בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
GGT גבוה

פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד נועד לתת לכם מידע רפואי וייעוץ על מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד. פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד ידון על הפטיטיס, הפטיטיס סי, הפטיטיס a, הפטיטיס ב, גידולים בכבד, לבלב, לבלב סרטן, כבד שומני ועוד
מנהלי פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד :
פרופ' איתן מור
לפרטים נוספים
פרופ' אלי צוקרמן
לפרטים נוספים
 
שירה
הודעה מבוקשת
11:47 16.03.11
רקע: הנני בת 53. רזה מאד. לא לוקחת כדורים כלשהם למעט בחודש האחרון לקחתי למשך 7-8 ימים דוקסילין, ו-FLAGYL 250 MG TAB . את הכדורים סיימתי לשתות בערך לפני שבועיים ימים. רופאת נשים נתנה לי הכדורים הנ"ל כי יש לי הפרשה נרתיקית במשך זמן רב והיא רצתה לכסות מספר חיידקים/זיהומים כי התרבית וגינלית יצאה תקינה. בבדיקות דם שערכתי אתמול שוב, כרוטינה, תוצאות אנזימי כבד GGT יצאו גבוהות מהנורמה והן 77 IU כשטווח הנורמה הינו מ-8-36. שאר הבדיקות כגון GOT(AST יצא תקין. GPT (ALT-יצא תקין.עלי לציין כי אף פעם לא היתה לי תוצאה כזו ב-GGT כאמור לעיל. GGT נבדק אצלי לאורך שנים. כמו כן כולסטרול 229 . כשהטווח הוא עד 200. כולסטרול LDL 130.8 כשהטווח הוא עד 130.לציין כי עד עתה לא היה לי כולסטרול. אך לציין כי יש כולסטרול במשפחה. תשובת RDW יצאה 10.7 מעט נמוך כשהטווח 11.5-14.7. WBC גם יצאה נמוך 4.6 כשהטווח 4.8-10.8 ESR יצאה 26 מעט גבוה כשהטווח 0-25. . אני מוטרדת מאוד מתשובת ה- GGT. מה דעתך? הייתי אצל רופא גסטרו שנתן לי לבצע U.S. לבדוק כבד שומני? מחר אני אמורה לבצע אותו ואני מאד חוששת. כמו כן יש לי בצד ימין הפרעה מסויימת, חוסר נוחות מסויים מה דעתך?

שכחתי להוסיף כי 5 ימים לאחר תוצאת ה- GGT שהראה 77 IU ביצעתי שוב את אותה בדיקה שהראתה GGT 69.

תודה מראש.
 
פרופ' אלי צוקרמן  
16:00 16.03.11
שירה שלום
ראשית אין כל סיבה לדאגה.
עליה "מבודדת" של GGT כאשר כל יתר תפקודי הכבד תקינים אין לה כל משמעות וזו הסיבה מדוע איננו ממליצים לבדוק GGT בכלל אלא במקרים מאוד ספציפיים. ייתכן מאוד שבגלל יתר שומני הדם יש הסננה שומנית מזערית וחסרת חשיבות בכבדהעשויה לגרום לעךיית GGT בלי להתבטא ב US וסביר להניח שה US שלך יהיה תקין.
האם את צורכת אלכוהול מפעם לפעם? גם זו עלולה להיות סיבה לעליית GGT. בכל מקרה הייתי מתעלם מהתוצאה ואין אפילו סיבה טובה למעקב אחר רמת ה GGT.
 
שירה
19:46 16.03.11
פרופסור צוקרמן שלום רב,

תודה רבה על תשובתך המאוד מעודדת. כי אני מאד מטוחה לגבי ה-U.S. מחר והצלחת להרגיע אותי.

לשאלתך, אינני צורכת אלכוהול כלל וכלל, איני מעשנת, ולא לוקחת כדורים. כפי שציינתי אני בת 53, מאד רזה , והכדורים שלקחתי למשך שבוע דוקסלין ופלג'ייל הם הכדורים היחידים שהיוו שינוי לגבי בתקופה האחרונה. כמו גם עליית הכולסטרול שהינו פעם ראשונה. (אמנם יש במשפחתי אנשים שיש להם כולסטרול אמא, אחים וכו').

האם הפרט הנ"ל שאינני צורכת אלכוהול משנה במשהו את תשובתך ?

בברכה.
פרופ' שלום רב,

ביצעתי את האולטרסאונד, ומסתבר שיש לי כבד שומני בדרגה קלה.

מה זה אומר? מה ההשלכות של כבד שומני? היתה לי עליה חד פעמית בכולסטרול וכבר כבד שומני? אני מאד רזה כפי שציינתי ולא מרבה במאכלים שמנים. האם ניתן להרפא מכבד שומני? האם יש לעקוב אחר כבד שומני? כל כמה זמן וכיצד?
האם זה יכול להתדרדר למצב מסוכן?

ממתינה לתשובתך.
 
פרופ' אלי צוקרמן  
08:17 18.03.11
כפי שאמרתי אין סיבה לדאגה. אכן הסננה שומנית שלהכבד קשורה ברוב המקרים בסוכרת, עודף משקל ויתר שומני הדם אולם עלולה להתרחש גם באנשים רזים. אם ההפרעה היחידה הינה עליה של GGT בלבד אין מקום לדאגה. המשיכי לנהל אורח חיים בריא, לעסוק בפעילות גופנית ולאזן את ערכי הוכלסטרול (אפילו אם יהא צורך בטיפול תרופתי) במידה ואכן הערכים גבוהים ומצדיקים טיפול. המעקב כולל בדיקותת דם כולל שומני הדם פעם ב6-8 חודשים ותו לא. לא נראה שמצבך מסוכן כלל ועיקר
פרופסור שלום רב,

להזכירך, בת 53. רזה מאד מאד. ללא שומנים וכולסטרול ובהמשך לאימליים שלי אליך בענין עליה מבודדת של GGT ולאחר שביצעתי כאמור US ונמצא כבד שומני בדרגה קלה וכאשר פעם אחת בלבד היה לי כולסטרול 229 ביצעתי שתי בדיקות חוזרות של תפקודי כבד וכדלקמן:

לאחר שהיה GGT בלבד ושאר הערכים תקינים 77 ולאחר מכן ירד ל- 69 אז בחודש מרץ 2011 הערכים כך:
GPT 19 כשטווח הנורמה הינו עד 33.
GOT 25 כשטווח הנורמה הינו 32.
GGT 34 כשטווח הנורמה הינו 36.
ALK.PHOSPHTASE 54 כשטווח הנורמה הינו 120.
TRIGLYCERIDES 46 כשטווח הנורמה הינו 150.
CHOLESTEROL 192 כשטווח הנורמה 200.
BILIRUBIN-TOTAL 0.3 כשטווח הנורמה הינו 1.2.

מכיוון שראה אימייל קודם, שתיתי כדורי דוקסלין הרופא אמר שכנראה העליה היתה בשל כדורי הדוקסלין ועברתי הענין.

ברם, בחודש מאי 2011 כחודש וחצי חוחודשיים מאותה בדיקה כאמור, קיבלתי שוב מרופא נשים טיפול וגינלי הפעם ולא בבליעה גינו-דקטרין 7 +זידובל ג'ל+פוליקוטן הכל כאמור וגינלי למשך שבוע ימים.

כעבור 4-5 ימים הייתי אמורה לבצע שוב בדיקות כלליות וביניהן אנזימי כבד והתוצאות כדלהלן:

GOT 36 כשטווח הנורמה הינו 32.
GPT 39 כשטווח הנורמה הינו 33.
GGT 55 כשטווח הנורמה 36.

לציין כי מעולם לא עלו לי אנזימי הכבד למעט אותה פעם של GGT 77 שציינתי כאמור.
BILIRUBIN-TOTAL 0.3 כשטווח הנורמה 1.2.
כולסטרול 170 כשהטווח 200. ושאר התוצאות גם תקינות.
זאת אומרת כשבר אין עליה מבודדת אחת של GGT אלא גם ה- GOT וה_GPT.

אני מאד מודאגת, אם ירד לי הכולסטרול לערכים תקינים מה גם שזו היתה רק פעם אחת הופעה של כולסטרול אצלי, ומה גם שלפני כן במרץ כאמור הבדיקות חזרו לעצמן מה קורה אם כך כעט?

מה עלי לעשות?

תודה מראש על סבלנותך !!!

כולסטרול = 170 כשטווח הנורמה הינו עד 200. (עפ"י הנחיית דיאטנית)
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
הפטיטיס   הפטיטיס סי   הפטיטיס a   הפטיטיס ב   גידולים בכבד   לבלב   לבלב סרטן   כבד שומני   מחלות כבד   השתלות כבד   סרטן כבד
RSS RSS פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד