בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
גיל
17:09 24.06.09
שלום רב
ברצוני לדעת מה הממצע של תוצאה - 7,2

בברכה - גיל
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:54 24.06.09
שלום רב,
רמת סוכר ממוצעת ב - HbA1c 7.2% הינה 180 מג' לדציליטר לערך.
יש במספר אתרים באינטרנט טבלות בהן אפשר לעשות את היחס בין ממוצע רמת הסוכר ו - hbA1c.
מדובר במספרים שנותים הערכה וסדר גודל.
בברכה,
 
שלמה
18:59 23.06.09
בבדיקת A1C האחרונה יצאה תוצאה מאד גבוהה, מעל 11.5.
בשיטוט באתרי האינטרט ראיתי באחד המאמרים שהבדיקה אמנם נערכת אחת לשלושה חדשים
אך התוצאה שיוצאת משקפת רק את החודש האחרון שלפני הבדיקה
השאלה האם זה נכון , ואם כן כן האם ניתן לחזור על הבדיקה שוב לאחר חודש.
השאלה השניה האם הבדיקה FRUCTOSAMINE שנערכת אחת לשבועיים היא גם בדיקה A1C
ואיך בודקים את התוצאה שיוצאת.
אודה לתשובתכם
 
ד''ר זהר לנדאו  
17:50 24.06.09
שלום רב,
רמת ה - HbA1c משקפת את ערכי הסוכר ב - 3 חודשים טרם הבדיקה.
יש משקל גדול יותר (בערך 50%) לחודש שלפני הבדיקה ופחות ככל שהזמן לפני הבדיקה ארוך יותר.
אפשר לחזור אחרי חודש, אבל צריך להזהר לא לעשות שינויים גדולים בטיפול על סמך הבדיקה מאחר והשיוני ב - HbA1c אינו נותן מספיק מידע על התקופה האחרונה.
הפרוקטוזאמין משקף כחודש טרם הבדיקה. ניתן לעשות את הבדיקה על ידי דם ורידי בקופות החולים.
בדיקת הפרוקטוזאמין פחות מהימנה מבדיקת HbA1c.
בברכה,
 
אבו מדיעם עיד
07:55 23.06.09
בוקר טוב הייתי משתמש לפני יומיים באינסולין המולוג מיקם 25 וזה לא עוזר לי ורופא הסכרת החליף לי לאינסולין נובוראביד רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל ביניהם אני גם מזריק לנטוס בלילה 45 יחידות וגם נוטל מיטפורמין אחרי כל ארוחה ותודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
05:41 24.06.09
שלום
הומלוג מיקס מכיל שני סוגי אינסולין: בעל טווח פעולה קצר ובינוני.
NOVAPID הוא בעצם דומה למרכיב המהיר של הומלוג מיקס אך במקרה של הומלוג מיקס: מדובר בHUMALOG
אני לא בטוחה אם מדובר ביעילות שונה אלא יתכן במינון וצורת מתן שונה
בכל מקרה שילוב של LANTUS NOVORAPID ומטפורמין הנו שילוב מוצלח ומאפשר גמישות בטיפול ובאורך החיים
בהצלחה
 
אסתר
09:29 22.06.09
שלום
האם ייתכן כי רמת הסוכר בגוף מאוזנת ואילו ה A1C גבוה מדי?מה עושים במקרים כאלו?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:13 22.06.09
שלום רב,
יתכן מצב בו רמת ה - HbA1c גבוהה ובדיקות הסוכר תקינות.
הדבר קורה מאחר ואנחנו בודקים רמת סוכר בנקודות שונות לאורך היממה. לעיתים בין בדיקה לבדיקה יתכנו רמות גבוהות, אשר אינן באות לידי ביטוי במדידות בודדות.
קרוב לודאי שבמשך היום יש לך רמות גבוהות של סוכר שאינך "תופסת" אותן במדידה.
במצבים כאלו כדאי לבדוק יותר פעמים. אם הפער אינו מוסבר אפשר להתחבר לסנסור, הדוגם רמת הסוכר כל מספר דקות.
בברכה,
 
יפית
16:26 22.06.09
שלום רב.
אני בת 47 ובבירור של היפרתיארואיד.רציתי לשאול אם יש מצב שכאב ראש בלילה הוא אחד מתופעות ההיפר?אני ידועה כסובלת ממיגרנות קשות.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:07 22.06.09
שלום רב,
יתכן כאב ראש ביתר תריסיות. יכול לנבוע מערכי לחץ דם גבוהים, דופק גבוה והזעה שהם סימנים שכיחים ליתר תריסיות.
כמו כן לעיתים קרובות ביתר תריסיות יש עצבנות, שגם היא יכולה לתרום לכאב ראש.
בברכה,
 
דני
18:19 22.06.09
אני גבר בן 30. בשנה האחרונה חווה ירידה בחשק המיני ובאנרגיה באופן כללי, כולל ירידה במצב הרוח.
בבדיקה אצל אנדוקרינולוג נתקבלו הממצאים הבאים:
Prolactine | 117 | mIU/l |
| LH - Luteinizing Hormone | 2.7 | IU/l |
| FSH | 2 | IU/l |
| Testosterone total Ichil | 3.46 | ng/ml |
| Testosterone Bioavailable | 1.29 | ng/ml |

נאמר לי ע"י הרופא שלמרות הרמה המעט נמוכה של טסטוסטרון כללי, מה שקובע היא רמת הטסטוסטרון ה bioavailable ולכן אין בעיה הורמונלית. השאלה שלי היא מה יכול לגרום לרמה כ"כ נמוכה של טסטוסטרון כללי בגבר צעיר? אני סובל מווריקוצלה בדרגה גבוהה אשר טרם טופלה, האם יש קשר בין הדברים? האם מתח וחרדה יכולים לגרום לירידה כה דרמטית?

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:05 22.06.09
שלום רב,
הבדיקות שאתה מציין נראות תקינות.
אין קשר בין וריקוצלה ורמת טסטוסטרון, אך כדאי לטפל בבעיה זו.
מתח וחרדה הם הגורמים השכיחים ביותר לירידה בחשק המיני ובתחושת החיוניות.
בברכה,
 
שלומית
11:01 22.06.09
שלום,
אני מטופלת באלטרוקסין כבר מספר שנים. ילדתי לפני חצי שנה וכעת אני לוקחת מינון של 100ממ"ג ליום. עשיתי כעת בדיקה של תפקודי הבלוטה עקב ירידה מסוימת במשקל. הערכים שהתקבלו:
TSH - 0.79
T4 - 16.6
T3 - 3.5
האם הערכים תקינים או שיש צורך להקטין את מינון הכדורים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:03 22.06.09
שלום רב,
הערכים נראים תקינים.
כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כחודש.
בבררכה,
 
אסתר
21:40 16.06.09
אשמח להבהרה
האם יחידת לנטוס "חזקה" כמו יחידת לבמיר?
האם זה משפיע על סוג הטיפול המותאם לחולה או על מספר ההזרקות היומיות?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:06 16.06.09
שלום
באופן עקרוני יחידת אינסולין אמורה להוריד סוכר באותה מידה. מאחר וLANTUS וLEVEMIR הנם סוגי אינסולין ארוכי טווח וכדי שיהיה שחרור איטי של אינסולין המולקולות של האינסולין בנויות אחרת.
אמנם במעבר בין LANTUS לLEVEMIR משתמשים בהעברה: 1:1 מחקרים הראו שנדרשות כמויות גגדולות יותר של LEVEMIR להגיע לאותו איזון לעומת LANTUS.
בברכה,
 
אסתר
21:49 17.06.09
שצריך להזריק יותר לבמיר מלנטוס כדי להתאזן?
האם בגלל זה הלנטוס מוזרק רק פעם ביום והלבמיר בד"כ מוזרק פעמיים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:23 17.06.09
שלום רב,
בדרך כלל לנטוס ניתן לתת פעם ביום. יש מטופלים אשר נזקקים לשתי זריקות של לבמיר, אך יש צורך לפצל רק לאחר שמנסים להעלות את המינון עד שמגיעים לערכי סוכר תקינים בצום.
נקודה נוספת - אין חשיבות למספר היחידות הנדרשות, הדבר החשוב הוא מידת האיזון המושג.
בברכה,
אם עולים במינון של הלבמיר בהדרגתיות עד להשגת איזון אז למה יש צורך בכל זאת לפצל את ההזרקה ואי אפשר להזריק רק פעם אחת ביום כמו עם הלנטוס?
שוב תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:17 21.06.09
שלום רב,
בחלק מהמטופלים יש צורך לפצל את הלבמיר לשתי זריקות מאחר והשפעתו פגה ואינה נמשכת 24 שעות. אצל רב המטופלים ניתן לתת לנטוס פעם אחת ביום.
צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
בברכה,
 
אסתר
09:52 22.06.09
 
חן וייסמן
08:10 21.06.09
אני בת 33. הומלץ לי לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה בשל ממצא אבני כיס מרה באולטרסאונד. האולטרסאונד בוצע בשל כאבים חדים ברום הבטן אותם אני חשה לאחרונה. במקביל, לפני כחצי שנה היה לי סוכר 110 שירד ל-96 בעקבות דיאטה.
שאלתי- האם להוצאת כיס מרה יכולה להיות השפעה לרעה על התפתחות סכרת?
כלומר, האם אנשים ללא כיס מרה נוטים לפתח סכרת ברמה מוגברת לעומת אנשים ללא כיס מרה?
בברכה, חן
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:20 21.06.09
שלום רב,
להוצאת כיס מרה לא צריכה להיות השפעה לא טובה על ערכי הסוכר.
שני המצבים, כלומר סוכרת ואבנים בכיס מרה שכיחים יותר באנשים עם עודף משקל.
בברכה,
לאחר חודש מאז גילוי הסכרת וטיפול בגלוקומין 2 כדורים ביום הפנה אותי הרופא לבדיקת דם נוספת של גלוקוז ושומנים (בבדיקה בה התגלהת הסכרת גלוקוז 360) היתה אחרי צום של 8.5 שעות ולא 12 אז הוא רצה לעשות שוב.
מכל מקום בדיוק בזמן שלקחו לי דם ביצעתי בדיקה עם מד הסוכר שלי והתוצאה היתה 140 תוצאת המעבדה שקיבלתי היתה 104 - כיצד מוסבר פער זה?
תודה מראש
שי
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:15 21.06.09
שלום רב,
יש טווח של טעות של 15% לערך בבדיקת רמת הסוכר בגלוקומטר.
כלומר כאשר בגלוקומטר מופיע מספר אזי הערך האמיתי פלוס מינוס 15%.
הפער שאתה מתאר סביר למדי.
דבר נוסף: במבחנה עומדת רמת הסוכר יורדת, יעתכן והמבחנה אשר נשלחה למעבדה "עמדה" זמן מה.
בכל אופן, לפעמים יש פער יותר גדול ואף פער בין בדיקה לבדיקה במרווח זמן מאד קצר - יתכנו בעיות טכניות עם הבדיקה, למשל: ידיים לא נקיות, שימוש בקוד שגוי ועוד.
לכן צריך תמיד להתייחס לבדיקה ביחס למצב בו נמצאים ולשקול אם היא תואמת למצב.
בברכה,
 
ליטל
13:14 20.06.09
שלום!
בת 52- ברקע יתר לחץ דם מטופלת בנורמלול. בבדיקת דם אקראית נמצא סידן גבוה- 10.8 . אין סיפור של אבני כיליה בעבר. סידן בשתן- 210 מיליגרם/ 24 שעות. PTH – 112 .צפיפות עצם- אוסטיאופתיה מתקדמת. במעקב שנעשה ערכי הקלציום עלו ל- 11.2 . MIBI- תקין. בדיקה ללא גושים בצואר. הערכת הרופא- היפרפרתירואידיזם ראשוני עד סימפטומטי. הופניתי לניתוח.
שאלותי הן:
1. האם ניתוח כירורגי מחויב המציאות?
2 האם קימים ניתוחים שאינם פולשניים למצב זה?

אודה על תשובות מפורטות - ליטל
 
ליטל
18:35 21.06.09
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:11 21.06.09
שלום רב,
נראה כי במצב זה יש צורך בניתוח כדי למנוע המשך נזק לעצם.
מדובר בניתוח באיזור הצוואר, דרך חתך מהעור.
כדאי להתייעץ עם כירורג לגבי השיטה של הניתוח.
בברכה,
 
הוניג ליאור
23:38 19.06.09
לפני כחודש התחילה לי מחלת cmv והיה לי שבועים וחצי חום לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם לנוגדנים לבלוטת התריס והתוצאה יתר פעילות של הבלוטה נשלחתי למיפוי . האם יש קשר בין cmv לבין יתר פעילות של הבלוטה עקב דלקת או שפעילות היתר היא מקרית עלי לציין שאין לי כאבים באזור הצואר ושקיעת הדם יצאה נורמלית בשלב זה עד לתוצאת המיפוי כהבחנה סופית אני נוטל 3 גרם אספרין ביום כטיפול לדלקת תודה על התיחסותך
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
01:48 20.06.09
שלום
בהחלט יתכן שלאחר דלקת וירלית תהיה דלקת של בלוטת תריס אם כי לאו דוקא CMV קשור לכך.
אני מבינה שהנוגדנים ותפקודי בלוטת תריס גבוהים (שניהם). עליה של נוגדנים לבלוטת תריס עם תפקודי בלוטת תריס תקינים (הווה אומר TSH FT4 FT3 תקינים) אינה דורשת המשך בירור. במידה ואכן קיימת פעילות יתר של בלוטת תריס אז המיפוי יכוון את הטיפול. חשוב לעשות בדיקת דם לתפקודי בלוטת תריס בסמוך למיפוי (יומיים שלושה לפני עד אחרי המיפוי).
מאחר ואין לך סימפטומים לא חובה לדעתי לקחת אספירין, אלא הייתי מחכה עד תוצאת המיפוי ובדיקת דם חוזרת.
בברכה
גם יש לי CPK גבוהה 350 . אני מבין שזה יכול להיגרם מתת פעילות של בלוטת התריס. האם כשזה נהיה מאוזן הCPK צריך לחזור לטווח הנורמה או שזה אף פעם לא ישתנה, אפילו אחרי שאני מאוזן?

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
13:32 19.06.09
שלום
לגבי הCPK במידה ואתה מאוזן (הווה אומר TSH תקין) כבר לא צריכה להיות עליה ברמת CPK.
האם אתה נוטל תרופה להורדת כולסטרול? תרופות אלו יכולות לגרום לעליה בCPK
בנוסף כדאי לבדוק בדיקות קודמות: האם תמיד CPK היה גבוה או מדובר בבדיקה בודדת כי אז יתכן עקב פעילות גופנית.
לגבי העייפות. צריך לחפש סיבות נוספות
בברכה,
אני בת 29 וסובלת מאקנה מאז גיל 14. טופלתי בכל סוגי הטיפול, רואקוטן, אנטיביוטיקה גלולות וכו'. הרואקוטן עזר לזמן מה אך העדפתי להפסיק לקחת את הגלולות והאקנה חזר, גם אנטיביוטיקה לא עוזרת או כל סוג של טיפול
עשיתי בדיקת שחלות פוליציסטיות ונאמר לי שאין בעיה מיוחדת למרות שזה קיים במשפחתי. (הרופא מצא 9 זקיקים, האם זהו מספר נמוך?)
ביצעתי בדיקת איזון הורמונלי ביום החמישי למחזור ויצא שרמת האסטרוגן היא 111 והפרוגסטרון 3.7
לפי מה שהצלחתי להבין לא מדובר במצב מאוזן
האם לדעתך זה מה גורם לאקנה? והאם יש לכך פתרון חוץ מגלולות?
אשמח מאוד לתגובתך
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
13:30 19.06.09
שלום
מחזור שהוא סדיר הוא די עדות לסביבה הורמונלית תקינה.
בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון נראות תקינות. מה הנורמה של PROGESTERONE לשלב הפוליקולרי לפי המעבדה בה עשיתי בדיקות?
הבדיקה החשובה לגבי ACNE ושיעור יתר היא רמת TESTOSTERONE ולא ציינת אם זה היה תקין או לא.
בברכה,
 
אהרון
18:17 18.06.09
וגם ה SHBG שלי מאוד נמוך האם זה אומר משהו על העייפות שלי? והאם זה קשור לתת פעילות הבלוטה? תודה אהרון
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:58 18.06.09
שלום רב,
בתת פעילות של בלוטת התריס אכן יכול להיות CPK גבוה. CPK הינו אנזים במצוי בשרירים.
CPK גבוה במצבים נוספים כמו גם לאחר פעילות גופנית מכל סוג שהוא. כמובן שיש סיבות נוספות ל - CPK גבוה, כמו למשל שימוש בתרופות להורדת כלוסטרול (סימוביל, למשל).
במידה וערכי הורמוני בלוטת התריס שלך תקינים, כנראה שהסיבה ל - CPK הגבוה אחרת. במצב כזה יש צורך בבדיקה גופנית, לבדוק איתך מה התרופות שאתה נוטל ולקחת עוד בדיקות דם.
לגבי ה-SHBG: מדובר בחלבון הנשא של הורמוני המין. ההורמונים הפעילים הם אלו הבאים בצורתם החופשית (כמו free testosterone), חשוב לראות את רמת הטסטסטרון החופשית כדי להבין אם יש בעיה בציר הורמונאלי זה..
בברכה,
 
אהרון
18:15 18.06.09
שלום,
הנני בוסל כמה שנים מעייפות בלתי נסבלת.עשו לי בדיקת דם לבלוטת התרים ואכן הוא היה נמוך. לאור זאת קיבלתי טיפול באלטרוקסין (50 מ"ג ביום). הT3 וה TSH עכשיו תקינים אבל העייפות הקיצונית עדיין נמשכת לאחר כמה שנים של טיפול באלטרוקסין.

 
לי
15:03 17.06.09
שלום רב,
לפניי כמה ימים כתבתי בפורום על כך שאני בשבוע הרביעי ותוצאת ה TSH 4.6 ו T4 13.5. ההמלצה הייתה להתחיל ישר בטיפול, ורופאת המשפחה רשמה לי 50 מ"ג אלטרוקסין *7 ימים.
התחלתי לנטול את התרופה בשבת וביום שלישי ערכו לי בדיקה נוספת ויותר מפורטת ואלו תוצאותיה:
3.04 TSH

4.6 T3- FREE

16.6 T4- FREE

7.91 THYROGLOBULIN

<20 THYROGLOBULIN Ab

<10 ANTI THYROID PEROXID
שאלתי היא, ראשית אם אפשר לייחס את השינוי לכדור בזמן כה קצר (4 ימים) וכן האם עליי להעלות את המינון כבר כדי להיות מתחת ל 2.5.
שנית, אני ביקשתי הפניה דחופה לאנדורקאינולוג והתור היחיד שהיה הוא לעוד שבוע, האם אני יכולה להמתין (ב20 לחודש אני אהיה בשבוע חמישי).

תודה רבה.

 
ד''ר זהר לנדאו  
23:26 17.06.09
שלום רב,
עדיין אין צורך לשנות את המינון. יש לחכות לבדיקה נוספת בעוד כ - 10 ימים ואז לשקול את ההמשך.
בכל אופן, מדובר בבעיה קלה מאד, כך שקרוב לודאי שאין בעיה לחכות לביקור לעוד ימים מספר.
בברכה,
שלום דוקטור
לפני כיומיים בצעתי בדיקות דם נוספת בהמלצת רופאת המשפחה הממצאים מצביעים על :
4.20- 0.35 mIU/L <0.03 TSH

6.5 - 3.5 pmol/L 7.9 T3- FREE

20.0- 10.0 pmol/L 22.3 T4- FREE

40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab

35.00- 0.00 IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID

כמו כן בבדיקה הקודמת כלפני שבוע נמצא

4.20- 0.35 mIU/L 0.12 TSH

6.5- 3.5 pmol/L 5.9 T3- FREE

20.0- 10.0 pmol/L 18.8 T4- FREE

אשמח אם תעזרי לי להבין את פשר הממצאים .
בתודה מראש
עטר.


 
ד''ר זהר לנדאו  
23:21 17.06.09
שלום רב,
הבדיקות ששלחת מצביעות על יתר פעילות של בלוטת התריס (בהנחה שאתה לא מטופל באלטרוקסין).
יש לשקול טיפול לפי הבדיקה הגופנית, דופק, ל"ד ותלונות נלוות. לעיתים יש צורך בבירור נוסף כמו אולטרה סאונד ו/או מיפוי בלוטת התריס.
אנא פנה לרופא אנדוקרינולוג כדי להחליט על הדברים הללו.
בברכה,
 
ציפי
09:42 16.06.09
לצוות הרפואי שלום!
במהלך העשור האחרון ערכי הסוכר שלי נעו סביב ה105-115{אני בת 44 ועם עודף משקל 10 ק"ג}
לאחרונה התחלתי ליטול אלטרוקסין 600 מ"ג לשבוע בגלל תפקוד ירוד של הבלוטה.
לאחרונה בדקתי ערכי סוכר והם 125-130 וכמובן מנסה לרדת במשקל,צועדת כל בוקר 40 דקות.
שאלתי י:האם ערכי הסוכר עלו בגלל האלטרוקסין ? {מלבד האלטרוקסין אני נוטלת 20 מ"ג אנלפריל,
ו20 מ"ג סימוביל}
האם יש דרך להוריד את ערכי הסוכר מלבד טיפול תרופאתי?
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:32 16.06.09
שלום רב,
אין קשר בין הטיפול באלטרוקסין ורמות הסוכר שאת מציינת.
תת תריסיות, טיפול באלטרוקסין ובעיות במשק הסוכרים הינם בעיות שכיחות ביותר.
ערכי סוכר בצום מעל 126 ביותר משתי בדיקות מעידות על סוכרת.
כמובן שיש מקום לשמירה על דיאטה, ירידה במשקל ופעילות גופנית, יחד עם זאת אני מציעה שתפני לרופא שלך כדי לשקול הצורך בטיפול תרופתי להורדת ערכי הסוכר.
בברכה,
 
ציפי
18:23 16.06.09
לד"ר שלום רב!
עד לפגישה אצל הרופא שלי ,אני אאמץ את דיאטת הלחם{של אולגה רז} אשר בעבר
הורידה לי את ערכי הסוכר,ערכי הסוכר שציינתי הם אומנם בצום בבוקר אך לא אחרי 12 שעות צום,
לעיתים אחרי 6-8 שעות ובבדיקה האחרונה A1C לפני חודשיים היתה 5.5 .
שלום רב, השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני ממש מיואש ועצוב כ"כ ממצבי ואודה באם אקבל חוות דעת מקצועית למצבי.....לא מזמן קראתי מחקר בו גילו שאצל גברים אשר טופלו באסטרוגנים כתוצאה מסרטן הערמונית חלה ירידה של יותר מ 50% בקולטנים ל L.H לאחר חצי שנת טיפול - אני עצמי קיבלתי לפני כמה שנים טיפול אסטרוגני משולב עם עוד כמה הורמונים ע"י רופאת המשפחה שלי לאחר שחשבתי שאני טרנסג'נדר (כיום ברור לי שטעיתי מאוד) ולפי המצב שלי כיום נראה לי שיש לי פגיעה חלקית ב leydig cell ואני מסיק זאת מדלדול מסה, אוסטואופניה למרות שלילה של גורמי רקע, אבדן ליבידו ורמת LH גבוהה שנמשכה מספר חודשים לאחר תום הטיפולים (14) כיום הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה 16.7 nnmo/l או 5.5 ng/ml וחלק מהרופאים אומרים שזה בטווח הנורמה ולכן אין לי בעייה והם אינם יודעים להסביר את הדלדול עצם ומסת שריר לפני כשלושה חודשים קיבלתי זריקת אוביטרל שהעלתה לי את הטסטוסטרון ל כמעט 11 ng/ml ופרופסור סובול מסורוקה שהייתי אצלו אמר לי אתמול שזה מראה שאין לי נזק בלתי הפיך לאשכים (לא הבנתי אותו כ"כ) וכעת המליץ לי על שלושה חודשי טיפול בפרגניל 5000 IU A פעם בשבוע. היום קראתי שFSH מגדיל את הקולטנים ל LH a באשכים - האם דבר זה נכון והאם כדאי לי לשלב את זה עם הטיפול בפרגניל (שוב, לא למטרת פוריות אלא ל"החייאה" אפשרית של leydig cell מנוונים? מה דעתך הכללית על מצבי?

- IU/L 5.0 LH

- IU/L 5.1 FSH

1 375- 45 mU/L 153.2 PROLACTIN

37- 9.4 nmol/L 16.7 TESTOSTERONE- TOTAL

9.2- 2.0 nmol/L 6.2 ANDROSTENEDIONE

690- 138 nmol/L 494.0 CORTISOL-BLOOD

85- 11 23 SHBG

80- 28 73.57 FREE ANDROGEN INDEX


+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  189  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה