בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים עמוד 14

פורום סרטן ילדים עוסק ב: סרטן אצל ילדים, השתלת מח עצם ילדים, המטולוגיה אונקולוגיה ילדים, כימותרפיה, לוקמיה, הקרנות, ביופסיה, לימפומה, סרטן, גרורות, מח עצם
מנהלי פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים:
ד''ר גל גולדשטיין
לפרטים נוספים
ד''ר דרור לוין
לפרטים נוספים
 
הפורום פתוח גם לשאלות בהמטולוגיה
 
ניתן להתייעץ גם בנושאים הקשורים להמטולוגיה בילדים (מחלות דם).
שלום,
לאחרונה הרגשתי בלוטת לימפה באיזור האחורי של הראש (צד ימין למטה).
הלכתי לבדיקות אצל רופא כאשר לא ידעתי מה הבעיה והוא זה שאמר לי שזה
בלוטת לימפה, הוא שלח אותי לספירת דם, התוצאות שהתקבלו זה שהכל תקין חוץ
משני דברים שהם : Hematocrit נמוך ו- Lymphocytes גבוה (8 מעל הממוצע)
עכשיו השאלות שלי הם כאלה: יכול לקרות משהו מתוצאה של בלוטת לימפה בראש ?
האם זה מסוכן?
- אף פעם לא היו לי בעיות כאלה תמיד היתי בנאדם בריא, ממה התוצאה של זה?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
15:07 04.04.10
עידן שלום
אמנם הפורום מיועד לשאלות בענייני ילדים, אבל נראה לי שהשתשובה שלי רלבנטית גם למבוגרים צעירים. ההתיחסות שונה בהתאם לגיל. מה גילך?
בלוטת לימפה (בעברית נכונה - קשר לימפה) יכולה לגדול ממגוון של סיבות.
נכון שמה שמדאיג אותנו לרוב שמא מדובר בסרטן, אבל חייבים לזכור שלרוב מדובר בתגובה של מערכת החיסון לזיהומים (פצע באיזור, דלקות שונות אפילו כאב גרון או נזלת), ולעיתים נדירות יותר בשל דלקות לא זיהומיות.
אם גודלו של קשר הלימפה פחות מסנטימטר, אם יש סימנים המרמזים על דלקת כלשהיא - לרוב אין צורך להמשיך במעקב, ולעיתים לתת אנטיביוטיקה לשבועיים (שיקול הרופא).
אם הרופא שלך יחשוב שיש סימנים מדאיגים אחרים, חוץ מהגדלת קשר הלימפה, הוא בוודאי יבקש שתבצע אולטראסאנד של האיזור, ואולי אפילו ישקול דקירת הקשר במחט דקה כדי לקחת ביופסיה.
המטוקריט נמוך? השאלה כמה הוא נמוך. לא ברור לי מה זה לימפוציטים גבוהים, ובאילו ערכים הם גבוהים ב-"8".

גל
 
עידן
20:04 04.04.10
קודם כל תודה על המידע שנתת לי בקשר לבלוטה.
אני בן 14, והנה מה שכתוב לי בתוצאות:
הרופא אומר שהכל תקין ולא צריך לעשות כלום ואני מאוד מודאג!!
לא איכפת לי שזה יהיה אבל שלא יבלוט! ולא זה לא יותר גדול מס"מ זה ממש עיגול קטן
ומעצבן.
 
ד''ר גל גולדשטיין  
23:48 04.04.10
עידן יקר
אז אתה באמת "נחשב" ילד...
אין שום סיבה לדאגה!
אני חוזר - אל תדאג...
יש כמה סיבות לא לדאוג:
הראשונה - קשר לימפה קטן באיזור הראש הינו דבר שכיח לדמי. כמה מילימטרים? ממש תקין.
השניה - בדיקת הדם שלך מצויינת. אל תתרשם מהחריגות חסרות המשמעות בכמה פראמטרים.
והשלישית (ואולי הכי חשובה) - אתה בידיים טובות. הרופא שלך מבין עניין. מחד - הוא לא היה שאנן, בדק אותך, ושלח אותך לבדיקות דם, ומאידך - הוא מבין שהכל בסדר ומנסה להרגיע אותך.
הייתי נוהג בדיוק כמוהו, וממשיך לעקוב אחר הבליטה הזו (בדיקה גופנית) בעוד 2-3 שבועות.

חג שמח והמשך חופש נעים (ממה שנשאר...)

גל
 
עידן
00:41 05.04.10
תודה רבה!
עכשיו אני כבר לא מודאג !
כמה חששתי מזה... וחג שמח :-)
 
טלי
18:02 28.03.10
שלום,

לא בטוחה אם להפנות לפורום הזה,

במכתב השחרור לאחר הלידה נרשם "מבחן קומבס חיובי, יש לבצע ספירת דם בגיל חודש".

אני O+

התינוק B+

האם יתכן מצב כזה כאשר יש התאמה בRH - שנינו חיובי?

מה המשמעות של מבחן קומבס חיובי?

האם אני אמורה לקבל זריקה כלשהי?

תודה רבה
 
ד''ר גל גולדשטיין  
19:08 28.03.10
טלי שלום!
הגעת למקום הנכון...
מבחן קומבס חיובי מציין שיש בעצם בדם של התינוק שלך נוגדנים כנגד כדוריות הדם שלו.
לכן ביקשו לבצע ספירת דם חוזרת לראות אם אין הרס של כדוריות מאותם נוגדנים.
למה זה קרה לו?
מאחר ואת סוג דם O, לך יש נוגדנים כנגד כדוריות דם מסוג B.
אותם נוגדנים עברו במהלך ההריון לעובר, שעכשיו הוא כבר תינוק.
לרוב אין שום בעיה עם הנוגדנים הלוו שהם "חלשים" למדי. ככל הנראה גם במקרה של התינוק שלך, לא היה הרס דם משמעותי (היו רואים סימנים לכך).
לגבי ה-Rh. לשניכם יש אותו סוג של Rh. את לא יוצרת נוגדנים נגד ה-Rh (שמצויין בפלוס או מינוס).
אין צורך לקבל שום זריקה.

מזל טוב

גל
 
חנה
23:38 20.03.10
שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.

מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

כמה פרטים נוספים שידועים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??
 
ד''ר גל גולדשטיין  
11:58 22.03.10
חנה!
שני המשפטים האחרון והראשון לא אפשרו לי לכתוב בפשטות את התשובה ש"הפורום מיועד לאונקולוגיה של ילדים, ומעולם לא טיפלתי ב-GIST. זו מחלה של מבוגרים."
מניסיוני כאונקולוג ילדים אני שיש פער אדיר בין הנתונים היבשים שניתנים לחולה ולסובבים אותו, לבין היכולת לעשות תרגום שכלתני, ויותר מכך, רגשי, של מה יקרה בעתיד.
לא תמיד ההגדרות הרפואיות היבשות מדייקות ביכולת שלהן לנבא.
אין לי הרבה מה לתרום מעבר לתחושה שם אתם אוהבים אותה, וכך זה "נשמע" מהכתוב, תעשו הכל כדי לסייע לה להתמודד.
בהצלחה
גל


ועוד דבר:
אם כתבו המאנגיומות - זה לא גרורות.
 
רחלי
20:33 14.03.10
ערב טוב,

אני נמצאת בהריון מתקדם והתחלתי לבדוק לגבי האופציה לשמר את הדם הטבורי בבנק פרטי.

שוחחתי עם שני בנקים, כמובן שכל אחד ניסה לשכנע שאצלו זה הכי אמין והכי טוב, אך לא זו הנקודה.

קראתי מאמרים על הנושא וממה שהבנתי- יש טעונים בעד ונגד היעילות של השימוש בדם חבל הטבור.

רציתי בבקשה לשאול אותך האם היית ממליץ על שימור דם חבל הטבור, או שבמקרים, שחלילה לא נתנסה בהם (כמו סרטן), השימוש בדם זה הוא לא האופציה הראשונה.

כלומר, האם השימור בבנק פרטי יוכל להוות סיוע ממשי בעת הצורך, או שהמחקר לגבי הנושא עדיין לא מפותח דיה?

תודה רבה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:40 15.03.10
שלום סיוון,
ראשית בהצלחה עם ההריון.
אכן סוגיית הדם הטבורי זוכה לויכוחים רבים.
ראשית, באופן עקרוני, ישנם כבר לא מעט מקרים שחולים זוכים למזור מתרומת דם טבורי שנמצא במאגרים ציבורים במדינות מסויימות.
הסוגייה של שמור פרטי של דם טבורי, היא הנתונה לפולמוס הגדול.
סטטיסטית הסיכוי שתצטרכו להעזר בדם שתשמרו הוא אחד לכמה מאות אלפים, כלומר סיכוי קלוש ביותר.
ברוב המקרים שבהם יש צורך בהשתלה, אם ישנו מקור תאי אב מתאים, שהוא ממח עצם, הוא הרבה יותר מוצלח ועם סיכויי הצלחה טובים יותר.
עקרונית, אם אין בעיות כספיות, אין פסול בשמור דם טבורי. כפי שהבנת אין שרות ציבורי מקביל לפרטי, איני יודע מה הפיקוח של משרד הבריאות על החברות הפרטיות, זהו פרט שחשוב לבדוק.
בהצלחה,
הרצל
 
יונית
14:08 04.03.10
יש לי ילדה בת 11.5 שלפני חצי שנה התלוננה שכואב לה בצי ימין בטן תחתונה חשבו בהתחלה דלקת בתופסן בסוף זה לא אמרו מעכב גסטרו בגלל שיש לי ילד חולה קרוהן נסענו לגסטרו עשה לה בדיקת דם אשכה יצא תקין שלח אותנו לאולטרסונד רשום שם בלוטות לימפה עם קשרי לימפה מעט מוגדלות עם מעט נוזל ,אתמול שוב חזרו הכאבים אחרי כמה חודשים פנינו לרופא ילדים נתן לנו כמה בדיקות דם וללכת לרופא המטולוג רציתי לשאול אותך מה זה יכול ליהות?ולמה עדיין כואב לה אשמח לתשובתך המהירה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:48 07.03.10
יונית שלום,
ספור של כאבי בטן ממושכים בילדים וצעירים, הוא דבר שכיח ולא תמיד מגיעים בעזרת בדיקות לאבחנת סיבת הכאבים, ולרוב הם חולפים מבלי שנדע מדוע החלו וכיצד הסתיימו.
בגלל שיש בבית ילד חולה קרוהן, הרגישות ברורה אצלך.
על פי בדיקות הדם שמתוכננות, אפשר לקבל אינפורמציה שמחשידה לתהליך דלקתי במעיים ואז אתם אמורים להגיע לגסטראנטרולוג, לבדיקה פולשנית (קולונוסקופיה) לשלול או לאמת אבחנת קרוהן.
לגבי הצד ההמטולוגי, ספור שנמשך חצי שנה פחות מתאים למהלך המטולוגי כלשהו, אך אם באולטראסאונד נצפו בלוטות גדולות בבטן, יש בהחלט צורך בברור גם אצל המטו-אונקולוג ילדים.
בהצלחה.
ד"ר הרצל גבריאל
 
יונית
14:53 07.03.10
תודה דוקטור אבל עד שיקבעו לי תור לרופא המטולוג לוקח זמן בנתיים כואב לה
האם נראה לך שניתן לחכות ?
באולטרסונד הראשון רשום הודגם צבר של קשרי לימפה מעט מוגדלים בבטן ימינית תחתונה ,לא הודגם ממצא פתולוגי בדופן המעיים

2.באולטרסונד השני הודגם קשרי לימפה בודדים מעט מוגדלים ומעט נוזל בין פיתולי מעיים
1.מה זה אומר ?
2.ממה נוצר בלוטות לימפה
3.מה רמת הדחיפות?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
11:06 08.03.10
שלום יונית,
דלקת בבלוטות לימפה בטניות (מזנטריות) עם מעט נוזל תגובתי היא מצב דלקתי די שכיח ובדרך כלל מתרפא מעצמו.
אם בשתי בדיקות אולטראסאונד עוקבות לא נמצאה הגדלה מתמשכת של הבלוטות, זה מחזק אבחנה דלקתית ולא אחרת.
במידה ותהיה החמרה במצבה, פשוט תדרשי הפנייה לחדר מיון (בשעות הבוקר), ואז המטולוג ילדים יראה אותה כמקרה דחוף, אם יידרש.
לבריאות,
הרצל
 
יונית
13:03 08.03.10
רציתי רק להודות לך המון תודות אין אנשים כאלה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
12:09 09.03.10
תודה,
מוכן לסייע בכל שלב
הרצל
 
יונית
15:12 09.03.10
תודה
שאלה נוספת מה הטיפול עם באמת זה דלקת
2.עדיין ממשכים לה הכאבים הולכים ובאים
מה עושים כרגע עד שנגיע .שלחתי הפניה להמטולוג בשניידר ילים ממתינה לתור
יונית
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:46 10.03.10
בוקר טוב יונית,
הדלקת מסוג זה היא דלקת לא זיהומית ולכן לא דורשת טיפול אנטיביוטי, אלא רק מעקב.
רק צריך לוודא שיש יציאות, וכמובן שאין הקאות.
במקרה ויש הקאות צריך לפנות מיד לבדיקה חוזרת.
התור לשניידר יהיה מהיר, ובמידה ולא יהיה מענה מהיר, תוכלי להרים טלפון ישירות למרכז הרפואי עצמו ולבקש את המחלקה ההמטואונקולוגית ולהציג את הפרטים של המקרה, כדי לזרז ההתייעצות.
לבריאות,
הרצל
 
יונית
16:00 11.03.10
אז מה עושים בנתיים עם הכאבים זה מאוד מפריע לה לפעמים זה חזק ולפעמים קצת רגוע
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:23 14.03.10
שלום יונית.
לטפל בכאבים דרכי, על סמך הנ"ל, זה לא אפשרי.
צריך לגשת לרופא המטפל, יש לבדוק את הילדה לשלול סיבות חדשות לכאבים ולקבל טיפול נוגד כאבים על פי שיקולו.
בברכה,
הרצל
שלום רב !
בתי כמעט בת שלוש.לפני כשמונה חודשים התחילה לצלוע באופן קל.הצליעה נמשכה כחודשיים בערך.במהלכם נערכו בדיקות שונות(דם,אולטראסאונד,רנטגן ומיפוי עצמות)שיצאו תקינות. נלקחה גם בדיקת שתן לvam ו mvaוהערכים יצאו גבוהים מאד-פי חמש מהנורמה. נאמר לנו שיש חשש לנוירובלסטומה ויש לחזור על הבדיקות לפני שממשיכים הלאה.הבדיקה הנוספת יצאה תקינה.מאז חזרנו שוב על הבדיקה פעמיים בהפרש של חודש ויצאה תקינה.לפני מספר שבועות הצליעה חזרה במשך 3 ימים ושוב נעלמה.
שאלתי-האם יש להמשיך ולבדוק שתן או שאפשר להרגע ולהפסיק את המעכב? כמו כן האם במקרה כזה לא כדאי לעשות בדיקת mri?
תודה רבה!
 
ד''ר הרצל גבריאל   
14:18 11.03.10
תמר שלום.
צליעה חולפת וצליעה נשנית, הם מצבים די שכיחים ברפואת ילדים.
במרבית המקרים מדובר בחבלה סמוייה, שגורמת לתגובה דלקתית (לא זיהומית), באחד מפרקי הרגליים ובגלל הכאב הילדים צולעים או נמנעים מלדרוך על רגל.
ערכי HVA ו- VMA שעולים כתוצאה מנוכחות גידול הנוירובלסטומה, יישארו גבוהים ואף יתגברו אם קיים הגידול ולא טופל, ולכן סביר להניח שהבדיקה הבודדת שהיתה מוגברת, טעות ביסודה.
הצליעה בנוירובלסטומה נובעת ממעורבות גרורתית בעצמות, ולאחר שמיפוי היה תקין, סביר להניח שהדבר נשלל.
ביצוע MRI מחייב ממצא אפשרי כלשהו, שכן נוירובסטומה יכולה להתפתח כגידול ראשוני, בבטן, בבית החזה ואפילו בצוואר, ולכן בדיקת MRI לא רלוונטית.
אם לא בוצעו אולטראסאונד בטן וצילום חזה רגיל, הייתי מציע להשלים בדיקות אלה כדי שתהיי רגועה לחלוטין שבתך בריאה.
אין טעם לחזור על בדיקות השתן בצפיפות כזו. במידה ובחודשים הקרובים תהיה איזה שהיא תלונה שתחשיד לפתולוגיה כלשהי באותו כיוון, אפשר לשלוח שוב, שכן מדובר בבדיקת מעבדה פשוטה ולא בבדיקה חודרנית.
לבריאות
הרצל
שלום, אני מלווה ילדה מארץ זרה המאושפזת בארץ בשל סרטן.
הסרטן גרם לה לעיוורון, בשל פגיעה בעצב הראיה.
שאלתי היא, האם יש "דרך חזרה" או שהעיוורון במצב הזה הינו סופי.

תודה
נונה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:56 28.02.10
נונה שלום.
השאלה היא מאוד כללית וקשה לתת תשובה.
אם מדובר בגידול ראשוני של עצב הראייה, ייתכן והעצב ניזוק בצורה לא הפיכה והעיוורון תמידי. אם מדובר בגידול סמוך שלוחץ על העצב, אז במקרה כזה, בעת נסיגת הגידול הראייה עשויה לחזור באופן חלקי או מלא.
אני מניח, שהרופאים המטפלים שקבלו פרטים מלאים יכולים לתת תשובה ברורה יותר.
בהצלחה,
ד"ר הרצל גבריאל.
 
לילי
23:31 24.02.10
שלום שמי לילי ואני בת 17 וחצי...
מלפני כ3 שנים התגלה ביד ימין בזרוע ציסטה / גידול שפיר .
שלוש שנים אני בריצות מרופא לרופא ואף אחד לא נותן לי תשובה
אחד אומר לי שצריך לנתח ואחרי שבוע רופא אחר בבית חולים איכילוב אומר שלא צריך שזה בכתף
אך כול רופא אומר שזה בזרוע וכולם מבלבלים אותי ,
אני חסרת תשוובות עייפתי מלשמוע דעות , הציסטה / גידול שפיר עומד באורך של כ16 ס"מ
אני כבר חסרת אונים ,
לאן עליי לפנות ומה לעשות ?
תודה , לילי
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:20 25.02.10
לילי שלום,
אם לאחר 3 שנים, עדיין אין לך תשובות מספקות לגבי ממצא רפואי, אכן זה לא הוגן ומתסכל.
ראשית, העובדה שהממצא מוכר כבר שלוש שנים, ואין החמרה בגודלו או תלונות חדשות, אכן זה מעיד שמדובר במשהו שפיר, ולכן תתעודדי ותנהלי שגרת חיים רגילה עד כמה שניתן.
לא ברור לי אילו בדיקות דימות (צילומים) עשו לך, אך בדיקת הבחירה היא MRI ולכן אם היא לא בוצעה, תתעקשי לקבל אישור לביצועה.
לא ברור לי מה המיקום המדוייק של הממצא, אך אם הוא אינו מפריע תפקודית ואינו מפריע אסטטית גם אני בדעה שאפשר להמתין ולעקוב ללא התערבות ניתוחית. אך אם הוא מפריע מאחת מהסיבות הנ"ל, יש לדרוש התערבות.
הכתובת הטובה ביותר לחוות דעת מקצועית, היא המחלקה לאורטופדיה אונקולוגית של פרופ' מלר באיכילוב. אם נבדקת שם, את יכולה להיות בטוחה שקבלת את חוות הדעת המקצועית ביותר.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
לילי
11:06 28.02.10
אך הייתי רוצה לשאול עוד שאלה ...
בהתחלה זה היה 6ס"מ , גדל ל8 ס"מ , ואז ל16....ס"מ
זה מתחיל מהכתף עד אמצע הזרוע , עשיתי MRI פעמיים , מיפוי עצמות פעמיים , צילומים הכול הכול הכול...
יש אפשרות שזה משפיע לי על הצמיחה והגדילה של השד הימני ?..
שלום רב!
ילד שלי בן 3 הובחן כאנמי מחוסר ברזל (Hb-10.8, MCV-65, MCH-19.5, MCHC-30.1, RDW-16.9, RBC-5.53, Ferritin -low than 2, Fe-18, Reticulacytes-normal, Folic, B12 normal).
התחלנו לטפל בברזל ולאחר חודש קיבלנו תוצאות הבאות: (Hb-12.8, MCH-21, MCHC-31.7, RDW-20, RBC-6.1, MCV-66), לאחר התיעצות עם רופא המשכנו בטיפול עוד חודש והיום קיבלנו תוצאות הבאות:
(RBC-5.75, Hb-13, MCV-70, MCH-22.6, MCHC-32.4, RDW-20.4, Fe-101, Ferritin -18). בביקור אצל רופא המטולוג לפני תחילת הטיפול נאמר לנו שחשוב לשים לב לתיקון של שלושת הפרמטרים - RDW, MCV, MCH - לפי התוצאות ישנה מגמה חיובית ב MCV ו MCH אך ערך הRDW עלה. רופא ילדים שלנו עמר שבחיים לא ראה ערך כ"כ גבוה של RDW ואולי ישנה בכל זאת מחלת דם כלשהיא. בנוסף לזה רופא ילדים שלח אותנו לגסטרו ילדים וילד הולך לעבור בדיקת קולונוסקופיה בעוד שבועיים. אני מאוד מוטרדת מהבדיקה ולא יודעת האם יש צורך בה, כי נראה שברזל כן נספג טוב.
מבקשת את דעתך בנושא...
תודה רבה מראש!!!
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:36 25.02.10
ריטה שלום,
אכן על פי כל הפרמטרים בנך סבל מאנמיה מחוסר ברזל, עם עדות לרמות ברזל נמוכות במחסני הגוף (פריטין נמוך מאוד).
התגובה היפה לטיפול בברזל, אכן מעידה שהאבחנה היתה נכונה, ושהברזל נספג היטב.
אני ממליץ להמשיך טיפול בברזל חודשיים נוספים.
לגבי ערך ה- RDW הגבוה , ייתכן והוא קשור לערות גבוהה של פעילות מח העצם, ביצירה מוגברת של כדוריות אדומות, ובהמשך הוא צפוי לרדת. אך לעתים, ובעיקר אם יש רמת כדוריות אדומות (RBC) גבוהה, יש לשלול נשאות לטלסמיה, שהיא מתבטאת בשני ערכים גבוהים אלה לצד אנמיה.
בדיקת הקולונוסקופיה חשובה, אם יש חשד לאיבוד דם, כלומר דימום מהמעיים, אחרת איני מבין למה צריך את הבדיקה הפולשנית הזו. יש לברר עם הגסטראנטרולוג מה הסיבה לבדיקה.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
ר
10:42 25.02.10
תודה רבה על התשובה המהירה.
היה לנו חשב לטלסמיה אך בבדיקות דם זה נשלל (Hb F, A2),. לגבי ערות גבוהה של מח עצם שחכתי לציין ערך של הרטיקולציטים מהבדיקה האחרונה - גם כמותם וגם % נמוכים מהנורמה. על מה זה יכול להעיד?

תודה רבה!
 
ד''ר הרצל גבריאל   
15:51 25.02.10
שוב שלום,
עדיין הייתי מניח שהשינויים מהאנמיה הקיצונית עדיין דומיננטיים ומצפה לשפור בערכים הנ"ל בעוד מספר שבועות. לכן רצוי להמתין לערכים בספירת דם חוזרת, עוד שבועיים שלושה.
לבריאות.
הרצל
האם ייתכן שיש מצב שזה משפיע על הגדילה של השד הימני ?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:23 25.02.10
שוב שלום לילי.
כפי שאמרתי, לא ברור לי מה המיקום המדוייק של הציסטה.
בכל אופן, לא הגיוני שציסטה בזרוע תשפיע על גדילת שד.
השדיים בדרך כלל לא סימטריות בגודלן, כך שייתכן ושד אחד שונה בגודלו.
בכל מקרה, אם ישנה גדילה חריגה של שד, יש לפנות לבדיקת כירורג במרפאת שד בהקדם.
לבריאות,
הרצל
 
יוליה
10:43 24.02.10
שלום רב, יש לנו זוג חברים שלבתם בת השלוש התגלה סרטן (לימפומה). המשפחה גרה באוקריאנה ורוצה לבוא לטיפול בארץ שלנו. השאלה היא מהי עלות טיפול זה וכיצד ניתן למצוא איש קשר פה בארץ שיעזור להם?
תודה רבה,
יוליה.
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:12 25.02.10
יוליה שלום,
ישנם לא מעט ילדים שמגיעים כתיירים לקבל טיפול ציטוטוקסי בישראל.
הדרך שאני מכיר לברור הסוגייה, הוא להתקשר לנעמי , המזכירה של ד"ר יניב יצחק, מנהל המחלקה האונקולוגית לילדים במרכז רפואי שניידר. (039253669)
היא גם תגיד לך סדר גודל של עלות כספית, אך לשם כך תצטרכי לתת קצת יותר פרטים לגבי סוג הלימפומה ודרגתה, שכן כל פרוטוקול טיפולי כולל תרופות שונות, בעלויות שונות.
בהצלחה, ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל.
 
מיכל א.
09:56 22.02.10
שלום. ערכתי בדיקות דם ל בתי בת הארבע, עקב חולשה, פיסורה קבועה (מהלידה) בפי הטבעת שאינה מחלימה הגורמת לה כאבים במתן צואה, ועקב מעין צל אפור קבוע מתחת לעיניים. עד לפני זמן קצר פתח הנרתיק היה סגור. לאחרונה נפתח וגרם לה תחושת אי נוחות קלה, עקצוץ וגירוד למשך יום יומיים. (יש לציין לרקע הכללי שבלידה אפגר היה 9 ואח"כ 1 עקב אי תפקוד לבבי. לאחר 6 ימים בטיפול נמרץ שוחררה ללא המלצות נוספות מעבר למעקב קרדיולוגי. לאחר מס' מעקבים בהם הכל תקין לא נדרשנו למעקב נוסף. סיבת הקריסה בלידה לא ידועה).
מעבר לכך היא ילדה שמחה פעילה ומפותחת כפי גילה, אך נראה שמתעייפת יחסית מהר מילדים בגילה.
בבדיקת הדם עלו מספר נתונים חריגים להלן:
MCH-Mean Cell Hemoglobin = 25.4
Neutrophils % = 27
Lymphocytes % = 60.9
Eosinophils % = 7.1

מה משמעות החריגות הללו?
תודה על התייחסותך.
 
ד''ר הרצל גבריאל   
11:10 23.02.10
מיכל שלום,
הערכים שציינת כחריגים, אומנם נצבעו כנראה באדום, בתשובת הבדיקה, אך הם אינם מעידים על שום בעייה, הם זמניים, ובדרך כלל מתרחשים בכל בעייה חריפה, אפילו בצינון קל, פרט לאחוז התאים האאוזינופיליים שהוא אכן גבוה מהמקובל, , אך אינו מעיד על בעייה קשה. 2 סיבות אפשריות לאאוזינופילים הגבוהים,: האחת: אלרגיה כלשהי. הדבר יכול להתבא בפריחות, בעיטושים, בצריבה ו/או אודם בלחמיות העיניים, קוצר נשימה, או שלשולים. הסיבה השנייה היא פרזיטים/תולעים בצואה, שיכולים לגרום, פרט לאאוזינופיליה, גם לכאבי בטן, יציאות לא סדירות, ואצל בנות גם גירוי בנרתיק, באחד מסוגי התולעים (אוקסיאוריס) שנוטים לנדוד לנרתיק בדעות הלילה.
לכן אני ממליץ ר להשלים בדיקת צואה לפרזיטים, ואם יש תסמינים שמחשידים לאלרגיה כלשהי, מאלה שציינתי לעיין ,יש לבקש מהרופא המטפל הפנייה לאלרגולוג.
לבריאות, וחג פורים שמח,
הרצל
 
מיכל א.
11:46 23.02.10
 
דלית
16:15 21.02.10
שלום,

האם סרטן הלבלב הינו גנטי?
אבי נפטר בגיל 67 מסרטן בלבלב. לציין כי במשפחתו המורחבת אין היסטוריה של גידולים.
קראתי שיש גנים מסויימים כמו הגנים של סרטן השד שאפשר לבדוק. אם כן איך מבצעים ומתי?
תודה

 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:57 23.02.10
דלית שלום,
סרטן הלבלב, כמו מרבית סוגי הסרטן בבני אדם, איננו גנטי.
אין כל בדיקת דם או בדיקת עזר אחרת שיכולה לנבא אצלינו נטייה להתפתחותו.
נכון שבחלק ממקרי סרטן השד, כמו גם בסרטן מעי הגס יש משפחות עם הגן המגדיל סיכון התפתחות אותם גידולים ספציפיים, אך אין קשר בינם לבין סרטן הלבלב.
אני מאחל לך ולמשפחתך בריאות ואריכות ימים.
חג פורים שמח,
הרצל
 
אסתר
19:41 11.02.10
שלום

רציתי לדעת האם קיים סרטן מעי אצל ילדים קטנים.
ומהי מטרתה של בדיקת קולונוסקופיה בילדים צעירים?
שאלה נוספת עד כמה חשובה מיומנות ומוקצעויות הרופא כמדד להצלחת הבדיקה?

תודה יום טוב
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:04 14.02.10
אסתר שלום,
סרטן מעי נדיר ביותר בילדים, הוא בעצם לא קיים מתחת לגיל עשר, ונדיר במתבגרים.
קולונוסקופיה מבוצעת בילדים, בדרך כלל כדי לחפש סיבות שונות, לאיבוד דם בדרכי העיכול התחתונות, ובעיקר הכוונה לפוליפים, ולדלקת כרונית של רירית המעי, ומצבים מולדים נדירים כמו דיוורטיקולום ע"ש מקל, או חוסר עצבוב של קטע מעי. מאחר ושום דבר ברפואה אינו מוגדר ככזה או אחר ב- 100%, שוללים בבדיקה גם ממאירות.
קולונוסקופיה מתבצעת רק על ידי רופאים שיש להם על-מומחיות בגסטרואנטרולוגיה פדיאטרית, כך שהבדיקה היא תמיד בידי אנשים מורשים ומקצועיים.
בהצלחה,
ד"ר הרצל גבריאל.
 
נינה
15:09 09.02.10
שלום, לאחיינית שלי יש לוקמיה, היא בת 7. תהיתי מתי מגיע השלב שיודעים שהיא צריכה השתלת מח עצם והאם אולי כדאי לבדוק מראש אם יש בינינו התאמה?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
12:30 10.02.10
נינה שלום.
לא בכל מקרה של לויקמיה יש צורך בהשתלת מח עצם.
על פי תת הקבוצה של המחלה , בעת האבחנה, הרופאים המטפלים מבהירים להורים מה יהיה הפרוטוקול הטיפולי, ואם הוא כולל השתלה.
במרבית המקרים ההחלמה מהמחלה צפוייה ללא השתלה.
מאחל הבראה מלאה לאחייניתך.
ד"ר הרצל גבריאל
 
אמא של חן
17:15 02.02.10
בתי בת 8 יש לה הטפתחות מוקדמת נתנו לה MRI לגילוי בעיות בהיפופיזה אך התור עוד ארוך
בשבועים האחרונים התנפחו הבלוטות לימפה הצוואריות עד גודל של 3 ס"מ . היום ביצענו ספירת דם תוצאת EOS 17 אחוז מה זה יכול להעיד?
2. אם חס וחלילה מדובר בגידול האם הערך צריך להיות גבוהה הרבה יותר?
בבקשה תענה לי דחוף אני משתגעת מדאגה
אמה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
15:03 04.02.10
לאמא של חן שלום,
התאים האאוזינופיליים, עולים במספרם, בדרך כלל, במצבים של אלרגיה ובזיהומים מפרזיטים מסויימים. ציון אחוז אאוזינופילים ללא כל המדדים של ספירת הדם, אינו אומר דבר. יש הבדל אם 17% אאוזינופילים הם מ- 4000 תאים או מ20000 תאים לבנים.
הגדלת בלוטות למיפה, אינה נקשרת לבעיות של התפתחות מוקדמת.
חשוב לדעת אם היה חום או דלקת כלשהי בלוע או בפה, שיכולים לגרום להגדלה זמנית של קשרי לימפה צוואריים.
בכל אופן, בממצאים אלה חשובה ראשית בדיקת רופא ילדים, כדי לברר מצב שאר בלוטות הלימפה בגוף, גודל טחול, וממצאים רלוונטיים אחרים, ולפיהם יוחלט אילו בדיקות עזר נוספות יש להשלים.
יש המון מצבים חריפים חולפים שיכולים לגרום לממצא זה ולא צריך להעלות מיד את סוגיית הגידול האפשרי.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
ליאת
13:13 31.01.10
שלום רב,
בני היה מאושפז לפני כחודש בבית חולים (העמק ילדים א) - חשד לitp עקב ebv
מאז אנחנו במעקב כל שבוע-שבועיים בדיקות דם לראות שטסיות הדם יעלו ואכן יש מגמת עלייה

היום ביצענו בדיקת דם להלן התוצאות
12.0- 4.4 K/ul 13.5 WBC

5.30- 3.70 M/ul 4.47 RBC

13.5- 10.5 g/dl 11.7 HB

39.0- 33.0 % 33.6 HCT

86.0- 70.0 fL 75.3 MCV

31.0- 23.0 pg 26.1 MCH

36.0- 30.0 g/dl 34.6 MCHC

16.0- 11.0 % 13.5 RDW

400- 100 K/ul 155 PLT

15.0- 7.0 fL 10.6 MPV

2.5- 0.0 0.0 MACRO%

6.0- 0.0 6.7 MICRO %

6.0- 0.0 0.5 HYPO %

50.0- 30.0 % 47.3 NEUT%

70- 50 % 37 LYM%

12.0- 2.0 % 11.0 MONO%

7.0- 0.0 % 0.8 EOS %

2.0- 0.0 % 0.5 BASO %

4.0- 0.0 % 3.4 LUC%

8.5- 1.5 K/ul 6.4 NEUT.abs

9.5- 3.0 K/ul 5.0 LYMP.abs

1.00- 0.16 K/ul 1.48 MONO.abs

1.0- 0.1 K/ul 0.1 EOS.abs

0.2- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs

0.48- 0.00 K/ul 0.45 LUC abs

אני קצת מודאגת מהתוצאות- יש לציין שהוא בן שנתיים לא לוקח תרופות וכרגע מאוד משתעל ומנוזל

האם הבדיקות נראות תקינות?

אשמח לתשובתך

תודה


 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:17 31.01.10
ליאת שלום,
ספירת הדם של ילדך, בעצם תקינה. רמת הטסיות חזרה לתחום הנורמה, וריבוי יחסי של מונוציטים, מעיד על העובדה שעבר את המחלה הויראלית (מ- EBV ), ונמצא בסיום החלמה ממנה.
אין כל מקום לדאגה, מאחר ואין שום ערך חריג בספירה הנוכחית.
אפשר אף לא לחזור יותר על ספירות בשבועות הקרובים.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
ליאת
13:11 01.02.10
שלום ד"ר

אתמול בערב בלי העלה חום והיום הוא עם חום 38.3 האם אני צריכה לדאוג מירידה בטסיות?

והאם עקב זאת צריך לבצע שוב בדיקות דם?

אשמח לתשובתך

תודה
 
יפית
17:59 29.01.10
שלום ד"ר.


בשל בעיות המפרקי הירך של הבת שלי בת שנהעברה 3 צילומי אגן, בטכנולוגית CT.

צילום ראשון בגיל 5 חודשים, לאחר 7 שבועות צילום נוסף ולאחר 5 חודשים צילום נוסף
(בצילום זה - התעקשתי על הגנה על השחלות).

אני מפחדת מכמות הקרינה שספגה.
ראיתי את החישוב שאתה עושה לעניין הסיכוי חלילה לפתח מחלה ממארת. אשמח שתעדכן אותי בסכנה הנשקפת, אם בכלל?

שאלה שנייה- נרשם בפורום כי ילדים בסכנה גבוה יותר, אבל הבנתי כי כמות הקרינה היא נמוכה ובהתאמה לגיל?

תודה על האדיבות.
יפיתי
 
יפית
21:26 29.01.10
אם הסיכוי של הסי.טי הוא 1:5,000 אז זה אומר שהסיכוי ב - 3 צילומי אגן קטן יותר?

תודה
 
יפית
11:37 31.01.10
2 הבהרות לשאלה

האם חשיפה של 3 צילומי אגן (כמות הקרינה באגן היא פי 35 מקרינה של צילום חזה, כלומר האם 3 צילומי אגן שווה לסיטי מח אחד ואז הסיכון של 1:5000 הוא בהתאם?

האם העובדה כשעשו לבת שלי את הצילום, אמרה לי הטכנאית היא כמות הקרינה היא אפסית, כמות קרינה שמשמתמים לאצבע של מבוגר אמורה להרגיע אותי?

תודה על האדיבות.

יפית
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:13 31.01.10
יפית שלום,
בצילומי רנטגן רגילים, אכן כמות הקרינה היא אפסית, וגם מחושבת על פי האזור המוקרן, ולכן גם פיזור הקרינה לאזורים סמוכים הוא בטל בששים.
אין מה להשוות צילומי רנטגן בודדים לבדיקת CT.
הנזק העלול להיגרם מאיחור באיבחון פריקה בפרק ירך, הוא גדול עשרת מונים מסכנת הקרינה מצילומי רנטגן.
איני רואה צורך להתעסק בחישובים ומכפלת של קרינה מצילומי רנטגן רגילים.
ובכל זאת, פרקי ירכיים יכולים להיבדק היטב בבדיקת אולטראסאונד שאינה כרוכה בקרינה כלל. אם הבעיה היא בעיית מעקב אחר פרקי ירכיים צריך לבדוק האפשרות לאולטראסאונד כבדיקת מעקב.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל.
 
שואלת
12:04 30.11.09
צהריים טובים,

בת שנתיים וחצי אובחנה עם מדולובלסטומה אנאפלסטית עם גרורות מפושטות בעמוד השדרה.

ברצוננו לבצע בדיקת PET על מנת לדעת האם ישנן גרורות מפושטות גם בכבד ובבלוטות הלימפה, אך נעננו כי אין כל חשיבות לבדיקה זו בסוג סרטן זה.

שאלתי היא - מדוע? הלא מדולובסטומה יכול לשלוח גרורות לכבד ולבלוטות הלימפה, וגם אם אין השלכות על אופן הטיפול אם הגרורות באיברים אלה קיימות או לא, האין חשיבות לרצון המשפחה לדעת מול מה מתמודדים?

מהי המלצתכם לגבי הבדיקה?

רב תודות.
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:50 02.12.09
שלום רב,
ראשית אני מאחל החלמה מלאה לבתך.
בדיקת CT PET היא בדיקה חדשה יחסית, שהיתה בתחילתה בדיקה חשובה לאלה שסובלים מגידולים מסוג לימפומה, שכן הדגמת מוקדי המחלה הזו היתה מצויינת. עם הזמן למדנו שצילום זה שימושי גם במספר גידולים אחרים. לצערי במדולובלסטומה, הצילום הזה אינו מועיל, מאחר ותאי גידול זה לא מרכזים בתוכם את החומר שמוזרק ולכן אין הדגמה של מוקדי המחלה. צילומי CT ו- MRI הם הבדיקות שעוזרות לנו למצוא את המחלה וגרורותיה.
כמו כן חשוב לציין שגרורות מחוץ למערכת העצבים המרכזית ( מוח וחוט שדרה ) נדירות ביותר.
מודה לך מאד על התשובה המפורטת. לראשונה הבנתי מדוע בדיקת הPET אינה רלבנטית במחלה זו, למרות ששאלתי כבר מספר פעמים גורמים שונים.

באמתחתי מספר שאלות נוספות, מתנצלת מראש שסביר שאגזול מזמנך מעט יותר מהרגיל:

1. האם מנסיונך האישי, ילדים מתחת לגיל 3 (למען הדיוק, 2.5), שאינם יכולים לעבור הקרנות, שאובחנו עם מדולובלסטומה אנאפלסטית וגרורות מפושטות בעמוד השדרה, בעלי סיכויים להחלים מהמחלה לחלוטין בעזרת טיפול כמותרפי אינטנסיבי?

2. האם במקרה כדלקמן היית ממליץ על צירוף מתותרקסט לתרכיב תרופות הכימותרפיה על אף רעילותה הגבוהה של התרופה, היות ושלב המחלה יחסית מתקדם?

3. האם הגיוני שרק לאחר 3 חודשי טיפול בכימותרפיה יתבצע שוב MRI עמוד שדרה לבדוק תגובתיות הגרורות? האין זה בזבוז זמן להמתין 3 חודשים, אם חלילה יתגלה שהגרורות אינן מגיבות לטיפול שנבחר? אין אופציה לבצע בדיקה זו לאחר נניח חודש כדי להעריך יעילות?

4. לילדה הותקן פורט מתחת לפטמה. מהו סדר גודל הסתננות תרופות אלה למוח בשל קיום ה BBB? האם תרופות אלה עוברות בחופשיות לעמוד השדרה? האם לא כדאי לשקול נתינת כימותרפיה ישירות לעמוד השדרה?

5. הוסבר לנו שהכימותרפיה ניתנת כעת ע"מ לדחות את הטיפול הקרינתי לכשהילדה תגיע לגיל 3. האם בגיל זה אכן תוכל לעבור הקרנות ראש והן עמוד שדרה?

רב תודות על תשומת הלב, אני מאד מעריכה את תגובתך.
בברכת "רק בריאות",
אני.
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:18 06.12.09
1. המדולובלסטומה, הוא גידול שרגיש גם לכימותרפיה וגם לרדיותרפיה. המגבלה של הגיל מאלצת להתחיל בכימותרפיה והשלים רדיותרפיה לאחר גיל 3 שנים, סיכויי ההחלמה גם בסדר טיפולים זה קיימים באחוזים שודאי דווחו לכם על ידי הרופאים המטפלים.
2. בגלל ששלב המחלה מתקדם, יש לתת טיפול מקסימלי, ואם המטוטרקסאט נכלל בטיפולים, הרי שזה היה אחד השיקולים, לצד היות המטוטרקסאט לתרופה מרכזית ויעילה באונקולוגית ילדים.
3. השינויים בעקבות הטיפולים הם הדרגתיים, ובדרך כלל מקובל לעקוב בהדמיות "הכבדות" , ובמקרה שלנו ב- MRI , רק לאחר מספר מחזורי טיפול. הבדיקה כרוכה בהרדמה כללית ולכן אין למהר ולבצע אותה בתדירות גבוהה , אם אין הכרח.
4. התרופות שמקובלות בגידולי מוח, הן רק אותן תרופות שידוע לנו, לגביהן\ שהן חודרות את ה- BBB בצורה מלאה או חלקית, ישנה מיגבלה של מתן תרופות לנוזל השדרה, הן בסוג התרופות, הן במינונים והן בתדירות המתן. בגלל כל הנ"ל, חשובה תוספת הקרינה בהמשך כדי להגיע לתוצאות אופטימילות מהטיפולים כולם.
5. הדחייה של הרדיותרפיה לאחר גיל שלוש היא הכרח בלתי ניתן לפשרות, העובדה שגם כימותרפיה יעילה בגידולים אלה, מאפשרת לנו לתת טיפולים אלה ב חודשים הראשונים, ואין מדובר בטיפולים במקום הקרינה אלא חלק מהטיפול המתוכנן בכלל, לעתים ליותר מחזורים, והקרינה ניתנת לאחר גיל שלוש, והאפקט הוא מצטבר וכולל את כל הטיפולים המצטברים.
איחולי הצלחה והחלמה מלאה.
יש להעיז ולשאול את הרופאים המטפלים, כל שאלה שעולה על הפרק, ומניסיוני הרופאים יספקו אינפורמציה מלאה, על פי כל הנתונים שבידיהם.
 
שואלת
09:26 24.12.09
ניכר, כי אתה מנהל פורום זה בסבלנות רבה ועם המון רצונות לעזור.

מודה לך על כך עד מאד, בוודאי בשם אנשים רבים.
בברכת בריאות,
אני.
 
נתן
10:35 04.01.10
לשואלת שלום,
כאבא ל 2 ילדים קטנים הנשוי לאישה המחלימה מלימפומה, ברצוני לחזק אותך ואת משפחתך. אני מקווה שאתם מקבלים את מיטב העזרה הנחוצה כל כך בשעה זו לכם ולביתכם. בברכה,ואיחולי החלמה מלאה וקלה ככל האפשר, נתן.
 
שואלת
19:26 26.01.10
ערב טוב,

לאור סבלנותך והסבריך הנהירים, אני פונה אליך בשנית.
מדולובלסטומה שאובחנה לפני כחודשיים עם גרורות מפושטות בעמוד השדרה בילדה בת שנתיים וחודשיים, הוסר הגידול הראשוני באופן ניתוחי וכעת לאחר 3 סבבי כימותרפיה (אינני יודעת על איזה משלב מדובר, אך ידוע לי כי מדובר במשלב אגרסיבי), ובMRI ראש נצפו מספר מוקדים החשודים כגידולים. נראה כי יש מעט שיפור בגרורות בעמוד השדרה.

שאלתי היא - האם, לאחר הסרת הגידול הראשוני מן המוח הקטן, תאים מן הגרורות בעמוד השדרה יכלו לטייל באמצעות ה CSF חזרה למוח? או שהמעבר הינו חד-כיווני - מן הגידול הראשוני לגרורות בעמוד השדרה?

כמו כן - האם במקרה כזה, היית מגדיר את הטיפול עד שלב זה כחסר הצלחה? הלא הגידול הראשוני הוסר באופן ניתוחי, ומאז טופלה באופן מאסיבי בכימותרפיה. איזו סיבה יש לתאים במוח להצליח ליצור גידולים במספר מוקדים מחדש על אף הטיפול האינטנסיבי?

רב תודות מראש.
 
ד''ר הרצל גבריאל   
12:49 28.01.10
שלום לך,
מעבר תאי גידול יכול להיות הכל כיוון, מאחר ונוזל ה- CSF , ממלא מערכת חללים במחוברים ביניהםמהיקף המוח ועד לבסיס חלל השדרה.
לשאלתך על המוקדם המוחיים החדשים כביכול. במהלך ניתוח כריתת גידול מוחי מתרחש פיזור של תאי גידול, וכן בכל מקרה, לאחר ניתוח ממשיכים בטיפולים כדי לנסות ולהכחיד את כל התהליך הגידולי. התגובה לטיפול התרופתי היא איתי, ולצערנו, לפעמים לא מספקת.
הטיפול המשולב כולל גם קרינה, אך קרינה ניתנת מגיל 3 שנים.
הופעת הממצאים במוח, בצילומים האחרונים, מתאימה לעובדה שבעת האבחנה היתה כבר מחלה מאוד מפושטת, ואני מקווה שהמשך הטיפולים יצליחחו למגבר גם מוקדים אלה.
לא לאבד תקווה ולהמשיך בטיפולים, על פי המלצות הרופאים המטפלים.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל.
 
חסוי
20:32 30.01.10
מטאמלוציטים אחוז 1 בדם כשאין מחלות כמו מחלת נשיקה וכו ובלוטות נפוחות
האם זה יכול גם להעלות חשד ללימפומה בגיל שנתיים והאם זה קיים בגילאים כאלה ומה הבדיקות שמבצעים לשלילת לימפומה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:56 31.01.10
שוב שלום,
קשה מאוד להתיחחס לנתון נקודתי מתוך ספירת דם מלאה.
בכל אופן, 1% מטאמיילוציטים, בתוך ספירה כללית תקינה ושאר הממצאים במשטח דם תקינים, יכול להיות ממצא תגובתי לתהליך חריף, אפילו קל, כמו התקררות ויראלית קלה, וכך גם הגדלה מתונה של קשרי לימפה.
אני מקווה שהילד נבדק אצל רופא ילדים, ועל פי המהלך בבדיקת הבלוטות, ולפי צורך חזרה על ספירת דם, כעבור שבוע, אפשר יהיה לקבוע שלא מדובר בתהליך גידולי.
הממצאים הנ"ל שכיחים מאוד ברפואת ילדים, וכפי שציינתי חשוב מעקב רופא ילדים, והוא יחליט אם יש צורך בברור אצל המטולוג,
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  31  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
הקרנות   כימותרפיה   המטולוגיה   גידולי עצם   גידולי מוח
RSS RSS פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים