בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
חליתי בסרטן שד בשנת 2000 .
קיבלתי טיפולים כימוטראפים וקרינה.
תרופת tamoxi במשך 5 שנים.
תרופת femara במשך כשנתיים וחצי.
סימני הסרטן שלי בעליה מתמדת.
ca125 -13.2 היום לעומת 5.6 בשנת 2006
ca 15.3 -19.2 היום לעומת12.5 בשנת 2006
CEA-1.3 ללא שינוי.
בחודש אוגוסט שנה זו עשיתי בדיקות : מיפוי עצם,סי טי מח, סי טי פט, ממוגרפיה אולראסאונד שדיים, ואולטאסאונד בטן.
כל התשובות יצאו תקינות.
שאלתי איך עלי להתייחס לעלייה בסמני הסרטן שלי?
בתודה מראש
יעל.
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:48 13.12.08
כל סמני הגידול שלך הם עמוק בגדר הנורמה ואין כל מקום להילחץ ולעשות בדיקות מיותרות
ד"ר יוסף ברנר
 
יעל.ס
08:37 15.12.08
לדר' ברנר.
תודה על תשובתך המעודדת.
עזרת לי להרגע, כי המתח מהלא מובן היה גדול.
ושוב תודה מקרב לב.
חג אורים שמח.
יעל.ס
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:39 13.12.08
1. חומר בשם sorend שניתן להשיג בבתי מרקחת
2. לגרגר שמן נבט חיטה (ויטמין E נוזלי)
3. רופא צריך לבדוק אם אין פטרת בפה ולטפל בהתאם.
4. יש חומרים של אלחוש מקומי בפה שאינם מטפלים בבעיה אלא רק בכאבים הנגרמים מהאפטות
ד"ר יוסף ברנר
 
צליל
00:14 14.12.08
 
אלה אוריאן
21:25 13.12.08
שלום, אני מחפשת ליצור קשר עם משהו שמכיר חולה סרקומה ( בייחוד מסוג סינוביאלית) כדי לשמוע ולהתייעץ על אופן ההתמודדות והטיפול במחלה.
אשמח לתשובה בהקדם ממי שיכול לתת מידע כלשהו.
תודה רבה אלה
שלום
אבי חולה בהודגקין (סרטן בבלוטות הלימפה) באיזור המפסעה לאחר שקיבל במשך חצי שנה טיפול כימוטרפי המחלה נסוגה אבל מיד בסוף הטיפולים היא חזרה ולאחר יעוץ עם רופאים הוחלט טיפול בהקרנות על המחלה (לא כטיפול מונע אלא כשהמחלה עדיין קיימת)
בבדיקות דם שנערכו לאחרונה הליקוציטים בדם גבוהים מהנורמל ובלוטות הלימפה גדלו והמקום קיבל צבע אדום
רציתי לדעת מה זה אומר?
אשמח לתגובה
 
מיטל
11:53 12.12.08
לאחר שחזרה המחלה היו שני אפשרויות להמשך טיפול במחלה
או כימוטרפיה אגרסיבית(שכוללת השתלת מח עצם) או טיפול בהקרנות
שני רופאים בנהם הרופא המטפל המליצו על השתלת מח עצם
רופאה מבלינסון ופרופסור שהלכנו אליהם לייעוץ המליצו תחילה טיפול בהקרנות ובתקווה לא להגיע להשתלת מח עצם
אנחנו בחרנו את הטיפול בהקרנות והשאלה שלי היא האם אתם יודעים על כך שטיפול בהקרנות מרפא את המחלה והאם אתם מכירים מקרים דומים בהם ההקרנות חיסלו את המחלה

תודה מראש ומחכה לתשובה
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:46 13.12.08
גם הקרנות וגם כימותרפיה יכולים להביא לריפוי מוחלט של הודג'קינס מתקדם. אולם כישלון הכימותרפיה בקו הראשון הוא סימן מבשר רעות. קשה לקבוע איזה אופציה טובה יותר אבל מאחר וקו הטיפול הראשון בכימותרפיה, בו משתמשים בתרופות היעילות ביותר, לא השפיע, אני חושב שניסיון לטפל בהקרנות הוא הגיוני יותר בעיני.
אשמח לשמוע את חוות דעתו של עמיתי פרופ' קוטן שהוא מומחה ידוע בטיפולים בהקרנות.
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
18:05 13.12.08
אני מודה לך על התגובה
אם אפשר לענות על הסיבה לליקוציטים גבוהים (שאלה ראשונה)
והאם יש בעיה בזמן טיפולי הקרנות לקחת במקביל אנטיביוטיקה ?
(במקרה והליקוציטים גבוהים בגלל שיש דלקת)
 
עמיר צייזן
12:04 12.12.08
שלום:)
חמי חולה בסרטן הלבלב ועד לא מזמן השתמשנו בשני תרופות - לנטינן ואיסקדור
רצינו לשאול אם אתם מכירים עוד רופאים שמתעסקים עם תרופות אלו עם המטופלים שלהם
ופרטים ליצור איתם קשר
שבת שלום ומבורך!
עמיר
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:50 13.12.08
רופאים ומטפלים רבים העוסקים ברפואה משלימה משתמשים באיסקדור. לנטינן נמצא בשימוש אצל רופא אחד מירושלים שכרגע שמו פרח מזכרוני ואולי בהמשך אזכר ואציין לפניך.
ד"ר יוסף ברנר
 
טל
12:10 11.12.08
שלום!
אני מעוניית לדעת אם בבדיקת סי.טי פט ניתן לראות אם אני מעשנת [נרגילה , סיגריות]
ואם כן האם יש דרך להסתיר את זה בבדיקות ?

סיגריות אני מעשנת ממש טיפה [פעם בשבוע אפילו פחות..] ונרגילה אני מעשנת יחסית הרבה כמעט כל יום ..
תודה טל
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:24 11.12.08
לא
 
טל
19:26 12.12.08
לא רואים אם אני מעשנת ?
או שאי אפשר להסתיר זאת ?
 
אברהם קוטן
20:16 12.12.08
לא רואים שאת מעשנת
בבדיקת אולטראסאונד כליות ודרכי השתן שעשיתי הודגם בכליה ימנית
מוקד היפראקוגני בקוטר כ-1 ס"מ והועלה חשד שמא מדובר ב-RCC או ב-AML
והומלץ על ביצוע CT להמשך בירור.
בפענוח בדיקת הסיטי נכתב בין היתר כי אין עדות לגושים או תהליכים
חריגים בכליות. הייתכן???
האם הגיוני שנתבקשתי להישאר במעקב ולבצע בדיקת אולטראסאונד רק בעוד חצי שנה??

ומה אם הממצא שנצפה באולטראסאונד הקודם הוא ממאיר??

זה לא המון זמן לחכות חצי שנה?

תודה.





לאן נעלם הגוש שנצפה באולטראסאונד?

מה ניתן להבין מכך???

 
פרופ' אברהם קוטן  
08:40 12.12.08
זה יתכן, אך מציע שתקחי את הצילומים לחוות דעת נוספת
 
אביבית
23:10 10.12.08
שלום רב

יש לי 3 שאלות כלליות אליכם ואודה מאד לתשובתכם : -

מושתלי כליה נוטלים כדורים נגד דחיה אשר שמחלישים את תינגודת גופם יחסית לאנשים רגילים.

1) האם מהסיבה הזו קיים סיכוי גבוה יותר לחלות במחלות סרטן למינהם לעומת כלל האוכלוסיה הרגילה ?

2) האם פרוצדורות הטיפולים שניתנים לחולי סרטן מושתלי כליה היא שונה לעומת הטיפולים ניתנים לחולי סרטן רגילים ?

3) האם זיהוי מחלת סרטן במושתל מחייבת אותו להפסיק נטילת התרופות נגד דחיה ?

בתודה מראש

אבי
 
אביבית
21:31 11.12.08
האם בטעות דילגו על השאלה . . . ?
או שאין תשובה לשאלה . . . ?
. . .
. .
.
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:39 12.12.08
1. אכן, למושתלים נטיה גבוהה יותר לפתח ממאירויות עקב נטילת תרופות מדכאות מערכת החיסון
2. הטיפולים דומים, אך עשויים להיות שינויי מינון בהתחשב בתפקוד הכליית ובמינון התרופות הניתנות כנגד דחיית השתלי, ולעתים העדפת תרופות מסוימות על פני אחרות אם הראשונות עלולות לגרום נזק לכליה המושתלת
3. תלוי בכל מקרה לגופו - לעתים לא צריך, לעתים יש להפחית מינון ובמקרים קיצוניים - להפסיק לחלוטין
 
דנה
01:04 12.12.08
שלום,לאימי בת 42 התגלה לא מזמן סרטן בצוואר הרחם,גודל הגידול הוא כ-4.5 ס"מ.
הטיפול שהוחלט שתקבל הוא הקרנות וכימוטרפיה...השאלה שלי אם זה מצב מסוכן והאים יש סכנת מוות, משך הטיפול הוא חודש וחצי אשר כל יום יתבצע טיפול
אשמח לתשובה
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:34 12.12.08
סרטן צוואר הרחם ניתן לריפוי ע"י שילוב קרינה חיצונית, קרינה פנימית (ברכיתרפעה) וכימותרפיה. ללא טיפול שכזה המחלה קטלנית
שלום לאמי גילו לפני כ 5 חודשים סרטן בראש מסוג גליובלסטומה, היא עברה ניתוח ולאחריו הקרנות וטיפול כימותרפי במקביל. שבועיים לאחר סיום הטיפול עשתה אימי MRI שתוצאותיו היו טובות מאוד (לא ראו כלום) אמרו לנו להתחיל טיפול כימי נוסף (טמודל) במינון גבוה יותר מהפעם הראשונה. רמת הטסיות בדם היתה נמוכה ולכן הרופאה ביקשה שנבצע שוב ספירת דם ורק לאחריה אמי תתחיל את הטמודל, בנתיים תקף את אמי כנראה וירוס וירלי ובמשך שלושה שבועות היתה עם חום עולה ויורד וריצות למיון לוודא שלא מתפתח משהו. לאחר ש"נפטרה" מהוירוס רמת כדוריות הדם הלבנות שלה עמדה על 2.6 לכן נאמר לנו ע"י הרופא המטפל לא להתחיל בטיפול הטמודל עד שכדוריות הדם הלבנות לא יעלו, אמי בפיגור של כ חודשיים בלקיחת הטמודל. מה המשמעות ? התייעצנו עם עוד רופא שאמר שמכיוון שכדוריות הדם הלבנות נשארות כבר שבועיים על רמה של 2.6 ניתן להתחיל טיפול טמודל ומצד שני הרופא השני שאמר שבשום אופן לא להתחיל לפני שהספירה לא מגיעה ל 3. מה המשמעות ? אנו די מבולבלים, האם לקחת טמודל או לא ? בנוסף כנראה בעקבות ההקרנות יש בעיות בשיניים, האם ניתן לבצע טיפולים ? מודה לך מראש על התשובה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:50 13.11.08
הייתי ממתין עוד שבוע - שבועיים, ובודק את מספר הנויטרופילים בספירה המבדלת: כל עוד הם נמוכים מ-1500 - אין להתחיל בטיפול
 
שני
12:44 20.11.08
בהמשך להודעה הראשונה ולתשובתך בנושא, אמי ביצעה היום שוב ספירת דם ותוצאותיה הן : WBC - 2.5 . NEUTROPHILS%DIF - 49. NEUTROPHILSabs-DIF - 1.2 . ספירת הכדוריות הלבנות ירדה מבדיקה קודמת, שם עמדה על 2.6 וכרגע 2.5, ממה נובעת הירידה ? ומה עלינו לעשות ? האם עדיין להמתין לעליית הכדוריות ? אנו חוששים משום שעפ"י מה שהסבירו לנו סוג הסרטן שגילו לאמי חוזר, השאלה אם ברגע שמתעכבים בטיפול ובלקיחת הטמודל (עיכוב של חודשיים וחצי) זה עלול לגרום לנזק ? ומה עלינו לעשות הן מבחינת תזונה הם מבחינת טיפולים ע"מ שספירת כדוריות הדם הלבנות תעלה ? שכחתי לציין בהודעה הראשונה שאמי בת 57.
מודה לך מראש על העזרה ועל תשובתך,
שני
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:46 21.11.08
ראשית, כאשר מספר הנויטרופילים נמוך מ-1500 (כמו במקרה של אמך) אין לתת טמודל. לעתים כעבור עוד מספר שבועות הספירה תתאושש ספונטנית. במידה ולא: מציע לבצע בדיקת לשד עצם על מנת לאבחן הסיבה למצב. עוד אופציה: לשקול מתן גורמי צמיחה (נויפוגן).
 
שני
21:41 21.11.08
מהי הבדיקה לשד עצם ? האם זו בדיקת מיפוי עצמות ? האם קשור לכך שאמי מתלוננת על כאבים וחולשה בעצמות/שרירים ?
תודה רבה על תשובתך,
שני
 
אברהם קוטן
22:10 21.11.08
זוהי בדיקה בה שואבים באמצעות מחט מיוחדת ובהרדמה מקומית כמות קטנה של לשד עצם ובודקים במעבדה.
 
שני
08:44 11.12.08
ראשית תודה על התשובות המהירות הן עוזרות לנו מאוד.
בהמשך להתכתבויות אמי נטלה חיסונים של נויפוגן ע"מ להעלות את רמת כדוריות הדם הלבנות בכדי שתוכל להתחיל בטיפול של הטמודל שנדחה כבר ב 4 חודשים בשל מחלות וירליות/ספירה לא תקינה, משסיימה לנטול 3 חיסונים של נויפוגן ניגשה בתחילת שבוע זה לבצע ספירת דם וכדוריות הדם הלבנות היו ברמה של 8.6 אך לצערנו עוד באותו יום אמי חשה שוב חולשה ושוב התקררות שמלווה בכאבים ושיעול לחתי, כיום 4 ימים אחרי אמי חשה קצת יותר טוב מלבד שיעול לחתי שעדיין מציק (והתחושות הרגילות שמלוות אותה בתקופה האחרונה: חולשה כללית בעצמות/שרירים, וחוסר תאבון שעפ"י חוות דעת של הרופאים המטפלים אלו תופעות לוואי של כל מה שאירע לה..., האם כך הוא הדבר ?) ולשאלתי המרכזית, האם אמי יכולה להתחיל בטיפול הטמודל למרות השיעול והתחושות הכלליות שתיארתי ?
מודה לך מראש על תשובתך,
שני
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:33 12.12.08
הייתי שוקל בדיקת לשד עצם
 
טובה
21:18 09.12.08
לאור הגילויים לגבי בסיס הנחל בערד - האם יש בדיקה / בדיקות תקופתיות שניתן לבצע בחיילים כדי
לאתר את המחלה (בתקוה שלא נפגעו ) בשלב מוקדם ככל האפשר.
תודה עבור תשובתכם בהקדם אמא ריאלית
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:08 09.12.08
לדעתי, התעוררה היסטריה מבלי שהנושא נבדק בצורה מדעית ומבלי שנערכה בדיקה אפידמיולוגית רצינית ע"י מומחים לאפידמיולוגיה. לימפומות מסוימות שכיחות באוכלוסיה הצעירה, לגבי חלק מהן (כגון לימפומה ע"ש הוצ'קין) ידוע שכלל אינן קשורות למסרטנים סביבתיים, ולגבי סוגי לימפומה אחרים - הנושא בסימן שאלה גדול. בנוסף, חייבים לקבל נתונים מדוייקים לגבי חשיפות למסרטנים, אם בכלל היו,משך החשיפות, ככל שהיו חשיפות, פרק הזמן בין החשיפה הנטענת להופעת המחלה (חייבת להיות תקופת "חביון" של מספר שנים, לפחות), נתונים לגבי סרטן במשפחת החולים, חשיפות אחרות וכ"ה.
אין הצדקה, לדעתי, על סמך המידע שהופץ בתקשורת, לביצוע בדיקות מוקדמות (וגם אין שום בדיקות סריקה מוכחות ללימפומה), צריך להיות ער להופעת בלוטות מוגדלות או לכל שינוי במצב הבריאות - המלצות כלליות הנכונות לכלל האוכלוסיה של הצעירים בארץ ובעולם
 
נ.ש.
12:15 09.12.08
שלום,
לאימי (בת 62) גילו לפני כשנתיים סרטן שחלות (דרגה 3) עברה מספר מחזורי כימו' (טקסול + קרבופלטין) אח"כ ניתוח ואח"כ שוב מספר מחזורי כימו.
כעבור חצי שנה מהפסקת הטיפול חזרה שוב המחלה והפעם טופלה בגמזר + קרפולטין למשך כמעט שנה. אח"כ קיבלה טמוקסיפן . כעת, כעבור 3 חודשים מסיום הכימו' יש שוב עליה בערכים ויש לה גם לחץ בבטן.
השאלה- איזה טיפול מומלץ כעת?
נאמר לה להתחיל שוב את הטיפולים בגמזר.
האם יש תרופות יעילות בתחום? חידושים? מחקרים חדשים?
שמעתי שיש אפשרות למתן כימו' ישירות לבטן ואז זה יותר יעיל?
טיפולים אלטרנטיביים?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:23 09.12.08
העובדה שהגידול חזר בסמוך להפסקת הטיפול בגמזר מדברת כנגד טיפול חוזר בגמזר. מציע לנסות טופוטקן או דוקסיל.
ד"ר יוסף ברנר
 
בלושקה
14:27 09.12.08
שלום,
אמי בת 62 עברה ביופסיית אקדח משד ימין שעה 10
התוצאות:
מאקרוסקופית - גלילי ריקמה אפורה, הגדול באורך 1 ס"מ.
מיקרוסקופית - invasive duct carcinoma
ממצא פתולוגי- T-0400 M-85003

שאלתי היא, האם הסרטן נמצא בשלבים מוקדמים ?
מה סיכויי הריפוי והחלמה .
מה אומרות התוצאות של הבדיקות.

הרבה תודה.

 
ד''ר יוסף ברנר  
15:21 09.12.08
הנתונים שהעברת לנו אינם מספיקים מלבד לקבוע שיש גידול בשד. לא ניתן לקבוע מזה את חומרת הגידול וסיכויי הריפוי.
ד"ר יוסף ברנר
 
אני
20:34 08.12.08
שלום,

לאבא שלי יש סרטן ריאות תאים קטנים. שבוע הבא הוא צריך להתחיל כימוטרפיה קו שני.
בבדיקת אולטרה סאונד התגלה גוש פוליפואידי בכיס השטן בגודל 20 מ"מ עם זרימת דם בתוכו. לאבא שלי אין דם בשטן ואין כאבים באזור זה
אמרו לנו שזה ככל הנראה גידול, פעם אמרו לעשות ציסטוסקופיה, ופעם אמרו שלא צריך לעשות כלום כי אין דם בשטן.
האם צריך לעשות משהו עם הממצא זה? לעשות או לא לעשות ציסטוסקופיה?

תודה מראש
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:20 09.12.08
הגידול בשלפוחית אינו קשור קרוב לוודאי לגידול בריאה. צריך לעשות ציטוסקופיה ולכרות אותו כדי לבדוק את הפתולוגיה ולתת גם לבעיה זו טיפול מתאים. כמובן שהטיפול בגידול בריאה הוא יותר דחוף.
ד"ר יוסף ברנר
 
הודיה
01:34 09.12.08
דודתי אישה מבוגרת מאד עם סרטן ברחם. לא נתיח. יש גרורות גם בעצם.
האם זה נכון מה שקראתי שאם יש גרורות בעצם הסרטן לא בר ריפוי ותוחלת החיים היא בדרך כלל כשנה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
07:59 09.12.08
לצערי זה נכון
 
ארז מ.
22:55 08.12.08
שלום ד"ר.
אשמח לדעת אם תוכל לעזור לי. בעקבות מקרה של אחותי של סרטן המעי הגס, רציתי לשאול מס' שאלות. אציין, שאחותי עברה ניתוח להוצאת הגידול שהתגלה כממאיר.
אחותי עוברת טיפולים כימותרפיים והיא כל הזמן בדיכאון עמוק, והיא מבקשת לדעת לאחר שעברה את הניתוח את המצב הרפואי העכשווי, והינה לחוצה ומרגישה כאבים באזור הניתוח. לאחר פנייה אל הרופאים, נעשתה בדיקת אולטראסאונד אך הייתה ב.מ.פ. בבדיקה עצמה לא נבדק אזור הניתוח אלא איברים קרובים. וכאשר שאלנו בנוגע לבדיקה שאלות הקשורות בעניין האונקולוגי, הובהר בפנינו כי אינה רשאית לתת תשובות כאשר החולה הוא אונקולוגי. שאלתי היא אלייך בעיקרה האם ישנן בדיקות שניתן לבצע תוך כדי הכימותרפיה, או מה הנהלים במקרה שכזה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
07:59 09.12.08
כל מקרה לגופו - הפרטים שמסרת אינם מלאים וקשה לענות
מציע שתקבעו פגישה עם האונקולוג המטפל ותקבלו כל ההבהרות
 
אדי
18:05 07.12.08
לאחרונה שמעתי הרצאה שממנה הובן כי ישנם כבר מחקרים המראים על נטיה להתפתחות סרטן אצל אנשים המשתמשים זמן רב בסטטינים (כגון קרסטור) להורדת שומנים רעים בדם כאשר הLDL יורד אל מתחת לסף.
מה ידוע היום על קשר בין שימוש ממושך בסטטינים והתפתחות סוגי סרטן ממסויימים?
בתודה,

אדי
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:52 08.12.08
סטטינים לא רק שאינם גורמים לסרטן אלה אף מטפלים בסוגי סרטן מסוימים

J Am Coll Cardiol. 2008 Sep 30;52(14):1141-7. Links

Comment in:
J Am Coll Cardiol. 2008 Sep 30;52(14):1148-9.
J Am Coll Cardiol. 2008 Sep 30;52(14):1150-1.
Statins, low-density lipoprotein cholesterol, and risk of cancer.Alsheikh-Ali AA, Trikalinos TA, Kent DM, Karas RH.
Institute for Clinical Research and Health Policy Studies, Department of Medicine, Tufts Medical Center and Tufts University School of Medicine, Boston, Massachusetts 02111, USA.

OBJECTIVES: We sought to assess whether statin-mediated reductions in low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) are associated with an increased risk of cancer. BACKGROUND: We recently reported an inverse association between on-treatment LDL-C levels and incident cancer in statin-treated patients enrolled in large randomized controlled trials, raising concern that LDL-C lowering by statins may increase cancer risk. However, meta-analyses suggest a neutral overall effect of statins on incident cancer. METHODS: A systematic literature search identified 15 eligible randomized controlled trials of statins with >or=1,000 person-years of follow-up that provided on-treatment LDL-C levels and rates of incident cancers (19 statin and 14 control arms, 437,017 person-years cumulative follow-up, and 5,752 incident cancers). RESULTS: In the statin arms, meta-regression analysis demonstrated an inverse association between on-treatment LDL-C and incident cancer, with an excess of 2.2 (95% confidence interval: 0.7 to 3.6) cancers per 1,000 person-years for every 10 mg/dl decrement in on-treatment LDL-C (p=0.006). The corresponding difference among control arms was 1.2 (95% confidence interval: -0.2 to 2.7, p=0.09). Compared with the control arms, the statin regression line was significantly shifted leftward, such that similar rates of incident cancer were associated with lower on-treatment LDL-C (p<0.05). Meta-regression demonstrated that statins lack an effect on cancer risk across all levels of on-treatment LDL-C. CONCLUSIONS: There is an inverse association between on-treatment LDL-C and incident cancer. However, statins, despite producing marked reductions in LDL-C, are not associated with an increased risk of cancer.

J Natl Cancer Inst. 2008 Nov 5;100(21):1511-8. Epub 2008 Oct 28. Links

כפי שמובא לעיל הסטטינים יכולים לשמש כטיפול בסרטן הערמונית
ד"ר יוסף ברנר
 
שרון
17:39 05.12.08
גילו לאמי גידול בדופן הריאה זה שלח גרורות לרגל והיא על מורפיום . התאים הם גדולים מה זה אומר? והאם הטיפול היחיד הוא כימוטרפיה? ומהם סיכויי ההחלמה? בתודה שרון.
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:37 08.12.08
מדובר קרוב לוודאי בגידול ריאה עם גרורות בעצמות. הטיפול היחיד המתאים לגידול כזה זה כימותרפיה. ניתן עם טיפול זה לעכב את התקדמות המחלה.
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב למומחים, ברצוני לשאול לגבי אבי בן ה-64, שעבר לפני שנתיים כריתה תת שלמה של המעי הגס, ולפני כשנה כריתת אונה ימנית של הכבד כתוצאה מגרורה. סיים כימותרפיה לפני 4 חודשים.

לאחר מעקב כל 3 חודשים בעשיית מרקרים, התקבלו התוצאות הנ"ל, אני אשמח מאוד אם תוכלו להביע את דעתכם על התוצאות.

CA 19-9 36.30
CEA 4.7
CA 125 2.2
CA 15-3 32.0
ALPHAPETROEIN TM 3.4
אמנם יש בצידי התשובות הערות כגון: סמן יציב, גבולי, חלקם כתוב מגמת ירידה , (אך לא משמעותית).
אודה לכם על הדרכתכם והכוונה .
יום טוב
אסנת
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:12 08.12.08
סמני הסרטן הם כלי עזר לאבחון ומעקב, בנוסף לבדיקה קלינית, בדיקות דימות (CT, PET וכ"ה). חשוב לדעת את הערכים הבסיסיים אך חשוב עוד יותר לבדוק אם יש דינמיקה בערכים, קרי, האם רמת הסמנים יציבה או יורדת לעומת עליה בסמנים, המנבאת חזרת מחלה
 
שירה
23:31 07.12.08
שלום
האם זה נכון שהסיכוי שאדם שחלה בסרטן והחלים מכך ילקה שוב בסרטן במהלך חייו (לא בהכרח באותו סוג סרטן בו חלה לראשונה) גבוה יותר בהשוואה לסיכוי שאדם שמעולם לא לקה בסרטן ילקה בכך (כשכל שאר הנתונים זהים)
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:01 08.12.08
כן
לכן קיימת חשיבות למעקב סדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  220  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)