בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 8

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
 
שירה
16:25 14.03.13
שלום רב פרופסור תדיר. בת 32. לפני כחצי שנה אובחנו לי שני שרירנים, האחד תת רירי 2 ס״מ פונה לחלל הרחם, שיצר תסמיני דימום לאחר המחזור ומשהפסקתי שימוש בגלולות הדימום פסק וכן לדברי הרופאה קטן מ2 ס״מ ל1 ס״מ בבדיקת אולטראסאונד. שרירן שני 1 ס״מ סבסרוזי. כמו כן נרשם בבדיקת האולטראסאונד רחם שרירני. מאז שהחלו כל התסמינים ואובחנו השרירנים יש לי הפרשות מרובות בצבע לבן/צהבהב ללא ריח או גרד. טרם לכן מעולם לא היו לי הפרשות כמעט ובטח לא ברמה יומיומית ותמידית. עברתי את כל בדיקות החיידקים או הנגיפים ותרביות אפשריות והכל יצא שלילי. (טריכונונס, כלמידיה, צהבת, זיבה וכד׳). כמו כן יש לי לחצים בבטן תחתונה ולעיתים במותניים בעיקר בצד שמאל,שמתגברים בזמן הווסת ורופאי הנשים אמרו כי אין קשר לשרירנים והכאבים מאחר והם קטנים...רופא משפחה אמר כי מבדיקתו הידנית אין כלום וזה נראה לו כאב גיניקולוגי. שאלתי היא, האם ההפרשות קשורות לשרירן? זה מפריע..וכן האם כאבי הבטן התחתונה קשורים.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:44 14.03.13
סוג זה של הפרשות שאת מתארת אינו אפייני לשרירני רחם אלא לתהליך זיהומי אשר יש לנסות לאתר את הגורם לו. הכאב יכול להיות קשור, אך לא בהכרח.
פרופ' תדיר
 
שירה
12:00 15.03.13
כפי שכתבתי עשו לי בדיקות רבות כגון תרבית וגינלית והן בדיקות דם ושתן לבדיקת צהבת בי וסי, זיבה, סיפיליס וכלמידיה. הכל נמצא תקין. אנא הנחה אותי בבקשה איך למצוא את הזיהום שרשמת שמדובר בזיהום או / ו את הטיפול. אני כבר כמה חודשים מנסה לאתר זאת ללא הצלחה. תודה רבה!!
 
פרופ' יונה תדיר  
16:19 15.03.13
מאחר ואין זה סביר שיהיה קשר בין תופעות אלה לבין שרירני רחם יש הצדקה לפנות לגורם המתמודד עם זיהומים גינקולוגיים. ספק אם פורום באינטרנט יביא מזור לבעייתך.
פרופ/ תדיר
האם שרירן בגודל 31x35 מ״מ, מיקום: סב סרוזי, קיר קדמי יכול לעכב/למנוע כניסה להריון? אני מנסה כבר שנה וחצי, הריון ראשון, ובינתיים בלי הצלחה. התחלתי לחשוש שאולי זה קשור לשרירן הזה. מה ניתן לעשות במצבי? לצורך העניין אני בת 33.5, גודל הרחם 63x53x60, רקמת רחם: שרירני?
 
פרופ' יונה תדיר  
08:02 13.03.13
מיקום זה של שרירן, בגודל זה, אינו סביר שיפריע לכניסה להריון. זו כמובן אמירה כללית מאד. יש לברר את כל הגורמים האחרים הנקשרים לפוריותך ופוריות בן זוגך על מנת לחוות דעה מקצועית יותר.
פרופ' יונה תדיר
 
שרה
13:09 11.03.13
האם יש קשר בין זה שמצאו לי שרירן פצפון 18*20 ועשו לי בדיקת פאפ? הרופא התחיל לדבר על סרטן הרחם... וכו וכו... האם בבדיקת פאפ מוצאים אם השרירן סרטני?
 
פרופ' יונה תדיר  
13:15 11.03.13
ראשית, חשוב לציין בכל שאלה רפואית את הגיל. יש לכך חשיבות רבה גם במקרה זה.
ולשאלתך (במגבלת אי ידיעת הגיל, ובמגבלת אי ידיעת תוצאת בדיקת משטח צואר הרחם (פאפ). אין שום קשר בין שרירן רחם/ קטן או גדול, לבין בדיקת פאפ. לא ידוע מדבריך על איזה "סרטן" התחיל הרופא לדבר, ובאיזה הקשר. בכל מקרה, בדיקה פאפ אינה קשורה גם לסרטן הנקשר למיומה (נדיר לכשעצמו).
פרופ' יונה תדיר
שלום,
מאיזה גודל מומלץ לעבור הסרה או טיפול במיומה אם אינה משפיעה על איכות החיים?
האם יש קצב גדילה מסויים שמעליו נדרש לעבור טיפול?
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:44 06.03.13
ההחלטה על טיפול, כן או לא, ואם כן, אז איזה טיפול מתוך מגוון רחב של אפשרויות טיפול, החא פועל יוצא של מספר גורמים כגון גיל, תכניות ילודה, מיקום המיומה (או המיומות) גודל, קצב הגידול, והסימפטומים.
פרופ' יונה תדיר
כלומר כזה שמחייב טיפול?
 
פרופ' יונה תדיר  
22:54 06.03.13
הבהרתי שמדובר במספר גורמים אשר פורטו בתשובתי הקודמת ולא גורם אחד יחיד.
פרופ' יונה תדיר
 
גלית
15:29 06.03.13
האם הקסאקפרון מכילה הורמונים? מה הפעולה של התרופה והאם יש בה סכנה? קיבלתי אותה כדי להקטין את הדימום בגלל שרירן ברחם.
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
16:33 06.03.13
הקסקפרון אינה תרופה הורמונלית ומנגנון פעילותה הוא על הגברת תהליך הקרישה. ניתן לעשות בה שימוש כטיפול קצר מועד לדימום חריג שמקורו בשרירן רחם (מיומה) אולם אין זה פתרון של ממש לבעיות של שרירני רחם. יש להגדיר את מיקום וגודל השרירן ולטפל בגידול זה באופן מתאים ולא להגיע למצב של טיפול חרום לעצירת הדימומים.
פרופ' יונה תדיר
 
הדס
19:19 02.03.13
שלום רב, אני בת 50 ויש לי שרירנים ברחם מזה 3 שנים לערך. המחזורים האחרונים קצת משובשים. בד"כ המחזור נמשך כ-10 ימים. הפעם המחזור ממשיך לטפטף כבר 3 שבועות. רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה קשור לתחילת גיל המעבר, ומה זה שרירן מדמם והאם יש לזה איזו השפעה? תודה רבה לתשובתך.
 
פרופ' יונה תדיר  
19:58 02.03.13
אין כל אפשרות להשיב לשאלתך בהעדר כל מידע על השרירנים (המיומות) כגון גודל או מיקום בדופן הרחם. בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי אמורה לתת כוון כללי של קשר לסימפטומים ולצורך (או העדר צורך) בטיפול בגיל זה. ולשאלתך מה זה שרירן מדמם? אחת התופעות השכיחות לשרירני רחם זה שיבושים בדימום המחזורי , לעיתים דימומים חזקים עד כדי חסר דם (אנמיה).
פרופ' יונה תדיר
 
הדס
21:04 02.03.13
תודה רבה לתשובתך המהירה! רק לא הבנתי מהו שרירן מדמם? כיון שהרופאה אמרה לי שצריך לשים לב שאין לי שרירן מדמם. איך מזהים שרירן מדמם והאם זה משהו שמעיד על בעיה?
יש לי הרבה שרירנים מפוזרים בחלל הרחם, הגדול שבהם כ-5 ס"מ, ובפונדוס כ-7 ס"מ, כבר כ-3 שנים. בגלל גילי (50) והסבירות שהמחזור כבר אמור להסתיים בקרוב (בתקווה), והתחילו לי לאחרונה גלי חום בלילות, אני מעדיפה שלא לעבור כריתת רחם, שמחייבת פתיחה של הבטן במקרה שלי. זו הפעם הראשונה שהמחזור מתארך לי כבר 3 שבועות, גם אם רק מטפטף בלבד. האם זוהי תופעה של המצאות שרירנים ברחם? האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה ושבוע טוב.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:46 02.03.13
לא ניתן לדעת מי מהשרירנים שלך גורם לדימום, וזה גם לא חשוב. אולי כולם? אולי חלקם? יתרה מזאת, שרירני רחם אינם מתמטיקה או פיזיקה. זו ביולוגיה ואין בה גורם אחד והחלטה אחת. במצבים כגון אלה יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
 
פרופ' יונה תדיר  
21:46 02.03.13
לא ניתן לדעת מי מהשרירנים שלך גורם לדימום, וזה גם לא חשוב. אולי כולם? אולי חלקם? יתרה מזאת, שרירני רחם אינם מתמטיקה או פיזיקה. זו ביולוגיה ואין בה גורם אחד והחלטה אחת. במצבים כגון אלה יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
 
נדיה
14:35 28.02.13
הי
אני אשה בת 50 וישלי שרירן בתוך הרח ..האם בגילי הוא יעלם ..הוא לא גורם דימומים
אני חושבת לאחרונה היה 5 ס"מ
 
פרופ' יונה תדיר  
17:51 28.02.13
בשנת 2013 לא מגדירים שרירני רחם על פי "מחשבה". יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד מסודרת אשר בסיכומה מתקבל דו"ח ולא צריך "לחשוב". רק אז ניתן להשיב מה המצב ומה (ואם) מומלץ לעשות דבר מה.
פרופ' יונה תדיר
 
קרן
11:19 27.02.13
שלום,

אני בשבוע 22 להריון. במהלך סקירה אתמול נתגלתה מיומה בקיר קידמי תוך דופנית בגודל של 64*57 מ"מ.

רציתי להבין קצת יותר על המיקום (מה המשמעות של תוך דופנית?) והאם יש לכך השלכות על ההריון (אני לא חשה כאבים ויש לי היריון נעים סה"כ)

נוסף, אני טסה ביום שישי לרומא ל -4 ימים (לא אתאמץ יותר מדי ואני בכושר פיזי טוב), האם יש בכך לסכן את ההיריון לאור המיומה?

תודה מראש,
קרן
 
פרופ' יונה תדיר  
12:14 27.02.13
על מבנה הרחם תוכלי לקבל מידע מאתרי אינטרנט שונים, כגון ויקיפדיה, אתר מרכז שרירני הרחם, "מי-שר", ואתרים אחרים. אשר למצבך הנוכחי, אין מה לעשות עם שרירן בהריון אלא רק לדווח על הממצא לרופא/ה המטפל/ת ולוודא שאם יש לך תופעות כגון כאבים, התכווצויות או דימומים תוכלי לוודא אם יש או אין קשר בין השרירן להריון ומה צריך לעשות. כמוכן, להערך היטב לקראת הלידה.
באשר לנסיעתך, אם אין לך תופעות כגון אלה שהזכרתי סביר להניח שלא צפויות בעיות, אבל נסיעה לחו"ל בהריון תמיד כרוכה בסיכון מסויים וכדאי שהרופא/ה שלך יהיה זה שימליץ אם יש או אין סכנה מיוחדת בהעדרות זו. כדאי גם לוודא שיהיה לך ביטוח רפואי מתאים.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר
בת 49 ללא ילדים מזה 10 שנים סובלת ממחלה של כלי הדם המוגדרת כמחלה יתומה. מטופלת בפרדניזון ומזה ארבעה חודשים נמצאת בתהליך להורדת הפרדניזון. לפני שבוע אובחן שרירן ברחם. בבדיקת US בטני נמצאו הממצאים הבאים:
רחם/דוגלס, מנח קדמי, גודל (מ"מ לא כולל מיומה) 53X39X49 רקמת רחם שרירני.
רירית רחם בעובי 11.5 ממ תיאור הרירית סדירה דוגלס ללא נוזל
שרירנים: בגודל 60X50 ממ מיקום תוך דופני. שרירן נוסף בצוואר הרחם ודוחק את הרחם כלפי מעלה.
שחלה ימנית בגודל 18X29 ממ מבנה וגודל תקינים.
שחלה שמאלית בגודל 17X25 ממ מבנה וגודל תקינים.
בנוסף סובלת מדימומים המוגלובין 7.7 מקבלת עירוי ברזל אחת לשבוע כשלושה חודשים.
המלצת הגניקולוגית המטפלת - כריתת רחם (חתך בטן אורך).
שאלתי - האם זה המוצא היחיד או שקיימות דרכים נוספות להתמודדות (רופאת המשפחה שעברה בעצמה כריתת שרירן המליצה על טיפול ב-decapeptyl תחילה)
תודה מראש על תשובתכם
 
פרופ' יונה תדיר  
19:19 25.02.13
אין כל הצדקה לסבול מדימומים ואנמיה. ניתוח הוא טיפול סביר, וסוג הניתוח, או סוג החתך מוגדרים לאחר בדיקה. הקדמת הניתוח ע"י דקפפטיל אפשרית במצבים מסויימים, במיוחד כאשר מנסים להקטין הת המיומה לניתוח לפרוסקופי.
פרופ' יונה תדיר
תודה על תשובתך. אני מסכימה שאין הצדקה לסבול מדימומים ואנמיה השאלה היא האם לא עדיף לנסות להקטין את השרירן ע"י טיפול בדקפפטיל לפני שהולכים לפעולה יותר אגרסיבית כמו ניתוח כריתה? והאם יש אלטרנטיבות נוספות?
רציתי רק להבהיר - לאיזו בדיקה התכוונת כשכתבת - וסוג הניתוח, או סוג החתך מוגדרים לאחר בדיקה.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:30 25.02.13
בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי ולבקש סיכום הבדיקה באופן מסודר.
פרופ' תדיר
שלום רב,

הוצע לי לעבור כריתת רחם ללא כריתת השחלות וצוואר הרחם.
אני בת 46.5
הבנתי שהשחלות מוזנות בדם ישירות ממערכת הדם וגם מדם שחוזר מהרחם.
האם לאור זה צפויה פגיעה בתפקוד השחלות אחרי כריתת רחם?
זאת אומרת, מה הסיכוי שגיל המעבר יוקדם לאור כריתת הרחם?

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
16:46 17.02.13
שאלתך טובה. אכן, תאור אספקת הדם נכון, אך אם יש פגיעה היא מינימלית ואין בכך כדי לשנות את ההחלטה על ניתח, אם אכן את זקוקה לניתוח מסיבה כלשהי אשר לא פרטת.
פרופ' תדיר
בגודל כ6 ס"מ. הדימומים בשנתיים האחרונות הפכו גדולים.
לגבי אולטראסאונד ממוקד - זה לא כלול בסל ועולה (לפי מה שהבנתי הרבה).
הרופא אמר שזה מה שמומלץ - ניתוח לכריתת הרחם.

פרופ' תדיר, בבקשה תענה לי - מה הסיכוי לפגיעה בתפקוד השחלות ולהקדמת גיל המעבר, עפ"י ניסיונך. מה אחוז המקרים בהם בעמת חלה הקדמה של גיל המעבר?

תודה, ענת
נסיונו של רופא אחד בשאלה כגון זו ממש אינו חשוב. מה שחשוב זה מה אומרת הספרות הרפואית ובה חלוקות הדעות בשאלה זו. מצורף כאן קישור למאמר בו נטען שיש אכן הקדמה של גיל המעבר לאחר נתוח כריתת רחם ללא כריתת שחלות, אך החוקרים מדגישים את העובדה שישנם גורמים מזרזים אחרים באותה קבוצת נשים. ראי קישור למקור המידע.
http://www.medscape.com/viewarticle/513386
Medscape Family Medicine
Viewpoint: Does Hysterectomy Promote an Earlier Menopause?
מה שלא פחות חשוב זה מענה לשאלה מה הנזקים שנגרמים לגוף מדימומים קשים ואנמיה. האם גם זאת לקחת בחשבון?
פרופ' תדיר
תודה רבה על המענה.
לגבי הכתובת למאמר שנתת. ניסיתי אבל לא הצלחתי להפעיל אותה.
אולי תוכל בבקשה לכתוב לי מה הקריטריונים להקדמת גיל המעבר בקבוצת הנשים הזו כלומר מה מאפיין את התופעה, כדי שאוכל לדעת אם אני כלולה בה.

אין ספק שאם הדימומים קיצוניים ונגרם נזק אז מן הסתם ברור שחייבים לטפל,
אלא שאין כרגע ברשותי מספיק נתונים אם זו הדרך האופטימלית.
מה שכן, אני שמה לב שהרופאים משום מה ממהרים מאוד להפנות לכריתת רחם ואפילו לא מציעים דרך להפטר מהמיומה באיזו שהיא דרך אחרת. רפרטואר האפשרויות לכך די גדול ואפילו לא הוצאה לי דרך אחת. כששאלתי למשל על אולטראסאונד ממוקד נאמר לי שזה עולה הרבה כסף ואפילו לא דיברו על מידת יעילותו.

מאוד אודה אם תוכל ליידע אותי במה מאפיין את אותה קבוצת נשים שבה גיל המעבר הוקדם למרות השארת השחלות.

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
23:25 18.02.13
מדובר במגוון רחב של מאפיינים ולא ניתן לקחת מאמר בודד ולהפוך אותו לורה דרך. נתתי או בתור דוגמא, ואולי טעיתי בכך. רפואה אינה מתמטיקה וכל נסיון לבחון התאמה על סרגל מחטיאה (לדעתי) לדרך קבל החלטות. צודקים הרופאים איתם שוחחת. בגילך אין הצדקה לבצע ניתוח בו מוציאים רק את המיומה. אם יש הצדקה לנתח אזי נכון לבצע כריתת רחם ללא כריתת השחלות.
לגבי האולטרהסאונד הממוקד יהיה עליך להיוועץ עם המרכז בו הפעולה מתבצעת. בכל מקרה עליך להבין שהמיומה אינה נעלמת בעקבות טיפול זה אלא קטנה במקצת ודעות הרופאים על טיפול זה חלוקות.
פרופ. תדיר
מהקדמת גיל המעבר היא שגם אמי ז"ל וגם סבתי ז"ל סבלו באופן חמור מאוסטאופורוזיס וננמכו מאוד למרות נטילת סידן רב. אמי סבלה גם משברים לא מעטים.
אני יודעת שיש טיפול שונה כיום לאוסטאו' אבל אני מעוניינת לדחות ככל שניתן את ההדרדרות.
לכן אשמח לדעת למה אמרת 'בגילך' - למה בעצם נוטים לכרות רחם בגלל הגיל, האם יש חשש לגידולים מסוכנים ברחם גם למי שאין לה היסטוריה במשפחה?
למה לא להוריד את המיומה ודי?
למה הנטיה הגורפת הזו? הרי אם יוקדם גיל המעבר זו בעצם זקנה מוקדמת את זה אף אחד ואחת לא רוצה. פרט לזה יש לי ילדה בת 7.5 שאני רוצה להיות לה אמא - לא זקנה - ככל שניתן. היה נדמה לי שיש מספר אופציות לטיפול במיומות מעבר לכריתת רחם?

והאם הבנתי נכון שאין לך או לרופאים בכלל, בעצם איזה שהוא מושג לגבי הסיכוי להקדמת גיל המעבר בכריתת רחם (ללא כריתת שחלות כאמור)....??? אתם פשוט לא יודעים???

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
20:38 19.02.13
שאלותיך טובות, אבל חסר לך פרטים רבים כדי להבין את המכלול כדי לקבל החלטה מושכלת. לדוגמא: אם אכן יש לך סיפור של אוסטאופורוזיס במשפחה זה מצדיק שבעתיים טיפול חלופי בהורמונים עם כניסתך לגיל המעבר. גם אם תכנסי לגיל המעבר חצי שנה מוקדם יותר בגלל כריתת רחם ושינוי באספקת הדם למחלות עקב כך, מה שלא בהכרח יקרה, הרי שיש לך שנים רבות (+6 חדשים) לבלות בגיל המעבר. נשים חיות כיום בגיל המעבר יותר מאשר בכל שלב אחר בחייהן, ולכן, טפול הורמונלי חליפי יגן עליך במידה רבה בפני סיבוכי דלדול עצם והפרש מספר החודשים, או אולי שנה, נו .... אז מה? אלה הדברים החשובים. ואם תכנסי לחששות מיותרים מטיפול הורמונלי חליפי (כמו נשים רבות החוששות מכך ללא הצדקה) תכנסי לסבב טעויות אחר.
פרופ׳ יונה תדיר
אני בת 39 בעוד שבועיים, נשואה ללא ילדים.
בארבעת החודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים עזים בזמן המחזור שהם מעבר לכאב רגיל ומוכר המתאפיינים בתחושה של כאב חד בבטן התחתונה כמו סכין, דימום מוגבר, תחושה של נפיחות וכמו גזים המסרבים לצאת.
כמו כן, אני מרגישה כאב בירך רגל ימין ובגב התחתון. במחזור האחרון המסתיים מחר חוויתי יומיים נוראיים של כאבים שבקושי יכולתי למצוא תנוחה הולמת.
ניגשתי לבצע US ושם גילו שיש לי 2 שרירנים: האחד בגודל 39*45 מ"מ בפונדוס. השני אינטראמורלי ק. אחורי בקוטר 23*22 מ"מ דוחק קו הרחם. כמו כן, כתוב שהרירית שעובייה 4 מ"מ סדירה ודחוקה ע"י השרירן. השחלות תקינות ודוגלס ללא נוזל חופשי.

מה זה אומר ? האם הם הגורמים לכאבים שלי? האם ניתן או צריך להסיר אותם?
אני יודעת שיש לי רחם דו קרני . האם קשור או משפיע?

אני רוצה להיכנס להריון (ועד כה חיכינו כי גיליתי יתר ל"ד וסוכר גבוה ואני מאזנת) - האם שרירנים אלו יכולים לגרום בעיות בקליטה ובהריון?

אנא תשובתכם המהירה. תודה!
 
פרופ' יונה תדיר  
08:49 15.02.13
שרירני רחם עלולים לגרום לכאבים, אך אין הכרח בכך ויש לוודא שאין גורמים אחרים לכאב.
למיקום השרירנים יש חשיבות, ואם דוחק רירית יש לברר עד כמה מצוי השרירן בחלל הרחם, אם בכלל. לכך יש צורך לעיתים לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. שרירני רחם עלולים לגרום לקושי להרות, אבל גורם הגיל משמעותי פי כמה וכמה בהקשר זה. . כך שהמתנה...? לא ברורה למה...?? רק פוגעת בכושר פוריותך.
פרופ' יונה תדיר
שלום.
אני בת 45 (+ 3 ילדים) . עם התקן מירנה של שנתיים. והתגלה ע"י הגניקולוגית שלי מיומה שיושב ברחם וגרם למירנה לזוז ממקומה, שרירן בקוטר 3 ס"מ.
יש לציין שיש לי דימומים אחרי יחסי מין בזמן האחרון וכאבים.
מה עושים במצב כזה? האם ניתן להשאיר את המצב כמו שהוא. או להוריד את הטבעת או לטפל רק במיומה בנפרד. מה הטיפול האופטימלי.

תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:30 07.02.13
לא ברור מדוע יש לך התקן מסוג זה אשר ניתן בדרך כלל כטיפול לדימומים. המלצות על טיפול למיומה מתבססות, בין היתר, על הגדרה מדוייקת יותר של מיקומה ברחם.
פרופ׳ יונה תדיר
 
טל
21:29 05.02.13
שלום לך ד"ר,
אני בת 35,ללא ילדים.ביצעתי u.s וההערות שהיה כתוב:רחם קדמי,בקיר אחורי שרירן תוך דפני 25*29 מ"מ עם סימני התנזלות בתוכו.
ששאלתי את הרופא שלי אמר שאין צורך בניתוח ושאני אתעלם מהשרירן.
הייתי רוצה לקבל חוות דעת שנייה בנושא ושאלותי
1.האם שרירן כזה מצריך טיפול פולשני?או שניתן לחיות עם זה כמו שאמר הרופא.
2.מקבלת המחזור ועד להיום(20יום)יש לי מעט הפרשות חומות שלא היה קיים עד לוסת האחרונה..האם השרירן גורם לתופעת הפרשות החומות,ואם כן איך ניתן לטפל שההפרשות יפסיקו.
3.האם ניתן להכנס עם שרירן כזה להריון?
אודה לך אם תתן לי מענה לשאלותיי.
.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:28 07.02.13
שרירן בגודל זה אכן לא מצדיק התערבות כירורגית וניתן להרות איתו ללא בעיה. יתכן קשר בין השרירן לבין הפרשות חומות כגון אלה שאת מתארת , אך יש לוודא כי אין סיבות נוספות לכך והאם מיקומו אינו בולט לכוון חלל הרחם באופן הגורם ישירות לכך.
פרופ׳ יונה תדיר
 
מודאגת
23:50 29.01.13
אני בת 44, ולאחרונה התגלו אצלי מעל 4 מיומות הגדולה שבהן היא 8 ס"מ. הרחם מוגדל כבשבוע 18. לפני שנה בדיקה גניקולוגית תקינה, וUS האחרון שבצעתי היה תקין לפני 3.5 שנים. אין לי שום תופעות לוואי מהמיומות. הומלץ לי על כריתת רחם מלאה, כולל צוואר הרחם. כמו כן באחת השחלות התגלה ממצא היפואקוגני לא צלול ויתכן והיא תכרת גם כן.
האם אין מנוס מכריתת הרחם? היכן כדאי לקבל חוות דעת שניה? ברקע הרפואי שלי APLA גניקולוגי, פפילארי קרצינומה ואמא עם סרטן שד בגיל מבוגר. כמו כן, בתקופה האחרונה העלתי כ 10 ק"ג למשקלי, והורדתי אותם ב-3 חודשים האחרונים כך שיתכן שקצב גידול המיומות יקטן.
 
פרופ' יונה תדיר  
04:00 30.01.13
תוכלי ללכת לייעוצים נוספים, לשמוע חוות דעת נוספות, אולם אין זה סביר להניח שיהיה יועץ אשר יקח אחריות על המלצה שונה מזו שקבלת. כריתת הרחם עם או בלי צואר הרחם אינה משנה לגבי עתידך בשום צורה ומדובר בשאלה כירורגית טכנית. לא כן לגבי השחלה/ות. הממצא שאת מתארת אינו מצדיק החלטה מוקדמת על כריתת השחלה אלא רק, אולי, כריתת הציסטה והחלטה אם יש הצדקה להוסיף כריתה אחרי בדיקה פתולוגית או על פי מראה השחלה במהלך הניתוח.
פרופ' יונה תדיר
 
מודאגת
23:55 31.01.13
לאן כדאי ללכת לחוות דעת נוספת (אני מאזור ירושלים)?

האם יש סכנה בפעילות ספורטיבית?
שלום רב

לצערי הרב, בשל מיומות גדולות ברחם עלי לעבור ניתוח כריתת רחם עם פתיחה של הבטן.

אני בת 48 - מחזור פעיל ורגיל (ומדויק כמו שעון) והשאלה שלי היא מה לעשות לגבי השחלות - האם לכרות גם אותן?

עד כה הייתי בטוחה שכן, לא ידעתי על חשיבותן גם לאחר תום המחזור, אבל הבנתי שיש לשחלות חשיבות רבה גם לאחר המחזור ולמשך תקופה עד גיל 60 בערך.

אין לנו במשפחה סיפור של סרטן שחלות, והדילמה היא מה עדיף לכרות את השחלות כדי למנוע חששות מסרטן כזה או שמא להשאירן עם הסיכון הכרוך בכך אך עם התוספת שהן נותנות לגוף.

אני מאד חוששת מהטראומה של הגוף עם יוצאו השחלות.

ואותה השאלה לגבי צוואר הרחם - מה נהוג לעשות - ומה המשמעות?

תודה לעצתך
 
פרופ' יונה תדיר  
15:26 31.01.13
לצואר הרחם אין משמעות ומדובר בשאלה טכנית של קלות הניתוח. את השחלות מקובל כיום להשאיר, בודאי כאשר הן מתפקדות בגיל זה ויכולות לתפקד עוד מספר שנים. נכון הדבר שזה מחייב מעקב על מצבן במהלך השנים שלאחר מכן, אך יש לנו עוד מספר אברים חיוניים בגוף שעלינו לשמור על בריאותם ותקינותם ואיננו כורתים אותם למטרות הגנה או מחרדות.
פרופ. יונה תדיר
 
מיכאלה
22:23 29.01.13
האם מיומה או שרירן ברחם יכול לגרום לדימומים דווקא בזמן קיום יחסים?
 
פרופ' יונה תדיר  
03:55 30.01.13
יתכן קשר, אך אין זה אפייני. יש לחפש סיבות אחרות לדמם בעקבות קיום יחסי מין.
פרופ' תדיר
 
יעל
15:49 28.01.13
אני בת 50 ויש לי מיומות (רחם של 12 שבועות) הרופא הציע לי להוציא בלפרסקופיה. האם יש בדיקות שאני צריכה לעבור לפני הניתוח כדי להחליט שזה מתאים למצבי?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:44 28.01.13
הבדיקה החשובה לפני החלטה על טיפול בשרירני רחם (מיומות) היא בדיקת אולטרהסאונד אגן. על היתר צריך/ה להחליט הרופא/ה הממליץ/ה על גישה טיפולית זו או אחרת.
פרופ׳ תדיר
 
יעל
19:49 28.01.13
תודה על התשובה
כוונתי היא האם לפני הוצאת שרירנים בשיטת לפרסקופיה עושים ביופסיה כדי לדעת אם הגידול שפיר.
 
פרופ' יונה תדיר  
19:53 28.01.13
אין דבר כזה ביופסיה למיומה. יש ביופסיה לצואר רחם, לרירית רחם, אבל אין ביופסיה למיומה. מיומה בד"כ שפירה ולא החשש ממאירות מנחה בד"כ את סוג הניתוח.
פרופ' יונה תדיר
 
ע.ל.ש.
14:49 28.01.13
בת 44 ללא ילדים. לאחר טיפולי פוריות (בנק הזרע) - ללא הצלחה. לפני כשנה התחתנתי, ומאז אני מנסה להיכנס להריון באופן טבעי. פעם אחת הצלחתי, ובשבוע ה-9 נאלצתי לבצע הפלה בבית החולים. הבעיה שלי היא: אני כל הזמן מרגישה כאילו הרחם רועד. כמו גזים פנימיים ברחם. משהו שם כאילו מבעבע. כל הבדיקות אצל הגניקולוג - תקינות. האם יתכן שהייתי שוב בהריון ולפני שגיליתי הפלתי? אני כשבוע לפני הווסת. אתמול גיליתי כתם עדין מאוד ובצע חום. האם זה סימן של השתרשות?
 
פרופ' יונה תדיר  
16:41 28.01.13
אין כל דרך להשיב על שאלות כגון אלה בפורום אינטרנט ואין זה סביר שיש קשר לפורום שרירני רחם.
פרופ׳ תדיר
 
לירון
11:57 13.01.13
שלום פרופסור תדיר. קודם כל ביקשת שאפרסם כאן שתוצאות הבדיקות ביופסיה תקינות ותודה לאל, צדקת :)
לגבי השרירן, רופא הנשים שלי אמר כי למרות שבהיסטרוסקופיה אבחנתית הומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית אולי כדאי שלא להסיר מאחר והחלפתי גלולות והדימומים שלאחר המחזור נפסקו. יש לציין שבזמן המחזור הם עדיין מוגברים. רופא אחר שהתייעצתי בו המליץ עדיין על הסרה בתואנה שבמוקדם או במאוחר אצטרך להסירו מאחר והדימומים יוגברו וכן יתכנו בעיות בניסיונות להיכנס להריון כשאצטרך.
כמו כן, מאז שהחלפתי גלולות יש לי כאבים או יותר נכון לחצים (לא ממש כואב אלא לוחץ קצת) בבטן תחתונה בשני הצדדים (קצת יותר בצד שמאל) כמעט כל יום לפרקים (דומה לכאבי מחזור) ובזמן מחזור הכאבים יותר חזקים ומורגשים. לעיתים יש גם כאב במותן שמאל . שני הרופאים אמרו שאין קשר בין הכאבים לשרירן מאחר ושרירן קטן אינו גורם לכאב כלשהו.
לכן רציתי לשאול אותך מה חוות דעתך לגבי הניתוח- לעשות או לא? וכן לגבי הכאבים כי אני תמיד חשבתי גם ממה שקראתי בפורום שהכאבים כן מהשרירן.
 
פרופ' יונה תדיר  
19:14 14.01.13
אין כל פרטים כאן על מה מדובר? שרירן? היכן? סימפטומים? גיל? תכניות ילודה? וכיוב'....
אם יש שרירן תת רירי בגודל 2 ס"מ וניתן להסירו בהיסטרוסקופיה ניתוחית חבל להמתין למצב בו יגדל ולא ניתן יהיה להוציאו עוד שברך פשוטה זו.
פרופ' יונה תדיר
 
לירון
14:06 16.01.13
צודק, מתנצלת. השרירן הינו תת רירי בגודל 17/18 מ"מ, ממה שנצפה באולטראסאונד ככל הנראה לא גדל מאז שנתגלה לפני חצי שנה. בת 32 מתכוונת בהחלט לנסות להביא ילדים בעתיד. הרופא המנתח הנחה אותי להפסיק גלולות לפני הניתוח (מרגע קבלת הווסת עד הניתוח יחלפו בדיוק שבועיים ללא גלולות). ברצוני לציין כי לפני כמה חודשים כשחזרתי לקחת גלולות מליאן לאחר הפסקה בת חצי שנה ללא גלולות (לפני כן נטלתי מליאן כ-15 שנים) התחילו התסמינים והיו גם לאחר מחזור דימומים חזקים בתוך הרחם שלא יצאו החוצה ומאוד הקשו על בדיקת ההיסטרוסקופיה והרופאה נאלצה להכניס הרבה נוזל עד שמצאה וצילמה את השרירן. משהחלפתי לגלולות הרמונט (סתם במקרה ניסיתי) הדימומים פסקו לאחר הווסת אך בזמן הווסת נשארו חזקים מהרגיל. על כן אני פוחדת שמקרה של הפסקת גלולות יחזיר את הדימומים ויפריע בהיסטרוסקופיה הניתוחית. אם תוכל לענות עדיין אם אתה ממליץ להסיר בהיסטרוסקופיה ניתוחית בכלל ואם כן, האם אכן להפסיק גלולות וכן לענות האם הלחצים שאני חווה בבטן התחתונה ובמותניים בשני הצדדים לסירוגין שמתגברים בזמן ווסת קשורים לשרירן.
 
פרופ' יונה תדיר  
22:59 16.01.13
במידה ויש לך שרירן תת רירי הבולט אל חלל הרחם יש הצדקה להוציאו בהיסטרוסקופיה נתוחים. רופא המיומן בשיטות אלה (וזה מחייב מיומנות מיוחדת) ידע להתמודד עם בעיית הדימום ולהערך נכון לכך.
פרופ' יונה תדיר
 
לירון
10:37 17.01.13
תודה על תשובתך פרופסור תדיר. אני מצטערת שאני שוב רושמת. אתמול הייתי אצל הרופא והתלוננתי על הכאבים בבטן תחתונה וביקשתי אולטראסאונד ונתגלה עוד שרירן והפעם סובסרוזי בגודל כ- 1.5 ס"מ. הרופא אמר שלא ראה אותו לפני כן ולא ידוע אם היה שם או צמח לאחרונה. הכאבים הינם כבר כמה חודשים (בערך מאז שגילו את השרירן התת רירי) עכשיו בעצם ההתלבטות היא האם עדיין להוציא את התת רירי שכן את הסובסרוזי לא ניתן להוציא בהיסטרוסקופיה והרופא אמר שעדיף לחכות לראות שלא יהיו עוד שרירנים. האם אכן שרירן סובסרוזי גורם לכאבים בשני צידי הבטן התחתונה? כמו כן יש לי לעיתים גם לחץ במותניים.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:04 17.01.13
התכתבות זו מיצתה את עצמה. פרטים כגון אלה צריכים להידון עם הרופא, שהרי כאבים ותלונות כגון אלה הם חלק מבדיקה והתייחסות כוללת למצבך. יתרה מזאת, שרירן זה או אחר, שהיה או שלא היה, צריכים להיבדק במכון אולטרהסאונד אשר בסיכומו יש דו״ח ברור, מה יש, מה אין, והיכן זה מצוי. התייחסות לאולטרהסאונד שנעשה במרפאת הרופא מייצרת לעיתים מידע חלקי, או מידע שאינו מסוכם בדו״ח בדיקה עליו לא ניתן לחוות דעה נוספת.
פרופ. יונה תדיר
 
ענת בלום
15:32 18.01.13
שלום רב,

אני בת 46.5 ויש לי ילדה. אני לא מעוניינת בהריון נוסף אבל יש לי חששות. אשמח למעט מידע.
יש לי מיומה שלפני כ8 שנים (במהלך ההריון) היתה בגודל 2.2 ס"מ וכיום לפי האולטראסאונד היא כ 5.5*6 ס"מ.נדמה לי שפונה לתוך הרחם.
במהלך השנתיים האחרונות היו לי דימומים מוגברים במהלך המחזור ובבדיקת דם שנעשתה כדרך אגב לפני 3 חודשים התגלה שההמוגלובין שלי הוא 6. הגעתי לבי"ח וקיבלתי שתי מנות דם והמשך טיפול בברזל (בכדורים). מאז כבר עלה לי ההמוגלובין ל9.5 .
כדרך טיפול בדימומים הותקנה לי מירנה לפני כחודשיים. מאז יש לי דימומים לא סדירים לאורך כמעט כל הזמן והבנתי שזה חלק מההסתגלות.
אלא שביום שלישי האחרון בשעות הערב החל דימום מסיבי מאוד ללא הפסק (ברמה שטמפון של או.בה. סופרפלוס הספיק למספר דקות בלבד) מספר שעות. הגעתי לבי"ח לפי המלצת הרופא שלי ושם תוך כדי השהות הדימום נרגע והפסיק.כרגע אני עומדת בפרשת דרכים האם יש עוד סיכוי להסתגלות למירנה (האם הדימום הקיצוני שהיה נראה סביר כדרך מההסתגלות הזו) או לבצע כריתת רחם. לי לא הוסבר כלום על אופציה נוספת.
השאלה השניה היא מה ההשלכות של כריתת רחם (ללא כריתת שחלות) האם יש תופעות לוואי לדבר? עברתי קטע טראומתי מהדימום המפחיד שהיה ולא נראה לי שאוכל לעמוד בעוד אחד כזה. אני מבוהלת מזה מאוד.
תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
16:47 18.01.13
לא ברור לי על סמך מה נאמר המשפט: ״כדרך טיפול בדימומים ... מירנה״. משפט שכלל אינו נכון ואינו מקובל עלי. התקן תוך רחמי המכיל ומשחרר הורמון הפרוגסטרון הוא טיפול מצויין, אך מיועד לדימומים על רקע של חוסר שווי משקל הורמונלי וחסר יחסי של פרוגסטרון ולא דימומים על רקע של מיומה, ודאי לא למיומה אשר מיקומה נוטה אל חלל הרחם. העובדה שרופאים רבים עושים שימוש בטיפול זה, במקרים רבים מתוך חוסר הבחנה בין הגורמים לדימומים, עדיין אינה הופכת את הטיפול למתאים. שום ״תקופת הסתגלות״ לא תתאים כאן. לעיתים אך נהפוך הוא, מאחר ותוספת הפרוגסטרון עלולה אף לעודד צמיחת המיומה. שהרי לא רק הורמון האסטרוגן מעודד צמיחת מיומה.
במצב בו רמות ההמוגלובין יורדות לרמות כאלה נראה כי הפתרון הכירורגי עשוי לפתור את בעייתך, ויש שקול זאת בין חלופות טיפול אחרות, בעיקר על בסיס הגדרה מדוייקת יותר של מיקום השרירן. בכל מקרה, לא לטפל זה ממש לא נכון.
פרופ. יונה תדיר
כלומר האם הרופא שהתקין לי את המירנה יכול לדעת אם הדימומים הכבדים היו על רקע חוסר איזון הורמונלי או על רקע המיומה?
הרי המיומה קיימת מזה כמה שנים, אמנם גדלה אם הזמן אך איך הוא יכול לדעת?
הוא המליץ לי על מירנה שעצם שהותה תקטין את גודל הדימומים.

שאלה שניה ששאלתי ומאוד אשמח אם תוכל לענות: אילו השלכות יש על הגוף לכריתת רחם (ללא כריתת השחלות)? אינני מעוניינת להרות שוב. האם זה גורם להזדקנות מוקדמת או כל תופעה אחרת? מאוד מאוד אודה לתשובתך.

תודה, ענת
בנוכחות מיומה, הדימום הוא מהמיומה!! רופאים נוהגים לעשות שימוש גורף במירנה תוך תקווה שזה יפחית את כמות הדימום גם על רקע זה. לעיתים זה מפחית דימום גם מסוג זה, אך לפרק זמן מוגבל. כריתת רחם ללא כריתת השחלות לא אמורה להשפיע על הגוף. לאחר תקופת החלמה, ומשך ההחלמה הוא פועל יוצא של סוג הניתוח, תשכחי מזה ותשאלי את עצמך מדוע לא עברת זאת קודם לכן.
פרופ' יונה תדיר
אשמח אם תוכל להמליץ לי איפה כדאי לי לעבור את הניתוח (במידה ויוחלט שכך).
אתה יכול בבקשה לשלוח לי לכתובת המייל. מאוד אודה על כך. קראתי שבניתוחים לפרוסקופיים דרושה מיומנות גבוהה שפחות זמינה מרוב הרופאים שמבצעים בחתך בטני.

תודה, ענת
תודתי, ושכרי בתודתך. אכן, מדובר במיומנות השמורה לקבוצה מצומצמת יחסית של רופאים/ות ומחייבת עבודת צוות וציוד מתאים. מאידך, היא אינה שמורה לאיש אחד ופרטים על בעלי/ות המיומנות ניתנת לאיתור בדרכים שונות, בין היתר בהמלצת קופות החולים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  45  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה