בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
 
גילי
14:34 04.07.09
בת 29, משקל תקין, תזונה בריאה, עושה ספורט באופן קבוע (לא אירובי),
לפני ההריון LDL 150 וסה"כ 215 - גבוה יחסית, אך מכיוון שאין גורמי סיכון נוספים, הוחלט לא לטפל תרופתית
כעת בהריון, שבוע 30, הגיע ל LDL 220 וסה"כ 300, גם הטריגליצרידים גבוהים.
(העמסת סוכר בהריון - תקינה)

ידוע כי הנ"ל עולה במהלך ההריון ולאחריו יורד,
אך האם לא מדובר במספרים גבוהים מידי הדורשים בדיקה/טיפול ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:44 05.07.09
שלום רב,
בהריון יש עליה משמעותית בערכי כולסטרול.
מציעה לבדוק אחרי ההריון ואז להחליט לגבי טיפול.
בברכה,
אני בן 63 ומטופל בסוכרת עד לפני שבוע היתי מטופל בגלובן בוקר וערב+גלוקופג' +פרנדאז
3 פעמים ביום
והיום נתבקשתי להשתמש ב-1אמריל+1ג'נוביה+2 קלוקופאג'+פרנדאז
האם השנוי הוא מועיל ביחס למרשם הקודם והאם לא כדאי לעבור להזרקת לנטוס
תודה על תשובתכם
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:09 03.07.09
שלום רב,
בדרך כלל אנו מנסים לבחון השפעת טיפול מקסימלי של תרופותת דרך הפה לפני מעבר לאינסולין.
הגלובן ואמריל הן תרופות מאותה קבוצה (סולפונילאוריאה) הגורמות להפרשת אינסולין, כך שלמעשה הוסיפו לך ג'נוביה.
בדרך כלל לאחר טיפול לא מספק ב - 3 תרופות אנו נוטים להוסיף אינסולין, אך יש לבדוק כל מקרה לגופו.
אני מציעה לנסות את המלצת הרופא שלך ולהתקדם בהתאם לתוצאות.
בברכה,
 
ליאת
21:12 01.07.09
שלום
רציתי בבקשה לדעת אני מגיל 8 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונטלת אלטרוקסין
ילדתי לפני 4 חודשים ובמהלך כל ההריון ערכי הבלוטה היו תקינים
כעט ביצעתי בדיקות דם וה TSH יצא 15 וה T4 FREE ערך 10.4 מה לדעתך החריגה הגדולה בתוצאות אלו ?
האם יגדילו לי את המינון של האלטרוקסין ?

תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:27 01.07.09
שלום רב,
הבדיקות מצביעות על תת תריסיות.
יתכן ושכחת לקחת לפעמים?
אם את לוקחת בקביעות יש צורך להעלות המינון.
בברכה
 
דורית
19:53 30.06.09
אני משתמשת בלנטוס כבר שנתיים.מאד נבהלתי שראיתי בעיתון שהוא נמצא מסרטן.
רופאת המשפחה הציעה לי לעבור ללבמיר ואמרה שהוא עובד כמו לנטוס אבל לא מסרטן
אני רוצה שכולם ידעו שיש תחליף ללנטוס ואפשר להזריק בלי פחד מסרטן

אם תקראי כמו שצריך את הכתבות, ואולי גם תקריאי לרופאה שלך...תגלי כי עדיין לא הוכח שום קשר בין לנטוס לסרטן
המחקרים השונים סותרים זה את זה בתוצאותיהם
ומשרד הבריאות הודיע שאין מה לדאוג והכל ממשיך כרגיל
משתמשת בלנטוס?
לא כל כך מהר מחליפים טיפול , בטח לא לפני שמוכח שמשהו לא בסדר עם האינסולין
אני תוהה מי זו הרופאה שהמליצה לך לעבור - אולי תעדכני אותה בהנחיות משרד הבריאות
בקיצור-את יכולה להירגע -הכל בסדר
אף רופא נורמלי לא יגיד לך דבר כזה
ראו את הקישור
סופסופ אפשר להירגע
ולהמשיך כרגיל עם לנטוס
 
לילי
09:41 30.06.09
שלום רב! אני לוקחת כבר שלושה חודשים דקסמטאזון 0.25 מ"ג ללילה עקב הורמונים גבוהים DHEA-S ו 17OH PROGESTERON וקושי להכנס להריון. לפני זה גם לא הייתי רזה בכלל (75-82). אבל עכשיו המשקל שלי עולה במהירות ואני לא מצליחה לעצור אותו! תוך 3 חודשים עליתי 17 ק"ג!!!! מה אפשר לעשות?????? אני יודעת שמשקל עודף יכול גם להיות מכשול להריון! יש לי תאבון כל כך מוגבר עד כאבים אם אני מנסה לא לאכול.
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:57 30.06.09
שלום רב,
אחת מתופעות הלוואי של סטרואידים הינה עליה במשקל.
במצב בו את מתארת יש לשקול עם הרופא שלך את הפסקת הטיפול בדקסמטזון מאחר ועליה זו במשקל אינה רצויה כלל.
כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי הכאבים שאת מציינת בזמן רעב. יתכן והם מעידים על בעיה אחרת.
בברכה,
 
מירב
09:07 29.06.09
שלום
לפני שנה עברתי כריתה של חצי בלוטת התריס + בלוטה קטנה (לא זכור לי שמה)+ ה"גשר" בשל גידול לא ממאיר.
לא מטופלת בכדורים
השבוע אחרי שנה עשיתי בדיקת דם:
TSH 1.06
T3 3.8
T4 12.4

האם הערכים תקינים?
האם חצי בלוטה ימין מתפקדת טוב?
באיזו תדירות עלי לערוך בדיקות דם נוספות?
והא ישנן בדיקות נוספות שעלי לעשות?
תודה
מירב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:05 29.06.09
שלום
במקרה שלך חצי הבלוטה מתפקדת טוב ולכן אין צורך בטיפול.
הייתי על הבדיקה של TSH שוב בעוד שנה ובמידה ותקין לעיתים רחוקות יותר.
בטח לפני כניסה להריון
בברכה
תודה על תגובתך.
האם מחסור בויטמין D קשור לכריתה ?
(הערכים לפני שנה -חצי שנה נעו בין 20-40)
לפני כמה חודשים התחלתי ליטול 7 טיפות מידי יום אך טרם נערכה לי בידקה נוספת, מתי מומלץ לערוך אותה?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:55 30.06.09
שלום רב,
מאחורי בלוטת התריס קיימות 4 בלוטות הפאראתירואיד, האחראיות על משק הסידן. לעיתים רחוקות בזמן כריתה של בלוטת התריס נפגעות הבלוטות הללו. מאחר ועברת כריתה חלקית, וקיימות 4 בלוטות לא סביר שיש פגיעה כזו. במיוחד עם ערכי הסידן בדמך תקינים.
חסר בויטמין D הינו דבר נפוץ ביותר.
לאחר מספר חודשי טיפול בויטמין D ניתן לחזור על רמתו בדם, לראות אם עלתה.
בברכה,
שלום רב,
האם נטילת כדורי בודוסון (סה"כ 9mg ביום) יכולה להשפיע על תוצאות בדיקות דם של:
renin upright ו- aldosterone upright
וכתוצאה מכך להטות את תוצאות הבדיקה שהתקבלו?

תודה רבה

 
ד''ר זהר לנדאו  
16:52 30.06.09
שלום רב,
תרופות ממשפחת הסטרואידים, כמו בודוסון, יכולות לגרום לירידה ברמת האשלגן. ירידה זו גורמת לירידה ברמות אלדוסטרון ורנין.
בודוסון ניתן בדרך כלל במחלות דלקתיות של המעיים מאחר ונספג שם במיוחד ושכיחות תופעות הלוואי הכלליות עם הטיפול בו נמוכות יחסית, אך קיימות.
לסיכום, קיים קשר בין שינויים במערכת הרנין - אלדוסטרון וטיפול בסטרואידים.
בברכה,
 
שי עדי
01:41 29.06.09
שלום
אני בחור בן 36 עד כה בריא. בבדיקת הדם הכל תקין.
עקב בלוטות קצת נפוחות בצוואר נשלחתי ל US צוואר
הבלוטות בצוואר תקינות בגודל עד 1.5 סמ מראה תקין.

לגבי בלוטת המגן:
באונה שמאלית מרקם תקין פרקט לקשר היפואקוגני בקצה תחתון בגודל 0.24 סמ

באונה ימנית באספקט עליון אחורי הודגם קשר היפואקוגני מוגדר היטב בגודל 0.5 סמ.
הודגם קשר היפואקוגני נוסף באזור בין האונה והאסיטמוס בגודל 0.4 סמ. איסטמוס ברוחב 0.25.

הבנתי שיש מקום לעקוב אחרי הקשריות בבלוטת המגן בעוד חצי שנה.
בדיקת TSH תקינה.

ברצוני לציין שלפני כ 16 שנה עברתי לאחר תאונה בצבא 3 פעמים סיטי של הצוואר במשך כ 3 שנים וכמובן כמה צילומים באיזור ומיפוי עצמות. מאז הכאבים השתפרו.

אודה על דעתך :
1. האם העובדה כי נחשפתי לקרינת CT רבה בצוואר וגם שיש קשריות היפואקוגניות בבלוטת המגן בגבר האם היא מגדילה את החשד שמדובר בסרטן בלוטת המגן? מה הסיכוי שזה סרטן בערך?
2. נניח ממתינים חצי שנה-שנה מעקב ורק עוד שנה לאחר שהקשרית גדלה עושים דיקור ומגלים של סרטן. האם במידה וכבר היום הייתי מבצע דיקור ומגלה שזה סרטן הגילוי המוקדם יותר היה מסייע בסיכויי ההחלמה ומאפשר גם טיפולים קלים יותר? יש משמעות לאיתור מוקדם יותר של סרטן בלוטת המגן?
תודה רבה!

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:25 29.06.09
שלום
1. ביצוע CT בעבר אינו מעלה סיכון לסרטן בלוטת תריס.
2. מאחר וקשריות בבלוטת תריס שכיחות יחסית, הרופא לוקח בחשבון את הסיכון של אותו חולה (חשיפה לקרינה, סיפור משפחתי,גיל וכו), גודל ומבנה הקשרית ומחליט האם לבצע FNA או לעקוב כאשר מדובר בקשריות מתחת ל1 ס"מ.
במידה והקשרית הקטנה היא סרטן בלוטת תריס וגילינו רק כעבור שנה לא נגרם נזק בריאותי לרוב. כאן האבחון המוקדם לא תמיד מתורגם לפרוגנוזה טובה יותר כאשר לרוב קיימת פרוגנוזה מצויינת לסרטן בלוטת תריס.
בבכרה,
 
שי עדי
12:47 29.06.09
תודה רבה על תשובתך ד"ר נס!!
אודה מאוד אם תוכלי להבהיר לי עוד קצת:

1. כתבת שביצוע CT איננו מעלה סיכון לסרטן הבלוטת התריס. עם זאת קראתי שחשיפה לקרינה מייננת מעלה סיכון לסרטן בבלוטת המגן. לפני כ 15 שנה נחשפתי ל 3 סיטי בצוואר והרבה צילומים. האם אין זה קרינה מייננת בהיקף שעלול היה להשפיע?
2. האם אפשר לבצע FNA בקשריות בגודל 0.5 ס"מ?
3. לאור הנתונים של גבר בן 36, קשריות היפואקואיות בבלוטת המגן בגודל עד 0.5 ובדיקות CT בעבר מה בערך הסיכוי שמדובר בסרטן? קראתי במקומות מסוימים שמדובר על כ 20-30 אחוז ובאחרים שמדובר על כ 10-20.

תודה רבה !!!

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:04 29.06.09
שלום
1. צילומי CT הם אכן קרינה אך לא קרינה אך מדובר בעיקר בקרינה גמה ובכמות לא גדולה גם אם מדובר ב3 CT בעבר.
הכוונה בקרינה היא אצל אנשים אשר קיבלו טיפול קרינתי עקב ממאירות או כפי שנתנו בשנות ה-50 לטיפול בגזזת אך לא צילומים. כמובן אנשים שגרו עד 100 ק"ג רדיוס מצרנוביל גם נחשבים אנשים שנחשפו לקרינה. לא נראה לי שאתה נופל בקטגוריות אלו.
לעיתים אפשר לעשות FNA של קשרית של 5 מ"מ תלוי במיקום שלה ובמיומנות של מבצע הבדיקה.

בברכה,
 
שלמה
20:58 28.06.09
בבדיקת A1C שביצע בני ביום 7.6.09 היתה התוצאה שנתקבלה לאחר שבוע היתה 11.9.
בבדיקת FRUCTOSAMINE שנערכה ביום 28.6.09 שבועיים לאחר קבלת תוצאת הA1C
התוצאה היא 453 שזה מראה עדיין ערכים גבוהים זאת לאחר איזון של שבועיים מתמיד , ערכים של
150 גג לפעמים 250 במקרים נדירים.
השאלה היא האם באמת בדיקת הFRUCTOSAMINE נותנת תוצאה של השבועיים האחרונים
טרם הבדיקה או בכלל היא עדיין נותנת תוצאה של ערכים של הA1C האחרון קרי של יום 7.6.09
כי לא נראה שלאחר איזון כזה מתמיד של שבועיים תצא תוצאה כזאת.
בכתבות שונות שמתי לב שפעם אומרים שבדיקת FRUCTOSAMINE התוצאה היא של 3 עד 5 שבועות ובכתבה אחרת זאת תוצאה של שבועיים ובכתבה אחרת שהבדיקה בכלל לא אמינה מספיק
אני ממש מיואש כי באמת היו לי תוצאות טובות בבדיקות דם שעשית במשך השבועיים.
אנא עזרו איך באמת לבדוק את איזוני.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:26 29.06.09
אותה שאלה נשאלה פעמיים
 
שלמה
20:56 28.06.09
בבדיקת A1C שביצע בני ביום 7.6.09 היתה התוצאה שנתקבלה לאחר שבוע היתה 11.9.
בבדיקת FRUCTOSAMINE שנערכה ביום 28.6.09 שבועיים לאחר קבלת תוצאת הA1C
התוצאה היא 453 שזה מראה עדיין ערכים גבוהים זאת לאחר איזון של שבועיים מתמיד , ערכים של
150 גג לפעמים 250 במקרים נדירים.
השאלה היא האם באמת בדיקת הFRUCTOSAMINE נותנת תוצאה של השבועיים האחרונים
טרם הבדיקה או בכלל היא עדיין נותנת תוצאה של ערכים של הA1C האחרון קרי של יום 7.6.09
כי לא נראה שלאחר איזון כזה מתמיד של שבועיים תצא תוצאה כזאת.
בכתבות שונות שמתי לב שפעם אומרים שבדיקת FRUCTOSAMINE התוצאה היא של 3 עד 5 שבועות ובכתבה אחרת זאת תוצאה של שבועיים ובכתבה אחרת שהבדיקה בכלל לא אמינה מספיק
אני ממש מיואש כי באמת היו לי תוצאות טובות בבדיקות דם שעשית במשך השבועיים.
אנא עזרו איך באמת לבדוק את איזוני.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:20 29.06.09
שלום
בניגודי לAIC אשר קיימת קורלציה יותר טובה עם ערכי סוכר.
סביר להניח שערכי הסוכר של הבן שלך לא היו תקינות ולכן אין לצפות לפרוטוזאמין תקין. על איזה סוכר ממוצע מדבר FRUCTOSAMINE של 453? לא ידוע. אך ללא ספק ערכי סוכר ב3 שבועות אחרונים היו גבוהים. יתכן ויותר נמוכים מאשר בעבר אך בהחלט לא תקינים.
הFRUCTOSAMINE בודק בערך 3 שבועות אחורנית. הוא מתבסס על אורך החיים של החלבון אלבומין לעומת אורך החיים של הכדורית האדומה שהוא 120 יום במדידת הAIC.
בברכה,
 
טלי
13:27 27.06.09
שלום,
אבי לאחרונה עבר צנתור ובבית החולים נלקחו בדיקות ונמצא כי ערך הTSH נמוך מאוד -0.014
צוין כי הבדיקה בוצעה פעמיים ,ערך T4 נורמלי אך ערך ה-T3 גבוה ב-0.2 מהנדרש.
האם התוצאות נובעות מכך שהבדיקה נעשתה יום לאחר הצנתור ? ממנה יכול לנבוע תוצאות חריגות אלו?
תודה מראש
טלי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:10 28.06.09
שלום
TSH נמוך עם רמות FT3 מעט מוגברות מצביעות על פיעלות יתר קלה של בלוטת תריס.
כדאי להסתכל על בדיקות קודמות ובכל מקרה לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס.
יום לאחר הצנטור יתכן ואף הערכים של FT4 וFT3 נמוכים מעט מאשר באופן רגיל, אך מאחר והחומר הניגודי מכיל יוד, תתכן החמרה של תפקודי בלוטת תריס (עליה בFT4 וFT3) לאחר כ-2 שבועות ויותר.
ממליצה להתעייץ עם אנדוקרינולוג ובכל מקרה לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס
בברכה,
 
חנן
08:47 27.06.09
ד"ר שלום.

עשיתי בדיקות תקופתיות ונמצא כי רמת הסוכר שלי היא 91 והומוגלובין A1C =

6.3%

האם התוצאות תקינות או שהיית ממליצה לבצע בדיקות נוספות כי הם בתחום העליון ?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
09:44 27.06.09
שלום,
רמת סוכר בצום תקינה. הAIC המעט מוגבר מצביע על כך שקיימת עליה של ערכי סוכר לאחר האוכל.
סביר להניח שאין מדובר בסוכרת, אך כדי לאפיין טוב יותר את המצב ניתן לבצע בדיקת העמסת סוכר ולראות איפה את עודמת.
כאשר את עומדת מול הרופא, דברים נוספים כגון גיל, משקל גוף, סיפור משפחתי, ל"ד ופרופיל שומנים הנם שיקולים נוספים אשר נכנסים למשוואה האם להמשיך בירור או לא.

בברכה,
 
אסתר
16:34 24.06.09
האם זהו השילוב הכי טוב ללנטוס?
מה עם נובורפיד? זה אותו דבר יהיה לשלב אותם?
תודה
אסתר
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:18 26.06.09
שלום
ניתן לשלב אפידרה, נובונורם או הומלוג עם לנטוס. לא ידעו על הבדלים מהותיים בין סוגי אינסולי מהירים אלו.

בברכה,
 
אורי
21:26 25.06.09
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 27
לפני כ3 שבועות בצעתי העמסה של 50 גר' שיצאה גבולית 141.6 (הרף העליון הוא 140)

הומלץ לי לבצע את ה100 גר'.

מאחר והתלבטתי אם חשוב באמת לבצע את הבדיקה החלטתי קודם לבדוק סוכר במכשיר הביתי.

יצא לי באמצע היום אחרי כמה נישנושים ושעה אחרי אכילת מעדן דני- סוכר 111.

שעה אחרי ארוחה רגילה- 126
שעתיים אחרי ארוחה- 106

האם זה תקין?
ניתן להסיק שרוב הסיכויים שאני לא סובלת מסכרת הריונית?
אפשר להיות רגועים?
תודה...
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:17 26.06.09
שלום,
הדבר הנכון הוא לבצע העמסת סוכר ולדעת אם אכן קיימת סוכרת הריונית.
ללא קשר תזונה בריאה נכונה בהריון ויתכן ואת כבר שומרת על תזונה טובה.
הערכים שציינת הם סבירים, אך בהחלט יתכן וכאשר את אוכלת ארוחה אשר מכילה יותר פחמימות אז קיימת עליה משמעותית יותר בערכי סוכר אשר אותה צריך למנוע.
לסיכום: אין מנוס מביצוע העמסת סוכר
בברכה,
 
יפית
08:58 26.06.09
שלום רב.
יש לי דלקת חריפה בבלוטת התריס.אני חלשה מאד מאד.עשיתי אתמול בדיקת דם והמלחים נמוכים.
הברזל שהיה בחודש קודם 65 כעת 21.ואלקלי פוספטזה טוטל שהמקסימום שלו עד 115 אצלי 265.האם זה קשור לבעיית הבלוטה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:12 26.06.09
שלום,
מה שאת מציינת הם לאו תופעות הקשרות לדלקת של בלוטת תריס (כגון ירידה במלחים, או עליה בפוספטזה האלקלית) צריך לבדוק תפקודי כבד מלאים ולהתייעץ עם רופא המשפחה.

בברכה,
היי, בת זוגתי (בת 20) בזמן האחרון היא חווה סימפטומים לא שגרתיים. לפני שנלך לרופא לבדוק את זה רציתי להתייעץ עמכם לגבי עזרה או אבחון:

היא חווה התקפים באופן רנדומלי (לפחות פעם אחת ביום). הלב פועם יותר מהיר, חוסר אנרגיה משמעותי (לפעמים עד חוסר רצון לזוז), חוסר יכולת להתרכז, בלבול, רצון לישון לאורך זמן, בחילה, ותחושה של נשימה לא סדירה (מעין לחץ בגרון). אורך ההתקפים משתנה לגמרי (בין 5 דקות לשעתיים במקרה אחד), ואחרי שהיא אוכלת סוכר (כמו קינוחים למשל), היא חווה את ההתקפים בתוספת בחילה חזקה יותר מן התקפים רגילים וצמא. במהלך ההתקפים האלו היא חשה מאוד רעה, ובהתחלה חשבה שמדובר בתופעות כתוצאה מלחץ (היא עובדת בארץ בתחום התקשורת ולפני כמה שבועות אכן הייתה בתקופה של לחץ), אבל הגיעה למסקנה שזה לא זה כי זה חזר ונשנה.

היא צימחונית, אבל היא אוכלת הרבה ירקות, גבינות ואפילו דגים. בנוסף היא סובלת מ-"היפו-טירואידיזם" (חשוב! לא "הייפר"), ולוקחת כדורים באופן יומי (Eutirox 50mcg). אחרי שהבנו שזה לא הלחץ, ביצענו בדיקת דם משולשת לבדוק שלא מדובר בתופעה מבלוטת התריס. אבל - גם פה נווכחנו לדעת שאין שום בעיה - הערכים של ה-TSH שלה רגילים (0.2). בנוסף, היא ביקשה ממני לציין שכשהיא הייתה ילדה, היא בדקה האם יש לה "טלאסמיה" / "אנמיה מדיטריאנית" ואין לה את זה.

כפרט אחרון, היא גם לוקחת גלולות נגד הריון (אולי זה פקטור מסויים בכל זה).

תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:10 26.06.09
שלום,
ללא ספק חברתך צריכה לבדוק רופא כדי שהוא יקבל את סיפור המחלה ויחליט על המשך בירור.
יתכן ומדובר בהפרעות בקצב הלב, חשוב לבדוק ל"ד בזמן אותם התקפים וכו.
לגבי תפקודי בלוטת תריס: TSH 0.2 מצביע על מעט OVERTREATMENT ע"י ELTROXIN אך לא הייתי מצפה שדבר זה יגרום לתופעות שציינת.
אין לי אבחנה ברורה לפי הסימפטומים שתארת וקיימות הרבה אופציות אשר צריכות להבדק ע"י רופא משפחה
בברכה,
 
גיל
17:09 24.06.09
שלום רב
ברצוני לדעת מה הממצע של תוצאה - 7,2

בברכה - גיל
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:54 24.06.09
שלום רב,
רמת סוכר ממוצעת ב - HbA1c 7.2% הינה 180 מג' לדציליטר לערך.
יש במספר אתרים באינטרנט טבלות בהן אפשר לעשות את היחס בין ממוצע רמת הסוכר ו - hbA1c.
מדובר במספרים שנותים הערכה וסדר גודל.
בברכה,
 
שלמה
18:59 23.06.09
בבדיקת A1C האחרונה יצאה תוצאה מאד גבוהה, מעל 11.5.
בשיטוט באתרי האינטרט ראיתי באחד המאמרים שהבדיקה אמנם נערכת אחת לשלושה חדשים
אך התוצאה שיוצאת משקפת רק את החודש האחרון שלפני הבדיקה
השאלה האם זה נכון , ואם כן כן האם ניתן לחזור על הבדיקה שוב לאחר חודש.
השאלה השניה האם הבדיקה FRUCTOSAMINE שנערכת אחת לשבועיים היא גם בדיקה A1C
ואיך בודקים את התוצאה שיוצאת.
אודה לתשובתכם
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:50 24.06.09
שלום רב,
רמת ה - HbA1c משקפת את ערכי הסוכר ב - 3 חודשים טרם הבדיקה.
יש משקל גדול יותר (בערך 50%) לחודש שלפני הבדיקה ופחות ככל שהזמן לפני הבדיקה ארוך יותר.
אפשר לחזור אחרי חודש, אבל צריך להזהר לא לעשות שינויים גדולים בטיפול על סמך הבדיקה מאחר והשיוני ב - HbA1c אינו נותן מספיק מידע על התקופה האחרונה.
הפרוקטוזאמין משקף כחודש טרם הבדיקה. ניתן לעשות את הבדיקה על ידי דם ורידי בקופות החולים.
בדיקת הפרוקטוזאמין פחות מהימנה מבדיקת HbA1c.
בברכה,
 
אבו מדיעם עיד
07:55 23.06.09
בוקר טוב הייתי משתמש לפני יומיים באינסולין המולוג מיקם 25 וזה לא עוזר לי ורופא הסכרת החליף לי לאינסולין נובוראביד רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל ביניהם אני גם מזריק לנטוס בלילה 45 יחידות וגם נוטל מיטפורמין אחרי כל ארוחה ותודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
05:41 24.06.09
שלום
הומלוג מיקס מכיל שני סוגי אינסולין: בעל טווח פעולה קצר ובינוני.
NOVAPID הוא בעצם דומה למרכיב המהיר של הומלוג מיקס אך במקרה של הומלוג מיקס: מדובר בHUMALOG
אני לא בטוחה אם מדובר ביעילות שונה אלא יתכן במינון וצורת מתן שונה
בכל מקרה שילוב של LANTUS NOVORAPID ומטפורמין הנו שילוב מוצלח ומאפשר גמישות בטיפול ובאורך החיים
בהצלחה
 
אסתר
09:29 22.06.09
שלום
האם ייתכן כי רמת הסוכר בגוף מאוזנת ואילו ה A1C גבוה מדי?מה עושים במקרים כאלו?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:13 22.06.09
שלום רב,
יתכן מצב בו רמת ה - HbA1c גבוהה ובדיקות הסוכר תקינות.
הדבר קורה מאחר ואנחנו בודקים רמת סוכר בנקודות שונות לאורך היממה. לעיתים בין בדיקה לבדיקה יתכנו רמות גבוהות, אשר אינן באות לידי ביטוי במדידות בודדות.
קרוב לודאי שבמשך היום יש לך רמות גבוהות של סוכר שאינך "תופסת" אותן במדידה.
במצבים כאלו כדאי לבדוק יותר פעמים. אם הפער אינו מוסבר אפשר להתחבר לסנסור, הדוגם רמת הסוכר כל מספר דקות.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  190  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה