בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
סמדר
06:30 01.05.14
שלום,
אני סובלת מכל התופעות המוכרות לגיל המעבר.
רוצה להתגבר לפחות על בעיית היובש שמפריע לי ולבן זוגי ביחסי מין.
בעבר היה לי סרטן השד ולכן אני חושבת ומפחדת לקחת טיפול הורמונלי מקומי.
קראתי על נוזלים על בסיס מים, סיליקון ושמנים למיניהם.
מה הכי יעיל לדעתך?
ומה תוכל להמליץ לי, כי המצב ממש לא נעים
 
ד''ר איתן פאר  
03:30 06.05.14
את יכולה להשתמש בואגיפם 3 פעמים בשבוע לנרתיק במשך חודש ואז לרדת לפעמיים בשבוע ללא הפסקה וללא חשש
 
רויטל
14:12 01.05.14
לכבוד לי להיות המטופלת שלך.
לפני כחמישה ימים החלתי לקבל טיפול הורמונלי ע"י מדבקות אוורל...היתכן שאחרי זמן כה קצר יגרמו לחולשה,נוראית תחושה של כאב בחזה (לחץ) וקצת עקצוצים בידיים וברגליים? האם במקרה כזה יש להפסיק את הטיפול או לחכות לפחות שבועיים? אודה על תשובתך המהירה
 
רויטל
14:20 01.05.14
שכחתי להוסיף גם דימומים בלתי פוסקים
 
ד''ר איתן פאר  
03:29 06.05.14
הפסקי הטיפול ל5 ימים ותחדשי אותו שוב
 
רותי
08:49 30.04.14
רציתי לדעת אימי כבר 5שנים ללא מחזור לפני שנתים החל דימום של יום אחד בבדיקות נאמר לה שיש לה ניוון לאחר שנה שוב פעם דימום של יום יומים הרופא אמר לה שוב שזה ניוון והיתר הכל תקין ברצוני לישאול כמה פעמים יכול להיות דבר כזה
 
ד''ר איתן פאר  
03:28 06.05.14
הרופא צודק.. במידה וזה כל הזמן חוזר נותנים אסטרופם 1 מגר לעשרה ימים
שלום,

אני בת 50, בגיל המעבר ע"פ בדיקה בקופ"ח והמחזור פסק לפני כחמישה חודשים.
לפני כשלוש שנים, נתגלה DCIS ובבדיקת הפתולוגיה נמצא גם LCIS. עברתי מסטקטומי דו"צ,

חזרתי לחיי הרגילים, בריאה ומאושרת. איני מטופלת באף תרופה גם לא בטמוקסיפן, אותו סירבתי לקחת.

קראתי על תופעות גיל המעבר הכוללות התנוונות הווגינה ונראה לי, שאוכל "להילחם" רק בזה, כי להציף את הגוף באסטרוגן, עלול להיות מסוכן עבורי, לדעתי.

כל שאר התופעות סבירות ונסבלות.

קראתי תשובותיך בפורום לנשים בגיל המעבר, שאינך מסתייג מטיפול הורמונלי מקומי האם נכון הדבר גם לגביי?
אם אפשרי, למה לצפות? להתחדשות ימי כקדם?
אם לא יש לך הצעות עבורי?
סליחה על אורך ההודעה.
תודה להתייחסותך,
רחל
 
ד''ר איתן פאר  
03:25 06.05.14
את יכולה בשקט להשתמש בואגיפם פעמים בשבוע לנרתיק ללא חשש
 
רחל
12:19 02.05.14
האם יש הוראות עד כמה זמן מותר להשתמש בטפול הורמונלי מקומי בווגינה.
יכול להיות שאין מגבלת זמן? האם יכול להיות שהטיפול ימשיך להיות יעיל ללא הגבלה?
 
ד''ר איתן פאר  
03:23 06.05.14
כן לשתי השאלות. אין מיגבלת זמן והוא יעיל כל עוד משתמשים בו לאורך שנים רבות
אני בת 54 ולפני כ-8 חודשים אובחנתי כחולת טרשת נפוצה בצורה קלה . אני מקבלת טיפול בזריקת אוונקס פעם בשבוע. במקביל לפני כשנה הפסקתי לקבל מחזור ולפני כ-4 חודשים החלו אצלי תופעות קשות של גיל המעבר הפוגעות מאד באיכות חיי. גלי חום, קשיים בשינה, עצבנות .
איזה טיפול אני יכולה לקבל לאור מצבי הבריאותי על מנת להפחית או בתקווה להעלים את התופעות הנ"ל?

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
03:20 06.05.14
אין מניעה בטרשת נפוצה מקבלת טיפול הורמונלי במדבקות .
 
בתיה
18:34 01.05.14
אני מטופלת שלך וסומכת רק עליך. חוזרת על שאלתי מאתמול.
אני בסוף חבילת הנובופם- נותרו עוד 6 לבנים. והתחיל דימום
השאלה מה לעשות
1) האם להתעלם ולהמשיך כרגיל עד גמר החבילה (זה בינתיים מה שאני עושה)
2) להפסיק לספור שלושה ימים ולהתחיל חבילה חדשה בלי לסיים את זו עד הסוף
3) האם דימום בשלב כזה,יכול להיות, (זוהי החבילה/הפעם הראשונה עם הכדור ולפי הצפי הדימום אמור להגיע בסוף) .
אני מוטרדת כי לא יודעת איך להמשיך.
בתיה
 
ריקי
20:29 28.04.14
אני בת 50 מחזור אחרון לפני כ 8 חודשים.
סובלת מתופעות גיל המעבר, אולם יכולה לעמוד בהן.
תופעות מציקות... אבל לא סוף העולם.
מכל מה שאני קוראה כאן, ההמלצות שלך ללקיחת תחלפי הורמונים הן מאד חמות.
אתה מהלל ומשבח את היתרונות.
האם אין להם שום חסרונות ???
האם בכל מקרה כדאי לקחת אותם ?
 
ד''ר איתן פאר  
16:29 29.04.14
כבר כתבתי רבות בנידון. ובאריכות רבה בתשובות קודמות.
בקצרה הפעם- מטרת הטיפול ההורמונלי היא שיפור איכות החים מצד אחד ע'י מניעת תופעות מציקות כגון דכאון/ דכדוך, גלי חום, הפרעות שינה וכד ומצד שני מניעת מחלות של גיל מבוגר כגון אוסטאופורוזיס, אלצהיימר, השמנה, ירידה בחשק מיני והתקפי לב.
עיקר תופות הלואי מתואות קשורות בעליה בסיכון לקרישיות יתר - ולכן אסור לתת הורמונים לכאל להם יש טרומבופיליות- . מצב זה מתגבר משמעותית תחת עישון ולכן לא מומלץ לתת טיפול הורמונלי, כולל גלולות נגד הריון למשל, לנשים מעשנת. כמו כן ישנה החמרה של אבני כיס מרה והחמרה של מחלות נדירות המשופעלות ע'י הורמונים כגון מחלת הפורפיריה. מקובל לא לתת הורמונים כל עוד יש דימומים רחמיים לא מוסברים וכן בנשים הסובלת מסרטן שד.
 
בתיה
21:08 28.04.14
שלום רב,
אודה לך מאד אם תוכל בבקשה לפרט אילו בדיקות רפואיות רצוי לבצע על מנת לבדוק "כשירות" הגוף לקבל תחליפי הורמונים.
מראש לך אודה.
 
ד''ר איתן פאר  
16:23 29.04.14
פורום זה מיועד לספק הסברים ןהכוונה רפואית מבוססת עיובדות ולא להחליף את הרופא המטפל שאמור לדעת ולהפנותך לבדיקות המתאימות
 
רויטל
14:36 25.04.14
רציתי לדעת האם לתרופה יש תופעות לוואי..ובאלו תופעות לוואי חריגות יש להפסיקה. תודה
 
ד''ר איתן פאר  
10:43 28.04.14
מיקבץ נרחב של תופעות לואי , ו/או סיבוכים ו/או השפעות של שילובי תרופות אחרות עם התרופה, מצוי בעלון לצרכן של כל תרופה ותרופה.
 
רויטל
11:30 28.04.14
.קיבלתי מדבקות הורמונים וגם וויפאקס 75 ..גם איתי לא הטיבה התרופה גרמה לי ללחץ דם ודופק גבוה! עקצוצים והרגשת נימול ברגליים ובידיים
 
ד''ר איתן פאר  
16:22 29.04.14
להפסי ויאפקס
 
בתיה
10:12 13.04.14
שלום רב,
לפני כחודש פניתי וכתבתי לך שהמחזור מאחר לי למרות שתמיד היה לי מחזור סדיר.
פעם אחרונה המחזור איחר לי בשלושה שבועות אבל הוא היה תקין לחלוטין בלי החתמות וטיפטופים על התחתון בסיומו של המחזור, כמו כן הייתי אצל רופא נשים כפי שאמרתי לי לעשות והוא בדק אותי וגם עשיתי בדיקות דם והכל תקין והוא גם אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר להזכירך, אני בת 47 וחמישה חודשים.
החודש כלומר אפריל הייתי אמורה לקבל את המחזור בתאריך 23.4 וקיבלתי היום כלומר עשרה ימים לפני.
ברצוני לשאול האם זה תקין למרות שהוא אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר שיש לי עוד חצי שנה ואולי קצת יותר.
האמת שאני מאד מבוהלת ולחוצה ואשמח באם תסביר לי באם זה בסדר.
תודה רבה.
בתיה.
 
ד''ר איתן פאר  
19:48 19.04.14
אין כל ערך לבדיקת דם הורמונלית כל עוד את מקבלת מחזור וזה פשוט לא לענין ואפילו מעיד קצת על חסר תובנה של התהליך הפיזיולוגי הרגיל של הפסקת המחזור.
תהליך זה נמשך בין שנתיים ועד 6 שנים ומתאפיין בתקופות בהם יש מחזורים לעתים קרובות מדי, כל 18-24 יום , ותקופת בהם יש איחורים לפעמים של שבועות ובין לבין תקופות בהם המחזור ממש סדיר. זה התהליך הטבעי וכל עוד את מקבלת מחזורים אין כל משמעות לבדיקות הדם שלך שכן לא ניתן לעשות כל אינטרפרטציה של התהליכים העוברים עליך לפיהם.
 
בתיה
14:38 23.04.14
תודה רבה על ההתייחסות ותשומת הלב לכל הפונות.
בתשובתך אלי אתה עונה לי שאין שום טעם בבדיקות לפרופיל הורומנלי אבל כאשר פניתי אליך בתאריך 16.3.14 ובו שטחתי בפניך את הבעיות במחזור החודשי ענית לי יום למחרת כי נדרש בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ומעקב אולטראסונוגרפי אחרי שחלות ועובי רירית הרחם ולכן ביקשתי מהגניגולוג בדיקות דם לפרופיל הורומנלי והוא גם עשה לי אולרטה סאונד והכל תקין כפי שכתבתי לך.
אם כך ברצוני להבין באם בדיקות הדם היו מיותרות וזה המצב בגיל הזה?
כמו כן בבדיקות דם אשר עשיתי דרך הגניקולוג הוא הכניס גם בדיקת PTH כאשר הערך שיצא הוא 76 והערכים אמורים להיות 14-72 ולכן הוא שלח אותי לרופאת המשפחה והיא מייד נתנה לי לעשות את הבדיקות הנ"ל : CALCIUM
PHOSPHORUS 24
PHOSPHORUS INORGANIC
CALCIUM 24 hr
ברצוני לשאול האם הגינקולוג היה אמור להכניס את הבדיקת הנ"ל ? האם ערך של 72 שהוא קצת גבוה מצריך כזו סידרה של בדיקות כאשר הסידן שלי בגוף תקין, אין לי סוכר (ערך של 83) בבדיקת גלוקוז אחרונה ו- TSH 1.90 .
בעלי טוען למרות שהוא לא רופא אלא מהנדס כימיה תואר שני שאני סתם נכנסת למחול שדים מיותר והכל בסדר אצלי.
אשמח לשמוע את דעתך.
הרבה תודה.
בתיה.
 
ד''ר איתן פאר  
10:55 28.04.14
ערך של PTH תמיד עולה כפיצוי של הגוף לערכים נמוכים של ויטמין D ולכן כל הבדיקות הנוספות ששלחו אותך לבצע דרך רופאת המשפחה נראות לי מיותרות.
קודם נותנים וויטמין D וכעבור מספר חודשים חוזרים על בדיקת PTH
לגבי פרופיל הורמונלי- הוא כלל לא נחוץ לצורך קביעת כן או לא לתת טיפול, היות וטיפול הורמונלי נותנים על סמך הסימפטומים השליליים - כגון גלי חום מצבי רוח וכד'- עליהם האישה מתלוננת.
כאשר רוצם לברר וולבן תהיות, ולא לצורך קבלת החלטה טיפולית, שהיא כאמור נסמכית על קליניקה, אזי יש מקום לבצע בדיקות הורמונליות , אולרטאסאונד וכו'
 
כרמן
11:02 24.04.14
אני בת 50 המחזור החודשי פסק זה עתה. רוב התופעות האיומות של גיל המעבר כגון גלי חום ועצבנות יתר - נמשכו מספר שנים, עוד בהיותי עם מחזור חודשי ועתה נראה כי כמעט כולם נעלמו או לפחות פחתו.

השאלה: האם עלי לקחת טיפול כל שהוא "לתקינות" הגוף או כל התרופות והטיפולים הם עבור אותן תופעות לוואי..כמו גלי חום וכו'.

אם התשובה היא כן. אנא פרט מה עלי לקחת או איזה בדיקות לערוך.

תודה כ.
 
ד''ר איתן פאר  
10:50 28.04.14
לטיפול ההורמונלי 2 אספקטים- הראשון איכות חיים והשני מניעת מחלות זיקנה.
כל עוד יש פעילות הורמונלית יש אלמנט הגנה הן בפני סרטני שד, אלצהיימר , התקפי לב\, השמנה, ירידה בחשק מיני , דכדוך ושינויים במצבי רוח.
ולכן גשי בקשה לרופא מומחה של גיל המעבר,היוועצי עימו הן לגבי מיכלול הבדיקות שיש לבצע( ואני מפנה להרבה בדיקות כלליות), הן ממה את סובלת והן איך להחזיר לך איכות חייך.
בהצלחה
 
שולי
18:44 23.04.14
ד"ר שלום
קראתי מעט מתלונות הנשים באתר.
והאמת שאבדתי פוקוס
אז ככה הזעות לילה החלו לפני כשנה (קצת פחות)אני בת 50(בעוד מס חוד')
מחזור אחרון היה באוקטובר ,במהלך דצמבר קיבלתי אביאנה מרופא נשים שהשפיע נפלאות ,אך מיד הפסקתי בשל דעות קדומות.(נטלתי שבוע).
כמובן שההזעות המשיכו, חוסר שינה קשה מאוד.
לפני כחודש קיבלתי מחזור דל ביותר , אך סימני המנאופוזה רגילים וקשים.
שוב נגשתי למומחה לגיל המעבר שטוען כי המחזור נכון להיום חסר משמעות וכדאי לקחת אביאנה.
היום אני נוטלת אותם יומיים בלבד ללא שינוי ואפילו החמרה בגלי חום.
לפי מה שציינת לנשים ככל הנראה האביאנה זה לא הכתובת שלי.
אשמח להכוונה
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
10:46 28.04.14
אוויאנה יכולה כן להיות התרופה המתאימה לך ובלבד שתתאזרי בסבלנות לפחות 3 שבועות ורק אז תגבשי החלטה לגבי הכיוון של תועלת לעומת חסר תועלת מהאוויאנה
 
דינה
20:11 22.04.14
הדעות בנושא האם לקחת תחליפי הורמונים על מנת להקל את תופעות הלוואי בגיל המעבר הן רבות וקיצוניות.
למרות שנראה כי המחקר ההוא שגרם לבהלה הוכח כמוטעה וגרם לנשים רבות לפחד מאסטרוגן סיננטי, הרי שהפחד עדיין קיים בגלל תופעות הלוואי והגברת הסיכון לסרטן...
האם לך כרופא מערבי יש בל זאת איזושהי דרך להמליץ על טיפול טבעי ושונה מאשר גלולות כמו אביאנה אקטיבל או נובפלם ?
לדעתך מאד אודה.
 
ד''ר איתן פאר  
08:28 23.04.14
אני לא מסכים עם הפתיח שלך. יש רק שתי גישות- כן או לא לקחת טיפול הורמונלי.
כמי שעוסק בתחום מזה 40 שנה, והרשאון שפתח מרפאה לגיל המעבר כבר בשנת 1975. ועוקב , חוקר ומפרסם רבות בנידון, וחבר כמעט בכל פורום בינלאומי בנידון יש לי מספר מסרים אליך-
הראשון- בדקתי 1380 מאמרים רפואיים לקראת כנס גדול שהיה בברלין ובו התבקשתי לנהל דיון רב משתתפים שנמשך 6 שעות בנושא טיפולים תחליפיים לסימפטומים בגיל המעבר.
לצערי, לרובם הגדול יש אפקט פלצבו ולא אפקט אמיתי של תועלת. ולכן פירסומי האינטרסנטים השונים הקשורים שיצור ושיווק " תרופות" מסוד זה קרוב לודאי שאין להם הרבה על מה להסתמך, מבחינת הוכחה מדעית.
עלי לציין שכמו שבמערב לא חיו נשים לגיל מנופאוזה לפני 100 שנים- ( מתו סביב 46 ), כך גם במזרח, ולכן טיפולים "אלטרנטיביים" שנבדקו, ולעתים אף הוכחו כיעילים, לאחר מאות שנות נסיון ותצפיות, לא קיימים בתחום ספציפי זה.
הגישה השוללת את הטיפול ההורמונלי מתבססת על מחקר מוטעה שקשר הורמונים אלו לסרטן שד. ואין הדבר כך כלל ועיקר.

 
דינה
18:59 23.04.14
אני מניחה שהתכוונת למוצרים הטבעיים...? שכן נראה לי שאתה תומך נלהב של תחליפי אסטרוגן סינטטי
והאם אתה יכול לאמר בוודאות וללא כל ספק כי שימוש בתחליפי הורמנים לא מעלה את הסיכוי לסרטן השד ? אפילו לא ב 0.8 פרומיל ?
 
ד''ר איתן פאר  
10:45 28.04.14
אסטרוגן בלבד מוריד הסיכוי לסרטן שד במעל 30% ושל סרטן המעי- השני בשכיחותו אחרי סרטן השד במעל ל 60%
 
ריקי
00:40 26.04.14
האם לקחת או לקחת תחליפי הורמונים בגיל המעבר ???
ידוע לכל כי תוצאות מחקר ה WHI זרעו פחד רב בנשים וגם ברופאים שלהם וההחלטה היא לטפל רק בנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר ולא על מנת למנוע תחלואה...
האם זה אומר שבמידה ויש לי כח סבל ואינני "קוטרית" אזיי לא כדאי לי לקחת תחליפי הורמונים במידה והתסמינים אינם קשים.... ???
האם כדאי לנסות 3 חודשים לראות מהי ההשפעה ואז להחליט אם להמשיך או לא ? מה ההשלכות של החלטה כזו ???
 
ד''ר איתן פאר  
10:41 28.04.14
ואיך הגלגל מסתובב לו..
תקחי הורמונים התואמים למכלול תלונותיך בדיקותיך והאנמנזה האישית והמשפחתית ותבורכי בחיוניות ואיכות חיים נפלאה.
מזה זמן רב אני סובלת מהזעה לילית, אך כיוון שהמחזור הגיע בצורה סדירה לא קישרתי זאת לגיל מעבר אלא למזרון חדש שהחלפנו ומכיל ויסקוג'ל
לאחרונה המחזור התחיל "לשחק"... כבר 4 חודשים שאינו מגיע ולפני כן לקח לו 3 חודשים... (ב 8 חודשים קיבלתי פעמיים)
אני סובלת מגלי חום קלים... פשוט חם לי (בעירה פנימית), אני סובלת מגרד ועקצוצים באיזור הגניטלי, כאבי ברכיים... תחושת עייפות ולאות...
רופא נשים בקהילה נתן לי מרשם לאביאנה... אך פחדתי להתחיל איתם והלכתי לייעוץ עם רופא המומחה לגיל מעבר אשר אמר שבשלב זה רק וגיפם...
אני צורכת וגיפם כבר חודשיים עם הטבה חלקית אך איני יכולה לומר שאני מרגישה טוב כעת.
חזרתי לרופא בקהילה (אחר) אשר לטעמו אם אני מסתדרת עם תופעות אלו עדיף לא לקחת הורמונים... ובכלל רשם לי טבעקוטן...
בקיצור אני מבולבלת וזקוקה להכוונה...
התוכל בבקשה בבקשה לסייע לי ?
האם ייתכן שחלון ההזדמנויות ללקיחת הורמונים כבר עבר ? כי הבנתי שניתן להתחיל רק בתוך שנה... ואם להתייחס להזעות הליליות, הרי שעבר הרבה יותר .
 
ד''ר איתן פאר  
10:18 22.04.14
טעות בכמה מישורים. ראשית את יכולה להתחיל לסבול מתסמיני גיל המעבר למרות שיש לך מחזור , שאינו כלל סדיר- וזו בדיוק תקופת המנופאוזה.
שנית- ואגיפם יכול לעזור מעט לנרתיק ותו לא.
תחושת החום והזעות הלילה אכן מרמזים על הצורך בטיפול אבל כל עוד יש לך מדי פעם מחזור הטיפול אינו האוויאנה כפי שרשם לך רופא המשפחה ( ולכן טיפול והמלצה תרופתית לגיל המעבר ולהורמונים יש לקבל ממוחה בתחום) אלא תכשיר הנקרא נובופם .
השוני יתבטא בכך שאם הנובופם תקבלי מחזור כל חודש, קל אבח יהיה מחזור .
תחת אוויאנה את לא אמורה לקבל מחזור , במידה וא המנופאוזה ולא בפרימנופאוזה.
אוויאנה בפרימנופאוזה תגרום לדימומים ממושכים.
ואזי כל הסימפטומים יעלמו לך.
 
ריקי
04:54 23.04.14
ראשית תודה על תשובתך המלומדת והמהירה.
את המרשם לאביאנה קיבלתי מרופא נשים כללי, לא רופא נשים המתמחה בגיל מעבר אבל לא מרופא משפחה.
שנית את ההזעות הליליות חוויתי כבר לפני שנתיים ויותר, בתקופה ההיא המחזור היה סדיר.
כיום ב 8-9 חודשים האחרונים המחזור אינו סדיר...
גם שאר התופעות יותר מורגשות...
האם לא כדאי לפתח כושר סבל ולצלוח את התקופה הזו ללא תחליפים סינתתים ?
איך ניתן לדעת בוודאות אם אני בתקופת המנפאוזה או פרימנפאוזה ?
ולאחר דבררי כעת, מה לדעתך צריך ????
 
ד''ר איתן פאר  
08:21 23.04.14
התובנות הרפואיות והמדעיות כיום שלגלי חום ישנה השלכה ארוכת טווח הקשורה במחלת אלצהיימר ויתר סוגי בדמנציה.
בזמן גלי חום ישנה ירידה חדה בזרימות הדם למוח ונגרם נזק , לעתים בלתי הפיך, עם תמותת תאי עצב במוח והצטברות שלהם למשקעים הקרויים על שם אלצהיימר., ושנים מאוחד יותר התפתחות של מחלה זו וסוגים נוספים של דמנציה.
ועדיין לא הזכרתי את הירידה הניכרת באיכות חיים , באיכות שינה, בחיוניות, במצבי הרוח הדכאוניים, הירידה בחשק מיני, באוסטאופורוזיס , הפגיעה בבריאות הנרתיק, , הנזק לשריר הלב.. ועוד ועוד.
האם עכשין ברורה הסיבה מדוע , לדעתי, חובה לקבל טיפול בכל מקרה של סימפטומים- בראיה לטווח ארוך?
אסור , לא נכון, ואף מזיק "להסתגל" למהשו כלל לא טבעי.
הבעיה היא בהעדר ידע ומודעות ונכונות לתת את מלוא ההסברים האני מעלה בפורום זה בכדי שנשים כמוך יוכלו לקבל החלטות מושכלות בעצמן.
 
ריקי
23:19 23.04.14
ששווה לנסות...
השאלה איך אדע שאני "מספיק בריאה" בשביל להתחיל אותן ושלא עבר לי חלון ההזדמנויות...
איזה בדיקה אובייקטיבית תאשש את מצב בריאותי ?
 
ד''ר איתן פאר  
08:57 24.04.14
חלון הזדמנויות קשור בשני דברים- הראשון הזמן שחלף מהמחזור האחרון ועד תחילת הטיפול ההורמונלי? - במידה ופחות מ2-3 שנים, וללא הסטוריה משפחתית של שומני דם גבוהים או מחלות טרשתיות, ניתן להתחיל ללא היסוס אחרי בדיקת שד וממוגרפיה ( מהשנתיים האחרונות)
במידה ועבר יותר זמן, או שיש היסטוריה משפחתית עשירה בהתקפי לב בגיל צעיר וכד'- הרי שמומלץ קודם לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי התרדמת ( קרוטיס) בצואר, דו צדדי בכדי לודא שטרם נוצרו משקעים טרשתיים בכלי הדם ורק אז ניתן להתחיל בטיפול ההורמונלי ללא חשש.
וכל האמור נכון , שריר וקיים, למעט נשאות של טרומבופיליה- סיכוני קרישיות יתר.
 
סיגל
12:41 23.04.14
הנני בת 49 + סובלת כבר שנה וחצי ממחזורים בלתי סדירים, הוא יכול להופיע לעתים לאחר שלושים יום ולעיתים לאחר 45 יום וכשהוא מגיע הוא מלווה בכרישי דם. כמובן שאני במעקב אצל רופא נשים , בכל פעם אני נוטל ת כדור להפז\סקת דימום במשך 5 ימים פעמיים ביום, המחזור מתמעט אך לאחר הפסקת הכדור הוא שוב מתחדש בעוצמה גדולה יותר ונמשך בין שבועיים לשלושה באותה דרגה. ביצעתי בדיקת צואר רחן לפני חודש, עדיין אין תוצאה ,בקרוב יש לי גם אולטרסאונד. הרופאה נתנה לי גם כדור בשם דופנסטון שאני לוקחת מזה יומיים אך המחזור לא מפסיק אלא להיפך מתגבר. מה פשר הענין ומה עלי לעשות? עליי לציין שהדבר גורם לי לאנמיה נוראית 7 המוגלובין, חולשה ועייפות, אני מקבלת זריקות ברזל אך ההמוגלובין לא עולה בשל דימום מסיבי. אודה לתשובתך.
 
ד''ר איתן פאר  
13:34 23.04.14
את מתארת דימום אופייני לחסר סדירות הורמונלית
זו בדיוק ההתוויה להתקן תוך רחמי מסוג מירנה.....ולא להוציאו לפני תום 5 שנים.!
שלום רב - בת 62 לוקחת אביאנה כבר מס' שנים. בחודשים האחרונים יש לי תסמינים מוזרים בלילה של קור פנימי שלא עובר עם כל השמיכות והלבוש. כאילו כל הגוף דוקר קלות מבפנים. משהו דומה לצמרמורות פנימיות ללא רעד.
גם העור באזורים האינטימיים כואב ורגיש ללא מימצאים. אני שמה עכשיו גינומונל 3 פעמים בשבוע + דרמהקומבין ויש הקלה זעירה בעור .
מה יכול להקל עלי בשתי הבעיות?
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
10:13 22.04.14
השתמשי בטבליות נרתיקיות של ואגיפם 10 מג'ר 3 פעמים בשבוע במקום דרמהקומבין ואז תוכלי גם להפסיק, עם הזמן שימוש בגינומונאל- אותו יש לשים פעמיים בשבוע ולא שלוש פעמים.
לגבי תחושת הקור, תבדקי תפקודי טיירואיד- בלוטת התריס ורמת ויטמין B 12
 
רויטל
14:20 03.04.14
הנני בת 52 עד לפני חודשיים טופלתי כשנתיים בכדורים לל"ד כעת הפסיק לי הרופא לפני 3 שבועות אחרי בדיקת הולטר. שבוע לאחר התחלתי להרגיש ממש לא טוב ומקשרת זו לגיל המעבר..גלי חום , בחילות דופק מואץ ול"ד עולה..(אין לי בעייה לבבית) רופא נשים הציע לי לקחת אסורופם 2 מ"ג פוחדת לקחת הורמונים...ולא יודעת אם התקפי הדופק המהיר ועלייה בל"ד קשורים לגיל המעבר...איכות חיי נפגעה מאד..יש לי תחושה של אי שקט והרגשה רעה. אין סכנה בלקיחת הורמונים מהסוג הזה? אשמח להתייחסותך.אגב הרופא המטפל נתן לי דרלין 10 למקרה שיעלה ל"ד מה לעשותתתתתתתת????
 
ד''ר איתן פאר  
14:14 06.04.14
אכן את מתארת תסימנים של חסר הורמונים ואזי הטיפול ההורמונלי ממש יעזור לך.
אבל האם עברת ניתוח כריתת רחם? שכן רק אסטרוגנים אסור לתת למי שיש לה רחם והיא חייבת לקבל גם פרוגסטרון.
 
מירה
14:20 06.04.14
לא עברתי ניתוח כריתת רחם. יש לי טבעת מירנה כבר כמה שנים ועכשו ההורמונים שנתנו לי נקראים אסטופרם..כ(כמו שכתבתי לך) אז זה יעזור?
 
ד''ר איתן פאר  
08:30 20.04.14
קרוב לודאי שכן במינון של 2 מג'ר
 
רויטל
13:34 18.04.14
שלום
האם אתה ממליץ על תוסף תזונה פמארל? האם יש לו תופעות לוואי? כי לא כתוב כלום ...
והאם יתכן שהורמונים מעלים לחץ דם?
אודה לך על תשובתך
חג שמח
 
ד''ר איתן פאר  
19:50 19.04.14
פמארל הינו תמצית סויה. סויה מכילה פיטואסטרוגנים אשר יש הטוענים שיכולה להקל במידה קלה על תסמיני גיל המעבר ויש רבים הטוענים שלא.
סויה בגיל 50, לעומת סויה הניתנת מילדות, יכולה לעלות שכיחות סרטני שד וקיבה אבל אין מספיק עבודות עם מובהקות סטיטיסטית ראויה לכך.
במידהנ ויש יתר לחץ דם, אסטרוגנים יכולים לעלות אותו ובמידה ואין לא סביר שהם ישפיעו כלל בכיוון.
 
רויטל
20:19 19.04.14
אז יש מצב שפמארל יעלה את לחץ הדם גם? (לנוטלי כדורים ללחץ דם)
 
ד''ר איתן פאר  
08:30 20.04.14
יש !
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  118  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר