בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים עמוד 16

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים הוא המקום להתייעץ עם מומחים בתחום רפואת ילדים או גסטרואנטרולוגיה על כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול אצל תינוקות, בעיות עיכול ילדים, שלשולים, גזים, כאבי בטן, בעיות עיכול, עצירות, גסטרו ילדים ועו
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים:
ד''ר בתיה וייס
לפרטים נוספים
פרופ' יורם בוינובר
לפרטים נוספים
 
שרית
11:44 25.04.13
היי אני בת 25 במשך שבוע שלם לא מפסיקה לשלשל את כל מה שאני אוכלת וזה מלווה בכאבי בטן חזקים בבטן התחתונה בהתחלה היו לי גם כאבי ראש חזקים האם זה משהו חמור שמצריך טיפול של רופא או שפשוט לתת לזה לעבור לבד???
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:38 28.04.13
בדכ השלשול עובר עם שינויים בכלכלה .
ד"ר נכבד שלום רב,

לאחרונה בני בן השנתיים החל לרדת משמעותית בכמות האוכל כך שהוא ממש בקושי אוכל וכפועל יוצא החל לרדת במשקל (ירד קילו בחודש וחצי לפי שקילה אצל הרופאה).
בחודש האחרון החל בני להתלונן על מידי פעם על כאבי בטן ולכן הופנה לבדיקות דם וצואה. בבדיקת דם נמצא ESR גבוה קצת (14 כאשר הנורמה היא 10) והמוגלובין תקין (12.5). בבדיקת הצואה לעומת זאת נמצא חיידק הליקובקטר כפי שרשום בכותרת. כאשר פניתי לרופאה עם התוצאות קיבלתי תשובה מוזרה לפיה אין צורך בשלב הזה לקבל טיפול כלשהו אלא יש להמתין ולא לעשות כלום. רציתי לשאול האם לא כדאי בכל זאת ליטול טיפול אנטיביוטי להשמדת החיידק על מנת למנוע סיבוכים אפשריים בעתיד וכמובן למנוע סבל מהילד?

תודה
 
אביגיל
13:56 26.04.13
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:37 28.04.13
אני מסכים עם הרופאה שלך . בגילו הטיפול קשה ואנו גם לא נוהגים לטפל בגיל זה לפני אנדוסקופיה בה אנו קובעים אם יש פתולוגיה בקיבה המצדיקה הסימפטומים.
 
שירלי
20:54 21.04.13
שלום,
בני בן 3. גמול מחיתולים מלבד קקי - לא מוכן בשום אופן. מגיל קטן היה עושה פעם ביומיים שלושה ארבעה. לאחרונה היו פעמיים בהן לא עשה 8 ימים. בפעם הראשונה השתמשנו בנר ובפעם השניה, לאחר ביקור אצל גסטרו, קיבל חוקן. הרופאה הנחתה לתת לו נורמלקס עם שתיית הבוקר ובמידה וזה לא עוזר לגמרי, להוסיף 5 CC שמן פראפין. מאז תחילת הטיפול חזר לעשות כל יומיים - ארבעה. כעת, לא עשה שבוע (למרות שממשיך לקבל נורמלקס ושמן). איך זה אפשרי להתאפק עם תוספים אלו? האם כבר לתת לו נר/חוקן?
בכוונתי לגשת שוב לגסטרו.
אשמח לשמוע עצתכם.
שירלי
 
פרופ' יורם בוינובר  
10:06 22.04.13
חוקנים חוזרים ונרות לא רצויים. יש להתמיד בנורמלקס, ניתן גם לתת פעמיים ביום. רצוי לנסות להושיב ולא בכוח על הסיר- אסלה.
שלום ביתי בת שנה ועשרה חודשים. היא בולת לעיתים קרובות מאז שנולדה מכאבי בטן מגזים משחרור בעייית של גזים שמכאיבים לה. נולה עם מצב ריפלוקס שנראה שעבר לה בערך בגיל שנה.
כרגע ניזונה מאוכל רגיל ובלילה מטרנה. קשה לה להגמל מהאכלת לילה בין 12 בלילה ל4 בבוקר מכיוון שמתעוררת בוכה כנראה בגלל גזים או כאב בטן ובטוחה שזה מרגיעה אותה.
בנוסף היתה לה פיסורה לפני כחודש שעברה ובגלל שהייתה עוצרת את הקקי הוחלט ע"י רופא לתת לה שמן פראפין כדי שתשחרר בלי שיכאב עד להודעה חדשה.

שאלתי היא מה עושים עם כאבי הבטן/הגזים מבחינת תזונה או כל דבר שיעזור לה?... היא בדרך כלל ילדה פעלתנית מאד (ג'ינג'ית באופי) לא נחה שניה ושמחה מאד. אבל ברגע שיש לה קקי היא הופכת לילדה אחרת לגמרהץ עצבנית כעוסה לא נותנת לאף אחד להתקרב אליה. רואים שהיא עומדת ומנסה לעצור את הקקי..
היא לא בגמילה אבל לפעמים מבקשת לעשות פיפי בשירותים מה שהיא רוצה אנחנו עושים.
אובתד עצות מה לעשות?...
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:20 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:21 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:21 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
תודה רבה על המענה המהיר.
היא כמעט ולא אוכלת מתוקים וכמעט לא שותה שתיה מתוקה אבל אוריד לה גם את זה.
לגבי מנות מדודות מה זה אומר?
היא נמצאת משעה שמונה עד ארבע בגן ושם נותנים את כל אבות המזון
האם לאמר להם לא לתת לה פחמימות בכלל?.. לא ידוע כמה אוכלת שם בכלל בארוחות.
היא אוכלת יחסית מעט אבל לא מצליחים להפטר מהמטרנה במיוחד בהאכלה של לפנות בוקר.
 
אושר
10:28 12.04.13
שלום הילדה שלי קיבלה מרופאת גסטרו הפניה לבדיקות לשלילת צליאק . הילדה שלי בת 6 ומתלוננת על כאבי בטן הוכים ובאים אך התלונות הן לא על בסיס קבוע-הרופאה אמרה שמדובר במעי רגיז. יש בדיקה אחת שהיאEosinophils % התוצאה הראתה
תוצאה גבוהה של 7.2% אבל הרופאה נתנה לה לקחת טיפות של ביוגאיה ונתנו לה ממש בסמוך לבדיקה 5 טיפות . יכול להיות שטיפות אלו גרמו לעליה או שיש להם קשר לתוצאה הגבוהה. האם יש צורך לעשות בדיקה חוזרת לבדיקה זו.

תודה מראש
 
ד''ר בתיה וייס  
09:04 15.04.13
אין השפעה של מתן התרופה
האם יש צורך בבדיקה חוזרת?
 
אנונימית
22:32 13.03.13
שלום רב
אבקש לדעת היכן ניתן לבצע בדיקת צואה לאי סבילות פרוקטוז לילד
תודה מראש
 
פרופ' יורם בוינובר  
18:01 14.03.13
זאת בדיקת נשיפה ולא צואה
 
אנונימית
02:22 18.03.13
שלום רב בגיל שמונה נשיפה?
 
אנונימית
18:42 17.04.13
שלום רב

לידיעתי נשיפה עושים מגיל שמונה. מה התחליף לגיל צעיר יותר?

תודה מראש
שלום,
תינוקי נולד לפני חודשיים וחצי. אני מניקה הנקה מלאה. לפני חיסון של גיל חודש שמנו לב כי הצהבת לא יורדת. הרופאה שלחה לבדיקות דם מקיפות ויצא תוצאה של וירוס CMV IgG 9.9. הרופאה הסבירה שכנראה תינוקי היה חולה בוירוס עוד בזמן שהיה ברחם מכיון שהמחלה לא פעילה כרגע והשתן יצא תקין. כל התוצאות של הצהבת מראות שהיא במגמת ירידה. כרגע הבדיקה האחרונה יצאה =========
Bilirubin Total 5.20 mg/dl 0,3 - 1,2 .(..........)*
Bilirubin Conjugated 0.5 mg/dl 0,00 - 0,20 .(..........)*
Bilirubin Unconjugated 4.60 mg/dl 0,00 - 1,10 .(..........)*
אנחנו נמנענו עד עכשיו לבצע חיסונים לתינוק.
השאלה שלי האם אפשר כבר לבצע את החיסונים מבלי לסכן את התינוק והאם יש צורך לבירור מקיף יותר לגבי הוירוס שכביכול היה חולה בו ברחם?
לפי הבנתי ומה שאמרו לנו הצהבת יכולה לרדת לאט בגלל הנקה מלאה.
אשמח לשמוע דעה רפואית.
תודה.
שלום
גסטרו ילדים איבחן אצל בני בן 6 חודשים אלרגיה לחלב פרה. התינוק יונק חלב אם
מאז שהפסקתי מוצרי חלב +סויה הפסיקו השלשולים, דם בצואה ופליטות מרובות. (חלב לבד לא עזר , רק בשילוב עם הסויה הכל נגמר)
האם מותר לי לשתות אותו?

כמו כן האם מותר לי לאכול מוצרי חלב עיזים?
תודה
ורד
המנעי מסויה אם את ממשיכה להניק. חלב עזים אפשר
אם תוכלי בבקשה להסתכל בלינק שצרפתי קודם. זה מוצר חדש .
חלב ללא לקטוז בכלל.(עבר פרוק מלא.)
אני פשוט לא יכולה לשתות חלב עיזים בקפה.. וההמצאה הזו יכולה ממש לשפר לי את איכות החיים :-)
תודה
 
ורד
10:15 15.04.13
האם מותר לי לשתות את החלב הזה?
 
תמר
19:37 07.04.13
בתי בת חודש וחצי נוטלת זנטק לטיפול בריפלוקס מזה שבוע. בינתים אין הטבה משמעותית. ממתי רואים בדרך כלל שיפור?
 
ד''ר בתיה וייס  
09:26 15.04.13
בערך בזמן זה
 
רותם
11:25 08.04.13
שלום רב,
שמי רותם. בני בן ארבעה וחצי חודשים. יונק ומקבל תוספת אחת ביום לפני שינה. עד עתה היו יציאותיו לרוב אחת ביממה. מזה 11 ימים לא עשה קקי, וגם קודם לכן לא עשה במשך 5 ימים.
נבדק אצל רופא שלא התרגש מהעניין וטען שזה נורמלי אצל תינוקות יונקים.
התחלתי טעימות לפני שבועיים והפסקתי לפני שלושה ימים מחשש שזה נבע מזה, אציין שהוא מתנהג כרגיל ולא נראה סובל חוץ מגזים רבים ומסריחים, אך לא כאלה שמכאיבים לו.
. אשמח לדעת ממה זה יכול לנבוע? האם צריך לעשות משהו?
והאם יש מקום לדאגה?
 
ד''ר בתיה וייס  
09:26 15.04.13
אם בדיקתו הגופנית תקינה אין צורך לעשות דבר
 
חני
18:04 08.04.13
שלום
בת שנתיים עם צואה רכה לפעמים שלושלים במשך שנה וריח חזק
ספירת דם יצאה תקינה
ותפקודי כבד יצאה שלוש מהנורמה:
CREATININE=0.21
GOT (AST)=35
LDH =583
מה זה אומר?\תודה ויום טוב
 
ד''ר בתיה וייס  
09:24 15.04.13
אינטרפרטציה של בדיקות בהתאמה לקליניקה צריכה להנתן על ידי הרופא המטפל. החריגה אינה משמעותית, יש לעקוב ולברר בהתאם
 
גלי
21:32 08.04.13
שלום,

בני בן 3 חודשים, מאז הלידה סבל מפליטות, אך לאחרונה המצב הוחמר ונראה שהוא סובל מכך: לא רגוע, בוכה לאחר כמה דקות של הנקה ולפני פליטות. הרופאת ילדים המליצה להוסיף קורנפלור לחלב שאוב ולתת 0.5cc של גביסקון עד 8 פעמים ביום, אך לא לגמרי היתה סגורה על המינון.
מה המינון המקסימאלי של גביסקון והאם ניתן לתת אותו עם מסמיכים למיניהם?

תודה
 
ד''ר בתיה וייס  
09:23 15.04.13
מינון תרופה ניתן על ידי הרופא המטפל שתפקידו לבדוק זאת
 
ליאת
09:34 10.04.13
שלום רב,ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים נולדה פגה בשבוע 34 במשקל של 2.00 קילו. נכון לאתמול שוקלת 10.00 קילו בלבד לאחר שבחמשת חודשים האחרונים ירדה במשקלה 400 גרם. הילדה מאוד פעלתנית ומפותחת לגילה ,היא עולה בגובה ובהיקף הראש. הילדה נמצאת נכון להיום באחוזון שהוא מתחת לשלוש. חברה סיפרה לי על מחלת הצליאק אבל לאחר חיפוש מהו צליאק לא ראיתי תופעות כאלה אצלה. לילדה יש תאבון .אבל משום מה לא עולה במשקל. מה דעתך בנושא,אשמח לשמוע תשובה .
ליאת.
 
ד''ר בתיה וייס  
09:22 15.04.13
צליאק יכול להיות ללא תסמינים נוספים ובהחלט כדאי לבדוק
שלום
בני בן 3 שבועות סובל מריפלוקס. בגיל שבוע כמעט נחנק מפליטה ואושפז להשגחה. הוחלט ע"י הרופא להעביר אותו לנוטרמיגן (בגלל היסטוריה של אחותו עם ריפלוקס שנוטרמיגן עזר לה).
הנוטרמיגן הפחית את הפליטות וכמותן אך כיוון שמאוד לא רגוע אחרי האוכל רופאת המשפחה נתנה לו זנטק 2 CC פעם ביום.
בימים האחרונים אי הנוחות אחרי הארוחות החריפה והוא בוכה מאוד אף למשך כשעתיים.
לפעמים קצת חלב (ממש שלוק) מרגיע אותו וזה לא בגלל רעב כי הוא אוכל כמות שמתאימה לו ואם נותנים לו עוד קשה לו לאכול ואח"כ פולט את זה.
שוקל 5 ק"ג, אוכל כ- 7 ארוחות ביום של 90 עד 120 מ"ל.
שאלותי:
1. האם כדאי להעיר אותו כל 3 שעות תמיד כדי שכמות האוכל בארוחה לא תהיה גבוהה מדי (הוא התחיל לרווח את האוכל לכל 4 שעות ואז הוא מאוד רעב).
2. מה המינון הנכון של זנטק למשקלו? וכיצד מגדילים את המינון לפי המשקל? אני לא בעד תרופות אבל אם כבר נותנים לו, אז לפחות שיהיה מינון שיעזור.
3. האם כדאי לנסות להעביר אותו לאינפמיל?

תודה
זוהרה
אפשר להעביר לפורמולה אנטי רפלוקס. המינון של זנטק הוא באחריות הרופא המטפל
שלום,
ביתי בת ה 4.5 חודשים יונקת באופן מלא בלבד. בחודש וחצי האחרון מופיע דם בקקי. היא מרגישה טוב ולא נראה כי היא סובלת אבל הדם מופיע כמעט בכל החתלה בליווי ריר ושילשול. לאחר שלילת פיסורה ושלוש בדיקות צואה לא נמצא שום טפיל או חיידק .לדעת הרופאה קיימת רגישות לחלבון כל שהוא שמגרה את הרירית של המעי. הפסקתי לצרוך באופן גורף מוצרי חלב, סויה, ביצים,תירס וסומסום מזה כשבועיים וחצי אך לא נראה שיפור (ואולי מעט החמרה). ספירת הדם מראה ירידה מעטה בהמוגלובין. ונראה כי לא עלתה במשקל בשבועיים האחרונים. הרופאה התייעצה עם גסטרולוג ילדים ואמרה שכנראה וירוס גרם ללגירוי והרגישות לחלבון לא מאפשרת לדלקת להירפא מאחר ולא משנה מה אני אוכל עדין אזין אותה בחלבונים. ההצעה החדשה היא לעבור באופן מוחלט לפורמולה של חומצות אמינו למשך שבוע כדי לתת לרירית המעי להירפא ואז לטענתה לא תהיה בעיה לחזור להנקה. גמילה כזו מוחלטת מהציצי נראית לי כרגע בלתי אפשרית לאור העיניין שהציצי מספק לה הרבה מעבר להזנה ובקבוק/מוצץ היא מסרבת לקחת. אני מתחילה לדאוג...
לפני שאני עושה זאת, רציתי לקבל חוות דעת נוספת בעיניין. האם נתקלתם בתופעה והאם ניתן לטפל בזה בדרכים אחרות מלבד פורמולות?
תודה רבה
 
ד''ר בתיה וייס  
09:16 15.04.13
אם הילדה במצב טוב ואינה סובלת אין אינדיקציה לטפל. במידה ויש תסמינים כגון ירידה בהמוגלובין מומלץ בירור לפני החלטות נוספות- התייעצי עם גסטרואנטרולוג
בן שלוש, עושה קקי כל יומיים( עדין בחיתול)
לרוב הקקי ממש רך ודי דביק.
אין לו צורה של s אלא פשוט יציקה רכה.
אוכל תזונה מאוזנת ובריאה כמעט ללא מומרי חלב ובשר.
האם תקין ? מצריך בירור?
 
ד''ר בתיה וייס  
09:03 15.04.13
איני רואה בעייה
 
דפנה
12:54 10.04.13
בני בן שנה, משלשל כבר שלושה וחצי שבועות. לא יותר מחמש פעמים ביום.בהתחלה התחיל כשלשול מיימי וחומצי (גם מוציא שיניים תוך כדי), אח"כ עבר כמה שלבים של צואה משחתית, רכה, יומיים נורמלית ושוב שלשול. ביומיים האחרונים צואה רכה מאוד מאוד, צהובה ועם ריח רע במיוחד. ראינו רופא מספר פעמים בתקופה, בתחילה חשד בוירוס משלא עבר עשינו בדיקת צואה שיצאה תקינה (אין פרזיטים, אין תולעים, אין ג'יארדיה ושיגלה ותרבית תקינה). כרגע אנחנו מאתמול בתפריט ללא לקטוז, בנתיים שלשל אתמול והיום ללא שינוי. הרופא הציע כי אם לא יעבור תוך יומיים עם תפריט דל לקטוז שננסה סשן של אנטיביוטיקה כי אולי יש צמיחת יתר של חיידקים במעי. האם נשמע הגיוני? מה ההמלצה לשלב הבא?
 
ד''ר בתיה וייס  
09:03 15.04.13
המשיכי לפי הוראות הרופא. במידה ונמשך יש לבדוק לצליאק
שלום
בני סובל מהרגע שנולד מכאבי בטן שנובעים מגזים
מתפתל מכאבים, מפליץ הרבה ובריחות (סליחה) מסריחים מאוד
בעיקר אחרי הארוחות, אבל 24 שעות ביממה!
הוא גם פולט קצת אחרי ארוחה
הוא לא ישן טוב.. קם כל שעתיים שלוש לינוק.
מניחה עליי לגרעפס, וכשבאה להניח במיטה... מתעוות ומניף רגליים לאוויר
ומתעורר. לוקח להרדים אותה בין חצי שעה לשעה אחרי הנקות הלילה.
עד גיל 4 חודשים רק ינק. לפני שבועיים התחלתי לשלב פעמיים ביום
נוטרילון קומפורט.
הכאבים התמעטו, אבל ממש לא נעלמו והלילות נהיו אפילו יותר קשים.
קם יותר ומתעוות ומניף רגליים בצורה יותר קשה.
אודה לעזרתכם איך ניתן לעזור לו לביות יותר רגוע ונינוח ושישן יותר טוב את הלילה ולא יסבול כ״כ
תודה מראש
לימור
יתכן כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה . ניתן לנסות כלכלה היפואלרגנית
יתכן כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה . ניתן לנסות כלכלה היפואלרגנית
 
שרית
22:14 06.04.13
שלום רב,
ישלי נכדה בת שמונה, מאוד פקחית ואינטלגנטית. מלפני כשנה, היא לא מצליחה להשאר נקיה ,כביכול בורח לה הצואה ,בטענה שהיא לא מרגישה.גסטרולוג ילדים המליץ על תרופה משלשלת בכדי למנוע עצירות ואומר שזה יכול לקחת שנים,אבל זה יסתדר.ההורים מאוד מודאגים ואובדי עצות.השאלה האם זאת תופעה מוכרת? האם יש פתרון כירורגי לבעיה.

תודה רבה על העזרה
 
ד''ר בתיה וייס  
08:55 07.04.13
הבעייה התנהגותית עם התאפקות. הפתרון אינו כירורגי. אין סיבה שהמצב יקח שנים. יש לשלב טיפול התנהגותי ולעתים פסיכולוגי יחד עם התרופות על פי הערכת הרופא.
בבי"ח ספרא קיימת מרפאה רב תחומית לטיפול בבעיות אלה.
 
שרית
19:44 07.04.13
אני מודה לכם על התשובה המהירה
שלום רב, בני בן ה9 חודשים פולט המון מאז שהוא תינוק ללא שינוי בכמות הפליטות למרות שרוב התזונה שלו היא מוצק. יש לציין שגם לאחר שהוא יושב חצי שעה עד שעה לאחר האוכל הוא פולט המון. הוא לא בוכה או באי שקט כשהוא פולט אבל הוא כן ירד במשקל הוא נמצא באחוזון ה 25 הוא שוקל 7.4 מגיל חצי שנה הוא עלה פחות מקילו. יש לו תיאבון הוא אוכל הכל. ביתי גם הייתה פולטת המון עד גיל 8 חודשים ולה נתנו זנטק שעזר לה. האם גם לו כדאי להתחיל טיפול בזנטק? אני חייבת לציין שבנתיים רופא הילדים אמר זה כלום (כי הוא לא בוכה או באי שקט). אודה על תשובה מהירה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  158  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גסטרואנטרולוגיה ילדים   בעיות עיכול אצל תינוקות   גסטרו ילדים   כאבי בטן   שלשול   כאב בטן ילדים   בעיות עיכול   גזים
RSS RSS פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים