בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 25

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
 
רננה
11:51 31.12.10
שרירן? פוליפ? מיומה? - האם אלו שמות שונים לאותה תופעה? אם לא - מה ההבדל ביניהם?
אמי מספרת שכמה פעמים הוציאו לה פוליפים מהרחם. האם יש קשר לעובדה שלי יש ברחם שרירן?
 
פרופ' יונה תדיר  
12:57 03.01.11
שרירן ומיומה הם שמות נרדשים לאותה תופעה: שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים* השכיחים ביותר בקרב נשים. כאמור, מרביתם שפירים ורק *1% מהם עלולים להתגלות כגידול ממאיר. בין התלונות השכיחות ניתן למנות: דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים בגוף, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות (קושי להרות ו/או בעיות במהלך ההריון והלידה). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות המחייבות טיפול רפואי.
ממה מורכב השרירן? במרבית המקרים מדובר בגידול שפיר* המכיל שילוב תאי שריר, ומרכיבי רקמת חיבור.
פוליפ: הוא ממצא שונה המורכב מתאי רירית רחם.
האיבחון לשניהם שונה והטיפולים שונים...
פרופ' יונה תדיר
שלום רב,

הבוקר עשיתי אולטראסאונד לבדיקת זקיקים לאחר 10 חודשים של ניסיון להכינס להריון. בבדיקה התגלה שרירן בגודל 15*21.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני שנתיים אחרי לידה בניתוח קיסרי בשל ירידת דופק, ללא בעיות בהריון.
כמו כן הרופאה ציינה כי חלל הרחם אינו תקין והפנתה אותי לחוות דעת שנייה על ידי רופא בכיר.
האם חלל הרחם קשור למיומה?
האם המיומה פוגעת בסיכויי להיכנס להריון?
קראתי כי יש כמה טיפולים לשרירנים, האם כדאי להוציא לגמרי?

תודה רבה
ההגדרה "לא תקין" היא הגדרה חלקית ובלתי מספקת לצורך מתן חוות דעת. זה יכול להעיד על בעיות רבות ומגוונות, ושרירני רחם זה רק אחד מהם. ולכן לא ניתן להמשיך את התשובה לשאלותיך האחרות. כי יש פתרונות רבים ומגוונים, השאלה היא רק במה מדובר?
פרופ' יונה תדיר
 
שחר
07:57 27.12.10
בס"ד

בוקר טוב, תודה על תשובתך המפורטת והמהירה. המצב שלי בהחלט מורכב ואני שמחה שלא צריכה לדאוג יתר על המידה. יש לי בעייה יותר דחופה. (התסמין העיקרי שהיה לי אז זה עצירת שתן).

שוב תודה.
 
שחר
02:24 27.12.10
בס"ד
מה המשמעות של שרירן 47 מ"מ עם גבול מסוייד. (הוציאו לי מיומה אחת לפני 6 שנים ע"י צינתור רחם ). תודה על תשובתכם. שבוע טוב
 
פרופ' יונה תדיר  
07:39 27.12.10
שרירן בעל שינויי הסתיידות מתאר מצב בו יש הצטברות משקעי סידן ואינו צריך לעורר דאגה בהשוואה לשרירן אחר. וכדאי כי יובהר שלפני 6 שנים לא הוציאו לך שרירן ע"י צינתור מאחר ושרירן מוציאים רק בניתוח. כל שיטות הטיפול האחרות בשרירנים אשר אינן נתוחיות אינן מוציאות את השרירן אלא רק מקטינות אותו, בין אם ע"י חסימת אספקת הדם (כמו בצינתור כלי הדם) או בכל שיטה שמרנית אחרת. השרירן לא מתמוסס ולא נספג ולא נעלם. במקרה טוב הוא קטן במידה מסויימת בגדלו ומשתפרים התסמינים (כגון דימומים וכיוב'). ומבלי לדעת פרטים נוספים עליך באופן אישי ניתן לשער שהשרירן בעל שינויי ההסתיידות הוא זה שהיה לך בעבר עם שינויים אותם בהחלט ניתן להסביר ולהבין.
פרופ' יונה תדיר
 
מיארה לימור
13:03 09.12.10
שלום רב,
אבקש את תשובתכם לשאלתי , באולטראסאונד האחרון שעשיתי אמש התגלה בפעם הראשונה שרירן אחורי בגודל 15X16 מ"מ , קיר אחורי . דוחק את הרירית והשרירן נוזלי למה הכוונה? הדוגלס ללא נוזל , רירית הרחם 6 מ"מ והשחלות מבנה וגודל תקינים עם מוקדי הסתיידות קטנים בתוכה ?? מה זה ? יש לציין זו בדיקת אולטראסונד שיגרתית כמדי שנה אני בת 40 ללא ילדים ולפני כ - 3 שנים ניסיתי להכנס להריון בהזרעות ובהפריה אחת , האם יש קשר להופעת השרירן? ומה אני צריכה לעשות ??
בתודה מראש
לימור
 
מיארה לימור
20:17 26.12.10
השרירן נמצא בקיר האחורי ודוחק את רירית הרחם .
 
פרופ' יונה תדיר  
22:57 26.12.10
בהעדר דימום ובספק קשר בין הממצא המתואר לכאבים, עליך לפנות לרופא/ה על מנת להתמודד עם שאלת הכאב. נראה כי התכתבות זו מיצתה את עצמה ובכל מקרה לא נועדה להחליף ייעוץ רפואי אישי ע"י הרופאה שלך. נראה כי את מנסה להפוך פורום רפואי ציבורי למה שלא יועד ואסור שיהיה.
בהצלחה, פרופ' תדיר
 
פרופ' יונה תדיר  
14:08 09.12.10
לימור, במידה ומדובר בשרירן כה קטן (כ 15 מילימטר) ואם אינו גורם לתופעות כגון דימומים, אין לכך חשיבות רבה ולא צריך לעשות דבר, לפחות לא בשלב זה, פרט לאולטרהסאונד חוזק בעוש 6-12 חודש. מאידך, קצת לא אפייני ששרירן כה קטן דוחק את הרירית. ואם אכן, אלה הדברים, ויש גם דימומים, יש הצדקה לשקול ביצוע היסטרוסקופיה ואולי אף להסירו בדרך זו. כל יתר הבדיקה אינה חריגה מהנורמה ואין צורך לעשות דבר נוסף.
פרופ' יונה תדיר
 
מיארה לימור
14:23 09.12.10
אני מאוד מאוד מודה לך פרופסור יונה תדיר .
חשוב לי לציין שאין לי דימומים אך במחזור האחרון היו לי כאבים באזור הרחם כ - 3 ימים שזה מאוד חריג כי בד"כ הכאבים קיימים רק ביום הראשון ולא בווליום של הכאב שחשתי בפעם האחרונה האם זה קשור ? ולפי הבנתי מתשובתך אני צריכה לעשות שוב אולטראסנד בעוד כחצי שנה - שנה .
מודה לך שנית על תשובתך המהירה והמרגיעה
בתודה מראש
לימור
 
מיארה לימור
15:25 26.12.10
בהמשך לשאלתי מה - 09.12 ,המחזור האחרון הקדים ב - 5 ימים והכאבים יותר חזקים מהרגיל ולאחר שסיימתי את המחזור ( כ - שבוע ) היו לי יומיים דימומים שלא קשורים למחזור , יש לציין שהדימומים היו קלים וזו פעם ראשונה !
אבקש את המלצתך אם ולעשות היסטרוסקופיה ולהוריד את השרירן למרות שהוא קטן ( 15 מילימטר ) ?
בתודה מראש
לימור מיארה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:17 26.12.10
מענה לשאלה זו והתייחסות ספציפית לסוג הפעולה אותה אפשר ו/או צריך לעשות ניתן לתת רק על בסיס מידע מדוייק יותר של מיקום השרירן יחסית לדופן הפנימית (לחכוון רירית הרחם). מידע זה לא מצוי בתאורים שלך.
פרופ' יונה תדיר
 
MALI
15:16 14.12.10
שלום רב,
שאלתי היא כזו אני בת 25 ובהריון לשבוע 12(3) לפני ההריון הובחן אצלי שרירנים וכרגע הם טיפה גדלו ממצאים מראים:
נצפה רחם שרירני :
שרירן בדופן הקדמית שמאלית של הרחם שרירן בגודל : 50X36 מ"מ.
בדופן הימנית אחורית שרירן בגודל : 45X36 מ"מ.

העיניין הוא שידעתי על כך לפני והרופא פשוט שאל אם אני מודעת לכך ולא פירט בהמשך האם זה תקין או לא .
יש לציין כי אני מרגישה מצויין ולא סובלת מכאבים מחזור סדיר ותקין לפני ההריון.
בבדיקה שהייתי בשקיפות העורפית הכל ייצא תקין אך שאלתי היא האם יכול להיות שהשרירנים יגדל וזה מסוכן ומה עלול להיגרם מכך?
זה ההריון הראשון שלי .
 
פרופ' יונה תדיר  
16:19 14.12.10
השאלה אינה האם השרירנים יגדלו בהריון אלא בכמה הם יגדלו. שרירנים גדלים בהריון. בשלב זה אין מה לעשות אלא להיות במעקב רפואי מסודר. נראה כי צדק הרופא שלך בכך שהמליץ לא לגעת בשרירנים בגודל שהיו לפני ההריון בהנחה שהיה מדובר בהריון תוך פרק זמן קצר, ואכן כך קרה. אשר למה יהיה? בד"כ עם שרירנים כאלה מהלך ההריון יהיה תקין וכאמור עליך להיות במעקב במהלכו ולרקראת הלידה.
בהצלחה
פרופ' יונה תדיר
 
מיי
09:32 13.12.10
הבוקר ערכתי מעקב זקיקים והתגלה אצלי בדופן האחורי שרירן סובסרוזי קטן בקוטר 20 מ"מ. אני בת 37 ומנסה כבר חצי שנה להיכנס להריון. מה הטיפול הדרוש? האם זה עלול להפריע בפריון או בהריון ?
אודה לתשובתך.
 
פרופ' יונה תדיר  
12:57 13.12.10
שרירן סוב סרוזי בגודל זה לא צריך להיות בעל משמעות של ממש לכל הקשור לפוריות. בשלב זה מומלץ להערכתי להסתפק במעקב ללא כל טיפול.
פרופ' יונה תדיר
 
מיטל
23:30 09.12.10
שלום רב,
אמי עשתה אולטראסאונד על בטן. הבדיק היתה תקינה מלבד ממצא היפואקוגני בחלל . הרחם כ- 3 מ"מ. אמי טוענת שיש לה הרבה שתן ויש מעין כאב פנימי עת מסירת השתן . האם זו סיבה לדאגה? האם חלילה זה משהו סרטני?
אודה לכם אם תענו לי בהקדם
מיטל
 
פרופ' יונה תדיר  
16:47 12.12.10
אין דבר כזה ... רחם 3 מ"מ, וספק גם אם רחם 3 ס"מ, ואם יש לה הרבה שתן היא צריכה להבדק ע"י רופא/ה.
פרופ' יונה תדיר
יש לי מיומה בציר הקדמי של הרחם בקוטר 25 ממ אם זה ניתוח מסוכן להוצאת מיומה אם זה יכול לפגוע בכניסה להריון אני רק בת 27 רוצה ילדים אני לאחר הפלה שלעובר לא היא דופק איזזה ניתוח עושים להוצאת מיומה ? ואם זה מסוכן ויכול לגרום לקושי להרות?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:46 12.12.10
אין בשאלתך די פרטים כדי להשיב תשובה ראויה:
פרט לכך שמדובר בשרירן קטן יחסית, וספק רם יש קשר בינו לבין הפסקת הדופק בעובר, לא ניתן לאמר דבר. מיקומו לא מוגדר באופן שניתן להתייחס, וגם לא סימפטומים (דימומים, כאבים, וכיוב'). ומי בכלל אומר שצריך לנתח? ואם בכלל, אז איזה ניתוח? וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר
 
ליאת
11:51 06.12.10
שלום,
אני בשבוע 15 להריון בסקירה מוקדמת שביצעתי ,נמצא כי מאחורי הרחם ישנו ממצא סולידי בגודל 55*56*50 ללא זרימות בתוכו. מאחורי הרחם ומשמאל מסה אגנית סולידית.לא נראית כשרירן.שחלה שמאל זוהתה מרקם תקין שחלה מימין לא זוהתה.



האם ישנו מקום לדאגה האם ישנו סיכון להמשך ההריון האם ישנו סיכון לי.

במידה וצריך להוציא האם ניתן לבצע את הניתוח במהלך ההריון,האם ניתן לחכות לסיום ההריו

מבחינת העובר בכל תקין !
 
פרופ' יונה תדיר  
12:04 06.12.10
שאלתך ראויה, אולם עליך להבין שהמילים: "ממצא" ו.. "מאסה סולידת" הן מילים אשר אינן נותנות אבחנה, כלומר מה זה? אלא רק תאור של מה שנראה בתמונת אולטרהסאונד ומצדיק המשך בירור. לפיכך עליך לברר דרך הרופא/ה המטפל/ת במה מדובר ורק אז ניתן לדעת אם צריך לעשות דבר מה?
פרופ' יונה תדיר
 
ליאת
13:01 06.12.10
תודה על תגובתך המהירה!

הרופא המטפל המליץ להמתין שבועיים ולבצע אולטראסאונד חוזר על מנת לראות אם שינו שינוי כלשהו בממצא.

האם ישנו בדיקות נוספות שכדאי לעשות בזמן הזה?האם כדאי בכלל להמתין?

האם אין סיכון בהמתנה?

תודה!
 
פרופ' יונה תדיר  
13:08 06.12.10
המלצת הרופא נראית סבירה וספק אם פורום באינטרנט הוא המקום לבדוק מה משמעות הדברים. פורום באינטרנט נועד למטרות הבנה כללית ולא לפתרון בעיות של ממצא בלתי ברור.
פרופ' תדיר
שלום רב
אני בת 40 , עברתי 5 טיפולי IVF בטיפול האחרון נקלטתי ועברתי הפלה בשבוע ה 7.
יש לי רחם שרירני. בהיסטרסוקפיה ולאחריה באולטרסאונד תלת מימד נמצא שרירן פונדלי בקוטר 45 מ"מ
ושרירן נוסף בקוטר 14 מ"מ נמצא בידיוק בקשת חלל הרחם.
לדברי הרופא השרירן פולש מעט לחלל הרחם (בחלקו העליון)
, אך כרגע לא מהווה בעיה להיכנס להריון.
ושאלתי: אני חוששת שהמשך טיפולים ונטילת הורמנים (מנופור 6 קאפסולות ליום) עשוי להמשיך ולהגדיל את השרירן ולהביא למצב בו יחסום עוד מחלל הרחם כך שיפריע להתפתחות או קליטת עובר. בשלב זה אני מתלבטת אם ללכת לתרומת ביצית (למרות שיש לי עדין כ 3 הפריות בטיפול) שלא דורשת הזרקת הורמונים או שמא להמשיך בטיפולים הרגילים אשר אולי עשויים להגדיל את השרירן ולמנוע ממני בעתיד גם תרומת ביצית (במידה ויהיה צורך). הרופא ממליץ לי על האופציה השניה אך מאד אשמח לישמוע את חוות דעתך.
אודה על תשובתך כי אני חשה בצומת דרכים קשה.
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
10:20 05.12.10
שאלתך ראויה ומדובר בדילמה המחייבת עיון מעמיק בהיסטוריה הרפואית, במיקום המדוייק של השרירן. טיפולים הורמונליים אכן בעלי השפעה על קצב גידולן של מיומה, אבל בטווח הקצר עליך להתמודד עם שאלת הפוריות בצורה האופטימלית על מנת לפעול בהגיון ובסדר נכון.
פרופ' יונה תדיר
 
סמדר
04:33 03.12.10
ברצוני לדעת מה עושים כשיש מיומה בקוטר 25ממ אני צריכה ללכת לכרמל ואני מפחדת שלא אוכל להרות אני רק בת 27 זה בציר הקדמי של הרחם האם זה מסוכן ואיזה טיפול עושים ואם זה יפגע בהריון שלי
 
פרופ' יונה תדיר  
10:16 05.12.10
שלי, תרשי לי לתקן אותך. לא מדובר בשאלה דחופה אלא בשאלה חשובה. אם תתמודדי בגישה של היסטריה לשאלה כגון זו סביר להניח שתעתי טעויות בדרך.
ולגופו של עניין: מיומה בקוטר 25 מ"מ היא קטנה יחסית' אבל אם אכן מדובר במיומה חשוב שתדעי שאין צל של ספק שהיא תגדל במהלך החדשים והשנים. זה טיבה של מיומה (שרירן) ברחם ובמיוחד בגיל הצעיר שלך. מה שחשוב זה: א. להגדיר היטב את מיקומה, ב. לדעת אם יש שינוי בדפוסי הדימום הווסתי, ג. להקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית. לשניהם יש השפעה על גידול המיומה. ד. תכנון ילודה בהתאם.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
סמדר
18:52 01.12.10
ברצוני לדעת מה עושים כשיש מיומה בקוטר 25 ס"מ אני צריכה ללכת לכרמל ואני מפחדת שלא אוכל להרות אני רק בת 27 זה בציר הקדמי של הרחם האם זה מסוכן ואיזה טיפול עושים ואם זה יפגע בהריון שלי
 
פרופ' יונה תדיר  
22:05 01.12.10
משאלך לא ברור אם מדובר בשרירן של 25 מ"מ או 25 ס"מ. נראה שטעית בתאור הגודל.
פרופ' יונה תדיר
 
סמדר
04:32 03.12.10
כן 25 ממ סליחה
בוקר אור

אני בשבוע ה20 להריוני,לפני זמן קצר,עקב דימום בעת קיום יחסי מין מצאה אצלי רופאת הנשים פוליפ בצוואר הרחם.
היא טענה שבאופן עקרוני אין בעיה להוציאו בקלות,אך שמיקומו אולי מעיד על קרבה לשלייה.
היא שלחה אותי לקולפסקופיה וייעוץ נוסף-שם המליץ הרופא גם כן לא להוציא את הפוליפ משום שלטענתו הדימום שיגרום מסכן את ההריון.(הוא לא התייחס לעניין השלייה)
שמעתי גם רופאים הסוברים שדווקא הימצאות הפוליפ בצוואר הרחם היא שמסכנת את ההריון ושכן כדאי להוציאו....
כל זה נורא מבלבל....
האם לדעתכם יש מקום לחוות דעת נוספת? בדיקה נוספת? אולי כדא להגיע למומחה של הקופה? (אני בכללית)

אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה
מאיה
 
פרופ' יונה תדיר  
22:04 01.12.10
הוצאת הפולים אינה אמורה להתערב בהריון. בד"כ מיקומו חיצוני למיקום ההריון והשיליה. ייעוץ נוסף של רופא/ה ודאי לא יזיק.
פרופ' תדיר
 
מאיה
23:34 01.12.10
 
קרין
00:03 27.11.10
יש לי שרירן סוב סרוזי בגודל 77X80ממ על גבעול (לפי דופלר אגן ובדיקת אגן קטן), אני יכולה להרגיש אותו ממש מבחוץ, בבטן התחתונה בולט וקשה, במיוחד בבוקר שהשלפוחית מלאה.
לפי משקראתי באינטרנט השיטה שמתאימה לסוג שרירן זה היא לפרוסקופיה, אבל מצד שני קראתי שהגודל המקסימלי שאפשר להישתמש בלפרסקופיה זה 8 סמ, אז זה מתאיםאו שחייבים לעשות ניתוח קלאסי?
בתוצעה של הדופלר אגן יש המלצה לבדיקת ct, מה זה נותן???
 
פרופ' יונה תדיר  
08:34 27.11.10
נתחיל מהסוף: הסיבות לביצוע בדיקת CT הן רבות ושונות, אולם אם אכן החשד הברור הוא של שרירן אזי אין כנראה הצדקה לביצוע בדיקה זו. הדבר נכון במיוחד אם את צעירה (לא ציינת את גילך) ובדיקת CT מוסיפה קרינה (מיותרת?).
לשאלת השרירן על גבעול: אכן, שרירן על גבעול ניתן בד"כ להסרה בגישה זעיר פולשנית (לפרוסקופיה) ומגבלת הגודל אינה בהכרח 80 מ"מ. יכולים להיות לכך שיקולים נוספים או אחרים למגבלת הביצוע אך לא בהכרך מידה זו. בהחלט יתכן שניתן להסירו, אם יש הצדקה להסירו, בגישה לפרוסקופית.
פרופ' יונה תדיר
 
קרין
12:15 27.11.10
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה
 
הני
12:26 25.11.10
שלום
בת 50.07 +4 עם רחם שרירני סובלת מדימומים חזקים לאחר לילה עם דימום שאחרי לידה זה לא קורה כמו ברז שנפתח וכאבי בטן חזקים ששום כדור לא עזר הגעתי לביהח נצפה באולטרסנד שרירן קידמי אינטראמורלי 44*47 מ"מ
הייתי רוצה לדעת אם אפשר להוציא את השרירן בלי פתיחת בטן והאם אפשר להוציא בלי כריתת רחם
תודה
הני
הייתי רוצה תשובה בדחיפות
 
פרופ' יונה תדיר  
12:39 25.11.10
שאלתך אינה ברורה. מה זה... בת 50.7 +4 ודימום אחרי לידה? מן הראוי להעביר שאלה באופן שיאפשר מענה של ממש. ואשר לשאלה מה ניתן להוציא ומה לא, וכיצד, ובלי פתיחת בטן, וכיוב'.... ספק אם ניתן להשיב על שאלה כזו בפורום. שהרי אין דינו של שרירן אחד כשרירן אחר, במיקום אחר, ובמצב רפואי זה או אחר. כללית רק ייאמר שהוצאת שרירן אפשרים רק בדרך כירורגית, בין אם דרך צלקת רחבה או צלקת קטנה (לפרוסקופיה) או במקרים מסויימים בגישה זעיר פולשנית אחרת (דרך צואר הרחם). כל שיטות הטיפוטל האחרות אינן מסירות את המיומה אלא רק מצמצמות את גודלה ומשפרות את הסימפטומים. בגיל 50+ , בקירבה לגיל המעבר, יש הצדקה לבחון דרכים חלופיות לנתוח.
פרופ' יונה תדיר
 
פרופסור יונה
18:42 25.11.10
תודה על תשובתך
אני ממש חרדה מכוון שאני לא רוצה כריתת רחם
השאלה שלי האם אפשר להוציא את השרירן בכל דרך לא אכפת לי מהצלקת
 
פרופ' יונה תדיר  
18:46 25.11.10
צר לי, את בהמשך לתשובתי הקודמת, שאלתך זו עוד פחות ברורה מקודמתה. באופן עקרוני שרירן ניתן להוציא, אך לא ניתן להבין משאלתך אם ברור לך מה ההבדל בין הסרת שרירן לכריתת רחם.
פרופ' יונה תדיר  
 
אביב
19:38 21.11.10
בת 45 ללא ילדים, באולטרא סאונד רחם מוגדל שרירני אורך 113 מ"מ, עובי 72 מ"מ
רוחב 76 מ"מ. עובי רירית הרחם 7.6 מ"מ.
בקרקעית הרחם מיומה אינטרמורלית 65*77*91 מ"מ
בשחלה שמאלית ממצא ציסטי עם הדים אקוגנים בממדים 22*19 מ"מ
המיומה גורמת ללחץ בשלפוחית השתן במיוחד בלילה.
בבית חולים אסה"ר המליצו כריתת שרירן בניתוח
בביקור פרטי אצל פרופסור חגי ציון ,ממליץ כריתת שרירן בלפרוסקופיה
אבקש מידע והמלצה לטיפול ולרופא מנתח
 
פרופ' יונה תדיר  
15:54 22.11.10
קיימות חלופות טיפול שונות, חלקן ניתוחיות וחלקן שמרניות. מתוך שאלתך לא ברור האם יש או אין לך תכניות ילודה (בגיל 45 ללא ילדים) וגם אין פרטים על סימפטומים כגון דימומים וכיוב'.
פרופ' יונה תדיר
 
אביב
17:31 22.11.10
בהמשך לשאלה, רוצה תוכנית ילודה ,ואין דימומים ,הסימפטומים הם: לחץ על שלפוחית השתן במיוחד בלילה, בטן נפוחה לפי הרופאים רחם שרירני כ-18 שבועות, במחזור כאבי בטן ואגן לעיתים הקרנה לרגל שמאל.
האם כדאי להסיר המיומה בניתוח לפרסקופי או טיפול חלופי אחד?
ומי הרופא המומחה לביצוע?
 
פרופ' יונה תדיר  
17:27 24.11.10
ההחלטה אם לבצע כריתת מיומה בגודל כזה מורכבת וספק אם ניתנת להגדרה על פי מידע בפורום אינטרנט. מדובר בשאלה סבוכה אשר מרכיביה כוללים, בין היתר, הגדרת מיקום מדוייקת יותר של השרירן, מיומנות המנתח, וכיוב'. מה שברור הוא שבגיל 45 ללא ילדים עם תכניות ילודה עדיין צריך להתעלם מגודל הצלקת בדופן הבטן ולהתמקד בנקודה יותר חשובה שהיא גודל הצלקת ברחם ודרך תיקון שכבות הרחם לאחר הסרת המיומה.
פרופ' יונה תדיר
 
אביב
18:03 24.11.10
לד"ר שלום רב, ותודה על תשובתך המהירה,
לי לא מפריעה גודל הצלקת, מה שאני רוצה שהמיומה תוסר בשלמותה ללא תופעות לוואי,
מכיוון שבבית חולים אסף הרופא אמרו לי לבצע הסרת המיומה במיוקטומי,אך עלי לקחת בחשבון שעלול להיווצר דימום והם יצטרכו לכרות את הרחם.
לכן אני מעדיפה בלפרסקופיה לא בגלל הצלקת אלא שההחלמה יותר מהירה .
אך אני אובדת עצות ולא יודעת מי הרופא הטוב ביותר, ובאיזה בית חולים לבצע?
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
18:18 24.11.10
כפי שציינתי, זו לא החלטה שמקבלים בפורום אינטרנט. ואמירה זו מתחזקת על בסיס המסקנה השגויה אליה הגעת שכאילו ... בפתיחת בטן הסיכוי לסיים בכריתת רחם גדולה יותר. טעות של ממש. לידיעתך, בפתיחת בטן קל יותר להשתלט על דימום!!! ולכן, בכך הסתיים דיון מיותר זה.
פרופ' יונה תדיר
 
אח
23:33 21.11.10
שלום, קודם כל תודה רבה על התייחסותך המהירה. שאלה נוספת, על מה מעידות הידבקויות בכניסה לחלל הרחם? מאחר וציינת שזה ממצא נדיר, האם נוצרות מסיבה שונה מהידבקויות בתוך החלל?. בנוסף, מדוע במידה ויש הידבקויות רבות יש לחזור על ההליך מספר פעמים, לא מנקים את כל ההידבקויות בהליך ניתוחי אחד? ומהרגע שמנקים את ההידבקויות מה "חלון ההזדמנויות " עד שהן חוזרות וצריך לטפל בהן שוב? תודה רבה
לד"ר שלום
עברתי 2 גרידות (עובר ללא דופק) ומאז לא הצלחתי להיקלט להריון.
לפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה בממצא הידבקות
בחלל הרחם שדומה למחיצה.
קיבלתי הפנייה לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית, השאלה שמדאיגה אותי,
האם היסטרוסקופיה ניתוחית יש בו גם סיכון להידבקויות עתידיות בחלל הרחם או שממש לא?

אודה לתשובה והסבר,
תודה מראש: סיגל
 
ד''ר חן גולדשמיט  
23:37 03.05.10
סיגל שלום,

ברגע שרואים הדבקויות בהיסטרוסקופיה, אין מנוס מהיסטרוסקופיה ניתוחית. מטרת ההיסטרוסקופיה ניתוחית היא להפריד את ההידבקויות ולא לגרום להידבקויות. לעיתים רחוקות, תלוי בדרגת ההידבקויות ומצב רירית הרחם, יכולה להיות חזרה של הידבקויות לאחר הניתוח.

בהצלחה

ד"ר גולדמשיט
 
אח
16:10 18.11.10
שלום, לאחר כמה זמן מהליך ההיסטרוסקופיה הניתוחי הראשון יכולה ההידבקות לחזור על עצמה? מה משך "חלון ההזדמנות"?ברור לי שזה מאוד תלוי בהמון גורמים אבל הייתי מעוניינת לדעת מהי התחזית הפסימית ביותר. תודה
 
אח
15:55 18.11.10
שלום, לאחר הליך היסטרסקופיה אבחנתית בו הרופא לא יכול היה להיכנס לחלל הרחם עקב הידבקויות בכניסה שהכאיבו, נאמר לי לעשות את ההליך תחת הרדמה מלאה בו גם יוכלו לבצע באופן ישיר את ההליך הניתוחי על מנת להפריד את ההדבקויות. שאלתי היא, האם הידבקויות בכניסה לחלל הרחם הינו דבר שכיח שכן אני קוראת רק על הידבקויות בחלל עצמו? האם מעיד על בעיה חמורה יותר בתוך החלל? האם ההתנהלות להמשך הטיפול הינה תקינה? ולאחר כמה זמן מביצוע ההיסטרסקופיה הניתוחית, ניתן לנסות שוב להיכנס להיריון? האם לאחר הפעולה הניתוחית, יש צורך בביצוע אבחנתית שוב? מצטערת על כמות השאלות אך אודה לתשובתכם המהירה. תודה
 
אח
19:15 18.11.10
היי, שאלה נוספת, הבדיקה היתה ביום שלישי האחרון, מאז יש לי הפרשות חומות עם מעט דם וכיווצים בבטן התחתונה . האם נורמאלי? במידה וכן, כמה זמן אמור להימשך הדימום לאחר ההיסטרוסקופיה האבחנתית? חשוב לי לציין שאין לי בחילות, חום הקאות
האם הדימום יכול להיות בגלל שהבדיקה כאבה כי הופעל לחץ על הכניסה לחלל הרחם ללא הצלחה?
 
ד''ר חן גולדשמיט  
20:40 18.11.10
מעט דמום וכאבים משך מספר ימים זה בסדר. אם יופיעו כאבים חזקים או חום ממליץ לפנות לרופא מטפל
 
ד''ר חן גולדשמיט  
20:37 18.11.10
שלום רב
למרות שזה נדיר לפעמים אנחנו רואים הדבקויות בכניסה לחלל שלא ניתן להפריד אלה בהרדמה. אין קשר בין בהדבקויות בכניסה לחלל ובחלל עצמו. יכול להיות מצב שהחלל תקין. במידה ואין הדבקויות בחלל או מעט הדבקויות בחלל תוכלי לחזור לטיפולים מיד. במידה ויהיו הרבה הדבקויות יכול להיות צורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית או ניתוחית נוספת.
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט
 
אח
00:03 19.11.10
שלום, קודם כל תודה רבה על התייחסותך המהירה. שאלה נוספת, על מה מעידות הידבקויות בכניסה לחלל? מאחר וציינת שזה ממצא נדיר, האם נוצרות מסיבה שונה מהידבקויות בתוך החלל?. בנוסף, מדוע במידה ויש הידבקויות רבות יש לחזור על ההליך מספר פעמים, לא מנקים את כל ההידבקויות בהליך ניתוחי אחד? תודה
+ הוספת הודעה
   1 ...  21  22  23  24  25  26  27  28  29  ...  47  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה