בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
מיה
22:35 19.04.09
שלום
ראיתי באחת מתשובותייך שאינסולין לבמיר אמור לא להעלות במשקל
אך כאשר מזריקים פעמיים ביום הוא כן משפיע על המשקל....
הריהרב מזריקים פעמיים, לא?
בכל אוך=פן אני מזריקה אותו פעמיים והעלתי כ 5 ק"ג בשנה האחרונה, שזה המון ביחס למשקל ההתחלתי שלי
יש מה לעשות?
אולי דיאטה אחרת?
להזריק רק פעם ביום?
להחליף טיפול??
אני מיואשת...
המון תןדה
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:07 19.04.09
שלום רב,
יש נטיה לעליה במשקל עם הטיפול באינסולין ואכן זו אחת הבעיות העיקריות הכרוכות בטיפול זה.
כדאי לפנות לדיאטנית להתאים דיאטה מתאימה דלת קלוריות ודלה בפחמימות פשוטות אשר תוכל לאפשר לך לרדת במשקל. גם פעילות גופנית יכולה לעזור בכך.
במידה ויש לך סוכרת מסוג 2 את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי אפשרות טיפול בג'נוביה או בייטה. הטיפול בתרופות הללו גורם פחות לעליה במשקל, ויכול אף לסייע בירידה במשקל.
בהצלחה,
 
נעמה
12:00 20.04.09
אינסולין לנטוס אני יכולה לומר לך שזה גם רק הזרקה של פעם ביום וגם בכלל לא העלתי במשקל.
אולי כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל שלך על זה...
הארוחות שלאחריהן המדדים שלי מזנקים?
 
שרון
23:27 20.04.09
שלום, תוצאות הבדיקה שעשיתי בבירור הורמונלי עקב הריון שלא התפתח הן:
TSH- 0.89 (0.35-5.5
T3 - 4.36 (3.5-6.5)
T4 - 13 - (10.3-19.7)
למרות שנמצא בטווח TSH ממש נושק לגבול התחתון על מה זה מעיד? האם הבדיקות תקינות? האם לדעתך עליי לפנות לייעוץ אני מתכננת הריון , תודה
לאחרונה החמרה באוסטיאופורוזיס , המתבטאת בקיפוזיס ובהתקצרות הקומה במס' ס"מ.
בצילום עמ"ש קיימת הנמכה של החלק העליון והחלק התחתון של גופי החוליות . סובלת
מכאבים חזקים ומוגבלת מאוד מבחינה תפקודית . שאלתי היא האם המצב האוסטיאופורוטי
הנ"ל מוגדר כנכות ?
מודה על תשובתך , סיגל .
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:11 19.04.09
שלום רב,
למיטב ידיעתי אוסטאופורוזיס לכשעצמה אינה מוגדרת כנכות.
ניתן לטעון כי מדובר בנכות אם יש מגבלה תפקודית הנגרמת בשל האוסטיאופורוזיס.
כדאי להתייעץ עם עובד סוציאלי של המרפאה בה את מטופלת לגבי זכויות בביטוח הלאומי וכיצד להציג את הדברים.
בברכה,
 
חסוי
18:13 19.04.09
האם באלטרוקסין יש לקטוז? ראיתי באיזשהו אתר שאלה כזאת וענו לה שיש אבל זה לא משהו רציני

הסתכלתי על מרכיבי הכדור ולא ראיתי זכר ללקטוז, האם יש? וממה עוד מורכב הכדור?

 
ד''ר זהר לנדאו  
23:03 19.04.09
שלום רב,
ככל הידוע לי אין תכולת לקטוז בכדורי אלטרוקסין.
הכדור מכיל הורמון המופרש באופן רגיל על ידי בלוטת התריס.
בברכה,
שלום רב,

אני בחור בן 39. ללא בעיות ידועות. משקל תקין. בכושר טוב.
בבדיקת רופא המשפחה התרשם שאולי בלוטות הלימפה בצוואר קצת מוגדלות. הן אינן כואבות לי ולדעתי הן מוגדלות כך כ 3 חודשים. אבל הרופא אמר שזה כנראה בגלל שאני רזה 60 קג גובה 1.80 ולכן הן מורגשות..
נתן לי US צוואר שבוצע לפני חודש:
"בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
"אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
"הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ".

אציין שגם לפני 3 שנים רופא המשפחה חשב שהבלוטות בצוואר מוגדלות ונתן לי US צוואר אבל אז לא צויין שום ממצא ב US. לא הופיעו קשריות בבלוטת המגן ולא קשריות לימפה קצת גדולות.

רופא המשפחה המליץ על מעקב ושנבצע עוד חצי שנה בדיקת US חוזר לראות אם הקשריות בבלוטת המגן מתפתחות וגדלות. הבנתי שצריך לעקוב לראות שלא מדובר בממאירות.
בדיקות דם מלפני חודש תקינות לחלוטין כולל TSH תקין 1.4.

ברצוני לשאול האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הקשריות האלה מלהפוך לממאירות? או שבמידה והן ממאירות כדי לבלום את התפתחותן.
קראתי ששמן פשתן וחומצה אלפא ליפואית יכולים מאוד לסייע לבלום מצבים כאלה.
מה דעתך? האם תוספים אלה יכולים לסייע לדעתך?
והאם יש דברים נוספים שניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים שזה לא יתפתח לסרטן?
תודה רבה!!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:51 18.04.09
שלום רב,
הממצאים שאתה מתאר נראים שפירים.
איני יודעת על קשר בין תוספי מזון שונים ומניעת ממאירות.
בכל אופן לפי הבנתי את תשובת ה - US אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד.
נראה כי מדובר בממצא אקראי, חסר חשיבות קלינית.
בברכה,
שלום רב
אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות.

עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות.

בUS צוואר מלפני חודש נמצא כך:
בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין,
עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב".
כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין.
ב US צוואר חוזר מהיום נמצא כך:
בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
"אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
"הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ".

לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים
לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין
ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול.

כמו כן אציין שבצ'ק אפ תקופתי, שאני עושה אחת לשנתיים וביצעתי לפני 4 חודשים,
כל בדיקות הדם המקיפות היו תקינות - סוכר כימיה ספירת דם CRP - הכל היה תקין
TSH תקין = 1.3 ,

בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבים כרוניים בצוואר ועמוד שדרה
ביצעו לי 4פעמים!! CT של הצוואר, כ 10פעמים צילומי צוואר, 3 פעמים מיפוי עצמות
ועוד 3סיטי של הגב, הבטן והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים.
רנטגונולוג אמר לי לפני כמה שנים שנחשפתי לקרינה רבה יחסית של 150 MSV שזה כמו 15 בדיקות סיטי בטן וכמו אלפי צילומי חזה. בשנים האחרונות יש שיפור בכאבים ואני בכושר טוב יותר ומרגיש בסדר.

לגבי הקשריות. קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן פחות שכיחות בגברים ואם הן כבר מופיעות בגבר אז הסיכוי שהן סרטניות הוא גדול פי 3 מאשר בנשים ומגיע ל כ 30 אחוז.
כמו כן קראתי שלמי שיש קשריות ויש ברקע חשיפה לקרינה בגיל צעיר הרי שהסיכון שהן סרטניות גבוה יותר.
בנוסף, כאמור הקשריות הן היפואקואיות וב US צוואר לפני 3 שנים לא היה ממצא של קשריות.
לאור כל הפרמטרים האלה הגעתי למסקנה מצערת שכנראה רוב הסיכוי שמדובר בסרטן ושזה לפחות 50-70 אחוז סיכוי.
זה מטריד אותי מאוד במיוחד היות ויש לי תינוק קטן בבית ובשנים האחרונות סוף סוף יש שיפור בכאבי הצוואר וגב.
מה דעתך ? האם החישוב שלי שכנראה זה 50-70 אחוז סרטן הוא נכון?
מה לעשות ומה הערכתך הכנה לגבי הסיכון.

בתודה רבה!
דני
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:47 22.03.09
שלום רב,
הקשריות שנצפו בבלוטת התריס שלך קטנות מאד, ובדרך כלל בגודל כזה יש צורך במעקב על ידי US בלבד. קשריות בבלוטת התריס הינן ממצא שכיח ביותר. גם הציסטה המתוארת הינה קטנה ביותר.
קשריות לימפה תת לסתיות מופיעות במצבים רבים בנאליים כמו דלקת של דרכי הנשימה העליונות וכו'.
עליך לפנות לאנדוקרינולוג שיסתכל על צילומי ה-US וישווה ביניהם. לפי מה שאתה מתאר קרוב לודאי כי מדובר בממצאים אקראיים ושפירים לגמרי.
אנא פנה לאנדוקרינולוג המטפל כך שיוכל להסתכל על כל הנתונים שלך וימליץ על המשך טיפול ומעקב.
בברכה,
 
ליאת א
18:30 18.04.09
תודה רבה על תשובתך!!

אשמח לחוות דעתך האם שימוש בחומצה אלפא ליפואית ובשמן פשתן יכול לעצור התפתחות
קשריות בבלוטת המגן והפיכתם לממאירות?

תודה רבה!!
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:49 18.04.09
שלום רב,
איני יודעת על קשר בין שימוש בחומצות שומן ושמן פשתן ומניעת ממאירות.
בברכה,
שלום רב,

אני בת 22 ואני סובלת מבעיות בבטן כ- 4 שנים. הבעיות הן בעיקר גזים ותחושת נפיחות בבטן, ולפעמים כאבי בטן ושלשולים. בנוסף לזה יש לי כל מיני תופעות שאני לא יודעת אם הן קשורות, כגון נשירת שיער, עייפות כרונית, שיכחה, יובש כרוני בעור (בעיקר בידיים, מלווה לפעמים בפצעים), מתן שתן תכוף וירידה בחשק המיני.

ביקרתי אצל הרבה רופאים וכולם פטרו אותי ב"תסמונת המעי הרגיז". חשוב לי לציין שמדובר ברופאים צבאיים ולכן אין לי אלטרנטיבה בבחירת הרופאים. רק לפני כחצי שנה הייתי אצל רופאה יסודית ששלחה אותי למספר בדיקות: אולטרסאונד בטן, בדיקת רגישות ללקטוז, בדיקת צליאק, וסדרה של בדיקות דם מקיפות שכולן יצאו תקינות, פרט לחוסר בויטמין B12 ובחומצה פולית, שכנראה נובעת מהעובדה שאני לא אוכלת בשר בקר.

הייתי שמחה אם אכן מדובר בסה"כ בתסמונת המעי הרגיז, אבל אני מרגישה שמנפנפים אותי, כולם אומרים לי שאני היפוכונדרית ושזה פסיכוסומטי או מלחץ ואני באמת סובלת כבר 4 שנים. מה גם שאני מקפידה ביתר שאת על אורח חיים בריא גם מבחינת תזונה וגם מבחינת כושר גופני כך שאני לא רואה סיבה לבעיות כאלה סתם ככה. אני מפחדת שיש לי משהו שלא מאבחנים אותו.

חשוב לי לציין שלפני כעשר שנים אבחנו לי תת פעילות בבלוטת התריס שהייתה תמיד גבולית והייתי במעקב כל חצי שנה במשך כחמש שנים. בפעם האחרונה רצו לתת לי תרופות ובהתייעצות עם אנדוקרינולוג פרטי החלטתי שלא לקחת אותן. הבדיקות האחרונות נראות לי די גבוליות (חלקן בנורמה וחלקן לא) אבל הרופאה לא אמרה לי כלום על זה.

הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות, אם יש לך המלצה איזה כיוון עוד לא בדקתי.

תודה מראש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:18 17.04.09
שלום,

לגבי התת פעילות בלוטת תריס: במידה ומדובר בTSH מוגבר עם FT4 תקין ולאור התלונות המרובות כן הייתי מנסה טיפול בELTROXIN במידה ואכן מדובר בתת פעילות של בלוטת תריס .
אך כמובן את צריכה לדבר עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג לגבי הנושא.

בברכה,
 
שרית
23:22 16.04.09
אימי קיבלה מהרופא טיפול שנקרא טיפול אמריקאי שכולל בתוכו זריקת לנטוס 20 יחידות בערב.
אימי קצת מודאגת מכיוון שבלילה היא לבד ועד כה במשך מספר ימים היא הזריקה את הלנטוס בבוקר והיו לה תופעות של סחרחורות וחולשה במהלך היום, לכן היא בחרדה שיהיו לה את אותן התופעות במהלך הלילה והיא לבד.
אני ממש לא מצליחה להבין מדוע עד שהיא כבר מצליחה קצת להתאזן משנה לה הרופא את הזמנים ואת הטיפול? עד מתי? זה יוצר אצלה חרדות נוראיות, ואנחנו חסרי אונים.

תודה מראש
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:50 17.04.09
שלום שרית,
אלו שאלות שאת אמורה לשאול את רופא המטפל של אמך.
באופן עקרוני ניתן להזריק LANTUS בבוקר או בערב וכפי שכתבתי קודם, למרות שקיימת ספיגה איטית של האינסולין קיים שוני בין אנשים ואפילו באותם אשנים בימים שונים (שינויים קלים ) אך יכולים להיות משמעותיים לאנשים מסוימים. בהחלט לגיטימי לשחק מעט עם זמני הזרקה על מנת לאזן יותר טוב את החולה או למנוע בלבול.

בברכה,
 
כוכי
17:29 16.04.09
אני סוכרתית ולמרות זאת האל לא רכן אותי והעניק לי פחד נוראי מזריקות. זאת אחת הסיבות שהזרקתי את הלנטוס כי אפשר להזריק אותו רק פעם אחת ביום. אבל מעניין אותי לדעת למה אותו כן אפשר להזריק פעם ביום ואת הלבמיר צריך פעמיים. הרי שניהם ארוכי טווח לא?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:18 16.04.09
שלום,
אכן גם LANTUS וגם LEVEMIR הנם אינסולין ארוכי טווח . רוב החולים יכולים להסתדר עם זריקה אחת של LEVEMIR ביום אך חלקם יצטרכו שתיים. זה לא אומר שכל חולה שמזריק LEVEMIR צריך להזריק פעמיים ביום.
בברכה
 
דני מור
20:14 16.04.09
אני מזריקה לנטוס וממה שנאמר לי הוא האינסולין היחיד בארץ היום שמוזרק רק פעם אחת ביום ללא יוצא מן הכלל
 
ליאת
17:44 17.04.09
למעט מספר ההזרקות יש יתרונות/חסרונות לאחד מהאינסולינים על גבי השני? מה ההבדלים ביניהם אם שניהם מהווים אינסולין לטווח ארוך וכל חולי הסכרת יכולים לבחור במה להשתמש?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:46 17.04.09
האמת שלא קיים באמת אינסולין שעדיף על פני השני כאשר מדובר בLANTUS וLEVEMIR אשר הנם אינסולין ארוכי טווח ופועלים עד כ24 שעות וניתנים להזרקה פעם ביום. זה המקום לציין שקיימת שונות בין אנשים בטווח הפעולה של אינסולין ואפילו שוני מסויים בספיגה בימים שונים.
לגבי LANTUS רוב החולים מזריקים פעם ביום וLEVEMIR מוזרק לרוב פעם אך לעיתים פעמיים ביום בהתאם לרמות הסוכר לאחר כ18 שעות מן ההזרקה אך ישנן עבודות אשר מראות שהוא גורם לפחות עליה במשקל כאשר מזריקים אותו פעם ביום (אך אפקט זה נעלם כאשר נזקקת להזרקה פעמיים ביום).

בברכה
 
שרון
12:04 16.04.09
שלום, לאור השמנה בטנית קיצונית (אני רזה), השתנה תכופה ביום ובלילה ואקנה חזק, עשו לי בדיקות הבאות: גלוקוז 88, אינסולין 4.4 , AB1AC 5.4 . לפי מה שקראתי האינסולין קצת נמוך שלפי מה שהבנתי זה מצב שאין מספיק אינסולין בגוף. מה זה המצב הזה? האם זה סוכרת מסוג מסוים? איזה בדיקות עליי עוד לעשות והאם עליי לפנות לייעוץ?אני גם מעוניינית להרות, האם מטפורמין יכול לעזור? תודה רבה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:48 16.04.09
שלום,
רמת הסוכר שלך תקינה ולאור רמות אינסולין תקינות לא קיימת תנגודת לאינסולין אשר הנה סיבה לעיתים למתן של METFORMIN.
קיימת בעיה כאשר רמות סוכר גבוהות מהנורמה עם רמות אינסולין נמוכות או כאשר רמות סוכר תקינות או גבוהות עם אינסולין גבוה.
המצב שלך הוא תקין.

בברכה,
 
שרון
01:04 17.04.09
 
טל
10:12 16.04.09
שלום,
בצעתי את הבדיקה הנ"ל בקופ"ח כבדיקה רגילה.
האחות טענה כי זו בדיקת דם רגילה למרות שקראתי באינטרנט שצריך להזריק חומר ניגודי.
התוצאה של הבדיקה יצאה בטווח הנורמה.
1. האם הבדיקה נעשתה נכון או שעלי לבצע אותה שוב?
2. האם יש משמעות לתוצאה התקינה שלה, כשהיא נעשית כבדיקת דם רגילה?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:43 16.04.09
בדיקת ACTH היא בדיקה אשר בודקת את ההורמון אשר מופרש ליותרת המוח ואחראי על הפרשת קורטיזול.
ניתן לעשות אותה בקופת חולים . הדבר היחידי היא שהיא דורשת קירור מיידי אך בהחלט ישנן מרפאות אשר מסוגלות לבצע אותה.
הבדיקה בתנאים נאותים הנה מהימנה ולא נדרש הזרקה כלל לביצועה.
קיימת בדיקה אחרת שנקראת ACTH TEST בו מוזרק הורמון דמוי ACTH והמטרה לגרות את יותרת הכליה להפריש קורטיזול או הורמונים גבריים לאיתור סיבה לשיעור יתר או חסר של קורטיזול.
השאלה היא מדוע בוצעה הבדיקה ולפי בקשת איזה רופא.

בברכה
 
גילי
22:49 15.04.09
אניבת 40, סוכרתית סוג 1 מזה 20 שנה. מתאמנת הרבה בחד"כ (פעילות אירובית + כוח). שאלתי - מדוע במקרים רבים רמות הסוכר שלי בתום האימון גבוהות (200 -300)למרות שכביכול "שרפתי סוכר" במהלך האימון, ולמרות שהתחלתי את האימון עם רמות סוכר סבירות (150-180).
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:01 15.04.09
גילי שלום,
לעיתים רואים עליה ברמת הסוכר לאחר פעילות גופנית.
במקרים רבים הדבר קורה אם בזמן הפעילות כבר אין מספיק אינסולין פעיל בגופך. כלומר הפעילות הגופנית נעשית מספר שעות לאחר שאכלת והזרקת. עוד אפשרות היא שאת אוכלת יותר מידי לפני הפעילות, (אולי מחשש לירידה של ערכי הסוכר) או מזריקה פחות מידי בארוחה הקודמת לפעילות.
בברכה,
 
יהודית
12:24 13.04.09
מהם הסממנים הראשוניים למחלת הסכרת? ומתי צריך לדעת שאם קיים חשש שכזה לפנות לרופא המטפל? ומי מאבחן זאת?

תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
00:41 14.04.09
שלום רב,
כאשר רמות הסוכר גבוהות יכולים להופיע הסימנים הבאים: ירידה במשקל, שתיה מרובה והשתנה מרובה. יתכנו סימנים נוספים כמו יובש בפה, פטרת/דלקת באיזור איבר המין ועוד. לעיתים אין כל סימנים מחשידים.
אחת הבעיות באבחנה של סוכרת הינה כי אין כל סימנים כל עוד ערכי הסוכר לא גבוהים.
בחשד לסוכרת, בשל אחד מהסימנים הללו, או השמנה או סיפור משפחתי, או יתר ל"ד ועוד מספר גורמים יש לבצע בדיקת דם שגרתית. בשלב ראשון לבדוק את רמת הסוכר בצום.
בברכה,
 
כרמלה
17:28 14.04.09
אצל הבת שלי אחרי ששמתי לב שהיא נותנת שתן רב מדי, היא בערך רצה 8 פעמים בשעה לשירותים! ואז יעצו לי לקחת אותה לבדיקות ובאמת התגלה שהיא סוכרתית. מאז היא מטופלת באינסולין ארוך טווח.
 
רינת
10:47 15.04.09
אינסולין ארוך טווח מתאים גם לטיפול בילדים קטנים או רק במבוגרים? כי הבנתי שאינסולין יכול לגרום לעלייה במשקל וצריך להרכיב דיאטה מיוחדת..
 
אנונימית
12:15 15.04.09
היום האינסולינים כמו הלנטוס לא משפיעים בכזו צורה על עלייה במשקל, ומזריקים אותם רק פעם ביום. אז ככה שההשפעה שלהם היא לטווח של 24 שעות.
 
טל
23:04 14.04.09
תודה על המענה.
כל בדיקות הדם שלי תקינות (סוכר 82, אינסולין 4.4, כולסטרול... ל"ד נמוך),
אבל אני לא מצליחה לעצור את ההשמנה .
מדובר בהשמנה של מרכז הגוף ("תפוח").
ושוב , ההשמנה החלה לפני 7 ח'.

ספורט אני עושה, גם תפריט דל פחמימות.
מה עוד לעשות? מה יכול להיות? האם פוליציסטיות מתפרצת עושה תמונה כזו?
הייתי אצל 3 רופאים ולפי הבדיקות אין להם תשובות כי ברמת "מערכות" הגוף מאוזן.
לכן יש התלבטות לגבי מטפורמין.

תודה
שלום,

בתי סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס, מטופלת ושומרת על איזון. המחלה לא מוכרת במשפחה.
האם לילדים (שיוולדו יום אחד) יש משמעותית יותר סיכוי לחלות במחלה זו?
כלומר, האם זה עובר בתורשה\גנים?

תודה, שושי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:24 14.04.09
שלום
במידה ולבת שלך יש GRAVES DIS אשר הנה מחלה אוטואימונית (הווה אומר הגוף יוצר נוגדנים כנגד מרכיבים עצמיים ) אז קיימת נטיה משפחתית אם כי לא בהכרח הילדים יסבלו מן המחלה. כל מחלה אוטואימונית שכיחה יותר אצל נשים ולכן לבנות יש סיכוי גדול יותר לחלות יותר במחלה.
במידה ומדובר בסוג אחר של פעילות יתר כגון קשר חם או פעילות יתר של רקע של קשרים חמים אז הנטיה המשפחתית הנה פחותה בהרבה.
בברכה,
 
שרית
19:36 13.04.09
מדוע ישנה תופעת היפו חזקה של עד 47 כששעתיים קודם הוזרק אפדרה? הטיפול הוא לנטוס בכמות 30 יחידות פלוס אפדרה 16 . לפני הזריקה היה רעב ואכלתי.
 
ד''ר זהר לנדאו  
00:45 14.04.09
שלום רב,
אפידרה הינו אינסולין בעל טווח פעולה קצר ושיא פעולתו אחרי כשעה מהמתן.
במידה והוזרקה כמות גדולה מידי של אפידרה לפני האוכל תתכן היפוגליקמיה כשעה עד שעתיים לאחר הזרקת האפידרה. נראה כי יש צורך להוריד את מינון האפידרה כדי להמנע מהיפוגליקמיה.
לעומתו, הלנטוס הינו אינסולין בעל טווח פעולה ארוך. בדרך כלל אינו גורם להיפוגליקמיה.
בברכה,
 
הריונית
08:39 13.04.09
שלום רב
אני בת 27, הריון ראשון, שבוע 23. סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כבר מגיל 16, ומטופלת באלטרוקסין. בעקבות עליה חדה ב-TSH בתחילת ההריון הועלה לי מ-700 ממ"ג שבועי (מינון מאוזן לפני ההריון) ל-1000 בשבוע, כך שהייתי מאוזנת (בבדיקה מה-8/2-TSH=0.66). בבדיקת דם שערכתי לפני שבוע (שבוע 22) נמצא כי ה-TSH ירד והינו 0.05.
מדוע זה קרה? וכמה עליי להוריד במינון? (האנדוקרינולוג שלי בחופשת חג ארוכה ואין לי עם מי להתייעץ...)
בברכה ותודה מראש על המענה
 
ד''ר זהר לנדאו  
00:38 14.04.09
שלום רב,
יש להוריד את מינון האלטרוקסין.
יש לי קושי לתת במסגרת זו הוראות מדוייקות למינונים.
אנא כתבי לי את המייל שלך ואנסה לכוון אותך לרופא שיוכל לראות אותך בהקדם.
בברכה,
שפלוויקס נכנסה לסל התרופות? אני סוכרתי עם שבץ מוחי כבר שנה וחצי. מההתחלה אני משלם מחיר מלא על פלוויקס ורק לפני שבועיים גיליתי מכתבה בYNET שפלוויקס נכנסה לסל התרופות. אני לא מבין למה קופת החולים לא יידעה אותי ויותר מזה- איך אפשר לגרום לזה שכל מי שנוטל את פלוויקס ובשבילו היא אוויר לנשימה למניעת שבץ מוחי נוסף ידע שהיא בסל התרופות ומסובסדת? זה מאוד חשוב לדעתי!
 
נעה
18:24 12.04.09
שלום לכולם
לא מזמן התחלתי להזריק אינסולין , לאחר מעבר מטיפול פומי
אני מזריק בינתיים קצר
ומא ד הייתי מעוניים להשתמש בעט בשפ סולוסטאר
הבנתי =שזהו עט מתקדם ונוח לשימוש
השאלה היא אם עט זה טוב לשימוש עם כל סוגי האינסולינים הקיימים?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:48 12.04.09
שלום רב,
סולוסטאר הינו עט להזרקת אינסולין לשני סוגי האינסולין הבאים: לנטוס (אינסולין ארוך טווח) ואפידרה (אינסולים קצר טווח). אכן מדובר בעט נוח ביותר ופשוט לתפעול.
בברכה,
 
שרית
18:59 12.04.09
אמי חולת סכרת מבוגרים והיא לא מזמן החלה בטיפול האינסולין. לאחר כשבועיים של ייסורים מכאבי בטן,גב, רעב בלתי פוסק ,גלי חום ,רעד בכל הגוף ותחושה של חולשה כללית החליט הרופא המטפל לתת לה טיפול בלנטוס כולל אפידרה.אמי כבר קרוב לשבוע עדיין לא מאוזנת ועדיין סובלת מאותן תופעות . הרופא מידי פעם מוריד או מעלה מינון . שאלתי היא כמה זמן לוקח לגוף להתאזן ועד מתי אפשר לשחק עם המינון? יש לציין שבעקבות השינויים במינונים אמי החלה לפתח חרדות כי אינה יודעת למה לצפות לאחר ההזרקה. היה מצב שהסכרת הגיע ל-400. אודה לתשובה מהירה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:54 12.04.09
שלום רב,
לעיתים לוקח מספר ימים עד שבועות עד להשגת איזון רצוי. המטופל והצוות המטפל לומדים את תגובת המטופל לאינסולין, לפעילות הגופנית ולמזון אותו אוכל.
איני בטוחה שהתופעות שציינת קשורות לסוכרת או לאינסולין. חלק מהתופעות אכן יכולות להיות קשורות לערכי סוכר נמוכים (רעד, רעב לדוגמא) וחלקן דווקא לערכי סוכר גבוהים (כאבי בטן למשל). כאשר אימך חשה בתופעות הללו עליה לבדוק את רמת הסוכר שבדמה וכך ניתן יהיה לדעת אם התופעות הללו קשורות לרמות הסוכר.
במצבים כאלו יש חשיבות לביקורים תכופים וקשר רצוף עם הצוות המטפל במרפאת הסוכרת.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  182  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה