בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות המעי הגס עמוד 47

פורום מחלות המעי הגס או פורום סרטן המעי הגס יעסוק בניתוחים למחלת סרטן המעי הגס או במחלות המעי הגס. כאן תקבלו מענה ומידע אודות המעי הגס, רקטום, גידול ממאיר, קרוהן, קוליטיס, פוליפים, קולונסקופיה, מחלת מעי דלקתית, סרטן במעי ועוד
מנהלי פורום מחלות המעי הגס:
ד''ר נתן גלוק
לפרטים נוספים
ד''ר עופר פורים
לפרטים נוספים
 
אתי
20:58 12.04.10
אמי בת ה- 75 כמעט סובלת מדימומים מפי הבטעת כבר מספר שבועות. לאחר בדיקה אצל רופא המשפחה נאמר לה כי אין טחורים או סדק . מזה שנים רבות היא סובלת מעצירות כרונית ותלויה באמצעים שונים לשם יציאה סדירה.
היא הופנתה לבדיקת קולונוסקופיה עם חשד ל - LICHEN
מה זה ?
מהן הסיבות לדימום רקטאלי מתמשך?
הרופא זיהה קפלי עור מפי הטבעת ועד הנרתיק וציין כי הבדיקה הרקטאלית תקינה
אודה לתשובתך
אתי
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:32 13.04.10
שלום לאתי
ממיכתב שלך לא הכל ברור
מחלת ליכן פלאנוס-זאת מחלת עור ומטפלים בה רופאי עור גם עם קטע הנגוע נמצא באיזור הפות.
לאבחנ המחלה יש צורך בביצוע ביופסיה מהעור .קולונוסקופיה זו לא בדיקה לאבחנה של ליכן ויתכן רופא רוצא לבצע אותה למטרות אחרות

בהצלחה ובריאות טובה לאימך
ד"ר אליזה טיומני
 
אורלי
20:49 13.04.10
שלום רב,
בן 48 עברתי קולונוסקופיה עקב דיברטיקוליטיס ובמהלכו נכרת פוליפ ממעי עולה ונשלח לבדיקה זו התשובה:

אבחנה B10-3069/1
ASCENDING COLON POLYPECTOMY
TUBULAR ADENOMA WITH LOW GRADE DYSPLASIA

1. מה זה אומר?

2.האם דיברטיקוליטיס יכול לגרום לסרטן במעיים?
3.האם כריתה של החלק השמאלי בו יש את הדבריקוליטים הסעיפים יכול למנוע סרטן במעי בעתיד?

המון תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:27 13.04.10
שלום לניסים
אין קשר בין מחלת הסעיפים ופוליפים
הפוליפ שנכרת לך הוא שפיר מסוג אדנומה טובולרית ז.א.-פוליפ כזה במידה ולא כורתים אותו יכול להפוך עם השנים לממאיר .לכן אתה זקוק להמשך מעקב קולונוסקופי פעם ב 5 שנים בכדי לנקות את המעי הגס שלך מפוליפים כאלו אם יבצרו.
בנוגע לסיעיפים-יש היום טיפול מונע להתקפים חוזרים של דלקת בסעיפים כך שיאן צורך בניתוח

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
ד.ד.
20:41 12.04.10
שלום
בת 49. סובלת כבר חצי שנה מפיסורה. (לאחרונה חל שיפור משמעותי) ומעצירות למעלה מ 10 שנים.
רופא גסטרולוג ( בהמלצת פרוקטולוג)קבע לי תור לקולונוסקופיה.
במשפחתי אין שום רקע למחלה.
האם כדאי לוותר על הבדיקה.( אני חוששת ממנה)- אני בריאה.
אודה על תשובה מהירה
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:22 13.04.10
שלום לד.ד
באופן עיקרוני -אין לך כעת אנדיקציה לבדיקה של כל המעי הגס -אפשר להסתפק רק בבדיקת איזור התחתון-סיגמואידוסקופיה ,אבל...את כמעט בת 50 ולמעשה אנו ממליצים היום בדיקת מעי הגס לפחות פעם אחת אחרי גיל 50 . בבדיקת קולונו-אומנם ההכנה פחות נעימה אך הבדיקה מבתבצעת בטישטוש ודי קלה וסיגמואידוסקופיה-היא בדיקה ללא טישטוש ויכולה להיות לא נעימה.

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
היה לי חום גבוה (38.7-39) - במשך יומיים לקחתי כדורים להורדת חום. החום שולב בביקורים תכופים לשירותים - שלשול עצור - לרוב להתאמץ שייצא אך יוצא מימי, צהוב. ולכל זה הצרף כאב בבטן ההתחתונה מתחת לפופיק - כאב חזק שהגיע בגלים ולח כדקה עד שעבר.
שותה בעיקר תה ירוק.
האם יש להמתין שיחלוף או חובה לגשת לרופא?
תודה
מיכל
 
פרופ' עמי ספרבר  
12:26 09.04.10
מיכל, שלום
בהיעדר מידע לגבי גילך, מצב בריאותך הכללי, ועוד מידע רלוונטי קשה לענות על השאלה הזו. בד"כ אין צורך לפנות מיד לרופא כי לרוב מדובר במחלה מוגבלת בזמן שחולפת לבד. באם מבצך הבריאותי הבסיסי רעוע אז כדאי לפנות לרופא, כמוכן אם את מקיאה הרבה, אינך מוגלת לשתות, וכד'. על פי מכתבך אינני מתרשם שזה המקרה.
בברכת החלמה מהירה,
פרופ' ספרבר
 
מיכל
12:11 12.04.10
תודה רבה.
שלום לך
לפי המלצתך כאן בפורום לקחתי פסיליום והרגשתי טוב ,לקחת 2 טבליות ביום עם קצת מים
אך יומיים אחרי העלתי את המינון ל-4 ביום ולמחרת היה לי מין תחושה של פקק בבטן ולאחריה שלשול מתמשך,הייתי 7 פעמים בשירותים.
שאלותתי הן:
1.על איזה פסיליום את ממליצה?של איזה חברה?
2.מה המינון שעליי לקחת ביום?האם עליי להתנסות לבד ולבדוק או שאת יודעת?
3.האם הפסיליום מגיב לכמות המים שאני שותה לאורך היום או לכמות שאני שותה באותו הרגע עם נטילת הכדור?
הרי רק במעי הגס הוא סופג את המים,נכון?או שלא?
אני רוצה להיות בשליטה על הנטילה ועל השימוש במים שאני שותה ולא רוצה לשלשל בגלל זה.
מה דעתך?
4.מדוע לאחר צואה יבשה יש שלשול?
תודה

 
גלית
12:29 10.04.10
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:32 11.04.10
שלום לגלית
פסיליום מופיע במחירה בכל מיני צורות -הכי נוח בקפסולות - 2 קפסולות בערב עם כס שתיה -כ שעה-שעתיים לפני שינה
יש הרבה חברות-NOW או NATURAL TOUCH SOLGAR ועוד
צריך לשתות במהלך כל היום כ 10 כובסות נוזלים כך שתהיה יציאה מאוזנת ולא משתנת . אם זה משלשל-אפשר להקטין את המינון אך שתמיד ישאר באותו הזמן
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
יעל
20:13 11.04.10
שלום לכולם,
אני עובדת סוציאלית שמתחילה לעבודה עם חולים אונקולוגים חשוב לי לדעת על אילו זכויות חשוב שאיידע ועל אילו דברים חשוב שאתן דגש בשיחותי.
תודה מראש,
יעל.
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:26 11.04.10
שלום ליעל
א- זה לא מקום המתאים -זה פורום של מחלות מעי הגס
ב -איך זה יתכן שאת שואלת שאלות מיקצועיות בפורום - איך תוכלי ליעץ לחולה? יש חוברת שלמה שהוצא ע" משרד הבריות על זכויות חולי סרטן

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
גלי
02:40 11.04.10
שלום רב !
אני אישה בת 27 לאחר 3 לידות , לפני מספר חודשים עקב הקאה שחורה וכאבים ממושכים בשכמות ובבטן עליונה נשלחתי לגסטרו ומסתבר שאני סובלת מגסטריטיס והחיידק הליקובקטר, קיבלתי טיפול אנטיביוטי אבל עדיין אני סובלת הבחילות לא נעלמו, הכאבים לא עברו, ויש לי בנוסף כאבים בבטן תחתונה שמתגברים כשאני צריכה לשירותים ודקירות חזקות מאוד בבטן תחתונה שמשתקות אותי, כאבי גב תחתון כאבים בחזה בצד שמאל למעלה , יש לי יציאות גם רכות וגם עצירויות, בטן נפוחה אחרי האוכל והרגשה תמידית של חוסר התרוקנות והשכמות כואבות לי.
יש לי המון תלונות שלדעתי גם לא קשורות אחד לשני וזה גורם לי להתבייש לגשת לרופא . אני מרגישה לא טוב והייתי שמחה אם תוכל לתת לי כיוון מה קורה איתי.
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:23 11.04.10
שלום לגלי
את באמת מתארת הרבה תלונות אך הרושם שניתן לארחד אותן תחת קורת גג אח של תסמונת מעי הרגיש-שינויים ביציאות ,תפיחות הבטן וכיווצים בבטן ,תחושת התרוקנות לא מלאה ועוד.
בניפרד עומד הסיפור של הקאה שחורה -גסטריטיס וטיפול בחיידק.
יש צורך לוודה העלמות החיידק ע" תבחין נשימתי ואם לא נעלם -לקבל קורס נוסף באנטיביוטיקה אחרת
לאחר טיפול אנטיביוטי קחי במשך חודש טיפול בפרוביוטיקה עם תכולה גבוה של חיידקים כמן VSL # 3 או קו-ביוטיק.
כדי להוסיך סיבים תזונתייםל מלווים בשתית כ 10 כוסות נוזלים ביום
כדי שתתיעצי עם רופא גסטרו כי חסרים פרטים רפואים

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
אני סובלת מיציאות מרובות כתוצאה מטיפולי כימותרפיה לסרטן השד (טקסול), יציאה אחרי כל ארוחה, כבר קיבלתי מכך פיסוורה. נראה כמו שהמזון עובר במעיים בלי להתעכל (כשאני בולעת כדורים, לפעמים הם יוצאים שלמים). האם למישהו יש פתרון?
בתודה מראש
חגית
שלום רב
תודה על התשובה,עברה שנה מהקשירה האחרונה,הרופא טען שאלו פוליפים לא משמעותיים,ושכרגע אין מה לעשות,השאלה האם לפנות לרופא אחר או להיות במעקב עוד כמה חודשים?בבדיקה לפני כמה חודשים לא היה שם כלום תודה
שלום
עברתי בדיקת רקטוסקופיה בעקבות בליטות בפי הטבעת,הבדיקה נאמרה היתה תקינה,אך ישנם פוליפים שנוצרו בתעלה האנאלית כתוצאה כך הרופא הסביר מקשירות טחורים פנימיים,שאלתי האם הפוליפים האלה מסכנים אותי באיזה שהיא צורה? האם עלי לעקוב אחרי זה? תודה
 
ד''ר אליעד קרין  
20:31 10.04.10
לשירה שלום רב

משאלתך ניתן להבין כי עברת קשירה של טחורים פנימיים - חשוב לדעת כמה זמן עבר מאז הקשירה.
באופן כללי ההמלצה לגבי פוליפים בתעלה האנאלית היא לבצע כריתה ולשלוח לבדיקה פתולוגית.

בברכה

ד"ר קרין אליעד
 
דנה
21:52 09.04.10
שלום רב,

בעלי חולה קרוהן, כעשר שנים. בגלל העובדה שהוא לא מקפיד על דיאטה מסודרת ואף מעשן המליץ לו הרופא ליטול כדורים (מסוג אזופי) המינון : שלושה בכל יום.

וכך הוא מעדיף לחיות על מנת לדכא את תסמיני המחלה ולשמור על הפוגה.
הבעיה היא כזאת :
אני רוצה להיכנס להריון אך פוחדת שכדורים מסוג אזופי יכולים להשפיע לרעה על התפתחות העובר .
גם כאשר הגבר המפרה נוטל אותם .
וגם קראתי על כך אך לא מידע מקיף ורחב בנושא ולכן אני פונה אליכם בשאלה האם עדיף "להתנקות" מהכדורים לפני ההפרייה וכיצד זה ישפיע על בעלי (ההפסקה בנטילת הכדורים).

תודה רבה , מחכה לתשובה .
דנה
 
פרופ' עמי ספרבר  
06:03 10.04.10
שלום דנה,
את שואלת שאלה חשובה ולא פשוטה. ברפואה יש הרבה מצבים בהם העיקרון הוא שקילת תועלת האפשרית מול הסיכון האפשרי לגבי החלטה טיפולית.ֿ
יש המלצה להפסיק אימורן (אזופי) אצל גברים כ-3 חודשים לפני הנסיון להרות. ההמלצה אינה מבוססת על מידע רפואי רב, אך היא ניתנת במחשבה שאימורן עלול להשפיע לרעה.
אין כל דרך לדעת מה יקרה לגבי מחלת בעלך אם הוא מפסיק את התרופה, אלא אם יש לכם ניסיון קודם. בהחלט תתכן התלקחות המחלה.
במצב זה אתם צריכים לפנות לרופא גסטרו המטפל שלו לדון על חלופות טיפוליות אפשריות ועל מעקב מסודר וצמוד.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר
שלום
לבן שלי בן 21 התגלתה מחלת קרוהן לפני כחצי שנה.
בחצי השנה האחרונה סובל מאד מדלקת שלא עוברת - התקפים חוזרים שנמשכים בין יומיים לחמישה ימים.
הוא ירד מאד במשקל - מקבל כרגע רק סטרואידים חלשים לוקח אומגה 3 - כל ניסיון לתרופות הומאופטיות או תזונה לא עובד.
התקפים חוזרים כל הזמן שמתבטאים בכך שהוא מקיא ואין לו שילשולים - יש לו CRP גבוה והוא לא קיבל אנטיביוטיקה מאז ההתקף הראשון לפני חצי שנה

מה ניתן לעשות? יש המלצות על דרכי טיפול נוספות במחלה?
תודה.
 
פרופ' עמי ספרבר  
12:32 09.04.10
שלום איריס,
יש מגוון טיפולים יעילים לקרוהן. אי-אפשר דרך האינטרנט להמליץ על טיפול ספציפי. זה צריך להיעשות על ידי רופא גסטרו במפגש פנים אל פנים כולל תשאול לגבי הרקע והתסמינים ובדיקה גופנית.
אינני מכיר את המושג סטרואידים "חלשים" - אולי הכוונה למינון לא גבוה. בכל מקרה משתמשים בסטרואידים לזמן קצר ומתבססים בעיקר על תרופות אחרות עם פחות תופעות לוואי, ולאו דווקא אנטיביוטיקה.
בשלב זה אני מציע לפנות בהקדם האפשרי לרופא גסטרו מומחה כדי לעשות סדר בטיפול, ובוודאי לא לסמוך על טיפול הומיאופתי.
בברכה,
פרופ' ספרבר
ההתקפים והכאבים הם עם קבלת הטיפול הקונבנציונאלי - אימורן.
ההתקפים והכאבים הם עם קבלת הטיפול הקונבנציונאלי - אימורן.
 
שרון חלפון
08:52 09.04.10
שלום רב

שמי שרון עברת בדיקה C.T בטן מה פרוש בדיקה

 קטע קצר באורך 15 ס"מ במעי הדק הסופי ובו קיימת התעבות לולאת המעי וקיימת האדרה עודפת של הרירית הממצא חשוד למחלת קרוהן פעילה.
קיימת הרחבה קלה של לולאת המעי הדק פרוקסימלית לאיזור זה
הרקטו-סיגמואיד בתמט עם חשד לעיבוי הדופן ובצקת בתת רירית
שאר המעי הדק והמעי הגס ברוחב תקין ללא עיבוי הדפנות וללא האדרה חריגה בריריות

בסיכום: קטע קצר במעי הדק הסופי המתאים למחלת קרוהן פעילה ושינויים במעי הגס
הרקטוסיגמואידי המחשידים לקיום מחלת קרוהן גם באיזור זה.

מה אומר בדיקה הזה מה אני חייב לעשות מי עכשיו

עשית 5 ניתוחים של פיסטולה פי טבעת
תודה רבה לכם
מיני שרון

 
פרופ' עמי ספרבר  
12:36 09.04.10
שלום שרון,
התשובה של הבדיקה מאוד ברורה וחד-משמעית - יש חשד למחלת קרוהן, שהיא מחלה דלקתית של המעיים, גם בקטע מהמעי הדק וגם בקטע מהמעי הגס. ענין הפיסטולות בפי הטבעת מתאים לאבחנה זו מאוד.
מה שאת צריכה לעשות כעת הוא לפנות בהקדם למומחה גסטרו כדי להשלים את הבירור ולהתחיל בטיפול, שבדרך כלל נותן מענה טוב למחלה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
ראשית תודה על תגובתך המהירה.

השכלתי מתשובתך ממנה למדתי כי קיימת רק דרך אחת לביצוע בדיקת קולונסקופיה- אם כך נשארת השאלה לגבי ההכנה לבדיקה.
יש לי רתיעה מהבדיקה הרגילה הכוללת בליעת חומרים משלשלים ודיאטת מזון. האם השיטה הנקראת colonscoperp (שיטתו של פרופ' סקפה)
יעילה באותה מידה? האם אין תופעות לווי שאינן מצוינות בפרסום לשיטה?
שוב תודה מראש על תשובתך - שבי
 
פרופ' עמי ספרבר  
12:22 09.04.10
אני מצטער, שבי אבל אני אינני מכיר את השיטה של פרופ' סקפה ועל כן אינני מוסמך לענות על השאלה. לגבי פרופ' סקפה עצמו, מדובר ברופא בין המובילים בתחום הגסטרו בארץ.
בברכה,
פרופ' ספרבר
שלום
ברצוני לעבור בדיקת קולונסקפיה- אין שום ממצאים לבעיות כולל גנטיות.
קראתי על מספר דרכים לעבור הבדיקה ( להוציא בדיקה וירטואלית)
שאלותי : מהי הבדיקה הקלה הנכונה והמדויקת והמומלצת ביותר ?
(האם יש שילוב אחד של כל הגורמים שהזכרתי ? ) מה אחוז הסיכוי לפגיעה במעי תוך כדי בדיקה?
בתודה מראש -שבי
 
פרופ' עמי ספרבר  
17:13 07.04.10
שלום שבי,
אינני מבין מהשאלה על איזה דרכים מדובר? אולי הכוונה היא להכנה לבדיקה ולא לבדיקה עצמה? לגבי הבדיקה עצמה, קולונוסקופיה, יש רק אחת ואין דרכים שונות לעשות אותה.
אולי תוכל לחדד את השאלה?
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
מודאגת
09:25 07.04.10
יש לי כבר יומים דימום עם הצואה בלי כל כאב
 
פרופ' עמי ספרבר  
17:08 07.04.10
שלום רב,
הסיבה העיקרית לדימום רקטאלי היא טחורים, עם או ללא כאבים.
במקרה שלך אין כל מידע לגבי גיל, מחלות רקע, תרופות, קיום הפרעת קרישה, הרגל יציאה ועוד מידע רב, כך שלא ניתן בכלל להתייחס לשאלה באופן ספציפי יותר.
בכל מקרה אם הדימום נמשך יש מקום לפנות לבדיקת רופא (רופא המשפחה או פרוקטולוג בשלב ראשון).
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
יואב
19:26 05.04.10
שלום רב,

ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק.

גודל הגידול: 13.5 ס"מ
מדד מיטוטוני: 30/50 HPF

גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים.
בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי".

כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה.

כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים?
ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב?

ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי?

תודה רבה!!
 
פרופ' עמי ספרבר  
07:56 07.04.10
יואב, שלום
אם כל הרצון הטוב, אינני חושב שאנחנו הכתובת המוסמכת לענות על השאלות החשובות ששאלת.
בגידולים כאלה את האבחון עושה בד"כ גסטרואנטרולוג ואת הניתוח כמובן כירורג. מכאן הטיפול עובר לאונקולוגים והם הכתובת המתאימה. אני מציע או לשאול את האונקולוג המטפל או לפנות לפורום אונקולוגיה בו תוכל לקבל את התשובות המוסמכות ביותר.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
שמרית
14:14 05.04.10
שלום רב,

אני בת 24 ומאובחנת כחולת קרוהן במשך שנתיים. (מעי דק סופי). אני מקבלת למעלה משנה מינון כפול של יומירה, אם כי אני מתחילה להרגיש שהיא מאבדת מההשפעה שלה. בעיקרון כרגע בדיקות הדם תקינות ולפי הרופא אני ברגיעה. אולם, יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי לתפקד. אחרי כל הליכה לשירותים (אחת ליומיים בערך) מתחיל אצלי כאב חד מאוד באזור של הדלקת (בטן ימנית תחתונה) שעובר רק אחרי יומיים בערך.. (כל משככי הכאבים לא עוזרים). שאלתי את רופא הגסטרו שלי, אולם הוא לא יודע ממה זה נגרם. הוא שלח אותי לבדיקת MRE. בנוסף, נפגשתי עם כירורג והוא אבחן אצלי מחלה פרי-אנאלית. (פיסטולה).

האם MRE יכול לגלות את הסיבה לכאבים האיומים שנגרמים אחרי כל הליכה לשירותים? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:26 06.04.10
לטל שלום,
אפשר להבין את התסכול שלך, אך מדובר בתופעה לא שכיחה וקשה לאבחון. אני מכיר לא מעט חולים עם כאב לאחר יציאה, אך לא שנמשך כל כך הרבה זמן. אני חושב שהבדיקה שהוצעה לך הגיונית וצריך לחכות לתוצאה לראות אם היא נותנת רמז למקור הכאב. הייתי שוקל תוספת MRI לאגן ביחד עם ה-MRE לאור התעוררות הכאב לאחר יציאה והממצא של פיסטולה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
מיקי
10:06 05.04.10
שלום ליועצים !! בעייתי היא כזו : אובחנתי כחולת "קרוהן" לפני שנתיים. המחלה היא בצורה קלה (אין שילשולים אין הקאות וב. דם תקינות..האבחנה נעשתה רק ע"י ביופסיה).
הבעייה שלי היא שכל חצי שנה אני נתקפת כאבים חזקים של בטן ולמעשה כל הבדיקות תקינות לגמרי. הכאב נמשך 3 שבועות לערך והוא קשה ופוגע באיכות חיים.אין תגובה טובה לסטרואידים. ממה יכולים לנבוע כאבי הבטן האלו ??יש לציין לוקחת קבוע :רפאסל". תודה על התייחסות.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:22 06.04.10
מיקי, שלום רב
על פי המידע שמסרת לא נראה שהכאב קשור למחלת קרוהנס, אם כי לא ניתן לשלול זאת. הן אופי הכאב והתזמון שלו, והן היעדר תגובה לסטרואידים מדברים נגד קרוהנס כמקור הכאב.
יש, כמובן, סיבות רבות לכאב בטן ולא ניתן כאן לנחש או לאבחן את הסיבה.
אני חושב שהדבר היעיל ביותר שאפשר לעשות (ואולי כבר עשית) הוא להיבדק אצל מומחה גסטרו בזמן התרחשות הכאב. אז הרופא יוכל להתרשם אישית מהתופעה ולהחליט אם זה קשור או לא לקרוהנס ואיך להתקדם באבחנה וטיפול.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר
 
רוני
10:43 29.03.10
בן 60 לאחר ניתוח להסרת גידול במעי הגס ,הוסרה סטומה .
סובל 20-30 יציאות ליום עם כאבים חזקים וצריבות בפי הטבעת .
עברו 9 חודשים מהניתוח ואין כל שיפור במצב .
האם קיים סיכוי לשיפור ?
האם יש מישהו במצבי ?
אשמח לקבל כל מידע בנושא.

בתודה.
 
ד''ר אליזה טיומני  
00:07 31.03.10
שלום רוני.
התשובה -כן יש סיכוי לשיפור גם אחרי 9 חודשים .
בכדי לתת תשובה מדוייקת יותר חסרים הרבה פרטים-איפה היה הגידול? באיזה עומק האנאסטומוזה ?
מה היה הטיפול ? מה מצב האנאסטומוזה בבדיקה אנדוסקופות בחודשים אחרונים?
איפה אתה מטופל? ומה כבר נעשה מבחינת הטיפול עד כה?

בברכה -ד"ר אליזה טיומני
+ הוספת הודעה
   1 ...  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  102  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
המעי הגס   רקטום   גידול ממאיר   פוליפים   קולונסקופיה   מחלת מעי דלקתית
RSS RSS פורום מחלות המעי הגס