לא והאם זה ממש חיוני
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:45 17.07.11
המידע אינו מספיק כדי להמליץ על טיפול זה. מכיוון שמדובר בהחלוה משמעותית אני מציע לקבל דעה שניה ע"י ביקור אצל מומחה ולא להסתפק בהמלצה אינטרנטית.
 
אדי
21:24 15.07.11
שלום!

בן 48, סובל מפרפור פרוזדורים התקפי. אירוע ראשון לפני כ8 שנים. טופלתי ע"י pills in pocket.
בחצי השנה האחרונה תדירות אחד ך3-4 שבועות. בעקבות זאת התחלתי טיפול קבוע בריטמקס 600 מ"ג ליום ,לאחר כמה ימים תגובה טובה.
בכל זאת הנטייה שלי היא לעבור אבלציה? האם זו החלטה נכונה במושגים של תועלת מול סיכון?
שמעתי על מרכז בבורדו, פרופ haissageurre , שהם בעלי נסיון רב בתחום זה.
האם תוכל להביע דעה לגבי מרכז זה לצורך ביצוע פעולה ספציפית זו?
תודה רבה וסליחה על אריכות ההודעה!
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:43 17.07.11
לדעתי זה המרכז הטוב ביותר לביצוע הפעולה הנ"ל.
עם זאת, בשל הסיבוכים האפשריים ואחוזי ההצלחה ~80% (לעתים לאחר יותר מפעולה אחת), הם בדר"כ אינם עושים אבלציה אלא אם נכשל טיפול תרופתי.
 
שי
23:16 16.07.11
שלום רב

אני בן 36 מזה כשנתיים סובל מהפרעת קצב לב

מטופל תרופתית:
קרדילוק 2.5 פעם ביום
אספירין 100 מיל פעם ביום
טמבוקור 100 מיל פעמים ביום

בדיקות הולטר שעשיתי ( כ 4 בדיקות למשך 24 שעות) - תקינות

השבוע עשיתי בדיקת הולטר ל 48 שעות ממתין לתשובה

יש ימים שאני סובל מפעימה מוקדמת ( מוציא אותי מדעתי ) שאני סובל מפעימה מוקדמת אני מרגיש שאני מזיע והתחושה כללית לא נוחה ואף מטרידה

ויש ימים ש הכל בסדר

האם אבלציה יכול לפתור את הפעימה המוקדמת ?
האם יש עוד דרך לטפל בפעימה מוקדמת ?

תודה
 
אביטל מרי
18:59 12.07.11
כשלקחתי מינון של רטמקס 750 מ"ג היתי מקבלת פרפור פרוזדורים אחת לחצי
שנה או שנה לפעמים פעמיים ב שנה. הרופא הוריד לי ל600 מ"ג כי הוא אומר שזה
מינון מאוד גבוה והוריד ל 600 מאז יש לי לפעמים כל שבוע או כל יום. הוא טוען שלמינון גבוהה זה יש נזק מצטבר מהו בבקשה נזק זה?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:52 13.07.11
עקרונית, ניתן בהחלט להעלות מינון ריתמקס ל 750 ואף ל 900 מג ואין נזק מצטבר. עם זאת, יתכן שישנן סיבות רפואיות בעטיין הרופא שלך נמנע מלהעלות את מינון התרופה. נסי לברר זאת אתו.
 
גליה
00:37 12.07.11
שלום רב

בת 45, ברקע COPD. ביצעתי בדיקת אקו לב והתוצאה:

חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין, התכווצות גלובלית והאזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 50%.

עליה שמאלית ברוחב תקין.

חללי הלב הימניים בגודל תקין.

שורש האאורטה ברוחב תקין.

פתיחה טובה של המסתמים.

בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית קלה.

עדות ליתר לחץ דם ראתי - הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-40 ממ"כ.

אודה לך באם תסביר לי מה אומרות התוצאות:

1. מהו מקטע פליטה מוערך 50%? תקין או לא תקין.

2. לחץ סיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-40 ממ"כ - מה זה? תקין, חריג?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
22:47 13.07.11
התשובה בגדר התקין כולל השאלות הספציפיות ששאלת.
 
בני
13:25 30.06.11
בריא בד"כ כבן חמישים.
אקראית התגלה CLBBB

בבדיקה חוזרת אחרי חודש אין שום ממצא חריג. אקו לב תקין.


האם CLBBB יכול פשוט להיעלם? או "להתנדנד"?
עד כמה מסוכן הענין?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:06 10.07.11
בהחלט. לעתים הפרעות הולכה חשמליות תלויות בדופק ונעלמות בדופק אטי יותר. לרוב אין בכך כל סיכון. כדאי לך להתיעץ עם רופא.
 
בני
13:17 11.07.11
תודה פרופסור.
אני בהחלט מתכנן "לשמוע בקולך" ולהתייעץ עם רופא.


אם הבנתי נכון את דבריך, הממצא לא עבר אלא שהוא לא מפיע בקצב "רגוע". ויש סיכוי רב שבמאמץ שיגביר את קצב הדופק הוא יופיע שוב. נכון?

אם כן, האם גם במאמץ, שהתופעה נמצאת, אין כל סיכון? במילים אחרות, האם כדאי להימנע ממאמץ גדול?

שוב תודה,
בני
שלום רב
היום עשיתי בדיקת ארגומטריה ולאחר כמה דקות הרגשתי לא טוב והבדיקה נעצרה בדופק של 166 לאחר 6 דקות בלב של מאמץ
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בפיענוח הנתונים
 
ניסן
15:30 10.07.11
אם מותר לדעת מי אתה?
 
ניסן
20:52 28.06.11
תמונה
 
ניסן
20:39 29.06.11
http://www.fileflyer.com/view/bZX0EBS
האם יש פה משהו חריג כלשהו?
 
וולט
17:00 05.07.11
האקג בהחלט חמור, כנראה שיש לך קוצב אבל הוא אינו מקצב בזמנים המתאימים לכן זה יכול להביא לדום לב.
מציע לך לפנות למיון ליעוץ דחוף אתה בסכנת חיים
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:25 10.07.11
לא הצלחתי לראות את האק"ג.
בהיותי בן 29, בשל אחבנה של SVT או WPW או איך שלא קוראים לזה. ונאמר לי ע"י המנתח שלי שהוא צרב לי 5 קוצבים שהיו מיותרים. בהתחלה הוא חשב שהיה רק אחד מיותר, ותוך כדי הצינתור הוא גילה 5 סה"כ. הכל עבר בהצלחה, ומאז ועד היום אין לי כל בעיות עם עם קצב הלב שלי. שאלתי היא כזו: האם אני נחשב היום כאדם בריא לחלוטין כמו אדם אחר שמעולם לא סבל מ SVT? או האם הלב שלי עדיין בעל רגישות יתר / מועד לפורענות, או שאין לי כל סיבה לחשוש? תודה מראש על תשובתכם:)
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:34 10.07.11
אתה בריא.
אני מתנצל על הכתיבה המקוטעת והלא רציפה,
קראתי באיזשהו אתר שבפעימות המודקמות החדריות טמון סיכון כלשהו ללקות בשלב מאוחר יותר גם בפרפור פרוזדורים ? מה עלול לגרום להדרדרות כזו?
האם עלי לחדול מפעילויות אירוביות הנלוות אליהן הפלפיטציות כגון ריקודי עם (ולוותר על הערך מוסף הבלתי מבוטל שיש בהם לענין סיבולת לב ריאה נוסף על ההנאה הכרוכה בכך).
האם עלי להמנע מפעילות גופנית אנאירובית כגון מכשירי כח בחדר כושר ו/או מנשיאת משאות כגון סלי קניות,מזוודות? או מפעילות גופנית אחרת?
האם קיים סיכון כלשהו בהמשך הפעילות הגופנית בעת הופעת הסימפטומים,אני נוהג להמשיך בריקוד גם בזמן הסימפטום עד שהוא חולף מעצמו כעבור מספר דקות. האם יש בכך סיכון כלשהו?
תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:33 10.07.11
פעימות חדריות מוקדמות אינו גורמות לפרפור פרוזדורים ואינן סבה להפסקתפעילות, וביחוד אם היא מהנה.אין סיכון בהמשך הפעילות אם אינך חש דבר פרט לאי סדירות הדופק.
 
אלי
13:46 08.07.11
ד"ר נכבד
אני בגיל 64 לאחר אוטם תחתון לפני 3.5 שנים עם צינתור וסטנט PCI ל-RCA בזמן האוטם, וסטנט DES אלקטיבי ל-LAD לאחר חודש מהאוטם.
מאז ללא תעוקה בכלל ופעיל כרגיל. מבקר בחדר כושר-הליכון ,מכשירים לחיזוק שרירים,ומתיחות קרקע,ריקודי עם . נוטל: Ccartia-100 Normiten-25 Diovan-80 Simvastatin-40 Metformin-850X2 וכן ויטמינים B12 , Cal+D+Minerals
במיפוי אחרון מאוקטובר 2010 איסכמיה קלה בגודל קטן ב-LAD ואיסכמיה מזערית באזור האוטם שב- RCA
מתחילת אפריל 2010 סובל מפעימות מוקדמות המאופיינות תמיד גם בירידת דופק ל-40 בדקה. מופיעות בזמן מאמץ כעליה במדרגות למקום עבודתי,ריקודי עם,הליכה במעלה דרך,ולעיתים קרובות גם סתם בישיבה (בדרך כלל בעבודה משרדית הנלווית כנראה עם דריכות ו/או מתיחות ו/או מחשבה מודאגת לא מודעת- גם בעת כתיבת הודעה זו למשל). מופיע 5-10 פעמים ביום ולעיתים רק 2-3 פעמים ויש ימים שבכלל לא. כל אפיזודה אורכת בין דקה עד חמש דקות.
בבדיקת הולטר קצב בסיסי:סינוס מהירות מינמלית 51 מקסימלית 88 נצפו 826 PVC'S ללא VT וכן 9 APC'S ללא הפרעות הולכה וללא שינויים משמעותיים במקטע S.T.
לפי רופא המשפחה בגלל שאין VT אין צורך לעשות דבר גם לא להתייעץ עם קרדיולוג.(!!)
מאחר ובזמן הפלפיטציות הדופק יורד ל-40 שאלתיו אם לא רצוי להפסיק לחלוטין את -Normiten גם למנוע סיכון של צניחה נוספת דרסטית בדופק מתחת ל-40 וגם לרגל העובדה שמאז האוטם ומזה 3.5 שנים לא הייתה לי אפילו פעם אחת תעוקה ואינני סובל מאיסכמיה משמעותית(התחלתי במינון 50 מ"ג וכעבור שנה בהמלצת קרדיולוג הפחתתי ל-25 מ"ג)רופא המשפחה המליץ להמשיך עם הנורמיטן אם כי להקטין המינון לחציית ה- 25 מ"ג(כלומר ליטול 12.5 מ"ג)או לחילופין לקחת 25 מ"ג לסירוגין יום כן יום לא.
אלקטרו פיזיולוג נכבד, מה דעתך? א. כיצד רצוי שאנהג בענין הנורמיטן? ב. מה ניתן לעשות לשיפור מצבי להטבת איכות חיי.
תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:31 10.07.11
ירידצת הדופק קשורה לפעימות המוקדמות ולכן הנורמיטן אינו "תורם" לכך. מכיוון שזה קשור למאמץ נורמיטן עשוי אפילו לעזור במניעת התופעה. חשוב לקחת נורמיטן ולדעתי אין התוויה להפסקתו או להפחתתו.
 
ציפורה
08:53 07.07.11
לפני 7 שנים עברתי צריבה בגלל svt מאז הכל טוב למעט לפני חצי שנה באמצע סדנה שהעברתי ל20איש שהיתה כרוכה בהתרגשות רבה וקצת מתח קודם לכן קיבלתי תזכורת הלב עבד מהר מהר 140 או 150 בטוח בלי למדוד כי 20 שנה שסבלתי לפני הצריבה לימדו אותי היטב להעריך את הקצב אחרי כמה דקות זה עבר והמשכתי בפעילות שהיא גם מלווה במאמץ גופני
אתמול שוב באותה פעילות ששוב התרגשתי זה קרה אבל פעימות יותר חזקות זה עבר אחרי חמש דקות לא שניות אחרי שלקחתי אקזנקס שתמיד יש לי בהישג יד
ברור לי שמתח גרם לזה אבל זו פעילו שאני מעבירה פעם בשבוע באופן קבוע כל פעם לקבוצת אנשים אחרת
בקיצור שאלתי האם יכול להיות שsvt חוזר או שזה טכיקרדיה בכל מקרה זה מאד מאד מפחיד
נ.ב
אני בריאה בדר"כ אקו לב עשיתי לפני חודשיים היה 10
לא לוקחת שום תרופות וגילי 59
צועדת כל יום שעה ואין תופעה של קצב לה נהיר
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:27 10.07.11
סביר להניח שמדובר בתגובה להתרגשות. את יכולה לבקש מכשיר loop recorder ולרשום אק"ג בזמן סימפטומים.
שלום לכם,

אני בן 36 בריא ללא חולי משפחתי שידוע.
לאחרונה חשתי לכמה ימים כאב בחזה ופעם אחת דופק מהיר לכמה דקות.
חשוב לציין שעברתי שנה בעבודה עם לחצים לא פשוטים, האם יש לזה השפעה?
האם יכול להיות שבלוטת תריס יכולה לגרום לתדירות גבוהה כפי שמצויין כאן?
אני מקיים כל שנה שנתיים בדיקות דרך העבודה ובינהם בדיקת ארגומטריה שיצאו תקינות (לפני כמעט שנה).


נשלחתי להולטר לב ולהלן התוצאות:

תודה רבה,

אורן.

קצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 59
מהירות מקסימאילית: 130
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 0-739 לשעה בלטו במיוחד בשעות הערב והלילה. (נצפו סה''כ 6282 APC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ). נצפו 2 אירועים עם מרווחי R-R עד 1.8 שניות ככל הנראה BLOCKED APC'S (עמ' 6).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 130 פעימות לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 84 פעימות לדקה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:23 10.07.11
סביר להניח שאין כל בעיה משמעותית. דופק מהיר יכול להיות בשל יתר תריסיות אך הדופק הממוצע שלך אינו מוגבר במיוחד.
שלום,

בני עבר לפני כארבע שנים ניתוח לסגירת VSD+PS כיום הוא ילד בריא לחלוטין וראוי לציין כי נולד עם מום מולד זה וחי ללא תרופות.
כיום עברנו בדיקת א.ק.ג שבתוצאה נמצא כי יש לו CRBBB.
ברצוני לדעת האם עליי לדאוג כי לאחר הניתוח נאמר לנו כי ישנו רישרוש בלב וכן אי ספיקה קלה מאוד ושאפשר לחיות עם זה.
אני נמצאת במתח ופחד שמה ישנה לו בעיה לאחר ניגלה לי כי יש לו CRBBB.

אשמח לקבל תשובה בהקדם לגבי מצבו של בני באם עלי לדאוג או לא.

תודה ויום טוב

ענת
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:22 10.07.11
האם מדובר ב Fallot? מדובר בהפרעת הולכה חשמלית בלב שהיא יחסית שכיחה לאחר ניתוח למום זה, ולרוב אין כל בעיה. כמובן עליו להמשיך להיות במעקב.
 
ליאור 55
23:12 03.07.11
שלום רב

מה זה RVOT זה הפרעת קצב ?
זה שייך ל VT ?

בברכה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:19 10.07.11
מדובר במסלול המוציא של החדר הימני של הלב, מקום שעשוי להיות מקור להפרעות קצב, כולל VT.
לבן שלי בן 14 איבחנו הפרעות קצב.
אמרו שהן שפירות ולא מסוכנות (עשינו הולטר) והוא אפילו יכול להתעמל באישור הקרדיולוג.
מאוד מטריד אותו נושא הפרופיל הצבאי.
האם בכל מקרה של הפרעות קצב לא מסוכנות כשלנו מורידים לפרופיל 82?
אותן היטב. יש לו סחרחורות ופעימות חזקות ומהירות כשזה קורה.
לא בכל הפרעות קצב מורידים פרופיל. צאידך, הפרעות קצב שגורמות לסחרחורת דורשות התייחסות/טיפול, וועדה רפואית עשויה בהחלט להוריד פרופל בגינן.
שלום

לפני חצי שנה ,בבחינות סמסטר א' חשתי את הלב, כלומר: מן תחושה שפתאום אני מרגישה פעימה (לא יודעת להגיד מוקדמת ,מאוחרת ) מן פעימה מורגשת ,שכאילו לרגע משתלטת על הדופק הרגיל, ואז הכל חוזר לדופק רגיל. זה קרה במשך כמה ימים לסרוגין.ונעלם.
אתמול ,במהלך בחינות סמסטר ב', זה חזר. אני לא יודעת האם זו תופעה שדורשת ברור
או שמדובר במתח, לחץ. האם זה מסוכן?
בנוסף לכך, לפעמים במהלך ספורט, בעיקר הליכה, אני מרגישה מן כאב מוזר בבטן ואז אני יודעת שהדופק עלה, לא בפרופורציה למאמץ הגופני. מדובר בהליכה קלה, והדופק עולה לכמה דקות לסביבות ה 100, 110.וחוזר לנורמה.
בעקבות תופעות אלו הלכתי עם דופלר במשך כחודש ימים. תופעת הפעימה לא נצפתה ואילו הדופק המהיר נצפה. והתשובה היתה : כי הכל תקין וכי כנראה מדובר בעלית דופק ממקור לא לבבי.(מתח,הורמולי וכו)
מכיוון שהתופעה חוזרת, וזה קצת מלחיץ הייתי רוצה לשמוע את דעתך. אודה לתשובתך
שבת שלום ותודה רבה
הערה: לא ידוע לי על בעיות גופניות כלשהם ,אני בת 50.
 
מארי
18:31 01.07.11
מבקשת להוסיף להודעתי:
הדופק שלי במנוחה בסביבות ה60.
אני נוטלת חצי כדור ציפרולקס.
לא נוטלת תרופות אחרות.
האם זה קשור לחצי כדור?
והדופק המהיר, האם יש משמעות לכך שזה קורה בהליכה?
תודה רבה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:16 10.07.11
דופק אמור לעלות בהליכה. הסיפור הקליני שלך אינו נשמע בעייתי ורצוי להתעלם מהתופעה ולהמשיך בפעילות ובחיים רגילים.
בני בן ה- 16 חווה בחודשיים האחרונים פעימות לב בלתי סדירות בעת מנוחה
לפעמים מוגברות ומהירות לפעמים החסרת פעימה. זה יכול להמשך מספר שניות או לחילופין מספר פעמים תוך שעה. יש לציין שבני הוא ספורטאי העוסק בתחום תחרויות אופניים. מתעמל במשך 3 שעות כל יום ומגיע לדפקים גבוהים של עד 197 דופק לדקה.
אני חרדה לבריאותו. עשה אקו לב ובדיקת מאמץ שתיהן היו תקינות. האם יש כאן בעיה חשמלית? האם יש לאסור עליו לעסוק בספורט?. תודה על תשובתכם.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
09:11 10.07.11
קרוב לודאי שאין כל בעיה . עם זאת עליו להבדק ולקבל אישור רפואי.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  76  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב