בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
חנה
18:39 20.02.11
אם הוחלט לתת דוקסיל לגידול קרצינוסרקומה בגודל 15 ס"מ באגן וזה בתקווה שיהיה אכן יעיל בכמה זמן אפשר להאריך את תוחלת החיים ואם זה לא עוזר האם אפשר לעבור להקרנות וכמה טיפולים ובכמה זמן ניתן להאריך את תוחלת החיים? מדובר באימי בגיל 79. האם רצוי לפנות למקום אחר? האם אתם ממליצים על צמחי מרפא ואיך מקבלים מרשם? למי אפשר לפנות לעזרה? אודה לתשובה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:47 22.02.11
הטיפול באם יעיל עשוי להאריך את החיים במספר חודשים
הקרנות הנן בעלי יעילות נמוכה בקרצינוסרקומה
לגבי צמחי מרפא יש להתייעץ עם נטורופט
ד"ר יוסף ברנר
 
רונית
12:23 23.02.11
למה רק בכמה חודשים. אם הטיפול יהיה יעיל בעזרת ה'. האם אין אפשרות לנסיגת הגידול או להצטמצמותו? תודה. ממתינה לתשובה. אין גוף למחקר שנותן אולי יותר תקווה בעקבות תרופה שתבטיח? מה עם אינטגריטי גוף לנושא מחקר עם מומחים מכל העולם שביחד מגיעים לתרופה הנכונה ותסיר את המחלה? הגוף הנ"ל יושב ברעננה. או אולי לגשת אליך לקליניקה בניו הופ. אנא תשובתך.
אבי (בן 67) חלה לפני כ - 5 חודשים בסרטן הקיבה, עבר כריתה חלקית וטופל באופן משלים בקסלודה (לאחר שהגיב ברעילות לטיפול ה - 5FU דרך הוריד).סיים הטיפול לפני חודש.
לפני מספר ימים אותרו גרורות בחלל הבטן והוצע לו לנסות לטפל שוב באמצעות 5FU + טיספלטין למשך 4 ימים רצופים, כל 3 שבועות.

מבחינה הטיפול הקונבנציונלי - הובהר לנו כי בשלב זה של המחלה, מטרת הטיפול היא הארכת חיים.
1.אודה על קבלת התייחסות לעניין יעילות הקומבינציה המוצעת, לאור העובדה שאבי כבר טופל ב - 5FU והמחלה חזרה. האם ישנה קומבינצית טיפול יותר רלוונטית?
2. איננו אומרים נואש ואנו מבקשים לבחון האם ישנן אופציות אחרות לטיפול לטיפול בתקווה לרפא - גם אם מדובר במשהו נסיוני\ מבוצע בחו"ל\ איננו כלול בסל וכו' אנו נכונים לנסות הכל.
אודה באם תוכל לשפוך לי אור בנושא ולתת לי כיוונים נוספים ככל שקיימים.
תודה מראש
1. רצוי לשלב כימותרפיה בשם טקסוטר ביחד עם הציספלטין וה 5FU
2. רצוי לבדוק האם מתאים לטיפול בחומר ביולוגי בשם הרצפטין. לשם כך האונקולוג המטפל צריך לדאוג שתלקח דגימה מהבדיקה הפתולוגית וממנה ניתן יהיה לבדוק האם מתאים לטיפול בחומר ביולוגי זה.
ד"ר יוסף ברנר
לצערי הרב איבדתי את אימי מאותו סוג של סרטן לפני כמה חודשים
הפכנו את כל העולם בנסיון למצוא טיפול. טיפלנו גם בדרכים אלטרנטיביות
אני מבקשת ממך לנסות להבין את מה שאני כותבת לך, גם אם הדברים קשים,
אני כותבת לך מדם ליבי , קשה לי מאוד מאוד מאוד מאוד עם הגישה של הרופאים להמשיך ולדחוף את הכימוטרפיה גם כאשר ב ר ו ר שהיא לא מרפאת אלא "מאריכה" חיים.
השאלה על חשבון מה? ואם זה הארכת חיים בסבל, לדעתי זכותו הבלעדית של אביך לדעת את מצבו טוב מאוד ולהחליט אם הוא רוצה עוד חצי שנה של סבל ויסורים (או שאולי לא ,תלוי איך גופו מגיב לכימו....) או שאולי הוא מעדיף לנצל את מה שנשאר בלי לדחוף רעל לגוף שלא יעזור לו לצערינו הרב!!!!
יש לי חברה ש"הכריחה" את אימה לקחת כימו (גם באותו מצב של סרטן קיבה גרורתי) והאם המסכנה לא שרדה את סוף הטיפול . עד היום החברה שלי אוכלת את עצמה ויש לה המון ייסורי מצפון שמלווים אותה כבר שנים....
אני יודעת שדבריי אולי לא כ"כ מקובלים בפורום של רופאים, אולם עם כל הכבוד הם לא אלוהים ואין להם לצערינו מרפא לכל. מצער מאוד שאיו להם מספיק אומץ לומר לחולים סופנים שזו בחירה שלהם וגם לא לקבל "טיפול" במקרה כזה, זו בחירה נכונה ואולי יותר נכונה. ולחזק אותם על כל צעד שיעשו. הרופאים במקרים הנל חסרי אונים, ובשביל להרגיש סוג של שליטה ממשיכים להציע את ה"טיפול" ...ואיך הוא בדיוק יעזור? ? ?
כמובן שאני לא נגד כימוטרפיה ככלל וברור לי שזוהי תרופה שמצילה המוני אנשים
אולם במצב של מחלה סופנית מתקדמת , בעיקר אם היא מתקדמת מהר ,הסברתי למה אני נגד...
אז שוב אני באמת מתכוונת רק לטוב וגם אם לא תקבלי את דבריי אני לגמרי אבין (הייתי בכל הצמתים הללו) .
בכל מקרה חשוב מאוד שאביך יהיה זה שיקח החלטה לגבי ההמשך !!!! ובלי שום קשר תמשיכו להאמין ולקוות, אולי מחר בבוקר ימצא המזור למחלה הארורה הזו.
מאחלת שיקרה נס ואביך יחלים. אמן.
שלום רב דוקטור.
אבי (גיל 59) נפגע בתאונה פגיעה רב מערכתית לפני שלושה חודשים.
לאחר שיצא מטיפול נמרץ פיתח תסמינים של חוסר תיאבון וירידה דרסטית במשקל.
אבי הינו חולה סכרת מזה שנים רבות ועם עבר ארוך של עישון.
גם כיום כשהינו בשיקום מראהו רע כולו כחוש אך מסרב לאכול.
לפעמים הוא מבקש ממני לשאול את הרופאה המטפלת שלו למה אין לו תיאבון (לפני התאונה היה בעל תיאבון רב ואף עודף משקל) אך תמיד היא עונה:''זה פסיכוסומטי''.
כיוון שהינו גם חולה סוכרת, גם מעשן בעברו,
וגם גיליתי לאחרונה שחוסר תיאבון וירידה במשקל יכולים להוות תסמין למחלות ממאירות בדרכי העיכול (מעי גס, לבלב וכו') אני שואל: האם חוסר תיאבון וירידה במשקל כשלעצמם מהווים סיבה לדאגה, או רק אם הם באים ביחד עם תסמינים אחרים?
תודה רבה.
 
תאיר חיימוביץ
19:27 20.02.11
שלום רב,
אני תאיר ואני תלמידת כתה ח'
בימים אלו אנו עורכים עבודת מחק ומנסים למצוא פתרון לסרטן כך שנוכל לזהותו ולהלחם בו.
לצורך מחקר זה עלינו לאוסף מידע רב. אם תוכלו לתמוך בנו לכך נשמח מאד.
אז אם תוכלו לענות על השאלות ההבאות תודה :
1.מהם כל סוגי הסרטן הקיימים? הנפוצים והלא נפוצים
2.מהו בעצם ההסבר לתא סרטני? איך הוא נראה והיכן מופיע?
3.אילו מחקרים נעשו לאחרונה על מחלות הסרטן?
4.אלו מנגנונים נוספים פועלים בגוף כנגד למחלות?



תודה, תאיר חיימוביץ
 
ד''ר יוסף ברנר  
16:00 22.02.11
לא נוכל לעזור לכם במסגרת פורום זה.
ניתן למצוא חומר רב בעברית העונה על השאלות שלכם באינטרנט לאחר הקשת השאלות המתאימות.
ניתן לרכוש ספר בשם "מרק מנואל" בכל חנות ספרים ושם יש מידע מפורט בעברית על כל המחלות
ד"ר יוסף ברנר
 
עומר
01:37 21.02.11
סיימתי טיפול כימותרפי לפני כשבועיים.
היה לי סרטן באשך וקיבלתי טיפול bep
רציתי לדעת אם מותר לי לשתות אלכוהול ?
אם כן, אז אם יש איזשהו מינון מסוים, מגבלה מסוימת ?
אםם לא, מתי יהיה לי מותר ?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:58 22.02.11
באופן כללי אין מניעה לצרוך כרגע אלכוהול.
אני אישית ממליץ לך לא להרבות בשתית אלכוהול. רמות גבוהות של סוכר אינן רצויות
ואלכוהול ידוע כחומר פרוסרטני
ד"ר יוסף ברנר
אימי מקבלת טיפול באדריאמצין כל 21 ימים .האם הוכח שהדוקסיל יעיל בטיפול כימוטרפי לחולה סרקומה. תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:56 22.02.11
אדריאמיצין ודוקסיל זו אותה תרופה רק הדוקסיל הינו עם פחות תופעות לוואי ואמור להיכנס טוב יותר לתוך הגידול
ד"ר יוסף ברנר
 
דודה רבקה
15:12 22.02.11
מה הסיכוי שבחורה בת 30 שלא מעשנת, לא צורכת סמים, נרגילה ולא שותה אלכוהול תלקה בסרטן בחלל הפה. אין הסטוריה של סרטן כזה במשפחתה?
אם אכן מתגלה סרטן כזה מהם הטיפולים היעילים ביותר? האם הם ממונים עלידי קופת חולים?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:55 22.02.11
הסיכויים נמוכים אך לעיתים סוגי סרטן שונים מופיעים גם כאשר אינם אמורים להופיע לפי הסטטיסטיקה.
יעילות הטיפול קשורה למיקום הגידול, לדרגת הממאירות שלו , לגודל שלו ולפיזור שלו בגוף. רוב הטיפולים ממומנים על ידי ממשלת ישראל בסל הבריאות
ד"ר יוסף ברנר
 
שירה
20:22 20.02.11
אבי בן 67 לאחר כימו' בעבר , מחלה ברקע 3 שנים, מעי גס בכריתה וגרורה לכבד.
קיבל לפני שנתיים אווסטין וגם 5FU
עכשיו חזרה המחלה שוב, מרקרים עלו, והאונקולוג אמר שאין אפשרות לקבל שוב אווסטין כי אם המחלה חוזרת זה אומר שלא עזר. נכון???
עכשיו מקבל CPT11 ושוחחתי עם הביטוח שלו, הם טוענים שזו תרופה נסיונית שנכשלה, האמנם?
אנא עצתכם.
גם כתבתי שאלה ב16, טרם נעניתי, כמו כולם. הפורום כה חשוב ואין בחוץ עם מי להתייעץ, אז כל אחד מכם ממש חשוב לנו, שאלו הורינו, תודה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:53 22.02.11
CPT-11 הינה תרופה יעילה בסרטן מעי גס גרורתי ואף נמצאת בסל הבריאות. עד לשנה זו ניתן היה לתת טיפול זה רק כקו ראשון כיום מאושרת גם כקו שני.
ד"ר יוסף ברנר
 
איציק
12:00 18.02.11
שלום רב לפני חודש וחצי עברתי ניתוח להסרת הערמונית בשיטת הלפרוסקופיה אצל דר ציביאן בוולפסון רופא וצוות מדהים , אין כל בעית סוגרים (לא היתה גם לאחר הניתוח) ,יש זיקפה בקיצור הכל בסדר עד עכשיו .בעוד שבועיים אני מוזמן להציג תוצאות PSA . שאלתי מאיזה ערכים חייבים לעבור הקרנות ? והאם ממליצים על טיפול אחר טיפול אחר ?
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:42 22.02.11
הוספת הקרנות לאחר ניתוח הינה רק במקרים שנמצא כי הגידול פרץ את קופסית הערמונית
ד"ר יוסף ברנר
 
שגית
12:30 17.02.11
שלום ,
רציתי לברר לגבי סרטן מסוג: COMPATIBLDWITH CHOLANGIOCARCINOMA ?

האם אני מדייקת בשם ? אם לא אנא תקנו אותי על מנת לחפש מידע אודות סרטן זה.

ואם אפשר לקבל הסבר בכמה מילים על סוג זה של סרטן.

תודה רבה.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:30 22.02.11
גידולים של דרכי מרה נקראים כולנגיוקרצינומה. אלו הם גידולים דומים במידה מסוימת לגידולים של הלבלב, איבר הקרוב אליהם בגוף. הטיפול העיקרי הינו כירורגי.. באם לא ניתן לכרות את הגידול או שהמחלה חזרה לאחר הכריתה, ניתן לטפל בכימותרפיה בשם גמזר.
ד"ר יוסף ברנר
 
שירה
20:41 16.02.11
שלום רב,
אבי בן 67 לאחר 5 ניתוחים, כריתה תת שלמה של המעי וגרורה בכבד עבר לפני 3 שנים כימותרפיה, ושוב חזרה המחלה. (בעבר קיבל אווסטין ו5FU).

יש לו ברקע סכרת ואי ספיקה קלה בכליות.
שאלתי היא : במצב זה האם במצב זה לא כדאי לשקול אווסטין שנתן לו 3 שנים של אריכות ימים ואיכות חיים? שמענו שלמי שיש ברקע אי ספיקה קלה לא רצוי לתת אווסטין, אמנם זה שמועה ששמעתי מחולה אבל אתם המומחים וחשוב לי לדעת אם אסור לקבל אווסטין בגלל אי ספיקה קלה?

אודה לתשובתכם.
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:28 22.02.11
אווסטין ניתן רק בקו ראשון של כימותרפיה. לאחר הישנות המחלה, צריך להשתמש בחומרים אחרים.
ד"ר יוסף ברנר
 
דהן דניאל
09:27 16.02.11
שלום לפני כשנה גילו גידול ממאיר בקרקפת שאובחן כמלנומה עברתי כריתה עמוקה ורחבה והבדיקה היתה תקינה הוצע לי עי האונקולוג לקבל טיפול מונע באינטרופרון במנות גבוהות במשך שנה בגלל תופעות הלוואי פחדתי לעשות את הטיפול .לפני כחודש התגלה שוב גידול בקרקפת במרחק כמה ס"מ ממקום הכריתה הקודם .הגידול שוב אובחן כמלנומה עברתי ניתוח כריתה נוסף והבדיקות תקינותשאלתי היא האם טיפול באימטרופרון יעיל במקרה זה או האם טיפול קרינתי מקומי עשוי לעזור ולמנוע הישנות מלנומה תודה אשמח לקבל תשובה מהירה
 
ד''ר יוסף ברנר  
15:24 22.02.11
היעילות של אינטרפרון כמניעה הינה גבולית ותופעות הלוואי של הטיפול קשות. לדעתי טיפול בהקרנה מונעת על אזור הגידולים שהיו בקרקפת עדיפה.
ד"ר יוסף ברנר
 
קורינה
03:03 14.02.11
שלום רב,לאמי בת 63 יש חשד למזותליומה אחרי נוזל פלאורלי כמה פעמים בכמות רבה מאוד .בציטולוגיה של הנוזל יצא "תאים מזותליאליים ראקטיבים" ,בוצע ביופסיה ועדיין אין תשובה .בפלאורוסקופיה נמסר מהרופא שתשובה ראשונית היא "גידול ממאיר בעל בלוטות " .האם זה מזוטליומה? יש טיפול?מה הפרוגנוזה?

תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:46 14.02.11
לפי הפרטים שמסרת מדובר בגידול ממאיר בלוטני. הטיפול הוא ע"י כימותרפיה ובהתאם לבדיקות מולקולריות שמבוצעות על רקמת הגידול ניתן לשקול טיפול ביולוגי - אנא היוועצתי באונקולוג
שלום,
אני בת 32 ומאובחנת בסרטן שד. לפני שבוע התחלתי בטיפולי כימותרפיה (לאחר שימור פוריות).
הרופא הגניקולוג המליץ לי לקחת דקפפטיל 3.75 אחת לחודש כדי לסייע בשימור הפוריות במהלך הכימותרפיה (אמור לעצור את המחזור), אך הרופאה האונקולוגית טוענת שייתכן שזה יסכן את הכימותרפיה.
אף אחד מהם לא רוצה לקבל החלטה ומשאירים לי את ההחלטה! הם טוענים שאין מחקרים שמוכיחים ולא מפריכים את הנזק או היעילות של טיפול קבוע בדקפפטיל.
למי אוכל לפנות כדי להבין יותר טוב? האם זה באמת מסכן את הכימותרפיה? אני רוצה לשמור על הפוריות ואפילו אשמח אם לא אסבול מכאבי המחזור אך לא על חשבון סיכויי ההחלמה שלי!!
בבקשה, אשמח לכל עזרה! גם המלצה לרופא מקצועי.

תודה!
התשובה שקבלת הינן נכונות: לא ברור חד משמעית אם התרופה אכן מגינה על הפוריות, ומצד שני אין נתונים לגבי ההשפעה על יעילות הטיפול הכימותרפי. אם נושא הפוריות הוא בראש סדרי העדיפויות - יש לשקול בחיוב נטילת הדקפפטיל
שלום רב,

שמי לילך אני בת 32 הוציאו לי לפני שלושה חודשים שחלה אחת בעקבות גידול סרטני אלים ולפני חודש וחצי חלק מהשניה למטרת הקפאת ביציות.

יום לאחר הניתוח השני היה לי דימום חזק משך חמישה ימים הנחתי שזה היה מחזור.

מה גם שהייתי צריכה לקבל מחזור..

מאז חלף חודש וחצי וטרם קבלתי מחזור...

עשיתי בדיקות דם שיצאו כדלקמן- lh30
fsh-59.4
tsh-1.82
prolactin-145.6
ca125-110
נשלל הריון בבדיקת דם(עברו כ 17 יום לאחר קיום יחסי מין בפעם האחרונה).

יש לציין שאת הגידול הוציאו ועד לבדיקה זו קו המחשבה היה שאין גידול וכדאי לעבור טיפול כימותרפי מניעתי.

שאלותיי : האם ה ca125 שגדל פירושו חזרת גידול?יש לציין שנלווים לכך כאבי בטן תחתונה ורעשים בבטן ובחילות מדי פעם,כמו כן פעילות מעיים רבה!
האם תאים סרטניים פעילים יכולים להשפיע על שנויים הורמונליים,יכול להיות שכבר לא אקבל מחזור יותר?

האם זה חד משמעי התוצאות הללו?

האם זה נורמטיבי לאחר ניתוח,אם אתחיל הטיפולים כימותרפיים זה אף יחמיר,האם ניתן לעשות משהו כדי להחזיר את המחזור?

יתרה על הכל,אם יש לי עוברים מוקפאים וגם פיסות שחלה מוקפאות האם אוכל להתעבר ללא מחזור בעתיד?

אני מאוד אודה לך אם תוכל לענות על שאלותי,

לילך
 
שרה
14:03 13.02.11
מה ההבדל בין מיפוי כלל גופי ל PET CT?
האם בדיקת מיפוי כלל גופי מתאימה לחולי מיילומה?
בתודה,
שרה
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:12 13.02.11
PET הוא מיפוי כלל גופי עם איזוטופ פולט פוזיטרונים
הערב יתקיים ביום רביעי הקרוב, בתאריך 16.2 בשעה 20:00
בערב יוצגו עיקרי התכנית, מטרות, נושאים, והכלים שאותם נבחן ונלמד.
בערב תהיה הזדמנות לשאול שאלות,
ולהירשם לתכנית הקרובה שתחל ב28.2

את הערב ינחו גיא תבורי ואיתן עוזרי- מנחי תכנית תנופה.

תנופה כשמה כן היא מקום בו ניתן להפוך את המציאות העכשווית לתנופה קדימה.
ליצור עוצמה חדשה בחיים ולהפיק את המיטב מכל צעד בדרך.

הערב יתקיים באולם המרכזי של "תות במרכז" הנמצא ב:
רחוב יהודה ונח מוזס 13, קומה 1-.
בית אגיש רבד.
תל אביב

אנא אשרו הגעתכם על מנת שנוכל להתכונן בהתאם.

לפרטים נוספים:
גיא תבורי- 052-3231970
guy@tnufagroups.co.il
www.tnufagroups.co.il
שלום רב .
אימי בת 52 חלתה לפני שנתיים וחצי בסרטן הקיבה
עברה ניתוח כריתה מלאה + סדרת טיפולי כימו והקרנות
נמצאת במעקב כל 3 חודשים אצל האונקלוג מטפל .

אימי סובלת גם ממחלה ראמטלוגית בשם סקלודרמה.
היא מטופלת כל חצי שנה במהלך שבוע שלם בקורטיזון וסטרואידים.

יש והיו לאמא קשריות בריאות עוד לפני שחלתה בסרטן,
בשנה האחרונה הקשריות החלו לגדול ולהתרבות דבר שגרם לחשד אולי אלו גרורות או שזה מהמחלה הראומטלוגית .

אמא עברה בחודש אוגוסוט פט סיטי שיצא תקין ולא היו כלל קליטות פתולוגיות של הקשריות בריאות שאז כבר היה את התרבות והגדילה .

אמא עשתה השבוע סיטי ללא חומר ניגוד מאחר ולא הצליחו למוצא לה וריד
הסיכום של הסיטי הוא:
הודגמו קשריות מרובות בגדלים שונים בשני הריאות מסוג NON-SOLID .
בהשוואה לסיטי קודם של חודש יוני הקשריות גדלו והתרבו.
חיבית לציין שהפט סיטי בוצע חודשים לאחר הסיטי של חודש יוני ויצא תקיןן
נתנוו להם את הדיסק של הפט שאיתו יעשו השוואה אך בכל זאת ביצעו השוואה אם סיטי רגיל ולא אם הפט.

היא עשתה גם השבוע בדיקות מרקרים שיצאו תקנים לחלוטין
ספירת דם תקינה ובגדר לנורמה , תפיקודי כבד וכליות תקינים גם.
היא מרגישה טוב אופן כללי

מה זה יוכל להיות מה הסיבה שהם גודלים ומתרבים מה אפשר לעשות כדי לודאות בדיוק ממה זה ?
האם כדי לה לחזור עלהפט סיטי או שיש בדיקה יותר מעמיקה חוץ מביופסיה?

אני מתנצלת על אורך השאלה
תודה על העזרה
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:28 12.02.11
האם הסקלרודרמה בשליטה?
כדאי לפנות לראומטולוג המטפל לשמוע את חוות דעתו. מחלות ראומטולוגיות נוספות יכולות להתלוות לסקלרודמה כמו RHEUMTOIS ARTHRITIS במחלה זו מופיעות נודולות ריאתיות.
שלום,
ברקע סרטן שד גרורתי לעצמות קבלה ארדיה 3 פעמים והתחילה מזה כחודש בונפוס.

בבדיקת שתן נמצאו אריתציטים 35

ולויקוציטים 500

האם זה מעיד על פגיעה בכליה?

מה ניתן לעשות?

במקביל בדיקת הדם של WBC תקינה

עדיין אין תוצאות של קרטנין...

תוד
גם דלקת בדרכי השתן יכולה לתת תמונה דומה בשתן.
תוצאות תפקודי כליות חשובים - אוראה וקראטינין.
אם הממצאים מתמידים -אולטראסאונד של הכליות ומערכת השתן



 
אלי
15:27 12.02.11
שלום.
מבקש הסבר אודות מחקר קליני של סרטן המעי הגס הקרוי "קריסטל". הבנתי שהמחקר קשור לתרופת erbitux.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:19 12.02.11
במחקר נכללו חולים עם סרטן מעי גרורתי שטרם נחשפו לטיפול כמותרפי או ביולוגי למחלתם. בקבוצת הטיפול חולים קיבלו טיפול כמותרפי עם ארביטוקס וקבוצת הביקורת קיבלה כמותרפיה בלבד.
בשלב ראשון התוצאות בקבוצת הטיפול עם ארביטוקס היו רק במעט יותר טובות מאלו בלעדיו. אולם, כאשר פלחו את החולים שקיבלו ארביטוקס לכאלו עם מוטציה ב KRAS ולכאלו בלעדיה מה שנקרא WILD TYPE KRAS ראו הבדל גדול בין הקבוצות.
במילים אחרות, אלו שקיבלו ארביטוקס עם WILD TYPE KRAS הפיקו תועלת גדולה מהטיפול בהשוואה לאלו שלא קיבלו כלל ולאלו שנמצאה אצלם מוטציה..
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  212  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)