בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 2

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
שלום,
בשעה טובה אני בשבוע 6 + יומיים עם תאומים.

בבדיקת אולטרה סאונד נצפו שני שקי הריון נפרדים, מדובר בתאומים ביכוריוניים ביאמניוטיים.

כמו כן, מצויין שבדופן קידמית יש שרירן סוב סרוזי בקוטר 11 מ"מ.

רציתי לשאול מהן ההשלכות על התאומים והתפתחותם? האם זה נחשב להריון בסיכון?

הביקור אצל רופא הנשים רק בעוד שבועיים ואני מודאגת...
 
פרופ' יונה תדיר  
16:30 10.06.14
לשרירן בגודל זה (אשר יגדל במהלך ההריון) לא צריכות להיות השלכות משמעותיות על ההריון ו/או התפתחות העוברים.
פרופ׳ יונה תדיר
 
יעל
11:12 05.06.14
שלום לך
אני בת 46 יש לי בת בת 10 חודשים. נולדה מטיפולי פוריות.
כבר בתחילת הטיפולים גילו שיש לי שרירן אחורי בגודל כ2.5 ס"מ.
עד סיום ההריון הוא הגיע לגודל של כ6 ס"מ והיום הוא בגודל כ5 ס"מ.
בבדיקה האחרונה נרשם שהודגם שרירן סבסרוזי מסוייד בדפנות בגודל כ5 ס"מ.
מידות השחלה הימנית 20*30 מ"מ
מידות השחלה השמאלית 13*20 מ"מ
מידות הרחם 48*47*52 מ"מ
שאלתי:
ילדתי בניתוח קיסרי, כשניסו להוציא את השיליה היה קושי והיא קרעה חלק מדופן הרחם. הדופן שעליו נמצא השרירן שכנראה גרם לשיליה להיתקע. תפרו את דופן הרחם והמצב נראה תקין.
עשיתי בדיקה בתלת מימד שאומר: שרירן בדופן אחורי תחתון ברובו תת סרוזי. בחלקו מגיע עד 6 מ"מ מחלל הרחם. השרירן אינו מעוות את חלל הרחם.
אני מעוניינת להחזיר עוברים שהוקפאו והשאלה אם במצב השרירן שקיים היום גם מבחינת הגודל שלו וגם מבחינת הרווח (6 מ"מ) לא יכול להוות סיכון להריון.
לא כל כך ברור לי ממה החשש, שהתפר יקרע.. שהמרווח קטן יחסית בין חלל הרחם לשרירן.. השרירן עצמו בעייתי.. האם באמת קיים חשש.
אודה לך על תשובתך.
יעל
 
פרופ' יונה תדיר  
11:23 05.06.14
אוסף גדול של שאלות שעל חלקן לא ניתן לתת מענה של ממש.
1. המהלך שאת מתארת , מבחינת הגודל לפני ההריון, בסופו, ועכשיו, הוא הגיוני וצפוי.
2. לא ברור משאלתך אם ילדת בניתוח קיסרי, ולכן גם לא ברור מה היה התהליך של קרע הרחם? או הטיפול בו?
3. המרחק בין מיקום השרירן לרירית הרחם לא נראה כבעייתי ואינו מהווה בעייה להחזרת העוברים המוקפאים.
4. בכל מקרה אין כל דרך לחזות מראש מה יהיה, אלא רק לנסות, בין היתר בגיל 46.
פרופ׳ יונה תדיר
 
יעל
11:42 05.06.14
ילדתי בניתוח קיסרי שנקבע מראש כהמלצה בגלל הגיל וגם בגלל השרירן שלא רצו לקחת סיכון. אחרי שהוציאו בקלות את התינוקת השיליה נתקעה ומשכו אותה וכך נקרע חלק מחלל הרחם.
תודה
 
יעל
11:44 05.06.14
הקרע כמובן נתפר ואין היום כאבים או דימומים.
 
פרופ' יונה תדיר  
11:49 05.06.14
לא ניתן לאמר אם לנוכחות השרירן היה כדי להשפיע על קרע הרחם, או קושי בהוצאת השיליה, וגם אם היה קשר, זה לא רלוונטי בשלב זה ואינו משנה את יתר תשובתי.
 
יעל
11:53 05.06.14
שאלה אחרונה ודי..
האם יש סיכוי שהקרע יפתח במהלך ההריון והאם היית ממליץ לנסות הריון נוסף?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
12:32 05.06.14
תשכחי מעניין הקרע ברחם. זה ממש לא לעניין. זו הסיבה מדוע שאלתי על הניתוח הקיסרי. מאחר ועברת תחיחת רחם בניתוח קיסרי תשכחי מעניין הקרע. זה כבר ממש לא לרוונטי. כמו שאומרים במקומותינו - זה לא לעניין !!!

ומאחר ויש לך צלקת ברחם לאחר ניתוח קיסרי , זו בעיה בפני עצמה ואין סיבה שתהווה בעיה מיוחדת בהריון חוזר. אין כמובן לזלזל בכך וכל רופא סביר יסביר לך את משמעות הדברים, והסכנות, במהלך ההריון והלידה. והגיל שלך הוא גורם לא פחות חשוב באשר לסיכויי ההריון וכיוב׳.
פרופ׳ תדיר
 
יעל
13:04 05.06.14
תודה פרופ' תדיר. עזרת ואפילו עודדת אותי מאוד!
יעל
 
אוד
12:30 02.06.14
שלום!
אני בת 33 נשואה + 2 ומעוניינת להיכנס להריון. אבל לפני כארבעה חודשים התגלתה אצלי מיומה בגודל של 4 ס"מ. אני יודעת את כל הסיכונים שיכולים להיות בזמן הריון ולכן אני חוששת (הפלות, צירים מוקדמים, ניתוח קיסרי וגדילה משמעותית של המיומה). התחלתי טיפול בדיקור וצמחים והלכתי להיבדק שוב אתמול, אבל התאכזבתי לשמוע מהרופא שאני באותו מצב שלפני ארבעה חודשים, הגודל נשאר אותו גודל, אפילו לא קטן בקצת.
אני לא יודעת מה להחליט, אם להיכנס להריון למרות הסיכונים או לחכות ולקוות שיחלוף ויעלם?
 
פרופ' יונה תדיר  
15:06 02.06.14
שרירן בגודל זה יגדל אמנם במהלך ההריון אך קיים סיכוי סביר שההריון (לפחות מסיבה זו) יהיה תקין. כדאי שתהיי במעקב רפואי מסודר לאורך ההריון ולא הייתי ממליץ על המתנות למיניהן, עם צמחים למיניהם. דיאטה מתאימה אמנם חשובה (גם בשרירני רחם) ודיקור (לעיתים עוזר?!) אבל הזמן עלול לפעול לרעתך.
פרופ׳ תדיר
שלום וברכה
במהלך סקירת מערכות ראשונה התגלתה מיומה בגודל של כ5 ס"מ . וסקולרית מאוד נמצאת בדופן עליון ושליה קדמית מושרשת ברובה באיזור המיומה.
לא ניתן היה לבצע את הסקירה כי ראש העובר היה בין המיומה לדופן ברחם.
האם אני צריכה להילחץ שבשום בדיקה קודמת לא נראתה מיומה ופתאום תוך שבועים משקיפות עורפית פתאום היא נתגלתה? והאם המיקום הוא בעייתי? יש לציין שהיה לי דימום מסיבי בשבוע 10 שפסק ומאז לא היה דימום.
תודה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
16:18 27.05.14
בשום ספר לא קראתי שאם ״תילחצי״ יהיה בכך כדי לסייע בפתרון המצב. שרירני רחם גדלים מהר יותר במצב של הריון עקב ריבוי זרימת דם והורמונים, וכך קורה גם במקרה שלך. העובדה שבעבר לא נראתה המיומה וכיום היא נראית משמעותו שבעבר היא הייתה קטנה יותר. מעבר לכך לא ניתן לאמר דבר או לצדע דבר, אלא רק לעקוב באופן מסודר ולהחליט בכל שלב מה נכון לעשות, ולקראת סיום ההריון, בתקווה שהכל יהיה תקין עד אז, לנערך בהתאם לקראת הלידה.
פרופ׳ תדיר
 
שילי
13:36 27.05.14
דר' האם ישנו התקן תוך ריחמי חדש כך שמעתי שיכול להקטין את הדימום החזק במחזור מהשרירן שיש לי גודולו 6 ס"מ חלק דופן אחורי , אציין שהתקן מירנה לא התאים לי וגרם לי לזיהום אחרי 3 חודשים והוצאתי אותו אני די חסרת אונים מהמחזור החזק שאיני יכולה לתפקד כמעט בזמן שיש לי מחזור אודה על תשובתך
 
פרופ' יונה תדיר  
13:42 27.05.14
התקן תוך רחמי, יהיה אשר יהיה, מירנה או כל התקן אחר, אינו יכול להקטין דימומים על רקע של שרירני רחם. יש אמנם העושים שימוש בדרך זו למטרה זו, אך זה יכול להיות יעיל בשרירנים קטנים. התקן המשל=חרר הורמונים מפחית דימום מסיבות של חוסר שווי משקל הורמונלי, ולפרק זמן קצר יכול להפחית דימום גם על רקע של שרירני רחם. אבל לאורך זמן, מאחר ושרירני רחם גדלים בעקבות חשיפה להורמונים, טיפול זה אינו יעיל .
נראה כי עליך לחפש טיפול יעיל יותר ומתאים יותר לסיבת הדימום.
פרופ׳ יונה תדיר
שלום עוד פעם דר' תדיר

ראיתי תכנית של פרופסור קרסו על צינטור באמבוליזציה שעושים למיומות והמליצו על כך ,
האם ישנן עוד שיטות שמעתי על אולטרסאונד ממוקד אבל אומרים שהשיטה לא כל כך

מומלצת האם תוכל לציין אילו שיטות נוספות ישנן. הרופאה נתנה לי גלולות פמינט שאני

לוקחת אותן 3 חודשים בכדי שלא יהיה מחזור אך בחודש הרביעי אני בקושי מתפקדת איני יכולה כמעט ללכת כל הזמן מחליפה זה מייאש איני יודעת מה לעשות זה לא הפיתרון,

עברתי הירסטוסקופיה אך לא הצליחו להוציא את המיומה היא בדופן אחורי הוציאו חלק אפור.

רופא נוסף המליץ הוצאת הרחם אציין שאני בת 43 אבל איני רוצה לוותר על רחמי לא מתכננת לידות אבל לא רוצה להוציאו מהם הפתרונות הנוספים עזור לי בבקשה יש פתרון לא צריך יש לחתוך .
שיטת הטיפול בצנתור אכן יעילה למקרים מתאימים. עליך להוועץ ברופא/ה המתמצא/ת בתחום זה.
שיטת הטיפול האולטרהסאונד ממוקד אכן שנויה המחלוקת.
פרופ׳ תדיר
מי מכירה רופא מומחה לשרירנים בחיפה אודה לכן על התשובה
שלום ,

בת 44 עם שרירן גדול מעל 14 ס"מ ורחם מוגדל . השרירן אסימפטומטי .

האם ניתן לבצע פעילות ספרטיבית רגילה כמו הליכות מהירות (לא ריצה)
וגם רכיבה על האופניים ?

אני חוששת מתופעות שונות כמו שינוי מיקום השרירן , דימומים וכו"

תודה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
17:03 21.05.14
מותר (וחשוב) לבצע פעילות גופנית בכל מקרה, בלי או עם שרירן, ולא יקרה שום שינוי מיקום של השרירן. שינוי המיקום היחיד הנדרש הוא הוצאתו של השרירן אל מיחוץ לגוף. מדובר בשרירן גדול הפוגע בבריאותך, בין אם הוא סימפטומטי ובין אם לא. הוא לוחץ על אברים חיוניים, ובסופו של דבר תאלצי להוציאו, ויפה שעה אחת קודם.
פרופ׳ תדיר
שלום
אני בת 50.
נמצא אצלי שרירן בדופן האחורית של הרחם.
במקביל אני סובלת מקשיים בהטלת שתן, השלפוחית נשארת מליאה, ואני מתקשה לרוקן אותה.
אני מבינה שיש קשר בין שרירנים ובין סימפטומים כאלו.
האם זה נכון גם לגבי שרירן בדופן אחורית? או אולי עלי לחפש בעיה אחרת בשלפוחית השתן?
כרגע אין לי סימפטומים נוספים מהם אני סובלת בגקלל השרירן.
תודה
נעה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:46 20.05.14
אכן, לחץ על שלפוחית השתן שכיח יותר בשרירן קדמי, בגלל קירבה אנטומית לשלפוחית השתן, אבל גם שרירן (או שרירנים) באזורים אחרים יכולים לגרות לבעיות דומות. מדובר בריחוק אנטומי קטן, והלחץ על השלפולחית יכול להיות גם מהרחם עצמו הנדחק ע״י השרירן קדימה.
פרופ׳ יונה תדיר
שלום,
האם אתה ממליץ על הקטנת המיומה לפני התהליך הניתוחי? ואם כן ע"י איזה סוג של טיפול , הורמונלי או קיימת גם אופציה אחרת?!
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:24 18.05.14
שאלה טובה עם תשובה מורכבת הראויה לדיון עם הרופא/ה. ולכן תשובה בהכללה. יש להבין שקושי טכני בניתוח אינו רק בגלל הגודל אלא גם, לבעיקר, בגלל האנטומיה. אם זה נועד כדי לשמר את הרחם אז יש לדעת שהקטנת הרחם והשרירנים בדרך תרופתית זו מקשה עוד יותר על הפרדת הרקמות ומציאת השכבה כמתאימה להפרדה. נראה לי שאת (עם כל הכבוד) מנסה ללמוד רפואה דרך האינטרנט, וזה גם לא נכון וגם קצת יותר מורכב מזה. לאינטרנט חשיבות רבה להבנת תהליכים, ולכן אני משקיע זמן רב, בהתנדבות, לסייע בהבנה. אבל לא כתחליף ראוי לקבלת החלטות במקרים מורכבים. לכך עליך להאמין ברופא/ה.
בוקר טוב ותודה על תגובתך ,
לגבי הפרטים החסרים , אני בת 45 אבל הגיל לא חשוב
מבחינתי מפני שחשוב לי מאוד לשמור על הרחם .
קראתי בנושא , התייעצתי ולכן כולי תקווה שהרופא
שאבחר בו ייעשה את הכל כדי לשמור על הרחם.
לצערי אני חייבת לבחור רופא וללכת לרפואה הפרטית
מפני שהגישה של חלק מהרופאים שפגשתי היתה "למה
את צריכה את הרחם בגיל שלך" ? וברור לי שרופא בגישה כזאת ועוד בעבודה בלחץ זמן כמו בבתי החולים הציבוריים לא מתאימה לשמירת הרחם.
תודה ויום טוב!
 
פרופ' יונה תדיר  
08:56 18.05.14
״רצונך, כבודך״! מעבר לשאלות האמון והאמונה יש גם שאלות של אפשרות טכנית והגיון רפואי. קרי, האם הדבר אפשרי מבחינה טכנית, להוציא שרירן ענק מאיבר קטן + ריבוי שרירנים קטנים אשר בעוד זמן לא רב יתפתחו לשרירני גדולים. אין חובה שזה יקרה, אבל יש להבין מה עומד מול מה? וכל זה בניתוח בו את עלולה לאבד כמויות גדולות של דם, בהשוואה לדימום מינימלי בניתוח מסוג אחר. כל אלה רק ברמת ההבנה, כראוי בפורום אינטרנט, ללא היכרות עם המקרה הספציפי.
פרופ׳ תדיר
 
דנה
17:10 17.05.14
שלום,
יש לי רחם מוגדל מאוד עקב מיומה בגודל 15 ס"מ וככל הנראה עקב מספר מיומות קטנות יותר .הרופא לא הבחין במדויק אם יש עו ד מיומות עקב רחם מוגדל.
אני לא רוצה לגשת לניתוח מבלי לדעת במדויק מה הולך ברחם ...גם בתקווה שיצילו את הרחם...
איזו בדיקה הכי מדויקת לפני ניתוח ?
MRI או us אגן ?
אנא התייחסותך ?
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:36 17.05.14
בשאלתך אין פרטים חשובים כגון גילך, תכניות הילודה שלך, ושאלות נוספות שהן חלק מהחלטה על טיפול בשרירנים רחם. ללא קשר ישיר למצבך ניתן לאמר בהכללה שהבדיקה המתאימה לשרירני רחם היא בדיקת אוטלרהסאונד, אך בשרירנים גדולים במיוחד (כמו זה שמתואר בשאלתך) ו/או בריבוי שרירנים יש בבדיקת תהודה מגנטית ( MRI ) כדי לספק מידע המסייע לעיתים בהגדרת מצב הרחם. יחד עם זאת, לאור העדר מידע חשוב (כנ״ל) אין בכך כדי לאמר שתוספת מידע זה יש בו כדי לשנות או להוסיף מידע הדרוש לצורך הטיפול הנדרש במצב המתואר על ידך.
פרופ׳ יונה תדיר
 
דסי
18:11 11.05.14
בת 37, נשואה ללא ילדים
התגלה אצלי שרירן בגודל כ 3 ס"מ בפונדוס קרוב לפיה ימנית רובה בדופן

האםהמיקום בעייתי לפוריות? האם ההמלצה היא הסרת השרירן בהיסטרוסקופיה ניתוחית? לפרוסקופיה? או שבכלל אתה ממליץ לנסות להמשיך להיכנס להריון (ניסיון של שנה, עברתי כימי ואחריו חוץ רחמי)
אני מדובר בניתוח קשה ? האם יש סכנה ממשית לרחם וליכולת שלי להביא ילדים?

אודה לתגובה מהירה, קצת הרבה בלחץ :(
 
פרופ' יונה תדיר  
21:32 11.05.14
ממגוון שאלותיך עולה בברור שאת לחוצה, אבל סםק אם ניתן להשיב על אוסף כה בלתי מסודר של שאלות ובהעדר מידע משלים. לא ברור אם יש או אין חסימת מעבר לחצוצרה?. לא ברור מה נעשה בהריון החוץ רחמי ומה מצב החצוצרה לאחר מכן? לא ברור אם השרירן דוחק את רירית הרחם? במילים אחרות, לא מדובר במצב המתאים לפורום אינטרנט אשר נועד להבהיר מחלות וטיפולים, אך לא ״להרגיע״ כתחליף לרפואה נכונה.
פרופ. יונה תדיר
 
נורית
21:23 20.03.14
שלום רב,
בבדיקת us נראה רקמת רחם עם מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר
גודל רחם קדמי: 63x41x48
רירית רחם בעובי 5.3 מ"מ
חלל רחם בגודל 6x4 עם פוליפ אנדומיטראלי
בזמן ווסתות יש כאבים קשים ודימום חזק
האם לפי הממצאים יש חשד לאדנומיוזיס? האם יש לבצע בירור נוסף לגבי הפוליפ?
תודה רבה.
 
פרופ' יונה תדיר  
22:01 20.03.14
קיימת אפשרות שמדובר באדנומיוזיס, אבל לפי האולטרהסאונד גם כנראה גם פוליפ. המידע הכללי שיש כאן חלקי (כגון גילך, הריונות, עבר עתיד, דפוס הווסת בעבר, וכיוב) לאור שילוב הממצאים והתלונות על דימומים יש לברר , ולשקול כריתת הפוליפ. במילים אחריות, מעקב רפואי מסודר.
פרופ. תדיר
 
יעל
00:25 10.03.14
אני בשבוע 6 ועשיתי אולטראסאונד אחרי דימום קל. והרופא ראה צ'יסטה על השחלה הימנית בגודל 34 מ"מ. בנוסף נצפה שרירן ברחם לא יודעת היכן בדיוק בגודל 20 מ"מ.
מה הסיכונים בהריון כזה? הרופא במיון אמר לי לא לדאוג ורק מעקב. אבל זה הריון ראשון ואני בלחץ!!
חשוב לציין שמעולם לא סבלתי מציסטות ועשיתי אולטראסאונד לפני חודשיים והכל היה תקין!! מה יהיה? יש סיכון?
 
פרופ' יונה תדיר  
10:42 10.03.14
מיותר לציין שאת בלחץ. השילוב של בחורה שהיא ״גם ישראלית, וגם בהריון״ זה בפני עצמו כבר ״סיבה ללחץ״. הלא כן? שהרי אין עוד מדינה בעולם בה עושים כל כך הרבה בדיקות בהריון, חלקן מיותרות לחלוטין, כדי לתת ביטוי לנוהל ״לחץ הריון מצוי״. כל זה נכתב כדי לגרום לקצת חיוך ואולי כדי להוריד קצת מהלחץ המיותר. 1. ציסטה: היא דבר מאד שכיח בגיל זה, ודאי ציסטה כל כך קטנה בתחילת הריון. מומלץ: לעקוב ולשכוח. יש ציסטות שהן לעיתים יותר בעייתיות, אבל מעקב הריון עם בדיקות אולטרהסאונד שכיחות (שגם חלקן לעיתים מיותרות) יבחין בין סוגי הציסטות ואם היא מוגדרת כ ״ציסטה פשוטה״ - מונח רפואי שגרתי, יוריד דאגה זו מסדר יומך. 2. מיומה: העובדה שלא נראתה לפני ההריון אינה אומרת שלא הייתה שם. המיומה קטנה, והיא הייתה כנראה עוד יותר קטנה, ולא ניתן היה לראותה, או שאיכות הבדיקה (או המכשיר בו בוצעה הבדיקה) היתה קצת פחות טובה, והמיומה לא נראתה. מיומה היא דבר שכיח ובגודל זה אין מה לדאוג. סביר להניח שהיא תגדל במהלך ההריון, כי זה מה שקורה למיומות בהריון, אבל פרט למעקב הריון סביר, ואפשרות להוועץ במקרה של כאבים (וזה שכיח גם ללא מיומה, אבל קצת יותר עם מיומה) אין לעשות דבר. בקיצור: חפשי לך סיבות יותר טובות ללחץ, ותזהרי כשאת נוסעת ברכב, כי זה הרבה יותר מסוכן (בלי קשר להריון כמובן, ומה את כנראה לא בלחץ.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר
 
שני
10:09 24.02.14
שלום, בהמשך לשאלתי: האם אפשר להוציא רק את המיומות ולא להוציא את הרחם? תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
10:26 25.02.14
עקרונית כן, אך איני יכול להתייחס כמובן למקרה הספציפי שלך. כפי שציינתי, נראה כי התכתבות זו מיצתה את עצמה.
 
שני
17:05 23.02.14
זה לא רק להוציא את המיומות, אני חותמת על 2 טפסים שאם לא יכולים להוציא את המיומות ויהיה דימום יוציאו לי את כל הרחם ואז יהיה לי צניחה ולא יהיה לי חשק מיני וההנאה המינית תפגע, תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
18:34 23.02.14
גם דבריך אלה מופרכים. מה לצניחה ולחשק מיני ולכל אלה?
 
שני
16:33 23.02.14
הבנתי שאין פתרונות, הפתרון היחידי הוא ניתוח וזה קשה לי, תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
16:45 23.02.14
אין סיבה שזה יהיה קשה. חוסר הוודאות צריכה להיות קשה יותר, מה גם שמדובר בניתוח שאינו כה מסובך, וככל שתמתיני יותר כך יהיה קשה יותר. זו הסיבה מדוע הסברתי לך בתשובות קודמות שהתמודדות בשלב זה עם שאלות כגון "ביוץ"? או "הריון"? פחות חשובות כרגע. עם שרירנים בגודל כזה עליך תחילה להוציאם, להרגע, ואז להתמודד עם יתר השאלות שהטרידו אותך.
פרופ' תדיר
 
שני
16:59 20.02.14
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:51 20.02.14
לצערי, משאלותיך עולה בברור כי פורום אינטרנט לא יבהיר לך את מצבך. ולכן רק בקצרה: 1. ממאיר או שפיר יודעים רק כשהגדול יצא ונבדק. 2. בגודל כזה, זה לא מפריע לך? אבל זה מפריע לאברים חיוניים בגופך. 3. הריון? ביוץ?
עצתי החביבה: עליך לשוחח עם רופא/ה.
 
שני
16:00 23.02.14
שלום, יש לי ברחם 2 שרירנים גדולים, אחת צוארית ואחת תוך דופנית, האם דרך us אבדומינלי ווגינלי אפשר בוודאות להבחין בין שרירן לבין סרקומה? תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
16:10 23.02.14
נראה כי את חוזרת על אותן שאלות בניסוח שונה ואינך מתקדמת לכוון הפתרון המתאים. ולשאלתך: באולטרהסאונד (אבדומנילי ו/או ואגינלי) לא ניתן להבחין בין מיומה (שפירה) לסרקומה (ממאירה) לא בוודאות ולא בחצי וודאות. אולטרהסאונד אינו כלי האבחון לשאלה זו. על מנת לדעת את טיבו של הגידול יש להוציאו בניתוח ורק בדיקה פתולוגית במעבדה מגדירה את טיבו. למיומה אין גם בדיקה פתולוגית מקדימה כפי שיש לצואר רחם (משטח פאפ) או לרירית הרחם. בדיקות אלה אינן נותנות שום מידע הקשור לגוף הרחם או למיומה / סרקומה.
פרופ' יונה תדיר
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  44  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה