בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות עמוד 14

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד
מנהלי פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות:
ד''ר רוני וייצן
לפרטים נוספים
ד''ר בועז ליברמן
לפרטים נוספים
 
בת 27
22:05 19.12.10
ערב טוב ,
כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ... לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) . עשיתי לפני 3 ימים מיפוי עצמות,בבקשה מה אומרת התשובה והאם היא מסבירה את הכאב הנוראי ?
תשובת המיפוי : קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין . מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית . אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
סיכום: קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
סקוליוזיס .
 
בת 27
23:34 20.12.10
מה זה בכלל המונח "קליטת יתר דיפוזית ושינויים ארתריטיים דלקתיים" ?
 
ד''ר בועז ליברמן  
15:37 21.12.10
נא להעביר שאלה זו לפורום אורטופדיה כללי
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:08 21.12.10
כנ"ל
הייתי אצל הרופא ולאחר מישוש הוא טען שמדובר בציסטה.
האם לא צריך צילום ומהי הפרוצדורה של הניתוח ובמידה וצריך?
תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
23:28 04.12.10
באם הכוונה לציסטה פילונידלית פעילה אין צורך בצילום אלא בניתוח, במצב זה מדובר על זיהום מקומי בלבד
היום ב-4 לפנות בוקר, הרגשתי גוש מעל למרפק, והוא הרגיש יחסית בינוני, מאז לא הצלחתי לישון, ורק הלב דפק לי חזק מאוד עד עכשיו וכל כמה שניות אני רועד מרוב לחץ כנראה.

האם עליי לדאוג?
האם יש אפשרות שזה לא ה- WORST SCENARIO?
הסיכוי שגוש כפי שתארת מסוכן נמוך, פנה לרופא המשפחה לבדיקה ולקבלת הפניה לבדיקת על-קול
 
מיכל
15:56 03.12.10
שלום רב,
אני חיילת בת 20,
ברקע מחלת מיאסטניה גרביס.
עד לפני שבועיים נטלתי פרדניזון ואימוראן למחלה . כיוון שלא הועילו, הפסקתי(לאחר כ-10 חודשים פרדניזון ו7 חודשים אימוראן). בזמן האחרון יש לי כאבים בעצם הזנב שרק הולכים ומתגברים. כואב לי בהליכה, ישיבה בעיקר וקימה מישיבה ולעיתים גם בעשיית צרכים בשירותים. אני מרגישה שם מן בליטה קטנה אבל לא בטוחה שזה באמת נפוח או שזה ככה טבעי. מה עושים?
 
ד''ר בועז ליברמן  
17:43 03.12.10
יש לפנות לאורטופד ולבצע לאחר בדיקתו צילום מכוון לאזור ו מיפוי עצם לפי התרשמותו
 
שרית
18:40 30.11.10
אני בת 38 בריאה בדרכ לפני כחודשיים החלו לי כאבי גב חזקים בעיקר בשען\ות הלילה
באזור גב תחתון הכאבים התגברו בשהועות האחרונים נובוקו לא עזר לי
האם אלו עלולות להיות גרורות של משהו למרות שאיני מרגישה דבר נשלחתי לסיטי
מה זה עלול להיות שהכאבים בעיקר בלילה?
 
ד''ר בועז ליברמן  
19:05 30.11.10
כאב גב תחתון, כולל כאבי לילה לא ספציפיים לגידולים, הייתי מוסיף בשלב זה של הברור בדיקת מיפוי עצם
 
יוליה
14:54 27.11.10
שלום. לפני כמה ימים נעשתה בדיקה MRI בעקבות פריקת כתף(הפריקה הראשונית קרתה לפני כשנתיים מז לא טופלה כירורגית.רק פיזיותרפיה). במהלך הבדיקה בעצם הזרוע התגלה גוש בעצם.הרופאים לא יכלו בוודאות להגיד מה זה והפנו לבדיקת CT. לא היו כאבים ולא היו סימפטומים המעידים על המצאותו. לפני כחצי שנה בבדיקת MRI נוספת לא ראו עדיין דבר.
ברצוני לדעת האם יש קשר בין הפריקת כתף לבין הופעת הגוש בעצם. האם אפשרי שבגלל הפריקה העצם נחלשה עם הזמן ולכן הופיע הגוש. איך מטפלים בבעיה מסוג כזה? תודה מראש.
 
ד''ר בועז ליברמן  
20:00 27.11.10
לצערי הנתונים שמסרת אינם מספקים, ניתן להעתיק את תשובות הדמיה לאתר, ואתייחס להן במתן התשובה
 
שולה
14:36 22.11.10
שלום רב,
לאימי נמצאה גרורה בעצמות לאחר סיום טיפולים בסרטן השד ( כחודש לאחר מכן פחות או יותר ) רציתי לדעת האם יש סיכוי להתגבר על המחלה בפעם השנייה או שזה בהכרח יהיה כרוני לאורך שנים? תודה מראש
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:47 25.11.10
באם הבדיקות העלו חשד למחלה פעילה בעצם לאחר סיום טיפול, יש לפנות לאונקולוג המטפל לצורך הערכת המשך/החלפת הקו הטיפולי
 
יובל
23:45 22.11.10
שלום לכם
כ 5 חדשים אני מתמודד עם כאב גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין (בעבר היתה לי מלנומה אין סיטו בירך ובחזה, וחוץ מזה מצבי הבריאותי טוב ).
בCT ( ב 14.9.2010 ) מצאו : "שינויים ניווניים ובלטי דיסק L45, L34 , L23 מרכזי דיפוזי".
ב MRI ( ב 5.11.2010 ) מצאו: " בלטים ב L45, L34, L23, L12 ללא לחץ משמעותי לשורשים, כאשר ב L34 קיימת מלאות ניכרת בתעלה מימין - תהליך תופס מקום שורשי באזור L3 מימין". (הבנתי שזו מילה אחרת ל"כנראה גידול" ).
מה ניתן לעשות ? האם חייבים לנתח ?
האם לדעתכם יכול להיות קשר למלנומה ?
תודה
יובל
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:45 25.11.10
לא כל מלאות היא גידול, יש להראות את הבדיקה למומחה בתחום, ולבצע PET CT באם עולה חשד שהממצא גידולי
 
שירי
23:25 24.11.10
שלום, אני מחלימה מסרטן שד, כשלושה חודשים לאחר כימותרפיה. לפני כשבוע כשהתכופפתי חשתי כאב בנקודה מסויימת בגב. מאז המקום כואב מאוד במגע ואפשר לראות בליטה על עמוד השדרה. אני יודעת שקשה לעשות אבחון וירטואלי.. אבל האם לפי התיאור זה נשמע כמו גרורה? מה יכול לגרום לבליטה כואבת ונראית לעין על עמוד השדרה?
אגב כמה ימים לפני המקרה החלקתי וקיבלתי מכה חזקה בעצם הזנב, האם יכול להיות קשר?
 
ד''ר בועז ליברמן  
18:43 25.11.10
אין בתאור שהוצג אבחנה או חשד לגרורה, יש לפנות לבדיקה אצל רופא מתאים, וביצוע צילום רנטגן לשם אבחנה
שלום רב!!!
דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי.
L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי.
אין פריצה בכל השק.
אין הצרות השק או הנקבים.
אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי.
בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5.
אודה לכם אם תעזרו לי מה כל מה שמצאו שם.
 
דר ליברמן
18:46 20.11.10
נא להעלות שאלה זו בפורום כאבי גב תחתון
 
ליבי
13:09 16.11.10
שלום
בבדיקת MRI שך שוק ימין, עלו הממצאים הבאים:

"בשוק הפרוקסימלאי באספקט קדמי-חיצוני בתוך השריר הפירונאלי הודגמו שני תהליכים בגודל כ-17X12ממ ן- 13X8 ממ סמוכים אחד לשני.(לפני כשנה וחצי גודלם היה 13X10ממ ו-6-5ממ).
התהליכים הינם בעלי סינגל בינוני בשקלול T1 וסינגל גבוה ב-T2 ועוברים האדרה גושית הומוגנית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
עד כמה שניתן לדון-לא הודגם קשר ישיר בין התהליכים לעצב הפרוניאלחי העמוק והשטחי.
לא הודגם ממצא פוקאלי חשוד ברקמות הרכות
לסיכום:שני תהליכים תוך שריריים כמתואר המתאימים לתבליכים נאורגנים(נוירינומות)"

מה משמעות הדברים? מה דעתך? הומלץ על ניתוח(מה לגבי ביופסיה)
מדובר בבחור בן 30 .בריא באופן כללי.

תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:27 16.11.10
התאור מתאים לתהליך שפיר של רקמה רכה ממקור עצבי, לרוב גורם לכאב משמעותי במגע ללא קשר לגודל הממצא, לא ניתן לדבר על אבחנה סופית אלא לאחר הוצאת התהליך, בנוכחות מספר גושים יש לשלול מחלות סיסטמיות כגון נאורופיברומטוזיס.
ההחלטה על הוצאה מתקבלת לאחר שקלול גורמים כגון מיקום ומרחק מעצבים, גודל וקצב גדילה, כאב ,תפקוד כללי וכו'
 
חיים
11:02 16.11.10
הייתי מעוניין לקבל הסבר על משהו שנקרא אלסטופיברומה.

תודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:19 16.11.10
תהליך שפיר ממקור רקמה רכה, לרוב בין עצם השכם לדופן בית החזה, בעיקר בנשים מעל גיל 50, אחוז גבוה דו-צידי, ללא פוטנציאל ממאירות, ניתן לטיפול על ידי ניתוח באם קיים פגם תיפקודי או אסטטי ניכר
 
חיים
10:58 16.11.10
לאחר שהתגלה גוש בגבי הופנתי לבצע MRI וזו התשובה :

" בין קצה הסקפולה הימנית ודופן בית החזה האחורי מודגם תהליך כישורי במראהו בעל אותות הדומים לרקמת השומן בכל התהודות העובר האדרה קלה לאחר הזרקת גדוליניום. במרכז התהליך מודגמים פסים היפואינטנסיים בכל התהודות העשויים להתאים לסיבי אלסטין.
התהליך מודגם בקוטר 1.3 ס"מ במישור הצדדי פנימי , 5.5 ס"מ במישור הקידמי אחורי ,
ובגובה 5 ס"מ ."

הייתי שמחה לקבל הסבר קצת יותר מעשי וברור (לבני אדם פשוטים...) על התשובה הנ"ל , לדוגמא מה זה אומר שהתהליך עבר האדרה?????????? ומהו תהליך כישורי ????

אודה לתשובתכם המהירה אני מודאגת מאוד.....
 
ד''ר בועז ליברמן  
14:15 16.11.10
משמעות האדרה קלה: פעילות קלה, כישורי:תיאור צורה דמוי אליפסה עם קצוות משוננים, על פניו לפי התשובה אין סיבה לדאגה, אך אשמח לראות את הבדיקה לפני מתן תשובה מפורטת
 
רחלי
12:04 30.10.10
אבי בן 79 חולה בסרטן הערמונית ויש לו גרורות רבות, קיבל קוסדקס וזריקה אחת לשלשה חודשים ה- psa הגיע ל- 50 - הפסיק לקחת קוסדקס והתחיל לקחת dsa הוא לוקח את הdsa שבועיים ומאד החליש אותו הלחץ דם שלו עלה ל- 185 וכעת ירד לו לאחר שלקח כדורים - מאד חלש וקשה לו ללכת, קראתי בפורום שה- dsa מאד מסוכן לקחת.
כמה זמן כדאי לקחת את הdsa והאם הוא יכול לעזור לו.
הרופאה בבלינסון נתנה לו לקחת חודשיים.
 
ד''ר רוני וייצן  
18:24 31.10.10
הטיפול ניתן לפי מצב החולה והתגובה. אם מצבו מחמיר תוך כדי הטיפול והרופאה המטפלת תחשוב כי התרופה החדשה היא הגורם, סביר כי תפסיק טיפול זה. שבועיים אינם זמן מספיק להערכת תגובה לטיפול.
 
רחלי
18:58 11.11.10
אבי לוקח את הdse1 כבר חודש המצב שלו הדרדר.
לפני שבועיים המצב הדרדר וקשה לו לדרוך על הרגליים, לחץ הדם עולה.
הפך לסעודי צריך עזרה בכל. הpsa היה 50 וירד ל- 19.
אבל בעצמות היה 700 ועלה ל- 900. היום הפסיק לקחת את הכדורים.
הרופאה בבלינסון קבעה לו תור רק ל-עוד חודשיים, מתקשרת אל מזכירתה
ואומרת שאין לה מקום לקבל אותו. שאלתי מה לעשות המצב מדרדר
 
רחלי
19:00 11.11.10
הזמנתי רופא משפחה שיבוק אותו ואמר שאין לו קרישת דם ברגל.
ולא כדאי לקחת אותו למיון.
צריכה דחוף יעוץ איזה טיפול להמשיך איתו.
 
ד''ר רוני וייצן  
17:33 12.11.10
חולה אונקולוגי אשר מצבו מחמיר תוך כדי טיפול, רצוי שיבדק ע"י אונקולוג. נראה לי כי זקוק בהקדם לבדיקה במרפאה האונקולוגית בה מטופל או בחדר המיון.
 
מירי
14:56 03.02.10
לאבי בן ה-60 גילו לפני חודשיים גרורות בעצמות.בבדיקת PET סיטי נראה גידול בבלוטת התירואיד ובבביופסיה נראו סימניים לסרטן הריאה. כיצד ניתן לדעת בוודאות את מקור הגידול? והאם זה נכון שסרטן בבלוטת התריס הוא סרטן "עצלן" שלרוב לא מפתח גרורות? תודה רבה


 
ד''ר רוני וייצן  
16:21 03.02.10
אני משער כי הביופסיה מהריאה ולא מהטירואיד. בבדיקת הPET ניתן לאבחן גידול בטירואיד אשר יכול להיות גם שפיר. גם אם יש 2 ממאירויות , סביר יותר כי הגרורות בעצמות מקורן בסרטן הריאה. ניתן לאבחן מקור הגרורות ע"י ביופסיה ישירה מעצם נגועה. מפוי ביוד רדיואקטיבי יכול לאפיין את פיזור סרטן בלוטת התריס, בתנאי שנעשה אחרי כריתת הבלוטה.
לא אופיני לסרטן טירואיד הופעה של גרורות בעצמות ללא גרורות בבלוטות הצואריות ובריאות.
 
חנית
10:20 07.11.10
האם אתה מתכוון שלא יכול להיות גרורות בעצמות עקב סרטן פפילרי של התרואיד ללא גרורות בריאות?
 
ד''ר רוני וייצן  
17:28 12.11.10
יכול להיות אך פחות סביר
 
דניאלה
11:24 07.11.10
שלום ד"ר

אני בת 40 חליתי בסרטן השד לפני מס' חודשים. בPET CT הודגם מוקד סקלרוטי באיצטובולום השמאלי, ללא קליטה של החומר.

במכבי לא אישרו MRI .

האם יש לי סיבה לדאגה? איזו בדיקה חלופית לMRI ? והאם בכל זאת להתעקש על MRI .

לתשובתך אודה
 
ד''ר בועז ליברמן  
22:03 07.11.10
הסכנה ממוקד סקלרוטי שאינו קולט נמוכה, ניתן לבצע מעקב בהמשך
 
חיים
17:51 07.11.10
היית
 
ד''ר בועז ליברמן  
22:01 07.11.10
ציפי הודעתך לא עברה
ד"ר שלום,
לאחרונה, אובחן אצל אבי כונדרו סרקומה.
לשון האבחנה: Chondro sarcoma
Rib 4 + t4 left with soft tissue component with excision – cage and plate fixation of spin
הרופא (ד"ר שוכר מהדסה עין כרם) קבע שיש לנתח ולהוציא את הגידול בשלמות ללא עריכת ביופסיה. הניתוח בעוד שבועיים מהיום.
מיקום הגידול בעייתי במיוחד, ולפיכך הניתוח מורכב ומסובך לכשעצמו.
אשמח להתייחסותך המהירה, על מנת שנוכל לגבש החלטה הן בצורת הטיפול והן לגבי בחירת המנתח.
דבר נוסף, האם הינך מכיר את הרב פירר? לאחר התייעצות עימו, הוא אמר כי לצערו אין ניסיון מספק בנושא בישראל ולכן אינו ממליץ על מנתח ישראלי. מה דעתך?
 
ד''ר בועז ליברמן  
21:20 03.11.10
אשמח לראותכם, נא להביא את כל החומר הרפואי כולל בדיקות ההדמיה, ניתן ליצור קשר דרך כתובת הדוא"ל שמופיעה באתר
ד"ר ליברמן
 
רני
17:00 28.10.10
קראתי בעיתון שסוף כל סוף גם קופת חולים מאוחדת תממן למבוטחיה את כל העלות עבור זומרה .
עבור חולי סרטן ריאות עם גרורות בעצמות.איבדתי את גזיר העיתון.
אתם יודעים על זה משהו?
תודה רבה
 
ד''ר רוני וייצן  
18:21 31.10.10
הקופות מממנות תרופות דומות מאותה קבוצה אך לא בהכרח תרופה מסויימת.
זומרה תאושר כטיפול ראשון או אחרי כישלון טיפול בתרופה דומה, לפי המקובל בקופה.
אינני בקיא בפרטי הכתבה מהעיתון.
שלום,
אינני יודעת האם זה הפורום המתאים....
אך אני אובדת עיצות ולא יודעת לאן לפנות- ולכן מנסה את מזלי כאן.
מבררת לא בשבילי, אך בשביל אדם קרוב מאוד אלי....

ברקע:
אישפוז לאחר תסחיף ריאות (שנגרם כנראה כסיבוך לאחר ניתוח החלפת מפרק- או שלא. לא יודעים.)
לאחר ביצוע CT בריאות, התגלה במקרה הדבר הבא: (אני מצטטת ממכתב שיחרור מתה"ש) (הסעיפים נכתבו לא באותה הפיסקה אלה במקומות שונים במכתב, ורופאת המשפחה הדגישה אותם)

1. כמו- כן, הודגם ממצא ליטי בספינוס פרוסס T10 עם הרס קורטיקלי וטראבקולציה גסה בתוכה, באבחנה המבדלת המנגיומה, אולם לאור פריצת פריצה של קליפת העצם ממליצים על המשך בירור ע"י מיפוי עצם.
2. בנוסף, הטרוזיגוטית למוטציה של פרוטרומבין ע"פ בירור מעברה לאור קרישיות יתר אצל ילדיה
3. נגע ליטי ב- T10- המנגיומה? אחר?

מה אומרים המשפטים הללו?
האם מדובר בסרטן?
האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר?

תודה רבה
 
ד''ר רוני וייצן  
18:27 31.10.10
עולה חשד לממצאים שפירים ולא סרטן (סעיפים 1 ו 3)אך מכיוון שהתמונה לא ברורה בודאות, הומלץ על המשך הבירור. סעיף 2 לא שייך לפורום זה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  10  11  12  13  14  15  16  17  18  ...  24  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אורטופדיה אונקולוגית   אונקולוגיה   סרקומה   אורתופדיה   גידולים סרטניים   החלפת מפרק ירך   גרורות בעצמות
RSS RSS פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות