בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 79

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
ענת
10:25 28.03.11
שלום
נשלחתי לעשות בדיקות דם כולל בדיקות הורמונאליות ע"י רופאת עור בעקבות פיגמנטציה.
אני בריאה בד"כ, עברתי להתקן רגיל לפני כחצי שני אחרי 4 שנים של התקן מירנה שעשה לי פיגמנטציה. מאז החלפת ההתקן אני סובלת מדימומים קשים כל 21-25 יום (גם לפני המירנה סבלתי מדימומים כבדים אבל עכשיו נראה לי שיותר). ההמוגלובין שלי ירד בחצי השנה האחרונה מ- 12.5
ל- 11.0.
מצ"ב תוצאות הבדיקות.
1. האם התוצאות ההורמונאליות תקינות?
2. האם אני נכנסת לגיל המעבר?
3. האם יש צורך לפנות גם לרופא נשים?


גיל : Y 43 מין: נ
תשובות מלאות
*** את תוצאות המעבדה ניתן לקבל גם באתר "מכבי און ליין" באינטרנט, לפרטים נוספים
אנא פנה למתאמת השירות במשרד הקבלה.
תוצאות:
-------
טווח גבולות נורמה לנבדק יח' תוצאה בדיקה
-------------------------------------------------------------------- בדם
=========
Glucose (B) 85 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 30 mg/dl 17 - 43 .(....*.....).
Creatinine (B) 0.80 mg/dl 0,51 - 0,95 .(......*...).
החל מתאריך 19.05.08 חל שינוי
בערכי הייחוס עקב כיול חדש,
הגורם לירידה בערכים הנמדדים.
eGFR 60 ml/min/1.73m²-גדול מ-
.60 ערך רצוי מעל
Uric Acid (B) 4.2 mg/dl 2,6 - 6,0 .(....*.....).
K+ Potassium (B) 4.1 mmol/l 3,5 - 5,1 .(...*......).
Na- Sodium (B) 138 mmol/l 136 - 146 .(.*........).
Ca-Calcium (B) 9.0 mg/dl 8,1 - 10,4 .(...*......).
Phosphore (B) (PO4) 3.1 mg/dl 2,5 - 4,5 .(..*.......).
Cholesterol 200 mg/dL
מומלץ: <200 mg/dL

Triglycerides 128.00 mg/dl 10,00 - 250,00 .(....*.....).
ערך הנורמה איננו מייצג את הערך
.150 mg/dl-מ הרצוי, הערך המומלץ הוא קטן
HDL-Cholesterol 51.80 mg/dl
מומלץ: >40 mg/dL

Non-HDL Cholesterol 148.00 mg/dl
מומלץ: <160
(לחולי לב וסוכרת: <130)
גבולי: 160-189
גבוה: >190

בכל מקרה יש להיוועץ עם הרופא
המטפל באשר לערך המטרה
 
ד''ר איתן פאר  
12:12 30.03.11
אין תשובות הורמונליות בדף שהעברת.
בכל מקרה , עודף פיגמנטציה קשורה בהפעלת תאי הפיגמנט שהעור ע'י אסטרוגן.
המירנה יש פרוגסטרון ולא אסטרוגן.
התועלת שבמניעת דימום חזק וירידה בהמוגלובין עקב כך, ע'י החזרה של מירנה , רבה ויש לשקול להחזיר מירנה.
בברכה
בטעות לא צרפתי את כל התוצאות , מצ"ב המשך תוצאות הבדיקות .
שאלתי קודם:

1. האם התוצאות ההורמונאליות תקינות?
2. האם אני נכנסת לגיל המעבר?
3. האם יש צורך לפנות גם לרופא נשים?

הבדיקות המצ"ב מאפשרות לענות על שאלותי או שיש צורך בבדיקות נוספות?


==============
אנדוקרינולוגיה
==============
TSH 3.29 mIu/l 0,35 - 5,50 .(.....*....).
Prolactin 236 mIU/l
:ערכי יחוס
NONPREGNANT 59-619
PREGNANT 205-4420
POSTMENOPAUSAL 38-430
LH - Luteinizing Hormone 9.4 IU/l
:ערכי יחוס
CHILDREN <0.1-6.0
FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5
MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3


-------
בדיקה תוצאה 'יח טווח גבולות נורמה לנבדק
-------------------------------------------------------------------- LUTEAL PHASE 0.5-16.9
PREGNANT <0.1-1.5
POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0
CONTRACEPTIVES 0.7-5.6
FSH 26.7 IU/l
:ערכי יחוס
FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
LUTEAL PHASE 1.5-9.1
PREGNANT 0.3-קטן מ
POSTMENOPAUSE 23-116
Estradiol (E2) 200 pmol/L - מ ןטק
=========================
:(ערכי יחוס (נשים
FOLLICULAR 72 - 530
MIDCYCLE PEAK 235 - 1310
LUTEAL 250 - 786
POSTMENOPAUSAL < 118
(Untreated)
Progesterone 2.8 nmol/L
:ערכי יחוס
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
Testosterone Total 1.5 nmol/L -מ ןטק 0,5 - 2,6
DHEA-S 4.42 micmol/l 0,95 - 11,7 .(..*.......).
 
אראלה
18:27 30.03.11
שלום לכם,
באיזה שלב של המחזור החדשי מומלץ לעשות בדיקות הורמונליות לתופעות גיל המעבר? סובלת מדכאון, עצבנות, חוסר שקט וריכוז ובעיות שינה, בעיקר בזמן הביוץ.
 
אראלה
19:11 30.03.11
בת 45, לאחר בדיקה גניקולוגית תקינה, מחזור סדיר כל 26-28 יום, מגיעה למצב נפשי מעורער - בין דכאון לקריזות, בלי כוחות וחשק, חוסר ריכוז בעבודה, שבועיים לאחר תחילת המחזור. תודה,
 
ד''ר איתן פאר  
09:26 31.03.11
לפי ההגדרה של גיל מעבר, את חייבת להיות ללא מחזורים בכדי להכלל בה.
ולכן , כל עוד יש לך מחזורים ספונטניים , ואפילו די סדירים, כפי שאת מציינת, את כלל אל בגיל המעבר.
לגבי התלונות שלך, ישנם גורמים נוספים, חוץ מגיל המעבר , היכולים לתרום לכך, וזה כולל גם שינויים הורמונאליים טרום ווסתיים ( PMS ).
יש לברר , וניתן לטפל במיוחד ע'י תרופות מקבוצת מייצבי ומווסתי סרוטונין ( SSRI) האחראי במידה רבה לתופעות אלו.
 
דנדה
18:50 29.03.11
שלום רב,
מזה כ 3 חודשים שהפסיק לי המחזור ועפ"י בדיקות שביצעתי נמסר לי כי אני בגיל המעבר.
מכל המאמרים שאני קוראת אני קצת חוששת בלקיחת אביאנה שהרופאה נתנה לי.

שאלתי - אם לא אקח את הכדורים האם אני עלולה לחלות בסרטן השד ומחלות אחרות או שעלי לקחת -סיכון מול תועלת.

בשלב זה אני לא ממש סובלת מגלי החום ומנדודי השינה.

לעזרתכם במתן תשובה אודה,
דנדה
 
ד''ר איתן פאר  
12:21 30.03.11
הטיפול בגיל מעבר אינו מותנה בבדיקות דם כאלו ואחרות אלא בסימפטומים מהם את סובלת.
בד'כ, העדר סימפטומים, למרות אי קבלת מחזור , יכולה להעיד יותר בכיוון של פרימנופאוזה, ואז המחזור יכול, כן או לא, לחזור עוד מספר פעמים.
הייתי מחכה עם התחלת הטיפול בשלב זה.
 
נורית
13:42 29.03.11
אני בת 51 והנה הגעתי לגיל הזהב אך בהרגשה הכללית אני מרגישה בגיל הבלות שזה השם המתאים. התחלתי לפני שבועיים ליטול פיטו פימייל כדור ביום ללא מרשם רופא ובהמלצה של חברה, כרגע איני חשה הטבה יכול להיות שזה מוקדם, שאלתי: האם זה בסדר שאני נוטלת את הכדור ללא המלצת רופא כי בידיעה שזה על בסיס צמחים, ואין תופעות לוואי מלבד גודש בחזה ומעט כאבים...וקצת אי נוחות בבטן
אשמח אם תשיב לי בהקדם.

תודה,
נורית
 
ד''ר איתן פאר  
12:17 30.03.11
כל בתכשירים המוגדרים כתוספי מזון ולא כתרופות נמכרים ללא מירשם רופא.
להזכירך שגם ארסן וריסין, 2 הרעליים היותר חזקים בטבע והגורמים למות מהיר ( וביסורים) הינם פשוט צמחים...
במחקרי השוואה של אלפי עבודות מבוקרות נמצא שהתועלת מאותם תכשירי צמחים לתופעות של גיל המעבר זהה לתועלת של פלצבו ( כדור ללא כל תוכן רפואי)
יש לזכור שגלי החום יכולים לעבור ספונטנית כעבור מספר חודשים ללא כל קשר לטיפול זה או אחר. כמו כן יש להפנים שגלי החום קשורים בנזקים למוח וקידום מחלת אלצהיימר...
מתשובתך עולה כי אין תועלת להמשיך בטיפול וכדאי להפסיקו
 
גלית
10:53 27.03.11
שאלתי כאן וענית לגבי טיפול באנדרוגנים לבעיות של:
חוסר חשק מיני, חוסר חיוניות.
הגניקולוג אצלו ביקרתי טען שטיפול כזה "אינו מקובל" או אינו נחשב "קלאסי" או בדומה לזה, לא זוכרת את מילותיו המדויקות, וכן אמר שעלול לגרום לתופעות כמו שיעור יתר.
המליץ על פיטו פימייל , טיפול טבעי.
שאלותי:
- האם טיפול בפיטו פימייל ידוע כעוזר לבעיות שציינתי?
- האם יש לחשוש מתופעות במתן אנדרוגנים ומה משמעותן? האם הדעות חלוקות בנושא של אנדרוגנים לבעיות טרום גיל המעבר?
מצרפת את פרטיי. תודה רבה מאוד על התייחסותך!

גיל - 47 מחזור מדי חודש.

LH - Luteinizing Hormone – 13.2
FSH – 21.5
Estradiol (E2) mol/L – קטן מ 200
Progesterone – 2.5
Testosterone Total - 1.5 nmol/L -קטן מ
 
ד''ר איתן פאר  
08:01 28.03.11
צר לי אבל אני דבק בתשובתי הקודמת.
לא כל הגניקולוגים מתעסקים ומתמצאים בגיל המעבר ובודאי לא בתחום של טיפול באנדרוגנים.
אין היום כנס מדעי בתחום שהנושא לא עולה בו, שהמחקרים לא מוצגים בו ושהמאמרים שנכתבים - עשרות מדי חודש, לא מוצגים בו.
גניקולוג שזה לא תחום עיסוקו, ושאינו נוכח באותם כנסים, או הרצאות בנידון, יתן תשובות כמו שקיבלת.
אני לחלוטין חולק על חוות דעת זו.
הטיפול באנדרוגנים לשיפור אותם בעיות שהעלת נפוץ, קיים ומקובל.
המינונים מותאמים לנשים בכדי למנוע תופעות הלוואי שהזכרת.
אבל, למען הדיוק, זה עדין לא תרופת פלא ועדין ישנן נשים , שלמרות הטיפול הנ'ל, ממשיכות להתלונן על העדר חשק מיני והעדר חיוניות.
יש בסיס הרבה יותר רחב לתלונות ואין תרופת פלא שתפתור לכולן את כל הבעיות.
לכן נחוצה גישה אישית ומותאמת אינדיבידואלית
התייחסותך המעמיקה.
 
חנה מירב
18:16 26.03.11
יש בעיה יש לי אוסט לוקחת EVISTA1ליום במעקבים רבים בשתן מראה ש הסידן נאגר הפסקתי מזמן את לקיחת הסידן המצב לא ברורלי בת67??? עד כה רק רופא משפחה מה עלי לעשות
למי פונים לאיזה בדיקות ומה הסיבה יש לי עודף סידן בלי לקחת
תודה מראש מאוד ממתינה ליעוץ חנה
 
ד''ר איתן פאר  
07:55 28.03.11
מצטער אבל לא ירדתי לסוף דעתך. האם בדיקת השתן מראה על עודף הפרשה של סידן? או אל העדר הפרשה של סידן? ומהי בדיקת צפיפות העצם שלך? מה רמת הורמון הפאראטיירואיד? ומה רמת ויטמין D?
כלומר , בכדי לתת לך תשובה עניינית ונכונה חסרים הרבה מאד נתונים..
יש רופאי משפחה שבריחת סידן זה ממש עיסוק שלהם, והם מבינים נפלא בנידון, ויש אלו שזה לאו דוקא העיסוק והעניין המרכזי שלהם.
ולכן ניתן לפנות לרופאים העוסקים ספציפית בתחום, הן רופאי גיל המעבר והן רופאים העוסקים במחלות עצם מטבוליותף ולעבר ברור מקיף ולקבל פתרונות נכונים.
 
ויוי
10:31 22.03.11
המחזור אצלי מאז ומתמיד מדוייק. הפעם הוא איחר ביומיים הייתי בטוחה שאני בהריון. ואחרי יומיים הופיע מן טיפות חומות כמו סוף מחזור .אני בת 36 אמא ל2 ואני מאוד מפחדת שאני לקראת המחזור האחרון . אימי סיימה את המחזור מגיל מוקדם מאוד ואני יודעת שזה תורשתי.
 
ד''ר איתן פאר  
09:16 23.03.11
אין , באופי המחזור האחרון, כל עדות לסיום מחזורים כפי שאת חוששת.
בדיקת AMH ׁ- ANTI-MULLERIAN HORMONE יכולה לתת רמז לגבי כמה קרובה את למנופאוזה.
 
ענת צויג
10:28 21.03.11
בת 50 ללא מחזור כחצי שנה.לפני כחודשיים וחצי בעקבות תסמינים קשים של גיל המעבר התחלתי לקחת אביאנה.מזה כשלושה שבועות סובלת מגודש בחזה ופעם שניה תוך 20 יום שקבלתי מחזור.האם להפסיק לקחת את ההורמונים?יש לציין שמאד עוזר לי לגלי החום ולחוסר שינה ולכן לא רוצה להפסיק -מה לעשות ?ברצוני לציין שבעוד 10 ימים נוסעת לח"ול ולא רוצה לסבול שם אלא להינות
תודה מראש על תשובתך
 
ד''ר איתן פאר  
09:14 23.03.11
לפני תחילת טיפול הורמונלי יש לודא שאין עיבוי של רירית הרחם היות ואז כמעט תמיד יופיע דימום עם תחילת הטיפול.
בכל מקרה, היות ואת מציינת שיפור ניכר באיכות חייך, למרות הדיומום, המשיכה עם הטיפול .
עם חזרתך מחו'ל גשי לרופאך לברר סיבות הדימום ועובי וסדירות רירית הרחם.
שלום רב,
אני בת 40 לוקחת במשך שנתיים מדבקות אוורל קונטי
(המחזור הפסיק לאחר השתלת מח עצם). כבר שבוע יש לי גלי חום חזקים בלילה למרות לקיחת המדבקות.
האם זה יכול להיות או קשור למחלה?
 
ד''ר איתן פאר  
09:12 23.03.11
יתכן
רצוי להוועץ עם רופאך
האם ניתן לקחת פמראל ובד בבד לקחת משהו לדיכאון?
לא אמורה להיות כל בעיה בשילוב התרופות הנ'ל.
 
חנה
09:09 17.03.11
אני בגיל 43 והמחזור הפסיק לי לפני כחצי שנה בבדיקת דם הרופא אמר שאני בגיל המעבר.
עקב גלי חום, הזעות נדודי שינה ועוד התחלתי לשתות אלטרנה פלוס המצב השתפר מבחינת גלי חום הזעות ושינה אך לאחר כחודש ימים מתחילת השתיה התחיל גודש וכאבים בשדיים היש קשר בין אלטרנה לגודש בשדיים? מה לדעתך אלי לעשות?
 
ד''ר איתן פאר  
07:55 18.03.11
אלטרנה זו תרופה היכולה לגרום לפגיעה כבדית. יש לעקוב ולבדוק כל הזמן.
יתכן מצב, שבדיקות דם יכולות להצביע עליו, שישנה התאוששות שחלתית ואז השחלות חוזרות ליצר הורמונים ואז יופיע הגודש האמור בשדיים, או שפירוק האלטרנה בכבד אינו תקין וגורם להצטברות ואז יופיעו תופעות הלואי האמורות. מומלץ לברר מה מהאפשרויות נכון לגביך.
 
יהורית לוי
22:58 16.03.11
בגיל 50 הפסקתי לקבל ווסת
היום בגיל 58 קיבלתי ווסת שוב פעם ראשונה לאחר 8 שנים
מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה עלי לעשות
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:52 18.03.11
הופעת דימום, 8 שנים לאחר הפסקת מחזור, מחייבת התיחחסות, בדיקה, אולרטאסאונד וברור. אנא פני לרופאך בנידון.
 
טליה
00:39 15.03.11
האם תואיל בבקשה להסביר לי ( ויש לי רקע ביולוגי) כיצד יתכן שהרמות הבאות הנחשבות תקינות לאישה פוריה קיימות אצלי בגיל 57 כאשר אין לי מחזור מגיל 50 ואסטרדיול קטן מ-200. FSH=12.2 LH= 5.8
בגיל חמישים, היה לי עדיין מחזור ואז קיבלתי זולדקס מעל שנתיים וארימידקס 5 שנים עקב סרטן שד. בתקופה הזו לא היה לי מחזור.בסיום הארימידקס הופיע לי מחזור וכעת עוד מחזור אחד. זהו מחזור כיון שכל הבדיקות של אולטרסאונד וגינלי, פאפ סמיר, סמני שחלה, בדיקה ידנית ואפילו ביופסית רחם היו תקינות. האם הופעת מחזור בעייתית לאור הרקע של סרטן שד?
סרטן השד היה ללא גרורות וללא כמותרפיה ואני בריאה כיום. הקולטנים היו חיובים חזק לאסטרוגן.
אודה על תשובתך
טליה
 
ד''ר איתן פאר  
07:48 16.03.11
זולודקס עושה דיכוי של גונדוארופינים ולכן מדכא פעילות שחלתית.
לאחר תום השפעתו , למעלה מחמישים אחוז מהשחלות מתאוששות וחוזרות לתפקד.
ערך של FSH ן KH נורמליים , ביחד עם רמת אסטרוגן נמוכה אופייניים למחזור או סמוך למחזור.
רמת האסטרוגן משתנה על בסיס יומי כאשר השחלות מתפקדות.
עצם0 העובדה שחזרת לקבל מחזורים מעידה על התאוששות יפה של השחלות.
במידה ויש צורך להמשיך ולדכא אותם הרי שהמשך השימוש בזולודקס הוא הטיפול המומלץ.
 
טליה
22:34 16.03.11
ד"ר פאר שלום
אל תכעס שאני שואלת שוב. אני באמת כבר מבולבלת. רופא הנשים טוען שזהו אינו מחזור. קיבלתי זולדקס מגיל חמישים במשך שנתיים וחצי. אחרי שנתיים וחצי נוספים בהיותי בת 56 וחצי הופיע דימום חד פעמי.דימום שני הופיע כעת בגיל 57. כל הבדיקות תקינות - כולל פאפ סמיר, אולטרא סאונד וגינלי ופיפל של רירית הרחם. הרופא רוצה להמשיך בהיסטוסקופיה של הרחם לחפש פוליפ ולשלול סרטן צוואר רחם. לי זה הרגיש כמו מחזור. אני ממש כבר לא מבינה, כל אחד אומר משהו אחר.הרופא טוען שלא יתכן לקבל מחזור אחרי 5 שנים ללא מחזור ושרמות FSH LH נמוכות בגיל המעבר בגלל הדיכוי של זולדקס. ואתה כתבת לי שהשחלות מתפקדות שוב. מה נכון?
 
ד''ר איתן פאר  
07:51 18.03.11
צר לי, אך אני חלוק במסקנותי לגבי מה שרופאך אמר לך. למרות שהיתרון שלו, בכך שהוא זה שבדק אותך ועשה לך אולרטאסאונד ויש לו התרשמות ישירה, ואני מסיק מסקנות רק לפי האינפורמציה שאת מוסרת לי.
ולמרות כל הנאמר, אני עומד מאחורי התשובה המפורטת שנתתי לך - במיגבלות שכתבתי.
 
יהודית ב. א.
11:02 15.03.11
אני בת 53 חליתי בסרטן השד לפני כשנה עברתי ניתוח וגם הקרנות, אני מטופלת בטמוקסיפין כבר חצי שנה, עשיתי בדיקות ויצא לי אסטרוגן גבוה. עברתי ניתוח של פוליפ ורירית הרחב היתה מעובה, לפני כחודש, התוצאות הכל תקין. עכשיו אני מקבלת זריקות להרדים את השחלות, שאלה, האם כדי לעבור ניתוח להוצאת השחלות, וגם אם יש טיפול באסטורגן גבוה

תודה
יהודית
 
ד''ר איתן פאר  
07:44 16.03.11
כריתת שחלות מומלצץ במצב של גנים חיוביים לסרטן שד ( BRCA 1,2ׂ)
פוליפ ברחם ועיבוי של רירית הרחם נגרמים ע'י טאמוקסיפן. זוהי תופעת לואי ידועה של התרופה ולכן ישנה חובה לעבור בדיקת חלל הרחם ע'י אולטראסאונד נרתיקי כל חצי שנה במשתמשות בתרופה זו.
לגבי דיכוי שחלות- לא ציינת את רמת האסטרוגן ורמת ה FSH שהם חשובים בכדי ליעץ לגבי האופן המומלץ לדיכוי שחלות.
במידה והבדיקה הגנטית שלילית, הרי שאם יש צורך לדכא שחלות עושים זאת בעזרת זריקות ולא בכריתת שחלות.
 
אני
23:20 05.03.11
בת 55 מחזור אחרון לפני כחמישה חודשים. ביקשתי מרופאת המשפחה לתת לי הורמונים היות ואני סובלת מגלי חום ומיגרנות קשות. אני כבר בדיכאון מהמצב הזה. הרופאה סרבה לתת לי טיפול בהורמונים בטענה שאני יכולה לחלות בסרטן השד.(עברתי ניתוח בשד להוצאת ציסטה גדולה שהיתה מלאה בדם.לא היתה ממאירות אך מאז אני במעקב אצל כירורגית שד. כמו כן עלי לעבור ביופסייה של בלוטות הלימפה בבית השחי .בלוטות מוגדלות עם קליפה עבה.) הייתי רוצה לדעת אם באמת מסוכן לי לקבל הורמונים ואיך בכל זאת אפשר לעבור את התקופה הזאת כי אני ממש סובלת.

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
08:15 07.03.11
אני חלוק בדעתי על דעת הרופאה שלך.
איכות חיים ירודה כפי שאת מתארת מחייבת התייחסות טיפולית ולא מניעת טיפול שמא בעתיד כן או לא תחלי.
תוספת מקרי סרטן השד המיוחסת לסוגים שונים של הורמונים ( שברובם כלל לא נמצאים בשימוש בארץ מזה למעלה מעשור..) היא 8 מקרים ל 10000 נשים לשנה.
הפגיעה באיכות חייך עולה על סיכון זה, לעניות דעתי.
כמו כן הקשר שנמצא לאחורנה בין משך ועוצמת גלי חום ובין אלצהיימר מפחיד הרבה יותר. לסרטן שד יש טיפול, לאלצהיימר כמעט ולא..
אני בגיל המעבר וסבלתי עד לא מזמן ממגרנות קשות וגלי חום ובעצמי סירבתי לקחת הורמונים בגלל כל תופאות הלוואי שלהם. מה שכן מצאתי פתרון שכל חברותיי אימצו ממני, אני לוקחת סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר. זהו תוסף תזונה טבעי שמסתבר מומלץ צאוד לבעיות גיל המעבר. אני חושבת שכדאי שתיוועצי עם רופאת המשפחה שלך ובדקי איתה אם יש חשש לקחת ויטמינים טבעיים.
 
חדוי
04:06 14.03.11
שלום , אני בת 47 מזה כמה שנים סובלת מהצפה הורמונלית לפני מחזור שכוללת שינויי מצב רוח,ירידה באנרגיה וכמובן מחזור שמגיע כל 25-35 ימים ללא סדר.הרופא הוציא לי את ההתקן דבר שהקל על חלק מהתסמינים כגון מחזור קשה וכאבים בלתי ניסבלים.
לאחרונה גדל לי החזה , האם יש קשר לענין והאם יש מה לעשות בנדון.
האם יש לקחת הורמונים גם אם הבדיקה ההורמונלית תקינה לפי דברי הגניקולוג.
לאיזה רופא מומחה יש לגשת גניקולוג או אינדוקרינולוג או משהו אחר .
 
ד''ר איתן פאר  
07:26 14.03.11
את מתארת באופן חד וברור תסמונת קדם ווסתית ( PMS).
ההשפעה על השד, כולל גדילת השדיים, ובמיוחד השינויים במצבי הרוח שלפני המחזור, אינם קשורים כלל "להצפה הורמונלית" אלא מהווים את הנדבך החשוב לאיבחון PMS.
תקראי על כך באינטרנט, תיידעי את רופאיך, ותיגשי לקבלת טיפול.
הטיפול המומלץ כיום אינו מכיוון הורמונלי אלא דוקא מכיוון תרופות מווסתות סרוטיונין במוח ( SSRI), וישנם רופאים המתמצאים בכך שיוכלו לעזור לך.
 
אדווה
12:48 13.03.11
שלום לכם,
אני בת 51 לפני כ5 שנים התחלתי טיפול בליויאל בשל תסמיני גיל המעבר, ולאחר כשנה וחצי גילו פוליפ ברחם, עשו גרידה -התברר שלא היה כלום.
בינתיים הפסקתי לקחת את ההורמונים. והרגשתי שפשוט הזדקנתי ב10 שנים, העור, קושי לשמור על משקל מאוזן, שינה קלילה, גלי חום קיימים אבל לא מטרידים עד כדי.. אני אישה בריאה בד"כ.
אני שוקלת להמשיך בטיפול הורמונלי-קיבלתי מהרופאה אביאנה ורציתי לדעת:
1. האם מומלץ להתחיל שוב טיפול הורמונלי אחרי שנתיים וחצי הפסקה?
2. מה עדיף? אסטרוגן בלבד,או שילוב פרוגסטרון אסטרוגן.
3. הרופאה אמרה לי באחת הפעמים שלויאל אינו הורמון , מהו בדיוק?
4. הרופאה המליצה אביאנה מה דעתך?
תודה מקרב לב!
 
ד''ר איתן פאר  
07:23 14.03.11
ליביאל הינו הורמונן לכל דבר וענין. זהו סוג של פרוגסטרון המתפרק ברקמות השונות של הגוף, בהתאם לאנזימים המצויים באותן רקמות, לאסטרוגן, פרוגסטרון ואנדרוגן. היות והפירוק והרמות ברקמות משתנה מאשה לאשה, אין הליביאל משווק בארה'ב אלא באירופה. אבל זהו חד משמעית הורמון הגורם לכל אותם תופעות לואי של הורמונים.
במידה ואת שוקלת לחזור לטיפול הורמונלי עקב הסימפטומים שאת חשה ( שיקול נכון ומוצדק), הרי שקודם לכן עליך לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר בכדי לודא או לשלול, נוכחות של משקעים טרשתיים בכלי הדם. במידה ואין, את יכולה לחזור לטיפול. במידה ויש- אל תחזרי לטיפול הורמונלי, ונמצא לך פתרונות אחרים.
 
גלית
09:34 13.03.11
שלום ד"ר
מה ההשפעה של נטילת הורמונים זכריים לטיפול בתופעות גיל המעבר (כמו אובדן חשק מיני), האם הטיפול עוזר? האם הוא משפר גם את תחושת החיוניות ועוד?
וחשוב לי לדעת!! האם יש תופעות לוואי להורמונים אלה? (שיעור יתר או תופעות אחרות)
תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
07:18 14.03.11
ראי תשובתי הקודמת לשאלתך
שלום,
מזה שנתיים וחצי אני נוטלת אקטיבל, היו לי לעתים רחוקות אפיזודות של דימומים ברמה של כתמים שחלפו תוך יום יומיים.
לאחרונה אני כבר מעל חודש מדממת, כמו מחזור, לפעמים זה ממש כמו ברז.
ויש ימים עם דימום קל יותר.
לפני שבוע עברתי בהמלצת הגניקולוג לליביאל, בינתיים לא רואה שיפור.
בבדיקה הכל תקין , הפאפ שנלקח תקין וגם ביופסיה של הרחם תקינה.
אני ממש לא רוצה להפסיק את ההורמונים.
מה יכולה להיות הסיבה לדימומים האלו אם הכל לכאורה תקין , מה עוד שהם לא החלו בזמן הראשון למעבר להורמונים, אלא אחרי יותר משנתיים.
האם יש סיבה לדאגה?
האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות ?
האם זה עשוי להפסק פתאום כפי שהתחיל?
אגב, פרט לדימום אני מרגישה מצוין. ביום השני לדימום היו לי מעין כאבי מחזור חזקים בבטן ובגב תחתון, אבל מאז שום דבר, פרט לדימום.
עובי רירית הרחם במעקב אולרטאסאונד הוא הקובע את הסיבה לדימום תחת נטילת הורמונים.
במרבית המקרים הסיבה היא רירית דקה מדי ואז ביופסיות מהרחם ועוד פרוצדורות פולשניות הינן מיותרות לחלוטין.
בהתאם לעובי הרירית יש לשנות טיפול - או למינון אסטרוגני נמוך יותר, אם הרירית מעובה, או לסוג ומינון אחר של פרוגסטרון במידה והרירית דקה מדי.
ידע לגבי איך, ואיזה, הורמונים פועלים באיזו צורה על רירית הרחם מאפשר לנו כיום להתאים את הטיפול ההורמונלי באופן פרטני לכל אחת בהתאם לתגובות שלה.
כרגע, היות והדימום אינו פוסק, פשוט הפסיקה את ההורמונים לשבוע, הדימום יפסק, לאחר מכן אולטראסאונד למדידת עובי הרירית ואז התאמה מחודשת של הטיפול.
 
אירית
19:03 09.03.11
אני בת 52 כשנתיים שלוש ללא מחזור.
סובלת כשנה מתכיפות ודחיפות במתן שתן,הכל תקין מבחינה אורולוגית.
מאחר ואני גם סובלת ממעט יובש בנרתיק ונאמר לי שיתכן וגם תופעת התכיפות קשורה לגיל המעבר בקשתי מהרופא משפחה בדיקת הורמונים והוא נתן לי לעשות בדיקת אחת בלבד.
estradiol e-2 והתוצאה היא 70 pmol/L
מה זה אומר,האם לבצע בדיקות נוספות והאם יתכן ובאמת בעייתי קשורה לגיל המעבר

תודה
 
ד''ר איתן פאר  
07:17 14.03.11
בדיקה חסרת כל משמעות שאינה מעידה ואינה מקדמת דבר וחצי דבר. או בדיקה הורמונלית מלאה או לא , אבל לא לעשות לך טובה בבדיקה שאינה תורמת דבר.
אבל, יובש נרתיקי עם תופעות אורולוגיות יכול להעיד על העדר אסטרוגן מקומית בנרתיק. במקרים אלו יש לתת כדורי אסטרוגן לנרתיק- 2 לשבוע לאורך שנים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  75  76  77  78  79  80  81  82  83  ...  118  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר