בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
שלום,
אני בת 47. המחזור שלי בשנה האחרונה לא סדיר, לפעמים מקדים ולפעמים מאחר. לפעמים הדימום הוא מאד חלש, ולפעמים רגיל. בפעמיים האחרונות של המחזור הרגיל היו לי כאבי רגליים חזקים (לאורך כל הרגל). בנוסף בין שני המחזורים האחרונים נוצרה לי נפיחות די רצינית בקרסוליים, מלווה בכאבים. הייתי אצל רופא משפחה ששלח אותי לרופא כלי דם שלא מצא את מקור הבעיה. האם יתכן שיש קשר למחזור ולגיל המעבר? האם שמעת כבר על מקרים כאלו? עכשיו כשהמחזור הסתיים נראה שהנפיחות מתחילה לרדת.
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:09 27.09.14
בתקופה הפרימנופאוזלית היחס הלא מאוזן בין אסטרוגן ופרוגסטרון גורם לאגירת נוזלים בגוף, בעיקר שדיים שהופכות מאד רגישות, בטן שתופחת, ומוח שהבצקת בו גורם לעצבנות ורגשנות יתר, תופעות החולפות עם קבלת המחזור והשתנה מרובה. כך שגם נפיחות בקרסוליים, לאחר שנשללו סיבות אחרות, כילייתיות, , תגובה לתרופות, כלי דם ולב. יכול להכנס לקטגוריה המוזכרת.
תודה רבה
ד"ר שלום,
כיום בת 53 , עדיין עם ווסת, מרגישה את דפיקות הלב כמו פימפום למשל היום במשך כל אחה"צ בזמן המחזור החודשי.
האם זה קשור לגיל המעבר.
כמו-כן האם צריך לעשות איזה שהן בדיקות מקדימות בטרם מגיעים אליך לייעוץ. מתגוררת רחוק ....
 
ד''ר איתן פאר  
11:40 29.09.14
האצה בפעימות הלב מתרחשת בד בבד עם הופעת גלי חום ואינה קשורה למחזור. ולכן תפני לקארדיולוג בנידון.
בדיקות , איזה ובאיזה היקף אני מתאים באופן אישי לכל אחת בהתאם לבדיקות שכבר עשתה, התלונות, והבדיקה שלה ולא מראש
גמר חתימה טובה
שלום דוקטור, שכחתי לקחת מדבקה ביום חמישי ושמתי ביום שניזכרתי והוא יום שישי בחצות וחצי שאלתי האם אפשר את המדבקה השניה עדיין לשים ביום שני כי בעצם זה כאילו שמתי ביום שבת וחמש ימים אחרי זה יוצא יום רביעי ? תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:43 29.09.14
במידה ואין דימום כתוצאה מהשכיחה תמשיכי כרגיל כלומר המדבקה הבאה ביום רביעי
 
טלי
10:16 28.09.14
לא יודעת אם שאלתי קשורה לפורום זה. בת 56 ללא מחזור כבר 3 שנים אך ללא תסמינים של גיל מעבר (תודה לאל), לעומת זאת קרה לי דבר מוזר שלא יודעת אם זה קשור לשינויים הורמונלים. השיער שלי שהיה חלק כל חיי, הפך ביום אחד לגלי, וכבר חצי שנה שהוא כך. לא יכולה להבין ממה זה נובע. יש מצב שזה קשור להורמונים?
 
ד''ר איתן פאר  
11:38 29.09.14
לא מוכרת לי תופעה זו כקשורה להעדר פעילות הורמונלית. תפני לרופא עור בנידון
 
פנינה ראבד
22:54 28.09.14
שלום רב
אני בת 49 ומעל שנה ללא מחזור עם גלי חום בטן נפוחה
הזעות לילה קשות נשירת שיער ראש נוראית ירידה בחשק מיני
הרופא המליץ על אקטיבל התחלתי לקחת תוך כמה זמן אני אמורה
לחוש הקלה?
האם עלייה במשקל היא מחוייבת המציאות? עם שמירה על דיאטה
ופעילות גופנית?

תודה רבה וגמר חתימה טובה
 
ד''ר איתן פאר  
11:37 29.09.14
בד'כ תוך שבועות ספורות ייעלמו כל התופעות שאת מתארת
לגבי השמנה- כה רבות כבר כתבתי בנידון כך שתמצאי את התשובה כאשר תדפדפי בתשובות בנידון מהעבר
גמר חתימה טובה
שלום, אני בת 47, כאשר מספר שנים יש לי כל 3 חודשים כתמים חומים מעטים יומיים בערך שזה כנראה המחזור, כיון שאני משערת שאני בטרום גיל המעבר, כמו כן מספר שנים סובלת מגלי חום כאשר לפני 4 חודשים לא יכולתי יותר לסבול ואני משתמשת באווראל קונטי- 50 מדבקות אלו החזירו את שלוותי ואין לי יותר גלי חום. לעומת זאת כל חודש התחיל לי מחזור רגיל עם דימום שנמשך 7 ימים ממש כמו מחסור שהייתי בשנים שהייתי פוריה. שאלתי איך יתכן? המדבקות לא אמורות להחזיר מחזור, האם אני טועה ? אודה מאד אם תציין בפניי את הסיבות שיכולות לגרום לדימום. תודה רבה.
אינני יודע מי יעץ לך, מדוע וכיצד אבל לאישה עם רחם לא נותנים טיפול אסטרוגני בלבד אלא חובה לשלב אותו עם פרוגסטרון להגנה על רירית הרחם מפני סרטן הנגרם בה ע'י אסטרוגן לא מבוקר. ולכן אוורל בלבד איננו הטיפול הנכון, אלא אוורל עם פרוגסטרון. ואז יש שתי אפשרויות- אוורל קונטי שמכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ביחד ולא אמור לגרום למחזור ולעומתו אוורל סקןןי בו משתמשים במדבקות אסטרוגן בלבד לשבועיים ולאחר מכן שבועיים אסטרוגן עם פרוגסטרון ואז יש מחזור סדיר ( וזה הטיפול המומלץ במצב של טרום גיל המעבר).
תודה דוקטור על תשובתך. המדבקות שאני לוקחת הם עם אסטרוגן פלוס פרוגרסטרון ולמרות זאת יש מחזור. כפי שציינתיי גם לפני כן היה לי כל שלושה חודשים אבל זה התבטא כתמים מעטים חומים אבל מאז המדבקות יש לי ממש מחזור. האם יכול להיות שיש איזשהו גידול?
ממש לא. זו תופעה שכיחה עם המדבקות כאשר מתחילים לקחת אותם לפני תום שנה מהמחזור האחרון. כרגע פשוט תפסיקי את המדבקות כל אימת שמופיע דימום למשך ימי הדימום ואז תחדשי שוב את המדבקות עם סיום הדימום.
במידה וזה יחזור על עצמו יותר מפעמיים שלוש למרות הפסקת המדבקות בזמן הדימום יש לעבור לטיפול הורמונלי הולם יותר.
 
אילת
08:49 03.07.14
שלום רב,

אני בת 46 ועברתי כריתת רחם מלאה, עקב דימומים קשים.
התחלתי להשתמש עם אוורל 25. נודע לי שיותר לא מייצרים אוורל 25 ועליי לקחת אוורל 50.
המינון של אוורל 25 עזר לי לגלי חום ונדודי שינה (מדוע עלי להגדיל מינון בגלל שלא מייצרים יותר כך טוענים מקופת החולים?!)

האם יש לך פתרון אחר?

רופא בקופת חולים המליץ לי לחצות את המדבקה האם אפשרי הדבר והאם לידיעתך עשו זאת בעבר? או להחליף פעם בשבוע.

תודה
אילת
 
ד''ר איתן פאר  
09:43 03.07.14
הרופא בקופה לחלוטין צודק.
ניתן ושכיח לחצות את המדבקה ולהשתמש כל חצי שבוע בחצי אחר של המדבקה.
זהירות לא לגעת עם האצבע בצד של "הדבק"- היות וזה למעשה ההורמון שצריך להספג ונגיעה באזור תמנע הדבקה תקינה של המדבקה
שלום ותודה על התשובה המהירה.

שאלתי איכן אפשר להדביק את המדבקה.

תודה
אילת
בכל אזור בגוף מתחת לאזור הטבור, בו אין כפלים, לא יושבים עליו ואין בו שיעור
בת 75 ומשתמשת באוורל 25 כ-27 שנים. עוקבת אחר הפירסומים בעד ונגד ומודעת לסכנות. נהניתי מהיתרונות והעדפתי להמשיך ליטול את התרופה. לפני כשנתיים נסיתי להפסיק אך התופעות של בעיות שינה חזרו.
כעת, לאחר שהתרופה אינה משווקת יותר במינון זה פניתי לגניקולוגית שתרשום לי תרופה
זהה במינון אך היא סרבה בכלל להמשיך לאשר לי שימוש בתרופה בגלל השימוש הממושך והציע לי תחליף - טיפול וולריין.
בנוסף, אני חולה אונקולוגית סרטן ריאה והתחלתי השבוע טיפול ביולוגי (אפטיניב). הרופאה טענה שבמקרה זה אסור לי בכלל ליטול את התרופה.
אני חוששת מפני התופעות עקב הפסקת התרופה. כיצד עלי לנהוג?
 
ד''ר איתן פאר  
11:44 18.09.14
ניתן לחצות אוורל 50 לשתיים ולהמשיך
 
מור
12:46 16.09.14
אני בת 47 לפני 7 שנים עברתי כריתת רחם + כל הנלווים .

אני משתמשת באוורל 25 עד עכשיו .
מכיוון שהפסיקו את הייצור העבירו אותי לאוורל 50 .
השאלה האם אני צריכה לקחת את המינון הנ"ל ?
והאם יהיה לזה השלכות הבדלים וכו...
דרך אגב כבר תקופה שיש לי הפרעות בשינה (מתעוררת כמה פעמים בלילה ולפנות בוקר ) האם יש משהו שיכול לעזור חוץ מכדורי שינה ?

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:43 18.09.14
ראשית ניתן פשוט לחצות את המדבקות של אוורל 50 לחצי ולהשתמש במחצית המדבקה.
שנית ניתן לעבור לכדורי אסטרופם 1 מג'ו יומית
או לחילופין ג'ל לעור של אסטרוג'ל
לגבי השינה- תנסי מלטונין- שזה הורמון השינה הנמכר ללא כל צורך במירשם רפואי בארה'ב במינון של 3 או 5 מג'ר, וללא תופעות לואי או התמכרות. בארף משווק תחת השם סירקאדין אבל יקר.
 
כרמית
17:21 17.09.14
מה יהיה? 5 שנים גיל המעבר? אני לא יכולה יותר. ניסיתי הכל הורמונים מה שלא המליצו לקחתי... חושבת לעבור לטיפול אלטרנטיבי, טבעי, הייתי סקפטית אבל אין ברירה כבר מיואשת מהמתצב:(
המלצות מישהי??
 
כרמית
17:30 17.09.14
פנית לרופא?
יש אלטרנטיבות בוודאי
נסי לצרוך יותר פירות וירקות
לשמור על תזונה בריאה מאוזנת
תוספי תזונה עם סויה, או פמארל של טבע מצוין
ספורט!!!
ו..פסיכולוגית, תמיד טוב שיהיה מישהו שישמע את כל מה שאת עוברת...
 
ד''ר איתן פאר  
11:36 18.09.14
בו נעשה סדר.
הפירסומות באתר שלי לסויה , פמארל ועוד ממש לא נכונות ולא במקום.
לידיעה- סויה מפחית סרטני שד רק , ואך ורק, אם נלקח החל מגיל שנתיים ולפחות 40 שנה.
לעומת זאת סויה מעלה קרישיות ואירועים מוחיים, כמו גם מעלה שכיחות סרטן קיבה ובמידה ומתחילים לקחת סויה מגיל 50 מעלה גם שכיחות סרטני שד.
כמו כן בכל העבודות המבוקרות מדעית שפורסמו עד כה לא נמצאה כל תועלת לפמארל או כל תכשיר סויה אחרי מעבר לפלצבו.
כך שהנסיונות להשחיל שוב ושוב פירסומת לפמארל לאתר שלי , בו אני מקפיד על יושרה ועובדות מדעיות , אין לה כל מקום ותזכה לתגובה ממני בהתאם
 
ד''ר איתן פאר  
11:39 18.09.14
במידה ואת מחפשת המלצות ממישהי ולא ממני נא לפנות לאתרים אחרים.
מבחינה רפואית, הרי שגנטית אצל 16% מהנשים תופעות גיל המעבר לא יחלפו כל החיים ( לעומת אחוז דומה של נשים שמעולם לא יסבלו מתופעות של גיל המעבר).
מיגוון הטיפולים שיש לנו כיום גדול ותמיד נוכל להתאים בהתאמה אישית לכל אחת טיפול הולם. יש צורך בסבלנות וביעוץ מרופאים שזה תחום עיסוקם.
שלום רב, אני בת 51 ומזה כחצי שנה נטלתי אביאנה בעקבות תופעות גיל המעבר (גלי חום קשים, קשיי הרדמות, מחזור "חלש" כל מספר חודשים. הכדורים החלישו את הסימפטומים וגרמו להרגשה טובה- אך המחזור התגבר בעקבות נטילתן לדימום ארוך ומתמשך ואפילו פעמיים בחודש. (אני לא מעוניינת במחזור כלל).
בהמלצת הרופא עברתי לנובופם- כרגע מסיימת את הקופסה הראשונה אך מאז סובלת ממיגרנות וכאבי ראש, סחרחורות, חוסר סבלנות, עצירות קלה, עייפות, נרדמת אך מתקשה לחזור לישון לאחר שמתעוררת בלילה. הרופא טען שאם התופעות לא התחילו החל מהיום הראשון לנטילת הכדורים, כנראה שזה לא מזה אלא משוייך לשפעת שכנראה היתה.
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגליים המקשים על הרדמותי. עלי להעיר שאני נוטלת כ 11 שנים כדורים למניעת כולסטרול (ליפיטור ואיזיטרול במשך 10 שנים ובהתאם לבקשתי להורדת המינון רוזובסטטין ואיזיטרול בשנה האחרונה). ידוע לי שכאבי השרירים מיוחסים לסטטינים, אולם מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי אלו.
שאלותיי: האם יתכן שכאבי השרירים נגרמים בגלל הנובופם? האם שאר התופעות נגרמות מכדור זה ייעלמו במשך הזמן או להפסיק אותו באופן מיידי? על איזה כדור תוכל להמליץ שלא יגרום למחזור? תודה מראש!
ראשית, כדורי אוויאנה אינן מיועדים לנשים שעדין מקבלות מחזורים מדי כמה חודשים שכן אז הן תמיד יגרמו לדימומים. לנשים הסובלות מתופעות של גיל המבר ועדין יש להן מחזורים, אפילךו עם רק אחת לכמה חודשים, כדורי נובופם עדיפים.
שנית- תתכן ריאקציה בין הורמונים וסטאטינים ולכן לא ניתן לשלול שכאבי השרירים , עליהם "אחראים" הסטאטינים, אכן יוחמרו ע'י הורמונים.
ןבהמשך- לא צודק הרופא שלך במידה ואת מצטטת אותו נכונה , לגבי תופעות לואי מתרופות. הן כלל לא מחויבות להופיע כבר מהכדור הראשון ובהחלט יכול להיות אפקט מצטבר לאורך זמן ואז יופיעו תופעות הלואי.
אז מה עושים?
אפשרות ראשונה היא להמשיך עוד מחזור אחד של טיפול בנובופם ולראות האם יש הסתגלות של הגוף והתופעות שציינת נעלמו.
ולא יש להפסיק נובופם, להמתין העלמות הסימפטומים ובמקום לקחת פרוגילוטון.
שלום. אני בת 55 והמחזור החל להופיע אחת לכמה חודשים. בשל תלונותי על גלי חום מרובים הרופא נתן לי אביאנה. אחרי חודש וחצי החל דימום קל אבל קבוע שלא מפסיק כבר שבועיים. הרופא אמר לי לחכות חודש. אני מודאגת וחוששת שהכדור הזה כלל לא מתאים לי. אשמח לעיצה
 
ד''ר איתן פאר  
23:40 09.08.14
היות ואת עדין לא ממש במנופאוזה(לאור העובדה שעדין את מקבלת מחזורים מדי כמה חודשים) הרי שאין כל פלא שאת מדממת תחת אוויאנה. תפסיקי. תמתיני לגמר הדימום ואז תתחילי עם נובופם. איתו יהיו לך דימומים מדי חודש. בעוד כחצי שנה תנסי לעבור שוב לאוויאנה
 
רינה
11:05 12.08.14
בהמשך לבעיית הדימום עם אביאנה הרופא החליף לי לפרוגילוטון . זה עבד מצויין 3 שבועות הדימום פסק
ואז נגמרה חפיסה ראשונה וקיבלתי מחזור.
אחרי שנגמר המחזור התחיל שוב דימום למרות שהתחלתי קוופסא חדשה של פרוגילוטון.
דימום שאינו של מחזור - אלא דם טרי
עכשיו הרופא נתן לי אקטיבל לנסיון

האם זה טיפול נכון ?

אם אפסיק לחלוטין את ההורמונים הדימום אמור להיפסק ?

אובדת עצות
 
ד''ר איתן פאר  
11:30 18.09.14
כן.
צריך לעשות הערכה מחודשת האם את בגיל המעבר אן בפרימנופאוזה, ומה קורה לרירית הרחם ואיזה שילוב של הורמונים והיחס אסטרוגן/ פרוגסטרון יתאימו לך
 
רחלי
12:59 07.09.14
כמה זמן נמשך גיל המעבר
אני סובלת כבר 9 שנים
אסור לי לקחת הורמונים
האם זה עובר
 
ד''ר איתן פאר  
13:06 08.09.14
לא זה רק מחמיר. כלומר 14% ימשיכו לסבול מגלי חום והפרעות שינה לכל החיים , אצל היתר זה יעבור. אבל יש טיפולים חלופיים ומאד רצוי שתפגשי עם רופא המתמצא ספציפית בגיל המעבר לצורך טיפול הולם.
 
רחלי
15:21 08.09.14
בהמשך לתשובתך האם אתה מתכוון שיש טיפולים שאינם הורמונליים לנשים
אשר לא יכולות לקחת הורמונים
האם אתה מתכוון לטפול טיבעי
 
ד''ר איתן פאר  
14:15 10.09.14
כו , יש , בכיוון של מעכבי סרוטונין שונים
 
כרמית
17:34 15.09.14
תנסי את פמארל של טבע
זה טבעי לחלוטין ועוזר מאוד לתסמינים

לא חסר תוספים בלי הורמונים...
 
ד''ר איתן פאר  
08:47 17.09.14
נא להפסיק לפרסם תרופות שאין בפירסום כל אמת רפואית שהיא
 
גילה
22:20 14.09.14
שלום דוקטור
אני בת 51 רווקה ללא ילדים (לדאבוני הרב )ולאחרונה המחזור שלי קצת מאחר ועם גלי חום .אני קוראת פה בעקביות את מה שכותבות משתתפות הפורום ושואלת את עצמי --מה קורה פה ??!!
כל אחת כותבת כמה היא סובלת מגלי חום ,הזעות ,ומכל מני דיכאונות , אוסטאופורוזיס וכ"ו
בנות יקרות !
זאת לא מחלה גיל המעבר !
זה תהליך טבעי של הזדקנות הגוף ומקצת גלי חום לא מתים ( אני אישית עומדת ליד מאוורר או הולכת להתקלח מספר פעמים ביום )
אני פעילה ואקטיבית מאוד -ואדם שמח ועליז למרות שהחמצתי את הבסיס של החיים שזה הקמת משפחה .
מרגישה טוב עם עצמי ואם איך שאני ניראת ומה שאני משדרת .ועוד יש לי המון רצונות ושאיפות לעתיד .
ושמחה כבר להיפתר מהמחזור החודשי שמעיק כל החיים עם כל כאבי הבטן הנלווים .
דיברתי עם נשים בסביבתי בנות 60-70-80 כולם אמרו לי ברוך שפטרנו !!
וחיות חיים טובים מלאים ומאושרים !!
אז על מה כל המהומה דוקטור ?? --או שאני פה לא בסדר שלא מרגישה כלום ?
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי
האם זה גם תלוי באופי והאישיות של האישה ?
 
ד''ר איתן פאר  
10:24 15.09.14
יש לך גישה חיובית לחיים ואנ י מאד מרוצה ומעריך זאת.
אבל גישה , חיובית ככל שלא תהיה , לא מחליפה עובדות רפואיות.
יש לדכור שכ 14% מכלל הנשים מעולם לא סובלות מתסמיני גיל המעבר ף כנראה על רקע תורשה גנטית נפלאה. כמו כן אצל מרבית הנשים תוך 1-9 שנים מרבית התופעות כגון גלי חום הפרעות בשינה מצבי רוח וכד' יעלמו ספונטנית גם ללא טיפול.
הבעיה היא שאין שום איבר בגוף האישה שאינו מותאם לתיפקוד תקין תחת השפעה הורמונלית, וכאשר זו נעלמת, עקה העליה המשמעותית בתוחלת החיים, לאט לאט קורסים אותם אברים. למשל- אין התקפי לב לנשים תחת טיפול הורמונלי- אבל יותר נשים מתות מהתקפי לב מאשר גברים. אלצהיימר פי 4 יותר בנשים. אוסטאופורוזיס פי 12 יותר בנשים. בעיות שליטה על השתן- פי 7 יותר בנשים, אובדן רקמות אלסטיות, קמטים בפנים והשמנה פי 3-4 יותר בנשים, ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד. אפילו סרטן שד שלא על רקע גנטי ( אז מופיע לפני גיל 45) עולה רק לאחר הפסקה של יצירת הורמונים שחלתיים וכנ'ל סרטן מעיים ועוד.
כל שגישה חיובית, ככל שלא תהיה, לא יכולה להחליף עובדות רפואיות אלא לעזור מבחינה נפשית, וגם זה חשוב.
 
גילה
11:36 15.09.14
שלום דוקטור
תודה על התיחסותך !
אז להתחיל לפחד ?? מכל מה שכתבת ?
הרי לחצות את הכביש או לעלות על רכב לא פחות מסוכן ומפחיד .
שנה טובה
 
ד''ר איתן פאר  
08:46 17.09.14
זהירות בחצית כביש מותנית בהתנהגות שלך. שינויים גופניים בריאותיים שתיארתי לא תלויים בהתנהגות שלך אלא בעובדות הקשורות להפסקת יצור הורמונים בגוף האישה
שכחתי במקום רחוק חבילה שהייתי לקראת סופה ואין לי אפשרות להחזיר אותה
(נשארו לי לסיים את החבילה 6 כדורים)
מה עושים?
ממשיכים את החבילה הבאה?
עושים הפסקה של כמה ימים? ואם כן כמה?
 
ד''ר איתן פאר  
08:45 17.09.14
קורה . לא להתרגש. להתחיל חפיסה חדשה
 
אנה
14:56 15.09.14
חודשיים אין מחזור. בת 47.5 גלי חום ,אובל מרגישה יתר טוב משנתיים אחרונות.
הגעתי לרופא ,אמרתי שאני חושבת שיגעתי לגיל המעבר...תשובה: את בהריון? אז למה יגעת? אמרתי שכבר שנה וחצי לא נבדקתי...
תשובה:תחקי שנה אז תבואי...אז נעשה בדיקות....
עיביר כרטיס,לא בדק כלום...
לאן אנחנו מתקדמים...אם זה הרופא נשים אז אני מאוד מודעגת...
 
כרמית
17:24 15.09.14
מקווה שהרופא שלך ידע לעזור לך ,אין מה לפחד מגיל המעבר
יש היום תוספי תזונה מצוינים שמאוד עוזרי כמו פמארל של טבע.
אחרי חודש כבר תרגישי שיפור
הייתי גם מנסה לבדוק שינוי הרגלי תזונה וספורט.

תרגישי טוב!!
 
ד''ר איתן פאר  
08:44 17.09.14
ההשאלה וההערה כלל לא מובנים
הפעירסומת לפמארל חייבת להפסק היות ואין לשימוש בפורום שלי לפרסומות של תרופות- מה עוד שאין בכך כל בסיס רפואי עובדתי ואין כל הוכחה לאיזו שהיא תועלת מפמארל אלא נהפוך הוא- יש יותר מקרי סרטן עם פמארל בעיקר קיבה
 
מילה
21:44 11.09.14
שלום רב
אני עוד מעט בת 55
מנופאוזה התחילה לפני בערך שנתיים
אני לא מקבלת טיפול הורמונלי

בזמן האחרון שמתי לב שבטן גדלה ונפוחה בצורה חריגה, למרות שלא עליתי במשקל
האם זו יכולה להיות בשורה למשהו לא תקין
לאיזה רופא ללכת להבדק
חוץ מתחושה לא נעימה של כובד בבטן אינני מרגישה שינוי במצב בריאותי
תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
10:26 15.09.14
כבר עניתי
 
כרמית
17:27 15.09.14
אני התחלתי להרגיש ככה בדיוק, שיניתי את הרגלי התזונה שלי , התחלתי לעשות ספורט ולקחתי תוספים טבעיים שמכילים מיצוי סויה כמו פמארל של טבע
הנפיחות ירדה קצת אבל עדיין זה גיל המעבר וצריך רק לצמצם את התסימינים ולהתמודד עם הרבה אהבה מהסביבה :)
 
אפי
22:33 12.09.14
החודש אני חוגגת 43. עד לפני שנה הכל סדיר. פתאום יש לי כבר דימום שבועיים. היה מחזור של 5 ימים כרגיל שממש כמעט הפסיק היו רק כמה הפרשות חומות אחריו ושוב דימום ( אבל לא כמו מחזור ) כמעט שבועיים. זה אופייני לגיל הזה?
קצת מבלבל ....
 
ד''ר איתן פאר  
10:27 15.09.14
לא מחייב להיות קשור לגיל , יש סיבות רבות לשיבוש הורמונלי או לתזוזה של התקן או לדימם בזמן ביוץ.
אולטראסאונד נרתיקי אמור לתת תשובות.
שלום לד״ר
אני בת 48 וכבר מספר שנים לוקחת גלולות פמינט ברצף של 3 ח׳ רצוף ואז הפסקה של שבוע למחזור. דבר זה נעשה בגלל מחזורים כבדים מאד ומחסני ברזל מרוקנים באופן תמידי.

ברצף הקודם, שכחתי גלולה אחת בסוף החפיסה, דילגתי עליה והמשכתי לחפיסה הבאה (האחרונה ברצף) וכתוצאה מכך, כנראה, היו לי דימומים במהלך כל אותו חודש למרות שהמשכתי לקחת את הגלולות.
כשהגעתי לרופא הנשים, עברתי אולטרסאונד אצלו, הוא ראה הרבה קרישי דם ברחם ולא הצליח למדוד את עובי הרירית.
הרופא ביקש מספר בדיקות דם ואולטרסאונד בסוף המחזור ולפני התחלת החפיסה החדשה של הגלולות.

עשיתי את הבדיקות ביום השני למחזור -
אלו התוצאות (הבדיקות נעשו במכבי)ֿ
fsh 6.3
קטן מ LH - Luteinizing Hormone 0.5 IU/L
prolactin 154
קטן מ nmol/L 1.5 י Testosterone Total

הבוקר, 6 ימים לאחר תחילת המחזור, עשיתי אולטרסאונד.
לדברי הבודקת, הרירית לא בגודל מתאים לסוף מחזור (9מ״מ), וברחם יש נוזלים.
היום אתחיל מחזור חדש של גלולות (ל-3 חודשים)...
אני מצרפת את תמונת סיכום האולטרסאונד.

מה אומר כל זה?
האם אני צריכה להגיע לרופא בהקדם או להזמין תור לעוד 3 חודשים, כפי שהוא ביקש כשנתן לי את ההפניה לבדיקות.

תודה רבה!
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
13:09 08.09.14
גלולות פמינט לא מיועדות ללקיחה בדרך שאת לוקחת ולראיה מיכלול תופעות הלואי שלך שאינן רצויות בלשון המעטה. רירית רחם חייבת לסגת אחרת עלולה לפתח סרטן מקומי.
יש גלולות, סיסוניק, המיועדות ללקיחה של 3 חודשים ברצף ולהן פרופיל הורמונלי אחר.
כמו כן ארגון הבריאות העולמי מציין עליה בשכיחות סרטני שד אצל המשתמשות בגלולות אחרי גיל 45
נא להחליף טיפול שיתאים למצבך הקליני
בגלל מגבלות הפורום לא פרטתי עבר רפואי. נסיתי סזוניק, היא גרמה לי לתופעות של שיעור, אקנה ונשירת שיער. לאחר התייעצות איתך פה
הבנתי שהגלולה הזו לא מתאימה לי.
חזרתי לפמינט אחרי הנסיון ההוא ואני מרגישה מצויין והכל עבד טוב. עד השכחה הזו של גלולה אחת שגררה אחריה דימום ואת האולטרסאונד שהדגים את עובי הרירית.
אני ממש פוחדת להפסיק את הגלולות גם בגלל המחזורים הכבדים, והחסר בברזל בעקבותם וגם בגלל כל נושא השיעור והאקנה שאני פוחדת שיחזור.
מה דעתך?
כמו כן, האם להקדים את התור אצל הרופא או שאין דחיפות ותור לעוד 3 חודשים הוא סביר.
אני מאד מעריכה את דעתך, וחשוב לי לשמוע אותה.

תודה
היות ותחת פמינט יש לך עיבוי של רירית הרחם הרי ששילוב זה של הורמונים ממש לא מתאים לך.
נא לעבור לגלולות זואלי במקום
שוב תודה על ההתייחסות.
לקח לי מספר ימים להגיב כי נסיתי לחפש מידע על הגלולה דואלי.
אחרי שתי החלפות שהשאירו בי חוויות לא נעימות (החלפה אחת לסרזט, שהיתה פשוט נוראית והחלפה שניה לסיזוניק שגם גרמה לתופעות מאד לא נעימות) אני נכנסת קצת לחרדה מההמלצה להחליף שוב.
ואני חייבת לשאול האם הגלולה הזו תואמת גם את העבר הרפואי שלי, ומזכירה - גלולות דיאנה מגיל 16 עקב שיעור יתר ואקנה, מחזורים כבדים- מחסור כרוני בברזל ואנמיה שלא נמצא להם הסבר אחר מלבד המחזור, לוקחת גלולות ברצף של 3 חודשים ומחזור.

השאלה שלי אינה נובעת מחוסר אמון אלא להפך, מכיוון שאני מעריכה את הידע שלך ויודעת שאתה מתייחס גם לעבר רפואי ולכן מפרטת את ההסטוריה כדי לודא שהגלולה הזו לא תגרום לי לתופעות לא נעימות.

תודה רבה
האחרונה?
תודה רבה!
 
מילה
21:42 11.09.14
שלום רב
אני עוד מעט בת 55
המנופאוזה התחילה לפני כשנתיים
אני לא מקבלת טיפול הורמונלי
בזמן האחרון שמתי לב שהבטן גדלה ונפוחה, למרות שלא עליתי במשקל
חוץ מתחושת כובד בבטן לא מרגישה שינויים במצב הבריאותי

האם זה סימן לבעיה כל שהי
לאיזה רופא לפנות כדי להבדק
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
10:25 15.09.14
חייבת בדיקה גניקולוגית , אולטראסאונד, ברור גסטרו ועוד. נא לגשת לברור
שלום רב,

שנתים אין לי מחזור ואני שוקלת אולי להתחיל לקחת בגלל 4 סיבות עקריות:

1. עור יבש לעומת מה שהיה.

2. קצת יותר שער בידים ובפנים לעומת מה שהיה (לפני כן לא היה שער בכלל).

3. יובש נרתיקי.

4. מניעת בעיות בלב.

מעבר לכך אין גלי חום ואין תופעות אחרות.

שאלתי אם אני לוקחת הורמונים לתקופה קצרה נניח עד חצי שנה ואחרי כן מפסיקה,

האם יהיה שיפור בארבעת הסעיפים כגון: עור פחות יבש ?
אם כן במידה ומפסיקה אחרי חצי שנה האם התופעות יחזרו או שעצם העובדה שאני לוקחת לפרק זמן מסויים אני מתקנת את המצב. ??

עלי לציין שההסתיגות העיקרית שלי מהורמונים היא בגלל שאין מספיק נתונים לגבי סרטן כתוצאה מההורמונים לכן חשבתי להתפשר ולקחת אולי רק לתקופה קצרה.

בנוסף עלי לציין שבגיל 46 עברתי טיפולי הפריה במשך שנה ואז נתנו לי כל מיני הורמונים. על מנת לנסות להיות בהריון.

כיום אני בריאה לחלוטין ומסתייגת מאפשרות לקחת שוב הורמונים ולו רק על מנת שהעור בגוף יהיה פחות יבש.

תודה ושנה טובה,
יש לך טעות מאד בסיסית בהנחות היסוד שלך. אם יש משהו שנחקר לכל העומק, כולל ברמה המולקולארית, ברמה התוך תאית, ברמה הכי בסיסית, וברמה הקלינית זה בדיוק הקשר של הורמונים למחלות סרטן. על כך אני כותב כבר שנים מאמרים ופרקים בספקים ומרצה בנידון בכל העולם ובדיוק על כך יש כבר אינספור תשובות ארוכות ומנומקות שלי לאורך השנים בפורום זה.
ולכן הגישה כיום היא בדיוק הפוכה- לתת טיפול הורמונלי וכלל לא להגביל אותו בזמן עקב ההגנה שהוא נותן ללב, לעצם, לרצפת האגן, לעור , לשמיעה, לראיה , למוח ועוד ועוד.
בוקר טוב

עשיתי בדיקות הורמנליות לגילוי מנאפאוזה (אני בת 46) והתוצאות אינן נהירות לי... לצערי הרופאה שלי תהיה רק אחרי החגים, האם תוכלו לומר לי האם מדובר במנאופוזה?



אנדוקרינולוגיה








TSH

11-09-2014

מלינסקי שמוניס רוזה



1.22

4.8

יחידות: mIu/l

0.5











LH - Luteinizing Hormone

11-09-2014

מלינסקי שמוניס רוזה

20











FSH

11-09-2014

מלינסקי שמוניס רוזה

11.6











Estradiol (E2)

11-09-2014

מלינסקי שמוניס רוזה

1098











Testosterone Total

11-09-2014

מלינסקי שמוניס רוזה



1.9

2.6

יחידות: nmol/l

0.5
 
ד''ר איתן פאר  
10:13 15.09.14
ראי תשובתי לשואלת בשם נועה. אין צורך בבדיקה הורמונלית בכדי לקבוע כן או לא טיפול אלא בסימפטומים שלך.
לידיעה- פרופיל הורמונלי משתנה מדי 90 דקות , משתנה יומית ומשתנה חודשית וזאת בהתאם לתגובת השחלות. ובמידה ואין תגובה של השחלות אזי אין מחזור ויתכנו תופעות של גיל המעבר ואז יש מקום להתחיל טיפול. לא בדיקות ההורמונים קובעים זאת.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  95  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר