בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים עמוד 16

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים הוא המקום להתייעץ עם מומחים בתחום רפואת ילדים או גסטרואנטרולוגיה על כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול אצל תינוקות, בעיות עיכול ילדים, שלשולים, גזים, כאבי בטן, בעיות עיכול, עצירות, גסטרו ילדים ועו
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים:
פרופ' יורם בוינובר
לפרטים נוספים
ד''ר בתיה וייס
לפרטים נוספים
 
מודאגת
23:13 11.05.13
ביתי בת שנתיים
לפני כשנה וחצי היתה אפזודה ארוכה של מספר חודשים בהם שילשלה לאחר נטילת אנטיביוטיקה
בדיקה לצליאק לא העלתה ממצא חד משמעי

בינתיים במשך כל התקופה טופלה בנטילת ביוגאיה

לאחרונה קיבלה חום והחל שילשול צהוב עם מן מרקם גרגרי
השלשול הוא 3 פעמים ביום
לעיתים יוצא עימו גם צואה רגילה ואז צבעה שונה
אתמול בערב הילדה גם החלה לסבול מכאב בטן במשל כשעה שעה וחצי לאחיו יצא צואה רגילה ושלשול (שאינו מיימי)

אוסיף
כי המוצר ביוגאיה ירד מהמדפים והתחלתח לתת לה בלית ברירה פרוביוטיקה קיד של אלטמן.

כעת אני חוששת שמא נכנסנו לאפיזודה חוזרת (הרופאה טוענת וירוס)
או שחסר לה איזה חידק שמצוי רק בביוגאיה
כיצד עלי לפעול?
לפי מרקם הצואה נחזה להיות שהיא בתת ספיגה
ואינה רגועה
 
פרופ' יורם בוינובר  
11:19 12.05.13
לפי התאור מדובר באפיזודה של מחלה זיהומית. בשכיחות הרבה ביותר בדכ מדובר במחלה וירלית. הביוגיה כרגע אינה חשובה. השלשול בדכ חולף ספונטנית. רצוי לא להעמיס בכמות יתר שתיה.
 
הילה
08:34 02.05.13
שלום,

בני בן ה3.5 נולד עם איטמות פי הטבעת וסובל מעצירות כרונית.
הוא מטופל בנורמולקס 3CC כל יום.
הציעו לנו לשלב גם בינפייבר אך אינני יודעת מהh הכמות המומלצת כיוון שבהוראות מינון רשום שמותר מגיל 7.
אודה לתשובתכם:
1. מהי הכמות המומלצת של בינפייבר לילד בגיל 3.5
2. האם מותר לשב בינפייבר עם נורמולקס

תודה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:45 06.05.13
לא ממליץ על תכשיר זה במקרה הנדון
 
חני
16:52 21.04.13
בת שנתיים עם צואה רכה מאוד וריח חזק במשך שנה תוצאות ציליאק:

IgA=76
TRANSGLUTAMINASE_IgA=0.2
CELIAC SCREEN=26
ENDOMYSIAL Ab=NEGATIVE

ותפקודי כבד:
FERRITIN =19
BILIRUBIN-TOTAL=0.3
BILIRUBIN-DIRECT=0.1
UREA=34
CREATININE0.2 (AST)=35
GPT (ALT) =13
ALK. PHOSPHATASE=278
LDH=583

ספירת דם יצא תקינה חוץ מ:LYMP.abs=3.6

האם יש ציליאק?....
תודה ויום טוב חני
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:51 06.05.13
הסרולוגיה השלילית אינה מצביעה על צליאק.
היי, התינוק שלי בן ארבעה חודשים וחצי, גיל מתוקן חודשיים וחצי (תאום, נולד בשבוע 31). בשבועות האחרונים מתחיל לבכות במהלך ההאכלה, זורק את הפה הצידה ומתקשה להמשיך לאכול. לפעמים חוזר ואוכל אחרי שהוא עושה גרעפס או גזים או קקי במהלך הארוחה ואפילו מסיים את הבקבוק (150 CC) אבל לפעמים פשוט בוכה מכאבים ומפסיק לאכול. בחלק מהמקרים אני מרגישה את האוכל "נשפך" לו לבטן ואז הוא באמת בוכה. בחלק מהארוחות בכלל לא סובל ואוכל את כל הבקבוק בקלות, אני חושבת שזה קורה בעיקר כשהוא חצי רדום. הוא ניזון בעיקר מתמ"ל, אוכל חמש ארוחות ביום, מתוכן בקבוק אחד של חלב שאוב. הרופא המליץ לתת לו כמה שיותר חלב אם ובאמת ביום שנתתי לו שלושה בקבוקים המצב השתפר מאוד, אבל לצערי אין לי יותר חלב ממה שציינתי (בקבוק לו ובקבוק לאחיו). ניסיתי לשנות את התמל מנוטרילון למטרנה והיום גם ניסיתי נוטרילון קומפורט לעיכול קל אבל לא נראה שזה עוזר. בנוסף, לאחרונה שמתי לב שהדרך היחידה שבה הוא מצליח לאכול את כל הבקבוק אפילו די בקלות היא בשכיבה על הגב. הכוונה לשכיבה מוחלטת - על הספה או המיטה. מה זה יכול להיות?? ומה אפשר לעשות? קשה לי מאוד לראות אותו סובל בצורה כזו, מה גם שבגלל זה הוא לא מגיע ביום לכמות האוכל המומלצת (לפי הנוסחה של 150*משקל התינוק). הוא שוקל היום בערך 5 קילו ובימים "טובים" מצליח לאכול 700 CC. תודה רבה
 
ד''ר בתיה וייס  
08:53 07.04.13
יתכן כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה- נסי נוטרמיגן. אפשרות נוספת היא שמדובר ברפלוקס, אך זה לא משתפר על הגב, דווקא להיפך.
גם לבת שלי היו בגיל 3 חודשים כאבים בזמן ההאכלה... לא חשבנו שיכול להיות אלרגיה כי לא היו סימנים של פריחה והתקלפויות...
אבל- הרופא נתן לנו אינפמיל- לריפלוקס כי חשב שאולי זה בגלל שהאוכל עולה לה וגורם לצרבת.
אנחנו כבר חודש עם האינפמיל והיא מרגישה מעולה!
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:49 06.05.13
העובדה שהתינוקת מסתדרת יפה עם האנפמיל מרמזת יותר על רפלוקס ושוללת אלרגיה לחלבוני חלב הפרה.
שלום רב,
בתי בת 4.5 חודשים כעת. ניזונה מהנקה בלבד. לפני כחודשיים לערך החלו להופיע בחלק מהפעמים נקודות אדומות בצואה/ריר דמי בכמויות קטנות יחסית.
הלכנו לרופאת ילדים המתמחה בגסטרו שאמרה לי להפסיק לאכול חלב. במקביל ערכנו לה בדיקות צואה פעמיים שיצאו שליליות. על אף שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב הנקודות האדומות בצואה אחת לכמה ימים/לעיתים גם מס' פעמים ביום ממשיכות להופיע.
אתמול היינו שוב אצל הרופאה שאמרה לי שאני יכולה לחזור לחלב היות וכנראה שהתופעה איננה מזה.
אשמח לחוות דעת נוספת בעניין - האם הדבר נפוץ? האם מטריד באופן מסוים? ממה בכל זאת הדבר יכול לנבוע?
יש לציין שהילדה עולה יפה במשקל וללא כל תופעות נלוות אחרות.

אשמח למענה.
עינת
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:47 06.05.13
אני מסכים עם הרופאה שלך. הייתי עוקב בלבד ולא משנה התזונה שלך.
שלום לך. אני פונה אליך אחרי שכבר הייתי אצל כולם ושום דבר לא נפתר. ביתי בת ה -14 סובלת מנפיחות בבטן ממש כמו חודש חמישי כבר שנה וחצי וזה לא יורד . היינו אצל גסטרו ששלח אותנו לכל הבדיקות האפשריות , גסטרוסקופיה + M,RI מעי גס ודק +בדיקום דם עם מדדי דלקת, אין צליאק C1,פוריפינים , אולטראסאונד בטן - הכל תקין.
יש בעיית עצירות המון שנים אנחנו עם נורמלקס כבר שנה וחצי שעוזר
ביציאות. יש נפיחות לא מוסברת כמו הריון.
הילדה היא רזה, דופן הבטן שטוחה , עד שהחלה להתנפח .
ביחוד הבטן נפוחה מאוד אחרי ארוחה עיקרית, בקושי יכולה לזוז.
בבוקר קצת יורד. מה לעשות? הילדה בוכה כל הזמן. שום דבר לא זז
מבחינת הטיפול. הגסטרו לא עלה על כלום בינתיים.
תעזרו לי בבקשה.. מה אני עושה.. גם ככה זה גיל קשה מאוד. תודה
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:46 06.05.13
היא זקוקה לברור יותר מקיף באחד המרכזים הרפואיים לשלילת הפרעת תנועה של מע העיכול.
בשל פליטות מרובות.
בתי בת ה-4 חודשים ניזונה מחלב אם בלבד ופולטת המון. לפעמים פולטת גם שעתיים ואפילו 3 שעות אחרי האוכל. במקרים מסוימים כבר לא נשאר לה מה לפלוט והיא מוציאה מיצי קיבה ואז גם בוכה.
העלייה שלה במשקל אינה מספקת, היה חודש בו עלתה 300 ג׳, לאחריו חודש בו עלתה 500 ג׳ ואילו בשלושה שבועות האחרונים עלתה רק 150 ג׳ וירדה כאמור באחוזונים.
בטיפת חלב המליצו להאכיל אותה פעם ביום בחלב שאוב שהוסמך בקורנפלור (רק פעם ביום משום שיונקת). רופא הילדים הסכים שכדאי לנסות אך נתן גם מרשם לזנטק- לשיקולנו.

אני מאוד מתלבטת בין האופציות- מצד אחד זנטק היא תרופה חזקה אך מצד שני הקורנפלור מכיל קלוריות ריקות ולא מזינות (מה שגם שמדובר על ארוחה אחת ביום בעוד שהזנטק ישפיע על כולן).

אני אשמח לשמוע עוד דעות בנושא..
וגם אינני יודעת לאיזה קורנפלור מתכוונים- הפשוט שקונים במכולת או דייסת הקורנפלור של מטרנה?
והיא דווקא מכילה ויטמנים וברזל וממש לא "קלוריות ריקות", רק ממליצה לך להסמיך עם הדייסה את השאוב ולתת מיד, כי זה חוזר להיות נוזלי מהר מאוד (שלא כמו עם תמ"ל)
 
שרית
00:20 25.04.13
היום הסמכתי לה את חלב האם (ארוחה אחת) עם דייסת הקורנפלור- וזה הסמיך לה את הפליטות..
יצאו פליטות צמיגיות מאוד ודי גדולות, ולאחר 2-3 פליטות גדולות יצאו רק מיצי קיבה..

מתלבטת אם לנסות שוב או לוותר כבר על הקורנפלור..
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:43 28.04.13
דייסת קורנפלור היא דייסה מזינה, זנטק היא תרופה טובה והמושג תרופה חזקה לא רלונטי.
איך זה שבתרופה יש 7.5% אלכוהול והיא בטוחה לתינוקות?

ואגב, התחלנו לתת אותה ובינתיים יש שיפור משמעותי!
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:44 06.05.13
הכמות האבסולוטית של האלכוהול בנתינה נכונה מזערית.
 
אלינור
17:28 30.04.13
שלום,

לבן שלי, כמעט בן 4 חודשים הופיעו בצואה מעין חתיכות שחורות קטנות, והן נמרחות, כלומר לא נשארות בצורתן (סליחה על התיאור...). הילד ניזון מנוטרמיגן ומעט חלב אם. מעולם לא אכל מוצקים.
רופא המשפחה אמר להתעלם מזה אך זה עדיין מטריד. זה הופיע בשבועיים האחרונים 3 פעמים. אשמח לחוו"ד

תודה
 
ד''ר בתיה וייס  
09:36 01.05.13
קשה לדעת מתאור זה. דמם יתבטא בצואה שחורה. צריך לראות במה מדובר
 
מירב
18:56 05.05.13
בני בן ארבע לוחץ מאוד חזק כשעושה קקי. כשאני מולו אני ממש רואה את כל הרקטום שלו יוצא החוצה בזמן הלחיצה. אין לו עצירות בכלל. להפך, הוא עושה קקי שלוש פעמים ביום בממוצע. הקקי לרוב רגיל, אולי רך מהרגיל בדכ. מה זה אומר? שרואים את כל השרירים שם בחוץ בזמן לחיצה? למה הוא כה מתאמץ? חשוב לומר שהוא אוטיסט , איני יכולה לשאול אותו אם משהו מפריע. בעקרון הוא לא נראה סובל בזמן עשיית קקי , לפניה או אחריה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
22:43 06.05.13
העובדה שמתאמץ כן מרמזת על מרכיב של עצירות. תני לו לעזרה פגלקס.
 
זאב קפולסקי
 
21:42 06.05.13
ראיתי לנכון לשתף אתכם בממצא חריג שהקיא בננו בן השנה וחודשיים, ברקע בננו רגיש לבוטנים וחלבון ביצה, סבל מאסטמה של העור, חווה דלקת ריאות בגיל 10 חודשים. מזה כחצי שנה מנוזל, מלא בליחה, מתנשף בכבדות (בעיקר בשלב פליטת האויר), נאנח הרבה ומזיע ממאמץ גם במנוחה. לפני כחודש החל להקיא תוך כדי ארוחות או לאחריהן, ההקאות ברובן תוך כדי שיעול. הממצא שהקיא לפני כשבועיים נראה כמו ריקמה חיה, כמו עור של עוף רק עבה יותר, צינור אלסטי באורך של 10 ס״מ שמכווץ לאורכו כמו אקורדיון, בגוון עור עם כתמים דמויי פיגמנטים בצבע אדום. בהתחלה יחסנו את הבעיה לגסטרו, חשבנו שמדובר על ליכלוך שהצטבר על הושת, פנינו לפרופ׳ רענן שמיר אשר הגדיל ראש וערך עבורינו דיון עם ד״ר טומי שיינפלד שמיד איבחן את הממצא. מדובר על תופעה נדירה בשם פלסטיק ברונכיטיס (plastic bronchitis(, . פרופ׳ שמיר וד״ר שיינפלד גילו אכפתיות ודאגה וסייעו לנו לבצע את הבירורים האופטימלים תוך פחות מ-24 שעות. ראשית אנחנו מודים להם על המיקצועיות ולפני זה על האנושיות והאיכפתיות, שנית, ראוי ונכון שכל רופאי הריאה והגסטרו (שכן סביר שאליהם יפנו עם הממצא), יכירו את התופעה, ודרכי האבחנה והטיפול בה.
אם מישהו מעוניין לקבל את התמונה של הממצא שהקיא בננו, נא ליפנות למייל kapulskyadv@gmail.com ואשמח לשתפכם.
איחוליי בריאות לכולם.
שלום
בתי בת ה-3 לא נחשפה לגלוטן במשך כשנה עקב שלשולים. כעת אני עומדת לבצע לה בדיקת דם לצליאק ולשם כך החזרתי לה גלוטן לדיאטה. היא קיבלה מנה אחת של פחמימה המכילה גלוטן כל יום בחודשיים האחרונים ובסופי שבוע שתי מנות. האם זה מספיק לבדיקה אמינה או שצריך שתאכל בכל הארוחות שלה גלוטן?
תודה
 
ד''ר בתיה וייס  
09:35 01.05.13
לרב צריך תקופה ממושכת יותר כדי לקבל תשובה אמינה או כמות גדולה יותר של גלוטן
שלום
בני יונק חלב אם
לאחר שאישתי הפסיקה לאכול חלב פרה ודבריםהמכילים סויה , נפסקה תגובה אלרגי של דם בצואה ופליטות מרובות.(הפסקת חלב פרה בלי הסויה לא עזרה)
גסטרו ילדים אמרה לתת לילד נוטרמיגן כתחליף חלב.
במרכיבים של הפורמולה ראיתי שמן סויה.
שאלתי היא:
אם הילד אלרגי לחלבון הסויה איך ניתן לתת לו את התרכובת הזאת?
תודה
ליאור
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:40 28.04.13
שמן סויה אינו חלבון סויה.
 
ורד
10:52 10.04.13
שלום
ביתי בת ארבע וחצי
לפני שנה סבלה מכאבי בטן איומים שלשולים ולעיתים חום. כולל דימום בצואה
בסוף התגלה הטפיל שבנדון.
גסטרוילדים אמר לא לטפל. אבל רופא ילדים נתן טיפול פלגיל וזה עבר. הילדה ממש פרחה.
היום שוב חזר הטפיל.
האם לתת שוב פלגיל
האם יש תרופה אחרת שמחסלת את הטפיל כך שלא יחזור שוב? הילדה ממש סובלת
תודה
 
ליאור
10:11 23.04.13
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:39 28.04.13
הטפיל הזה בדכ לא גורם לסימפטומים. במידה ובכל זאת רוצים לטפל התרופה היא פלגיל.
 
שרית
11:44 25.04.13
היי אני בת 25 במשך שבוע שלם לא מפסיקה לשלשל את כל מה שאני אוכלת וזה מלווה בכאבי בטן חזקים בבטן התחתונה בהתחלה היו לי גם כאבי ראש חזקים האם זה משהו חמור שמצריך טיפול של רופא או שפשוט לתת לזה לעבור לבד???
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:38 28.04.13
בדכ השלשול עובר עם שינויים בכלכלה .
ד"ר נכבד שלום רב,

לאחרונה בני בן השנתיים החל לרדת משמעותית בכמות האוכל כך שהוא ממש בקושי אוכל וכפועל יוצא החל לרדת במשקל (ירד קילו בחודש וחצי לפי שקילה אצל הרופאה).
בחודש האחרון החל בני להתלונן על מידי פעם על כאבי בטן ולכן הופנה לבדיקות דם וצואה. בבדיקת דם נמצא ESR גבוה קצת (14 כאשר הנורמה היא 10) והמוגלובין תקין (12.5). בבדיקת הצואה לעומת זאת נמצא חיידק הליקובקטר כפי שרשום בכותרת. כאשר פניתי לרופאה עם התוצאות קיבלתי תשובה מוזרה לפיה אין צורך בשלב הזה לקבל טיפול כלשהו אלא יש להמתין ולא לעשות כלום. רציתי לשאול האם לא כדאי בכל זאת ליטול טיפול אנטיביוטי להשמדת החיידק על מנת למנוע סיבוכים אפשריים בעתיד וכמובן למנוע סבל מהילד?

תודה
 
אביגיל
13:56 26.04.13
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:37 28.04.13
אני מסכים עם הרופאה שלך . בגילו הטיפול קשה ואנו גם לא נוהגים לטפל בגיל זה לפני אנדוסקופיה בה אנו קובעים אם יש פתולוגיה בקיבה המצדיקה הסימפטומים.
 
שירלי
20:54 21.04.13
שלום,
בני בן 3. גמול מחיתולים מלבד קקי - לא מוכן בשום אופן. מגיל קטן היה עושה פעם ביומיים שלושה ארבעה. לאחרונה היו פעמיים בהן לא עשה 8 ימים. בפעם הראשונה השתמשנו בנר ובפעם השניה, לאחר ביקור אצל גסטרו, קיבל חוקן. הרופאה הנחתה לתת לו נורמלקס עם שתיית הבוקר ובמידה וזה לא עוזר לגמרי, להוסיף 5 CC שמן פראפין. מאז תחילת הטיפול חזר לעשות כל יומיים - ארבעה. כעת, לא עשה שבוע (למרות שממשיך לקבל נורמלקס ושמן). איך זה אפשרי להתאפק עם תוספים אלו? האם כבר לתת לו נר/חוקן?
בכוונתי לגשת שוב לגסטרו.
אשמח לשמוע עצתכם.
שירלי
 
פרופ' יורם בוינובר  
10:06 22.04.13
חוקנים חוזרים ונרות לא רצויים. יש להתמיד בנורמלקס, ניתן גם לתת פעמיים ביום. רצוי לנסות להושיב ולא בכוח על הסיר- אסלה.
שלום ביתי בת שנה ועשרה חודשים. היא בולת לעיתים קרובות מאז שנולדה מכאבי בטן מגזים משחרור בעייית של גזים שמכאיבים לה. נולה עם מצב ריפלוקס שנראה שעבר לה בערך בגיל שנה.
כרגע ניזונה מאוכל רגיל ובלילה מטרנה. קשה לה להגמל מהאכלת לילה בין 12 בלילה ל4 בבוקר מכיוון שמתעוררת בוכה כנראה בגלל גזים או כאב בטן ובטוחה שזה מרגיעה אותה.
בנוסף היתה לה פיסורה לפני כחודש שעברה ובגלל שהייתה עוצרת את הקקי הוחלט ע"י רופא לתת לה שמן פראפין כדי שתשחרר בלי שיכאב עד להודעה חדשה.

שאלתי היא מה עושים עם כאבי הבטן/הגזים מבחינת תזונה או כל דבר שיעזור לה?... היא בדרך כלל ילדה פעלתנית מאד (ג'ינג'ית באופי) לא נחה שניה ושמחה מאד. אבל ברגע שיש לה קקי היא הופכת לילדה אחרת לגמרהץ עצבנית כעוסה לא נותנת לאף אחד להתקרב אליה. רואים שהיא עומדת ומנסה לעצור את הקקי..
היא לא בגמילה אבל לפעמים מבקשת לעשות פיפי בשירותים מה שהיא רוצה אנחנו עושים.
אובתד עצות מה לעשות?...
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:20 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:21 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:21 17.04.13
יתן להתמיד ולהמשיך מס שבועות עם הפרפין או לתת פגלקס. הפחתת פחמימות ,שתיה מתוקה. אכילה בכמות מדדודה ללא העמסה.
תודה רבה על המענה המהיר.
היא כמעט ולא אוכלת מתוקים וכמעט לא שותה שתיה מתוקה אבל אוריד לה גם את זה.
לגבי מנות מדודות מה זה אומר?
היא נמצאת משעה שמונה עד ארבע בגן ושם נותנים את כל אבות המזון
האם לאמר להם לא לתת לה פחמימות בכלל?.. לא ידוע כמה אוכלת שם בכלל בארוחות.
היא אוכלת יחסית מעט אבל לא מצליחים להפטר מהמטרנה במיוחד בהאכלה של לפנות בוקר.
 
אושר
10:28 12.04.13
שלום הילדה שלי קיבלה מרופאת גסטרו הפניה לבדיקות לשלילת צליאק . הילדה שלי בת 6 ומתלוננת על כאבי בטן הוכים ובאים אך התלונות הן לא על בסיס קבוע-הרופאה אמרה שמדובר במעי רגיז. יש בדיקה אחת שהיאEosinophils % התוצאה הראתה
תוצאה גבוהה של 7.2% אבל הרופאה נתנה לה לקחת טיפות של ביוגאיה ונתנו לה ממש בסמוך לבדיקה 5 טיפות . יכול להיות שטיפות אלו גרמו לעליה או שיש להם קשר לתוצאה הגבוהה. האם יש צורך לעשות בדיקה חוזרת לבדיקה זו.

תודה מראש
 
ד''ר בתיה וייס  
09:04 15.04.13
אין השפעה של מתן התרופה
האם יש צורך בבדיקה חוזרת?
 
אנונימית
22:32 13.03.13
שלום רב
אבקש לדעת היכן ניתן לבצע בדיקת צואה לאי סבילות פרוקטוז לילד
תודה מראש
 
פרופ' יורם בוינובר  
18:01 14.03.13
זאת בדיקת נשיפה ולא צואה
 
אנונימית
02:22 18.03.13
שלום רב בגיל שמונה נשיפה?
 
אנונימית
18:42 17.04.13
שלום רב

לידיעתי נשיפה עושים מגיל שמונה. מה התחליף לגיל צעיר יותר?

תודה מראש
שלום
גסטרו ילדים איבחן אצל בני בן 6 חודשים אלרגיה לחלב פרה. התינוק יונק חלב אם
מאז שהפסקתי מוצרי חלב +סויה הפסיקו השלשולים, דם בצואה ופליטות מרובות. (חלב לבד לא עזר , רק בשילוב עם הסויה הכל נגמר)
האם מותר לי לשתות אותו?

כמו כן האם מותר לי לאכול מוצרי חלב עיזים?
תודה
ורד
המנעי מסויה אם את ממשיכה להניק. חלב עזים אפשר
אם תוכלי בבקשה להסתכל בלינק שצרפתי קודם. זה מוצר חדש .
חלב ללא לקטוז בכלל.(עבר פרוק מלא.)
אני פשוט לא יכולה לשתות חלב עיזים בקפה.. וההמצאה הזו יכולה ממש לשפר לי את איכות החיים :-)
תודה
 
ורד
10:15 15.04.13
האם מותר לי לשתות את החלב הזה?
שלום,
תינוקי נולד לפני חודשיים וחצי. אני מניקה הנקה מלאה. לפני חיסון של גיל חודש שמנו לב כי הצהבת לא יורדת. הרופאה שלחה לבדיקות דם מקיפות ויצא תוצאה של וירוס CMV IgG 9.9. הרופאה הסבירה שכנראה תינוקי היה חולה בוירוס עוד בזמן שהיה ברחם מכיון שהמחלה לא פעילה כרגע והשתן יצא תקין. כל התוצאות של הצהבת מראות שהיא במגמת ירידה. כרגע הבדיקה האחרונה יצאה =========
Bilirubin Total 5.20 mg/dl 0,3 - 1,2 .(..........)*
Bilirubin Conjugated 0.5 mg/dl 0,00 - 0,20 .(..........)*
Bilirubin Unconjugated 4.60 mg/dl 0,00 - 1,10 .(..........)*
אנחנו נמנענו עד עכשיו לבצע חיסונים לתינוק.
השאלה שלי האם אפשר כבר לבצע את החיסונים מבלי לסכן את התינוק והאם יש צורך לבירור מקיף יותר לגבי הוירוס שכביכול היה חולה בו ברחם?
לפי הבנתי ומה שאמרו לנו הצהבת יכולה לרדת לאט בגלל הנקה מלאה.
אשמח לשמוע דעה רפואית.
תודה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  158  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גסטרואנטרולוגיה ילדים   בעיות עיכול אצל תינוקות   גסטרו ילדים   כאבי בטן   שלשול   כאב בטן ילדים   בעיות עיכול   גזים
RSS RSS פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים