בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות עמוד 12

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות:
ד''ר רוני וייצן
לפרטים נוספים
ד''ר בועז ליברמן
לפרטים נוספים
 
דור
21:59 05.05.11
בצילום גולגולת (AP+LATERAL) נמצאו נגעים ליטיים מרובים בקוטר מ 0.3 ס"מ ועד 0.8 ס"מ מפוזרים בעצמות הגולגולת.
בצילום צדדי בלבד הודגם נגע אקספנסילי כ- 2.0*0.9 ס"מ ב-diploe של קרקפת.
cella turcica בגדר הנורמה.

מה המשמעות? הבנתי שהאבחנה הנפוצה במקרה היא MM. האם יש סיכו, אפסי כלשהו, שממצאים כאלה אינם סרטניים? מהו נגע אקספנסילי? מהו diploe?
היכן המקום הטוב ביותר להמשך איבחון/טיפול?
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:46 08.05.11
אקספנסילי משמעותו מתרחב/מתנפח, בנוכחות נגעים כפי שתואר יש לשלול/לאבחן בראש ובראשונה מיאלומה נפוצה, יש לפנות למחלקה ההמטו-אונקולוגית הקיימת בכל מרכז גדול
בהצלחה
תודה על תגובתך ד"ר ליברמן.
רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקות לצורך אבחון - בנס ג'ונס, בדיקות דם וכן לסריקתPET (ב- 17.5.11, אני בהמתנה לתור מוקדם יותר).
בחדשים האחרוהים עברתי מיפוי עצמות (עקב כאב מתמשך בקרסול) ובדיקות דם בהם, לפי התוצאות שקיבלתי, לא נמצא ממצא חריג.
האם רצוי שאעביר את המשך הבירור למחלקה המטו-אוקולוגית? אני מתגוררת ליד העיר מודיעין, לאן היית ממליץ לי לפנות?
אני בת 54.

ושוב, תודה, דור
 
ד''ר בועז ליברמן  
08:24 09.05.11
ניתן להשלים בירור ראשוני בקהילה ולפנות לאחר מכן למרכז מתמחה, בירושלים או במרכז (תה"ש, איכיחוב וכו'), בהצלחה
 
דור
08:14 13.05.11
תוצאות בדיקות המעבדה תקינות. תוצאה חריגה ל-(ALT(GPT ערך 46. בשבוע הבא אעשה את סקירת ה-PET. הרופאה הפנתה אותי להמטולוגית במטרה להמשיך לבדיקת מח עצם. האם התוצאה של בדיקה כזו חד משמעית? האם כדאי לחכות עם הבדיקה לאחר קבלת תוצאות הסקירה הכלל גופית? האם כדאי שאעשה את הבדיקה במכון אונקולוגי, שבו אמשיך גם בטיפול?

בברכה ובתודה, דור
 
ד''ר רוני וייצן  
10:54 13.05.11
בדיקות דם תקינות אינן שוללות מחלה ולכן יש צורך בהמשך הבירור. אחרי תשובת ה PET כדאי להיבדק ע"י המטולוג או אונקולוג במרכז רפואי (לפי הממצאים והחשד) ולהחליט איתו על המשך הבירור/טיפול.
 
דור
19:40 15.05.11
לא נמצא חלבון מונוקלונלי בבדיקת (Protein Electrophore. (B. האם תוצאה זו מורידה את הסבירות למיאלומה נפוצה?

אחת האפשרויות שנראות לי מתאימות לתאור של המקרה שלי היא Chondrosarcoma (בליטה בגולגולת, מרגישה בריאה). האם יש מרכז בארץ שמתמחה בסוג זה של סרטן? האם הוא בר טיפול כאשר מופיע בגולגולת? האם ביופסיה היא האמצעי היחיד שיביא לאבחון וודאי של הגורם לנגעים הליטיים?

צילום ה-PET ביום שלישי הקרוב.

המון תודות, דורית
שלום דוקטור,

בבדיקת ה- PET לא נמצאו ממצאים חריגים. תוצאות כל הבדיקות תקינות. לא נמצאו שרשרות קצרות- לא נמצא חלבון מונוקלונלי .

איך להתקדם עם אבחון הגורם לנגעים הליטיים בגולגולת?? למי לפנות??

תודה, דור
 
הילה
00:08 24.05.11
בע"ה
שלום רב! לסבתי יש ארבע גרורות בראשה ואמרו לדודתי שסבתי בשלב 4 או רמה 4 רצינו לדעת מה זה אומר? וכן אין עוד טיפול כימו שיהיה אפשר לתת לה ניסו כמה סוגים של כימוטרפיה אך לא עוזר ולא משפיע לטובה.. כרגע נותנים לה כמה הקרנות לעשות, אינני יודעת למה אך מקווים שזה ישפיע לטובה!! (:
תודה רבה מצפה בקוצר רוח לתשובה!!!
 
ד''ר בועז ליברמן  
11:00 24.05.11
גרורות בראש? במוח או בגולגולת, מה מקור המחלה?, בעיקרון האונקולוג המטפל צריך לקבוע את הצורך בטיפול קרינתי או ניתוחי, ואת מסלול הטיפול התרופתי/כימותראפי באם קיים
 
תמר
22:17 23.05.11
היי,

כתבתי לך לפני כשלושה שבועות על כך שעברתי מיפוי וCT ויש חשד לאוסטאומה אוסטאואידית. ענית לי שאתה צריך לאשר את האבחנה ואם כן נטפל בניתוח תחת CT.

קבעתי תור עימך אך לצערי הקרוב ביותר היה באוגוסט ולכן אני בהמתנה...

1. מה מידת הדחיפות? האם הגיוני להמתין יותר מחודשיים עם בעיה מסוג זה?
2. אילו משכחי כאבים אוכל לקחת עד אז? הכאב מגיע בעיקר בלילה וכל מה שלקחתי, עוזר - נורופן, אדוויל, אופטלגין..השאלה מה יזיק פחות לאורך תקופה? במשך היום, יש רגישות קלה ולרוב לא מרגישה כל כאב. בלילה מתחיל להציק ומעיר אותי משינה.

תודה,

תמר
 
ד''ר בועז ליברמן  
10:58 24.05.11
מידת הדחיפות נקבעת לפי עוצמת הכאב, התהליך עצמו אינו מזיק, ולרוב לא גורם שינויים משמעותיים בשלד, התרופות הניתנות לתופעה זו הן אספרין או כל תרופה מקבוצת התרופות נוגדות הדלקת שאינן סטרואידים, יש לקבל מרשם ולהתאים מינון דרך הרופא המטפל
ד"ר נכבד,
לבתי בת 14 באופן פתאומי - שבוע כאבים בברך בעוצמה קלה - לא מעירים משינה. אבל מציק.
הילדה מלאה והספורט היחיד שמבצעת הוא ריצות קצרות בבית הספר.
זו ילדה שעברה המון צילומים בעבר וחשוב לי לדעת אם דחוף לבצע הצילומים שהרופאה המליצה עליהם (ברך וירך).
יש לציין שבבדיקה אורטופדית לא נמצא כלום ולכן נשלחה לצילומים. אין הרעה במשך השבוע אלא אותה רמה של כאב. האם לפי הפרטים האלה יש מקום לדאגה? אני מודאגת מאד.

תודה רבה
רעות
 
ד''ר בועז ליברמן  
17:17 15.05.11
באם הכאב חדש ניתן להמתין מעט עם הבירור, מדוע בוצעו בעבר צילומים רבים?
 
רעות
19:19 16.05.11
ד"ר ליברמן
הצילומים בוצעו בשל בעיות אחרות שהיו כמו מעי, סינוסים, כאבי בטן ועוד ללא שום ממצא.
האם שבועיים של כאב מציק בברך ללא כל סימן חיצוני זה לא מדאיג? האם העובדה שהכאב לא מעיר משינה וסה"כ מתפקדת רגיל גם לא מדאיג? יש נורת אזהרה שאתה מציע לי להתיחס וללכת מיידית לצילומים?

תודה רבה!
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:15 17.05.11
באם הכאב ימשך ללא כל שינוי כולל כאב במנוחה יש לחזור על הצילום, ובהמשך מיפוי
 
מאיה
06:36 05.05.11
בת 45 ללא מחלות רקע. בחצי השנה האחרונה החלו לי כאבי גב מאוד חזקים ומעין תחושת "שריפה" באגן וברגל ימין. צילום רנטגן שעשיתי היום נרשם: עמוד שדרה מותני - אוסטאופיטים רבים.

אודה לך באם תסביר לי במה מדובר ומה הטיפול בזה
 
ד''ר בועז ליברמן  
08:58 05.05.11
נא להפנות שאלה זו לפורום המתאים (כאבי גב/ניתוחי עמ"ש/ וכו')
 
יפית
04:43 05.05.11
שלום רב.
האם תהליך ליטי הוא בוודאות סרטן?
 
ד''ר בועז ליברמן  
08:56 05.05.11
לא, רוב התהליכים בעיקר בגיל הצעיר שפירים
 
תמר
21:28 03.05.11
היי,
סובלת מזה 10 חודשים מכאבי גב, בעיקר בלילה לאחר מספר שעות שינה.
מיפוי עצמות הראה פתולוגיה בחולייה קרובה לעצם הזנב עם אבחנה מבדלת של אוסטואומה אוסטואיד.שאר העצמות תקינות.
CT שקיבלתי שלשום את תוצאותיו:
באיזור S4 בעיקר בחלק הימני של החוליה מודגמים שינויים סקלרוטיים ובחלקם ציסטיים+תגובה סקלרוטית פריאוסטלית בצמוד לקורטקס הדורזלי. אחד הנגעים הליטיים יכול להתאים גם לאוסטאיד אוסטואמה.
שאר הסקרום תקין.

הופניתי אלייך. עד שיתפנה תור האם תוכל להסביר לי מעט מה אומר?

תודה רבה!!
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:15 04.05.11
התשובה מעלה אפשרות לאבחנה של אוסטאואיד אוסטאומה בחלק התחתון של עמ"ש, זהו תהליך שפיר הגורם כאב, לרוב ללא השפעה נוספת, אישור האבחנה, והצעות לטיפול ינתנו לאחר שתיבדקי, ונעבור על בדיקות ההדמיה
בברכה ד"ר ליברמן
 
רונה
16:37 01.05.11
היי,

הופניתי אלייך לאחר מיפוי עצמות שבו האבחנה המבדלת הייתה אוסטאומה אוסטואידית.

לאחריו עשיתי CT של איזור אגן אחורי שם נצפתה הקליטה המוגברת ושוב נראה מתאים ביותר לאוסטאומה אסטואידית...

הסימפטומים שלי זהים לכל מה שכתוב והכאב עובר לאחר נטילת משכחי כאבים ומופיע בעיקר בלילה עם רגישות משתנה ביום, שעות רבות בהן אין כאב.

איזה בדיקה תאשר סופית שזה הממצא ולא משהו ממאיר חס וחלילה?

הופניתי אלייך ע"י המדיקל סנטר לטיפול

תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
19:10 01.05.11
ברוב המקרים הבדיקות שבוצעו עד כה מספקות לקבלת אבחנה, לעיתים אנו מוסיפים בדיקת MR, אך זה מתבצע רק במקרים הלא אופיניים, ולאחר בדיקה ראשונית.
אין צורך בבדיקות נוספות בשלב זה.
 
ברי
01:50 10.04.11
אני בן 46 סובל מגידולים שומניים תת עוריים אובחנתי כחולה ליפומות . הם גדלים בקצב רצחני מיום ליום ממש השתלטות על גופי ,זה מאוד מפריע לי אסתטית בעיקר כי אני עובד בסביבה עם המון אנשים.(תלמידים) שהם מאוד ביקורתיים ומחפשים במחנך פגמים פיזיים.
אני מאוד מעוניין ללמוד רקע על המחלה והאם כיום יש טיפול שניתן לעצור את הגדילה של הליפומות.
והאם אפשר בניתוח אחד להוריד את מרביתם.

בברכה
ברי
 
ד''ר בועז ליברמן  
08:46 10.04.11
המחלה מוגדרת כליפומטוזיס משפחתית עקב הרקע הגנטי שלה, המחלה נפוצה יחסית אך מידת הפגיעה שונה מחולה לחולה, כאשר במקרים הקיצוניים יש מאות נגעים שומניים שפירים בעיקר באמות, בבטן, בחזה, ובחלק המקורב של הירך, אין טיפול אמין שעוצר את גדילת הליפומות, ניתן בניתוח להסיר כמות משמעותית לפי בחירת המטופל, יש לציין כי הניתוח אינו מונע צמיחת ליפומות חדשות בהמשך
שלום רב,
אבי בן 59, עקב כאבים של למעלה מחודשיים באיזור הירך ומטה, בוצעה בדיקת CT לעמוד שדרה מותני ונמצא "ממצא ליטי בחולייה L2- חשוד לתהליך משני".
בבדיקת אולטראסאונד נמצא גוש בגודל 4-5 ס"מ בכלייה ימנית.
ובמיפוי עצמות נמצא כי "הממצא בעמוד השדרה המותני הינו בעל פעילות אוסטיובלסטית מוגברת".

אבי אושפז אתמול במחלקה האונקולוגית בסורוקה ואין אנו יודעים מהו סוג הסרטן כיוון שבינתיים לא ביצעו ביופסיה. ההשערה היא שמקור הגידול המשני הוא בכלייה אך אין זה וודאי. בנוסף, הרופאים במחלקה הגדירו את הגידול בדרגה 4. בנוסף לא ידוע כרגע האם יש גרורות נוספות והבירור יבוצע ביום ראשון ע"י CT.

הצוות המטפל באבי מעוניין להתחיל סדרת טיפולי קרינה של 10 טיפולים כבר ביום ראשון במקביל להמשך בירור האם יש גרורות נוספות. ורק ביום שני לבצע ביופסיה בחוליה בעמוד השדרה.

אנחנו כעת מאוד חוששים להתחיל את טיפולי הקרינה ללא אבחון בביופסיה.
מה הסיכון לבצע קרינה כאשר אין וודאות ב- 100% לגבי מקור הגידול או סוגו?
האם הזמן של המתנה לתוצאות הביופסיה עלול להיות קריטי ועדיף לבצע את טיפול הקרינה מיום ראשון?
מה ההשלכות של טיפול בקרינה במידה וההשערה של הרופאים כי מדובר בגרורה אינה נכונה?

תודה רבה מראש
מורן
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:48 08.04.11
עדיף לרוב להתחיל טיפול קרינתי רק לאחר אבחון המחלה, אולם לעיתים מבצעים קרינה מקומית בנוהל דחוף, באם המטופל סובל מכאב חריף שאינו נשלט,ו/או קיים חשש להתקדמות מהירה של הגידול לתוך חוט השדרה/מערכת העצבים, וכן במצב לא שגרתי שהאבחנה ברורה בסבירות גבוהה גם ללא ביופסיה.
באם ניתן, הסדר הטיפולי המקובל הוא: אבחנה על ידי בדיקות הדמיה וביופסיה, ולאחר מכן החלטה על תוכנית טיפול (קרינה ,ניתוח, טיפול כימי, וכול שילוב של הנ"ל)
לאבחנת התהליך חשיבות עליונה בקביעת סוג הטיפול התרופתי, הערכת התגובה הצפויה לקרינה, וקביעת הצורך, העיתוי, וטכניקת הניתוח באם נדרש.
,תודה רבה על תשובתך!
היתי רוצה לדעת על איזה תרופות לחיזוק השלד ממליץ.
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:27 24.03.11
יש להתייעץ עם ההמטולוג המטפל על מתן ארדיה או זומרה לפי התאמתך, באם לא ניתן קיימים שילובים אחרים
 
ד''ר בועז ליברמן  
19:21 05.04.11
ההחלטה מתקבלת על ידי הרופא המטפל תוך התחשבות במצב השלד, תפקודי הכליה, טיפול תרופתי אחר,וכו׳, אין הבדל משמעותי בתגובת העצם בין תרופות דומות כגון זומרה מול ארדיה
 
חן
17:56 05.04.11
שלום, בת 27, כבר מספר חודשים אני סובלת מכאבי גב בעוצמות משתנות, דבר שאף פעם לא קרה לי. זה התחיל כשעברתי דירה והתכופפתי לארוז וממשיך מאז. לפעמים כואב לי גם בשכיבה במיטה. אני לא מפעילה מאמץ מיוחד ואני יחסית בריאה. האם צריך לעשות מיפוי עצמות? זה מעמסה גדולה בשבילי ואני מעדיפה להמנע, אעשה רק אם אין ברירה
 
ד''ר בועז ליברמן  
19:13 05.04.11
יש להבזק על ידי רופא משפחה או אורטופד לפני ההחלטה על בדיקות הדמיה
 
נטשה
20:08 06.01.11
שלום ד"ר,

מה הכוונה ב "ממצא סקלרוטי סמיך ואובלי בדיאפיזה האמצעית של הטיביה"?

האם אקסטוזיס נוטה לגדול?

תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:15 07.01.11
אקזוסטוזיס נוטה לגדול בהתאמה לקצב הצמיחה של הילד, ומפסיק לגדול לרוב עם עצירת הצמיחה, גדילה של התהליך לאחר תום צמיחה מחייבת בירור
 
אלנה
14:20 24.03.11
שלום!
הנני סובלת מ DISORDERS MYELOPROLIPHERATIVE
נשלכתי ל מיפוי עצמות עקב עליה של ALKALINE PHOSPHATASE
ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת דיפוזית לאורך כל השלד האקסיאלי והאפנדיקולרי.איו לראות קליטה פתולוגית מוקדית בשלד.
הממצה יכול להתאים לפיזור משני מפושת בשלד כולו.
כמו כן בצעתי בדדיקת CT חזה ובתן ורשום:
בסריקת השלד הודגם סקלרוזיס דיפוזי של עצמות ה שלד.
מה עלי לעשות?
תודה מראש.
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:30 24.03.11
מחלתך (MDS) מערבת את מח העצם בצורה מפושטת ולכן אין משתמשים במקרה זה בהגדרה של גרורות או פיזור משני.
הפגיעות בשלד במחלה זו לא שכיחות, ויכולות לנבוע מאובדן חוזק העצם, או תגובה לטיפול התרופתי
כל עוד לא נגרמים חסרים מיבניים או נזק ישיר לעצם אין צורך להתערב טיפולית, למעט מתן תרופות לחיזוק השלד
אני בת 31 לפני 4 ימם התחילו לי כאבים בצוואר ובגב
והתחילו לי גם נימול וחולשה בידיים וברגליים
ממה זה יכול להיות אני נורא מודאגת כי זה
החילשי לי את כל הגוף
 
ד''ר בועז ליברמן  
05:57 24.03.11
גשי להיבדק על ידי רופא המשפחה
 
שירה
08:03 18.03.11
בעקבות כאבים בצלעות,( אחרי שני גידולים בשד, שתי הקרנות, האחרונה במאי 09) נערך בירור: במיפוי עצמות- קליטה מוגברת בצלעות,
לאחר pet - ct : קליטה פתולוגית של FDG בצלע 6, 7 משמאל עם שברים ב - CT.
סיכום: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.

שאלתי: כיצד כן יש להבין את הקליטה הפתולוגית של FDG בצלעות, אם זה לא גרורות?
מה הסיבה לשברים בצלעות? לא עברתי תאונה או חבלה.
מה אפשר לעשות כדי לפתור את בעית השברים בצלעות?
בכבוד רב, שירה
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:11 18.03.11
במהלך מחלה כפי שתארך
ארת יתכנו שברים גם ללא חבלה, לרוב העצם מתחברת ללא התערבות
 
שירה
06:03 19.03.11
תודה על תשובתך,
אך לא הבנתי : אם זה לא גרורות כיצד יש להסביר את הקליטה הפתולוגית של FDG בצלעות?
בכבוד רב שירה
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:28 19.03.11
לא כל קליטה מייצגת מחלה, יש לבצע התאמה לממצאי הבדיקה הגופנית , ושאר בדיקות. הדמיה
שלום דוקטור.

בן 38 עם עבר של סרטן אשכים לפני 11 שנים וכימוטרפיה ומאז אין עדות למחלה. לפני מספר ימים מיששתי את רגליי סתם כך בזמן ישיבה ולפתע חשתי בגוש בולט בשוק ימין קדמי. את הגולה לא ניתן לראות אלא רק במישוש וכמו כן אין שינוי בצבע באיזור ואין כאב. בנוסף לא זכור לי כלל שקיבלתי מכה באיזור.

ניגשתי לאורטופד אשר סבר כי מדובר בשטף דם אך הפנה אותי לבדיקת א.ס.

להלן רישום הפענוח של הבדיקה:"באיזור מישושי הודגמה רקמה אקוגנית, מעט בצקתית, ייתכן המטומה שנספגה. אין עדות לגוש מוגדר".

מעבר לכך אין המלצות נוספות בפענוח.

השאלה שלי היא כזו:האם על פי הפענוח אני יכול להירגע ולהבין שאין קשר לממאירות ? פשוט כל דבר חדש בגופי מייד מקפיץ אותי ומדליק כמה נוריות אדומות. תודה על עזרתכם.
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:07 18.03.11
המהלך באבחנתי עד כה תקין, יש להעריך את הגוש לאחר בדיקת העל קול
 
tamari
10:43 13.03.11
שלום אני בת 55
לפני ניתוח כירורג של השד הופניתי לעשות כל הבדיקות וגם צילום רנטגן , שהראה תמט של חוליה D8 , לכן הפנו אותי ל בדיקת MRI בעמוד שידרה הבדיקה נעשתה בשקלול T1 T2 עם וללא חומר ניגוד ,סיבת הפניה: שאת של השד ברקע בשל תמט של חוליה D8
ממצאים: מודגם תמט של הלוחית העליונה של D8 עם האדרה פתלוגית של גוף החוליה ועיבוי קל של הרקמה הרכה מסביב , מודגמים תהליכים נוספים בחוליה D3 D4 D7 D8 D9 D10 שהם היפר אינטנסים בT2 בחלקם היפר אינטנסים בT1, המאודרים על ידי חומר ניגוד ויכולים להתאים לתהליכים משניים, כמו כן מודגמת האדרה לאורך החוט הן קדמית והן אחורית, יכול להתאים לכלי דם מודגשים , אולם לא ניתן לשלול פזור משני , תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין ,בשל הממצאים האלו הניתוח בשד נדחה בכדי לעשות ביופסיה של עמוד השידרה תחת CT ,בכדי לשלול, כשהגעתי לביופסיה נאמר לי שלא צריך לעשות ,רציתי להדגיש שלפני חודשיים הרמתי משהו כבד מאוד ומאז הרגשתי כאבים חזקים מאוד בגב ,הכאבים הולכים ונחלשים כיום עדין כאבים אבל הרבה יותר חלשים ,וכך אני נופלת בין הכיסאות ,ועדיין לא יודעת מה לעשות , אודה לך אם תתן חוות דעת , תודה מראש
 
ד''ר בועז ליברמן  
13:20 13.03.11
כעיקרון לפני ניתוח לגידול בשד יש להגדיר את פיזור המחלה באם קיים, הגדרה זו קובעת את תהליך הטיפול משלב זה (ניתוח כן/לא, קרינה/כימו וכו')
ולכן יש לבצע ביופסיה על מנת לאבחן או לשלול קיום גרורות בעצם
 
דוד הוד
01:52 12.03.11
שלום רב,
מה משמעות הממצא הבא בבדיקת CT של הצוואר:
בלוטות תקינות עפ"י קריטריוני CT אך חד צדדיות.
מה משמעות החד צדדיות?
בתודה מראש,
דוד.
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:12 12.03.11
בלוטות שגודלן בטווח התקין בצד אחד של הצוואר
יש לי המון זמן נפיחות בעורף וזה גדל לאחרונה אין כאבים ביכלל אבל זה מדאיג אותי
 
ד''ר בועז ליברמן  
22:02 09.03.11
פנה לרופא המשפחה שיתרשם מקיום גוש, ויפנה אותך לבדיקת על-קול לפי הצורך
 
שבח
16:33 11.03.11
שלום לצוות האורטופדי!
הירך נירדמת לי בזמן עמידה ממושכת פניתי בפורום כלי דם וורידים הפינו אותי לפורום שלכם
מה עושים או למי לפנות או ממה זה בא ?. לאחר שאני יושב זה נעלם.
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:22 11.03.11
תעלה שאלה זו בפורום עמוד שדרה
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1 ...  8  9  10  11  12  13  14  15  16  ...  25  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורטופדיה אונקולוגית   אונקולוגיה   סרקומה   אורתופדיה   גידולים סרטניים   החלפת מפרק ירך   גרורות בעצמות
RSS RSS פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות