בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 87

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
 
אבי
14:16 02.02.11
שלום רב!
שמי אבי.
אני בן 65 ואובחנתי כחולה סרטן הערמונית גליסון 7 (4 + 3), עם 60% פגיעה באונה ימנית.
נאמר לי ע"י אונקולוג כי בגלל גילי הצעיר, עדיף לעבור ניתוח כריתה של הערמונית ולא הקרנות.
רציתי לדעת מה הסיבה? כלומר, למה בגיל צעיר עדיף לעבור ניתוח ובגיל מבוגר פחות (בהנחה שאפשר לעבור את שני הטיפולים).


כמו כן, ה- P.S.H שלי נמצא בירידה עקבית. בהתחלה הוא היה 3.8, אחרי חודש 2.8 ואחרי חודש וחצי נוספים 2.4. על מה מעיד הדבר? האם יתכן שהמחלה בנסיגה?

תודה רבה!
 
אבי
14:23 02.02.11
 
לאה
12:34 02.02.11
בת 60. בדיקות דם תקינות.
תוצאות מרקרים כדלקמן:
ca 125 - 27.3
ca 15.3 - 19.7
ca 19/9 - 7.6
cea - 2.6

אבקשך להתייחס למרקר השני והשלישי כי לגביהם חלה אצלי עליה והאם ידוע לך אם שינו את צורת החישוב ב"מכבי"?
בבדיקות קודמות לפני חצי שנה היה ca 15.3 10.6
ו - ca 19.9 - פחות מ - 2 u
האם יש משמעות לשינויים.
קולונוסקופיה , גסטרוסקופיה וממוגרפיה תקינים.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:45 02.02.11
לא ניתן לענות על שאלה זו מבלי להכיר את המקרה באופן יסודי - אנא פני עם התוצאות לאונקולוג.על פניו אינני סבור שיש בעיה
 
לאה
13:12 02.02.11
תודה על תשובתך המהירה.
אינני מטופלת ע"י אונקולוג.
סרטן המעי הגס לפני 17 שנים דיוק a
מאז אין ממאירויות
בתודה מראש.
לאבי קיים גוש במפשעה שזוהה כבר בשנת 2008.
גודלו היה אז בערך 6 על5 או משהו סנטימטר,אני לא יודע בדיוק.
בכל מקרה,אז עשו לו סי טי פט והודגמה קליטה "בלתי ניכרת" של הסוכר בגוש.ולא הודגמו ממצאים נוספים בפט.
כמו כן בוצעה דגימה של ביופסיה עם מחט שהתשובות לגביה היו שליליות אז,אך הרופא טען שהביופסיה עם המחט אינה מספקת ביטחון מלא ומומלץ ביופסיה ניתוחית יותר(שכחתי את השם אבל זה מוכר).

בכל מקרה,הרופא אמר לו לפני כמעט שנתיים לחזור אליו לאחר כשלושה חודשים אולי לפט נוסף..הוא התעצל והחליט פשוט להתעלם מזה..יש איתו בעיה רצינית של התעלמות מבעיות רפואיות ולעשות רק את המינימום.

עכשיו לפני הקולונסקופיה השנתית שהוא עושה שלחה אותו הרופאה גם לעשות סיטי של אגן בטן.
כל מה שהודגמם באגן בטן נותר ללא שינוי לעומת הבדיקה הקודמת,
אך לגבי הגוש הידוע נכתב כך:

"באגן מימין מודגם תהליך ידוע בסמיכות מוערבת(רקמתית,נוזלית,שומנית) מימדיו 6.7 על 9.5 ס"מ.גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת.הממצא גורם ללחת על שלפוחית השתן ודוחק אותו שמאלה-הפעם יותר לעומת בדיקה קודמת.
הפעם לא הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת מתחת לממצא הנ"ל,אשר נצפתה בבדיקה קודמת".

השאלות שלי אליכם בבקשה מכם:
1.עד לפני הבדיקה הזאת,החשד היה או לגוש שומני או ללימפומה איטית(low degree).
אז ראשית אולי כדי להתעודד,האם יש מצב שלימפומה לא מודגמת פה בגלל שהבלוטה אינה מוגדלת או שזה לא משהו מכריע?
2.מה לדעתכם מדובר?אבי רוצה לעשות קולונוסקופיה אבל לא להעתסק עם הגוש הזה משום מה.האם זה יהיה מסוכן לחכות עוד שנתיים למשל ואז לבדוק את הגוש שוב?

אני יודע שהוא חייב להגיע חזרה לרופא המטפל,אבל יש סיכוי שהוא פשוט לא יעשה את זה,האם לדעתכם יש מצב שזה פשוט גוש שומני שממשיך לגדול?והאם בכלל חובה להוציא אותו באופן ודאי?

בקשה תענו לשאלותיי עד כמה שתוכלו כי אני לא ממש ישן..

תודה רבה!
ועל סף סכרת.
השאלה היא האם בעצמם גדילת הגוש מראה על ממאירות או שיכול להיות ששומן ממשיך להצטבר על הגוש עצמו שאולי בעצמו שומני בעיקר?
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:37 02.02.11
יש לשקול לאלתר ביצוע ביופסיה מהגוש
 
אביב
11:31 02.02.11
הרי בוצעה ביופסיה לפני שנתיים.ביופסיה בדקירה ולא התגלתה ממאירות.
גם בדיקת הפט הראתה "קליטה בלתי ניכרת" כפי שנאמר..
האם לא יכול להיות שמדובר בגוש שומן בלבד שהולך וגדל?
בלוטת הלימפה כבר אינה מוגדלת לידו..
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:26 02.02.11
יש לבצע ביופסיה (לא ניקור לציטולוגיה)
נאמר לי שבזמן הכימו' יש לגשת לרופא או לפנות למיון אם מופיע חום מעל 38. בכל פעם שיש לי צמרמורות וסימפטומים אחרים אני מודדת חום ותמיד מתברר שהחום שלי דווקא נמוך במיוחד. למשל 35.1. האם יש לזה משמעות שדורשת התייחסות רפואית? (אני "סובלת" מחום נמוך במיוחד גם בזמנים רגילים, אם כי לא עד כדי כך).
תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:09 01.02.11
ההמלצה היא לשם לב לחם מעל 38
לגבי חם גוף נמוך נשמע פשוט אבל כדאי לבדוק את תקינות מד החום. חשוב גם היכן את בודקת בבית השחי או בפה. בפה החום בד"כ יותר גבוה.
שלום,
בבדיקה שגרתית התגלה אצלי שינוי במישוש -
הרופא אמר משהו לגביי היפרטרופיה, האם הדבר מעלה סיכון להתפתחות סרטן?
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:03 01.02.11
היפרטרופיה הכוונה להגדלה של משהו קיים.
השאלה שלך מאד כללית כי לא תארת את המיקום של הההפרטרופיה-מלאות שמששו.
חזור עם יותר פרטים
שלום רציתי לדעת אים יש סיכון בבדיקת ct לכל הבטן עכשויות או עתידיות והאים צריך להמנע החסיפה לשמש בעתיד בגלל הבדיקה
 
ד''ר דניאלה כץ   
11:01 01.02.11
ראשית אין קשר בין הבדיקה לחשיפה לשמש.
אם בדיקות ה CT נעשות לצורך מעקב אחר סרטן חשיבות גילוי מוקדם בחלק מהמחלות עולה על הנזק מכמות הקרינה אליה תיחשף בבדיקות עתידיות או שנחשפת כבר.
 
מיה
00:45 31.01.11
שלום

חברי בן ה45 חלה לפני שנה בסרטן בלוטת התריס.

האם מותר לו לקיים יחסי מין מכל סוג ללא קונדום? כרגע אינו מטופל בשום צורה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
07:33 31.01.11
בוודאי! יש להמנע מקרבה לאחר טיפול ביוד פרט לכך אין שום מגבלות
 
שי
23:51 30.01.11
שלום רב,ביצעתי בדיקת סי טי בטן בגיל 28 בשל כאבי בטן,האם יש לי ממה לדאוג בנושא הקרינה?האם זה מסכן אותי או יסכן בעתיד?האם עליי להמנע מחשיפה לשמש ?תודה מראש.
 
שי
10:42 29.01.11
שלום רב, האם יש הבדל בכמות הקרינה בבדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד לבדיקה בלי חומר ניגוד?והאם הקרינה גורמת לסיכון עכשוי או לסיכון בעתיד? ( אני בן 30 )תודה מראש.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:30 29.01.11
חומר הניגוד המוזרק בבדיקה אינו חומר רדיואקטיבי ואינו משפיע על כמות הקרינה בבדיקה.
חומר ניגוד עשוי לעורר תגובה אלרגית בשעה שהוא מוזרק ובחולים עם תפקוד ירוד של הכליות יכול לדרדר את התפקוד הכלייתי ולכן ישד להמנע מהזרקתו בחולים עם אי ספיקת כליות.

בדיקות CT חוזרות באדם בריא יכולות תאורתית להעלות את הסיכוי לחלות בסרטן.
סטיסטית הטענה היא ש 1% מסך כל מקרי סרטן השד נגרם עקב סקירות הממוגרפיה.
שלום רב !איך ניתן לחשב את כמות הקרינה מבדיקת ct בטן שבוצע הנתונים בדיסק אינם מובנים לי כלל ומה כמות הקרינה הממוצעת מבדיקה כזאת והאים היא עלולה לגרום למחלות בגיל כמו שלי (27)או בעתיד והאים זה מעמיד אותי בסיכון כל שהוא ,תודה רבה.
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:06 30.01.11
יש מאמר ב NEJM על כמות קרינת CT מ 3 השנים האחרונות זה עיתון רפואי אולי הטוב ביותר חפשי שם.
 
נטע
11:44 30.01.11
שלום,

שנתיים אחרי טיפול הקרנתי וכימוטרפי למחלת nk tcell בחלל האף והחיך הקשה. בעקבות הטיפול והגידול, נוצר נמק בחיך הקשה ובעקבותיו יש דלקות חוזרות בחניכיים ובמערות הפנים.
הייתי מעוניינת לדעת על טיפולים, שטיפות מיוחדות וכודמה לטיפול.
תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:47 30.01.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע.
שלום,

לחברתי גילו סרטן בשד עם גרורות בעצמות בעמוד השדרה.
עדיין לא הגיעו תוצאות הביופסיה אז אין יותר מידי אינפורמציה.
בינתיים אמרו לה שבכל מקרה היא תזדקק לכימותרפיה.
האם יש סיכוי "לצאת" מזה בעזרת הטיפולים שיינתנו לה?
מה המשמעות של גרורות בעצמות? זה משהו שאפשר לרפא באמצעות
כימותרפיה או טיפול אחר?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:23 30.01.11
חסרים מאפיינים פתולוגיים ומאפיינים אחרים כגון קולטנים להורמונים, ל-HER2 גיל החולה וכ"ה. בעיקרון - לא ניתן לרפא סרטן גרורתי לעצמות, אך בחלק מהמקרים, ובהתאם למאפיינים הקליניחם והפתולוגיים, ניתן להשיג הפוגות, לעתים ממושכות
 
שרון
11:34 27.01.11
שלום אני בת 31
לפני שלושה וחצי חודשים ילדתי ומאז סובלת מכאבי בטן נוראיים שאני ממש מתקפלת הבטן גם מתנפחת וכשאני נוגעת בה היא ממש כואבת הכאבים הם בבטן העליונה ואני מאוד חוששת ממה זה יכול לנבוע?
היכן אפשר לעשות בדיקת סיטי באופן פרטי?
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:47 29.01.11
את צריכה לקבל הפניה מרופא כדי לבצע את הבדיקה. עם ההפניה לגשת לב"ח או מכון מ.א.ר ושם לאמר להם שאת מעוניינת לשלם באופן פרטי ולא דרך קופת החולים.
אימי חלתה בסרטן המעי הגס
היא קיבלה תרופה בשם קסילודה במשך שלושה חודשים
לא היו לה תופעות לוואי במשך התקופה וחודש שעבר פתאום התחילה להרגיש את הסימפטומים שהתבטאו בכאבי בטן שילשולים חריפים בחילות וחולשה כללית
אחריי שבוע במצב הזה אף עברה התקף לב וצינתור
לאחר הצינתור היא התחילה להתלונן על טעם מוזר (רע) בפה המקשה עליה לחוות טעמים אחרים (טובים)
האם יש למישהו מידע על מקרים כאלה ועל דרכים לעזור לה לפתור את בעיית הטעם
(כרגע היא הפסיקה כל טיפול כימותרפי עד להודעה חדשה )

תודה לכל מי שיעזור
כדאי לשלול פטריה בלע.
 
שמעיה פנינה
18:54 28.01.11
אמי כיום בת 60 ולפני כ3 חודשים בעקבות כאבים וגושיים בבית השחי ניגשה לממוגרפיה ושם קיבלנו את ההלם כי אימי חולת סרטן שלב 4 סרטן שד גרורתי בעצמות בטחול בראות בלימפה בשתי הצדדים וגרורות בגרון .
אמי אדם שלא מאמין ברפואה ובשבילה כל מי שאמר שהוא חולה צחקה ממנו ואני הרגשתי שחיי נגמרים כי אמי היא כול עולמי אומנם אני נשואה +5 עדיין אימי היא עולמי אני חיה ברגשות מצפון מפני שעבודתי היא מטפלת בקשיים ובגלל חוסר הערנות שלי פספסתי אונם גם בשל העקשנות של אימי לראות רופא.
מאז התשובה פעלתי הכי מהר שאפשר ולאחר חודש התחלנו טיפולים כימיים הרצפטין וטקסול שבועי כך אנו כבר חודשיים אמי היום אדם שבור עייף כואב אך כול בקשתה להישאר בחיים אני מוכנה לעשות למענה הכול אפילו לתת את חיי עבורה מפני שהיא גידלה אונו לבד אלמנה בגיל 35 עם 4 ילחדים וגדלנו למופת.
שאלתי היא האם להמשיך את הטיפול בעוד חודש הרופא אמר לשיקוליי כעת אימי אחרי אישפוז של זיהום בשתן השתן בצבע אדום ויש בו גם דם היא מטופלת גם במשככי כאבים היא לא יכולה ללכת היא עייפה ידיה נפוחות שאי אפשר להרים אותם אפילו חסר לה מלחים וןכדומה אין לה שום טעם בפה הכול מר לה לכו לא אוכלת בקיצור אני מרגישה שאני מאבדת אותה .
מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה כיצד להמשיך את הטיפול הרפואי האם עוד חודש של טיפול לא יפיל אותה יותר אני ממש לא יודעת כיצד לנהוג אנא עיזרו לי בכיוון וברעיונות אימי מטופלת באיכילוב.
ושאלה נוספת האם טיפולים הומופטיים טבעונים וכדומה עוזרים הביאו לי פטריות כוח שהם טובים לחוליים בטיפול מה דעתכם

אני מאוד מקווה שתעזרו לי בהקדם אני נואשת אנא כוונו אותי בתודה פנינה
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:44 29.01.11
הדאגה הכנה לאימך מובנת. טקסול יכול לגרום לעייפות חולשת שריירם קיצוניים והעלמות הטעם יכולים לנבוע מפטרת בלע שכדאי לשלול ואם יש לטפל.
בכל אופן לפני שמחליטים על הפסקת טיפול כדאי לשמוע חוות דעת נוספת מרופא אחר אולי מבית חולים אחר..
 
דניאלה
13:46 28.01.11
הי ד"ר, אני בת 26 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת ולא שותה.
הייתי היום אצל רופאת השיניים והיא אמרה לי שהיא ראתה אצלי כתמים לבנים בפה.
הענין הוא שאני נושכת את עצמי כי סתם יש לי שם עור יבש כזה וזה מסתם הרגל.
אציין שלאחרונה עברתי סוג של טראומה (לא יודעת אם יש קשר).

האם יש סיבה לדאגה?? אני גם ככה היפוכונדרית.. בב'קשה תענה לי.
שבת שלום ותודה מראש..
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:37 29.01.11
כדאי להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון שיבחן את ריירת הפה.
 
אסתי
11:10 27.01.11
שלום רב,
בגיל 56 , לאחר גילוי המחלה בדיקת סי טי מעידה על פיזור לעצמות וגם לכבד,
רגישות להורמונים גבוהה, רוצים לנתחיל כימו' נמסר לנו בפרוש תוחלת חיים ממוצעת 3 שנים,אנו מסרבים להאמין..
האם הרופאים בפורום זה מכירים מקרים שטופלו ולאו דווקא בטיפול הקונבנציונלי
והאריכו חיים, על ידי כך?ואם כן לאן פונים?
 
שלומי גון
09:04 29.01.11
שלום רב , שמי שלומי , אני רוצה לספר לך מתוך כוונה אמיתית לעזור ,
על אדם מיוחד שבעבודתו ופועלו היום יומי מלמד בדרך ייחודית שפותחה על ידו
בני אדם כיצד לרפא את גופם ממחלות שונות כולל סרטן
הדברים שהוא עושה ושהיתה לי הזכות לחוות על בשרי ונפשי
הינם יוצאי דופן ומשנים הלכה למעשה את כל מה שמוכר וידוע כיום.
תוכלי ליצור עימי קשר בכל עת 0507637617 שלומי גון.
כל טוב.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:34 29.01.11
הטיפול בסרטן שד המאריך תוחלת חיים מושתת על הטיפול הקונבנציונאלי. כיום טיפול זה מורכב מכמותרפיה ומטיפול ביולוגי הניתנים יחד או ברצף.
כדאי ליצב את המחלה עם כמותרפיה בהתחלה ולהמשיך עם טיפול ביולוגי -הורמונלי למשל.
 
שי
10:59 29.01.11
שלום רציתי לברר לגבי אישתי לפניי 3 שנים בגיל 25 לאחר אולטראסאונד נתגלה ממצא בכבד המנגיומה קטנה 12 מ"מ האים היה מוצדק לעשות לה ct לכל הבטן והאם יכולות להגרם מחלות או סיכונים כתוצאה מהבדיקה עכשיו או בעתיד. תודה רבה מראש
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:25 29.01.11
המנגיומה הוא ממצא שפיר לחלוטין שלא דורש טיפול או בירור נוסף.
 
דנה
11:34 28.01.11
שלום,
לפני כ 5-6 שנים היתה לאחותי אוסטואוסרקומה- היא עברה ניתוח וכמוטרפיה עם החלמה מלאה. בסיטי חזה שגרתי כחלק מביקורת שהיא עושה מדי חצי שנה, התגלה ממצא חשוד בריאות עם גראונד גלאס. הרופא אמר שייתכן שמדובר בדלקת ריאות או שזה גרורות.
יש לציין שבדיוק לפני סיטי חזה היא היתה חולה כמה ימים בשפעת.
השאלה שלי, האם יכול להיות שהסרטן חזר לאחר 5 שנים (כמעט 6) שהיא בריאה לחלוטין מהמחלה?
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:24 29.01.11
אוסטאוסרקומה יכולה לחזור גם אחרי שנים רבות אך הסיכוי לחזרה גבוה בעיקר בשנים הראשונות.
בהילט יתכן שהממצאים שנמצאו קשורים לזהום חריף בדרכי הנשימה.
יש לחזור על בדיקת CT בעוד 3 חודשים ולקוות שאין ממצאים חשודים.
שלום.אני בן 30 ולאחרונה עברתי בדיקת סי טי בטן.יש לציין שהופנתי לבדיקה בעקבות תלונה על כאבי בטן.מה כמות הקרינה בבדיקה זו,והאם כמות קרינה כתוצאה מבדיקת סי טי גורמת למחלות (סרטן).מה רמת הקרינה שבן אדם יכול להחשף אליה בלי שיגרם לו נזק?אני מודאג מהעניין( לאור הממצאים באינטרנט)יש לציין שזו בדיקת הסי טי היחידה שעברתי עד כה.(מי יכול לפענח לי את כמות הקרינה שקיבלתי מהבדיקה הנל רשום כמויות של msv)
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:05 26.01.11
תרגע - אין שום סיכון
 
שמש
10:08 28.01.11
שלום רב ,

רצית לקבל מידע הודות תרופות ביולוגיות מצילות חיים לסרטן הניורובלסטומה במידה וקיימות, כיצד ניתן להשיגם ?

בתודה מראש.
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:21 29.01.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  83  84  85  86  87  88  89  90  91  ...  215  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)