בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
 בריאות ראשי»פורומים»פורומים רפואה פנימית»פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה עמוד 136

מנהלי פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה :
ד''ר מאיה איש שלום
לפרטים נוספים
ד''ר רוזני אברמוף-נס
לפרטים נוספים
 
דקלה
13:19 01.11.09
מה ההבדל בין סוגי אינסולין ארוך וזה נכון שלנטוס מוזרק פעם אחת?
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:05 01.11.09
שלום רב,
כיום קיימים שני תכשירי אינסולין ארוכי טווח: לנטוס ולבמיר.
הלנטוס פעיל כ - 24 שעות ולפיכך מזריקים אותו פעם ביממה (בשעה הנוחה לך). לגבי הלבמיר - יש אנשים הזקוקים לשתי זריקות של לבמיר ביממה.
בברכה,
 
דקלה
12:21 02.11.09
מועד ההזרקה לא קשור לארועי היפו?
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:09 03.11.09
שלום רב,
ללנטוס אין שיא פעילות ולכן אין שעות המועדות להיפוגליקמיה.
ללבמיר שיא פעילות קטן לאחר 6 שעות מההזרקה.
בדרך כלל עם התכשירים הללו אין בעיה של היפוגליקמיה, אלא אם מזריקים במינון גבוה יותר מידי.
בברכה,
pmol/L 5.2 T3- FREE

kIU/L 52 THYROGLOBULIN Ab

kIU/L 159.0 ANTI THYROID PEROXID

mIU/L 1.72 TSH

pmol/L 16.4 T4- FREE


ד"ר בוקר טוב

להלן תוצאות בדיקות דם של בלוטת התריס

אני בת 29 עם ילדה כרגע בהריון 3. ווסת אחרונה 29.9.09 עם תת פעילות של הבלוטה.

מטופלת באלטרוקסין 450 לשבוע.

רמות הנוגדנים גבוהות, מה המשמעות של הדברים לגבי ההריון? האם זה עלול לפגוע בהתפתחות העובר או ההריון

בתודה מראש ויום טוב

מור.




 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
20:18 02.11.09
שלום
קיימת חשיבות רבה לאיזון TSH בהריון כאשר רצוי שבשליש הראשון להריון TSH יהיה פחות מ-2.5.
לגבי נוגדנים קיים קשר להפולות מוקדמות או קושי להכנס להריון ורמת נוגדנים אך לא דבר שניתן לטפל בו.
בברכה
ד.נ.
האם בדיקת המוגלובין A1C נעשית ומיועדת לסכרתיים בלבד, או גם לאנשים בריאים? תודה. ליאור
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
07:06 02.11.09
שלום
מטרת בדיקת AIC הנה לבדוק את איזון הסוכר בשלושה חודשים שחלפו והיא מתבצעת לחולי סוכרת בלבד. לעיתים ניתן לבצעה במקרים גבוליים בהם הסוכר בין 100-125 ורוצים לדעת אם לאחר האוכל יתכן וקיימות עליות משמעותיות יותר של סוכר.
בברכה
 
ללי
17:29 28.10.09
שלום.יש לי סכרת סוג 2.אני בת 30.
במשך תקופה מסוימת ערכי הסוכר שלי היו מאוזנים.בזמן האחרון המכשיר הביתי מראה כול פעם משהו אחר-40,150,250,400
בבדיקות דם הסוכר בצום-120
סוכר ממוצע תקין-4.9
מדוע זה קורה?
אציין רק שבדקתי את המכשיר והוא תקין
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:38 28.10.09
שלום רב,
האם הערכים השונים שאת מקבלת הם באותו הזמן או בימים שונים?
אם מבאותו הזמן (כלומר בהפרש של דקות מבדיקה לבדיקה) יש בעיה טכנית בבדיקה (גודל הטיפה, קוד של הסטיקים וכו').
אם מדובר בימים שונים - הרי יש השפעה של המזון אותו את אוכלת, פעילות גופנית, מחזור וכו'.
בברכה,
 
ללי
13:15 30.10.09
השוני בבדיקות הוא בימים שונים,לא דקה אחרי דקה.
אני גם חשבתי שזה קשור לאוכל וספורט ודברים כאלה אבל הרופא מתפלא כי הוא אומר שהסוכר בבדיקות דם טוב.אז מה זה אומר,שהסוכר שלי מאוזן או לא?
 
ללי
18:58 31.10.09
אשמח לתשובה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:34 31.10.09
שלום רב,
את מציינת ערכים תקינים ולא תקינים של סוכר. רמות סוכר בסדר גודל של 400 מראות על חוסר איזון.
אני מבינה שרמת HbA1c תקינה (4.9), כך שזה די מוזר שיש ערכים מאד גבוהים.
נראה שיש צורך לחזור על הבדיקה.
האם כשאר את בודקת רמת סוכר ידייך נקיות? לעיתים יש קריאת רמת סוכר גבוהה אם על הידיים יש משהו המכיל סוכר.
בברכה,
 
ללי
18:26 01.11.09
כן.אני שוטפת במים וסבון ומנגבת.(אמרו לי כבר להקפיד על זה).
לא יתכן שבגלל שיש לי פעם היפו, ופעם היפר אז התוצאות של ההמוגלוביןA1C טובות(כי זה מתקזז)?
יכול להיות שצריך לשנות לי את מינון התרופות בשעות מסוימות?אני לוקחת הרבה תרופות לסכרת
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:04 01.11.09
שלום רב,
רמת HbA1c הינה משקפת את רמת הגלוקוז הממוצעת. בהחלו יתכן שלאדם עם תנודות משמעותיות בערכי הסוכר הנעים בין ערכים גבוהים לנמוכים יהיה HbA1c תקין.
בכל אופן בדרך כלל לא מגיע לערך כל כך נמוך, כמו שאת מציינת.
מציעה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי שינוי בטיפול התרופתי.
בברכה,
 
אהרון
12:28 01.11.09
קורטיזול:
0 דקות - 389
30 דקות - 607
60 דקות - 742

האם תוצאות אלו תקינות?

ורציתי לדעת אם זה משנה שלא ישנתי בלילה לפני הבדיקה מכיוון שסבלתי מנדודי שינה?

תודה רבה!
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:39 01.11.09
שלום רב,
הבדיקה תקינה
בברכה,
לי ולאמי היה תיפקוד יתר של בלוטת התריס, הרופא המליץ לקחת כדור אלטרוקסין,
אנו לא לקחנו את הכדור אלא לקחנו במשך 3 חודשים כדור - תוסף מזון המכיל אצות ים
ולאחר בדיקות דם במשך 3 חודשים עשינו מעקב והכל בסדר.

לאמי הבלוטה כבר יציבה 10 שנים (טפו טפו טפו), ללא שום תוסף ושום כדור.

השאלה שלי היא - אחותי לוקחת מזה כשנה וחצי כדור של 50 מ"ג אלטרוקסין.
האם אפשר בהדרגה להוריד את הכדור ולתת ביחד עם תוסף המזון ולאט לאט להוריד את הכדור ?

תודה יעל
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:36 31.10.09
שלום רב,
ברפואה הקונבנציונאלית לא מקובל לטפל בתוספי מזון.
אין לי נסיון בטיפול שכזה, לכן קשה לי להמליץ על החלפת אלטרוקסין בתוסף מזון.
בברכה,
 
ללי
13:17 30.10.09
שלום.אני סובל מסכרת מבוגרים וממחלת כאב כרונית.שמתי לב שכאשר יש לי התגברות מהכאבים אז הסוכר עולה.בד"כ הוא מאוזן.האם יכול להיות שסוכר באמת עולה מכאבים?ואם כן ,מה לעשות?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:52 30.10.09
שלום
ללא ספק סטרס (במקרה הזה כאב) יכול להעלות רמות של GLUCOSE.
אם אפשר למנוע את הכאב זה יעזור גם לכאב וגם לטיפול בסוכר.
במידה והכאב כרוני והסוכר עלה עקב הסטרס או תרופות אשר נתנות לטיפול אז יהיה מקום לשנות את הטיפול התרופתי.
בברכה
 
שואלת
21:54 29.10.09
שלום. אני הייתי מטופלת בדקסמטאזון חצי שנה ועשיתי העמסת סוכר 100 גר'. סוכר גבוה מהנורמה - זמן 0'-116 זמן 60' - 222 שאר התוצאות תקינות . רופא בבית חולים אמר שיש לי סוכרת סמויה או טרום סוכרת בגלל הכדורים . עכשיו אני הפסקתי את הטיפול לפי הוראת רופא . כעבור כמה זמן אני צריכה לעבור שוב העמסה ? מתי הסוכר אמור לרדת? אני בדיאטה. תודה
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
16:50 30.10.09
שלום
רמת הסוכר יכולה לרדת די מהר לאחר הפסקת טיפול בDEXAMETHASONE
את יכולה לראות כבר לאחר שבוע ירידות בסוכר.
הייתי ממליצה לחזור על העמסת סוכר כעבור 3 חודשים
בברכה
שלום אני בן 35 שמן ( BMI=40) עם יתר לחץ דם ורקע משפחתי של סכרת ( סוג 1+2)
בבדיקת דם יצא לי גלוקוז 99 ואינסולין 39
האם זה קדם סכרת?
 
ד''ר זהר לנדאו  
12:16 29.10.09
שלום רב,
רמת סוכר בצום המתאימה למצב של קדם סוכרת מוגדרת כרמה מעל ל - 100.
יחד עם זאת רמת האינסולין שלך גבוהה למדי, דבר המעיד על עמידות הגוף כלפי אינסולין.
הסיפור האישי והמשפחתי שלך בהחלט מהווים סיכון להתפתחות סוכרת.
כדאי לנקוט באמצעים להקטין את הסיכון על ידי ירידה במשקל, פעילות גופנית, טיפול ביתר לחץ דם (במידה ויש), טיפול בשומני הדם אם יש צורך. על ידי טיפולים אלו אתה יכול להוריד מאד את הסיכון ללקות בסוכרת.
בברכה,
 
שי 35
17:10 29.10.09
תודה על התשובה עכשיו קבלתי תשובה שה-HBA1C = 6 - כלומר הסכרת כבר כאן - לא? אני עומד לעבור ניתוח שרוול . יתר לחץ דם - יש מטופל ומאוזן. שומנים בדם =- תקינים
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:46 29.10.09
שלום רב,
לא עושים אבחנה של סוכרת על סמך HbA1c. ערך זה הינו על הגבול העליון של הנורמה.
נראה שכדאי לעשות העמסת סוכר לצורך אבחנה חד משמעית.
בהצלחה
 
יעל
19:27 29.10.09
האם תת פעילות של בלוטת התריס יכול לגרום לקושי לסבול תוספת של ויטמין D בגלל תופעות כגון החמרת חולשה?
תודה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
19:45 29.10.09
שלום רב,
לא שידוע לי...
 
אלונה
21:58 28.10.09
שלום,

בת 40. מזה מספר שנים (כ- 6 שאני יודעת) קצת תנודות בערכים של TSH,
עם נוגדנים לבלוטה : thyroglobolin=595
anti thyroid peroxide=159
לרוב TSH תקין (בתוך הסוגריים) ותמיד T4 היה תקין.
יש גויטר קטן/גבולי.
בבדיקה האחרונה - T4-FREE = 9.5
3.88 =TSH
1.5 = T3 TOTAL
נוטלת את התרופה רסיטל .
שאלותיי:
האם הירידה בערך T4 משקף תת פעילות והרעה בתפקוד הבלוטה ?
האם לתרופה יש השפעה על כך?
אם אני מרגישה בסדר האם עדיין יש לשקול לטפל תרופתית ?


תודה.

 
ד''ר זהר לנדאו  
12:18 29.10.09
שלום רב,
בדרך כלל אנו קובעים הצורך בטיפול לבלוטת התריס לפי רמת ה - TSH. ה - TSH שלך תקין לגמרי, אך רמת FT4 די נמוכה.
אני מציעה להתייעץ עם הרופא שלך, אשר יכול לראות את תוצאות הבדיקות שלך לאורך שנים כדי לשקול צורך בבירור נוסף או בטיפול.
בברכה,
 
חיה - אשדוד
09:23 28.10.09
שלום! אני 3בת 60, חודשים לאחר ניתוח שרוול. בבדיקות שערכתי לאחרונה התקבלו התוצאות הבאות:
EndocrinologyBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Parathyroid Hormone pg/mL 107.0 12 (.........)* 65 BD1
Vitamins & MetabolitesBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
25-Hydroxy VD3 ng/mL 23.0 Reference values
נא לשים לב לערכי יחוס חדשים
Normal 30-60 ng/mL
Insufficiency 20-30 ng/mL
Deficiency <20 ng/mL
Severe deficiency <10 ng/mL
BD1
Miscellaneous TestsBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
C-Peptide ng/mL 10.5 0.9 (.........)* 7.1 ב-3.12 בוצעה התאמת כיול לבדיקה
BD1
התחלתי לקבל תוספת של ויטמין D. אודה לכם אם אקבל את תגובתכם. תודה
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:42 28.10.09
שלום רב,
נראה כי יש לך חסר בויטמין D.
הקפידי על טיפול זה בנוסף לנטילת הויטמינים. יש חשיבות רבה לכך לאחר ניתוחים לקיצור קיבה.
בברכה,
 
רועי
14:17 28.10.09
שלום

אני בן 53

בבדיקת דם שיגרתית נמצא אצלי סוכר מחוץ לנורמה 104

בדיקות שערכתי בעבר היו תקינות.

במשפחתי היסטוריה של מחלת סוכרת.

האם התוצאה מחייבת טיפול או המשך בדיקות?

תודה מראש
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:40 28.10.09
שלום רב,
רמת סוכר בצום בין 100 ל - 126 מחייבת המשך בירור.
כדאי לעשות העמסת סוכר ולראות את התוצאה.
לפי התוצאה ובעיות אחרות (שומנים בדם, יתר לחץ דם, עודף משקל, היסטוריה משפחתית) להחליט על מתן טיפול, דיאטה או מעקב.
בברכה,
 
יפית
14:33 19.10.09
אבי חולה סוכרת 2, ערכי סוכר היו תקינים בעת שימוש גלובן וגלוקומין, הוא שומר על תזונה ובודק כמו שצריך ולאחרונה רמות סוכר לא מצליחות להתאזן.
שמענו שלפעמים קורה ותרופות לטיפול בסוכרת עלולות לפגוע בתפקוד הלבלב (סחיטה) ואז יש צורך להפסיק טיפול זה ולעבור לאינסולין
האם יכול להיות שזה המצב?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
06:29 20.10.09
שלום
ידוע שסוכרת היא מחלה שפרוגרסיבית. הווה אומר יכולת הלבלב להפריש אינסולין הולכת ופוחתת עם השנים ויתכן זה מה שקורה לאביך. האם תרופות אחרות משמרות יותר או פחות את תאי הלבלב זהו נושא מחקר אך לא קיימת נכון להיום הנחייה לשימוש בתרופה זו או אחרת.
בברכה
 
יפית
18:46 21.10.09
אז מה זה בעצם אומר? עכשיו הוא עובר לאינסולין?
האם במצבים כאלו יש נטיה לתת סוג מסוים של אינסולין או שזה משתנה? מה נחשב לטיפול המתאים ביותר ? הבנתי שיש אינסולין ארוך, קצר ועוד.. .
לפני שיהיה מאוחר מדי בשביל הלבלב שלו..
 
יפית
18:44 21.10.09
מאוחר מדי ? האם יכול להיות שהלבלב לגמרי סחוט מה זה אומר על הסוכרת?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
22:52 22.10.09
שלום
לפעמים ניתן להתחיל טיפול באמצעות אינסולין ארוך טווח ולפי הצורך (ערכי סוכר) מוסיפים אינסולין קצר טווח. המונח הנכון אינו לבלב סחוט אלא שהיכולת של הלבלב להפריש אינסולין פוחתחת עם השנים. זאת הרי הסיבה לכך שמתפתחת סוכרת מסוג 2 . לא ידוע נכון להיום על טיפול אשר עוצר את התפתחות המחלה אם כי קיימות עבודות מסוימות המראות יכולת שימור של תאי ביטא על ידי טיפולים מסוימים או טיפול באינסולין כאשר ניתן בתחילת המחלה. נכון להיום עבודות מחקר לא גדולות ולא קיים יישום בחיי יום יום של טיפולים משמרים תאי לבלב.
בברכה
 
יפית
19:00 27.10.09
מדוע בעצם "לא קיים יישום בחיי יום יום של טיפולים משמרים תאי לבלב"? בגלל שאין הרבה מחקרים ?אבל זה קורה בפועל
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:37 28.10.09
שלום
כפי שכבר כתבנו הרבה פעמים במדור זה סוכרת היא מחלה שמתקדמת, הווה אומר רזרבת האינסולין של הלבלב הולכת ויורדת וזאת הסיבה לכך שזקוקים ליותר תרופות ואף לתוספת של אינסולין. האם יש תרופה אחת או אחרת טובה יותר ללבלב ישנן השערות כאלו ואחרות אך לא קיימת עדות ברורה לכך .
בברכה
 
דוד
19:48 28.10.09
שלום



אני בן 43 ולפני כחודש בבדיקת דם רמת סוכר הייתה 350 במשך שבועיים ועד היום

אני מבצע הליכה

של 50 דקות בוקר + ערב ודיאטה במשך חודש הורדתי 10ק"ג . במשך כשבועיים

ללא נטילת כדורים ירד ל 140 הסוכר בשבועיים האחרונים עם נטילת כדור מטפורמין כדור אחד

ביום אני לוקח ב 7 בבוקר אני מבצע בדיקה עם גלוקומטר בבוקר בצום מראה לי 110-112

ובבדיקה כשעתיים לאחר ארוחת צהרים מראה לי במשך כמה ימים 95-96 94

האם בבדיקה של הצהרים יש השפעה של הכדור ואם כן למה אין השפעה גם על הבוקר בצום

והאם זה תקין

 
ד''ר זהר לנדאו  
21:36 28.10.09
שלום רב,
לעיתים קרובות בסוכרתיים רמת הסוכר בצום גבוהה. הדבר נובע מייצור גלוקוז בלילה על ידי הכבד. במצבים כאלו אפשר לקחת מטפורמין לפני השינה.
ניתן גם להעלות מינון המטפורמין.
רצוי שרמת הסוכר בצום תהיה נמוכה יותר.
בכל אופן נראה כי אתה בכיוון טוב.
המשך כך!
בברכה,
שלום רב.
לפני מספר חודשים התחלתי לחוש ברע ואובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. כחלק משלל הבדיקות שבצעתי, בוצעה גם בדיקת אינסולין שיצאה תקינה (לפני חודשיים).
השבוע ערכתי שוב סדרת בדיקות דם, שכללה בין היתר בידקת אינסולין, והוא יצא נמוך. האם זה אומר שמדובר בסכרת? חשש לסכרת? אשמח לתשובה.
 
ד''ר זהר לנדאו  
21:33 28.10.09
שלום רב,
יש ערך לבדיקת רמת אינסולין רק אם מסתכלים עליה יחד עם רמת גלוקוז אשר נלקחה באותו הזמן.
אם רמת הגלוקוז תקינה ורמת האינסולין נמוכה הדבר מעיד על רגישות טובה לאינסולין ואין בכך כל בעיה.
בברכה,
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
21:34 28.10.09
שלום
רמת אינסולין נמוכה בצום כאשר רמות סוכר תקינות הנה תקינה ופיזיולוגית לחלוטין
בברכה
 
אורטל
21:11 27.10.09
שלום רב,

אבי חולה סכרת ועורך בדיקות דם ושתן מדי מספר חודשים.
בבדיקותיו האחרונות הופיע ערך creatinin u/24.
אבקש לדעת מה פירוש הערך הנ"ל.
אציין כי בנוסף ישנה גם תשובה של הערך creatinine ser הידוע לי כמדד לתפקודי כליה.
אודה לתשובתכן המקצועית במהרה.

אורטל
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:02 27.10.09
שלום,
בבדיקה בודקים הפרשת קראטינין, שהוא חלבון המיוצר בגוף וכן הפרשת אלבומין (חלבון אחר) במשך 24 שעות. התוצאות התקינות מצויינות בדרך כלל בסוגריים.
בברכה,
 
גלית
18:30 27.10.09
שלום.רציתי לדעת אם בעקבות תרופות שנותנים לי ליתר פעילות של הבלוטה,יכול להווצר המצב ההפוך של תת פעילות?
 
ד''ר זהר לנדאו  
22:01 27.10.09
שלום רב,
בהחלט יתכן מצב של תת תריסיות. התרופות אשר נותנים ביתר תריסיות מורידות את ייצור הורמוני הבלוטה.
לפעמים מורידים מינון ולפעמים מנסים להפסיק הטיפול.
בברכה,
 
ליז
11:43 26.10.09
שלום! אני מטופלת בדקסאמטזון 0.25 4 חודשים וחודשים 0.125 . רופאה שלי רוצה להפסיק את הטיפול. עשיתי טסט סינקטן מהול
690.0- 138.0 nmol/L 301.0 CORTISOL-BLOOD

690.0- 138.0 nmol/L 464.0 CORTISOL-BLOOD

זה התוצאות . לפני זה לא לקחתי דקסאמטזון שלושה ימים. האם זה אומר שהגוף שלי מוכן להפסת הכדורים? התור שלי לרופאה רק בעוד חודש.
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:11 26.10.09
שלום
תגובה תקינה הנו ערך של קורטיזול מעל 500 נמול/ליטר.
התגובה שלךגבולית כך שלא קיים דיכוי משמעותי.
בברכה
 
שואלת
23:50 26.10.09
אז הגוף שלי מוכן כבר להפסקת הטיפול בסטרואידים או לא?
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
00:25 27.10.09
שלום
מבחינת תפקוד האדרנלים הוא לא דוכא ע"י הטיפול בסטרואידים (או שהתאושש כבר). ניתן להפסיק טיפול במידה והטיפול בסטרואידים אינו נחוץ כעת לטיפול במחלה שאליו נתנה. מאחר וכפי שאמרתי קודם יתכן והתפקוד לא חזר לעצמו ב100% במידה ואת מפסיקה טיפול בסטרואידים ואת חולה עם חום גבוה או צריכה לעבור ניתוח בתקופה הקרובה יש מקום אז לקחת סטרואידים.
בברכה
 
שואלת
06:41 27.10.09
שלום רב
בן 29
לפני כשנה שמתי לב שהשיער הראש מתחיל להיות דק והתחלתי לאבד שיער בגוף
מאז אני חי בסיוט
הייתי אצל הרבה רופאים כולל רופאי עור שנתנו לי פרופסיה ועשיתי המון בדיקות שכולם יצאו תקינות
אחרי טיפול לא מוצלח של 5 חודשים בפרופסיה שבמהלכו איבדתי המון שיער וגם נעשיתי חלק בכמה מקומות בגוף
ביקשתי מהרופא הפנייה לאנדוקרינולוג שהוא לפי בקשתי עשה בדיקות מקיפות, 4 חודשים אחרי הפסקת טיפול הפרופסיה - חשוב להדגיש
כל הבדיקות יצאו תקינות חוץ מטסטוסטרון חופשי
Free Testosterone pmol/L 25.54
אחרי זה נשלחתי לעשות בדיקת MRI ראש שנמצאה תקינה
מעבר לזה האנדוקרינולוג לא עזר וסירב לתת לי טיפול בטסטוסטרון שמא זה יגביר את הנשירה
מאז החלפתי רופאים ועשיתי עוד המון בדיקות כולל בדיקות אולטרא סאונד אשכים ויתרת הכליה שנמצאו תקינות
השיער בראש ממשיך להיות דק יותר ויותר מידי חודש וניתן לראות זאת בבירור ואני מאוד מודאג מהמצב
הייתי פחות מתייחס אם זה היה שיער גוף בלבד שהוא גם נעשה רק
אבל המצב משפיע עלי ברמות שאני מאוד חרד ולאחרונה עקב המצב התחלתי טיפול נגד חרדה
אני מבקש אם יש סיכוי אפילו הקטן ביותר שתוכלו לעזור לי
אני יעריך זאת
נדב
 
ד''ר רוזני אברמוף-נס  
23:06 26.10.09
שלום
התקרחות והגברת שיעור בגוף הן תופעות של עודף טסטוסטרון ומצד שני ירידה בשיעור בגוף אך לא בראש היא תופעה שנובעת מחוסר טסטוסטרון.
במידה ואתה לא שלם עם היעוץ האנדוקריני הראשון תתייעץ עם עוד אנדוקרינולוג.
בברכה
+ הוספת הודעה
   1 ...  132  133  134  135  136  137  138  139  140  ...  203  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
אנדוקרינולגיה   בלוטת התריס   שחלה פוליצסטית   השימוטו   סוכרת נעורים   סוכרת סוג 2   סכרת   סוכרת מבוגרים   סוכרת הריון
RSS RSS פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה