בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 2

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
שלום, בת 43 עדיין ללא ילדים, נמצאת כעת בטיפולי ivf להריון ראשון.

לפני כשנה התגלה שרירן סב-מוקוס בגודל של כ-4 ס"מ בקיר האחורי של הרחם.
עברתי השנה 3 היסטרוסקופיות ניתוחיות. האחרונה היתה מוצלחת (לכאורה מסתבר) ולכן הומלץ על התחלה סוף סוף של טיפולי ב ivf. אך לצערי הסתבר שלא כך. השרירן נשאר באותו הגודל והיה מעט נוזל ברחם - לא ברור מהיכן, ולא היתה השרשה. בנוסף החלו לאחר הטיפול הזה דימום שנשמך שבועיין וחצי ולא בהכרח בתקופת הווסת.

כעת הומלץ על מחזור או שניים של טיפולי ivf להקפאת עוברים ומיד אחריו ניתוח לפ-מיומקטומי בלפרסקופיה, מכיוון שזו לטענתם הדרך הטובה להגיע אל המיומה ולהוציאה בדרך הבטוחה ביותר.
לאחר ההחלמה יוחזרו העוברים.
נמסר לי כי סיכויי הריון לאחר ניתוח זה הם מצויינים.

מספר שאלות: אודה לך אם תוכל להתייחס לכולן.

1. האם אכן סיכויי מצויין להרות וללדת לאחר לפרסקופיה והוצאה של מיומה בגודל כזה ובמיקום כזה ?
2. האם לא ייגרם נזק לרירית הרחם ?
אני חוששת שכבר נגרם נזק כלשהו לרירית מהניתוחים שעברתי כיוון הרירית בטיפול ivf היתה בחלקה דקה ובחלקה טובה ותלת מימדית. אגב, הדימומים בווסת עדיין כבדים.
3. האם יש חשש לנזק בלתי הפיך לרירית?
4. האם תוכל להמליץ על מומחה בתחום ניתוחי זה ?
5. האם קיימת סכנה בהגעה לניתוח כזה מיד לאחר כמה סבבים של טיפולי פוריות ומתן הורמונים (איברי הרבייה מוגדלים ונפוחים כמה שבועות טובים לאחר הטיפול הזה)

מודה לך
לצערי, לא אוכל להשיב על כל שאלותיך, בהעדר מידע חשוב ועל בסיס ניסוח שאלתך באופן בלתי ברור. אבהיר זאת תחילה. 1. לא ברור לי מה עשו ב 3 ההיסטרוסקופיות? למה שלוש? באיזה מרחק זו מזו בוצעו?מה עשו בשתיים הראשונות? ומה היא אותה ״הצלחה״. מה עשו בה? האם השרירן הסוב מוקוזי דחק את רירית הרחם? ואם כן, האם נעשה נסיון לכרות את השרירן? כולו או חלקו? כי נסיון כזה בכל מקרה עובר דרך רירית הרחם כאשר נעשה בהיסטרוסקופיה. 2. נוזל שהיה או לא היה ברירית הרחם אינו רלוונטי לענייננו כל עוד כמותו זעירה. 3. נזק בלתי הפיך לרירית ממה? ממה שעברת? או ממה שתעברי בעתיד? 4. איני יודע מה נאמר לך, ו/או מה רמת הציפיות שלך לגבי ההצלחה ב IVF, במילים ״נמסר לי שסיכויי ההריון לאחר הניתוח הם מצויינים״. שהרי, בגיל 43, סיכויי ההצלחה של הריון (גם ללא ניתוח או בעיית רירית רחם) הם נמוכים מאד. הלא כן? זה ודאי לא חדש בשבילך. על פי סטטיסטיקות הן של האיגוד האמריקאי לפוריות והן של האיגוד הישראלי, הסיכוי ללדת הוא פחות מ 5%. האם זה שונה ממידע שנמסר לך. תוכלי לקרוא פרטים על כך באתרים אמינים כגון: https://www.asrm.org/uploadedFiles/ASRM_Content/Resources/Patient_Resources/Fact_Sheets_and_Info_Booklets/agefertility.pdf
פרופ׳ יונה תדיר
אנסה לפרט יותר על מנת לקבל תשובה ראויה..
כן, המיומה דחקה את הרירית.
בכל 3 ההיסטרוסקופיות הניתוחיות נעשה נסיון לכרות את השרירן. אלא מה??
בנסיון הראשון - לא היתה גישה נוחה והובן לרופאים תוך כדי הפעולה כי דרוש ליווי אולטרסאונד צמוד.
בשנייה - בלווי האולטרסאונד - הוסר חלק מהשרירן אך לא כולו.
בשלישית - הוסר חלק גדול מהשרירן וחלק - כך נאמר לי - התכווץ כך שהמיומה קטנה.

הפעולות היו במרחק של כחודש וחצי - חודשיים אחת מהשנייה. סה"כ לאורך כחצי שנה בוצעו 3 פעולות ניתוחיות.
מקוה שכעת ההסבר ברור ומדוייק עד לכאן.

אך במהלך טיפול הפוריות בדיקות האולטרסאונד הראו כי המיומה עדיין בגודל כ-4 ס"מ. כך שלא ברור לי מה בדיוק הורידו ממנה.. היא היתה כ-4 סמ ונשארה כ-4 סמ... מוזר..

גם הרופאים הודו כי לא הצליחו להסיר את המיומה בשיטה שנקטו ולכן המליצו על לפרסקופיה (כמובן ניתוחית - אלא מה ? ) .

מבחינת סיכוי הצלחת ההריון - כוונתי שנאמר לי כי לאחר לפרסקופיה המיומה לא תפריע יותר לקליטת ההריון ולהתפתחות העובר וכי הסיכוי (מהבחינה הזו) מצויין.
ידוע לי על הסטטיסטיקות. לא שאלתי עליהן אל על הפעולה הספציפית ועל סיכוייה.
כרגע הבעיה אצלי היא המיומה ולא כל דבר אחר. אין שום פגם בביציות שלי או ברמת ההורמונים (באופן מפתיע למרות גילי המופלג). ושוב - גם אם כן - שאלתי היא לגבי הניתוח הזה והאם אינו משאיר נזק לרירית או לרחם לעניין הריון קרוב, וכמו כן - האם יש סיכון לגשת לניתוח לפרוסקופי מיד לאחר 2 סבבים של טיפולי פוריות להקפאה.

אודה לך אם תתייחס לסיכויי/סיכוני הניתוח הזה ספציפית ולא לגורמים אחרים.
נראה לי, אם יורשה לי למקד אותך, שאת מתמקדת בפחות חשוב. לא אוכל על סמך הפיאוט שהוספת לדעת מה נעשה ומה לא נעשה בהיסטרוסקופיות. בכל מקרה, נסיון כריתה של שרירן בגישה היסטרוסקופים חודר דרך רירית הרחם ופוגע בה. גם לא ברור לי מדוע ההתמקדות עכשיו היא במה לעשות עם השרירן. לפרוסקופיה? או בטן פתוחה? מה שצריך להיות חשוב לך זה לא מה הגישה לפתיחת הפטן אלא מה יגרום פחות נזק לרחם ולרירית, וכאמור, אם המיומה אינה גורמת לדימומים חזקים במיוחד אז מדוע בכלל לנתח אותה? כללית ייאמר ששרירן בגודל של כ 4 ס״מ אינו מחייב כל טיפול אלא אם כן הוא גורם לדימומים חזקים. למיטב הבנתי הדבר המרכזי שמעניין אותך זו שאלת ההריון (בגיל 43). סליחה אם אני טועה ומטעה. ואם כן, מה זה מצויין? אם הסיכוי ללידה ישאר כ 5% או ירד ל 3%? זה גם חסר חשיבות וזה גם בלתי ניתן לצפיה מראש.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
אבל זה בדיוק מה שאני שואלת. מה יסכן פחות את הרחם ואת הרירית לעניין הריון? - האם לפרסקופיה מסכנת או דווקא מעלה את הסיכוי כיוון שהשרירן יוסר?
- או שמא הנזק כבר נגרם ב-3 הפעולות הקודמות ??

לשאלתך מה נעשה בפעולות הקודמות:
כפי שכבר פירטתי - נעשו 3 נסיונות לכריתה חלקית של השרירן. נטען בזמנו כי הושגה המטרה אך בהמשך כאשר התחלתי בivf הובן לרופאים ולי כי המיומה עדיין שם ועדיין בגודל דומה ויש עדיין להוציאה.

אתה שואל מה בדיוק עשו שם ? גם אני שואלת..

הומלץ לי להסיר את המיומה כיוון שלפי מה שהרופאים טוענים היא מפריעה לכניסה להריון. בשל גודלה ובעיקר בשל מיקומה, (בקיר האחורי) כך הוסבר לי.
בנוסף לזאת היא גורמת לדימומים כבדים בזמן מחזור, ולאנמיה.

ההמלצה להסירה די ברורה לי, אם כי אני מקווה שלא מטעים אותי ושלא סתם אגרר לעוד ניתוח שיתגלה כמיותר. אתה חושב שניתן המשיך בטיפולים לצדה מבלי להסירה ?? אם כן אשמח לדעת
אם אכן המיומה גורמת לדימומים חזקים, וזה הגיוני לאור מיקומה, אזי כל היתר פחות חשוב. נכון להסיר אותה בידיים מיומנות. ולכן, לא נראה שאת נגררת לניתוח מיותר. האם נגרם או לא נגרם נזק לרירית הרחם בעבר, לא ניתן לדעת וזם גם לא יעזור לחפש ולדעת. בכל מקרה לאחר ניתוח כזה צריך להמתין כ 3-6 חודשים עד לנסיון החדרת עוברים (מוקפאים או טריים). אשר לשאלתך על הפרעה לכניסה להריון? ראי התייחסות בתשובות הקודמות.
בהצלחה, פרופ׳ תדיר
תודה
 
מור
09:23 04.06.15
שלום רב
פניתי לרופא בעקבות כבי בטן תחתונה מוגברים וחזקים בזמן ביוץ ומחזור.
אני בת 33 +2 ילדים.
ללא גלולות וללא התקן
בבדיקה נמצא :שרירן מיומה ממש קטן ... ולטענת הרופא צריך לעבור רק ביקורת ולעקוב.
אני מאוד חוששת .... וגם לא נוח לי עם הכאבים האלו מה ועוד בתקופה של הביוץ והמחזור אני עם בחילות וכאבי ראש.
מה ניתן לעשות....?
 
פרופ' יונה תדיר  
09:47 04.06.15
ראשית, יש לדעת מה זה קטן? גודל זה עניין סובייקטיבי. יש לדעת תחילה מה הגודל (במילימטרים) ולא פחות חשוב, מה מיקומו. חשוב שיהיה בידיך דו״ח ברור של הבדיקה (לא תמונה) המגדיר את הגודל והמיקום. ב. הכאבים שאת מתארת אינם בהכרח קשורים למיומה. יש אפשרות לקבוע אם יש או אין קשק ע״י שימוש בגטלה למניעת הריון באופן נסיוני ל 2-3 חודשים. כל זה כהמלצה כללית מאחר ולא נכון לתת ייעוץ כזה ללא השלמת פרטים ובדיקה.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
 
הילה
21:04 31.03.15
שלום רב,

אשמח לדעת אך ניתן להשיג, להזמין את התרופה באיסמיה, להבנת זו תרופה העוזרת להקטנת מיומות, אך תרם אושרה בארץ. האם ניתן להזמין ואך את התרופה?

האם ישנה המלצה על גלולה לעצירת המחזור, על מנת לא לאבד הרבה דם בשל מיומות שנגרם בעקבותם דימום רב?

תודה
הילה
 
פרופ' יונה תדיר  
12:12 01.04.15
תרופה זו לא אושרה עדיין לשימוש בארץ ולכן לא ניתן להשיגה. היא הוגשה לדיון בסבב דיוני סל הבריאות ולא אושרה עדיין. ההחלטה אם לטפל באופן שמרני, בין אם בגלולה זו אשר כאמור לאושרה לשימוש, או בטיפול תרופתי או זעיר פולשני אחר (ויש מספר חלופות טיפול שמרניות), היא פועל יוצא של מגוון שיקולים, כגון גיל, מיקום המיומה, קצב גידולה, תכניות הילודה, מצב בריאותי כללי, וכיוב׳.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
כפי שידוע לי משרד הבריאות אישר את השימוש בכדורים אלו. אך הכנסתם לסל עדיין לא אושרה.
הבנתי שניתן להשיגם באופן פרטי בהזמנה מחו"ל - לאחר מילוי טפסים הנמצאים אצל רופא/ת הנשים שלך.
קיים איזשהו תהליך.. אני גם עובדת על זה כרגע..:)
 
פרופ' יונה תדיר  
11:42 14.05.15
על בסיס מה החלטת שטיפול זה אכן מתאים לך? בחירת הטיפול המתאים לשרירני רחם , מתוך מגוון רחב של חלופות טיפול ה(שניתוח בשיטה א׳ - ב׳ - ג׳ - ד׳) זה רק חלק מאותן שיטות הוא פועל יוצא של מגוון רחב של שיקולים.
פרופ׳ יונה תדיר
 
הילה
18:09 03.06.15
שלום א,

האם כבר הצלחת להשיג את התרופה, אני עדין בודקת ואשמח לדעת יותר מידע ואף להחליף טלפון...
 
פרופ' יונה תדיר  
19:32 03.06.15
התרופה לא אושרה עדיין ע״י משרד הבריאות ולכן גם לא ניתן עדיין להזמינה מחו״ל (הליך הנקרא 29ג׳). הדבר נמצא בדיונים עדיין ואולי יאושר במהלך החדשים הקרובים. בכל מקרה, ההתוויות שתהיינה בבוא יום אינן מתאימות לכל מקרה וכדאי לברר עם גורם הבקיא בתחום מה המצבים בהם ניתן יהיה לטפל בתרופה זו.
 
חמוטל
20:58 31.05.15
שלום רב
לאימי יש מיומה, רחם מוגדל וציסטות ורירית מוגדלת היא לא רוצה לבצע בכריתת רחם
האם הרחם המוגדל נובע מהמיומה על איזה טיפול אתה ממליץ
 
פרופ' יונה תדיר  
21:47 31.05.15
שאלתך כה כללית עד כי לא ניתן להשיב אפילו באופן כללי. אציג לדוגמא רק חלק מהפרטים כדי שיובן עד כמה לא ניתן להשיב: בת כמה האמא? כמה זמן יש שרירן? אחד או יותר? מה גודלו? מה מיקומו? מה קצב גידולו? מה הסימפטומים? כלומר תלונות מהן היא סובלת? וכיוב׳
פרופ׳ יונה תדיר
בוקר טוב רופא נכבד! אני חודשיים ושבוע לאחר כריתת רחם ביטנית , בשבועיים האחרונים יש לי מי תחושה של נפיחות ואי נוחות בבטן תחתונה,הייתי אצל רופא המנתח בבדיקת אולטראסאונד שביצע הכל תקין וכן באזור החתך בבטן יש לי מעל החתך אזור שאני לא מרגישה אותו כלומר בעור שמעל החתך כמו שיתוק,הבטן נפוחה עים המון גזים, ברצוני לדעת האים בדיקת האולטרסאונד שביצע הרופא אםשר לומרשהכל תקין?ולנפיחות אין שום לניתוח? כמו כן רציתי לדעת עים חוסר התחושה באזר החתך זה כמה זמן? האים זה מיסתדר?ולאזה ברור עליי לגשת בקשר חנפיחות בבטן תחתונה, תודה רבה
 
מרי
10:52 26.05.15
הבטן עים הרבה גזים שלא תמיד מישתחררים האים זה מהווה סיכון כלשהוא?ביגלל החתך בבטן הרי הבטן מיתנפחת זה לא מסוכן?סליחה על המגילה מה עלי לעשות?
 
פרופ' יונה תדיר  
11:33 26.05.15
תופעת ההרדמה באזור הניתוח שכיחה לאור חיתוך קצוות עצבים בעור הבטן. בכל שאלב אחרת של תופעות לאחר ניתוח חובה עליך להבדק ע״י הרופא/ה המנתח/ת.
 
הילה
10:18 13.05.15
שלום,

האם יש קשר להימצאות מיומות ולהידרונפרוזיס (כליות ושתן)?

יום טוב
 
פרופ' יונה תדיר  
10:24 13.05.15
במידה והמיומות גדולות, ו/או במיקום הלוחץ על צינורות הניקוז של השתן מהכליות (אורטרים) יכול להיות קשר להידרונפרוזיס. הידרונפרוזיס הוא מצב בו יש הרחבת אגן הכיליה וזה יכול להגרם ממספר סיבות, בין היתר גם מהפרעה בניקוז שמקורה בלחץ על דרכי השתן.
פרופ׳ יונה תדיר
שלום,
אני עם מיומות מחוץ לרחם ובתוך, לפני חודשיים התחלתי לקחת את הגלולה סיזוניק על מנת לעצור את המחזור בשל הדימום הרב.

בחודש האחרון חלה התגברות בכאבי בטן חזקים, כאבים כמו צירים בהפסקות ואף המיומות גדלו, למרות הגלולות אני מדממת כמעט בכל יום, אומנם כמות קטנה אך עדין מדממת ללא הפסקה.

הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין לקיחת הגלולות להתפתחות במיומות בימים האחרוים?

תודה הילה
 
פרופ' יונה תדיר  
06:23 08.05.15
גלולות עשויות לעיתים להפחית דימום, בין אם כזה הנגרם ממיומות או מסיבות אחרות. אבל גלולות אינן טיפול למיומות ותוספת ההורמונים עלולה אף לתרום לגדילתן המואצת. לא ניתן להשיב לשאלתך בהעדר מידע על גודלן ומיקומן. הפרטים שמסרת אינם אומרים כלום על גודל או מיקום. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על טיפול זה אלא על טיפול של ממש לפי הגודל, המיקום, הסימפטומים, תכניות הילודה, וכיו״ב.
פרופ. יונה תדיר
 
הילה
15:45 10.05.15
האם ישנה תרופה שנקראת איסמיה, אני לא מצליחה למצוא שוב מידע על כך?

אך נקראת התרפה באנגלית?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:03 10.05.15
יש תרופה כזו אשר לא אושרה עדיין לשימוש בישראל. שמה Ulipristal
שלום, אני נמנצאת כעת לקראת לידה שניה. בהריון זה גילו לי שרירנים ברחם דבר שלא היה בהריון הקודם. הריון קודם ילדתי רגיל אך היה לי דימום לאחר הלידה pph . כל ההריון הנוכחי היתי במעקב הריון בסיכון והרופא אמר לי שבגלל שהשרירנים נמצאים גבוה ולא מפריעים לעובר לצאת מה שנקרא אין טומר-פרויה . עדיף ללדת רגיל . העניין הוא שאני כעת נמצאת בשבוע 41 ואין שום סימן ללידה קרבה לא צירים, לא פתיחה לא מחיקה , צוואר רחם ארוך . ורוב הסיכויים שב 41+4 אני אשלח להשראת לידה . חשוב לציין שבהריון הקודם ילדתי ב 41+5 לאחר השראת לידה . השאלה שלי היא כזו : אני ביקשתי מהרופא ניתוח והוא אמר לי שהסיכונים בניתוח גדולים יותר עקב דימום בעיקר אם בקודם היה לי דימום וייתכן שחס וחלילה יכרתו לי את הרחם !! .. ואני שואלת האם השראת לידה לא יכולה להביא בסופו של דבר אם לא מתקדם הלידה ללידת קיסרי חירום ??? אז לא עדיף להמנע מכך ?? אני ככ חוששת ולא יודעת מה לעשות!! דבר נוסף, מדוע אין לי צירים האם קיים דבר כזה שישנם נשים שאין להם צירים ??
אשמח לחוות דעתך ? האם קיימת אופציה שבה בזמן הלידה יהיה נוכח רופא מומחה .. אפילו בתשלום באופן פרטי ??
אתחיל מהסוף: מאחר ואין בארץ מערכת לידות פרטיות, אין (למיטב ידיעתי) אפשרות לנוכחות רופא פרטי בלידה. הדבר כמובן תלוי במקום בו את אמורה ללדת, ותשובתי כללית על פי החוק. יחד עם זאת חשוב לציין שיש בארץ בתי חולים מצויינים והלידות בארץ הן מהבטוחות בעולם. ניתן ללמוד זאת מהסטטיסטיקה של תחלואה ותמותה של ילודים ואמהות שהן מהטובות בעולם. ניתן להבין חששות במקרה כמו שלך, אבל לדעתי אין לך ממה לחשוש. עליך להיות במעקב דרך מיון יולדות בביה״ח בו את רשומה ללדת ואני בטוח שיתייחסו אליך ברצינות הראויה. ולכל יתר שאלותיך, לא ניתן להשיב בדרך זו, מאחר והדבר תלוי בגורמים רבים אותם ניתן לדעת רק בבדיקה, כגון מיקום השרירנים, מנח ומצג העובר, ניטור דופק, וכיוב׳.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
 
מרי
08:43 01.04.15
נשים יקרות עברתי כריתת רחם מלאה שזה אומר רחם צואר וחצוצרות, אחרי סבל של הרבה שנים ופחד מניתוח!לא ליסבול עים כל הפחדים לכו לטפל יש לנו רופאים טובים במדינה שעושים עבודת קודש.אני נותחתי באסותא אצל רופא הנשים שלי שהוא בן אדם מקסים קשוב ויש לו ידיים זהב שה׳ישמור אותו! לכו להיבדק מי שתירצה עזרה ותמיכה אשמח לעזור.ולא לישכוח מיומה יכולה להיות גם בוגדנית ולהפוך למשהו מסוכן.בבקשה לטפל נשים יקרות
 
פרופ' יונה תדיר  
12:03 01.04.15
כאחד משני מנהלי הפורום היה נכון אולי אם הייתי מתעלם מהודעה זו, שהרי אין בה שאלה אלא קביעה. ובכל זאת, אתייחס. וכל כך למה? ממספר סיבות, אולם תחילה גילוי נאות. נראה שלא אני הוא הרופא אליו מתכוונת הכותבת האלמונית, ודווקא משום כך, ומתוך ״פירגון״ לעמיתי, אני מסכים איתה במספר דברים:
א. אכן, יש בישראל רופאים ורופאות מצויינים/ות, ומערכת רפואה מצויינת, גם הציבורית (אותה נוהגים להשמיץ, ופעמים רבות ללא הצדקה) וגם הפרטית, ושמחתי לראות שיש מי שמעריכה את ״עבודת הקודש״ (כדבריה). ב. כריתת רחם אכן אינה דבר מפחיד וכאשר יש לכך צורך או הצדקה רפואית אין סיבה להמנע ממנה. ג. אכן, כדאי להבדק באופן תקופתי ולנצל את מערכת שרותי הרפואה המתקדמת שיש בישראל. מדובר בבדיקות פשוטות ובלתי פולשניות. ד. נכונות הכותבת לקבוצת תמיכה היא חשובה, וכל הכבוד לה על נכונותה לתרום למטרה נעלה זו.
ואחרי כל אלה, מדוע אם כך אני מגיב בכל זאת? מאחר ופורום זה, ודומיו, נועדו לספק מידע אמין בעידן האינטרנט, בו נגישות למידע, חלקו מגמתי וחלקו שגוי, עלול לייצר טעויות בהבנת הרפואה על גווניה השונים, ועלול להוביל לקבלת החלטות שגויה. ולכן, מעט תיקונים לדבריה של מרי:
א. אכן, מיומה עלולה להיות ״בוגדנית״, כלומר ממאירה, וזה עלול להפחיד, ולכן חשוב לדעת שעל פי סטטיסטיקות במספרים גדולים ומשמעותיים, פחות מחצי אחוז (0.5%) מהמיומות ממאירות, וגם זה נכון בעיקר בגילאים המתקדמים יותר. על אף שקשה לאבחן ממאירות ללא ניתוח עומדות לרשות הרופא/ה המיומן/ת אמצעים להעלות חשד מוקדם ומקרים אלה אכן מחייבים ניתוח. ב. בגלל הפחד ממאירות מתבצעים ניתוחים רבים, חלקם מיותרים, במקום בו מעקב רפאוי מסודר יכול למנוע ניתוח. ג. יש כיום חלופות טובות לטיפול במיומות שאינן בהכרח ניתוח לכריתת הרחם. ולכן, כדאי לעשות שימוש ברפואה הטובה שיש בארץ, וכאמור, גם הרפואה הציבורית הטובה בה יש כיום מרפאות ומרכזים לטיפול במיומות. בכל מקרה, תודה למרי שהעלתה את הנושא בדרך זו, וכמנהל הפורום כדאי שדברים אלה ילקחו בחשבון.
בברכת חג שמח, פרופ׳ יונה תדיר
 
מרי
11:05 29.04.15
השאירי טל
 
מרי
13:59 29.04.15
אן זה מנומס ומכובד לפרסם שמות של רופאים באתר אשמח לעזור לך אם תשאירי מספר טלפון ואחזור אלייך.
 
מרי
09:08 29.04.15
בוקר טוב ,שאלתי היא מה יבדוק רופא נשים בביקורת אחרי כריתת רחם?האים הבדיקה היא חודרנית ויגינאלית?ועוד שאלה בבקשה הניתוח אצלי בוצע בפתיחת בטן אני חודש וחצי אחרי מעל החתך בבטן יש חוסר תחושה האים זה נורמלי ?האים זה אמור להיסתדר?תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
10:13 29.04.15
חוסר התחושה הוא נורמלי וסיבתו חיתוך עצבים באזור חתך דופן הבטן. מצב זה יכול להמשך זמן רב והוא משפתר בהדרגה.
לשאלת הביקורת, עליך לברר עם הרופא או המחלקה בה נותחת. יש הבדל בביקורת בין סוגי הניתוחים, כן או לא הוצאו השחלות, הגיל, מהלך לאחר הניתוח, וכיוב׳.
בהצלחה,
פרופ׳ תדיר
 
מרי
10:33 29.04.15
סוג המיתוח כריתת רחם מלאה לא כולל שחלות בפתיחת
בטן,סך הכל ברוך ה׳מרגישה בסדר חוץ מכאבים בחתך זניחים
 
פרופ' יונה תדיר  
12:28 29.04.15
המעקב כולל בדרך כלל רישום על מצבך לאחר הניתוח, בדיקת הצלקת, ואינו כולל בהכרח בדיקה פנימית. לעיתים מבוצעת בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגית אך לא בהכרח בבדיקת המעקב הראשונה אלא בהמשך הדרך, מאחר והשחלות לא הוצאו.
פרופ׳ תדיר
 
תמי
23:13 27.04.15
שלום,
אני בת 26. בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים נמצא אצלי ״רחם נוקשה ומעט מוגדל״. הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד.
רציתי לשאול שתי שאלות:
האחת- האם ממצא כזה מעיד בהכרח על הימצאות שרירן, והאולטרסאונד יקבע רק כמה ובאיזה גודל?
השניה- האם נטילת גלולות למשך זמן רב (8 שנים, גלולת מינס) עלולה להיות הגורם לכך? או להשפיע על השרירן לרעה?
תודה!
 
פרופ' יונה תדיר  
23:34 27.04.15
אין שום הצדקה לעשות השערות מה יכולה להיות הגדרת הרופא מבדיקה ידנית. ממצא כזה אינו אומר שום דבר. אם יש או אין לך שרירן ניתן יהיה לראות בברור בבדיקת האולטרהסאונד. נטילת גלולות אינה גורמת לממצא זה, יהיה אשר יהיה, ואם יאובחן אצלך שרירן צריך יהיה אז לשאול את כל השאלות המתאימות. לא קודם לכן.
פרופ׳ יונה תדיר
שלום אני כעת בשבוע 41 רחם שרירני מיועדת להשראת לידה. מה הסיכוניפ הטמוניפ בכך בעצם העובדה כי לי רחם שרירני. הבנתי שהזירוזים גורמים לדימום .. התכווציות חזקות .. חשוב לציין שזה הריוני ה2 בקודפ לא היו שרירניפ ולאחר הלידה הינ דמם pph . וזה החשש שלי ששוב יהיה המקרה רק גרוע יותר
 
פרופ' יונה תדיר  
08:51 26.04.15
השיקולים סביב השראת לידה בנסיבות אלה מורכבים, והם פועל יוצא של גודל השרירנים, מיקומם, מנח העובר, ועוד. לא ניתן להמליץ על ... מה נכון ומה עדיף בדרך זו.
פרופ׳ תדיר
שלום רופא נכבד ליפני חודש עברתי כריתת רחם מלאה בפטיחת בטן .הינני גרה בקומה רביעית ללא מעלית שאלתי היא האים אני יכולה לרדת ולעלות במדרגות ארבע קומות?ומתי אוכל לחזור ולבצע עבודות הבית שטיפה וכדומה.וכמה זמן צריך להחלמה מוחלטת וממה צריך להימנע?תודה רבה מצפה לתשובה.
 
פרופ' יונה תדיר  
23:20 20.04.15
עקרונית אין הגבלה חודש לאחר הניתוח, ואין זה משנה אם השחלות הוצאו או נשארו. פרטים נוספים עליך לקבל מהרופא המטפל, מאחר ויש מגבלות אישיות עליהן לא ניתן לייעץ בדרך זו.
 
סילביה
13:50 11.04.15
שלום, שמי סילביה אני בת 47 הסובלת ממיומה .עברתי היסטוסקופיה ניתוחית ,שבה הסירו מעט מהמיומה. כנראה שבעקבות הניתוח הנ"ל המיומה יילדה את עצמה וירדה לאזור צוואר הרחם. בעקבות הניתוח הנ"ל גם הדימומים שלי חזקים יותר ואני סובלת מאנמיה קשה. פניתי לבית חולים והומלץ לי להסיר את הרחם בניתוח לפרסקופיה ,כאשר השחלות וצוואר הרחם יישארו. האם כדאי שאתעקש על שיטה שמרנית יותר של הסרת המיומה אך השארת הרחם? מהי סכנת הידבקות אברים לאחר כריתת רחם? מה הסכנה של צניחת שלפוחית השתן לאחר ניתוח שאני אמורה לעבור? האם יש סיכונים אחרים בניתוח להסרת הרחם? אשמח לקבל תשובות לחששותי
 
פרופ' יונה תדיר  
22:39 11.04.15
אין הצדקה בגיל זה ובמצב שאת מתארת לכריתה של המיומה ללא הרחם. אין כל בעיה של הדבקויות אשר צריכות להטריד אותך, ושאלות כגון צניחה וכיוב׳ הן פועל יוצא של מצב רקמות רצפת האגן יותר מאשר סוג הניתוח שתעברי.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר
 
מרי
10:43 19.04.15
כתבתי בפורום זה לא מיזמן גם אני סבלתי ממיומות שמיררו לי את החייים,13שנה סחבתי מיומות גדולות שפשוט גרמו לי לכל מיני תסמינים ובקיצור לחיים קשים בכל פעם שהיו אומרים לי הרופאים חהוציא את הרחם הייתי ניכנסת לדיכאונות וסרבתי להוציא.ניסיתי את כל השיטות דיקור וכד׳מ הכל קוסמטיקה אבל לא טיפול ממשי.הגעתי למצב של דיכאון עמוק לא יכולתי לחיות עים המיומות המצב הנוכחי אבלללל סרבתי להשלים עים העובדה שאהיה בלי רחם.עד שיום אחד תפסתי את עצמי והלכתי לאוםא נשים שלי שכל השנים אמר לי להוציא את הרחם וחא הקשבתי...וכך אמרתי לו אני רוצה לכרות רק את המיומות והוא הסביר לי שהוא מוכן לזה אבל לקחת בחשבון שסה ניתוח מסובך והמיומות עלולות לחזור אני בת 45 וכל עוד יש וסת הן עלולות לחזור וסה חשיבה לא נכונה מיצידי ואמר אים את לא מכונינת להביא ילדים תוציאי את הרחם כולל צואר כולל חצוצרות שחלות להשאיר.אופא כל כך עדין ותומך מסביר יפה מלווה אותי שנים.אזרתי אומץ והוצאתי את הרחם הוא עשה rאת באסותא היום אני בשבוע החמישי להחלמה הבעיה ברוך ה׳ניפטרה יצאתי לחיים חדשים ללא כאבים דימומים מיגרנות כאבי גב ורגליים מקווה שעזרתי לך איזרי אומץ ולכי לחיים חדשים!
 
פרופ' יונה תדיר  
10:50 19.04.15
תגובות כגון אלה הן ״חביבות״ ותומכות, ואפילו חשובות, אבל חשוב לדעת ולהבין שאין מקרה אחד דומה לשני, ואין מה להקיש ממקרה אחד לשני, ומה שנכון למצב אחד אינו מתאים למצב אחר, ולכן, בדיוק כפי שחששת לפני הניתוח (ללא הצדקה) ואני שמח שמצאת רופא אדיב וסבלני שהסביר לך ... עדיין, אין שום דמיון בין מה שאת מתארת למה שהיה בשאלה זו.
פרופ׳ תדיר
שלום
אני צריכה לעבור בעוד שבועיים היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת מחיצה שתופסת 50 אחוז מחלל הרחם
בתאריך הניתוח אהיה 3-5 ימים לפני קבלת הווסת
האם זה מהווה בעיה?
האם צריך לדחות את הניתוח?


במידה ואקבל יום לפני הניתוח עלי להתקשר לבטל או להגיע לניתוח?
תודה
שאלות אלה עליך לברר עם הרופא או המחלקה בה את מתוכננת לעבור את הניתוח.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר
 
סילביה
17:54 12.04.15
לפרופ" יונה תדיר ,תודה רבה על תשובתך. הבנתי והפנמתי.
 
מודאגת מאוד
11:38 11.04.15
פרופ יונה תדיר שלום רב,

לאחרונה גדל אצלי שרירן מ- 6 /6.5 ל- 8.5 ב- 10 חודשים בעקבות סבב של תרופות
לטיפולי פוריות. הייתי בסטרס נוראי וכנראה שזה מה שהביא לגדילה.
השרירן ממוקם בפונדוס, ותופס את החלק הקידמי של הרחם.
אני כבת 41 וכל חודש יקר וחשוב לי מאוד. התייעצתי עם רופא מומחה אשר העלה כי קיימות בפניי שתי שיטות:
לפרוסקופיה או פתיחת בטן.
אני מעוניינת בהריון נוסף. אני דואגת לגבי שימור היכולת להרות.
ולשאלותיי:
1) האם בפתיחת בטן התפרים חזקים ויציבים יותר ברחם?
2) האם הרחם נותר גמיש המסוגל לשאת הריון?
3) האם ניתן להרות אחרי ניתוח כזה?
4) האם בעקבות הניתוח הרחם נעשה קטן יותר/ מצומצם יותר בהיקפו?
5) האם המדובר בחתך קיסרי רוחבי בבטן והחלמה כמו אחרי קיסרי?
6) כמה זמן אחרי ניתוח כזה ניתן לחזור לפעילות גופנית מלאה?
7) האם אחרי ניתוח כזה ניתן להרות באופן רגיל (הזרעות וכיוצ"ב..)?
8) האם בפתיחת בטן קיימים יותר סיכונים??
אודה למענה לכל שאלותיי בבקשה
תודה והערכה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:36 11.04.15
ספק אם ניתן לתת תשובות אשר תקדמנה את מידת היכולת שלך להתמודד עם הדילמה שלך, מה נכון? מה עדי? ולמה? בדרך זו. ההבדל בין לפרוסקופיה לניצתוח בבטן פתוחה תלוי במספר שיקולים, בין היתר גם מיומנות המנתח/ת, מיקום השרירנים, מידת החדירה לעומק, וכל אלה אינם נמצאים בשאלותיך. גם הלחץ בו את נמצאת, חודש לכאן או לכאן, בגיל 41, כאשר ממילא יש להמתין כ 3-6 חדשים בין ניתוח להריון. חוזק התפרים דומה, ומידת היכולת לשקם את הרחם בגישה זו או אחרת תלויה אף היא בכל השיקולים הנ״ל. ודבר נוסף, בהיבט הפוריות העתידית אין חשיבות לצלקת בבטן אלא לצלקת ברחם, וזו לא בהכרח טובה יותר בעקבות לפרוסקופיה אשר יתרונותיה בעיקר בצלקת בבטן.
פרופ׳ יונהתדיר.
שכחתי לציין שעברתי שתי טיפול פוריות, שלא צלח מכיוון שהשרירן הגדול מסתיר את השחלה הימנית והגישה לשאיבת זקיקים לא הייתה נגישה..ומאוד מעונינת להביא לעולם ילדים.
הכנת מנות דם לפני ניתוח מהווה חלק מאמצעי בטיחות וחלק מהפרוטוקול המקובל לקראת ניתוח כזה. סביר מאד להניח שלא יהיה צורך בעירוי דם, מאחר והדימום במהלך הניתוח אינו מחייב בד״כ מתן דם. על הפרטים הנוספים יהיה עליך לקבל מענה מבית החולים בו את אמורה לעבור את הניתוח. בהצלחה.
 
הילה
07:24 01.04.15
בהשמך לשאלה הקודמת אשמח לתשובה לשאלות הבאות:
1. האם דיקור סיני מסייע בהקטנת מיומות?
2. האם ניתן לטפל בדיקור סיני בזמן שלוקחים גלולות לעצירת המחזור?
3. אם כן האם ישנה המלצה למטפלים בשיטת דיקור סיני, באזור דרום?

תודה
הילה
 
פרופ' יונה תדיר  
12:09 01.04.15
שאלה מעניינת וחשובה. קיים מגוון רחב של טיפולים אלטרנטיביים, חלקם יעילים יותר, חלקם יעילים פחות וחלקם אינם יעילים כלל. מנסיון של קבוצת מומחים אשר בדקו את הנושא נמצא שבמקרים מסויימים, ובידיים מיומנות, קיבלנו תוצאות טובות של הקטנת נפח מיומות ושיפור בסימפטומים (גון דימומים חזקים) במהלך סדרת דיקורים שנמשכה כ 10-12 שבועות. אולם לא פחות מעניין מכך היתה העובדה שעם הפסקת הטיפול בדיקור חזרו המיומות לגודלן המקורי וגם הדימומים התגברו. ולכן, המלצתנו הייתה: א. לבחור מקרים בצורה קפדנית, כי לא כל מיומה הגיבה. ב. לבצע זאת רק במקרים בהם גיל המעבר אינו רחוק, כלומר, לגשר למספר חודשים כדי למנוע ניתוח בקבוצת גיל זו.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
שלום פרופ' תדיר. אני בת 39 ללא ילדים, התגלה אצלי שרירניים בצד ימין, אחד בגודל 8.5 ס"מ ועוד 2 שריניים 4 ס"מ, הופנתי לניתוח בשיטת פתיחת בטן, בבדיקות לפני הניתוח נאמר לי שיש לי סוג דם נדיר נדמה לי O בומביי הבנתי שאין מאיפה להשיג סוג דם כזה. הייתי מעונינת לדעת, האם בסוג ניתוח זה החובה עירוי דם ( המולוגובין שלי הוא 12 ), ואם כן האם אני יכולה לתרום לעצמי?
תודה אפרת.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  48  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה