בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 8

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
 
יוליה
20:57 14.07.13
שלום רב.
יש לי שאילה כזאת.
אני בת 43 אם לשני ילדים. תוך שנה גדלו לי שני מיומות א-סימפטומטיות.ללא דימומים ללא שום הפרעה
נשלכתי לבדיקת דופלר.אלה התוצאות:
מידות רחם X=90 ממ Y=40 ממ
עובי רירית 4.3 ממ.
מימין שרירן סוב סרוזי 75*79 ממ R.I של 0.35 -פתולוגי
בפונדוס שרירן סוב סרוזי 32*37 ממ.
השאילה:
1. האם ניתן לעשות ניתוח בהוצאת רחם לפרסקופי? האם ניתן להוצאי רק את שרירנים?

2. R.I. פתולוגי-זה אומר שמיומה בגדילה או מראה על ממוצע ממאיר?

3. אם צריך דחוף לעשות את הניתוח או ניתן לחכות עד לאוקטובר?
תודה רבה מראש
 
פרופ' יונה תדיר  
07:23 15.07.13
החלטות על ביצוע ניתוח, דחליפות ניתוח, או דחיית ניתוח, אינן מתקבלות על פי פורום באינטרנט. עקרונית ניתן להסיר מיומות בלפרוסקופיה, אך אם זו שאיפתך (ויש בכך הגיון) הרי שלא כדאי להמתין יותר מידי מאחר והן עלולות לגדול למימדים אשר יקשו , או שלא יאפשרו, ניתוח בגישה זו.
פרופ' יונה תדיר
 
אורית
19:19 27.06.13
בבדיקת היסטרוסקופיה שערכתי כתב הרופא פוליפ או שרירן נוקשה
האם יש קושי בזיהוי שלהם בבדיקה מסוג זה?
הומלץ לי להוציא את הפוליפ/ שרירן בהסטרסקופיה ניתוחי.
האם תהליך הוצאת פוליפ זהה לתהליך שרירן?
מהם התופעות לאחר מכן? והאם יש סחכוי שיגדל שוב פוליפ לאחר הניתוח?
תודה
 
ד''ר רועי משיח  
08:29 28.06.13
אורית שלום
לעיתים קשה להבדיל בין השניים. הטיפול זהה ולאחריו יתברר האם פוליפ או מיומה. סיבוכי הפעולה נדירים וכוללים הדבקויות דמם זיהום או סיבוכים נדירים
בהצלחה
ד״ר רועי משיח
שלום,

האם קיימת אפשרות שבהיסטרוסקופיה ניתוחית המתבצעת לאחר הביוץ לא יראו פוליפ קטן בגלל עובי הרירית לאחר הביוץ? ובכלל, מה הסיכונים בביצוע היסטרו' ניתוחית לאחר הביוץ?

אודה לכם אם תפרטו.

תודה-רבה.
 
ד''ר רועי משיח  
23:16 26.06.13
בהיסטרוסקופיה לאחר הביוץ קיימים שני סיכונים: הסיכון לפגיעה בהשתרשות של הריון והסיכון להחמיץ ממצאים קטנים
מזה חודשיים אני עם פרוגילוטון להסדרת דימום מסיבי ויש לי כתמים במהלך כל החודשיים מפרוגילוטון אך הדימום המסיבי ממש הסתדר.
אני בת 50 עם מיומה 4 ס"מ לפי פרוגילוטון הייתי מקבלת כל 21 יום.
הטיפול בפרוגילוטון אכן יכול להיות מלווה בתופעה זו. הדבר תלוי במידה רבה גם במיקומו של השרירן. העובדה שהדימום המאסיבי אינו קיים עוד היא טובה, אך עלייך לוודא גם מה מצב רמות ההמוגלובין שלך (אנמיה?) כדי לבחון אם יש הצדקה לטיפול יותר יעיל כנגד המיומה.
פרופ' יונה תדיר
 
א.
23:16 14.06.13
שלום,

בהיסטרוסקופיה אבחנתית שעשיתי זוהה פוליפ קטן בקרן שמאל דופן קדמית (כך הוא הוגדר בסיכום הבדיקה).

את ההיסטרו' עשיתי בעקבות טיפולי IVF במהלכם היה לי רצף של שני הריונות כימיים בהחזרות של עוברים טריים.

1. האם לדעתכם צריך להסיר את הפוליפ?

2. האם לדעתכם יש קשר בין הימצאות הפוליפ להריונות הכימיים שהיו לי?

3. האם מורכב או מסוכן להסיר את הפוליפ, בשל מיקומו?

תודה-רבה.
 
פרופ' יונה תדיר  
13:40 16.06.13
הסרת פוליפ היא פעולה פשוטה יחסית ואינה גורמת נזק לרחם. לא ניתן לתת מענה לשאלה על הקשר האפשרי בין נוכחות הפוליפ להריונות הביוכימיים. סביר להניח שאין קשר ולעיתים, בהעדר מענה לסיבות להריון ביוכימי יש נטיה לעשות קשר (גם אם אינו מוצדק או ברור) ולהוציא את הפולךיפץ אין מה להפסיד מזה.
פרופ' תדיר
 
הדר
12:37 23.05.13
שלום רב, עברתי ניתוח באפריל להוצאת שרירן, לאחריו היה לי מספר ימים בודדים של דימום והופסק. כחודש לאחר מכן קיבלתי מחזור ומאז עבר יותר מחודש וחצי ולא קיבלתי בשנית. עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. האם קורה שאין מחזור לאחר הניתוח. יש לי סיבה לדאגה?
 
פרופ' יונה תדיר  
20:38 23.05.13
אין שום דרך להשיב על שאלה זו. בת כמה את? מה היה אופי המחזור בעבר? מה הניתוח שעברת" מה היה גודלו ומיקומו של השרירן? ועוד ועוד.
נראה כי עליך להוועץ ברופא (או במחלקה) בה נותחת.
פרופ' יונה תדיר
 
הדר
11:21 26.05.13
הניתוח שעברתי הסרת מיומה בניתוח הסטוסקופיה ניתוחית שעבר בהצלחה אני בת 47
 
פרופ' יונה תדיר  
16:46 26.05.13
אכן, עליך לפנות לרופא/ה המנתח/ת.
פרופ' תדיר
 
הדר
09:48 27.05.13
התייעצתי עם המנתח, אמר שאפשר להמתין עד חודש יולי ולבוא לבדיקה. האם לחכות? האם יש לי בכל זאת צורך להבדק מוקדם יותר? מה דעתך? תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
10:34 27.05.13
דעתי היא שרק הרופא המנתח יודע מה היה לך, מה הניתוח שעברת, מה הרקע הכללי בו מדובר, ורק הוא יכול להעריך מה נכון לעשות. תמוה שנתת בו אמון לנתח ואץ מטילה ספק בהמשך המלצותיו?
פרופ' יונה תדיר
 
הדר
10:38 27.05.13
אני לא מפקפקת ברופא אלא רק בקשר לזה שאין לי מחזור.
 
אלירז
23:07 26.05.13
יש לי שרירן בגודל של כ- 8 ס"מ. בבוקר במצב שכיבה הגוש ממש בולט וניתן לראות אותו בלי למשש ובמהלך היום פחות או כמעט לא. מה הסיבה?
 
פרופ' יונה תדיר  
23:21 26.05.13
סביר להניח שאת בחורה/אשה רזה ובמימדים כאלה זה יכול להיות. השאלה אינה מה הסיבה אל מה עליך לעשות וזה תלוי בפרטים רבים נוספים שאינם מצוייים בשאלתך.
פרופ. יונה תדיר
 
אורית
22:25 21.05.13
שלום רב,
אני בת 39 אמא ל2.
4 שנים אחרונות אותו שרירן ברחם באותו הגודל. היתה לידה אך נותר שם באותו מקום.
בUS דופלר:

מחלה נוכחית TVS AUS
רחם בכפיפה אחורית (מה זה...?)
נייד ביחס לסביבתו, מימדיו 65-56-85 מ"מ
רירית רחם סדירה, בתוך הרירית באיזור הפונדוס מודגם ממצא סולידי במימדים 12-18-15
נפח של כ- 1.7 סמ"ק.
הממצא מחובר לדופן הקדמית של הרחם על גבעול בקוטר 11 מ"מ. אספקת הדם לממצא מגיעה מהדופן הקדמית של הרחם.
הממצא עשיר בכלי דם עם תנגודת תקינה RI= 0.52-0.67\
הממצא מוגדר היטב ומוקף במעט נוזל.
שתי שחלות בגודל ומראה תקין.
ללא נוזל חופשי באגן.

לסיכום: ממצא סולידי תוך רחמי מאורגן היטב ומוגדר שמקורו בדופן הקדמית.
באבחנה מבדלת : פוליפ, שרירן, אחר
מומלץ לשקול היסטרוסקופיה טיפולית.

שאלותיי:
1 האם רצוי להוציא את הממצא או שמא זה מסוכן להשאירו?
2. האם היסטרוסקופיה טיפולית היא לא ניתוחית ללא הרדמה כללית? מקומית?
3. האם יש סיכון לנקב ברחם? חוסר פוריות בעתיד? עקרות?

תודה וסליחה על אורך השאלות
 
פרופ' יונה תדיר  
22:46 21.05.13
קשה לדעת מניסוח הדברים מה מיקומו המדויק של הממצא. אם זה בחלל הרחם (מה שלא נאמר בשאלתך) אזי כריתתו בהיסטרוסקופיה (טיפולית = ניתוחית - זה אותו דבר) מוצדקת.
רחם בכפיפה אחורית זה מצב נורמלי. ניקוב הרחם הוא אכן סיבוך נדיר ואין סיבה להמנע מביצוע התעולה שהיא פשוטה יחסית. רופאים/ות המבצעים/ות פעולה זו בד"כ מיומנים/ות בה.
פרופ' יונה תדיר
שלום. אני סובלת מאנמיה כתוצאה משרירן ברחם, שצריך להוציא בניתוח. עדיין לא עברתי את הניתוח כיוון שלפני כארבעה חודשים נפלתי ונגרם לי קריש דם DVT ברגל (אבל התגלה רק לפני שבועיים). אני מטופלת כרגע בקומדין (5 מ"ג ביום). כמו כן, קיבלתי זריקת decapeptil לעצירת המחזור, כדי למנוע דמם רב בזמן נטילת הקומדין. האם הזריקה הזו אמורה להפסיק את המחזור לגמרי? כי אם כן, היא לא עשתה את עבודתה. היום קיבלתי את המחזור (יש לציין שזה בזמן. את הזריקה קיבלתי לפני שבוע ויומיים). האם עליי לדאוג מהדימום בגלל הקומדין? רופא המשפחה שלי בחופשה וקשה לי מאוד להשיג רופא שידע את כל ההיסטוריה שלי ויוכל לתת לי מענה.
 
פרופ' יונה תדיר  
20:05 19.05.13
שאלתך מורכבת ממספר נושאים בהם, בין היתר, שילוב תרופות והתלבטות סביב טיפול ללא מידע על מיקום השרירן, גודל השרירן, קצב גידולו, וכיוב',
שאלות והתלבטויות כגון אלה אינן מתאימות לפורום ציבורי באינטרנט.
פרופ' יונה תדיר
 
שרית.ש
15:08 16.05.13
שלום לך יש לי שרירן גדול שממלא את הרחם במיוחד בצד שמאל כבר 8 שנים לאחרונה לא קיבלתי כבר 3 חודשים מחזור ואין הריון אבל הוא לוחץ לי בבטן והבטן התנפחה לפי הרופא נשים שלי אין צורך להוריד אותו אם הפסקתי לקבל הוא יצטמצם לבד אבל אני מרגישה ההיפך לחץ ונפיחות מה אתה מציע לי לעשות בתודה
 
שרית.ש
15:10 16.05.13
אני בת 51 ויתכן שזהו גיל המעבר מה עושים להקל על התופעה שכן זה גןרם לי ללחץ בגוף בחזה בצד שמאל ובראש
 
ד''ר רועי משיח  
19:55 16.05.13
שרית שלום
שרירן המייצר לחץ צריך להיות או גדול מאד או ממוקם על מעי או שלפוחית
אם המחזור פסק, תתכן הקטנה של השרירן והחלשות הסימנים, בייחוד אם מדובר בשרירן קטן
לכן יש הגיון לחכות
מקווה שתרגישי טוב במהרה
ד"ר רועי משיח
 
שרית.ש
19:54 16.05.13
השרירן גדול וממלא את הרחם האם אתה אומר שייש סיכוי שיקטן בעקבות הפסקת המחזור ולא כדאי לעבור את הניתוח
 
ד''ר רועי משיח  
11:11 18.05.13
אם הסימפטומים של לחץ לא מאד מפריעים ניתן לחכות מספר חודשים
המשך מיקום וגודלם של 5 שרירנים
 
פרופ' יונה תדיר  
20:53 10.05.13
על פי רישומי בדיקות האולטרהסאונד המפורטים והמדוייקים את נמצאת בידיים טובות. בנסיבות אלה,לרופאים המטפלים בך יש הרבה יותר פרטים מאשר יש לי ולכן אין כל סיבה להוסיף או להחסיר. לשאלתך בעניין המחיצה, אין קשר בינה לבין שרירני הרחם והשאלה אם לנתח ולכרות אותה, או לא, אינה שאלה לפורום ציבורי כי אינה מנותקת מכלל הטיפול בך. פרופ. יונה תדיר
פרופסור תדיר שלום רב, הנני בת 28 בעבר כתבתי לך אך החזור על כך בשנית בגלל התפתחויות נוספות. הרקע שלי הוא כזה: בגיל 22 עברתי מיומקטומיה בפתיחת בטן והוציאו 22 שרירנים בגדלים שונים שניים היו גדולים ממש 15 סנטימטר והשניה 9 . יש לציין שלא בוצעה חדירה לחלל הרחם . שנתיים לאחר מכן לא הצלחתי להכנס להריון טבעי ובוצע צילום רחם שאמר שהרחם מפותל וששתי החצוצרות סתומות. ואז התחילו טיפולי פוריות (עד כו עשיתי רק שלושה מחזורים). בוצע בדיקת היסטרוסקופיה וכיום רואים מחיצה בחלל הרחם שתופס 20% ואין שרירנים שבולטים לחלל הרחם . את הממצאים של השרירנים העלה בהמשך כרגע מדובר על הוצאת החצוצרות וללא טיפול במחיצה ולא בשרירנים האם זה בסדר? האם יש קשר ?
שלום שמי סיגל,
לפני כשנה נודע לי שיש לי שרירן הייתי במעקב ומאחר שסבלתי מדימומים חזקים בזמן המחזור החליט הרופא לבצע פאפ + ביופסיה כאשר התוצאות היו תקינות.(בנובמבר)
כיוון שהדימומים בזמן המחזור התלת שתן מרובה וכאבים עזים לפני ובמהלך המחזור הביאו אותי לחוות דעת נוספת בה נתבשרתי שמדובר במיומה בגודל 8 ס"מ.
ב-05.06 אעבור CT עם הזרקת דיו לבדיקת כליות וחלל בטן,אתמול קיבלתי ווסת כאשר הכאבים החלו שבוע לפני,הדימומים מאוד קשים וכאבים עזים באזור הרחם והבטן התחתונה ומקרין לרגליים.לקחתי מס כדורים נגד כאבים אך לשווא,האם זה נורמלי כי התחושה שזה לגמרי לא.
תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:24 06.05.13
חלק מהפרטים שאת מציינת אינו רלוונטי, ופרטים אחרים חסרים. כגון: בת כמה את? יגאל ילדת? מה תכניות הילודה שלך? מה אופי הווסת?כל כמה זמן? וכמה זמן נמשך? מה מיקום שרירני הרחם? בדיקת ה. CT אינה נדרשת למצבך אלא אם כן יש סיבות אחרות. בקיצור, לא ניתן להמליץ מה? למה? או איך לטפל על בסי מידע זה.
פרופ. יונה תדיר
 
אלירז
19:02 29.04.13
בת 46. אחרי טיפולים רבים של ivf . במהלך הטיפולים ציין הרופא כי קיימת מיומה (לא ייחסתי לכך משמעות, כמו גם הרופא המטפל אשר אפילו לא תיעד את המימצא) .פרט לכך אין לי שום נתונים לגבי המיומה. לאחרונה לאחר דימומים בלתי פוסקים, לאחר בדיקה קיבלתי את הנתונים שלהלן: שרירן אינטטראמורלי סובסרוזי קדמי 1.7*15. משמאל לרחם שרירן 7.4*6.2*8.2

מה אפשר ללמוד מהנתונים?

מה צריך לעשות?
 
פרופ' יונה תדיר  
20:19 29.04.13
נתון אחד נראה שגוי באופן בו נכתב. לגבי שניהם צריך לדעת יותר על מיקום, ותסמינים מהם את סובלת. ספק אם פורום ציבורי נועד לצורך החלטה על אם, או מה הטיפול.
פרופ. תדיר
 
דניאל
19:52 27.04.13
שלום רב
אני בת 29, במהלכו של הריון ראשון, בשבוע 13+5, במהלכה של בדיקת שקיפות העורפית התגלה אצלי לראשונה שרירן סבסרוזי בגודל 52\60 מ"מ בקיר האחורי סמוך לפונדוס.
האם נשקפת בשלב זה סכנה כלשהי לשלייה?
מה הן המלצותיך בשלב זה?
 
פרופ' יונה תדיר  
18:26 29.04.13
בד"כ אין קשר בין השרירן לשיליה, אבל צריך פרטים יותר מדוייקים כדי להתייחס.
פרופ' תדיר
אני בת 41, אני עוברת עוד 3 יים צנתור של עורקי הרחם כתוצאה מכ 5 שרירנים גדולים ומדממים.
אני מאד מבקשת לשמוע ממי שעברה או יודעת מה קורה אח"כ, אין לי שמץ מושג ואני ממש זקוקה לתגובות.
מאד מודה ומחכה לתגובותיכן.
תודה
אתי
לא פנית אמנם למנהלי הפורום, ואין במענה זה כדי למנוע תשובות מציבור הנשים אליו פנית. נהפוך הוא. שאלתך טובה ותקוותי שתהיינה תשובות. לצערי לא עברו את הטיפול בישראל נשים רבות (מסיבות שתוזכרנה בהמשך) והסיכוי שיהיה מענה לשאלתך בפורום לכן קטן. כמי שניסה לקדם טיפול זה בישראל, וריכז קבוצה יחסית גדולה של נשים שעברו את הטיפול, ניתן היה לתת לך אפשרות לשוחח איתן, אך לצערי, מטעמי חסיון מידע הדבר לא אפשרי, ודאי ללא קבלת אישורן המקדים.
כללית ייאמר כי פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה. תופעת הלוואי העקרית היא כאבים הנמשכים כשבוע, וזאת, עקב חסימת כלי הדם ותהליך הנמק שנגרם למיומה בעקבות חסימת כלי הדם.
מבלי לדעת פרטים אני משוכנע שהרופא/ה שהמליץ/ה על הטיפול אכן בחרה בקפידה רבה את התאמתך לטיפול זה מתוך מגוון חלופות הטיפול הקיימות כיום.
ולסיכום, הסיבה מדוע הטיפול אינו שכיח בישראל אינו קשור להצלחות בו אלא לשיקולים אחרים, בין היתר, העובדה שהטיפול מחייב עבודת צוות רב תחומי אשר לא תמיד זמין בארץ
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
אתי
12:06 14.03.13
פרו' תדיר,
תודה רבה על תגובתך,
אכן הטיפול דורש עבודת צוות מתחומים שונים - רדיולוג + גניקולוג,
אני בעזרת אדם קרוב אלי שהוא מקשר בין תחומים שונים ברפואה וכך מגיע לתוצאות מדהימות.
קישר עבורי את הרופאים.
אני חושבת שכדאי מאד להמליץ ליותר נשים את הטיפול וכך תהיה לו התבססות .

אני מחכה לעוד תגובות של נשים שעברו את התהליך.

תודה דוקטור
שלום וקיץ בריא,
עברתי את הצנתור / אמבוליזציה של עורקי הרחם,
טיפול קצר עם החלמה ממש לא פשוטה, אני כשבועיים אחרי, מחכה מאד לוסת (כמו שלא חיכיתי לה כל חיי...) כי הבנתי שאז יצאו רוב השרירנים וכל ה"עינינים".
עדיין אין כל שינוי בהקפי הבטן.
אם זה מעניין אני אשמח לקבל תגובה ואמשיך לדווח.
בינתיים ביי
 
פרופ' יונה תדיר  
13:41 03.04.13
ההחלמה אמורה להיות מלווה בטיפול ומעקב נגד כאבים, וביקורת אם לא מדובר בהליך דלקתי. זו אחת הסיבות מדוע מדובר בטיפול המחייב צוות של גינקולוג ורדיולוג.
לא ברור מהערתך למה הכוונה "יצאו רוב השרירנים והעניינים", ומאחר ואיני מכיר אותך או מה היה מצבך קודם לביצוע הפעולה לא ניתן להתייחס. כך גם להערה על "הקפי הבטן".
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
שאחראי על המעקב.
אני כותבת כאן גם מהסיבה שחשוב לי מאד שעוד ועוד נשים תוודענה לפעולה הזו שלא כרוכה בכריתת רחם (אם היא מצליחה) אמנם צריך הרבה יותר סבלנות.

אני, כמו שכתבתי גיליתי את מצבי לאחר בדיקת דם שהעלתה המוגלובין נמוך (6).
US גניקולוגי שהראה את כמות השרירנים וגודלם.
ואני מחכה שיצאו כל הנמקים נוצרו כתוצאה מחסימת אספקת הדם אליהם ומקווה שהרחם תתכווץ והבטן תרד.
אני מסתובבת עם בטן "הריונית" לחלוטין...
הייתי אצל הגניקולוג אתמול והוא ראה שהרחם לא התכווצה, היא עדיין מלאה שרירנים.
לפי דבריו אין מנוס מכריתת רחם...
חבל על שבועות של סבל ... (ןכסף)
ד"ר תדיר, אני מנסה לארגן לעצמי "מאזן" יתרונות וחסרונות לכריתת רחם ואני קוראת (כאן) ושומעת כל מיני דעות.
הרופא אמר לי שזו ההצעה שיש לרפואה להציע והיא בטוחה.
אני מאד אשמח לקרוא את דעתך.
תודה
מאחר ואיני מכיר אותך אוכל לתת רק המלצות כלליות. חובה עליך להבין שצנתור עורקי השרירן/ים אינו מחסל את השרירנים אלא רק מכווץ אותם, ותהליך זה נמשך מספר חודשים. בשלב ראשון טיפול זה מפחית את עוצמת דימום הווסת (לאחר חודש-חודשיים) וטיפול זה מומלץ לכן בעיקור לנשים הסובלות מדימומים חזקים. דברים אלה יש לקחת בחשבון מראש ולכן כל כך חשוב שפוץ הפעולה בין הרופא המצנתר לגינקולוג שלך. אין לקבל החלטה על טיפול נוסף, או אחר, אלא רק לאחר כ 4-6 חודשים. זאת, אלא אם כן יש סיבוך כתוצאה מזיהום, חום, צמרמורות וכיוב' המחייבים התייחסות בהתאם, ולעיצים בהקדם, אך לא נראה מדבריך שזו בהעיה אצלך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר
התייחסות כגון זו ניתנה לך גם בתשובתי הראשונה בה נכתב... :
במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.
 
אתי
11:14 23.04.13
תודה על התגובה (המהירה) המקצועית,
אני מאד שמחה על התקוה ואהיה בקשר עם צוות הרופאים על כך.
תודה
 
מודאגת
15:26 28.04.13
היי אתי,

האם תוכלי לומר היכן את מבצעת את הצינתור? ומי המליץ לך? גם אני ביררתי אבל נאמר
לי שזה דיי ניסיוני בארץ, אני אמורה בעוד כמה ימים לעבור ניתוח לכריתת השרירן בפיחת בטן בהמלצתו של פרופ' תדיר ובכל זאת מעניין אותי לברר אשמח אם תוכלי לתת יותר פרטים.
תודה ושהיה בהצלחה
פרופ' תדיר הינו אחד המומחים בתחום לפי מה ששמעתי מסביבי.
ולפני שאת עוברת טיפול אחר כדאי לך מאד לבדוק את הצנתור, אולי לדחות את הניתוח.
צנתור הוא ללא פתיחה כלשהיא ומבוצע בהרדמה אפידורלית.
בהצלחה
כמי שממליץ על הצנתור במקרים המתאימים , במגבלות עבודת צוות (רדיולוג גינקולוג) אין כל דרך להסיק מסקנו ממקרה אחד למקרה אחר. אינני מכיר את הגב' המשיבה ותודתי למחמאותיה. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי כל מקרה הוא כה שונה מהשני שכל ניסיון להשוות בין הנשים על בעיותיה של כל אחד הוא חביב, אך הוא מיותר ולא רלוונטי. בכל מקרה חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול ניסיוני. הצנתור הוא טיפול מקובל בעולם מזה כ 15 שנה וממומן ע"י כל חברות הביטוח בעולם, וזה המדד השוב ביותר בעולם למה ניסיוני ומה לא. חברות ביטוח בעולם הנאור אינן ממנות טיפול ניסיוני.
פרופ' יונה תדיר
 
אלירז
21:48 25.04.13
בת 46. אחרי טיפולים רבים של ivf . במהלך הטיפולים ציין הרופא כי קיימת מיומה (לא ייחסתי לכך משמעות, כמו גם הרופא המטפל) .פרט לכך אין לי שום נתונים לגבי המיומה. לאחרונה לאחר דימומים בלתי פוסקים, לאחר בדיקה קיבלתי את הנתונים שלהלן: שרירן אינטטראמורלי סובסרוזי קדמי 1.7*15. משמאל לרחם שרירן 7.4*6.2*8.2

מה אפשר ללמוד מהנתונים?
מה צריך לעשות?

תודה
אני יודעת שנושא ההפורום הוא שרירנים, אבל אולי תוכלו להשיב על שאלה זו?
יש לי תור להיסטרוסקופייה ניתוחית עקב מחיצה ברחם 50%
הרופא נתן לי מרשם ל 2 טבליות ציטוטק לבליעה 4 שעות בטרם הניתוח.
השאלה שלי - האם במהלך 4 השעות הללו יהיו לי דימומים?
תודה וחג שמח
 
פרופ' יונה תדיר  
20:50 23.03.13
אין סיבה שיהיו דימומים בעקבות נטילת טבליות אלה, אשר ניתנו כדי להקל את החלק הראשון של ההיסטרוסקופיה. דימום - כן או לא, תלוי במועד הווסת האחרון (או הבא) והאם את סובלת מדימומים בלתי סדירים.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
רות
21:35 01.04.13
ראשית תודה על התשובה
בשבוע הבא אני אמורה לעבור את ההיסטרוסקופייה הניתוחית.
לפני כמה שנים היתה לי בלוטת ברטולין שהוצאה בניתוח
היום גילתי שיש לי גם בצד השני בלוטת ברטולין שגדלה,
האם יהיה ניתן לשלב בהיסטרוסקופייה שאמורה לעבור גם את הוצאת בלוטת הברטולין?
תודה על המענה
 
פרופ' יונה תדיר  
21:40 01.04.13
גם אם נראה לך הגיוני לחבר שתי פרוצדורות "בהזדמנות אחת", ההמלצה היא להפריד בין השתיים. ההיסטרוסקופיה היא פעולה כירורגית סטרילית לשימור הרחם ולמניעת זיהום. בלוטת הברטולין במקרים רבים היא מזוהמת (עם או בלי ניקוז מורסה"). לפיכך, על מנת למנוע זיהום מהרחם כדאי להפריד בין שתי הפעולות. מה לבצע תחילה? זה כבר נתון לשיקול הרופא/ה, על פי מידת הדחיפות של פעולה זו או אחרת.
פרופ' יונה תדיר
 
רות
23:17 01.04.13
דוקטור תודה רבה על תשובתך
הסברת זאת בצורה מקצועית מאוד ומובנית.
אין לי את ההבנה שלך כרופא וההגיון המקצועי שעומד מאחורי הבקשה ל"חבר" 2 ניתוחים.
תודה רבה על המענה
לפני שבועיים עברתי את ההיסטרוסקופייה הניתוחית. ברוך השם הכל עבר בשלום.
האם ניתן לאחר שבועיים לקיים יחסי מין? ועוד שאלה אינפורמטיבית - מה הסיבה שאסור לקיים בשבועיים הראשונים יחסי מין?
במידה ואין עוד דימום או הפרשה דמית ניתן לקיים יחסי מין. זו הסיבה מדוע יש להמתין.
 
מ
15:56 03.04.13
אני בהיריון ראשון בשבוע 14 ולפני כמה ימים הי'יתי אצל רופאת הנשים והבנתי שהשרירן שלי גדל פי 2 מלפני חודש והוא כרגע בגודל של 8ס"מ אורך על 5ס"מ רוחב. האם זה מחי'יב שלא אוכל ללדת בלידה רגילה וטבעית??
 
פרופ' יונה תדיר  
17:35 15.04.13
יש לפניך עדיין דרך ארוכה במהלך הריון זה. כדאי להיות בקשר עם רופא/ה על מנת לדון בשאלות כגון אלה. לשאלת הלידה, תלוי במידה רבה מה יהיה מיקום השרירן לקראת סוף ההריון.
פרופ' יונה תדיר
 
מודאגת
11:53 15.04.13
עברתי כריתת רחם ללא שחלות וללא צוואר הרחם ויש לי מספר שאלות:
כרגע אני מטופלת בקלקסן בגלל APLA גניקולוגי וברזל הגורם לעצירות. 1.אני מבינה שהעצירות מסוכנת במצבי. האם יש תכשיר ברזל שלא גורם לעצירות? 2. בנוסף יש לי המטומה ענקית (כ30 ס"מ) באזור הטבור. האם לדאוג? 3.אני תוהה מתי יהיה לי ביוץ ואיך ארגיש בו?4. לפני הניתוח עסקתי בספורט אבל הבטן שלי היתה תמיד נפולה בגלל נתוחים קיסריים. הרופא אמר לי לעשות תרגילי בטן. מי יכול להנחות אותי בתרגילים אלו (האם יש התעמלות רפואית כזו) שכן אינני מעיזה להגיע לשעורים רגילים). תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:07 15.04.13
שאלותיך אינן שאלות לפורום ציבורי. במקרה של המטומה אחרי ניתוח יש להיות בקשר על הרופא או המחלקה בה נותחת.
פרופ', תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  46  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה