בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום זאבת, לופוס עמוד 42

פורום זאבת, לופוס עוסק בנושאים: זאבת, לופוס, לופוס עורי, כאבי מפרקים, פגיעה בכליות, אי ספיקת כליות, דלקת מפרקים ועוד.
מנהלי פורום זאבת, לופוס:
ד''ר ג'יזל גודארד
לפרטים נוספים
 
רמי
21:10 16.03.10
אני בן 45 .
מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
אין לי חום בבדיקה במדחום .
כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
ישנה תחושה של לחץ בשתן .

האם התופעה מוכרת ?
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:47 17.03.10
רמי שלום,
התלונה שאתה מתאר אינה אופיינית באופן ספציפי למחלה ראומטולוגית מוכרת.
 
סמדר
18:08 15.10.08
שלום
לרלפני כשנה לאחר שהחלקתי על מדרגות הוגברו ברמה גבוהה הבעיות בידיים ולאחר כחודש לא יכולתי לעמוד על הרגליים. היות ובמקרה זה קרה במהלך פגישת עבודה בהדסה העבירו אותי למיון ואז התברר שזה מהפיברומאלגיה. מאז אבדתי את היציבות , אני ימים שלמים כמעט ולא יכולה לעשות דבר בארבעת הגפיים ועד כדי שימוש בכסא גלגלים. לעיתים מאבדת שליטה על הפתחים ואף טשטוש בראייה.
אני מטוםלת כיום אצל דר' קורלנד עם תרופת הגזיאופין ולאחרונה עם שילוב הליריקה וכן בטיפול של דיקור סיני, טריגר פוניינט לשרירים, תמיכה פסיכולודית והמון שעות בתוך מים זורמים להרגעת הכאב במקום שימוש בפרקוסט 5. השיפור מול הסבל בשנה האחרונה מאד איטי והסבל של כאב, חולשה נוראית ואי יציבות הם מעבר למה שאני יכולה כבר לשאת. ברצוני לציין שבצמהלך השנה נפגעתי פיזית פעמיים. פעם אחת בתאונה של פגיעת רכב מאחור ופעם שניה מנפילה נוספת.
ברקע הרפואי עברתי לא מעט טיפולי פוריות ועם השלכה של ואוברסטימולשיין.
1. האם יש קשר בין טיפולי פוריות ופיברומאלגיה
2. האם יש קשר בין שבירת הידיים והמכות הפיזיות בשנה האחרונה
האם יש משהו נוסף שיכולים להציע לי לכדי לחזור לאיכות חיים נורמטיבית
בברכה,
סמדר
 
ד''ר יעקב אבלין  
00:49 16.10.08
סמדר היקרה
אכן, הסיפור שאת מספרת אופייני מאד לפיברומיאלגיה. מספר הערות לגבי הגורמים והטיפול:
אין מידע לגבי קשר ברור בין טיפולי פוריות לפיברומיאלגיה אם כי קל לשער שהסערה ההורמונאלית יחד עם המתח הנפשי הרב שכרוך בטיפולים אלו עלולים להחמיר את המצב. אבל מבחינה מדעית, צריך לבדוק ולהוכיח זאת.
יש הרבה עדויות לקשר בין חבלות גופניות, בעיקר חבלות לעמוד השדרה, לבין התפתחות של פיברומיאלגיה. חלק ניכר מהחולים מספרים על חבלה קודמת מסוג זה שהקדימה את הופעת הסימפטומים או החמירה אותם ויש גם מספר מחקרים המראים קשר זה. יחד עם זאת יש לציין שקיימת גם אסכולה החולקת על קיומו של קשר זה ובוצעו מחקרים ששללו את הקשר. מנסיוני האישי וכן מסך הדעות של אנשים העוסקים בתחום אני בהחלט מאמין בקיומו של הקשר.
מבחינת הטיפול, אני חייב לציין שהטיפול בגואיפנזין הוא טיפול שאינו מבוסס ואינו מומלץ.
גם היעילות של הזרקות לשרירים איננה מבוססת.
זאת בניגוד לליריקה שהיא תרופה אשר בהחלט הוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה ואף קיבלה את אישור מנהל התרופות האמריקאי לאינדיקציה הזו. יש אפשרות לעלות בהדרגה במינון של הליריקה עד 300 מ"ג ליממה (יש אפילו כאלו שעולים עד 450 מ"ג או יותר), הכל כמובן כפוף לתופעות הלוואי.
אם תרופה זו אינה עוזרת בהחלט כדאי לשקול את החלפתה (ולפעמים שילוב) עם תרופה אחרת בעלת יעילות מוכחת כמו סימבלטה או איקסל.
הנושא של פעילות גופנית הוא בעל חשביות גדולה בטיפול בפיברומיאלגיה, ומדובר בפעילות אירובית הדרגתית וסדירה כמו הליכה או שחייה.
בהצלחה!
 
סובלת מפיברו
16:38 16.03.10
הגישה של המגזר הרפואי בישראל מעוררת בי חימה כל פעם מחדש!!
לד"ר סנט אמנד יש קליניקה בלוס אנג'לס עם 93 אחוזי הצלחה!
על אף גילי הצעיר סבלתי מפיברו שנים רבות ואף נאלצתי להפסיק לימודים ולהעביר בסביבות שלוש שנים במיטה.
ניסיתי ליריקה, סימבלטה ושאר תרופות אשר ממליצים עליהן ועך אף שהן סייעו השיפור היה מינמלי ביותר.
מאד שהתחלתי את טיפול בגואפיניזין מצבי השתפר וממשיך להשתפר כל יום.
עצם העובדה שהטיפול לא מוכר לא הופך אותו ללא מומלץ ומלבדי אני מכירה מעל 100 אנשים (רובן נשים מן הסתם) שהטיפול שינה את חייהן!
אומנם הטיפול אינו פשוט ודורש הסברים ונכונות להתמודד עם החמרה בתחילתו אבל הוא ללא כל ספק משתלם.
ישנם מחקרים ישנים על גואי והשפעתו על השרירים והוא ידוע כ
muscle relaxent
עתיק בעולם הרפואה.
לא חייבים לשלול כל טיפול שאינו מוכר לכם בדיוק כפי שעקב שרופאים רבים החליטו שהמחלה לא קיימת בכלל לקח לי מעל לשש שנים לקבל אבחנה ועוד זמן לא מועט למצוא פתרון כי רוב ה"מומחים" פשוט גרמו לי להתמכר למשככי כאבים ושלחו אותי לטיפול פסיכולוגי.

העובדות מדברות בעד עצמן ולאט לאט אני חוזרת לתפקד וזאת בלי שום טיפול פסיכולוגי (שאינני שוללת כמובן לא בכללי ובטח שלא עקב פיברו שמשתלט לחלוטין על כל אספקט בחיי החולה והסובבים אותו/ה ובכל זאת אני אישית לא מצאתי לנכון לנסות אותו..)

בהצלחה לכל הסובלים/ות
בתקווה שבעתיד ימצאו טיפול פשוט יותר אך עם ידיעה שגם הטיפולים המוצאים כיום יכולים לסייע להגיע למצב בו תפקוד אפשרי..
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:42 17.03.10
לסובלת מפיברו,
קודם כל אני שמח שאת מרגישה טוב יותר עם הטיפול שאת מקבלת. צריך לזכור שהתגובה של כל חולה לטיפול היא אינדיבידואלית. יחד עם זאת, כרופא, כאשר אני נדרש להמליץ עם טיפול תרופתי, אין לי ברירה אלא להסתמך על המידע המדעי הקיים ועל תוצאות של מחקרים מבוקרים שבוצעו. מחקרים כאלו מראים את היעילות של תרופות מסויימות כמו ליריקה וסימבלטה בתסמונת הפיברומיאלגיה. לצערי אין הוכחות משכנעות ליעילות הטיפול בגואיפנזין במצב זה ולכן הטיפול אינו מומלץ. לא צריך לכעוס על גישה זו, כיוון שהשימוש בתרופות שאינן מוכחות עלול להיות מסוכן ולכל הפחות מיותר.
שלום,
לפני כשבוע אובחנתי כחולה בדלקת מפרקים פסוריאזיס.
האם ניתן להעריך את חומרת המחלה?
בדיקור הברך נמצא:
Mononuclear cell 96%
Polymorphonuclear cells 4%
Synovial Snear,leuco - 2.8

האם המדדים מצביאים גם על חומרת הדלקת ועל המשך התפתחות המחלה?
 
בני
15:46 16.03.10
אני בן 34, הפגיעה היא רק בברך והפסוריאזיס בדרגה קלה בשטחים מצומצמים (קרקפת בעיקר, ציפורן אחת).
בדיקת הדם שביצעתי היתה תקינה למעט
CRP - 1.5
ESR - 16
Lymphocytes % - 19.7
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:36 17.03.10
בני שלום
בדיקות אלו אינן מצביעות על דלקת מאד פעילה. בכל מקרה אם אכן מדובר בדלקת מפרקים פסוריאטית כדאי לשקול התחלת טיפול אנטיח דלקתית ארוך טווח כדי למנוע נזק בעתיד.
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:35 17.03.10
בני שלום,
הנתונים האלו אינם מספיקים להערכת פעילות המחלה. לשם כך חשובה הבדיקה הקלינית של המפרקים וכן בדיקות הדם אשר מצביעות על רמת הדלקת (CRP ושקיעת דם). המשך מהלך המחלה יכול להשתנות בין חולה לחולה אך בכל מקרה טיפול מתאים עשוי לשנות את המהלך, לדכא את הדלקת ולמנוע נזק למפרקים.
 
אפרת
15:41 16.03.10
שלום, אני בת 27 וחליתי לפני כשנה וחצי בדלקת פרקים. אני נוטלת 2 פלקווניל ביום, מתוטרקסט - 10 מ"ג בשבוע. בחודשיים האחרונים החלה נוקשות של ממש בידיים שמונעת ממני לעשות דברים רבים - האם מצב זה הפיך?? . הרואמטולוג שלי רשם לי בנוסף 7.5 מ"ג של פרדניזון ליום - האם יש תופעות לוואי במינון כזה?. שאלתי האחרונה היא לגבי אנברל - האם זה טיפול של מס שנים או שזה תלוי בן אדם? האם יש כאלה שמבריאים תוך תקופת זמן קצרה יחסית? האם ישנו סיכוי שטיפול זה יביא להחלמה מלאה ושלא אזדקק לו שנית?.
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:32 17.03.10
אפרת שלום,
נוקשות, ובייחוד נוקשות בוקר, הם סימפטומים אופייניים של דלקות מפרקים. תופעות אלו בהחלט אמורות להשתפר עם הטיפול בדלקת. פרדניזון במינון של 7.5 מ"ג ליום אינו גורם תופעות לוואי חמורות אבל ככלל, ככל שנוטלים סטרואידים למשך פרקי זמו ארוכים יותר תרבים הסיכויים לסיבוכים. המגמה צריכה להיות לרדת במינון הסטרואידים בהקדם האפשרי וזה ניתן לעשות באמצעות התרופות האחרות שאת נוטלת. אנברל היא תרופה אנטי דלקתית יעילה בדלקות מפרקים. לרוב הטיפול הוא ממושך (שנים). הבראה מלאה מדלקת מפרקים היא דבר נדיר יחסית אם כי יש מקרים של דלקת שהיא תגובתית למחלה חריפה (למשל בעקבות מחלה זיהומית) אשר עשויים לחלוף.
שלום .
אני בת 36 אמא לתינוקת בת שנה וחצי ,הסיפור שלי מעט ארוך לכן אנסה לקצר,בטרימסטר השלישי של ההריון היו לי כאבים ברגל שמאל בירך למעלה יום צלעתי ויום לא,חשבתי שזה בגלל הכובד שאני סוחבת לא מעט זמן,לאחר הלידה היו לי כאבים עד כדי כך שלא יכולתי להרים את הרגל או להזיז אותה ,לכן ערכו לי בדיקות כמו כן MRI שם היה חשש לאוסטונוקרוזיס של עצם הפמור,היתה התלבטות של הרופאים האם אוסטונוקרוזיס או אוסטו' לאחר כחצי שנה שוב ערכתי את הבדיקה והכל נעלם כלא היה,הבעיה היתה שלי עדיין היו כאבים ברגליים וזה מבחינתי התפשט לשתי הרגליים כאבי טופת ממש בלתי נסבל,(יש לציין שאני סובלת מנימולים ועיקצוצים בכל הגוף מזה כ5 שנים ולאחר ביופסיה של העור -צויין ירידה בסיבי העצב הדקים של העור) .מצב שלמדתי לחיות עימו למרות שבהתחלה זה די שיגע אותי.החלטתי ללכת לנאורולוג שבעבר אצלו עברתי את האיבחון של הנימולים וזאת לאחר שהלכתי בלי סוף לאורטופדים שאמרו לי שהכל בסדר והבדיקות יוצאות תקינות וכבר לא רואים כלום עברתי גם מיפוי עצמות שיצא תקין.אמרו לי שכדאי שאפנה לכיוון של מחלות כאבים שונות ולכן הלכתי לנאורולוג שאמר שכנראה הכאבים הם המשך ישיר של בעית הנאורופתיה שיש לי והדרך לטפל בזה היא עם אלטרולט 10מיליגרם בלילה ,התחלתי לקחת ,העיניין הוא שאני ובעלי הינו כמובן מעוניינים להביא עוד ילדים ואני לא יודעת מה יהיה אחרי ההריון הבא למה לצפות??? האם הכאבים יחמירו?? אולי זה משהוא אחר שלא בדקתי אצל ראומטולוג?
איך אסחוב משקל כבד על הרגליים האלה ובלי הכדורים שמקלים עלי ???
אני שוקלת לפנות לראומטולוג שיתן לי אף הוא איבחון ,אולי יש פיתרון לבעיה שלי ,אנא מיכם אם מישהו מכיר את הבעיה או יש לכם רעיון כלשהוא אני יותר מאשמח לקבל חוות דעה .
צר לי על הבלאגן בכתיבה פשוט זה משהו שכבר מתרחש מזה זמן מה ועברתי כל כך הרבה דברים ובדיקות שאני בעצמי כבר לא מסוגלת לזכור את הסדר .
תודה מראש אנדי
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:29 17.03.10
אנדי שלום,
הסיפור שלך כולל מספר בעיות שונות שבחלקן כבר נפתרו. כך למשל התופעה של אוסטאונקרוזיס בזמן הריון, שנעלמה בהמשך. כרגע נראה שאת סובלת מכאבים בעלי אופי עיצבי, עם או בלי קשר לממצאים של פגיעה בעצבים הקטנים (ממצא שחשיבותו הקלינית לא לגמרי ברורה). אלטרולט עשוייה להיות תרופה טובה לכאבים מסוג זה וכן גם תרופות אחרות המשפיעות על כאב עיצבי כמו ליריקה. גם פעילות גופנית מתונה עשוייה לעזור. אין סיבה מיוחדת לחשוב שהמצב יחמיר במקרה של הריון נוסף. בכל מקרה, ראוי להבדק גם על ידי ראומטולוג ויתכן שהאבחנה של פיברומיאלגיה תסביר חלק גדול מהתסמינים.
 
נטע
16:31 16.03.10
שלום ד'ר ,
איך יתבטא בבדיקות הדם נשירת שיער שנובעת ממחלת הלופוס?
חוסר במה?
רויטל
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:38 17.03.10
נשירת שער היא תופעה שכיחה אצל נשים ונובעת מסיבות רבות שונות.
הגדרה של נשירת שער רצינית היא למצוא שערות על הכרית או חופן שערות לאחר הברשה.
כמו כן אזורי קרחת בקרקפת.
נשירת שער בזאבת-לופוס מלווה בתסמינים נוספים כמו דלקת במיפרקים או תפרחת בעור. אין בדיקת דם ספציפית לקבוע מה הסיבה לנשירת שער בזאבת-לופוס אלא בדיקות הרגילות כמו רמה גבוהה של ANA או רמה נמוכה של משלים.
אני בת 35 +2 לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה ומאז אין לי חיים...
אני סובלת מכאבים מופשטים בגוף,סחרחורות ,מיגרנות, וכאבי ראש שונים כמו לחץ, ,בחילות,
מעי רגיז,כאבים במיפרקים ,עיפות,וחולשה כללית , כאבים באיזור השכמות ולחץ בחזה,חולשה באגן וחולשה ברגליים ואי נוחות בגוף. יש לציין שהסימפטומים הללו הם מגיעים בגלים ,ולפעמים יש חלק ולעיתים אף סימפטומים .עשיתי בדיקות שונות והייתי אצל נוירולוג והכל בסדר.... לדבריהם זה מלחץ.
נכון ,אני בדיכאון ובחרדה בגלל המצב...התחושות בגוף מאוד מלחיצות אותי (בעיקר החולשה ברגליים)שזה קורה אני ממש בחרדה..למרות הכל אני ממשיכה לעבוד ומתנהלת כרגיל אך אין לי ביטחון בגוף שלי ואני אף פעם לא יודעת איך אני ירגיש היום,כל זה גורם לי ליאוש.
האם זה יכול להיות פיברו? האם זה יכול להיות משהוא אחר?
והאם החולשה באגן וברגליים זה גם תלונות אופיניות לפיברו(עשיתי גםEMG שהיה תקין)?
יש לציין שהחולשה ברגליים מגיעות בגלים ולא כל הזמן בעיקר בזמן וסת וסביב הבביוץ וכשיש את החולשה זה מרגיש גם כאילו אין לי שיווי מישקל ותחושה כמו רכב ישן שעולים איתו בעליות קשות..
אני מקווה שהסברתי את עצמי .תודה.
 
ד''ר יעקב אבלין  
14:45 13.03.10
רויטל שלום,
המכלול הרחב של סימפטומים שאת מתארת בהחלט עשוי להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. מצב זה גורם לשילוב של כאב מפושט, עייפות, הפרעות במערכת העיכול, נטייה לדכדוך ועוד ועוד. כמו כן זיהומים ויראליים ממושכים כמו מחלת הנשיקה הם בין הטריגרים שיכולים להוביל להתפרצות של פיברומיאלגיה. מומלץ מאד להתייעץ עם ראומטולוג בנושא זה ובמקביל לנסות לבצע מידה מתונה של פעילות גופנית (הליכה, שחייה וכו) שהיא אחד מסוגי הטיפול החשובים ביותר עבור תסמונת הפיברומיאלגיה.
כחולת פיברו בעצמי.
אני נותנת מידע לאנשים רבין באמצעות האינטרנט אבל חשוב לציין שאני עושה זאת כסובלת מן המחלה. אני לא רופאה ואין לי כל הסמכה בתחום.
כמובן שהכל נעשה מרצון לסייע ועל כן אני לא מבקשת כל תמורה!
אני חולה מעל 10 שנים וסובלת בין ביתר גם מכל התופעות שציינת..
לאחרונה לאחר שנייסתי אין ספור טיפולים שחלקם הועילו מעט ורובם לא העילו כלל אני מרגישה לראשונה שאני בדרך הנכונה ומשוכנעת שאת תביני למה אני מתכוונת כשאני אומרת שאני מרגישה שהשליטה על אורך היום היום וחיי בכלל חוזרת אט אט לידי לאחר שנים של פעילות מועטה ואף תקופות ארוכות ממש מרותקת למיטה..
מקווה שאוכל לעזור!
 
מורן
17:30 14.03.10
שלום,
האם ANA חיובי קשור למחלת הזאבת?
כיצד שוללים הימצאות מחלה זו?

תודה,
מורן
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
07:47 15.03.10
במחלת זאבת-לופוס כמעט תמיד נמצא שרמת ANA גבוהה (מעל 1:80).
ככל שהרמה גבוהה יותר הסיכוי לזאבת-לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת גבוה.
 
יעל
21:18 14.03.10
שלום.הבנתי שעליה בנוגדנים בלופוס זה לא טוב אבל אים ירידה בספירת כדוריות דם לבנות ( שזה אחד מביטויי הלופוס ) זה גם נקרא קשור למערכת החיסון? אים הספירה הלבנה נמוכה זה אומר שהכדוריות הלבנות נפגעו מפעילות יתר של הנוגדנים? תודה.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
07:45 15.03.10
במחלת זאבת-לופוס מערכת החיסון מורכבת בעלת תפקידים רבים עם מעורבות של סוגים שונים של תאים ביניהם תאים לבנים. גם בתאים הלבנים יש סוגים שונים עם תפקידים רבים. מספר ירוד של תאים לבנים מסוג מסוים יכולה להשפיע על מערכת החיסון והנטיה להתגונן מהסביבה.
 
מאיה
16:54 14.03.10
מדוע לחולי פיברו' ממליצים לעסוק בפעילות גופנית?? איך זה עוזר להתגבר על הכאבים הנוראים??
 
ד''ר יעקב אבלין  
20:04 14.03.10
טובה שלום,
המנגנון אשר באמצעותו פעילות גופנית מסייעת לחולי פיברומיאלגיה אינו ברור לגמרי וקרוב לוודאי שהוא מורכב ממספר מרכיבים. כך למשל פעילות גופנית עשויה להעלות את רמתם של חומרים מדכאי כאב מסוימים במערכת העצבים המרכזית, לשפר את מצב הרוח, להגביר את רמת האנרגיה ואת הביטחון העצמי. מצד שני ידוע שלחולי פיברומיאלגיה קשה להתחיל בפעילות גופנית וכל מאמץ מוגזם גורם לתשישות מוגברת ולכאבים. לכן המפתח הוא להתחיל בפעילות באופן הדרגתי אבל להשתדל להתמיד. חשוב להדגיש שגם אם המנגנון לא לגמרי ברור, ההוכחות המחקריות לכך שפעילות גופנית אכן עוזרת הן רבות ומבוססות.
 
יעל
13:12 14.03.10
שלום.רציתי להבין למה הכוונה לא להמריץ את מערכת החיסון בלופוס.כמה שאני מבינה הרי זה טוב שלבן אדם שחולה בלופוס להקפיד על שמירת מערכת חיסונית טובה שתגן מפני תחלואה .ולמה הכוונה לדכא את מערכת החיסון?אים יש למשל בספירת דם כדוריות לבנות NET.abs1.5 (מופיע מתחת לנורמה ) אצל חולה לופוס הרי זה לא טוב וזה גם מראה על מערכת החיסון אז למה להוריד עוד.? אשמח לקבל הסבר עד כמה שניתן. תודה.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
14:52 14.03.10
מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת ע"י יצירת נוגדנים רבים ביניהם נוגדנים לדנ"א, ואחרים. נובע מכך גם שמערכת החיסון נמצאת בפעילות יתר. לכן רצוי לטפל בתרופות שגורמות לדיכוי של מערכת החיסון.
אחד הביטויים של לופוס-זאבת זה ספירת דם נמוכה- יכול להופיע ירידה במספר כדוריות דם לבנות או תרומבוציטים.
האם ניתן ליטול כמוסות טבעיות לחיזוק המערכת החיסונית כגון: מירנגה?
כמובן שללא הפסקת הפלקוניל. האם ידוע לכם על מחקר קליני שנעשה אודות השפעת הצמח?
האם הוא בטוח לשימוש בלופוס של העור ללא מעורבות /פגיעה/דלקת באיברים פנימיים?
האם ידועות לכם הצלחות/שיפור בשימוש בצמח?
שאלה נוספת, האם ניתן לבצע טיפולי פוריות כאשר חולים בלופוס?שהרי גם בזמן הריון טבעי יש בגוף כמות גדולה של הורמונים ולמשך תקופה ארוכה?
תודה
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:41 11.03.10
איני מומחית בהומיאופתיה אלא ברפואה ראומטולוגית.
ככלל החולת זאבת-לופוס אנו לא רוצים להגביר את פעילות של מערכת החיסון. ההיפך הוא, לדכא את מערכת החיסון.
לכן כל תכשיר הומיאופתי או ויטמין או תוספת מזון שאמור להמריץ את מערכת החיסון אינו מומלץ.
טיפולי פוריות בחולי זאבת-לופוס מורכבים יותר. אנו ממליצים על טיפולים עם מינונים נמוכים יותר של הורמונים או בשיטות חדשות יותר.
בדרך כלל ההמלצה משולבת לאחר דיון בין ראומטולוגים ומומחים בפוריות בחולות בסיכון גבוה.
 
קטקטית
20:43 11.03.10
שלום קטקטית
אנא התקשרי לטלפון 0522535547
בברכה
יובל
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:34 14.03.10
נא לידע אותי אם יש עדות רפואית לתועלת של שמוש בצמחי מרפא בזאבת-לופוס.
 
אורית
22:35 13.03.10
זה נכון שהגלולה יכולה לגרום למחלה?
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:31 14.03.10
מחלת זאבת-לופוס שכיחה יותר בנשים עם יחס 9:1 לטובת נשים בגיל הפוריות. מחקרים רבים מראים קשר בין חשיפה לאסטרוגן והתפחות או התלקחות המחלה.
לכן לא ממליצים על השימוש בגלולות המכילות אסטרוגן כגון פרוגילטון בחולות זאבת.
ניתן להשתמש בגלולות המכילות פרוגסטרון.
 
נטע
16:01 10.03.10
שלום..
אחרי כאבים במפרקי הידיים שלחו אותי לצילומים ומיפוי עצם ויצא תקין.
האם מיפוי עצמות יכול לצאת תקין אם יש דלקת פרקים?
מיטל
 
ד''ר יעקב אבלין  
22:48 10.03.10
מיטל שלום,
מפוי עצמות היא בדיקה די רגישה ואם היא תקינה לגמרי זה מפחית את הסיכוי שמדובר בדלקת מפרקים פעילה. יחד עם זאת יש יוצאים מן הכלל והאבחנה מתבססת על הסימנים הקליניים בבדיקה הגופנית, על בדיקות המעבדה ועד. מפוי העצמות אינה הקריטריון העיקרי לאבחנה.
שלום,

אני מאובחנת עם מחלת רינו ולאחרונה קיבלתי הפנייה מרופא שלי לעירוי אילומדין למשך 5 ימים. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ורציתי לדעת מה השפעות האילומדין שכן האשפוז נקבע לשבוע שלפני הביוץ, האם זה יכול להשפיע על סיכויינו להיכנס להריון החודש? (אני יודעת שלנשים בהריון הטיפול לא מומלץ אך מה קורה למי שרוצה להיכנס להריון בחודש של הטיפול ולאחריו)?
 
ד''ר יעקב אבלין  
15:10 10.03.10
ג' שלום,
איומדין היא תרופה בעלת זמן מחצית חיים קצר (כלומר התרופה מתפרקת במהירות בגוף) ולכן לא סביר שתגרום בעיות לאחר שבוע. יחד עם זאת בכל הנוגע לתרופות והריון כדאי להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות. (ראי קישור).
 
אנונימי
09:26 09.03.10
אני בת 24 מזה חצי שנה הובחנתי כחולת לופוס-זאבת, לפני גילוי המחלה נטלתי גולולות והמחזור היה תמיד סדיר, ומרגע הפסקתן הפסיק גם המחזור הייתי אצל רופא נשים שנתן לי לקחת במשך חמישה ימים כדור שנקרא "פרוורה" וציין כי שבוע לאחר סיום לקיחת הכדורים אני צירכה לקבל שוב, עבר שבוע מאז סיימתי את הכדורים ועדיין אני לא מקבלת מחזור מה שגרם גם לנפיחות בבטן שלא יורדת.
אני מטופלת בפלקווניל 200 מ"ג ובפרנטיזון15/20 מ"ג.
אודה להתייחסותכם בעניין
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:09 10.03.10
לא רצוי ליטול גלולות נגד הריון המכילות אסטרוגן כי קיים קשר בין נטילת אסטרוגן והתפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
לעומת זאת ניתן ליטול תרופות המכילות פרוגסטרון.
 
אהרון
10:01 05.03.10
שלום,
הלכתי לרופא עור בשל ידיים אדומות ויבשות והוא נתן לי בדיקות דם. הכל חזר תקין חוץ מ: ANA חיובי 1:80

יש גם לציין שב 6 השבועות האחרונות אני סובל מרעב בלתי נשלט המלווה בתחושת עילפון. וגם יש לי כאבים קלים בשרירים כשאני נוגע בהם.

האם תכלו בבקשה לומר לי מה משמעות התשובה החיובית של ה ANA?
והאם יש קשר בין הרעב שאני חווה לבין תוצאה זו?

תודה!
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
12:05 06.03.10
ANA- נוגדנים כגנד הגרעין.
זו בדיקה כללית לשאלה של מחלה אוטואימונית ביניהן לופוס-זאבת.
זאבת מתאפיינת ע"י תפרחת בעור, דלקת במיפרקים ועוד.
כייל של ANA 1:80 נחשב חיובי חלש.
ככל שהכייל גבוה יותר- יותר סיכוי, וכמובן בנוכחות תסמינים קלינים, למחלה.
בגיל המבוגר עד 5% מהאוכלוסיה הבריאה תהיה חיובי חלש.
 
אהרון
15:03 07.03.10
אפילו שאין לי לופוס, האם לדעתך זה עדיין כדאי לעשות בירור בקשר ל ANA החיובי?

ונגיד אני עושה בירור ל ANA חיובי, שלא בגלל חשד ללופוס, האם ראומטולוג הוא הרופא המתאים לבירור זה?

תודה שוב!
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:06 10.03.10
ANA יכול להיות חיובי במגוון מחלות ראומטולוגיות לא רק זאבת-לופוס.
כדאי להמשיך בירור אצל ראומטולוג.
ד"ר אבלין שלום

לוקחת את האיקסל כבר שבועיים אין הטבה , יש כאבים עצומים ישנה שעתיים שלוש בלילה היום אלך לרופא המשפחה לקחת כדור מלוטונין כדי שישפר לי את השינה
אני מרגישה שכאשר השינה שלי יותר איכותית רמת הכאב נמוכה יותר

האם לדעתך כדי להמשיך לקחת התרופה לפחות עוד שבוע, או שאם עד
עכשיו התרופה לא עוזרת אז הצפי שהיא תעזור בעוד שבוע קלוש.

ואם צריך להחליפה באיזה תרופה (הסיבמלטה עזרה לי מאד רק שהשמינה אותי מאד) צריך
להחליפה.

אני מיואשת




אני מיואשת
 
ד''ר יעקב אבלין  
19:54 23.02.10
אירית שלום,
ככלל רצוי לתת לתרופות מהסוג הזה מספר שבועות "צ'אנס" על מנת להעריך את יעילותן. אם בכל זאת אין שום תגובה לטיפול ניתן להחליף את האיקסל בסימבלטה - שתי תרופות בעלות מנגנון פעילות דומה. יתכן שניתן לנסות מינון נמוך של סימבלטה (30 מ"ג) כדי להפחית את תופעות הלוואי.
ד"ר אבלין שלום

השתמשתי בסימבלטה 60 הורדתי את המינון ל- 30 כאשר היתה הטבה במצבי ובכל זאת המשכתי להשמין לכן נאלצתי להפסיק התרופה. כך שאיני יכולה לחזור לאותה תרופה.
 
ד''ר יעקב אבלין  
08:35 24.02.10
אם זה המצב, צריך חשוב על טיפולים אחרים לפבירומיאלגיה, כמו ליריקה. אבל שוב, ראשית כדאי למצות את הנסיון של טיפול באיקסל.
 
אירית
10:09 24.02.10
ד"ר תודה על תשובתך המהירה,

המשיך לקחת את האיקסל לפחות עוד 10 ימים
 
אירית
07:40 07.03.10
ד"ר אבלין שלום

המשכתי לקחת את האיקסל בהמלצתך עוד מספר ימים למרות שהיו כאבים

וטוב שהמשכתי, הכאבים פחתו אך לא לגמרי , התרופה עוזרת לי רק חלקית

השינה עדין גרועה (4 שעות בלילה) , בקשתי מרופא המשפחה מלוטונין על מנת
לשפר השינה והוא לא הסכים לתת במקום זה נתן לי וליום ( לוקחת רק מידי
פעם כדי לא להתמכר) אני עייפה ומותשת וחסרת אנרגיה לחלוטין .

האם כדי להמשיך לקחת האיקסל (לוקחת כחודש) למרות שההטבה חלקית ?
ברצוני לציין שבניגוד לסימבלטה אותה לקחתי שעזרה לי מאד , אך השמינה
אותי מאד ולכן הפסקתי לקחת אותה, האיקסל לא גורמת לי להשמנה.
או כדאי לחשוב על מעבר לתרופה מסוג אחרת לגמרי הליריקה שהמלצת לקחת
במידה והאיקסל לא תעזור?

האם הליריקה עוזרת לשינה איכותית יותר? והאם גורמת להשמנה?
 
ד''ר יעקב אבלין  
14:18 08.03.10
אירית שלום,
ליריקה אכן עשוייה לעזור מבחינת איכות השינה (בניגוד לאיקסל). עם זאת ליריקה עלולה לגרום להשמנה. אין בעייה לשלב איקסל עם ליריקה וניתן לנסות להוסיף את הליריקה במינון נמוך לצורך שיפור איכות השינה.
 
נור
10:57 06.03.10
אני בת 42 מדי פעם אני סובלת מכאבי שרירים בכל הגוף בנוסף חום הגוף שלי עולה ל-37.5 לציין שחום גופי הנורמלי הינו 36.5 .אני לוקחת לוריוון פעמיים ביום בגלל חרדה.האם זה יכול להיות בגלל התרופה אוו שיש איזשהיא דלקת איך אפשר לדעת תודה מראש על תשובתכם
 
ד''ר יעקב אבלין  
14:11 08.03.10
נור שלום,
חום וכאבי שרירים אופייניים למחלות ויראליות כמו שפעת. יש מחלות ויראליות שעלולות להתמשך מספר שבועות (למשל מחלת הנשיקה). אם הבעייה נמשכת יותר מזה צריך לחפש סיבות אחרות לחום ולוריבן אינה תרופה אשר באופן אופייני גורמת לתופעה כזו. צריך לבצע בירור רפואי כולל בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, CRP, תפקודי כבד וכיליה ועוד בדיקות על י הצורך ועל פי הממצאים) וכן לשקול בדיקות הדמייה רלבנטיות (למשל צילום חזה).
שלום,
אני נוטלת טופמקס 25 לטיפול במגרנה כבר שנתיים ופחות או יותר משהתחלתי להשתמש בתרופה התחילו לי תופעות של כיחלון בידיים וברגליים בעיקר בחורף.
בחודשיים האחרונים התחילו לי גם נפיחות ברגליים או בידיים.
הנוירולוג טען שיש סיכוי שיש לי תופעת רינו,וזה מסביר את הכיחלון אבל הנפיחות לא מוסברת.
האם יש קשר ישיר בין הכדורים לבין התופעות הנ"ל? והאם זה הפיך?
 
ד''ר יעקב אבלין  
15:26 07.03.10
איריס שלום,
תופעת רינו אינה תופעת לוואי שכיחה של טופמקס. תופעת רינו עצמה כן מלווה לעיתים קרובות נפיחות וכאב באצבעות. נראה שצריך לברר את הסיבה לתופעת רינו (אם אכן זו האבחנה) בנפרד מהטיפול התרופתי הנ"ל.
+ הוספת הודעה
   1 ...  38  39  40  41  42  43  44  45  46  ...  104  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
זאבת   לופוס   מחלת זאבת   זאבת מחלה   לופוס עורי   כאבי מפרקים   פגיעה בכליות   אי ספיקת כליות   דלקת מפרקים
RSS RSS פורום זאבת, לופוס