בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד"ר שלום רב ,

אני סובל מערכי לחץ דם גבוהים מטופל תרופתית ב-בניפדפין וטריטאס .
עם עליית הלחץ דם אני מרגיש אדם בפנים רעד פנימי וחום בכל הגוף .
בבדיקת אסוף שתן :
creatininv 24 -2.3
creatininv 24 -2.4
בבדיקת האיסוף לקטקולאאמינים עליית נוראפינפרין בשתן הערך הוא 90 .
כמו כן יש לי כאבים בשרירים איני נוטל סטטינים ck 580 ldl -129
יש לי אפלה , מחלת ריאות ברונוכוליטיס ואסטמה עברתי אירוע מוחי קל ואני נוטל קומדין .
שאלתי היא האם על סמך תוצאות הבדיקה הזו ניתן לקבוע מה יש לי ?.או לפחות כיוון מסויים
לפני שבועיים נשלחתי לבצע בדיקת metanephrine קיבלתי תשובה creatininv 24 -2.3
האם עלי לחכות לעוד תוצאות ?
אני בן 50 לא מעשן עישנתי לפני כ-10 שנים .עם משקל יתר .
אני מקווה שהבהרתי את עצמי .
בתודה מראש על השירות הטוב
מישה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:22 25.04.09
שלום,
אני מתארת לעצמי שאתה במעקב של אנדוקרינולוג.
לגבי הל"ד עם הופעת אודם ורעד פנימי: צריך לשלול שלא מדובר בPHEOCHROMOCYTOMA ולכן בוצע איסוף שתן לקטכולאמינים. אבקש ממך את הגבול העליון של הנורמה של נוראפינפרין אך לא נראה לי שמעל פי 2. בדיקה יותר רגישה הנה איסוף שתן למטרנפרינים בנוסף לקטכולאמינים (בעצם תוצרי פירוק של קטכולאמינים)
לגבי CPK מוגבר: ישנם אנשים שרמת CPK שלהם גבוהה כל הזמן ללא מחלת שריר. מצד שני צריך לבדוק שאתה לא סובל מתת פעילות בלוטת תריס ובמידה ותקין מאחר ויש CPK מוגבר עם כאבי שרירים כדאי להתייעץ עם נאורולוג המתמחה בשרירים.

בברכה,
אני בת 39 ובחודש האחרון התגלתה אצלי מחלת השימוטו במסגרת בירור להפלות חוזרות
תפקוד הבלוטה עדיין בערכי נורמה (tsh=3.6) אבל הנוגדנים מאד גבוהים
לאחרונה התחלתי להרגיש לא טוב ובימים האחרונים לאחר שהתחלתי ליטול אלטרוקסין 50 מק"ג
למניעההחולשה חלפה ואני מרגישה טוב יותר ואני רוצה להכנס להריון

תוך כמה זמן אמור להשפיע הכדור?
האם יש צורך לחכות עם ההיריון? שהרי האלטרוקסין משלים את ההורמון החסר ולא מפחית את פעילות הנוגדנים
מה דעתך?תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:35 24.04.09
שלום רב,
נוגדנים כנגד בלוטת התריס הינם ממצא מאד שכיח, במיוחד בנשים. במידה ותפקוד בלוטת התריס תקין אין בעיה מבחינת הכניסה להריון.
בהצלחה,
שלום! רציתי לדעת מהי סוכרת גנטית ומה היא סוכרת סביבתית כי יש כמה סוגים של סכרת ואני רוצה לדעת איזה מהסוגים הם גנטיות ואלו הם סוגים מהסביבה . מקווה שתחזירו לי תשובה בהקדם האפשרי....
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:33 24.04.09
שלום רב,
סוכרת הינה מחלה הנגרמת על ידי גורמים מרובים: גנטיים וסביבתיים. בסוכרת מסוג 2 כמעט תמיד יהיה סיפור של סוכרת במשפחה. בסוכרת מסוג 1 רק לכ - 5% מהחולים יש סיפור משפחתי של סוכרת מסוג 1. הגורמים הסביבתיים אשר משפיעים על התפתחות סוכרת מסוג 2 הינם בעיקר השמנה ואורח חיים מערבי, כלומר ללא פעילות גופנית ותזונה עשירה בשומנים ובפחמימות פשוטות.
בברכה,
 
נירית
21:00 23.04.09
שלום, אני בת 37 בבדיקה שעשיתי לפני חודשיים: TSH -0.26, FT4 -18.8, בבדיקה שעשיתי השבוע קיבלתי תוצאות TSH - 6.28, FT4 - 11.4, מה זה אומר? אני צריכה לפנות לרופא? יש לציין כי לפני כ-8 שנים סבלתי מדלקת בבלוטה. תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
06:36 24.04.09
שלום רב,
בבדיקה השניה יש עליה ברמת TSH.
אני מציעה לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולראות אם יש מגמה של עליה.
בשלב זה יש צורך במעקב בלבד, אלא אם יש לך סימנים המעידים על בעיה בבלוטת התריס.
בברכה,
 
אלה
16:53 23.04.09
שלום שלום
סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מזה 15 שנים ובמעקב תמידי
כעת בשבוע 17+5 להריוני
בבדיקות שנעשו בתחילת ההריון (שבוע 8 לערך), כל הערכים היו תקינים:
TSH -0.84
T3 - 4.5
T4 - 15.5
בבדיקות שנעשו כעת (שבוע 17+4), אלו הערכים
TSH - 10.84
T3- 3.8
T4 - 11.6

מה הקפיצה המשמעותית בערך ה-TSH אומרת?
כמובן שיש לי תור לאנדוקרינולוגית, אך אשמח לקבל חוות דעת עד שאפגש איתה

מטופלת באטקרוקסין: 100 מ"ג חמש פעמים בשבוע. 150 מ"ג פעמיים בשבוע

אודה לתשובה בנושא
תודה רבה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:30 23.04.09
עליה בTSH מצביעה על כך שאת צריכה להעלות מינון ELTROXIN ועל כך את צריכה להתעייץ עם האנדוקרינולוג שלך.
כמו כן צריך להקפיד ליטול את הELTROXIN בצום ולא יחד עם כדורי ברזל , סידן או אפילו עם אוכל.

בברכה,
שלום דוקטור
תודה רבה על התשובה הזריזה
רק שאלה חשובה ואחרונה בנושא: האם לפי הנתונים שמסרתי יש סיכון או פגיעה בעובר?
 
ארז
15:05 23.04.09
שלום רב לך. אני בן 36 ולפני כשבוע עשיתי בדיקת דם תקופתית. בסה"כ הבדיקה יצאה תקינה אך שיעור הסוכר הינו 101 (הערך התקין כפי שמופיע לי הוא בין 65 ל-100).. כמובן שהבדיקה היתה בצום של 12 שעות מלבד מים.

יש לציין כי בבדיקות קודמות (שנתים לפני ) הסוכר היה כ- 70.

האם יש מה לדאוג מחריגה כה מזערית מהגבול התקין?

אציין עוד כי יש לי היסטוריה במשפחתי של סוכרת אך אינני יודע כמה חריגה זו משמעותית.לעניין נוסף, מדד הויטמין d25 יצא תקין אך בגבול התחתון. האם זה נורמלי?

תודה על תשובתך



 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:34 23.04.09
זאת אמנם חריגה קטנה אך לא מדובר בערכים אבסולוטים שעד 100 תקין ו101 לא תקין אלא מגמת עליה של ערכי סוכר כפי שאתה מציין.
נשאלת השאלה אם עלית במשקל ואם אתה עושה פעילות גופנית. במידה ועלית במשקל אז ירידה במשקל של כ-5% מן המשקל יכולה לשפר משמעותית את ערכי הסוכר וכמו כן תמיד לשלב פעילות גופנית.

בהצלחה,
 
ירון
08:15 23.04.09
שלום ,
בהמשך לתשובתך אני אמור לבצע בדיקות דם שהופניתי אליהן ע"י אנדוקרינולוג לפני תוצאות us , טרם נפגשתי עם אנדוקרינולוג לאחר קבלת תוצאת ה us , שאלתי היא מה משמעות הממצא - " באספקט ימני הודגמה הסתיידות של מסה באורך 0.5 ס"מ" , האם פירוש הדבר גידול, או יתכנו אפשרויות אחרות ? , ומה עושים בכזה מקרה ?
אודה על תשובתך .
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:29 23.04.09
שלום
אם לא מדובר בקשר אלא בהסתידות אז לרוב אין זה מדובר בגידול. במידה ומידה בקשר עם הסתידויות (לא המקרה שלך) אז במקרים בהם קיימות הסתידויות קטנות חשודים יותר לממאירות (אם כי רובם לא ממאירים) והסתידויות גסות פחות חשודות גם בקשרים.
בהצלחה

 
נעמי
23:26 22.04.09
שלום,
אני בת ,34 אם ל3 ילדים אותם הריתי והנקתי מעל שנה כל אחד. כ 15 שנה אני לוקחת אלטרוקסין באופן יומי לאחר שגילו אצלי. Hypothairoid . אני עושה בדיקות דם מידי כמה חודשים לודא כי אני מאוזנת.
השדיים שלי אף פעם לא התפתחו ממש. זאת אומרת שאני כמעט שטוחה ותמיד הייתי (למרות זאת היה לי הרבה חלב כאשר הנקתי). לאימי ולאחיותי יש חזה שופע. הדבר תמיד הפריע לי אבל כשפניתי לרופה המשפחה לפני כ 15 שנה הוא אמר שהכל בסדר וככה התפתחתי ושיש לי חזה קטן. כיום שוב הנושא מאד מציק לי ואני שוקלת לעשות הגדלת חזה.
שאלותי הן: האם יש סיכוי שהיה פתרון הורמונלי בתקופת ההתבגרות שלי? אולי שאלה נאיבית אבל אולי יש סיכוי להורמונים כיום? איזה בדיקות הורמונתיות אפשר לעשות כיום?
תודה מראש, נעמי
 
ד''ר זהר לנדאו  
05:28 23.04.09
שלום רב,
הבעיה שאת מציגה הינה בעיה אסטית בלבד ולא רפואית.
מאחר והנקת בהצלחה הרי יש לך רקמת שד מספקת.
מתן הורמונים בגיל ההתבגרות או עכשיו לא תביא להגדלה של השדיים מעבר לזו שחשת, קרוב לודאי, בזמן ההריון וההנקה.
בברכה,
שלום
האם נכונה העובדה שאינסולין בזלי גורם פחות להשמנה מהמיקסים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:21 20.04.09
שלום רב,
אינסולין מסוג מיקס מורכבים מאינסולין ארוך טווח וקצר טווח ביחסים שונים ביניהם.כלומר יש מרכיב של אינסולין בזאלי ובנוסף אינסולין קצר טווח המכסה ארוחות. נטיה לעליה במשקל קיימת עם טיפול באינסולין בהיותו הורמון אנבולי (כלומר בונה רקמות) ולעיתים בשל ערכי סוכר נמוכים, להם הגוף מגיב בתגובה של רעב.איני חושבת כי המיקסים גורמים ליותר עליה במשקל. החשיבות נעוצה במינון.
בברכה,
 
אלי
13:16 21.04.09
בעקרון עם אינסולין בזאלי ארוך טווח לבד אבל יש פחות עלייה במשקל, שלא כמו במיקסים. אם אני עם אינסולין ארוך טווח חד יומי בלי קצרי טווח יש לי סיכוי של עלייה במשקל?
 
תמי
10:58 22.04.09
תראי, אני מטופלת באינסולין לנטוס (לטיפול בסכרת 2), מזה כמעט שנה ולא העלתי בכלל במשקל.
 
מור
00:51 23.04.09
את גם משלבת תזונה נכונה, דיאטה וספורט? כי גם אני משתמשת באינסולין ארוך טווח אבל עושה ספורט והשאלה אם אי-העלייה במשקל זה כתוצאה מזה או מהאינסולין.
 
ירון
14:26 22.04.09
שלום ,
בהמשך לתשובתך מדובר ברקמה מסויידת , לא צויינה קשרית.
עוד לא ביצעתי בדיקה גנטית , ממתין לתוצאות בדיקות דם. נימצא במעקב .
אודה על תשובתך.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:37 22.04.09
בדיקות דם לTSH קלציטונין או שנהים?
 
ירון
21:45 22.04.09
שלום ,
בהמשך לתשובתך אני אמור לבצע בדיקות דם שהופניתי אליהן ע"י אנדוקרינולוג לפני תוצאות us , טרם נפגשתי עם אנדוקרינולוג לאחר קבלת תוצאת ה us , שאלתי היא מה משמעות הממצא - " באספקט ימני הודגמה הסתיידות של מסה באורך 0.5 ס"מ" , האם פירוש הדבר גידול, או יתכנו אפשרויות אחרות ?
אודה על תשובתך .
 
מרינה
08:40 22.04.09
סובלת מאוסטיאופורוזיס . בבדיקת שתן קלציום / קריאטנין התוצאה 0 . הייתי שמחה
לדעת מה זה אומר ? תודה , מרינה .
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:17 22.04.09
יתכן והפרשת סידן בשתן קטנה עקב חסר ויטמין D או כלכלה דלה מאד בסידן או שניהם.
בכל מקרה כדאי לבדוק איסוף שתן לסידן (לא רק את היחס) רמות CA PH VITAMIND 25OH
 
שרון
19:41 21.04.09

שלום, תוצאות הבדיקה שעשיתי בבירור הורמונלי עקב הריון שלא התפתח הן:
TSH- 0.89 (0.35-5.5
T3 - 4.36 (3.5-6.5)
T4 - 13 - (10.3-19.7)
למרות שנמצא בטווח TSH ממש נושק לגבול התחתון על מה זה מעיד? האם הבדיקות תקינות? יש לי דופק מהיר אי שקט והשתנה תכופה, האם עליי לפנות לייעוץ אני מתכננת הריון , תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:46 21.04.09
שלום
בדיקת TSH תקינה כולל כם FT4 FT3 ולכן אין זה מסביר את התלונות על הדופק.
מבחינת תפקוד בלוטת תריס אין צורך בהמשך בירור

בברכה
 
צפורה
18:42 21.04.09
שלוםרב

שואלת-אם ממצאים- us תאירויד :קשרים מימין 6 ממ משמאל 21 ממ עם בלוטה לימפה אחד 22 ממ חשודה משמאל,מחכה לניקור תחת סונר.

שואלת אם יש תופעות שונות,עקב הממצא ?
כמו-נפיחות בפנים ,ידים רגלים במשך היום והלילה ?
שיעול תורדני,"שיעול מעצבן"?
מין שק מתחת ללחי לסנתר ?
לוקחת 100 מקג" אלטרוקסין ליום.
אבקש תשובה בנידון , תודה עם הרבה בריאות לכולם.

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:06 21.04.09
שלום,
אכן הבדיקה החשובה במקרה שלך הנו ניקור גם של הקשרית בתירואיד וגם של קשרית הלימפה.
במידה וTSH תקין אז לא הייתי מצפה לתופעות כגון נפיחות מתחת לעיניים וגם לא שיעול.
קשריות בבלוטת תריס בין אם הן שפירות ובין אם לאו אינן גורמות לתסמינים אלא אם כן הן גדולות וגורמות ללחץ מקומי דבר אשר הנו מאד נדיר.

בברכה
 
ירון
16:03 21.04.09
שלום ,
אני בן 32 לפני כשנה עברתי כריתת אדרנל עקב פירוכרומוציטומה ,
בסריקת אולטראסאונד של בלוטת התריס שבוצעה לאחרונה הודגמה רקמה מסויידת באורך 0.5 ס"מ.עדיין ממתין לתוצאות בדיקות דם.
אבקש חוות דעת.
בתודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:04 21.04.09
אני מתארת לעצמי שעברת בדיקה גנטית עקב גילך הצעיר וכריתת האדרנל עקב PHEO .
גם מעקב בלוטת תריס כאן כנראה התבצע עקב חשד לממצא בבלוטת תריס.
האם בדיקת הדם שאתה ממתין לה הנה של קלציטונין?
דבר נוסף האם מדובר על קשרית עם הסתידות או רקמה מסוידת בתירואיד? יש הבדל בין השניים.
אני גם מתארת לעצמי שאתה במעקב אנדוקריני מסודר נכון?

בברכה,

רוזני
 
מיה
22:35 19.04.09
שלום
ראיתי באחת מתשובותייך שאינסולין לבמיר אמור לא להעלות במשקל
אך כאשר מזריקים פעמיים ביום הוא כן משפיע על המשקל....
הריהרב מזריקים פעמיים, לא?
בכל אוך=פן אני מזריקה אותו פעמיים והעלתי כ 5 ק"ג בשנה האחרונה, שזה המון ביחס למשקל ההתחלתי שלי
יש מה לעשות?
אולי דיאטה אחרת?
להזריק רק פעם ביום?
להחליף טיפול??
אני מיואשת...
המון תןדה
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:07 19.04.09
שלום רב,
יש נטיה לעליה במשקל עם הטיפול באינסולין ואכן זו אחת הבעיות העיקריות הכרוכות בטיפול זה.
כדאי לפנות לדיאטנית להתאים דיאטה מתאימה דלת קלוריות ודלה בפחמימות פשוטות אשר תוכל לאפשר לך לרדת במשקל. גם פעילות גופנית יכולה לעזור בכך.
במידה ויש לך סוכרת מסוג 2 את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי אפשרות טיפול בג'נוביה או בייטה. הטיפול בתרופות הללו גורם פחות לעליה במשקל, ויכול אף לסייע בירידה במשקל.
בהצלחה,
 
נעמה
12:00 20.04.09
אינסולין לנטוס אני יכולה לומר לך שזה גם רק הזרקה של פעם ביום וגם בכלל לא העלתי במשקל.
אולי כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל שלך על זה...
הארוחות שלאחריהן המדדים שלי מזנקים?
 
שרון
23:27 20.04.09
שלום, תוצאות הבדיקה שעשיתי בבירור הורמונלי עקב הריון שלא התפתח הן:
TSH- 0.89 (0.35-5.5
T3 - 4.36 (3.5-6.5)
T4 - 13 - (10.3-19.7)
למרות שנמצא בטווח TSH ממש נושק לגבול התחתון על מה זה מעיד? האם הבדיקות תקינות? האם לדעתך עליי לפנות לייעוץ אני מתכננת הריון , תודה
לאחרונה החמרה באוסטיאופורוזיס , המתבטאת בקיפוזיס ובהתקצרות הקומה במס' ס"מ.
בצילום עמ"ש קיימת הנמכה של החלק העליון והחלק התחתון של גופי החוליות . סובלת
מכאבים חזקים ומוגבלת מאוד מבחינה תפקודית . שאלתי היא האם המצב האוסטיאופורוטי
הנ"ל מוגדר כנכות ?
מודה על תשובתך , סיגל .
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:11 19.04.09
שלום רב,
למיטב ידיעתי אוסטאופורוזיס לכשעצמה אינה מוגדרת כנכות.
ניתן לטעון כי מדובר בנכות אם יש מגבלה תפקודית הנגרמת בשל האוסטיאופורוזיס.
כדאי להתייעץ עם עובד סוציאלי של המרפאה בה את מטופלת לגבי זכויות בביטוח הלאומי וכיצד להציג את הדברים.
בברכה,
 
חסוי
18:13 19.04.09
האם באלטרוקסין יש לקטוז? ראיתי באיזשהו אתר שאלה כזאת וענו לה שיש אבל זה לא משהו רציני

הסתכלתי על מרכיבי הכדור ולא ראיתי זכר ללקטוז, האם יש? וממה עוד מורכב הכדור?

 
ד''ר זהר לנדאו  
23:03 19.04.09
שלום רב,
ככל הידוע לי אין תכולת לקטוז בכדורי אלטרוקסין.
הכדור מכיל הורמון המופרש באופן רגיל על ידי בלוטת התריס.
בברכה,
שלום רב
אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות.

עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות.

בUS צוואר מלפני חודש נמצא כך:
בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין,
עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב".
כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין.
ב US צוואר חוזר מהיום נמצא כך:
בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
"אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
"הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ".

לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים
לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין
ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול.

כמו כן אציין שבצ'ק אפ תקופתי, שאני עושה אחת לשנתיים וביצעתי לפני 4 חודשים,
כל בדיקות הדם המקיפות היו תקינות - סוכר כימיה ספירת דם CRP - הכל היה תקין
TSH תקין = 1.3 ,

בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבים כרוניים בצוואר ועמוד שדרה
ביצעו לי 4פעמים!! CT של הצוואר, כ 10פעמים צילומי צוואר, 3 פעמים מיפוי עצמות
ועוד 3סיטי של הגב, הבטן והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים.
רנטגונולוג אמר לי לפני כמה שנים שנחשפתי לקרינה רבה יחסית של 150 MSV שזה כמו 15 בדיקות סיטי בטן וכמו אלפי צילומי חזה. בשנים האחרונות יש שיפור בכאבים ואני בכושר טוב יותר ומרגיש בסדר.

לגבי הקשריות. קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן פחות שכיחות בגברים ואם הן כבר מופיעות בגבר אז הסיכוי שהן סרטניות הוא גדול פי 3 מאשר בנשים ומגיע ל כ 30 אחוז.
כמו כן קראתי שלמי שיש קשריות ויש ברקע חשיפה לקרינה בגיל צעיר הרי שהסיכון שהן סרטניות גבוה יותר.
בנוסף, כאמור הקשריות הן היפואקואיות וב US צוואר לפני 3 שנים לא היה ממצא של קשריות.
לאור כל הפרמטרים האלה הגעתי למסקנה מצערת שכנראה רוב הסיכוי שמדובר בסרטן ושזה לפחות 50-70 אחוז סיכוי.
זה מטריד אותי מאוד במיוחד היות ויש לי תינוק קטן בבית ובשנים האחרונות סוף סוף יש שיפור בכאבי הצוואר וגב.
מה דעתך ? האם החישוב שלי שכנראה זה 50-70 אחוז סרטן הוא נכון?
מה לעשות ומה הערכתך הכנה לגבי הסיכון.

בתודה רבה!
דני
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:47 22.03.09
שלום רב,
הקשריות שנצפו בבלוטת התריס שלך קטנות מאד, ובדרך כלל בגודל כזה יש צורך במעקב על ידי US בלבד. קשריות בבלוטת התריס הינן ממצא שכיח ביותר. גם הציסטה המתוארת הינה קטנה ביותר.
קשריות לימפה תת לסתיות מופיעות במצבים רבים בנאליים כמו דלקת של דרכי הנשימה העליונות וכו'.
עליך לפנות לאנדוקרינולוג שיסתכל על צילומי ה-US וישווה ביניהם. לפי מה שאתה מתאר קרוב לודאי כי מדובר בממצאים אקראיים ושפירים לגמרי.
אנא פנה לאנדוקרינולוג המטפל כך שיוכל להסתכל על כל הנתונים שלך וימליץ על המשך טיפול ומעקב.
בברכה,
 
ליאת א
18:30 18.04.09
תודה רבה על תשובתך!!

אשמח לחוות דעתך האם שימוש בחומצה אלפא ליפואית ובשמן פשתן יכול לעצור התפתחות
קשריות בבלוטת המגן והפיכתם לממאירות?

תודה רבה!!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:49 18.04.09
שלום רב,
איני יודעת על קשר בין שימוש בחומצות שומן ושמן פשתן ומניעת ממאירות.
בברכה,
שלום רב,

אני בחור בן 39. ללא בעיות ידועות. משקל תקין. בכושר טוב.
בבדיקת רופא המשפחה התרשם שאולי בלוטות הלימפה בצוואר קצת מוגדלות. הן אינן כואבות לי ולדעתי הן מוגדלות כך כ 3 חודשים. אבל הרופא אמר שזה כנראה בגלל שאני רזה 60 קג גובה 1.80 ולכן הן מורגשות..
נתן לי US צוואר שבוצע לפני חודש:
"בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
"אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
"הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ".

אציין שגם לפני 3 שנים רופא המשפחה חשב שהבלוטות בצוואר מוגדלות ונתן לי US צוואר אבל אז לא צויין שום ממצא ב US. לא הופיעו קשריות בבלוטת המגן ולא קשריות לימפה קצת גדולות.

רופא המשפחה המליץ על מעקב ושנבצע עוד חצי שנה בדיקת US חוזר לראות אם הקשריות בבלוטת המגן מתפתחות וגדלות. הבנתי שצריך לעקוב לראות שלא מדובר בממאירות.
בדיקות דם מלפני חודש תקינות לחלוטין כולל TSH תקין 1.4.

ברצוני לשאול האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הקשריות האלה מלהפוך לממאירות? או שבמידה והן ממאירות כדי לבלום את התפתחותן.
קראתי ששמן פשתן וחומצה אלפא ליפואית יכולים מאוד לסייע לבלום מצבים כאלה.
מה דעתך? האם תוספים אלה יכולים לסייע לדעתך?
והאם יש דברים נוספים שניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים שזה לא יתפתח לסרטן?
תודה רבה!!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:51 18.04.09
שלום רב,
הממצאים שאתה מתאר נראים שפירים.
איני יודעת על קשר בין תוספי מזון שונים ומניעת ממאירות.
בכל אופן לפי הבנתי את תשובת ה - US אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד.
נראה כי מדובר בממצא אקראי, חסר חשיבות קלינית.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  183  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה