בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש עמוד 4

פורום ניתוחי ראש צוואר-גידולי ראש יעסוק ב: ניתוחי אף, סרטן מערות האף, סרטן בלוטת התריס, גידולי ראש, סרטן הגרון, הפרעות בליעה, ניתוחי אף אוזן גרון, בלוטת יותרת התריס ומחלות בלוטת התריס
מנהלי פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש:
פרופ' אבירם נצר
לפרטים נוספים
 
נועם
12:24 03.11.13
מאז שבדקת אותי לפני כמה ימים אני שבויה...
אתה פשוט חתיך מדי להיות רופא!
אני כמעט מצטערת שאני כבר בריאה ולא צריכה יותר רופא.
חבל שאני כנראה בערך בגיל של אמא שלך.
 
נועם
15:15 03.12.13
טופלתי - והבראתי!
 
אמי
20:24 28.11.13
מזה כשנתיים אני סובלת מנפיחות באזור של בלוטות הרוק התופעה התחילה בנפיחות עזה בצד שמאל, כנראה לאור אבן בבלוטה, אשר ירדה לאט אחרי טיפול באנטיביוטיקה ביצעתי אולטרסאונד אז וכן ct ו- mri וכן ניקור של בלוטת המגן ולא נמצאו סימנים חשודים כן נמצאו באזור זרימת דם מוגברת, קישורים היפואקוגניים מרקם לא אחיד , אולם לאחרונה חזרה הנפיחות בשני הצדדים , הנפיחות מתגברת באכילה ופעמים רבות יש תחושת אי נוחות בכל האזור ובמיוחד בצד שמאל . באולרסאונד האחרון הממיצאים כדלקמן: שתי בלוטות הפרוטויס מעט מוגדלות עם מרקם לא אחיד הודגמו מוקדים היפו אקוגנים קטנים עד קוטר 0.5 ס"מ בפרוטיס שמאל הודגם ממימצא היפו אקוגני בגודל 1.4X0.6 בחלק הקרניאלי של הבלוטה אין סימן לאבנים לסיכום ממצא פוקאלי בפרוטיס שמאל . מה עושים עכשיו נשמע מדאיג , למי פונים? אגב נשלל חשד לתסמונת סוגרן לאחר שביצעתי בדיקות דם והן יצאו תקינות.
 
פרופ' גדעון בכר  
11:15 01.12.13
שלום רב
תחילה יש לברר את הממצא בבלוטת המגן משמאל שקוטרו 1.4 סמ'. מומלץ לנסות לבצע ניקור תחת סונאר. במידה והתוצאה שפירה יש לפנות למרפאת בלוטות רוק להמשך טפול. בד"כ מוצעים טיפולים שמרניים או אנדוקסופיים דרך הפתח ניקוז של בלוטת הרוק בחלל הפה.
ממליץ לחזור לרופא אא"ג.
בריאות שלמה
פרופ גדעון בכר
 
אמי
11:27 01.12.13
תודה אבל הבעיה היא לא הממצא בבלוטת המגן כבר נוקרתי והיא תקינה
הממצא הוא בפרוטיס השמאלי האם יש צורך בניקור באזור זה ?
לידיעת הורים לילדים שנולדו עם מיקרוטיה וכן מבוגרים עם מיקרוטיה, נפתחה לאחרונה קבוצת microtia Israel בפייסבוק, בה נוכל להחליף מידע, חוויות, או סתם לתמיכה כשקשה...
אתם מוזמנים להצטרף.
 
דנה
09:33 25.11.13
שלום רב

בעקבות בלוטת לימפה נמוכה בצוואר תחתון משמאל, אשר הורגשה על ידי לפני 3 חודשים כי היא כאבה בעת שהיתה לי דלקת גרון סטרפטוקוק A , כך בעצם הרגשתי בנוכחותה, אולם מאז לא ירדה בנפיחות, הופניתי לאולטרסאונד צוואר ובלוטת תריס.

יודגש, הנני נמצאת במעקב 3 שנים של אולטרסאונד פעם בשנה ובדיקת תפקודי TSH בשל קשרית סולידית בגודל 6 מ"מ עם מוקד זעיר מסוייד בדופן, כאשר 3 שנים הקשרית אינה גודלת.

יודגש כי לאחר שנתיים מעקב אולטרסאונד נאמר לי ע"י הרופאה כי אין צורך במעקב יותר חד משמעית אולם אני מתעקשת לבצע כזה פעם בשנה.

כעת לאולטרסאונד האחרון לפני שבוע, שביצעתי באופן פרטי ברמב"ם בשל חששותיי ותור מאוחר אשר נקבע ליום 16.12.13 ולא יכולתי להמתין:

בלוטת התריס מוגדלת באופן דיפוזי.
עובי האיסטמוס 5 מ"מ
אונה ימנית: 4.7X2.6X1.8
אונה שמאלית 5.6X 2.5X 1.7

מרקם הבלוטה תקין כמו גם הווסקולריזציה שלה

באונה ימנית אחורית קשרית רקמתית היפו אקוגנית גודל 5 מ"מ עם הסתיידות היקפית פסית בחלקה הקדמית, ווסקולרית.

בצוואר משמאל 4-5 LEVEL , מודגמת בלוטת לימפה מעט מוגדלת 1.36 ס"מ בעלת סינוס שומני, ריאקטיבית קרוב לוודאי.

לסיכום:
1. קשרי אונה ימנית למעקב? FNA?
2. בלוטת לימפה מעט מוגדלת משמאל, למעקב

שאלותיי:
1. האם הקשרית נחשבת מסוכנת? האם דרוש ניקור? תוצאות תפקודי בלוטת תריס מלפני חודשיים תקינים לחלוטין.
2. אני מאוד מוטרדת מבלוטת הלימפה הנפוחה? האם באולטרסאונד יש סממנים של בלוטה חשודה? האם זוהי חשודה? מה זה סינוס שומני?
3. האם יתכן שהבלוטה נפוחה בגלל דלקת גרון שנמשכה חודש עד תחילת ספטמבר האחרון... והיא באמת ריאקטיבית? מתי הנפיחות תרד אם בכלל? האם יכול להיות קשר לפצע הרפס בשפתיים ובצד השפה בעור שיש לי ממנו כרגע עוד חלק קטן שלא נרפא?

סורי על השאלות אודה על תשובות לגבי כל אחת מהשאלות, בכל מקרה יש לי אולטרסאונד נוסף ביום 16.12.13....

תודה רבה
דנה
 
פרופ' אבירם נצר  
10:01 25.11.13
דנה שלום,
נראה לי שאת יכולה להיות רגועה. בלוטת הלימפה הצווארית נראית לא חשודה. כנראה שהיא תגובתית לדלקת השקדים או ההרפס. סביר להניח שבהדרגה הקשרית תקטן, אף שיתכן שלא תשתנה בגודלה. כל זמן שהקשרית לא גדלה בהדרגה, אין סיבה לחשוש.
לגבי הקשרית באונה ימנית של בלוטת התריס, יתכן מאד שמדובר באותה קישרית שעקבו אחריה בעבר. גם היא לא נראית חשודה לפי התאור באולטרה סאונד. יש מקום לעקוב אחריה באמצעות סריקות חוזרות, אך אם היא לא משתנה בגודלה, אין צורך בבירור נוסף.

בברכת בריאות שלמה,
 
דנה
13:40 25.11.13
קצת חפרתי בגוגל ומצאתי שקשרית רקמתית עם הסתיידות וזרימת דם היא מואוד חשודה......אני בלחץץץץץץץץ

הקשרית במעקב משנת 2010 ועד היום לא גדלה

מה אומרת רקמתית וכו...
 
צח
12:49 24.11.13
שלום רב,
אני בן 28, שנתיים נמצא תחת מעקב של המטולוג עקב הגדלה של בלוטות לימפה.
לפני כשנה עשיתי ביופסיה בניתוח שיצא תגובתית.
נאמר לי להמתין חצי שנה ולחזור על ה-US, הבלוטות נשארו זהות לכן ביקשו לחזור על הUS שוב בעוד חצי שנה.
מכוון שבלוטה אחת גדלה מ 2.0 * 0.6 ל-2.0 * 0.9, ההמטולוג שלח אותי לאאג שהחליט שיש צורך ב FNA
רציתי לשאול:
1. האם הם שולחים אותי לעשות את הבדיקה הנ"ל במקום ניתוח מכוון שהסבירות ללימפומה נמוכה(כפי שהם טוענים)?
2. האם הבדיקה הנ"ל מספיק בטוחה לומר לנו שמה שיצא מהבלוטה הוא ממאיר/שפיר/תגובתי וכו...?
3. הבנתי שבבדיקה הנ"ל לא נדיר שמבקשים לחזור עליה מכוון שלא הגיעו למסקנה, עד כמה הדבר נכון?

אשמח לקבל התייחסות
בתודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
10:12 25.11.13
צח שלום,
אכן, לפי תאורך, הסבירות ללימפומה נמוכה! בודאי שעדיף לבצע ניקור עם מחט ע"פ ניתוח בהרדמה עם צלקת ניתוחית ושאר סיכוניו.
הניקור נחשב לאמין מאד, אם כי כמובן שאף פעם אין 100% דיוק באבחנה. בכל מקרה, גם אם תשובת הניקור לא תהיה ברורה, תמיד ניתן לחזור על הניקור או לבצע ביופסיה ניתוחית.
בהצלחה,
שלום, רציתי לשאול אותך לפני שנתיים וחודשיים התנפחה לביתי בת 14 בלוטת לימפה קטנה מאחורי האוזן ימין ועקב זה רופאת א א ג שלחה אותה לאולטרסאונד צוואר, ובבדיקה יצאה מימין בפרוטיס הימני שני ממצאים היפואקוגנים בגודל עד 8מ"מ ייתכן בלוטות לימפה אינטרה גלנדולריות, בלוטות יוגולודיסטריות עד 20מ"מ משמאל בלוטה יוגולרית 20מ"מ בלוטה יוגולודיגסטריות 20מ"מ.ועקב זה הרופא שלחה לבצע דיקור, אבל שהגענו לביצוע הבדיקה הרופא המבצע לא היה מוכן לעשות כי שהוא עשה אולטרסאונד הוא אמר שאין בכלל צורך לעשות כי הבדיקה תקינה וזה מה שהוא רשם, תרואיד תקין בפרוטיס 2 בלוטות לימפה תקינות האנדנופתיה בצואר לאורך scm אינה נראית בעיתית גם הבלוטה הגדולה מרקמה תקין ואינה תפוחה,ולאחר חודשיים ביצענו שוב אולטרסאונד אצל הרופא שמבצע בדיקות fna וזה מה שהוא רשם בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים,אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים,לא הודגמו קישריות באונות התרואיד כולל האיסטמוס , כלי הדם הקרוטידים, והגוגולריים הודגמו תקינים ובמקומם ללא דחיקה, הקנה במקומו ואינו מוסט הדגמה של מס בלוטות לימפה קטנות לאורך scm וסובמנדיבולארית אחת צמודת ובתוך פרוטיס ימין כולן תקינות, לסיכום הבדיקה תקינה. עברו מאז שנתיים היום היא בת 16 ומרגישה טוב, האים צריך לעשות שו אולטרסאונד או לא הרופא טוען שאין צורך שהכול בסדר,בזמנו גם בדיקות דם תקינות צילום חזה תקין ובדיקת רופא א א ג תקין, לפני חמשה חודשים בכול זאת לקחתי אותה לבדיקה ידנית אצל א א ג ואמרה שהכל תקין ואין צורך מה דעתך, תודה מראש וסליחה על האורך הטקסט שרשמתי לך אבל לפעמים אני עדיין לא ממש רגועה ורציתי עוד חוות דעת.
 
פרופ' אבירם נצר  
17:10 11.11.13
ש שלום רב,
לפי הממצאים שציינת, אין שום סיבה לדאגה. האולטרה סאונד, היא הבדיקה האמינה ביתר להדגמת קשריות לימפה. ולפי תיאור הרנטגנולוג הממצאים הינם שפירים, ולא חשודים. לפי דבריך, גם רופאת א.א.ג. שבדקה את הילדה, לא התרשמה ממצא חשוד כלשהו.
לדעתי, את יכולה להיות רגועה לחלוטין.
בן 32, מספר שנים במעקב אולטרהסאונד + FNA לבלוטת התריס (מוגדלת).
נתקבלו תוצאות לבדיקה האחרונה – אודה להסבר המשמעות.

"בוצעו שני ניקורים בהנחיית סונר:
בניקור אונה שמאלית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל ומעט סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם עם שינויים דגנרטיביים, מספר קבוצות בסידור פסאודופפילרי, קבוצות של פוליקלים שלמים מקרופגים מעטים והסתידויות מעטות.
נגע פרוליפרטיבי.
לאבחנה סופית מומלץ ביופסיה.
בניקור אונה ימנית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל וסמיך וקבוצות של תאים פוליקורלים עם שינויים דגנרטיביים.
זפק קולואידי."

אבקש לדעת
מה המשמעות של הממצאים? מה הכוונה שינויים דגנרטיביים? נגע פרוליפרטיבי?
מה הכוונה שצריך ביופסיה לצורך אבחנה סופית? האם FNA אינה ביופסיה?

תודה רבה על עזרתך!
חן
חן שלום,
לפי תאורך, אני מבין שזוהו 2 קשריות עיקריות, אחת משמאל ואחת מימין.
הקשרית מימין הינה שפירה לחלוטין ולא חשודה.
הקשרית משמאל יותר בעייתית. מדובר בחשד גבוה לגידול, אלא שניקור ה- FNA ברוב המקרים, אינו נותן תשובה חד משמעית האם מדובר בגידול שפיר או ממאיר. לפיכך האבחנה הסופית צריכה להתקבל בביופסיה - דהיינו ניתוח לכריתת הגוש. בד"כ הדבר מצריך כריתת האונה המעורבת של בלוטת התריס. האפשרות השניה שקיימת, היא לעקוב צמוד אחרי הגוש באמצעות אולטרה סאונד ומידי פעם ניקורים חוזרים ולראות אם ישנה גדילה מתמדת של הגוש. גישה זאת כמובן פחות אמינה ויותר בעייתית.

לסיכום, איני רואה סיבה לחרדה. רוב הסיכויים שמדובר בגידול שפיר. אני ממליץ שתתייעץ עם האנדוקרינולוג העוקב אחריך ו/או עם א.א.ג/כירורג לגבי המשך הטיפול.
בריאות שלמה,
עזרת מאוד.
 
חוששת
23:48 15.10.13
שלום רב.
ברקע סרטן ריאות מסוג NSCLC
מקבלת טיפול טרסיבה מזה 3 חודשיים.

לפני 3 חודשיים הופיעה אצלי בעיה איבוד תחושה בחצי פנים משמאל רדום בלי כאבים או תלונות אחרות.
הרופא המנה אותי ל MRI ראש שעברתי ב 05.10.13 הנה תשובה.
ממצאים :
מוקדי אות פתולוגיים נקודתיים והאדרה קלושה בחלקם בעומק הסולצי בקודקוד ופריוסקולארי בחומר הלבן הפרפורנטי משמאל.
חדרים וחריצים ברוחב תקין
מעבר צווארי גולגולתי תקין
מערות הפנים תקינות.

פתאום חל שיפור האזור הרדום כרגע עכשיו רק בלסת ואף בלי כאבים או תלונות אחרות דרך אגב בלי קיבלת טיפול לבעיה זו.

השאלה:
המ הממצאים בראש ?
2.מה סיכוי שממצאים לא גרורות
3.מה המשמעות האדרה קלושה

נא עזרתכם...............תודה
 
פרופ' אבירם נצר  
10:25 16.10.13
שלום רב,
הממצאים המתוארים ב-MRI כנראה אינם גרורות. משמעותם אינה ברורה לי.
יתכן שהפרעות התחושה נגרמות עקב הטיפול הכימוטרפי שאת מקבלת.
אני מציע שתתייעצי עם האונקולוג שמטפל בך או עם נוירולוג.
החלמה מהירה,
שלום,

שמי גל, אמא שלי אובחנה עם גידול סרטני בבסיס הלשון. היא גרה בבאר שבע, בת 76
בריאה בד"כ, ומטופלת כרגע ע"י ד"ר בן-ציון בסורוקה.
ההמלצה כרגע היא לנתח, אבל הניתוח מאד מסובך, גדול, ושיקום ארוך.
קראתי על ניתוח רובוטי\לייזר שמבוצע אצלכם ע"י ד"ר יקי כהן.
אנו מבקשים להגיע אליכם לייעוץ.

אנא תשובתכם בהקדם, המצב די רגיש.

תודה

גל
 
פרופ' אבירם נצר  
07:37 15.10.13
גל שלום רב,
לא בטוח כלל שהמקרה ניתן לכריתה באמצעות רובוט ו/או לייזר אך אין בעיה שתתאם התייעצות.
אנא תתקשר למזכירת המחלקה (אסתי) בטל: 04-8542480

בברכת החלמה מלאה,
 
גל טבו
22:31 15.10.13
תודה רבה, אנו מחכים לתוצאות של עוד בדיקה, PCT

אמא שלי, בנימינה טבו , קבעה תור לשבוע הבא, ב22 לאוקטובר אצלכם,

מקווה שהתוצאות כבר יהיו מוכנות

בכל מקרה תודה

בברכה

גל טבו
ערב טוב,
מזה לפני כשבועיים בעלי התלונן על כאב בראש למעלה בקרקפת. במגע מרגישים גולה קטנה וקשה שכואבת לו במגע. זה נעלם ולפני כיומיים שוב יצאה הגולה אך הפעם היא גדולה יותר, לא נראה כמו עקיצה או שערה חודרנית, ממבט זה גם לא נראה אדום אבל זה כואב לו מאוד כשנוגעים במקום וגם לא זכור לו שקיבל מכה.
האם זה מסוכן? מה יכול להיות? הוא לא מגלח את ראשו ככה שהקרקפת לא באה במגע עם מכונת גילוח . האם ייתכן זיהום? ממה? האם ייתכן משהו מסוכן? אני ממש לחוצה.. אודה לתשובתכם במהרה.
תודה רבה
 
פרופ' אבירם נצר  
07:43 15.10.13
יהלי שלום,
לא נראה לי שיש מקום לחרדה!
קרוב לודאי שמדובר בתהליך זיהומי בעור או בציסטה שהזדהמה.
אני מציע שתגשו להבדק אצל א.א.ג./רופא עור/פלסטיקאי/ כירורג הם כבר ידעו לאבחן את הבעיה ולטפל בה.
 
עדי
19:01 17.09.13
בת 33ברקע אנמיה ותלסמיה מינור. לפני שבוע עברתי הליך פשוט בחניכיים וטופלתי באנטיביוטיקה למניעת זיהום. כעת ללא כאבים או נפיחות. לפני יומיים החלו מעין דקירות ברקה הימנית(בצד ההליך) במהלך כל היום ורגישות קלה במקום. ממה יכול להיות?האם מסוכן?
 
פרופ' אבירם נצר  
20:43 17.09.13
עדי שלום,
המיחושים שאת מתארת, קרוב לודאי שקשורים בבעית השיניים/חניכיים ממנה את סובלת. בשל התהליך הדלקתי/זיהומי ישנה כנראה מעורבות של הלסתות ושרירי הלעיסה וזה מה שגורם לדקירות ברקה.
לדעתי ברגע שהבעיה בחניכיים תסתדר, גם הכאבי ברקה יחלפו.
בברכת החלמה מלאה
 
יהודה
10:57 04.09.13
חג שמח לך ולמשפחתך ,תודה על המענה המהיר לפונים
רק בריאות ושמחה
שנה טובה
 
פרופ' אבירם נצר  
11:01 04.09.13
שנה טובה והרבה הרבה בריאות לך ולמשפחתך ולכל עם ישאל
 
אנונימוס
18:08 27.08.13
מה הסבירות שלאחר כריתת תירואיד עקב פפילרי קרצינומה לפני 13 שנה וקבלת יוד רדיואקטיבי פעמיים,יהיו גרורות בריאות.
תודה.
 
פרופ' אבירם נצר  
23:02 27.08.13
בהחלט זה אפשרי, די נדיר אך אפשרי.
 
מלכה לאה
06:40 21.08.13
בדצמבר 2003 עברתי כריתה של בלוטת התריס ובלוטות הלימפה אחרי כחודש עברתי טיפול ביוד רדיו אקטיבי עקב גידול סרטני בבלוטת התריס האם אני צרכיה לנקוט בזהירות ליד ילדים שעברו חיסון פוליו ? עלי לציין שמאז הניתוח הכול תקין.
 
פרופ' אבירם נצר  
11:32 21.08.13
שלום רב׳
התשובה היא לא. את בריאה ולא זקוקה לנקוט שום אמצאי זהירות.
שלום.
הבת בת 21 מתלוננת על כאבי ראש חזקים כבר חודשיים.
היא עשתה בדיקות דם וניקור מותני שנמצא תקין.
בנוסף היא עברה בדיקת סיטי ראש ללא חומר ניגוד ובמקום אחד נכתב "סקלרוזציית יתר וחוסר אוואו של תאי מסטואיד דו"צ, בולט יותר בשמאל".
בנוסף היא טוענת שכואב לי לעיתים גם ליד האוזן.
אשמח לדעת מה ניתן להבין ממצא זה.
מה כדאי לעשות בהמשך.

תודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
18:34 16.08.13
טובה שלום,
לפי תאורך, אין שום סיבה לדאגה. הממצאים באוזניים, אינם בהכרח בעלי משמעות קלינית.
אני מציע שביתך תיבדק ע"י רופא א.א.ג. והוא יוכל לברר האם יש קשר בין כאבי הראש לממצא ב- CT.
בברכה,
 
טובה
19:14 16.08.13
תודה רבה
הרגעת אותי ועשית לי את השבת.

אני מבינה מתשובתך שהממצא מהסיטי ראש לא מדאיג וסביר שיש קשר לכאבי האוזניים שהיא חשה מדי פעם לממצא מהסיטי ויש לברר אצל רופא אף אוזן גרון, אבל מה שכתבו בסיטי לא מסוכן לכשעמו.
האם הבנתי נכון?
שוב תודה ושבת שלום
 
פרופ' אבירם נצר  
00:26 17.08.13
הממצא ב- CT לחלוטין לא מסוכן. הוא בהחלט קשור, כנראה בכאבי האוזניים.

שבת שלום,
 
טובה
11:03 17.08.13
המון תודה
שלום

בבדיקה שעשיתי השבוע
בן 54 גבר
אונה ימנית מוגדלת 4.3X4.2X6.8 ס"מ מרקם אנו אחיד קשר גדול התופס את מרבית האונה בלתי הומגני
אונה שמאלית:בגודל 3.6X1X1.3 ס"מ נצפו מ"ס קשריות עד קוטר של 0.6

איסטמוס תקין
בלוטות רוק תת תקניות תקין
בלוטות לימפה לא הודגמו בלוטות מוגדלות
סיכום: אין שינוי משמעותי לבדיקה קודמת

בבדיקת FNA שערכתי לפני כחצי שנה
FOLICUALR CELL IN PART CROWDED DISORGANIZED GROUPS WITH MILD NUCLER ATYPIA AND RARE NUCLEAR GROOVES ׂׂATYPIA OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE SMALL AMOUNT OF COLLOID NUMEROUS PIGMENT LADEN MACROPHAGES AND FEWMULITINUCLEATED GIANT CELLS PRESENT
FOLLOW-UP AND REASPIRATION RECOMMEND AS CLINICALLY INDICATED
בבדיקה ידנית גוש רך מאוד ללא לימפומאדיה
אודה על הסבר בעיקר של השורה האחרונה, האם יש חשד לסרטן
מה לדעתך המשך הטיפול? מעקב? או ניתוח
תודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
18:30 16.08.13
רן שלום,
לפי הניקור, מדובר בקשרית המורכבת מתאים אטיפיים (בלתי סדירים) אך לא זוהתה ממאירות בבירור. מכוון שהניקור עובר רק דרך קטע קטן של הקשרית, לא ניתן לקבוע בביטחון אם הגוש שפיר או ממאיר. האפשרויות הן: או המשך מעקב צמוד הכולל בדיקות אולטרה סאונד חוזרות אחת למספר חודשים לראות אם הקשרית משתנה בגודלה וכמו כן לחזור על הניקור לפי הצורך. האפשרות השנייה היא לכרות את האונה הימנית של בלוטת התריס ואז אפשר יהיה לדעת בוודאות אם מדובר בגידול.
אני מציע שתתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל.
בברכת בריאות שלמה,
 
רן
13:57 16.08.13
אנא ענה על השאלה מ"ס שורות למטה (בלותטת התריס)
תודה מראש
 
יוסי
18:12 15.08.13
שלום רב
לפני 7 חודשים עברתי כריתה מלאה של הגרון ולאחר מכן קיבלתי 35 קרינות עם תוספת של פעם בשבוע כימותרפיה
באופן כללי אני מרגיש אבל מאד מוטרד הצוואר שלי נפוח מאד מה עלי לעשות ?
יש לי פד סיטי בעוד חודש
תודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
11:48 16.08.13
יוסי שלום,
הצוואר נפוח כי אתה עדיין סמוך לסיום ההקרנות.. ככל שתתרחק מההקרנות, תופעות הלוואי ובעיקר הנפיחות ייסוגו ותרגיש הרבה יותר טוב. עליך להתעזר בהרבה סבלנות, בתקווה שאכן ה- PET - CT יראה שאין מחלה פעילה.

החלמה מהירה,
 
טלי
15:23 14.08.13
שלום לאחר שביצעתי סיטי חזה ונצפו מוקדים היפודנסים בבלוטות התריס. נשלחתי לu .s טירואיד.להלן התוצאות: קוטר ap של אונה ימין שמאל 1.5 ס״מ. הודגמה קישרית במרקם היפואקואי עד0.8 הגבולות אינם סדירים. לסיכום מומלץ המשך בירור טיב הקישרית משמאל. מה המשמעות? תודה .
 
פרופ' אבירם נצר  
19:44 14.08.13
דפנה שלום,
מדובר כנראה בציסטה בבלוטת התריס. מדובר בממצא שכיח מאד, בעיקר אצל נשים. הסיכוי לממאירות, כנראה אינו גבוה. אני ממליץ שתתייעצי עם אנדוקרינולוג. האפשרויות הן או לבצע דיקור של הציסטה (בהכוונת אולטרה סאונד) או לעקוב אחרי הציסטה באמצעות בדיקות אולטרה סאונד חוזרות ולראות אם היא גדלה או לא.
אין סיבה לחרדה.
 
נרקיס
19:13 06.08.13
קצת רקע לפני.. אני בת 24 כבר מעל חודש סובלת מכאבי ראש חזקים בעיקר בחלקו הימני של הראש מתאפיין בכאבים מאוד מאוד חזקים מאחורי עין ימין אוזן ימין צוואר ועורף ומרגישה דפיקות ברכה. בבדיקה של פה ולסת רופאה אמרה שיש קושי בפתיחת הלסת עד הסוף ונתנה לי תרגילים לעשות בבית. א.א.ג אמרה שתקין למרות שלא עשתה יותר מידי חוץ מלהסתכל בתוך האוזן. במקביל עשיתי בדיקת ראייה וגיליתי שהתווסף לי צילינדר של מספר שלם למרות שמעולם לא היה לי. קבעתי תור לרפא עיניים לשבוע הבא.
נוירולוג הפנה אותי ל CT מח כולל בסיס ראש היום הגיעו התוצאות וכל הבדיקה רשום תקין מלבד משפט אחד שמדאיג אותי ורציתי לדעת מהו אומר "בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים," מה זה אומר??

מעבר לזה הכאב ראש לא מפסיק והלחץ הוא בראש מאחורי העיניים שלפעמים גובל בכאב לא נסבל. גורם לי להיות עייפה וחלשה ברב שעות היום. מה עוד ניתן לעשות?
האם לדעתך יש מקום לבדיקת צוואר כי גם שם יש לי כאבים כבר לא יודעת מה מקרין על מה ומאיזה רופא עליי לבקש זאת?
תודה רבה
 
פרופ' אבירם נצר  
08:36 07.08.13
נרקיס שלום,
במכתבך מנית את כל הסיבות האפשריות והעיקריות לכאבי ראש. בירור כאבי ראש כולל בד"כ עיניים (ואת מספרת שהופיע צילינדר שלא היה קודם), פה ולסת (ואת כותבת שנמצאה הגבלה בפתיחת הלסתות), ובעיות בסינוסים (לא דיווחת על הממצאים ב- CT).
תאי מסטואיד נמצאים אצל כל בני האדם. השאלה היא האם נמצאו ממצאים חריגים בתאי המסטואידים?
שינויים בעמוד שדרה צווארי יכולים גם הם להיות קשורים בכאבי ראש.
אני מציע שתשלימי את הבירור שהתחלת בו: אצל א.א.ג, עיניים, פה ולסת ונוירולוג כולל הטיפולים הנדרשים ובעקבות זאת ימצא קרוב לודאי, מזור לכאבי הראש.

בברכת החלמה מהירה,
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  28  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי אף   סרטן מערות האף   סרטן בלוטת התריס   גידולי ראש   סרטן הגרון   הפרעות בליעה   ניתוחי אף אוזן גרון   יותרת התריס
RSS RSS פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש