בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
סיון
21:57 05.08.09
שלום,
לאחרונה עליתי המון במשקל.
חשבתי שזה מטיפולי פוריות אבל מסתבר שכנראה זה מהשחלות הפוליציסטיות.
אני מקפידה מאד על התזונה ובכל זאת עולה.
בדיקות דם תקינות.
1. האם תזונה בלבד וכושר יוכלו לעצור את ההשמנה או שיש צורך בשילוב מטפורמין?
לדעת רופאת משפחה כדאי להוסיף 1 כדור ביום.
לדעת אנדוקרינולוגית אין צורך מאחר ואינסולין תקין, הוא בטווח הנורמה אך גבוה ממש שהיה.
2. מאחר והבדיקות תקינות האם הגיוני עליה של 10 ק' בחצי שנה רק משחלות פוליציסטיות? העלייה התחילה שיצאו 2 ציסטות.
כלומר אין ספק שהיתה התראה שמשהו הורמונלי קורה שם....

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:28 05.08.09
שלום רב,
1. לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות נטיה לעליה במשקל ולעיתים קושי לרדת במשקל. אולם, הדבר נובע מאכילה של קלוריות מיותרות. כלומר, אין כאן תרופת פלא, אלא יש צורך להקפיד על דיאטה ופעילות גופנית. במידה ואינך מעוניינת להכנס להריון כעת ניתן לשקול טיפול בתרופה המדכאת תיאבון, כמו הרדוקטיל, או המפחיתה את ספיגת השומן, קסניקל.
2. מטפורמין בנשים עם שחלות פוליציסטיות - אין התוויה חד משמעית לטיפול זה. יש הגיון לתת אותו במצבים של רמת אינסולין גבוהה, דבר המעיד על תנגודת לאינסולין. כדאי להתייעץ לגבי הטיפול במטפורמין גם עם הגניקולוג שמטפל בך. צריך לדעת שלפעמים אין תשובה חד משמעית...
בהצלחה,
 
סיון
07:08 06.08.09
שלום
אני אוכלת מעט, הדיאטנית של בית החולים היתה מופתעת כשהבאתי לה פירוט.
ואני גם מתעמלת כל יום.
ובכל זאת עליה פתאומית ודראסטית.
עפ"י בדיקות דם אין לה הסבר כך שמשערים שזה מהשחלות פוליציסטיות.
ובכל זאת אין מה לעשות בנידון?
אין תרופה או משהו אחר שאפשר לעשות לעצור את ההשמנה?

אז מה אני אמורה עכשיו להעלות 30-40 ק' כי יש לי שחלות פוליציסטיות?
ההשמנה בכלל נעצרת מתישהו?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:08 06.08.09
שלום לגל,
יש אפשרות לנסות טיפול במטפורמין או בתרופות לירידה במשקל שציינתי קודם.
השמננ ה הינה בהחלט בעיה קשה - אם את מקפידה על פעילות גופנית ותזונה דלת קלוריות תראי תוצאות.
בהצלחה,
 
סיון
21:12 06.08.09
במקרה שלי באמת שהבעיה לא בתזונה או בספורט...

ואגב, בזמן טיפולי IVF בשלב בין החזרת העוברים ועד לבדיקת היריון, אפשר לקחת מטפורמין?
ובהיריון?

ושאלה שניה, האם אחוז ההפלות לבעלות שחלות פוליציסטיות גבוה יותר?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:24 08.08.09
שלום רב,
בזמן הטיפולים ניתן לקחת מטפורמין.
לגבי מטפורמין בהריון, נראה כי מדובר בטיפול בטוח להריון ויש הנותנים מטפורמין במהלך ההריון כולו. בכל אופן התרופה אינה רשומה כמאושרת בזמן ההריון כך שהדבר תלוי במדיניות המרפאה בה את נמצאת במעקב ובנסיון הרופא שלך.
בברכה,
 
יפעת
02:04 07.08.09
בת 30.
אני צריכה לעבור בדיקות דם של ההורמונים טסטוסטרון, אסטרוגן ובלוטת התריס.
אני נוטלת גלולות למניעת היריון.
האם העובדה שאני נוטלת גלולות יכולה להביא לתוצאות לא נכונות? מהו הזמן הנכון ביותר לעשות בדיקת דם להורמונים אלו? האם בזמן המחזור או שזה לא משנה?
תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
05:09 07.08.09
שלום
הזמן הנכון לבצע בדיקות הוא בזמן המחזור ובמקרה שלך בזמן הפסקת הגלולות לגבי TEST ESTRADIOL
לגבי TSH זה לא משנה
הגלולת משנות מאד את הפרופיל ההורמונלי וצריך לקחת זאת בחשבון ואנדוקרינולוג או רופא נשים יודעים לקחת זאת בחשבון
בברכה

תזכורת: בהרון בשבוע 4 להריוני, TSH -2.26 בשבוע זה. מקבלת 800 אלטרוקסין לשבוע. מיד אחרי שקיבלתי את תוצאת בדיקת הדם התקשרתי לאנדוקרנולוג והוא אמר שאין צורך בהעלאת המינון שלהאלטרוקסין. ולבצע בדיקות דם פעם בחודש.
קיבלתי ממכם תשובה שיש גישה שמעלה ישר את מינון האלטרוקסין מתחילת ההריון.
האם את מטפלת בגישה זו?
האם יתכן והרופא שלי טועה? קראתי שהTSHעולה בהריון , אז יכול להיות מצב שבעוד חודש הTSH שלי יהיה גבוה מידי? אני ממש אובדת עצות.מהלחץ, הוספתי על דעת עצמי 50 מג' נוספים לשבוע.
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:13 06.08.09
שלום רב,
ערך של TSH כמו שאת מציינת תקין לחלוטין ואין צורך לשנות את המינון,
בברכה,
 
דניאלה
16:48 06.08.09
אני בת 75, סובלת ממשקל עודף שגרם לסוכרת סוג 2, מטופלת בלנטוס. הייתי אצל דיאטנית והתחלתי דיאטה וגם משתדלת לעשות פעילות גופנית לעיתים קרובות ככל הניתן. במידה ואשמור על הירידה שהתחלתי, האם ערכי סוכר צפוים לרדת בהרבה?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:11 06.08.09
שלום רב
כאשר יורדים במשקל ועושים פעילות גופנית במקרים רבים יש שיפור בערכי הסוכר.
במקרים בהם יש סוכרת שנים רבות, יש חסר של אינסולין המתקדם עם השנים. במקרים אלו ירידה במשקל ופעילות גופנית לבדם אינם מספיקים ויש צורך בטיפול תרופתי נוסף.
בברכה,
 
דקלה
22:26 05.08.09
שלום,
אני בת 33 משקל תקין. לאבי יש סכרת סוג 2. עשיתי בדיקה של סוכר בצום ויצא לי 90 , A1C יצא 5.2. ראיתי באתר של סכרת באינטרנט שאצל אדם בריא המוגלובין מסוכרר תקין הוא בין 3%-5% וערכים כמו שלי כבר מעידים על סימנים קלים לסכרת. האם זה נכון?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
05:27 06.08.09
שלום
לך אין סוכרת.
מאחר ולאביך יש סוכרת את בקבוצת סיכון לפתח סוכרת בעתיד ונכון להיום קיימת המלצה לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
רמות סוכר תקינות הן עד 100 אך ברור שרמות סוכר בטווח התחתון יותר מראות על פחות תנגודת לאינסולין. רמות AIC מבטאות ממוצע של ערכי סוכר בעיקר בחודשיים אחרונים והAIC שלך תקין.
ולא מתקרב אפילו לגבול עליון של הנורמה שהנו 6%. לג בי ערך שמתקרב ל6% אני מסכימה איתך שכבר מעיד על דיסגליקמיה אך את לא שם.
בברכה,
 
כוש כוש
16:28 05.08.09
האם במקרה שיש היפרתירואידיזם שנובע ממחלה אוטואימונית: נוגדנים הנקשרים לרצפטור ל- TSH ומפעילים אותו יהיה TSH נמוך ולמה? (הרי המשוב השלילי לא אמור לפעול).
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:22 05.08.09
שלום רב,
ביתר תריסיות (היפרתירואידיזם) רמת ה - TSH נמוכה. TSH מופרש על ידי בלוטת יתרת המוח בתגובה לרמת ההורמונים המופרשים על ידי בלוטת התריס (או האלטרוקסין הנלקח דרך הפה).
מנגנון הויסות המערב את המוח עובד כראוי במצב זה.
בברכה,
שלום,
אני גבר בן 51 בריא בד"כ וספורטיבי מטופל בקרסטור להורדת כולסטרול ועם ל"ד גבולי (133/85). מזה כחודשיים חש חולשה ,עייפות רבה, ירידה בתיאבון,מצב הרוח וחשק מיני וירידה חזקה בכושר גופני.
בבדיקה הורמונלית התקבלו התוצאות:
נורמה: 28.70- 8.40 nmol/L 8.70 TESTOSTERONE- TOTAL
נורמה: 180.00- 24.00 nmol/L 19.70 SHBG
נורמה: 80.0- 28. 44.2 : FREE ANDROGEN INDEX
נורמה: 4.20- 0.35 mIU/L 1.75 TSH
IU/L 2.00 LH
נורמה: 375.0- 45.0 mIU/L 166.6 PROLACTIN

בבדיקה קודמת של Testosterone Total בלבד הערך היה 6.60

אודה לך על הסבר התוצאות הנמוכות לגבי SHBG ו-TESTOSTERONE. האם יש צורך בבדיקות נוספות ובטיפול כלשהו
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:14 05.08.09
שלום
הבדיקות ההרומונליות בגדר הנורמה.
לגבי טסטוסטרון, הבדיקה צריכה להעשות בבוקר וצריך לחזור פעמיים הבדיקה מאחר וכפי שראית קיימות תנודות.
לגבי SHBG זהו חלבון המיוצר בכבד והוא קושר את הטסטוטרון והקשר שלו לאו דוקא למחלות הורמונליות אלא הוא נמוך במצבים של תנגודת לאינסולין (עודף משקל, נטיה לסוכרת ויל"ד והפרעה בשומני הדם)
כדאי לך להתעייץ עם אנדוקרינולוג אשר צריך לקחת טוב את סיפור המחלה ולבדוק אותך במיוחד מאחר והתופעות החלה לפני כחודשיים.
בברכה
 
עדי
17:52 03.08.09
שלום ד"ר,
אני לוקח במשך כשנתיים אלטרוקסין 50מג' ליום כאשר כל יום שבת 100 מג'.
ביצעתי בדיקות היום להלן התוצאות:
TSH - 10.88, התווך הנורמלי בין 0.35-4.2.
T-FREE 4 - 15.2, התווך הנורמלי בין 10-20.

האם התוצאות אומרות כי המינון אינו מספיק?
האם מדובר בתת פעילות הבלוטה או לחילופין יתר פעילות?
אודה לתשובתך
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:10 05.08.09
שלום
את סובלת מתת פעילות בלוטת תריס והבדיקה האחרונה מראה שאינך נוטלת מספיק ELTROXIN.
הסיבות השכיחות לכך הנן חוסר הענות (שכחת לקחת פעם פעמיים בשבוע, נטילת ELTROXIN יחד עם מזון או תרופות אשר מפריעות לספיגה של ELTROXIN או התקדמות המחלה (החמרה בתת פעילות ) ואז המינון שנטלת קודם כבר אינו מתאים וצריך להעלות אותו.
תתיעצי עם רופא המשפחה/אנדקורינולוג שלו.
בברכה
 
כמי
11:30 04.08.09
בבדיקת דם בצום התגלו אצלי ערכים
105MG/DL גלוקוז
CHOLESTROL 190.93
HDL 50.62
LDL 123.25
האם יש לי סכרת? רופא המשפחה אומר שלא.
האם מצב כדלעיל יכול לגרום לשני אירועי עיוורון זמני חולף.
יצויין גם שבעורקי התרדמה התגלו בבדיקה רבדים קטנים בצד ימין.
מה היית מייעץ לי לעשות?
תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:07 05.08.09
שלום
לפי בדיקת דם אתה לא סובל מסוכרת אלא הפרעה במשק הסוכר.
ניתן לבצע העמסת סוכר ולראות בדיוק מה קורה במשק הסוכר.
לגבי עוורון חולף: לא קשור לסוכרת אלא טרשת, בעיות לבביות וכו ולכן דורש בירור מעמיק מקביל.
 
שרון
16:34 02.08.09
אני נמצאת בשבוע 4 להריון צעיר . הTSH מהיום הינו 2.26וה- T4 הינו 16.5. בדיקת TSH מלפני Cשבוע - 1.68.
אני מקבלת 800 מק' אלטרוקסין לשבוע.
התקשרתי לאנדוקנולוג שלי היום כדי לשאול לגבי מינון בהריון ותשובתו היתה להמשיך באותו מינון ובדיקת דם אחת לחודש.
האם זה לא מוזר? האם האנדוקנולוג אמור להעלות לי את המינון של האלטרוקסין בהריון? אני מפחדת להמשיל באותו מינון וה -TSH יעלה ואני יודעת שזה מסוכן לעובר.
האם בדיקה אחת לחודש מספיקה?
אודה לתשובות.ואם יש המלצה לאנדקרנוג טוב בהריון באיזור המרכז אשמח לקבל פרטים.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:25 02.08.09
שלום
בדיקת דם תקינה.
קיימת גישה אשר מעלה מייד מינון הELTROXIN כאשר האישה נכנסת להריון בהסתמך על בדיקת TSH שלה.
מעקב אחת לחודש של תפקודי בלוטת תריס זה בהחלט סביר וכך מקובל בטרימסטר הראשון להריון.

בברכה
האם יכול להיות מצב שבעוד חודש בדיקת TSH , תראה חוסר איזון? מזה אני מפחדת. אני יודעת שהיום אני מאוזנת והשאלה שלי אם את בגישה שצריך להעלות לי את המינון של האלטרוקסין, או פשוט לחכות לבדיקה בעוד חודש שלולה להראות שאני בתת פעילות.
אודה להתייחסות. אני ממש חרדה.
בשנים האחרונות יש לי תת פעילות בלוטת התריס קלה TSH בערך 7.5 ונאמר לי שאין צורך לאזן אותה. כעת משאני רוצה להרות לראשונה בחיי אז קראתי שרצוי לאזן אותה גם אם היא קלה וקיבלתי מאנדוקרינולוג אלטרוקסין 50 מ"ג ביום.
תוצאות אחרי 5 ימים סך הכל של הכדורים:
TSH | mIu/l | 2.95 (0.35 - 5.5)

Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | 12.8 (10.3 -19.7)

Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | 4.09 (3.5 - 6.5)

Thyroid Peroxidase Ab | | 10 IU/ml -קטן מ

1.אני מבינה שTSH יחסית מאוזן אך האם שאר הנתונים טובים? FT3 ו- FT4 לא נמוכים מידי?
2.מה המשמעות של הבדיקה הרביעית?
3. כיצד ירד כל כך מהר ה- TSH ומתי כדאי לחזור על הבדיקה שוב?
4. האם יכול להיות שבגלל שירד כל כך מהר הפעילות תהפוך ליתר פעילות?

 
אורי מתאילנד
03:16 30.07.09
אישתי בשבוע 8 להריון, אובחנה בעבר בתת פעילות בלוטת התריס ללא טיפול. THS 7.4
בפורום הריון ולידה ענה לי ד"ר יזהר בן שלמה: "לא לקחת טיפול - ההבדל לא משמעותי, ולא נגרם נזק לעובר." 
כן לטפל לא לטפל מה לעשות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:52 30.07.09
שלום
מקובל היום כן לטפל ולהביא את הTSH בטרימסטר הראשון לפחות מ-2.5 ולאחר מכן לפחות מ-3.
סיבה נוספת היא שבמשך ההריון ללא טיפול עלולה להיות עליה של TSH (החרפה של התת פעילות)
בברכה,
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:51 30.07.09
שלום
חשוב לאזן את בלוטת התריס לפני הכניסה להריון כאשר רצוי ש TSH יהיה פחות מ-2.5 .
המעקב מתבצע ע"י בדיקת TSH ולא T4 וT3 .
לגבי הנוגדנים יש חשיבות לגבי הסיבה לתת פעילות אך לא משמש ככלי לאיזון או מעקב.

בברכה
 
עדי
08:15 30.07.09
תודה על התשובה, אני מבינה ממנה שאין חשיבות לFT3 ו- FT4 ולנוגדנים מבחינת הטיפול אך האם תקין אצלי?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
00:39 31.07.09
שלום
TSH של 7.5 אצל אישה שרוצה להרות אינו תקין ונדרש טיפול בELTROXIN

בברכה
שאלתי היתה אם הערכים של FT3 ו-FT4 והנוגדנים תקינים, כתבתי שאני יודעת שTSH ברמה זו אינו טוב ולכן אני לוקחת אלטרוקסי וירד לי כבר אחרי 5 ימים ל-2.95.
אודה לך אם תוכלי להסתכל שוב בהודעה הראשונה שלי ולענות לי לגבי יתר הערכים חוץ מTSH
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:23 02.08.09
T4 וT3 תקינים
 
עדי
08:07 03.08.09
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:18 03.08.09
תקין
שלום לכן
האם ע"פ התוצאות הבאות קיים אצלי חוסר איזון הורמונאלי? שחלות פוליסיצטיות? אני רואה שיש תת פעילות מסויימת בבלוטת התריס, אבל בחודש שעבר התוצאות היו תקינות.
91.70 SHBG
FREE ANDROGEN INDEX 2.3
17-OH-PROGESTERONE 2.39
TSH 5.06
T4- FREE 11.6
LH 7.30
FSH 5.60
TESTOSTERONE- TOTAL 2.10
ANDROSTENEDIONE 7.27
DHEA SULPHATE 3.72
CORTISOL-BLOOD - 560

הבדיקות בוצעו ביום השלישי למחזור
אשמח לעזרתכן

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:16 03.08.09
שלום
כפיי שציינת קיימת רק תת פעילות קלה של בלוטת תריס
לגבי שחלות פוליציסטיות האבחון אינו רק לפי בדיקות דם אלא אי סדירות במחזור, שיעור יתר או מראה פוליציסטי בUS
הבדיקות שלך נראות לי בסדר פרט לTSH ואם כפי שציינת היה תקין לפני חודש ואת לא מתכננת הריון אז יהיה מקום לחזור על כך בעוד כחודשיים שלושה.

בברכה
 
אלון
01:41 03.08.09
אני בן 27, סובל מעודף משקל גדול (BMI - 36) , ואבי חולה סוכרת
לאחרונה אמא שלי החלה לנדנד לי בנושא ורוצה שאני אבצע בדיקה לסוכרת
כי אני סובל לעיתים מחולשה וכאבים ברגליים.
לפני כ- 4 חודש ביצעתי בדיקת דם ורמת הסוכר עמדה על 73.
כיום אני מטופל על ידי דיאטנית והיא והרופאת משפחה טוענות כי אין טעם לבצע
בדיקת דם נוספת בשלב זה, הדיאטנית אף טענה שסוכרת זה משהו שצתפתח עם הזמן
ולא מתרחש ביום אחד ובד"כ אצל אנשים מבוגרים יותר, ועל כן אין ממה להיות מודאג בשלב זה
אלא לשנות הרגלי תזונה לעסוק יותר בפעילות גופנית ולרדת במשקל


אם זה נכון שלסוכרת לוקח זמן להתפתח, כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקת דם?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:49 03.08.09
שלום
במקרה שלך לאור גורמי סיכון פעם בשנה עד פעם בשלוש שנים.
הדיאטנית צודקת: בשלב הזה הדבר החשוב הוא שינוי הרגלי חיים לא רק למניעת סוכרת אלא למניעת מחלות נוספות רבות.
בהצלחה

 
דורית
11:03 02.08.09
הממצאים: אונה ימנית של בלוטת המגן מוגדלת, מגיעה עד לפתח בית החזה וגולשת קלות רטרוסטרנלית,מרקמה בלתי אחיד עם איזור היפודנסי והסתיידויות בודדות.אונה שמאלית בגודל תקין עם אזור היפודנסי בתוכה.
היתר תקין. ולסיכום נכתב: ממצאים המתאימים לגויטר רטרוסטרנלי מימין ללא הצרות הקנה.
מאחר והרופא שלי בחופשה ואני מאד במתח, אני מבקשת הסבר לממצאים. תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:28 02.08.09
שלום
בדיקת הCT יכולה לראות עד כמה בלוטת תריס חודרת לתוך בית החזה והאם קיימת הצרות של הקנה.
לפי מה שכתבת, הכניסה מאחורי עצם החזה אינה גדולה ואין הצרות קנה ולכן לא קיימת בעיה דחופה.
לפי הגיל, גדילת בלוטת תריס ועד כמה היא נכנסת לתוך בית החזה ניתן לשקול אם לעקוב או לבצע ניתוח לכריתת הבלוטה או חלק ממנה.

בברכה

שלום רב שמי רועי ואני בן 25 , לפני כ 19 חודשים התחלתי בדיאטה מבוקרת עם ספורט כאשר משקלי היה כ 105 קילו וירדתי ב 8-9 חודשים ל87 קילו , מאז הגוף שלי מעין מתעלם ממאזן קלוריות שלילי , אני מאוד מבין בתזונה , ואוכל כ 1600-1800 קלוריות ביום באשר פורס אותם על יותר מ3 ארוחות במהלך היום ועוד עושה ספורט כ 4-6 פעמים בשבוע ומוציא בפעילות אירובית יותר מ 3000 קלוריות בשבוע , אני נמצא בגרעון ודאי של לפחות 20000 בחודש , אשר צריכים להיום שווים ל כ 3 קילו , ואני לא יורד במשקל ... ואף עליתי במשקל כ 4 קילו בפרק זמן של כחודש כאשר בוא אכלתי פחות או יותר מה שאני מוציא בקלוריות , ואת מה שאני מוציא בקלוריות למדתי גם מבדיקת חילוף חומרים בוינגייט שערכתי לפני כ 8 חודשים וכן לפני כשבוע בשתיהן יצא שחילוף החומרים שלי מצויין ולא הרסתי מימנו כלום בדיאטה ..
כל הדברים שעלולים לגרום לבעיה הזאתי אולי אצלי כגון tsh ואו טריגליצרידים ואו טסטוסטרון תקינים , ורק דבר אחד לפני כשבועיים שבדקתי בבדיקת דם לראשונה העלה אצלי את החשד לזה שאולי מצאתי משהוא שקשור לבעיה , האינסולין שלי היה נמוך 3 , אך הסוכר היה טוב גם 81 , וזה דבר דיי מוזר , פיסיולוג שדברתי איתו אמר לי שהדבר היחיד שאני עוד צריך לבדוק הוא קוריזול ? ואם זה הגיוני ? ואם קורטיזול יכול לגרום לבעיה כזאתי , והאם זה קשור לחוסר באינסולין , וממתי קורה חוסר באינסולין ללא עודף בסוכר כמו אצלי ,ומה עושים עם זה ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:09 01.08.09
1. רמות נמוכות של אינסולין אינן גורמות להשמנה. להפיך, דוקא במצב של תנגודת לאינסולין קיים קושי לרדת במשקל. סוכר תקין עם אינסולין נמוך זהו מצב תקין ומצויין.
2. אתה רואה שכל המדדים העקיפים וישירים לחילוף חומרים אינם מדוייקים ובנוסף גם ספירת הקלוריות אינו דבר מדוייק מאד אפילו כאשר קיים רישום. בכל מקרה, חשוב שבדקת TSH מאחר ותת פעילות יכולה לגרום לירידה במטבוליזם.
לגבי קורטיזול, קיימת עוד מחלה נדירה והיא נקראת CUSHING'S SYNDROME אשר יכולה לגרום לעליה במשקל, אך לרוב זה מלווה בעלית ל"ד , סוכר וכו . קל מאד לשלול את זה ולכן אתה יכול להתייעץ עם אנדוקרינולוג למרות שמה שאתה מספר זוהי המציאות של מי שירד במשקל.
אם אתה מצליח לא לעלות במשקל כבר הצלחת מאד בכך

בברכה
באיזה שלב התירואיד מתפתח ומתחיל לפעול בעוברים?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
00:40 31.07.09
שלום
בשבוע 12 לעובר יש בלוטת תריס אשר מתפקדת אך תפקוד טוב מושג רק סביב שבוע 16 עד 18

בברכה

 
nav
09:57 29.07.09
שלום רב אני בת 19 ולפני מספר ימים בבדיקות דם שערכתי התגלה עודף פעילות בולטת התריס הרופא המליץ אל ניתוח ברצוני לדעת היש דרך אחרת לפתרון הבעיה ולו דווקא באמצעות ניתוח ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:54 30.07.09
שלום
קיימות 3 אופציות טיפוליות לפעילות יתר של בלוטת תריס:
טיפול תרופתי , טיפול ביוד רדיאואקטיבי וניתוח.
שתי האופציות הראשונות הן מהוות טיפול ראשוני לפעילות יתר .
אני ממליצה התייעצות עם אנדקורינולוג בנושא
בברכה
שלום לפני כשנה עברתי טיפול ביוד (18 גודל המנה)
טיילתי כשנה בחו"ל כאשר אני לוקחת מנה של כדור 50 אלטרוקסין בכל בוקר
חזרתי לפני כשבוע לארץ ובצעתי בדיקות דם.
היום קבלתי את התשובה ואני הייתי מעוניינת לדעת מה משמעות הדבר:
thyroglobin : 1298.00
anti thyroid peroxid : 930.00
tsh>0.03
t3 free : 3.6
t4 free : 17.8

האם עליי להתחיל לדאוג?!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:51 28.07.09
שלום

את לא צריכה לדאוג.
בדיקת הנוגדנים הגבוהה מצביעה על סיבת המחלה ולא מטפלים או מאזנים לפי הנוגדנים.
לגבי תפקודי בלוטת תריס : רמת TSH מדוכאת עם רמה של FT4 תקינה וFT3 גבול תחתון של הנורמה. ניתן לשקול להוריד מעט מינון בELTROXIN ולחזור על הבדיקה בעוד 6-8 שובועת אך אני מציעה שתדוני על כך עם האנדוקרינולוג שטיפל בך.
המצב לא נורא
בברכה

שלום,לפני כ 4 חודשים התחלתי להזריק אינסולין ארוך-לבימיר
לא הצלחתי להתאזן והרופא העביר אותי להזריק פעמיים ביום
אני מאוכזב מאד כי אחת מהסיבות שרציתי לעבור לאינסולין ארוך היא כדי שלא אצטרך להזריק יותר מפעם ביום...
האם זה נכון להזריק פעמיים?אין דרך אחרת?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:47 21.07.09
שלום
לעיתים בעת טיפול בLEVEMIR יש צורך להזריק פעמיים ביום למרות שחלק גדול מן החולים מסתדרים עם זריקה פעם ביום.
בכל מקרה יתרונות אחרים של הזרקת LEVEMIR הם שפחות גורם להיפוגליקמיה ( ירידת סוכר) ופחות מעלה במשקל אשר הנם גם יתרונות.
לגבי יעוץ פרטני יותר כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,
 
דני מור
10:35 26.07.09
האם הוא יכול להוות תחליף ללבמיר ?
האם מוזרק פעם ביום?
הבנתי שגם הוא לא משמין ומונע היפויים...??
תודה שוב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:01 27.07.09
שלום
בהחלט LANTUS יכול להוות תחליף לבמיר.
הוא מוזרק פעם ביום אך כ-10% מן החולים יצטרכו פעמיים ביום.
הוא גם מונע היפוגליקמיה ופחות מעלה במשקל לעומת NPH אך יתכן והעליה במשקל כאן עם LANTUS היא מעט יותר מאשר עם LEVEMIR
נושא לשיחה בינך לבין האנדוקרינולוג/רופא סוכרת.
 
שרון
12:09 27.07.09
לנטוס מוזרק פעם אחת ביום, מונע היפויים
לטעמי זה מאוד עוזר לשמור על אורח חיים טוב כמה שאפשר
שלום,
אני בהריון בשבוע 8 (הריון 2). לפני מספר ימים עברתי בדיקות דם ושתן כלליות וקבלתי את התשובות הבאות:
TSH- 6.25 , Free Thyroxine (FT4)=12.6, HCG-B Quantitative (B)=96182

הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לא לדאוג.
אני רוצה לציין שבהריון קודם הטווחים היו בנורמל.

האם יש סיבה להיות מודאגת?

בתודה,
אורלי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:56 27.07.09
שלום
את לא צריכה לדאוג אבל את צריכה לקבל טיפול בELTROXIN בהקדם.
יעד המטרה של TSH בטרימסטר הראשון הראשון להריון הנו פחות מ-2.5 וחשוב להתחיל טיפול מייד

בברכה
 
אורלי
12:48 27.07.09
שלום.
תודה על המענה המהיר.
מה שכחתי לציין הוא שאני עדיין מניקה את בתי בת השנה (מנסה להפסיק אך...)
האם התרופה יכולה להזיק לה?
אורלי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
01:32 28.07.09
לא התרופה לא מזיקה לתינוקת
 
קרמת
13:11 27.07.09
בס"ד

האים אפשר להשתמש בחילבה,כאשר משתמשים בכדור קלופ'ג 850?

כמה זמן צריך לחכות שעות צריך לחכות בין שימוש חילבה לכדור קלופ'ג?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
01:34 28.07.09
שלום
חילבה הנו תוסף מזון ולא נבדק הקשר בינו לבין GLUCOPHAGE
מאחר וGLUCOPHAGE כאשר נוטלים אותו לבד לא גורם להיפוגליקמיה (ירידת סוכר מתחת לנורמה) לא נראית לי בעיה בשילוב בין השניים אך איני יכולה להמליץ או לשלול זאת

בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  194  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה