בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
ד''ר דוד רוט
לפרטים נוספים
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
שלום לכם,
כאמור, אני בן 34, בעל עודף משקל (104 לגובה 174 ס''מ) סובל משומנים בדם ומטופל בסימבסטטין, ליפנור ואספירין, עפ''י החלטת הרופא שלי כבר כמה שנים.

לאחרונה אני חש את פעימות הלב שלי מדי פעם. זה לא נורמלי, בעבר לא הייתי מרגיש כך. לפעמים, אני מרגיש מעין פרפור, או כאילו חסרה פעימה. זה קורה גם במיטה, ממש לפני השינה או מיד בתחילתה, ואז אני מתעורר בבהלה.

בנוסף, אני סובל מחולשה כללית וסחרחורות שטרם נמצא מקורן (ע''י הרופא. הוא בדק בין היתר ויטמין B12 ותפקוד בלוטת התריס). לפני כמה שנים, לפני שהחליט על האספירין, הוא הפנה אותי לבדיקות לב שונות בהן בדיקת מאמץ ומיפוי לב (עם חומר רדיואקטיבי כלשהו שאיני זוכר את שמו) שיצאו תקינות.

אני יודע שיש הפרעות קצב שאינן מסוכנות וישנן כאלה שכן. מה לדעתכם עלי לעשות? אני מודאג מאוד.

תודה רבה ויום נעים.
אלכס
 
פרופ' מיכאל אלדר  
08:48 28.03.11
ע"ס התיאור זה נשמע לא מדאיג בכלל. ניתן לעשות הולטר עם יומן בו תציין את הזמנים בהם חשת בפעימה החסרה ע"מ לדעת בודאות במה מדובר..
 
הררי חדוה
06:50 24.03.11
אני אשה בת 54.
בבדיקת ההולטר שבצעתי נכתב :APB בודד לאורך 48 שעות.
מה הכוונה וההשלכות?
אבקש תשובה למייל שלי.תודה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:33 24.03.11
חסר משמעות לחלוטין- ההולטר תקין.
שלום ד"ר
אני נימצאת בשבוע 22 עשיתי הולטר לאחר שהייתי מאושפזת בבית חולים במשך שבוע וחצי היה לי פרוקרדיטיס וצניחות בתוצאות של ה - אקו לב
כרגע קיבלתי תשובות של ההולטר ואני לא יודעת אם לחזור לעבודה עד עכשיו הייתי בשמירת הריון

מהירות מינימלית 55 לדקה
מהירות מקסימלית 144 לדקה
ממוצע 77 לדקה

הפרעות קצב חדריות vpc's -
ניצפו בתדירות ממוצעת 126- 15 לשעה
ניצפו 1 זוגות

הפרעות קצב על חדריות apc's-
ניצפו בתדירות ממוצעת 33 -1 לשעה
בפיזור הומוגני ביממה בלטו בשעות הערנות

שינויים משמעותיים בקטע st-
ניצפו שינויים בגלי T ערוץ 1,2

אשמח לתשובה דחופה אני צריכה ללכת לרופא נשים על מנת לדעת אם להמשיך את בשמירת ההריון או לחזור לעבוד

מה אומרים התשובות ההאלו ...

תודה רבה ויום טוב
 
חנית
12:17 23.03.11
שכחתי לציין שמידי פעם יש לי כאבים בחזה בצד שמאל האם זה קשור לתשובות
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:11 23.03.11
זה אינו קשור ישירות לממצאים בהולטר אך גם בגללם כדאי לפנות להערכה רפואית.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
13:11 23.03.11
אין מספיק פרטים לקבוע מה משמעות הממצאים בהולטר.מציע שתפני לרופא שטפל בבעיה עד כה (היכן שאושפזת או רופא המשפחה)
 
רונן
18:29 22.03.11
שלום רב,

אני בן 22,בשבוע האחרון אני חש כאב לוחץ/תעוקה בצד ימין של החזה לסירוגין, ללא קשר לנשימה עמוקה....יש לציין שהכאב מחמיר בעת מאמץ..... היום ביצעתי א.ק.ג שיצא תקין, אך לחץ דם שלי גבוה- 140/80!!! האם ייתכן וכאב זה אופייני לאנגינה פקטוריס? האם עליי להמשיך בירור קרדיאלי כגון ארגומטריה כדי לשלול מחלת לב איסכמית??? יש לציין התחלתי היום לקחת סלואו דרלין להורדת לחץ הדם והפחתת הלחץ בחזה....עדיין אין שיפור.....האם רצוי לבצע בירור יתר לחץ דם וכיצד???

אודה לך על התייחסותך להודעתי ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!!
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
09:19 23.03.11
מאוד נדיר שיש תעוקת חזה בגיל שלך. אני ממליץ על בצוע בדיקת אקו לב. בדיקת מאמץ לא תזיק. לגבי לחץ דם- מומלץ מעקב בלבד. פעילות גופנית מאוד ממולצת ואם יש עודף משקל אז לרדת במשקל.
 
רונית
22:14 10.03.11
בעלי אמור לעבור השתלת מכשיר איי. סי.די. האם ניתן לקבל הסבר בין קוצב לבין מכשיר זה?? אילו סיכונים יתכנו בהליך ההשתלה? מה זמן ההתאוששות וחזרה לשיגרה?
ואילו מגבלות יהיו בעתיד? תודה מראש
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:37 20.03.11
רצוי לדבר עם הרופא שישתיל את המכשיר. כללית זה אינו שונה היום בהרבה מהשתלת קוצב לב רגיל, הסיכון נמוך מאוד ומשתחררים מביה"ח לרוב בתוך יום וניתן לחזור לשגרה כעבור מספר ימים.
 
פיני
14:24 28.02.11
שלום לך ד'ר אלדר אני עשיתי לפני כשבועיים אבלציה אבל בהקפאה כרגע אני מרגיש טוב מאוד ובעוד חודש אני אמור לעשות א.ק.ג כדי לראות עם ההקפאה נתפסה.
ברצוני לשאול האם אני יכול לחזור לעשות לכל פעילות גופנית אפשרית הכולל חדר כושר כדורגל וכו.. והאם אני יכול לחזור לעשן נרגילה???? (אני לא מעשן סיגריות בכלל! רק נרגילה ורק בתדירות של 3 ימים בשבוע ועם עוד אנשים) חשוב לי מאוד לדעת את זה כי זה דבר מאוד מאוד נחוץ לי...
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:34 20.03.11
לגבי הפעילות בחדר הכושר אני מציע לחכות עד בצוע האק"ג. לגבי הנרגילה - אינך מצפה שקרדיולוג ימליץ על עישון... אך אין מניעה מבחינת ה WPW.
 
מירי
18:59 15.03.11
שלום רב ,
בת 31 לאחר לידה בנובמבר 2009 . במרץ 2010 ביצעתי אקו לב שיצא תקין והולטר עקב מעין תחושת קפיצה בקצב בלב הרבה פעמים. דבר שמביא לי אי שקט ולחץ.
תוצאות ההולטר : מהירות מינימאלית - 67 מהירות מקסימאלית - 150 מהירות ממוצעת -100. נצפו VPC'S פעם אחת . הרופא טען שהבדיקות תקינות ואין מה לעשות,זה כנראה יעבור . היום לאחר שנה אני מרגישה את הקפיצות הללו מספר רב של פעמים במשך היום , כל יום במשך כחודש. הדבר מטריד אותי .

מה ניתן לעשות? הבנתי שיש בדיקת הולטר למשך שבוע שאולי יכולה לעלות על הבעיה.
לתשובתך אודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:32 20.03.11
קרוב לודאי שלא מדובר בבעיה רצינית. אם כעת התחושה היא יום יומית הרי שהולטר יגלה אותה. בעת ההולטר, הקפידי לרשום יומן עם ציון מדוק של הזמנים בהם חשת בקפיצות בלב.
 
אור
00:39 14.03.11
שלום!
שמי אור בת 29 נשואה+2.
לפני 8 שנים עברתי אירוע SVT, טופלתי במיון וביצעתי הולטר ואקו לב שיצא תקין. לא נצפו פעימות מוקדמות, קצב הבסיס היה סינוס. הקרדיולוג אמר לי שהכל בסדר, ואם זה קורה פעם ב-30 שנה זה בסדר.
מאז חזרתי לשגרה והכל בסדר, עד שלפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מהתקפי חרדה קשים, טופלתי אצל פסיכולוג ובהמשך אצל פסיכיאטר, והיום אני נוטלת 15 מ"ג ציפרלקס ביום ובאופן כללי אני מרגישה טוב.
מאז החרדות אני מרגישה לעיתים פעימה מוקדמת וזה מאוד מבהיל אותי ואני פוחדת שאני אחטוף שוב התקף SVT. בעקבות החרדות אני יכולה להרגיש פעימות לב מהירות, פליפטיציות בעיקר במנוחה ואני נורא פוחדת שיקרה לי משהו.
רציתי לשאול האם בבדיקת ההולטר והאקו שביצעתי ניתן לראות אם יש סיב הולכה נוסף שיכול לגרום ל SVT? עד כמה SVT מסוכן? לפעמים אני חיה בפחדים ואני לא יודעת מה לעשות.
תודה לכם
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:30 20.03.11
את הסיב הנוסף לא ניתן לראות בהדמיה (כגון אקו). לעתים הוא משנה את תרשים האק"ג (או ההולטר) בצורה המעידה על המצאותו, ולעתים ניתן לקלוט בהולטר SVT קצרים שבקושי חשים בהם. ברוב המכריע של המקרים SVT אינו מסוכן.
 
ציפי
21:44 19.03.11
לפרופ' אלדר שלום רב
שמעתי שיש קשר הדוק בין הפרעות קצב (פרפור פרוזדורים) לבין מגנזיום.
ברצוני לדעת האם זה נכון. במיוחד לגבי אלה שנוטלים כדור משתן ואז כמות המגנזיום בגוף פוחתת. גם באתר הזה היה מישהו שהמליץ על לקיחת מגנזיום והוא סיפר שבהרבה מקרים תוספת של מגנזיום פותרת את הבעיה של הפרעות הקצב.
מה דעתך בתור מומחה בנושא?
תודה. ציפי
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:26 20.03.11
מתן מגנזיום בוריד הוכח כיעיל בטיפול בהפרעת קצב לא שכיחה המסכנת חיים (הנקראת Torsade).
קיימים מספר מחקרים שבדקו ואף מצאו לכאורה השפעה מייטיבה של מגנזיום על אירעות פרפור פרוזדורים אך למיטב ידיעתי אין כל עדות ברורה לקשר זה ומגנזיום אינו מופיע בהתוויות הרשמיות כטיפול בפרפור פרוזדורים.
שלום רב,
אני מבקש לשאול האם במקרה של טלאי בלב בגלל ניתוח קודם של acd ניתן לתקן הפרעת קצב באמצעות אבלציה בהצלחה וללא סיכון החולה למרות שהתיקון נעשה בזמנו ע"י שני טלאים?

תודה,
שרון
 
פרופ' מיכאל אלדר  
12:01 20.03.11
ניתן לעשות את האבלציה באמצעות ציוד הדמיה משוכלל המצוי במספר בתי חולים בארץ.
 
שי
21:35 13.03.11
שלום

אני סובל מהפרעת קצב ונמצא תחת טיפול תרופתי

קרדילוק 2.5 פעם ביום
אספירין 100 פעם ביום
טמבוקור פעמים ביום

לאחרונה אני סובל מפעימה מוקדמת במשך כל היום ולעיתים קרובות כל כמה דקות
מה שגורם לי לאי שקט ופוגע באיכות החיים היומיומית

האם ניתן לעשות משהוא בנדון ?

האם פעימה מוקדמת בתדירות גבוהה למשך כל היום צריכה להדליק נורה אדומה?

אודה לתשובתך

תודה
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
10:05 14.03.11
לא ציינת את מקור הפעימות המוקדמות: מהחדרים או מהעליות. פעימות חדריות בכמות גדולה עלולים לפגוע בתפקוד הלב. נראה שאתה מקבל טפול שאמור למנוע פעימות אלה אך אינו עוזר. מציע להיוועץ במומחה להפרעות קצב לברור אפשריות הטפול (אבלציה).
 
שי
20:18 16.03.11
אני רוצה לציין שבדיקת הולטר שביצעתי לפי חודשיים הייתה תקינה אני מניח שזה בגלל הטיפול התרופתי שאני מקבל
יש בדיקה כגון הולטר שנמשכת יותר מיום אחד על מנת לאתר אתה הפעימה המוקדמת
האם צריבה יכולה לפתור את הפעימה המוקדמת ומה ההצלחות של טיפול מסוג זה
 
ירון
18:13 13.03.11
שלום,

אני בן 40 , מטופל מספר שנים בדיזותיאזיד 25 ובאנלדקס 20
נמצא בכושר גופני טוב , בחודשיים האחרונים מרגיש דופק מוזר בעיקר לאחר ארוחות.
עשיתי בדיקת הולטר ואלה הממצאים :
פאראסיסטולות חדריות חד-מוקדיות שכיחות מאוד - עד 390 בשעה, עם 161 קטעי טריגמיניה. הובחנו 2 זוגות חדריים, הכוללים פאראסיסטולה חדרית ופעימות חדריות מוקדמות רב מוקדיות. שאר - ב.מ.פ.

מה זה אומר ?

תודה
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
10:03 14.03.11
זה אומר שיש מוקד בלב שלך שמפיק פעימות מוקדמות. המצב אינו מסוכן אך דורש טפול. זה יכול להיות תרופות או צרביה של המוקד.
 
ירון
10:42 14.03.11
תודה,

האם יכול להיות שמחסור באשלגן או במרכיב אחר בדם יכול לגרום לזה ?
 
רונית
22:24 10.03.11
האם יש צורך להפסיק ליטול תרופות מדללות דם לפני ההשתלה? וכמה זמן לפני.. =צריך להפסיק לבלוע מדלל?
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
13:26 13.03.11
המכשיר ICD שונה מקוצב בזה שהוא גם יכול לטפול בהפרעות קצב מהירות ע"י מתן מכה חשמלית או קיצוב מהיר. מבחינת הליך ההשתלה זה די דומה שלזה של קוצב. סבוכים כו בכל פעולה פולשנית אך נדירים. תהיה הגבלה מסויימת בעתיד אך זה לא מפריע לחיי היומיום. מציע שתקראו על זה חומר הנמצא בכל בית חולים או באתר של האגידו הקרדיולוגי הישראלי
לא צריך להפסיק אספרין או פלאויקס. כן צריך להפסיק קומדין (אם החולה מקבל)


בהצלחה
 
אודי
15:22 09.03.11
אשמח אם תוכלו להגיר לי האם התוצאות תקינות:
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 56 ל-100 לדקה (ממוצע
.13-בודדים APB'S:הפרעות קצב על חדריות
לא שכיחים-בין 1 ל-95 לשעה VPB'S:הפרעות קצב חדריות
.BIGEMINY 20 בממוצע) כולל קטע של)
.2-COUPLETS VPB'S
 
אודי
15:23 09.03.11
בשנת 2001 עברתי ניתוח מעקפים
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
13:23 13.03.11
אין משהו חריג אך צריך להראות את זה לקרדיולוג המטפול.

מה הפרש הזמן המומלץ בין אבלציה לאבלציה והאם יש סכנה בביצוע מספר אבלציות לטיפול בפרפור?
באילו מרכזים בארץ מבצעים אבלציה והאם יש שיטות שונות לאבלציה, או שכולם פועלים באותה מתודה?
אודה לקבלת מענה.
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
10:24 09.03.11
שטית האבלציה תלוייה בסוג הפרפור. כעקרון קל יותר לבצע אבלציה לטפול בפרופור התקפי מאשר לטפול בפרפור כרוני. מקבול לבצע יותר מאבלציה אחת על מנת להגיע לתוצאה טובה. מציע לבצע את הפעולה במרכז שיש בו הרבה נסיון (שיבא או רמב"ם).
אצל אחד הגדולים בתחום ובכ"ז לא הצליח לפתור את הבעיה.
תוכל לתת את השם של הרופא בשיבא?!
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
13:21 13.03.11
הם עובדים כצוות בהנלת פרורפ' אלדר ופרופ' גליקסון

בהצלחה
אני סובל כ6 שנים מפרפור שלאחרונה הפך לפרפור קבוע, כמו כן השתנו לי לפתע ערכיי הINR ל4.5 שזה גבוהה לכול הדעות, כבר בדיקה שלישית תוך חודש ולאחר שהורדתי מהכמות, נשארה בסביבות ה4, מה היית מיעץ לי לעשות בנידון, האם INR בסביבות ה5 הוא מסוכן? האם פרפור פרוזדורים קבוע הוא מסוכן יותר מהתקפי? כרגע אני נוטל רק קרדילוק, כי כול הכדורים האנטי ריטמיים לא עזרו! בתודה מראש, רמי
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
10:20 09.03.11
סליחה על האיחור.
ערכי INR מאוד תלויים בדיאטה. מציע להיוועץ בדיאטנית. אם תהיה בעיה באיזון ה- INR יש מקום לשקול מעבר לתרופה אחרת (חדשה). ניתן לברר זאת אצל הרופא המטפל.
אין הבדל בין פרפור כרוני או התקפי מבחינת הסיכון לשבץ מוחי

 
הילה
11:55 08.03.11
שלום,

אני סובלת מהפרעה svt שגורמת לי מדי פעם לדופק מהיר מאד לכמה דקות עם סחרחורת ולחץ נפשי רב. התקפים אלה חוזרים ונשנים מדי מספר חודשים וגורמים
לי לחרדות. עד כה לא טיפלתי בבעיה בכדורים.
לפני יומיים גיליתי שאני בהריון (לא מתוכנן) ומאז אני בחששות רבים.
שאלתי היא: האם הפרעת קצב הלב יכולה להתגבר בהריןו?, האם היא מסוכנת
בהריון ובלידה?
תודה רבה.
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
10:18 09.03.11
יתכן ותהיה התגברות של תדירות התקפי ה- SVT בעת הריון אבל בשום אופן אין זה מהווה סכנה לך או לעובר. במדיה ואכן זה קורה אין מניעה מלתת טפול תרופתי. לאחר הלידה מציע לטפול בזה ע"י אבלציה (צריבה)

שלום אני כבת 21 עם משקל ממוצע וללא כל הפרעה בריאותית.
לאחרונה התחלתי לקחת קונצרטה בגין הפרעות קשב, התחלתי במינון 18 ועליתי ל36,
מהרגע שהתחלתי לקחת אותה אני חשה שלבי פועם בעוצמה רבה מן הרגיל(מדדתי בין 81-84 פעימות לדקה) כתוב בתןפעות לואי שאם קצב הלב עולה לפנות לרופא.
שאלתי היא כזאת כל זמן לקיחת התרופה קצב הלב שלי עולה מהרגיל אך הוא אף פעם לא עבר את ה84. האם בכל זאת עלי להפסיק את השימוש בתרופה?
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
08:01 06.03.11
לפי דבריך הדופק אינו גבוה. באם יהיה דופק גבוה אז כן צריך לפנות לרופא שהמליץ על התרופה
;25-שכיחים; ממוצע לשעה VPB'S:הפרעות קצב חדריות
3 וקטעים-COUPLETS VPB'S מקסימלי-70 לשעה; כולל
.BIGEMINY, TRIGEMINY קצרים של

אני מבין שיש לי לא מעט פעימות מוקדמות והן לא מסוכנות.
אבל פעימות COUPLETS אני מבין שהן יותר מסוכנות?
ומה המשמעות של ביגמיניה וטריגמיניה?

האם יש צורך בתרופות?

כאשר הבדיקה נערכה זה היה "יום שקט" יחסית, אני מניח שבד"כ
יש לי הרבה יותר הפרעות מהסוג שמוזכר למעלה.
האם אני "נחשב" לבעל הפרעות קצב או שזה עדיין מוגדר כמצב קל שלא מצריך טיפול?

תודה על התשובות...
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
22:35 28.02.11
אם אתה מרגיש פעימות אלה אז יש מקום לטפול. אם לא, כנאה שאין צורך בטפול (צלוי באם יש פגיעה בתפקוד שריר הלב לפי בדיקת אקו)
 
איילה
17:53 24.02.11
שלום
לאחרונה מזה כמה ימים שאני מרגישה דופק מהיר כאשר אני עולה למיטה לישון, ואני מתעוררת במין בהלה, אני מרגישה מן תחושה של נפילה שאין אני יודעת להסביר. שאלתי למה אני צריכה היתייחסות ראשונה בעקבות פעימות הלב המואצות? ומה עליי לעשות? במהלך היום הכל בסדר , רק שאני לוקחת נשימות עמוקות מה שלא היה, אני בדרך כלל בחורה בריאה, לא לוקחת שום תרופות.
אשמח לשמוע את דעתכם.
 
ד''ר מחמוד סולימאן  
22:37 28.02.11
הרגשת דופק מהיר בד"כ מלווה מצבי מתח שונים. באם זה יימשך מציע להבדק ע"ג קרדיולוג (בעיקר בצוע בדיקת הולטר)
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  71  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב