בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 87

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
שבוע אחרי כימותרפיה ולאחר שבועיים חוזרת בהדרגה לגדול שוב? יש לציין שאני לפני השתלה עצמית ,נעשה כבר איסוף תאי אב..והבלוטה קטנה וגדלה כתוצאה מICE שקיבלתי במשך3ימים
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:08 13.06.11
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
לבני בן ה9.5 יש מתחת לעיניים עיגולים אדומים כאשר בערב הם יותר בולטים.
האם מדובר בחוסר ויטמינים?
התופעה קיימת בכל שעות היום בערב זה יותר בולט
תודה
חוסר שינה???
עיגולים שחורים לא מצביעים על חוסר תזונתי.
שלום,

האם מחלת חום בחולה סרטן גרורתי (עליית ספירות לבנות חולשה וחום) עשויה לגרום לירידת המוגלובין ?

האם יתכן כי סימפטומים אלו מעידים על החמרת מחלה ראשונית (סרטן קיבה גרורתי) ?

תודה
 
שי
13:12 05.06.11
 
ד''ר דניאלה כץ   
17:52 05.06.11
חם ללא תלונות ממקדות לזיהום יכול להצביע על מחלה מתקדמת, אולם רק לאחר שנשלל זיהום בתרביות למשל.
ממאירות בפני עצמה יכולה להיות גורם להמוגלובין נמוך וכמובן טיפול כימותרפי מוריד ערכי ספירות.
בברכה,
דר' כץ
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:39 06.06.11
יש לשלול מחלה זיהומית !
 
שי
14:17 12.06.11
שלום,

נשלל זיהום (תרביות שליליות).
ספירות לבנות הגיעו ל-20000 וחום נע בין 37.5 ל-38.5 .

מדובר בחולה סרטן קיבה גרורתי.
מתוכנן pet לימים הקרובים.
עם המידע המצומצם הזה מבקש להבין האם התקדמות גרורות בכבד עלולות לגרום לחום שמלווה בעליית ספירה לבנה ?

תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:44 12.06.11
בהחלט יתכן חם וספירה לבנה גבוהה כביטוי להתקדמות מחלה. אם אין התוויץ נגד ניתן לנסות טיפול ב NSAIDS תרופות כמו אטופן או ארקוקסיה.
 
זוהר
15:55 12.06.11
שלום רב.
עד כמה מסוכן להיות במגע עם חיית בית קטנה שמטופלת בלוקרן 2 מ"ג (כימותרפיה בכדורים)? משתמש בכפפות במתן התרופה וטיפול בשירותים אבל במגע כללי ועם הפרווה.
תודה.
 
פרופ' אברהם קוטן  
16:04 12.06.11
שום סכנה, גם בלי כפפות
 
זוהר
16:16 12.06.11
תודה רבה
 
רויטל
08:58 11.06.11
סבתי חלתה בסרטן השד לפני 16 שנה עברה כריתה וטיפולים שעברו בהצלחה.
לפני כשנה הדרדרות במצב עברה טיפולי כמוטרפיה אך ללא הצלחה.
כעת גרורות בריאות ובכבד.
אנחנו כל הזמן סביבה ולמרות שהפרוגנוזה גרועה מבחינת הרופאים היא סהכ נראית די בסדר למעט הקושי הנשימתי הניכר למרות השימוש בחמצן...
דיברו איתנו על הדרדרות פתאומית..מה הכוונה
מה הפרוגנוזה אם כעת יש עלייה מתמדת של בילירובין כלומר 18
GOT GPT בסביבות 90
אודה על תשובתך הלחץ גדול אנחנו רואים אופטימיות עקב המצב הכללי
אך הבדיקות גרועות...
תודה מראש רויטל
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:05 11.06.11
אני מבין שהבילירובין 18 ?
את מתארת מצב מתקדם ודי קריטי - קשה לתת תחזיות ב"שלט רחוק" אך התמונה מאד לא מעודדת ולא ניתן לתת עצות טיפוליות באמצעות האינטרנט
 
רויטל
10:11 11.06.11
ראשית תודה על התגובה המהירה...
הכוונה היא לא לעצות טיפוליות כי הבהירו לנו שאין מה לעשות לצערי. השאלה היא עד לאן יכול להגיע הבילירובין אני דואגת שההיתאוששות שלה חיצונית היא לא "שירת הברבור" של הסוף.. מה הצפי לפי נסיונך במצב זה שבועות? ימים?
תודה ושבת שלום
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:03 11.06.11
לצערי, אם הבילירובין הוא אכן 18,על רקע פיזור גרורתי בכבד, הרי שהצפי הוא להישרדות בסדר גודל של שבועות ספורים עד מקסימום חודשים בודדים
 
שולה
21:48 09.06.11
האם קיים קשר בין רמות b12 - 2000 לטיפול בטקסוטר וזריקות ניופוגן?
 
ד''ר דניאלה כץ   
08:00 10.06.11
אין קשר.
 
אבירם
20:16 09.06.11
נתגלה אצלי SCC (אובחן בביופסיה) בשקד שמאל, תוצאת PET-CT "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש כ- 2.2 ס"מ בשקד משמאל ובבלוטות לאורך הצואר משמאל עד 2.5 ס"מ.". מהו פרוטוקול הטיפול הצפוי לי כרגע ומהם סיכויי ההחלמה הידועים? בתודה, אבירם
שלום.

אבי סובל ממחלת סרטן הריאות מזה כשנה וחצי ויש לו גידול בין הכתף לצוואר בצד ימין .אבי מטופל בתל השומר ונכון לעכשיו הוא עבר סדרה שלמה של טיפולים כימותרפיים והקרנות וכרגע אינו עובר המשך טיפולים אלו . מאחר והמקום אינו נתיח כיוון שאיזור הגידול מעוצבב הוא סובל מכאבי תופת בלתי פוסקים שמעבירים אותו על דעתו לאורך כל התקופה וכל טיפול שניסו לתת לו בכל מינון במרפאת כאב לא עזר לו כלל. האם ישנן אפשרויות אחרות כלשהן שאפשר לעשות בכדי לסייע לו?

תודה רבה מראש.
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:04 07.06.11
מצער לקרוא את מכתבך, אבל לא נראה לי שיש לי עצה אחרת מלבד הגדלת מינון התרופות כנגד כאבים, ואולי להוסיף סטרואידים, במידה ואינו מקבל
 
ורד
19:46 09.06.11
שמעתי על תגובות נוגדות כאב אצל חוליo המשתמשים בקנביס רפואי. יש לבקש מן הרופא לפעול ללמען ן תקבל רשיון של nשרד הבריאות. מאחלת לך חיים טובים!.
אני חולת סרטן גרורתי שהתחיל בשחלות. אחרי ניתוח וכמה סיבורי כימותריפיה קשים - שגם לא הקטינו את הגידולים - אני מרגישה היום מצוין,, יוצאת ובאה., חזקה ווהתיאבון חזר. הרופאה ייעצה לחכות שלושה חדשים ואז נראה הלאה. האם יתכן לחיות עם סרטן לא מטופל לאורך זמן? האם יש אנשים שעושים זאת? הטיפולים הכימיים לוו בסבל רב.
שלום,

כחצי שנה לאחר הסרת גידול SCC ממאיר בשלמותו התגלה גידול נוסף בקוטר 1.5 ס"מ שהתפשט למערכת הלימפה.

מעוניינת לקבל המלצה על אונקולוג שיכול לעזור במקביל לכריתה פיזית של הבלוטה

בתודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:10 09.06.11
אונקולוגים לא מנתחים. היכן ה-SCC?
 
אלי
12:11 08.06.11
שמי אלי.אני סובל מסרטן הכליה וגרורות בריאות.אני עובר טיפול כימוטרפי מזה כשנה.ואני מטופל ברמבם.אני מקבל תרופה בשם טוריסל בהמלצת דוקטור אליהו גז.עברתי מספר צילומי סיטי אחרונים והצילומים הראו שהמחלה נעצרה.חמישה ימים קודם לסיטי עברתי אולטרהסנד ובצילום של הכליה הראה שאין לי שום גידול בכליה.אני עובר יסורי טופת .בעבר עברתי טיפול 7 חודשים בסוטנט וגם בסוטנט המחלה נעצרה אבל לא יכולתי יותר עם הסוטנט.בגלל הטופעות הלוואי.אנא מכם עיזרו לי האם קיימת תרופה חדשנית עם פחות תופעות לוואי.בברכה אלי.
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:49 08.06.11
ראשית - ד"ר גז כבר לא עובד מזה יותר משלוש שנים ברמב"ם. צוות הרופאות העוסקות בסרטן הכליה במחלקתנו (ד"ר פאר וד"ר נוימן) יוכל להיפגש איתך ולשקול את המשך הטיפול, בהתחשב בתלונותיך.
עליך לימור קשר עם מרפאתנו ותתקבל ללא דיחוי.
שלום רב,
אישתי עברה ניתוח להסרת גידול סרטני ממאיר-ADENOCARCINOMA במעי הגס בסוף פבואר 2011(כריתת סיגמא קולון),הפתולוגיה לא הראתה גרורות ,ונמצאו 10 קשריות לימפה לא נגועות,אבל :Focal free metastases within the fatty tissue were seen.
לאור כל זה האונקולוגים פסקו הגדרה לפי שיטת TNM :T3N1M0 .
אי לכך התחלנו בטיפול הכימוטראפי לפי הפרוטוקול שלעיל.
כרגע אנחנו לפני הטיפול הרביעי כאשר זו הפעם השניה שהטיפול נדחה בשבוע עקב ספירות דם נמוכות מידי.
האם במידה והטיפול איננו עקבי לפי הפרוטוקול(כלומר פעם בשבועיים) יש ירידה ביעילותו,ועד כמה ניתן למתוח את הזמן שבין טיפול לטיפול?
בקיצור האם יש בטיפול זה במתקונתו הנוכחית טעם?
אודה על התייחסותכם ,
בברכה,עופר.
 
עופר
 
12:27 07.06.11
פרופ' קוטן שלום,

לא הבנתי את נושא ההסננה של קשריות הלימפה,לא נאמר לנו שום דבר בנושא,יתרה מזה הבנתי שיש מצב בו נולדים עם 10 קשריות לימפה ולא 12 ,אף שאינני סגור מה פירוש הדבר.
בכל מקרה ,מצרף קובץ של הדו"ח הפתולוגי :האם לפי דו"ח זה היית פוסק T3N1M0 ?
בתודה מראש,עופר
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:35 06.06.11
כמובן שרצוי לעמוד בלו"ז, אך ללא ספק שחשוב לקבל הטיפול גם אם יש הפסקות. האם שקלו להוסיף גורמי צמיחה למניעת ירידת ספירת הדם?
 
עופר
07:06 07.06.11
אכן ,האונקולוגית דיברה על נתינת זריקה ,אולם לא פירטה איזו זריקה ,אני מניח שמדובר במתן תוסף חלבוני מסוים שמעודד פעילות מיח העצם-המדוכא ע"י הכימותראפיה,ולא למתן אנטיביוטיקה מניעתית!
כמו כן לגבי שינוי המינונים של הכימותראפיה-האונקולוגית טענה שבמידה וייעשה -יעילות הטיפול תיפגע באופן משמעותי ביותר -כלומר LAST RESORT .
ועוד נקודה: מה יעילות הטיפול הכימותראפי ,כטיפול אדג'ובנטי,לסרטן המעי הגס (לא גרורתי)? אם אפשר לדבר על אחוזי הצלחה במניעה עתידית של הופעת המחלה?
עלי לציין שגילה של אישתי בעת גילוי המחלה-42 ,עוד סיבה להתעקשות על הכימותראפיה ,מצד האונקולוגים!
מה שלי נראית קצת מוזרה היא העובדה שכל האונקולוגים טוענים שלהופעת תהליך סרטני באדם ,אין קשר למערכת החיסונית של אותו אדם ולמצבה בותו זמן.בניגוד לתומכי הרפואה המשלימה הטוענים שזו מחלה מובהקת של כשל במנגנוני המערכת החיסונית!
אודה שוב על תגובתך.
בברכה,עופר
 
פרופ' אברהם קוטן  
11:30 07.06.11
אני מניח שרוצים לתת -G-CSF (נויפוגן) שהוא גורם צמיחה המעודד שגשוג השורה הלבנה. אין הצדקה לאנטיביוטיקה מניעתית. משתדלים לא להפחית מינונים מהנימוק שהעלית - שכן יעילותו של הטיפול הכימותרפי המשלים נבדקה והוכחה במינונים ספציפיים אשר על כן החשש הוא, שמא הפחתת מינון תפחית יעילות. על פי התאור שלך, יתכן והיו בלוטות נגועות שהוחלפו לחלוטין ע"י הסננה גידולית ולא נותרה רקמה לימפתית, כך שהקשריות שנצפו בנפרד מהגידול העיקרי הן בלוטות לימפה מסוננות ע"י גידול. בסרכטן מעי גס עם בלוטות חיוביות משפר הטיפול הכימותרפי המשלים את סיכויי ההישרדות בכ-10-15%. לגבי מערכת החיסון - הדברים הרבה יותר מסובכים ולא פשטניים, הטיפולים המשלימים שמוצעים ע"יח גורמים שונים לצורך "חיזוק מערכת החיסון" הם חסרי יעילות, אין להם שום בסיס מדעי או מעבדתי מוכח, ברובם ההשפעה נמדדת לפי קריטריונים לא מדעיים ומשותף לכולם ה-PLACEBO EFFECT, יצויין, כי יעילותם של טיפולים אימונולוגיים משלימים (כגון ע"י חיסוני BCG ) בסרטן המעי הגס נבדקה בשנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת והמחקרים לא הראו שום יעילות כך שהטיפולים הללו נזנחו
שלום
ברצוני לברר אודות ממצאי ביופסיה בשד שעברה אימי
אימי עברה פעמיים סרטן שד כל פעם בצד אחר
לאחר ממוגרפיה שגרתית , נמצא צל מחשיד ונלקחה ביופסיה
שהתוצאות שלה כדלהלן:
גללי רקמת שד המראים נגע במראה פפילארי, יחסית מוגבל, המראה איים בינהם פיברוזיס.
אין לראות אטיפיה מוגברת.
בצביעות אימונוהיסטוכימיות הנגע לא נצבע לקריטן 5/6
צביעות לP63 ו SMA מראות חוסר מוחלט של תאים מיואפיתליאליים
צביעות לסינפטופיזין, כרומוגרנין ו- CD56 כולן בתוצאות שליליות
בצביעה ל- KI-67 ניתן לראות 15-20% של פרוליפרציה בתוך הנגע
דיון:
מדובר בנגע עם מראה פפילארי שלא מכיל תאים מיואפיתליאליים לא בתוך הנגע ולא מסביב, אך עדיין לא ניתן לקבוע חד משמעית אם מדובר בנגע תוך דוקטאלי או חודרני, קיים חשד שמדובר ב- solid papillary carcinoma
יש לציין שבחלק מנגעים פפילארים התוך דוקטאליות, חלקם גם מראים חוסר של תאים מיואפיתליאליים.
בנוסף, מכיוון שיש פרוליפרציה יחסית מוגברת בתוך הנגע ולאור הסיפור הקליני של למפקטומיות קודמות מומלץ להוציא את הנגע בשלמות.

נאמר לנו שאימי צריכה לעבור כריתת שד בהסתברות של 90%
אבל לפני היא צריכה לבור בדיקת PET CT
רציתי להבין אם מהתוצאות יש סימן ל גררות, ואם הגוש מזערי האם אפשר לבצע כריתה חלקית
בתודה מראש
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:39 06.06.11
צריך להרחיק את הנגע בשלמותו אולם על סמך הנתונים שהעברת לא ברור לי מדוע המליצו על כריתה שלמה ולא על כריתה חלקית של השד
שלום רב
לדוד שלי יש סרטן לבלב קשה ולדעת המומחים נשארו לו שבועיים לחיות
הוא עבר לבית חולים סיעודי לתקופה קצרה זו
האם יש המלצה כלשהי לנסות לגרום לחולה נחת רוח וחיוך לפני הסוף?
מה נהוג לעשות במצבים כאלה?
תודה
שרון
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:36 06.06.11
חשובה נוכחות בני משפחה תומכים ליד החולה
 
ע.א.
16:30 06.06.11
בעלי ואני מנסים להכנס להריון, לאחרונה אובחן אצל אמי סרטן במעי הגס והיא עתידה להתחיל סדרת הקרנות באיזור הנגוע.
רציתי לדעת האם ההקרנות אותם צפויה לעבור אמי מסכנות הריון ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
22:35 06.06.11
לא !!!
שלום רב,
אבי בן 80 עבר לפני כחצי שנה כריתה חלקית של הלבלב, עקב גידול טרום סרטני שנמצא שם. מאז מטופל בכדורים נגד סוכרת. לאחרונה הוא חש חולשה ומתלונן על כאבים בחזה, מה שלא היה קיים לאחר תקופת ההחלמה. בבדיקות הדם עלה שתפקודי הכליות והכבד אינם תקינים, ערכים הגבוהים ב-כ 25% מעל התקרה הגבוהה.
היה אמור להיות לו תור ביקורת בבית-חולים איכלוב שם נותח, אך עקב השביתות הוא נדחה למעלה מחודש.
האם עליי לפנות אותו למיון ? להמתין לעוד שבועיים לתור החדש בבית-חולים ? מה יקרה עם יהיה עוד פעם שביתה ? אשמח לכל עצה ממכם
בתודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
20:40 05.06.11
פנה לחדר מיון
 
רבקה
23:01 02.06.11
שלום,

גבר בן 84

האבחנה היא ACUTE LEUKEMIA MO עד 40% בלסטיים.

כ 35% בלסטים עם מאפיינים אנטיגניים מתאימים ב POORLY DIFFERENTIATED/WITOUT MATURATION.

אודה לך אם תבאר עבורי את משמעות המחלה מבחינת אופן הטיפול בה, אורך חיים ממוצע ומה משמעות MO ? מהן המלצותייך ?

האם לדעתך כדאי לטפל ב VIDAZA ? האם זה הוכח כיעיל ?
לאימי גילו לפני כחודשיים גוש סרטני בגודל 5 ס"מ בגוף הלבלב מסוג אדנוקרצינומה לא נתיח עקב מעורבות כלי דם לאחר בדיקות PET CT וCT יש "חשד לגרורת קטנות טיבן לא ברור לא סדירות ולא אחידות עד 15 מ"מ בראות" ובאדרנל שמאל בגודל 23ממ אימי מעשנת כבדה אך היתה בריאה לפני התגלות המחלה
שאלתי
איך ניתן לבדוק אם הגרורת לכאורה הן אכן גרורות או גידולים נפרדים וזאת לצורך מתן קרינה או הסרה של הגידולים בנפרד?
מקריאת חומר מאמרים ושאלות בפורומים לא ניתקלתי במקרים של סרטן לבלב ללא גרורות בכבד אך גרורות בריאות ולכן ברצוננו לבדוק את הקשר אולי ניתן לטפל בנפרד בעזרת קרינה ללבלב וניתוח לראות ולאדרנל?
אימי מטופלת ברמבם בטרסיבה וגמזר כשלושה שבועות אך כיוון שהמרקרים היו תקינים לא נוכל לדעת אפקטיביות עוד זמן רב, ברצוננו למצות את כל אפשרויות הטיפול בזמן כולל קרינה אם הגידולים אכן נפרדים וניתוח
האם ניתן להפגש עם מפענח ו/או רדיולוג שיסביר מכיוון שזהו מקרה לא סטנדרטי של סרטן לבלב מפושט מתשובות הCT ו הPET CT לא ניתן להבין טיב הגושים הנוספים אנו מרגישים שהיא עלולה לפספס וליפול בין הכסאות אם לא נמהר
למפענחת מעולה של הדמיות פט סי.טי. יודעי דבר אומרים שהיא הטובה בארץ.
 
ד''ר יוסף ברנר  
13:33 27.08.09
גידולי לבלב יכולים לשלוח גרורות לריאות. קרוב לוודאי שמדובר בגידול שמקורו בלבלב אשר שלח גרורות לריאות ולאדרנל.
גם אם מדובר בשני גידולים, לבלב וריאות, טרסיבה וגמזר הםן תרופות היעילות בשני סוגי סרטן אלה ולכן אינני חושב שיש מקום לעשות ברורים אחרים.
ד"ר יוסף ברנר
 
פרופ' אברהם קוטן  
10:34 25.10.09
עד כמה שניתן ללמוד מהתיאור שלך, אימך זקוקה בכל מקרה לטיפולי כימותרפיה (ע"י משלב הכולל את התרופה גמזר, שיעליה גם בסרטן לבלב וגם בסרטן ריאה). אינני חושב שיש הצדקה לבצע ביופסיה מהריאה ובנוסף, לא בטוח שניתן לבצע הבדיקה (תלוי בגודל הממצאים) וכאמור, לא בטוח שתוצאותיה תשנינה את הטיפול. הקרנה בסרטן לבלב (בכל שיטה שהיא, כולל בשיטה שזכתה לפרסום בעיתונות הפופולרית בארץ וגרמה להרבה תקוות שוא לחןולים ולמשפחותיהם) איננה ריפויית ובכל מקרה היא לא ניתנת במקום כימותרפיה אלא אולי בנוסף, בשלב שלאחר מתן הכימותרפיה והערכת מצב נוספת
סרטן בלתי נתיח של הלבלב הינו מחלה חשוכת מרפא לכשעצמו ולקביעת טיב הממצאים באדרנלים יש חשיבות אקדמית בלבד, ולא מעשית, לא מבחינת ההחלטה הטיפולית ולא מבחינת סוג הטיפול. אשר על כן, אין הצדקה למאמצים דיאגנוסטיים מעבר למה שנעשה עד כה ויש להתחיל בטיפולי הכימותרפיה עם או ללא הקרנות
שלום ד"ר


לאחי הובחן לוקמיה לימפןציטית cll עם נפיחות בכל הבלוטות איזה סוג ויטמינים הוא יכול לקחת כדי לחזק את מערכת החיסון

תודה על תשובתך
 
פרופ' אברהם קוטן  
12:22 01.06.11
אפשר לקחת כל ויטמין שהוא, אך יודגש שהויטמינים לא מחזקים את מערכת החיסון
+ הוספת הודעה
   1 ...  83  84  85  86  87  88  89  90  91  ...  228  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)