בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
חני
23:34 23.09.08
לפני שבעה שבועות אמי עברה ניתוח וויפל,
ובעוד שבועיים-שלושה מתחילה טיפול כימותרפי.
התוצאה של ca9-19, בבדיקה שנערכה לפני כמה ימים הינה 85.
מה המשמעות של הנתון הזה? האם התוצאה מעודדת?
מעבר לכך, מה ניתן לעשות כדי להגדיל את סיכויי הריפוי,
כאשר מבחינתה כל האפשרויות מקובלות.
אודה לתשובתך המהירה,
חני
 
ד''ר יוסף ברנר  
14:54 24.09.08
לפי הסמן הגידולי קיים חשד שלמרות הניתוח נותרו עדין שרידים של הגידול. מומלץ על בדיקת סי טי או PET כדי לוודא זאת.
ד"ר יוסף ברנר
 
חני
21:07 05.10.08
שלום רב,
רציתי להבין מהי בדיקת PET?
האם ייתכן שנשארו שרידים באברים אחרים או רק בלבלב?
האם טיפול כימותרפי יעזור עם השרידים האלה?
האם משהו יכול לעזור?

לפני הניתוח ה-ca היה 700.

אודה לתשובתך המהירה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:31 06.10.08
אמנם הירידה בסמן משמעותית אך עדין הרבה יותר גבוה מהנורמה. אם אינו ממשיך לרדת, כפי שכבר כתבתי קודם, קיים חשד לשרידים של המחלה בעיקר בבטן. בדיקת פט היא מיפוי כל גופי לתאי סרטן ויכולה לאשר או לשלול האם באמת יש עדין שרידים. מאחר ובכל מקרה אמך עומדת לקבל כימותרפיה, אולי ניתן להימנע מבדיקה זו ורק לעקוב בהמשך אחר הסמן.
ד"ר יוסף ברנר
 
חני
20:11 06.10.08
תודה רבה על התשובה המהירה.

האם טיפול כימותרפי עוזר בחיסול השרידים שאולי קיימים?.

נעשה CT בבטן, שבועיים לאחר הניתוח, שהיה ללא ממצאים מחשידים.

שוב תודה
 
מלי דחוף
16:05 05.10.08
יש לי סרטן באונה השמלית מתאים קטנים מה זה ומה משמעות המצב
ב- בסיטי כול הגוף הייתה משיכה לבית החזה עשיתי ביובסיה ( מהגרון ) שלא ניתגלה דבר
שאלתי איך זה שלא נימצא דבר אני בטוחה שהרופאה לקחה מכמה מקומות
ולמה הסיטי פט נימשך לשם
שאלתי היא איזה בדיקה עליי לעשות ליפני הניתוח כדי לוודות שאין לי כלום
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:35 06.10.08
חולים עם סרטן ריאה מתאים קטנים צריכים לעבור את הבדיקות הבאות לפני הטיפולים: CT חזה, בטן ומח, מיפוי עצמות, ולפעמים בדיקת מח עצם.
סוג זה של סרטן ריאה אינו מתאים לניתוח והטיפול המומלץ הוא בכימותרפיה
ד"ר יוסף ברנר
 
הילה
20:50 25.09.08
שלום,
לפני כ9 חודשים התגלה אצל אבי גידול בריאות ובכבד. הוא נכנס לקבוצה מחקר החוקרת את ההשערה שטיפול של אבסטין עם טרסיבה יחד מועיל יותר. בתחילת הטיפול הוא קיבל טיפול כימוטרפי עם אבסטין וכעת לאחר 3 מחזורים הוא מקבל את האבסטין והטרסיבה. גופו הגיב בצורה חיובים לטיפולים הכימוטרפיים ונראה בתוצאות הסיטי כי הגידול בכבד ובריאה קטן במקצת. לאחר שסיים את הטיפול הכימותרפי הוא קיבל רק את האבסטין והטרסיבה ולאחר חודש וחצי בו בוצעה בדיקת בCT פעמיים נראה כי יש החמרה במצבו ולכן הוחלט להוציא אותו מהמחקר ונמסר לנו שהוא לא קיבל באמת את הטרסיבה אלא תרופת דמו. עכשיו עברו כשבועיים מאז התחיל לקבל את הטרסיבה באמת, האם ידוע על אפרטיביות התרופה באופן מוכח ? האם עצם העובדה שגופו הגיב באופן יעיל לכימותרפיה הסיכוי שהוא יגיב לזה הוא יותר טוב/פחות טוב או שאין קשר בין השניים? בנוסף הוא סובל מכאבים בגב כבר למעלה מחודש ולפני כ3 שבועות החל לקבל טיפול ברדיה שהבנתי עד כה שמאוד ממולץ. כאשר שאלתי ממה נובע הכאב נמסר לי כי יש חשש לגרורות בעצמות אך ישנה מחלוקת בין הרופאים כי האורטופד המטפל טוען כי אין והרופא המטפל ביצע בדיקה ומצא אנזים שלטענתם מעיד על גרורות בעצמות אך כעת הם מתמקדים בכאב ולא בטיםול של הגרורות בעצמות או הפרכת החשש, השאלה היא האם יתכן שכאב נובע מסיבה אחרת או שההסבר היחיד הוא גרורות בעצמות??? בנוסף הוא מקבל כדור MCR ומיר לכאבים, האם תרופות אלא יכולות לגרום לכאבים בקיבה למרות שהוא מקבל פמו???
אודה על התייחסות,
הילה
 
הילה
20:52 25.09.08
שאלה נוספת, האם כל הטיפול יכול לפגוע לו בקול??
הוא כל הזמן צרוד החל מהטיפול הכימותרפי...
שוב ממש תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:35 25.09.08
הסבר שכיח יותר לצרידות/אובדן קול - מעורבות בלוטות לימפה במיצר עם לחץ על העצב שמעצבב את מיתר הקול השמאלי וכתוצאה מכך - שיתוק המיתר השמאלי וצרידות/אובדן קול
 
הילה
12:28 26.09.08
תודה רבה על התגובה המהירה,
אך ש לי מספר שאלות נוספות, האם הצרידות הינה תופעה זמנית או קבועה? והאם ניתן לעשות דבר בנידון???
 
פרופ' קוטן
14:31 26.09.08
אם הסבה היא הסננת העצב שמעצבב את מיתר הקול השמאלי - הצרידות לעתים לא חולפת מכיון שהנזק לעצב הוא בלתי הפיך (גם אם הגידול מגיב לטיפול). לעתים (רחוקות) - הצרידות משתפרת
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:33 25.09.08
1. אין קשר בין תגובה לכימותרפיה לבין הסיכוי להגיב לטרסבה
2. הסיכוי להגיב לקו כימותרפי שני קטן יותר בהשוואה לסיכוי להגיב לקו ראשון.
3. קיים סיכוי להגיב לטרסבה בעיקר בנשים עם סרטן בלוטי שלא עישנו. אצל אחרים - הסיכוי פחות טוב
4. ישנם גורמים שונים לכאבי גב - שינויים ניווניים, אוסטאופורוזיס, דיסקופטיה וכ"ה. אלא שבחולה סרטן ריאה יש לחשוד תמיד על גרורות בעצמות.
5. MCR על פי רוב לא גורם לכאבי קיבה
 
הילה
15:56 06.10.08
ד"ר שלום רב,
אני פונה אלייכם שוב בעקבות כאבי תופת של אבי בבטן, לאחר בדיקת הCT שפונעחה היום מתברר כי הגידול בכבד גבל והוא יושב ליד המעי על העצבים שגורמים לכאבים. כעת הגדילו לו את המינון של MCR וMIR. הוא מאוד חלש ומותש , רציתי לדעת האם תרופות אלו גורמים לחולשה רבה אצל החולה?
הולא לוקח 20 מ"ג.MCR פעמיים ביום וMIR לפי הצורך של 15 מ"ג.
תודה רבה על ההתייחסות
הילה
 
אברהם קוטן
17:10 06.10.08
תשאלו את הרופא שלכם על אפשרות של טיפול קרינתי לכבד להקלת הכאב
 
שרית
12:11 05.10.08
שלום רב, לחמתי בת 69 הוציאו גידול מסוג מלנומה מהחלחולת. לאחר צילום פט סיטי ראו כתם בכבד. כאשר ניתחו אותה פתחו גם לראות את הכבד וראו הרבה "כתמים" מלנומות בכבד, הוציאו חלק. האישה מרגישה מאוד בריאה למעט העצירויות מהן סבלה. הרופא אמר שאין לזה טיפול. אני קוראת ושומעת שישנם טיפולים לסרטן בכבד. האומנם האישה גוססת ??? האם אין דרך להציל אותה ? אנא כתוב לי תשובתך.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:44 05.10.08
המשמעות של הימצאות תאי מלנומה בכבד היא חמורה. ניתוח אינו פותר הרבה. הטיפול הוא טיפול במלנומה ולא טיפול בסרטן בכבד. הטיפולים הכימותרפיים במלנומה הם רעילים מאד ובעלי יעילות לא גבוהה במיוחד. רצוי להתייעץ עם אונקולוג לגבי הטיפול המתאים
ד"ר יוסף ברנר
 
אלי
03:03 05.10.08
לרופאים הנכבדים,
בעקבות בירור ממושך של סימפטומים רבים (FUO) עברתי בדיקת PET להלן התוצאות. (רופא המפנה בחופשה כך שאין לי אפשרות להבין את משמעות המימצאים).
שאלתי ודאגתי מופנית בעיקר לחלק הממצא במוח העצם, אני מבין שהממצא מעלה חשד לממאירות במח העצם. שאלותי.
1) האם ערכי הSUV המצויינים נחשבים גבוהים והאם הם משמשים כאינדיקציה לדיוק האבחון.
2) מה רמת הדיוק של פט-סיטי באבחון לימפומה במח העצם בכלל.
3) מבחינה מקצועית - מה רמת ההתייחסות לממצאים מסוג זה.

שוב תודה רבה על הקדשת הזמן לתועלת הציבור.

IMPRESSION: THERE IS A FOCAL HYPERMETABOLIC LESION NOTED WITHIN THE RIGHT CHEEK NEAR THE ANGEL OF THE MANDIBLE AND TAIL OF THE PAROTID GLAND WITH MAXIMUM SUV OF 2.3 THIS IS SOMEWHAT NONSPECIFIC AND COULD REPRESENT INFCTION, INFLEMATION OR TUMOR INVOLVEMENT. CLINICAL CORRELATION IS RECOMENDED.
PATCHY ACTIVITY IS NOTED WITHIN THE PROXIMAL ESOPHAGUS AT THE C7 LEVEL WITH A MAXIMAL SUV OF 3.8 AGAIN THIS IS NONSPECIFIC AND COULD REPRESENT INFECTION, INFLAMMATION OR TUMOR. DURECT INSPECTION CAN BE OBTAINED AS CLINICALLY WARRANTED.
THERE IS A PATCHY AND HETEROGENEOUS MARROW UPTAKE NOTED THROUGHOUT MOST PRONOUNCED WITHIN THE THORACIC AND LUMBER SPINE. MAXIMUM SUV LEVELS WHERE OBTAINED THAT REPRESENTED LEVELS WITH A MAXIMUM SUV OF 4.0 WITHIN THE T7 VERTEBRA AND A MAXIMAL SUV OF 3.7 WITHIN THE L5 LEVELS. THEST FINDINGS ARE QUITE SUSPICIOUS FOR MARROW INVOLVEMENT AND CORRELATION WITH MRI AND/OR BONE MARROW BIOPSY IS RECOMENDED.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:42 05.10.08
בדיקת הפט כמו כל בדיקה אחרת אינה מדויקת ב 100%. היא רק מכוונת אותנו לאזורים חשודים. במקרה של הבדיקה הנ"ל נראו אזורים חשודים בזוית הלסת בצד ימין, באזור הושט ובמח העצם. בדיקת הפט מכוונת את הרופאים לאזורים החשודים והם צריכים לחקור ולמצוא מה הבעיה לכן צריך לבדוק את אזור הלסת אולי ב MRI או בביופסיה, את הושט בבדיקה אנדוסקופית ואת מח העצם בשאיבת מח עצם ובביופסיה.
לא בטוח שמודבר בסרטן, יכולות להיות גם פתולוגיות אחרות.
ככל שהקליטה חזקה יותר כך החשד גדול יותר שמדובר בבעיה אמיתית ולא ארטיפקט.
ד"ר יוסף ברנר
האם עושים סיטי פט במקרה גילוי סרטן

לאימי בגיל 75 גילו סרטן רחם אגרסיבי ובשבוע הבא מנותחת
מדוע לא הומלץ סיטי פט? אולי המצב גרוע ואין טעם לנתח
הממצאים היו בדרגה 2 ו- 2 סוגי סרטן
האם ניתן תוך שבוע להגיע לסיטי פט פרטי
אודה לכל תגובה שתעזור לנו אולי למנוע ניתוח מיותר היכול לגרום לבעיות אחרות
תודה



 
ד''ר יוסף ברנר  
18:40 03.10.08
אם מדובר בסרטן רירית הרחם, סי טי של חזה ובטן לפני הניתוח באם הם תקינים הסיכויים שיש מחלה מחוץ לאזור הניתוח הם קטנים מאד ואין צורך בבדיקת פט.
ניתן לעשות פט פרטי בתנאי שתופני על ידי רופא
ד"ר יוסף ברנר
 
רותי
21:21 03.10.08
אני מודה לך על תגובתך ואכן מקוה שאימי לא תעבור ניתוח מיותר
אכן עשתה סיטי בטן וכנראה לפיו אין דאגה כרגע
הלואי ובאמת נראה שהגידול לא התפשט
שנה טובה
 
שירי
13:47 03.10.08
אבי אובחן לאחרונה כחולה בסרטן לבלב עם גרורות בכבד
ומתחיל טיפולים בקרוב.
כרגע הוא חש כאב לאחר כל ארוחה.
מהם ההנחיות הכלליות במקרה זה?
הפחתת שומנים וסוכר או משהו אחר?
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:32 03.10.08
ראי תשובתי למיטל
ד"ר יוסף ברנר
שלום ד"ר,
לאבי סוכר 78 , נאמר לו שזה אפילו מתחת לנורמה, יש לו חשקים לאכול מתוק. האם מותר לו לאכול מעט ? יש ל ו סרטן בזנב הלבלב .
לתגובה אודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:31 03.10.08
חולי סרטן צריכים להימנע מאכילת סוכר. קיימות סיבות רבות מדוע סוכר מעודד את התפתחות תאי הסרטן ותוכלו ללמוד על כך בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בפרק על תזונה בסרטן.
אולם, חולים אשר איבדו משקל רב ואינם אוכלים או אוכלים מעט מאד, יכולים לאכול סוכר או כל דבר אחר המוצא חן בעינהם מאחר וירידה מאסיבית במשקל מהווה סיכון גבוה וצריך לעצור זאת בכל מחיר.
ד"ר יוסף ברנר
 
דורותי
18:55 02.10.08
עשיתי בדיקת דם והתוצאות הם :

CEA- 9.8
CA15-3 24.5
CA125 27.8

הרופא אמר לי שאחד מהם לא טוב,
רציתי לדעת מהו, מה הבעיה ולאן פונים.
תודה .
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:28 03.10.08
CEA מעט גבוה. ערכים נורמליים הם עד 5. ראשית צריך לבדוק האם ממשיך לעלות או נשאר על אותו מספר. ערכים גבוהים יכולים להיות אצל מעשנים כבדים. רמה גבוהה מחשידה לגבי סרטן במערכת העיכול ובעיקר במעי הגס. צריך לכן לעשות קולונוסקופיה. גם בגידוליריאה ה CEA יכול להיות גבוה.
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
21:46 28.09.08
שלום ד"ר ברנר

אימי בת 73 עם סרטן בכיס מרה גרורות בכבד ובעצמות בגב, סובלת מכאבים.
לפי ביופסיית כבד המקור אינו יודע.
ca19 151 )
-ביופסייה נשלחה לחו"ל ולפי אונקוטסט המקור הוא סרטן כיס מרה.
מה הטיפול במקרה זה?
קראתי שברב המקרים מנתחים להוציא את כיס המרה, ניתן במקרה הזה?
תודה וחג שמח, אורלי

 
ד''ר יוסף ברנר  
11:11 29.09.08
מאחר והגידול שלח גרורות לכבד ולעצמות אין טעם לנתח את הגידול בכיס המרה. גידולי כיס מרה אינם מגיבים היטב לכימותרפיה או קרינה. מטפלים בגמזר אך אחוזי התגובה נמוכים. הייתי ממליץ על טיפול תומך (טיפול בכאבים ובמצב הכללי) בלבד ללא כימותרפיה.
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
22:35 29.09.08
שלום ד"ר ברנר

קראתי בפורומים שאנשים שלמרות גרורות עברו ניתוח להסרת כיס מרה וחלק מהכבד
וממשיכים בהקרנות.

האם הטיפול מאריך חיים?
לפי מה קובעים את מי לנתח ואת מי לא ?
תודה אורלי
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:42 01.10.08
במצב שתארת אין אינדיקציה לניתוח וכל פעולה כירורגית רק תגרום לנזק לדעתי
ד"ר יוסף ברנר
בוקר טוב
הבוקר התעוררתי עם כאב קל מאחורי האוזן (צד ימין בראש קרוב לעצם האוזן).
כאשר נגעתי במקום הרגשתי גוש , כאשר נוגעים בו הוא כואב.

אני נורא מודאגת יש לציין שלפני שבוע ביצעו לי בדיקות כלליות (ספירת דם) וכל הבדיקות יצאו תקינות

האם יש סיבה לדאגה שמדובר בגוש סרטני??

מחכה לתשובה
תודה וחג שמח
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:41 01.10.08
גושים כואבים ורגישים הם בד"כ כתוצאה מדלקת ולא מגידול סרטני
ד"ר יוסף ברנר
ד"ר שלום ,
מה המשמעות של אזורים רבים שיש בהם גידולים, המכוסים שומן ? האם זהו דבר חיובי ? או שמעיד על משהו ?
תודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:12 29.09.08
אין לכך שום משמעות
ד"ר יוסף ברנר
 
דוד
17:02 28.09.08
בבדיקת הסיטי נמצא כיס השתן בציסטניציה קשה, סימני סעיפים בדופן , אפקט מסה ע"י כיס השתן על רקטום וסיגמויד. ערמונית מוגדלת. קשרי לימפה קטנים לאורך הרטרופריטונאום.
מה משמעות הממצאים ואיזה נושא מומחיות רפואית אמור ליעץ ולקבוע המשך בירורים וטיפולים.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:08 29.09.08
נראה לי שאורולוג הוא המתאים להשלמת הברור של מאסה באגן, התרחבות כיס השתן, ערמונית מוגדלת ובלוטות באגן
ד"ר יוסף ברנר
שלום ד"ר,
לאבי סרטן בזנב הלבלב , לפני כשבעה חודשים בתחילת המחלה היו לו 2600 מרקרים, עד לפני חודש ירדו ל-260 ועכשיו שוב עלו ל-611. הגידול הגיע לשער הכליה השמאלית ולשער הטחול- -האם מכיוון שזה בשער משמע שהגידול לא הגיע לאברים אלו.
מה סיכוי ההחלמה ?
לתגובתך אודה
בברכת שנה טובה לך ולכל החולים שיחלימו מהמחלה הקשה הזו.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:19 27.09.08
עלית המרקרים מחשידה שהטיפול אינו עוזר יותר אך צריך להשוות בדיקות CT חוזרות.
הגעה לשער פרושה שהגידול עדין לא חדר לאיבר
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
16:03 27.09.08
תודה על תגובותיך.
אם התרשמת שהטיפול איננו אפקטיבי, מה ניתן לעשות ? ומהם סיכויי ההחלמה ? האם ה-CT קובע יותר מהמרקרים ?
תודה ושנה טובה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:38 27.09.08
הסמנים נותנים רמז לגבי מצב המחלה, שינויים ב סי טי הם חשובים יותר.
לגבי הטיפול, צריך להתייעץ עם האונקולוג המטפל
ד"ר יוסף ברנר
 
גיל
16:27 27.09.08
שלום

בת דודתי חלתה בסרטן פעם שניה.
לפני כשנתיים גילו לה סרטן השד, היא עברה כריתת שדיים וטופלה בכימוטרפיה.
עניין סרטן השד הוא משפחתי אצלנו. אמי חלתה חודשיים אחריה, גם עברה כריתה כפולה וטופלה בכימו.
אמה (דודתי) חלתה במהלך השנים כמה פעמים. 1 בכל שד, ובלימופומה.
בנוסף דודתי השניה נפטרה מסרטן וכן גם סבתי.

כעת הסרטן של בת דודתי התגלה בבטן. עוד אין תוצאות מלאות של הביופסיה אבל הרופאים רוצים להתחיל לטפל בה עם טוקסול וקרבו.
האם מישהו יודע על תרופה חדשה יותר שתחליף את המרכיבים הנ"ל? אולי יותר מתקדמת, יעילה יותר.. לא משנה המחיר.. אולי קיימת כזאת בחו"ל?

תודה רבה מראש
ושנה טובה
לבעלי יש כבר שנתיים "כאילו" משהו קשה בשכמה ומידי פעם בפעם ללא קשר לתנועה או ספורט הוא סובל מכאב פנימי מפריע
עבר את כל הבדיקות אצל אורטופד, רנטגן... נאמר לו שזה אולי שריר
לצערנו אחותו נפטרה לפני חצי שנה ממחלת סרטן הריאה וגם לה אמרו שנתיים לפני כן שזהכאב בצד אחד של הסרעפת (היא לא השתעלה ולא הייתה לה בעיית נשימה ) אמרו לה הכירורג שזו דלקת שריר ונתנו לה טיפול נגד דלקת עד כמובן שגילו לבסוף את ה...
אני מאוד מודאגת מעצם זה שהרופאים נתקעו בשריר
האם ניתן לבקש בדיקה מיוחדת? האם לשתוק ולהאמין שזה לא כלום? הרופאים לא אוהבים שאומרים להם איזה בדיקות צריך
אני מאוד מודאגת לאור האירוע הדומה של אחותו וחוששת שלא יהיה משהו קשה יותר וזה באמת יהיה רק שריר
 
אור
13:34 25.09.08
קראתי את תשובתך בפורום סרטן (אונקולוגיה) לדינה, בתאריך 27/6, והדבר חיזק את רוחי:
גם בעלי (בן 74, חולה סוכרת מבוקרת type 2) עבר לאחרונה ניתוח לכריתת סרטן במעי הגס, והפתולוגיה לאחר הניתוח היתה: שלב B2 (או T3N0MX); ועוד היה כתוב שם: "בפתולוגיה גידול T3. מתוך 8 בלוטות לא נמצאו גרורות. אך עקב כריתת בלוטות סבאופטימלית לצורך בירור מטאסטטי והחלטה טיפולית, החולה מופנה לבדיקת PET-CT.
במידה והבדיקה תקינה- הוצע לחולה טיפול כימי משלים ב 5FU/LEUCOVORIN שבועי למשך 6 חודשים. במידה ויש פיזור משני- יקבל טיפול כימי עם AVESTIN".
נראה לי, שעלינו להיות מאוד משוכנעים שאכן נחוץ טיפול כימי זה ושהוא לא יזיק לחולה יותר משיועיל, כדי לקבל החלטה לקבל גזר- דין זה. לא ברור לנו גם מה הכוונה של הרופאה במלים "החלטה טיפולית".
מה דעתך ? האם חיוני לבעלי לקבל את הטיפול הכימי?
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:00 25.09.08
באם בדיקת ה PET תקינה, אין אינדיקציה לטפל בכימותרפיה כטיפול מונע למרות המספר הקטן של בלוטות שנבדקו.
ד"ר יוסף ברנר
 
אור
22:13 25.09.08
תודה רבה לך, דוקטור, על התשובה המהירה!
שלום,

האם אפשר להגדיר איזורים בקיבה לפי רמות חשיבות לפני כריתה?

למשל - :

אם איזור X נגוע - לא ניתן לכרות בכלל
אם איזור Y נגוע - כורתים את כל הקיבה
אם איזור Z נגוע, עדיף להמשיך טיפול כימו.

וכן הלאה...



תודה רבה.



 
ד''ר יוסף ברנר  
18:57 25.09.08
החשיבות היא האם המחלה חדרה דרך הדופן אל הצד השנישל הקיבה ואל אברים בבטן
ד"ר יוסף ברנר
 
רועי
20:15 24.09.08
אבי עבר בדיקת CT וCT פט במהלכן נמצא גוש חשוד באגן ימין שטבעו לא ברור.
בדיקת הCT PET הראתה שיש קליטה לא ניכרת של החומר אך מצד שני יש קליטה מוגברת בקולון.
כבר כתבתי על הגוש הזה בפורום זה ונענתי שמומלץ לעשות ביופסיה לגוש,אך הרופא הכירורגית נתנה בדיקות אחרות בינהם קולונסקופיה

היום עבר אבי קולונולסקופיה
ממצאי הבדיקה הם:
הקולונסקופ הוחדר עד הצקום שזוהה על פי המסכתם האילאוצקלי.
הכנת המעי בינונית ולכל אורכו נצפו שרידי צואה דיסתית סמיכה שנשאבו או נשטפו בחלקם.
לכל אורך המעי הגס הנבדק נמצאו סעיפים גדולים ומרובים.
במעי הגס העולה בסמוך לכפף הכבד נצפה פוליפ גדול בקוטר 3 סמ"מ על גבעול קצר שנכרת בעזרת צנתר לולאה ונשלח לבדיקה.
במעי הגס הרחבי בסמוך לכפף הכבד נצפא פוליפ נוסף בקוטר 1 ס"מ על גבול קצר שנכרת אף הוא ונשלח לבדיקה.
מלבד זאת המעי הגס הנבדק תקין.
התרשמות:
-הכנה בינונית
-סעיפים מרובים בקולון
-שני פוליפים גדולים בקולון הימני.
על פי התשובה ההיסטולוגית ייקבע המשך טיפול.

טוב,אני מבין שזה לא משהו,והרופא רמזה לו שבגדלים כאלה כנראה שבפוליפ יש תאים סרטניים.
האם זה כמעט ודאי שהוא סרטני?
בהנחה שכן,אני נורא מבולבל,מה זה אומר?הרי היא כרתה את שני הפוליפים האלה,אז איזה טיפול צריך במצב כזה?האם פוליפים סרטניים משמע שייגדלו גרורות גם לאחר שנכרתו?
ויש לו בכלל גוש לא ברור באגן ימין דיי גדול,4על5על7. שלאחר הסי טי פט נראה היה כי הוא low limphoma או סרקומה.האם רוב הסיכויים שהוא קשור בעצם לפוליפים שהורדו והוא תוצאה שלהם?

האם יש סיכוי שהורדת הפוליפים בעצם תסיים את הבעיה גם אם הם סרטניים?

תראו,אני נורא לחוץ,אני מתחנן שתתייחסו לשאלה שלי גם אם עדיין לא הגיע תשובת הביופסיה,אני פשוט לא מתפקד,הרופא רמזה שכנראה יש בהם תאים סרטניים,אז רק תגידו לי מדוע כריתתם אינה מרפאה את המחלה?

מודה לכם מאוד מאוד מאוד,בקשה עזרו לי אני כבר גמור.
יש לציין שאבי בן 57.והוא גם מאוד מקשה עלינו הוא תמיד דוחה בדיקות ואני לא יודע מה לעשות.אני בן 24 אגב בבקשה תנסו לענות לי על הכל ואני מצטער שזה כזה ארוך...
תודה רבה!
בשלמותם
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:55 24.09.08
1. צריך להמתין בסבלנות לתוצאות הבדיקה הפתולוגית
2. אם מדובר בפוליפים שפירים - הסתיים בזה הטיפול בהם. יחד עם זאת יש לברר מה טיב הממצא משהודגם בבדיקת ה-CT
3. אם חו"ח ימצאו מוקדי סרטן בפוליפ -יהיה צורך להחליט על ניתוח להרחבת כריתה, בטיפטול כימותרפי, ביולוגי וכ"ה.
 
רועי
11:51 25.09.08
לפי השלבים בסרטן המעי הגס,יש שלב שבו יש גידולים בלימפה,הממצא שלו באגן ימין הוא צבר בלוטות לימפה,מעבר לזה,הפוליפים במעי שהוצאו הם אכן גדולים והסיכויים שהם סרטניים הוא גבוה.בהנחה שהם סרטניים,האם רוב הסיכויים כי הגוש באגן הוא בעצם תולדה של המעי הגס?יש לציין שהוא הראה קליטה בלתי ניכרת של החומר בCT PET.אם אכן ההשערה הזו נכונה,משמע שהמחלה נמצאת במצב מתקדם?
 
איילה
21:28 24.09.08
השתילו לי לפני חדשיים פורט. שני הטיפולים הראשונים עברו בסדר. בטיפול השלישי התחילו מהיום השני (העירוי שלי נמשך עוד 48 שעות בבית) כאבים מציקים באיזור מחט העירוי, המחט הוחלפה אך הכאבים נשארו. בבדיקה שנעשתה לפני שבועיים ע"י הרופא המשתיל נמצא הכל תקין: "...עמדה תקינה של הפורטקאט ללא דליפה וללא חסימה, אין דלקת מסביב". לשאלתי למנתח: שעל אף זאת שעברו 6 שבועות מההשתלה האיזור והצלקת - גם בלי המחט - עדיין מאד רגישים, פטר אותי בזאת שאני צריכה להתרגל. סיימתי עתה את הטיפול הרביעי שוב עם כל ההטרדות של הכאבים; הכאבים מפריעים לישון, מפריעים בדיבור ממושך, מפריעים בהליכה ומדכדכים אותי קשות. במכון האונקולוגי פטרו אותי בהמלצה לקחת אקמול ): עלי לציין שהפורט הושתל לי ישירות על העצם בחזית הגוף, מה שגרם לי לעוגמת נפש קשה - בגלל הכיעור שבזה (אני רזה וזה מאד בולט), ועתה בנוסף הדיכדוך המלווה את הכאבים. אין בכוונתי להשתיל פורט חדש רק בגלל העניין האסטיתי, יהיה לי אבל קשה מאד להמשיך את הטיפול ולהתמודד הלאה עם הכאבים...עצתכם?!
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:57 24.09.08
קשה מאד לענות מבלי לראות ה-PORT
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  214  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)