בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
שלום, אני בהריון מטופלת בקלקס 60 מ"גן, ויש לי MHTFR הומוזיגוט-רקע כללי.
תוצאות העמסת סוכר 100 מ"ג:
בצום - 86.6
לאחר שעה - 169
לאחר 2 שעות - 108
לאחר 3 שעות - 52.2
נדמה לי שהמדדים תקינים כי בסך הכל הם עומדים בנורמה אבל בזמן
של הבדיקה השלישית הרגשתי נורא, נהיה לי חם וסחרחורת ואח"כ נהיה לי קר ומיד האחות הביאה לי משהו לאכול.
שאלתי היא - האם זה נראה כמו סכרת? כי בסך הכל המדדים בטווח הנורמה (נדמה לי).
תודה רבה מראש על ההענות.
הילה
כשהרגשתי לא טוב היו לי רעידות בכל הגוף בנוסף לסחרחורות ולחולשה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:39 21.08.09
שלום
את סובלת ממחלה גנטית עם נטיה לקרישיות יתר ורידית ולכן הטיפול בCLEXAN
לגבי בדיקות הסוכר: היא תקינה (נורמה בצום פחות מ-95 לאחר שעה פחות מ180 לאחר משעתיים פחות מ-155 ולאחר 3 שעות פחות מ-140 .
מה שקרה לך כעבור שלוש שעות היא בעצם ירידה סוכר (אשר אינה קשורה לסוכרת) וגורמת לתופעות שציינת מטה (תחושה כללית לא טובה, רעד וכו) גם דבר זה די שכיח בהריון.
בברכה
 
טלי
10:37 21.08.09
ערכו לאבא שלי בדיקות דם בשבוע שעבר אבי חולה בסוכרת

האם הן תקינות ??

Glucose 190

HbA1C 8.3

triglycerides 506

TSH 8.23

Protein 100 בשתן
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:01 21.08.09
שלום רב,
התוצאות מעידות על איזון לא מספק של הסוכרת, כמו כן רמת טריגליצרידים גבוהה.
אנא פנו לרופא המטפל ולדיאטנית כדי שתיתן המלצות תזונתיות.
בברכה,
 
יפעת
02:19 21.08.09
שלום,
אני מתגוררת בחו"ל ואתמול קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שעשיתי
FREE T3: 2.71 NG/DL (כשהנורמה כאן היא 2.5-3.9)
FREE T4: 0.90 (כשהנורמה היא 0.58-1.64)
TSH: 0.76 (כשהנורמה היא 0.34-5.6)
TOTAL T3: 2.09 (כשהנורמה היא 0.87-1.78)

האם ה- TSH נמוכה מדי?
האם זה מראה על תת פעילות או על פעילות יתר?
מה לגבי ה-TOTAL T3? האם יש סיבה לדאגה שהוא קצת גבוה?

אשמח לתשובה.
תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
11:59 21.08.09
שלום רב,
התוצאות שאת מציינת תקינות.
אין משמעות לערך המעט גבוה של TT3
בברכה,
 
מיקה
17:21 20.08.09
אני בת 31, סובלת מהשמנה (BMI = 27)

עשיתי בקופ"ח בדיקות דם שגרתיות שהדגימו כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים, וגלוקוז - 104.

HBA1C היה 4.7.

בימים האחרונים התחלתי לסבול מצמא מוגבר, ואז גיליתי שערכי הסוכר מלמדים על קדם סוכרת.

אתמול קניתי מכשיר מדידת סוכר, ולאחר צום של 9 שעות במהלך הלילה (סיימתי לאכול אתמול ב - 23:00 ועשיתי את הבדיקה היום ב - 8:00) הערך של הסוכר היה 95.

היום כבר התחלתי דיאטה, ואני מתכוונת להתמיד בה.

האם ניתן לסמוך על המכשיר הביתי והאם צום של 9 שעות מספיק כדי ללמוד על מצב הסוכר ?
האם ייתכן שכבר יש לי סוכרת ?

תודה מראש !
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:28 20.08.09
שלום רב,
העלת מספר שאלות, אנסה לענות עליהן:
1. מדי הסוכר הביתיים אמינים מאד בדרך כלל. כמובן שיש לבצע את הבדיקות לפי הוראות היצרן. לעיתים יש חריגות, אך בדרך כלל ניתן לסמוך על התוצאות המתקבלות מהמכשירים.
2. אבחנה של סוכרת נעשית במצבים בהם רמת הסוכר בצום מעל 126 או בהעמסת סוכר מעל 200 או אם יש סימנים קליניים של שתיה מרובה, השתנה מרובה וירידה במשקל. ערכים בצום שבין 100 ל - 126 מרמזים על מצב הנקרא קדם - סוכרת. כלומר, יש סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת באנשים עם מצב זה.
3. רמת ה - HbA1c שאת מציינת הינה תקינה לגמרי
4. לפי הנתונים אשר כתבת אין לך סוכרת בשלב זה, אך הערך בצום של סוכר 104 אינו תקין לגמרי
5. בשלב זה כדאי לרדת במשקל, לשמור על תזונה נבונה ולעסוק בפעילות גופנית. שינוי באורח החיים יכול לדחות ואף למנוע התפתחות סוכרת.
בהצלחה,
 
דני
14:53 19.08.09
בן 78. סוכרתי מזה 15 שנה (סוג 2). מאוזן טוב על ידי תרופות שכולן בהמלצת מומחה ידוע לסכרת: 1 אבנדיה (לוקח תרופה זאת כ 3 שנים ), 2 נובונורום, 2 חצאי גליקומין (הקריאטנין 1.4 ולכן שני חצאי גליקומין). A1C לפני 3 חודשים היה 5.6. וחצי שנה קודם 6.3.
במשך הרבה שנים סובל מאנמיה ( בין 9 ל11 המגלובין) ואף קיבלתי מספר פעמים עירוי ברזל. בבדיקת הדם האחרונה ההמוגלובין מאד נמוך (7.4 ) ובחודשים האחרונים הופיעה בצקת בקרסוליים.

ממידע שקראתי באינטרנט ידוע לי שאבנדיה עלולה להשפיע לרעה על אנמיה וגורמת לאצירת נוזלים.
האם רצוי להפסיק את לקיחת האבנדיה? ואם כן איך לשמור על איזון הסוכר?

תודה אסף
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:41 19.08.09
שלום
אכן AVANDIA יכולה לגרום לבצקת ואנמיה. האנמיה היא לרוב קלה ולא מגיעה לערכים של 7 אשר דורשים בירור מקיף ואף עירוי דם. כמו כן בצקת אשר הופיעו שלוש שנים לאחר נטילת AVANDIA אף היא דורשת בירור .
יתכן והAIC נמוך עקב האנמיה (במידה וקיים דימום או הרס של כדוריות דם אדומות), גם הAIC הקודם היה מצויין ונשאלת השאלה אם לא קיימים אירועי היפוגליקמיה אשר במקרה זה יגרמו על ידי הNOVONORM
לגבי הפסקת טיפול בAVANDIA כדאי לך להתייעץ עם הרופא אשר מטפל בך. אני הייתי שוקלת זאת בחיוב.
בברכה
 
שירה
10:46 18.08.09
שלום. אני בחורה בת 30 . מטופלת מגיל 6 באנדו' עקב אבחון של נון קלסיאקל.(לא זוכרת את שאר השם) . אני מטופלת בפרדניזון . 2.5 מ"ג ליום. רציתי לשאול לגבי שפעת החזירים. האם אני נמצאת בקבוצת סיכון עקב כך? זה ממש מדאיג אותי..תודה רבה!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:17 18.08.09
שלום רב,
במצב שלך הטיפול בפרדניזון אינו גורם לסיכון מוגבר לתחלואה קשה בשפעת חזירים. את מקבלת מינון נמוך של פרדניזון, למעשה כמו כמות הסטרואידים המופרשים באופן תקין מבלוטת האדרנל. במצבים בהם מקבלים מינון גבוה של פרדניזון או סטרואידים אחרים תתכן החלשות של מערכת החיסון. חשוב לציין כי בזמן מחלה או כל סטרס יש צורך להעלות את מינון הפרדניזון שאת לוקחת.
בברכה,
 
Neomi
12:46 18.08.09
שלום רב,

אני בת 25 ובבדיקות הדם האחרונות שלי ערך ה-TSH שלי היה 5.44 mlu/l (כאשר הגבול העליון שקבעו במכבי הוא 5.5) וערך ה-T4 הוא 13.8 pmol/l.

בעיקרון שני הערכים הם בתוך הנורמה (כמו שרופא המשפחה שלי מתעקש לציין), אבל קצת מדאיגה אותי העובדה שה-TSH כל כך קרוב לגבול העליון בעוד שה-T4 נורמלי (ואפילו נמצא במחצית התחתונה של הסקאלה).

בבדיקות קודמות היה יחס דומה בין שני הערכים, אם כי שניהם היו מעט נמוכים יותר (TSH 5.16 ו-T4 12.5).

האם יש לי סיבה להתעקש על הפניה לאנדוקרינולוג?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:42 18.08.09
שלום
בידקת הTSH אכן מעט מעל הנורמה המקובלת שהיא 4. מדובר בתת פעילות קלה ביותר ובמידה ואן סימפטומים אין צורך בטיפול. מצד שני כאשר את מתכננת הריון, יהיה מקום לטפל לאור העובדה שרצוי שערכי TSH יהיו מתחת ל2.5 בטרימסטר הראשון להריון.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה
אני בשבוע 22 להריוני אם תאומות בבטן
עשיתי היום בדיקת דם וה-TSH שלי יצא 0.08 שזה ממש נמוך
ה-T3,T4יצאו בתוך הטווח

האם זה יכול לגרום לנזק בהריון לעובריות שלי ומה אפשר לעשות בשביל לשפר את זה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
02:02 18.08.09
שלום
רמת TSH נמוכה עם FT4 וFT3 תקינים אינה מסכנת את העובר או אותך ואינה דורשת טיפול.
לעיתים קיימת פעילות יתר בטרימסטר הראשון להריון אשר נובעת מרמות גבוהות של BETAHCG בעיקר בהריון עם תאומים.
האם בוצעו תפקודי בלוטת תריס במהלך או לפני ההריון?
בכל מקרה לא נדרש טיפול אלא מעקב אך כדאי להראות בדיקות אלו וקודמותיה לגינקולוג/אנדוקרינולוג המטפל.
בברכה
שלום
יש לי סכרת הריון "גבולית" (רק ערך אחד בהעמסה גבוה וערך נוסף יצא "גבולי")
התחלתי דיאטה לפי תפריט של דיאטנית ובמדידות סוכר בצום, שעתיים לאחר כל ארוחה וכן לפני א. ערב. הגליקומטר הינו של חב' "פריסטייל" (מכוייל לפי ערכי סוכר בפלסמה)
אשמח לדעת מהם הערכים המומלצים בצום, לפני ארוחת ערב ושעתיים לאחר כל ארוחה (בהתייחס למכשיר שברשותי)
בתודה ובברכה
איילת
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
12:08 17.08.09
שלום
ערכים בצום פחות מ-95
שעה לאחר האוכל פחות מ-140 ושעתיים לאחר האוכל פחות מ-120

בברכה
 
איילת
12:38 17.08.09
שלום ותודה על התשובה אבל הערכים שציינת נכונים לבדיקת סוכר בדם מלא ולא לערכי סוכר בפלסמה כפי שמודד מכשיר פריסטייל??..........
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:00 17.08.09
שלום
רוב המכשירים היום עושים תיקון לערך של פלזמה.
אני לא מודעת ליעדים שונים כאשר בודקים במכשירים שונים והערכים שציינתי הם הערכים המקובלים והם לא מתייחסים לבדיקות בדם אלא לבדיקות של גלוקומטר.
צריך לקחת בחשבון שקיים בין בדיקה לבדיקה שוני של כ5%- ולעיתים עד 10% בערכי סוכר מאותה דגימה כך שיתכנו שינויים לשני הכוונים גם במכשיר שמכוייל לפלסמה.
אני ממש מפחדת לעבור לאינסולין בגלל שאני או בעבודה או בחברת אנשים כמעט תמיד ואני ממש לא מעוניינת אחרי כל ארוחה להתחיל להזריק , לא תמיד יש זמן או שאני לא ממש מעוניינת שידעו
מה אפשר לעשות? יש פתרונות? שמעתי על מושג אינסולין ארוך, האם זה משהו שיכול להתאים לי?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
12:36 17.08.09
שלום
את צריכה להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג/סוכרת .
לעיתים מספיקה זריקה של אינסולין ארוך והמשך טיפול בכדורים לאיזון סוכרת אך לעיתים כדי לאזן את ערכי סוכר לאחר ארוחה נדרשות זריקות לפני ארוחות.
זה המקום לציין שהאינסולין הארוך אינו נותן כיסוי טוב לאחר ארוחות ולכן נדרש טיפול בכדורים או הזרקת אינסולין לצורך זה.
בברכה
שלום רב!!, אודה לתשובת רופא/ה אנדוקרינולוג בנושא, פשוט אפגוש את הרופא שלי רק בעוד שבועיים ואני קצת במתח לגבי התשובה, בת 30 עברתי מיפוי כל גופי (מיפוי אזורי הגוף פלנרי בשיטת ספקט סיטי) כ-5 ימים לאחר טיפול ביוד 131 (120 מ"ל עם הזרקת תירוג'ן) וזאת לאחר כריתת הבלוטה עקב סרטן פפילרי, בתוצאות המיפוי רשום:
-הודגם ריכוז יודיופילי מאורך "חם" בצוואר העליון פרמדיאני משמאל, באונה הפירמידלית ובמיטת הבלוטה מימין וללא ריכוזים יודפילים אקטופיים ברורים נוספים בצוואר וביתר אזורי הגוף שנבדקו.והציעו לעשות בעוד חצי שנה מיפוי יוד ובדיקת קורלציה עם us צווארי. (הבנתי מהרופאה שאת תוצאות הטיפול אדא רק בעוד חצי שנה).

-הבנתי שאין גרורות באזורים אחרים בגוף, אך רציתי לדעת האם הריכוז היודיופלי המאורך "החם" שנקלט בצוואר העליון וגם באונה הפירמידלית, אומר שהגידול התפשט גם לאזורים אחרים בצוואר כגרורות? או שאיברים אלה שייכים לבלוטת התריס ומהווים כחלק מהגידול שהיה בה?, והאם זה אומר לגבי ממצא זה שאצטרך לעשות טיפול ביוד נוסף?, מאד מודאגת אודה לתשובתכם!!,
בברכה ליאת..
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
12:05 17.08.09
שלום ליאת,

את יכולה להיות רגועה.
האיזורים החמים אלו הן שאריות של בלוטת תריס כולל האונה הפירמידלית . השלב הראשון בטיפול בI131 הנו הרס שאריות של הבלוטה הבריאה כדי שנוכל בעתיד להשתמש בTHYROGLOBULIN כמדד למעקב וגם במידה וקיים מוקד מיקרוסקופי להרוס אותו. אותן איזורים תקינים של בלוטת תריס נהרסים לאחר שקלטו את היוד ולאחר כחצי שנה מבצעים הערכה חוזרת ובאמת רק אז אפשר לדעת אם קיים צורך בטיפול נוסף . במקביל בודקים גם ערכים של THYROGLOBULIN וUS צוואר.
בברכה
 
ארי
00:28 16.08.09
לרופאים מה עושים נגד נרופטיה ברגלים האם יש תרופה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:22 16.08.09
שלום
ישנן מספר תרופות הניתנות לטיפול בנאורופתיה. מבחינת סל הבריאות מתחילים בתרופה בשם ELATROL במידה וניתן לרשום אותה ובמידה ולא עוזר אז ניתן להתקדם לCYMBALTA, GABAPENTIN או LYRICA
קיים גם תוסף מזון: NEUROBETIC אשר נמכר כטיפול בנאורופתיה אשר יכול להועיל ולפחות לו אין תופעות לוואי.
כדי להתעייעץ עם רופא סוכרת או נאורולוג לגבי טיפול
בברכה
שלום,

אני חודשיים ושבוא לאחר לידת ילדי השני.
בשני ההריונות הייתה לי סכרת הריונית. בראשון מאוזן בדיאטה. בשני מאוזן באינסולין - זריקה אחת בלילה nph 22 יח'.
אחרי ההריון הפסקתי כאמור עם האינסולין.
בדיעבד מסתבר שהיו לי מספר התקפי היפו קשים עם כל התופעות. לא מדדתי סוכר כשזה קרה אך היו תופעות של נצנוץ בראייה, רעד, חרדה קשה, בלבול, קושי בדיבור וכו'.
בהעמסת סוכר 6 שבועות לאחר הלידה 75 גרם התוצאה בצום הייתה תקינה ולאחר שעתיים 59.
לאחר מכן בדקתי וראיתי שעם ילדי הגדול בבדיקת ההעמסה לאחר הלידה התוצאה לאחר שעתיים הייתה 43.
בהתקף האחרון שהיה לי לפני 3 שבועות אובחנתי על ידי דיאטנית לאחר שהגעתי אליה באופן פרטי כסובלת מהיפוגליקמיה ריאקטיבית.
התחלתי באותו היום בדיאטה, אכילה כל שעתיים פחמימות מורכבות ואני מאוד מקפידה.
מאז אני בודקת את רמות הסוכר והכל תקין, הרמה הנמוכה ביותר שהייתה לי במהלך ה- 3 שבועות האחרונים הייתה פעם אחת 77 , מעבר לזה הרמות נעות בין 85 - 105 שעתיים אחרי אוכל.
אבל , אני מרגישה תופעות כל היום, של חרדה מטורפת, תשישות, סחרחורות, היו לי מספר ימים של כאבי שרירים ברגליים זרמים/ נימולים ברגליים ועוד.
למרות שאני מקפידה מאוד על התזונה שלי, התחלתי לעשות פעילות מתונה של הליכה 10 ד' כל יום.
כמו כן אני לא יודעת אם יש לזה השפעה אך אני מניקה באופן מלא.
בבדיקת HBA1C לפני כשבוע היה ערך: 5.6
עוד נבדק האינסולין בצום והערך היה: 12

אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני לא יודעת מה עוד עלי לבדוק, האם התופעות הן מהסוכר ואם כן מה עלי לעשות ??
האם ההנקה משפיעה ?
מיותר לציין שזה מנטרל אותי מתפקוד, אני עם שני ילדים קטנים בבית וזה משפיע עלי מאוד ברמה הנפשית.

אודה מאוד על תגובה.
תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:21 08.08.09
שלום רב,
אני מבינה שאינך מטופלת תרופתית כעת, ולפיכך הסיכוי שמדובר בהיפוגליקמיה נמוך ביותר. הערכים שאת מתארת אינם ערכים המתאימים להיפוגליקמיה.
אני מציעה לפנות לרופא המטפל כדי לעשות בדיקות כלליות, כולל תפקודי בלוטת התריס, רמת ברזל וכו' כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות.
בהצלחה,
 
ארי
00:21 16.08.09
חמודה כדאי שתקבלי טיפול מפסיכיאטר כי הסכרת היא שטן שגם פוגע במצבי רוח וגורם לכל מה שתיארת
 
קרין
14:03 15.08.09
שלום רב,
אני כבר כ-4 חודשים מקבלת טיפול של אלטרוקסין 100 מ"ג .לאחר בדיקת הדם שביצעתי הרופא אמר שאני כבר מאוזנת.אך עדיין מאוד קשה לי לרדת במשקל אני מרגישה שהמשקל שלי מתנדנד.
אני יורדת ולאחר מכן עולה בעיקר כאשר אני מכניסה פחמימות לתפריט שלי(כאשר אני מכניסה מעט פחמימות אני עולה במשקל)מה עליי לעשות? אני ממש מנסה להוריד במשקל אך גם לאחר ירידה יש עליה מהו התפריט המומלץבנוסף האם כאשר TSH בגדר הנורמל מדוע כעת קשה להוריד במשקל? האם יכבול להיות שאין לי איזון הומונלי?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:43 15.08.09
שלום
ירידה במשקל הנו דבר קשה במיוחד לאחר ירידה במשקל בעבר. אמנם תת פעילות של בלוטת תריס יכולה למנוע ירידה במשקל ובמידה והיא קשה מאד יכולה לגרום לעליה במשקל, רוב האנשים עם עודף משקל אינם סובלים מבעיה בבלוטת תריס.
אם הTSH תקין אז נשארת העבודה הקשה של ניטור קלוריות וביצוע פעילות גופנית. הצטרפות לתוכנית עם מעקב שבועי הנה יעילה ביותר לירידה במשקל (שומרי משקל, קבוצות דיאטה שונות)
לגבי התפריט: את צריכה למצוא תפריט שקל לך להתמיד בה תוך מעקב של דיאטנית.
בהצלחה


 
מיה
20:31 14.08.09
שלום
אני בת28 היו לי קשיים להיכנס להריון עקב מחזור לא סדיר .רופא המליץ לשתות מתומורפין חודשיים ,שלוש .
לאחר חודש וחצי ששתיתי נכנסתי להריון .השאלה שלי האם להמשיך לשתות כדורים,אם כן אז עד מתי או להפסיק מייד
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:19 14.08.09
שלום
את צריכה להתייעץ עם הגינקולוג שלך אם להפסיק או להמשיך.
יש כאלו שדוגלים בהפסקה ואחרים בהמשך טיפול בטרימסטר הראשון.
בברכה,
 
זהבית
12:46 14.08.09
שלום
אני בהריון בשבוע 33. בשבוע 26 עברתי בדיקת העמסת סוכר שהיתה תקינה (בעקבות בדיקת 50 גר' שיצאה לא תקינה+ריבוי קל מי שפיר)
תוצאות הבדיקה בשבוע 26 היו:
בצום: 76
60'': 164
120'': 144
180'': 130
בשבוע 32 עברתי הערכת גדילה של העובר והתברר כיהעובר גדול בשבועיים מגיל ההריון. כמות מי שפיר תקינה. נשלחתי להעמסת סוכר נוספת ואלו תוצאותיה (הבעיה שעקב לחץ במרפאה האחות לא לקחה את הדם בזמן אלא לפי הפירוט שלהלן:)
בצום: 77
60'': 203 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 65 דקות ולא אחרי 60)
120'': 132 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 132 דקות ולא אחרי 120 !!!!! )
180'': 118 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 175 דקות ולא אחרי 180)
שאלותיי:
1) האם יש לי סכרת הריון?
2) האם העובדה שהאחות לקחה לי דם בפעם השלישית (גלוקוז 120) לא בדיוק לאחר 120 דקות אלא באיחור של 12 דקות (לאחר 132 דקות) משנה משהו לגבי ערך הגלוקוז?..
3)ואם אכן יש לי סכרת שהופיעה בשלב מאוחר של ההריון מה המשמעות לגבי העובר ולגביי???
תודה רבה על עזרתכם....
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:46 14.08.09
שלום רב,
הבדיקה בזמן 60' גבוהה יחסית. לצורך אבחנה של סוכרת הריונית יש צורך בשתי בדיקות גבוהות. למרות זאת כדאי לעקוב אחר רמות הסוכר, בצום ושעה אחרי ארוחה.
ברור שכדאי לעשות את הבדיקה "לפי הפרוטוקול", אך מדובר בחריגות לא גדולות והייתי ממליצה להתייחס לתוצאות כמו שהן.
בברכה,
 
זהבית
21:37 14.08.09
קודם כל תודה על התשובה
כתבת לי להתיחס לתוצאות כמו שהן - אבל לא הבנתי אם יש לי או אין לי סכרת הריון?
והאם העובר שלי בסיכון כמו בסכרת הריון ? (חוסר הבשלת ריאות במקרה של לידה לפני שבוע 39/סיכון מוגבר להשמנת יתר/סכרת בילדות וכו) והאם אני בסיכון לסכרת 2 בהמשך חיי?
תודה רבה
 
בובית
16:16 14.08.09
רציתי לשאול מה זה אומר שה dhea so4 גבוה וה- ft4 נמוך...
כמו כן ה tsh -6.56...
אני בת 22...
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:52 14.08.09
DHEAS הינו הורמון המופרש מבלוטת יתרת הכליה (אדרנל).
חשוב לראות כמה ההורמון גבוה ומהי הקלימיקה המתלווה.
אין קשר בין TSH שהוא ההורמון המופרש מבלוטת יתרת המוח ומווסת את פעילות בלוטת התריס ו - DHEAS.
כדאי שתפני לאנדוקרינולוג שיראה את הבדיקות. במידה ו - TSH גבוה ו - FT4 נמוך הדבר מצביע על תת תריסיות ויש לשקול טיפול.
בברכה,
 
בובית
18:55 14.08.09
ובמידה וה ft4 נמון אבל עדיין בנורמה למשל 10 כשהנורמה שלי מ9 עד 18 ...
 
רוני
16:14 14.08.09
האם יש צורך של מעקב רופא הריון בסיכון בהריון למישהי הסובלת מהיפותירואידיזם? האם אתם מכירים מישהו מומלץ או שמא כל רופא הריון בסיכון? האם במקביל יש צורך להיות במעקב של אנדוקרינולוג,והאם כדאי מישהו מסוים (או אנדוקרינולוג ילדים וכו') או כל אנדוקרינולוג?
תודה?
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:49 14.08.09
שלום רב,
אין צורך במעקב בהריון בסיכון גבוה (אלא אם יש בעיות נוספות).
כדאי להיות במעקב אנדוקרינולוג (מבוגרים).
בברכה,
 
זהבית
12:53 14.08.09
שלום
לסבתא (אם האב) יש סכרת סוג 2 ול 2 הנכדים שלה (הילדים של הבן שלה שהם 2 אחים ויש להם סכרת מגיל 3) יש סכרת סוג 1 (לכל שאר בני המשפחה מכל הצדדים אין סכרת כלל!!!!!!) האם יכול להיות שהיא "העבירה" להם דרך בנה את הגנים למחלה או שאין קשר בין סכרת 1 ל 2?....
האם יכול להיות שסכרת מורשת רק מאחד ההורים ? (במקרה זה האבא שהוא כאמור בריא אך לאימו יש סכרת 2) או - חייב שהתורשה תעבור דרך 2 הצדדים (אמא ואבא)
תודה...
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:48 14.08.09
שלום רב,
התורשה של סוכרת מורכבת ורב גורמית. אין קשר בין סוכרת מסוג 1 של הילדים לסוכרת מסוג 2 של סבתא. התורשה מורכבת ואינה ישירה. בסוכרת מסוג 2 יש משקל חשוב לאורח החיים ושמירה על משקל תקין.
בברכה,
אני כרגע בשבוע 10 להריון. בשבוע השמיני גיליתי כי יש לי תת פעילות, העליתי מינון של אלטרוקסין לפי הצעת אנדוקר' ועכשיו בבדיקות האחרונות הטיאסאצ' ירד ל 4.06 הטי 3 4.2 והטי 4 16.4-הכל כמעט בסדר אך ראיתי כי משהו חורג מאוד וזה ה ANTI THYROID PEROXID שעומד על 5505 במקום 0-35.
מה זה אומר? האם זה עלול להזיק לעובר בשלב זה?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:39 13.08.09
שלום

הנוגדן אשר גבוה אצלך מכוון כנגד מרכיב של בלוטת תריס והוא הגורם להפרעה בבלוטת תריס. זהו מצב יחסית שכיח בנשים ונכון להיום אנחנו משלימים את החסר של T4 אך לא בנוגדנים ולכן רמתם לא תשתנה בטווח הקצר.
לגבי האיזון של הבלוטה: בטרימסטר הראשון רצוי שהTSH יהיה מתחת ל2.5 ובטרימסטר השני מתחת ל-3.
בברכה

+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  195  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה