בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
שלום,
יש לי תת-פעילות בבלוטת התריס, ולכן אני לוקחת אלטרוקסין מדי יום, ומצבי מאוזן.

לאחרונה התחלתי טיפול נגד זיהום בנרתיק, ע"י שימוש בנר פולידין (פובידון-יוד 5%) פעם ביום. בהוראות כתוב שיש להתייעץ לפני טיפול אם יש בעיות תפקוד בבלוטת התריס.

מה הבעיות שעלולות להיגרם עקב אינטראקציה בין יוד לתת-פעילות בלוטת התריס?
הטיפול נדרש לשבוע, מתוכם עברתי יומיים. האם ניתן להמשיך בטיפול או שצריך להפסיק?

תודה מראש,
נועה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
11:18 28.11.09
שלום
תכולת היוד בנר עלול להחמיר תת פעילות בלוטת תריס.
השאלה אם את נוטלת מינון קטן (50 מיקרוגרם ליום) או כבר מינון מלא של ELTROXIN 100-150 מיקרוגרם ליום כי אז כבר לא משנה תכולת היוד מאחר ואת מקבלת את מלוא כמות של הורמון שאת צריכה.
ממליצה לחוזר על TSH חודש לאחר הטיפול או במידה ואפשר להשתמש בטיפול אחר.
בברכה
ד.נ.
בעניין הבהרתך לשאלה בנושא המוגלובין מסוכרר, על אף שהבהרת שבדיקת A1C לא משמשת לאבחון סכרת, וזאת הבינותי, שאלתי הנלווית לא נענתה: מאחר שאני עברתי בדיקת A1C משום שהייתה לי פעם תוצאה גבולית לגלוקוז בצום - 100 (!), ולאור העובדה שהתקבלה בבדיקה זו תוצאה גבולית - 6.1, כאשר כל הבדיקות הנוספות של גלוקוז בצום היו תקינות - 90-85, ביקשתי עכשיו לדעת האם נכון יותר להתייחס במקרה זה לכל הבדיקות הנוספות, כאמור, של גלוקוז בצום (המצביעות על מצב תקין), או על בדיקת A1C הנ"ל (המצביעה על מצב בעייתי. אבקש התייחסותך לשאלה זו. אגב, אעיר שכל שאר בדיקות הדם שלי תקינות, ושאני בן 72. תודה. רונן
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:35 26.11.09
שלום רב,
לצורך אבחנה של סוכרת מסתמכים על רמת סוכר בצום (תקין אצלך) או ערכי סוכר גבוהים בהעמסת סוכר או סימני סוכרת כמו שתיה מרובה, השתנה מרובה וירידה במשקל עם ערך סוכר מעל 200.
במקרה שלך יש לבצע העמסת סוכר. מטרת הבדיקה היא לראות את ערכי הסוכר לאחר מתן 75 גרם גלוקוז.
בברכה,
שלום רב,
אני בת 33. לפני כעשרה ימים התברר שיש לי פעילות יתר בבלוטת התריס. כמו כן, המחזור שלי מאחר מזה שבועיים (מאוד חריג, כבר עשרים שנה כמו אורלוגין). - ואין סיכוי להריון!
בהמלצת רופא המשפחה עשיתי בדיקות הורמונאליות והתוצאות כדלקמן:
e2- 438
prog. - 1.4
FSH- 37
LH- 63.5
prolactin- 245.8
האם אפשר להסיק דבר מה מהנתונים הללו? והאם יש קשר בדוק בין איחור המחזור לבין פעילות יתר של בלוטת התריס? והאם יש קשר לבלוטת יתרת המח?

תודה רבה,
מיט הדואגת
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:56 25.11.09
שלום
הפרעות במחזור יכולות להגרם מפעילות יתר של בלוטת תריס.
הבדיקות דם שלך אינן חד משמעיות . יתכן ונלקחו סביב הביוץ ובמידה ואין מחזור יהיה מקום לחזור על בדיקות אלו.
בברכה
 
אריק
16:13 24.11.09
בתי בת 10 סוכרתית (טייפ 1) אובחנה עם סוכרת בגיל 3 כרגע מאוזנת עם לנטוס וגם קצר אפידרה, הבת הקטנה יותר בת 7 לא סוכרתית טפו טפו אבל מה הסיכוי שהיא תפתח בגיל מאוחר יותר סוכרת?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:31 24.11.09
שלום רב,
לאחים של ילדים עם סוכרת נעורים יש סיכון מעט גבוה מבאוכלוסיה הכללית ללקות בסוכרת נעורים.
נחזיק אצבעות...
בברכה,
 
גיל מכפר סבא
19:49 20.11.09
שלום אני גבר בן 43 בסך הכל בריאות תקינה

בבדיקת US צוואר ( עקב בלוטות לימפה קצת נפוחות שהסתדרו מאז) היה לי
בפברואר השנה מספר קשריות היפואקואיות בבלוטת המגן בשני הצדדים בגודל 0.4 סמ
בבדיקה חוזרת ביולי הן היו בגודל 0.5 סמ.
הבנתי שזה יכול להיות סרטני ובגבר הסיכון מוגבר.
אני מבצע ביום ראשון שוב US ובמתח נפשי גבוה.
רציתי לשאול
1. האם במידה וזה סרטני זה אמור לגדול בקצב מסוים ויותר? זאת אומרת אם למשל אחרי 10 חודשים זה גדל רק ב 0.2 סמ נניח, האם זה שולל רוב הסיכוי סרטן? איזה קצב גדילה מינימלי יתאים לסרטן בלוטת המגן בשנה?
2. האם יש איזה שהוא דבר שאפשר לעשות כדי להקטין את הסיכון שזה יתפתח לסרטני? תזונה?

תודה רבה!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:56 20.11.09
שלום רב,
הקשריות שאת המתאר קטנות ביותר. נראה כי בשלב זה יש צורך במעקב בלבד.
איני מכירה צעדים היכולים להפחית סיכוי לסרטן. בכל אופן זה לא נראה כי זה המצב.
בברכה,
 
גיל מכפר סבא
21:30 20.11.09
תודה על תשובתך
יש איזה שהוא קצב מינימלי של גדילת קשרית במידה ומדובר בסרטן?
נניח 0.5 סמ לשנה? וכו'...
תודה רבה שוב..
 
גיל מכפר סבא
21:30 20.11.09
תודה על תשובתך
יש איזה שהוא קצב מינימלי של גדילת קשרית במידה ומדובר בסרטן?
נניח 0.5 סמ לשנה? וכו'...
תודה רבה שוב..
 
ד''ר זהר לנדאו  
13:55 24.11.09
שלום רב,
אין מספרים מדוייקים.
רוצים לראות שאין גדילה ניכרת בגודל הקשריות.
בברכה,
שלום רב!

אני בת 22 ובריאה בדר"כ.

בזמן האחרון גברה אצלי תחושה מתמדת של צמא אשר אני מצליחה להרוות רק ע"י שתיית מיץ תפוזים/קולה (משקאות ממותקים).
בנוסף קיימת אצלי תחושת עייפות מתמדת, המלווה לעיתים בפיקים של זמן שאיני מצליחה להתרכז מרוב עייפות - זאת ללא קשר למספר השעות שאני ישנה בלילה.

אני מקפידה על שתייה בכל יום של כמה שנדרש (ולעיתים אף יותר), וכן אני סטודנטית המשלבת לימודים עם עבודה מלחיצה.

עד כמה שהבנתי, סימנים של תחושות צמא ועייפות יכולים להעיד על בעיית סוכר. מדיקת גלוקוז אחרונה שנעשתה לי הייתה בשנת 2005 אז הערך היה 104.אך ממאמרים שקראתי נראה כי אני צעירה מדי בשביל אפשרות להיפרצות הסכרת.

לציין כי גובהי הינו כ-1.60 ומשקלי 53 ק"ג. אינני בעלת עודף משקל (בדיקת BMI אחרונה שעשיתי הצביעה על 19).

שאלתי היא האם כדאי לי לבקש מרופא המשפחה להיבדק לצורך הזמת החשש מסכרת,במידה וכן אילו בדיקות?
האם ישנן בעיות בריאותיות אחרות עליהם סימנים אלה יכולים להעיד?


תודה רבה, מור.
 
ד''ר זהר לנדאו  
13:54 24.11.09
מור שלום,
בהחלט כדאי שתעשי מספר בדיקות. הן רמת סוכר, רמת ברזל וויטמינים וכן תפקודי בלוטת התריס וספירת דם.
פני לרופא שלך בעניין.
בהצלחה,
סליחה -היתה לי טעות כתיב .המדענים ולא המדהנים כמו שכתבתי בטעות
ד.נ.
בתשובתך מ-20.11 בנדון, לא ברורות 3 נקודות חשובות:
א. מה זה "אחון סכרת"? נראה לי שיש טעות דפוס בביטוי זה. איני מכיר את המונח "אחון".
ב. למי מתייחס המשפט האחרון בתשובתך, בכלל, והביטוי "אחון סכרת", בפרט - לסכרתיים או לבריאים?
ג. מה תשובתך לשאלתי המקורית, דהיינו איזו תוצאה יש להעדיף בדוגמה שנתתי - תוצאת הגלוקוז בצום (תוצאה חד-פעמית), או תוצאת הבדיקה של המוגלובין מסוכרר?
אודה על הבהרותיך.
בברכה, רונן
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:55 23.11.09
שלום
אני מדפיסה שוב את התשובה עם התיקון: אחון זהו בעצם אבחון.

שלום,
הסוכר מהסוכרר מבטא את איזון הסוכר ב3 חודשים אחרונים . יתכן ולאחר ארוחה למרות ערכי סוכר תקינים בצום קיימת עליה בערכי סוכר המביאה לכך שערכי סוכר מסוכרר מעט מוגברות. לגבי אבחון סוכרת לא מתבססים על בדיקות AIC אלא על סוכר בצום או רמות סוכר שעתיים לאחר העמסת סוכר.

אין בדיקה עדיפה. שתי הבדיקות מראות דברים שונים.
לאבחון סוכרת נדרש סוכר בצום 126 ומעלה או רמה מעל 200 בהעמסת סוכר. לא מאבחנים סוכרת באמצעות AIC נכון לעכשיו.

בברכה
בהריון שני שבוע ׁ9.4(הריון ראשון תקין)ללא רקע של בעיות בבלוטת התריס בעבר
THSּ=0.31, FT4=16.8, FT3=5.08
אבקש חוות דעתכם על התוצאות? האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:51 23.11.09
שלום
הבדיקה בסדר
לרוב הנשים נצפית ירידה בTSH בטרימסטר הראשון להריון.
רמות FT4 וFT3 תקינות ולכן יש מקום למעקב בלבד. הווה אומר לחזור על הבדיקה כעבור חודש
בברכה
 
כורש
17:53 23.11.09
בתוצאות בדיקת דם של גלוקוז התוצאה ניתנה עבור u strip לטווח של 0 עד 5 מ"ג לדציליטר. מה משמעות תוצאה זו ומה ההבדל בינה לבין הבדיקה הרגילה ?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:49 23.11.09
שלום
הבדיקה לדעתי מתייחסת לרמות סוכר בשתן ולא בדם.
בברכה
אבקש לדעת מה המשמעות שהערכים אצל בני נמוכים מהממוצא של הורמון ה- IGF-1 צריך להיות בממוצא לפי הבדיקות בין 143-693 ואצלו זה רק 91
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:28 22.11.09
שלום רב,
בדיקה זו נלקחת בילדים במסגרת בירור לקומה נמוכה (בדרך כלל).
בדרך כלל זה נעשה עם בדיקות נוספות ולפעמים עם טסט המיועד להדגים הפרשת הורמון גדילה.
במידה והילד מאד נמוך, רמת הורמון גדילה תקינה ורמת IGF-1 נמוכה ביותר אפשר לשקול טיפול ב - IGF-1.
בברכה,
 
מורן
14:11 22.11.09
שלום,
הנני סוכרתית מאוזנת, ושבוע שעבר פצעתי את עצמי ברגל באגודל , חתכתי לעצמי עור יבש בקצה האגודל קרוב יותר מידי לציפורן, ופצעתי את עצמי נהייה לי כנראה מוגלה. האם זה מחייב טיפול רופא או שזה עובר לבד, מה כדאי לעשות במקרים כאלה כי אני מבינה שסוכרתיים צריכים להזהר עם כפות הרגלים. תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:25 22.11.09
שלום רב,
יש חשיבות לשמור על כפות הרגליים , במיוחד באנשים עם סוכרת, אבל לא רק.
כדאי שיראה את הפצע כירורג. לפעמים יש צורך לתת טיפול באנטיביוטיקה, לפעמים צריך לנקז.
כדאי שתבדקי בעניין זה.
בברכה,
 
סיון
00:31 22.11.09
שלום,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם בינהם T3 שממצאה היה 252.
מביקור עם הרופא עלה כי ישנה אבחנה של יתר פעילות בלוטת התריס.
אני מאוד מודאת אני בת 23 ומכל חיפושיי באינטרנט הבנתי שזהו סרטן.

ע"כ יש לי מס' שאלות/דאגות:
1. האם אכן זהו סרטן?
2. האם יש קשר לשימוש בגלולות?
3. האם טיפול עלול לפגוע בכושר עבודתי?
4.האם ישנו טיפול טיבעי?

אודה לתשובתך,
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:24 22.11.09
שלום רב,
ברב הגדול מאד של המקרים יתר פעילות של בלוטת התריס נובע מדלקת של הבלוטה ולא מסרטן.
יש אפשרות לטיפול תרופתי מצויין.
ככל הידוע לי אין קשר לטיפול בגלולות.
לעיתים בזמן האבחנה לא מרגישים טוב (קושי להרדם, דפיקות לב, הזעה), אחר כך כאשר מאוזנים אין כל בעיה ואין פגיעה בכושר העבודה.
מאחר ואיני באה מתחום הרפואה הטבעית איני יכולה להמליץ על טיפול שכזה.
לרפואה המערבית "הרגילה" יש פתרונות מצוינים.
בברכה,
 
אודליה כהן
20:10 21.11.09
אני חיבת עזרה ולא יודעת עם מי להתייעץ,
אני בת 16 ואני מאוד שעירה , זה תורשתי אצלי במשפחה.
אני מתביישת לדבר על כך עם אמא שלי ואני לא יודעת מה לעשות.
יש איזשהו כדורים שאולי אני אוכל לקחת שיעזרו לי נגד השיערות יתר הזאת?
מחכה לתשובה, תודה מראש.
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:50 21.11.09
שלום רב,
נראה לי שהטוב ביותר לפנות לרופא הילדים/משפחה שלך כדי שיוכל לסייע.
לרב מדובר בבעיה קוסמטית ולא רפואית.
יש פתרונות טובים לבעיה הזו. פני לעזרה.
בהצלחה
 
שגיא
19:16 13.11.09
האם יכול להיות שאינסולין הוא הגורם להשמנה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:39 13.11.09
שלום
טיפול באינסולין גורם לעליה ממוצעת של כ-3 ק"ג במשקל.
תלוי כמובן בסוג האינסולין ובמספר הזרקות וכמו כן במידה וקיימות ירידות סוכר ( היפוגליקמיות) אשר גורמות לאכילה מופרזת לאחר מכן.
בברכה
 
מריאנה
19:10 15.11.09
קיים הבדל משמעותי בין אינסולינים שונים בנושא ההשמנה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:07 20.11.09
שלום,
אינסולין LEVEMIR ו LANTUS גורמים לפחות עליה במשקל לעומת NPH
לגבי סוגי האינסולין העובדים לטווח קצר לא קיים הבדל משמעותי מבחינת עליה במשקל אך קיימות פחות היפוגליקמיות עם אינסולין LISPRO APIDRA NOVORAPID לעומת REG,
בברכה
 
שני
16:35 16.11.09
TSH | mIu/l | (
0.35 *
0.76 )
5.5
|


Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 *
16.8 )
19.7
|


Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3.5 *
4.95

עלי לציין שה-TSH ירד לי בחודשים מ-8 ל- 0.76

שאלותי -1) האם הנתונים שרשמתי בסדר?
2)ומה הן תופעות הלואי שיכולות להיות במצב כזה?
3)זה יכול להיות גם קשור לקושי להיכנס להריון??

אני לוקחת כל בוקר אלטרוקסין 100 מק"ג לפני חודשים הייתי לוקחת 50 מק"ג
מחכה לתשובתכם תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:59 17.11.09
שלום
לא כל כך הבנתי מה ערכים שלך של FT4 וFT3 אך בכל מקרה ירידה של TSH מ8 ל0.76 הנה מצויינת ויתכן וזה יעזור לכניסה להריון.
בהצלחה.
 
שני
15:18 17.11.09
הי, תוצאות בדקת הדם שלי מאתמול :
TSH 0.76
FT4 16.8
FT3 4.95

אז ככה - 1) ה-TSH ירד בחודשים מ-8 לתוצאה הנ"ל
האם זה בסדר? ירידה כה גדולה??
2 ) האם שאר התוצאות בסדר?
3) חודש שעבר לא הצלחנו להיכנס להריון (שאר הדברים תקינים אצלי )
האם החודש יש סיכוי שנצליח ?!
4) והאם להמשיך לקחת את הכדור בכמות של 100 ליום או לרדת כמו לפני חודש ל-50 ליום

תודה שני
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:04 20.11.09
שלום
הבדיקה תקינה ולאור עובדה זאת את צריכה להמשיך לקחת אותו מינון של ELTROXIN ולהמשיך את המעקב את האנדוקרינולוג המטפל
בברכה
שלום,
אני בן 23 ויש לי תוצאת טסטוסטרון חופשי גבוהה מהרגיל. הרופא אמר שאין צורך לטפל בזה, אבל אישית אני מרגיש תופעות לוואי של טסטוסטרון גבוהה מדי, כגון ליבידו גבוהה, אקנה, פיוז קצר והיכולת להתעצבן נורא בקלות.

הנה הם תוצאות הבדיקות:
SHBG
10 אם נורמה של 180 - 24

FREE TESTOSTERONE
25.5 אם נורמה של 14.9 - 4.3

TOTAL TESTOSTERONE
14.5 אם נורמה של 28.7 - 8.7

הרופא אמר שה SHBG הנמוך זהו הגורם לטסטוסטרון הגבוהה.
אז מה שאני בעצם רוצה לדעת זה אם יש תרופה שמורידה אם ה SHBG? והאם המצב שלי מתאים לטיפול בתרופה זו?

תודה!









 
רון
13:12 19.11.09
סליחה, התכוונתי תרופה שמעלה את ה SHBG
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:01 20.11.09
שלום
רמות טסטוטרון שלך תקינות ולכן לא מדובר בעודף טסטטסטרון. האינדס של טסטוסטרון חופשי אינו בדיקה טובה לגברים ולכן היום מתייחסים לטסטוסטרו הכללי אשר אצלך הנו תקין.
רמת SHBG נמוכה יכולה לבטא תנגודת לאינסולין ולכן ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים מעט להעלות אותן. אצל נשים טיפול בגלולות למניעת הריון מעלה משמעותית את הSHBG אך כמובן זהו אינו טיפול המתאים לגברים.
בברכה
 
רונן
21:30 20.11.09
ד.נ.
כאשר אצל נבדק בצום מתקבלת רמה תקינה של סוכר בדם (90 בערך) בעוד שרמת ההמוגלובין המסוכרר שלו גבוהה (6.1 או יותר), האם מעדיפים לקבל את הערך שהתקבל בהמוגלובין המסוכרר כתוצאה המחייבת? רונן
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:56 20.11.09
שלום,
הסוכר מהסוכרר מבטא את איזון הסוכר ב3 חודשים אחרונים . יתכן ולאחר ארוחה למרות ערכי סוכר תקינים קיימת עליה בערכי סוכר המביאה לכך שערכי סוכר מסוכרר מעט מוגברות. לגבי אחון סוכרת לא מתבססים על בדיקות AIC אלא על סוכר בצום או רמות סוכר שעתיים לאחר העמסת סוכר.
בברכה
שלום רב,
בת 28 בעלת שיעור יתר. מנסה להכנס להריון.
בבדיקות הורמונליות שבוצעו ביום ה-23 למחזור היו ערכי ה-OHP17 גבוהים = 17.1.
האם ישנו איזשהו סיכוי שאכנס להריון באופן טבעי? איך בעצם משפיע העודף בהורמון על הכניסה להריון?
בנוסף - במידה ואני כן בהריון, אילו סיכונים יש לעובר עם עודף ההורמון?

תודה על תשובתכם
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
08:01 17.11.09
שלום
אם רוצים לדעת אם קיימת עליה לא תקינה של 17OHP בודקים אותו בזמן המחזור.
הבדיקה ביום ה23 למחזור באה לבדוק אם קיים ביוץ ואז PROGESTERONE ו17OHP עולים שניהם וזהו מצב טבעי. לגבי הפרעה בפרופיל שומנים וכו את צריכה להתייעץ עם גינקולוג/אנדוקרינולוג
בברכה
 
מיכל
18:30 18.11.09
אכן אבדוק את הערכים ביום ה-3-5 למחזור אולם אשמח אם תוכלו לפרט כיצד עודף
ה-OHP17 מפריע לכניסה להריון.
במעקב זקיקים ובדיקות דם נלוות ראו שאני מבייצת אז אני מניחה שההורמון לא פוגע
בביוץ... במה אם כן הוא פוגע?
 
מיכל
16:33 19.11.09
אני קצת לחוצה...
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:53 20.11.09
שלום
כפי שציינתי קודם ההורמון אינו פוגע בביוץ אלא הוא הורמון רמתו עולה לאחר הביוץ.
במידה וקיימת הפרעה במחזור נהוג לבדוק את רמתו בזמן המחזור ואז במידה והוא מוגבר יתכן וקיימת הפרעה אנזימטית השכיחה אצל אשכנזים אשר נקראת 21OH DEFICIENCY אשר יכול לגרום להפרעות במחור וכניסה להריון ובנוסף במידה וקיימת הפרעה כזאת יש מקום לבדיקה גנטית של האישה ובן זוגה.
בברכה
 
רונן
22:02 19.11.09
ד.נ.
מה עושה את בדיקת המוגלובין מסוכרר לבלתי מתאימה לאנשים בריאים, בעוד שהיא מתאימה לסכרתיים ולטרום-סכרתיים? האם ממוצע סוכר בדם ל-3 חודשים הינו חסר משמעות כשמדובר, לדוגמה, באנשים שרמת הגלוקוז שלהם בדם בצום היא 95-90? רונן
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:59 20.11.09
שלום רב,
הבדיקה אינה מתאימה כבדיקת סקר לאבחנה של סוכרת ולכן אינה מומלצת לאנשים ללא סוכרת.
יתכן מצב בו רמת ההמוגלובין המסוכרר תקינה ויש ערכים גבוהים בצום או בהעמסה.
אם יש חשד להתפתחות סוכרת יש לבדוק רמת גלוקוז בצום ולעיתים לעשות העמסת סוכר.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  207  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה