בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
 
לימור
12:51 10.09.08
שלום רב לרופאים המכובדים,

אני בת 67, לפני 10 שנים סרטן בבלוטת הרוק שהוצא בניתוח.

נשלחתי לעשות PET - CT להלן התוצאות:

קיימת קליטה מעט מוגברת באספקט לטרלי של שד שמאל באזור בו רושם לקשרית.
קיימת קליטה מוגברת בשרשרת ממארית מימין יתכן בבלוטת לימפה קטנה.
קיימת קליטה מעט מוגברת בקשרית ריאתית בחלק עליון של האונה התחתונה של הריאה הימנית ובאונה העליונה של הריאה השמאלית
לציין קשריות ריאתיות נוספות שאינן קולטות
pdg
מודגמת קליטה מוגברת מוקדית בקוטב התחתונה של האונה הימנית של הכבד

אתמול הייתי אצל אונקולוג בכיר שטען שהכל תקין
היום הייתי אצל רופא כרורג חזה ברמב"ם (שהוא זה ששלח אותי לבדיקה) והוא טוען שיש ממצא חשוד מאד בריאה הימנית והוא ממליץ לעשות ניתוח.

אני לחלוטין מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אם אני רוצה לפנות להתייעצות נוספת אם אונקולוג, לאיזה סוג של התמחות של ההאונקולוג אני צריכה ללכת?

אשמח אם תייעצו לי

אני מודה לכם על תשומת הלב
לימור
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:03 10.09.08
לא ברור לי מדוע שלחו אותך לבדיקת פט. הגידול בבלוטות הרוק יכול לחזור בעיקר מקומית , באזור הניתוח או בריאות. הממצאים בבדיקת ה PET מחשידים שקיימת אולי מחלה ממארת מסוג אחר והדרך הטובה ביותר היא לעשות ביופסיה מאחד הממצאים החשודים, או מבלוטות באזור הריאה או מהגוש בכבד. לכן את צריכה לפנות או לכירורג חזה, כפי שכבר עשית או לכירורג כללי.
ד"ר יוסף ברנר
 
לימור
07:38 11.09.08
תודה על תשובתך המהירה
שכחתי לציין שנעשתה ביופסיה והתשובה היתה "דם בלבד"
אני מבולבלת מכיון שהאונקולוג שראה את בדיקת ה"פט" אמר שאין לי סרטן ושאעשה בדיקת סי.טי. בעוד 4 חודשים. והכירורג אמר לעשות נתוח מיידית.
תודה שוב על תשובה מהירה
לימור
 
לימור
06:46 16.09.08
לד"ר ברנר

אני מאד לחוצה. אודה לך אם תתפנה ותענה על השאלה
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:53 16.09.08
קשה לי לענות על השאלות שלך מאחר והבדיקות לא לפני. אני מציע לך לארגן ישיבה משותפת בין האונקולוג לכירורג וכך ביחד הם יוכלו להחליט על הטיפול הכי טוב עבורך. ישיבות משותפות בין שני גורמים הנקראות "פגישות איטרדיספלינריות" הן מאד מקובלות והן הדרך הטובה ביותר להתגבר על חילוקי הדעות בין הגורמים השונים
ד"ר יוסף ברנר
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:32 16.09.08
במידה ונבדקת במכון האונקולוגי ברמב"ם - אבקשך ליצור קשר עם משרדי ברמב"םן החל מיום א' - אני אדאג לזמן אותך להתיעצות נוספת במחלקתנו
הודיעו לי כי הגולה הגדולה שצמחה לי בירך (חודשיים - כולם חשבו שזה שריר שנקרע) זה גידול ממאיר שכלוא שם, ושעוד שלושה שבועות יסירו לי את זה עם השריר. שאלתי היא: (1) האם בשלושה שבועות האלו יש סיכוי שיתחילו להיות גרורות, והאם יש מה לעשות נגד זה? (2) מה קורה אחרי הניתוח? כמה זמן לא אוכל ללכת? (3) מתי אוכל לדעת באופן ודאי כי אין גרורות בכלל, ובאמצעות איזו בדיקה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
20:22 14.09.08
אין מידע לגבי סוג הגידול, גודלו ומרכיבים אחרים שלו לכן אין באפשרותי להשיב לשאלותיך. רצוי לשאול את הרופא שעשה את הביופסיה והוא יספק לך את כל המידע הדרוש לפי התשובה הפתולוגית המפורטת אשר לפניו.
ד"ר יוסף ברנר
בעלי עבר שלושה ניתוחים להסרת גידולים בתעלת עמוד השדרה. אחרי אחד הניתוחים עבר גם הקרנות.
לאחר הניתוח האחרון המצב הבריאותי מידרדר והגב לקה בעקמת קשה וההליכה הולכת ונעשית כבדה. האם יש אפשרות להתיעצות בבתי חולים בחו"ל המתמחים בגידול זה בתעלת עמוד השדרה?
אשמח לתשובתכם
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:07 10.09.08
לדעתי, תשובה לשאלותיך לגבי בית חולים בחו"ל וגם עזרה להגיע לשם ניתן לקבל אצל הרב פירר.
ד"ר יוסף ברנר
 
אשר
22:07 06.09.08
אבי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן בעקבות כאבי בטן , צרבות ופליטות.

בין היתר נכתב על הכבד: "נצפו מספר רב של נגעים היפודנסיים בגדלים שונים , פזורים על שתי האונות. המוקד הגדול ביותר מגיע עד 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי מדובר בתהליך גרורתי גס".

האם תהליך גרורתי גס משמעו סרטן במוקד אחר (אולי המעי הגס) ששולח גרורות לכבד? מה הפירוש?

אבי מתוכנן לעבור גם בדיקת CT , מה אמורים לבדוק שם?

מה דעתך הכללית מנסיונך? למה לשים לב להמשך? אילו בדיקות כדאי לוודא שמתבצעות?
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:05 10.09.08
בדיקת הסונר מראה הימצאות של גרורות בכבד. לא ברור מה מקור הגרורות אך גידול במעי הגס הוא המקור השכיח ביותר. אביך צריך לעבור קולונוסקופיה, בדיקות דם לסמני גידול וביופסיה מהכבד
ד"ר יוסף ברנר
 
li
23:26 09.09.08
שלום רב
האם במקרה של גידול במוח מסוג gbm אשר לא ניתן להוציאו יש אפשרות טיפול ברדיוכירוגיה? הגידול הינו בגודל של 2.5 ס"מ.
אודה לתשובתך
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:00 10.09.08
אינני חושב שטיפול ברדיוכירורגיה יכול להועיל ב GBM שאינו ניתן להסרה כירורגית.
ד"ר יוסף ברנר
 
לימור
15:18 10.09.08
אחותי חלתה בסרטן מסוג BGM שהוסר בניתוח.
היא מתחילה הקרנות וכימו .
האם יש סיכוי להחלמה?
יש לציין כי היא בת 30
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:58 10.09.08
מדובר בגידול עם אחוזי הישנות גבוהים מאד למרות טיפולים בניתוח והקרנות. מקובל היום להוסיף גם כדורי טומודל.
ד"ר יוסף ברנר
 
דידי
21:32 09.09.08
שלום.
אמא שלי חשה ברע מתחילת אוגוסט.(חולשות פתאומיות, לחץ דם גבוה) היא ניגשה לאולטרסאונט. ובבדיקה גילו גוש מעל הכליה.
היא עשתה גם בדיקות דם(לאחר גילוי הגוש)
רציתי לדעת האם על סמך שתי בדיקות אלו בלבד הרופאה יכולה לדעת שהגוש הוא שומני???
ולא ממאיר? הרופאה רוצה לתת לאמא שלי לעשות סיטי אחרי החגים- ורציתי לשאול האם כדאי לחכות את הזנן הזה? האם זה לא זמן יקר במידה ובאמת יש משהו???
האם יש סיכוי שגוש כזה יתפתח בעתיד לסרטן?

אני מקווה שתוכלו לענות לי.

דידי.
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:56 10.09.08
רק ביופסיה יכולה לקבוע האם הגוש סרטני או לא. מפענח הרנטגן יכול לקבוע האם הגוש חשוד להיות סרטני או לא. עיכוב של 3-4 שבועות באבחנה אינו משמעותי בדרך כלל אם כי תמיד רצוי לעשות את הברור מה שיותר מהר.
ד"ר יוסף ברנר
 
נעה
18:43 09.09.08
שלום,
שמי נעה, ואני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית. במסגרת לימודיי בחרתי להשתתף בסמינר בנושא חלומות, בהנחייתה של פרופ' תמר קרון. אני מעוניינת לחקור חלומות של אנשים החולים בסרטן, במטרה לבדוק האם עולים בחלום תכנים המשותפים לאוכלוסייה זו.
לשם כך, אשמח לעזרתכן/ם...
מי שמעוניין/ת לתרום למחקר, אנא פנו אלי במייל: noashemesh@gmail.com ואצור עמכן/ם קשר.
השימוש בחלומות ייעשה בצורה אנונימית לחלוטין, ורק לצורך מחקר זה.
תודה רבה!

נעה.

 
יעל
09:47 09.09.08
שכחתי לציין שאמי חולה בסרטן ריאות...
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:05 09.09.08
בהמשך לתשובתי הקודמת, בין השתיים הייתי ממליץ על נבלבין, אך שוב, כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל. הסיכויים לעזור בכימותרפיה בקו שני או שלישי בסרטן ריאה הם נמוכים.
בגיל 88 הייתי שוקל היטב אופציה זו.
ד"ר יוסף ברנר
 
יעל
09:45 09.09.08
שלום,
אמי בת 88 חולת סרטן מזה 3.5 שנים. במשך התקופה היא עברה טיפול כימותרפי וכן הייתה שייכת לקבוצת מחקר. לאחרונה, התרופה מהמחקר (שאינני זוכרת את שמה), לא הראתה הטבה אלא ההפך, לכן המליץ הרופא לחזור לטיפול כימותרפי עם התרופות שבנדון.

נאמר לנו שהטקסוטר גורמת לנשירת שיער והנבלבין לא.
השאלה היא אם מפרידים את קריטריון נשירת השיער, איזו תרופה עדיפה מבין השתיים?

אודה על תשובתך
יעל
 
ד''ר יוסף ברנר  
10:55 09.09.08
לא ניתן לענות על שאלתך. לא ברור איזה מחלה יש לאם, איזה טיפולים כימותרפים כבר קיבלה ומה מצבה הכללי. באופן כללי נבלבין טיפול קל יותר ומתאים יותר לאשה בת 88. בכלל צריך לשקול האם יש מקום להמשיך בכימותרפיה במקרה כזה. כל זאת יכול לקבוע רק האונקולוג המכיר אותה היטב.
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב...
אני חולה בלוקמיה וכרגע אמורה לעבור הקרנות לאיזור הראש והגב. (csf)
הרופאים שלי אומרים שכתוצאה מההקרנות לאזור הראש שערי ינשור.
קראתי שבבתי חולים אחדים קיימות היום גם שיטות מתוחכמות יותר מכובע קרח . שיטה אחת משתמשת במכונה ניידת הדומה למייבש שיער במספרה אשר מפזר אויר קר על הקרקפת.
אבקש לדעת היכן קיימת המכונה הזו אשר יכולה למנוע ממני את הסבל שבנשירת השיער חוויה שהינה טראומתית עבורי.
תודה מראש שלומית.
 
שרית
19:47 07.09.08
שלום

לפני שנה עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי.
כמו כן קיבלתי יוד ר"א במינון 175 מיליקירי.
במיפוי כל גופי אחרי היוד ראו קליטה במדיאסטינוום
ולכן לפני 8 חודשים ביקשו ממני לעשות CT חזה עם חומר ניגוד!!!!!!!!!
לא היו מוכנים לעשות את בדיקה ללא חומר ניגוד.
כעת,עלי לעבור שוב טיפול ביוד ר"א במינון 175 מיליקירי.
ביוזמתי הלכתי לבדוק בבדיקת שתן אם גופי עדיין מפריש יוד
לפני חודש בדיקה יצאה 107 כשנורמה 50-100
כיום בדיקת שתן לגילוי רמת יוד יצאה 103כשנורמה 50-100
שאלתי:
1 האם היוד הר"א ייקלט בגופי?(רופאים מתעקשים לא לדחות את טיפול ביוד ר"א.)למרות
שגוף רווי ביוד?
2 מדוע רופאים טוענים כי חומר ניגוד מתנדף תוך 3 חודשים ואזיי ניתן לקבל יוד ר"א?
3 האם ייתכן כי גופי רווי ביוד וזה לא מCT חזה שנעשה לפני 8 חודשים?

תודה רבה על תשובה






 
חסויה
14:44 01.09.08
שלום רב
אחותי חולה בלימפונה (הוצקינס) והחלה בטיפולי כימותרפיה לפני 10 ימים.
כעת היא סובלת מבחילות קשות ולא מצליחה להקיא.
מה עושים נגד הבחילות? האם יש איזשהן שיטות? המלצות?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:25 01.09.08
ראשית, יש להיוועץ באונקולוג או בהמטולוג המטפל מדוע יש עדיין בחילות אחרי 10 ימים מסיום הטיפול - אולי הסבה אחרת ?
באשר לטיפול - יש מגוון של תרופות - החל מפרמין וכלה בתרופות כגון זופרן, סטרואידים וכ"הכ שיכולות לעזור
במשפחתי קיימת היסטוריה של הגן brca1 (אמא, סבתא, דודה, בת דודה). האם לעובדה שאחותי חלתה בהוצ'קין יש אישזהו קשר לגנטיקה?
חמי (67) עבר ניתוח מוצלח להסרת גידול בכבד. בסי.טי. שנעשה לפני שמנה שבועות הכבד היה נקי ובדיקות הדם היו בערכים רגילים. בסי.טי. שנעשה לפני שבועיים ראו כתמים קטנים בכבד. לאחר כמה ימים הופיע דימום בשתן. בבדיקה קבע האורולוג שאין שום ממצא פתולוגי והדימום הוא כתוצאה מכימוטרפיה שעבר לאחר הניתוח (אווסטין, אוקסליפלטין, 5fu) בבדיקת מ.ר.י לא ראו שום דבר נוסף ולא ניתן לקבוע את מהות הכתמים.
האם ידועה תופעה של דימום בשתן כתוצאה מהכימוטרפיה הנ"ל? האם הכתמים בכבד יכולים אף הם להופיע כתוצאה מכימוטרפיה?
בתודה מראש
 
שאול
14:06 03.09.08
שחכתי לציין שהשאלה הינה דחופה כיון שהרופא רוצה להמשיך לו את הטיפול הכימוטרפי, אולם לדעתי אם התופעות הן כתוצאה מהכימוטרפיה אולי כדאי לשקול לשנות אותה.
כמו כן, אם אכן אלו תופעות ידועות האם ישנו איזכור לכך בספרות רפואית כלשהיא. אני מעונין לקרוא על כך.
תודה על הפורום הנהדר שלכם.
שאול.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:44 05.09.08
אבסטין הוא חומר הנוגד היווצרות כלי דם חדשים בגוף ולכן יכול להיות קשור בדימומים במקומות שונים בגוף. דימום בשתן אינו שכיח במיוחד אך אפשרי. דימום כזה אינו מהווה התוויה להפסקת הטיפול. רק אם נמצא כמות גדולה של חלבון בשתן אז צריך לשקול את המשך הטיפול. אני בטוח שהנך יכול לסמוך על האונקולוג המטפל שיידע להיזהר מתופעות הלוואי של הטיפולים ובאם יהיה מצב המסכן את החולה הוא יפסיק את הטיפול
ד"ר יוסף ברנר
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:35 05.09.08
אינני מאמין שבהבדל של 6 שבועות יהיה שינוי כל כך גדול בסי טי של הכבד. לא נראה לי שמדובר בגרורות חדשות, האם היה שינוי במרקרים?. לגבי הדימום בשתן, אולי מהאבסטין אולי מאורע שאינו קשור לטיפולים ולמחלה.
ד"ר יוסף ברנר
 
שאול
00:11 07.09.08
אני מודה לך על התשובה הברורה (וגם המרגיעה). דרך אגב המרקרים שלו היו בתחום הנורמה אחרי הניתוח וגם כעת.
 
שאול
00:13 07.09.08
ממה יכולים להיות הכתמים בכבד? האם יכול להיות מהאווסטין או מתרופה אחרת?
שלום
בגיל 21 לפני 7 שנים התגלה אצלי גידול גליומה בדרגה נמוכה,בזמנו הוחלט שאני עוברת טיפול הקרנות וטיפול כימוטרפי,אחרי טיפול ממושך קרוב 8 חודשים החלמתי מגידול.
היה לי נשירת שיער בינוני.כיום אני נמצאת במעקב בלבד.ראיה שלי נפגע-שדה ראיה הצתמצם ולא חזר.לאחרונה יש לי כאבי ראש חזקים,בבדיקת MRI לא מצאו שום דבר.
הייתי רוצה לברר אם גידול יכול לחזור שוב ?אם כאב ראש זה דבר היחיד שנשאר כתזכורת מהגידול?
תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:59 05.09.08
גליומות בגרייד נמוך עשויות להישנות מקומית אך העובדה שה MRI תקין שוללת זאת. כאבי הראש כנראה תוצאה מהטיפולים שקבלת
ד"ר יוסף ברנר
 
דנה
11:35 06.09.08
שלום רב,

אמא שלי בת 55 חולת סרטן שד LC מ-97. גרורה ממקור שד בשחלה בשנת 2000 שהוצעה בניתוח. כעת יש לה גרורות בבטן. אסטרוגן חיובי(3+) ב-100% מהתאים, פרוגסטרון(2+) ב-5% מהתאים, CK7 חיובי, CK20 שלילי, Her2neu שלילי.
טופלה בטפוקסיפן שנתיים המרקרים עלו בגלל הגידול בשחלה, 6 שנים עם ארימידקס (מרקרים תקינים, עד שעלו אחרי 6 שנים), 4 חודשים עם ארומיזין (המרקרים ירדו, אך עלו שוב). הטיפולים האחרונים שניתנו היו פסלודקס, פמרה ומגייס, אך גם הם לא עצרו את עליית המרקרים. מצבה הכללי טוב.
1.האם יש עוד טיפולים הורמונליים (או שילובם) שלא נוצלו (קראתי על pareston ו- evista)? האם יכול להיות שתרופה שנכשלה לפני שנתיים או שמונה שנים יכולה לעבוד עכשיו בגל שינוי אופי המחלה והתאים?
2.אני מבין שהערך של אווסטין הוא כאשר הוא ניתן יחד עם טקסול. האם יש מידע לגבי יעילותו של אווסטין ללא כימותרפיה (כמו שהוא ניתן בסרטן המעי הגס)?
3.ישנם הרבה מחקרים (לא קליניים, על חיות) המתפרסמים בספרות רפואית ומדעית המצביעים על יעילות אפשרית של תרופות מסוימות לסרטן השד, ובהן שילוב של דוקסקוביצין עם חומצת זולדרוניק (הניתנת לחולי אוסטופורוזיס); תרופה נגד אלצהיימר הפועלת נגד ה- notch gene המחוללים, כך על פי המחקר, את סרטן השד ועוד. מהי האמינות של המחקרים האלה, והאם ניתן להצביע על מחקר / מחקרים הנמצאים על סף הפיכתם לטיפול? (כמו הנשים שהצטרפו בזמנו לתהליך הניסויים של הרצפטין וקיבלו תרופה שעוד לא הייתה משווקת)?


תודה,
יובל

 
ד''ר יוסף ברנר  
15:50 05.09.08
נראה לי שהטיפול ההורמונלי מוצא ורצוי לעבור לטיפול בכימותרפיה. רוב הטיפולים הביולוגיים אינם יעילים כטיפול בודד ללא כימותרפיה, כך גם אבסטין, חומצה זולדרונית משמשת לטיפול סימפטומטי בעיקר בגרורות בעצמות. למה להיכנס למחקרים כאשר טיפולים שערכם הוכח לא נוסו עדין. ממליץ לקבל בשלב הזה טיפול סטנדרטי.
ד"ר יוסף ברנר
 
חסויה
10:25 04.09.08
סרטן בבלוטת הלימפה.
כימותרפיה שניה ביום ראשון השבוע.
מאצמול סובלת מכאבי שירים חזקים בגב תחתון ובירך
בבית חולים אמרו לי שלא מדובר בתסחיף.
האם תופעה זו מוכרת לך?
ממה זה נובע?
האם יש פתרון?

תודה
 
חסויה
10:45 04.09.08
יש לציין כי התקבלה זריקת ניאלסטין ביום ראשון, אולי זה מקור הכאב ?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:46 05.09.08
קרוב לוודאי שמדובר בתופעות לוואי הקשורות לנולסטים. זהו חומר המוציא תאי אב ממח העצם ויכול לגרום לסימפטומים גרמיים (בעצמות)
ד"ר יוסף ברנר
 
ליטל
09:25 03.09.08
שלום,

עשיתי בדיקות סמנים ויצא לי ערך של CEA 1.3 לפני 3 חודשים עשיתי את הבדיקה ויצאה לי תוצאה של 0.8. אציין בנוסף כי באוגוסט 2006 היה לי סרטן ברקטום שהוסר ובתאריך זה הערך של CEA היה זהה (1.3). מתאריך זה (אוגוסט 2006) ישנה עלייה קטנה כאשר כרגע זה הגיע לערך ההתחלתי של 1.3
האם העלייה הרציפה נחשבת למשמעותית?ובכלל מהו הטווח הנורמלי לסמן זה ?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:37 05.09.08
אלו הם ערכים נורמליים ותנודות נורמליות בערכים ולכן בשלב הזה אין אינדיקציה לפעילות של המחלה.
ד"ר יוסף ברנר
 
ויקטוריה
00:56 28.08.08
שלום

ביתי עברה ניתוח דחוף בגלל כאבי בטן תחתונה.

היה חשד לציסטה, בניתוח נכרתו השחלה והחצוצרה בגלל ממצאGRANULOSA CELL TUMOR

נצפוחלקים בבטן ובאגן והכליצא נקי.

בבדיקתביקורת האונקולוג ביקש לערוך בדיקת PET/CT

שאלתי

א. איזה סוג גידול הואGRANULOSA CELL TUMOR
ב. לשם מה בדיקתPET/CT

תודה
 
ויקטוריה
11:12 03.09.08
מדוע אני לא מקבלת תשובה



תדה ויקטוריה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:31 05.09.08
גידולי שחלה מסוג granulosa cell הם גידולים נדירים יחסית ומהווים פחות מ 10% מגידולי השחלה. מקור הגידול הוא מתאי המין בשחלה ולא מתאי האפיטל של השחלה. גידולים אלה נוטים להיות מקומיים באזור השחלה ולא להתפשט בכל הבטן כפי שעושים גידולי השחלה הרגילים. לכן הטיפול בניתוח הוא מספיק ואין צורך להוסיף כימותרפיה במרבית המקרים. ניתוח יביא לריפוי מלא ב 90% מהמקרים. במקרים הנותרים הגידול יכול להתפשט ואז צריך לטפל כמו גידול שחלות רגיל בכימותרפיה.
הסיבה לבדיקה ה PET היא נסיון לברר האם מדובר בגידול הממוקם בשחלה בלבד או שמפוזר גם באזורים אחרים.
ד"ר יוסף ברנר
 
בת מודאגת
09:43 04.09.08
פרופ' קוטן היקר,

לפני שבוע אבי בן ה-53 אובחן כחולה סרטן ריאה שלב 4 לפי ביופסיה מאיזור המדיאסטנום. המליצו לנו מאד על המחלקה האונקולוגית ברמב"ם ובמיוחד על ד"ר וולנר. יש לנו תור לייעוץ ביום שני הקרוב, אבל לפי הבנתי יקח עוד זמן רב עד שאבי יוכל להתחיל כמותרפיה היות ואחרי הייעוץ מתכנסת וועדה שדנה במצבו. האם זהו אכן התהליך והאם בהתחשב בשלב המתקדם של המחלה אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לבזבז כל כך הרבה זמן? האם יש דרך כלשהי לזרז תהליכים, אולי אנחנו לא ניגשים לעיניין נכון?
הבשורה הכתה אותנו בתדהמה ואנחנו מבינים שאין כאן מרפא, אבל כמובן שהיינו רוצים לנסות ולהאריך את חייו של אבא כמה שניתן.
האם בסרטן ריאה שלב 4 אין כל אפשרות לניתוח או שעדיין יש מקום לדיון בכל מקרה לגופו?

תודה רבה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:19 05.09.08
אני מעריך שוועדה כזאת מתכנסת אחת לשבוע ולכן דחית התחלת הטיפול בשבוע אינה משמעותית
ד"ר יוסף ברנר
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  212  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)