בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
טל
21:18 04.05.09
שלום, רמת ה- TSH מאוזנת. מאחר ואישתי לקראת טיפול הפריית מבחנה, נשלחתי לבדיקות דם הורמונליות. הפרולקטין יצא מאוד גבוה (1380 בעוד הערך המקסימלי 380). הרופא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ולבדיקת MRI ואמר לי שזה כנראה גידול שפיר בבלוטת יתרת המוח. האם המסקנה של הרופא מהירה מידי? אני נוטל ריטלין מזה מספר שנים בגלל בעיית קשב וריכוז. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לפרולקטין הגבוה? אני ממש בלחץ ואודה לתשובה.


 
ד''ר זהר לנדאו  
22:46 04.05.09
ככל הידוע לי אין קשר בין טיפול בריטלין ופרולקטין גבוה.
יש מספר סיבות לרמה גבוהה של פרולקטין, ביניהן שימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות.
במידה והבדיקה נלקחה בצורה טובה (לאחר ערות ומנוחה) כדאי לעשות את ה - MRI. גם אם מדובר בגידול יש לכך טיפול תרופתי מצויין ומדובר במצב שפיר ברב הגדול מאד של המקרים.
בבררכה,
 
מור
09:52 03.05.09

למה הכוונה -איזון ל"ד? ואיך אספירין קשור לענין?
האם חייבים לעשות בדיקה בהעמסת סוכר או שזה לא הכרחי ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:32 03.05.09
שלום
הרי ברור שלבעלך אין סוכרת קשה ולא בטוח שאכן יש לו סוכרת.
בכלמקרה גם לאנשים עם ערכים גבוליים של סוכר יש סיכון מוגבר למחלות לב (ובעלך הוא גבר בן 58 אשר מעלה סיכון זה). קיימת חשיבות רבה להורדת כולסטרול, איזון ל"ד ומתן אספירין כי אלו דברים אשר יורידו את הסיכון לחלות בהתקף לב ואירוע מוחי אשר הנם סיבת המוות מספר אחד אצל סוכרתיים.
לגבי הסוכר: אם הוא בכל מקרה מקבל טיפול להורדת כולסטרול, הל"ד שלו תקין ומקבל אספירין וערך ההמוגלובין הAIC שלו תקין אין משמעות לבדיקת הסוכר. דיאטה ופעילות גופנית הם הטיפול הרצוי בשלב זה. במידה וAIC מוגבר אז אם אין הוראת נגד אז מתחילים טיפול בתרופה הנקראת METFORMIN להורדת סוכר.
זהו הקשר
בברכה
 
מור
05:52 04.05.09
 
טל
22:41 03.05.09
שלום, רמת ה- TSH מאוזנת. מאחר ואישתי לקראת טיפול הפריית מבחנה, נשלחתי לבדיקות דם הורמונליות. הפרולקטין יצא מאוד גבוה (1380 בעוד הערך המקסימלי 380). הרופא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ולבדיקת MRI ואמר לי שזה כנראה גידול שפיר בבלוטת יתרת המוח. האם המסקנה של הרופא מהירה מידי? אני נוטל ריטלין מזה מספר שנים בגלל בעיית קשב וריכוז. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לפרולקטין הגבוה? אני ממש בלחץ ואודה לתשובה.
 
מור
01:47 01.05.09
בעלי בן 58. מזה כשנה רמות הסוכר שלו הן 113 ואח"כ 117.
אין סיכוי לתחילת פעילות גופנית. בעבודה יושב רוב היום.
אוכל מעט מאד מתוק אבל כוסית אלכוהול אחת וכוס יין ביום.סה"כ אוכל בריא ונכון.
רקע משפחתי סוכרתי מצד האמא.
האם צריך להתחיל טיפול תרופתי?
חוץ מזה בריא לגמרי ללא כל בעיות מיוחדות.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
09:02 01.05.09
שלום
ערכי סוכר אלו אינם תקינים אך אינם מעידים חד משמעית על סוכרת אשר נדרשת בדיקה בצום של 126 ומעלה.
במידה וקיימת התלבטות ניתן לבצע העמסת סוכר ולראות לאיזו קטגוריה הוא נופל.
איזון ל"ד, הורדת כולסטרול LDL ומתן אספירין הנם עוד גורמים חשובים שכדאי לטפל בהם והמידע לאחר העמסת סוכר יכול להוסיף לכך מעבר להביט האם לתת טיפול לסוכרת או למניעת סוכרת או לא.

בהצלחה,
 
ורד
23:26 29.04.09
ד"ר שלום רב
בבדיקת דם שגרתית קלציום 11.3. PTH -145 הופניתי לבדיקות: איסוף שתן ,צפיפות עצם,אולטרסאונד כליות(טרם בוצע).
ולאולטרסאונד צוואר .
להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן +צוואר:
אונה הימנית בגודל:5.2*2*2.3 ס"מ , בתוכה מספר קשרים בגדלים שונים סולידיים הגדולה ביניהם 2.1*1.3 ס"מ.
אונה שמאלית בגודל 5.1*1.7*1.6 בתוכה מספר קשריות הגדולה ביניהם 0.5 ס"מ
איסטמוס תקין.
בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות .
מספר בלוטות לימפה צוואריות הגדולה ביניהם 1.8 ס"מ עם צורה סונוגרפית רגילה


א. האם תוצאות הבדיקה הנ"ל כוללות את 4 בלוטות יותרת התריס ?
ב.מכיוון שטרם ביצעתי את שאר הבדיקות אפגוש את הרופא שלי רק בעוד שבועיים.אנא הסבירי לי את התוצאות הנ"ל.

תודה מראש
ורד
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:54 01.05.09
שלום
הבדיקות שלך אכן מצביעות על כך שקיימת פעילות יתר של אחת (לרוב) או יותר מבלוטות הפרהתירואיד הגורמת לעליה בערכי סידן.
בUS אין עדות להגדלת בלוטת פרהתירואיד אך במידה ויוחלט לנתח הבדיקה הטובה ביותר הנו מיפוי של PARATHYROID.
בכל מקרה הקשר בבלוטת תריס גם דורש התיחסות (בהתאם לבדיקת TSH צריך לקבוע אם יש צורך בביצוע של דיקור של אותו קשר ללא קשר לעניין הפרהתירואיד)

בברכה,


 
דנה
22:50 29.04.09
אני בהריון שלישי, פעמיים עם סוכרת הריון. אני בשבוע 24 וקיבלתי כבר דיאטת "מניעה". אני בודקת בגלוקומטר באופן אקראי. עד עכשיו ללא חריגות. האם תוצאות תקינות של מדידה בגלוקומטר לאחר ארוחות מאוזנות מעידות על כך שלא התפתחה סוכרת או שבכל מקרה יש סיכוי שבהעמסה מלאה תתגלה בכל זאת סוכרת? או לחלופין האם מדידות תקינות לאחר ארוחות לא מאוזנות כן יכולות להעיד על כך שלא התפתחה סוכרת?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:20 29.04.09
שלום
ערכי סוכר תקינים לאחר ארוחות כאשר את שומרת על דיאטה אינם מעידים על כך שתהיה העמסה תקינה אך הם בהחלט סימן שבמידה ויש סוכרת ניתן בשלב זה לאזן באמצעות דיאטה.
בדיקות רמות הסוכר שהן תקינות הן הדבר החשוב ביותר.

בברכה

שלום, קוראים לי שמרית,
לאחר מעקבים רבים עם פרופסור מעפולה על בלוטת התריס שלי אני כנראה הייתי צריכה להתחיל בטיפול, וכרגע אני נוטלת אלטרוקסין כבר חצי שנה אפילו קצת יותר... במינון של 50 מ"ג ליום,
לאחר חצי שנה טיפול הייתה לי ביקורת אצל הפרופסור ונתונים היו כך:
TSH - 4.75
T4-free - 15.78

הפרופסור רצה להעלות טיפה את המינון אז הוא הוסיף לי פעמיים בשבוע לקחת 100 מ"ג
ובזמן האחרון מכשהתחלתי לקחת את ה100 מ"ג אני עם מצבי רוח משתנים, עצבנית, מדוכאת, משלשלת המון (יש לי גם צליאק אבל אני ממש מקפידה על דיאטה) לא מרגישה טוב בעיקר, כאבי בטן, עייפה כל הזמן חוסר תיאבון, רצוי לציין שרמת הברזל שלי היא 13.4 ..

עשיתי בדיקות ביום ראשון של בלוטת התריס והתוצאות היו כך:
TSH - 15.23
T4-free - 13.59

האם יש עליה דרסטית או שרק נדמה לי?
התוצאות תקינות? או שכדאי שאני אזמין תור לפרופסור?

בבקשה תודיעו לי במהירות, אני אמורה לטוס באוגוסט והפרופסור רוצה לקבוע לי בדיקה חודש לפני..אז זה יוצא קצת לחוץ

תודה על התשובות וסליחה על החפירות (:
התוספת של ה100 מג היא מלפני חודש וחצי בערך... ככה שאני לא יודעת כל כך כמה זמן לוקח לבלוטה להתאזן
 
שמרית
16:47 29.04.09
כשהייתי אצל הרופא משפחה הוא אמר שתופעות אלה לא קשורות כלל לאלטרוקסין, רציתי להוסיף שהיו לי פעמים אחדות דופק לב מהיר לשניה או שתיים וחוזר לעצמו אז הוא אמר שזה כן קשור..לכן הוא נתן לי את הבדיקות דם וזה מה שיצא עדיין לא יצא לי לשאול אותו אם התוצאות בסדר או לא... אבל שאלה היא האם הדפיקות לב המהירות האלה הן מסוכנות??
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:17 29.04.09
לאחר חודש וחצי עם המינון החדש של ELTROXIN היינו מצפים לTSH נמוך יותר.
לגבי דפיקות הלב השאלה אם זה מתרחש רק ביום בו את נוטלת 100 מיקרוגרם או גם בימים אחרים.
בכל מקרה דפיקות לב מאפיינות פעילות יתר ולך יש תת פעילות.
כדאי לשוחח עם האנדוקרינולוג המטפל בך על כל התלונות

בברכה,
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:15 29.04.09
הTSH המוגבר רומז שאת לא מקבלת או לא סופגת את הELTROXIN. האופציה השניה לא שכיחה אלא אם כן נוטלים את הכדור יחד עם ברזל, סידן וכו.
כן כדאי לקבוע תור כדי להעלות את המינון של ELTROXIN
קשה לדעת אם חלק מן התסמינים קשורים לתת פעילות הקלה אך ברור שלא הכל

בברכה
 
דני
12:08 28.04.09
שלום,

בת 31 , הריון ראשון מהזרעה. שבוע 22+יומיים. עד כה כל הבדיקות תקינות.

בתחילת ההריון רמת ה- TSH הייתה 7.22. התחלתי לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג (כל יום) חודש אחרי שנכנסתי להריון. בבדיקת דם לפני חודש TSH היה 2.65. האנדוקרינולוגית שלי אמרה שבהריון הרמה המומלצת של TSH היא בסביבות 1 ונאמר לקחת 5 ימים בשבוע אלטרוקסין 50 מ"ג ויומיים 100 מ"ג. היום בבדיקת דם רמת ה - TSH היא שוב באותה הרמה 2.67.
כל שאר הפרמטרים כגון Free Thyroxine ו - Triiodothyronine Free FT3 בנורמה.

הרופאה שלי מקבלת רק ביום שישי ואני בלחץ.

מה מומלץ לעשות - להגדיל את המינון שוב? האם הרמה הזו של TSH מסוכנת לעובר?

מה נחשב לתווך הנורמה בהריון?

תודה רבה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:36 28.04.09
שלום,
רמת TSH רמויה בטרימסטר הראשון להריון הנה פחות מ-.2.5 ובטרימסטר השני ושלישי פחות מ-3.
כך שנראה שאת בסדר

בברכה,
 
דני
18:53 28.04.09
תודה רבה על התשובה.

בעצם בתחילת ההריון (חודש ראשון)ן רמת ה - TSH הייתה בסביבות 7 וירדה לאחר מכן בעקבות האלטרוקסין. אם הרמה הרצויה היא 2.5 בטרימסטר הראשון, האם יתכן ונגרם נזק לעובר?
תודה
 
שיר
09:56 27.04.09
הי אני נוטל אלטרוקסין 50 כבר שנתיים בגלל תת פעילות
בבדיקה האחרונה התקבלו התוצאות:
4.00- 0.39 uIU/ml 0.08 TSH

4.2- 2.3 pg/mL 5.3 T3- FREE

1.5- 0.8 ng/dL 2.2 T4- FREE

בדיקה קודמת ב-22/12 TSH-7.04
T4-1.2
 
שיר
12:24 28.04.09
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:47 28.04.09
שלום
לפי הבדיקות את מקבלת יותר מידי ELTROXIN ׁ (רמת TSH מדוכאת עם עליה ברמות של FT3).
המינון שאת מקבלת יחסית קטן ויתכן ובנוסף קיימת אולי דלקת של הבלוטה . השלב הראשון הנו הקטנה או הפסקת טיפול ואז להחליט מה ההמשך. בכל מקרה שינוי כזה צריך להעשות במעקב של אנדוקרינולוג.

בברכה
 
יהודית
20:40 27.04.09
בעלי סובל מאוסטאופורוזיס ומקבל פוסלן.עכשו הוצע לו אקלסטה. הוא חולה לב . האם כדאי לקבל טיפול זה? שמעתי שיש תופעות לואי רבות. האם אין בכך סיכון?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:44 28.04.09
שלום
לא קיימת מניעה ממתן הטיפול בACLASTA לחולי לב .
בסה"כ תופעות לואי מן הטיפול אינן רבות אלא בעיקר תופעה דמוית שפעת ביום יומיים ראשונים ולכן ניתן לקחת מראש ACAMOL

בהצלחה
 
אנונימית
13:44 28.04.09
שלום,
אני בת 27, מאז ומתמיד יש לי שיערות יתר, לאחרונה יש אפילו יותר בפנים ובסנטר, זה מאד מפריע, למרות זאת בדיקות ההורמונים בסדר, ואין ייתר הורמוניים גבריים, ממה יכולה להיות בעיית השיערות ייתר אם ההורמונים בסדר? ועוד שאלה אחרונה, האם כשההורמונים בסדר, יכולות להיות שחלות פוליציסטיות?

תודה רבה לכולכם
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:41 28.04.09
שלום
בהחלט יתכן שיעור יתר עם רמת הורמונים תקינה. הגורם הראשון הוא גנטי, הרי ישנם עמים שעירים יותר ושיעירים פחות (היפנים מאד לא שעירים, ולעומת זה יהודים ממוצא פרסי ועירקי הנם שיעירים יותר.
גם אם אין הפרעה הורמונלית טיפול בגלולות למניעת הריון (בעיקר DIANE וYASSMIN) מפחיתות שיעור במנגנונים שונים.

בברכה,
שלום,
לפי אולטרסאונד גיניקולוגי, אומרים שיש לי שחלות פוליציסטיות
ביום החמישי למחזור עשיתי את הבדיקות דם להורמונים, שעה וחצי לאחר שהתעוררתי,
הייתי מטופלת תקופה בדוסטינקס להוריד את רמת הפרולקטין.
מה אומרת לי הבדיקה הנוכחית? האם ההורמונים בסדר?
האם יש קשר בין בדיקת דם הזו לשחלות פוליציסטיות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:32 28.04.09
שלום,

הבדיקות שלך די בסדר פרט לPROLACTIN אשר הנו מובר בצורה מינימלית יתכן מאחר ולא היית ערה 3 שעות כפי שנדרש.
בכל מקרה ערך כזה של PRL אינו גבוה משמעותית.
צריך לזכור שDOSTINEX הנה תרופה עם מחצית חיים ארוכה ובמידה והיא הופסקה סביב חודש מן הבדיקה יתכן וערך של PRL אינו משקף נכונה את המצב.

בברכה,
 
אנונימית
13:37 28.04.09
שלום,
אתהתרופה הפסקתי לשתות כחודש לפני בדיקת דם, האם זה מספיק כדי להגיד שהפרולקטין אכן בסדר?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:38 28.04.09
הייתי חוזרת על הבדיקה כעבור חודשיים מהפסקת התרופה וכאשר את 3 שעות ערה.
 
שמואל
19:41 27.04.09
שלום דק אני ן 43 סובל מי nf1 אני טופלתי לפני 3 שבועות בגידול בתוך הגת המחילתית מי צד שמול שז [ניגיומה] הטיפול נאסה ב [רדיוכירוגיה] ולאחר אופנתי לסקירה על קולית של בלוטת מגן אודגם אונה ימנית מעת מוגדלת מרקם לא אחיד 9 ממ וקשר נוסף 6.2 ממ והיפואקוגני דק אים אני צריך לאבור בדיקה של ניקור ומה משמעות לבלוטת המגן מגדלת נמה דהתך תודה דקו
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:34 28.04.09
שלום

NF1 אינו גורם סיכון ןסרטן בלוטת תריס ולכן ההנחיות לביצוע ניקור הוא במידה וקיים קשר מעל 1 ס"מ או קשר חשוד. ניתן לחזור על US בעוד 4-6 חודשים או לבצע FNA של הקשר הגדול יותר לפי שיקול הרופא

בברכה
 
אנונימית
13:40 28.04.09
 
ויקי
15:32 27.04.09
שלום,

בהריון שבוע 18,
הגברתי את המינון של האלטרוקסין ל4 פעמים בשבוע 150 מ"ג ו3 פעמים 100 מ"ג.
לפני ההריון נטלתי כל יום 100 מ"ג. והייתי די מאוזנת.
הערך של הTSH כרגע הוא 8.89 ,
האם הדבר יכול לגרום לפגיעה בעובר?
האם עלי להגביר את המינון?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:36 28.04.09
שלום,
לרוב יש צורך להעלות מינון של ELTROXIN בהריון בכ-50% אך גם לעקוב.
את הELTROXIN צריך ליטול בצום בבוקר ולא ביחד עם ברזל וסידן (באותו זמן)
צריך להעלות את מינון הELTROXIN לאחר יעוץ עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג.
לגבי העובר חשוב שTSH יהיה מאוזן אך לא נשקפת לו סכנה
בברכה,
 
דנה
23:16 23.04.09
שלום רב,
התחלתי לאחרונה בשימוש עם אינסולין- לנטוס.
רציתי לדעת האם הזרקות של אינסולין משפיעות על המשקל? האם זה יכול לגרום לעלייה במשקל?
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:39 24.04.09
שלום רב,
אחת הבעיות הכרוכות בטיפול באינסולין הינה השמנה, אם כי מדובר בדרך כלל בעליה קלה במשקל.
הטיפול באינסולין במקרים רבים הכרחי להטבת איזון הסוכרת ולכן למרות שתתכן עליה קלה במשקל חשוב להתחיל את האינסולין. בכל אופן, כדאי שתתייעצי עם דיאטנית לגבי תפריט מתאים ובכך תוכלי למנוע את העליה במשקל.
בברכה,
עד שעברתי לפני כחצי שנה ללנטוס ומאז המשל שלי מאוזן, כמובן שנוסף לזה גם תפריט תזונתי וספורט.
בניגוד למיקסים שיותר גורמים להשמנה, וזה מניסיון, לצערי...
ד"ר שלום רב ,

אני סובל מערכי לחץ דם גבוהים מטופל תרופתית ב-בניפדפין וטריטאס .
עם עליית הלחץ דם אני מרגיש אדם בפנים רעד פנימי וחום בכל הגוף .
בבדיקת אסוף שתן :
creatininv 24 -2.3
creatininv 24 -2.4
בבדיקת האיסוף לקטקולאאמינים עליית נוראפינפרין בשתן הערך הוא 90 .
כמו כן יש לי כאבים בשרירים איני נוטל סטטינים ck 580 ldl -129
יש לי אפלה , מחלת ריאות ברונוכוליטיס ואסטמה עברתי אירוע מוחי קל ואני נוטל קומדין .
שאלתי היא האם על סמך תוצאות הבדיקה הזו ניתן לקבוע מה יש לי ?.או לפחות כיוון מסויים
לפני שבועיים נשלחתי לבצע בדיקת metanephrine קיבלתי תשובה creatininv 24 -2.3
האם עלי לחכות לעוד תוצאות ?
אני בן 50 לא מעשן עישנתי לפני כ-10 שנים .עם משקל יתר .
אני מקווה שהבהרתי את עצמי .
בתודה מראש על השירות הטוב
מישה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:22 25.04.09
שלום,
אני מתארת לעצמי שאתה במעקב של אנדוקרינולוג.
לגבי הל"ד עם הופעת אודם ורעד פנימי: צריך לשלול שלא מדובר בPHEOCHROMOCYTOMA ולכן בוצע איסוף שתן לקטכולאמינים. אבקש ממך את הגבול העליון של הנורמה של נוראפינפרין אך לא נראה לי שמעל פי 2. בדיקה יותר רגישה הנה איסוף שתן למטרנפרינים בנוסף לקטכולאמינים (בעצם תוצרי פירוק של קטכולאמינים)
לגבי CPK מוגבר: ישנם אנשים שרמת CPK שלהם גבוהה כל הזמן ללא מחלת שריר. מצד שני צריך לבדוק שאתה לא סובל מתת פעילות בלוטת תריס ובמידה ותקין מאחר ויש CPK מוגבר עם כאבי שרירים כדאי להתייעץ עם נאורולוג המתמחה בשרירים.

בברכה,
אני בת 39 ובחודש האחרון התגלתה אצלי מחלת השימוטו במסגרת בירור להפלות חוזרות
תפקוד הבלוטה עדיין בערכי נורמה (tsh=3.6) אבל הנוגדנים מאד גבוהים
לאחרונה התחלתי להרגיש לא טוב ובימים האחרונים לאחר שהתחלתי ליטול אלטרוקסין 50 מק"ג
למניעההחולשה חלפה ואני מרגישה טוב יותר ואני רוצה להכנס להריון

תוך כמה זמן אמור להשפיע הכדור?
האם יש צורך לחכות עם ההיריון? שהרי האלטרוקסין משלים את ההורמון החסר ולא מפחית את פעילות הנוגדנים
מה דעתך?תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:35 24.04.09
שלום רב,
נוגדנים כנגד בלוטת התריס הינם ממצא מאד שכיח, במיוחד בנשים. במידה ותפקוד בלוטת התריס תקין אין בעיה מבחינת הכניסה להריון.
בהצלחה,
 
נירית
21:00 23.04.09
שלום, אני בת 37 בבדיקה שעשיתי לפני חודשיים: TSH -0.26, FT4 -18.8, בבדיקה שעשיתי השבוע קיבלתי תוצאות TSH - 6.28, FT4 - 11.4, מה זה אומר? אני צריכה לפנות לרופא? יש לציין כי לפני כ-8 שנים סבלתי מדלקת בבלוטה. תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:36 24.04.09
שלום רב,
בבדיקה השניה יש עליה ברמת TSH.
אני מציעה לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולראות אם יש מגמה של עליה.
בשלב זה יש צורך במעקב בלבד, אלא אם יש לך סימנים המעידים על בעיה בבלוטת התריס.
בברכה,
שלום! רציתי לדעת מהי סוכרת גנטית ומה היא סוכרת סביבתית כי יש כמה סוגים של סכרת ואני רוצה לדעת איזה מהסוגים הם גנטיות ואלו הם סוגים מהסביבה . מקווה שתחזירו לי תשובה בהקדם האפשרי....
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:33 24.04.09
שלום רב,
סוכרת הינה מחלה הנגרמת על ידי גורמים מרובים: גנטיים וסביבתיים. בסוכרת מסוג 2 כמעט תמיד יהיה סיפור של סוכרת במשפחה. בסוכרת מסוג 1 רק לכ - 5% מהחולים יש סיפור משפחתי של סוכרת מסוג 1. הגורמים הסביבתיים אשר משפיעים על התפתחות סוכרת מסוג 2 הינם בעיקר השמנה ואורח חיים מערבי, כלומר ללא פעילות גופנית ותזונה עשירה בשומנים ובפחמימות פשוטות.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  184  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה