בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים לב, כלי דם, ניתוחי לב»פורום קרדיולוגיה - רפואת לב
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום קרדיולוגיה - רפואת לב עמוד 154

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד
מנהלי פורום קרדיולוגיה - רפואת לב:
ד''ר ריקרדו תובר
לפרטים נוספים
ד''ר רוברט הפנר
לפרטים נוספים
 
גילת
11:27 23.07.09
ד"ר שלום
יש לי שאלה שאולי תישמע טיפשית אבל מאז שאני מטופלת בנורמלול
לצורך האטת דופק בזמן מאמץ יש לי מאין נשימה כבדה מעולם לא סבלתי מזה.
ומין תחושה של עליה במשקל
הייתכן?
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:15 23.07.09
 
ציונה ארז
17:16 23.07.09
האם עדיף לעבור צינטור בתל השומר או בהלל יפה??
אחי מאושפז בהלל יפה ואני דואגת לו.
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:14 23.07.09
שלום!
חולה בת 54 שמטופלת בנורמיטן 12.5 פעם ביום במשך הרבה שנים (למטרת טיפול ביתר לחץ דם) הגיעה לקרדיולוג והתלוננה על קוצר נשימה במאמץ ודפיקות לב במנוחה שחולפות כעבור מספר דקות.
הרופא המליץ על החלפת נורמיטן בקונברטין 2.5 פעמיים ביום והוספת ריטמקס 250 פעמיים ביום. עם התרופות האלה לעשות הולטר אקג ואקו לב במאמץ.
האם לדעתך זה הגיוני להוסיף ריטמקס לפני ביצוע בדיקות, ע"ס סיפור מטופלת בלבד?
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:14 23.07.09
יוליה
אין ביכולתי לשלול המלצה של קרדיולוג שדבר ובדק את החולה.
 
זהבה
 
16:51 20.07.09
בני בן ה27 עשה אקג ויצא לא תקין הוא מרגיש טוב
קצב 70 לדקה
ציר תקין
מרווח FR ו QT תקינים
QRS תקין
עילית ST ב V3
גל T הפוך ב V1-4
לסכום ABNORMAL ECG
מה המשמעות
מצורף האקג
 
זהבה
19:35 20.07.09
נעשה אקו תקין לחלוטין
 
זהבה
 
07:01 21.07.09
מוסיפה צילום הECO
 
ד''ר רוברט הפנר  
21:37 21.07.09
זהבה,
האקג באמת לא תקין. מכיוון שיש במשפחה HOCM למרות שהאקו לב תקין השינויים באקג יכולים להצביע על HCM "סמוי".
אני ממליץ לבנך לעשות מבחן מאמץ (ארגומטריה), הולטר ו MRI של הלב. ה MRI של הלב יכול לאבחן HCM בשלבים מוקדמים כשאין עדיין ביטוי באקו לב.
האיבחון חשוב, לא מכיוון שהוא זקוק כעת לטיפול כלשהו (כי האקו תקין, הוא אינו מאבד הכרה ללא הסבר ואביו חי עם האבחנה בגיל 57 ללא עדות להפרעות בקצב הלב), אלא מכיוון שלמשל אסור לו לעסוק בספורט תחרותי. ובמידה ויקרו דברים לא מוסברים בעתיד תהיה אפשרות לטיפול.
אני בן 35 בריא בדרך כלל. לאחרונה הרגשתי חוסר יציבות (לא סחרחורת). נשלחתי לבצע אקו לב ובבדיקה הכל יצא תקין חוץ מפגם מולד SHUNT דלף ימין לשמאל.
מה זה אומר האם יכול להיות שזה הגורם לחוסר היצביות?
האם ניתן לסגור את הדלף האמור?
אודה לכם על תשובתכם.
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:57 21.07.09
 
יוליה
15:29 21.07.09
שלום!
האם חולה שעבר ב-7/08 צינתור בו LAD>90%, Diagonal>90%
בעקבות ממצאים עבר ב-7/08 cabg - 2 cor art opcab lim A to D1 AND LAD
off pump cabg
לחולה הומלץ ע"י המנתח לקחת פלויקס ואספירין לשנה. הקרדיולוג בקופ"ח וקרדיולוג בכיר נוסף שהתיעצנו איתו אמרו שאפשר להפסיק פלויקס אחרי 3 חודשים מניתוח מעקפים.
כעת, אחרי שנה, לחץ דם שלו התחיל קצת לעלות, וקיבלנו המלצה מרופא פנימאי בכיר (מנהל מחלקה פנימית המתמחה בל"ד בבי"ח ) להמשיך עם פלויקס ואספירין לכל החיים כדי למנוע מצב של סתימת כלי דם בעתיד.
אני רוקחת במקצועי, ידוע לי שלא נעשו מספיק מחקרים המוכיחים או שוללים הנחה זאת, וידוע לי שמצב כזה הוא לא אחת ההתויות של התרופה, וגם לא מצאתי שום פרוטוקול התומך בהנחיה זאת. מצד שני אני מבינה את ההיגיון מאחורי ההמלצה.
מה דעתך בסוגיה? האם יש אזשהו פרוטוקול מקובל למצב זה- באיזה אתר בבקשה?
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:54 21.07.09
יג
אני עונה לך בהנחה שה CABG התבצע אחרי הצנתור הראשון של אביך והוא לא עבר פתיחת עורקים בצנתור ושימוש בתומכונים מפרישי תרופה.
אתחיל מהסוף. לא נוטלים לא אספירים ולא פלויקס "כדי למנוע מצב של סתימת כלי דם בעתיד". מניעת "סתימות בעתיד" נעשת ע"י טיפול מניעתי הידוע....הורדת כולסטרול, טיפול בלחץ דם וכו וכו.
ההתוויה לטיפול באספירין ו/או פלויקס היא מניעת הווצרות קריש דם אקוטי בעורק. אני מסכים לכאורה עם הקרדיולוג בקופ"ח והאחר. מנתחי הלב אינם בקיאים ולא מתפקידם להמליץ על כן או לא פלויקס אלא אם כן קרה ארוע יוצא דופן במהלך הניתוח וההמלצה מתבססת על התיעצות בין המנתח וקרדיולוג.
מה גם שטיפול משולב באספירין ופלויקס שלא בהתוויה ברורה (המלצה של מומחה לקרדיולוגיה ולא פנימאי, גם אם מנהל מחלקה, ולא מנתח לב) אינו נטול סיכונים, והכוונה לדימומים.
לסיכום: מכיוון שכבר עברה שנה נראה הגיוני ומספיק שימשיך טיפול או באספירין או (!!!) בפלויקס ולא יחד.
 
רונית
11:24 21.07.09
ד"ר שלום
אני מקבלת נורמטין25 כחודש לצורך הורדת דופק ולחץ דם
בכל פעם אחרי שעתיים שלוש מלקיחת הכדור אני מרגישה תחושה מוזרה בחזה
ולחץ על הקיבה. מה שמפריע לי שאני מבצעת הליכות מהירות כל ערב ומאז שאני נוטלת את הכדור אחרי 20 דקות של הליכה יש לי קושי נשימה והתחושה בחזה לא טובה.אני בעלת כושר גופני די טוב אחרי הפסקת הפעילות זה מסתדר.
רופא המשפחה טוען שהכדור להיפך מונע מיחושים בחזה אבל זה לא מה שאני מרגישה
מה דעתך? אני בת 42
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:29 21.07.09
רונית,
נכון ולא נכון מה שרופא המשפחה שלך טוען. נכון לגבי אנשים עם מחלת לב וסתימות בעורקי הלב וזקוקים לדופק יותר נמוך אחרת שריר הלב לא מסופק מספיק טוב עם חמצן. אבל זה לא נכון לגבי אנשים בריאים, והיו לי לא הרבה חולים שחשו כאבים בחזה בעקבות נורמיטן. אם את בוודאות מרגישה כאבים מאז התחלת הטיפול בנורמיטן אז פשוט תפסיקי את התרופה.
אם תחושותיך יימשכו תצטרכי בירור.
 
smadar
14:54 21.07.09
שלום רב,

בחודשיים האחרונים נתקפתי מזה מספר פעמים בכאבים חזקים חזה.
הכאב מופיע כלחץ חזק בחזה ומלווה בתחושה של גוש בגרון וחוסר יכולת לנשום.
הכאב נמשך בין חמש דקות ולפעמים בא והולך למשך זמן ארוך מאד (חצי שעה בערך).

האם עלי לפנות לרופא משפחה או אחר?

סמדר
 
ד''ר רוברט הפנר  
20:21 21.07.09
סמדר,
שאלתך נראת לי תמוהה מה. למה את לא פונה קודם לרופא משפחה? קרדיולוג?
 
דוד
15:28 17.07.09
לדר רוברט שלום רב
אני בן 38 בעבר svt לאחר אבלציה בשנת 2001 ללא svt עוסק בספורט באופן קבוע אופניים ריצה מידי פעם מרגיש הפסקות בדופק בשעת מנוחה וגם פעימות מוקדמות או פעימה נוספת לבקשת הרופא עשיתי בירור בדיקת המאמץ יצא תקין בדיקת ההולטר הם כך קצב סינוס עם ממוצע 66 לדקה ביממה 45-108
נרשמו הפרעות קצב על חדרים בודדות 2 נרשמו הפרעות הולכה 174 אירועים bloced p
first degree av blok pr עד 0.28 שניות האים לדעתך יש סיבה לדאגה והאים להמשיך בפעילות ספורטיבית לתשובתך אודה בברכה דוד
 
דוד
08:26 20.07.09
 
לא חשוב שמות
23:49 19.07.09
תודה על התגובה,
לא הבנתי מה מבולבל במושגים אצלי....
יש שם אי ספיקה, רציתי לדעת אם זה כמו מה שמדברים עליו שאומרים אי ספיקת לב?
ולדעת אם מסתם דו צניפי משפיע על משהו בתפקוד?
אם זה נחשב לדבר קל ורגיל או משהו מגביל ומסוכן?
במהלך חיי היו כאלה שלא התייחסו לזה בכלל וכאלה שהפחידו אותי,
מה המשמעות של מסתם כזה?
למה מצד 1 מאשרים לי להתאמן אבל תמיד מדגישים שלא אוכל להיות במרתון?
תודה.
 
ד''ר רוברט הפנר  
00:04 20.07.09
בני,
כאיש עם מום מולד כבר......שנים(בן כמה אתה?) היית צריך לדעת שאי ספיקה של מסתם זה לא אי ספיקת לב.
עתידך, פעילות הפיזית שמותר לך או אסור לך, נקבעת על פי מצבך הרפואי. אם אתה שואל באופן כללי, במידה והטיפול והמעקב שלך נכון, לא בהכרח אתה צריך לחיות פחות שנים.
אינני מכיר הגבלה ספציפית לגבי מרתון.
 
לא חשוב שמות
01:34 20.07.09
אני בן 27,
תודה על התגובות,
עזרת לי מאוד
אני בן 49 ערכתי מבחן מאמץ הגעתי ל100% של דופק מקסימלי בסיכום המבחן -בדיקה תקינה
הייתי מבקש לדעת מה משמעות הנתונים הבאים והאם להתייחס אליהם בהמשך

הפרעת קצב במאמץ -התאוששות --בדקה 8 ניצפה קטע של SVT

מקטע ST במאמץ -התאוששות -- צניחה בשיפוע עולה -חלפה מייד בתום המאמץ לא אובחנה איסכמיה

הבדיקה ערכב 7.05 דקות הופסקה בשל השגת 100% של דופק מירבי


ממתין לתשובה - תודה יחיאל
 
ד''ר רוברט הפנר  
23:15 19.07.09
יחיאל,
SVT זאת הפרעה בקצב הלב, אם כתוב שהבדיקה הייתה תקינה, אז היא תקינה כנראה....
 
זהבה
17:05 16.07.09
בעלי בן 58 לפני 27 שנה אושפז בגלל לחץ בחזה בבדיקה מצאו שיש לו HOCM עבוי שריר 13 מ"מ והטיפול היה דראלין(זה כל מה שזכור לנו). בעלי הוא ספורטאי שמתאמן שנים רבות ומשתתף בטריאטלונים אף אחד בזמנו לא ציין שזה מסוכן או אסור לעסוק בספורט, ולא היה במעקב, השבת בעלי רכב 50 ק"מ והיה חם וכשהיגיע ביתה אחרי חצי שעה הרגיש סחרחורת קלה בלי לחצים בחזה איבד הכרה ונפל והיתעורר מיד, נסענו למיון בגלל איבוד ההכרה שכנראה התרחשה בגלל התיבשות.

בבית החולים בדקו מחדש את הנושא הלבבי

בוצא אקו לב שהדגים מחיצה 1.3 עם PW

1.1 עם SAM ומרכיב של אי ספיקה דיאסטולית. מקטע פליטה של 60% ללא מימצאים נוספים.



נשלחנו הביתה ללא שום טיפול תרופתי רק להישאר במעקב קהילתי.

ואסרו על בעלי לעסוק בספורט.



יש לי בהקשר הזה שני שאלות

1. האם במצב זה לבעלי אסור לעסוק בספורט בכלל בשום עוצמה?

2.יש לי שני בנים בגיל 31 ו 28 לשניהם עד כמה שידוע לי יש איוושה בלב, עד היום אני חושבת שהם רק עשו אקג ולא אקו, שניהם היו בצבא בפרופיל 97 ואת האיוושה שמעו קרדיולוגים וציינו שזה כלום ואני כלל לא הייתי מוטרדת,

לאחר מה שקרה לבעלי ובגלל עיבוי שריר הלב הקל האם יתכן שזה גנטי וילדי ירשו זאת?

יש לציין שאצל משפחת בעלי לא ידוע לי על מוות או בעיות בלב וכולם שם זוכים לאריכות ימים מעבר ל90,משני הצדדים.

3 האם מה שיש לבעלי זה HCM אני דואגת מאוד לו ולילדי. (הכל מקריאה באינטרנט)



בתודה מראש


 
ד''ר רוברט הפנר  
08:59 17.07.09
זהבה
HOCM זהו סוג של HCM כשה "O" מסמל obstructive כלומר עם מפל לחצים (הפרש לחצים) בין הלחץ בלב ובאבי העורקים. לא ציינת בפנייתך כמה לחץ נמדד בבדיקת האקו.
זה לא נכון באופן גורף שאנשים עם HOCM אסור להם לעסוק בספורט. האיסור הגורף חל על ספורט תחרותי.
בעלך צריך להיות במעקב קרדיולוג מכיוון שאנשים עם HCM בסיכון גבוה יותר להתפתחות הפרעות קצב קטלניות. כנראה שבעלך (...ומדגיש "כנראה") לא בקבוצת סיכון גבוהה אחרת לא היה מסוגל לטריאטלון ולא לרכב 50 קמ' באופניים בגילו. גם מפל הלחצים כנראה אינו גבוה אחרת לא היה מסוגל לפעילות הספורטיבית שהוא עושה.
ממליץ לך לא להכנס לפאניקה, עובדה ש 27 שנה לא קרה כלום, אני לא חושב שצריך כעת בבת אחת לשתק אותו. יחד עם זאת צריך לפנות בהקדם לקרדיולוג כדי לעשות הערכה מדוייקת ולקבל המלצות להמשך.
לגבי בנייך, פרופיל 97 לא מעיד על כלום. יש גנטיקה ב HCM וגם הם צריכים להבדק אצל קרדיולוג בהקדם. אקג+אקו לב.
מקווה שעזרתי לכם ונרגעתם קצת לקראת סוף השבוע.
שלום,

אני בת 27 ומועמדת לתיקון בצנתור של מום לב מולד שהתגלה אצלי לא מכבר באופן מקרי.

רציתי לשאול אם תיקון בצנתור של מום לב, שבו תתבצע השתלת הסוגר דמוי המטריה, כרוך בהחלמה יותר ממושכת או בסיכונים שונים מאשר בתהליכי הצינתור הנפוצים יותר?

תוך כמה זמן אוכל לצפות לחזור לתפקוד מלא/רגיל? האם ינתנו תרופות מיוחדות?

תודה רבה מראש,
לי
 
ד''ר רוברט הפנר  
08:43 17.07.09
 
מ
16:19 16.07.09
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל ביןSVT לVT בדרך שהם נירשמים בא.ק.ג, זאת אומרת אם יש בכלל הבדל בינהם או שהם נרשמים באותה בצורה?
זה נכון שבSVT/VT בגלל הקצר שנוצר הדופק עולה בצורה מידית (נגיד מ60 ל180 מיד בהפרש של פעימה)??
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
08:42 17.07.09
אלו שתי הפרעות קצב שונות לחלוטין. מקורם בלב שונה לחלוטין ונראות אחרת. נכון שהן מופיעות ומסתימות בבת אחת.
 
דנה
12:55 15.07.09
ד"ר שלום
האם שימוש בנורמלול 25יכול להיות גורם לתחושה של צריבה בחזה כאילו יש לי ליחה אבל אין
וכאב בקיבה
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
08:15 17.07.09
דנה
לתרופות שונות תופעות לואי שונות לעתים מוזרות ולא שכיחות
 
אבי
13:34 09.07.09
שלום בן 32 בריא בד"כ יש לי שאלה שמציקה לי מספר ימים זה נשמע מוזר יש לי מעין כאב מציק נקודתי חולף מעל מרפק שמאל אני משתדל להתעלם ממנו למרות שזה מלחיץ אותי זהו כאב קל לא כואב במבע עמום כזה ולא דוקר האם אתה חשוב שקשור ללב תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
00:30 10.07.09
 
ד''ר ריקרדו תובר  
10:40 14.07.09
אבי שלום

התשובתי :לא קשור

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו
 
עופר
13:35 12.07.09
שלום,
אני בן 32 בריא ללא מחלות. נתגלתה אצלי בבדיקת הולטר פעימה מוקדמת בעקבות תלונות שלי. בשבועות האחרונים, אחת לכמה ימים יש לי יום עם המון פעימות מוקדמות(לעיתים מספר בדקה). אני שרוי בשבועות האחרונים במתח וחרדה נוראים בעקבות זה, אני כל הזמן מתרכז בדפיקות הלב שלי ונמנע מפעילויות מסוימות. אני יודע שבעקרון התופעה לא מסוכנת אבל היא לא נעימה ומלחיצה אותי כל זמן שהיא מתרחשת.
שאלתי, האם החרדה מהתופעה יוצרת למעשה מעגל קסמים והיא מזינה את התופעה וגורמת לה להמשיך?
 
ד''ר רוברט הפנר  
17:19 12.07.09
עופר
כל מה שכתבת נכון ותשובתי חיובית. אבל בכל זאת ניתן לעזור לך, קרדיולוג יכול להועיל לך.
 
קארין
11:20 11.07.09
שלום
לעיתים קרובות , בערך פעם עד פעמיים ביום ולשניה או שתיים יש לי מין דופק חזק , מין פעימה ממש גדולה שמעתיקה לי את הנשימה לשניה (אולי מבהלה לא יודעת) וגורמת ללחץ בקודקוד ולחץ מאחורי העיניים (תחושה כאילו הן נלחצות החוצה) ..... תופעה זו מאוד מדאיגה , טרם בדקתי אותה מכמה סיבות, אני סובלת מחרדות (כרגע לעיתים רחוקות) , חוסר פעילות גופנית, בעיות בקיבה/מעיים=גזים ונפיחויות בבטן שלעיתים לוחצים על הנשימה, כשעסקתי בפעילות ושיניתי הרגלי אכילה וירד קצת המתח התופעה כמעט נעלמה, כרגע אני בחודש חמישי להריוני והתזונה מעט השתנתה ואני עוסקת בפעילות גופנית והתופעה כפי שציינתי חזרה ..........
רציתי לדעת האם תוכל לאבחן את הבעיה , האם יש מקום לדאגה והאם זו תופעה של מתח?
 
קארין
11:24 11.07.09
בת 27, הריון ראשון, נתגלה בעבר רשרוש - איני יודעת אם עדיין קיים.
 
ד''ר רוברט הפנר  
08:29 12.07.09
קארין
תעברי את ההריון, תתחילי פעילות פיזית ותעשי דיאטה
 
דנית
09:09 09.07.09
ד"ר שלום
בת 45
אני מקבלת נורמלול במינון של 25 להורדתדופק גבוה אחרי ישלושה ימים של טיפול אני מרגישה
שהדופק כנראה צונח יותר מדי ואז יש לי סחרחורת לאחר כמה דקות זה מתאזן.
וגם יש לי מעט נפיחות בכפות הידיים במיוחד בשמאל
האם זה מצב תקין של שימוש בתרופה?
תודה
 
ד''ר רוברט הפנר  
00:28 10.07.09
דנית,
זה לא תקין שאת לא מרגישה טוב. את צריכה להתיעץ עם רופא המשפחה שוב
 
ערן
19:08 10.07.09
ד"ר נכבד,
לפני כשנתיים הופיע אצלי באופן פתאומי פרפור עליות עברתי היפוך חשמלי והדופק חזר לסינוס . אתמול שוב "חוויתי" את אותה תופעה ניסו להפוך את הדופק ע"י תרופות אך לא הואיל לכן עברתי שוב היפוך חשמלי.
דא"ג אני בן 39 ללא עבר רפואי למעט המקרים הללו (אני מטופל ב אפקסור לאחר המקרה הראשון כתוצאה מחרדות חוזרות ונישנות)
מה לפי ניסיונך עלי לעשות?
ערן
 
ד''ר רוברט הפנר  
08:28 12.07.09
+ הוספת הודעה
   1 ...  150  151  152  153  154  155  156  157  158  ...  212  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
קרדיולוגיה   צנתורים   מחלת לב כלילית   פרפור חדרים   פרופיל שומנים בדם   ליפידים   תעוקת לב
RSS RSS פורום קרדיולוגיה - רפואת לב