בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים עמוד 16

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים הוא המקום להתייעץ עם מומחים בתחום רפואת ילדים או גסטרואנטרולוגיה על כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול אצל תינוקות, בעיות עיכול ילדים, שלשולים, גזים, כאבי בטן, בעיות עיכול, עצירות, גסטרו ילדים ועו
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים:
פרופ' יורם בוינובר
לפרטים נוספים
ד''ר בתיה וייס
לפרטים נוספים
שלום,הילדה שלי בת חודש וחמישה ימים ואובחנה כסובלת מרפלוקס. עברנו לאינפמיל מה שהוריד לה את הפליטות כמעט לחלוטין אך לא את האי שקט והצרחות. קיבלנו מהרופא המלצה לזנטק. היא מסרבת בכל אופן לבלוע את התרופה(זנטק), ואין מצב שהיא תוכל להמתין אפילו 10 דק עד לאוכל- במידה והיא בלעה קצת.
מה קורה אם נותנים לה מיד לאחר הזנטק אוכל? והאם ניתן לערבב את זה עם משהוא, או אפילו לתת לה מיד אוכל?
תודה מראש
 
ד''ר בתיה וייס  
09:15 21.01.13
ניתן לתת בין הארוחות
 
יעל
09:59 16.01.13
שלום,
הבן שלי בן חצי שנה.אני מניקה בעיקר ומשלבת גם מטרנה חלבית..התחלנו מוצקים.
בגיל חודשיים הופיע דם בצואה.עשינו תרביות צואה שיצאו שליליות ובסופו של דבר הגענו לרופאת גסטרו שאיבחנה בוודאות פיסורה.מרחנו פרוקטו גליבנול 10 ימים והדם לא הופיע יותר. בשבועיים האחרונים שוב הופיע דם בצואה פעמיים,האם צריך לעשות בדיקות נוספות?אם מותר לי לשים שוב פרוקטו גליבנול?
דבר נוסף, עשינו ספרת דם לאחר שטיפלנו בפיסורה והיו אאוזינופילים 3.9% במקום 3%.מה זה אומר?האם זה קשור?
תודה מראש..
לפני שבוע נלקחו מבתי בת השנה בדיקות דם לצורך בירור עקב משקל נמוך של 6.700 ק"ג. הרופא הודיע לנו שבבדיקות נתגלו תפקודי כבד לא תקינים ("היסטריים" לדבריו) ושלח אותנו לבדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת נתגלו תוצאות "גבוליות". הרופא הפנה אותנו להמשך בירור בשניידר.
כאשר ביקשתי מהרופא לקבל הסבר על ממצאי הבדיקות הוא פטר אותי בחצאי משפטים סתומים. חשוב לי להבין מה מראה הבדיקה? מה פירוש התוצאות? מה זה "היסטרי" ומה זה "גבולי" וכמובן - מה המשמעות של כל זה. אשמח לקבל עזרה.
מצורף קובץ
תודה
עינת
אין קובץ מצורף.
 
עינת
 
19:10 13.01.13
 
ד''ר בתיה וייס  
10:10 15.01.13
ישנה עלייה קלה-בינונית באנזימי בכבד. אין "היסטריה". לעתים נגרם על ידי מחלות וירליות רגילות. יש להשלים בירור
שלום,

בני כבן שנה וחודש ומרבה בשבועיים האחרונים לעשות צואה. ברמה של כמעט 10 חיתולים לערך ליום ואף גם בלילה (לפחות פעמיים). הצואה היא מאוד חומצית ורכה עד כמעט שלשול לפעמים, מה שגרם לו לתפרחת חיתולים קשה.
יש לציין, כי יוצאות לו 4 שיניים במכה - 2 חותכות מרכזיות והן 2 טוחנות. נעשתה לו בדיקת צואה שיצאה תקינה.
כל השבועיים הללו מתפקד רגיל - אוכל, שותה, משחק... רק ביומיים האחרונים חסר תאבון.
ברשותכם מס' שאלות:
1. ממה יכול לנבוע ריבוי היציאות? האם יכול להיות שהכל בגלל יציאת השיניים? כבר יצאו לו שתי שיניים ולא היו לו תופעות ככה...
2.באיזה מישור עוד כדאי לבדוק?
3. הוא כבר שבועיים עם דזיטין כנגד התפרחת שכל הזמן באה והולכת אפילו שמחליפה לו בלילה בגלל הצואה החומצית, זה לא מסוכן?
4. האם יש משהו בתזונה שאפשר לעשות שיקל עליו?
 
מישהי
14:03 12.01.13
שלום רב
יש לי תאומים בניי 17 מטיפולי IVF בן ובת לאחרונה הילדה מבניהם חלתה ובמהלך בדיקות נתגלה שהיא נשאית של הפטיטיס C אך המחלה לא פעילה נשלחנו למעקב אצל רופא כבד שאמר שאין צורך בהמשך מעקב ולשאלתי אם בגלל שהיא תאומה יש צורך לבדוק אם גם התאום נשא של הפטיטיס נאמר לי שאין צורך .
האם זה נכון לא לבדוק את התאום?
האם זה נכון לא להיות בהמשך מעקב עם הילדה?
והשאלה העיקרית אם היא נשאית האם יש סיכוי שזה יהיה פעיל ומה עלול לגרום לפעילות המחלה?
תודה מראש
אמא
 
ד''ר בתיה וייס  
16:33 13.01.13
באם נתגלו רק נוגדנים ואין עדות לוירוס עצמו ( Hepatitis C RNA) אין צורך בבדיקות,
 
רחל פרל
01:47 12.01.13
שלום רב.
נכדתי בת חמישה וחצי חדשים. ינקה עד לפני כחודש וקבלה תוספת של סימילק ג'נטל. הפסיקה לינוק מיוזמתה. מזה שבוע מסרבת לאכול מבקבוק . פנינו לרופא ילדים והוא העלה השערה שהיא אלרגית ללקטוז והציע תחליף פורמולה ללא לקטוז. התינוקת מסרבת לאכול את התחליף. התינוקת עירנית , חייכנית ופעילה. אודה על עצתכם.
 
ברכה
09:37 12.01.13
אפשר גם להוסיף כפית דייסת וניל לבקבוק, זה לרוב עוזר. וכדאי שמישהו אחר יתן את הבקבוק כי מהאמא מריחים "ציצי"...
 
ד''ר בתיה וייס  
16:29 13.01.13
איני רואה מקום לפורמולה ללא לקטוז במצב זה. חזרו לפורמולה רגילה, להמנע מלהאכיל בכוח.
שלום,

בני כבן שנה ולאחרונה (שבוע וחצי האחרון) יש לו הרבה יציאות רכות, לפעמים עד כמעט שלשול. יוצאות לו שתי שיניים למעלה, מה שיכול אולי להעיד על הסיבה.
אך, מה שמטריד הוא שהחל לעשות בלילה גם כן צואה ברמה של פעם או פעמיים לפחות. הקקי מאוד חומצי, וזה אף גרם לתפרחת חיתולים חריפה.
הוא נמצא במסגרת של גן והתזונה שם לא השתנתה. על מה יכולה להעיד התופעה הזאת של ריבוי צואה הן ביום והן בלילה?
תודה מראש,
 
ד''ר בתיה וייס  
16:27 13.01.13
כדאי לבדוק צואה לפרזיטים ובדקיה סרולוגית בדם לצליאק
 
אנג'לה
16:47 06.01.13
שלום רב. יש לי ילד בן 3 וחצי ובשבועיים האחרונים הוא מקיא 3 פעמים ביום. הוא אוכל טוב ואז אחרי האוכל בא לו להקיא. מה אפשר לעשות? תודה
 
פרופ' יורם בוינובר  
14:50 09.01.13
לרוב הגורם הוא מצב לאחר מחלה זיהומית במע העיכול. רצוי לא לתת מנות גדולות מדי של אוכל או שתיה. במידה וזה מחריף או לא מסתדר הרופא המטפל ימשיך הברור
שלום רב,
לאחרונה ערכנו בדיקות דם חוזרות של תפקודי כבד וברזל לביתי בת ה-5, בהפרש של חצי שנה מהבדיקות החוזרות.

הערכים שיצאו בבדיקות האחרונות הם:

AST- 42 U/L כאשר הטווח הוא בין 0-35
ALT- 16 U/L כאשר הטווח הוא בין 0-35
ALKALINE PHOSPH - 333 U/L כאשר הטווח הוא בין 96-297
BILIRUBIN, TOTAL- 1.53 MG כאשר הטווח הוא בין 0.3-1.2
BILIRUBIN, DIRECT- 0.23 MG כאשר הטווח הוא בין 0-0.2
BILIRUBIN, INDIREC-1.30 MG כאשר הטווח הוא בין 0.2-0.8
GGT- 16.3 U/L- כאשר הטווח הוא בין 4-22
IRON- 140.7 UG כאשר הטווח הוא בין 50-120
TRANSFERRIN - 284 MG כאשר הטווח הוא בין 203-360
FERRITIN- 34.2 NG כאשר הטווח הוא בין 10-291

יש לציין שאני די לחוצה מהתשובות.....

אשמח מאד עם אוכל לקבל תשובה הכי ברורה שניתן לגבי התוצאות. על מה זה יכול לרמוז? מה ניתן לשלול?

תודה מראש ויום טוב...
 
פרופ' יורם בוינובר  
14:48 09.01.13
הבדיקות אינן מרשימות רצוי מעקב רופא מטפל .
שלום,
יש לי בן בן חודשיים וחצי הסובל מריפלוקס ומקבל זנטק 3 פעמים ביום, 1 CC כל פעם. נאמר לנו לתת לו את הזנטק רבע שעה - עשרים דקות לפני האוכל, אך לפעמים הוא נרדם לאחר מתן התרופה ואיננו יודעים אם להעיר אותו כדי להאכיל אותו או לתת לו לישון - ואז הוא יכול לישון שעה, או אפילו כמה שעות אם מדובר במתן השלישי של התרופה. באינטרנט מצאתי מידע סותר בנושא. האם זה בסדר שיקבל זנטק ויאכל רק שעה או יותר אח"כ?
ושאלה נוספת - מהו מספר השעות המינימלי שצריכים לחכות בין מתן מנת זנטק אחת לשניה?
תודה רבה על עזרתכם,
עינת.
 
פרופ' יורם בוינובר  
10:04 06.01.13
ענין הארוחה אינו קריטי. במידה וזה לא מסתדר לתת לפני הארוחה ניתן לתת גם אם הארוחה מתאחרת. רצוי לתת כל 6-8 שע.
אשר אביו חולה צליאק.
בנתיים התחלנו טעימות של פרות וירקות לצד יניקה. גיל 5.5 חודשים.

האם לחכות ככל הניתן או לחשוף כבר עכשיו?

תודה.
אין הוכחה כי חשיפה מאוחרת מפחיתה סיכון, ואולי להיפך
 
אסנת
09:53 01.01.13
שלום,
התינוק שלי בן 3 חודשים וכמה ימים וניזון מתמ"ל. מאז שנולד פלט לא מעט. לפני שישה ימים הוא החל להקיא. ביומיים הראשונים הקיא פעם אחת ביום (בד"כ בערב), ומאז הוא מקיא פעמיים ביום. עברנו לאינפמיל ובנוסף זנטק (שניהם מלפני 4 ימים). יש שתן וצואה. הוא חלש מאוד ונראה כי סובל מאוד. מה יכול להיות הגורם לכך?
 
ד''ר בתיה וייס  
07:22 04.01.13
מלבד הסיבה של רפלוקס בו אתם מטפלים יש לשלול בעיות אנטומיות, היצרות השוער, זיהומים. יש לבצע בדיקות דם ושתן וסונר של שוער הקיבה.
 
ויקי
14:40 24.12.12
שלום רב
בתי בת חודשיים ניזונה מת"מל חלבי בלבד,עושה ביום כ-9 יציאות לפעמים מימיות ודמיות,לאחרונה גם לא עולה במשקל יש לציין שאוכלת מסודר כל 3 שעות 120cc.בבדיקת דם סמוי בצואה יצאה חיובית.
איך אדע אם זה רגישות לחלב פרה או אי סבילות ללקטוז?
 
ד''ר בתיה וייס  
07:19 04.01.13
אי סבילות ללקטוז נדירה ביותר בגיל זה ואינה גורמת ליאה דמית. מדובר קרוב לודאי באלרגיה לחלבון חלב פרה ומומלץ להחליף לפורמולה מפורקת.
 
ענת
17:05 31.12.12
שלום רב
לבתי בת שנה וחצי יש תולעים. נתנו לה שלוש כפיות של ורמוקס בשלושה ימים. אני מבינה עכשיו שזה יותר מדי וצריך לתת רק כפית אחת ועוד אחת אחרי עשרה ימים. יש לי שתי שאלות 1. האם זה מסוכן?2. האם לתת עוד כפית עוד עשרה ימים? תודה!
 
טלי
19:05 22.12.12
שלום רב,
אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.
 
ד''ר בתיה וייס  
09:07 23.12.12
במדור מיועד לתשובות על שאלות קליניות
שלום רב
בתי בת שנה וארבע משלשלת כבר חודשיים מאז שנכנסה לגן. זה בדרך כלל פעם ביום לא מימי למרי אבל רחוק ממוצק. עשינו בדיקות תרבית צואה, טפילים ורוטה. ויצא תקין. התחלנו תחקיר רגישויות לאוכל עם רופאת הילדים. אתמול גילינו שיש לה תולעים האם זה יכול להיות סיבה לשישול של חודשיים?
תודה, ענת
 
ד''ר בתיה וייס  
09:06 23.12.12
זו אינה סיבה לשלשול
שלום,
הילדה החלה לסבול בצורה קשה רוב שעות היום,
אחרי שפלטה קצת הוחלט לנסות לתת לה אינפמיל.
המזון היה לה טוב 3 שבועות,, הילדה הייתה רגועה ושמחה
אך החלה לסבול מעצירות.
נתנו לה עגבניה ושזיפים, עזר אך חזר והיא ממש סבלה.
החלפתי לה לנוטרילון החדש, עכשיו סובלת משלשולים וקיבה עצבנית.

מה לעשות??
אפשר להסמיך מטרנה רגילה? איך עושים זאת?
 
יעל
10:18 10.12.12
שלום,
הבן שלי בן חמישה חודשים.יונק בעיקר ומקבל פעם עד פעמיים בשבוע מטרנה חלבית.התחלנו מוצקים.
בגיל חודשיים הופיע דם בצואה.עשינו תרביות צואה שיצאו שליליות ובסופו של דבר הגענו לרופאת גסטרו שאיבחנה בוודאות פיסורה.מרחנו פרוקטו גליבנול 10 ימים והדם לא הופיע יותר. בשבועיים האחרונים שוב הופיע דם בצואה פעמיים,האם צריך לעשות בדיקות נוספות?אם מותר לי לשים שוב פרוקטו גליבנול?
דבר נוסף, עשינו ספרת דם לאחר שטיפלנו בפיסורה והיו אאוזינופילים 3.9% במקום 3%.מה זה אומר?האם זה קשור?
תודה מראש..
 
הילה
18:23 04.12.12
שלום רב,
בני בן 3.5 וסובל עדיין מגזים ועוויתויות בבטן במשך כל היום.
רופאת המשפחה הציעה לעבור לפורמולה ללא לקטוז.
האם מלבד חוסר מולד באנזים הלקטאז, תיתכן אי סבילות ללקטוז אצל תינוקות?
יש לציין שאינו סובל משלשולים.
אני יודעת שהלקטוז חשוב לגוף, ואיני רוצה לעבור סתם לפורמולה ללא לקטוז.
האם מעבר זמני יכול לפתור את בעיית כאבי הבטן?
תודה מראש
הילה
 
אורית שלם
11:30 05.12.12
אם הרופא אבחן אי סבילות ללקטוז והציע לעבור לפורמולה ללא לקטוז, הייתי שומעת בקולו... בכל מקרה, במידה ואינך רוצה למנוע לקטוז מהתינוק בשלב זה, את יכולה לנסות לתת משהו לעיכול עדין, כמו סימילאק קומפורט שמכילה מעט לקטוז וחלבון מפורק וככה היא קלה יותר לעיכול.
 
אחת שיודעת
13:48 06.12.12
של סימילאק קומפורט. זה שקוף, קומברסיישן....
אם הרופא המליץ על נטול לקטוז, תני נטול לקטוז, שום "קשקוש" אחר.
רק בריאות!
 
ד''ר בתיה וייס  
09:22 09.12.12
קשיי עיכול בתינוקות לא תמיד חולפים בגיל 3 חד'. בהחלט ניתן לעבור לפורמולה ללא לקטוז
 
עופר
07:42 10.12.12
שלום רב,הבן שלי תאום בן שנה ו-11 חודשים מגיל אפס עם תאבון מטורף.
הוא כל הזמן רוצה לאכול ושניגמר בוכה ורוצה עוד,שרואה שמישהו אוכל רוצה גם,אסור בשום פנים ואופן לאכול לידו. אנחנו לא תמיד נותנים לו ועושים את הסטופ שצריך,מה שכמובן מכניס אותו להיסטריה של בכי . אבל ברצוני לדעת האם זה תקין ?? האם יש דבר כזה חור בקיבה ?? האם הילד לא מרגיש שובע??? לעומתו אחותו התאומה בדיוק הפוך בלי תאבון ואוכלת מעט.
הוא נולד 1.700 בשבוע 34 והיום שוקל 13 קילו.
מה דעתך בנושא ???
תודה,עופר.
 
ד''ר בתיה וייס  
08:37 10.12.12
מושג של "חור בקיבה" אינו ידוע לי. המשקל כעת הוא באחוזון 50-75 לגיל . איני יודעת אם יש "שבירת" אחוזונים כלפי מעלה. במידה וכן- ממליצה על יעוץ אנדוקריני.
+ הוספת הודעה
   1 ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  155  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גסטרואנטרולוגיה ילדים   בעיות עיכול אצל תינוקות   גסטרו ילדים   כאבי בטן   שלשול   כאב בטן ילדים   בעיות עיכול   גזים
RSS RSS פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים