בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים עמוד 16

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים הוא המקום להתייעץ עם מומחים בתחום רפואת ילדים או גסטרואנטרולוגיה על כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול אצל תינוקות, בעיות עיכול ילדים, שלשולים, גזים, כאבי בטן, בעיות עיכול, עצירות, גסטרו ילדים ועו
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים:
פרופ' יורם בוינובר
לפרטים נוספים
ד''ר בתיה וייס
לפרטים נוספים
 
יאיר
07:40 27.03.14
שלום

בתי בת ה - 8 חודשים סובלת מרפלוקס מגיל חודשיים וחצי , היא מקבלת סירופ לוסק פעם ביום

היא אוכלת 3 פעמים ביום נוטריליון AR ובנוסף פירות בבוקר ומרק בצהריים

לפי המלצת גסטרו היינו אמורים להפסיק עם ה - AR והלוסק בסביבות גיל חצי שנה. ניסינו לעבור לפורמולה רגילה או אנפמיל AR וזה לא ממש עזר , היא התחילה לפלוט בתדירות גבוהה. לגבי הלוסק ניסינו להוריד בהדרגה במינון , אולם כשהפסקנו לחלוטין שוב החלו הכאבים

האם להמשיך עם הלוסק? אם כן עד מתי ?
האם ניתן להמשיך עם נוטריליון AR גם מעבר לחצי שנה?

תודה רבה
 
ד''ר בתיה וייס  
08:10 30.03.14
אין בעיה להמשיך עם הפורמולה ועם הלוסק על פי הצורך הקליני. יש להפסיק לוסק בהדרגה
 
יפית
15:43 24.03.14
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים וניזונה מתמ"ל. מגיל שבועיים בערך מקבלת נוטרילון פפטי ג'וניור לאחר שסבלה מיציאות קשות ובתדירות של אחת לשבוע. אציין כי לא אובחנה באופן רשמי כסובלת מאלרגיה לחלבון פרה, אלא עברנו לנוטרילון בעצת רופא הילדים. היציאות כבר אינן קשות אך מופיעות אחת ליומיים-שלושה, ללא סבל מצידה של הילדה. האם ניתן לנסות ולשלב תמ"ל ללא מרשם בתזונה שלה עכשיו או בעוד מספר חודשים? האם יכול להיגרם נזק כל שהוא במידה ונמשיך לתת תמ"ל מפורק הגם שלא בטוח שיש אלרגיה? תודה מראש!
היי, בן שנתים ושלושה חודשים שסובל מעצירות ממושכת של מספר חודשים עם יציאות כואבות של פעם בשבוע. מטופל בנורמלקס, היציאות מאז הטיפול יוצאות נוזליות אך עדין בתדירות של פעם בשבוע ומלוות בכאב רב. הוא סובל 3-4 ימים ואומר שזה כואב לו לעשות קקי עד שזה יוצא (כאמור פעם בשבוע). נאמר לנו שכנראה שזו עצירות התנהגותית אך עדין לא ברור מדוע כלכך כואב לו כאשר היציאה נוזלית.
מה יכולה להיות הסיבה (פיסורה?), איך כדאי להמשיך לטפל או לבדוק.
בכבוד רב
אפרת
שלום,

התינוקת שלנו אמורה לעבור חיסון ראשון נגד רוטה עוד מס' ימים (היא בת חודשיים).
לאחרונה שמענו סיפורי זוועות על תינוקות עם ריפלוקס שקיבלו את חיסון הרוטה והוא החמיר להם מאד את הריפלוקס.

רציתי לדעת סיכון מול סיכוי - האם רוטה כ"כ נפוץ/מסוכן שחובה לחסן אפילו אם סיכון להחמרת ריפלוקס? ומה הסיכוי שהחיסון יחמיר את הריפלוקס (אם יודעים)?

תודה מראש,
טל
אין קשר בין השניים. לעתים החיסון יכול לגרום לשלשול. רוטה היא מחלה נפוצה בילדים. הנחיות החיסון הן של משרד הבריאות
שלום,
אני מאובחנת כחולת צליאק מזה 4 שנים ומקפידה על דיאטה נטולת גלוטן.
בני בן 5.5 חודשים על הנקה מלאה, בשבועיים האחרונים התחלנו חשיפה למוצקים (כפית ביום) רק של ירקות עד כה.
קראתי שבן 4-5 חודשים יש לחשוף לגלוטן, במקביל להנקה, כדי להוריד את הסיכוי לצליאק.

רציתי לדעת - כיצד ובאיזו כמות יש לחשוף? האם חד פעמי או מהרגע שאציג את הגלוטן לעשות זאת יום יום?
מאחר ואני חולת צליאק, אני לא מעוניינת שיעשה את הבדיקה השגרתית לצליאק בגיל שנה - הוא ייחשף לגלוטן בגיל חצי שנה, מה הגיל המוקדם ביותר שבו ניתן לעשות בדיקת דם כדי לראות אם יש נוגנים?
- כל כמה זמן יש לעשות בדיקה זו, כדי לראות אם המחלה מתפרצת?
- האם מומלץ לעשות בדיקות גנטיות לאיתור המחלה אצלו?
תודה,
הדר
 
פרופ' יורם בוינובר  
09:00 11.03.14
נושא החשיפה המוקדמת למניעת צליאק עדיין במחקר. מכל מקום מאחר ותינוקך בן 5-6 חד' הזמן המומלץ הוחמץ . בדיקה סרולוגית הייתי מבצע בגיל שנה וחצי- שנתיים . במידה ויש תסמינים שיכולים להצביע על המחלה ניתן לבצע הסרולוגיה בכל זמן. בדיקה גנטית לHLA שמטרתה לשלול הסיכוי לתחלואה ניתן לבצע בכל גיל.
להיות בין 4 ל-7 חודשים.
בני בן 4, לפני חודש בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה בחשד לצליאק, התוצאות:
fragments of duodenal mucosa, show sub-total villous atrophy, excess of intraepithelial lymphocytes. diffuse chronic-active inflammation is seen in lamina propria. in the correct linical setting may represent celia disease.
בנוסף קיימים הסימפטומים הבאים: הקאות פעם בשבוע, כאבי בטן, אנמיה, עלייה באנזימי כבד, עייפות, חוסר עלייה במשקל.

האם אכן מדובר בצליאק?
האם להתחיל בדיאטה ללא גלוטן?
תודה רבה
 
פרופ' יורם בוינובר  
09:05 11.03.14
התשובה צריכה להינתן על ידי הרופא המבצע או השולח. על פניו הממצאים מצביעים על צליאק.
התינוקת שלי בוכה בזמן האחרון בזמן האכלה מבקבוק בלבד. בהנקה היא לא בוכה. (אני מניקה רק חלקית בגלל כמויות קטנות של חלב.)
היא אוכלת מפיטמת קאלמה של מדלה (פיטמה המעודדת הנקה) כבר מגיל שבועיים, והכל היה בסדר עד לפני כחודש. היא התחילה לאכול בצורה מאוד מבולגנת, כשחלב נוזל לכל עבר.

היינו אצל שתי רופאות ילדים שבדקו אותה בדיקה די שטחית ואמרו שהכל בסדר ודי התעלמו מהתלונות שלנו.

בימים האחרונים היא החלה ממש לבכות תוך כדי האכלה מבקבוק, כשאנחנו יודעים שהיא רעבה. נראה שמשהו מציק לה. בשאר היום היא תינוקת די רגועה ושמחה.
היא גם מנסה להתיישב זקוף בזמן ההאכלה באופן שלא ניתן להאכיל אותה כי הבקבוק צריך להיות בשיפוע כדי שיגיע החלב.

מה זה יכול להיות?
 
פרופ' יורם בוינובר  
09:03 11.03.14
סביר להניח שהבעיה קשורה בקשיים במציצה מפית הבקבוק ולא בבעיה גופנית משמעותית. ממליץ להמשיך בנתינה בבקבוק , ניתן להחליף פיטמה או להמתין בסבלנות והדבר יסתדר עם הזמן.
 
קרין
18:27 03.03.14
ד"ר שלום, להלן תוצאות של בדיקות דם לבני בן ה4. אני רואה שיש ערכים חריגים ואני מאוד מודאגת. אודה לעזרתך מה המשך טיפול:
להלן התוצאות
Basophils # 0.01. בנורמה.
Basophils % 0.1. בנורמה
Eosinophils # 0.35 בנורמה
Eosinophils % 4 נורמה בין 0 - 5
Hematocrit 33.4
Hemoglobin 10.8 נורמה בין 11 עד 14
Lymphocytes # 5.22 נורמה בין 1.5 עד 6.5
Lymphocytes % 60.22 נורמה בין 33 עד 48
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.3 נורמה בין 32 עד 37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.9 נורמה בין 26 עד 32
MCV-Mean Cell Volume 77 בנורמה
Monocytes # 0.89 בנורמה
MPV-Mean Platelet Volume 9.5 בנורמה
Neutrophils # 2.2 בנורמה
Neutrophils % 25.4 נורמה בין 40 עד 60
Platelets 391 בנורמה
RBC-Red Blood Cells 4.44 בנורמה
RDW-Red Cell Distri.Width 14.8 בנורמה
WBC-Leucocytes 8.7 בנורמה

Monocytes % 10.3 בנורמה


מה זה יכול להיות החריגות הנל?
 
פרופ' יורם בוינובר  
11:34 06.03.14
החריגות לא משמעותיות. יש אנמיה קלה . רצוי להזין עם בשר אדום ו/או תוספת ברזל. בעתיד רצוי לברר התוצאות עם הרופא השולח לבדיקה.
 
קרן
03:10 06.03.14
שלום
מעגל הקסמים התחיל אצלנו בגיל שנתיים וחצי סביב הגמילה מהחיתולים ,אז התאפקה מספר ימים והתחילה צואה קשה , בהתחלה היינו על מירלקס (קיבלנו כששרתנו בארה"ב) אבל בגלל שגרם לתופעות של התנפחות בטן ועוד עברנו לשמן פראפין 10 מ"ל ביום שעובד טוב להנזלת הצואה , עד לפני חודשיים היו מספר שבועות שאפילו לא היינו על מרככי צואה בכלל אבל אז באחת הפעמים שימא גליל גדול לא קשה במיוחד ראיתי עליו סימני דם , יש לציין שזו הפעם הראשונה בעבר כבר בדכנו ושללנו פיסורה אך מכך הסקתי שהיא שם בוודאות כשהעלתי את המינון ל10 כבר לא היו שאריות דם בניגוב , המשכתי עם המינון בסביבות חודש והתחלתי לרדת ל5 ושוב התלוננה והיו קצת סימני דם כל החודש במינון 10 היה בסדר ולא התלוננה על כאבים, השאלה כמה זמן אפשר להמשיך עם השמן ומתי ניתן לבדוק שהפיסורה חלפה?

המון תודה
 
פרופ' יורם בוינובר  
11:32 06.03.14
אפשר להמשיך עם השמן גם חודשים. רצוי לעשות גם אמבטיות עם שמן אמבט לפני השינה. לבדוק המקום נין מתי שרוצים,לא רצוי להתעסק במקום יתר על המידה
שלום
בני בן 5, החל מגיל שנתיים מקיא במחזוריות של כל 4 חודשים לערך(כתינוק לא פלט באופן חריג).
הקאות נמשכות כחצי יום ולעיתים מלוות מחום נמוך (38).
לאחרונה העלנו את הנושא ביפני הרופא גסטרו והופננו
לבדיקות דם במעבדה ,בדיקות דם שיבוצעו במהלך הקאות במיון ילדים , US בטן ושיקוף ושט, קיבה ותריסריון.
למרות שטען כי לרוב הסיבה הי cyclic .
ב US נרשם
בבטן עליונה מרכזית הודגם מספר בלוטות לימפה מזנטריאליות קטנות.

השאלה שלי היא לגבי נחיצות הבדיקה של "שיקוף ושט, קיבה ותריסריון".
והזאת מאחר שהבנתי שכוללת קרינה רבה ויש בה סיכון .
האם יש בדיקה אלטרנטיביות עם פחות סיכון ( אולי MRI) ?
 
ד''ר בתיה וייס  
15:46 03.03.14
בדיקת MRE צריכה להעשות בגיל זה בהרדמה ולכן לא מתאימה כי צריך לשתות בה חומר ולא ניתן להרדים
1. מה לגבי נחיצות הבדיקה בכלל?
2. מתשובתך אני מבין שניתן לעשות את הבדיקה ב MRI , והמגבלה היא הגיל ?

תודה על התשובות
שלום
הבן שלי בן חודש שוקל 3.5 קילו לפניי סובל מזה שבועיים מהתכווצויות נוראיות בבטן גזים מרובים וחזקים ובזמן יציאה על אף שהקקי רך הוא צורח ובוכה מאוד
כמו כן הוא עושה קקי בקלות רק במצב מאונך בשכיבה הוא מתאמץ נורא ולא תמיד מצליח
הוא אוכל נוטרילון , אכל לפניי אינפמיל שגרם לעצירות נוראית וקקי קשה ועל כן הוחלף
הוא לא ישן בגלל זה וכל פעם שיש לו גזים ממש מתפתל מכאב, סימיקול וגרייפוואטר לא עוזרים...
שמתי לב לאחרונה שיש לו גם גרפסים מה שלא היה לפניי
אודה מאוד לייעוץ
תודה
 
פרופ' יורם בוינובר  
18:57 01.03.14
התופעה שכיחה וחולפת עם הזמן. נסי לדלל הפורמולה בכ10% מים ,זה מקל על היציאה. התרופות לגזים לא יעילות.
שלום רב,בני נולד לפני שלושה שבועות והשתחרר עם צהבת 12.5. הוא ניזון מהנקה ופורמולה בממוצע כל 3 שעות באופן של מדי פעם הנקה ופורמולה לסירוגין. הוא עולה במשקל.יחד עם זאת יש נטייה של יום עצירות ויום שלשול חד פעמי של טיטןל גדוש ובמרקם "גרגירי".האם עליי לקחתו לרופאה על אף גילו?יש מה לעשות מבחינתי?מזונות מסויימים לא לאכול?אני משלבת פורמולה משום שאין מספיק חלב. יצויין שגם החלפתי את סוג הפןרמולה ולא עזר. מדי פעם כשהוא מתענה בעצירות אני נןתנת בייביזים.כמו כן אחותו בת שנתיים גם היא עם שלשולים מדי פעם.מה עליי לעשות???אודה לעצתכם
הכל נשמע בטווח הנורמה לגילו
 
מ
18:10 26.02.14
שלום רב, לאור העובדה שהשלשולים המשיכו ובני התנהג באופן שונה מהרגיל,הלכנו לרופא במיון. דם סמוי לא היה והוא הניח שכנראה זה סוג של וירוס עקב ממצא של כדוריות דם לבנות המראות על זיהום לפי הסברו.אנחנו אמורים לחזור על ספירת דם.השלשולים ממשיכים,מימיים מאוד וצהובים או ירוקים.התינוק נוטה להיות עצבני רוב הזמן.בהנחה שזה אכן וירוס כלשהו מהי המלצתך?איך לטפל?האם ייתכן שזה משהו אחר?נדרשת בדיקה גסטרו כלשהי? תודה.ערב נעים
בתי בת חמישה חודשים, יונקת באופן מלא. בכל בוקר, החל מסביבות חמש ועד שהיא מתעוררת בסביבות שבע, היא מתחילה להתפתל ולבכות במיטה. אם מרימים אותה היא לא מתעוררת, אלא נרגעת וחוזרת לישון.

בנוסף, היא מתעוררת המון פעמים בלילה בבכי (לפעמים כל שעתיים, לפעמים כל שלוש) ונרגעת רק כשאני מניקה אותה, וזה למרות שהיא הולכת לישון במיטה שלה ונרדמת בלי התערבות שלנו.

אנחנו די משוכנעים שזה נובע מגזים או כאבי בטן.

עד מתי המצב הזה נורמלי ומתי מצריך פנייה לרופא?

אציין שניסיתי להפסיק לאכול מוצרי חלב ולא ראיתי שינוי במצב.
תודה רבה
 
ד''ר בתיה וייס  
12:58 24.02.14
יש לעתים המשך של ה"גזים" עד גיל 6-7 חדשים. בכל מקרה כדאי שתבדק על ידי רופא הילדים
וסבלנו מזה מאוד עד שבעצת רוקחת השתמשנו בגרפווטר שמאוד הקל על המצב. הוא טבעי לגמרי ועדיף לדעתי על תכשירים שהם תרופתיים. ממליצה לך גם להתייעץ לגבי העניין עם רוקח או לעשות בדיקות אם המצב ממשיך
 
ראובן
13:34 23.02.14
שלום. יש לי ילדה בת 10 עם בעיות התפתחותיות קוגנטיביות ומוטוריות - בין השאר היפוטוניה בשרירים. היא נוהגת גם לשים דברים בפה כמו ילדים קטנים.

בשבועות האחרונים קורה לא לא פעם שהיא משתנקת קצת, או שאחרי אוכל היא מרגישה לא טוב (היא לא מדברת כך שאפשר לדעת רק לפי מראה פניה ומצב רוחה). מספר פעמים היא הקיאה בסמוך לזמן האכילה, ואתמול כשעתיים אחרי האכילה.
מלבד זאת יש לה שלשולים שבאים והולכים לאחרונה, וגם (אולי זה קשור) נזלת וליחה.

מה צריך לעשות? האם זה יכול להיות גוף זר? איך בודקים? כמה זה דחוף?
רופא המשפחה שלח אותנו לרופא א.א.ג. ואם הוא לא ימצא כלום אמר שנלך אולי לגסטרואנטרולוג. אני חושש שזה דחוף...

תודה
 
ד''ר בתיה וייס  
12:57 24.02.14
כדאי לבצע בליעת בריום ולראות אם יש עדות לבעייה אנטומית. אם לא- יתכן ומדובר ברפלוקס - צריך יעוץ גסטרו'.
 
ראובן
13:37 24.02.14
שלום
בתי בת החמש אובחנה מגיל שנה עם צליאק ואנו מקפידים מאוד על דיאטה ללא גלוטן. לאחרונה מתלוננת הרבה על כאבים ברגליים בעיקר סביב הקרסוליים ברגל אחת יותר מהשניה. הכאבים מתגברים בעיקר בערב ויש לילות שהיא מתעוררת משינה בוכה וצועקת מכאבים.
עד כה ייחסנו זאת לכאבי גדילה אולם ישנה דאגה שמא אנחנו מפספסים משהו.
לציין שהילדה פעילה מאוד במשך היום ורק בערב יש ממש כאב שמפריע לה.
האם יכול להיות קשור לצליאק?
מה מציעים לבדוק? מה חשוב לשלול
תודה
אמא של...
לעתים יש מחלת מפרקים יחד עם צליאק. כדאי שתבדק על ידי רופא מפרקים ובמקביל לבצע בדיקות של מדדי דלקת ספירת דם
תנוקת בת 5 שבועות שבב"ד נמצאו עלייה בתפקודי כבד כדלהלן:
AST-57 כשהטווח התקין נע בין 15-60
ALT-52 כשהטווח התקין נע בין 13-45
ALKALINE PHOSP-347 כשהטווח התקין נע בין 124-341
BILIRUBIN TOTAL-3.76 כשהטווח התקין נע בין 0.3-1.2
BILIRUBIN DIRECT 0.55כשהטווח התקין נע בין 0 -0.2
BILIRUBIN INDIRECT -3.2 כשהטווח התקין הוא 0.2-0.8
GGT -89 כשהטוח התקין הוא15-132
TOTAL PROTEIN -5.17 כשהטווח התקין הוא 5.7-8
ALBUMIN-3.9
GLOBULIN-1.28
בנוסף פוטסיום -5.2
לציין, שהיא טופלה בפוטו למשך יממה בגלל רמות בלירובין גבוהות (עד 16) לאחר הלידה.
אציין שבהריון איתה אושפזתי במח' להריון בסיכון גבוה למשך כ3 חודשים עקב כולסטזיס
ורמות GOT וGOT הגיעו עד 600 האם זה קשור?

מה יכולה להיות הסיבה לתפקודי הכבד הגבוהים?
האם דורש טיפול?
 
ד''ר בתיה וייס  
13:00 24.02.14
הבדיקות גבוליות לגיל. דורש מעקב ובמידה ולא משתפר בדיקות נוספות.
שלום רב,
בתי בת ה- 6.5 הראתה לי את נייר הטואלט המוכתם בדם (כתם בקוטר 2 ס"מ לערך של דם טרי ואדום)- זו הפעם השניה השבוע, מיד עם סיום עשיית צרכיה.
בדקתי את האיזור הרקטאלי שלה ולא נראה שישנו פצע כלשהו על פני השטח. אין כאבים. בנוסף, בדקתי את הצואה וגם שם לא מצאתי סימני דם (אך, אינני רופאה...)
אנו גרים בחו"ל, במדינת עולם שלישית (שליחות מטעם המדינה) ואודה לך אם להנחות אותי אילו בדיקות יש לבצע כדי לגלות מאין נובע הדימום.
תודה מראש,
הגר
 
ד''ר בתיה וייס  
12:54 24.02.14
יש לבצע קולונוסקופיה אם הדימום חוזר.
 
קרן
00:47 21.02.14
שלום, הבת שלי בת שלושה חודשים, יש לה ריפלוקס , שוקלת 5 קילו, התזונה שלה פעם הנקה ופעם נוטרילון ar. מבחינת תרופות היא מקבלת זנטק פעמיים ביום 1cc, כמו כן גביסקון אחרי כל הנקה. הזנטק מקל כל עוד היא מקבלת אותו לפני הנקה (חצי שעה לפני), כך נוצר מצב שבהנקות של הבוקר והערב ישנה הקלה אך בהנקה של אמצע היום היא סובלת מהצרבת. האם מומלץ (ומותר) לחלק את מתן הזנטק לשלוש פעמים ביום? אם כן באיזה מינון? או שעדיף להשאיר פעמיים ביום ולעלות את המינון? בתודה מראש, קרן
 
ד''ר בתיה וייס  
12:54 24.02.14
ניתן לחלק ל-3. מינון על פי הנחיות הרופא שלך
 
מיט
16:26 16.02.14
לבתי בת ה3 חודשים יתגלה לפני כחודשיים ריפלוקס סמוי היא הייתה ממש צורחת בזמן האכלה ובאי שקט כל היום התחלנו להאכיל אותה אנפמיל ar זה הקל עלייה קצת בהאכלה אבל עשה לה עצירות המליצו לי על נוטרילון ar ולתת לה זנטק לאחר 3 שבועות זה עשה ממש פלאים הילדה אוכלת רגועה אבל הנוטרילון ar עושה לה ממשש כאבי בטן עד כדי כך שקשה לה לישון יש לה מלא גזים והיא מתפתלת מכאבים תוך כדי השינה עד שמתעוררת בצרחות רציתי לדעת אם יש אפשרות לחזור לי איתה לפורמולה רגילה כמו מטרנה אקסטרה קר ולהוסיף קורנפלור אם זה גם עוזר לריפלוקס
 
ד''ר בתיה וייס  
08:16 17.02.14
בהחלט. ניתן להסמיך פורמולה עם קורנפלור
שלום
בתי בת החודש וחצי אובנה על ידי רופא ילדים כסובלת מריפלוקס סמוי, על פי התיאור שלנו של אי שקט וקושי בהנקה. התחלנו טיפול בזנטק פעמיים ביום.
אני לא יודעת אם אכן יש קשר בין השניים, אבל מאז תחילת הטיפול בתי סובלת מעצירות, בנוסף לגזים מהם סבלה. היא ניזונה מהנקה מלאה ומיציאות רבות ביממה היא עושה יציאה אחת ליומיים. השינוי נעשה בבת אחת ולא באופן הדרגתי.
במהלך הלילה בעיקר היא מתאמצת נורא לקקי במשך שעות רבות. הדבר מלווה בהתכווצויות וקולות מאמץ רבים.
התכווצויות אלו במהלך השינה הם אלו שגורמים לתוכן הקיבה לעלות וליצור ריפלוקס.
מעבר לקולות הסבל שמדירים שינה מעיני, גם הפחד שתחנק בשינה מהאוכל שעולה מעורר דאגה רבה.
האם יש דרך להקל על העצירות? יתכן והוא נגרם מהזנטק? האם אכן יש סכנת חנק בשינה?
,תודה
+ הוספת הודעה
   1 ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  167  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גסטרואנטרולוגיה ילדים   בעיות עיכול אצל תינוקות   גסטרו ילדים   כאבי בטן   שלשול   כאב בטן ילדים   בעיות עיכול   גזים
RSS RSS פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים