בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
שלום פרופ' קוטן,

ראיתי כי התייחסת לשואלת הקודמת ואמרת לה כי עליה לבצע בדיקות סקר כי הינה בסיכון מוגבר.

בעלי בן 35 אובחן עם סרטן בלוטת התריס. עבר הרחקה מלאה וטיפול יוד (100 מיליקירי) וכמובן מיפוי כלל גופי. מצוי במעקב לגבי ערכי TSH וכמובן תירוגלובולין בTSH מדוכא וגבוה.

שאלתי: מעבר לבדיקות שקשורות לסיכון לחזרת סרטן בלוטת התריס האם גם הוא מצוי בסיכון גבוה יותר לסרטנים אחרים ? אילו בדיקות עליו להקפיד לבצע ?

נ.ב לאימו היה סרטן בלוטת התריס ולאביו שעישן סרטן ריאות.

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:42 07.02.11
אין לו סיכון גבוה יותר מהאוכלוסיה הרגילה - ההבדל מינימלי ומומלץ שיהיה נתון לבדיקות הסקר המקובלות באוכלוסיה הכללית, לפנים משורת הדין אפשר להתחיל אותן בגיל 40
אני בת עשרים וארבע לפני חמש שנים חליתי בהודקין לימפומה שלב ארבע טופלתי סשמונה קורסים של ביקופ רציתי לדעת מהם הסיכוים שהמחלה תחזור או שאני פשוט יכולה למחוק את הפרק הזה מחיי
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:00 07.02.11
היות ואת חופשיה ממחלה מזה כ-4 שנים - רוב הסיכויים שהבראת. עם זאת - יש להקפיד על מעקב קבוע, במיוחד לבצע בדיקות סקר שונות, במיוחד עקב הסיכון הגבוה יותר בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה ללקות במחלה גידולית אחרת
בס"ד



שלום למומחי-האתר,



אודה לכם אם תוכלו לחוות דעתכם בעניין הבא:

לפני כשנה וחצי אמי, אישה כבת 73, אובחנה כחולה בלימפומה פוליקולרית, דרגה 1. לאחר זמן מה מהאבחון, התחילו להופיע על רגליה כתמים עגולים אדומים, בגודל של כזית גדול, והם היו נעלמים אחרי כמה ימים. אבל, אחד הכתמים הופיע על קרסול שמאל, נעשה שחור וגדול, והרגל התנפחה, תוך כדי כאבים עזים. באבחון התגלה שזה ככל הנראה ואסקוליטיס, והיא קיבלה איזה ג'ל, שהרגיע את המקום במעט. אחרי כשבוע-שבועיים הנפיחות והכאבים חלפו, רק נשאר כתם שחור גדול.



זה היה לפני כשנה. לפני כחודשיים שוב יצא לה כתם עגול גדול באותו אזור, והתופעה חזרה על עצמה. הג'ל עזר והרגל נרפאה אחרי כשבועיים. לפני כשבועיים שוב זה קרה, ולפני שבוע הופיע נגע נוסף באזור אחרי של הקרסול.



כל הרופאים שאצלם אמי ביקרה אינם יודעים כיצד לפתור את הבעיה. חלקם מקשרים זאת ללימפומה הפוליקולרית וחלקם לא מקשרים. רופא אחד אמר שאולי זה סרטן עורי, אבל לא בטוח. אנחנו אובדי עצות - מצד אחד הרופא המטפל (בהדסה) הציע לא לתת לאמי שום טיפול, כי מדובר בלימפומה חלשה (דרגה 1), מצד שני הוא לא מתייחס ברצינות לכתמים שמופיעים ונעלמים. מצד שלישי, הכתמים מתחילים להופיע בתדירות גדלה והולכת, והקרסול מתנפחת וכואבת מאוד - שוב ושוב.



אנחנו כבר לא יודעים למי לפנות כדי לקבל אבחנה בטוחה ומדויקת. האם תוכלו בבקשה לחוות את דעתם ולהמליץ לנו מה לעשות? נודה מאוד על כל עצה שתואילו לנדב לנו.



תודה רבה ולילה טוב,



אורית
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:58 07.02.11
אני מציע להיוועץ בהמטולוגים. מדובר לדעתי בתופעה פרה-נאופלסטית (קרי, תופעה משנית למחלה ממארת), או אולי יש חלבונים מסוימים בסרום שגורמים לסתימות נימיות הדם ?
אשר על כן - אנא הפני שאלתך לפורום ההמטולוגי - סרטן דם
 
לאה
14:12 02.02.11
בהמשך לתשובתך המהירה ועליה אני מודה לך, עלי לציין מספר עובדות בהקשר למרקרים:
לפני 17 שנים - סרטן במעי הגס דיוק A
לא קיבלתי טיפולים ואינני נמצאת במעקב אונקולוגי אלא רק בדיקות שגרתיות וכמובן אנדוסקופיות של המעיים.
אודה על התייחסותך למרקרים שציינתי ובפרט ל - ca 15.3
שיצא הפעם 19.7 ואילו לפני חצי שנה - 10.6
וכן ל - ca 19.9 שיצא הפעם 7.6 ואילו לפני חצי שנה 2u
האם יש טווחי נורמה למרקרים אלה?
אגב, ca 125 ו - cea תקינים.
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:52 06.02.11
הערכים הלוו הם בתחום הנורמה. צריך לחזור על הבדיקות ולראות אם יש דינמיקה ואם הם הולכים ועולים או לאו. במידה וקיימת עלית סמנים - יש לבצע הבירור המקובל - בדיקה גופנית, הדמיה ואנדוסקופיה, ובמידה והסמנים ממשיכים לטפס וכל הבדיקות תקינות - לשקול ביצוע PET
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:56 06.02.11
בנוסף לנאמר ע"י פרופ' קוטן כדאי לבצע את הבדיקה החוזרת באותה המעבדה. לעיתים קיימיםשינויים קלים בין המעבדות.
 
חנה
21:33 03.02.11
לאימי נמצא גידול בירך בגודל של 18 ס"מ. הסרקומה גדלה ב-3 שבועות ב-3 ס"מ. האם זה קצב נורמלי? זה נראה קצב מסחרר. אימי בגיל 79 והיום קיבלה את הטיפול הראשון בדוקסיל במינון של 60 מ"ל. הטיפול הבא כעבור 4 שבועות. לאחר כמה זמן ממתן הטיפול הראשון רואים אם זה מתחיל להועיל? תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:49 06.02.11
בדרך כלל אחרי הטיפול השני
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:53 06.02.11
יתכן שהגידול גדל מהר אולם יתכן דימום בגדול שגרם לשינוי בגודל. ניתן לראות בהדמיה אםיש אזורי דימום.
הרבה פעמים הדבר הראשון שמעיד על תגובה הוא שינוי במרקם. הגדול הופך רך יותר למגע.
 
חתולת רחוב
19:32 06.02.11
יגעתי, חיפשתי וחיפשתי חברת ביטוח שתאות להפיק פוליסת ביטוח נסיעה לחו"ל הכוללת התייחסות וכיסוי ספציפי לאירועים העלולים לקרות בחו"ל כתוצאה ממחלת סרטן. מצאתי. חידוש סוכנויות לביטוח בע"מ מפיקים פוליסות כאלה לנוסעים שאך זה יצאו מאישפוז או טיפולים. לידיעתכם ולרווחתכם. אציין שהפוליסה שנמכרת על ידם מורחבת לכסות גם אירועי חירום או עזרה ראשונה כתוצאה מסרטן שהתגלה טרם הנסיעה. (כולל טיסת חירום חזרה לארץ) !!!
 
שחר
16:35 06.02.11
שלום רב

לאבי אובחן גידול מסוג gbm ברמב"ם ,

שאלותי הן:
עד כמה הטיפול טמודל+ההקרנות יעיל במקרה הזה ?
אילו תופעות לוואי קיימים לסוג זה של טיפול?
והאם האווסטין היא תרופה שיעילותה עולה על הטמודל ?

תודה
 
אהרון
13:49 05.02.11
לאונקולוגים שלום,
הנני חולה סרטן מזה 17 שנה. מדובר ב L.G. liposarcoma ללא גרורות, החוזרת כל מספר שנים כבר 6 פעמים. לאחרונה זה חזר במצב well diff .
כל הטיפולים היו ניתוח וכריתה. ב 1996 קבלתי בהדסה גם הקרנה תוך ניתוחית והקרנה משלימה. לא קבלתי כימותרפיה או תרופות אחרות.
לא נפגעו איברים באופן ישיר מהסרטן אך ניזקי הניתוחים גרמו לניתוחים נוספים, לאובדן כיליה, חסימות מעיים ופגיעה בעצב שריר הירך.
קראתי באינטרנט על מחקר בתחום האנטי אנגיוגני ורציתי לשאול אם כבר קיימת תרופה או פרוטוקול טיפולי המבוסס על המחקר הזה או כל דבר אחר שיכול למנוע את חזרת הגידול שלי או לפחות להאט את חזרתו. אם מדובר בשלב ניסיוני אני מוכן לשקול אפשרות להשתתף בניסוי.
אני בן 62 וגופי מתקשה לעבור ניתוחים מרובים. הניתוח התשיעי שלי היה לפני שבועיים.
בברכה ובתודה מראש, כהן אהרון. מעלות.
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:44 06.02.11
אין עדיין טיפולים ביולוגיים שהובח לגביהם יעילות במניעת חזרת סרקומה. במקרים מסוימים נותנים כימותרפיה, אך יעילותה כטיפול מונע שנוי במחלוקת
 
לאה
05:10 03.02.11
אודה על תגובתך לשאלתי הנוספת מאתמול.
תודה.
 
רונית
09:48 25.01.11
שלום לפני כחצי שנה לאימי היה סרטן רחם מסוג קרצינוסרקומה. הרחם הוצא במלואו ללא חדירת הסרטן. נאמר לנו שזה סוג של סרטן שעלול לחזור ולכן על אימי שהיא בגיל 79 לקבל 6 טיפולי קרבופלטין. לאחר 2-3 טיפולים הורידו מינון בגלל שהכדוריות הלבנות היו נמוכות אבל לאחר מכן קיבלה זריקת נופוגן. לפני כחודש וחצי בערך תוך כדי הטיפולים התחילו לה כאבי בטן עזים ולפני שבוע בC.T. ראו שיש סרטן גדול בחלל הבטן. הוסבר שאין מה לעשות לא עושים ניתוח. הרופאה רוצה לנסות DOXIL 2 טיפולים ואז שוב C.T. לראות אם זה עוזר. לא אושרה לנו התרופה והומלץ לנו על אדריאמיצין. אימי לא מעוניינת כי יש לזה הרבה תופעות לוואי. בינתיים עברו שבועיים מהקרבו ובעוד שבוע אמורה לקבל את הטיפול החדש. אם זה ה-DOXIL זה יהיה אחת לחודש ואם הסוג השני אחת לשבוע. אולי נרכוש את ה-DOXIL באופן פרטי. בינתיים היא עם אלגוליזין פורטה נגד כאבים. האם יש מצב לצאת מהסרטן האגרסיבי הזה? לחוות דעתך אודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
09:58 25.01.11
המצב המתואר הינו מצב שלא ניתן לרפא את החולה אך ניתן לעצור את התקדמות המחלה.
דוקסיל הינו למעשה אדריאמיצין העטוף בחומר המונע נזק ללב ומחדיר אותו טוב יותר לתוך תאי הגידול. גם אדריאמיצין הינה תרופה טובה מאד וניתן להשתמש בה.
ד"ר יוסף ברנר
 
רונית
13:26 25.01.11
אבל באדרומיצין יש הרבה תופעות לוואי כולל ללב ועוד ... לפי מה שקראתי נשירת שיער מוחלטת כבר מהטיפול הראשון ונזק ללב, דימום הקאות בחילות. המינון של הDOXIL הינו 65 מ"ג וזה עולה 8000 ש"ח. אני בהלם - מה עושים?
 
ד''ר יוסף ברנר  
12:44 26.01.11
לטיפול באדריאמיצין נלווים טיפולים בשמירה על שריר הלב ובמניעה של בחילות וירידות במספר כדוריות הדם ולכן אין מניעה להשתשמש בטיפול זה שהינו לחלוטין ללא תשלום.
ד"ר יוסף ברנר
 
רונית
17:56 27.01.11
לפי הסיטי הגידול הוא באגן בגודל של 15 ס"מ. מה הסיכוי לעצור את ההתפשטות ולאחר כמה טיפולים תהיה השפעה? האם כבר לאחר הטיפול הראשון בדוקסיל או לחלופין אדריאמיצין יש עצירה בהתפשטות של הסרקומה שהינו קריטי. האם זה ודאי שהתרופה הנ"ל עוזרת? האם באולטרה סאונד אפשר להעריך את גודל הגידול? קראתי על טיפול באלקטרודות היפרתרמיה. האם הנך ממליץ על טיפול זה או מה אתה ממליץ
ממתינה לתשובה דחופה מהרופא. תודה.
שלום רב,
האם לאחר טיפול קרינה של 50 מחזורים בטיפול לאחר גילוי גידול סרטני במפשעה יש סכנה להחזיק תינוק?
הטיפול לקראת סיום ונערכו כ45 מחזורים עד כה.

האם יש מרחק מינימלי שמומלץ לשמור?
האם יש פרק זמן (שעות) שמומלץ לחכות?

תודה.
זיו.
 
זיו
15:12 02.02.11
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:40 02.02.11
אם מדובר בקרינה ממאיץ קוי - אין שום סכנה
 
זיו
14:24 02.02.11
ובמקרה שלא?
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:34 02.02.11
קרי, מדוטבר בטיפול ביוד רדיואקטיבי - אזי יש להמתין מספר ימים ובפיקוח של פיזיקאי המנטר את פליטת הקרינה מהחולה ניתן לקבוע מתי מותר מגע עם ילדים.
לפי תאורך - לא מדובר במקרה שכזה, אלא בקרינה חיצונית ממאיץ קווי
 
אבי
14:16 02.02.11
שלום רב!
שמי אבי.
אני בן 65 ואובחנתי כחולה סרטן הערמונית גליסון 7 (4 + 3), עם 60% פגיעה באונה ימנית.
נאמר לי ע"י אונקולוג כי בגלל גילי הצעיר, עדיף לעבור ניתוח כריתה של הערמונית ולא הקרנות.
רציתי לדעת מה הסיבה? כלומר, למה בגיל צעיר עדיף לעבור ניתוח ובגיל מבוגר פחות (בהנחה שאפשר לעבור את שני הטיפולים).


כמו כן, ה- P.S.H שלי נמצא בירידה עקבית. בהתחלה הוא היה 3.8, אחרי חודש 2.8 ואחרי חודש וחצי נוספים 2.4. על מה מעיד הדבר? האם יתכן שהמחלה בנסיגה?

תודה רבה!
 
אבי
14:23 02.02.11
 
לאה
12:34 02.02.11
בת 60. בדיקות דם תקינות.
תוצאות מרקרים כדלקמן:
ca 125 - 27.3
ca 15.3 - 19.7
ca 19/9 - 7.6
cea - 2.6

אבקשך להתייחס למרקר השני והשלישי כי לגביהם חלה אצלי עליה והאם ידוע לך אם שינו את צורת החישוב ב"מכבי"?
בבדיקות קודמות לפני חצי שנה היה ca 15.3 10.6
ו - ca 19.9 - פחות מ - 2 u
האם יש משמעות לשינויים.
קולונוסקופיה , גסטרוסקופיה וממוגרפיה תקינים.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:45 02.02.11
לא ניתן לענות על שאלה זו מבלי להכיר את המקרה באופן יסודי - אנא פני עם התוצאות לאונקולוג.על פניו אינני סבור שיש בעיה
 
לאה
13:12 02.02.11
תודה על תשובתך המהירה.
אינני מטופלת ע"י אונקולוג.
סרטן המעי הגס לפני 17 שנים דיוק a
מאז אין ממאירויות
בתודה מראש.
לאבי קיים גוש במפשעה שזוהה כבר בשנת 2008.
גודלו היה אז בערך 6 על5 או משהו סנטימטר,אני לא יודע בדיוק.
בכל מקרה,אז עשו לו סי טי פט והודגמה קליטה "בלתי ניכרת" של הסוכר בגוש.ולא הודגמו ממצאים נוספים בפט.
כמו כן בוצעה דגימה של ביופסיה עם מחט שהתשובות לגביה היו שליליות אז,אך הרופא טען שהביופסיה עם המחט אינה מספקת ביטחון מלא ומומלץ ביופסיה ניתוחית יותר(שכחתי את השם אבל זה מוכר).

בכל מקרה,הרופא אמר לו לפני כמעט שנתיים לחזור אליו לאחר כשלושה חודשים אולי לפט נוסף..הוא התעצל והחליט פשוט להתעלם מזה..יש איתו בעיה רצינית של התעלמות מבעיות רפואיות ולעשות רק את המינימום.

עכשיו לפני הקולונסקופיה השנתית שהוא עושה שלחה אותו הרופאה גם לעשות סיטי של אגן בטן.
כל מה שהודגמם באגן בטן נותר ללא שינוי לעומת הבדיקה הקודמת,
אך לגבי הגוש הידוע נכתב כך:

"באגן מימין מודגם תהליך ידוע בסמיכות מוערבת(רקמתית,נוזלית,שומנית) מימדיו 6.7 על 9.5 ס"מ.גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת.הממצא גורם ללחת על שלפוחית השתן ודוחק אותו שמאלה-הפעם יותר לעומת בדיקה קודמת.
הפעם לא הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת מתחת לממצא הנ"ל,אשר נצפתה בבדיקה קודמת".

השאלות שלי אליכם בבקשה מכם:
1.עד לפני הבדיקה הזאת,החשד היה או לגוש שומני או ללימפומה איטית(low degree).
אז ראשית אולי כדי להתעודד,האם יש מצב שלימפומה לא מודגמת פה בגלל שהבלוטה אינה מוגדלת או שזה לא משהו מכריע?
2.מה לדעתכם מדובר?אבי רוצה לעשות קולונוסקופיה אבל לא להעתסק עם הגוש הזה משום מה.האם זה יהיה מסוכן לחכות עוד שנתיים למשל ואז לבדוק את הגוש שוב?

אני יודע שהוא חייב להגיע חזרה לרופא המטפל,אבל יש סיכוי שהוא פשוט לא יעשה את זה,האם לדעתכם יש מצב שזה פשוט גוש שומני שממשיך לגדול?והאם בכלל חובה להוציא אותו באופן ודאי?

בקשה תענו לשאלותיי עד כמה שתוכלו כי אני לא ממש ישן..

תודה רבה!
ועל סף סכרת.
השאלה היא האם בעצמם גדילת הגוש מראה על ממאירות או שיכול להיות ששומן ממשיך להצטבר על הגוש עצמו שאולי בעצמו שומני בעיקר?
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:37 02.02.11
יש לשקול לאלתר ביצוע ביופסיה מהגוש
 
אביב
11:31 02.02.11
הרי בוצעה ביופסיה לפני שנתיים.ביופסיה בדקירה ולא התגלתה ממאירות.
גם בדיקת הפט הראתה "קליטה בלתי ניכרת" כפי שנאמר..
האם לא יכול להיות שמדובר בגוש שומן בלבד שהולך וגדל?
בלוטת הלימפה כבר אינה מוגדלת לידו..
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:26 02.02.11
יש לבצע ביופסיה (לא ניקור לציטולוגיה)
נאמר לי שבזמן הכימו' יש לגשת לרופא או לפנות למיון אם מופיע חום מעל 38. בכל פעם שיש לי צמרמורות וסימפטומים אחרים אני מודדת חום ותמיד מתברר שהחום שלי דווקא נמוך במיוחד. למשל 35.1. האם יש לזה משמעות שדורשת התייחסות רפואית? (אני "סובלת" מחום נמוך במיוחד גם בזמנים רגילים, אם כי לא עד כדי כך).
תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:09 01.02.11
ההמלצה היא לשם לב לחם מעל 38
לגבי חם גוף נמוך נשמע פשוט אבל כדאי לבדוק את תקינות מד החום. חשוב גם היכן את בודקת בבית השחי או בפה. בפה החום בד"כ יותר גבוה.
שלום,
בבדיקה שגרתית התגלה אצלי שינוי במישוש -
הרופא אמר משהו לגביי היפרטרופיה, האם הדבר מעלה סיכון להתפתחות סרטן?
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:03 01.02.11
היפרטרופיה הכוונה להגדלה של משהו קיים.
השאלה שלך מאד כללית כי לא תארת את המיקום של הההפרטרופיה-מלאות שמששו.
חזור עם יותר פרטים
שלום רציתי לדעת אים יש סיכון בבדיקת ct לכל הבטן עכשויות או עתידיות והאים צריך להמנע החסיפה לשמש בעתיד בגלל הבדיקה
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:01 01.02.11
ראשית אין קשר בין הבדיקה לחשיפה לשמש.
אם בדיקות ה CT נעשות לצורך מעקב אחר סרטן חשיבות גילוי מוקדם בחלק מהמחלות עולה על הנזק מכמות הקרינה אליה תיחשף בבדיקות עתידיות או שנחשפת כבר.
 
מיה
00:45 31.01.11
שלום

חברי בן ה45 חלה לפני שנה בסרטן בלוטת התריס.

האם מותר לו לקיים יחסי מין מכל סוג ללא קונדום? כרגע אינו מטופל בשום צורה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
07:33 31.01.11
בוודאי! יש להמנע מקרבה לאחר טיפול ביוד פרט לכך אין שום מגבלות
 
שי
10:42 29.01.11
שלום רב, האם יש הבדל בכמות הקרינה בבדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד לבדיקה בלי חומר ניגוד?והאם הקרינה גורמת לסיכון עכשוי או לסיכון בעתיד? ( אני בן 30 )תודה מראש.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:30 29.01.11
חומר הניגוד המוזרק בבדיקה אינו חומר רדיואקטיבי ואינו משפיע על כמות הקרינה בבדיקה.
חומר ניגוד עשוי לעורר תגובה אלרגית בשעה שהוא מוזרק ובחולים עם תפקוד ירוד של הכליות יכול לדרדר את התפקוד הכלייתי ולכן ישד להמנע מהזרקתו בחולים עם אי ספיקת כליות.

בדיקות CT חוזרות באדם בריא יכולות תאורתית להעלות את הסיכוי לחלות בסרטן.
סטיסטית הטענה היא ש 1% מסך כל מקרי סרטן השד נגרם עקב סקירות הממוגרפיה.
שלום רב !איך ניתן לחשב את כמות הקרינה מבדיקת ct בטן שבוצע הנתונים בדיסק אינם מובנים לי כלל ומה כמות הקרינה הממוצעת מבדיקה כזאת והאים היא עלולה לגרום למחלות בגיל כמו שלי (27)או בעתיד והאים זה מעמיד אותי בסיכון כל שהוא ,תודה רבה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:06 30.01.11
יש מאמר ב NEJM על כמות קרינת CT מ 3 השנים האחרונות זה עיתון רפואי אולי הטוב ביותר חפשי שם.
 
שי
23:51 30.01.11
שלום רב,ביצעתי בדיקת סי טי בטן בגיל 28 בשל כאבי בטן,האם יש לי ממה לדאוג בנושא הקרינה?האם זה מסכן אותי או יסכן בעתיד?האם עליי להמנע מחשיפה לשמש ?תודה מראש.
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  210  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)