בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 79

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
אני בת 53 ובהמלצת מכר שהוא רופא עברתי בדיקה והתברר שאני חולה באוסטאופורוזיס
הומלץ לי על שינוי בתזונה (עשירה בסידן) תוספי תזונה ואקטונל,
רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את הסיכוי לא לסבול משברים?
 
פרופ' יונה תדיר  
13:25 19.04.09
בניסוח תשובה זו לקחה חלק הנטורופתית, גב' שירלי תידהר: בנוסף לתזונה שהיא מאד משמעותית יש גם לפעילות הגופנית חשיבות מיוחדת בתקופת גיל המעבר הן מהבחינה הגופנית והן מהבחינה הנפשית., נשים הסובלות מאוסטיאופורוזיס זקוקות לפעילות המפעילה משקל על העצמות כמו: הרמת משקולות, ג'וגינג נמרץ, צעידה מהירה בעליה וכד'. למעלה מ-100 מחקרים הראו כי ניתן למנוע שברים באמצעות אימונים מסוג זה וכי לפעילות הגופנית חלק מכריע בהעלאת מסת העצם. משך הפעילות חשובה יותר מעוצמתה ולכן יש להקפיד על פעילות למשך 45 דק' לפחות 3-5 פעמים בשבוע. תוכנית האימונים חייבת להיות מתונה ומותאמת למצבה הגופני וגילה של האישה.
מעבר לפעילות הגופנית חשוב גם לצמצם צריכה של אלכוהול, עישון, בישול בכלי אלומניום או צריכה של מזונות שהיו באלומניום כמו פחיות משקה, קופסאות אלומניום וכיו"ב, כל אילו הוכחו כמפריעים לספיגת הסידן בעצמות ומגבירים אוסיטיאופורוזיס.
כמו כן להמנע משימוש בסותרי חומצה ובסטרואידים שגם הם נחשבים למגבירים מצבי אוסטיאופורוזיס.
אחד הגורמים לאוסטיאופורוזיס הוא מתח נפשי ממושך שפוגע הן במערך החיסון הכללי של הגוף והן ביכולת הגוף לעכל ולספוג רכיבי תזונה באופן תקין., לכן מומלץ לאמץ טכניקות הרפייה ולהביא את הגוף למצב של שקט נפשי שיביא לירידה בהתקדמות המחלה ולהקלה על ההרגשה האישית.
פרופ' יונה תדיר
 
אורה
15:28 20.04.09
ההסבר שלך היה נפלא ונהנתי לקרוא, חייבת לציין שקבלתי המון מידע שרציתי אודות המחלה והטיפול בה בדרכים שונות.
המון תודה!
פעילות בונה עצם, נהדרת למצבים של אוסטאופורוזיס
 
אורה
15:29 20.04.09
ראשית מהי פעילות בונה עצם? האם כדאי לקחת אקטונל לפני ההתעמלות או לאחר מכן? האם ישנה חשיבות?
 
איציק
11:02 24.06.09
רופא המליץ לי על וונדר מומיו
טבעי ובלי תופעות לוואי ואני כבר מתחיל להרגיש תוצאות
איציק
 
אריק
15:43 30.06.09
ממליץ לך מאד על מומיו והכי מומלץ זה וונדר מומיו. הוא מחזק את העצמות ועוצר בריחת סידן. ניתן להשיג בבתי מרקחת וטבע
 
נועה
16:35 29.06.09
שלום
בתי בת ה17 סובלת ממחזורים קשים עד מאוד כולל סחרחורות הקאות וחולשה....היא בחוסר תפקוד למשך כמעט כל המחזור...
לשאלתי ...האם אפשר לתת לה גלולות קלות ביותר שיעזרו לה במחזורי הווסת??
תודה
 
דליה
16:43 01.06.09
האם ביופסיב שנלקחת מהרחם עקב דימום מהווה סיכון?
האם יכול להיות זיהום כלשהוא עקב הלקיחה?
מאז שלקחו לי ביופסיה יש לי כאבים בבטן התחתונה.
תודה מראש על התשובה
 
דנה
21:43 22.06.09
לפני 6 שנים הפסקתי לקבל את המחזור החודשי ולא חוויתי גלי חום האם גלי החום עדיין עלולים להופיע ?
 
פרופ' יונה תדיר  
10:38 29.06.09
ביופסיה של רירית הרחם הינה פעולה פשוטה ושגרתית ואינה מלווה בסיכונים. זיהום עקב פעולה זו נדיר. בכל מקרה של כאב חריג יש להוועץ ברופא/ה המטפל/ת או המבצע/ת פעולה זו.
פרופ' תדיר
האם יש קשר בין גיל המעבר ותחילתן של בעיות שינה כאלו ואחרות?
 
פרופ' יונה תדיר  
10:16 14.05.09
לילך,
בעיות שינה הן אחת התופעות האפיניות לתסמיני גיל המעבר. לעיתים הן מלווה בהופעת גלי חום, ולעיתים אין בכרך בשילוב.
יחד עם זאת, יש לשלול סיבות אחרות המטרידות את חיינו בגיל זה ולא "להאשים" את הגיל כגורם יחד לתופעה זו.
פרופ' תדיר
האם ישנו קשר גם לנחירות? ומה ניתן לעשות נגד תופעה שכזו?
 
לילך
08:28 20.05.09
כן, כשדיברתי על בעיות שינה הייתי צריכה להיות יותר ספציפית, הכוונה בעיקר לנחירות, חוסר שקט וריכוז, עייפות במשך היום..
האם ידועים לך פיתרונות לתופעה?

האמת שאני אישית ניסיתי בעבר מדבקות, אך הן לא נחלו כזאת הצלחה..
אני יודעת שישנו מכשיר חדש בשם נייט וואץ', תוכלי לחפש עליו פרטים בגוגל, שמעתי עליו המלצות רבות מגיסי שניסה אותו.
מה שאני יודעת זה שניתן לרכוש אותו בניו פארם, ושישנו החזר במידה ולא מרוצים.
מעבר לכך שזה מכשיר שלא שמים על הפנים, כך שהוא לא מציק או מכאיב במהלך הלילה
 
שוש
13:11 25.05.09
איפה אפשר לקרוא על זה? האם אפשר לכתוב כאן אולי קישור לכתבה שהייתה? שיהיה אפשר להתרשם ממש?
זה משהו ישראלי? אפשר לקנות גם בחו"ל?
 
פרופ' יונה תדיר  
10:36 29.06.09
קיים מגוון רחב של טיפולים לנחירות ולבעיות הפסקת נשימה בשינה (sleep apnea). התאמת טיפול זה נעשית במרפאות שינה . בעבר היו מקובלים ניתוחים שונים אשר פחות מקובלים כיום. ישנו טיפול ע"י מיכשור הנקרא CPAP ואשר מיועד לבעיית הפסקות הנשימה, פרוטזות למניהם המשנות את מיקום הלסת במהלך השינה וע"י כך את זרימת האויר , ועוד. עוסקים בתחום זה גם רופאי אף-אוזן גרון, רופאי שיניים מסויימים, וכאמור, מרפאות שינה. יש להוועץ במומחים.
פרופ' תדיר
 
מיכל
21:51 24.06.09
קראתי את שכתבת יכולה ליעץ לך לאור מה שאני עברתי. הייתי נוחרת וסבלתי מאד מהפרעות שינה עד כדי בלבול במשך היום, פניתי למעבדת שינה ונתנו לי משאבת שינה מאז השתנו חיי. אני ישנה רצוף 8-10 שעות. קמה רעננה ושמחה. היום כידוע לי שדרגו את המשאבה היא שקטה מאד ודיגיטלית מקבלים השתתפות רצינית מקופ"ח תוכלי ליצור קשר דרך האיימל ואענה לך בשמחה
לחיים טובים ומאושרים
 
קרן
10:29 28.06.09
מחכה לתשובתכם לגבי שילוב טמוקסיפן (אנטי אסטרוגן) והורמונים......
 
פרופ' יונה תדיר  
10:30 29.06.09
שאלתך אינה מונחת לפני. כללית ניתן לאמר שיטפול תרופתי זה או אחר, וודאי שילובי תרופות, חייבים להיות מותאמים לכל אישה בנפרד ומבוקרים ע"י הרופא/ה המטפל/ת. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בטמוקסיפן (תכשיר דמוי אסטרוגן הפועל על אותם קולטנים - רצפטורים) ומהווה אחד הטיפולים המקובלים בגידולי שד.
פרופ' תדיר
 
נחמה
07:54 27.06.09
שלום,
בת 47, בריאה. לעיתים סובלת מבריחת שתן בצחוק ומאמץ. אני מעוניינת לחזק את שריר האגן ולכן אבקש המלצה.
לאחר קריאה באתרים שונים אני מתלבטת בין רכישת משקולות לבין רכישת מוצר דומה מסילקון. מכיוון שטרם הגעתי לגיל הבלות אולי לא כדאי לי להתחיל תרגול מייד עם המוצר החזק ביותר
 
פרופ' יונה תדיר  
10:27 29.06.09
הסיבות לבריחת שתן במאמץ יכולות להיות מגוונות. על מנת להגדיר את הטיפול המתאים ביותר מומלץ לבצע בדיקת פרופיל אורו-גינקולוגי המבוצע במרפאות המתמחות בתחום זה.
פרופ' תדיר
 
יעל
10:59 17.06.09
אני בת 35 וסובלת מכל התסמינים של גיל המעבר. התחלתי להרגיש תופעות שונות עוד מוקדם יותר. בחודשים האחרונים התופעות התחזקו ומפריעות לתפקוד היום יומי שלי ולמצב רוחי. האם מומלץ לי לעבור בדיקות הורמונליות למרות גילי הצעיר יחסית ?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:26 21.06.09
יעל, הופעת חלק מתסמיני גיל המעבר יכולה לעיתים להתרחש עוד לפני הפסקת הווסת. בכל מקרה יש הצדקה לבצע בירור הורמונלי מאחר ואם יש צורך להשלים טיפול חליפי-הורמונלי הרי שחלון ההזדמנויות לטיפול זה מומלץ בשלבים מוקדמים, בהם אין עדיין נזק לכלי דם וכיוב'.
לפיכך, ייעוץ ובדיקות מומלץ מאד ע"י רופא/ה העוסק/ת בתחום גיל המעבר.
פרופ' תדיר
בת 47 ונוטלת 20 מ"ג טמוקסיפן בעקבות כריתת שחלות.
סובלת מאוד מאוד מגלי חום, הזעות, יובש, בעיות שינה. ניסיתי אקטיבל אך לא עזר.
איזה הורמונים אני יכולה לקחת שלא יפעלו נגד הטמוקסיפן?
מכיוון שאינני רוצה לקחת את הסיכון בהורמונים ואני לא חשה בטוב,התענינתי בתחליפים .האם מישהו שמע על הורמונים זהים ביולוגית(בטטה מקסיקנית)אני מחפשת רופא מהכללית שמכיר את הנושא ויכול לתת לי מרשם(עשיתי בדיקת דם/הורמונים)
 
פרופ' יונה תדיר  
09:56 11.06.09
להערתך, באשר "ללקיחת סיכון" ...???. יש להבהיר כי הרבה ממה שנחשב בציבור להיות סיכון אינו מבוסס ואינו עומד במבחן העובדות . במקרים רבים הסיכון הכרוך ב...לא לקחת טיפול כרורך בסיכונים גדולים פי כמה וכמה, למערכות גוף רבות. כל זה תלוי בגיל, ברקע רפואי, ומחייב ייעוץ אישי . ניתן לפנות לגורמי ייעוץ בשרותי בריאות כללית לקבלת רשימת מומחים/יות בנושא,
פרופ' תדיר
אני בת 55.5 לוקחת הורמונים(אקטיבל) כמעט 10 שנים.אני מרגישה טוב,אך אינני מצליחה לרזות למרות דיאטה ,הרבה ספורט האם יש קשר? האם ניתן להפסיק באופן חד למספר חודשים?
 
פרופ' יונה תדיר  
10:10 06.06.09
משך הזמן המומלץ לנטילת הורמונים בגיל זה שנוי במחלוקת. ניתן להבין מדבריך שנכנסת בגיול מוקדם לגיל המעבר וגם "לא נבהלת" מהפרסומים בעבר על הסכנו הטמונות בכך, וטוב שכך עשית. היום ברור שבהעדר גורמי סיכון אישיים רבים היתרונות על החסרונות, במיוחד כאשר מתחילים ליטול את ההורמונים בגיל הצעיר יחסית. עד מתי? זו שאלה טובה ואין לה מענה חד משמעי. במקרים רבים ההפסקה עלולה להחזיר תופעות כגון גלי חום וכיוב' וניתן להמשיך שנים נוספות בטיפול. לעניין המשקל? יתכן ויש קשר אך כדאי להוועץ בתזונאי/ת לגבי הרכב המזון, הפעילות הגופנית, וכיוב'.
פרופ' תדיר
 
אמילי
16:20 06.06.09
תודה !הן על מהירות התגובה והן על ההתייחסות הרצינית.מעיון בפורום אני מבינה שיש חידושים להורמונים במינון נמוך (אני לוקחת אקטיבל) כמו: אביאנה,פמרל האם לאור תשובתך שלא ידוע מתי להפסיק אולי כדאי לשנות?מה היתרונות של אלה שרשמתי?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:52 11.06.09
לגבי התאמה אישית והפחתת מינון (אפשרות בהחלט סבירה) יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ', תדיר
 
דיאנה
11:50 25.05.09
שלום
אני אישה בת 40
שבמשך 3 שנים אחרונות יש לי תופעות שונות בכול פעם שפניתי לרופא המשפחה הוא טען שהבדיקות שלי תקינות וכנראה אני אוכלת יותר מידי.
עליתי במשקל 23 קג ב 4 שנים אחרונות .
יש לי מיגרנות תכופות
נידודי שינה בשנה האחרונה
יקיצה מספר פעמים בלילה ללא יכולת להירדם בשנית
עייפות כללית
נפיחות כללית גם בבטן וגם בחזה
עליה בכולסטרול 202.3
איבוד זיכרון בתווך הקצר
כיבה ביליתי סדירה
עור יבש ומגרד
נשירת שיער קלה
איבוד תחושה בידיים בזמן שינה
כאבי בטן תחתונה וגב תחתון כמו התכווצות הרחם
סובלת מקור כשלכולם חם

יש לציין שלפני 4 שנים בריאותי הייתה תקינה לחלוטין 2 הריונות שנקלטו מהר וטבעי .
לידות טבעיות
ללא שום הפלות.

החלטתי להפסיק גלולת ( מרסילון שלקחתי במשך 14 שנה בהפסקת)
כשהמחזור לא הגיע פניתי לרופא נשים שעשה מספר בדיקות

ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
<4000- pmol/L 118 ESTRADIOL (E-2)


4.20- 0.35 mIU/L 1.91 TSH

- IU/L 38.80 LH

- IU/L 62.80 FSH

- IU/L <2 BETA-HCG




חזרתי לרופא הוא אמר לי כשניראה נכנסתי לגיל מעבר מוקדם וזהו
שאלתי מה עושים והוא אמר כלום.

לא יכול להיות שאיכות חיי נפגעה כול כך ואין מה לעשות בקשר לזה.
כמו כן לפחות הייתי רוצה לשמור על המצב הקיים ולא להידרדר במצבי הבריאותי.


עצתכם הדחופה תודה מראש
 
ד''ר חגית כהנא  
11:46 02.06.09

לקחתי במשך כ - 16 שנה תרופה נגד גלי חום בשם אקטיבל, שעזרה לי מאד.
לפני כחצי שנה אולי קצת יותר, החלטתי להפסיק לקחתה, בגלל הזמן הרב שהייתי מטופלת בה,
וגם בגלל שבחודש הבא אהיה בת 70. כללית, מצב בריאותי טוב, אבל גלי החום וההזעה שבו
לפקוד אותי, ולכן אני מתלבטת אם לשוב ולטפל באקטיבל. (הרופא המטפל בי לא נתן לי תשובה
מספקת. בחודש הבא אני נוסעת לחופשה של כשבועיים בחו"ל, והתלבטתי אם אפשר להתחיל עכשיו,
לקחת אקטיבל, רק 3 פעמים בשבוע.
שאלתי היא, האם אפשר לקחת תרופה זו לסירוגין, ע"מ להפחית את המינון, או שאני "משגעת"
את הגוף. הייתי מעדיפה להפסיק, אבל איכות החיים שלי ירדה בעקבות גלי החום.
שאלה נוספת, האם קיימת תרופה מקבילה במינון נמוך יותר?
( הערה, יש לי מיומה ברחם כבר שנים רבות שאינה מצריכה כל טיפול).
 
ד''ר חגית כהנא  
11:45 02.06.09
את בהחלט יכולה להמשיך לקחת אקטיבל אם את נוסעת לחו"ל התחילי עכשו ובמינון המלא כדי שישפיע עד הטיול
יש טיפול חדש הקרוי אויאנה שהוא מחצית המינון
שלום רב
אחותי בת 57 ומזה שנה וחצי סובלת מהפרשות ירקרקות , הייתה אצל רופא נשים , בדיקת פאפ הייתה בסדר ולא ניתן שום טיפול .
האם בגיל המעבר מוכרים מצבם של הפרשות ללא ריח מיוחד
המצב שכל הזמן צריכה להיות מחוברת לתחתוניות האם יש הסבר לתופעה זו ?
אולי יש שאלות או בדיקות שצריך לעשות ולא נעשו ?איזה שאלות נכון לשאול את הרופא ?
איך לגרום לו להתייחסות ומתן תשובות שלא מעוררות מחשבות מפחידות של חס וחלילה התפתחות סרטן ...
הרופא אמרלה שאולי זו בעיית חומציות .
האם ייתכן שזו קנדידה ??איך ניתן לבדוק זאת ?
אני מאוד רוצה לעזור לה ואיני יודעת איך .

מודה להתייחסותכם המהירה המקדמת והמסייעת
רינת האחות הדואגת
 
מור
01:42 10.05.09
מה משמין פחות אקטיבל או ליויאל?
 
ד''ר חגית כהנא  
09:52 19.05.09
לא ניתן לדעת איך ישפיע הורמון זה או אחר
 
זיוה
16:32 18.05.09
אני בת 50 .סובלת מיובש בנרתיק .מחזור מתחיל להשתבש ויש גלי חום. . סובלת מאדמומיות בפתח הנרתיק, צריבה במתן שתן, בלי תכיפות .שתן כללית ותרבית שליליים.יש לי גם אודם וצריבה באזור פי הטבעת. אני סובלת מדליפת שתן במאמץ וכן אחרי שאני נותנת שתן .נשאר עדיין זרם קטן מסויים של שתן שממשיך לרדת.במשטח נרתיק יצא גרדנלה ואוראופלזמה וטופל בנרות דלצין.אין הפרשות מנרתיק.שאלתי ,האם יובש בנרתיק והשמוש בפדים גורם לאודם וצריבה כפי שתארתי?אם לא,מה עושים ? באיזה כיוון מחפשים?כיצד להקל על הבעיה? הרבה תודה!!!!
 
ד''ר חגית כהנא  
09:48 19.05.09
את מתארת מספר בעיות
1. דליפת שתן - כדאי להתחיל בפיזיותרפיה של רצפת האגן יש את השירות במסגרת קופ"ח רופא נשים או משפחה יפנה אותך.
2. את מתחילה את גיל המעבר ויש לשוחח עם רופא/ת נשים על אפשרות להתחיל הורמונים שיסדירו את המחזור יעלימו את גלי החום והיובש הנרתיקי
3. אם אחרי טיפול של מספר חודשים עדין תסבלי מתופעות בהטלת שתן יש להפנותך לאורוגניקולוג.
הגינוקלוג שלי שהוא גם מומחה לגיל המעבר המליץ לי לעבור לאביאנה לאחר 3 שנות טיפול שעבד ועזר לי מאוד הוא הסביר לי שזה יותר בטוח ובהתאם להמלצות העדכניות היא הסביר משהוא על הפרגסטרון הנמוך . לא בדיוק הבנתי אנא הסבר ומה דעתך על המעבר לאביאנה.
 
ד''ר חגית כהנא  
09:32 19.05.09
יש נטיה לתת מינון נמוך ככל שניתן של הורמונים כל עוד הוא משפיע ולכן מתפתחות כל פעם תרופות חדשות במינון נמוך יותר ויותר של הורמונים אביאנה היא כמחצית המינון של אקטיבל ולכן ההמלצה לנסות.
 
אורנה
16:18 14.05.09
שלום רב
אני בת 56 והוסת האחרונה היתה לפני כחודשיים. מזה כחודש אני סובלת מגלי חום המלווים בהזעה בכל הגוף. הדבר מפריע לי מאד ביום ובלילה. מלבד זאת יש ירידה גדולה בדחף המיני. לפני כ 10 שנים היתה לי מלנומה "אין סיטו" ברגל אבל הכל תקין כיום. השאלה היא לגבי ליויאל, שהומלצה לי ע"י רופא הנשים. האם יש סיכון מוגבר לסרטן או לקריש דם? לאבי היה התקף לב בגיל 50 אבל הוא חי עד גיל מבוגר וכן אין הסטוריה של סרטן שד במשפחה. אודה לכם על התשובה מכיוון שאני עדיין פוחדת לקחת את התרופה וממשיכה לסבול מהתסמינים.
תודה
אורנה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:27 17.05.09
ליויאל הוא הורמון (סטרואיד סינטטי) הפועל סלקטיבית ברקמות השונות של הגוף. התוויות הנגד לשימוש בו זהות לתכשירים ההורמונליים משולבים אחרים. הוא יעיל בשיפור תסמיני גיל המעבר (כולל ירידה בליבידו) ישנן עדויות כי יעיל גם במניעת ירידה בצפיפות העצם. בכל הקשור להחלטה אישית אם ליטול תרופה זו או לא עליך לפנות לרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר
 
מיכל
13:42 15.05.09
אני בת 48 המחזור החל לאחר אצלי וקיבלתי מהרופאה בדיקות דם לבדיקת רמת הורמונים(טרום מונופאוזה)
מתי אני אמורה לעשות בדיקה זאת רשום לי על הטופס 3-4 ימים ווסת האם הכוונה מסוף הווסת או מהיום הראשון שלו
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:21 17.05.09
הכוונה בימים 3-4 היא מיום ראשון להופעת הווסת.
פרופ' תדיר
שלום,
אני בת 48 מחזור לסרוגין, עם התקן מירנה, סובלת מגלי חום, עלייה במשקל(למרות דיאטה וספורט),בעיות שינה ולאחרונה גם בעיות זיכרון.
בריאה בדרך כלל. מתלבטת האם לקבל טיפול הורמונילי חלופי או שמא תחליפים טבעיים?
הטיפול הההורמנלי החלופי מפחיד משום תופעות הלוואי המיוחסות לו.
אודה לכם על הסבר.
 
פרופ' יונה תדיר  
18:28 07.05.09
רונית,
גלי חום, הפרעות שינה, בעיות זכרון, וכיוב', הן תופעות של גיל המעבר. האם את שם או לא? זו שאלה עליה לא ניתן לענות מדרך זו, והרשי לי לכן להתעלם מנוכחות המירנה (???) בהקשר זה.
השאלה אם הורמונים: כן או לא? הינה פועל יוצא של גורמי סיכון אישיים, ועל אלה יש לדון עם הרופא/ה המטפל/ת הבקיא/ה בנושאי גיל המעבר.
כל שאוכל לאמר זה: בהעדר גורמי סיכון, מידת הנזק של אי נטילת הורמונים עולה עשרות מונים על אותם דברים מהם את אולי חוששת, ואשר כיום ידוע שמרביתם כלל אינם נכונים. נהפוך הוא. ההורמונים מגנים על מערכות גוף רבות!!! ויעילים הרבה יותר מתכשירים "טבעיים" (בהכללה).
פרופ' תדיר
אני בת 35 וחצי ,בדיקות הדם שלי: LH=70.10, FSH=97.80 אני רוצה לציין ששבוע לפני כן היה לי LH=25.7 ,FSH=50.5 ועד אז לא היתה לי בעיה כלל בהורמונים.
מה בדיוק קורה לי?
האם ניתן במצבי הנוכחי לעשות טיפולי פוריות, האם יש עוד ביציות?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:20 17.05.09
אורית,
ערכי בדיקות ההורמונים הקשורים לתפקוד השחלות ובלוטת יותרת המוח אכן מעידים על רמות גבוהות, המתאימות לכניסה לגיל המעבר. השאלה אם נותרה עדיין רזרבה שחלתית אינה ניתנת למענה בדרך זו.
עליך לפנות למומחה פוריות על מנת להתמודד עם השאלה ועם דיון בחלופות הטיפול הקיימות למצבים כגון אלה.
פרופ' תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  75  76  77  78  79  80  81  82  83  ...  95  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר