בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות המעי הגס עמוד 47

פורום מחלות המעי הגס או פורום סרטן המעי הגס יעסוק בניתוחים למחלת סרטן המעי הגס או במחלות המעי הגס. כאן תקבלו מענה ומידע אודות המעי הגס, רקטום, גידול ממאיר, קרוהן, קוליטיס, פוליפים, קולונסקופיה, מחלת מעי דלקתית, סרטן במעי ועוד
מנהלי פורום מחלות המעי הגס:
ד''ר עופר פורים
לפרטים נוספים
ד''ר נתן גלוק
לפרטים נוספים
 
אלי כהן
20:14 01.03.10
שלום לכולם....
אני בן 46, כבר חודש שאני סובל מכאבים ברום הבטן, עברתי בדיקת דם שהראתה שיש לי דימום בדרכי העיכול וחוסר ברזל. אבי נפטר מסרטן פנקריאס (לבלב) ולכן גם ביצעת בדיקת מרקרים שיצאה שלילית ושללה סרטן לבלב. עברתי בדיקת בריום שגם שללה גם כמעט לגמרי גידול בקיבה ו \ או בוושט. הרופא שביצע את הבדיקה אמר שלפי הגיל (46) והעובדה שאין גידול (קרוב לודאי) בוושט או בקיבה ויש דימום כנראה שזה גידול במעי (ומשום שיש דימום כנראה שממאיר). שבוע הבא אני מתוכנן לעבור בדיקת קולונוסקופיה כדי לבדוק וכנראה גם אנדוסקופיה. רציתי לדעת מה דעתכם? בנוסף אולי כדי שתדעו שאני כמעט ולא סובל מתופעות לוואי ואפילו עליתי במשקל בתקופה האחרונה -אין לי דם בצואה, עצירות אבל יש לי כאבים (כפי שציינתי למעלה) בבטן ומעט חוסר תיאבון ונפיחות בבטן לאחר הארוחה.
האם מדובר בגידול במעי הגס? הדק? והאם לפי הסימנים נראה לכם שזה בשלב מתקדם?

בתודה, אלי
 
פרופ' עמי ספרבר  
03:55 02.03.10
שלום אלי,
אינני מכיר בדיקת דם שיכולה להצביע על דימום בדרכי העיכול. אולי הכוונה לדם סמוי בצואה שכן בודקת נוכחות דם בעיכול, אך איננה בדיקה מדוייקת.
לגבי הדברים הנוספים:
א) יש מקורות דימום בעיכול חוץ מגידולים ממאירים, כך שגם אם יש דימום אין זה מעיד על גידול בהכרח.
ב) חוסר ברזל יכול לנבוע מגורמים רבים, חלקם לא קשורים בכלל במערכת העיכול כגון תזונה לא טובה או צמחונות, בעיה במערכת הדם ומוח העצם, ועוד. יכולה להיות בעיה בספיגת ברזל כמו במחלת צליאק. אפילו תרומות דם תכופות יכולות לגרום לזה.
ג) סרטן הלבלב אצל אביך אינו קשור בסיכון לגידולים בצינור העיכול.
בשלב זה אתה צריך לחכות בסבלנות לבדיקות שאתה עומד לעבור ובינתיים לנסות להפסיק "לשגע" את עצמך.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר
תודה על התשובה המהירה ורצתי לדעת איזה עוד מקורות סבירים לדימום יש בהתאם לגיל שלי, אולי דלקת במעי? ואם הדימום נובע מגידול, הגידול חייב להיות ממאיר?
 
פרופ' עמי ספרבר  
05:40 09.03.10
אלי, שלום
אני חוזר לנקודה העיקרית בתשובתי הקודמת, דהיינו, אינני יודע על מה מתבססת המחשבה שאתה סובל מדימום בעיכול.
לגבי סיבות לדימום, הרשימה ארוכה ואין זה המקום להתחיל לרשום רשימה כזו. אפשר למצא רשימות כאלו באתרים רבים באינטרנט המספקים מידע רפואי.
אני חושב שכעת מרכיב החרדה משמעותית,כנראה חרדה מאפשרות של סרטן. אני מציע שתסיים את הבדיקות המתוכננות ותפנה לאחר מכן, אם תוצאות הבדיקות, לייעוץ אישי אצל רופא גסטרו.
בברכה,
פרופ' ספרבר
 
אלה
17:36 05.03.10
שלום אני בת 25 בריאה. מזה יומים אני סובלת מכאבי בטן בצד שמאל שמחמירים, הכאב הוא רק בזמן בעבר מעמידה לישיבה ובזמן שינוי תנוחות בישיבה, ונעלם לאחר מס' שניות.
הכאב חזק מאוד ושורף הוא אומנם נשאר רק רגע קצר אבל זה בלתי נסבל
הודה לך אם תוכל לומר לי מה הסיבה לכך
 
ד''ר אליעד קרין  
21:04 08.03.10
לאלה שלום רב

לצערי לא ניתן עדיין לבצע אבחנה ע"י התכתבות בפורום.
ממליץ לפנות לבדיקה ע"י הרופא המטפל

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
עידן
13:31 06.03.10
שלום אני חיל בן 19 פלוס היום בזמן יציאה יצא לי דם בצואה לא הרבה קצת היה דם על הצואה מזה יכול להיות ,קרה לי את זה גם לפני כמה חודשים ועכישיו זה חזר לי עוד פעם מזה יכול להייות אני מודאג מאודד מחכה לתשובה תודה,
 
ד''ר אליעד קרין  
21:01 08.03.10
לעידן שלום

עליך לפנות לבדיקה ע"י רופא היחידה.
רב הסיכויי כי מדובר בטחורים פנימיים מדממים במידה ואין כאבים, אםיש כאבים היציאה אז לרב מדובר בסדק-פיסורה.
מאחר וקיימים גורמים נוספים פחות שכיחים יש צורך בבדיקה, אבחון וטיפול ע"פ הצורך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
מיכל
19:40 06.03.10
1. מהם הסימנים לסרטן המעי הגס?
2. בת 40, אין רקע משפחתי של המחלה, משקל גבוה, היתה לי בעיית ברזל (שהצליחו לייצב אחרי תקופה של שימוש בכדורי ברזל) - בעבר תרמתי הרבה דם, היום כמובן אני כבר לא יכולה. סובלת מגזים - האם זה סימן? שקיעת דם בפעמיים האחרונות - 22, אך נאמר לי שזה גם מושפע מהורמונים שמקבלת בשל טיפולי פוריות.
3. בקיצור - האם אני צריכה להיות מוטרדת? האם צריכה לבקש לבצע בדיקת קולונסקופיה, והאם ניתן לבצע את הבדיקה הזו בעת הריון? האם בדיקת קולונסקופיה וירטואלית אמינה כמו הפולשנית? מה הסיכונים בבדיקה זו? והאם ניתן לבצע אותה בהריון?

 
ד''ר אליעד קרין  
20:58 08.03.10
לאני שלום רב

המטרה באבחון סרטן המעי הגס - גילויי מוקדם, בשלב שבו עדיין אין סימנים והמחלה היא בשלב מספיק מוקדם בכדי לאפשר את סילוקה המלא מהגוף.
סימנים עשויים לכלול - שינויי בהרגל היציאה - עצירות גוברת, שלושל ועצירות לסרוגין, כאב בטן, תפיחות גוברת של הבטן, חוסר תאבון, חולשה ועייפות כתוצאה מאנמיה, הופעת דם ביציאות.
התפתחות של אנמיה מחסר ברזל מחייבת התיחסות אבחנתית לבעיה - האם כתוצאה מצריכה נמוכה של ברזל או האם כתוצאה מאובדן כרוני של ברזל בצורת דמם שיתכן ברור או סמויי.
בנשים בתקופת הפיריון דמם ויסתי חזק וממושך הוא סיבה שכיחה להתפתחת אנמיה מחסר ברזל.
כאשר הסיבה אינה ברורה או ודאית יש מקום לבצע בירור של מערכת העיכול ע"י גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - וזאת על מנת לאבחן מצבי חולי שונים (לא רק גידולים) שעשויים להוביל לאובדן דם ממושך.
קולונוסקופיה וירטואלית - לא מומלץ בהריון - חשיפת קרינה לעובר.
ניתן לבצע קולונוסופיה בהריון כאשר קיימת התוויה ברורה לכך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
שלום,

אני חייל וסובל בשנה האחרונה לסירוגין מכאבי בטן, התכווצויות, גזים ושינוי בסדרי היציאות. בדיקות הדם שלי חזרו טובות, והרקע המשפחתי הוא סבא שנפטר בגיל צעיר (45) מסרטן המעי הגס.

הרופא ביחידה אבחן את זה כחשד למעי רגיז, ושלח אותי לבדיקת סיגמה (פלוס ביופסיה) כדי לשלול דלקות - ובבדיקה עלה כי קיימת דלקת מעיים שאובחנה בתה"ש ככה'נ כקוליטיס. האם הבדיקה הזו אמינה מספיק כדי לאבחן קוליטיס? האם הביופסיה שלה אמינה מספיק או שנדרשת ביופסיה של איזור עמוק יותר במעי?

כעת נקבע לי תור לקולונסקופיה לסוף החודש, והבנתי שזו הבדיקה שאמורה לאשש או לשלול סופית את האבחנה.

העניין הוא שהלכתי בינתיים לרופא ביחידה לעדכן אותו באבחנה, והוא גרס שהדלקת יכולה הייתה להיגרם מההכנה לבדיקה (דהיינו, מהחוקן) ועל כן לדעתו לא סביר שמדובר בקוליטיס. חיפוש באינטרנט לא העלה תקדימים להשערה הזו.

האם באמת קיימת סבירות שדלקת במעי תגרם מחוקן סטנדרטי?

תודה רבה.
 
ד''ר אליעד קרין  
20:46 08.03.10
לרן שלום רב

הסבירות כי דלקת תגרם משימוש בחוקן סטנרטי היא נמוכה.
האבחנה לא תקבע ע"י רופא היחידה אלא ע"י רופאי הגסטרו וכרגע אתה נימצא בשלבי איבחון מתקדמים.
חשוב לברר כי נשלחו דגימות צואה לשלילת גורמים זיהומיים שעשויים לגרום למצב הדלקת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
אני מחפש כל דרך לעזור לאבי בן ה-79, שלו גרורות בהיקף של כ-30% בכבד (ובהיקף קטן גם בריאות ובחלל הבטן).
טופל לאחרונה בקסלודה (+ אווסטין) ומתברר שזה לא הועיל במאום. ממתין השבוע לתוצאות הבדיקה שתאשר (או לא) את אפשרות בטיפול ב-ERBITUX.
אודה מאד לכל עצה / הנחיה - מה עוד אוכל לעשות למענו?
האיש פעיל, צלול, עובד, נתמך בנו (אשתו וילדיו) באופן שוטף, מודע לכל המתרחש...
 
ד''ר אליעד קרין  
20:38 08.03.10
לאשל שלום רב

בשלב המתקדם של המחלהשהוא מעבר לכירורגיה יש להפנות א השאלה לפורום האונקולוגיה

בברכה

ד"ר קרין אליעד
שלום ד"ר,
לפני כשנה גילו לאחי (בן 72 כיום) סרטן במעי הגס עם גרורות מרובות בכבד. חוץ מזה יש לו היסטוריה של לחץ דם גבוה והוא מקבל תרופות לויסות לחץ הדם. הגידול הוסר בניתוח ומייד לאחר מכן החל בסדרה של טיפולים כימותרפיים עם 5FU + CPT. חודש לפני התחלת הטיפולים מצאו עליה גבוהה מאוד בלחץ הדם (260) ולכן הרופאה שלו סירבה לתת לו טיפול באווסטין.
לאחר מחזור של 7 טיפולים חלה הטבה ניכרת אשר התבטאה בירידה הן בסמנים והן בגרורות אולם חודשיים אחר כך החלה שוב פעם החמרה. בדיקת CA 19-9 הראתה עלייה חדה מ-300 לסביבות 600 והכבד מוגדל.
שוב פעם חזרו על הטיפול וגם הפעם הרופאים מסרבים לתת לו אווסטין.
האם באמת אין אפשרות במקרה שלו לתת אווסטין? האם אין תרופות חלופיות?
חיים
 
ד''ר אליעד קרין  
19:28 08.03.10
למקסים שלום רב

השאלה צריכה להיות מופנית לפורום אונקולוגיה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד
 
מקסים
09:10 05.03.10
רופאים יקרים,
לאח שלי (בן 65) גילו סרטן המעי הגס לפני מספר שנים.
לפני למעלה משנתיים וחצי הוא נאלץ לעבור ניתוח במעי הגס ולאחר כשלושה חודשים הוא עבר הקפאת כליה ימנית.
שלושה חודשים לאחר מכן הוא קיבל טיפולים בהקרנות וכן קיבל טיפולי כימו' (סה"כ 8 טיפולים).
לאחר מכן, נאלץ לעבור גם ניתוח בכבד.
לפני כ-7 חודשים החל לקבל טיפולי כימו + אוקסיפלטין לתקופה של 4 חודשים (סה"כ 7 טיפולים), אולם אין שיפור במצבו, נהפוך הוא, חלה החמרה.
לפני חודש וחצי הוא החל בסדרה חדשה של טיפולים עם תרופה בשם ארביטוקס (נכון להיום קיבל כבר 7 טיפולים).
לפני סדרת הטיפולים האחרונה (זו של הארביטוקס), תוצאת בדיקת ה-CEA עמדה על 35 ולאחר חודש ימים הבדיקה הראתה ירידה ל-13.
האם הוא בכיוון הנכון? האם הטיפולים של הארביטוקס אכן מתאימים למחלה או שהירידה בערכים היא מקרית לחלוטין?
אח מודאג
ירדן שלום קראתי על מצבה של אחותך, אומנם עבר הרבה זמן אבל מאוד התחברתי אליו מכיוון שאני עברתי את אותו תהליך ועברתי את הניתוח לפני כ-11 שנה שהייתי בת 24 אשמח מאוד לדבר איתך או עם אחותך ולנסות להרגיע אותה.הפלא שלי הוא 054-7683030 מלי
האם יש תרופות לקרון שאינן כלולות בס ל הבריאות ושמוכחות כטובות לטיפול בעת התפרצות המחלה??? דחוף !!! תודה
שלום
בעוד 3 ימים אני עתיד לעבור בדיקת קולונוסקופיה, קיבלתי דף הוראות שבנוסף לשתית פיקולקס
יש לקחת במשך 3 ימים כדורי laxadin. בדר"כ אינני סובל מעציריות ולא לוקח כל תרופות בנידון
האם בכל זאת עלי לקחת את כדורי laxadin במשך 3 ימים. שאלתי זאת התעוררה לאחר קריאת דף ההסבר שבמידה ואני סובל מעצירות ונוטל תרופות משלשלות באופן קבוע עלי לקחת את הכדורים
ואין באפשרותי ליצור קשר עם הרופא
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
13:31 01.03.10
שלום לאורי
אנו מוסיפים בצורה "גורפת" כדורי לקסדין רק לפני הכנה עם פיקולקס כי בלי זה הוא לא מספיק חזק.
בהכנות אחרות -מוסיפים משלשלים באמת רק לאנשים שסובלים מעצירות
לא פירטתה לגביך אז התשובה -היא כללית
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
ליידי
15:24 28.02.10
היי, מקווה שזה המקום לדבר על זה..
החבר שלי סובל ממחלת הקרוהן. בשבועות האחרונים התסמינים שלו מחמירים והוא נוטל כעת טיפול אנטיביוטי, שגורם אף הוא לתופעות לוואי.
הוא מסוגל להסתובב ולתפקד, אבל הוא מאוד תשוש ומיותר לציין שהחשק המיני שלו ירד עקב כך... מה שמדכא גם אותי, שנינו אנשים מאוד פיזיים ורגישים, ומכיוון שאני רואה אותו רק פעם ב.. (הוא בצבא) קשה לי שלא לרצות להיות במצב אינטימי איתו לפחות פעם בשבוע... פרט לכך, אני כמובן דואגת לו מאוד.
האם מומלץ לקיים\לא לקיים יחסי מין בזמן התפרצות התסמינים\נטילת אנטיביוטיקה? האם יש סוג של מגע שאני יכולה להעניק לו שיקל על הכאב, או שיסיח את דעתו ממנו?..
אודה על כל תשובה!
 
ד''ר אליזה טיומני  
13:20 01.03.10
שלום ליידי
למעשה אין הוראות בעד או נגד סקס במחלת קרון והכל תלוי במצב פיזי ונפשי של הפרטרנרים.(אולי כד שתהיה יותר אקטיבית והוא יותר פסיבי אם הוא לא מרגיש טוב). יתכן שהחבר שלך זקוק ליותר מטיפול אנטיביוטי -יש היום הרבה טיפולים אפשריים .
כדי שיתיעץ עם מומחה גסטרו

בהצלחה
דר אליזה טיומני
 
יוני
19:28 27.02.10
שלום
אני בעיצומו של תהליך בדיקות לבטן עקב שילשולים וכאבי בטן
רציתי לדעת האם שילשולים המופיעים בעיקר בשעות הבוקר עד הצהריים יכולים להיות כתוצאה
ממחלת קרוהן או שזה תסמין שיותר דומה למעי רגיז?
(כאבי הבטן קבועים).
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
12:10 28.02.10
שלום יוני
שילשולים בשעות הבוקר וא בחלק ראשון של היום מאוד טיפוסי לתסמונת מעי הרגיש ובמיוחד אם הם מלווים בכאבי בטן.

בהצלחה בבירור נקווה שהוא יהי שלילי

ד"ר אליזה טיומני
 
דרור
12:22 28.02.10
באמת סיוון
הרופאים המכובדים שעונים כאן לפורום עושים זאת מתוך כוונה לעזור ובזמנם החופשי .
אל תשכחי כי יש להם מחוייבות גם לבתי חולים שהם עובדים בהם וכלפי החולים שלהם במחלקות
אז התגובה שלך לא במקום
בברכה
דרור
 
דרור
12:28 28.02.10
באמת סיוון
הרופאים המכובדים שעונים כאן לפורום עושים זאת מתוך כוונה לעזור ובזמנם החופשי .
אל תשכחי כי יש להם מחוייבות גם לבתי חולים שהם עובדים בהם וכלפי החולים שלהם במחלקות
אז התגובה שלך לא במקום
בברכה
דרור
 
סיוון
20:23 26.02.10
 
ד''ר אליזה טיומני  
11:49 28.02.10
שלום לסיוון
מה בידיוק הבעיה שלך סיוון?
ד"ר אליזה טיומני
 
איילת
21:51 25.02.10

שלום לך פרופסור עמי!
אני סובלת מאוד מרגישות במערכת העיכול לאחר רוב הארוחות וגם בבוקר כשהקיבה ריקה,
האם עליי לבצע בדיקות נוספות מלבד בדיקת הנשיפה- התוצאה 30.24 האם זה גבוה באופן חריג? מה זה אומר על החיידק, פעיל מאוד?
תודה מראש וחג שמח ,איילת.
 
פרופ' עמי ספרבר  
08:44 26.02.10
איילת, חג שמח גם לך
קודם לגבי החיידק. אין משמעות מיוחדת לכמות. מעשית הבדיקה חיובית או שלילית. רוב תושבי ישראל חיוביים. לא ברור אם יש קשר בין החיידק לתסמינים. את זה אפשר לדעת אחרי טיפול מוצלח בחיידק. לגבי בדיקות נוספות זה תלוי בגורמים רבים כגון גיל, "סימני אזהרה" כגון ירידה בלתי מוסברת במשקל, אנמיה, חום, סיפור משפחה, ועוד. לגבי אלה כדאי להיפגש עם גסטרואנטרולוג לייעוץ אישי.
בברכה,
פרופ' ספרבר

הוראות ההכנה לא ברורות לי. כתוב לי מה אסור לי לאכול במקום שיהייה כתוב לי מה מותר לי לאכול. אוכל לקבל באדיבותכם הסבר להכנה לבדיקה?

האם גבינה צהובה מותר לאכול?

אשמח לקבל רשמה של מה מותר.

תודה.
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:22 25.02.10
שלום למרים
לא נתחיל לפרט כאן מה מותר- העיקרון שאוכלים אוכל עדין שלא משאיר הרבה שארית במעי שיהיה קל לרוקן אותו ע" המשלשל-מקר זך ,לחם לבן,דייסת סולת ,דג מבושל ,ביצין ,קוטג והרבה הרבה שתיה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
שולה
23:06 23.02.10
בבדיקת קולונוסקופיה הרופא טוען שהגיע עד לפלקסורה כיוון המעי הגס מאוד מפותל ולא ניתן לעבור אלה בבדיקה.

מה פירוש המילה פלקסורה ?!
ועד לאן הגיע הרופא בבדיקה ?!

בתודה מראש.

שולה.
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:18 25.02.10
שלום לשולה.
במעי הגס מבחינים מבחינה אנאטומית 2 פלקסורות (פלקסורה- פירושה סיבוב, כיפוף)-אחת באיזור בטן ימנית עלוינה -איזור הכבד והשניה -בבטן שמאלית עליונה באיזור הטחול.
לפעמים כאשר הן חדות קשה לעבור אותן.
אפשר להשלים את הדמית מעי הגס באמצעים אחרים
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
רינה ינקילביץ
15:48 23.02.10
עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני 5 שנים בבית חולים בלינסון כיון שיש לי מעי מאד מפותל ולא ניתן לעשות לי בדיקה עם המכשור הרגיל שעושים למבוגרים ולכן הבדיקה נעשתה על ידי מכשיר שעושים לילדים.

שמעתי שיש עכשיו פיתוח של מצלמה זעירה בצורת קפסולה שבולעים אותה והיא עושה את הבדיקה. אם אכן קיימת בדיקה כזו איזה מכון עושה אותה? האם מלווה בתהליך גם קרינה כמו בבדיקה ב- סי.טי.
ושאלה אחרונה כל כמה שנים ממולץ לעשות את הבדיקה.
תודה מראש עבור תשובתכם המהירה.

רינה
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:18 23.02.10
שלום לרינה
בנוגע לתדירות הבדיקה -במידה והיא נעשתה במסגרת גילוי מוקדם של סרטן מעי הגס-יש קריטאריונים מדוייקים למי ובאיזה תדירות לעשות-תבררי עם רופא שלך והוא יסביר לך .
בדיקת קפסולה של מעי הגס (ולא הדק -יש הבדל ) היא עדיין שיטה בפיתוח ולא כל כך מדוייקת .כעת יש מחקר במכון גסטרו בחדרה תתעניני אם תוכלי להתקבל שם .
אין בזה קרינה אך בשלב זה גם דיוק עוד לא מספיק.
אם שי קשיים בביצוע בדיקה אצלך-תבקשי שיבצע בהרדמה כללי .

בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני
 
אור
11:29 23.02.10
שלום
במהלך קולנוסקופיה נלקחה לי ביופסיה מהמעי.
רציתי לדעת מה קורה עם הרקמות מהן נלקח הביופסיה,האם יש נזק
בלתי הפיך לרקמה או שהיא מתחדשת?האם יש סכנה שייצאו במקום כזה תאיים סרטניים?
תודה
 
ד''ר אליזה טיומני  
16:12 23.02.10
שלום לאור
אל דעגה -המקום נסגר במהרה עלידי רירית חדשה . תוך ימים ספורים לא ניתן אפילו לזהות את המקום ממנו נלקחה ביופסיה
וזה לא גורם לסרטן

בברכה ד"ר אלחיזה טיומני
שלום,
בעלי אמור לעבור מחר , יום ראשון , קולונוסקופיה (שנה אחרי ניתוח להוצאת גידול) הוא החל בהכנות כנדרש לקח את כדורי הלקסודין והיום צריך לקחת את ה'פיקולקס'. ביום שישי התפתח חום שהגיע בשבת ל 39. רופא שבדק אותו אמר שזהו חום ויראלי אולם לא נתן מענה לגבי המשך ההכנות והאם תבצוע קולונוסקופיה. מה עלינו לעשות? תודה מראש. רות
 
פרופ' עמי ספרבר  
12:47 21.02.10
שלום רות,
אני מקווה שהתשובה אינה מאוחרת, אם כי אני מניח שיצרת קשר עם המכון בו הבדיקה אמורה להיערך. בכל מקרה, אם היה חום כזה גבוה בשבת, לא מומלץ, לדעתי, לעשות קולונוסקופיה למחרת. כדאי לדחות את הבדיקה.
בברכה,
פרופ' ספרבר
+ הוספת הודעה
   1 ...  43  44  45  46  47  48  49  50  51  ...  100  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
המעי הגס   רקטום   גידול ממאיר   פוליפים   קולונסקופיה   מחלת מעי דלקתית
RSS RSS פורום מחלות המעי הגס