בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות עמוד 12

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות:
ד''ר רוני וייצן
לפרטים נוספים
ד''ר בועז ליברמן
לפרטים נוספים
 
עידן כהן
20:02 06.10.11
ערב טוב,
היום לאחר בדיקת MRI אובחן כי אני סובל ככה"נ מ"PVNS במפרק הירך עם שינויים ארתרוטים משניים"
רציתי לדעת:
א. ממנה זה נגרם?אני כרגע בשירות צבאי ולכן יש ממשמעות רבה לסיבה ממנה זה נגרם.
ב. האם מותר להמשיך לבצע פעילות גופנית?
ג. מה הטיפול?
 
ד''ר בועז ליברמן  
10:23 09.10.11
הסיבה להופעת PVNS אינה ברורה, הטיפול כולל הסרת התהליך בשיטה סגורה (ארטרוסקופיה), כל עוד אפשר, במיקרים קיצוניים המחלה גורמת הרס קשה של המפרק, ואז הפתרון הוא החלפתו.
שלום דר' ליברמן. אבי חולה בסרטן הכליות עם גרורות קטנות בריאה. הוא עבר הקרנות לחוליה לפני כ3 חודשים. הוא מאושפז יותר משבועיים וסובל מכאבים עזים ברגל ללא הצלחה בשיכוך הכאבים אלא אם כן הוא מטושטש ומבולבל מאוד. לדברי הרופאים החוליה מפוררת והם ממליצים על ניתוח גדול להוצאת כל החוליה והחלפתה.הוא חלש ולא מסוגל לעמוד על רגליו. האם תוכל לספר לי על הניסיון שיש לך בניתוחים כאלה. מה הסיכוי לשפר איכות חיים (שכרגע אין לו כזאת)? מה הסיכונים בניתוח כזה. מה אתה אומר על ההתאוששות אחרי שעבר סדרה של 10 הקרנות באזור החוליה ובמצב הריאות והכליות? הוא בן 69 ועד לפני חצי שנה היה אדם בריא , שמח וטוב לב.
תודה רבה,
רעות
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:36 25.09.11
ניתוח במצב בו קיימת יותר מגרורה אחת נדרש בעקר באם קיים חשש מקריסת
החוליה ולחץ עצבי כתוצאה מכך
הניתוח כולל כריתת הגידול/לרוב גוף החוליה, החלפת החוליה על ידי משתל, וקיבוע של החוליות הבריאות מסביב לגידול
עקב הנטיה לדמם בגידול זה מקובל לרוב לבצע אמבוליזציה (חסימת כלי דם מקומיים)טרם הניתוח על ידי צינטור.
 
רעות
13:09 25.09.11
תודה על התשובה, אשמח לקבל תשובה על השאלות ששאלתי לגבי סיכוי/ סיכון. משך החלמה בהמשוער בהתאם למצב האישי של אבי ואיזה איכות חיים יכולה להיות לו אחרי הצלחת הניתוח.
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
22:57 25.09.11
אין בידי מספיק פרטים על מנת לספק תשובה מעמיקה יותר, בהנחה שהניתוח עובר כשורה צפויה איכות חיםם תקינה לאחריו
 
לורנה
18:00 22.09.11
שלום,
בעקבות בדיקת מיפוי עצם נאמר לי שיש חשש לפיברוס דיספלזיה ושיהיה עליי לעבור בדיקות נוספות. הרופא הסביר בקצרה ולא הבנתי לחלוטין. האם תוכלו לתת לי עוד מידע?
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:32 25.09.11
פיברוס דיספלזיה בצורתה הבודדת היא מחלה שפירה הגורמת לעיוות צורה של העצם בה היא שוכנת, לאחר אבחנה הטיפול הוא מעקב בלבד או ניתוח בהתאם לעיוות, ומידת החשש משבר
 
שירה
22:22 11.09.11
שלום רב אבי בן55 לפני8חודשים התגלה אלצו סרטן הריאה והחל בטיפולים כימוטרפים. לאחר סיטי התברר שהסרטן מזער את עצמו ב50% והומלץ על הפסק טיפול. לאחרונה התחיל להרגיש כאבים בעמצות ברגליים,כתף וריאה. במיפוי עצמות שערך התברר שהסרטן שלח גרורות לריאה השנייה ולעצמות.כיום מקבל טיפול חזק כימוטרפי אחר,קשה לו לתפקד,ללכת,מתקשה לישון וכמו כן מוטרד נפשית מאוד.היתכן שהמצב הדרדר פתאום לאחר כשלושה חודשים הפסקה?.....
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:14 13.09.11
לצערי יתכן מהלך מחלה כמתואר, יש לפנות לאונקולוג המטפל על מנת לקבל הסברים על מהלך המחלה והטיפול הצפוי
 
שי
18:16 14.09.11
נראה שהטעות הייתה אצל האונקולוג...שהמליץ על הפסקה ואמר כי המצב השתפר.והיום אומר בדיוק את ההפך...
 
שי
18:18 14.09.11
האם אתה ממליץ לעבור לבית חולים תל השומור?או שבכל בית חולים נקבל את אותו הטיפול... אשמח לתגובה,
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:22 14.09.11
קווי הטיפול באבחנות השונות דומים לרוב בכל המרכזים הגדולים, וכמן בכל טיפול רפואי הבסיס העיקרי הוא איכות התקשורת והאמון עם המטפל
 
שי
15:37 16.09.11
יש לו רופא טוב אך לא סבלני מספיק ונראה שכואב לו על המטופלים ואני יכולה להבין... אבי כל יום בוכה וקשה לו להרגע ואנחנו תומכים אך הוא נשבר מהר... הוא קבל תרופות וכדורים ואמרו לנו שאם יהיה מאושפז זה לא יתרום כלום.. הכל תלוי איך הגוף שלו יקבל את הטיפול... לאחרונה התחיל גם להקיא..ובוקושי אוכל... וצבעים מוזרעם יש לקיא שלו.. ירוק וצהוב.. מדוע הוא מקיא?............... יכול להיות שחס ושלום זה הגיע גם לשם? אני מאוד מקווה שלא...............

ואם ננסב אצל רופא פרטי יכול להיות שיש משהו שניתן לעשות משהו.. אזכיר שיש לו בריאה השמאלית גוש גדול ובימנית קטן וגרורות בעצמות...
תודה רבה, שי.
 
lilach3
00:25 15.09.11
האם avn הוא תהליך של נמק בעצם?
 
ד''ר בועז ליברמן  
06:44 15.09.11
כן
 
lilach3
14:03 15.09.11
מזה למעלה מחצי שנה כאבים בברך ימין מאחורה קצת מעל הברך, ומקדימה מעל עצם השוק.
ממצאי מיפוי: מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. יש לשלול אוסטאויד אוסטאומה.
מבדיקת רופא לאחר המיפוי: 1. נזק למיניסקוס החיצוני מימין.
2. מוקד סקלרוטי עם תפיחות קלה של הקורטקס בשליש המרוחק של הירך

ממצאי CT:
"קיים נגע קורטיקלי ותת קורטיקלית באספקט המדיאלי אחורי הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור מימין במימדים של 4*1.8*2.5 ס"מ. הנגע מוגבל היטב בגבול סקלרוטי דק וכנראה המדובר ב NOF.
אין לזהות שבר.
קיים ממצא דומה קטן יותר באספקט המדיאלי אחורי, בדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור משמאל בממדים של 1.5*0.8*1.2 ס"מ.
קיימים 2 אזורים נוספים דומים במטאפיזה של הפמור מימין, באספקט המדיאלי בקוטר של 1.2 ס"מ ובאספקט הלטרלי בקוטר 0.7 ס"מ.

פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור.
אין פתולוגיה ברקמות הרכות.

הערה: ריבוי NOF אפשר למצוא במחלות מסוג: נוירופיברומטוזיס, FIBROUS DYSPLASIA,, JAFFE CAMPANACCI "

אם אתם הכתובת, אשמח לקבל הסבר ברור יותר ומה משמעות תוצאות ה-CT.
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:37 13.09.11
NOF מוגדר כתהליך שפיר, לא אוכל להרחיב בלי לראות את הבדיקה
 
רויטברג ולרי
 
14:41 12.09.11
שלום רב,

יש לי חבר טוב שגר בבולגריה. האיש חי בלי רגליים. כרגע יש לא בעיה במפרק של ירך. שנה שעברה הוא עשה בדיקות בקליניקה בטורקיה. מצורף בזה קובץ עם תוצאות בדיקה. האם מישהו יחול לקרוא ולהגיד:
1. האם יש פתרונות לטיפול הבעיה?
2. מה פתרונות אפשריים?
3. איך ואיפה אפשר לקבל טיפול?

תודה מראש על תשובתכם.

בברכה,

רויטברג ולרי
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:12 13.09.11
לפי התשובה מדובר על גידול בשולי פצע כריתת הרגל, הטיפול לרוב מבוסס על כריתה חוזרת של התהליך וכיסוי עם מתלה כל שהוא, יש לברר לפני הניתוח את מצבו מבחינת הזיהום הכרוני בעצם
 
יוסי
06:24 12.09.11
ד"ר שלום.
יש לי PVNS בברך גם בפנים הברך ,וגם מחוצה לה בצד האחורי שלה.
מציעים לי לנתח (גם אתה ד"ר כתבת בפורום שבמקרים כאלו אתה ממליץ לנתח ,לכרות ולנקות טוב טוב את הגידול ולהזריק חומר בשביל לנסות להרוג את הPVNS)!
ד"ר אני בן 58 ולא רוצה לעשות ניתוח ,בבקשה אני רוצה לדעת איזה סיכון אני לוקח על עצמי?
בתודה רבה מראש יוסי.
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:10 13.09.11
הטיפול המיטבי הוא ניתוח סגור ארטרוסקופי לניקוי חלל הברך, וניתוח פתוח לפי הצורך לניקוי המדור האחורי מחוץ לברך, הזרקה של איטריום רדיואקטיבי יעילה פחות לדעתי,
הימנעות מניתוח מעבר לכאב ולנפיחות יכולה לגרום בטווח הארוך להרס הברך עד כדי הזדקקות להחלפת ברך.
 
שחר
19:36 11.09.11
מיופי גליום מצב לאחר החלפת ירך פרק ימין גם במיפוי הנוכחי בדומה למיפוי מי 21.1.09 הדגמה קליטה מוגברת דיפסית בפרק שמאל על רקע OA ללא ממצאים פוטלגים ברוריםסביב התותב בפרק הירך מימן.אין עדות סצנטגרפית לתהליך דלקתי פיעיל באזור התותב
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:39 11.09.11
מצוין
הכאב בגב נמשך אני פונה לצילום והרופאת אמרה לי לא להתכופף ולשבת ישר אך בבדיקת דם שעשיתי הכימיה יצאה תקינה לחלוטין והספירה מאד נמוכה 3.7 יש ירידה גם בנוטרופילים ל2 אף פעם לא ירד לי כך ןלא הייתי חולה האם יש קשר בין הכאב לתוצאה?
עדיף להשלים את הבדיקות לפני דיון בתוצאות, ולהראותם לרופא השולח
 
אסתי
16:08 08.09.11
אם מדובר במוקדים קטנים החשודים ל-PVNS, האם ניתן לדחות ניתוח ב-6 שבועות?
האם הימצאות קרע במיניסקוס ושחיקת סחוס וסינוביטיס קשורים לאבחנה הנ"ל??
האם מורידים או מעלים את הסבירות שיש אכן PVNS?
תודה עבור מענה לכל השאלות.
סופ"ש נפלא.
 
ד''ר בועז ליברמן  
17:29 08.09.11
באם מדובר על PVNS ניתן לדחות את הניתוח במידת מה, קרע מניסקאלי ונזק סחוסי שאינו קשור לגידול אינם חלק מתהליך המחלה
אני בן 24, סובל מכאבים כרוניים מפושטים בכל הגוף, עייפות תמידית וכאבים ממוקדים בעמידה באזורים שונים ברגליים.
לפני כשנתיים אובחנתי כלוקה ב"CFS" וטופלתי בהמון כדורים מאז כמו: סיבמאלתה, אתופן, קספו, סטראואידים לברכיים וכו'..
לפני כשנה אובחנה אצלי אוסטיאוטומיה בשוקיים ובירכיים ובקרוב אני אמור לעבור תיקון של ציר השוקיים בניתוח איליזרוב ותיקון של פרקי הירכיים.
התמכרתי לכמה סוגים של כדורים אך כולם בסופו של דבר עודים לי רע! מדכאים, מורידים את החשק ונותנים תחושה סמרטוטית וגם לא ממש משככים את הכאב. יש לציין שאני גם נעזר בכדורי שינה מכוון שאני לא נרדם כמעט תמיד!
האם כדאי לנסות לקבל אישור לקנאביס רפואי? האם זה יכול לעזור לי בשיכוך הכאב וכעזר לשינה? הבנתי שתקופת יישור הרגליים עם מכשירי האיליזרוב מאוד קשה ושיש סבל רב מהמכשיר ושמי שעובר את זה מתמכר לרוב למורפיום (מה שאני ממש לא רוצה!).
אודה על התייחסותך האוהדת
קובי
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:20 08.09.11
פורום זה עוסק בגידולים, ניתן לפנות לפורום אורטופדיה כללית או פורום כאב
 
שרית
13:35 07.09.11
כבר מס שבועות שאני מרגישה כאב ורגישות בחוליה באזור החזה היא רגישה בעקר למגע האורטופד אמר שזה שום דבר אבל הכאב עדין לא חולף אני בת 40 נבדקתי אצל כרורג שד לפני כחודש ועשיתי אולארסאונד והל היה תקין למעטו צסטות
פניתי לאוטופד ב מדור שלכם והוא הפחיד אותי הוא אמר למה אני מחכה שאני צריכה להבדק אצל כרורג שד ולעשות צילום
אני מפחדת שמדובר בגידול בעצם? הכאב הוא רק כאב במגע מה אתם אומריםן?
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:18 07.09.11
בגיל 40 כאב גב מתמשך על פני מספר שבועות מצדיק ביצוע צילום רנטגן ובדיקת אורטופד כסקירה ראשונית, לא הייתי מקשר בשלב זה כאב לתהליך גידולי, יתר על כן הבנתי מדברייך כי בדיקת השד כולל בדיקת על קול נמצאה תקינהי
 
אסתי
18:44 07.09.11
יש שחיקת סחוס, קרעים במיניסקוסים, סינוביטיס. תיתכן PVNS.
( מוקדים קטנים של סיגנל נמוך בתוך הסינוביה מעלים חשד ל-PVNS )
האם לדעתך הדבר הנכון הוא לעבור ארטוסקופיה, לטפל במה שצריך בחלל הפרק ולקחת ביופסיה?
מה מידת הדחיפות?
מהו הזמן הנדרש לחזרה לתיפקוד?
אני בת 61, בריאה, סובלת מעודף משקל.
תודה.
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:15 07.09.11
pvns הוא תהליך שפיר שיכול להתנהג בצורה אגרסיבית ולגרום נזק לברך, מידת הדחיפות נקבעת לפי התסמינים, ומראה הברך בבדיקת ה MR
 
יונית
14:54 04.09.11
לפני כשנה נותחתי במעי הגס והורחק גידול ממאיר.
מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים בירך ימין, נשלחתי ע"י האורטופד לצילום שנמצא תקין, נשלחתי למיפוי עצמות שאומר:במיפוי אגן - קיימת קליטה דיפוזית מוגברת במפרק ירך ימין, קיים רושם שהקליטה היא בעיקר באזור האצטבולום,, אך כוללת גם את הטרוכנטר הגדול והקטן, הממצא מתאים לתהליך ארטריטי פעיל.
לשאלתי - האם יתכן שזו גרורה מהגידול במעי? איזה עוד בדיקות עלי לעשות? אני עובדת עצות.
עלי לציין שבפברואר עשיתי CT -ביקורת , והוא היה תקין

תודה תודה

יונית
 
ד''ר רוני וייצן  
18:15 04.09.11
נדיר שגידול מהמעי הגס שולח גרורות לעצמות. סביר להניח כי מדובר אכן בתהליך דלקתי או ניווני אולם יש צורך בסיום הבירור אצל האורטופד. במידה וקיים ספק לגבי טיב התהליך אפשר לבצע CT לאזור הכואב ואפשר להיעזר בבדיקות דם מסויימות.
ממליץ לפנות לאונקולוג המטפל להשלמת הבירור.
 
חיים
18:21 31.08.11
האם גידול סרטני שפיר בריאות יכול להתפשט וליצור גרורות במקומות אחרים? שמעתי על מקרה בו סרטן ריאות שלח גרורה לאזור הגרון, האם זה אפשרי?
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:38 01.09.11
גידול שפיר כעצם הגדרתו ככזה, אינו שולח גרורות.
לכל תהליך גידולי ממאיר יש תבנית פיזור גרורתית (לעצם, למערכת הלימפה,וכו'), אך חריגה בתבנית הפיזור אפשרית.
 
יעקב
13:07 22.08.11
שנה שאני סובל מכאב עמום ברגלו נשלחתי ל-CT - תוצאה:
באספקט קדמי של דיאפיזה אמצעית של הטיביה בתוך הקורטקס תהליך קורטיקלי מעורב ליטי וסקלורטי מרחיב את העצם 5.5X3.5 ס"מ.
במרקם התהליך מודגמות הסתיידויות עדינות, הודגמה תגובה פריאוסטלית והדגמה ניכרת בולטת של רקמות רכות.
מבקש אני להבין מה פירוש התוצאות - מה זה תהליך קורטקלי, מהי תגובה פריאוסטלית והדגמה ניכרת של רקמות רכות?
 
ד''ר בועז ליברמן  
17:48 22.08.11
התיאור שמסרת בשילוב העובדה כי קיים כאב במקום, מרמז על קיום תהליך בעצם המתאים לממצא אקטיבי, אך שפיר ככל הנראה.
על מנת להמשיך בבירור ובטיפול יש לפנות לאורטופד המתמחה בתחום גידולי השלד
בהצלחה.
השאלה מה נחשב צעירים,אני בת 50 .
שוב תודה
יפית.
בצעירים כיוונתי לגילאי הילדות וההתבגרות, מעבר לכך אשמח לראות את הבדיקה לפני שאוכל לתת יותר מידע
 
יפית
13:29 08.05.11
ביום רביעי יש לי מיפוי עצמות כל גופי.לאחר מכן אראה לאן ממשיכים.אם אכן יהיה צורך אפנה אלייך.תודבה רבה.
 
לוסי
21:01 14.08.11
בממצאים של מיפוי העצמות נאמר

1. סקוליוזיס טורקו לומבלי קשה - מה זה אומר?
2. שינויים ספונדילותיים בעמוד שדרה מותני תחתון 4-5 L
3. ריכוז פטולוגי מוקדי בצלע 5 מימין מאחור - האם זה עדות לסרטן?
4. ממצא חשוד לתהליך משני - לא ברור לי מה זה אומר
5. שינויים אוסטיאוארטריטיים קלים בפרקי הברכיים

יש לציין שיש לו סרטן הערמונית עם ממצא בלסטי בקוטר 8 מ"מ בעצם הירך מימין
אשמח לשמוע את דעתך בממצאים הנ"ל.

לוסי
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:11 08.05.11
בהצלחה
 
יוסי
17:06 30.07.11
ד"ר שלום אני בן 57 האם PVNS שלא מטופל ולא נכרת יוכל בשלב כלשהו להפוך לממאיר?
בתודה מראש יוסי.
 
ד''ר בועז ליברמן  
16:44 31.07.11
מקובל שתהליך זה אינו עובר הטמרה, אך חוסר טיפול יכול לגרום לנזק משמעותי עקב יכולתו לחדור לעצם וסחוס, ותהליך התפשטותו ברקמות האכות
 
יוסי
17:37 31.07.11
רציתי לברר לפני 5 שנים עברתי טיפולים כימוטרפיים והקרנות, יש לי גם מחלות נוספות שהתגלו מאז הסרטן, יש לי פיברומיאלגיה,סכרת,ורטיגו,
אני סובלת מכאבים וקשיחות גם בשאר הפרקים, גם במפרקי האצבעות.
ורציתי לדעת : האם טיפולים אלו גורמים או מחמירים לשחיקת סחוס בברכיים???
מהם אחוזי הנכות שביטוח לאומי מביא על שחיקת סחוס, ארטריטיס. אובחנתי אצל אורטופד. מחכה לתשובה, תודה מראש אורנה.
 
ד''ר בועז ליברמן  
12:14 07.08.11
אין קשר בין מתן כימותראפיה לשחיקת סחוס במבוגרים, בילדים וחולים המטולוגיים ניתן לראות בשיעור נמוך, הרס מפרקי משני לאחר הטיפול האופייני למחלות אלו
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  26  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורטופדיה אונקולוגית   אונקולוגיה   סרקומה   אורתופדיה   גידולים סרטניים   החלפת מפרק ירך   גרורות בעצמות
RSS RSS פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות