בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד
מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
חיה
20:43 13.11.09
בצעתי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר
התוצאות נמצאו תקינות.
ממצא לוואי: הודגמו קשרים בשתי האונות של בלוטת המגן,
הדומיננטי בקוטר כ- 3 ס"מ שמאל

אבקש את חוות דעתך בנדון

תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:38 13.11.09
שלום
את צריכה לעשות US מכוון לבלוטת תריס ובדיקת TSH ועם הנתונים האלו לפנות לאנדוקרינולוג.
לרוב מבצעים דיקור של הקשר הגדול או אם קיים קשר חשוד בבלוטת תריס.
בברכה
ילדתי לפני שנתיים וחצי לאחר הריון עם סוכרת הריון מאוזנת ע"י דיאטה בלבד שהתגלתה בזמן ההריון.
חדשיים לאחר הלידה ביצעתי העמסת סוכר 75 גר' , התוצאה אחרי שעתיים יצאה 121 .
נאמר לי שעלי להיות במעקב לאורך כל החיים על מנת לבדוק שלא תתפתח אצלי סכרת .
כל כמה שנים עלי לבצע בדיקות העמסת סוכר ?
האם בהכרח גם בהריון הבא תהיה לי סוכרת הריון?

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:56 11.11.09
שלום רב,
כמחצית מהנשים אשר סבלו מסוכרת הריונית יפתחו סוכרת תוך 20 שנים. אולם, אם שומרים על תזונה נבונה, משקל גוף תקין ומתמידים בפעילות גופנית ניתן לעכב ואף למנוע את התפתחות הסוכרת.
נשים עם סוכרת הריונית בהריון אחד מצויות בסיכון מוגבר ללקות בסוכרת גם בהריונות הבאים, אך לא בהכרח.
בברכה,
כל כמה זמן עלי לבצע בדיקת העמסת סוכר על מנת לגלות סיכויי לסכרת ?
 
מאיה
08:05 11.11.09
שלום רב,
אני בשבוע 34 להריוני הראשון, העמסת סוכר 50 גרם יצאה 153 ולכן ביצעתי העמסה של 100 גרם שיצא בא ערך אחד גבוה ( בצום- 76 שעה אחרי - 192 ואחר כך זה היה בטווח). הרופאים טוענים שאין זה סכרת הריונית - לא לדאוג. למרות זאת , אני התחלתי באיזון דיאטה ואני באמת מנסה לא לחטוא יותר מידי ובודקת רמות סוכר לפני ואחרי ארוחות. במהלך היום - אין לי בעיה עם ערכי הסוכר (אלא אם כן אני טוחנת אוכל - חד פעמי...) - שעתיים אחרי ארוחה הם תמיד מתחת ל120 ושעה אחרי מתחת ל 130. אבל- הערכים שלי בצום לפי מה שהבנתי הם גבוליים - רב הזמן יוצא לי 89-95 והיום בבוקר יצא לי 99 שהבנתי שזה גבוה.
האם ערכי הצום הם מאוד גבוהים וכיצד ניתן לשפר? האם צריך לפנות לרופא עם ערכים אלו?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:58 11.11.09
שלום רב,
אני מבינה שערך של 99 הינו חד פעמי.
במידה ויש מספר פעמים ערך בצום מעל 90 פני לרופא שלך לשקול טיפול.
בברכה,
 
דני
09:26 07.11.09
הבנתי שבדיקת פפטיד C בעצם היא אינדיקציה לכמות האינסולין המופרש . אז איך יכול להיות שרמת האינסולין שלי גבוהה( 39) אבל פפטיד C בתחום הנורמלי -(1890)?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:58 09.11.09
שלום רב,
בדרך כלל התוצאות הולכות באותו הכיוון.
צריך לבדוק מדוע ובאילו תנאים הבדיקות נלקחו: למשל, אם אתה מטופל באינסולין הרי בבדיקת האינסולין נבדקה רמת האינסולין אשר אתה לוקח.
במטופלים באינסולין אין טעם לקחת רמת אינסולין בדם, אז לוקחים רמת c-peptide.
יש חשיבות לרמת הסוכר באותו הזמן, כדי לדעת אם הפרשת האינסולין מתאימה ומספקת לאותו המצב.
בברכה,
 
דני
10:32 11.11.09
סוכר בצום 99, לא מטופל באינסולין. אז למה אינסולין יצא גבוה וה-C PEPTIDE בתחום הנורמה?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:50 11.11.09
שלום רב,
כדאי לחוזר שוב על הבדיקה לפני שיוצאים במסקנות.
בברכה,
 
בתיה
10:49 11.11.09
שלום רב!
אני בת 60. מזה כשנה וחצי אני סובלת מסכרת אני מטופלת בNOVONORM ומזריקה אינסולין
LEVEMIR פעם ביום לפני השינה 12 יחידות.רמת הA1C שבדקתי לפני חודשיים היתה 8.4 .
רמת סוכר בבוקר בצום 130 עד 160 .מאז שהיתגלתה המחלה אני יורדת במשקל מ59 ק"ג
ירדתי ל50 ק"ג.יש לי תאבון ואני אוכלת במעקב צמוד עם דיאטנית.אני מאד מודאגת מכך.
יש לי עבר אוקולוגי,לפני 13 שנה כרתו לי חלק מהכיבה בעיקבות גילוי גידול קרציאונומה.
אני נימצאת במעקב אוקולוגי תקופתי.
בתודה מראש!
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:49 11.11.09
שלום רב,
יתכן והירידה במשקל, לפחות בחלקה נובעת מאיזון לא מספק של הסוכרת, כפי שמשתקף מרמת HbA1c הגבוהה יחסית.
נראה כי יש מקום לתת טיפול יותר אינטנסיבי בסוכרת.
יחד עם זאת כדאי להתייעץ גם עם האונוקולוג המטפל שלך.
בברכה,
שלום רב,
אימי בת ה45 חולה בסכרת,האם ממולץ לחולי הסכרת להתחסן כנגד שפעת החזירים?
אימי עובדת בבית חולים,אני מניחה שהיא תתחסן בקרוב..לכן רציתי לדעת מהי חוות דעתך.
תודה!
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:47 11.11.09
שלום רב,
מומלץ לאנשים עם סוכרת להתחסן.
עוד יותר מומלץ להתחסן לעובדי בתי החולים.
נראה כי כדאי לאמך להתחסן.
בברכה,
האם מותר לקחת את שילוב הנ"ל?
האם יעילותו של אחד מהם עלולה להיפגע?
תודה!
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:46 11.11.09
שלום רב,
למיטב ידיעתי אין בעיה בשילוב הזה והוא לא אמור לפגוע ביעילות של המרכיבים.
בברכה,
 
חנה.כ
23:31 06.11.09
שמעתי בחדשות ביום שלישי על אינסולין חדש שלא משמין ואף עוזר בהרזיה,
הוא לא נכנס עדיין לסל הבריאות.
אשמח אם אפשר לומר שוב את שמו.
תודה,
חנה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:32 07.11.09
שלום
לא מדובר באינסולין חדש אלא בתרופות מקבוצה חדשה אשר מעלות רמות הורמון אשר נקרא GLP-1 והורמון זה ברמות גבוהות מגביר הפרשת אינסולין , עוזר לאיזון סוכרת ולרוב גורם לירידה במשקל.
אך בדומה לאינסולין טיפול זה ניתן בזרקות. קיימת תרופה אשר נקראת בייטה אשר נתנה בזריקה פעמיים ביום (משווקת בארץ) ותרופה אחרת אשר נקראת ויקטוזה ומוזרקת פעם אחת ביום אשר עדיין לא משווקת בארץ אך ניתן לרכוש אותה באמצעות בתי מרקחת מסוימים לאחר אישור מתאים.
בברכה
 
ליאת
13:20 08.11.09
אם היא מגבירה את הפרשת אינסולין זה לא יכול להוביל לאותן בעיות כמו התרופות שבסוף יש אי יכולת להפריש אינסולין?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:36 11.11.09
שלום
הפרשת ה אינסולין תלויה בערכי סוכר ולכן במידה ורמת גלוקוז תקינה או נמוכה לא קיימת הגברה בהפרשת אינסולין.
בברכה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:37 11.11.09
שלום
התרופה אינה מתאימה לחולי סוכרת מסוג 1
בברכה
לפני 20 שנה קיבלתי הקרנות באזור הצוואר (עקב מחלת הודג'קינס). רציתי לדעת מבחינה סטטיסטית מה הסיכון ללקות בעקבות כך בסרטן בבלוטת התריס? מה הסיכון לעומת מי שלא קיבל קרינה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:34 11.11.09
שלום
הסיכון שלך לסרטן בלוטת תריס גדול יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה ולכן מומלץ לבצע US צוואר.
במידה וקיימת קשרית בבלוטת תריס הסיכון שהיא ממאירה היא סביב 30% כאשר באוכלוסיה שלא נחשפה לקרינה היא פחות מ-5%
בברכה
 
ט
09:22 10.11.09
שלום,
וסליחה מראש על השאלה הארוכה....
בתחילת ההריון החלו ערכי TSH לרדת, ( לפני ההריון תמיד היו תקינים ) וערכי T3 וT4 תקינים.
(כאשר בבדיקה האחרונה בשבוע 14 נראתה מגמת שיפור קלה.)
נשלחתי לרופא אנדוקרינולוג והוסבר לי כי מדובר בתופעה שכיחה בהריון הקשורה לעלייה בהורמון ההריון ותפקודם הדומה, וכי כנראה לא מדובר בבעיה, נתבקשתי לבדוק שוב את רמת ההורמון בשבוע 20 לוודא שחזר למצב תקין.
בינתיים, בשבוע 15 נפסק לעובר הדופק ועלי לעבור גרידה.
כעת אני קוראת ורואה שיש קשר בין רמת פעילות גבוהה של בלוטת התריס והפלות.
לשאלתי - האם היה מקום לאזן את תפקוד הבלוטה ?
האם למרות תקינות ערכי T3 וT4 , יכולה להיות בעיה בתפקוד הבלוטה ?
האם העובדה שלפני ההריון הבלוטה היייתה תקינה מחזקת את טענת הרופא?

אני מצרפת את תוצאות הבדיקות :
כחודש לפני ההריון :
TSH 0.74
T4-15.2

שבוע 6
TSH 0.34
T3-4.5
T4-14.0

שבוע 10
TSH-0.06
T3-4.9
T4-16.9

שבוע 14
TSH-0.14
T3-4.3
T4-14.8

תודה רבה על התייחסותכן
ט.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:31 11.11.09
שלום
הגישה של האנדוקרינולוג שלך היא הגישה המקובלת . הפעילות יתר הקלה שהיתה נובעת מן ההריון.
ככל הנראה אין קשר בין ההפלה לבלוטת תריס.
בברכה
שלום
אמא שלי מזה מספר שנים יש לה בבדיקות דם ערכים גבוהים של PTH אך יחד עם זה ערכי הסידן בדם תקינים.
בבדיקה של צילום עם חומר רדיואקטיבי בעבר התברר שיש לה גידול שפיר באחת מהבלוטות של בלוטת התריס והומלץ לה לעבור ניתוח ,אך בהתייעצות עם אנדוקרינולוג היא ביטלה את הניתוח.

הרופא אנדוקרינולוג עצמו מטפל בה מזה זמן רב בויטמין D אבל ללא הצלחה.
הויטמין D לא עלה לערכים גבוהים ובנוסף PTH עדיין גבוה.

השאלה האם מדובר בטיפול מקובל בויטמין D לבעיות של PTH כי ממה שהבנתי ויטמין D נותנים לאנשים שיש להם מחסור ב PTH .
אלו בדיקות הדם האחרונות :

CALCIUM SERUM 8.80 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.*.......)
DPD/CREAT. 14.90 UNITS ( 3.00- 7.40) (.........)*
CREATININ U DP 186.00 MG/DL
PTH 86.70 PG/ML ( 17.00- 72.00) (.........)*
VIT.D 25-OH 34.00 NG/ML
VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:28 11.11.09
שלום
מקובל לתת ויטמין D לכל האוכלוסיה במטרה לנרמל את הרמות. במידה וקיים חסר ויטמין D ולא גידול שפיר של בלוטת פרהתירואיד אז אפילו קיימת ירידה של PTH.
במידה ומדובר בגידול של בלוטת פרהתירואיד (אז לרוב גם רמות CA גבוהות) אז חשוב לתת ויטמין D אך טיפול זה לא ינרמל את רמת הPTH מאחר והיא נובעת מגידול שפיר ולא מחסר ויטמין D.
בברכה
 
יעקב
19:12 10.11.09
היכן ניתן לקנות גדביים לחןלי םוכרת תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:24 11.11.09
שלום
אני לא מכירה מקום מיוחד למכירת גרביים לסוכרתיים.
באופן עקרנוי חשוב שיהיו מכתנה ומאיכות טובה והכי חשוב להחליף כל יום גרביים.
בברכה
 
יהודית
18:28 10.11.09
שלום,

אני צריכה לעבור בדיקת דם שגרתית לבדוק רמת TSH .
האם בבוקר הבדיקה לקחת את ה-THIROXIN לפני הבדיקה כרגיל בצום או לחכות ולקחת את התרופה אחרי בדיקת הדם?

תודה מראש על תשובתך
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:22 11.11.09
שלום
באופן עקרוני אפשר לקחת את מנת הELTROXIN בבוקר מאחר וזה לא ישפיע על TSH אך לעיתים הFT4 יהיה מעט מוגבר. אני לרוב ממליצה לקחת את הכדור לאחר בדיקת הדם.
בברכה
 
רלי
09:56 07.11.09
האם הוא נחשב לאינסולין ארוך או קצר טווח? והאם נכון שהסיכוי איתו להיפויים גבוה יותר מאשר באינסולינים אחרים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:56 09.11.09
שלום רב,
NPH נחשב לאינסולין בעל טווח השפעה ארוך.
לתכשיר זה שיא פעילות לאחר כ - 6 שעות מהזרקתו ולפיכך שכיחות אירועי ההיפוגליקמיה שכיחים יותר עם אינסולין זה, בהשוואה לתכשירים ארוכי הטווח ללא שיא פעילות (כדוגמת הלנטוס).
בברכה,
הי, אני סכרתית סוג 1, כ 25 שנה. כמו כל שנה, התחסנתי נגד השפעת הרגילה, ואני תוהה האם יש צורך להתחסן גם נגד שפעת החזירים. אשמח לדעה/דעות בנושא...
תודה
 
XX
17:56 08.11.09
אני לוקחת 150 מק"ג אלטרוקסין ביום, עקב כריתת בלוטת התריס לפני כ4 שנים.
תודה..
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:20 08.11.09
שלום
ההמלצה היא להתחסן כנגד שפעת חזירים לאלו עם מחלות כרוניות ואת נכללת בקבוצה.
כפי שאת מתחסנת כנגד השפעת העונתית קיימת המלצה גם לחיסון כנגד שפעת החזירים.
בהצלחה.
 
אלמונית
17:19 09.11.09
לחצתי ולחצתי על חברת ביטוח וקבלתי הסכמה לביטוח חולי סוכרת עד גיל 60 בעלות חודשית מאד סבירה ניתן לקבל פרטים בנייד 052-6412066
 
אסתי בש
22:15 06.11.09
היי שוב

שכחתי לציין כי בדיקה נוספת נערכה לי פרולקטיןוהיא יצאה תקינה...
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:36 07.11.09
ראה תשובה בשאלה מטה
 
אסתי בש
22:08 06.11.09
היי

בהמשך לתשובתך העניין הוא שאין לי כל סממנים קראתי עליהם וזה ממש לא אני... יש לציין שביצעתי את הבדיקה בשעה 09:30 שאמרו לי לבצעה ב07:45... האם גם לזה יש השפעה
פשוט אין לי כוחותת להיכנס לסטרס הזה במיוחד לאור העובדה שללא קשר חליתי השבוע בשפעת ...

תודה רבה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:35 07.11.09
שלום
אני לא יכולה לומר מבלי לראות אותך אל תעשי דבר. עוד אופציה לברר את העיניין הוא ביצוע איסוף שתן יומי לקורטיזול (איסוף שתן של 24 שעות) או בדיקת קורטיזול ברוק בשעה 12 בלילה המתבצעת בתשלום בבית חולים איכילוב.
בברכה
שלום רב!

תוצאות של בדיקת דם בהריון תאומים שבוע 13-

T3 - 214 ng/dl
T4- 19.5 ug/dl
TSH- 0.02 uIU/ml

כל הערכים, למיטב הבנתי, מעידים על פעילות יתר. זה התחיל רק בשלב זה, ולפני כן זה היה בנורמה.

האם זה מצריך טיפול תרופתי? האם דחוף או שניתן להמתין עד לתור לרופא (שבוע וחצי-שבועיים)?
האם קיימת סכנה כלשהי בערכים אלו?
האם דרוש מעקב? אם כן- באיזה תדירות?

תודה רבה!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:44 06.11.09
שלום
פעילות יתר בהריון הנה שכיחה בעיקר בטרימסטר הראשון ובעיקר בהריון עם תאומים. לרוב רק עוקבים .
אין כאן דחיפות ובמידה ואת מרגישה טוב ניתן לחכות שבוע וחצי.
בברכה
 
הריונית
11:44 05.11.09
שלום רב,
אני בשבוע ה-15 להריוני. בעבר היתה לי תת-פעילות חד פעמית של בלוטת התריס (TSH=8), שהסתדרה לבדה ללא טיפול תרופתי. בתחילת חודש ספטמבר, תוצאות התפקוד של בלוטת התריס היו תקינות (TSH=3.8). השבוע ביצעתי בדיקה נוספת, והתוצאות שקיבלתי היו TSH=4.38, T4=10.1. קצת נבהלתי מהעניין אז אשמח אם תוכלו לענות לי:
1. האם חריגה זו היא בעייתית והאם היא יכולה להסב (או חלילה כבר הסבה) נזק לעובר?
2. האם אני צריכה להתחיל באופן מיידי טיפול באלטרוקסין או שיש לי זמן להמתין לתור (הארוך...) לאנדוקרינולוג?
3. האם יש תופעות לוואי לטיפול באלטרוקסין במהלך ההריון?
4. האם יש דרך טבעית לנסות ולאזן את הבלוטה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:51 06.11.09
שלום
יש לך תת פעילות מינמלית. ההמלצה כיום היא לאזן את תפקודי בלוטת תריס ע"י מתן ELTROXIN ולהביא רמות TSH לפחות מ-2.5 בטרימסטר ראשון ולפחות מ-3 בטרימסטר שני ושלישי.
הטיפול אינו מזיק לעובר.
מאחר והתת פעילות מאד קלה לא סביר שנגרם נזק לעובר.
בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  205  
 חיפוש בפורום זה
המידע באתר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי והינו בהתאם לתנאי השימוש
מנהלהודעה מקוריתתגובהללא תוכןהודעה חדשההודעה עם תמונההודעה עם וידאו
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה