בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
 
שרה
18:30 24.07.11
אימי בת 73 עם לימפומה, לאחר 3 טיפולי r-chop. לאחר הטיפול השלישי התחילה להקיא, עלה לה חום והספירות שלה ירדו ל-0. היא אושפזה וקיבלה אנטיביוטיקה לוריד. כמו כן היו לה אפטות רבות בפה.
תוך כדי אישפוז ראו שיש דימום ממערכת העיכול, עשו גסטרוסקופיה שהראה כיב מדמם. ההקאות המשיכו ועקב כך לא יכלה לאכול תקופה ארוכה. היא קיבלה הזנה ורידית ppn כשלושה שבועות. ההקאות פחתו ואז התחילה לאכול לאט לאט.
כרגע היא בבית מתחזקת, אוכלת אוכל רגיל, אבל התאבון לא חזר לה, (היא לא מרגישה את הטעמים כמו שצריך). כמו כן יש לה בחילות במשך היום ולעיתים היא מקיאה בתחילת ארוחה.
שאלתי: האם אופייני שיש בחילות והקאות וחוסר תאבון שלא אחרי טיפול כימו? (כרגע היא לא תקבל כימו אלא רק טיפול ביולוגי). כי מבחינת מצב הקיבה הכיב כבר לא מדמם והיא מקבלת לוסק כטיפול. אבל היא לאחר חודש ימים של אישפוז עם ppn וכמעט שלא אכלה בזמן האישפוז אלא לאחריו.
הרופאים לא מבינים למה יש לה בחילות וחוסר תאבון.
האם יכול להיות מצב שאחרי תקופה מאוד ארוכה של הקאות - לוקח לגוף זמן עד שהריפלקס הזה של ההקאה מתרפא?
בתודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:30 24.07.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
אבחנה:
כליה ימנית: "נמצאים תאי דלקת חריפה מרובים מאוד וכמה תאים ארוטליאלים מועטים תגובתיים".
כליה שמאלית: "נמצע שפע של תאי דלקת חריפה, אין לראות תאים אורוטליאלים"

אשמח לקבל הסבר על אבחנה זו.
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:11 24.07.11
מדובר בתהליך דלקתי, קרוב לוודאי
 
משה
11:17 24.07.11
האם יש לזה טיפול?
שלום, לאחרונה אני מרגישה גושים מעל ברך שמאל, על הירך. אני בעודף משקל ולכן מקווה שמדובר בגושי שומן, אך רוצה לאבחן . לאיזה רופא עליי לפנות? תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:22 24.07.11
לרופא המשפחה או לאורטופד
 
שי
20:08 20.07.11
שלום,

דודי לאחר 2 קווי טיפול בסרטן קיבה מתקדם. הראשון כלל ציספלטין 5-Fu וטקסוטר והשני קסלודה ואירינוטיקאן.

האם יש טעם לעבור בדיקת target now ?

יש לציין כי נבדק בעבר ואינו HER2OVEREXPRESSED לפיכך אינו מתאים להרצפטין .

במילים אחרות האם עשוי להתאים לטיפול מסויים שכלל לא מיועד במקור לסרטן קיבה ?

תודה
 
שי
20:08 20.07.11
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:19 21.07.11
אלפי שקלים
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:18 21.07.11
הסבירות לגלות תרופה בעלת ערך טיפולי במקרה זה הינה אפסית
 
שי
11:18 21.07.11
האם קיימות אפשרויות טיפוליות אחרות שניתן לנסות ?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:13 24.07.11
אפשר לנסות תרופות כימותרפיות נוספות, אך הסבירות לתגובה הינה נמוכה ושיעור תופעות הלוואי בלתי מבוטל
 
אלי בלנק
08:45 16.07.11
לאחרונה הובחן אצלי סרטן הערמונית במאפיינים הבאים :
stage T2aNOMO - psa 21 - Gleason 4+5 ca with PNI
הטיפול שבחרתי הוא :
1 - כדורי CASODEX 50 במשך 28 יום
2 - זריקות ZOLADEX כל 3 חודשים למשך שנתיים
3 - הקרנות יומיומיות במשך חודשיים.

האם זה הטיפול המומלץ למקרה שלי? האם יש טיפול אלטרנטיבי רצוי? האם יש טיפול תומך נוסף?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:53 18.07.11
זהו הטיפול המועדף במקרה כמו שלך
 
אלי
16:59 23.07.11
מה הסיכויים שלי לריפוי מלא של המחלה? האם צפוי לתופעות לוואי מטרידות? האם יש טיפול תומך כדי לצמצם את נזקי תופעות הלוואי?
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:12 24.07.11
הסיכוי לשרוד 10 שנים, אם אינך סובל משום מחלה אחרת, לאחר טיפול משולב של קרינה והורמונים למשך 3 שנים, הוא מעל 90%
תופעות הלוואי כוללות צריבה בדרכי השתן ובחלחולת במהלך הקרינה, אין אונות עקב ההורמונים. סבירות נמוכהנ מחאד (פחות מ-5%) לנזקי קרינה מאוחרים בשלפוחית השתן ובחלחולת
 
אנונימית
20:01 20.07.11
אני בת 18 ובמשך תקופה ארוכה יש לי כאבי גב, אך הם לא מאד כואבים אלא סתם מציקים ולכן לא ייחסתי להם חשיבות רבה.. אך לפני כמה זמן מיששתי את הגב והרגשתי 2 גולות דיי גדולות בגב התחתון ועוד גולה יותר קטנה למעלה יותר.. אני מאד חוששת שמדובר בסרטן בגב.. האם ישנם אפשרויות נוספות להימצאות הגולות הללו חוץ מהאפשרות שזה סרטן?
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:17 21.07.11
ס=ברוב המקרים מדובר בגושים שאינם סרטניים, אך יש להיבדק ע"י רופא המשפחה/אורטופד
שלום

שמעתי שלא מומלץ לצרוך כורכום בעת טיפולי כימותרפיה,האם נכון? ואם כן,מדוע? (אימא שלי נוטלת כדורי קסלודה.)

תודה!!
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:47 20.07.11
אפשר לקבל קסלודה ביחד עם כורכום.
יש לי ספקות לגבי ערכו של הכורכום (מלבד יתרונותיו כתבלין)
 
סיגל
00:58 19.07.11
שלום רב פרופ' קוטן
רציתי בבקשה נתונים סטטיסטיים לגבי משך הזמן להוצרות סרטן קיבה עם גרורות בכבד מרגע התחלת השלב הסרטני ועד לסרטן קיבה מפושט לכבד?
בבקשה אם תוכל לומר לי האם מדובר בתהליך של שבועות? חודשים? שנים?
האם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא?
אודה על תשובתך זה מאוד מאוד חשוב לי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:43 19.07.11
זמן הכפלת הנפח של גרורות סרטן קיבה הוא כחודש - 3-4 חודשים. אשר על כן, הן קיימות חודשים רבים לפני גילויין בפועל
 
סיגל
01:22 20.07.11
תודה פרופ' קוטן על תגובתך. הבנתי את זמני התפשטות הגרורות כפי שכתבת.
אך התכוונתי בשאלתי , מה הזמן שלוקח מתחילת התהליך הסרטני, כלומר ממצב סרטן התחלתי מאוד שממוקם בקיבה ועד שהגידול מתפשט לאיברים אחרים (במקרה הנ"ל לכבד) ?
האם זה חודשים? שנים?
אני מבינה שסרטן קיבה נחשב אלים ומהיר,
האם יכול להיות שממצב של אין סרטן, למצב של סרטן קיבה מפושט , יעברו רק כמה חודשים בודדים ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:40 20.07.11
מרווח הזמן הוא בין סדרי גודל של חודשים - עד שנה שנתיים
שלום,
לצערי יש אצלי היסטוריה משפחתית רצינית מאד של סרטן. אני כיום בן 43 בבריאות תקינה עד כמה שניתן לדעת, אבל קיבלתי המלצה חד משמעית להתחיל בבדיקות תקופתיות לגילוי מוקדם של סרטן. האם בדיקת AMAS יכולה להוות תחליף למכלול של בדיקות נקודתיות שונות? האם פרט למחיר הגבוה יש בעיות בקשר אליה? אם ההמלצה חיובית, באיזה תדירות מומלץ לעשות את הבדיקה, האם פעם בשנה מספיק?
בתודה מראש.
 
ריטה
09:51 17.07.11
שלום רב,

רציתי לברר האם קיים טיפול ב טייקרב ללא הXELODA? עד כמה יכול להיות יעיל הטיפול בטייקרב ללא הEXLODA?

האם קיימת תרופא ביולוגית אחרת אשר ניתן להשתמש בה ללא שילוב איזהו טיפול כימוטרפי?

אודה להתייחסותכם....
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:53 18.07.11
חסרים פרטים חשובים, כגון - איזה פיזור גרורתי קיים והיקפו, האם הגידול חיובי לקולטני אסטרוגן ופרוגסטרון
שלום ד"ר

שאלה ברשותך, אני בת 41 . לפני כחודשיים עברתי ניתוח כריתה חלקית של בלוטת התריס (אונה שמאלית) בשל גילוי של גידול ממאיר (פפילרי)
ב us שנערך לפני הניתוח באונה הימנית היה ממצא: מבנה ציסטי עם הסתיידות בתוכה בגודל של כ 0.5 ס"מ . (בוצע ב 22.7.2010 לפני ניתוח של היפר קלצמיה בלוטת יותרת התריס ימין תחתונה ) וב FNA : באספקט הלטרלי קדמי של בלוטת התריס מודגם מוקד היפואקואי בעל גבולות מעט מטושטשים שקוטרו כ 6 מ"מ
בנוסף שני מוקדים ציסטיים זעירים באונה שמאלית ואחת באונה ימנית ללא מאפיינים פתולוגיים ... בעקבות הבדיקה דיקור בוצעה כריתה חלקית .בתאריך 26.4.11

בתאריך 6.7.2011 עברתי us בלוטת המגן והרי הממצאים:
אונה ימנית הודגם פולקול מורחב עד כ 0.5 ס"מ ץ
אונה שמאלית נכרתה לא הודגם ממצא במיטתה ...

השאלה היא : אם יש משמעות לשינוי של הממצאים באונה הימנית ב us שנערך בעבר ובמה שנערך לאחרונה ...

מה עליי לעשות ? ומה הסיכויים לפתח בכלל גידול סרטני בגוף ?האם עליי לעבור בדיקה כמו ממוגרפיה ? אני די מבולבלת ואין לי מספיק מידע אישי

תודה רבה על היחס והתגובות
כל כך טוב שיש פינה לשאלות ונושאים שטרודים בהם
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:51 18.07.11
לגבי הממצאים הדימותיים - יש להיוועץ באנדוקרינולוג שמנהל את המקרה שלך.
לגבי המחלה עצמה - מדובר בגידול ממאיר בעל פרוגנוזה טובה וסיכויי ריפוי ואריכוןת ימים של קרוב ל-100%. הסיכון לגרורות קטן (דרך אגב, חולים חיים שנים רבות עם גרורות של סרטן פפילרי). רצוי לבצע ממוגרפיה כל שנה
 
מורן
22:48 15.07.11
ל]ני כ-5 שנים אובחן לאימי גידול סרטני בשד שמאל היא עברה טיפול כימו' וכמו כן עברה גם הקרנות ובנוסף הוצאו לה בלוטות לימפה שהיו חשודות כנגועות.
לפני כשנתיים אובחן כי המחלה חזרה ונשלחו גרורות לאזור בלוטות הלימפה ומעל הריאות היא טופלה באבסטין תקופה והטיפול עזר וצימצם במעט את הגידולים אך מצד שני הטיפול גרם לדפצע פנימי באיזור התריסריון ולכן הוחלט להפסיק עם טיפול זה.
מאז היא קיבלה עוד 3 סוגי טיפולים ואף אחד מהם לא עזר לה המצב רק החמיר, בנוסף היא אושפזה בבית החולים וקיבלה טיפול למים בריאות. כיום היא סובלת מכאבים חזקים באיזור היד והכתף היא מקבלת קרינה לאיזור הנגוע אך היד מתנפחת והרופאים אומרים שיש לה לימפדמה. בנוסף היא מקיאה המון כמעט 4 פעמים ביום ורציתי לדעת אם זה כתוצאה מההקרנות שהיא עוברת.
אשמח אם תיתן לי מידע בנושא הזה ואם קיים טיפול אחר שאפשר להציע גם אם הוא לא כלול בסל התרופות. ולדעת מה עושים בנוגע ללימפדמה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:04 17.07.11
שלום מורן,

הקרנות לכתף בד"כ כלל לא גורמות להקאות ובחילות מרובות. אם הבחילות וההקאות מרובות כדאי לוודא שבוצע CT ראש לשלילת גורות מוחיות.
טיפול בלימאדמה הוא כולל הרמת הזרוע וחבישות. כאשר מערכת הלימפה פגומה כל טיפול הוא זמני ואמור לסייע להתגבר על כח הגרביטציה שגורם להצטברות נוזלים.

יעוץ עבור חולה עם סרטן שד גרורתי מתקדם חובה שינתן כאשר כל הטיפולים והתגובה אליהם ידועים לא ניתן לתת יעוץ על טיפול כלשהו מבלי לראות את החולה ולהכיר את היסטורית הטיפולים.

דר'כץ
בת 70 נוטלת 400 מג גליבק מזה 20 יום.
1. תוםעות של בחילות, צרבות נפיחות עניים, טעם מתכתי בפה, חוסר חשק רעב למזון אין טעם.. האם הם תופעות מקובלות במיוחד עניין הטעם והרעב?
2. כמה זמן אמורות להימשך התופעות האם זה מתמתן מתישהו?
3. האם חלוקת המינון במשך היום עשויה להקל על התופעות?
4. האם ניתן לקחת מולטי ויטמין יחד עם הגליבק?
 
ד''ר דניאלה כץ   
22:55 17.07.11
כדי להפחית את תופעות הלוואי בגיל מבוגר ניתן להתחיל עם פיצול המנה היומית לשניים.
הבצקת והבחילות בהחלט תופעות לוואי מוכרות.
הבצקת בד"כ חולפת כעבור מספר שבועות
 
חיימקיס
08:28 02.07.11
שבת שלום.
חולת סרטן ריאות NSCLC STAGE 4 עברה בשנתיים האחרונות טיפול בטרסבה כקו שני. הטיפול הופסק עקב הפסקת השפעת התרופה על הגידול. החלה לפני מספר שבועות לקבל טיפול לאלימטה.
מה הפרוגנוזה לחולים אלה עקב טיפול זה ?
 
ד''ר דניאלה כץ   
08:34 02.07.11
הפרוגנוזה תלויה בסיכוי להגיב לטיפול וביכולת החולה לסבול את הטיפול. הסיכוי להגיב לטיפול יורד עם כל קו כמותרפי.
מכיון שבשלב זה התגובה מאד אינדיבידואלית יש להתעזר בסבלנות עד הערכה כעבור 2 קורסים של טיפול כ 6 שבועות ולקוות לטוב.
דר' כץ
 
חיימקיס
20:46 12.07.11
מהו הזמן הקרוב ביותר ( מספר טיפולים ) שבו ניתן לבדוק את השפעת התרופה ? מקבלת טיפול כל 21 יום. האם הכוונה שאחרי 42 יום אפשר לקבל תוצאות של השפעת התרופה? 42 יום = 3 טיפולים.
מבין השורות אני מבין שהתרופה לא ניתנת לשימוש לאורך זמן, האם הבנתי נכון ?
תודה רבה מאד.
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:38 14.07.11
ניתן להשתמש בתרופה אם היא מיצבת את המחלה או גורמת לנסיגתה.
בד"כ הערכת תגובה לטיפול מבצעים לאחר 2 קורסים כלאמר כ 10 ימים לאחר הקורס השני או במילים אחרות כ 5 שבועות מהטיפול הראשון.
בברכה,
דר' כץ
 
חיימקיס
17:53 15.07.11
המון תודות לכולכם על פעילותכם למען ציבור החולים ומשפחותיהם.
כל טוב והרבה בריאות.
בן 65 בריא, לאחר כריתת ערמונית רדיקאלית בדצמבר 2010, הדו"ח הניתוח כריתה מלאה ונקיה תוך שימור עצבים דו-צדדי שהופרדו היטב. בביופסית הערמונית שהוצאה נמצא גליסון 3+3=6 ו- THERE IS NO PERINEURAL OR CAPSULA INVATION. APEX, BLADER NECK, PERIURETHRAL AREA, SEMINAL VESICLES ARE FREE OF TUMOR. NO EVIDENCE OF EXTRAPROSTSTIC EXTENTION
במרץ 2011, 3 חודשים לאחר הניתוח PSA במעבדה בארץ "קטן מ- 0.01" אך ביוני 2011 6 חודשים אחרי הניתוח במעבדה בשהותי בחו"ל "קטן מ- 0.02".
מה ערכים אלה מעידים והאם העליה מבשרת הישנות הסרטן?
אנא תשובתך.
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:35 14.07.11
לא אומר כלום.הערכים מאד נמוכים ובודאי תלויים ברגישות ובסף הקיטים שאיתם בודקים בכל מעבדה.
כדאי לבצע את בדיקות ה PSA באותה המעבדה.
רפואה שלמה
דר' כץ
 
אבי
00:17 15.07.11
שלום,

אבי אובחן לפני ימים אחדים כחולה בסרטן קיבה ומתחיל טיפול כימותרפי. סטטיסטיקות ההישרדות שאני קורא פסימיות מאד. האם בשנים האחרונות חל שיפור כלשהו בטיפול בסרטן הקיבה שיכול לתת תקווה מסויימת או שיש להניח שסטטיסטיקות שנערכו בשנים 2003 - 2008 שמנבאות תוחלת חיים חציונית של 15-20 חודש מרגע האבחנה עדיין תקפות?

תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:19 14.07.11
חלו שיפור בטיפול אולם השיפור המדובר הוא בחודשים ספורים ורק בחלק מהחולים. לא ציינת את שלב המחלה אבל אני מניחה שמדובר במחלה גרורתית או מתקדמת לאחרונה נצפתה עליה בתוחלת החיים של חולים עם מחלה גרורתית שהגדול שהגדול שלהם מבטא HER-2.
מאידך בטיפול התומך חל שיפור משמעותי מבחינת היעילות של טיפולים נוגדי הבחילה, משככי כאבים, פקטורי גדילה לשמירה על ספירת הדם הלבנה,
דר' כץ
 
גל
21:13 14.07.11
ראשית תודות על התשובה הקודמת.

טרם נקבע שלב המחלה כיוון שלא מצליחים לאתר את הגידול. הדיאגנוזה מבוססת בעיקר על בדיקה ציטולוגית של תפליט פלאורלי. הייתה צביעה חיובית של BerEP4, CEA, CK20 וכן Ki67 מוגבר מאד.

שתי בדיקות סי.טי ובדיקת PET, שתי בדיקות גסטרו, ביופסיות של תוכן הקיבה כולן שליליות ללא סימנים לקרצינומה. (מצאו רק ה פילורי והשלים "טיפול משולש").

מספר בדיקות נוספות לא היו חד משמעיות רק עם חשד למחלה לימפופרוליפטיבית פעילה.

בעיצה אחת עם הרופאים הגענו למסקנה שיש הצדקה להתחיל בכימותרפיה כדי לא להפסיד זמן ובמקביל להמשיך בדיקות. הדיאגנוזה הראשונה דרך אגב הייתה של לימפומה שעדיין לא שללו לגמרי ושינו לסרטן קיבה בגלל הבדיקה הציטולוגית הנ"ל.
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:12 14.07.11
לצערי, אם אכן מדובר בסרטן קיבה גרורתי המסתמן כנוזל פלוירלי, הפרוגנוזה רעה ונמדדת (חציון) בחודשים. אם תהיה תגובה טובה לכימותרפיה ונסיגה משמעותית של הנוזל, סיכויי ההישרדות ישתפרו, אך עדיין מדובר בסדרי גודל של חודשים. במקרים בודדים, בהם התאים חיוביים ל-HER2 - יש סיכוי להישרדות ממושכת יותר
 
שאלה
11:22 13.07.11
ד"ר שלום
אימי חולה בסרטן השד מזה תקופה ארוכה וכל הזמן נאמר לה ש HER2 אצלה הוא שלילי וטיפולים שהיא קיבלה לכך היו אפקטיביים. בשנה האחרונה היא נבדקה שוב ונאמר ש HER2 חיובי ועל כן בחודשים האחרונים היא קיבלה טיפול המתאים לסוג זה של המחלה כולל הרצפטין אשר לא היו אפקטיביים כלל. עכשיו נשלחו דגימות חדשות לבדיקה נוספת שטרן נתקבלו תוצאותיהן.
השאלה שלי היא:
האם ה- HER2 יכול להתחלף מחיובי לשלילי, בהנחה שמדובר במחלה מאותו מקור ולא בהתפרצות של מחלה חדשה?
תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:33 14.07.11

גדול סרטני אינו תמידהומוגני אלה יכול להכיל אזורים בעלי מאפיינים שונים. יתכן שהאזור שנדגם הוא בעל מאפיינים מעט שונים ולכן מבטא הפעם HER2.

כמו כן, תאי הגדול בד"כ רוכשים במהלך הזמן שינויים בגנים וחלבונים כמו למשל ביטוי ביתר של HER2 ובכך הופכים עמידים יותר לטיפול.
הבדיקה החוזרת תעזור להחליט לגבי חיוביות הבדיקה. מאידך כדאי לזכור שלא כל החולות שיש להן ביטוי ביתר של HER2 יגיבו להרצפטין.
בברכה,
דר' כץ
 
שי
15:31 13.07.11
שלום,

אבי מקבל megefren לצורך הגברת תיאבון (חולה סרטן גרורתי).
המינון הוא 2 כדורים של 160 מ"ג ליום.
כעבור כמה זמן אמור לחול שינוי בתיאבון ?

תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:25 14.07.11
שלום שי,

התרופה מגבירה תיאבון אבל אל תצפה לשינוי דרמתי בד"כ היא מתחילה לעבוד תוך שבוע 10 ימים.
שלום.
לבתי בת ה-19 גילו גידול פפילרי בבלוטת התריס בדרך מקרה.היא אמורה לעבור ניתוח כריתה של הבלוטה.למרות פרוגנוזה חיוביות לגבי סיכויי הישרדות טובים יחסית (יש שמדברים גם על החלמה של ממש) וחזרה לחיים הנורמליים.נתקלתי גם בלא מעט כתבות של רופאים הנשענים על סטטיסטיקות ומחקרים ממש מפחידים שמדברים על תוחלת חיים ממוצעת של כ-155 חודשים.האם זה פרוגנוזה כל כך חיובית? או שלא הבנתי משהו?
אודה מאוד להבהרה בעניין זה. האם סטטיסטיקות אלו נכונות?
בברכה פול
אין להשליך מהכתבות שקראת על מצב ביתך.
ההשרדות תלויה בשלב המחלה ומידת פיזורה.
הגיל הצעיר של ביתך והסוג ההסטולוגי של הגדול הם מדדים שמבשרים פרוגנוזה מעולה כמעט 100% החלמה.
אם המחלה ממוקדת לבלוטת התריס ניתוח טוב, טיפול ומעקב אונקולגי יעזרו לביתך להחלים לגמרי ולחיות חיים רגילים.
דר' כץ
 
אתי
17:19 13.07.11
שלום רב ד"ר

אני בת 41 , בתאריך 26.4.11 עברתי ניתוח כריתה חלקית של בלוטת התריס אונה שמאלית בשל גידול ממאיר 0.6 ס"מ

יש לי בנוסף בעיות אורטופדיות הרופא המטפל רוצה שאבצע מיפוי עצמות האם זה אפשרי? כי ידוע לי שלפני הבדיקה מזריקים יוד ........




תודה

בברכה
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:23 14.07.11
שלום אתי,
לא מדובר בהזרקת יוד אלא בטכנציום מסומן בפוספט:
MDP m 99 Technetium
לא צריכה להיות בעיה עם הבדיקה. בבדיקת CT חומר הניגוד מכיל יוד.
בברכה,
דר כץ
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  227  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)