בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סרטן (אונקולוגיה) עמוד 87

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד
מנהלי פורום סרטן (אונקולוגיה) :
פרופ' אברהם קוטן
לפרטים נוספים
ד''ר יוסף ברנר
לפרטים נוספים
 
ריקי
16:55 12.11.10
בריאותיו של בן זוגי זו הפעם השלישית מצטברים נוזלים. הוא הוזמן לביופסיה ביום שלישי הקרוב 16.11.2010והדבקת הדפנות. הוא עדין מעשן אם כי פחות מבעבר.
א. האם ההרדמה הכללית עשויה להיות קטלנית עקב העישון?
ב. האם ניתן לעשות את בייופסיה בהרדמה מקומית?
ג. ברור שחייו בסכנה אך עד כמה?

תודה על תשובתכם המהירה .
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:34 16.11.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה.
בת 48.נמצא אצלה :
stage II left breast cancer with extensive lymph node blastizzatian.in addition she had associated ductal crcinoma and positive sentinel lymph node.
זה מה שנכתב בדווח הפתולוגי בסכום הניתוח .
החולה פרה מנופאוזלית עם רצפטורים חיוביים לאסטרוגן .סרבה לטיפול קרינתי וכימוטרפיה ומטופלת כעת רק בטמוקסיפן.עד כה בבקורת נמצאה התעבות של רירית הרחם(ביופסיה לא צלחה) ועדיין החולה לא במנופאוזה .
אבקש לדעת את חוות דעתכם לגבי סכויי השרדותה ל5 שנים הקרובות .תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:32 16.11.10
אין מספיק נתונים על מנת לתת מענה. מציע שתיווצו עם האונקולוג ותבקשו לבצע הערכה באמצעות תוכנית ADJUVANTONLINE, אליה יכניס האונקולוג את כל הנתונים הדרושים להערכה. בהערכה גסה, אי שימוש בכימותרפיה במקרה זה מפחית הסיכויים בכ-10%
 
אורנית
19:08 15.11.10
שלום רב,

האם בדיקת פט סיטי יכולה לגלות סרטן זה בשלבי ההתהוות שלו וכן האם בכלל קיים טיפול יעיל שכן לפי מה שהבנתי סרטן זה עמיד בד"כ לכימוטרפיה אם כי לפי מה שהבנתי היו מקרים של רמיסיה מלאה לאחר טיפול מסיבי בכימו+הקרנות. כמו כן כמה מקרים של סרטן זה היו בישראל ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:28 16.11.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם.
 
ענבר
21:57 15.11.10
היי.....
אז ככה כבר כמה פעמים בזמן האחרון אני שמתי לב שכל פעם שאני הולכת לעשות את צרכיי ואחרי זה אני מנגבת,מופיע על הנייר קצת דם ויש גם ריר על הצואה...והיא שונה ממה שהיא הייתה פעם.
סבא שלי היה חולה בסרטן מעי הגס ונפטר מהמחלה....
ועם זה משנה...אני בת 14 :)
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:26 16.11.10
יש לפנות לגסטרואנטרולוג, ולמרות גילך הצעיר לבצע בירור אנדוסקטופי (קולונוסקופיהI
 
איציק
18:58 10.11.10
שלום,

אחותי כנראה חלתה במחלת סרטן הקיבה. כנראה עם גרורות לשחלות.
שאלתי היא: האם ישנו מומחה ספציפי, בארץ או בעולם, אשר יכול לתת מענה לטיפול במחלה מסוג זה, ואשר אני יכול לפנות אליו לקבל יעוץ לגבי אופן הטיפול הדרוש?

תודה מראש,

איציק
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:03 11.11.10
בכל מחלקה ובכל יחידה אונקולוגית בארץ ישנם אונקולוגים העוסקים בתחום זה, אשר כלל איננו נדיר והניסיון בארץ לגביו אינו נופל לעומת הניסיון במרכזים בעולם
 
איציק
18:38 16.11.10
ראשית, מודה על תשובתך.

אשמח לדעת האם מנסיונך קיימת אפשרות בסרטן הקיבה להשתתף בניסויים חדשיים ( כדוגמת תאי גזע וכד' ).
לחילופין האם ישנם טיפולים נוספים מלבד טיפולים כימוטרפיים או ביולוגים אשר ניתן לפנות אליהם?
 
פרופ' אברהם קוטן  
19:25 16.11.10
לא מתקיימים בארץ ניסויי קליניים עם תאי גזע בסרטן קיבה. אינני מכיר טיפולים אחרים לבד מכימותרפיה ותרופות ביולוגיות (ארביטוקס)
אימי עם סרקומה מטופלת בגליבק הייתה מיובשת לפני שבוע במשך שבוע קיבלה נוזלים דרך הוריד בעקבות זה הצטברו נוזלים ברגליים ובבטן קיבלה רק אתמול פוסיד 20מ"ל דרך הוריד ואין תגובה של שתן מרובה היום בבוקר גילית שיוצאים לה נוזלים מהרגליים מה זה אומר והאם זה התופעה של הפוסיד? והאם הכמות של הפוסיד שקיבלה מספיקה כדי לראות תוצאות?



תודה על תושבתכם
 
ד''ר דניאלה כץ   
18:59 12.11.10
הנוזלים המופרשים מהרגליים קשורים לבצקת מהגליבק. כדאי לנסות 40 מ"ג פוסיד אבל כדי למנוע התיבשות כדאי לקחת משתנים תוך כדי מעקב של רופא ומעקב תפקוד כלייתי..
 
איש שמתעניין
21:12 11.11.10
שאיפת טלק יכולה להשאיר בריאות פצעים בלתי מזיקים
שיראו בביופסיה כסרטן ריאות?
 
ד''ר דניאלה כץ   
09:05 12.11.10
לסרטן סממנים אופיניים בביופסיה. מדובר בסרטן עם או בלי קשר לטלק.
.
אימי מטופלת בגליבק לסרקומה מזה כשבועיים המליצו לנו את משקה האסייק האם המשקה לא פוגע ביעילות של הגליבק ? האם יש אפשרות לשלב את שניהם ?

יש לציין שהיא מלאת נוזלים ברגליים ובבטן עד למצב של קושי בנשימה והליכה מהנפיחות ?
 
פרופ' אברהם קוטן  
15:16 11.11.10
המשקה הזה שהאינדיאנים נהגו להשתמש בו נבדק בעבר ולא הוכחה יעילותו בריפוי סרטן. יכול להילקח ביחד עם כימותרפיה, שכן בתרחיש זה לא נמצאה ירידה ביעילות הכימותרפיה, אבל המשקה לא נבדק בשילוב עם גליבק (וספק אם ייבדק, לאור חוסר יעילותו של המשקה הזה בסרטן) ועל כן נראה לי שמחמת הספק עדיף שלא לשלב עם גליבק.
 
ד''ר דניאלה כץ   
09:01 12.11.10
יש כנראה משמעות לרמה של גליבק בדם. הפינוי של גליבק מהדם יכול להיות מושפע ממזון או תרופות אחרות ולכן הייתי נמנעת מלשלב אותו עם טיפול פומי אחר.
אם זה לא מומלץ האם יש דרך להיפטר מהנוזלים שהצטברו בבטן וברגליים ? שהצטברו בעקבות החדרת נוזלים דרך הוריד בעקבות התייבשות?
מזה כשבוע


תודה רבה על התשובות
אני פונה למנהלי האתר ולכל הגולשים האם ידוע לכם על קבוצת תמיכה להורים שבנם/בתם נפטרו מסרטן?
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:01 11.11.10
במחלקות האונקולוגיות הגדולות עובדים/ות פסיכולוגים/ות, עובדי/ות רווחה וברמב"ם יש גם צוות ליווי רוחני, אשר לבטח יכולים לייעץ
גם בהדסה יש צוות של פסיכואונקולוגים
 
חסוי
09:15 11.11.10
היה לי לימפומה בשנת 2003 במדייסטינום ומאז 02/2005 אני לא עובר טיפולים ולא כדורים בכלל ...
האם הסרת שיער בלייזר בגב , כתפיים חזה ובטן יכולה להיות מסוכנת עבורי ?

תודה רבה
 
פרופ' אברהם קוטן  
09:44 11.11.10
לא
 
יניב
18:25 10.11.10
שלום רב אני פונה אליכם לאחר שלא הצלחתי לקבל תשובה ברורה לתוצאות הבדיקה שביצעתי ולומר את האמת אני די בלחץ
תוצאות בדיקה של בלוטת התריס T3-5.1 T4-17.1 TSH-0.70
כמו כן בבדיקת האולטרסאונד גילו בצד ימין ממצא הטרטגני 2.3 ס"מ שמאל מקודים הטרוגנים עד 12 מ"מ קשרי למפה עד 15 מ"מ בודדים בשני הצדדים
יש לציין שאני נוטל תרופות לאסטמה מסוג סימביקורט אודה לעזרתם במתן תשובה אני די בלחץ שהדבר אינו ממאיר או שהוא סרטני
 
יניב
18:27 10.11.10
רופא רשם זפק מגורגר בולט יותר מימין ללא למפאדנופתיה צוארית
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:07 11.11.10
בדיקות הדם לא מעידות על סרטן, והקשריות מחייבות המשך בירור (כגון ע"י ניקור דיאגנוסטי). לציין כי קשריות שכאלה ובלוטות לימפה בגדלים שכאלה אינן ממצא נדיר ואינן בהכרח מעידות על תהליך גידולי
שלום
אני מטופלת בכדורי קסלודה זה 4 חודשים בעקבות סרטן במעי הגס אשר הוצא בניתוח,
בבדיקה שונו הערכים בקופת החולים התוצאות הן:
CA 19-9 = 8.9
CEA = 2.3
CA 125 =3.5

אודה לכם באם תסבירו לי מה אומרות התוצאות הללו, היות ובבדיקה הקודמת התוצאות שלי היו אמנם תקינות, אבל הערכים היו אחרים לחלוטין

בברכה

מירב
 
פרופ' אברהם קוטן  
07:59 11.11.10
הערכים הללו בגדר התקין. יש גם לדעת את הדינמיקה, קרי, מה היו הערכים הקודמים, ולעקוב באופן סדרתי .
מזה חצי שנה אני חשה צריבות בפה באזור השפתיים והלשון
הצריבות מלווות בחוסר טעם ולעיתים תחושת מרירות
בביקור אצל רופה בוצעה ביופסיה בשפה התחתונה , תוצאות הביופסיה הצביעו על סרטן ממהיר. בביקורות שבוצעו לאחר הביופסיה נאמר לי כי הסרטן הוצא במלואו וכי אין סמנים נוספים לגידול.
גם לאחר הוצאת הגידול התחושה של חוסר הטעם המרירות והצריבות לא פסקו.
אשמח לקבל סיוע והכוונה לבעיה שפרטתי , אני עובדת עצות .
 
פרופ' אברהם קוטן  
08:07 10.11.10
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע.
שלום
כשמדובר בכימותרפיה מניעתית לאחר ניתוח, מהם ההבדלים בין כימו' משולבת קרבו + טקסול לבין כימו' רק של קרבו, כשמדובר בסרטן השחלה שלב 1a (דרגה 1-2)? אומנטום ושטיפות בטן נקיות אבל בלי דיסקציה של לימפות.
ומה הם השיקולים והנימוקים בעד ונגד לתת כימו' משולבת או מבוססת חומר אחד?
אני בת 49. והסמנים שלי היו תקינים לפני הניתוח. כך שאני חוששת מאד שאם חלילה תהיה הישנות לא יעלו על זה בזמן.
תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
21:09 07.11.10
ההמלצות במחלה כל כך מוגבלת בדרגה הכי נמוכה נעות בין מעקב בלבד לטפול בשלוב שציינת.
קרוב לוודאי שההחלטה על תרופה בודדת נשענת על שלב מחלה מאד מוקדם עם סיכוי מאד נמוך לחזרה ועל רצון להמשיך ולהפחית סיכוי נמוך זה.

בכל מקרה קרבופלטין שייכת למשפחת הפלטינום והיא התרופה היעילה ביותר למחלה זו.
תודה לך על תשובתך. האם נראה לך שהמלצה על אי-מתן כל טיפול כימי, על בסיס מוגבלות הממאירות לשטח הפנימי של השחלה, אך כאשר לא בוצעה דיסקציה של לימפה - היא סבירה?
הרי אין כל בדיקות screening לסרטן השחלות, כך ש"מעקב" בלבד משמעו אי-ודאות וחרדה מתמדת מפני הישנות המחלה, שכשהיא חוזרת הבנתי שהיא קטלנית מאד. אני דואגת במיוחד כי ה-CA-125 שלי היה תקין לפני הניתוח כך שזאת לא תוכל להיות אינדיקציה.
אם לא בוצעה דיסקציה של בלוטות אז לא ניתן בוודאות לדבר על שלב IA שלב המחלה נקבע לאחר שבוצע ניתוח אונקולוגי גניקולוגי עם דגימות מתאימות.
ואז ההחלטה היא בין ניתוח חוזר לכמותרפיה לשלב מחלה מתקדם יותר.
דוני עם הרופאים שלך בשאלות שאת מעלה.
לאמא שלי סרטן מעי גס. קיבלה אווסטין במשך שישה מחזורים. ללא הטבה במצבה. כולל עלייה בסמנים הקריטיים.
מה הפרוטוקול האפשרי הבא? ארביטוקס? קסלודה? שילוב של אווסטין עם ארביטוקס? יש אפשרות לבדוק מראש התאמה?
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:40 08.11.10
מתיחסים כאילו הכמותרפיה ששולבה עם אבסטין נכשלה ולכן ניתן להמשיך אבססטין עם כימותרפיה אחרת. זה הזמן לבדוק התאמה לארביטוקס באמצעות בדיקת KRAS
לא משלבים אבסטין עם ארביטוקס מכיון שהשילוב נתן תוצאות גרועות.
 
צור
00:26 08.11.10
האם היפרטרמיה יכול להיות יעיל כטיפול בגידול טרום סרטני (3*5 ס"מ) בגוף הלבלב,כתחליף לפעולה כירוגית מסורבלת של כריתה חלקית של הלבלב ? ואם כן האם זה לא נחשב סוג של לקחית סיכון בלפנות לכיוון זה של טיפול ?
בתודה
 
פרופ' אברהם קוטן  
13:58 08.11.10
אין לפרוצדורה זו שום ערך
 
רתם
11:46 07.11.10
אני סובלת מגרורות בעצמות עקב סרטן השד. קיבלתי עירויי אירידיה שהוחלפה עכשיו לזומרה. אין אצלי עדות לדלדול העצם או סידן בדם. האם הזומרה יעילה נגד הגרורות גם במצ הזה? האם אין סכנה של הצטברות מיותרת של סידן?
 
ד''ר דניאלה כץ   
13:45 07.11.10
הסיבה לטיפול בזומרה היא לא למנוע אוסטאופרוזיס אלא להפחית את הסיכוי לגרורות בעצמות ולמנוע שברים פתולוגיים בגרורות קיימות. יש אפילו עבודות שמראות הארכת תוחלת חיים בזכות טיפול זה.
תופעת הלוואי של נמק בלסת, זה קורה לכולם? זה קורה בעקבות טיפול שיניים חודרני?
 
ד''ר דניאלה כץ   
20:56 07.11.10
סה"כ נמק של עצם הלסת נדיר. מצאו שטפולי שיניים מורכבים תוך כדי טיפול במשפחת תרופות אלו היא גורם סיכון לפתח נמק. ההמלצה היא לסיים את טיפול השיניים לפני תחילת הטיפול
 
אריאל
21:14 06.11.10
שמי אריאל אני בן 34 לאחרונה אני שמתי לב כי האשך השמאלי ממש צנח והוא יותר נמוך מהאשך הימני הגודל שלו לא השתנה אין נפיחות או כאב או שינוי בחשק המיני(להפך) אך רואים ממש שהאשך השמאלי ממש ירד למטה וצנח והאשך הימני למעלה זה ממש מפחיד אותי חוסר הפרופורציה הזו כי היא ממש בולטת האים זה מעיד על סרטן האשכים ? או אולי שבר או בקע?האים יש מקום לפנות לאורלוג?
יש לציין שאני סובל מתכיפות במתן שתן ולא מזמן התחלתי טיפול בספזמקס וקסטרל
האים שינויים פתולוגיים כאלו של האשכים יכולים להגרם מתרופות ?

תודה
 
ד''ר דניאלה כץ   
13:47 07.11.10
אסימטריה בגוף קיימת אצל כולנו. אם מה שאתה מתאר חדש פנה לאורולוג שאיתו את הבקשר שיחליט אם יש צורך בהמשך בירור. בכל אופן לא מדובר בתופעת לוואי של התרופות
 
דנה
16:17 05.11.10
שלום רב.
לאבי בן 90 התגלה ממצא פוליפואידי בגודל כ1.5 ס"מ מכוסה רירית תקינה, יתכן תת רירי קיבה תקינה ,תריסריון-תקין .
תוצאות הביופסיה:
stomach: normal antralmucosa,negative for H.pylori

esophagus:tubularadenoma with superficial high grade
dysplasia / cacinoma in-situ

שאלתי:האם לאחר כריתת הפוליפ יש להמשיך בטיפול אונקולוגי לאור גילו המתקדם של אבי ?
או לוותר על טיפול זה?
מהם האפשרויות הקיימותו ,מה הטובה ביותר לדעתך.?

בתודה מראש, דנה
 
ד''ר דניאלה כץ   
10:02 07.11.10
לפי הפתולוגיה הפוליפ הוצא בשלמותו. מדובר בתהליך טרום ממאיר שאותר בזמן. לדעתי כדאי לחזור על אנדוסקופיהלמעקב בעוד כ2-3 חודשים.
 
יוליה
22:58 06.11.10
שלום,

אני מרגישה סוג של "גולה" בצוואר, מצד ימין ויחסית אחורי.
האם בנקודה כזא יכול להתפתח גידול סרטני?

תודה
יוליה
 
ד''ר דניאלה כץ   
09:58 07.11.10
שלום יוליה,
גדול יכול להתפתח בכל מקום בגוף. אם את מוטרדת גשי לרופא לבדיקה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  83  84  85  86  87  88  89  90  91  ...  207  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
RSS RSS פורום סרטן (אונקולוגיה)