בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים עמוד 14

פורום סרטן ילדים עוסק ב: סרטן אצל ילדים, השתלת מח עצם ילדים, המטולוגיה אונקולוגיה ילדים, כימותרפיה, לוקמיה, הקרנות, ביופסיה, לימפומה, סרטן, גרורות, מח עצם
מנהלי פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים:
ד''ר גל גולדשטיין
לפרטים נוספים
ד''ר דרור לוין
לפרטים נוספים
 
הפורום פתוח גם לשאלות בהמטולוגיה
 
ניתן להתייעץ גם בנושאים הקשורים להמטולוגיה בילדים (מחלות דם).
 
דנה
14:38 03.06.10
במשפחה שבה חמישה אחים מה הסיכויים שאחד מהם יוכל לתרום מוח עצם לאח חולה? האם ריבוי אחים תורם לסיכויים?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
23:35 03.06.10
דנה שלום
לכל אחד מהאחים סיכוי תיאורטי של 25% לתרום.
ברור שככל שיש יותר אחים יש יותר סיכוי שיימצא אח תואם.

גל
בני בן ה3 מזה כשלושה חודשים מוגדלות לו בלטות הלימפה בצואר לאחר בדיקות דם התגלה שהילד עבר את מחלת הנשיקה נשלחנו לעשות אולטרא סאונד שהתוצאות היו " משני צידי הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפ תת לסתיים הגדול ביותר מגיע בציר האורך עד 32 מ"מ בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית.
אני רוצה בבקשה לדעת כמה זמן לוקח לבלוטות לאחר המחלה לרדת ואם מומלץ לעשות עוד בדיקות להמשך?
\תודה מראש
 
ד''ר גל גולדשטיין  
23:03 28.05.10
יפה שלום
קשרי לימפה (בטעות מכונים בלוטות לימפה) מוגדלים הינם מצב מוכר אצל ילדים, ובמיוחד סביב הגיל של בנך.
לשאלתך הראשונה - נסיגה בגודל הקשרים יכולה לעיתים לקרות רק אחרי מספר חודשים. סבלנות...
לשאלתך השניה - יש לי תחושה שהרופא של בנך יודע בדיוק מה לעשות. הוא לקח בדיקות דם שגילו שמדובר בוירוס ("מחלת הנשיקה"), וגם שלח אותו לבדיקת אולטראסאונד.
אני מניח שהוא יעקוב בקפידה אחר הקשרים הללו. 32 מ"מ הינו גודל "מכובד" וצריך לעקוב בעזרת בדיקה גופנית. אם אין נסיגה אחרי מספר שבועות - יתכן והוא יחליט לחזור על האולטראסאונד ובדיקות הדם.

שבת שלום

גל
 
חוה
16:26 26.05.10
הילדים שלי מאד בהירים ורגישים לשמש. מופיעות אצלם נקודות חן חדשות כל הזמן. אני חוששת ומנסה לבדוק אחר התפתחות. על מה כדאי לשים לב?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
17:45 26.05.10
שלום חוה
כדי לשים לב למספר דברים:
לצבע הנקודות. לרוב הכתמים הבהירים יותר, שצבעם אחיד - שפירים.
לשולי הנקודה - שוליים מעוגלים, ולא משוננים - לרוב שפירים.
אם מופיעים דימומים בכתם - יש לפנות לרופא עור.
כך גם במקרה של גדילה מאד מואצת של הכתמים.
ובאופן כללי - ילדים בהירים רצוי שיבדקו פעם בשנה אצל רופא עור.

גל
 
לימור
15:48 24.05.10
האם אפשר לשכור ליצן רפואי לצורך מסיבת יום הולדת בבית החולים לילד החולה בסרטן? האם נהוג לחגוג מסיבות בהיקף כזה שם? עם מי צריך לדבר בבית החולים?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
16:03 24.05.10
יש ליצנים רפואיים שעובדים באופן קבוע בבית החולים.
אני לא בטוח שצריך לשכור אותם.
בהחלט אפשר, וגם רצוי לעשות מסיבות יום הולדת לילדים המאושפזים. לכל ילד יש את המגבלות שלו, כך שקשה לי לומר לך כמה אנשים יכולים להשתתף במסיבה.
אני מציע לך לבקש לדבר עם אחד הליצנים הרפואיים בשעות הבוקר בכל אחת מהמחלקות של שמטפלות בילדים חולי סרטן.
 
אביגיל
15:01 16.05.10
שמעתי שניתן לבצע היום בדיקות גנטיות לגילוי נטיה לסרטן. האם אפשר לבצע אותם גם בקרב ילדים? גם אני וגם בעלי חלינו בסרטן ואנו חוששים מאד.
 
ד''ר גל גולדשטיין  
19:58 16.05.10
שלום אביגייל
נטיה לסרטן היא נושא מורכב.
בד"כ במשפחות שבהן יש נטיה ללקות בסרטן בגיל צעיר (מתחת גיל 45 שנים )יש סיפור של יותר מאדם אחד שלקה בסוגים מסויימים של סרטן.
אם יש סיפור משפחתי מתאים למצב זה הרי שרצוי מאד לשבת עם גנטיקאי שיצייר את העץ המשפחתי משני הצדדים, ויבין מה היו סוגי המחלות הסרטניות. רק אז כדאי לשקול בדיקה כזו.
יש ויכוח בין המומחים לגבי הצורך בחשיפה של מידע כזה.

בברכה

גל
 
נועה
13:48 11.05.10
האם האגודה למלחמה בסרטן מציעה פעילות שוטפת לילדים. לא רק בקיץ? משהו משבוע לשבוע שמאפשר היכרות עם ילדים חולים נוספים? האם מקומות אחרים מציעים פעילות דומה ?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
13:52 11.05.10
נועה שלום
אין לי מידע על גבי פעיליות האגודה,ואני מציע שתפני אליהם בשאלה זו.
גל
 
ד''ר גל גולדשטיין  
17:56 16.05.10
נועה שלום
איני מכיר את פעילויות האגודה. אני מציע שתפני אליהם.

גל
שלום רב,
תודה על תשובתך המהירה והמפורטת
אני מצרפת את התוצאות המלאות של הבדיקה האחרונה שנעשתה ובד' שנעשו בשנה האחרונה(הקובץ המצורף מכיל 3 בדיקות משמאל לימין-4/10', 9/09', 6/09' בהתאמה)
ותאור מלא של המקרה:
לפני כשנה החלה בתלונות על כאבים קלים בבטן. במשך מס' חודשים התלונות היו כל 2-3 ימים
ביצענו בדיקות דם ואולטרסאונד בטן שהיה תקין מלבד כליה אחת שמעט קטנה יותר מחברתה
כמו כן מס' ב. צואה. בב. צואה ב 9/09 בוצע:
stool culture' stool for parasytes' rota virus ag' adeno virus ag' helicopilory ag stool
התגלה טפיל הגיארדיה
הילדה טופלה בפלג'יל והתלונות פסקו, במקביל בצענו ב12/09 ב אי סבילות ללקטוז ונמצאה אי סבילות - המעטנו בדברי חלב
בחודשים האחרונים החלה שוב מתלוננת מדי פעם על כאב בטן, נראתה עייפה והתלוננה שבמאמץ היא צריכה לעצור שכן "אין לה אוויר" (נחה לרגע וממשיכה)-תלונה כזו אחת היתה גם ב10/09

מתנצלת על אורך המכתב ומודה לך על תשובתך למפרע
 
ד''ר גל גולדשטיין  
12:29 06.05.10
מ. שלום שוב
כמו שכתבתי בפעם הקודמת - לאבחן מה מפריע לבתך, יהיה משימה קשה לביצוע, דרך הפורום הזה.
את הקבצים שצירפת, לא הצלחתי למצוא.
אם מתייחסים לבעיות הכלליות - רפואת ילדים כללית - כאב בטן, עייפות, "קושי לקחת אוויר" - אני לא רואה טעם לנסות לכלול אותן ביחד מבלי שפגשתי מעולם בבתך, לא בדקתי אותה, ובוודאי רופא או רופאת הילדים שלה - יכולו לעזור לה יותר.
מבחינה המטולוגית - כפי שכתבתי - יתכן שיש חסר ברזל. אבל חסרים נתונים.

גל
שלום,



האם האם נויטרופניה של גיל הינקות היא בהכרח אוטואימונית?



לבננו בן ה-8 חודשים נמצאה נויטרפניה לפני כ-4 חודשים, מאז אנחנו במעקב,

, ביצענו בדיקת נוגדנים בתה"ש, הבדיקה יצאה שלילית,

רופאת הילדים טוענת שמדובר בנויטרפניה של גיל הינקות, האם ישנה גירסה כזו של נויטרופניה של גיל הינקות שאינה אוטואימונית?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
20:34 03.05.10
מירי שלום
החשיבה הרפואית (לפחות זו המערבית) היא חשיבה "קופסתית". אם לאדם יש סימפטומים מסויימים, הרי אפשר להכניס אותו לקופסה המחלות X , ואלי גם לטפל בו בתרופות מקופסה Y.
אני לא בטוח שהטבע "עובד" ככה.
יש המון עדויות (חלקן ממחקרים של עמיתי פרופ' קפלינסקי מתל השומר) שנאוטרופניה של גיל הינקות, ללא סימנים מדאיגים בסיפור המשפחתי, בהיסטוריה של התינוק, בבדיקה הגופנית שלו, או בשאר מרכיבי הדם (ההמוגלובין, הטסיות, התאים הלבנים האחרים ועוד...) - היא מחלה אוטואימונית. הרבה פחות חשוב מהעובדה שיש או אין נוגדנים, היא שהמחלה היא שפירה ברוב רובם של המקרים, וחולפת תוך מספר ימים עד... מה לעשות - שנתיים. כמעט ואין חשש מזיהומים מסכני חיים.
חלק חשוב באבחון של מחלה זו הוא המעקב ואם עברו כבר מספר חודשים, הרי שהחשש ממחלות אחרות הקשורות בנאוטרופילים - קלוש.
נכון שתמיד יש יוצאים מהכלל, אבל למה לחשוב ככה...?

גל
 
מ
09:31 03.05.10
ביתי בת 9 , עייפה יותר מהרגיל ומתלוננת לעיתים על כאב בטן - לכן עשינו ב. דם.
התוצאות החריגות
פריטין 3
ALKP 432.9 (הגבול העליון הוא 325)
בילירובין טוטל 0.2 (הגבול התחתון מצוין 0.3)
המוגלובין 11.5
MCH 24.6 (הגבול התחתון 26)
MCHC 31.3 (הגבול התחתון 32)
PLATELETS 550 (הגבול העליון 450)
CRP 0.6 (הגבול העליון 0.5)
יש לציין שלא היתה בצום לפני הבדיקה
כל השאר תקין (כולל ALT AST GGT ASCA ANCA)

התלוננה פעם אחת לאחרונה על כאב ביד- לא יותר מזה
לא איבדה משקל (שמנמונת)
האם הנ"ל עלול להצביע על מחלת סרטן כלשהי בתחילת דרכה? אילו בדיקות עלי לעשות כדי לשלול את הענין ובייחוד כדי לא "לפספס" משהו?
תודה
 
ד''ר גל גולדשטיין  
12:08 03.05.10
שלום
גם ב-2010, וגם לאחר המצאת האינטרנט, עדיין קשה להחליף את הרושם המתקבל מבדיקה גופנית ומראיון רפואי מול המטופלת והוריה...
לכן הנתונים שמולי בוודאי לא מדאיגים (סרטן? למה?), וגם אם יש סטיות מסויימות מהערכים הנורמלי, צריך להתייחס אליהם בהקשר הכללי.
למשל - ממתי העייפות? האם בתך אוכלת בשר? האם היו לה שינויים ביציאות (שלשול?).
מה שכן ניתן לקבל רמזים מבדיקות הדם שאכן יש לה חסר ברזל מסויים. מידע יותר מעמיק יעזור לגלות האם הוא על רקע תזונה, או על רקע בעיה במערכת העיכול.
נתונים שאין מולי - מה היה ה-MCV, ה-RBC, האם נלקחה רמת ברזל? רמת טרנספרין? עשו משטח דם?
האם נעשתה בדיקה של דם סמוי בצואה?

גל
 
חסוי
14:58 13.09.09
שלום ,
לא מזמן גילו שאני חולת לימפומה מסוג הודג'קין .
השאלה שלי היא מהם סיכוייי ההחלמה מסוג מחלה זו ?
שאני אומרת סיכויי החלמה אני מתכוונת , שהמחלה לא חזרה בשום שלב מהחיים .
ומהם הסיכויים של חזרת המחלה ?
האם הקרנות יכולות לגרום בעתיד לסוג סרטן אחר ?
אודה לך מאוד אם תענה לי לשאלותיי ..
 
ד''ר מוטי חיימי  
09:00 14.09.09
שלום,
באופן כללי -הודג'קין לימפומה נחשבת מחלה שמגיבה היטב לטיפול.
כמובן שזה תלוי ב-STAGING (מידת הפיזור של המחלה בזמן האבחנה).
אצטרך לדעת יותר פרטים כדי למסור לך תשובה יותר מדוייקת.
הקרנות - יכולות באופן עקרוני לגרום לשינוי ממאיר שניוני, לאחר מספר שנים.

 
חסוי
16:51 21.09.09
היי , זאת שוב אני מהתגובה הקודמת על הודג'קין לימפומה .
מחלתי מדורגת כשלב 2B .
עברתי 4 קורסים של כימותרפיה ...
בנושא שאלתי : האם הקרנות עלולות לגרום לחזרת המחלה בעתיד ?
או האם ההקרנות יכולות לגרום לסוג סרטן אחר בעתיד ?
כלומר , אם מקרינים את אזור המדיאסטינום ואזור הצוואר , מהם הסיכויים להחלמה מלאה ?
החלמה מלאה , זאת אומרת שהמחלה לא חוזרת בשום שלב בחיים .
אודה לך אם תענה לשאלותיי ...
תודה , יום טוב ...
 
ד"ר מוטי חיימ
19:06 29.09.09
ההקרנה- מטרתה לחסל את תאי המחלה הבודדים שאולי נשארו באיזור המדיאסטינום.
מצד שני- עצם הקרינה עלולה לגרום להיווצרות גידולים שניוניים (לרוב מסוג אחר- של רקמת חיבור ועור).
ד"ר מוטי חיימי
 
אב
16:48 30.04.10
ביתי חלתה במחלה זו לפני 4 שנים והחלימה.

אשמח אם תחזרי לפלפון 0549932458
 
ד''ר גל גולדשטיין  
19:29 30.04.10
על איזו מחלה מדובר?
 
שרית
16:37 28.04.10
שלום יש לי ילד בן שנה ו10 חודשים לפי כ 11 חודש גילו לו את הגידול בגודל של כ 8 סמ' לאחר יום ניתחו אותו להסיר חלק לאחר מיכן עשו לו 2 ניתוחים להכנסת פורט למחוץ המוח ובטוח החדרים כל אחד בניפרד באם אר אי האחרון שוב יש לו נוזלים במוח מה אני עושה כבר אין לי כוח לתשובות שבבית החולים מספקים לי שכחתי לציין שהוא מקבל פעם בשבוע כימו משהו בשם ולבאן משהוא כזה בבקשה תעזרו או תפנו אותי למשהו שמבין או יודע מה עלי לעשות
תודה
 
ד''ר גל גולדשטיין  
19:14 28.04.10
שרית שלום
אנסה לראות אם הבנתי: בגיל 11 חודש נותח ילדך להסרת גידול במוח.
בהמשך עבר ניתוחים להכנסת צנטר מרכזי מסוג PORT וכנראה גם נקז (או 2 נקזים) לחדרי המוח, כדי לעזור בניקוז נוזל מחדרי המוח.
אני מנחש שהכמותרפיה היא VINORELBINE.
מהנתונים האלו אין לי מספיק מידע כדי לתתל תשובות אחרות מעבר לאלו שהרופאים המטפלים בו נותנים.
בלי ספק החלק המשמעותי בהרבה מגידולי המוח הוא יכולת המנתח לכרות את כל הגידול.
אני מניח שהטיפול הכימי שבנך מקבל הוא ניסיון לעזור בהקטנת החלק שלא ניתן היה להוציא בניתוח.
אם תפני אליי במייל GALGOLDS@GMAIL.COM נוכל ליצור קשר טלפוני.

גל
 
אורית
15:34 22.04.10
האם כתם על העור שגדל אצל ילדה בת 4 יכול להעיד על התפתחות סרטן העור? הכתם לא סימטרי. אודה על תשובה מהירה. הדבר מפחיד אותי מאד.
 
ד''ר גל גולדשטיין  
16:23 22.04.10
רותי שלום
סרטן עור מאד נדיר בילדים.
אסימטריה אינה מעידה על נטיה לממאירות.
הרופא שלך מן הסתם יבחן או שכבר בחן את הנתונים העלולים להעיד על כך - גודל, צבע, השוליים שלו, דימומים ועוד.
גל
 
מאיה
09:00 19.04.10
בתי בת השנתיים אובחנה כחולת לוקמיה ALL,כרגע בסיום הטיפולים בשלב שמירה,אחרי אינטרטקל שני.
מיום חמישי לאחר מתן האינטרטקל הופיעו הקאות שנמשכות עד היום ,זאת אומרת 5 ימים.
הקאות של 2-3 פעמים ביום.מה עליי לעשות ואם ישנו טיפול מונע להקאות?
אודה לך אם תענה לי בהקדם.המשך יום טוב.
 
ד''ר גל גולדשטיין  
11:28 21.04.10
מאיה שלום
קשה לעשות אבחנות רפואיות דרך האינטרנט. עדיין לא נמצא תחליף למגע האנושי, ולהסתכלות הרפואית הישנה והטובה - פנים מול פנים. מאחר ולא זה המצב - אני מבקש לסייג את מה שאכתוב למטה.

אבל בכל זאת...

אני מניח שבמינוח - שלב 'שמירה', את מתכוונת לשלב האחזקה, השלב האחרון.
לכן יש בעיניי כמה אפשרויות (סידרתי אותן לפי מידת הסבירות):
1. סתם וירוס שלא קשור.יש עכשיו הרבה ילדים שלוקים בוירוס של הקאות, כאב בטן וגם ראש.
2. השפעה של חמרי ההרדמה - לא ממש הגיוני בעיני שתמשך חמישה ימים.32. השפעה של המתוטרקסאט שקבלה בתך לנוזל השדרה. לא כל כך סביר. המינון מאד נמוך, ובדרך כלל לא גורם להקאות (מה גם שכבר קיבלה תרופות אלו בעבר, ללא הקאות, כנראה...). אבל יכול להיות.43. סיבוכים קשים של אינטראת'קל - זיהום נוזל השדרה. זה עוד פחות סביר. במקרה כזה היית רואה שיש לה חום גבוה, כאב ראש, ישנוניות וכולי... לא עלינו.

הכי חשוב שתבדק על ידי הרופא שלה, שמכיר אותה, ויודע בדיוק את התמונה בכללותה.

גל

 
רגינה. ז
22:52 08.04.10

שלום שמי רגינה אני בת 35
לפני כי שנה וחצי (בהקבות ספירות דם נמוכות) בבדיקת מח עצם גלו אצלי מחלה בשם MDS NEUTROPENIA. נכנסתי למאגר לתרומה של מח עצם, איך הבדיקות דם שלי לא היו יציבות אחלה גם ירידה של תאי דם האדומים. עשיתי בדיקה חוזרת של מח עצם ובפעם השניה הבדיקה מראה שיש לי APLASTIC ANEMIA אך לא בפה אחד בגלל הבדיקה הראשונה שמראה MDS. האם יש בדיקות נוספות שיכולות להגיד בוודעות מה יש לי? האם טיפול בMDS דומה לטיפול בAPLASTIC ANEMIA ? ומה הצלחות בטיפולים של מחלות האלו?
תודה מראש
 
ד''ר גל גולדשטיין  
10:33 09.04.10
רגינה שלום
כשמח העצם "חולה" הוא יכול לא לייצר את מרכיבי הדם כמו שצריך, ואז אנחנו מכנים את המצב אנמיה אפלסטית, או שהוא מייצר תאים פגומים וגם לא בקצב הנכון, ואז קוראי לזה MDS. אנמיה אפלסטית יכולה להפוך ל-MDS, והרבה פעמים קשה להבחין בין שני המצבים.
יש הגדרות ברורות מתי צריך לטפל באנמיה אפלסטית (כשספירות הדם מאד נמוכות, ויש קריטריונים מספריים, או כשיש שינויים מבחינה גנטית בתאי מח העצם) וגם ב-MDS (זו מחלה שיכולה להפוך בשלב מסויים ללאוקמיה, אך זה יכול קחת גם שנים).
הטיפול די דומה. השתלת מח עצם מתורם תואם היא העדיפה בשני המקרים, עם הסתייגות אחת - באנמיה אפלסטית ניתן לעיתים לטפל גם בעזרת תרופות לאורך תקופה ממושכת, רק במקרים שבהם אין תורם תואם.
לגבי ההצלחות - מאד תלוי. המון גורמים קובעים את מידת ההצלחה - גיל החולה, כמה חמורה המחלה, האם הצליחו למצוא תורם תואם להשתלה, כמה מהר החל תהליך ההשתלה, האם יש שינויים גנטים מדאיגים בתאי מח העצם, ועוד, ועוד...
אני ממליץ לך להתייעץ עם המטולוג מבוגרים. אני מומחה למחלות אלו בילדים.
שתהיה בריאה במהירה.
גל
 
מיכל
08:53 09.04.10
היי,
שמי מיכל ואני סטודנטית לעיצוב. בימים אלו אני עובדת על פרוייקט הגמר שלי המיועד לילדים אונקולוגים. מטרתו של הפרוייקט בגדול היא להתחבר לצד הרגשי של הילד, לעלות בפניו חיוך והמון שמחה ולהוריד ממנו את הלחץ של חיי היומיום בתקופת הטיפולים ואחריה.
אני מקווה שאני פונה למקום הנכון ואם לא אשמח אם תוכלו להפנות אותי...
בכל אופן, אני מחפשת משפחה לילד חולה (בכל שלב שהוא) שתהיה פתוחה לדבר ולספר על התהליך אותו היא עוברת ולענות על שאלות (לא מדובר פה על "לנסות" על הילד...).

תודה רבה, רק בריאות!!!
מיכל.

 
ד''ר גל גולדשטיין  
10:25 09.04.10
מיכל
נשמע מעניין.
מאד אשמח לעזור.
אני מציע שתשלחי לי את ההודעה הזו במייל כדי שאעביר לכל הרופאים במערך ההמטו-אונקולוגי בתל השומר, ומי מהם שיחשוב שיש לו משפחה מתאימה - יחזור, מן הסתם, אלייך.
gal.goldstein@sheba.health.gov.il
אני מטפל בילדה חמודה שאצטרך לבקש את רשות הוריה להעביר לך את פרטיהם.העברית היא לא הצד החזק שלהם (רוסית), אך תסתדרו.

בהצלחה
גל
ילד שלי בן 3 הובחן לפני 4 חודשים כסובל מאנמיה קשה מחוסר בברזל. ילד קיבל טיפול בברזל במינון גבוה.
הנה תוצאות לפני 4 חודשים ועכשיו:
RBC - 5.53 -- 5.69
Hb - 10.4 -- 13.8
MCV - 65 -- 74
MCH - 19.5 -- 24.3
MCHC - 30.1 -- 32.8
RDW - 16.9 -- 17.6
Ferritin - low than 2 -- 19
Transferrin - 441 -- 320.6
Fe - 18 -- 79
קיבלנו המלצה מרופא להמשיך בטיפול ברזל עד להשלמת המאגרים. מהו הערך הרצוי של פריטין שאליו צריך להגיע? בבדיקה לפני חודש רמת הפריטין הייתה 18 ועכשיו 19. שאר הפרמטרים הלכו והשתפרו כל חודש. ערך ה RDW בהתחלה עלה ל 20 ועכשיו ירד ל 17.6 אך עדיין לא הגיע לנורמה. בינתיים הורדנו את המינון לחצי כיוון שילד די סובל מהטיפול. האם אפשר להפסיק את הטיפול בשלב זה או שכדאי למלא עוד את המאגר?

תודה רבה!!!
 
ד''ר גל גולדשטיין  
10:26 07.04.10
ריטה שלום
אם תצליחי "לשכנע" את הילד לאכול בשר אדום כמה פעמים בשבוע, יכול להיות שלא יצטרך ברזל.
הטיפול בברזל יכול להיות לא נעים לילדים.
אין ערך ברור ברור של פריטין שאליו צריך לשאוף, אך אני מבין למה הרופא מעוניין להמשיך. אני מניח שהוא חושש שאם יפסיק את הטיפול עכשיו, יצטרכו לחדש אותו בהמשך כי המאגרים עדיין לא מלאים.
אז... או להמשיך עוד מספר חודשים, או לתת לו הרבה בשר. אם תפסיקי עכשיו, תחזרו לנקודת ההתחלה.

בהצלחה!

גל
שלום,
לאחרונה הרגשתי בלוטת לימפה באיזור האחורי של הראש (צד ימין למטה).
הלכתי לבדיקות אצל רופא כאשר לא ידעתי מה הבעיה והוא זה שאמר לי שזה
בלוטת לימפה, הוא שלח אותי לספירת דם, התוצאות שהתקבלו זה שהכל תקין חוץ
משני דברים שהם : Hematocrit נמוך ו- Lymphocytes גבוה (8 מעל הממוצע)
עכשיו השאלות שלי הם כאלה: יכול לקרות משהו מתוצאה של בלוטת לימפה בראש ?
האם זה מסוכן?
- אף פעם לא היו לי בעיות כאלה תמיד היתי בנאדם בריא, ממה התוצאה של זה?
 
ד''ר גל גולדשטיין  
15:07 04.04.10
עידן שלום
אמנם הפורום מיועד לשאלות בענייני ילדים, אבל נראה לי שהשתשובה שלי רלבנטית גם למבוגרים צעירים. ההתיחסות שונה בהתאם לגיל. מה גילך?
בלוטת לימפה (בעברית נכונה - קשר לימפה) יכולה לגדול ממגוון של סיבות.
נכון שמה שמדאיג אותנו לרוב שמא מדובר בסרטן, אבל חייבים לזכור שלרוב מדובר בתגובה של מערכת החיסון לזיהומים (פצע באיזור, דלקות שונות אפילו כאב גרון או נזלת), ולעיתים נדירות יותר בשל דלקות לא זיהומיות.
אם גודלו של קשר הלימפה פחות מסנטימטר, אם יש סימנים המרמזים על דלקת כלשהיא - לרוב אין צורך להמשיך במעקב, ולעיתים לתת אנטיביוטיקה לשבועיים (שיקול הרופא).
אם הרופא שלך יחשוב שיש סימנים מדאיגים אחרים, חוץ מהגדלת קשר הלימפה, הוא בוודאי יבקש שתבצע אולטראסאנד של האיזור, ואולי אפילו ישקול דקירת הקשר במחט דקה כדי לקחת ביופסיה.
המטוקריט נמוך? השאלה כמה הוא נמוך. לא ברור לי מה זה לימפוציטים גבוהים, ובאילו ערכים הם גבוהים ב-"8".

גל
 
עידן
20:04 04.04.10
קודם כל תודה על המידע שנתת לי בקשר לבלוטה.
אני בן 14, והנה מה שכתוב לי בתוצאות:
הרופא אומר שהכל תקין ולא צריך לעשות כלום ואני מאוד מודאג!!
לא איכפת לי שזה יהיה אבל שלא יבלוט! ולא זה לא יותר גדול מס"מ זה ממש עיגול קטן
ומעצבן.
 
ד''ר גל גולדשטיין  
23:48 04.04.10
עידן יקר
אז אתה באמת "נחשב" ילד...
אין שום סיבה לדאגה!
אני חוזר - אל תדאג...
יש כמה סיבות לא לדאוג:
הראשונה - קשר לימפה קטן באיזור הראש הינו דבר שכיח לדמי. כמה מילימטרים? ממש תקין.
השניה - בדיקת הדם שלך מצויינת. אל תתרשם מהחריגות חסרות המשמעות בכמה פראמטרים.
והשלישית (ואולי הכי חשובה) - אתה בידיים טובות. הרופא שלך מבין עניין. מחד - הוא לא היה שאנן, בדק אותך, ושלח אותך לבדיקות דם, ומאידך - הוא מבין שהכל בסדר ומנסה להרגיע אותך.
הייתי נוהג בדיוק כמוהו, וממשיך לעקוב אחר הבליטה הזו (בדיקה גופנית) בעוד 2-3 שבועות.

חג שמח והמשך חופש נעים (ממה שנשאר...)

גל
 
עידן
00:41 05.04.10
תודה רבה!
עכשיו אני כבר לא מודאג !
כמה חששתי מזה... וחג שמח :-)
 
טלי
18:02 28.03.10
שלום,

לא בטוחה אם להפנות לפורום הזה,

במכתב השחרור לאחר הלידה נרשם "מבחן קומבס חיובי, יש לבצע ספירת דם בגיל חודש".

אני O+

התינוק B+

האם יתכן מצב כזה כאשר יש התאמה בRH - שנינו חיובי?

מה המשמעות של מבחן קומבס חיובי?

האם אני אמורה לקבל זריקה כלשהי?

תודה רבה
 
ד''ר גל גולדשטיין  
19:08 28.03.10
טלי שלום!
הגעת למקום הנכון...
מבחן קומבס חיובי מציין שיש בעצם בדם של התינוק שלך נוגדנים כנגד כדוריות הדם שלו.
לכן ביקשו לבצע ספירת דם חוזרת לראות אם אין הרס של כדוריות מאותם נוגדנים.
למה זה קרה לו?
מאחר ואת סוג דם O, לך יש נוגדנים כנגד כדוריות דם מסוג B.
אותם נוגדנים עברו במהלך ההריון לעובר, שעכשיו הוא כבר תינוק.
לרוב אין שום בעיה עם הנוגדנים הלוו שהם "חלשים" למדי. ככל הנראה גם במקרה של התינוק שלך, לא היה הרס דם משמעותי (היו רואים סימנים לכך).
לגבי ה-Rh. לשניכם יש אותו סוג של Rh. את לא יוצרת נוגדנים נגד ה-Rh (שמצויין בפלוס או מינוס).
אין צורך לקבל שום זריקה.

מזל טוב

גל
 
רחלי
20:33 14.03.10
ערב טוב,

אני נמצאת בהריון מתקדם והתחלתי לבדוק לגבי האופציה לשמר את הדם הטבורי בבנק פרטי.

שוחחתי עם שני בנקים, כמובן שכל אחד ניסה לשכנע שאצלו זה הכי אמין והכי טוב, אך לא זו הנקודה.

קראתי מאמרים על הנושא וממה שהבנתי- יש טעונים בעד ונגד היעילות של השימוש בדם חבל הטבור.

רציתי בבקשה לשאול אותך האם היית ממליץ על שימור דם חבל הטבור, או שבמקרים, שחלילה לא נתנסה בהם (כמו סרטן), השימוש בדם זה הוא לא האופציה הראשונה.

כלומר, האם השימור בבנק פרטי יוכל להוות סיוע ממשי בעת הצורך, או שהמחקר לגבי הנושא עדיין לא מפותח דיה?

תודה רבה
 
ד''ר הרצל גבריאל   
10:40 15.03.10
שלום סיוון,
ראשית בהצלחה עם ההריון.
אכן סוגיית הדם הטבורי זוכה לויכוחים רבים.
ראשית, באופן עקרוני, ישנם כבר לא מעט מקרים שחולים זוכים למזור מתרומת דם טבורי שנמצא במאגרים ציבורים במדינות מסויימות.
הסוגייה של שמור פרטי של דם טבורי, היא הנתונה לפולמוס הגדול.
סטטיסטית הסיכוי שתצטרכו להעזר בדם שתשמרו הוא אחד לכמה מאות אלפים, כלומר סיכוי קלוש ביותר.
ברוב המקרים שבהם יש צורך בהשתלה, אם ישנו מקור תאי אב מתאים, שהוא ממח עצם, הוא הרבה יותר מוצלח ועם סיכויי הצלחה טובים יותר.
עקרונית, אם אין בעיות כספיות, אין פסול בשמור דם טבורי. כפי שהבנת אין שרות ציבורי מקביל לפרטי, איני יודע מה הפיקוח של משרד הבריאות על החברות הפרטיות, זהו פרט שחשוב לבדוק.
בהצלחה,
הרצל
 
חנה
23:38 20.03.10
שלום למלאכים שמנהלים את הפורום:
רציתי לשאול שאלה ולקבל תשובה הכנה ביותר גם אם היא קשה.

מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???

כמה פרטים נוספים שידועים:

בדיקת PET טרם נעשתה אך כנראה שתעשה בקרוב.

ידוע רק כי יש ריבוי מיטוזות 30/50 וגודל גדול 13.5 ס"מ. מה ששממקם את החולה ב HIGH RISK 90% (כך מצוין בדו"ח הפתולוגי).
המיקום שנמצא הגידול הוא במעי הדק באיזור הג'וג'ונום.
מדובר בניתוח שבוצע כניתוח חירום לאחר חסימת המעי וכאבים אנושים.
כמו-כן בבדיקת ה-CT הראשונית במיון נמצאו עוד 2 נגעים באיזור הכבד בגודל של כ-0.6 ס"מ כאשר המנתח CT כתב "המנגיומות?" ליד תוצאות נגעים אלו.
האם עלינו לחשוש שמא מדובר בגרורות??

האם ידועה התוחלת של השימוש בגליבק? כלומר מתי גליבק מפסיק לעבוד? האם תיאורטית הגוף יכול להגיב לגליבק במשך שנים ולרסן את הפוטנציאל להישנות?

מה האופציות לאחר שהגליבק מפסיק לפעול?

מדובר בחולה שהיא בת 38 בסה"כ ואנו מרגישים את החרב קרובה לצוואר!!
האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??
 
ד''ר גל גולדשטיין  
11:58 22.03.10
חנה!
שני המשפטים האחרון והראשון לא אפשרו לי לכתוב בפשטות את התשובה ש"הפורום מיועד לאונקולוגיה של ילדים, ומעולם לא טיפלתי ב-GIST. זו מחלה של מבוגרים."
מניסיוני כאונקולוג ילדים אני שיש פער אדיר בין הנתונים היבשים שניתנים לחולה ולסובבים אותו, לבין היכולת לעשות תרגום שכלתני, ויותר מכך, רגשי, של מה יקרה בעתיד.
לא תמיד ההגדרות הרפואיות היבשות מדייקות ביכולת שלהן לנבא.
אין לי הרבה מה לתרום מעבר לתחושה שם אתם אוהבים אותה, וכך זה "נשמע" מהכתוב, תעשו הכל כדי לסייע לה להתמודד.
בהצלחה
גל


ועוד דבר:
אם כתבו המאנגיומות - זה לא גרורות.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  32  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
הקרנות   כימותרפיה   המטולוגיה   גידולי עצם   גידולי מוח
RSS RSS פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים