בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גיל המעבר עמוד 79

פורום גיל המעבר הוא המקום בו מומחית רפואת גיל המעבר תענה לכם לשאלות. פורום גיל המעבר יעסוק בגלי חום, הפסקת המחזור החודשי, אוסטיאופורוזיס, טיפול הורמונלי, גלי חום, טיפול בגיל המעבר, נשים בגיל המעבר, תזונה בגיל המעבר, ירידה בחשק המיני ועוד
מנהלי פורום גיל המעבר:
ד''ר איתן פאר
לפרטים נוספים
שלום רב,

לאחר שהתלוננתי על תופעות של גיל המעבר, הרופא ערך לי בדיקות שהראו שאני נמצאת בשלב המעבר.
הרופא רשם לי הורמונים על מנת להקל על התופעות.
שאלתי
האם בעקבות נטילת ההורמונים יש סיכוי שאכנס להיריון?

האם יחד עם נטילת הגלולות (פרוגליטון) יש להשתמש באמצעי מניעה (למרות שלפני השימוש פסק לי המחזור החודשי?)

אודה לכם על תשובתכם
 
ד''ר חגית כהנא  
08:31 02.12.09
גיל המעבר הוא מעבר מפוריות להפסקתה.
כאשר נגמר המחזור אין אפשרות להכנס להריון
אינני יודעת בת כמה את אך אחרי גיל 45 גם אם יש מחזור הסיכוי להרות נמוך ביותר.
 
יעל פ
22:00 30.11.09
אני בת 58. חולה בלופוס, מיאסטניה גראביס, תפליט פריקרדיאלי. ללא הורמונים. סובלת מגלי חום כבר 5 שנים. האם הסיוט זה צפוי להסתיים אי פעם??
האם יש משהו שיכול להקל בלי לסכן?
אני נוטלת אימורן, אספירין, צימבלטה וIVIG אחת ל5 שבועות
תודה
יעל
 
פרופ' יונה תדיר  
22:17 30.11.09
מקרים מורכבים כגון אלה צריכים לקבל טיפול רפואי ומעקב צמוד ע"י הרופא/ה המטפל/ת שלך ולא טיפול אנונימי באינטרנט.
פרופ' תדיר
 
ריקי
16:35 30.11.09
אני נוטלת אקטיבל מזה חודשיים ומרגישה טוב, פרט לכך שדי בסמוך להתחלת נטילת התרופה התחלתי לסבול מעצירות. אני שותה מספיק, אוכלת ירקות, פירות, סיבים, פעילות גופנית וכל מה שצריך כדי שמערכת העיכול תפעל וכלום כמעט לא קורה. האם יתכן שזו תופעת לוואי של אקטיבל? מה עושים במקרה כזה?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:51 30.11.09
אקטיבל אינה ידוע הכתרופה הגורמת לעצירות אף כי לעיתים תתכננה תופעות לואי גם אם אינן אפייניות. יש להוציא מחשבון סיבות אחרות ואולי אף להפסיק נטילת התרופה למס' ימים על מנת לשלול קשר אפשרי.
פרופ' תדיר
 
הילי
02:50 28.11.09
לפרו' יונה תדיר. תשובותיו ישירות, החלטיות ולא מגמגמות בנוגע להורמונים. בד"כ הרופאים מבלבלים אותך לגמרי ובסוף שתחליטי בעצמך ועל אחריותך. סוף סוף יש כאן רופא ברור שנותן הרגשה אמינה ונכונה ואני ממש סומכת עליו ומחזקת אותו. גם בשאר הנושאים תשובותיו מצוינות.
 
פרופ' יונה תדיר  
08:54 28.11.09
רונה,
תודה. מאחר ונראה כי את עוקבת אחרי תשובותי בפורום אני מוצא לנכון להצהיר, ובצורה פומבית זו ש... אין לי שום קשר, ישיר או עקיף, עם שום חברת תרופות או עם כל בעל עניין אחר, בשום צורה שהיא, בנושא ההורמונים בגיל המעבר. דעותי בנושא זה הן פועל יוצא של מעקב ממושך אחרי נושא זה. הערה זו שלי מועלית כאן, מאחר ופעמים רבות מוזכרות חברות תרופות כמשפיעות על קבלת החלטות בנושאים כגון אלה. התייחסותי לגורמי סיכון אישיים מוזכרת מידי פעם, אבל אין בינה לבין ההיסטריה הציבורית בנושא זה שום קשר. הנזק מאי נטילת הורמונים הן על בריאות האישה והן על איכות חיים, כאמור, רבה.
פרופ' יונה תדיר
אני בת 54 ומקבלת מחזור עם דימום קל למשך יומיים-שלושה כל שלושה-ארבעה חודשים.
מה ההשלכות לגבי הבריאות הכללית?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:44 23.11.09
אין השלכות. ממוצע הכניסה לגיל המעבר הוא 51 שנה אך יש נשים הנכנסות לשלב זה גם בגיל 54 ו-55 ו- 56
יש הצדקה למעקב רפואי מסודר ותו לא.
פרופ' יונה תדיר
שלום רב,

אני בת 53. וסת סדיר (האחרון לפני שבועיים.)

צורכת פריפול (טבלית 1 ביום מזה חודשיים ).
לא נוטלת תרופות או תוספי מזון אחרים.

בדיקות הורמונליות מלפני כ-5 חודשים תקינות.

מזה כשבוע מתעוררת בלילה בשל גלי חום הזעה בגב ובאיזור העורף.

מרגישה טוב במהלך היום ללא סימפטומים נוספים ומתפקדת בבית ובעבודה ללא שינוי.

אתמול בהמלצת הרוקח בסופרפארם התחלתי לקחת פמארל - 2 טבליות ביום.

1. האם גלי החום מבשרים את הפסקת המחזור ? אם תהליך הדרגתי - מה משכו?

2. תוך כמה ימים מקובל להרגיש את השפעת הפמארל להפסקת גלי חום?

3. האם יש צורך בבדיקות דם? בנטילת הורמונים?

תודה
רונה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:42 23.11.09
אכן, את מתארת תופעות הנקשרות לגיל המעבר. ניתן לברר זאת ע"י בדיקות דם. במידה ואין גורמי סיכון אישיים לנטילת הורמונים ממש לא ברור לי מדוע כל העקיפות והפתרונות ה "טבעיים" אשר יעילותם אינה דומה לאלה של הטיפולים ההורמונליים. אנו חיים בעולם מוזר בו אנשים אוכלים לא נכון ולא מפסיקים זאת בגלל השמנה ו/או סוכרת, וסכנה למחלות לב. אנשים מעשנים בידיעה ברורה שזה מוביל לסרטן ראות, ולעומת זאת, בהלה עולמית ללא כל הצדקה ... מנטילת הורמונים בגיל המעבר. בהעדר גורמי סיכון אישיים הסיכון לסרטן (שד?) זניח, לצד פגיעה וודאית במערכות גוף רבות אחרות ופגיעה של ממש באיכות החיים.
פרופ' יונה תדיר
 
נורית
23:59 22.11.09
שלום רב, אני בת 56, ללא גלי חום כבר כ-4 שנים, וללא מחזור זה כ- 5 שנים.
לאחרונה, לפני חודש , למשך מס' ימים וגם החודש - כששה שבועות אחרי, הופיע דמם בניגוב על הנייר. אני הולכת גם לבדיקה אצל פרוקטלוג מאחר ואיני יודעת מה מקור הדמם הטיפתי. עברתי בדיקה גניקולוגית לפני כששה שבועות לאחר הופעת שתן דמי חד-פעמי - שהיה תקין.
האם התופעה יכולה להיות ממקור גניקולוגי?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:32 23.11.09
הדמם יכול להיות ממקור ואגינלי ויש לשלול זאת.
פרופ' יונה תדיר
רציתי בבקשה לדעת אם התרופות הללו משווקת בארץ

פרמרין 1.25 מ"ג או 0.625 מ"ג

והאם התרופה פרימל (שיש בה תוספת של פרוגסטרון) משווקת בארץ?

בתודה רותי
 
פרופ' יונה תדיר  
09:31 23.11.09
למיטב ידיעתי, פרמרין אינו מששווק עוד בישראל (בשני המינונים)
התכוונת אולי לפרמריל - Conjugated estrogens 0.625 mg, medroxyprogesterone acetate 2.5 mg. אשר גם הוא אינו משווק עוד.
פרופ' יונה תדיר
אני בת 50, בריאה, אחרי שישה הריונות ולידות תקינים, לא מקבלת מחזור כבר חמש שנים, בלי תופעות לוואי, עשיתי אז בדיקות דם שהתאימו לגיל המעבר. לפני חצי שנה בעת ביקור חד שנתי אצל רופא הנשים הוא המליץ והוציא את ההתקן התוך רחמי שכבר נמצא מעל חמש שנים. כדי להחליט על אמצעי המניעה - אחרי כמה ימים עשיתי בדיקות דם ומהם עלה שאני בשיא הפוריות ואכן אחרי כמה ימים קבלתי מחזור רגיל... אחרי שבועיים הרופא התקין התקן חדש, התקן טי רגיל כמו שהיה קודם ומאז כבר חצי שנה שוב אין שום דימום או מחזור.
האם אני בגיל המעבר או בגיל הפוריות? האם עדיף להוציא את ההתקן כדי שהגוף יעבוד ברמת הפוריות המתאימה לו? האם יש קשר בין הוצאת ההתקן לתוצאות האחרות? הרופא שלי לא התרגש ולשאלה "איך אתה מסביר" התשובה הייתה "אני לא מסביר"... האם כדאי ללכת להתייעצות נוספת? מאחורי כל השאלות עולה השאלה האם טוב לגוף להמשיך להיות במצב של פוריות וקבלת מחזור ולא להקדים את גיל המעבר וההזדקנות או השם הנורא - הבלות???
 
פרופ' יונה תדיר  
09:22 18.11.09
פרט לסיפור מעניין אין בשאלתך מידע העשוי להתייחס. מה היו תוצאות הבדיקות? איזה בדיקות? וכיוב'. כדאי להוועץ ברופא/ה. פוריות בגיל 50 היא נושא גדול בעל השלכות רבות ולא ניתן לכסותו כבדרך אגד לתאור חלקי של מצבך.
פרופ' יונה תדיר
שלום :)

סליחה על ההודעה הארוכה אבל יש הרבה פרטים :)

בת 50. סובלת כבר 6 שנים מREACTIVE HYPOGLYCEMIA (בלי סכרת) וגם מ"חוסר איזון במערכת אוטונומית" (יש לי רק כליה ואדרנל אחד ונוראפנפרין מופרש ספונטנית מעלה דופק וגם כנראה מוריד סוכר) - בדקו המון אבל לא מצאו פתרון לבעיות ולוקחת קלוריל נורמיטן קלונידין וכדורי שינה שמקלים מעט.

לוקחת טריסיקוונס כבר יותר משנתיים. הזעות ליליות ובעיות שינה לא הוקלו אך גלי חום במשך היום כן.

עכשיו הגניקולוג המליץ לעבור לאקטיבל. המחזור שמקבלת לא מפריע לי וגם הוא הולך ונעלם אבל בשבוע שלפני המחזור מרגישה לא טוב (כולל הזעות לילה מוגברות חום גוף שעולה ל37.5 כל ערב וגם ל"ד דופק וסוכר לא יציבים) ומרגע קבלת המחזור מרגישה הרבה יותר טוב (גם החום יורד וגם לפעמים אין הזעות לילה).


מאחר שכללית אני לא במצב בריאותי טוב ותפקוד נמוך לא הייתי רוצה לנסות משהו שירע את מצבי או ישגע סתם את המערכת אז :


* הרופא אמר שטריסיקוונס ואקטיבל הם באותו מינון של הורמונים וממה שאני רואה על הקופסה נראה לי שבאקטיבל יש פחות. האם זה נכון ? והאם יכול להחמיר את מצבי במקום להועיל ?


* אני יודעת שרצוי בהתחלה לנסות 3 חודשים אבל מאחר שאני מחליפה ולא מתחילה אז האם אחרי חודש כבר אוכל לדעת אם יש שינוי לטובה ואז להמשיך - ואם לא אז לחזור לטריסיקוונס (והאם אז צפוי שאקבל מחזור כרגיל או שסביר שיקח לגוף שוב כמה חודשים להתרגל לטריסיקוונס).


* האם סביר שתופעות הלוואי שנמשכו לפחות 3 חודשים בהתחלת הטריסיקוונס לא יחזרו עכשיו בנטילת האקטיבל או שזו אופטימיות דמיונית ?

* האם יש לצפות לדימומים כלשהם במהלך החודש הראשון של האקטיבל ואם כן אז האם להמשיך כרגיל בלקיחה ?


תודה מראש ויום נעים

דורית


 
פרופ' יונה תדיר  
17:03 16.11.09
שאלתך ממש אינה מתאימה לפורום ציבורי. עליך לדום בנושא זה עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
ב"ה לאחר אולטראסאונד של שחלות הכל נמצא תקין. אבל אני עדיין שוקלת אולי להסיר את החלות להלן שאלותי
א. מנופואזה מוקדמת בגיל 39,כיום בת 43 לא נוטלת הורמונים,האם חלון ההזדמנויות נסגר מבחינתי?
ב. עברתי טיפולי פוריות ולא היו לידות לצערי,לאור זאת ולאור העובדה שיש לי דודה מצד אבי שהיה לה סרטן שחלות,האם העובדות הנ"ל מכניסות אותי לקבוצת סיכון ומתוך כך מעמידות אותי במצב של אפשרות להסרת שחלות? האם כדאי לשקול הסרה שלהן?
ג. מה הסיכונים של נטילת הורמונים לאור העובדות הנ"ל. ראיתי שאתם ממליצים ליטול הורמונים אבל מסייגים זאת לעניין קבוצות סיכון ,האם הנתונים שהכנסתי הכן שמים אותי בעמדת סיכון.

תודה רבה על התשובות.
 
פרופ' יונה תדיר  
20:36 06.11.09
לצד הסיפור המשפחתי יש בדיקות אשר עשויות להגדיר טוב יותר את מידת הסיכון. חלון ההזדמנויות שלך לא נסגר עדיין מאחר ולצד משך הזמן מתום הווסת יש גם חשיבות לגיל הכרונולוגי.
פרופ' תדיר
איזה בדיקות קיימות כדאי לברר רמת סיכון במצבי?
תודה
אני בן 50, בריאות תקינה, לא מעשן, לא שותה, לא נוטל שום כדורים, לבידו גדול, לא מתקשה להגיע לזקפה ולקיים אקט ארוך.
בת זוגי גם בת 50, מעשנת כבדה ותופעות גיל העבר החלו אצלה כבר לפני 4 שנים. כלומר, כבר תקופה ארוכה שיש לה ירידה בחשק המיני ובמקביל יש בעיה של יובש בנרתיק (היא נעזרת בקרם לחות כלשהו, אבל עד כמה שידוע לי עדיף תכשירי הסיכוך המיוחדים שיש בפארמים). למרות שסובלת מגלי חום היא אף פעם פנתה לרופא נשים בעניין גלי החום או היובש בנרתיק.
מטריד את בת זוגי (ובמידה מסויימת גם אותי) הקושי שלי להגיע לאורגזמה (היא עצמה מצליחה להגיע ולפעמים יותר מפעם אחת). לי אין בעיה להגיע לאורגזמה מאוננות.
לאחר לבטים רבים אמרתי לה שמניסיוני, מה שלי גורם לגירוי הרב ביותר והקריטי לגמירה הוא - חום הנרתיק! בעת יחסי המין איתה אני מרגיש שאין את החום הזה. אני מניח שיש קשר לעובדה שהגוף לא מפריש את הסיכוך, אך ברור לי שגם אם יהיה סיכוך חיצוני מצויין ובשפע, עדיין יהיה לי קשה לגמור בלי החום הפנימי. בדיוק כפי שקשה לי לגמור עם קונדום בשל הבידוד, בשל הירידה בתחושה.
שאלותיי הן:
1. האם חום הנרתיק הוא גורם קריטי לגירוי הפין והבאה לשפיכה?
2. מה בת זוגי צריכה לעשות או לקחת כדי שבתוך הנרתיק יהיה חום מוגבר?
תודה
 
ruth17
10:45 07.11.09
הרופא המטפל שלי-המליץ לי לקחת תכשיר טבעי
אך הוסיף ואמר שיש הרבה תכשירים ואין לו משהו מיוחד שהוא יכול להמליץ עליו.
לכן מצאתי לנכון לשאול בפורום הזה.
בברכה
רות
 
א
19:21 03.11.09
שלום

אני סובלת מתופעות של גיל המעבר ומקבלת אסטרופם. למרות ההורמונים אני סובלת מתופעה של יובש בנרתיק. יש לי שאלה: האם יש קרם או משהו אחר שהגבר יכול למרוח בזמן קיום יחסי מין כדי שלא אחוש ביובש או כאב? האם ניתן להשתמש בקרם גוף?

תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
20:40 06.11.09
קרם גוף אינו התכשיר המומלץ למטרה זו. האם את משתמשת בתכשירים הורמונליים שאינם מקומיים? הדבר תלוי בין היתר בתופעות אחרות של גיל העבר.
פרופ' תדיר
אימא שלי אישה בת 60 לוקחת כבר כמה שנים כדור שינה אחד בשם ברוטיזולאם.
העניין הוא שהיא מתעוררת כל לילה ב-02.00 למרות השימוש בכדור.
היא ממש מתוסכלת מזה.
עייפה כל היום ולא מסוגלת לתפקד בעבודה.
יש לציין כי היא לוקחת את הכדור בסביבות 23.00.
האם יש מה לעשות בנדון?
 
פרופ' יונה תדיר  
20:34 06.11.09
הדבר הנכון הוא לקבל ייעוץ רפואי ולא ייעוץ תרופתי דרך האינטרנט. תרופות לשינה נחשבות בד"כ לטוקסיקה (רעלים) ובכל מקרה יש לקבל מרשם רפואי מהרופא/ה המטפל/ת. יש אמנם גם תרופות לשינה הניתנות לרכישה ללא מרשם ואותן ניתן לנסות על בסיס אישי כמומלץ על דף ההסבר מאחר ותרופות אלה פועלות בטופן שונה על כל אדם ואדם.
פרופ' תדיר
 
ruth17
20:04 06.11.09
שלום רב
הנני בת 57
בעברי סרטן השד מלפני 7 שנים.

עקב זאת ,נאסר עליי לקחת הורמונים.

רציתי המלצה לתכשיר טבעי שעוזר בהפרעות גיל המעבר
(בעיקר חוסר יכולת להירדם,יקיצות מוקדמות).ומידי פעם מצב רוח מדוכדך..

יש היום המון תכשירים לא זולים שאמורים לעזור לתופעות גיל המעבר.
אני מעדיפה לקבל המלצה .

בברכה ותודה
רות





 
פרופ' יונה תדיר  
20:32 06.11.09
במצבים בהם היה גידול סרטני בעבר מומלץ לקבל המלצות לטיפול המשכי בייעוץ רפואי ע"י האופא/ה המטפל/ת ולא דרך פורום כללי באינטרנט.
פרופ' תדיר
התחלתי לפני חודשיים בטיפול במדבקות אסטרדרם 25 במשך 3 שבועות ואוטרוגסטן 200 מ"ג למשך 11 יום. יום אחרי הפסקת הטיפול הופיע דימום. החודש הרופא המליץ לי להמשיך את הטיפול באסטרוגן באופן רצוף. הפסקתי את הטיפול באוטרוגסטן אחרי 11 יום והמשכתי בטיפול במדבקות ודימום לא הופיע (חלפו 3 ימים).
כדאי להפסיק גם את הטיפול באסטרדרם? אם לא מה הסיבה? (אין אפשרות שאני בהריון).
תודה מראש.
 
פרופ' יונה תדיר  
13:39 01.11.09
נסיבות כגון אלה מחייבות המשך טיפול ומעקב ע"י הרופא המטפל.
פרופ' תדיר
סליחה על ההתעקשות אבל אי אפשר לקבוע פגישה כל כך מהר, בינתיים להמשיך עם המדבקות או להפסיק? יש סיכוי שהפסקת הטיפול באסטרוגן תביא לדימום או שאין קשר.
סליחה על ההתעקשות אבל אי אפשר לקבוע פגישה כל כך מהר, בינתיים להמשיך עם המדבקות או להפסיק? יש סיכוי שהפסקת הטיפול באסטרוגן תביא לדימום או שאין קשר.
 
לימור
20:07 30.10.09
האם יש דרך לטפל בגלי חום ללא הורמונים?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:17 01.11.09
מדוע לטפל בגלי חום ללא הורמונים?
פרופ' יונה תדיר
 
שרון
19:32 20.10.09
האם זה נכון שעוברים ממש משבר בגיל 40?
אני עוד חודש בת 40 ומרגישה ממש בדאון, יכול להיות שיש קשר?
 
פרופ' יונה תדיר  
07:32 24.10.09
יכול להיות שיש קשר, אבל אין הכרח בכך. ספרים רבים נכתבו על משברי גיל ה 40, וה- 50, וללא ספק חלקם קשור לשינויים הורמונליים, אך לא רק של הורמוני המין. זו תקופה בה הילדים גדלים ונעשים עצמאיים, בן/בת הזוג קצת מתעייף/ת מהשגרה, ועוד כהנה וכהנה, סיבות טובות להתמודדות המחייבת תעצומות נפש. ההמלצה היא לא להרים ידיים, סתם כך, ולאמר "הגיל", ובמידת הצורך להעזר במומחים/ות ולא להסתפק בפניה לפורום באינטרנט.
פרופ' יונה תדיר
ללכת לפסיכיאטר לאבחון או לחכות ולראות אם מצבי משתפר בלי עזרה מקצועית?
 
מודאגת
03:55 29.10.09
אני בת 43 ,התחלתי מנופאוזה לפני כ3 שנים נטלתי הורמונים חלופים מספר חודשים ונבהלתי מכל ההפחדות של מה שזה עלול לגרום.
אני לא ילדתי מעולם לצערי,וערתי טיפולי פוריות(פעמיים) עם הזרקות וכו' ושתי ניסיות לתרומת ביצית שגם לא צלחו לצערי.
לאחר שהמנופאוזה התחילה הפסקתי לקחת הורמונים מספר חודשים אחר כך ומאז לא נטלתי הורמונים ואני מפצה על המצב בנטילת סידן באופן קבוע,התעמלות בשנה וחצי האחרונות במיוחד,התעמלות רצינית אפילו אפשר לאמר,העור נראה מצויין ב"ה והבעיות העיקריות מהן סבלתי הן יובש בנרתיק בשנה האחרונה וזיכרון שקצת ירד.
לאחרונה אני חדש מעין לחץ -כאב קל בבטן תחתונה בצד שמאל על רקע עצירות קלה הלכתי להבדק א והרופאה שמיששה את השחלה טוענת שהיא חשה מלאות אמר ניסתה להרגיעה שאולי מדובר בתחושה שנובעת ממערכת העיכול,בכל אופן קבעתי תור לאולטרסאונד .
אני שוקלת לחזור להורמונים כי אני חוששת מהזדקנות מוקדמת. האם פיפסתי את חלון ההזדמנויות?
אני מאוד מבולבלת ממה שרופאים שונים אומרים לי ,אחד אומר שרמת הסיכון קיימת כי לא היו הריונות ולידות,ויש טיפולי פוריות ברקע. מה שמגביר את הסיכון.
יש לי דודה מצד אבי שהיה לה סרטן שחלות ל"ע האם זה מהווה גורם סיכון נוסף?
בקיצור מאוד מאוד קשה לי להחליט אם לנסות ללכת על טיפול חלופי קונבנציונאלי או שמא לנסות
טיפול אלטרנטיבי אם בכלל.
אנא עזרו לי להחליט ולדעת האם אין בכך סיכון עבורי והאם כדאי בכל זאת ליטול הורמונים.
כמו כן,בתקווה שהכל בסדר,האם כדאי לשקול להסיר שחלות כטיפול מניעתי.
ברקע - ניתוח להסרת חצוצה( האם זה יכול להוות גורם משפיע על תחושת המלאות שהרופאה חשה?)
היסטרורסקופיה ולפרסקופיה לפתחית חצוצרות .
ניתוח להסרת מחיצה תוך רחמית.
תודה וסליחה על האריכות אבל אני ממש בחרדה מהמצב.
+ הוספת הודעה
   1 ...  75  76  77  78  79  80  81  82  83  ...  100  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
גיל הבלות   גיל המעבר   טיפול הורמונלי   אוסטיאופורוזיס   גלי חום   הפסקת מחזור   גלי חום נשים   גיל המעבר נשים   רפואת נשים
RSS RSS פורום גיל המעבר