בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
שלום לדר',
אני בגיל המעבר ולא לוקחת הורמונים.

הרופאה המליצה לי על התקן מירנה (בגלל האסטרוגן) ולקיחת
כדור של פרוגסטרון במינון נמוך.

האם זה תחליף טוב במקום לקיחת הורמונים אחרים ,
היות והמינון נמוך יותר ?


בתודה, מיכל
 
ד''ר איתן פאר  
07:10 19.08.13
הגישה נכונה ומקובלת מאד ומשרד הבריאות מאשר מירנה כטיפול לגיל המעבר.
קצת החלפת את ההורמונים- המירנה מפרישה כמות מזערית ביותר של פרוגסטרון, השומר על רירית הרחם והטיפול לתסמיני גיל המעבר יהיה במקרה הזה מינון נמוך של אסטרוגן.
 
ל
16:37 02.09.13
שלום לך רציתי להגיד לך שלא תעזי לחשוב על מירנה זה דימומים ללא סוף וגם לאחר הוצאת מירנה את חייבת גלולות מכניסם אותך לפלונטר שאת לא יודעת איך לצאת מזה.מנסיון האישי לא ממליצה בכלל
 
ד''ר איתן פאר  
19:35 05.09.13
תגובה לחלוטין לא נאותה ולא נכונה. לך היתה תגובה ונסיון לא נכון עם המירנה ויתכן והדבר בכלל נעוץ בכך שבהכנסת המירנה היא פשוט לא התמקמה נכון ולכן להסיק מכך ולהתריע על סמך הנסיון המר שלך, לעומת מיליוני נשים אחרות שכן נהנות, ומאד, מהמירנה, זה פשוט לא נכון וגם לא הגיוני.
 
ט
12:45 23.10.13
אני בת 48 ולפני כחצי שנה מחזור התחיל להיות ארוך עד כ-3 שבועות, אך נשאר להיות סדיר. חשוב להדגיש שהייתי בסטרס עמוק עקב מוות אבי. להסדרת מחזור קיבלתי תרופה פרימולוט . מחזור אחרון בתחילת אוקטובר נמשך 5 ימים ודימום היה תקין. לאחר בדיקת הורמונים , רופאה מסרה שאני בתחילת מנופאוז ופתרון למצבי רוח, חרדות וכו' - התקנת מירנה. קראתי הרבה תגובות שליליות לגבי מירנה ואני מאוד חוששת מזה. שאילתי - למה מירנה עם כל התופעות ליווי מעדיפה לעומת טיפול תרופתי
 
ד''ר איתן פאר  
15:06 23.10.13
כל עוד יש לך מחזור את לא במנופאוזה, גם כאשר המחזור לא סדיר.
הגדרה של מנופאוזה לא מבוססת על בדיקת דם של הורמונים אלא על קליניקה - ושנה ללא מחזור.
אבל טיפול מותנה בהופעת סימפטומים , ללא כל קשר לכן או לא מחזורים.
אבל כל עוד יש מחזורים הטיפול יהיה תוסף הורמונים ולא טיפול הורמונלי חלופי.
לגבי מירנה- היא מפרישה פרוגסטרון לתוך חלל הרחים, אבל אינה מספקת פתרון לתסמיני גיל המעבר אלא רק אלמנט הגנה על רירית הרחם.
הפתרון חייב להחיות אסטרוגני, וכאשר יש רחם חובה לתת גם פרוגסטרון .
יותר מקובל טיפול משולב בכדורים ולא ע'י התקן + מדבקות או כדורים, וכאמור את עדין לא במנופאוזה ואז לא כל טיפול מתאים לך.
דוקטור, תודה על תגובתך המהירה. ויש לי שאילה נוספת - עם איזה כדורים מתחילים טיפול נגד תסמיני גיל המעבר? מה אתה חודש על טיפול אלטרנטיבי כמו הומאופטיה?
 
ד''ר איתן פאר  
20:06 26.10.13
יש מגוון עצום של תכשירים בהם אנו משתמשים תוך התאמה אישית לכל אחת.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים- כאן צר לי לאכזב אותך. סקר שעשיתי בזמנו לקראת כנס גדול שהיה בברלין , שם עמדתי בראש הססיה על הטיפולים האלטרנטיביים לגיל המעבר חייב אותי לעבור על למעלה מ 1300 פירסומים מדעיים מכל העולם שפורסמו כמעט על כל נושא אפשרי ברפואה האלטרנטיבית, ולא נמצא ולו טיפול אחד שיעילותו עולה על פלצבו. כלומר טיפולי סרק. וזאת עקב העובדה שחלק מהתסמינים, כגון גלי חום, יכולים לחלוף לבד ללא כל צורך בטיפול. ולכן כל נסיון טיפולי נבדק מדעית מול פלצבו.
כל שלגבי הטיפולים האלטרנטיביים, כבר התבטאתי בנידון ש"אלו המאמינים באלוהים לא צריכים כל הוכחה לקיומו". כלומר צדיק באמנותו יחייה.
 
יעל
20:49 20.10.13
האם רמות אסטרוגן גבוהות עלולות לגרום לסרוטנין נמוך במוח?
בנוסף לכך,נמצאה לי מחלת הגרייבס..רציתי לדעת האם היא נגרמת כתוצאה מהשפעת האסטרוגן הגבוה או שבכלל כתוצאה מפרוגסטרון גבוה?
 
ד''ר איתן פאר  
07:41 21.10.13
אין קשר .
מחלת גרייבס נגרמת כתוצאה מהתפתחות נוגדנים עצמונים לבלוטת התריס, ללא כל קשר ךהורמונים
הקשר של אסטרוגן וסרוטונין הרבה יותר מורכב שכן אסטרוגן פועל בעיקר ברמה של ספיגה מחודשת של סרוטונין וויסות רמתו במרווחים שבין הסינפסות העיצביות
 
יעל
23:21 21.10.13
האם תוכל להסביר יותר על הקשר של אסטרוגן לסרטונין במוח?האם עודף בהורמון זה עלול לגרום לסרטונין לצנוח?והאם גם הוא גורם לסרטן השד?

בתודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
15:08 23.10.13
הקורס על נוריוטרנסמיטורים והקשר שלהם להורמונים שאני מעביר בפקולטה נמשך 3 חודשים וכלל לא קשור לפורום הנוכחי. מצטער.
 
להי
08:22 11.10.13
ד''ר פאר שלום,
בת 55, ללא מחזור מזה כשנה, בשנים האחרונות, ובשנה האחרונה במיוחד סבלתי מגלי חום נוראים, הזעה מרובה, וקשיי שינה. לפני כחודש החלתי להשתמש בתרופה הומיאופטית sepia', ומאז חל שיפור ניכר במצבי, גלי החום הוקלו מאד, וחזרתי לישון בלילה.
יחד עם זאת, לאחר כשבועיים של שימוש בתרופה החל גודש בחזה, ובשבוע האחרון קבלתי מחזור, המלווה דימום רב, ונמשך מספר ימים.
שאלתי: האם זו תופעה סבירה?האם המשך שימוש בתרופה הוא רצוי לאור האמור?
למיטב ידיעתי , תרופות הומיאופטיות הן ללא תופעות לוואי כשל תרופות רגילות. אודה מאד לתשובתך.
 
ד''ר איתן פאר  
07:14 14.10.13
מחקרים רבים על אלפי נשים הוכיחו יסר יעילות ארוכת זמן לכל הטיפולים האלטרנטיביים למינהן, אבל " צדיק באמונתו יחיה."
את פשוט עדין לא בגיל המעבר אלא בתקופה הפרימנופאוזלית, הטרום גיל המעבר, ולכן יש עליות וירידות בתופעות של גלי החום וכד', כמו גם קבלת מחזור אחת לכמה חודשים, ואז מכלול התופעות חולפות, ( ויש גודש ניכר בשדיים טרום דימום).
לגבי גלי חום, יש יותר ויותר עבודות הקושרות גלי חום לאלצהיימר ולכן יש להתייחס להן ברצינות מרובה ולטפל בהתאם.
 
להי
22:39 14.10.13
ד''ר פאר שלום ! תודה רבה על תשובתך.
חששותי מטיפול הורמונאלי נובעות בשל מקרים משפחתיים,
וכן בשל רגישות אישית.
אודה לחוות דעתך, האם יש מקום במצבי לפנות למרפאת גיל מעבר,
וכן, באם ישנן בדיקות, אותן אתה ממליץ לעבור לפני פניה כאמור,ומהן.
תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
08:21 16.10.13
מאד מומלץ.
לגבי בדיקות- תלוי ברופא אליו תפני. אני נוהג להסתכל באופן הוליסטי כולל על מכלול הבעיות הקשורות בגיל המעבר ומכאן גם על בדיקות מאד מקיפות וכולליות. לא כל מרפאה ולא כל רופא נוהג כך ולכן קודם תפני לאן שאת מחליטה לפנות ואז כבר יכוונו אותך בהתאם לנוהלים שלהם.
בהצלחה
 
רותי
08:45 13.10.13
חברה של בני לוקחת גלולות בשעות הערב אצלינו בבית כשהיא לוקחת גלולה היא שותה את זה עם כוס מים ולא מסימת את כל המים בני שותה אחריה את המים שנותרו בכוס האם יש סכנה הורמונלית אצל בני לאחר שהם שותים באותה כוס שהיא שותה מימנו את הגלולה ו
 
ד''ר איתן פאר  
07:15 14.10.13
אל חשש, אין כל בעיה עם זה..
 
גילת
13:15 13.10.13
שלום רב,
אני במפואזה מוקדמת ע"פ בדיקות הדם ואבחנת רופא. בת 42
המחזור שלי לא סדיר כבר כמה שנים למרות שעדיין מקבלת מחזור.
ניסיתי טיפול בצמחים עם רופאה סינית - התופעות שהפריעו לי עצבנות, מצבי רוח, כאבי ראש, שינה לא טובה, עייפות, בעיות בקיבה עצירות, גזים.
הרופאה הסינית רקחה לי צמחים שמצד אחד הרגיעו אותי קצת אבל מאוד ניפחו אותי השדיים שלי התנפחו כאילו הייתי בחודש חמישי להריון.
נטלתי את הצמחים שבועיים ומיד הפסקתי ונבהלתי מהתופעות - עלית 3 ק"ג.
אחרי הטיפול הסיני קיבלתי פעמיים בחודש מחזור זה היה לפני חודש.
הייתי אצל רופא מומחה שהמליץ מיד על לקיחת הורמונים אחרי ממוגרפיה ובדיקת צפיפות העצם.
אמא שלי עם היסטוריה דומה בגיל 40 הפסיק לה המחזור ויש לה אוסטופורוזיס.
נורא קשה לי להשלים עם העובדה, עם המנפואזה המוקדמת שהשפיעה על העובדה שלא יכולתי להרות ונאלצתי לעבור טיפולים הורמונליים שממש שיבשו אותי ומאז הטיפולים אני עוד יותר חוששת מהורמונים שינפחו אותי, שיגרמו לתיאבון מוגבר או שלא נדע יגרמו לסרטן (לסבתא שלי בגיל 60 היה סרטן השד שהחלימה ממנו וחיה עד גיל 80)

אני נורא מבולבלת ומצד שני כל המצב הנפשי שלי הכי מושפע !!! אני נורא רגשי ונורא עצבנית ועייפה.


אודה לעצתך.

גילת
 
ד''ר איתן פאר  
07:10 14.10.13
עדין לא בגיל המעבר אבל לפי הסימפטומים בהחלט בתקופה הפרימנופאוזלית- טרום גיל המעבר.
על רקע הסימפטומים רצוי לקבל תוספי הורמונים, עם קבלת מחזור מדי חודש ( נובופם, פרוגילוטון ועוד).
השמנה ניגרמת מחסר הורמונים שחלתיים ועודף פעילות ( טבעית) של הורמוני האדרנל- בלוטת יתרת הכיליה) המיצרת הורמונים זיכריים הגורמים להשמנה.
על הקשר של הורמונים לסרטן שד כבר כתבתי בהרחבה ניכרת בפורום זה . אל חשש. תקבלי טיפול שישפר לך מאד את איכות החיים שלך.
 
ליאת
19:36 09.09.13
לא מבינה מה קורה עם הביקות האלה!!!!!
FSH בדיקה ראשונה לפני חודש יצא 174.0

בדיקה שניה לאחר חודש FSH 101.1 LH 43.7
אני כבר חודשיים שלא מקבלת מחזור האם עוד יש סיכוי לקבל אותו חזרה?? ואני רק בת 38 עם ילד 1 בן 6
FSH 101.1
LH 43.7
HCG 2

ALT 10 ׂ6-29ׁ

לא לקחתי שום הורמונים בין 2 הבדיקות אחרי הבדיקה השניה התחלתי לקחת כדורים למשך 10 לקבלת המחזור ואני כבר יומיים מחכה והאם יש דרך להוריד את הערכים הגבוההם האלה בבקשה תחזרו אליי עם תשןבה מהירה
 
ד''ר איתן פאר  
13:36 13.09.13
את מציינת ערכי בדיקות התואמות גיל המעבר.
בכדי לדעת ביתר וודאות האמנם? יש לבצע בדיקה להורמון AMH המעיד על רזרבה שחלתית של בייציות.
הורדה של ערכי ההורמונים שאת ציינת אינה מהווה כל מטרה רפואית אלל הטיפול בסימטומים שזה גורם כגון גלי חום , שינויים במצבי רוח ועוד.
לאחר גמר הטיפול חובה לטפל היות ואת צעירה מדי בכדי להשאר ללא פעילות הורמונלית בגופך.
 
ליאת
15:39 11.10.13
לפני כחודש שלחתי לך את הבדיקות האלה והרופא אמר לי גם גיל מעבר ואתמול קיבלתי מחזור האם המחזור הזה הוא חד פעמי?? או שדברים בסוף מסתדרים..יש לציין שגם עליתי קצת במשקל 2 קג
יש לציין שאלה בדיקות שעשיתי בארהב






FSH בדיקה ראשונה לפני חודש יצא 174.0

בדיקה שניה לאחר חודש FSH 101.1 LH 43.7
אני כבר חודשיים שלא מקבלת מחזור האם עוד יש סיכוי לקבל אותו חזרה?? ואני רק בת 38 עם ילד 1 בן 6
FSH 101.1
LH 43.7
HCG 2

ALT 10 ׂ6-29ׁ

לא לקחתי שום הורמונים בין 2 הבדיקות אחרי הבדיקה השניה התחלתי לקחת כדורים למשך 10 לקבלת המחזור ואני כבר יומיים מחכה והאם יש דרך להוריד את הערכים הגבוההם האלה בבקשה תחזרו אליי עם תשןבה מהירה
 
ד''ר איתן פאר  
07:06 14.10.13
ההגדרה של גיל המעבר היא שנה ללא מחזור ולא בדיקות הורמונליות העוזרות לשלול הריון ולחשוב לכיוון גיל המעבר ולא מעבר לכך.
מחזור אחת לכמה חודשים מעיד על התקופה הפרימנופאוזלית- כלומר טרום גיל המעבר. זה לא אומר שאין אפשרות לתסמיני גיל המעבר כגון גלי חום, אך לקראת קבלת מחזור כל התסמינים נעלמים ומופיע גודש ניכר בשדיים. הכל תופעות פיזיולוגיות לחלוטין.
 
גל
01:11 09.10.13
שלום,
האם ניתן להפסיק טפול נובופם במיידי ,או בהדרגה?(נשארו לי עוד 8 כדורים ) .נוירולוג ביקש ממני להפסיק מאחר ויש לי אנגיומה ורידית בראש והמיגרנות גברו בחודש האחרון.המליץ לקחת אלטרולט למניעת מיגרנה

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
08:01 09.10.13
אין כל בעיה להפסיק נובופם אחרי שלקחת לפחות מחצית מהכדורים הלבנים
אני בת 63. בגיל 42 עברתי כריתת רחם ושחלות בשל מיומות. נטלתי הורמונים חלופיים (אקטיבל) והרגשתי נפלא. הייתי במעקב ועשיתי ממוגרפיה בקביעות. לפני שנתיים התחלתי לצרף גם משחת אובסטין. לפני כשנה בביקור אצל גניקולוג [שונה מהקודם] המליץ להפסיק נטילת הורמונים "תקחי הורמונים עד גיל 80?", בנוסף, טען שאקטיבל לא מתאים למי שאין לה רחם והציע אסטרופם 1 מ"ג. הפסקתי לפני כחצי שנה את נטילת ההורמונים, ומצבי הולך ומחמיר: גלי חום בלתי נסבלים ביום ובלילה, קשיי הרדמות, קשיי שינה, חוסר שקט. האם ניתן לחזור ולקחת הורמונים? אם כן - מה מומלץ במקרה כמו שלי?
בתודה מראש, אילנה
ראשית צודק הרופא שאמר לך שאקטיבל אינו הטיפול הנכון לנשים עם העדר רחם היות והוא מכיל פרוגסטרון אותו לא נותנים לנשים ללא רחם.
שנית, השאלה לגבי מועד הפסקת ההורמונים אינה רלוונטית. כל עוד יש תופעות הפוגעות באיכות החיים שלך תמשיכי לקחת אסטרוגן, וכן, גם בגיל 80!!!
תמשיכי עם אסטרופם 2-1 מג'ר , בהתאם לצורך שלך, תוך מעקב ובדיקות תקופתיות.
 
לי
17:39 04.10.13
תודה מראש!
אני כמעט בת חמישים המחזור עדיין סדיר לגמרי אבל יש לי הרבה תופעות של גיל המעבר כגון שינה עם הרבה יקיצות, הזעות לילה, כאבי ראש ומעט בחילות כשבוע כל חודש! עברתי את הבדיקות וקיבלתי טיפול הורמונאלי כדור אחד ביום progesterone ומשחה oestrodose!
שאלותי: א- כל לחיצה של המשחה זה1.24gכמה לחיצות כל יום?
ב.האם הטיפול הנ״ל יכול לשבש את המחזור החודשי של?
תודה
לי
 
ד''ר איתן פאר  
08:35 07.10.13
הטיפול שהוצע לך לא מתאים לנשים עם מחזור סדיר. יש טיפול שהוא טיפול הורמונלי חלופי, שבא להחליף את חסר ההורמונים הנגרם כתוצאה מהעדר ביוצים והעדר מחזורים ויש טיפול הבא להוסיף הורמונים למצב שיש פעילות הורמונלית אבל לא מספקת ולכן יש תופעות לואי.
 
טלי
12:30 03.10.13
כאשה שנכנסת לגיל המעבר קיבלתי המלצה לקחת ספאטון. מישהו מכיר את התוסף הזה?
 
ד''ר איתן פאר  
14:10 03.10.13
לא
 
יהודית
21:14 01.10.13
ד"ר פאר שלום,

אני בגיל 51 ומאוד סובלת מתופעות לוואי עקב גיל מעבר גלי חום, כאבי שרירים, נדודי שינה ועצבנות.
בבדיקות הפאפ שאני מבצעת כל שנה תמיד אני נאלצת לבצע בדיקה נוספת .
תSatisfactory for evaluation.
Transformation zone component present
(endocervical/metaplastic cells).

Specimen Adequacy
Negative for intraepithelial lesion or malignancy.

Interpetation/Result

HPV testing performed with f-HPV kit (Genomed) is negative for
HPV.

Specific primers for HPV types included in this assay:
High risk: 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68.
Low risk: 6,11.


Routine follow up.שובה אחרונה של הבדיקה
האם בתנאים הללו אני יכולה לקבל הורמונים כמובן תחת השגחה רפואית.
 
ד''ר איתן פאר  
07:08 02.10.13
בדיקת פאפ תקינה לחלוטין ותקפה לשלושת השנים הקרובות כך שאין כל צורך לשוב ולחזור עליה לפני זמן זה.
ואין כל קשר בין בדיקת הפאפ ובין הורמונים אותם עליך לקבל לאור תלונותיך והפגיעה הקשה באיכות החיים שלך
 
גל
00:23 28.09.13
שלום רב,
הנני בת 47,לפני כ 7 חוד' התחלתי טפול בנובופאם עקב התחלה של תופעות גיל המעבר: גלי חום ,עצבנות ובעיקר התגברות של מיגרנה הורמונלית ממנה אני סובלת כ 12 שנה .
לפני תחילת הטיפול החלו שיבושים בקבלת המחזור ,אך הוא לא פסק .
הרופא אצר שאני בפרה מנפאוזה והמליץ על הנובופאם שיוכל להקל במיגרנה .היתה הקלה בחודשים הראשונים אך בחודש האחרון יש לי מס' התקפי מיגרנה וכמו כן דמום קל במהלך כל החודש.
האם תקין שיש דמום קל במשך החודש ?האם ניתן להפסיק את הטיפול בנובופאם או שצריך בהדרגה ? יש לך המלצות אחרות לטיפול במיגרנה הורמונלית?
תודה !
 
ד''ר איתן פאר  
13:45 30.09.13
לא תקין.
הפסיקי את הנובופם ותראי מה קורה? האם המחזור חוזר ספונטנית? האם הדימום נעלם? האם יש או אין מיגרנות? וכו'
המשך הברור והטיפול מותנה בתשובות לשאלות הנ'ל.
 
גל
21:55 30.09.13
תודה על התשובה
האם ניתן להפסיק מידית את הנובופאם ,או שצריכה להמתין לגמר החפיסה ?
 
ד''ר איתן פאר  
07:06 02.10.13
רצוי לסיים את החפיסה היות ובמחצית השניה שלה הכדורים מכילים שילוב אחר של הורמונים מאשר במחצית הראשונה.
שלום ד"ר פאר
מצורפות בדיקות דם מלפני שבוע. האם מצביעות על תחילתו של גיל המעבר. את הבדיקות ביצעתי מכיון שהתחילו גלי חום, במשך כל היום, בערך כל שעתיים. ומכיון שמבחינה גנטית אני יודעת שגיל המעבר מתחיל במשפחת אימי מוקדם.
FOLLICLE STIMULATING HORMONE 42.5
Follicular phase 2.5 - 10.2
Midcycle peak 3.4 - 33.4
Luteal phase 1.5 - 9.1
Postmenopause 23.0 - 116.3
Pregnant <1.5
דרך אגב הבדיקות בוצעו בארצות הברית.
תודה רבה
אנה
 
ד''ר איתן פאר  
07:05 02.10.13
שלחת בדיקה אחת בלבד, ואין כל צורך להוסיף לתוצאה את הערכים בכל שלב של החיים היות ואת זה אני מכיר היטב.
הבדיקה אכן מרמזת בכיוון גיל המעבר אבל יש צורך בהשלמת בדיקות מקיפות , ובמיוחד אסטראדיול, אבל לא מטפלים בבדיקות אלא בסימפטומים , במידה וקיימים.
שלום,

מבקשת המלצה על גניקולוג/ית טוב/ה מומחה/ית לגיל המעבר באזור כפר סבא/רעננה,
מקצועי/ת ואנושי/ת כאחד...

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:02 02.10.13
מצטער אך פורום זה לא מיועד לקדם או לפרסם רופא זה או אחר אלא לתת תשובות עניניות בגין השאלות המופנות אלי. אבל באופן כללי יש מחסור גדול ברופאים שהתמחותם גיל המעבר ( מרוויחים יותר בבדיקות אולטראסאונד ולא בטיפול רפואי מקיף וכולל הדורש שנים של התמקצעות).
דר נכבד!
אני בת 53 ונמצאת כמעט חמש שנים אחרי הפסקת המחזור.
בחמש שנים אלה חלה ירידה בהרבה פונקציות פיסיולוגיות ומנטליות.
למרות זאת סרבתי לטיפול הורמונלי.
חשבתי שאסתגל עם הזמן.
היום אני מכה על חטא.
רואה את חברתי שבחרה בטיפול הורמונלי איך היא פורחת ואני דועכת.
השאלה שלי היא האם ניתן להתחיל טיפול גם מספר שנים אחרי הפסקת המחזור.
האם הוא יכול להפוך את הגלגל או האם בכלל הוא מסוכן לי?
המון תודה
ותיקי נהלל נהגו לומר שלא ניתן להחזיר את החלב לעטין הפרה.
יום שעובר לא ניתן להחזירו- בודאי שלא ברפואה.
אבל....
תבצעי מהר בדיקת דופלר של עורקי התרדמת ( קרוטיס- עורקי הצואר) בשאלה של הצרות, משקעים טרשתיים ועיבוי הדופן .
במידה והכל תקין, ניתן לשקול, אבל מחייב התייחסות מעמיקה לגורמים רבים נוספים.
ד"ר פאר,


בעקבות שאלתי על הפרשות חומות בסיומו של המחזור ותשובתך כי יש קשר ככל הנראה לביוץ שאינו תקין המאפיין את תקופת הפרה-מנופאוזה, כתבת כי לא מדובר בעניין מדאיג כל עוד בדיקת אולטרסאונד לא מראה ציסטות בשחלות.

לא עשיתי עדיין אולטרסאונד כיוון שזה קורה לי פעם ראשונה שהמחזור מתמשך כבר 9 ימים, עם הכתמות חום/אדום בניגוב, אך במידה וישנה עדות לציסטה באולטרסאונד, על מה זה יכול לרמז? משהו מסוכן ? או שוב כתוצאה משיבוש הורמונלי? קראתי שיש סוגים רבים של ציסטות וחלקן עלולות להיות ממאירות חלילה.

תודה מראש על מענה, רונה
בעמק ( יזרעאל) נהוג לומר שאין לקשור את העגלה לפני הסוסים. קודם אולטראסאונד ולאחר מכן דיון.
ד"ר פאר שלום,
כבת 47, מחזור סדיר בדרך כלל אך לאחרונה, אני חווה מעט שיבושים כמו איחור במחזור, או הקדמה שלו, ותופעה נוספת. הפרשות חומות בסיומו של המחזור. במחזור האחרון, אותו קיבלתי ב17 לספטמבר, הדימום היה רגיל, שום דבר שונה, ללא כאבים חזקים או דימום כבד או יוצא דופן אך כעת, 7 ימים מהופעתו של המחזור, "חזר" מחזורון קטן של הפרשות חומות מכתימות. לרוב המחזור שלי בן 5 ימים, אך הפעם, הוא ממשיך בצורת הפרשות חומות. האם זה קשור לתופעות הפרה-מנופאוזה לדעתך?
אשמח למענה,
חג שמח,רונה.
 
ד''ר איתן פאר  
10:29 26.09.13
דימום שבא כשבוע לאחר סיום המחזור קשור בביוץ והמשך ההפרשות החומות מעיד על ביוץ לא תקין הגורר יצירה לא מספקת של פרוגסטרון מהשחלה ולכן נמנעת יציבות רירית הרחם והיא מתקלפת בצורה לא סדירה ומכאן ההפרשות החומות.
תופעה זו מאפיינת את התקופה הטרום מנופאוזלית ואחת לכמה חודשים היא יכולה לחזור על עצמה.
אין בכך שום דבר חריג או מדאיג במידה ובדיקת האולטראסאונד שלך מדגימה שחלות תקינות ללא ציסטות.
 
רוני
12:39 23.09.13
אני פונה אליך לאחר שנפגשתי היום עם הגניקולוג שנתן לי את ההורמונים. לטענתו:
"כל ההורמונים גורמים במידה כזאת או אחרת לאגירת נוזלים,עלייה בתיאבון ולהשמנה" , הייתכן?. אני מודעת לכך שלא ניתן להתאים הורמון "בהתכתבות", אך האם מניסיונך ישנם הורמונים אשר אינם גורמים לתופעות הנ"ל?
 
ד''ר איתן פאר  
10:30 26.09.13
צודק הגניקולוג שלך אבל כפי שכבר כתבתי זו תופעה שצריכה לחלוף.
בת49 כמעט שנה לא קיבלתי מחזור.
לפני חודש ותצי שוב קיבלתי.ושוב חודש
וחצי לא קיבלתי.ועכשיו יש לי תחושות
של בעיטות בבטן העליונה בצד שמאל ז
זה מאוד מוזר ומדאיג האם זה שיך לגיל
המעבר?תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
10:31 26.09.13
תחושות בטניות בבטן העליונה , מעל גובה הטבור, בד'כ לא שייכות לתחום הגניקולוגי- חוץ מאשר במצב של הריון כמובן, ולכן נא לגשת להבדק.
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  112  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר