בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות עמוד 12

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות:
ד''ר בועז ליברמן
לפרטים נוספים
ד''ר רוני וייצן
לפרטים נוספים
בהמשך לשאלתי, לרעייתי הוצא גוש 1.7 סמ ללא מעורבות הבלוטות.
הסוג הוא משולש שלילי. KI=50%
לפני 8 חודשים מיפוי עצמות תקין. מאחר ויש כאבים בעצמות הי והרגל.
(ביד, כבר זמן רב) האם יש סיכוי לגרורות בעצמות?

תודה. שמריהו פנחס.
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:57 02.11.11
למידע נוסף מעבר לתשובה הקודמת נא לפנות לאונקולוג המטפל
 
ד''ר רוני וייצן  
20:58 02.11.11
כמעט לכל סרטן שד סיכון מסוים לגרורות בעצמות ולכן כאבי שלד חדשים מחייבים בירור חדש.
לא כל כאב קשור לסרטן אך חובה לבצע בירור סיבת הכאב, לפי המלצת האונקולוג ולטפל בהתאם לממצאים.
לרעייתי הוצא גידול מקומי 1.7 סמ. בלוטות נקיות. לפני חצי שנה מיפוי עצמות תקין.

היא מתלוננת על כאבים עמומים בעצמות. האם יש סיכוי להתפשטות לעצמות?

תודה. פנחס.
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:48 30.10.11
מיפוי תקין בנוכחות גידול קטן ללא מעורובות בלוטות שולל פיזור גרורתי לעצם בסבירות גבוהה, באם הכאב נמשך יש לפנות לאונקולוג המטפל לצורך חזרה על בדיקות המעקב
שלום רב,
בעקבות כאבים חוזרים בברך ימין, לאחר ריצות רבות, הופניתי לצילום ולאורטופד.
בפענוח הצילום נכתב: "נגע סקלרוטי בפמור המרוחק, לא הודגם שבר".
יש לציין שה"נגע" הנ"ל, נתגלה במקרה, ללא קשר לכאבים בברך.
מצורף קובץ עם תמונה.

אשמח לקבל חוו"ד.

תודה,

אמיתי
 
ד''ר בועז ליברמן  
23:14 29.10.11
לא ניתן לראות את הצילום בצורה מספקת, אך על פי הנתונים מדובר ככל הנראה על אנכונדרומה (תהליך שפיר ממקור סחוסי) מקובל לאחר אבחנה ראשונית, לבצע מעקב כל מספר חודשים אצל אורטופד המתמחה בתחום, על ידי צילום רנטגן.
 
אמיתי
10:35 30.10.11
מיפוי תקין בנוכחות גידול קטן ללא מעורבות בלוטות שולל מחלה גרורתית בסבירות גבוהה, באם הכאב נמשך יש לפנות לאונקולוג המטפל לצורך חזרה על בדיקות המעקב
 
ירדן
03:10 25.10.11
שלום רב,

אני בת 21 ועברתי תאונת דרכים ב26.5.11.

כתוצאה מתאונת הדרכים נשברה לי עצם הבריח.הייתי 6 שבועות עם מתלה.קיימת תזוזה מינימלית ולכן קבעו שזה יתאחה לבד ושהשבר בעמדה טובה.

כבר עברו 5 וחצי חודשים והשבר לא מתאחה וקיימים כאבים והגבלות בתנועות מסוימות.עברתי המון פיזיוטרפיות והכאבים לא עוברים. גם הכתף נראית לי יותר קצרה מהשנייה והעצם ממש בולטת החוצה.

השאלות שלי הן :

האם יש טיפולים שיוכלו לאחות את השבר חוץ מניתוח?

האם זה הגיוני שלאחר כל כך הרבה זמן וחודשים עדיין כואב ואין בכלל איחוי? יש סיכוי שזה עוד יתאחה לבד?

האם הכאבים ייפסקו או שאני אשאר ככה לצמיתות עם כאבים והגבלה?

האם העצם הבולטת וקיצור הכתף יסתדר עם הזמן?
 
ד''ר בועז ליברמן  
06:37 25.10.11
נא להפנות שאלה זו לפורום המתאים
שלום, תקופה ארוכה שיש לי כאבים באיזור עצם הפיזיפורם והגיד, עד למרפק. הכאב מתגבר בזמן מגע עם המקום (תוך כדי הקלדה על מחשב/לחץ על המקום) ובתנועות מסוימות שמפעילות לחץ: הישענות, כיפוף חזק של היד ובזמן קור. עברתי מספר בדיקות שביניהן: צילומי אולטראסאונד, MRI, CT ורנטגן. ב-CT וברנטגן נמצאו עדויות להסתידוייות באיזור עצם הפיזיפורם-בשתי הידיים (מצורפת תמונה של צילום הרנטגן). יש לציין שהבעיה החלה בעקבות הקלדה מרובה על מחשב. הטיפול הראשוני שקיבלתי הוא הפסקות, טיפול באולטראסאונד, ג'ל למריחה בהמשך קיבלתי 3 זריקות קורטיזון בכל יד לאורך חודש. תקופה מסוימת היתה הקלה ואז חזרו הכאבים ועברתי טיפולי פיזיוטרפיה כגון גלים קצרים. ביום מסוים כשהתנפחה לי היד בעקבות תנועה לא טובה נטלתי למשך שבוע כדורים מסוג ביטרן. לאחר שכלום לא עזר ניסיתי טיפול בגלי הלם ביד אחת, היתה הקלה, אך הכאב מיהר לחזור. לאחרונה אני נוטל תוספי תזונה כגון: MSM, מכביקארפלקס וכורכום בתקווה שיעזור. כיום אני עובר דיקור סיני וגם אין שינוי. הרופא מציע לעשות ניתוח. שאלתי היא מה הוא מקור ההסתיידויות האלה והאם אין דרך אחרת לטפל בבעיה? זוהי תוצאה של דלקת בגיד או בעצם? האם אתם מכירים מקרים דומים של הסתיידויות/דלקות בגידים באיזור הזה. יש לציין שנשללה האבחנה של תסמונת התעלה הקרפלית. בתודה מראש על התייחסותכם.
נא להפנות שאלה זו לפורום המתאים
 
עדי
04:16 22.10.11
אני מעוניינת להתחיל בהורדת שיער בשיטת IPL באזור הבית שחי. לפני עשר שנים גילו שיש לי באזור בית השחי גידול של העצם , מעיין בליטה קטנה מהעצם, אינו סרטני ואינו דורש ניתוח, באזור זה יש גם אוסיפורוזיס בעצם.. רציתי לדעת האם הטיפול שיער קשור איכשהו או מסוכן איכשהו... תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:31 23.10.11
באם מדובר על אוסטאוכונדרומה בעצם, ניתן לבצע את טיפול הסרת השיער
 
ארנו
09:18 19.10.11
אני בן 74 , באופן מיקרי בבדיקת ct אובחן תהליך בשריר איליאקוס. לאחר בדיקת mri קיבלתי התוצאה הבאה :
בשני צידי האיליאק הימני ניראה תהליך תופס מקום סולידי הטרוגני ברובו בעל זמני הרפיה מאורכים. התהליך גדול יותר בחלק האגני שם מימדיו הם 8.5x7.1x10.7 ס"מ.
בחלק העכוזי התהליך באורך כ- 8.6 ס"מ ורוחבו כ- 3.3 2.5x ס"מ.
התהליך עובר האדרה חזקה ולא הומוגנית.
קיימת הסננה נירחבת בעצם האיליאק הימנית וגם אזור זה עובר האדרה.
התהליך גדל בצורה בולטת בהשוואה למה שהיה בבדיקת ה- ct ב- 2009.
מוקד של האדרה ניראה בחוליה L3 בקוטר כ-17 מ"מ. נראה מוקד של זמני הרפיה מאורכים עם בקע מפשעתי קטן מימין.
סיכום: התהליך תןפס מקום באגן מימין משני צידי עצם האיליאק כולל מעורבות גרמית. תהליך גידולי ראשוני בא בחשבון. לאור מוקדי האדרה נוספים ומרוחקים בחוליה L3 ובסקרום האפשרות שהתהליך יתפשט צריכה לבוא בחשבון. דרוש בירור היסטולוגי.

שאלתי האם בבירור היסטולוגי (ביופסיה) יתכנו רק אפשרויות שלגידול ממאיר או שפיר,ומהו הטיפול בדרל כלל בשני המיקרים והסיכוי להחלמה (פרוגנוזה).

תודה רבה
ארנו
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:28 23.10.11
יש לבצע ביופסיה בהקדם, התשובות לשאלותיך נגזרות מתשובת הביופסיה
 
עדי רוזנבלאט
22:09 11.10.11
היו לי פריקות חוזרות במשך כשנה, עשיתי CT והיתגלו לי 2 שברים בראש ההומרס וד"ר מ. קבע לי ניתוח.
אתמל, ביום כיפר, נסעתי באופניים ונפלתי מהם במהירות של 40 קמ"ש.
לאחר הנפילה התחלתי להרגיש דקירות חזקות בין הצאוור לכתף שמאל (הכתף שיש בה 2 שברים) והעצם הבולטת שליד הצאוור, במשולש הזה שבין הכתף לעצם והצאוור בכל פעולה שאני עושה.
זה מאוד כואב כאשר אני מרים משו עם היד הזאת או דוחף איתה.
יש לציין שלפני הנפילה לא הייתי מסוגל לסובב את היד 360 מעלות ואחרי אני כן מסוגל.
נא להציג את השאלה בפורום אורטופדיה כללית
שלום רב לרופאים מכובדי. אני בחור בן 27 סובל כ4 חודשים מכאבי תופת באיזור הגב עם הקרנה למותן ולבטן מעין התכווצויות שמעירות בלילה ..סיוט.עברתי מיפוי עצמות וCT שהראה "תהליך ליטי היקפי והרסני" הופנתי לMRI בדחיפות וביצעתי אותו אתמול.היום הייתי אצל רופא מומחה כלשהו לא אפרסם את שמו מפעת צינעת הפרט.אותו רופא טען כמעט בוודאות שמדבור בגידול שאינו ממאיר ולא דומה למיאלומה נפוצה במראהו.אך הוא יושב על חוליה T11 עם בצקת מסביבות ואכילה של חלק מהחוליה.לסיכום הפנה אותי לביופסיה דחופה תחת CT וטען כי יש מיקרים גידוליים שלאחר ביופסיה שכזאת הם נעלמים מעצמם?! ואמר שהאופציה השניה היא ניתוחית הוא גם אמר שאין גישה להגיע לגידול דרך הגב ויהיה צורך דרך בית החזה או הצלעות...אני ממש פוחד מהלא נודע ויש לי כמה שאלות ברשותכם.
1.האם יכול להיות שלמרות שהרופא היה סמוך שמדובר בגידול שפיר אני אתבדה ומדובר באחר חלילה?
2.האם ביופסיה תחת CT אמורה להכאיב?(כי אני הבנתי ממקורות כאלה ואחרים שזה סבל איוב)
3.מה המשמעות של ניתוח דרך בית החזה/הצלעות? האם קל יותר מניתוח דרך הגב. האם מסובך יותר? מה מבחינת הצלחה/התאוששות?
*יש ביידי דיסק של הMRI והייתי שמח מאד להעלות אותו אלייכם איכשהו על מנת שתוכלו לעזור לי בפיענוח ואולי קצת להרגיע אבל אני ממש לא יודע איך ואם ניתן אז אם אפשר לקבל הסבר קצרצר איזה חלק ממנו ואיך אני מעלה לאתר כדי שתוכלו להתרשם אני אברך על כך.
הגידול ניראה בבירור."מרשים" כך תיאר אותו הדוקטור...
אני בחור שעבר יותר מדיי בחיים ואין לי כוחות לעוד הרפתקאות שכאלה
אשמח לתגובה מהירה.תודה ענקית מראש וסליחה על ההודעה הארוכה והחרדתית משהו :)
מעבר למראה התהליך, אופי הגידול מבחינת שפיר או ממאיר יכול להקבע רק על פי ביופסיה.
הגישה הניתוחית נקבעת לפי מיקום הגידול לאורך עמ"ש, מיקום התהליך בחוליה, ומטרת הניתוח (כריתה רחבה/כריתה מקומית להסרת לחץ בלבד)
 
אביחי
01:52 05.10.11
מחר אני עובר ביופסיה..יש לי ממה להילחץ?. הכוונה אם רופא מומחה אומר שזה ממש לא נראה כמו מיאלומה או ממאיר...עד כמה הוא יכול לדייק?..ולא ענית לי אם אכן יש חיה כזאת שגידול מסויים נעלם ומתרפא בעיקבות ביופסיה?.ובמידה ואני צריך לעבור ניתוח איזה מנתח לבחור אורטופדי/אונקולוגי? ומה צפי ההחלמה מניתוח שכזה? ושוב תודה מראש וברכת שנה טובה ובריאות איתנה
 
אביחי
14:42 09.10.11
 
מ
08:58 07.10.11
בתי בת 22 לפני שנה ושלושה חודשים עברה ניתוח להסרת gct בסקרום הגידול היה מאוד גדול וכבר הרס חלק מהסקרום בצד ימין אחרי ארבעה חודשים בct חוזר ראו שהגידול חזר או שכמו שאני מבינה התפתח השאריות שנישארו אבל בכל זאת עשו ביוובסית מחט ויודעים שמדובר באותו סוג גידול .מאז הגידל גדל וגדל הגיע למימדים שיותר גדול מלפני הניתוח עם הפעם נכנסים לניתוח חייבים להוציא את כל הסכרום ואתם יודעים כולל כל ההשלחות שמסביב . בנתיים פעם בחודש היא מקבלת זריקה בשם prolia יש לה כבר שברים פנימיים ואנחנו בתור משפחה לא יודעים מה לעשות.הניתוח היה באיכילוב עם צוות גדול ורב תחומי.אשמח לשמוע את הדעות שלכם. המון תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
10:25 09.10.11
על מנת לתת תשובה הולמת יש לראות את ההדמיה לאורך כל התהליך, וכן כל תשובות הפתולוגיה
 
עידן כהן
20:02 06.10.11
ערב טוב,
היום לאחר בדיקת MRI אובחן כי אני סובל ככה"נ מ"PVNS במפרק הירך עם שינויים ארתרוטים משניים"
רציתי לדעת:
א. ממנה זה נגרם?אני כרגע בשירות צבאי ולכן יש ממשמעות רבה לסיבה ממנה זה נגרם.
ב. האם מותר להמשיך לבצע פעילות גופנית?
ג. מה הטיפול?
 
ד''ר בועז ליברמן  
10:23 09.10.11
הסיבה להופעת PVNS אינה ברורה, הטיפול כולל הסרת התהליך בשיטה סגורה (ארטרוסקופיה), כל עוד אפשר, במיקרים קיצוניים המחלה גורמת הרס קשה של המפרק, ואז הפתרון הוא החלפתו.
שלום דר' ליברמן. אבי חולה בסרטן הכליות עם גרורות קטנות בריאה. הוא עבר הקרנות לחוליה לפני כ3 חודשים. הוא מאושפז יותר משבועיים וסובל מכאבים עזים ברגל ללא הצלחה בשיכוך הכאבים אלא אם כן הוא מטושטש ומבולבל מאוד. לדברי הרופאים החוליה מפוררת והם ממליצים על ניתוח גדול להוצאת כל החוליה והחלפתה.הוא חלש ולא מסוגל לעמוד על רגליו. האם תוכל לספר לי על הניסיון שיש לך בניתוחים כאלה. מה הסיכוי לשפר איכות חיים (שכרגע אין לו כזאת)? מה הסיכונים בניתוח כזה. מה אתה אומר על ההתאוששות אחרי שעבר סדרה של 10 הקרנות באזור החוליה ובמצב הריאות והכליות? הוא בן 69 ועד לפני חצי שנה היה אדם בריא , שמח וטוב לב.
תודה רבה,
רעות
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:36 25.09.11
ניתוח במצב בו קיימת יותר מגרורה אחת נדרש בעקר באם קיים חשש מקריסת
החוליה ולחץ עצבי כתוצאה מכך
הניתוח כולל כריתת הגידול/לרוב גוף החוליה, החלפת החוליה על ידי משתל, וקיבוע של החוליות הבריאות מסביב לגידול
עקב הנטיה לדמם בגידול זה מקובל לרוב לבצע אמבוליזציה (חסימת כלי דם מקומיים)טרם הניתוח על ידי צינטור.
 
רעות
13:09 25.09.11
תודה על התשובה, אשמח לקבל תשובה על השאלות ששאלתי לגבי סיכוי/ סיכון. משך החלמה בהמשוער בהתאם למצב האישי של אבי ואיזה איכות חיים יכולה להיות לו אחרי הצלחת הניתוח.
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
22:57 25.09.11
אין בידי מספיק פרטים על מנת לספק תשובה מעמיקה יותר, בהנחה שהניתוח עובר כשורה צפויה איכות חיםם תקינה לאחריו
 
לורנה
18:00 22.09.11
שלום,
בעקבות בדיקת מיפוי עצם נאמר לי שיש חשש לפיברוס דיספלזיה ושיהיה עליי לעבור בדיקות נוספות. הרופא הסביר בקצרה ולא הבנתי לחלוטין. האם תוכלו לתת לי עוד מידע?
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:32 25.09.11
פיברוס דיספלזיה בצורתה הבודדת היא מחלה שפירה הגורמת לעיוות צורה של העצם בה היא שוכנת, לאחר אבחנה הטיפול הוא מעקב בלבד או ניתוח בהתאם לעיוות, ומידת החשש משבר
 
שירה
22:22 11.09.11
שלום רב אבי בן55 לפני8חודשים התגלה אלצו סרטן הריאה והחל בטיפולים כימוטרפים. לאחר סיטי התברר שהסרטן מזער את עצמו ב50% והומלץ על הפסק טיפול. לאחרונה התחיל להרגיש כאבים בעמצות ברגליים,כתף וריאה. במיפוי עצמות שערך התברר שהסרטן שלח גרורות לריאה השנייה ולעצמות.כיום מקבל טיפול חזק כימוטרפי אחר,קשה לו לתפקד,ללכת,מתקשה לישון וכמו כן מוטרד נפשית מאוד.היתכן שהמצב הדרדר פתאום לאחר כשלושה חודשים הפסקה?.....
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:14 13.09.11
לצערי יתכן מהלך מחלה כמתואר, יש לפנות לאונקולוג המטפל על מנת לקבל הסברים על מהלך המחלה והטיפול הצפוי
 
שי
18:16 14.09.11
נראה שהטעות הייתה אצל האונקולוג...שהמליץ על הפסקה ואמר כי המצב השתפר.והיום אומר בדיוק את ההפך...
 
שי
18:18 14.09.11
האם אתה ממליץ לעבור לבית חולים תל השומור?או שבכל בית חולים נקבל את אותו הטיפול... אשמח לתגובה,
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:22 14.09.11
קווי הטיפול באבחנות השונות דומים לרוב בכל המרכזים הגדולים, וכמן בכל טיפול רפואי הבסיס העיקרי הוא איכות התקשורת והאמון עם המטפל
 
שי
15:37 16.09.11
יש לו רופא טוב אך לא סבלני מספיק ונראה שכואב לו על המטופלים ואני יכולה להבין... אבי כל יום בוכה וקשה לו להרגע ואנחנו תומכים אך הוא נשבר מהר... הוא קבל תרופות וכדורים ואמרו לנו שאם יהיה מאושפז זה לא יתרום כלום.. הכל תלוי איך הגוף שלו יקבל את הטיפול... לאחרונה התחיל גם להקיא..ובוקושי אוכל... וצבעים מוזרעם יש לקיא שלו.. ירוק וצהוב.. מדוע הוא מקיא?............... יכול להיות שחס ושלום זה הגיע גם לשם? אני מאוד מקווה שלא...............

ואם ננסב אצל רופא פרטי יכול להיות שיש משהו שניתן לעשות משהו.. אזכיר שיש לו בריאה השמאלית גוש גדול ובימנית קטן וגרורות בעצמות...
תודה רבה, שי.
 
lilach3
00:25 15.09.11
האם avn הוא תהליך של נמק בעצם?
 
ד''ר בועז ליברמן  
06:44 15.09.11
כן
 
lilach3
14:03 15.09.11
מזה למעלה מחצי שנה כאבים בברך ימין מאחורה קצת מעל הברך, ומקדימה מעל עצם השוק.
ממצאי מיפוי: מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. יש לשלול אוסטאויד אוסטאומה.
מבדיקת רופא לאחר המיפוי: 1. נזק למיניסקוס החיצוני מימין.
2. מוקד סקלרוטי עם תפיחות קלה של הקורטקס בשליש המרוחק של הירך

ממצאי CT:
"קיים נגע קורטיקלי ותת קורטיקלית באספקט המדיאלי אחורי הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור מימין במימדים של 4*1.8*2.5 ס"מ. הנגע מוגבל היטב בגבול סקלרוטי דק וכנראה המדובר ב NOF.
אין לזהות שבר.
קיים ממצא דומה קטן יותר באספקט המדיאלי אחורי, בדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור משמאל בממדים של 1.5*0.8*1.2 ס"מ.
קיימים 2 אזורים נוספים דומים במטאפיזה של הפמור מימין, באספקט המדיאלי בקוטר של 1.2 ס"מ ובאספקט הלטרלי בקוטר 0.7 ס"מ.

פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור.
אין פתולוגיה ברקמות הרכות.

הערה: ריבוי NOF אפשר למצוא במחלות מסוג: נוירופיברומטוזיס, FIBROUS DYSPLASIA,, JAFFE CAMPANACCI "

אם אתם הכתובת, אשמח לקבל הסבר ברור יותר ומה משמעות תוצאות ה-CT.
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:37 13.09.11
NOF מוגדר כתהליך שפיר, לא אוכל להרחיב בלי לראות את הבדיקה
 
רויטברג ולרי
 
14:41 12.09.11
שלום רב,

יש לי חבר טוב שגר בבולגריה. האיש חי בלי רגליים. כרגע יש לא בעיה במפרק של ירך. שנה שעברה הוא עשה בדיקות בקליניקה בטורקיה. מצורף בזה קובץ עם תוצאות בדיקה. האם מישהו יחול לקרוא ולהגיד:
1. האם יש פתרונות לטיפול הבעיה?
2. מה פתרונות אפשריים?
3. איך ואיפה אפשר לקבל טיפול?

תודה מראש על תשובתכם.

בברכה,

רויטברג ולרי
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:12 13.09.11
לפי התשובה מדובר על גידול בשולי פצע כריתת הרגל, הטיפול לרוב מבוסס על כריתה חוזרת של התהליך וכיסוי עם מתלה כל שהוא, יש לברר לפני הניתוח את מצבו מבחינת הזיהום הכרוני בעצם
 
שחר
19:36 11.09.11
מיופי גליום מצב לאחר החלפת ירך פרק ימין גם במיפוי הנוכחי בדומה למיפוי מי 21.1.09 הדגמה קליטה מוגברת דיפסית בפרק שמאל על רקע OA ללא ממצאים פוטלגים ברוריםסביב התותב בפרק הירך מימן.אין עדות סצנטגרפית לתהליך דלקתי פיעיל באזור התותב
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:39 11.09.11
מצוין
 
יוסי
06:24 12.09.11
ד"ר שלום.
יש לי PVNS בברך גם בפנים הברך ,וגם מחוצה לה בצד האחורי שלה.
מציעים לי לנתח (גם אתה ד"ר כתבת בפורום שבמקרים כאלו אתה ממליץ לנתח ,לכרות ולנקות טוב טוב את הגידול ולהזריק חומר בשביל לנסות להרוג את הPVNS)!
ד"ר אני בן 58 ולא רוצה לעשות ניתוח ,בבקשה אני רוצה לדעת איזה סיכון אני לוקח על עצמי?
בתודה רבה מראש יוסי.
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:10 13.09.11
הטיפול המיטבי הוא ניתוח סגור ארטרוסקופי לניקוי חלל הברך, וניתוח פתוח לפי הצורך לניקוי המדור האחורי מחוץ לברך, הזרקה של איטריום רדיואקטיבי יעילה פחות לדעתי,
הימנעות מניתוח מעבר לכאב ולנפיחות יכולה לגרום בטווח הארוך להרס הברך עד כדי הזדקקות להחלפת ברך.
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  27  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורטופדיה אונקולוגית   אונקולוגיה   סרקומה   אורתופדיה   גידולים סרטניים   החלפת מפרק ירך   גרורות בעצמות
RSS RSS פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות