בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות עמוד 31

פורום אלרגיה - כאן תוכלו לשאול על אלרגיות והגורמים להן ולהתייעץ אודות אלרגיה. פורום אלרגיה יעסוק בקרדית אבק, אלרגיה לחלב,אלרגיה לאבק,אנטי היסטמין,אלרגיה לחתולים,אלרגנים טיפול באלרגיה, זריקות לאלרגיה, אלרגנים, אנטי-היסטמין ועוד
מנהלי פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות:
ד''ר בן ורנר
לפרטים נוספים
ד''ר ולרי טפליצקי
לפרטים נוספים
 
עוז
19:39 05.02.13
בבדיקת דם שגרתית (חלק ממעקב אצל ראומטולוג ללא אבחנה של מחלה כלשהי, אלא בעיקר תוצאות ANA חיוביות בחלק מפרמטרים), קיבלתי בנתיים תוצאות חלקיות.
ספירת דם

יש חריגה ברמות הבאות :


MONOCYTES % 9.20 % ( 2.00- 9.00) (.........)*

EOSINOPHILS 1.14 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)*

EOSINOPHILS % 16.12 % ( 0.00- 6.00) (.........)*


האם זה משמעותי ? (בעיקר רמת ה - EOSINOPHILS המוגברת 16.12 כשגבול הנורמה 6 )
ואם כן, מה המשמעות של זה לגביי ?

יש לציין שהייתי מנוזל ביום בדיקת הדם, האם רמות האאוזנופילים יכולות להתאים למצב כזה במידה ומדובר באלרגיה, או שזה חורג מעבר לזה ? (אך במקביל CRP גבוה, שזה לא קשור לאלרגיה?)


ה - CRP קצת מוגבר 6.90(דבר שלא היה לי אף פעם בבדיקות קודמות, אלא להיפך, היה תמיד קרוב לגבול התחתון)
CRP 6.90 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*

מצד שני שקיעת הדם תקינה.

על מה כל הנתונים הללו יכולים להעיד ?
והאם CRP בהכרח מבשר על תהליך דלקתי כלשהו שיש צורך לברר את מקורו או שלא בהכרח ?
 
ד''ר בן ורנר  
16:59 06.02.13
שלום אאוזינופילים גבוהים יש במחלות אלרגיות כנזלת פריחה ואסטמה.CRP גבוה מעיד על תהליך דלקתי כל שהוא
 
מאיר
21:18 03.02.13
שלום

האם ניתן לבדוק את מצב מערכת החיסון ?
האם ישנה בדיקת דם שיכולה להצביע על תפקוד מערכת החיסון, האם היא תקינה או חלשה ?
השאלה שלי היא כללית. מאחר ויש אנשים רגישים יותר למחלות ויש שפחות, יש שחשופים יותר לדלקות על רקע אלרגי ויש שלא, ובכלל לאלרגיה.
והאם יש דרך לחזק את מערכת החיסון ?
 
ד''ר בן ורנר  
15:14 05.02.13
שלום לבדוק ניתן לחזק אי אפשר
 
מאיר
17:19 05.02.13
אני לא מדבר על מצב חולי כמו בסרטן שיש ירידה בלוקוציטים
 
ד''ר בן ורנר  
16:57 06.02.13
בדיקות דם רגילות !
היי,
אני בן 22, אלרגי לחתולים, אבקנים וקרדית אבק הבית. בין היתר יש לי אסתמה של העור. כל האלרגיות וגם האסתמה הם בצורה קלה מאוד. גידלתי חתולה פרסית בביתי במשך 16 שנים והייתי לעיתים קרובות מתעטש וגירוד באף. ברצוני להביא חתול חדש לביתי, אני מחפש פתרונות לאלרגיה על מנת שלא תתפתח לרעה וגם כדי שלא תציק לי ביום יום. נוכחתי לדעת שיש מטהרי אוויר בעלי פילטר HEPA. האם אתה יכול להמליץ על פתרון זה(ובנוסף האם אתה יכול להמליץ על מכשיר מסויים בתחום)? האם ישנם פתרונות נוספים?
תודה מראש,
לירן.
 
ד''ר בן ורנר  
16:55 06.02.13
שלום ,
הצעתי לא להביא חתול חדש.היות ואתה רגיש לחתולים ואיך שהו הסתדרת עם החתול הפרסי דיינו.ניתן לתת חיסונים לחתולים אך הפתרון הממולץ לא להתקשר לחתול חדש.פילטר הפה מצויין אבל זה לא פתרון .שערות החתול יסתמו את הפילטר
 
DAFNI
15:10 05.02.13
התחלתי לקחת תרופה ללחץ דם, ואחרי שבועיים תרופה לכולסטרול, משהו בדרך השתבש.
פיתחתי פריחה וגרד, קיבלתי פרדניזון ואלרגיX .
כמה זמן אחרי אפשר להגיע לבדיקת אלרגיה? האם להביא את התרופות החשודות שגרמו לתופעה?
תודה רבה!
 
ד''ר בן ורנר  
15:12 05.02.13
שלום אין צורך להביא את התרופות ניתן להגיע בכל עת
האם אפשר לעשות טסט אלרגיה תחת השפעת אלרג'יX?
 
ד''ר בן ורנר  
15:57 05.02.13
רצוי שלא אבל לגבי אלרגיה לתרופות אין זה משנה
בן 50, בריא בדר"כ.
עברתי היום בבוקר קולונסקופיה וגסטרוסקופיה.
עברתי בדיקות אלה גם בעבר.
קיבלתי היום בעת הבדיקה דורמיקום וביאטריל.
מיד לאחר הבדיקה הבחנתי בנקודות אדומות על העור מסביב לעיניים.
לא היתה לי תופעה כזו או דומה לה, מעולם.
מה זה יכול להיות?
האם זה אמור לחלוף בקרוב? מתי?
האם עלי לערוך בירור כלשהו?
עלי לעבור קולונסקופיה וגסטרוסקופיה בעתיד- כיצד להערך ומה לומר לרופא הגסטרו או המרדים לפני הבדיקה?
תודה!
שלום .התרופות גורמות לשחרור היסטמין הגורם לתופעה .אין צורך בכול ברור
 
DAFNI
23:44 03.02.13
התחלתי לקחת תרופה ללחץ דם, ואחרי שבועיים תרופה לכולסטרול, משהו בדרך השתבש.
פיתחתי פריחה וגרד, קיבלתי פרדניזון ואלרגיX .
כמה זמן אחרי אפשר להגיע לבדיקת אלרגיה? האם להביא את התרופות החשודות שגרמו לתופעה?

תודה רבה!
 
ד''ר בן ורנר  
15:14 05.02.13
עניתי כבר בהמשך
שלום רב,
בני בן שנה ושבעה חודשים התעורר עם פריחה/שלפוחיות מוזרות ברגליים, לאחר מריחת פניסטיל הפריחה עברה.
הפריחה הופיעה שוב בצהריים, הפעם מרחנו אלוורה ושוב עברה הפריחה.
בלילה שלאחריו הופיעה שוב הפריחה מאחורי האוזניים ובאחת מהלחיים (מצ"ב תמונה)
מה זה יכול להיות?

אודה על תשובה מהירה.

בברכה,
שלום מדובר ב"חרלת " שזו תופעה אלרגית קלה . .התופעה תחלוף מעצמה.גשי לרופא לקבלת אנטיהיסטמיניקה להקלה
שלום וברכה שמי מירב בת 39 סובלת לפני כשבוע החלו גירודים באוזניים ברגליים וכאבים ביד שמאל בעיקר בלילה, היום בכף יד שמאל בחלק הימני יש אודם ונפיחות וכן בקרקפת הראש, לפני כשנה לערך סבלתי מאותם תסמינים וקיבלתי פרדניזון, ולורתדין לפני השינה.
אינני יודעת ממה בדיוק זה נגרם לדעתי אולי בחומר לרצפה כגון רצפז של חברת קלין, רציתי לדעת מה עליי לעשות? ממה זה נגרם? ולמה הגוף שלי החל לפתח פתאום אלרגיה למוצר שהשתמשתי בו בעבר ללא שום בעיה?,

כמו כן אשמח לדעת אם ישנו טיפול אלטרנטיבי כגון דיקור או הומאופתיה או משהו אחר שיכול למנוע ממני את "החוויה" הכל כך קשה ומטרידה.

בברכה מירב
שלום .טיפול אלטרנטיבי אינו נושא שהפורום עוסק בו .
 
עדן
09:39 04.02.13
שלום, אני סובלת כבר זמן רב, מנזלת כרונית, שיעול כרוני עם גירוי תמידי, עיניים שורפות כל הזמן. בבדיקת דם שעשיתי, נמצא שערכי האלרגנים גבוהים, אך בבדיקת אלרגיה בה דוקרים בעור, לא הייתה תגובה לחומרים, ולא ידוע ממה האלרגיה. אני מאוד סובלת, מה אפשר עוד לעשות?
תודה רבה.
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
15:17 04.02.13
שלום רב, המקרה שלך מציע בכל זאת לקחת טיפול כמו נגד אלרגיה למרות שטסט שלילי. כלומר כדור אנטיהיסטמיני למשל טלפאסט פעם -פעמיים ביום
 
עדן
11:58 05.02.13
האם יש בדיקה אחרת לדעת לאילו דברים אני אלרגית?
האם ישנו חיסון נגד אלרגיה?
האם יש טעם לפנות למרפאת אלרגיה, או שהכדור הוא הפתרון היחיד?
האם צריך מרשם רופא לכדור?
תודה
 
מיכל כפיר
20:14 27.01.13
בני בן ה 5, פיתח פתאום אלרגיה לאגוזים ושקדים, לאחר שבעבר הוא היה אוכל משניהם ואף פעם לא קרה כלום, בשבוע שעבר במהלך חגיגות טו בשבט גם בגן וגם במקום מגורינו הוא תהחיל לגרד ולהרגיש אי נוחות בגרון, לאחר מתן פניסטיל זה עבר, למחרת בגן הם שוב אכלו אגוזים ושקדים והפעם ההתקף היה קשה במיוחד והגיע יד למצב של אודם וגרד בכל הגוף והתנפחות של הפנים. האם יכול להיות שפתאום מתפתחת אלרגיה לאחר שלא היה לא אף פעם? האם יש טעם לקחת אותו לעשות טסטים לאלרגיות?
 
ד''ר בן ורנר  
21:10 28.01.13
יש להבדק בדחיפות!
 
כרמל
19:50 27.01.13
היי,
אני אלרגית לקטון ולאחרונה גיליתי שסבון הכלים שבביתי מכיל מרכיב זה.
אני מניחה שיש קטון ברב סבוני הכלים, האם תוכלו לייעץ על סבון כלים ללא קטון?
בברכת *ככה אוכל לשטוף כלים*,
כרמל :}
שלום רב, התגלתה אצלי רגישות קשה לקטון. כיוון שאני אמא לתאומות בנות 9 חודשים אני עסוקה כל היום בניקוי בקבוקים, החלפת חיתולים ורחצה. רכשתי מוצרים אורגניים, אך אני לא חשה כל שיפור. זקוקה לכל מידע לגבי מגבונים, סבון לילדים ו סבון כלים ללא קטון.

- איך ניתן לטפל בפצעים, חתכים וגרד שיש בידיים?
תודה
 
כרמל
19:47 27.01.13
היי,
אני אלרגית לקטון ולאחרונה גיליתי שסבון הכלים שבביתי מכיל מרכיב זה.
אני מניחה שיש קטון ברב סבוני הכלים, האם תוכלו לייעץ על סבון כלים ללא קטון?
בברכת *ככה אוכל לשטוף כלים*,
כרמל :}
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
22:49 23.10.10
שלום לימור,
מומלץ שימוש במוצרים ללא METHYLISOTHIAZOLINONE, זה שם נוסף של קטון שמופיע ברשימת במרכיבים.
מומלץ שימוש במוצרים של ניוואה או שוורצקופ, הם ללא קטון בד"כ
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
23:44 25.10.10
שלום לימור, אין קטון במגבונים של avent. בפצעים ניתן לטפל עם משחות כמו דרמלר, טהעקוטן וקרם לחות
 
שרה
11:18 27.01.13
כיצד יכולה בריאותנו מעובש וחרקים במיקלחות כתוצאה מעובש
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
14:23 27.01.13
מי שאלרגי לעובש יסבול מאלרגיה
בני בן ה 5, פיתח פתאום אלרגיה לאגוזים ושקדים, לאחר שבעבר הוא היה אוכל משניהם ואף פעם לא קרה כלום, בשבוע שעבר במהלך חגיגות טו בשבט גם בגן וגם במקום מגורינו הוא תהחיל לגרד ולהרגיש אי נוחות בגרון, לאחר מתן פניסטיל זה עבר, למחרת בגן הם שוב אכלו אגוזים ושקדים והפעם ההתקף היה קשה במיוחד והגיע יד למצב של אודם וגרד בכל הגוף והתנפחות של הפנים. האם יכול להיות שפתאום מתפתחת אלרגיה לאחר שלא היה לא אף פעם? האם יש טעם לקחת אותו לעשות טסטים לאלרגיות?
 
לימור
17:39 24.01.13
התעוררתי הבוקר עם פנים נפוחות ואדומות,ויש לי תחושה שהפנים שורפות.
אני בהריון בשבוע 8 והייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לי לקחת כדור אנטי-היסטמין.לקחתי את הכדור לפני 8 שעות ועדיין אין השפעה. אם הפריחה לא תעבור עד מחר אני אקח כדור נוסף.
האם הכדורים האלו (לורטדין) מסוכנים בהריון?
ממה יכולה להיות הפריחה? לא אכלתי או מרחתי משהו חדש על הפנים.
דבר נוסף שחשוב לציין אני נוטלת סטרואידים בגלל בעיות נשימה. האם הם לא אמורים לטפל באלרגיות מסוג זה?
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
20:31 25.01.13
שלום רב, יתכן והאודם בפנים הוא מסטרואידים. ההתפתחות של התופעות לאורך זמן יעזור לאבחן נכון. לורטדין אני בדרך כלל מותר בהיריון.
שלום,לפני כשנתיים היה לי אלרגיה לא ברורה בגוף,קבלתי פעמים סטרואידים לאחר שניסיתי להעלים את האלרגיה עם כדורים ללא הצלחה.
בפעם הראשונה האלרגיה נעלמה לשבועיים וחזרה שנית,בפעם השנייה היא פשוט נעלמה.
לפני כחודשיים האלרגיה חזרה שוב,התחילה בכפות הרגליים ולאט לאט התפשטה בכל הגוף הגיעה לשפתיים ואפילו הגעתי למצב של כאב בעצמות.
כרגע עברתי כמעט על כל הכדורים האפשריים של האלרגיה,קבלתי סטרואידים פעמם אחת לפני כחודש והאלרגיה לא נעלמת לי מהגוף.
רציתי לדעת אחרי כמה זמן של אי לקיחת כדור למניעת אלרגיה אפשר לעשות טסטים?
איך אוכל לדעת למה אני אלרגית שלא עשיתי שינוי בחי היומיומיים שלי,לא בושם לא קרמים לא שמפו לא אוכל או כל דבר דומה חדש.
יש לציין שלקראת הערב יש לי יותר אדמומיות על הגוף במשטחים גדולים.
הייתי אצל מומחית לאלרגיה,היא טענה בהתחלה שהיא לא חושבת שזה משהו כרוני,אבל כפי שזה נראה שזה נמשך למעלה מחודשים,זה נראה כמו אלרגיה כרונית.
נתנה לי לעשות מספר בדיקות דם על מנת לבדוק האדם אני באמת אלרגית למשהו
מה אוכל עוד לעשות על מנת להעביר את האלרגיה מגופי?
אחרי כמה זמן של אי לקיחת כדור למניעת אלרגיה אפשר לעשות טסטים?
איך אפשר לדעת שאכן זה כרוני ולא ויראלי?
אשמח לתשובה
תודה מראש,
ליאת

התמונה המצורפת היא לא שלי,אבל דומה מאוד לפריחה שנוצרת לי על הגוף כל הזמן מחדש.
 
ד''ר בן ורנר  
15:29 23.01.13
שלום .ראשית צלם את שלך ולא תלונות דומות לכאורה כי לעיין לא מקצועית הכל דומה.שנית גש בזמן פריחה למרפאה אלרגית ושם עם האבחנה תקבל טיפול
שוב קבלתי סטרואידיפ במקום באמת להבין למה אני אלרגית.
לצערי אני התקשרתי הקבוע לקבל הפניה דחופה לרופאת אלרגיה,היא טענה שהיא לא מוכנה לקבל ללא תור. שמצידה אני אלך בלילה למיון בכדי לקבל את הטיפול הנידרש. בבפגישה שלנו היא ממש התבאסנ שקבלתי סטרואידים ולא באתי אליה..
בכול אופן,מוסיפה תמונות שלי.
 
חסוי
12:59 21.01.13
שלום, כל עונת מעבר יש לי צינונים חריפים, דמעות בעיניים, גירודים בלשון ובאף, התעטשויות בצרורות, ומדי פעם גם פריחות קטנות וגירודים בעור.
בנוסף אני מצונן רוב ימות השנה ותסמינים אלו מתלווים לצינון השנתי אך חלשים יותר.
לפני כארבע שנים הייתה לי גם פריחה אלרגית בכל הגוף אך איני יודע למה אני אלרגי.
השאלה שלי האם זו אלרגיה לצמח מסויים או למשהו מסוים שכאשר אבוא איתו במצב ישיר התסמינים יהיו קשים יותר ומסוכנים יותר?

האם יש צורך בלבדוק את הגורם לרגישות זו?

תודה רבה
 
ד''ר בן ורנר  
15:27 23.01.13
שלום בודאי שיש לבדוק .לשם כך יש רופאים למחלות אלרגיה!!
 
רבקה
17:31 18.01.13
האם צמח הבית דיפנבכיה עלול לגרום לאלרגיה בצורת פריחה?
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
21:33 20.01.13
שלום רב, צמח זה לא מוכר לי כגורם לתופעות אלרגיות.
תודה על תשובתך! בפנייתי שאלתי עוד שתי שאלות שלא קיבלתי עליהן תשובה:
1) האם יש כמות מסוימת של לקטוז שהגוף יכול לסבול גם אם יש רגישות ללקטוז?
כלומר, כמה מ"ג או גרם ליום? וזאת כשהתופעה אינה מלווה בשילשולים.
2) כמה כדורים ליום מותר לקחת מהכדור שמחליף את האינזסים החסר?
מודה מראש על תשובתך.
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
21:26 20.01.13
שלום רב, כל התשובות תצטרכי לגלות לבד על ידי ניסיון אישי.
 
מאיה
22:07 19.01.13
היתה לי דלקת בעפעפיים , קיבלתי מרופאת עיניים דתאמיצין ודורה טירס(משחת עיניים שאמורה להיות ללא מרשם ועדינה ) שמתי לא מעט משחה. הדלקת אמנם חלפה(העין לבנה ואין בה עוד אדמומיות וגם ורידים גדושים שהיו בה נעלמו) אך ההרגשה של גירוד באינטראקציה בין העפעף לעין אשר לאט לאט נחלשת וכאילו נוצרה "בריכה" של דמעות מתחת לעפעף שלקח לה שלושה ימים להתייבש.
האם ידועות תופעות אלרגיות לדורה טירס. אני כבר שלושה ימים לא שמתי והתופעות נחלשות אך עדיין לא חלפו.
תודה רבה!
 
ד''ר ולרי טפליצקי   
21:28 20.01.13
שלום רב, זאת לא אלרגיה לתרופה, זה מהלך של דלקת לחמיות
+ הוספת הודעה
   1 ...  27  28  29  30  31  32  33  34  35  ...  173  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
היסטמינים   קרדית אבק   אלרגיות   טיפול באלרגיה   אלרגיה לחלב   אלרגיה לאבק   אנטי היסטמין   אלרגיה לחתולים   אלרגנים
RSS RSS פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות