בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 79

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
 
ליאור
12:17 27.11.10
שלום שמי ליאור אמא שלי בתקופת גיל המעבר שלה היא מקבלת דימום בין שלושה חודשיים לחודשיים שנמשכים בין שבוע לשבועיים דימודים די קשיים .
אך ברצוני לשאול שאלה לגבי הזעת יתר האם ניתן לטפל בתופעה זו ללא כדורים מאחר ואמא שלי החליטה לא ליטול אותם.אשמח אם תוכלו לעזור לה היא פשוט מתעוררת בלילה נטופת זיעה אשמח לתשובה אם ניתן לטיפול טיבעי באיזו צורה
 
ד''ר איתן פאר  
08:18 29.11.10
הזעות יתר או גלי חום? אלו דברים שונים עם גישה טיפולית שונה.
 
אור
18:48 24.11.10
בת 49. עם מחזור לא סדיר. קבלתי מחזור לפני חודש והוא נמשך עד עכשיו.הייתי אצל גניקולוגית והיא בצעה בדיקה ידנית (משומה לא היה לה אולטרסאונד וגינלי) ואמרה שהיא רואה שזה סוף המחזור..
לפני שלושה ימים זה החמיר מאחר ויצאו ממני "גושים" גדולים והייתי צריכה להחליף כל שעה את התחבושת, לקראת הערב שוב נחלש הדימום ושוב יש כתמים אדומים על התחבושת. אציין גם שאני נוטלת כדור פרולקטין. הגניקלוגית נתנה לי הפנייה לאולטרסאונד אגן לא מילדתי?? הבעיה שהבדיקה תבוצע רק בעוד שבוע וחצי. אני מאוד מודאגת. האם יש לתופעה הזו הסבר?
 
פרופ' יונה תדיר  
19:07 24.11.10
צודקת הרופאה אשר הפנתה אותך לביצוע בדיקת אולטרהסאונד אגן (ולא מיילדותי, שהרי אינך בהריון) ואין זה מפתיע כלל שלא ביצעה בדיקה זו במקום. יש אמנם רופאים/ות המבצעים בדיקות אלה במקום, ולא תמיד יש לכך יתרון. בד"כ איכות הבדיקה טובה ומדוייקת יותר כאשר היא מבוצעת במכון המתמחה בכך עם ציוד מתאים יותר לכך. יתכן וצריך יהיה לבצע בדיקות נוספות לאחר מכן אולם יש לבצען על פי הגיון רפואי מסויים ונראה כי מסלול זה נכון.
פרופ' יונה תדיר
האם אלו תופעות מוכרות בגילי (49) ? יש לציין שכעת הדימום הוא כמו כתמים בניגוב בלבד.. אני קצת לחוצה ומאחר והבדיקה תערך רק בעוד שבוע, האם יש סיבה לדאגה עד אז?
ושוב, תודה רבה על התייחסותך המהירה
 
מיכל
20:57 20.11.10
אני בת 50 8 חודשים המחזור הפסיק לי בדיקה הורמונלית הרופא אמר שאני בגיל מעבר . לפני חודשיים קיבלתי חודש אחר חודש.
השאלה שלי... אני כבר 3 שנים סובלת מדופק חזק במשך כל היום 24 שעות ביממה ומרגישה לחץ בחזה השמאלי גירודים בשד וכאבים כל היום זה מאוד מציק לי יחד עם הדופק. עברתי את כל הבדיקות דם בלוטת תריס אקו לב . הכל תקין ..
יש לציין שאני 4 שנים עם שתלים סיליקון בחזה ואני כל הזמן חושבת שזה מהשתל כל הבדיקות אצל הפלסטיקאים תקינות והם אומרים שזה לא מהשתל גם עברתי ממוגרפיה תקינה השתלים תקינים. דר האם יתכן שאללו תופעות של גיל המעבר
 
ד''ר איתן פאר  
08:17 22.11.10
כאשר את ממשיכה לקבל מחזור , באופן ספונטני, מדי חודש, את עדין לא בגיל המעבר מבחינת ההגדרה.
בתקופת הפרימנופאוזה יתכנו חודשים ללא מחזור, ואז הפרופיל ההורמונלי זהה לגיל המעבר, אך עם קבלת מחזורים שוב, חוזרים רמות ההורמונים לתקינותם.
לגבי שתלי הסיליקון והתגובה בשד, הרי שהבדיקה המומלצת לקביעה סופית האם יש דליפה מהשתל הגורמת לתופעות אותם את מתארת, היא MRI.
ניתן לבצע כיום בדיקת MRI שדיים , בתשלום של כ- 2000 ש'ח, הן ברמב'ם, בתה'יש, ובהדסה ( ואולי עוד אך אני לא מודע לכך).
אני בת 50. המחזור החודשי שלי נפסק לפני כשנה וחודשיים. בעקבות הופעת תסמינים שכללו גלי חום (מעט), הפרעות שינה (התעוררות כל שעה במשך הלילה), השמנה בלתי אפיינית לי, ללא שינוי בהרגלי התזונה (מ-50 ל-56 ק"ג בשנה) ומצבי רוח דכאוניים, התחלתי טיפול באביאנה לפני זמו קצר. היום - לאחר כ-10 ימים - הופיע דימום וגינלי, תחשת נפיחות וכאבים בחזה (כמו בווסת), כמו כן, בשבוע האחרון מצב הרוח שלי נעשה גרוע הרבה יותר. לעומת זאת, לא חשתי בכל שיפור בעקבות נטילת התרופה. האם להפסיק לקחת אותה, או לתת לזה עוד צ'אנס? ואם כן, כמה זמן? האם הדימום הוא תופעה זמנית של הסתגלות לתרופה ועתיד להפסק?
10 ימים של אוויאנה מהווים פרק זמן קצר מדי בכדי לקבל כל תגובה שהיא. המינון הנמוך שיש באוויאנה מתחיל לפעול רק כעבור שבועיים שלושה והשפעתו המירבית ניתנת לבדיקה כעבור כחצי שנה.
לעתים מקובל להתחיל טיפול במינון גבוה יותר בכדי להשיג מהר יותר תגובה חיובית, ולאפשר לאשה חוויה חיובית מהטיפול ורק לאחר מספר חודשים לרדת למינון כה נמוך כגון אוויאנה.
ממליץ שתתיעצי עם רופאך לגבי אפשרות זו.
 
נעמה
15:11 18.11.10
1.אני בת 57 שנה ,ללא בעיות בריאותיות
אמי נפטרה מסרטן הקיבה בגיל 78 ,אבא מסכרת והתקף לב ב גיל 64
1.אודה על פירוט ההורמונים שעלי לבדוק להערכת מצבי הבריאותי
2.איזה בדיקות נוספות עלי לעשות?
3.איזה רופא צריך להעריך את מצבי הבריאותי ולהמליץ על טיפול?
טיפול הורמונאלי ,כימי ,טבעי? פרוט סיכונים?
 
פרופ' יונה תדיר  
19:34 19.11.10
בגיל 57 סביר להניח שחדלת מלקבל ווסת לפני מספר שנים, נתון חשוב אשר לא מצוי בשאלתך. פרטי משפחה אלה שציינת אינם בהכרח בגדר סיכון משפחתי לנטילת הורמונים בגיל המעבר במידה ואת סובלת מתסמינים. ובאשר לבדיקות אותם עליך לבצע, זאת יוכל ודאי להגדיר רופא/ת המשפחה שלך. ואם התמקדותך עוסקת בשאלת תסמיני גיל המעבר וחלופות טיפול הורמונליות תוכלי להוועץ גם ברופאי/ות נשים העוסקים בנושא זה של גיל המעבר או מפראות ספציפיות של קופות החולים השונות.
פרופ' יונה תדיר
ברצוני לברר האם ניתן להמשיך ולקבל הורמונים גם לאחר גיל 60.
בגיל 40 עברתי ניתוח לכריתת רחם כולל שחלות ומאז אני מקבלת הורמונים,
רופאת הנשים שלי וגם הרופא הכירורג שבדק אותי בדיקת שד ידנית אמרו
שרצוי שאפסיק לקחת את ההורמונים, ואמנם הפסקתי כבר שבועיים, אך אני
מרגישה מאוד לא טוב, כאבי ראש, חולשה, גלי חום ועוד כל מיני תופעות לא נעימות.
שאלתי אם אפשר להמשיך ולקחת את ההורמונים?, רופא גניקולוג שהייתי אצלו לפני
כמה שנים אמר שאפשר לקחת לכל החיים, אני די מבולבלת ולא יודעת מה לעשות?
אודה על תשובתכם.
היות ואת ללא רחם הרי שאת אמורה להיות מטופלת ע'י אסטרוגן בלבד.
אין כל מניעה להמשיך טיפול אסטרוגני בלבד כל עוד בגוף משדר צורך.
בגיל 60 מומלץ לבצע הפסקה בטיפול למשך מספר שבועות. במידה והסימפטומים של גיל המעבר לא חוזרים ( 2/3 מהנשים ) ניתן להפסיק את הטיפול.
במידה והסימפטומים חוזרים ופוגעים באיכות החיים, כפי שאני מבין שזה המצב אצלך, ניתן להמשיך, ורצוי במינון הנמוך ביותר האפקטיבי.
 
טלי
16:46 16.11.10
שלום אני נמצאת בטרום גיל המעבר מקבלת מחזור כל 3 חודשים בערך. אני בת 50. אני מרגישה ששמנתי מאוד בבטן והיא נפוחה. התחלתי גםלהתעמל פעם בשבוע כשבהתעמלות יש גם כפיפות בטן. האם יש קשר בין ספורט להשמנה בטנית. אני גם סובלת כמה שנים מבלוטת התריס, יכול להיות שאני לא מאוזנת ואני בתת פעילות. תודה על תשובתיך
 
ד''ר איתן פאר  
07:58 17.11.10
ראי תשובה מפורטת לדבורה
 
דבורה
12:59 16.11.10
אני בת 49, זה למעלה משנתיים הפסיק המחזור. ואני רק עולה במשקל בהתמדה.
אני שומרת על כושר גופני רק 3-4 פעמים בשבוע כ-15 ק"מ ועוד פעמיים, בטן וחיטוב.
בדקתי את בלוטת התריס. והיא תקינה.
מה עליי לעשות???
 
ד''ר איתן פאר  
07:57 17.11.10
כבר דנו רבות בפורום זה בנושא של העליה במשקל בגיל המעבר ותשובות מאד מפורטות יש כבר בפורום.
בקיצור נמרץ, בהעדר פעילות הורמונלית מסת השריר מתחלפת לאיטה במסת שומן. למסת שומן יש צרכים מטבוליים הרבה יותר נמוכים מאלו של שריר, כך שהמשך אכילה של אותה כמות קאלוריות מהווה בעודף קאלוריות וישנה עליה במשקל .
בנוסף, פעילות אנדרוגנית (הורמונים זכריים) הן מהשחלות במנופאוזה, והן מבלוטת יתרת הכיליה ( האדרנל) גורמת גם היא לעליה במשקל, עם חלוקת שומן "גברית", כלומר בטן ולא ירכיים וישבן.
פעילות גופנית הינה הכרחית למתן את התופעה ולשפר מאד את זרימות הדם ללב ולמוח.
טיפול הורמונלי במינון נמוך מסייע, אך לא יכול למנוע לחלוטין, בשמירה על משקל גוף עקב ניטרול התופעות האנדרוגניות האמורות.
 
הילי
22:23 15.11.10
בת 60. בריאה. לוקחת הורמונים כ 6 שנים החלפתי מאקטיבל לאויאנה לפני כשנה והיה בסדר עד שהיפסקתי לקחת נוגד דיכאון רסיטל. עם הפסקת הרסיטל החמירו תופעות החום ותופעות נוספות. האם נוגדי הדיכאון אכן כל כך מועילים לתופעות גיל המעבר שבלעדיהן האויאנה אינה מספיקה? אציין שאולי לא לפורום זה אבל גם כאבי הגב החמירו עם הפסקת הרסיטל. מה דעתכם?
 
ד''ר איתן פאר  
07:50 17.11.10
תוספת של תכשירים מקבוצת מווסתי הסרוטונין, כגון רסיטל, ציפראלקס, סרוקסאט, ויאפקס ועוד ( קרוב ל 40 תרופות שייכות לקבוצה זו), אכן משפרים מאד את יעילות התכשירים ההורמונליים ומהווים תוספת רצויה במקום להעלות מינון הורמונלי.
 
נילי
16:52 15.11.10
שלום
בגלל מחזור מתמשך קבלתי פרימולט נור מינון 100 מ"ג ליום לחמישה ימים
ולשלושה ימים כדורים להפסקת הדימום.
זה גרם לי לדכאון ואי שקט. הדימום נפסק.
שאלתי האם היה אפשרי פתרון אחר גם נקודתי.
אני חוששת מאד מלקיחת הורמונים שוב אם כי הרואה ציינה שהמינון נמוך
בתודה נילי
 
ד''ר איתן פאר  
07:48 17.11.10
המינון של פרימולוט נור הוא 5 מג'ר לכדור.
ישנם תכשירים פרוגסטאטיביים אחרים כך שבמידה ותופעות הלואי שלך אכן שייכים אך ורק לתכשיר אותו לקחת , ידע הרופא שלך להמליץ בפניך על תכשיר פרוגסטאטיבי אחר.
 
דורין
12:02 15.11.10
פרוגינובה או אסטרופם (מדובר באישה טרנסקסואלית).

תודה מראש
 
ד''ר איתן פאר  
07:46 17.11.10
שניהם אסטרוגנים ושניהם אפקטיביים
תודה על תשובתיך אני בת 50. לפי המלצתך הפסקתי לקחת את כדורי ההורמונים אביאנה.כנראה שאני לא נמצאת בשלב המנאפואזה, אלא בשלב הפרימנופאוזה. קיבלתי מחזורים בשנת 2010 בתאריכים האלה: 15.1.2010, 24.3.2010, 12.6.2010, 8.7.2010, 4.8.2010, 11.11.2010
 
ד''ר איתן פאר  
07:45 15.11.10
לפי הרישומים שלך את עדין לא במנופאוזה.
בתקופה הפרימנופאוזלית, לצורך הסדרת המחזורים וטיפול בתופעות גיל המעבר,במידה וישנם, ניתן להשתמש בתכשירים אחרחים הגורמים לדימום סדיר. רופאך ידע ליעץ לך בנידון.
שלום רב,

אני בת 36, בעלת ערכי FSH גבוהים מאד אשר נבדקו בעבר (גיל 35) בשלוש בדיקות שונות והעלו ממצאים פתולוגים לגילי - של למעלה מ40 ולאחר מכן שתי בדיקות בין 20 ל- 30 (קרוב ל- 30).
יותר מחודשיים ללא וסת ולפני חודש היו לי גלים של תחושות בבטן של כאב עמום (=דומה לכאב בטן שמבשר על טרום וסת). פניתי לרופא הנשים שלי אשר ביצע אולטרסאונד ואגינלי.
לא ראה כל ממצא פתולוגי ומצא רירית רחם בעובי 10 מ"מ (ס"מ? כנראה מ"מ)...
וציין שיתכן וזה מבשר על בוא וסת שאמורה להתפתח אם הרירית תגיע ל- 15.
לאחר הבדיקה - שבוע וחצי יש לי מידי פעם כתמים של דם - או דמם מאד קל - כמעט אפסי שלא נראה לי עונה על ההגדרה "וסת". האם יתכן שזה בכל זאת איפיון מסויים של וסת שמתאים לפרופיל ההורמונלי שלי? (לציין ששאר הפרמרטים שנבדקו אז היו תקינים אך ידוע לי שהם משתנים בגוף האישה)...האם אפיון כזה עשוי להעיד על פרהמנאופזה?
הרופא אמר לי לחזור אליו עוד חצי שנה ושאין צורך בבדיקות נוספות. לציין שאחת לשנה עושה בדיקות דם כלליות ובריאה.

יש הסבר אחר לאופי כזה של דימום קליל (גם לא עיקבי - אלא מופיע לסירוגין)...? האם תופעה כזו אופיינית לקראת סיום וסת לתמיד? לציין שבנתיים אין לי גלי חום

תודה רבה על מענה
אכןאת בפרימנופאוזה אופיינית. אופיינית היות ויש עדין פעילות שחלתית המייצרת אסטרוגן , ולכן רירית הרחם מעובה והעדר תסמיני גיל המעבר, ופרימנופאוזה היות ורמות FSH גבוהות ויש אי סדירות במחזור.
כתוצאה, אין לך ביוץ.
מבחינה הורמונלית, פרוגסטרון נוצר רק בעקבות ביוץ ותפקידו ליצב את רירית הרחם ולמנוע הכתמות דמיות. המחזור מופיע עם ירידה ברמות הפרוגסטרון וקילוף סדיר של רירית הרחם.
בסיטואציה כפי שאת מתארת מקובל לתת טיפול חודשי קבוע ע'י פרוגסטרון, למשל כל 1 לחודש פרוגסטרון למשך 10 ימים. זה מיצב את רירית הרחם, מונע הפרשות דמיות, מונע צמיחה לא מבוקרת של רירית הרחם ( מאד לא רצויה..) וגורר דימום סדיר.
מהי הבעייתיות בדימום לא סדיר מעיבוי הרחם, כך שיש צורך להסדיר אותה מבחינה רפואית? (כתבת שהמצב מאד לא רצוי)

עד כמה שהבנתי אין חשיבות לדימום ע"י כדורים בצורה מלאכותית. (הוצע לי פרימוליט נור).
(רק אם זה מפריע לי...)

האם ישנן השלכות כלשהן על הרחם, הרירית או כל מערכת אחרת בגין מצב כזה?

זה מצב שנוצר ממש לאחרונה. האם התכשיר הפרוגסטרוני שהתכוונת שנוטלים כל חודש הוא אכן פרימוליט נור?

מאז כתיבת הודעתי מעט גבר הדימום וזוהי מעין וסת מאד חלשה..? לא ברור לי עדיין...

האם היית ממליץ לחזור לרופא לבקש טיפול כי ציין שאחזור בעוד חצי שנה... אלא אם משהו מפריע לי..


תודה רבה,
 
ד''ר איתן פאר  
07:43 15.11.10
רירית רחם לא סדירה המדממת שלא בצורה מחזורית יכולה להעיד על פתולוגיה הנמצאית בה, החל מגירוי יתר הורמונלי ועד מצבים טרום סרטניים.
יתכן והסיבה נעוצה בכך שעדין יש לך פעילות שחלתית כלשהי, המתווספת לפעילךות ההורמונלית מהתכשיר שאת לוקחת והתוצאה הינה גירוי יתר של רירית הרחם.
פרימולוט נור , בהיותו תכשיר פרוגסטאטיבי בלבד, אמור לפתור את הבעיה ולגרום לנשירת הרירית והפסקת צמיחתה הנ'ל.
אני בת 50 ועדיין מקבלת מחזור חודשי ואין לי כרגע תסמינים של גיל המעבר,אולם אני צריכה להחליף את ההתקן התוך רחמי (עברו 5.5 שנים) לציין כי הרופא שלי יעץ לי לשים מירנה כדי שאם יהיו לי תסמינים של גיל המעבר אני יוכל לקחת רק כדור אסטרוגן כהשלמה לפרוגסטרון המופרש מהמירנה, וזה עדיף על לקחית כדור המורכב מאסטרוגן ופרוגסטרון. האם גם אתה מסכים עם ההמלצה של הרופא, אני מתלבטת האם לשים מירנה או שבגלל שאני מתקרבת לגיל המעבר זה מיותר,
תודה
 
ד''ר איתן פאר  
19:33 12.11.10
צודק הרופא שלך וכדאי להקשיב לעצתו.
שלום אני נוטלת כדורי אביאנה במשך חודש וחצי בערך. אחרי כחודש וחצי הופיע דימום שדומה לקבלת וסת. האם אני צריכה להפסיק את ההורמונים אביאנה בזמן שמופיע לי הדימום כמו כן אני מרגישה שהבטן מאוד התנפחה לי וגודש בשדיים, מצב רוח ירוד, וחוסר ריכוז. אודה לך על תשובתיך.
ושוב חסרים המון פרטים בכדי לתת תשובה ראציונלית. בת כמה את? האם את בכלל במנופאוזה (= שנה ללא מחזור)?, מה עובי רירית הרחם? מהו הפרופיל ההורמונלי שלך?
כעיקרון אוויאנה מיועד לנשים במנופאוזה להם אין כלל פעילות הורמונלית שחלתית משלהן. במצבים אלו אין דימום תחת אוויאנה וכל יתר הסימפטומים אותם את מתארת.
אולם, לקיחת אוויאנה בשלב הפרימנופאוזלי, שבו עדין ישנה פעילות הורמונלית שחלתית , יכולה לגרור דימומים ויתר התופעות.
עצה- תפסיקי את האוויאנה בינתיים, ותעשי ברור מקיף אצל רופאך האם את אכן במנופאוזה בהתאם להנחיות שהזכרתי.
יש טיפול שונה לתסימני גיל המעבר בפרימנופאוזה , טיפול בו מחזירים את הדימומים לסידרם, לעומת הטיפול במנופאוזה עצמה, ללא דימומים.
 
מסוחררת
14:44 10.11.10
שלום רב,
האם סחרחורת גם נחשבת לחלק מגיל המעבר?
אני בת 54, מטופלת בכדורים ללחץ דם, בד"כ בריאה, עוסקת ביוגה אוכלת נכון, שומרת על משקל קבוע.
 
ד''ר איתן פאר  
16:35 10.11.10
לא. אנא תפני לרופא המטפל בך באיזון לחץ הדם ותתיעצי איתו בנידון.
 
אירית
12:58 10.11.10
שלום רב. אני בת 53. עד כה מקבל מחזור סדיר - כל 28 - 30 יום שנמשך כ5-6 ימים.
היומים שלושה הראשונים יש דמם רב.
המחזור האחרון היה ב20/10.
לפני מס' ימים ב07/11 שוב התחיל מחזור. היה דמם חזק בימים הראשונים וכעת עדין יש דמם אך לא חזק.
אני מבקשת לציין שלפני מס' שנים בעקבות בדיקצ פאפ שיגרתית התגלה אצלי CIN1 עברתי בדיקת קולפוסקופיה ולאחריה צריבה ומאז מדי שנה אני מבצעת בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה. הבדיקה הבאה מתוכננת לאמצע דצמ'.
מה זה יכול להיות?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
15:47 10.11.10
כדי לאמר מה זה יכול להיות יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד של הרחם והאגן, ובדיקות הורמונליות להגדרת מצב השחלות. תוצאות אלה די בהן ו/אולי תידרש גם בדיקת רירית הרחם. רק אז ניתן לאמר מה הסיבה ומה לעשות.
פרופ' יונה תדיר
 
דורין
09:46 09.11.10
לאחרונה התחלתי לקחת הורמונים בגלל תסמינים של גיל המעבר שהתחלתי לחוות (הפסקת וסת, גלי חום וכד').
אתמול חברה שלחה לי מאמר מתוך בלוג של אלכס מאור שבו מדובר דווקא על כך שהורמונים זה לא הדבר הכי בריא לנשים מכל מיני סיבות, בין השאר הם מעלים את הסיכוי לחלות בסרטן ובמחלות לב.
אני יודעת שבטח מי שיקרא יחשוב שזה מאמר מכור מראש מאחר ואלכס מאור הוא מנכ"ל סולגאר ויש לו אולי אינטרס מסויים בסיפור הזה אבל בכל זאת, אשמח לקבל את חוות דעתו של רופא בנושא.
תודה מראש...
 
ד''ר איתן פאר  
10:12 09.11.10
אכן צדקת . מאמר מאד אינטרסנטי ומאד לא מדויק.
בשנת 2002 פורסם מאמר ענק - מאמר מחקר הנשים, שמצא עליה בשכיחות סרטן שד בנשים המשתמשות בהורמונים. בשנת 2007, באותו עיתון , פורסם מאמר תיקון של המחברים בו הם מודים בבעיותיות תוצאות המחקר ושהרלוונטיות שלו חלה על נשים המתחילות הורמונים מעבר לגיל 65.
מספר עבודות ענק המתנהלות כרגע מצביעות באופן חד משמעי על אפקט הגנה מובהק של הורמונים על הלב, ובתנאי שיתחילו איתם מוקדם ובסמוך להפסקת המחזור.
היות ולא אני, ולא שותפי לניהול הפורום, מקבלים איזו טובת הנאה מהחברות המשווקות תרופות, הרי שאנו משתדלים להשיב לשאלות ללא אינטרסט כלכלי או אישי אלא לפי מיטב הבנת העודות כיום.
לגבי מוצרי "טבע" למינהם:-
נמצא שנשים במזרח הצורכות סויה מגיל שנה שנתיים, שנים לפני התפתחות השד, נהנות מאפקט הפחתה של סרטן שד בגיל 50. אולם נשים , הן במזרח ובן במערב, המתחילות סויה ומוצרין רק סביב המנופאוזה, מעלות שכיחות סרטן שד. רק שפרט מאד לא שולי זה לא נמסר לקהל הרחב ע'י חברות המשווקות מוצרים אלו.
 
פרופ' יונה תדיר  
11:55 09.11.10
בד"כ מנהלי הפורום אינם מוסיפים זה על דברי זה, אולם לאור חשיבות השאלה, והעובדה ש"ר פאר הזכיר גם אותי כנטול כל אינטרס זר במענה זה, אני מוצא לנכון לאשר את דבריו על העדר קשר לכל חברת תרופות או כל שיקול זר אחר בנושא כה חשוב ורגיש.
פרופ' יונה תדיר
 
א
06:08 05.11.10
אני בת 51 ומקבלת מחזור סדיר (אם כי דימומים מופחתים) אני נוטלת ברזל כי אני אנמית.
שמתי לב בשנתיים האחרונות שאחרי המחזור הרציני , הדימום משנה צבע לדימום קל בצבע כתום, וגם הפרשה צהובה (במשך כיומיים), כך מסתיים המחזור שלי.
על מה זה יכול להעיד?

ועוד שאלה - אלו תוספי מזון אתם ממליצים לאישה בגיל זה ?(שמן דגים? ויטמינים וכו')

תודה רבה
 
ד''ר איתן פאר  
09:31 08.11.10
השוני באופי בדימום אינו מעיד דבר. היות והמחזורים סדירים לפי דבריך, הרי שאת עדין לא בגיל המעבר . היות ואין לך תסמיני גיל המעבר את עדין לא זקוקה לטיפול הורמונלי חלופי.
לגבי תוספי מזון, את כבר לוקחת ברזל עקב אנמיה. בד'כ אנמיה על רקע חסר ברזל הולכת עם חסר ויטמין B12 ולכן נהוג להוסיפו ( כמ גם חומצה פולית), ואז קומפלקס של ויטמין B יכול להיטיב עימך.
מקובל שאצל רוב האוכלוסיה מעל גיל 50 יש גם חסר ויטמין D ולכן נהוג להמליץ גם עליו.
את כל הדברים הללו ניתן לבדוק בבדיקת דם ולודא שאכן יש חסר ולפי זה להשלים.
בדיקת צפיפות עצם יכולה לכוון לגבי הצורך בתוספת סידן.
בדיקת שומני דם יכולה לכוון לגבי תוספת אומגה 3
אני בת 63 וצורכת הורמונים מגיל 50 בעקבות ניתוח כריתת רחם שעברתי. םבלתי מאד מגלי חום וההורמונים איזנו אותי והשפיעו עלי טוב. בשנים האחרונות עברתי לליויאל ואני מרגישה טוב. בבדיקת שד שגרתית המליץ הרופא שאפסיק מיד את השימוש בהורמונים כי על פי מחקרים אחרונים גורמים לסרטן השד, קרישי דם, עליה בכולסטרול ועוד ועוד...מה לעשות ואיך מפסיקים באיזו שיטה? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה
מרבית ההמלצות לגבי השימוש בהורמונים ממליצים לקחתם עד גיל 60, ולפחות 5 שנים.
בגיל 60 מומלץ לנסות להפסיק את הטיפול ההורמונלי בכדי לודא האם את עדין זקוקה להם.
ניתן להפסיקם בבת אחת שכן הם ימשיכו לפעות עוד מספר שבועות לאחר הפסקתם ותרגישי טוב.
אולם, במידה ותסמיני גיל המעבר חוזרים, ובגדול, ופוגעים קשות באיכות החיים, ניתן להמשיכם ואחת לשנתיים לבדוק האם עדין יש צורך בהם.
היות ואת ללא רחם, הרי שאת לא לוקחת פרוגסטרון אלא אסטרוגן בלבד, שהשפעתו על השד נמוכה משמעותית מזו של הפרוגסטרון.
+ הוספת הודעה
   1 ...  75  76  77  78  79  80  81  82  83  ...  112  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר