בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
ציפי
19:08 10.01.11
מצאו אצלי גוש בחזה
עשיתי מימוגרפיה וכתוב הכל תקין ואין צורך בבדיקה חוזרת
הרופאה שלחה אותי לרופא חירוג
הרופא עשה לי ביופסה וגם אמר לי שני צריכה ניתוח
השאלה שלי
למה אני צריכה לעשות ניתוח
שכחתי הגוש די גדול 60.00ממ
תודה אשמח לישמוע
 
ד''ר דניאלה כץ   
19:18 10.01.11
יש גושים שלא נראים בממוגרפיה מה שקובע זה ביופסיה שאומרת שמדובר בסרטן
 
רמי
10:29 10.01.11
ידועה לך בדיקה שיכולה לבדוק אם נשארו תאים סרטניים(אוכל לעבור את הבדיקה גם בחול אם יש צורך)? נ.ב:הגידול הוסר במלואו עם שוליים נקיים,יש מצב שנשארו תאים? מודה מראש.
 
ד''ר דניאלה כץ   
19:17 10.01.11
לא
המעקב הוא עם CT כל 3-4 חודשים בשנתיים הראשונות ואח"כ כל 4-6 חודשים
אודה לכם אם תעיינו בשאלותי מלפני יומיים..ותענו לי.תודה
ממה הגידול יכול לחזור? אם שנה וחצי לא קרה כלום(תאים סרטניים יכולים להיות "רדומים) .
 
ד''ר דניאלה כץ   
17:53 09.01.11
תאים שמתחלקים בקצב מאד איטי ועד שהם מגיעים לגודל הנראה ב CT מדובר בשנים
שלום, אמא שלי עברה ניתוח להוצאת גרורה ממאירה מבלוטת ליפה בצוואר לפני שנה ושלושה חודשים לאחר מיכן עברה הקרנות לאיזור הצוואר והלסת עד לפני תשעה חודשים. לצורך שיקום השיניים נאמר לה שהיא צריכה לבצע ל20-30 טיפולי חמצן בתא לחץ לפני עקירת השיניים. האם יש בזה סיכון עקב המחלה שהייתה לה? הרופאה המטלת אמרה בהתחלה שכן ואחרי זה שלא, האם אנו צריכים לחשוש מטיפול זה? לתושבתכם אודה.
אין מקום לחשש.
תאי סרטן זקוקים לסביבה נטולת חמצן (אנאירובית)
יש אגב שיטת טיפול בסרטן שנעשית בתאי לחץ.
ד"ר יוסף ברנר
 
אילן
13:34 09.01.11
תודה רבה על תשובתך
בעקבות החלקה נערך סיטי מוח, נמצא שהחדרים מוגדלים..
קראתי שחדרים מוגדלים עלולים לקרות כתוצאה מאירוע, וגידולים..

לאור אבחוןן, שעדיין יחזרו עליו, נקבע שיתכן ושנט יעזור..

איך נדע אם אין שם באמת משהו אחר שגרם להרחבה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:21 09.01.11
אין כאן כל בעיה אונקולוגית. נא לפנות לפורום של נאורוכירורגיה או נאורולוגיה
ד"ר יוסף ברנר
שבוע טוב!
אני מעוניין לברר כיצד ניתן לקבל את התרופות אבאסטין, ארביטוקס או וקטיביקס במסגרת הסל, עבור סרטן מעי גס?
באיזה קו או פרוטוקול הן ניתנות? אפשר לשלב או לעבור מאחת לשנייה?
תודה מקרב לב,
מיתר
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:20 09.01.11
אבסטין ניתן כקו ראשון למחלה גרורתית. ארביטוקס ווקטיביקס ניתנים כקו שלילי, ארביטוקס עם כימותרפיה ווקטיביקס כטיפול נפרד.
ניתן לטפל בארביטוקס כטיפול טרום ניתוחי (ניאואדג'ובנטי)
ד"ר יוסף ברנר
 
גילה
19:51 08.01.11
דר' שלום
נפלתי בעבודה. היתה נפיחות ושתפי דם במשך חודש ימים.עשיתי מיפוי עצמות והתוצאה היא:ישנה קליטה מוגברת פוקלית בברך ימין , טיביאלי לטרלי.כמו כן שינוי טראומטי(חשד לשבר באזור LTC). רופא קבע כי ישנו שבר בברך. רופא המליץ על מגן ברך וקביים
ביצעתי CT ברך אחרי חודש מאז הנפילה והתוצאה היא:הודגם תהליך פוקלי בפיבולר פרוקסימלי מימין עד כ-16X17 מ"מ, מכיל הסתיידויות ומייטריקס עם גבול סקלרוטי וסדיר עם סביבה שמורה.
התהליך גורם להרס קורטיקלי קל באספקט הקדמי, טיבו של התהליך לא ברור.בסיכום : תהליך פוקלי בפיבולרי ימני.
מה זה אומר ? יש לציין כי יש יותר כאבים מקודם כמו כן קצת נפיחות.
בתודה גילה
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:19 09.01.11
לעיתים , גידולים בגפים מתגלים לאחר חבלה. במקרה שלך קרוב לוודאי שמדובר במשהו הקשור לחבלה. אולם צריך לעקוב כדי לשלול דבר אחר.
ד"ר יוסף ברנר
 
דפי
23:19 06.01.11
שלום!
ארביטוקס לא נכנסה לסל התרופות עבור קו ראשון לטיפול בסרטן המעי הגס.
אולם לאמי שלי יש בעיה כרונית של לחץ דם ממש גבוה, ולכן אבסטין אינו מתאים לה.
האם במקרה שכזה היא זכאית לקבל ארביטוקבס במימון הקופה?
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:25 07.01.11
יש לנמק לקופה במכתב מהאונקולוג המטפל את סיבת הבקשה החריגה
כדאי לכלול במכתב ערכי לחץ דם גבוהים מהעת האחרונה
 
אלינור
23:54 06.01.11
ד"ר נכבד!
אני מעוניינת לדעת מה הם השיקולים בבחירת Erbitux לעומת Avastin לטיפול בסרטן המעי הגס?
מתי מעדיפים תרופה אחת על פני התרופה השנייה?
האם ישנם שיקולים כספיים המעורבים בהחלטה שכזו או שמדובר בהחלטה רפואית נטו?
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:24 07.01.11
אבסטין הוכח כיעילה בעיקר בקוו הטיפול הראשון ואין בדיקה שבודקת את סיכויי התגובה אליו- הוא מתאים לכולם
ארביטוקס יעילה בכל קווי הטיפול אולם התנאי לתגובה הוא העדר מוטציה בגן ל KRAS
שיקולים נוספים הם כמובן סל הבריאות המאשר אבסטין בקו ראשון ואינו מאשר ארביטוקס בקו זה אלא בקו שני בלבד.
בנוסף יש תופעות לוואי המונעות שימוש באבסטין כגון: ארוע לבבי ב6 החודשים הקודמים, חלבון בשתן בכמות גדולה יתר לחץ דם לא נשלט ולכן מועדף טיפול בארביטוקס

נראה דווקא לפי מאמרים עדכניים כי שעור התגובה לארביטוקס בקו הראשון עולה על זו של אבסטין אולם לא נעשתה השוואה ישירה בין שתי התרופות. בסופו של יום, ושיקולים קליניים של הרופא המטפל חשובים מאד בבחירת הטיפול לחולה
אגב, ארביטוקס ווקטיביקס שניהם נוגדנים עם פעילות זהה
שלום,
לאחותי סרטן במעי הגס.
עברה ניתוח כריתה כולל הסרת גרורות בריאות ובכבד.
קו ראשון – קיבלה אווסטין בשילוב כימותרפיה. נכשל.
קו שני – קיבלה אוקסליפלטין. סיטי פט מצא התפשטות נוספת של הגרורות. כמו כן, ישנה עלייה בערכים.
מהו הטיפול המומלץ בקו השלישי?
יש לבצע בדיקה למוטציה ב KRAS בהעדרה יש לתת ארביטוקס או וקטיביקס עם אירינוטקן (CPT-11)
 
רמי
17:02 06.01.11
לאישתי(39)התגלה לפני18 חודשים סרטן מסוג ליפוסרקומה,הגידול היה באורך 15ס"מ .הגידול היה בחלל הבטן.אישתי עברה ניתוח מיידי כאשר הגידול הוצא בשלמותו עם שוליים נקיים.לאחר הניתוח הביופסיה הראתה עלגידול עם ממוינות טובה מאוד (well dif"). לאחר4 חודשים אישתי עברה סיטי ו אין ממצאים ולאחר שנה עברה גם פט סיטי בכל הגוף נמצאה נקייה ולפני שבוע עברה סיטי בטןוהכול תקין ברוך השם.יש לי מס שאלות.1.האם זה נכון שסרטן זה בצורתו הנוכחית הינו הפחות גרוע? 2.לפי הנתונים שתיארתי מה הסיכויים להישנות המחלה?3.כמה זמן צריך להיות במעקב.4.האם יש פרצת דרך במיגור המחלה?5.לפי הנתונים שציינתי מה סיכויי ההחלמה?

תודה מראש
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:10 07.01.11
הגדול נוטה לחזור בחלל הבטן אולם לא שולח גרורות. יתכן מצב פחות שכיח בו כשהגדול חוזר חלק ממנו ישנה את התנהגותו ויתחיל לגדול בקצב מהיר אז יתכנו גרורות
חשוב המעקב ולכן הוא מומלץ לכל החיים בגלל הסיכוי לחזרה.
הגדול שאתה מתאר לא מטופל בכמותרפיה אלא בנתוח ואין פריצת דרך במיגורו.
 
.גולשת
10:51 06.01.11
תוהה...
במכון האונקולוגי ברמב"ם ניתן לבקש להיות מטופל אצל רופא מסויים אונקולוג (אם הוא כמובן פנוי)? או שההחלטה היא בכלל לא בידי המטופל הפונה לשם?

האונקולוג במכון ברמב"ם הוא קבוע? או שכל פגישה פוגש רופא אחר את המטופלת?
אני שואלת לגבי החלטה איפה לפנות לקבל את הטיפול בכמוטרפיה.
התשובות מאד חשובות. לי. כי קיבלתי מידע סותר מאנשים שונים.

שאלה אחרונה:
פורסם בעיתון, שברמב"ם מקבלים לעיתים את הכמוטרפיה בישיבה או עמידה ולא שכיבה
כי יש עומס עצום. הדבר נכון? אי אפשר לבקש רק לשכב כל פעם בעת העירוי?
(יש לי בעיה לשבת זמן יותר מעשר דקות בגלל בעיה אחרת)
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:30 06.01.11
1. אינני יודע אם הפונה מודע/ת לכך, שקיים מחסור באונוקלוגים בארץ
2. כללי הרפואה הציבורית אינם מחייבים רופא ספציפי או רופא קבוע, עם זאת, למרות העומס אנו משתדלים שיהיה רופא קבוע ואחות קבועה
3. כדי לראות רופא בכיר אפשר לקבוע פגישה באמצעות מזכירתו
4. כל החולים מובאים לדיון צוות בכיר וקיימת השגחה על מה שנעשה
5. הפרסום בעיתונות לא היה מבוסס ואיננו אמת
שלום
קיבלתי תוצאות של מיפוי ואינני מצליחה להבין מה משמעותן, האם תוכלו להסביר לי מה משמעותן?
ספיגת יוד-131 בבלוטה אפסית (1.3%)
במיפוי אזורי הצוואר עם TC-99M הודגמה קליטת חומר קלה ובלתי סדירה במיטת הבלוטה דו-צדדית
בבדיקת דם תת-פעילות בהתאם עם רמת NG/ML TG=229 וכייל נוגדנים שלילי לתירוגלובולין
במיפוי אזורי הגוף פלנרי ובשיטת ספקט-CT כעבור 5 ימים לאחר מתן טיפול הוגדמה קליטה יודופילית "חמה" במיטת הבלוטה מימין ובאזור האיסטמוס עם ריכוז קטן באזור יוגולרי תחתון משמאל- בלימפאדנופתיה לקורלציה עם US צווארי

אשמח לתשובה בהקדם
בנוסף, הודגמה קליטה מוגברת דיפוסית בשדות הריאות דו צדדית
 
פרופ' אברהם קוטן  
06:41 06.01.11
המיפוי מעיד על שארית רקמת בלוטת תריס במיטת הכריתה ןעל חשד לבלוטת לימפה נגועה. יש לבצע בדיקת אולטרה- סאונד ולדגום ולשקול הרחקת הבלוטה אם היא נגועה. דרך אגב, בלוטת לימפה נגועה אינה מחמירה את סיכויי הריפוי וההישרדות שהם טובים מאד בגידולי בלוטת התריס. כ"כ יצטרכו לשקול טיפול ביוד ר"א
 
אבי
22:40 04.01.11
שלום,

רציתי לשאול האם קפה מסרטן?
ואיזה סוגי קפה יותר מסרטנים, ואילו מסרטנים פחות? (למשל: קפה נמס, קפה שחור, קפה קלוי).

אודה לתשובתכם.
 
ד''ר דניאלה כץ   
17:13 05.01.11
לא
ולראיה כולנו שותים קפה והרבה.

אימי עברה לפני כשנה וחצי כימוטרפיה בעקבות גידול סרטני ברחם- ניתוח להוצאת כל הרחם
ובבדיקת סיטיפט התגלה פיזור בדופן הבטן.
כבר שנה שהיא מרגישה טוב והמרקרים ירדו.
אחרי הכימוטרפיה היו המרקרים:
cea=2.68
ca15-3 =24.50
ca 125 = 17.1
הכל בתחום הנורמה!

ואילו עכשיו-
cea=1.32
ca15-3 =39.8
ca125 =53.6
השניים האחרונים מעל הנורמה כלומר- בעלייה!!!!

האם במקרה זה תצטרך לעבור שוב כימוטרפיה?
האם זה מעיד על התפשטות רצינית של המחלה?
האם יש מצה של רק מעקב ולא טיפול?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:40 05.01.11
יש לחזור על הסמנים ועל הבדיקה הגופנית והגינקולוגית ועל בדיקות הדימות למיניהן במטרה לשלול התפתחותה של הישנות המחלה
 
עמית
20:09 03.01.11
שלום,
אני בת 27 ואני לאחר 2 ניתוחים : הראשון להוצאת גידול ממאיר בבלוטת הרוק, השני לניקוי הרקמות מסביב.

בנוסף עברתי 30 טיפולי הקרנות ממוקדות לצוואר.

בגלל שהטיפול + הניתוחים היו דרך רופא א.א.ג שמומחה לניתוחי ראש וצוואר לא ממש הייתי בטיפול של אונקולוג וגם בגלל שהעבירו אותי בין שני בתי חולים שערי צדק ועין כרם (בעין כרם עברתי את ההקרנות?). הרופאים העבירו אותי אחד בין השני. לפני שבועיים סיימתי את ההקרנות והחזירו אותי לאונקולוג בשערי צדק והיחס לא היה אישי, הוא לא מכיר אותי ולא קיבלתי תשובות ברורות....

שאלתי אותו מתי אני יכולה לנסות להכנס להריון והוא ישר זרק בלי חשוב - עוד שנה! הסברתי לו שזה לא מקובל עלי! כי בהסברים לפני ההקרנות נאמר לי שישר אחרי אני יכולה! ואין קשר בין הרחם לצוואר וזה לא סרטן "הורמונלי". בגלל שהתחלתי לבכות הוא התקשר לרופא שטיפל בי בעין כרם והוא אמר שהוא היה מחכה קצת ואז בשיחה הם אומרים "טוב אז נתפשר על חצי שנה!" מה זה להתפשר?!

ניסיתי לקבוע עם מנהל המחלקה של עין כרם אבל יש לו תור רק ליוני! אני ממש לא יודעת מה לעשות? איך אני יכולה לברר?

מצטערת על ההודעה הארוכה - אני פשוט מבולבלת וכבר אין לי כוח!
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:53 04.01.11
מבחינת ההקרנות - ניתן להרות למחרת סיומן
כוונת הרופאים היא לוודא שהמחלה לא חזרה, מכיוון שבמידה ואת בהריון והמחלה חו"ח חוזרת - לא ניתן לבצע בדיקות רנטגן, CT ורפואה גרעינית ולכן משיקולים שאינם רפואיים, אלא אחרים, המליצו הרופאים להמתין עד שתחלוף בשלום תקופת הסיכון הגבוה להישנות - כשנתיים לאחר סיום הטיפול.
כאמור, אן הוראת נגד להיכנס להריון כבר כעת
 
עמית
08:00 05.01.11
אז הם אמרו שזה כן בגלל ההקרנות! שהגוף עדין "מלא" בזה ובגלל זה הם לא רוצים.

מבחינת סיכון (טפו טפו טפו) אין לי סרטן והניתוחים הם אלה שמנעו - ההקרנות היו בשביל להיות בטוחים. מבחינת הבדיקות שלאחר מכן, לפי מה שנאמר לי לא עושים סיטי או רנטגן עושים אולטרסאונד.

עכשיו אני יותר מבולבלת!
 
ענת
22:29 03.01.11
שלום,
לפני 5 וחצי שנים ,חליתי בסרטן המעי הגס , עברתי ניתוח להסרה וכימו. המרקרים שלי היו בי0.4 עד מקסימום 0.6 . במשך כל החמש וחצי שנים (אני נמצאת במחקר בבי"ח מאיר)
לפני שבוע עשיתי בדיקות כלליות צלומים ואולטראסאונד והכל יצא תקין , לפני חצי שנה עשיתי CT ולפני שנה עשיתי קולונוסקופיה וגסטרו והכל תקין ,
המרקר של ה-CEA עלה ל -1.3 !!!!!!, באונקולוגיה אמרו לי שאין מקום לדאגה.
את הבדיקה עשיתי ביום הש ני של המחזור שאיחר שלי בחודש וחצי. (אני בת 48 ובחצי שנה האחרונה יש לי אי סדרים במחזור)
אני הולכת באופן סדיר לרופא נשים ובדיוק לפני שנה עשיתי ביופסיה של הרחם ובדיקות מקיפות שהיו תקינות.
אני חייבת לציין שאני מאוד מודאגת!!!! האם יתכן ששינויים הורמונלים /מחזור, משפיעים על עלייה במרקרים???
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:48 04.01.11
אם כל הבדיקות שציינת נעשו והן תקינות - אזי רוב הסיכויים שלעליה מתונה זו בסמן אין משמעות. בכל מקרה, ,צריך להתמיד במעקב קפדניו לחזור על הסמן בעוד כ-4 חודשים
 
ענת
21:48 04.01.11
האם יתכן שבגלל שביצעתי את הבדיקה בימים הראשונים של המחזור משפיע על העליה????
תודה על תשומת לבך
ענת
 
לילי
19:44 02.01.11
ברצוני לקבליעוץ לגבי תרופת הפמרה לבחורה בת 27 חולת סרטן השד עם גרורות בעצמות מזה כ 4 שנים
אחרי טיפולים באקסולדה וgemzar כאשר תרופות אלה לא הועילו
קיבלה בתחילת המחלה טומקסיפן שרק הקפיץ את המרקרים
והיום קיבלה פמרה כטיפול
האם זה נכולן לתת לחולת סרטן גרורתי תרופה זו ,כאשר תרופה זו ניתנת לחולות אחרי כריתה ,ואחרי טיפול בטומוקסיפן לנשים בריאות או שהחלימו וכטיפול מונע
אודה על תשובתכם המהירה
בברכה
לילי
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:10 02.01.11
התרופה עשויה להיות פעילה בחולות בהן הגידול בעל קולטנים (רצפטורים) חיוביים לאסטרוגן ו/או לפרוגסטרון. ראוי לציין, כי התרופה פעילה רק אם המחזורים פסקו, ובמידה ולא - יש להפסיקם בדרך כלשהי, כגון נטילת זריקות זולדקס או הוצאה לפרסקופית של השחלות.
אם החולה עונה על הקריטריונים הנ"ל - בהחלט יש הצדקה לטפול זה
שלום ד''ר, אבי מאושפז כחודשיים לאחר פגיעה רב מערכתית בעקבות תאונת עבודה.
לאחר ניתוח כריתת כליה שנעשה לו בשבוע שעבר הוא לא נתן יציאות(כבר 7 ימים).
עם זאת, הוא אינו מתלונן על כאבי בטן, ואין לו שלשול.
יש לו חוסר תיאבון והוא טוען שהאוכל ''לא מצליח לרדת''.
אמי ציינה בפני שהיא ואבי עברו לפני מספר חודשים בדיקה לגילוי דם בצואה שיצאה תקינה.
האם עליי לפנות לצוות המטפל בדרישה שישלחו אותו לקולונוסקופיה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:49 04.01.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית.
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  207  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)