בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
הדואגת
21:06 01.08.11
שלום לכם ותודה, רציתי לדעת מה יכולה להגיד עליה בבדיקת הסמן מ-2.8 ל-4.2, בחולה סרטן המעי הגס שעבר כריתה של כל המעי הגס והוא באמצע הסדרה של הטיפול הכימוטרפי?
אימי לאחר כימו, עברו חודשיים מאז הטיפול האחרון, תוך כמה זמן השיער מתחיל לצמוח, כרגע רואים איזשהי צמיחה אבל ממש מינימלית ודלילה, האם לוקח יותר זמן לצמיחה לחזור או שיש מצבים שהשיער לא צומח?
בתודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:20 01.08.11
אם הכמותרפיה שגורמת לנשירה הופסקה השיער צומח בחזרה.
חוק אצבע אומר ששער צומח בקצב של כ 1 ס"מ בחודש.
מאחלת רפואה שלמה,
דר' כץ
 
יוסי
19:21 31.07.11
ד"ר שלום.
אני בן 57 האם PVNS בברך שלא טופל או נכרת יוכל להתפתח לממאיר סרקומה?
בתודה מראש יוסי.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:13 01.08.11
נדיר ביותר. זו מחלה אגרסיבית מקומית שאם לא נכרתת במלואה נוטה לחזור. יש היום טיפול ביולוגי שתואר בספרות כמשפר מאד מחלה מקומית.
דר' כץ
 
אנונימי
21:59 31.07.11
מצטער על ההטרדה, אני מאוד מעריך את המענה שלך, ואני לא רוצה לפקפק בפרופסור מנוסה כמוך, בכל זאת אני סתם ילד... אך אתה בטוח שזה לא משהו רציני ושאפשר להיות רגוע?
 
gal
15:36 29.07.11
ראשית כל, תודה על המענה. העזרה שלכם היא מצווה גדולה ועל כך תבורכו רופאים יקרים.

שנית, לפני שנתיים וחצי סיימתי 4 טיפולי AC בלבד והקרנות. אני לא נוטלת טמוקסיפן וגם לא שום דבר אחר. גילי 38.

בתקופת הכימותרפיה החלה לכאוב לי הציפורן באחת מכפות הרגליים. היא נראתה נורמלית לחלוטין והאונקולוג אמר שאינו רואה דבר. הלכתי לפדיקור, גם הגב' אמרה שהכל נראה לה רגיל ובריא וגם אין ציפורן חודרנית. לאחר מכן החלה הציפורן להיפרד מהאצבע. כל הסיפור עבר אבל מדי פעם היו לי מעט מאוד כאבים.

בשבועיים האחרונים התופעה חוזרת על עצמה. כאבים והציפורן מתחילה להיפרד שוב.

האם זו תופעה של הכימותרפיה??? נשמע לי די מוזר אחרי תקופה כזו ארוכה. מצד שני, אמר לי רופא שייתכן שהמדובר בפטריה אם המקום אדום אבל הוא לא! רק כואב.

מה לעשות?
לאיזה רופא עליי לפנות?

יש לציין שאני לא אמות מהכאבים הללו (-: אבל אם יש חשש שזה יעבור לאצבעות נוספות אז כדאי לי לטפל בסיוט הזה מבעוד מועד...
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:11 31.07.11
כנראה מדובר בפטריה - תפני לרופא עור
 
אנונימי
14:59 30.07.11
שלום לרופאים אני ילד בן 13 ואני מרגיש כמו גוש קטן בשתי הפטמות וכשלוחצים על הפטמה יש כאב ובזמן האחרון אני נורא מודאג, מבולבל ולא יודע למי לפנות ומה לעשות.
אני פוחד שזה משהו רציני ולפי מאמרים שכתובים באינטרנט כתוב שזה נדיר אצל גברים לרוב בגיל 65-80. אבל כתוב לרוב וזאת הדאגה.

האם יכול להיות שאני מפתח משהו וכדאי שאלך לבדיקות ?

אודה לכם מאוד אם תחזירו תשובה במהירות האפשרית!
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:10 31.07.11
קרוב לוודאי שמדובר ברקמת שד רגישה. אנא פנה לרופא הילדים או לכירורג
בבדיקת סונר+ממוגרפיה נמצאה בלוטת לימפה עם קורטקס מעוובה 2.7
לבלוטת לימפה נפוחה.
האם יכול להיות שיש קשר לעיבוי לימפה בגלל ארתריטיס חריפה? כלומר זה יכול להיות דלקתי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:09 31.07.11
עשוי להיות דלקתי, אך יש להיוועץ ברדיולוג שביצע הבדיקה ולהתייחס ברצחינות לממצא
 
אני
02:05 31.07.11
האם 2 סוגי סרטן יכולים לתקוף באותו זמן? (נגיד לוקמיה ומלנומה)

והאם נער/ה בגיל 18- יכול/ה לסרב לטיפולים כמו הקרנות/כימו? כי קראתי שעד גיל 18 ההורים מחליטים אם להסכים לטיפולים או לא.

תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:00 31.07.11
1. כן
2. אחרי גיל 18 הוא כבר לא קטין ואחראי למעשיו.
 
יוסי
17:33 30.07.11
ד"ר שלום.
אני בן 57 האם PVNS בברך שלא טופל או נכרת יוכל להתפתח לממאיר סרקומה?
בתודה מראש יוסי.
שלום
לקרוב משפחה שלי אובחן סרטן ערמונית PSA 7.5, גליסון 9 בשני הצדדים, בסיטי ללא קשריות אגניות אבל עם קשריות גבוליות (0.8-0.9 ס"מ) בארבעה מקומות (פסואס L4,IVC ופראאורטיק L1. האונקולוג אמר שיש חשד לפיזור גרורות לבלוטות הלימפה ואם כן אז זה מחוץ לשדה קרינה אבל בגלל שהגודל של הבלוטות גבולי, המליץ על טיפול הורמונלי בזריקה אחת לשלושה חודשים ואז לחזור על PSA ו- CT. אם יהיה שינוי והקשריות תהינה קטנות יותר זה אומר שיש תגובה לטיפול וזה גרורות וגובה L1 מחוץ לשדה קרינה מקובל ולכן היה ממליץ רק על טיפול הורמונלי. אם אחרי שלושה חודשים אין שינוי בגודל, היה ממליץ מחמת הספק על טיפול קרינתי והורמונים. האם אכן הבלוטות האלו מחוץ לשדה קרינה?
תודה
הקרנות כטיפול בסרטן הערמונית נעשות לאזור האגן. הבלוטות המצוינות לעיל חלקן הוא בבטן כלומר מחוץ לאגן ומכאן מחוץ לשדה הקרינה
ד"ר יוסף ברנר
 
גאולה כהן
16:01 27.07.11
שלום .אני חולת סרטן השד מזה 6 שנים ובמסגרת המעקבים אני נידרשת לCT מידי 3חודשים לאחרונה בעקבות קריאת חומר מדעי הבנתי שקרינה מסיבית לה אני חשופה יכולה להכיל קרינה מייננת ומסרטנת ולכן שאלתי היא האם ניתן להמיר את הבדיקה לMRI כך שהדרישה של האונקולוגית שלי לסריקה כללית מהצואר עד לאגן תיושם בבדיקה חלופית שלMRI...., תודתי נתונה לכם...
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:32 28.07.11
בדיקת MRI הינה מעולה באזורים כמו המוח, חוט השדרה והאגן. כמו כן במקומות מסוימים כמו שד וערמונית. הבדיקה מאד איטית ולכן לא ניתן לעשות סקירה של כל הגוף ב MRI. עקב איטיות הבדיקה העלות שלה גבוהה מאד יחסית לבדיקת CT.
על כן, אם אין אינדיקציה מיוחדת, המעקבים נעשים על ידי בדיקות CT ולא על ידי MRI
ד"ר יוסף ברנר
 
מאיה
22:29 27.07.11
אימי חולה בסרטן השד במשך 17 שנה,כיום חולה בסרטן שד גרורתי שהתפשט לאזור העצמות,הלימפה והצוואר.

כיום לוקחת כדורי קסלודה בשילוב זומרה (מקבלת זומרה פעם בחודש.)

בעבר קיבלה טמוקסי-5 שנים שעזר מאד ולאחר 5 שנים הופסק לא בגלל שלא הועיל אלא בגלל שעברו 5 שנים.
היא קיבלה פמרה כתחליף לטמוקסי ואמרו שהפמרה לא תועיל ולאחר כמה שנים באמת חלו בעיות (חזרה של המחלה וגרורות.)

האם אפשר לשלב טיפול של טמוקסי עם כדורי קסלודה,או לתת תרופה חלופית בנוסף לקסלודה?
האם בד"כ נותנים את הקסלודה בתוספת תרופה נוספת?

חשוב לי להדגיש שהיא ביצעה בדיקת פיש לפני כשבועיים שקבעה שלא מתאים לה לקחת הרצפטין כתוספת לקסלודה.


אשמח לכל תשובה בנושא!

המון תודה,מאיה.
 
מאיה
22:30 27.07.11
האם התרופה הרצפטין לא מתאימה בגלל כמות החלבון בגוף, או שיש פרמטרים אחרים שעל פיהם נקבעת נטילת התרופה? אני לא בטוחה בעניין..

ואם כן-האם כמות נמוכה של חלבון בגוף מצביעה על בשורות טובות?
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:53 27.07.11
ברגע שהקולטן ל-HER2 אינו +++, ובדיקת הפיש שלילית, קרי, התאים לא מבטאים אותו או מבטאים בצורה מינימלית - לא תהיה תגובה להרצפטין ומיותר לתת תרופה זו
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:51 27.07.11
אם הקולטנים לאסטרוגן ולפרוגסטרון חיוביים (בודקים זאת על התכשיר הפתולוגי), יש הצדקה לנסות ולטפל ע"י טמוקסיפן, אולם לא מומלץ לטפל ביחד עם הכימותרפיה - קסלודה - אלא לשמור אופציה זו במידה והקסלודה תפסיק להשפיע
לאמי בת 85 גילו TCC פולשני ברמת התמיינות גבוהה בדרגה T3 בשלפוחית השתן.
CT שלל גרורות, אבל עדיין מחכים למיפוי עצמות.

שני הטיפולים - כריתה או כימו/הקרנות עדיין נמצאים בחשיבה שלה ושל הצוות.
לא ברור לנו מה הסיכוי להצלחת הטיפול בכימו ו/או הקרנות לעומת כריתה מלאה.
אנא, האם תוכלו להאיר את עינינו?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:21 26.07.11
הטיפול הסטנדרטי הוא כריתה רדיקלית טכימותרפיה, עם שיעור ריפוי בסדר גודל של
כ-40%
טיפול קרינתי - כימותרפי (שנעשה כראוי במרכזים אמונים על שיטה זו) מהווה אלטרנטיבה, עם שיעורי ריפוי דומים
ואלו מרכזים אמונים על השילוב הזה בארץ?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:52 26.07.11
מהצפון לדרום:
רמב"ם - בילינסון - איכילוב - תה"ש - הדסה י-ם - סורוקה
 
שרה
12:25 26.07.11
אתם עושים פה עבודת קודש לאנשים שקיבלו זבנג בראש.
ואם זה לא יצליח אז לנתח ולהוציא את השלפוחית?
ואנא, להזכירכם, מדובר באישה בת 84 שלפי טענת הרופאים יכולה עכשיו לעמוד בניתוח. האם זה יהיה גם המצב לאחר טיפולים?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:37 27.07.11
צריך להחליט מראש. ניתן לנתח אחרי קרינה וכימותרפיה, אבל האשלה היא, מה יהיה מצבה הכללי בעקבות הטיפולים הללו
מעבר לכך: קשה לענות על שאלותיך בכתב - החולה צריכה להיבדק ע"י אונקולוג
 
שרה
18:02 27.07.11
 
אלינור
14:43 27.07.11
אבי חלה בסרטן הרקטום. בניתוח נכרת הרקטום וכן גרורה שהיתה בכבד. קיבל כימותרפיה וקרינה לאגן. לאחר שנה שהוא נקי הופיעה גרורה בריאה, והיא נכרתה. שאלותיי הן: 1) האם כעת הוא מחוייב לקבל טיפול כימותרפי ?
2) האם יקבל את אותו טיפול כימותרפי שקיבל בעבר או תרופות אחרות ?
3) אציין, כי עד היום כדוריות הדם הלבנות לא התאוששו במאת האחוזים מהקרינה, האם כימותרפיה נוספת לא תגרום לו נזק יותר מאשר תועלת ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:07 27.07.11
מתן כימותרפיה לאחר כריתת גרורה ריאתית שנוי במחלוקת. באשר למקרה הספציפי של אביך - כנראה שעקב הספירות הנמוכות בכל מקרה לא ניתן יהיה לטפל
 
אלי
11:11 27.07.11
בתחתית הבטן מול הפופיק, העור שלי קיבל צבע שונה,
הופיע לי כאילו סוג של שטף דם פנימי מתחת לעור,
סוג של כתמים קטנים חום בהיר, בקוטר של 10 ס"מ

בהתחלה חשבתי שזה מכה או כוויה ממים חמים,
לאחרונה שמתי לב שזה רק גדל ועולה כלפי מעלה
"מכה" או כוויה, כך נראה לי, מזמן היה משתפר,
ואולי אפילו נעלם, וכאן זה גדל

איזה בדיקות מומלץ שאני יעשה בכל מקרה ?
קרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר מסרטן,
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:37 27.07.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: סרטן העור, מלנומה, נקודות חן.
 
איתן
14:59 26.07.11
שלום,

אני מנסה שוב שאלה שנותרה ללא מענה.

היו במשפחתי הקרובה (עד כמה שאני יכול לבדוק, 2 דורות לאחור) הרבה מאד מקרים של סרטן. על פי מה שאני קורא ושומע, אני נמצא בקבוצת סיכון גבוה מאד. אשמח לדעת איזה בדיקות כדאי לבצע. אני רוצה לציין שאני גם מקפיד על אורח חיים בריא, כמעט שלא אוכל בשר, אוכל הרבה ירקות ופירות עשירים בנוגדני חימצון, וכן ברוקולי/כרובית, וממעיט במלח ומזונות מעושנים. כמובן לא מעשן.

לדברי רופא המשפחה בדיקת דם כללית פעם בשנה + קולונוסקופיה 1 ל-10 שנים החל מגיל 50 מספיק. בכל זאת, אבי עשה בדיוק זאת וכשגילו אצלו את הסרטן היה זה מאוחר מאד.

האם יש מערך בדיקות יותר רציני לאנשים במצבי? בנוסף, לאחרונה שמעתי על בדיקה בשם AMAS שאם אני מבין נכון הדיעות עליה חלוקות. אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי לעבור את הבדיקה ובאיזה תדירות, אפילו ככלי נוסף/משלים.

תודה
 
איתן
15:06 26.07.11
האם מומלץ להתחיל ליטול אספירין באופן יומיומי כטיפול מונע? כרגע אני לא נוטל.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:19 26.07.11
לכל תרופה תופעות לוואי סיים יעוץ מסודר הבן את משמעות נטילת התרופה ויחד עם הרופא החלט על נטילה מנעת.
אין עדין המלצה גורפת שכזו לאוכלוסיה שאינה בסיכון וגם לאוכלוסיה בסיכון.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:17 26.07.11
בהחלט. אם אתה מודאג פנה ליעוץ גנטי. במרפאה כזו יבררו את הספור הנשפחתי לפרטי פרטים ובהתאם לסוג הסרטנים וגיל התפתחותם יחליטו על סוג הבירור הנחוץ.
בהדסה בירושלים במכון שרת לאונקולוגיה קיימת מרפאה גנטית אליה אנו מפנים חולים חדשים עם סיפור משפחתי עשיר של סרטן או חולים שחלו בגיל צעיר מאד.

בברכה,
דר' כץ
 
איתן
09:58 27.07.11
ממצאי בדיקת mri של רקמות רכות של הצוואר
טכניקה:סדרות ערכי t2 ,t1 במישורים השונים,t1 כולל הזרקת גדוליניום.
התוויה קלינית:ממצאים בפרוטיס לברור.

ממצאים:
דו"צ בבלוטות הפרוטיס נצפים תהליכים באותות מאוד גבוהים בt2 אשר הינםמעט נמוכים בt1 ולא מתאדרים לאחר גדוליניום.
התהליך הגדול מבין הצדדים נמצא מצד ימין קוטרו כ-13 מ"מ ,בנוסף מספר תהליכים קטנים בפרוטיס השטחי מימין ואילו בצד שמאל תהליכים דומים כאשר בנוסף קיים מרכיב עמוק יותר הנמצא באספקט האחורי של בלוטת הפרוטיס,מתמשך לזנב,מימדיו כ-13X11 מ"מ,גבולותיו חדים.
בלוטות קטנות בשרשרת האחורית העליון ד"צ

סיכום:
תהליכים ציסטים דו"צ בלוטות הפרוטיס.לא נצפית היפרטרופיה של שקדי הלוע.
הממצאים לא נשמעים ממאירים או בכלל גדול. לא ציינת מה הקליניקה שבגללה בוצעה הבדיקה. בכל אופן הצעד הבא הוא לגשת עם הבדיקה ל א.א.ג
 
סמינומה
21:55 25.07.11
שלום
בן 29 עם סרטן אשך ימין, 3ס"מ שלב T1, סמינומה טהורה. בסיטי בטן בלוטת לימפה 1.5 ס"מ בצד השני משמאל. האם למרות שזה פיזור לימפה לצד השני, עדיין בגודל כזה קרינה היא אפשרות טיפול או שכדאי לתת טיפול כימי? תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:07 26.07.11
שתי האופציות אפשריות,עליך לדון על היתרונות ועל החסרונות של כל אחת מהן במקרה הספציפי שלך עם האונקולוג המטפל בך
שלום לכל הרופאים הנכבדים,

אשמח לעזרתכם עם שאלה שיש לי.
אמי חלתה לפני שנה בסרטן צוואר הרחם (עם מעורבות הרחם) בדרגה 2 אם אני לא טועה, ועברה טיפולי כימותרפיה, הקרנות וברכיתרפיה.
חלפה שנה מאז הטיפולים ותוצאות הבדיקות עד כה היו תקינות.

הרופא המטפל שלח אותה לעשות PET CT בחלוף השנה לסיום הטיפולים, והגיעו תוצאות הבדיקה, אך יש עוד זמן רב עד לתור שנקבע לה (ואנו לא מצליחים להקדים את הפגישה ודי מודאגים לגבי הממצאים). לכן אשמח אם תוכלו לחוות דעה, ברמה הבסיסית של האם יש אפשרות שהסרטן חזר (ברור לי שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט מחלה, וככל שברצוני לדעת הוא האם קיימת סבירות כלשהי לחזרת המחלה):

תוצאות הבדיקה:
בהשוואה לבדיקה הקודמת
ראש צוואר - קליטה קלושה חדשה בבלוטת לימפה קטנה תת-לסתית משמאל, כנראה ראקטיבית.
בית החזה - אין לראות קליטה פתולוגית
ריאות- אין לראות קליטה פתולוגית
בטן ואגן- קליטה מוגברת מוקדית חדשה ברקטום התחתון.
קליטה מעט מוגברת חדשה בפריפריה של הנרתיק, ללא ממצא ברור ב-CT.
קליטות קלושות בבלוטות לימפה קטנות במפשעות, ללא שינוי - ראקטיבי.
שלד ושריר- קליטה מוגברת חדשה בכנף הסקרום מימין, באיזור של סמיכות אינטרה-מדולרית גבוהה, כנראה שבר אי ספיקה.

סיכום: קליטה מוגברת מוקדית ברקטום התחתון - לקורלציה אנדוסקופית
קליטה מעט מוגברת בנרתיק - דלקתי? לקורלציה קלינית והמשך ברור בהתאם.


יש לציין כי מאז שסיימה את הטיפולים, אמי סובלת המון משלשולים ולחץ באיזור האגן.
האם הקליטה ברקטום יכולה להיות בגלל טחורים או כל דבר אחר שאינו סרטני?

תודה רבה על עזרתכם,
והמון בריאות
דנה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:21 24.07.11
כנראה שהבדיקה תקינה מבחינת מחלת הסרטן - אבל יש להיבדק ע"י האונקו-גינקולוג
.
 
יהודה
19:37 25.07.11
שלום
בבדיקת FNA חשד לתהליך פולקורי בבלוטת התריס ,עד כמה בדיקת PDG PET י

יכולה לקבוע האים התהליך סרטני
תודה מראש
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:00 25.07.11
PET לא קובע אם תהליך הוא סרטני אלא ממקם את המחלה אנטומית. כאשר יש ביופסיה שמעידה על סרטן PET היא בדיקת סקירה מצוינת לשלול מחלה באזורים מרוחקים.
בברכה,
דר' כץ
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  228  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)