בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 25

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
אני בת 40 ולאחר שהוצאתי את הטבעת הרופא גילה לי שניי מיומות בגדלים שונים אחד ברירית הרחם 7 ס"מ והשני 10 ס"מ שמכסה את הרחם לפי המימצא של הרופא זה ניקרא בפונדוס. אני ביקשתי מהרופא שיוציא לי רק את המיומות בלי להוציא את הרחם, אך נאמר לי שיש סיכוי שהמיומות יחזרו שנית, ועדיף להוריד את הרחם. יש לי כמה שאלות : מה האחוזים שזה חוזר? ולאיזה גודל? האם זה סיפור להיכנס להריון לאחר הורדת המיומות? והשאלה הכי גדולה האם עדיף להוריד את הרחם במצב הזה?...יש לי שלושה ילדים גדולים שהיינו שמחים להביא עוד אחד
 
פרופ' יונה תדיר  
20:45 17.01.11
אכן, שאלתך מרמזתעל בילבול וחרדה. לעיתים יש הצדקה לכרות את הרחם יחד עם השרירנים, ולעיתים ניתן להסיר רק את השרירנים ולהשאיר את הרחם. הדבר תלוי במיקום, גודל, סימפטומים (כגון דימומים) גיל ולתכניות ילודה. על בסיס התאורים שלך לא ניתן לאמר מה נכון ומה ניתן משום שתאורי המיקום שאת מתארת אינם מספיקים כדי לאמר מה נכון ומה ניתן מבחינה טכנית לבצע. יש לקבל מידע יותר מדויק מסריקת האולטרהסאונד. לעיתים אני נקל בתגובות של נשים בפורום זה או אחר המייעצות לחברותיהן בפורום, לי עשו ככה, וככהה, ולחברה שלי עשו ככה או אחרת, והדבר בלתי סביר... מאלפי נשים שראיתי עו לא ראיתי שתי שנים עם ממצא דומה וסיפור דומה המוביל להחלטה דומה. כל מקרה הוא מקרה לגופו. בגילך (40) לא צריך להטריד אותך במיוחד מה מידת הסיכוי שזה יחזור, אלא מה נכון לעשות כיום. והסיכוי להרות הוא כמובן פועל יוצא של מידת הפגיעה ברחם. ככל שתמתיני יותר סביר להניח שתגדל מידת הנזק לרחם ויקטן הסיכוי לשקמו (אם ניתן עדיין?).
פרופ' יונה תדיר
 
שמואלי רחל
17:38 21.02.11
שאלה אליך-לפני 8 שנים שמתי התקן רגיל ולאחר מכן שרציתי להוציא את ההתקן פניתי לרופא נשים בכדי להוציאו לא הצליחו להוציא לי את ההתקן מפני שהחוטים נקרעו פניתי לרופא אחר וגם שם נכשל ההוצאה ושלחו אותי לבית חולים להוציא דרך היסטרוסקופיה עם הרדמה מלאה כשהגעתי לבית חולים עברתי אולטרסאונד ושם התברר לי כי ההתקן לא נמצא עברתי גם בדיקת אגן מחשש שזה נמצא שם וגם שם לא היה הם התבשרו להגיד לי כי אולי הוא נפלט ולא שמתי לב מה שלא כל כך יכול להיות מה לפי דעתך המקצועית זה יכול להיות יש לי כאבים רוב הזמן בבטן התחתונה -אתמול שוב חזרתי להחדיר התקן ושמתי מסוג מירנה -ובאולטרסאונד אמרו לי שיש לי שרירן בקוטר 15 ממ ולחזור לעוד חודש לבדיקתה נוספת מה כל העינין הזה נראה לך תודה
 
שלי
00:16 16.02.11
שלום דוקטור,
אני בת 38 בקירוב. אין לי ילדים.לפני כ 3 שנים נכנסתי להיריון וביצעתי גרידה.
מזה שנים שאני מודעת להימצאותם של מספר שרירנים ברחמי, והמלצות הרופאים עד היום היו להמתין ולעקוב. נראה שהשרירנים גדלים עם הזמן. הנה הממצאים האחרונים:

גודל הרחם: 104x101x91 ממ
רקמת הרחם: שרירני רב שרירני עם גבולות לא סדירים
רירית הרחם: בעובי 5 ממ, דחוקה בין שרירנים
דוגלס ללא נוזל
שרירנים:
1) גודל: 44x55 ממ מיקום: סב סרוזי ימני
2) גודל: 30x33 ממ מיקום: סב סרוזי שמאלי
3) מיקום אחר: שרירנים רבים אינטרמורלים עד 33x28 ממ
בגובה השרירנים כלי דם רבים עם זרימות תקינות 0.5 RI
שחלות תקינות. טפולה ימנית ושמאלית: לא נמצאו ממצאים חריגים.

הרופא שלי ממליץ שלא לגעת אלא אם כן אני מתכננת להרות בקרוב. ואם להרות בקרוב, אז ההמלצה היא לנתח בכדי להוריד את השרירנים הגדולים לפחות (שהרי ישנם הרבה). לטענתו, עדיף לנתח בסמיכות להריון, שכן יש סיכוי שהשרירנים יגדלו שוב.
בהתחשב בגילי, ובזה שאני כן מתכוונת להרות מתישהוא (וכנראה עדיף כמה שיותר מהר), הייתי מעוניינת לדעת את הדברים הבאים (בין היתר):

1) האם יש אלטרנטיבות לניתוח? לפי מיטב הבנתי ישנם טיפולים נוספים כגון: תרופות, גלי קול באמצעות MRI, היסטרוסקופיה, לפרסקופיה, ועוד (???).
האם בהתחשב בממצאים, אי אלו מהטיפולים עשוי לעזור?
2) האם ניתוח חיוני להצלחת ההריון ברמת סבירות גבוהה?
3) מהי רמת הסיכון בהיריון עם השרירנים?
4) מה הם הסיכונים שבניתוח ?
5) כמה זמן לאחר הטיפול ניתן או מומלץ להתחיל בשלבי כניסה להריון?
6) האם יש השפעה של טיפולי פוריות על השרירנים? ובהתחשב בשרירנים האם יש המלצה להיכנס להריון בדרך זו או טבעית?
7) מהו המקום הטוב ביותר לטיפול בבעיה זו? למי אוכל לפנות לשם קבלת חוות דעת נוספת?

ברצוני לציין שאני בריאה, לא נוטלת תרופות, והשרירנים לא מפריעים לי באופן כללי. הווסת סדירה, עם כאבים עמומים לפרקים. בדרך כלל כאבים ביחסי מין, אם כי הרופאים לא מייחסים זאת לשרירנים בהכרח.

בתודה מראש,
שלי.
 
פרופ' יונה תדיר  
05:52 16.02.11
שאלתך מעניינת אך נראה כי אינה מתאימה לפורום באינטרנט. מדובר במגוון רחב של שאלות המשתלבות זו בזו באופן אשר לא רק מחייב של עיון מעמיק ודיון בחלופות השונות, אלא גם התמודדות עם הדעות השונות שקיבלת וכיוב'. כל שניתן לאמר, וחלק מזה את ודאי יודעת, ש: 1. פוריות האשה יורדת מעל גיל 37, ובצורה חדה עוד יותר מעל גיל 40, וכל זה גם ללא קשר לשרירני רחם. 2. השאלה מתי לטפל גם היא חשובה בהקשר זה, מאחר ולאחר טיפול (אם יהיה כירורגי) יש צורך בהמתנה נוספת של מספר חודשים, ובמצב זה ספק אם יהיה לשרירנים זמן להופיע שוב. יש לדעת כי נטיה של שרירנים להישנות גבוהה יותר בנשים צעירות יותר.
ו3. עניין חלופות הטיפול: יש כיום מגוון חלופות, בין אם כירורגיות רגילות, או זעיר פולשניות (לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה) אולם פרט למיומנות הצוות המבצע יש חשיבות עליונה למיקום השרירנים. פעולות אחרות כגון חסימת כלי הדם יעילה אף היא, אך אינה מומלצת למי שלא ילדה ו/או מתכננת הריונות. 4. גם טיפולים תרופתיים, חלקם נסיוניים, קיימים, וגם להם התאמת הבחירה נעשית על בסיס מגוון שיקולים. ולכל זה יש להוסיף גם את מרכיב הסימפטומים (דימומים וכיוב'). 5. הטיפול באולטרהסאונד ממוקד קיים אף הוא, אך גם כאן ההתאמה נעשית על בסיס מיקום ושיקולים נוספים.
פרופ' יונה תדיר
 
שלי
00:12 17.02.11
פרופסור תדיר היקר,
תודה על תגובתך המהירה והמפורטת.
בנוגע להיסטרוסקופיה ולפרוסקופיה – האם שיטות אלה מתאימות בהתחשב בכך שאני מתכננת להרות?
אם כן, מה הן המגבלות? לפי מיטב הבנתי, זה תלוי בגודל ובמיקום המיומות. אם כך, האם ניתן לטפל בשיטות הנ’ל במיומות מסוג אלו:

44x55 ממ מיקום: סב סרוזי ימני
30x33 ממ מיקום: סב סרוזי שמאלי
שרירנים רבים אינטרמורלים עד 33x28 ממ

על פניו נראה שטיפולים אלו פחות פולשניים, ועל כן פחות מסוכנים (???).

ועוד שאלה שעלתה במהלך הדיון בפורום זה: האם ניתוח להסרת מיומה כרוך בסכנה של כריתת הרחם??? מהי הסבירות לכך, ומה הם הגורמים?
שוב תודה!!!
 
פרופ' יונה תדיר  
06:49 17.02.11
תשובתי היתה אולי מפורטת וטעמך (ותודה - לתודה) אך היא היתה מאד כוללנית ויש להזהר מהפיכתה לאישית. זו הסכנה של מתן פרשנויות שגויות להערות כלליות. גם בעידן האינטרנט והפורומים אסור להפוך רפואה לסיסמאות. ולכן, שוב מענה כללי ולא אישי. א. אכן, לפרוסקופיה ו/או היסטרוסקופיה מוגדרות כזעיר פולשניות, או פחות פולשניות מנתוחים רגילים בבטן פתוחה. ב. התאמתם אינה יכולה להיות נוגדרת בדרך זו. היא הרבה יותר מורכבת מזה. ג. יכולות נתוח אלה שמורות לקבוצה מצומצמת יחסית של רופאים אשר התמחו בכך. ד. גישה היסטרוסקופית אינה מתאימה לשרירנים סוב סרוזיים אלא לשרירנים הבולטים אל תוך חלל הרחם. ה. סיבוכים אינם בהכרח פועל יוצא של מידת הפולשניות. נהפוך הוא. לעיתים יש יותר סיבוכים בגישה הזעיר פולזנית ולכן לעיתים קורה (נדיר) שמתחילים בה ועקב סיבוך נאלצים לפתוח בטן. יש במענה זה כדי להבהיר מדוע אסור להסיק מסקנות אישיות ממענה כוללני. ו. הערה יחידה שמתייחסת לנתונים שהעברת - במימדים אלה הסכנה לאבד רחם בניתוח, בשיטה זו או אחרת, קלושים ביותר.
פרופ' יונה תדיר
 
שלי
04:18 18.02.11
שוב תודה, דוקטור!
ברור לי בהחלט שתשובותיך הינן כוללניות, וכל מקרה לגופו. יחד עם זאת האינפורמציה מועילה בהחלט ולו בלבד לשם הבנת הנושא באופן כללי והיכולת לשאול את השאלות הנכונות בעת בדיקה פרטנית לשם שקלול בעד ונגד.
בכל אופן, העידוד אשר בסעיף האחרון לבדו, די בו כדי להניח את רוחי ולו במעט.
שלום רב,

אני בת 42 והרחם שלי הוגדר ע"י טכנאית או"ס לפני שבוע כ"רחם שרירני" כאשר לי ידוע מבדיקת או"ס דופלר שנעשתה לפני כ8 חודשים ע"י רופא מומחה כי ברחמי 2 שרירנים אינטראמורליים שניהם בקוטר 8 מ"מ

נקלטתי להריון מטיפולי הפריה חוץ גופית לפני כחודש וחצי, בטא ראשונה 42 שבוצעה 12 יום מאוביטרל ויומיים אחריה 119

כארבעה שבועות אחרי החזרת 3 עוברים החל דימום בסוף השבוע שהתברר כהריון שלא התפתח תקין בבדיקת בטא שבוצעה 32 יום אחרי ההחזרה (בטא 295)

האם שרירנים מסוג וקוטר כזה ברחם שקלט הריון יכולים להפריע להתפתחותו????

תודה

מיקי
 
פרופ' יונה תדיר  
22:52 15.02.11
מיקה,
לא ניתן לתת מענה חד משמעי לשאלתך. כל שניתן לאמר הוא: א. שיעור ההפלות הטבעיות בגיל 42 מגיע לכדי 40% וזאת לא על רקע שמקורו בשרירנים. ב. אין זה סביר ששרירנים בגודל כזה יהיו הגורם, ודאי לא היחיד.
פרופ' יונה תדיר
 
מיקה
20:31 16.02.11
מחר בבוקר עליי לעבור הסטרוסקופיה ניתוחית. קראתי פחות או יותר על הניתוח. רציתי לשאול כמה זמן הניתוח וכמה זמן חופשת המחלה כי אני עובדת בגן ילדים כשמונה שעות כל יום בגילאי שנה וחצי עד שלוש וחצי.עבודה פיסית קשה.מה מותר ומה אסור אחרי הניתוח.המיוימה בגודל 28 מ"מ אם זה קשור לתשובה תודה
שלום לך
בד"כ ממליצים מנוחה משך 3 ימים ואח"כ חזרה לפעילות רגילה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
 
שרירן ברחם
19:27 13.02.11
בבדיקת אולטרסאונד האחרונה התגלהברקמת הרחםשרירני שרירן פונדלי 25 ממ
אני בת 44 ומזה זה רב סובלת מכאבי בטן תחתונה האמת שלא פניתי לרופא.
שאלתי האם יש לחזור לרופא ? אפשר יותר פרטים האם יש לאבחן זאת?
תודה עליזה 0544475747
 
פרופ' יונה תדיר  
19:38 13.02.11
נראה כי מדובר בשרירן קטן יחסית וקשה לאמר עד כמה הוא קשור לתופעת כאבי הבטן. בכל מקרה של כאבים יש לפנות לבדיקת רופא/ה.
פרופ' יונה תדיר
 
ציפי
14:07 10.02.11
שלום, אני בת 26 נשואה, מנסה כבר שנה להרות,
היום הייתי בייעוץ גניקולוגי, הרופא המליץ על ניתוח להסרת מיומה.
המיומה הייתה בגודל 42 מ"מ וכעבור חודש וחצי גדלה ל 56מ"מ
מה הסיכונים בניתוח כזה?
חשוב לי לשמוע את דעתכם והאם באמת ניתוח כזה עלול להוביל לכריתת רחם
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:23 13.02.11
ציפי,
מיומות גדלות אמנם יחסית מהר בגיל צעיר זה (יחסית לנשים בגילאי 40+) אולם ספק אם המיומה גדלה בשיעור כזה תוך פרק זמן קצר זה. ההבדלים יכולים להיות תלויים בבודק/ת, ביום המחזור, בזוית מכשיר הבדיקה, וכיוב'. בכל מקרה לא ניתן לענות על שאלה זו על סמך מידע זה. יש לדעת במדויק מה מיקום השרירן, למה הוא גורם (דימומים, אנמיה, שינויים במהלך החדשים האחרונים, וכיוב') כמו גם מה עברת בנסיונותיך להרות עד כה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר
שלום,
האם אתה ממליץ על טיפול באמצעות MRI ממוקד להסרת שרירנים?
תודה
יפעת
 
פרופ' יונה תדיר  
15:36 07.02.11
ראשית, למען הסדר הטוב יש להבהיר כי אין טיפול בשרירנים ע"י MRI אלא טיפול ע"י גלי על קול בהנחיית MRI.
ולשאלתך, לא ניתן לענות עליה בהעדר מידע על מיקום השרירנים, גודלם, גילך, תסמינים מהם את סובלת, תכניות הילודה שלך, וכיוב'. יש כיום מגוון רחב של חלופות טיפול לשרירנים וזו אחת מהן. ההתאמה חייבת להעשות על פי הנ"ל.
פרופ' יונה תדיר
תודה.
האם בבלינסון מטפלים בשיטה זו?
האם יש טיפול תרופתי מומלץ?
 
פרופ' תדיר
16:59 08.02.11
כאמור, לפני שבוחנים היכן לבצע יש להחליט מה מתאיעם לבצע, בין המגוון הרחב של חלופות טיפול, כולל אפשרויות תרופתיות.
פרופ' יונה תדיר
אני נשואה בת 38 ואם לשלושה. לפני כשלושה שבועות עברתי גרידה בשבוע 15 להריוני מכיוון שבסריקת מערכות התגלה עובר ללא דופק. כעבור 5 ימים מהגרידה אושפזתי בעקבות חום וכאבים חזקים בבטן תחתונה בעיקר מעל השרירן. במשך שבועיים בערך ניתן לי אנטיביוטיקה דרך הוריד בעקבות PIV.

בבי"ח עברתי בדיקת אולטראסאונד ואלה היו הממצאים: הודגם רחם דחוק לשמאל, בחלקו הימני שרירן גדול במימדים של 9.2*9.5 ס"מ. קוטר רוחבי כולל של הרחם (כולל השרירן) כ13.2 ס"מ. רירית סדירה בעובי של כ 5 מ"מ.
מימין שחלה במימדים של 1.9*3.4 ס"מ במראה תקין
משמאל שחלה במימדים של 2.0*2.9 ס"מ במראה תקין
ללא נוזל חופשי באגן.

לפני הריון זה, ידוע לי מבדיקה אצל רופא הנשים שלי ששרירן זה היה בגודל של כ- 2 ס"מ.
בעקבות גידולו המהיר של השרירן תוך זמן קצר (כמובן שההריון תרם לכך) המליצו לי בבי"ח על ניתוח להוצאת השרירן ולפי דברי הרופא רצוי בהקדם.
כמו כן חשוב לי לציין שאני לא רוצה לשלול אפשרות להריון נוסף.

השאלות שלי הן:
האם ייתכן כי הפסקת הדופק אצל העובר היתה כתוצאה מגדילתו המואצת של השרירן?
האם באמת יש צורך בניתוח או אפשר להמשיך לחיות עם השרירן כי אחרי הכל לפני הריון זה לא היו לי כאבים מיוחדים או דימום מעבר לוסת סדירה.
אם הניתוח אכן הכרחי היכן מומלץ לעבור אותו (אני גרה בצפון) אבל אם יש מקום מומלץ לא אהסס להגיע גם למרכז?
במה כרוך ניתוח כזה? כמה זמן בבי"ח? כמה זמן החלמה בבית? מתי אפשר לחזור לפעילות פיזית רגילה (עבודות בית, ספורט וכו')?
האם מחייב שלאחר ניתוח כזה, במקרה של הריון נוסף משמעו לידה בניתוח קיסרי?
האם אכן כדאי לעבור את הניתוח בהקדם ואם כן כמה בהקדם ?
בתודה מראש על התשובות.
 
פרופ' יונה תדיר  
14:07 01.02.11
אילת,
תחילה ראוי לציין כי כל שאלותיך טובות, אולם ספק אם הן מתאימות לדיון בפורום ציבורי. לא בגלל חשיפת הפרטים, שהרי הפורום אנונימי, אלא משום שתשובות של ממש עשויות להוביל לכתיבה של כ 10 עמודים. זאת, בין היתר, מאחר ולחלק מהתשובות יש יותר מאפשרות אחת, ובמקרה גזה ספר אם יהיה זה נכון לקיים דיון בדרך זו על המשמעויות של כל אפשרות . ועוד ייאמר כי מאחר ולחלק מהתשובות יש יותר מאפשרות סבירה אחת, אין כל אפשרות להשיב בדרך זו. כללית ייאמר כי: א. שרירנן בהריון אכן גדל מהר, לעיתים יותר ולעיתים פחות, ומה שאת מתארת נחשב להיות בקטגוריה של "יותר" אך באותה מידה ניתן לצפות שיקטן גם מהר. גם אם לא יחזור לגדלו הטרום הריוני, עדיין, יקטן, וכדאי לבצע בדיקת אוךטרהסאונד איכותית (קרי, הגדרה מדוויקת לא רק של הגודל אלא גם של המיקום) כ 5-6 שבועות לאחר הפסקת ההריון. יש בכך כדי להגדור אפשרויות טיפול (לא רק ניתוח) מהמצב בו תהיי אז.
פרופ' יונה תדיר
 
אתי
10:28 30.01.11
שלום,
אני בת 48 , + 4 , בבדיקה 2 שרירנים בדופן קדמי 23 מ"מ . שרירן בדופן אחורי 28 מ"מ . לדברי הרופאה הרחם שלי גדל 2009 - 74X53X51 ב2010 97X61X65 . האם יש קשר בין גדילת הרחם לשרירנים?
יש לי מחזור לא סדיר , מאז שהחל, אין דימומים חריגים , בדיקות דם תקינות. לפני מחזור תחושת נפיחות בבטן (יש גם אחרי מחזור), מיגרנה - האם התופעות נובעות מהשרירנים?
האם עצם גדילת הרחם מצדיקה הוצאתו?
מה אני צריכה לעשות כעת מלבד מעקב US ?
 
פרופ' יונה תדיר  
12:38 30.01.11
אין ספק שגדילת הרחם מקורה ו/או קשורה לגדילת שרירני הרחם. לפי תאורך מדובר בשרירנים שאינם גדולים ובהעדר דימומים חזקים ניתן להסתפק במעקב רפואי מסודר. ספק אם יש קשר בין השרירנים למיגרנות.
פרופ' יונה תדיר
שלום ,

בגיל 24 התגלו אצלו מס' מס' שרירנים קטנים של כ- 1-2 ס"מ לאחר שסבלתי מציסטות בשחלות ומכאבים .......
סובלת מדימומים חזקים במהלך הוסת , כאבים בעת קיום יחסי מין, עייפות , אנמיה ולחץ דם נמוך .
כיום אני בת 36 ולאחר שתי לידות: אחת רגילה והשנייה בקיסרי עקב היקף בטן גדול של העובר (כתוצאה מסכרת הריונית ).
במהלך ההריונות המיומות גדלו והגיעו לעד 10 ס"מ כל אחת .....סה"כ מיומות 3 .
לאחרונה בוצעה לי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ונמצא :

תעלת הצוואר - תקין
איסטמוס - תקין
חלל הרחם- בקיר ימני מיומה החודרת כ- 20% לחלל הרחם בגודל ,לפחות 4 ס"מ.
פתחי החצוצרות - תקינות
רירית - מעובה
הערות- pv - רחם בגודל 16 שבועות. מורכב מ- 3 מיומות נפרדות : 1. קידמית , 2 . ימנית, 3 . פנדאלית שמאלית . עקב גודל הרחם יש צורך בגישה בטנית להסרת המיומות.

שאלתי היא :
האם מדובר בגישה הקלאסית של ניתוח ע"י פתיחת הבטן ?

אם מדובר בפתיחת הבטן , היכן מבצעים את החתך ?
האם החתך ממוקם כמו ניתוח קיסרי ? או שהחתך הוא לאורך הבטן עד לטבור ?

האם ניתוח בגישה הבטנית מחייב פתיחת בטן או קיימות שיטות נוספות ?

מה ההשפעה על ניתוח שכזה על הריון עתידי?

מה הכוונה של שרירן פונאלי ?

בתודה מראש ,
אילנה
מהסוף להתחלה, ובהכללה, מאחר ולא ניתן לתת מענה מדוייק לשאלתך. שרירן פונדלי (ולא פונאלי) הכוונה שמיקומו בחלק העליון של הרחם, אזור הקרוי "פונדוס". ואשר ליתר השאלות, יש כיום מגוון רחב של אפשרויות טיפול, חלקן ניתוחיות רגילות (בטן תפוחה) וחלקן זעיר פולשניות (לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה), ו/או חסימת כלי הדם, ו/אוטיפולים תרופתיים למיניהם, ועל מנת להתייחס באופן ענייני יש לדעת הרבה יותר פרטים כגון מיקומם המדוייק יחסית לשכבות הרחם, סימפטומים, תכניות ילודה, וכיוב',
פרופ' יונה תדיר
תודה רבה על התייחסותך. ובהקשר לתגובתך כי יש צורך לדעת על מיקומם המדוייק של השרירנים ביחס לשכבות של הרחם ..... באיזו בדיקה ניתן לאבחן זאת והאם לא ניתן היה לאבחן זאת בהיסטרוסקופיה האבחניתית שנעשתה לי ?

כמו כן, אני מתכננת לפחות הריון נוסף אחד ......


אילנה
 
פרופ' יונה תדיר  
13:07 27.01.11
ניתן לדעת זאת בבדיקת אולטאהסאונד איכותית. לא כל מבצע/ת מקפיד על כך, ולעיתים זה לא ניתן, אבל יש לשאוף לכך. זה מחייב גם ציוד טוב וידיים מיומנות. בדיקת ההיסטרוסקופיה יכולה להגדיר זאת רק במקרים בהם שרירן בולט אל חלל הרחם ולא היא הבדיקה המתאימה כסקר ראשוני להגדרת מיקום שרירנים.
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
19:34 24.01.11
לפני כארבעה חודשים עברתי ניתןח בו הוסרה מיומה בגודל 1 ס"מ מדופן אחורית.
חודש לאחר מכן באולטרה סאונד התגלה שהרחם שרירני , שרירנים קידמיים ואחוריים וברירית הרחם מבנה עכור 3*6 מ"מ. הרופאה ביקשה שאעבור בדיקה נוספת כעבור 3 חודשיםובה נכתב שרירנים קדמיים ואחוריים ,שרירן ימני 11 ממ רירית הרחם 7.7 ממ בתוכה החזרים ציסטי עכור 5.5 ממ.
האם זה אותו שרירן? שרירן חדש? מה עליי לעשות?
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
13:42 26.01.11
שרירן שהוסר וודאי אינו עוד אותו שרירן, אבל קצת מוזר שהוסר שרירן בגודל 1 ס"מ, אלא אם כן הוסר בהיסטרוסקופיה. בשאלתך יש הרבה פרטים על שרירנים קטנים, ולא ברור ממה את סובלת (אם בכלל), מה גילך" מה עברך הרפואי? מה תכניות הילודה שלך? וכיוב'. כמה חבל שרפואה אינה מתמטיקה?
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
18:09 26.01.11
השרירן אכן הוסר בהיסטרוסקופיה.
אני בת 43 ואיני מתכננת ללדת עוד.
עם זאת בזמן המחזור במשך כיממה יש דימום מוגבר.
לפני ההיסטרוסקופיה התחלתי ליטול כדורי ברזל ורק לאחרונה הפסקתי את נטילתם.
שאלתי היא האם אין מנוס מהיסטרוסקופיה ניתוחית נוספת? האם כל מספר חודשים ייתכן ואסבול משרירנים חוזרים?
 
פרופ' יונה תדיר  
20:59 26.01.11
הצורך בטיפול נוסף הוא פועל יוצא של ממצאים וסימפטומים. לא ניתן וגם לא צריך לנחש או להתנבא. צריך לדעת מה יש ועל פי זה לפעול, או להמתין, וגם זה רק על בסיס מידע ולא ניחוש. את מבקש ממני לנחש אם תזדקקי לעשות דבר מה? ומתי? ואם תסבלי בעתיד? צר לי, אבל רפואה מודרנית מבוססת על מידע ולא על נבואה. בבדיקת אולטרהסאונד טובה ניתן במקרים רבים לארות אם שרירן/ים בולט/ים לחלל הרחם ואז יש הצדקה להסירו/ם.
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
21:15 26.01.11
האם אתה מציע לעשות בדיקת אולטרהסאונד מקיפה יותר, מדוייקת יותר ע"י איש מקצוע או לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית שתיתן תמונה ברורה יותר?
 
פרופ' יונה תדיר  
22:45 26.01.11
לפני היסטרוסקופיה, גם אם היא אבחנתית ופחות פולשנית, יש הצדקה לאולטרהסאונד טוב אשר הוא ודאי פחות פולשני.
פרופ' תדיר
 
שולמית
16:11 26.01.11
אני בת 46.5 +3 ילדים
יש לי התקן מירנה כבר 3 שנים.אני לוקחת כדורים לבלוטת התריס.
מידי פעם יש לי דימום קל לאחר קיום יחסי מין-זה קורה רק כאשר אני מקיימת יחסי מין בבוקר
ממה זה קורה?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:39 26.01.11
מדוע יש לך התקן מסוג מירנה ומה הקשר בין שאלת לפורום שרירני רחם? דימום יכול אמנם להיות קשור לשריררנים (מיומנת) אבל זאת יש להדגים תחילה באולטרהסאונד או בברור גינקולוגי מתאים.
פרופ. יונה תדיר
 
שולמית
16:45 26.01.11
תודה
אני בת 73 נערכה לי בדיקה משולבת והתוצאה היא כדלקמן:צמוד לצוואר הרחם מימין נראה ממצא סולידי 27*29 מ"מ קרוב לודאי שרירן על גבעול.נצפו זרימות דם ערות בהיקף הממצא 0.39=ri הודגמה שחלה ימנית בנפרד מהממצא.שאלתי האם עלי לעבור ניתוח ואם כן באיזו שיטה תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
13:39 26.01.11
לפני שמדברים על ניתוח, ואיזה ניתוח, יש להשלים בירור, כגון, האם זה ממצא חדש או שהיה בעבר? מדובר בממצא קטן יחסית ויש הצדקה לברר בדיקות נוספות, כולל בדיקות דם ורק אז לשקול מה, ואם בכלל?
עליך לפנות לרואפ/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
שלום , עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית באסותא ביום חמישי ה 13.1.11 להסרת הידבקויות בחלל הרחם. ביום ההליך היה דימום כבד שהלך והתמעט ומאז יש ימים שאין דימום בכלל ואז ימים שבהם יש הכתמות עד דימום קל (10 ימים עברו מאז ההליך). אני לא סובלת מכאבים ואני לוקחת פרוגליטון שני כדורים ביום מיום ההליך. האם מצב הדימום\הכתמות נורמלי לאחר 10 ימים? אודה מאוד לתשובתך
 
פרופ' יונה תדיר  
13:30 26.01.11
מצב זה יכול להיות סביר, אולם חשוב לציין כי בעקבות פעולה כגון זו ישנו מגוון רחב של מצבים לאחר מכן. על מנת להתייחס למצבך ולא למענה כוללני עליך להיות בקשר עם הרופא/ה שביצע/ה את הפעולה.
פרופ' יונה תדיר
 
נטע
16:02 19.01.11
שלום,
אני בת 30 יש לי מיומה בת 4.5 ס"מ לפי רופא אחד אינטרמורלית שזה לפי הבנתי בתוך הרחם.. ולפי רופא אחר איסטמית שזה בצוואר הרחם לדבריו.
יכול להיות שהמיקום השתנה בעקבות הריון??
ושאלה נוספת- הבנתי שמגדירים את גודל המיומה לפי ההתאמה לשבועות הריון.. (כך שיש נשים שאצלהם המיומה מתאימה לשבוע 15 וכו') איזה גודל אם כן המיומה שלי ?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
21:41 19.01.11
שאלותיך מצויינות להבנת הגדרות למיניהן. ראשית, מיומה יכולה אכן לשנות את מיקומה בעקבות הריון שהרי היא גם משנה את גודלה במהלכו. מאידך במקרה שלך אין הכרך ששינתה את מיקומה משום שהגדרות המיקום שציינת אינן סותרות זו את זו. מחלקים את הרחם לשלוש שכבות: רירית הרחם (הנקרא בלע״ז גם אנדומטריום או מוקוזה), שריר הרחם או דופן הרחם (מיקום אינטרהמורלי הכוונה תוך דופני) ומעטה חיצוני הקרוי סרוזה. שרירן הפונה לכוון הרירית הפנימית הוא סובמוקוזי, וכיוב. ויש גם חלוקה לאזורים ברחם כגון צורר הרחם, חיבור הרחם לגוף הרחם הוא האיסטמוס, וגג הרחם הוא הפונדוס. שרירן המצוי בתוך הדופן (אינטרהמורלי) יכול להיות גם באיזור הפונדוס וגם באזור האיסתמוס. כלומר, במקרה שלך אין סתירה בין התאור הראשון לשני. לדוגמא, הבית שלך יכול להיות גם ברחוב ארלוזרוב וגם בקומה שלישית ואין סתירה בין השניים.
פרופ. יונה תדיר
למדתי והפנמתי. תודה לך, יום טוב!!!
 
יעל
06:02 19.01.11
שלום פרופ' תדיר.
אני בת 46 .ידוע על מיומה מספר שנים גודל 4.5*5.5 ס"מ.
בעקבות נפיחות בבטן ועצירות הופנתי לבדיקה אצל כירורג.בבדיקה:
נימוש גוש קונפלואנטי 10 על 5 ס"מ לא רגיש נוקשה נייד
בהבחנה מבדלת: גוש ברחם, שאת קולון. ושלח אותי לבדיקת סי טי..
האם ייתכן שמדובר במיומה?

תודה
יעל
 
פרופ' יונה תדיר  
15:52 19.01.11
התשובה לשאלתך צריכה להנתן ע״י בדיקת אולטרסאונד אגן / רחם. בדיקת הסי. טי. מתאימה יוצר לצרכים הכירורגיים. פרופ׳ תדיר 
 
אליס
20:16 17.01.11
יש לי מיומה בגודל 12 סמ ההיתי במהלך השנה פעמים באולטרסנד ומיומה גדלה ב2 ממ יש לצין שהמיומה לא מפריעה למהלך החיים שלי הוסת סדיר ואין כאבים חוץ מנפיחות בבטן ההיתי אצל רופא נשים דרך הקופה והוא לא ממהר לעשות ניתוח אני בת 40 אם ל3 ילדים רציתי לדעת אם מומלץ לעשות ניתוח האם זה הופך לסרטני איזה טיפול הכי מומלץ לעשות אני ממש מבולבלת כן להוריד להישאר כך אודה באם תעזרו לי להגיע להחלטה
 
פרופ' יונה תדיר  
20:47 17.01.11
שאלתך דומה במידה רבה לשואלת השניה והמלצתי לקרוא את התשובה המפורטת יותר שנתתי לה.
פרופ' יונה תדיר
 
גלית
09:36 14.01.11
שלום רב,
אני בת 39 אם לבן 6 ומנסה להרות מספר שנים, לאחרונה בבדיקת אולטרא סאונד, נמצא רקמת רחם: מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר,
גודל הרחם 68X 46 X 52 מ"מ, רירית הרחם סדירה, לפני כשנתיים הוצאת פוליפ, עברתי מס' החזרות עוברים היה פעמיים תשובות בטא חיוביות מאוד קטנות. לציין שבהריון עם בני מידי פעם צירים בחודשי הריון מתקדמים אבל לידה שבוע 40.
שאלתי היא האם במצב זה ניתן להרות? האם השרירן מצריך טיפול?

תודה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
10:16 14.01.11
שאלתך מצויינת, אך ספק אם יש לה מענה חד משמעי, בודאי על בסיס מידע זה. יש להגדיר טוב יותר את משמעות מיבנה הרחם, אף כי יש מצבים בהם נותרת ההגדרה כפי שתארת גם אחרי בירור מקיף יותר. הדבר תלוי במידה רבה באיכות הציוד לבדיקה זו ובמיומנות המבצע/ת. לכן גם לא ניתן להשיב לשאלה אם השרירן מצריך טיפול, כי לא ברור בדיוק מה טיבו.
פרופ' יונה תדיר
שלום, אני בת 35 בשבוע 5 של הריון שלישי. 2 הלידות הקודמות הסתיימו בניתוחים קיסריים עם הידבקויות רבות. אתמול אחרי אולטראסאונד ראשון אמר לי הרופא: "רחם בעייתי יש הרבה שרירנים". מהן ההשלכות של העניין בהתחשב בשני הניתוחים וההידבקויות הרבות? האם מומלץ להפסיק ההריון. תודה על התשובה.
 
פרופ' יונה תדיר  
22:13 10.01.11
עם כל רצוני לתת מענה הדבר לצערי לא ניתן. שתי הגדרות היסוד שלך: א. יש הדבקויות. ב. רחם בעייתי, הן הגדרות כוללניות באופן אשר לא ניתן להתייחס אליו בשום צורה רצינית. את מבקשת, ובצדק, עזרה בצעה, אשר סופה צריך להיות כן או לא, ואין בנתונים שאת מספקת אפילו רמז שיוביל להמלצה מושכלת.
פרופ' יונה תדיר
 
גולה
13:38 11.01.11
בדוח הניתוח הקיסרי האחרון ממרץ 2007 נרשם: הידבקויות בין אומנטום לפריטונאום, הידבקויות בין פסיה לתת עור, הידבקויות בין פסיה לשריר. באשר לשרירנים, לא נאמר לי דבר מלבד "שרירנים רבים". האם נתונים אלה עוזרים במענה לתשובה להמשך ההריון אם לאו?
 
פרופ' יונה תדיר  
13:42 11.01.11
לא ממש
 
גולה
13:49 11.01.11
אם כן מה המלצתך להמשך פעולה ע"מ לדעת באיזו דרך לבחור?
 
פרופ' יונה תדיר  
00:31 12.01.11
"רחם בעייתי והרבה שרירנים" אינן הגדרות רפואיות שמובילות להמצלה רפואית. מה זה בעייתי? מה זה הרבה? מה גודלם? מה מיקומם המדוייק?
רק על סמך מידע ברור ניתן להמליץ.
פרופ' יונה תדיר
 
שרירנים ברחם
18:42 09.01.11
שלום
אני בת 41 אם לשתי בנות. מעוניינת בהריון נוסף. נשלחי על ידי רופא שלי לאולטרסאונד שגילה:
שרירן קדמי בקטור 22 מ"מ
שרירן תתמקוזי אחורי - 17 מ"מ
שרירן אחורי נוסף בקוטר 17 מ"מ
מספר שרירנים קטנים נוספים
עובי רירית הרחבם 15 ,מ"מ - אני לפני מחזור
דחוקה על ידי שרירנים
שחלות 19 ממ על 18 ממ תקינה
שחלה 22 עדל 27 תקינה
ללא נוזל דוגלס

מה ניתן לעשות? והאם אם ממצאים אלו ניתן להכנס להריון נוסף
מודאגת
 
פרופ' יונה תדיר  
18:47 09.01.11
השרירני המתוארים כאן קטנים אמנם, אבל עליהם ניתן לאמר כי "הגודל לא ממש קובע". מיקומם נראה כבעייתי מאחר ומיקום תת רירי עלול להיות קשור לתהליך השרשת העובר באותה רירית רחם. מה גם שהרירית מתוארת כדחוקה. ובל נשכח את גורם הגיל אשר הוא בעל משמעות.
פרופ' יונה תדיר
 
שרירנים ברחם
18:55 09.01.11
תודה על תשובתך
אבל לענין הגיל - למה הכוונה? מה המשמעות של הגיל לענין זה
 
שרירנים ברחם
18:59 09.01.11
תודה

לפי התשובה - צריך בכלל לשקול עם להכנס להריון

לעניין הממצאים - מה ניתן לעשות בכלל לגביהם אם אני לא נכנסת להריון?

תודה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
20:07 09.01.11
משמעות הגיל היא שפוריות האשה יורדת באופן משמעותי אחרי גיל 40 ולכן אין טעם להמתין ולראות "מה יקרה". אם יש הצדקה לטפל אז כדאי שלא להמתין לירידה נוספת בכושר הפוריות הטבעי. מענה זה אמור להתייחס לשתי שאלותיך הנוספות.
פרופ' יונה תדיר
 
שרירנים ברחם
20:23 09.01.11
נראה כי אוותר על "הפנטזיה" של עוד ילד

ולגבי השרירנים - משמע רק מעקב?

תודה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
23:31 09.01.11
א. אינני משוכנע כי המסקנה לוותר היא הנכונה אליה כוונתי.
ב. ההחלטה מה ואם לעשות על שרירנים קטנים יחסית אך במיקום זה (בהעדר כוונה ללדת) היא לראות מה הסימפטומים להם גורמים השרירנים. במיקום זה יש נטיה לדימומים חזקים המלווים לעיטתים בקרישי דם ובהמשך לאנמיה (חוסר דם) וגם זו יכולה או צריכה להיות סיבה לטיפול. בהעדר סימפטומים וללא כוונה להרות ניתן בהחלט להסתפק במעקב בדיות אולטרהסאונד כל 6-12 חודש.
פרופ' תדיר
 
שרירנים ברחם
07:47 10.01.11
תודה,

אכן, מעולם לא היו לי תופעות לוואי, המחזורים סדירים ללא שום תופעות לוואי וללא כאבים.
אם ארצה הריון הצטרך להסיר את השרירנים?


ערכתי את הבדיקה יומיים שלושה לפני המחזור
האם עובי רירית 15 ממ הוא תקין?

ושוב תודה לך
 
פרופ' יונה תדיר  
12:23 10.01.11
הרירית מעט מעובה וההחלטה אם לטפל לצורך פוריות מחייבת הגדרה מדוייקת יותר של מיקום.
פרופ' תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  21  22  23  24  25  26  27  28  29  ...  48  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה