בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים עמוד 14

פורום סרטן ילדים עוסק ב: סרטן אצל ילדים, השתלת מח עצם ילדים, המטולוגיה אונקולוגיה ילדים, כימותרפיה, לוקמיה, הקרנות, ביופסיה, לימפומה, סרטן, גרורות, מח עצם
מנהלי פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים:
ד''ר דרור לוין
לפרטים נוספים
ד''ר גל גולדשטיין
לפרטים נוספים
 
הפורום פתוח גם לשאלות בהמטולוגיה
 
ניתן להתייעץ גם בנושאים הקשורים להמטולוגיה בילדים (מחלות דם).
 
ניבית
15:03 12.01.10
לאחייניתי בת ה-6 יש סרטן הדם. אני יודעצת שמאוד קשה לה ולכל משפחתה. אבל, היא ילדה ומאוד חשוב לי שכשבעזרת השם היא תירפא שזה לא ישאיר צלקת נפשית בתור תקופםה שחורה בחיים, אפילו שזו תקופה אמוד לא קלה. הייתי רוצה לדעת מבחינת פעילויות ומשחקים האם יש משהו שאסור לעשות, כמובן בתנאי שזה מותאם למצבה הגופני?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
11:30 13.01.10
שלום ניבית
אני מאחל לאחייניתך בריאות שלמה.
סרטן הדם היא קבוצה גדולה של מחלות, לכל סוג של הסרטן יש הרכב תרופות שונה, התפשטות שונה אפשרית באברים בגוף, תופעות לוואי שונות מהמחלה והמטיפולים. ההורים של החולה מקבלים הסברים בכל פעם על מיגבלות פעילות , בידוד וכו',
את תקבלי מההורים בדיוק מה מותר ומה אסור לילדה
ובכלל פרטים על העתיד וכו' נמסרים להורים על ידי הרופאים המטפלים.
בברכה,
ד"ר הרצל גבריאל
 
שרון
20:02 31.12.09
מתי צריך לחשוד במכות יבשות שיש לילדים בגפיים התחתונות ? איך ניתן לשלול סתם מכה ומתי יודעים שזה סימן מקדים למחלה ???
אשמח לקבל תגובה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
12:43 03.01.10
שלום לך שרון,
מכות יבשות, כוונתך לסימנים כחולים המופעים בעור הרגליים, ובעיקר השוקיים.
הילדים, מטבעם פעילים מאוד ולכן נחבלים שוב ושוב ברגליים ולכן מדי פעם מופעים כתמים עקב "התנפצות נימי דם ושחרור דם שנספג ברקמת השומן התת עורי ובעור עצמו. בדרך כלל מדובר בכתם בודד או כתמים אחדים אחת לתקופת זמן, ובעיקר אצל ילדים שפעילים מאוד.
כאשר מדובר בתהליך שמחשיד לסיבות המטולוגיות לתופעה, מדבור בריבוי כתמים, שנשנים ומתרבים מדי יום, גם ללא פעלות גופנית בולטת. במצבים אלה יש לפנות לרופא כדי להיבדק ולבצע ספירת דם, לוודא שרמת טסיות הקרישה תקינה בפרט, ושספירת הדם כולה בגדר הנורמה.
במקרים של לויקמיה כסיבה לירידת הטסיות והופעת הכתמים הנ"ל, לרוב היא סימנים ותסמינים נוספים, כמו חולשה, חוורון, עייפות חריגה, כאבי עצמות, חום חוזר ועוד.
במידה וילדך לא עבר ספירת דם בשנים האחרונות, זו הזדמנות טובה לבקש מרופאו ספירת דם מלאה.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
שרון
22:19 07.01.10
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:30 10.01.10
בבקשה,
ושוב איחולי בריאות.
ד"ר הרצל גבריאל
רופא ילדים הפנה אותי לרופא עור. אבחנתו היא כי בני בן השנתיים וחצי סובל מגוש סגלגל בקוטר חצי סנטימטר הממוקם מתחת לגבה השמאלית. אנו מאוד מודאגים מגוש זה. האם גושים כאלה נפוצים אצל פעוטות? האם פעוטות יכולים לפתח גושים ממאירים? עד כמה זה נפוץ?כייצד לדעתך צריך לטפל במידה ואכן מדובר בצ'יסטה?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:21 05.01.10
שי שלום.
ממצא סגלגל מתחת לעור, הוא לא נדיר, ולרוב מדובר בפקעת כלי דם, מלידה המכונה המנגיומה. מדובר בדרך כלל בממצא שפיר שיכול להיספג ולהעלם מעצמו. אם מדובר בציסטה, בדרך כלל יש צורך לנתח ולהוציאה. מאחר ומדובר בפנים, וכל ניתוח יכול להפריע גם אסטטית, יהיה צורך בבדיקות מקדימות, תחילה אולטראסאוד כדי לדעת במה מדובר ואחר כל ב- MRI במידה ולפי האולטראסאונד מדובר בממצא שמחייב ניתוח.
צריך להמתין לבדיקת רופא העור ולשמוע במה מדובר.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
אמא
15:23 30.12.09
אני נשאית גן התלסמיה,גם בני נשא של הגן.
אני בחודש החמישי ורק עכשיו הרופאה נזכרה לומר לי שגם בעלי צריך לעבור בדיקת דם לגילוי נשאות התלסמיה.
לבעלי אין אנמיה, המוגלבין שלו 14 מינימום
מה בתוצאות יכול להעיד אם יש או אין.

תודה רבה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
09:59 31.12.09
שלום רב,
במידה וכל הנוגעים בדבר ידעו שאת נשאית של תלסמיה, תמוה בעיני שלא בקשו בדיקת דם של בעלך עד כה.
לא כתבת מהו מוצאך האתני ומאיזה מוצא בעלך.
במידה ואינכם ממוצא כורדי או ערבי, שכיחות הגן לתלסמיה נמוכה ביותר באוכלוסיות אתניות אחרות.
בספירת דם רגילה אצל בעלך יש לשים לב , פרט להמוגלובין, לשני ערכים נוספים והם: מספר הכדוריות האדומות (RBC) שאם הוא גבוה מ- 5 מיליון לממ"ק של דם, ו- נפח כדורית אדומה ממומע ( MCV) שהוא בדרך כלל נמוך מאוד מתחום הנורמה בנשאי טלסמיה.
במידה וערכים אלה מחשידים, אז הרופא המטפל שלו יצטרך לשלוח מבחנת דם נוספת לבצוע בדיקת סוגי ההמוגלובין שלו (המוגלובין אלקטרופורזיס), שבה מתגלה היחס הלא תקין בין סוגי ההמוגלובין.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
 
דיקלה
15:11 23.12.09
שלום,

הייתי רוצה לברר אם יש סוגי סרטן שהם יותר שכיחים בקרב ילדים?
 
דן
16:02 21.12.09
לי ולאשתי היה סרטן, שתודה לאל התגברנו עליו.לפני 5 שנים נולד לנו ילד ואני מאוד חושש. הייתי רוצה לעשות לו בדיקות תקופתיות לגילוי סרטן על כל מקרה לנוכח ההיסטוריה המשפחתית. האם ניתן לעשות זאת בילדים בני 5 ואיפה?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
13:02 22.12.09
שלום דן, ראשית אני מאחל לך ולרעייתך בריאות מלאה ואריכות ימים.
אני מניח שאתה ואשתך אינכם קרובי משפחה (בני דודים בדרגה ראשונה או שנייה).
חשוב היה לציין איזה סוג סרטן היה לכל אחד מכם. סוגי הסרטן שיש בהם נטייה להארעות במשפחות הוא מצומצם. ברוב סוגי הסרטן המשפחתיות אינה קיימת. סרטן במשפחות הוא מצב נדיר. ישנם מספר גנים משפחתיים עם נטייה להארעות גבוהה של סרטן במשפחות, והעיקריים בהם הם הגנים לסרטן שד, סרטן מעי גס.
אם אינכם קרובי משפחה, ולא מדובר בסוגי סרטן אלה, הסיכון להארעות סרטן בילדכם הוא דומה לזה שבשאר האוכלוסיה. אין בדיקת דם או בדיקה אחרת שיכולה לשמש למעקב אחר התפתחות סרטן בבני אדם ולכן לא אציע לך להתחיל במרוץ מטורף של בדיקות, שפשוט אינו מעשי.אך בכל בעייה רפואית של הילד, בפנייה לרופא המטפל, אפשר לאזכר ההסטוריה הרפואית שלכם.
בברכת בריאות לכולכם,
ד"ר הרצל גבריאל
 
מיקי
12:32 14.12.09
לבני בן ה- 4 הייתה לפני כחודש מחלה ויראלית. תוצאות בדיקות הדם שלו הראו עליה באיזונופילים Eosinophils% 15.2
Esoinophils#0.97

היום ערכנו לו בדיקה חוזרת והתוצאות:

Neutrophils% 31.4
Eosinophils% 13.6
Monocytes#1.11
Eosinophils#1.69

שאר הערכים תקינים (נמצאים בגבול)
ברצוני לציין שהשבוע הוא טופל לראשונה בוורמוקס עקב חשש לתולעים (גרד וכאב בפי הטבעת).

מלבד זאת אין סימפטומים נוספים מבחינת הרגשה. הילד חיוני ופעיל. מה מומלץ לנו לעשות עוד?
 
ד''ר הרצל גבריאל   
12:45 15.12.09
מיקי שלום,
רמת אאוזינופילים עולה בספירת הדם, בגלל מצבי רגישות יתר (אלרגיה) או בנוכחות טפילים בגוף. מעבר לאחוז האאוזינופילים מכלל הספירה הלבנה חשוב המספר האבסולוטי. ספירת אאוזינופילים של עד 1500 בממ"ק של דם, שכיחה מאוד בילדים, בנוכחות תולעים או טפילים אחרים, או במצבים של נזלת אלרגית או אלרגיה כלשהי. במקרה של בנך הספירה האבסוליטית היתה 970, ולכן הממצא צפוי וחסר משמעות. במידה והספירה של התאים השונים היא של המכשיר, אני ממליץ בדרך כלל לחזור על ספירת דם מוריד ולא מדקירה באצבע ולבקש מהמעבדה לבדוק משטח דם, כלומר לבצע ספירה מבדלת במיקרוסקופ על ידי הלבורנטים במעבדה, כי לעתים קרובות הספירה האלקטרונית של המכשיר לא מדוייקת.
מאחר ולאחרונה נחשד בנך כסובל מתולעים ומטופל, אני ממליץ להמתין ולבצע ספירת דם עם המשטח רק בעוד מספר שבועות.
במקרים של סיבות רציניות יותר לאאוזינופיליה ספירת האאוזינופילים עולה להרבה אלפים ועשרות אלפים, ומלווה בסימנים ותסמינים נוספים, ואלו הם מצבים נדירים ביותר.
לבריאות
ד"ר הרצל גבריאל.
 
מור
18:09 10.12.09
שלום, בני בן החמש מתלונן בכמה ימים האחרונים על כאבי ראש. הוא אף פעם לא התלונן עד כה על כאב ראש, חוץ מאשר כשהיה חולה. החום תקין, אבל התיאבון ופעילות שלו ירדו. הוא כל הזמן אומר שממש כואב לו. האם יכול להיות שמדובר בסרטן? אני מאוד חרדה, בבקשה תענו במהרה.
מור
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:51 13.12.09
מור שלום,
כאבי ראש היא תלונה שכיחה מאוד אצל ילדים, נכון לרוב כאב הראש מלווה מחלות חריפות עם גוף גוף גבוה. במקרים של כאב ראש ללא מחלת חום, במידה והחום נמשך מעבר ליומיים שלושה, יש לפנות לרופא המטפל לבדיקה כללית ולפי צורך בדיקות עזר. הסיבות השכיחות לכאב ראש בילדים פרט למחלות חום, כוללות בעיות ראייה, גודש במערות אף, ומצבים נדירים יותר, בעין היתר כם תהליכים תוך גולגולתיים שמחייכים בדיקת נוירולוג ובדיקות הדמייה לפי המלצתו.
תהליכים כאלה גורמים לכאב ראש ממושך, שמופיע גם בלילות, שמעיר משינה, יכול להיות מלווה בהקאות או בחילות, וסינים נוירולוגים שונים בהתאם למיקום התהליך.
במקרה של ילדך, מדובר בכאב ראש של מספר ימים, ללא תלונות אחרות, המחייב בשלב זה פגישה עם רופא הילדים שלו.
לבריאות.
ד"ר הרצל גבריאל
 
שרית
22:09 30.11.09
ילדה בת שנה ועשרה חודשים שחולה בלוקמיה all היא נמצאת בשלב האחרון של הטיפול עם סטראודים היא אוכלת ללא הפסקה ואני מאוד מודאגת היא שמנה והתנפחה מאוד תוך שבוע האם זה נורמלי והאם זה לא מסוכן בשבילה שהיא אוכלת כל כך הרבה אני ממש מבקשת תשובה.
 
קרן
11:23 22.11.09
בניבן השנתיים אובחן כסובל ממחלת הירשפרונג בגיל 7 חודשים. מאז עבר כ- 10 צילומי רנטגן באזור המעי. חוקן בריום. 2 צילומי ריאות- בשל חשש לדלקת ריאות שהתברר כמופרך (התעקשות של הרופא שהדבר הכרחי) וצילום פנים (ארובות האף) כרגיל בשל חשש מופרך לדלקת בסינוסים. נראה כאילו הרופאים קלים עם קבלת ההחלטה למרות המחאות שלי - בשל עברו הרפואי. אני מאוד חוששת במיוחד עקב העובדה שנמצאה לו מוטציה שקשורה לגידולים בבלוטת התריס (MEN2). האם הנזק ממשי או שפחדי אינם מוצדקים. מה אפשר לעשות נגד החלטת רופא לשלוח לצילום רנטגן כשהוא משוכנע שהדבר הכרחי?
אודה לתשובתכם
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:27 29.11.09
קרן שלום,
דאגתך לבנך מפני ריבוי צילומים ברורה וראוייה לציון.
מחלת בנך היא מחלה כרונית עם "עליות וירידות" ומן הסתם יהיה צורך בביצוע צילומי רנטגן חוזרים, וחלקם אף צילומי CT שקרינתם גבוהה יותר מצילומים רגילים. סוג המחלה והרכב הטיפולים שיקבל, כרוכים גם בנטייה לחלות במחלות זיהומיות יותר מהממוצע בילדים ללא מחלות כרוניות. לעתים יהיה צורך בצילומים כדי לשלול או לאבחן זיהומים שעלולים להיות מסכני חיים ללא טיפול.
כל עוד מדובר בצילומים רגילים, הקרינה היא מינימלית וחשוב לציין שגם שלילת מחלה חריפה בעזרת צילום יש לה חשיבות, כך שיש לברך על כל צילום שתשובתו אומרת שהכל תקין.
עם זאת כאשר מדובר בצילומים עתירי קרינה כמו CT יש בהחלט מקום לברר את הנחיצות במועד המסויים ואף לבקש חוות דעת מומחה נוספת לפני ההסכמה לביצוע.
לבריאות
ד"ר הרצל גבריאל
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:35 29.11.09
ארי שלום,
מאחר והצטרפותי לפורום היא לאחר שליחת השאלה והתשובה מגיעה באיחור ביחס למועד הניתוח, אענה כדי להבהיר הסוגייה של בדיקות לפני ניתוח וחשיבותן.
מטרת בדיקות אלה לוודא שהאברים החיוניים שלנו מתפקדים היטב ולא תהיה סכנה לבריאותינו מתהליך ההרדמה והטיפול.
במקרה שלך ישנה הפרעה קשה ברמות המינרלים: נתרן אשלגן וסידן, ורמות החלבון העיקרי, אלבומין , נמוכות. דברים אלה מחייבים מתן עירוי לאיזון הערכים לפני הניתוח.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל
בבקשה הסבר קצר על תוצאות בדיקות הדם החריגות שישיתי אתמול .( אני מעתיקה את התשובות מהאינטרנט ) .
אני אמורה להתאשפז בבה"ח ביום רביעי בבוקר , יש לי ניתוח .
ובנתיים אני בטיול מחוץ לארץ ( מחר אחזור) . ולכן קשה לי ליצור קשר עם רופא המשפחה ....

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
43- 17 mg/dl 25 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.39 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 131.5 SODIUM
5.1- 3.5 mEq/L 2.7 POTASSIUM
10.50- 8.50 mg/dl 6.49 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.5 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.00 mg/dl 0.11 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 27 GOT (AST)
34- 0 U/L 1 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 82 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L398 LDH
180- 20 U/L 19 CK- CREATINE KINASE
2.1 ALBUMIN 3.5-5 G/DL
PROTEIN-TOTAL 6.6-8.7 4.2
----------------------------------------------------------------
16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN
291.0- 10.0 ng/ml 3.2 FERRITIN
------------------------------------------------------------------------
180- 60 µg/dl 6 IRON בוצע פעמיים
360.0- 200.0 mg/dl 240.0 TRANSFERRIN
----------------------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 73 C-REACTIVE PROTEIN
---------------------------------------------------------------------- 10.8- 4.8 K/ul 26.7 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.46 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.5 HB
47.0- 37.0 % 20.4 HCT
31.0- 26.0 pg 25.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 31.0 MCHC
16.0- 11.0 % 17.8 RDW
97.0- 80.0 fL 81.6 MCV
450- 150 K/ul 759 PLT
13.0- 4.0 fL 9.8 MPV
- + ANISOCYTOSIS-DIF
3.0- 0.0 % 12.3 STABS %-DIF
70.0- 40.0 % 86.0 NEUTROPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 9.3 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 2.5 MONOCYTES%-DIF
- 3.3 STABS abs-DIF
8.0- 1.9 20.3 NEUTROPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.5 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.7 MONOCYTES abs-DIF
37- 2 mm/h 80.2 ESR
------------------------------------------------------------------
6/6‎חיובי OCCULT BLOOD STOOL
 
אפרת
14:13 16.11.09
שלום, אני בת 24 ובשבוע האחרון אני עם חום קל ובלוטות לימפה נפוחות וכואבות בבית השחי. האם אלו תסמינים שמצריכים בדיקת רופא וקשורים בצורה כלשהי לתסמיני סרטן? החום הוא קל ולא מפריע לתפקוד..
אציין 2 דברים שאולי קשורים- השתמשתי לפני כחודש בדאורדורנט רפואי אנהידרול
אושפזתי לאחרונה פעמיים עם דלקת בכיליה. כיום נוטלת טיפול מונע של 100 מ"ג אנטיביוטיקה ביום

תודה רבה
אפרת
 
דר מוטי חיימי
18:01 17.11.09
שלום רב,
רצוי להתרשם מקרוב ממצב הבלוטות- גודלן, מרקמן, רגישותן ןכד', כדי להגיד לך בצורה יותר מהימנה מה עלולה להיות הסיבה לכך.
ייתכן בהחלט כי מדובר בתגובה לגילוח השיער בבתי השחי והיווצרות דלקת מקומית של בלוטות הלימפה.
ממליץ לפנות לבדיקת הרופא המטפל
 
ד''ר מוטי חיימי  
11:22 18.11.09
ראי תשובתי להלן
 
שרון
11:08 18.11.09
שלום,
לבני בן השנה וחודשיים גילו אינפנטל ספזם בהיותו בן שבעה חודשים הוא טופל בסינקטן במשך חודשיים
,ביולי היה הטיפול האחרון. לאחרונה הוא קיבל מהנוירולוגים בדיקות דם ומספר תשובות יצאו לריגות, מה משמעותן? מה עלי לעשות? אשמח מאוד לקבל תשובה,עד אשר נפגש עם הנוירולוג. תודה! אמא מודאגת מאוד

הודעות לבדיקת Carnitine (B)
.
cernitine-blood,free 12.10 l
15.00-28.00 הנורמה:

הודעות לבדיקת Amino Acid Quantit. (B)
.

a normal profile
Lactic Acid 18.4

Lymphocytes % | % | *
77

Platelets | 10*3/micl |
517

( Eosinophils % | | % |
7.6


Monocytes # 0.5



Eosinophils # 0.66

 
ד''ר מוטי חיימי  
11:20 18.11.09
ממליץ לך לשאול בפורום נוירולוגית ילדים.
אין קשר בין המחלה שציינת לפורום הנוכחי.
הערכים החריגים בספירת הדם- חסרי משמעות.
 
ליאורה
13:31 12.11.09
שלום רב,
ביתי בת השנה וחודשיים חלתה בוירוס של חום גבוה אשר נמשך 5 ימים.
לאחר שבוע חזר החום מלווה בקצת נזלת ושיעול, הרופאה שלה הפנתה אותנו לעשות ספירת דם.
להלן התוצאות אשמח לקבל את חוות דעתך:

WBC 10.10 K/UL ( 5.00- 12.00) (......*..)
NEUTROPHILS 3.20 K/UL ( 1.20- 6.40) (..*......)
NEUTROPHILS % 31.10 % ( 19.00- 51.00) (..*......)
LYMPHOCYTES 5.40 K/UL ( 2.60- 8.10) (....*....)
LYMPHOCYTES % 53.80 % ( 41.00- 68.00) (...*.....)
MONOCYTES 1.20 K/UL ( 0.25- 1.43) (......*..)
MONOCYTES % 12.20 % ( 5.00- 11.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.78) (.*.......)
EOSINOPHILS % 2.40 % ( 0.00- 6.00) (...*.....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.20)
BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 3.97 M/UL ( 3.90- 5.50) (*........)
HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 11.00- 14.00) (*........)
HEMATOCRIT 33.40 % ( 32.00- 41.00) (*........)
MCV 84.10 FL ( 70.00- 85.00) (.......*.)
MCH 28.70 PG ( 23.00- 29.00) (........*)
MCHC 34.20 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 434.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (.......*.)
MPV 8.00 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 13.90 % ( 11.00- 17.50) (...*.....)
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
בתודה מראש
 
דר מוטי חיימי
17:44 17.11.09
תוצאות ספירת הדם- מראות על כך שמדובר במחלה ויראלית.
בדיקת השתן- תקינה
 
חנה
17:42 11.11.09
איזה בדיקה היום בודקת הכי בוודאות הימצאות של גידול סרטני בראש?
תודה רבה
 
דר מוטי חיימי
17:40 17.11.09
הבדיקות שמגלות נוכחות גידול מוחי הן CT או MRI.
כמובן שאלה לא הבדיקות הראשוניות שאיתן מתחילים את הבירור. לרוב מתחילים עם בדיקה נוירולוגית, בדיקת קרקעית העין וכד'.
 
טל
17:26 09.11.09
איזה בתי חולים בארץ מקרינים את הראש בשיטה רדיו סרגרי? ולמי כדאי לפנות? תודה


 
דר מוטי חיימי
17:36 17.11.09
ממליץ לברר בבי"ח איכילוב ותל השומר
 
שירה
08:30 27.10.09
לבתי בת ה-16 נתגלה הוג'קין דרגה 3B, היא עברה 4 קורסים של Beacopp. בבדיקה של PET-CT לא נצפתה המשך פעילות ובתוצאות סוכם כתקין. כנראה, היא תעבור בקורס החמישי לפרוטוקול של Mopp. רציתי לשמוע את דעתך בנושא. מה השוני בין שני הפרוטוקולים ?
 
ד''ר מוטי חיימי  
17:14 01.11.09
שלום שירה,
BEACOPP נחשב טיפול יותר "אגרסיבי" ,ומן הסתם בעל תופעות לוואי קשות יותר.
אני מניח שלפי הפרוטוקול- מאחר והייתה תגובה טובה לטיפול (שהתבטאה ב-PET) - ניתן לעבור למסלול "קל יותר.
MOPP מכיל את התרופות-
Mustargen (mechlorethamine, nitrogen mustard
Oncovin (Vincristine, VCR)
Procarbazine (Matulane)
Prednisone

BEACOPP מורכב מהתרופות הנ"ל:
בלאומיצין, אטופוסיד , אדריאמיצין, ציקלופוספמיד, אונקובין (וינקריסטין), פרוקרבזין, פרדניסון

 
חסוי
15:43 27.10.09
היי , זאת שוב אני מהחסוי .. ( כתבתי לך 2 הודעות והחזרת לי תשובה )
יש לי שוב שאלה ..
סיימתי לפני חודש וחצי 4 קורסים של כימותרפיה
הרופאים אמרו לנו שצריך לעשות הקרנות
האם אפשר לעשות את ההקרנות אחרי חודשיים - שלושה חודשים מגמר הטיפולים הכימותרפיים או שיש זמן מוגבל מסיום הטיפולים ?

אודה לך אם תענה לי .


 
ד''ר מוטי חיימי  
16:03 01.11.09
לרוב ניתן להמתין כחודש- חודשיים, אלא אם כן יש הוראה מיוחדת בפרוטוקול .
ילד בן 7.5 שנים בריא בד"כ והיום לפני ניתוח בחלל הפה(שקדים)+הרדמה מלאה.
כל בדיקות הדם תקינות למעט:
MCHC-M.Cell Hb cont 31.9 הגבול הוא בין 32-37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.1 הגבול הוא בין 26-32
Neutrophils%39.9 הגבול הוא בין 40-60
Eosinophils %8.7 גבול בין 0-5
PT%91.1 הגבול הוא בין 80-130
PT (Seconds)11.2 גבול 8.4-11.8
I.N.R 1.7
PTT SEC 32.9 גבול בין 21.6-30.6 יש חריגה
PTT Ratio1.27 טווח בין 0.9-1.12 יש חריגה
האם יש בעייה?
האם החריגות בתפקודי קרישה רציניות ???
מעכב ניתוח???
תודה
 
ד''ר מוטי חיימי  
15:56 01.11.09
ערכי ה-MCH, MCHC , הנויטרופילים והאאוזינופילים- שציינת ממש לא רלבנטיים לניתוח.
לגבי תפקודי הקרישה- הPTT מעט מוארך, אם כי במידה גבולית.
הייתי חוזר שוב על הבדיקה או מנסה לעשות "תיקון" עם פלסמה - אם יש תיקון זה מרמז שאולי חסר פקטור קרישה כלשהו- דבר שכן יכול להיות משמעותי בניתוח שקדים.
 
רוני
19:15 18.10.09
ברצוני לשאול הרבה מאוד הורים מודאיגים פונים בפורום בקשר לבלותות לימפה נפוחות ואני בטוח שכולם חוששים מגידול סרטני .אולי תשובתך תעזור לי בתור אבא מודאג ולעוד הרבה הורים לעשות סדר .מתי יש לחשוש באמת מגידול. האם הגודל קובע?המיקום?יש ילדים שהבלותות נפוחות הרבה זמן במעקב רופא המשפחה .יש זמן מוגדר שאם הבלותות לא קטנות לוקחים ביופסיה?האם אפשר לראות סימנים בבדיקות דם? האם זה נכון שאם הבלותה זזה ולא קשה זה תקין 100% האם שקיעת דם תקינה מורידה משמעותית את הסיכוי לגידול כלשהוא ? עד כמה שכיח בגיל הילדות לימפומה אני מתצטער מראש על השאלה המעייפת הזאת אבל אני בטוח שאם תמצא את הדרך הקצרה ביותר לענות על השאלות הללו . אולי הרבה הורים שיכנסו לפורום בנושא הזה יהיו יותר רגועים ובעיקר מודעים תודה מראש
 
ד''ר מוטי חיימי  
15:53 01.11.09
בילדים - שכיח לראות בלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים, לרוב בתגובה למחלה ויראלית או חיידקית בלוע ובדרכי הנשימה העליונות.
אם הבלוטות קטנות, רכות, מוביליות (ניידות)- לרוב לא מדובר בבלוטה חשודה.
אם הבלוטות קשות, מקובעות למקומן, או שגדלות בצורה מהירה וחרגיה- רצוי לפנות לבדיקת הרופא המטפל
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  30  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
הקרנות   כימותרפיה   המטולוגיה   גידולי עצם   גידולי מוח
RSS RSS פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים