בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
נורית
13:47 07.10.12
בת 44 4שנים בלי מחזור סובלת מכאבי מחזור ובניגוב של השתן יוצא צבע צהבהב האם זה אומר שבטוח שאני אקבל מחזור או שזה לא מחיב בדיקה שלפני חודשים הכל היה תקיןיכול להיות שזה קשור למערכת השתן
 
ד''ר איתן פאר  
07:35 10.10.12
הפרשות צהובות חייבות טיפול
גשי לבדיקת גניקולוג
תקפידי על שתיה מרובה- כלומר צבע שתן שיהיה צלול
 
נורית
15:51 10.10.12
האם אני צריכה ללכת לרופא שהעיסוק שלו קשור למעבר השתן שכחתי איך קוראים לרופא כזה
 
נורית
15:54 10.10.12
זה לא הפרשות ואני אחת ששותה 2ליטר ליום זה פשוט בניגוב אחרי הטלת שתן ולא תמיד אלא פעמיים שלוש בשבוע זה בצבע צהוב וחרי כמה פעמים זה לבן סליחה על השאלות
 
ד''ר איתן פאר  
07:36 11.10.12
אורולוג . אורולוגיה זה המקצוע הקשור בבעיות שלפוחית שתן ולכן נא לפנות לאורולוג .
 
אורלי
16:43 09.10.12
ד"ר פאר היקר שלום רב!!!

הייתי שמחה להבין מספר שאלות בקשר לטיפול הורמונלי חלופי בגיל המעבר.

ראשית, האם יש לטיפול הורמונלי גם השפעה על הקיבה? כאשר פסק לי המחזור התחילו לי באופן מוזר המון בעיות עם הקיבה. צרבות, כאבים, קשיי עיכול. דבר שלפני כן לא היה לי. כל אלה נעלמו כאשר התחלתי בטיפול ההורמונלי. השאלה שלי האם ייתכן שלטיפול היתה הטבה גם בעיכול (הרבה מהתרופות שנועדו לכך, כמו אומפרדקס וכאלה לא ממש עזרו רק באופן רגעי).

שאלה נוספת, אני יודעת שיש המון חילוקי דעות בקשר לבטיחות הטיפול ההורמונלי מבחינת השלכות של מחלות שונות לעתיד והרבה רופאים שממליצים על טיפול כזה מבקשים מהמטופלת להפסיק אותו בשלב כלשהו מהחשש לסכנה כזו. יצא לי לדבר עם נשים ממש מבוגרות (מעל גיל שבעים) שלוקחות הורמונים המון המון שנים פשוט מפני שכאשר הן הפסיקו חזרו להן כל התופעות בגדול. הן טענו שמוטב להן לחיות בחשש ובסיכון מאשר לחזור לוותר על איכות החיים שהטיפול הזה העניק להן. האמנם אין חשש לקחת הורמונים שנים ארוכות כל כך?

שאלה נוספת שקשורה בשאלה הקודמת:האם להורמונים שבטיפול יש השפעה על התפתחות של סוגי סרטן שונים מלבד אלה הנשיים. אני יודעת למשל, שהפרוגסטרון חשוד כטריגר לסרטן שד אבל בלעדיו האסטרוגן חשוד כגורם לסרטן צוואר הרחם, רירית? האם סוגי סרטן אחרים עלולים גם הם להיגרם כתוצאה מהטיפול הזה?
אני יודעת שהטיפול הזה מגן למשל מפני סרטן המעי הגס...

שאלה אחרונה שמאד מאד מעניינת אותי היא: האם ניתן לקחת את הטיפול הזה בצורה מחזורית, כלומר כשם שלוקחים גלולות למניעת הריון למשל, שלושה שבועות טיפול - שבוע הפסקה. ובכך לחקות למעשה את הטבע הנשי של שבוע ווסת (למרות שהיא אינה מופיעה). נראה לי שכך תנתן לגוף מנוחה של שבוע מההורמונים ואיזו התנקות. האם אני טועה? האם יש איזושהי סכנה בסוג כזה של טיפול?
 
ד''ר איתן פאר  
08:07 10.10.12
יופי של שאלות, אז הרי התשובות.
1- אסטרוגן משנה הרכב של מיצי קיבה ולכן עוזר יפה לבעיות עיכול. כמו כן מגביר יצירת מיצי מרה, ויותר חשוב, משנה את הרכב מיצי המרה ( ובכך תורם לירידה של למעלה מ 60% בשכיחות סרטן מעי
2- נעשה סדר עם משך לקיחת ההורמונים.
עד גיל 60 יש כמעט קונזנסוס בקרב רופאי גיל המעבר לגבי לקיחה של הטיפול ההורמונלי.
בגיל שישים ישנה המלצה להפסיק למשך 2-3 חודשים. בחודש הראשון של ההפסקה עדין מרגישים טוב. לקראת סופו מתחילים לחזור גלי החום ויתר תופעות גיל המעבר, אולם- בשני שליש מהנשים התופעות ממש לא משמעותיות, לא פוגעות באיכות חיים ונעלמות ספונטנית תוך שבועות ספורים.
לעומתן , בכשליש מהנשים חוזרות תופעות גיל המעבר , ובגדול, וזה מסמן לנו הרופאים שהגוף זקוק ביולוגית להורמונים ולכן אלאו ימשיכו עם הטיפול.
אני חייב לציין שיש לי אוכלוסיות נשים שעברו גיל 75, המבוגרת כיום בת 94, וממשיכות עם הטיפול ההורמונלי, נראות ומרגישות ומתפקדות נפלא.
3- הקשר ההורמונלי לסרטנים.
אסטרוגן בלבבד מוריד בשליש בכ 30% את הסיכוי לחלות בסרטן שד ( שהגורם העיקרי לחלות בו הוא הגיל. ככל שהאישה מבוגרת יותר, כלומר מתרחקת מהתקופה שהיו לה פעילות הורמונלית.)
כמו כן אסטרוגן מוריד סרטן קולון משמעותית ביותר.
אבל אסטרוגן גורם לשגשוג רירית הרחם ויכול לגרום להתפתחות סרטנית בה, וזו הסיבה היחידה מדוע חובה לתת פרוגסטרון, להגנה על רירית הרחם.
אבל, לעומת סוגים בודדים של אסטרוגן, יש עשרות סוגי פרוגסטרון ולכל אחד מהפ פרופיל ביולוגי שונה.
פרופיל ביולוגי אומר- היכולת לפתח תופעות לואי , כגון סרטן שד.
יש כאלו שמאד תומכים, ויתכן גורמים, לעליה קטנה בשכיחות סרטן שד, ויש כאלו שלא.
ולכן חובה להכיר היטב כל סוג וכל תכשיר, לא להשתמש במה שמסכן ( אפילו עם יש חברות תרופות גדולות המנסות בכל כוחן ל"שכנע" רופאים להשתמש בתכשירים שלהם) אלא להתאים לכל אישה טיפול ספציפי שיתאים למבנה הגוף שלה, לתלונותיה , לבדיקות הדם, לרקמת השד, לסיפור משפחתי ועוד.
4- ןךבסוף- לא טוב לתת טיפול הורמונלי בצורה מחזורית, כמו גלולות, היות וזה מעלה קרישיות ועלול לגרום לפקקת וורחדחת, ואפילו עורקית שזה כבר מסכן חיים. וכן חובה לקחת ברצף.
מקווה שהכל ברור
כל טוב לך.
ראשית, המון תודה על התשובות המנומקות.
מצד שני, התשובות העלו בי שאלות נוספות:
תמיד כשדנים בטיפול הורמונלי לגיל המעבר משתמשים בגלי החום כנקודה הגבוהה בסרגל התופעות שמאפשר נתינה של טיפול הורמונלי או מחדש טיפול כזה באם הופסק ובאם האישה חווה תופעות של גלי חום.
אני חייבת להודות שאני מרגישה מעט אשמה ומפונקת כשאני נוטלת את הטיפול ההורמונלי מסיבות אחרות. אני בקושי חוויתי גלי חום אבל חוויתי המון נדודי שינה, דיכאון קל, חוסר ריכוז, ובאופן כללי הרגשתי כבויה. כל אלה נעלמו מרגע שהתחלתי את הטיפול. האמת היא שאני גם קצת בפניקה מכיוון שאמא שלי לקתה באלצהיימר וכל אימת שהרגשתי ירידה קוגניטיבית היתה לי תחושה שגם אני יכולה בקלות להיות "בדרך".
דר נכבד, האם היית מטפל בי בטיפול הורמונלי בגלל התופעות שציינתי גם אם לא סבלתי גלי חום?
שאלה נוספת שעלתה אצלי היא איך אפשר לדעת שהפרוגסטרון שאני נוטלת אינו בר סיכון והוא אופטימלי? אני לוקחת את המדבקות, אוורל קונטי, שעל פי מיטב ידיעתי הפרוגסטרון בהן הוא סינטתי. אני חייבת לציין שאני מרגישה נפלא עם המדבקות. האם אני אמורה לחפש תחליף?
ולבסוף, עניין הסכנה של קרישיות הדם, מדוע היא אינה קיימת בטיפול למניעת הריון? הרי גם הנשים הפוריות לוקחות שלושה שבועות הורמונים ושבוע אחד הפסקה. האם הן אינן חשופות לסכנה של פקיקת כלי דם.
רוצה להודות לך שוב על הנכונות לשתף אותנו הבנות בנבכי הטיפול ההורמונלי.
המון המון תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
07:35 11.10.12
את לא צודקת. גלי חום מהווים את הסיבה הראשונה, ואולי העיקרית, מדוע פונים מלכתחילה , אבל הם מהווים רק סימפטום אחד, וחשוב ככל שיהיה יש תופעות רבות אחרות שיש להתייחס אליהן בכובד ראש, ושהמכלול שלהן פוגע באיכות חיים בהווה ובעתיד. ולכן כלל השיקולים נכנסים ומביעים להחלטה כן או לא טיפול הורמונלי.
במקרה שלך, כן חד משמעי.
המדבקות- מעולה, המשיכי ללא כל חשש ללא מיגבלות זמן.
יש הבדל מהותי בין סוגי ההורמונים והמינונים שלהם בין גלולות וטיפול הורמונלי חלופי לגיל המעבר ולכן כל אחד נילקח אחרת ולכל אחד פרופיל ביולוגי שונה. ובהכרח תופעות לואי ומטרות שונות.
אני בת 53 עד לפניי שנתיים שקלתי 54 ק" ג גוף מדהים כמו בת 18 יפה. לפניי שנה כנכנסתי לגיל המעבר בן אדם בריא לחלוטין והיום גלי חום, הזעת יתר שבחיים שלי לא הזעתי ככה בפנים מים, אני בן אדם יבש כל חיי , ישנה 5 שעות בקושי כאבים בכפות הרגליים הולכת כמו זקנה ,והחשוב לי לאמר שהיום אני שוקלת , 60 59 ק"ג, במיוחד במותניים ואפילו בטן למה ,מאיפה זה בא לי לעזזל הייתי שטוחה בריאה ,מה עלי לעשות בכדי לחזור למה שהייתי שמחה ,כאבים בכפות הרגליים אפילו כף רגל אחת נפוחה טיפה מאז הפיזאוטרפיה, יש לי בעיה שאני לא יכולה לרוץ עכשו או לעשות הליכה כי כפות הרגליים שלי כואבות אני מטפלת בפיזאוטרפיה אבל נראה לי שהמצב רק מחמיר ולא מועיל ,אני נכנסתי לאפטיה לאדישות לבעלי כי מה שאני מתלוננת הוא אומר שגם לו יש כאבים בראש ברגלים וכו...זה לא עוזר לי אין לו הצעות תשארי ככה בלי כדורים כי זה יסכן אותך , זה מה שהוא יודע לאמר טבעי,כי את תמותי מהכדורים תמיד היה אנטי כדורים בשבילי , לעצמו הוא מכור , מה אני יכולה לעשות בכדי להרגיש טוב . מזל שיש לי ילדים בגיל העשרה זה עושה לי הכי טוב בעולם הכל מתגמד זאת הנחמה הגדולה שלי, אבל ... נכון גיל המעבר אבל למה השמנה , למה כאבים בכפות הרגליים נגמרו לי החיים כבר זהו ? אין לי כוח לכאבים בכפות הרגלים להזעת יתר בן אנשים ולחוסר השינה ,העבודה שלי 8 שעות בעמידה,האם אומגה 3 עוזרת במשהו בגיל המעבר?יש משהו טבעי . סליחה על כמות השאלות.
ואשמח לקבל תשובות לשאלות.וחתימה טובה
שלום לך
ראי תמצית פיפטי אייג' של ארומה מדיק לטיפול בתופעות גיל המעבר. מכילה מיצוי צמחי מרפא רלוונטיים.

בהצלחה
לא רלוונטי, לא עוזר מעבר לפלצבו ופירסום מוטעה.
לרבע מכלל הנשים יעלמו תופעות גיל המעבר ספונטנית גם עם ישתמשו באספירין, בסוכרזית, במיץ גזר ובשיבולת שועל.
זה על אותו בסיס בדיוק.
 
ד''ר איתן פאר  
07:44 10.10.12
והכל מתנקז לבעיה הורמונלית קשה
וכבר הרחבתי מאד מאד את ההסבר שכאשר :
1-יש גלי חום- ישנה ירידה בזרימות דם למוח, בעתיד תורם מכריע בהתפתחות אלצהיימר, ובהווה גורם לדכאון, אובדן חיוניות וכתוצאה אפטיה, והפרעות קשות בשינה
2-השמנה- כאשר אין הפרשת אסטרוגן מהשחלה, אין מה שינטרל המשך ייצור והפרשת טסטוסטרון מבלוטת יתרת הכיליה - האדרנל. זה גורם להשמנה בטנית, לעליה מסוכנת בשומני דם, למשקעים טרשתיים ובעתיד לאירועים מוחיים והתקפי לב ( המהווים ביחד את הסיבה העיקרית לתמותת נשים). ולכן השמנה בטנית אינה קשורה בפעילות או חסר פעילות, גופנית, אלא בחסר איזון הורמונלי.
3- כדורים- הכלל ברפואה האנדוקירנולוגית קובע שכאשר אין פעילות הורמונלית , וכתוצאה ניגרמים נזקים קשים לגוף חובה להחזיר פעילות הורמונלית. ממש כמו שנותנים אינסולין לחולי סכרת, או אלטרוקסין לתת פעילות של בלוטת התריס.
ולכן, בשקלול כל תלונותיך והפגיעה הקשה שזה גורם לך באיכות חיים, את מסוג הנשים שמאד מאד רצוי, כדאי ואף מומלץ לתת לך טיפול הורמונלי חלופי , ויפה שעה אחת קודם.
לא ברור לי מי מונע זאת ממך ומי לא מעונין שתחזרי לחיות ולהנות ולהרזות ולהיות אישה חיונית, רזה ויפה כפי שהיית.
עצתי לך- התעלמי וגשי מיד , ללא דיחוי, לקבלת טיפול- ורק תרווחי- ובגדול.
 
ענת
11:35 09.10.12
קרוב ל5 שנים ללא מחזור בת ג2 סובלת שנים מתת פעילות של בלוטת מגן לאחרונה החלפו לי את האלטרוקסין ליוריטקס חודש לאחר מכן סבלתי מוא מדפיקות לב עודף תיאבון כאבי מחזור והופעת דימום שלחו אותי ישר לעשות בדיקה והבדיקה העלתה שאני סובלת מעודף פעילות של בלוטת מגן שינו לי לפני שבועים את המינון הרופא אמרה שזה יכול לעשות שינויים משמעותיים עם המערכת ההורמונלית וכן בבדיק גניקולוגית נאמר לי שזה בעיקבות שינויים של פעילו יתר של הבלוטה אבקש לדעת מה דעתך סליחה על אריכות הדברים
 
ד''ר איתן פאר  
07:51 10.10.12
קרוב לודאי שהצדק עם רופאיך שכן חסר איזון טיירואיד גורם להרבה בעיות .
רק לאחר קבלת איזון טוב של בלוטת המגן, ניתן להעריך מחדש תלונות , במידה וישארו כאלו.
 
גילה
07:13 07.10.12
שלום,
אני בת 37 ,נוטלת פרוגילטון כ-10 שנים בעקבות הפסקת המחזור והופעת תופעות גיל מעבר :גלי חום,הזעות...

בחודשיים האחרונים חשה כי גלי החום חזרו.
מעוניינת לדעת האם עלי להחליף את הפרוגילוטון במשהו אחר?

האם לאחר כ"כ הרבה שנים מומלץ עדיין להמשיך ליטול תרופה כלשהי ?
(חשוב לציין כי אני בטיפולי פוריות )

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
07:49 10.10.12
ניתן בהחלט לשנות, ואפילו רצוי, אולם היות וזה עלול להתנגש עם טיפולי הפוריות שלך עליך להוועץ עם הרופא המטפל שלך.
תחליף מעולה לפרוגילוטון הוא נובופם.
סליחה, האולטרסאונד בוצע בעת הדימום הממושך ונמצא תקין
אין משמעות לאולטראסאונד בזמן שרירית הרחם מתקלפת- כלומר דימום. יש לבצע את הבדיקה עם סיום הדימום.
שןלום
בת 56.5 מזה כ-8 חודשים ללא מחזור.
סובלת מאוסטאופמניה. רופאת המשפחה נתנה טיפול באויסטה שגרם לגלי חום.
לאחר אולטרסאונד שנמצא תקין , הגניקולוג הפסיק את הטיפול באויסטה ונתן אנג'ליק. במשך חודשיים וחצי הכל היה נפלא. ואז החל דימום שנמשך למעלה מ-3 שבועות כולל כאבים כמו במחזור. הגניקולוג הפסיק את האנג'ליק נתן ל- 10 ימים פרימולוט נור ולאחריו התחלתי באקטיבל כחלופה לאנג'ליק. עם התחלת הטיפול בפרימולוט הדימום פסק. אך כ- 5 ימים בלבד לאחר נטילך האקטיבל שוב חזר הדימום. מה הסיבה? מ ה לעשות?
 
ד''ר איתן פאר  
07:46 10.10.12
פשוט-חסר איזון הורמונלי נכון.
דרך ביצוע אולטראסאונד נרתיקי מודדים את עובי רירית הרחם.
דקה מדי- גורם לדימום ויש צורך לתת אסטרוגן לחודש, לבנית הרירית, ורק לאחר מכן לחזור לאקטיבל.
עבה מדי- יש לגרום לקילוף הרירית ע'י פרוגסטרון ואז לתת מינון הורמונלי נמוך יותר - כגון אוויאנה.
 
סימו
11:53 07.10.12
אני אשה כבת63 ואני בחצי השנה וכצת יותר יש לי ריח של זיקנה אני מריחה לא טוב וזה לא שאני לא מתקלחת אדרבה גם לפני כמה חודשים אני בלי גשר בצד של הפה וגם אני מרגישה מזה ריח לא נעים. אני גם אכתוב שאני לוקחת כדורים לעצבים .לסוכרת ולתת פעילות בלותת התריס.אגב לכל רופא שאני הולכת אני מספרת את זה.האם יש לך תשובה טובה בשבלי?
 
ד''ר איתן פאר  
07:34 10.10.12
תנסי רופא ממוחה בבעיות פה ולסת היות ומשם מקור הריח
 
נורית
14:51 09.10.12
העם אישה בסיום מחזור אחרי כמה שנים שהיא עושה בדיקות דם והכל ממש תקין ופיתאום מופיע לה דימום ברגע שהבדיקות תקינות מאוד זה סביר שהכל תקין אחרת היה שינוי בבדיקות דם
 
פרופ' יונה תדיר  
16:38 09.10.12
שאלתך אינה ברורה וכדאי לנסח אותה שוב. מה גילך? מתי פסקה הווסת? על איזה בדיקות מדובר?
פרופ' תדיר
 
נורית
16:40 09.10.12
 
פרופ' יונה תדיר  
17:16 09.10.12
אין מונח כזה. לכל בדיקה ובדיקה יש שם.
אני לא ממציאה.מצאתם פתרון לגברים לנשים עוד לא.אני מקווה שהדור הבא של רופאים יביא פתרון.
אני מקווה שדורות אחרים של רופאים יהיו טובים יותר. בשלב זה, המלצתי למצוא את הפתרון קרוב יותר, אולי בראי. הדבר לא נאמר ממקום ציני חו"ח אלא ממליץ ותומך.
פרופ' תדיר
אין דבר כזה ריח של זינקה. נשים בנות 63 הן צעירות פעילות מאד כיום. עליך להשתחרר מתחושת ״זיקנה״ זו, לקחת את עצמך בידים, לטפל נקודתית בכל בעיה, בין אם שינייםחניכיים או בלוטות, להקפיד על היגיינה, ולצאת לבלות. שנים רבות וטובות לפנייך. הכל רק בראש.
פרופ׳ יונה תדיר.
 
נירה
16:41 26.05.12
בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס .מאוזנת מטופלת ביוטירקס.לפני 3 שנים עברתי קוניזציה בגלל CIN 2-3 .מאז זה תקין ואני בבקורות.
לפני שנה וחצי סיימתי לקבל מחזור ,מאז לא היו לי ווסתות אך לפני חודש קבלתי דמום . היו לי כאבי שדיים ותחושות כמו לפני מחזור ואז לפני חודש קבלתי דמום בן 3 ימים ,כמו ווסת .רופאי בצע לי בדיקה גניקולוגית .מצא מעין פוליפ בצוואר הרחם.באולטראסאונד שבצע לי במרפאתו , לא גלה משהו חריג, לא ראה מיומה והפוליפ נראה קטן ,
רירית תקינה .לקח לי בדיקת פיפל ,פאפ, ודגימה מהפוליפ לפתולוגיה .כעבור חודש שוב קבלתי דמום כמו מחזור בן כמה ימים .קבלתי גם התוצאות והרי הן:
בבדיקת פיפלWEAKLY PROLIFERATIVE ENDOMETRIUM .בבדיקת פוליפ
:הבדיקה ההיסטולוגית מראה קטעי רירית רחם בתקופת השגשוג.
בבדיקת הפאפ:NORMAL SMEAR.NO SIGNIFICANT ABNORMALITIY DETECTED
REMARK :
REACTIVE ENDOCERVICAL AND METAPLASTIC CELLS PRESENT
אגב אני אמורה גם להיות בבקורת קולפוסקופיה אצל רופא מומחה ורופאי אמר שהוא גם יבדוק הפוליפ.שאלתי
1)האם התוצאות תקינות לגביי ?
2) יתכן וסת לבת 52 שהפסיק לה מחזור לפני שנה וחצי ושבכל זאת הכל תקין ?
3 ) לגבי הפוליפ כיצד יודעים אם לטפל בו ןאיך מטפלים בו
,אם יכול להיות שהוא הסיבה לדמום?
בהנחה שהכל תקין האם אני אמורה לקבל טיפול מסויים
המון תודה וחג שמח!!!
 
ד''ר איתן פאר  
18:59 27.05.12
פעילות אסטרוגנית שחלתית, אפילו שנה ומעלה לאחר הפסקת מחזור, איננה דבר יוצא דופן.
פעילות זו באב לידי ביטוי בגוד בשדיים שלאחר מכן מופיע דימום, וברירית רחם שבהיסטולוגיה יש תשוב של פרוליפרציה.
הדימום אינו סדיר היות ואין ממש ביוץ ולכן אין פרוגסטרון.
במצבים אלו יש צורך לתת תכשירי פרוגסטרון ( פרימולוט נור, דופסטון, אוטרוגסטאן ועוד).
המעקב נעשה ע'י בדיקה תקופתית ( 3-4 חודשים) של עובי וסדירות רירית הרחם ע'י אולטראסאונד נרתיקי.
הפוליפ ברחם לא קשור לדימום הנוכחי. לנשים רבות יש בגיל הזה פוליפים ברירית הרחם ועפי'ר הם חסרי כל משמעות קלינית, עוברים הסתיידות וללא כל חשיבות.
בדיקת הפאפ התקינה מעידה שהקוניזציה שעברת היתה טובה ומספקת ולכן הסירי דאגה מליבך לגבי צואר הרחם.
 
נ
13:38 07.10.12
הבנתי את התשובה לאימי חזר המחזור לאחר שנים של הפסקה וגם לה אמרו אותו הדבר תודה
 
גילה
07:13 07.10.12
שלום,
אני בת 37 ,נוטלת פרוגילטון כ-10 שנים בעקבות הפסקת המחזור והופעת תופעות גיל מעבר :גלי חום,הזעות...

בחודשיים האחרונים חשה כי גלי החום חזרו.
מעוניינת לדעת האם עלי להחליף את הפרוגילוטון במשהו אחר?

האם לאחר כ"כ הרבה שנים מומלץ עדיין להמשיך ליטול תרופה כלשהי ?
(חשוב לציין כי אני בטיפולי פוריות )

תודה רבה
בת41 שנים. ידועה אצלי מגיל צעיר תסמונת השחלות הפוליציסטיות. יש לי 3ילדים לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית. כיום לא זקוקה לאמצעי מניעה. מחזורים אצלי מופיעים באופן ספונטני אחת לחודשיים בערך אבל לא בצורה ממש קבועה כי לפעמים חודשיים וחצי ולפעמים חודש וחצי.מבחינת משקל אז אני BMI31
מה ההמלצה הרפואית היום לאישה בגילי בנושא הגלולות? כלומר באופן כללי האם מומלץ לקחת גלולות בגילי ביגלל תסמונת השחלות הפוליציסטיות או עדיף שלא? . תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:29 01.10.12
כן, גלולות במינונים נמוכים, ובתנאי שאינך מעשנת.
הסביה- שחלות פוליציסטיות מפרישות יתר אנדרוגנים הגורמים לבעיות רפואיות כגון משקל עודף, עלייה בשומני דם, הצטברות שומן בכבד ( כבד שומני), עליה בלחץ דם , הגברת הנטייה לסכרת סוג II ועוד ועוד
תופעות אלו מנוטרלות ע'י הגלולות
תודה. באופן כללי, האם הכוונה לגלולות שמכילות רק פרוגסטרון או גלולות משולבות עם אסתרוגן?
 
ד''ר איתן פאר  
09:33 02.10.12
.
גלולות משולבות. פרוגסטרון בלבד גורם לדימומים מרובים ומעלה שכיחות סרטן שד
 
ג'ודי
18:24 01.10.12
שלום, אני בת 50,בריאה,מזה מספר שנים אני סובלת מתופעות גיל המעבר: הזעה ביום ובלילה,שינה טרופה,קושי להרדם,בערה בלתי פוסקת. ניסיתי הכל כדי להמנע מלקיחת הורמונים: זרעי פשתן{שעזרו לי מאד עד כה},דיקור{שעזר עד כה וכעת פחות},ספורט פעמיים בשבוע .כעת אני במין בערה תמידית,לא ישנה טוב,מזיעה בלי הפסקה,צריכה להתקלח המון פעמים ביום,עייפה,יובש בנרתיק וצריבה,חסרת אנרגיה ומצברוח,יש לי כאבים איומים בכפות הרגליים{אינני יודעת אם זה קשור}. רגע לפני בקשת הורמונים,היש עוד מה לעשות?שמעתי וקראתי על ההורמונים הזהים ביולוגית. קראתי את תשובתך בהמשך.
אני ממש מיואשת ואובדת עצות!
תודה
 
ג'ודי
18:35 01.10.12
שכחתי לציין עברתי אבלציה,עקב דימומים קשים לפני כ6 שנים.ללא מחזור מעל שנה.
 
פרופ' יונה תדיר  
18:58 01.10.12
אין קשר בין האבלציה (הרס רירית הרחם עקב דימומים) אות עברת לבין תלונותיך הנוכחיות.
תחליפים למיניהם לעיתים עוזרים לפרק זמן מוגבל ולעיתים לא. עליך לפנות לרופא/ה המתמחה בתחום גיל המעבר ובמידה ואין לך גורמי סיכון סביר להניח שתהני מאד מהשימוש בהורמונים. אין סיבה לחשוש.
פרופ' תדיר
שלום רב לרופאים,

טיפולי פוריות כרוכים בקבלת הורמונים ותרופות שמטרתם להוציא כמה שיותר ביציות בבת אחת בכל חודש.

האם טיפולים אלה עלולים לגרום לאישה להגיע לגיל המעבר והפסקת הווסת יותר מהר מהפוטנציאל הפיסי שיועד לה?

ובמילים אחרות:

האם טיפולי פוריות עשויים לגרום להפסקת הווסת בגיל יותר מוקדם לעומת אילו לא היתה עוברת טיפולי פוריות?

ואם כן, האם גם טיפולי פוריות למשך שנה אחת גם עשויים להשפיע?

תודה רבה.
 
פרופ' יונה תדיר  
20:42 30.09.12
הדבר נשמע אמנם ״הגיוני״ אך אין לכך הוכחות מדעיות.
פרופ. תדיר
 
מאי
05:20 27.09.12
בת 52 ללא מחזור שנה וחצי מתי אני יכולה לקחת טיפול הורמונלי לגבי הזעת יתר גלי חום וחוסר שינה ,כאבים בכפות הרגלים.
האם לאחר שנה וחצי זה עדיין אפשרי אני פשוט לא יכולה לסבול כבר ,
למי פונים ומה לוקחים אשמח אם תיעצו לי. מעולם לא לקחתי כדורים הכל טבעי .
ועוד שאלה חשובה ...האם הנרתיק הולך ונעשה צר יותר כי פתאום אני מרגישה כאבים בזמן החדירה כאילו המקום צר יותר בשעת קיום יחסים שזה פעם בשבועיים או שבוע ,זה מלחיץ לפחות בהתחלה וכואב .
אשמח לקבל תשובות.
חג שמח והמון בריאות לכולם
 
פרופ' יונה תדיר  
08:20 27.09.12
עקרונית ניתן להתחיל טיפול הורמונלי (שהוא ללא ספק היעיל ביותר) בשלב זה, אך עליך לעבור בירור לאיתור גורמי סיכון אישיים/משפחתיים ע"י רופ/ה העוסק/ת בתחום זה. מדובר ברופאי/ות נשים המתמחים/ות בתחום גיל המעבר, או רופאי/ות משפחה המתמחים/ות בתחום זה.
פרופ' תדיר
 
מאי
08:51 28.09.12
היי לך.
אני בת 54, התחלתי יופי את גיל המעבר (עם כל המשתמע....). המחזור הפסיק והיו לי גלי חום לא מעט. כשהלכתי לרופא הנשים שלי הוא המליץ לי על כדורים הורמונאליים שמתאימים לגיל המעבר, אך את חייבת להיבדק לפני כי לא לכל אחת זה מתאים. יש כאלה שלא לוקחות כדורים בכלל. ואם את כזאת, הרי שיש לי חברה שאינה לוקחת כדורים כלל ומתמודדת עם הזעת יתר בבית השחי כבר שלוש שנים.. היא עושה טיפולי בוטוקס למניעה. לא מדובר בניתוח, אלא מזריקים לה כמות קטנה של בוטוקס למקום בו נמצאות בלוטות הזיעה והפיצוי הוא ללא הזעה באזור כשמונה חודשים. צריך לפתוח את הארנק כי חינם זה לא, אבל לטענתה משתלם מאד. אני יודעת שהיא עושה זאת במרפאות או-אר בהרצליה פיתוח, אצל ד"ר מאד נחמד שאני לא זוכרת את שמו.
מקווה שהצלחתי לעזור לך, ואם תרצי אני ארים לה טלפון ואשאל.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:33 27.09.12
מה שעברה החברה שלך אינו רלוונטי וכך לא עושים רפואה מסודרת.
פרופ' תדיר
 
נ
19:07 27.09.12
קראתי שאחרי שנים שאשה כבר לא מקבלת מחזור זה יכול לחזור ו20 אחוז מהנשים יכול לחזור ברצוני לישאול כמה פעמים זה יכול לחזור ומדוע רשום בפורומים שזה תקין ויכול ליקרות גמר חתימה טובה
 
פרופ' יונה תדיר  
20:36 27.09.12
מידע זה שגוי,
כל דימום לאחר חדלון הווסת אינו תקין ויש לברר את סיבתו.
פרופ' תדיר
 
נ
22:30 27.09.12
בפורום שלכם השותף שלך בפורום רשם של20אחוז מהנשים אחרי גיל המעבר המחזור יכול לחזור
 
ציונה
11:05 20.09.12
שלום

אני בת 47 רק לאחרונה התבשרתי שאני בגיל המעבר ע"פ פרופיל הורמונלי .

בפברואר עברתי אבלציה בגלל מחזורים כבדים מאוד עדיין לא הייתי בגיל המעבר .
לאחרונה ומעט לאחר האבלציה אני סובלת מאוד מבריחת שתן שמאיבה על חיי ומתסכלת מאוד

איזה פיתרון יש לפניי ניתוח
 
פרופ' יונה תדיר  
16:04 20.09.12
לא צריך להיות קשר בין הדברים האבולוציה לראיית הרחם לבין תופעות בריחת שתן, אך יתכן קשר בין גיל המעבר לבריחת שתן. זאת, עקב חולשת רקמות רצפת האגן והנרתיק. עליך להיוועץ ברופא/ה המומחה/ית באורוגינקולוגיה כדי לקבוע מה הסיבה ומה הטיפול הנכון. יש לכך גם פתרונות שמרניים ולא בהכרח ניתוח.
פרופ. תדיר
 
נועה
05:53 24.09.12
אחרי 4 לידות תכופות,סבלתי מבריחת שתן. אחרי התייעצות עם הגניקולוג שלי,החלטתי לעבור ניתוח. היה קל וקצר (אשפוז של לילה אחד בלבד)ללא כאבים בכלל (בכלל!) והבעיה נפתרה לחלוטין. אני כבר 8 שנים אחרי הניתוח ואין בריחת שתן ,גם לא הקלה ביותר. הניתוח,אגב,נמצא בסל התרופות. מאד מאד ממליצה.
 
דינה
21:44 27.09.12
איזה ניתוח זה האם tvt

תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:17 27.09.12
תגובות כגון אלה הן "חביבות" אך חסרות כל משמעות (עם כל הכבוד). תתכננה סיבות שונות לדליפת שתן ולכל אחת מהן סוג טיפול (לעיתים ניתוחי) שונה. העובדה שגב' X עברה נתוח שעזר לה, בין אם היה זה TVT או ניתוח אחר היא חסרת כל משמעות, שהרי הסיבה יכולה להיות שונה. המשמעות היחידה להמלצת הכותבת היא שיש פתרונות ולא מוצדק לסבול.
פרופ' תדיר
מעל עשר שנים אני סובלת מרחם שרירנית הגורמת לי דימום וסתי מאסיבי, ואובדן דם רב. כבר הגעתי עד להמוגלובין 6, ושנים טופלתי בעירויי ברזל. לפני כחודשיים עברתי ניתוח צריבת רחם (אבלציה). חשבתי שהגיע הקץ לסבל אבל לתדהמתי קיבלתי מחזור כבד ביותר. בנוסף אני סובלת "מקפיצות" הורמונליות שגורמות לי לעייפות מטורפת ולדיכאון. האם יש פיתרון? האם גלולות כמו פרימולט נור או התקן המירנה יתאימו????
 
פרופ' יונה תדיר  
17:35 27.09.12
צריבת רירית הרחם אינו מיועד לדימומים על רקע של שרירני רחם ולכן איני מופתע מכך שזה לא עדר. הייתי מופתע אם זה היה עוזר. עליך לעבור בדיקת אולטרהסאונד לצורך הגדרה מדוייקת של מיקום וגודל שרירני הרחם ולבחור טיפול בהתאם.
ו... מה לזה ולפורום גיל המעבר?
פרופ' יונה תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  98  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר