בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום אוסטאופורוזיס עמוד 59

פורום אוסטאופורוזיס: אוסטאופורוזיס היא מחלת עצם המתבטאת בנטייה לשברים ואחד מסימניה הוא ירידה בצפיפות עצם. בפורום אוסטאופורוזיס תוכלו ללמוד על המחלה, בדיקת צפיפות עצם ומשמעותה לאבחנה של אוסטאופורוזיס, אוסטאופניה - צפיפות עצם נמוכה ועוד
מנהלי פורום אוסטאופורוזיס:
ד''ר שרי טל
לפרטים נוספים
ד''ר גלוריה צבטוב
לפרטים נוספים
 
שפרה
18:42 02.06.09
שלום
עשיתי בדיקת צפיפות עצם ונמצא שיש לי אוסטופורזיס
אני רזיתי מאוד ורציתי לדעת האם האוסטופורוזיס זה הגורם?

תודה
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
10:15 05.06.09
שלום רב
אוסטאופורוזיס אינו גורם ירידה במשקל. לאנשים בעלי מסת גוף נמוכה ישנה צפיפות עצם נמוכה יותר בחלק מהמקרים, אך אני מבינה שזה לא המקרה. מומלץ שתפני לרופא הן בגין ירידה במשקל במידה ולא היתה רצונית, והן בגין אוסטאופורוזיס. בברכה
 
בת
17:50 04.06.09
שלום
אמי בת 67 קיבלה היום לראשונה זריקת פורטאו.
מספר דקות לאחר מכן היא התחילה להחוויר בצורה מזעזעת. ולא מלחץ או בהלה, כי היא היתה מאוד רגועה. החיוורון המשיך לפחות 7 שעות, גם אחרי שישנה קצת ואכלה.
היא סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת באנאפריל 10 מ"ג שאותו היא לוקחת בערב והיא עדיין לא נטלה אותו.
האםתיתכן ירידת לחץ דם או אלרגיה?האם להמשיך בהזרקות גם בסופשבוע?
רופא המשפחה לא מכיר את הטיפול בזה.
תודה
הבת
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
10:13 05.06.09
שלום רב
פורטיאו עשוי לגרום לירידה בלחץ דם וסחרחורת, לכן מומלץ לקבל את הזריקה בשכיבה ולנוח מעט . יתכן ויהיה צורך להתאים מינון או לשנות זמן נטילה של אנלאפריל. האם היה מעורב אנדוקרינולוג בהמלצה לפורטיאו? אם כן, אתם יכולים להתייעץ עמו. בברכה
בת 54קיבלתי תוצאת בדיקה ואודה על תגובתכם בהתאם. (רקע: נוטלת אלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, וליפיטור (הורדת שומנים בדם), ו-5 טיפות ויטמין די, כי תוצאת בדיקת ויטמין די היה אצלי: 41 (אני לוקחת כבר חודשיים ויטמין די), ובאופן קבוע ויטה-קל + מינרלים +ברזל. ובכן התוצאה:

צוואר הירך: LT = T = 2.3 , BMD = 0.592 "קיימת ירידה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת"


עמוד השדרה: T= 1.3 BMD= 0,907 "קיימת עליה בצפיפות העצם ביחס לבדיקה קודמת".

רב תודת.
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
00:41 25.05.09
שלום רב
חמש טיפות של ויטמין די אינם מספיקים ברמות כאלה של ויטמין די.מומלץ לפנות לרופא המשפחה בקשר להמשך הטיפול באוסטיאופורוזיס כולל הטיפול המשלים בויטמין די וסידן.לא ניתן לענות בפורום על טיפולים אישיים ספציפיים כאשר אין את כל התיק הרפואי.
בברכה
דר' פיגנבאום
 
אנונימית
17:44 01.06.09
תוצאת הירך הוא: T = -2,3
תוצאת עמוד שדרה הוא: T = - 1,3

בשניהם מצויין מינוס. תודה.
 
אנונימית
20:41 03.06.09
באמה: - 0,2
 
אורית
00:16 02.06.09
שלום רב,

אני בת 70.

בבדיקת צפיפות העצם שעברתי לאחרונה נרשם כי:

צוואר הירך – T=1-, BMD=0.736 – תקין

ע"ש – T=1.5- , BMD=0.883 – גבולי

לפני שנתיים:

ירך – תוצאה דומה

ע"ש – 1.2- , 0.920 – גבולי, שינוי לעומת בדיקה קודמת

עליי לציין שבשנה האחרונה הפחתתי משמעותית את ההתעמלות שהייתי עושה.

כיוון שבתזונה שלי אין מספיק סידן התחלתי לקחת תוסף סולגאר של סידן וויטמין די וזה גרם לעצירות.

רציתי לשאול מה דעתך על סידן וויטמין די נוזליים ומה המינון המומלץ, גם כדי שלא תהיה פגיעה בכליות.

בתודה מראש.
 
מאיה הסגולה
07:17 31.05.09
היי,
אני לוקחת אקטונל קבוע ביום רביעי. והיום יום ראשון גיליתי ששבוע קודם לא לקחתי, ולקחתי מיד. יהיו לי נזקים בגלל זה?
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:57 31.05.09
שלום רב
אין בעיה. את יכולה ליטול בעוד שבוע (יום ראשון ) את הכדור הבא , או "לדלג" על השבוע וליטול ביום רביעי הבא. כמו כן לתשומת ליבך, ישנה כעת אופציה ליטול את הטיפול שלך כחודשי - פני לרופא שלך. בברכה
 
מאיה הסגולה
10:34 31.05.09
תודה רבה !!!
הרגעת אותי!!


קלמדין-פורמולה ייחודית ומאוזנת של סידן, מגנזיום, אבץ וויטמין D בצורתם היונית, לחיזוק העצם, השריר ורקמות חיבור. מכילה קומפלקס ייחודי של למעלה מ-72 יסודות קורט (®ConcanTrace) המקנה ספיגה והטמעה גבוהות במיוחד לשיפור המאזן המינרלי בגוף.


פורמולה ייחודית ומאוזנת של סידן, מגנזיום, אבץ וויטמין D בצורתם היונית, לחיזוק העצם, השריר ורקמות חיבור.

הפורמולה מכילה קומפלקס ייחודי וטבעי של למעלה מ-72 יסודות קורט (®ConcanTrace) המקנה ספיגה והטמעה גבוהות במיוחד לשיפור המאזן המינרלי בגוף.
אבקה מערבבים עם מיים, הטעם פינה קולדה.
תודה יעלי


 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
00:45 25.05.09
שלום רב
ויטמין די נספג טוב יותר בעיקר בטיפות ומומלץ ליטול אותו עם הארוחה.
המינון של ויטמין די נקבע באופן אישי לפי הרמות בדם ולכן לא מומלץ לקחת תכשיר המכיל מספר מינרלים וויטמינים וכמות הויטמין די נקבעת באופן שרירותי לפי הרמה בפורמולה ולא לפי תוצאות בדיקות הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום
מקבלות מינון של 4 טיפות יומיות,או 30 טיפות לשבוע בלקיחה חד שבועית...בסופו של עיניין כולנו מקבלות אותו דבר....
בדיקת צפיפות עצם במכשיר PRODIGY בשיטת DEXA:
עמוד שידרה – צפיפות ממוצעת של חוליות 2L-4L 1.051
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות 85
T SCORE 1.6 מינוס
% מהממוצע של גיל הנבדק 90
הצפיפות: אוסטאופניה בינונית
הירך – צפיפות בצואר הירך ימין 1.007 שמאל 0.962
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירים/רות ימין 94 שמאל 90
T SCORE ימין 0.5 מינוס שמאל 0.8 מינוס
% מהממוצע של גיל הנבדק ימין 110 שמאל 105
T SCORE TOTAL HIP ימין 0.0 שמאל 0.4 מינוס
הצפיפות: ימין ירידה גבולית שמאל ירידה גבולית
אוסטאופניה: ערך בין 1 מינוס ל- 2.5 מינוס סטיית תקן.
אוסטאופורוזיס: ערך T נמוך מ- 2.5 מינוס סטיית תקן.






K+Potassium(B) 4.2 (3.5-5.1)
Ca-Calcium(B) 9 (8.1-10.4)
Phosphore(B)(PO4) 2.9 (2.5-4.5)
Transferrin 210.9 (160-360)
Ferritin 34 (33-266) !
Vitamin B-12 366 (211-911)
Fhosphorus(U) 61.4 ( - )_______________
Creatinine(U)/24h 1.4 (1-2)
Calcium(U)/24h 151.8 (0-300)
Vitamin D-25(OH) 21 !_______________
TSH 2.1 (0.35-5.5)
Estradiol(E2) Low 28 (11-257)
Cortisol 8 am (B) 681 (118-618) !__
DHEA-S 1.53 (2.17-15.2) !_______

 
דליה
14:37 14.04.09
שלום רב
אני בת 38 במשפחתי ההורים והסבים סובלים מאוסטופורוזיס
אני הקפדתי על תזונה עשירה בסידן אך גם לי ישנה ירידה בצפיפות בכיוון של אוסטופוניה בשלב זה
האם ישנו קשר בין ספיקת סידן לרגישות ללקטוז ובנוסף אצל מי עלי להיות במעקב בנידון
תודה
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
08:30 15.04.09
שלום רב,
מניעת אוסטיאופורוזיס כוללת פעילות גופנית המגבירה את חוזק השרירים,צריכה מוגברת של סידן ולעיתים יש לצרוך סידן כתוסף מזון במטרה להגיע לצריכה של 1200 מ"ג סידן ליממה כמו כן יש לטפל בתוסף של ויטמין D במידה ובבדיקות הדם נמצא חוסר של ויטמין זה.
בברכה
דר' פיגנבאום
 
בתיה
11:40 15.04.09
שלום,
אני במצב דומה, עם ירידה בצפיפות לכיוון אוסטופוניה. האם יהיה נכון להתחיל בשלב זה גם טיפול תרופתי כצעד מניעתי? איזה תרופה מומלצת לנשים במצב הזה (גיל 56)?
 
זהבה
15:11 20.04.09
ישנן תרופות שונות לטיפול בבריחת סידן וירידה בצפיפות העצם.
הגילוי המוקדם מאפשר למצוא טיפול נכון על מנת למנוע הדרדרות ולמנוע שברים תראי בפורום מדברים על תרופות כמו פוסלן ואקטונל ויש זריקה ועוד ועוד רצוי לפנות לרופא על מנת לקבל את הטיפול הטוב ביותר בשבילך
 
דניאלה עמית
11:14 15.05.09
האם יש אמת בעובדה שהוצגה לי.שפעילות ספורטיבית יום יומית אינה עוזרת לאוסטופורוזיס אלא בלווי תרופות בלבד[הכוונה למי שכבר סובל].
כמו כן רציתי לשאול האם התרופות משמרות את המצב ומונעות הסלמה, או שהן גם משפרןת את המצב ומעלות את מסת העצם?
שלום רב, בני בן ה- 4 סובל מאוסטאופורוזיס במונחים של -3.9 - (מינוס) ועובר מזה 7 חודשים תוכנית פיזיוטרפיה שיקומית- שעה במשך פעמיים בשבוע. לאחר בדיקה נוספת של צפיפות העצם בהדסה הר הצופים התחוור לי שיש החמרה בצפיפות. אני חסרת אונים ואיני יודעת כיצד לעזור לבני שמטופל בבה"ח שיבא ובדנה.
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
15:34 14.05.09
שלום רב. לצערי איני יכולה לעזור לך, שכן אני אנדוקרינולוגית מבוגרים ולא רופאת ילדים. אני רק יכולה להגיד לך שהן בתל השומר והן בדנה ישנה יחידה לאנדוקרינולוגית ילדים עם רופאים מעולים ואם הוא יקבל טיפול שם הרי שיהיה בידיים טובות. בברכה
דר' שלום,
לאימי הומלץ על לקיחת מקסיבון פעם בשבוע בגלל אוסטאופניה בינונית בעצם הירך.
היא עברה מס' השתלות שיניים האחרונה מביניהן לפני כ- 6 חודשים.

האם מבחינת עלות / תועלת כדאי לוותר בגלל הסכנה לעצם הלסת ?

בתודה,
אורית

 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
23:40 11.05.09
שלום רב. כל הסוגיות שקשורות להתחלת טיפול או דחייתו הינן מאוד אינדיווידואליות. השאלה הראשונה - האם אמך צריכה טיפול (ללא קשר להשתלות שיניים). לשאלה זו איני יכולה לענות כן בהעדר תמונה קלינית מלאה. השאלה השניה האם יש לדחות או להמנע מטיפול זה נוכח השתלות לאחרונה. התשובה צריכה להיות זהירה, שכן ידע ומידע בתחום זה אינם מלאים, אך רוב הסיכויים כי טיפול במקסיבון דרך הפה במצב כזה אינו מהווה סיכון משמעותי. רפואה שלמה.
תודה על התשובה,
אימי אמורה לקבל את הכדור הבא ביום ראשון (היא רק התחילה את הטיפול וקיבלה כדור אחד בינתיים), הייתי מעדיפה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בקשר להמשך.
האם ניתן להפסיק את הטיפול בינתיים ?

בתודה, אורית

 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
15:31 14.05.09
כן, אין שום בעיה. בברכה
שלום רב,
61, אוסטיאופורוטית קשה, אחרי שברים רבים.
הומלץ טיפול בפורטאו... קיבלתי אישור לכך.

בעיון באינטרנט ציוין בין היתר שהפורטאו עלול לגרום להפרעות קצב.

בידיעה שאני סובלת (מאז המנופאוזה) מהפרעות קצב פתאומיות שאילצו לא
אחת רפואה דחופה - מיון, (התופעה ידועה לרופאה שהמליצה לי על הפורטאו) ובכל
זאת, אני חוששת להתחיל.... מאותה סיבה.

מה עושים במקרה זה...?

בברכה שרי
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
23:35 11.05.09
שלום רב. בספרות הרפואית אין דיווחים על קשר בין הפרעת קצב בכלל ו SVT בפרט לבין טיפול בפורטיאו. איני יודעת היכן ראית מידע זה, אך יש לזכור שלא כל מקורות המידע באינטרנט הינם אמינים. אם הנך קוראת אנגלית - אני מפנה אותך ל אתר uptodate - למטופלים - קישור מצ"ב - מידע אחראי ומהימן. רפואה שלמה
http://www.uptodate.com/patients/index.html
 
עדי
23:39 05.05.09
אימי בת 75 וסובלת מאוסטופרוסיס קשה. נעשה לה צילום לפני כחודשיים,רופאת המשפחה טענה שמצב קשה ויש שברים כבר בחוליות. והביאה כדוריםבשם אלדרונט בעם בשבוע. והמליצה על קלציצו 2 ביום. האם יש עוד דרך ומשהו לעזור לאמא.בזמן האחרון אמא גם שוכחת לקחתי אותה לרופא גריאטר שקבע דימנציה ונתן לנו כדור ממוריט ואושר אך רופאת המשפחה נתנה מרשם לאסנטה למה אשמח אם תתני לי תשובה בהקדם מיואשת..
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
10:34 09.05.09
שלום לך
במצב של שברים בעצמות עקב אוסטיאופורזיס טיפול באלנדרונט אינו יעיל
במצבים אלה מומלץ לפנות למרפאה ייחודית המטפלת במחלות עצם בקהילה או בבית חולים סמוך.
בברכה
דר' פיגנבאום

שלום רב,

מדובר באשה כבת 80 עם אוסטיאופורוזיס מתקדם שנפלה בביתה ואובחן אצלה שבר פרטרוכנטרי. נאמר לנו שהיא חייבת לעבור ניתוח, וכרגע היא מאושפזת בהמתנה ל"התחזקות" שלפני הניתוח (איזו התחזקות כבר יכולה לחול באשה בת 80 ומשהו עם אי-ספיקת לב?). שאלתי היא: האם יש מנוס מהניתוח? האם יש סיכוי שתוכל להחלים ללא ניתוח, גם אם זה ייארך יותר זמן? אני חוששת מכל התערבות כירורגית אצלה. וכמו-כן, מהם הסיבוכים האפשריים שלאחר הניתוח?

תודה רבה מראש.

 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:28 03.05.09
שלום רב, לדעתי עדיף להפנות שאלה זו לאורטופדים. אני מפנה אותך לפורום שלהם. רפואה שלמה לאמך. בברכה
 
אני
14:05 03.05.09
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:38 03.05.09
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אורתופדיה.
רציתי לדעת כמה זמן מתחילת טיפול באוסטאופורוזיס ניתן לראות תוצאות? תודה
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
10:01 03.05.09
שלום רב.
יעילות הטיפול קיימת כעבור שצי שנה -שנה במובן של הורדת סיכון לשבר. בבדיקת צפיפות עצם רואים את השיפור כעבור שנה - שנה וחצי. בברכה
אני לוקחת מוקסיבון חד שבועי לטיפול באוסטופורוזיס, אני סובלת מבעיות בקיבה ומריפלוקס וכמו שאני מבינה מוקסיבון לא מטיב עם הבעיה שלי בקיבה. האם אקטונל פחות מזיק למערכת העיכול?

תודה
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:49 03.05.09
שלום רב. מקסיבון הינה תרופה "גנרית" alendronate. התרופה המקורית נקראת fosalan. לפעמים בעיה שישנה עם תרופה גנרית, לא תופיעה עם תרופה מקורית. כמו כן את יכולה לנסות אקטונל. אם בכל זאת קיימות תופעות לוואי קשורות למערכת עיכול עליונה - ישנה אופציה לקבל תרופות דרך הוריד. בברכה
שלום רב,
61, מוגדרת אוסטיאופורוטית קשה עם הסטוריה של שברים רבים
ביניהם: שברים בעמוד השדרה, שברים בכתף, בגפיים לסרוגין עד
כולל לאחרונה 7 שברים בפנים, לרבות שברים בארובת העין ובלסת.
אני לגמרי 'שבורה' מהשברים.
נאבקתי ארוכות לאשר לי פורטאו, עוד בטרם הוכנס לסל התרופות,
בשל אי סבילות ותופעות לואי קשות בכל התרופות האחרות.
כיום, אחרי שאושר לי סוף סוף הפורטאו, נכנסתי לחרדה מפני תופעות
לואי שקרו לי עם התרופות האחרות לטיפול באוסטאופורוזיס.
פ ו ח ד ת ~ל ה ת ח י ל.

נא תגובתך ד"ר

תודה וחג עצמאות שמח לכל בית ישראל
שלום ד"ר,

האם ידוע לך ד"ר על הכרת המימסד באוסטיאופורוזיס קשה כסעיף נכות
כ ל ל י ת, ללא קשר למוגבלות מוטורית (אם התהוותה) בגין השבר/ים.

61, מוגדרת אוסטיאופורוטית קשה לנוכח בדיקות צפיפות עצם
תקופתיות - בסימן הידרדרות מתמדת; מלווה הסטוריה של שברים
תכופים רבים: עמוד השדרה, כתף, פנים, גפיים לסרוגין.

הגעתי כיום למצב עגום שאני נופלת כי שברתי...לא שוברת כי נפלתי.

אשמח לקבל פרטים ו/או מחולים שפנו בנושא בהגשת תביעת נכות
במוסד לביטוח לאומי.

תודה
שרי
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
12:43 29.04.09
שלום רב. איני בקיאה בנושאים של ביטוח לאומי. אני יודעת ששברים בגין אוסטאופורוזיס כן מקנים נכות. האם את מקבלת טיפול לאוסטאופורוזיס? בברכה
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
12:46 29.04.09
שלום רב,
פורטיאו הינה שונה מיתר התרופות לאוסטאופורוזיס וגם תופעות הלוואי שלה שונות. אם הומלץ לך פורטאו לאחר הערכה רפואית קפדנית, מומלץ שתתחילי את הטיפול. מרבית המטופלות שלי לא סבלו תופעות לוואי כלל. בברכה
 
שרון
12:33 30.04.09
בתור אחת שכן סובלת מתופעות לוואי כתוצאה מפורטאו, אילו עוד אפשרויות יש לי לטיפול?
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:23 03.05.09
שלום רב.
אליו תופעות לוואי את מרגישה?
בן 52 , בריא , רזה (BMI 20) עם מבנה גוף צר , ספורטיבי , צמחוני , נוטל תוספי בי 12 , ברזל ו"מולטי" לגילאי 55+ (הכולל 400 יב"ל ויטמין די) . בדיקות דם שנתיות נורמטיביות . לפני חצי שנה , בבדיקת סקר , אובחנו תוצאות של מינוס 1.5 בבדיקת צ"ע , בטווח המוגדר בטופס כאוסטאופניה. ויטמין די בבדיקת דם - 47 (הנורמה בטופס של קופ"ח 80 - 250) . רופאת המשפחה : א)במבנה גוף רזה כשלי , יתכן שתוצאות בדיקת צה"ע שהתקבלו הן תקינות וכלל אינן מעידות על אוסטאופניה . ב)חשיבותה של בדיקת צ"ע ראשונית הוא בהיותה בסיס להשוואה , כדי לאתר ירידה בעתיד , ולא אבסולוטית . לעשות הבדיקה הבאה שנתיים אחרי הראשונה ג)הנורמה בטופס של קופ"ח מיושנת . כיום , מקובל על אנדוקרינולוגים המידרג הבא של ויטמין די בדם : מעל 70 - אין צורך בטיפול מונע , 40 - 70 - לקחת 400 יב"ל ליום כמניעה , 15 - 40 - לקחת 800 יב"ל ליום כמניעה , 15 ומטה - 1,200 יב"ל ליום טיפולי . ד)אין טעם לחזור ולעקוב אחר רמת ויטמין די בדם כל עוד אני נוטלו כתוסף ה)אין קשר לפלוטין (פרוזק) 60 מ"ג ליום = מינון מקס' מומלץ (היתה תקופה שהגעתי גם ל- 100 מיוזמתי) , שאני נוטל כבר 10 שנים .
אודה להתייחסותכם לחמש הקביעות הנ"ל .
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
09:33 27.04.09
שלום רב.
אנסה להתייחס לכל השאלות.
1. אין קשר בין מבנה גוף ופרשנות של בדיקת צפיפות עצם. ככל הנראה שאכן בצוואר הירך הינך בתחום אוסטאופני.
2. בדיקת צפיפות עצם מהווה מדד להערכת סיכון של אדם לשבר, לכן חשובה גם כבדיקה בודדת (אך לא בלעדית). בדיקות עוקבות חשובות להערכת שיפור/החמרה. אכן לא מומלץ בתדירות העולה על שנתיים במקרה שלך.
3. רמה תקינה של ויטמין D היא מעל 75. אם הנך כבר לוקח תוסף, והרמה אינה תקינה , יש להוסיף תכשיר נוסף של ויטמין D על מנת להגיע לרמה תקינה. 4. לגבי המינון - אינדווידואלי - בדרך כלל 1500-2000 יחידות ליום. יש לעקוב אחר העליה של רמת ויטמין D (פעם ב4-6 חודשים).
5. יש קשר בין תרופות מקבוצת הפרוזק ואוסטאופורוזיס אך בדיקת צפיפות עצם כשלך אינה, לדעתי מהווה שיקול בעד או נגד המשך טיפול בתכשיר.

בברכה
א. (שאלת הבהרה לתשובות 3 - 4 ) עברו 7 ח' מאז בדיקת צ"ע שגילתה אוסטאופניה , שמיד אחריה בדקתי ויטמין די בדם (יצא 47) ומיד התחלתי לקחת תוסף ויטמין די (בחודש הראשון 1800 , עוד חודש 1200, 4.5 ח' 1000 , ולפני שבועיים ירדתי ל- 500 , למרות שטרם וידאתי שרמת ויטמין בדם עלתה ולאיזו רמה) .
עפ"י עצתך , ובניגוד לעמדת רופאת המשפחה , בכוונתי לבדוק כעת רמת ויטמין די בדם , ולחזור על הבדיקה בעוד כחצי שנה . שאלתי מתייחסת למינון המומלץ לי לאור תוצאות הבדיקה/ות החוזרת/ות והמינון שלקחתי עד כה : אם / כאשר אעלה מעל 75 - האם להמשיך עם 500 יב"ל ליום לתחזוקה / מניעה , או מינון גבוה יותר ? אם לא אגיע ל- 75 - האם לשדרג ל- 1500/ 1600 ולהמשיך כך עד לבדיקה הבאה ?
ב. (שאלת הבהרה לתשובה 5) האם יתכן ש- 10 שנים של פלוטין במינון 60 - 100 גרמו לאוסטאופניה ? האם לשקול להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה ? אציין שהפלוטין מאזן אותי ביעילות , ושינה את איכות חיי מן הקצה לקצה , וללא תופעות לואי (למעט פגיעה בזיקפה) .

שוב תודה לך על ההתייחסות הרצינית . אני מעריך זאת מאוד .
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
12:48 29.04.09
שלום רב
שאלותך החדשות נכנסות לתחום, בו נגמרת רפואת אינטרנט ומתחילה רפואה אמיתית . אני ממליצה לך בחום להפגש עם אנדוקרינולוג. בברכה
שלום ד"ר,

אודה לך ד"ר על עיון בשאילתה שהצגתי בנושא אלא שבטעות
רשמתי את ההודעה מתחת לכותרת "תופעות לואי בפורטאו"
.
נא ע"ע למעלה.

האם אוסטיאופורוזיס קשה (ללא קשר למוגבלויות בגין השברים, אם יש כאלה...)
מוכרת כסעיף נכות כללית - לתביעה בביטוח הלאומי?

תודה
שרי
שלום
מודאגת מאד!!
אני נוטלת פםוסלן מזה שנה
קראתי כתבה המדברת על תופעות לוואי של הטווח הארוך כגון פרפור פרוזדורים, דלקות בושט ואולי סיכון לסרטן הושט
האם זה נכון????
 
רעות
11:27 02.04.09
אפשר לשאול מאיפה שמעת על זה? הבת שלי קראה על זה בעיתון כלשהו ולכן קבעתי תור לרופא על מנת להתיעץ איתו ולברר את העניין לעומק.
 
שרה
15:37 02.04.09
איפה קראת את הכתבה הזו? זה די מפחיד מה שאת מתארת כאן.
אני החלפתי תרופה לאוסטיאופורוזיס אחרי שימוש בפוסלאן ותופעות הלוואי שציינת די מלחיצות. אפשר קישור לכתבה?
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
12:23 03.04.09
שלום רב
אכן נמצא קשר בין פרפור פרוזדורי הלב וטיפול בפוסלאן
הקשר נמצא מדיווחים בספרות וגם מניסיוני האישי.אנשים הנוטלים פוסלאן שסבלו בעבר מהפרעות בקצב הלב כמו פרפור פרוזדורים או שנוטלים תרופות להסדרת הדופק הם בסיכון לחזרה של הפרעת קצב זו בלב אם הם מטופלים בקביעות בפוסלאן.
בברכה
דר' פיגנבאום
 
רעות
11:04 05.04.09
אז מה האלטרנטיבה? האם תרופות אחרות גם גורמות לזה?
 
נעמי
12:19 05.04.09
אני הייתי משתמשת בפוסלאן שגרם לי קצת ליובש בגרון ולצרבות. בהתייעצות עם הרופא הוא החליט לנסות להחליף לי לאקטונל, ובאמת הצרבות הפסיקו, וגם תחושת היובש.
אז אולי פשוט צריך לנסות ולראות אולי תרופה אחרת תתאים לך.
זה מאד אישי, ולפי המצב הגופני שלך.
אני בכל מקרה עברתי לאקטונל
מה שבטוח...
 
רעות
10:07 08.04.09
באקטונל אין תופעות לוואי כאלו? יש מחקרים?
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
13:42 10.04.09
שלום רב
הדיווחים בספרות הרפואית הידועים לי הינם רק בהקשר של פוסלאן ופרפור פרוזדורים ולא עם תרופות אחרות
 
ליאורה
19:36 07.04.09
הפוסלאן שגורמת לתופעות הללו משתייכת לקבוצת התרופות הביספוספונאטיות. אני לא הבנתי מדוע דווקא תרופה זו גורמת לתופעות שציינת, שכן קיימות תרופות אחרות במשפחה הזו שלא גורמות לתופעות כאלה? האם יש תרופה "בטוחה"?
 
רעות
13:26 12.04.09
אני מכירה 2 תרופות עיקריות (נטילה דרך הפה) פוסלן ואקטונל
האם שתי התרופות הללו יגרמו לבעיות הללו?
לתופעות לוואי כאלו
 
יהודית
11:29 13.04.09
גם הרופא שלי אמר לי שהאקטונל, כיוון שיותר חדש ומפותח רפואית גורמת לפחות תופעות לוואי מאשר לפוסלאן.
 
ד''ר עמיאל פיגנבאום  
08:22 15.04.09
שלום רב,
התופעת לוואי של הפרעות בקצב הלב ובעיקר פרפור פרוזדורים דווחה עד עתה רק בטיפול בפוסלאן ובתרופות הגנריות של הפוסלאן.
בברכה
דר' פיגנבאום



 
עדנה
13:37 27.04.09
מפחיד לשמוע על תופעות לוואי של פוסלן.
 
עדנה
13:40 27.04.09
לבתי בעיות רבות עם בלוטת התריס, נוטלת תרופות
אני סובלת מבריחת סידן ורציתי לדעת אם יש קשר בין בלוטת התריס לבריחת סידן והאם כדאי לה להבדק כבר עכשיו?
 
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק   
13:51 27.04.09
שלום רב. תלוי אם מדובר בתת פעילות (אז אין קשר לבריחת סידן ) או בפעילות יתר (אז יש קשר). בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  55  56  57  58  59  60  61  62  63  ...  72  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אוסטיאופורוזיס   צפיפות עצם   צפיפות העצם   עצמות   אוסטיאופתיה   אוסטיאופניה   עצמות   שברים   עצם   אוסטיאופטיה
RSS RSS פורום אוסטאופורוזיס