בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 87

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
 
רוית
20:34 25.06.11
לבי גוש בירך באולטרסאונד קבעו שהנו גוש בגודל 2 על 10 סולידי ללא דם שזורם דרכו ובעל גבולות לא ברורים, האם זה יכול להיות סרטני או שפיר?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:30 25.06.11
צריך לדגום, לא ניתן על סמך בדיקת דימות לקבוע סוג היסטולוגי
 
ד''ר דניאלה כץ   
08:44 27.06.11
יש צורך להשלים הדמיה עם CT אם הגוש נראה שומני והוא בגודל של 10 ס"מ (לא ציינת אם מדובר ב ממ או ס"מ) כדאי לכרות אותו ולא להסתפק בביופסיה בלבד.ביופסיה דוגמת אזור קטן בלבד ויכולה לפספס תאים ממאירים ספורים.
רפואה שלמה,
דר' כץ
חמי, בן 75, עבר כריתה של כליה לפני שבע שנים עקב RCC בכליה.
עכשיו התגלתה אצלו גרורה בריאה בבדיקת ביופסיה.
ברצוני לשאול מהן דרכי הטיפול המקובלות? מהם הסיכונים ומהם הסיכויים?
ומהי סטטיסטית תוחלת החיים ללא טיפול?
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:05 26.06.11
במידה ומדובר בגרורה בודדת, הטיפול המועדף הוא כריתה שלה
אבי עבר לפני כ10 ימים ניתוח וויפל להסרת גידול מראש הלבלב . הוא שוחרר לביתו אתמול ועכשיו הוא מרגיש מאוד חלש ,ישן כל הזמן , קשה לו לאכול(הוא מתמלא מאוד מהר) , יש לו צרבת וכאבים כללים בבטן , ואיבוד חוש הטעם והריח (כל האוכל מגעיל בשבילו)

קראתי שהתופעות האלה אופייניות לאחר הניתוח אבל מאוד מטריד אותי שאף אחד לא נתן לו שוב דבר לצרבת , אנזימים לעיכול כמו קריאון למשל (מה שנתנו לו לפני הניתוח וממש עזר).

1. האם מותר לתת לו אנזימים ותרופות נגד צרבת ?
2. האם יש בדיקות שהוא צריך לבצע כדי לבדוק שהכול תקין (למשל ברזל , ויטמין די או משהו נוסף ) ?

וכל המלצה אחרת להתאוששות יותר מהירה תתקבל בברכה
 
ליאור
13:32 26.06.11
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:04 26.06.11
1. אפשר לתת לו התכשירים הללו
2. עליו לאכול כמויות קטנות בתכיפות גבוהה יותר
3. במכון האונקולוגי אליו תגיעו להמשך טיפול ומעקב יחליטו על סמך דו"ח הניתוח ודוחו"ת הפתולוגיה על צורךבטיפול נוסף, משלים
ALK+LDBCELLלימפומה,ישנן2בלוטות,אחת בולטת ויזואלית מתחת לסנטר,אחרי2טיפוליICEממצאי הפת סיטיהחמרה בממצאים בצוואר שמאל...קליטה שלFDG בעוצמה גבוהה ב2בלוטות שגדלו בהשוואה לבדיקה קודמת1כ1.2ס'מ ברמה2B...2 כ2.5ס'מ ברמה2Aמשמאל,אברי הצוואר שמורים....שאלתי למה דוקא בלוטות אלה גדלות ולא בלוטות אחרות בגוף?...הרי הסרטן מועבר בכל מערכת הלימפה....יש לציין שזו שלוחה של שקד שנכרת....האם ניתוח יכול להועיל במקרה הנ'ל...תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:02 26.06.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
 
שי
17:35 26.06.11
שלום,
מבקש לדעת מה עשויים להיות הגורמים לירידת משקל בחולה סרטן גרורתי (סרטן ראשוני קיבה עם גרורות בעצמות) למרות שאוכל. האם יש משהו לעשות ?

תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:01 26.06.11
הירידה במשקך היא תוצאה של הפרשת חלבונים מסויימים (ציטוקינים) ע"י תאי הסרטן. יש להקפיד על כלכלה נכונה, ויטמינים וכ"ה. התרופה MRGACE עשויה לעורר את התיאבון
 
נעמי
18:49 25.06.11
לפני 20 שנה עברתי כריתת חצי בלוטה .כעת מצאו תאים סרטניים בחצי השני,ועלי לעבור ניתוח . לאור העובדה שיש לי צלקת לאחר ניתוח ראשוני ויש חשש גם לפגיעה במיתרי הקול האם עדיף שינתח אותי כירורג מומחה באנדוקרינולוגיה או מומחה א.א.ג?
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:29 25.06.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: סוכרת אנדוקרינולוגיה .
שלום
אמא שלי (בת73 ) עברה לפני שלושה שבועות ניתוח וויפל לכריתת ראש הלבלב,הסרת כיס מרה ותריסריון ,ובנייה מחודשת של מערכת העיכול.בשל גידול בראש הלבלב שגרם לצהבת חסימתית. היא שוחררה הביתה ללא הגבלות ותרופות (מלבד מדללי דם לפרק זמן מוגבל).
מצבה הבריאותי תקין והיא מתאוששת,אבל ניכרת ירידה במשקל.

אנחנו אמורים להפגש השבוע עם אונקולוג,לשם מתן טיפול אדגו'בנטי,( במהלך הניתוח לא נצפו גרורות,מלבד בלוטה נגועה אחת,הגידול הוסר במלואו והשוליים נקיים,הגידול היה גדול אבל ממוקד).(גידול מסוג קרצינומה).

לפני הפגישה עם האונקולוג חשוב לי מאוד לדעת:
מה משך הזמן הניתן בדרך כלל להתאושש מהניתוח טרם תחילת הטיפול האדג'ובנטי?
האם בטיפול מסוג זה צפויות בדרך כלל תופעות לוואי משמעותיות?
אם ניתן לפרט ולהרחיב מעט על טיפול זה?

אני מודה לכם מאוד על התשובות ועל כל מה שתוכלו לספר לי על הטיפול טרם פגישתי עם האונקולוג

ענת
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:58 25.06.11
סרטן הלבלב הינו גידול אלים מאד, ועל פי תיאורך (בלוטה חיובית, גידול גדול) קיים סיכון גבוה ביותר (מעל 90%) לחזרת מחלה. לכן מוצדק לתת טיפול כימותרפי משלים עם או ללא הקרנות.
הטיפול ניתן ע"י התרופה גמציטבין או ע"י משלב של תרופות, ובד"כ מקובל להתחיל בו תוך כ-6 שבועות מהניתוח אם המצב הכללי של החולה מאפשר זאת.לגבי ההקרנות - הנושא שנוי במחלוקת.
תופעות הלוואי לטיפול בגמציטבין - החל במינימליות, וכלה במשמעותיות, בכל חולה לגופו של עניין.
שלום רב,

לאשתי נותרו 8 טיפולים לפי פרוטוקול FOLFOX 6 כטיפול מונע!
בשני הטיפולים האחרונים ספירות הדם היו נמוכות(פעם נוטרופילים ,ופעם טרומבודיצים)ולכן נדחה הטיפול בשבוע.
האונקולוגית טוענת שאיננה מעוניינת לתת זריקה של גורמי צמיחה ,ובכל מקרה זה לא יעזור לספירת טסיות הדם.
האופציות הן :או להפחית מינונים כדי לנסות ולידבוק בתדירות הטיפולים,או למשיך באותו מינון אך כל 3 שבועות טיפול,במקום כל שבועיים.
מה עדיף? והאם הקורס כולו יתארך במידה ויוקטנו המינונים ?
האם כדאי בכלל להמשיך במצב כזה ,כמה נפגמת יעילות הטיפולים?
גם כך נגרם לה סבל רב בעיקבות הטיפולים ,ותופעות הלוואי הן קשות ומחמירות עם התקדמות הטיפולים!
בברכה ותודה,עופר
שתי האופציות מקובלות - הארכת המרווחים או הקטנת המינונים. אכן, גורמי צמיחה לא משפיעים על ספירת הטרומבוציטים. אני ממליץ שלא לוותר על המשך הטיפול, במידה ותופעות הלוואי עד כה לא "נורא" קשות ולא מסוכנות
 
עופר
10:46 24.06.11
האם במקרה ויורידו מינון כדי לשמור על תדירות הטיפול יהיה צורך בהגדלת מספר הטיפולים(במקרה זה 30% יותר טיפולים)?
תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
21:41 24.06.11
לא
 
איילה
22:59 22.06.11
אובחן אצל אימי, בת 62. עברה ניתוח כולל אומנטקטומי והסרת 24 קשריות למפה. ה-STAGING נקבע 1A (לפי קלציפיקציה חדשה) כי החדירה היתה 0.8 מתוך 2 ס"מ עובי הדופן של הרחם, וכל השאר נקי. נקבע טיפול אדג'ובנטי בקרבו+טקסול ובהמשך ברכיתרפיה. בקורס השני הייתה תגובה אלרגית מיידית לטקסול (פריחה וגרד) ולכן הוא הופסק וקיבלה רק קרבופלטין. ידוע לי שיש תחליף לטקסול - טקסוטר.
שאלותיי:
1. האם מומלץ בקורסים הבאים לתת טקסוטר במקום הטקסול?
2. מה חשיבותו של הטקסול/טקסוטר מבחינת היעילות של הטיפול המשלים במניעת הישנות במחלה זאת? כלומר, עד כמה הוא קריטי והאם ניתן להמשיך רק עם הקרבופלטין בלבד?
3. במידה וימשיכו את הטיפול עם קרבו בלבד, האם יש אינדיקציה לEBRT בנוסף לברכיתרפיה?
תודה על תשובותיך,
ילדה של אימא.
 
איילה
23:44 23.06.11
אודה לתשובתך לשאלתי!
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:56 23.06.11
אפשר לנסות טקסוטר במקום טקסול, אפשר לתת קרבופלטין כתרופה בודדת - כל האופציות הללו מקובלות.
אם ניתן טיפול כימותרפי אפשר לוותר על הקרינה החיצונית
 
שירלי דוידי
11:55 23.06.11
שלום,
לפני יומיים, בעלי הרגיש גולה בדופן הבטן (שאינה נראית לעין אלא אם כן ממששים) בצד ימין, טיפה מעל הטבור.
מאז בעלי חש כי חלה המחלה ונכנס לדכאון ומייעץ לי לשמור על הילדים שלא יהיה וכו'.
הזמנתי לו תור לרופאת משפחה ואודה באם אקבל הנחיות כיצד לפעול מול הרופאה: אילו בדיקות לבקש, מה הדברים הנוספים שיכולים להביא להיווצרות הגוש, אילו שאלות לשאול וכו'.
נא תשובתכם הדחופה אני חוששת לבריאותו הנפשית של בעלי שלא פעם משפיעה על הבריאות הפיזית
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:24 23.06.11
מדובר בממצא שכיח, על פי רוב שפיר (ליפומה, פיברומה). שיגש לרופא המשפחה, אין סבה להיכנס לפאניקה, אבל לא להזניח
שלום רב,
אבקש ליצור קשר עם נשים שהחלימו מסרטן רירית הרחם שהתפתח לאזורים אחרים מחוץ לרחם. זה יעזור לי מאוד לחוסן הנפשי להתגבר על המחלה לשמוע מנשים שכבר עברו זאת והחלימו.
אודה מקרב לב.
ניתן ליצור קשר ב-
050-7360342
שלום רב
לפני כשבועיים וחצי קיבלתי טיפול כימותרפי ובבדיקת דם שעשיתי התגלו ערכים נמוכים מאד של המע' מחיסונית.
כדוריות לבנות- 1.3
נויטרופילים- 0.8
לימפוציטים- 0.3
מונוציטים %- 13.3
שאר מרכיבי המע' שנבדקו תקינים.
האם עלי להמצא בבידוד? להתאשפז? מאלו ערכים?
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
23:00 22.06.11
אם אין חום אין צורך באישפוז. עליך לעמוד בקשר עם המכון האונקולוגי בו טופלת
 
יובל
15:24 13.06.11
אני כבן 30 ומאובחן כשנתיים עם סינוביאל סרקומה שהתחילה בשפה והתפשטה לריאות. עברתי 6 טיפולים עם אדר' ואיפוס', ניתוח והקרנות אך דבר לא הועיל. כרגע התחלתי טיפול ביונדליס. אני סובל כבר מס' חודשים משיעול טורדני, האם זה יכול לנבוע מדלקת או מהגרורות? תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:51 19.06.11
השיעול בהחלט יכול לנבוע מהגרורות בעיקר אם מדובר בשיעול יבש ללא ליחה.
 
יובל
17:33 20.06.11
השיעול אכן יבש אבל הוא נובע מגירוי בגרון ובעיקבותיו יש קצת לחה שקופה. בנוסף התחלתי טיפול ביונדליס שלאחריו התחלתי להתנשף מכל מאמץ קטן. עד לפני כחודש הייתי פעיל מאד מבחינה ספורטיבית ועכשיו קשה לי מאד. האם קיים טיפול נוסף במידה וזה לא יעבוד, קיבלתי המלצה על תרופה בשם סוטנט.
תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
22:26 21.06.11
יש בהחלט טיפולים אחרים.
אבל התאמת הטיפול תלויה בין השאר בתגובה לטיפולים הקודמים
אשמח לתת חוות דעת מסודרת במסגרת המרפאה הציבורית של הדסה בעין כרם.
בברכה,
דר' כץ
שלום רב,
היום ישבתי עם רגליים מקופלות ופתאום ראיתי באמצע הברך שלי מין גוש כזה ממש בולט החוצה שנראה קצת כמו עקיצה או עצם אבל הוא היה ממש רך וגמיש (היה אפשר למעוך אותו).
ניסיתי לשבת באותה הצורה אבל עם הרגל השנייה ולא היה גוש כזה.
האם זה משהו שאני צריכה להילחץ ממנו?
חוץ מזה אין לי בעיות רפואיות ולא הרגשתי שום דבר אחר חריג.

תודה מראש,
גלית
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:37 21.06.11
א. לא להילחץ
ב. לפנות לאורטופד
 
גלית
21:57 21.06.11
מה פירוש:

benign prostatictissue with mild and focal periductal chronic inflammatory cell infilterate focus of high- grade PINin left lobe/
no evidence of malignancy.
נודה על פירוש. מה לעשות? תודה-נחום
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:04 20.06.11
אין סימני ממאירות. אולי דלקת כרונית
ד"ר יוסף ברנר
 
לי
21:47 20.06.11
שלום,
אשמח לעזרה:
"הודגמו מספר תהליכים נודלרים בקוטר עד 1 ס"מ ,ריאות דו"צ, בחלקם מבנה זכוכית מאט".
שאר המצאים תקינים.
מהם תהליכים נודולרים? האם אלה גרורות? האם אלה גידולים סרטניים?

תודה
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:02 20.06.11
קשה לענות על השאלה ללא פרטים נוספים אך לפי התשובה קיימת אפשרות של מחלת סרטן גרורתית
ד"ר יוסף ברנר
 
אנה
15:57 31.05.11
שלום,
לאבא שלי גילו לפני כחודש וחצי סרטן לבלב עם גרורות מפושטות בכבד.
הייתי רוצה לדעת אם fuicoidan יכול לעזור במקרה שלנו. או שעדיף לפנות לרפוא הקונבציונאלית?
 
אנה
13:41 02.06.11
איך אני יכולה לקבל ממנו את התשובה?
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:44 02.06.11
באתר זה - נקווה שיבקש בקרוב
 
אנה
12:41 05.06.11
תודה על ההסבר,
הייתי רוצה לדעת איך אפשר להשיג את המוצר בארץ? מצאתי מספר מקומות שמפרסמים את המוצר.
הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה לקנות או להזמין את המוצר הטוב ביותר?
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:09 01.06.11
בכל מקרה - רצוי לקבל ראשית טיפול רפואי סטנדרטי
 
אנה
09:49 02.06.11
האם בנוסף לטיפול הרפואי סטנדרטי כדאי גם לנסות את החומר הזה. האם יש לו השפעה?
האם קיימים טיפולים אלטרנטייבים במקרה זה. שיוכלו להאריך את החיים?
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:11 02.06.11
מציע לקבל תשובה מד"ר ברנר
 
ד''ר יוסף ברנר  
20:18 03.06.11
פוקוידן הינו רב סוכר גופריתי שמקורו באצת ים חומה. מחקרים רפואיים במעבדה מראים כי לפוקוידן השפעה על מרכיבים שונים של מערכת החיסון כמו גם השפעה על תהליכים העוצרים את התהליך הסרטני: אנטיאנגיוגנזה (הפסקת ייצור כלי דם חדשים בגידול), אפופטוזיס (מוות מבוקר של התא הסרטני) ואנטיפרוליפרטיבי (עצירת הכפלת תאי הסרטן).
אין מחקרים קליניים המוכיחים את יעילותו.
אין מניעה ואפילו רצוי לשלב טיפול זה כחלק מהטיפול במחלה . לא הייתי ממליץ להחליף את הטיפול בבית החולים בטיפול זה אלא לשלב את שניהם.
ד"ר יוסף ברנר
 
אנה
12:45 05.06.11
תודה על ההסבר,
הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה להשיג את המוצר הטוב ביותר שמכיל את החומר.
איפה אני משיגה את החומר פויקודן?
 
ד''ר יוסף ברנר  
22:00 20.06.11
Fucoidan

פוקנים הם תמציות סולפט פוליסכרידיות המופקות מאצות ים חומות המראות תכונות אנטיפרוליפרטיביות.
במחקרים על עכברים פוקוידן עיקב גדילה של גידולי ריאה גם כאלה שהיו יציבים לכימותרפיה.
דרכי הפעולה של חומר זה הן ע"י פעולה אנטי-אנגיוגנית והשריית אפופטוזיס . לפוקוידן פעולה אימונומודולטורית ע"י הפעלה של לימפוציטים ומקרופגים .
אין מחקרים קליניים לגבי היעילות של פוקוידן בסרטן.
לא ידוע לי על שיווק בארץ.
ניתן להשיג דרך האינטרנט אצל מספר גורמים בחו"ל

המיצוי מאצת הים Laminaria Japonica המכיל מלבד פוקוידן עוד מספר מרכיבים נקרא Modifilan

ד"ר יוסף ברנר
שלום
מיפוי עצמות בעקבות כאבי ירך

בין היתר: קיימת קליטה מוקדית בצלע 9 אחורית משמאל - יתכן קונטוזיה באזור זה
היה לי סרטן המעי, האם יתכן שיש גרורה בצלע? מה זה אומר קונטוזיה?

תודה תודה
ממתינה לתשובה
 
פרופ' אברהם קוטן  
14:24 20.06.11
סבירות נמוכה ביותר
שלום רב,

האם קיים בארץ או בעולם טיפול אימונותרפי לסרטן שחלות?
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:47 19.06.11
צריך לברר עם המחלקה האונקולוגית בהדסה אם ניתן להכין חיסון לחולה מרקמת גידול. רקמת הגדול צריכה להיות טריה
 
אלון
08:01 20.06.11
שלום רב

תימומה בשלב הראשוני בו עדיין לא פרצה את הקופסית
האם הוצאת הקופסית כולל הגוש בניתוח מבטיחה ריפוי מלא?
ללא צורך בטיפול נוסף כגון הקרנות או כימוטרפיה
תודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:44 20.06.11
אם הגוש לא גדול מאד, הכריתה שלמה, קלה מבחינה כירורגית ובגבול נקי לחלוטין - לא צריך טיפול נוסף. סיכויי הריפוי בטימומה טובים מאד.
+ הוספת הודעה
   1 ...  83  84  85  86  87  88  89  90  91  ...  229  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)