בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
שלום,
בהריון שבוע 5 (אחרי IVF), מטופלת ב50mgr L-troxin פעם ביומיים מזה ארבעה חודשים.
בבדיקות חוזרות מלפני חודש וחודשיים רמות TSH-0.35 ו1.23
מ3 בדיקות עוקבות בהריון: TSH-4.07, 4.69, 3.55
FT4 - 13.6 (גם קצת ירד)
וFT3 - 3.28 (מתחת לגבול התחתון של הנורמה שהוא 3.5)
האם יש מקום להעלות את מינון האלטרוקסין ל50mgr ביום?
אני מאוד מודאגת שמא הקפיצה בערכים של TSH והירידה בערכי ה-FT3 (אשר למיטב הבנתי הינו ההורמון הפעיל) יכלה לפגוע בהתפתחות העובר.
תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:15 12.06.09
שלום רב,
המעקב אחר תפקודי בלוטת התריס נעשה לפי רמות TSH. הרמות שאת מתארת אינן "קפיצה" ברמת ה - TSH אלא למעשה רמה מאד דומה.במהלך ההריון יש שינוי ברמת החלבונים הנשאים של הורמון בלוטת התריס ולכן החשוב ביותר הינו רמת ה - TSH.
התייעצי עם האנדוקרינולוג שלך לגבי עליה קלה ביותר במינון האלטרוקסין. לא נראה שיש צורך בכדור מידי יום.
בברכה,
תודה רבה על התשובה.
התכוונתי לקפיצה בערכים מלפני חודש לתחילת ההריון.
האם רמות הFT3 הנמוכות יכלו לפגוע בעובר עד כה (שבוע 5)?
תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:49 12.06.09
שלום רב,
לא נראה לי כי המצב מדאיג.
בברכה,
 
שלמה
17:01 11.06.09
האם מד סוכר רציף בדם של חברת מינמד אמין?
מיכון שצריך לעשות 3 פעמים בדיקה ביום ולכייל את התוצאה ממד הסוכר למשאבה
בבדיקה אחת יש כמעט דיוק בין הבדיקה במד הסוכר לבין הסנסור ובבדיקה שניה במהלך היום יש פער של יותר מ100 מ"ג ז"א במשאבה מראה התוצאה 102 מ"ג ובמד הסוכר 212 מ"ג
בכלל מה הפער הגבולי שצריך להיות בין מד הסוכר הרציף במשאבה למד הסוכר
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:25 12.06.09
שלום רב,
מד הסוכר בסך הכל אמין אולם לעיתים יש פער בין המדידות המתקבלות על ידי מד הסוכר ובין אלו המתקבלות במד הסוכר הרציף (סנסור).
החיישן הבודק את רמת הסוכר בסנסור מצוי בנוזל שבין התאים, לעומת בדיקת הסוכר במד הסוכר הנעשית מהדם. בעיקר יש פערים בשינוי חד ברמת הסוכר: כמו ירידה חדה, אחרי בולוס או פעילות גופנית וכן בעליה מהירה. במצבים כאלו יש להסתמך על מדידה במד סוכר רגיל.
בברכה,
 
אבי
09:38 12.06.09
אני מקבל לבמיר ללילה אבל לפנות בוקר הסוכר נמוך140 ובבוקר שלוש שעות אחרי זה עולה ל180 למה והאם לנטוס יפתור הבעיה
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:21 12.06.09
הלבמיר והלנטוס הינם תכשירי אינסולין "בזאליים", כלומר בסיסיים, ומחקים את הפרשת האינסולין הנמוכה יחסית הקיימת לאורך כל שעות היממה.
תכשירים אלו אינם נותנים מענה טוב לארוחות המכילות פחמימות.
קביעת המינון נעשית על ידי רמת הסוכר בבוקר בצום.
יתכן ועליך להוסיף לטיפול אינסולין קצר טווח או תרופה הגורמת להפרשת אינסולין (כמו הנובונורם) לארוחות.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך בעניין זה.
בברכה,
 
לי
11:30 12.06.09
שלום,
הופנתי לבדיקת דם, בבדיקה התגלה TSH, 4.6.
אין במשפחתי בעיות בבלוטה, ועד כה הערכים שלי הו תקינים.
ביום שקיבלתי את התוצאה גיליתי שאני בהריון, שבוע 4.
רופאת המשפחה רשמה לי אלטרוקסין 50.
האם להתחיל ולנטול, או שאני יכולה לנסות טיפול ברפואה משלימה.
אני חוששת שעיכוב יגרום נזק לעובר, ומאידך האם זהו ערך המצריך התחלת טיפול תרופתי.
בנוסף אשמח לדעת כל כמה זמן רצוי להיות במעקב.
תודה רבה ושבת שלום,
גילי
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:18 12.06.09
שלום רב,
מדובר בערך מעט גבוה של ה - TSH. מאחר ובהריון יש חשיבות לאיזון מדוקדק יש מקום להתחיל טיפול.
אנא פני לאנדוקרינולוג להתאמת המינון.
בברכה,
 
דנית
15:01 12.06.09
קבלתי סכרת ויתר לחץ דם בגלל שימוש של שנתים בפרדניזון.האם עכשיו שהפסיקו לי את התרופה יתכן והסכרת והלחץ דם יחלפו?מה ההשלכות של טיפול כול כך ארוך?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:16 12.06.09
שלום רב,
בהחלט תתכן הטבה ואף נסיגה מוחלטת של הסוכרת ולחץ הדם.
עליך לעקוב אחר הערכים ולראות איך הדברים מתפתחים.
בברכה,
 
עוד ילד בבקשה
16:34 11.06.09
הבן שלי מקבל הורמון גדילה. שמעתי שזה עלול להשפיע על רמת הסוכר. האם זה נכון?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:12 12.06.09
שלום רב,
הורמון הגדילה הינו אחד ההורמונים העלולים לגרום לתפקוד פחות טוב של האינסולין ובכך להביא לעליה ברמת הסוכר. אולם הדבר קורה אם ההורמון ניתן במינון גבוה מאד או אם מופרש ברמות גבוהות באופן קיצוני, כמו בגידולים המפרישים הורמון גדילה.
הנסיון עם הטיפול בהורמון הגדילה ארוך מאד ומראה כי אין לטיפול זה השפעה מזיקה על משק הסוכר וניתן לתת אותו (במידת הצורך) ללא חשש.
בברכה,
 
עטר
19:04 11.06.09
שלום ,תודה רבה מאוד על התשובה המהירה
אני מבקשת להוסיף שיש לי כאבי גרון חזקים בעיקר בבוקר.
יש לי שאלה בהיגיון .TSH מופרש ע"י בלוטה במוח,איך רמתו מצביעה על פעילות בלוטת התריס?
בעיקר שרמת T3 T4 המיוצרים ע"י בלוטת התריס תקינים תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
00:32 12.06.09
Shalom
I am sorry I am writing in English since I am at an Endocrine meeting.
TSH is secreted by the pituitary but it controls T4 and T3 levels, therefore is there is too much T4 OR t3 it will decrease since the gland doesnt' need to produce T4. It is a very accurate measure of thyroid function, but it is not indeed the active hormone.
אני מזריק 3 פעמים ביום 6 יחידות אינסולין הומני, ללא שינוי מהותי - 230-290

איזה כדור מועדף לשיפור המצב?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:32 11.06.09
שלום,
לאור העובדה שאתה מזריק שלוש פעמים ביום אינסולין אני מתארת לעצמי שאתה מזריק אינסולין קצר טווח (REGULAR ).
ישנם הרבה מרכיבים לאיזון סוכרת. השאלה היא איזה סוגי אינסולין וכדורים אתה לוקח ובאיזה שעות ערכי סוכר הנם 230-290. האם בצום? שעתיים לאחר האוכל?
במידה והסוכר בצום תקין : בין 100-130 ולאחר האוכל עולה עד 290 אז צריך להעלות מינון של אינסולין קצר לפני ארוחות.
כדאי לשבת ולדבר עם רופא סוכרת על האופציות אשר הנן אישיות.
בברכה,
 
עטר
22:47 10.06.09
שלום ,אני בת 25 צמחונית ,עוסקת בספורט.בזמן האחרון הרגשתי רגישות בגרון נישלחתי לעשות
בדיקת דם התוצאות: TSH 0.12 ,T3 FREE 5.9,T4FREE18.8 ,כמו כן HCT 36.1

מה משמעות התוצאות פעילות יתר ,תת-פעילות ?תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:29 11.06.09
שלום
.אTSH מתחת לנורמה מצביע על פעילות יתר. מאחר ורמת הTSH אינה 0 אז מדובר ב"נטיה" לפעילות יתר במיוחד לאור העובדה שרמת FT4 וFT3 עדיין תקינות.
לאור כאבי הגרון יתכן ועברת דלקת קלה של בלוטת תריס אשר יכולה אף היא לגרום לפעילות יתר ולאחר מכן תת פעילות ולכן יש מקום לחוזר על בדיקה TSH FT4 FT3 בעוד כחודש
בברכה,
 
שלמה
21:12 10.06.09
בני חולה סכרת מחובר למשאבת אינסולין וסנסור לא מאוזן המון זמן מעל A1C11.5
רוצים להיכנס להילוך גבוהה בנושא איזונו
האם ישנה בדיקת A1C לא כל שלושה חדשים כלומו כל שבועיים לבדוק האם יש שיפור
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:37 10.06.09
שלום רב,
הדרך לבדוק את האיזון במצבים כאלו הינו על ידי בדיקת רמת הסוכר בדם מספר פעמים ביום.
אני מקווה כי בקרוב תכנס לשימוש בישראל בדיקה המעריכה את איזון הסוכרת בשבועיים שקדמו לבדיקה, להבדיל מ - HbA1c המשקף איזון של 3 חודשים טרם הבדיקה.
בשלב זה יש להרבות בבדיקות רמת סוכר.
בברכה,
 
עדי
19:25 09.06.09
לפני שנה ערך הסוכר היה 105 ולאור המלצת הרופא התחלתי פעילות גופנית והורדתי במשקל. כיום הערכים הם קצת מתחת ל100. מה שמדאיג אותי זו העובדה שגם אמי וגם אחותי לוקים בסכרת 2 ואני חוששת שאני מתקדמת באותו כיוון. האם עלי להקפיד על תזונה מסוימת? אמי למשל נאלצה לוותר על מאכלים רבים כולל כמעט כל הפירות. אני אוהבת מאוד פירות. האם לדעתך עלי להתחיל להקפיד על תזונה נטולת סוכר ופחמימות?
תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:35 09.06.09
שלום רב,
בהתחשב בסיפור המשפחתי שלך ובערך הסוכר בצום של 105 נראה כי את בסיכון מסויים לפתח סוכרת.
שינוי באורח החיים כמו ירידה במשקל, תזונה נבונה ופעילות גופנית בהחלט יכולים לדחות ואף למנוע את הופעת הסוכרת.
כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי המזונות מהם כדאי להמנע. מדובר במזונות עשירים בפחמימות, במיוחד פחמימות פשוטות וכן מזונות עתירי קלוריות.
חלק מהפירות עשירים מאד בפחמימות פשוטות, בעיקר: ענבים, אבטיח וכו'. כדאי להמעיט באיכלת פירות אלו.
בהצלחה,
 
מוטי
12:01 09.06.09
על פי מחקר שפורסם בינואר 2008 על הקשר בין פרוקטוז וגאוט, מצויין במאמר שפרוקטוז גורם לעמידות לאינסולין, רציתי לדעת איך?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:38 09.06.09
שלום
המנגנון בה פרוקטוז מגביר תנגודת לאינסולין אינו ברור לחלוטין אך אחת ההשערות היא שעל ידי כך שהוא מעלה את רמת הTRIGLYCERIDES וכך ע"י עליה ברמת השומנים בדם קיימת גם עליה בתנגודת לאינסולין.
בברכה,
 
שאלה
22:53 08.06.09
גבר בן 58 סובל מסכרת 2, מטופל בכדורים לסכרת, וכלורסטרול.
אבקש התייחסותכם לתוצאות הבדיקות והאם יש איזה תרופה להורדת התיאבון, כי בעלי כל הזמן מחפש לאכול גם לאחר שאכל טוב, מה עוד שסובל מעודף של 30 ק'. תוצאות הבדיקות הן:

גלוקוז = 128
טריגליצירידיס = 205
כלורסטרול HDL = 33
כלורסטרול LDL = 77.8
כלורסטרול = 15.4
המוגלובין AIC = 6.8


הרבה תודה על העזרה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:29 09.06.09
שלום
הסוכרת מאוזנת די טוב
לגבי פרופיל שומנים רמת הכולסטרול הרע משביעה רצון עם קצת דיאטה אפשר להוריד גם את רמת הTRIGLYCERIDES
קיימים היום טיפולים לסוכרת אשר אינם מגבירים תאבון ( גלוקומין, JANUVIA ) ואף טיפול אשר ניתן בזריקות אשר יכול לשפר את איזון הסוכרת ואף לגרום לירידה במשקל BYETTA.
לגבי טיפול לדיכוי תאבון קיימת בשוק תרופה בשם REDUCTIL אשר מדכאה תאבון אך יכולה לגרום לעלית ל"ד ולכן לפני הטיפול לחץ הדם צריך להיות מאוזן.
כדאי להתייעץ עם רופא סוכרת על כל ההבטים.
בברכה
 
ענת
23:38 08.06.09
אנחנו נשואים פחות משנה. בבדיקות דם לקראת טיפולי הפריית מבחנה נמצא כי לבעלי יש פרולקטין מאוד גבוה (ערך 1500 לעומת מקסימום של 350). בדיקת MRI בראש תקינה וגם בלוטת התריס מאוזנת (מקבל אלטרוקסין בעקבות תת פעילות). מה יכולה להיות הסיבה לפרולקטין הגבוה? בחצי שנה האחרונה חלה ירידה בתפקוד המיני ובשבועיים האחרונים זה הדרדר למצב של חוסר זיקפה לחלוטין. האם יש קשר בין בעיה זו לפרולקטין והאם טיפול תרופתי יכול עזור לבעיה? אודה לתשובה כי אני ממש בלחץ, עצובה ומדוכאת.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:25 09.06.09
שלום,
פרולקטין גבוה יכול לגרום לירידה ברמות TESTOSTERONE אשר הנו ההורמון הגברי והפרולקטין מוגבר בעצמו יכול לגרום לירידה בחשק המיני. על החמרה בשבועיים אחרונים נראה לי גם מרכיב נפשי.
הטיפול בהורדת PRL יכול לשפר את המצב.
בברכה,
 
עטר
20:13 08.06.09
בבדיקת הדם האחרונה נימצא ערך של 104 גלוקוז,
ב 6 השנים האחרונות חלה עליה בסוכר של 5-10 בכל שנה(מ86-104)
אני בן 61,עוסק בספורט(אירובי) באופן רציף,לא משתולל באוכל,לא שמן
אין לי במשפחה סכרת
מה יכולה להיות המשמעות לתוצאות?
מה לעשות שהמצב לא יורע?
מה תיתן בדיקת העמסת סוכר?
תודה ברוך
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:22 09.06.09
שלום
ערך של סוכר של 104 מ"ג/ד"ל אינו תקין (ערך תקין הוא עד 100). קיימת עליה בערכי סוכר עם הגיל כאשר מעל גיל 65 כ-25% מן האוכלוסיה המבוגרת סובלת מהפרעה במשק הסוכר.
ההמלצה היא לשמור על משקל תקין ולעסוק בספורט.
במקביל כמובן לטפל בלחץ דם גבוה במידה וקיים וכולסטרול גבוה.
בברכה,
אני מטופל כ-13 ימים בגלוקומין, בתחילה כדור 1 עם הארוחה העיקרית ולפני 4 ימים הוגדל המינון לשני כדורים. בבדיקות סוכר שעתיים לאחר ארוכה התוצאות הם 140-150 שאני מבין שזה סביר, אך בבוקר לאחר צום לילה 6-8 שעות התוצאות זהות 140-150 מה הסיבה לכך?

ברצוני לציין כי ישר עם הקימה בבוקר אני הולך כ-40 דקות ומודד את הסוכר לאחר כשעה וחצי מהקימה וכחצי שעה לאחר ההליכה, האם לכך יש משמעות? האם עדיף לבדוק לפני ההליכה ?
תודה מראש
שי
 
ד''ר זהר לנדאו  
20:11 08.06.09
שלום רב,
במידה ואינך אוכל לפני הבדיקה הרי רמת הסוכר לא עולה לאחר פעילות גופנית.
יש אפשרות לקחת את הגלוקומין לפני השינה. אצל חלק מהאנשים יש ייצור גלוקוז על ידי הכבד בלילה ואז רמת הסוכר בצום גבוהה יחסית. לעיתים הבעיה נפתרת בלקיחת המטפורמין בלילה.
אנא התייעץ עם הרופא שלך בעניין זה.
בברכה,
 
גליה
17:55 07.06.09
בכתבה של "בריאות 10" על סטטינים בהקשר של הורדת כולסטרול נאמר שאטרוקסין יכול להיות מסוכן.
לא הבנתי את קשר הסיכון בין הסטטינים לאלקטרוסין, אני רק יודעת שבעלי צריך לקחת בוקר אלקטרוסין בשביל בלוטת התריס והתחיל גם לקחת סטטינים בערב בשביל להוריד כולסטרול.

האם יש בעיה בשילוב של שתי הרופות ? והאם אלקטרוסין מסוכן באיזשהיא צורה ?


תודה מראש.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:11 07.06.09
שלום רב,
אין בעיה בשילוב של אלטרוקסין וסטטינים.
אלטרוקסין ניתן בדרך כלל כטיפול תחליפי, כלומר נותנים הורמון בלוטת התריס מאחר והבלוטה אינה מייצרת אותו במידה מספקת.
בברכה,
אתמול בבוקר בבריאות 10 הרופא המרואיין דיבר על סטטינים אומנם, אך איכשהוא ציין שיש חס וחלילה אחוזי תמותה נמוכה כשמשתמשים באלקטרוסין.
יש סיכוי שלא הבנתי נכון. הוא בלבל קצת. אני רק רוצה להיות בטוחה שהכדורים בטוחים.
מה יכול להיות מסוכן כל כך באלקרוסין ?

תודה מראש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
14:50 08.06.09
שלום
לא ידוע לי על תמותה עם ELTROXIN
הכדור בטוח ואפילו תגובות אלרגיות נדירות ביותר.
חשוב לעקוב אחר TSH כדי לא לקחת פחות או יותר מידי: אך לא תמותה.
בברכה,
 
רונא
13:05 07.06.09
רציתי לשאול לגבי בדיקת העמסת סוכר.אני בהריון השני הייתה לי סכרת הריונית .עכשיו אני בהריון ורוצה לדעת מתי אני צריכה לעשות הבדיקה וכמה מלגרם של סוכר צריך לשתות
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:38 07.06.09
שלום,
בד"כ בדיקת הסקר לסוכרת מתבצע בשבוע 24-28 להריון באמצעות העמסת סוכר של 50 גר ובדיקת סוכר שעה לאחר שתית התמיסה. במידה וערכי סוכר מעל 140 אז מתבצעת העמסה מלאה משך 3 שעות לאחר שתיית 100 גר של גלוקוז.
מאחר ובעבר היתה לך סוכרת הריונית קיימת המלצה לבצע העמסת סוכר קצרה (בדיקת סקר) בתחילה הריון ובמידה ותקין אז כמו כל אישה אחרת בשבוע 24-28 להריון.
בברכה,
 
נעמה
19:19 04.06.09
לפני כמה ימים כתבתי כאן שאלה
אני בהריון בשבוע 31
לוקחת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע
עשיתי אתמול בדיקת דם של בלוטת התריס וקיבלתי T3 מתחת לנורמה
T3-TOTAL 1.10 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 7.30 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.18 MIU/ML ( 0.34- 5.60
האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין בדחיפות ?

התשובה שקיבלתי כאן : יש להתייחס רק ל- TSH.

לעומת זאת באתר אחר רשמתי את אותה השאלה והתשובה שקיבלתי : לנעמה שלום רב,
כן, היתי מעלה מינין ב- 150 מקג בשבוע, עד הלידה. לאחר הלידה- לחזור למינון שהיה לפני ההריון.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל

והרופא דר שילה שמואל שאני מטופלת אצלו אמר לי שהבדיקות תקינות ושאין צורך להעלות את המינון .
אז רציתי לשאול מה אין לרופאים את אותה דיעה. איך אני אדע מי צודק ? בכל זאת מדובר פה בהריון
למי להאמין ?


 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
02:12 06.06.09
שלום נעמה
בדיקת הTSH היא הבדיקה האמינה ברוב רובם של המקרים (פרט למקרים נדירים של אנשים אשר עברו ניתוח ליותרת המוח לדוגמא)
רמת FT4 יורדת בהריון. רמת FT3 יחסית חדשה ואנחנו לא מתייחסים אליה לטיפול בתת פעילות בלוטת תריס נכון לעכשיו.
את בשבוע 31 להריון כאשר לעובר בלוטה מתפקדת משלו כך שהתרומה של הELTROXIN שלך במידה והעובר עצמו לא סובל מתת פעילות (דבר שהנו נדירׂ) היא שולית .
רפואה זהו מדע שנכנס בו גם שיקול דעת ושיקול דעת של כל רופא הוא אחר.
בהצלחה
 
דנה שגיא
12:57 07.06.09
אני בן 33
לאחרונה נבדקתי בשל תחושות רעות וכראה שיש לי סכרת סוג 1
האם עלי להתחיל מיד בהזרקת אינסולין כמו שהרופאים טוענים או שיש למה לחכות?
איזה טיפול מומלץ לאדם בגילי?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
15:30 07.06.09
שלום
הטיפול היחידי לסוכרת מסוג 1 הוא אינסולין. האמת היא שאין למה לחכות.
ישנו סוג מיוחד של סוכרת מסוג אחד שנקרא LADA אשר מתפתח ממש לאט ולכן אפשר להתלבט אם מדובר בסוכרת מסוג 1 או 2 .
אני מתארת לעצמי שאתה במעקב אנדקוריני ושהרופא חושב שמדובר בסוכרת מסוג 1.
האם נבדקו נוגדנים כנגד מרכיבים שונים ללבלב? במידה והם חיוביים הם מאשרים שאכן מדובר בסוכרת מסוג 1 אך במידה ושליליים אינם שוללים את המחלה.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  188  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה