בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
 
יהודה
20:57 25.05.11
שלום
לפני מ"ס שבעות שאלתי:
שלום

בן 52 ,בעקבות US בלוטת התריס:צד ימין גוש גדול התופס את כל האונה

3.1X3.6X5.1 נשלחתי ל FNA

התוצאות:קולואיד חופשי בכמות מוגבלת קבוצות רבות של תאים פולקולארים מסודרות בעיקר בצורת פולקולים או במיבנים מיקרופולקולארים מאקרופגים

לסיכום:התמונה מתאימה לתאליך פולקולארי

הומלץ לי עשות ניתןח להסרת האונה הימנית
!!!!!
היום הייתי באופן פרטי אצל פרו"פ אנדרקולוג ,שלאחר שהסברתי שאין תשובה החלטית מ FNA שזה סרטני, ואני לא מעוניין לבצע ניתוח
המליץ לי לבצע את הבדיקה PDG-PET ,הדבר המדהים מאוד שנאמר לי שאים אין קליטה של החומר אז בוודאות של 100 אחוז
שהגידול שפיר
מאוד מעוניין לשמוע את דעתך על הבדיקה
בתודה מראש
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:45 27.05.11
בדיקת פט הינה בדיקה טובה אך כמו כל בדיקה אינה מדויקת ב 100% מהחולים. נראה לי שיש צורך להוציא את הגוש בניתוח
ד"ר יוסף ברנר
 
סשה
17:53 26.05.11
שלום. קוראים לי סשה. לפני שדודי התחתן, הוא וארוסתו ערכו בדיקות לגילוי איידס, והתגלה שמאהבתו לשעבר הדביקה אותו באיידס (היא הייתה נשאית). זה היה בערך לפני חצי שנה. כעת, הוא נפל נפילה לא קשה במיוחד ושבר את הרגל, זמן קצר לאחר מכן גם את היד גם ע"י מכה לא רצינית. אשתו גילתה גוש קטן ליד חוט השידרה על גבו שלא נעלם והוא היה עייף ולא כשיר לעבודה. הוא הלך לרופא ולאחר בדיקות CT, PET וצילומי רנטגן התגלה שיש לו קורדומה.
הייתי רוצה מאוד לדעת אם יש קשר הדוק בין האיידס לסרטן, מהיא השיטה המומלצת ביותר לטפל בבעייה, מהן תופעות הלוואי של הטיפול ואילו תרופות לקחת על מנת למנוע אותן. אנחנו קצת לחוצים בכסף, אבל יותר לחוצים לתשובה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:44 27.05.11
אין קשר בין איידס וקורדומה
הטיפול בקורדומה הוא ניתוחי
ד"ר יוסף ברנר
אני בעילוי שם
האם כל תרופה כימית שניתנת לוריד מחייבת שטיפה של הגוף בעירוי נוזלים לאחר מכן ?
לא
יש תרופות כמו ציס פלטינום או ציטוקסן שצריך לשטוף ויש תרופות הניתנות ב push ללא שטיפה
ד"ר יוסף ברנר
שלום רב,
התגלה לאחותי סרטן בגודל ו10 ס"מ ברקטום לכיוון המעי עם שתי גרורות בכבד וגרורה בריאה. היא היתה בריאה ובת 52. מה הסתברות ההחלמה? אנו מתחילים בכימוטרפיה בעוד 3 ימים ואח"כ שוב ונראה איך היא מגיבה.
האם נצטרך ניתוח גם בריאה?האם יש סיכוי שהגרורה תעלם מהריאה בטיפול הכימי? מתי יש טיפןל הורמונלי?
תודה ענת
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:40 27.05.11
לאחר הטיפול הכימי יש לשקול ניתוח להוצאת הגרורות מהכבד להוצאת הגוש הראשוני ברקטום ובהמשך הוצאת הגרורה מהריאה
ד"ר יוסף ברנר
 
סיגל
20:33 25.05.11
שלום רב. חברתי הטובה לקתה (פעם 2!) בסרטן לפני כ-7 חודשים
בפעם הראשונה לפני כשלוש שנים בשד (נשאית), ובפעם הזו באיזור החזה (צלעות, בלוטות, ראה) וגם בראש.
היא מטופלת בשיבא בטיפול ניסיוני הכולל כימו+ תרופה ביולוגית.
הגרורות בראש טופלו בעזרת הקרנות בהצלחה.
מכיון שהתלוננה על כאבים - לפני כשבוע התגלה ב-MRI כי עצם הירך סדוקה/מתפוררת (מהטיפול? מהמורפיום שניתן בזמן ההקרנות?)
כעת החלו איתה טיפול במורפיום (זריקות) במסגרת אוספיס בית.
האם יש לכך עתיד? האם יש סיכוי לעצם לשחזר את עצמה במצב כה ירוד של בגוף??
(בי"ח טוען כל הזמן שהטיפול מצליח והגרורות אינן פעילות.)
כמה זמן צפוי על פי הסטטיסטיקות לחולה סרטן שהחל במורפיום? יש אפשרות להגמל ממנו לאחר איזון הכאב?
מדובר בבחורה צעירה בת 36.
אני מבינה שאין פה עובדות אבל מבקשת לדעת מה צפוי על פי נתוני העבר במצב דומה
תודה מראש
לציין עוד (שכחתי) שהיא כמובן יורדת כל הזמן במשקל , בקושי אוכלת ורק שותה אינשורנס (משהו כזה) טועמת משהו ולרוב מקיאה...
(בשלה ההקרנות היא קיבלה סטרואידים ולא מורפיום כפי שכתבתי קודם)
 
ד''ר יוסף ברנר  
11:31 27.05.11
הפגיעה בעצם הירך הינה כנראה גרורה בעצם. ניתן לטפל באזור בהקרנות או באם יש צורך ניתן לנתח. זה כמובן אינו קשור כלל לטיפול בנרקוטיקה.
חולי סרטן המטופלים בנרקוטיקה אינם הופכים למכורים וכאשר הכאבים נפסקים ניתן להפחית את כמות הנרקוטיקה ולהפסיקה לחלוטין לרוב ללא כל בעיה
ד"ר יוסף ברנר
היום בבוקר דוד שלי אמר לי שאחיו,
וגם מספר רופאים שיצא לו לדבר איתם,
אמרו לו שמוצרי חלב יכולים לסרטן,
ושחשוב לא לאכול הרבה מוצרי חלב,
אני בן 24, אוכל רוב הזמן מוצרי חלב,
בין אם זה גבינה לבנה, קוטג', צהובה,
גבינת חמד, צפתית, יוגורט, גבינה מגורדת,
בורקס גבינה וכו'...

האם השמועה הזו נכונה? יש בזה משהו?
ואם כן, איך יכול להיות שרק עכשיו שמעתי על זה פעם ראשונה?
אני כל הזמן אוכל מוצרי חלב, הרבה פחות בשר.
כי הבנתי שהרבה בשר דווקא לא בריא.
בקיצור, כל אחד טוען שסוג אחר של אוכל לא בריא, מה נסגר?
אשמח לקבל תשובה מדוייקת ומוסמכת ולא דו- צדדית.
אין כל מניעה מצריכה של מוצרי חלב. רצוי תמיד להשתמש במוצרים עם אחוזי שומן שאינם גבוהים, עד 5%.
ד"ר יוסף ברנר
קראתי מספר מחקרים שעומדים מאחוריהם רופאים,
שטוענים שמוצרי חלב הם ממש אסון,
אני כבר לא יודע למי להאמין,
אני רק רוצה לעשות את הטוב ביותר עבור הגוף שלי,
אני יכול להיות רגוע ולאכול כמה חלב שבא לי?
ושוב, על סמך מה כל המחקרים שטוענים אחרת?
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:30 12.05.11
אין בעיה עם החלב !
אפשר לאכול מוצרי חלב בלי בעיה
תוכלו להסביר לי מדוע הרבה אומרים שזה מסוכן?
מה הסיבה לרופאים להזהיר דווקא על מוצרי חלב אם אין סיכון?
זה חשוב לי לדעת כי אני אוכל 90 אחוז מהזמן מוצרי חלב.
המון תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:41 12.05.11
תאכל בתיאבון
ויש לזה סיבה. יש הרבה מאוד גופים גדולים וחזקים שמתפרנסים מהאמונה שלנו שחלב זה בריא. אבל חלב של חיות זה לא משהו שבני אדם אמורים לצרוך, ולכן כל כך הרבה אנשים באוכלוסיה אלרגים ללקטוז החלב או מתקשים לעכל אותו. בהחלט יש הרבה מחקרים שמוכיחים עד כמה חלב לא בריא, אבל יש הרבה יותר מחקרים שמממונים ע"י תעשיית החלב שמטרתם להראות אחרת. יש הרבה מאוד רופאים שעורכים מחקרים שמממנת - בארץ לדוגמה - מועצת החלב.

התעשייה הזו תתמוטט אם לא תחשוב שחלב זה כ"כ בריא לך.

חפש מידע על מחקר סין, שזה מחקר מאוד מאוד מפורסם, או שתקרא את הספר "שוטי החלב" של ד"ר אריה אבני. אבני הוא רופא כירורג, מומחה בתפקוד ובפתולוגיה של מערכת העיכול. לאחר עיסוק ממושך בתחום הוא למד הומיאופתיה, תזונה ואירידולוגיה. ב-1992 הוא גילה כי חלב פרה מחסל אוכלוסיות בריאות בעולם המערבי, וכתב על כך ספר: "עזוב ת'עטינים שלי! רקוויאם לחלב". הספר הופץ במשך שבועות אחדים והוסר מהמדפים כי "יצרנית חלב גדולה מאוד המליצה לא למכור ספר שיש לו 'אפקטים כלכליים שליליים'." "שוטי החלב" הוא המהדורה המורחבת והמעודכנת של הספר הראשון ויצא בשנת 2006.

אופציה נוספת - כתוב שאלות לאנונימוס בכתובת info@anonymous.org.il
 
ארנון
18:19 25.05.11
שלום רב

אחת השאלות שהרופאים שואלים אם נתגלה סרטן אצל אדם
"האם קיימת אצלך ירידה במשקל"
איך משפיע תהליך סרטני ובאיזה שלב על ירידה במשקל.
ועל מה ירידה במשקל מעידה?

תודה
שלום,

סבי בן 82 חולה בסרטן קיבה גרורתי.
מטופל בקסלודה ועירויי אירינוטיקאן.
לאחרונה ירדו ערכי ההמוגלובין שלו ל-9.5 והומלץ לו לקחת זריקת אפרקס.

קראתי כי ב2008 במחקרים שנערכו עם תרופות למניעת אנמיה היו יותר מקרי מוות בזרוע שקבלה את התרופות ואף ה-FDA הוציא הודעה.

האם תרופות אלו עדיין נחשבות מסוכנות ?
האם עירוי דם בטוח יותר ?
האם יש מחלות רקע מסויימות שמעלות את הסיכון בחשיפה לתרופה ?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:04 25.05.11
עירויי דם יותר מסוכנים, הטיפול ע"י אפרקס במצב שכזה מקובל ובמרבית המקרים אינו גורם בעיות. יש לנטר ע"י ספירות דם ומעקב לחץ דם
 
ארנון
12:47 25.05.11
שלום רב
מה המשמעות של קליטה גבוהה של FDG בצילום CT
האם קליטה גבוהה מראה על גידול ממאיר
או שמא אין קשר בין קליטה פטלוגית גבוהה של FDG
לרמת מאירותו של הגידול.
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:53 25.05.11
קליטה מוגברת נובעת על פי רוב או מגידול או מתהליך דלקתי
 
מרק
17:24 23.05.11
אבא שלי בן 70 אובחן כחולה בסרטן הוושט לפני 4 חודשים.בהתחלה לא הופחנו גרורות(בשני בדיקות PET-CT) והוא התחיל טיפול כימוטראפי לפני ניתוח. אבי הגיב מאוד קשה לטיפול ומספר רב של פעמים פונה לבית חולים בגלל דימומים ודם בצואה.
לפני שבוע עבר בדיקה נוספת של PET-CT כהכנה לניתוח ובה הדגלו גרורות בחלל הבטן.כל המשפחה בשוק שכן לא ברור איך פתאום הופיעו גרורות באמצע טיפול כימוטראפי?
מצב נוכחי: 1)בשלב זה הרופאים כפי שהם טוענים לא יכולים להסיר את הגידול ולא מוכנים לבצע ניתוח.הרופעים המליצו על המשך טיפול כימוטראפי
2) בשלב זה אבי מקבל אוכל דרך הוריד.
שאלות:
איזה עוד טיפולים מצילי חיים יכולים לעזור לאבי?
מה אפשר לעשות על מנת לאפשר לו לאכול?

תודה רבה על התשובות שלכם
מרק
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:22 24.05.11
סרטן הושט הינו אלים ולא תמיד מגיב לכימותרפיה. לצערי לא קיים טיפול מציל חיים בשלב זה. ניתן לשקות התקנת צינור הזנה ישיר לקיבה
 
אפרת
11:51 22.05.11
שלום רב,

גן הילדים אליו בני אמור להיות בשנה הבא עשוי מפח והבנתי שהורים רבים מודאגים שיש שם אסבסט.
אמרו לי שביצעו שם לפני 5 שנים בדיקה למשך יומיים שסגרו את הגן והפעילו מאווררים ובדקו שהכל תקין -
1) האם אופי הבדיקה מגלה בעצם שבהכרח אחד ההרכבים הוא אסבסט או שבדיקה זו נעשית גם במקרים אחרים?
2) האם ניתן להסתמך על בדיקה שבוצעה לפני 5 שנים?
3) מה יותר גרוע להיות בגן שחלק מהמבנה עשוי אסבסט או להיות במבנה לידו ? או ששניהם בעייתים באותה מידה?

תודה מראש
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:43 22.05.11
אנחנו כרופאים מודעים היטב לסכנות האסבסט. שאלותיך נוגעות להיבטים טכניים שאינני יכול לענות עליהם
ד"ר יוסף ברנר
 
לילך
14:24 22.05.11
שלום
אבי בן 60 חולה בסרטן הלבלב שהתפזרו גרורות לאזור המעיים והמעי הגס
אבי עבר טיפולים כימוטרפים בשם "גנזר" לפני כשבועיים עשה סיטי ומהתשובות הופסקו הטיפולים כי אין שום שינוי להיפך הגידולים גדלו, אבי לפני שבוע עבר ניתוח חסימת מעיים מלאה כרגע מאושפז במצב לא טוב בביה"ח רציתי לדעת האם צריך להמשיך הטיפולים הבנו שישי כדורים להערכת חיים האם מומלץ לתת והמשך דרכי טיפול תודה רבה
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:37 22.05.11
כיום התרופה היחידה בעלת יעילות הינה גמזר. לאחרונה פותחה תרכובת של 3 תרופות חזקות מאד ולפי התאור מצבו לא מאפשר לו טיפול רעיל כזה
ד"ר יוסף ברנר
 
קרי
21:01 20.05.11
שלום רב,
נודע לי על אדם קרוב אשר אובחן עם המחלה בכותרת לפני 10 חודשים. הוא אינו מתגורר בארץ ובמקום מגוריו נאמר לו כי אין טיפול למצב מחלה זה אלא טיפול תומך.
אני מעוניינת לדעת האם כאן בישראל קיימות אופציות טיפוליות במחלה זו גם בשלביה המתקדמים (כאמור קרוב לשנה לאחר גילויה).
תודה מראש על התשובה
 
ד''ר יוסף ברנר  
18:36 22.05.11
הטיפול במזוטליומה שאינה נתיחה הינו בכימותרפיה בשלוב של ציספלטין ואלימטה
ד"ר יוסף ברנר
מה דעתך לגבי הדיעה של בדיקת סי טי פאט .

האם יתכן שזה סרטן בריאות .

אני מדגישה מטפלת לגבי המשך הגידולים בגוש בשד ובלוטת לימפה

.פשוט מחכה לתשובה לאחר אנטיביוטיקה של שבועיים .

אבצע בדיקת סיטי פאט.
מצרפת לך מכתב מאונקולוג להפניה לבדיקת סיטי פאט.

יש לי גוש ובלוטת לימפה נגועה ידוע מחכה לתור לסיטי פאט.

בבידקת סיטי רגיל תשובה היא כך
הכל תקין מלבד צללית ריאה חדשה .

השאלות שלי אני מרגישה כאב י גרון , גם לפני חודש בערךשוב היה כאב גרון עכשיו שוב כאב גרון .
חום לא היה אבל היתי רועדת ומתעוררת מזיעה בשיער למחרת .הרגשתי חולשה .

דיבור לא שוטף ולעיתים קושי לומאר מילה אחת באמצע משפט .

תיאבון קצת ירוד .ובכילות .

אשמח עם תוכאל לעזור לי לגבי תופעות הלוואי האם יש קשר .
לגבי גמגום זה רק חודש .כאשר מדברת לאט מנסה בקושי י להגיד את המשפט .
 
נתי27
08:27 17.05.11
לאבי (55) סרטן ערמונית שהתגלה לפני 4 שנים
שלוש שנים טופל בטיפול הורמונלי והגיב יפה לטיפול אך אחרי שלוש שנים הטיפול ההורמונלי הפסיק להשפיע והסרטן יצא מהלימפה ושלח גרורות לעצמות השלד. אבי עבר כימותרפיה טקסוטר שלא הניבה תוצאות והגרורות המשיכו להתפשט. הרופא המליץ על תרופת הארביטרון והוא נטל אותה במשך חודש ימים. psa ירד תחילה ואחרי חודש החל שוב לעלות. כעת psa 78 ואבי סובל מכאבים עזים ברגליים, קשה לו ללכת, אנמיה מתמשכת למרות מנות הדם שקיבל וחולשה כללית.
מהם הטיפולים הקיימים שיכולים להתאים למקרה שלו? האם יש טיפולים חדשניים כלשהם? בארץ ובחו"ל?
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:28 17.05.11
מדובר במחלה פרוגרסיבית חשוכת מרפא. ישנם טיפולים כימותרפיים והורמוניים נוספים, שניתנים בכל המכונים האונקולוגים בארץ, אך הסיכוי לתגובה קטן, ומשך התגובה, במידה ויש תגובה, קצר על פי רוב. ניתן גם לתת הקרנות להקלה, טיפול ע"י סטרונציום רדיואקטיבי להקרנת גרורות גרמיות כואבות, או טיפול תרופתי טוב נגד כאבים. ניתן לבדוק אם במכון האונקולוגי הספציפי מתקיים ניסוי קליני בתרופה חדשה לסרטן ערמונית גרורתי.טני מניח שהחולה מקבל תרופה ממשפחת הדיספוספונטים (ארדיה, זומרה או בונפוס)
 
נתי27
19:30 20.05.11
תודה על תגובתך. לאיזה תרופה חדשה אתה מתכוון? אבא שלי מטופל במכון אונקולוגי בלין
קיבל ארביטרון (הבנתי שזה חדש נגד סרטן ערמונית עמיד לסירוס) חודש ימים והפסיק וכעת התחיל טיפול כימי שהבנתי שהוא גם חדש רק עכשיו התקבלו האישורים. לא זוכרת בדיוק את השם נדמה לי cabaxtizol . האם ניתן לקבוע תור ישירות אליך ולשמוע את הפרטים על הניסוי הקליני ועל הקלה בכאבים?
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:53 20.05.11
אביך מקבל טיפול חדשני וברמב"ם בשלב זה אין תרופה חדשה אחרת. באשר לסטרונציום רדיואקטיבי - תעלו האפשרות בפני הרופא/ה שמטפל/ת באבא בלין, ניתן לקבל ברמב"ם, אך לא בעת שהחולה מקבל טיפולי כימותרפיה
הייתי מעוניין ליצור איתך קשר באופן ישיר/אישי.
אני כותב מחו"ל, בשבוע הבא תתקשר למחלקתנו ונקבע לך תאריך לפגישה עם הרופאה העוסקת בסרטן ערמונית במחלקתנו, אצטרף אליה במהלך הפגישה
 
חוה
20:51 19.05.11
שלום רב

אימי אחרי ניתוח כרתית קיבה כבר שנתיים וחצי היום גילו לה גרורות בריאות לאחר מספר רב של בדיקות שהכול יצא תיקןן ...

לפני שנה וחצי הופיעו אצל אימי מספר קשריות על הריאות שבהלן השנה וחצי גדלו והתרבו על שני הריאות , אך בכל אופן עברה גם את הבדיקות הנ"ל
פט סיטי שיצא תיקן ללא כל קליטה ,
בדיקות מרקרים שיוצאים תקנים במהלך השנתיים וחצי ,
בדיקת ביופסיה תחת סיטי אם מחט שיצא גם תקין ללא חשד לממאירות
אך לפני שבוע ביוצע ביופסיה פתוחה של הריאות שבשלב הניתוח נשלחו רקמות גם למכון הפתולגי שברמב"ם עצמו בו הרופא טעון שהם אינים גרורות וכי הבדיקה שוללת ממאירות , אך הרקימות שנשלחו לפתיולגיה במרכז אכן אבחין ממאירות
אני יוכלה לציין שאמא מרגישה טוב ומתפקדת באופן עצמי טוב מאוד


1.הוא מה הוא סוג הטיפול במצב הזה ??
2. האם ניתן גם הקרנות במצב של גרורות בריאות ??
3. מהו אורך החיים המשוער במצב כזה שהיא כבר ככה שנה וחצי ???
4. האם יוכל היות שנפלה טעות בביופסיה מאחר וכל הבדיקות שנעשו יצאו תקינות ??.
אפילו הרופאים המנתחים בעצמם היו בהלם מהתשובה מאחר שהם בעצמם היו כל כך בטוחים שזה לא גרורות ממבנה הנודלים
אשמח לכל מענה וכל הכוונה תודה לך מקרב לבב
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:34 20.05.11
עצם העובדה שהרופאים ביצעו ביופסיה פתוחה מעידה כי אכן חשדו שמדובר בגרורות.
לא ניתן להקרין גרורות בריאות.
הטיפול הינו בכימותרפיה. שילוב הכימותרפיה המתאים ייקבע במחלקה האונקולוגית של החולה ויתבסס על מה שקיבלה כבר בעבר ועל החומרים הקיימים בסל הבריאות. יש לבדוק בחומר של הביופסיה האם יש קולטנים ל HER-2 ואז ניתן להוסיף לטיפול תרופה בשם הרצפטין באם מתאימה. כמו כן קיימות מספר תרופות כימותרפיות יעילות שאינן בסל הבריאות כמו קמפטו וטקסוטר.
ד"ר יוסף ברנר
 
יובל
11:30 18.05.11
האם שתיה מתרמוס (כחצי שנה) שבו היו 3 קטעים קטנים חלודים (בגודל מילימטר כל אחד) מהווה סכנה?
 
ד''ר יוסף ברנר  
14:30 18.05.11
סכנה לזיהום
ד"ר יוסף ברנר
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:42 18.05.11
אבל לא להשריית סרטן
 
יובל
18:42 19.05.11
תודה, לא הבנתי מה הכוונה ב"לא להשריית סרטן". האם תוכל להסביר?
כמו כן, במידה ולא היה זיהום והופסק השימוש בתרמוס, האם אין חשש יותר?
 
גלית
23:51 17.05.11
היי,
רציתי לשאול האם הסרת שיער בלייזר מעודדת סרטן?

תודה מראש
 
ד''ר יוסף ברנר  
14:30 18.05.11
לא
ד"ר יוסף ברנר
אין שום סיכון
 
דעה זלטא
20:55 18.05.11
שלום רב!
שמי דעה ואני בריאת סרטן אך חולה אונקולוגית.טופלתי בבית חולים תה"ש.
ב-2004 עברתי ניתוח להסרת גידול בראש,אחריו הייתה לי דלקת קרום המוח.הגידול היה גרורה מהריאה הימנית שם היה גידול ראשוני אשר הבא להוצאת האונה הימנית העלונה בריאה הימנית.עברתי 25 הקרנות לראש ושלושה קורסים של כימוטראפיה (גמזר וצספלטין).
ב-2007 הצטרפתי ל"נבחרת אחת מתשע/שמונה/שבע..)" -התגלה גוש סרטני קטן בשד שמאל עברתי ניתוח להסרתו כמו גם הסרת הבלוטות ו -33 הקרנות.
ההקרנות לראש פגעו בבלוטת ותרת המוח וכתוצאה מכך גופי חדל לייצר סטרואידים ואני נוטלת סטרואידים מלאכותייים.בנוסף אני נוטלת באופן קבוע תרופות נגד כאבים :ליריקה,ואוקסייקונטין 20. בשנתיים האחרונות התפתחה אצלי תופעה של גלי עייפות,ממש תשישות.לעיתים מלווה בכאבים קשים (ואז נוטלת פרקוסט),ולעיתים ללא כאבים.
הגלים באים והולכים פוגעים מאוד באיכות חיי ,ביכולתי לנהל את משק הבית ,ולהתחייב לקחת חלק בהתנדבות שהי ,בפגישות וכדומה.גלי העייפות גורמים ,די ברור,גם לירידה במצב הרוח.
אני משתמשת בבונדורמיר לשינה אשר לא תמד מסייע.
היתכן שגלי העייפות הם עדין תופעת לוואי של הטיפולים שעברתי - כפי שנאמר לי על-ידי רופא מסויים?היש מענה לבעיה שהצגתי.
תודה רבה על העיון בפנייתי ואשמח לתשובה
מאחלת ימים טובים ובריאים
דעה
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:58 18.05.11
אני מציע לבצע בירור אנדוקרינולוגי מעמיק ולזהות גורמים אחרים לעייפות
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  221  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)