בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
שלום רב,


גם בפורום הנוכחי, צוין כי אם אין תופעות של גיל מעבר (נניח חמורות) אזי אין סיבה להתחיל בנטילת הורמונים. מאידך, צוין כי נטילתם מסייעת במניעת סרטן מעי הגס ומחלות כלי דם/לב. אם כך, מדוע אין המלצה גורפת לנשים בגיל המעבר לקחת הורמונים אלו?
האם לא נכון לקבוע, על פי המלצותיך, כי עדיף ליטול הורמונים מאשר בכלל לא?
האם תוכל להבהיר נקודה זו? תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
12:12 01.09.14
יש שתי גישות ברפואה. זו השכיחה הטוענת שטיפול יש לתת רק לצורך שיפור או טיפול בבעיות קיימות, וזו הטוענת שעדיף לתת מראש טיפול מונע מאשר אחר כך לנסות לטפל. לדוגמא- נותנים סטאטינים להורדת כולסטרול בכדי למנוע התקפי לב ונותנים אספירין לדילול דם בכדי למנוע אירוע מוחי.
אבל, היות ואין תרופה ללא תופעות לוואי הרי שלכל גישה יש תומכים ויש שוללים ולכל אחד נימוקיו.
אני אישית חושב שיש לתת טיפול מניעתי, אך זו דעתי שלי המבוססת על ידע רב מאד וניסיון עתיר שנים.
מעריכה את המענה!

האם נובופם מבוסס על בטטת הבר? אם לא, האם הבסיס הוא ממקור צמחי או חי?

תודה!
 
שירז
17:27 01.09.14
עקב אי נוחות נוראית באזור הנרתיק הומלץ על שימוש בוגיפם (פעמיים בשבוע)
הטיפול פתר את הבעייה באופן חלקי.
עכשיו בנוסף אני לוקחת גם אביאנה.
האם אוכל להוריד את הוגיפם ???
דרך לקיחת הוגיפם אינה נוחה בעליל ואם יש פתרון חלופי אשנח לשמוע עליו.
 
דנה
20:17 31.08.14
לפני 12 שנה עברתי סרטן הוצקינס והשתלה עצמית
עכשיו 9 חודשים אין לי מחזור התפקודי שחלות לא תקינות לציין שאני בת 32,
הומלץ לי על ידי פרופסור (גינקולוג) לקחת הורמונים אביאנה ואני מפחדת
אשמח לדעת האם יש סיכון בשבילי לקחת זאת בעקבות מה שעברתי או באופן כללי
 
ד''ר איתן פאר  
12:08 01.09.14
אין בעיה בלקיחת הורמונים במקרה שלך אבל שתי הערות-
ראשית לא אוויאנה אלא תרופות שיביאו לך מחזור הנותנות לגוף חיקוי של אופן ההפרשה ההורמונלית של השחלות ( למשל נובופם, פרוגילוטון ועוד)
שנית- עליך לשתף את הרופא ההמטולוג המטפל בך ולקבל גם את הסכמתו לטיפול
 
גלי
11:47 31.08.14
שלום ד"ר, בת 51 (כריתת רחם לפני כ-3 שנים, ללא כריתת שחלות)
תלונות: חשה חוסר שמחת חיים, חוסר חשק מיני, חוסר חיוניות, ריכוז ירוד.
ניסיתי ציפרלקס ללא הועיל.
כעת מס' חודשים נוטלת וולבוטרן (יש שיפור אך אינו מספק אותי)
הורמונים אסורים עלי (APLA, בעיות קרישה)
האם תוכל להמליץ על אפשרויות נוספות?
אציין כי אני מעדיפה לא לקחת תרופה ממכרת. הבנתי שוולבוטרן אינה ממכרת.
תודה רבה!
 
ד''ר איתן פאר  
12:05 01.09.14
מספר תרופות מקבוצת SSRI ו-SNRI עשויות לעזור לך, למשל ויאפקס ועוד.
תפני לרופא להתאמה אישית
שלום ד"ר פאר,


א. האם ומה ידוע לך על שימוש בקרם זה (מריחה על הידיים) כטיפול עבור גיל המעבר?
ב. האם יש בו סיכונים כלשהם?
ג. מהי החלופה הטובה לנובופם, במידה והתגלתה רגישות כואבת מאד בשדיים לפני מחזור? עבור נשים לפני גיל חמישים.
ד. בעלון של נובופם ישנה התייחסות ואזהרה לגבי סרטן שד. היות והמחקר "המפורסם" שגרם לנשים רבות להפסיק שימוש בטיפול הורמונלי נמצא כ"רעש וצלצולים" (פחות או יותר), מדוע מפרסמים זאת באופן כה מפורש?


תודה.
 
טל
08:02 31.08.14
שלום ד"ר פאר,



אשמח אם תוכל להתייחס לשאלותיי הקודמות.


תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
12:04 01.09.14
קרם בטטה הוא מקור ליצירת פרוגסטרון מהטבע. הוא לא טבעי היות ועובר עיבוד תעשייתי ליצירת הקרם. תכונותיו לא נבדקו מספיק ויעילות אינה ידועה במחקרים מדעיים אלא בפרסומים של החברות המייצרות אותו. אני נמנע מלהמליץ על תכשירים שאין לי הוכחה מדעית מובהקת לגבי השימוש , היעילות, תופעות הלוואי, הנזק וההשלכות שלהם.
לגבי אזכור מחקר WHI בדף המידע של נובופם- אלו הם דרישות משפטיות להגן על החברה ולא דווקא על רקע רפואי נחוץ.
אבל לנובופם, כמו לכל תרופה, יש גם תחליפים ולכן במידה ואת סובלת מתופעות לואי על תמשיכי עם נובופם. פשוט תפני לרופא שלך לקבלת טיפול שיותר יהלום את הצרכים שלך.
 
רעות
03:52 31.08.14
דוקטור נכבד שלום רב!
ראשית, תודה לך על הפורום הנהדר הזה ועל המידע שלא יסולא בפז.
התשובות שלך מקיפות ומכבדות אותנו השואלות גם אם רובינו לא בעלות דוקטורט ברפואה. אתה תמיד מעשיר אותנו בידע, מחקרים ועוד. תודה.
לענייני, מאד מבקשת תשובה למספר שאלות:
אני בת 55 ומזה כחמש שנים בהפסקת מחזור.
שנתיים וחצי דיי סבלתי עד שהתחלתי בטיפול ההורמונלי: מדבקות אוורל קונטי.
כמעט מיידית חוויתי שיפור בכל התחומים.
יחד עם זאת הבנתי שכאשר אין מתחילים מייד בטיפול תיתכנה השלכות מזיקות כמו קרישיות, סכנה של ארועים וסקולריים, מוחי, לב וכו׳.
אני, כאמור כבר שנתיים וחצי עם המדבקות. האם אני צפויה לאיזה ארוע כזה בגלל העובדה שלא התחלתי מיידית?
שאלה שניה, ברשותך. הפחד הכי גדול שלי הוא דמנציה. אין לך אפילו מושג כמה זה מפחיד אותי יותר מכל מחלה אחרת. אמי, בת השמונים, לוקה בדמנציה (ייתכן שמסוג אלצהיימר), והלב שלי נקרע לראות את האשה הזו שהיתה פקחית כמו שד והפכה להיות סנילית. זו היתה הסיבה העיקרית לכך שהתחלתי בטיפול ההורמונלי. בתקופה שלאחר הפסקת הווסת ועד שהתחלתי בטיפול חוויתי ירידה קוגניטיבית. קשיי ריכוז, זיכרון, הבנה, לצד ירידה באנרגיה ובמוטיבציה.
השאלה שלי היא האם הטיפול שהתחלתי בו רק כעבור שנתיים וחצי מתום המחזור אכן עשוי להגן עלי לאורך שנים מדמנציה? שוב. ההדגשה היא הזמן שעבר עד שהתלתי בטיפול.
שאלה שלישית. מאז התחלתי בטיפול אני חווה מלאות פנימית באגן. כמו לפני מחזור, וכן עצירות. וקרה יותר מפעם אחת שהפסקתי לכמה ימים את המדבקות ומייד הרגשתי שחרור והקלה בבטן. הרופא אמר שאולי נוריד את המינון של המדבקה וטוען שאפשר לגזור לשניים ולהשתמש בכל פעם בחצי מדבקה. האמנם? זה לא מאבד מהאפקט?
אלה הן שלוש השאלות. תודה שוב. מקווה שלא הלאיתי אותך. המשך יום טוב ושבוע טוב!
 
ד''ר איתן פאר  
11:57 01.09.14
תודה על ההערות.
ולעניינינו -הסיכוי לפתח אלצהיימר יש להשתמש בטיפול הורמונאלי זמן ממושך ולפי הספרות מומלץ לפחות עשר שנים ואולי יותר כל עוד מתחילים את הטיפול ההורמונלי לפני שחולפות חמש שנים מהפסקת המחזורים הרי שנמצאים בתוך המסגרת של "חלון ההזדמנויות" הרפואי הנכון. ואז את יכולה להמשיך לקחת את הטיפול שך ללא כל חשש.
למניעת, או ליתר דיוק להפחתת הסיכון לאלצהיימר ( לו יש גורמים רבים נוספים ביניהם גם גנטיים) רצוי להשתמש בהורמונים לפחות עשר שנים ואולי אף יותר. כל עוד את לא מעשנת ( עוד גורם סיכון מובהק לדמנציה) המשיכי בהורמונים.
וצודק הרופא שלך שניתן לחתוך שליש מהמדבקה ללא כל פגיעה ביעילות הטיפול.
בהצלחה
 
אתי
08:46 01.09.14
אני בת 54
בגלל דימומים בלתי סדירים ורירית רחם מעובה של 8 מ"מ קיבלתי פרימולוט-נור 2 כדורים ביום 1 בוקר 1 ערב למשך שלושה חודשים רצופים ( סה"כ 180 כדורים )
הרופאה ציינה שאם יהיה דימום במשך הטיפול לחזור אליה
שאלתי היא כזאת:
מן הסתם רירית רחם יורדת כתוצאה מדימום נכון?
נראה לי טיפול רצוף של כדורים הוא יותר מדי קראתי שנשים לוקחות רק חלק מהחודש ולא כולו
ואם חלילה יש דימום במהלך הטיפול..צריך להפסיק לקחת את הכדורים?
יש לציין שעשיתי בדיקת פייפל שיצאה תקינה
תודה מראש אתי
יש לי שאלה נוספת
צריך לקחת את התרופה עם אוכל?
הרוקחת אמרה לי לקחת את התרופה בזמנים קצובים עם אוכל
זה קצת מוזר לי מאחר והתרופה הזאת היא הורמונים
תודה מראש..... אתי
 
ד''ר איתן פאר  
11:50 01.09.14
צר לי אבל אני לא מכיר סוג כזו של טיפול בכל 42 שנותיי כרופא העוסק בתחום כיל המעבר.
טיפול בפרוגסטרון נותנים למקסימום 14 יום.
עודף השימוש בפרוגסטרון עלול להשפיע מאד לרעה על השד, ועלי כלל לא מקובל סוג זה של טיפול
ואת צודקת, אין קשר בין אוכל וטיפול הורמונלי
 
שולי
13:06 31.08.14
שלום ד"ר
אני בת 51 וסובלת כבר כשנה מגלי חום אני בכללי בריאה האם זה בטוח לקחת אסטרוג'ל כאשר מעשנים (אני יודעת שעישון שזה לא בריא).
תודה
שולי
 
ד''ר איתן פאר  
11:47 01.09.14
הורמונים ועישון לא הולכים ביחד , כולל לא בגלולות נגד הריון ובאסטרוג'ל וכדומה וזאת עקב העובדה שניקוטין מפריע למנגנון פירוק ההורמונים בכבד ואז נוצרים חומרי פירוק המעלים שכיחות סרטן שד והמעלים קרישיות.
גלי חום מזרזים מאד דמנציה כגון אלצהיימר.
אז תחליטי- עישון או איכות ואריכות חיים!
 
ציקי
21:56 30.08.14
חגגתי לא מזמן 60 ומזה כשמונה שנים נוטלת אקטיבל עקב גלי חום עזים. בגיל 55 ילדתי לראשונה לאחר טיפולי הפרייה ולאחר הלידה המשכתי ליטול אקטיבל. חשוב לציין שניסיתי לעשות הפסקות בנטילת אקטיבל מס׳ פעמים לפני ואורח הלידה וגלי החום חזרו בגדול. כבר לפני הלידה שמנתי ירדתי אחרי הלידה 14קילו, אך משקלי עלה בחזרה ושמנתי מאוד באיזור הבטן הישבן והירכיים. יש לי 2שאלות: הם האקטיבי גורם להשמנה ואי הירידה במשקל? וכמה שנים עוד אני רשאית ליטול אקטיבל.
 
ד''ר איתן פאר  
22:50 30.08.14
כבר השבתי רבות על הקשר בין גיל המעבר והשמנה ותוכלי לשוטט בתשובות הרבות שנתתי בתחום.
לגבי אקטיבל- רצוי לעבור לאוויאנה בה המינון משמעותית יותר נמוך, או לאנג'ליק שפחות גורם לאגירת נוזלים והשמנה ת ולהמשיל כל עוד את זקוקה לטיפול ההורמונלי - תדעי זאת במידה ותפסיקי טיפול הורמונאלי וגלי החום יחזרו בגדול. אבל להיות כל הזמן תחת ביקורת רפואית.
 
רוני
00:33 19.08.14
אני בת 47
לפני כחמישה חודשים התחלתי בטיפול בהורמונים זהים ביולוגית בגלל שנכנסתי לגיל המעבר.
מאז השמנתי בכ7 קילו. בעיקר ניכרת ההשמנה באזור האגן, הירכים והבטן.
אינני בטוחה מה גרם להשמנה מאחר וכמה דברים השתנו בחיי. אולם אני דואגת שזה בגלל ההורמונים ושכל עוד אני נוטלת אותם, לא אוכל להרזות.
אשמח מאוד לחוות דעת מומחה.
בברכה
 
ד''ר איתן פאר  
12:29 19.08.14
גם רשויות הבריאות בארהב וגם האיגודים המקצועיים לגיל המעבר הן בארה'ב והן באירופה לא ממליצים על שימוש בהורמונים זהים ביולוגית עקב העדר מידע מבוקר ומבוסס ומוכח על תופעות הלוואי שלהם. להזכירך, שהרעלים הכי חזקים הקיימים מגיעים מצמחים ( כגון ריצין וסטריקנין)
לגבי השמנה בגיל המעבר- היא נגרמת כתוצאה מהמשך הפרשה של הורמונים זיכריים מבלוטת יתרת הכיליה- האדרנל כל החיים. בגיל המעבר הורמונים אלו לא מנוטרלים יותר היות ואין יצירה של אסטרוגנים ולכן ישנה גם עליה במשקל, ומאוחר יותר גם התקפי לב, וגם הופעת שיעור פנים על השפה והסנטר.
אז נכון שיש הרבה מאד יתרונות ואפילו חשיבות רפואית לטיפול חלופי אבל מאד רצוי שיהיה מוכר , ידוע ומאושר לשימוש ותחת פיקוח רפואי ומדעי ולא תחת אמנות חסרות הוכחה.
 
irit
19:18 29.08.14
אני בת 53 וכבר 4 שנים שאין לי מחזור.
לפני 3 שנים שקלתי 50 קילו ולא נטלתי הורמונים למעט טיפול וגינלי של אסטרוגן.
כיום אני שוקלת 58 קג ואני לא מצליחה בשום אופן לרדת במשקל. השומן הצטבר בעיקר בבטן, בירכיים במותניים ומאוד מפריע לי פיזית ומנטלית!! לא הרבה השתנה בתזונה שלי - אני לא אוכלת הרבה וכמעט ולא נוגעת בפחמימות לבנות (לא טוב לי לבעיית הריפלקס שלי). לא חשתי גלי חום או ירידה בחשק המיני, אבל לאחרונה חשתי מועקה פנימית והרופא המליץ על אביאנה במינון של 0.5MG שהתחלתי לקחת לפני חודש.
אני מאוד מוטרדת מהעלייה במשקל - כל חודש אני עוד קילו נוסף.
מה עצתך?? אני חברה במכבי ואשמח לבוא לייעוץ.
 
ד''ר איתן פאר  
22:45 30.08.14
את מוזמנת בכיף . טלפון 04-6543558
 
רוני מנוס
12:50 19.08.14
תודה על תשובתך
האם זה אומר שעלי לוותר על הרצון להישאר במשקל אליו אני רגילה?
לא מתאים לי כל כך
בברכה
רוני
 
ד''ר איתן פאר  
13:29 19.08.14
לא ולא. טיפול הורמונלי התואם לך אישית ( מבחינת מינון הורמונילי וסוג הורמונלי בהתאם למבנה שד שלך, משקל שלך, בדיקות מעבדה שלך ופרמטרים נוספים בהחלו יאט את קצב העליה ע'י ניטרול ההורמונים הזיכריים מהאדרנל. תוסיפי לכך שמירה על תזונה נכונה ופעילות גופנית והרי לך שילוב מנצח
 
חנה
12:14 22.08.14
שלום,
אני בת 51,כבר מגיל 48 סובלת מתופעות גיל המעבר,בעיקר גלי חום הגורמים לקימה של 5-6 פעמים בלילה,בקיצור-סיוט!

מחזור כבר אין לי,לפני כחצי שנה הרופאה המליצה על אביאנה,,לאחר כשבועיים התחלתי לרום פחות מגלי החום,עד שלאחר חודש נעלמו כליל,תענוג!
לאחר חודש וחצי של לקיחה הופיעה דימום(שזה אחד התופעות)אבל ממש מחזור מסיבי עם כאבים בבטן תחתונה ששום כדור לכאבים לא עוזר,הגעתי למיון וחשבו שזה דלקת באגן,אושפזתי וקיבלתי אנטיביוטיקה לוריד,וכל אותו זמן אמרו שאין קשר לאביאנה.לאחר 5 ימים שוחררתי,עדיין עם כאבים מידי פעם וזה לא עבר.
חזרתי שוב לרופא תורן,והוא הציע שאפסיק עם האביאנה ונראה-אולי זה הגורם.
הפסקתי-ועברו הכאבים,אולי צירוף מקרים,כי לאחר כשבועיים חזרו שוב כאבי מחזור ללא דימום מבלי האביאנה.

שוב חזרו גלי החום הבלתי נסבלים,ומאחר שגם בלי האביאנה הופיעו כאבים החלטתי לשוב ולקחת שוב אביאנה.

אני מזה חודש וחצי לוקחת שוב,אין גלי חום,אבל מזה 4 ימים שוב דימום מסיבי וכאבי מחזור עם הקרנה לגב,ממש קשים.

מה לעשות???להפסיק האביאנה או שאין קשר?
עשו לי בדיקות מקיפות גינוקולגיות,יש לי ציסטה קטנה,אפילו CT בטן עברתי וגב,יש לי 2 בלטים בגב תחתון,אבל זה לא גורם לדימום.

האם יש עוד מישהיא שחוותה משהו דומה?
 
ד''ר איתן פאר  
11:32 23.08.14
המקור לדימום היא רירית הרחם. במידה ושקה מ-3 מ'מ יש לתת טיפול אסטרוגני גבוה יותר- למשל אקטיבל. במידה והרירית מעובה יותר מ-6 מ'מ יש לתת פרוגסטרון כגון דופסטון או פרימולוט נור למשך 10 ימים ורק אז לחזור לאוויאנה- תוך מעקב אחרי עובי רירית הרחם
 
חנה
12:17 23.08.14
השינויים ברירית הרחם נגרמו כתוצאה מהאביאנה,לפי הבנתי,ובתופעות הלואי יש כאבי בטן,דימום,גרד בגוף,
החלטתי להפסיק את הטיפול באביאנה.
אפנה לטיפול אלטרנטיבי,זה עושה לי בלאגנים בגוף,
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
09:08 26.08.14
ועל זה נאמר "צדיק באמונתו יחיה". אמנם אין כל אימות מדעי מבוסס שיש תועלת כלשהי מטיפול אלטרנטיבי - ולכן בכל המזרח מטפלים בהורמונים ולא בתחליפים צימחיים- אבל היות ויש נטייה לפחות לתסמיני גלי החום לחלוץ מעצמם עם הזמן, הרי שבמידה ותתמידי בכל טיפול, כולל כדורי סוכרזית, עם הזמן זה יעזור ותהיה בטוחה שמצאת פתרון הולם. בהצלחה
 
חנה
20:16 26.08.14
יש צדק במה שאתה אומר,והמטרה היא להקל תסמינים,באותה מידה עם אביאנה, אם לא היו תופעות לוואי הייתי מתמידה.
,אבל מיום שהפסקתי עם האביאנה מזה כ4 ימים,פסקו הדימומים והכאבים.

ואם אביאנה היא המינון הנמוך של הורמונים ועושה לי בלאגנים אז לא נראה לי שאקח מינונים גבוהים יותר.
כנראה שרירית הרחם אצלי מושפעת מהורמונים לא בצורה טובה.

תודה רבה על התגובות.
 
ד''ר איתן פאר  
12:58 27.08.14
כל זה היה נכון לו אוויאנה היתה הטיפול היחידי בשוק. ולא כך הוא. יש מגוון טיפולים בצורות, מינונים וסוגים שונים של הורמונים ועדיין לא נולדה האישה שלא ניתן להתאים לה הטיפול היעיל עבורה. ואין כל קשר למינון נמוך או לא היות ולא משתמשים כיום כלל במינונים גבוהים
 
ריקי
19:49 21.08.14
משתמשת כבר כמעט 3 שבועות ועדיין אין שיפור ניכר בתחושות...
האם ייתכן ולא מתאים לי ? או שצריך לתת עוד זמן ?
 
ד''ר איתן פאר  
11:32 23.08.14
שאלה כפולה. התשובה כבר ניתנה
 
ריקי
19:49 21.08.14
משתמשת כבר כמעט 3 שבועות ועדיין אין שיפור ניכר בתחושות...
האם ייתכן ולא מתאים לי ? או שצריך לתת עוד זמן ?
 
ד''ר איתן פאר  
11:29 23.08.14
לא מבין לפי מה את מחליטה שלא מתאים לך. אבל במידה ותוך שבועיים לא תרגישי שיפור תגשי להתיעץ האם יש מקום לשינוי הטיפול והמינון שאת מקבלת
 
סיגל
16:38 14.08.14
אני בת 44 לפני שנתיים הפסיק לי הווסת ,הלכתי לרופא שלי שהמליץ לי על אביאנה לקחתי אותם במשך 4 חודשים ולאחר התייעצות איתו הפסקתי בגלל כאבי ראש חזקים ושאר דברים ,ואז הוא העביר אותי למדבקות בשם אוורל אני איתם כבר שבועים מדי פעם יש לי כאבי ראש חזקים ומרגישה סוג של עילפון והתמוטטות , הפחד העיקרי שלי שכולם רושמים שזה מסרטן........רציתי לדעת האם בכל זאת להמשיך איתם או אולי ישנם תרופות טבעי בבתי מרקחת שעדיפות על המדבקה ........אני גם התחלתי סוג של דיאטה להרזיה ובמהלך 3 שבועות לא יורדת כלום למרות שהפסקתי לאכול משמעותית דברים משמינים וכמו כן אני עושה ספורט רציתי לדעת אם זה קשור למדבקות שלא נותנות לי לרדת במשקל .....תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
12:23 19.08.14
השמנה נגרמת כתוצאה מחסר פעילות הורמונלית היות ובלוטות יתרת הכליה, האדרנל, מפרישה הורמונים זכריים שאינם מנוטרלים ע'י אסטרוגן היות והשחלה הפסיקה ליצר אותו ( ולכן המחזור פוסק). ללא טיפול הורמונלי תמיד עולים במשקל.
הקשר בין הורמונים לסרטן די הפוך ממה שאת חושבת. שכיחות סרטני שד עולה מאד ככל שאישה מתקדמת עם הגיל ומתרחקת מפעילות הורמונלית, וכבר כתבתי על כך בהרבה בפורום זה. לגבי כאבי הראש- יש לעקוב במיוחד אחרי לחצי דם היכולים להיות מושפעים מהורמונים ולתת טיפול הורמונלי תואם כגון אנג'ליק שעדיף במקרה שלך.
שלום,
בת 48. כ-8 חודשים ללא מחזור..זמן מה סבלתי מגלי חום ובעיקר מהזעה מרובה.
לאחרונה, לשמחתי, הסימנים הנ"ל נעלמו ובחודש האחרון יש לי רגישות בפטמות (ובימים האחרונים כאב במגע בחלק הפנימי של השדיים - איזור מפתח הלב) וכן הפרשות מרובות שקופות (ללא גרד, ללא ריח).
שאלתי: האם יש צורך בבדיקות דם כדי להעריך את המצב ההורמונלי?
כיצד היית מפרש את התופעה הנ"ל ? המלצות ?
תודה.
בד'כ תופעות אלו מעידות על חזרה של השחלה ליצור הורמונים לכן גלי החום נעלמים ומופיע רגישות בפטמות והפרשות נרתיקיות. לא אתפלא אם תקבלי גם דימום.
אבל זיכרי שלגלי חום יש קשר בדוק ומוכח לירידה בזרימות דם למוח ובזירוז מחלת אלצהיימר ולכן אסור לזלזל בהם כלל.
 
שוש
09:13 18.08.14
בת 53, כשנתיים ללא מחזור. סובלת מגלי חום. ניסיתי צמחים שונים, דיקור סיני ורפלקסולוגיה עם הקלה זמנית אבל כלום כבר לא משפיע. בריאה ולא נוטלת שום כדור. התחלתי לפני 4 ימים לקחת אביאנה.יודעת שהשפעתו מתחילה לאחר 10 ימים לפחות אבל לצערי גלי החום גברו מאוד בימים האחרונים. האם זה יתכן?
 
ד''ר איתן פאר  
12:15 19.08.14
תתמידי בלקיחת אוויאנה ותהני מהתוצאות תוך 2-3 שבועות
 
דור5
23:24 13.08.14
בת 52, עדיין מקבלת מחזור, לפני שבועיים עשיתי פיפל
ומאז דימום קל.
קיבלתי הבוקר טיפול להפסקת הדימום ופרוגסטרון,
נטלתי מנה ראשונה,
הערב הפסיק הדימום. האם עלי להמשיך בטיפול?
(אני מעדיפה שלא, חוששת מההורמונים)
 
ד''ר איתן פאר  
11:58 14.08.14
את ההנחיות המיוחדות לך עליך לקבל מהרופא שלך ולא ממני שלא בצעתי את הפרוצדורה, שאין לי מושג מדוע זה בכלל בוצע ולאיזו מטרה.
לגבי הפחד שלך מהורמונים- טעות טעות טעות
תעייני בתשובותי בעבר ותביני
 
רון
16:25 11.08.14
שאלה אישה כמעט בת 56 מילות כרוניות סכרת בלוטת מגן וכולסטרול כבר כמעט 6חודשים מרגישה עיפות נוראית ובחילות פעם יותר פעם פחות ביצעתי את כל הבדיקות וכולן תקינות כולל המוגלובין האם השאלה שלי קשורה לפורם הזה
 
ד''ר איתן פאר  
11:01 13.08.14
היות והגישה הטיפולית לגיל המעבר הינה מאד הוליסטית, כלומר מתעסקת במכלול הבעיות הרפואיות שקשורות בגיל. הרי שהשאלה הראשונה המתבקשת קשורה להורמונים, כמה זמן ללא מחזור ועוד
חסר תפקוד הורמוןנלי קשור בעייפות, כמו גם גורמים אחרים
ולכן עליך להגיע לרופא המתמצא במכלול הבעיות היות והפורום אינו יכול לתת לך פתרונות דרך האינ טרנט לכלל הבעיות שלך
שלום רב, אני בת 51 ומזה כחצי שנה נטלתי אביאנה בעקבות תופעות גיל המעבר (גלי חום קשים, קשיי הרדמות, מחזור "חלש" כל מספר חודשים. הכדורים החלישו את הסימפטומים וגרמו להרגשה טובה- אך המחזור התגבר בעקבות נטילתן לדימום ארוך ומתמשך ואפילו פעמיים בחודש. (אני לא מעוניינת במחזור כלל).
בהמלצת הרופא עברתי לנובופם- כרגע מסיימת את הקופסה הראשונה אך מאז סובלת ממיגרנות וכאבי ראש, סחרחורות, חוסר סבלנות, עצירות קלה, עייפות, נרדמת אך מתקשה לחזור לישון לאחר שמתעוררת בלילה. הרופא טען שאם התופעות לא התחילו החל מהיום הראשון לנטילת הכדורים, כנראה שזה לא מזה אלא משוייך לשפעת שכנראה היתה.
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגליים המקשים על הרדמותי. עלי להעיר שאני נוטלת כ 11 שנים כדורים למניעת כולסטרול (ליפיטור ואיזיטרול במשך 10 שנים ובהתאם לבקשתי להורדת המינון רוזובסטטין ואיזיטרול בשנה האחרונה). ידוע לי שכאבי השרירים מיוחסים לסטטינים, אולם מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי אלו.
שאלותיי: האם יתכן שכאבי השרירים נגרמים בגלל הנובופם? האם שאר התופעות נגרמות מכדור זה ייעלמו במשך הזמן או להפסיק אותו באופן מיידי? על איזה כדור תוכל להמליץ שלא יגרום למחזור? תודה מראש!
ראשית, כדורי אוויאנה אינן מיועדים לנשים שעדין מקבלות מחזורים מדי כמה חודשים שכן אז הן תמיד יגרמו לדימומים. לנשים הסובלות מתופעות של גיל המבר ועדין יש להן מחזורים, אפילךו עם רק אחת לכמה חודשים, כדורי נובופם עדיפים.
שנית- תתכן ריאקציה בין הורמונים וסטאטינים ולכן לא ניתן לשלול שכאבי השרירים , עליהם "אחראים" הסטאטינים, אכן יוחמרו ע'י הורמונים.
ןבהמשך- לא צודק הרופא שלך במידה ואת מצטטת אותו נכונה , לגבי תופעות לואי מתרופות. הן כלל לא מחויבות להופיע כבר מהכדור הראשון ובהחלט יכול להיות אפקט מצטבר לאורך זמן ואז יופיעו תופעות הלואי.
אז מה עושים?
אפשרות ראשונה היא להמשיך עוד מחזור אחד של טיפול בנובופם ולראות האם יש הסתגלות של הגוף והתופעות שציינת נעלמו.
ולא יש להפסיק נובופם, להמתין העלמות הסימפטומים ובמקום לקחת פרוגילוטון.
שלום. אני בת 55 והמחזור החל להופיע אחת לכמה חודשים. בשל תלונותי על גלי חום מרובים הרופא נתן לי אביאנה. אחרי חודש וחצי החל דימום קל אבל קבוע שלא מפסיק כבר שבועיים. הרופא אמר לי לחכות חודש. אני מודאגת וחוששת שהכדור הזה כלל לא מתאים לי. אשמח לעיצה
 
ד''ר איתן פאר  
23:40 09.08.14
היות ואת עדין לא ממש במנופאוזה(לאור העובדה שעדין את מקבלת מחזורים מדי כמה חודשים) הרי שאין כל פלא שאת מדממת תחת אוויאנה. תפסיקי. תמתיני לגמר הדימום ואז תתחילי עם נובופם. איתו יהיו לך דימומים מדי חודש. בעוד כחצי שנה תנסי לעבור שוב לאוויאנה
 
רינה
11:05 12.08.14
שלום רב,
אני בת 70 ומשתמשת עדיין במדבקות אוורל 25. עברתי ניתוח להוצאת רחם ושחלות (לפני 15 שנה) ומאז, בהמלצת רופאי, אני משתמשת במדבקות. לאחרונה שמעתי שמפסיקים ליייצר אוורל 25 ואני תוהה מה יקרה אם אפסיק להשתמש במדבקות?
מאז שאני משתמשת בהן, יש לי מצב רוח טוב, חיי מין מעולים ואני נראית טוב ללא ניתוחים קוסמטיים. האם זה הודות למדבקה? מה יקרה אם אפסיק?? אני חוששת שתקפוץ עלי הזיקנה פתאום....ושאסבול מכל מיני סימפטומים (כמו עצבנות יתר, דיכאון ויובש בנרתיק). אודה לך מאד על תשובתך
אכן את צודקת לחלוטין. הכל בזכות ההורמונים שאת לוקחת. ותראי איזו בריאות ואיכות חיים נפלאים יש לך בהשוואה לחברותיך..
ולכן שלא תעיזי אפילו לחשוב בכיוון של הפסקת המדבקות שלך !
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר