בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן ריאות, סרטן ריאה עמוד 4

פורום סרטן ריאות נועד לתת לכם מידע וייעוץ בנושא מחלת סרטן ריאות. פורום סרטן ריאות עוסק בזיהום אויר, עישון, קרצינומה, ריאות, גידול סרטני, אסבסט, עישון פסיבי, שיעול, קוצר נשימה, צילום ריאות, כימותרפיה, הקרנות, כריתה, כאב בחזה, שיעול דמי ועוד
מנהלי פורום סרטן ריאות, סרטן ריאה:
ד''ר מיה גוטפריד
לפרטים נוספים
פרופ' חובב נחושתן
לפרטים נוספים
יש לי תיק שקניתי לפני חצי שנה בערך ויש לו מעין יחידה קשיחה מאחור כדי לשמור על יציבות התיק אך מצד שני היא גם גמישה- כמו בריסטול עבה ומחוספס לצערי פיתחתי בשנים האחרונות חרדה מנושא האסבסט ומאחר ואינני מזהה את החומר הקשיח ממנו עשויה הדופן של התיק אני ישר חושבת שיכול להיות שזה החומר הזה וכול התפוררות קטנה שלו אני מאוד דואגת. אני לא יכולה לזרוק. דברים שאני קונה רק בגלל החרדות האלו. האם באמת יש מצב שבימנו עדין מערבים אסבסט עם סיבי בד כי הבנתי שפעם היו עושים זאת בלבוש ובמפות. התיק שלי לא מחברה מוכרת ואני לא יודעת עד כמה אני יכולה לסמוך על החומרים שממנו הוא עשוי.למרות שזה תיק רגיל לכל דבר.האם החרדות מוצדקות? האם באמת החומר הזה יכול להיות בכל מקום?מה עלי לעשות? תודה מראש על עזרתכם.
 
פרופ' חובב נחושתן  
18:28 16.06.13
מאד לא סביר שהחומר בכל מקום
והסיכון מתיקים וכו מכילי אסבסט לא נראה לי סביר נכון למצב היום
 
ציפורה
14:54 27.05.13
כל כך אופיני לך להרגיע לדוגמה בסיום ש בתשובה שלך של ה23.5.13 תמיד עונה מכל הלב כמו שאתה מתנהג עם החולים שלך סומכים עליך תמיד.
שלום רב,

אני הינו חולה אונקולוגי לשעבר
סרטן המעי הגס . עבר ניתוח לקריתת המעי הגס בחלקו לפני 3 שנים ובנוסף עבר טיפולי כימו 12 סטים של פרטוקטל ארוך.
מתום סהטיפוליעם נמצא במעקב ובבדיקות של סיטי כל 3 חודשים לערך.
לפני שנתיים נמצאה נקודה בריאה . במשך שנה שלמה ביצע כל 3 חודשים סיטי לבחון האם הנקודה גדלה ובמשך שנה הנקודה נשארה באותו גודל.
לאחר שנה הנקודה גדלה במס מ"מ זעיר , לאור זאת הוא נתבקש לעשות ביופסיה לנקודה והוא אכן הוא ביצע ביופסיה אך תוכן הנקודה יצא תקין ולא סרטני!!!!!
מאז ועד עתה הוא ממשיך במעקבי סיטי וכעת הוא נתבקש שוב לבצע CT -PET וכעת נאמר לו כי ב CT PET הנוכחי יזריקו לו חומר אשר יצבע את הנקודה ובמידה והינה סרטנית היא תצא בצבע מסויים.

האם ע"י CT -PET ניתן לדעת בוודאות כי אכן הנקודה הינה סרטנית ???????? כפי שתיארתי הנ"ל ?

למיטב ידיעתי האבחון היחיד אשר יכול להעיד בוודאות האם התוכן הינו סרטני הוא ביופסיה .
האם אני טועה ?
אשמח לתגובתך

תודה רבה
 
פרופ' חובב נחושתן  
19:19 26.05.13
עקרונית ביופסיה היא זו שנותנת אבחנה טובה יותר
אבל לעיתים אם יש גידול שהוא לא אחיד וחלקו לדוגמא עם תאי דלקת הביופסיה פשוט לא מצליחה לדגום את הגידול הסרטני מהחלק הסרטני
פט סיטי מזהה אם יש פעילות מטבולית מוגברת -כלומר שהגידול אוכל יותר סוכר
מה שנכון לרוב אבל לא לכל הגידולים שכן יש גידולים ( רובם כאלו שגדלים לאט )
שלא קולטים בפט יחד עם זאת הוא יכול להוסיף אינפורמציה
לאור מורכבות המצב יש הגיון כמובן בביצוע הבדיקה
חובב
 
שלומי
13:25 25.05.13
שלום לאבי סרטן ריאות, שלב 4, זיהוי חיובי של מוטציה
delE746_A750 in exon 19 of EGFR gene the particular mutation is deletion of 15 bases between codons 746-750
טופל שנה באמצעות אירסה והמחלה פיתחה עמידות. כרגע מטופל באמצעות כימוטרפיה (טקסול וקרבופליטין) אשר פוגעת מאוד באיכות החיים שלו..

1. האם כשנאמר שהמחלה פיתחה עמידות הכוונה שיש עוד מוטציות שהטרופה לא משפיעה עליהן או שמדובר באותה מוטציה שפיתחה עמידות?
2. מה דעתך לגבי טיפול באיפטניב (אירסה דור ב' ? האם יכול לעזור?)
3. האם מכיר טיפול ביולוגי אחר או משולב שעשוי לתת תוצאות טובות?

תודה רבה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
12:21 26.05.13
אכן אופציה טובה אפטיניב טיפול ביולוגי
ד"ר חובב שלום
רציתי לשאול לאימי סרטן ריאות, מוטציה EGFR. יש לה גרורות בראש. אחד הוציאו בניתוח (ישב על המוחון) ולגבי השניים האחרים היא עברה הקרנות עד אתמול בערב. ביום ראשון היא נפגשת עם אונקולוג ריאה להתחיל את הטיפול בריאה.
להורים שלי ידוע כי שני מעכבי EGFR ביולוגיים - 1.gefitinib iressa .2 tarceva
הרופא המטפל המליץ על טיפול gefitinib iressa.

האם הוכח כי מעכב זה אכן המומלץ יותר?
תודה רבה,
שרית
 
כהן אריה
 
18:18 22.05.13
שלום רב
אמי בת 88 עברה טיפול במשך שנה טיפול כימותרפי .
הרופאה המליצה הפסקה בטיפול למשך 3 חודשים בעקבות בדיקת ct pet '
לבצע בדיקות ולהתייעץ,
בדיקת ct pet לפני כ 4 חודשים הראו אותם תוצאות כמו הבדיקה האחרונה מלבד שורה אחת: עצמות קליטה של fdg בשברים חדשים בצלעות 9,5,6, מימין מלפנים,

יש לציין שאמי נפלה בין שני הבדיקות וכנראה נפגעה בצלעות

שאלה-מדוע רואים קליטה של fdg בצלעות האם זה קשור לסרטן הראות?

יש קובץ מצורף של בדיקת ct pet האחרונה

בתודה מראש על התשובה
וכל טוב
שלום רב,
גיסי כבן 40, בריא בדרך כלל, אובחן לפני כחודשיים חולה בסרטן ריאה עם גרורה בכתף ימין. הגידול בריאה אחת בגודל 2 ס''מ ונמצא בשולי הריאה. האיבחון בוצע רק בשל הכאבים בכתף ואין לו כל תופעות אחרות כגון שיעול וכד'. נאמר לו שהמחלה היא בשלב 4 ולכן לא ניתן לנתח. הוא החל השבוע בכימוטרפיה משולבת של אלימטה ופלטינום.מהי הפרוגנוזה במקרים כאלה? כי לפי המידע שקראתי תוחלת החיים אינה גבוהה בכלל, האם זה נכון גם במקרים שבהם אין פגיעה במערכת הנשימה? אם הכימוטרפיה תביא לנסיגה במחלה, יהיה ריפוי מלא?
תודה מראש
 
פרופ' חובב נחושתן  
07:49 23.05.09
קשה מאד לרפא סרטן ראה בשלב 4
יש הבדלים בין אנשים שונים לגבי מהלך המחלה
חלק מהחולים מגיבים למעכבי EGFR ( טרסיבה) לתקופה ארוכה
כעת הגיעו תוצאות ראשוניות של מעכבי IGFR ונראה כי תרופות אלו יוסיפו ליעילות הטיפולים ( עדין לא רשומות באף מקום אבל נקווה שיגיעו בעתיד הלא רחוק)
עקב גרורה בעצמות צריך להוסיף טיפול כמו ארדיה או זומרה ( ביפוספונאט)
לסיכום
מחלה קשה אך היום יש טיפולים שמאריכים לחלק מהחולים את החים באופן משמעותי
חובב
 
מירי
11:29 21.05.13
אבי בן 78 עבר רדיו תרפיה לגידול בריאה.הגיב טוב אבל יש גרורות בבטן ובמותן.מטופל במרכז דוידוב.הרופא המטפל טען שאינו מתאים לטיפול בכדור ביולוגי.ולא יעמוד בטיפול כימותרפי.נשלח הביתה בעצם ללא טיפול להארכת חיים הקלה ובכלל.רק לחזור למעקב בעוד 3 חודשים.הוא חלש מאוד מאוד בקושי עומד על רגליו.האם יש דרך לחזק אותו.
 
חובב
18:35 21.05.13
יש מצבים שבהם טיפול וגם טיפול ביולוגי יכול לגרום יותר נזק מתועלת
זו תמיד שאלה עדינה
יש גישות שונות לרופאים שונים למרות שיש גישה כללית ספקנית לגבי טיפול
בחולים במצב תפקודי ירוד שכן
היו לא מעט חולים שסבלו מהטיפול
יחד עם זאת עם האב מספיק מתחזק ניתן תמיד לגשת לרופא אחר לשמוע חוות דעת נוספת
צריך לזכור שהאונקולוגיה היום לא יכולה לעזור במצבים מסויימים ואפילו להזיק
בכל מקרה מקוה שתצליחו עוד לעזור לאב וגם למנוע סבל
חובב
 
מירי
12:46 22.05.13
תודה רבה.לא נראה לי שנספיק.הוא מאושפז בפנימית ה' בבלינסון עם חשש לדלקת ריאות או זיהום כלשהו
 
פרופ' חובב נחושתן  
10:10 25.05.09
יתכן והשיעול הדמי סתם תוצאה של זיהום
אבל יתכן כי יש בכך סימן לחזרת מחלה
לדעתי כדאי לדבר עם רופא מטפל ולשקול CT
בהקדם אפשרי לפי המצב
חובב
 
פרופ' חובב נחושתן  
10:13 25.05.09
בסרטן ראה דרגה 4 הפרוגנוזה בדכ רעה נכון להיום קשה מאד לרפא מחלה זו
אבל יש טיפולים חדשנים ויש החים זמן יותר ממושך מאחרים
את יכולה למצוא באינטרנט את תיאור של stephen j gould
on median survival
he survived 20 years with what was considered a deadly disease
למרבה הצער איני יכול להבטיח זאת לגיסך אבל חשובה גם הפרספקטיבה הזו
חובב
 
איה
16:51 19.05.13
שלום

בת 84 שעשתה סיטי בטן, ומצאו ממצאים חשודים בריאות שהם:

תהליכים סמיכים הטרוגנים נראים בכל האונה האמצעית ובאונה התחתונה מצד ימין.



ברונכוגרם אווירי נראה בחלק מהתהליך באונה תחתונה מימין.



הברונכוס לאונה האמצעית חסום.



תהליכים בעלי אופי דומה קטנים יותר נראים גם באונה עליונה מימין, בלינגולה ובאונה תחתונה מצד שמאל.



בלוטת לימפה מסויידת בשער הריאה מימין
בלוטת לימפה מעט בולטת ברצס אזיגואזופגיאלי.
הממצאים חשודים לתהליך גידולי.

חשוב לציין שהיא לוקחת בגלל דלקת פרקים, לוקחת הרבה שנים METHOTREXATE10 מג לשבוע,

נקבע תור לסיטי ריאות

האם התוצאה של סיטי מראה בוודאות על תהליך סרטני?
האם לתרופה יש השפעה על התוצאה?
 
ד''ר מיה גוטפריד  
17:08 19.05.13
סיטי מעלה ממצא חשוד בלבד יש צורך בהמשך בירור אבחנתי(ביופסיה) כדי לאשר או לשלול תהליך גידולי
 
איה
17:11 19.05.13
תודה רבה על התשובה,

אך מתוך ניסיונך בתחום, הממצאים האלו אופיינים לסרטן?

תודה רבה

וסליחה
 
נופית
23:37 16.05.13
האם בדלי הסיגרות והעפר שהן משאירות מסוכנים כמו עישון? יוצא לי מידי כמה ימים להיות במקום עמוס בשאריות עישון ואני תמיד מפחדת שאולי עם הרוח הם עפים עלי וזה מסוכן כמו לעשן. האם זה מסוכן?
 
ד''ר מיה גוטפריד  
09:49 19.05.13
אין כל עדות, אלא עישון ועישון פסיבי
 
לאורה
00:54 18.05.13
להלן ממצאי CT שבוצע לאמי, אשמח לעזרה בנוגע להבהרה של האיזורים הנגועים ומידע כללי:
בדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי. גוש בקוטר 5.5 ס"מ ב-LUL פארה מדיאסטינלית. תפליט פלוירי בינוני משמאל, רושם לעיבוי הפלוירה בהיקת תפליט. מספר קשריות קטנות על פני הפלוירה ובריאה השמאלית, חשודות לפיזור משני. בלוטת לימפה 1.5 ס"מ בחלון אאורטו-פולמונלי. ללא תפליט פריקרדיאלי. ברונכים מרכזים פתוחים. אאורטה טורקלית אינה מורחבת.
אמי אינה מעשנת ובחיים לא עישנה, היא הגיעה לבי"ח עם בצקת ריאות, נאמר לנו כי שלחו את הנוזל שהוצא לבדיקה על מנת לאבחן האם הגוש ממאיר או שפיר. מה הסיכוי שיש לה סרטן ריאות אם היא לא מעשנת? ואם אכן זה סרטן אז באיזה רמה הוא (עד כמה שאני יודעת יש 4)? תודה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
09:48 19.05.13
יש צורך להגיע לאבחנה פתולוגית ואז ניתן להגדיר (במידה ובנוזל ימצא ממצא)
 
יוסף
15:41 10.05.13
שלום, בעבר ייעצת ועזרת לי, אמא שלי בת 48 התגלה לה סרטן בריאה וגרורות רבות בכבד לפני שנה וחודשיים, לא עישנה בכלל,כריתת רחם לפני 12 שנה,סובלת מהיפרתירואידיזם,לפי pet ct נתגלה בLLL גוש סרטני בגודל 5*3ס"מ,ובלוטה בשער ריאה שמאלית 12מ"מ וגרורות בכבד, מאז קיבלה 3 סוגי כימותרפיה CARBO+VP16 ,ALIMTA,TAXOTER, שלושה הסוגים לא הניבו בשורות,ולפי סיטי חוזרים הגידול בריאה לא משתנה,גרורות בכבד מחמירות מסיטי לאחר.
לאחרונה קיבלה טיפול 3 חודשים טרסבה 150מ"ג למרות ששלילית למוטציהGFR מוטציה ALK לא נעשתה כי לא רלוונטי לפי ביופסיה, לפני שבועיים עשתהPET CT DOTA TOC עם חומר GA 68 DOTATATEלבדיקת קולטני סומטוסטטין. בתוצאה גוש בריאה כ 5ס"מ ללא שינוי וללא קליטה פתולוגית של חומר, בבטן קליטה פתולוגית של GA DOTATE, תהליכים היפודנסים מקבלים אדרה פריפירית בחלקם עם מרכז נקרוטי מרובים בשתי אונות הכבד בגודל עד 7.6 ס"מ גדולים ורבים יותר בהשוואה לבדיקה קודמת מ3/12. בעצמות (חדש) תהליכים מרובים בעיקרם בלסטים חדשים בהשוואה לבדיקה קודמת עם קליטת DOTATOC פתולוגית בהומרוס ימין ובפמור שמאל.
עקב כך הוחלט להפסיק טרסבה ולהתחיל כימותרפיה NAVELBINE, קיבלנו מנה אחת כבר, רופאים אחרי שישבו עם רנטגן ישקלו לתת זריקות סומטוסטטין בגלל קליטת DOTATE בבטן ובעצמות. וישקלו גם הקרנה לירך שמאל בגלל התכווצות שרירים והכל במקביל לכימותרפיה.
ביופסיה עשינו פעם אחת בתחילת המחלה, לפיה, קטעים מדופן סימפון ורקמה פריברונכיאלית המראים בדופן הסימפון גידול הבנוי ככל הנראה מתאים קטנים עם crush artifacts בולטים מאוד,לא ניתן על טיב התאים עקב הארטפקטים,בצביועת אימיונוהיסטוכימיות נצבעו תאי הגידול חיובית ל CD56 , חיובית חלקית ל KER 18.ו NSE ו SYN ושלילית ל KER8, ו TIF1 ו CHR ו CD20 ו CD3 . בצביעה לK167 נצבעו 20% מתאי הגידול , לפי הדיון הcrush artifacts המופיעם בדגימה יחד עם תוצאות הצביעות האימונוהיסטוכימיות אופיניים מאוד ל small cell carcinoma אך האינדקס הפרוליפרטיבי נמוך מהמצופה בד"כ, הממצאים המורפולגיים והאימונוהיסטוכימיים מתאימים ל HIGH RADE NEUROENDOCRINE CARCINOMA WITH SEVERE CRUSH ARTIFACTS , האבחנה features compatible with a high grade neuroendocrine ca with severe crush artifacts
אמא עצמאית, מתפקדת,לעיתים חלשה, מקבלת מורפין במינון קטן לכאבים בכבד, כל תוצאות המעבדה תקינות חוץ מתפקודי כבד גבוהים , NSE 26 מלפני חצי שנה בגלל שיציב הפסקנו מעקב, CA 19-9 עולה בהדרגתיות, אחרון 157.
האם כעת צריך ביופסיה חוזרת, לפני PET CT אמרת שלא דחוף ביופסיה. הרופאים מבחינתם לא צריך ביופסיה נוספת בכלל בגלל שזה מסוכן ובגלל שאמא קיבלה כל סוגי כימותרפיה לסרטן ריאות לפי הספר כך שביופסיה לא תעזור אפילו אם תראה תשובה אחרת וסוג תאים אחר, וכעת הם מנסים כימותרפיה לפי המזל אולי משהו יעזור.
מה דעתך על הטיפול החדש והאם לשקול ביופסיה חיוני כעת
 
פרופ' חובב נחושתן  
11:01 11.05.13
אם אתה רוצהתכתוב לדואל שלי תמצא לפי HOVAVNECH
סיפור מורכב וכדאי אולי לדון עליו באופן יותר ישיר מאשר בפורום זה
 
אגם
16:37 23.04.13
האם היא מסרטנת? כמו או פחות מסיגריות רגילות?
 
פרופ' חובב נחושתן  
23:59 06.05.13
כנראה פחות מסיגריות רגילות אבל בדיוק דרגת הסירטון לא ידועה לי - ישנם אפידימיולוגים שעוסקים בנושא ומתמצאים יותר
 
שלי
16:31 11.04.13
שלום,
מה הסכיון בעישון נרגילה? זה כמו סיגריות? פעם בשבוע זה מסוכן?
תודה
 
פרופ' חובב נחושתן  
23:57 06.05.13
פעם בשבוע פחות מסוכן מעישון כל יום
אבל בהחלט מדובר באמצעי יעיל להכנסת רעלים
שעלולים לגרום לסרטן לראות!
 
אתי לוי
13:27 02.04.13
חולת סרטן ריאה מזה שנתיים עברתי טיפול כימוטרפי + הקרנות, וכריתת חצי אונה.

לאחר כשנה התגלו ממצאים חדשים והוחלט לתת לי טרסיבה לאחר 3 חודשים בבדיקת C.T נראה שהטרסיבה לא הועילה לאחר התיעצות עם האונקולוג נבדקת האפשרות לקבלת AFTINIB . האם לדעתך לא כדאי קודם לכן לשלוח בדיקה לאונקוטסט ולראות את המפה הגנטית ולדעת אם יש משהוא שמתאים לי יותר?
ולא לקחת קודם את התרופה המוצעת ואחר כך לשלוח לבדיקה כי נראה לי שהזמן בכל מקרה לא משחק לטובתי.
ראוי לצייין שמעולם לא עישנתי אני בת 59 כל חיי עסקתי בספורט( וגם כיום ) ותנגודת הגוף שלי טובה מאד.
סוג הגידול: LUNG_NON SMALL CELL CANCER. והאם ידוע לך טיפול אחר שאתה יכול אולי לייעץ לי.

תודה רבה
בברכה
אתי
 
פרופ' חובב נחושתן  
23:56 06.05.13
אתי מצטער על התגובה המאוחרת
יש בהחלט ערך לבירור מוטציות לפני טיפול באפטיניב מהבחינה התיאורטית שכן טיפול זה היה יעיל במבחנה כנגד EGFR עם מוטציה באתר 790 - אבל עדין יתכן שיהיה פעיל גם כנגד מצבים נוספים
מצבים אחרים כנראה בכל זאת ידרשו תרופה אחרת
הבעיה שאין לנו הוכחות לגבי המצב בחולים מנסיונות גדולים
וכן שקשה להוציא ביופסיה
אבל ניתן לדון בכך עם רופא מטפל
לעיתים יש עמידות בגלל ביטוי יתר של חלבון בשם MET ואז אולי! יש צורך לטפל במעכבי MET שהם דרך אגב יקרים ביותר
לעיתים יש חזרת מחלה בגלל סמול סל לנג קנסר
זאת יתכן וניתן לגלות בעזרת בדיקה בשם PROGRP אפילו בלי ביופסיה אם זו קשה לביצוע - מבצעים בהדסה במסגרת מחקר
לסמול סל סיכוי גבוה שאפטיניב לא יעבוד
נראה שרצוי לפעול במהירות ולדון באפשרויות האמיתיות והפרקטיות שקימות עם רופא מטפל לפני תחילת טיפול
חובב
 
iris
10:50 01.04.13
אבינו בן 67 עבר כריתת אונה עליונה ימין<
.-10 חודשים אח"כ הישנות המחלה בגודל של 2מ"מ.
-התרשלות במעקב והופיעו 3 מוקדים מרוכזים בריאה ימין שהגדול 3 סמ. ומוקד חשוד בגודל של חצ"קון (מונחי הנוירולוג) במח.
-10 טיפול כימו עם תגובה טובה: הן מבחינת הקטנה מסויימת במוקדים,היעלמות המימצא במח והן מבחינת תגובות המטופל (בעיקר עייפות).
-המצב יציב בערך 6 חודשים
- הדיעה לגביי המשך טיפול חלוקה בין שני אונקולוגים: האחד חושב שזה חלון הזדמנות מצויין לצריבה האחר חושש.
- אשמח לשמוע את דיעתכם וניסיונכם
- והכי חשוב מדוע יש לחשוש מצריבה?
תודה
 
פרופ' חובב נחושתן  
23:49 06.05.13
מצטער על תשובה מאוחרת
לכל פרוצדורה יש סיכון מסוים
לגבי צריבה הסיכון העיקרי הינו פנוימוטתורקס - חזה אויר שמחיב אשפוז
והכנסת צינור לחלל בין הראות לצלעות
מעבר לכך בדכ אין סיכון מאד גדול אבל חייבים תמיד לראות את החולה ולקבל הערכת
רופא מטפל
לגבי הזמן של הטיפול זו שאלה שכמו שראית אין בה תשובה אחידה
אם יש גידול שהוא יחיד או שהיחיד שלא הגיב לטיפולים יש כמובן הגיון רב
בפרוצדורה
אם יש מספר גידולים כדאי לחשוב היטב לפני הביצוע - אבל אם האחרים מאד קטנים וגידול זה נראה מתאים לצריבה ומצב האיש טוב יש לשקול בזהירות את הנושא
אין כאן תשובת ביהס וצריך לעשות החלטה על סמך סיכונים וסיכויים ספיציפים
חובב
 
ליאור
17:02 13.08.10
שלום,
היום בעבודה ניסרו בקרבתי גג אסבסט. הניסור נמשך בערך חצי שעה עד שעה. יש לציין שהניסור היה בשטח פתוח ובכל זמן שניסרו עמדתי במרחק של בערך 5 מטרים מהגג, על הקרקע כמובן ולא על הגג. אני יודע שהחשיפה לאסבסט היא בעייתית אבל האם זה מסוכן כאשר זו חשיפה חד פעמית?? כמו כן, ראיתי די בבירור שבגלל הרוח שהיתה רוב האבק שיצא מהאסבסט לא עף לכיוון שלי על בעיקר התרומם באוויר. כמו כן, נחתכתי חתך קטן ביד קודם לניסור ולאחר מכן פיניתי את שברי האסבסט בידיים ויתכן שחדרו סיבים לחתך. האם זה מסוכן?? חשוב לי להדגיש שלא הרגשתי או נשמתי "גלים" של אסבסט שכן רובו התפזר באוויר אך אני משער ששאפתי סיבים בכמות קטנה. סה"כ זמן החשיפה לא עלה על 3 שעות ולא מצאתי את עצמי בתוך "ענני" אסבסט וכד', אך שוב אני משער שנשמתי מן החומר מפני שהוא מתפזר בכל הסביבה.

תודה מראש ושבת שלום
 
פרופ' חובב נחושתן  
20:06 13.08.10
הסיכוי להתפתחות סרטן בעקבות חשיפה חד פעמית וקצרה לאסבסט קטן יחסית (קשה תמיד לאמר שהוא 0)
יחד עם זאת יש לצין כי עישון מגביר מאד סיכונים מאסבסט לסרטן לכן אני מקוה שאינך מעשן
חובב
 
ליאור
20:45 14.08.10
תודה רבה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
11:15 15.08.10
בד"כ מדובר בחשיפה ממושכת ולא חד פעמית כגורם סיכון
 
רן
18:34 04.05.13
אני גר בבית שיש בו מסתורי כביסה מאסבסט לאחד מהם יש שבר האם זה מסוכן? ואם יצא לי לשבור את החלק השבור של האריך האם נחספתי לסכנה אשמח לקבל תשובה
 
יוסף
21:45 29.03.13
פרופ' שלום אמא שלי בת 48 התגלה לה סרטן בריאה וגרורות רבות בכבד לפני שנה, לא עישנה בכלל,כריתת רחם לפני 12 שנה,סובלת מהיפרתירואידיזם,לפי pet ct נתגלה בLLL גוש סרטני בגודל 5*3ס"מ,ובלוטה בשער ריאה שמאלית 12מ"מ וגרורות בכבד, מאז קיבלה 3 סוגים של כימותרפיה CARBO+VP16 ,ALIMTA,TAXOTER, שלושה הסוגים לא הניבו בשורות,ולפי סיטי חוזרים הגידול בריאה לא משתנה חוץ מאחרי טיפול בטקסוטיר שאחריו גידול בריאה קטן במידה קלה מאוד, גרורות בכבד מחמירות מסיטי לאחר גם לאחר טקסוטיר הגרורות בכבד החימרו וגדלו ב2ס"מ בכל אונה.עכשיו אמא עברה לטיפול בטרסבה כדור 150 ליום למרות ששלילית למוטציהGFR מוטציה ALK לא נעשתה כי לא רלוונטי לפי ביופסיה,עוד חודש יש לה PET CT DOTA TOCA לבדיקת אנזים מסוים. לציין שבתקופה זאת מאוד עייפה וכאובה במותן בגלל כבד מוגדל,התחילה כדורי מורפין לפני שבוע אך עדיין עצמאית,אבל יחסית לשנה שעברה,מתעייפת הרבה יותר במאמץ ומאוד כאובה כל הזמן. לפי תוצאת ביופסיה ,קטעים מדופן סימפון ורקמה פריברונכיאלית המראים בדופן הסימפון גידול הבנוי ככל הנראה מתאים קטנים עם crush artifacts בולטים מאוד,לא ניתן לעמוד על טיב התאים עקב הארטפקטים,בצביועת אימיונוהיסטוכימיות נצבעו תאי הגידול חיובית ל CD56 , חיובית חלקית ל KER 18.ו NSE ו SYN ושלילית ל KER8, ו TIF1 ו CHR ו CD20 ו CD3 . בצביעה לK167 נצבעו 20% מתאי הגידול , לפי הדיון הcrush artifacts המופיעם בדגימה יחד עם תוצאות הצביעות האימונוהיסטוכימיות אופיניים מאוד ל small cell carcinoma אך האינדקס הפרוליפרטיבי נמוך מהמצופה בד"כ, הממצאים המורפולגיים והאימונוהיסטוכימיים מתאימים ל HIGH RADE NEUROENDOCRINE CARCINOMA WITH SEVERE CRUSH ARTIFACTS , האבחנה features compatible with a high grade neuroendocrine ca with severe crush artifacts האם לדעתך צריך ביופסיה חוזרת,מה דעתך על הביופסייה הקיימת.האם יהיה שווה לנסות סוג כימותרפיה מסוים או תרופה מסוימת או לנסות הליך טיפולי שונה.
המון תודות.
 
פרופ' חובב נחושתן  
22:28 30.03.13
נראה שיש גידול נוירואנדוקריני שהוא שונה מגידולים דומים לסמול סל בראה של רוב
החולים
כמעט כל הגידולים הללו קורים אצל מעשנים כבדים ואמך היא אישה צעירה שלא עישנה
בנוסף לכך נראה שלא הגיבה טוב לטיפולים קודמים
האם דנתם באפשרות לברר קולטנים לסומטוסטטין ?
בגידול כזה שהוא לא פורלי דיפרנשיאטד יש סיכוי למצוא את הקולטנים
מבצעים מיפוי מיוחד ברפואה גרעינית אם התוצאה חיובית ניתן לשקול טיפול באנלוג לסומטוסטטיןואולי אפילו בכזה מסומן באופן רדיואקטיבי
מובן שהמצב עכשיו קשה אבל גם אם הסיכוי לבצע שינוי קטן ניתן לשקול עם הרופא המטפל אפשרות זו
ניתן לבצע גם בדיקות נוספות אבל על כך כדאי לדבר עם רופא מטפל שיחה שלמה
עם זאת צריך להודות שאחרי שלושה קוי טיפול המצב לא פשוט
בהצלחה
חובב
 
יוסף
23:49 30.03.13
פרופ' שלום
מאוד מודה על התגובה שלך,לאמא יש כבר תור לבדיקת קולטני סומטוסטטין. רציתי לשמוע את דעתך על הביופסיה, הרבה מזכירים crush artifacts. למה מתכוונים (האם מתכוונים לשברי תאים בזמן ברונכוסקופיה),האם תקין שביופסיה יהיו ארטפקטים אלו או שזה מעיד על ביופסיה לא הכי מוצלחת,במיוחד שנכתב "crush artifacts בולטים מאוד".או שאפשר להסתמך על צביעת תאי הגידול עצמו ולהגיד כמעט בוודאות שזה גידול נוירואנדוקריני.
מקווה שתבין את ההתלבטות שלי ,יש רופאים שאמרו לי שחשוב לשקול ביופסיה חוזרת ויש כאלה שאמרו "לאמא שלי לא הייתי עושה ביופסיה אחרת". מה דעתך בנושא זה.
תודה ענקית,
 
פרופ' חובב נחושתן  
07:43 31.03.13
נראה לי שהארטיפקטים לא משפיעים על הצביעות השונות - התוצאות ממספר צביעות תומכות בכך שמדובר על גידול נוירואנדוקריני ולכן לא נראה לי דחוף כעת לבצע שוב ביופסיה
 
יוסף
22:21 31.03.13
המון תודות,מאוד מעריך את עזרתך,אנחנו יכולים רק להודות לכם מקרב לב ושלא תדעו צרות
 
אירה
14:12 14.03.13
שלום רב,
אני בת 30 מעשנת, בריאה בדרך כלל.
לאחר שיעול חזק הבחנתי בדם בליחה, נקודות בודדות קטנות.
לפני פחות מחודש צילום חזה תקין לחלוטין.
רופא משפחה הסביר שזה נובע משתעל ופגיעה בנימים קטנים בגרון.
אני עדיין מאוד חוששת ומודאגת.

האם יש מקום לדאגה ולהמשך בירור?
הרופא אמר שאם צילום תקין ולאור גילי, אין מדובר בסרטן ריאה ואין צורך בצילום נוסף אחרי פחות מחודש.
האם אכן כך?
תודה רבה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
09:59 17.03.13
אכן כן נא להתיעץ עם רופא ריאות
 
אירה
12:34 17.03.13
סליחה ,פשוט לא הבנתי את התשובה:
אכן, לא מדובר בסרטן או אכן, יש מקום לדאגה.
אני בלחץ נוראי, היום חזרתי על צילום חזה, אותו דבר תקין לחלוטין.
שוב סליחה ותודה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
14:08 17.03.13
כתבתי שאני מסכימה לחלוטין עם הרופא המטפל. כמו כן ניתן לפנות לרופא ריאות
 
אירה
17:13 17.03.13
האם צילום חזה הוא האינדקטור לגילוי סרטן ריאות?
פשוט חלק אומרים שכן וחלק אומרים שבצילום הרבה גידולים לא נראים.
אני כל כך בלחץ, כבר לא יודעת מה לעשות.
רופא משפחה טוען שאין מקום להמשך בירור ואני עם ליחה ורודה מידי פעם.
תודה רבה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
21:02 17.03.13
נא לפנות לרופא ריאות
 
אירה
06:38 31.03.13
בהמלצתך ניגשתי לרופא ריאות.
לדבריו, צילום תקין לחלוטין, בדיקת תפקודי ריאות תקינה.
הוא אמר שאם נתונים כאלה אין צורך בהמשך בירור.
לדבריו, שולחים לסי טי רק אם יש ממצא בצילום חזה.
יש לי כאבים בצלעות בצד שמאל שכנראה מקרינים לכתף ויד.
הרופא אמר שזה בטוח לא מהריאה, כי כאשר מגיעים לשלב של כאבים, כבר היו רואים הכל בצילום ואצלי הוא נקי.
השאלה שלי, האם אכן כך הדבר?
האם באמת עם נתונים שלי אין מקום לסי טי.
חייבת לציין שהשיעול פחת קצת.
תודה רבה.
 
יגאל
17:47 26.03.13
שלום רב! לאשתי - כאבי חזה כחצי שנה. בפענוח CT חזה שלה - הכל תקין. לי יש קצת ניסיון עם צילומי CT (אובחנתי בסיליקוזיס ושחפת). עקב כך הנני בטוח שלאשתי ישנם שינויים מסוג Ground Glass. למה בפענוח לא מצוינים ממצאים אלה? האם אני טועה שישנה שינויים מסוג Ground Glass? וידאו: http://youtu.be/0jskGUd79tY . תודה.
 
ד''ר מיה גוטפריד  
09:44 28.03.13
אכן יש שינויים כאלה
נא לפנות לרופא שפיענח את הסיטי חזה
התגלה אצל אישה בת 52 גרורה בצוואר ולאחר ביופסיה הממצא הינו דמו קרצינומה ממקור ריאתי. בבדיקת הדמיה לא התגלה המקור ולא נראה גידול.
המליצו לנו על טיפול הקרנות בשילוב כימותרפיה ויש לנו 2 שאלות
1.איך יודעים איזה סוג כימותרפיה רצוי לקחת והאם יש בדיקה שיכולה לבדוק איזה כימותרפיה תגיב טוב יותר לטיפול? הכימותרפיה שהמליצו לנו הינה טקסול וקרבופלטין שלפי הבנתנו זה טיפול כללי שנותנים לחולים בסרטן ריאות ולא טיפול שמותאם אישית לחולה. איך אפשר לדעת שהטיפול הזה אכן יעבוד?
2. האם יש במהלך הטיפול בדיקה שעוכבת אחרי אפקטיביות של הטיפול?
יש לציין שעשינו כבר בדיקת פאונדיישן
3. האם בדיקת ctc הינה אמינה? ומהי ?
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  32  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
זיהום אויר   עישון   קרצינומה   ריאות   גידול סרטני   אסבסט   עישון פסיבי   שיעול   קוצר נשימה   כימותרפיה
RSS RSS פורום סרטן ריאות, סרטן ריאה