|
|
|
|
|
|
|
|
|
פורום סרטן ורפואה משלימה עמוד 3
|
|
|
|
|
|
כשחולים בסרטן, צריך להתמודד גם עם הסרטן וגם עם הטיפולים הקשים ותופעות הלוואי שלהם. בפורום סרטן ורפואה משלימה תלמדו איך רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור להתמודד עם מחלת הסרטן, סרטן ראות, סרטן השד, מלנומה, סרטן העור,לוקמיה, כימותרפיה, הקרנות ועוד
|
|
|
|
|
מנהלי פורום סרטן ורפואה משלימהד''ר משה פרנקללפרטים נוספים ד''ר גיל בר-סלעלפרטים נוספים
|
גם אני שמעתי על שיטה זו, שמבוצעת במרפאת ד"ר אייל אטיאס בירושלים.אמי נפטרה מסרטן לבלב ואבי שהה במרפאה זו ביום שישי לפני שבועיים לשם קבלת טיפול אחר, למחלה אחרת, אבי דיווח כי במרפאה שהו בחדר ההמתנה שישה חולי סרטן לבלב, שהטיפול הכימותרפי בהם לא צלח. בשל ה"רגישות" של אבי למטופלים חולי סרטן לבלב, הוא התעניין ושניים מהם סיפרו, שוב, מדובר בעדות שמיעה בלבד כי הסמנים שלהם השתפרו וכן ההרגשה הכללית. נראה לי שכדאי להעמיק ולברר. אם עזרתי למישהו - אשמח.
עינת
יש למישהו את הטלפון או כתובת של המרפאה של דר אייל אטיאס המטפל בסרטן? אין לי פרטים עליו אבל אני אשמח אם מישהו יודע מה בדיוק הוא עושה ואיך בדיוק הוא מטפל כי שמעתי עליו אבל לא ממש ברור לי איזה טיפולים הוא עושה שלום
אני חייב לקבל מידע מהימן לגבי דר אייל אטיאס ושיטת עבודתו עם חולי סרטן
האם יש מישהו שיכול לתת לי מידע אמין
האם האיש שרלטן או איש המצליח לרפא חולים סופניים ?
בתודה
הילל איזו שיטה זו?
וכמובן אשמח לשמוע את חוות דעתם של רופאי הפורום.
תודה שלום אני קצת מכירה את אייל אטיאס. הייה אצל אמא שלי בבית .בא מוכן אים הציוד שלא לא ראה במה מדובר ראה את הפצעים אמר תוך 6 חודשים זה יעבור. מכר לי מיים מישחה וכך הייתי צריכה לשלם לא פעם בשבוע 2500 שקל אחריי הפעם הראשונה קצת התעוררתי אמרתי מי יכול לשלם את הכסף הזה ולמה מראש הוא אומר לי 6 חודשים ואייך הוא ידע מה להביא מההאוטו.. חשבתי בדקתי באינטרנט ממש שום דבר כלום על דר שעושה ים של כסף על חולים מיסכנים זקנים וכול מי שצריך עזרה כבר של יאוש התקשרתי שלחתי מישהיא מהמישפחה שלי למישרד שלא ביקשתי שיתן לי קבלה אמר שישלח לי את זה בדואר לא שלח אמר שכסף רע הוא לא רוצה שלחתי את בת דודה שלי לשם לא הוא רצא שאני יבוא עד לירושליים אני גרה ברמת הגולן הוא פתח מרפא בצפת כך הוא סיפר לי אייל אטיאס למה לא שלחת לי את הקבלה לא את הכסף כנראה עוד נוכל לא נורא בקשר לפצעים של אמא שלי למי שיש פצעים צלוליטים ברגליים יש פיתרון זול ומהיר שאף אחד לא ינצל את המצב שהחולים נימצאים בוא תיתביישו לכם ואייל אטיאס נוכל אני עומדת על זה שתישלח לי את הקבלה על סכ 2500 תיתביש לך עוד משקר אז בבקשה אנשים על תאמינו מהר ד''ר משה פרנקל  09:12 17.11.10 לצערי הרב, עם כל המידע הרב שקיים ברשותי על טיפולים בארץ ובחו"ל לא הצלחתי למצוא כל מידע מהימן על שיטת טיפול זו. אבא שלי במצב לא טוב מזה
ואני הייתי רוצה למצוא משהו שיכול לעזור לו נינה מירושלים 19:01 16.09.11 רופא בחסד. איש נעים בעל נפש גדולה ולב רחב. שרואה זכות ושליחות לטפל בחולים המגיעים אליו (מכל העולם).
ומקצוענות שאין כדוגמתה.
הלוואי עלינו עוד רופאים כאלה ואנשים כאלה בישראל.
אני אישית הגעתי אליו בעקבות כויה - והטיפול באוזונותרפיה בידיו המסורות עשה פלאים שקשה להאמין.
שלא תזדקקו - אבל אם תזדקקו - אל תתלבטו.
אני מודה לו ולמזל שהיה לי לפנות אליו.
נינה. הוא נוכל לא להתקרב . אני גם ניסיתי להודיע לכל תוכניות התחקיר למיניהן שיבדקו.
שילמנו לו הרבה כסף עד שגילינו את כל השקרים והשיטות שלו להוציא כסף מאנשים חולים.
לא להתקרב!!
למי שרוצה אני מוכן להרחיב את ההסבר רק שישאיר מייל. תודה למשיבים 03:17 24.10.11 אשמח אם תשתף אותי במידע שיש לך על הרופא ששמו עלה בפורום .
האי מייל שלי : medicine_science@walla.com
תודה רבה בן 60 , לפני שנה וחצי עבר ניתוח השתלת כבד מוצלחת בגין שחמת שנגרמה עקב psc .
בעברו ( טרם התפתחות מחלת הכבד ) כ-2 אירועים של Pancreatitis שהצריכו אישפוז .
במהלך מעקב שיגרתי במרפאת מושתלי כבד
התגלה נגע בראש הלבלב בגודל 2.5 ס"מ ,
אבחנה היסטולוגית של הביופסיה - פירורי אדנוקרצינומה .
ב- 9/10 מופנה לביצוע CT .
ב-23/10 מיועד לעבור ניתוח .
סמנים CA19-9=250 .
כל עצה שתסייע בהחלמה תתקבל בברכה , בארץ ובעולם .
גמר חתימה טובה , בשורות טובות ד''ר גיל בר-סלע  20:51 08.10.11 הטיפול העיקרי הוא הניתוח המתוכנן. לאחר מכן יהיה צורך בטיפול כימותרפי מניעתי ויתכן אף בשילוב עם טיפול קרינתי.
הרפואה המשלימה יכולה לתרום את חלקה לריפוי בכל אחד מהשלבים. ישנם תכשירים שמשתלבים עם הטיפול המניעתי ויכולים לשפר את הסיכוי למניעת חזרת הגידול וכמובן את תופעות הלוואי. כמו כן אורך חיים ותזונה הם בעלי חשיבות בטווח הארוך. אין בכוונת האתר לתת יעוץ פרטני כללי.
ראה את הודעתי הקודמתעל האתר שם יש ייעוץ תזונה ותוספים. אני מכירה באופן אישי חולת סרטן לבלב שנעזרה בשינוי תזונה ותוספים והרופאים מגדירים אותה "יוצאת דופן"
כדאי מאד לעשות את המאמץ מעבר לניתוח והכימוטרפיה!
בהצלחה ורפואה שלמה
מירה תודה למשיבים 03:03 24.10.11 מדובר גם בסרטן לבלב אשמח לשמוע על עצות תזונתיות או מטפל שיכול לסייע .
תודה רבה מירה !
כל מי שיודע על מטפלים שיכולים לסייע במצב זה אשמח להתעדכן במייל :
medicine_science@walla.com שלום דר בר סלע
אני מטופלת מעל שנה בקסלודה/אווסטין.
הגרורות בכבד נעלמו ויש מצב סטיבילי.
סיטי אחרון בסוף ספטמבר מראה הכל אותו הדבר.
לאחרונה, אני מרגישה שיפור בתופעת הידיים/רגליים.
הידיים שלי פחות אדומות וכך גם כפות הרגליים במצב טוב יותר.
האם זה אומר שהקסלודה הפסיקה להגיב? אני דואגת.
בדיקות דם מלפני שבוע . תקינות.
תודה ד''ר גיל בר-סלע  17:46 15.10.11 גאיה שלום
ממחקרים בעבר לא נמצא קשר בין עוצמת תופעות הלוואי לתגובה לטיפול. מצב יציב הוא טוב- ייתכן והופחתה מנה לאורך הדרך? וגם אם לא ייתכן ואת מטפלת טוב יותר בתופעת לוואי זו.
בכל מקרה לא צריך לעשות משהו באופן מעשי
שלום רב,
אמא בת 77 התגלתה כחולת סרטן (מעי הגס עם גרורות בחלל הבטן ממקור לא ידוע)
אחת לשבוע היא מקבלת טיפול כימי .
הטיפול לא מתבצע ברצף אחת לשבוע מכיוון שרמת הליקוציטים נמוכה .
היא פספסה כ-4 טיפולים מאותה הסיבה.
האם יש חשיבות לאפקטיביות הטיפול אם הוא מתבצע ברצף? האם ההפסקות הנ"ל יכולות לגרום לבעיה ?
אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם.
בברכה,
אורלי ד''ר גיל בר-סלע  19:24 09.10.11 אורלי שלום
יש חשיבות לרצף הטיפולי. כדאי לעבור למשלב אחר שניתן כל שבועיים (מאד מקובל בסרטן מעי הגס) ולתת בין הטיפולים זריקה לשמירת ספירת הדם- NEULSTIM . ד"ר גיל שלום,
תודה רבה על תשובתך המהירה.
לאחר 3 טיפולים אמא קיבלה חום נטרופוני ואושפזה עד לשיפור מצבה.
לאחר מכן הוחלט להפחית בכ-10% את המינון, לכן כששאלנו על הזריקה לאחר הטיפולים נאמר לנו שמכיוון שהמינון הופחת אין צורך ואף מסוכן לקבל את הזריקה.
האמת , אנחנו חסרי אונים ,מצד אחד אנו רואים שיפור פיזי ומצד שני אנו מפחדים שאנחנו לא מפספסים משהו ,יש גם בעיות נוספות בהם אנו נתקלים.
אמי מטופלת בבי"ח בלינסון , לצערנו אין לנו למי לפנות , מי שילווה או ינחה ויסביר (הרופא המטפל שלה ישוחח איתנו רק בעוד חודש).
אני אשמח אם אוכל לקבל את עזרתך בהכוונה כלשהי , האם טיפולים אלטרנטיביים יכולים לעזור / להקל על הסבל?
תודה,
אורלי ד''ר גיל בר-סלע  22:00 09.10.11 טיפולי רפואה משלימה יכולים לשפר את מצבה של אימך ולהקל על הטיפולים. כולל במידה מסוימת לשפר את ספירת הדם.
על מנת להבין בדיוק את מצבה יש צורך בהבנת תמונת המחלה, סוג הטיפול ומידת השפעתו- מעבר ליעוץ אינטרנטי אני נוטלת תרופה כימוטרפית בשם נוולבין מזה כשלושה חודשים עקב סרטן שד גרורתי. לפני כחודש התחלתי לשתות 1/4 כוס מיץ עשב חיטה ליום שאני מכינה בעצמי. בנוסף, ברצוני להתחיל לקחת אבקת כורכום. חשבתי להתחיל בכפית ליום עם שילוב של גבינה. מהו המינון שאפשר/יעיל להגיע אליו?
בתודה מראש ד''ר גיל בר-סלע  20:53 08.10.11 ניתן לקחת כורכום יחד עם נוולבין. מינון של כפית ביום שזה 4-5 גרם בהחלט מספיק, כדי לשלב עם מעט פלפל שחור- משפר את הספיגה ד''ר גיל בר-סלע  17:28 30.09.11 דורון שלום
מסייעת למה?
אם יש שאלה ספציפית יותר אשמח להתייחס. שלום רב,
אני נוטלת קסלודה מעל שנה ובחודשים האחרונים סובלת מדלדול משמעותי של השיער.
זה מאוד מפריע לי.
האם ניתן לעשות משהו, לקחת משהו על מנת לטפל בתופעה אפילו באופן חלקי?
תודה ד''ר גיל בר-סלע  07:12 27.09.11 גאיה שלום
כידוע לך קסלודה היא תרופה כימותרפית ולכן דלדול שיער לאחר תקופה של צריכה היא דבר ידוע.
איני בטוח שניתן הרבה לעשות, אך אם יש סיבות מישניות לדלדול מומלץ לנסות קומפלקס וטמינים ומינרלים לשיער של אחת מחברות הויטמינים. הקומפלקס מכיל סליצאה, אבץ ומינרלים נוספים חשובים. גם את חברנו הסרטן לשגשג?
תודה ד"ר בר סלע. ד''ר גיל בר-סלע  20:38 29.09.11 למיטב ידיעתי ויטמינים אינם מעודדים גדילה של תאי סרטן. מבחינה מעבדתית חלקם יכולים להגביר תנגודת של תאי הסרטן לכימותרפיה בעיקר לגבי תרופות שעובדות על יצירת רדיקלים חופשיים דוגמת אדריאמצין.
לגבי קסלודה- אין קשר ידוע לגבי בעיות פוטנציאליות עם ויטמיהים או מינרלים האם בטוח ליטול תוספים של ויטמין e ופרוביוטיקה במהלך טפול כימותרפי (טקסול)?
שנה טובה! ד''ר גיל בר-סלע  13:57 28.09.11 למיטב ידיעתי אין בעיה של הפרעה לטיפול בטקסול עם מוצרים אלו ד''ר משה פרנקל  14:31 28.09.11
השמוש המשולב של ויטמין E שהוא אנטיאוקסידנט( נוגד חמצון) קשור בלא מעט ווכוחים ואין כרגע החלטה ברורה מה לעשות לגבי שילוב זה. בחלק מהמחקרים יש רמזים שהוא מגביר את פעילות הטקסול על תאי הגידול ובחלק מהמאמרים יש חששות שזה פוגע בפעילות הכמותרפיה, אם כי אין עדויות מחקריות שאכן זה קורה. ההמלצה האישית שלי כרגע במצב זה של איוודאות להמנע משימוש בויטמין זה בזמן הטיפול בטקסול בייחוד במינון הגבוה. לפי דעתי תזונה עטירה בויטמינים טבעיים עדיפה על שמוש בויטמין בודד במינון גבוה. מזונות עשירים בויטמין E כוללים גרעיני חמניות,שקדים, תרד,זיתים, פלפלים, ברוקולי, עגבניות.
לגבי פרוביוטיקה אני לא רואה בעיה בשמוש ויש מחקרים ששמוש זה מפחית חלק מתופעות הלוואי בעיקר במערכת העיכול. כמובן שיש צורך לבחור במוצר איכותי של יצרן מהימן. לד"ר גיל בר-סלע
שנה טובה
שנה של בריאות ושמחה
תה תה ד''ר גיל בר-סלע  10:46 25.09.11 תודה
שנה טובה לך ולמשפחתך ולכולנו שלום,
האם לאחר ניתוח להסרת גידול שפיר, מבצעים הקרנות ?
חשוב לי להבין מכיוון שקרוב משפחה, שעבר ניתוח להסרת גידול לא סרטני (שנים לאחר שהחלים ממחלה), הולך לטיפולים של הקרנות, האם הוא מספר את זה כך על מנת שלא ידאגו, או שהאם באמת לאחר הסרת גידול שפיר מבצעים הקרנות ליתר ביטחון?
מה הן תופעות הלוואי השכיחות שלאחר ההקרנות.
תודה רבה, רק בריאות לכולם... ד''ר גיל בר-סלע  10:45 25.09.11 לאחר גידול שפיר לא מקובל לתת טיפול קרינתי. לעיתים ההגדרות של שפיר או ממאיר לא לגמרי ברורות וכדאי להבהיר אותן עם הרופא שלום רב,
יש לי יבלות באיבר המין .כתוצאה מהיחשפות לוירוס הפפילומה. רציתי לשאול האם יש תכשירים טבעיים, כמו תוספי מזון שונים היכולים לסייע או למנוע סרטן צוואר הרחם?
אני בת 60+ נוטלת סימבקור להורדת כולסטרול .
תודה מראש ד''ר גיל בר-סלע  14:58 15.09.11 על פי רוב הזנים שגורמים ליבלות אינם הזנים שגורמים לסרטן צוואר הרחב.
אני איני מכיר טיפול מבוסס ולו במידת מה, מתחום הרפואה המשלימה למניעת סרטן צוואר הרחם באופן ספציפי.
המלצות על אורך חיים בריא אשר משפר את תפקוד הגוף כנגד מכלול מחלות הגיל המבוגר כולל סרטן מומלצות גם בהקשר זה- כיוון שמתיחסות ליכולת הגוף להתמודד עם שינוי הגיל וירידה בתנגודת הגוף למחלות ישנם הרבה צמחי מרפא שמטפלים בוירוסים ,בינהם HPV.
לא צריך לדאוג ,קודם כל כמו שאמרו סיכוי קטן לקבל מזה סרטן,
ודבר שני ניתן לטפל בוירוס זה בעזרת צמחים. לד"ר גיל בר סלע שלום,
* ראשית תודה על תשובתך. התוכל לציין בבקשה (בקצרה כמובן) מהו אותו "אורח חיים בריא" שהתכוונת איליו המשפר את יכולת הגוף להתמודד עם הירידה במערכת החיסונית בעקבות הגיל למניעת סרטן בכלל וסרטן צוואר הרחם בפרט . אני בת 62, ( כאמור נדבקתי בוירוס הפפילומה העלול לגרום לסרטן צוואר הרחם ) אינני מעשנת , לחלוטין איני צורכת אלכוהול , עושה פעילות גופנית . מה עוד אוכל לעשות ביום יום מבחינת תזונה ואורח חיים כדי לדעת שאני עושה מבחינתי -את כול הנדרש ?
* שאלה נוספת וחשובה לא פחות:
האם הדבקה בוירוס הפפילומה תגרום בוודאות לסרטן צוואר הרחם( כמו ששומעים בפרסומות) וזה רק עניין של זמן או אולי ניתן למנוע זאת וכיצד?
שוב תודה רבה ד''ר גיל בר-סלע  20:50 15.09.11 שוב- זה שיש יבלות בצוואר הרחם אינו אומר כלל שיהיה סרטן- אלו תתי זנים שונים שכלולים בתוך החיסון.
חוץ מזה רק מיעוט ההדבקויות בוירוס גורם לסרטן- איני חושב שאת צרכה לפתח פחדים מיותרים
ציינת מספר גורמים הקשורים לאורך חיים בריא וחשובים, שילוב עם תזונה יתרום וניתן לפנות ליעוץ או להעזר באחד מהספרים המרובים הקיימים בשוק שלום, אימי אובחנה לפני כחדשיים ובנוסף היא חולה בפולימיאלגיה. מטופלת מזה כשלוש וחצי שנים בפרדניזון - כעת 10 מ"ג. רמת לויקוציטים 1.1
ל mds אינה מקבלת כל טיפול. נמצאת במעקב המטולוגי בלבד.
האם יש טיפול תומך שתוכל לקבל?
האם יש טיפול שישפר את המצב?
לאן כדאי לפנות?
תודה ד''ר גיל בר-סלע  20:09 06.09.11 טליה שלום
מנסיוני עם חולי MDS ניתן לשמור על תמונה יציבה עם טיפול רפואי אנתרופוסופי ולנסות ולמנוע זיהומים משניים הנגרמים ממצבה. כמובן שזה אינו מידע מחקרי אלא נסיון של מספר חולים. צריך גם להתיחס לתמונה הכוללת של פיברומיאלגיה ולקיחה ממושכת של סטרואידים- במידה שמצבה הכללי ישתפר -יתכן וגם תמונת הדם חולה בסרטן השחלה ,ועכשו ממליצים קו שלישי לאחר שהייתי ברימיסיה ללא טיפולים לאחרונה במשך 7 חודשים. לא מעוניננת בטיפול כימו משום סוג שהו א ומעונינת לקבל פרטים על הטיפול של דר איילע יטייאס אשמח לכל קשר איתו. נילי שלום, האם ידוע לכם מי המומחה הבכיר בארץ לסרטן הלימפה?
בנוסף לכך:
האם יש בית חולים המתמחה יותר בנושא, האם יש תרופות חדישות שעדיין לא בסל הבריאות, האם יש בית חולים או מומחי העולם שהם ידועים בקשר לטיפול בנושא?
תודה מראש, אפשר לתת תשובה ישירות ל
mguym100@hotamil.com
גיא בוקר טוב
כותבת שוב את ההודעה שנעלמה משום מה.
לאימי יש סרטן שד גרורתי ומטופלת בארדיה וארומזין.
ברקע עצירות כרונית.
ברצוני לעזור לאימי שלא תקח אבילק אלא משהו טבעי..
לדעתי הטיפול התרופתי אולי מחריף את העצירות.
השאלה אם זרעי פשתן, פסיליום הם מספיקים?
ברור שכבר מדובר במעיים עצלות.
תודה ד''ר משה פרנקל  00:51 26.08.11 מצב מאד שכיח
זרעי פשתן טחונים בטחינה סמוך לאכילה עם פיזור על האוכל בסלט, דגנים, שייקים יכולים לעזור מתחילים מכפית ועולים בהדרגה אחת למספר ימים בהתאם לתגובה עד כף- שתי כפות (3-6 כפיות) , כמובן עם שתיית נוזלים בכמות מספקת
לעיתים דיקור סיני או רפלקסולוגיה יכולים גם לשפר את המצב ד''ר גיל בר-סלע  08:40 26.08.11 אור שלום
פתרונות פשוטים נוספים
מיץ סלק טרי- חצי כוס
2 כפות שמן זית ולימון (עם הפשתן או בלעדיו) בבוקר על קיבה ריקה ואחכ לשתות מים ננסה..
עוד שאלות
האם זרעי צ'יה עדיפים על זרעי פשתן?
ובנוגע לדיקור..
אני בעצמי מדקרת, ומאז שיודעת שחזרה לאימי המחלה אני חוששת לדקור אותה.
אמרתי לה שאבצע דיקור אם יהיו כאבי עצמות קשים.
שמעתי את זה בהרצאה שלך ביום העיון שעשוי להקל.
האם יש צדק לחשש שלי?
לפני שזוהה שחזרה המחלה היו כאבי ברכיים קשים שהדיקור הקל, אבל אמרתי לה שחייבים לעשות בדיקות..הרגשתי גם לפי הדופק שמשהו לא תקין. רק שלא העלתי בדעתי שחזרה המחלה לאחר 11 שנים.
תודה ושבוע טוב שלום רב
גיסי אובחן כחולה בגליובלסטומה במוח. מזה כחצי שנה , קיבל הקרנות שעברו בהצלחה , הרגיש הרבה יותר טוב, הרופאים התפעלו ממצבו שכן הוא בשנות ה-55 , עבר ניתוח אחד להוצאת הגידול ,גידול נוסף עדיין נמצא בגזע המוח , ברצוני לציין כי בכל תקופת ההקרנות צרך תוספי תזונה שכנראה עזרו לו, כגון לבונה ועוד . בשלושת השבועות האחרונים , הוא מקיא , בהתחלה סברו כי זה וירוס ,בצעו סיטי ( לצערי במקום mri)טענו שהיה דימום ונשארו שאריות, שהוא המשיך להקיא בצעו MRI גילו כי כנראה יש גידול נוסף ,לא הבנתי אם זה גרורות , מכיוון שאמרו לנו בטלפון שהוא צריך לעבור לזריקות , שכחתי לציין כי הוא לקח אחרי ההקרנות טמודל.
ראשית : ברצוני לדעת אם הנך מכיר את השיטה של תאים דטריתים ( סליחה על שגיאות הכתיב)
שנית- מדוע מבצעים סיטי לחולה בגליובלסטומה , אם הוא היה ראש הממשלה גם היו מבצעים סיטי?שהרי את כל הרופאים ששאלתי נאמר לי כי אסור לעשות סיטי לחולי גליובלסטומה?
שלישית- האם ידוע לך על שיטת ההיפותרמיה או שמא זוהי שיטה נוספת לגזול מאנשים כסף?
רביעית- האם יש חידושים בתרופה,או לפחות בהארכת חיים לחולים במחה זו,
אשמח לאינפורמציה ד''ר גיל בר-סלע  08:43 26.08.11 גל שלום
איני מכיר את שיטת הטיפול בתאים דנטריתיים או בהיפותרמיה לגידולי מוח
ברפואה המקובלת טיפול כימותרפי יחד עם אווסטין יכול בהחלט לתרום
MRI מדגים טוב יותר את המוח מ-CT , אך זה לא שאסור לעשות CT . לפני ארבעה חודשים גילו אצלי סרטן לימפומה, הודצקין, גוש בבית החזרה,
עברתי ארבעה מחזורים של כימו ABVD וכעת אני אמורה להתחיל עם ההקרנות,
במהלך הטיפולים עשיתי דיקור סיני אצל רופאה שהיא אונקולוגית שמשלבת את הרפואה הסינית.
בכל מקרה במהלך כל התקופה האחרונה "אסרו" עלי הרבה דברים כגון: לאכול סוכר, לעשות מסאז, להיות בשמש, לאכול בשר שהוא על האש אלא רק מבושל, לא לשתות אלכוהול וכדומה..
העיניין הוא שאנשים ידעו להגיד לי כל הזמן רק מה אסור לי לעשות ועכשיו אחרי שסיימתי את הטיפולים אפחד לא אומר לי מתי אני יכולה לחזור לעשות את הדברים הללו, זה קצת מסתכל אותי שאני לא מוצאת תשובה ואם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי אני אודה לו מאד!
תודה מראש! ד''ר גיל בר-סלע  17:58 22.08.11 הדר שלום
יש להבדיל בין 2 תפיסות.
על פי הרפואה הקונבנציונלית מותר לך לאכול הכל, לא נמצא קשר בין לימפומה לתזונה. כמו כן השהות בשמש קשורה לרגישות העור בזמן כימותרפיה- כך שזה עבר.
לגבי מסז- גם לדעת הרפואה המשלימה ניתן לעשות בזמן טיפול אונקולוגי ובטח לאחריו, מומלץ מסז עדין ולא עיסוי רקמות עמוק.
לגבי הרפואה המשלימה ישנן המלצות תזונה הקשורות לתזונה כללית בריאה יותר, כיוון שעל פי תפיסות של הרפואה המשלימה- יש קשר בין מחלות רבות כולל סרטן לתזונה גם אם לא מדובר בקשר ישיר של סיבה -תוצאה. לכן,לשיקולך- לאמץ לך גישה תזונתית בראיה לחיים חברה המליצה לי על טיפול במטת סרגם(קרינה אינפרא אדומה) שעזרה לה מאד.
אני נמצאת במהלך טיפולים כימותרפיים עקב סרטן השד.האם מותרים טפולים כאלה? ד''ר גיל בר-סלע  18:31 13.08.11 הטיפול לא יפגום בטיפולי הכימותרפיה.
התרומה? שלום רב,
יש לי קרובה חולת סרטן המטופלת באוקסיפלטין, היא כרגע סובלת מנוירופתיה הבאה לידי ביטוי באודם, חום וכראב שורף בשוקיים כמו כן יש בצקות ברגליים.
מה מומלץ לעשות? איך אפשר לעזור לה בטיפול טבעי? צמחי מרפא? תרופות סבתא?
אשמח לשמוע על כל אפשרות.. ד''ר משה פרנקל  23:06 17.08.11 הקלה על הנוירופתיה ניתן להשיג לעיתים ע"י שימוש באקופונקטורה, לעיתים שימוש באבקת גלוטמין יכול לעזור במניעת התופעה או בהורדה בעוצמתה
Amara S. Oral glutamine for the prevention of chemotherapy-induced peripheral neuropathy. Ann Pharmacother. 2008 Oct;42(10):1481-5. ד''ר גיל בר-סלע  07:40 18.08.11 מעין שלום
מבחינת הרפואה הרגילה- תוספת של עירוי מגנזיום וקלציום לפני ואחרי הטיפול באוקסליפלטין- משפר לחלק מהחולים את הנוירופתיה וניתן לבקש זאת מהרופא המטפל.
לכאבים בשוקיים- ניתן לנסות משחת CAPSAICIN המופקת מפלפלים חריפים (צרכה להיות בקופה).
בנורופתיה מסכרת יש דיווחים על שיפור לאחר מתן חומצה אלפא ליפואית במינון של 600 מג ביום- ניתן לנסות
RSS
פורום סרטן ורפואה משלימה
|
|