בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואת נשים»פורום שרירנים ברחם - מיומה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום שרירנים ברחם - מיומה עמוד 8

מנהלי פורום שרירנים ברחם - מיומה:
פרופ' יונה תדיר
לפרטים נוספים
ד''ר רועי משיח
לפרטים נוספים
אני בת 41, אני עוברת עוד 3 יים צנתור של עורקי הרחם כתוצאה מכ 5 שרירנים גדולים ומדממים.
אני מאד מבקשת לשמוע ממי שעברה או יודעת מה קורה אח"כ, אין לי שמץ מושג ואני ממש זקוקה לתגובות.
מאד מודה ומחכה לתגובותיכן.
תודה
אתי
לא פנית אמנם למנהלי הפורום, ואין במענה זה כדי למנוע תשובות מציבור הנשים אליו פנית. נהפוך הוא. שאלתך טובה ותקוותי שתהיינה תשובות. לצערי לא עברו את הטיפול בישראל נשים רבות (מסיבות שתוזכרנה בהמשך) והסיכוי שיהיה מענה לשאלתך בפורום לכן קטן. כמי שניסה לקדם טיפול זה בישראל, וריכז קבוצה יחסית גדולה של נשים שעברו את הטיפול, ניתן היה לתת לך אפשרות לשוחח איתן, אך לצערי, מטעמי חסיון מידע הדבר לא אפשרי, ודאי ללא קבלת אישורן המקדים.
כללית ייאמר כי פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה. תופעת הלוואי העקרית היא כאבים הנמשכים כשבוע, וזאת, עקב חסימת כלי הדם ותהליך הנמק שנגרם למיומה בעקבות חסימת כלי הדם.
מבלי לדעת פרטים אני משוכנע שהרופא/ה שהמליץ/ה על הטיפול אכן בחרה בקפידה רבה את התאמתך לטיפול זה מתוך מגוון חלופות הטיפול הקיימות כיום.
ולסיכום, הסיבה מדוע הטיפול אינו שכיח בישראל אינו קשור להצלחות בו אלא לשיקולים אחרים, בין היתר, העובדה שהטיפול מחייב עבודת צוות רב תחומי אשר לא תמיד זמין בארץ
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
אתי
12:06 14.03.13
פרו' תדיר,
תודה רבה על תגובתך,
אכן הטיפול דורש עבודת צוות מתחומים שונים - רדיולוג + גניקולוג,
אני בעזרת אדם קרוב אלי שהוא מקשר בין תחומים שונים ברפואה וכך מגיע לתוצאות מדהימות.
קישר עבורי את הרופאים.
אני חושבת שכדאי מאד להמליץ ליותר נשים את הטיפול וכך תהיה לו התבססות .

אני מחכה לעוד תגובות של נשים שעברו את התהליך.

תודה דוקטור
שלום וקיץ בריא,
עברתי את הצנתור / אמבוליזציה של עורקי הרחם,
טיפול קצר עם החלמה ממש לא פשוטה, אני כשבועיים אחרי, מחכה מאד לוסת (כמו שלא חיכיתי לה כל חיי...) כי הבנתי שאז יצאו רוב השרירנים וכל ה"עינינים".
עדיין אין כל שינוי בהקפי הבטן.
אם זה מעניין אני אשמח לקבל תגובה ואמשיך לדווח.
בינתיים ביי
 
פרופ' יונה תדיר  
13:41 03.04.13
ההחלמה אמורה להיות מלווה בטיפול ומעקב נגד כאבים, וביקורת אם לא מדובר בהליך דלקתי. זו אחת הסיבות מדוע מדובר בטיפול המחייב צוות של גינקולוג ורדיולוג.
לא ברור מהערתך למה הכוונה "יצאו רוב השרירנים והעניינים", ומאחר ואיני מכיר אותך או מה היה מצבך קודם לביצוע הפעולה לא ניתן להתייחס. כך גם להערה על "הקפי הבטן".
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
שאחראי על המעקב.
אני כותבת כאן גם מהסיבה שחשוב לי מאד שעוד ועוד נשים תוודענה לפעולה הזו שלא כרוכה בכריתת רחם (אם היא מצליחה) אמנם צריך הרבה יותר סבלנות.

אני, כמו שכתבתי גיליתי את מצבי לאחר בדיקת דם שהעלתה המוגלובין נמוך (6).
US גניקולוגי שהראה את כמות השרירנים וגודלם.
ואני מחכה שיצאו כל הנמקים נוצרו כתוצאה מחסימת אספקת הדם אליהם ומקווה שהרחם תתכווץ והבטן תרד.
אני מסתובבת עם בטן "הריונית" לחלוטין...
הייתי אצל הגניקולוג אתמול והוא ראה שהרחם לא התכווצה, היא עדיין מלאה שרירנים.
לפי דבריו אין מנוס מכריתת רחם...
חבל על שבועות של סבל ... (ןכסף)
ד"ר תדיר, אני מנסה לארגן לעצמי "מאזן" יתרונות וחסרונות לכריתת רחם ואני קוראת (כאן) ושומעת כל מיני דעות.
הרופא אמר לי שזו ההצעה שיש לרפואה להציע והיא בטוחה.
אני מאד אשמח לקרוא את דעתך.
תודה
מאחר ואיני מכיר אותך אוכל לתת רק המלצות כלליות. חובה עליך להבין שצנתור עורקי השרירן/ים אינו מחסל את השרירנים אלא רק מכווץ אותם, ותהליך זה נמשך מספר חודשים. בשלב ראשון טיפול זה מפחית את עוצמת דימום הווסת (לאחר חודש-חודשיים) וטיפול זה מומלץ לכן בעיקור לנשים הסובלות מדימומים חזקים. דברים אלה יש לקחת בחשבון מראש ולכן כל כך חשוב שפוץ הפעולה בין הרופא המצנתר לגינקולוג שלך. אין לקבל החלטה על טיפול נוסף, או אחר, אלא רק לאחר כ 4-6 חודשים. זאת, אלא אם כן יש סיבוך כתוצאה מזיהום, חום, צמרמורות וכיוב' המחייבים התייחסות בהתאם, ולעיצים בהקדם, אך לא נראה מדבריך שזו בהעיה אצלך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר
התייחסות כגון זו ניתנה לך גם בתשובתי הראשונה בה נכתב... :
במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.
 
אתי
11:14 23.04.13
תודה על התגובה (המהירה) המקצועית,
אני מאד שמחה על התקוה ואהיה בקשר עם צוות הרופאים על כך.
תודה
 
מודאגת
15:26 28.04.13
היי אתי,

האם תוכלי לומר היכן את מבצעת את הצינתור? ומי המליץ לך? גם אני ביררתי אבל נאמר
לי שזה דיי ניסיוני בארץ, אני אמורה בעוד כמה ימים לעבור ניתוח לכריתת השרירן בפיחת בטן בהמלצתו של פרופ' תדיר ובכל זאת מעניין אותי לברר אשמח אם תוכלי לתת יותר פרטים.
תודה ושהיה בהצלחה
פרופ' תדיר הינו אחד המומחים בתחום לפי מה ששמעתי מסביבי.
ולפני שאת עוברת טיפול אחר כדאי לך מאד לבדוק את הצנתור, אולי לדחות את הניתוח.
צנתור הוא ללא פתיחה כלשהיא ומבוצע בהרדמה אפידורלית.
בהצלחה
כמי שממליץ על הצנתור במקרים המתאימים , במגבלות עבודת צוות (רדיולוג גינקולוג) אין כל דרך להסיק מסקנו ממקרה אחד למקרה אחר. אינני מכיר את הגב' המשיבה ותודתי למחמאותיה. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי כל מקרה הוא כה שונה מהשני שכל ניסיון להשוות בין הנשים על בעיותיה של כל אחד הוא חביב, אך הוא מיותר ולא רלוונטי. בכל מקרה חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול ניסיוני. הצנתור הוא טיפול מקובל בעולם מזה כ 15 שנה וממומן ע"י כל חברות הביטוח בעולם, וזה המדד השוב ביותר בעולם למה ניסיוני ומה לא. חברות ביטוח בעולם הנאור אינן ממנות טיפול ניסיוני.
פרופ' יונה תדיר
 
אלירז
21:48 25.04.13
בת 46. אחרי טיפולים רבים של ivf . במהלך הטיפולים ציין הרופא כי קיימת מיומה (לא ייחסתי לכך משמעות, כמו גם הרופא המטפל) .פרט לכך אין לי שום נתונים לגבי המיומה. לאחרונה לאחר דימומים בלתי פוסקים, לאחר בדיקה קיבלתי את הנתונים שלהלן: שרירן אינטטראמורלי סובסרוזי קדמי 1.7*15. משמאל לרחם שרירן 7.4*6.2*8.2

מה אפשר ללמוד מהנתונים?
מה צריך לעשות?

תודה
אני יודעת שנושא ההפורום הוא שרירנים, אבל אולי תוכלו להשיב על שאלה זו?
יש לי תור להיסטרוסקופייה ניתוחית עקב מחיצה ברחם 50%
הרופא נתן לי מרשם ל 2 טבליות ציטוטק לבליעה 4 שעות בטרם הניתוח.
השאלה שלי - האם במהלך 4 השעות הללו יהיו לי דימומים?
תודה וחג שמח
 
פרופ' יונה תדיר  
20:50 23.03.13
אין סיבה שיהיו דימומים בעקבות נטילת טבליות אלה, אשר ניתנו כדי להקל את החלק הראשון של ההיסטרוסקופיה. דימום - כן או לא, תלוי במועד הווסת האחרון (או הבא) והאם את סובלת מדימומים בלתי סדירים.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
רות
21:35 01.04.13
ראשית תודה על התשובה
בשבוע הבא אני אמורה לעבור את ההיסטרוסקופייה הניתוחית.
לפני כמה שנים היתה לי בלוטת ברטולין שהוצאה בניתוח
היום גילתי שיש לי גם בצד השני בלוטת ברטולין שגדלה,
האם יהיה ניתן לשלב בהיסטרוסקופייה שאמורה לעבור גם את הוצאת בלוטת הברטולין?
תודה על המענה
 
פרופ' יונה תדיר  
21:40 01.04.13
גם אם נראה לך הגיוני לחבר שתי פרוצדורות "בהזדמנות אחת", ההמלצה היא להפריד בין השתיים. ההיסטרוסקופיה היא פעולה כירורגית סטרילית לשימור הרחם ולמניעת זיהום. בלוטת הברטולין במקרים רבים היא מזוהמת (עם או בלי ניקוז מורסה"). לפיכך, על מנת למנוע זיהום מהרחם כדאי להפריד בין שתי הפעולות. מה לבצע תחילה? זה כבר נתון לשיקול הרופא/ה, על פי מידת הדחיפות של פעולה זו או אחרת.
פרופ' יונה תדיר
 
רות
23:17 01.04.13
דוקטור תודה רבה על תשובתך
הסברת זאת בצורה מקצועית מאוד ומובנית.
אין לי את ההבנה שלך כרופא וההגיון המקצועי שעומד מאחורי הבקשה ל"חבר" 2 ניתוחים.
תודה רבה על המענה
לפני שבועיים עברתי את ההיסטרוסקופייה הניתוחית. ברוך השם הכל עבר בשלום.
האם ניתן לאחר שבועיים לקיים יחסי מין? ועוד שאלה אינפורמטיבית - מה הסיבה שאסור לקיים בשבועיים הראשונים יחסי מין?
במידה ואין עוד דימום או הפרשה דמית ניתן לקיים יחסי מין. זו הסיבה מדוע יש להמתין.
 
מ
15:56 03.04.13
אני בהיריון ראשון בשבוע 14 ולפני כמה ימים הי'יתי אצל רופאת הנשים והבנתי שהשרירן שלי גדל פי 2 מלפני חודש והוא כרגע בגודל של 8ס"מ אורך על 5ס"מ רוחב. האם זה מחי'יב שלא אוכל ללדת בלידה רגילה וטבעית??
 
פרופ' יונה תדיר  
17:35 15.04.13
יש לפניך עדיין דרך ארוכה במהלך הריון זה. כדאי להיות בקשר עם רופא/ה על מנת לדון בשאלות כגון אלה. לשאלת הלידה, תלוי במידה רבה מה יהיה מיקום השרירן לקראת סוף ההריון.
פרופ' יונה תדיר
 
מודאגת
11:53 15.04.13
עברתי כריתת רחם ללא שחלות וללא צוואר הרחם ויש לי מספר שאלות:
כרגע אני מטופלת בקלקסן בגלל APLA גניקולוגי וברזל הגורם לעצירות. 1.אני מבינה שהעצירות מסוכנת במצבי. האם יש תכשיר ברזל שלא גורם לעצירות? 2. בנוסף יש לי המטומה ענקית (כ30 ס"מ) באזור הטבור. האם לדאוג? 3.אני תוהה מתי יהיה לי ביוץ ואיך ארגיש בו?4. לפני הניתוח עסקתי בספורט אבל הבטן שלי היתה תמיד נפולה בגלל נתוחים קיסריים. הרופא אמר לי לעשות תרגילי בטן. מי יכול להנחות אותי בתרגילים אלו (האם יש התעמלות רפואית כזו) שכן אינני מעיזה להגיע לשעורים רגילים). תודה רבה
 
פרופ' יונה תדיר  
17:07 15.04.13
שאלותיך אינן שאלות לפורום ציבורי. במקרה של המטומה אחרי ניתוח יש להיות בקשר על הרופא או המחלקה בה נותחת.
פרופ', תדיר
שלום רב,
.לאחרונה עברתי ניתוח היסטרוסקופיה להסרת מיומה בתוך הרחם
כמה זמן לאחר הניתוח מותר לי לחזור לאונן ללא חדירה?
תודהמראש
 
פרופ' יונה תדיר  
08:59 10.04.13
אין שום קשר בין הדברים. מתי שמתאים לך.
פרופ' תדיר
 
לילך
12:26 05.04.13
שאלה נוספת ד"ר שמאוד חשובה לי, אני בחורה שמאוד אוהבת מין, אינני נשואה, כך שלא מדובר ביחסיי מין.

האם אני יכולה לאונן, או שעקב מצבי זה יחמיר את המצב? האם מותר לאונן כשיש מיומה?

תודה לילך..
 
פרופ' יונה תדיר  
09:36 07.04.13
אין שום קשר בין מיומה לאוננות.
פרופ' תדיר
 
נעמי
17:52 04.04.13
באמצע 2010 גילו אצלי שרירן סובסרוזי בגודל 19*21 ממ

בתחילת 2012 נראה שהשרירן גדל ל- 22*26 ממ

ובבדיקת אולטראסאונד אחרונה גודלו כבר - 22*37 ממ

מה עלי לעשות? האם גידול כה מהיר (של כמעט 50%) ודאי מצריך טיפול? אומרים לי שזה נחשב שרירן קטן - אבל הוא גדל למימדים של חצי מגודל הרחם שלי!

תודה,

נעמי
 
פרופ' יונה תדיר  
09:35 07.04.13
שרירני רחם מטיבם גדלים במשך הזמן וחשוב לעקוב ולדעת מה גודלם, ולא פחות חשוב מזה גם מה מיקומם. חשוב מאד לדעת מה גילך ומה תכניות הילודה שלך כדי להתייחס לשאלתך באופן ראוי.
פרופ' יונה תדיר
 
דבי
23:34 02.04.13
אני בת 48 אנמיה לא רצינית 11.6 רק תחושות של תכיפות במתן שתן ,מחזור סדיר 3 ימים ראשונים מחזור רציני ועוד כ3 ימים רגיל ,קל ואלו תוצאות הUS גינקולוגי, היתי רוצה לשמוע מה דעתך האם כדאי לנתח ואם גודל השרירן ניתן גם לניתוח לפרסקופי ואם בכלל כדאי לנתח ואם כן מה האופציות
רחם/דוגלס
מנח הרחם: קדמי
גודל הרחם מ"מ( ):85 X 45
רקמת רחם :
שרירני גודל הרחם נמדד ללא השרירן
רירית הרחם :
בעובי:8.4 ,מ"מ
תיאור הרירית:סדירה ; הד קו אמצע
דוגלס :
ללא נוזל
שרירנים
ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 :
בגודל מ"מ( ):66 X 56 , קיר אחורי ; פונדוס
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל מ"מ( ):23 X 16
מבנה:מבנה וגודל תקינים ; מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל מ"מ( ):29 X 23
מבנה:מבנה וגודל תקינים
נמצא זקיק בגודל: 17 מ"מ
 
פרופ' יונה תדיר  
09:49 03.04.13
מדובר בשרירן לא גדול מאד וספק אם יש צורך לנתח. אבל אין בתשובה זו כדי להוות המלצה רפואית. החלטות על נתוח, כן או לא, או אולי טיפול אחר, היא פועל יוצא של מגוון שיקולים ופרטים רפואיים, ולא רק מידע זה.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר
 
דבי
20:13 03.04.13
תודה רבה על תשובתך המהירה!!!
 
לילך
11:22 03.04.13
היי ד"ר לילך בת 31 סובלת ממספר מיומות ברחם, מטיבעי הנני בחורה פחדנית עקב רצף של אירועים לא פשוטים שעברתי במהלך החיים...

שאלתי היא... האם מיומה עלולה ליפול לבד??
אשמח לתשובה מהירה.
 
פרופ' יונה תדיר  
11:33 03.04.13
מיומה אינה "נופלת", וגם לא "נעלמת לבד". אין כל אפשרות להתייחס בצורה ראויה לשאלה בה אין שום פיסת מידע. פחדנות ודאי לא תסייע לפתרון הבעיה, ויש פתרונות רבים לבעיית שרירני רחם.
פרופ' יונה תדיר
 
שירה
16:25 14.03.13
שלום רב פרופסור תדיר. בת 32. לפני כחצי שנה אובחנו לי שני שרירנים, האחד תת רירי 2 ס״מ פונה לחלל הרחם, שיצר תסמיני דימום לאחר המחזור ומשהפסקתי שימוש בגלולות הדימום פסק וכן לדברי הרופאה קטן מ2 ס״מ ל1 ס״מ בבדיקת אולטראסאונד. שרירן שני 1 ס״מ סבסרוזי. כמו כן נרשם בבדיקת האולטראסאונד רחם שרירני. מאז שהחלו כל התסמינים ואובחנו השרירנים יש לי הפרשות מרובות בצבע לבן/צהבהב ללא ריח או גרד. טרם לכן מעולם לא היו לי הפרשות כמעט ובטח לא ברמה יומיומית ותמידית. עברתי את כל בדיקות החיידקים או הנגיפים ותרביות אפשריות והכל יצא שלילי. (טריכונונס, כלמידיה, צהבת, זיבה וכד׳). כמו כן יש לי לחצים בבטן תחתונה ולעיתים במותניים בעיקר בצד שמאל,שמתגברים בזמן הווסת ורופאי הנשים אמרו כי אין קשר לשרירנים והכאבים מאחר והם קטנים...רופא משפחה אמר כי מבדיקתו הידנית אין כלום וזה נראה לו כאב גיניקולוגי. שאלתי היא, האם ההפרשות קשורות לשרירן? זה מפריע..וכן האם כאבי הבטן התחתונה קשורים.
 
פרופ' יונה תדיר  
17:44 14.03.13
סוג זה של הפרשות שאת מתארת אינו אפייני לשרירני רחם אלא לתהליך זיהומי אשר יש לנסות לאתר את הגורם לו. הכאב יכול להיות קשור, אך לא בהכרח.
פרופ' תדיר
 
שירה
12:00 15.03.13
כפי שכתבתי עשו לי בדיקות רבות כגון תרבית וגינלית והן בדיקות דם ושתן לבדיקת צהבת בי וסי, זיבה, סיפיליס וכלמידיה. הכל נמצא תקין. אנא הנחה אותי בבקשה איך למצוא את הזיהום שרשמת שמדובר בזיהום או / ו את הטיפול. אני כבר כמה חודשים מנסה לאתר זאת ללא הצלחה. תודה רבה!!
 
פרופ' יונה תדיר  
16:19 15.03.13
מאחר ואין זה סביר שיהיה קשר בין תופעות אלה לבין שרירני רחם יש הצדקה לפנות לגורם המתמודד עם זיהומים גינקולוגיים. ספק אם פורום באינטרנט יביא מזור לבעייתך.
פרופ/ תדיר
האם שרירן בגודל 31x35 מ״מ, מיקום: סב סרוזי, קיר קדמי יכול לעכב/למנוע כניסה להריון? אני מנסה כבר שנה וחצי, הריון ראשון, ובינתיים בלי הצלחה. התחלתי לחשוש שאולי זה קשור לשרירן הזה. מה ניתן לעשות במצבי? לצורך העניין אני בת 33.5, גודל הרחם 63x53x60, רקמת רחם: שרירני?
 
פרופ' יונה תדיר  
08:02 13.03.13
מיקום זה של שרירן, בגודל זה, אינו סביר שיפריע לכניסה להריון. זו כמובן אמירה כללית מאד. יש לברר את כל הגורמים האחרים הנקשרים לפוריותך ופוריות בן זוגך על מנת לחוות דעה מקצועית יותר.
פרופ' יונה תדיר
 
שרה
13:09 11.03.13
האם יש קשר בין זה שמצאו לי שרירן פצפון 18*20 ועשו לי בדיקת פאפ? הרופא התחיל לדבר על סרטן הרחם... וכו וכו... האם בבדיקת פאפ מוצאים אם השרירן סרטני?
 
פרופ' יונה תדיר  
13:15 11.03.13
ראשית, חשוב לציין בכל שאלה רפואית את הגיל. יש לכך חשיבות רבה גם במקרה זה.
ולשאלתך (במגבלת אי ידיעת הגיל, ובמגבלת אי ידיעת תוצאת בדיקת משטח צואר הרחם (פאפ). אין שום קשר בין שרירן רחם/ קטן או גדול, לבין בדיקת פאפ. לא ידוע מדבריך על איזה "סרטן" התחיל הרופא לדבר, ובאיזה הקשר. בכל מקרה, בדיקה פאפ אינה קשורה גם לסרטן הנקשר למיומה (נדיר לכשעצמו).
פרופ' יונה תדיר
שלום,
מאיזה גודל מומלץ לעבור הסרה או טיפול במיומה אם אינה משפיעה על איכות החיים?
האם יש קצב גדילה מסויים שמעליו נדרש לעבור טיפול?
תודה.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:44 06.03.13
ההחלטה על טיפול, כן או לא, ואם כן, אז איזה טיפול מתוך מגוון רחב של אפשרויות טיפול, החא פועל יוצא של מספר גורמים כגון גיל, תכניות ילודה, מיקום המיומה (או המיומות) גודל, קצב הגידול, והסימפטומים.
פרופ' יונה תדיר
כלומר כזה שמחייב טיפול?
 
פרופ' יונה תדיר  
22:54 06.03.13
הבהרתי שמדובר במספר גורמים אשר פורטו בתשובתי הקודמת ולא גורם אחד יחיד.
פרופ' יונה תדיר
 
גלית
15:29 06.03.13
האם הקסאקפרון מכילה הורמונים? מה הפעולה של התרופה והאם יש בה סכנה? קיבלתי אותה כדי להקטין את הדימום בגלל שרירן ברחם.
תודה
 
פרופ' יונה תדיר  
16:33 06.03.13
הקסקפרון אינה תרופה הורמונלית ומנגנון פעילותה הוא על הגברת תהליך הקרישה. ניתן לעשות בה שימוש כטיפול קצר מועד לדימום חריג שמקורו בשרירן רחם (מיומה) אולם אין זה פתרון של ממש לבעיות של שרירני רחם. יש להגדיר את מיקום וגודל השרירן ולטפל בגידול זה באופן מתאים ולא להגיע למצב של טיפול חרום לעצירת הדימומים.
פרופ' יונה תדיר
 
הדס
19:19 02.03.13
שלום רב, אני בת 50 ויש לי שרירנים ברחם מזה 3 שנים לערך. המחזורים האחרונים קצת משובשים. בד"כ המחזור נמשך כ-10 ימים. הפעם המחזור ממשיך לטפטף כבר 3 שבועות. רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה קשור לתחילת גיל המעבר, ומה זה שרירן מדמם והאם יש לזה איזו השפעה? תודה רבה לתשובתך.
 
פרופ' יונה תדיר  
19:58 02.03.13
אין כל אפשרות להשיב לשאלתך בהעדר כל מידע על השרירנים (המיומות) כגון גודל או מיקום בדופן הרחם. בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי אמורה לתת כוון כללי של קשר לסימפטומים ולצורך (או העדר צורך) בטיפול בגיל זה. ולשאלתך מה זה שרירן מדמם? אחת התופעות השכיחות לשרירני רחם זה שיבושים בדימום המחזורי , לעיתים דימומים חזקים עד כדי חסר דם (אנמיה).
פרופ' יונה תדיר
 
הדס
21:04 02.03.13
תודה רבה לתשובתך המהירה! רק לא הבנתי מהו שרירן מדמם? כיון שהרופאה אמרה לי שצריך לשים לב שאין לי שרירן מדמם. איך מזהים שרירן מדמם והאם זה משהו שמעיד על בעיה?
יש לי הרבה שרירנים מפוזרים בחלל הרחם, הגדול שבהם כ-5 ס"מ, ובפונדוס כ-7 ס"מ, כבר כ-3 שנים. בגלל גילי (50) והסבירות שהמחזור כבר אמור להסתיים בקרוב (בתקווה), והתחילו לי לאחרונה גלי חום בלילות, אני מעדיפה שלא לעבור כריתת רחם, שמחייבת פתיחה של הבטן במקרה שלי. זו הפעם הראשונה שהמחזור מתארך לי כבר 3 שבועות, גם אם רק מטפטף בלבד. האם זוהי תופעה של המצאות שרירנים ברחם? האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה ושבוע טוב.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:46 02.03.13
לא ניתן לדעת מי מהשרירנים שלך גורם לדימום, וזה גם לא חשוב. אולי כולם? אולי חלקם? יתרה מזאת, שרירני רחם אינם מתמטיקה או פיזיקה. זו ביולוגיה ואין בה גורם אחד והחלטה אחת. במצבים כגון אלה יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
 
פרופ' יונה תדיר  
21:46 02.03.13
לא ניתן לדעת מי מהשרירנים שלך גורם לדימום, וזה גם לא חשוב. אולי כולם? אולי חלקם? יתרה מזאת, שרירני רחם אינם מתמטיקה או פיזיקה. זו ביולוגיה ואין בה גורם אחד והחלטה אחת. במצבים כגון אלה יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר
 
נדיה
14:35 28.02.13
הי
אני אשה בת 50 וישלי שרירן בתוך הרח ..האם בגילי הוא יעלם ..הוא לא גורם דימומים
אני חושבת לאחרונה היה 5 ס"מ
 
פרופ' יונה תדיר  
17:51 28.02.13
בשנת 2013 לא מגדירים שרירני רחם על פי "מחשבה". יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד מסודרת אשר בסיכומה מתקבל דו"ח ולא צריך "לחשוב". רק אז ניתן להשיב מה המצב ומה (ואם) מומלץ לעשות דבר מה.
פרופ' יונה תדיר
 
קרן
11:19 27.02.13
שלום,

אני בשבוע 22 להריון. במהלך סקירה אתמול נתגלתה מיומה בקיר קידמי תוך דופנית בגודל של 64*57 מ"מ.

רציתי להבין קצת יותר על המיקום (מה המשמעות של תוך דופנית?) והאם יש לכך השלכות על ההריון (אני לא חשה כאבים ויש לי היריון נעים סה"כ)

נוסף, אני טסה ביום שישי לרומא ל -4 ימים (לא אתאמץ יותר מדי ואני בכושר פיזי טוב), האם יש בכך לסכן את ההיריון לאור המיומה?

תודה מראש,
קרן
 
פרופ' יונה תדיר  
12:14 27.02.13
על מבנה הרחם תוכלי לקבל מידע מאתרי אינטרנט שונים, כגון ויקיפדיה, אתר מרכז שרירני הרחם, "מי-שר", ואתרים אחרים. אשר למצבך הנוכחי, אין מה לעשות עם שרירן בהריון אלא רק לדווח על הממצא לרופא/ה המטפל/ת ולוודא שאם יש לך תופעות כגון כאבים, התכווצויות או דימומים תוכלי לוודא אם יש או אין קשר בין השרירן להריון ומה צריך לעשות. כמוכן, להערך היטב לקראת הלידה.
באשר לנסיעתך, אם אין לך תופעות כגון אלה שהזכרתי סביר להניח שלא צפויות בעיות, אבל נסיעה לחו"ל בהריון תמיד כרוכה בסיכון מסויים וכדאי שהרופא/ה שלך יהיה זה שימליץ אם יש או אין סכנה מיוחדת בהעדרות זו. כדאי גם לוודא שיהיה לך ביטוח רפואי מתאים.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר
שלום רב,

הוצע לי לעבור כריתת רחם ללא כריתת השחלות וצוואר הרחם.
אני בת 46.5
הבנתי שהשחלות מוזנות בדם ישירות ממערכת הדם וגם מדם שחוזר מהרחם.
האם לאור זה צפויה פגיעה בתפקוד השחלות אחרי כריתת רחם?
זאת אומרת, מה הסיכוי שגיל המעבר יוקדם לאור כריתת הרחם?

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
16:46 17.02.13
שאלתך טובה. אכן, תאור אספקת הדם נכון, אך אם יש פגיעה היא מינימלית ואין בכך כדי לשנות את ההחלטה על ניתח, אם אכן את זקוקה לניתוח מסיבה כלשהי אשר לא פרטת.
פרופ' תדיר
בגודל כ6 ס"מ. הדימומים בשנתיים האחרונות הפכו גדולים.
לגבי אולטראסאונד ממוקד - זה לא כלול בסל ועולה (לפי מה שהבנתי הרבה).
הרופא אמר שזה מה שמומלץ - ניתוח לכריתת הרחם.

פרופ' תדיר, בבקשה תענה לי - מה הסיכוי לפגיעה בתפקוד השחלות ולהקדמת גיל המעבר, עפ"י ניסיונך. מה אחוז המקרים בהם בעמת חלה הקדמה של גיל המעבר?

תודה, ענת
נסיונו של רופא אחד בשאלה כגון זו ממש אינו חשוב. מה שחשוב זה מה אומרת הספרות הרפואית ובה חלוקות הדעות בשאלה זו. מצורף כאן קישור למאמר בו נטען שיש אכן הקדמה של גיל המעבר לאחר נתוח כריתת רחם ללא כריתת שחלות, אך החוקרים מדגישים את העובדה שישנם גורמים מזרזים אחרים באותה קבוצת נשים. ראי קישור למקור המידע.
http://www.medscape.com/viewarticle/513386
Medscape Family Medicine
Viewpoint: Does Hysterectomy Promote an Earlier Menopause?
מה שלא פחות חשוב זה מענה לשאלה מה הנזקים שנגרמים לגוף מדימומים קשים ואנמיה. האם גם זאת לקחת בחשבון?
פרופ' תדיר
תודה רבה על המענה.
לגבי הכתובת למאמר שנתת. ניסיתי אבל לא הצלחתי להפעיל אותה.
אולי תוכל בבקשה לכתוב לי מה הקריטריונים להקדמת גיל המעבר בקבוצת הנשים הזו כלומר מה מאפיין את התופעה, כדי שאוכל לדעת אם אני כלולה בה.

אין ספק שאם הדימומים קיצוניים ונגרם נזק אז מן הסתם ברור שחייבים לטפל,
אלא שאין כרגע ברשותי מספיק נתונים אם זו הדרך האופטימלית.
מה שכן, אני שמה לב שהרופאים משום מה ממהרים מאוד להפנות לכריתת רחם ואפילו לא מציעים דרך להפטר מהמיומה באיזו שהיא דרך אחרת. רפרטואר האפשרויות לכך די גדול ואפילו לא הוצאה לי דרך אחת. כששאלתי למשל על אולטראסאונד ממוקד נאמר לי שזה עולה הרבה כסף ואפילו לא דיברו על מידת יעילותו.

מאוד אודה אם תוכל ליידע אותי במה מאפיין את אותה קבוצת נשים שבה גיל המעבר הוקדם למרות השארת השחלות.

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
23:25 18.02.13
מדובר במגוון רחב של מאפיינים ולא ניתן לקחת מאמר בודד ולהפוך אותו לורה דרך. נתתי או בתור דוגמא, ואולי טעיתי בכך. רפואה אינה מתמטיקה וכל נסיון לבחון התאמה על סרגל מחטיאה (לדעתי) לדרך קבל החלטות. צודקים הרופאים איתם שוחחת. בגילך אין הצדקה לבצע ניתוח בו מוציאים רק את המיומה. אם יש הצדקה לנתח אזי נכון לבצע כריתת רחם ללא כריתת השחלות.
לגבי האולטרהסאונד הממוקד יהיה עליך להיוועץ עם המרכז בו הפעולה מתבצעת. בכל מקרה עליך להבין שהמיומה אינה נעלמת בעקבות טיפול זה אלא קטנה במקצת ודעות הרופאים על טיפול זה חלוקות.
פרופ. תדיר
מהקדמת גיל המעבר היא שגם אמי ז"ל וגם סבתי ז"ל סבלו באופן חמור מאוסטאופורוזיס וננמכו מאוד למרות נטילת סידן רב. אמי סבלה גם משברים לא מעטים.
אני יודעת שיש טיפול שונה כיום לאוסטאו' אבל אני מעוניינת לדחות ככל שניתן את ההדרדרות.
לכן אשמח לדעת למה אמרת 'בגילך' - למה בעצם נוטים לכרות רחם בגלל הגיל, האם יש חשש לגידולים מסוכנים ברחם גם למי שאין לה היסטוריה במשפחה?
למה לא להוריד את המיומה ודי?
למה הנטיה הגורפת הזו? הרי אם יוקדם גיל המעבר זו בעצם זקנה מוקדמת את זה אף אחד ואחת לא רוצה. פרט לזה יש לי ילדה בת 7.5 שאני רוצה להיות לה אמא - לא זקנה - ככל שניתן. היה נדמה לי שיש מספר אופציות לטיפול במיומות מעבר לכריתת רחם?

והאם הבנתי נכון שאין לך או לרופאים בכלל, בעצם איזה שהוא מושג לגבי הסיכוי להקדמת גיל המעבר בכריתת רחם (ללא כריתת שחלות כאמור)....??? אתם פשוט לא יודעים???

תודה, ענת
 
פרופ' יונה תדיר  
20:38 19.02.13
שאלותיך טובות, אבל חסר לך פרטים רבים כדי להבין את המכלול כדי לקבל החלטה מושכלת. לדוגמא: אם אכן יש לך סיפור של אוסטאופורוזיס במשפחה זה מצדיק שבעתיים טיפול חלופי בהורמונים עם כניסתך לגיל המעבר. גם אם תכנסי לגיל המעבר חצי שנה מוקדם יותר בגלל כריתת רחם ושינוי באספקת הדם למחלות עקב כך, מה שלא בהכרח יקרה, הרי שיש לך שנים רבות (+6 חדשים) לבלות בגיל המעבר. נשים חיות כיום בגיל המעבר יותר מאשר בכל שלב אחר בחייהן, ולכן, טפול הורמונלי חליפי יגן עליך במידה רבה בפני סיבוכי דלדול עצם והפרש מספר החודשים, או אולי שנה, נו .... אז מה? אלה הדברים החשובים. ואם תכנסי לחששות מיותרים מטיפול הורמונלי חליפי (כמו נשים רבות החוששות מכך ללא הצדקה) תכנסי לסבב טעויות אחר.
פרופ׳ יונה תדיר
בת 49 ללא ילדים מזה 10 שנים סובלת ממחלה של כלי הדם המוגדרת כמחלה יתומה. מטופלת בפרדניזון ומזה ארבעה חודשים נמצאת בתהליך להורדת הפרדניזון. לפני שבוע אובחן שרירן ברחם. בבדיקת US בטני נמצאו הממצאים הבאים:
רחם/דוגלס, מנח קדמי, גודל (מ"מ לא כולל מיומה) 53X39X49 רקמת רחם שרירני.
רירית רחם בעובי 11.5 ממ תיאור הרירית סדירה דוגלס ללא נוזל
שרירנים: בגודל 60X50 ממ מיקום תוך דופני. שרירן נוסף בצוואר הרחם ודוחק את הרחם כלפי מעלה.
שחלה ימנית בגודל 18X29 ממ מבנה וגודל תקינים.
שחלה שמאלית בגודל 17X25 ממ מבנה וגודל תקינים.
בנוסף סובלת מדימומים המוגלובין 7.7 מקבלת עירוי ברזל אחת לשבוע כשלושה חודשים.
המלצת הגניקולוגית המטפלת - כריתת רחם (חתך בטן אורך).
שאלתי - האם זה המוצא היחיד או שקיימות דרכים נוספות להתמודדות (רופאת המשפחה שעברה בעצמה כריתת שרירן המליצה על טיפול ב-decapeptyl תחילה)
תודה מראש על תשובתכם
 
פרופ' יונה תדיר  
19:19 25.02.13
אין כל הצדקה לסבול מדימומים ואנמיה. ניתוח הוא טיפול סביר, וסוג הניתוח, או סוג החתך מוגדרים לאחר בדיקה. הקדמת הניתוח ע"י דקפפטיל אפשרית במצבים מסויימים, במיוחד כאשר מנסים להקטין הת המיומה לניתוח לפרוסקופי.
פרופ' יונה תדיר
תודה על תשובתך. אני מסכימה שאין הצדקה לסבול מדימומים ואנמיה השאלה היא האם לא עדיף לנסות להקטין את השרירן ע"י טיפול בדקפפטיל לפני שהולכים לפעולה יותר אגרסיבית כמו ניתוח כריתה? והאם יש אלטרנטיבות נוספות?
רציתי רק להבהיר - לאיזו בדיקה התכוונת כשכתבת - וסוג הניתוח, או סוג החתך מוגדרים לאחר בדיקה.
 
פרופ' יונה תדיר  
21:30 25.02.13
בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי ולבקש סיכום הבדיקה באופן מסודר.
פרופ' תדיר
+ הוספת הודעה
   1 ...  4  5  6  7  8  9  10  11  12  ...  46  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
שרירנים ברחם   מיומות   מיומה   מיומה ברחם   מיומה בהריון   מיומה והריון   מיומה רחם   שרירנים   גידולים שפירים   רחם שרירני   רחם
RSS RSS פורום שרירנים ברחם - מיומה