בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
דנאל
22:34 23.03.09
רוצה לספר שהיה לי ניסיון מצוין עם חלב נאקות שעזר לי מאוד
שלום רב,

אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא. משקל תקין 62 גובה 1.77. בכושר טוב. אוכל בשר 5 פעמים בשבוע.
לא סובל ממחלות כלשהן ולוקח רק גסטרו 20-40מג ליום כבר 3 שנים עקב צרבות כרוניות. גסטרוסקופיה לפני שנה היתה תקינה לחלוטין וללא הליקובקטר בביופסיה ובבדיקת נשיפה ואמרו לי שזה רק עקב צרבת כרונית.

לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקות דם שגרתיות שעושה אחת לשנתיים והכל יצא תקין. ספירה, כימיה, סוכר, בדיקת שתן, CRP, הכל תקין.
IRON = 144 לפני חודש וחצי.
בבדיקות בעבר הברזל על ערכים דומים כ 120-150.

לפני שבועיים היה לי חום 5ימים כ 39, כנראה עקב שפעת - כנראה נדבקתי מאשתי והילדים שהיו חולים. החום חלף מאז והבראתי. ביום הרביעי של החום הייתי אצל רופא בקופ"ח שנתן לי ספירת דם בשביל להחליט אולי לתת אנטיביוטיקה. עשיתי את בדיקת הדם יומיים לאחר תום החום...
ספירת הדם היתה תקינה ודומה לעבר אך בכימיה היתה צניחה בברזל לערך של 45
( הנורמה 70-160 ). כאמור רק לפני חודש וחצי הברזל היה 144.
הרופא אמר שהצניחה בברזל היא כנראה טעות ושאבדוק שוב.

ביצעתי היום בדיקות חוזרות.
הברזל ירד ל 40 לעומת 144 לפני חודש וחצי.
פריטין = 56 ( הנורמה 30-300 ). זה תוצאת פריטין דומה לבדיקה שנעשתה לי לפני חודש - בבדיקה התקופתית שרופא המשפחה נותן לי כל שנתיים.היה אז פריטין = 50 . לפני שנתיים היה 65.
ספירת הדם דומה לספירות הדם בעבר אבל ה PLT עלה בחדות ל 490 לעומת 290 לפני שבוע בתום מחלת החום. בדרך כלל בעבר PLT= 270-310.
יתר ספירת הדם ערכים תקינים.
המוגלובין 13.5 בדומה לתוצאות שלי לאורך השנים ( תמיד קצת נמוך )
RBC=4.8 WBC=7.9 HCT=39.6 MCH=27.8 MCV=83 RDW=12.6 MCHC=33.5

MONO=5.8 EOS=1.5 LUC=1.2 NEUT=65.3 LYM=25.8 BASO=0.4

LYMP ABS=2.0 NEUT ABS=5.2 PLT=490

כל התוצאות האלה דומות לעבר חוץ מהזינוק ב PLT
אני לא סובל מכאבי בטן חריגים או צרבות חריגות.
מה שכן סובל קצת מחולשה באחרונה וירדתי 3 ק"ג בחודשיים.

ברצוני לשאול.
מה יכול לגרום לכך שתוך חודש וחצי הברזל שלי צנח כה בחדות מ144 ל 40 וזה חזר בשתי בדיקות? זאת, למרות שהפריטין שמר על ערך דומה לעבר.
מה יכול במקביל לגרום לזינוק ב PLT מ 290 ל 490 תוך שבוע ( שבו הייתי בריא ).
לפי מה שקראתי הבנתי שהיות והפריטין לא ירד אז כנראה אני לא מאבד ברזל.
אם כך האם הצניחה החדה בברזל תוך חודש וחצי יכולה להעיד על ממאיר בדם או מחלת דם/לימפה?
איך כדאי להתקדם מכאן?
תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:09 22.03.09
מציע שתפנה למומחה לרפואה פנימית. צריך לשקול ביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ובהמשך בדיקות דימות שונות
שלום,
אני סובלת מאפילפסיה וכאבי ראש עזים.
עשיתי MRI כשהתוצאה הייתה LOWE GRADE GLIOMA והומלץ על ניתוח.
אשמח אם תוכל להסביר לי מה בדיוק אומר הגידול הזה, והאם יש לו קשר לאפילפסיה.
כמו כן מה הסיכונים בניתוח מעין זה.
תודה רבה!
סי
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:33 22.03.09
זהו גידול בדרגת ממאירות נמוכה נמוכה, אשר עלול לגרום להתקפי אפילספיה. הטיפול - כריתה נוירוכירורגית
 
סי
16:30 22.03.09
תודה על תשובתך המהירה!
תוכל לומר לי מה הסיכונים הכרוכים בכך, והאם במקרה של כריתת הגידול יפסיקו ההתקפים?
 
פרופ' א קוטן
19:38 22.03.09
מציע להעביר שאלות אלה לפורום נוירולוגיה - נוירוכירורגיה
 
דנה
15:31 22.03.09
לסבתי היקרה התגלה גוש סרטני בקיבה כ5 ס"מ ובנוסף פיזור לעצמות השלד והכבד,כעת היא מאושפזת בכירוגיה ואמורה לקבל חוות דעת אונקולגית .
אנו המשפחה המודאגת מטפלים בה 24 שעות גם כשהי בבית חולים , עדיין לא דיברו איתנו אך אנו מבינים כי מצבה סופני.
יש לציין שהיא בת 79 ברקע סכרת, יתר לחץ דם, ארטיטיס .
נוטלת מס כדורים פרדניזון, אוסמואדלט קלוריל, גלוקמין, ויטמין d.
כמו כן בסיטי חזה ובטן נמצא pe בריאה שמאלית.
במיפוי עצמות נמצא פיזור לאורך עצמות האגן דו צצדי, לאורך עמוד השדרה.
ובבדיקה ה pct נמצא סיגמנט 1 ס"מ בכבד , מה אפשר לעשות על מנת להעריך את חייה ?
ושחייה שנותרו יעברו ללא סבל כמה שרק אפשר.
לאור הפרמטרים שציינתי האם יש איזה שהוא פיתרון לאריכות ימים במצבה?
תודה על תשובתכם.
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:02 22.03.09
לצערי לא ניתן לרפא סרטן קיבה גרורתי, ניתן לעכב ההתקדמות ע"י טיפולי כימותרפיה, במידה והחולה במצב שהיא יכולה לקבלם. לצכרי הפרוגנוזה נמדדת בחודשים בלבד
כל כך קשה להתמודד, קשה לטפל בה ולדעת שהיא תכב כבר לא תהיה.
האם כימותרפיה כלשהי תוכל להאריך את חייה ?מעבר למס חודשים?
היא מאושפזת בתל השומר כעת אני יוצאת לפגישה עם אונוקלוג.
שלום רב,
אנא עצתך. אובחנתי בסרטן שחלה stage 1c. אחרי ניתוח שבו הוצאו הרחם, השחלות וכל השאר, הופניתי לטיפול כימותרפי. אסכולה אחת המליצה על 6 טיפולי טקסול+קרבו. אסכולה שנייה על 6 טיפולי קרבו בלבד. אחת ל-3 שבועות. אחרי 2 טיפולי קרבופלטין+טקסול (מנות גדולות) יש לי נוירופתיה חזקה באצבעות הידיים ובכפות הרגליים. נאמר לי שזה מהטקסול, ולא תמיד זה עובר. אני עומדת להמשיך עם קרבופלטין בלבד אחת ל-3 שבועות וקוראת שנוירופתיה יכולה להופיע גם כתוצאה מקרבופלטין. האם יש סיכוי שהנוירופתיה תתגבר? האם מנות קטנות יותר של קרבו במקום מנה גדולה אחת ל-3 שבועות פתחית את הסיכון? מה עושים? אני חרדה מאוד.
רונית
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:28 20.03.09
יש לקוות שעם קרבופלטין הבעיה תהיה פחות חמורה. מכל מקום - נטיפול חשוב, ויש לבצע אותו על מנת להבטיח סיכוי טוב לריפוי
אתמול עברנו MRI לבדיקת מצב אחרי שלפני חודש סיימנו חודש וחצי של הקרנות וטמודל (גידול מסוג אסטרוציטומה אנאפלסטי דרגה 3 מעורב עם אוליגונדנדרוגליומה שהוסר בחלקו בניתוח) ,אחרי שהתקשרנו לרופא הוא אמר שהתוצאות טובות מאוד ואחרי שביום ראשון תהיה ישיבת רופאים יוחלט אם בכלל לתת המשך טיפול (טמודל 5 ימים ומנוחה 23 ימים) ,מה זה אומר "תוצאות בדיקה טובות מאוד" ? ,יש סיכוי שהגידול נעלם לגמרי ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:15 19.03.09
התשובה - כן.
לגבי נטילת טמודל בהמשך - אפשר להתווכח
 
יוליה
16:35 18.03.09
אבא שלי חולה בסרטן הלבלב.אחרי בדיקה ראשונה בדצמבר CT לא היה גרורות.הוא עבר כמה טיפולים כימיאטרפיה ועושה בדיקות דם.בדיקה carcinoembrionic antigen CEA) יוצאה גבוהה ,וגם בדיקה CA - 125.מה זה אומר?
 
פרופ' אברהם קוטן  
17:40 18.03.09
צריך להשוות לערכים שלפני הטיפול - האם ירדו (מגיב לטיפול) או שמא עלו (לא מגיב), ובהתאם לכך לתכנן המשך הטיפול
 
יוליה
09:30 19.03.09
תוצעות של בדיקה:
CA-787
CEA-1.1
זה אומר שכימיאתרפיה לא מגיבה?
 
פרופ' א קוטן
09:53 19.03.09
אינני יכול להתייחס, שכן עליך להעביר ערכים של הסמנים CEA ו-CA19-9 לפני הטיפול ולאחר הטיפול
שלום רב,
אבי, בן 73, חולה בסרטן הערמונית. המחלה התגלתה ב-2007, PSA עם גילוי המחלה : 44. מאז גילוי המחלה, מטופל בלוקרין+כדורי קסודקס. עד כה, אבי הגיב יפה לטיפול ההורמונלי, באפריל 2008 PSA ירד ל- 1.4. עם זאת, מאז ה-PSA נמצא בעלייה.
בעקבות כאבים מהם סבל באיזור עצם הזנב, עבר בינואר סדרה של 10 הקרנות. מאז ההקרנות, הכאבים רק החמירו, וכעת הכאב מקרין לירך ימין. כמו כן, סובל מצריבה בפי הטבעת ומטחורים.
מספר ימים לאחר ההקרנות ביצע בדיקת PSA שהראתה עלייה לרמה של -4.1.
כיום, אבי סובל ואף מתעורר בלילה מכאבים. כדי להקל על הכאבים, לוקח משכך כאבים (כדור אופטלגין/אלגוליזין) כל 4-5 שעות. לפני כיומיים ביצע בדיקת PSA ובה התגלה שה-PSA עלה עוד יותר, ל-11. חשוב לציין שהיום קיבל זריקת לוקרין (שאותה מקבל פעם בשלושה חודשים).
אבי נשלח למיפוי עצמות, לבדוק התפשטות המחלה. כמו כן, קיבל מרשם לכדורים הורמונליים נוספים – DES. אבי חושש מאוד מטיפול כימותרפי ואינו מוכן לקבלו.
שאלותיי:
1. ממה נובעים הכאבים? האם יכול להיות שמשהו במהלך ההקרנות גרם לכאבים /להחמרה במצב?
2. האם יש צורך לבצע בדיקת CT נוספת (אחרונה בוצעה בינואר) ?
3. האם יש טיפול נוסף, שאינו כימי, גם אם אינו כלול בסל התרופות, שיכול לסייע?
בתודה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:49 18.03.09
מהתיאור שלך נראה, כי מקור הכאבים - גרורות גרמיות או גרורות אחרות (כגון - בבלוטות לימפה).
אני מניח שבוצעו אצלו מיפוי עצמות ובדיקת CT של החזה, הבטן והאגן. אם לא - רצוי לבצע. במידה וקו טיפולי ע"י ההורמון DES לא יועלי - ניתןל לשקול טיפול כימנותרפי ע"י טקסוטר.
 
חנה
15:38 18.03.09
תודה .
האם לדעתך יש היום טעם לבצע בדיקת זקיף לאחר שבוצעה הרחבה ונמצאה נקייה ?
האם לדעתך כדאי לבצע בדיקות כלשהן כגון U/S לבלוטות " אם כן לאיזה מהן ?
תודה
חנה

 
פרופ' אברהם קוטן  
15:43 18.03.09
לאחר שנעשתה כבר הרחבה אי אפשר מהבחינה הטכנית לבצע בדיקת בלוטת זקיף. אפשר לשקול CT חזה בטן אגן
שלומות; אחיין שלי בן 22 חלה בסרטן מסוג יואינג סרקומה. לאחר כימותרפיה ממושכת, כריתת רגל והמשך טיפולים, חזר הסרטן בריאה ובלב. בדיקה פתלוגית שבוצעה בגידולים שהוצאו מגופו בשבוע שעבר אבחנה, שהגוף איננו נקי. בתוך שבועיים הוא אמור להתחיל בטיפול כימותרפיה אגרסיבי יותר ממה שטופל עד כה. האם היפותרמיה היא דרך טיפול רלוונטית במקרה כזה? אודה לעזרתך הדחופה. הוא מטופל בארה"ב ואנחנו רוצים לעזור לו בכל דרך אפשרית.
הרבה תודה מראש!
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:34 18.03.09
אינני חושב שיש הצדקה להיפרתרמיה במקרה זה
 
קאטי
10:17 18.03.09
שלום,

ברצוני לברר האם אפשר להמצא בסביבת ילדים קטנים בתום יום הטיפול במבטרה ולהמשיך להשתמש במקלחת ובית השימוש שהילדים משתמשים מבלי שנחסוף אותם לסקנה.

תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:25 18.03.09
אין מגבלות
 
נעמי
08:58 18.03.09
ניראה שפיספסו אותי וממצב 2 עברתי למצב4
קרצינומה טריפל נגטיב בבלוטות הלימפה ובשד ,התחילו טיפול לפני ניתוח, אדרמניצין היתה תגובה טובה של הכימייה והכל הצטמצם משמעותית ,אחר ככן עברו לטקסול שאכן העלים לגמרי את הגוש בשד עד שלא ראו כלום, אך בבבלוטת הלימפה עבד בעצלתיים ונישאר עוד טיפונת נפחיות מכדור פינ גפונג הוקטן לגודל של זית, הטקסול לאהשפיע כימעט על הלוטה שנישארה כימעט באותו גודל מסיום האדרמיניצין,
הטיפול הסתיים והמתנתי לניתוח,בזמן ההמתנה (חודשיים)עשיתי בדיקות אולטרה סאנד ממוגרפיה ורנטגן, שהעידו שהגוש נעלם כליל בשד, אך עדיין מעט נפוח בבלוטה,אמרו אולי דלקת קטנה ,בדיקת הרנטגן הפתיעה אותי יותר כאשר בישרה על צל קטן בריאה, ושינוי ספנדילוטי החוליה l 4עמוד שידרה מותני,
בדקתי את צילום הרנטגן ומיפוי עצמות שנעשה 5 חודשים לפני ושם הכל היה תקין, משמעו שאולי בלוטת הלימפה עדיין נגועה ובזמן ההמתנה לניתוח (חודשיים כשביקשתי להקדים גיחכו ואמרו שאני כבר בריאה מכל הכימייה הגדולה ,רק לא בררו אם אכן היא עוזרת גם לגוש בשד וגם לבלוטת הלימפה ,הרי לא צריך שישאר הרבה קרצינומה כדי שזה יתקוף ביתר שאת
) חוששת שנישלחו גרורות אחת לעמוד שידרה ולריאה ומי יודע עוד לאן?
ניראה שנעשה כאן פיספוס מכיוון שבמהלך הטקסול ובסיומו לא נעשו בדיקות מתאימות לראות אם יש נסיגה, כשביקשתי דחו אותי על הסף בטענה שאני כבר מבריאה בניתוח כבר יראו את הכל, פניה אישית שלי לאחר חודש ימים של ביוקרטייה לפרופסור שמביקש בדיקות זיכו אותי בבדיקות שלאחרי הכימייה ,אך אולי קצת מאוחר מדי,כי
סמכו על זה שזה נסוג בשד על ידי בדיקה ידנית,אך את הנעשה בבלוטה לא התיחסו בהתאם, וידוע שבבלוטה קשה יותר לסלק את הקרצינומה, במקום ולמהר אותי לניתוח מדוע לא לקחו בחשבון את זמן ההמתנה שעלי להשאר ללא הגנה כאשר המחלה עדיין פעילה בגופי?
האם לא היה עדיף להמשיך בהקרנות לבית השחי כדי להשמיד לגמרי את הנעשה גם בבלוטה ורק אז לנתח כשהכל ניגמר ?
אמנם מה שניראה בריאות ובגב עדיין קטן מאוד ,אך אם זה מסוג תאים קטנים הרי תוך מס חודשים עלול לפתח עץ לתיפארת..
מחר ניגששת לניתוח למפקטומי והסרת בלוטות, האם לא קצת מאוחר מדי?
האם אין חשש שבמהלך ההחלמה מהניתוח הכל עלול לפרוץ ביתר שאת מכיון שמערכת החיסונית עסוקה בהחלמה מהניתוח הלא פשוט?
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:23 18.03.09
טיפלו בך כראוי ועל פי הידע העדכני ביותר בסרטן שד. אין שום בסיס לחששותיך על "פספוס"
שלום
נערה בת 18 שגילו לה לפני שנה לימפומה מסוג הוצ'קין טיפלו בה בפרוטוקול אשר לקראת סופו ולאחר ממצאי בדיקות הודיעו לה כי יש לה בנוסף נון הוצ'קין והיא עברה טיפולי כימותרפיה אשר בסופם נעשתה לה השתלת מח עצם עצמית ,אשר הצליחה...

הנערה שוחררה לביתה לפני חודשיים לערך ,כאשר לדברי הרופאים היא בריאה לחלוטין.

לפני 5 שבועות לאחר בדיקת CT-PET גילו כתם קטן בריאה (אשר היה מההתחלה כשגילו הוצ'קין ולא נבדק)ונלקחה ביופסיה מהריאה.
אחרי הביופסיה הכתם הקטן שהיה הפך "למפלצת" כתמים בריאות ללא אפשרות לנתח..

כרגע היא מטופלת בכימותרפיה במשך 3 ימים אחת לשלושה שבועות

שאלתי היא:
1. הרופאים אומרים שזה עדיין קשור ללימפומה,מה הקשר?
2. קראתי שאתה מטפל בשיטת ההיפרתרמיה,האם במצב זה היית ממליץ על טיפולי היפרתרמיה ו/או נטורופתיה.
3. מה הסיכויים להחלים?? האם ראית ניסים ??

לתשובתך,אודה.

שירי

 
ד''ר יוסף ברנר  
12:29 17.03.09
הסיפור מסובך ולא ברור במאה אחוז. ממה שעולה הוא שכיום יש מחלה מפושטת בריאות, לא ברור לי אם ההודג'קינס או הלא-הודג'קינס. התגובה לכימותרפיה בחולים עם הודג'קינס היא לרוב טובה מאד ולכן יש תקוה שהטיפול יועיל.
שילוב של רפואה משלימה והיפרתרמיה בטיפולים הוא תמיד רצוי לדעתי, כך גם במקרה זה.
ד"ר יוסף ברנר
בתחילה איבחנו הודצ'קין בלימפות ,כעבור מס' חודשים שהגוף לא הגיב טוב לכימותרפיה ,עשו שוב ביופסיה ואיבחנו נון הודצ'קין ואז עשו שוב פרוטוקול לנון הודצ'קין + השתלת מח עצם עצמית.

כיום המחלה התפשטה לריאות (תאים קטנים) שלדברי הרופאים ,לא יכלו לראותם מלכתחילה...

מה הסיכוי לצאת מזה?

מדובר בצעירה בת 18 לא מעשנת)

תודה
אני מאובחנת בלימפומה שאינה הודג'קין ואוכלת מזה שנתיים מקוביטיקה . ומתבי השתפר. לאחרונה נמתאו רמות גבוהות של אשלגן בבדיקות הדם. 5.8 . איך מאזנים זאת על ידי תזונה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:34 17.03.09
רמת האשלגן היא רק מעט מאד גבוהה ואינה מטרידה במיוחד. צריך לנסות למצוא את הסיבה לרמת האשלגן הגבוהה ולטפל בה. כמו כן תזונה דלת אשלגן- בקשר לכך צריך להתייעץ עם דיאטנית.
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב,

אבי בן ה-71 לקה בסרטן המעי שהתפשט לחלל הבטן וכעת התגלו ממצאים בכבד. עד לפני כ-5 חודשים קיבל טיפול קו 3 של אירביטוקס עם ארינוטקן שבלמו את המחלה ואף העלימו חלק מהנגעים. מכיוון שתופעות הלואי היו קשות יחסית, הוא קיבל "חופשה" מהטיפול חודש אחרי חודש. כעת התפרצה המחלה במלוא עוזה , הכבד נגוע ואבי צהוב לחלוטין. הוא אמור בימים הקרובים לחזור לטיפול באירביטוקס (ללא כימותרפיה) אולם נאמר לנו שהסיכוי לשיפור קלוש ביותר. שאלתי היא- האם ניתן לעשות עוד משהו במצב כזה בכדי לדחות את הקץ ? איפה שהוא בעולם/בארץ ? איזשהו טיפול ניסיוני? אין מגבלת תקציב!!! לא משנה לנו כמה זה יעלה אבל שתהיה הוכחה כי יש מקרים שאכן עזר.
אשמח לכל תשובה - אם של הרופאים המכובדים או של קוראים למודי ניסיון.

תודה

רפי
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:24 17.03.09
אם מצבו מאפשר - להוסיף הקרנות לכבד, בנוסף לארביטיוקס
 
רפי
11:58 17.03.09
ראשית, תודה !
מה הכוונה ב-"מצבו" ? מהו המצב בו הוא יכול לקבל הקרנות ואיזה מצב מונע זאת ? כרגע הוא כולו צהוב, חלש, חסר תיאבון וישן הרבה מאוד.

רפי
 
אפרים
23:15 16.03.09
יש אפשרות לקבל מידע על כיצד נוצר מחלה מסוג זה A.M.L
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:25 17.03.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
 
סאמי
12:35 15.03.09

שלום רב ד"ר,

ברצוני לדעת, האם הופעת כיב כיבה מראה שישנו בהחלט גידול סרטני בכיבה או שיתכן שדלקת זו נובעת מסיבה אחרת. מה השכיחות בערך שזה גידול סרטני?

תודה רבה
 
אברהם קוטן
16:54 15.03.09
כשמאבחנים כיב בקיבה, יש לקחת דגימה לבדיקה פתולוגית על מנת לשלול גידול. כ"כ יש להמשיך במעקב גסטרואנטרולוגי קבוע
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:55 15.03.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול.
לכבוד פרופ' קוטן,

תודה על תשובתך ובהמשך לה:"אפשר גם לשקול קרינ הלבית השחי ומבטרה ללא כימותרפיה - אבל התוצאות פחות טובות."

האם תוצאות פחות טובות היא הופעת המחלה במוקדי לימפה אחרים בגוף או מעורבות של איברים כמו כבד ומח עצם? מה הוא פרק הזמן אחרי טיפול קרינה משולב בביולוגי להשנות המחלה ?
שלום.
בכריתה של נקודת חן שטחית נמצא מלנומה : BRESLOW 0.7mm, CLARK 3 .
לאחר מכן בוצעה הרחבה נוספת באזור ונמצא נקייה ללא ממצא .
עברתי צילום ריאות - תקין .
האם מומלץ לפי התוצאות של הממצא הראשון לבצע דגימה של בלוטות הזקיף ?
האם מומלץ לבצע U/S לבלוטות ואיזה ?
אודה לך באם תוכל לפרט קצת עושים את דגימת הזקיף .
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:32 14.03.09
בדיקת בלוטת זקיף מבצעים במלנומה בעומק של 1 - 4 מ"מ. בגלל הסיכון האפסי למעורבות בלוטות לימפה והפרוגנוזה המצויינת (סיכוי של כ-97% לריפוי) אין הצדקה לבדיקה.
הבדיקה מתבצעת כדלקמן: בזמן הרחבת הכריתה מזריקים חומר צבע ואיזוטופ רדיואקטיבי למיטת הגידול ממפים את תחנות הלימפה וקובעים לאיזו מהן התנקז החומר הר"א כגון - בית שחי, מפשעה וכ"ה. אח"כ במהלך הניתחוח מזהים את הבלוטה אליה התנקז החומר הר"א בערת מחונה גייגר, ומוציאים אותה לבדיקה. נעזרים גם בצבע ע"מ לזהות את הבלוטה אליה התנקז הצבע (מתילן בלו)
 
חנן
22:01 14.03.09
תודה .
האם לדעתך יש היום טעם לבצע בדיקת זקיף לאחר שבוצעה הרחבה ונמצאה נקייה ?
האם לדעתך כדאי לבצע בדיקות כלשהן כגון U/S לבלוטות " אם כן לאיזה מהן ?
תודה
חנה
 
ילנה
22:47 14.03.09
שלום רב! רצינו לשמוע את דעתכם בנושא הבא:
גברת שנמצא אצלה סרטן עברה טיפול כימוטרפיה ב3 מחזורים. המצב אצלה נשאר אותו הדבר והטיפול לא עזר. הרופא המשפחתי שעוקב אחרי המחלה הציע לעשות הקרנות כדי להקל על הכאבים למרות שהיא עברה כבר טיפול כימוטרפיה. הרופאים בבית החולים רמב"ם דחו את ההצעה לעשות את ההקרנות בבית החולים שלהם ושלחו אותה לבית החולים האיטלקי. השאלה היא האם באמת כדאי לעשות את ההקרנות והאם זה יעזור להתגבר על הכאבים כי המחלה כבר התפשטה והאם זה בכלל שווה את זה?

תודה מראש, ילנה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  230  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)