בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
 
דנית
13:51 21.05.09
האם מותר לקחת אותך יחד?
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:45 21.05.09
שלום רב,
ככל הידוע לי אין בעיה בלקיחת שני התכשירים יחד.
ברזל וסויה מעכבים ספיגה של אלטרוקסין.
בברכה,
 
מיה
12:49 20.05.09
שלום לרופאה
קראתי באחת מתשובותיך פה בפורום שאינסולין NPH נחשב בזלי
הבנתי שאינסולין זה פחות יעיל מבחינת מניעת היפוים ומבחינת השפעה על המשקל מאשר הבזליים
האם יש הבדל ואם כן, כמה משמעותי?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:34 20.05.09
שלום
כן אינסולין NPH הוא בעל טווח פעולה בינוני ולכן ניתן להזריק אותו פעם או פעמיים ביום אך במידה ומזריקים אותו לחוד (ולא בתוך MIX) אז בהחלט עדיף מתן של LANTUS או LEVEMIR אשר הנם בעלי טווח פעולה ארוך יותר.

בברכה,
 
אודי סאסי
11:03 22.03.09
בת 28 אחרי לידה 8 חודשים

לפני חודשיים היה לי מין כאב כמו "גולה " בגרון ותופעת גירודים.

רופא עור נתן לי בדיקות דם כלליות ויצא לי TSH 9.93
T4 -11.2.
אולטרסאונד של הבלוטה תקין

רופאת משפחה נתנה לי אלקטרוסין 25 מ"ג.

עדיין לא לקחתי כי הבנתי שזה כדור שאם מתחילים לקחת אותו הוא לכל החיים.

1.האם הגירודים נובעים מחוסר איזון בבלוטה.?
2.האם עצם הכאב מו "גולהבגרון לפני חודשיים בערך היה איזה שהיא דלקת?
3.אם אני יקח את הכדור זה יהיה זמני או לכל החיים?
4.איך אני ידע אם אני חווה דלקת של אחרי לידה בבלוטה?מה יאשר זאת?


הרבה שאלות ...מכיוון שאני ממש מוטרדת אשמח אם תענו לי
תודה על עבודת הקודש באתר.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:00 22.03.09
שלום ליאת

איני חושבת שהתופעה של גרד וגולה בצוואר היו קשרות לבלוטת התריס (הרי גם US תקין)
לגבי TSH 9.9 הנו בהחלט ערך מוגבר. במידה ואינך מתכננת הריון קיימת אופציה של לחזור על הבדיקה כעבור חודש ובמידה וקיימת עליה או אפילו אם לא קיימת מגמת ירידה משמעותית אז יהיה מקום לטיפול בELTROXIN
בכל מקרה אין זה טעות להתחיל טיפול ולאזן את הבלוטה במיוחד מאחר ואת אישה צעירה בגיל הפוריות ורצוי שתפקודי בלוטת תריס יהיו מאוזנים בעיקר לפני הכניסה להריון ובטרימטסר הראשון להריון.
האם העליה של TSH נובעת מדלקת של הבלוטה - אפשר לבדקו נוגדנים לבלוטת תריס: THYROID PEROXIDASE ANTIBODY AND THYROBLOBULIN AB
הדלקת שמופיעה לאחר הלידה מתבטאת בהפרעה בתפקוד בלוטת תריס ולא בגרד או נפיחות בבלוטה.
מקווה שעניתי על מרבית השאלות.
אם אני יתחיל עם הכדורים כעת,יש סיכוי שזה לכל החיים או שאני יוכל להפסיק כשהבלוטה תתאזן?

תודה
 
פיצפונת
10:41 20.05.09
למה לא עונים?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:32 20.05.09
שלום,
מתנצלת, לא ראיתי את השאלה.
הטיפול בELTROXIN הוא טיפול אשר משלים את ההורמון החסר אך לא מתקן או גורם לבלוטה לעבוד לכן כאשר הבלוטה מתאזנת אז זה פשוט אומר שצריך להמשיך אותו מינון.
לפי שיקול הרופא המטפל אפשר לאחר שנה-5 שנים להפסיק טיפול ולבדוק רמות TSH.

בברכה,
בהריון שלישי. מודדת במכשיר ושומרת על דיאטה. בדר"כ הכל תקין, למעט שלוש חריגות בצום ( 118,108,106)במרפאת סוכרת של היחידה לאם ועובר בביה"ח הומלץ לי להגיע ללא העמסת סוכר, לאור העבר שלי. הרופא המטפל בי לא מסכים לתת הפנייה ודורש שאבצע העמסה מלאה. מה דעתך? האם ביצוע ההעמסה מיותר? האם יכול להזיק במידה וכבר התפתחה סוכרת? האם אנדוקרינולוג יכול לתת הפנייה למרפאת סוכרת הריון במקום הגינקולוג?
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:05 14.05.09
שלום רב,
הערכים שאת מתארת בצום גבוהים מהרצוי.
במצב כזה יש צורך במעקב הדוק אחר ערכי הסוכר: בצום ולאחר ארוחות.
אני סבורה, לאור שני הריונות עם סוכרת וערכים מעט גבוהים בצום שיש צורך במעקב ובטיפול מסודרים במרפאת סוכרת הריון.
בברכה,
אשה הרה למרפאת סוכרת של יחידת הריון בסיכון?
 
נחמד
08:54 16.05.09
שלום רב לך
ומזל טוב להריון
אני עם סכרת וקם עם ערכים דומים אחרי צום ויש לציין שאין לך מה לדאוג זה ערכים בסדר גמור
תבדקי את זה שוב כי לצערי ויסלחו לי הרופאים יש ד"ר שלא יודעים הרבה בנידון סכרת סליחה אבל שמתי לב שהרבה פעמים מיעצים ואומרים דבר שלא נכון מותר לטעות אבל לא בחיי אדם
שבוע נפלא
היי
איך הדבר נחשב לערך גבוה?
זה נשמע נורמלי אחרי צום אני עם סכרת סוג אחד וקם עם ערכים דומים פחות או יותר זה בסדר נאמר לי ופה את אומרת שזה לא בסדר למה
 
ד''ר זהר לנדאו  
23:21 17.05.09
שלום רב,
יעדי האיזון בסוכרת שונים במצבים שונים, בהתאם לגיל ולסוג הסוכרת.
איזון הסוכרת בהריון צריך להיות מאד הדוק, הרבה יותר מאשר באיזון סוכרת, שלא בהריון.
ערכים סביב 100 בצום, אצל מטופל עם סוכרת מסוג 1 הם מצויינים. בזמן ההריון, המטרה של רמת הסוכר בצום הינה מתחת ל - 100.
צריך לבחון כל מקרה לגופו.
בברכה,
 
שרון
19:31 17.05.09
שלום .

אבי בן 83 ניצול שואה מוכר ע" המדינה כחולה בעצבים ומטופל נפשית.
בשנים האחרונות הוא קיבל סכרת מאוד קשה וכיום הוא נאלץ להזריק אינסולין 3 פעמים ביום ולמרות
זאת הוא אף הסכים להיות כחלק ממחקר חדש .

1.שאלתי האם הסכרת היא תולדה מהעצבים?

2.והאם יש קשר בין המקרים הרי ידוע שגוף הולך עם נפש.

אודה על תשובתך.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:57 17.05.09
שלום
סוכרת מסוג 2 בעיקר נובעת מעודף משקל ונטיה גנטית לכך. קיימת בכל מקרה עליה בשכיחות של סוכרת עם הגיל (השכיחות של המחלה מגיעה למעל 20% אצל חולים מעל גיל 65)
עם השנים קיימת ירידה ביכולת הלבלב להפריש אינסולין ולכן הצורך בטיפול באינסולין למרות שלא קיים חסר מוחלט באינסולין.
גורמים נפשיים משפיעים על איזון הסוכרת אך לא יוביל לצורך בשימוש באינסולין.
ישנן תרופות פסיכיאטריות אשר יכולות להחמיר את האיזון הסוכרת וחלק אחר יכולות לגרום לעליה במשקל אשר גם יקשו על האיזון.
ללא ספק קיים קשר בין גוף ונפש אך קשה לכמת.

בברכה,
שלום רב !

לפני כארבע שנים נחשפי לרעלן שלדעתי גרם לי לאי ספיקה חלקית של האשך הסקתי זאת מאבדן כמעט מוחלט של הליבידו, רמה גבוהה של L.H ו F.S.H ירידה מתמשכת במסת שריר ולאחרונה אוסטואופניה מתקדמת (אני רק בן 33) כמו כן כל הבדיקות דם שלי מאז מראות על רמת טסטוסטרון בטווח הנמוך של הנורמה (5.2 ng/ml לצערי למרות התסמינים הקליניים הברורים שאני חש ומרגיש אותם כבר 4 שנים שעל פי כל ספרות רפואית מראים שיש לי רמה מסויימת של היפוגונאדיזים חלק מהרופאים לא מסכימים איתי וטוענים שאין לי היפוגונאדיזם. כמו כן ממליצים על שימוש בכדורים נגד דיכאון....האם יש בכלל מקום תרופות אלו כאשר לפי דעתי המקור לבעיות אלו הינו פיסיולוגי?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:52 17.05.09
שלום,
לגבי היפוגונדיזם מעניין לדעת מהן רמות LH FSH (מה זה גבוה) , בדיקת זרע וכמובן רמת TESTOSTERONE.
ירידה בליבידו לא מוסברת כאשר רמות TESTOSTERONE תקינות .
לגבי הטיפול בנוגד דכאון כמובן בהתאם לחווד של רופא מומחה בתחום.

בברכה,
DHEA-S 1.53 !!! (range 2.17-15.2),

Cortisol 8 a.m. (B) 681 !!! (range 118-618).



Age: 62. Male. Height 172 cm. Weight 71 Kg. Generaly in good health, with one exception: Prostatic chronic inflammation..



 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:26 16.05.09
שלום,
נשאלת השאלה מדוע בוצעו בדיקות אלו אשר אינן בדיקות אנדוקריניות רוטיניות אלא נלקחות עקב חשד לבעיה מסוימת.
DHEAS נמוך הנו ממצא יחסית שכיח בגיל מבוגר. האם מדובר בתהליך טבעי או שזה תורים לחלק מתופעות ההזדקנות עדיין לא ברור אך לא מקובל היום לתת טיפול משלים.
לגבי קורטיזול מוגבר בבדיקה בצום, גם זה לא אומר הרבה אך לאור השילוב בין השניים ממליצה על ביצוע של מבחן דיכוי עם DEXAMETHASONE וכך ניתן לשלול הפרשה מוגברת של קורטיזול.
כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג בנושא

בברכה,
 
אלי
20:21 15.05.09
לפני כ-6 חודשים גילו אצלי סוכר, בהמלצת הרופא התחלתי ב-2 כדורים של מטפורמין.כמו כן שמירה על תזונה נכונה, המנעות מוחלטת מסוכר ומוצריו. יש לציין שרמת הסוכר אכן ירדה.
לפני כ-3 חודשים התחילו כאבים איומים בבטן וגם בגב המותני. מבדיקת אולטא סוונד שעשיתי התגלה אצלי "פנקראטיטיס" ברצוני לציין שפנוסף לאמור אני נפגע עמוד שידרה ומרותק לכסא גלגלים. אך זוהי פגיעה ישנה שאין לה קשר.
שאלתי היא מה ניתן לעשות שקשר ל"פנקראטיטיס" ???
האמת שעל פי כל אשר קראתי בנושא אני בהחלט מודאג,
מחכה לתשובתכם.

בכבוד רב
אלי
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:22 16.05.09
שלום
בהחלט פנקראטיטיס חריפה היא מחלה לא פשוטה.
ישנם גורמים ידועים לפנקראטיטיס כגון אבנים בכיס מרה, ערכים מוגברים של TRIGLYCERIDES ושתיית אלכהל ואפילו תרופות מסוימות יכולות לגרום לכך. במידה ואחד מהם קיים אז מטפלים בהתאם.
ישנם מקרים אשר קיימת פנקראטיטיס ולא נמצאת סיבה.
במקרים של פנקראטיטיס חריפה יש צורך באשפוז והשגחה.

בברכה,
 
טלי
18:10 14.05.09
שלום רב,

לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם כלליות בהן התגלה מחסור בויטמין D (17.5ng/ml ). דיאטיקנית של הקופה אליה פניתי בעקבות עודף משקל קל, ואשר אותה גם עדכנתי ברצוני להכנס להריון שני, ציינה בפני כי ישנה בעייתיות במחסור בויטמין D במהלך הריון, המליצה שאקבל תוסף דרך הרופאה וכן שאמנע בשלושת החודשים הקרובים מכניסה להריון.
רופאת המשפחה הביעה תמיהה רבה על המלצה אחרונה זו, אך הנחתה שאקח תוסף ויטמין D (400 יחידות).
בנתיים נכנסתי להריון וקראתי ברשת על ההשלכות שעלולות להיות על התפתחות העובר עם מחסור בויטמין. למרות כל החומר המצוי ברשת, מנהל המרפאה עמו הייתי בקשר לא התרגש כלל ו"הסכים" שאעלה את מינון התוסף ל1600 יחידות ביום (כיום נוטלת 7 טיפות וכדור פרהנטל).
לציין שמזה מסםר שנים שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס - לעתים מאוזנת ולעתים לא. בבדיקות האחרונות שוב לא היה איזון קל ולאור רצוני בהריון הרופאה המליצה על העלאת המינון ל 50 mcg אלתרוקסין. בשנה האחרונה נטלתי רק חצי כגור ביום.

שאלותי הן :
א. מהן ההשלכות של מחסור בויטמין D על התפתחות העובר ?
ב. מה הטיפול הרצוי במצב זה ?
ג. האם יש צורך במעקב אנדוקרינולוג בהריון כאשר מקבלים הן ויטמין D והן אלתרוקסין ?

רוב תודות, טלי
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:36 14.05.09
שלום רב,
ככל הידוע לי אין סיכון להתפתחות עובר לאם עם חסר בויטמין D.
יתכן חסר של ויטמין D ליילוד, העלול לגרום בחודשים הראשונים לחיים, במידה ונמשך לרמת סידן נמוכה בדם ורככת. בכל אופן הטיפול הרצוי הוא נטילת ויטמין D, כפי שאת כבר עושה.
יש מקום למעקב אנדוקרינולוג אחרי תפקודי בלוטת התריס.
בברכה,
 
גיל
13:19 14.05.09
אני מוגדר כטרום סוכרתי, לפי המלצות שלך את ממליצה על אספירין, אני נוטל עד שש כמוסות אמגה 3 מדי יום מאחר והנני רגיש לאספרין עקב כיב בתריסריון בעבר, האם כמוסות אומגה 3 יש להם אותו אפקט כמו אספרין? אודה לך על תשובה לשאלתי.
בן 63 בכבוד רב - גיל
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:38 14.05.09
שלום רב,
לאומגה 3 אין אותה ההשפעה כמו אספירין. יש כדורי אספירין עם ציפוי, שגורמים פחות לבעיות במערכת העיכול.
שוחח עם הרופא שלך על האפשרות לקחת את הכדורים הללו.
בהצלחה,
בס"ד

שלום ד"ר

אחותי בת 36 התחילה טיפול לסכרת לפני חודשיים, גלוקומין פעמיים ביום, אחרי 3 שעות של ארוחת בוקר התוצאה לסוכר היא 75, שלוש שעות בערך אחרי ארוחת צהריים מלאה יש לה עד 120 בערך ואם היא בצום מהערב בבוקר התוצאה היא 86 בערך
האם זה בסדר או שהיא צריכה לעלות את הסוכר בדם כי היא לוקחת 2 כדורים ביום? יש לה מעקב רק בעוד חצי שנה

תודה רבה
 
ד''ר זהר לנדאו  
16:36 14.05.09
גלוקומין (או בשמו הלא מסחרי) מטפורמין הינה תרופה אשר אינה גורמת להיפוגליקמיה, כלומר לערכים נמוכים, לא תקינים של סוכר בדם. הערכים שאת מתארת הינם תקינים. במידה ואלו הערכים ניתן להמשיך באותו המינון.
בברכה,
שלום
האם זה נכון שאינסולין לנטוס הוא הבזלי היחידי היום שאכן פועל למשך 24 שעות?
לא כל בזלי אמור להיות מוזרק פעם ביום?
אילו עוד אפשרויות קיימות היום בארץ למי שמעוניין באינסולין בזלי?
תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:11 13.05.09
שלום,
קיימים היום בארץ שני סוגי אינסולין בזלים: LANTUS וLEVEMIR.
רוב החולים נזקקים לזריקה אחת של סוגי האינסולין שצויינו אך לעיתים חולים המטופלים בLEVEMIR נזקקים לשתי זריקות ליום. התרופה אכן מאושרת למתן פעם או פעמיים ביום.
לגבי הLANTUS רוב החולים מתאזנים עם זריקה ביום ומספר קטן נזקק להזרקה פעמיים ביום.
גם אינסולין NPH שהוא בעל טווח פעולה בינוני נחשוב לבזלי אך יש לרוב צורך בהזרקה פעמיים ביום.

בברכה,

 
יובל
16:06 11.05.09
תוצאות מיפוי פרהטירואיד.

הודגם מוקד קליטה מוגברת של מיבי בספקט קדמי של חלק תחתון באונה ימנית של בלוטת התריס.

הממצא שתואר נראה יותר כקשר, ופחות כפרהטירואיד אדנומה.


מבקש הסבר?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:57 11.05.09
שלום ,

אני מתארת לעצמי שהבדיקה בוצעה עקב ערכים מוגברים של סידן וPTH
החומר הרדיאואקטיבי נקלט בממצאים אשר צורכים הרבה אנרגיה כגון גושים בפרהתירואיד אך לעיתים גם קשרים בבלוטת תריס יכולים לקלוט MIBI ולכן לרוב מתבצע גם מיפוי טכנציום של התירואיד להשוואה.
בכל מקרה ביצוע US של בלוטת תריס ופרהתירואיד ולפי הצורך ביצוע דיקור של הממצא במידה וקיים גם בUS יעזור.
כמובן כדאי לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה להסברים נוספים.
ואני כבר סוכרתית?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:05 12.05.09
העמסת סוכר לא תגרום לנזק.
זה פחות או יותר כמו לאכול פיתה או חתיכת עוגה.
בברכה
 
יובל
19:33 12.05.09
תודה
 
מיה
11:16 12.05.09
שלום אני בת (לא בהריון) 36. תוצאות בדיקת הדם שלי
TSH 6.59 ulu/ml
t4-12.6 pmol/l
אשמח אם תוכלו להסבירלי את המשמעות.
והאם זה חמור ודורש טיפול תרופתי או רק מעקב
תודה
 
מיה
11:22 12.05.09
טווח הנורמל ב TSH (0.35-4.94
בT4 - הנורמל 9-19
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
18:08 12.05.09
שלום
TSH מעט מוגבר בנוכחות FT4 תקין מצביע על תת פעילות קלה של בלוטת תריס.
קיימת אינדיקציה לטיפול במידה ואת בהריון או מתכננת הריון.
חשוב גם לבדוק אם הרמה של TSH היתה גבוהה גם בעבר או שמדובר בבדיקה בודדת כי אז כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים ולפי התוצאה והתלונות להחליט אם להתחיל טיפול בELTROXIN או לא.
בברכה
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:18 12.05.09
מיה שלום,
רמת ה - TSH בדמך מעט גבוהה ורמת ה - T4 בטווח התקין. TSH מופרש מבלוטת יתרת המוח ואחראי על ויסות של הפרשת הורמוני בלוטת התריס.
יש מקום לחזור על הבדיקה ולקחת נוגדנים לבלוטת התריס.
במידה ורמת ה - TSH גבוהה, או יש מגמת עליה שוקלים להתחיל טיפול בהורמון בלוטת התריס (אלטרוקסין).
בכל אופן לא מדובר במצב דחוף או חמור, אלא אם את בהריון או מתכננת הריון בקרוב ואז כדאי להתקדם יותר מהר.
בהצלחה,
סוכרת. משבוע 22 התחלתי דיאטה מאוזנת ומדידות אקראיות והכל היה תקין. בשבוע שעבר חרגתי מהתפריט על מנת לראות מה יהיו התוצאות וערכי הבדיקה בצום בבוקר היו גבוהים (106, 118). מאז שמרתי בקפידה והערכים תקינים. אני בשבוע 26. היום לפני ארוחת צהריים הרגשתי לא טוב ומדדתי 76. האם תוצאות אלה יכולות להעיד שהתפתחה לי סוכרת הריון והאם כדאי להימנע מהעמסת סוכר ולבקש הפנייה למרפאת סוכרת הריון, או שכדאי לבצע ההעמסה (בתחילת ההריון הומלץ לי לבצע בשבועות 16, שהיה תקין ו- 28)
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:51 11.05.09
שלום
אני מבינה שהעמסת סוכר בשבוע 16 היתה תקינה. היו מספר ערכים מוגברים אשר חזרו לנורמה לאחר בדיקת הסוכר.
ערך של 76 בהחלט לא מצביע על סוכרת. בכל מקרה גם אם יש סוכרת אז חשוב המעקב וצמוד והמדידות בצום ושעתיים לאחר האוכל. ממליצה לתראי את עקומות הסוכר לגינקולוג ואז הוא יחליט אם לחכות עוד שבועיים להעמסה או לבצעה כעת

בברכה,
 
נעמה
11:16 11.05.09
שלום רב.
אני לא מבינה למה ה T4 ירד פתאום.
אני בהריון בשבוע 28 ולוקחת 550 מקג לשבוע
עשיתי בדיקת דם לפני חודש והתוצאה :
T3-TOTAL 2.19 NMOL/L ( 1.34- 2.73
FREE T4 9.24 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 2.06 MIU/ML ( 0.34- 5.60
ועשיתי שוב בדיקת דם אחרי חודש והתוצאה :
TSH 2.06 MIU/ML ( 0.34- 5.60
FREE T4 7.93 PMOL/L ( 7.00- 17.00
TSH 1.68 MIU/ML ( 0.34- 5.60

 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:47 11.05.09
שלום
הבדיקה החשובה הנה בדיקת TSH לגבי מתן TSH ואיזון תפקודי בלוטת תריס.
לעיתים קיימת ירידה של FT4 בשבועות המתקדמים של ההריון.
בברכה,
אני כבר כמה שנים משתמשת במשאבה לסכרת סוג 2 שיש לי ואני רגילה לזה, בחצי שנה האחרונה התחלתי לחוש ארועים של היפו וגם הרמות שלי לא תמיד נשארו מאוזנות. מהתייעצות עם הרופא שלי הוא המליץ לנסות לעשות מעבר לאינסולין מוזרק ולראות איך הוא משפיע עלי ולפי זה להחליט מה הטיפול שעדיף. אני חוששת לעבור כי אני רגילה למשאבה ורציתי לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם זה, או שבכלל הרופא שלי טועה ויש דרך אחרת לטפל בהיפויים?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:51 09.05.09
שלום רב,
ניתן להיות מאוזנים מצויין עם זריקות ועם משאבה.
אם יש היפוגליקמיות בשעות מסויימות אפשר לשנות את הבזאל בשעות הללו. כמו כן צריך לבדוק אם ההיפוגליקמיות קשורות למתן בולוסים.
אם את מעדיפה להיות עם המשאבה נראה לי שכדאי לעשות שינויים בתוכנית ולראות אם עוזרים.
בכל אופן את יכולה גם לנסות לעבור לזריקות.
לסיכום, צורת הטיפול תלויה ברצונות ובצרכים שלך ועל הצוות המטפל שלך להתאים את הטיפול לאורח חייך.
בהצלחה,
רוצה שאני אנסה את הלנטוס כי הוא מוכח כמפחית את האירועים של ההיפו, רציתי לדעת ממך האם זה נכון או שיתכן וזה גם לא יעזור?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:08 10.05.09
שלום רב,
אנו יודעים כם בטיפול על ידי אינסולין לנטוס יש מעט מאד אירועי היפוגליקמיה. כאשר משווים אינסולין לנטוס לתכשירי אינסולין אחרים, ארוכי טווח, הוא גורם לפחות היפוגליקמיות. עוד אנו יודעים כי גם בטיפול במשאבה אירועי ההיפוגליקמיה נדירים יחסית.
את בהחלט יכולה לנסות לטפל בזריקות. חשוב לזכור כי תמיד אפשר לחזור למשאבה או לזריקות ובכל זמן יש לשקול מה טוב יותר לך.
בהצלחה,
 
הסבר לתוצאות
11:18 08.05.09
שלום אני סובל ת מזה זמן רב מעייפות כרונית ,קשקשיות יתר ,ותנודות במצבי רוח ,נמצא תחת לחץ בעבודה .
רופא משפחה הפנה אותי לבדיקות דם :להלן התוצאות
מה זה אומר ומה הטיפול ?
TSH 6.5
FT4 1.11
TT3 100
HDL 51
ANTI TPO 961
לפני חודשיים היה
ANTI TPO 560
האם זה מעיד על מחלה אוטואימונית
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:56 09.05.09
שלום רב,
נראה כי יש לך דלקת של בלוטת התריס, על רקע אוטואימוני, בשם האשימוטו.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המעקב ולשקול טיפול.
מדובר במצב (אפילו לא הייתי קוראת לזה מחלה) שכיח ביותר וקל מאד לטיפול, אם צריך.
בברכה,
 
שפרה
14:11 08.05.09
שלום
אני בת 52 ויש לי סוכרת
ובלוטת התריס שלי מוגדלת ואני נמצאת במעקב
עשיתי בדיקות דם של
T4-FREE והתוצאה 9.7
TSH והתוצאה 1.59
T3-FREE והתוצאה 4.2
MCHC והתוצאה 32.8

הבנתי שמשהו בתוצאות לא הגיוני
האם זה טעות של המעבדה או שמשהו אצלי לא תקין?

תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
17:11 09.05.09
שלום
את צריכה לציין מה טווח הנורמה של בדיקת FT4 אשר משתנה במעבדות שונות.
בכל מקרה רמת TSH תקינה עם רמת FT4 בגבול תחתון של הנורמה. אולי לזה הכוונה אך לאור FT3 תקין איני רופא בזה בעיה משמעותית אלא מעבדה בלבד.
בברכה
שלום רב,
אימי בת 73 וסובלת מס' שנים מסוכרת, מטופלת ע"י רופאת המשפחה.
האם אפשר לקבל שם של רופא/ה שיוכל לבדוק ולייעץ?
 
ד''ר זהר לנדאו  
18:54 09.05.09
שלום רב,
ברב הסוכרתיים הטיפול על ידי רופא המשפחה, אלא אם יש בעיות מיוחדות.
בקופות החולים השונות יש מרפאות סוכרת - כדאי לפנות לפי איזור המגורים והקופה.
בכל אופן, בבתי החולים יש מרפאות סוכרת. ניתן לפנות, אפילו רק לייעוץ חד פעמי.
בברכה,
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  185  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה