בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום זאבת, לופוס עמוד 42

פורום זאבת, לופוס עוסק בנושאים: זאבת, לופוס, לופוס עורי, כאבי מפרקים, פגיעה בכליות, אי ספיקת כליות, דלקת מפרקים ועוד.
מנהלי פורום זאבת, לופוס:
ד''ר ג'יזל גודארד
לפרטים נוספים
 
אפרת
17:33 05.02.10
שלום רב,
שמי אפרת, בת 27, חולה בדלקת מפרקים שגרונית מזה שנה וחצי. לפני כשבועיים התחלתי להשתמש במטוטרקסאט - 7.5 מ"ג בשבוע. כמו כן הנני נוטלת פלקוואניל - 2 טבליות ביום כבר שנה. מאז תחילת השימוש במטוטרקסאט החל חילוף החומרים להיות איטי והוסת נעצרה לאחר חצי יום וחזרה לאחר 4 ימים. האם אלה הן תופעות נפוצות עקב שימוש בתרופה זו? כיצד ניתן להקל על תופעות לוואי אלה? האם לקיחת התרופה על קיבה ריקה או מלאה היא עקרונית?. ושאלתי האחרונה - לאחר לקיחת התרופה החלו גם לחזור תופעות שחוויתי בהתחלת המחלה ונעלמו כעבור כמה חודשים כמו כאב חזק לאורך כל אצבע ( לא רק במיפרק) ונפיחות עזה בחלק מפרקי האצבעות. האם זה נורמאלי שסימפטומים של המחלה יתגברו בתחילת שימוש בתרופה חדשה כמו מטוטרקסאט?
תודה רבה
אפרת
 
ד''ר יעקב אבלין  
16:49 06.02.10
אפרת שלום,
למטוטרקסאט תופעות לוואי רבות מאד, אך הפרעות במחזור אינן תופעה שכיחה. את התרופה הזו עדיף ליטול יחד עם אוכל. התגברות כאבי המפרקים אינה תופעה צפוייה ועלולה להעיד על כך שהטיפול אינו מספיק טוב. במקרה כזה יש לשקול עלייה במינון של התרופה או מעבר לתרופה חלופית.
שלום רב,
לא פעם שמעתי שכף ג'לטין ליום עם יוגורט או משקה עוזרת לכאבים בברכים ויעילה לכאבי פרקים. האם זה נכון? אשמח לקבל תגובות בנושא. תודה.
 
ד''ר יעקב אבלין  
10:04 05.02.10
לוני שלום,
מדובר בתוספי מזון אשר יעילותן אינה מוכחת כטיפול בדלקות מפרקים. סביר להניח שאין בהן נזק ולא מזיק לנסות, אבל לא מדובר בטיפול מבוסס.
 
יעל
13:43 03.02.10
בנוגע לשאלה של אתמול אם אפשר לקבל תשובה בבקשה לגבי מחלת הזאבת
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:52 03.02.10
יש להוסיף שכדאי שההחברה תהיה בהשגחת רופא ראומטולוג.
קיימים טיפולים שונים לתסמונת רינו.
 
יעל
17:47 02.02.10
שלום רב
חברתי מתלוננת זה כשנה על הרגשת קור באצבעות ועל החלפת צבעים בכפות הידים ללבן,וכחול
לאחר שהלכנו לרופאת דם יצא שספירת דם תקינה 6.3עם דפרנציאל תקין .ANA חיובי ,אנטי דנא שלילי ,חשד לתופעת רנו
האם תוכל להסביר לנו מהי תופעת רנו והאם היא סימן למחלת הזאבת(לופוס) ?
האם לפי הבדיקות יש חשד לזאבת ?
אשמח לתשובה מפורטת ,בכל מקרה קבענו תור לראומוטולוג אבל יש זמן המתנה ארוך לכן אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל האפשר
 
יעל
13:44 03.02.10
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:51 03.02.10
התופעה של כאבים מלווים בשינוי צבע בקצוות הידיים מתאימה לתסמונת רינו אשר יכולה להופיע במחלות אוטואימוניות שונות כולל לופוס-זאבת.
ANA חיובי במחלות אוטואימוניות כולל לופוס-זאבת.
על מנת לאבחן לופוס-זאבת צריך משלב של 4 דברים- קלינים ומעבדתיים
השכיחים ביניהם : דלקת במיפרקים, פריחה בעור, נשירת שער, כיבים בפה, כאבים בבית החזה ועוד. למרות שבד"כ נמצאת רמה גבוהה של נוגדנים כנגד DNA, לעיתים יכולים למצוא נוגדנים אחרים כמן RO, LA, RNP, או SM.
שלום
אני בת 36 ,סובלת מזה שנתיים מכאבי רגליים, כפות רגליים ממש כמו בצקת, מרגישה שלא זורם לי דם לכפות הרגליים, במיוחד בלילה כשאני במיטה או בבוקר, בנוסף יש לי כאבי גב תחתון כבר המון שנים ובשנתיים האחרונות כאבי שרירים בכל הגוף, אני עושה פעילות גופנית ומתיחות לפחות פעמיים
בשבוע שזה טיפה מפחית לי את הכאבים, אבל הם חוזרים ומטרידים אותי מאוד, ניסיתי גם דיקור שלא עזר וגם טווינא, הייתי אצל ראמטולוג ולא קיבלתי טיפול, הוא נתן לי משככי כאבים.
שקיעת הדם אצלי גבוהה במשך כשנתיים.
בדיקות הדם נכון להיום:
CK: 181
ESR: 32
TSH: 0.92
CRP: 0.6
Leucocytes:500

יש לציין שלפני כשנתיים בדיקת CRP הייתה:2.7 ו-ESR : 70 ובמשך הזמן הייתה ירידה ללא שום טיפול.
הזמנתי אתמול תור לראמטולוג אחר שהמליצו עליו ויש תורים רק ליולי השנה.
אני מאוד סובלת מכאבים ונורא מוטרדת מזה.
מה עלי לעשות? האם יש טיפול לזה? ולמה אני סובלת מזה בכלל?
סה"כ אני בריאה, עברתי לפני כשנתיים משבר עם שני הורי שחלו ונפטרו והייתה לי תקופה מאוד
לחוצה ומאוד קשה בחיים ולכן ואני נורא חרדה לגבי העיניין הזה שלי.
אודה לכם על תשובה.
ס.
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:26 03.02.10
O שלום,
על פי מה שאת מציינת, קיימת כעת עלייה גבולית בלבד במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) , למרות שבעבר הבדיקות הראו על מדדי דלקת גבוהים יותר. לכן, איני בטוח שהתלונות כעת קשורות לדלקת ויתכן שמדובר בכאב שאינו על רקע דלקתי. בהקשר זה, כאב שרירים מפושט עשוי בהחלט להצביע על אפשרות של פיברומיאלגיה, שאיננה נחשבת מחלה דלקתית. מצב זה עשוי להתפרץ בין היתר בעקבות תקופה של לחץ נפשי משמעותי. בכל אופן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ולהבדק כדי להבדיל בין כאבים שהם על רקע דלקתי לבין פיברומיאלגיה ולכוון את הטיפול בהתאם.
 
ליז
22:04 31.01.10
נערכה לבני בן ה- 16 בדיקת דם בבדקה התגלה AST 793
רציתי לדעת מה זה אומר ? הופניתי לרמטולוג מדוע?
 
ליז
17:05 01.02.10
 
ד''ר יעקב אבלין  
13:22 03.02.10
ליז שלום,
לפי הנתונים המעטים שהזכרת, לא ברור למה הופנה בנך לראומטולוג. AST היא אחת הבדיקות של אנזימי הכבד ועילייה ברמתו מצביעה על פגיעה כלשהיא בתפקוד הכבד. יתכן שהכוונה לנוגדן antistreptolysin O (שלרוב מכונה בקיצור ASLO) אשר מעיד על זיהומים בסטרפטוקוקוס ועשוי להיות קשור גם לדלקת מפרקים מסויימת (Rheunmatic fever). בכל אופן יש צורך ביותר מידע קליני (כלומר מידע בקשר לתלונות של החולה) ומעבדתי כדי להבין אם מדובר בבעייה ראומטולוגית.
 
איציק
19:54 29.01.10
חולה לופוס כ 13 שנה לאחרונה הובחנתי בנוסף כחולה PBC דרגה ראשונה
ברצוני לדעת האם קיים קשר בין המחלות ה אוטואימונית .
האם הזאבת יכולה לשמש כטריגר או זרז או הזנה למחלה PBC ו\ או קיימות סיבות אחרות
תודה
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
14:22 31.01.10
חולה עם מחלה אוטואימונית כמו זאבת-לופוס יכולה לפתח מחלה אוטואימונית נוספת.
כמו כן במשפחות אפשר לראות מחלות אוטואימוניות שונות. המחלות השכיחות עם זאבת-לופוס הם מחלות של בלוטת התריס, תסמונת נוגדי פוספוליפידים, תסמונת סיוגרן.
 
איציק
09:56 01.02.10
תודה רבה
 
שירי בלקמן
17:05 31.01.10
שלום רב,

אובחנתי כבעלת דלקת בסקרום עקב כאבים מתמשכים באזור בעקבות תאונת קטנוע קלה שעשיתי (הדלקת אובחנה לאחר בדיקות MRI ומיפוי עצמות). בינתיים הלכתי לטיפולי פיזיותרפיה באופן פרטי ודרך הקופה. אינני מרגישה כל שיפור למרות הטיפולים (פעמיים בשבוע כבר כחודשיים). האם ישנם טיפולים נוספים שאוכל לעשות בעצמי או באמצעות מטפלים אחרים?
תודה רבה,
שירי
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:56 31.01.10
שירי שלום,
דלקת בסקרום מהווה לרוב בטוי של מחלת מפרקים דלקתית כמו Ankylosing spondylitis ואם זו האבחנה יש כיום טיפול יעיל למחלה זו על ידי תרופות נוגדות דלקת ובעיקר תרופות ביולוגיות כמו רמיקייד, הומירה ואנברל.
 
שירי בלקמן
19:27 31.01.10
אתייעץ עם הרופא המטפל שלי לגבי התרופות.
 
מאיה
09:06 29.01.10
שלום.
בזמן האחרון בכל לילה צבע כפות הידיים, האצבעות ,ומאחורי הציפורניים שלי משתנה לסגול[ - ממש סגול כמו סגול של נמק] ו. בהתחלה הידיים קרות אבל אח"כ הם מתחממות והצבע נשאר, רק כשאני קמה בבוקר הצבע עובר. יש לציין שעברתי סדרת בדיקות לפני חודש וחצי בשל חולשת שירים וכאבי מפרקים שיצאו תקינו. האם צבע הידיים המשונה יכול לרמז מדוע יש לי חולשת שרירים וכאבי מפרקים?
 
ד''ר יעקב אבלין  
19:00 31.01.10
גל שלום,
הבעיה שאת מתארת נשמעת כמו תופעת רינו אשר עשויה בחלק מהמקרים להיות ביטוי של מחלה ראומטולוגית. כדי לברר את העניין כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג ולבצע את הבירור - הן מבחינת בדיקות מעבדה והן על ידי בדיקת קפילרוסקופיה - בדיקה מיקרוסקופית של כלי הדם בקרקעית הצפרניים. בדיקה זו מתבצעת במחלקות ראומטולוגיות בבתי חולים גדולים.
 
revital tomer
13:09 31.01.10
שלום רב

ברצוני לדעת אם באזורכם הפנתם חולות בפיברומיאלגיה לטיפול הידרותרפי קבוצתי.
בדרום יש לנו ניסוי של השפעת ההידרותרפיה על חולות פיברומיאלגיה בשיפור איכות החיים והפחתת כאב.
רויטל תומר
המרכז השיקומי ההידרותרפי
שער הנגב.
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:58 31.01.10
רויטל שלום
הן באיכילוב והן במקומות נוספים מתבצעים טיפולי הידרותרפיה קבוצתיים וטיפולים אלו אכן מועילים לחולי פיברומיאלגיה.
 
אריק
09:47 29.01.10
אני בחור בן 28 סבלתי בעבר מכמה התקפי גאוט מאכילת בשר מרובה +שתיית אלכוהול עקב אי ידיעה למחלה שקיבלתי בירושה ככל הנראה מסבי ז"ל (חשוב לציין ש"בצעירותי" הייתי אוכל גם 3 פעמים בשר ביום כולל נקניקים המבורגרים על בסיס קבוע ו"מקנח" עם מרק עוף בלילה לפני השינה )כן זה נשמע נורא אני יודע :) , ההתקפים בדרך כלל היו בבוהן אבל לאחרונה זה התחיל לתקוף אותי גם במפרק המרפק אני בחור רזה ודי ספורטאי אני משחק הרבה כדורגל וטניס אבל שותה אחת לשבוע כשאני יוצא לבלות אלכוהול בכמות לא זעירה ואולי כאן מתחילה הבעיה בשר אני אוכל פעם ביום ורק עוף או הודו ולא מתקרב לאיברים פנימיים המבורגרים שווארמה וכו' (מעדיף את האלכוהול אחת לשבוע) השאלה שלי אם הסיגריות או העישון חשיש איכשהו משפיע על הגאוט ? חיפשתי הרבה מאמרים בנושא באינטרנט אבל לא מצאתי שום דבר שמזכיר עישון סיגריות או חשיש לגאוט אשמח אם תוכלו לענות או לכוון אותי לאיזשהו מחקר שעדיין לא מצאתי...תודה רבה מראש אריק
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:54 31.01.10
אריק שלום,
המניעה של התקפי גאוט דורשת הורדה משמעותית של רמת החומצה האורית בדם. דבר זה יכול להיעשות הן על ידי דיאטה והן על ידי התרופה אלופורינול אשר מעכבת יצירה של חומצה אורית. כדאי מאד להיעזר בטיפול זה על מנת למנוע התקפים חוזרים ונזק למפרקים. אנשים הסובלים מעודף חומצה אורית סובלים לעיתים קרובות גם מגורמי סיכון נוספיםך למחלות לב ומומלץ מאד להמנע מעישון במצב זה. לא ידוע לי על תפקיד ספציפי לחשיש בעניין זה.
 
א
01:29 31.01.10
היי
מה דעתך על תרופה חדשה לטיפול בתשישות כרונית?
/L-DOPS
האם יש לך ניסיון איתה? אני מעוניין מאוד לנסות אותה, האם אתה חושב שאם אני יפנה לראומטולוג יש סיכוי שיתן לי לנסות אותה לתקופת ניסיון? ניסתי כבר המון המון תרופות ושום דבר לא עזר לי...(מטופל אצל פסיכיאטר)
תודה רבה מראש!
 
א
01:30 31.01.10
DROXIDOPA
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:48 31.01.10
שיר שלום,
תרופה זו אינה נחשבת כיום תרופה מקובלת לפיברומיאלגיה ולאר תופעות הלוואי שלה לא הייתי ממליץ על השימוש בה.
 
נטע
14:27 10.01.10
הי.

יש לי קרוב לודאי ITP .

נעשו מספר בדיקות:

בבדיקות שעשו לי LAC נמצא תקין.

בAPLA, נמצא:



cardiolipin lgG - 23.9

2.8- cardiolipin lgm ab

beta-glycoprotein- 3.2



האם יש קשר התוצאה הגבוהה ב- cardiolipin lgG - 23.9 למחלת פרקים כלשהי ?

תודה.

רויטל

 
נטע
15:02 12.01.10
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:05 24.01.10
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:41 12.01.10
נוגדנים לקרדיוליפין נמצאים ברמה גבוהה בתסמונת נוגדי פוספוליפידים. המחלה מתאפיינת באירועים חוזרים של קרישי דם או בוריד או בעורק יתכן יחד עם הפלות חוזרות. תסמונת זו שכיחה גם בחולי זאבת. יתכן גם תרובוציטופניה בזבת ובתסמונת.
יתכן התפתחות של יותר ממחלה אוטואימונית באותו חולה.
בעדר תסמינים ולאחר בדיקה ע"י ראומטולוג, יש צורך במעקב בשלב זה.
 
נטע
14:18 13.01.10
הי..ממש תודה על התשובה.
לחדד הבנתי-
העובדה שיש לי נוגדנים מראה שיש לי את המחלה? היא נקראת APLA?
האם צריך לבדוק שאין לי זאבת?

כתבת שיתכן התפחות של יותר ממחלה אוטואימונית, למה כוונתך? שזה יכול להתפתח ? לאיזה מחלה זה יכול להתפתח?

אז בגלל תוצאה זו כדאי לי ללכת להבדק אצל רמטולוג? יכול להיות קשר לבעיית פרקים?
מודה ראש על התשובה!
ליאת
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
15:46 13.01.10
מחלה לא נקבעת ע"פ בדיקות דם. צריך גם לבדוק אם יש תסמינים מתאימים- כן כדאי שתהיה בדיקת ראומטולוג. הראומטולוג יבדוק לגבי תסמונת נוגדי פוספוליפידים בלבד (APS) או יחד עם זאבת-לופוס.
 
נטע
16:22 18.01.10
תודה רבה על תשובתך..

- כיצד בודקים אם יש זאבת? האם זאת בדיקת APLA שכוללת את 6 הסוגים?
אני חושבת שכשגילו לי את בעיית ה ITP בדקו לי לופוס והיה תקין יש מה לבדוק שוב?
(אם זה APLA אז בדקו לי רק 2 סוגים..)

- מה זה APS?

- אילו סוג של תסמינים יש למחלות אלה?

- האם מחלות אלה קשורות לכאבי פרקים וכדומה?

אודה מאוד על תשובתך!!!!!
ליאת
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:03 24.01.10
בדיקות דם ראשוניות לזאבת-לופוס כוללות שקיעת דם, רמת משלים, נוגדנים כנגד הגרעין (ANA) ובמידה וחיובי נוגדנים לדנ"א (DNA) ואחרות.
יש מקום לבדוק אם יש חשד קלימי למחלה- זאת אומרת תסמינים מתאימים כמו דלקת בפרקים, פריחה בעור, כאבים בחזה ועוד.
APS- תסמונת נוגדי פוספוליפידים, פעם קראו לזה APLA. המאפיינים הם קרישי דם בעורקים או וורידים, אירועים חזורים, או הפלות חזורות.
נא לפנות לראומטולוג לבדיקה.
 
נטע
11:13 21.01.10
בהמשך לתוצאות שכתבתי..

ראיתי עכשיו שבדיקות PT, INR, PTT ,תקינות .

Circulating anticoagulant sum - לא נמצא.

מה זה אומר? anticoagulant sum -שלילי, זה לא אומר שאין לי לופוס? כי כתבת לי שצריכה שרמוטולוז יבדוק לי זאבת-לופוס.

האם לופוס זה זאבת?

אודה מאוד על תשובתך!
ליאת
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
08:04 24.01.10
לופוס= זאבת=SLE= systemic lupus erythematosus
 
נטע
10:21 25.01.10
תודה רבה על התשובות..
שאלה אחרונה מקווה..
אז מה זה הבדשיקה הזאת?anticoagulant sum -שלילי??
תודה רבה!!!!
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
12:32 26.01.10
לא מכירה בדיקה כזאת.
 
נטע
11:27 31.01.10
השם המלא של הבדיקה-
Circulating anticoagulant sum - תשובת הבדיקה "לא נמצא".
הרופאת משפחה אמרה לי שזה "לופוס" ובמעבדה אמרו לי LAC
יצאתי מבולבלת..
יש לך מושג מה זה?
תודה רבה!!
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
14:18 31.01.10
LAC=LUPUS ANTICOAGULANT.
בדיקה לקרישיות יתר הקשורה לתסמונת נוגדי פוספוליפידים אשר מופיעה ב 40% מחולי זאבת-לופוס.
בכל מקרה שלילי אצלך- אז אין מקום לדאגה.
 
נטע
16:27 31.01.10
אם את זוכרת בתחילת התכתובת איתך כתבתי לך את התוצאות הנ"ל:

cardiolipin lgG - 23.9 (בבדיקות קודמות יצא תמיד תקין)

2.8- cardiolipin lgm ab

beta-glycoprotein- 3.2

ובגלל שאחד מהם יצא גבוה המלצת לי להבדק אצל רמוטולוג (לגבי מחלת הזאבת -לופוס)
האם התוצאה Circulating anticoagulant sum – לא נמצא, יכולה להרגיע אותי ??
אני בלחץ!
מודה לך מאוד!!
ליאת
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
16:31 31.01.10
לא ניתן לקבוע או לשלול מחלה על פי בדיקה בודדת לרוב.
אין שינוי בעמדה לאחר תוספת מידע לגבי LAC.
עדיין רצוי להיות במעקב ראומטולוג.
 
77777
22:09 30.01.10
שלום
בת 21 לאחר תרופת אטפן אושפזתי דחוף עם קראטנין שהגיע תוך יומים ל4.6 וב"ה ירד לנורמה כפי שהיה תמיד 0.8
בעקבות התופעה האקוטית לקחו בדיקות רבות כמו ANA, סי קומפלימנט I TT - RATIO, ועוד ועוד.
הכל ב"ה תקין -חוץ מDNA DS =21.3
LAC -SCT =1.27חיובי, LAC RVVT שלילי!ומכאן הנושא שמטריד אותי מאד.
הבעיה שאני לקחתי גלולות למניעת הריון מפני שמגיל 14 יש לי אמנוראה,בגלל הבדיקות האלה ההמטולוגית אמרה לחזור עוד 3 חודשים ולחכות לתוצאות,בנתיים יותר מ 8 חודשים אני לא לוקחת גלולות ואין לי מחזור, שזה עלול חלילה לגרום לבעיות אחרות כגון אוסטאופורוזיס ועוד.
אני ב"ה בריאה לומדת ורצה והכל בסדר לקחתי גלולות בעבר, אם לא האפיזודה שחלפה לא היו עושים לי בדיקות כלל
1.האם בכל זאת אפשר לקחת גלולות עם התשובות לעיל?
2.האם זה מעיד חלילה על לופוס.?
מי הרופא שיכול לתת לי תשובה מלאה אולי הגניקולוג שמומחה בנושא זה? בין ההמטולוג לראמטולוג גם יש שוני בתשובות.
בבקשה תעזור לי!!!! הרי א"א לא לקחת גלולות כך אמרו לי בעבר טובי הגניקולגים ואנדוקרינולוגים.
מה עושים???




 
ד''ר ג'יזל גודארד  
14:25 31.01.10
לחולי זאבת-לופוס אנו ממליצים לא לקחת גלולות נגד הריון המכילות אסטרוגן . יחד עם זה היו כמה פרסומים בספרות הרפואית לאחרונה שאין נזק רב מנטילת גלולות.
בכל מקרה ניתן לקחת גלולות עם פרוגסטרון או אמצעי מניעה אחרים.
שלום רב,

יש לי שאלה מאוד דחופה.....יש לי ANA חיובי אין זה רק מעבדתי איך כשהייתי בהיריון לפני שנה וחודשיים, לקחתי סטרואידים מכיוון שהנוגדנים שלי עשו הפרעות קצב לעובר......הפסקתי עם הסטרואידים והכול חזר למקומו בשלום....

אני כרגע צריכה להחליט איזה התקן נגד ההריון לשים, האם אני יכולה לשים התקן שמפריש הורמון שנקרא "מירנה"???? האם זה מקומי או שיש לו הפשעה כל שהיא על גוף כולו?

המון תודה מראש
אורלי
 
ד''ר ג'יזל גודארד  
11:09 29.01.10
לפי התיאור שלך- לעובר היה NEONATAL LUPUS.
לך יש ANA חיובי אך אני לא שמעתי על תסמינים וכ"ו.
רצוי שתהיהי במעקב ראומטולוג במידה ואת מפתחת תסמינים כמו דלקת במיפרקים או פריחה בעור.
אין מניעה משימוש במירנה - מדובר בהורמון פרוגסטרון.
המחקרים מצביעים על אסטרוגן כהורמון היכול להשפיע על התפתחות או התלקחות של זאבת-לופוס.
 
אורלי
17:52 30.01.10
תודה על תשובתך

מה שהיה לעובר שלי זה הפרעת קצב הלב כתוצאה מהנוגדנים שלי.
הדופק שלו ירד ל60 וטופלתי בדיקסאמטאזון בערך 4 חודשים... בכל מקרה, יום אחרי שהתחלתי את נטילת ההורמונים, הדופק של העובר חזר לנורמה והיא נולדה בריאה לגמרי.......זה היה נס גדול וגילוי בזמן.


שוב תודה
אורלי
אני מאובחן זה שנים רבות כסובל מ A.S. . מאחר ואין רקע תורשתי וגם HLB27 שלילי. אבקש לדעת:
האם המחלה יכולה להיגרם בגלל חשיפה גבוהה לקרינת רנטגן. לפני שנים הופניתי למכון רנטגן פרטי ושם נעשו לי כ 20 צילומים של עמוד השדרה. האם קיים מידע הקושר חשיפה לקרינה עם הופעת המחלה ?
כיום אני מטופל ב Humira (זריקה אחת לשבועים) יחד עם וולטרן ולוסק יומיומים. ובכל זאת מתקשה לתפקד וחושש מתוצאות של השימוש הממושך בתרופות. (אני בן 55) האם יש דרך לצמצם את השימוש בתרופות ?
תודה על עזרתכם
 
ד''ר יעקב אבלין  
21:26 28.01.10
שימי שלום
לא ידוע על קשר בין קרינה לבין התפתחות של AS. בעבר אף נעשה שימוש בקרינה כטיפול ל - AS אך טיפול כזה הוא מסוכן ואינו בשימוש שנים רבות.
HUMIRA היא בד"כ תרופה יעילה מאד בטיפול במחלה זו. עם זאת, אם אתה נזקק לטיפול יומיומי בוולטרן בנוסף להומירה, יתכן שהטיפול אינו מספיק יעיל. במקרה כזה ניתן לשקול לעבור לתרופה ביולוגית אחרת כמו רמיקייד או אנברל. יש לקוות שבאמצעות שינוי כזה ניתן יהיה לצמצם את ההזדקקות לתרופות כמו וולטרן - וגם את הצורך בלוסק שתלוי כנראה בשימוש בוולטרן.
 
שימי
21:41 28.01.10
דר אבלין יקר,

ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.

ושוב תודה
 
שימי
21:45 28.01.10
דר אבלין יקר,

ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.

ושוב תודה
 
דינה
17:19 28.01.10
לדר אבלין שלום רב!
כ3 שנים סובלת מכאבים. טופלתי ע"י פרופ אלקיים בסלזופירין כחודשיים אך הפסקתי טיפול כי הכאבים לא פסקו ולא ראיתי הטבה. פלקווניל גרם לאלרגיה.מה אתה ממליץ לעשות ?התורים אצלך די ארוכים. האם ניתן להגיע למכון הראמטולוגי באיכילוב לקבלת ייעוץ להמשך טיפול.
 
ד''ר יעקב אבלין  
18:44 28.01.10
דינה שלום,
על פי הכותרת אני מבין שאובחנת כסובלת משילוב של דלקת מפרקים שגרונתית יחד עם פיברומיאלגיה. אם אכן זה המצב, נראה שצריך לטפל בשתי הבעיות במקביל. כך, יש למצוא טיפול אנטי דלקתית יעיל לדלקת המפרקים (בהקשר זה ניתן לשקול תרופות כמו מטוטרקסאט או ערבה, או אף תרופות ביולוגיות) ובמקביל לנסות טיפול המכוון לסימפטומים של פיברומיאלגיה, החל מפעילות גופנית, עבור דרך הידרותרפיה וכלה בטיפול תרופתי כמו ליריקה או סימבלטה.
ניתן להגיע לבדיקה במסגרת המכון הראומטולוגי באיכילוב, הן במסגרת המרפאה היעודית לפיברומיאלגיה והן במסגרת המרפאה הכללית. לצערי בכל מקרה יש תורים לא קצרים...
 
אמא ל2
21:44 27.01.10
בגיל 15 עברתי כריתת מעי גס כתוצאה מקוליטיב ויש לי Jפאוצ.
השבוע התנפחו לי הפרקים של כפות הידיים עד כדי כאב בזמן קיפול. זה קורה כל חורף אבל נדיר שזה כואב.
מה אפשר לעשות? האם יש משהו טבעי יוריד נפיחות?
 
ד''ר יעקב אבלין  
08:21 28.01.10
למודאגת שלום,
מחלות מעי דלקתיות כמו קוליטיס עלולות להיות מלוות בדלקות מפרקים ספציפיות. כמובן, אם זה המצב, ניתן לטפל בדלקת באמצעות תרופות אנטי דלקתיות ולהשתלט על הבעייה. כדאי להבדק בהקדם על ידי ראומטולוג ולהתחיל טיפול אנטי דלקתי אם זה אכן המצב.
ושאני לא שולחת את ההודעה מאוחר מדי.
יש לי מחר מבחן בראומטולוגיה ואשמח לעזרה.
לא כל כך ברור לי בקשר RA, כאשר זה מתחיל במפרקים הגדולים הפרוקסימליים כמו ברך ירק מרפק וכדומה זה יתחיל עם סימפטומיים חוץ מפרקיים כמו בורסיטיס (באולקרנון, בגרייטר טרוכנטר....) ואז זה יתקדם לדפורמציה במפרק עצמו?
אם כן אז פשוט יש מחלות חוץ מפרקיות בנפרד שזה כולל טנדיניטיס, טנוסינוביטיס בורסיטיס וכו, ומחלות תוך מפרקיות שחלקן מתחילות עם בעיות חוץ מפרקיות?

ממש ממש תודה אם תספיקו לענות לי
איילת
 
ד''ר יעקב אבלין  
15:42 27.01.10
איילת שלום!
Rheumatoid Arthritis היא מחלה דלקתית אשר מערבת באופן סימטרי מיפרקים היקפיים. הדלקת ממוקמת בעיקר ברקמת הסינוביום, שהיא רקמת החיבור אשר מצפה את משטחי הסחוס שבתוך המפרק. הסינוביום המודלק מתעבה ומפריש חומרים הרסניים, אשר מובילים בהדרגה לכרסום של הסחוס ואף של העצם (ארוזיות) ובהדרגה מתפתחות דפורמציות של המפרק עצמו (כלומר עיוותים). כמובן כל התהליך הזה ניתן למניעה ולעיכוב על ידי טיפול מתאים. אף כי חולים הסובלים ממחלה זו אכן סובלים לעיתים קרובות גם מפגיעות חוץ מפרקיות, כמו פגיעה בגידים הסמוכים למפרק, פגיעה זו היא למעשה מישנית. כמובן, יש אנשים רבים הסובלים גם מדלקות גידים ובעיות חוץ מפרקיות דומות, אשר אינם סובלים כלל מ- RA ואף לא יסבלו ממחלה זו בעתיד.
בהצלחה!
 
דניאל
20:07 27.01.10
שלום רב,
אני בן 20, חייל ביחידה קרבית, משרת כפאראמדיק.
מגיל 18 הנני סובל מכאבי גב אשר מוחמרים במאמץ. במהלך השנה וחצי האחרונה נוספו כאבים בברכיים ובאגן. יש לציין כי ישנו קיצור של רגל ימין ב-2 ס"מ. מעבר לכך, ללא מחלות רקע.
בבדיקת האורטופד האחרונה (26/01/2010) נכתב:
"מתלונן על כאבים המופיעים במנוחה ומתגברים במאמץ, מעירים בשינה. טופל במדרס הגבהה 1 ס"מ מימין.
בבדיקה: 1.5 LLD ס"מ לטובת צד שמאל. רגישות PF דו"צ , יותר מימין. ללא תפליט או דפורמציה, ללא מגבלה ב-ROM. אגן ללא TILT. הליכה נורמלית. עמ"ש – רגישות דיפוזית קלה, ללא חסר נוירולוגי. רגישות במחלק המדיאלי של עצם השכם."
האורטופד המליץ לי לבצע בדיקות דם, מיפוי עצמות וברור אצל ראומטולוג.

האם לדעתך סיפור המקרה מתאים לבעיה ראומטולוגית?
האם עליי לבצע את מיפוי העצמות טרם הגעתי לראומטלוג?

תודה רבה מראש,
דניאל
 
ד''ר יעקב אבלין  
08:19 28.01.10
דניאל שלום,
הסימפטום של כאבים מפרקים המוחמרים במאמץ נחשב באופן עקרוני פחות אופייני למחלות ראומטולוגיות (כלומר לדלקות מפרקים) ויותר מתאים לכאבים על רקע בעיות "אורטופדיות" (כלומר בעיות במבנה המפרקים, הסחוסים, הגידים וכו'). יחד עם זאת אם יש החמרה של הכאבים אשר הולכים ומערבים מפרקים נוספים הרעיון לבצע בירור ראומטולוגי נשמע הגיוני. מפוי העצמות היא בדיקה שאינה מאד ספציפית, וקשה להבדיל בין ממצאים אורטופדים לממצאים ראומטולוגיים בחלק מהמקרים. מצד שני אם המפוי תקין לגמרי הדבר מפחית מאד את הסבירות שמדובר בדלקת מפרקים (לפחות דלקת פעילה). עוד יש לציין שבדיקה זו "חביבה" על האורטופדים יותר מאשר על הראומטולוגים. בכל מקרה ניתן להתייעץ עם ראומטולוג עוד לפני ביצוע המפוי.
+ הוספת הודעה
   1 ...  38  39  40  41  42  43  44  45  46  ...  101  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
זאבת   לופוס   מחלת זאבת   זאבת מחלה   לופוס עורי   כאבי מפרקים   פגיעה בכליות   אי ספיקת כליות   דלקת מפרקים
RSS RSS פורום זאבת, לופוס