בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
רחל
18:16 22.07.15
אני בת 44 לפני שנתיים בלי שום סימן לכלום נעלם המחזור עשיתי בדיקות דם הרופא אמר שיש לי שינוי בהורמונים בגוף נתן לי פרימולט נור 5/22 ואמר שזה יחזיר את המחזור שתיתי תקופה הפסקתי וחזרתי והיו לי גלי חום תקופה ארוכה והיום אין לי ונתן לי גלולות eviana לשתות 3 חודשים רצוף וזה אמור להחזיר לי את המחזור לא שתיתי כי יש לי במשפחה היסטוריה של סרטן השד בעקבות הפסקת המחזור השמנתי הרבה אני לא מקבלת שום טיפול ואין לי איזון הורמונלי בגוף איזה טיפול מומלץ במצבי וגם לגבי ההשמנה האם יש סיכוי שהמחזור יחזור?
אשמח לתשובה
 
ד''ר איתן פאר  
10:06 03.08.15
להפסקת מחזור בגיל כה צעיר יש הרבה השלכות רפואיות מאד לא רצויות ואחת מהן היא השמנה ניכרת, טרום סכרת, עליה בשומני דם ועליה במחלות סרטן.
ההמלצה היא חד משמעית לתת טיפול הורמונלי.
שכיחות סרטן שד שלא על רקע גנטי עולה משמעותית רק לאחר הפסקת המחזור והורמונים בד'כ מגינים על השד.
אוויאנה זה תכשיר טוב אבל כנראה שחלה אי הבנה בנידון שכן טיפול באוויאנה לא אמור כלל להחזיר מחזור
תחזרי לאוואינה ועל תפסיקי.
לגבי השמנה , מחייב מעבר לטיפול ההורמונלי גם בדיקות לגבי שינויים מטבוליים הקשורים בסוכר, HBA1C , וליפידים וטיפל בנידון, פעילות גופנית והפחתת צריכה קאלורית

 
רחל
21:19 04.08.15
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה לגבי הטיפול ההורמונלי אני יוכל לחזור למשקל הקודם שלי או שצריך לשלב גם דיאטנית
שלום דר נכבד לפני חמישה חודשים היה לי דימום מזערי ונגמר אני בגיל המעבר 3 שנים הרופאה ראתה באו"ס רירית מעובה ועשתה לי בדיקת פיפל התשובה הייתה ללא ממאירות ועם פוליפ אנדו .. בהיסטרוסקופיה אבחנתית ראה פוליפ הייתר בדיקה תקינה לפני שלושה ימים עברתי ניתוח להוצאת הפוליפ רירית וצוואר הרחם תקינים נשלח לפתולוגיה אנא דר יקר מאוד לא רגועה האם תוכל לאמר משהו מרגיע לאור הכתוב תודה רבה לך שכחתי לכתוב שהפפס תקין
פוליפ ברירית הרחם שכיח ביותר כממצא בגיל המעבר ובד'כ נטול כל חשיבות קלינית ואין כל צורך להוציאו במידה וקטן, מסויד לא גדל ולא מדמם. היות ואין לי כל נתונים ספציפיים לגביך הרי שהתשובה ניתנת באופן כללי לגבי פוליפים ברירית הרחם בגיל המעבר.
היה לי דימום קל מאוד לפני חצי שנה ומאז ללא דימומים , האם זה לטובתי, לגבי טיב הפוליפ ? בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ע"י דר צוקרמן אמר לי פוליפ שפיר .
אין לכך כל חשיבות. תהיה בריאה
שלום רב ד"ר,
אתמול בבוקר התעוררתי וגיליתי שיש לי דימום קל מלווה בכאב בטן. לאחר שנתיים של הפסקה ממחזור, להן קדמו שנתיים של איסדירות במחזור עד להפסקה כוללת. נסעתי למר"מ ושם ערכו אולטאסאונד, הרופאה מצאה שיש ממצא היכול להיות פוליפ. במיון ערך הרופא ד,ר גולדברט בדיקת פוליפ. הוא ציין שרירית הרחם מעובה. יחד עם זאת ציין בסיכום:
סונר: רחם בגודל תקין ומרקם תקין, רירית 8 מ"מ סדירה, טפולות במפ, שחלה ימנית 12X18, שחלה שמאלית 15X20, ללא נול חפשי באגן. הרופא אמר שיש לשלול סרטן של רירית הרחם. בעת הבדיקההכ ה PMB מתחת לכמות הוויכבר סתית, HB תקין. כבר בערב ראיתי שכמות הדם גדלה, ולמחרת בבוקר הטמפון היה ספוג כולו דם וכן בהמשך היום. כאבי הבטן ממשיכים [לא בעוצמה-כמו מיחושי בטן] ואני מרגישה כמו במחזור]. לא ישנתי כל הלילה ממחשבות על התוצאה הצפויה. מה הסיכון לכך שיש לי סרטן ברירית הרחם, ואילו עוד בדיקות אני צריכה לעשות, למעט אולטראסאונד חוזר בעוד 10 ימים והמנתה של שלושה שבועות לתוצאות הבדיקה שערך הרופא?
תודה רבה,יעל
 
ד''ר איתן פאר  
09:59 05.07.15
ממש לא מתאים לשום סרטן ברחם אלא למחזוק רגיל בלבד ולכן לא להתרגש כלל מהנאמר. הסיכוי שבנתונית שהבאת שיש ממצא סרטני קלוש ביותר. עם גמר הדימום יש לבדוק שוב רירית הרחם ופרופיל הורמונלי.
שלום ד"ר
בהמשך לשאלה הקודמת שלי, בה תיארתי שלאחר תקופת מונאופוזה [שנתיים ללא מחזור-אני בת 50], היה לי דימום, ועשיתי בדיקת פיפל במיון אסף הרופא [באולטרא סאונד נמצא כי רירית הרחם מעובה וככל הנראה פוליפ]. בבדיקת פיפל נרשם:
אבחנה: B15-07114/1
Endometrlnl blop8y
fragmentnN of noneylle endometrium
T84000
M09350
אני ממש בלחץ והייתי רוצה לדעת מה משמעות התוצאה.
קבעתי תור לרופא נשים והכי קרוב זה בסוף השבוע. אני ממש כבר רוצה לדעת מה קורה.
אודה לעזרתך בנדון, יעל
 
מזל
21:06 03.07.15
למה אתה מתכוון? אין חשיבות לממצא או למה שהוספתי.
שלום
אני בת 41 לפני חצי שנה עברתי כריתת רחם ושחלות בגלל תסמונת לינץ.
קיבלתי אסטורפם 1 מג שעזר לי לגליי החום אבל עכשיו לאחר חצי שנה יש לי הזעות לילה מרובות. 3 שאלות
1 האם ניתן להעלות מינון ( או שזה יעלה סיכון לסרטן השד?)
2 האם יש קשר בין נטילת הורמונים לכאבי בטן?
3. האם יכול להיות מצב של גלי חום רק בלילה ולא בשעות היום?

תודה רבה
 
ברטה
17:43 24.07.15
בת 57
מזה עשר שנים מטופלת באוורל קונטי
מרגישה מצוין
נסיונות חוזרים ונשנים להפסקת הטיפול לא עלו יפה:
בעיות שינה, דיכאון, חוסר ריכוז, חוסר חיוניות.
נעלם ברגע שחזרתי לטיפול.
הלנצח אקח הורמונים???? אני דיי פוחדת.
מה עלי לעשות על מנת להמשיך בטיפול ללא חשש? אני מבצעת בדיקות תקופתיות: דם, פאפס, ממוגרפיה. שומרת על תזונה טובה ופעילות גופנית. האם בכל זאת עלי להתעקש ולנסות להפסיק את הטיפול? כבר עשר שנים!!!!
דוקטור, נא עצתך!
 
ד''ר איתן פאר  
09:58 03.08.15
ההמלצות שיצאו מארה'ב רק לפני חודשיים אמרו לא להמליץ כלל על הפסקת טיפול הורמונלי שכן התועלת בו רבה ביותר.
יש לי מטופלות שעברו גיל 70 ו 80 ועדין עם טיפול הורמונלי ומרגישות ונראות נפלא.
המשיכי ללא חשש
דוקטור!
למיטב הבנתי, מרכיב הפרוגסטרון בטיפול נועד חלגן על הרחם מפני סרטן על ידי השלת הרירית. זה מה שקרה לי בכל פעם שהפסקתי את הטיפול. כעבור יום יומיים הופיעו כתמים חומים כאילו הרירית באמת מתקלפת. רציתי לשאול אותך, מדוע , אם כן, אין התוויה טיפולית של לקיחת ההורמונים למשך שלושה שבועות, נניח, ואז הפסקה של כמה ימים כדי באמת לתת לרירית אפשרות להיות מושרת. זה גם עשוי לתת מנוחה של כמה ימים לגוף מההורמונים. אשמח להבין.
 
מיקי
18:24 22.07.15
גיל 49 הפסיק לי המחזור לפני שנה וחצי האם חייבת לקחת כדורים הורמונאלים אם אין לי תופעות לוואי? האם חובה לעבור בדיקות מסויימות ומה אפשר לקחת ליובש בנרתיק ללא מרשם רופא.
 
ד''ר איתן פאר  
10:08 03.08.15
לא חייבת,
לנרתיק שימוש בכדורי ואגיפם פעמיים בשבוע ממש חובה למניעת יובש נרתיקי ופגיעה ברצפת האגן
אני בת 51. יש לי שתי ציסטות צלולות בשחלה. החודש קיבלתי פעמיים מחזור. הראשון ב-7.7 ועשיתי CA125 ב-20.7 שיצא 45. ב-25.7 קיבלתי שוב מחזור. מתי עלי לעשות בדיקה חוזרת של CA125 כדי לקבל תוצאה אמינה?
 
ד''ר איתן פאר  
09:56 03.08.15
ראי תשובתי לשאלתך הקודמת
 
רנה
08:01 25.07.15
שלום דוקטור,
בהמלצתך התחלתי שימוש בוגיפם. לאחר 4 טבליות, אני חשה הטבה משמעותית, ממש חזרו ימי כקדם. האם אני יכולה להוריד את התדירות כבר לפעמיים בשבוע?
כעת אני מעוניינת לצרוך מזונות המכילים פיטו אסטרוגן או כדורי פיטו אסטרוגן בנוסף לטבליות וגיפם:
אינני יודעת מה עדיף מזונות כמו זרעי פשתן טחונים וסויה, או כדורי פיטו אסטרוגן?
האם צריכת מזון/כדורים של פיטו אסטרוגן עם טבליות וגיפאם לא יציפו את גופי באסטרוגן?
בעברי עברתי כריתת שד בגלל DCIS, ו- LCIS.
לסיום אבקש להביע תודתי, עזרת לי מאוד, תבורך!!!
 
ד''ר איתן פאר  
09:55 03.08.15
תמשיכי עם ואגיפם במינון גבוה למשך חודשיים ואז תעברי לפעמיים בשבוע ללא כל מגבלת זמן.
לגבי פיטו אסטרוגנים - במיוחד שמקורם בסויה- הרי שהם מעלים שכיחות סרטני שד במידה ומתחילים לקחת אותם רק בגיל 50 - לעומת הפחתה בשכיחות סרטני שד במידה ומתחילים איתם מיילדות כפי שנעשה הדבר בארצות המזרח הרחוק.
בת 51 עם מחזור סדיר. נמצאת במעקב עקב ציסטה משמאל מספר שנים. יש לי שרירן סובסרוזי 40 ממ ברחם. שחלה ימנית תקינה. בשחלה השמאלית שני ממצאים ציסטיים צלולים, 44 (יש לי אותה כבר 5 שנים) ו-26 ממ. בדיקת מרקרים יצא 44. האם הסיבה יכולה להיות רחם שרירני וציסטות בשחלה? יש לי גם דלקת בכתף, אני לא יודעת אם זה קשור. תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
09:52 03.08.15
קרוב לודאי שמדובר בציסטות שפירות וחסרות משמעות קלינית אבל הייתי חוזר על המרקר CA 125 היות ורמתו צריכה להיות נמוכה מ 35 ( במידה ויש גידול סרטני רמתו מאד מאד גבוהה).
זכרי שאסור לבדוק מרקר זה בסמוך לדימום שכן אז רמתו עולה במקצת
סובלת קשות מגלי חום, הזעות והפרעות שינה, חוששת מהורמונים כי יש במשפחתי חולת סרטן שד, האם יש פתרון ללא הורמונים?
 
ד''ר איתן פאר  
09:50 03.08.15
ממש לא בצורה יעילה. וסרטן שד במשפחה לא זו בלבד שאינו מהווה כל התווית נגד טיפול הורמונלי, אלא אפילו רצוי, היות וטיפול הורמונלי יכול להפחית הסיכון לסרטן שד במידה ואין רקע גנטי. הכל תלוי בסוגי ההורמונים.
וזכרי שגלי חום תורמים מאד לדמנציה מסוג אלצהיימר, לירידה ניכרת בזיכרון, להפרעות שינה ולשינויים במצבי רוח.
גשי לקבל טיפול ויפה שעה אחת קודם.
 
חנה
14:51 27.07.15
דוקטור שלום, איזה כדורים נגד אוסטופורוזיס כדאי לקחת?
האם יש להם תופעות לוואי?
 
ד''ר איתן פאר  
09:47 03.08.15
יש מיכלול רב של תרופות. ותלוי האם מדובר באוסטאופורוזיס או אוסטאופניה, האם יש רקע משפחתי, מה המשקל שלך, כמה סידן את צורכת בתזונה היומית, מה רמת ויטמין D שלך, מה הגיל שלך, האם את מקבלת מחזורים, האם את מטופלת הורמונלית , מה תפקוד הכליות שלך, האם את מעשנת ואיזה תרופות את לוקחת, ומה תפקוד בלוטת התריס שלך ואיזו פעילות גופנית את עושה.
כל הנ'ל נלקחים בחשבון כאשר באים להמליץ על טיפול ולכן זה מחייב אותך לגשת לרופא המתמצא בתחום, רופא גיל המעבר או רופא העוסק במטבוליזם של עצם, והוא אמור לתת לך את הטיפול הנאות בתחשב בכל הגורמים שציינתי
האם דימום לאחר חצי שנה של הפסקת המחזור צריכה להדאיג?
אודה מאוד על תשובתך -בת 51
 
ד''ר איתן פאר  
09:43 03.08.15
לא. וזו הסיבה מדוע ההגדרה של גיל המעבר היא שנה מהמחזור האחרון שכן יכולים להופיע דימומים אקראיים אחת לכמה חודשים. אין להם חשיבות קלינית ואינם קובעים כן או לא להציע טיפול אלא הסימפטומים הנובעים מהעדר פעילות הורמונלית תקינה.
שלום,
הפרופיל ההורמונלי שלי
LH 6
FSH 9.6
E2 257
Progesteron 3.7
Testosteron 1.5 האם אפשר כבר לא להשתמש באמצעי מניעה?

האם אני יכולה לא להשתמש בעמבעמצאי
 
ד''ר איתן פאר  
10:56 20.07.15
אין כל קשר בין הפרופיל ההורמונלי ובין הצורך באמצעי מניעה. כלל לא.
לשחלות 2 תפקידים ביולוגיים-
הראשון הבשלת ביציות לצורך הפריה. תהליך זה מותנה בפעילות של מיטוכונדריות בתוך הביציות ותפקודם יורד מאד עם הגיל כך שלאחר גיל 45 הסיכוי להרות כה נמוך עד שאמצעי מניעה הלא מוסיפים לכך הרבה. נכון שישנם דיווחים על הריונות ספונטניים גם בגיל 50 אבל זה היוצא מהכלל שאינו מעיד על הכלל.
השני זה יצירת הורמונים הגורמים למחזורים ומונעים תסמיני גיל המעבר. תהליך זה נמשך 5-12 שנים לאחר גמר תקופת הפריון אצל הנשים ואינו מעיד על פוריות.
 
דנית
12:32 20.07.15
תודה על התשובה המפורטת. לפי תשובתך אני לא זקוקה לאמצעי מניעה? אני שואלת מכיוון שמדי פעם אני לוקחת פוסטינור כשיש חשש... תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
13:10 21.07.15
חבל על הכסף שאת מוציאה על פוסטינור.
אבל מקובל להכניס התקן תוך רחמי בגיל זה רק בשביל השקט הנפשי .
 
דנית
15:37 21.07.15
תודה, באמת אכניס התקן. הפוסטינור לא מדאיג אותי מבחינה כספית כי הרופא רושם לי וזה 16 שח. מה שיותר מדאיג אותי זה הנזק מכמות הורמונים פי 10 מגלולה....
 
מיכל
15:25 20.07.15
שלום,

שואלת בעקבות חברה שהחלה לצרוך תוסף סידן (קלצ'יצ'ו) ואמרה שמאוד המליצו לה לקחת בגילנו (מעל 50)..השאלה אם אני צורכת מזונות עשירים בסידן מומלץ גם להעזר בתוסף ?


תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
13:09 21.07.15
בארה'ב, שם צריכת מוצרי החלב הרבה יותר נמוכה מאצלנו, קיימת המלצה של 1200 מג'ר סידן ליום לנשים מעל גיל 50, בתוספת ויטמין D
בארת אני נוהג להמליץ על תוספת סידן לאחר בדיקת צפיפות עצם, לנשים הנמנעות ממוצרי חלב, לנשים רזות ולמעשנות ולכאלו שלא לוקחות טיפול הורמונלי
 
Me
12:50 21.07.15
לאחר טיפול באקוורל 50 (ללא פרוגסטורון) נמצא באולטרה סאונד עובי רירית רחם של 9 ממ. עקב כך ניתן לי פרימו לוט ואנג׳ליק. שאלתי: האם אין ניגוד פעילות בין שני הטיפולים?
 
ד''ר איתן פאר  
13:06 21.07.15
חל איסור מוחלט למתן אסטרוגן ללא פרוגסטרון לאשה שיש לה רחם היות וכבר בשנת 1975 תוארו מקרים רבים של סרטן ברירית הרחם בנשים המקבלות אסטרוגן ללא פרוגסטרון ולכן מאז זה ממש אסור והייתי מאד מצפה מרופא הרושם מירשמים להורמונים ל\טיפול בתסמיני גיל המעבר לדעת זאת
עיבוי רירית רחם מעיד בדיוק על מה שכתבתי
חובה לקחת פרוגסטרון- פרימולוט נור למשך 10 ימים. להמתין לקבלת דימום.
לבדוק לאחר מכן האם רירית הרחם ירדה משמעותית בעובי למתחת ל 4 מ'מ ורק אז מותר להתחיל עם אנג'ליק
 
ענת
19:37 09.07.15
שלום ד"ר איתן
אני נושקת לגיל 51, לפני 8 חודשים התחלתי לסבול מנדודי שינה עד כדי לילות לבנים.
אין לי גלי חום, המחזור קצת משתבש במועדים, לעיתים דימום רציף במשך 3 שבועות ולעיתים מחזור פעם בחודשיים.
נדודי השינה באים לידי ביטוי בקושי להירדם, לעיתים בחוסר ברירה זה נגמר בחצי כדור שינה.
האם התופעה אופיינית לגלי המעבר?
אשמח לתשובתך
ענת
 
ד''ר איתן פאר  
10:41 16.07.15
כן , אבל לא רק
תנסי להשיג מלטונין 5 מג'ר ( ראי תשובה מפורטת יותר להלן) או אמביין או סירקאדין שיש צורך במירשם רפואי להם.
 
ענת
17:36 16.07.15
הי איתן
תודה על תגובתך בנושא, למעשה ניסיתי מלטונין, לא כל כך עזר לי, האם הוא משפר
מיידית או לאחר מספר ימים / שבועות של לקיחה עקבית ?
שאלה נוספת האם האמביאן CR, בטוח לשימוש ומומלץ מבין כל תרופות השינה?
תודה ומעריכה
ענת
 
ד''ר איתן פאר  
10:53 20.07.15
מלטונין במינון של 5 מג'ר או 10 מג'ר אמור לסייע טוב.
אמביין די בטוח לשימוש ומומלץ
 
רנה
07:40 18.07.15
שלום דוקטור,
מקריאה בפורום, מצאתי המלצתך למשחות שמכילות פיטואסטרוגן.
אני בגיל המעבר וחשה בשינוי עור הפנים.
ניסיתי מספר קרמים, לצערי ללא שינוי.
חפשתי באינטרנט קרמים עם פיטואסטרוגן ולא מצאתי מידע.
האם הוא מותר למי שחלתה בסרטן השד?
האם הן גורמות לתופעות לווי כמו שיעור?
איפה ניתן להשיגן?
 
ד''ר איתן פאר  
10:58 20.07.15
מותרים גם מותרים גם למי שחלתה בסרטן שד. אין לכך פרסומים אבל יש נסיון קליני . תכולת הקרמים למינן רשומה בתווית המודבקת על האריזה ושם יש לחפש אותם.
 
רנה
18:19 20.07.15
תודהרבה
לאחר טיפול באקוורל 50 (ללא פרוגסטורון) נמצא באולטרה סאונד עובי רירית רחם של 9 ממ. עקב כך ניתן לי פרימו לוט ואנג׳ליק. שאלתי: האם אין ניגוד פעילות בין שני הטיפולים?
 
Me
14:16 20.07.15
אוורל 50
המחזור הפסיק לפני 3 שנים ומאז ועד היום אני חווה סימפטומים של גיל המעבר, האם עדין ניתן להתחיל טיפול הורמונלי חלופי?
 
ד''ר איתן פאר  
11:00 20.07.15
כן, ורצוי שעה אחת קודם. ורצוי קודם לכן מספר בדיקות שרופא גיל המעבר יפנה אותך לביצוע ( כגון רמות ליפידים, בדיקה לשלילת טרום סכרת, תפקודי כבד, דופלר קרוטיס ועוד)
 
רנה
20:11 15.07.15
אני בת 53, ללא מחזור כשנה. בעברי DCIS, LCIS. עברתי כריתה דו"צ.
איני מטופלת בתרופות כלשהן ובריאה.
איני סובלת מתופעות גיל המעבר למעט גרד, עיקצוץ לעיתים ויובש וגינלי.
משתמשת במכשיר ביופידבק נגד בריחת שתן, המצב סביר.

האם מותר לי להשתמש בטיפול הורמונלי מקומי?
אם כן למשך כמה זמן?
למה אני יכולה לצפות מהטיפול?
איך ניתן לתאם פגישה והאם זו מסגרת פרטית או מסגרת קופ"ח?
תודה עבור התשובות וסליחה על האריכות.
 
ד''ר איתן פאר  
10:40 16.07.15
מותר, רצוי ואפילו חובה . מאושר לחלוטין ובטוח לחלוטין גם לנשים שעברה סרטן שד.
הטיפול המקומי לנרתיק מגיע הן בצורת משחה- אובסטין והן בצורת כדורים- ואגיפם
תתחילי עם 3 פעמים בשבוע - לפני השינה וכעבור 2-3 חודשים ניתן לרדת לפעמיים בשבוע ולהשאר עם טיפול זה ללא כל מיגבלת גיל וזמן.
 
לי
09:10 13.07.15
שלום לך ד"ר. אני בת 42.5 אמא לשושה ילדים. לאחר שהמחזור שיחק לי, נטלתי פרוברה פעמיים ביום במשך 7 ימים וקיבלתי מחזור. בדיקות הורמונליות הן FSH 33 LH 13 TSH10 . הרופא טוען שאני לא בגיל המעבר בין היתר כי אין לי שום תופעות. רופא אחר המליץ לי ליטול הורמונים. לציין כי בעבר היו לי גם ערכים כאלו והמחזור שיחק, ולמרות זאת נכנסתי פעמיים להיריון ובהמשך המחזור חזר. האם ליטול הורמונים? האם אני בתוך גיל המעבר? תודה
 
ד''ר איתן פאר  
10:37 16.07.15
חלא, את עדין לא בגיל המעבר אלא בפרימנופאוזה- טרום גיל המעבר . תקופה זו יכולה להמשך 2-4 שנים
אין כל צורך להתחיל טיפול הורמונלי כלשהו במידה ואין לך כלל תסימיני גיל המעבר. כלומר רק אי סדירות במחזור אינה מהווה הורייה להתחיל טיפול הורמונלי חלופי.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  105  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר