בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום זאבת, לופוס עמוד 42

פורום זאבת, לופוס עוסק בנושאים: זאבת, לופוס, לופוס עורי, כאבי מפרקים, פגיעה בכליות, אי ספיקת כליות, דלקת מפרקים ועוד.
מנהלי פורום זאבת, לופוס:
ד''ר ג'יזל גודארד
לפרטים נוספים
 
יעל
18:17 15.02.10
שלום.האים יכול להיות שלאישה שיש לופוס SLE כעשר שנים מטופלת בכדור פלקווניל אחד בלבד ומרגישה טוב ובבדיקות האחרונות נבדק פעמיים (תמיד הבדיקות בוצעו באותה מעבדה )יצא ANA וגם LAC שלילי ?יש לציין שבפעמים קודמות זה היה חיובי. תודה.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:10 17.02.10
במחלת זאבת-לופוס בהפוגה (אין עדות לפעילות המחלה) ובחולה מטופל- ANA יכול להפוך לשלילי.
 
קטקטית
18:50 15.02.10
האם אתה שותה פלקינול? והאם יתכן שתוך שבוע הפריחה חלפה וכאבי הפרקים חלפו?
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:08 17.02.10
התרופה פלקווניל יעילה מאוד לתפרחת ודלקת מיפרקים בזאבת-לופוס.
 
מיטל
10:58 17.02.10
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:06 17.02.10
עניתי לך למעלה.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:07 17.02.10
בשאלה של הריון- לידה-הפלה בנוכחות נוגדנים ל-DNA נתתי הסבר מפורט.
בכל מקרה רצוי להיות במעקב ראומטולוג ורופא נשים ממרפאה להריון בסיכון גבוה אם את סובלת מזאבת-לופוס או חשד לכך.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:07 17.02.10
לא ברור לי אם יש לך זאבת-לופוס?
נוגדנים כנגד DNA מוגברים במחלת זאבת-לופוס יחד עם ANA חיובי.
בדרך כלל לא בודקים את רמת הנוגדנים ל-DNA אלא אם חושדים במחלת זאבת-לופוס.
במידה ויש זאבת ורוצות הריון- אנו מבקשים שהמטופלת תהיה בהפוגה לפחות 6 חודשים. זאת אומרת אם המחלה מתבטא בפגיעה בכליות או במוח- רצוי שלא תהיה פעילות של המחלה לפחות 6 חודשים, וכמובן החולה לא זקוקה לטיפול תרופתי פרט לפלקווניל, פרדניזון, או אימוראן. אלו התרופות שאפשר לקחת בהריון.
כל חולה עם זאבת-לופוס שבהריון זקוקה להמשך מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
בהצלחה!
שלום,

לפני כחצי שנה התגלה אצלי בדם
ANTI DS DNA 19.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Positive

כיום אני בהריון בשבועות הראשונים וובבדיקת הדם התוצאות זהות נאמר לי שאומנם אין התפרצות של מחלה כלשהי אבל ההריון / הלידה יכול להגביר את הסיכוי להתפרצות זאבת בעקבות הנתונים. מה הסיכוי? האם יש טיפול מונע? האם יש קשר בין תאונת דרכים או לידה להופעת נוגדנים שהתגלו אצלי? האם כדאי להמשיך את ההריון ולקחת סיכון???
אני מבולבלת ולא יודעת האם להמשיך את ההריון או להפסיק אותו הרי עדיף אמא בריאה (יש לי 2 ילדים קטנים שצריך לדאוג להם...)
בקיצור כל יעוץ, המלצה ומידע יעזור מאוד
מחכה לתגובה....

אובחנתי בלופוס העור, אני נוטלת את הפלקינול פעמים ביום במשך שבוע וחצי בערך
הפריחה בפנים כמעט ונעלמה, זה הגיוני שהפלקינול השפיע ועזר כל כך מהר?
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:04 17.02.10
לא ברור לי אם יש לך זאבת-לופוס?
נוגדנים כנגד DNA מוגברים במחלת זאבת-לופוס יחד עם ANA חיובי.
בדרך כלל לא בודקים את רמת הנוגדנים ל-DNA אלא אם חושדים במחלת זאבת-לופוס.
במידה ויש זאבת ורוצות הריון- אנו מבקשים שהמטופלת תהיה בהפוגה לפחות 6 חודשים. זאת אומרת אם המחלה מתבטא בפגיעה בכליות או במוח- רצוי שלא תהיה פעילות של המחלה לפחות 6 חודשים, וכמובן החולה לא זקוקה לטיפול תרופתי פרט לפלקווניל, פרדניזון, או אימוראן. אלו התרופות שאפשר לקחת בהריון.
כל חולה עם זאבת-לופוס שבהריון זקוקה להמשך מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
בהצלחה!
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
13:05 17.02.10
בשאלה של הריון- לידה-הפלה בנוכחות נוגדנים ל-DNA נתתי הסבר מפורט.
בכל מקרה רצוי להיות במעקב ראומטולוג ורופא נשים ממרפאה להריון בסיכון גבוה אם את סובלת מזאבת-לופוס או חשד לכך.
 
הילי
00:54 14.02.10
באיזה צורה משפר הספורט את הכאבים מפיברו?
 
ד''ר יעקב אבלין  
10:02 14.02.10
יעל שלום,
השאלה היא טובה אך התשובה אינה ברורה לגמרי. לפעילות גופנית יש השפעות רבות על מערכת העצבים המרכזית לרבות העלאה של רמת האנדורפינים, חומרים טבעיים המדכאים כאב. בנוסף הפעילות גורמת לשינויים במצב הרוח (לטובה), באיכות השינה ועוד. בכל אופן מה שברור הוא שפעילות גופנית היא אחת ה"התערבויות" (כלומר שיטות הטיפול ) אשר לגביה יש מידע רפואי מוצק ומבוסס המוכיח את יעילותו כטיפול בפיברומיאלגיה.
 
שבת רות
12:58 17.02.10
יעל שלום
מזה כ 5 שנים אני מתעמלת בבריכה טיפולים פעמיים בשבוע.
מנסיון, התנועה במים מגמישה את המפרקים ומקלה על הכאבים.
בצפון יש ברית חיים, בבריכת אילן חוג, וכן ידוע לי כי גם בפרדס חנה יש קבוצה שמתעמלת
בבריכה טיפולית.
אני משוכנעת כי תרגישי יותר טוב לאחר טיפול במים.
 
רמי
15:17 15.02.10
האם יתכן א.ס ללא סירפי או איסר גבוהים ובהעדר hla
 
ד''ר יעקב אבלין  
16:21 15.02.10
רוני שלום,
למרבה ההפתעה התשובה היא חיובית. למרות שמדובר במחלה דלקתית, Ankylosing Spondylitis לעיתים קרובות אינה גורמת לעלייה משמעותית במדדי הדלקת. גם בדיקת ה - HLA B27 אינה חד משמעית - ומופיעה אצל רוב החולים אך לא אצל כולם (וכמו כן מופיעה אצל אנשים רבים שאינם חולים). במקרים כאלו צריך לבסס את האבחנה על הקליניקה (היסטוריה של כאבי גב בעיקר ליליים מלווים נוקשות בוקר) ועל ממצאים בהדמייה (כמו למשל סקרואילאיטיס בבדיקת MRI).
 
אלי
17:03 14.02.10
שלום.הייתי אצל ראומטולוג בגלל שהידיים שלי נורא קרות רוב הזמן וגם משנות את צבען בד"כ והוא הסביר לי שיש לי תסמונת רנו(לאחר ששלל מחלות ראומטיות).
הוא המליץ לי על heat band כדי לחמם את הידיים ושאלתי היא היכן ניתן לרכוש את אותן heat band?

תודה ויום טוב!
 
ד''ר יעקב אבלין  
08:46 15.02.10
אלי שלום,
חימום הידיים בתופעת רינו בדרך כלל יכול להתבצע באמצעות המנעות מחשיפה לקור ושימוש בכפפות רגילות. במקרים קשים (עם כיבים) יש מקום לשימוש באמצעים "מתוחכמים" יותר כמו כריות חשמליות, שמיכות חשמליות ואמצעי חימום נוספים. לגבי איפה לקנות - אפשר לנסות בחנויות ציוד ספורט ו/או ציוד רפואי.
שלום.
עברתי בדיקת MRI, ועוד לא חזרתי עם התשובה לרופא.

להלן הממצאים:
המפרקים הסאקרו-אליאקליים מודגמים סימטריים דו"צ.
הודגמה בצקת לשקית והאדרה של המשטחים הפירקיים כך שיש עדות לסקרואיליאיטיס.
מודגמים אותות תקינים מלשד גופי החוליות.

סיכום: יש עדות לסקרואיליאיטיס.

לפני הבדיקה הרופא אמר לי שבמקרה כזה, אין פתרון מלבד משכחי כאבים.
האם בכל זאת יש פתרון? כדאי לי לפנות לחוו"ד נוספת?

ומה זה בכלל אומר ש"הודגמה בצקת לשרית והאדרה של המשטחים הפירקיים"?

תודה רבה.
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:12 15.03.09
הממצאים שאתה מתאר מתאימים לדלקת של מפרקי הסקרו - אליאק - שהם המפרקים האחרויים של האגן. דלקת כזו מאפיינת מספר מחלות מפרקים ובעיקר את המחלה הנקראת Ankylosing spondylitis. מחלה זו גורמת לנזק הדרגתי ומתקדם למפרקי האגן ועמוד השידרה עם התקשחות של עמוד השידרה ואיבוד טווחי תנועה. הטיפול במחלה זו אינו רק על ידי משככי כאב אלא גם באמצעות תרופות ביולוגיות חדישות הפועלות על ידי ניטרול החלבון הדלקתי TNF. תרופות אלו (אנטי TNF) ניתנות בזריקה או בערוי ומסוגלות גם להביא להקלה מאד משמעותית בכאב וגם להאט או לעצור את הנזק המפרקי. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי האפשרות של טיפול באחת מתרופות אלו.
 
שי בן דוד
20:50 14.02.10
השבוע קיבלתי תשובות ל MRI עמוד שדרה מותני+אגן,
ובסיכום נאמר "שהממצאים מתאימים לסקרו-איליאיטיס דו צדי, עם אלמנט פעיל ובתר דלקתי,
וכן ממצאים ארוזיביים נראים גם בבדיקת CT מ 11/09 "
לפי הבנתי מקריאת שאלות בפורומים שונים על בעיה זהה, ישנם פתרונות, אך האים אפשר לראות רופא מומחה שישפוך לי קצת אור על המחלה, מבלי לחכות לתור הבא לראומטולוג בעוד 4 חודשים..
(התור הכי קרוב)
אני מבוטח במאוחדת שיא
 
ד''ר יעקב אבלין  
08:40 15.02.10
שי שלום
אכן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ונכון שהתורים ארוכים. כמובן ניתן לקבוע גם באופן פרטי במסגרת זו או אחרת. כדאי לבדוק אם הקופה איזה רופאים נמצאים בסידור שלהם.
 
דונה
19:24 14.02.10
שלום רב,
קצת קשה לי להסביר...
מזה כשנתיים שאני מרגישה משהו מוזר ברגל שמאל. זה התחיל בתחושה בישבן של אזור מוצק/חסר תחושה ועד למצב שאני לא יכולה לסמוך על רגל שמאל. כף הרגל בהליכה איננה מתפקדת בצורה נורמלית - יש נפיחות בעצם הקרסול הפנימית (אורטופד הפנה אותי למדרסים ואמר שבזה מתחיל ונגמר העניין). התעלם מהתחושה שלי בישבן. בהליכה כף הרגל מורמת ומונחת על האדמה בצורה שטוחה לגמרי (ולא מדריכה תחילה על העקב ועד הבהונות). ההליכה הפכה לדבר מחושב במקום אוטומטי. אני צריכה לחשב באיזו רגל לרדת מהמדרכה או לעלות במדרגות. בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני נוטה ביציבה ובהליכה לצד ימין. כאילו שעמוד השדרה נותק ממקומו והוזז ס"מ אחד ימינה. אלא שעכשיו הכל עובר לרגל ימין. צילום צוואר וגב תחתון מראים שחיקה במרווחים שבין החוליות ועקמת קלה בגב התחתון.
אורטופד אבחן לפני כשנתיים שיש לי שני !! מרפקי טניס. שום דבר לא מועיל כפות הידיים מתעוותות והן נוטות מעט החוצה. האגודלים נחלשים ואני מתקשה לאחוז בכל מני דברים. אתם צריכים לראות איך אני מרימה עפרון. זו תנועה ממש מעוותת שנראית כמו אצל אדם עם פגיעה עצבית/מוחית (MRI מח מהתקופה האחרונה תקין לחלוטין). שרירי הידיים מאוד נחלשו. ויש לי גבשושיות תת עוריות באזור המרפקים.
לכל אורך הזמן הזה הזכרון שלי מאוד בעייתי, אני לא מרוכזת ואני בולבלת. הופניתי לטיפול פסיכיאטרי שאני מתמידה בו. אך ללא הועיל.
השיער שלי התדלדל מאוד בתקופה הזו ועוד לפניה. יש אזור ממוקד יותר של התקרחות.
הלסת שלי קפוצה והדיבור מבולבל. ההתנסחות שלי פחות רהוטה. וכל זה די מדכא.
לפני שאסיים אציין שקרוב משפחה שלי מקרבה ראשונה חולה במחלה אוטואימונית שבבסיסה היעדר מוחלט של נוגדנים (נטייה לחלות במחלות זיהומיות וקושי להחלים, תלוי בעירוי נוגדנים חודשי, נטייה לפצעים תת עוריים, אפטות בפה, תלות מתמדת באנטיביוטיקה וסטרואידים). אך אין נוגדנים האופייניים למחלת הזאבת.
רמת הנוגדנים הרגילים שלי בדם נורמלית (IgA, IgM וכו').
מה זה יכול להיות?
מה עליי לעשות? למי לפנות?
תודה, דונה


 
ד''ר יעקב אבלין  
08:35 15.02.10
דונה שלום,
התלונות שאת מתארת נשמעות מורכבות , חלקן בעלות אופי נוירולוגי, חלקן קשורות אולי לבעיות מבניות של עמוד השדרה ולא ניתן לשלול גם מחלה דלקתית שפוגעת במפרקי האגן ו/או עמוד השדרה. השילוב עם דיכאון ועם הפרעות קוגנטיביות אינו ספציפי כיוון שכל מצב של כאב כרוני (או מגבלה גופנית אחרת) עלולים להוביל לתגובות כאלו. נראה שצריך לבצע בירור נוירולוגי מסודר וכמו כן בירור על ידי ראומטולוג. במסגרת הבירור יתכן שיהיה צורך לבצע MRI גם של עמוד השדרה ושל האגן כדי לאתר (או לשלול) איזורים של לחץ מצד אחד וסימני דלקת מצד שני. כמו כן נראה שיש צורך בבירור סרולוגי - מעבדתי כולל מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) ונוגדנים אוטואימונים שונים.
 
עדי
14:09 12.02.10
שלום, ביתי( בת 10 וחצי) עברה בדיקת דם, ונמסר לנו שיש לה ana חיובי חזק (ant dsdna-b( רציתי לדעת מה זה אומר? אשמח אם אפשר בהקדם. רוב תודות עדי
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:12 14.02.10
ANA ונגדנים לדנ"א חיובים מרמזים על זאבת- לופוס.
כמובן צריך לדעת מהם התסמינים.
רצוי לפנות לראומטולוג ילדים.
 
קטקטית
20:52 13.02.10
אני בת 32 אובחנתי לפני כ- שבועיים בלופוס בעור בלבד.
אני עובדת כגננת עם פעוטים ובמסגרת עבודתי אני שוהה עם הילדים בחצר ואנו מטיילים ברחבי הקיבוץ.
מאז שאובחנתי אני חובשת כובע בחצר ומורחת קרם הגנה.
שאלתי היא האם אמצעי הזהירות מספיקים שהרי על פי פורום זה לא מומלץ לשהות בחוץ בין השעות: 10:00 ועד 16:00 ? או שמא עלי להחליף עבודה? אני אוהבת את מיקצועי והשהייה בחברת הפעוטים ממלא אותי ומשמחת אותי. ובנוסף נעים לי עם הצוות החינוכי. מה לעשות......גם ככה קשה לי עם הידיעה על גילוי המחלה ולפי מה שקראתי אהי צריכה להתנחם שזה רק בעור.
בתודה מראש.
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:11 14.02.10
קיים קשר בין חשיפה לקרני השמש והתפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
לכן רצוי להימנע מחשיפה בשעות 10-14. למרות קרם הגנה SP30, ללבוש שרוולים ארוכים וכובע.
לאחר טיפול של כמעט שנה בתרופות הרגילות לדלקת פרקים שגרונית, החליט הרופא להתחיל בתרופות ביולוגיות בהזרקה או בעירוי.
נאמר לי כי קיימות 3 תרופות : רמיקייד" "ENBREL" ו "HUMIRA" והוא נותן לי את שיקול הדעת לבחור באחת מהן.
אבקש לדעת את היתרון והחסרון של כל אחת מהתרופות, והמלצה באיזה תרופה כדאי לי לבחור.
בתודה ובברכה
 
ד''ר יעקב אבלין  
11:24 14.02.10
רות שלום,
שלושת התרופות הללו פועלות במנגנון דומה - מנטרולות את החלבון הדלקתי המכונה TNF. בסך הכל יעילותן דומה. קיים הבדל באופן המתן - רמיקייד ניתן בהזרקה תוך ורידית אחת למספר שבועות (בדרך כלל אחת ל - 6-8 שבועות) מה שדורש כעין אשפוז יום של מספר שעות. הומירה ואנברל ניתנות בהזרקה תת עורית ולרוב החולה לומד לבצע את ההזרקה בעצמו. הומירה ניתנת פעם בשבועיים ואנברל פעמיים בשבוע.
בנוסף, לרמיקייד יש לרוב פעילות מהירה מעט יותר מהתרופות האחרות בגלל המינון הגבוה יחסית שניתן.
הטיפול ברמיקייד מלווה לרוב בטיפול במטוטרקסאט במינון נמוך יחסית, שהוא פחות קריטי בטיפול עם התרופות האחרות.
גיסתי בת 46, הריון ראשון IVF, שבוע 25, לא מסוגלת לעמוד בשל כאבים בלתי ניסבלים ממש.
הייתה מאושפזת שבועיים כולל MRI .בסיכום המחלה ניכתב: "בצקת עצם ב-LFC מלווה בתפליט מפרקי ובצקת ברקמות רכות ללא סימנים חד משמעיים ל-AVN או לשבר.כוללת אוסטרופורוזיס אזורי נודד או חולף או צורה אחרת של בצקת מיח עצם ללא AVN".
האם יש משהו שניתן לעשות כי כרגע מצבה הפיזי והנפשי קשה מאד(לא עומדת כלל!)וזהו שלב מוקדם יחסית בהריון.תודה!
 
ד''ר יעקב אבלין  
22:59 13.02.10
דינה שלום,
לפי התיאור של ה - MRI נראה שמדובר במצב המכונה Transient Osteoporosis. מצב זה מאופיין בירידה זמנית בצפיפות העצם, בייחוד באיזור הירך ושכיח יותר בזמן הריון. הסכנה העיקרית היא להיווצרות שבר באיזור חשוב זה ולכן יש להמנע מנשיאת משאות כבדים וממאמצים קשים. כמו כן ניתן להיעזר במשככי כאב. למרבה המזל מצב זה חולף לרוב תוך 6-12 חודשים ללא צורך בטיפול.
 
יעל פ
22:01 10.02.10
אני סובלת מכאבים בכפות הרגליים. הן קפואות ואני מחממת בעזרת כרית
כעת החמרה עם נפיחות וחוסר יכולת לדרוך על הרגל
האם ישנה דלקת ואם כן האם החימום מזיק
אני מאובחנת כחולת לופוס קיבלתי בעבר פלקווניל שהופסק בגלל החמרה במיאסטניה גראבים
כעת עם אימורן ואימונוגלובולינים
תודה
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
12:04 12.02.10
במידה שיש הפרעה בתחושה בגפיים בחולה עם זאבת ומיאסטניה גרביס
מומלץ על בדיקה נוירולוגית ולשקול בדיקה של הולכה עצבית
 
אורלי
19:40 11.02.10
שלום רב,

קיבלתי תוצאה של בדיקה ANTINUCLEAR AB ADULTS ערך 21.99....תמיד הייתי מקבלת או חיובי או שלילי.........
השאלה היא האם 21.99 זה נחשב המון? מה הטווחים לערכי יחוס לבדיקה זו?

אשמח לתשובה

תודה
אורלי
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
12:03 12.02.10
הבדיקות שונות בין המעבדות.
לא אוכל להתיחס בלי לדעת איך נעשתה הבדיקה ומה טווח התקין.
 
אירית
12:54 26.11.09


שלום ד"ר אבלין

אני מטופלת כחצי שנה בתרופת סימבלטה מינון - 60 ( 30 בבוקר ו- 30 בערב)

בכל אופן התרופה גרמה לי להשמנה של שישה קילו (קילו בחודש), גם ככה אני בחורה

מלאה , בכל אופן הפרופסור אצלו אני מטופלת אמר שאם אני מרגישה
טוב להוריד המינון ל- 30 , גם לפני כחודשים שהורדתי המינון המשכתי להשמין.

לפני הטיפול התרופתי משקל גופי תמיד היה מאוזן .

לא יודעת מה לעשות היות ועם התרופה מרגישה טוב ומפחדת להפסיק , מצד שני
גם עליה של קילו בחודש זה הרבה,

האם מרכיבי התרופה הם אלה שגורמים להשמנה? כיון שגם עם דיאטה איני מצליחה לרדת במשקל
לאיזו תרופה אחרת אני יכולה לעבור, אני קוראת שרוב התרופות נוגדות הדיכאון גורמות
להשמנה. וגם הלירקה שהיא מקבוצה אחרת של תרופות גורמת להשמנה מרובה אצל אנשים.
אני ממש בדילמה לא יכולה להרשות לעצמי לעלות אפילו עוד קילו

אנא עזרתך תודה
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:50 26.11.09
אירית שלום,
ניתן לשקול החלפה של הסימבלטה ומעבר ל - IXEL - תרופה אנטי דכאונית אשר אושרה לאחרונה בארה"ב כטיפול ספציפי לפיברומיאלגיה ואשר עשוייה לא לגרום לעלייה במשקל. אגב, תופעות הלוואי הן מאד אינדיבידואליות. יש אפילו חולות שיורדות במשקל כתוצאה מטיפול בסימבלטה.
 
אירית
16:43 29.11.09
קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה,
בפנייתי לפרופסור אצלו אני מטופלת לגבי החלפת התרופה לIXEL תשובת הרופא הייתה כי אין תרופה נוגדת דיכאון שאינה משמינה ולכן עליי להחליט האם עליי לסבול מכאבים או להיות שמנה ולא לסבול מכאבים.
ד"ר האם רופא המשפחה שלי יכול לתת לי את תרופת הIXEL ומהו המינון המומלץ(לקחתי סימבלטה 30 מ"ג ביום) והפסקתי, וכרגע אני מרגישה גרוע ביותר.
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:11 29.11.09
אירית שלום,
המינון המומלץ של IXEL בפיברומיאלגיה הוא 50 מ"ג פעמיים ביום. מומלץ להתחיל במינון נמוך, כמו 12.5 מ"ג ליום ולעלות משך מספר ימים עד למינון של 50 מ"ג פעמיים ביום. במיקרים מסויימים עולים אף יותר, עד 100 מ"ג פעמיים ביום.
בעיקרון כל רופא יכול לרשום את התרופה כטיפול בדיכאון, אך תאלצי לשלם עליה מחיר מלא. כאמור התרופה אינה רשומה בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה ולכן הטיפול באינדיקציה זו בארץ ייחשב לטיפול נסיוני ומחייב אישור של משרד הבריאות (טופס 29ג).
 
אירית
08:04 10.02.10
ד"ר אבלין שלום

התחלתי לקחת את האיקסל בהמלצתך ( הפסקתי את הסימבלטה שמאד עזרה לי
אך גרמה לי להשמנה).

התחלתי עם מינון נמוך 25 מ"ג ( לא קיים בקופת חולים 12.5. מ"ג) , כבר ארבעה ימים
אני לוקחת את התרופה. יש לי כאבים נוראיים לא ישנה בלילה בכלל , לקחתי שני
כדורי וליום (5 מ"ג) גם לא עזרו להרדמות. כמה זמן יעבור עד אשר ארגיש שיפור.
האם האיקסל עוזרת גם לבעיות שינה? והאם אחרי ארבעה ימים אפשר להגדיל המינון
ל- 50 מ"ג ?

אני ממש מיואשת
 
ד''ר יעקב אבלין  
14:03 10.02.10
אירית שלום,
האיקסל אינה תרופה ספציפית לשינה ויתכן שבאמת יהיה צורך בתרופה אחרת כדי לעזור בתחום זה. אחרי מספר ימים של טיפול אכן אפשר לעלות במינון ל - 50 מ"ג פעמיים ביום. צריך להמשתין מספר שבועות (לפחות שבועיים שלושה9 דכי להעריך את יעילות הטיפול.
 
אירית
14:43 10.02.10
תודה ד"ר אבלין

איזה תרופה יש לקחת בינתיים יחד עם האיקסל כדי שאוכל להירדם , פשוט הכאב
אינו מרפה ולא מאפשר לי לישון
 
ד''ר יעקב אבלין  
07:25 11.02.10
אירית שלום,
בטווח הקצר אפשר להיעזר בתרופות שינה כמו בונדורמין, אבל צריך לקחת בחשבון ששימוש ממושך בתרופות כאלו מוביל להתרגלות אליהן ואז הרבה יותר קשה להסתדר בלעדיהן. מלתונין היא תרופה טבעי אשר יכולה לעזור ב"סידור שעות השינה". ואינה גורמת להתמכרות.
 
אדי קוגן
22:59 09.02.10
שלום ד"ר אבלין,

באוגוסט 2008 תוך משחק כדורגל, כף הרגל התחילה להיות חמה מאוד. בעוד 3-4 שעות הייתה תחושה שהכף "בוערת" ונאלצתי לשבת כל הלילה עם כף הרגל בתוך קערה עם מים קרים תוך כאבים חזקים. תחושת "הבוערות" עברה לאחר 4 ימים. לאחר המיקרה במהלך יותר משנה קוראת תופעה של "א'-תחושה" ו/או אצבע לבנה (1 ו - 3) ואפילו קשיי דריכה על הרגל (לפני המיקרה הייתה תחושה שאבן קטנה נמצאת בתוך הנעליים - אך זאת היתה בליעה בכף הרגל - וזה לא הפריעה הרבה).

חשוב לציין - בשנת 2005 תוך משחק נשמע "קליק" בגף התחתון ולאחר מכן עד 2008 הייתי מקבל 1-2 בשנה זריקות (לאחר כאבים בלתי נסבלים) לחלל האפידורל תחת שיקוף במרפאת כאב (הטיפול די עזר).

בקיץ 2009 הכאבים בכף הרגל הוחמרו עם הקרנות של כאבים חזקים מאוד ( תחושת כאבי עצבים) תוך הליכה רגילה. ניגשתי למרפאת כאב וקיבלתי אותה זריקנ לחלל אפידורל - לא עזר. ניגשתי לאורטופד עם התמחות של כף הרגל ששער לתופעת מורטון נוירומה. קיבלתי זריקה לכף הרגל - עזר לשבויים בלבד, קיבלתי זריקה נוספת( לאחר חודשיים) שעזרה גם לשבועיים בלבד. נשלחתי לעשות מדרסים שעזרו רק לכאביהגף (היום כמעט ולא "מרגיש" שום בעיות בגף). המדרסים שונו לפחות 6 פעמים אך עדיין לא פתרו את כאבי הכף הרגל. ניגשתי לרופא אורטופד אחר - ותיק יותר בתחום עם התמחות בכף הגל. נשלחתי צילומים. להלן התוצאות - רנטגן - תקין, MRI - ללא ממצא חריג משמעותי, מיפוי עצם - קליטה מוגברת בשליש האמצעי של הטיביה ושל הפיבולה משמאל.
בדיקת ניורולוג לאחר EMG - ללא ממצאים חשודים.

חשוב לציין -
1) במהלך שנה האחרונה ישנם התכוצויות ברגל הכואבת בלבד (אפילו עם מסובבים את הרגל מתחילות להיות התכבצויות)

2) שמתי לב שהאצבעות הופכות להיות לבנות מאוד וללא תחושה במיוחד במזג האוויר הקר.

3) בתקופה האחרונה בבוקר אני מרגיש (לפני שנועל נעלים עם המדרס) תחושת כאב רגעי וחד (שיכול להופיע מספר פעמים) שמתחיל באמצע כף הרגל ומגיע לאצבע 3.

4) חוץ מכאבי הכף הרגל אין כאבים נוספים בגופי.

5) לא שיחקתי כדורגל ולא רצתי יותר מ - 5חודשים. ניסיתי לחזור לרוץ היום אך הכאבים הופיעו באזור של האצבע ה-3.

לצערי עד היום כל הרופאם שפגשתי שהינם מומחים בתחומם לא הצביעו על בעיה בריאיותית כלשהיא. מהחיפוסים שלי באינטרנט מצאתי מספר התייחסויות שאולי והבעיה שלי הינה בעיה ראומטלוגית.

אני אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלה שלי ותיתן חוות דעת המיקצועית שלפחות אדע האם סוף-סוף עליתי על הבעיה.

בתודה מראש!!!

אדי



 
ד''ר יעקב אבלין  
14:01 10.02.10
אדי שלום,
על פי התיאור נראה שמדובר בתסמונת של כאב כרוני אשר ממוקמת באופן יחסי ברגל. פחות סביר שמדובר במחלה סיסטמית אשר מערבת מפרקים רבים. בתחום הכאב הכרוני ידועים מצבים של כאב ממקום כמו תסמונת ה - CRPS - Complex regional pain syndrome
אשר כונתה בעבר RSD - Reflex Sympathetic Dystorphy
תסמונת זו מופיעה לרוב בעקבות טראומה לגפה המעורבות וכוללת שינויים במערכת העצבים הסימפטטית ובזרימת הדם אשר עשוייל לגרום להלבנה של אצבעות כפי שאתה מתאר. הטיפול בתסמונת מורכבת זו הוא במסגרת של מרפאת כאב (ולא תחום הראומטולוגיה).
 
אדי קוגן
20:45 10.02.10
שלום רב,
תודה רבה לך על התשובתך. הייתי מטופל במרפאת כאב בתל-השומר ע"י ד"ר גור אריה בנושא של כאבי הגף. האם אני צריך לחזור לאותה מרפאה או לגשת למרפאה אחרת? אם כן - אשמח לקבל המלצות.
המון תודה ד"ר אבלין.
בכבוד רב,
אדי
 
ד''ר יעקב אבלין  
07:23 11.02.10
אדי שלום,
נראה הגיוני לחזור לטיפול במסגרת מרפאת כאב מסודרת, כאשר המרפאה של תל השומר היא בהחלט בחירה טובה. כמובן יש גם מרפאות מקבילות (וטובות) במקומות נוספים, כמו באיכילוב.
 
מרי
21:38 08.02.10
לפני שלושה חודשים החלקתי ויש לי בעיה ברגל (ברך) וכן בגב כתוצאה מזה עשיתי גם MRI וגם CT
ויש תוצאות של נוזל בברך בעיה בפיקה וכן בסחוס ויתכן קריאה של ACL כי בMRI לא רואים את הקצה וכן תמט בחוליה = בלט דיסק בחוליות התחתונות עם לחץ על השק הדורלי. עד יום הנפילה הכדורים היחידים נגד כאבים היו אקמול וזה גם ועזר נהדר.
רופא ספורט החליט לשלוח אותי למרפאת כאב והוא כתב שאולי יש בעיה בעצב כתוצאה מנפילה.
לקחתי טרמדקס נגד כאבים אך הגעתי למינון גבוה ושם המליצו לי על ליריקה בחשד בבפגיעה בעצב?
רציתי לשאול לא נעשה לי EMG ברגל וכן כרגע אני עוברת פיזוטרפיה. אך אדע שאני באמת צריכה לקחת ליריקה?
אם אפשר אבקש לקבל תשובה בהקדם פה או במייל תודה מרי
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:35 10.02.10
מירי שלום,
ליריקה היא תרופה יעילה לטיפול בכאב על רקע נוירופטי (הנובע מפגיעה בעצב היקפי) וכן לטיפו לבפיברומיאלגיה (כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית). נכון, שכדי לאבחן במדוייק פגיעה נוירופטית יש לבצע בדיקת EMG. יחד עם זאת לא בלתי סביר לנסות טיפול בליריקה עוד לפני בדיקה זו אם אופי הכאב מתאים לכאב נוירופטי (כאב שורף, מקרין וכו). עם זאת עלולה להווצר בעייה באישור התרופה דרך הקופה אם אין תיעוד של בדיקת EMG.
 
מרי
19:33 10.02.10
 
נטע
09:21 09.02.10
שלום דר'
שאלתי האם יכול להיות שיש דלקת פרקים ואולי אפילו בתחילתה וה ERS יוצא בנורמה?
תודה, מור
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:53 10.02.10
מור שלום,
הכוונה לבדיקת ה - ESR כלומר שקיעת הדם. בדיקה זו מהווה מדד כללי (ולא ספציפי) של דלקת כלומר שקיעת הדם צפוייה להיות מוחשת בכל מצב בו קיימת דלקת סיסטמית בגוף (החל מדלקת שקדים וכלה בדלקת מפרקים). שקיעת דם תקינה לגמרי מפחיתה את הסכוי שמדובר בדלקת מפרקים, אבל יחד עם זאת בשלבים מוקדמים של המחלה ניתן למצוא לפעמים תוצאות תקינות של שקיעת דם כך שממצא זה אינו שולל באופן מוחלט את האבחנה.
 
נתי
11:30 09.02.10
שלום,
האם צליאק שאינו מטופל בדיאטה מתאימה יכול לגרום לדלקת במפרקים?
האם המדע יודע על קשר כזה?

תודה רבה.
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:55 10.02.10
נתי שלום,
מחלת צליאק עלולה להיות מלווה בכאבי מפרקים. כמו כן צליאק היא מחלה אוטואימונית ועלולה להתלוות למחלות אוטואימוניות אחרות, לרבות דלקות מפרקים.
+ הוספת הודעה
   1 ...  38  39  40  41  42  43  44  45  46  ...  102  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
זאבת   לופוס   מחלת זאבת   זאבת מחלה   לופוס עורי   כאבי מפרקים   פגיעה בכליות   אי ספיקת כליות   דלקת מפרקים
RSS RSS פורום זאבת, לופוס