בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
שלום אני בן 35 שמן ( BMI=40) עם יתר לחץ דם ורקע משפחתי של סכרת ( סוג 1+2)
בבדיקת דם יצא לי גלוקוז 99 ואינסולין 39
האם זה קדם סכרת?
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:16 29.10.09
שלום רב,
רמת סוכר בצום המתאימה למצב של קדם סוכרת מוגדרת כרמה מעל ל - 100.
יחד עם זאת רמת האינסולין שלך גבוהה למדי, דבר המעיד על עמידות הגוף כלפי אינסולין.
הסיפור האישי והמשפחתי שלך בהחלט מהווים סיכון להתפתחות סוכרת.
כדאי לנקוט באמצעים להקטין את הסיכון על ידי ירידה במשקל, פעילות גופנית, טיפול ביתר לחץ דם (במידה ויש), טיפול בשומני הדם אם יש צורך. על ידי טיפולים אלו אתה יכול להוריד מאד את הסיכון ללקות בסוכרת.
בברכה,
 
שי 35
17:10 29.10.09
תודה על התשובה עכשיו קבלתי תשובה שה-HBA1C = 6 - כלומר הסכרת כבר כאן - לא? אני עומד לעבור ניתוח שרוול . יתר לחץ דם - יש מטופל ומאוזן. שומנים בדם =- תקינים
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:46 29.10.09
שלום רב,
לא עושים אבחנה של סוכרת על סמך HbA1c. ערך זה הינו על הגבול העליון של הנורמה.
נראה שכדאי לעשות העמסת סוכר לצורך אבחנה חד משמעית.
בהצלחה
 
יעל
19:27 29.10.09
האם תת פעילות של בלוטת התריס יכול לגרום לקושי לסבול תוספת של ויטמין D בגלל תופעות כגון החמרת חולשה?
תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:45 29.10.09
שלום רב,
לא שידוע לי...
 
אלונה
21:58 28.10.09
שלום,

בת 40. מזה מספר שנים (כ- 6 שאני יודעת) קצת תנודות בערכים של TSH,
עם נוגדנים לבלוטה : thyroglobolin=595
anti thyroid peroxide=159
לרוב TSH תקין (בתוך הסוגריים) ותמיד T4 היה תקין.
יש גויטר קטן/גבולי.
בבדיקה האחרונה - T4-FREE = 9.5
3.88 =TSH
1.5 = T3 TOTAL
נוטלת את התרופה רסיטל .
שאלותיי:
האם הירידה בערך T4 משקף תת פעילות והרעה בתפקוד הבלוטה ?
האם לתרופה יש השפעה על כך?
אם אני מרגישה בסדר האם עדיין יש לשקול לטפל תרופתית ?


תודה.

 
ד''ר זהר לנדאו  
12:18 29.10.09
שלום רב,
בדרך כלל אנו קובעים הצורך בטיפול לבלוטת התריס לפי רמת ה - TSH. ה - TSH שלך תקין לגמרי, אך רמת FT4 די נמוכה.
אני מציעה להתייעץ עם הרופא שלך, אשר יכול לראות את תוצאות הבדיקות שלך לאורך שנים כדי לשקול צורך בבירור נוסף או בטיפול.
בברכה,
 
חיה - אשדוד
09:23 28.10.09
שלום! אני 3בת 60, חודשים לאחר ניתוח שרוול. בבדיקות שערכתי לאחרונה התקבלו התוצאות הבאות:
EndocrinologyBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Parathyroid Hormone pg/mL 107.0 12 (.........)* 65 BD1
Vitamins & MetabolitesBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
25-Hydroxy VD3 ng/mL 23.0 Reference values
נא לשים לב לערכי יחוס חדשים
Normal 30-60 ng/mL
Insufficiency 20-30 ng/mL
Deficiency <20 ng/mL
Severe deficiency <10 ng/mL
BD1
Miscellaneous TestsBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
C-Peptide ng/mL 10.5 0.9 (.........)* 7.1 ב-3.12 בוצעה התאמת כיול לבדיקה
BD1
התחלתי לקבל תוספת של ויטמין D. אודה לכם אם אקבל את תגובתכם. תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:42 28.10.09
שלום רב,
נראה כי יש לך חסר בויטמין D.
הקפידי על טיפול זה בנוסף לנטילת הויטמינים. יש חשיבות רבה לכך לאחר ניתוחים לקיצור קיבה.
בברכה,
 
רועי
14:17 28.10.09
שלום

אני בן 53

בבדיקת דם שיגרתית נמצא אצלי סוכר מחוץ לנורמה 104

בדיקות שערכתי בעבר היו תקינות.

במשפחתי היסטוריה של מחלת סוכרת.

האם התוצאה מחייבת טיפול או המשך בדיקות?

תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:40 28.10.09
שלום רב,
רמת סוכר בצום בין 100 ל - 126 מחייבת המשך בירור.
כדאי לעשות העמסת סוכר ולראות את התוצאה.
לפי התוצאה ובעיות אחרות (שומנים בדם, יתר לחץ דם, עודף משקל, היסטוריה משפחתית) להחליט על מתן טיפול, דיאטה או מעקב.
בברכה,
 
יפית
14:33 19.10.09
אבי חולה סוכרת 2, ערכי סוכר היו תקינים בעת שימוש גלובן וגלוקומין, הוא שומר על תזונה ובודק כמו שצריך ולאחרונה רמות סוכר לא מצליחות להתאזן.
שמענו שלפעמים קורה ותרופות לטיפול בסוכרת עלולות לפגוע בתפקוד הלבלב (סחיטה) ואז יש צורך להפסיק טיפול זה ולעבור לאינסולין
האם יכול להיות שזה המצב?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:29 20.10.09
שלום
ידוע שסוכרת היא מחלה שפרוגרסיבית. הווה אומר יכולת הלבלב להפריש אינסולין הולכת ופוחתת עם השנים ויתכן זה מה שקורה לאביך. האם תרופות אחרות משמרות יותר או פחות את תאי הלבלב זהו נושא מחקר אך לא קיימת נכון להיום הנחייה לשימוש בתרופה זו או אחרת.
בברכה
 
יפית
18:46 21.10.09
אז מה זה בעצם אומר? עכשיו הוא עובר לאינסולין?
האם במצבים כאלו יש נטיה לתת סוג מסוים של אינסולין או שזה משתנה? מה נחשב לטיפול המתאים ביותר ? הבנתי שיש אינסולין ארוך, קצר ועוד.. .
לפני שיהיה מאוחר מדי בשביל הלבלב שלו..
 
יפית
18:44 21.10.09
מאוחר מדי ? האם יכול להיות שהלבלב לגמרי סחוט מה זה אומר על הסוכרת?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:52 22.10.09
שלום
לפעמים ניתן להתחיל טיפול באמצעות אינסולין ארוך טווח ולפי הצורך (ערכי סוכר) מוסיפים אינסולין קצר טווח. המונח הנכון אינו לבלב סחוט אלא שהיכולת של הלבלב להפריש אינסולין פוחתחת עם השנים. זאת הרי הסיבה לכך שמתפתחת סוכרת מסוג 2 . לא ידוע נכון להיום על טיפול אשר עוצר את התפתחות המחלה אם כי קיימות עבודות מסוימות המראות יכולת שימור של תאי ביטא על ידי טיפולים מסוימים או טיפול באינסולין כאשר ניתן בתחילת המחלה. נכון להיום עבודות מחקר לא גדולות ולא קיים יישום בחיי יום יום של טיפולים משמרים תאי לבלב.
בברכה
 
יפית
19:00 27.10.09
מדוע בעצם "לא קיים יישום בחיי יום יום של טיפולים משמרים תאי לבלב"? בגלל שאין הרבה מחקרים ?אבל זה קורה בפועל
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:37 28.10.09
שלום
כפי שכבר כתבנו הרבה פעמים במדור זה סוכרת היא מחלה שמתקדמת, הווה אומר רזרבת האינסולין של הלבלב הולכת ויורדת וזאת הסיבה לכך שזקוקים ליותר תרופות ואף לתוספת של אינסולין. האם יש תרופה אחת או אחרת טובה יותר ללבלב ישנן השערות כאלו ואחרות אך לא קיימת עדות ברורה לכך .
בברכה
 
דוד
19:48 28.10.09
שלום



אני בן 43 ולפני כחודש בבדיקת דם רמת סוכר הייתה 350 במשך שבועיים ועד היום

אני מבצע הליכה

של 50 דקות בוקר + ערב ודיאטה במשך חודש הורדתי 10ק"ג . במשך כשבועיים

ללא נטילת כדורים ירד ל 140 הסוכר בשבועיים האחרונים עם נטילת כדור מטפורמין כדור אחד

ביום אני לוקח ב 7 בבוקר אני מבצע בדיקה עם גלוקומטר בבוקר בצום מראה לי 110-112

ובבדיקה כשעתיים לאחר ארוחת צהרים מראה לי במשך כמה ימים 95-96 94

האם בבדיקה של הצהרים יש השפעה של הכדור ואם כן למה אין השפעה גם על הבוקר בצום

והאם זה תקין

 
ד''ר זהר לנדאו  
21:36 28.10.09
שלום רב,
לעיתים קרובות בסוכרתיים רמת הסוכר בצום גבוהה. הדבר נובע מייצור גלוקוז בלילה על ידי הכבד. במצבים כאלו אפשר לקחת מטפורמין לפני השינה.
ניתן גם להעלות מינון המטפורמין.
רצוי שרמת הסוכר בצום תהיה נמוכה יותר.
בכל אופן נראה כי אתה בכיוון טוב.
המשך כך!
בברכה,
שלום רב.
לפני מספר חודשים התחלתי לחוש ברע ואובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. כחלק משלל הבדיקות שבצעתי, בוצעה גם בדיקת אינסולין שיצאה תקינה (לפני חודשיים).
השבוע ערכתי שוב סדרת בדיקות דם, שכללה בין היתר בידקת אינסולין, והוא יצא נמוך. האם זה אומר שמדובר בסכרת? חשש לסכרת? אשמח לתשובה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:33 28.10.09
שלום רב,
יש ערך לבדיקת רמת אינסולין רק אם מסתכלים עליה יחד עם רמת גלוקוז אשר נלקחה באותו הזמן.
אם רמת הגלוקוז תקינה ורמת האינסולין נמוכה הדבר מעיד על רגישות טובה לאינסולין ואין בכך כל בעיה.
בברכה,
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:34 28.10.09
שלום
רמת אינסולין נמוכה בצום כאשר רמות סוכר תקינות הנה תקינה ופיזיולוגית לחלוטין
בברכה
 
אורטל
21:11 27.10.09
שלום רב,

אבי חולה סכרת ועורך בדיקות דם ושתן מדי מספר חודשים.
בבדיקותיו האחרונות הופיע ערך creatinin u/24.
אבקש לדעת מה פירוש הערך הנ"ל.
אציין כי בנוסף ישנה גם תשובה של הערך creatinine ser הידוע לי כמדד לתפקודי כליה.
אודה לתשובתכן המקצועית במהרה.

אורטל
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:02 27.10.09
שלום,
בבדיקה בודקים הפרשת קראטינין, שהוא חלבון המיוצר בגוף וכן הפרשת אלבומין (חלבון אחר) במשך 24 שעות. התוצאות התקינות מצויינות בדרך כלל בסוגריים.
בברכה,
 
גלית
18:30 27.10.09
שלום.רציתי לדעת אם בעקבות תרופות שנותנים לי ליתר פעילות של הבלוטה,יכול להווצר המצב ההפוך של תת פעילות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:01 27.10.09
שלום רב,
בהחלט יתכן מצב של תת תריסיות. התרופות אשר נותנים ביתר תריסיות מורידות את ייצור הורמוני הבלוטה.
לפעמים מורידים מינון ולפעמים מנסים להפסיק הטיפול.
בברכה,
 
ליז
11:43 26.10.09
שלום! אני מטופלת בדקסאמטזון 0.25 4 חודשים וחודשים 0.125 . רופאה שלי רוצה להפסיק את הטיפול. עשיתי טסט סינקטן מהול
690.0- 138.0 nmol/L 301.0 CORTISOL-BLOOD

690.0- 138.0 nmol/L 464.0 CORTISOL-BLOOD

זה התוצאות . לפני זה לא לקחתי דקסאמטזון שלושה ימים. האם זה אומר שהגוף שלי מוכן להפסת הכדורים? התור שלי לרופאה רק בעוד חודש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:11 26.10.09
שלום
תגובה תקינה הנו ערך של קורטיזול מעל 500 נמול/ליטר.
התגובה שלךגבולית כך שלא קיים דיכוי משמעותי.
בברכה
 
שואלת
23:50 26.10.09
אז הגוף שלי מוכן כבר להפסקת הטיפול בסטרואידים או לא?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
00:25 27.10.09
שלום
מבחינת תפקוד האדרנלים הוא לא דוכא ע"י הטיפול בסטרואידים (או שהתאושש כבר). ניתן להפסיק טיפול במידה והטיפול בסטרואידים אינו נחוץ כעת לטיפול במחלה שאליו נתנה. מאחר וכפי שאמרתי קודם יתכן והתפקוד לא חזר לעצמו ב100% במידה ואת מפסיקה טיפול בסטרואידים ואת חולה עם חום גבוה או צריכה לעבור ניתוח בתקופה הקרובה יש מקום אז לקחת סטרואידים.
בברכה
 
שואלת
06:41 27.10.09
שלום רב
בן 29
לפני כשנה שמתי לב שהשיער הראש מתחיל להיות דק והתחלתי לאבד שיער בגוף
מאז אני חי בסיוט
הייתי אצל הרבה רופאים כולל רופאי עור שנתנו לי פרופסיה ועשיתי המון בדיקות שכולם יצאו תקינות
אחרי טיפול לא מוצלח של 5 חודשים בפרופסיה שבמהלכו איבדתי המון שיער וגם נעשיתי חלק בכמה מקומות בגוף
ביקשתי מהרופא הפנייה לאנדוקרינולוג שהוא לפי בקשתי עשה בדיקות מקיפות, 4 חודשים אחרי הפסקת טיפול הפרופסיה - חשוב להדגיש
כל הבדיקות יצאו תקינות חוץ מטסטוסטרון חופשי
Free Testosterone pmol/L 25.54
אחרי זה נשלחתי לעשות בדיקת MRI ראש שנמצאה תקינה
מעבר לזה האנדוקרינולוג לא עזר וסירב לתת לי טיפול בטסטוסטרון שמא זה יגביר את הנשירה
מאז החלפתי רופאים ועשיתי עוד המון בדיקות כולל בדיקות אולטרא סאונד אשכים ויתרת הכליה שנמצאו תקינות
השיער בראש ממשיך להיות דק יותר ויותר מידי חודש וניתן לראות זאת בבירור ואני מאוד מודאג מהמצב
הייתי פחות מתייחס אם זה היה שיער גוף בלבד שהוא גם נעשה רק
אבל המצב משפיע עלי ברמות שאני מאוד חרד ולאחרונה עקב המצב התחלתי טיפול נגד חרדה
אני מבקש אם יש סיכוי אפילו הקטן ביותר שתוכלו לעזור לי
אני יעריך זאת
נדב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:06 26.10.09
שלום
התקרחות והגברת שיעור בגוף הן תופעות של עודף טסטוסטרון ומצד שני ירידה בשיעור בגוף אך לא בראש היא תופעה שנובעת מחוסר טסטוסטרון.
במידה ואתה לא שלם עם היעוץ האנדוקריני הראשון תתייעץ עם עוד אנדוקרינולוג.
בברכה
 
דלית
12:21 25.10.09
שלום,
האם בדיקות הדם renin upright ו- aldosterone upright צריכות להעשות במנח מסויים של עמידה או שכיבה. והאם התוצאות של בדיקות אלו שנלקחו כרגיל בישיבה ללא פעולה מסויימת לפני לקיחת הדם (מלבד צום) עשויות להטות את התוצאות (אם כן לאיזה כיוון?)

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:42 25.10.09
שלום רב,
הכוונה לקחת את הבדיקות בשכיבה.
בדרך כלל אין הבדלים גדולים בתוצאות.
במעבדות השונות מציינים את הערכים התקינים בשכיבה ובישיבה (בדרך כלל).
בברכה,
 
חדוה
10:47 25.10.09
אני בת 29 שוקלת 48 ק"ג רזה עושה המון ספורט ואוכלת תזונה לא מסודרת לצערי- מעולם לא סבלתי מסוכר (האמת אני שונאת מתוקים) ועשיתי בדיקה ביתית ויצא לי ערך של 116(הבדיקה הייתה אחרי ספורט ןלא אחרי ארוחה ) האם זה אומר שיש לי סכרת ?
כמה פרטים נוספים -הבדיקה הייתה במכשיר בייתי לאחר שעה של אימון ספורט .לפני האימון לא אכלתי ממש ארוחה אבל חטפתי חלבה לייט .
אני מצוייה בתקופה לחוצה בחיי


אני מתכוונת לבצע בדיקה חוזרת ונאמר לי לעשותה אחרי צום של 8 שעות לפחות בבוקר - אשמח לדעת אם כך הדבר ומהם ערכים תקינים לבדיקה לאחר צום בבוקר לאדם בריא
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:41 25.10.09
שלום רב,
ערך של 116 במשך היום אינו מעיד על בעיה.
עליך למדוד בבוקר בצום.
הערכים בצום:
ערכים עד 100 הינם תקינים
100 עד 126 הפרעה קלה
מעל 126 - הגדרה של סוכרת
בברכה,
 
jacob
19:18 23.10.09
שלום !

גיל 40 זכר.
מטופל באלטרוקסין 200mg ליום, בשנת 1981 עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס בעקבות גידול סרטני Papillary mix follicular
הרגשה מצוינת במשך 20 שנה, בשנת 2001 עברתי טיפול ביוד רדיו אקטיבי I131 להסרת גרורות של הבלוטה בעקבות בדיקת דם TG -TM שהראתה 16ng/ml ובדיקת אולטרא סאונד שהראו קשריות באזור הבלוטה,

עבור האיבחון הראשוני body scan לפני הטיפול ביוד הרדיואקטיבי, הפסקתי את מתן האלטרוקסין למשך שבועיים, (התירוג'ן היה חדש וניסיוני בשנת 2001).
בעקבות הפסקת האלטרוקסין חלו תופעות לוואי קשות כגון מתיחות בפנים ובראש, עיפות כבדה וחולשה שלא חלפו עד היום.

רציתי לדעת אם תחליף של במקום האלטרוקסין יכול לתת תשובה לתופעות הלוואי.

תוצאות בדיקת דם לאחרונה

(TSH 0.04 mIU/I (0.40 - 4.00
T4 Free 17.6 pmol/l (7.0 - 16.0
T3 Free 5.4 pmoi/i (3.8 - 6.0

Vitamin B12 202 pg/ml (125 - 214
Ferritin 32.2 pg/ml (24.0 - 300.0
Folic Acid Serum 12.5 ng/ml (2.4 - 20.0

Iron Blood 72 micgr/dl (60 - 170
Transferin 332 mg/dl (200.0 - 360
IGF-1 37.1 nmol/l (12.0 - 35.0
Cortisol 494 nmol/l (138.0 - 690.0
Lipemia - Normal
Icterus - Normal
Hemolysis +
Cholesterol total 210 mg/dl (80 - 200
Triglycerides 410 mg/dl (30 - 150
HDL; direct 32 mg/dl
LDL direct 140 mg/dl

תודה !
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:44 23.10.09
שלום
אכן הפסקת טיפול בELTROXIN גורם לתופעות קשות ולעיתים ההתאוששות לוקחת זמן אך קשה לייחס תופעות שנמכות 9 שנים להפסקת הטיפול.
הטיפול המקובל הנו ELTROXIN אשר הנו בעצם T4 וניתן בצורה מדויקת לנטר את רמות ההורמון והTSH . היום ברפואה הקונבנציאונלית לא מקובל להשתמש בתכשירים שמקורם מבלוטת תריס של חיות.
בברכה
 
jacob
11:07 24.10.09
שלום !

קראתי שמסיבות שונות רמות TSH לא מראות את המצב האמיתי, רמות ה T3 שלי בנורמה כלפי מעלה,
אבל בכל השנים האחרונות ה T4 גבוה מעל הנורמה. בנוסף הכבד שלי שומני הטריגצילידים גבוהים.
האם יתכן שהכבד שלי אינו מצליח לפרק כהלכה את ה T4 ?
האם כדאי להוריד את מינון ה T4 ולנסות להוסיף T3 ?
האם ניתן לתת רק T3 ?

אני מרגיש לא מאוזן כבר שנים רבות, כאילו חסר איזה שהוא חומר בגוף.
אני מנסה למצוא מה גורם לתת פעילות שלי, כדי לדעת איך לטפל בה.

תודה.
 
jacob
11:11 24.10.09
שלום !

קראתי שמסיבות שונות רמות TSH לא מראות את המצב האמיתי, רמות ה T3 שלי בנורמה כלפי מעלה,
אבל בכל השנים האחרונות ה T4 גבוה מעל הנורמה. בנוסף הכבד שלי שומני הטריגצילידים גבוהים.
האם יתכן שהכבד שלי אינו מצליח לפרק כהלכה את ה T4 ?
האם כדאי להוריד את מינון ה T4 ולנסות להוסיף T3 ?
האם ניתן לתת רק T3 ?

אני מרגיש לא מאוזן כבר שנים רבות, כאילו חסר איזה שהוא חומר בגוף.
אני מנסה למצוא מה גורם לתת פעילות שלי, כדי לדעת איך לטפל בה.

תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:24 24.10.09
שלום
יתכן ותלונות שלך נובעות מסיבות אחרות.
בכל מקרה תת פעילות אין לך להיפך, המינון שאתה מקבל מביא אותך לפעילות יתר קלה.
בברכה
שלום רב,
בבדיקות שערכתי נמצאו רמות נמוכות של ויטמין D עם רמות גבוהות של זרחן, כיצד זה מסתדר וממה זה יכול לנבוע?
כמו כן נמצאו רמות תקינות של מגנזיום בדם אך נמוכות בבדיקת איסוף שתן של 24 שעות האם יש בעיה של חוסר מגנזיום? ממה הדבר נובע ? והאם ניתן לקחת תוסף במקרה של לחץ דם נמוך?
אציין כי רמת הקריאטנין בדם תקינה ובאיסוף שתן נמצאת בגבול התחתון של הסקלה.
והאם יש קשר בין התופעות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
10:47 24.10.09
שלום
את צריכה להראות את כל הבדיקות לרופא וקודם כל להתייחס למה נלקחו.
רמות נמוכות של ויטמין D מאד שכיחות באוכלוסיה ולא גורמות לרוב במבוגרים לרמות נמוכות של CA או פוספור (הויטמין D מגביר ספיגה של שני מרכיבים אלו).
האם הבדיקות נלקחו בצום? רמת פוספור עולה לאחר האוכל.
לגבי MG יתכן כפי שאת מציינת שאיסוף שתן אינו מלא אך קודם כל נשאלת השאלה מדוע נלקחו כל הבדיקות המיוחדות הללו.
בברכה
חלה טעות בשאלה, רמות המגנזיום בדם תקינות אך גבוהות בשתן (צייניתי בטעות שהרמה בשתן נמוכה .
כמו כן בדיקת הפוספור נלקחה בצום והיא גבוהה למרות רמות נמוכות של ויטמין D הכיצד?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:22 24.10.09
שלום
לא ברור לי מדוע נלקחו בדיקות הדם והשתן. את צריכה לפנות עם התצאות לאנדוקרינולוג/נפרולוג.
חשובות בדיקות נוספות כגון CA, רמת CREAT .
בברכה
 
אילה
22:55 20.10.09
ממה למעשה נגרמים היפויים ואיך אפשר למנוע אותם?
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:36 21.10.09
שלום רב,
יש מספר גורמים להיפוגליקמיות:
1. מינון גבוה יחסית של אינסולין או תרופות אחרות הגורמות להפרשת אינסולין.
2. לאחר פעילות גופנית, היפוגליקמיה יכולה להתרחש גם מספר שעות לאחר פעילות גופנית
3. מטופל לקח אינסולין ואחר כך לא אכל מספיק
ניתן להמנע על ידי ירידה במינון האינסולין או התרופה. אם ההיפוגליקמיות קורות לאחר פעילות גופנית יש לאכול פחמימה לפני הפעילות, או להפחית את מינון האינסולין לפני הפעילות.
יש סיבות נוספות, שאינן קשורות לסוכרת, אך אני מניחה שאת שואלת לגבי היפוגליקמיה בסוכרתיים
בברכה,
 
הילה
12:42 23.10.09
האם יש אינסולינים שאיתם יש פחות סיכוי להיפויים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:38 24.10.09
שלום רב,
תכשירי האינסולין ארוכי הטווח, כדוגמת הלנטוס, גורמים פחות להיפוגליקמיה מאשר תכשירים המכילים NPH (כולל מיקסים למיניהם) או מתכשירי האינסולין קצרי הטווח.
מה הסיבה שמומלץ להפסיק לקחת פרנדייז כאשר עוברים מכדורים להזרקת אינסולין לנטוס
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:32 23.10.09
שלום
אין חובה להפסיק טיפול בPRANDASE כאשר מתחילים טיפול באינסולין לנטוס. לנטוס עוזר יותר לשמור על רמות סוכר תקינות בצום ובין ארוחות וPRANDASE מוריד את רמות הסוכר לאחר ארוחות. במידה וקיים היפוגליקמיה תוך טיפול בPRANDASE חשוב לקחת גלוקוז ולא טבליות סוכר אשר הנו דו סוכר אשר פירוקו מעוכב ע"י PRANDASE
בברכה
היתי מאוזן ברמה טובה ועד לקבלת בשורה רעה השתנה האיזון לרעה האם זה יתכן?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:56 22.10.09
שלום
בהחלט יתכן והמתח גרם לעליה של ערכי סוכר.
בברכה
שלום רב,

אני חולה בסוכרת מסוג 2. מטופל בכדורים (נובונורם 1 מ"ג פעמיים ביום , ג'נואט 850/50 אחד וגלוקומין 850 מ"ג אחד). רופאת הסוכרת רוצה שאגיע לאיזון של מתחת ל-140 ואבדוק את רמת הסוכר שעתיים אחרי האוכל (בקר וצהריים).
אני לוקח נובונורם עשר דקות לפני האוכל.
בבדיקות שאני מבצע שעתיים אחרי האוכל רמת הסוכר שלי היא סביב ה-150. בבדיקות שאני עושה שעתיים וחצי אחרי האוכל הרמה היא מסביב ל-130.
שאלתי: האם שעתיים הוא מספר קדוש? האם בדיקה שעתים וחצי אחרי האוכל טובה ומספקת? או שצריך לשנות מינוני/סוגי תרופות?

בתודה מראש,

בני
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
11:24 23.10.09
שלום
אידיאלי רמות סוכר כעבור שעה מהאוכל צריך להיות פחות מ180 .
מה שקובע היא רמת HBAIC ולפי זה מאזנים ערכי סוכר. במידה ויש לך ערך של פחות מ-7% ואף זה בהחלט טוב ובמידה ופחות מ6.5% זה מצויין כמובן בהתחשב בגיל ובמידה ואין לך אירועי היפוגליקמיה עם NOVONORM .
בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  203  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה