בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות המעי הגס עמוד 47

פורום מחלות המעי הגס או פורום סרטן המעי הגס יעסוק בניתוחים למחלת סרטן המעי הגס או במחלות המעי הגס. כאן תקבלו מענה ומידע אודות המעי הגס, רקטום, גידול ממאיר, קרוהן, קוליטיס, פוליפים, קולונסקופיה, מחלת מעי דלקתית, סרטן במעי ועוד
מנהלי פורום מחלות המעי הגס:
ד''ר עופר פורים
לפרטים נוספים
ד''ר נתן גלוק
לפרטים נוספים
 
שרון חלפון
08:52 09.04.10
שלום רב

שמי שרון עברת בדיקה C.T בטן מה פרוש בדיקה

 קטע קצר באורך 15 ס"מ במעי הדק הסופי ובו קיימת התעבות לולאת המעי וקיימת האדרה עודפת של הרירית הממצא חשוד למחלת קרוהן פעילה.
קיימת הרחבה קלה של לולאת המעי הדק פרוקסימלית לאיזור זה
הרקטו-סיגמואיד בתמט עם חשד לעיבוי הדופן ובצקת בתת רירית
שאר המעי הדק והמעי הגס ברוחב תקין ללא עיבוי הדפנות וללא האדרה חריגה בריריות

בסיכום: קטע קצר במעי הדק הסופי המתאים למחלת קרוהן פעילה ושינויים במעי הגס
הרקטוסיגמואידי המחשידים לקיום מחלת קרוהן גם באיזור זה.

מה אומר בדיקה הזה מה אני חייב לעשות מי עכשיו

עשית 5 ניתוחים של פיסטולה פי טבעת
תודה רבה לכם
מיני שרון

 
פרופ' עמי ספרבר  
12:36 09.04.10
שלום שרון,
התשובה של הבדיקה מאוד ברורה וחד-משמעית - יש חשד למחלת קרוהן, שהיא מחלה דלקתית של המעיים, גם בקטע מהמעי הדק וגם בקטע מהמעי הגס. ענין הפיסטולות בפי הטבעת מתאים לאבחנה זו מאוד.
מה שאת צריכה לעשות כעת הוא לפנות בהקדם למומחה גסטרו כדי להשלים את הבירור ולהתחיל בטיפול, שבדרך כלל נותן מענה טוב למחלה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
ראשית תודה על תגובתך המהירה.

השכלתי מתשובתך ממנה למדתי כי קיימת רק דרך אחת לביצוע בדיקת קולונסקופיה- אם כך נשארת השאלה לגבי ההכנה לבדיקה.
יש לי רתיעה מהבדיקה הרגילה הכוללת בליעת חומרים משלשלים ודיאטת מזון. האם השיטה הנקראת colonscoperp (שיטתו של פרופ' סקפה)
יעילה באותה מידה? האם אין תופעות לווי שאינן מצוינות בפרסום לשיטה?
שוב תודה מראש על תשובתך - שבי
 
פרופ' עמי ספרבר  
12:22 09.04.10
אני מצטער, שבי אבל אני אינני מכיר את השיטה של פרופ' סקפה ועל כן אינני מוסמך לענות על השאלה. לגבי פרופ' סקפה עצמו, מדובר ברופא בין המובילים בתחום הגסטרו בארץ.
בברכה,
פרופ' ספרבר
שלום
ברצוני לעבור בדיקת קולונסקפיה- אין שום ממצאים לבעיות כולל גנטיות.
קראתי על מספר דרכים לעבור הבדיקה ( להוציא בדיקה וירטואלית)
שאלותי : מהי הבדיקה הקלה הנכונה והמדויקת והמומלצת ביותר ?
(האם יש שילוב אחד של כל הגורמים שהזכרתי ? ) מה אחוז הסיכוי לפגיעה במעי תוך כדי בדיקה?
בתודה מראש -שבי
 
פרופ' עמי ספרבר  
17:13 07.04.10
שלום שבי,
אינני מבין מהשאלה על איזה דרכים מדובר? אולי הכוונה היא להכנה לבדיקה ולא לבדיקה עצמה? לגבי הבדיקה עצמה, קולונוסקופיה, יש רק אחת ואין דרכים שונות לעשות אותה.
אולי תוכל לחדד את השאלה?
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
מודאגת
09:25 07.04.10
יש לי כבר יומים דימום עם הצואה בלי כל כאב
 
פרופ' עמי ספרבר  
17:08 07.04.10
שלום רב,
הסיבה העיקרית לדימום רקטאלי היא טחורים, עם או ללא כאבים.
במקרה שלך אין כל מידע לגבי גיל, מחלות רקע, תרופות, קיום הפרעת קרישה, הרגל יציאה ועוד מידע רב, כך שלא ניתן בכלל להתייחס לשאלה באופן ספציפי יותר.
בכל מקרה אם הדימום נמשך יש מקום לפנות לבדיקת רופא (רופא המשפחה או פרוקטולוג בשלב ראשון).
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
יואב
19:26 05.04.10
שלום רב,

ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.

גודל הגידול: 13.5 ס"מ
מדד מיטוטוני: 30/50 HPF

גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".

כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.

כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?

ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?

תודה רבה!!
 
פרופ' עמי ספרבר  
07:56 07.04.10
יואב, שלום
אם כל הרצון הטוב, אינני חושב שאנחנו הכתובת המוסמכת לענות על השאלות החשובות ששאלת.
בגידולים כאלה את האבחון עושה בד"כ גסטרואנטרולוג ואת הניתוח כמובן כירורג. מכאן הטיפול עובר לאונקולוגים והם הכתובת המתאימה. אני מציע או לשאול את האונקולוג המטפל או לפנות לפורום אונקולוגיה בו תוכל לקבל את התשובות המוסמכות ביותר.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
שמרית
14:14 05.04.10
שלום רב,

אני בת 24 ומאובחנת כחולת קרוהן במשך שנתיים. (מעי דק סופי). אני מקבלת למעלה משנה מינון כפול של יומירה, אם כי אני מתחילה להרגיש שהיא מאבדת מההשפעה שלה. בעיקרון כרגע בדיקות הדם תקינות ולפי הרופא אני ברגיעה. אולם, יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי לתפקד. אחרי כל הליכה לשירותים (אחת ליומיים בערך) מתחיל אצלי כאב חד מאוד באזור של הדלקת (בטן ימנית תחתונה) שעובר רק אחרי יומיים בערך.. (כל משככי הכאבים לא עוזרים). שאלתי את רופא הגסטרו שלי, אולם הוא לא יודע ממה זה נגרם. הוא שלח אותי לבדיקת MRE. בנוסף, נפגשתי עם כירורג והוא אבחן אצלי מחלה פרי-אנאלית. (פיסטולה).

האם MRE יכול לגלות את הסיבה לכאבים האיומים שנגרמים אחרי כל הליכה לשירותים? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:26 06.04.10
לטל שלום,
אפשר להבין את התסכול שלך, אך מדובר בתופעה לא שכיחה וקשה לאבחון. אני מכיר לא מעט חולים עם כאב לאחר יציאה, אך לא שנמשך כל כך הרבה זמן. אני חושב שהבדיקה שהוצעה לך הגיונית וצריך לחכות לתוצאה לראות אם היא נותנת רמז למקור הכאב. הייתי שוקל תוספת MRI לאגן ביחד עם ה-MRE לאור התעוררות הכאב לאחר יציאה והממצא של פיסטולה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
מיקי
10:06 05.04.10
שלום ליועצים !! בעייתי היא כזו : אובחנתי כחולת "קרוהן" לפני שנתיים. המחלה היא בצורה קלה (אין שילשולים אין הקאות וב. דם תקינות..האבחנה נעשתה רק ע"י ביופסיה).
הבעייה שלי היא שכל חצי שנה אני נתקפת כאבים חזקים של בטן ולמעשה כל הבדיקות תקינות לגמרי. הכאב נמשך 3 שבועות לערך והוא קשה ופוגע באיכות חיים.אין תגובה טובה לסטרואידים. ממה יכולים לנבוע כאבי הבטן האלו ??יש לציין לוקחת קבוע :רפאסל". תודה על התייחסות.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:22 06.04.10
מיקי, שלום רב
על פי המידע שמסרת לא נראה שהכאב קשור למחלת קרוהנס, אם כי לא ניתן לשלול זאת. הן אופי הכאב והתזמון שלו, והן היעדר תגובה לסטרואידים מדברים נגד קרוהנס כמקור הכאב.
יש, כמובן, סיבות רבות לכאב בטן ולא ניתן כאן לנחש או לאבחן את הסיבה.
אני חושב שהדבר היעיל ביותר שאפשר לעשות (ואולי כבר עשית) הוא להיבדק אצל מומחה גסטרו בזמן התרחשות הכאב. אז הרופא יוכל להתרשם אישית מהתופעה ולהחליט אם זה קשור או לא לקרוהנס ואיך להתקדם באבחנה וטיפול.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר
 
רוני
10:43 29.03.10
בן 60 לאחר ניתוח להסרת גידול במעי הגס ,הוסרה סטומה .
סובל 20-30 יציאות ליום עם כאבים חזקים וצריבות בפי הטבעת .
עברו 9 חודשים מהניתוח ואין כל שיפור במצב .
האם קיים סיכוי לשיפור ?
האם יש מישהו במצבי ?
אשמח לקבל כל מידע בנושא.

בתודה.
 
ד''ר אליזה טיומני  
00:07 31.03.10
שלום רוני.
התשובה -כן יש סיכוי לשיפור גם אחרי 9 חודשים .
בכדי לתת תשובה מדוייקת יותר חסרים הרבה פרטים-איפה היה הגידול? באיזה עומק האנאסטומוזה ?
מה היה הטיפול ? מה מצב האנאסטומוזה בבדיקה אנדוסקופות בחודשים אחרונים?
איפה אתה מטופל? ומה כבר נעשה מבחינת הטיפול עד כה?

בברכה -ד"ר אליזה טיומני
אני ממשיכה בנושא השלשולים השורפים
התחושה היא שהשלשול עצמו הוא מימי ושורף ולא שהבעייה בפי הטבעת
אני אובחנתי על ידך כסובלת ממעי גס ספסטי ורגיש
ושאלותיי הן:
1.למה אין קשר בין מעי רגיש לשלשולים שורפים?
2.למה נמצאים מלחי מרה במעי גס?בגלל חוסר יכולת לפרק אותם?
3.האם השלשול שורף בגלל האוכל שהוא לא מעוכל?מה היא באמת הסיבה?
אשמח לתשובתך המורחבת
תודה
גלית
 
ד''ר אליזה טיומני  
19:44 27.03.10
שלום גלית
מלחי מרה נספגים חזרה למערכת מרה במעי הדק הסופי ו אצל חלק מאנשים זה לא עובד טוב- ואז יותר מלחי מרה מגיעים למעי הגס ועושה שילשולים. -אז אפשר חנסות טיפול באבקת קולסטיד עם הארוחות וזה עוזר-אבל זה בעיקר מופיעה לאחר כריתת כיס מרה.אך זה לא המקרה בתסמונת מעי הרגיש
אוכל לא מעוכל לא צריך לסרוף
את יכולה לנסות בעצמך למצוא קשר בין סוגי מאכלים ותחושת שריפה -דברים כאלו לא מתוארים במעי רגיש , אלה במנגנון שאני כתבתי-דלקת וגירוי יכולים להיות בחלק הפנימי של תעלה האנאלית ולא רואים מבחוץ

תרגישי טוב
ד"ר אליזה טיומני
 
סיגל
10:15 27.03.10
שלום אני סובלת מכאבים בבטן עליונה בצד ימין בערך מעל הטבור ולפעמים גם בבית החזה במשך 3 שבועות בערך ובשבוע האחרון יציאות מאוד רכות לפעמים שלשול. הייתי אצל הרופא משפחה לפני שבוע חצי והוא אמר שהוא לא רואה כרגע צורך לבדיקות ביקשתי בדיקה להליקובטר בגלל שבעבר הייה לי הליקובקטר עם סימנים דומים ויש לי נטייה לברזל נמוך שרופאה אחרת אמרה לי שיכול להיות קשר ושטופל ניפסקו הכאבים ,הוא עדיין נשאר בטענתו ולא נתן אף בדיקה מה אתם מייעצים לי לעשות מה אפשר לשער שהסיבה לכאבים ויציאות מאוד רכות.? תודה רבה.
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:56 27.03.10
שלום לסיגל.
עדיין הסיבה הכי שכיחה לכאבי בטן עליונה ושילשול/יציאה רכה -היא הבעיה הזהומית.
לכן היתי מציעה לבצע תרבית צואה וספירת דם ללויקוציטים לראות אם יש סימני דלקת .
אפשר לנסות ל 5 ימים טיפול בסירופ או כדורי קל-בטן המהילים ביסמוט . כמו כן בשבוע הקרוב להימנע מחלב ,שוקולד קפה מאכלים שמנים.
רצוי לקחת פרוביוטיקה למשך שבועיים -למשל CO-BIOTOC
בנוגע לחוסר ברזל -זה נושא שונה ואין מספיק פרטים להתיחסות
תרגישי טוב
ד"ר אליזה טיומני
אני סובלת ממעי רגיש אך לעיתים יש לי שלשולים ממש שורפים
אני כל הזמן חוששת מכך שאולי אני מפתחת קוליטיס
אין לי דם
השאלות שלי:
1.האם מעי רגיז כולל שלשולים שורפיים חומציים?
2.ממה הסיבה שהשלשול שורף?האם זה חומציות הקיבה או מלחי מרה?
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:48 27.03.10
שלום לגלית
תחושת סריפה נובעת מגירוי בפי הטבעת עקב ריבוי היציאות ודלקת קלה שמופיעה באיזור .
"חומציות הקיבה" לא מגיעה כלל וכלל למעי הגס, אומנם מלחי מרה לפעמים יכולים להיות בריכוז מוגבר במעי הגים וזה יכול להגביר את תדירות השילשולים. אבל איןלזה קשר לתסמונת מעי הרגיש .
ממליצה לנסות תוספת קפסולות פסיליום באופן קבוע בערב + טיפול מקומי במשחה בימים ה"סורפים".

בהצלחה
ד"ר אלזיה טיומני
 
סקרנית.
16:06 25.03.10
האם החיידק קלוסטרידיום דיפציל מדבק?אם כן כיצד נדבקים ממנו?
כיצד מתפתחת המחלה?
מה קודם למה דלקת מעיים או החיידק?
אם יש דלקת קיבה ומעיים יכול להיו ששניהם נובעים מהחיידק?
תודה.
יום נעים
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:41 27.03.10
שלום לסתיו
חיידק קלוסטרידיום דיפיצילה די נפוץ ואפשר למצוא אותו גם בצואה של אנשים בריאים אך הוא מתחיל להיות אלים במצבים מסויימים כאשר תנגודת רירית המעי יורדת-לדוגמה לאחר מחלות קשות ,ניתוחים,טיפולים אנטיביוטיים ,מחלות דלקתיות ברירית במעי.הוא יכול להיות סיבה לדלקת במעי והוא גם יכול להתלבש על מחלה קיימת של המעי.

מקווה שזה מבהיר את השאלה
ד"ר אליזה טיומני
 
אייל
19:23 23.03.10
שלום
ביצעתי לפני כמה ימים צילום רנטגן של דרכי העיכול העליונות
ואני מוזמן בעוד כמה ימים לגסטרו סקופיה.
קראתי באחד האתרים הרפואיים שלא מומלץ לבצע גסטרוסקופיה בשבוע שלאחר צילום רנטגן
האם תמליצו לי לדחות את הבדיקה?(משך זמן ההמתנה לתור ארוך).
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:29 27.03.10
שלום לאייל
שבוע ימים לאחר צילום בליעת בריום זה זמן בהחלט סביר לביצוע גסטרוסקופי -קיבה עד אז תהיה ריקה מבריום שבלעתה לפני שבוע

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??



 
ד''ר אליעד קרין  
22:43 18.03.10
לשואל/ת שלום רב

חסרים נתונים לשם מענה על השאלה.
האם בוצע בדיקת PETCT טרם הניתוח אשר לא העידה על קליטה מעבר לגידול שהוצא.
מהו המיקום המדוייק שממנו הוסר הגידול - אני מניח שמהקיבה.

כאשר מדובר בהסרה מלאה של גידול בגודל זה בעל מאפייני גודל ומספר מיטוזות אגרסיבים מדובר על שיעור הישרדות גבוה יחסית למרות הסיכון הקיים לחזרה, ומכאן הסיבה למתן טפול ע"י גליבק אשר מפחיתים את שיעור החזרה של הגידול.
גם כאשר קיימת חזרה עדיין יש מקום בחלק מהמיקרים לטיפול כירורגי נוסף או שינויי הטיפול התרופתי.


צריך להתייחס כאל אדם שהגידול הוצא ממנו, עם סיכויי החלמה מלאה, אך קיים סיכון לחזרה ומכאן הטיפול ע"י גליבק והצורך בהמשך מעקב.

לסיכום להתייחס שיש עוד שנים רבות וטובות אני מקווה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
דחוף
00:11 19.03.10
ראשית תודה על המענה המפורט והסבלני!

שנית רציתי להוסיף עוד כמה נתונים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
 
דחוף
00:31 19.03.10
המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.

מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.

כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.

האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

מחכה לתשובתך,

המון תודה!!! אתה מציל אותנו!!
 
ד''ר אליעד קרין  
18:27 23.03.10
שלום רב

ממליץ לבצע בדיקת PET_CT
אבל דורש תיאום עם האונקולוג מאחר ודורש חודש הפסקת טיפול ע"י גליבק

בברכה ד"ר קרין
תודה על תגובתך.
עד כה בוצע ניתוח להסרת הגידול, עם שוליים נקיים.
טרם החל טיפול בגליבק.
אתמול בוצע פט-סי טי, והתשובה: אין קליטה פתולוגית !
כעת מדובר בהתחלת טיפול בגליבק 400 למשך שנה.
מה דעתך על המצב? האם יש סיכוי להחלמה?
בתודה מראש על עזרתך
תודה על תגובתך.
עד כה בוצע ניתוח להסרת הגידול, עם שוליים נקיים.
טרם החל טיפול בגליבק.
אתמול בוצע פט-סי טי, והתשובה: אין קליטה פתולוגית !
כעת מדובר בהתחלת טיפול בגליבק 400 למשך שנה.
מה דעתך על המצב? האם יש סיכוי להחלמה?
בתודה מראש על עזרתך
 
ד''ר אליעד קרין  
12:30 25.03.10
לחנה שלום רב

תוצאות הניתוח ותשובת ה PET-CT - מעודדות, ויש סיכויי טוב להחלמה מלאה.

בברכת חג שמח

ד"ר קרין אליעד
 
חנה
16:39 25.03.10
לד"ר קרין,
רוב תודות לך על העזרה והעידוד.
תבוא על הברכה!
חנה
שלום לכולם.
לפני 8 חודשים כרתו לי המעי הגס (כריתה מלאה כולל השסתום) בגלל דימום מסיבי
מדביקולים, חיברו לי את המעי הדק במקומו, לשמחתי יצאתי ללא שקית.
אני אוהב מאד מצות, התחיל ויכוח במשפחה האם מותר או אסור לאכול מצות.
לעזרתכם המקצועית אודה מראש.
שיהיה חג שמח ובריא לכולם.
 
ד''ר אליעד קרין  
12:45 25.03.10
לחנוך שלום רב

לצערי אין תשובה מדעית מדוייקת בעניין, וגם לא נתקלתי בכתובים על תחלואה מוגברת במהלך יציאת מצרים...
הרושם הקיים הוא שמצות גורמות לעצירות או לפחות ליציאות קשות מהרגיל.
אופי יציאות אלה אינו מיטיב עם מחלת סעיפים.
כך שאיני יכול להיות פסקני בנושא, אני מניח שבמידה ותקפיד על דיאטה עשירה בשארית שמקביל למצות ותשתה מים בצורה חופשית לא יגרם נזק.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
זיו
20:20 24.03.10
שלום
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה וביופסיה מחלק השלישי של התריסריון מהמעי הדק
במטרה לזהות האם יש מחלת קרוהן, האם הלקיחה של הביופסיה מתחילת המעי הדק
יכולה לתת תמונת מצב על כל אורך המעי?
כלומר במידה והביופסיה מתחילת המעי תצא תקינה אז אפשר להסיק מכך שאין כל דלקת
לאורך המעי הדק?
(קולנוסקופיה עברתי ויצאה תקינה)
תודה מראש
 
ד''ר אליעד קרין  
12:37 25.03.10
לזיו שלום רב

האופייני למחלת קרוהן שהיא עלולה לערב מקטעים לאורך כל מערכת העיכול.
כך שאין אפשרות לשלול את קיומה על בסיס ביופסיה ממקום זה או אחר.
בדיקות הגסטרוקופיה והקולונוסקופיה מאפשרות בדיקת ושט קיה ותרסריון, ומעי גס ובמידה ונבדק גם את אזור כנסת המעי הדק לגס - שזה האזור השכיח ביותר שמעורב במחלת קרוהן.
על מנת להתקדם באבחנה לשאר המעי הדק יש מספר אפשרויות כולל CT אנטרוגרפיה, MRI, וידאו-קאפסולה.
באם יש התויה להמשך הבירור יש להתייעץ עם רופא הגסטרו.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
טל
13:59 20.03.10
שלום,

שמי טל, חולה במחלת מעי דלקתית. לאחרונה עברתי בדיקת אולטראסונד פרי-אנאלי ונאמר לי שהסוגר הפנימי של פי הטבעת פגוע ולכן אין סגירה הרמטית של האזור. (הרופאה אמרה שבגיל כל-כך צעיר-23, ללא לידות או ניתוחים זה באמת חריג וההסבר היחיד הוא המחלה) האם האופציה היחידה לטפל בזה היא ניתוח?

תודה
 
ד''ר אליעד קרין  
16:43 23.03.10
לטל שלום רב

על מנת לענות לשאלתך חסרים נתונים רבים.
האם את מאובחנת כסובלת ממחלת קרוהן או קוליטיס כיבית.
כמה זמן מאובחנת.
האם את סובלת מאובדן שליטה.
האם היציאות שלשוליות, ריריות או דמיות.
מה בדיוק ראו בסונר הטראנס אנאלי, האם ביצעת מנומטריה אנאלית.
ולבסוף לרב יהיה מדובר בטיפול שמרני ולא ניתוחי שמטרתו הגעה ליציאות מוצקות יותר, שליטה על דלקת פעילה והרגעתה, ותרגילים לחיזוק הסוגרים.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
בוקר טוב ...
אני בת 22 בשבועיים האחרונות איני מרגישה בטוב יש לי המון סרחורות כאב בטן בחילות שלשולים ו..צואה דמי יש לי רק שאלה מה יכול לקשר כל דברים אלו ?והאם זה חמור?
(רצוי לציין שאיני בהריון )
 
ד''ר אליעד קרין  
16:39 23.03.10
ללי שלום רב

סחרחורת כאב בטן בחילות שלשול וצואה דמית - ונמשך שבועיים, כן זה חמור ודורש בירור וטיפול.

אנא פני לרופא המשפחה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
חנה
23:37 20.03.10
שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.

מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

כמה פרטים נוספים שידועים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??
 
ד''ר אליזה טיומני  
09:59 21.03.10
ראה תשובה של ד"ר קרין ב 18/03 לשאלה כזו בידיוק
 
שחר
15:52 22.03.10
שלום
עברתי בדיקת פאסז שבמהלכה 6 צילומי רנטגן ובסופה
3 צילומים תחת שיקוף.
רציתי לדעת האם הצילומים שעברתי בשיקוף שווי ערך מבחינת קרינה לקרינה מבדיקת שיקוף רגילה עם בליעת בריום?
תודה
 
שחר
17:00 22.03.10
לכמה קרינה msv נחשפתי בבדיקה זו?
תודה
+ הוספת הודעה
   1 ...  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  101  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
המעי הגס   רקטום   גידול ממאיר   פוליפים   קולונסקופיה   מחלת מעי דלקתית
RSS RSS פורום מחלות המעי הגס