בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים עמוד 16

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים הוא המקום להתייעץ עם מומחים בתחום רפואת ילדים או גסטרואנטרולוגיה על כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול אצל תינוקות, בעיות עיכול ילדים, שלשולים, גזים, כאבי בטן, בעיות עיכול, עצירות, גסטרו ילדים ועו
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים:
ד''ר בתיה וייס
לפרטים נוספים
פרופ' יורם בוינובר
לפרטים נוספים
 
הילה
22:20 27.02.13
בתי בת שנה ושלושה חודשים סובלת מזה כ4 ימים משלשולים והקאות.
אצל האם התגלה חיידק הליקובקטור פילורי, האם יש סיכוי שגם הילדה נדברה?
מה עושים? האם בדיקת צואה תוכל לעזור?
 
ד''ר בתיה וייס  
08:46 03.03.13
אין צורך בבדיקה זו.
שלום,

לבתי בת ה-4 חודשים הומלץ ע"י רופא הילדים תזונת אינפמיל החל מגיל שבוע בגלל תלונות בעיקר של אי שקט ולעתים הקאות. לאחר בדיקת גסטרו שקבעה כי הכל תקין אצל הילדה, וכי בעצם לכל התינוקות ישנו ברמה מסוימת ריפלוקס. אני מעוניינת כרגע להחזיר לאוכל "הרגיל" ולתת לה סימלאק.
שאלתי היא האם יש לעשות זאת בהדרגה? האם כדאי לחכות עם המעבר? כרגע היא כבר לא מקיאה/פולטת אלא אם כן היא ממש מחרחרת מנזלת וליחה.
האם יכול להגרם לה איזשהו נזק במעבר?
 
יעל
12:46 26.02.13
יש לציין, שהיא אינה לוקחת תרופות כגון זנטק או לוסק, משום שהייתה תמיד מקיאה אותן לאחר מכן. ולא מסמיכה לה את האוכל.
 
ד''ר בתיה וייס  
09:59 27.02.13
לא. ניתן לעבור
 
חלי
12:12 24.02.13
שלום
במהלך ההריון לא הודגם כיס מרה. בצענו את כל הבדיקות הגנטיות ואת בדיקת מלחי המרה בצרפת - הכל חזר תקין.
ילדתי לפני ארבעה ימים ובבדיקת אולטרסאונד לתינוקת לא הודגם כיס מרה.
בוצע בדיקת תפקודי כבד ובילוריבין הכל תקין.
כמו כן, הצואה של התינוקת תקינה.
למרות זאת הופנתי לשניידר להמשך מעקב אצל גסטרולוג, לשלילת בילאטריה אטריזיה.
שאלתי, לאור הממצאים הקיימים מה הסיכוי להימצאות המחלה אצל התינוקת?
האם אני אמורה לבדוק עוד משהו?

אודה על תשובתכם, אני מודאגת!!!
 
ד''ר בתיה וייס  
09:10 25.02.13
קיים עדיין סיכון קטן שמדובר באטרזיה ביליארית ( לעתים מתפתחת צהבת אחרי 1-2 שבועות. דרוש מעקב
 
מיטל
13:24 31.01.10
בתי בת 3 חוד' פלטה בשישי בצהריים פליטה דיי גדולה קוטג'ית כזאת והיה שם כמה כתמים קטנים שצבעם היה בורדו בהתחלה לא ידעתי אם זה דם וחשבתי שאולי זה מהלוסק שנתתי לה חצי שעה לפני (למרות שהלוסק בכלל צהוב...)
בארוחה אחרי זה גם פלטה וגם בפליטה הזאת הופיעו מעט כתמים. התייעצתי עם אחות מכבי שאמרה לי להגיע למוקד.
במוקד הרופאה אמרה שלדעתה זה קשור לריפלוקס ואמרה שאני צריכה להתייעץ/ לראות גסטרו. היא לא היתה בלחץ מזה ואמרה שרק אם תהיה החמרה ללכת למיון . בארוחה האחרונה לפני השינה לא היו כתמים בפליטות. בנוסף היא מרגישה טוב ואין שום משהו מוזר בהתנהגות שלה.
היא בעיקר אוכלת אינפמיל ויונקת רק פעם אחת ביום (לצערי לא רוצה יותר מזה ).
אתמול כמעט ולא היו פליטות וגם היום אז כרגע אין דם.
האם זה משהו שקורה בריפלוקס ?

תודה רבה מראש על ההתייחסות.
שבוע נעים, מיטל
 
ד''ר בתיה וייס  
15:53 31.01.10
מכיון שלא ברור מה מהות הכתמים איני יכולה לדעת.
ד"ר וייס בתיה שלום,

לדעת הרופאה שבדקה במוקד מדובר בכתמי דם (לפי מה שראתה על החיתול בד)

האם זוהי תופעה מוכרת בריפלוקס? אתמול והיום כמעט ולא פלטה כך שבנתיים אין סימני דם נוספים.

איך אפשר לבדוק זאת יותר לעומק ?

תודה על התייחסותך ולילה טוב
 
ד''ר בתיה וייס  
09:03 02.02.10
רפלוקס עלול לגרום דלקת בושט ואז יתכן דימום- די נדיר שקורה. באם אין דימום נוסף אין צורך להמשיך בירור , המשך זנטק/לוסק.
דר' בתיה וייס בוקר טוב,
לפני כשבועיים וחצי פניתי אלייך לגבי ביתי בת ה-3 חודשים הסובלת מריפלוקס עקב פליטה עם כתמי דם. מאז חזרו עוד 3 פעמים כתמי הדם (פעם בשבוע בערך ולא כמות גדולה) . לאחר התייעצות עם פרופ' שמתמחה בגסטרו ילדים הוא הציע לעשות לה גסטרוסקופיה. האם גם את חושבת כמוהו? האם יש בדיקה חלופית נעימה יותר שאפשר לעשות?
אגב רופאת משפחה המליצה לנסות לעבור לפורמולה צמחית (כיום היא ניזונה בעיקר מאינפמיל - ניסנו מעבר לנוטרמיגן לכמה ימים ולא עשה לה טוב - שילשלה המון והקיאה מזה). האם יכול לעזור פורמולה צמחית לדעתך (כמו סימילאק/ מטרנה)?
יש לציין שהיא מטופלת בלוסק ויחסית המצב שלה יציב ורגוע.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה מראש ויום נעים
מיטל
 
אסף
14:18 20.02.13
אשמח לדעת מה המב של הבת שלך היום מכיוון שאותו המצב יש לי עם בני הקטן
 
ד''ר בתיה וייס  
09:22 16.02.10
ממליצה על גסטרוסקופיה.
ביתי בת 3.5 חודשים שוקלת כ5 ק"ג מאובחנת כחודש וחצי עם ריפלוקס ניזונה מאינפמיל ןמקבלת זנטק 0.6 פעמיים ביום. מזה יומיים מתפתלת בשעת האכילה וסובלת מכאבי בטן נרגעת רק שאני מחזיקה לה את הבטן. האם יש להעלות את המינון של הזנטק או יש סיבה אחרת להתפתלויות והקשתת הגב שחזרו.. אודה על תשובה מהירה.
רציתי לציין שהכאבים חזרו בשלושה הימים האחרונים, לפני כן הייתה רגועה. כעת מתפתלת, מקשיתה גב וזורקת את עצמה בבכי מרורים. עושה רושם שהתרופה הפסיקה לעזור. ניסיתי לעבור לסימילאק עם הסמכה והמצב זהה. יש לציין שלא פולטת או מקיאה שניהם. מה עדיף לעשות? אודה על תשובותכם המהירה
בבקשה תייעצו לי מה לעשות....כבר מיואשת
 
ד''ר בתיה וייס  
14:48 17.02.13
ניתן להעלות את מינון התרופה- פני לרופא הילדים, גם כדי לשלול סיבות אחרות לאי שקט
תודה על התשובה . לכמה להעלות את המינון אם משקל הילדה 5 ק"ג
שלום רב,
מאוד אודה לתשובתך המהירה...
בני בן שנה וחמישה חודשים יומיים עם ום גבוה 40 ו... האקמול לא משפיע כמו בד"כ בחום כזה.רוב היום סמרטוט ולא רגוע.מידי פעם יש הפוגות קצרות. מנוזל ומשתעל.בבוקר שלשל בכמות ממש גדולה שזה עבר את 2 שכבות הבגדים.המון תנועה בבטן ועכשיו שלשול עם ריר לבן??כמות לא כזו שממלאת את החיתול אבל גם לא הפרשה קטנה....האם ריר לבן כשלשול מוכר?האם זה מסוכן??מה מומלץ לעשות?
 
ד''ר בתיה וייס  
13:00 17.02.13
יש לשלוח תרבית צואה ולשקול אנטיביוטיקה- הפנייה היא לרופא הילדים
שלום,
בני בן חודש וחצי, סובל מרפלוקס. פולט המון ומקיא בקשת פעם-פעמיים ביום.
סובל מאוד בזמן האכלה וגם שעות אחריה... צורח, מקשת את הגב אחורה, זורק את הראש אחורה וממש מנסה לצאת לי מהידיים.נראה שיש לו בחילה וכאבים...
רופאת המשפחה נתנה אינפמיל. בנתחלה זה עזר לפליטות אבל כמובן שלא לסבל הבלתי פוסק מעניין האוכל.
אז התחלנו עם זנטק פעמיים ביום 1cc.
הפליטות חזרו, אבל לא בתדירות של לפני האינפמיל.. והסבל עודנו איתנו... ואנחנו כבר שבוע על זנטק.
הילד פשוט רוצה לאכול אבל לא מצליח לסיים בקבוק ולכן אוכל קצת בתדירות גבוהה, אוכל צורח מכאב, אחר כך שוב רעב, כאב וכן הלאה...
לא מסוגל להיות במאוזן גם עם הגבהה. פולט ומתפתל מכאב תוך כדי שינה גם אם עברה שעה וחצי ממועד הארוחה...אם כבר מצליח לישון זה רק בסל קל...לעיתים רחוקות מאוד ישן מעט בעריסה.
כמו כן משתעל שיעול משתנק מידי פעם.
מה עוד אפשר לעשות??? המצב בלתי נסבל...
כמו כן איך אפשר להקל את עניין מתן הזנטק זה מר בטרוף והוא ממש נראה סובל כשהוא בולע את זה....
אגב, נראה שהאינפמיל עושה לו כאבי בטן...?
תודה רבה,
שרה.
 
ד''ר בתיה וייס  
12:59 17.02.13
יש אופציות טיפוליות נוספות במידה ומדובר אכן ברפלוקס. לעתים אלרגיה לחלבון חלב פרה גורם לתלונות אלה וכדאי לנסות פ]ורמולה מפורקת יותר. פני ליועץ גסטרו' ילדים
שלום רב, ביתי בת 10 סובלת בחצי שנה אחרונה מכאב בטן שמלווה עם בחילות.(ללא הקאות) שמגיע "בגלים" לרוב בערב או בבוקר.
ביצענו בדיקת אליקופקטר שהגיע שלילי כמוכן בדיקת צואה שהגיע גם היא תקינה.
מה הסיבות לבחילות? ואילו בדיקות או לאיזה רופא עלינו לפנות?
תודה ההורים המודאגים
 
ד''ר בתיה וייס  
12:57 17.02.13
לפנות ליעוץ רופא גסטרו' ילדים
 
ג'סיקה
18:24 11.02.13
שלום רב

יש לי תאומים בני ארבעה חודשים.

אחד מהם סובל מאי שקט כמעט מגיל חודש שנרגע לתקופות. ניסיתי בעבר כמה סוגי פורמולות ואפילו NUTRAMIGEN כשראיתי שאין שיפור משמעותי הפסקתי. הוא מקבל מגיל חודש ZANTAC פעמיים ביום לפני כמה ימים התחלתי בהצעת הרופא אינפמיל AR הילד אומנם טיפה נרגע ביום הראשון אבל אז התחיל להיות יותר עצבני, עם התכווצויות בבטן ולמרות שאני ממש מכינה את הםורמולה ע"פ הספר הזרימה עם פיטמה איטית והוא מתעייף וכמובן עצבני כל היום עם פטמה 3 הזרימה ממש מהירה והוא מסיים את הבקבוק תוך 5 דקות, אבל לפעמיים גם מאוד מתעצבן. אני כבר לא יודעת מה לעשות????????? 2 הבקבוקים האחרונים היו של מטרנה והוא שוב נקרה קצת יותר רגוע .

אשמח לשמוע לעצתכם

תןדה מראש
 
ד''ר בתיה וייס  
10:15 14.02.13
|אי שקט הוא תופעה בלתי ספציפית ולא מצביעה בהכרח על רפלוקס או בעיות שקשורות במערכת העיכול.
 
גילי
21:50 10.02.13
בני בן חודש וחצי. יונק מלא ללא תוספות. בבית החולים נתן את הצואה המוקוניאלית ולאחר מכן לא עשה שום יציאה אלא רק אחרי שבוע ימים. הצואה שנתן היתה חרדלית עם גרגרים. מאז היתה לו יציאה כל שבוע ונראה כי מתאמץ מאד. מלפני שבועיים היציאות נעשו פחות תכופות והתארכו על פני עשרה ימים, בפעם האחרונה נראה בטיטול יציאה קטנה מאד ושחורה, לאחריה עשיתי לו עיסוי ובאותו היום עשה יציאה, שוב רכה עם גרגירים.בימים שלא עושה יציאה, רואים בטיטול או בפי הטבעת התחלה ( כמו הפרשה ) של יציאה בצבע חרדל. נכון לעכשיו לא הייתה לו יציאה כבר עשרה ימים. התינוק אמנם באי שקט אבל אני לא רואה שעושה מאמצים להוציא משהו. לא מאדים ולא מתאמץ. יש לציין כי יום אחרי שנולד ועד היום יש לו המון גזים בריח נוראי ( מזכיר ריח גופרית ) . אנחנו במעקב אצל רופאת המשפחה ששלחה אותנו לרנטגן שיצא תקין ( היא רצתה לשלול הירשפונג ). הרופאה טוענת כי כנראה זו הנטייה שלו אבל אני לא מסתפקת בתשובה הזו , נראה לי מוזר מאד שתינוק אין לו יציאות עשרה ימים. אני עושה לו עיסויים על בסיס קבוע ומנסה לעזור לו על ידי דחיפת מדחום אבל כלום לא קורה... אני ממש מודאגת. עלי עוד לציין כי נולד עם טונוס שרירים נמוך. אני מציינת את זה כי הבנתי שלפעמים עצירות היא רק ביטוי לבעיה נוירולוגית. האם יש לי ממה לחשוש? מה עושים? למי פונים?
 
ד''ר בתיה וייס  
10:31 11.02.13
אם לא נעשתה בדיקה רקטלית יש לבצעה. לעתים יש להרחיב את הבירור להירשפרונג
 
גילי
22:09 10.02.13
התינוק במעקב בטיפת חלב, עולה יפה מאד במשקל. כמו כן, הרופאה בדקה את פי הטבעת ונמצא תקין..
שלום. בני בן8 מוצי גיוקים במשך כול היום במשך חודשים. אין כשר לאוכל זה קורה גם בבוקר לפני ארוכה. עשינו אולטרה סאונד בתן והוא תקין גם בדיקת נשיפה לאלקובקתר וגם יצאה תקין. רופה גסתרו אמר שהילד בסדר איך לא אמר סיבה ומה הפתרון . מה עלי לעשות? תודה.
שלום,
הבן שלי בן 4 חודשים יונק בלבד. בחודש האחרון לערך הופעיו מספר פעמים 'חוטי' דם בצואה שלו, כמו כן הקיקי רירי. ניסיתי להסיר את מוצרי החלב מהתפריט שלי, אבל אני לא יודעת אם זה משפיע כי הדם ממשיך להופיע בערך אחת לשבוע וחצי שבועיים.
נעשתה תרבית שיצאה שלילית
רופא הילדים טוען שמאחר וההתפתחות תקינה ולא ניכר שהילד סובל ניתן להניח שזה שום דבר. הילד באמת מתפתח ועולה במשקל יפה אבל אני מאוד מודאגת.
מה כדאי לבדוק? אני אפילו לא יודעת לאיזה כיוון לפנות מבחינת הבדיקות, מה זה יכול להיות?
אני מאוד אודה אם תענו לי, אני מאוד מודאגת.
תודה
רוית
 
פרופ' יורם בוינובר  
10:49 31.01.13
אנינתומך בדברי הרופא שלך. התופעה שתיארת אינה נדירה. לא ממליץ על כל שינוי בכלכלה שלך או של התינוק. ממליץ השגחה בלבד.
תודה על התגובה,
בנתיים כמות הדם עולה .
היום היה דם טרי ולא חוטים בצואה. האם אתה עדין ממליץ על מעקב בלבד?
תודה
רוית
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:59 06.02.13
כן מעקב ובדיקת רופא מטפל את פי הטבעת.
שלום, בני בן חמישה וחצי חודשים וניזון מסימילאק מיום היוולדו. לפני שבועיים החלו שלשולים כל הזמן,6-8 פעמים ביום. יש לציין כי חוסן ברוטה טק כבר שתי מנות והאחרונה מס'' שבועות לפני תחילת השלשולים. אין לו חום או כל תופעת לוואי אחרת והוא במשך היום מתנהג כרגיל, אוכל כרגיל וסובל מאד בעת שלשול היות והישבן שלו ממש פצוע, כאילו שרפו אותו ויורד מהפצע אף דם. הייתי אצל שני רופאי ילדים ואף נשלחתי למיון בחשד להתפשלות (שנשללה) והרופאים לא ידועים מה לעשות ואיך לטפל בזאת. מזה עשרה ימים ניזון מסימילאק ללא לקטוז ולפני מס' ימים התחלתי להוסיף לו פעמיים ביום דייסת אורז לתמ"ל ופרוביוטיקה. ניסיתי לתת לו נוטרימיגן בהמלצת רופא אך הוא מסרב לאכול זאת. אתמול נתתי לו גזר פעם ראשונה. תכיפות השלולשים ירדה אבל עדיין משלשל. יש לציין שהוא מתנהג רגיל ומאד חיוני וכן שוקל כמעט 8 ק"ג. כמובן שנעשו בדיקות דם, צואה ואף רנטגן והכל נמצא תקין.
מהי המלצתכם? להמתין? אולי לשנות תתזונה לסימילאק ע"ב סויה או למטרנה צמחית?
תודה רבה
 
פרופ' יורם בוינובר  
21:55 30.01.08
סביר שלקה בזהום. הכלכלה שאת נותנת כעת טובה. פורמולה עם מעט דייסה ומרק הם בהחלט המזון המקובל בגיל זה. משקלו מצוין ולכן אין לדעתי בעיה רצינית. רצוי לא להעמיס עליו כמויות יתר. גם שתיה בין הארוחות רצוי שתוגבל.
בני בן ה 3 משלשל כבר כמעט שבועיים ללא חום או הקאות
בבדיקה נשללו וירוסים ופרזיטים
שאר התוצאות עדיין לא חזרו
כבר לא יכולה להחזיק אותו בדיאטה מבקש לאכל גם דברים אחרים
נמנעים ממוצרי חלב וכו'
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:58 06.02.13
הילד יכול לאכול הכל. רצוי עם זאת פחות נוזלים וכלכלה יותר מוצקה. ממליץ להפחית במיצים וחלב ניגר.
הילד שלי נולד פג שבוע 27 כיום הוא בן 4 וחצי חודשים וגילו המתוקן חודש וחצי. הוא סובל מריפלוקס מסיבי שמתבטא בהמון פליטות(זה לאחר שיפור כי בעבר הוא היה עושה אפנאות והינו מאושפזים איתו בטיפול נמרץ.) נוסף לכך הוא סובל מגזים בצורה נוראית הוא כל הזמו צורח ובוכה ולא יכול לישון. כאשר הוא אוכל הבטן שלו משמיעה המון רעשים כאילו היא ריקה ונכנס אויר.ואם כל זה הוא התחיל לסבול מעצירות דבר שבעבר לא היה לו אלא להפך הוא היה עושה כמה פעמים ביום. השאלה שלי היא האם עם הריפלוקס אפשר לתת לו משהו לגזים ועצירות כמו בייביזים? (שומעתי מכמה אנשים שזה מרדים האם זו תרופה מומלצת בכלל???אני חוששת לתת לו.) ושאלה נוספת מדוע יש את הרעשים בבטן האם זה סיבה לדאגה?
בתודה מראש לי.
האם ניתן לתת סימקול (בגיל 3 חודשים)-שמעתי שזה מומלץ כיוון שהתרופה לא נשארת בגוף (מפרקת את הגזים ויוצאת..)? אשמח לתשובה.תודה
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:57 06.02.13
רעשים זה גזים ונוזל- זה אינו מצביע על חולי. אין תרופה לגזים. גזים אצל תינוק מקורם בבליעת אויר וחוסר התרוקנות. רצוי לדלל במעט המזון וכמו כן לא להעמיס עליו פורמולה דבר המגביר רפלוקס ואי נוחות בטנית.
 
ריטה
09:17 05.02.13
בתי עוד 3 חודשים בת שלום. לפני כשנה וחצי החלו בעיות של עצירות, והתחלנו טיפול בנורמלקס. בזמנו הגסטרו אמר שעקב העצירות יש לה פחד להוציא ולכן לתת נורמלקס כדי שתרגע.
מאז אני עם נורמלקס , מידי פעם מפסיקה תוך מתן שמן זית , אולם אחת לשבועיים / חודש העצירות חוזרת....
לאחרונה היתה לה עצירות של שבועיים ימים שלא הוציאה כלום, למרות שנתתי לה נרות, נורמלקס עשיתי חוקן. הגעתי למיון, נתנו לה שמן פראפין ועשו חוקן בכמות גדולה , היא שחררה פקק קטן קשה ולאחריו בהדרגה הוציאה צואה רכה (שבוע עד שהתרוקנה לגמרי)
לרופאים היה מוזר שאפילו החוקן הגדול לא שיחרר מיידית.
מאז השחרור חזרתי לנורמלקס באופן קבוע - 4 מ"ג ליום וזה עוזר בינתיים.
הבעיה שבלי נורמלקס הצואה מתקשה ושוב מגיעים עצירות.
בבית חולים הפנו אותי לכירורג שהעלה מצב למחלת מיעיים (נדמה לי שאמר גרינשפוינג...או משהו דומה)
הופניתי לרופא גסטרו אבל התור רק בעוד חודשיים, ובעצם אין לי מושג מה הלאה...בינתיים אני נותנת נורמלקס.
והשאלות: עד שיגיע התור לגסטרו,
איזה בדיקות דם מומלץ לעשות? האם לבקש צליאק? זה שייך?
עשינו לאחרונה בדיקות דם ואלה התוצאות החריגות
MCH - 25.8 (26-32
albumin-4.7 (3.4-4.4
rdw - 15.5 (11.6-15
platelets - 504 (150-450
neutrophils - 29.2 (40-60
lymphocytes % - 61.8 (33-48
lymphocytes # - 6.74 (1.5-6.5

האם החריגות האלה מצביעות על משהו?
אלו בדיקות כדאי לבצע כשיש עצירות לאורך זמן? האם שייך לרגישות לחלב? לצליאק?
לבעיות מעיים?
 
ריטה
09:20 05.02.13
הנטיה של רופאת המשפחה להחליט שהעצירות בגלל פחד , ולא בדקנו עד כה שום דבר.
ובכל זאת, אולי יש לילדה שלי בעיה שבגללה היא לא עושה צואה ללא עזרה של חומר מרכך, ואז הצואה מתקשה ואז היא מפחדת להוציא אותה.
לכן אשמח לתובנות והמלצות לבדיקות.
 
פרופ' יורם בוינובר  
20:54 06.02.13
עצירות בגיל זה הא לרוב התנהגותית. שמן זית נספג ולכן לא לענין. ירקות פירות ושתיה מספקת - חשובים. ניתן לתת נורמלקס. בהמשך רצוי לבצע בדיקת מנומטריה רקטלית שלביצועה יפנה אותך הגסטרואנטרולוג. במידה וברצונך לבצע בדיקהלצליאק בקשי מרופא הילדים. התופעה לרוב חולפת עם הזמן.
 
נורית
12:30 01.02.13
עקב כאבים בבליעה, צרבות וכאבי בטן, בתי קבלה אומפרדקס 20 מ"ג למשך חודשיים. חל שיפור ניכר והמינון הופחת ל- 10 מ"ג. לאחר חצי שנה במינון זה החלו לחזור הכאבים והמינון הועלה ל- 20 מ"ג.
1. האם לקיחה כרונית של המינון הגבוה יותר, משמעותית מבחינת העלאת הסיכון לתופעות לוואי - כגון הפרעה בספיגת סידן?
2. האם יש צורך בבדיקות כלשהן לוידוא הצורך במינון התרופה?
 
ד''ר בתיה וייס  
11:10 03.02.13
לא ציינת בת כמה ביתך
 
גלית
17:53 29.01.13
שלום, בני בן 7 וסובל מצרבות
זה לא גיל מוקדם מידי קצת?
הוא אינו מבין שזו היא צרבת ומתאר את זה כ "שורף בחזה" זה קורה כמה פעמים בשבוע אבל אני לא מצליחה לעקוב בעקבות איזה מזון....
מה אנחנו צריכים לעשות?
 
פרופ' יורם בוינובר  
10:48 31.01.13
כמו שכבר כתבת בגיל זה צרבת כתלונה היא תופעה לא שכיחה. איני בטוח שלתלונתו משמעות ספציפית. במידה וזה מתמיד ניתן לנסות טיפול בזנטק או בלוסק וללמוד האם זה משפיע עליו.
שלום,הילדה שלי בת חודש וחמישה ימים ואובחנה כסובלת מרפלוקס. עברנו לאינפמיל מה שהוריד לה את הפליטות כמעט לחלוטין אך לא את האי שקט והצרחות. קיבלנו מהרופא המלצה לזנטק. היא מסרבת בכל אופן לבלוע את התרופה(זנטק), ואין מצב שהיא תוכל להמתין אפילו 10 דק עד לאוכל- במידה והיא בלעה קצת.
מה קורה אם נותנים לה מיד לאחר הזנטק אוכל? והאם ניתן לערבב את זה עם משהוא, או אפילו לתת לה מיד אוכל?
תודה מראש
 
ד''ר בתיה וייס  
09:15 21.01.13
ניתן לתת בין הארוחות
 
מאיה
17:52 17.01.13
האם אנטי ttg,iga נמוך מ16 ,ואנטי אנדומיזיאל חיובי בהכרח מצביע על צליאק? בבדיקות שנערכו אחרי חצי שנה נוספת יצא iga 52 . מה זה אומר השינויים האלה?? מדובר על ילדה בת שנתיים וחצי
 
ד''ר בתיה וייס  
09:17 21.01.13
ערכים נמוכים של סרולוגיה חיובית לא תמיד מעידים על צליאק ואינם מספיקים לאבחנה בלעדית.
+ הוספת הודעה
   1 ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  156  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
גסטרואנטרולוגיה ילדים   בעיות עיכול אצל תינוקות   גסטרו ילדים   כאבי בטן   שלשול   כאב בטן ילדים   בעיות עיכול   גזים
RSS RSS פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים