בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
שרון
19:08 12.12.09
שלום ד"ר רוזני אברמוף

אבי יליד 1926 ניצול שואה מוכר שנים על בעיות נפשיות ומטופל כל השנים בכדורים
ועם השנים המחלה החמירה והמינון עלה.
ב1990 הוא קיבל סכרת שהחמירה עם השנים וכיום הוא אף מזריק מספר פעמים ביום.
שאלתי מנסיונך האם יש קשר בין המחלות ?! או אף מנטילת הכדורים שנטל רוב השנים הרי ידוע שגוף ונפש הם אחד.

אודה לתשובתך.
שרון.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
04:04 14.12.09
שלום
סוכרת היא מחלה שהשכיחות עולה עם הגיל והיא מחלה שמתקדמת: הווה אומר שמתחילים טיפול בכדורים ובסופו של דבר רוב חולי סוכרת נכון להיום יצטרכו טיפול באינסולין לאיזון המחלה.
ללא ספק למרכיבים נפשיים יש השפעה על איזון המחלה אך המהלך הוא דומה לאלו עם בעיות נפשיות וללא בעיות נפשיות. קיימות תרופות פסיכיאטריות אשר יכולות להחמיר את איזון הסוכרת אך אלו אינן התרופות הרגילת שניתנות לטיפול בדכאון קל אלא במצבים קשים יותר ואת זה כדאי לבדוק.
בברכה
שלום
בת 28, בעלת שחלות פוליציסטיות (אבל פרופיל הורמונלי תקין)
מקבלת מחזור בממוצע כל 33 יום.
מנסים להכנס להריון וקיימנו יחסי מין כל השבוע יום כן-יום לא (אמור להיות שבוע הביוץ שלי)
ביום ה-16 וביום ה-21 מצאתי על התחתון כתם בודד של הפרשה חומה.
חשוב לציין שכל כתם היה חד פעמי ולא המשיך בניגוב, כמו כן לא היו תסמינים אחרים.
מה זה יכול להיות? את הכתם הראשון ייחסתי לביוץ כיוון שהתאריכים פחות או יותר מתאימים אבל מה זה הכתם השני? האם יכול להיות השתרשות?
אילו עוד אופציות קיימות? אני מאוד מודאגת.... אשמח אם תענו.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
03:59 14.12.09
שלום
את צריכה להתייעץ עם רופא נשים בקשר לדימום .
בברכה


שלום,

אני חצי שנה לאחר לידת בני. מניקה למעט ארוחת מוצקים אחת ביום ובקבוק.

להלן תוצאות בדיקות דם שאשמח לתגובתכם, שאר הבדיקות יצאו בערכים תקינים:

אנדוקרינולוגיה
==============
TSH 8.61 mIu/l 0,35 - 5,50 .(..........)*
Free Thyroxine (FT4) 14.5 pmol/l 10,30 - 19,7 .(...*......).

LH - Luteinizing Hormone קטן מ- 0.5 IU/L -

FSH 2.4 IU/l

Estradiol (E2) קטן מ- 200 pmol/L -
=========================
Testosterone Total 2.1 nmol/l 0,5 - 2,6 .(.......*..).
==================
עדיין לא קיבלתי מחזור מהלידה ואני יודעת שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, אני מנסה כרגע להגיע לאיזון באמצעות אלתרוקסין.
אשמח לקבל תגובתכם על הערכים של שאר ההורמונים.
הפרולקטין עדיין לא הגיע.

תודה מראש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
03:53 14.12.09
שלום
כפי שאת ציינת קיימת תת פעילות בלוטת תריס אשר עדיין לא מאוזנת.
במידה שונה מינון ELTROXIN צריך לחזור על בדיקת TSH בעוד כ-6 שבועות.
לגבי העדר מחזור: צריך לחכות לבדיקת PROLACTIN. העדר מחזור ורמות נמוכות של LH וFSH כאשר אינך נוטלת גלולות למניעת הריון מצביעות על בעיה מרכזית, הווה אומר ביותרת המוח יתכן עקב רמות מוגברות של PROLACTIN עקב הנקה.
בכל מקרה את צריכה להיות במעקב של אנדוקרינולוג/גינקולוג
בברכה
 
ניב
22:53 09.12.09
שלום !
אלו בדיקות דם או בדיקות אחרות ניתן לעשות עבור פעילות תקינה של בלוטת יתרת המוח, ויותרת בלוטת התריס parathyroid gland ?
מה שמם של הבדיקות ?
תודה !
ניב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:10 10.12.09
שלום
לתפקוד הפרהתירואי: PTH וCA במידה ולא תקין אז ממשיכים הלאה.
לגבי יותרת המוח: יותר מסובך מאשר וקיימים הורמונים שונים וכאן הבדיקה צריכה להיות מכוונת יותר להבעיה אבל בעיקרון: LH FSH TESTOSTERONE PROLACTIN TSH FT4 IGF-1
קיים הורמון נוסף שהוא קורטיזול אשר לעיתים לא מספיקה בדיקה בבוקר אלא לעיתים נדרש הזרקת ACTH ובדיקת התגובה לקורטיזול.
רמת TESTOSTERONE נלקחת אצל גברים בלבד.
בברכה
 
ניב
11:16 12.12.09
תודה על תשובתך !

רציתי למצוא חומר על הבדיקה CAi שכתבת, ללא הצלחה, מה שם הבדיקה במלואה.
תודה !
ניב.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
03:49 14.12.09
שלום
מדובר בבדיקה סידן CALCIUM .
בברכה
 
יפית
15:24 13.12.09
שלום רב,
מה יכול לגרום לרמות נמוכות של הורמון LH (קטן מ- 0.5) והאם שימוש בגלולות מסוג דיאנה או מקשל נמוך יכול היה לגרום לכך?
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:32 13.12.09
שלום רב,
LH הינו הורמון המופרש על ידי בלוטת יתרת המוח והוא מווסת את פעילות השחלות.
כאשר נוטלים גלולות רמת הורמון זה נמוכה.
בברכה,
 
טוביה
16:57 12.12.09
הי
לא יודע אם אתם הכתןבת
אני בן 38 8 שנים לוקח פרופציה
עושב בדיקות כלליות :ספרת דם מלאה כימית תרבית שתן וTSH
הכל תקין
ההאם ישנם עוד בדיקות שאני צריך לבקש הפניות אליהם
האם פרופציה פוגעת בצד האנדוקרינולגי איכשהוא?
תודה
עד לפני כשנתיים הייתי מטופלת ב PTU לפני כחודש הרופא הפסיק לי את המינון
ובמהלך כל התקופה כל שבוע אני עושה בדיקות דם .
בתאריך 24.11.09, TSH - 0.46, FT4 - 13, FT3 - 3.96
בתאריך 2.12.09, TSH-0.49, FT4-13.3 ,FT3-3.99
בתאריך 9.12.09 - TSH-0.4 , FT4-12.5 ,FT3-3.82
הבדיקה האחרונה מראה כי הערכים ירדו ,לא כדאי לחזור ולהשתמש ב-PTU
הרופא שלי פשוט נמצא בחו"ל ואני לא יודעת מה לעשות נא עזרתך בדחיפות
תודה

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:50 11.12.09
שלום
תפקודי בלוטת תריס תקינים להמשך מעקב.
הירידה בTSH מינימלית אל תדאגי. לדעתי אין צורך בבדיקה כל שבוע אלא אחת ל3-שבועות.
בברכה
תודה רבה שעננית לי כל כך מהר
הערך המינימלי ב- TSH-0.35 ובבדיקה האחרונה יצא לי 0.4 שזה ממש קרוב
במידה וה- TSH ירד וה- FT3 , FT4 יהיו תקינים זה לא יכול להוות בעיה לעובר
או שחשוב שהערכים יהיו תקינים ב-FT3,FT4 וה-TSH לא משנה בזמן ההריון
אני פשוט מבולבלת ומאוד מודאגת
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:50 11.12.09
שלום
הערכים תקינים ואם כבר אז עדיף פעילות יתר קלה בהריון אשר לא פוגעת בעובר מאשר תת פעילות.
בואי נגדי שאפילו שהTSH היה מתחת לנורמה עם ערכי T4 וT3 תקינים לא היית מקבלת טיפול.
הבדיקות תקינות
בברכה
 
רות
16:42 11.12.09
שלום,
בת 52 תת תריסיות מאוזנת, פרולקטין 1550 התחלתי טיפול, הורמון גדילה 0.275 מה זה אומר?
האם דורש טיפול?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:50 11.12.09
שלום
מאחר ורמות PROLACTIN מוגברות נבדקו גם הורמונים אחרים המופרשים מיותרת המוח. במידה וIGF-1 תקין אז אין משמעות לGH מאחר ורוב היום הרמות שלו נמוכות אצל אנשים מבוגרים.
בברכה
 
יוספה
09:16 10.12.09
שלום רב,

האם ספיגת ויטמין D מהשמש יכולה להיפגם כתוצאה מדיאטת דלת שומן? או שההשפעה שיש לדיאטה כזאת הינה רק בצריכת הויטמין מהמזון ולא מהשמש?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:54 11.12.09
שלום
ויטמין נוצר על העור לאחר חשיפה לשמש ותהליך זה אינו מושפע מדיאטה.
מצד שני הוא נספג מהמזון. דיאטה דלת שומן עדיין מכילה שומן. השאלה היא תכולת הויטמין D בדיאטה יותר מאשר כמות השומן.
בברכה
לאחר טיפול של שישה שבועות באלטרוקסין (100 מק"ג ליום)ערכי הTSH ירדו מ-22 ל-8.7 .
מה שמטריד אותי הם ערכי שקיעת הדם:בתחילת הטיפול 31 ועכשיו 42 .

1.האם יש קשר בן מצב הדלקת לערכי שקיעת הדם?האם אני צריכה ברור נוסף?
2. האם מינון התרופה תואם את קצב הריפוי?

תודה על תשובתכם


 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:52 11.12.09
שלום
לפי האמור סבלת מדלקת בבלוטת תריס.
הטיפול בELTROXIN מטרתו להשלים את החסר ולאן דוקא לטפל בדלקת. לפי הTSH המעט מוגבר צריך להעלות מינון ELTROXIN
לגבי ש"ד הייתי עוקבת מספר חודשים עד ההמלצה להמשך בירור
בברכה
 
אריה
20:54 10.12.09
שלום
אני איש קבע, לאחר מעקף קיבה שלאחריו השלתי 32 ק"ג.
לפני הניתוח הייתי מחובר למשאבת אינסולין 55-70 יח' ליום.
לאחר הניתוח (כיום כ-5 חודשים) , התפטרתי מהאינסולין ב"ה וכיום אני מטופלב- 2 גלוקופג' ליום וג'נוביה 100 - התוצאות והערכים מצויינים.
הצבא אינו מאשר להנפיק לי את הג'נוביה (כיום אני קונה מכספי ובמחיר מלא) בטענה שלא ניסיתי תרופות אחרות ושתרופה זו אינה בסל הבריאות ומאשר לי גלובן או נובונורם בלבד.
שאלותיי:
האם התרופות שציינתי (המאושרות ע" הצבא) יכולות "לעשות את העבודה" כמו הג'נוביה?
כמדומני, ג'נוביה נמצאת בסל הבריאות (בביטוח מושלם בוודאות) האם אפשר לקבל אסמכתא או הפנייה לסל הבריאות כיום לאושש את טענתי?
הצבא אישר לי אינסולין שנים רבות, האם אפשר לקבל טבלת מחירים של עלות אינסולין לעומת ג'נוביה?
ומה עליי לעשות בכדי לשכנע את שלטונות הצבא בנחיצות הג'נוביה עבורי?
תודה מראש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:48 11.12.09
שלום
ללא ספק הניתוח שעשית והירידה במשקל הם מבורכים.
גם NOVONORM לא בסל הבריאות בדומה לJANUVIA וכך כבר יש לך טענה לצבא.
JANUVIA נמכרת באמצעות ביטוחי הקופות בהנחה של 50% וגם זאת לדעתי טענה.
היתרון של JANUVIA שאינה גורמת להיפוגליקמיה ועליה במשקל ובמידה והנך מאוזן תוך טיפול בMETFORMIN וגלוקופאז אז הייתי ממשיכה את זה.
בברכה
 
יהודית
14:04 09.12.09
שלום
אמי בת 84 חולת סכרת מזה 14 שנים. היא טופלה בעבר בכדורים: גלובן (הופסק מאחר ועשה לה הרבה פעמים היפוגלקמיה) ניסתה גם כדור גלוקופאג' (הכדור הופסק מאחר וסבלה משילשולים) הוחלף לפרנדאג' (שלא השפיע עליה והסוכר לא ירד ולכן הופסק). קבלה אבנדיה שדוקא השפיע ואיזן לה את הסכרת אך בדיוק חלתה במחלת תרומבוציתופניה (ITP) וחשבו שאולי הכדור הזה גרם לה למחלה ולכן הופסק. קבלה למחלת ITP פרנדיזון בכמות גדולה מאד ולכן הסוכר היה ברמות של 700 ויותר ולכן הוחלט לתת לה זריקות אינסולין . כיום אמי משתמשת באינסולין לאנטוס + ו -2מ"ג נובונורם . מאחר ולפני חודש וחצי עברה התקף לב , צינתור עם התקנת 2 סטנטים (בעקבות כך נתנו לה 80 מ"ג פרנדינזון שגרם לה לעליה גבוהה של הסוכר) +עירוי של 2 מנות דם והשתלת קוצב לב(וכל זה קרה במשך 4 ימים) הסוכר לא מתאזן לה. הומלץ לה לקחת כדור חדש ג'נוביה.
ברצוני לדעת מעט יותר על הכדור החדש ג'נוביה אם יש לו תופעות לוואי. האם הוא דומה לאבנדיה? האם הוא יכול להחליף את זריקת האינסולין ? האם יכולים לקחת אותו בבוקר ובצהרים נובונורם ובערב אינסולין לאנטוס? האם חייבים לקחת אינוסלין לאנטוס בערב או שאפשר גם בבוקר?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:08 10.12.09
שלום
JANUVIA הנו כדור המשתייך לקבוצה חדשה של תרופות אשר פועלות במנגנון אחר משאר התרופות הפומיות שכיום בשוק ולכן ניתן לשלבה עם חלק מן התרופות הקיימות.
היא אינה דומה לAVANDIA בדרך הפעולה והיא תרופה אשר בטוחה גם בחולים עם ירידה בתפקוד הכליתי כפי שקורה עם הגיל. תופעות לוואי נדירות מאד יחסית והיא נסבלת היטב.
לגבי אמא שלך עם הטיפולים בPREDNISONE יתכן וטיפול באינסולין הנו הדרך להמשיך. נכון להיום לא משלבים JANUVIA עם טיפול באינסולין.
בברכה
 
הדר
11:24 06.12.09
מהו הטיפול הראשוני המקובל כיום לטיפול בסוכרת 1?
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:27 07.12.09
שלום רב,
הטיפול בסוכרת מסוג 1 מורכב מאינסולין, תזונה מתאימה ופעילות גופנית.
המרכיב של הטיפול באינסולין הכרחי.
בברכה,
 
טובה
10:08 07.12.09
שלום רב,

בבדיקות מעבדה של בלוטת התריס לפני כשמונה חודשים נמצא TSH מוגבר (כ- 5.9 mlu/l ) עם T3 ו- T4 תקינים
(T4 :11.4 ו- T3: 3.64 ) . על מנת להוריד את ערכי ה- TSH נמנעתי מלאכול ירקות ממשפחת המצליבים ואכן בבדיקת הדם שביצעתי לאחרונה ערכי ה- TSH היו תקינים סביב mlu/l 3 , כמו כן ערכי ה- T4 עלו ל- 13.5 לעומת זאת ערכי ה- T3 שירדו מתחת לנורמה ל- 3.03 .
מה גרם לירידה בערכי ה- TSH וחזרתו לרמת הנורמה (האם יכול להעיד על מחסור ביוד?)
והאם מקרה זה של TSH ו- T4 תקינים עם T3 נמוך יכול להתאים לתת פעילות בלוטת התריס?
(אציין כי יש מספר סימפטומים שמתאימים לתת פעילות בלוטת התריס)

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:25 07.12.09
שלום רב,
לעיתים אנו עדים לתנודתיות מסויימת בערכי ה - TSH. מאחר וה - TSH שלך היה מעט מוגבר וכעת תקין אין צורך בטיפול.
הערכים שאת מציינת תקינים. החשיבות הגדולה ביותר היא של רמת TSH.
בברכה,
 
מלכה
11:37 06.12.09
שלום
שאלתי את השאלה הזו גם בפורום של רפואה כללית ואשאל גם פה כדי לקבל דעה נוספת:
בעניין של אינסולין לנטוס שמונע היפויים ומונע עלייה במשקל
מה דעתך ?
תודה
 
מלכה
10:49 07.12.09
 
אמיר
13:12 07.12.09
אני לא רופא אבל מהנסיון שלי עם אינסולין לנטוס הוא מפחית סיכוים להיפוים ואצלי אישית הוא לא גרם לי להשמין
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:23 07.12.09
שלום רב,
לנטוס אכן גורם לפחות היפוגליקמיות ופחות נטיה לעליה במשקל.
בברכה,
 
נורית
12:28 01.12.09
שלום
אני בת 33 ולפני כחודש גילתי גוש די גדול בצוואר בצד הימני
פניתי לרופא ונאמר לי כי זה בלוטת התריס הופנתי לבדיקות דם וu.s הבדיקות היו תקינות
ובאןלטרסונד ניראה גוש מלא בנוזל הופניתי לאנדוקרינולוג
אני די חוששת מה הסיכוי שזה גידול סרטני ואם לא איך מטפלים בזה

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:54 01.12.09
שלום
שתי הבדיקות החשובות הן בדיקת TSH לתפקוד בלוטת תריס ודיקור (FNA ) של הקשר כאשר בעיקר מנסים להגיע לחלק הסולידי של הקשר. השאלה אם מדובר בציסטה פשוטה או בגוש עם איזורי התנזלות.
הסיכון לממאירות הוא קטן אבל זאת הסיבה שמבוצע הFNA
בברכה
 
נורית
10:51 03.12.09
ביצעתי בדיקה של TSH התוצאה היא 1.29 האם היא תקינה

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:37 04.12.09
שלום
תוצאת TSH תקינה .
האם נטילת כדורי בודסון יכולה לגרום לירידה ברמת ויטמין D ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:36 04.12.09
שלום
האם תוכלי לכתוב מה מכילים הכדורים? השם של החומר הגנרי ולא המסחרי.
תודה
 
ניסן
06:10 04.12.09
שלום רב
אני בחור צעיר בן 20 ניגשתי לבדיקת דם כללית עקב השתנות מרובות ויובש בפה
כמו כן אני מטופל בתרופה בשם רוקסו בשל דלקת ריאות קלה
התוצאות לפנייך:
100- 70 mg/dl 83 GLUCOSE

43- 17 mg/dl 23 UREA

1.17- 0.67 mg/dl 0.98 CREATININE

145.0- 135.0 mEq/L 141.7 SODIUM

5.10- 3.50 mEq/L 4.70 POTASSIUM

8.3- 6.6 g/dl 8.4 PROTEIN-TOTAL

10.50- 8.50 mg/dl 10.57 CALCIUM

5.2- 3.5 g/dl 5.0 ALBUMIN

5.0- 2.5 mg/dl 4.4 PHOSPHORUS

200.0- 110.0 mg/dl 122.6 CHOLESTEROL

150- 0 mg/dl 45 TRIGLYCERIDES

120- 40 mg/dl 60 CHOLESTEROL- HDL

130.0- 40.0 mg/dl 53.3 CHOLESTEROL-LDL calc

- mg/dl 62 NON-HDL_CHOLESTEROL

160- 60 µg/dl 93 IRON

360.0- 200.0 mg/dl 228.0 TRANSFERRIN

1.2- 0.3 mg/dl 0.4 BILIRUBIN-TOTAL

0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT

35- 0 U/L 55 GOT (AST)

45- 0 U/L 121 GPT (ALT)

55- 0 U/L 24 GGT

130- 40 U/L 66 ALK. PHOSPHATASE

480- 230 U/L 301 LDH

200- 20 U/L 67 CK- CREATINE KINASE

יש לציין כי אני לא אוכל הרבה גבינות, בשר וביצים ובגדול לא אכלן גדול אודה לך אם תפרש לי את הבדיקה כי אני לחוץ מהסטייה בערכי הסידן
תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:34 04.12.09
שלום
רמת סידן שהיא מעט מוגברת דורשת בדיקה חוזרת עדיף במידת האפשר ללא חוסם ורידים.
במידה והסידן אכן נשאר גבוה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
יתכן והעליה הקלה של הסידן בסה"כ נובעת מכך שהסידן הנמדד הנו הסידן החופשי והקשור לאלבומין ורמת האלבומין שלך גבוהה (שזהו דבר תקין אך משפיע לעיתים מבחינה מעבדתית על בדיקת הסידן)
אז לסיכום לכשתבריא תחזור על הבדיקה.
בברכה

ד"ר נכבד .

הנני בן 45 , לא מעשן , אין לח"ד , אין עודף משקל , פרופיל שומנים מאוזן מצוין עם ליפיטור 10mg

בבדיקה אצל המטולוג (כחלק מבירור לעניין אנמיה קלה hemoglobin=13

התגלה ערך HBa1c=5 לאחר חודש בהמשך בירור הערך עלה ל : HBa1c=6

סוכר בצם אצלי נע בין 75-80 , ללא חריגות זה שנים.

האם אני בעל נטיה לסכרת? או סכרת סמויה?

איזה בדיקות היית ממליץ לי לבצע ? מה אומרים הערכים האלה למי שבצם ערכי הסוכר תקינים?

סליחה על אורך הפוסט אבל אני מעט לחוץ מהעניין

בברכה ותודה ,

בברכה ,
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:40 03.12.09
שלום רב,
ערכי הסוכר בצום שאתה מציין תקינים לחלוטין. רמת HbA1c אינה מהווה מדד לאבחנה לסוכרת.
בכל אופן בשל העליה ברמה כדאי לעשות העמסת סוכר לראות את העליה לאחר מתן גלוקוז. במידה וההעמסה תקינה יהיה צורך לעקוב אחרי רמת הסוכר בצום.
בשלב זה נראה לי שאין מקום להלחץ...
בברכה,
 
אלון
18:41 03.12.09
 
לילי
22:21 03.12.09
שלום

אני בשבוע ה-6 להריוני, מטופלת באלטוקסין 50 MG פר יום לאור תת פעילות בלוטת התריס.

עדכנית ביצעתי בדיקות דם ויצא:

ערך TSH=4.35 כאשר ע"פ הסקלה 4.20 הינו הערך העליון.

T-4 יצא בנורמה בערך של 13.5.

האם יש בעיה ב-TSH הנ"ל ואני נדרשת לשינוי בטיפול

תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:30 04.12.09
שלום
בטרימסטר הראשון להריון רצוי שTSH יהיה פחות מ2.5 ולכן את צריכה להעלות את המינון של ELTROXIN להקדם. תתייעצי עם האנדוקרינולוג שלך אך כשלב ראשון ממליצה שתקחי 4 פעמים בשבוע 100 מיקרוגרם ובשאר הימים 50 מיקרוגרם .
בטרימסטר השני והשלישי רצוי שTSH יהיה פחות מ-3
בהצלחה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  208  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה