בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
סוכרת. משבוע 22 התחלתי דיאטה מאוזנת ומדידות אקראיות והכל היה תקין. בשבוע שעבר חרגתי מהתפריט על מנת לראות מה יהיו התוצאות וערכי הבדיקה בצום בבוקר היו גבוהים (106, 118). מאז שמרתי בקפידה והערכים תקינים. אני בשבוע 26. היום לפני ארוחת צהריים הרגשתי לא טוב ומדדתי 76. האם תוצאות אלה יכולות להעיד שהתפתחה לי סוכרת הריון והאם כדאי להימנע מהעמסת סוכר ולבקש הפנייה למרפאת סוכרת הריון, או שכדאי לבצע ההעמסה (בתחילת ההריון הומלץ לי לבצע בשבועות 16, שהיה תקין ו- 28)
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:51 11.05.09
שלום
אני מבינה שהעמסת סוכר בשבוע 16 היתה תקינה. היו מספר ערכים מוגברים אשר חזרו לנורמה לאחר בדיקת הסוכר.
ערך של 76 בהחלט לא מצביע על סוכרת. בכל מקרה גם אם יש סוכרת אז חשוב המעקב וצמוד והמדידות בצום ושעתיים לאחר האוכל. ממליצה לתראי את עקומות הסוכר לגינקולוג ואז הוא יחליט אם לחכות עוד שבועיים להעמסה או לבצעה כעת

בברכה,
 
נעמה
11:16 11.05.09
שלום רב.
אני לא מבינה למה ה T4 ירד פתאום.
אני בהריון בשבוע 28 ולוקחת 550 מקג לשבוע
עשיתי בדיקת דם לפני חודש והתוצאה :
T3-TOTAL 2.19 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 9.24 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.06 MIU/ML ( 0.34- 5.60
ועשיתי שוב בדיקת דם אחרי חודש והתוצאה :
TSH 2.06 MIU/ML ( 0.34- 5.60
FREE T4 7.93 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 1.68 MIU/ML ( 0.34- 5.60

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:47 11.05.09
שלום
הבדיקה החשובה הנה בדיקת TSH לגבי מתן TSH ואיזון תפקודי בלוטת תריס.
לעיתים קיימת ירידה של FT4 בשבועות המתקדמים של ההריון.
בברכה,
אני כבר כמה שנים משתמשת במשאבה לסכרת סוג 2 שיש לי ואני רגילה לזה, בחצי שנה האחרונה התחלתי לחוש ארועים של היפו וגם הרמות שלי לא תמיד נשארו מאוזנות. מהתייעצות עם הרופא שלי הוא המליץ לנסות לעשות מעבר לאינסולין מוזרק ולראות איך הוא משפיע עלי ולפי זה להחליט מה הטיפול שעדיף. אני חוששת לעבור כי אני רגילה למשאבה ורציתי לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם זה, או שבכלל הרופא שלי טועה ויש דרך אחרת לטפל בהיפויים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:51 09.05.09
שלום רב,
ניתן להיות מאוזנים מצויין עם זריקות ועם משאבה.
אם יש היפוגליקמיות בשעות מסויימות אפשר לשנות את הבזאל בשעות הללו. כמו כן צריך לבדוק אם ההיפוגליקמיות קשורות למתן בולוסים.
אם את מעדיפה להיות עם המשאבה נראה לי שכדאי לעשות שינויים בתוכנית ולראות אם עוזרים.
בכל אופן את יכולה גם לנסות לעבור לזריקות.
לסיכום, צורת הטיפול תלויה ברצונות ובצרכים שלך ועל הצוות המטפל שלך להתאים את הטיפול לאורח חייך.
בהצלחה,
רוצה שאני אנסה את הלנטוס כי הוא מוכח כמפחית את האירועים של ההיפו, רציתי לדעת ממך האם זה נכון או שיתכן וזה גם לא יעזור?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:08 10.05.09
שלום רב,
אנו יודעים כם בטיפול על ידי אינסולין לנטוס יש מעט מאד אירועי היפוגליקמיה. כאשר משווים אינסולין לנטוס לתכשירי אינסולין אחרים, ארוכי טווח, הוא גורם לפחות היפוגליקמיות. עוד אנו יודעים כי גם בטיפול במשאבה אירועי ההיפוגליקמיה נדירים יחסית.
את בהחלט יכולה לנסות לטפל בזריקות. חשוב לזכור כי תמיד אפשר לחזור למשאבה או לזריקות ובכל זמן יש לשקול מה טוב יותר לך.
בהצלחה,
 
הסבר לתוצאות
11:18 08.05.09
שלום אני סובל ת מזה זמן רב מעייפות כרונית ,קשקשיות יתר ,ותנודות במצבי רוח ,נמצא תחת לחץ בעבודה .
רופא משפחה הפנה אותי לבדיקות דם :להלן התוצאות
מה זה אומר ומה הטיפול ?
TSH 6.5
FT4 1.11
TT3 100
HDL 51
ANTI TPO 961
לפני חודשיים היה
ANTI TPO 560
האם זה מעיד על מחלה אוטואימונית
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:56 09.05.09
שלום רב,
נראה כי יש לך דלקת של בלוטת התריס, על רקע אוטואימוני, בשם האשימוטו.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המעקב ולשקול טיפול.
מדובר במצב (אפילו לא הייתי קוראת לזה מחלה) שכיח ביותר וקל מאד לטיפול, אם צריך.
בברכה,
שלום רב,
אימי בת 73 וסובלת מס' שנים מסוכרת, מטופלת ע"י רופאת המשפחה.
האם אפשר לקבל שם של רופא/ה שיוכל לבדוק ולייעץ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:54 09.05.09
שלום רב,
ברב הסוכרתיים הטיפול על ידי רופא המשפחה, אלא אם יש בעיות מיוחדות.
בקופות החולים השונות יש מרפאות סוכרת - כדאי לפנות לפי איזור המגורים והקופה.
בכל אופן, בבתי החולים יש מרפאות סוכרת. ניתן לפנות, אפילו רק לייעוץ חד פעמי.
בברכה,
 
שפרה
14:11 08.05.09
שלום
אני בת 52 ויש לי סוכרת
ובלוטת התריס שלי מוגדלת ואני נמצאת במעקב
עשיתי בדיקות דם של
T4-FREE והתוצאה 9.7
TSH והתוצאה 1.59
T3-FREE והתוצאה 4.2
MCHC והתוצאה 32.8

הבנתי שמשהו בתוצאות לא הגיוני
האם זה טעות של המעבדה או שמשהו אצלי לא תקין?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:11 09.05.09
שלום
את צריכה לציין מה טווח הנורמה של בדיקת FT4 אשר משתנה במעבדות שונות.
בכל מקרה רמת TSH תקינה עם רמת FT4 בגבול תחתון של הנורמה. אולי לזה הכוונה אך לאור FT3 תקין איני רופא בזה בעיה משמעותית אלא מעבדה בלבד.
בברכה
הבלוטה בגודל תקין עם קשרים היפואקוגנים ריקמתיים בשתיי האונות באונה ימנית 1 ס"מ באונה שמאלית 1.1 ס"מ המשך בירור
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:07 09.05.09
שלום
TSH מעט מוגבר מעיד על תת פעילות קלה של בלוטת תריס והחלטה האם לטפל היא שלך ושל רופא המשפחה כמובן בהתחשב בגיל ועוד נתונים. הטיפול הנו ELTROXIN
הנוגדים המוגברים (TPO ) מצביעים שהסיבה לכך היא אוטואימונית: מחלת HASHIMOTO
לגבי US לשקילת ביצוע דיקור של הקשר בהתאם ליעוץ האנדוקרינולוג.

בברכה
שעתים אחרי אוכל 154 לא לוקחת תרופות
A1C 5.70 האם היא נקראת חולת סכרת???

והאם יש צורך לבצע עוד בדיקות על מנת לראות אם היא חולת סכרת????
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:49 07.05.09
שלום

לאמא שלך אין סוכרת אלא מצב ביניים שנקרא IMPAIRED GLUCOSE TOLERANCE.
בכל מקרה רמות AIC תקינות כך שגם אם רמות סוכר היו גבוהות יותר אין צורך בטיפול תרופתי לסוכרת.

בברכה,
 
ליאת
18:07 07.05.09
האם שינויים ברמות הסוכר יכולים לגרום לעצבנות ולתוקפנות? האם זו תופעה מוכרת?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:48 07.05.09
שלום
רמות נמוכות של סוכר בהחלט יכולות לגרום לשינויים באישיות ויותר עצבנות ותוקפנות
עד כמה רמות מוגברות של סוכר יכולות להשפיע על כך פחות ברור

בברכה,
 
אביב
13:34 07.05.09
שלום,
מה אומר SHBG נמוך ו FREE ANDROGEN INDEX גבוה בגבר בן 24? (אבחנה? הסבר כללי?)
קלינית הפרעות בחשק ובתפקוד המיני?
כמו כן מה יכול להיות ההמשך מבחינה אבחונית ו/או טיפולית?
תודה,
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:46 07.05.09
שלום
SHBG הנו חלבון אשר קושר טסטוסטרון. ההורמון הפעיל הוא ההורמון החופשי אשר בא לידי ביטוי בבדיקת FREE ANDROGEN INDEX
כיום נהוג להתחשב בבדיקה הטסטורון הכללית במידה וזה תקין אז הבדיקה תקינה.
הFREE ANDROGEN INDEX הנו חישוב אשר לוקח בחשבון את רמת הטסטורון ורמת SHBG ולכן לרוב כאשר SHBG נמוך אז FAI גבוה יחסית.
SHBG יכול להיות נמוך במצבים של השמנה ו/או נטיה לסוכרת.
לסיכום הבדיקה החשובה להפרעה בתפקוד מיני הנו הטסטוסטרון הכללי.

בברכה,
 
ליאת
23:53 06.05.09
אני חולת סכרת סוג 2. מזריקה כל בוקר לנטוס (35) ונוטלת נובונורם 2 מ"ג לפני כל ארוחה. יש לי מספר שאלות: 1) האם זהו צירוף מקובל? (כי הרוקח הופתע מהצירוף הזה). 2) האם נובונורם בטווח ארוך מחליש ומעייף את הלבלב? אם כן, האם יש תרופה אחרת שאפשר לקחת לפני ארוחות ושעובדת במנגנון אחר? האם שימוש ממושך בנובונורם פירושו שבסופו של דבר אצטרך לעבור לזריקות לפני הארוחות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:29 07.05.09
שלום
לנטוס ונובונורם הנו שילוב מאד מקובל.
הלנטוס מכסה את ערכי סוכר בצום בעוד שהנובונורם מונע עליה משמעותית של ערכי סוכר לאחר האוכל
מאחר וסוכרת היא מחלה שמתקדמת ולא ברור אם נובונורם או תרופה אחרת מאיצות את התהליך בסופו של דבר חלק נכבד מחולי הסוכרת יצטרכו טיפול באינסולין, כפי שאת כבר מקבלת.
עקומות הסוכר והתגובה לנובונורם זה מה שיקבע את הצורך באינסולין לפני ארוחות.

בברכה,

 
איתי
13:39 30.04.09
שלום

גבר בן 42 בדרך כלל בריא
במישוש אא"ג לפני חצי שנה חשש שאולי בלוטות מוגדלות בצוואר. ביצעתי US צוואר לפני חצי שנה שכולו היה תקין חוץ מ"2 קשריות בגודל 0.4 ממ בצד ימין וציסטה בגודל 0.2 ממ בצד שמאל"
הרופא אמר לבצע מעקב לאחר חצי שנה.

בדיקת US צוואר חוזרת מהיום:
בלוטות לימפה צוואריות בגדר הנורמה
בלוטת מגן - אונה ימנית לא מוגדלת . מרקם אחיד.
אונה שמאלית - לא מוגדלת מרקם נראה אחיד. פרט לקשרית בודדת היפואקוגנית בגודל 0.34 ס"מ.
איסטמוס - בעובי 0.28 ס"מ מרקם אחיד.

ברצוני לשאול
1. האם קשריות יכולות להעלם/לקטון? ראיתי שב US צוואר לפני חצי שנה היו 2 קשריות ו 1 ציסטה. לעומת זאת היום יש בבלוטת המגן רק קשרית אחת בגודל 0.34 לעומת 0.4 שהיה לפני חצי שנה.
2. אשמח מאוד לדעת האם איסטמוס בעובי 0.28 ס"מ - זה עובי וגודל תקין לאיסטמוס?

תודה רבה!!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:58 01.05.09
שלום
יש לך קשריות קטנות בבלוטת תריס אשר לא גדלו במעקב.
כנראה בUS הראשון מדובר עד קשרים של 0.3 ס"מ ולא מ"מ מאחר ובUS לא ניתן לראות חלקי המ"מ.
ממצאים בגדלים כה קטנים הנם גם תלויים בבודק (מישהו יכול לראות שמדובר בקשרית ואחר בחלק לא סידר בבלוטה אך לא מוגדר)
מומלץ מעקב בUS בעוד שנה וכמובן בדיקה אם הTSH תקין.
עובי האיסטמוס בגבול עליון של הנורמה אך אין לכך משמעות מיוחדת.

בברכה,
 
גיל
11:55 06.05.09
תודה על תשובתך

האם קשריות יכולות להעלם עם הזמן?
במידה ולא האם קשריות קטנות של 0.3-0.4 יכולות בסופו של דבר להשאר בגודל הזה
ולא לגרום לשום בעיה רפואית עם השנים ( פגיעה בתפקוד הבלוטה/סרטן וכו' )
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:58 06.05.09
קשריות כה קטנות יכולות להעלם.
מה שידוע על קשריות זה ש1/3 גדלות, 1/3 נשארות אותו דבר ו1/3 קטנות.
הן יכולות להשאר בגודל זה ולא לעשות שום בעיה אך נדרש מעקב של US.

ברכה,
 
גיל
01:39 07.05.09
תודה על תשובתך

כתבת לי לגבי קשריות ששליש גדלות ( אצלי כרגע 0.4 סמ )
האם זה אומר ש 33 אחוז שאצטרך טיפול לקשריות גדלות שעושות בעיות בבלוטת המגן?
זה טיפול קשה?
אני נשוי עם ילדים קטנים וזה מטריד אותי
יש משהו שאני יכול לעשות שימנע את גדילתן? משהו בתזונה? אורח החיים?
תודה רבה!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:26 07.05.09
שלום
1/3 גדלות זה יכול לומר שיגיעו ל0.7 או 0.8 אז יהיה מקום לבצע ניקור.
גם כאשר הקשריות הן גדולות יותר הן ברוב המכריע לא גורמות לבעיות אלא מוצאים כ-3-5% מן הקשריות אשר יכולות להיות סרטניות. בכל מקרה נהוג לבצע ניקור של קשריות חשודות או כאשר הן גדלות.
מעקב אנדוקריני הוא הדבר הנכון .

בברכה
 
דפנה
22:45 06.05.09

אני חצי שנה אחרי יוד רדיואקטיבי
כי היה לי פפילרי וכרתו לי בלוטת תריס.
ב U.S צוואר
כתוב
שתי בלוטות הפרוטיס פיברוטיות?

למה כוונה?יוד פגע בבלוטות רוק?
משמעות אחרת?
אשמח להבין....

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:00 06.05.09
שלום
טיפול בI131 יכול לפגוע בבלוטות רוק (אשר אף הן מרכזות יוד).
השאלה החשובה היא קיים יובש בפה.
ניתן גם להתייעץ עם רופא אאג אך בהחלט פגיעה בבלוטות רוק יכולה לנבוע מטיפול ביוד רדיאוקטיבי במינונים אשר ניתנים לסרטן בלוטת תריס.

בברכה,
 
דנית
11:38 05.05.09
שלום אני צעירה ויש לי סכרת והתרופות שאני לוקחת זה פרדניזון ואלטרוקסין וגלוקופז .כשהייתי אצל הרופאת משפחה בפעם האחרונה היא ראתה שיש לי צבע כחול בצוואר ואמרה לי ללכת לאנדוקרינולוג שוב כי אולי זה בעיה בהורמונים.אבל זה הולך ובא.האם כדאי ללכת?התור כול כך רחוק.ופעם רואים את זה ופעם לא ממש.ממה זה יכול לנבוע?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:57 05.05.09
שלום
יתכן ובמקרה שלך הטיפול בפרדניזון גורם/מחמיר סוכרת.
מה שמאפיין תנגודת לאינסולין הנו ממצא ננקרא ACANTHOSIS NIGRICANS אך זהו איננו ממצא שהולך הוא בא אלא איזור כהה וקטיפתי בקפלים (צוואר, בתי שחי מפסעות). את יכולה לעשות חיפוש באינטרנט ולרואת אם זה דומה למה שאת מתארת.
לעיתים אפשר גם להתייעץ עם רופא עור.
בכל מקרה אם מדובר בACANTHOSIS NIGRICANS הטיפול בMETFORMIN ירידה במשקל ופעילות גופנית ישפרו את המצב (ירידה במשקל במידה וקיים עודף משקל)

בהצלחה




















 
אלינור
13:42 04.05.09
שלום רב,
אנו נמצאים בתחילתם של טיפולי הפריית מבחנה. בהריון הראשון שגם הוא הושג בטיפולים הייתי עם סכרת הריון וטופלתי עם אינסולין. כעת ביקש רופא הפוריות שאעשה בדיקות דם:
חלק מהתוצאות הגיעו ואני קצת מודאגת, האם זו סכרת?
CORTISOL BLOOD - 508 (כתוב נורמה בבוקר 193 עד 690)
INSULIN - 6
HEMOGLOBIN A1C - 5.6
GLUCOSE - 101

אודה לתשובתכן המשכילה,
אלינור
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:37 04.05.09
שלום רב,
1. רמת הקורטיזול תקינה
2. רמת האינסולין בצום תקינה, אינה מצביעה על תנגודת לאינסולין השכיחה בסוכרת
3. רמת HbA1c בטווח התקין
4. רמת הסוכר מעט גבוהה. בהגדרה רמת סוכר בצום בין 100 ל - 126 מצביעה על רמת סוכר גבוהה מעט, אך ללא הגדרה של סוכרת. רמת סוכר בצום מעל 126 מוגדרת כסוכרת. נראה כי בשלב זה עליך לשמור על דיאטה ולעסוק בפעילות גופנית במידת האפשר. במהלך ההריון תצטרכי לעבור בדיקה של העמסת סוכר כדי לוודא מה המצב.
בהצלחה,
 
אלינור
08:56 05.05.09
 
מור
02:15 05.05.09
על ההסבר המפורט. זה עזר לי מאד.
 
דן
16:14 04.05.09
שמתי לב שמגזים מאד בכמות האוכל , לעיתים אמנם רחוקות בעיקר בארוחת הערב , מיד אחרי כן כל פעולה פשוטה כמו רחיצת כלים . אחת האצבעות מושכת הצידה חזק כמו התכוצות שרירים . וזה נעלם אחרי דקות.
אני בן 60 רזה מאד ורוצה להשמין.
בהגזמה מתכוון שאוכל מעבר לשובע כי טעים מאד.
בעיקר שמתי לב שזה קורה--- ביתר פחמימות -- כמו 6-7 מצות, או 4 תא"+3 בטטות, או בארוחת פירות : המון תאנים תמרים תפוח וכו".
תודה
אין לי סכרת אך קורה רק בריבוי פחממות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:49 04.05.09
שלום רב,
הבעיה שאתה מתאר אינה קשורה לסוכרת או לארוחה עשירה בפחמימות. אם מדובר בבעיה מקומית באצבע מסויימת, החוזרת על עצמה יתכן ויש לך בעיה כלשהי באותה האצבע. כדאי להתייעץ עם אורטופד בקשר לכך.
בברכה,
 
טל
21:18 04.05.09
שלום, רמת ה- TSH מאוזנת. מאחר ואישתי לקראת טיפול הפריית מבחנה, נשלחתי לבדיקות דם הורמונליות. הפרולקטין יצא מאוד גבוה (1380 בעוד הערך המקסימלי 380). הרופא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ולבדיקת MRI ואמר לי שזה כנראה גידול שפיר בבלוטת יתרת המוח. האם המסקנה של הרופא מהירה מידי? אני נוטל ריטלין מזה מספר שנים בגלל בעיית קשב וריכוז. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לפרולקטין הגבוה? אני ממש בלחץ ואודה לתשובה.


 
ד''ר זהר לנדאו  
22:46 04.05.09
ככל הידוע לי אין קשר בין טיפול בריטלין ופרולקטין גבוה.
יש מספר סיבות לרמה גבוהה של פרולקטין, ביניהן שימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות.
במידה והבדיקה נלקחה בצורה טובה (לאחר ערות ומנוחה) כדאי לעשות את ה - MRI. גם אם מדובר בגידול יש לכך טיפול תרופתי מצויין ומדובר במצב שפיר ברב הגדול מאד של המקרים.
בבררכה,
 
מור
09:52 03.05.09

למה הכוונה -איזון ל"ד? ואיך אספירין קשור לענין?
האם חייבים לעשות בדיקה בהעמסת סוכר או שזה לא הכרחי ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:32 03.05.09
שלום
הרי ברור שלבעלך אין סוכרת קשה ולא בטוח שאכן יש לו סוכרת.
בכלמקרה גם לאנשים עם ערכים גבוליים של סוכר יש סיכון מוגבר למחלות לב (ובעלך הוא גבר בן 58 אשר מעלה סיכון זה). קיימת חשיבות רבה להורדת כולסטרול, איזון ל"ד ומתן אספירין כי אלו דברים אשר יורידו את הסיכון לחלות בהתקף לב ואירוע מוחי אשר הנם סיבת המוות מספר אחד אצל סוכרתיים.
לגבי הסוכר: אם הוא בכל מקרה מקבל טיפול להורדת כולסטרול, הל"ד שלו תקין ומקבל אספירין וערך ההמוגלובין הAIC שלו תקין אין משמעות לבדיקת הסוכר. דיאטה ופעילות גופנית הם הטיפול הרצוי בשלב זה. במידה וAIC מוגבר אז אם אין הוראת נגד אז מתחילים טיפול בתרופה הנקראת METFORMIN להורדת סוכר.
זהו הקשר
בברכה
 
מור
05:52 04.05.09
 
טל
22:41 03.05.09
שלום, רמת ה- TSH מאוזנת. מאחר ואישתי לקראת טיפול הפריית מבחנה, נשלחתי לבדיקות דם הורמונליות. הפרולקטין יצא מאוד גבוה (1380 בעוד הערך המקסימלי 380). הרופא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ולבדיקת MRI ואמר לי שזה כנראה גידול שפיר בבלוטת יתרת המוח. האם המסקנה של הרופא מהירה מידי? אני נוטל ריטלין מזה מספר שנים בגלל בעיית קשב וריכוז. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לפרולקטין הגבוה? אני ממש בלחץ ואודה לתשובה.
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  185  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה