בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
לפני שנה וחצי,לאבי נתגלה גידול נוירואנדוקריני בפפילה ע"ש ואטר.עבר ניתוח וויפל והחלים יפה.בביופסיה נמצאו 6 בלוטות לימפה נגועות מתוך 10 שהוצאו וכן שוליים נקיים.
במעקב האונקולוגי ,בבדיקה עם אוקטאוטריד לא נמצאה עדות לגידול לאחר הניתוח ולכן לא ביצעו כימותרפיה.בהמשך בדיקות שתן וכרומוגרנין וסמנים תקינות ואיכות חיים תקינה וטובה.
לפני כ-4 חודשים החלו כאבים בבטן ונתגלו בסיטי נגעים היפר-וסקולרים בשתי אונות הכבד וכן בפריאונראום וכן בלוטה ליד הלבלב בגודל 12 מ"מ- הרופא הסביר שיש גרורות בעיקר בכבד.כעת התחיל מחזור ראשון של שלושה ימים( מתוך שלוש כל שלושה שבועות) עם ציספלטין ואטופוזיט. רציתי לדעת (היות וגידול זה לא נפוץ ולא מצאתי מידע רב):
1. האם נכון/מקובל היה לא לתת כימותרפיה לאחר הניתוח כמניעה בגידול נוירואנדוקריני?
2. מה סטטיסטיקה של ממוצע וסיכוי התוחלת חיים עם כימותרפיה בגידול כזה ומצב כזה? (הבנו שאין החלמה אבל יש אפשרות לאיכות חיים והארכה)?אבי בן 69 שנה במצב כללי טוב- סובל רק מעט לחץ דם.
3.כמה גידול כזה מגיב טוב לכימותרפיה וכמה אחוז ,כמה עמיד הגידול ותוך כמה זמן וכמה קווי טיפול אפשריים?

תודה

 
ד''ר יוסף ברנר  
16:04 01.11.08
ההחלטה על טיפול מונע בגידולים כאלה נתונה בידי הרופא האונקולוג המטפל והוא קובע זאת לפי נתוני החולה.
סיכויי התגובה לטיפולים הכימותרפיים הם גבוהים למדי אך משך התגובה אינו קבוע ולכן לא ניתן לצפות את תוחלת החיים של חולים כאלה.
ד"ר יוסף ברנר
ד"ר ברנר שלום,
אבי מאובחן כחולה אדנוקרצינומה של הריאה עם מעורבות עיקרית של הפלאורה. יש לו היסטוריה של עישון עד לפני 13 שנה וחשיפה לאזבסט לפני כ-36 שנה. הוא כרגע בטיפול בטרסבה כקו שלישי אחרי קו ראשון קרבופלטין+גמזר ושלב שני של אלימטה. הטרסבה הראתה יעילות במשך כ-3 שבועות אך בשבוע האחרון חלה הדרדרות מהירה בסימפטומים לזמן שלפני התחלת הטיפול. ה-CT האחרון הראה גידול נרחב בכל הריאה הימנית אך ללא מעורבות של הריאה השמאלית או של איברים אחרים.
האם היית ממליץ על היפרתרמיה במקרה זה? האם ניתן להשתמש בהיפרתרמיה להקלה על סימפטומים כגון שיעול וליחה סמיכה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:02 01.11.08
היפרתרמיה הינה שיטת טיפול בעלת יעילות בסוגי סרטן שונים. לא ניתן לענות על מקרים ספציפיים אלא לאחר בדיקת המסמכים הרפואיים.
ד"ר יוסף ברנר
אמי בת 61 אובחנה לפני 8 חודשים כחולה בסרטן בראש הלבלב ללא גרורות.
עברה וויפל בהצלחה וכן סדרת טיפולים בג'מזר ו-28 הקרנות.

שאלתי- האם ישנה תועלת מוכחת בטיפולי היפותרמיה לצורך צמצום הסיכוי להישנות המחלה ומאידך, האם ידוע על איזושהיא סכנה בטיפולים מסוג זה בחולי לבלב?


בברכת שבת טובה,


יעל
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:00 01.11.08
בכנס העולמי של אירגוני ההיפרתרמיה שנערך באפריל 2008 במינכן הוצגו כ 5 עבודות המצביעות על יעילות ההיפרתרמיה האזורית העמוקה בסרטן הלבלב פעיל.
אין עבודות בנושא של היפרתרמיה בסרטן לבלב כטיפול מונע-אדג'ובנטי.
אין כל סכנה בטיפולי ההיפרתרמיה ואין כל תופעות לוואי לטיפול.
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב!

בחודשים האחרונים הבחנתי בגוש בשריר הירך האחרוית במרכז הירך. רופא המשפחה שלח אותי לאולטרסאונד של המקום.
אך עד מועד הבדיקה, הלחץ הולך וגובר.
גודלו של הגוש בקוטר של כחמישה ס"מ. קשה להגדיר אם הוא כואב או שהשריר פשוט מתוח (אני מתרגלת יוגה על בסיס כמעט יומי) רציתי לדעת האם במקרה של גידול ממאיר הגוש מלווה בכאבים חזקים ומה מאפיניו?

מחכה לתשובתכם בציפייה,
תודה ושבת שלום,

נטע
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:34 31.10.08
גוש סרטני יכול להיות ללא סימפטומים אך יכול להופיע גם בלווי כאבים
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב,
הופניתי לבדיקת pet ct בעקבות שלושה ארועים קודמים של מלנומה (שניים מהן היו in situ ומלנומה שלישית 0.3 מ"מ). בכל המקרים בוצעה הרחבת כריתה והשוליים היו נקיים. בתוצאות בדיקת ה pet ct שערכתי נרשמו שני ממצאים שמאד מדאיגים אותי ואני מצטטת:
1. "צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנודול בתירואיד מימין. נחוצה השוואה עם US. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות".
2. עצמות: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע ליטי בעיקר במטפיזה פרוקסימלית בטיביה מדיאלית משמאל עם שוליים לא אחידים, קורטקס מעורב מעובה, ללא שבר פתולוגי ללא מסה רקמה רכה. ללא עדות לתהליך הרסני"
3. בסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי משמאל.

אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי בהקדם מה המשמעות של ממצאים אלה. אני מאד מאד בלחץ. תודה רבה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:33 31.10.08
קיים חשד לגידול סרטני בבלוטת התריס (קרוב לוודאי שאינו קשור למלנומה)
קיים חשד לגרורה בעצם ברגל משמאל. זהו איזור שאינו שכיח לגרורות וצריך לבדוק זאת היטב. באם מדובר בגרורה זה יכול להיות קשור למלנומה אך יכול להיות קשור גם לממצא בבלוטת התריס
נראה לי שצריך ביופסיות גם מבלוטת התריס וגם מהממצא ברגל
ד"ר יוסף ברנר
 
אבי פלוך
13:57 30.10.08
האבחנה (בכותרת) - BasoSquamous Cell Carcinoma
מיקום הגידול:
Right Lower Eyelid
התיאור המאקרוסקופי:
קטע עור בממדים 0.87*1.5*3 ס"מ על פניו איזור לא סדיר מגורגר בקוטר 1.2 ס"מ
התיאור המיקרוסקופי:
רוב הגידול נראה כגידול קשקשי בדיפרנציאציה בינונית, עם מוקד צדדי הנראה כ- BCC.
הגידול מגיע למרחק פחות מ-0.02 ס"מ מעומק התכשיר.
הערות לדגימה:
(יט)
שאלות:
מה פירוש "גידול קשקשי בדיפרנציאציה בינונית" ?
מה משמעות המרחק פחות מ-0.02 ס"מ ?
מה פירוש עומק התכשיר ?
מה אומרת ההערה לדגימה (יט) ?

תודה מראש.
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:44 30.10.08
מדובר בגידול של העור הנמצא במיקום לא כל כך נוח, בעפעף. הגידול הוצא בשלמותווב"כ ומרבית הסיכויים שלא יישנה. הגבול התחתון של הניתוח מרוחק רק 0.02 מ"מ מהגבול התחתון של הגידול, זה אינו מרחק גדול ומעלה את הסיכון שהגידול יישנה. מחר וזה עפעף לא ניתן היה להוציא בגבול ביטחון של רקמה בריאה גדול יותר.
ד"ר יוסף ברנר
 
מרים אבוחצירא
22:31 28.10.08
שלום ד"ר


התגלה אצלי BREAST CARCINOMA LEFT GRADE 3 בגודל 1.2 ס"מ.
בעקבות כך, עברתי ניתוח משמר (ללא כריתה של קשריות לימפה בבית השחי).
הזקיף שהוצא נשלח לבדיקה פתולוגית ונמצא נקי.
נמסר לי כי, עקב מחסור בקולטנים ,לא ניתן לקבל טיפול הורמוני.
שאלתי , האם טיפול בקרינה הינו הפתרון היעיל ביותר במצב זה, או שמא עליי לעבור טיפולים נוספים?

תודה
מרים
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:39 30.10.08
טיפול בקרינה בלבד הוא המתאים במצב זה
ד"ר יוסף ברנר
 
דנה
18:49 30.10.08
שלום רב.

אבי בן 60 חלה בלימפומה לפני כחצי שנה, כיום הוא לאחר ניתוח להוצאת הטחול וניתוח בבית החזה לניקוז ריאה שמאלית כתוצאה מאבסס ספברוני שנוצר לאחר ניתוח הוצאת הטחול.

לפני כשבועים סיים את סידרת טיפולי הכימותרפיה והמבטרה אותם קיבל אחת לשבועיים.

חלק מתגובות הטיפולים נכון להיום הוא נימול קשה בידיים וברגליים וחולשה בכפות הידיים,

השאלה שלי האם הדבר יחלוף ותוך כמה זמן משוער ? האם יש טיפול שיכול לעזור לתופעה?

אנא עיזרו לי בתשובה שאוכל לעזור לאבי המיואש...

תודה
מיה
 
גולדי
19:01 27.10.08
carcinoma of larynx


תוצאות בפט סיטי קיימת קליטה פתולוגית באיזור מיתר קול מעובה בצד ימין.קיימת קליטה פתולוגית בממצא ריאתי באונה העליונה משמאל ובקשרית בסגמנט האפיקלי של האונה התחתונה מימין. קליטות פתולוגיות בריאות טיבן לא ברור .תהליך משני תהליך דלקתי ממאירות ראשוניות שניה\.
האם זה סרטן ריאות או סרטן גרון, מחכים לתור סיטי ריאות .אודה לכם אם תאמרו לי באם זה סרטן ריאה?

בפתולוגיה squamous cell carcinoma invasive
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:36 27.10.08
קשה לתת תשובה מבלי לראות הבדיקה. יש לבצע בדיקת רקמה (ניקור לציטולוגיה או לפתולוגיה) מהממצאים הריאתיים ולפעול בהתאם. אם מדובר בממאירות בריאה - במידה והגידול בלרינקס גדול מאד - יתכן שאלה גרורות. לחליפין - עשוי להיות גם גידול ראשוני בריאה - צריך לאמץ אסטרטגית טיפול שתתאים לשני המצבים
 
גולדי
16:52 30.10.08
תודה רבה על התשובה פרפסור אברהם קוטן
אבי (68) בריא בדרך כלל, אובחן עם גידול מסוג קרצינומה בקיבה. הוא עבר ניתוח כריתה של חלק מהקיבה והטריסריון. בדיקת סיטי שערך לאחר הניתוח העלתה כי הוא 'נקי' מגידולים (לפחות מאלו הנראים לעין).
אף על פי כן, כעת ממליצים לו לקבל טיפול מסוג 'מקדונלד' למניעת הישנות הגידול. (הקרנות וכימותרפיה)
הרופא טוען שכעשרים-שלושים אחוז מהחולים במצבו שלא קיבלו טיפול כזה - נשארו בריאים
מאידך גיסא - הוכח שהטיפול הנ"ל מונע את חזרת המחלה אצל חמשה-עשר אחוז מהחולים.
שאלתי היא - מדוע שלא יוותר על הטיפול?
מה הסיכונים שבטיפול (מלבד תופעות לוואי לא נעימות)?
עלי לציין כי אחר הפרופסורים הנכבדים והידועים בתחום(לא אנקוב בשמו מחמת האתיות) אמר לו כך: "זה כדאי, זה לא נצרך. אני לא יודע מה לומר לך אם לקבל את הטיפול או לא".
יצויין כי הטיפול הוא לא קל.
מה עושים? מי יכול להסתכל רחב ולהביע דעה מעבר לעמדה הרפואית המסורתית "קבל את הטיפול ליתר ביטחון".?
הדר
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:30 27.10.08
חסרים נתונים לגבי הגידול - מידת החדירה דרך הדופן ומעורבות בלוטות לימפה.
בד"כ מתגלים גידולי הקיבה בשלב מתקדם והפרוגנוזה גרועה - לא יותר מ-15-20% סיכוי לשרוד 5 שנים אם יש מעורבות לימפתית.
משלב כימותרפיה עם קרינה, כגון פרוטוקול "מקדונלד" (ע"ש חוקר אמריקאי שעמד בראש המחקר שהראה את היתרון) - הראה שיפור משמעותי בסיכויי ההישרדות, ולכן מאז פרסום אותה עבודה קלינית הפך טיפול משלים שלאחר הניתוח ע"י קרינה וכימותרפיהל-STANDARD OF CARE בסרטן קיבה
 
הדר315
14:36 30.10.08
תודה על תשובתך.

המצב שהתגלה בניתוח, שאכן הגידול יצא דרך הדופן.

הנה ציטוט הממצאים הפתלוגיים: "הגידול מערב את כל שכבוד פן הקיבה אל תוך רקמת השומן הסמוכה. הגידול מגיע עד לשוליים הניתוחיים הריסטלים ומערב את דפן התרסריון. נמצאו גרורות בארבעה קשרי למפה מתוך 11 קשרים שנבדקו, כולל 2 הקשרים הפרוקסימלים. כן נצפו קבוצות של תאי גידול באומנטום, מחוץ וללא קשר לקשרי הלימפה".

ציינת בתשובתך "שיפור משמעותי בסיכויי ההישרדות", כמה אחוזי הריפוי המוחלט בטיפול בשיטת מקדולנד? מה אחוזים שיחזור? ותוך כמה זמן? האם יש דרכים אפקטיביות נוספות מלבד טיפול זה (שוב: מתוך ידיעה שכעת, נכון לעכשיו, הוא 'נקי' מגידולים).
 
טוניה
19:44 29.10.08
לאחרונה התגלתה אצלי בלוטת לימפה תת לסתית נפוחה מצד שמאל, שמאז עברו כבר חודשים, טופלתי באנטיביוטיקה אך הנפיחות לא עברה לכן נשלחתי לבצע בדיקות דם וFNA.

ממצא בדיקת הFNA הוא:
"במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות, מרביתם בשלים ותאי רטיקולום".
בבדיקות הדם התגלה ערך חריג אחד נויטרופלים ברמה גבוהה מהנורמה.

האם יש סיבה לדאגה?

[אני חיילת והמתנה לבדיקת רופא מומחה לוקחת הרבה זמן]

תודה מראש!
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:12 30.10.08
התשובה אינה מצביעה על ממאירות
ד"ר יוסף ברנר
 
ליביש
10:21 30.10.08
שלום רב ובוקר טוב,
אבי מאובחן כחולה בסרטן ריאות מסוג NNC ומטופל בטיפול כימוטרפי מזה חודשיים וחצי.
לפני כ- 3 שבועות נמצאה בכימיה ירידה ברמת ההמוגלובין לערך של 7.9 והוא קיבל מנת דם אחת. ההמוגלובין עלה חזרה לערך תקין ונשאר כך.
היום התקבלו תוצאות בדיקת הדם שלו המראות על ערך של 8.9.
הערה - אבי נוטל כדור ברזל אחד ליום.
שאלתי היא - האם קיים כדור ייעודי להעלאה מבוקרת של רמת ההמוגלובין בדם ? האם קיימת איזושהי אפשרות מאולצת להעלאת רמת ההמוגלובין בדם ? מה יכולה להיות הסיבה לירידה ?
אודה על כל תשובה !
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:08 30.10.08
אנמיה אצל חולי סרטן היא שכיחה מאד. לעיתים זה מהמחלה ולעיתים זה כתוצאה מהטיפולים. באם יש ירידות חוזרות מתחת להמוגלובין של 9 ניתן לתת זריקות של אריטרופויאטין המונעות ירידה כזאת ואת הצורך לערויי דם חוזרים. נא לפנות אל האונקולוג המטפל בשאלה של טיפול כזה
ד"ר יוסף ברנר
 
מיכל
11:21 28.10.08
שלום
אבי בן שבעים ,מספר שנים לאחר טיפול הקרנתי בסרטן ערמונית,לאחרונה בדיקת הדם הראתה עליה בהורמון ונגע בחוליה L3.
הוא מטופל כעת בהורמונים .
נשמח לקבל הסבר לתוצאות בדיקת מיפוי העצמות :
עצמות של שלד כולל ספקט עמו"ש מותני .
קליטת חומר לא הומוגני
לאורך עמו"ש הודגמו מוקדי קליטה מוגברת קלה באספקט קדמי של כל החוליות הגביות התחתונות d10 d12
pidicle הימני
קליטה מוגברת בכתף ימין.
מוקדי קליטה מוגברת בצלעות 6 ו-9 משמאל,7 ימין באזור אקסילרי.
ממצא לוואי - כליה מושתלת
סיכום : הממצא בעמו"ש מותני אינו ספציפי
באבחנה מבדלת תהליך משני,הממצאים בצלעות יכולות להיות כתוצאה מטראומה אך גם רצויה קורלציה נוספת לתהליך משני בעיקר מימין.
יתר הממצאים נראים כשנויים אוסוארטריטים.

תודה רבה
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:06 30.10.08
מיפוי העצמות מראה שיש ממצאים בעצמות אך הם אינם יכולים להתחייב האם מדובר בגרורות או שינויים ניוונים ואחרים בעצמות. צריך לשלב בדיקות הדמיה אחרות וסמני גידול כדי לקבוע האם הממצאים במיפוי העצמות מיצגים גרורות.
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
12:42 28.10.08
מתי מפסיקים טיפולים כימו, אבי עבר 23 טיפולים-גמזר ? המרקרים היו 611 ו-260 מקודם, לאיזה מרקרים צריך להגיע - אבי עדיין לא עבר בדיקת מרקרים עדכנית?
תודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:04 30.10.08
ניתן להמשיך את הטיפול כל זמן שהמרקרים בירידה וכל זמן שאין תופעות לוואי קשות של הטיפול
ד"ר יוסף ברנר
בהמשך לתכתובת בינינו, אני מבקשת לשאול עוד שאלה אחת, בעניין שנשאר לא מובן לי עד הסוף:
בבדיקת PET-CT אצל בעלי (בן 74) לאחר ניתוח להוצאת שאת קולון, התוצאה היתה: "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה כ- 1.4 ס"מ באובטורטור משמאל ובבלוטה כ- 0.9 ס"מ באליאקה משותף משמאל". ובסיכום נכתב: "קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות כמתואר, ייתכן ראקטיביות, למעקב."
עלי לציין שהניתוח היה בצד ימין (בקולון העולה), ולכן, כפי שהבנתי מתשובתך מיום 8.10.08, אין מה לדאוג. בכ"ז הייתי רוצה להבין איך אפשר להסביר את הקליטה הפתולוגית מצד שמאל, והרי שם לא היה נגע, ומה פשר ההתבטאות שייתכן שהבלוטות בצד שמאל ראקטיביות, וההפניה למעקב.
אודה לך מאוד אם תבהיר לי את הדבר. ואגב, בעלי הוזמן לעוד חודשיים וחצי לשיחה עם האונקולוגית. האם יש בזה איזו אינדיקציה לאי דחיפות, או אולי אי נחיצות הטיפול המונע.
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:18 28.10.08
כמו כל בדיקה, גם בדיקת ה PET אינה מדויקת ב 100%. לא כל אזור המראה קליטה של חומר הניגוד המוזרק ב PET הוא אזור עם סרטן. תלוי בעיקר בכמות הקליטה. לעיתים המפענח של הבדיקה יכול להגיד בבטחון או בסבירות גבוהה מאד שמדובר בתהליך גידולי. זה לא כך במקרה של בעלך. המפענח מעלה ספק האם הקליטה המוגברת קשורה לגידול או לתהליך ריאקטיבי כמו זיהום או דלקת.
מאחר וגידולים בד"כ מתפשטים לבלוטות לימפה המנקזות את האזור שם נוצרו, לו הבלוטות עם הקליטה היו בצד ימין, שם היה הגידול שנכרת, הייתי יותר מודאג וחושש שאכן מדובר בגרורות. מאחר והבלוטות הקולטות הן בצד שמאל, ורמת הקליטה אינה גבוהה במיוחד, קיימת סבירות גבוהה שמדובר בבלוטות ריאקטיביות. אם גם הסמן הגידולי CEA אינו גבוה, אין כל הוכחה של מחלה פעילה וצריך לעקוב בלבד
ד"ר יוסף ברנר
 
אור
15:29 28.10.08
תודה רבה לך, ד"ר ברנר, על תשובתך הבהירה ועל סבלנותך הרבה.
 
גל
21:08 27.10.08
שמעתי שפותח חיסון ל-GBM נמצא בשלבים מתקדמים.
אפשר לקבל קצת פרטים לגבי החיסון,
האם הוא מתאים לכל חולה GBM? מתי יאושר? האם יש צפי להבאתו לארץ?
בכמה זמן הוא מאריך חיים?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:21 27.10.08
הנושא הוא ניסויי - קרי, בשלבי מחקר, אין עדיין שימוש קליני ותוצאות של ממש
 
גל
11:23 28.10.08
האם הניסויי אמור להגיע גם לארץ?
 
אברהם קוטן
13:02 28.10.08
למיטב ידיעתי - לא, תברר גם אצל פרופ' טלי סיגל (הדסה עין כרם) וד\"ר דבי בלומנטל באיכילוב
האם ניתן לקבל טיפול כימוטרפי בהריון חודש שישי
ואם כן, האם ישנם סיכונים או השלכות על העובר.
תודה
א
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:28 27.10.08
החל מהטרימסטר השלישי (חודש שביעי) ניתן לתת סוגי כימותרפיה מסויימים עם סיכון נמוך לנזקים לעובר
רציתי לשאול האם הבלבול בין שני סוגי הסרקומות האלו הוא נפוץ?
האם הטיפול בהן שונה באופן מהותי?
והאם בכלל יש הבדל בטיפול בין סוגי הסרקומות?
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:15 27.10.08
בעיקרון - ההבדלים דקים. העקונות זהים: ניתוח בשוליים רחבים, קרינה (בהתאם למאפיינים הפתולוגיים), טיפול כימותרפי משלים בהתאם לסוג ההיסטולוגי, מאפיינים פתולךוגיים אחרים ודרגת המחלה המקומית - אזורית
בת משפחה יקרה חלתה בסרטן הלימפה הודג'קין דרגה 4A עם גרורות בשתי הריאות.
אנחנו בדאגה גדולה האם הפגיעה בריאות מצריכה השתלת ריאות?
מה סיכויי ההחלמה?
תודה
א
 
אברהם קוטן
10:02 26.10.08
הטיפול הוא באמצעות כימותרפיה עם סיכוי בלתי מבוטל להבראה מלאה. אין צורך בהשתלת ריאות
האם ישנה השפעה של טיפול כימוטרפי על העובר?
שוב תודה
א
הבנתי שבדיקה זו יכולה לשמש לזיהוי מאוד מוקדם של סרטן בתחילת התפתחותו - אפילו עוד לפני שבחינות המרקרים המקובלות מזהות חריגה.
האם יש גוף שמבצע אותה בארץ?
האם לאחר ניתוח שהסיר הגידול אפשר לישקול אם לקבל או לוותר על הטיפול הכימותראפי המשלים לפי הניבוי של תוצאות הבדיקה?
(אני יודע שרופאים נוטים לייתר בטחון "לדחוף" כימותרפיה לכל מי שמצבו הגופני מאפשר זאת)
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:00 26.10.08
בדיקת AMAS איננה מקובלת גם בקרב המטפלים ברפואה משלימה כבדיקה מדויקת. לפי ידיעתי אין כיום בארץ גוף העושה את הבדיקה הזאת למרות שבעבר נדמה לי שמשהו עשה אותה כאן.ניתן לשלוח חומר לבדיקה אל המעבדה בחו"ל.
ד"ר יוסף ברנר
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:02 26.10.08
אין צורך בהשתלת ריאות
מדובר בגידול המגיב היטב לכימותרפיה וזה הטיפול המתאים לה.
סיכויי התגובה והריפוי במחלה זו גבוהים למרות מצב המתקדם של המחלה.
בכל מחלקה המטולוגית בארץ תוכל לקבל את הטיפול המיטבי
ד"ר יוסף ברנר
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  216  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)