בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
דיקלה זהבי
21:00 04.12.08
שלום אבי קיבל היום הודעה שהוא חולה בסרטן הלימפומה
מבקשת לדעת על מומחים לסרטן הלימפומה
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:11 05.12.08
אתה צריך לפנות לפורום של המטולוגיה
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
23:22 01.12.08
אודה לתגובה
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:37 02.12.08
זוהי אחת מהתרופות הכימותרפיות הותיקות ביותר
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
22:58 02.12.08
אבי מטופל בטיפול הנ"ל בלבלב לאחר כישלון של גמזר, האם הטרסיבה עדיפה יותר ?
 
מיטל
23:48 04.12.08
שלום ד"ר, בהמשך לשאלתי איזה טיפול יותר אפקטיבי ונחל יותר הצלחה ? למי ניתו 5FU אך ורק לחולי לבלב ? באיזו דרגה /שלב מחלה ? מה לגבי טרסיבה?
לעיתים נראה שברפואה אפילו הכלל עולמית לא נעשה מספיק למציאת פתרון הולם לחולי סרטן הלבלב - האם זה בשלבי מחקר ? מה עוד ניתן לעשות על מנת לסייע לנסיגת המחלה. מהם סיכויי ההשרדות - האם יש תקווה בסוג כזה של סרטן?
תודה מקרב לב.
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:06 05.12.08
5FU וטרסיבה הן תרופות בעלות יעילות קטנה ביותר, אם בכלל, בסרטן הלבלב.
מדובר במחלה קשה ביותר כאשר יכולות הטיפול במחלה מתקדמת הן מועטות ביותר.
ד"ר יוסף ברנר
 
שפי
13:32 03.12.08
שלום רב
אני חולה מלנומה בן 47 גרורות מרובות בעצמות, מטופל כשנתיים בזומרה פעם ב6 שבועות. בנוסף מטופל בסטרואידים. לאחרונה התפתח אוסטיו נקרואזיס בעצמות החך העליונות והכאבים עזים. אני צריך לעבור בקרוב מאוד ניתוח לכריתת העצם הנגועה. האם אוכל להמשיך להשתמש בזומרה? זהו הטיפול היחידי שאני מקבל (כל הטיפולים האחרים במחלתי נכשלו) ואני חש שהטיפלו עוזר לי וחבל לי להפסיקו (התפתחות הגידולים הגרמים נעצרה בתקופה האחרונה). את הסטרואידים אני לא יכול להפסיק כי בלעדיהם אני מפתח חום גבוה.
תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:40 04.12.08
לא ניתן להמשיך בזומרה לאחר התפתחות של אוסטיאונקרוזיס. בכל מקרה, הזומרה אינה טיפול במחלה אלה בפגיעה בעצמות. גם שימוש ממושך בסטרואידים אינו מומלץ וגם הוא גורם לפגיעה בעצמות. אינני חושב שהעצירה בהתקדמות המחלה קשורה בדרך כלשהי לזומרה.
ד"ר יוסף ברנר
 
שפי
13:14 04.12.08
לד"ר ברנר שלום
תודה על תשובתך. בקשר לסטרואידים, ניסתי מספר פעמים להפסיקם בהדרגה אך ללא הצלחה. בלעדיהם אני מפתח חום מאוד גבוה ובנוסף אני הופך להיות די אפטי ללא יכולת לקום מהמיטה ונאמר לי ע"י רופאי שאסור לי להפסיק את השימוש בהם. האם יש פתרון אחר?
תודה
 
שפי
13:28 04.12.08
האם מלבד הניתוח יש עוד פתרון או טיפול לאוסטוי נקרוזיס? האם משחזרים את האזור שנכרת?
תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:02 04.12.08
אני מניח שמדובר בגרורות במח ולכן אתה מקבל סטרואידים. ניתן לנסות לקחת כדורים של צמח מרפא בשם בוסקרי (ניתן להשיג בארץ של חברת סולגר) ואז לנסות להוריד בהדרגה את הסטרואידים.
לגבי הטיפול באוסטואונקרוזיס, באם המצב מתקדם, הוא תמיד כירורגי, אין תחליף אחר. בשלבים התחלתיים ניתן להמתין ולראות האם יש שיפור ללא טיפול מיוחד מלבד הפסקת הטיפול בזומרה.
ד"ר יוסף ברנר
שלום,

אבי צריך להתחיל טיפול ב- hycamtin.

קראתי שאירופה וארה"ב אישרו תרופת (hycamtin (topotekan בקפסולות לבליעה. האם יש את זה בארץ? האם זה בסל?

תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:41 04.12.08
ככל שאני יודע, אין עדין היקמטין בכדורים בישראל.
ד"ר יוסף ברנר
 
אידית
22:44 03.12.08
שלום, אבי עבר אתמול ניתוח בריאות להוצאת גידול סרטני, בניתוח הורידו אונה אחת בצד שמאל. לדברי הרופא מצב הריאות תקין כך שהוא יכול לחיות ללא אונה אחת. לפי בדיקת סיטי פד שעשה לפני הניתוח נראה שזה בתחילת הדרך ועלו על זה בזמן וכי זה לא התפשט. לפי דברי הרופא שביצע אתהניתוח זה נראה בסדר אך שלחו את זה למכון הפתולוגי לתשובה וודאית. מה זה אומר? מה הסיכויים במצב כזה ? אני מאוד מודאגת,האם התשובה של הסיטי לא קובעת ?

תודה,
אידית
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:37 04.12.08
התשובה הפתולוגית נותנת אינפורמציה שונה ממה שמקבלים בבדיקת ה CT. לכן צריך להמתין לתשובה זו כדי לראות האם הניתוח מספיק או שיש להוסיף טיפולים לניתוח.
ד"ר יוסף ברנר
 
רונן
03:35 02.12.08
שלום רב,
לאבי הייתה מלנומה בעין ובשל כך נכרתה עינו,לאחר מס' חודשים נמצאו גרורות בכבד , אבי עובר טיפולים כימותרפים ועד עכשיו מבדיקה לבדיקה השתפר מצב תפקודי הכבד, אך בבדיקה האחרונה חלה הרעה משמעותית בתוך חודש בלבד, שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי לא באמת הרעה בתפקודי הכבד אלא מצב זמני שנוצר מהטיפול הכימותרפי שנעשה שבועיים לפני?
תודה רבה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:38 02.12.08
תפקודי כבד אינם בהכרח המדד הטוב ביותר לבדוק תגובה של גרורות בכבד. רק סונר או CT יכולים להצביע על נסיגה או התקדמות הגרורות בכבד
ד"ר יוסף ברנר
 
רונן
04:40 03.12.08

תודה על התשובה,
אבי אמור בעוד מס' ימים לעבור CT אך אנחנו מאד מודאגים בגלל ההתדרדרות הפתאומית בתפקודי הכבד, האם יכול להיות שלמרות תוצאות הבדיקה תהיה נסיגה במצב הגרורות ושזוהי רק תגובה זמנית של הכבד לטיפול הכימותרפי?
תודה רבה.


 
ד''ר יוסף ברנר  
10:35 04.12.08
התגובה לכימותרפיה אינה מידית ולוקח 2-3 חודשים להראות נסיגות. ההרעה בתפקודי כבד יכולה להיות קשורה לנזק שנגרם מהכימותרפיה או עקב המחלה מהכבד אך זה כאמור לא אינידיקציה למה שתראה בדיקת ה סי טי
ד"ר יוסף ברנר
 
שירן
23:07 01.12.08
שלום רב, לאבי בן ה60 גילו סרטן בראש הלבלב עם גרורות בשתי אונות של הכבד, שנמצא בשלב הרביעי ואני יודעת שהוא יהיה מטופל ככל הנראה בגמזר. אני יודעת שלא ניתן להבריא ולכן רציתי בבקשה לדעת: מה אומר השלב הרביעי, לגבי הגמזר, איזה תופעות לוואי יש ולמה הוא בעצם תורם, ודבר אחרון, מנסיונך, מה תוחלת החיים בערך בשלב זה. תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:24 01.12.08
I write from Europe
Cancer of the pancreas (LAVLAV) is a very serious disease with bad prognosis. when it spreads to the liver it is in-curable. Gemzar can induce temporary improvement and can exted survival by a few months and also improve quality of life and symptoms. Usually there are no significant side effects
 
ויק13
18:56 30.11.08
שלום,
לפני כ 10 חודשים גילו לאמי בבדיקות שגרתיות לימפומה פוליקולרית grade 1 בבית השחי ובבטן.
מכיוון שבבטן הלימפומה הייתה פחות מסמ' הוחלט לבצע הקרנות בבית השחי.
עכשיו 7 חודשים אחרי הפט סיטי הראשון התוצאות הן: בבית השחי נקיה, אך נמצאה לימפומה חדשה בבית השחי השניה 1 סמ', בבטן היא גדלה מסמ' 1 ל2 סמ' ונמצא גם בלוטות ברטרופריטונאום.
האם זה נחשב קצב מהיר של התקדמות המחלה ? האם לדעתך רצוי לשקול כימוטרפיה ?
אני רוצה לציין שאין לאמא שלי תופעות לוואי, היא בת 52 ובריאה בדרך כלל.

תודה ושבוע טוב
הלימפומה בבית שחי שמאל התקטנה בסמ' לגודל של 1 סמ', בית שחי ימין נקי ומסתבר שלא צצה נקודה חדשה. וכל השאר כמו שציינתי.
הודה לתשובתך
תודה ויום טוב
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:44 01.12.08
מדובר בלימפומה מדרגת ממאירות נמוכה. ניתן להמשיך ולעקוב ללא טיפול ולראות כל חצי שנה את קצב ההתקדמות. הטיפול ייעשה בהתאם לתוצאות אלה.
ד"ר יוסף ברנר
בינואר נותחתי עקב סרטן שד her2 בפברואר הוצאהכליה ושופכן צד שמאל עקב סרטן tcc קיבלתי כימותרפיה מתאימה לשני הסרטנים וגם הקרנות לסרטן השד (בין הכימוןתרפיה וההקרנות נתגלה תסחיף בריאה ואני מטופלת היום בקומדין),
בציסטסוקופיה נתגלוממצאיםפפילריים עדינים מאוד ליד הצלקת של הפיה השמאלית שנכרתה,
בus נמצאו בדופן הימני צדדי של שלפוחית השתן שני מיבנים פוליפואידים זעירים, ולולאות מעי מורחבות.
מה כל הדברים האלו??????
האם שוב סרטן??
נקבעו לי כבר פגישות עם כל הרופאים הרלוונטיים, אני מבקשת להבין במה המדובר לפני הפגישות ולא מצליחה לשאוב את החומר מהאינטרנט בצורה מסודרת. האם תוכלו אתם להסביר לי?
בתודה מראש עדנה
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:41 01.12.08
חשוד להישנות של המחלה באזורים המתוארים לעיל
ד"ר יוסף ברנר
אבי חולה בסרטן ריאות תאים קטנים עם גרורות בלבלב.
לפני חודשיים הוא סיים 6 טיפולים של cisplatin והייתה נסיגה חלקית, ב- ct אחרון רואים כי הגידול עצמו לא השתנה, אך יש יותר נוזל פלאורלי בריאה, יותר נוזל מסביב ללב, ובלוטות במדיאסטינום שגדלו, בעיקר בלוטה ליד וריד האזיגוס.
היציעו לעשות טיפול ב- topotecan באופן מידי. ולאחר שני טיפולים לעשות הערכת ct חוזרת.
השאלה האם כדי לעשות את הטיפול מיד, או אולי לחכות ולעשות הערכה נוספת? או אולי ישנם טיפולים אחרים שאפשר לעשות?
תודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
14:35 14.11.08
תוצאות ה CT מראות התקדמות של המחלה ויש להחליף בהקדם את הטיפול. הטיפול בטופוטקאן מתאים במצב זה
ד"ר יוסף ברנר
שלום ד"ר ברנר, תודה רבה על תשובתך
אבי כבר סיים את הטיפולים של cisplatin וחודשיים הוא נמצא במנוחה.
האם צריך להתחיל את הטיפול ב- topotecan באופן מידי או שניתן לנוח עוד קצת זמן?
בהמשך לשאלתי,
אבי מרגיש טוב, אין לו כאבים ואין לו שיעול.
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:17 16.11.08
סוג זה מתקדם בצורה מהירה ולכן לא הייתי ממתין הרבה לחידוש הטיפולים
ד"ר יוסף ברנר
שלום ד"ר ברנר,
תודה רבה על תשובתך.

בהמשך לשאלתי, הציעו לנו טיפול אחר: לא לעשות כימוטרפיה בשלב זה, אלא לעשות הקרנות לחזה למניעת התפתחות בלוטות שלא יחסמו דרכי נשימה. ובסוף ההקרנות שיערכו כחודש - חודש וחצי, לעשות CT להערכה.
חשוב לציין, כי אבא שלי מרגיש טוב, אין שיעול, אין כאבים ואין בעיות נשימה.

אנחנו קצת מבולבלים, האם לעשות כימוטרפיה או הקרנות. מה דעתך על הטיפול המוצע?

תודה מראש.
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:40 01.12.08
לדעתי טיפול בכימותרפיה ימנע גם את חסימת כלי הנשימה.
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
21:15 29.11.08
שלום פרופ',
תודה על שאתה משיב לשאלותיי.
איך ניתן לשפר איכות חיים, למשל כאבי בטן ושלשולים בלתי פוסקים וחולשה ועייפות מתמדת. אבי סובל מזה מאוד, איך ניתן לעזור לו ? מהם סיכויי ההחלמה ?
תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:14 30.11.08
אחת האפשרויות היא לנסות תרופה ששמה סומטו-סטטין.
פרט לכך - יעוץ דיאטה, ותרופות לטיפול סימפטומטי
שלום רב פרופסור קוטן!!
רציתי לברר בבקשה, האם יש פרוטוקול לפיו מתבצעת בדיקת מעקב, במרפאה אונקולוגית לצורך בקרה, ואיתור מוקדם של הישנות המחלה.
בחולות שהיה להן סרטן שד.
אחדד את שאלתי ואשאל: האם האונקולוג מסתמך רק על תשובות תוצאות המעבדה או הרנטגן של המטופל?
מה בנוגע לבדיקה הפיזית של החולה במעקב? האם לרופאים מהמערך האונקולוגי, חלה חובת בדיקה פיזיקלית לחולה אונקולוגית? בכל ביקור במרפאה האונקולוגית?
כפי שאולי שמת לב, אני חולה אונקולוגית בעברי- 5 שנים לאחר כריתת שד, עם גרורות ל 11 בלוטות לימפה. אני במעקב כל 6 חודשים. מזה שנה וחצי לא מבוצעת לי בדיקה פיזיקלית עי האונקולוגים,
(למעט כירורג שד).
שאלתי: מה התועלת במעקב האונקולוגי, אם לא מבוצעת בדיקה לחולה??
אשמח אם תעדכן אותי בנושא, שלדעתי הוא לא פחות חשוב מתוצאות המעבדה, וכב'..של המטופל.
לטיפולך המסור אודה!
בברכה מירי
 
ד''ר יוסף ברנר  
08:43 29.11.08
בדיקה גופנית היא חלק בלתי נפרד מהמעקב אחר חולה סרטן. עם כל הכבוד לבדיקות המעבדה וההדמיה, יש לעיתים ממצאים בבדיקה הגופנית שאינם מתבטאים בבדיקות השונות.
ד"ר יוסף ברנר
שלום פרופ',
נאמר ללאבי שספירת הדם תקינה-כולל המוגלובין וכדוריות דם אדומות ושהוא מגיב לטיפול החדש, ככל הנראה טרסיבה (האם זה גורם לבחילות) ?
האם די בתשובה זו ע"מ להסיק שגם המרקרים ירדו ? הם עמדו על 1000 לפני הטיפול החדשני? לאבי חולשה, עייפות , בחילות בשל כך יש לו חוסר תאבון. הוא לאחר 3 טיפולים אינטנסיביים באותו השבוע.
אבקש בבקשה חוות דעת.
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:13 27.11.08
אפשר לצפות לכך, בהתחשב בתיאור שלך
 
רות
13:48 24.11.08
שלום פרופ,

אימי בת 82, לפני 14 שנים עברה ניתוח למפקטומי בשד, בבדיקה היסטו פתולוגית נמצא גידול ממאיר infiltrating duct carcinoma מסוג //-///, עברה הקרנות וטיפול הורמונלי ב"וולודקס" "מייגיס" ו"ארימידקס", ולמרות הטיפול והניתוח ,במשך כל השנים המרקרים שלה יצאו גבוהים מהנורמה.מדי שנה עברה ממוגרפיה, מיפוי עצמות, צילום חזה וUS בטן שתוצאתם הייתה תקינה.

לאחר הניתוח המרקרים CA 15-3 היו בין 47 ל 82 בשנת 2003 והוחלט ע"י הרופא המטפל להפסיק את הטיפול ההורמונלי ולהמשיך במעקב מרקרים וממוגרפיה אחת לשנה.

מיד עם הפסקת הטיפול, חלה ירידה במרקרים CA 15-3 להלן התוצאות:

10/03 82.4

12/03 62.2

3/04 52.6

8/04 49.8

3/05 47.7

11/05 46

9/06 57

8/07 47.8

1/08 74.7

3/08 67.9

11/08 155 עלייה משמעותית ראשונה במשך כל ה-14 שנה מהניתוח.

מרקרים CEA :

3/08 4.78

11/08 7.9

מרקרים CA 19-9 - יש לציין שמרקרים אלה נבדקו רק החל מ 8/07 והם לעומת האחרים בירידה,להלן תוצאות:

8/07 64.9

1/08 56.8

3/08 50.8



בבדיקת ממוגרפיה לפני מספר ימים 11/08 התוצאה תקינה. הרופא החליט לבקש עבורה אישור ל"ארומזין" נטילת הכדור ל-3 חודשים ולאחרם בדיקת מרקרים חוזרת למעקב.(ללא בדיקות של מיפוי עצמות, צילום חזה וUS בטן-בדיקות אלה בוצעו לפני שנה וחצי ויצאו תקינות על מנת לא ל"טרטר" את אימי שהנה אשה מבוגרת ).

שאלתי היא האם כדאי להתחיל "ארומזין" ללא כל עדות לגרורות חוץ מתוצאה של המרקרים שבלאו -הכי לאורך כל התקופה מגילוי המחלה ובמהלך הטיפול היו גבוהים מהרגיל ולא בנורמה ולפי מיטב הבנתי מרקרים אינם גושפנקה לקיום של גידול סרטני.

ברצוני לציין כי אימי סובלת מאוסטופורוזיס משמעותית ומטופלת באופן קבוע בפוסלן שבועי,הבנתי שטיפול ב"ארומזין" אינו מומלץ לאוסטופורוזיס.

בנוסף, היא סובלת גם מבקע סרעפתי ותת תפקוד של בלוטת התריס ומטופלת בכדורים לאיזון הבלוטה- יכול להיות שהנ"ל משפיעים על עליית המרקרים?

אשמח, לחוות דעתך האם להתחיל בטיפול ללא בדיקות כעצת הרופא המטפל או שיש הכרח לביצוע הבדיקות?



בתודה מראש וברכת שבוע טוב
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:03 24.11.08
אפשר להמתין ללא טיפול ואפשר לנסות ארומזין, או עוד אפשרות: לבצע בדיקת PET ואם היא תקינה -אין צורך בטיפול
 
אור
09:40 24.11.08
אבי בן 55 אובחן כחולה סרטן לפני כשנתיים בתחילה בבלוטת לימפה אשר הוסרה וכרגע עברו המון המון גרורות לריאות...



המצב ממש לא טוב...הוא אושפז כבר כשבוע בו היו מספר נסיונות לעשות לו ניקור לשם הוצאת המים...לבסוף הוצלח רק ע"י הוצאה בעזרת מכשיר הסיטי.



אבי עישן כל חיו בערך קופסה ליום.

כרגע הוא הפסיק ורגיש לריחות בצורה לא הגיונית.



הוא אושפז אתמול בערב בשנית לאחר שהובל בניידת טיפול נמרץ שם נתנו לו מספר תרופות ו7סיוע נשימתי..



אבי לאחרונה משתעל בצורה "מוגזמת" ולא מאפשרת לו אורח חיים תקין בכלל!!!



כרגע הרופאים אומרים מה שנשאר זה רק לבצע עוד ועוד ניקורים לשם הוצאת המים ונותנים תחושה כי אין מה לעשות..



אני ראיתי את הצילום ריאות שלו....כמובן שאין לי ראיה מקצועית אבל לפי הסבר הרופא הכל כבר מלא מלא גרורורת!!!!!!!ריאה וחצי ממש כולה עיגולים לבנים וחצי ריאה שנותרה לבנה לחלוטין טוענים שזה כנראה הרוב מים.



מה דעתך בנושא...??



והאם יש תקווה?

או שהיאוש של הרופאים אמור לומר לנו בני המשפחה משהו...?



אשמח לתשובה מהירה...כי אבי במצב לא טוב כלל וקריטי לפי התחושה שקיבלנו.



בתודה מראש

אור שמקווה שכולם טועים!!!
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:27 24.11.08
מתואר כאן מצב רציני. האם שקלו הכנסת חומר לקרום הראיה על מנת למנוע הצטברות נוזל ?
 
ערן
17:20 23.11.08
שלום רב
חליתי לפני כחצי שנה בסרטן המוח מסוג gbm.
עברתי ניתוח להסרה,הקרנות ונכון להיום אני מטופל בטמודל 21 יום בחודש.
איך אוכל לדעת מה דרגת הממהירות שלי?
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:16 23.11.08
GBM נחשב כגידול בדרגת ממאירות גבוהה
 
שש
15:15 23.11.08
אני לוקח אלטרוקסין של 100 , מזה כ-15 שנים ולפני כחצי הפסקתי למשך כחודש את הכדורים,האם
ידוע באם הדבר גורם לבעיות כלשהם?מחלות או תופעות לוואי?בזמנו נאמר לי כי אסור להפסיק לאורך תקופה ולו הקצרה ביותר.
אודה לכם על תשובה עניינית
 
מערכת BeOK  
16:03 23.11.08
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: סוכרת אנדוקרינולוגיה .
 
מירב
12:04 23.11.08
סבתי נפטרה לפני שנים רבות מסרטן הלבלב
ולפני כשנה גם דודה שלי נפטרה (בתה) מאותה סיבה
האם זה מקריות או תורשתי?
האם ניתן לעשות מעקב כלשהו בנושא?
ובכלל-האם ישנו אורח חיים המקטין סיכוי למחלה זו?
שמעתי לא פעם-על תזונת ירקות ופירות והתעמלות-האם זה נכון?
אשמח לקבל מידע מפורט על מנת שאהיה עם האצבע על הדופק
תודה מראש
 
מירב
12:07 23.11.08
רק לידע כללי
מאז שביתי נולדה(אני בת 30) -ללא קשר אני עורכת מידי שנה בדיקת דם כללית, צואה ושתן
האם בבדיקות אלו מספיק וניתן לראות או לחשוד במשהו אם חס וחלילה יש מחלה כלשהי (על מנת לגלותה בהקדם)?
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:46 23.11.08
לבדיקות הללו אין שום ערך באבחון מוקדם של סרטן הלבלב
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:46 23.11.08
תוארו מקרים נדירים של סרטן לבלב משפחתי. מציע להתייעץ עם מומחה לגנטיקה (בכל בי"ח מרכזי כגון שיבא, הדסה וכ"ה) יש מומחה שכזה. אינני מכיר דרכים למניעת סרטן לבלב - דיאטה התעמלות וכ"ה - אין להם שום ערך מוכח. אם המומחה לגנטיקה יקבע שיש מקום לחשוב על משפחתיות - מציע לשקול ביצוע בדיקת CT של הבטן אחת לשנה
כיום, לאחר פחות משנתיים מהניתוח להסרת גידול, ישנם שני ממצאים - באזור ההשקה מחוץ למעי ישנו גוש לא מזוהה הקשור לדופן המעי ובמקביל ישנו פוליפ במעי עם תאים ממאירים.
אודה על תשובות-
1. אם מדובר בגידול חוזר, האם יש סיכוי שבניתוח נוסף וטפול כימי, הגידול לא יחזור.
2. מה השוליים המקובלים מהאזור הפגוע, שנוהגים להוציא?
3. האם יש להסתפק בטיפול כימותרפי רק אחרי הניתוח?
4. האם יש טיפול כימותרפי שמבצעים לעתים בזמן הניתוח?
תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:03 22.11.08
הפרטים לא מלאים וקשה לתת תשובה מלאה. בעיקרון - הטיפול הוא כריתה שלמה של הגידולים - החדש (בפוליפ)ו ההישנות באזור ההשקה. בכריתת גידול במעי הגס שואפים לשוליים של 5 ס"מ. בהישנות - השאיפה ג"כ לשוליים טובים. על פי הממצאים הפתולוגיים ממליצים על טיפול כימותרפי משלים ועל סוג התרופות. הטיפול ניתן במטרה ריפוייתת והסיכוי לריפוי נקבע על פי הממצאים הניתוחיים והפתולוגיים
 
ענת
21:25 22.11.08
אבא שלי עבר ניתוח להסרת אונה שהתגלתה כסרטנית. בבדיקת CT נמצא תהליך היפודנסי בכבד ובמוח. האם אלו גרורות? האם טיפול כימוטרפי אמור לעזור? מה תוחלת החיים?
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:44 22.11.08
הרדיולוג היה צריך להיות יותר אינפורמטיבי ולכתוב בפירוש, האם הנגעים הללו אכן חשודים לגרורות.
במידה ומדובר בגרורות - הטיפול הוא ע"י כימותרפי וקרינה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  219  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)