בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם עמוד 5

פורום טיפולי ורידים, דליות יעסוק בנושאים הבאים: סקלרותרפיה, דליות, דליות ברגליים, דליות בהריון, ורידים בולטים, קופרוז, הזרקת קצף לורידים, טיפולי ורידים, העלמת ורידים בלייזר, ניתוחי כלי דם ועוד
מנהלי פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם:
ד''ר יאיר גלילי
לפרטים נוספים
ד''ר טל סולומון
לפרטים נוספים
 
יצחק
13:31 15.02.13
שלום!
אני זקוק לעצה\הכוונה:
אחי בן 18.5 סובל ממחלה בשם henoch schonlein purpura (ארגמנת על שם הנוך שונליין) שהחלה בינואר 2011 ללא מעורבות כלייתית, במרץ 2011 הופיעו המטוריה מאקרוסקופית, פרוטאינוריה עד 1.3 מ"ג ליממה, עליה בקראטינין עד 1.09 מ"ג\ד"ל. לאחר הוספת אנלפריל ניכרה הטבה חלקית בפרוטאינוריה.
מבירור ברשת עלה שהמחלה תוקפת ילדים צעירים בהרבה ואמורה לעבור מאליה תוך כמה שבועות\חודשים. כיום אנחנו עומדים כבר שנתיים לאחר האירוע הראשוני והמצב מיטלטל כמעט כל חודש, כל אירוע קטן של הצטננות\שינוי במזג האויר מתבטא בעליה בחלבון ובכאבים וכו'. כרגע אחי נמצא בתזונה דלת מלח (כמעט לחלוטין) אך אנחנו לא רואים את השיפור המיוחל. בנקודה הזאת הטיפול התרופתי מאוד מאכזב ונשמח לשמוע על אפשרויות אחרות (גם תרופתיות)
האם עברתם התנסות דומה? קיימים טיפולים אלטרנטיביים? כרגע החיים האלה לא ממש נורמלים, ואנחנו לא רואים את הסוף באופק.
 
ד''ר טל סולומון  
06:06 16.02.13
שלום יצחק,
מחלת הנוך-שוליין הנה מחלה במנגנון חיסוני, אשר מקורו לא ברור, ואכן מופיע בילדים. אני מבין שהדברים הוסברו לך כבר וגם קראת על כך. מאחר ואין נגיעה לכלי דם או לטיפול פולשני בכלי הדם, אין בלוג זה המקום לברור שאלות בנושא.
בהצלחה
 
יצחק
18:59 16.02.13
האם המחלה אינה דלקת בכלי הדם? כך הבנתי. אם לא, מי מהפורומים עוסק בנושא?
תודה שוב
שלום,
במהלך כל הריוני סבלתי מורידים בולטים וכואבים ברגליים ווריד מורחב במפשעה.
בבדיקת דופלקס ורידים נמצא שאי הספיקה נמצאת בורידים השטחיים בלבד ואין ממצאי DVT.
לאחר הלידה הוריד במפשעה החל לכאוב ולאחר בדיקת דופלקס נוספת אובחנה חסימה של 2 ס"מ - קיבלתי טיפול זריקות קלקסן במשך שבועיים. הכאב במפשעה עבר, אך אני עדיין מרגישה באיזור גוש שניתן למישוש בקלות.

אני הולכת עדיין עם הגרביונים האלסטיים וחגורת בטן (בהמלצת הרופא המטפל), אך עדיין סובלת מכאבים ברגליים בעיקר בזמן מנוחה (תופעה שאני לא מכירה מזמן ההריון).
הרופא המטפל טוען שמכיוון שמדובר מורידים ממקור vulvar הטיפול שכנראה יש לקחת בחשבון הוא ניתוח.
1. האם כאבים בזמן מנוחה נורמליים ומדוע הם מופיעים רק עכשיו?
2. האם זה בסדר שהגוש עדיין קיים?
3. מה זה אומר מקור vulvar? ומהן דרכי הטיפול?
4. אני בת 38 ורוצה עוד להמשיך ללדת.. האם ניתוח יכול וכדאי שיידחה עד שאסיים ללדת?

תודה רבה
אפרת
שלום לך
וורידים עלולים לגרום לכאבים גם במנוחה גם במנגנון של לחץ על עצבים.
מקור וולוורי אומר שיש לך וורידים בנרתיק ומקורם של אלה הוא מתוך האגן ולרוב לא מנתחים וורידים אלה. את תוכלי להמשיך ללדת למרות הוורידם.
ממליץ לטפל בוורידים ברגלים עוד לפני הלידה הבאה מה שיכול להקל על תחושותיך.
 
שיר
12:42 07.02.13
שלום ד"ר
אני בת 24 וסובלת מנימים וורידים
עברתי בעבר הזזרקות להסרת ורידים היום אני עוברת הזרקות להסרת הנימים
אבל אני עדיין רואה מין נימים אדומיים ברגליים
והרופא אומר בשאי אפשר לעשות איתם כלום הוא מזריק לי במחט קטנה דקה כזאת
יש משהו אחר שאפשר לעשות ??

וועוד שאלה יש לי עור שקוף כזה ברגליים הוא שונה מהעור בשאר הגוף
הוא שקוף כזה ויש עליו מין נקודות כאלו אדומות
אפשר לעשות עם זה משהו ? חוץ מלהשתזף? ושמש מזיקה לנימים?

ועוד שאלה נימים קשורים למשקל ?
אין לי משקל עודף הוא תקין
יש לי מידה 38 ברגליים אבל עם הרגליים יותר רזות זה עוזר לטיפול?


וסור י ששיגעתי שאלה אחרונה
ספורט קיצה ,מכון כושר ,שחיה
מזיק לנימים ורדים?
אני רוצה להתחיל לעשות ספורט
זה מזיק ??


תודה רבה
 
ד''ר יאיר גלילי  
12:54 07.02.13
שלום לך
ניתן לטפל בנימים כמו שלך בלייזר חיצוני. חפשי מכון שעוסק בכך ומאד חשוב שתבקשי המלצות מטופלים ותשאלי על מידת הניסיון שלהם. לרוב לא משנה המשקל לנימים
מזה לייזר חיצוני איך הוא פועל?
מה המחיר?

ומותר לי לעשות ספורט??

הנתי שעצמידה ממושכת והרמת דברים כבדים מזיק לנימים נכון?
 
ד''ר יאיר גלילי  
14:13 07.02.13
שלום שוב
לייזר חיצוני הינו מנורה ששולחת קרן ממוקדת של אור שמחמם את הנימים ומעלים אותם. לגבי כמה עולה, מציע שתבררי במכונים העוסקים בכך.
אין בעיה לעשות ספורט ולרוב לא מזיק לנימים
לא אמור להזיק
 
הילה
14:49 05.02.13
שלום רב, אני עומדת לפני טיפול וורידים בגלי רדיו בפרופרוציה. זו טכנולגיה חדשה יחסית להבנתי ואשמח לשמוע מנסיונך לגבי אחוזי הצלחה.
תודה
 
ד''ר יאיר גלילי  
08:51 06.02.13
שלום לך
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, הטיפול עליו רצית לברר, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר], מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בגלי רדיו או בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר ובגלי רדיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
שלום,
אני עומד לעבור בתחילת פברואר ניתוח לטיפול בורידים ברגלים באמצעות קיטור. קראתי עכשיו באינטרנט שבטיפול בקיטור כמו טיפול בלייזר מבצעים הרדמה מקומית, אבל בנוסף בקיטור גם מבצעים טישטוש ובנוסף מקררים את עור הרגל במי קרח.
נשמע שקיטור מסוכן יותר - אבל מצד שני בלייזר יש 240 מעלות בעוד בקיטור רק 120.

אני מאוד מפחד מהרדמה, אפילו אם היא רק טישטוש ורוצה להימנע מכך (אני יודע שזה נחשב בטוח - ועדיין חרד מכך). אני מתאים לשתי השיטות מבחינה רפואית.

קיטור או לייזר:
א. איזו שיטה כואבת יותר?
ב. האם יש באחת מהשיטות סכנות יחסית לאחרת?
ג. האם ניתן לבצע טיפול בקיטור בלי טישטוש, אלא רק נורופן והרגמה מקומית?

תודה רבה.

תודה.
 
יאיר
01:36 28.01.13
חוץ מנושא כאבים\הרדמה וסכנות - האם יש הבדלים בשיעור ההצלחה או יתרון אחר לאחת השיטות?
 
ד''ר יאיר גלילי  
13:06 28.01.13
שלום לך.
שיעור ההצלחה בשתי השיטות דומה. שתיהן גורמות לכוויות בדופן הפנימי של הווריד וליצירת צלקת שבסופו של דבר מביאה לסגירת הווריד.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
 
מורן
17:48 23.01.13
הכרתי בן זוג חדש שלו יש ורידים מאוד בולטים בגב כף היד אפשר ממש לאחוז בוריד באמצעות האצבעות דרך העור.... זה מלחיץ אותי נורא למרות שהוא חי ככה תמיד. האם מצב כזה הוא מסוכן? האם זה אומר שהוא נוטה להיפצע בקלות?
 
ד''ר טל סולומון  
18:07 23.01.13
אין סכנה בכך
שלום רב,
אשמח לדעת האם יש טיפול חליפי לאנדרוקור ודיאנה-עקב שחלות פוליציסטיות
השבוע התגלה אצלי ריש דם ברגל וכרגע אני מטופלת במדללי דם
האם אצוטרך להפסיק את הטיפול ההורמונלי? אם כן מה ההמלצות?איך מטפלים במצב זה בשחלה פוליציסטית?
תודה
שבוע טוב דבי,
הטיפול בנוגדי קרישה בהכוונה של המטולוג
לגבי הטיפול בשחלות פוליציסטיות - תצטרכי להתייעץ עם הגיניקולוג שלך

 
יולי
07:46 24.12.12
לפני 10 ימים עברתי אירוע של DVT אושפזתי וטופלתי בזריקות וכדורים . שוחררתי הביתה בהמלצת טיפול עם תרופה חדשה " קסרלטו " פעמיים ביום במינון 15 מ"ג לכדור .
למרות טיפול של כשבוע הרגל עדיין נפוחה וכחולה , וכואבת לאחר הליכות קצרות .
שאלתי מה משך הטיפול בתרופה להרגשת שינוי ?
 
ד''ר יאיר גלילי  
08:49 24.12.12
שלום
בד''כ נהוג לטפל בתרופה נוגדת קרישה למשך 3-6 חודשים לפי השיקולים של סיבת הפקקת, האם בשל נטייה לקרישת יתר או בשל גורם מכני כמו למשל לחץ מקומי על הווריד בעקבות תפר שהושם בלא כוונה בזמן ניתח מסיבה אחרת . כמו כן נלקחים בחשבונים שיקולים נוספים של גיל, מצב תפקודי ומחלות רקע אחרות.
שלום רב,
אשמח לדעת האם יש טיפול חליפי לאנדרוקור ודיאנה-עקב שחלות פוליציסטיות
השבוע התגלה אצלי ריש דם ברגל וכרגע אני מטופלת במדללי דם
האם אצוטרך להפסיק את הטיפול ההורמונלי? אם כן מה ההמלצות?איך מטפלים במצב זה בשחלה פוליציסטית?
תודה
שלום. הובחנתי במאי 2012 בתסמונת ריינו, קיבלתי טיפול באספירין וקומדין. בחורף(דצמבר) היתה החרפה של הידיים קיבלתי טיפול הילומידין , הפסקתי את הקומדין ואני ממשיכה רק עם אספירין. כרגע אני בהריון בשבועות הראשונים ורציתי לדעת מה הסיכונים , אם יש לי או לעובר והאם כדאי לקחת אספירין בהריון, זה לא מזיק לעובר?
שלום נועה
מחלת רינו הנה מחלה ממקור לא ידוע, ומתאפיינת בהתכוציותיות יתר של עורקיקים. הטיפול באספירין וקומדין מדללים את הדם, ויעילותם בוויכוח.
המחלה פוגעת בכלי דם קטנטנים והנם מחוץ לטווח הטיפול החודרני של כירורגית כלי דם. לגבי המשך טיפול ומשמעות לעובר יש להיוועץ עם ראומטולוג שהתווה לך את הטיפול וגיניקולוג העוקב אחר ההריון.
שלום. בחורף אני סובלת מיובש מאוד קשה בידיים. כפות הידיים שלי הופכות לאדומות מאוד וקשות. זה נראה רע מאוד. אמרו לי שיובש כזה מעיד על בעיה בכלי הדם. האם זה כך? ועל איזו בעיה זה יכול להעיד?
 
ד''ר טל סולומון  
10:42 09.01.13
שלום גילי. לפי תיאורך, ייתכן כי מדובר התכווצותית יתר של כלי דם קטנטנים ידיים. ממליץ להיוועץ ולהיבדק ע״י ראומטולוג
 
אלי
15:56 01.01.13
אם יש טיפול קיים או חדש שיצא לטיפול בורידים ברגלים בדרכים לא פולשניות ?
 
ד''ר יאיר גלילי  
16:13 01.01.13
שלום לך
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
 
עדי
13:04 30.12.12
שלום.בת 32 ברקע אנמיה ותלסמיה מיינור.(לא מעשנת,ללא סכרת או השמנה).מזה כמה ימים חשה בתחושת כאב(כמו שירי תפוס או מתוח) בשוקיים האחוריות ברגליים(במיוחד בשוק שמאל).האיזור אינו נפוח או אדום.התעורר בי חשד לפקקת היות ואינני פעילה פיזית בשבועות האחרונים (ישנה כל לילה סביב 10 שעות ללא תזוזה).
האם יכול להיות כי מדובר בשריר תפוס או פקקת?האם עלי לבדוק זאת או לחכות שמא התחושה תעבור תוך מספר ימים?קצת מודאגת.תודה
 
ד''ר יאיר גלילי  
17:53 30.12.12
שלום לך
נכון שבמקרים רבים פקקת בוורידים מלווה בנפיחות ואף שינויים בצבע העור. אבל יש לזכור שקיימים גם מקרים רבים בהם אין ביטוי חיצוני כזה. ניתן לשלול פקקת באמצעות בדיקת אולטרהסאונד - סונר של הוורידים שזו בדיקה פשוטה, לא חודרנית וזמינה ורופא המשפחה יכול לשלוח אותך. במקביל, כאבים עלולים להיגרם גם מסיבות אחרות כגון דלקות מקומיות בגידים או הקרנה מעמוד שדרה. יש מקרים בהם כאב כפי שאת מתארת עלול להיגרם מהצרויות בעורקים.
וקיימים גם הסברים אפשריים נוספים .
ממליץ לפנות לבדיקת רופא המשפחה וממליץ לו להתחיל בבדיקת סונר וורידי רגלים ולהמשיך לפי שיקול דעתו.
 
הדר
13:20 26.12.12
שלום,
לפני כשבוע החלקתי ב בית -הלכתי לעשות צילום ובאבחנה כתוב -שבר ללא תזוזה בבסיס של המטטרזי 2.3.4.
האורטופד שם לי גבס ואמר שאחרי שעה אני כבר יכולה לדרוך על הרגל.
אני צריכה להיות עם הגבס כחודש ו

שאלותי הם :1.מה זה אומר שבר בבסיס של המטטרזי ? איפה בדיוק השבר ?

2.למרות שהאורטופד אמר שאני יכולה לדרוך על הרגל -גם היום לאחר כשבוע אני לא יכולה לדרוך על הרגל =וקשה לי בהליכה.האם זה מצב נורמלי =והגיוני ?האם זה שאני לא יכולה לדרוך מצריך טיפול נוסף לפניי שיעבור החודש שבו אני אמורה להיות עם הגבס ?
 
ד''ר טל סולומון  
18:49 26.12.12
שלום הדר,
אני ממליץ להפנות את שאלותייך לאורטופד אשר טיפל בך או בפורום אורטופדי
 
יולי
07:35 24.12.12
לפני 10 ימים עברתי אירוע של פקקת ורידים עמוקים . אושפזתי בבית חולים וטופלתי בזריקות לבטן וכדורי קומדין .ושוחררתי הביתה להמשך טיפול עם תרופה חדשה "קסרלטו" - מטופל שבוע פעיים ביום ב15 מ"ג ,
עדין הרגל נפוחה מאוד וכואבת בהליכות .
שאלתי : 1 מה משך הטיפול בתרופה עד לשינוי בנפיחיות ובכאב ?

תודה : יולי
 
ד''ר יאיר גלילי  
08:49 24.12.12
שלום
בד''כ נהוג לטפל בתרופה נוגדת קרישה למשך 3-6 חודשים לפי השיקולים של סיבת הפקקת, האם בשל נטייה לקרישת יתר או בשל גורם מכני כמו למשל לחץ מקומי על הווריד בעקבות תפר שהושם בלא כוונה בזמן ניתח מסיבה אחרת . כמו כן נלקחים בחשבונים שיקולים נוספים של גיל, מצב תפקודי ומחלות רקע אחרות.
לפני כשנה מעדתי בעליה לאוטובוס ושיפשפתי את שוק רגל ימין מאז יש לי אדמומית שעוברת לאט עם טיפול של זריקות ואנטיביוטיקה שלא ממש עזרה הצילום הראה שהעצם לא נפגעה אלא רק הרקמות והורידים קיבלו מכה והם אלה שכואבים יש לציין שלא נגרם פצע או משהו כזה רק שיפשוף...מה לדעתך צריך לעשות...(אני סוכרתית).. תודה
 
ד''ר יאיר גלילי  
16:26 23.12.12
שלום
ייתכן שאת סובלת מאי ספיקת וורידים בלי או עם קשר לשיפשוף. ממליץ שתעברי דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם אכן קיימת חיזרי אלינו וננחה אותך לגבי אפשרויות טיפול.
בנוסף, כדאי לעבור גם דופלר עורקי רגלים על מנת לברר את מצב העורקים כיוון שציינת שאת סובלת מסוכרת שעלולה לפגוע בעורקים.
 
דורית רוזה
10:02 19.12.12
שלום רב, הנני בת 26 בריאה לחלוטין, לפני כשנה התחילה לי בעיה כלשהי של שטפי דם (בצורת שקל) ברגליים, יש לציין כי השטפי דם מופיעים רק ברגליים. (מהברך ומעלה) ביצעתי בדיקות דם והכל היה בסדר גמור מלבד עודף חומצה פולית וחוסר בויטמין D). בהתחלה חשבתי שזה בגלל נורופן שלקחתי בעת המחזור, לכן הפסקתי את נטילת התרופת בעת המחזור (לא לקחתי שום תרופה), אך לפני כחודשיים זה חזר לי בזמן המחזור ללא קשר לנורופן כלל.
כמובן שלאחר סיום המחזור השטפי דם נעלמים ולא חוזרים כלל. אני ממש מודאגת! מה יכולה להיות הבעיה? אולי אני אלרגית למשהו?
 
ד''ר טל סולומון  
14:53 19.12.12
שלום דורית,
תופעה שבאה והולכת עם מחזור הוסת, צריכה להבחן ע״י רופא הנשים שלך. התמונה אותה את מתארת, לא נשמעת כבעיית כלי דם
 
אמא
16:18 16.12.12
בני בן 19 חייל לאחרונה עקב כאב באשכים אובחן כסובל מדליות באשכים נאמר כי עליו לעשות ניתוח, עדיין לא נקבע מועד בוצע ה ספירת זרע
אני חוששת האם יש סכנה בניתוח לפוריות בעתיד? האם ניתוח הכרחי
יש לו כאבים מדיי פעם
תודה מראש אמא
 
ד''ר טל סולומון  
20:34 16.12.12
שלום,
האשכים נמצאים מחוץ לגוף לצורך הפחתת הטמפרטורה האופטימלית לייצור תאי זרע.
נוכחות דליות בשק האשכים מעלה את הטמפרטורה במקום ובמקרים מסויימים עלול לפגוע בייצור זרע תקין.
למרות כי מדובר בדליות, האבחנה, המעקב והטיפול נעשים ע"י אורולוגים.
יש להפנותו בהתאם
הריון שלישי, שבוע 12, סובלת מדליות וכאבים בורידים מאחורי הברך ובמפשעות.
הבנתי שספורט עוזר.
מכיוון שקצת קר בחוץ רוצה לקנות מכשיר ביתי, האם יש עדיפות (מבחינת ההקלה על הורידים) להליכון, אופניים, אליפטיקל או שזה לא משנה העיקר לזוז?
 
ד''ר יאיר גלילי  
10:42 12.12.12
שלום לך
את צודקת. העיקר לזוז בלי ייתרון מסוים לסוג מכשיר ההתעמלות.
ממליץ להיבדק 3 ח' לאחר הלידה אצל רופא שיש לו אולטרהסאונד אשר יבדוק האם עדיין קיימת בעיה בוורידים הפנימים שכדאי וניתן לפתור אותה כך שלא תטריד ותחמיר בהמשך, וקיימות כיום שיטות טיפול טובות ונוחות יחסית שאינן דורשות ניתוח ואף יעילות ממנו.
בהצלחה בהריון ובהתעמלות.

 
אשר י
20:12 09.12.12
שלום אני מושתל כליה על רקע כליות פוליציסטיות מזה 5 חודשים.ברגל בצד הכליה המושתלת אובחן לפני 80 יום DVT ,כנראה עקב לימפוצלה על הכליה המושתלת ונקז שהוכנס לשבועיים.בבדיקה לפני 3 שבועות עדיין יש DVT.לוקח קומדין 12.5 ליום INR 2.5.לפני חודש היה לי שתן דמי והרופא טען שזו תופעה נפוצה בקומדין.השבוע שוב שתן דמי עם כאב בציסטות בכליה וחום וירידה בברזל ובהמוגלובין.הרופא ביקש להפסיק לאלתר את הקומדין בטענה שבמצבי הוא גורם סיכון ובלאו הכי עוד 10 ימים צריך להפסיק כי ידוע מקור הפקקת.כמובן טיפול אנטיביוטי ,B12 וחומצה פולית.
השאלה היא וכאן החשש אם להפסיק לחלוטין את הקומדין,האם זה מקובל כשידוע מקור הפקקת להפסיק קומדין גם כשהפקקת עדיין קיימת?מה היית ממליץ לעשות,לבדוק,לשקול?אני מאוד חושש מהסיטואציה .
סליחה על האריכות ותודה מראש.
 
ד''ר יאיר גלילי  
20:29 09.12.12
שלום
מטרת הקומדין היא למנוע התפשטות הקריש ושליחת תסחיפים מסכני חיים לכיוון הריאות.
עם הזמן הקריש מתארגן באופן שנעשה מוצק והסיכוי לתסחיפים יורד. זו הסיבה שניתן להפסיק את נוגדי הקרישה מסוג קומדין והדומים לו לאחר 3 חודשים במקרה של פקקת משנית ללחץ מקומי כפי שתיארת.
כיוון שהחל דמם פעיל, צריך בהחלט לשקול הפסקת הקומדין לנוכח הזמן שחלף מאז הופעת הDVT כאשר נראה לי שניתן לותר על 10 הימים הנותרים.
לסיכום, אני נוטה להסכים עם המלצת הרופא שלך שעוקב אחריך ומכירך מקרוב.
יש הכניס למערכת השיקולים גם את גובה הקריש. האם מגיע לווריד הנבוב התחתון או מסתיים בווריד האגן. במקרים מסויימים יש לשקול החדרת פילטר דרך צינתור שיכול לעצור תסחיפים מסוכנים גם בלא טיפול בנוגדי קרישה. איני יכול מעל דפי הפורום להמליץ בעד או נגד טיפול זה ובמידת הצורך ממליץ שהרופא המטפל שלך יתייעץ עם רופאים רדיולוגים העוסקים בכך.
 
גלית
09:45 11.12.12
שלום,
אני בת 46. יש לי ורידים ברגליים. אתמול התחיל פתאום הקרסול לכאוב, בלי מכה וכד'.
היום הכאב נחלש. האם ייתכן קשר לורידים? האם צריך להיבדק?
תודה!
 
ד''ר יאיר גלילי  
08:34 12.12.12
שלום
כאב בקרסול עלול להיגרם בין השאר גם מבעיות וורידים. ממליץ שתעברי בדיקה אצל מומחה לכלי דם העוסק בוורידים ושיכול לבדוק אותך באמצעות אולטרהסאונד בעצמו
 
גלית
09:00 12.12.12
תודה על התשובה. האם יש טעם לעבור בדיקה עכשיו, לאחר שהכאב חלף כמעט לגמרי? אם כן - האם זה דחוף?
תודה!
 
ד''ר יאיר גלילי  
09:06 12.12.12
כדאי לעבור בדיקה אך לא דחוף לעכשיו כיון שהמצב השתפר
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  30  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
דליות   דליות ברגליים   דליות בהריון   ורידים בולטים   הזרקת קצף לורידים   טיפולי ורידים   העלמת ורידים בלייזר   סקלרותרפיה
RSS RSS פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם