בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 25

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
 
שרונה
13:47 26.09.10
שלום,
עברתי לפני כחודש היסטרוסקופיה ניתוחית בה הוסרה מיומה בקוטר 1 ס"מ מדופן אחורית.
רציתי לדעת האם לאחר ניתוח כזה, באופן שוטף, נשלחים הממצאים לבדיקה כדי לאבחן האם המיומה שפירה?
אם כן האם מיידעים את המנותחת במכתב?
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:22 26.09.10
איני יודע היכן עברת את הפעולה. כללית ניתן לאמר ש... כל חומר היוצא מהגוף נשלח לבדיקה ... ותשובה מגיעה לרופא/ה המנתח/ת. מקובל שמקבל/ת התשובה יוצר/ת איתך קשר.
פרופ' יונה תדיר
שלום דר'

ב11 ליולי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת מיומה בגודל 5 ס"מ (או לפחות זה מה שחשבו) לאחר הניתוח הובהר לי שלא הוסרה כל המיומה ואאלץ לעבור עוד טיפול.

לאחר שבוע החלו כאבים ודימומים קשים מאוד אושפזתי לשבוע בחשד לזיהום (שלא אושש) שוחררתי לביתי ולאחר עוד שבועיים של דימומים קשים אושפזתי שוב הפעם בתל השומר
ומיד בוצעה היסטרוסקופיה נוספת שבסופה הודיעה לי שהוציא מיומה בגודל 6 ס"מ בשלמותה. קיבלתי מנות דם בשל מדדים נמוכים עקב דימום ארוך.
עבר חודש מאז הניתוח האחרון לפני שבוע היו לי כאבים וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה.
לפני יומיים קיבלתי מחזור ביומיים אלו הדימום אכן פחות חזק מבעבר, אך אני סובלת מכאבים עזים בדיוק כמו שחשתי לפני חודש.

שאלתי היא האם הכאבים האלו קשורים להתכווצות טבעית של הרחם בימי מחזור ומכיוון שהרחם שךי עבר שתי פעולות הכאבים חזקים יותר. או שמא משהו רע שוב קורה???

עייפתי מהסיפור הזה......

נ.ב - אצלך פרופ' תדיר התחיל כל המסע שלי.

תודה.

מירי
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:54 14.09.10
מירי שלום

בהחלט יכול להיות כתוצאה מהתכווצויות של הרחם.לפעמים ישנם שרידים של המיומה והרחם מנסה לדחוף אותם החוצה. ממליץ על בדיקת אולטרהסאונד על מנת לוודא האם יש שרידי מיומה.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
 
פרופ' יונה תדיר  
22:58 14.09.10
במצבים כגון אלה כדאי.... להוועץ ברופא/ים שטיפלו בך וניתחו אותך. ההמצלות של ד"ר גולדשמיט נכונות, אך הן כלליות, ולכן בכל מקרה של ספק מן הראוי להוועץ באופן אישי ולא כוללני.
פרופ' תדיר
ראשית תודה לכם על התשובה
הכאבים רק התגברו כמו כן גם הדימומים, אני חוזרת משני ימי אשפוז
שוב נצפתה (לבי דברי הרופאים- ככל הנראה) מיומה בגודל 4.5 ס"מ
חזרתי לביתי בהמלצה לבצע אבחון נוסף בבי"ח לאחר החג וביצוע היסטרוסקופיה חוזרת (השלישית במספר מיולי האחרון)

אני לא מצליחה להבין איך נוצרה מיומה חדשה בתקופה כ"כ קצרה ואם היא כעת כבר בגודל הנ"ל מה יהיה עליה בעוד חודש???
כמו כן מי מבטיח לי שבעוד חודשיים או שנה לא יהיו חדשות???

ממש אובדת עצות .....

לא יודעת כבר למי לפנות
טובי המומחים בתל השומר מטפלים בי - אבל אני מרגישה נורא!!!

פרטים נוספים:
(פרופ' תדיר - אצלך הייתי בחודש מאי וממך הגעתי גם לדר' גולדשמיט אך מסיבות טכניות של קופ"ח העביר אותי לדר' נוסף באסותא שם התחיל התהליך.)

אשמח אם תשפכו קצת אור ....

תודה וגמר חתימה טובה!

מירי
 
פרופ' תדיר
23:01 16.09.10
לא ברור המסלול שעברת ונראה כי עליך לפנות לרופאים שטיפםלו בך לקבלת מענה ענייני.
פרופ' תדיר
ד"ר גולטשמיט שלום
אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית.
ברצוני לקחת לפני הבדיקה, נר לשיכוך כאבים - אביטרן 50.
כדי שאוכל להערך לפני מועד זמן הבדיקה,
ברצוני לדעת:
לאחר כמה זמן הנר מתחיל לעבוד?
וכמה זמן ההשפעה של הנר יכולה להימשך?

אודה לעזרתך,
תודה מראש, סיגל.
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:20 12.09.10
סיגל שלום

את יכולה לקחת כשעתיים-שלוש לפני הבדיקה. אבל אין מה לדאוג. זה מדובר על פעולה של מספר שניות בלבד שגורמת לאי נוחות קלה למספר דקות.

בהצלחה
ד"ר גודלשמיט
שלום רב,
לפני שבוע עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית, במהלך השבוע היו הכתמות ולא דימום כבד מלבד ביום בו בוצועה הפעולה(שגם אז לא היה זה דימום כבד...ולא אני לא מתלוננת על כך..)אך נכון להיום זה עדיין נמשך הכתמות טורדניות, שאלתי היא עד מתי ??? ועד מתי זה נחשב סביר , הגיוני,נורמלי?
תודה מראש וחג שמח!!!
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:17 12.09.10
רותי שלום
זה נורמלי. לפעמים זה יכול להימשך אפילו מספר שבועות - תלוי מה נעשה בהיסטרוסקופיה.

בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
שלום,

אני בת 30 עם שרירן בגודל כ 7 ס"מ.

אני מעוניינת לעבור הסרת שיער בלייזר באיזור הבטן.

האם זה מסוכן ויכול לגרום לנזק ברחם?

תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
16:22 05.09.10
שאלתך אינה ברורה: מה יגרום לנזק? השרירן או הסרת השער.
השרירן נמצא ברחם ולכן יש סיכוי שהוא גורם לו לנזק. הסרת השער אינה ברחם ולכן לא ברור מה הקשר?
פרופ, יונה תדיר
בבטן יכולה לגרום לגדילת השרירן או לחילופין לפגיעה ברחם


כלומר האם יש משהו בלייזר שיכול לגרום לנזק
 
פרופ' יונה תדיר  
19:44 05.09.10
אין שום קשר בין הבטן, הלייזר והשרירן. לא ברור מדוע את מוטרדת מהטיפול בשיעור הבטן ומתעלמת מהנושא המרכזי הוא שרירן אשר הוא כן פוגע ברחם.
פרופ' תדיר
 
סופיה
17:18 05.09.10
האם פרופסור יונה תדיר מקבל לאולטראסאונד וייעוץ בהקשר למיומה ופוריות באחד מהמרכזים הרפואיים?
האם ניתן להגיע דרך קופ"ח לאומית?
כיצד קובעים תור?
שלום רב,
רציתי לדעת לאחר כמה זמן מביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית ניתן לקיים יחסים
 
ד''ר חן גולדשמיט  
16:35 04.09.10
לאחר שהדמום נספק, דבר שלוקח מספר ימים לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית, ניתן לקיים יחסים

ד"ר גולדשמיט
 
סופיה
13:10 02.09.10
האם אתה מקבל לאולטראסאונד וייעוץ בהקשר למיומה ופוריות באחד מהמרכזים הרפואיים?
האם ניתן להגיע דרך קופ"ח לאומית?
כיצד קובעים תור?
 
אסנת
16:23 01.09.10
עברתי ניתוח היסטרוסקופיה היות והיה לי דימום חזק אחרי שנה וחצי מתום המחזור.
ב פירוט הניתוח מופיע :רירית רחם-פוליפ 1 ס"מ בקיר שמאלי על גבעול רחב ,הפוליפ נכרת במספריים.האם צוואר הרחם יכול להסגר שוב לתמיד?.והאם יכול להיות ששוב יצמח פוליפ?דרך אגב
האם כרתו גם את הגבעול?אולי יש שם דלקת כיוון שהיתה לי צריבה ממש רצינית בנרתיק.
בתודה מראש אסנת
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:07 01.09.10
אוסנת שלום

האם צוואר הרחם יכול להסגר שוב לתמיד?.כן
והאם יכול להיות ששוב יצמח פוליפ?כן אבל זה נדיר
האם כרתו גם את הגבעול?ייתכן
אולי יש שם דלקת כיוון שהיתה לי צריבה ממש רצינית בנרתיק.- אין קשר בין צריבה בנרתיק ופוליפ אבל רק רופא נשים יכול להגיד עם יש דלקת

בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
 
אסנת
21:56 01.09.10
המון תודה על המידע ושנה טובה.
שלום רב,
לאחר כחצי שנה של דימומים לא מוסברים, ובעקבות דימום רחמי מוגבר מאוד הגעתי למיון וסופו שעברתי לפרוסקופיה לפני כשבועיים.

בימים שלאחר הניתוח כמעט ולא היה דימום אך בימים האחרונים חזר הדימום "הרגיל" (כלומר לא זה המוגבר) שממנו סבלתי לפני הניתוח, ולא ניכר בעצם שום שיפור. עם הדימום חזרה החולשה הכללית ולצערי גם הכאבים.

האם עלי לחזור לביה"ח לבירור מיידי נוסף או שזה סביר וצפוי להפסק בקרוב?

תודה מראש
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:16 01.09.10
עדי שלום

מה עשו בלפרוסקופיה? הטיפול היחיד בלפרוסקופיה לאישה שסובלת מדימומים הוא כריתת מיומה או כריתת רחם. אולי עברת היסטרוסקופיה?
בכל מקרה אני ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל שלך
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
שלום לד"ר חן

ברצוני להבין, במידה והכל תקין ברחם:
כפי שישנו סיכוי לקליטת הריון לאחר צילום רחם (עקב חדירת חומר היוד בצילום רחם).

האם ישנו סיכוי גבוה להיקלט להריון לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית?
(עקב חדירת החומר המיוחד בהיסטרוסקופיה).


אשמח לקבל תשובה והסבר:
עדי.
 
ד''ר חן גולדשמיט  
21:12 01.09.10
עדי שלום

בצלום רחם מדובר על חומר סמיך אשר מוזרק בלחץ ולכן יכול לשתוף את החצוצרות ומגדיל סכוי להריון. הסכוי שזה יקרה בהיסטרוסקופיה הוא קטן: ה חומר הוא "כמו מים", ללא לחץ וכמות יחסית קטנה.

בהצלחה
ד"ר גולדשמיט

 
רוני
10:16 30.08.10
שלום רב,
אני בת 43 שבוע 20 להריון.בשל כאבים חזקים מאוד והתכווצויות בבטן פניתי לביה"ח .
בבדיקות נמצא שיש שרירן בגודל 46 מ"מ ועוד אחד בגודל 23 מ"מ.קיבלתי נר אינדומן הכאבים פחתו לא נעלמו לגמרי.שוחררתי באותו היום הביתה.הרופא נשים שליווה אותי מתחילת ההריון כנראה פיספס ממצא זה,כך שלראשונה נודע לי על ממצא השרירן אתמול.
מה עושים עכשיו הלאה?האם אני בסיכון להפלה?האם השרירן ממשיך לגדול כל ההריון?מסכן אותי או את העובר?
אשמח לפירוט,מאוד חשובה לי תגובתך
ואפעל לפי המלצותייך.
תודה רבה
רונית
שכחתי להוסיף שבבדיקה עם מוניטור ראו שיש צירים,לכן קיבלתי את הנר.
 
פרופ' יונה תדיר  
16:21 30.08.10
אמנם יכול להיות קשר בין הכאבים בהריון לבין השרירן, אבל אין סיבה להיות בלחץ כפי שבא לידי ביטוי בשאלתך. יכול להיות שהשרירן/ים היו לפני ההריון קטנים יותר ולכן לא אובחנו, כך או כך, אין לך עכשיו מה לעשות עם מצב זה מאחר ולא ינתן לטפל בשרירנים במהלך הריון. יתרה מזאת, השרירנים בגודל זה לא אמורים להשפיע על העובר. כל שעליך לעשות זה להיות בקשר עם הרופא/ה במהלך ההריון ולוודא שכאבים, בין אם מהשרירן ובים אם מסיבות אחרות , מאובחנים ומטופלים בהתאם.
פרופ' יונה תדיר
תודה רבה רבה על התיחסותך לשאלתי.
הרופא שבדק אותי אתמול ולחץ על האזור של המיומה הגדולה 46 מ"מ אמר לי שזאת הסיבה לכאב.
קראתי באינטרנט שמיומה כן יכולה לגרום לצירים וגם להפלה,כתבת שאין סיבה לדאגה אבל,אני כן דואגת.מאז מתן הנר אינדומד פסקו הצירים,הכאב שהיה ירד ואולם לא נעלם.
מה צריך עוד לבדוק לדעתך?לדעתך זה לא יכול לגרום להפלה?למרות שהתייחסת לזה.
תודה רבה שוב
רונית
 
פרופ' יונה תדיר  
20:49 01.09.10
אכן, סביר להניח שיש קשר בין המיומה לכאבים. ואין זה מפתיע שהטיפול באינדומד שיפר את תחושתך.
להיות לחוצה או לא זו בחירה שלך. הסיכוי שהמיומה בגודל זה תגרום להפלה הוא קטן. להיות לחוצה רק עלול לפגוע בחווית ההריון. כדאי לך להיות רגועה, להיות בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת ולבחון בארועי כאב מה אופיו ומה נכון לעשות בכל מצב כזה. בהמשך הדרך צריך יהיה לראות את יש לכך השלכות על המקדמות לידה טבעית או נתוח קיסרי. במקרים רבים הלידה יכולה להיות טבעית. הדבר תלוי במידה רבה במיקום השרירן, בגדלו, ובהתקדמות תהליך הלידה.
פרופ' יונה תדיר 
 
בטי
13:11 31.08.10
לפרופ תדיר שלום רב,

אני מבקשת להתייעץ לגבי הסרת מיומה,אני בת 51 ללא מחזור סדיר, הרופא שלי המליץ על הוצאתה

ע"י אולטרסאונד ממוקד, אך אני מתלבטת לגבי אמינות השיטה והסיבוכים האפשריים מול האופציה של

ניתוח או ניתוח לפרסקופי.

גודל המיומה הוא 8X10

אודה על ייעוצך.

בטי
 
פרופ' יונה תדיר  
16:32 01.09.10
ברור שלא ניתן לייעץ בדרך זו מה נכון ומה צריך לעשות במקרה כגון זה. ניתן רק לתת תשובות כלליות:
1. באולטרהסאונד ממוקד לא ניתן להוציא מיומה כלל אלא רק (אולי?) להקטין במעט את מימדיה ולשפר (אולי) את הסימפטומים. אם אפשר או לא להשיג זאת במקרה שלך ניתן יהיה (אולי?) לאמר במקום בו מבוצעת שיטה זו. כללית רק ייאמר כי מדובר בשיטה אשר תוצאותיה שנויות במחלוקת בקרב המומחים והיא לא מממומנת ע"י קופות החולים (למיטב ידיעתי).
2. הסרת מיומה אפשרית רק בניתוח, וסוגי ניתוחים יש שונים, לפי מיקום וגודל המיומה.
3. יש שיטות טיפול נוספות ולא רק שתיים אלה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר

לפני כחצי שנה היה לי דימום פתאום אחרי שכבר סיימתי מחזור זה היה נילחצתי ופניתי לרופאת נשים .
לאחר איבחון של הרופאה נישלחתי לבדיקת אגן קטן -בדיקה ואגינאלית ע"י טכנאית על-קול.
ותוצאות הבדיקה הן כך :נתוני רחם :
מנח: קדמי גבולות :סדירים
מירקם : שרירני מידות הרחם :47X 53X 43 מ"מ
קו הד אמצעי :כן עובי אנדומטריום : 6 ס"מ.
הערות : בדופן האחורית של הרחם נצפה ממצא היכול להתאים
לשרירן בגודל :22X21 מ"מ.
ממצא נוסף פונדאלי בגודל 21X22 מ"מ.

נתוני שחלה ימנית :
מידות השחלה: X16X27 מ"מ
מרקם השחלה: תקין.
הערות: נצפים זקיקים אחדים .

נתוני שחלה שמאלית :
מידות השחלה :X15 X30 מ"מ.
מרקם השחלה:תקין
הערות : נצפים זקיקים אחדים .

עכשיו כשהלכתי לרופאת נשים היא אמרה לי שכדאי לי להרות כמה שיותר מהר כי אחרת השרירן גדל וזה גורם לבעיות.
אני בת 25 רק לא מזמן התחתנתי וכרגע אני לא יודעת אם אני יעכב את הכניסה שלי להריון אח"כ זה יהיה יותר גרוע זה קצת מפחיד .
האם אני יכולה להיכנס להריון בשלב מאוחר יותר או עדיף להיכנס כמה שיותר מוקדם?
אני רוצה לציין שאני לא סובלת מכאבים אלא רק בווסת אין לי תסמינים נוספים .
אני יישמוח לשמוע ייעוץ תודה :
 
פרופ' יונה תדיר  
16:13 30.08.10
אכן, השרירנים שאת מתארת קטנים ובשלב הנוכחי הסיכוי שיפריעו לכניסה להריון ו/או למהלכו קטנים.
יחד עם זאת, צודקת הרופאה שעם הזמן השרירנים יגדלו ועלולים להוות בעיה. יתרה מזאת, שרירנים בגילך הצעיר נוטים לגדול מהר יותר עקב פעילות השחלות התואמת את גילך הצעיר. לא ניתן לאמר כי עליך לשבש תכניות חיים ולהרות מיד, אך גם המתנה ארוכה אינה מומלצת בנסיבות אלה.
פרופ' יונה תדיר
שלום רב

אני בת 25, עם עבר של מחזור לא סדיר.
פניתי לרופאת הנשים שלי לפני למעלה משבועיים בשל מחזור לא סדיר. (קרוב ל-4 חודשים ללא הופעת וסת).

היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשחלות פוליציסטיות (לא ברור לי על מה היא ביססה את זה), ומה שמאפיין את התופעה
זה מחזור לא סדיר. בכל מקרה, היא אמרה לי שאין ברירה ועלי לקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע על מנת להסדיר את המחזור. היא רשמה לי מרשם ל-provera ל-7 ימים (פעמיים ביום) ואמרה לי שתוך 10 ימים אני אמורה לקבל דימום ואז להתחיל עם הגלולות . עברו כבר שבועיים מאז שסיימתי עם הכדורים וטרם קיבלתי את הדימום. יש לי 2 שאלות: האם ישנה אלטרנטיבה לגלולות? (כרגע אין לי צורך באמצעי מניעה ומעדיפה לא לקחת גלולות) ושאלה שנייה - האם יכול להיות שהדימום לא מופיע אחרי נטילת פרוברה/מה עלי לעשות?

בנוסף לכך, היא הפתנה אותי לאולטרסאונד גניקולוגי - שבו נאמר לי שישנם 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ

גם כאן היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשרירנים. התשובה לא כל כך מספקת אותי, ("ככל הניראה") האם כדאי לי קבל חוות דעת נוספת או שאין מקום לדאגה?


מצורפות תוצאות הבדיקות. יש לי אפשרות לסרוק את התוצאות להעלות אותם גם כן

אודה לתשובה

דפנה

נתוני_בדיקה

הבדיקה בוצעה בגישה: וגינלית
נתוני_רחם
מנח : אחורי גבולות: סדירים
47 מ"מX 41X 48 :מירקם: הטרוגני מידות הרחם
עובי אנדומטריום:5.0 מ"מ
הערות:נצפו 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ
_נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 15x 28 :מידות השחלה
?? PCO .הערות:זקיקים קטנים בפריפריה
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 14x 18 :מידות השחלה
הערות:נצפו זקיקים קטנים
דוגלס: נוזל בכמות קטנה
.נצפה מעט נוזל סביב השחלות
 
ד''ר חן גולדשמיט  
17:46 28.08.10
דפנה שלום

ייתכן ואבחנה של שחלה פוליציסטית נכונה כי יש לה וסת לא סדירה, עד 4 חודשים ללא וסת. ה US - גם רואה תמונה של שחלה פוליציסטית. במידה ויש איחורים משמעותים של הוסת כמו במקרה שלך ההמלצה היא נכונה, פרוברה ואח"כ גלולות אפילו לא כאמצעי מניעה. במידה ולא תקבלי וסת ואת לא בהריון ממליץ שוב טיפול ע"י פרוברה.
לגבי השרירנים יש מקום למעקב צמוד. במידה ותהיה גדילה של השרירנים או יופיעו סימפטומים יש מקום לשקול התערבות כירורגית
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
 
נעמה
22:20 24.08.10
אני בת 43 ונמצאת במעקב גדילה לגבי שרירן .עד לפני שנה גודל השרירן היה יציב 57*57 מ"מ
.בבדיקה אחרונה שביצעתי: גודל השרירן 70*85 מ"מ .מיקום:תוך דופני ,קיר קידמי .גודל הרחם 95*85*90 .
הבנתי כי השרירן צמוד לשלפוחית השתן .
הסימפטומים הם:בטן תפוחה .לחץ על השלפוחית .דימום חזק במשך יומיים בחודש.מחזור סדיר.
מה אומרים הממצאים האלו? מה הדרכים האפשריות לטיפול ? ומה רמת הדחיפות לטיפול ?
קראתי על צינתור כלי הדם של השרירן ,האם זה מתאים למקרה שלי -מה אחוזי ההצלחה לצינתור זה ?

תודה
נעמה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:41 24.08.10
ההחלטה על סוג הטיפול הינה פועל יוצא של מספר גורמים כגון מיקום השרירן/ים, קצב גדילתם, הסימפטומים מהם סובלת האשה, גילה, תכניות הילודה, וכיוב'. מתוך התאור שלך יש תאור חלקי של אותם גורמים אך גם אלה הקיימים חסרים מידע מספיק. לצד פתרונות כירורגיים יש כיום גם פתרונות שמרניים וצינתור כלי הדם הוא רק אחד מהם. יש גם פתרונות תרופתיים, חלקם נסיוניים אמנם, אך יתכן וגם הם עשויים להתאים. גם לכירורגיה יש מספר גישות, פחות או יותר פולשניות. ולשאלתך על צינתור כלי הדם, מדובר בטיפול טוב במצבים מתאימים.
פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.
ואחרון חביב, גם לתזונה יש משמעות בהקשר זה.
פרופ' יונה תדיר
תודה על תשובתך -משבחת אותך על מהירות התגובה.
אשמח לפירוט בנושא התזונה . מה רצוי לאכול .וממה להמנע? והאם תוספי מזון ויטמינים וכו.. הוכחו כיעילים?


תודה
נעמה
 
פרופ' יונה תדיר  
08:08 25.08.10
מחקרים שנעשו בנושא השפעת התזונה על מיומות הוכיחו כי סוגי מזון מסוימים עלולים לגרום לשגשוג שרירני הרחם ולסוגי מזון אחרים תיתכן הפשעה הפוכה להקטנתם, כמו גם לשיפור בסימפטומים הנלווים, ואולי אף מניעת הישנותה (הופעתה המחודשת לאחר הסרתם בניתוח). בעולם המערבי המתועש נחשפות נשים באופן רצוף לחדירה מתמדת של הורמונים אלה לגופן ממקורות כגון מים, תזונה (בעיקר ממזונות מן החי, ירקות ופירות, תזונה "סינתטית", וכו'), מוצרי קוסמטיקה, חומרי הדברה, מוצרי פלסטיק ואפילו מהאויר, באופן בו קשה מאד לנטרל את חדירתם והשפעתם על הגוף. חשוב לכן לצמצם את כניסת תוצרי אותם חמרים לגוף על ידי אימוץ תזונה אורגנית אשר נקייה כמעט לחלוטין מהורמונים וכימיקלים מיותרים - תוך התבססות על ירקות חיים, מזון אורגני, דגנים וקטניות ופחות על מוצרי מזון מן החי.
במחקר איטלקי שנעשה על קבוצת נשים גדולה הוכח כי לנשים שתזונתן התבססה על תזונה צמחונית עשירה בירקות עליים ירוקים היה סיכוי מופחת באופן משמעותי לפתח מיומות ביחס לנשים שאכלו בשר בקר.
פרטים נוספים ומפורטים יותר יפורסמו במאמר נפרד.
פרופ' יונה תדיר והנטורופטית שירלי תדהר
עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית ניתוחית וכריתת שרירן באותו ניתוח בהרדמה מלאה.
נכתב: שהמיומה סולקה במרביתה לכל הפחות, פיות נצפו בתום הפעולה.
מה זה אומר? האם אצטרך עוד ניתוח כדי להשלים את הפעולה.

תודה שרי
 
פרופ' יונה תדיר  
10:25 13.08.10
לא ניתן להשיב לשאלתך מאחר וכמות האפשרויות למה שאת מתארת היא אין סופית. לעיתים אני נתקל בתגובות של נשים (דבר מבורך לכשעצמו) אולם העצות הניתנו על ידן במרבית המקרים אינן רלוונטיות. הדבר היחיד שניתן להשיב זה ש : "פיות ניצפו בתום הפעולה" כלומר, ניתן היה לראות בתוך חלל הרחם את פתחי החצוצרות. אלה פתחים שגודלת במציאות הוא כ 0.5 מ"מ ועובדת היותן פתוחות חשובה, אך אין בכך עדיין כדי לאמר דבר רב משמעות על פוריותך העתידית (אם זה חשוב?).
האם לא קיבלת הסבר מקיף על משמעות הפעולה שעברת? מה היה? מה הלאה?
פרופ' יונה תדיר
עברתי את הפעולה אמש ועוד לא שוחחתי עם המנתח. הבנתי לפני הניתוח שכנאה אצטרך לעבור את הכריתה בשני שלבים. מזה אני לחוצה. וכן רלוונטי לגבי הריון עתידי. אני בת 39 ללא הריונות עבר.
כמו כן נאמר כי המלצה במקרה של הריון היא ניתוח קיסרי בשל עומקה הרב של המיומה.
 
פרופ' יונה תדיר  
11:54 13.08.10
מענה זה רק ממחיש... שהפרטים בשלב זה צריכים להגיע מהמנתח/ת. כל הסבר כללי אשר היהי אולי מעניין יהיה לא רלוונטי לגביך. חשוב בכל מקרה שיהיה בידך דו"ח מפורט שנ מה נראה, מה בוצע, היכן נעצרה הפעולה, ומה מחשבות הרופא על מה שנותר (התאמה לבדיקת האולטרה-סאונד וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר
היי שרי

אני מעוניינת לשאול אותך מספר שאלות בעקבות הפעולה שעברת..האם תוכלי ליצור איתי קשר

תודה
נעמה
 
קרין
14:35 23.08.10
אני כרגע בשבוע 18+5 אני חשה המון פעמים כאבים בצד ימין למטה עד שאני לא נחה ושוכבת במיטה הכאבים לא עוברים ובנוסף אתמול חשתי כאבים מוזרים בבטן העליונה מתחת לחזה והרגשתי כאילו הבטן מתקשה.
לפני כחודש בערך מצאו אצלי שרירן ברחם בקיר קידמי האם זה קשור????
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
09:37 24.08.10
כאבים במהלך הריון עם שרירן/ים הם תופעה מוכרת ושכיחה. השרירן/ים גדל/ים במהלך הריון בקצב מהיר יותר מאשר ללא הריון וכתוצאה מכך, בנוסף לארועי נמק מקומי בתוכם, נגרמים כאבים המתוארים לעיתים "כדקירת סכין". יש להבחין בין אופי כאב זה לאחר על מנת לוודא שזו אכן סיבת הכאב.
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
00:47 07.08.10
אני בת 43 לא מתכננת הריונות נוספים בבדיקת אולטרה סאונד נצפו שרירנים קדמיים 16,10,15
מ"מ שרירנים אחוריים 11*17 , 14 מ"מ + שרירנים נוספים מפוזרים הגדול 9 מ"מ.
ברירית מבנה סולידי 6*8 מ"מ.
בעקבות היסטרוסקופיה אבחנתית, שנערכה ע"י ד"ר גולדשמידט נמצא בחלל שרירן בקוטר 1 ס"מ בדופן האחורית בולט 50% .
אני מקבלת מחזור סדיר , יום אחד דימום מוגבר.
האם הטיפול המתאים ביותר הוא היסטרוסקופיה ניתוחית?
תוך כמה זמן כדאי לעבור את הניתוח?
ומה התוצאות של דחיית הטיפול?
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:50 07.08.10
שרונה, בשרירני רחם ניתן לאמר שהגגודל ממש אינו הקובע הן באשר לקשר שבינם לבין הדימום (לעיתים דווקא הקטנים מטרידים יותר). בדיקת אולטרה סאונד נועדה לראות שרירנים במיקומי רחם שונים, מאחר וגלי העל-קול חודרים רקמות באשר הן. היסטרוסקופיה אבחנתית היא מדוייקת יותר ונעשית לאחר שהתעורר חשד כי שרירן אחד או יותר פוים לכוון חלל הרחם. מאידך, בדיקה זו אינה מסוגלת לאבחן או להגדיר שרירנים אחרים באשר הם לא פונים אל חלל הרחם. בדיקה זו לכן נעשית על מנת לראות אם יש שרירנים הבולטים אל תוך ואם כן, מה מידת היכולת לטפל בהם בהיסטרוסקופיה נתוחית.
במקרה כמו זה שאת מתארת בו נראה בלט של שרירן אל תוך חלל הרחם יש הצדקה לטפל בו בפעולה נתוחית זו, ועדיף לא להמתין זמן רב על מנת שלא יגדל יותר. ככל שיגדל יותר כך תהיה פעולה זו קשה יותר (יחסית). לא מקובל להזכיר שמות בפורום ציבורי, אבל אם כבר הזכרת רק ייאמר שד"ר גולדמיט הוא מנתח מעולה לסוג זה של פעולות וניתן לסמוך על שיקול דעתו.
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
12:38 08.08.10
תודה על תשובתך.
רציתי להוסיף ולשאול אם הבנתי נכון, בהיסטרוסקופיה הניתוחית מטפלים רק בשרירן שבולט לתוך חלל הרחם?
מה הטיפול לגבי שאר השרירנים שנצפו באוטלטרה סאונד?
האם גם הם בשלב מסויים עלולים לבלוט לתוך חלל הרחם?
 
פרופ' יונה תדיר  
14:30 08.08.10
אכן כן, רק בזה הפונה לחלל הרחם. המגמה היא לשמר את הרחם ככל שניתן וההתמודדות במקרים כאלה היא לפי המיקום, הגודל והסימפטומים. כדאי לפתור את בעיית השרירן הבולט לחלל הרחם מתוך מחשבה שהוא גם עלול להיות הקשור יותר לדימומים. בהמשך להגדיר גישה טיפולית לאחרים לפי הצורך והמיקום.
פרופ' יונה תדיר
 
שרונה
11:29 12.08.10
האם שרירן , כפי שמתואר, הבולט ב- 50% ניתן להסיר בטיפול אחד?
כמה זמן אורך הניתוח?
כמו כן, רציתי לשאול , מהו טווח הזמן המתאים ביותר לניתוח?
האם שבועיים לאחר סיום ווסת מתאימים?
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
18:43 12.08.10
חשוב להבין שלשאלותיך אין מענה ברור וחד משמעי, מאחר ואוצם %%% אינם מתמטיקה אלא מדובר בכירורגיה. לפיכך יש לקבל את התשובה ככוון כללי ולא בהכרח כרלוונטי למצבך. זאת, בין היתר, מאחר ומיקום שונה בדופן/חלל הרחם, זוית שונה של הבליטה אל כוון חלל הרחם, ועוד ועוד, כולל מיומנות שונה בין המנתחים/ות.
ועכשיו למענה הכללי: יש המגבילים את כריתת שרירן בהיסטרוסקופיה למקסימום 5 ס"מ אבל זה יכול להיות גם פחות על פי מידת המרחק מהדופן החיצוני של הרחם. לעיתים יש לבצע פעולה זו בשתי פעמים נפרדות. הזמן המתאים בד"כ הוא בימים שלאחר הווסת אבל גם זה לא הכרח.
ו... אל תקחי תשובות אלה לרופא ותאמרי לו/לה ש... אמרו לי שזה ככה או ככה, כי כאמור, תשובתי הכללית עלולה להיות בלתי רלוונטית למקרה פרטני זה או אחר. לפיכך יש לברר מי מומחה/ית בפעולה מסוג זה ולסמוך על גישתו/ה.
פרופ' יונה תדיר
שלום.תבורכו על הפורום ועל האדיבות במתן התשובות.
אני בת 50 עם מיומה רחמית אינטרמורלית קידמית של 8 ס"מ. מחזור סדיר אך ב-5 שנים האחרונות
עם דימום רב וממושך.ב-3 השנים האחרונות,עם גידול המיומה (פי 2) החלו תסמינים נוספים (בטן קשה ומוגדלת,לחץ על השלפוחית,חוסר נוחות בבטן תחתונה, התגברות אנמיה.)
האם נחרץ דיני להתערבות כירורגית? האם 4 התערבויות כירורגיות קודמות מכתיבות פתיחת בטן שוב? ואם כן האם רמת הסיכון גבוהה יותר מהרגיל?. תודה מראש.
 
פרופ' יונה תדיר  
09:35 24.08.10
ניתן להבין את חוסר ההתלהבות מהתערבות כירורגית נוספת אחרי 4 נתוחי בטן בעבר. ההתלהבות ודאי אינה גדולה גם למי שיבצע/תבצע נתוח כזה (אם יהיה צורך בכך)?! קשה לאמר על בסיס המידע שהעברת האם ניתן ליישם פתרונות אחרים הקיימים כיום. יתכן וניתן לאור גילך והקירבה לגיל המעבר. רופא/ה מומחה/ית בתחום עשוי/ה על סמך התרשמות קלינית והכרת החלופות השמרניות להמליץ לך זאת.
פרופ' יונה תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  21  22  23  24  25  26  27  28  29  ...  44  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה