בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים סרטן - יעוץ רפואי ותמיכה»פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש עמוד 4

פורום ניתוחי ראש צוואר-גידולי ראש יעסוק ב: ניתוחי אף, סרטן מערות האף, סרטן בלוטת התריס, גידולי ראש, סרטן הגרון, הפרעות בליעה, ניתוחי אף אוזן גרון, בלוטת יותרת התריס ומחלות בלוטת התריס
מנהלי פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש:
פרופ' גדעון בכר
לפרטים נוספים
פרופ' אבירם נצר
לפרטים נוספים
שלום
בבדיקה US גוש 4X5 בבדיקת FNA תשובה לא החלטית לגבי מהות הגוש
בבדיקה ידנית של אנדרקלוג ו א.א.ג גוש רך מאוד
מה המשמעות של גוש רך מאוד?? עד כמה הוא חשוב בהמשך לטיפול
כצד אתה נוהג כאשר גוש גדול ורך מאוד מול FNA לא החלטי
תודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
22:43 03.03.13
שלום יעל,
הקונסיסטנציה של הגוש, אינה כל כך בעלת משמעות, אם כי, בד"כ גידולים ממאירים נוטים להיות קשים ולא ניידים. להערכתי, לא יהיה מנוס מלחזור על הדיקור כדי לקבל תשובה יותר משמעותית. אם הגידול ידוע מזה תקופה ארוכה, ועפ"י בדיקות US עוקבות, לא גדל מזה תקופה ארוכה, יתכן שניתן להמתין עם הדיקור ולהמשיך לעקוב אחרי ממדי הגוש.
 
אלי
14:36 25.02.13
שלום
אני כיום בן 32
עם עבר עשיר עם התעסקות עם בלוטת הרוק
עברתי ניתוח בגיל 19 עקב גידול שפיר בבלוטת הרוק אנדונומה מורפית משהו כזה
הגידול שוב חזר לאחר שנה וחצי ואז עוד ניתוח
ושוב אחרי שנה וחצי חזר ואז כבר עברתי למנתח פרטי שלא אציין את שמו
הוציא את הגידול והופנתי להקרנות
סיוט ההקרנות מלווה אותי עד היום לכ השלכותיו אך לצערי
היו די רשלניים בשטח ההקרנה שעל הגבול חזר לי שוב הגידול שוב הוצאתי אותו
ואחרי עוד שנה וחצי שוב חזר באותו מקום
כיום לאחר כמה שנים מהניתוח האחרון אני מגלה ששוב הוא חזר כמובן לא בשטח של ההקרנות אלך על הגבול ויותר החוצה
אשמח לדעת כל פיתרון והאם אין זו רשלנות שהקרינו לא את כל השטח שצריך כי זאת מהות ההקרנה לפתור מצבי חזרה
תודה
 
פרופ' אבירם נצר  
10:03 26.02.13
אלי שלום,
אני מבין אותך היטב. סוג הגידול ממנו אתה סובל, אדנומה פלאומורפית, מתאפיין בשיעור גבוה מאד של הישנויות, כמו במקרה שלך. הבעיה נוצרת כאשר בעת הכריתה הראשונית של הגידול הוא מתפזר ואז מתפתחות הישנויות בכל השדה הניתוחי ואף מעבר לגבולות בלוטת הרוק.
הטיפול המייטבי הינו כריתה חוזרת של הגידול, אך בשל הקשייים והסיכונים הניכרים, לעיתים קרובות, בשלב מסויים, "מרימים ידיים" ונאלצים להקרין את השדה הניתוחי. הבעיה הינה שכיוון שמדובר בגידול שפיר, ולא ממאיר, הוא מגיב פחות טוב לקרינה, ואז יתכנו הישנויות, כמו במקרה שלך, גם לאחר ההקרנות. ההקרנות רחוקות מלהיות הטיפול האופטימלי ולא נראה לי שמדובר בהתרשלות.
האפשרות היחידה שקיימת היא כריתה ניתוחית חוזרת וכנראה שאין מנוס ממנה.
אני מאחל לך הצלחה מלאה בניתוח והחלמה מהירה.
 
אלי
11:08 26.02.13
קודם כל המון תודות על התשובה המהירה והעניינית
אם אפשר אציין עוד כמה דברים
הבנתי שהניתוח הראשון הוא המשמעותי ואני יודע שיצרו פיזור (כך נאמר לי על ידי הרופא הפרטי שליווה אותי בהמשך) ובאמת כל ניתוח אחר היה באיזור קצת שונה האם אין זאת רשלנות או חוסר מקצועיות שפיזרו את הגידול ולא הוציאו אותו בשלמותו הרי הדבר גרם לחזרה כמה פעמים ואני חי בתחושה שזה לא היה צריך להיות ככה לא מצאתי אף אדם עם גידול שפיר בפרוטיס שעבר מעל 2 ניתוחים
גם כשעברתי למנתח פרטי נותחתי כמה פעמים וכבר בעצתו הוקרנתי אך ההקרנה לא באמת כללה את כל האיזור היה חסר עוד סנטימטר כי 2 הניתוחים האחרונים היו באיזור ללא הקרנה וגם הגידול החדש שגיליתי עכשיו הוא באותו איזור של ה2 האחרונים
הפחד שלי שאצטרך לעבור שוב הקרנות
והאם אפשר לחיות עם גידול שפיר במידה והוא לא יושב על העצב ואולי כבר הוא באיזור לא מסוכן? כמובן שאני עכשיו צריך לעבור שוב את כל ההליך חזרה עם הגידול החדש

תודה!!
 
פרופ' אבירם נצר  
11:31 26.02.13
אלי שלום,
כמו שציינתי, פיזור הגידול במהלך הניתוח הראשוני, הוא שכיח למדי, ומתרחש בעבודות מחקר שונות ביותר מ- 20% מהמקרים. כך שאין פה כנראה התרשלות קרוב לודאי. לצערי, אני ניתקלתי במספר מקרים כאלו, כולל בהם הייתי מעורב אישית. הסיכון הזה מוכר וידוע בספרות הרפואית.
לגבי הקרנות חוזרות, כנראה שזה לא אקטואלי ולא רצוי. בהחלט קיימת האפשרות לעקוב אחרי הישנות הגידול ולהמתין לפי שעה עם ניתוח נוסף.
שאלתי בהרבה פורומים במהלך השנים לא קיבלתי תשובות כאלו מפורטות ולעניין

המון תודות!!!
שלום לך דוקטור נצר
יש לי עוד שאלה בהמשך לנושא שלי
הייתי בייעוץ אצל הרופא המטפל לגבי הגוש שחזר הוא כמו ה2 גושים האחרונים מחוץ לשטח ההקרנות הפעם הוא מתחת לעצם הלחי לפי מה שהבנתי אולי הוא יושב על צינורית הרוק זאת אומרת הוא מחוץ לפרוטיס האם זה איזור פחות מסוכן ואם הוא לא יגדל יש אפשרות להישאר איתו ולעקוב אחריו או שגידול כזה גם עם השנים יכול להפוך מסרטן ולשלוח גרורות
המון תודות!!
אלי שלום,
לסוג הגידול שיש לך, יש עקרונית, פוטנציאל להשתנות ממאירה. בערך 5% מהמקרים של גדול שנמצא במקום במשך שנים רבות, עלולים לעבוור השתנות ממאירה. יחד עם זאת. במידה שעוקבים בצורה צמודה אחרי הגוש וגדילתו, ניתן להמתין עם הכריתה.
 
מישהו
 
20:37 03.03.13
 
מישהו
 
20:35 03.03.13
עוד שתי תמונות
 
מישהו
 
20:31 03.03.13
מקודם שאלתי על דלקת מפרקי הלסת עשיתי צילום פונורמי ועכשיו יש לי תור לרופא לסת עוד שבועים בינתיים אשמח אם תוכל להשיב לי אם רואים משהו חרגי בצילום
 
מישהו
20:06 02.03.13
בחודשיים האחרונים הופיעו אצלי מספר סימנים המעידים שיש לי בעיה במפרק הלסת:

אוזן סתומה(בעיקר אחרי ארוחה),כאב קל במפרק הלסת הרקתי,טינטון רק בזמן פיהוק או הנעה של הלסת, וכל זאת אחרי לעיסה מרובה של מסטיקים.

השאלה שלי אם לעסתי הרבה מסטיקים האם יש לי דקלת או שחיקה של הלסת? אני בן 22 ולעסתי מסטיקים כמה שנים בקביעות.

מה דרכי הטיפול הממולצות?
 
פרופ' גדעון בכר  
09:04 03.03.13
יתכן שלעיסת מסטיק גרמה להחמרה של התלונות. מציע להמעיט בלעיסה מסטיק ולפנות ליעוץ של אא"ג ושל רופא פה ולסת. במידה ותאובחן עם בעיה של דלקת במפרק הלסת קיימים דרכי טיפול שונים החל מהתקנים לפה לשעות הלילה או טיפול תרופתי.
בריאות שלמה
דר בכר
שלום דר גיל 48 סובל מי NF1 קיבלתי תיפול של רדיוכירוגיה לפני 3 שנים לפני חודש ביצתי מיפוי מוח ספקט דר וזה פינוח של הבדיקה הודגם פרפוזיה מוחית בלתי הומוגנית וירודה דו צדדית במידה מתונה באזורים הפריאטליים פראסגיטליים ובנוסף בהמיספר הימינית באזורים מיזיוטמפורלי ואינפרונטלי משמאל כמו כן יש לציין ירידה אסימטרית צרברלית קלה מימין השנינוים הנל בלתי ספציפיים ויתכנו גם על רקע הטראומה הידעוה על רקע צרברו וסקולרי או ניווני לקורלציה קלינית יש מעקב במיפוי מח ספקט כולל MRI לפי הנחיה של נארוכירוגיה דר יש לצין שאני סובל גם מי לח דם ומטופל ב אוסקר 50 מילגרם וקרדילוק 2.5 מילגרם ולירקה 150 מילגרם 3 םאמים ביום תרופת לכורסטרול 40 מילגרם ואחד לחודש זריק ה B12 כולל קדור ליום תחת לשון דר הים הפשר הסבר מי הבדיקה של המיפוי מוח תודה
 
פרופ' גדעון בכר  
09:00 03.03.13
שמואל שלום
נושא זה הינו מעבר להתמחות אא"ג. מציע לפנות לנוירוכירורג/נוירולוג המטפל לקבלת תשובה מוסמכת.
בריאות שלמה
תודה על התשובות המהירות
שתזכה אתה ומשפחתך לבריאות ושמחה מהלב בכל השנה
תבורך
יהודה
 
אריאל
12:53 22.10.12
שלום,

אמי עברה ניתוח כריתת גרון מלא עקב סרטן , לאחר הקרנות שלא עזרו ולאחר אינספור ניתוחים קטנים שלא עזרו. היום היא עדיין מאושפזת עם קשיים בבליעה אני לא מחפש פה פתרון רק רציתי לשמוע דעה של אחרים איפה באיזה בית חולים נמצאת המחלקה הטובה שתוכל למצוא פתרון לשיפור איכות החיים לאחר ניתוח שכזה

תודה מראש

אריאל
 
פרופ' אבירם נצר  
18:31 23.10.12
אריאל שלום,
לצערי לא ניתן לענות על שאלתך. במקום שבו נותחה אימך, קרוב לודאי שמכירים את מצבה בצורה הטובה ביותר. אני מציע שתתייעץ עימם. אם היא זקוקה להתערבות מיוחדת שאין ביכולתם לבצע, אני משוכנע שהם שהם יפנו אותה לכתובת המתאימה.
אני אחרי כריתת גרון לפני כשנה וחצי .מרגיש טוב ,
אוכל רק אוכל טחון ,אוכל בריאות ,אבל מדבר גרוע ,ועדיין הפג משתשל מהבטן .
כיצד ניתן לשפר את איכות החיים ,האם אפשר לשפר את הדיבור ,אולי השתלה של מיתרי הקול ,או האם יש חידושים בתחום הטוטב .
לגבי האוכל הרופאים חוששים לעשות הרחבה מחשש לנקב אפשרי בחיבור שעשו מהוושת לקיבה .
 
דנה
08:38 22.02.13
אני בריאה בדרך כלל, פעילה ואנרגטית. לדאבוני חטפתי ואין לי מושג איך את הוירוס המעצבן הזה של מחלת הנשיקה. (אומת בבדיקת נוגדנים).

חום גבוה כבר 10 ימים, בלוטות לימפה נפוחות, כאב גרון, עייפות ותשישות.

במהלך שיטוטיי באינטרנט מצאתי כי לעיתים וירוס זה גורם ללימפופה ...

האם הבנתי נכון ????

מהם המלצותייך באופן כללי לטיפול בשלב הפעיל של מחלת הנשיקה ולאחריה ?

האם הקשר בין מחלות אלו הוא נכון והאם בשלב זה יש מה לעשות???
איך ניתן לבדוק זאת ?

לתשובתך מאד אודה.
 
פרופ' אבירם נצר  
13:06 22.02.13
שלום דנה,
אם מדובר במחלת הנשיקה, תתכונני למחלה הנמשכת 3-4 חודשים ולעיתים אף יותר, אך בסופו של דבר תחזרי לאיתנך ותבריאי לחלוטין!!!
בשלב החריף הטיפול היחידי הוא מנוחה והורדת חום בלבד. העייפות והתשישות הממושכים הם המאפיינים העיקריים של המחלה.
הקשר ללימפומה הינו נדיר ביותר ומופיע בסוג ספציפי ונדיר של לימפומה.
תתעודדי, בסופו של דבר המחלה תחלוף ללא כל נזקים או בעיות רפואיות.
החלמה מהירה,
 
דנה
18:08 22.02.13
תודה על תשובתך,
התוכל בבקשה רק להאיר עיניי איך מתמודדים עם גרון שנראה מודלק מאד, תפליט לבן וענקי בשני הצדדים ????
 
פרופ' אבירם נצר  
18:48 22.02.13
זה חלק בלתי נפרד מהמחלה. אל תיבהלי, זה יחלוף. טבליות מציצה כגון סטרפסילס, למוסין או קלגרון יכולות להקל את כאבי הגרון
 
מיה
23:05 20.02.13
שלום שוב

חברי עדיין מורדם ומונשם.
ניסו להעירו היום והוא התעורר לשעה ואז שוב היה קושי לנשום ושוב הרדימו אותו. מתכוונים מחר להכניסו שוב לניתוח לעשות חור בצוואר.
אני מאד מודאגת מהעינין. האם יש תקווה?

פניו מאד נפוחות, הבנתי שזה בגלל הניתוח ולא ההרדמה כי הוציאו לו עורק שהיה נגוע (פפילארי קרצינומה).

תודה רבה
 
פרופ' אבירם נצר  
13:24 21.02.13
מיה שלום,
כנראה שישנה בעיה בניתוק ממכונת הנשמה, זו בעיה די שכיחה. כדי לשלוט בצורה בטוחה על ההנשמה, עדיף לפעמים לבצע פיום הקנה (הכנסת צינור הנשמה ישירות לקנה). הפרוצדורה הינה שיגרתית, וניתן יהיה בהמשך, כשמצבו יתיצב, ולא יהיה זקוק יותר להנשמה, להוציא את צינור ההנשמה ולסגור את הפתח.
אני מעריך שתוך מספר ימים, מצבו יתייצב וישתפר.
ושוב, אני מאחל לו החלמה מהירה ושלמה.
שלום

חברי עבר ניתוח דיקציה צווארית נרחבת להורדת בלוטת התריס והלימפה.
הוא התעורר ביום הניתוח ולמחרת החל לדמם עם קושי בנשימה (דימום פנימי) ונלקח לחדר ניתוח שוב ושם טופל ועצרו לו את הדימום.
הוא נמצא כבר 24 שעות בטיפול נמרץ והוא מונשם, נאמר לי שרופאיו החליטו להשאירו עוד יום יומיים מונשם. אני מאד בלחץ, האם תוכל לפרט לי אם יש בהנשמה ארוכה סכנת חיים? האם בינתיים המקום מתאחה?

תודה
 
פרופ' אבירם נצר  
15:26 19.02.13
מיה שלום,
חברך הושאר מונשם, קרוב לודאי כדי לשמור אותו במנוחה מוחלטת ללא תנועות או הפעלת שרירים. הכוונה היא אכן, לאפשר למקום להתאחות בצורה טובה ובטוחה.
את צודקת שהנשמה ארוכה כרוכה בסיבוכים וסיכונים ניכרים, אך אם מדובר ב 48-72 שעות לערך, נראה לי שהתועלת עולה על הסיכונים.
אני מאחל לו החלמה מלאה
 
מיה
16:33 19.02.13
לרופאים היקרים שלום ,ראשית כל הרשו לי להודות על מה שאתם עושים כאן ועל העזרה .
בן 38 בריא בדרך כלל.
בחודש יולי האחרון הוצאו מבלוטת הרוק התת ליסתית משמאל מספר אבנים בהליך אנדוסקופי.
US חוזר מספטמבר ללא אבנים אך מרקם הבלוטה מעט הטרוגני לדברי הרופא זהו ממצא רגיל לאחר הוצאת אבנים כי הבלוטה מעט מצולקת ואין מה לדאוג.כמו כן נאמר שאין מה לדאוג שהבלוטה עדיין גדולה כי תהליך הריפוי אורך זמן ויש להמתין.ברצוני לציין כי לאחר הוצאת האבנים הבלוטה קטנה במעט. כיום הבלוטה עדיין נפוחה ומתנפחת בזמן האוכל אך פחות מלפני הוצאת האבנים.
כיון שעברו מספר חודשים מאז והבלוטה עדיין קיימת ונוקשה ניגשתי לרופא ובבדיקה הרופא הרגיע אותי שלא מדובר בגידול שלח ל CT ראש וצווארללא חומר ניגוד ואמר שאם לא ימצאו אבנים אין מה לגעת בבלוטה ויש להשאיר את המצב כפי שהוא תוצאות ה CT הגיעו ואני מאוד מאוד מודאג .
CT - ראש ומוח תקין .
צוואר- מרכיבי נאזו-אורו והיפופרינקס שמורים
בלוטת הרוק תקינות בגודל ובמרקם .לציין נגע היפודנסי מעוגל קידמית לבלוטה תת ליסתית משמאל בקוטר 0.7 ס"מ טיבו אינו ברור.
מודגמות 2 אבנים זעירות לאורך צינור ע"ש ורטון .האבן הראשונה בחלקו האמצאי של הצינור בקוטר פחות 0.2 ממ והאבן השניה בכניסתו לצינור קוטרה 0.4 ס"מ משמאל.
איזור גלוטי ותת גלוטי שמור.
בלוטת התריס תקינה בגודל ובמרקם .
אין לראות קשריות לימפה מוגדלות בתחנות הצריביקליות.
סיכום: שתי אבנים כמתואר בצינור ע"ש ורטון.
אני מבין את נושא האבנים מה שמדאיג אותי זהו נגע היפודנסי שאין לי שמץ של מושג מה זה אומר אבל אני מבין שזה לא ממצא טוב.
האם מדובר בסרטן? אני מודאג מאוד והתור לרופא רחוק .
אשמח לשמוע דעתך ואולי אוכל להירגע מעט.

המון תודה וסליחה על האורך.
 
פרופ' אבירם נצר  
15:08 17.02.13
שייקה שלום,
אתה יכול להיות רגוע לחלוטין!!! הממצא ב- CT משקף שינויים כרוניים בבלוטת הרוק התת ליסתית, כנראה הצטלקויות ויתכן הצטברות רוק בציסטה בבלוטה. אלו שינויים אופייניים אחרי דלקת כרונית שהיתה בבלוטה בשל האבנים. הממצא אינו גידול!!
איחולי בריאות שלמה,
לאור עליית קלציטונין מתונה 23 (0-8.4) ומבחן גירוי עם סידן חיובי (עליית הקלציטונין פי 17.5 לאחר 2 דקות)ללא ממצא בבלוטה, בוצע ניקור אבחנתי. אונה ימנית לימפוציטים, נויטרופילים ומקרופגים בודדים. אונה שמאלית לימפוציטים ותאי אפיתל קובוידאלים שפירים.
אציין שתפקוד הבלוה תקין, TPO קטן מ 10 ותירוגלובולין תקין, ללא כאבים בבלוטה.
אודה על הסבר תוצאות הביופסיה והאם יכול להצביע על השימוטו למרות הבדיקות השוללות ושאלה אחרונה, האם תוצאה זו שוללת בוודאות קרצינומה מדולארית?
תודה (בן 52)
התוצאות לא אבחנתיות לקרצינומה מדולרית. ישנם מצבים נוספים שיכולים לגרום לעליית קלציטונין ללא עדות לגידול (לדוג c cell hyperplasia). לא ברור לי מה הממצאים בסונאר הצוואר שבוצע והאם יש סיפור משפחתי של מחלות בלוטת המגן. בכל מקרה - ממליץ לפנות לרופא אנדוקרינולוג שימשיך את הברור.
בריאות שלמה
דר בכר
תודה על תשובתך המהירה!
לאחר מסכת ארוכה ומתישה, סיימתי את הברור וברשותך אפרט בקצרה.
בן 52 ברקע מיקרואדנומה שאינה מפרישה למעט ירידה ניכרת בטסטוסטרון הכללי 5.6 (8.4-28.7)ו 0.47BT (אציין תופעה חריגה שעם ירידת הטסטוסטרון יש תמיד לויקוציטוזיס עם סטייה שמאלה)
בעקבות אירועי טכיקרדיה+פלפיטציות (עם קפיצות כ 6 פעמים ביממה של עד 140)ויתר ל"ד שהוגדר ע"י פרופ' שרעבי כתנודתי לאחר הולטר ל"ד והולטר לב (תקין עם עליות של עד 165-110), אירועי הסמקה/חיוורון וסחרחורות בוצע ברור אנדוקריני.
קלציטונין- 21 ו 23 (בערכי מכבי 0-8). במחן גירוי עם 2.9 גר' קלציום עלה אחרי 2 דק' ל 320 (ערך התחלתי באיכלוב 18.6).
אולטראסאונד תאירואיד תקין (עם חוו"ד נוספת של פרופ' שטראוס) למעט בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות עד 3 ס"מ. שנוקרה בעבר אחת מהן ונמצאה כנראה ריאקטיבית
מיפוי סומטוסטטינים באסותא - תקין ללא קליטה פתולוגית(ציינו שלא ניצפו בלוטות צוואריות מוגדלות).
מטנפרינים באיסוף שתן בדיקה ראשונה 329 (0-300) בדיקה שניה 423 נורמטנפרינים תקינים 493 (0-530). בבדיקת מטנפרינים בדם באיכלוב - 47 (0-90) ונורמטנפרינים 23(0-200).
איסוף שתן באיכלוב לקטכולאמינים אפניפרין ונוראפניפרין גבוהים ב 50% מהערך העליון.
כרומוגרנין A-75.
גסטרין 18. בבדיקת גסטרוסקופיה ע"י ד"ר שמש נמצא דואודוניט בינונית, הליקובקטר חיובי במבחן נשיפה. קולונוסקופיה תבוצע ב 24.1
לא נמצאה מוטציה ל RET ONCOI GENE
במבמן קלונידין באיכלוב לפני NORMOPRESAN 0.3 מ"ג - אפינפרין בדם LOW (20-40) מוראפניפרין בדם 74 (200-800) ודופה 408 (1000-2000)
180 דק' לאחר הכדורים - אפינפרין LOW, נואפיניפרין 68 ודופה 280
ל"ד לפני הכדורים 134/78 דופק 81 ולאחר הכדורים ירד עד 102/60 ודופק 63
דופלר עורקי כליה - תקין
אלדוסטרון5.6 (4-31) רנין 0.64 (0-5.3) יחס אלדוסטרון רנין 8.8 (בעמידה)
הולטר ל"ד חוזק מראה ביתר ל"ד תנודתי עם 59% אחוז של ערכים סיסטוליים גבוהים ביום.
סליחה על האריכות ומקווה שלא החסרתי פרטים חשובים.
אין סיפור משפחתי של בעיות בתאירואיד.
אודה מאוד על חוות דעתך המקצועית
א. האם יכול להיות השימוטו ללא TPO וללא תירוגלובלוין ונוגדים עם .תפקודי בלוטה תקינים.
ב. האם דיקור הבלוטה במקרה של MTC היה חייב להציג תאים נאופלסטיים מדולאריים ואי מציאתם שוללת את הקרמצינומה המדולארית
...
שלום לפני שמונה שנים עברתי ניתוח איחוי. מחוליות סי3-סי5 רציתי לשאול האם


מותר. לי לרקוד סטפס חובבני
 
פרופ' אבירם נצר  
23:32 11.02.13
אורלי שלום,
אני מצטער, אך אינני יכול לענות על שאלתך. אני מציע שתפני לפורומים אורטופדיים.
 
דולב
23:58 02.02.13
אני מרגיש גוש / גולה קטנה בלחי השמאלי שלי מתחת לאוזן.
בצד השני אין אני לא מרגיש כלום

במה מדובר?

בן 21, ואני אני צריך לחשוש?
 
פרופ' אבירם נצר  
14:04 03.02.13
דולב שלום,
לא נראה לי שיש סיבה לחשש. בכל זאת, כדאי שתיבדק ע"י רופא אף אוזן וגרון שיתרשם מהממצא.
 
יהודה
20:35 23.01.13
שלום ד"ר נצר
בן 53,ללא קושי בבליעה,בבדיקה ידנית גוש רך
בבדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין
TSH מאוזן 50 מ"ג סנטרואיד ביום

בבדיקת US:::
אונה ימנית: מוגדלת 5.5X3.2X4 ס"מ ,בתוכה גוש סולידי גדול התופס את מרבית האונה
עם מעט זרימת גם בתוכו
באונה שמאלית: 3.8X1X1 ס"מ נצפו מ"ס קשריות היפואקוגאניות עד גודל 0.7 ס"מ
אסטימוס תקין
בלוטות רוק תת לסתיות תקינות
בלוטות לימפה-לא מוגדלות
בבדיקת FNA ::
שטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
הממצאים של ה FNA הם מלפני שנתים,מאז כל חצי שנה אני מבצע בדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין, ללא ממצאים חשודים
בדיקת US הגוש לא גדל, ואף קטן ב 1 ס"מ
האם לפי דעתך לפי הממצאים עלי לבצע ניתוח להוצאת הבלוטה
או עלי לסתפק במעקב או בדיקות אחרות
תודה מראש
 
פרופ' אבירם נצר  
14:53 24.01.13
יהודה שלום,
לפי תאורך אתה נמצא במעקב מעולה. אם הגוש בבלוטת התריס לא גדל בבדיקות עוקבות של אולטרה סאונד, החשד לממאירות נמוך מאד. אני ממליץ שתמשיך במעקב סדיר
בריאות שלמה,
 
כהן תמר
20:54 01.01.13
גילו אצלי סרטן בבלוטת הפרוטיס
האם Adenoid Cystic Carcinoma זהה ל- Adenocarcinoma
 
פרופ' אבירם נצר  
22:36 01.01.13
שלום תמר,
מדובר בשני גידולים ממאירים שונים עם התנהגות שונה.
החלמה מהירה,
 
כהן תמר
18:59 03.01.13
תודה על תשובתך המהירה.
הסרטן שלי הוא מסוג adenocarinoma /
עד היום לא קיבלתי כל תרופה.
כיצד יתכן שחוקרים עד היום לא ינסו לחקור סרטן זה - ע"מ שתמצא תרופה כמו בשאר סוגי הסרטן
 
פרופ' אבירם נצר  
10:06 04.01.13
תמר שלום רב,
הטיפול הטוב ביותר בגידול מסוג adenocarcinoma הינו כריתה ניתוחית נרחבת. אין לי מספיק פרטים על הניתוח שעברת והממצאים, יתכן שלאור הניתוח שעברת, אין צורך בטיפול נוסף.
להרבה גידולים סרטניים עדיין אין טיפול ספציפי. יחד עם זאת, ישנה התפתחות מהירה מאד של תרופות כימוטרפיות שנועדו לטפל בממאירויות שונות.
ושוב, אני מאחל לך החלמה מלאה.
 
כהן תמר
16:53 04.01.13
בהמשך לשיחותנו

שכחתי לכתוב שעברתי כריתה והקרנות ועכשיו סרטן זה התפשט בריאות.
עדיין אני שואלת האם יש תרופה.
 
פרופ' אבירם נצר  
18:11 04.01.13
תמר שבת שלום,
לגבי טיפול כימוטרפי המתאים למחלתך, אני מציע שתתייעצי עם האונקולוג המטפל בך.
 
זאב
16:27 21.12.12
שלום , יש לי שאלה כללית האם בדיקת אף אוזן גרון אצל רופא אף אוזן גרון מספיקה על מנת לשולל גידולים בבלוטת המגן או בבלוטות הרוק או שצריך בדיקת הדמיה? מדברים על כך שמספר החולים בסרטן בלותת הרוק גדל בעקבות הפלאפונים אז חשוב לי לדעת האם מספיק שרופא אף אוזן גרון יבדוק אותי או שצריך בדיקות נוספות? כי אני בן 42 ואני משוחח הרבה בפלאפון.
 
פרופ' אבירם נצר  
16:47 23.12.12
שלמה שלום,
עקרונית, בדיקת אף אוזן וגרון מספיקה לשלול גידולים בבלוטת הרוק, שכן בד"כ ממששים אותם בשלב די מוקדם. לגבי גושים בבלוטת המגן, לעיתים זה לא מספיק, במידה שיש חשד לכך יש מקום לבצע בדיקת אולטרה סאונד.
עדין אין הוכחות חד משמעיות לקשר שבין דיבור בסלולר לבין גידולים בראש ובצוואראך בהחלט מומלץ שלא להגזים בשימוש בסלולרי
 
גלי
17:20 01.01.13
האם תרסיסי אף המשמשים לפתיחת אף סתום יכולים לגרום נזק ולסרטן?
הכוונה לשימוש כרוני
 
פרופ' אבירם נצר  
19:49 01.01.13
גלי שלום,
שימוש ממושך בתרסיסי אף עלול לגרום לנזק לריריות. נזק זה יתבטא בחוסר הגבה של הרירית לתנאים שונים ובשינויים כרוניים.
לא ידוע על קשר לסרטן.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  26  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוחי אף   סרטן מערות האף   סרטן בלוטת התריס   גידולי ראש   סרטן הגרון   הפרעות בליעה   ניתוחי אף אוזן גרון   יותרת התריס
RSS RSS פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש