בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 33

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
מלכה זוהרה
10:57 22.11.11
שלום,
אני בת 62 שנה שעדיין סובלת מתופעות גיל המעבר, במיוחד גלי חום ויובש בנרתיק, וגם עצבנות. עד לפני כחודשיים טופלתי במדבקות EVORELL, רופאת נשים שלי המליצה לעבור ל-CLEOGEST עקב תופעה של גלי חום. ל-CLEOGEST היו תופעות לוואי חמורות מאוד, התעלפויות, עליה בלחץ דם וכאבי ראש חזקים במיוחד. הרופאה הציעה לי להפסיק עם התרופה ולקחת חומרים טבעיים.
שאלתי היא האם מעברית תתאים לי לאור כל התופעות לוואי האחרונות, האם זה יעזור גם בגיל זה.

אני חוששת מעט למעבר זה, כי נכון להיום לא הסתדרתי עם תוספי מזון טבעיים. (גרמו לי ללחץ דם גבוה - רובם).

אשמח לשמוע את תעתכם.
בברכה, זוהרה
 
ד''ר איתן פאר  
07:12 23.11.11
תחזרי , ומיד, למדבקות שלך.
לא רצוי היה המעבר לקליוגסט ואין טיפול "טבעי" שיעזור לך באותה מידה, וזאת למרות שתכשיר המבוסס על סויה, הנקרא פמארל, נמצא בשלבי בדיקה ויש עליו מעט דיווחים חיוביים.
אין למדבקות יכולת לעזור ליובש בנרתיק.
לצורך זה יש להוסיף ואגיפם- כדורי אסטרוגן יחודיים לנרתיק.
תגשי לרופאה שלך ותבקשי מירשם והנחיות טיפול.
 
ענת א.
10:57 22.11.11
שלום רב!!
אני בגיל 51 ולפני מספר חודשים התחילו תופעות גיל המעבר שכללו גלי חום ומצבי רוח קיצוניים ביותר.
רופא הנשים שלי נתן לי אקטיבל ויש לציין שהמצב השתפר פלאים לאחר חודש אחד של טיפול.
אני סובלת גם מכולסטרול גבוה ורציתי לדעת אם ההורמונים מורידים גם את רמות הכולסטרול? רופא המשפחה שלי לוחץ עלי לקחת טיפול לכולסטרול אבל רופא הנשים שלי אמר שההורמונים יכולים גם להוריד את הכולסטרול. מה אתה אומר? אשמח לשמוע דיעה נוספת.
 
ד''ר איתן פאר  
07:09 23.11.11
העדר אסטרוגן מסיר מהכבד את הגורם המרסן יצירת כולסטרול ולכן לכל הנשים ישנה עלייה ברמות כולסטרול עם הפסקת הפעילות ההורמונלית.
אקטיבל מאד עוזר לתסמיני גיל המעבר, כפי ששמת לב בעצמך.
לאחר שלושה חודשים של טיפול הורמונלי יש לחזור על בדיקת ליפידים .
במידה ואין ירידה מספקת ברמת שומני הדם יש להתחיל גם בטיפול להורדת כולסטרול- סטאטינים- כפי שמציע רופא המשפחה שלך.
שלום

האם בגיל המעבר חלק מהתסמינים זה סחרחרות ?

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:06 23.11.11
לא.
ובמידה והסחרחורות ממשיכות חובה לברר ברור מקיף הכולל בדיקות מרכז שיווי משקל באוזן, ראיה, אנמיה, תפקודי טיירואיד ועוד ועוד.
גשי לרופא המשפחה והתחילי ברור.
תודה רבה, יש לי הרושם שכדאי להגיע לרופא מומחה בגיל המעבר. אני חיפאית. אני מבינה שברמב"ם, יש מרפאה כזו?
אודה על תשUC,L
 
ד''ר איתן פאר  
07:00 23.11.11
נכון. אני מנהל אותה.
פתחתי את המרפאה הזו ב-1975
זו המירפאה הראשונה בארץ שעיסוקה הוא בתחום הספציפי הנ'ל.
 
דינה
19:59 19.11.11
אודה מאד על תשובתך, כאמור.
 
ד''ר איתן פאר  
07:33 20.11.11
סבלנות סבלנות סבלנות....
 
איריס
17:39 18.10.11
אני לוקחת Livial כשנתיים, בחודש האחרון יש מחסור ב-Livial עקב הפסקת יבוא (יש רק יבואן אחד!)קיבלתי מהרופא תחליף: Eviana
מה ההבדל בין התרופות ?
 
ד''ר איתן פאר  
12:36 19.10.11
סוגים שונים לחלוטין של הורמונ ים, אבל התוצאה מבחינה קלינית דומה ולכן ניתן לבצע את החילוף.
 
איריס
18:46 19.11.11
תודה רבה.
לאחר כחודש שימוש קיבלתי מחזור (10 ימים, לא היסטרי) אולם כשבוע לאחר סיומו יש לי שוב הפרשות דמיות.
האם מומלץ לחזור ללויאל ? (הבנתי שהמחסוק הסתיים)
 
ד''ר איתן פאר  
07:33 20.11.11
כן בהחלט .
וסובלנות מאד משתלמת לגבי הפסקת הדימומים.
שלום רב,
אני בת 49. בדר"כ מחזור סדיר כל חודש. לאחרונה , התעכב המחזור, ועדיין לא הגיע. איחור של כחודש וחצי.
בבדיקת אולטסאונד: רירירית רחם עבה 14 מ"מ. קבלתי תרופה פרימולוט נור 5 מ"ג ביום, למשך 10 ימים. אני ביום השביעי לנטילת הכדור. אין מחזור. האם מינון זה מספיק? לאחר בירור ללא הפוגה נראה כי יש צורך במתן 2 כדורים ביום. בכל אופן, התחושה כבר ימים מספר של מחזור בפתח ואין מחזור כאמור. מה דעתך? כדור אחד או שניים, מה קורה אם אין מחזור, למרות נטילת התרופה?!
תודה רבה.
שאלות מסוג זה עליך להבהיר עם הרופא שנתן לך את התרופה.
בד'כ דימום יופיע רק לאחר סיום הכדורים ( בין יומיים לחמישה ימים)
לעתים המינון הנדרש הוא 10 מג'ר ליום - ( המינון המומלץ), אבל לכל רופא יש זכות לשיקולים משלו מדוע המליץ לך על מינון מופחת.
 
עליזה
15:45 17.11.11
אני מטופלת 4 חודשים בגלולות אקטיבל. לפני שלושה שבועות התחיל גדר בעיר, פריחה ואדמומיות
רופאי העור חלוקים באבחנותיהם . אחד אומר גרדת אחד אומר כנראה מהגלולות.
הפסקתי את הגלולות ואין שיפור.
האם יכולה להיות תגובה כזו מאקטיבל הידועה
 
ד''ר איתן פאר  
07:30 20.11.11
כל תרופה יכולה לגרום לתגובה אלרגית.
התופעה שאת מתוארת לא מוכרת לי אולם אין בכך לשלול את האפשרות הנ'ל.
רופאי עור אמונים על איבחונים של מצבים אלו.
 
טניה
17:12 13.11.11
שלום,
אני בת 55 המחזור הפסיק לפני 3 שנים.בחודש אוגוסט השנה התחילו כאבי מחזור וכאבי שדיים ולאחר כמה ימים התחיל דימום.פניתי לגינקולוג. US שחלות תקין. רירית הרם עבה-היפרפלזיה.בוצע ביופסיה תשובה תקינה וטופלתי ב פרוגסטרון לשבועיים.בסוף הטיפול התחיל דימום הבנתי שזה תשובה לטיפול.בדיקת US רירית הרחם 0.7. היום לאחר חודש וחצי מרגיה טוב ללא דימון אבל בUS רירי שוב עבה 0.95.אני מאוד בלחץ.מה המשך טיפול? מה המשמעות של רירית עבה?לבצע היסטרוסקופי אני מצפה לתשובה.מה יכול להתגלות בהיסטרוסקופי שלא גילו בביופסיה? תודה.
 
ד''ר איתן פאר  
03:12 15.11.11
שאלת בבת אחת מספר שאלות.
הסיבה לעיבוי רירית הרחם כמעט תמיד מחייבת פעילות אסטרוגנית. ולכן יש לעקוב אחרי רמת האסטרוגן.
היסטרוסקופיה מאפשרת ראיה של כלל החלל ולא "לפספס" ממצאים היות והבדיקה כוללת ראיה ישירה.
המשך הטיפול- לתת פרוגסטרון מחזורית , כל חודש למשך 5 ימים עד שהרחם מםסיק חהגיב בדימום.
 
ד''ר איתן פאר  
12:04 17.11.11
והסיפור שוב ושב חוזר על עצמו.
כבר אין ספור פעמים עניתי בפורום זה לאותה תופעה ידועה ומוכרת.
דהיינו, לאחר הפסקה מפעילות הורמונלית, של חודשים ולעתים שנים, יתכן ( עד 20% ) מהשחלות חוזרות לתפקד למשך מספר חודשים ואז ישנה הפרשה אסטרוגנית.
עקב כך נעלמים תסמיני גיל המעבר, ההרגשה הכללית משתפרת מאד ורירית הרחם צומחת.
כלומר, עיבוי של רירית הרחם, היפרפלזיה, אינו על רקע גידולי אלא על רקע הורמונלי.
ולכן הרירית מעבה וכאשר תתקלף זה יהיה הדימום.
אין צורך בפעולות כגון היסטרוסקופיה לגבי רירית שצומחת ומתקלפת לאחר פרוגסטרון.
יש צורך לבצע מעקב הורמונלי ולתת פרוגסטרון מחזוריתף כל חודש למשך 5 ימים בכדי למנוע צמיחת חתר של הרירית.
 
מלי
14:18 15.11.11
בבדיקת US התוצאה:רירית דקה 4 מ"מ, שחלות קטנות ללא זקיקים, האם ניתן להסיק מכך שלא יהיו יותר מחזורים, או שעדיין ייתכן ביוץ ומחזור אחריו?
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
11:59 17.11.11
ראי את התשובה שלי לשאלה הבאה בהמשך לאובסטין
אותו כנ'ל לגביך.
 
מלי
15:35 10.11.11
שלום,
בת 53 כמעט ללא מחזור, סובלת מזה תקופה מכאבים גרד ועקצוצים באזור הפות,
רופאה שבדקה אותי קבעה שמדובר באטרופיה ורשמה קרם אובסטין
אני חוששת מהורמונים בכל צורה שהיא, האם יש תחליף לא הורמונלי לבעיה שלי?
במידה שלא, האם הטיפול הינו לתקופה מוגבלת ולאחר מכן ניתן להפסיק אותו או שזה מחייב שמוש קבוע בהורמונים?
המון תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
21:34 12.11.11
צודקת מאד הרופאה שלך.
קרם אובסטין, כמו גם כדורי ואגיפם לנרתיק, ( פחות הפרשות ) מכילים סוג של אסטרוגן שונה מהאסטרוגנים הניתנים בטיפול דרך הפה.
אסטרוגן זה הוא E3 ולא E2.
לכן אינו נספג לדם אלא פועל מקומית בלבד.
משפר מאד את בריאות הנרתיק ושלפוחית השתן, מונע את התופעות שאת מציינת וניתן לשימוש גם במקרים של סרטן שד.
בבדיקת US רירית רחם דקה, שחלות קטנות ללא זקיקים
האם זה אומר שסיימתי לחלוטין עם הווסת, או שעדיין יכולה לצוץ ביצית ואני אשוב ואקבל מחזור?
האם בכלל ניתן לדעת זאת בוודאות?
המון תודה על התגובות המהירות, והמקצועיות
על סמך הנתונים שאת מעבירה ברור החודש לא היתה הבשלה של ביצית ולא היתה לך פעילות הורמונלית.
האם זה אינדיקציה לבאות?
קשה לומר, זה מעיד על מגמה אבל לא הוכחה ששוב לא יחזור מחזור. ולכן לא להתפלא במידה וכעבור מספר חודשים של מנוחה המחזור יחזור.
 
שירלי
06:04 14.11.11
ד"ר נכבד!
בעבר, כאשר השתמשתי בקרם אובסטין לנרתיק חשתי כאב מתמשך במפשעה. כיום לאחר תקופה ממושכת של מחסור באובסטין התחלתי טיפול בואגיפם, אבל גם כאן למרבה הצער אחרי שימוש של פעמיים שלוש מופיע כאב במפשעה.
מה יכול להיות מקור הכאב והאם עלי להפסיק את הטיפול? אם כן האם יש חלופות טובות אחרות? בתודה מראש.
 
ד''ר איתן פאר  
03:07 15.11.11
ללא בדיקה לא ניתן לקבוע מקור ומהות הכאבים עליהם את מתלוננת.
לגבי ואגיפם / או אובסטין- פשוט יש להתמיד וההטבה מגיעה - אצל כולן.
 
מונה
13:28 10.11.11
שלום לרופאים
בת 45 תוצאות בדקת דם ביום השני למחזור
E2 128
LH 50.
FSH 62
TSH 1.25
מה פרוש התוצאות ? מתי אני מפסקה מחזור? האם נתן לדעת ?האם יש עוד ביוץ בנתונים האלה ?
 
ד''ר איתן פאר  
21:31 12.11.11
העליה ברמות FSH ו LH מרמזות שאת בדרך למנופאוזה.
רמת E2 מעידה שהשחלה עדין מגיבה ולכן יש מחזור עדין.
כלומר מבחינה הורמונלית את בשלב הפרימנופאוזה.
ניתן לחזור על הבדיקות לאו דוקא בזמן המחזור בכדי לראות השתנות מחזורית.
לא ניתן לחזות מתי תכנסי לגיל המעבר
בדיקת הורמון AMH יכולה יותר לסייע בכיוון חיזוי.
 
אריאל
16:33 06.11.11
מכיון שיש בעיה להשיג בבתי מרקחת את גלולולת ליויאל Livial, עקב בעיות ייצור,
מה אפשר להציע כתחליף למשתמשת אחרי hysterectomy
 
ד''ר איתן פאר  
11:36 07.11.11
מהחברה מסרו שליביאל חזר לשוק ושוב אין בו חסר.
כמו כן, בהעדר רחם, ניתן לטפל ע'י אסטרוגן בלבד.
רופאך ייעץ לך בנידון.
 
ברוריה
17:38 08.11.11
ליויאל לא חזר לשוק! לא דובים ולא יער, חבל מאד רבבות נשים הופסק טיפול ללא הודעה מוקדמת!
 
ד''ר איתן פאר  
21:35 12.11.11
לפי הודעה רשמית של החברה המפיצה ליביאל כן חזר לשוק. תתעקשי לקבל אותו או שהרוקח שלך יזמין לך אותו.
 
גל
10:31 10.11.11
שלום ד"ר,
האם טיפול בפרוזאק או ב- SSRI בכלל, עשוי לעזור לירידה בחשק המיני ובתחושת חיוניות, שמחה ואנרגיה?
אציין כי ההמטולוג אסר עלי טיפול הורמונאלי בטבליות או במדבקות עקב בעיות כרישה.
האם ישנן אפשרויות נוספות העומדות בפני? (גיל 47)
תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
21:28 12.11.11
לצערי ההיפף הוא הנכון. תכשירים מקבוצת SSRI בד'כ מורידים חשק מיני.
לעתים תכשירים מקבוצת SNRI יכולים לעזור , אבל לא תמיד. דוגמא לתכשיר כזה הוא VIEPAX אבל יש עוד.
אפשרויות נוספות קשורות בשימוש בטסטוסטרון, כגון ג'ל טסטוסטרון למריחה באזור הדגדגן שם נמצאים הקולטנים לתגובה מינית.
 
עדי
13:22 07.11.11
אני לוקחת אקטיבל 3 שבועות והופיעו לי הרבה כתמים חומים כחולים מעל מפרק כף היד. לא קיבלתי שום מכה ולכן עשיתי בדיקות של קרישת דם שהן תקינות. האם זו תופעה של ההורמונים? כתוב בתוויות שיש תופעה של כתמים חומים מה הכוונה?
תודה על תשובתך
 
ד''ר איתן פאר  
09:50 09.11.11
התופעה שאת מתארת אינה קשורה בטיפול באקטיבל.
הכתמים החומים המצויינים התוית האקטיבל מעידים על יכולת הורמון האסטרוגן לגרום לשיפ]עול המלנוציטים, התאים בעור הגורמים לשיזוף והתכהות צבע העור ומכאן צבע חום לאותם "כתמים"
 
רחל
18:11 07.11.11
מה עושים כשצריך לקחת אלקטרוסין לבלוטת הטריס וידוע שהכדור כבר לא טוב.מה לקחת במקום.מה לעשות
 
ד''ר איתן פאר  
09:37 09.11.11
החומר הפעיל באלטרוקסין החדש זהה לישן. המעטפת שונה ומכאן בעיות ספיגה שונות. וגם זה לא אצל כולם.
יש לבדוק תפקודי טיירואיד לאחר 4-6 שבועות של התכשיר החדש ולנסות לאזן מחדש, לפי הצורך.
כמו כן בכל הקופות ניתן להשיג את האלטרוקסין הישן הנקרא EUTHTROXINE במידה ולא ניתן לאזן טוב עם התכשיר החדש.\
בכל מקרה - חובה לבדור ולהיות מאוזנים.
שלום רב,

בת 37, כשל שחלתי מוקדם מאופיין ע"י רמות FSH גבוהות בדם (התגלה לפני שנתיים) מאז הייתה הפסקה אחת בוסת לשלושה חודשים - אח"כ שימוש בפרימוליט נור (1X2 למשך 10 ימים) בהמלצת רופא נשים למשך כמה חודשים. כמובן עברתי אולטרסאונד, בדיקת ביופסיית רירית, פאפ,

רמות ראשונות היו 45 אח"כ כל פעם משתנה - 24, 22, 4.3 בתק' התאוששות ושוב 44.
לאחר שימוש בפרימוליט ולאחר שהייתה התאוששות שחלות בבדיקות הורמונליות הרופא אמר להפסיק טיפול בפרימוליט וחזר וסת בצורה סדירה כל חודש...

וסת אחרונה 20/10/11. היום החל שוב דימום של וסת. להבנתי התופעה מוכרת בתק' זו.
רצוני לשאול מהיכן זה נובע ומתי כדאי לפנות לרופא בשל כך להמשך טיפול?

האם בדר"כ במצב זה חוזרים על נטילת התכשיר? אודה על הסבר ביולוגי לתופעה
(מבחינת רירית רחם). האם כדאי להיות כבר במעקב אצל מומחה גיל מעבר או שמא אפשרי להמתין ולהמשיך עם הרופא?

תודה רבה
כשל שחלתי מוקדם בא לידי ביטוי הן בהפסקות של ווסתות בהן בעליה ניכרת ברמות של FSH
אולם, שלא בעקבות ניתוח כריתת שחלות, התהליך אינו חד פתאומי אלא ממשוך ואיטי ויכול להתפרס על פני 2-4 שנים.
בתקופה זו יתכנו ווסתות, לעתים סדירים ולעתים לא, וכן הפסקות במחזורים- שאורכם משתנה.
מבחינה רפואית :- הטיפול המומלץ הוא "תוספת" הורמונלית, הבאה לאזן ולתרום להורמונים שעדין מופרשים ( לדוגמא- תכשירים הנקראים נובו-פם, פרוגילוטון ועוד).
היתרון בכך נעוץ בעובדה שהם נותנים לשחלה תקופות של רגיעה, שלאחריהם השחלה יכולה, במקרים רבים, להתאושש ולהמשיך לבייץ ( שזה אומר מחזורים ואפילו כניסה להריון).
אופן הטיפול הוא לתת את הכדורים למשך מספר חודשים, בהתאם להוראות היצרן, ולאחר מכן להפסיקם ולבדוק האם השחלות חוזרות לתפקד.
האם נובו-פם ופרוגילוטון הם תכישירם אסטרוגנים, קרי - מתאימים גם למי שיש במשפחתה היסטוריה של סרטן השד.

שנית - כניסה להיריון, עד כמה שנאמר לי (ע"י מומחה פיריון) - כניסה להיריון עם רמות FSH כמו שלי אפשרית ע"י תרומה של ביצית או IVF ע"ב טבעי (לא ניתן לגרות השחלה) סיכויי קליטה 10% סיכויי הפלה 50%.

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
07:42 08.11.11
לגבי הקשר בין אסטרוגנים וסרטן שד הרי שאת חוזרת על טעות מאד מאד מושרשת.
אסטרוגן בלבד מוריד סרטן שד בקרוב ל 30% - אני חוזר ומדגיש- מוריד ( כלומר מפחית...)
המרכיב הפרוגסטאטיבי שבטיפולים הורמונלי הוא המעלה, .
וגם זה לא לחלוטין מדויק היות ויש שוני מאד גדול בין סוגי התכשירים המכילים פרוגסטרון, ויש כאלו עם יותר יכולת לגרום להשתנות ממארת ואחרים ללא.
הפירסומים שהגיעו מארה'ב דנו רק בסוג אחד ספציפי של תכשירים , הנמכרים בארה'ב ולא נמצאים בארץ מזה 12 שנים ( פרמריל ופרמריל פחוס) והטעות שלך, ושל רופאים מתחומים שונים שאינם בקיאים בנושא ההורמונים, הוא התובנה שלא כל ההורמונים הינם מיקשה אחת ויש הבדלים עצומים בינהם והשפעתם על רקמות שונות.
היסטוריה של סרטן שד אינה קשורה לנושא כלל ועיקר.
לגבי פריון- הנתונים אותם מצטט הרופא שלך די נכונים, אולם לא להרים ידיים ולא לותר, ויתכן ותראי ברכה בעקשנותיך- וכבר היו דברים מעולם.
 
שירה
08:07 09.11.11
שלום רב,
אני בת 55. המחזור החודשי נפסק אצלי לפני שנתיים. מזה כשבועיים שאני מרגישה כאבי מחזור בבטן התחתונה. הלכתי להבדק אצל גניקולוג ונאמר לי שהכל נראה תקין. ביצעתי בדיקת שתן וגם היא תקינה. לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים בשדיים. ממש כמו במחזור. היום בבוקר היה לי דימום קל.
שאלתי:
האם יכול להיות שזהו מחזור "מאוחר"? אני מרגישה כמו במחזור.
תודה על התייחסותך.
תקראי את התשובה שלי לגבי הפסקת מחזור ופרימנופאוזה.
בדיוק אותו התהליך.
לאחר שהשחלה "נחה" שנתיים היא הצליחה להגיב לרמה ההורמונלית הגבוהה של הורמונים מגרי ביוץ ( FSH ו LH) ושוב עברה תהליך של הבשלת בייצית, ויתכן ואפילו ביוץ. ולכן כל התו]פעות שאת רגילה להם מהעבר הקשורות בביוץ ובמחזור.
התופעה יכולה לחזור על עצמה, אטך גם לא.
במידה ורירית הרחם דקה וסדירה בבדיקת אולטראסאונד, אין לכך חשיבות קלינית.
 
גיני
11:41 07.11.11
שלום רב לפני שבועיים ניבדקתי אצל רופא נשים בדיקה שיגרתית נילקח פאפ והתוצאה היתה ASCUS שזה מצב שפיר עם שינוי מסויים בצורה של התאים.הרופא אמר לי שישלח אותי לבדיקת קולקוסקפיה ובמידת הצורך ניתן לקחת ביופסיה במידת הצורך.שאלתי האם הבדיקה הזאת היא בדיקה לבדוק את התאים באם הם טרום סרטניים או ממאירים חלילה.אני מאד מודאגת .למרות שבשנה שעברה הפאפ היה תקין
והאים חלילה אצטרך להוריד את הרחם.עליי לציין שאני מיבדקת בתדירות גבוה וזאת פעם ראשונה שהפאפ לא יצא טוב.אני בת 50 . האם בדיקה זו היא בדיקה לסרטן הרחם? האם השינויים יכולים להיות מוירוס הפפילומה למרות שאני לא מקיימת יחסי מין בתקופה זו תודה. גיני
 
ד''ר איתן פאר  
07:30 08.11.11
הסרי כל דאגה מלבך.
משמעות ASCUS בבדיקת פאפ החיא תאים ממקור לא ברור. בד'כ רואים תשובה כזו הן בממצאים דלקתיים והן בסמיכות לדימום ווסתי או אחר.
אין כל צורך בקולפוסקופיה אלא לחזור על בדיקת פאפ כעבור 3-6 חודשים.
במרבית המקרים הבדיקה חוזרת תקינה, ולא , במידה ושוב יש תשובה ששל ASCUS , רק אז יש מקום לקולפוסקופיה.
אל תוותרי על הרחם כל כך מהר.
ואין בתשובה זו עדות לתאים אפילו לא טרום-טרום סרטניים.
 
גיני
15:57 08.11.11
תודה רבה ד"ר פאר על התשובה המהירה,עכשיו אני יותר רגועה.תודה גיני
+ הוספת הודעה
   1 ...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  ...  86  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר