בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
MARIPOSA
02:18 04.06.09
שלום רב,

אני מחפשת לאבי, בן 65 שסובל מסכרת מזה 35 שנה, פדיקוריסט/ית רפואי/ת למניעת כף רגל סוכרתית, שי/תוכל להגיע לביתנו (הוא נכה) ולטפל בו.
אנחנו גרים בנתניה ולכן נשמח לשמוע על מישהו/מישהי מהאזור שיוכלו לתת לו טיפולים מתאימים.


בברכה
יעל

אני סובלת מתת פעילות הבלוטה ולאחרונה עליתי בצורה דרסטית במשקל.משתמשת כבר חודשיים באלטרוקסין 100 מ"ג ואוכלת סדיר אך לא מצליחה להוריד וגם אם מורידה אני מחזירה את הכל ,(המשקל לא יציב)
אני רוצה לדעת כיצד ניתן לרדת בצורה מהירה מאוד במשקל ואז לחזור לאכול בריא.האם דיאטת כוסמת מומלצת? שמעתי שניתן להוריד באמצעותה 7 קילו בשבוע.אני רוצה להוריד מהר במשקל לחזור לעצמי ולהמשיך לאכול בריא.
התפריט שלי כעת מורכב מ:
בוקר:קפהפרוסת לחם קל +גבינה
צהריים: כוסמת(כוס או שתיים)+ עוף
ערב : גבינה לבנה
במשך היום אני שותה עד 5 כוסות קפה נמס עם סוכר דל קלוריות.
כיצד ניתן להרזות כי איני מצליחה ,ואם יש ירידה אז אח"כ הכל עולה חזרה.אני צריכה דיאטה מהירה ואח"כ לחזור לאכול רגיל.

בנוסף היו לי ימים שהרגשתי מאוד לא טוב זה התבטא בעייפות רבה מאוד חולשה קור עז אי יכולת לעשות כלום.על סמך דעתי אני לקחתי גם בערב אלטרוקסין אני יודעת שזה לא בסדר לעשות דברים על סמך דעתי( רק יום אחד בתחילת השבוע).אבל אכן במשך כל השבוע הרגשתי ,התאמנתי בחדר כושר והיתה ירידה קלה במשקל.לאחר שבוע שהמשכתי לקחת אלטרוקסין לפי הוראות הרופא שוב התחלתי להרגיש לא טוב התנפחתי והמשקל חזר לקדמותו ואף עלה יותר.ולכן גם בערב זה לקחתי עוד כדור בערב רק ערב אחד וכעת אני מרגישה טוב יותר עדיין עייפה ואין ירידה במשקל אבל יחסית יותר טוב.אני רוצה לעשות בדיקות דם השבוע האם זה מומלץ לאחר שלקחתי כמוסה אחת מיותרת של אלטרוקסין השבוע או שכדאי לחכות להפגת השפעתה בכדי שהרופא יוכל להמליץ לי על המינון
?


תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:36 03.06.09
שלום רב,
1. לגבי האלטרוקסין - למינון יתר יש השפעות לוואי לא רצויות כמו: דופק מהיר, עליה בערכי לחץ הדם, עצבנות, נדודי שינה וכו'. אין משמעות אם לוקחים פעם אחת מינון יתר.
2. דיאטות דרסטיות לירידה במשקל אינן רצויות. בסופו של דבר יש עליה מהירה במשקל. הדבר הנכון הוא לסגל אורח חיים בריא ומאוזן.
3. אנא התייעצי עם דיאטנית לגבי הדיאטה המתאימה לך, להעדפותייך ואורח חייך. באופן עקרוני ניתן לאמר כי אין עדיפות לדיאטה אחת על השניה. לכן כל אחד צריך להתאים לו את הדיאטה המתאימה לו.
4. במידה ויש לך עודף משקל רציני את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי טיפול תרופתי להפחתת תיאבון (רדוקטיל) או תרופה המורידה את ספיגת השומן מהאוכל (קסניקל).
בהצלחה,
 
קרין
00:23 04.06.09
אני באמת צריכה לרדת הרבה במשקל כי עליתי תוך פחות מחצי שנה מבלי לשים לב בעשר קילו או יותר לפני זה המשקל שלי היה נורמלי לחלוטין,וזה משפיע עליי כי איני רגילה להיות במשקל הזה וזה מפחיד אותי ואני מתביישת בכך.אני מפחדת לשתות תרופות להורדת משקל האם התרופות שציינת הן לא מסוכנות? מה עם ויטמינים של אלטמן 2 דיאט האם הם מומלצים?

תודה רבה
 
דליה
09:56 03.06.09
שלום,
אני סובלת מזה כ - 9 חודשים מהיפו תירואיד.
מטופלת ב - 50מ"ג ליום של אלטרוקסין.

כרגע תוצאות הבדיקות הן:

TSH - 2.03
T4-Free - 12.2
T3-Total - 1.2

Thyroglobulin 359 (עלה משמועותית מלפני חצי שנה שהיה 267)
Anti Thyroid peroxid - 543 (עלה משמעותית מלפני חצי שנה שהיה 195)

אני מרגישה עליה במשקל וכבדות מאד משמעותית (למרות שאינני אוכלת הרבה)
אני רוצה להיכנס להריון.

מה עלי לעשות ?
האם למרות שה- TSH ברמה סבירה יש "הצדקה" להרגשתי ? האם הטיפול באלטרוקסין הוא מספיק ?
תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:29 03.06.09
שלום רב,
לפי הבדיקות שציינת נראה כי את מאוזנת מבחינת הורמוני בלוטת התריס.
הנוגדנים הגבוהים אינם גורמים לבעיה (למעשה סוג של דלקת בבלוטת התריס), אלא מהווים סמן לבעיה, כך שמבחינה קלינית אין חשיבות לרמת הנוגדנים, אלא לאיזון, שהסמן העקרי לו הינו רמת ה - TSH.
מבחינה זו אין בעיה בהריון.
נראה כי מינון האלטרוקסין שאת מקבלת מספיק.
 
דנית
12:22 02.06.09
שלום רציתי לדעת מה משמעו המושג ומהו טיפול?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:24 02.06.09
שלום רב,
אקנטוזיס ניגריקאנס הינה תופעה של איזורים כהים בעור, במרקם קטיפתי. המופיעים בדרך כלל בעורף, בבתי השחי ובמפשעות. לעיתים קרובות מופיעים באנשים עם משקל עודף. בחלק מהמקרים יכולים להיות רמז לעמידות מפני אינסולין ועל סיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.
אין טיפול רפואי טוב "להוריד" את הכתמים הללו. יש הטבה עם ירידה במשקל בדרך כלל.
בברכה,
 
הילה
12:39 02.06.09
שלום,
בבדיקת דם שבצעתי נמצא כי :
TSH גבוה מהנורמה (6.44 כאשר הנורמה ליחוס: 0.35-5.5)
T4 תקין (12.6 כאשר הנורמה ליחוס 10.3- 20)
אני בשבוע 10 להריון.
לפני כחצי שנה בצעתי בדיקה זהה והתוצאות היו דומות. רופאת המשפחה אמרה אז שאין צורך בטיפול.

שאלותי:
1.קראתי הרבה על תת פעילות של הבלוטה וההשפעות על העובר במיוחד בשליש הראשון. ואני מודאגת מאד!! האם העובדה שT4 יצא תקין יש בה כדי להרגיע? מה הנזקים שעלולים להגרם?והאם יש דרך לבדוק זאת?
2. לאור התוצאות הנ"ל קבלתי טיפול אלטרוקסין של 50 מק"ג 1 טבליה ליום. זה מספיק?

בברכה ותודה מראש,
הילה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:12 02.06.09
שלום
אכן מקובל לאזן את הTSH בתחילת ההריון.
רמות הTSH לא היו מאד גבוהות עם FT4 תקין כך שאיני חושבת שנגרם נזק לעובר.
המינון שאת נוטלת הוא מינון מתאים.
ממליצה לחזור על בדיקתTSH בעוד 4 שבועות
בברכה,
 
אבו מדיעם עיד
23:02 01.06.09
אני משתמש באינסולין לנטוס וגם אינסולין קצר טווח מסוג המולוג מקס 25 אני מאוזן בבוקר 100 אני מזריק בליליה לנטוס 45 יחידות הבעיה שלי אחרי האוכל בשעתיים 350 סוכר למרות שאני מזריק המלוג מקס 25 אני מזריק לפני האוכל בחמש דקות 28 יחיות המולוג מקס 25 ואחרי האוכל אני מקבל גלוקופאג השאלה למה אחרי האוכל בשעתיים לא יורד לי רמת הסוכר ותודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:53 01.06.09
שלום
השילוב המקובל יותר הנו אינסולין לנטוס שעובד כ-24 שעות ואינוסלי קצר טווח (לא MIX ) לפני ארוחות
עם טיפול של אינסולין קצר (כגון HUMALOG) אתה יכול להעלות מינון האינסולין המוזרק לפני הארוחה וכך למנוע עליות משמעותיות לאחר האוכל.
כדאי לשוחח על כך עם רופא המשפחה או רופא הסוכרת שלך.

בברכה
 
שלומית
09:32 01.06.09
אהלן
אני בחודש שמיני להריוני. עשיתי העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה גבולית ולכן עשיתי גם את העמסת 100 גרם בשבוע 28.
התוצאה בהעמסת סוכר זו היתה תקינה, כל הערכים היו בנורמה ושום ערך לא היה גבולי מדי.
הבעיה היא שכל הזמן יש לי ערכים גבוהים של סוכר בשתן. בבדיקות האחרונות היו 500 ו- 1000.
לאחר פנייתי לרופאת נשים היא שלחה אותי לבדיקת כליות שחזרה תקינה ולדיאטנית.
הדיאטנית אמרה לי להוריד סוכרים באופן גורף , בלי תפריט דיאטה כלשהו.

מה אני עושה?

האם יש לי סכרת הריונית?

אף אחד לא נותן לי תשובות כראוי ואני מפחדת שכל יום שעובר אני מזיקה לתינוק שלי בצורה כזו או אחרת..

מה לעשות?

אודה לתשובתכם
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:27 01.06.09
שלום רב,
לעיתים במהלך ההריון יש סוכר בשתן, ללא סוכרת.
אני מציעה לך לבדוק רמת סוכר מספר פעמים ביום, בצום ולאחר ארוחות ולראות האם הרמות תקינות.
כמו כן את יכולה לבקש לקחת רמת HbA1c שיכולה לרמז אם יש בעיה כלשהי.
עוד רמז מכוון הינו גודל העובר - האם העובר בגודל מתאים לגיל ההריון או גדול, דבר שיכול להעיד על בעיה במשק הסוכרים.
בכל אופן ייצור מערכות בגוף העובר הסתיים כך שמבחינה זו לא צפויה בעיה.
בברכה,
אני בהריון בשבוע 31
לוקחת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע
עשיתי אתמול בדיקת דם של בלוטת התריס וקיבלתי T3 מתחת לנורמה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 7.30 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.18 MIU/ML ( 0.34- 5.60
האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין בדחיפות ? אני ממש בלחץ. ההריון מאוד חשוב לי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:58 31.05.09
שלום
כפי שכבר אמרנו קודם הבדיקה המהימנה ביותר לאיזון בלוטת תריס הנו הTSH גם בהריון.הTSH שלך תקין. FT4 לרוב נמוך בהריון ולגבי הT3 TOTAL לרוב הוא דוקא גבוה בהריון.
לא נראה לי דבר מטריד אך ניתן לחזור על הבדיקה. בכל מקרה לא מאזנים את הבלוטה לפי ערכי T3 כך שפרקטית זה לא כל כך משנה.
לעובר יש כבר בלוטה מתפקדת בשבוע זה.
בברכה,
 
עמית
18:50 31.05.09
אני בן 33 סובל 3 שנים מהיפר בשל פעילות מוגברת של הבלוטה לא הצליחו לאזן אותי, מזה כשנה ה tsh עמד על 150 ניום הוא עומד 14, עברתי בדיקות של אקו לב, הולטר, ריאות, יש לי קשיי נשימה כאילו צריך לפהק בשביל לנשום, אציין כי עברתי את התקפות החרדה בתחילת המחלה האם יש קשר? היום נוטל 10 מ"ג מרקפטיזול העיניים בולטות והנפיחות גדולה האם אסבול כך כל הזמן או יש פתרון?

תודה.

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:00 31.05.09
שלום
קשה קצת להבין את סדר הדברים.
בכל מקרה כאשר הTSH 150 מדובר בתת פעילות בלוטת תריס. TSH של 14 עדיין מעל הנורמה המצביע על תת פעילות - או טיפול מעט עודף בMERCAPTIZOL
לעיתים קל יותר לתת טיפול ביוד רדיאוקטיבי ולאחר מכן כאשר קיימת תת פעילות מטפלים בELTROXIN אשר הנו קל יותר לטיפול ופחות תופעות לוואי.
לעיתים נמנעים מלתת טיפול ביוד רדיאואקטיבי כאשר קיים בלט עין משמעותי, אך גם על זה אפשר להתגבר באמצעות מתן PREDNISONE
בקיצור- מעקב אנדוקריני
בברכה
 
עמית
20:23 31.05.09
תודה ד"ר השאלה הייתה האם הקיצוניות בין יתר לתת משפיעה על הנשימה? האם הגוף במתח ואיני מודע לו כי כאשר אני מפסיק את המרקפטיזול אני חוזר לרמות של 0.06, כשאני יושב מול המחשב מכופף לא קשה לי לנשום, לפני שגילו את המחלה הייתי הולך ומחזיק את הבטן ומתאמץ כדי לנשום, זה כבר שבוע, רופאת המשפחה שלחה אותי לתפקודי ריאות שיצא תקין, כך גם היום האם יש הבדל בין יתר למחלת גרייב כי אני סובל ממחלת הגרייב, האם יש לדאוג

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:55 31.05.09
שלום
עדיין לא לגמרי ברור לי מה אתה שואל.
כאשר קיימת פעילות יתר יכולה להיות קוצר נשימה במאמץ בעיקר.
בתת פעילות לרוב לא קיים קוצר נשימה.
ללא ספק כדאי לבצע צילום חזה ובדיקות קרדיאליות
כמו כן לא רצוי להפסיק טיפול בMERCAPTIZOL מבלי להתייעץ עם רופא
בברכה
 
רועי
20:24 31.05.09
ד"ר
האם ניתן לשלב ג'נוביה בבוקר עם נובונורם(מעת לעת עם הארוחות) ובערב מטפורמין ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:51 31.05.09
שלום
השילוב המקבול יותר הנו של מטפורמין וJANUVIA אשר במידה ואין הפרעה בתפקוד כליתי ניתנים שניים שלושה כדורים של METFORMIN בשילוב עם JANUVIA
סביר להניח ששילוב זה יהיה מספיק לאיזון סוכרת ללא צורך לשלב מינונים קטנים של תרופות שונות
בברכה,
 
נעמה 26
04:07 27.05.09
שלום, שמי נעמה ואני בת 26 ברצוני לדעת אם אפשר ליטול "רואקיוטן" (לאנקה) "ורדוקטיל" (להרזיה) במקביל? בדיקות הדם ובדיקות תפקודי הכבד שאני עושה מדיי חודש תקינים.
תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:02 31.05.09
לא ראיתי שקיימת אינטראקציה בין התרופות אך כאשר רופא המשפחה רושם את התרופה מופיע אוטומטית אזהרה במידה וזה אסור.
בכל מקרה עד כמה שבדקתי לא מצאתי שקיימת אינטראקציה.
בברכה
ברצוני לדעת האם יש קשר בין חשיפה לחומר הנ"ל הנקרא הידרזין הידרט ובין התפרצות מחלת הסוכרת מסוג 2 ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:49 31.05.09
שלום רב,
איני יודעת על קשר בין חשיפה לחומר הנ"ל וסוכרת.
כדאי להתייעץ עם רופא תעסוקתי, במידה והיית חשוף לחומר זה בעת העבודה.
בברכה,
בעקבות סימפומים ולאחר בדיקות דם (סוכר אחרי צום 360) התחלתי טיפול והרופא נתן לי גלוקומין 850 מ"ג לקחת עם הארוחה העיקרית.ובמקביל תפריט של דיאטנית (דל שומן דל סוכר) לאחר שלושה ימים רמות הסוכר בצום 240 בממוצע וגם שעתיים לאחר האוכל לא יורד מ-225 וגם לפני האוכל רמות דומות. האם זה הגיוני למרות הגלוקומי? האם הוא אמור לפעול מיידית או שלאחר מספר ימים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:48 31.05.09
שלום רב,
בדרך כלל אנו רואים השפעה די מהירה של הטטיפול בגלוקומין.
במידה וערכי הסוכר שלך נותרים גבוהים יש להעלות מינון ו/או לשקול להוסיף תרופות אחרות להורדת הסוכר.
בכל מקרה אני מבינה שיש מגמה של ירידה בערכי הסוכר שלך. אנו לא מעוניינים בירידה חדה מידי של ערכי הסוכר. הגעה לרמות תקינות של סוכר לוקחת זמן מה.
בברכה,
 
דנה
01:23 29.05.09
שלום רב
בת 27
בשל היפוגלוקמיה קשה וחשש לאינסולינומה הופניתי לאשפוז בבית חולים לצום של 72 שעות על מנת לבדוק את רמות האינסולין והסוכר.
הבדיקה הופסקה לאחר 48 שעות היות והסוכר הגיע ל40. במהלך האישפוז התגלתה בלוטת תריס נודולרית(יש לציין כי זמן רב אני משתעלת ומרגישה אי נוחות באיזור). תוצאות האינסולין טרם הגיעו. ובינתיים אינני מתפקדת בכלל.
האם ישנה סיבה לדאגה וסלוטת התריס או התחושות שלי מעידות על גידול?
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:45 31.05.09
שלום רב,
בלוטת תריס נודולרית הינה ממצא שכיח, ובמקרים רבים אקראי. ברב המקרים בלוטה שכזו אינה גורמת לשיעול או כאב במקום. לעיתים יש צורך בטיפול בהורמוני בלוטת התריס, זאת מחליטים לפי תשובת תפקודי בלוטת התריס.
נראה כי אין צורך לדאוג לגבי בלוטת התריס, כמובן לפי התשובה המדוייקת של האולטרה-סאונד.
בברכה,
התחלתי אתמול שימוש במד סוכר, שאלתי היא האם המחטים בדוקרן הם עד פעמיות ואם לא מה זמן ההחלפה המומלץ
תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:37 31.05.09
שלום רב,
את המחטים בדוקרן מחליפים פעם ביממה.
בברכה,
 
דורון
21:51 26.05.09
שלום
רציתי לדעת ולשמוע את דעתכם לגבי איזה אינסולין קצר מומלץ לשלב עם אינסולין לנטוס?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:11 27.05.09
שלום
לא קיים הבדל משמעותי בין הסוגים השונים של האינוסלינים המהירים (נובורפיד, אפידרה וליספרו) ולכן ניתן לשלב כל אחד מהם עם לנטוס

בברכה
בשם אפידרה והשילוב בנהם ממש טוב לי. כי את הלנטוס אני מזריקה רק פעם אחת ואת האפידרה רק לפני הארוחות וגם רק במידת הצורך.
 
לימור
14:18 26.05.09
שאלות:
1. האם יכול להיות מצב שבו לוקחים אלקטרוסין לאיזון הבלוטה וכעבור זמן מה, בלי קשר לכדור הבלוטה מתאזנת מעצמה?

2. ואם כן, האם זה מסוכן להמשיך לקחת את הכדור למרות שהבלוטה כבר מאוזנת?



תודה, לימור.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:26 26.05.09
שלום רב,
לעיתים יש דלקת חולפת בבלוטת התריס וניתן להפסיק הטיפול באלטרוקסין. במידה ונוטלים אלטרוקסין ללא צורךיתכנו בעיות רבות כמו דופק מואץ, לחץ דם גבוה ופגיעה בעצמותובלב ולכן דבר זה אינו מומלץ.
בברכה,
האם יכול להיות מצב שהבלוטה מתאזנת באופן טבעי מעצמה, בו בזמן שאני לוקחת את הכדורים?
תודה, לימור.
 
רועי
08:57 26.05.09
שלום לדוקטורים
אשמח לדעת את ההבדל במנגנוני הפעולנה של שני הכדורים.
ידוע לי כי הנובונורם פעיל לתקופה קצרה יותר ונלקח רק עם ארוחות.
אשמח לדעת יותר על הדרך ועל ההבדלים באופן הפעולה בו הם סוחטים את הלבלב.
אשמח לתשובה מפורטת
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:35 26.05.09
שלום רב,
שתי התרופות הללו גורמות להפרשת אינסולין מהלבלב.
הקולטנים שלהם על פני תאי הבטא שונים, וכל אחת נקשרת לקולטן אחר (רצפטור).
בנוסף משך הפעולה שלהן שונה, הנובונורם, משך פעולתו קצר יותר.
היפוגליקמיה תתכן עם שתי התרופות הללו.
בברכה,
עשיתי בדיקת דם לבלוטה והתוצאות יצאו תקינות. באותו יום של הבדיקה, לא לקחתי כדור אלקטרוסין, האם הדבר יכול ללמד שאפשר לוותר על הכדורים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:28 26.05.09
שלום,
משך הזמן שאלטרוקסין נמצא בגוף הוא ארוך, כשבעה ימים. לכן, גם אם לא נוטלים כדור ליום אחד אין לכך השפעה. מכאן לא ניתן להסיק שאינך צריכה לקחת את הכדור.
יותר מזה, יש הממליצים על לקיחת בדיקת הדם לרמת הורמוני בלוטת התריס לפני נטילת הכדור של אותו היום.
בברכה,
בעקבות תסמינים ערכתי בדיקות דם והסוכר גבוה מאוד 360 כך שברור לי שקבלתי סכרת. מחר יש לי תור אצל רופא משפחה לראשונה לאחר הבדיקות (התוצאות התקבלו היום) ושאלתי היא האם הטיפול בסוכרת (כנראה 2 שכן אני בן 40 וסובל מעודף משקל גבוהה ביותר) נערך ע"י רופא המשפחה או צריך להיות מטופל במרפאת סכרת של הקופה?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:31 26.05.09
שלום רב,
נראה כי אתה זקוק לטיפול אינטנסיבי בשלב זה.
אנינ ממליצה שתפנה לרופא המשפחה ותבקש להפנותך למרפאת סוכרת. נראה כי אתה זקוק לייעוץ על ידי דיאטנית ואחות סוכרת, בנוסף לרופא כדי להדריך אותך בטיפול.
בהצלחה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  187  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה