בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 87

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
שלום ד''ר, אבי מאושפז כחודשיים לאחר פגיעה רב מערכתית בעקבות תאונת עבודה.
לאחר ניתוח כריתת כליה שנעשה לו בשבוע שעבר הוא לא נתן יציאות(כבר 7 ימים).
עם זאת, הוא אינו מתלונן על כאבי בטן, ואין לו שלשול.
יש לו חוסר תיאבון והוא טוען שהאוכל ''לא מצליח לרדת''.
אמי ציינה בפני שהיא ואבי עברו לפני מספר חודשים בדיקה לגילוי דם בצואה שיצאה תקינה.
האם עליי לפנות לצוות המטפל בדרישה שישלחו אותו לקולונוסקופיה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:49 04.01.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית.
 
לילי
19:44 02.01.11
ברצוני לקבליעוץ לגבי תרופת הפמרה לבחורה בת 27 חולת סרטן השד עם גרורות בעצמות מזה כ 4 שנים
אחרי טיפולים באקסולדה וgemzar כאשר תרופות אלה לא הועילו
קיבלה בתחילת המחלה טומקסיפן שרק הקפיץ את המרקרים
והיום קיבלה פמרה כטיפול
האם זה נכולן לתת לחולת סרטן גרורתי תרופה זו ,כאשר תרופה זו ניתנת לחולות אחרי כריתה ,ואחרי טיפול בטומוקסיפן לנשים בריאות או שהחלימו וכטיפול מונע
אודה על תשובתכם המהירה
בברכה
לילי
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:10 02.01.11
התרופה עשויה להיות פעילה בחולות בהן הגידול בעל קולטנים (רצפטורים) חיוביים לאסטרוגן ו/או לפרוגסטרון. ראוי לציין, כי התרופה פעילה רק אם המחזורים פסקו, ובמידה ולא - יש להפסיקם בדרך כלשהי, כגון נטילת זריקות זולדקס או הוצאה לפרסקופית של השחלות.
אם החולה עונה על הקריטריונים הנ"ל - בהחלט יש הצדקה לטפול זה
 
סיגל
21:48 26.12.10
שלום רב
האם שמעתם על הפיטריה היוגית העוזרת לסרטן ולעוד מיני מחלות
תודה סיגל
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:52 02.01.11
אין כל הוכחה שהפיטריה היוגית יעילה בסרטן
ד"ר יוסף ברנר
שני ניתוחים של המעי וטיפול כימותרפי, הופיע כעבור כשנה, תהליך משני באזור הריטרופריטנאום. לפי הידוע, מה אחוזי ההצלחה בטיפול כימותרפי נוסף בגידול, ללא ניתוח. תודה.
יש סיכוי טוב לעזור עם כימותרפיה,אך סיכויי הריפוי (מצב בו לא תהיה יותר הישנות המחלה) אינו גבוה.
ד"ר יוסף ברנר
להקרנות? כיצד ומה מידת ההצלחה?
טיפול קרינתי מקובל בסרטן החלחולת. לגבי שאר חלקי המעי הגס - רק באינדיקציות מאד ספציפיות
לאחר מחקר בו גיליתי שבין טיפולים אף חברת ביטוח לא רוצה לבטח נסיעה לחול של חולי סרטן,- הסתבר לי משיחה עם הקו המידע של האגודה למלחמה בסרטן שיש פתרון בחברת הביטוח חידוש בטלפון . כיוון שרק הם נותנים פיתרון וכיוון שקשה לגלות מידע זה שלא מפורסם,- אני כותבת את זה כאן כדי להקל על המעוניינות.
לובה
 
גנייה שריי
22:01 31.12.10
הסתבר שחברת הביטוח חידוש מתל אביב מבצעת ביטוח נסיעות לחו"ל גם לנוסעים מעל גיל 90 ! יפה.
שלום רב,
ביולי 2008 חליתי וטופלתי בכימותרפיה(6/8) והקרנות(33) +אווסטין לסרטן השד לאחר כריתת גוש(1 ס"מ ,תלת שלילי,שוליים נקיים+1 בלוטה בשד נגועה).
באפריל עברתי כרתת רחם ושחלות.
ברצוני לעבור טיפול באולטראסאונד להצרת היקפים(בטן, ירכיים וישבן)..
האם יש סכנה כלשהי להישנות המחלה?
האם יש פרק זמן מינמלי להתחלת טיפול קוסמטי שכזה?

תודה
רונית
עבר מספיק זמן מאז הטיפולים
לא צריכה להיות בעיה
שלום לכל הדוקטורים , מה שלומכם

לפני טיפול כימוטראפי שלישי ( סרטן שד ולימפה ממאיר )

איך להעלות המוגלובין במהירות

נייטרופילים ( ספירת דם נמוכה מאד ) ירדו מ 7000 תוך יום אחד ל - 300

איך מעלים אותם מהר כדי לקבל את הטיפול השלישי .

תודה רבה מנחם
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:29 30.12.10
חוזרים על הספירה לוודא שה אמתי
אם אמיתי בפעם הבאה לברר עם האונקולוג המטפל לגבי זריקות של נאולסטים או נאופוגן למנוע ירידה של הספירה.
שלום
עברתי במהלך 10 השנים האחרונות 6 ניתוחים כולל הקרנות בבלוטת הפרוטיס צד שמאל של הפנים גידול שפיר שחזר כל הזמן
כיום אני כ-5 שנים אחרי ההקרנות העור מאוד אדמומי צד שמאל שפנים קעור ולא סימטרי ואין שער של הזקן על שטח די גדול +צלקת ארוכה של חיתוך מהניתוחים
אני מעוניין לטפל היום באסתטיקה ולזחר את פני והעור מהו הטיפול הנכון?
הבנתי שיש אפשרות של מותחנים
אשמח לדעת כל טיפ אפשרי תודה רבה ויום טוב
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:26 30.12.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: רפואה אסתטית, רפואת עור אסתטית.
שלום
לאחר טיפול שני בכמותראפיה ( סרטן השד קרסינומה )
ההמוגלובין יורד כל הזמן
האם ישנו מזון להעלאת ההמוגלובין ???
תודה רבה
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:23 30.12.10
הכצותרפיה פוגעת גם בתאי הדם. זה זמני.
המרכיבים החשובים שיכולים להשפיע הם חומצה פולית B12 וברזל אם רמתם בדם תקינה אין מזון מיוחד שיכול להעלות את הספירה
 
אנה
20:03 28.12.10
אתמול הופיעה אצלי גולה בגודל אפונה באיבר המין . הגולה קשה ונמצאת מתחת לעור. מרגישה מעט כאב בלחיצה.
האם זה יכול להיות גידול סרטני?
לאיזה רופא לפנות במצב כזה?

תודה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:50 28.12.10
סרטן לא מתפתח בין לילה. עליך לפנות לאורולוג
נאמר לי כי טיפול משולב של גזמר וטרסיבה יכול אולי לעזור לאימי(בת 81) .
תודה.
מ
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:25 19.09.10
לטרסיבה אין כל ערך כטיפול בסרטן הלבלב. לכן זה לא בסל וגם לא יהיה בסל.
ממליץ על גמזר בלבד
ד"ר יוסף ברנר
 
אנה
10:46 20.12.10
גם לנו האונקולוג בבי"ח איכילוב, פרופ' קליין, הציע לאבא שלי שהוא חולה סרטן בלבלב את הטיפול המשולב של גמזר וטרסיבה..
אני קראתי בכמה מקומות שהטרסיבה יעילה רק לסרטן הריאות!
אנחנו כמובן כמו של משפחה דואגת נעשה הכל ביכולתנו בכדי לנסות להציל את אבא ולא משנה במה זה יהיה כרוך השאלה האם יש טעם להילחם להשיג את הכסף לתרופה זו?
אגב שכחתי לציין כי בממצאים האחרונים לאחר קבלת גמזר לאבא שלי ירדו המרקרים ב-2/3 אך מצאו אצלו גרורה בכבד.

מצפה בקוצר-רוח לתשובתך.
תודה מראש.
 
ד''ר יוסף ברנר  
19:02 28.12.10
מחקרים רפואיים מראים כי הטרסיבה עשויה להאריך את חיי החולים בשבועיים בלבד.
ד"ר יוסף ברנר
 
רונן
16:53 27.12.10
שלום,

לפני חודש וחצי הוסרה אצלי בניתוח נקודת חן.
האבחון הראשוני היה Nevus junc. והתוצאה לאחר האבחון הייתה "clark back".
המנתח בביקורת אמר שזה בסדר, אך יש להעמיק את הניתוח פעם נוספת.

מה בדיוק האבחנה והרופה אומרים?

תודה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:25 28.12.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית.
 
יהודה
21:02 26.12.10
שלום
מה הסיכון כאשר ב US בבלוטת התריס מוצאים גידול בגודל 4X5 ,ו FNA התשובה לא חד משמעית אם זה סרטני או לא ,ובכל זאת מחליט החולה לא לבצע ניתוח למשך חצי שנה
בכדי לבצע שוב לפחות עוד שני US לראות אולי הגידול יקטן
ב:האם במצב שאין תשובה חד משמעית של FNA כדאי לעשות MRI
תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:24 28.12.10
כאשר השתובה הציטולוגית איננה חד משמעית - יש לחזור על הבדיקה. גידולי בלוטת התריס בד"כ בעלי אופי אטי וניתן גם לבצע בדיקת הדמיה ביקורת כעבור 3-4 חודשים על מנת לקבל מושג על הדינמיקה של הממצא..אינני בטוח של-MRI ערך באתר זה
 
הילה רון
22:34 27.12.10
בעלי אובחן כחולה ב gbm באוקטובר 2009. הוא מטופל בטימודאל (380 מ"ג). הוא עובד הרבה שעות ביום ולא נותן למחלה להשפיע עליו. לאחרונה אני מבחינה בירידה בזיכרון לטווח קצר. האם מדובר בתופעת לוואי של התרופה, או חלילה המחלה פרצה שוב?
תודה,
הילה
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:20 28.12.10
רצוי ללבצע הערכת מצב המחלה ע"י בדיקה נוירואונקולוגית והדמיה
 
איציק
11:17 26.12.10
בצילום בית חזה שנעשה לאדם בגיל 70 התקבלה התשובה הבאה
צל הלב אינו מוגדל
שינויים אינטרסטיציאלים ונפוח יתר בריאות
מימין סרעפת מורמת
סינוסים קוסטופרניים חופשיים
רציתי לדעת מה זה אומר?
והאם צריך לבצע עוד בדיקות?..
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:21 26.12.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: מחלות ריאה אסטמה.
 
אנונימי
20:27 23.12.10
גיליתי גוש שמחובר לאשך הימני, לא גדול אבל אני מעוניין לדעת אם יש סיכון לסרטן האשכים?
האם זה מסוכן? צריך להיבדק אצל רופא משפחה או רופא אחר?
אם כן, זה אפשרי ללא ליווי של הורים? אני לא מעוניין להלחיץ אותם עד שלא אדע בוודאות אם זה רלוונטי, אני מתחת לגיל 18.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:58 23.12.10
יש צורך לבצע בדיקת אולטרסאונד וכדי לקבל הפניה יש לגשת לרופא המשפחה
 
אנונימי
21:29 23.12.10
מה הסבירות שזה גידול סרטני?
אפשרי שזה גידול שפיר?
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:15 24.12.10
אבחנות אחרות שפירות יכולות להיות למשל הידרוצלה (שק עם נוזל מנורתק). אם היו כאבים יתכן אבצס או פתול של האשך סביב עצמו TORSION אבל בראש וראשונה מו כרחיםלשלול גדול
 
ד''ר דניאלה כץ   
23:16 25.12.10
הכי חשוב יתכן ומבדובר בהרניה. מה שנקרא "שבר" אם הבליטה בולטת יותר בשיעול זה מאד מתאים-שוב הכתובת שלך היא רופא
 
דנה
11:07 24.12.10
שלום, אני חוקרת את העניין של שימוש בפטריות (מיטקה, שיטקה, קורדיספס,קודזו וג'ינסנג) בסרטן. בהתייחס למניעה, טיפול ולטיפול בתופעות לוואי. אשמח מאוד לקבל ממך חוות דעת בעניין בהתייחס לפטריות אלו. והאם הם מתאימים לסגי סרטן ספציפיים?והאם ניתן לקבל המלצה ללמוצרים ספציפיים?

תודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:36 24.12.10
נבקש את ד"ר ברנר להתייחס
 
שרה
08:57 22.12.10
שלום
לימפומה חוזרת.
בוצעו כבר כ20 בדיקות ct pet
מעוניין להמנע מבדיקות אלו בשל קרינה מצטברת.
האם mri יכול להחליף בדיקה זו?
תודה רבה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:59 23.12.10
לא
האינפורמציה מ PET CT שונה מזו הצתקבלת מ MRI
PET מוסיף אינפורמציה על רמת הפעילות המטבולית בגדולו MRI מדגים אנטומיה בלבד
 
סיגל
15:48 24.12.10
לבעלי גילו שחמת בכבד וסרטן מסוג הפטוצלולר קרצינומה בכבד ששלח גרורות ליתרת הכליה ולריאה
הוחלט לטפל בו בכדורי נקסבר ונאמר לנו שלא ניתן לבצע כמוטרפיה,הקרנות או ניתוח
מה תפקידו של הכדור כטיפול במחלה והאם להיות אופטימית או לקחת בחשבון הכל
מנסיונכם!!!
בעלי בן 49 בריא פרט ללחץ דם,לא מעשן ולא שותה אלכוהול
תודה סיגל
 
פרופ' אברהם קוטן  
18:35 24.12.10
מדובר בטיפול חדשני (ומאד יקר - אלפי דולרים לחודש) ביולוגי, עם סיכוי לתגובה ולהארכת חיים
+ הוספת הודעה
   1 ...  83  84  85  86  87  88  89  90  91  ...  211  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)