בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות עמוד 14

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות:
ד''ר בועז ליברמן
לפרטים נוספים
ד''ר רוני וייצן
לפרטים נוספים
 
אמא
22:49 17.01.11
לבתי (18) אובחן בגיל שנתיים גידול שומני באזור גבי עליון , שהוצא בניתוח בגיל 2.5.

בנוסף אובחנה עם PCO לאחר שזמן רב לא הגיע המחזור (מעל שנה). קיבלה הורמונים שבעיקבותם הגיע מחזור וגם מספר פעמים לאחר שסיימה לקחת את הגלולות.

לפני שנה הבחנו בהתעבות בצידי הצואר. גדלה בקצב די מהיר . במעקב MRI. אובחן ליפומטוזיס ע"פ ה MRI. היה שלב שחשבנו שאולי הצטמצם אך לאחרונה שוב זה גדל.
כמו כן לאחרונה חשה הירדמות של יד .
מה הכיוון ???

תודה
אמא
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:39 18.01.11
ליפומטוזיס משפחתית היא מחלה בעלת רקע גנטי של היווצרות גידולים שומניים שפירים תת עוריים במספר רב של מוקדים, בעיקר סביב לגוו ולירכיים וזרועות, אין בידי את הבדיקה אך יתכן כי הכוונה גם להיצטברות עודפת מקומית של שומן תת עורי, ככל שידוע לי אין קשר ישיר לתסמונת השחלה הפוליציסטית.
 
אמא
10:14 19.01.11
לדוקטור ליברמן - תודה על המענה .מה הכיוון הטיפולי שידוע לך בלפומטוזיס .
 
נטשה
13:42 12.01.11
שלום ד"ר,
אני סובלת מכאבים באגן ובמפשעות מזה חודשיים.
בבדיקת ct אגן הודגם אזור של התגרמות יתר לשדית בעצם הכסל מימין ללא חדר קליפתי (ייתכן שמייצג מוקד fibrus dysplasia)
כמו כן זיזים קטנים ראטו במפרק הסקרואיליאקלי.

האם תוכל בבקשה להסביר לי במה מדובר?
fibrus dysplasia
מה המשמעות בייתכן שמדובר fibrus dysplasia
האם בדיקת ct לא אמורה לאבחן זאת באופן חד משמעי? ואם לא, איך ניתן להגיע לאבחנה מדוייקת?
תודה.
חגית
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:44 18.01.11
אבחנה חד משמעית רק לאחר דגימה, אך בדיקות הדמייה לאורך זמן יכולות לאשר גם ללא ביופסיה
 
נטשה
13:58 12.01.11
שלום ד"ר
רציתי לשאול האם multipy exostoses קשור לפיברוס דיסלפלסיה? האם מדובר בשתי מחלות נפרדות?
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:41 18.01.11
מדובר על שתי מחלות נפרדות ללא קשר
 
שחר פנדו
12:10 17.01.11
שלום דר שחר פנדו עברתי חבלה בברך נעשה בדיקת MRIונימצא הודגמו אותת תיקנים ממח העצם ללא שברים בצקות הסוח תקין המנסקוס תקין הודגם נוגל תוך פרקי ללא ציסטה פפופליטאלית. מאחורי האחיזה הטיביאית של הרצואה PCL מוגדם כיס נוגל מנורתק בקוטר 9ממ במישור הצצדיפנמיבגבה 1סמ מה זה אומר לי האם יש קשר ל סורוכמה שהיה לי בירך בראש הפמו בצד ימים גם החבלה בצ ימין 0577510513
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:40 18.01.11
ללא קשר
 
שרון פלנצמן
14:40 11.01.11
מה אומרת תוצאת ה-CT הבאה? "מוקד ליטי נצפה באספקט הקידמי של הסקפולה הימנית בקוטר של כ- 14 מ"מ (חתך 20/213 ) ?
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:52 11.01.11
חור בעצם בקוטר האמור
ד"ר שלום ,

אני בן 44 ואובחנתי כחולה מסטוציטוזיס מערכתית שמתבטא בנגעים סקלרוטיים ליטיים בעצמות חוט השידרה והאגן .
בבדיקת CTX שבוצעה לי נמצא שיש לי תהליך הרס עצם מוגבר ( פי 2 מהערך המקסימלי ) , כמו כן באבחנת משנה הוגד אוסטופורוזיס .
בתקופה האחרונה קיימת החמרה והתגברות בכאבי הגב שלי וקיימת לי מגבלת תנועה ותפקוד כתוצאה מכך .
שאלותיי :
מבקש לדעת איזה נזק אורטופדי יבכול להגרם במקרה הגרוע מהנגעים הליטיים בהמשך?

כיצד ניתן לטפל על מנת לעצור החמרה נוספת להמשך ?

בכבוד רב,
מיכאל
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:41 09.01.11
ניתן להעלות את הנושא להמטולוג המטפל, ולשקול טיפול בונה עצם
 
מ
23:26 04.01.11
בתי עברה לפני ארבעה חודשים ניתוח להסרת gct בסקרום החודש אחרי בדיקת ct יודעים שזה חזר באותו מקום ניתוח לא בא בחשבון כי בגלל המיקום הרגיש . הרופאים המליצו על הטיפול denosumab בחוץ לארץ.מה דעתכם?
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:28 07.01.11
ניתוח וטיפול מקומי מהווים את הבסיס לטיפול במחלה זו, הטיפול התרופתי שהזכרת נמצא בשלבי ניסוי ראשוניים בלבד, קיימים טיפולים נוספים האפשריים במצב זה, יש לפנות למרכז המתמחה בטיפול בהיבט הכירורגי והאונקולוגי
 
מ
13:56 07.01.11
אני מזכירה לך שבתי בת 22 כבר עברה ניתוח להסרת gct לפני ארבעה חודשים וניתוח בפעם שניה משאיר אותה עם נכות גדולה . אותו דבר לגבי הקרנות.
אז חוץ מניתוח והקרנות מה האפשריות שאתה ממליץ?
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:47 07.01.11
לא אוכל לקבוע כי אין אפשרות לנתח ללא ראיית ההדמיה, אך באם אין אפשרות להתערבות זו קרינה היא אופציה סבירה למרות תופעות הלוואי, ובכל מקרה יש להתחיל ביפוספונטים בעירוי חודשית
שלום!
אבי בן 73 חולה סרטן שלפוחית השטן. מטופל במרפאה אונקולוגית.
בשל כאבים חזקים קיבל תרופה Targin אשר גרמה לתופעות לווי חזקות אך כאב לא עבר.
מה שכן התרופה נתנה לו אפשרות לישון.

אתמול היינו במרפאה אונקולוגית לאחר שעשינו מיפוי עצמות. אני לא רוצה לספר יותר מדי פרטים אך של אבי החמיר.

דברתי עם רופא על התרופה (Targin ) והתופעות לווי ואז הוא נתן מרשם לתרופה
סירופ OXYCOD .

בעת הביקור לא שאלתי את הרופא האם סירופ OXYCOD בא במקום Targin או ביחד?

זאת השאלה

עכשיו אני לא יכול להשיג את הרופא, כי הוא לא מקבל היום. מה עושים.

בתודה מראש
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:30 07.01.11
נא לפנות לרופא/המרכז המטפל, לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי ללא הכרת המטופל
 
חלי
00:11 06.01.11
שלום, אני בת 36. סובלת מבעית משקל כ- 107 קילו.
לפני זמן מה חשתי באזור אמצע הגב מעין תחושה של צביטות או מיחושים.. קשה לתאר.
בלחיצה על המקום מרגישים קצת כאב. אני חשה זאת לסירוגין.
פניתי לרופא אורטופד והוא טען כי אני שמנה ושרירי הגב שלי חלשים ולכן אני מרגישה כך.
הוא הפנה אותי להתעמלות לחיזוק שרירי הגב.
האם זו תופעה מוכרת? אני פוחדת שאולי יש לי גידול...
אודה על תשובתך.
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:24 07.01.11
אין בתאור המצורף מידע המאפשר התיחסות, נא לפנות לרופא המשפחה לבדיקה בהתאם לחומרת התסמינים
שלום ד"ר,
אני בת 36, סובלת מכאבים חדים ושורפים באגן ובמפשעות. בבדיקת רנטגן אגן ירכיים
מצא עבוי של צוואר הירך הימי, ענפים עליונים של עצמות הפוביס עם אי סדירות קונטור עליון בסמוך לסימפיז פוביס. יכול להתאים לאוסטאוכונדרומה.
האם תוכל בבבקשה לעזור לי לפענח את הממצאים הללו? במה מדובר?
איך ניתן לטפל בבעיה?
האם יתכן שזה מה שגורם לכאבים באגן ובמפשעות?
כמו כן אני סובלת מאקסטוזוזיס במקומות שונים בגוף (שוק, קרסול )

רציתי לשאול מה ההבדל בין אקסטוסוזיס לאוסטאוכונדרומה?
תודה,
חגית.
 
ד''ר בועז ליברמן  
09:21 07.01.11
אקזוסטוזיס ואוסטאוכונדרומה הם שמות שונים לאותה תופעה (גידול שפיר ממקור סחוס/עצם הגורם ליצירת בליטה בשלד), הופעת מספר תהליכים בשלד מעידה על קיום מחלה ממקור משפחתי/גנטי, באם קיים כאב חדש באזור בו מתרחשת התופעה יש לפנות למומחה בתחום על מנת לשלול שינויים המתרחשים בשכיחות נמוכה בתהליכים אלו
 
עלי עלי
15:38 03.01.11
שלום ישלי בן אח שחלה בסרקומה יאנג נותח כמה פעמים לאחרונה גילו בצילום גוש בעצם ירך ימין לפי דברי הרופא אין אפשרות רק קרינה שאלתי האם ישנם אופציות אחרות או שזה הסוף תודה רבה
 
ד''ר רוני וייצן  
22:30 03.01.11
תלוי במצבו הכללי של החולה והטיפולים שקיבל עד כה.
רופאים המטפלים במחלה זו יודעים את דרכי הפעולה ומה מתאים בכל שלב.
אם החולה ומשפחתו לא שלמים עם ההחלטה הטיפולית, אפשר להתייעץ עם מומחה אחר בתחום אשר יתן חוות דעת על פי נתוני החולה ומחלתו.
 
תומא
07:50 02.01.11
האם מלנומה גרורתית בריאות וכאשר יש שיעול יכולה להדביק במיוחד לקטנים ?
 
ד''ר רוני וייצן  
22:27 03.01.11
לא
דר ויצן שלום,
ראיתי שאתה מנהל מחקר בנושא סרטן ערמונית ותהיתי האם אתה יודע לכוון אותי בנושא מסוים.
אבא שלי סובל מסרטן ערמונית מפושט, הוא אחרי כימו ומקבל DES שלא כל כך מועיל.
נאמר לנו על ידי הרופא שלו שבחו"ל הסתיים מחקר בתרופה שקוראים לה אבירטרון והיא מאוד מועילה. הבנו שבשיבא יש חולים שמקבלים את התרופה. למי עלי לפנות ?
אלי
 
ד''ר רוני וייצן  
17:07 31.12.10
לד"ר רענן ברגר במכון האונקולוגי בשיבא
 
אורן
23:20 27.12.10
שלום רב,
עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור T5 הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
בברכה,
אורן.
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:52 28.12.10
קולכיצין ניתן לשימוש לזמן ארוך בחלק מהמקרים, אך ככל הידוע לי משמש פחות כתרופה לטיפול באוסטאואיד אוסטאומה
 
אורן
19:37 28.12.10
הטיפול הראשוני היה בארקוקסיה ואספירין. מאחר ועברה למעלה משנה, היה צריך להתחיל להתייחס לסיכונים הכרוכים בשימוש ממושך בתרופות אלה - קיבה, כליות, לב, ולכן נעשה נסיון לעבור לקולכיצין. בינתיים הקולכיצין בסה"כ עושה עבודה טובה. השאלה היא האם הוא אכן עדיף מבחינת תופעות הלוואי, והאם יש תופעות לוואי אחרות הכרוכות בשימוש ממושך בקולכיצין?
 
ד''ר בועז ליברמן  
23:24 28.12.10
אין לי מספיק ניסיון בתרופה זו על מנת להביע דעה, ניתן להתעניין אצל רופא ראומטולוג
 
הילה
08:42 28.12.10
יש לדוד שלי בן 55 מינ גוש מדלדל בישבן הרופה אמר שזה חשש לסרקומה האם זה חשש סרטני
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:49 28.12.10
סרקומה מוגדרת כגידול סרטני ממקור רקמת חיבור (שומן, שריר, עצם וכו'), הקביעה לגבי אופי הגוש מבוצעת על ידי הערכה הדמאתית (MRI, CT וכו') ועל ידי ביופסיה או הוצאה רחבה של התהליך.
 
אלמונית
14:31 27.12.10
שלום רב,

גילו לאחיין שלי בן 18 סרקומה בעצם באגן. טרם קיבלנו תשובה של ביופסיה. האם תוכל לפרט על סיכויי ההחלמה? האם יש סיכוי לנכות?

תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:46 28.12.10
קיימים שלשה סוגים עיקריים של סרקומות (גידולים ראשוניים ממקור עצם או סחוס) באגן, כאשר שניים מהם (יואינג, אוסטאוסרקומה) נפוצים בקבוצת הגיל שציינת, סיכויי ההחלמה ומידת הנכות תלויים בסוג הגידול, מיקומו, מידת הפגיעה בעצם ובמפרקים, וקיום גרורות, סביר שבמהלך הבירור תבצעו בדיקות העונות על שאלות אלו, ורק אז יוחלט על מהלך הטיפול, והשילוב בין ניתוח לטיפולים אחרים כגון כימותראפיה ו/או קרינה.
בברכת בריאות שלמה
 
איילת
10:13 23.12.10
שלום,

האם טיפול ברדיואיזוטופים (קרינה ממוקדת) רלוונטי לאישה שחלתה בסרטן השד עם גרורות רבות בעצמות?

אם כן, איפה עושים?

והאם יש בעיה בקבלת כימותרפיה כלשהי, אחרי שמקבלים קרינה כזאת?

אשמח לתשובה, תודה.
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:46 23.12.10
מטרת הטיפול הממוקד לשלוט בכאב הנגרם על ידי הגרורה, ולמנוע במידת האפשר את התקדמות הפגיעה בעצם, טיפול זה מתואם לרוב על ידי האונקולוג המטפל תוך יעוץ אורטופדי, הטיפול ניתן בכל אחד ממכוני הקרינה בתוך בתי החולים
 
איילת
10:30 24.12.10
אשמח אם תענה לי -

1. אם זהו טיפול מקובל במקרה של סרטן שד שעבר לעצמות, מדוע הרופאה המטפלת לא מציעה אותו?

2. האם קרינה כזאת יכולה להביא לצמצום של הגרורות, ואף להעלמתן? כי אתה מדבר על שליטה בכאב ובהמשך הגדילה של הגרורה בלבד...

3. כפי ששאלתי בהודעה הקודמת - האם אחרי קרינה כזאת אפשר לקבל כימותרפיה?

תודה מראש.
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:20 24.12.10
הטיפול הכימי לסוגיו הוא העיקר במצב כפי שתארת, מטרתו למנוע או לעצור את התקדמות המחלה, הקרינה משמשת לטיפול בכאב ועצירת גרורות היכולות לגרום נזק מבני בשלד, טיפול אחד אינו מונע לרוב קבלת טיפול אחר אך לא מקובל לתת טיפול כימי אגרסיבי וקרינה במקביל (משתנה לפי סוג המחלה)
 
איילת
12:56 25.12.10
 
בת 27
22:05 19.12.10
ערב טוב ,
כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ... לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) . עשיתי לפני 3 ימים מיפוי עצמות,בבקשה מה אומרת התשובה והאם היא מסבירה את הכאב הנוראי ?
תשובת המיפוי : קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין . מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית . אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
סיכום: קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
סקוליוזיס .
 
בת 27
23:34 20.12.10
מה זה בכלל המונח "קליטת יתר דיפוזית ושינויים ארתריטיים דלקתיים" ?
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:37 21.12.10
נא להעביר שאלה זו לפורום אורטופדיה כללי
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:08 21.12.10
כנ"ל
הייתי אצל הרופא ולאחר מישוש הוא טען שמדובר בציסטה.
האם לא צריך צילום ומהי הפרוצדורה של הניתוח ובמידה וצריך?
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
23:28 04.12.10
באם הכוונה לציסטה פילונידלית פעילה אין צורך בצילום אלא בניתוח, במצב זה מדובר על זיהום מקומי בלבד
היום ב-4 לפנות בוקר, הרגשתי גוש מעל למרפק, והוא הרגיש יחסית בינוני, מאז לא הצלחתי לישון, ורק הלב דפק לי חזק מאוד עד עכשיו וכל כמה שניות אני רועד מרוב לחץ כנראה.

האם עליי לדאוג?
האם יש אפשרות שזה לא ה- WORST SCENARIO?
הסיכוי שגוש כפי שתארת מסוכן נמוך, פנה לרופא המשפחה לבדיקה ולקבלת הפניה לבדיקת על-קול
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  25  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורטופדיה אונקולוגית   אונקולוגיה   סרקומה   אורתופדיה   גידולים סרטניים   החלפת מפרק ירך   גרורות בעצמות
RSS RSS פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות