בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
יעל
13:49 25.05.15
אני בת 51, כבר 6 שנים ללא מחזור. מעת הפסקת המחזור ובהמלצת הגינקולוג לקחתי אנג'ליק. במהלך התקופה אחותי חלתה בסרטן שד. אמנם נמצא שיש לה BRCA2 ולי אין, אולם כירורג שד ורופאת משפחה לחצו מאז להפסיק עם אנג'ליק. לאחר חוות דעת של גניקולוג נוסף הפסקתי עם אנג'ליק לפני חודשיים. יש לי גלי חום מטרידים, לעיתים בכל חצי שעה. מעבר לירידה באיכות החיים, אני מוטרדת בגלל שאני מרגישה שינוי בקצב הלב לפי כל גל חום. קראתי באינטרנט שנטילת פמארל של טבע פותרת את בעיית גלי החום ללא נזק לרקמות השד והשחלות, כלומר לא מעלה סיכון לסרטן. מה דעתך ?
 
עדי יעקוב
09:19 25.05.15
שלום רב,
אני בת 40 בחורה בריאה שעושה ספורט ולפני כשנה וחצי הפסיק לי המחזור. בשל גילי הצעיר הרופאה שלי המליצה על נובופאם על מנת שאמשיך לקבל מחזור. התחלתי לקחת את הנובופאם ברציפות כפי שהוסבר לי. גלי החום אמנם פסקו ולעומת זאת תופעות טרום מחזור תחושת נפיחות והשמנה הופיעו אך המחזור הפסיק לחלוטין. מה שכן, שמתי לב שכאשר שכחתי שתי גלולות הופיע מחזור. האם יש צורך לעשות הפסקה בין חפיסה לחפיסה?
בת 58מגיל 50 סובלת מגלי חום בתדירות ועוצמות משתנות. הפסקת המחזור בגיל 52.לפני כשנה ירידה במצב הרוח, דכדוך חרדתיות ותנודות במצב הרוח. סובלת מהשמנה מגיל 15 תוך מאבק בלתי פוסק לרדת במשקל מה שאכן קרה לא אחת , אך המאבק הוא אין סופי ועדיין לצערי סובלת מעודף משקל. האם תרופה ממשפחת ה ssri יכולה להועיל לסימפטומים הנ"ל?
לא לקחתי מעולם הורמונים אך ניסיתי כל מיני תוספי מזון כגון פמרל אטרנה מגנוקס מגנוליה(את כולם)
תודה
אורלי
 
יעל
23:40 20.05.15
אני בת 36 רווקה ללא ילדים אובחן אצלי כשל שחלתי מוקדם FSH 118.1. האם יש מה לעשות? לבדוק עם אנדוקרינולוג? הייתי רק אצל רופא אחד ואני מסרבת לקבל את הבשורה הקשה הזו. מבקשת לברר האם המצב הפיך?
בבדיקת אולטרסאונד ניצפתה רירית מאוד דקה בקושי ניתנת למדידה. בבדיקה הורמונאלית FSH 172 ֱֱ ,נשמע גבוהה מאוד. האם תואם גיל ושלב? או שמעיד על איזו בעיה כי ראיתי שזה מאוד גבוהה!
 
ד''ר איתן פאר  
08:18 20.05.15
כל הערכים תקינים לחלוטין תואמים גילך וגיל המעבר. הסירי דאגה מלבך.
 
רונה
13:20 20.05.15
 
מאי
12:51 17.05.15
בגיל 52 , מזה שנתיים ללא מחזור. התחלתי לקחת אביאנה לפני חודשיים בגלל תסמינים קשים של גיל המעבר.
הייתה הטבה אך בשבוע האחרון שוב הדרדרות , צמרמורות , דפיקות לב , כאבים , רעידות . אני ממש מיואשת . לא ברור לי מה קרה , האם האביאנה לא מתאימה למרות שהיה שיפור ?
מה אפשר לעשות ?
 
ד''ר איתן פאר  
08:21 20.05.15
או שתמשיכי והסימפטומים יעברו או לעבור לתכשיר הורמונלי אחר. היוועצי עם הרופא שלך בנידון.
 
נעמה
13:30 19.05.15
שלום רב. בת 44, לאחרונה מחזורים לא סדירים. כל 19 יום או לאחר חודשיים. בפעם האחרונה הדימום לא נפסק אחרי 10 ימים. מה לעשות?
 
ד''ר איתן פאר  
08:20 20.05.15
מדובר בתופעה קלאסית של טרום גיל המעבר- perimenopause
לעקוב אחרי רירית הרחם שלא תהיה מעובה מדי.
הרקע- ביוצים לא תקינים או אפילו דימומים שלא על רקע ביוץ.
ניתן לטפל ע'י נובופם.
שלום רב,,
בת 54, לפני כ-3 שנים הפסיק המחזור. ברקע ידוע על מיומות .
לפני 3 חודשים הופיע דימום שנמשך מס' ימים שדמה למחזור ו 26 ימים לאחר מכן הופיע שוב דימום ליום אחד. האם יש מקום לדאגה? לציין, נוטלת קומדין ע"ר APLA .
בתודה.
 
ד''ר איתן פאר  
08:17 20.05.15
מחייב בדיקת אולטראסאונד לעובי רירית הרחם.
במידה ומאד דק אין לכך משמעות.
אפשר גם בנוסף בדיקת דם לפ]רופיל הורמונלי לאבחון האם הדימום עקב הקומדין או שהשחלות עדין מייצרות הורמונים
 
סיגל
23:00 13.05.15
אני בת 48 ולפי בדיקות שערכתי אני בגיל המעבר. הרופא המליץ לי לקחת הורמונים. אין לי גלי חום רציניים אך יש לי קושי להתרכז ומידי פעם דפיקות לב מואצות, כמו מעין התרגשות . שאלתי: גם אם לא תוקפים אותי גלי חום רציניים, האם יש מקום לקחת הורמונים? או אפשר טיפול תרופתי אחר?

בתודה מראש,

סיגל
 
ד''ר איתן פאר  
13:54 14.05.15
גיל מעבר לא נרבע על סמך שעשית או לא. לגיל מעבר ישנה הגדרה ברורה והיא בחלוף שנה מהמחזור האחרון.
אבל, גם לכך אין כל משמעות.
המשמעות הקלינית היא סימפטומים. במידה ויש תסמינים של חסר בהורמונים הרי שיש מקום להציע טיפול. וזאת ללא כל תלות במחזור , בבדיקות או בהגדרות למינהן.
אחרי שסוגיב זו הובהרה - נבהיר נקודה נוספת.
גלי חום הם רק סימפטום אחד מתוך 112 סימפטומים המיוחסים לשינויים המתרחשים בכל אברי הגוף בשלבים שונים של העדר פעילות הורמונלית. ולכן יש מקום להציע טיפול גם כאשר הסימפ]טום העיקרי אינו דוקא גלי חום.
אבל - פעימות לב מואצות וקושי בריכוז , שאכן יכולים להיות קשורים לחסר הורמונים, יכולים גם להיות תוצאה של פעילות לא תקינה של בלוטת התריס. ולכן יש לבצע ברור רפואי, ולאחר שנשללו סיבות אחרות אכן יש מקום להציע לך טיפול הורמונלי לשיפור איכות חייך ולמניעת הדרדרות עם הופעה של סימפטומים נוספים.
האם יתכן שגיל המעבר נמשך תקופה של 12 שנה לפחות כולל כל התופעות?
כן. לעתים לכל החיים.
 
הנזי
22:02 10.05.15
שלום רב,
אני בת 64 עברתי לפני כשמונה שנים ניתוח כריתת רחם.
אינני נוטלת הורמונים, ולאחרונה התחילו לי גלי חום בתדירות די גבוהה.
האם ייתכן שאסבול מכך שנים רבות?
אשמח לשמוע דעה בנושא.
תודה
הנזי
 
ד''ר איתן פאר  
07:45 13.05.15
עד 12% מהנשים ימשיכו לסבול מגלי חום בדרגות שונות למעשה כל החיים.
שלום ד״ר נכבד,אני בת 46 ולאחרונה הוצאתי התקן תוך רחמי לאחר הרגשה רעה.
לצורך כך, ביקשתי מרופאת המשפחה, הפנייה לבדיקות דם לפרופיל הורמונלי, על מנת לברר האם אני צריכה להמשיך עם אמצעי מניעה, או שאוכל סוף סוף לוותר על ההתקנים (גם על ההורמונלי).גלטלות, אין סיכוי שאקח. כששאלתי את האחיות מתי יש צורך לעשות את הבדיקות, הן ענו, שאין לכך משמעות בבדיקות אלה.
אין לי אפשרות לכתוב לך כאן את כל התוצאות, משום שהרשימה ארוכה.
אשמח, אם תוכל לבקש ממני תוצאות ספציפיות לצורך השאלות ששאלתי ואני ארשום לך.
כמו כן, אשמח לברר, האם את הבדיקות שעשיתי, הייתי צריכה לבצע בזמן במחזור?
בתודה מראש ויום מקסים, מרב
 
ד''ר איתן פאר  
08:02 07.05.15
אין כל קשר בין פרופיל הורמונלי ובין פריון ולכן רופאת המשפחה שלך כלל לא היתה צריכה להענותלבקשתך אלא להפנותך לגניקולוג המתמצא בתחום זה ולכן נא לפנות לרופא המתאים.
 
מרב
09:17 07.05.15
 
ציף
22:25 28.04.15
ד״ר שלום, מה ההבדל בין מדבקות אוורל 25 לאוורל 50 ? ולפי איזה פרמטר נקבע מה מתאים להשתמש ?
 
ד''ר איתן פאר  
12:12 30.04.15
המינון.
אבל מדבקת אוורל יוצאית מהשימוש עקב היבואן שלא מייבא אותה לארץ ולכן ניתן לקחת מדבקת 50 ולחצות אותה לחצי
 
ציף
13:15 02.05.15
תודה על התשובה, אך לפי מה קובע הרופא את המינון אוורל 25 או אוורל 50? והאם מינון נמוך יפחית את תופעות הלוואי כמו גודש בחזה והשמנה
 
ד''ר איתן פאר  
08:04 07.05.15
את שיקולי הרופא שלך עליך לשאול אותו. לגבי השמנה - ראי תשובה מאד מפורטת שכבר נתתי ( ושלחתי בטעות 3 פעמים- כך שתוכלי לאתר )
 
נועה
12:34 06.05.15
אני בת 54 , מקווה מאוד שלקראת סיום עניין המחזור, המחזור לא הגיע כבר 6 ימים מאחר, אני מקווה שבע'ה הוא לא יגיע לעולם, עד עכשיו הייתי מקבלת מחזור כל 3 שבועות, שטפון שלא היה לי שליטה עליו, השאלה שלי היא , בלילה בעיקר יש צמרמורות ורעידות בגוף, ומיד אחריי חום וגליי חום מזעזעים, האם זה טבעי וממה באים הרעידות בגוף
 
ד''ר איתן פאר  
07:59 07.05.15
את עדיין לא בגיל המעבר אלא בתקופה של טרום גיל המעבר. מכאן השיבושים במחזור והדימומים היותר קשים.
בתקופה זו גם מתחילים לסבול מגלי חום בעיקר בלילות.
בזמן גלי חום הגוף מאבד חום, שאותו הוא חייב להזיר לעצמו וזאת ע'י רעד של שרירים ומכאן הצמרמורות והרעידות.
יש טיפול. תפני לרופא המתמצא בתחום.
 
ציונה
16:09 03.05.15
ד"ר שלום! אני בת 49 לפני חצי שנה עברתי כריתת רחם ושחלות משתמשת במדבקות אוורל 50 פעמיים בשבוע. מאז אני עולה במשקל על אף שמירה על תזונה ופעילות ספורטיבית כמעט יומיומית, שאלתי היא האם הורדת המינון לאוורל 25 יכול להפחית ולעזור לי לא לעלות במשקל בצורה דרסטית
 
ד''ר איתן פאר  
07:42 07.05.15
נהפוך הוא. תעלי יותר במשקל.
וההסבר:- עם הפסקת הפעילות האסטרוגנית ( ואגב מדוע גם כריתת שחלות? מאד לא מקובל כיום!) נשארת פעילות הורמונים זיכריים בלבד המופרשים מהאדרנל - בלוטת יתרת הכיליה- ולכן הגוף הנשי מושפע מהורמונים זיכריים , כלומר עליה במשקל בשלב ראשוני ולאחר מכן שיעור שפה וסנטר. כמו כן עם כריתת השחלות, או כאשר הן מפסיקות לתפקד, חילוף החומרים הבסיסי יורד והצריכה הקאלורית לקיום בסיסי יורד. כך שהמשך אכילה זהה למה שהתרגלת אליו לאורך שנים, עכשיו מהווה עודף קאלורי ולכן עליה במשקל.
הפתרון- מינון אסטרוגני מספיק גבוה שינטרל את האפקטים של ההורמונים הזיכריים, פעילות גופנית שורפת קאלוריות והפחתה בכמות המזון, במיוחד ובאופן בולט- סוכרים.
 
ד''ר איתן פאר  
07:42 07.05.15
נהפוך הוא. תעלי יותר במשקל.
וההסבר:- עם הפסקת הפעילות האסטרוגנית ( ואגב מדוע גם כריתת שחלות? מאד לא מקובל כיום!) נשארת פעילות הורמונים זיכריים בלבד המופרשים מהאדרנל - בלוטת יתרת הכיליה- ולכן הגוף הנשי מושפע מהורמונים זיכריים , כלומר עליה במשקל בשלב ראשוני ולאחר מכן שיעור שפה וסנטר. כמו כן עם כריתת השחלות, או כאשר הן מפסיקות לתפקד, חילוף החומרים הבסיסי יורד והצריכה הקאלורית לקיום בסיסי יורד. כך שהמשך אכילה זהה למה שהתרגלת אליו לאורך שנים, עכשיו מהווה עודף קאלורי ולכן עליה במשקל.
הפתרון- מינון אסטרוגני מספיק גבוה שינטרל את האפקטים של ההורמונים הזיכריים, פעילות גופנית שורפת קאלוריות והפחתה בכמות המזון, במיוחד ובאופן בולט- סוכרים.
 
ד''ר איתן פאר  
07:43 07.05.15
נהפוך הוא. תעלי יותר במשקל.
וההסבר:- עם הפסקת הפעילות האסטרוגנית ( ואגב מדוע גם כריתת שחלות? מאד לא מקובל כיום!) נשארת פעילות הורמונים זיכריים בלבד המופרשים מהאדרנל - בלוטת יתרת הכיליה- ולכן הגוף הנשי מושפע מהורמונים זיכריים , כלומר עליה במשקל בשלב ראשוני ולאחר מכן שיעור שפה וסנטר. כמו כן עם כריתת השחלות, או כאשר הן מפסיקות לתפקד, חילוף החומרים הבסיסי יורד והצריכה הקאלורית לקיום בסיסי יורד. כך שהמשך אכילה זהה למה שהתרגלת אליו לאורך שנים, עכשיו מהווה עודף קאלורי ולכן עליה במשקל.
הפתרון- מינון אסטרוגני מספיק גבוה שינטרל את האפקטים של ההורמונים הזיכריים, פעילות גופנית שורפת קאלוריות והפחתה בכמות המזון, במיוחד ובאופן בולט- סוכרים.
 
רחל
22:57 04.05.15
שמעתי שקצח גורם להקלה בשעול. אני לוקחת כבר כמה חדשים חצי כפית קצח טחון .כחדשיים אני סובלת משעול קשה. האם יתכן שהקצח מזיק לי.אני שואלת לפני שאני מבקשת מרופא שלי לעשות בדיקות .
 
ד''ר איתן פאר  
23:48 04.05.15
תנסי ברור כולל צילום ראות, כיח לתרבית ובדיקת רופא במקום קצח .
 
coi
20:48 04.05.15
שלום, אני בת 50 וליפני 4 שנים עברתי כריתת רחם,מיד התחלתי להרגיש חוסר עיניין בקיום יחסים עם בעלי,ליפני שנה וחצי התחלתי להרגיש גלי חום וקור בו זמנית במשך הלילה,קושי להרדם,מתעוררת כל שעה ובנוסף גם התקפי חרדה,אני לא יודעת אם זה ביגלל גיל המעבר,הרופאה נתן לי כדורי ליויאל,לא אם לקחת כי זה מפחיד מיבחינת סרטן השד,אני רק רוצה לדעת האם ההתקפי חרדה הם כתוצעה מגיל המעבר.תודה
 
ד''ר איתן פאר  
23:47 04.05.15
התשובה כן. ליביאל הינו פתרון מוצלח אך גם כל אסטרוגן בלבד ( היות ואין לך רחם). וכידוע טיפול אסטרוגני ללא פרוגסטרון מוריד ( אני מדגיש שוב ושוב- מוריד) סכנה לסרטן שד.
תקחי ותהני מאיכות חיים טובה.
 
אירי
20:38 30.04.15
שלום רב, אני בת 45 ולוקחת נובופם כבר חצי שנה ומאוד מרוצה.המחזור שהגיע בפעם האחרונה היה יחסית מועט.רק ביום השני היה הרבה דם וביום השלישי פחת משמעותית.האם יש לזה משמעות מבחינה הורמונלית?תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
00:18 01.05.15
כלל לא. נובופם כנראה מאד מתאים לך. תמשיכי איתו
שלום רב, אני בת 51 ומזה כחצי שנה נטלתי אביאנה בעקבות תופעות גיל המעבר (גלי חום קשים, קשיי הרדמות, מחזור "חלש" כל מספר חודשים. הכדורים החלישו את הסימפטומים וגרמו להרגשה טובה- אך המחזור התגבר בעקבות נטילתן לדימום ארוך ומתמשך ואפילו פעמיים בחודש. (אני לא מעוניינת במחזור כלל).
בהמלצת הרופא עברתי לנובופם- כרגע מסיימת את הקופסה הראשונה אך מאז סובלת ממיגרנות וכאבי ראש, סחרחורות, חוסר סבלנות, עצירות קלה, עייפות, נרדמת אך מתקשה לחזור לישון לאחר שמתעוררת בלילה. הרופא טען שאם התופעות לא התחילו החל מהיום הראשון לנטילת הכדורים, כנראה שזה לא מזה אלא משוייך לשפעת שכנראה היתה.
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגליים המקשים על הרדמותי. עלי להעיר שאני נוטלת כ 11 שנים כדורים למניעת כולסטרול (ליפיטור ואיזיטרול במשך 10 שנים ובהתאם לבקשתי להורדת המינון רוזובסטטין ואיזיטרול בשנה האחרונה). ידוע לי שכאבי השרירים מיוחסים לסטטינים, אולם מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי אלו.
שאלותיי: האם יתכן שכאבי השרירים נגרמים בגלל הנובופם? האם שאר התופעות נגרמות מכדור זה ייעלמו במשך הזמן או להפסיק אותו באופן מיידי? על איזה כדור תוכל להמליץ שלא יגרום למחזור? תודה מראש!
ראשית, כדורי אוויאנה אינן מיועדים לנשים שעדין מקבלות מחזורים מדי כמה חודשים שכן אז הן תמיד יגרמו לדימומים. לנשים הסובלות מתופעות של גיל המבר ועדין יש להן מחזורים, אפילךו עם רק אחת לכמה חודשים, כדורי נובופם עדיפים.
שנית- תתכן ריאקציה בין הורמונים וסטאטינים ולכן לא ניתן לשלול שכאבי השרירים , עליהם "אחראים" הסטאטינים, אכן יוחמרו ע'י הורמונים.
ןבהמשך- לא צודק הרופא שלך במידה ואת מצטטת אותו נכונה , לגבי תופעות לואי מתרופות. הן כלל לא מחויבות להופיע כבר מהכדור הראשון ובהחלט יכול להיות אפקט מצטבר לאורך זמן ואז יופיעו תופעות הלואי.
אז מה עושים?
אפשרות ראשונה היא להמשיך עוד מחזור אחד של טיפול בנובופם ולראות האם יש הסתגלות של הגוף והתופעות שציינת נעלמו.
ולא יש להפסיק נובופם, להמתין העלמות הסימפטומים ובמקום לקחת פרוגילוטון.
שלום. אני בת 55 והמחזור החל להופיע אחת לכמה חודשים. בשל תלונותי על גלי חום מרובים הרופא נתן לי אביאנה. אחרי חודש וחצי החל דימום קל אבל קבוע שלא מפסיק כבר שבועיים. הרופא אמר לי לחכות חודש. אני מודאגת וחוששת שהכדור הזה כלל לא מתאים לי. אשמח לעיצה
 
ד''ר איתן פאר  
23:40 09.08.14
היות ואת עדין לא ממש במנופאוזה(לאור העובדה שעדין את מקבלת מחזורים מדי כמה חודשים) הרי שאין כל פלא שאת מדממת תחת אוויאנה. תפסיקי. תמתיני לגמר הדימום ואז תתחילי עם נובופם. איתו יהיו לך דימומים מדי חודש. בעוד כחצי שנה תנסי לעבור שוב לאוויאנה
 
רינה
11:05 12.08.14
בהמשך לבעיית הדימום עם אביאנה הרופא החליף לי לפרוגילוטון . זה עבד מצויין 3 שבועות הדימום פסק
ואז נגמרה חפיסה ראשונה וקיבלתי מחזור.
אחרי שנגמר המחזור התחיל שוב דימום למרות שהתחלתי קוופסא חדשה של פרוגילוטון.
דימום שאינו של מחזור - אלא דם טרי
עכשיו הרופא נתן לי אקטיבל לנסיון

האם זה טיפול נכון ?

אם אפסיק לחלוטין את ההורמונים הדימום אמור להיפסק ?

אובדת עצות
 
ד''ר איתן פאר  
11:30 18.09.14
כן.
צריך לעשות הערכה מחודשת האם את בגיל המעבר אן בפרימנופאוזה, ומה קורה לרירית הרחם ואיזה שילוב של הורמונים והיחס אסטרוגן/ פרוגסטרון יתאימו לך
 
ד''ר איתן פאר  
21:22 23.04.15
כל עוד יש מחזור את עדין לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר ( פרימנופאוזה), ולכן הטיפול העדיף יהיה נובופם- בו יהיה דימום מדי חודש, ורק כעבור חצי שנה לנסות לעבור לאוואינה
התחלתי להשתמש באביאנה לפני 4 ימים. אני מרגישה דפיקות לב במיוחד בלילה, לאחר הלקיחה. כמו-כן, יש לי התכווצות ברגליים למרות שאני נוטלת מגנזיום מעל לשנה. אני חוששת מתסחיפים כי עברתי ניתוח בשוק הימנית לפני 3 שנים בגלל ורידים שטחיים. האם להמשיך ליטול את התרופה? יש לי ביקורת אצל הרופא בעוד חודשיים.

רחל
 
ד''ר איתן פאר  
21:23 23.04.15
לא נשמע כמו תסחיפים אבל עדיף לגשת לרופא שלך ולקבל יעוץ רפואי מוסמך לאחר בדיקה.
קשה להניח שאותם ההורמונים שקיבלת באוויאנה, ושלא עשו לך כל תופעות לואי, גרמו כרגע לתופעות לואי עם שינוי סדר ההורמונים בכדורים, אוויאנה ונובופם מחילים את אותם ההורמונים אך בצורה שונה- כאשר נובופם תמיד עדיף כאשר יש תופעות של גיל המעבר ועדין מדי פעם דימום, לעומת אוואינה שמכיל את אותם ההורמונים אך ללא קבלת מחזור.
יתכן והרופא שלך צודק במחשבה שמא יש גורם אחר לתלונותיך.
הפתרון- להמשיך עוד 2-3 חודשים עם נובופם, ובמידה והתופעות לא יחלפו תחזרי לאוויאנה
שלום ד"ר פאר
אני בת 54 עד לפני כ 4 חודשים סבלתי ממחזורים חודשיים קשים במיוחד.
לאחר בדיקת אולטרא סאונד של השחלות עקב חשש לציסטות, התברר שהיה לי נוזל עכור מהחצוצרה הימנית. טופלתי באנטיביוטיקה ומיד לאחר מכן סוף סוף לשמחתי הפסיק המחזור.
כמו כן נשללה האבחנה של ציסטות בשחלות.
לאחר 5 חודשים ללא מחזור , הרופאה ייעצה לי להתחיל לקחת הורמונים אוואינה,
התחלתי והיום אני לאחר 14 יום של נטילת הכדורים ,החל מחזור דמי חזק כבר 3 ימים.
הפסקתי מיד לקחת את הכדורים.
אני ממש עצבנית וכועסת ששוב חזר לי המחזור.
אשמח לדעת האם הפסקת הכדורים תפסיק לי את המחזור במיידית? או שתופעות הלוואי ימשיכו עוד מספר חודשים ?
האם זאת היתה טעות מצד הרופאה לתת לי את הכדורים האלה כל כך קרוב להפסקת המחזור?
אני בשלב זה לא מעוניינת לקבל מחזור ולא לקחת הורמונים.
אשמח לתשובתך בהקדם
תודה
ורד
 
שונית
17:40 27.04.15
שלום.אני סובלת מדיכאון אני בגיל המעבר זה מתבטא בזה שאיבדתי את כל ההנאה שבדרך כלל אהבתי לעשות,עצבנות,מתעייפת מהר בהליכות ברגל ישנה הרבה,רציתי לשאול איך מתגברים על התופעה הזאת עם תוכל לתת לי עצה איך להקל על התופעות האלה,אני אשמח.תודה רבה מקרב לב.
 
ד''ר איתן פאר  
12:15 30.04.15
ציפראלקס / אסטו מכולל פלאים בהחזרת חדוות החיים במצבך
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  103  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר