בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
שלום רב
אני בת 41.5 ומזה כשנה אינני מקבלת וסת
לפי בדיקה הורמונלית אובחנה אצלי אי ספיקת שחלות מוקדמת והופניתי בין השאר לביצוע בדיקת "נוגדנים לשחלות" (ברקע, גם אי סדירות בתפקוד בלוטת התריס)
היכן אפשר לבצע בדיקה זו?
אשמח מאוד לקבל עזרה
אורלי
בדיקה מורכבת שלא נעשית על בסיס יומי אלא המעבדות מחקרצ ולען אין לי תשובה אליך.
מבחינה קלינית מה שמקובל כיום זה לא לבצע נוגדנים לשחלות ( שזו תסמונת מאד נדירה שתוארה לראשונה ע'י קים מקוראה הדרומית ועד כה תוארו כחמישים מקרים בספרות הכלל עולמית) אלא בדיקת הורמון הנקרא AMH הבודק רזרבה של בייציות באגן. ככל שרמתו נמוכה יותר כך זה יותר מעיד על מנופאוזה מוקדמת.
 
אורלי
13:57 02.07.12
שלום רב, אני בת 50, מעשנת. נוטלת באופן קבוע לנטון, סידון קאלציום ציטראט ואומניום (ויטמין לנשים של של סולגאר).
זה שנה וחצי סובלת מתופעות גיל המעבר (נדודי שינה, גלי חום, עצבנות, מצבי רוח.) כד כה ניסיתי להסתדר עם תחליפים טבעיים ונטלתי פמארל של חברת טבע. לאחרונה חלה ירידה בהשפעת הפמארל ושוב החלו נדודי השינה וגלי החום, שמופיעים בתדירות ועוצמה גבוהות יותר בעיקר בשעות הלילה.ההתלבטות לגבי אביאנה נובעת בעיקר משום ש:
1. אני מעשנת. לא נטלתי גלולות למניעת הריון מחשש להיווצרות כרישי דם, סיכון שמופיע גם בעלון של אביאנה
2. אבחנו אצלי חשש לתפקודי כבד מוגברים שנמצא בתהליך בירור
3. הסיכונים שמופיעים בעלון התרופה (סרטן שד, פגיעה בכבד, שבץ מוחי, התקפי לב, שיטיון ועוד)
הגניקולוג שלי מודע לכל הנ"ל ובכל זאת המליץ ליטול אביאנה.
אם אין מניעה להשתמש באביאנה - האם צריך לעשות הפסקה בין הפאמרל והאביאנה, וכמה זמן.
 
ד''ר איתן פאר  
09:31 25.06.12
עישון ואסטרוגנים לא הולכים ביחד היות והניקוטין גורם לאסטרוגן להתפרק לחומרים העלולים להיות מסרטנים מגבירי קרישיות.
לכן את צודקת לגבי המנעות מאסטרוגנים כל עוד את מעשנת
האם באמת עדיף לך עישון על מניעת אלצהיימר ( המקבלת תפנית ותאוצה ניכרת עקב גלי חום)?
האם באמת עדיף לך עישון על מניעת אוסטאופורוזיס ( המוחמר ביותר במעשנות ונמנע ע'י אסטרוגן)?
האם באמת עישון עדיף לך על מניעת השמנה ( הנגרמת בהעדר פעילות הורמונלית).
האם עישון באמת עדיף לך על מניעת קמטים בעור, הופעת שיעור פנים, יובש נרתיקי, ירידה ניכרת בחשק מיני והעדר תגובה מינית?
תודה על תשובתך.
אין ספק שהעישון מיותר ומזיק. עובדת על זה ומקווה להיגמל בקרוב.
אך השאלה שלי התייחסה לאביאנה.
בהנחה שלא הייתי מעשנת - האם כדאי לקחת אביאנה לנוכח הנושאים האחרים שהעליתי - חשש לתפקודי כבד מוגברים וסיכונים הכרוכים בנטילת אביאנה, כגון: סרטן שד, פגיעה בכבד, התקפח לב, שיטיון, שבץ וכדומה.
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:27 02.07.12
כמעט ואין ממש בכל הטעונים הנ'ל. הורדת מינון האסטרון בחמישים אחוז ומינון הפרוגסטרון ב 80% מפחית משמעותית את תופעות הלואי שכלל לא קשורים למה שהעלת בשאלה אלא במקרים ייחודיים, ולכן חייבים להיות מנוסחים כך בעלון לצרכן.
 
סימו
16:02 01.07.12
האם צריך לשם כך מרשם מרופא נשים?
 
ד''ר איתן פאר  
07:25 02.07.12
כן
כתבתי לך בעבר, להזכירך בת 46 מחזור שאיחר בכ-3 שבועות והגיע בדימום חזק, הסברתי לי שמדובר במחזור ללא ביוץ לכן היה גודש בחזה ודימומים, המלצת על דופסטון למשך 10 ימים, התיעצתי עם הרופא שלי שגם המליץ על דופסטון, כ-6 ימים לאחר סיום הכדורים קיבלתי מחזור מאוד חלש שנמשך כ-4 ימים אך הגודש בחזה לא ירד, אתמול שבוע בדיוק אחרי שכבר הייתי נקיה שוב התחילו קצת הפרשות ורודות והתכווצויות חלשות בבטן, זה נראה כמו המחזור שהיה אחרי הדופסטון, אלא שעכשיו הגודש בחזה ממש ירד.. האם זה נשמע לך שכיח? קצת נבהלתי שראיתי שוב הפרשות ורודות, האם זה נחשב גם מחזור? תודה רבה וערב נעים!
 
ד''ר איתן פאר  
12:42 28.06.12
דימום רחמי יכול להיות בעקבות ביוץ, ללא בעקבות ביוץ, כתגובה לתרופות, עקב מיומות או פוליפים ועוד .
כלומר לא כל דימום נחשב "מחזור"
בגילאים 45-50 מתחילים שיבושם בפעילות ההורמונלית הגורמים לאיסדירות בדימומים
אין לך מה להתרגש מתופעה טבעית זו.
יתכן מאד שבעקבות הטיפול עכשיו יחזרו מחזורים סדירים.
גטדש בשדיים זו תופעה פיזיולוגית הקשורה בשינויים הורמונליים ובעיקר ביחש אסטרוגן/ פרוגסטרון המשתנה עם השנים ככל שמתקרבים לגיל 50 ולכן לקראת גיל זה מופיע הגודש הניכר בשדיים. שוב תופעה תקינה ולא קשורה לכל פתולוגיה.
 
יוד
16:13 28.06.12
תודה רבה כמו תמיד על התשובה המפורטת.. אני תוהה אם היה ביוץ בזמן לקיחת הדופסטון..? האם כדאי להבדק במידה והדימומים מתחזקים? כי בינתיים זה קצת התחזק ויש התכווצויות ברחם, ושוב יישר כח על העבודה המצויינת שאתם עושים בפורום זה!
 
ד''ר איתן פאר  
07:21 02.07.12
לעתים פרוגסטרון - כגון גדור הדופסטון שלקחת- אכן יכול לגרום לביוץ.
אבל מה שמשנה זה האם עתה יחזרו המחזורים להיות כפי שהיו. הזמן יגיד.
 
שרית
02:08 29.06.12
1. האם יש כדורים תואמי אביאנה בשמות אחרים?

2. האם השימוש באביאנה יכול להימשך לתמיד?
 
ד''ר איתן פאר  
12:01 30.06.12
לא מכיר כך גנריקה לאוויאנה.
ניתן להשתמש באוויאנה לטןרך שנים רבות מאד.
 
בתיה
08:16 29.06.12
שלום רב,
אני בת 45 וחצי עד עצם היום הזה המחזור שלי היה סדיר לחלוטין, חודש שעבר כאשר הייתי במחזור הוא נמשך כארבעה ימים מלאים ולאחר מכן היו לי עוד קצת דימומים מאד מינורים עד אשר הייתי נקייה לגמרי
רוופאת הנשים אמרה לי שבגיל זה לרחם לוקח זמן להסגר ולכן זה יכול לקרות זה פחות או יותר מה שהבנתי ממנה, האם זה אכן כך?
כמו כן בתאריך 24.06.12 הייתי אמורה לקבל מחזור וטרם קיבלתי, האם יכול להיות שזה הגיל כלומר שהמחזור מתחיל להשתבש כבר כעת כאשר עד היום הוא היה סדיר לחלוטין כמו שעון? האם יש סיכוי למרות שקשה לי להאמין מפאת גילי שאני בהריון?

לתשובתך אודה מראש.
בתיה.
 
ד''ר איתן פאר  
12:01 30.06.12
צר לי אך בלמעלה מארבעים שנותי כרופא נשים לא נתקלתי ולו במקום אחד בספרות העולמית או בפרקטיקה שלי באותו הסבר שאת מצטטת מפי הרופאה שלךף כך שיתכן ולא הבנת אותה נכון ורצוי לברר איתה למה התכוונה.
לדעתי את פשוט מתחילה תקופת הפרימנופאוזה בה מתחיל להיות שיבובים בפעילות ההורמולית לקראת המנופאוזה.
תקופה זו נמשכית בין שנתיים ועד שש שנים ובתקופה זו יש לעתים מחזורים לחלוטין סדירים ולעתים אי סדר מוחלט. התהליך פיזיולוגי ולא צריך, בד'כ, לעשות כלום.
אני בן 60 אשתי בת 50 וסובלת מיובש נרתיקי שכנראה הולך עם השנים ומחמיר ז"א מתייבש יותר ויותר למרות שהיא משתמשת בנררות ובג'ל פנימי הורמונים.
בנוסף אנחנו משתמשים בשמן שקדים מספר שנים ולאחרונה בסיום המגע אני יוצא עם שפשופים אדומים כמו כוויות על איבר המין שלי , בזמן האחרון התדירות של הכוויות גדל והולך.

אנחנו משתמשים בשמן שקדים זמו רב , יתכן שהשמן גורם לכך? , נהפכתי לאלרגי לשמן או אולי רמת היובש אצלה כזה גבוהה שהשמן נספג או מתייבש כל כך מהר שגורם לי לחיכוך כזה ופגיעה בעור החיצוני ?.

האם יש ג'ל אחר שלא מתייבש מהר ומומלץ במקרים כאלה .

שמעתי על Lubricant gel , מה זה האם מומלץ צריך מרשם .

אשמח לקבל המלצות מה לנסות מספר סוגים של שמנים שלא מתייבשים מהר כי הסיפור בא והולך כנראה זה תלוי ברמת היובש אצלה .

אני ממש סובל ומיואש ושוקל לא להתקרב אליה יותר כי לאחר כל מגע בזמן האחרון אני סובל , זה נהפך לסבל ולא הנאה .

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:57 30.06.12
הטטיפול בחומרי סיכה שומניים אינו טוב לנרתיק היות והוא חוסם את בלוטות ההפרשה הטבעיות שישנם בנרתיק.
יש ג'ל לסיכוך, כגון GYNOMAL , אבל רצוי ואף מומלץ להשתמש בכדורי אסטרוגן לנרתיק, VAGIFEM, 3 פעמים לשבוע וזה , עם הזמן , פותר את הבעיה
 
הג
17:00 25.06.12
שלום,
לפני כ-3 חודשים התחלתי לקחת וויאפקס במקום הורמונים כדי להפסיק גלי חום והזעות. במקביל הפסקתי גם ליטול סיפרלקס (אותו נטלתי כ-3 שנים). לאחרונה חזרו גלי החום וההזעות, הכולסטרול הכללי עלה מאד, וחלה תופעה חדשה של פלבול ("תיקים" בדיבור). אני רוצה להפסיק את הוויאפקס ולחזור לסיפרלקס ולהורמונים. מהי הדרך הנכונה - איך לנהל את השינוי כדי למנוע עד כמה שניתן תופעות לוואי?
תודה, בת 55, בריאה.
 
ד''ר איתן פאר  
08:07 27.06.12
ויאפקס עובד אחרת מציפראלקס ואינו תחליף מספיק טוב להורמונים.
אני לא מצליח להבין מדוע בכלל החלפת ציפראלקס והורמונים, איתם הרגשת מעולה, בויאפקס? לא נכון להחליף סוס מנצח !
פשוט להפסיק ויאפקס ולחזור מיידית לטיפול הקודם.

אני בת 44, והמחזור שלי סדיר בדר"כ.
בשנה האחרונה ירדה איכות השינה שלי ואני מתעוררת לעיתים קרובות או בשעות המוקדמות של הבוקר ולא מסוגלת לחזור לישון. התופעה ברורה יותר מיד לאחר הביוץ או כשבועיים לפני הוסת.

כמו כן אני סובלת מתחושת מתח וחרדה בתקופה זו.

בבדיקות ביום החמישי של המחזור התוצאות היו:

FSH 14.5
LH 6.9

בעבר טופלתי בסיפרלקס והרגשתי טוב יותר, אך הליבידו היה ממני והלאה. התחלתי לאחרונה טיפול בחרדה עם SNRI אך במקום הקלה אני מרגישה הרעה ברורה במצב, עד כדי כך שהרופאה המליצה לי לקחת כדורי הרגעה בשביל לישון טוב יותר. קשה לי מאוד עם המלצה זו ותחושת הבטן שלי אומרת שאני צריכה להפסיק את הטיפול בתרופות פסיכיאטריות (שרק תופח...) ולבדוק האם הבעייה קשורה לחוסר איזון הורמונאלי.

מעצם קיום התופעה בשבועיים האחרונים של המחזור אני משערת שהרקע הוא הורמנלי ותוהה האם טיפול הורמונלי חילופי כגון EVIANA יכול לעזור לי.

תודה,
רונית
את לא זקוקה כלל לטיפול הורמונלי חלופי היות ומבחינה הורמונלית את כלל לא בגיל המעבר
את כן צודקת בהקשר לשינויים הורמונליים מחזורים- כגון לפני מחזור ואחרי מחזור_ המשפיעים עליך
במידה ואת לא מעשנת אני מציע לך גלולות למניעת הריון במינון נמוך ביותר , ברץף וזה יכול מאד להיטיב עימך
 
רונית
21:25 25.06.12
מה ההבדל בין אביאנה לבין גלולות למניעת הריון?

רונית
 
ד''ר איתן פאר  
08:05 27.06.12
אוויאנה זה טיפול הורמונלי חלופי שמבחינה ביולוגית ופארמקולוגית מכיל סוגים אחרים לחלוטין של הורמונים שפעילותם הביולוגית בערך 1/16 מזו של גלולות ואינם מסוגלים למנוע ביוץ אלא לגרום לדימומים במידה ויש עדין פעילות הורמונלית של השחלות שלך.
 
יעל
19:58 18.06.12
אני בת 34
מבדיקות דם נמצא שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה
FSH=16 ו - AMH=0.6
עד עתה קיבלתי מחזור כל 28 ימים למשך 6 ימים עם דימום בינוני
המחזור הנוכחי הגיע אחרי 31 ימים והיה קצר וחלש (3 ימים)
האם אני קרובה למועד הפסקת הוסת? מה האינדיקציה לכך שמועד הפסקת הווסת קרבה?

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
09:32 25.06.12
ראי התייחסות לשאלה של קרן
 
קרן
10:43 21.06.12
שלום רב
עשיתי בדיקת AMH יש לי רזרבה שחלתית נמוכה (AMH=0.6)
הבעיה היא שאני גרה בגרמניה והרופאה אמרה לי שמאחר וה - E2 שלי כל כך נמוך ביום השני של המחזור (פעם אחת 13PG/ML ופעם קטן מ - 10 PG/ML) היא חושבת שאני בדרך למנופאוזה מוקדמת...
האם זה נכון?
כפי שציינתי במהלך ביוץ ה E2 תקין ושווה ל - 205 PG/ML
היא אפילו סבורה שעליי לעשות בדיקה גנטית לבדוק כרומוזומים תקינים

אני לא מבינה את זה ....אני בת 34 מקבלת מחזור כל 28 ימים למשך 6 ימים עם דימום בינוני
אמי הפסיקה את הוסת שלה בגיל 52
עשיתי בעבר בדיקת X שביר ואיני נשאית
האם האסטרוגן אכן מעיד על מנופאוזה מוקדמת???
 
ד''ר איתן פאר  
12:13 21.06.12
לא
בדיקת אסטרוגן עושים ביום 5 ביחד עם FSH ו LH וחוזרים עבור שבוע בכדי לראות תנודות
אכן רמת AMH שאת מציינת נמוכה אך כבר ראיתי הריונות גם ברמה זו, וכן עליך לדעת שאין קורלציה מדויקת בין רמת AMH לגיל בו נכנסים למנופאוזה
לגבי אסטרוגן- הבדיקה צריכה להעשות ביום 5 וביום 12 למחזור , ביחד עם FSH ו LH ורמת פרולקטין
חוץ מזה- למה בכלל לבדוק? מה את מחפשת?
 
קרן
13:47 21.06.12
אני מנסה להרות כבר חצי שנה אז הלכתי לבדיקות וגילו שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה ובמסגרת הבדיקות האמורות בדקו גם אסטרוגן ופרוסטוגן, FSH, LH, DHEAS וכדומה
והרופאה אמרה שמאחר ורמת האסטרוגן נמוכה בתחילת המחזור וה AMH נמוך נראה לה שאני בדרך למנופאוזה מוקדמת ושהיא ממליצה לעשות בדיקות גנטיות לבדוק מה הסיבה לכך שהמנופאוזה כל כך מוקדמת

לא מתאים לי שהוסת תפסיק בגיל 35 ובגלל זה נלחצתי מהדיאגנוזה

תודה ויום טוב
 
ד''ר איתן פאר  
09:14 25.06.12
במקרה שכזה , מה יעילו הבדיקות הגנטיות?
לכי ישר להפיה חוץ גופית, לאינדוקציה של מספר רב של בייציות, הפרייתם והקפאת עוברים בהם תוכלי להשתמש להריוניות נוספים
 
גלית
20:55 19.06.12
שלום לכם
אני בת 37 עם רזרבה שחלתית נמוכה
חודש שעבר ביום השני של המחזור רמת ה E2 שלי הייתה 13 pg/ml
ובזמן הביוץ עלתה ל - 205 pg/ml
החודש הייתה רמת ה E2 שלי בתחילת המחזור (ביום השני) קטנה מ 10 pg/ml
על מה זה מעיד? האם זה מעיד על מנופאוזה?
 
ד''ר איתן פאר  
07:12 21.06.12
כלום כלום כלום.
אסטרוגן מאד נמוך בזמן המחזור ומגיע לשיאו כיומיים לקראת הביוץ.
רמתו משתנה כל 90 דקות בממוצע
כך שאין כל משמעות חשיבות או ערך לכל מה שאת עושה ומציינת
רזרבה שחלתית נמדדת ע'י AMH ולא ע'י אסטרוגן
כמו כן כל עוד יש לך מחזורים, מה בדיוק את מחפשת בערכי אסטרוגן ללא כל ידע לגבי התנודות הפיזיולוגיות שלו?
 
קרן
10:43 21.06.12
שלום רב
עשיתי בדיקת AMH יש לי רזרבה שחלתית נמוכה (AMH=0.6)
הבעיה היא שאני גרה בגרמניה והרופאה אמרה לי שמאחר וה - E2 שלי כל כך נמוך ביום השני של המחזור (פעם אחת 13PG/ML ופעם קטן מ - 10 PG/ML) היא חושבת שאני בדרך למנופאוזה מוקדמת...
האם זה נכון?
כפי שציינתי במהלך ביוץ ה E2 תקין ושווה ל - 205 PG/ML
היא אפילו סבורה שעליי לעשות בדיקה גנטית לבדוק כרומוזומים תקינים

אני לא מבינה את זה ....אני בת 34 מקבלת מחזור כל 28 ימים למשך 6 ימים עם דימום בינוני
אמי הפסיקה את הוסת שלה בגיל 52
עשיתי בעבר בדיקת X שביר ואיני נשאית
האם האסטרוגן אכן מעיד על מנופאוזה מוקדמת???
להיתרגש מחדש עם חבר/ חברה מחוצ למסגרת ?
אשמח אם יש כאן שותפה מהדרום לדעתי..
 
ד''ר איתן פאר  
07:10 21.06.12
נא לפנות למדורים המתאימים באינטרנט ולא לאתר רפואי זה
 
מירה
12:26 18.06.12
אני בת 54, חצי שנה ללא מחזור, כשלפניו שנה מחזור לא סדיר.
לשמחתי הרבה אין לי שום תסמינים. לא גלי חום, לא נדודי שינה כעס עצבים או כאבי ראש. האם יכול להיות שגם לא יופיעו התופעות האלה???????
 
פרופ' יונה תדיר  
16:01 18.06.12
בהחלט יתכן שלא יופיעו תסמינים. אלה אינם מופיעים בכל הנשים כי שהופעתם שונה באופיה מאישה אחת לשנייה.
פרופ. תדיר
שלום רב,
אני בת 46, לאחר 7 שבועות מהמחזור הקודם קיבלתי דימום חלש מאד שהחל בהפרשות חומות מהנרתיק נמשך כ - 5 ימים בצורה מזערית מאד (יחסית למחזור).
בחודשים האחרונים התחלתי לקבל מחזור גם אחרי 5 שבועות. פניתי לרופא שערך אולטראסאונד והוא ציין שלא התרחש ביוץ ורירית הרחם עבה מאד. הוא טען שזה כמו "שבירה" של הרחם ולכן התרחש דימום שונה שהוא אינו מחזור. הוא לקח ביופסיה. קיבלתי דופסטון 10mg.
שאלתי היא, במידה ולא אקח את הכדורים שניתנו לי האם כדאי להמתין למחזור שיגיע באופן טבעי? עד מתי להמתין? האם ישנה סכנה ברירית עבה מאד (מלבד ההרגשה שהרחם שלי נפוחה)?

תודה על תשובתך,

בברכה,
אורית
 
פרופ' יונה תדיר  
16:00 18.06.12
כדאי להמתין עד קבלת התשובה של הבדיקה ההיסטולוגית של רירית הרחם ולתכנן את המשך הטיפול בהתאם.
פרופ. תדיר
שלום
אני בת 48 .לא מקבלת מחזור סדיר כבר שנתיים.מידי כמה חודשים יש לי דימום חזק של כמה ימים.עשיתי בדיקות דם ונאמר לי שאני כבר לא צריכה לקבל.עברתי בדיקת פאפ והיא תקינה .בצילום אולטרסאונד של רירית הרחם גובה הרירית 0.56.עברתי בדיקת פיפל והרי התוצאות.-small fragments of endometrium show focus of crowded glands with cillated metaplasia.recommend endometrial curettage to exciude hyperplasia.level sections examined.
snomed -t-84000
m-09350
אנא על מה מדובר ומה צריך לעשות אני מאוד מודאגת והתור שלי לרופא הוא עוד שלושה שבועות מודה לכם מקרב ליבי
 
ד''ר איתן פאר  
22:07 15.06.12
התשובה מעידה על כך שיש עדין פעילות אסטרוגנית שחלתית מועטה , דבר המאפיין תקופת הפרימנופאוזה.
יש לקחת תכשיר פרוגסטרון למשך 10-14 יום.
לאחר מכן או שיהיה דימום או שלא.
בכל מקרה יש לחזור על אולטראסאונד לאחק הפרוגסטרון.
במידה ורירית הרחם הצטמקה וירדה, או בעקבות דימום או בעקבות הפרוגסטרון הרי שמעקב אולטראסאונד מספק.
במידה ולא מומלצת גרידה אבחנתית בה מורידים את כל רירית הרחם ושולחים לבדיקה היסטולוגית.
דוקטור שלום
ראשית תודה על תשובתך .רציתי לשאול מה מטרת כדור הפרוגסטרון שהזכרת.
מה התפקיד שלו ומה תופעות הלוואי שלו?
תודה מקרב לב.
 
ד''ר איתן פאר  
01:23 16.06.12
בגדול פרוגסטרון מונע את תופעות צמיחת רירית הרחם הנגרמת ע'י אסטרוגן ובכך גורם לירידה בעובי הרירית, לקילוף שלה ( ואז יש מחזור) ולניטרול יתר התופעות של אסטרוגן על רירית הרחם.
תופעות לואי אפשרית- מעט גודש בשדיים- באחוז נמוך מהמקרים
שלום
תודה על התשובה המהירה.אם אני אקח את הכדור שאמרת ולא יהיה לי מחזור בעקבותיו ,האם זה אומר שהרירית לא התקלפה והתנקתה?
האם טיפול כזה קצר מועד בכדור כזה יכול להחזיק רירית נקיה לאורך זמן?
מודה לך מקרב ליבי.
 
ד''ר איתן פאר  
12:53 16.06.12
כפי שכתבתי, ותקראי שוב בעיון, מספר ימים לאחר גמר הפרוגסטרון עליך לגשת לרופא לבדיקת אולטראסאונד וכתבתי גם מה לעשות הלאה. פשוט לקרוא עד בסוף ולא לחזור על שאלות
 
אמילי
16:58 11.06.12
שלום רב
אני בת 58.5 נוטלת אקטיבל מגיל 46
סובלת באופן קשה ביותר ממיגרנה כרונית ובהתייעצות עם הנוירולוג המטפל החלטתי להפסיק את נטילת ההורמונים. שאלתי כיצד לעשות זאת? באופן הדרגתי?בבת אחת?
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
09:27 13.06.12
במידה ויש תופעות וי להורמונים ניתן להפסיקם בבת אחת.
אבל, ואבל גדול, מזה 6 שנים שיש בשוק תכשיר- נגזרת של אקטיבל, הנקרא אוויאנה- שם פשוט הוידו מינון אסטרוגן בחמישים אחוז ( חצי !!!) ומינון פרוגסטרון ב- 80% (!!!)
שווה, ואפילו כדאי היה לעבור לאווינה כבר לפני שנים בכדי למזער תופעות לוי- במידה והם כן קשורים לטיפול ההורמונלי- היות ויתכן והנוירולוג שלך פשוט מנסה להפסיק חשיפה לתרופות בכדי לודא או למצוא סיבה למיגרנות. יתכן והוא צודק ויתכן שלא.

בת 51 עד לפני חודשיים ,היתה לי וסת כל 28 יום.

אחרי 10 ימים מהוסת האחרונה הופיע לי דימום של יום וחצי...

לקראת התאריך שוב דימום ורוד בניגוב.

עד להפעת הוסת שלמעשה היא מתערכת כשלושה שבועות .דימום קל.

היתי פעמיים אצל רופא נשים שטען שאני בגיל המעבר.

אשמח לדעת האם אפשר לעצור או להפסיק את הדימום?

אודה לך על תגובה

לילי
 
ד''ר איתן פאר  
18:34 27.05.12
דימום כפי שאת מתארת איננו כלל גיל המעבר אלא לקראת גיל המעבר ( פרימנופאוזה)
הסביה לדימום קשורה בפעילות אסטרוגנית שחלתית ( ולכן אין עדין תסמיני גיל המעבר) ללא פרוגסטרון הנוצר רק לאחר ביוץ. כלומר זה סוג של דימום המעיד על העדר ביוץ, דבר המאפיין גילך.
הטיפול- כדורי פרוגסטרון ( פרימולוט נור , דופסטון ועוד ) למשך 10 ימים, חד פעמי.
 
לילי
10:22 06.06.12


אכן חזרתי לרופא הנשים ,מכיון שהדימום התגבר אחרי חודש .הרופא ערך לי בדיקה שאיני זוכרת את שמה לקח נוזלים ,וזאת משום שהרירית מעובה.
שכחתי לשאול האם ותוך כמה זמן הדימום מפסיק,?
בברכה לילי
 
אישה
17:19 23.05.12
שלום רב, התייעצתי כאן עת היותי בפרה מנאופזה - לאחר הפסקה במחזור (שקרתה בעבר) נטילת פרימוליט - נור וביצוע בדיקת דם ביום שלישי לוסת -
להלן התוצאות היום-
e2 - 97.60
fsh - 59.85
lh - 44.50
tsh - 1.44
progesteron<1
(בת קרוב ל- 38) זה הפרופיל הגרוע ביותר שהיה לי. והיו לי פרופילים לא מנאופיזיאלים (לפני חצי שנה ולפני כן..) והיו כן מנאופויזיאלים יותר... האם אני במנאופזה?
אימי עברה סרטן שד - אני יודעת שיש המצדדים מאד בפרוגילוטון ויש שלא ויש שאין להם דיעה חד משמעית.
אינני סובלת מתסמינים כרגע (גלי חום אחת לשנתיים ומאד מינוריים....). מתי צפוי לי "חוויית"
מנאופזה? זה אינדיבידואלי. האם E2 אמור להיות נמוך יותר?
האם אני כבר שם? תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:04 24.05.12
האם הבדיקות תחת תרופות הורמונליות? פרוילוטון? פרימולוט נור?
האם יש מחזורים ספונטניים? האם את מקבלת רק בעקבות התרופות?
האם את סובלת ממשהו?
המון שאלות שלכולן יש רלוונטיות לגבי מתן תשובה מושכלת.
חוץ מזה אנחנו לא מטפלים בבדיקות- הם אמצעי עזר להבין סיבות לסימפטומים.
אנחנו כן מטפלים בסימפטומים, במידה וקיימים.
ההתייחסות לסרטן השד של האמא בעל משמעות לגביך במידה ולאמא היה סרטן שד לפני גיל 40.
ואז רצוי לבצע בדיקת נשאות גנטית.
 
אישה
08:05 24.05.12
הבדיקה בוצעה לאחר נטילה הורמונלית (פרימוליט) ולאחר הפסקה המתנה לוסת וביום השלישי. בעבר - בדיקות שהראו רמת הורמונים המתאימה ליותר קירבה למנאופזה היו תחת חודשים (כ-3) ללא וסת ועל כן בוצעו לאחר נטילה של פרימוליט נור.

בבדיקות שהייתה התאוששות שחלתית מן הסתם הייתה קליניקה של וסת טבעית בתוך כל המכלול של תהליך הכשל השחלתי.
מה ששונה הפעם הוא עליה ברמות FSH שוב לרמה מאד גבוהה..הפסקה של וסת שוב ל- 3 חוד' וירידה בערכי E2 ל- 95.

קלינית - אני מתמודדת כעת עם היעדר וסת (לא אוכל לדעת מתי תעבור שנה אם אני נוטלת פרימוליט) וכן מידי פעם.. לא לעיתים קרובות גלי חום מאד מינוריים (לא מה שמתארות נשים בגיל המעבר.....) אלא תחושת חום בגוף ואז חוזר לנורמה.

האם בדר"כ התחלת מה שבא לידי ביטוי בגיל המעבר הוא כאשר אסטרוגן יורד לרמה נמוכה מ- 95?

סליחה על האורך ומודה על היחס המאד המקצועי.
 
ד''ר איתן פאר  
07:19 04.06.12
כל עוד את מגיבה לפרימולוט נור בצורת דימום זה מעיד על צמיחה של רירית הרחם וזו האינדיקציה שיש אסטרוגן, כלומר את לא בגיל המעבר
רמות אסטרוגן נמוכות במנופאוזה ונעלמות במנופאוזה ולכן אין יותר צמיחת רירית רחם ואין תגובה לפרימולוט נור ויש תסמיני גיל המעבר בעוצמות אחרות מאלו שאת מתארת.
סבלנות זה יגיע.!
אני נוטלת אביאנה כחודשיים כבר יומיים שאני סובלת מכאבים בבטן תחתונה בצד שמאל האם יש קשר להורמון?
לא .
אבל צריך בדיקת אולטראסאונד לודא מה קורה בשחלה השמאלית שלך
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  93  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר