בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
שלום,

אני בת 29, כאשר כבר כחצי שנה סובלת מחום נמוך, חולשה, דופק מהיר, ובתקופה אחרונה גם מנשירת שיער מוגברת.
במסגרת הבירור נשלחתי לעשות מיפוי בלוטת התריס והשובה שהתקבלה היא:

בלוטת התריס אסימטרית - אונה ימנית בעלת קליטה רבה יותר ומעט בלתי הומוגנית. אין במיפוי ממצאים אופיינים לטירוציטיס.
האם התוצאה הנ"ל נחשבת תקינה או שיש צורך לפנות לאנדוקרינולוג לקבלת יעוץ וטיפול.

לעזרתכם אודה,
גלינה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:55 19.07.09
שלום
במיפוי חיפשו דלקת של בלוטת תריס: הווה אומר העדר קליטה.
אשר יכלו להסביר חלק מן הסימפטומים אם כי דלקת של בלוטת תריס אינה נמשכת חצי שנה.
אני מניחה שתפקודי בלוטת תריס תקינים.
אין בממצא של המיפוי דבר מטריד אך כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג לצורך מישוש בלוטת תריס, הסתכלות על תפקודי בלוטת תריס ושקילת צורך בUS בלוטת תריס.
בברכה,
שלום,
בהיריון עברתי בדיקת סוכר - 50 גרם (GCT - Glucose Challenge test) וקיבלתי תוצאות נמוכות במיוחד: 51 mg/dl.
התוצאות היו תקינות עבור בדיקת סכרת היריונית, אך תהיתי האם יש צורך בבדיקה נוספת עתה שאני אחרי הלידה.
האם יש בעיה עם עיבוד מהיר מדי של סוכר?
תודה,
מיכל
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:51 19.07.09
שלום
ערכים אלו של סוכר במיוחד לאחר העמסת סוכר אינם חריגים להריון.
בברכה
 
לביא יוסף
16:47 19.07.09
האים יתכן שאחרי פעילות גופנית של שעה הסוכר יעלה ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:49 19.07.09
שלום
במידה ומדובר בסטרס מאד משמעותי אז תיתכן עליה בערכי סוכר ולא ירידה כפי הצפוי.
בכל מקרה כיממה לאחר פעילות גופנית פעילות האינסולין "טובה" יותר וקיימת נטיה לערכי סוכר נמוכים יותר.
אני מבינה שאתה מתכוון אצל חולה סוכרת.
בברכה,
 
זהר נגה
17:09 16.07.09
האם ערכים גבוהים של Thyroglobulin בבדיקת דם (500) בהכרח מעידים על גידול סרטני? או ייתכן וישנה סיבה אחרת לערכים גבוהים אלו.
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:08 16.07.09
שלום רב,
הבדיקה אינה מעידה בהכרח על גידול
יש עליה בערכי התירוגלובולין גם במצבי דלקת של הבלוטה
יש צורך בבדיקות נוספות, לפי הצורך
בברכה,
תמיד היתה לי תת פעילות ברמה קלה שנאמר לי שאין צורך באיזון. טווח ערכי הנורמה אצלנו בקופת החולים הוא בין 0.3 ל- 5.5 ותמיד היה לי בסביבות 7. כעת משאני רוצה להרות נאמר לי חד משמעית שאני חייבת לאזן לפני ההריון.
לפני 3 שבועות עשיתי בדיקה וה - TSH יצא 7.16 בשבוע שעבר התחלתי ליטול בפעם הראשונה בחיי כל יום כדור של 50 של אלטרוקסין, לאחר 5 ימים עם הכדור עשיתי בדיקה של TSH כי הרופא המומחה רצה לראות עוד ערכים שקשורים והTSH ירד לי ל 2.95, איך ירד כל כך מהר? אמרו לי שיקח איזה חודש וחצי עד שאתאזן. האם זה אומר שאני יכולה לנסות להרות עכשיו?
הבנתי שזה יכול להפוך לפעילות יתר ולכן צריך לעקוב אחר הערכים ולשנות מינון בהתאם, האם זה שירד כל כך מהר אומר שיכול להפוך ליתר פעילות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:12 16.07.09
שלום רב,
במידה ולקחים מינון עודף תתכן יתר תריסיות.
יחד עם זאת את לוקחת מינון לא גדול ואין סכנה ממשית בכך
יש צורך לעקוב אחר הערכים ולהתאים המינון בהמשך
בברכה,
 
רנה
12:06 16.07.09
שלום לד"ר
האם ישנה אפשרות של טיפול בכדורים שהבנתי שהם לא מספקים אינסולין ושילוב של אינסולין ארוך טווח במטופל בסכרת סוג ?2
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:09 16.07.09
שלום רב,
בהחלט ניתן לשלב בטיפול בסוכרת בין כדורים ואינסולין ארוך טווח.
שילוב שכזה יכול להיות מצויין ויעיל.
בברכה,
 
מיקי
18:20 16.07.09

פענוח בדיקותו מיקי * ו 18:18 | 16/07/09


אהלן, אני בת 31, לא מבייצת באופן סדיר,רק פעם בכמה חודשים. מנסה להכנס להריון.
אשמח לעזרה בפענוח הבדיקות:
CORT 0 - 294
CORT 30 - 640
CORT 60 - 645

cortisol blood - 422
testosterone - 4
dhea - 4.9
progesterone - 4
prolactin - 328
progesrerone17oh - 10.2
free androgen index - 10.3
תודה מראש

 
ד''ר זהר לנדאו  
22:06 16.07.09
רמת הקורטיזול, הטסטוסטרון, DHEAS תקינות
לגבי שאר הבדיקות יש צורך בערכי הנורמה של המעבדה
בברכה,
 
לביא יוסף
12:07 15.07.09
שלום
שאלתי אם פעולת הג'נוביה והפרנדאז זהה ואים כן אם צריכת שניהם +גלוקופג' ואמריל בבוקר
הם יותר מידי למדידת סוכר של150 בבוקר?ואים ניתן להקטין הכמות?
תודה מראש.
 
לביא יוסף
14:35 16.07.09
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:04 16.07.09
שלום רב,
התרופות השונות שאתה לוקח פועלות במנגנונים שונים.
הג'נוביה מגבירה הפרשת אינסולין באופן עקיף. הפרנדאז מעכב ספיגת הפחמימות.
קשה לי לאמר אם הטיפול מספק לפי הרמה בבוקר
בכל אופן רמת סוכר בצום של 150 הינה רמה גבוהה.
אני מציעה לפנות אל הרופא המטפל שלך ולבחון את האפשרויות הטיפוליות
בברכה,
ד"ר שלום,

כבר כ-3.5 שנים ידוע שיש לי "תת-תריסיות" וה-TSH שלי היה גבוה. לקחתי אלטרוקסין במשך תקופה ואח"כ הפסקתי (מה שלא היה חכם במיוחד).

מינואר 2009 אני נוטלת כדור כל יום וה-TSH הלך וירד עד ל-1.35, T4 = 18.1.

היום קיבלתי תוצאות בדיקות חוזרות (שבוצעו לאחר כחודשיים וחצי בהם קרה שלא הקפדתי אולי 4-5 פעמים על נטילת כדור 1 (50 מ"ג)).
התוצאות: TSH = 2.65; T4=19.3

כיצד ייתכן שה-TSH עלה וגם ה-T4 עלה??
האם אין סכנה ל"יתר-תריסיות" (כי ה-T4 גבוה) בשל המשך נטילת אלטרוקסין שמעלה את ה-T4?

הבנתי מאנדוקרינולוג כי מומלץ לפני היריון שה-TSH יעמוד על 1.0-1.5. האם נכון? ומה עם ה-T4?

האם ייתכן ש-4 כדורים ש"פיספסתי" בחודשיים וחצי השפיעו כך על עליית ה-TSH?

בתודה מראש,
נורית
 
נורית
17:33 15.07.09
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:49 16.07.09
שלום רב,
התוצאות שלך תקינות
המשיכי באותו המינון והקפידי לקחת את האלטרוקסין
בברכה,
 
לביא יוסף
11:33 16.07.09
בבקשה ענו לי
תודה
שלום,
מזה כחצי שנה בהוראת רופא משפחה אני נוטלת בכל יום 7 טיפות ויטמין D
בכל בוקר אני מערבבת את הטיפות בכוס חלב חם - על האריזה כתוב שניתן לערבב במים או חלב
אבל לאחרונה קראתי שויטמין D הינו מסיס בשמן

האם אני צריכה לשנות את אופן נטילת הטיפות?

בתודה מראש
מרב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:06 14.07.09
שלום
אופן הלקיחה שלך בסדר למרות שאני מנחה את האנשים לקחת את הטיפות עם חתיכת לחם או כפית . אני לא יודעת עד כמה זה מסיס ולא שוקע בתחתית הכוס. ניתן להתעייעץ עם רוקח על כך.
בכוס חלב יש מעט שומן כך שזה בסדר למרות שהראו שגם עם שתיית מיץ תפוזים אשר לא מכיל שומן הספיגה טובה

בברכה,
שלום רב,
בת 34. בעברי היפרתירואידיזם. עברתי שני טיפולים ביוד, האחרון שבהם היה בשנת 2001 ומאז הייתי מאוזנת באמצעות אלטרוקסין עד לפני כשנתיים ללא שינויים.
בשנתיים האחרונות נמצאת בטיפולי פוריות בהם עברתי 8 הזרעות ושני מחזורי IVF מלאים ללא הצלחה.
מאז התחלתי בטיפולים ההורמונליים הבדיקות שלי כבר לא מאוזנות למרות שלא שונה מינון אלטרוקסין. גם במעקב יותר צמוד ושינוי מינונים לא הצלחנו לאזן TSH פעם הוא מעל הטווח ופעם מתחת.. לעולם לא נמצא בפנים. יש לציין כי T3 ו T4 תקינים ונמצאים בטווח.
מנסיונכן, האם יתכן קשר בין חוסר ההצלחה לקליטת הריון לבין העבר שלי או ההוה עם בלוטת התריס?
יש לציין כי כל יתר הבדיקות שלי (גם בתחום הפוריות) תקינות וכביכול לא נראית סיבה לכל הכשלונות הללו.
האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות שיכולות להשפיע בתחום? (כמו נוגדנים לבלוטת התריס וכו'..)
לדברי הרופא פוריות שלי בלוטת התריס משפיעה רק על הפלות ולא על בעיית קליטה.. מאידך אני קוראת ושומעת הרבה רופאים אחרים שטוענים אחרת...
בכלל שיתו"פ בין שני הרופאים בתחומים השונים (פוריות ואנדורקרינולוגיה) לא ממש עובד ואני מוצאת עצמי מנסה ללמוד את הנושא בעצמי ולעשות בדיקות ביוזמתי...
אני די נואשת מכל המצב ומרגישה שנופלת בין הכסאות.. בתחושה האישית שלי בלוטת התריס כן מפריעה איכשהו... ואני קרובה להרים ידיים..
אשמח לקבל כל הצעה או הערה.

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:03 14.07.09
שלום
יתכן והשינויים בTSH נובעים משינויים רבים תוך תקופה קצרה. צריך לחכות לפחות 3-4 שבועות כדי לדעת מגמת השינוי בTSH
במידה וסבלת מGRAVES בעבר חשוב לבדוק רמות TSI נוגדנים במיוחדים בטרימסטר השני להריון.
לגבי מחלה אוטואימונית של בלוטת תריס: הקשר ידוע יותר לגבי הפלות מוקדמות. האם לחוסר איזון עצמו השפעה על כניסה להריון לא ידוע לי אך חשוב שבטרימסטר הראשון להריון TSH יהיה מתחת ל-2.5
לא נראה לי בעיתי שאנדוקרינולוג מנוסה יעקוב אחר הTSH וינחה אותך בטיפול בELTROXIN . זאת הדרך אשר מתבצעת לרוב

בהצלחה


 
ר.ב.
09:57 14.07.09
אובחנתי כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס לפני מספר שנים. מקבלת כדור אחד 100מ"ג אלטרוקסין. בבדיקה האחרונה ערכי הTSH יצאו: 0.37 ו - T4-13.1 ו-T3-4.2 . לשאלתי האם זה תקין אמרה לי רופאת המשפחה כי ערכי הTSH אינם חשובים פה אלא T3 וT4 . והמינון של הכדור בסדר.האמנם?
בתודה מראש.
 
ר.ב.
10:00 14.07.09
הוספה: כדור אחד ליום כמובן. תודה

שלום רב!!, אודה לכם מאד אם תוכלו לסייע לי במס' שאלות שמטרידות אותי עד מאד, אני בת 30 התגלה לי גידול פפילרי, לפני כ-3 חודשים ועברתי כתוצאה מכך כריתה של בלוטת התריס, הגידול היה 1 ס"מ באונה שמאלית , וכ- 0.3 מילימטר באונה ימנית, אני מטופלת באתרוקסין כשבועיים מאז הניתוח, (לא בוצעה לי הפסקה כיוון שבמקביל נמצא לי dcis -סרטן שד ועברתי הקרנות בשד, כחודשיים לאחר ניתוח הבלוטה ולא רצו שאהיה חלשה), בשלב זה מטופלת באתרוקסין: 150 מ"ל -3 ימים בשבוע,
ן-200 מ"ל 4ימים בשבוע, כרגע ה-tsh הוא 0.01, והאנדוקרינולוג אמר שזה תקין (לפני כן היה גבוה יותר ולכן העלו לי את מינון הכדורים, גם ל-4 ימים של 200 מ"ל) התריגלובלין לאחר חודש בעליית המינון עומד כרגע על 1.5, (לפני הניתוח התריגלובלין היה 68, וחודש לאחריו 6 עם הכדור) נאמר לי שעליי לעבור טיפול ביוד רדיואקאיבי בבידוד, טרם יודעת את המינון כיוון שיש לי תור רק בעוד שבועיים לרפואה גרעינית ובנתיים אני קצת לחוצה ומאד חלשה ושאלותיי הן:

1. שמעתי על זריקת התירוג'ן, יש באפשרותי להשיגה דרך ביטוח בריאות פרטי וגם דרך קופ"ח בעקבות שתי המחלות האונקולוגיות, ורציתי לדעת האם ניתן/מומלץ/אפקטיבי לבצע את הטיפול ביוד בבידוד הראשון ואת המיפוי באמצעות זריקה זו?, האם זה יעיל בפעם הראשונה? או שזה יותר טוב במעקבים הבאים?,

2. האם התירוג'ן מתאים גם לטיפול של יוד בבידוד ולא רק למיפוי?, והאם הוא מתאים לתריגלובלין שלי, אני מאד חלשה ונמצאת עם האתרוקסין מיד לאחר הניתוח, מתארת לעצמי איך ארגיש אם הפסקת הכדור, ורוצה למנוע סבל מיותר, אך רוצה לדעת האם השימוש בתירוג'ן יהיה אפקטיבי?
3.האם השימוש ביוד רדיואקטיבי, יכול לפגוע בהמשך בפריון? והאם כדאי לעשות שאיבת ביציות או משהו לשמר פריון לפני הטיפול?
אודה לכם על המענה לשאלותיי!!!, תודה על השרות הנפלא והמקצועי שאתם נותנים בפורום זה!!!


 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
10:13 12.07.09
שלום

נכון להיום בארץ השימוש בTHYROGEN מאושר רק למעקב ולא לטיפול בI131. באירופה וגם בארה"ב ניתן הטיפול הראשון לאחר מתן THYROGEN והוא נמצא כיעיל.
ניתן לבקש אישור מיוחד עבור הטיפול לאחר מתן THYROGEN באמצעות טופס שנקרא 29ג.
לגבי רמות THYROGLOBULIN : רמות אלו יהיו מהימנות למעקב רק לאחר שהטיפול ביוד רדיאואקטיבי הרס את שארית הבלוטה שלך.
בברכה












 
ליאת
09:49 14.07.09
ראשית, תודה מקרב לב על התגובה המהירה בנושא, אני פשוט אמורה לעבור כבר בשבוע הבא את הטיפול ביוד, רציתי רק לדעת האם עצם העובדה שאני עושה את הטיפול ביוד בפעם הראשונה באמצעות תירוג'ן אני מסכנת את עצמי בקליטה לא טובה של החומר, או בטיפול לא יעיל?, אני מודאגת פשוט מפני שהרופא האנדוקרינולוג בביה"ח טען שלא מומלץ לעשות זאת לטיפול ראשון ושזה יותר מתאים למיפוי (אך הוא מוכן לאשר זאת), ואילו הרופאה ברפואה הגרעינית טענה שזה אפשרי רק שאני אקבל כמות יוד יותר גדולה ומה זה אומר? האם זה סיכון יותר גדול להיחשף ליותר קרינה?, בנוסף היא אמרה שהסיכון היחידי שאני לוקחת שאולי אזדקק לטיפול יוד נוסף במידה וזה לא יסתדר והאם לדעתך זה סיכון ששוה לקחת?...חשוב לי לשמוע את דעתך בעניין, האם לעשות באמצעות הזריקה או לוותר עליה? אני פשוט מפחדת מתופעות הלוואי ללא הכדור וגם בגלל שאני חלשה מאד, אודה לתשובתך בעניין!!!לא יודעת מה לעשות...
(היה לי פפילרי קרצינומה ועפ"י הפתולוגיה של הניתוח קפסולת הגידול לא עבר ללימפות)
 
מיכל
18:31 11.07.09
ד"ר שלום,

אודה לתשובתך לשאלותיי אלייך מאתמול.
אנא, הנושא מאוד רגיש וגורם למתח רב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:40 12.07.09
שלום
התמונה כפי שהיא מצטיירת מבדיקות דם יכולה להעיד על התחלת גיל מעבר.
הטיפול ההורמונלי משלים את ההורמונים החסרים אך לא מחזיר את המצב לקדמותו.
בכל מקרה כדאי לחזור על הבדיקות ולהתייעץ עם רופא נשים המומחים לפוריות אשר יוכל לענות על שאלותיה בהתאם לבדיקות הדם .
בברכה
ד"ר נכבדה שלום,

בתחילה הייתי אצל רופא נשים ולאור תוצאות בדיקות המעבדה ואבחון גיל מעבר מוקדם, רשם לי PROVERA וכן נתן לי הפניה לUS וגינלי לבדיקת תפקוד השחלות.

היום הייתי אצל אנדוקרינולוג אשר הפנה אותי לחזור על בדיקות הדם וכן קיבלתי הפניה למומחה לפוריות (ד"ר אדריא אלנבוגן). קבעתי תור ליום שלישי הבא.

בשיחה טלפונית עם רופא הנשים, ציין כי ה PROVERA הינה בדיקה אשר נועדה לבחון האם אני מקבלת מחזור והאם תוצאות הבדיקה ההורמונלית אכן מעידות על תהליך מנאפוזה מוקדמת והן לא מזיקות (גם האנדוקרינולוג אמר שהן לא מזיקות, אך היה סבור כי אם תוצאות המעבדה תקינות, הסיכוי לשינוי הוא קלוש).

1. השאלה היא - האם ליטול הכדורים או להמתין לתור אצל המומחה לפוריות בטרם כן?
האם לזמן יש משמעות ואי נטילתם והמתנה לתור עלולה לפגוע בסיכוי לשינוי?

2. שאלה נוספת - האם יש דבר כזה "מניאפוזה זמנית" ואם כן - באילו מקרים? האם יש טיפול (האם טיפול באסטרוגן עוזר)?

תודה מראש על תשובתך.
ד"ר שלום,
היום התקבלו תוצאות בדיקות הדם וה E2 עלה, מה משמעות הדבר?
אני מצטערת על ריבוי השאלות ומודה על גילוי סובלנות.

יש בדיקות שטרם בוצעו
ESTRADIOL(E2) 245.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 62.27 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 36.43 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.80 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
CORTISOL-SERUM טרם בוצע
THYROG.ABS טרם בוצע
ANTI TPO ABS טרם בוצע
לתחליף לסוכר

הדיאטנית שלי אמרה שהיא מעדיפה שתי כפיות סוכר על סוכרזית
מאד מתנגדת,,וסטיביה שמעתי שהיא רעילה

אם כן במה אשתמש,,סובלת מטרום סכרת.

תודה
 
ela lau
11:40 12.07.09
אני סובלת מסכרת כ10 שנים.
בודקת בשני גלוקומטרים -כל גלוקומטר נותן תוצאה שונה
וכעבור כ3דקות מקבלת תוצאות שונות-
הרופא לא ענה נתן לי תשובה על השאלה הזאת-
תוכלו לתת הסבר?
אני מודה לכם מאוד-
יואלה
 
מוהיקה
11:13 11.07.09
אני בת 50, מזה כשנה וחצי נפסק לי המחזור. יש לי גלי חום בלתי נסבלים- אני מתבשלת!!!!! חם לי מאוד!!!!!!!
לאחרונה כשיש לי גל חום, יש לי כאבים בחזה ומרגישה צורך דחוף להשתין.
שאלתי היא, האם גלי החום פוגעים בי מבחינה בריאותית, או שהסבל הוא רק מההרגשה הבלתי נסבלת של החום.

תודה מקרב לב
מוהיקה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:11 11.07.09
שלום
גלי חום פוגעים באיכות החיים ובאיכות השינה ויש לכך השלכות אם כי לא ידוע על פגיעה מעבר לכך.
במידה ואת צעירה ללא גורמי סיכון לסרטן שד ואת סובלת מגלי חום שווה לשוחח עם הגינקולוג על טיפול הורמונלי אשר יכול להקל על התסמינים.
לגבי הכאבים בחזה, אלו לא תסמינים אופיינים וכדאי להתייעץ עם רופא

בברכה

 
סיגלית
11:02 09.07.09

שלום דר'
אני מודה לכם על הפורום שעזר לי המון בבעיה שלי.
אני בת 47 לפני 4 חודשים כריתת בלוטת התריס עקב פפלירי.
היום אני 5 ימים אחרי טיפול ביוד 150 מילקרי.(הפסקתי את האלטרוקצין 4 שבועות לפני הטיפול).
חזרתי לאלטרוקצין 50 מ"ג ליום אך מופיעות לי תופעות לוואי שלא היו לי קודם.
התופעות כוללות:
הפרעות בקצב הלב, בחילות, מין קצת תחושה של חוסר שקט גופני.
שאלותי:
1. האם נורמלי? (למרות שקודם לקחתי 100 מ"ג ליום ללא תופעות)
2. האם יחלפו התופעות?
3. שמתי לב שלאחר האוכל יש לי הפרעות קצב יותר מוגברות, האם יש קשר?
4. האם ניתן לטפל בתופעות אלו? ההפרעות קצב קצת מלחיצות. האם מסוכן?
5. במצב שנוצר בגלל התופעות איך להגדיל את הכמות מ-50 מ"ג והלאה?
תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:33 10.07.09
שלום רב,
התופעות שאת מציינת אינן קשורות קרוב לודאי לטיפול באלטרוקסין.
לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי תתכן דלקת, חולפת וזמנית , של הבלוטה. יתכן מאד שהתופעות שאת מתארת קשורות לדלקת הזו.
לתקופה קצרה התופעות הללו אינן מסוכנות.
לגבי המינון - יהיה צורך לחזור על תפקודי בלוטת התריס ובהתאם לקבוע את המינון.
בברכה,
 
סיגלית
08:56 11.07.09
תודה רבה לך דר' לנדאו על התשובה.
אך הבהרה נוספת....
אין לי בכלל בלוטת תריס אז איפה הדלקת?
והאם היוד יכול להיות אחראי להפרעות קצב ולתופעות לוואי שאני מרגישה?
(האם לזה התכוונת?)
תודה רבה מראש.
 
מיכל
15:32 10.07.09
היי,

אחותי סבלה לאחרונה מגלי חום וניגשה לעשות בדיקות דם אשר גילו לה LH 44 ו-0H 85
הרופא משפחה אמר לה שזה לא טוב ואף אמר לה כי היא לא תוכל להכנס להריון.

האם זה נכון, והאם יש טיפול לכך?
האם לחצים סביבתיים יכולים להשפיע על תצואות הבדיקה?

תודה.
 
מיכל
17:05 10.07.09
חשוב לי להוסיף הפרטים הבאים:
גיל -33 ואלה תוצאות בדיקות הדם:
VAGINAL-BACT NORMAL FLORA,GBS NOT FOUND
ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 85.30 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
HCG QUANT.(S) < 2 IU/L
LH 44.10 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 123.80 M/UL ( 70.00- 630.00) (*........)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TSH 2.71 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (....*....)
FERRITIN 37.20 NG/ML ( 9.50- 204.00) (*........)
VITAMIN B12 376.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (.*.......)
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 7.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:30 10.07.09
שלום רב,
לפי הבדיקות יתכן ויש בעיה מסויימת בשחלות.
אני מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לצורך בירור וטיפול.
בברכה,
 
מיכל
19:54 10.07.09
תודה. מהן ההשלכות? האם ההשלכות זמניות וברות שינוי? האם יכול לנבוע מתקופה קשה ולחץ נפשי? מהם הפתרונות? וכיצד לבחור המומחה הטוב ביותר?
 
מיכל
20:04 10.07.09
שאלה נוספת -
הרופא נתן לה טיפול בתרופת PROVERA ובמידה ולא מקבלת מחזור TRISEQENS. האם כדאי להתחיל הטיפול או ללכת להתייעץ עם מומחה לפני כן.
לאחרונה הפסיקה השימוש בגלולות והמחזור מאחר בכשלושה שבועות. האם יש לכך משמעות?

שוב, תודה מראש על תשובתך לשאלותיי
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  192  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה