בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
משה
18:05 30.11.12
ירד לי קצת דם בפין לאחר המקלחת. הייתי אצל אורולוג והבדיקת תרבית היתה תקינה אך אני לא יודע מה הסיפור מכיוון שהדם ממשיך להופיע פעם בכמה זמן. הדם הפסיק לאחר כמה דקות. תודה ושבת שלום.
 
ד''ר איתן פאר  
23:02 02.12.12
מחייב ברור אורולוגי מקיף כולל ציסטוסקופיה ואולטראסאונד דרכי השתן
 
טליה כהן
11:34 28.11.12
שלום רב,
אני בגיל 46, ילדתי בעזרת הפריית מבחנה -פעם אחת.
מאחר לי המחזור מזה 3 שבועות.
אני עם תסמינים שהולכים ובאים: לחץ בבטן, החזה לחוץ כמו לפני מחזור, לעיתים לחץ בשחלה שמאלית-מה זה יכול להיות?
 
ד''ר איתן פאר  
23:01 02.12.12
רק בדיקת רופא ואולטראסאונד יכולים לזהות את הסיבה לתלונותיך
גשי להבדק
 
אני
21:26 01.12.12
האם פרופיל הורמונלי חייבים לעשות רק ביום3-5של המחזור או אפשר גם בכל תאריך אחר? אני בת42ידועה מגיל צעיר עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות (היום ללא גלולות)והמטרה של בדיקות הדם לראות את מצבי ההורמונלי ולא למטרת הריון. תודה
 
ד''ר איתן פאר  
23:00 02.12.12
בדיקות דם לרמות הורמונליות נלקחות ביום 3-5 רק במקרי טיפולי פוריות
בכל סיבה אחרת אין חשיבות ליום הבדיקה
 
נירית
15:51 28.11.12
שלום רב,

אני מבולבלת בקשר להמלצה לגבי נטילת הורמונים.

נניח שהוכח ע"י בדיקות דם כי אישה נמצאת בגיל המעבר,

האם נטילת הורמונים מומלצת ע"פ הרגשת האישה בלבד?.
כלומר אם היא סובלת מהרבה סמפטומים אזי הרופאים ממליצים לקחת הורמונים.?

זה אומר שההמלצה לקחת הורמונים היא רק ע"פ תחושת האישה?

במידה והאישה לא סובלת מסמפטומים או שהסמפטומים קלים וזניחים האם לא מומלץ לקחת הורמונים?

אולי בכל מקרה יש לקת הורמונים??

תודה רבה.
 
ד''ר איתן פאר  
23:09 28.11.12
התשובה נחלקת לשני חלקים.
1- האישה הסובלת מסימפטומים- כאן אין כלל מחלוקת בין הרופאים, עליה לקבל טיפול הורמונלי חלופי.
2- האישה ללא סימפטומים- כלומר מתן טיפול הורמונלי בכדי לנסות ולמנוע בעתיד סיבוכים רפואיים.
כאן חלוקות הדעות בין הדוגלים במתן, בעיקר בכדי למנוע אוסטאופורוזיס ולהקטין הסיכון לסרטן מעי, וכנראה גם לבעיות קארדיאליות ודמנטיה, לבין אלו שאינם דוגלים בכך היות ויש לדעתם גם תרופות אחרות ביכולות לבצע את אותן מטלות - למשל מתן סטאטינים למניעת ארטריוסקלרוזיס.
אין אחידות דעות בעולם הרפואה לגבי הקבוצה הזו של הנשים, ולכן " הצדיק באמונתו יפעל"
לד"ר פאר ,

תודה רבה לגבי תשובותיך המלומדות והסבלנות הרבה.

באותו עניין, במידה ומישהי מחליטה עם הרופא המטפל כן לקחת הורמונים למרות שהסמפטומים זניחים,

האם יש לקחת רק אחרי שנה מאי הגעת המחזור?

בברכה.,

נירית.
לא
ניתן להתחיל לפי רצונך
שלום רב,
אמי בת 57 נוטלת אקטיבי מגיל 32 (25 שנים) לאחר הפסקת פעילות מחזור מוחלטת ובהמלצת רופא מטפל כמובן.
לפני כמה שנים (כעשור) ניסתה בהמלצת רופא הפסקת נטילת הכדור אולם החלה התדרדרות דרסטית דמויי הזדקנות מהירה ובתוך חודשיים התנועה נחלשה, כאבי פרקים, ראיה מטושטשת וכד׳.
על כן, המשיכה ליטול את הכדור באדיקות יומית.
מזה כמה חודשים תופעות אלו שבו בדמות כאבי פרקים, היחלשות צפיפות העצם במיפוי עצמות, חולשה והיחלשות כללית.
השאלה -
האם ייתכן והגוף הפסיק להגיב לאקטיבל?
האם הגוף עובר למצב ״בלות״ מהירה של שני העשורים האחרונים כאילו והיתה לא בת 57 אלא 77 מבחינה פיזיולוגית?
האם ישנה חלופה ידועה ומחקרים להתמודדות עם 25 שנות שימוש באקטיבל מגיל צעיר?
במקביל למענה השאלות, מהי סוג ההתמחות (או כמה סוגים) עימם עליה להתייעץ?
האם ישנם תהליכי תמיכה לבלימה כגון סוגי מזון, פעילות גוםנית וכד׳.
והאם הכרוניקה ידועה מראש והתהליך לא ניתן לבלימה אלא להאטה?
ולבסוף, אם אכן הכדור מאבד מהשפעתו, מהי החלופה?
תודה ובברכה,
אמיר
המון שאלות שפורום זה ממש לא המקום לתת תשובה על כולן היות והגישה כיום היא "תפירת חליפה אישית" כלומר התאמת הטיפול באופן ספציפי לכל אחת ואחת בהתאם למיגוון רב של תופעות ובדיקותת מקיפות.
אבל בגדול, אני מציע דוקא לרדת במינון ( חצי אקטיבל נקרא אוויאנה) ואז יש בד'כ שיפור יפה בסימפטומים.
יתר התשובות אמך תקבל במרפאת גיל מעבר אצל רופא המומחה בתחום.
 
שאלה
17:49 27.11.12
שלום,

הרופא נתן לי צפורל מניעתי לדלקות בדרכי השתן
שכחתי איך לקחת את האנטיביוטיקה- כדור אחד לפני יחסי המין ואז עוד כדור אחרי?

אשמח אם תוכל לעזור לי

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:31 28.11.12
תבררי אצל הרופא היות ואני לא דוגל כלל בשיטה הנ'ל העלולה לפתח זנים עמידים לאנטיביוטיקה ואז הטיפולים מסתבכים
 
ענבל
17:32 25.11.12
שלום ד"ר,
בת 49
עפ"י המלצה שלך, אני מורחת ג'ל טוסטסטרון מזה כשנה וחצי על הדגדגן.
אחת ליומיים שלושה.
נראה לי כי יש שיפור בתחושת החשק המיני.
שאלותיי:
אני חשה לאחרונה קהות ברגישות (פחות רגישות) באזור הדגדגן. האם יש קשר?
האם ניתן להמשיך ולהשתמש בג'ל שנים , ללא הגבלה?
האם כדאי להגביר את תכיפות השימוש?

אציין כי ידועות ברקע בעיות קרישה, APLA
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:30 26.11.12
אכן יש אפשרות של התכהות תחושה
תנסי לרדת במינון ע'י פרקי זמן ארוכים יותר בין שימוש לשימוש
אין קשר בין טסטוסטרון ו APLA
 
ענבל
10:13 26.11.12
ד"ר פאר, תודה.
אם כך,
האם כדאי לנסות למרוח במקום אחר, ולא על הדגדגן ישירות?
 
ד''ר איתן פאר  
07:30 28.11.12
אפשר, אבל בסביבה הקרובה
שלום, יש לי יובש בנרתיק במהלך קיום יחסי מין ואני משתמשת בחומר סיכה על בסיס מים שמעורר לי פיטריה אחרי שימושו. האם יש המלצה לחומר סיכה היפואלרגני? אולי החומר שמשתמשים אצל רופא הנשים בעת בדיקה? אשמח לקבל שם של תכשיר. תודה רבה
גינומונל, ג'ל KY, ועוד ועוד
אבל, בסופו של יום מה שבאמת עוזר ולאורך זמן זה רק אסטרוגן מקומי לנרתיק או בצורת משחה ( אובסטין ) או בכדור אחת למספר ימים הנקרא ואגיפם
 
לילך
07:46 26.11.12
תודה רבה על תשובתך, בימים אלו קיבלתי להשתמש בתכשיר ואגיפם בהחדרה לנרתיק פעמיים בשבוע. האם ניתן להשתמש גם באובסטין במהלך קיום יחסי מין במידת הצורך עד שהואגיפם "יעבוד" או שמומלץ להתשמש בג'ל?
 
ד''ר איתן פאר  
08:41 26.11.12
כן, אבל אין צורך
תתחילי עם ואגיפם 3 פעמים בשבוע ורק אחרי 6 שבועות תרדי לפעמיים בשבוע
 
לילך
09:19 26.11.12
 
צופיה
07:59 21.11.12
שלום
ברצוני לדעת מה קורה לגוף אם מפספסים יום אחד ולא לוקחים את כדור ההורמונים. הבנתי מהרופא שזה מזיק לגוף - אפשר לפרט ?

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
07:29 26.11.12
כמעט וכלום.
גם הפסקה של 2-3 שבועות הגוף עדין לא מגיב להעדר ההורמונים היות ויש להם שפעה מתמשכית.
 
אנונימית
20:00 08.11.12
ערב טוב,

אני בת 54, מטופלת בהורמונים 12 שנה (אקטיבל).
בחודשיים האחרונים הפחתתי במינון ההרומונים לפעמיים בשבוע (במטרה להפסיק את הטיפול ההורמונלי).
בבדיקות דם שערכתי התגלה שרמת הכולסטרולLDL עלתה מ-146.8 ל-169.7 (למרות שאני נוטלת זרוכול), וכן רמת הגליצרידים עלתה מ-82 ל-105.
מהבדיקה הקודמת לנוכחית עברו 7 חודשים.

שאלתי היא האם קיים קשר בין רמות הכולסטרול והגליצרידים הגבוהות לבין ההפחתה במינון ההורמונים? האם מומלץ לשקול טיפול בסטטינים?

תודה רבה,
 
ד''ר איתן פאר  
15:11 10.11.12
כן.
אבל למה לרדת מההורמונים?
יותר נכון לעבור מאקטיבל לחצי אקטיבל ( = אוויאנה) ולהמשיך איתו.
 
אנונימית
22:17 13.11.12
החלטתי להפסיק את ההורמונים לאור המצלתה של רופאת המשפחה עקב הסיכון לשבץ מוחי ולסרטן השד בנטילת הורמונים מעל 10 שנים.

האם למרות זאת כדאי להמשיך עם ההורמונים או שעדיף להתחיל לקחת סטטינים?
 
ד''ר איתן פאר  
07:47 14.11.12
טעות של הרופאה שכך יעצה לך
דוקא לפני חודש, בכנס של האגודה האמריקאית לגיל המעבר באורלנדו, הציגו את הנתונים האחרונים מהמחקר הגדול ( המקרא מחקר KEEPS) שמוכיחים בדיוק את ההיפך.
 
אנונימית
23:16 24.11.12
לפי המלצתך, עד איזה גיל אוכל להמשיך ולהשתמש בהורמונים ללא סכנה?
 
ד''ר איתן פאר  
07:28 26.11.12
אין לכך תשובה חד משמעית.
אבל מקובל לפחות 5 שנים, עד גיל 60 ובהמשך - מותנה בתופעות לואי החוזרות לאחר הפסקת הטיפול.
שלום,
בת 46, מזה 3 חודשים שלא קיבלתי ווסת.
תופעות (שנראה לי שקשורות לגיל ולשינויים ההורמונליים):
1. בשנה האחרונה השמנה ביטנית וקושי לרדת במשקל.
2. בשנה האחרונה הידרדרות במצב עור הפנים - הזדקנות.
3. תקופות של נשירת שיער.
4. לפני כחודשיים, היה לי כשבוע משהו כמו גלי חום ?! והזעה בפנים.
5. מדי פעם הפרשות שקופות, (כמו שהיה לפי ביוץ) שנמשכות
כשבוע-שבועיים.
6. הופעת צלוליט - בישבן.

ושאלותיי:
1. האם לאור התופעות הנ"ל יש לשקול לקיחת הורמונים ?
2. מתי, בערך, מתחילות התופעות המוכרות של "גיל המעבר" - כשנה
מהווסת האחרונה ? או אולי זה שונה אצל כל אחת ?
3. האם אכן, התופעות שציינתי, קשורות כולן לשינויים ההורמונליים
הנובעים מהגיל ?
תודה רבה על תשובתך !
 
ד''ר איתן פאר  
07:27 26.11.12
ההגדרה של גיל המעבר קשורה בזמן ( שנה מהמחזור הטבעי האחרון)
אבל התופעות כלל לא קשורות לכך
יש נשים שעוד בתקופה הפרימנופאוזלית בה יש אי סדירות ניכרת של המחזור, אבל עדין מגיע, כבר יש תופעות
הטיפול הוא פונקציה של התופעות ולא של מועד קבלת המחזור
אני עדין לא בטוח שאת בגיל המעבר ולא בפרימנואוזה , אבל התופעות שאת מתארת אכן יכולחים, לפחות חלקם, להיות קשורים להעדר פעילות הורמונלית
גשי למרפאת גיל המעבר לקבלת יעוץ, לאחר בדיקות
תודה על התשובות האכפתיות והמקצועיות בפורום. אני בת 50, מקבלת ווסת,(כבר לא סדיר,)לפי בדיקות הורמונליות כבר בגיל המעבר ,כך אמר הרופא. בדיקות דם,פפס,אולטרסרונד תקינות.יש לי חלק מתופעות גיל המעבר,שינויים במצב ריגשי,נשירת שיער,פחות מרוכזת וחוסר ליבידו.ביקשתי הורמונים גם לטיפול בתופעות וגם למניעת כל הדברים הלא סימפטים בעתיד.קיבלתי אויאנה,לוקחת שבוע.,אין הקלה ההפך,יש לי כאב ראש.האם בגלל שעדיין יש לי ווסת למרות שלפי הפרופיל ההורמונלי כבר מנופאוזה הכדורים אינם מתאימים.מה הטיפול המומלץ?
 
פרופ' יונה תדיר  
13:32 21.11.12
תכשיר זה, אביאנה, הוא אחד מתכשירי הדור החדש שמינון ההורמונים בו נמוך. הגישה של התחלת טיפול במינון נמוך נכונה ולכן כדאי להמשיך ולא לחדול ממנה לאחר זמן קצר. יחד עם זאת, במידה ותחושותיך המצוארות תחרפנה או שלא תחלופנה תוך ימים ספורים יש הצדקה לחזור לרופא/ה המטפל/ת ולשקול החלפת התכשיר. יש מצבים של חוסר התאמה אישי אשר אינו קשור למינון הנמוך אלא לסוג החומר ושינויו עשוי לשפר את התחושה.
פרופ' יונה תדיר
 
שלומית
21:39 21.11.12
מדוע אם הפרופיל ההורמונלי מעיד על מנופאוז,עדיין יש ווסת?
שלום,
לאמא שלי הופיע דימום בגיל 64, אחרי כ-20 שנה שהמחזור החודשי הפסיק להופיע, מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם כל יום נוסף שעובר מבלי קבלת טיפול עלול לסכן את המצב?
 
ד''ר איתן פאר  
07:53 19.11.12
דיברנו.
חובת בדיקה וביופסיה מרירית הרחם.
 
נגה
22:01 17.11.12
מהו בדיוק כדור novofem
 
ד''ר איתן פאר  
07:52 19.11.12
שילוב של סוג מסוים של אסטרוגן ולאחר מכן תוספת סוג מסוים של פרוגסטרון לאסטרוגן
יעיל ואפקטיבי לטיפול בתקופת הפרימנופאוזה
 
רונה
20:17 17.11.12
שלום,
אני בת 53, מגיל 50 לא מקבלת ווסת, בבדיקות הורמונליות נמצא שאני במנאפאווזה.
מזה שנתיים סובלת מגלי חום לא קיצוניים אבל למעשה לא ישנתי אף לילה אחד ברציפות מאז.
לא מקבלת הורמונים כי אני בקבוצת סיכון.
בחצי השנה האחרונה חלה ירידה בגלי החום, הם מופיעים בעיקר בלילה, אני לא מזיעה הרבה אלא מרגישה תחושת חום באזור הבטן שנמשכת כ 2-3 דקות.
זה מס' חודשים שיש לי תופעה חדשה - באמצע שינה מאוד עמוקה אני פתאום מרגישה פרץ של אדרנלין שמעיר אותי לגמרי עם אנרגיה לא מובנת ומיד אח"כ אני מרגישה דופק מהיר שנמשך כחצי דקה. אלה מעברים מאוד חדים משינה עמוקה לעוררות מלאה. כמעט כל לילה.
זה מאוד מטריד אותי.
האם תופעה זו בהכרח קשורה לגיל המעבר או שהיא יכולה להיות קשורה לבעיה אחרת?

(ברקע - אני עוברת עכשיו בירור של מע' החיסון בעקבות ממצאים בדם).
האם יש קשר בין תופעות גיל המעבר למערכת החיסון?

אודה על קבלת תשובות.
שבוע טוב.
 
ד''ר איתן פאר  
07:50 19.11.12
מדובר בתופעה נילוות קלאסית לגלי חום
על מנת להפתר מגלי החום חובה להזרים דם לעור ממרכז הגוף ולכן חובה לשחרר אדרנלין הגורם הן לדפיקות לב מואצות , הן להרחבת כלי דם בתת עור ולהתעוררת מיידית עם קושי בהרדמות לאחר מכן.
תופעה מאד ידועה.
כתבת שאת בסיכון לגבי הורמונים. למה?
תנסי להשיג מכל אחד שנוסע לארה'ב שיקנה לך ( אין צורך במירשם, וזה מאד זול שם) מלטונין 5 מג'ר
מאד יפתור לך את בעיות השינה
 
מתוקה
06:24 09.11.12
לדר פאר היקר
אני מנסה להבין משהו בדרך הטיפול.
כשמטפלים במדבקות אוורל קונטי, ההנחיה היא לקחת מדבקה אחת למשך שלושה ימים ואת השנייה למשך ארבעה ימים. מכיון שאני רואה שאין הבדל במדבקות אני מבינה שההנחיה היא רק לצורך הסידור השבועי ובעצם גם המדבקה של שלושה ימים מספיקה לארבעה ימים. עד כאן אני צודקת?
תודה.
 
מתוקה
06:26 09.11.12
מה מקסימום ימי ההשפעה של המדבקה? כלומר אחרי כמה זמן היא מפסיקה בעצם להפריש דרך העור את התרופה?
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
14:57 10.11.12
האמת- לא נכון
ההנחיות הן כל שלושה וחצי ימים, אבל רוב הנשים שוכחות ולכן לצורך הנוחיות נאמר 3/4 ימים לסירוגין.
הדרך הנכונה היא אחד מהצמדים הבאים:-
1- יום א בוקר - יום ד ערב
2- יום ב בוקר - יום ה ערב
3.- יום ג בור - יום ו ערב
הצמדות לאחד מהאופציות הנ'ל מבטיחה ספיגה ורמה בדם אחידה יותר ונכונה יותר.
 
מתוקה
06:45 11.11.12
יעילות המדבקה היא לשלושה וחצי (נניח ארבעה ימים) ולאחר מכן היא מפסיקה להיות יעילה מכיוון שאין יותר "חומר" במדבקה המופרש דרך העור אל הדם? עד כאן הבנתי נכון?
 
ד''ר איתן פאר  
09:16 12.11.12
כן
אחרי מספר שנים של שימוש מוצלח במדבקות אנחנו מנסים לרדת לאט לאט מהטיפול ההורמונלי.
הרופא שלי פשוט יעץ לי להחליף מדבקה רק פעם בשבוע במקום פעמיים כמו שעשיתי עד כה.
מה דעתך? האם זה מקובל? בסדר?
תודה
 
מתוקה
15:19 14.11.12
ענה לי על השאלה יש משהו חשוב שאני מנסה להבין.
לא ברור ולא מובן מדוע לרדת מהטיפול ההורמונלי שגרם לף איכות חיים כה טובה. האם יש לזה באמת הצדקה?
המדבקה פועלת רק 3-4 ימים ולכן העצה של הרופא שלך ממש לא נכונה.
במידה ורוצים לרדת במינון ניתן פשוט לחתוך עם מספרים את המדבקות לחצי.
אבל , למה?
 
מתוקה
06:11 18.11.12
החשש הכי גדול שלי הוא זה:
אם החומר מספיק לשלושה ארבעה ימים. הרי כאשר אני מחליפה מדבקה רק פעם בשבוע יוצא שאני כאילו מתחילה טיפול מחדש (שהרי שלושה ימים אין הפרשה של שום חומר). כלומר, אני חשופה לקרשיות ופקקת.
האם אני צודקת? או שהחשש שלי מוגזם?
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:35 19.11.12
צודקת
 
נטלי
16:47 18.11.12
שלום רב . אני בת 44 ובזמן האחרון המחזור משובש , הפסקה לחודשיים ואחר כך המחזור חזר לחצי שנה סדיר ביותר ובפעם האחרונה הופיע תוך שבועיים . מה עלי לעשות דבר זה מקשה על חיי היום יום בתודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
22:47 18.11.12
עליך להוועץ ברופא/ה העוסק/ת בתחום הגינקולוגיה ו/או גיל המעבר. יש הצדקה לבצע בדיקות הורמונליות המצביעות על מצב השחלות ומידת הקירבה שלך לגיל המעבר. יש לכך חשיבות רבה מאחר ומידע זה עשוי לסייע בהחלטות טפוליות על תופעות גיל המעבר והשלכות בריאותיות על כל מערכות הגוף (עור, עצמות - בריחת סידן, לב וכלי דם, ועוד).
פרופ' יונה תדיר
 
נעמה
13:39 14.11.12
האם בלחיצות חזקות מאוד לעשית צרכים כמו לעשית צואה יכולות נשים שאין להם כבר מחזור בעיקבות לחיצות חזקות כשיש עצירות הם יכולות להביא על עצמן הופעת דימום מהנרתיק
 
נעמה
13:06 16.11.12
למה לא עונים
 
ד''ר איתן פאר  
19:14 17.11.12
לא
אבל דימום מטחורים- כן.
אני בת 56.
המחזור האחרון היה לפני כחצי שנה.
רופא הנשים שלי נתן לי פרימולוט נור 2 גלולות ביום
למשך 3 חודשים רצוף.
וזאת בגלל שיש לי רירית רחם מעובה. כ-5 מ"מ.
בתחילת השנה נבדקתי במכון של קופ"ח, אז היה 3 מ"מ.
בבדיקת מעבדה של רקמת הרירית התגלה שיש קשקשים [כך הוא קרא לזה :)]

אני מבינה את חשיבות השטחת הרירית.
אך האם המינון לא מוגזם?
האם לא נכון יותר לבלוע שבועיים, להפסיק, לחכות לדימום.
ואז, אם צריך, להתחיל את התהליך מחדש?
הרי הרירית אמורה לצאת כדימום.

תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
09:15 12.11.12
את יותר מצודקת
הטיפול לא מקובל ולא נכון למצבך והתובנה שלך גדולה יותר
וחוץ מזה אני לא מכיר כל הגדרה של "קשקשים" ברירית הרחם
אין דבר כזה ברפואה.
האם יש מיקרים שנותנים מינונים כאלה?

אולי הוא לא אמר לי הכל.

הוא הסביר שהקשקשים הללו הם גידולים קטנים ברירית הרחם שאם לא נוריד אותם,
ע"י השטחת הרירית, כמובן,
הם עלולים להתפתח לסרטן.

המון תודה על התשובה המהירה.
לא מכיר טיפולים במינונים האלו ולא מכיר את מושג ה"קשקשים"
 
פרח
15:12 14.11.12
אלך לרופא אחר ל Second opinion בצורה מסודרת.

יום טוב
 
שרון
12:00 13.11.12
הנני סובלת מגלי חום כעשר שנים לוקחת לסירוגין טיפול יש לי בכבד המנגימוה 2 קטנות ומשקע של סידן בכתף שגורם לי כאבים ביד לוקחת כרגע אוויאנה האם להמשיך את הטיפול? קראתי שאם יש משקע של סידן זה בעייתי האם נכון? (הנני בת 45)
 
ד''ר איתן פאר  
07:53 14.11.12
תמששיכי עם הטיפול
לגבי משקעי סידן בכתף- בזה אני ממש לא מבין ועליך לפנות למרפאת כתף המצויה בכל מחלקה אורטופדית במרפאות החוץ של כל בי'ח.
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  102  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר