בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 82

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
אילנה
15:51 14.04.11
שלום, שמי אילנה ואני לומדת בכיתה י''ב במגמת רפואה.
אני עושה עבודה על סרטן הלבלב ואשמח אם רופא יוכל לענות לי על כמה שאלות.
1.ספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומה הן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל?
2.מה היא שכיחות המחלה באוכלוסיה המטופלת על ידך?
3.מה הם גורמי הסיכון הנפוצים למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים בארץ?
4. מה הם הסיבוכים הקשים ביותר של המחלה?
5. מה הם השיקולים המנחים אותך בעת בחירת טיפול מתאים לחולה מסויים?

אם ישנה בעיה לענות על השאלות במסגרת של פורום אני אוסיף את המייל שלי, תודה רבה רבה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:37 16.04.11
הפורום לא מיויעד לשאלות מסוג זה - אלא לתשובות ענייניות קצרות.
תפני למרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן
שלום רב,
אבי בן 67, מאובחן בסרטן הקיבה מסוג קרצינומה. בדיקת ה - CT גילתה גידול רק בקיבה (גוש מאד גדול) ונקבע תור לניתוח כריתה מלאה. בניתוח עצמו, הרופא החליט שלא לכרות את הקיבה מאחר והוא ראה גרורות בחלל הבטן ובלבלב.
הרופא האונקולוג דרש בדיקת Pet לפני תחילת כימותרפיה, וכעת אנו ממתינים לפענוח התוצאות.
האם ההחלטה שלא לכרות היא סבירה?
האם במקרים אלו הכימותרפיה אכן יעילה?
אני מצרף כמה תמונות מה PET, בתקווה שאולי תוכלו לסייע לי בחוות דעת.
רב תודות,
בן של
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:33 16.04.11
כישנן גרורות בחלל הבטן ובלבלב אין טעם בכריתת הקיבה. הטיפול הוא להקלה בלבד, ע"י כימותרפיה
 
שחר
14:22 15.04.11
מזה חודשיים לפחות אני סובלת מכאבים בצוואר כמו של צוואר תפוס. חשבתי כי מדובר בהתקררות ושזה יעבור לב, אך לא חל כל שינוי. אני בת 49 ולפני 3 שנים סיימתי טיפולים בסרטן השד. האם כאבים כמו של צוואר תפוס יכולים להעיד על לימפומה? ואיזו בדיקת דם לבקש מהרופא? תודה ושבת שלום.
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:31 16.04.11
יש להיבדק ע"י אונקולוג ולהזמין בדיקות דימות ודם המתאימות
אימי סיימה טיפול בטקסול וקרבו .כעת עברה ניתוח ואמורה לשוב ולקבל טיפול .החלה לחוש נמלול בידיים וברגליים שמקשה עליה מאוד ,גורם לה לכאבים ולדכדוך.קיבלה ליריקה שלא עזרה ,נגרמו בצקות ברגליים אמרו שאולי בגלל הכדור.
שאלתי היא כיצד ניתן להקל עליה ,האם טיפול חלופי.האם תמשיך את אותו טיפול כימותרפי?
אני חסרת אונים .ובטח שהיא.האם המצב הוא הפיך,יכול להיות שישאר כפי שהוא?
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:13 08.04.11
מדובר בנוירופטיה - תופעת לוואי שעשויה לחלוף חלקית ולעתים לחלוטין, אבל זה לוקח חודשים. אין טיפול ספצי]פי יעיל לתופעה זו. יש לשקול יתרונות הטיפול והצורך בו לעומת תופעות הלוואי.
 
לילי
00:18 14.04.11
תודה על תשובתך.האם רפלקסולוגיה עשויה לסייע.או פשוט לקחת כדור שינה.היא מתעוררת בלילה.בקיצור סבל נוראי.אין כדור אחר חוץ מליריקה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:24 16.04.11
רפלקסולוגיה לא תעזור, כדורים לא יועילו - אולי ליריקה במידה מעטה. זה משתפר על פי רוב עם הזמן
ד"ר שלום,
אמי בת 58, בשנה האחרונה יש לה כאבים במרום הבטן (קצת מתחת לקשת של עצמות החזה, כאב משמעותי יותר בצד הימני של מרום הבטן אך גם במרכז ובצד שמאל).
עד כה טופלה אצל רופאת גסטרולוג, לא הופנתה לאונקולוג. כיוון שיש לה מספר תסמינים מדאיגים, אני מעוניין לשאול האם לדעתך כדאי לה לגשת לאונקולוג על סמך התיאורים שבהמשך? ואילו בדיקות נוספות לדעתך כדאי לה לבקש, או שהבדיקות נראות מקיפות?
ברקע: לפני כשנתיים אירוע לבבי – הושתל סטנט, לפני כחצי שנה אירוע מוחי חולף קל, תת-פעילות של בלוטת התריס, סוכרת, יתר לחץ דם.
תסמינים: יש לה מספר תסמינים מדאיגים שחלקם חזקים יותר בזמן האחרון:
- מתלוננת על עייפות (לאחרונה משמעותי יותר).
- מתלוננת על קוצר נשימה (לאחרונה משמעותי יותר).
- כאבים במרום הבטן כפי שציינתי לעיל.
- ניתן להרגיש משהו במישוש מתחת לקשת של צלעות החזה. רופאת הסוכרת כתבה לפני כחצי שנה: "מיששתי כבד ענק שנמוש כ- 15 ס"מ מתחת לקשת, או לפחות אני חושבת שזה כבד... אני מקווה שמדובר רק בכבד, שלחתי אותה ל- US, אבל אני לא אוכל להמשיך בבירור אחרי שתבוא התשובה".
- יש לה רפלוקס תקופה ארוכה מאוד, עוד לפני שאר התסמינים.
בדיקות שביצעה ותוצאותיהן בקיצור (לחלק אני מוסיף פירוט למטה):
1. בדיקת U.S. בטן עליונה (כולל כליות). תשובות הבדיקה: כבד מוגדל שומני.
2. צילום חזה PA+LAT: צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית. .-פס פיברוטי?תמט לוחי?
3. קולונסקופיה – תוצאות תקינות (אם אני זוכר נכון).
4. אין לה בעיה בעצמות (מיפוי עצמות תקין פרט לעצמות הברכיים וגב תחתון, וגם צילום צלעות ברנטגן תקין).
שאלותיי:
1. האם על סמך הנתונים הנ"ל לדעתך כדאי לה לפנות לאונקולוג?
2. אילו בדיקות נוספות היית מציע לה לעשות על מנת לשלול שמדובר בסרטן? או, לחלופין, האם לדעתך הבדיקות שבצעה עד כה נראות מקיפות מספיק?

פירוט נוסף על הבדיקות:
1. א.ס. בטן עליונה (כולל כליות)
*סיבת ההפניה:
כאבים
* ממצאים:
בדיקה תת מיטבית, קשה טכנית.
הכבד מוגדל מרקמו שומני בלתי חדיר..
כיס המרה ללא אבנים בתוכו, דופנו אינו מעובה.
דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות ברוחב תקין.
הלבלב הודגם חלקית, ללא ממצא גס באזור.
אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים או גושים ברטרופריטונאום העליון.
האאורטה הבטנית ברוחב תקין.
הטחול בגודל תקין, מרקמו הומוגני.
הכליות בגודל דומה ותקין.
פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים.
לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.
* סיכום:
כבד מוגדל שומני

מודה מראש על תשובתך וסבלנותך לקרוא את ההודעה הארוכה הזו,
בברכה, אבי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:01 13.04.11
בשלב זה אין טעם לפנות לאונקולוג
יש להשלים הבירור, למשל ע,י בדיקת CT כך גופני וכ"ה, בפיקוח של פנימאי
 
אבי
17:39 13.04.11
שלום פרופ' אברהם קוטן, תודה על תשובתך.
כתבת: "יש להשלים הבירור, למשל ע,י בדיקת CT כל גופני וכ"ה, בפיקוח של פנימאי".
מה זה סיטי כ"ה? כלומר מהם ראשי התיבות כ"ה?

בברכה,
אבי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:51 13.04.11
וכך הלאה
שלום רב!
אימי בת 63. לאחר הופעת הפרשה מימית ורודה פנתה לגניקולוג ובוצעה ביופסיה (פיפל). האבחנה: HIGH GRADE SEROUS CARCINOMA.
תאי הגידול חיוביים למרקרים ציטוקרטין (ck), ck-7, p-53, ki-67 (בערך 80%), p-16.
CD-10 and Vimentin not contributory.
בבירור טרום ניתוחי מרקרים בדם ו-CT חזה,בטן ואגן - תקינים. אימא עברה כריתת רחם וחצוצרות + שחלות + אומנטום + קשרי למפה + בדיקת נוזל הבטן. בבדיקה הפתולוגית נמצא שהגידול (פפילרי במראה מאקרוסקופי) מוגבל לרחם בלבד וחודר לתוך הדופן כ-0.8 ס"מ (מרוחק מהנסיובית הקרובה כ-1.2 ס"מ). תאי הגידול נצבעו חיובי חלקית ל-KER7 ו-VIM, חיובי מוקדית ל-NSE ו-CHR ושלילית ל-KER20 ו-SYN. בצביעה ל-ki-67 נצבעו כ-50%-60% מתאי הגידול. האבחנה "טובה" יותר: POORLY DIFFERENTIATED CARCINOMA OF ENDOMETRIUM with some neuroendocrine features showing areas of glandular differentiation, areas of mucin secretion, solid areas, areas with prominent nuclear pleomorphism and areas of necrosis. The tumor infiltrates the inner 1/2 of the uterine wall. The transitional zone is not involved.
אבקש לדעת:
1.איך ניתן ליישב את הסתירה בין 2 האבחנות?
2. על איזה טיפול משלים יומלץ במקרה כזה?
תודה רבה!
 
איילה
18:05 11.04.11
 
יורם
10:17 12.04.11
במקרה של אמא שלי, החלטנו ללכת להתייצות במכון פרטי שמה שהם עושים זה לעשות סדר בדברים, ולבחון את כלל האלטרנטיבות ואז להציע מה הכי כדאי לעשות ואיפה. זה היה מאוד מאוד רציני ובסופו של דבר יצאנו עם תחושה שאנחנו לוקחים מחדש אחריות על המצב ויש לנו דרך פעולה. מאז ועד עכשיו עדיין נלחמים.
אם תרצי אשמח להעביר לך את הפרטים של אותו. מכון
יורם.
yoramtzadok@hotmail.com
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:07 13.04.11
ראי תשובתי
מדובר בגידול אלים - אין סתירות בין התוצאות, שכן לעתים גידול ממאיר עשוי להכיל מספר שבטי תאים שונים.
יש לתת טיפול משלים לאחר הניתוח ע"י כימותרפיה וע"י ברכיתרפיה לנרתיק
Prostate right lobe High grade PIN involving 1 core: Supported by positive CK-903, P63 immunostain in level section
left lobe Prostatic adenoccarcionoma, gleason score: 6(3+3)
מדובר בסרטן ערמונית בדרגת התמיינות טובה - יש להיוועץ באורולוג ובאונקולוג
 
ללל
22:36 12.04.11
שלום רב!

אני עובדת במשרד ובדיוק מול החלונות יש בניין שיש בו גג שהבנתי שהוא עשוי מאסבסט

בגלל שאנו יודעים שאסבסט מסרטן אז החלון סגור .

האם זה נכון שאם נמצאים על יד אסבסט זה מסרטן? או שרק אם ממש נמצאים על יד

ועובדים עם זה אז זה מסרטן?

אשמח לדעת פרטים לגבי אסבסט וסרטן

תודה רבה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:02 13.04.11
צריכה להיות חשיפה של ממש לאבק אזבסט על מנת שיהיה סיכון
רצוי להיפטר מגגות אזבסט
שלום רב,
לפני לא מעט שנים (7-8), אובחן אצלי ברגל גידול שפיר.
הגידול לא לווה בכאבים ולא הפריע לי, ובהתאם לכך לאחר בדיקה, הרופא ציין כי יש להוציא את הגידול, אך הדבר אינו בהול, ובמידה וזה לא מפריע לי ניתן לחכות עם זה.
מבלי ששמתי לב, חלפו השנים ועדיין לא הוצאתי את הגידול.

שאלתי היא, האם קיים סיכון ממשי מאחר והמתנתי הרבה זמן? אני מתכוון להוציא את הגידול כעת ואני די חושש מהתפתחות מסוכנת מאחר ולא מיהרתי.
עוד אוסיף, ששמתי לב כי לאורך השנים הגידול גדל, גם אם לא הרבה, אך עדיין...

תודה רבה
 
---
10:00 13.04.11
מדובר בגידול שפיר מאחורי הברך.

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:02 13.04.11
מציע להוציא בגידול ולחסוך דאגות
 
מלי
03:35 07.04.11
שלום רב,
ראשית ברצוני להודות לכם על הזמן היקר שאתם משקיעים בעבור מתן תשובות והרחבת היידע שלנו הן כחולים והן כבני משפחה.
אבא שלי בן 60 ולפני כחודש בערך גילו בבדיקת סיטי גוש שלא ידעו מה מקורו. לאחר מס' בדיקות (קולנסקופיה,גסטרו,ומרקרים) שכולן יצאו תקינות, עשו לפרוסקופיה ושם גילו שמקור הגוש הינו בצאקום/תוספתן בנוסף ראו גרורות רבות הן באומנטום והן באיפרנטאום (חלל הבטן) הסרטן הינו מסוג:
מוסינוס קרצינומה. לצערי לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע לגביו, פרט לזה שהוא נדיר וש"רופאים לא אוהבים אותו" (??)
לאחר פגישה עם אונקולוגית, נאמר לנו שאבי בשלב 4 ואמור לקבל טיפול בקו ראשון 5FU +אווסטין 6 מחזורים הפסקה של 13 יום בין מחזור למחזור.
שאלותיי הן: מה תוכלי לספר לי על סוג גידול זה? אלים?
מה לדעתך הטיפול שהוא אמור לקבל? ומדוע לא מנתחים על מנת שהגידול הראשוני לא ימשיך לשלוח גרורות?
האם בפרק זמן שהמתנו לכל התוצאות (4 שבועות בערך) יש סיכוי שהגרורות המשיכו להתפשט? מה סיכויי ההחלמה?? אורך חיים??
אשמח לקבל ממך כל פיסת מידע. המון תודה וחודש טוב
מלי
 
ד''ר דניאלה כץ   
15:36 07.04.11
מדובר בסרטן מעי שהתפשט לחלל הבטן.
בשלב זה הטיפול מאריך תוחלת חיים ומשפר את איכות החיים. הטיפול בשלב זה הוא בכמותרפיה לוריד שפועלת לא רק על אתר המחלה במעי אלא משפיעה על המחלה בכללותה. לא ניתן לכרות את כל הגדול בשלמותו בניתוח ולכן הטיפול הוא בוריד. טיפולת שהתעכב 4 שבועות אינו משמעותי מה שחשוב שהגדול יגיב לסוג הכמותרפיה שנבחרה. הכמותרפיה שרביך מקבל היא הכמותרפיה המקובלת ושצפויה לעזור באופן המיטבי.
 
מלי
00:56 12.04.11
שלום,
אני בת 17 בריאה בדרך כלל..
לאחרונה הופיעה אצלי עיפות יתר...למרות שבדרך כלל אני ערנית מטבעי מאד.
אני סובלת הרבה מכאבי ראש וחולשה.. היציאות שלי לאחרונה מאד מוזרות או שאני משלשלת או שאני יכולה אפילו 3-4 ימים בלי יציאות בכלל..חוסר תאבון ירידה במשקל!

האם יש חשש ??

יש לך אולי הבחנה משוערת??

תודה מראש,
טל
 
טל
13:04 11.04.11
כאבי בטן מוזרים לעיתים קרובות במיוחד אחרי יציאות, בחילות לעיתים.
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:17 11.04.11
האבחנה המבדלת אין סופית וסדרת בדיקות מקיפה תשלול חלק ניכר מהאפשרויות.
פגישה עם רופא המשפחה שיתן לך את ההפניות היא בלתי נמנעת וכדאי שתעשה בהקדם אם התלונות מתמידות.
רפואה שלמה!
 
טל
20:30 11.04.11
 
טל
21:51 11.04.11
כתבת שהיא תשלול חלק ניכר מן האפשרויות .. לא את כל האפשריות..מה זה אומר??תגידי לי בבקשה יש מצב שיש משו רציני?
 
עינת
18:46 10.04.11
שלום רב. לצערי דוד שלי אובחן כחולה סרטן. טרם יודעים היכן ממוקם הגידול בדיוק, אך ככל הנראה מדובר בגידול אחד גדול בקנה הנשימה ועוד אחד בקרבתו. לפי CT PET (כתבתי נכון) ?הראות והדרכים המובילות אליה נקיות.

מה הפוצדורה כעת? האם לוקחים ביופסיה? אם כן, מהיכן?
ושאלה נוספת וחשובה לא פחות- אמא שלי קנתה לו "דבש מלכות" בהמלצת אשה שלקתה בסרטן ואכלה את זה. האם זה מוכר? מומלץ?

תודה ובשורות טובות לכולם
תוצאות pet ct:

צוואר: קליטה פתאלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה כ-1.8 סנטימטר בצוואר תחתון מימין ובבלוטות נוספות אינפרא -קלוויקולריות מימין.
אברי הצוואר שמורים.

חזה: קילטה פתאלוגישל FDG ברמה גבוהה בהיקף גוש כ7.5 סנטימטר במדיאסטינום העליון מימין חודר לטריכאה ובבלוטות במאדיסטינום קדמי ואמצעי עד 2.8 סנטימטר.
בית השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים
הראות נקיות.
שערי הראות חופשיים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי

בטן ואגן- כתוב שהכל תקין.

לסיכום: קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי.


תוצאות נוספות של בדיקה: סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה:




במדיאסטינום הימני עליון מודגם רקמה רכה נרחב ללא מישור הפרדה בין הגוש לבין כלי הדם המדיאסטנילים העליונים.
קנה הנשימה דחוק קלות לשמאל. דופנו האחרוית בלתי סדירה ונראה שהגוש הרקמתי חודש אל הקנה.
מוגשמת בלוגה מוגדלת של 1.4 ס"מ פרא-טרכיאלית מימן הנטמעת עם קצה הגוש ונצפות בלוטות קטנות נוספות ברטרופריטונאום.הושט הפרוקסימלי מורחב עם פלס נוזלים, המשכו בגובה הכניסה למדיאסטינום לחוץ על ידי הגוש המתואר ודיסטלית הושט נצפהשוב באזור החיבור אל המעי שהועלה לבית החזה.
בתוך המעי שבבית החזהפלסי נוזלים ותוכן.

לסיכום: תהליך רקמתי נרחב המשתרע בין שולי הצוארהתחתון והמדיאסטנום עליון וחודר אל קנה הנשימה.

ראשית כל תודה רבה.
שנית- מדובר באדם בן 59 שלפני 7 שנים לקה בסרטן בושט. הושט הוצאה והכונסה במקומה ושט מלאכותית. אנחנו מאוד דואגים לו. אשמח לשמוע חוות דעתך המקצועית.בברכה, עינת
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:26 11.04.11
אין מנוס מביופסיה עבר הרבה זמן מהגדול הראשון ויתכן בהחלט כי מדובר בגדול ראשוהי אולי מהריאה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:23 11.04.11
השלב הבא הוא ביופסיה בברונכוסקופיה-צינור עם מצלמה המוכנס דרך קנה הנשימה.
דבש מלכות הוא טיפול פופולרי לשמור על ספירות הדם תחת טיפול כמותרפי. בכל אופן אין כל בעיה בנטילתו
רפואה שלמה
דר' כץ
 
יגאל גיל
15:40 10.04.11
אני משתעל מזה 4 שבועות עם ליחה וללא חום.
בצילום רנטגן של בית החזה נקבע: צל בצורה פסית בבסיס של ריאה שמאלית. ייתכן עקב עיבוי מקומי של פלאורה.
מה המשמעות?
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:20 11.04.11
השאלה היא אם קיים קשר בין הממצא שנמצא בצלום לבין התלונות. האם יש צילום ישן להשוואה? בין כמה אתה? האם אתה מעשן?
אם התלונות ממשיכות יש להתקדם ל CT חזה כדי לקבל יותר אינפורמציה על הממצא שיכול להיות וריאנט נורמלי או עדות לממצא אמיתי.
צלום הוא בדיקה מאד לא ספציפית וקשה להנחות אותך דרך הפורום מה טיבו
 
לואיסנה
02:02 10.04.11
האם קעקועי גוף אבקת נצנצים מסרטנת?
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:15 11.04.11
אף אחד לא בדק אבקת נצנצים אם היא מסרטנת. כנראה שלא!
שלום,
אני בת 46, אמא ל 3, לפני שבועיים עברתי כריטה מלאה עכב קרצינומה פפילרית באסותא רמת החי”ל, לפי פוטולוגיה בעונה שמאלית 0.7 ס”מ קפסולה שלמה וימין 0.1 ס”מ. בניתוח בלוטות הלימפה לא מוגדלות. עומדת לפני טיפול ביוד בתחילת מאי עקב מחסור ביוד בכל הארץ בגלל החג. אנדוקרינית שלי לא מוכנה שאתחיל עם אלטרוקסין עד שאסיים פעולת היוד למרות שרופא מנתח אמר לי מיד אחרי מיפוי ראשון להתחיל עם טיפול תרופתי. היום אני עושה את המיפוי הראשון לאחר ניתוח. אני מתחילה להרגיש סחרחורות, חולשה וחוסר ריכוז במיוחד בימים שהיתי עסוקה במהלך היום ולא התאמצתי טיפה. אני מגיעה לפגישה עם אונקולוג באסותא רמת החי”ל בעוד שבועיים ועד אז אני ממשיכה עם סחרחורות. אני יודעת שיש שתי גישות בטיפול ביוד, אחת להתיש את הגוף ללא תרופה והשניה לעשות את הטיפול עם תירוג’ין וכן לקחת אלטרוקסין ולא לסבול מכל התופעות הלוואי. בבקשה, התיעצות אדם מומחה, האם כן להתחיל ממחר טיפול באלטרוקסין 50 (יש לי מרשם) או להיות ממש בדאון עד לפגישה עם אונקולוג ורק אז הוא יתן לי את הטיפול התרופתי, זה מה שהבנתי שהוא עושה בדרך כלל. בבקשה לתשובתך אודה.
 
ניב
19:59 07.04.11
אבי לוקח כיום קסלודה ואקסלופלטין..הוא נימצא בסוף הטיפול השלישי..הלכנו לבצע בדיקת cea באופן עצמאי-כלומר זה לא שהרופה דרש-הבדיקה הראתה על 6.1 וליפני התחלת הטיפולים(בערך שלושה חודשים)זה היה 1.5
האם תוצאות הבדיקה עלו עקב התרופות???
עדיין מדובר בעלייה קיצונית מאד-מה יכול להיות עוד
יש לציין שהוא מאושפז כרגע עקב תופעות קשות של ירידה חדה במישקל,וגם תוצאות הבדיקות דם הרגילות לא היו תקינות-כמו חוסר חלבונים ועוד-האם יכול להיות שזה מושפע גם מזה
תודה מראש..
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:16 08.04.11
הטיפול לא גורם לעלית הסמן - יש לשלול התקדמות המחלה
שלום רב,

שאלתי קשורה לטיפול ביוד שאני צפויה לעבור אחרי הניתוח של כריתת בלוטת התריס.
השאלה היא האם כדאי לי להניק לפני הטיפול ביוד. הניתוח והטיפול מתוכנן אחרי הלידה. שמעתי ממישהי שהיתה במצב דומה שקיבלה המלצה לא להניק בכלל אחרי הלידה בגלל שקליטת היוד הרדיואקטיבי בשדיים אחרי הנקה, גם אם הופסקה זה מכבר,חושף אותם לקרינה רבה מדי, מה שעלול לגרום בהמשך לסרטן השד.
הייתי רוצה בבקשה לקבל חוות דעת בנושא זה.

תודה מראש,
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:15 08.04.11
לא מניקים לאחר טיפול ביוד מרדיואקטיבי.
הטיפול ביוד ר"א לא גורם סרטן שד, אבל אצל חולות סרטן בלוטת התריס יש יותר סרטן שד בהשוואה לאוכלוסית הנשים הרגילה, לכן מומלץ על מעקב קפדני כולל ממוגרפיות
שלום לכולם,
בימים אלו, מתארגן שרות חדשני לפתרון בעיות התזונה בתקופת הטיפולים השונים במחלת הסרטן.
שרות זה אינו תרופה אלא מערך כולל של תוכנית תזונה מותאמת לתקופת הטיפולים - עד הבית
לפרטים נוספים והרשמה לקבלת ערכת טעימות עד הבית אנא פנו אלינו במייל.
היי ליאת
הצלחה בשרות החדש שלכן
ד"ר ברנר
 
ג.
11:36 06.04.11
לחמותי סרטן גרורתי של המעי והחלחולת.
היא עברה ניתוח וקיבלה מספר מחזורים של קמפטו (CPT-11) בשילוב פלואורואוראציל (5FU). הפרוטוקול הזה כשל והיא עברה לפרוטוקול שני (אבסטין). לאחר שישה מחזורים, בדיקת CT/PET העלתה החמרה במצבה (התפשטות של הגרורות) וגם ישנה עלייה חדה בערכי CEA.
האונקולוג המטפל אמר לנו שהסיכוי האחרון שלה הוא הפרוטוקול השלישי באמצעות תרופות ביולוגיות. הוא ממליץ על ארביטוקס או על וקטיביקס.
האם יש הבדלים משמעותיים בין שתי התרופות הללו?
האם ניתן לדעת מראש סיכוי הצלחה של תרופה אחת לעומת שנייה?
איזו תרופה עדיפה יותר עבור פרוטוקול שלישי, היכן ששני הפרוטוקולים הקודמים כשלו?
 
ד''ר יוסף ברנר  
21:37 06.04.11
אין הבדל משמעותי בין שתי התרופות. ניתן לבחור בכל אחת מהן
ד"ר יוסף ברנר
 
פילפילה
16:52 06.04.11
היה לי ווכוח עם חברים:
האם שכיחות הסרטן בעולם עולה בשנים האחרונות?
אולי זה רק כי שיטות האבחון והטיפול מתקדמות יותר?
+ הוספת הודעה
   1 ...  78  79  80  81  82  83  84  85  86  ...  217  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)