בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
בתיה
21:09 10.06.14
שלום דר' פאר.
להבנתי בסיום חב' הנובופם , עם הכדור הלבן האחרון, אמור להופיע דימום, לפיכך-
1) אם לא מופיע בדיוק כצפוי, יש לחכות (ולא להתחיל את החבילה הבאה) ורק שיופיע לספור 3 ימים ולהתחיל חבילה נוספת? או להמשיך ללא קשר לדימום לחבילה הבאה ללא הפסקה?

2) אם הדימום מופיע באמצע (קרה כך בפעם הקודמת) כשנשארו לי עוד מספר (נניח 7) כדורים לבנים, מה אז? ניתן להפסיק לספור 3 ימים ולהתחיל חבילה חדשה? כך עשיתי .. מקווה שפעלתי בסדר.

3) שאלה כללית, האם הדימום עם הנובופם הוא בדיוק כמו מחזור טבעי? כלומר עם כל המחזוריות ההורמונליות שהיתה עד כה באופן טבעי ללא תגבור ההורמון החליפי?
ואם כך, האם תסמונת בקדם מחזורית תתכן? כלומר קצת בטן תחתונה, מתיחות, עצבנות, וכו'?

4) ועוד שאלה אחרונה,קשורה לשאלה הקודמת..האם יכול להיות שבימי הכדורים האדומים ההרגשה טובה יותר (אנרגיה, כוח, מצב רוח מרומם,חשק מיני וכו') מאשר מאלה הלבנים (ככל שנגמר החודש יש מאין ירידת מה בהרגשה, כמו לפני מחזור) יתכן או סתם פסיכולוגי?

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
10:12 12.06.14
נובופם מכיל אסטרוגן- הכדורים הלבנים- ושילוב של אסטרוגן עם פרוגסטרון- הכדורים האדומים. זה חיקוי של אופן יצירת ההורמונים באופן טבעי בשחלות.
ניתן לקחת נובופם ברצף ללא כל הפסקה. לחילופין ניתן להתחיל חפיסה חדשה כל ראשון לחודש. זה הרבה יותר נוח כך.ואז יש כיומיים הפסקה.
אין כל חשיבות מיוחדת מתי יופיע המחזור. הוא בד'כ יסתדר לבד אם לא שוכחים כדור.
 
יערה
22:44 26.05.14
תחליפי הורומונים הם כה יעילים ומסייעים במניעת תחלואה רבה האופינית לגיל המעבר, מדוע הרופאים/משרד הבריאות אינו ממליץ עליהם כטיפול מונע אלא רק על מנת לטפל בתופעות האופיניות לגיל המעבר כגון גלי חום.. ????
האם ניתן להסיק מכך שבמידה והסבל אינו כה רב מתסמיני גיל המעבר, אזיי עדיף שלא לקחת תחליפי הורמונים ?
 
ד''ר איתן פאר  
12:27 28.05.14
יש הרבה מהצדק בדבריך. אבל כל עוד בקופות החולים אין תיגמול מיוחד לרופאים לטפל באוכלוסית הנשים במנופאוזה (כמו שיש לסקירת מערכות של עוברים או הפריות חוץ גופיות וכד') הרי שאין רופאים העוסקים בתחום ואין לחץ נכון על שדולות נשים ובכנסת ובמשרד הבריאות וכו'.
איניי מקבל את המסקנות שלך שאולי עדיף לא לקחת הורומונים. ואולי כדי בכלל לחזור 120 שנים אחרונה ולמות בגיל 46? זה מה שקצב הטבע, ואז לא היתה גם מנופאוזה.
 
יערה
01:57 29.05.14
ישנן מלא נשים שעברו את גיל 46 ואינן לוקחות הורמונים ועדיין בחיים (:
האם לא ייתכן גם שיקול כלכלי של חברות התרופות המשווקות את מוצריהן ?
 
ד''ר איתן פאר  
09:47 01.06.14
כרופא העוסק במחקר וטיפול בגיל המעבר קרוב ל 40 שנה, ומנהל את מרפאת גיל המעבר הראשונה שנפתחה על ידי בארץ, אינני מודע כלל לכל אינטרס שיווקי או אחר של חברות התרופות בנידון שיווק הורמונים.
אותו דבר ניתן לומר גם לגבי חברות תרופות המשווקות אנטיביוטיקה, תרופות פסיכיאטריות, תרופות ללחץ דם ועוד ועוד.
 
יערה
22:47 02.06.14
הרי ישנן מלא נשים שאינן לוקחות הורמונים ועברו את גיל 46 בחיים....
 
ד''ר איתן פאר  
11:04 07.06.14
לגיל אין כל משמעות. יש נשים להן פוסק המחזור לפני גיל 40 ( מנופאוזה מוקדמת) ויש כאלו שבגיל 58 עדין יש להן מחזור. אורך חיי השחלות נקבע במהלך החיים התוך רחמיים. ולכן כל ההקשרים שאת עושה לגיל אינם רלוונטים כלל. טיפול הורמונלי ניתן בהתאם לצרכים הביולוגיים של כל אחת ואחת.
 
ריקי
00:56 08.06.14
לנשים שפסק להן המחזור... עברו את גיל 46.... אינן לוקחות הורמונים.... ועדיין בחיים ! (:
כי טענת שבעבר לא עברו את גיל המנפאוזה בהרבה....
 
לימור
06:56 04.06.14
האם נכון שיש קשר ישיר בין גלי חום לדמנציה ?
האם זה נבדק מחקרית ? אם כן איפה אפשר לראות מחקר כזה ?
 
ד''ר איתן פאר  
11:13 07.06.14
הוכח מדעית במספר עבודות גדולות. ( תחפשי עבודה של DUCLAN M- פסיכיאטר אנגלי שעוסק באלצהיימר שנים רבות, ושל HENDERSON V מארה'ב הנחשב לבר סמכא עולמי בתחום).
 
דנה
09:24 31.05.14
מטופלת שלך...החלפת לי כדורים הורמונלים מליוויאל לאנג'ליק לאחר כשלושה שבועות שלא עזר..בפרוספקט נאמר שאנג'ליק אסור למי שיש לה טריגלצרידים גבוהים ולי יש..האין בעייה עם זה?תוך כמה זמן אמורים הכדורים להשפיע? האם יש קשר לזה שלקחתי כבר הומונים שלושה שבועות? האם יהיה "קיצור " זמן ההשפעה?(יש לציין שעם הטיפול שלוקחת לל.ד הערכים שלי נמוכים..האם לקיחת האנג'ליק לא יורידו עוד את הל.ד? תודה
 
ד''ר איתן פאר  
09:42 01.06.14
לא כל מה שכתוב אכן מתרחש בכל אישה ואישה. תלוי במספר רב של גורמים גנטיים ועוד.
ולכן המשיכי לקחת תוך כדי מעקב ולפי התגובות האישיות שלך נוכל לגבש החלטה משותפת.
אבל האם יתכן שהשיפור יהיה מהיר יותר בגלל שלקחתי כבר 3 שבועות ליויאל או שאין קשר וגם עכשו צריך להמתין עוד 3 שבועות עד ההשפעה.?
סובלת מחולשה נוראית והרגשה רעה..מקווה שאין אלה תופעות לוואי
 
ד''ר איתן פאר  
11:10 07.06.14
נקווה שכן אך התגובה של כל אחת היא אישית.
 
יערה
23:00 02.06.14
כאחת שמתלבטת מאד האם להתחיל בטיפול הורמונלי חילופי אני מחפשת קצת מידע שיחזק את היתרונות ויחליש את החסרונות (:

http://www.nashim.net/?CategoryID=69&ArticleID=1981

מסקנות אלו אינן מתיישבות בקנה אחד עם המלצותייך הרבות כאן בפורום.

מדוע ?
 
ד''ר איתן פאר  
11:09 07.06.14
האינטרנט מלא בדיסאינפורמציה המשקפת דעות אישיות של כותבי אותה אינפורמציה. במידה ואת מעונינת בספרות מקצועית ולא בדעות, ואני מאד משתדל להצמד לאמת מדעית מוכחת בתשובותי, תכנסי לגוגל ותחפשי מאמרים מקצועיים מספרות רפואית בנידון. יש כיום מעל 300000 מאמרים בנידון .
 
אביבה
02:15 06.06.14
מה דעתך על שימוש במגנזיום לטיםול בתופעות גיל המעבר במקום בהורמונים סינטטים ?
 
ד''ר איתן פאר  
11:06 07.06.14
לא ידוע לי ובספרות ולאף אחד על כך שמגנזיום, שהינו מינרל הקשור לכיווצי שרירים, יכול להחליף הורמונים שהם דבר שונה לחלוטין.
שלום. אני בת 37 ועברתי כריתת שחלות מניעתית לפני כחמישה שבועות. לפני כשבוע התחלתי לקחת אביאנה עקב תופעות גיל המעבר כגון גלי חום, קושי בשינה ועוד.
מאז אני סובלת מתחושות רעב וצמא כמעט בלתי פוסקות, מקושי לרדת במשקל ומחולשה בעיקר בשעות הבוקר. (בדיקות אצל רופא המשפחה לא העלו כל סיבה אחרת לתופעות אלו). גלי החום ובעיות השינה טרם פסקו.
האם התופעות שציינתי מוכרות וקשורות לטיפול ההורמונלי או לגיל המעבר והאם הן צפויות לחלוף? שנית - תוך כמה זמן צפויה האביאנה להביא להקלות בתופעות גיל המעבר? תודה
 
ד''ר איתן פאר  
21:23 01.06.14
במצבך עם תופעות קשות לאחר כריתת שחלות בגיל צעיר יש להתחיל עם אקטיבל ורק כעבור 3-4 חודשים לעבור לאוויאנה. ההבדל במינון ובמהירות התגובה של הגוף.
 
רחל
01:23 29.05.14
האם מותר לקחת הורמונים לכל החיים?
 
ד''ר איתן פאר  
09:50 01.06.14
סוגיה בה אנו דנים בכל כנס מדעי בשנים האחרונות. אין לזה תשובה. יש החושבעים שכן, ואחרים שלא והסוגיה פשוט לא מגיעה לידי פתרון או הסכמה .
יתכן , לאור העובדה שלאחרונה איגוד הקארדיולוגים בארה'ב ובבריטניה הכריזו שהורמונים אכן עוזרים למנוע טרשת והתקפי לב זה יתן רוח גבית חיובית לאלו הדוגלים בהורמונים לכמה שיותר זמן.
 
עירית
21:42 30.05.14
לפני כשנתיים החלו גלי חום אך הם נפסקו. על סמך בדיקות דם ( היו גבוליים), החליט הגניקולוג להכניס התקן מירנה חדש.
בחודשיים האחרונות חזרו גלי החום . בנוסף איכות השינה ירדה.
במידה ואני משאירה את התקן המירנה , מה הטיפול ההורמונלי המומלץ ?
האם מומלץ ליטול אסטרוגן בלבד ?

אשמח להכוונה.
 
ד''ר איתן פאר  
09:45 01.06.14
אכן את צודקת. כאשר יש מירנה ניתן לקחת אסטרוגן בלבד במינון נמוך ( אסטרופם 1 מג'ר) כל יום.
 
דנה
14:14 30.05.14
האם יתכן שחסר (או מעט)חומצה פולית בגיל המעבר מגביר חרדות? קראתי מאמר של פסיכיאטרית...האם תוספת של הויטמין יכולה לשפר את תופעת החרדה?
 
ד''ר איתן פאר  
09:44 01.06.14
לא ידוע לי על כך אבל הכל יתכן...
חומצה פולית זולה מאד וחיונית בבנית כדוריות דם ולכן במידה וחסרה יש לקחת אותה .
 
דורית
18:38 31.05.14
שלום, אני בת 50. עדיין מקבלת מחזור חודשי בקביעות בכל חודש, ואפילו בתדירות גבוה יותר של 3 שבועות בין מחזור אחד לשני.
המחזור שלי בשלושת הימים הראשונים נראה כמו החתמה חומה עם מעט מאוד הפרשה דמית. ובשלושת הימים לאחר מכן הוא רווי מאוד ומימי, עד כדי החלפה של 10 תחבושות ביום.

אני עומדת בפני החלטה קשה האם לעבור כריתת רחם. הסיבה לכך היא מיומה גדולה 9.5 ס"מ.
הבנתי שעם הפסקת המחזור יש סיכוי גדול שהמיומה תתקבץ. על כן חשוב לי לדעת האם אני צועדת לקראת הפסקת המחזור החודשי ומה הסיבה לכך שהוא הופך להיות מימי מאוד ורווי בשלושת הימים האחרונים.

אשמח מאוד לשמוע כל עצה ודעה.
 
ד''ר איתן פאר  
09:40 01.06.14
הגיל הממוצע של הפסקת מחזור הוא בסביבות 48-52, אבל יש נשים שגם בגיל 56 עדין יש להן מחזור.
אי הסדירות ההורמונלית בשהים שלפני הפסקת המחזורים, התקופה בו את נמצאית כרגע, מאיץ מאד צמיחת מיומות.
אכן את צודקת לגבי העובדה שלאחר הפסקת המחזור המיומה תתכווץ.
אולם לא ניתן לדעת או לשער מתי הפסקת המחזורים אצלך תתרחש.
עד אז את עשויה להנזק רפואית מעודפי דימום, אנמיה, אובדן ברזל וחלבונים.
כמו כן ללא רחם יהיה הרבה יותר פשוט לטפל בך במידה ותזדקקי לטיפול הורמונלי.
אבל ההחלטה כמובן שלך בלבד.
 
רחל
00:34 01.06.14
מה אומרים המחקרים האחרונים לגבי איזה הורמונים ובאיזה צורה - מדבקות או כדורים - הכי פחות מזיקים?
 
ד''ר איתן פאר  
09:35 01.06.14
המחקרים והפירסומים האחרונים הוצגו לפני כחודש בכנס העולמי של גיל המעבר שהתקיים במקסיקו.
ניתן איששור מלא להוכח שלטיפול ההורמונלי יש אפקט מגן מעולה על הלב, המוח ועוד.
נמצאו הבדלים בין הסוגים השונים של ההורמונים והשפעתם על סרטן שד וקרישיות.
הוצגו תרופות ושילובים הורמונלים חדשים בתחום. נמצא שסוג ההורמון שהיה נפוץ בארה'ב בזמן המחקר על בריאות הנשים, ואשר גרם לפאניקה גדולה. ולא מוצדקת, אכן לא עומד באיכות הנדרשת.טיפול זה כבר לא קיים בארץ מזה למעלה מעשור.
מתוך המיגוון הרב, רופאי גיל המעבר אמורים לדעת להתאים לכל אחת ואחת את הטיפול המומלץ לה.
 
רחל
01:24 29.05.14
האם מותר לקחת הורמונים לכל החיים?
 
מירה
09:35 27.05.14
אחרי שבועיים של לקיחת הורמונים מתחילה להרגיש שיפור לשמחתי אבל היום שוב לא מרגישה טוב כאילו החזיר אותי הכל להתחלה...האם זה אמור להיות ככה?
 
ד''ר איתן פאר  
12:20 28.05.14
חובה לאפשר לגוף תקופת הסתגלות היכולה להמשך 3-5 שבועות ולכן סבלנות.
 
נעמה
18:14 27.05.14
הנני בת 50 כחצי שנה ללא מחזור
חווה את סמיני גיל המעבר.
יש לי כח סבל ואני יכולה להתגבר על גלי החום, על ההזעות הליליות, על חוסר השינה הטובה.
אין לי כח לסבול את העלייה המטורפת במשקל.
רופא הנשים המליץ לי בחום על אביאנה.
מעיון בעלון ומקריאה כאן בפורום, אני מבינה שאביאנה נועדה לנשים שאין להם מחזור שנה. ( אז איך הוא המליץ לי עליהם ?) ואני מבינה שאולי נובופם יותר מתאים (אם כי הרופא שלי שלל זאת)
האם לחכות שתחלוף שנה ואז להתחיל באביאנה ? הרי אינני יודעת אם אקבל מחזור עוד פעם או לא...
 
ד''ר איתן פאר  
12:15 28.05.14
ראשית אין מה לסבול מגלי חום, גם אם יש לך כוח סבל, החות והנזק שגלי החום יכולים לגרום, אלצהיימר, דמנציה וכו' קשים.
כבר כתבתי וציינתי שכן ניתן להתחיל עם אוויאנה , אבל באותן נשים המתחילות אוויאנה בשלב מוקדם של גיל המעבר, כלומר לפני שחלפה שנה מתום המחזור האחרון, יכולות לפתע לדמם. לא נורא אבל רצוי לדעת.
האם ניתן ליטול הורמונים לאחר הסרת שחלות אם הסבל מגלי החום הוא בלתי ניסבל!!! ?
 
ד''ר איתן פאר  
12:12 28.05.14
חובה לקחת הורמונים לאחר כריתת שחלות. ורצוי מידית לאחר כריתת השחלות
 
ריקי
14:11 20.05.14
נוטלת לויאל מזה 13 יום ועדיין לא רואה שינוי...תוך כמה זמן תגיע ההטבה? האם יתכן שלויאל עושה כאבים ברום הקיבה? כי מאז שהתחלתי לקחת החלו כאבים
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
03:19 26.05.14
רק לאחר שלושה שבועות ניתן להתחיל להעריך יעילות של טיפול הורמונלי.
 
נורית
13:49 25.05.14
אני בת 46 ללא מחזור כבר הרבה זמן, לאחרונה היה לי דימום רציני ומאד משמעותי, רופא הנשים נתן לי פרימולט נור ל10 ימים. עקב כך שראה שרירית הרחם מעובה.

מה עושה הכדור, והאם צריך להופיע בעקבותיו דימום, והאם זה הטיפול התרופתי היחיד שיש לרירית מעובה.תודה רבה!
 
ד''ר איתן פאר  
03:17 26.05.14
פרימולוט נור זה סוג של פרוגסטרון, אחד מיני רבים.
תפקיד הפרוגסטרון לקלף ולמנוע עיבוי רירית הרחם- שזה מה שעושה אסטרוגן לא מבוקר ע'י פרוגסטרון.ולכן צדק הרופא שלך.
לאחר סיום הפרימולוט נור בד'כ מקבלים דימום, אך לא חובה.
שבועיים לאחר מכן יש לחזור על בדיקות עובי וסדירות רירית הרחם ובמידה ומעובהיותר מ- 4-5 מ'מ, חובה לבצע דיגום של רירית הרחם- בדיקת הנקראית פייפל.
 
אור
20:59 21.05.14
שלום וברכה, בת 48 , תהליך מנפואזה החל מגיל 38. מטופלת במדבקות הורמונליות כמה שנים. לאחרונה החלפתי רופאה והיא המליצה לי לשנות את תהליך השימוש במדבקות , במקום שבועיים שבועיים. להשתמש ב אוורל קוונטי במשך חודשיים ואז להחליף למדבקות (הקופסא האפורה) אוורל 50 למשך שבועיים בלבד, ואז להמשיך עם הקופסא הורודה - אוורל קונטי. במטרה שהכתמים שהיו יפסיקו, ויהיו רק כאשר אפסיק עם הקופסא הראשונה. כאשר אני מפסיקה את אוורל קונטי - מתחיל לי כאבי שרירים מאוד חזקים בלתי נסבלים הגוברים מיום ליום.חוסר גמישות ויובש כללי בעור. מבקשת מאוד לדעת אם התופעה מוכרת, ולמה זה קורה, מה אין במדבקת אוורל 50 שגורם לכך. אולי אוכל להוסיף את מה שחסר עם תזונה מסויימת או אולי אדע ממה להמנע. תודה , ויום נעים.
 
ד''ר איתן פאר  
22:49 23.05.14
הרבה יותר פשוט ונוח פשוט להפסיק שימוש במדבקות למשך מספר חודשים ולקחת במקומם אוויאנה ורק אחרי חצי שנה לשקול המשך אוויאנה או חזרה לאוורל קונטי מבלי כל מיני "חישובים"
 
אור
12:11 25.05.14
שלום ותודה רבה לך ד"ר. נטלתי כדורים כמה שנים, והסבירו לי שכדאי לעבור למדבקות כי הכדורים עוברים דרך הכבד, ויותר בריא המדבקות. לא ניסיתי את הכדורים שהמלצת עליהם, אשקול בשמחה. תודה. אך מבקשת לשמוע דעתך בכל זאת, מה לדעתך הקשר בן כאבי השרירים והמפרקים שציינתי , שמגיעים ומחריפים בהתאם לשימוש במדבקות. גם בכדורים שהשתמשתי זה קרה בחלק מהחודש. אבל פחות. תודה ושבוע טוב
 
ד''ר איתן פאר  
03:12 26.05.14
יתכן תגובה לדבק שבמדבקות. נדיר אבל אפשרי
 
יפית מאירי
12:41 22.05.14
שלום לך.אני מטופלת באוורל קונטי מזה 3 שבועות.ביום שני האחרון שמתי מדבקה על הירך והיום החלפתי מדבקה.יש לי כאבים שהתחעלו כבר ביוםשלישי בירך עד לכוון הברך.האם זה משהו שקשור למדבקה לדעתך והאם צריך להתייחס לזה ברצינות או פשוט לחכות שהכאב יחלוף?תודה מראש יפית
 
ד''ר איתן פאר  
22:52 23.05.14
לא מוכרת לי תופעת הלואי שאת מתארת, וזו גם לא תופעת לואי המוזכרת בעלון לצרכן של המדבקות ולכן רצוי לברר הסיבה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  121  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר