בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב עמוד 41

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב
מנהלי פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב:
פרופ' מיכאל אלדר
לפרטים נוספים
פרופ' דוד רוט
לפרטים נוספים
 
שרית
20:55 23.12.12
תוצאות בדיקות א.ק.ג. שקיבלתי היום לאחר הרגשת עקצוץ/דקירות מתחת לחזה השמאלית.

possible basal hypertrophy

אבחנות
אבחנות פענוח :
* SINUS BRADYCARDIA


* POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS – FINDING OF NO IMPORTANCE IN WOMAN IN KEEPING WITH CLINICAL FINDINGS

מה אומר התוצאה הנ"ל. מאז שמכירה את עצמי יש לי דופק נמוך 40-55 גג במנוחת בעת לקיחת לחץ דם. מה עליי לעשות לשפר את התוצאה הנ"ל. ומה משמעותה? וכמה זה חמור אם בכלל??? אשמח לתשובה !!!
 
פרופ' דוד רוט  
20:40 24.12.12
האקג מראה קצב לב תקין אך איטי. כמו כן מעלה חשד לעיבוי מסויים של שריר הלב. עליך לחזור עם האקג לרופא שהפנה אותך לאקג כי פרוש נכון של ממצאי אקג ניתן לקבל רק אם מכירים את מצבו הרפואי של האדם לו בוצע האקג.
 
שרית
12:19 25.12.12
שלום, תודה על תשובתך. בוודאי אגש לרופא. בינתיים מחוברת להולטר לחץ דם עד מחר בבוקר. מצב בריאותי ככה הוא טוב. אם יש עיבוי של שריר הלב מה הפירוש? משהו שצריך לטפל? והאם זה קשור לדופק האיטי? אשמח ליותר פרטים לגבי עיבוי שריר הלב אם יש בכלל. תודה
 
פרופ' דוד רוט  
13:05 25.12.12
האקג מחשיד לעיבוי שריר הלב אך כדי לודא או לשלול זאת יש לעבור בדיקת אקו לב שמראה את עובי שריר הלב ישירות. לא נראה שיש קשר לדופק איטי.
הבדיקה הנ"ל שעשיתי שולל את עיבוי שריר הלב שנחשד על סמך הא.ק.ג שעשיתי???
נכון???

וזו שאלה אחרונה שלי בנושא... תודה
האם עברת בדיקת אקו? בדיקת מאמץ לא יכולה לשלול עיבוי שריר הלב.
 
שרית
15:22 05.01.13
סיכום:

חדר שמאל אינו מורחב: דפנותיו בעובי תקין: ההתכווצות הגלובלית תקינה: מקטע פליטה מוערך 60%: ללא הפרעה אזורית בולטת בהתכווצות.
עליה שמאלית ברוחב תקין
חללי הלב הימניים בגודל תקין
שורש האאורטה ברוחב תקין
פתיחה טובה של המסתמים.
בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית מזערית: אי ספיקה טריקוספידלית מזערית: אין עדות ליתר לחץ דם ראתי:
הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב-30 ממ"כ.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.

אאורטה עולה: תוצאה: 33 מ"מ
שורש האאורטה: " 31 מ"מ
פרוזדור שמאלי " 32 מ"מ
(2-D)
שטח הפרוזדור השמאלי 17 מ"מ
(4-CV)
קוטר חדר שמאלי בזמן.. 25 מ"מ
סיסטולה.
קוטר חדר שמאלי בזמן... 46 מ"מ
דיאסטולה
עובי המחיצה הבין חדרית 10 מ"מ
עובי דופן אחרונית 10 מ"מ

מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל
 
פרופ' דוד רוט  
17:36 05.01.13
האקו מראה עובי תקין של דפנות החדר השמאלי כלומר אין עדות להיפרטרופיה כלומר עיבוי של שריר הלב.
 
מרים הו.
22:31 03.01.13
ערב טוב
ביתי חיילת בת 20 לפני 3 ימים אובחן אצלה לחץ דם גבוה לאחר שהיתה באופן אקרעי אצל רופא בעיקבות שפעת ושיעול שנמשך כ3 שבועות . מדדי לחץ הדם היו לאחר 3-4 מדידות לחץ דם ססיסטולי 150-160 והדיאסטולי 100-110
הדופק היה 76 (לפי סיכום שרשם הרופא ביחידה )
ביתי קיבלה מהרופא לעבור ניטור ל24 שעות (הולטר לחץ דם), בדיקת אולטרה סאונד בטן, כליות+דרכי השתן, בדיקת אקוקרדיוגרפיה חיצונית.
בהגיעה היום הביתה מדדתי לה את לחץ הדם במד בייתי והערכים היו:
בשעה 15.30 131/80 ודופק 93
בשעה 19.00 129/79 ודופק 80
שאלתי היא האם כדאי להתחיל את הטיפול התרופתי לפני הבדיקות?
הטיפל התרופתי שהרופא נתן:אמלו 5
יש לציין שביתי שמנה בתקופת הצבא והיא בתפקיד שמצריך ישיבה ארוכה מול מחשב
ושעות שינה מאוד לא מסודרות, חוסר פעילות גופנית ואוכל לקוי ביותר
תודה על שיתוף הפעולה
 
פרופ' דוד רוט  
09:14 04.01.13
מסגרת פורום כזה לא יכולה להחליף פגישה עם רופא! אם רופא החליט על טיפול תרופתי בלחץ דם יש לקבל המלצתו או לפנות לחוות דעת שניה מרופא אחר.
באופן כללי אם מאבחנים לחץ דם גבוה בגיל צעיר יש לודא שאין סיבה ראשונית ללחץ הדם הגבוה כלומר לשלוח לבדיקות דם (תפקוד כליה אלקטרוליטים והורמונים מסוימים) כמו כן לבצע סונר כליה עם זרימות בעורקי הכליה. כמובן שהשמנה קשורה לעליה בלחץ הדם וירידה במשקל עוזרת לאזנו.
 
שרית
19:32 03.01.13
רציתי לדעת אם בדיקה זו תקינה?
נתונים קליניים במנוחה:
קצב הלב: 64 לדקה
לחץ דם: 125/70
א.ק.ג.: קצב סינוס. התקדמות איטית של גלי R בחיבורי החזה
שינוי ST-T לא ספציפיים
הדופק המקסימלי המצופה לגיל: 170 לדקה

מהלך המבחן:
פרוטוקול הבדיקה : BRUCE
הבדיקה נמשכה: 9.13 דקות שלב:4
קצב לב: 127 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ: 155/75 אחוז מהדופק המקסימלי: 74.7
מס' METS מקסימלי: 10.1
הערכת כושר גופני: תקין
תגובה קלינית:
קשיי נשימה
עייפות כללית

אקג במאמץ:
ללא צניחות ST משמעותיות
שינוי רהפולריזציה במאמץ בהתאוששות עם חזרה מהירה של מקטע ST-T לתבנית הבסיסית.
סיבת הפסקת הבדיקה: עייפות כללית (בינינו יכלתי עוד קצת :))
אקג חוזר למצב התחלתי בתוך: 5 דקות
סיכום:
הדופק שהושג: 127, אחוז מהדופק המקסימלי: 74.7, הבדיקה נמשכה: 9.13 דקות.
בדיקה מאמץ לא אבחנתית לאיסכמיה. לא הגיעה לדופק מטרה.
נדרשת קורלציה קלינית ובהתאם לשקול ביצוע מיפוי/אקו לב במאמץ.

הופנתי למיפוי לב ספקט במאמץ.... יש בינתיים חשד לדאגה לאור תתוצאות האקו לב ובדיקת מאמץ ???
 
פרופ' דוד רוט  
19:39 03.01.13
בדיקת המאמץ לא מראה בעיה אך אינה אופטימלית כיון שלא הגעת לדופק המטרה בשל סיבה זו הופנית למיפוי לב.
 
שרית
19:46 03.01.13
את זה הבנתי אך מדוע הוא כתב לי בהפניה למיפוי לב ספקט במאמץ כך:

הערכת סימפטומים:
כאב/לחץ או מיחושים עם חשד גבוה למחלת לב איכסמית פעילה.

ב4 עיניים הרופא לא הזכיר לי על חשד כזה. שחזרתי הביתה ראיתי את זה ונורא נלחצתי. לקחתי חצי כדור ואבן...

מה היתה כוונתו???
 
פרופ' דוד רוט  
22:03 03.01.13
לא אוכל לענות על שאלה זו בודאות. יש להפנותה לרופא המפנה לבדיקה. אולם בהחלט יתכן שזה משפט מובנה מראש ומשמש כסיבה להפניה לבדיקה (במערכת הממוחשבת יש מספר משפטים בנוגע לסיבה להפניה והרופא בוחר אחד מהם שאמור להיות המתאים ביותר).
 
שרית
07:36 04.01.13
שיערתי שזו כך ומקווה שזה ישאר רק כך!!! אעדכן בהמשך תוצאות של המיפוי.

תודה רבה רבה רבה!!!! סוף שבוע מקסים!!!!
 
שרית
19:12 03.01.13
רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה?? תודה

סיכום:

חדר שמאל אינו מורחב: דפנותיו בעובי תקין: ההתכווצות הגלובלית תקינה: מקטע פליטה מוערך 60%: ללא הפרעה אזורית בולטת בהתכווצות.
עליה שמאלית ברוחב תקין
חללי הלב הימניים בגודל תקין
שורש האאורטה ברוחב תקין
פתיחה טובה של המסתמים.
בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית מזערית: אי ספיקה טריקוספידלית מזערית: אין עדות ליתר לחץ דם ראתי:
הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב-30 ממ"כ.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.

אאורטה עולה: תוצאה: 33 מ"מ
שורש האאורטה: " 31 מ"מ
פרוזדור שמאלי " 32 מ"מ
(2-D)
שטח הפרוזדור השמאלי 17 מ"מ
(4-CV)
קוטר חדר שמאלי בזמן.. 25 מ"מ
סיסטולה.
קוטר חדר שמאלי בזמן... 46 מ"מ
דיאסטולה
עובי המחיצה הבין חדרית 10 מ"מ
עובי דופן אחרונית 10 מ"מ

מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל
 
פרופ' דוד רוט  
19:37 03.01.13
תוצאת האקו מראה לב תקין מבנית ותפקודית כלומר בגדר הנורמה.
 
רות
11:04 03.01.13
שלוםהאים הדופק בהולטר שהיה 70-114 מחייב לקחת טיפול תרופתי למרות שלי לא מפריע הדופק וזה באמת נחשב לדופק מהיר?תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
19:36 03.01.13
דופק 114 בזמן מאמץ גופני למשל עלית מדרגות הוא תקין לכן לא מצריך טיפול תרופתי. רק אם הדופק מעל 100 באופן קבוע ללא קשר למאמץ או מתח נפשי או גורמים נוספים כמו: אנמיה, כאב, חום, ירידה ברוויון חמצן בדם, יתר תריסיות, יש לשקול לטפל תרופתית.
 
מוטי
20:05 01.01.13
שלום רב,
נאמר לי שלאחר אבלציה,
אשפוז במשך 24 שעות.
האם למחרת השחרור מבית החולים ניתן לתפקד כרגיל כולל חזרה לעבודה?
תודה,
מוטי
 
פרופ' דוד רוט  
19:32 03.01.13
בהנחה שהפרוצדורה מוצלחת וללא סיבוכים ניתן לחזור לעבודה יממה לאחר השחרור.
 
רות
19:52 02.01.13
שלום.בת 68 מזה תקופה יש לי דופק מהיר נעשה ברור מיפוי לב תקין ואקו לב תקין לא ידוע על מחלת לב בלוטת המגן תקינה המוגלובין 13 רופאת משפחה שלחה אותי להולטר וזו התוצאה :הפרעות קצב על חדריות קצב סינוס טווח 70-114 לדקה VPBS APBS בודדים מאוד.היא נתנה לי לקחת קרדילוק 1.25מ"ג ליום.אני רוצה לשאול האים זה טיפול מתאים?ביקשתי הפניה לקרדיולוג בנתיים היא אמרה שאין צורך.וכדאי לקחת את התרופה מכיוון שהלב עובד במאמץ וזה לא טוב.מה משמעות התשובה של ההולטר?והאים חשוב לקחת את התרופה הזו? תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
19:59 02.01.13
ההולטר מראה פעימות מוקדמות שהן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. כיון שכך אין חובה לטפל בהן. הטיפול ניתן רק אם הן גורמות לתחושה בלתי נסבלת. במקרה כזה מקובל הטיפול בקרדילוק.
 
אמיר
20:08 01.01.13
שלום ד"ר,

אשמח לעזרתך בהפניה לגורם המתאים.

אישה בת 35 בריאה בדרך כלל.

חווה ב- 5 שנים האחרונות תופעה כזאת:

אחת לשבועיים/שלושה..
לפתע פתאום (גם במנוחה) מתחילות דפיקות לב חזקות ומהירות
יש הרגשה של חולשה בכל הגוף
יחד עם הרגשה של התעלפות קרבה
לפעמים גם ההתעלפות קורית
לעיתים יש גם רעידות בשפתיים ובבטן
מורגש לחץ דם נמוך..

כל התופעה יכולה להימשך עד 20 דקות בערך..שבמהלכן נותנים לה משהו מתוק.
ולאט לאט כל זה הולך ונעלם.
עד הפעם הבאה.

בביקור אצל רופא משפחה נתנו לנו לבצע בדיקות דם נרחבות - יצאו תקין
ביקרנו אצל קרדיולוג - בוצע אקו לא נמצאו בעיות.
בוצע הולטר 24 שעות - ללא ממצאים חריגים

איך אפשר להמשיך לחקור את הבעייה הזאת?
אני מזכיר שזה קורה באופן רנדומלי אחת לשבועיים / שלושה

מה תוכלו להמליץ לבצע?
האם יש בדיקה הולטר ממושכת יותר מ- 24 שעות?

תודה רבה
אמיר
 
פרופ' דוד רוט  
11:53 02.01.13
קיים מכשיר הנקרא EVENT RECORDER שמקבלים אותו לחודש עד 3 חודשים. וניתן בעזרת להקליט את קצב הלב בזמן שחשים בדפיקות הלב כלומר גם אם הן מופיעות פעם בחודש ניתן לתעד את קצב הלב באותו זמן. כדי לקבל הפניה למכשיר כזה יש לפנות לקרדיולוג הקופה אליה אתה שייך.
החסרון של הולטר הוא שהוא מקליט רק 24 שעות ואם הספמטומים לא מופיעם במהלך אותן 24 שעות לא מתעדים אותם.
 
דני
23:10 30.12.12
האם אמלודיפין 5 מג
עשויה לעודד הפרעות קצב לב כלשהן?
פעימות מוקדמות או אחרות?
תודה
 
פרופ' דוד רוט  
18:59 01.01.13
אמלודיפין היא תרופה המרחיבה עורקים ולא משפיע על הלב עצמו. היא לא גורמת להפרעות קצב.
 
דני
23:46 01.01.13
 
מאיה
10:12 31.12.12
שלום, אני בת 16 וחצי. בגיל 15 לראשונה הייה לי התקף פתאומי שדופק הלב עלה ל200. נלקחתי לבדיקות אצל מומחים (עשיתי 2 בדיקות מאמץ ואקו לב) ונקבע שאין לי כלום. מאז היו לי עוד 4 התקפים, באופן פתאומי אני מרגישה סחרחורת וכבר מזהה שזה עומד לקרות, הלב שלי עולה ל200 ללא שום מאמץ גופני ואני מתקשה לנשום, כואב לי מאוד בבית החזה לעיטים קשה לי ללכת או להחזיק דברים. ההתקף האחרון הייה כ12 דקות.
כבר התחלתי להשלים עם זה אך שמעתי מידידה שיש לה התקפי טכקרדיה ותיארה בדיוק את התסמינים שיש לי.
השאלה שלי היא כזו- האם הגיוני שיש לי התקפי טכקרדיה למרות שעשיתי את כל הבדיקות ולא נמצא דבר? מה עלי לעשות?
 
פרופ' מיכאל אלדר  
11:49 01.01.13
זה בהחלט נשמע כך. אני מציע שתפני לקרדיולוג מומחה בתחום הפרעות קצב הלב לקבלת יעוץ.
שלום רב ,עקב פרפור פרוזדורים {היו לי כ 2 התקפים בשנה שחוץ מאחד שקילתי איקקור לוריד כולם חלפו מעצמם כעבור כחצי שעה עד שעה} כיום נוטל 750 ריתמקס ליום,אוקסאר ל,דם 50,קרטיה 100,קרדילוק 1,25,כיום מדי פעם פעימה מוקדמת,{אקו לב היה תקין} מבקש לדעת האם ניתן ליטול סיאליס,ויאגרה עים שאר התרופות,אני בן 63.תודה.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:31 29.12.12
אין בעיה ליטול התרופות הנ"ל.
 
שאול ב
15:34 30.12.12
 
י
14:30 30.12.12
בן 45 ללא תרופת , עקב הרגשת דפיקות לב חזקות עשיתי בדיקת לב במאמץ שהיה תקין,אולם הקרדיולג ביקש גם הולטר 24 שע ולהלן התוצאות :
קצב בסיסי : סינוס
מהירות מינ' 43 לדקה
מהירות מקסימלית 92 לדקה
מהירות ממוצעת 52 לדקה
הפרעות חדריות PVCS :
נצפו VPBWS בודדים במהלך הבדיקה
הפרעות על חדריות APCS :
נצפו APBS בודדים במהלך הבדיקה
לא צורף יומן על פעילות ותלונות (מכיון שלא היה לי כלוםלכתוב ביומן)
מה זה אומר ההפרעות החדריות הללו ????
 
פרופ' מיכאל אלדר  
14:45 30.12.12
הבדיקה תקינה לחלוטין.
 
שי
16:27 29.12.12
שלום אני בן 40 בריא
לפני כ3 חודשים החלו להופיע אצלי פעימות מוקדמות .ביצעתי אקו במאמץ שיצא תקין בלי אף פעימה מוקדמת .בהולטר 400 עלייתיות ו 6 חדריות .אני מרגיש את הפעימות בזמן שהן מתרחשות וכמעט נישבר להתחיל טיפול
לאחרונה התחלתי מכון כושר. חשבתי שזה יעזור אך לצערי אין שינוי הפעימות מגיעות לרוב בשעות הבוקר ונעלמות לקראת ערב .אני מחפש את הסיבה ולא מצליח למצוא אותה . מה עושים ? רופא אמר לי שהלב לא אוהב הרמת משקולות האם זה נכון ?
תןדה
 
פרופ' מיכאל אלדר  
20:29 29.12.12
איני חושב שיש קשר לעיסוק בספורט. איננו יודעים למה יש פעימות מוקדמות אך אנו יודעים שהן חסרות משמעות והטוב ביותר הוא להתעלם. טיפול תרופתי כדאי לנסות רק אם המצב בלתי נסבל.
אני בן 53

מקבל לילד טריטייס 5 פעמיים ביום
פלוס 12.5 דיזותיאזיד
בשבוע האחרון גיליתי שלחץ הדם יצא מאיזון
הרופא הוסיף לי 5 מג אמלודיפין
אני מרגיש אחרי האמלו למשך שעות דופק כבד לא רגוע הלב פועם כמו במצב היתרגשות
אני בדרך כלל בראדיקרדי עם דופק 50 60
ועם האמלו מגיע ל75 ממוצע
התחושה הזאת של היי כזה מפריעה לי
בגלל שיש לי מידיי פעם תופעה של פעימות מוקדמות
נתנו לי קרדילוק לשימוש בשעת הצורך להפחית את התופעה
הרופא אומר לי שאקח את הקרדילוק עם האמלו כדי להפחית את הדופק
אם זה מפריע לי
האם האמלו היא התרופה האידיאלית במקרה זה?
היש מה לתת לי שלא ישפיע על הלב?ויאזן את לחץ הדם
קראתי על התרופה באינטרנט
האם שימוש ממושך בדופק 70-80 עשוי לגרום אי ספיקת לב?
היות והתרופה מגבירה זרימת דם ללב,איך הדבר עשוי להשפיע על המסתם המיטרלי,? מיטרל פרולפס מינימלי
תודה
 
דני
22:02 27.12.12
את הקרדילוק אני לוקח לפעימות ,לפי הצורך,פעם בחודש חודשיים,והנה הרופא אומר לי לקחת כל יום להוריד הדופק בגלל האמלו
 
פרופ' דוד רוט  
18:31 28.12.12
אמלו היא תרופה יעילה ומקובלת לטיפול בלחץ דם גבוה. היא לא משפיעה את המסתם המיטראלי. היא לא גורמת לאי ספיקת לב גם אם הדופק 80 בדקה. אם מוסיפים קרדילוק לטיפול מומלץ לקחת אותו כל יום לא רק לפי הצורך. יש להתאים את המינון שלו לדופק וללחץ הדם.
 
לימור
16:37 26.12.12
לפרופ' אלדר שלום רב:
אני בת 50 סובלת מזה 5 שנים מדופק מהיר ללא קשר למאמץ כלומר גם במצב מנוחה זה קורא לי פתאום .
אני לוקחת כדור קרדילוק 2.5 כל בוקר , תקופה מסוימת הסתדרתי אך פתאום
הדופק המהיר מתחיל בשעות הערב ומתווסף לזה גם תחושת פרפור וכמו קפיצות
כאלה בדופק ואז הראש גם מתחיל לכאוב לי אני נכנסת ללחץ ומרגישה שאני עומדת פשוט למות אני נכנסת לחרדה פוחדת מאד , אז אני לוקחת עוד חצי קרדילוק לפעמים זה עוזר אבל לוקח לעיתים מעל שעה עד שההתקף חולף.
כל הבדיקות שעשו לי יצאו תקינות , אבל איך אפשר לחיות עם התופעות האלו והאם יש אולי כדור יותר יעיל מהקרדילוק ?אני חיה בפחד כל הזמן לא יודעת מה לעשות
מודה לך פרופ' על תשובתך
לימור
 
פרופ' מיכאל אלדר  
18:27 26.12.12
יש חשיבות לתעד את האקג בזמן הסימפטומים. לצורך זה את צריכה לקבל קרדיוביפר מקופת החולים שלך (באמצעות רופא המשפחה). כאשר יהיו בידייך תרשימי אקג בזמן סומפטומים, בקשי מרופא המשפחה שיפנה אותך, או פני באופן פרטי, לקרדיולוג המומחה בתחום הפרעות הקצב לצורך אבחון והמלצה על טיפול.
שלום לפרופ' מיכאל,

בעבר - (שנה שנתיים) היו לי פעימות מוקדמות מעטות, כיום יש לי לפחות 100 - 150 פעימות במשך כל היום. לפעמים גם יש פעמים שאין בכלל.

שאלתי היא - יש מצב שלפני מחזור הפעימות המוקדמות מתרבות להן?

ולמה פעימות מוקדמות מתרבות עם הזמן... ?

אקו לב - לפני שנתיים תקין.

הולטר לפני שנתיים הראה - 20 פעימות מוקדמות. 14 - חדריות, 4 - מהעליות.

האם פעימות מוקדמות מסכנות חיים? גם שהן מרובות? הן מאוד מציקות ומאוד מפחידות אותי. הורס לי את כל מהלך היום וכמובן מגביר את החרדה.
תודה רבה ומצטערת על השאלה הארוכה.
לילך.
 
פרופ' מיכאל אלדר  
10:10 26.12.12
מספר הפעימות המוקדמות שלך מאוד נמוך (יש לנו כ 100000 פעימות ביום כך ש%המוקדמות אצלך הוא כ 0.1% בלבד). לא נשקפת מהן כל סכנה. הן יכולות להיות קשורות במחזור אך זה חסר משמעות. הטוב ביותר זה ללמוד לחיות אין. אם זה קשה לך, אפשר לנסות תרופות אך זה ממש לא מומלץ.
 
נירית
16:48 23.12.12
שלום רב לרופאים הנכבדים'

לפי הבנתי יכולות להיות דפיקות לב מואצות ולא סדירות לנשים בגיל המעבר.

אם כך, האם פעימות הלב האלה מסוכנות ויש לטפל בהן?

כו כן האם הדפיקות לב האלה אמורות לעבור ללא עזרה רפואית?

אם יש לפנות לעזרה רפואית אז לאיזה רופא?

תודה.
 
פרופ' דוד רוט  
18:40 23.12.12
ברוב המקרים דפיקות לב נובעות מקצב לב מהיר ותקין או מפעימות מוקדמות. תופעות אלה אינן מסוכנות. אולם בכל מקרה יש לאבחן את סיבת דפיקות הלב לפני שניתן לקבוע אם הן מסוכנות או לא. לכן המלצתי שתפני לרופא שיבצע את הברור הדרוש.
לד"ר דוד רוט הנכבד!
שלום רב!
שמי ליאת ומזה כחודש וחצי חיי אינם חיים שכן אני סובלת מתחושת עילפון קשה כתוצאה מלחץ בבטן, דופק ולח"ד לא יציבים, תחושת חנק נוראה שמתגברת מאד בלילה . רפלוקס הקאות ותחושת עילפון לפני ובעת עשיית צרכים ואחרי אכילה. הבטן מתנפחת ואני מרגישה שאני מאבדת הכרה מהלחץ בבטן.
אני במצב גופני ירוד וחלשה מאד שכן ובנוסף להכול קשה לי מאד לאכול ולשתות כתוצאה מבעיה זו. ושלא נדבר שישנם גם כאבי בטן חזקים במיוחד שגם כן מתגברים מאד בלילה וכתוצאה מכך אנני מצליחה להירדם למרות משככי הכאבים אותם אני לוקחת.
אושפזתי באישפוזים חוזרים שלא העלו דבר והרופאים טרם אבחנו את בעייתי ונכון לעכשיו אני לא רק מיואשת ומתוסכלת מהמצב הזה כי אם גם די אובדת עצות שכן אנני יודעת מה קרה לי וממה בעצם אני סובלת ומתענה ברמות שאין לתארם במילים.
המצב הזה נמאס עלי וגורם לי לשיבוש משמעותי בניהול אורח חיים תקין. ושלא נדבר שגם בני משפחתי סובלים ונואשים ממצבי ממש כמוני.
ברצוני לדעת באם ובעיה זו יכולה לנבוע מסיבה קרדיולוגית? והאם יש מקום לבירור קרדיולוגי במקרה כזה? ובמידה ויש מקום לבירור קרדיולוגי איזה בירור קרדיולוגי עלי לעשות? שכן גם מדדי הדופק והלחץ דם שלי לא תקינים ומשתנים כול יום קרי פעם אני סובלת מדופק ולחץ דם גבוה מאד ופעם אני סובלת מדופק ולחץ נמוך מאד.
לפיכך ד"ר נכבד אבקשך בכול לשון של בקשה להתייחס לבעיה זו באופן דחוף ולחוות את דעתך המקצועית בדבר מה זה יכול להיות וממה זה נובע? ולמי לדעתך עלי לפנות? ואילו בדיקות עלי לבצע על-מנת שתהיה לי סוף כול סוף אבחנה נכונה שתאפשר לי גם לקבל טיפול הולם?
ובאמת ואנא עזור לי להציל את חיי לפני שיהיה מאוחר מדי.
שכן כול יום שעובר ההרגשה שלי רק מחמירה ונהיית יותר רעה וקשה .
לפי התאור שלך יתכן כי הבעיה הראשונית היא בטנית וזה גורם לרפלקס וגאלי שמוביל לתחושת עילפון. במסגרת ברור יש כמובן לשלול גם בעיה לבבית ראשונית למשל הפרעת קצב שגורמת לתחושת עילפון. עליך לפנות לקרדיולוג עם כל מכתבי השחרור מאשפוז ודוחות של כל הבדיקות שעברת. הוא יחליט אם יש צורך בברור לבבי נוסף או שדרוש ברור של מערכת העיכול.
שלום
בת 62, בריאה בדרך כלל למעט תת פעילות של בלוטת התריס, מטופלת בסינטרויד ומאוזנת.
אחרי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים מסוף אוגוסט. בנוסף פעימות מוקדמות רבות ממקור פרוזדורי apc
בגלל היותי סימפטומטית מטופלת ב-150 מג טמבוקור ו 1.25 קרדילוק (חוסמי ביתא בלבד לא עזרו לתופעה). דופק נמוך בדרך כלל. שלושה חודשים הטיפול כנראה עזר כי לא היה לי התקף של פעימות מוקדמות וגם ההולטר יצא מצוין - 22 פעימות מוקדמות בלבד. והנה לפני יומיים החלו שוב, עם הטיפול, התקפים מטורפים. שאלותיי:
1. לפני כשלושה ימים נערכה חתונת בני. שם הייתי בפעילות מוגברת גם פיזית (ריקודים וכו) הייתכן שעוררה את ההתקפים הללו?
2. האם פעימות אלו יכולות להימשך יותר מיומיים שלושה כי זה בלתי נסבל
3. תוספת של קרדילוק וגם דרלין לא עזרו, האם כדאי לקחת עוד 50 מג טמבוקור בערב?
4. האם פעימות ממקור פרוזדורי פחות מסוכנות מאלה ממקור חדרי והאם בתיאוריה, אילולא הייתי סימפטומטית, יכולתי להמשיך בחיי הרגילים בלי טיפול ובלי להסתכן?
בתודה וברכה
בתיה
 
פרופ' דוד רוט  
11:08 14.12.12
1. יתכן שהתרגשות מעוררת פעימות מוקדמות.
2. אם אמנם העליה בתדירותן קשור להתרגשות מהארוע ככל שמתרחקים מהארוע תדירותן אמורה לפחות.
3. לא כדאי להעלות מינון טמבוקור באופן עצמאי אלא רק לאחר התיעצות עם הקרדיולוג המטפל.
4. פעימות מוקדמות אינן מסוכנות. הטיפול בהן הוא סמפטומטי בלבד כלומר לא מומלץ לטפל בהן אלא אם יש סמפטומים קשים.
תודה רבה דר רוט על תשובתך הבהירה
חסר לי רק המידע הבא:
האם פעימות מוקדמות פרוזדוריות פחות מסוכנות מחדריות
האם הליכה נמרצת יכולה לעורר מוקדמות פרוזדוריות?
ולמה אתה מתכוון באמרך שלא מטפלים בהן אלא אם יש סימפטומים קשים. העובדה שההתקף נמשך כמה שעות והעובדה שאני חשה בהן והן משמבשות את תיפקודי ביום-יום מצדיק טיפול בטמבוקור? או שעליי לנסות 'לסבול בשקט'?
תודה
בתיה
פעימות פרוזדוריות פחות מסוכנות מחדריות. בדרך כלל אין קשר בין מאמץ לפעימות מוקדמות עליתיות. כיון שפעימות מוקדמות אינן מסוכנות אין הכרח לטפל בהן. הטיפול ניתן רק למי שסובל בגללן מסמפטומים קשים. כל מי שמסוגל להסתגל אליהן ואינן מפריעות לו מאד עדיף שלא יטול תרופות כי לעיתים לתרופות תופעות לואי יותר מסוכנות מהפעימות המוקדמות עצמן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  37  38  39  40  41  42  43  44  45  ...  95  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב