בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 175

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
שנה
עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי.
וכן יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי.
תרגלובולין במשך שנה ירד תחת אלתרוקסין מ 13 ל 1.5
ונשאר מדיד.
במיפוי כל גופי שנה שעברה,ראו מחלה פעילה קולטת יוד במדיאסטינום
וקליטה בשארית במיטת בלוטת תריס.
CT חזה עם חומר ניגוד ראו מלאות שיכולה להתאים לשרידי טימוס ללא גושים.

כיום

באולטראסונד צוואר מלפני חודשיים ראו בלוטות חשודות בצוואר.

לכן עברתי שבוע שעבר שוב יוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי.

תוצאות מיפוי כל גופי מלפני שבוע:(מיפוי נעשה פעמיים בהפרש של יומיים)

מוקד קליטה קלוש בחזה אמצעי תחתון.בדומה למיפוי קודם.
ממצאים במיפוי מתאימים לשארית חומר בושט ו /או מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר.
מוקד הריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת.

1 מה פשר תוצאת מיפוי כל גופי?זה טוב לא טוב?
2 מדוע בלוטות מימין ושמאל בצוואר לא הוזכרו?נעלמו?הושמדו?יוד לא נקלט?
3 הייתכן שקליטה במיצר איננה הטימוס שראו ב CT שנה שעברה?
אחרת מדוע כתוב כי מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר?
4 למה כוונה מוקד ריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת?זה טוב? לא טוב?

עייפתי מכלהבין את כל העסק הזה,

תודה מקרב לב על תשובות

תמר
 
גיל
11:55 23.09.08
למכירה תרופה מסוג Nexavar לטיפול נגד גידול ממאיר בכבד ודרכי העיכול
קיימים כ 90 כדורים.
טל: 052-2210221, 054-7995031
 
שרית
20:58 21.09.08

לפני שנה
עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי.
וכן יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי.
תרגלובולין במשך שנה ירד תחת אלתרוקסין מ 13 ל 1.5
ונשאר מדיד.
במיפוי כל גופי שנה שעברה,ראו מחלה פעילה קולטת יוד במדיאסטינום
וקליטה בשארית במיטת בלוטת תריס.
CT חזה עם חומר ניגוד ראו מלאות שיכולה להתאים לשרידי טימוס ללא גושים.

כיום

באולטראסונד צוואר מלפני חודשיים ראו בלוטות חשודות בצוואר.

לכן עברתי שבוע שעבר שוב יוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי.

תוצאות מיפוי כל גופי מלפני שבוע:(מיפוי נעשה פעמיים בהפרש של יומיים)

מוקד קליטה קלוש בחזה אמצעי תחתון.בדומה למיפוי קודם.
ממצאים במיפוי מתאימים לשארית חומר בושט ו /או מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר.
מוקד הריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת.

1 מה פשר תוצאת מיפוי כל גופי?זה טוב לא טוב?
2 מדוע בלוטות מימין ושמאל בצוואר לא הוזכרו?נעלמו?הושמדו?יוד לא נקלט?
3 הייתכן שקליטה במיצר איננה הטימוס שראו ב CT שנה שעברה?
אחרת מדוע כתוב כי מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר?
4 למה כוונה מוקד ריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת?זה טוב? לא טוב?

עייפתי מכלהבין את כל העסק הזה,

תודה מקרב לב על תשובות

תמר




 
ענת
15:47 21.09.08
שלום רב,
לפני כשנתיים התגלה גידול בריאה השמאלית NSCC לבעלי.בניתוח הוסר החלק הנגוע והוצאו 3 בלוטות לימפה (2 מתוכן נגעות). לאחר 4 מחזורי טיפול כימוטרפי קרבופלטים וציספלטין נראה שהדברים הסתדרו- גם בדיקת ה CEA היתה תקינה0.6 חמישה חודשים מתום הטיפולים, נתגלתה גרורה בראש שהוסרה בניתוח וכטיפול תומך קיבל עוד 10 הקרנות. כחלק מבדיקות דם שגרתיות הסתבר כי הסמן CEA "קפץ" ל 11.3 ולאחר 3 ימים נעשתה בדיקה נוספת והסמן "קפץ"ל 12.5. לפיכך הוחלט על בדיקת PET CT. שם התגלו שני גידולים בבלוטות הלימפה של שער הריאה, שהטיפול שהוצע היה שני טיפולי כימיה (קו ראשון) גדולים טקסול קרבו פלטין 360 מ"ג, ועוד 32 טיפולי הקרנה משולבים עם טיפול כימי טקסול קרבו פלטין 90 מ"ג. ולאחר הפסקה של ההקרנות ישלים את הטיפול עם שתי מנות כימיה של 360 מ"ג כ"א. לצערינו - בהפסקה זו נעשתה בדיקת סמנים נוספת CEA מכיוון שהוא הרגיש ממש רע . ומסתבר כי הסמנים עלו שוב והפעם ל27.3 חשבנו וקיוונו שזו טעות ולאחר כשבוע עשינו בדיקה נוספת והסמן שוב עלה ל 31.5. הוחלט לבצע בדיקת C.T כל גופי. הבדיקה נמצאה תקינה וללא שינויים מהבדיקה האחרונה. לפיכך ובהתייעצות עם האונקולוגית הוחלט לתת לו בכל זאת את הטיפול הכימי הגדול להמתין שבועיים לעשות בדיקת סמנים נוספת, ובמידה והסמן יעלה רק אז נעשה בדיקת PET C.T בהתייעצות עם רופא מומחה נאמר לנו שאנו חייבים לבצע את ה PET והטיפול עלול לגרום לנזק. לכן שוב עשינו בדיקת סמנים והתוצאה הראתה עליה נוספת והפעם 39.7. ביום חמישי האחרון 18.9.08 ביצענו את הבדיקה עדין ללא תשובה.
שאלתי היא האם הסמנים מצביעים באופן ודאי על גרורות?
האם ניתן לרפא את המחלה במידה וימצאו גרורות?
אם לא כמן זמן נשאר לבעלי לחיות- אם כרגע הוא מרגיש טוב.? האם ההדרדרות אכן מהירה כ"כ?
נתון נוסף בעלי אוכל יחסית טוב, אך עדין יורד 2 ק"ר לשבוע. (כרגע הרופאה אינה מתייחסת לנתון זה!! היא ממתינה לתשובת ה PET
לתשובתך הכנה אודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:10 21.09.08
לפי הנתונים של סמני הגידול ושל המצב הקליני נראה שמדובר במחלה פעילה ומתקדמת למרות טיפולים בכימותרפיה. באופן תיאורטי עדין מדובר במחלה אזורית מאחר והגרורות היחידות הידועות הן בבלוטות . באזור הריאה, אך העובדה שהמחלה חוזרת ונשנית וחוסר התגובה לכימותרפיה מצביעים על מהלך מחלה לא כל כך משמח, . באם בדיקת ה PET תעלה מחלה מחוץ לאזור, סיכויי הריפוי הופכים להיות קטנים מאד.
ד"ר יוסף ברנר
 
תמר
10:29 17.09.08
אני שבוע אחרי קבלת יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי(סרטן פפילרי בבלוטת תריס).
מבדיקת מיפוי כל גופי נעשתה היום,ביקשו ממני לבוא עוד יומיים
לעשות מחדש את בדיקה.
כששאלתי על איזה איזור בגוף,אמרו לי שוב כל הגוף!!!!!!!!
מה יכולות להיות סיבות לעשות שוב מיפוי כל גופי לאחר יומיים?
הייתכן כי מחלה התפשטה לי לכל הגוף???????
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:10 17.09.08
אני מניח שהסיבה שונה לגמרי: רוצים לבצע אצלך "מיפוי מזדמן" - קרי - לנצל את העובדה שיש בגופך יוד ר"א ולבצע מיפוי כל גופני על מנת לראות אם נותרו מוקדי קליטה כלשהם. זוהי פרוצדורה די סטנדרטית

לפני שנה
עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי.
וכן יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי.
תרגלובולין במשך שנה ירד תחת אלתרוקסין מ 13 ל 1.5
ונשאר מדיד.
במיפוי כל גופי שנה שעברה,ראו מחלה פעילה קולטת יוד במדיאסטינום
וקליטה בשארית במיטת בלוטת תריס.
CT חזה עם חומר ניגוד ראו מלאות שיכולה להתאים לשרידי טימוס ללא גושים.

כיום

באולטראסונד צוואר מלפני חודשיים ראו בלוטות חשודות בצוואר.

לכן עברתי שבוע שעבר שוב יוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי.

תוצאות מיפוי כל גופי מלפני שבוע:(מיפוי נעשה פעמיים בהפרש של יומיים)

מוקד קליטה קלוש בחזה אמצעי תחתון.בדומה למיפוי קודם.
ממצאים במיפוי מתאימים לשארית חומר בושט ו /או מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר.
מוקד הריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת.

1 מה פשר תוצאת מיפוי כל גופי?זה טוב לא טוב?
2 מדוע בלוטות מימין ושמאל בצוואר לא הוזכרו?נעלמו?הושמדו?יוד לא נקלט?
3 הייתכן שקליטה במיצר איננה הטימוס שראו ב CT שנה שעברה?
אחרת מדוע כתוב כי מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר?
4 למה כוונה מוקד ריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת?זה טוב? לא טוב?

עייפתי מכלהבין את כל העסק הזה,

תודה מקרב לב על תשובות

תמר





שלום ד"ר,
אבי חולה במחלה מזה כשבעה חודשים (קרצינומה-פנקריאס בזנב), מטופל מאז בכימו מדי שבוע - גמזר אם אני לא טועה, המרקרים ירדו מ-3000 ל-200 , לאחר ניתוח בעקבות חסימת מעיים(גידול לא כרית) בוצע מעקף למעי הדק.

אבי עבר CTהשבוע בו התגלה אבן בכיס המרה, אזורי הגידול מכוסים בשומן, הגידול הגיע מעט לכליה השמאלית ולמעיים ( לא נפגעו הריאות, הכבד, הטחול, אזור האגן. לא מצויין דבר לגבי הלבלב).
סך הכל בדיקות כלליות להמוגלובין, תפקודי כבד, תאבון בריא, הכל נראה תקין, מלבד עייפות וכאבי בטן בלתי פוסקים.
אורךהגידול 3-4 ס"מ - נשאר אותו הדבר.
מה חוות דעתך המקצועית ?
לתגובה נודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
20:07 18.09.08
הירידה בסמן הגידולי מציינת תגובה טובה לטיפול. גם אם ב CT לא רואים שינויים משמעותיים, עדין יש סיכוי שהממצאים בסי טי אינם פעילים. ממליץ להמשיך את הטיפול בגמזר כל זמן שהסמן הגידולי ממשיך לרדת. ערכי הסמן צריכים להגיע לסביבות 30. כאבי הבטן הם אינדיקציה לגבי פעילות המחלה ואני מקווה שהם יחלפו באם השיפור ימשיך.
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
23:32 18.09.08
תודה מקרב לב.
אגב, לגבי הכליה השמאלית הנגועה ולגבי אבן ביס המרה? מה חוות דעתך?
האם מומלץ לשלב את הגמזר עם עוד כימו / טיפול ? האם מותר לאכול הכל ? לאבי תאבון, הוא אוכל הכל וגם אוכל מתוק .האם מותר לו להתאמן, כגון הליכות.
שוב תודה ושנה טובה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:53 19.09.08
הממצאים בכליה ובכיס מרה אינם משנים את הטיפול.
אינני ממליץ להוסיף כימותרפיה נוספת.
ממליץ על שמירת תזונה נכונה כנגד מחלת סרטן. תוכלי ללמוד על תזונה נכונה בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בהוצאת "מודן" שם יש פרק שלם בנושא תזונה נכונה לחולי סרטן. כמובן שאסור לו לאכול מתוק.
פעילות גופנית רצויה אך במגבלות היכולות שלו
ד"ר יוסף ברנר
 
מיטל
12:34 21.09.08
אבי בן 56.
שלום דר ברנר

אני בבקשה רוצה לקבל הסבר לביופסיה אימי בת 73 ותוצאה שקיבלנו -

ציטוט
נראו קב' קבוצות של תאים אפילטפטילים ממאירים
INDO CARCINOMA
CK7 CK20 HER-2 CA125 PBX 2 PPF1 ARE ALL NETGATIVE
אין מובהקות ברורה של מקור אבל חשד למקור מלבלב.
סוף ציטוט

אני רוצה לציין שיש גרורות בכבד ובגב.

כרגע מקבלת הקרנות לגב כדי להקל על הכאב, מה אומרת התשובה הזו?
מהי תוחלת החיים?

אנחנו לגמרי מבוהלים.
אורלי








 
ד''ר יוסף ברנר  
20:26 14.09.08
מדובר בגידול גרורתי בכבד ובגב. מקור הגידול בלתי ידוע אך החשד הוא שהמקור בלבלב. אני מבין שאין בלבלב ממצא בסי טי אז צריך לברר תשובה של בדיקת דם בשם CA 19-9. אם ערכים גבוהים, אפשר לטפל כמו סרטן לבלב בתרופה בשם גמזר. אם בדיקה זו תקינה, צריך לשקול האם לטפל ובמה לטפל.
בכל מקרה מדובר כנראה בגידול אגרסיבי ומפושט
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
21:40 14.09.08
תוחלת חיים פחות מ 6 חוד' לדעתך?
 
אורלי
21:42 14.09.08
יתכן שאין מה לעשות?
האם היפרתרמיה יכולה לעזור ?
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:32 15.09.08
יתכן בהחלט שאין מקום לטיפולים אונקולוגיים.
היפרתרמיה יכולה להשפיע על הגרורות בכבד
ד"ר יוסף ברנר
 
אורלי
10:12 15.09.08
ד"ר ברנר

היא כבר עשתה את הבדיקה הזו והתשובה שלילית אין מרקרים לבדיקה.

זה טוב נכון ?

זה שולל אפשרות לבלב?

גם קולונוסקופיה וPET לא הראו לבלב.

מה אתה אומר ?

תודה רבה, אורלי
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:36 17.09.08
זהו ערך גבוה מחשיד לכיוון סרטן לבלב
ד"ר יוסף ברנר
תודה ד"ר על התשובות שלך.
לא אמרתי קודם ואולי זה חשוב אבל בקולונוסקופיה שהיא עשתה נמצאה דלקת בתרסריון
והיא טופלה באנט'.

קראתי שעליית מרקרים יכולה להיות מושפעת מדלקות מקומיות אז יכול להיות מצב שבו
הדלקת בתרסריון השפיעה על המרקר של הלבלב??

תודה שוב , אורלי
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:47 17.09.08
למתפלאים על השעה המשונה לכתיבת תשובות, הפתרון הוא שאני מבלה בחדר מיון של בית חולים עם קרוב משפחה ומי שמכיר חדרי מיון יודע שמדובר בתהליך איטי וארוך
ד"ר יוסף ברנר
 
ליאור
14:49 16.09.08
קרוב משפחה (בן 30) עבר ניתוח להוצאת גידול מהמח
לאחר בדיקה פתולוגית בבי"ח איכילוב נאמר לנו כי הגידול GBM אך בקשו חוות דעת פתלוגית נוספת מהדסה
האם יש סיכוי ששגו באבחנה????
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:44 17.09.08
בגידולי מח דרגות ממאירות שונות. קרוב לוודאי ההתלבטות של הפתולוגים היא לגבי דרגת הממאירות ולא האם הגידול ממאיר או לא
ד"ר יוסף ברנר
 
ספי
13:44 16.09.08
אבי עבר לפני כשנתיים ניתוח להסרת קלצ'קין טומור. כעת יש סתימה חוזרת של החיבור בין הכבד למעי. בעייתי לביצוע ביופסיה אבל ערכי CA 19 -9 עלו ל3900.

קיבל הפניה לטיפול בג'מזר. האם יש הגיון בכך? מבחינת הטבה או הארכת חיים?

האם הסבל מהכמותרפיה שווה את תוצאות טיפול מסוג זה? כרגע הוא מרגיש מצויין ( החסימה חלקית ואיו צהבת)

תודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:42 17.09.08
גידולם בדרכי מרה אינם מגיבים היטב לכימותרפיה. לפי הבדיקות המחלה אצל אביך מתקדמת ולמרות שאינה סימפטומטית היום, היא תהיה בקרוב. ניתן לנסות ולהאט את קצב ההתקדמות עם גמזר, אך עקב הסיכויים הלא גבוהים שטיפול זה יעזור, ההחלטה הסופית היא שלכם
ד"ר יוסף ברנר
 
דנה
12:52 16.09.08
לאחר כריתת שד מזה 10 שנים לאחר רמיסיה
חזרת המחלה הוחל טיפול פעם בשבוע
עקב כאבי רגליים בלתי נסבלים בוצע מיפוי עצמות:
קליטת יתר ניכרת L2
D12 D7 L5 בצורה פחותה יותר
קליטת יתר באצטבולום מימין
קליטת יתר באזור תפר סגיטלי
מה פירוש הבדיקה
תודה מראש
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:55 16.09.08
תשובת המיפוי הנ"ל חשודה מאד להימצאות של גרורות בעצמות. צריך להשוות למיפוי קודם שבוודאי נעשה לך בזמן האבחנה של המחלה. באם הממצאים חדשים צריך להתחשב בהם בטיפול הכולל שאת מקבלת, ובין השאר להוסיף טיפולים מיוחדים לגרורות בעצמות עם חומר בשם ארדיה או זומרה.
ד"ר יוסף ברנר
 
דנה
16:05 16.09.08
מקבלת זומרה מזה 8 חודשים כל 3 שבועות
האם כדאי להמשיך למרות התפתחות המחלה
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:34 17.09.08
רצוי להמשיל
ד"ר יוסף ברנר
אמי לאחר ניתוח וויפל, לפני 6 שבועות, הגידול הוצא כולו ולא נצפו גרורות.
כעת היא לפני התחלת טיפול כימותרפי.
מתי כדאי לחשוב על טיפול היפרתרמיה, והאם מתאים לסרטן בלבלב?
האם ניתן לשלב בין השניים? סיכויי ההחלמה גבוהים יותר?

אודה לתשובתך
 
ד''ר יוסף ברנר  
02:32 17.09.08
בכנס הבינלאומי האחרו של אירגוני ההיפרתרמיה בעולם ECHO שנערך באפריל 2008 בבית החולים האוניברסיטאי במינכן הוצגו 5 עבודות המראות שהוספת היפרתרמיה לטיפולים המקובלים בסרט לבלב מכפילים את משך ההישרדות של החולים וזאת ללא כל תוספת רעילות.
ד"ר יוסף ברנר
 
לימור
12:51 10.09.08
שלום רב לרופאים המכובדים,

אני בת 67, לפני 10 שנים סרטן בבלוטת הרוק שהוצא בניתוח.

נשלחתי לעשות PET - CT להלן התוצאות:

קיימת קליטה מעט מוגברת באספקט לטרלי של שד שמאל באזור בו רושם לקשרית.
קיימת קליטה מוגברת בשרשרת ממארית מימין יתכן בבלוטת לימפה קטנה.
קיימת קליטה מעט מוגברת בקשרית ריאתית בחלק עליון של האונה התחתונה של הריאה הימנית ובאונה העליונה של הריאה השמאלית
לציין קשריות ריאתיות נוספות שאינן קולטות
pdg
מודגמת קליטה מוגברת מוקדית בקוטב התחתונה של האונה הימנית של הכבד

אתמול הייתי אצל אונקולוג בכיר שטען שהכל תקין
היום הייתי אצל רופא כרורג חזה ברמב"ם (שהוא זה ששלח אותי לבדיקה) והוא טוען שיש ממצא חשוד מאד בריאה הימנית והוא ממליץ לעשות ניתוח.

אני לחלוטין מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אם אני רוצה לפנות להתייעצות נוספת אם אונקולוג, לאיזה סוג של התמחות של ההאונקולוג אני צריכה ללכת?

אשמח אם תייעצו לי

אני מודה לכם על תשומת הלב
לימור
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:03 10.09.08
לא ברור לי מדוע שלחו אותך לבדיקת פט. הגידול בבלוטות הרוק יכול לחזור בעיקר מקומית , באזור הניתוח או בריאות. הממצאים בבדיקת ה PET מחשידים שקיימת אולי מחלה ממארת מסוג אחר והדרך הטובה ביותר היא לעשות ביופסיה מאחד הממצאים החשודים, או מבלוטות באזור הריאה או מהגוש בכבד. לכן את צריכה לפנות או לכירורג חזה, כפי שכבר עשית או לכירורג כללי.
ד"ר יוסף ברנר
 
לימור
07:38 11.09.08
תודה על תשובתך המהירה
שכחתי לציין שנעשתה ביופסיה והתשובה היתה "דם בלבד"
אני מבולבלת מכיון שהאונקולוג שראה את בדיקת ה"פט" אמר שאין לי סרטן ושאעשה בדיקת סי.טי. בעוד 4 חודשים. והכירורג אמר לעשות נתוח מיידית.
תודה שוב על תשובה מהירה
לימור
 
לימור
06:46 16.09.08
לד"ר ברנר

אני מאד לחוצה. אודה לך אם תתפנה ותענה על השאלה
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:53 16.09.08
קשה לי לענות על השאלות שלך מאחר והבדיקות לא לפני. אני מציע לך לארגן ישיבה משותפת בין האונקולוג לכירורג וכך ביחד הם יוכלו להחליט על הטיפול הכי טוב עבורך. ישיבות משותפות בין שני גורמים הנקראות "פגישות איטרדיספלינריות" הן מאד מקובלות והן הדרך הטובה ביותר להתגבר על חילוקי הדעות בין הגורמים השונים
ד"ר יוסף ברנר
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:32 16.09.08
במידה ונבדקת במכון האונקולוגי ברמב"ם - אבקשך ליצור קשר עם משרדי ברמב"םן החל מיום א' - אני אדאג לזמן אותך להתיעצות נוספת במחלקתנו
הודיעו לי כי הגולה הגדולה שצמחה לי בירך (חודשיים - כולם חשבו שזה שריר שנקרע) זה גידול ממאיר שכלוא שם, ושעוד שלושה שבועות יסירו לי את זה עם השריר. שאלתי היא: (1) האם בשלושה שבועות האלו יש סיכוי שיתחילו להיות גרורות, והאם יש מה לעשות נגד זה? (2) מה קורה אחרי הניתוח? כמה זמן לא אוכל ללכת? (3) מתי אוכל לדעת באופן ודאי כי אין גרורות בכלל, ובאמצעות איזו בדיקה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
20:22 14.09.08
אין מידע לגבי סוג הגידול, גודלו ומרכיבים אחרים שלו לכן אין באפשרותי להשיב לשאלותיך. רצוי לשאול את הרופא שעשה את הביופסיה והוא יספק לך את כל המידע הדרוש לפי התשובה הפתולוגית המפורטת אשר לפניו.
ד"ר יוסף ברנר
בעלי עבר שלושה ניתוחים להסרת גידולים בתעלת עמוד השדרה. אחרי אחד הניתוחים עבר גם הקרנות.
לאחר הניתוח האחרון המצב הבריאותי מידרדר והגב לקה בעקמת קשה וההליכה הולכת ונעשית כבדה. האם יש אפשרות להתיעצות בבתי חולים בחו"ל המתמחים בגידול זה בתעלת עמוד השדרה?
אשמח לתשובתכם
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:07 10.09.08
לדעתי, תשובה לשאלותיך לגבי בית חולים בחו"ל וגם עזרה להגיע לשם ניתן לקבל אצל הרב פירר.
ד"ר יוסף ברנר
 
אשר
22:07 06.09.08
אבי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן בעקבות כאבי בטן , צרבות ופליטות.

בין היתר נכתב על הכבד: "נצפו מספר רב של נגעים היפודנסיים בגדלים שונים , פזורים על שתי האונות. המוקד הגדול ביותר מגיע עד 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי מדובר בתהליך גרורתי גס".

האם תהליך גרורתי גס משמעו סרטן במוקד אחר (אולי המעי הגס) ששולח גרורות לכבד? מה הפירוש?

אבי מתוכנן לעבור גם בדיקת CT , מה אמורים לבדוק שם?

מה דעתך הכללית מנסיונך? למה לשים לב להמשך? אילו בדיקות כדאי לוודא שמתבצעות?
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:05 10.09.08
בדיקת הסונר מראה הימצאות של גרורות בכבד. לא ברור מה מקור הגרורות אך גידול במעי הגס הוא המקור השכיח ביותר. אביך צריך לעבור קולונוסקופיה, בדיקות דם לסמני גידול וביופסיה מהכבד
ד"ר יוסף ברנר
 
li
23:26 09.09.08
שלום רב
האם במקרה של גידול במוח מסוג gbm אשר לא ניתן להוציאו יש אפשרות טיפול ברדיוכירוגיה? הגידול הינו בגודל של 2.5 ס"מ.
אודה לתשובתך
 
ד''ר יוסף ברנר  
23:00 10.09.08
אינני חושב שטיפול ברדיוכירורגיה יכול להועיל ב GBM שאינו ניתן להסרה כירורגית.
ד"ר יוסף ברנר
 
לימור
15:18 10.09.08
אחותי חלתה בסרטן מסוג BGM שהוסר בניתוח.
היא מתחילה הקרנות וכימו .
האם יש סיכוי להחלמה?
יש לציין כי היא בת 30
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:58 10.09.08
מדובר בגידול עם אחוזי הישנות גבוהים מאד למרות טיפולים בניתוח והקרנות. מקובל היום להוסיף גם כדורי טומודל.
ד"ר יוסף ברנר
 
נעה
18:43 09.09.08
שלום,
שמי נעה, ואני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית. במסגרת לימודיי בחרתי להשתתף בסמינר בנושא חלומות, בהנחייתה של פרופ' תמר קרון. אני מעוניינת לחקור חלומות של אנשים החולים בסרטן, במטרה לבדוק האם עולים בחלום תכנים המשותפים לאוכלוסייה זו.
לשם כך, אשמח לעזרתכן/ם...
מי שמעוניין/ת לתרום למחקר, אנא פנו אלי במייל: noashemesh@gmail.com ואצור עמכן/ם קשר.
השימוש בחלומות ייעשה בצורה אנונימית לחלוטין, ורק לצורך מחקר זה.
תודה רבה!

נעה.

 
דידי
21:32 09.09.08
שלום.
אמא שלי חשה ברע מתחילת אוגוסט.(חולשות פתאומיות, לחץ דם גבוה) היא ניגשה לאולטרסאונט. ובבדיקה גילו גוש מעל הכליה.
היא עשתה גם בדיקות דם(לאחר גילוי הגוש)
רציתי לדעת האם על סמך שתי בדיקות אלו בלבד הרופאה יכולה לדעת שהגוש הוא שומני???
ולא ממאיר? הרופאה רוצה לתת לאמא שלי לעשות סיטי אחרי החגים- ורציתי לשאול האם כדאי לחכות את הזנן הזה? האם זה לא זמן יקר במידה ובאמת יש משהו???
האם יש סיכוי שגוש כזה יתפתח בעתיד לסרטן?

אני מקווה שתוכלו לענות לי.

דידי.
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:56 10.09.08
רק ביופסיה יכולה לקבוע האם הגוש סרטני או לא. מפענח הרנטגן יכול לקבוע האם הגוש חשוד להיות סרטני או לא. עיכוב של 3-4 שבועות באבחנה אינו משמעותי בדרך כלל אם כי תמיד רצוי לעשות את הברור מה שיותר מהר.
ד"ר יוסף ברנר
+ הוספת הודעה
   1 ...  171  172  173  174  175  176  177  178  179  ...  212  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)