בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
דלית
19:43 21.07.14
אני כרגע נמצאת בגיל המעבר,כרגע אני גם לא עובדת,שאני קמה כל בוקר אני מרגישה שאין לי חשק לכלום,ואין לי בשביל מה לקום בבוקר,יש לי גם הזעות,אני יודעת שזה חלק מתסמיני גיל המעבר,מה עושים במצב כזה,חוץ מוויטמינים? אודה לך על התשובה וערב טוב.
 
דלית
19:49 21.07.14
בין היתר הדיכאון נובע גם מאז שהתחיל מבצע צוק איתן.
 
ד''ר איתן פאר  
10:48 23.07.14
כולנו...
 
ד''ר איתן פאר  
10:47 23.07.14
לא ידוע לי , בכל שנותי הרבות כרופא , שטיפול בויטמינים כלשהם עוזר למצבי דכאון.
דכאון והעדר חיוניות בגיל המעבר נגרמים עקב חסר אסטרוגנים ולכן הטיפול חייב להיות או טיפול אסטרוגני או טיפול לוסת סרוטונין במוח - שיוצא מאיזון ברגע שאין אסטרוגנים.
מבין השנים העדיפות הברורה והמוכחת היא לאסטרגן. אבל אפשר לנסות גם ציפראלקס או ויאפקס(= אפקסור) במינון נמוך
 
דלית
12:08 23.07.14
אבל יש לי שאלה שלא הבנתי,מה זה טיפול אסטרוגני,ובנוסף אני יודעת שכן יש ויטמינים שעוזרים לזה כמו אומגה 3 או b12 תגיד לי אתה?אולי אני טועה?תודה ויום טוב ושקט.
 
ד''ר איתן פאר  
13:34 23.07.14
אומגה וויטמין B עוזרים למזער דמנטיה וחיונויים לתפקוד מוחי תקין אבל לא בדיוק יעילים למצבי דכאון. אלא הטיפול שאמרתי.
לגבי איזה הורמון , סוג וכמה ובאיזה מינון עליך לפנות לרופא שתחות התמחותו היא תקופת גיל המעבר.
אני יכולה לשתף אותך בחוויה האישית שלי.
כחלק מהתקופה שאנחנו קוראים לה גיל המעבר התחילו לי כל מיני סימפטומים שחלקם קשורים למקומות הצנועים,חלקם היו קשורים להזעה ולפעמים גם בשינוי מצבי רוח.
אני יכולה לומר שאני גם חיפשתי איזשהו טיפול תזונתי שעשוי לסייע ולבסוף אחרי שיטוטים באינטרנט והתייעצות עם רופא ונטורופטית הגעתי לפרומולה שנקראת פיטו פימייל.
על עצמי אני יכולה לומר שאני מרגישה את התמורה, אך כמובן שאנחנו שונות ולכן זה אינדיבידואלי. הייתי ממליצה לך לחפש עליה מידע באינטרנט אם זה כן הכיוון שלך.
בכל אופן- אני לא רופאה אבל אולי בכל מקווה שאולי אצליח לסייע
 
דלית
20:41 23.07.14
 
ימית
17:31 23.07.14
שלום,
כשמונה חודשים ללא מחזור. לאחר כחודשיים ללא מחזור החלו גלי חום, בהמשך גלי החום שינו את אופן הופעתם, פחות חום ואודם בפנים ויותר חום מפושט בגוף - ברגליים. ואז גם החלה הזעה מוגברת מאוד !! בדר"כ איני מזיעה כמעט ואילו כשזה החל זה היה בלתי נסבל. הגוף חם והזיעה.......!
בשבועיים האחרונים החלו שוב הפרשות (מעט דומות לאלו שהיו לי לפני ביוץ), וכמו כן רגישות בפיטמות והעיקר נעלמו התופעות השונות....(חום הגוף, הזעה).
בביקור אצל רופא נשים, ביקשתי הורמונים, שכן הסבל עם הזיעה והחום - כשאלה מגיעים - הינו קשה מאוד. הרופא בדק אותי (רירית 4 מ"מ, שחלה ימנית 21 מ"מ, שחלה שמאלית 25 מ"מ) ) ורשם לי eviana. לשאלתי אם אין צורך בבדיקות נוספות אמר גם לעשות ממגורפיה ולגשת לבדיקת כירורג שד. ושוב לשאלתי לגבי תופעות לוואי אמר שיש השפעה על השד.
ואני שואלת:
1. האם אין צורך בבדיקות הורמונליות לפני מתן ההורמונים ?
2. האם אין צורך בבדיקות דם למיניהן - שומנים בדם וכדומה....?
3. כל-כך הרבה מדברים על הורמונים ועל הבעיתיות שבעניין ונראה לי שהרופא נתן לי
את הכדורים כלאחר-יד, מבלי להסביר לי יותר מדי ומבלי לבדוק יותר מדי.
אשמח לשמוע דעתך בעניין.
תודה !
בת 60 מטופלת ב: אלטרוקצין 100, ליפיטור 10, ויטה קל 2 כדורים יחד פעם ביום, ווטמין די 8 טיפות 4000 יחי'..
תוצאת בדיקת צפיפות העצם להיום: עמוד שידרה: 1.7-
ירכיים: 2.5-

לפני 3 שנים עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה של עמוד השידרה היתה זהה להיום ולעומת זה ירכיים לפני 3 שנים היתה: 2.2-
מה תוצאות אלו אומרות לך? מה מצבי?? תודה רבה. אני לוקחת יום יום 2 כדורים יחד של סידן "ויטה קל". הרבה תודה על העזרה.
 
ד''ר איתן פאר  
10:44 23.07.14
סה'כ מצבך טוב היות ואין הדרדרות משמעותית ולכן השילוב של ויטמין D - לפחות 2000 יחידות ביום (בארה'ב נמכר בתור קפסולה שומנית קטנה במינון הנ'ל ליד כל קופה של כל חנות ) עם 1200 מג'ר סידן וזאת בתוספת הליכה יומית של 45 דקות
 
דורית
15:45 19.07.14
אני ללא הורמונים כבר כ- חודשיים וחצי והחיים סיוט. ירידה משמעותית מאד בחיוניות, שינה לקויה לגמרי, כאבי פרקים ותחושה שכל הגוף כואב, נוקשות פיזית ודכדוך נפשי. גלי החום והקור קיימים אך ניסבלים. סה"כ "קפצה" עלי זיקנה מוקדמת.
בת 63 בריאה. עדיין לא עשיתי בדיקת קרישיות דפלר צוארי. יש לי תור. אבל אלה לא חיים.
מה דעתך?
 
ד''ר איתן פאר  
08:51 21.07.14
וכי מה דעתך? הרי את יודעת היטב מה את צריגה לקבל ומדוע. החיים לא אמורים להפסק בגיל 50, יש לך לפחות עוד כמה עשורי שנות חיים לפניך. והרעיון הוא לצקת איכות חיים טובה לאריכות החיים. אז בבקשה תקחי עצמך בידים ותעשי טובה לאיכות החיים שלך ולבריאותך ותתחילי לטפל , הורמונלית, בסימפטומים שלך.
שלום,
אני סובלת מתופעות גיל המעבר כמו גלי חום, הזעות לילה, יובש בנרתיק.
מה כדאי לי לקחת? רק אציין שבעיקרון אני אישה בריאה
כעקרון כל טיפול הורמונלי יעזור לך מאד. והיות ויש מגוון טיפולים כאלו יש לגשת לרופא המתמצא בגיל המעבר שיבדוק ויציע את הטיפול הכי הולם לך.
תודה על התשובה.
אני קצת חוששת להתחיל טיפול הורמונלי עם כל התופעות הנלוות. חשבתי על הורמונים כמפלט אחרון שאבחן.
מסכימה שלא צריך לקפוץ ישר על הטיפול ההורמונאלי אם יש אופציה טבעית, יש כל מיני תוספי תזונה שמתאימים להקלה בתופעות גיל המעבר, אישית מכירה את פיטו פימייל שממש מצליח להקל על התופעות האלה. את יכולה להתייעץ גם עם נטורופת
 
ד''ר איתן פאר  
08:49 21.07.14
ממש ממש לא מסכים, פיטו פימל המכיל סויה מעלה שכיחות סרטן שד וקיבה, אלא עם מתחילים לקחת אותו בינקות ( כפי שמתרחש במזרח). כלומר התחלת שימוש בנגזרי סויה בגיל 50 מזיקה.
נהפוך הוא. ההורמונים הם הטיפול הראשוני והיחידי שהוכיח עצמו כיעיל לאורך שנים, לעומת תכשירים שונים ומשונים הנמכרים בבתי טבע להם הוכח יותר נזק מתועלת.
עד כדי כך שבארה'ב לאחרונה החלו להמליץ לרופאים לשקול מתן טיפול הורמונלי לא רק כטיפול בסימפטומים אלא אפילו ובמיוחד כטיפול מניעתי של מחלות הקשורות עם הגיל.
הפחד שיש מסרטן שד והורמונים כבר מזמן מזמן הוכח כלא נכון לא מבוסס ואפילו סותר את העובדות שסרטן השד עולה בשכיחותון ככל שהאישה מתבגרת מעבר לגיל 50, דוקא בגלל העדר פעילות הומרומנלית בשנים המבוגרות
 
שירה
07:45 14.07.14
בת חמישים ושתיים.
מזה כשנתיים בהפסקת מחזור
אחרי סבל מתמשך של כאבי פרקים הסכמתי להתחיל בטיפול הורמונלי
כבר שלושה חודשים בטיפול ומלבד שיפור ניכר בכאבי הפרקים אני מגלה בשמחה שגם הגמישות חזרה לגוף
שאלתי: האם נכון שהטיפול מועיל לייצור האלסטין שבזכותו הוקל לי? ושאלה שניה לא פחות חשובה, האם, אם כך, גם מראה העור שלי אמור להשתפר?
תודה מראש!
 
ד''ר איתן פאר  
08:38 15.07.14
כן וכן וכן ומה חבל שלא התחלת הרבה קודם ומה חבל ביטוי הפתיח שלך. לא היית צריכה סוף סוף להסכים אלא היית צריכה לדרוש כבר לפני שנתיים ולא היית נמצאית בהדרדרות של היום. פחד וחסר ידע אינם יועצים טובים ברפואה.
שיפור במפרקים יש תודה לאל.
איך יתבטא השיפור בעור?
שוב תודה!
 
ד''ר איתן פאר  
09:09 16.07.14
קשה לשער היות ומהירות השיפור ואיכות השיפור תלויה במבנה העור של כל אחת ואחת אבל מבטיח ששיפור אכן יהיה.
בת 57 .המחזור הסדיר נפסק אולם, במשך כשנתיים וחצי מופיעים כתמי דם קטנים חומים אחת ל- חצי שנה, 9 חודשים. לפני 4 חודשים ביצעתי ביופסיה של רירית הרחם( פיפל) והכל תקין. גם באולטרא סאונד הרירית מביצעתי אז הרירית היתה דקה.
היום לאחר 5 חודשים מהופעת ההכתמה האחרונה שוב הופיעה התופעה. האם לגשת שוב לרופא?
ממה נובעת התופעה? יש גם רגישות בפטמות.
 
ד''ר איתן פאר  
09:08 16.07.14
בד'כ עקב רירית רחם דקה מדי ( פחות משלושה מ'מ במדידה אולטראסונוגרפית) , כלומר אטרופיה של הרירית בהעדר אסטרוגן. ברירית דקה אין כל צורך לבצע בדיקת פייפל היות ולעולם לא תיתן כל תשובה מושכלת כאשר אין רירית.
לעתים היסטרוסקופיה יכולה לתת יותר אינפורמציה וטיפול הורמונלי אמור לפתור את הבעיה במידה והסיבה באמת רירית רחם מנוונת.
 
דורית
04:50 16.07.14
אם הבדיקה תצא תקינה אוכל לחזור להורמונים?
 
ד''ר איתן פאר  
09:05 16.07.14
בד'כ כן אלא שהחזרה לטיפול הורמונלי תליה בהערכה משוכלת של מיכלול הבעיות הרפואיות מהן את סובלת
 
דנה
08:08 14.07.14
מטופלת שלך. מקבלת הורמונים אנגליק חודש וחצי..לפני שבוע הוספת לי אסטו 10...כבר חמישה ימים לוקחת חצי כדור עקב תופעות לוואי לא נעימות בלשון המעטה..מתי אוכל להגדיל את המינון אם בכלל? (מאחר ועדיין תופעות הלוואי קיימות בחילות, שלשול, חולשה,נמנום) או שמא עליי להפסיק את הכדור בכלל ולהסתפק בוואבן.
 
ד''ר איתן פאר  
08:40 15.07.14
חייבים לתת לכל תרופה את הזמן שלה לפעול ולכן לט מעלים שום מימון בשלב זה. תמתיני שלושה חודשים ואז נשקול המשך
 
דנה
13:22 15.07.14
לא הבנתי. לא להעלות את המינון של האסטו 3 חודשים???????? להישאר בחצי כדור?. האם יש לכך אפקט? זה ישפיע על החרדות?
 
ר.
18:04 13.07.14
שלום,
בת 46 שנים. 15 שנה עם מרסילון, בעיצה אחת עם רופא נשים ולאור היסטוריה משפחתית של סרטן השד, הוחלט להפסיק את השימוש. במקביל נעשתה בדיקת דם לראות האם התחלתי את גיל המעבר ולהתאמת גלולה על בסיס פרוגסטרון. ( המימצאים מהיום ה4 למחזור)
שם הבדיקה תוצאה
175 pmol/L ESTRADIOL (E-2)
4.60 IU/L LH
9.20 IU/L FSH
א. האם אני עדיין יכולה להיכנס להריון ?

ב. ללא מירנה, איזה גלולת פרוגסטרון היית ממליץ לי ?
 
ד''ר איתן פאר  
08:36 15.07.14
בכלל לא ממליץ גלולות פרוגסטרון בגילך היות ופרוגסטרון הוא הוא ההורמון שמעלה סרטן שד בו בזמן שאסטרוגן דוקא מגן על השד כך שיש כאן איזה שהוא חסר ידע מצד הרופא שכך המליץ לך אלא אם היתה לי כל סיבה רפואית אחרת חוץ מהשד
 
ר.
09:42 15.07.14
שלום,

א. לאור תוצאות בדיקת הדם האם עדיין אני יכולה להיכנס להריון ?

ב. אם לא גלולות . מה היית ממליץ כאמצעי מניעה לאור הרקע שציינתי?
 
ארזי ורד
07:42 07.07.14
שלום רב

מודה אני על תשובתך

לשאלתך- רק התחלתי את הטיפול אני בחודש הראשון

של נטילת הכדורים.

הרופא ביקש ממני לסיים 4 מחזורי כדורים

ואז לחזור אליו ולקבל מינון נמוך יותר

וכדור קבוע.

מה דעתך?

בתודה ורד
 
ארזי ורד
07:44 07.07.14
כבר 3 חודשים שאין לי מחזור

בגלל זה נתנה לי טיפול\
סובלת מאוד ממה שפירטתי לך בשאלה הראשונה
 
ארזי ורד
07:51 07.07.14
לציין שאני מעשנת לפחות 10 סגריות ליום.

האם מסוכן?
 
ד''ר איתן פאר  
09:47 12.07.14
לסיכום- מאד לא מומלץ לתת הורמונים למי שמעשנת מעל 3-4 סיגריות ליום היות ומגביר את הסיכון הן לסרטן שד והן לאירוע מוחי.
כן נכון לרדת במינון כעבור מספר חודשים של לקיחה
 
ארזי ורד
09:16 14.07.14
תודה רבה
 
אריאלה
08:40 05.07.14
לפני התחלת טיפול הורמונלי הומלץ לי לעבור בדיקת כירוג שד ואולטרסאונד וגינלי.
מקריאה כאן בפורום אני למדה כי כדאי גם דופלר של עורקי הצוואר
האם בדיקה זו מחוייבת ? כי זו בדיקה שלא הומלצה לי .... אז איך אוכל לדעת אם אין לי חלילה משקעים טרשתיים בטרם התחלת טיפול HRT ?
מה נחשב לעובי רירית רחם תקין ?
תודה מראש לתשובותייך...
 
ד''ר איתן פאר  
09:54 12.07.14
בעבר כל רופא נשים המתעסק עם גיל המעבר חייב לבדוק שדיים לפני כל מתן טיפול.
דופלר עורקי הצואר מומלץ כאשר מחליטים לקחת הורמונים לא מיידית עם הפסקת המחזורים אלא כעבור מספר שנים.
רירית רחם בנשים ללא פעילות הורמונלית צריכה להיות פחות מ 4 מ'מ בעובי
 
אריאלה
13:45 12.07.14
עובי הרירית גדול יותר ( 6.1) וגם נראו זקיקים באולטרסאונד, זה אומר שאין צורך להתחיל בטיפול הורמונלי ?
הנני בת 51, 7 חודשים ללא מחזור, סובלת מתסמיני גיל המעבר אך בעוצמה קלה.
 
קורל
12:41 06.07.14
אני בת 21 ורציתי להתייעץ איתך על משהו שעובר עליי ,לפני כחצי שנה התחילה לצמוח לי פלומה על אזור הפנים לחיים סנטר שפם לסת .עשו לי בדיקות הורמונליות ומצאו שprogesterone מתחת לנורמא2.3
שה dhea sulphate גבוהה עם 11.9
שcalcium גבוהה עם 10.62
עברתי בדיקות כגון ct , בדיקת שחלות הכל יצא תקין .הבעיה היא בהורמונים הנשים לפי מה שהבנתי דרך האינטרנט .הלכתי למכוני הסרת שיער ואמרו לי שבגלל שזו פלומה זה בעייתי .בטחון העצמי שלי בריצפה .קראתי שגלולות עוזרות ומעלות את בהורמון הנשי למצב תקין .. בבקשה אשמח אם תעזור לי .
 
ד''ר איתן פאר  
09:59 12.07.14
התופעה מאד שכיחה ולא שווה לאבד בטחון עצמי עקב כך.
יש מכלול בדיקות הורמונליות הקשורות בבלוטת יתרת הכליה ( האדרנל) והשחלות- שני המקורות להורמונים זכריים.
ולאחר ברור ( שאגה כלל לא כולל CT עקב כמות ההקרנה הגדול שבבדיקה זו) מטפלים עם גלולות ו/או תוספת של תרופה הניראת אנדרוקור 10 מג'ר לגלולות. בקיצור פתרון פשוט ויעיל אבל רצוי לברר היטב את הסיבה בבדיקות דם מאד פשוטות.
 
אילת
08:49 03.07.14
שלום רב,

אני בת 46 ועברתי כריתת רחם מלאה, עקב דימומים קשים.
התחלתי להשתמש עם אוורל 25. נודע לי שיותר לא מייצרים אוורל 25 ועליי לקחת אוורל 50.
המינון של אוורל 25 עזר לי לגלי חום ונדודי שינה (מדוע עלי להגדיל מינון בגלל שלא מייצרים יותר כך טוענים מקופת החולים?!)

האם יש לך פתרון אחר?

רופא בקופת חולים המליץ לי לחצות את המדבקה האם אפשרי הדבר והאם לידיעתך עשו זאת בעבר? או להחליף פעם בשבוע.

תודה
אילת
 
ד''ר איתן פאר  
09:43 03.07.14
הרופא בקופה לחלוטין צודק.
ניתן ושכיח לחצות את המדבקה ולהשתמש כל חצי שבוע בחצי אחר של המדבקה.
זהירות לא לגעת עם האצבע בצד של "הדבק"- היות וזה למעשה ההורמון שצריך להספג ונגיעה באזור תמנע הדבקה תקינה של המדבקה
שלום ותודה על התשובה המהירה.

שאלתי איכן אפשר להדביק את המדבקה.

תודה
אילת
בכל אזור בגוף מתחת לאזור הטבור, בו אין כפלים, לא יושבים עליו ואין בו שיעור
 
מיכל
18:35 07.07.14
לד"ר איתן פאר,
שלום רב.
בדף זה כתבתי לך על הדאגה שלי בקשר לדימום שהופיע לי, הדימום היה חזק כמו מחזור. (קודם לפני כשלושה שבועות הופיע לי דימום קל כמה ימים ועבר, ולפני שבוע דימום ממש כמו המחזורים שתמיד היו לי., זה נמשך כשבוע .)
אני בת 51. היום עשו לי אולטראסאונד, הרופא אמר שהכל תקין ב"ה, אבל ישנה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 62*33 מ"מ. הוא אמר שאולי צריך להוציא אותה. אני מאוד מודאגת. בעוד חודש, אחזור אליו בעזרת ה'. קראתי שאולי ציסטה יכולה להתפוצץ פתאום וזה מסוכן.
1) האם זה מסוכן להסתובב עם ציסטה, או אפשר לחכות כמה חודשים, ולעקוב על הציסטה.
2) האם יש סיכוי שהציסטה תיעלם או תתקטן, או בגיל כזה, זה לא מצוי?
תודה מיכל.
 
ד''ר איתן פאר  
09:51 12.07.14
יש נשים החיות עם ציסטות שחלתיות פשוטות עשרות שנים ואין כל צורך לגעת בהן. ולא, הן לא נוהגות להתפוצץ ולכן אין אמת המה שקראת או שאולי יחסת לציסטה שלך תכונות של ממצא שחלתי אחר.
בכדי לדעת האם יש צורך לנתח או לא יש לבצע את הבדיקות הבאות-
1- זרימות דם ( דופלר) אולטראסאונד של הציסטה
2- בדיקת דם ל CA-125 היכול להצביע על פוטנציאל ממאירות של הציסטה
3- לבדוק האם השוליים הפנימיים של הציסטה חלקים וללא כל מבנים הבולטים לתוך החלל
4- האם הנוזל צלול או לא
5- האם במעקב הציסטה גדלה
ב קיצור אין כל צורך למהר ובודאי לא לנתח לפני שיודעים במה מדובר
ואם ציסטה כמו זו ניתן לחיות שנים רבות.
 
דנה
15:43 06.07.14
בת 50 לוקחת הורמונים . כמה זמן זו אינדיקצייה האם הם מתאימים...לוקחת כבר חודש וחצי יש שיפור קטן אבל יש ימים רעים גם..מתי זה אמור להשפיע?
 
ד''ר איתן פאר  
09:44 12.07.14
להשתמש במושג הורמונים זה כמו לומר משתמשת באנטיביוטיקה. יש כל כך הרבה, ולכל אחד פרופיל טיפולי שונה ומותנה במכלול התלונות והבדיקות שלך כך שממש לא ניתן לתת תשובה מבוססת לשאלתך
שלום,

אני בת 65 ואלה תוצאות בדיקת צפיפות העצם שלי:
1. בחוליות: אוסטיאופניה בינונית
2. בירכיים: אוסטיאופניה קשה בצוואר ירך ימין ואוסטיאופורוזיס בשמאל.
הערות: בהשוואה לבדיקה הקודמת עלייה בעמוד שידרה – הסתיידות? וירידה בצווארי ירך.

שאלותיי:
1. מה הכוונה בהסתיידות? זה יכול להיות סרטני חלילה? עליי לעבור בדיקות נוספות?
2. כיצד לשפר את המצב?

בתודה מראש,

סוזנה
 
ד''ר איתן פאר  
09:42 12.07.14
צריכים לדעת את הערכים המדויקים ולא את הפירוש ולהסתכל היטב על צילומי הבדיקה בכדי להעריך נכונה את מהימנות הבדיקה היכולה להשתנות כתוצאה מתנוחה לא נכונה של זווית הרגלים עם הגב ומיקום לא נכון של הסורק ועוד ורק אז להביע דעה בנידון
שלום
אני נוטלת מזה 4 שבועות אביאנה עם שיפור משמעותי באיכות החיים : אין גלי חום כלל, ושינה יותר רצופה אם כי עדין מתעוררת מוקדם .
אולם לצערי זה לא חף מתופעות אחרות ולא פחות קשות
גודש בבטן ,מלווים בכאבים כולל בטן עליונה , נפיחות בבטן , פנים נפוחות או מתוחות מעט קשה לי לקבוע, צרבת ,ותחושה של התרחבות. בעיקר כאבי בטן מאוד מציקים.
בנוסף הגרוע מכל כאבי בטן יוצרים תחושת לחץ ויש צורך מוגבר במתן שתן.
האים עלי להפסיק?
אל תפסיקי. בסבירות מאד גבוהה התופעות יחלפו תוך חודשיים שלושה. לבעיות השתן תוסיפי טיפול ואגיפם נרתיקי
 
יאנה
14:19 29.05.14
דר שוב שלום
אמרתי לי להמתין עד3 חוד' כך גם הרופא נשים שלי דר זלוטניק מב"ש מוסר.
לצערי הנפיחות בפנים ברמה של שינוי מראה שמציק לי מאוד.ולא נראה לי כי אוכל להמתין ,
האים הנפיחות תרד האים זה יתאזן או שמה ישאר מעט מזה .
אני פשוט לא רגילה למראה כזה ואי נוחות של (אדם שמן)
יחד עם זאת גם תגובות החברה.
לדעתך כל זה יעלם ואחזור להיות אני?
תודה
יאנה
 
ד''ר איתן פאר  
09:41 01.06.14
במידה והמצב קיצוני עד כדי כך תחליפ לאנג'ליק המונע בצקות ואגירת נוזלים.
 
יאנה
12:45 11.07.14
דר שלום
בהמשך להתכתבויותיי הרבות החלטתי להפסיק לגמרי את ההורמונים- אביאנה מאחר ומראה הפנים היה מפחיד.
מזה כחודשיים בערך אני בלי חל שיפור בנפיחות אם כי לא לגמרי
האים כלל הנפיחות תרד לגמרי ?אחרי כמה זמן ? שכן לקחתי אביאנה רק חודש בלבד-30 כד'

למה לצפות?
 
ד''ר איתן פאר  
09:40 12.07.14
היות ולא ראיתי במה מדובר קשב לי לתת תשובה מושכלת. כדאי לפנות לרופא מומחה לאלרגיה לברר את התופעה.
 
סיגלית
22:17 26.06.14
שלום דר פאר.
אשמח על עזרתך.
מה ניתן לתת לאשה מבוגרת בת 76 כנגד יובש נרתיקי.
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
09:10 29.06.14
כדורים של ואגיפם 10 3 פעמים בשבוע לני השינה לנרתיק או משחת אובסטין לנרתיק
 
סיגלית
00:11 02.07.14
שלום רב דר.האם הקרם הורמונלי?אמא בת 76.סובלת מיתר לחץ דם ושומנים בדם.אני מעונינת בקרם פשוט...ללא הורמונים כלל...אנני מעונינת להכניס את אמא להריון..תודה
 
ד''ר איתן פאר  
13:15 02.07.14
הגזמת לחלוטין בתגובה שלך או בהנחה שניתן להכניס אישה בת 76 להריון דרך שימוש בקרם כלשהו
פשוט רציתי לדעת האם קרם הורמונלי יתאים לאשה במצב קליני כמו שלה.
מצטערת אם תגובתי הובנה
לא כמו שהתכוונתי .סליחה ותודה.
 
ארזי ורד
12:31 03.07.14
שלום רב

הרופא נתנה לי טיפול של 4 חודשים בגלל גלי חום חזקים אלרגיות וכו'

אני בת 50.

ברצוני לדעת האם אפשר להמשיך עם תרופה זו גם את הציפרלקס שאני גם לוקחת

בתודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
13:20 03.07.14
כן ניתן.
אבל.. מה לאחר 4 חודשים?
האם עדין יש לך מחזורים?
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר