בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות המעי הגס עמוד 47

פורום מחלות המעי הגס או פורום סרטן המעי הגס יעסוק בניתוחים למחלת סרטן המעי הגס או במחלות המעי הגס. כאן תקבלו מענה ומידע אודות המעי הגס, רקטום, גידול ממאיר, קרוהן, קוליטיס, פוליפים, קולונסקופיה, מחלת מעי דלקתית, סרטן במעי ועוד
מנהלי פורום מחלות המעי הגס:
ד''ר עופר פורים
לפרטים נוספים
ד''ר נתן גלוק
לפרטים נוספים
שלום פרופ' ספרבר,
אני בן 31, אני אובחנתי כחולה IBS. כבר קרוב לשנה, שאני סובל לרוב מיציאות מרובות, ויש תקופות שגם מעצירויות.
הדבר שהכי מפריע הוא שיש לי גזים, כול 10 -15 דקות, גם אחרי התרוקנות, שלצערי הרב מאוד אני לא שולט בהם. ואני לא מוצא לזה פיתרון.
כבר הפסדתי שני מקומות עבודה, מכיוון שאני באופן תמידי בשירותים.
האם יש פתרון לגזים, קלבטן, קולוטאל, קצת מקילים, אבל אני עדיין סובל ומיואש מאוד.

אשמח לשמוע את דעתך,
יום מקסים,
גיא
 
פרופ' עמי ספרבר  
08:46 04.07.10
שלום גיא,
ראשית נושא הגזים הוא אחד הנושאים המורכבים והקשים לטיפול. הסיבה העיקרית היא שאצל חולי IBS אין יותר גזים מאחרים, אלא שהגזים מתרכזים אחרת במערכת העיכול וסף הרגישות לגזים נמוך במיוחד. זאת אומרת, בשורה התחתונה, שחולי IBS מושפעים לרעה הרבה יותר מאחרים מאותה כמות של גזים במעי.
אפשריות הטיפול הן רבות ומגוונןת ודורשים התאמה אישית. את זה אפשר לנסות לעשות רק בייעוץ אישי פרטני עם רופא מומחה לנושא.
בברכה,
פרופ' ספרבר
שלום רב,
לאבי גילו לפני יומיים סרטן מעי הגס. שני גידולים הוסרו בניתוח כאשר רוב המעי הגס הושאר כדי להקל עליו בכימותרפיה (זה מה שהוסבר). יש 2 גרורות בכבד. אבי צעיר ואדם בריא (עד כה). אילו תרופות הכי יעילות בכימו במקרים כאלה? לאיזה תופעות לוואי לצפות? תודה
 
פרופ' עמי ספרבר  
08:41 04.07.10
שלום יעל,
לגבי טיפול כימותרפי צריך להפנות את השאלה לאונקולוגים, אפשר בפורום אונקולוגי.
במידה ואת (ואחיו/אחיותיך) טרם נועצתם ברופא לגבי בדיקת קולונוסקופיה במסגרת גילוי מוקדם לקבוצות אוכלוסיה בסיכון גבוה רצוי שתעשו זאת.
בברכת החלמה,
פרופ' סםרבר
שלום
לסבתא שלי בת 70 יש סרטן מעי הגס, עם מטסטזות בכבד ועוד מקומות, יש לה בעיות שיחרור.
אחרי כל ארוחה היא רצה לשירותים, העם היא צריכה דיאטה מסוימת בגלל השלחות בכבד.
מה אפשר לעשות אלמנת להכל על כאבים, איזה משכח כאבים מומלץ בלי אשלחות יתר על מארכת עיקול.
תודה רבה מראוש.
 
פרופ' עמי ספרבר  
08:38 04.07.10
שלום ג'ני,
אין צורך בדיאטה מסויימת. אפשר לקחת כל משכך כאבים, העיקר שלא תסבול. לגבי משככי כאבים אפשר להיעזר באונקולוג המטפל.
בברכ,
פרופ' ספרבר
אני בת 63 יש לי נגעי עור בלי מאפיין ספציפי , זה מתחיל בשלפוחיות קטנות עד פצע פתוח מגרד
(מודעת לכך כבר 6 שנים) זה מופיע חלקי הגוף יש גם נפיחות של השפתיים החניכים והרגלים ועייפות. הטריגר לתופעה היא אכילת דגנים , גם מרכיבים בחומרי מזון מוכנים כמו גלידה ופריגורטים.
זה דומה לאלרגיה אבל אין ממצאיים IgE, IgG,תקינים . טופלתי לא נכון בשתי בתי חולים לעור
(בודפסט הונגריה) . ביופסיה לדרמטיטיס הרפטיפורמיס שלילית. בדיקות אימונולוגיות שליליות.
בדיקה של הכבד והמרה שלילי. הליקובקטר טופל שנתיים שלילי. אנדוסקופיה תקינה.צאליק נשלל.
עברתי קלונוסקופיה ורטואלית בישראל הכל תקין. עברתי בנוסף קולונוסקופיה בהונגריה.,השבוע.נעשתה ביופסיה עדיין אין תוצאות . יש שלילה של IBD נמצא סטיגמואידיטיס.

אני מרגישה מבוכה גדולה לאור הממצאים אני לא אשה חולנית וגם לא היפוכונדרית.
1- האם יש קשר בין אי סבילות לדגנים (כולל שיבולת שועל) לנגעי עור ולסטיגמטיטיס.
2- האם הסטיגמיטיס הוא המקור לבעיה או רק תסמין לבעיות שהאי סבילות לדגנים מעוררת אצלי
(אף על פי שאין מימצא רופאי). אי צריכת דגנים משפרת נגעי עור שלא נפסקים לחלוטין כי יש
מוצרים מוכנים שלא מפרסמים תכולה מדויקת של המרכיבים.
 
ו.א.
18:47 30.06.10
שלום,
מדובר באשה בגיל 40, פגועת מוח הנמצאת רוב הזמן בישיבה. האשה נמצאת בחו"ל במוסד לפגועי מוח . במשך חצי שנה היא סבלה מחסימות במעי והוחלט לנתחה, מתוך הנחה שזה יפתור את הבעיה. בניתוח קיצרו את הצקום, נתקו את המעי הגס היורד ופתחו שם סטומה.
לצערי הבעיה לא נפתרה, מאז הניתוח יש סתימה כל שבועיים, להקל עליה עושים שטיפת מעי קלה. לאחרונה זה קורה כל כמה ימים.
אני מבקשת לדעת מה ניתן לעשות בכדי לשפר את המצב.
היא מקבלת תרופה בשם Movicol.שמטרתה לשמור על הנוזלים במעי.
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
19:36 30.06.10
שלום לו.א.
קשה להתיחס למה שנכתב כי חסר הרבה פרטים רפואים והעיקר -מה נמצא בניתוח ומדוע עשו מה שעשו
לא ניתן להתיחס למקרה מורכב כזה במסגרת אינטרנט
את צריכה לפנות ליעוץ פרטני עםמ החומר רפואי כתוב מחו"ל בכדי שיוכלו להבין במה מדובר ולתת לך יעוץ

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
אביגיל
17:02 25.06.10
שלום,
ילדתי בשבוע 25. היום התינוק בן חודשיים וחצי (גיל מתוקן) וגיל כרונולוגי 5 חודשים וחצי.
אני נותנת לו סימילאק ניאושור כעת. קודם נתתי מטרנה סנסטיב לפגים אך הפסקתי בגלל עצירות.
יצאנו מהפגיה עם כמות אוכל של 70 מ"ל לארוחה * 8 ארוחות ליום, ועלינו תוך שבועים ל-90 מ"ל לארוחה. מאז נשארנו בכמות זו כי ראינו שיש לו פליטות קטנות אחרי האוכל.

לפני שבועיים הוא החל להראות סימני התנגדות לאוכל: בוכה בתחילת ההאכלה ובהמשך, מנפנף את הידיים ודוחף את הבקבוק, מראה סימני גועל ורצון להקיא. יש ארוחות שזה יותר ויש ארוחות שפחות. ברוב הארוחות אני מצליחה להאכיל בסביבות 60-70 מ"ל בקושי רב ועם הפסקות. יציאות הוא נותן פעם בשלושה ימים. כשהוא שוכב רואים לפעמים שאוכל עולה למעלה בלי שהוא פולט. יש רק סימנים של הבעות פנים וטעם לא טוב בפה.

בדיקה אצל רופא ילדים לא העלתה בעיה.
מה אפשר לעשות? האם אתה עוסק גם בגאסטרואנטרולוגיה של ילדים? אם לא - האם יש כתובת בבאר שבע שאפשר להתייעץ איתה?

תודה,
אביגיל
 
פרופ' עמי ספרבר  
20:36 28.06.10
שלום אביגיל,
אני מצטער אך אינני מתיימר להתייחס לנושא כזה. אין לי שום ניסיון בגסטרו ילדים.
יש שני רופאי גסטרו ילדים בכירים בבאר-שבע: פרופ' צבי ויצמן ודר' ברוך ירושלמי. יש גם אחרים שהם פחות בכירים אבל גם מצויינים. אני מציע ליצור קשר אם אחד משני הרופאים הנ"ל. אפשר לברר איפה הם מקבלים בחטיבה הפדיאטרית בסורוקה. נדמה לי שפרופ' ויצמן מקבל במרכז הילד ודר' ירושלמי בבית הרופא, אך אינני בטוח לגמרי.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר
בעלי חלה לפני 12 שנה בסרטן מעי הגס עבר ניתוח יצא עם סטומה עבר טיפולים+הקרנות, אחרי 9 שנים חזרה המחלה שוב באגן, עבר ניתוח להוצאת עצם הזנב ועבר שוב טיפולים שבמהלכם נמצא גרורה בריאה הימנית ,עבר טיפול כימותרפי (אוקסלי פלטין ) עבר ניתוח בריאה הוצאו לו שליש ריאה
והתחיל טיפול בכדורי "סקלודה", ושוב עשו סיטי פד והתגלה גידול בראיה שהשמלאית,עובר עכשיו טיפול הארביטוקס,רופאים אומרים שזה הטיפול האחרון שיש להם מה הסיכוי? תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
10:41 27.06.10
שלום עדי
הטיפול בארביטוקס נחשב היום מאוד טוב וחזק לסרטן גרורתי של מעי הגס .עד עכשיו בעלך בהצלחה התגבר על 12 שנות מחלה גרורתית-אז יש סיכוי טוב שיצליח גם הפעם -מה שחשוב -לתת חיזוק ותמיכה כללית לגוף -יש היום מרפאות לרפואה משלימה תומכת ספציפי בחולי סרטן -בבילינסן ובמקומות אחרים.
בהרבה הצלחה לבעלך
ד"ר אליזה טיומני
 
פרופ' עמי ספרבר  
10:44 27.06.10
שלום עדי,
השאלה שלך מופנית, לדאבוני, לפורום הלא נכון. הידע והטיפול בנושאים אלה הוא בלבדי לאונקולוגים ואותם צריך לשאול.
ביחד עם זאת אתייחס לנושא העקרוני של סיכוי. היות ורפואה אינה מדע מדוייק, כל הערכת סיכוי שתקבלו, ולא חשוב מה המקור, מבוססת על סטטיסטיקות והסתברויות. לכל הערכה סטטיסטית יש חריגים בשני הכיוונים. על כן, גם אם חשוב לכם לקבל הערכת מצב, ואני מבין את זה, רצוי שתתיחסו לזה בדיוק כך, כלומר כהערכה בלבד.
בברכה,
פרופ' ספרבר
שלום רב,
הנני בת 23, בריאה בדרך,נוטלת גלולות למניעת הריון לא מעשנת
לא רגישה למזון מסויים לפי ידעתי.

סובלת כשנה וחודשיים בתחושת מלאות שלעיתים כואבת בבטן שמאל תחתונה על גבול המשפעה עם הקרנה על גב תחתון שמאל ורגל שמאל.התחושות היו באות והלכות לא על הסיס קבוע לעיתים פעם בשבוע לעיתים כל יום ולעיתים בכמה שבועות

חשוב לציין שההרגשה הכללית הייתה בסדר גמור כולל יציאות וכד'.

לפני כחודש וחצי החלו כאבים קלים סביב היציאות סדירות באזור בטו שמאל.
לפני כחודש החלו שינויים ביציאות ותחושת עצירות אך היציאות הינן שילשולים.
היום אני ממשיכה לסבול מהבטן השאמלית תחתונה והגב ולעיתים מרגישה תסמיני לחץ וחרדה
כגון עקצוצים בגוף חוסר תיאבון ופחד...

חשוב לציין שעברתי עשרות בדיקות ע"י מומחים שונים-
רופא משפחה כירורג גניקולוג אורתופד
עשיתי CT בטן תחתונה שהכל תקין בה, פרט לנודולה קטנה באנדרנל.

צילומי רנטגן של גב ע"ש מותני ואורכי שהצביעו על עקמת מינימלית קמורה שמאלה.

אולטראסאונד דרכי שתן, מפשעות, בטן, וגניקולוגי שהכל תקין בו.
בדיקת דם תקינה פרט לשקיעת דם 40 בממוצע(מצביעה על דלקת?)

הנני כרגע בטיול שלי במזרח כחודש,סובלת מהבטן על בסיס יום יומי כמובן שלהכל מתלווה תחושת לחץ ותסמינה...

שוקלת לחזור הביתה להמשך בירורים. אמשח לשמוע את דעתכם

האם יש דרך להקל על הכאב?הוא פוגע באיכות חיי ובמיוחד בטיול שלו כל כך ציפיתי.
האם יש סיבה לדאוג ולחזור הביתה?

תודה לכם
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:26 21.06.10
שלום רב,

מכיוון שתלונתך על כבא בבטן שמאלית תחתונה נמשכת כשנה, ללא שיפור אך כנראה גם ללא החמרה לפי פנייתך.
רצוי בכל זאת לפנות לרופא לבצע בירור אשר שילול בעיות במערכת גניקולוגית או באזור מעי הגס השמאלי.

בתחילה יש לפנות לרופא משפחה לביצוע בדיקות ראשוניות ועל סמך התוצאות יוחלט על איזו דרך להמשיך.

בהצלחה ובריאות טובה,

ד"ר אליזה טיומני




תודה רבה על התגובה המהירה.

חשוב לציין שלא עברתי בדיקת גסטרו מאחר ורוב התקופה הזו לא היו שינויים ביציאות ולא היו תסמינים של מערכת העיכול.

פרטתי את הבדיקות שנערכו במהלך השנה האחרונה, היחידה שהעלתה ממצא חריג הייתה הבדיקת דם שהצביעה על שקיעת דם 40. לאורך מספר חודשים.

רק לפני כחודש וחצי החלה החמרה-והתחילו שינויים דרסטים ביציאות וכאב חזק יותר.-צואה רירית שלשולים ועצירויות. כמובן שמעט בחילה מלחץ ותסמיני חרדה.
החרדה נובעת מהשאלה האם אני יכולה לשלול מחלה ממאירה על סמך הבדיקות האלו?
הכאב לא מעיר משינה ולא מגביל בתנועה.

האם כדאי להמשיך בירור באופן מיידי ולחזור לארץ?

אשמח מאוד לשמוע את תשובתך,
תודה רבה!
שלום רב,

לקראת קולונסוקופיה שאני אמור לעבור מחר קיבלתי פיקולקס. הכנתי את עצמי עם התזונה המומלצת אך אחרי שלקחתי מנה ראשונה עדיין לא קרה כלום (עברו כבר מספר שעות). שתיתי המון מים כנדרש, אך איך להמשיך את ההכנה ומה לעשות??

אודה לתשובה מהירה!
אין סיבה ללחץ.. גם עם המרוקנים האחרים לוקח זמן.. (אני התחלתי לשלשל רק ביום למחרת)
תמשיך לשתות כפי שכתוב בהוראות ואל תדאג, זה יעבוד
 
ד''ר אליזה טיומני  
20:08 22.06.10
שלום יהושוע,
אפשר לקחת יחד עם מנה השניה 2 כדורי קסטיב כלשוא.אםעדיין אין תזוזה-לבצע 3-4 חוקני פליט א י ש להכניס אותן אחת אחרי השני ולהמשיך לשתות הרבה

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
תודה רבה על התגובה. כבר לקחתי את המנה השנייה אחרי 6 שעות, שתיתי המון מים ועדיין אין שום תגובה. הייתכן או שאין סיבה להילחץ? מה זה כדורי קסטיב? לא יודע אם יש טעם ללכת לבדיקה מחר בבוקר
תודה רבה על התגובה. כבר לקחתי את המנה השנייה אחרי 6 שעות, שתיתי המון מים ועדיין אין שום תגובה. הייתכן או שאין סיבה להילחץ? מה זה כדורי קסטיב? לא יודע אם יש טעם ללכת לבדיקה מחר בבוקר
 
פנינה
09:30 22.06.10
לאחר שני אישפוזים של אבי עקב נפיחות יתר בבטן, דימום בצואה+שילשולים, חולשה התגלה כי יש קרעים במעיים ונאמר לו כי צריך להחדיר לו בעזרת צינור קליפסים לסגירת הקרעים
לא הצלחתי להבין בדיוק ומה ההשלכות ואם זה יפתור את הבעיה ואיך וממה נגרמו הקרעים

תודה פנינה
 
ד''ר אליזה טיומני  
20:15 22.06.10
שלום פנינה.
סיפור שלך מאוד לא ברור וחסר מידע רפואי רב בכדי לענות לך תשובה מושכלת-גיל ,מחלות רקע ,ממצאים בהלך האישפוזים וממצאי הדמיה. נראה לי שכדאי לך יותר לשבת שוב עם צוות המטפל ולשאול שאלות מכוונות

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני,
 
שמרית
10:19 22.06.10
זה מה שנרשם ב-MRE:

הודגמה מחלה בטרמינל אילאום עם עיבוי ניכר של דופן האילאום. דופן האילאום מגיע ל-11 מ"מ, כאשר 3 מ"מ הוא הגבול העליון של הנורמה. הסגמנט של האילאום עם הדופן המעובה והלומן המוצר קוטרו כ-5 מ"מ. באיזור גם ניראת היפטרופיה קלה של השומן המזנטריאלי. פרט לאילאום לא נראו מוקדי מחלה נוספים הראויים לציון

האם זה אומר שהמחלה פעילה? כרגע אני עם מינון כפול של יומירה
 
ד''ר אליזה טיומני  
20:01 22.06.10
שלום לטל
אם להסתמך רק על תשובת ההדמיה -יש סימני פעילות המחלה אך יש עוד דברים בבדיקות הדם שיכולים לתמוך או לשלול את המצב
כדאי לך לדבר עם גסטרואנטרולוג של
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
תודה רבה על התגובה המהירה.

פרטתי את הבדיקות שנערכו במהלך השנה האחרונה(עשרות כולל CT וגניקולוגיה אשמח אם תציצי בהודעה הראשונה בה מפורט הכל)
, היחידה שהעלתה ממצא חריג הייתה הבדיקת דם שהצביעה על שקיעת דם 40. לאורך מספר חודשים.

חשוב לציין שלא עברתי בדיקת גסטרו מאחר ורוב התקופה הזו לא היו שינויים ביציאות ולא היו תסמינים של מערכת העיכול.


רק לפני כחודש וחצי החלה החמרה-והתחילו שינויים ביציאות וכאב חזק יותר.-צואה רירית שלשולים ועצירויות. כמובן שמעט בחילה מלחץ ותסמיני חרדה.
החרדה נובעת מהשאלה האם אני יכולה לשלול מחלה ממאירה על סמך הבדיקות האלו?
הכאב לא מעיר משינה ולא מגביל בתנועה.

האם כדאי להמשיך בירור באופן מיידי ולחזור לארץ?
או שאולי זו באמת רקתסומנת המעי הרגיש שהתפתחה לעיתה...

אשמח מאוד לשמוע את תשובתך,
תודה רבה!
 
טל
20:01 20.06.10
שלום אני בת 24 וחולת קרוהן. (לציין שהמחלה היא רק באילאום).
לפני כשבועיים ביצעתי MRE ובתשובות נכתב כי קיים עיבוי ניכר באילאום. (של 11 ס"מ!)
אני מקבלת כבר מינון כפול של יומירה קרוב לשנתיים.. מה עושים? האם האופציה הבאה היא רק ניתוחית? (יש לי כאבים מאוד חזקים במקום של הדלקת אחרי כל הליכה לשירותים)

נ.ב-היה רשום כי אין עדות למחלה בחלקים אחרים של המעי וכן לא צוין דבר על חסימה\היצרות\צלקת
 
טל
20:05 20.06.10
 
ד''ר אליזה טיומני  
23:21 21.06.10
שלום לטל
רושם שמחלתך היא פעילה למרות טויפול ממושך במינונים גבוהים של הומירה
מספר 11 סמ' שאת כותבת-הוא גבוה מאוד -מה זה? האם מדובר בקוטר של המעי?
קיימים טיפולים ביולוגיים אחרים פרט להומירה וכדאי לך לפנות למכון גסטרו בבית חולים באכילוב לד"רפישמן סיגל או ד"ר דותן בכדי להישתתף בטיפול מחקרי.

בהצללחה
ד"ר אליזה טיומני
 
מייק
18:19 18.06.10
שלום בן 37. עקב כאבי בטן ממושכים בצעתי קולונוסקופיה. היה ממצא של פוליפ ססילי 3 ממ בקרקעית הצקום. בנוסף פוליפ בעומק 25 סמ בסיגמה , על גבעול קצר 10 ממ שהתפרק לפירורים בזמן הוצאתו לפתולוגיה. שני הפוליפים כאמור נכרתו.
לאחרונה קיבלתי את תוצאת הביופסיה שבה נכתב על שני הפוליפים:
TUBULAR ADENOMAS LOW GRADE DYSPLASIA.
הבנתי שמדובר במשהו טרום סרטני.
יש לי מספר שאלות:
1. תוך כמה זמן היה יכול להיתפתח סרטן ?
2. מה הסיכוי להתפתחות סרטן מסוג זה של פוליפים?
3. מתי מומלץ לבצע בדיקה חוזרת?
4 .באיזה גיל ילדיי יצטרכו לבצע בדיקה זו (האם זה גנטי בכלל)?

תודה על עזרתכם.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:58 19.06.10
שלום מייק,
אלו שאלות טובות וחשובות.
ראשית, אין קשר בין מציאת הפוליפים לכאב בטן, כך שאם הכאב נמשך כדאי להמשיך לברר אותו.
לגבי הפוליפים. אדנומות הם גידולים שפירים לחלוטין בעלי פוטנציאל להפוך במשך שנים לממאירות. רוב הפוליפים אינם מתפתחים לסרטן, בוודאי הקטנים. הפוליפ בקוטר 10 מ"מ הוא בגודל גבולי להתפתח הלאה. מדובר בתהליך של כ-10 שנים בין הופעתו הראשונה של פוליפ לסרטן, באם יתפתח בכלל.
מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד כ-3 שנים, אלא אם יש מקרים אחרים של קרובי משפחה בדרגה ראשונה עם סרטן במעי הגס או פוליפים בעבר. אם יש מקרים כאלה אז רצוי לפנות לייעוץ גנטי וזה גם יקבע את העיתוי המתאים לבדיקה חוזרת אצלך ולגבי הילדים.
אם מדובר רק בך במשפחה אז כדאי שהילדים ייבדקו סביב גילך 25-30. עד אז הכל ישתנה - גם המדיניות, גם שיטת הבדיקה, וגם הטיפול, כך שלא הייתי דואג לזה כעת בכלל.
בברכה,
פרופ' ספרבר
שלום רב לרופאים
אני אשמח אם תענו על שאלה קטנה

אתמול שכבתי עם בחורה והיה קטע בו עינגתי אתה עם הלשון בחלק התחתון שלה והיא לא הייתה מגולחת ובכן בתשוקות האהבה והאלכוהול יצא שנתלשו שיערות.. כמובן שירקתי והוצאתי כמה שיותר. אך אינני יכול שלא יכול לחשוב שאולי בלעתי כמה בטעות. שמעתי וקראתי סיפורי זוועה על אנשים שאכלו שיער אני כאמור אין לי בעיות של אכילת שיער אך הייתי רוצה לדעת אם יכל להגרם נזק כלשהו בגלל פעם אחת ?

בתודה מראש
לירון
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:51 19.06.10
אינני חושב שנגרם נזק או שיש חשש לחסימה.
פרופ' ספרבר
 
י.מ
11:38 17.06.10
שלום ד"ר
בן 52 אחרי 2 אישפוזים תוך 3 חודשים אחרונים עקב כאבי בטן חזקים ,בבדיקת רנטגן וסי.טי התגלתה לי דלקת דברטקוליטיס,אושפזתי כאמור וקבלתי אנטביוטיקה דרך הוריד.
נשלחתי לבצע קולונוסקופיה ולהן התוצאות: בבדיקה זו הרופא אמר שהוא לא רואה עדות לדברטקוליטיס, וב סי.טי היתה עדות לסעיפים רבים יחסית במעי הגס צד שמאל
בבקשה נא לפענח לי את התשובה של הקולונוסקופיה ,וגם רצתי לשאול איך יש סטירה כזאת בין שני הבדיקות _ס.טי וקולונוסקופיה)
תוthere was nothing precluding colonoccopy on history or physical examination lnformed consent was obtained with the benefits risks and
alternatives for the procedure explained .the patient tolerated the procedure
well .the pulse rate remaied normal through out the procedure .oxygen saturation not less than 100% was also noted oxygen was delivered at 5 litres per minute by nasal cannula.
the bowel preparation with meroken was good the instrument was inserted
to the cecum the cecum was identified by the ileo-cecal velve' the appendiceal orificw transillumination and the tri-radiate cecal fold to the place pf inserition the bowel was normal
diagnosis
normal colonoscopy
final disposition
return to primary physican
תודה מראש!
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:50 19.06.10
שלום רב,
אני חושב שהבלבול נובע מההבדל בין דיברטיקולוזיס (נוכחות סעיפים במעי) שיש אצל אנשים רבים לבין דיברטיקוליטיס (דלקת הסעיפים). הרופא אמר שהוא לא רואה עדות לדלקת בסעיפים, אך אני מניח שהוא ראה סעיפים ואולי לא ציין אותם בדו"ח כי לא היתה עדות לדלקת בזמן הבדיקה. הזמן שעבר בין הדלקת החריפה עם אשפוז לבין בדיקת הקולונוסקופיה הוא ההסבר להיעלמות הדלקת עצמה בזכות הטיפול שקיבלת. בדיקת ה-CT היא טובה לאבחנת הדלקת בסעיפים.
אני מקווה שזה עוזר.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
וורד
20:01 15.06.10

שלום רב

בני (37) נמצא בדרא'פ כרגע -היה ברמסיה של הקוליטיס אסרטיב כשנה ויותר -בדיוק ביום הטיסה (לפני 3 ימים ) התפרצה לו שוב המחלה- עם הקאות ובחילות הרופא ברפואת חירום (בארץ) נתן לו את תרופה להפסקת הבחילות. וזה הסתדר. ותרופה להפסקת השלשול stopit . כעת הוא שלושה ימים שם - עם 5 יציאות שלשול ביום - ולקח שני כדורים בניתיים .
בהוראות התרופה ,לא מומלץ לחולי קוליטיס-האם עליו להמשיך לקחתה ? השאלה מה לעשות ? הוא חוזר רק בעוד שבוע (לוקח גם רפאסל 1 ג'ר 3 פעמים ביום )
בתודה רבה
ו.
 
פרופ' עמי ספרבר  
09:44 19.06.10
שלום וורד,
ראשית, לא בטוח אם מדובר בהתלקחות של הקוליטיס או "קלקול קיבה" זיהומי רגיל.
בכל מקרה, אם נתייחס לזה כאל התלקחות של קוליטיס, לא אסור לקחת אימודיום (stopit), אלא במקרים של התלקחות חמורה ביותר, שזה איננו המקרה על פי התיאור שלך. ביחד עם זאת הייתי ממליץ לקחת את המינימום האפשרי שנותן הקלה מצד אחד, אך לא כרוך בנטילת יתר. אין מניעה מלקיחת כדורים בודדים ביום .
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
אילנית
10:35 13.06.10
שלום רב,
לאבי סרטן מעי הגס גרורותי, לפני ניתוח הסרת הגידול מהמעי המרקרים שלו היו
CEA 36
154 19-9

היום, חודש לאחר הניתוח (ולפני הטיפולים הכימוטרפיים) תוצאות המרקרים הינם:
CEA 19
250 19-9

מה משמעות תוצאות אלו? (ירידה ב CEA וקפיצה ב 19-9)

בברכה ותודה מראש, אילנית
 
ד''ר אליזה טיומני  
21:24 13.06.10
שלום אילנה
המרקרים מיוצרים ע" רקמה גידולית ואם אצל אביך מדובר במחלה גרורתית-אין ירידה תלולה במרקרים אחרי הניתוח כי עדין יש גידול בגרורות.
אם הטיפול המוצלך בכמו תהיה ירידה במרקרים.

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
לפני שנתיים וחצי התחלתי לסבול מתופעות של מעי רגיש שהתחילו לי לאחר שימוש בסם חגיגת .התופעות נמשכו כחצי שנה כאשר במהלך הזמן הזה עשיתי בירורים לשלילת מחלות אחרות ואבחנתי כסובל מ IBS המאופיין בעצירות .הפסקתי לגמרי עם הסמים ובמקביל לאחר המלצתו של דר ספרבר בספרו -ביקשתי מרופא המשפחה טיפול ברסיטל . עוד מעט אני כבר שנתיים לוקח רסיטל -כדור ליום . התופעות של המעי הרגיש נעלמו ואני מרגיש טוב - חוץ מהתופעות לוואי שעדיין קיימות מהתרופה המתאפיינות ב עיכוב השפיכה , ירידה בחשק מיני , עייפות ושינה מרובה .

רציתי לדעת באם אני מוריד את המינון ומפסיק את התרופה לחלוטין אזי התופעות של המעי הרגיש חוזרות אוטומטית ? האם ניתן להפסיק את התרופה או שיש לקחת אותה כל הזמן?
 
פרופ' עמי ספרבר  
19:27 10.06.10
שלום רב,
טוב שאתה מרגיש בטוב. רצוי לנסות להפסיק את הרסיטל היות ואתה לוקח כבר שנתיים ולאור תופעות הלוואי.
אני מציע לנסות הפסקה בהדרגה - חצי מינון לשבוע/שבועיים ואז כל יום שני חצי מינון וכו'.
אין ערובה שהתסמינים לא יחזרו אך בדרך כלל נשבר איזה מעגל באמצעות הטיפול.
תמיד אפשר יהיה לחדש את הטיפול במידת הצורך.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר
 
יצחק
19:08 09.06.10

לפני שלוש שנים אובחנתי כחולה בצליאק ורגיש גבולית ללקטוז.
למרות הקפדה במזון נטול גלוטן ונטול מונוסודיום גלוטומט אני נתקף כל יומיים בערך בכאבי בטן, נפיחות ויציאה מימית (ממש מים ורירית המעיים).כל שעתיים בערך.
שאלתי היא:
מה הסיבה יכולה להיות לתופעה הזאת?
האם יש בדיקה לאתר רגישות לסוגי מזון נוספים, חוץ מניסוי ותעיה?
אודה לתשובה עד שאזכה להגיע לתור אצל גסטרו.

 
פרופ' עמי ספרבר  
19:22 10.06.10
יש כמה הסברים אפשריים לתסמינים למרות ההקפדה על דיאטה נטולת גלוטן.
הקשר לצליאק יכול להיות אכילה לא מודעת ("בשוגג") של גלוטן אפילו כשמקפידים על הדיאטה, או שינוי במחלה עצמה שנדיר אך יכול לקרות.
ללא קשר לצליאק ההסבר השכיח ביותר הוא התפתחות תסמונת המעי הרגיש שנותנת את התסמינים שאתה תיארת. כמו כן יכול להיות זיהום במעיים או גורמי שלשול רבים נוספים שהרופא ינסה לברר.
בשלב ראשון יש מקום לחזור על בדיקות הדם (סרולוגיה) לצליאק ואולי יהיה צורך בהמשך בביופסיות חוזרות מהמעי הדק.
את בדיקת הדם אפשר לעשות עוד לפני שתיפגש עם רופא גסטרו, כך שיהיה מידע מלא לייעוץ.
בברכה,
פרופ' ספרבר
+ הוספת הודעה
   1 ...  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  106  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
המעי הגס   רקטום   גידול ממאיר   פוליפים   קולונסקופיה   מחלת מעי דלקתית
RSS RSS פורום מחלות המעי הגס