בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
שלום
דוד שלי אובחן כחולה בסרטן הריאה מסוג תאים גדולים.
לאחרונה ולמרות כימותרפיה והקרנות, גילו כי ישנן גרורות לא מעטות בראש, וגרורה נוספת בריאה.
שאלתי היא, מהי בעצם תוחלת החיים במצב כזה? המחלה נמצאת כרגע בשלב 3.
האם ניתן להאריך את תוחלת החיים? האם ניתן להפחית את הכאבים?

תודה מראש.
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:40 22.10.08
הופעת גרורות מסווגת את המחלה לשלב 4
הטיפול המקובל במצבו הוא קרינה לראש וכימותרפיה.
יעילות הטיפול במחלה זו אינה גבוהה במיוחד והטיפולים מאריכים את החיים בחודשים ספורים בלבד. את הכאבים ניתן להפחית בעזרת משכחי כאבים. קרוב לוודאי שצריךלהשתמש במשכחי כאבים ממשפחת הנרקוטיקה. איזון הכאבים צריך להתבצע על ידי הרופא המטפל
ד"ר יוסף ברנר
לאימי (72) יש סרטן לבלב עם גרורות בכבד ובעצמות . מטופלת בגמזר . לאחרונה רגליה התנפחו - האם זו בצקת? קשה לה ללכת בשל הנפיחות. איזה טיפול יש לעשות על מנת לעזור . היא נוטלת פוסיד פעם ביום בכדי להוציא המים שהצטברו - האם תקין?. אודה על תשובתכם המהירה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:13 20.10.08
כאשר חלק מרקמת הכבד תפוסה על ידי גידול או גרורות הכבד מפסיק או מפחית את הייצור של חלבון בשם אלבומין. האלבומין הוא חלבון שאחד מהתפקידים שלו לשמור על נוזלים בתוך כלי הדם. כאשר יש חוסר באלבומין, חלק מהנוזלים המרכיבים את הדם יוצאים מכלי הדם לרקמות ומופיעה בצקת. כמובן שבצקת זו אינה מגיבה לחומרים משתנים כמו פוסיד מאחר ומקורה אינו מעודף נוזלים אלא מחוסר אלבומין. לצערנו אין דרך לספק אלבומין מבחוץ ורק שיפור במצב הכבד בעקבות טיפולים יכול להפחית את תופעת הבצקת.
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
20:11 21.10.08
האם היפרתרמיה יכולה לעזור לכבד?
האם זהו טיפול נקודתי או כל גופי ?

 
פרופ' אברהם קוטן  
20:47 21.10.08
1. טיפולי היפרתרמיה לגרורות בכבד נחשבים לניסיוניים ועל כן חייבים להינתן רק במסגרת מחקר מסודר במוסד רפואי, בד"כ בי"ח אוניברסיטאי, העוסק בחקר סרטן
2. במרכזים העוסקים במחקר קליני קיימים פרוטוקולים ניסויים בהם משלבים כימותרפיה וחמום אזורי של הכבד. מדובר בטיפול מוגבל לכבד בלבד, ולא בחימום כל גופני, ואני מדגיש: בשילוב עם כימותרפיה, על פי פרוטוקול מחקרי ובמסגרת מחקר מאושר ע":י ועדות אתיות במסגרת בתי"ח או מרכזי סרטן העוסקים במחקר קליני בפיקוח ועדות הלסינקי. החימום האזורי לכבד חייב להינתן באמצעות ציוד שעבר אישור FDA או EC, חייב ליהיות ניטור מדויק של הטמפרטורה, והחולה צריך להשתייך לקבוצת מחקר מוגדרת, במוסד מורשה לביצוע מחקרים קליניים.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:14 22.10.08
ניתן לטפל בהיפרתרמיה לכבד וזהו טיפול מקומי העשוי לעצור או להקטין את הגרורות בכבד בחלק מהמקרים וזאת ללא תופעות לוואי או נזקים.
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
09:13 22.10.08
ד"ר ברנר, האם אפשר לתת באנטיביוטיקה בכדי לטפל בבצקות ברגליים שנובעות
ממחסור בחלבונים. ?

תודה אורלי
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:16 22.10.08
לא מדובר במצב זיהומי לכן אין מקום לטיפול באנטיביוטיקה
ד"ר יוסף ברנר
אמא מטופלת בגמזר האם ניתן גם לה להזריק חומר ר"א "סירטקס" לגידול משני בכבד.
הרגליים התנפחו בגלל הכבד, ניתן לעזור לכבד?

תודה רבה, אורלי.

 
פרופ' אברהם קוטן  
20:40 21.10.08
1. היות וגמזר מגביר את תופעות הלוואי של הקרינה - לא נהוג לתת גמזר במינון הרגיל שלו ביחד עם קרינה מכל סוג שהוא, כולל סירטקס
2. מעבר לכך, לא ניתן לענות על שאלתך בשלט רחוק, שכן ההתוויות למתן סירטקס הן מאד ספציפיות ויש לדון לכל מקרה לגופו ולאחר שמכירים את כל פרטי המחלה
3. מציע שתתיעצי עם האונקולוג המטפל באימך
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:40 21.10.08
1. היות וגמזר מגביר את תופעות הלוואי של הקרינה - לא נהוג לתת גמזר במינון הרגיל שלו ביחד עם קרינה מכל סוג שהוא, כולל סירטקס
2. מעבר לכך, לא ניתן לענות על שאלתך בשלט רחוק, שכן ההתוויות למתן סירטקס הן מאד ספציפיות ויש לדון לכל מקרה לגופו ולאחר שמכירים את כל פרטי המחלה
3. מציע שתתיעצי עם האונקולוג המטפל באימך
 
שושי הורמן
20:33 21.10.08
בעלי עבר ניתוח להסרת גידול קרוב מאוד לרקטום.. בינתיים יש לו סטומה שתסגר כנראה אחרי
5-6 טיפולי כימותרפיה. הוא מקבל אוקסליפלטין, ו-5FU, ב''פוש '''ובבקסטר. בינתיים תוך כדי
הבדיקות לשאת הרקטום, הסתבר שהPSA שלו עלה בתקופה האחרונה בערך ב0.75 ולכן,
יש התפתחות סרטן הערמונית, שלא כ''כ מסוכן בינתיים.

אבל, התכנית לכתחילה היתה שיבוצע בו ברכיתרפיה בסיום ה''רומן'' עם הרקטום, אבל
המנתח של הרקטום, טוען שהניתוח שם כ''כ בעייתי שאי אפשר לבצע משם את הברכיתרפיה ואולי
למצא אופציה נוספץ, אולי דרך הפרינאום.

אני מבקשת לדעת, איזה אופציות נוספות יש כי אני מניחה שגם שם יש סיכונים.

בעלי עבר קרינה לאיזור הרקטום עם הרחבת שדה הקרינה לרקטום במשך 28 יום, ולכן, הערמונית
קצת ''נרגעה''?. הPSA ירד בינתיים ל1.64, בלי טיפול הורמונלי.
אני מבקשת מאוד תשובה מוסמכת עד כמה שניתן.
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:59 21.10.08
1. הסרטן הבעייתי מבין השניים הוא סרטן הרקטום
2. בסרטן ערמונית אפשר לטפל במספר שיטות, בתלות בשלב הגידול, נפחו, דרגת הממאירות (גליסון), ה-PSA וגילו של החולה, מצבו הכללי ומחלות הרקע האחרות שלו
3. אם הוצע לבעלך טיפול ע"י ברכיתרפיה, אני מניח ששלב המחלה בערמונית הינו מוקדם יחסית ומאפייני המחלה אינם אגרסיביים במיוחד.
4. הטיפולים הפוטנציאליים לסרטן ערמונית בשלב מוקדם הם:
א. מעקב בלבד, וטיפול רק כאשר קיימת דינמיקה אמיתית המעידה על שגשוג מהיר יותר (כגון, עליות רצופות בערכי PSA, החמרה בסימפטומים וכ"ה). יש לשים לב: כל בדיקה רקטלית, קולונוסקופיה,אולטרה-סאונד רקטלי וכ"ה עלולים לגרום לעליה בערכי PSA
ב. קרינה חיצונית
ג. ברכיתרפיה
ד. כריתת ערמונית רדיקלית
ה. טיפול באמצעות הורמונים
יש לדון בכל מקרה לגופו, בהתייעצות בין האורולוג, הכירורג שניתח את סרטן הרקטום והאונקולוג, רצוי אונקולוג העוסק בקרינה.
אופציות ב-ג אינן ניתנות לביצוע, כיוון שניתן כבר טיפול קרינתי קודם לאזור הרקטום. אופציה ד עלולה להיות גם היא בעייתית במקרה זה. אשר על כן, האפשרויות הריאליסטיות הן להערכתי א' וה', אבל כמובן שההחלטה צריכה להינתן שלא דרך האינטרנט אלא ע"י הצוות הרב מקצועי הנ"ל, על פי רוב במסגרת מחלקות האונקולוגיה בהן קיימות יחידות קרינה בבתי החולים הגדולים
 
י.ב
15:45 21.10.08
שלום רב

לפני כחצי שנה עברה אחותי ניתוח גידול ממאיר בראש לאחר מכן קיבלה הקרנות וטיפול כימוטרפי ע"י כדור כאשר היא לוקחת אותו מדי חודש במשך 5 ימים רצופים היא מרגישה חולשה רבה ,חוסר תאבון ,וחום גופה עולה עד 38.5 במהלך השבוע מידי לילה האם קיים כדור שיוכל לעזור לה לשפר את חוסר התאבון וחוסר הטעם ויחזק אותה ?
תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:10 21.10.08
על פי התיאור אני מניח שאחותך מקבלת את התרופה TEMODAL. הסיבה לחום ולחולשה עלולה להיות קשורה לתרופה או למחלה הבסיסית או עקב סיבה אחרת, ללא קשר לשתיים הללו - עליכם להיוועץ עם האונקולוג המטפל בה
שלום,
אמי עברה כריתה חלקית של הקיבה לפני כשנתיים וחצי.כבר בניתוח התברר שיש גרורות בכבד. עברה שני קורסים של טיפול כימותרפי.
בהדמיות CT ו-PET נראה שהגידול ממוקד בשני מוקדים בלבד ולכן הוחלט לנתחה. בניתוח התברר שהכבד זרוע במוקדים קטנים שגידול ולכן לא נעשה דבר בניתוח.
מה האופציות העומדות בפניה? דובר על הזרקה ישירה של כימו לכבד, קראתי על הזרקות של אלכוהול, על הקפאת גידולים ועוד אולם אף אחד לא אמר לנו דבר פרט לטיפולים כימותרפיים קונבנציונליים.
תודה על תשובה
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:00 21.10.08
כאשר מקור הגרורות בכבד הוא בסרטן של הקיבה, הניסיון מראה (כמו במקרה של אמך) שאין הצדקה להתערבות כירורגית. היות והמקרה של אמך חריג - הישרדות ארוכה יחסית למרות האבחנה של גרורוץ בכבד וההדמיה שהראתה קיומן לכאורה של 2 גרורות - נעשתה החלטה לנתח, לבטח אחרי התלבטויות רבות.
בשלב זה האופציות הן (כמובן בתלות במצבה הכללי ובבדיקות עזר ודימות עדכניות):
1. קו כימותרפי נוסף
2. הזרקת חומר ר"א לעורק הכבד ("סירטקס")
3. הקרנה חיצונית של הכבד
 
ברוטמן רוחמה
12:09 20.10.08
שלום רב,
אימי בת 49 לפני שנה גילו סרטן ריאה עםג רורה בראש
עברה הקרנה ממוקדת לראש.
ולאחר מכן הקרנות וכימוטרפיה לחזה
יש לציין שלא היתה מועמדת לניתוח בכל השלבים כי הגידול היה גדול וגם מופשט לראש.
למזלנו הגדול אימי בין המקרים הבודדים שההקרנות והכימוטרפיה העלימו את המחלה לגמרי.
כיום כ- 3 חודשים אימי לאחר ניתוח 2 אונות בריאה .
ובתשובה הפתלוגית אין עדות לממאירה.
פרופסור קוטן יש לציין שאת הטיפול המסור קיבלנו בבית חולים רמב"ם אצל האונוקולוג ד"ר שטיין.
אז תודה רבה.
ולפעמים קוראים גם ניסים למרות שהתחזית אצלנו היתה עגומה לגמרי.


 
פרופ' אברהם קוטן  
18:22 20.10.08
לתודה על מכתבך ותודה על המילים החמות.
מקרים כגון אלה ומכתבים נוסח מכתבך נותנים לנו את הכוח להמשיך ולהילחם גם כאשר הסיכויים קטנים.
הרבה בריאות.
קראתי בפורום אחר את דבריו של ד"ר ברנר שטוען כי 80% (ואולי יותר) מהטיפולים הניתנים לחולי סרטן אינם מבוססים על מחקרים ברמת (EVIDENCE-BASED MEDICINE (EBM. האם נתון זה מקובל עליך?
 
פרופ' אברהם קוטן  
06:48 20.10.08
המפר 80% הוא הערכה ומעניין היה לקבל את ה-REFERNCE שלה.במרכזי סרטן מסודרים קיימים קווים מנחים לכל טיפול, המבוססים על EVIDENCE BASED MEDICINE, על ניסיון רב שנים, ספרות רצינית, וכ"ה. לא שולפים טויפולים מהשרוול, ולכל טיפול יש בסיסמדעי - קליני
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:10 20.10.08
נכון שחלק גדול (אך לא הכל) של הטיפולים בסרטן בקו ראשון מתבססים על מחקרים ברמת ה EBM, אך כמעט כל חולה שמקבל קו שני, שלישי, רביעי והלאה מטופל בטיפולים שאין להם כל ביסוס במחקרים ברמה של EBM.
להלן ציטוט של דבריו של פרופ' גליזרמן, מנהל המערך הגניקולוגי בבי"ח בילינסון הנחשב לאחד מהמומחים בנושא EBM בארץ, כפי שהופיעו במאמר שהופיע השבוע ב"הארץ":
"האמת היא שרפואה איננהמדע מדויק. הרופאים אכן משתמשים בכלים מדעיים, אבל גם, ובעיקר, בהשערות, בניסוי וטעייה ובניסיון מצטבר. גם השימוש ב"רפואה מבוססת עובדות (EBM)" הוא לעת עתה בגדר שאיפה. יותר מ 90% מפעולות האבחון והטיפול אינן מתבססות על עובדות מוצקות אלא על ניסיון מצטבר ועל מחקרים קליניים המספקים מידע מוגבל בלבד".
הרפרנס לדברי על 80% הואספר בשם: Key topicss in evidence medicine p
.149-150
Bio scientific publishers Limited 2001
ד"ר יוסף ברנר
 
תמר
18:56 19.10.08
שלום
לפני כ-10 חודשים (בגיל 28) התגלה בגופי גידול פפילרי בבלוטת התריס בגודל 1סנטימטר בעל גבולות ברורים
בגלל היותי בהריון דחיתי את הטיפול לאחרי הלידה
הבנתי שהכיום לא כורתים את כל הבלוטה וניתן לכרות רק חצי ולבחון את החצי השני בזמן הניתוח
במקרה כזה מה הטיפול למניעת הישנות המחלה
כמו כן,בגלל שביתי בת פחות מחודש חשוב לי לדעת מה הפרוצדורה של הטיפול הרדיואקטיבי
האם הטיפול יתרחש מיד אחרי הניתוח או שיהיה צורך לחזור לבית החולים לביצוע הטיפול?
כמה זמן יתרחש הבידוד בבית החולים? וכמה זמן יעבור עד שיהיה לי מותר לשהות ליד ביתי הפעוטה?
אודה לכם על תשובה מהירה
תמר
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:11 19.10.08
את התשובות ניתן יהיה לתת רק לאחר קבלת תוצאות הניתוח - הבדיקה הפתולוגית הסופית - ותוצאות מיפוי בלוטת התריס לאחר הניתוח . בעיקרון - אפשר לקבל יוד ר"א בצורה אמבולטורית אם תשהיי בבית בו אין תינוקות
 
תמר
07:19 20.10.08
אני מודה לך על תשובתך
אם כי לא עניתה לי על השאלות:
1. כמה זמן יש להתרחק מהפעוטה לאחר טיפול ביוד ר"א?
2. במקרה של כריתה חלקית, מה אפשרויות המעקב למניעת הישנות המחלה?
אני מועמדת לניתוח שד ואני בחרדה.קראתי על שיטת כירורגיה מונחית איזוטיפים. האם יש שיטות שונות לנותוח ואיזה שיטה עדיפה ? במיוחד כשמדובר בניתוח שד חלקי?
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:09 19.10.08
הבוונה לבדיקת בלוטת הזקיף בבית השחי - היא נעשית בהנחיית מיפוי איזוטופי, בכל מרכז רפואי בארץ בו מתבצעים ניתוחי שד, בומקרים בהם הפרוצדורה נחוצה - ניתן אזי לחסוך בתירת בית השחי.
 
שמרית
16:00 19.10.08
שלום רב
לאבי היקר אובחן לפני כארבע שנים גידול על מיתרי הקול כתוצאה מעישון מאסיבי של שנים רבות.
לאחר הסרת הגידול ואיתו מיתרי הקול של אבי, פתחו לו חור בגרון ומשם הוא נושם, מוציא ליחה, משתעל וכו'. לפני כחודש בבדיקות שגרתיות תקופתיות גילו לו תאים סרטניים באותו המקום. רציתי לדעת האם יש דרכי טיפול חדשניות יותר ופחות פולשניות כי בניתוח האחרון מאוד פגעו לו בשיניים ובבלוטה שנמצאת באיזור ומאז הוא לוקח כדורים כיוון שהבלוטה נפגעה מאוד.
אנחנו מאוד לא מרוצים מהטיפול שהוא עבר בבית החולים בלינסון, אנחנו מרגישים כאילו אנחנו צריכים לרדוף אחרי הרופאים לקבל תשובות והסברים. עשו לו ביופסיה לפני חודשיים ורק השבוע הודיעו לנו שגילו לו תאים סרטניים שוב!
אני אשמח לקבל טלפון של מרכז רפואי אשר חלקכם יכולים להמליץ עליו. מקום שמלווה את המשפחה ואת החולה לאורך כל הדרך...
תודה לכולם! חג שמח ובריאות!
שמרית
אז ככה .... אני לא יודע מה יש יש לי סוג של בלוטה במקום שבו צומח שיער הערווה יש לי בלוטה קטנה כזאת והיא הופיע לפני בערך שבוע זה ממש טיפה כואבלי כשאני לוחץ עליה ואני ממש לא יודע מה זה אני מת מפחד ואני לא יודע מה לעשות ...... תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:14 19.10.08
לפי התיאור - נשמע דלקתי. עליך לפנות לבדיקה לרופא המשפחה או לאורולוג
 
אנונימי
12:11 19.10.08
זה יכול להיות גידול או משהו כזה אני לא מבין מה דלקת יכולה לגרום אנה הסבר לי קצת .....
 
עמית
20:24 15.10.08
שלום לדר' ברנר,

מבירור שערכתי בארה"ב, קיבלתי מידע על 2 תרופות חדשות ומבטיחות לטיפול בחולות במצב כמו זה שלי. סרטן השחלות לא הגיב לכימותראפיה מהקו הראשון, קארבופלאטין+טאקסול ואף גדל והתפשט לבטן (קודם לכן היה באגן בלבד) ולבלוטות באגן ובבטן.

האם הן בשימוש בארץ? אם כן היכן?
התוכל לפרט מעט על המיוחד שבהן ועל תופעות הלוואי?

בתודה ובברכה,
עמית
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:39 17.10.08
בבציזומב זו תרופה המשווקת בארץ בשם אבסטין ופועלת על מניעה של צמיחת כלי דם חדשים בגידול הסרטני-אנטיאנגיוגנזיס. התרופה מאושרת בארץ לסרטן המעי הגס וסרטן השד והריאות. אינני חושב שמאושרת לטיפול בסרטן השחלות.
מספר מאמרים שהופיעו לאחרונה מראים שאבסטין הוא בעל יעילות בסרטן השחלות ולאחרונה מאמר על שילוב של אבסטין עם ציס פלטינום וגמזר אצל חולות שנכשלו בקו טיפול ראשון עם תוצאות טובות מאד.
Combination gemcitabine, platinum, and bevacizumab for the treatment of recurrent ovarian cancer.
Gynecol Oncol. 2008 Sep 29
ד"ר יוסף ברנר
 
עדן
14:01 17.10.08
שלום, אני צריכה מידע על סרטן ההשד, על ההיסטוריה של המחלה ,
איך בכלל גילו שקיימת המחלה הזו , מתי גילו אותה איפה ואיך ?
תודה מראש
עדן :]
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:28 17.10.08
לקבלת מידע כל כך מפורט כפי שאת מעוניינת אני מציע לך לרכוש את אחד מהספרים הבאים שהופיעו בעברית:

ההיסטוריה של השד
מ. ילום
זמורה ביתן מוציאים לאור 1999

ספר השד
ס. לאב
לדורי הוצאת ספרים 1999

ד"ר יוסף ברנר
 
דניאלה
12:27 16.10.08
שלום
נתגלה אצל אבא שלי לפני כשנה סרטן הלבלב.
ערכי ה CEA אז היו 5.5 והיום הינם עומדים סביב ה-9. רציתי לשאול עד כמה ערכים אלו חורגים מהנורמל והאם זה מרמז כי הגידול מתפשט?(לא נמצאו גרורות בC.T )
ד
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:38 16.10.08
ראשית, כדאי לחזור על הבדיקה ולראות שהמספר 9 נכון וחוזר על עצמו
מדובר בערך גבוה באופן מתון, יכול להצביע על חזרה מקומית של הגידול ומחייב ביצוע בהדיקות עזר ( CT אפשר גם PET וכד')
 
אילנה
15:43 16.10.08
אני צריכה מפענח/ת MRI לחוות דעת שנייה על גידול ברחם.

האם ניתן להמליץ לי על מומחים בתחום?

תודה וחג שמח

אילנה
 
מערכת BeOK  
16:36 16.10.08
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות .
שלום,

בניתוח להוצאת גידול מהקיבה ומחלל הבטן, לא היה ניתן לנקות את קרום הבטן כי הוא היה דבוק מניתוח קודם. יש דרך לדעת מה המצב שם מבחינת תאים סרטניים? בהנחה שכל השאר נקי, מה הסיכון שחס וחלילה משם תחזור המחלה?

תודה.

 
ד''ר יוסף ברנר  
13:49 15.10.08
באם הכירורג ראה באזור שלא היה נתיח ממצאים המחשידים שבאזור זה יש גרורות של הגידול, הוא צריך היה לקחת ביופסיה מאזור זה מאחר ויש לכך השלכות טיפוליות. באם לא נלקחה ביופסיה צריך להסתמך על חוות דעתו של הכירורג והתרשמותו.
ד"ר יוסף ברנר
שלום דר' ברנר,
בינתיים הגיע תשובת ה PET CT. מתברר שהסרטן לא הגיב כלל לכימותראפיה (קרבופלאטין+טאקסול שהוחלף בהמשך בטאקסוטר בעקבות נימול) ואף כי הסמן ירד והמשיך לרדת גם לאחר סיום הטיפולים ועומד על 22, הסרטן שהיה קודם רק בבטן, נמצא כיום גם בבטן וגם בבלוטות אשר באגן ובבטן. שאלותי:

- לאור עמידותו של הסרטן, האם ניתן "לנחש" כיצד הוא יגיב לתרופות מהקו השני?
- אילו תרופות נותנים במצב שכזה?
- מתי אפשר להתחיל בטיפול? סיימתי טיפולים לפני חודשיים וחצי.
- איך עוקבים אחר תגובת המחלה לכימותראפיה, לאחר שברור שהמרקר אינו מהווה מקור שאפשר
להסתמך עליו?
- מה תוחלת החיים המצפה לי? ( אני בת 56 )

לתשובותיך אודה.

חג שמח
עמית
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:44 15.10.08
קיימות מספר תרופות כימותרפיות יעילות בסרטן השחלה בקו השני. טופוטקן, דוקסיל, גמזר הן העיקריות שבהן. צריך לנסות ולטפל ולעקוב אחר הגידול. אין אפשרות לדעת מראש לאיזה מהתרופות תגיבי, והטיפול נעשה בשיטת הניסוי והתהייה.
העובדה שלא הגבת לטיפול הראשון היא בעלת משמעות רצינית אך עדין יש סיכוי שתגיבי הייטב לאחד מקוי הטיפול הבאים. מצבך ותוחלת החיים תלויים בתגובה לטיפול תוך עצירה או נסיגה של הגידולים בבטן ובאגן.
ד"ר יוסף ברנר
 
אור
20:32 09.10.08
עזרת לי בתשובותיך. רב תודות!
שלום רב,
לאבי בן 72 התגלה לפני כ- 10 חודשים סרטן בצוור הלבלב,לא נתיח עקב מעורבות SMA. הוא טופל במשך כ- 3.5 חודשים בגמזר+cisplatin ועקב ספירת דם נמוכה לעיתים תקופות הטיפול נדחה בשבוע עד שבועיים וגם המינון הורד ל- 80%. במהלך הטיפול הסמן CA19 נשאר יציב סביב 50-65 והוא ירד במשקל מ- 135 ל- 90 ק''ג. גם הרגשה כללית היתה מאוד גרועה והוא אף הפסיק ללכת בכוחות עצמו.
רק בתום הטיפול מצבו הכללי התחיל להשתפר (נחלשו הכאבים והוא חזר ללכת עצמאית). אח' 'כ הוא טופל בהקרנות ומנות נמוכות של גמזר במשך חודש וחצי. הטיפולים בגמזר הופסקו עקב זיהום ועליות חום שהתחילו בזמן ההקרנות. כל הטיפולים הסתיימו בתחילת יולי. מאז מצבו הכללי השתפר (מדי כמה זמן עלה לא חום אבל מעל חודש זה כבר לא קורה) ולפי CT הגידול התקווץ מעט מאוד (מ- 5 ל- 4.5 ס''מ) וסמנים המשיכו לרדת עד 39. כרגע הוא מקבל oxicontine נגד כאבים, creon ו- megase. במשך חודשיים, עד לפני שבועיים הוא גם טופל ב-omegaven. המשקל התייצב ב- 84 ק''ג וגם בדיקות דם מתקרבות לנורמה.
האם לדעתך יש מקום לחדש טיפולים כמוטרפיים או אחרים כדי להאט בכמה שאפשר את ההתקדמות של המחלה? כי רופה האונקולוג אינו בטוח בהמשך יעיולותם של הטיפולים וגם שהטיפולים עלולים לפגוע במצבו הכללי. אם כן, מה הטיפול המומלץ ביותר?

תודה מראש וגמר חתימה טובה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:39 08.10.08
הייתי ממליץ על טיפול בגמזר בלבד ללא ציס פלטינום. גמזר היא התרופה היעילה ביותר הקיימת כרגע בסרטן לבלב. ציס פלטינום מוסיף הרבה רעילות ומעט יעילות. לעיתים אף מזיק עקב הצורך לעכב טיפולים עקב הרעילות שלו.
גמזר לבד היא תרופה שלרוב נסבלת היטב על ידי החולים ואינה משנה לרעה את איכות החיים.
ד"ר יוסף ברנר
בהמשך לשאלתי מיום 25/9/08 שכותרתו היתה "טיפול כימותרפי", ולתשובתך, ד"ר ברנר, ברצוני לשאול שאלה נוספת, הקשורה לתוצאות בדיקת ה- PET-CT שקיבלנו אתמול, וכך כתוב שם:
"בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה כ- 1.4 ס"מ באוברטורטור משמאל, ובבלוטה כ- 0.9 ס"מ באילקה משותף משמאל."
ובסיכום כתוב: "קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות כמתואר, ייתכן ראקטיביות, למעקב."
שאלתי היא: האם מימצא זה נותן אינדיקציה לנחיצות הטיפול המונע?
בברכת שנה טובה ובתודה- אור.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:44 08.10.08
אם הגידול היה בצד שמאל של האגן (קולון יורד, סיגמה או רקטום) יש אינדיקציה לטיפול בכימותרפיה
אם בצד ימין, הייתי מסתפק במעקב של PET בעוד מספר חודשים
ד"ר יוסף ברנר
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  215  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)