בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
לסכרת?האם גבולי?צריך להזהר ?להבדק ע"י רופא?הנני בת 29 אם לילדה בת שנתיים עם עבר משפחתי עשיר בסכרת-לאימי סכרת וסבתי ודודתי נפטרו מהמחלה .
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:03 11.10.09
שלום רב,
רמת סוכר בצום עד 100 נחשבת לתקינה. 100 עד 126 נחשבת לרמה קדם סוכרתית בצום ומעל 126 בצום מתאימה לסוכרת.
הערך שאת מציינת תקין. יחד עם זאת אם יש לך סיפור משפחתי עשיר של סוכרת ועודף משקל או בעיות נלוות אחרות כדאי להתייעץ עם דיאטנית על מרכיבי התזונה המומלצים לך ולעקוב אחר רמות הסוכר.
בברכה,
 
אהרון
09:18 11.10.09
שלום,
אני בן 23 וסובל בערך 6 שנים מנדודי שינה קשים ביותר. כתוצאה מכך אינני מסוגל לעבוד או לתפקד בכלל במשך היום. עשיתי בדיקת שינה אך לא נמצאה בעיה. גם מבחינה נוירולוגית לא נמצאה בעיה.
אז רציתי לדעת אם יש בעיות אנדוקריניות שיכולות להיות גורם לבעיות שינה כמו שלי?
אני גם סובל מתת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופל באלטרוקסין ומאוזן. אז עשו לי את הבדיקות האנדוקרינויות הכלליות. אך רציתי לדעת אם יש עוד משהו שעדיין לא בדקו שיכול להיות הגורם למצוקותי.

תודה,
אהרון
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:01 11.10.09
שלום רב,
מהבחינה האנדוקרינית נדודי השינה יכולים להגרם מיתר פעילות של בלוטת התריס. כמו כן במצבים בהם מופרשים הורמוני הסטרס ביתר. אז יש תסמינים נוספים כמו דופק מהיר בהתקפים, הזעה התקפית, שלשולים ועוד. אם יש לך את התסמינים הללו יש מקום לברר גם לכיוון זה.
כדאי לציין כי סיבה זו הינה נדירה ביותר. נדודי שינה הינם דבר שכיח מאד. במידה ולא אובחנו בעיות מיוחדות במעבדת השינה ניתן לנסות כדורי שינה. כמובן בעצה אחת עם הרופא המטפל שלך.
בברכה,
 
אבי
09:42 11.10.09
אני בן 34 אמי חולה בסכרת 2 רמת הסוכר שלי בצום עלתה לאחרונה ל 97 האם אניי צריך להפסיק לחלוטין לאכול ממתקים האם גם קטשופ עם סוכר מזיק ושמעתי שסלק לא טוב לסכרת האם זה גם אסור והאם מותר לי תפוז ביום ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:57 11.10.09
שלום רב,
ערך סוכר עד 100 בצום נחשב תקין. אכן ערך של 97 בצד העליון של הנורמה אך בהחלט זה אינו ערך של סוכרת.
לגבי הדיאטה: יש להתאימה לבעיות נוספות , כמו עודף משקל, יתר לחץ דם ובעיות בשומני הדם. בכל אופן כדאי להמנע מאכילת מזונות המכילים פחמימות פשוטות (סוכר, ממתקים, עוגות וכו'). בדרך אוכלים כמות קטנה של קטשופ שאינה מזיקה. בכמות גדולה יש הרבה פחמימות. הכל במתינות...
בברכה,
 
ענת
18:28 10.10.09
שלום!
לפני כמעט 4 שנים אובחנתי עם פעילות יתר בבלוטת התריס. קיבלתי פרופיל תיוציל ועברתי למרקפטיזול ואיתך המשכתי כמעט שנתיים. התאזנתי והפסקתי טיפול ואחרי חצי שנה חזרה פעילות יתר אך אז נכנסתי להריון. חזרתי לפרופיל תיוציל עוד חצי שנה והתאזנתי לפני הטרימסטר האחרון. הרופא שלי נתן לי בדיקות דם לחודשיים אחרי ההריון ואמר שאם פעילות יתר חוזרת צריך לשקול או ניתוח או טיפול ביוד רדיואקטיבי.
תהיתי אם אוכל לקבל הסבר על בעד ונגד הטיפולים ואם אכן הם נחוצים?
תודה, ענת
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:42 10.10.09
שלום רב,
אצל אנשים הסובלים מיתר תריסיות ממושכת מומלץ טיפול ביוד רדיואקטיבי או ניתוח מאחר ולטיפול התרופתי יש מספר בעיות: לעיתים קשה לאזן את תפקוד הבלוטה וכן יתכנו תופעות לוואי קשות (בדרך כלל קורות בתקופה הראשונה לאחר התחלת הטיפול). לאחר טיפול רדיואקטיבי או ניתוח יש תת פעילות של הבלוטה. קל הרבה יותר לטפל במצב זה.
בברכה,
 
ענת
23:29 10.10.09
תודה על תשובתך המהירה.
מה עושים בטיפול רדיואקטיבי? מה הוא משיג? מה הסיכונים? שמעתי שזה נורא מסוכן?
האם בניתוח מורידים רק חלק מהבלוטה או את כולה?
אם עכשיו תחזור לי פעילות היתר, האם היית ממליץ לנסות שוב טיפול תרופתי או ללכת על הטיפולים הנ"ל?
מהם תופעות הלוואי של התרופות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:52 11.10.09
שלום רב,
בטיפול רדיואקטיבי נותנים יוד רדיואקטיבי הגורם לדלקת של הבלוטה והרס שלה. הטיפול מוכר מספר עשורים וידוע כטיפול בטוח.
בניתוח מסירים את כל הבלוטה.
במידה ותחזור יתר התריסיות, לאחר טיפול תרופתי ממושך, אני ממליצה בקו הראשון בטיפול רדיואקטיבי.
כמובן שעליך להתייעץ עם הרופא שלך. צריך לשקול פרמטרים נוספים כמו גודל הבלוטה (בבלוטה גדולה מאד לא תמיד מומלץ לעשות טיפול רדיואקטיבי) מעורבות של העיניים ועוד.
בברכה,
 
עדה
13:16 10.10.09
אני לוקחת נובונורם (2 מ"ג) לפני הארוחות אך רק מדי פעם. ישנן הרבה ארוחות שלפניהן אני לא לוקחת את הכדור. האם יש בכך נזק מבחינת השפעת הכדור? שמתי לב שלפעמים אחרי שלקחתי כדור יש לי בחילה וכאבי ראש. האם זו תופעת לוואי ידועה? ואולי זה בגלל שאני לוקחת רק לסירוגין?
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:39 10.10.09
שלום רב,
הנובונורם גורם להפרשת אינסולין מהלבלב הנמשכת זמן קצר בלבד ולכן נותן מענה לרמת סוכר גבוהה שלאחר ארוחות, בהן נוטלים את הכדור. מומלץ לקחת את הכדור לפני ארוחות המכילות פחמימות.
הנובונורם יכול לגרום, במינון גבוה מידי מהמתאים, לרמת סוכר נמוכה מידי.
אנא בדקי את רמת הסוכר שלך בעת שאת מרגישה את התחושות הללו. יתכן ועליך לקחת מינון נמוך יותר.
הנובונורם יכול גם לגרום לבחילה וכאב ראש, אך קודם כל יש לבדוק אם התחושות הללו נגרמות בשל רמת סוכר נמוכה.
בברכה,
עשיתי בדיקת העסמת סוכר 100 והתוצאות הן:
0- 80
60'-188
120'-152
180'-59
ערך אחד גבוה האם הערך של 152 נחשב גבולי?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:03 09.10.09
שלום
על פי ההגדרה של סוכרת הריונית שני ערכים אמורים לחרוג מן הנורמה ואצלך קיים רק אחד ולכן את לא מוגדרת כסוכרת אך כדאי לעקוב אחר ערכי סוכר ודיאטה מתאימה.
בברכה
בעלי בן 58, מקבל תרופות לסכרת 2, להורדת שומנים בדם ולהורדת לחץ דם. הסוכר שלו הוא: 142 בצום, המוגלובית A1C - 7.5, טריגלצירידיס - 197, המוגלובין - 12.3, ברזל - 39, סובל מעודף משקל שנים. שאלתי: אינני יודעת מדוע הוא מזיע ללא הרף, גם בזמן מנוחה, גם תוך כדי שינה, ממש מטפטף ממנו זיעה מהגוף בצורה מוגזמת. מה יכולות להיות הסיבות? תודה רבה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:38 08.10.09
שלום
לעיתים פגיעה עצבית בסוכרת יכולה לגרום להזעת יתר בעת האכילה. מה שאת מתארת היא הזעת יתר כללית ללא קשר לאכילה או פעילות גופנית . לדעתי לא קשור לסוכרת . כדאי לבדוק הורמוני בלוטת תריס .
בברכה
בת 45, אם אני הולכת נמרץ חצי שעה בערב ומורידה די משמעותית את מספור רמת הסוכר עפי המכשיר - עד מתי מתקיימת ירידה זו? עד הארוחה הבאה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:35 08.10.09
שלום
הירידה האקוטית נמכשת מספר שעות לא רב ונובע מכניסה של סוכר לשרירים אשר בצעו פעילות גופנית אך שיפור בתנגודת לאינסולין יכול להמשך 24 שעות ואף יותר.
בברכה
שלום רב.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שכללו בדיקת סוכר ואינסולין בצום.
הבדיקת סוכר יצא די נמוך אבל בנורמה. האינסולין יצא מתחת ל2. שהטווח הוא מ6 עד 25.
שבוע אחר כך שוב ביצעתי את הבדיקה לראות שאכן זה לא טעות. והתוצאה חזרה על עצמה, האינסולין נמוך. מה זה אומר?
אין לנו סכרת במשפחה ואני בת 20 כמעט.
תודה רבה על התשובה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:34 08.10.09
שלום
בעת צום וכאשר רמת סוכר תקינה ואף בטווח הנמוך כפי שאת מציינת רמת אינסולין נמוכה הנה תקינה ומתאימה למצב ולא דורש המשך בירור
בברכה
 
אלכס
02:43 07.10.09
שלום רב.

אני בן 40 ולפני כחצי שנה הובחנתי כחולה סוכרת סוג 2. בבדיקת Glucose 120' (75g) יצאה התוצאה של 280.8. מאז אני נוטל Metformin 850 mg כדור אחד ליום.
אציין כי למרות שאני מציית היטב להמלצות הרופאים ומקפיד עד תזונה ראויה, עדיין סובל מארועים חוזרים של היפוגליקמיה (במדידה עצמית התוצאות נעות בין 50 ל- 70). תופעה זו מקשה באופן ניכר על תפקוד יומיומי. לעומת זאת, במצב היפרגליקמי (מדידה עצמית בין 120 ל- 180), אינני מרגיש שנוי כלשהו במצבי הפיזי.
כאן נשאלת השאלה. איזו מן התופעות מסוכנת יותר ואלולה לגום לפגיעות קשות יותר לתווך ערוך?

תודה מראש על תשובתכם,
אלכס
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:34 07.10.09
שלום
בהחלט מעניין שאתה מתלונן על אירועים חוזרים של היפוגליקמיה. בהחלט תתכן הפוגליקמיה נדירה עם הטיפול בMETFORMIN ועצם המצב של PRE DIABETES יכולות להיות לעיתים היפוגליקמיות לא קשות.
הרי לעיתים נשים ללא סוכרת כלל נוטלות METFORMIN ולא נגרמת היפוגליקמיה.
בנושא ההיפוגליקמיה ממליצה שתתיעץ עם אנדוקרינולוג כדי שהוא יחליט אם אין צורך בהמשך בירור בכוון.
עליות סוכר גורמות לפגיעה לאורך שנים בעוד שהיפוגליקמיה יכולה לסכן אותך מייד.
הכוונה היא להמנע מהיפוגליקמיה באמצעות טיפולים אשר אינם גורמים להיפוגליקמיה (כדון מטפורמין וJANUVIA) ובמטרה למזער את הההיפוגליקמיה בעת טיפול באינסולין או תרופות כגון גליבטיק גלוקורייט ואמריל
בברכה
אבקשך להתייחס למצב בו הינני סובל מהיפוגליקמיה עקב אכילה מועטת ו/או אכילה בפרקי זמן ארוכים מהנדרש.
ברצוני לדעת את סוג המוזון אותו מומלץ לאכול לעתים תכופות (כל שעתיים).
כמו כן אבקש את התייחסותך לכמות המזון המומלץ לאכילה בפרקי זמן תכופים אלו.

תודה מראש
אלכס
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:32 08.10.09
שלום
במזן היפוגליקמיה צריך לאכול פחמימות זמינות. בכלל מקרה אדם רגיל לא צריך לאכול כל שעתיים למנוע היפוגליקמיה ולכן עליך לנות בהקדם לאנדוקריונולוג
בברכה
 
אייבי
10:24 07.10.09
האם יכול להיות הסבר אנדוקרינולוגי לעוררות יתר שבאה לידי ביטוי בקושי בהירדמות ולהפרעות שינה (שאינו קשור לבלוטת התריס - מאחר שבדקתי את המדדים של בלוטת התריס וכולם תקינים)?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:35 07.10.09
שלום
כפי שציינת הקלסי הוא פעילות יתר של בלוטת תריס אשר נשלל.
במעבדת שינה הם יכולים לבחון אם קיימת הפרעה ומה סוגה ולעזור לך לברר משם.
בברכה
 
ליז
19:29 01.10.09
אני די חדשה בכל העסק ורציתי לדעת מה ההבדלים בין אינסולין מהסוג החדש לאלה מהסוג הישן? מה מומלץ? אני בת 22 סובלת מסוכרת מסוג 2
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:52 02.10.09
שלום
האינסולינים החדשים עברו שינוי במבנה כך שהספיגה שלהם תהיה מושהית וקבועה ככל האפשר לגבי סוגי האינסולין לטווח ארוך (לנטוס ולבמיר) לעומת זאת הקצרים עברו שינוי כך שהספיגה שלהם תהיה מהירה יותר ואפקט הפעולה יהיה דוקא קצר יותר כדי לא לגרום להיפגליקמיה (נובורפיד, ליספרו ואפידרה)
בברכה
 
בטי
12:07 04.10.09
אינסולין ארוך (לנטוס ולוומר) שניהם פועלים משך זמן זהה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:46 05.10.09
שלום
שני סוגי אינסולין אמורים לעבוד עד 24 שעות ולכן ניתנים להזרקה פעם ביום גם לחולה עם סוכרת מסוג 1 אשר אינו מייצר כלל אינסולין. יתכן ורמות לבמיר לא נשמרות משך 24 שעות ולכן ניתן להזריקו גם פעמיים ביום.
בברכה
 
דניאלה
21:02 06.10.09
אז בעצם שתי האינסולינים הם אותו דבר רק שהלנטוס משפיע ליותר זמן?
 
רחל
21:13 06.10.09
ואת הלנטוס צריך להזריק רק פעם ביום בניגוד ללבמיר שצריך להזריק ברוב המקרים פעמיים ביום
 
gsbv
06:53 06.10.09
בת 37 התחלתי טיפול בלנטוס לפני כשבועיים( רמות של 190 בצום בבוקר)
ברמה של 8 יחידות הסוכר ירד ל 140
אך היום ברמה של 10 יחידות והסוכר עלה ל- 160-170 בצום
למה השינוי במגמה ומתי הלנטוס ישפיע?
 
ד''ר זהר לנדאו  
15:40 06.10.09
שלום רב,
יתכן והעליה נובעת משינוי בתזונה ביום הקודם. כלומר, יתכן ובערב של אתמול אכלת יותר מזונות המכילים סוכרים/פחמימות והדבר משפיע על ערכי הסוכר.
יש גורמים נוספים המשפיעים כמו: פעילות גופנית, מחזור.
בדרך כלל רמת הסוכר בבוקר מאד יציבה עם לנטוס ונתנת לניבוי.
רמה קבועה של האינסולין מתקבלת לאחר ימים ספורים, כך שלאחר שבועיים של טיפול אני מצפה כבר להשפעה.
בברכה,
 
יהודית
16:22 29.09.09
מזה כ 3 חודשים כאבים חזקים בצלעות התחתונות
בהתחלה עשו לי בירור גסטרואנטרולוגי{גסטרוסקופיה קפסולה וכו התחילו טיפול עם נוגדי חומצה ללא הועיל}
ואז בעצם לפני שבוע שמו לב שהכאבים מהעצמות
כאבים בצלעות התחתונות וכאבים חזקים בלחיצה לא חזקה על הצלעות
יש לי מחסור בויטמין d כבר מספר שנים בדיקה אחרונה 12 ננומול לליטר
בעבר היתה לי דלקת ריאות ומהשיעול נשברו לי מספר צלעות הייתי במעקב ואמרו שיתכן
שיש לי אוסטאומלציה
שבוע שעבר עשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין לחלוטין איני בת 43 יש לי מחזור
כרגע צריכה לעשות צפיפות עצם
שאלתי האם רככת יכולה לכאוב עד כדי כך ושאלה שניה איזה בדיקות נוספות אני צריכה לעשות
רב תודות
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:32 29.09.09
שלום רב,
בשלב זה כדאי לעשות מיפוי עצמות לראות באיזו חומרה הבעיה.
בהנחה שאת לוקחת ויטמין D יש לחזור על הבדיקה לרמתו. כמו כן כדאי לבדוק מדוע החסר בויטמין D. לשלול בעיית ספיגה, למשל.
אוסטיאופורוזיס בהחלט יכולה לגרום לכאבים.
בברכה,
 
יהודית
18:44 29.09.09
מיפוי עצמות משבוע שעבר תקין לחלוטין.האם יכולה להיות רככת או אוסטאופורוזה עם
מיפוי תקין שבוע הבא אעשה צפיפות עצם
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:37 30.09.09
שלום יהודית,
כן, מיפוי יכול להיות תקין.
כדי לברר אוסטאופורוזיס יש לבצע בדיקה לצפיפות עצם.
בברכה,
 
יהודית
21:59 29.09.09
אני מבינה שבטיפות ויטמין ד יש d3
האם יש ערך לנטילת ויטמין d ללא חשיפה לשמש{עבודה בתוך מישרד}
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:37 30.09.09
שלום רב,
הויטמין יעיל גם ללא חשיפה לשמש.
כמובן שכדאי להחשף לשמש גם כן.
בברכה,
 
יהודית
15:20 30.09.09
האם צריך להפסיק את נטילת ויטמין d לפני בדיקת ויטמין d ואם כן כמה ימים לפני הבדיקה
איזה כדורים לכאבים בעצמות אפשר לקחת כמעט ולא עוזר לי כלום ניסיתי אופטלגין טרמדקס סלקוקס הם עוזרים מעט.מהו בכלל המנגנון של הכאב עקב רככת

תודה רבה על התשובות המהירות חג שמח
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:28 30.09.09
אין צורך להפסיק לקחת את הויטמין D לפני בדיקת הדם
אני מציעה לחכות לאחר בדיקת צפיפות העצם ואז לנסות להתאים טיפול לכאב
בתום הבירור ניתן יהיה לשקול גם תרופות בסוג אחר (ביפוספונאטים למשל)
בברכה,
 
יהודית
19:51 01.10.09
היום קיבלתי pth תקין 26
האם יתכן רככת או אוסטאופורוזה עם pth תקין.ביום ראשון יש לי בדיקת צפיפות עצם
 
יהודית
20:49 04.10.09
היום עשיתי צפיפות עצם.יצא לי סטיית תקן אחת בירך.השאר תקין
האם ייתכן שבצלעות מצב הסידן יותר גרוע.או שזה מייצג גם את המצב בצלעות
לפני כמה שנים היתה לי דלקת ריאות עשיתי בין היתר מיפוי עצמות ומצאו לי 4 צלעות שבורות
הרופא המפענח אמר שזה נראה כמו אחרי תאונת דרכים....גם אז צפיפות העצם היתה תקינה
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:37 05.10.09
שלום רב,
בדרך כלל המקומות המועדים לבעיות באוסטיאופורוזיס הינם עצם הירך וחוליות. איני יודעת מדוע השברים בצלעות, אך לעיתים שברים כאלו קורים לאחר שיעול מאד חזק.
בברכה
 
דוד
21:03 04.10.09
שלום לך
לפני כשבועיים ראיתי טישטוש בעניים וראייה לקוייה ביצעתי בדיקת דם והרמה היתה 350
במשך שבועיים לאחר פעילות גופנית ודיאטה ירד רמת הסוכר ל 140
1 האם הראיה נפגעה ונגרם נזק לקרנית או שהראיה תשתפר כשהסוכר יתאזן
2 לאחר ביקור אצל רופא נתן לי טיפול תרופתי האם ע"י המשך פעילות גופנית ודיאטה
אני אצליח לאזן את הסוכר ללא לקיחת כדורים או שאני חייב להתחיל טיפול

תודה וחג שמח

 
ד''ר זהר לנדאו  
20:35 05.10.09
שלום רב,
1. קרוב לודאי כי הראיה לא נפגעה. לעיתים בתקופה הראשונה לאחר אבחנת סוכרת וירידה בערכי הסוכר יש טשטוש ראיה, הנמשך מספר שבועות וחולף. יחד עם זאת כדאי לפנות לרופא עיניים כדי שיבדוק מהי הסיבה לראיה המטושטשת.
2. לגבי הצלחת הטיפול: תלוי בגיל, במשך זמן הסוכרת, מידת עודף המשקל, בעיות רפואיות אחרות ותרופות אחרות אותן אתה נוטל. כל הדברים הללו משפיעים על הטיפול המומלץ עבורך - כך שאיני יכולה "לנבא" הצלחת טיפול. ברב המטופלים עם סוכרת מסוג 2 חדשה טיפול זה בהחלט מספק.
בהצלחה,
שלום

יש לי תת פעילות בבלוטת התריס. כאשר רמת ה- TSH תמיד מאוזנת (פעם אחרונה 4.58)
ורמת ה- FT4 לא תמיד מאוזנת. אני מטופלת בדיקור סיני בלבד ולא באלטרוקסין.

שאלתי היא האם יש סיכון בכניסה להריון במצב כפי שתארתי?
כמובן שאני במעקב כל כ-3 חודשים.
תודה מראש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:17 04.10.09
שלום
רמת TSH מאוזנת לאישה צעירה הנה לרוב פחות מ-3. בכל מקרה מומלץ להכנס להריון עם TSH <2.5 וכך לשמור עליו בטרימסטר הראשון ובטרימסטר השני שיהיה פחות מ-3.
ממליצה על טיפול בELTROXIN לפני ובהריון עצמו תוך מעקב צמוד של אנדוקרינולוג.
בברכה
 
משה
09:28 03.10.09
אני מתאמן כמה שנים רץ ושוחה התזונה שלי לא היתה מאוזנת הגזמתי וקיצצתי בפחממה במשך הזמן התחיל לי כאב ברגל שמאל שהיה מפסיק באכילה של פחממה ממש השריר מתקשה המשכתי בספורט בדיקות דם תקינות העמסות סוכר, גב
עם הזמן אפילו שהייתי אוכל לחם מקמח מלא התחיל לי סטרס בגוף כאבי שרירים
ורק לחם לבן שהוא כנראה ממש סוכר גרם לי להרגיש טוב
כרגע הגעתי למצב ממש שאני לא ישן בלילה אין לי תאבון רק סוכר מרגיע לי את הגוף פותח לי את התאבון ואני מרגיש נפילות סוכר במשך היום ממש קשה לתפקד
יכול להיות שנכנסתי לאימון יתר ועקב החוסר תאבון לגוף שלי יש מחסור בפחממות ורק סוכר זמין גורם לו להתאושש?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:39 03.10.09
שלום
אני מציעה לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג (כדי לדעת מתי אתה זקוק לסוכר ומהם הסימפומים ) לשלילת גידול נדיר המפריש אינסולין ויכול לגרום לירידות סוכר. פרט לכך באופן עקרוני פחמימה היא פחמימה ורק קצב הספיגה איטי יותר.
לגבי תזונה וצריכת פחמימות בזמן אימון אינטנסיבי צריך להתייעץ עם דיאטנית המומחית בתחום.
בברכה
ד"ר שלום רב!

אני בת 27 ומטופלת באלטרוקסין כ-9 שנים. לאחרונה אני קוראת הרבה שבארה"ב מטפלים בציטומל, בנוסף לטירוקסין, ויש שיפור מדהים בסימפטומים (- למרות הטיפול - סימפטומים של עייפות קשה, בעיות זיכרון, נשירת שיער וכו'..עם כל אלה אני מזדהה היטב..). למה בארץ לא נהוג כך? האם אוכל לקבל מרשם מאנדוקרינולוג אם ארצה בכך? ומדוע לא לוקחים בחשבון תוצאות T3 כפי שנהוג שם?

תודה רבה רבה!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:58 02.10.09
שלום
גם בארה"ב הטיפול המקובל הוא ELTROXIN אשר הנו T4 אשר בגוף הופך לT3. בלוטת התירס אמנם מפרישה 20% T3 אך האיזון עם T4 הנו טוב בסיכומו של דבר לא כל העבודות מראות שיפור עם מתן T3. עוד בעיה שקיימת עם T3 היא שהרמות עולות ויורדות די מהר, גם זה לא פיזיולוגי.
בכל מקרה ניתן לקבל את מרשם מהאנדוקרינולוג ולנסות לראות אם זה עוזר.
בברכה
 
יאיר
09:57 02.10.09
בן 29 סובל מאי ספיקת כליות כרונית על רקע רפלוקס תרופות שאני מקבל -אלוריל -כדורי ברזל -אבקה של אשלגן -ויטמין ד-זריקות של הימוגלובין-כדורי לחץ דם
בביקורים של רופא נפרולוג מבגש תוצאה של pth
1-מה המשמעות של pth
2-האס הגזמה ביצור הורמון בלוטת התריס מאפשר ליצור חומצה אורית ואוריאה
3-רוב זמן אני מרגיש קר והגוף שלי רועד דווקא אחרי יחסי המין האם זה יש לו קשר עם בלוטת תרי ס
3-יש הזעה מוגזמת בכפפות הידיים ורגלייים
יש להזכיר אני סובל מבצקת ברגליים ובידיים על רקע אי ספיקת כליות
תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
10:58 02.10.09
שלום
הורמון PTH הנו אחראי לויסות הסידן והוא עולה במצבים של אי ספיקת כליות.
TSH הנו הורמון המווסת את פעילות בלוטת תריס ואותו כדאי לבדוק לאור התלונות שלך של הזעה וכו. ממליצה שתבקש מרופא משפחה לבדוק TSH FT4
בברכה
 
סמדר
16:39 01.10.09
מפחיד אותי לחשוב שתרופות יכולות לגרום לי לסחיטת לבלב ואני רוצה למנוע את המצב
מה ניתן לעשות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:55 02.10.09
שלום
קיימות תרופות אשר פועלות במנגנונים שונים ובתחילת המחלה ניתן לבחור תרופות כגון METFORMIN וJANUVIA. טיפול באינסולין הוא תמיד נכון לאיזון סוכרת ונותן ללבלב "לנוח".
בסופו של דבר, נכון להיום סוכרת היא מחלה שמתקדמת , הווה אומר לצורך האיזון נדרשות יותר תרופות הפועלות במנגנונים שונים וגם טיפול באינסולין
בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  201  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה