בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
דני א.
11:10 25.02.09
ג
אני עובר כעת את המחזור הראשון של הכימותרפיה למעי הגס. כעבור מספר ימים תקפו אותי שיהוקים במשך שעות. לשם כך קבלתי בקלוסל ואז הופיעו כאבי גב. האם אלו תופעות מקובלות?
 
פרופ' אברהם קוטן  
17:51 22.02.09
עליך לפרט את שמות כל התרופות שאתה מקבל
DEXACORT 2MG, GASTRO 40MG, סיטרון. הכימותרפיה כוללת 5FU ו- אוקסליפלטין
 
אברהם קוטן
16:05 24.02.09
כנראה שזה לא קשור לתרופות, מציע שתתיעץ עם רופאיך
 
גולדי
20:54 23.02.09
שלום רב לפרופסור אברהם קוטן

אבי עבר טיפולי הקרנתי סרטן גרון דרגה 2. עברו כחודשים מאז הטיפול האודם ממהקרנות נעלם
והדיבור שלו יותר טוב ,גם לדעתם של האנשים המשוחחים עימו.כמו שאמרת לי סרטן ראשוני מסוג קשקש סיכוי גדול לריפוי האם עצם זה שהקול השתפר זה אומר שההקרנות עזרו לאבי? אבי צריך לעשות שוב דיקת סיטי.ובדיקת גרון אצל הרופט בתום ההקרנות.במידה והמצב הוטב מהו הטיפול שאמור להינתן חוץ ממעקב.תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:40 23.02.09
הצרידות שחלפה היא בד"כ סימן טוב, אך חייבים לבצע בדיקה אנדוסקופית ובדיקת CT כדי לוודא שאכן הגידול הוכחד. אין צורך בטיפול נוסף במידה ואכן אין סימנים לגידול
 
גולדי
13:50 24.02.09
 
ממוש
19:56 22.02.09
אימי עברה לפני שנתיים וחצי כריתה חלקית של הכלייה עקב RCC .
מאז נמצאת במעקב, לא נזקקה לכל טיפול בעקבות הגידול שהוסר.
בבדיקת CT שנערכה לאחרונה עלה חשד למציאת מספר גרורות בריאות.
שאלתי היא: כיצד ניתן לאשר שאלה אכן גרורות?
ואם אכן אלה גרורות בריאות, מהו הטיפול היעיל במקרה זה??

תודה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:09 23.02.09
האיבחון יסתמך על:
1. השוואה ל-CT קודם - האם הממצאים חדשים ?
2. אם יש ספק - בדיקת CT ואולי אף ניקור לציטולוגיה
3. אם אכן גרורות - טיפול ע"י התרופה הביולוגי סוטנט או סורפמיד
יש סיכוי להחלים לחלוטין??

תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:37 23.02.09
הסיכויים להחלמה אפסיים, אך ניתן להשיג באחוז מסוים תגובה ממושכתת אפילו של מספר שנים
 
ס.פ.
12:32 23.02.09
לכבוד פרופ' קוטן

אבא שלי אחרי לקיחת רקמה מבלוטה בבית השחי (11.02.09) בוצעה הפיופסה בקליניקה בהדמיית CT לא הודגמו ממצאים אחרים חוץ מהבלוטה הזאת (הוגדרה כניקרוטית). שקיעת דם 60 שבוצעה ב 30.01.09 .

שאלתי: האם עלינו לחקות עוד שבועיים לקבלת תוצאות ההיסתולוגיה? איזה בדיקות דם צריך רופא המשפחה לבצע כמרקרים ללמפומה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:59 23.02.09
חייבים ראשית לקבל תוצאה היסטולוגית ולאחר מכן לבצע הבדיקות המתאימות.
מדוע לוקח שבועיים כדי לקבל דו"ח פתולוגי, לפחות ראשוני ?
אישתי בת 30 נמצאת בשבוע 30 להריון עברה ניתוח להוצאת גוש משד שמ'+בלוטות תשובת הפטולוגיה היא שהבלוטות נקיות, דרגת הסרטן היא 3,הקולטנים שליליים ויש חשד שזה חדר לכלי הדם, הטיפול שהומלץ לנו הוא AC\TEXOL רציתי לדעת מהם הסיכונים לגבי העובר אם מתחילים טיפול כימו' או שעדיף לעשות לידה מוקדמת ואח"כ את הטיפול?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:24 22.02.09
עקרונית, ניתן לתת טיפולי כימותרפיה בשליש השלישי של ההריון. על סוג התרופות והמינונים - רצוי לדון עם האונקולוג המטפל
קראתי לאחרונה כי כל שנה מתווספים כ- 3400 חולים חדשים הסובלים מסרטן המעי, כאשר מחצית מהם לא ניתנים לריפוי. מעונין לדעת כמה חולים בערך מהנותרים , מקבלים טיפול כימותרפי, ומה מידת ההצלחה בין אלה המקבלים את הטיפול.
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:53 17.02.09
לצערי אין בידי הנתונים
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:10 21.02.09
60%-70% מהחולים עם סרטן המעי הגס מתאבחנים כאשר אין עדות עדין לגרורות. כחצי מהם מתאבחנים בשלב I או II, אלו הם שלבים ללא בהם הגידול הוא רק בדופן המעי הגס אך אינו חודר לבלוטות לימפה אזוריות. בשלבים אלה אין עדות שתוספת כימותרפיה משנה את מהלך המחלה ומחוץ למקרים מיוחדים (למשל כאשר המחלה מתגלה עקב חסימת מעי מלאה) אין מקום לטפל בכימותרפיה.
בקבוצת החולים בשלב III, שלב בו יש מעורבות של תאי סרטן בתוך בלוטות הלימפה האזוריות, תוספת של כימותרפיה מונעת (וכיום גם תוספת של חומרים ביולוגיים כמו ארביטוקס) מפחיתה את סיכויי הישנות המחלה מ 50% בממוצע לכ 25%-30%.
ד"ר יוסף ברנר
 
אני
01:03 21.02.09
שלום,
אימי, בת 54, עברה לפני כ-11 שנים כריתת שד מלאה, כימותרפיה והקרנות.
7 שנים לאחר מכן המחלה חזרה בעצמות ב-2 איזורים נקודתיים וטופלה בהקרנות ובארימידקס.
לפני כ-3 חודשים התגלתה שוב המחלה על מעטפת הריאה השמאלית והיא התחילה טיפול בטמוקסיפן אך ללא הועיל.
רציתי לשאול האם יש טיפול הורמונלי\כימותרפי או כל דבר אחר שיכול לעזור לה ולהגדיל את סיכויי ההחלמה
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:31 21.02.09
החלפת הטיפול צריכה להיעשות על ידי האונקולוג המטפל.באם נראה שטיפול הורמונלי מסוים לא יעיל אפשר לנסות טיפולים הורמונליים אחרים. באם אלה לא עוזרים צריך לעבור לטיפולים בכימותרפיה.
ד"ר יוסף ברנר
שלום,
לאחי (בן 37) היה גידול בבלוטת הרוק שאובחן כלא ממאיר והוצא לפני כ- 4 שנים.
לאחר כאבי גב של מספר שנים נערכה בדיקת CT ולאחריה עוד בדיקות שהביאו לאבחנה של אדנוקרצינומה שלב 4 שכנראה התחילה בבלוטת הרוק וכרגע מתבטאת בשני נגעים - אחד בגב לכיוון בית החזה והשני באגן. שניהם קשורים לעצמות.
שאלותי - האם זה מהלך אופייני של התפתחות המחלה ? מהו המסלול הצפוי בהמשך ?
הבנתי שהטיפול (בעיקר הקרנות) מיועד בעיקרו לצימצום ההתפתחות והארכת תוחלת ואיכות החיים. אין ממש אפשרות ריפוי. האם זו פרוגנוזה נכונה ?

תודה על המידע,
רן
 
ד''ר יוסף ברנר  
21:57 20.02.09
גידול של בלוטות הרוק הוא גידול שאמנם יכול לשלוח גרורות אך קצב ההתקדמות של הגידול או של הגרורות הוא איטי. לצערנו גידול זה מגיב מעט מאד לטיפולים ולכן כימותרפיה אינה פועלת עליו. קרינה עשויה להאט את ההתקדמות.
ד"ר יוסף ברנר
 
אני
12:18 19.02.09
שלום,

אני בת35 , לפני כארבעה חודשים התחלתי לסבול מכאבים בבית החזה, בגב וביד שמאל- עדיין סובלת. לציין כי אני חיה בחו"ל ומטופלת ע"י רופא משפחה מקומי

עברתי בירורים רפואיים ששללו בעייה לבבית, כמו כן עברתי גסטרוסקופיה, בדיקות דם (לפני חודשיים) שיצאו תקינות לחלוטין, צילום רנטגן לעמוד השדרה שאיבחן שינויים ניוונים והיצרות בעמ"ש טורקלי.

לפני שבוע ימים החל לי חום נמוך, אך גבוה מהרגיל שנע בסביבות 37.2-37.4

עדיין יש לי חום וכמו כן התנפחו לי בלוטות הלימפה במפשעה (מס' בלוטות בשני הצדדים - קטנות מאוד), פניתי לרופא שבדק את הבלוטות וטען כי הן לא משמעותיות מבחינתו אך מצא בלוטה בשחי שמאל מוגדלת מעט, לאור האמור ומאחר ואני סובלת מזה זמן רב מכאבים (בתקופה האחרונה גם כאבים ורגישות בצלעות) הוא החליט לשלוח אותי לבדיקת mri
חזה. אתמול הוא התקשר אלי ומסר כי הבדיקה תקינה (בגדר הנורמה), שאלתי אותו האם בבדיקה ראו בלוטותך מוגדלות והוא ציין שלא צויין דבר בעניין וכי בדר"כ באם מתגלות כאלה הדבר מצויין בדו"ח.

לציין כי במישוש הבלוטה היא עדיין קיימת והופיעה גם בלוטה בשחי ימין.


כמו כן קיימת ירידה במשקל, אך יתכן וזה קשור במצב הרוח הרע שיש לי מאז הופיעו הסימפטומים שגרם לי לירידה בתיאבון.
לאור הנ"ל ומאחר ואני סובלת כבר הרבה זמן, וכעת יש גם חום ובלוטות נפוחות אני חייבת לציין כי אני מודאגת מאוד ובקושי מתפקדת.

רציתי לשאול מספר שאלות:

א. האם בבדיקת אם.אר.איי. ניתן לראות בלוטות חשודות כממאירות ולאבחן למשל לימפומה או לוקימיה? האם הבדיקה שוללת בוודאות מחלות אלה?

ב. האם עליי להתעקש על בדיקת אולטרסאונד לבלוטות או בדיקות אחרות?

ג. האם על פי הסימנים בשילוב ותוצאות הבדיקות סביר כי אני סובלת ממחלה ממאירה כלשהיא?

עוד אציין כי יתכן כי הפחד שלי נובע מכך שאיבדתי את אבי מסרטן בגיל צעיר.

מתנצלת על אורך ההודעה מראש וממתינה להתייחסותכם

תודה רבה

בברכה

אני
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:20 19.02.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
 
יולי
12:02 19.02.09
שלום,
אשמח למעט עזרה.
לפני חודש התנפחה בלטות לימפה לבן זוגי בצוואר,
הרופא רשם אנטיביוטיקה. אחרי מספר ימים עבר.
לפני יומיים שוב פעם. עבר מעצמו.
האם יש עוד סימפטומים לסרטן הלימפה (חס וחלילה..רוצה רק לידע כללי).
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:19 19.02.09
מהתיאור - כנראה בלוטה דלקתית.
אבל עליו להיבדק ולהיות במעקב.סימני לימפומה - החל מבלוטה מוגדלת ללא סימפטומים ועד מחלת חום, ריבוי בלוטות, הרגשה כללית לא טובה.
 
רותי
17:23 18.02.09
אני בת 46 חולת סרטן שד עוברת טיפול כימותרפי 5/12 כרגע בטקסול בעקבות הטיפול בטקסול הופיעו תופעות לוואי נוירפטיה פריפרית בידים רגליים ופנים לשון שקבעה ע"י נוירולוג .הומלץ להפסיק טיפול בטקסול ולקבל טקסוטר במקום אבל קראתי את תופאות הלוואי של הטקסוטר והם גם יוצרות נוירופטיה פרירית.מה לעשות?
האם להמשיך את הטיפול בטקסוטר למרות תופעות לוואי דומות?
או 5 טיפולים מספקים מתוך 12
או עם יש פתרון אחר טוב יותר( דרך אגב טקסוטר אינו בסל התרופות )
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:12 18.02.09
1. יש להמשיך בטיפול
2. יש להחליף הטקסול בטקסוטר, ששיעור הנוירופטיה איתו נמוך בהרבה בהשוואה לטקסול
3. הטקסוטר לא בסל לאינדיקציה של טיפול משלים, אבל אני מציע לבקש מהקופה לדון במקרה שלך במסגרת חריגים או אולי להיוועץ בנציבת תלונות הציבור במשרד הבריאות

היכן קיים מרכזים אונקולוגיים שמתמחים בנושא של סרטן והריון שאפשר יהיה להתייעץ איתם ונושא הצפציפי של אישתי

תודה






 
פרופ' אברהם קוטן  
14:26 18.02.09
בכל מחלקה אונקולוגיתץ בבי"ח גדול, כגון רמב"ם, איכילוב, תה"ש, בילינסון סורוקה, הדסה וכ"ה
לאימי גילו סרטן שחלות לפני כשנתיים בדרגה 3.
מאז טופלה בקרבופלאטין + טקסול ועברה ניתוח ואח"כ שוב מחזורי כימו.
כעבור חצי שנה חזרה המחלה ואז טופלה בגמזר + קרבופלטין למשך כמעט שנה. כעבור שלושה חודשים מסיום הכימו שוב יש עליה בערכים ועל פי הסיטי יש פעילות של המחלה.
התחילה שוב טיפול בגמזר+ קרבו. לאחר הטיפול יש ירידה ברורה בערכים.
הבעיה היא שבטיפולים האחרונים התחילה אלרגיה חזקה לטיפול של הקרבו עד כדי התעלפות.
הוצע לה להחליף את הטיפול לציספלאטין+ גמזר.
מקריאה עולה כי לציספלאטין תופעות לוואי של פגיעה בכליות.
מה דעתכם ?
האם לנסות את הציספלאטין או אולי כדאי לשקול תרופה אחרת בכלל (כמו דוקסיל) בשל העובדה שהמחלה חזרה הפעם אחרי תקופה קצרה של הפוגה.
האם קיימים ניסויים כיום בתרופות חדשות?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:24 18.02.09
אני בעד דוקסיל או טופוטקאן
 
ש
10:05 18.02.09
אישתי נמצאת בשבוע 30 וצריכה להתחיל כימוטרפיה. רציתי לדעת מה ההשלכות לגבי העובר או האם כדי לחכות עד אחרי הלידה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:20 18.02.09
בטרימסטר השלישי ניתן לתת כימותרפיה ללא נזקים לעובר, כמובן שהטיפול צריך להתבצע במרכז אונקולוגי עם ניסיון בתחום זה
 
ש
10:31 18.02.09
היכן קיים מרכזים אונקולוגיים שמתמחים בנושא של סרטן והריון שאפשר יהיה להתייעץ איתם ונושא הצפציפי של אישתי

תודה
 
מור
02:48 18.02.09
בת 77. אובחנה עם סרטן רחם + שחלות , מעטפת הכבד, דופן הבטן והטבור נגועים.
כיום, לאחר 3 טיפולי כימו , הסי טי מראה כי הגידול ברחם ובשחלות קטן מאד היה קודם ממש גדול, וכל השאר נעלם.
מועמדת לניתוח כריתת רחם ושחלות .
האם זה אומר ריפוי מלא?
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:30 18.02.09
אם מדובר בסרטן שחלות - יש סיכוי מסוים לריפוי מלא
שלום רב
לאחי גילו לפני כשנה סרטן בלבלב ששלח גרורות לכבד. לאחר שעבר ניתוח וויפל החל בטיפול, בגמזר בלבד, שהצליח להוריד משמעותית את המרקרים בדם (מ1700 ל200). לאחרונה הטיפול הפסיק להשפיע והמרקרים מתחילים שוב לעלות. המליצו לנו על טיפול בטרסיבה או ב5FU. מה לדעתך התרופה האופטימלית שתאפשר לו חיים עם איכות חיים. והאם קיימות אלטרנטיבות אחרות לטיפול במצבו?
בתודה רבה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
17:14 15.10.07

לשתי תרופות שיעורי תגובה נמוכים וקצרים. ישנן עוד מספר תרופות, אך יעילותן מוגבלת, אם בכלל.
תודה על התשובה המהירה
חשבנו להתחיל את הטיפול ב5FU ולהשאיר את הטיפול בטרסיבה לשלב מאוחר יותר, כדי שתשאר בידנו אלטרנטיבה.האם יש הגיון בהחלטנו? מה שחשוב לנו כרגע הוא שאיכות חייו של אחי תשמר. מדובר בבן 45.
כמו כן, הבנתי טיפול בהיפרתרמיה עשוי לעזור בשילוב עם הטיפול הקונבנציונלי, האם גם במקרה של סרטן מסוג של אחי אפשר לשקול טיפול שכזה? ומה סיכוייו בהארכת חיים?
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:28 18.02.09
עקרונית, ההב דלים בין טיפול עם או ללא טרסבה אינם גדולים והחלטתכם לגיטימית.
באשר להיפרתרמיה - אין לה שום ערך קליני מוכח, כטיפול בלבדי, ללא שילוב ונתינה במקביל עם טיפול אונקולוגי קרינתי או כימותרפי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:53 16.10.07
1. סדר הטיפולים לא משנה
2. להיפרתרמיה אין שום ערך מוכח במצב שכזה
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:50 16.10.07
יש מחקרים מעבדתיים המראים כי היפרתרמיה משפיעה על תאי סרטן לבלב. קיימים גם מחקרים קליניים שפורסמו בספרות הקונבנציונלית המראים כי היפרתרמיה בצורות מיוחדות, כשטיפת בטן במים חמים או היפרתרמיה בזמן ניתוח, משפיעה על סרטן הלבלב. עבודות של קבוצות קטנות מאירופה מראות כי הטיפול בהיפרתרמיה יעיל בסרטן לבלב. הטיפול הוא ללא תופעות לוואי וללא נזקים. לפי דעתי, ומניסיוני האישי זהו טיפול בעל פוטנציאל יעילות הרבה יותר גבוה מאשר זה של טרסיבה.
ד"ר יוסף ברנר
 
לי
21:27 16.10.07
חזרנו מהתייעצות עם מומחה בתחום שהמליץ לאחי פשוט לא לקבל שום טיפול. לטענתו כרגע אחי מרגיש טוב אז שיהנה מכך. הוא המליץ שברגע שיתחיל לחוש שוב חולשה אז להתחיל את הטיפול.
מה דעתכם?

לגבי היפרתרמיה, האם ניתן לקבוע פגישת יעוץ לגבי סוג טיפול זה, והיכן?
מה העלויות של טיפול מסוג כזה?
 
עידן מאיר
00:59 18.02.09
שלום לאבי התגלה גידול אנדוקרצינומה בראש לבלב עם גרורות בכבד אחריי הויפל ...
כרגע אבי מרגיש טוב אבי בן 55 הוא גילה את זה לפני 3 חודשים שהייתה לו התקפת לב
האם יש סוג מסויים של אוכל שעדיף לו לאכול או להמנע ? האם יש טיפול יותר טוב מהגמזר ? האם יש אנשים ששרדו את המחלה הנוראית הזאת ? אנחנו מטופלים על ידיי ד"ר אפלבוים אבי שאל אותו מה הסיכויים לשרוד , והוא אמר לו שעדיף שלא ישאל אבל יש אנשים ששרדו ..
האם יש יתרון שאבי יחסית צעיר בן 55 ? אבי ירד במשקל והיה מעשן כבד והפסיק אחריי ההתקפת לב לפני 3 חודשים . הבנתי שיש ניסויים ותרופות חדשות שיכולות להעריך חיים
איך משתתפים בכזה ניסוי ? קיים סיכוי שהתרופות יחסלו את המחלה ואז יהיה אפשר לבצע את הניתוח עוד פעם ? לפניי התחלת טיפול בגמזר אתם ממליצים להיתיעץ עם עוד רופאים ?
יש אנשים שחיים עם זה???



תודה רבה לכם אתן עושים מצווה שאתם עונים על השאלות הללו תודה על הסבלנות והייחס
רציתי להעזר בכדורי כורכום לסרטן המעי הגס. קראתי שכורכום מגביר את מיצי המרה, ולכן אני מתלבט אם למי שאין כיס מרה, הכורכום אכן מתאים. תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:18 17.02.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול.
שלום
האם אפשר לזרז את צמיחת השיער?
הוא התחיל לצמוח לי אבל בקצב איטי מאוד (טיפול הכימו האחרון היה לפני כשלושה חודשים)
יש שאומרים לי שכדאי להסתפר לעתים תכופות וזה יגרום לשיער להתחזק ולצמוח מהר יותר.
זה נכון?
מה לגבי חשיפה לשמש? אם אחשף יותר לשמש זה יזרז את הצמיחה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:52 17.02.09
אינני מכיר שיטה לזרז את צמיחת השער
 
אלה
09:10 16.02.09
שלום לכם,

לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו.


לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון חזק , ואחרי זה כל היום מרגישה כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק .

בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות :

בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע
גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר.
CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה
רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה
אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת .
צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה .
בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת.
א.ק.ג. – תקין
לחץ דם - תקין

הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע...
הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר .

חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור, אז הוא היציע LOSEC שאני לוקחת אותו כבר חודשיים ללא שיפור.

עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת .

השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ...

תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:56 17.02.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אף אוזן גרון.
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  227  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)