בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
לילי
21:31 27.05.12
 
רונית
22:05 21.05.12
שלום רב,
אני בת 54. וסת אחרון לפני 4 חודשים. בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר. לאור גלי חום, נדודי שינה ושינויים במצב רוח המליצה לי רופאת הנשי שלי להתחיל לקחת EVIANA. ובכן, אתמול לקחתי גלולה בפעם הראשונה והיום הופיע דימום קל. מה המשמעות? האם להפסיק לקחת או שאולי התרופה אינה מתאימה לי?
 
ד''ר איתן פאר  
08:13 23.05.12
ההגדרה של גיל המעבר אינה מתבססת על פרופיל הורמונלי בלבד אלא על שנה ללא מחזור.
הפרופיל ההורמונלי מעיד על פרופיל מנופאוזלי לעתים אפילו כאשר עדין יש מחזורים לא סדירים.
ההחלטה הטיפולית אינה קשורה לא בהפסקת הווסתות ולא בפרופיל ההורמונלי אלא בסימפטומים של גיל המעבר ( כגון גלי חום, הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח ועוד וןיוד ועוד).
התופעה של דימומים אקראיים במהלך השנה הראשונה שלאחר הפסקת המחזור הינה שכיחה וידועה ולא קשורה בלקיחת ההורמונים.
מבחינה פרקטית- ברגע שחוזר הדימום נעלמיות תופעות המאפיינות את גיל המעבר
במידה וממשיכים לקחת טיפול הורמונלי חלופי תוך כדי דימום יש נטייה לדימום להמשך זמן ארוך יותר.
ולכן- ההמלצה היא להפסיק לקיחת הורמונים כל עוד יש דימום, ולחדש רק במידה וכאשר תסמיני גיל המעבר האמורים חוזרים.
 
רונית
06:55 25.05.12
 
ליאור
08:30 24.05.12
שלום,
אני כיום בת 27,התאריך האחרון של הווסת היה ב11.4.
היום זה איחור של היום ה13.
באחרי איחור של 10 ימים עשיתי בדיקת דם יצא - שלילי
אתמול בבדיקת אולטרסאונד נמסר כי כי הרירית עבה..מה זה אומר??
חשוב לי לציין שהמחזור שלי בדר"כ לא סדיר אבל אף פעם לא היה לי איחור כזה -המקסימום זה שבוע איחור.
במהלך על השבוע האחרון היה לי כמו כאבי מחזור,אבל המחזור לא מגיע!!
מה זה אומר???האם יש סיכוי להריון שהרירית עבה???
 
פרופ' יונה תדיר  
09:58 24.05.12
ומה לכל זה ו... לפורום גיל המעבר?
פרופ' תדיר
 
יוד
20:43 05.05.12
שלום אני בת 46 עם מחזורים סדירים , כל 26-28 יום, החודש המחזור מאחר לי כבר בשבוע וחצי, בדיקת הריון שלילית, יש לציין שלפני שבוע הייתה טיפת הפרשה אחת ורודה, ומאז יש לי כאבי מחזור שבאים והולכים ודקירות במפשעות כמו לפני מחזור, האם זו תופעה של גיל המעבר?
 
פרופ' יונה תדיר  
21:59 05.05.12
ייתכן וזה נקשר לגיל המעבר אך עדיין, אין זה אפייני רק לזה ויכולות להיות מספר סיבות אחרות. אם זה שונה מבעבר זה מצדיק בירור יסודי יותר.
פרופ' יונה תדיר
מחזור אחרון היה בתאריך 11/4/2012 עם מחזור סדיר של 24-26 ימים, לפי החישוב שלי הייתי אמורה לקבל בתחילת החודש סביב ה4 - 6 למאי, היום עשיתי בדיקה ביתית יצא שלילי
שאלותיי הן:
1. האם ייתכן שאני כבר בגיל המעבר ?
2. האם יש סיכוי שזהו הריון ועדיין לא רואים בבדיקה ?
המון תודה
בריאות ואושר
נועה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:20 16.05.12
הגיל חשוב אך לא הוא הקובע. עליך לבצע מספר בדיקות דם כדי לדעת מה קורה. כדאי להוועץ ברופא/ה.
פרופ' תדיר
 
mosha
17:19 23.05.12
שאלה לנשים כאן האים בגיל זה לא מתחשק לכם לרענן את חיי המין עם פרטנר אחר ?לחוות משהוא מיוחד ....? כי מרגישים שהחיים בורחים ולא מיצינו הכל מהכל ..מה דעתכם ? מעניין
 
פרופ' יונה תדיר  
17:34 23.05.12
לד"ר פאר. מה דעתך? האם עלינו לחוות דיעה... :-) :-( .... ?
פרופ' תדיר
 
ציפי
12:22 16.05.12
תוך כמה זמן לוקח להורומנים לפעול בפעם הראשונה שהיא נוטלת אותם? ומתי למעשה יש הטבה?
 
פרופ' יונה תדיר  
12:41 16.05.12
תסמיני גיל המעבר רבים ומגוונים, החל מגלי חום, הפרעות שינה, וכלה בבריחת סידן מהעצמות, ועוד, ועוד. לגבי חלק מהתסמינים מדובר באפקט מצטבר אשר בא לידי ביטוי לאורך זמן רב. תסמינים כגון גלי חום משתפרים או נעלמים בדרך כלל במהירות יחסים, בין מס' ימים למספר שבועות.
פרופ' תדיר
 
אישה
20:39 15.05.12
שלום לרופאים,

רופא הנשים שלי נתן לי התחלת טיפול בתכשיר פרוגילוטון לאחר הפסקות בוסת (לקראת גיל מעבר בגיל צעיר - 37 - תהליך שנמשך). תחיהל עלי לסיים חודש ע פרימוליט נור (נטלתי גם בעבר) ולגשת לבדיקת דם.

שאלות נקודתיות לגבי תכשיר זה.

גודל הסייגים בדף המצורף הוא כאורך הגלות.. אך אני מבינה שצריך כיסוי גם.
מה ש"צד" את עייני הוא סרטן ובפרט סרטן השד (שאימי עברה) אני נבדקת אצל כירורג אך לא ביצעתי נשאות. היש דברים בגו?

האם תרופה זו מהווה תחילף הורמונלי גם במנאופזה?

בהנחה שתחת התכשיר אקבל וסת קבועה ועפ"י הרופא התכשיר מדכא את האסטרוגן הטבעי של הגוף ומביא את שלו איך אפשר לבדוק ערכים אלו בדם? - איך אדע מתי אני נכנסת למנאופזה?

הרבה הרבה תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
08:27 16.05.12
ולכן המליץ לך רופאיך תרופה שכיחה ומקובלת לתקופה הטרום מנופאוזלית המתאפיינת באי סדירות של מחזורים וערכי בדיקות הורמונליות המשתנות חדשות לבקרים בין ערכים תקינים לערכים מנופאוזליים.
התכשיר שייך לקבוצת תרופות הורמונליות הבאות להוסיף ולסדר פעילות הורמונלית שחלתית ולא להחליף אותם כאשר הם פוסקים לחלוטין כפי שקורה בגיל המעבר. אז עוברים לתכשירים אחרים בעלי פעילות ביולוגית הורמונלית שונה ונמוכה יותר.
לגבי ההזהרות הקשורות בתכשירים הורמונליים ומחלות, ואפילו סרטנים, הרי שהיות והופיעו מאמרים ופירסומים בנידון, גם עם זה כבר לא לחלוטין מקובל בידע שנצבר כיום, זה עדין מחייב את היצרנים לספק את מלוא האינפורמציה בעלון לצרכן ולכן אותם עלונים מאד ארוכים, כפי שנוכחת.
אגב- ניסית לקרוא את מה שנכתב בעלון המצורף לאקמול? יותר אנשים בעולם סובלים מסיבוכי אקמול מאשר מכל תרופה אחרת....
סרטן שד לאמא- שכיחות התורשה גדולה כאשר סרטן שד לאמא חל לפני גיל 40, או לאחות לפני גיל 50, או לאמא ואחות ( שלך לא של האמא) בכל גיל.
אלו המצבים המחייבים התייחסות הקשורה בבדיקת נשאות.
 
שרה
12:03 13.05.12
אני בת 60 . 10 שנים מקבלת הורמונים.בשנה שעברה עם המעבר מאקטיבל לאוויאנה , הופיעה בקיץ ,הזעה בלתי נסבלת בפנים בחזה ובגב.חזרתי לאקטיבל. בחורף עברתי שוב לאוואנה( בהמלצת רופא נשים)והכל היה תקין.
כעת שוב הופיעה הזעה קשה שמשבשת את חיי.
מה לעשות??האם לחזור לאקיבל? האם הזיגזג הזה בסוג הכדור מזיק? האם יש דרך אחרת להפסיק את גלי ההזעה בקיץ?
 
ד''ר איתן פאר  
09:18 14.05.12
במידה והנסיון המוכח שלך היה שהמעבר בקיץ לאקטיבל עזר, אין כל בעיה לחזור על התהליך ואין בכך משום נזק.
 
יעל
11:45 12.05.12
שלום, אני בת 46 עד כה מחזורים סדירים 26-28 יום, מחזור אחרון מאחר לי ביותר משבועיים, רציתי לציין שהיו את כל הסימפטומים של מחזור מתקרב - כאבי מחזור גודש בחזה, בדיקת הריון שלילית, מחזור לא הגיע, היתה טיפת דם ורודה באיחור של יומיים, גודש בחזה ירד וכל יומיים יש לי כאבי מחזור וגב תחתון ומחזור לא מגיע.. יש לי גם זרמים במפשעות ובשד, הרופא שלי טוען שזה יכול להיות סימפטומים של גיל המעבר ושלח לפרופיל הורמונלי, אודה לך באם תעזור לפענח, בגדול שום דבר לא חורג מהנורמה,
TESTOSTERONE-0.26, ESTRADIOL-E2-98, TSH-1.72,
T-3 FREE-3.4, T-4 FREE'0.9
PROLACTIN-7, LH-2.4, FSH-8.9
אודה ךף באם תיתן תשובה בגדול, האם זה האיחור קשור לגיל המעבר? אני מאד לחוצה, לא רגילה שהמחזור לא מגיע וכל הסימפטומים לא נעימים לי...בנוסף ידיע לי שיש לי ציסטה כבר כמה שנים שלא מפריעה.. אולי זה קשור לזה?
סליחה על ההודעה הארוכה, תודה רבה ושבת שלום!
 
פרופ' יונה תדיר  
12:23 12.05.12
ספק רב אם אלה סימטומים של טרום גיל מעבר. עליך לשלול אפשרויות נוספות בייעוץ הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר
שלום רב, הגעתי לגיל 51.5. הבדיקות מעידות שהגעתי לגיל המעבר. בשלב זה אין לי עדיין סימפטומים. הגיניקולוג ממליץ חד משמעית שאתחיל טיפול הורמונלי כאמצעי מניעה מפני מחלות של בריחת סידן, מחלות לב, פגיעה בעור וכו. האנדוקרינולוגית ורופאת המשפחה טוענות שאין לקחת את הטיפול הזה אלא כטיפול לסימפטומים. ואם אין כאלו - אין צורך לקחת את זה. הכירוגית שמבצעת את בדיקות השד התקופתיות אינה מתנגדת. חומרים שקראתי מממליצים לכל מיני כיוונים. ואני בפני התלבטות - לקחת או לא. האם זה טיפול מניעתי או רק טיפול סימפטומטי. מתי לקחת ומתי לא?
אשמח להתייחסות. תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
12:21 12.05.12
שאלתך מצויינת, מאחר ואת נכנסת לקטגוריה בה הבחירה בטיפול מונע שנויה במחלוקת.
מאידך, חלון ההזדמנויות להתחלת טיפול מונע הוא השלב בו את נמצאת עכשיו. מאידך, יש הגורסים שבהעדר סימפטומים אין חובה לקחת טיפול. אין ספק שיש בטיפול מונע כדי להגן עליך בפני בריחת סידן, מחלות לב, פגיעה בעור וכיוב'. עליך לשמוע את הדעות בעד ונגד ולקבל החלטה בעצמך.
בהצלחה, פרופ' תדיר
 
עדנה
21:42 09.05.12
שלום רב,
איזו פעילות ספורטיבית מומלצת ביותר לנשים מגיל 60 + ואילו פעילויות פחות מומלצות?
מה מייחד את הפעילות -פלדנקייז בהשוואה לפעילויות אחרות?
 
פרופ' יונה תדיר  
22:44 09.05.12
כל סוג של פעילות גופנית מבוקרת מומלץ בגיל זה. יש לוודא מצב בריאותי כללי ולשמור על מגבלות המאמץ תוך לווי מקצועי מתאים. שחיה היא ספורט מאוזן אשר אינו מחבל במפרקים, גם הליכה היא פעילות טובה. למכוני כושר רבים יש ייעוץ מקצועי המתאים פעילות לגיל, מבנה גוף, משקל ומגבלות אחרות. גם יוגה היא פעילות מומלצת תוך התאמה למגבלות גוף ויכולת. בקיצור. פעילות מותאמת חשובה מאד.
פרופ. תדיר.
 
ליאת
19:37 04.05.12
EndocrinologyBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
TSH mIU/L 1.19 0.35 (.*.......) 4.94 BD1
Progesterone nmol/L 0.7 Reference values for females
Follicular phase: 0.3-0.95
Luteal phase: 3.8-50.5
Postmenopausal: 0.3-0.63
BD1
FSH mIU/mL 6.5 Reference values for females
Follicular phase: 3.03-8.08
Mid cycle: 2.55-16.69
Luteal phase: 1.38-5.47
Postmenopausal: 26.72-133.41
BD1
LH mIU/mL 18.10 ב-2/5/11 הוחלפה ערכת הבדיקה
Reference values for females
Follicular phase:1.80-11.78
Mid-cycle peak:7.59-89.08
Luteal phase:0.56-14.00
Postmenopausal:5.16-61.99
BD1
Testosterone nmol/L 2.52 0.38 (....*....) 4 BD1
 
פרופ' יונה תדיר  
22:00 05.05.12
לא ברור אם זו שאלה? או מה? ואם אכן זו שאלה אזי ניתן להגדירה (בשפה עדינה) כתמוהה.
פרופ' יונה תדיר
 
ליאת
09:05 06.05.12
שלום,
סליחה, אבל אני לא מבינה למה לדעתך זו שאלה (בשפה עדינה..)תמוהה?!?!
אולי לא הבנת למה יש רק בדיקות בהודעה.
שאלתי שאלה בהודעה קודמת,ואין מספיק מקום להוסיף גם את הבדיקות אז הוספתי את הבדיקות בהודעה נוספת.
תודה
ליאת
 
פרופ' יונה תדיר  
09:53 06.05.12
לשלוח גליון בדיקות ללא כל שאלה - נראה תמוה. אין סיבה שהמשיב בפורום ציבורי יערוך מעקב אחרי כל רצף השאלות המצויות בתחתית הפורום כדי לחבר גליון תשובות (שאינו ערוך) לשאלה המסתתרת אי שם בהמשך רשימת השאלות. העתקת רשימת תוצאות של בדיקות, ללא עריכה, ועם כל הפרטים כגון ערכי הנורמה, אינה מותירה אולי מקום לשאלה. מן הראוי למקד שאלה ולצרף אליה בדיקות רלוונטיות ולא לשלוח שאלה במקום אחד, וגליון בדיקות על כל תכולתו במקום אחר, ולצפות שימצא מי שיחבר את כל אלה יחד. פעילות המשיבים בפורום זה היא התנדבותית ומן הראוי לשלוח שאלה ממוקדת ככל שניתן, ולצרף אליה מספר בדיקות (אם זה חלק מהשאלה).
הלא כן?
פרופ, תדיר
 
יוד
08:15 06.05.12
תודה על תשובתך המהירה? האם זה שיש לי כאבי מחזור מדי פעם זה אומר שהמחזור עוד יגיע? אני מאד לחוצה שאולי לא אקבל יותר מחזור והוא נפסק לגמרי.. מחר הולכת לרופא שלי, האם הלחץ שלי מעכב יותר את המחזור?
 
ליאת
19:36 04.05.12
Complete Blood CountBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
WBC K/uL 5.42 4 (.*.......) 10 BD1
RBC M/uL 5.23 4 (...*.....) 6.6 BD1
HGB g/dL 14.8 12 (.......*.) 15 BD1
HCT % 44.1 36 (......*..) 46 BD1
MCV fL 84.3 83 (*........) 101 BD1
MCH pg 28.3 27 (.*.......) 32 BD1
MCHC g/dL 33.6 31.5 (.....*...) 34.5 BD1
PLT K/uL 208 150 (.*.......) 450 BD1
RDW-SD fL 39.1 39 (*........) 46 BD1
RDW-CV % 12.8 11.6 (....*....) 14 BD1
PDW fL 11.9 9 (..*......) 17 BD1
MPV fL 10.1 7.8 (....*....) 12 BD1
P-LCR % 25.8 BD1
DifferentialBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Neutrophils % % 50.9 42.5 (.*.......) 73.2 BD1
Lymphocytes % % 39.7 18.2 (......*..) 47.4 BD1
Monocytes % % 5.5 4.3 (.*.......) 11 BD1
Eosinophils % % 3.3 0 (.........)* 3 BD1
Basophils % % 0.6 0 (..*......) 2 BD1
Neutrophils K/uL 2.76 2 (*........) 7.15 BD1
Lymphocytes K/uL 2.15 1.16 (...*.....) 3.18 BD1
Monocytes K/uL 0.30 0.29 (*........) 0.71 BD1
Eosinophils K/uL 0.18 0.03 (.....*...) 0.27 BD1
Basophils K/uL 0.03 0.02 (*........) 0.1 BD1
BiochemistryBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Hemolysis Index 4 No hemolysis
Semi-quantitative
Linear up to 1000 mg/dL Hgb
BD1
Glucose mg/dL 90.4 55 (......*..) 100 BD1
Creatinine mg/dL 0.7 0.5 (....*....) 0.9 BD1
AST(GOT) U/L 21 13 (..*......) 35 BD1
ALT(GPT) U/L 31 4 (........*) 31 BD1
Cholesterol,Total mg/dL 215.0 107 (.........)* 200 BD1
Triglycerides mg/dL 56.9 3 (.*.......) 200 BD1
HDL Cholesterol mg/dL 77 45 (.........)* 65 BD1
LDL Cholesterol mg/dL 127 Expected values
Optimal:<100 mg/dL
Near optimal:100-129 mg/dL
Borderline high:130-159 mg/dL
High:>160 mg/dL
BD1
Non-HDL Cholesterol mg/dL 138 An appropriate reference range
for Non-HDLC can be derived by
adding 30mg/dL to the reference
value of LDL-C
BD1
Iron ug/dL 83.7 37 (...*.....) 145 BD1
Ferritin ng/mL 77.0 15 (..*......) 200 BD1
Vitamin B12 pg/mL 552.0 187 (....*....) 883 BD1
 
ליאת
19:35 04.05.12
שלום,
אני בת 27 ויש לי בעיה מאוד גדולה של שיעור יתר בפנים. (אני יודעת שזה פורום גיל המעבר,מקווה שזו לא בעיה..)
רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקות דם (כלליות + הורמונליות).
היא אמרה שהבדיקות תקינות לחלוטין,שאין שום בעיה הורמונלית,הבדיקות מצויינות...
בנוסף,שכחתי לציין בפניה שלפני 4 חודשים הפסקתי ליטול גלולות ומאז עדיין לא קיבלתי מחזור.(זו בעיה שתמיד הייתה לי,לפני שהתחלתי ליטול גלולות הייתי מקבלת פעם בכמה חודשים..)
האם יש השפעה על תוצאות הבדיקות ההורמונליות אם לא היה מחזור כבר כמה חודשים או שאין קשר אחד לשני?
אשמח לקבל חוות דעת נוספת (פשוט לא נראה לי הגיוני שאין בעיה הורמונלית עם כמות השיער שצומח לי בפנים..)
שולחת תוצאות הבדיקה בהודעה הבאה (אשמח גם לחוות דעת על שאר הבדיקות..)
האם צריך לפנות לרופא מומחה אחר? לעשות בדיקות חוזרות?

תודה רבה
ליאת
שלום רב,

בת 37.5 - בתהליך מס' שנים של התקרבות לגיל המעבר. הקלניקה כרגע - וסת אשר נעלמת ומגיעה (לסירוגין התאוששות FSH לבין ערכי FSH.... אחת ל.. גלי חום - בשלב זה מינוריים.. פקדו אותי לפני שנתיים ואתמול.

שאלתי ממוקדת - 1. האם בדיקות דם הורמונליות תחת פרימוליט נור אשר משרה וסת מדוייקות כמו וסת טבעית?

2. - פריגוליטון (מקווה שאינני מעוותת את שם התכשיר) - הכוונה לתכשיר שיש בתוכו גם מרכיב אסטרוגני וגם מרכיב פרוגסטרוני והוא מחקה את ההליך הרגיל של המחזוריות של האישה. הבנתי שיש צורך, בניגוד לפרימוליט, לקחת ביום ראשון של וסת. האם התכשיר המשולב בהיותו גם אסטרוגני מהווה גם תחליף הורמונלי בשעת מנאופזה או שאינו חזק מספיק לצורך זה?

3.האם לשימוש בתכשיר יתרון גם לפני כניסה למנאופזה? (אוסיף שאין לנו ילדים ויתכן ונרצה לשמור אופציה להרות מתרומה של ביצית) - הומלץ ע"י מומחה פיריון בעבר

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
07:34 02.05.12
אין משמעות לבדיקות דם תחת טיפול הורמונלי כגון פרימולוט נור (= פרוגסטרון)
טוב להשתמש בתקופת הפרימנופאוזה בתכשירים המכילים אסטרוגן ופרוגסטרון- יש 2 כאלו בשוק - פרוגילוטון ונובופם , אך ניתן גם לקחת אסטרוגן נפרד ולהוסיף לו פרוגסטרון מאוחר יותר.
מדבריך - שאין משמעות אם בדיקה נעשית תחת וסת טבעית או תחת וסת מושרית ע"י פרימוליט נור? (שהרי איך אדע את מצבי ההורמונלי?)

והאם פריגוליטון אכן מהווה תחליף הורמונלי גם בתקופת המנאופזה עצמה?

תודה רבה
 
אישה
21:23 03.05.12
האם לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי תחת תכשיר פרימוליט נור יש תוקף?

והאם יש הבדל מבדיקה כזאת לבדיקה של וסת טבעית?

תודה
שלום,
בת 45, לפני כ-10 ימים החלו דימומים קלים, רק בניגוב, וכך במשך 10 ימים. כאשר ביום השני היתה תחושת עייפות רבה, כל פעולה שעשיתי הייתה מעייפת מאוד, הרגשתי לא טוב. ובימים הבאים החלו כאבים בחזה (לא רק בשדיים) - בכל אזור החזה, בעיקר בערב-לילה, בוקר. וכן כאבים חזקים באיזור השחלות - פעם רק בצד ימין ויום אחרי רק בצד שמאל - וכך הלאה.
כך כאמור, במשך כ-10 ימים. והיום החל דם וסת רגיל (לא יודעת כמה ימים הוא ימשך...אך זה כבר נראה וסת).
אמורה לעשות u.s כאשר יפסיק הדימום וכן פרופיל הורמונלי.

שאלתי: מה פשר התופעות הנ"ל ?
האם יש איזושהי הערכה לפי תיאור התופעה ?
תודה !
פשוט ושכיח
התופעות קשורות לפרימנופאוזה, כלומר אותן שנים שלפני גיל המעבר בהם יש כבר שיבושים בביוץ. שיבושים אלו גורמים לביוץ לא סדיר ולהפרשה הורמונלית לא סדירה עקב כך ולכן כל התופעות שאת מתארת, העייפות, ההכתמות הדמיות, הכאבים בשדיים וקבלת מחזור שלא בזמן, ולאחריו נעלמות כל התופעות המתאורות.
תופעה זו חוזרת על עצמה אבל לא בכל חודש ( כאמור מותנה בביוץ), כך שיתכנו עכשיו מחזורים סדירים לחלוטין ובעוד מספר חודשים התופעה לפתע תחזור.
פרופיל הורמונלי בד'כ לא מגלה דבר, ובד'כ גם לא אולטראסאונד.
 
יעל
16:28 01.05.12
שלום,
תודה רבה על תשובתך !
בהמשך לשאלתי, ערכתי בדיקות דם ביום השני לווסת:
E2 < 70
Tsh 1.14
LH 3.3
FSH 10.6
Progesterone < 1.7

1. האם ניתן ללמוד מכך משהו על המצב ההורמונלי ?
(ולכן גם התופעות הנ"ל ?) [האם זה בשל אסטרוגן נמוך מדי ?
או פרוגרסטרון נמוך ? ]
2. מדוע יש דם רב כל-כך בווסת זו (בניגוד למה שהיה לי בדר"כ) ?

ושוב תודות על תשובך.
 
ד''ר איתן פאר  
07:31 02.05.12
מה שברור הוא שאת לא בגיל המעבר אלה בתקופת הטרום גיל המעבר.
ואז , הפרשת הפרוגסטרון לוקה בחסר לעמת הפרשת אסטרוגן ממושכת ורבה יותר לאורך ציר זמן ( ולאו דוקא נקודתית ברגע בדיקת הדם).
זה גורר בד'כ עיבוי יתר של רירית הרחם וגם צמיחה של שרירנים ולכן לקראת גיל הפסקת המחזור יש דימום יתר ווסתי
האם צריך להרגיש חום בכל הגוף או בחלק מסויים של הגוף?
אני בת 41. בחודשיים האחרונים יש לי שיבושים בווסת. בנוסף,אני מרגישה שהכתף השמאלית שלי בוערת כולל תחילת הזרוע. האם זה קשור לגלי החום של גיל המעבר?
תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
07:50 30.04.12
גלי החום מתחילים באזור הרכות ועוברים ללחיים ומשם לצואר , כתפים , חזה וכ'ו
התיאור שאת מתארת אינו קשור לתהליך אותו אני מתאר ולכן נא לפנות לרופא אורטופד מומחה לבעיות כתף שכן יתכן ומדובר בכלל בדלקת של מפרק הכתף.
המון תודה על תשןבתך העיניינית ,המקצועית, האיכפתית .עזרת לי מאוד תבורך!!!!!!
 
יערה
17:48 25.04.12
בת 52 .לפני שנה וחצי נפסק לי המחזור.לפני שבועיים חשתי גודש ורגישות בשדיים כמו לפני ווסת ובימים אלו ירד הגודש וקבלתי מעין דמום קל למשך יומיים כמו הפרשות אדומות בהירות בתחתון כמו כן אני חשה כאבים כמו כאבי מחזור.יש לציין ,שבגלל שבעבר , לפני שלוש שנים , עברתי קוניזציה בגלל CIN 2-3 ,אני בבקורות קבועות של קולפוסקופיה,אולטרסאונד ופאפ והכל תקין (בקורת אחרונה לפני תשעה חודשים).כמובן, שאגש שוב לרופא אך שאלתי היא:

האם יתכן, שלמרות שאשה כבר לא מקבלת מחזור ,שיהיה לה דמום קל ? או שתמיד זה מעיד על בעיה?איזה בדיקות צריך לבצע? יתכן מצב ,שהכל תקין ובכל זאת יש דמום קטנטנן?המון תודה על העזר וחג שמח!!!
 
ד''ר איתן פאר  
10:45 28.04.12
תופעה שכיחה למדי עליה מתלוננות קרוב לחמישית מכלל הנשים- כלומר דימום המופיע תטווח של שנתיים מהפסקת המחזור הטבעי.
הגודש בשדיים וכאבי הבטן כמו לפני מחזור יופיעו תמיד לקראת דימום על רקע הורמונלי והדבר מעיד על פעילות הורמונלית קטנה מהשחלות.
התופעה יכולה לחזור על עצמה אך גם לא.
אין לזה כל קשר לקוניזציה שעברת.
מעקב ע'י בדיקות דם לאסטרוגן ובדיקת רירית הרחם ( המגיבה לאסטרוגן ע'י צמיחה ) רצויה
 
רות
20:19 26.04.12
בת 51 שדיים רגישים מאוד במיוחד הפטמות כואבות ומגרדות מזה כחודש אין לי מחזור מזה שלוש שנים מה יכולה להיות ההבחנה?
 
ד''ר איתן פאר  
10:40 28.04.12
רגישות מוגברות בשדיים - בשתיהן בו זמנית, בד'כ קשורה בשינויים הורמונליים.
אזור הפטמות מגיב ביותר לאסטרוגן בו בזמן שהרביע העליון החיצון מגיב יותר לפרוגסטרון.
במידה ובדיקת שד תקינה יש לבצע פרופיל הורמונלי ולקבלת יעוץ בנידון לאחר מכן.
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  91  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר