בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
שלום דוקטור
לפני כיומיים בצעתי בדיקות דם נוספת בהמלצת רופאת המשפחה הממצאים מצביעים על :
4.20- 0.35 mIU/L <0.03 TSH

6.5 - 3.5 pmol/L 7.9 T3- FREE

20.0- 10.0 pmol/L 22.3 T4- FREE

40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab

35.00- 0.00 IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID

כמו כן בבדיקה הקודמת כלפני שבוע נמצא

4.20- 0.35 mIU/L 0.12 TSH

6.5- 3.5 pmol/L 5.9 T3- FREE

20.0- 10.0 pmol/L 18.8 T4- FREE

אשמח אם תעזרי לי להבין את פשר הממצאים .
בתודה מראש
עטר.


 
ד''ר זהר לנדאו  
23:21 17.06.09
שלום רב,
הבדיקות ששלחת מצביעות על יתר פעילות של בלוטת התריס (בהנחה שאתה לא מטופל באלטרוקסין).
יש לשקול טיפול לפי הבדיקה הגופנית, דופק, ל"ד ותלונות נלוות. לעיתים יש צורך בבירור נוסף כמו אולטרה סאונד ו/או מיפוי בלוטת התריס.
אנא פנה לרופא אנדוקרינולוג כדי להחליט על הדברים הללו.
בברכה,
שלום רב, השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני ממש מיואש ועצוב כ"כ ממצבי ואודה באם אקבל חוות דעת מקצועית למצבי.....לא מזמן קראתי מחקר בו גילו שאצל גברים אשר טופלו באסטרוגנים כתוצאה מסרטן הערמונית חלה ירידה של יותר מ 50% בקולטנים ל L.H לאחר חצי שנת טיפול - אני עצמי קיבלתי לפני כמה שנים טיפול אסטרוגני משולב עם עוד כמה הורמונים ע"י רופאת המשפחה שלי לאחר שחשבתי שאני טרנסג'נדר (כיום ברור לי שטעיתי מאוד) ולפי המצב שלי כיום נראה לי שיש לי פגיעה חלקית ב leydig cell ואני מסיק זאת מדלדול מסה, אוסטואופניה למרות שלילה של גורמי רקע, אבדן ליבידו ורמת LH גבוהה שנמשכה מספר חודשים לאחר תום הטיפולים (14) כיום הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה 16.7 nnmo/l או 5.5 ng/ml וחלק מהרופאים אומרים שזה בטווח הנורמה ולכן אין לי בעייה והם אינם יודעים להסביר את הדלדול עצם ומסת שריר לפני כשלושה חודשים קיבלתי זריקת אוביטרל שהעלתה לי את הטסטוסטרון ל כמעט 11 ng/ml ופרופסור סובול מסורוקה שהייתי אצלו אמר לי אתמול שזה מראה שאין לי נזק בלתי הפיך לאשכים (לא הבנתי אותו כ"כ) וכעת המליץ לי על שלושה חודשי טיפול בפרגניל 5000 IU A פעם בשבוע. היום קראתי שFSH מגדיל את הקולטנים ל LH a באשכים - האם דבר זה נכון והאם כדאי לי לשלב את זה עם הטיפול בפרגניל (שוב, לא למטרת פוריות אלא ל"החייאה" אפשרית של leydig cell מנוונים? מה דעתך הכללית על מצבי?

- IU/L 5.0 LH

- IU/L 5.1 FSH

1 375- 45 mU/L 153.2 PROLACTIN

37- 9.4 nmol/L 16.7 TESTOSTERONE- TOTAL

9.2- 2.0 nmol/L 6.2 ANDROSTENEDIONE

690- 138 nmol/L 494.0 CORTISOL-BLOOD

85- 11 23 SHBG

80- 28 73.57 FREE ANDROGEN INDEX


 
ציפי
09:42 16.06.09
לצוות הרפואי שלום!
במהלך העשור האחרון ערכי הסוכר שלי נעו סביב ה105-115{אני בת 44 ועם עודף משקל 10 ק"ג}
לאחרונה התחלתי ליטול אלטרוקסין 600 מ"ג לשבוע בגלל תפקוד ירוד של הבלוטה.
לאחרונה בדקתי ערכי סוכר והם 125-130 וכמובן מנסה לרדת במשקל,צועדת כל בוקר 40 דקות.
שאלתי י:האם ערכי הסוכר עלו בגלל האלטרוקסין ? {מלבד האלטרוקסין אני נוטלת 20 מ"ג אנלפריל,
ו20 מ"ג סימוביל}
האם יש דרך להוריד את ערכי הסוכר מלבד טיפול תרופאתי?
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:32 16.06.09
שלום רב,
אין קשר בין הטיפול באלטרוקסין ורמות הסוכר שאת מציינת.
תת תריסיות, טיפול באלטרוקסין ובעיות במשק הסוכרים הינם בעיות שכיחות ביותר.
ערכי סוכר בצום מעל 126 ביותר משתי בדיקות מעידות על סוכרת.
כמובן שיש מקום לשמירה על דיאטה, ירידה במשקל ופעילות גופנית, יחד עם זאת אני מציעה שתפני לרופא שלך כדי לשקול הצורך בטיפול תרופתי להורדת ערכי הסוכר.
בברכה,
 
ציפי
18:23 16.06.09
לד"ר שלום רב!
עד לפגישה אצל הרופא שלי ,אני אאמץ את דיאטת הלחם{של אולגה רז} אשר בעבר
הורידה לי את ערכי הסוכר,ערכי הסוכר שציינתי הם אומנם בצום בבוקר אך לא אחרי 12 שעות צום,
לעיתים אחרי 6-8 שעות ובבדיקה האחרונה A1C לפני חודשיים היתה 5.5 .
 
דניאל
14:56 15.06.09
שלום!
אני בשנות השלושים לחיי וסובלת בחודשים האחרונים באופן תמידי מכאבי ראש לאחרונה הופנתי מבי"ח לבצע בדיקת mri וקיבלתי היום את תוצאות הבדיקה ואודה לקבלת קצת מידע, בממצאים כתוב מוקד הפראנטנסי מימין בחלקו האחורי של הבלוטה בגודל 4 מ"מ חשוד למיקרואדנומה.
אודה לקבלת קצת הסבר
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:36 16.06.09
שלום רב,
הממצא שאת מתארת לרוב הינו ממצא מקרי, חסר משמעות מבחינה קלינית.
קרוב לודאי שזו אינה הסיבה לכאבי הראש.
כדאי לקחת בדיקה של מספר הורמונים (בלוטת התריס, הורמונים המופרשים מבלוטת יתרת המוח ומשפיעים על מערכת הרביה).
בברכה,
אסטמוס מעובה בעל מרקם מגורגר רוחב 0.7

אונה ימנית: מוגדלת בגודל 4.5*3.2*3 מרקמה בילתי אחיד,מגורגר.

עם מספר קשריות היפו והיפראקוגניו.חלקם מסויידות הגדולה בקוטר כ 1.2 ס"מ במעבר לאסטמוס.



אונה שמאלית: מוגדלת בגודל 4.5*3*3 מרקמה בילתי אחיד מגורגר עם מס קישריות בגדלים שונים בעל מרקם מעורב הגדולה בקוטר 1 ס"צ במעבר לאסטמוס.

ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת ג'וגלרית משני הצדדים.



אשמח לשמוע דעתך לתוצאות בדיקה זו.

 
ד''ר זהר לנדאו  
16:34 16.06.09
שלום רב,
בבדיקה שתיארת יש קשריות בבלוטת התריס.
לרב מדובר במצב הנקרא מחלת האשימוטו, בה יש ממצאים דומים.
נוהגים לבצע דיקור של הבלוטה כאשר יש קשריות הגדולות מ - 10 מ"מ.
עליך לפנות לאנדוקרינולוג כדי להחליט על המשך הטיפול והמעקב.
בברכה,
 
אורי
23:13 14.06.09

שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 25+4.
שבוע שעבר עשיתי העמסת סוכר 50 גר' ויצא לי גבולי- 141.6
הומלץ לי לעשות את ה100 גר' על מנת לשלול סכרת הריון.
חשוב לציין שאין סוכר בשתן ושבצום הסוכר שלי 80.

אני מאוד לא שלמה עם ביצוע הבדיקה וההתלבטות עצומה.
אני יודעת שזה מכה ללבלב לקבל כזו כמות של סוכר ושזה בעצמו עלול להוות טריגר להתפרצות סוכרת.

האם ברמת הסוכר הזו זה חובה לבצע את ה100 גר'?
מה הסיכוי שיש לי סוכרת הריונית עם תוצאה כזו?
אני בכל מקרה התחלתי ואמשיך להקפיד על תזונה נכונה בהתאם לסוכר..
מה דעתכם?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:42 15.06.09
שלום
כאשר בבדיקת סקר רמת סוכר מעל 140 אז מומלץ על ביצוע של העמסה מלאה של 3 שעות
הבדיקה אינה מכה של סוכר ללבלב. זה מקביל לאכילת פיתה שלמה אשר הנו דבר אשר מתבצע לא לעיתים נדירות.
יתכן ובדיקת העמסת סוכר תהיה תקינה במיוחד לאור ערכי סוכר בצום סביב 80.
בהצלחה,
שלום ד"ר

האם לנובונורם יש השפעה לא טובה על הלב ? (וזאת לא טעות כתיב, אני מתכוון ללב ולא ללבלב).
כמו כן, מלבד אירועי היפו והשמנה מהן עוד תופעות הלוואי של הכדור ?
תודה, רועי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:43 15.06.09
שלום
תופעות הלוואי שציינת הן תופעות הלוואי המוכרות של נובונורם: היפוגליקמיה ועליה קלה במשקל.
לא ידוע לי על בעיות לב עם נטילת התרופה.
בבכרה,
 
עטר
13:41 15.06.09
לרופאה שלום רב לפני מספר ימים שלחתי תוצאות בדיקת דם
TSH 0.12 FT3 5.9 FT4 18.8 נישלחתי לUS וניראה לי מפחיד
אונה ימנית בקוטר AP1.7 ס"מ לא הודגמו גושים או קישוריות נראה מעט היפואקוגני מהרגיל
אסטמוס אינו מעובה
אונה שמאלית בקוטר AP1.5 ס"מ נראה מעט היפואקוגנית מהרגיל ,הודגמה קישורית איזואקוגנית כ0.6 ס"מ
מאחורי אונה שמאלית הודגמה קישרית איזואקוגנית כ0.6 ס"מ,ללא זרימה בתוכה לאחר הפעלת דופלר.החשד לPTA. אין קישרי לימפה חשודים לאורך הצוואר משני הצדדים
לסיכום תמונה סונוגרפית יכולה להצאים לזפק דיפוזי

אבא מודאג של עטר, אם אפשר תשובה(כמובן שבמקביל נלך לרופאת המשפחה)
תודה

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:39 15.06.09
שלום
אין שום דבר נטריד בUS הנוכחי.
המצאות של קשרים בבלוטת תריס הנו דבר שכיח. לא מצויין מה גודל הקשריות מימין. משמאל קשריות קטנות מ-1 ס"מ אשר לרוב דורשות רק מעקב של US.
מאחר וקיימת גם "נטיה" לפעיות יתר (רמת TSH מדוכאת) ניתן לשקול גם ביצוע מיפוי.
צריך לבוא עם כל הנתונים ובדיקת TSH FT4 FT3 עדכניות לאנקודרינולוג ולדון איתו.
בברכה,
האם זה נכון שזה צילום לא כ"כ בריא, ואם אפשר לוותר אז עדיף?

האם בצילום כזה מגלים רככת?

יש בזה קרינה יותר מצילום רנטגן רגיל או פחות?

האם זה משנה איפה עושים את הצילום? יש הבדל בין המכונים בדיוק התוצאות?

תודה רבה !!
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:26 10.06.09
כמות הקרינה בבדיקת צפיפות עצם קטנה יחסית. 1/10 מצילום חזה.
שווה ערך לחשיפה יומית לקרינת רקע.
כמו כל צילום רצוי לבצע אותו אם קיים צורך בהתאם לגיל, גורמי סיכון וכו.
הצילום אינו מדוייק להבדיל בין רככת לאוסטאופורוזיס, בשני המקרים בדיקת צפיפות עצם תראה צפיפות עצם ירודה.
בברכה,
מחסור חמור בויטמין די הרבה שנים. גיל 25 .
אמרו לי לעשות צילום צפיפות עצם, ולוודא שאין שברים רככת וכו..

זה הגיוני? אם היה שברים ורככת הייתי אמור להרגיש את זה לא?

הרמה של הויטמין די 8 ng
שזה צריך להיות מעל 32

החסר כנראה מחוסר חשיפה מספקת לשמש

יש מה לעשות צילום לדעתך ? או שאין צורך? רככת ושברים אם קיימים ממחסור של ויטמין די אמורים להרגיש לא?

תודה רבה לך.
האם זה רק בצילום של צפיפות עצם ?
או משהו אחר?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:33 13.06.09
שלום רב,
בדיקת הבחירה הינה בדיקת צפיפות עצם.
בהצלחה,
מה צריך לעשות?
אפשר לסדר את זה?

אני מבין שאם הצפיפות עצם תהיה סבירה אז אין כל בעיה?
 
ד''ר זהר לנדאו  
14:15 14.06.09
שלום רב,
במידה וצפיפות העצם נמוכה ממליצים על טיפול לפי הגיל, המין, המחלות הנלוות, תרופות נוספות אותן נוטלים ולפי חומרת המצב.
ניתן להמליץ על התערבויות קלות כמו ויטמין D, חשיפה לשמש, דיאטה עשירה בסידן וכו'. כמו כן שוקלים טיפול תרופתי הורמונאלי או תרופות ממשפחת הביפוספונאטים.
תלוי במטופל.
בברכה,
 
צי
16:57 14.06.09
שהצפיפות עצם תהפוך מנמוכה לגבוהה?

בצילום של הצפיפות ניתן לדעת בוודאות אם יש אוסטיאומלציה רככת, או שהיה בעבר?

תודה רבה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:28 14.06.09
שלום רב,
אפשר לשפר את מדדי צפיפות העצם על ידי טיפול מתאים.
רככת הינה בעיה בעצם של ילדים, תוך כדי תהליך הגדילה.
צפיפות עצם ירודה במידה קלה נקראת אוסטיאומלציה ובעיה קשה יותר נקראת אוסטאופורוזיס.
כאשר המצב מאד לא טוב ניתן לראות זאת גם בצילום רנטגן. צילום רנטגן רגיל אינו בדיקת הבחירה כאשר רוצים להעריך בעיה זו.
בברכה,
צילום של מיפוי עצמות גם מספיק טוב בשביל למצוא בעיה?
 
שמואל
16:50 14.06.09
שלום דק אני בן 43 הברטי טיפול של רדיוכרוגיה ברוש הכב [מניגיומה] ולהחר אופנתי לבדיקת של בלוטת מגן אונה ימנין 9ממ וקשר נוסף 6ממ וקשר באיסטמוס לאחר מימצה זה אופנתי לניקור שאודגם אונה ימנית בהנחית סונר התקבל דם מעט מאוד קולואיד ומספר קבוצות של תאים פוליקולארים ל מה פרוש של הבדיקת צריך לקבל אזו תיפול או לחזור לרופה [אנדוקרינולגיה] או אין צורך יש לי לפמים קושי בליה תודה דק
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:25 14.06.09
שלום רב
נראה כי הבדיקה תקינה ואין מקום לדאגה.
בכל אופן, כדאי לחזור לאנדוקרינולוג שהפנה אותך כדי שיראה את התשובה באופן מסודר.
בברכה,
 
לינה
16:31 09.06.09
שלום רב
אני 5.5 חודשים אחרי לידה.
בבדיקת בלוטת התריס התוצאות להלן:
TSH | micIU/ml | (
0.35 *
5.48


Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | *
9.9 (



Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3.5 *




האם מדובר בהיפותאירודיזים?
אם כן היתכן כי המצב כתוצאה מלידה ויתכן כי יחלוף?

תודה
 
לינה
16:32 09.06.09
5.48 TSH
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:16 10.06.09
האם תוכלי לשלוח שוב את רמות TSH FT4 וFT3 תודה
 
לינה
01:40 13.06.09
TSH 5.48
FT4 9.9
FT3 4.6
תודה רבה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:19 10.06.09
שלום
TSH 5.48 מצביע על תת פעילות קלה של בלוטת תריס דבר אשר הנו שכיח יחסית לאחר לידה.
במידה ואינך בהריון או מתכננת הריון ניתן לחזור על הבדיקה בעוד חודש ואז להחליט אם צריך לטפל
בברכה,
 
לינה
11:36 14.06.09
תודה על התשובה.
האם יתכן כי הנקה (חלקית מאוד - פעם, פעמיים ביום) משפיעה גם על הרמות של הורמונים אלו?
מתוך ניסיונך, האם מצבים כאלה יכולים יכולים להסתדר מעצמם או שבהכרח תהיה לי
תת-פעילות כולל נטילת אלטרוקסין?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
14:20 14.06.09
שלום רב,
חוסר איזון של הורמוני בלוטת התריס שכיח מאד לאחר הריון ולידה.
בחלק גדול הדברים מסתדרים תוך מספר חודשים.
צריך לעקוב ולראות איך הדברים מתפתחים.
בברכה,
שלום
התחלתי להזריק אינסולין לנטוס לפני כחודש
משום שלא הייתי מאוזן עם כדורים
האם יש פעולות נוספות כגון שינוי בדיאטה או נטילת כדורים טבעיים כלשהם שעשויים לעזור לי בספיגת האינסולין וההתמודדות של הגוף עמו?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
14:18 14.06.09
שלום רב,
גם כאשר מטופלים באינסולין יש חשיבות רבה להתייחס למרכיבי הטיפול הנוספים בסוכרת:
שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית, דיאטה מתאימה.
לעיתים נוטלים טיפול תרופתי נוסף להורדת תנגודת לאינסולין כמו המטפורמין.
כמו כן יש לשים לב לשמירה על ערכי לחץ דם תקינים וערכי שומני דם תקינים.
כל אלו מסייעים לטיפול מיטבי בסוכרת.
בהצלחה,
 
רועי
16:40 13.06.09
שלום דר
כרגע אני מטופל ע"י ג'נוביה ומטפורמין אחד בערב.
לאחרונה ראיתי שבערבים הסוכר שלי היה 160-180 ולעיתים בבוקר קמתי עם סוכר של 130.
החלטתי על דעת עצמי לנסות לקחת 0.5 מ"ג נובורום עם ארוחה גדולה (בנוסף לג'נוביה ומטפורמין).
הנובונורם ממש עוזר ובמהלך היום הסוכר ירד ל 70 עד 90 (בד"כ היה 110-150 ) ובבוקר אני קם עם סוכר של לא יותר מ 110 (לעיתים אף 75-90).
השאלה שלי האם לנסות להגדיל את המינון של המטפורמין מפעם אחת ביום לפעמיים ואף 3 פעמים ביום ולוותר על הנובונורם או לקחת נובורום פה ושם עם הארוחות ?
הערה :הרופא שלי מקבל אחת לחצי שנה וקשה לי לחכות המון זמן אז לפעמים אני מחליט על הטיפול של עצמי...את הכדורים רושמת רופאת המשפחה ללא בעיה.
בן 40, T2DM, משקל תקין, ללא בעיות לב, ללא בעיות ליפידים, ללא לחץ דם, עושה ספורט, A1C אחרון היה 5.7 אבל היתה לי הרגשה שהוא יעלה אם אני לא אשנה את הטיפול (שכאמור היה גנוביה ומטפורמין אחד בערב).
תודה, רועי
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:31 13.06.09
שלום רב,
אנחנו משתדלים להמנע משימוש בשלש תרופות מבלי למצות כל אחת מהן עד הסוף. אתה יכול לנסות להעלות מינון המטפורמין - כלומר להוסיף כדור אחד בצהריים ואף לקחתת בסך הכל 3 כדורים ליום. במידה ואין שינוי בערכי הסוכר אתה יכול לקחת את הנובונורם, במיוחד בארוחות גדולות ועתירות פחמימות.
בברכה,
האם במידה ורמות FT4 תקינות אך FT3 נמוכות, (בנוכחות TSH גבולי להריון בסביבות ה4) כדאי לקחת ציטומל במקום אלטרוקסין?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
08:01 13.06.09
שלום רב,
הטיפול בציטומל שמור למצבים מיוחדים בהם יש בעיה בהפיכה של FT4 ל - FT3.
FT3 פעיל ברמת הרקמה והרמה אותה אנו מודדים בדם אינה משקפת את פעילותו הרקמתית.
אין צורך לטפל בציטומל במצב זה.
יש לנטר לפי ערכי ה - TSH.
בברכה,
 
לורה
20:20 12.06.09
שלום רציתי לדעת אם יש tsh מעל 15 האם זה מסוכן ומאיזה tsh צריך להתחיל לחשוש לפגיעה במערכות אחרות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:51 12.06.09
שלום רב,
רמת TSH גבוהה מעידה על תת פעילות של בלוטת התריס.
לעיתים יש תסמינים של תת הפעילות כמו: עצירות, עייפות, נשירת שיער.
עם מתן טיפול הדברים הפיכים.
בברכה,
שלום,
בהריון שבוע 5 (אחרי IVF), מטופלת ב50mgr L-troxin פעם ביומיים מזה ארבעה חודשים.
בבדיקות חוזרות מלפני חודש וחודשיים רמות TSH-0.35 ו1.23
מ3 בדיקות עוקבות בהריון: TSH-4.07, 4.69, 3.55
FT4 - 13.6 (גם קצת ירד)
וFT3 - 3.28 (מתחת לגבול התחתון של הנורמה שהוא 3.5)
האם יש מקום להעלות את מינון האלטרוקסין ל50mgr ביום?
אני מאוד מודאגת שמא הקפיצה בערכים של TSH והירידה בערכי ה-FT3 (אשר למיטב הבנתי הינו ההורמון הפעיל) יכלה לפגוע בהתפתחות העובר.
תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:15 12.06.09
שלום רב,
המעקב אחר תפקודי בלוטת התריס נעשה לפי רמות TSH. הרמות שאת מתארת אינן "קפיצה" ברמת ה - TSH אלא למעשה רמה מאד דומה.במהלך ההריון יש שינוי ברמת החלבונים הנשאים של הורמון בלוטת התריס ולכן החשוב ביותר הינו רמת ה - TSH.
התייעצי עם האנדוקרינולוג שלך לגבי עליה קלה ביותר במינון האלטרוקסין. לא נראה שיש צורך בכדור מידי יום.
בברכה,
תודה רבה על התשובה.
התכוונתי לקפיצה בערכים מלפני חודש לתחילת ההריון.
האם רמות הFT3 הנמוכות יכלו לפגוע בעובר עד כה (שבוע 5)?
תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:49 12.06.09
שלום רב,
לא נראה לי כי המצב מדאיג.
בברכה,
 
שלמה
17:01 11.06.09
האם מד סוכר רציף בדם של חברת מינמד אמין?
מיכון שצריך לעשות 3 פעמים בדיקה ביום ולכייל את התוצאה ממד הסוכר למשאבה
בבדיקה אחת יש כמעט דיוק בין הבדיקה במד הסוכר לבין הסנסור ובבדיקה שניה במהלך היום יש פער של יותר מ100 מ"ג ז"א במשאבה מראה התוצאה 102 מ"ג ובמד הסוכר 212 מ"ג
בכלל מה הפער הגבולי שצריך להיות בין מד הסוכר הרציף במשאבה למד הסוכר
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:25 12.06.09
שלום רב,
מד הסוכר בסך הכל אמין אולם לעיתים יש פער בין המדידות המתקבלות על ידי מד הסוכר ובין אלו המתקבלות במד הסוכר הרציף (סנסור).
החיישן הבודק את רמת הסוכר בסנסור מצוי בנוזל שבין התאים, לעומת בדיקת הסוכר במד הסוכר הנעשית מהדם. בעיקר יש פערים בשינוי חד ברמת הסוכר: כמו ירידה חדה, אחרי בולוס או פעילות גופנית וכן בעליה מהירה. במצבים כאלו יש להסתמך על מדידה במד סוכר רגיל.
בברכה,
 
אבי
09:38 12.06.09
אני מקבל לבמיר ללילה אבל לפנות בוקר הסוכר נמוך140 ובבוקר שלוש שעות אחרי זה עולה ל180 למה והאם לנטוס יפתור הבעיה
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:21 12.06.09
הלבמיר והלנטוס הינם תכשירי אינסולין "בזאליים", כלומר בסיסיים, ומחקים את הפרשת האינסולין הנמוכה יחסית הקיימת לאורך כל שעות היממה.
תכשירים אלו אינם נותנים מענה טוב לארוחות המכילות פחמימות.
קביעת המינון נעשית על ידי רמת הסוכר בבוקר בצום.
יתכן ועליך להוסיף לטיפול אינסולין קצר טווח או תרופה הגורמת להפרשת אינסולין (כמו הנובונורם) לארוחות.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך בעניין זה.
בברכה,
 
דנית
15:01 12.06.09
קבלתי סכרת ויתר לחץ דם בגלל שימוש של שנתים בפרדניזון.האם עכשיו שהפסיקו לי את התרופה יתכן והסכרת והלחץ דם יחלפו?מה ההשלכות של טיפול כול כך ארוך?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:16 12.06.09
שלום רב,
בהחלט תתכן הטבה ואף נסיגה מוחלטת של הסוכרת ולחץ הדם.
עליך לעקוב אחר הערכים ולראות איך הדברים מתפתחים.
בברכה,
 
לי
11:30 12.06.09
שלום,
הופנתי לבדיקת דם, בבדיקה התגלה TSH, 4.6.
אין במשפחתי בעיות בבלוטה, ועד כה הערכים שלי הו תקינים.
ביום שקיבלתי את התוצאה גיליתי שאני בהריון, שבוע 4.
רופאת המשפחה רשמה לי אלטרוקסין 50.
האם להתחיל ולנטול, או שאני יכולה לנסות טיפול ברפואה משלימה.
אני חוששת שעיכוב יגרום נזק לעובר, ומאידך האם זהו ערך המצריך התחלת טיפול תרופתי.
בנוסף אשמח לדעת כל כמה זמן רצוי להיות במעקב.
תודה רבה ושבת שלום,
גילי
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:18 12.06.09
שלום רב,
מדובר בערך מעט גבוה של ה - TSH. מאחר ובהריון יש חשיבות לאיזון מדוקדק יש מקום להתחיל טיפול.
אנא פני לאנדוקרינולוג להתאמת המינון.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  189  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה