בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 2

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
שלום רב!
בת 32 לאחר מיומקטומי (בלפרוטומי) - הוסרו שרירנים כדלהלן: שרירן אינטראמורלי בגודל 8 ס"מ מקיר הרחם הקדמי+ שרירן סבסרוזי 3 ס"מ ושרירן סבסרוזי 1.5 ס"מ אחד קדמי לרחם והשני אחורי. במהלך הניתוח לא הייתה חדירה לחלל הרחם כמוכ הושם אינטרסייד והסגירה בוצעה עם תפרים פנימיים והדבקה. חתך רוחבי...
שאלתי היא לגבי לידות להבא - האם מחייב שאצטרך ללדת בניתוחים קיסריים או שניתן לאפשר לידות רגילות?
(נכון להיום עוד לא הייתי בהריון עד כה ולא ילדתי מעולם)
 
ד''ר רועי משיח  
06:32 27.12.15
שלום רב.
את השאלה הזו יש להפנות למנתחים. במידה ואין תשובה ברורה לא הייתי מסתכן בלידה אלא מבצע ניתוח
בריאות שלמה
שלום,
לאחרונה נתקלתי בפרסומים לטיפול במיומות בעזרת אולטרסאונד ממוקד ללא ניתוח, הבנתי שאם ישנה התאמה אז הטיפול הוא חד פעמי והמיומה לא חוזרת והבנתי שזה מומלץ לנשים שעדיין רוצות להרות וגם שהטיפול מכוסה ע"י קופ"ח. אשמח לשמוע דעתכם, תודה רבה.
 
פרופ' יונה תדיר  
13:00 22.12.15
הטיפול באולטרהסאונד ממוקד הוא טיפול מעניין, ומייצד פריצת דרך טכנולוגית חשובה, אך מקומו בין מגוון הטיפולים בשרירני רחם שנוי במחלוקת בין המומחים. לא ברור לי מאין שאבת את המידע שלאחר טיפול זה המיומה אינה חוזרת, מאחר ולמעשה המיומה כלל אינה יוצאת מהגוף. היא נשארת במקומה תוך שאיפה לשיפור סימפטומים (כגון דימומים) והקטנת גודלה במידה זו או אחרת. לצידה יש טיפולים שמרניים אחרים כגון תרופה בשם Esmya, או צנתור עורקי הרחם והשרירן, דיקור סיני, ועוד. לכל אחד מאותם טיפולים יש יתרונות וחסרונות וההתאמה לטיפול זה או אחר, לניתוח או לטיפול שמרני, נעשית על פי מגוון קריטריונים רפואיים ואישיים, כגון גודל, מיקום, ריחוק מחלל הרחם, קצב גידול השרירן, גיל, תכניות ילודה, וכיוב׳. לשאלת הכיסוי הביטוחי ע״י קופות החולים, לטיפול זה או טיפולים אחרים, זה שונה מקופה לקופה וכדאי לברר זאת עם הקופות.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
שלום,
אמא שלי בת 72.
במשך 10 שנים במעקב אחרי מיומה בדופן האחורי שתמיד היתה יציבה -
בקוטר 13ממ (1.3 סמ)
בבדיקה שגרתית התגלתה גדילה ל(18mm x 15mm) תוך שנה. כלומר 0.5סמ בערך.
בנוסף הופיעו הסתידויות במיומה שלעולם לא צוינו לפני.

שאלות:
1. האם גדילה כזו בגיל כזה מהווה אינדיקציה לממאירות? או יכולות להיות סיבות אחרות לכך?
2. הומלץ לנו על מעקף. האם זה לא ריסקי לבזבז את הזמן היעקר? האם זה לא יהיה מאוחר מדי?

תודה רבה מראש על העזרה,
גלה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:07 10.12.15
הסתיידות היא חלק מתהליך נוון של שרירן רחם וזה אינו מדאיג. האם מדובר בגדילה? ומה משמעות הדברים? אין לפתור דילמה זו דרך פורום באינטרנט. לא לכך נועד.
 
גלה
17:21 10.12.15
 
אלמונית
19:25 27.11.15
בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה. במהלך ההריון רמת פרוגסטרון נמוכה מאוד 1.94
בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 24 ממ ללא נוזל חופשי, ושרירן בפונדוס24×26
לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. ב
בדיקת וגינלית לאחר ההפלה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.

הרופאה המליצה לי להמתין שני מחזורים, ולאחר מגן לנסות להכנס שוב להריון.
אני חוששת מכיון שהמחזורים שלי מגיעים בדרך כלל כל 40 יום, ובגלל שכעת התגלה שרירן ברחם.

שאלתי היא האם להמתין כפי שהרופאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב בשל רמה נמוכה של פרוגסטרון.

או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.
ואני מאוד רוצה להתחיל לנסות להכנס להריון.

ודבר נוסף מה הכוונה " פונדוס" האם השרירן נמצא במקום אשר יכול להזיק במהלך ההריונות?
הרופאה המליצה לי להיות במעקב לגבי השרירין.

תודה מראש.
 
פרופ' יונה תדיר  
20:20 27.11.15
העובדה שהשרירים קטנו לאחר ההריון היא צפויה ונורמלית.
רמת הפרוגסטרון הנמוכה קשורה להריון שלא היה תקין ואינה אומרת דבר לגבי הפרוד סרטון בהריון הבא. אכן, נכון להתין כ 3 חדשים עד לניסוחם הבא להרות. השרירן קטן ואין צורך לטפל בו עכשיו.
פרופ. תדיר
 
מורן
09:31 02.10.14
שלום,
הרופא שלי המליץ לברר על טיפול באולטרסאונד ממוקד ואמר כי בבית חולים שיבא יש ניסיון טוב עם נשים בעלות מיומות המתכננות ילודה, אך מקריאותי באינטרנט אני מבינה שהטיפול אינו מיועד לנשים המעוניינות לשמר פוריות.
ברצוני לדעת באופן כללי האם ישנו שינוי בגישה לגבי אולטרסאונד ממוקד בנשים שמעוניינות לשמר את הפוריות שלהן.
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
11:34 02.10.14
לא ניתן להשיב על שאלתך באשר לטיפול זה, או אחר, בהעדר כל מידע על מצבך (גיל, מיקום שרירנים, סימפטומים, תכניות ילודה, ועוד). מאחר ושאלתך כללית מאד גם תשובתי תהיה כללית. כלומר: הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת בין המומחים, בין אם בהקשר לתכניות ילודה ובין אם לאו. גם ההתאמה אליו, אם בכלל, מחייבת בירור מקדים הכולל בדיקת תהודה מגנטית (MRI) מקדימה. אולם כאמור, גם למי שיכולה לעבור את הטיפול, מיקומו של טיפול זה בין מגוון חלופות הטיפול לשרירני רחם (מיומות) שנוי במחלוקת.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר
המידע שבידיך לא מדוייק.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) שינה לאחרונה את ההתוויה של הטיפול באולטרסאונד ממוקד במיומות. לפי ההתוויה החדשה נשים שמעוניינות להרות יכולות לבחור בטיפול הזה. שינוי ההתוויה נעשה על פי מידע קליני שהגישה יצרנית המכשור ל FDA אודות מעל 100 מטופלות שהרו לאחר טיפול באולטרסאונד ממוקד.

גם באירופה ובישראל הטיפול באולטרסאונד ממוקד מאושר לנשים שעדיין לא סיימו את תכנון המשפחה.

רק בריאות ובהצלחה!
תודה לעדכון החשוב. מנהל הפורום מקפיד להיות מעודכן במתרחש בתחום הטיפול בשרירני הרחם וכל עדכון מתקבל בברכה ובהערכה. שאלה זו נשאלה בחודש אוקטובר 2014 והתשובה שניתנה הייתה מדוייקת וזהירה. בהודעה לעיתונות שהוציאה החברה המפתחת (שעשתה עבודה מדהימה בפיתוח השיטה הבלתי פולשנית) כשנה לאחר המענה לשאלה זו (ב 7 לאוקטובר 2015) נמסר כי מנהל התרופות והמזון בארה״ב (FDA) אכן אישר את השימוש גם לנשים המעוניינות לשמר פוריותן, וזאת על בסיס נתונים שכללו 118 נשים שהרו לאחר הטיפול. יש להבין שנשים מצליחות להרות עם שרירני רחם, בלי או עם טיפול, זה או אחר. העובדה שנשים הרו גם אחרי טיפול זה היא אכן חשובה ומעניינת, ומשמעותה שלא נגרם נזק בלתי הפיך לתפקוד הרחם. יחד עם זאת, כפי שנכתב במענה לפני שנה, בחירת הטיפול מחייבת בדיקת MRI מקדימה ולריחוק מיקום השרירן מרירית הרחם, כמו גם לגודל השרירן/ים, יש חשיבות רבה בקביעת ההתאמה לטיפול זה. כאמור, חברת אינסייטק מוסיפה כבוד רב לתעשייה הישראלית, ולחדשנות הישראלית ברחבי העולם ונקווה לראות חידושים נוספים היוצאים ממקור יצירתי זה.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
בת 27 תקופה ארוכה שסובלת מכאבי בטן שלא פוסקים לאחר בדיקת סיטי התגלו מספר מיומות שהגדולה בינהם שוכנת בתוך הרחם נשענת על דופן הרחם מצד שמאל גודלה 4 סמ ונימצאו עוד מספר מיומות קטנות בנקודות שונות .
ונימצא ציסטה בשחלה .
3 שאלות שאלה ראשונה אין לי ילדים ומתחננת בעתיד הקרוב הריון האם בגלל מיומה בדופן הרחם זה יכול להוות בעיה לתינוק בעתיד או לי ?
האם זה יכול ליגרום לסיכון חיים לי או לתינוק שיש מיומה בגודל 4 סמ בדופן הרחם מצד שמאל?
ושאלה נוספת האם זה יכול להפריע לפוריות יכול להיות קושי להכנס להריון?
 
שירן
13:51 22.11.15
בשחלה הימנית התגללו לי זקיקים קטנים וכן איזור אקוגני של 8 מ"מ קוטר שיכול להתאים לדרמואיד ללא כלי דם הניתנים למדידה .

מזה אומר ?
 
פרופ' יונה תדיר  
05:57 24.11.15
מיומות (שרירני רחם) מצויות ברחם, ולכן עלולות להיות לכך השלכות על פוריותך. בכל מקרה, בדיקת CT   אינה הבדיקה המתאימה להערכת מצב הרחם. עליך לעשות בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי ולבקש ברוט רב ככל שניתן לגבי גודל, מיקום בשכבות הרחם, ומראה כללי של הרחם. רק לאחר מכן, בהערכה כוללת של קצב גדילת המיומות וסימפטומים נוספים כגון דימום הווסת ניתן להתייחס לשאלותיך אלה.
פרופ׳ יונה תדיר
 
שואלת
20:13 17.11.15
שלום,
האם היסטרוסקופיה אבחנתית היא הבדיקה הטובה ביותר לבדוק גודל, מיקום ובעייתיות של שרירן ברחם? וכמן כן, האם בדיקה זו היא זו שתורה על המשך הטיפול.
תודה רבה.
 
שואלת
20:15 17.11.15
זאת בהמשך לשאלה קודמת מאחר ותור ל US תלת ממד לוקח זמן רב.
בנוסף, היכן מומלץ לערוך בדיקה זו.
שוב, רוב תודות.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:12 17.11.15
היסטרוסקופיה? ממש לא. בדיקה זו אינה נעשית כבדיקה ראשונה לברור שרירן רחם. גודל , מיקום , וכיוב׳. מאין שאבת רעיון זה? הבדיקה הראשונה והחשובה היא בדיקת אולטרהסאוד, במכון גינקולוגי בקופה בה את מבוטחת. בסיומה עליך לקבל מכתב סיכום ובו הפרטים על מיקום, גודל, וכיוב׳. אין טעם לקבל או לבקש תמונה. זה ממש לא חשוב ולא אומר שום דבר. רק מכתב סיכום.
פרופ׳ יונה תדיר
 
שואלת
21:34 17.11.15
אני שומעת מעוד ועוד אנשים כמונו שממליצים לכרות את הרחם מוקדם בגלל המיומות למרות שאולי יש חלופות פחות הרסניות וטוטאליות.

אם מישהו באותה הסירה, אשמח לשמוע. המייל שלי: einavkirsch@gmail.com
 
פרופ' יונה תדיר  
17:54 15.11.15
ספק אם הפנית את שאלתך למנהלי הפורום, יחד עם זאת, ארשה לעצמי להגיב כדי לעודד דיון מסוג זה שביקשת. את שאלתך ניתן להגדיר בצורה קצת שונה: ״לא חשוב מה בדיוק ש לי... ובכל זאת, מה אתם/ו מציעים/ות לי עשות?.... לשרירני רחם יש מגוון פתרונות כאשר השכיח מכולם הוא .. מעקב בלבד ללא כל טיפול. מאידך, יש מצבים בהם ניתן לטפל בניתוח לכריתת הרחם, או רק לכריתת השרירן, בגישה בטנית פתוחה, או בגישה זעיר פולשנית (לפרוסקופיה) או לשרירן הבולט לחלל הרחם בהיסטרוסקופיה. במקרים מסויימים ניתן להתגבר על הסימפטומים ע״י טיפול תרופתי, או תזונתי, או בצינתור עורקי השרירן, ולעיתים בעזרת אולטרהסאונד ממוקד, וכיוב׳. מאלפי נשים שראיתי עם שרירני רחם עוד לא ראיתי שתי נשים עם אותו מצב, ואותה המלצה, ואת מצפה שתקום אישה ותאמר, מבלי לדעת מה גילך? מה גודל השרירן? או השרירנים? מה קצב גידולם? מה תכניות הילודה שלך? וכיוב׳.
תמוה...? מעניין מה תהיינה תגובות הציבור?
בהצלחה, פרופ׳ תדיר
 
שואלת
09:17 13.11.15
שלום רב פרופ',
אני בת 31. יש ב"ה ילד בן שנתיים שהגיע באופן ספונטני. מזה כשנה ומספר חודשים לא מצליחה להיכנס להריון. אני לאחר קיסרי ולכן נשלחתי לצילום רחם אשר יצא תקין. יתר הבדיקות גם כן.
יש לי מיומה בדופן בגודל 3/4 ס"מ, הרופא לא פרט יותר מדיי. בצילום רחם הרופא אמר שהיא לא מפריעה. ראוי לציון כי הייתה גם לפניי ההריון הראשון אך הבנתי שמיקומה עשוי להשתנות ולשנות את החלל. הרופא זרק השבוע במעומעם שהיא דוחפת את הרחם אחורה. בלידה עצמה בעת הניתוח ראו שהמיומה גדלה ל 9 ס"מ אך לאחר ההריון קטנה.
כעת עברתי הזרעה חמישית ללא הצלחה לצערי.
שאלותיי הן:
1. איזו בדיקה כדאי לבצע היסטרוסקופיה או תלת מימד? 2 רופאים מחזיקים בדעות שונות.
2. האם לדעתך קיים קשר לאי הפריון?
3. האם יש קשר בין גודל המיומה לעובדה שהלידה לא התקדמה?

רוב תודות לך ויישר כח!
 
פרופ' יונה תדיר  
09:41 13.11.15
בדיקת אולטרהסאומד איכותית אמורה לתת פרטים מדוייקים יותר לגבי המיומה, כגון מיקום , באיזה דופן ומרחק מרירית הרחם, והאם דוחק את רירית הרחם או מעוות את חלל הרחם. צילום רחם אינו מספק מידע זה. קיימת אפשרות שמיקומה וגודלה בסוף ההריון היתה הסיבה, או אחת הסיבות, ללידה קודמת שחייבה ניתוח קיסרי.
פרופ׳ יונה תדיר
 
שואלת
15:11 13.11.15
תודה רבה על תגובתך.
מאחר ואני אובדת עצות, אשמח לדעת האם היסטרוסקופיה אינה משקפת את מיקום המיומה וכו' ובנוסף תראה אם שיש הידבקויות.מתלבטת מאוד איזו סוג בדיקה לבצע.
אגב, אין תופעות מיוחדות כגון דימומים כואבים ועוד.
כמו כן, מהן אפשרויות הטיפול במצב שכזה?
שוב , תודה רבה!
 
פרופ' יונה תדיר  
16:24 13.11.15
מהסוף להתחלה: א. ברפואה אין המלצה על טיפול ללא אבחנה. זה נכון גם במקרה שלך. ב. היסטטרוסקופיה לא אמורה להגדיר מיקום שרירן אלא רק אם באולטרהסאונד נכתב שהמיומה דוחקת רירית הרחם או מעוותת את חלל הרחם. ג. בהיסטרוסקופיה גם לא ניתן לראות או לאשר/לשלול הדבקויות באגן, סביב החצוצרות או השחלות. ד. בנסיבות אלה אין סיבה להיות ״אובדת עצות״, אלא רק לעשות את הבדיקה הנכונה ולבקש הגדרות מיקום מדוייקות ככל שניתן בסוג שה של בדיקה.
פרופ׳ יונה תדיר
 
ליאת
11:34 03.11.15
שלום, אני בת 42. לפני 4 שנים ילדתי את בני השלישי ושנה לאחר מכן (כנראה בעקבות הנקה) חזר המחזור אשר לווה בדימומים כבדים מאוד וכאבים עזים. לאחר שהתברר בבדיקת אולטראסאונד שיש לי שרירן תוך רחמי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית והוצא השרירן. לפני כשנה חזרו הסימפטומים ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבה הוצא שרירן נוסף, חדש. לאחרונה שוב חזרו הסימפטומים ובבדיקה נמצא שוב שרירן חדש אותו נאמר לי שעלי להוציא. האם יש טיפול אחר מומלץ? איך אפשר למנוע את הופעתם של שרירנים נוספים?
תודה,
ליאת.
 
פרופ' יונה תדיר  
13:55 03.11.15
תופעה זו של הישנות שריני רחם מוכרת והיא פועל יותא של נטיה גנטית. היא אפיינית בד״כ לנשים צעירות יותר (מתחת לגיל 30) אבל כפי שאת רואה ומרגישה, היר קורית גם בנשים בגילם, ומבוגרות יותר, בשכיחות שונה. כדי להמליץ על טיפול, כירורגי או שמרני, צריך לדעת יותר פרטים על מיקום השרירן. ניתן לשקול גם שינוי תזונתי אשר גם אם לא ימנע זאת עשוי לעיתים לסייע.
פרופ׳ יונה תדיר
 
ליאת
10:33 04.11.15
תודה רבה על התשובה. השרירן מדופן פונדלית קדמית בקוטר כולל של 5 ס"מ אורך.
מה עקרונות השינוי התזונתי המומלץ?
ליאת.
 
פרופ' יונה תדיר  
10:36 04.11.15
השאלה עד כמה (אם בכלל) דוחק את הדופן/הרירית ומעוות את חלל הרחם. השינוי התזונתי מחייב בדיקה וברור בהשוואה לתזונה הנוכחית, עם תזונאי/ת המבין/ה בתחום זה.
בת 44, יש לי שרירן אינטראמוראלי בקוטר 77 מ"מ שדוחק את הרחם, בקיר הקדמי פונדלי של הרחם. רירית סדירה בעובי 9 מ"מ. השרירן התגלה לפני 4 שנים. אין דימומים, מעט לחץ על שלפוחית השתן. מרקם שרירני. רחם אורך 78 מ"מ, עובי 62 מ"מ, רוחב 90 מ"מ. האם אתה ממליץ לי לעבור כריתת רחם או להסיר רק את השרירן בשיטה לפרוסקופית ? או להיות במעקב בלבד. אודה לתשובתך המהירה.
 
פרופ' יונה תדיר  
16:04 29.10.15
החלטה על טיפול (זה או אחר) לא מתקבלת על פי דיון אינטרנטי. באופן עקרוני ייאמר ששרירן בגודל זה נכנס לקטגוריה של שרירן הזקוק לטיפול.
האם ניתוח (גישה בטנית פתוחה או בלפרוסקופיה) או טיפול אחר (כגון צנתור עורקי הרחם), וכיוב׳, צריכה להתקיים בדיון עם רופא/ה העוסק/ת בתחום זה.
פרו]׳ יונה תדיר
שלום,
יש לי שרירן אינטרמורלי בגודל 38*38 בצד שמאל
בחלק התחתון של הרחם.
האם אפשר להסירו בניתוח לפרוסקופי זעיר פולשני
או שצריך בהכרח ניתוח של פתיחת בטן?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
14:48 18.10.15
עקרונית נראה כי מדובר בשרירן לא גדול. לעניין הלפרוסקופיה, שרירנים בגודל זה ניתנים לכריתה לפרוסקופית, אולם הדבר תלוי גם במיקום (תחתון אינה הגדרה מספקת) ובמיומנות המנתח/ת.
פרופ. תדיר
 
אני
19:42 18.10.15
 
😐😯
16:22 12.10.15
ד"ר משיח שלום רב,
הנני לאחר ניתוח בפתיחת בטן להוצאת שרירנים (עדיין רחם במרקם שרירני )
ברצוני להתייעץ לגבי התניידות בבית ?
מפני שאני גרה בדירת חדר וזהוא מקום לא נוח להחלמה לאחר ניתוח אני מתכוונת להיות אצל אימי כשבוע ימים...
הבעיה ששם אצטרך לישון במיטה נמוכה (מיטה מתקפלת), האם זה מסוכן? האם רצוי מיטה רגילה ?
 
הילה
00:46 06.10.15
שלום,

אשמח לעצה בעניין הבא, אני חודשיים לאחר ניתוח להסרת מיומה, ניתוח בשל הידבקויות ומיומות רבות ברחם ובצוואר הרחם. אני רואה במידע האינטרטי שלא כדאי לצרוך מוצרי חלב, אני מאוד אוהבת מוצרי חלב והייתי רוצה לדעת מה מידת ההשפעה של צריכת מוצרי חלב ולהיווצרות מיומות?
שלום בת52 עם שרירן בדופן העליונה של הרחם ללא תסמינים מחזור תקין. הבעיה הפריעה אסטטית היות והאגן שלי התרחב. אני רזה וקטנה. האם מכיר את זה? הבנתי שגודל הרחם הוא כ 6 שבועות באגן מתרחב בגלל זה? ושאלה חשובה יותר האם ניתן לנתח לפרוסקופית? תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
07:56 28.09.15
בעידן בו אנו חיים, הגדרת גודל שרירן ומיקומו חייבת להיעשות בבדיקת אולטרהסאונד ולהיות מתוארת במידות ברורות של מילימטרים ומיקום מדוייק. רק כך ניתן לתת מענה רפואי לשאלתך. התאור שאת מתארת חשוב, כמו גם העדר דימומים חריגים, אך אין בכך די למענה ראוי.
פרופ. תדיר
עוד ייאמר כי הגדרת 8 ס״מ אינה תואמת לרחם של 6 שבועות ולכן יש מקום להבהיר סתירה זו. פרופ. תדיר
 
נורית
13:50 28.09.15
תודה על תשובתך , האם כוונתך 8 סמ לא תואם 6 שבועות מדוע? לגבי אגן מתרחב בשל הגדלת רחם מוכר לך ?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
14:43 28.09.15
שרירן בגודל 8 ס״מ אינו תואם להגדרה קלינית של רחם דמוי 6 שבועות הריון. מדובר בשתי הגדרות שונות. האחת מדידת אולטרהסאונד והשניה הגדרת בדיקה גופנית, ובצורה שזה מתואר על ידך יש אי תואמות בין שתי המידות. לצורך המלצה טיפולית יוכל הרופא המטפל להגדיר מה נכון ומה חשוב. לעניין ״הרחבת האגן״, גם זה מושג שאינו ברור לי. יש לעיתים תחושת מלאות בבטן תחתונה, או אפילו בליטה של הבטן התחתונה, בנשים רזות מאד.
פרופ. תדיר
 
נורית
15:39 28.09.15
תודה רבה. בכל מקרה מעוניינת להסירו לפרוסקופית . ומעוניינת לשמר את הרחם. האם ניתן? תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:50 28.09.15
מבלי להכנס לשיקולים אישיים, נפשיים, שימור רחם בעת ביצוע ניתוח לכריתת שרירני רחם אפשרית אך מבחינה רפואית אינה נכונה. הדבר תלוי, בין היתר, בגודל הרחם, גודל השרירן, ומיקומו המדויק בשכבות הרחם. לעיתים השארת הרחם ויוצאת השרירן מתוכו הופכת את הניתוח למסובך יותר ומלווה בדימום רב יוצא. יהיה עליך לדון על כך עם הרופא/ה המנתח/ת.
פרופ׳ יונה תדיר
 
נורית
19:19 28.09.15
חבל . אין סיבה רפואית לכריתת רחם בריא . להכניס אישה בריאה לגיל המעבר רק בגלל סיכוני ניתוח נראה ארכאי. אם אכן מנתחים בשיטה לפרוסקופית אינני רואה מה הסיכון. הרי משים צעירות יותר מבצעות ניתוחי כריתת שרירנים לא פעם אפילו מספר פעמים .
 
פרופ' יונה תדיר  
20:07 28.09.15
תשובתך מלמדת עד כמה מסוכן לקבל מידע מהאינטרנט. לידיעתך, אין שום קשר בין הרחם לבין גיל המעבר. לכך יש קשר לשחלות ולא לרחם. ולכל אלה כל אין קשר לניתוח המבוצע בבטן פתוחה ו/או ללפרוסקופיה. עצתי לך לשוחח על כל אלה עם הרופא/ה.
פרופ. תדיר
 
נורית
20:53 28.09.15
פרופ׳ תדיר תודה על תשובתך. אתה צודק כמובן התכוונתי שיש לשמר רחם בריא. מחזור חודשי יש לו משמעות לנשים במיוחד אם הן חוות אותו ללא תסמינים רעים. שחלות בריאות ללא מחזור אינני רואה בכך אופציה ללא צורך.
והשאלה כמובן אם ניתן כירורגית ללא נקיטת עמדה אישית לבצע כריתת שרירן באופן לפרוסקופי ? תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
23:40 28.09.15
לעניות דעתי שאלותיך בשלב זה אינן מכוונות לקידום הנושא. עקרונית ניתן לכרות שרירנים ללא כריתת הרחם. קונקרטית, הדבר תלוי בגודל, במיקום, ובמיומנות הצוות. אבל לכל אלה אין קשר לגיל המעבר והשיקולים מה? ואיך? צריכות להתקבל החלטות, לאחר הבנת מגוון השיקולים הרפואיים והרצונות האישיים, לצד היתרונות והחסרונות של כל גישה .
 
א
10:59 13.09.15
ר, שלום וחג שמח! תודה לך על המענה המהיר לשאלות הקודמות שלי. אקצר כמה שניתן. בת 32. 2 ניתוחים קיסריים. ברקע שחולות פוליציסטיות. מחזור לא סדיר. ב14.08 התחילו דימומים למשך 4 ימים. לאחר מכן המשיכו הפרשות דמיות עם כאבי בטן וגב תחתון חזקים. ככה נמשך שבועיים. אחרי זה שבוע לא היו הפרשות או דימומים אך כאבי בטן וגב לא פסקו. ב3.09 שוב דימומים עם כאבים חזקים עד 10.09. ומאז אין דימומים אך הכאבים בלתי נסבלים.בנוסף שלשולים ועצירויות לסירוגין, ריבוי גזים ולחץ בפי הטבעת. אולטראסאונד: שחלות פוליציסטיות ומרקם רחם שרירני ללא נוזל בדוגלס. בדיקת פיפל: קטעי רירית הרחם בשגשוג. חוץ מזה הכל תקין. בדיקה הורמונלית תקינה. אני לא יודעת מה לעשות. שוכבת במיטה ולוקחת משככי כאבים. רופאת המשפחה שלי אמרה שזה יכול להתאים לאנדומטיוזיס ושלא תמיד רואים אותו באולטראסאונד. בנתיים קיבלתי פרימולוט נור ל10 ימים. אשמח לדעתך, כי אני כבר לא יודעת מה לחשוב. תודה רבה
 
א
19:47 15.09.15
היום בבדיקת אולראסאונד נמצא שרירן בקוטר 20 ממ בקיר הקדמי.
הרופא אומר שהשחלות תקינות רק פוליציסטיות.
אני מאוד חוששת מסרטן השחלות. האם היו רואים משהו בבדיקת אולטראסאונד?
תודה רבה.
 
פרופ' יונה תדיר  
14:41 20.09.15
מאחר וד״ר משיח אשר ענה לשאלתך כנראה אינו זמין, ואת מגדירה עצמך ״לחוצה״, אשיב במקומו.
על פי התמונה המתוארת, ובגילך, סרטן שחלות אינו צריך להטריד אותך. גם השרירן קטן ויש לברר מה הסיבות לבעייתך לא דרך האינטרנט, בכל מקרה, סרטן אינו חשש סביר.
בברכת גמר חתימה טובה.
פרופ׳ יונה תדיר
 
IRIT
11:46 02.09.15
שלום. אני בת 46 + 4 ילדים. שני מיומות שגדלו בשנה אחרונה מכ-3 ס"מ ל-4 ס"מ. ללא אמצעי מניעה. לפעמים הפרשות חומות בין מחזורים. מחזור סדיר ללא כאבים.הרופה היום הסביר שבקצב גדילה כזה מומלץ ניתוח , ביקורת עוד שלושה חודשים ואם יש גדילה מומלץ לנתח. האם יש דרך אחרת לעצור את הגדילה.האם מימות יותר גדולות בסוף המחזור.תודה מראש.
 
ד''ר רועי משיח  
13:26 02.09.15
אירית שלום
אין מדד טוב לגדילה של המיומות ומתי צריך ניתוח. חשובות יותר התלונות או חוסר התלונות במקרה שלך. גדילה כזו משמעותית כאשר היא מופיעה לאחר סיום המחזור
אין דרך טובה לעצור את הגדילה.
בריאות שלמה
ד"ר רועי משיח
 
מרי
10:46 09.09.15
היי אירית שמי מירי הייתי במצב כמו שלך סחבתי 13שנה בתיקווה שהמיומות יעלמו מעצמן ניסיתי את כל מה שאפשר גם טיפולים טיבעיים לבסוף כרתתי את הרחם בגיל 44והאמת אני מאושרתתתת חיים אחרים חיים טובים ללא דימומים ללא בטן תפוחה ללא בעיות ברוך ה׳ בהצלחה לדעתי כדאי לעבור את הניתוח בישביל לקבל איכות חיים ולא כל בזמן להיתעסק עים זה המון בריאות
 
א
17:10 31.08.15
שלום רב, אני בת 32 ברקע שני ניתוחים קיסריים כאשר האחרון לפני שנה וחצי שחלות פוליציסטיות. סובלת מעודף משקל ושיעור יתר בגוף. תמיד המחזור שלי היה מאוד לא סדיר. פעם בכמה חודשים או אפילו חצי שנה. אחרי קיסרי האחרון המחזור הסתדר והתחיל להגיע פחות או יותר פעם בחודש. החודש המחזור הגיע שבוע לפני הזמן. הדימום היה יותר מאסיבי ונמשך 3 ימים. לאחר מכן במהלך 10 ימים נשארו הפרשות דמיות מועטות. לפני כמה ימים הפרשות פסקו אך מאז יש לי כאב בטן תחתונה וגב תחתון. נשלחתי להבדיקת אולטראסאונד. בתוצאה רשום בין היתר כתוב: מרקם רחם שרירני רירית מעט אקוגנית עובי אדומטריום 6.5 ממ. שתי השחלות עם זקיקים רבים. כל היתר תקין. אשמח לקבל חווץ דעתך, ממה הכאבים, הדימומים וכל התופעות? גניקולוג טוען שמדובר בשיבוש הורמונלי וגורמים להתכווציות ברחם. אני לחוצה ודי חרדה. תודה רבה
 
ד''ר רועי משיח  
17:57 31.08.15
אירה שלום
קשה לקבוע ללא בדיקה את מקור הכאבים. האולטראסאונד לא מראה על ממצא המתאים לכאבים. לגבי הדמומים, יתכן והרופא צודק. בדרך כלל אין טעם לבצע בירור גדול ולא נעים לאחר אירוע אחד של דמם אך אם האירועים נמשכים יש מקום לדעתי לבצע היסטרוסקופיה בכדי לשלול קיום ממצא תוך רחמי כמו שרירן הגורם לדמם מסיבי.
בריאות שלמה
ד"ר רועי משיח
 
טלי
10:40 27.08.15
בת 47, מחזור סדיר בדרך כלל. היה מקרה אחד של דימום 5 ימים אחרי שנפסק המחזור. מאז ברוך השם בסדר.
הייתי בטיפולי פריון שלא צלחו. החזרה מתרומת ביצית -ביטא שלילית.
באולטרסאונד מ 28.5.15 אובחן פעם ראשונה- שרירן בקיר השמאלי 16*18.6 ממ.
גודל הרחם 65*38*45, מבנה הרחם תקין. רירית סדירה. ללא נוזל.
ב 3.6.15 במעקב אולטרסאונד - שרירן קטן פונדלי סבסרוזי חסר משמעות.
החזרת עובר מוקפא שבוצעה כאמור כשלה. האם זה בגלל השרירן?
ולשאלה שחשובה לי מאוד כעת- האם מותר לי לקחת הורמונים להכנת הרירית- מדבקות אוורל, שלהבנתי זה הורמון אסטרוגן, ותמיכה של פרוגסטרון, כאשר יש לי שרירן כזה?
האם הוא לא יפריע למהלך ההריון, והאם ההורמונים וההריון לא יגרמו לו לגדול לממדים גדולים? בקיצור מה אתה ממליץ לי? לקחת הורמונים ללא חשש?
 
פרופ' יונה תדיר  
12:21 27.08.15
מדובר בשרירנים קטנים וסביר להניח שמשמעותם לגבי הריון עתידי שולית. אכן, הורמונים עלולים לגרום לגידול של שרירני הרחם, אבל ההורמונים בהם מדובר במסגרת טיפול זה (להכנת הרחם) הם טיפה בים לעומת כמויות ההורמונים המיוצרים ע"י השיליה במהלך הריון, כך שזה חסר חשיבות. מה גם שבגילך, בראיית מכלול הסיכויים להצלחה, ללא הורמונים אלה לא יתכן הריון כלל.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
טלי
12:38 27.08.15
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  50  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה