בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
שלום רב,
בת 70, התגברות כאבי שרירים לאחרונה.
מה ניתן ללמוד מהשינוי הבא בבדיקות ה- TSH שבוצעו בשנתיים האחרונות (קופ"ח כללית):
8/2006- mIU/L5.38 (גבולות: 0.35-4.2)
5/2008- mIU/L2.80
1/2009- mIU/L0.85
מה אפשר ללמוד מהירידה הזו בערכים (גם אם בגבולות הנורמה)?

אגב, לפני מספר ימים נבדקתי שוב ל- TSH והתוצאה הפעם- mIU/L 2.46 .
תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:59 16.03.09
בסה"כ תפקודי בלוטת תריס תקינים כולל הבדיקה האחרונה.
לעיתים קיימת ירידה של TSH עם הגיל עקב "קשרים" בבלוטת תריס אשר מייצרים את ההורמון בצורה אוטונומית. קשרים אלו נקראים קשרים חמים ולעיתים עם השנים או לאחר חשיפה ליוד יכולה להתפתח פעילות יתר של בלוטת תריס.
בסה"כ הבדיקה תקינה ובהחלט אינה מסבירה את כאבי השרירים.
ישנן תרופות כגון סטטינים (סימבסטטין, ליפיטור, קרסטור) אשר עלולות לגרום לכאבי שרירים, לעיתים מעבר לתרופה אחרת משפרת את המצב. כמן כן מומלץ לבדוק רמות של ויטמין D

בברכה
אני בת 20 עוד חודש ולא קיבלתי אף פעם מחזור טבעי,מחזור ראשוני..
אובחנתי עם הבעיה היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם - שלפי מה שהבנתי אומר שהמוח לא מפריש את ההורמוניים הנחוצים ולכן רק במקרה ואני ארצה להכנס להריון אני אצטרך לקחת טיפול הורמונלי..

הבעיה שלי היא..עד גיל 17 וחצי-18 לא הייתה לי שום התפתחות מינית שום כלום,לא שערות ערווה,לא בית שחי,לא חזה..עכשיו אחרי שנתיים עם שימוש של גלולות שנתן לי האנדוקרינולוג גלולות בשם פרוגילטון צמחו לי שיערות ערווה,וטיפה בבית שחי,והחזה גדל קצת..[עדיין לא משו שמצריך חזיה]וגם גבהתי ואני 1.67
זה מאוד מפריע לי ההתפתחות הזאת של החזה ספיציפית והלכתי אל האנדוקרינולוג אחרי תקופה שלא הייתי אצלו בטיפול כי הייתי בצבא ונתתי לגלולות צ'אנס שאולי הם יועילו להתפתחות החזה אך זה לא קרה..בכל אופן שהלכתי אליו כדי לברר על העניין הוא אמר לי שאני כבר לא בטפולו ואני צריכה ללכת לרופא נשים. שאולי יתן לי גלולות נגד הריון[לא הבנתי מה הצורך?..אלה גלולות שעוזרות להתפתחות או למה הוא התכוון?]

בכל אופן שאלתי היא,האם יש עוד סיכוי שהחזה שלי יגדל איכשהו בעזרת גלולות אחרות או הורמונים,כי זה נורא מפריע לי,מה גם שמבחינה גנטית לכל נשות המשפחה שלי יש חזה גדול.. בגלל זה אני לא חושבת שהחזה שלי הגיע להתפתחות המקסימלית שלו-יש דרך לדעת את זה בכלל?


בכל אופן תודה רבה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:46 05.03.09
שלום רב,
קשה לענות על שאלתך מבלי לראות אותך, לבדוק ולראות את בדיקות המעבדה שלך.
באופן כללי ניתן לאמר כי לאחר תום תהליך ההתבגרות מתן גלולות אינו מסייע להגדלה של השדיים.
להבנתי, הרופא הציע לך ליטול גלולות בשל הורמוני המין אשר הן מעניקות. יש חשיבות רבה לנטילתן כדי לשמור על בריאותך הכללית.
אני מציעה שתפני שוב לאנדוקרינולוג כדי לכוון את הטיפול.
בהצלחה,
 
אנונימית
02:31 13.03.09
איך אפשר לדעת אם נגמר תהליך ההתבגרות.?

הייתי אצל רופאת נשים והיא שלחה אותי לבדיקות דם של הורמונים ולאחר מכן להמשיך ליטול את הגלולות ששאלתי אותה לגבי החזה היא אמרה שהיא לא יודעת..

מה אני אמורה לעשות?
לפנות לאנדוקרינולוג אחר או להישאר ככה וליטול לגלולות ולחכות אולי החזה ימשיך לגדול [למרות שאני בטוחה שהמעט שהוא גדל זה רק בגלל שהשמנתי ]
 
אנונימית
02:34 13.03.09
שאלתי אותה אם אני יכולה לקחת גלולות למניעת הריון בשביל ההורמונים שיש בהם[שהבנתי שיש בהם יותר הורמונים מהגלולות שאני לוקחת כעת פרוגילוטון] והיא אמרה שאין שום סיבה כי אני לא מקיימת יחסי מין....האם זה קשור? כי הבנתי שגם גלולות למניעת הריון יכולים לעזור בבעיה שלי
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:01 15.03.09
פרוגילוטון הינו סוג של גלולות המכילות את הורמני המין הנשיים: אסטרוגן ופרוגסטרון. נראה כי את מקבלת את הגלולות הללו כטיפול הורמונלי תחליפי, מאחר וגופך אינו מייצר את ההורמונים הללו.
לדעתי עליך להמשיך במעקב גם אצל אנדוקרינולוג, במקביל למעקב אצל הגניקולוגית.
 
אנונימית
14:41 16.03.09
ראיתי את בדיקות הדם שלי עדיין לא הלכתי לרופאת נשים שתסביר לי האם הבדיקות בסדר וכו' אבל אשמח אם תוכלי את להגיד
והאם התוצאות אומרות משהו על המשך הגדילה\התפתחות החזה או שלא..
תודה מראש

tsh - 3.35 mIU\L[בבדיקה לפני שנתיים זה היה 2.29 אבל אז זה היה בדיקה שונה שבה הזריקו לי סינקטן(acth)]
LH- 0/3 IU\L
FSH- 0/3 IU\L
prolactin- 224 mlul [גם שונה מהפעם הקודמת שזה היה 181]
estradiol(e-2)- e2-sens תוצאה ב
זה מה שרשום לא רשום שום מספר..
 
שגית
18:03 15.03.09
שלום

האם זה נכון שיש אפשרות למנוע סוכרת? כי מישהו אמר לי שזה בעיקר גנטי.

בהנחה שלא רק הגנטיקה קובעת, האם ההשפעה היא מצטברת?
כלומר, אם הבדיקות שלי מראות רמת כולסטרול, שומנים בדם וסוכר תקינים.
אבל אני אוכלת שוקולד וגלידות (לא בהגזמה פראית אבל גם ללא בקרה רצינית. אני יכולה להגיע במצטבר ל-400 גרם שוקולד מריר בשבוע. ובקיץ ל-2 ליטר גלידת שוקולד בשבוע)
האם אני מעלה את הסיכוי שלי לחלות בסוכרת בעוד כך וכך שנים? (אין לי עודף משקל וכאמור, בדיקות תקינות... ואני מתעמלת באופן קבוע)

או שזה לא ישנה מה אעשה היום, המטען הגנטי הוא שיקבע אם אקבל סוכרת?

תודה מראש



 
ד''ר זהר לנדאו  
18:22 15.03.09
שלום רב,
סוכרת מסוג 2 הינה מחלה הנגרמת בשל גורמים רבים: סביבתיים וגנטיים. באופן חד משמעי יש מקום חשוב לאורח החיים במניעת סוכרת. חשוב לשמור על אורח חיים בריא, משקל תקין, תזונה נבונה ופעילות גופנית כחלק שגרתי מסדר היום. הדברים הללו חשובים בעיקר לאנשים עם סיפור משפחתי של סוכרת.
בברכה,
יש לי תת פעילות בבלוטת התריס . אני בהריון שבוע 20. נוטלת אלתרוקסין 550 מקג בשבוע .
היום עשיתי בדיקת דם . האם התוצאות תקינות ?
T3 1.81 ( מסגרת 1.34-2.73)
T4 8.83 (מסגרת 7.00-17.00)
TSH 1.31 (מסגרת (0.34-5.60)
האם ה T4 תקין ? האם יש צורך להעלות את המינון של האלתרוקסין ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:18 15.03.09
הערכים שאת מציינת הם תקינים.
אנו מנטרים את מינון האלטרוקסין בעיקר לפי TSH.
בברכה,
 
כרמלה
21:11 13.03.09
השבוע החלטתי שנמאס לי מהמשאב שמחוברת אלי והחלטתי לעבור להזרקה של לנטוס. הרופאה אמרה לי שאין בעיה לעבור אך רציתי לדעת מתי ממומלץ להזריק , הכוונה באיזה שעות משעות היום?
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:31 14.03.09
שלום רב,
ניתן להזריק לנטוס בכל שעה משעות היום. הכוונה להזריק בשעה קבועה ביממה.
הבחירה מתי להזריק צריכה להיעשות לפי בחירתך ולפי אורח החיים שלך. למשל, אם את נוהגת להתעורר בשבת בשעה מאוחרת יתכן ויותר מתאים לך להזריק בערב, כדי שלא תצטרכי להתעורר בשבת לקחת זריקה.
שלום,
אחת האופציות שהציע הרופא לבעלי לשקול היא ל"חסל" את הבלוטה ע"י יוד רדיואקטיבי.
לפני כן כמובן יבוצע מיפוי של הבלוטה.
האם יש לכך תופעות לוואי מלבד העובדה שיש לקחת באופן קבוע כדור ?
האם ישנם סיבוכים לפעולה כזאת?
מה המגבלות שיש לאחר מכן ? בידוד ?
האם תהליך כזה פוגע באונות ?
ואם אפשר לקבל קצת יותר אינפורמציה על כל התהליך הזה.
תודה
שושי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:41 13.03.09
טיפול ביוד רדיאואקטיבי
הטיפול ביוד רדיאואקטיבי הנו טיפול יעיל ובטוח לפעילות יתר של בלוטת תריס. הסיכון להתפתחות תת פעילות של הבלוטה והצורך בטיפול משלים בELTROXIN תלוי בסיבה לפעילות יתר. הסיכון לתת פעילות גבוה יותר ממידה ומדובר במחלת GRAVES לעומת אם קיים קשר חם של בלוטת תריס (קשר אשר מייצר את הורמוני הבלוטה בעודף)
הטיפול לניתן למעלה מ-40 שנה. פרט לצורך בבידוד כדי לא לחשוף את הסביבה לקרינה (בעיקר נשים בהירון וילדים), תופעות לוואי הנן נדירות. לעיתים יכולת להווצר דלקת של הבלוטה עם מעט תחושת כאב בצוואר והחמרה קלה חולפת של הפעילות יתר. לכן הרבה פעמים משלבים טיפול בחוסמי ביטא לטיפול.
תופעות מאוחרות הנה רק הופעת תת פעילות של בלוטת תריס
בהצלחה
 
טל
23:11 12.03.09
שלום אני בת 36 עם תת פעילות בלוטת תריס, מאוזנת ע"י אלטרוקסין.
ברקע שחלות פוליציסטיות ותנגודת לאינסולין - כרגע מאוזן באופן טבעי.
לאחרונה עליתי 5 קילו שנראים היטב באזור הבטן והמתניים (2 מידות במכנסיים בתוך 5 חודשים!).
פרופיל הורמונלי תקין כולל קורטיזול באיסוף שתן וקורטיזול בדם.
קורטיזול ברוק היא הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה.
הבדיקה הראשונה בשעה 23:00 יצאה 0.57 (גבוה). בבדיקה חוזרת אחרי שבועיים יצא מתחת ל- 0.05 (מתחת לטווח ). הטווח התקין 0.05-0.19

על מה מעידה הבדיקה עם 2 התשובות שכל אחת בקיצוניות אחרת?
האם זה קשור להשמנה?


תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
09:31 13.03.09
שלום רב,
הקורטיזול מופרש בצורה פעימתית במהלך שעות היממה, ולכן בדיקה נקודתית לא תמיד מסייעת לבחון הפרשת יתר של קורטיזול. במידה והבדיקות האחרות תקינות (איסוף שתן של 24 שעות ובדיקת דם) קרוב לודאי כי אין לך בעיה בהפרשת בקורטיזול. יחד עם זאת אבחנה של מצב זה הינה לעיתים מאד 'טריקית' כך שאם יש חשד גבוה יש לעשות בדיקות נוספות.
לפי הנתונים שאת מתארת קרוב לודאי שההשמנה היא על רקע הכנסת קלוריות יותר משאת זקוקה. לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות נטיה להשמנה ולפעמים קשה להן לרדת במשקל.
בכל אופן, עליך להתייעץ עם הרופא שלך אם יש צורך בהעמקת הבירור.
בברכה,
 
מוחמד
09:29 12.03.09
שלום ד"ר,

אני בן 26 ,לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקת גלוקוז בצום והתוצאה היתה 87 , לפני שבוע עשיתי בדיקה שנייה של גלוקוז בצום והתוצאה היתה 98 חזרתי על הבדיקה למחרת והתוצאה היתה 97
וה H1AC היה 6.2 . כך שאני כמעט ונכנס להגדרת IFG . דרך אגב ההורים שלי וגם סבא וסבתא ורוב הדודים והדודות יש להם סכרת כלומר יש לי סיפור משפחתי "מרשים" . הרופא ממליץ לי להתחיל טיפול כבר עכשיו .
יש לי כמה שאלות שאני מקווה למצוא להם תשובה אצלך :
1) האם העלייה ברמת הגלוקוז בצום מלפני שנתיים מעידה על מגמת התקדמות ?
2) האם את ממליצה על התחלת טיפול עקב רמת הגלוקוז וה H1AC כהקדמת תרופה למכה?
3) מה המקום של העמסת סוכר ?

תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
13:42 12.03.09
שלום רב,
ראשית, אני סבורה שיש מקום לעשות העמסת סוכר כדי לראות מהי רמת הסוכר שלך לאחר העמסת פחמימות. במידה והערכים בהעמסת סוכר יתאימו לסוכרת בהחלט יש מקום לטיפול, במידה והערכים תקינים או מתאימים לבעיה בסבילות של סוכר יש לשקול מתן טיפול לפי הרקע הרפואי שלך.
שנית, האם חלה אצלך עליה במשקל בשנתיים האחרונות? האם אתה נוטל תרופות העלולות לגרום לעליה ברמת הסוכר (כמו סטרואידים)? הדברים הללו יכולים לגרום לעליה ברמת הסוכר כפי שאתה מציין.
דבר אחרון - עליך לשמור על משקל גוף תקין, להתמיד בפעילות גופנית ולשמור על תזונה נבונה.
בברכה,
 
אלון
18:16 12.03.09
תודה על התשובה המהירה .
אני לא לוקח שום תרופה . בשנתיים האחרונות עליתי כ 13 קילו וכמעט והפסקתי לעשות פעילות גופנית .
חשבתי שכמו ביתר לחץ דם לקחת חודשיים-שלושה של פעילות גופנית ודייטה מתאימה ורק אחר כך לקחת תרופה אם הערכים לא ירדו .. האם זה נראה לך הגיוני ?

תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:36 12.03.09
הנטיה היום היא לתת טיפול מאד אגרסיבי כבר מההתחלה.
אתה מאד צעיר, ומניחה כי בריא.
ההחלטה אם להתחיל טיפול או לחכות צריכה להתקבל בינך ובין הרופא שלך.
בהצלחה,
 
נרקיס
23:40 10.03.09
שלום, אני 9 חודשים אחרי לידה והפסקתי כעת להניק, פעם אחת בלבד היה לי מחזור אחרי הלידה ומאז הפסיק, התחלתי בהמלצת רופא לקחת פרילק להורדת פרולקטין גבוה אצלי (2800) שהיה גם לפני הלידה וגם אז טופלתי בפרילק וכך נכנסתי להריון
אני כבר שבוע וחצי לוקחת כדור ליום אך יש לי קצת לחצים בבטן התחתונה,ןגם אני מרגישה שהבטן תפחה קצת ,המחזור עדיין לא הופיע, האם אלו תופעות לוואי מקובלות? (הכאבים לא נוראיים ולא כל היום) לפני הלידה לא היו לי תופעות אלו, האם כדאי להחליף לכדורים אחרים (כגון קבותרים.. )הרופא שלי אמר לי שזה אותו הדבר כמעט וכי מדובר בנוחות של הכדור(או פרילק יום יום או קבותרים פעם בשבוע) אך הקבותרים עולה מאוד יקר ואילו הפרילק זול.
ועוד שאלה קטנה- קראתי מאמר שהפרילק מסוכן לשימוש ושבמקומו הוצאו כדורים אחרים,
מה לעשות ..?
 
נרקיס
13:35 11.03.09
בעקבות הכדור יש לי הרבה הפרשות , האם זה נורמלי?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:28 11.03.09
ערכים גבוהים של PRL יכולים להתאים לPROLACTINOMA . והטיפול כפי שקיבלת הנו PARILAC במידה ורוצים להכנס להריון ובמידה ולא ניתן לטפל בDOSTINEX אשר הנו טיפול נוח יותר ועם פחות תופעות לוואי.
כמובן שיש מקום לבצע הדמיה של יותרת המוח במידה וזה לא בוצעה בעבר ולעבור בירור מסודר אצל אנדוקרינוגלו אשר אני מתארת לעצמי שעברת.
האזהרות לגבי טיפול בCABOTRIM הם לגבי חולי PARKINSON אשר קבלו מינונים מאד גדולים של התרופה אך לא לטיפול בHYPERPROLACTINEMIA .
איני רואה קשר בין PARILAC להפרשות וגינליות. כדאי להבדק אצל גינקולוג (אלא אם כן אלו הפרשות מימיות המאפיינות התקופה שסביב הביוץ)
 
קרולין(כינוי)
00:44 01.02.09
כחברה לחולה סכרת המחובר למשאבת אינסולין הנני חרדה מכוון שבשלושה חודשים האחרונים חברי עלה כ 9 קילו למרות שבכלל היה צריך להוריד 15 קילו.
השאלה שלי האם צריך ללכת למכון כושר מיוחד עם מאמן שמבין בסכרת?
ועם יש מכון כושר ידוע שכולם הולכים אליו????????
אשמח עם תעזרו לי :)
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
19:25 04.02.09
ללא ספק החבר שלך צריך להתייעץ עם האנדוקרינולוג אשר מטפל בו לבדוק האם ניתן למנוע את העליה במשקל ואף לגרום לירידה מתונה במשקל. צריך לראות אם אינו עושה היפוגליקמיות לעיתים קרוובות וכיצד הדיאטה.
ככלל לרוב לא יורדים במשקל מפעילות גופנית בלבד אלא חשוב לבצע פעילות גופנית יחד עם שינוי בהרגלי אכילה. לגבי פעילות גופנית לחולה סוכרת, הליכה הנה פעילות בריאה וטובה ובמידה ואמורים לבצע פעילות גופנית מאומצת יותר כדאי לבצע מבחן מאמץ.
על כל הדברים הללו החבר שלך צריך לדבר עם האנדקורינולוג שמטפל בו ומכיר אותו היטב.

 
מיגאלה אלרם
21:13 10.03.09
חברה שלי שלחה את אמא שלה שלסבלה מסכרת לWINLIFE בוינגיט.

התוצאות היו מצוינות ברמת דיאה והליכה.

כמ ו כן יש שם קבוצה של סובלי סכרת שעושים יחד ספורט מצוין.


יש אתר באינטרנט.

מכאלה
 
אלירן
09:25 06.03.09
ד.נ.
בפגישה אצל האנדוקרינולוג, בה התלוננתי על רמה נמוכה של ויטמין די שנמצאה מספר פעמים בשנה האחרונה בבדיקות הדם שלי המבוצעות בקו"ח (בסקאלה של 250-75 nmol/L, התקבלו תוצאות בין 74-70), על אף מינון מוגבר של ויטמין די שאני נוטל מזה שנה (1200 יחב"ל). תגובתו על תוצאות אלו הייתה שהבדיקות המבוצעות בקו"ח לגבי ויטמין די אינן מהיימנות, למיטב שיפוטו, ולדעתו רמת הויטמין די שלי תקינה, והמינון שאני מקבל מספיק בהחלט.
עלי גם לציין שצפיפות העצם שלי איננה תקינה מזה שנים (2.2- =T בצוואר
הירך, בבדיקה אחרונה, ולפני שנתיים הייתה התוצאה 2.0 -).
אני מוטרד מערעור הרופא על נכונות הבדיקות הללו, שיש לו השלכה טיפולית, אף כי אישית אין לי סיבה שלא לתת בו אמון. לכן אבקש התייחסותך - האם זה סביר לערער עליהן, על כל הכרוך בערעור שכזה? תודה ושבת שלום. אלירן
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
11:49 06.03.09
שלום אלירן,
בסה"כ רמות ויטמין D שלך די סבירות. הטווח הנמוך של הנורמה (75 נמול ) הנו בעצם הערך שלרוב שואפים להגיע אליו וחחלק נכבד מן האוכלוסיה, בעיקר לאנשים המבוגרים (נשים פוסטמנופאוזליות וגברים מבוגרים). בעבר הלא רחוק רמת של 50 נמ"ל נחשבה לתקינה ולמרות הערך המקובל של 75 נמול כערך שללשאוף אליו לא כולם מסכימים לכך.
לגבי המימנות הבדיקה: היא די מהימנה והסיבה שהרמות שלך נמוכות הן בשל כך עם מינון ויטמין D שאתה נוטל לא כולם יגיעו ל75נמול .
ההמלצה היותר מתירנית היא מתן של ויטמין D במינון של 1000 יחידות ליום והרבה דוגלים ברמות גבוהות יותר.
במידה וערך הסידן שלך תקין, ובמידה וחשוב לך להיות מעל 75 נמול./ליטר אתה יכול לקחת עוד 400 יחידות ליום. צריך לזכור שרמות ויטמין D נמוכות יותר בחורף ובקיץ גבוהות יותר.
הרמות שלך אשר קיימות היום הנן מבחינת העצם מספקות ולא הסיבה לכך שיש לך ירידה במסת העצם בצוואר הירך.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
11:50 06.03.09
לגבי מסת העצם הנמוכה יחסית, כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג אשר לפי הגיל שלך יחליט באם יש צורך להמשך בירור.
 
אלירן
21:18 08.03.09
ד.נ.
תשובתך איננה ברורה לי. ראשית, את מציעה לי להיוועץ באנדוקרינולוג, אך אני הרי כבר הדגשתי שנועצתי בו, ובעקבות ייעוצו, שהתבסס על טענתו שבדיקות ויטמין די המקובלות אינן מהיימנות, ביקשתי לדעת האם נראה לך סביר ערעורו על מהיימנותן. האם עלי להבין מתשובתך שערעורו על מהיימנותן איננו נראה לך סביר?
כמו כן, הרי ייעוצו שלא לשנות את הטיפול שאני מקבל לאוסטיאופניה (סידן-1200 מ"ג, ויטמין די - 1200 יחב"ל) התבסס על ערעורו על מהיימנות בדיקות ה-די. אם בעינייך ערעורו איננו סביר, ועל רקיע ייעוצו כאמור, מה עצתך לגבי המשך הטיפול במצב הלא תקין של צפיפות העצם, כפי שציינתי? אלירן
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:08 09.03.09
אני לא רוצה לחזור על כל התשובה הארוכה שכתבתי אשר עונה על מרבית השאלות שלך:
לדעתי הבדיקה די מהימנה אך רמת ויטמין D שלך אינה נמוכה משמעותית. אתה יכול להוסיף עוד 400 יחידות ליום (רשמתי זאת בתשובה הקודמת)
לגבי צפיפות עצם: איני יכולה לחוות דעה במסגרת הזאת אך רמות ויטמין D שלך אינן מסבירות את המסת עצם הנמוכה יחסית.
שלום רב ,

בת 40 . יש לי נוגדנים רבים לבלוטת התריס אבל תפקוד הבלוטה בנתיים בסדר.
לפעמים יש כל מיני קפיצות אל קצת מתחת לנורמה וקצת מעל הנורמה , אבל לא תוצאות
קיצוניות. ערכי ה -T3 ו - T4 תקינים. אני לא מטופלת בתרופה. אבל יש לי "גויטר קטן" המורגש במישוש ע"י הרופא.
העניין הוא שכל כמה שבועות, לפעמים בהפרש של חודשים יש לי כאבים בצידי בלוטת התריס בצוואר שמאוד מציקים לי. באולטרהסאונד של הבלוטה מלפני מספר חודשים לא היו שום ממצאים מיוחדים והיה רשום תקין.
עכשיו הכאב חזר והפעם בליווי כאבי בטן כבר כמעט שבוע בכל פעם שעליי לעכל מזון.
ההרגשה הכללית שלי לא טובה - כמו מחלה ויראלית רק בלי חום.
אינני יודעת מה לעשות עם כאב זה שתוקף אותי בהפרשים , ונמשך כך כמה ימים טובים.
האם יש עצה ?

תודה.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:02 09.03.09
שלום,
השינויים החלים בTSH יכולים להיות מסוברים על ידי דבר שנקרא "דלקת שקטה של בלוטת תריס" אשר נגרמת ע"י התהליך האוטואימוני ממנו את סובלת.
קיימת מחלה אחרת אשר נקראת דלקת סוב אקוטית של בלוטת תריס אשר מתבטאת בחום, כאבי גרון ולפעילות יתר של בלוטת תריס. המחלה הזאת יכולה להמשך מספר חודשים ולרוב בבדיקות דם קיימת ש"ד מוחשת ותמונה אופיינית במיפוי בלוטת תריס.
מה שאת מספרת לא מתאים לתמונה קלינית שמעלה בעיקר מאחר ולא מדובר בכאב קשה, אין חום ושאר התסמינים. מאד מרגיע שUS תקין כך שאין לי עצה בנושא.
לגבי הכאבי בטן והפרעות עיכול, לדעתי אין קשר כלל לבלוטת תריס וכדאי לבדוק אצל רופא גסטרואנטרולוג. לאור מחלת בלוטת תריס ניתן לבדוק גם נוגדנים למחלת CELIAC אשר אף היא מחלה אוטואימונית.
 
ליאת
10:40 09.03.09
שמי ליאת בת 26 סכרתית מזה 12 שנה. בבדיקות אחרונות tsh גבוה אך t4 תקין.
שאלתי האם יכולה תוצאה שכזו לגרום לכאבי פרקים.
תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
11:50 09.03.09
שלום רב,
כאשר רמת ה - TSH גבוהה בנוכחות T4 תקין יש לעיתים תלונות שאינן ספציפיות (עייפות, הרגשה כללית לא טובה וכו'). בכל זאת נראה לי שכדאי לחפש סיבה אחרת העלולה לגרום לכאבי פרקים, לפני שמגיעים למסקנה שזו הסיבה.
אנא פני לרופא המטפל שלך לבירור כאבי הפרקים.
בברכה,
 
ליאת
13:48 09.03.09
שלום לחברי הפורם,
אמי חולה בסכרת מזה 10 שנים וביום רבעי שעבר התגלו בעיות ראיה כתוצאה מהסכרת.
התופעה היא ראיה כפולה אשר גורמות תחושה של חוסר שווי משקל בחילות סחרחורות והרגשה כללית רעה .הרופא המטפל חושב שזה יכול לקחת בן שבועים לשלושה חודשים.אמי מאוד מודאגת ממצבה והיתה שמחה לשוחח עם מישהו שעבר תופעה דומה.תודה.
 
lili
07:16 03.03.09
שלום רב! אני 5 שנים נשואה ואף פעם לא נכנסתי להריון. נשלחתי על ידי רופאת נשים לאנדוקרינולוג בשל הורמונים גבוהים .עשיתי בדיקות ביום 4 למחזור וגם טסט סינקטן לפי הוראה של אנדוקרינית. התוצאות מפחידות מאוד. אין לי שיער יתר, אך משקל עודף ואקנה חריפה. אני אשמח מאוד לקבל פיענוח של הבדיקות אלה. תודה! הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 4.20- 0.40 mIU/L 1.15 TSH

20.0- 10.0 pmol/L 16.5 T4- FREE

2 11.6- 1.1 IU/L 2.6 LH

11.3- 2.8 IU/L 5.7 FSH

3 619- 59 mIU/L 192 PROLACTIN

- nmol/L ‎בעבודה. ANDROSTENEDIONE

4 1500- 0 pmol/L E2-SENS ‎תוצאה ב ESTRADIOL (E-2)

5 1500- 0 pmol/L 101 ESTRADIOL (E2) SENS.

6 5.5- 0.5 nmol/L 8.6 17-OH-PROGESTERONE

7 3.0- 0.0 nmol/L 2.5 TESTOSTERONE- TOTAL

8 10.3- 1.8 mcmol/L 12.6 DHEA SULPHATE

9 690.0- 138.0 nmol/L 317.0 CORTISOL-BLOOD

114.0- 18.0 nmol/L 12.5 SHBG

6.0- 0.1 19.9 FREE ANDROGEN INDEX

10 24.0- 3.0 nmol/L 20.3 17-OH-PROGESTERONE (

11 1200.0- 500.0 nmol/L 701.0 CORTISOL-BLOOD (60)

קצת התבלבלו לי מספרים . ככה יותר נכון בסוגריים ערכי הנורמה
(4.20- 0.40) 1.15 TSH

( 20.0- 10.0) 16.5 T4- FREE

( 11.6- 1.1) 2.6 LH

( 11.3- 2.8 ) 5.7 FSH

(619- 59) 192 PROLACTIN

( 1500- 0) 101 ESTRADIOL (E2) SENS.

( 5.5- 0.5) 8.6 17-OH-PROGESTERONE

( 3.0- 0.0) 2.5 TESTOSTERONE- TOTAL

( 10.3- 1.8) 12.6 DHEA SULPHATE

( 690.0- 138.0) 317.0 CORTISOL-BLOOD

( 114.0- 18.0) 12.5 SHBG

( 6.0- 0.1 19.9) FREE ANDROGEN INDEX

( 24.0- 3.0) 20.3 17OH-PROGESTERONE (60)

( 1200.0- 500.0) 701.0 CORTISOL-BLOOD (60)



 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:39 03.03.09
הבדיקות ההורמנוליות שלך יכולות להצביע על פגם אנזימטי די שכיח באוכלוסיה אשכנזית (אך גם אצל עדות אחרות) אשר נקרא 21OH DEFICIENCY
מקובל לבצע גם בדיקה גנטית לאבחון המחלה ובמידה ונשאית של שני גנים פגומים ומתכננת הריון יש מקום לבדוק גם את בן הזוג כדי לדעת אם גם הוא "חולה" או נשא של המחלה מאחר ויש לכך השלכות לגבי העובר.
במידה ואת נשאית של הפגם האנזימטי שצויין אז מדובר בפגם קל יחסית . את במעקב אנדוקריני ובמידה ולאחר הבדיקות לעיתים ניתן טיפול בסטרואידים במינון לא גבוה במטרה לדכא מעט את העודף של הורמונים גבריים אשר הנם מעט מוגברים ויכולים לגרום/לתרום לחוסר היכולת להכנס להריון.
ללא ספק את צריכה לחזור לגינקולוג/אנדוקרינולוג אשר הפנה אותך.
 
lili
23:31 08.03.09
!
 
לילך
17:41 06.03.09
ראשית תודה רבה על תשובתך ותגובתך המהירה לשאלתי הקודמת
אני נוטלת נורמלול מספר ימים להורדת לחץ הדם הלחץ דם אכן בערכים תקיניים אם כי הדופק עומד על 49-50 האם זה תקין ומאחר ואנני רגועה מה עליי לעשות חלילה אם הדופק ירד יותר איך אני מוודא שזה לא יקרה
בתודה ושבת שלום
לילך
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:28 06.03.09
שלום רב,
נורמלול הינה תרופה להורדת לחץ הדם אשר מביאה לירידה בדופק, כחלק ממנגנון פעולתה.
עליך להתייעץ עם הרופא שלך מאחר והדופק שאת מתארת הינו נמוך מהרצוי בדרך כלל.
בברכה,
עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה אוסטואפניה קלה. בבקית דם ויטמין D 20 מ"ג ו-PTH 45 מ"ג
אני בת 52 מקבלת מחזור חודשי לפני שנה חליתי בסרטן השד עברתי רק ניתוח כריתת שד לא לוקחת טומקסיפן(לא רוצה) מתעמלת כל יום. מה עלי לעשות עם אני רוצה לשפר את המצב ע"י תזונה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:58 05.03.09
שלום רב,
רמת ויטמין D שאת מציינת נמוכה מעט. לגבי PTH - ערכי הנורמה שונים ממעבדה למעבדה ואיני יכולה להתייחס לבדיקה.
נראה כי יש מקום לתוספת של ויטמין D, כמו גם תזונה עשירה בסידן וחשיפה ישירה לשמש.
לגבי תזונה - דגים שומניים (כמו סלמון) עשירים בויטמין D, אך יש לצרוך כמות גדולה כדי לענות על הצריכה.
אני מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית ובכל זאת לשקול נטילת תוסף של ויטמין D.
בברכה,
 
נעמה
23:30 04.03.09
הריון שבוע 18 אלתרוקסין 550 מק"ג
עשיתי בדיקת דם לפני לקיחת הכדור האם התוצאות תקינות להריון ?
FT4 9.06 (נורמה :7-17)
TSH 1.21 ׁ(נורמה:0.34-5.60)
נוטלת אלתרוקסין 550 מק"ג בשבוע
האם ה FT4 תקין ? או שהוא קצת נמוך ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:41 05.03.09
שלום רב,
הבדיקות תקינות לגמרי.
עליך להיות במעקב הרופא המטפל.
בברכה,
 
לני
21:35 03.03.09
ד.נ.
הומלץ לי ליטול כ-1000 מ"ג סידן. אבקש לדעת האם זה בסדר ליטול כדור אחד של קלטרייט (600 מ"ג) והשני - מולטיוויטמין המכיל 450 מ"ג סידן (בין השאר)? כל זה, כמובן, בנוסף לסידן שאני מקבל מתזונתי, שהיא עתירת סידן.
ושאלה דומה - לגבי ויטמין די ( במולטיוויטמין יש גם 400 יחב"ל של ויטמין די).
לני
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:10 03.03.09
שלום רב,
לאנשים רבים בישראל ובעולם המערבי רמה נמוכה יחסית של ויטמין D. כדי לקבוע את המינון לו את זקוקה יש צורך בבדיקת רמת הויטמין. לגבי הסידן המינון שאת מזכירה הינו המלצה כללית. במקרים של בעיות ספיגה, נטילת תרופות נוספות (כמו סטרואידים) ובעיות אחרות יש צורך לעיתים במינונים גבוהים יותר.
כדאי לפנות לרופא המטפל להתייעץ עימו לגבי המינון המומלץ לך לאור מצבך הבריאותי.
בברכה,
ד.נ.
נראה שלא הצלחתי להבהיר את שאלתי. אנסה לחדד אותה. ובכן, ראשית, לא שאלתי לגבי המינון. אדרבה. ציינתי בפירוט את המינון שהומלץ לי, ומי שהמליץ עליו היה רופאי. שנית, אין מדובר במקרה שלי בהמלצה כללית, אלא בהמלצה ספציפית שנועדה לי אישית, על בסיס בדיקתי, מצבי ונתוניי האישיים. שלישית, אין מדובר במקרה שלי בסטירואידים וכו'. שאלתי עסקה אך ורק באפשרות לשלב את התוסף הייעודי עם אותו מינרל הכלול במולטיוויטמין, דהיינו באפשרות להפחית את מינון התוסף הייעודי על בסיס התחשבות בעובדה שאותו מינרל כבר כלול, במינון שציינתי, במולטיוויטמין. בתקווה שהבהרתי את שאלתי, אודה על תשובתך. לני
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:12 04.03.09
שלום רב,
כל עוד את מקבלת את המינון המומלץ בסך הכל ניתן לשלב את התכשירים כפי שציינת.
בברכה,
שלום רב,
אודה לכם באם תוכלו לחוות דעתכם לגבי התוצאות הבאות
T3-FREE ,תוצאה 5.5
TSH 0.015
T4 FREE 24.0
אני מטופלת בהטרוקסין 100 12 כדורים בשבוע.

תודה מראש על תשובתכם
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:03 04.03.09
TSH מדוכא מצביע על כך שאת מקבלת מינון מעט גבוה של ELTROXIN. לעיתים ניתן טיפול זה בכוונה כדי לדכא את הTSH אצל אנשים שסבלו מסרטן בלוטת תריס.
במידה והסיבה לטיפול היא רק תת פעילות בלוטת תריס יש מקום להוריד מינון ELTROXIN
על הצורך בשינוי המינון והמינון הרצוי כדאי להתעייץ עם הרופא משפחה או אנדוקרינולוג.
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  179  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה