בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות המעי הגס עמוד 47

פורום מחלות המעי הגס או פורום סרטן המעי הגס יעסוק בניתוחים למחלת סרטן המעי הגס או במחלות המעי הגס. כאן תקבלו מענה ומידע אודות המעי הגס, רקטום, גידול ממאיר, קרוהן, קוליטיס, פוליפים, קולונסקופיה, מחלת מעי דלקתית, סרטן במעי ועוד
מנהלי פורום מחלות המעי הגס:
ד''ר עופר פורים
לפרטים נוספים
ד''ר נתן גלוק
לפרטים נוספים
 
עודד
10:24 17.07.10
מזה 6 שנים סובל מקוליטיס 25 ס"מ צד שמאל מטופל כיום בראפסל מינון 4 גר ליום ואימוראן 3 פעמים ביום. לפני שנתיים לקחתי סטרואדים(פרדניזון) במשך 6 חודשים ללא פיתרון ניסיתי גם פרוביטיקה VSL וגם זה לא בדיוק עזר ניסיתי דיקור והומופאתיה כלום, דיאטנית גם לא בדיוק עזרה
אני איש מכירות שמתחיל את היום שלו רק ב9.30 בבוקר בגלל ריצות בלתי פוסקות עד 6 יציאות בבוקר מיואש לא יודע מה לעשות אין לי כוח יותר להמשיך כל החיים שלי השתנו מפחד לצאת מהבית
מטופל אצל ד"ר אבני שכנראה גם הרימה ידיים
חברים אולי לכם יש פתרון או ידע לעזור לי אני בן 45 ומרגיש עייף כל הזמן בבדיקות דם ברזל נמוך פריטין נמוך
תודה מראש
 
ד''ר אליזה טיומני  
09:00 18.07.10
עודד שלום
תבוא למרפאתי לפי טלפון שמופיע בסוף ואני אנסה לעזור לך -ננסה דרך אחרת
בברכה ד"ר אליזה טיומני
 
עודד
09:47 24.07.10
שלום עודד! גם אני סובל מהמחלה כבר 30 שנה עם דלקת 45 ס''מ בצד שמאל לפעמים הייתה מגיעה ל90ס''מ מטופל עם כדורי סלאזופרין, ממליץ ללכת ליעוץ פרטי אצל פרופ'' סקפה מאסף הרופא, אם יש לך מכבי זהב או כללית פלטניום אתה מקבל החזר חלקי. תיהיה בריא.{ אני מכיר טוב מאד את המחלה}
 
מאיר
19:49 22.07.10
שלום
אני מקבל מספר טיפולים כימותרפים לשלפוחית השתן, היות ואני צריך לקבל גם טיפול כימותרפי מונע לסרטן המעי הגס,T4 שלב 2, אשר נותח לפני כחודש, אני אמור לחכות עד אשר הכימו של השלפוחית הסתיים ואז רק להתחיל את הכימו למעי, האם אפשר להמתין כ3 חודשים? יש בכלל טעם לעשות טיפול מונע לאחר 3 חודשים מהנתוח?מה הסיכון בוותור בכלל על הכימותרפיה המונעת, ושאלה אחרונה- האם קראתם על המחקר האחרון בגון הופקינס, שאספירין רגיל קוטל גרורות סרטן?

שבת שלום
ותודה
 
פרופ' עמי ספרבר  
07:50 23.07.10
שלום אוריה,
לדאבוני השאלה מופנית לפורום הלא נכון. כל השאלות בקשר לטיפול צריכות להיות מופנות לפורום אונקולוגים.
בברכת שבת שלום,
פרופ' ספרבר
 
רותם
01:02 22.07.10
אני בן 23 לפני כ5 שנים לאחר יציאה בשירותים הבחנתי בנייר טואלט דם בצבע בהיר דומה מאוד לורוד. עם גיוסי לצה"ל כשנה לאחר שראיתי בפעם הראשונה שיש לי דם בצואה פניתי לרופא הצבאי במהלך הטירונות והוא שלח אותי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה לאחר כשבוע סיימתי את הטירונות ושובצתי לתפקיד בבסיס אחר ועד לתום שירותי הצבאי אף אחד לא זימן אותי לעוד בדיקות או משהו דומה. יש לציין שעדיין לעיתים רחוקות בהפרשים של שלושה חודשים שוב אני רואה בנייר טואלט דם וגם בצואה עצמה. לפני כשנה אמרתי אני ינסה לבדוק לבד וחשבתי אולי יש לי טחורים ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שאין לי כי אין לי כאבים ביציאות ואני לא מרגיש איזה שהוא גוש בפי הטבעת ולא כואב לי שאני יושב הרבה זמן. עשיתי תחקירים לבד על סרטן המעי הגס וראיתי שהכל מתאים הדם עצמו הוא בצבע ורוד בהיר כזה והצורות של היציאות עצמם לרוב או שהם בגדלים קטנים או שהם ארוכים ודקים מאוד ולפעמים יש כתמים שחורים ביציאות. בפעמים הראשונות שראיתי שיש לי דם בצואה והייתי מתאמץ בשירותים ראיתי שאני מטיז דם כמובן לא כמויות ומאוד נרטעתי מזה אז פתחתי שיטה איך להמנע מזה. וזה לא קרה לי המון זמן כבר. אורח החיים שלי לא ממש השתנה אני עדיין מתעסק עם ספורט ואני לא מרגיש שאני מוגבל מבחינה גופנית. אבל אני חייב להגיד שאני משנה לשנה מרגיש יותר חלש יכול להיות שזה רק בראש. אבל הדבר שהכי מדאיג אותי שאני מרגיש שהקיבה שלי לא מסוגלת לקבל את מה שאני אוכל או ליתר דיוק עם פעם הייתי אוכל בקלות באגט שווארמה היום אני בקושי אוכל פיתה. מצד אחד אני בן אדם שאומר שמה שקורה קורה לטובה ומה שיהיה יהיה ועברו כבר חמש שנים וחצי מאז גיליתי בפעם הראשונה. ומצד שני אני מאוד חושש לשמוע את הגרוע מכל בגלל משפחתי שהם ידעו. ואני מקווה שאני מדבר שטויות ואולי בכלל אין לי שום דבר וזו רק בעיה פשוטה.
 
פרופ' עמי ספרבר  
07:49 23.07.10
רותם, שלום
אם היית מספר לי את הסיפור שכתבת ושואל אותי מה אני חושב שיש לך, הדבר האחרון שהיה עולה על דעתי זה סרטן.
בפרספקטיבה של חמש שנים ללא שינוי מהותי, ובגיל 23, אינני חושב שהחשש הזה הגיוני.
אני מציע שתפנה לייעוץ פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג כדי להיבדק באופן מסודר.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
התייעצות
16:49 21.07.10
שלום,

אני בת 41.5 ואני אמורה לעבור עוד מס' ימים קונולוסקופיה (בגלל היסטוריה משפחתית). אני ממש חוששת מההכנה שנראת לי מאיימת, מהבדיקה עצמה. האם אחוש כאב? כמו כן האם את ההרדמה נותן הרופא שמבצע את הבדיקה או רופא מרדים?

כמו כן קראתי על הכנה קצרה שניתן לעשות במרפאה בת"א, הכנה של חצי שעה על ידי זרם מים. האם ניקוי זה זהה או יותר טוב (כפי שכך אומרים במרפאה) מניקוי שאני אמורה לעשות בבית?
אני ממש מודאגת, לדעתי מהחשש אני סובלת מכאבי בטן מתמשכים (הכאבים החלו לפני כשבוע) ואני חסרת אונים. אניני יודעת מי יבצע את הבדיקה, שכן היא נעשת בבית חולים.

מצפה לתשובתכם ומודה לכם מראש.
מודאגת
 
פרופ' עמי ספרבר  
07:44 23.07.10
שלום,
אנסה לענות על רב שאלותייך, אך קודם הרשי לי התרשמות. סיפור יחסית פשוט הופך פה להיסטריה ואת משגעת את עצמך. התוצאה היא שבמקום לעבור את ההכנה והבדיקה בטוב, את מקשה על עצמך את הכל. אני מרשה לעצמי את ההערה הזאת בתור אחד שכבר עבר את הבדיקה 5 פעמים בעצמו, מסיבות משפחתיות.
ולשאלותייך:
1) ההכנה איננה כיף. עוברים אותה ועושים את זה על הצד הטוב ביותר. לגבי ההכנה עם זרם מים - את צריכה ליצור קשר עם הקליניקה ולשאול את השאלות.
2) ההרדמה (טשטוש) ניתנת על ידי הרופא המבצע את הבדיקה. לא מדובר בהרדמה כללית כמו בניתוח. את לא משותקת ולא מונשמת. ההרדמה יעילה יותר ככל שהנבדק רגוע יותר. בכל מקרה הציפיה לבדיקה בדרך כלל הרבה יותר גרועה מהבדיקה עצמה.
תנסי להתגבר על החרדות. אם תצליחי הכל יעבור לך יותר טוב, גם ההכנה וגם הבדיקה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר
 
אירית
11:45 20.07.10
שלום רב !!!
בתי בת ה-11 שיחקה אם אחיה הגדול ובטעות אחיה הגדול פגע עם הראש שלו בבטן של הבת שלי ובתי בכתה ואמרה שכואב לה בצד שמאל למטה אבל עכשיו כואב לה פחות האם המכה מסוכנת כי בתי ממש נבהלה צריך לפנות לרופא או לא ?ואין שום סימן על הבטן
 
ד''ר אליזה טיומני  
19:05 20.07.10
שלום לאירית
זה לא הפורם המתאים לשאלתך-כי זה פורום מבוגרים
על פניו לא נראה שיש בעיה רצינית-כמובן שהיא נבהלה מהמכה עצמה.. אם הכל נעלם בהדרכה אין צורך בדברים נוספים-כי כמה חזקה יכולה להיות המכה עם הראש.? אם באמת כך היה....
אם היא ממשיכה להתלונן תפנו לרופא ילדים שלה

בברכה ד"ר אליזה טיומני
 
יוסי
15:33 19.07.10
לאימי יש זמן מה דם בצואה,היא הלכה לבדיקה אצל רופא המשפחה רק לאחר שהתעלפה בבית מירידת לחץ דם.
לאחר 2 בדיקות דם ובדיקת צואה לדעת הרופא (משפחה)יש סבירות גבוהה לגידול בכיבה או במעיים.
נישלחה לבצע כמה בדיקות(קולונוסקופיה,בדיקת סרטן השד ובדיקה נוספת)עדיין לא ביצעה אותם.
יש לי כמה שאלות:
1.האם על סמך שתי בדיקות(דם וצואה)אפשר לדעת בסבירות מסוימת שיש גידול?
2.האם יש מחלות נוספות שיש להם את התסמינים שפירטתי?
3.איך משכנעים את החולה שמאמינה שאת הסרטן אי אפשר לנצח להמשיך את הבדיקת כדי לדעת מה יש?ומה רמת החומרה?
 
ד''ר אליזה טיומני  
22:00 19.07.10
שלום ליוסי
מסיפורך בכלל לא כל כך ברור שמדובר בסרטן וקיימת אבחנה מבדלת רחבה מאוד והסרטן בהחלט לא במקום הראשון !!
לכן אין שום מקום ליאוש ואובדן תקווה כי ברוב המיקרים בירור מסתיים עם תוצאות טובות אשר ניתנים לטיפול בקלות
חבל שתאבדו זמן ולא תעשו בדיקות ויפוספס משהוא שניתן לטפל .תנסו לקבל תורים לבדיקות בהקדם -בינתיים עד שמחכים אפשר לבצע בדיקת CT שתבהיר את כל התמונה

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
יעקב
15:27 06.07.10
בימים אלה אני מחלים מטחורים שהציקו כחודש. הכאבים והדימום חלפו (?) לגמרי.
היום גיליתי שוב דם על גבי הצואה (שוב - ללא כאבים. שמן פראפין כל ערב !)
האם יש מקום לדאגה לנוכח העובדה שהקולונוסקופיה שעשיתי לפני שנה יצאה תקינה לחלוטין ?
לתשובתכם אחכה
 
ד''ר אליעד קרין  
11:16 18.07.10
ליעקב שלום רב

חסרים נתונים של גיל והיסטוריה משפחתית.
התיאור מתאים יותר לטחורים פנימיים מדממים.
יש צורך בבדיקה מאחרוהרושם שמדובר בבעיה משמעותית שדורשת התערבות כירורגית לאור הסבל שנגרם.
יתכן ויהיה צורך לחזור על קולונוסקופיה לפני כן, לשלילת גורמים אחרים.

בברכה

ד"ר קרין אליעד
 
אנונימית
18:53 06.07.10



שלום רב,


ברצוני לשאול עם אפשר לבצע ניתוח לפרוסקופיה להוצאת מעי הגס כולו עקב מחלת PAF
ו פוליפוזיס/



בתודה מראש,
 
ד''ר אליעד קרין  
11:13 18.07.10
לאנונימית שלום רב

הניתוח המומלץ במיקרים של FAP הינו כריתה שלמה של המעי הגס, כריתת מוקוזה משרוול קצר של הרקטום והשקה של כיס מעי דק דרך שרוול הרקטום אל אזור פי הטבעת.
ניתוח זה מבוצע לרב בגישה פתוחה בשל הקושי הטכני בביצוע החלק הרקטאלי של הניתוח.
ניתן לשלב גישה לאפרוסקופית בניתוח המאפשרת את כריתת מרבית המעי הגס ואז לעבור לחתך עורי מוגבל בבטן התחתונה - באופן זה ניתן לשפר את התוצאה הקוסמטית של הניתוח ולהמנע מצלקת אורכית לכל אורך הבטן.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
שלום רב
אני בן 35 וסובל מגזים כרגע.אני שוקל 83.2 ק"ג וגובהי 1.86.בריא לחלוטין .בדיקות דם תקינות שנעשו לאחרונה.
לאחרונה סבלתי מכאבי בטן רצופים ונגשתי לבדיקות אצל גסטרו הכולל גם בדיקת קולונוסקופיה והוצאת פוליפ שפיר.
למרבה הפלא לאחר בדיקה זו אני מרגיש שכאבי הבטן נעלמו בנתיים אך עדין יש לי בעיית גזים
הבנתי מהדיאטנית שעלי לגשת לבדיקת צמיחת יתר של חיידקים במעי, במעבדת
גסטרו בבית חולים איכילוב.וכן לעבור אצלה בדיקת רגישות למזון.
יש לי מספר שאלות
א.איך נקראת בדיקה זו?
ב.האם זו האבחנה הריאלית למקרים אלה וזה כל הסיפור?
ג.נגשתי לרופא המשפחה ובקשתי את הבדיקה הזאת ,הוא נתן לי בדיקה תרבית הצואה
האם זה אותה בדיקה?

תודה
דרור
 
ד''ר אליזה טיומני  
12:06 28.02.10
שלום לדרור
בעיית גזים היא מאוד מאוד שכיחה בארצנו ובכל העולם.
מכיוון שכבר עברתה קולונוסקופיה, אנו יודעים שאין לך בעיה רצינית במעי הגס .תהליך הכנה עצמו לפעמים גורם להיעלמות התלונות הודות ל"ניקיון המעי " שעושים במסגרת הכנה לקולונו.תופעה של צמיחת יתר של חיידקים במעיים קיימת אך היא לא שכיחה וכעת לאחר קולונוסקופיה כבר אין טעם לבצע אותה כי היא כנראה תהיה תקינה . בדיקה נקראת "תבחין נשימתי לצמיחת יתר של חיידקים" והוא מבוצע במעבדה של מכון הגסטרו באיכילוב.סיבה נוספת שכיחה לריבוי גזים היא אי-סבילות לסוכר החלב -לקטוזה .צריך לנסות לחודש ימים להפסיק חלב ,שוקולד,גלידה ,קצפת וקיטניות וכרובים כי גם הם גורמים לגזים . אנו ממליצים לקחת פרוביוטיקה לתקופה עד 3 חודשים מסוג -קו-ביוטיק או VSL3

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
דרור
12:39 28.02.10
קודם כל המון תודה
דבר שני שכחתי לציין כי לא הצלחתי לנקות באופן יסודי את המעיים לפני הבדיקה כי לא נתנו לי את כמויות התמיסה הרצוייה לכך(קיבלתי מנות פחותות למרות פניותי לגסטרו ורופא המשפחה-סיפור ארוך)
וכי אני הפסקתי לאכול מוצרי גבינה היות ולאחותי יש רגישות ללקטוז וחשבתי שאולי זו הבעיה שלי
אבל אני לא יודע אם עלי לחזור ולאכול או לא
בנתיים אני אוכל מרגרינה עם שמן זית מופחת.
כמו כן אני אוכל את כל המזון מקמח חיטה מלאהו ולחם משיפון
אז לפי עצתך עלי לעבור בדיקת רגישות מזון?
 
ד''ר אליזה טיומני  
17:33 16.07.10
שלום דרור
במידה רוצים לגלות איסבילות למרכיבי מזון-אפשר לבצע תבחין נשימתי ללקטוזה,פרוקטוזה וסורביטול
אין הרבה תועלת בדיקות דם לאלרגיה למזון כי קורלציה היא חלקית ועלותם גבוהה מאוד.
בהצלחה ד"ר אליזה טיומני
 
טל
18:42 12.07.10
שלום רב,

שמי טל, אני חולת קרוהן. (בת 23). רציתי לשאול כמה כוסות מים מומלץ לשתות ביום? (בקיץ) התסמינים של המחלה שלי מחריפים בגלל הקיץ, החום ואני עוסקת גם בפעילות גופנית..
 
ד''ר אליזה טיומני  
15:33 13.07.10
שלום לטל
בד"כ מומלץ לשתות כ 10 כוסות נוזלים ביום -חוץ מאוכל.
בקיץ ובמידה ואת עוסקת בפעילות גופנית -תלוי איזה ,כמה ,ומבאיזה מקום -יש להוסיף לפחות עוד 4- 6 כוסות ס"כ 3-3,5 ליטר . זה גם תלוי מבשקלך ושטח פנים של העור .
במקרה הצורך אפשר להיווץ עם דיאטנית
בברכה
ד"ר אליזה טיומני
 
מומי
23:07 08.07.10
שלום רב,
יש לי קושי מאוד רב לבלוע כדורים ועוד בטח כדורים של אנטיביוטיקה 500 מ"ג

לצערי עליי לקחת למשך 10 ימים אנטיביוטיקה , 4 כדורים בבוקר + 4 כדורים בערב

ומאוד קשה לי לבלוע אותם, האם ניתן לבלוע אותם עם חתיכת לחם? או עם מעדן או משהו שיקל?
 
ד''ר אליזה טיומני  
17:04 10.07.10
שלום לשוקי
בהחלט אפשר לבלוע אותם עם קצת יוגורט או ריבה וא גבינה רכה+ כמובן הרבה שתיה לאחר מכן.

בהצלחה בטיפול
ד"ר אליזה טיומני
 
יהושוע
20:36 06.07.10
אבקש את עזרתכם בפיענוח שקבלתי היום למייל , למעט השורה הרביעית שעדיין בעבודה אנא הסבירו לי את יתר התשובות (קשור לבדיקה לצליאק):

IgA - 120
CELIAC SCREEN - 1.0
T.TRANSGLUTAMINASE - See CELI SCREEN
ENDOMYSIAL Ab - עדיין בעבודה

בתודה מראש
 
ד''ר אליזה טיומני  
07:54 08.07.10
שלום ליהושוע
לא ברור מה התשובה של TTG כי אתה מופנה חזרה לצליאק סקרין-אם 1 -זה התוצאה -אז זה תקין
ד"ר אליזה טיומני
שלום רב.
מזה זמן רב סובל מבעיות של שלשולים תכופים...ללא כאבי בטן.
בבדיקה שביצעתי התקבלו התשובות הבאות:
STOOL-DIRECT לא נמצאו פרזיטים
ASCA (IGG) 14.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (......*..) Negative
ASCA (IGA) 80.97 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive
כל שאר הנתונים היו תקינים.
אשמח בבקשה לקבל דעתכם בנושא,
תודה מראש,
 
ד''ר אליזה טיומני  
07:50 08.07.10
שלום
בבדיקות צואה לא היו ממצאים
בדיקת ASCA חיובית היא לא ספציפית יוכולה להיות חיובית בכל מיני מצבים ומצביעה לקיום דלקת .
צריך להמשיך את הבירור ע" בדיקה קולונוסקופית

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
אורלי
20:06 06.07.10
שלום ד"ר
בן 48 לאחר כאבי בטן תחתונה קשים וכאבי גב חזקים הגעתי למיון ביצעו וCT בטן ללא חומר ניגוד
דיוורטיקוליטיס אגני קשה עם התפשטות אקסטרא קולונית
פרפורציה מכוסה באיזור דיוורטיקוליטיס בסיגמה
קונגלומרט אגני גדול עם הסננת שומן מסביב מתאים להתפשטות אגנית זיהומית אקסטרא קולונית קוטר לא ברור מה כתוב במכתב שהממצא 3.2 סמ. בתוכו בועות .
גודש של הוורידים המנקזים את הסיגמה והסננת שומן אגני.
הכליות ללא הידרופנפרוזיס אך מזהה האורטר השמאלי אשר נכנס לתוך הגוש המתואר .
מהגוש המתואר נצפה תהליך טובלרי המלא באוויר אך אינו מתחבר למבנה אנטומי אחר.
התהליך מזוהה ברטרופריטונום קידמית לוורידים האילקאליים משמאל חתך 143
יתכן כי המדובר ב-IMV טרומבופלביטיס הסננת השומן סביב הממצא
מוקד היפרדנסי באנטרום של הקיבה במימדים 1.6 על0.5סמ יתכן ומדובר בכדור או ממצא יטרוגני אחר שטיבו אינו ברור
אני מקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד.
הומלץ על ניתוח בעוד שישה שבועות.
השאלות שלי מה עושים בניתוח
האם אפשר לבצע במצב זה ניתוח בלפרסקופיה
מה הסיכונים בניתוח כזה
תודה רבה
 
ד''ר אליזה טיומני  
07:43 08.07.10
שלום לניסים
יש לך כעת מחלת סעיפים עם סיבוכים
לאחר פוי מורסה והקטנת דלקת יש לבצע את הניתוח ובהחלט בצורה לפרוסקופית זו הדרך הכי טובה כיום
לאחר שתחלים מהניתוח יש לפנות לגסטרואנטרולוג לקבל הדרכה לטיפול מונע חזרת התקפים עתידיים.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
יעקב
15:33 06.07.10
קבעתי תור לגסטרואנטרולוג לתחילת ספטמבר. האם זה לא מאוחר מדי ?
 
ד''ר אליזה טיומני  
07:30 08.07.10
שלום יעקוב
כל מה שעישתה עשיתה נכון . קולונוסקופיה תקינה לפני שנה שוללת בעיה רצינית ולכן יש לטפל לא אצל גסטרו אלה אצל כירורג פרוקטולוג אשר יבצע לך בדיקה קצרה -אנוסקופיה -במקום ויאבחן בידיוק את הבעיה ויתכן גם יתן טיפול בו במקום אם יש טחורים שמתאימים לקשירה

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
שלום.
אני בן 23
לעתים מופיע לי דימום בצואה. דבר זה נמשך כבר כמה שנים (עשיתי US לפני כשנתיים והוא יצא בסדר). כמו"כ לתקופות מסוימות הצואה היא רירית. דבר זה נמשך כשנה במקוטע.
בימים האחרונים לקחתי DOXILIN (לפני 5 ימים לקחתי את הכדור עם מעט מים וכשהגוף מוטה. מאז אני מרגיש כאילו משהו תקוע לי בגרון) עקב דלקת בחניכיים ומאז יש לי כאבי בטן עזים.
כל אלו מריעים מאוד את הרגשתי בימים האחרונים ויש לי חולשה ועייפות
אשמח לשמוע חוות דעת
 
פרופ' עמי ספרבר  
08:51 03.07.10
שלום רב,
אינני יודע למה הכותרת של הפניה היא חשש מסרטן המעי הגס. אין כל דבר בתיאור שלך המכוון לזה ואין סיבה לחשש על סמך הפרטים שסיפקת. הדימום קשור קרוב לוודאי לטחורים.
דוקסילין עלול "להיתקע" בושט ולגרום לכיב וכאבים חזקים. אם אין שיפור כדאי לפנות לרופא גסטרו לייעוץ או לבדיקת גסטרוסוקפיה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
אבי בן 74 חולה במחלת פרקינסון כ-3 שנים והוא נוטל תרופות נוספות להורדת לחץ דם וכו', לפני 3 שנים אבא שלי סבל משלושים וגילו שיש לו חיידק הוא קיבל טיפול אנטביוטי וזה עבר לו. השלשולים שוב חזרו אבל הפעם הם חזרו בצורה דרסטית זה נמשך כחודשיים ללא ההפסקה לצערי הוא לא שולט בצרכיו הוא אוכל כמה ביסים מסנדביץ והוא משלשל הוא מסיים חבילת טיטולים ביום וכל פעם מזמינים לא רופא ע"מ שיתן לו אינפוזיה, בבית חולים לא כל כך מטפלים בו ברצינות בגלל שהם טוענים שהוא נקרא סיעודי , בעבר ניסו לעשות לו קולנסקופיה אך לא הצליחו רופא גסטרו נתן לו שוב אנטביוטיקה +כדורים למניעת שלשולים ושום דבר לא עוזר הרופא ביקש שהוא יעשה שוב קולנסקופיה ולצערי התור רק בעוד 4 חודשים , האם לדעתך האם הסממנים אלו מאפיינים סרטן במעי הגס ? אני אשמח אם תעדכן אותי תודה וכל טוב
מהו משך הזמן הסביר להחלמה מניתוח כריתת הסיגמואיד וחיבור המעיים בפתיחת הבטן ולא בלאפרוסקופיה, האם ניתן לחזור לתזונה רגילהלאחר מספר שבועות?פעילות רגילה? האם הכאבים יהיו תמידיים או יחלפו? מודה לכם על התשובה
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:10 05.07.10
שלום ליונת
מדוע אתה שואל על ניתוח פתוח אם הוא אלקטיבי?היום כמעט כל ניתוח ניתן לבצע דרך לפרוסקופ.
לשאלתך -זה תלוי מבן אדם אך הממוצא -תוך שבוע אתה בבית ושם אתה מתאושש עוד כשבועיםעד שלךושה . חזרה לתפקוד מלא -הדרגתית תוך 3-4 חודשים בכדי לתת לכל הצלקות להתחזק-חיצוני ופנימי
הכאבים הם רק בימים ראשונים ומגיבים לתרופות

בכל מקרה מאחלת לך הצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
לימור
10:31 05.07.10
אני לוקחת לנטון בקביעות בגלל חשד לרפיפלוקס....בתקופה האחרונה אני נתקלת בכל בוקר שאני צריכה לשירותים בחולשה נוראית ותחושה של רעד וזיעה ולפעמים גם דופק מואץ עד שאני מתפנה ועושה צואה שגם זה הפך להיות עינוי בשבילי בכל בוקר וגם כאבים בבטן ובגב..כל בדיקות הדם שלי תקינות...כולל גסטרוסקופיה....וגם מצטרף לכל התחושות האלה חוסר אויר ממה כל זה ומה עלי לעשות...אודה על עזרה
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:04 05.07.10
שלום ללימור
אם לדעתך התופעות התחלו עם תחלית טיפול בלנטון אז כדאי דבר ראשון להפסיק את הטיפול ל 10 ימים ולראות אם התופעות תעלמנה
אם לא אז יש לפנותל כוונים אחרים .קשה ליעץ לך יותר מזה כי חסרים הרבה פרטים רפואיים
שלום רב, מזה כחודש סובלת מדימום רקטאלי, לפני כשבועיים נוספו כמה תופעות:1. גזים שגורמים להשפרצת דם באסלה
2. לעיתים הפרשה רירית בצבע בז'
3. היציאות מלוות בריח שלא היית רגילה אליו קודם
אציין כי לא שיניתי את התזונה ואני פותחת את הבוקר עם פירות ויוגרט , לא סובלת משילשולים או עצירות כמו כן איני סובלת מכאבים כלשהם
האם עלי לפנות לפרוקטולוג או לגסטרולוג. ע"פ התופעות הנ"ל מה היא הסיבה הסבירה לכך ?
תודה תודה!
 
ד''ר אליזה טיומני  
21:39 04.07.10
שלום לחוששת
דבר ראשון לאל חשוש אלה לפעול
רושם שמדובר בתופעה זהומית שזה דבר הכי שכיח בימי קייץ החמים.מאוד רצוי לבצע תרבית צואה ולהתחיל טיפול בתחילה ללא אנטיביוטיק אלה בתכשירי ביסמוט + פרוביוטיקה בכמות טובה
במקביל ללכתל היבדק ע" הרופא-בדיקה רקטלית . מומלץ להימנע מאכילת חלב שוקולד גלידות וקצפת לתקופה עד לשיפור מצבך.
כמובן חסרים פרטים רפואים למתן יעוץ רחב יותר .

בהצלחה והבראה מהירה
ד"ר אליזה טיומני
 
אנונימית
17:31 05.07.10


לד"ר אליעד קרין,

שלום רב,


אשמח לדעת עם ניתן לבצע את הניתוח של לפרוסקופיה במצב של הנוכחי של המחלה הנ"ל.

מאחר ואני יודעת שיש לחבר פואץ גם למעי הדק האם זה אפשרי לבצע 2 פעולות באותה שיטה

ללא פתיחת הבטן.

אודה לך באם תוכל לעזור לי בסוגיה זו של ההחלטה.


+ הוספת הודעה
   1 ...  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  107  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
המעי הגס   רקטום   גידול ממאיר   פוליפים   קולונסקופיה   מחלת מעי דלקתית
RSS RSS פורום מחלות המעי הגס